Plangere penala impotriva Premierului Mihai Razvan Ungureanu

5 Apr

Asa cum am anuntat de ceva timp, am asteptat sa vad modul in care Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a inteles sa repartizeze catre autoritatile locale bani din Fondul de Rezerva.

Potrivit  legii nr. 500/2002 (art. 30 alin. 2), fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului “se repartizeaza prin hotarari ale Guvernului, pentru finantarea unor cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in timpul exercitiului bugetar”.

Azi am intrat in posesia listei localitatilor din judetul Gorj, care au primit bani de la MRU. Datele sunt confirmate de presa locala PDL si de surse guvernamentale.  M-a interesat in primul rand Gorjul, deoarece este judetul ai carui locuitori m-au votat si in 2004, si in 2008, cu o majoritate absoluta, sa ii reprezint in Parlamentul Romaniei. Iar votul acestor oameni inseamna enorm pentru mine, deoarece imi ofera legitimitatea si responsabilitatea fara de care nu ar trebui sa ocupi o functie publica importanta (de exemplu, MRU a fost ales pana in acest moment doar in CC al UTC, neputand vorbi nici macar de un singur roman care l-ar fi votat vreodata pe Domnia Sa ca sa fie ministru, prim ministru, sau sef de serviciu secret).

Judetul Gorj este un judet grav afectat de criza economica, profund afectat de coruptie si capusat de managerii PDL-isti, care conduc de multi ani discretionar si falimentar cele mai importante unitati industriale din zona energiei. Asa ca sprijinul guvernamental fata de comunitatile locale este extrem de important si chiar vital.

Gorjul are 70 de localitati, acestea fiind conduse de  51 primari USL (PSD+PNL+PC , inclusiv cele 2 municipii), restul de 16 apartinand PDL si 3 PNG  (un partid cu rezultate bune in 2008 pe plan judetean, dar ai carui alesi locali au trecut inevitabil in sfera de influenta a Puterii, fiind lipsiti de alt gen de sprijin).

Va atasez mai jos lista localitatilor beneficiare ale generozitatii Guvernului Ungureanu, exact inainte de campania electorala. Naivii si talibanii basescieni, transformati peste noapte in adulatori ai Dlui. MRU (noul favorit al lui Zeus, cel care a indepartat-o chiar si pe inamovibila Elena de langa fotoliul prezidential) au ocazia sa numere.

Si daca cumva sufera de “sindromul Roberta”, ii ajut eu – din 51 localitati conduse de USL, au primit bani de la guvern – ati ghicit – ZERO! De la PDL si aliati, din 19 au primit bani 19!

Premierul Ungureanu dupa ce si-a epuizat dramoleta cu trantitul usii la Coalitie, a capitulat rusinos dupa o spatamana, incercand insa in stil securist sa bage si soparla ca banii sunt dati indiferent de culoarea politica si doar pe criterii foarte transparente. Acum, daca cititi lista, criteriul e chiar foarte foarte transparent – MITA si  SPRIJIN pentru CLIENTELA POLITICA a PDL (partidul domnilor Basescu si Ungureanu).  Sunt convins ca MRU va fugi la DEX, sa vada definitia termenului  „ipocrizie”, daca nu are timp sa mai mearga la scoala sa invete si altele:  „demagogie” , „minciuna” etc.

Pana atunci insa, sunt hotarat sa-i predau dlui MRU o lectie de drept penal (e specialitatea mea)! In zilele urmatoare, in calitatea mea de deputat de Gorj, voi depune la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva Premierului si a ministrilor care au contrasemnat o hotarare de guvern vadit ilegala. Acestia au comis  infractiunea de abuz in serviciu si au prejudiciat grav interesele legitime ale locuitorilor celor  51  localitati din judet care nu au primari PDL!

77 Responses to “Plangere penala impotriva Premierului Mihai Razvan Ungureanu”

  1. Ciprian April 5, 2012 at 3:19 pm #

    Domnule Ponta, sar de la subiect ca sa va sugerez un fapt. In curand se va discuta intens despre UMF Tg. Mures si motiunea de cenzura din 17 aprilie. Principala arma de atac asupra acestui demers este invocarea multiculturalismului, ca forma superioara a trairii umane, toleranta, intelepciune, bla, bla, bla.

    Ceea ce vreau sa va sugerez, ca raspuns la toti cei care vor incerca sa mai salveze cate ceva din imaginea regimului in Ardeal este ca, pe 17 octombrie 2010, Angela Merkel avea sa declare spre suprinderea intregii Europe: “Am cam esuat cu multiculturalismul”. Adica himera asta cu radacini absconse si spre folosul numai al unora nu prea a tinut la poporul german, oricat de mult s-a chinuit sa o implementeze.

    De parca nu ar fi fost de ajuns, la doar cateva luni distanta,premierul Marii Britanii, David Cameron, declara acelasi lucru: “Multiculturalism has failed in Britain” – 5 februarie 2011.

    Iar ca lucrurile sa se incheie cat se poate de frumos, pe 11 februarie 2011, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, clama aceeasi situatie, adica proiectul esuat al multi-kulti.

    Acum noi ce facem?! Resapam un proiect pe care chiar Europa la dat la o parte, nereusind sa-l duca la bun sfarsit??? Informatiile de mai sus sunt cat se poate de publice si de oficiale!

    Mult succes!

