Astazi sunt invitat la 3×3, cu Stelian Tanase

2 Oct

In aceasta dupa amiaza sunt invitatul lui Stelian Tanase la emisiunea 3 x 3 de pe Realitatea TV. Emisiunea incepe la 16:15, iar eu voi fi in studio pe la 17:15. Orice sugestii din partea voastra sunt binevenite!

Update: Inregistrarea emisiunii o gasiti AICI, iar transcrierea AICI.

76 Responses to “Astazi sunt invitat la 3×3, cu Stelian Tanase”

  1. Bibliotecaru October 2, 2010 at 10:16 am #

    Stelian Tănase are obiceiul de a întrerupe foarte, foarte des. Nu o face voluntar şi nici nu se poate abţine de la a face asta. Util ar fi sau să faceţi abstracţie de cele ce le spune domnia sa şi mergeţi cu ideea mai departe ca şi cum nu le-aţi fi auzit, sau formulaţi totul cât se poate de parcimonios, în propoziţii scurte.

    Nu are sens să vă enervaţi pe întreruperi, sunt reacţii instinctive şi nu voluntare.

    Repet rugămintea de a promova respectul cetăţenilor din partea politicienilor româniei. Oamenii nu trebuie să susţină partidele politice, nu este treaba lor, cu atât mai mult nu trebuie să se lupte pentru susţinerea partidelor. Nu cetăţenii trebuie să susţină partidele, partidele trebuie să susţină cetăţenii şi societatea şi este obligaţia lor, prin lege, să facă asta.

  2. danaadj October 2, 2010 at 10:45 am #

    Bafta maxima…
    Incep sa devin mare fan al dvs.

    Cred ca v-au invatat si cei care se ocupa de PR..dar e bine de reamimtit..3 idei maxime pe interviu..si la orice intrebare va axati pe cele 3 idei.
    Cota progresiva, pensii – ca sistem de asigurari sociale nu sistem de ajutoare sociale..
    Determinare maxima..pentru ca e timpul sa devin si noi un stat bazat pe contractul social

    Inca o data bafta..va tin pumnii stransi

  3. Maestrul Gheară October 2, 2010 at 11:47 am #

    Domnule Ponta, sunteti evreu?

    O dedicatie speciala din Partea mea si a Maestrului Mihnea Georgescu !

  4. Maestrul Gheară October 2, 2010 at 11:48 am #

    Sau mai bine spus, sunteti oltean-oltean sau oltean barat ? :))

  5. Silviu cel necajit October 2, 2010 at 11:59 am #

    Dacă scapă acum, în scandalul legii pensiilor, nu va scăpa la moţiunea de cenzură când, după ce va refuza premierul majorităţii care dărâmă guvernul( se va încăpăţâna şi va numi ce-i trece prin capu’ ăla bolnav), veţi avea un motiv constituţional pt. a fi demis. Sigur vor vota şi ungurii, dacă nu, vorbiţi cu Pambuccian şi cu alţi câţiva de la putere, reuşind ceea ce pare imposibil.Ungurii, fiind înnebuniţi de putere, de a conduce ceva, de a fi acolo unde se dă ora exactă, nu vor schimba ceva decât dacă li se promite chiar mai multe ministere, într-un guvern de alarmă, condus de un premier agreat de ei, şi de ceilalţi, evident, sau dacă le fluturaţi marota neintrării în Parlament prin ridicarea pragului minim la cel puţin 7procente. Sau schimbarea regimului politic şi al reglementărilor şi pt ceilalţi reprezentanţi ai minorităţilor, altele decât ungurii. Acum, că tot vine Merkel, poate înlesniţi şi o discuţie între ea şi Klaus, ca să vadă tot poporul cât de mult am pierdut – financiar şi nu numai – prin Încăpăţânarea Bolnavului de a nu-l numi premier, total ilegal, zic eu, neconstituţional, de atunci previzionându-se dezastrul ce va urma, confirmându-se în prezent. Dramatic! Da, se va opune din răsputeri, va forţa după mintea lui, prin tot felul de combinaţţii, mai ales că l-a retras strategic pe nesuferitu’ de Videanu, cel care a făcut să se întâmple totul, cu Brânză, cu STS-ul, cu ” şmecherii” din afară etc. Fiţi atenţi – în continuare – la Videanu, că la el e strategia, el e punctul forte, el e “Călcâiu’ lu’ Ahile”, el e sforaru’ etc. Nu vă lăsaţi înşelaţi, că smecheru’ ăsta lucrează, le zice ce să facă pe mai departe ş.a. N-ai văzut cu ce siguranţă spun toţi că sunt veşnici la putere, că nu trece nimic, că n-aveţi nicio şansă etc.? De ce oare? Cam atât. Putere şi multă grijă!
    P.S.: nu te îngijora cu privire la emisiunea de la Victor-ziaristu’ -, aşa se naşte ceva bun: o dată mai bine, altădată mai cu obstacole, mai cu o zi proastă sau un tonus slăbit etc. Totul face parte din joc, din viaţă, nu? Cu respect,

  6. Fragmentarium Politic October 2, 2010 at 12:09 pm #

    Da, e buna observatia de a nu va lasa fragmentat (tendinta care nu tine de persoana, ci de breasla jurnalistilor) si de a va livra, cu sagacitate as spune, toate mesajele politice de pe agenda. Uneori jurnalistii mai au si obiceiul de a rastalmaci cele spuse, de a va “pune in gura” ceea ce nu ati spus, situatii in care trebuie sa corectati imediat lucrurile. V-am urmarit si aseara si a fost foarte bine. Degajat, surazator, focalizat pe mesaj, dar si cu simtul umorului si cu replici adecvate(inclusiv acide si cu vorbe de spirit). Daca presa este cainele de paza al democratiei, si PSD-ul este sau ar trebui sa fie cainele de paza al intereselor celor multi… Succes !

  7. Theodora October 2, 2010 at 1:25 pm #

    La fel ca Bibliotecarul va sfatuiesc sa nu va enervati daca domnul Stelian Tanase va intrerupe.
    Dupa parerea mea MESAJUL TREBUIE PREZENTAT INTR-O FORMA USOR DE INTELES chiar si de cei care au doar 8-10 clase primare.
    Nu obligati un sculer-matriter sau un electrician sa se uite in DEX ca sa inteleaga ce doriti sa spuneti.
    Sigur ca PSD-ul trebuie sa ii atraga pe intelectualii Romaniei dar sa nu uitati de electoratul rural si de muncitorii (cat a mai ramas din ei) din orase care faceau parte din electoratul PSD si care au fost pacaliti de minciunile lui Basescu Traian. Acest electorat trebuie recuperat.
    Prezentati intr-o forma clara cele mai importante punctele din programul PSD de guvernare.
    Vorbiti si despre somerii Romaniei daca aveti timp.
    Cu deosebit respect
    Theodora Marinescu

  8. Ioana Maria Vlas October 2, 2010 at 1:52 pm #

    Săptămâna trecută s-a publicat Motivarea în Dosarul FNI de la ICCJ, Decizia ICCJ 2098/04.06.2009: http://www.scj.ro/decizia%202098%20.doc
    . Motivarea a durat un an şi trei luni de la pronunţare.
    Din textul de la pag.713, reprodus la sfârşitul postării, şi explicaţiile de la pag.1058-1070 rezultă că Decizia ICCJ 1323/1.03.2001 de la recurs, şi hotărârile anterioare de la fond şi apel, prin care se stablilse valabilitatea contractului fidejusiune-cauţiune CEC-FNI, au fost eronate. Cum, pe baza acelor hotărâri judecătoreşti considerate astăzi, definitiv şi irevocabil greşite, statul român a fost obligat să emită în 2001 o lege de despăgubiri http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=30134 , şi să piardă alte câteva procese la care a plătit daune enorme prin AVAS http://www.avas.ro/index.php?lang=ro&id=4767 , înseamnă că noi, toţi cetăţenii României, am fost păgubiţi pe nedrept şi merităm să fim desdăunaţi.
    În calitatea dumneavoastră de jurist, v-aş ruga să ne spuneţi unde trebuie să reclamăm noi această faptă de nedreptate ce ni s-a făcut de către Justiţie, şi cum se pot recupera prejudiciile ce ni s-au adus?
    Poate reuşiti să daţi un răspuns într-una din numeroasele emisiuni TV la care participaţi!