    • Gabriela April 5, 2012 at 4:17 pm #

      multiculturalismul a dat gres si in Canada, tara care a lansat conceptul. Am vorbit candva cu cetateni ai UE si am concluzionat fiind majoritatea de acord ca nu poti fi cineva daca esti toti sau nimeni. Multiculturalismul a dus in timp la fracurarea diferitelor popoare, etnii si nu, la unitate in diversitate. Principiile prea generale, mult prea generoase, de tip socialist utopic niciodata nu au avut corespondent in realitate. Evident ca si la noi odata cu crearea acestor universitati multiculturale si multilingvistice corespunzatoare conceptului respectiv se va adanci granita intre etnicii maghiari si majoritatea romana. Este, de fapt, ceea ce urmareste UDMR. Nu vreau sa dezvolt prea mult subiectul pe care l-am tot discutat cu diverse ocazii (petitie pentru respectarea autonomiei UMF Tg. Mures, articole Cotidianul, Jurnalul s.a.), dar eu cred ca statul roman are obligatia sa scoata specialisti vorbitori de limba romana. COnsider ca este suficient pentru insusirea limbii materne asigurarea invatarii pana la nivelul liceu, dar specialistii acestei tari e musai sa fie vorbitori de limba romana, limba oficiala a statului roman. Chiar am si eu o curiozitate, de ce avem nevoie de medici vorbitori de limba maghiara??!!

    • veta666 April 5, 2012 at 5:00 pm #

      mwahahhaaa…am si o teorie vetista…chiar daca planurile lor s-au dus naiba,si nu e pt prima data,chiar daca toata europa ar renunta la ACTA,pariu ca BASE si FIU TATALUI PREMMINISTRU,vor aproba acordu asa doar pentru romani,pariu ca daca se duce de rapa tampenia cu statele unite ale europei BASE si fiu vor transforma romania,acilisea ,coltisoru asta de lume in stalele unite ale europei.Trag ei regionalizarea si dup-aia reboteaza romania in SUE.si cum tot esua multiculturalismum,nu-i bai il reinventeaza BASE SI FIU.bleeeeaaah…mi-e asa o sila…am gresit epoca in care m-am nascut..as fi preferat-o p-aia de gheata…

    • Alexandra S. April 6, 2012 at 9:11 am #

      Deci…treaba cu multiculturalismul nu mere..In Southall,UK daca te pierzi,nici nu ai pe cine intreba in limba engleza ceva informatii..noroc ca mai cunosc un pic de hindi..Nu se aude, nu se vorbeste decat rar limba engleza..Englezii ii lasa in banii lor si aia e..oricum nici unul din parlamentarii de la London nu trece sau are treaba cu Southall..Am ajuns (fiind aici in UK de 8 ani) la concluzia ca nici minoritatile nu primesc cu bratele deschise orice incercare de a se integra in societatea britanica..se auto-izoleaza dupa care urla ca sunt discriminati..Dar un lucru e cert..NU EXISTA NICI O FACULTATE SAU SECTIE A VREUNEI FACULTATI UNDE SA SE PREDEA ORICE INTR-O LIMBA A UNEI MINORITATI.
      LIMBA OFICIALA A ROMANIEI, DIN CATE STIU E LB. ROMANA. Spre uimirea minoritatii maghiare, in Ungaria se vorbeste ungureste..iata deci ca se poate invata undeva si in aceasta limba.Nu sunt extremista, nationalista..mi se pare corect sa inveti si sa folosesti limba tarii unde traiesti..In Anglia nimeni inca nu s-a apucat sa vorbeasca romana ca sa inteleaga emigrantii din Romania ceva..Va tin la curent daca se schimba ceva 🙂

  2. Mihai Traian. April 5, 2012 at 3:22 pm #

    Domnule Ponta,ca om mai in varsta,te sfatuiesc sa renunti in a jigni primul ministru si pe presedinte.In curand este posibil sa ajungi prim ministru.Ti-ar conveni sa fii zilnic jignit cu un limbaj suburban fara sa ai vreo vina?????/

    • Siana April 5, 2012 at 3:48 pm #

      Domnule Mihai traian ….. ca om la fel de in varsta te sfatuiesc sa tenunti in a da sfaturi altuia .
      Daca ai un sfat de dat apai da-i-l la cel ce isi spune prim ministru sa inceteze in a jigni inteligenta si rabdarea acestui popor si asa indeajuns de scarbit de conducerea tarii in ultimii 3 ani .
      Si acest domn de isi spune prim ministru nu este chiar asa de ” fara vina” .

    • radu andreescu April 5, 2012 at 3:50 pm #

      Dar noi, romanii, ce vina avem ca suntem jigniti si umiliti zilnic de basescu traian, udrea elena, boc emil si toata ceata lor de talhari? Trebuie sa lasam ca hotia sa domneasca in tara asta pentru totdeauna?!?

      • pdliciu de serviciu.... April 5, 2012 at 5:12 pm #

        “suntem jigniti si umiliti zilnic de basescu traian, udrea elena, boc emil si toata ceata lor de talhari”… eram sigur! Aseara dupa cele 5 beri baute mi se parea ca-l vad pe basescu si boc la A3… jignind si unilid “boborul”…
        Aia cu udrea… e buna rau!
        PS: ce IQ ti se cere sa postezi un comentariu serios aici??? hai dati-va cu parerea….

      • Robocop April 5, 2012 at 5:19 pm #

        Nu mai vorbi mai in numele intregului popor..amaratule!

    • Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina April 5, 2012 at 5:51 pm #

      Mai Mihai Traian, nu te chiama si Ungureanu Basescu si nu cumva esti ungur si evreu tatar?
      Pe ponta il voi jigni chiar eu daca va face lucruri nepermise. Pana atunci ii jignesc pe alogenii astia hoti, parsivi, nerusinati si sexual-perversi.