    … fragment Decizia ICCJ 2098/04.06.2009
    ”Referitor la cererea de anulare a contractului de fidejusiune-cauţiune care ar fi fost încheiat prin mijloace frauduloase şi fără acceptul conducerii C.E.C., prin încălcarea deciziei Comitetului de Direcţie s-a reţinut că obiectivul urmărit a fost unul imoral şi ilicit, respectiv de „acoperire” a activităţii infracţionale desfăşurate de reprezentanţii F.N.I şi SC Sov Invest SA, cu consecinţa prejudicierii patrimoniului C.E.C., împrejurare acceptată de inculpatul Petrovici Camenco. Sancţiunea care intervine în cazul cauzei ilicite (imorale) este nulitatea absolută a actului juridic, respectiv a contractului încheiat la data de 6 decembrie 1999.
    Însă, prin sentinţa civilă nr. 4516/25.07.2000 Tribunalul Bucureşti – Secţia Comercială a respins acţiunea formulată de reclamanta Casa de Economii şi Consemnaţiuni CEC SA împotriva pârâtelor SC Sov Invest SA şi F.N.I. prin care se solicita constatarea nulităţii absolute a contractului de fidejusiune-cauţiune nr. 2205/1042/6.12.1999 încheiat între CEC SA, SC Sov Invest SA şi F.N.I. pentru nerespectarea condiţiilor de validitate. Sentinţa a rămas definitivă prin decizia civilă nr. 3030/25.10.2000 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia Comercială şi irevocabilă prin decizia civilă nr. 1323/1.03.2001 a Curţii Supreme de Justiţie – Secţia Comercială.
    În consecinţă, deşi cauza actului juridic încheiat a fost ilicită şi imorală din partea tuturor semnatarilor, pentru a nu fi periclitată securitatea şi stabilitatea raporturilor juridice consfinţite prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile prin care mai mulţi investitori F.N.I. şi-au recuperat investiţiile, dar şi pentru a nu se aduce atingere art. 1 din Primul Protocol adiţional la Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale, care garantează protecţia proprietăţii, restituirea sau nerestituirea sumelor reprezentând o ingerinţă în dreptul de proprietate, s-a optat pentru valabilitatea contractului de fidejusiune-cauţiune.”

  9. Fragmentarium Politic October 2, 2010 at 2:26 pm #

    Stelian Tanase este un spirit enciclopedic, lucru care se vede din toate emisiunile lui (si mai ales din cele cu Mircea Dinescu). Este bine sa se vada acest lucru si la invitatul sau, cu precadere pe problemele economice. Trimiterile la Attali, Galbraight, Krugman etc. dau greutate demersului… Deasemenea, gazda emisiunii incearca intotdeauna sa-si livreze propriile mesaje si, mai ales, sa simeterizeze cumva interactiunea (atentie, in avantaj propriu !), desi asimetrizarea ar trebui sa fie net in avantajul invitatului (asimetria comunicarii reflecta intotdeauna un raport de forte !).

  10. Spartacus October 2, 2010 at 2:40 pm #

    Aseara la Ciutacu a fost foarte bine… dar ati fost un pic cam dur cu moderatorul:P
    Deseara sunt sigur ca va fi la fel de bine;)

  11. gelu October 2, 2010 at 4:37 pm #

    Jos palaria pentru prestatia cu Ciutacu, care cauta tot timpul sa va intrerupa dupa principiul “eu cu vorbe grele sunt mai important ca, interlocutorul meu”.

  12. alice October 2, 2010 at 4:45 pm #

    Aseara a fost o emisiune cu pretentii si un invitat hotarat sa faca ceva pt cetateanul roman,ca s-o duca mai bine.

  13. Vasile Roaita October 2, 2010 at 5:32 pm #

    Miruna Munteanu este o doamna deosebita; si frumoasa si desteapta. Discutia, in trei, va fi o placere! Nu sunt motive de teama, de suspiciune!

  14. Bibliotecaru October 2, 2010 at 5:47 pm #

    @ Victor Ponta
    Nu cred în TVA 5% pentru Construcţii.

    La Construcţii este bună scăderea TVA-ul atunci când doreşti să încurajezi iniţiativă angajării dezvoltării imobiliare pe o piaţă cu o cerere în creşte pentru locuinţe. Preţurile locuinţelor şi, în general la toate imobilele, au scăzut, până nu de mult, cu 50%, 70%… şi în tot acest timp cererea de locuinţe era tot în scădere. Nu putem vorbi deci de o scădere a preţului locuinţelor cu 11% pentru a creşte vânzările, mai ales că în acest moment piaţa îşi revine şi preţurile cresc. Acest as din mânecă cu scăderea TVA la Construcţii trebuie jucat numai în momentul în care cererea depăşeşte oferta.

    Părerea mea.

  15. Viorica Buda October 2, 2010 at 6:25 pm #

    V-am urmarit, pareti tot mai sigur pe d-voastra si bine pregatit. Faptul ca ati vorbit documentat de pr.de guvernare va incununat cu multa maturitate si credibilitate . Subscriu la sugestiile Bibliotecarului ,in legatura cu respectul.Eu cred cu desavirsire ca si acum sinteti in fata lui Antonescu . Tot mai multi sint cei care vor asculte discursuri clare ,nepopuliste si nu basme frumos imbracate.Ne dati incredere ,speranta si totodata inboldul de aa ne mobiliza in a va sustine. Succes.

  16. Cristinel Virgilius Degeratu October 2, 2010 at 7:27 pm #

    E bine sa fii pregatit pentru orice fel de abordare din partea convorbitorului. Nu e bine sa pornesti la drum cu idei preconcepute despre derularea unei emisiuni pentru ca risti sa te enervezi ca nu poti sa spui ce aveai pregatit. Atunci pari incordat si nervos. In general sa stii ca moderatorii vor sa conduca in stilul lor emisiunea pentru ca asa considera ca si-au adus rating, astfel ca fie te mai intrerup, fie o mai dau pe aratura, dar in orice situatie trebuie sa pleci mai relaxat la drum si sa te adaptezi, nu este nevoie sa transmiti chiar tot ce ti-ai programat, importanta este ideea generala pe care o lasi. Esti din ce in ce mai bun, mai ai putin sa poti face fata in direct unor smecheri de tip Antonescu sau chiar Basescu. Nu-i lasa sa te enerveze in primul rand, cred ca si-au dat seama ca te enervezi usor si reactiile imediate nu sunt neaparat cele mai fericite. Amana deciziile luate la nervi, fie si pentru cateva minute daca nu se poate pentru mai mult. Imi cer scuze pentru tendinta de dadaceala, dar este defect profesional si, pe de alta parte, sper din toata inima sa ajungi cel mai important om in stat asa ca poate mai exagerez. Dupa cum insa ai vazut, majoritatea celor care publicam aici ne dorim sa fii cel mai bun, asa ca iti transmitem ceea ce vede poporul la emisiuni si ce interpreteaza mai apoi. Cu respect!