    • anghel April 5, 2012 at 6:47 pm #

      @Mihai Traian,tin sa te asigur ca si eu sunt in varsta,poate chiar m-ai inb varsta decat D-tale,sti,eu zic ca nu perea ai matale grija asta cu jignirile,pe matale te doare si te framanta ca vezi ca pdleul a intrat pe sensul unic catre prapastie.
      D-ul Ponta nu a jignit cu nimic pe acesti impostori vremelnici,nu a facut decat sa le atraga atentia ca ei sunt niste penali,corupti, hoti si vanzatori de tara,.
      Daca zici ca esti in varsta,te-as ruga sa treci in revista dealungul timpului si sa faci asa o analiza,ai m-ai pomenit D-tale ca dupa cel de al doilea razboi mondial sa mai fi furat cineva m-ai mult decat basescu si gasca lui de hiene???

    • lenn April 5, 2012 at 8:59 pm #

      “fara sa ai vreo vina?????/ ” ??? A distruge si trada interesul tarii nu este “vreo vina”? A ne distruge pe noi toti nu este “vreo vina”. In alte vremuri acesti oameni ar fi fost inchisi pe viata.

    • Cezar April 6, 2012 at 2:00 am #

      Este bine ca distinsul domn Victor Ponta sa arate cu degetul ipocrizia si demagogia rivalilor politici, dar ar trebui sa se priveasca in oglinda si sa si adreseze o intrebare banala: Oare eu sunt ipocrit si demagog? Daca este cinstit,macar cu el insusi, s-ar putea sa si raspunda afirmativ. Asa cum arata sondajele alianta din care face parte va fi votata de cel putin 51% din locuitorii cu drept de vot din Romania si, deci, chiar de locuitorii localitatilor mai sus mentionate. Beneficiarii investitiilor din localitatile pe care le enumerati sunt locuitorii satelor, comunelor care au dreptul la conditii decente si care (51%) o sa va voteze domnule Ponta. Va opuneti dreptului ca acesti oameni sa beneficieze:
      – de drumuri asfaltate, nu pietruite si pline de gropi;
      – de retea de alimentare cu apa, nu de fantani secate sau cu apa infestata;
      – de canalizare.
      De aceste drepturi trebuie sa beneficieze doar locuitorii din Tg-Jiu sau din localitatile conduse de colegii dvs? Treceti usor cu vederea modul in care colegul dvs de la Consiliul Judetean distribuie fondurile, de modul in care drumurile judetene sunt asfaltate doar in anumite sate fara a exista o continuitate a asfaltului pe acel drum judetean si de modul in care le “promite” oamenilor ca daca “ne votati facem legatura cu restul drumului asfaltat”. Suntem de aceeasi generatie si aveam speranta ca ve ti reusi sa rupeti mentalitatea vechilor politicieni care “se lupta ca adversari politici sa nu faca nimic pentru ai putea usor critica si invinge la alegeri”. Ar trebui sa vegheati ca acele fonduri sa merga spre investitii si sa va bucurati atunci cand o localitate se modernizeaza. Dar, nu puteti si stiti de ce? … pentru ca sunteti ca ei. Nu i mai criticati, va criticati pe dvs domnule Ponta.

    • veta666 April 6, 2012 at 4:17 pm #

      :DDDDDDDDDDD…iete si postacu portocaliu…oare chiar asa spalat esti pe creieras?pe care planeta locuiesti,ca pe asta Bozgoreanu mihai razvan e orice, numa nevinovat nu …din cauza unor ignoranti pacaliti cu morcovei asa ca domnu mihai traian(doi intr-unu) o sa ajungem sa respiram otrava,sa bem otrava si sa locuim in lagare..caci romanii nu vor mai avea tara…TREZITI-VA BAI SOMNOROSILOR…v-a hipnotizat bine.razvanica..doar a fost SPION…pacat ca nu in interesu tarii…ieri pe un post tv, fost CONTRASPIONUL DANIEL SAVU(sper ca i-am retinut corect numele) a spus ca specimenu asta in niciun caz nu poarta interesele tarii,ci pe ale altora.BA CHIAR IA ZIS TRADATOR.DECI OAU! DECI MRU E PATRIHOT(surprizaaa), SI TOTI AIA CARE IL SIMPATIZEAZA IN CIUDA NEMERNICIEI SALE,SINT TOT PATRIHOTI…la brutariii cu voi,vorba lu dragomir in piesa hit cu acelasi nume.La brutarii cu tradatorii.

    • Yvonne C. Macdougall April 6, 2012 at 9:18 pm #

      Cum adica “fara sa ai vreo vina:???? Dar faptul ca MRU isi dovedeste statutul de sluga nu este o culpa in fata acestui popor???
      Dispunand dupa cum i se porunceste si delapidand banii nostri are mai mult decat vina de a fi un executant – devine un infractor!!! Sustin din toata inima demersul acestei plangeri penale!

  3. Gabriela April 5, 2012 at 3:27 pm #

    e foarte bine ca aveti in fata o dovada a ceea ce ati sustinut si in alte conditii, MRU a cedat santajului practicat de primarii pedele, santaj necesar mentinerii pedele in campania electorala. Se pare ca ei numai asa pot functiona. Va doresc succes si asa cum va invita MRU sa puneti mana pe carte, ar fi bine sa-i aplicati “efectiv” o lectie in domeniul dvs. de competenta! Oricum in viitoarea guvernare pe care o doresc a USL-ului as dori din tot sufletul sa se faca dreptate si cei care au fost si sunt raspunzatori pentru dezastrul tarii sa raspunda in fata legii.

  4. mariana April 5, 2012 at 3:30 pm #

    domnule ponta dumneavoastra sincer mai stiti si altceva in politica inafar de; jos basescu jos roberta sa dispara udrea s.a.m.d. acum cind RMU este un premier bun,inteligent, si cu un bun simt care sincer in politica rar il gasesti dumneavoasra veniti si spune-ti ca are secret otravit sau ca minte insa pentru dumneavoastra este ceva bun si real in politica sau numai dumneavoastra antonescu nastase sun oameni buni corecti si harnici?