  17. gelu October 2, 2010 at 9:35 pm #

    D-le Ponta, aduceti TVA produselor alimentare la Zero si mariti-le pe cele pentru bauturi fine, masini de lux, iahturi, tigari si alte fudulii la 60%.

  18. Sky News October 2, 2010 at 10:00 pm #

    Domnule Ponta. Mi-a placut cum ati mentionat faptul ca masurile economice se aplica “la pachet”, pe baze unei strategii unitare, nu izolat si la plesneala ca acum. Doar un lucru as completa, de tinut minte cand ajungeti la ‘butoane’ (inteleg ca e ‘highly sensitive’ si m-ash mira sa puteti discuta deschis asemenea lucruri la TV). Anume: problema controlului asupra bancilor din Romania -fara cooperarea bancilor economie NU are cum sa se relanseze. ‘Frica’ paralizanta ce a cuprins sistemul bancar international e un fenomen nou, pana in 2008 nu s-a mai pomenit asa ceva, si chiar si Americanii stau AZI si se scarpina in cap, intrebandu-se cum sa ii fortzeze pe bancheri sa reia finantarea economiei, in loc sa stea cu fundul pe toti banii incasati de la TARP. Probabil ca Dvs. stiti la ce ma refer…. E doar o idee, o sugestie pentru initierea unei dezbateri publice, cand va vi timpul potrivit. Cele bune.

  19. Bibliotecaru October 2, 2010 at 10:00 pm #

    @ gelu
    Nu merge aşa.
    Oamenii se vor duce să le cumpere din altă parte a Uniunii Europene.

  20. Bibliotecaru October 2, 2010 at 10:10 pm #

    @ Viorica Buda
    Aveţi un site frumos realizat.

  21. gelu October 2, 2010 at 11:00 pm #

    Treaba lor, dar masinile, jahturile se vor inregistra inregistrate in tara si apoi trebuie sa plateasca taxele anuale aici.

  22. Ovidiu October 2, 2010 at 11:31 pm #

    reusita reprezentanta, felicitari victor ponta.
    promit ca maine ma uit si la inregistrarea cu ciutacu…si-mi dau cu parerea:)

  23. Bibliotecaru October 3, 2010 at 12:39 am #

    @ gelu
    Dumneavoastră vorbiţi despre TVA sau despre impozite?

    Şi nici aşa nu este o problemă. Dacă maşina sau iahtul sunt luate “pe firmă”, înscrierea se poate face şi în străinătate… doar suntem în Uniunea Europeană şi nu există taxe vamale.

  24. Viorica Buda October 3, 2010 at 1:28 am #

    Bibliotecaru,
    Va multumesc pentru aprecieri.

  25. justitiaru October 3, 2010 at 9:03 am #

    Dv. lasati impresia ca veti depune motiunea numai asa sa nu se spuna ca n-ati facut-o, dar nu actionati cu determinarea necesara ca motiunea sa treaca cu certitudine.
    Daca scontati pe o viitoare ipotetica victorie in alegerile parlamentare puteti uita de asta in conditiile in care este evident ca alegerile prezidentiale au fost trucate.Recentul vot fraudat in Parlament demonstreaza ca fraudarea este regula in actualului regim.

  26. Marcus October 3, 2010 at 10:30 am #

    @vezi aici http://marcus64.wordpress.com/2010/10/02/recunoastere-internationala-pentru-basescu/#comments Statuia Basescu pe iapa Elena in toata splendoarea ei.
    sa fiti iubiti
    marcus

  27. Krocodilu October 3, 2010 at 11:45 am #

    Moto: Clasa muncitoare se amuză

    Păsăricile cu fulgi sunt ca Sever Voinescu
    Iar cele fără fulgi, ca domnul Preş. Băsescu.
    Orice v-aş spune eu, bârfind profund, aici,
    Pe ei pulimea îi percepe doar ca… “păsărici”.

  28. i.nicolae October 3, 2010 at 2:08 pm #

    Luati o suzeta sau un biberon,in ultima instanta un pumn in gura lui Tanase cand nu-i tace fleanca.Asta le stie pe toate,nu apuca nimeni sa spuna ceva de gura lui.ASA CA ATENTIE.

  29. LEO October 3, 2010 at 2:35 pm #

    Buna ziua.Ma numesc Leontin si am 26 ani ,nu am votat niciodata ,poate ca nu mi-a placut galeata porocalie cu 1 kg de zahar in ea:)stiu e un lucru gresit sa nu votez dar nu pot da votul unor incompetenti.V-am urmarit la tv in ultima perioada,ideeile dumeavoastra sunt destul de bune dar nu sunt comvins cat veti reusi sa le aplicati in societatea noastra atat de infectat de coruptie.Credeti-ma ca sper sa reusiti si curand sa pot vota si eu un om competent.Momentan lucrez in UK si sincer de afara ROMANIA se vede jalnic …OARE SE VA SCHIMBA CEVA?

  30. Cornelia October 3, 2010 at 6:00 pm #

    Buna ziua dnul Ponta,
    fara nici o legatura cu topicul dumneavoastra,am o mica poveste despre o primarie pdl-ista. as vrea sa va scriu personal daca imi permiteti,dar nu stiu unde,nu as vrea aici pe blog.

  31. Daniel Anton October 3, 2010 at 9:22 pm #

    Măi, fraţilor popstaci, nu-l mai dădăciţi atâta pe dl Victoraş Ponta, de parcă ar mai fi încă la grădiniţă: Gata, a trecut deja în clasa I-a primară. Schimbaţi, deci, registrul. Altfel, s-ar putea să se plictisească, să vă spună noapte bună şi să închidă blogul.

  32. Vasile Roaita October 3, 2010 at 10:13 pm #

    Click to access Referat_25%20martie_Liviu%20Voinea.pdf

    La revenirea din week-end, ofer colegilor care vin pe acest blog o carte…

    Desigur, Dl Ponta nu are nevoie de motive suplimentare pentru a fi fi de stanga; dar sunt si vizitatori ai blogului care au nevoie sa afle mai multe!

  33. motanu October 3, 2010 at 11:10 pm #

    multa bafta

  34. mr nike October 3, 2010 at 11:29 pm #

    Domnule Ponta,desi cam cu intarziere as voi totusi sa va spun ca am apreciat foarte mult emisiunea de la Nasu si voiesc sa cred ca daca tot ceea ce ati spus acolo s-ar putea realiza poate o speranta ar inflori in inimile noastre. Am apreciat faptul ca in sfarsit s-a mai gasit cineva in tara asta sa-l puna in dificultate pe Nasul deoarece deobicei toata lumea ii cam canta in struna. Acest popor blazat de atatea promisiuni facute si nerespectate are nevoie de cineva care sa ii si spuna ce are de gand sa faca si sa si faca atunci cand va putea. Desi nu fac parte din niciun partid politic am votat majoritari cu PSD pt. ca am crezut in ei dar la primele alegeri cand a candidat Basescu recunosc ca l-am votat cu speranta ca poate un om cu mai mult tupeu si poate cu o nebunie in cap este in stare sa faca lucrurile sa se miste intr-o tara unde pare ca totul sta pe loc. E greu sa vezi ca atatia mineri stau si someaza cand ei ar putea sa sparga muntele si sa faca autostrazi si tunele. E greu sa vezi ca mii de hectare stau necultivate si sistemele de irigatii nu functioneaza cand turcii fac solarii pe stanci si le uda cu picatura. E greu sa vezi ca tara e plina de marfuri chinezesti cand atatea lucruri s-au facut in aceasta tara. As vrea sa vad o reforma adevarata si un om care are curajul sa o faca , ma bucur ca sunteti tanar si sper sa aveti o viziune mai noua si sange(vorba lu` Mazare) s-o puneti in aplicare dar asta nu inseamna sa nu tineti seama asa cum caua unii sa va influenteze de experienta domnului Iliescu si a domnului Nastase pe care-i consider oamanei cu o pregatire politica deosebita si care vad foarte bine realitatile momentului. Ce as vrea sa va mai adaug la cele ce ati spus despre reforma este ca ar fi bine sa nu uitati ca totusi poporul roman este format din oameni care pe vremea comunismului erau obisnuiti sa se adapteze la orice si atat cat se poate sa folositi acest lucru. Adica de exemplu am vazut ca personalul din cercetare s-a diminuat foarte mult,multi dintre ei plecand inafara tarii la firme care le-au oferit salarii pe masura. Pt. dezvoltarea invatamantului si cercetarii cred ca nu ar fi rau ca in fiecare judet sa fie centre de cercetari la care acesti oameni sa fie platiti asa cum trebuie pe de-o parte si pe de alta parte pt. stimularea inventicii romanesti sa se poata ca orice student/elev/om pasionat de a construi ceva sa se poata prezenta la aceste centre si pe baza unui contract centrul de cercetari impreuna cu acea persoana sa incerce sa extinda proiectul respectiv beneficiile materiale rezultate in urma aparitiei unui nou produs sa fie impartite intre pers. respectiva si centrul de cercetari. E pacat ca lumea sa fie plina de chinezarii si atatia oameni care poate construiesc aparate,mecanisme si alte produse care pot fi asimilate in productie si le fac numai pt. ei si pt. prieteni de ai lor deoarece procedura de omologare, prezentare si punere in fabricatie este prea complicata si prea scumpa pt. multi dintre ei. Acestea fiind spuse sper ca avantul pe care am vazut ca-l aveti sa se mentina sa vad mai putine vorbe la TV si o rezolvare cat mai rapida a problemelor cu care se confrunta aceasta tara.

  35. Socrate October 4, 2010 at 9:30 am #

    Memento, pentru cei care sunt contra unui stat social ( de ex. PDL, care este acum vremelnic la guvernare, si PNL, care doreste un stat liberal ).
    Constitutia Romaniei * Art. 1 (3) România este stat de drept, democratic si SOCIAL,… în care demnitatea
    omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii
    umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, în spiritul
    traditiilor democratice ale poporului român si idealurilor Revolutiei din
    decembrie 1989, si sunt garantate.

  36. silavaracald October 4, 2010 at 10:10 am #

    Din păcate, la ora aceea sunt la serviciu, dar sigur voi urmări înregistrarea, dacă pui link spre ea.
    Baftă!

  37. Vlad October 4, 2010 at 11:06 am #

    Nu aveti si un transcript la emisiune?
    Incep sa ajung la concluzia ca citind un transcript poti sa intelegi mai multi dintro emisiune decat daca o vezi la televizor.

  38. Marcus October 4, 2010 at 11:17 am #

    Tu Quoque, Victore ?!
    Filed under: Revista presei in versuri naive — Marcus @ 10:33 Modifică

    Stimate Domnule Ponta,
    Cand am vazut dupa alegerile parlamentare cum termitele portocaliii au ridicat nepotismul ceausist la rang de arta, mi-am scuipat in san, mi-am facut cruce cu limba-n ceru’ gurii, am zis “Piei, Satana!” si apoi, neavand alte mijloace la indemana, le-am facut in dar o poezea:

    Din veac in veac

    Din antichitate stim, cum Caligula imperator,
    Fiind atins de nebunie, isi facu calul senator.
    Mai apoi si mai aproape, Petru Groza cel “frontistu’”
    Pus pe glume si harjoana, unse vizitiu ministru.

    Ceausescu-n vremea lui numi-n Cabinetul doi
    Soata buna, dar cam tampa, cunoscuta drept codoi.
    Zeusul din capul tarii, pe model d-ispravniceasa
    Amanta-si facu ministru, blonda ot Plescoa focoasa.

    Iar pe tuta cu “succesuri” si cu “fraze editate”
    Tineretul sa conduca, din buze siliconate.
    Nepotism avand exemplu, Boc cel mic, de buzunar,
    Consilier unse nepoata si soferul demnitar.

    Falnic pom genealogic Romania guverneaza
    Tot romanu’ azi asteapta, dup-alegeri ce urmeaza?
    Vom avea ca Prim Ministru, Leana ot Plescoa numita
    Sau Elena, dar mai mica, pentru gafe renumita?

    Urmarind modul in care la Congresul tinerilor pesedisti au fost alesi liderii si mai ales lideritele, din simpatia pe care o nutresc fata de social democratie, m-am gandit ca ati cam pornit cu stangul (probabil derutat de doctrina partidului 🙂 ) si stiind ce resentimente au romanii fata de atitudini si cuvinte ca nepotism, favoritism, pupincursim etc, m-am hotarat sa va dedic si dvs. o poezea spre indreptare si neperseverare in abatere 🙂 .
    Iaca ce mi-a iesit:

    Et Tu, Victore ?!

    Victoras, manca-te-ar taica, cand mi te-am vazut ales
    Mi-am zis multumit in barba: “iaca am scapat de stres,
    Si-n sfarsit venit-a vremea pentru tineri nepatati
    Sa inlocuiasca cloaca de politicieni damnati.”

    Caci in anii ce trait-am, pana-n prag de varst-a treia,
    Am avut blestem cu Printu’ , beizadeaua din Scanteia.
    Mai in timpurile noastre, chiombu’ isi “alese” tuta,
    La Briusel parlamentara, sa vorbeasca precum muta.

    Ca model avand pe Groza, Bocu-si ferici soferu’,
    Consilier il unse-n scaun de azi plange ministeru’.
    Pe nepoa-sa, spit-a treia, o facu dregatoreasa
    Cand ca pregatire fufa, buna-i de spalatoreasa.

    De Falca ce sa mai zicem, al sau fin e-acum ministru,
    Sub ciubota-i politistii au un viitor sinistru.
    Cumetrii cu tiganimea cea regala si mondiala
    Ni l-au reales pe voda ce-a bagat romanu-n boala.

    Arivism, pupincurisme, nepotisme greu platite
    Au redefinit notiunea de lichele naimite,
    Ce traiesc precum vizirii cat sultanul e stapan
    Peste-o gloata de nevolnici nostalgici dupa jupan.

    De ce-ti spun toate acestea? Fiindca ti-am vazut congresu’,
    Ce mi-a amintit cu greata cum era cu Realesu’,
    Sau mai nou, cum e cu Nasu’, mafiot in cap de clan,
    Ce-i saruta lui inelul, slugi umile la-l sau plan.

    Uita dracu’ cardasia, nu esti sef peste-o partida,
    In care incumetritii la smen ochii sa-i inchida.
    Nu-ti mai promova finuta sa conduca azi junimea
    Lasa ca prin performanta sa renasca romanimea.

    Nu ti-o spun cu rautate, doar ca vad ce e in tara,
    Cand elita tinerimii de javra-i gonit-afara.
    Lasand loc doar pentru pleava, “paturicii” de doi bani
    Slugi perverse la un voda, idol doar pentru golani.

    Sa fiti iubit
    marcus

    • Daniel Anton October 4, 2010 at 8:19 pm #

      Marcus, mai lasă-ne cu poeziile tale infantile, mai ales că sunt şi lungi. Aici nu e cenaclu. Crezi că Ponta îşi calcă pe nervi să te citească? Nici vorbă. Fii, deci, scurt şi la obiect, dacă ai ceva de spus. Dacă nu, atunci recită în altă parte. Pe blogul tău, de exemplu. Nu polua şi blogul lui Ponta. Te rog.