    • dulgherul April 5, 2012 at 3:48 pm #

      stiti ce imi place la nebunie? postacii portocalii pe site-ul USL… Asta da reactie. Iti da omu cifre concrete doamna si tu spui ca e rau intentionat? si apropo, daca tot il admiri pe MRU asa tare INVATA LIMBA ROMANA bre!!! nu mai scrie “spune-ti” ca e gresit baaaaa… nu va invata si asta la partid, pui de graur?

      • veta666 April 6, 2012 at 4:23 pm #

        Las ca dupa ce termina de vandut ce mai are de vandut…munceste asiduu omu adicatelea,isi strange ignorantii si, le trage o lectie de gramatica a la graur asa cum a facut cu gadea…o sa fie o adevarata emulatie a febrei freneziei salutare

    • veta666 April 5, 2012 at 4:49 pm #

      Doamna,MeReU, o sa ne lase si o te lase in fundu gol cu bunu lui simt.Auziti oameni buni,bun simt…pai d-aia vinde bunurile cetatenilor,de prea mult bun simt.da in clocot nu alta…si nu cred ca ai vrea si ii stii adevaratele secrete ale lu Boszgoreanu…cred ca ar fi printre altele si un atentat la pudoarea dumneavoastra…

    • sorin April 5, 2012 at 4:50 pm #

      cu excesul sau de inteligenta si bun simt (PE care in politica rar il gasesti) ne lasa si fara chiloti, ca mai au putin si nu mai avem decat aerul -poluat- pe care il respiram. e clar ca si asta e unealta lui basescu si mai ales a unor interese straine Romaniei. Actioneaza ca un agent al Ungariei si al unor state nord – americane. daca asta nu pleaca repede, o sa plangem dupa Ceausescu!

    • ALexandru April 5, 2012 at 11:52 pm #

      Daca acest individ fara educatie(ma refer bineinteles la ponta) ar ajnge in locul D.lui Ungureanu atunci ar fi bine sa ne gasim o alta tara unde sa cerem azil………..ne-am dat dr..aq de bine .De ce toti pushcariabili pot ajunge in functii inalte prin partidele usl? Dau eu raspunsul…..din cauza ca celor care conduc partidele astea.

  5. Alexandru April 5, 2012 at 3:42 pm #

    Laudabila actiunea, dar este fara utilitate practica. Banii vor fi fost cheltuiti de mult pana cand aceasta plangere va fi solutionata, daca va fi vreodata.
    In general la acest nivel plangerile sunt puse intr-un sertar iar cheia se pierde. Am o experienta proprie cu o plangere impotriva procurorului general si institutiile abilitate sau mass-media nici nu vor sa comenteze subiectul dar sa mai si cerceteze. Vorbesc de fals intelectual si fals in declaratii.
    Va urez succes pe mai departe in actiuni si sper ca tara aceasta va scapa macar partial de gruparea infractionala care ne conduce in prezent.

  6. ana suceava April 5, 2012 at 3:53 pm #

    Domnule Ponta m ati dezamagit total credca sinteti intro disperare totala am crezut ca sinteti un politician educat dar NU sinteti total fara caracter ,Pacat ca luptati cu sirleticuri care sint f periculoase pentru noi romanii care suferim si acum de pe urma jafului pe care l ati facut impreuna cu nastase si clica ca a ti facut parte din corpul de control a primului ministru NASTASE si cred ca a ti avut cu ce va pricopsi ,Acum plingeti de mila celor necajiti? rusine il dorim pe UNGUREANU ca premier ARE BUN SIMT . pe care dumneata nu il ai

    • SILVIA April 6, 2012 at 12:17 am #

      DUMNEZEULE DOAMNE…CE VRETI LA OMUL OMUL ALA???CU CE ESTE MAI BUN UNGUREANU DECAT PONTA??? CU FURATUL….NU CRED K PSD-UL A FURAT, CAT AU FURAT ASTIA…ORI SUNTETI CHIORI ORI CEVA CU P…
      CUM PUTETI SA MAI TINETI CU PDL, CARE V-A FACUT ATATA RAU??? SI CREDETI K TOTI CEI DIN PDL MERITA SA FIE RESPECTATI??? NU
      CAND OR SA NE RESPECTE SI EI PE NOI (OAMENII DE RAND), ATUNCI OR SA FIE SI EI RESPECTATI, CHIAR SI DE COLEGII LOR..

  7. mariana April 5, 2012 at 4:27 pm #

    Domnule Ponta se vede ca sunteti un om frustrat , in afara de faptul ca de 3ani incoace tot strigati jos Basescu mai stiti si altceva?Asteptam de 3ani sa veniti cu proiecte concrete pentru a salva ce a mai ramas din aceasta tarisoara dar in ura dvs.ptr.presedinte ati devenit un politician ridicol.Acum cand ati constatat ca domnul Ungureanu este un intelectual adevarat si ca romaniii incep sa aiba un gram de incredere in prim ministru incercati sa distrugeti si acest vis.Romanii sau desteptat domnule Ponta ptr.ca au reusit sa iasa in afara granitelor si au vazut adevarata civilizatie,nu circul politic pe care il creati dv.

  8. Danesan Dorin April 5, 2012 at 4:28 pm #

    Daca va preocupa soarta a 31000 de cetateni,chiar daca nu d-voastra va ocupati de asta, ce ziceti daca la Sighisoara,actualul primar PSD care este la al 4-lea mandat devine din,,singurul primar PSD din Ardeal”, ,,singurul primar USL invins de PDL”.
    Cand va spun asta suflul orasului il da ca favorit in lupta cu PDL-ul local pe candidatul PNL al USL, probabil pt. ca este nou pe esichierul politic local si nu poate fi,,lovit”cu nimic.Pe cand dupa ce ai condus un oras 12 ani si nu se vede nimic atunci ai in cine sa dai !
    Deci dupa cum va cunoastem ca un om echilibrat si pragmatic analizati situatia si vedeti ce se poate face in ceasul 12.Sunt totusi aproximativ 11000 voturi in joc !!!Multumim.

  9. ca in email..veta666 April 5, 2012 at 4:42 pm #

    DRAGA VICTOR PONTA O SA SCRIU CU MAJUSCULE PENTRU CA URLU IN CAPATANA MEA.NU TE-AM SUFERIT DE CAND TE-AM VAZUT.NU IMI PLACEA MOACA SI GATA.MA SECA PUSTIU MINUNE AL PSD.ACUM BRUSC TE-AM REEVALUAT ,ca tot se poarta, MAI ALES CA ESTI CAM SINGURU CARE ARE TUPEU SA SPUNA PE FATA. ASTIA NE VAND,NE DAU TARA SPRE COLONIZARE.AM TOT URLAT SI RAGNIT MULT TIMP PE BLOAGA MEA,PA FACEBUCI,PE NET PE UNDE AM APUCAT.ERAM SINGURA NEBUNA CARE URLA IN PUSTIE,BASESCU E UN TRADATOR DE NEAM,ARE INTELEGERI CU ELITELE LUMII SI NE DA BUCATA CU BUCATA LOR.VOR SA EXPERMENTEZE CU ROMANIA CE VOR SA FACA SI CU RESTU LUMII. …geniul minuscul si mason,pretiosul si eruditul MIHAI RAZVAN BOZGOREANU,otelit si meditat de rothschild si compania,vine si face pe dascalu cu neamu romanesc in timp ce ne distruge istoria si economia.Pana si gesticulatia,si limbaju trupului e rezultatul scolirii lui peste hotare.CAT DE FARA SUFLET SA FII SA ITI VINZI TARISOARA.RADATORI DE NEAM…MULTUMIM VICTOR PONTA…DACA VEI FI LA FEL DE CONSECVENT SI SINCER CA SI PANA ACUM U VEI AVEA DECAT DE CASTIGAT.SPER SA NU FIE DOAR DE FATADA SI SPER DIN TOT SUFLETUL CA ESTI UNUL DIN PUTINELE EXEMPLARE POLITICE CARE ISI IUBESTE TARA….TREBUIE SA NE IUBIM TARA SI S-O APARAM DE COTROPITORII CARE DAU NAVALA….il aranjara si pe BORBERLY….CAT DE PE FATA E ASTA….din pacate pentru ei uita ca tara e si locuita…au supravietuit destui genocidului pus la cale de base,fmi,bilderberg,comisia trilaterala,onu,ue,oms,si toti ceilalalti…stiu ca iar par paranoica si obsedata de teoria constipatiei,da asta e ..am mai parut io nebuna si cu vanzatorii de tara.io inteleg modernizare si globalizare si alte fantezii ale elitelor,da nu vreau sa inteleg iobagizare.TOATE FIINTELE DE PE PLANETA AU DREPTUL LA LIBERTATE…nu sintem sclavii speciilor superioare basesciene si bozgoriene.Mult timp m-am ferit de cuvantu bozgor…din pacate a venit momentul lui.BOZGOR EGAL VANZATOR DE TARA EGAL UNGUREANU EGAL BASESCU SI COMPANIA.GATA,BAFTA!

  10. mie mi ar fi rusine April 5, 2012 at 4:45 pm #

    In judetul Botosani, consilierii USL care au majoritate in consiliu au repartizat sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe unitati administrativ-teritoriale, pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale, precum si pentru sustinerea proiectelor si programelor de dezvoltare locala, pe anul 2012. Ghiciti d-le Ponta cati bani a primit municipiul Botosani un oras cu 100.000 locuitori ??? va spun eu 1/3 din cat a primit o comuna cu 5000 locuitori cu primar USL !!!! asa ca lasati demagogia!!!

    • ZOE, fii barbata ! April 6, 2012 at 12:21 pm #

      Sa lase Ponta demagogia, sau aia care v-au trimis banii ?

  11. MARESALUL April 5, 2012 at 4:50 pm #

    Tara arde si baba adica tu Ponta te piepteni.Se da pe nimic o rezerva strategica de un mineral Cupru,Aur,Vanadium de la Rosia Poieni si voi depuneti plangere pt nabii dati primariilor pedelaci.Pai ce este mai important Rezerva strategica sau banii astia care nu le serveste la nimic.De ce taci de ce taceti.Va este frica sa nu-i suparati pe Genstein si marele Licurici.Gazele de sist la fel Rosia Montana la fel.Taceti la ceeste mai important si va burzuliti pt nimicuri .Santeti la fel ca astia .Depuneti motiune de cenzura pe cazul Cuprumin si gazele de sist.Hai sa te vad ai curajul,aveti curajul voi care va prezentati Romaniilor ca fiind marea ,,SPERANTA,,

  12. tiberiuretu April 5, 2012 at 4:59 pm #

    Bravo Ponta ,tine-o tot asa,calare pe ei !

  13. motohead April 5, 2012 at 5:03 pm #

    Sa-i spuna cineva lui MRU ,care da lectii de romana, ca se spune “are sens” si nu face sens. Si ce “ditamai” pretentii are….