      • Theodora October 4, 2010 at 10:50 pm #

        Asta este blogul domnului Ponta din cate am inteles eu 🙂 deci doar dansul poate sa ii spuna lui Marcus ca nu este binevenit aici. Te rog.

      • Marcus October 5, 2010 at 10:17 am #

        @Daniel, manca-te-ar taica si pe tine! Recunosc faptul ca nu am avut in vedere chinurile ce le pot provoca unor militanti ca talica, cu lipsa totala de antrenament si placere in ale cititului, dar dupa cum remarca si colega noastra de blog, nu-mi amintesc ca acest blog sa fie proprietatea Daniel Anton, ci Victor Ponta. In alta ordine de idei, observ cu ingrijorare, ca tanara generatie de pupinbasisti este pe cale de a fi inlocuita de pupinpontisti, care deja stau in block-startere gata pentru pocnetul pitolului. Naica, nu cu pupaturi insanatosim climatul politic si implicit tara, ci prin nerepetarea greselilor facute de altii. Ai impresia ca d-l Ponta nu a inteles mesajul? Ma indoiesc! Si legea s-o faci matali, la matali in casa nu pe blogul altora, ca nu da mamos la onor audienta.
        sa fii iubit si respectuos
        marcus

  39. Marcus October 4, 2010 at 1:21 pm #

    Funia Si Suspendatu’

    Mare claca la termite, “Paturicii” lu’ Basescu,
    Care si-au adus aminte de procesu’ Ceausescu.
    Cand nea Nicu si cu Leana denuntau un atentat,
    Pus la cale de dusmanii unsi sa ia puterea-n stat.

    Rand pe rand portocaliii se-nscrisera la cuvant,
    Sa ne-arate cum prostia face legea pe pamant.
    Cu-argumente-oligofrene si insinuari tampite
    Au lansat o fumigena clocita-n baseasca minte.

    Prima a iesit la vorba blonda, zisa si Raluca,
    Ce c-o mina de cretina, aiurand precum nauca,
    Ne vorbi despre alcoolici, asa-zisii suspendaci,
    Ce abulic isi viseaza un Basescu dus in draci.

    Leana cu halicopteru’, si mai blonda decat prima,
    Cu aplomb si-aplaudata ne descrise cu tact crima,
    De a-l detrona pe chiombu’ si de-al atarna de-o barna
    De atentatori din umbra dezgustati de-atata scarna.

    Veni randul pentru Flutur, pedagogul la ovine,
    Cel ce le-a-nvatat sa scrie “BUCOVINA” pe coline.
    Moldovean, spita de Stefan, cu porniri de luptator
    Isi ameninta dusmanii cu macel si cu omor.

    Are deja pregatite funia, sapunul “Cheia”,
    El la gat juvat le-o pune, de isi duc la cap ideea.
    Mai vorbira si alti lideri disperati pana la moarte
    Cum c-asa o lovitura, sa accepte, nu se poate.

    Thriller-ul de trei parale prezentat de pedelisti
    E doar tema nationala gustata de manelisti,
    Care brusc se-mputineaza, in sondaje-s catre zero,
    Azi chiombila la pulime si-a pierdut faima de Zorro.

    E de ras in tot scenariul cum tin pe-altii betivani,
    Cand Basescu coronita o detine de multi ani.
    Ei nu stiu nici vorba ceea, cu funie si spanzurat,
    De o pomenesti in casa-i, hop! cu chiombu’ suspendat.

  40. Vlad October 4, 2010 at 4:15 pm #

    Da,

    Se vede preocuparea ziaristilor si oamenilor de presa in special pentru subiecte de scandal si nu pentru subiecte importante.
    Oricum a fost buna emisiunea, si din pacate cred din ce in ce mai tare ca citirea scriptului este mai buna decat urmaritul emisiunii.

  41. justitiaru October 4, 2010 at 4:38 pm #

    Trebuie sa faceti toate concesiile necesare pentru a atrage UDMR+Minoritati+alti parlamentari din sfera puterii.Este imperios necesar un acord politic pe termen lung in cadrul opozitiei pentru a avea credibilitate politica.Altfel nimeni nu va va lua in serios si nu va fii interesat sa va dea votul ca apoi in alegeri PSD sa ia partea leului iar aliatii de motiune sa ramana pe dinafara.

    • Vasile Roaita October 4, 2010 at 5:48 pm #

      Cocesiile “necesare” pentru a atrage UDMR au fost in mana actualei opozitii: ridicarea gradului de autonomie locala, invatamant in lb materna ( fara porcaria-istoria si geografia in limba romana ) si alte chestiuni, mai putin importante…Dna Saftoiu, mare “adversar” Basescu, s-a constituit in avangarda luptei pentru limba romana!…

      Conteaza foarte mult cat de, cu adevarat, opozanti ai lui Basescu sunt unii actori ai vietii politice cu…interesul in doua luntrii…Saftoiu, Voiculescu, Patriciu…

      Altfel, o politica de “marketing” eficienta nu ar strica!
      Una in care sa se separa graul de neghina!

      • Marcus October 4, 2010 at 6:41 pm #

        Vasile Roaita: desi nu-mi sunt deloc dragi, udemeristilor trebuie totusi sa le recunoastem niste merite in ceea ce priveste comportamentul si disciplina politica. Ori fi ei loiali partenerilor de guvernare, insa spirit sinucigas nu cred ca au, in definitiv si ungurii mor la fel de foame si de frig ca si romanii si au si ei batranii lor ca si noi. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca unii, spre deosebire de bocu, chiar isi respecta blazonul de juristi si n-ar vota niste monstruzitati anticonstitutionale. Pe de alta parte, dupa cum bine ai observat, au cam obtinut tot ce se putea , pe termen mediu, de la imbecilii astia portocaliii fara prea mari eforturi. Asa ca de ce si-ar rupe electoral gatu’ langa ei?
        Am zis si eu, n-am dat cu paru’ 🙂
        sa fii iubit
        marcus
        PS Ai primit?

      • Vasile Roaita October 4, 2010 at 10:59 pm #

        Nu e vorba de cat de loiali, de frumosi sau de destepti sunt ungurii; Basescu a inteles ca are nevoie de ei, a negociat cu…Victor Orban si cu Tokesh si a iesit presedinte…

        Tinand cont de cele spuse de tine, va fi destul de usor sa fie atrasi in votul unei motiuni! Cu conditia ca tarata din “marii oameni politici” pe care i-am numit mai sus, sa nu se umfle!

        In limitele actualei si, mai ales, viitoarei legislatii comunitare, trebuie acceptata orice negociere!

        Dintre “oamenii de meserie” din politica romaneasca in europa, imi plac Corina Cretu si Renate Weber…Este greu sa gasesti in politica lor declaratii de complezenta, retorica ieftina, “butaforie”…

        Numai bine!
        V R

        P S Sigur, Generale! Comentam, in curand, pe blogul tau!

  42. Theodora October 4, 2010 at 10:52 pm #

    Urmaresc acum emisiunea Ora de foc de la Realitatea TV unde sunteti invitat.

  43. Bibliotecaru October 4, 2010 at 11:32 pm #

    @ Victor Ponta
    Domnule Ponta,
    Nu aţi anunţat emisiunea la Realitatea TV.
    🙂
    Dar tot am văzut destul ca să observ că aţi încercat să puneţi în practică “vorbim despre soluţiile noastre şi nu despre celelalte partide”. Uşor, uşor ideea va prinde şi realizatorii de emisiuni îşi vor modifica ei singuri de această natură planul de desfăşurare a emisiunii.

  44. justitiaru October 5, 2010 at 1:11 am #

    D-le Ponta
    Marturisesc ca nu inteleg deloc strategia dv. de a investi atata energie in aparitii tv zilnice pentru a explica politica fiscala pe care PSD o are in vedere (in cazul in care va guverna).Urmeaza alegeri si electoratul trebuie sa afle programul de guvernare social-democrat ca sa stie cum sa voteze? Evident ca nu ! Ca sa ajungeti la alegeri anticipate trebuie sa treaca motiunea de cenzura.
    Sa fie un semn casimtiti ca aveti motiunea in buzunar ? Poate,nu este clar.
    Sincer discutia despre programul de guvernare inainte de depunerea motiunii de cenzura pare mai degraba un mod bizar de de a pune caruta inaintea boilor.Pai o motiune de cenzura trebuie sa primeasca si sprijinul altor partide care au viziuni economice diferite de a PSD. Difuzind propriul program fara a-l pune de acord cu ceilalti parteneri pare ca va compromiteti putinele sanse de trecere a motiunii.Ati ajuns la un acord cu celelalte partide pe programul fiscal pe care il popularizati asiduu?
    Sper ca stiti ce faceti desi actiunile dv. par bizare si lipsite de coerenta.
    Daca acest mesaj nu va pune pe ganduri e in regula,sper ca aveti un plan abil si discret ceeace ar fi splendid.

    • Spartacus October 5, 2010 at 8:22 am #

      E foarte bine ceea ce face Domnul Ponta… pedeleii strigau ca opozitia doar ii critica fara sa vina cu un alt program, iar acum PSD-ul si-a prezentt programul si solutiile lor(care intre noi fie vorba e foarte corect si foarte bun).
      Abia astept sa treaca motiunea si apoi suspendarea!

  45. mariana October 5, 2010 at 8:38 am #

    daca opozitia si-ar dori cu adevarat sa ajunga ACUM la guvernare ar gasi 30 de voturi prin orice mijloace

    daca nu le-ar putea gasi inseamna ca e foarte slaba ,atat de slaba ca nu merita atata atentie si mai ales atatea sperante

    cred din ce in ce mai mult (de fapt eu sunt sigura)ca totul e joc de glezne ,ca nu-si doresc acum puterea

    e deja ….o zama lunga…

    pacat , mare pacat, tupeistii si nesimtitii de pdl-isti o sa va ia fata , e multi in tara asta ,sa dea Domnul sa ma insel eu…

  46. Marcus October 5, 2010 at 2:23 pm #

    Cum Sa Nu Ma Pun Cu Prostu’ ?

  47. Karakas October 5, 2010 at 2:44 pm #

    Este corect tot ce ai spus in emisiune despre necesitatea implementarii unei noi gindiri ecomice pentru state ca Romania, in care politicile de austeritate implementate irational, doar din motive ideologice, fara contra-masuri pentru stimularea economiei, duc tara intr-o zona fara iesire. De altfel, cred ca asta este mesajul esential in aceasta perioada pentru romani, care pot alege un model de putere care sa le ofere perspectiva dezvoltarii si nu a unui declin perpetuu.

    Mitul investitorilor straini care ar veni aici daca micsoram taxa unica la 0% este un basm la ora asta. Romania nu mai poate sa isi permita sa se bazeze pe acest vis al inevestitorilor straini care vor veni si vor crea locuri de munca. Criza economica globala le-a taiat pofta de a investi.

  48. Maia October 5, 2010 at 10:26 pm #

    Victor,
    Imi cer scuze, nu e aici locul comentariilor mele dar nu exista in site ceva de gen”CONTACT”, si nici nu am gasit vreun mail unde sa scriu.
    Am vazut schema departamentelor PSD si nu inteleg de ce, cand aveti oameni foarte bine pregatiti, ati ales amatori.
    Exemplific doar cu doamna Maria Lazar care, la 71 de ani, conduce Departamentul Egalitate de şanse şi familie, in conditiile in care doamna Minodora Cliveti, este un specialist cu recunoastere nationala si internationala (a fost presedinta Comisiei pentru egalitate de sanse din Consiliul Europei si din Camera Deputatilor).
    Ceva nu e in regula aici si, deci, nu e de natura a inspira incredere membrilor si simpatizantilor PSD.

  49. Maia October 5, 2010 at 10:43 pm #

    Adaug la postarea precedenta:
    “Nu pot avea incredere in cineva care a fost vicepresedinte al Marii Adunari Nationale, a actionat in numele si cauza comunistilor – ma refer aici la doamna Maria Lazar”.
    Vreti sa aveti voturile femeilor din Romania sau nu? Doamna Lazar se identifica cu trecutul comunist glorios, nu are a face cu prezentul.

  50. Theodora October 5, 2010 at 11:10 pm #

    Am fost si eu in aceasta seara la reuniunea Clubului de la Bucuresti. Am raspuns invitatiei domnului Ion Iliescu. Domnul presedinte de onoare al PSD a avut amabilitatea sa ne invite si pe noi, bloggerii care comenteaza pe blogul dansului la aceasta reuniune.
    Imi pare rau ca nu am apucat sa ma prezint.
    Inainte de inceperea reuniunii ati fost inconjurat tot timpul de personalitati si nu am indraznit sa va deranjez.
    Eu nu sunt o persoana timida dar, la un moment dat, un consilier psd intr-o situatia sa zicem asemanatoare, mi-a spus ca sunt un NIMENI.
    Aveti idee de ce se poarta atat de arogant cei din esalonul 3 -4 din psd?
    Pe mine, un asemenea comportament nu ma poate face sa renunt. Nu stiu cum ar reactiona alti simpatizanti intr-o situatie de acest gen.
    Poate ar pleca si nu s-ar mai intoarce.
    PSD-ul nu este in acest moment in situatia fericita in care sa isi permita sa piarda din votanti.
    Poate o sa am ocazia sa ma prezint alta data.
    Cu deosebit respect
    Theodora marinescu

  51. bm October 6, 2010 at 8:59 am #

    Am o observatie generala
    Aveti un tic verbal folositi destul de des ” in primul si in primul rand” Ar fi bine sa va corectati suna cum zicea cineva “ca dracu'”

    Cu stima,
    bm

    • Vasile Roaita October 6, 2010 at 11:17 am #

      Ar mai fi si “as vrea sa va spun” si altele…

      Dupa ani de zile de discutii, comentarii, bascalie oamenii politici au inceput sa foloseasca acuzativul…Dar, sunt si alte proaste obiceiuri, de limba vorbita si scrisa, care inunda spatiul public…

      Cel mai bine se controleaza Traian Basescu; cand este nervos, preocupat sa faca “galagie” o ia, si el, bine de tot, pe aratura! Asta arata ca preocupaarea pentru a vorbi corect este mai mare decat educatia…

      Raluca Turcan a spus un “decat ca am pierdut alegerile” in cuvantarea ei de la lansarea campaniei electorale a PDL (!?)

      Acest “decat” este buclucas…

  52. Spartacus October 6, 2010 at 10:58 am #

    Domnule Ponta,
    Am vazut ca blogerii vor avea o loja la Congresul PSD… Imi puteti spune ce trebuie sa fac ca sa pot participa si eu?

  53. Marcus October 6, 2010 at 11:30 am #

    Sa Ne Fie Tarana Usoara!

    Limba noastra mostenit-a cuvant nou de prin Fanar,
    Lang-un voda, uns de Poarta, epitetul ciubucar,
    Care atasat la gena fu transmis ereditar
    Si adus la rang de arta de alt voda marinar.

    Functie de stapanire si de interesu-n joc,
    Folosit cum se cuvine pentru chiomb fu cu noroc.
    Cunoscu chiar si mutatii: mita, spaga in argou,
    El e astazi crez politic, decretat de-un fals erou.