  14. Cornu April 5, 2012 at 5:16 pm #

    Nimic din ce a fost facut sau numit de Basescu, din 1990 si pana acum nu a fost/facut bun. Cu aceasta logica simpla, bazandu-ne pe fapte si nu doar pe speculatii filosofice, putem trage concluzia ca si MRU este de aceeasi teapa cu Boc, Videanu , Anastase, Sulfina, Boagiu … oameni de “incredere” pentru care Basescu a garantat, dar nu a fost tras la raspundere niciodata pentru incompetenta sau prostia acestora. Daca ca si in cazul evident al Robertei Anastase niste procurori iresponsabili dau NUP si in acest caz … trebuie sa constatam ca “sistemul” e putred iar metastaza juridica este definita in primul rand de politicieni, procurori, politisti, vamesi si functionari corupti. Dar la ce salarii mizerabile au functionari, politistii,… nu prea trebuie sa ne mai miram ca acestia iau spaga, trebuie sa intelegem ca de fapt spaga este singura lor sursa “reala” de venit.
    Un sistem putred nu poate genera decat mizerie, iar cea mai mare mizerie este Basescu.

  15. andrada April 5, 2012 at 5:20 pm #

    Dezmatul pe banii publici a devenit modul de viata al pdl-istilor si sprijinul dat de premier si basescu ne sfideaza pe toti ; primarii pdl-isti si-au bazat viata ,campania pe acesti bani pe care nu-i merita ,pentru a-si cumpara viitorul inca 4 ani ; ca arhitect n-am intalnit o asemenea degringolada la nivel local ,judetean in care primarii ,adesea neinstruiti dar extrem de lacomi fac ce vor ; aceasta autonomie locala ar trebui reglementata si abaterile pedepsite ,sonor sa reinvete cinstea si munca in folosul cetateanului ; de acum un an si jumatate sant umflati cu pompa cu bani primarii pdl-isti si din pacate unii au trecut la USL, dar oamenii pe unii ii vor pedepsi si tria ; chiar daca pe moment demersurile USL au numai ecou pozitiv in randul populatiei ,poate in ultimul ceas justitia va arata ca e impartiala si abuzurile grosolane ale puterii merita pedepsite

  16. studenta April 5, 2012 at 5:36 pm #

    Victore,vezi ca primarii PNL si cei PSD isi bat joc de oamennii din comuna Buteni,Judetul ARAD! In caz ca nu te implici pierzi foarte multe voturi
    Eu personal din familia mea cu mama,tata,copii,socrii iti pot oferi 11 voturi,insa in caz ca nu vrei sa te implici ,nu doar ca le pierzi pe ale mele dar o comuna intreaga este terorizata de astia doi ticalosi! Fa naibii si acolo curatenie sau iti este frica de ei!!!

    • cristina April 5, 2012 at 6:35 pm #

      Deci voi aveti doi primarii!!!! ce tare!!!

    • ZOE, fii barbata ! April 6, 2012 at 12:17 pm #

      @studenta,

      Când votati, gânditi-va ca votati pentru voi, nu pentru Ponta. El slava Domnului are ce pune pe masa, iese nu iese prim ministru tot aia e, nu moare de foame, în timp ce voi, noi toti de fapt, care nu suntem portocalii vom crapa cu totii la propriu, ca PDLacii vor sa ramâna numai ei în tara. Nu vezi ca nu stiu ce sa mai faca, ca sa ne extermine?!

  17. dan florin April 5, 2012 at 6:19 pm #

    d-le Ponta, ar fi timpul sa va maturizati si sa mai invatati care sunt manierele caracteristice unui om-politician civilizat. In afara limbajului propriu segmentului incult, mare iubitor de manele si atat, noi cei care va urmarim cariera politica nu mai retinem ceva. Stiti ca si acest demers e ceva fara rost, doar manifestarea bolnavicioasa a unui frustrat, sau poate asa vi s-a dictat de ilici iliescu, ori felix motanelul. SUNTETI O MARE DEZAMAGIRE !

  18. Constantin Nicolaescu April 5, 2012 at 6:39 pm #

    La investirea lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de prim-ministru si in urma discursului acestuia si al lui Victor Ponta in Parlament scriam ca iata in sfarsit avem de a face cu oameni instruiti, de o alta factura decat cei care se perindasera pana atunci in viata politica si la tribuna Parlamentului! Dadeam si un pronostic si anume ca dupa ce serviciile secrete din Roamnia au mai fost reabilitate, exista pericolul, ca in cazul unei nereusite si a unei expuneri brutale a lui MRU, in plan imagologic sa nu sufere doar MRU dar si serviciile din Romania, chiar daca el a fost directorul SIE! In cazul unei gestionari eficiente exista si posibilitatea ca in plan politic MRU sa castige teren! Stiu bine ca cei doi sunt oameni instruiti si ca dincolo de „impulsurile tineretii” pot da o alta turnura politicii romanesti! Cu o condiție si anume aceea de a fi onesti unul in raport cu celalat si de a face ceea ce le spune constiința ca trebuie facut! Pornind de la ceea ce sustine Victor Ponta in legatura cu alocarile din Fondul de rezerva pentru Primarii, daca nu exista o justificare reala ci se continua politica de pana acum a alocarilor discretionare, atunci acest gest ar fi nu numai nedemn de un om intrat in politica dintr/un serviciu secret, dar ar compromite imaginea tinerilor politicieni, catre care tot mai multi isi pun sperante! Cei doi, atat MRU cat si VP trebuie sa reprezinte speranta noastra viitoare! Depinde de ei !
    Vreau sa il felicit pe Victor Ponta pentru schimbarea de discurs de la Resita ca urmare a interventiei unui copil care la rugat sa faca ceva pentru ca oamenii sa nu mai plece din Romania! Este vorba nu numai de schimbarea ca atare a discursului dar si ideile aparute spontan, ceea ce pentru mine au dovedit ca avem de a a face cu un OM POLITIC DE MARE INTELIGENTA!

    • ZOE, fii barbata ! April 8, 2012 at 12:46 pm #

      Nu dormii linistit, ca MeReU nu vegheaza pentru tine ! Si mai ales, nu-l asocia cu Ponta.