    Care dandu-i noi valente l-a impus de etalon
    Slugile-i pupinbasiste folosindu-l drept jalon.
    N-avem parte-a societatii in care acest cuvant
    Sa nu fie chintesenta, facand legea pe pamant.

    Haos e in toata tara, colaps in economie
    Ce ajunsa-n prag de moarte e tinuta-n terapie.
    Numai ca la aparate, vraci peste resuscitare,
    E chiombila cu-a lui clica, toti in gat cu foame mare.

    Tratamentul ce-i aplica cu perfuzii de-mprumut
    Doar lor le aduce surse prin ciordeala la avut.
    Dupa iarna care vine cu acest medicament,
    Anul nou ne va aduce, drept cadou, un faliment.

    De nu vom gasi vointa sa iesim cu toti in strada
    Si sa alungam sacalii ce-si impart asa o prada
    Ne vom aduna la vara la priveghi si la coliva,
    Ingropand ce mai ramas-a dintr-o natie naiva.

  54. Fragmentarium Politic October 6, 2010 at 12:33 pm #

    Clubul de la Bucuresti, un laborator de reinventare a politicii social-democrate (1)

    Sub patronajul presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, ieri, in aula mare a Universitatii Romano-Americane, si-a reluat dezbaterile Clubul de la Bucuresti, aflat la a sasea editie, cu o tema incitanta: “Romania, incotro ?”, care a atras, alaturi de elita intelectualitatii de stanga, reunind politicieni, academicieni, universitari si reputati experti si specialisti in diverse domenii, un public numeros, in care tinerii au fost o prezenta marcanta.

    Adancirea crizei actuale si neputinta dreptei guvernante de a o depasi, probleme care reprezinta o stare de alarma si de urgenta pentru reflectia politica romaneasca, au sensibilizat si orientat gandirea si actiunile social-democratilor in directia identificarii si fundamentarii unui raspuns alternativ viabil, care sa redeschida perspectivele Romaniei. In acest cadru s-a inscris si dialogul din cadrul Clubului, care a dat consistenta catorva idei si concluzii, pe care le voi evoca succint.

    Greseli postdecembriste

    In demersul politic de dupa Revolutie s-au impus doua orientari, cea interbelica (restitutio in integrum), in prima parte , si cea neoliberala, in ultimii ani, cea de-a treia, social-democrata, ramanand o alternativa pentru viitor. In Romania s-a impartit tot ce se putea imparti, ceea ce a dus la scaderea vertiginoasa a productiei, facand ca muncitorimea industriala, factorul motor al Revolutiei, sa devina principalul perdant al acesteia. In Ungaria, Cehoslovacia si Germania, unde erau guverne de dreapta, s-a decis sa nu se restituie nimic in natura, ci sa se acorde despagubiri in bani, in limite relativ suportabile pentru popor (maxim 75.000 de dolari). Tot comparativ, in Romania s-au distrus si CAP-urile, desi principiul asocierii agricole nu era un patent comunist, acesta venind, pe filiera istorica, de la taranisti, Mihalache fiind cel care-i indemna pe tarani sa se asocieze. O alta greseala a fost cea cantitativist-neoliberala, de rupere a cresterii economice de resorturile ei sociale, in dauna dezvoltarii economico-sociale durabile, care implica si aspecte care tin de calitatea vietii.

    Paradoxuri ale tranzitiei romanesti

    Ceea ce ne-am propus la inceput nu ne-a iesit. In loc sa devenim o tara capitalista democrata, am involuat spre o tara subdezvoltata. Suntem mai degraba o societate precapitalista decat una capitalista, orientata spre subdezvoltare decat spre dezvoltare. Societatea capitalista e o societate a muncii salariate, dar Romania nu e o societate care da de lucru oamenilor, care sa se preocupa de ocuparea fortei de munca. Solutia normala e preturi mari, salarii mari, dar in Romania e invers, salarii mici si preturi mari (amintind de tarile din zona coloniala). Cauza principala e sistemul de distributie. Am ramas anchilozati in Romania intr-o distributie a avutiei, in locul unei distributii a veniturilor, ceea ce a dus la mari disparitati sociale. Cum veniturile sunt cele care se consuma (spre deosebire de avutie), in momentul in care productia s-a prabusit cei care au pierdut au fost cei care depindeau de aceasta, salariatii. S-a terminat cu distributia de avutie, de bogatie, distributia prin venituri este noul trend social, sustinut de social-democrati.

    • Vasile Roaita October 6, 2010 at 2:56 pm #

      Nu am realizat ceea ce “ne-am propus”…Cine si-a propus si ce!?

      Aproape 10 ani tara a fost la picioarele lui Iliescu; nu este corect sa lansam o astfel de dezbatere fara sa spunem adevarul…

      Nu cred ca Domnia Sa, dl Iliescu, a inteles foarte bine cat rau a facut acestei tari; caci, daca ar fi inteles, s-ar fi retras intro manastire!

      Nu, nu este nepotrivit pentru un marxist inrait! Este exact ceea ce ii trebuie!

      • Fragmentarium Politic October 6, 2010 at 9:45 pm #

        Vasile Roaita, iar tragi semnale de alarma false (dupa nume se vede ca esti predestinat pentru asa ceva). Cui mai serveste o astfel de incrancenare, dupa atata timp ?! Ion Iliescu este unul dintre putinii politicieni lucizi, care nu a facut din politica un scop pentru sine, ci un mijloc pentru altii, care sunt cei multi, si nu uita, cata luciditate, atata sansa…

  55. Vasile Roaita October 6, 2010 at 2:49 pm #

    Legea a trecut de Curtea Constitutionala…

    Motiunea de cenzura si anuntata tentativa de suspendare vor fi folosite de T Basescu pentru a repara situatia in care se gaseste popularitatea sa printre cetatenii romani.

    Vor urma adevarate demonstratii de retorica si demagogie.

    Slaba prestatie a moderatorilor TV, veleitarismul si incompetenta participantilor la aceste dezbateri din partea partidelor de opozitie, iesirile neinspirate ale “mogulilor” sunt motive ce ma fac sa ma tem…

    Paradoxal, singurul aliat al acestor tentative politice este traiul prost al oamenilor…

    Paradoxal si, oarecum, imoral; pentru ca opozitia trebuie sa ofere o varianta inteligenta in aceste dezbateri care, in saptamanile ce vor urma, vor ocupa media si viata de zi cu zi…

    Specialistii in imagine, parapsihologii, magii si vrajitorii se trezesc din adormire…

  56. Marcus October 6, 2010 at 5:31 pm #

    Ecaterino, Vedea-te-as Moarta !