  19. indemn April 5, 2012 at 7:01 pm #

    Felicitari Vicore! Așa te vrem.

  20. Reni April 5, 2012 at 8:30 pm #

    MRU va fi liderul intereselor mercantile in postura de sef al mai vechii miscari populare, PD va ramine doar carcasa si drojdia asa numitei politici de dreapta.

    Resursele energetice si minerale sunt baza economiei, influenteaza preturile de cost in zonele de productie industriala, in servicii, in tot sectorul IMM, fara predictibilitatea preturilor in resurse energetice (combustibili, energie) nici un plan de afaceri in zona IMM si producatori mari industriali nu poate fi viabil pentru zona bancara, prin urmare nu va fi eligibil pentru creditare, garantii de lucrari.

    Redeventele mici incasate de stat reprezinta un semnal negativ, colonial, transmis catre alti potentiali investitori, pe modelul , nu stim sa facem nimic altceva decat munca bruta fara valoare adaugata mare, rezultat, zero industrie inalt calificata.

    Vanzarile companiilor nationale si a resurselor slabesc pirghiile statului care ramine doar cu cele fiscale.
    Apoi modelele operationale, procedurile, standardele de pregatire profesionala sunt sursa de inspiratie si pentru mediul privat, firme private aflate la inceput de drum isi stabilesc tinte de competenta datorita cerintelor companiilor nationale, tinte esentiale cand vine vorba de pregatirea profesionala a fortei de munca specializata.

    Nu in cele din urma, resursele sunt similare politicilor geostrategice, stapinirea resurselor de catre stat echivaleaza in parte puterea militara, un bun exemplu este Brazilia prin politicile ultimelor decade

  21. Andrei Negrea April 5, 2012 at 9:02 pm #

    Cei care fac ceva bun sunt batjocoriti public (Boc) si inlocuiti cu incompetenti (Ungureanu). Dar astept sa vad ce poate dl Ponta, are sansa sa curete numele PSD-ului si sa puna tara pe calea cea buna, daca nu se ia dupa batrani. Domnule Ponta, Doamne ajuta!

  22. Apolitic April 5, 2012 at 9:38 pm #

    Buna seara dl Ponta,

    Pentru inceput vreau sa precizez ca sunt o persoana apolitica.
    In al doilea rand am venit sa va scriu pe blog si sa va spun ca DA, AVETI DREPTATE CU FONDURILE ALOCATE DOAR PRIMARIILOR PDL, se intampla si in judetul Bacau la fel. De exemplu in comuna Sascut, judetul Bacau s-au alocat fonduri pe banda rulanta (proiecte europene care n-am fost facute niciodata s-au realizat peste noapte, cum ar fi masina de pompieri, proiect turistic, tomberoane pentru toti, utilaje pentru comuna-tractor,remorca,autograder, amenajare scoala, liceu, gradinita, asfaltare, apa potabila, etc) – toate au inceput in ultima luna. Problema nu e neaparat ca de ce s-a dat, ci ca s-a dat doar pentru primaria Sascut unde este un primar PDL.
    Vreau sa spun ca nici o primarie din vecinatate unde nu este administratie portocalie, dar nici una nu a primit nici macar un ajutor, ba mai mult si celelalte comune au si ele proiecte europene inaintate de mult dar nu au primit nimic.
    Intrebarea grea este: Ce este de facut ? Ce se poate face ca sa fim tratati toti egal ?

  23. Bibliotecaru April 5, 2012 at 10:05 pm #

    @ Victor Ponta

    La cum se respectă legea în România, să nu vă treziţi că legea (codul penal) se întoarce împotriva domniei voastre prin Art. 259. În ţara asta nu mă mai miră absolut nimic.

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/04/fondul-de-rezerva-bugetara-la.html

    Aici vorbesc despre faptul că de undeva apar ceva bani în Fondul de rezerva bugetară la dispoziţia Guvernului fără să se audă de o rectificare bugetară (oare nu am băgat eu de seamă). Asta nu înseamnă deturnare de fonduri?

    Şi pentru că vorbim despre judeţul Gorj, să privim un pic spre anul trecut:

    * valoarea investiţiilor străine noi: 0 lei
    * valoarea investiţiilor româneşti noi: 0 lei
    deci:
    * valoarea totală a investiţiilor noi: 0 lei

    respectiv…
    * locuri de muncă din investiţiile româneşti şi străine: 0 locuri de muncă

    Nu ştiu cum stă treaba cu Guvernul… dar nici investitorii nu prea iubesc judeţul Gorj.

    De partea cealaltă, judeţul domnului ex-premier Boc, respectiv judeţul Cluj…

    * valoarea investiţiilor străine noi: 120,37 milioane euro
    * valoarea investiţiilor româneşti noi: 58,3 milioane euro
    deci:
    * valoarea totală a investiţiilor noi: 178,67 milioane euro
    * locuri de muncă din investiţiile româneşti şi străine: 47 locuri de muncă

    Priviţi ce adevăraţi sunt cei din Cluj, la 179 milioane de euro, nici 50 de locuri de muncă. Super afaceri.

    Judeţul Timiş are investiţii de 22 de milioane euro, dar 1052 locuri de muncă. Ăştia fac banii cu cârca…

  24. anca April 5, 2012 at 10:54 pm #

    …pare ca Ponta ar avea un punct de pornire.

    Totusi, informatia e incompleta:
    1. Din ce stiu eu, s-a spus ca se da bani pentru proiecte in derulare. Daca nu sunt proiecte in derulare in localitatile conduse de USL, nici bani nu aveau de ce sa ajunga acolo.
    2. Ar trebui data lista la nivelul intregii tari. Abia atunci ar fi mai clar daca s-a dat preferential sau nu. Poate in alte judete s-a dat mai mult la USL, sau poate la nivelul intregii tari sumele sunt impratite echitabil.