    Astazi, din pacate, n-am vazut-o pe Ecaterina din celebrul hit interbelic, nici moarta, nici cu dric cu cai mascati la poarta, in schimb am vazut nici mai mult, nici mai putin, cum Romania a fost ucisa fara nicio remuscare de decizia Curtii Constitutionale de a valida Legea Pensiilor in forma in care ea i-a fost inaintata. Si odata cu Romania, am ingropat si statul de drept, lasand cale libera instaurarii celei mai negre dictaturi din cate a vazut tara noastra pana acum (si Slava Domnului !, am avut parte de ceva activitate in acest sens). Acum putem spune fara drept de replica faptul ca, si aceasta reduta in calea poftelor basiste a fost nu doar cucerita, ci calcata de-a dreptul in picioare de Basescu si sleahta sa de mafioti si ca lupta teribila terminata prin alt jaf la drumul mare din Parlamentul Rusinii Nationale, care s-a soldat cu inclinarea balantei Justitiei Supreme in favoarea Puterii prin impunerea judecatorului agreat de Basescu, s-a terminat cu victoria clara a totalitarismului impotriva democratiei.
    Intr-un stat in care mamaliga romaneasca abia reuseste sa adune cateva mii de protestatari, este evident faptul ca orice speranta in revenirea la putinele valori democratice castigate dupa 1989, a devenit practic o himera si ca va trebui sa ne resemnam si sa ne ducem crucea decisa de o mana de manelisti redusi mintal pe fondul fraudarii grosolane a alegerilor prezidentiale.
    Marii lideri ai Opozitiei se supun in mod firesc deciziei CC, ba inca ne si asigura ca aceasta nu avea cum sa tina cont de furtul pe fata practicat de curvetu’ Anastase, furt care a facut posibila aceasta noua si ultima palma data democratiei.
    Da, domnilor, intr-adevar, Judecatorii CC sunt rezidenti in Luna si din cand in cand, atunci cand ii cheama Basescu, coboara pe Pamant si-i mai livreaza cate-o lege de care are neaparata nevoie sa bage acest neam de urgenta in tarana. Este evident faptul ca ei habar n-au avut de modul in care aceasta lege a trecut prin Parlamentul Rusinii Nationale, ei nu au acces la televiziune, ziare etc , ba mai mult, ca orice judecatori care se respecta, judeca legati la ochi, motiv pentru care n-au putut vedea imaginile mai mult decat elocvente in care Roberta din Nazareth, transforma 80 de voturi in mai bine de 170 si satisfacea astfel pohtele cotroceniste.
    Tot ce i-a mai ramas acum chiombului sa faca este de a inchide si cele doua televiziuni, care mai mentin cat, decat aprinsa flacara sperantei la romani si totul s-a terminat.
    Dar in conditiile in care vedem cum trec legile de CC, acest lucru nu-i decat o formalitate, asa ca in curand vom reveni la programul TVR de una ora pe zi, in care vor fi elogiate maretele realizari ale Conducatorului.
    Rusine sa va fie, nemenicilor si nu v-ar mai muri multi inainte, javre ordinare ce sunteti!

  57. manu October 7, 2010 at 12:45 am #

    Victor, e groasa!! Stiu ca ceea ce scriu nu are legatura cu subiectul, dar pur si simplu fierb !! Nici macar nu stiu daca e de bine sau e de rau, dar parca suntem mai aproape de suspendare dupa decizia curtii. Asul e la tine! Sper ca basescu sa promulge legea, chiar imi doresc asta!! Acum se va vedea cine sunteti voi, opozitia si cat valoreaza cuvantul vostru. Poate ar fi bine sa va ganditi la vorbele lui videanu: nu conteaza sondajele, ci alegerile. Sa fie f clar, vor fura pe rupte in 2012!! TREBUIE SUSPENDAT!!! MUSAI!!!

  58. anca October 7, 2010 at 12:50 am #

    cel mai usor este sa dai sfaturi. este si cel mai mare viciu.
    Un singur lucru trebuie sa il constientizezi. TREBUIE SA FII TU INSATI SI SINCER CU POPORUL ROMAN.
    T. Basescu este sincer si a fost cu agresivitatea lui si poporul a votat.acum suporta.
    Ion Iliescu e foarte apreciat pentru ca nu este foarte impulsiv. Am 32 ani si il ador pentru ca poate vorbi ore in sir cu zambetul pe buze si poate sa nu iti zica nimic si tot te lasa cu o impresie buna.is the best.
    Nastase este un om super(sticla e de vina daca e perceput altfel).
    TU ai sansa sa iei de la amandoi ce au ei mai bun.
    E greu acolo unde ai ajuns si prin acest blog te mai poti descarca.
    Dar nu uita :NIMENI NU SE POATE PUNE IN LOCUL TAU;cu cat iti vei explica mai mult gesturile cu atat vei fi mai discutat. sunt multe chestiuni pe care nu ai cum sa le explici pt ca nu multi ar intelege.
    deci, fa in asa fel incat sa nu ai regrete.
    se simte oricum in interiorul partidului o alta directie si un alt curent chiar si in provincie.e cu mult mai bine.
    te urmarim si ne bucuram ca avem un lider cu atitudine.
    numai bine.

  59. Daniela March 15, 2011 at 1:27 pm #

    Părăsit încă de la naştere
    Mihai Caldararu
    Încă de când a văzut lumina zilei, Mihai a fost abandonat în centrul de plasament numărul 5 din Capitală. De la vârsta de şapte ani a fost mutat la centrul de plasament numărul 6, iar la 13 ani a fost agresat sexual de doi indivizi mai mari, de care şi acum îi este teamă. Când credea că ar putea să depăşească trauma, Mihăiţă a fost mutat la un alt centru, unde a fost din nou supus relelor tratamente: „La 15 ani am fost mutat la centrul de plasament numărul 2 „Casa Speranţei”, unde primeam bătaie seara de la nişte indivizi mai mari. De atunci am rămas cu sechele”.

    Şcoala populară de artă

    După ce a terminat Şcoala de Arte şi Meserii cu profilul confecţii-îmbrăcăminte, pe care a absolvit-o cu nota 9, a urmat şi Şcoala populară de Artă, unde a obţinut un certificat de la OSIM, pentru solist vocal. La 18 ani a fost reintegrat în familia sa. Cu toate acestea, a găsit o mamă bolnavă de hepatita C, iar condiţiile în care trăia sunt greu de explicat. Chiar şi aşa, Mihai nu s-a dat bătut. Deşi şi el suferă de epilepsie, şi-a propus să triumfe în viaţă prin propriile forţe nedându-se bătut de la nimic. Astfel, l-a auzit cântând compozitorul Adrian Ordean care l-a ajutat să-şi înregistreze câteva melodii, iar Star Print l-a ajutat să îşi înregistreze gratuit şase piese: „Cea mai mare dorinţă a mea este să mă lansez, însă nu dispun de resursele financiare necesare pentru a iniţia astfel de demersuri. Am putut doar să înregistrez un număr de şase melodii, iar câteva piese sunt compuse de mine. Înregistrările le-am putut finaliza chiar de Sfintele Sărbători de Paşte”. 0724713999

  60. vio tudor May 30, 2014 at 6:54 am #

    Domnule Ponta, cu cat il tineti mai mult in brate pe Tanase la TVR, cu atat mai mult va pierde PSD. Managementul extrem de prost, bataia de joc a chelturii banilor publici si aducerea angajatilor in pragul sinuciderii, se contorizeaza la numarul de voturi pentru partid si pentru coalitie!

  61. vio June 13, 2014 at 6:44 am #

    Domnule Ponta, PSD va pierde mult daca sustine incompetenti precum Stelian Tanase la conducerea institutiilor publice excesiv politizate. Alegatorii nu sunt o masa de prosti.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Top cele mai interesante bloguri de politicieni | Blogul Monicai Marinescu - October 2, 2010

    […] Victor Ponta […]

  2. Declaratiile liderilor PSD si PNL « Hai ca se poate! - October 4, 2010

    […] Liderul PSD a mai spus ca va cere Parchetului, saptamanal, informatii cu privire la starea anchetei … […]

  3. Am paricipat la reuniunea Clubului de la Bucuresti « Hai ca se poate! - October 6, 2010

    […] politice, ale mediului academic şi universitar, mass-media. Între cei prezenţi s-au numărat preşedintele PSD domnul Victor Ponta, preşedintele Curţii de Conturi Nicolae Văcăroiu, fostul premier Petre Roman, academicianul […]

  4. Declaratii despre despre deciza CCR si o stire pe surse aproape de necrezut « Hai ca se poate! - October 6, 2010

    […] Declaratii ale domnului Victor Ponta […]

  5. “Daca doriti sa revedeti”, partea a treia | Blogul Monicai Marinescu - December 6, 2010

    […] Victor Ponta […]

Leave a comment