    Apoi, chiar daca s-a dat pe criterii politice, Ponta se face ca uita ca asa au facut absolut toate guvernele de pana acum, inclusiv cele conduse de PSD sau PNL. Asadar, poate ar fi bine sa depuna plangere si impotriva lui Tariceanu sau Nastase, nu?

    Stau de multe ori si ma intreb daca Ponta asta nu lucreaza pentru PDL, pare ca abordeaza impulsiv si absolut nepregatit orice tema referitoare la putere. Se face de ras cu aproape toate declaratiile pe care le face. Pe de alta parte, cel mai probabil nimeni nu o sa mai tina minte ce a spus. Cred ca cel mai important e ca lumea vorbeste de el. Notorietatea il va salta cel putin 10% la vot, sunt convins suta la suta de asta.

  25. mitrea radu April 5, 2012 at 11:28 pm #

    d-le ponta va admir ca persoana dar…as vrea sa va expun cateva defecte care daca le veti”” prelucra””putin…….scapati de adr.nastase,iliescu.hrebenciuc .etc.,,schimbati tonul vizavi de basescu.este pres.romaniei ne place sau nu! lepadati-va de sat.pardon felix voiculescu.orice asociere cu el va coboara nu va ridica nicicum;fara 1 la suta ai lui,deci fara el a-ti creste cu min.5procente.acelasi sfat si pt.crin….asa scapam si de maghiari.va urez mult succes!!!

    • veta666 April 6, 2012 at 3:57 pm #

      Al cui e Base presedinte? Ca al meu nu…si cica mai sint cateva milioane care l-ar arde pe rug…exista in universul asta o lege a karmei…tot ceea ce dai se intoarce precum un bumerang…Asa ca presedintele statelor unite ale europei primeste fix ce a dat:dispret,aroganta,vanturi de superioritate,indiferenta si ma risc a spune,o rautate organica impotriva natiunii asteia…asa ca n-avem de unde sa-i intoarcem respectu…

  26. red April 6, 2012 at 1:43 am #

    Cateva cuvinte despre Romania

    Pentru a intelege ce ne asteapta, trebuie sa ne cunoastem foarte bine mostenirea secolelor trecute. Asezate la rasucrucea marilor culturi occidentale si orientale, Principatele Romane au fost prinse secole de-a randul, in menghina unor puteri mult mai mari. Transilvania s-a aflat sub dominatie austro-ungara, Moldova s-a vazut splitata intre Polonezi, Rusi si Turci, ca si Tara Romaneasca. Razboiul de Independenta impotriva Imperiului Otoman a asezat Muntenia si Moldova sub aripa tarista. Dupa Primul Razboi Mondial, se alipeste si Transilvania Principatelor, formand Romania Mare, insa pierdem Basarabia, care este anexata viitorului Imperiu Sovietic. In aceasta ordine de idei, Romania inca se afla prinsa intr-un cleste revansard ruso-maghiar. Intrata in U.E si NATO, tara noastra are sansa de a-si intari pentru prima oara in istoria sa granitele vecini harpareti si dominanti: Rusia si Ucraina. Faptul ca si Ungaria, nostalgica dupa Transilvania a intrat in aceeasi familie europeana, garanteaza, cel putin formal, faptul ca emotiile teritoriale sunt de domeniul trecutului. Estul europei, dupa prabusirea comunismului a cunoscut evolutii diferite, astfel provinciile fostelor imperii: Ungaria, Cehia, Polonia se armonizeaza mai usor cu valorile occidentale, in schimb tarile aflate in ultimii 100 de ani sub influenta Rusa, raman inca prizonierele unui sistem de gandire oligarhic si retrograd. Stalin a intuit ca occidentul este o expresie a gandirii latine si atunci a dat ordin serviciilor secrete sa transforme Biserica Ortoxa Rusa in “Vaticanul Rasaritului”. Nu de putine ori, interesele pravo-slavnice s-au insinuat in Europa prin unele biserici ruseseti schismatice. Ar fi o naivitate sa credem, ca dupa 1989, interesele Rusiei nu au fost prezervate pe teritoriul Romaniei. Insasi rasturnarea de regim din 1989 a fost coordonata si de la Moscova, interesul principal al KGB-ului de atunci fiind sa-si stearga toate urmele din arhivele securitatii romanesti, mai ales cele apartinand Diviziei anti-KGB, infiintate dupa invadarea Cehosolvaciei in 1968, pentru ca, mai apoi, intr-o noua configurare geo-politica sa-si poata continua servicul intru gloria “Mamei Rusia”.
    Peste aceasta structura oculta s-a suprapus, mai ales dupa Razboiul din Iugoslavia si dupa atentatele din 9.11.2001 intersul S.U.A de a avea un partener strategic la granita Europei cu Rusia si la granita occidentului cu Orientul Apropiat.Astfel, Romania se vede nevoita astazi sa danseze foarte greul balet pe poante cu doi parteneri supraponderali cu interese divergente: Rusia si Statele Unite. Din punct de vedere economic, Romania inca nu si-a clarificat oportunitatile de productie si nu si-a gasit locul in marea orchestra europeana. Nemaiavand industrie si agricultura, functionale, Romania s-a trezit dependenta de importurile din tarile membre, scutite de taxe. Este aproape bizar, ca fostul granar al Europei din perioada interbelica, sa ajunga astazi sa importe cereale. Anual, din cauza lipsei produselor romanesti, mare parte din veniturile populatiei ajung in banci si conturi straine. Singura posibilitate de a echilibra situatia, ar fi exporturile, insa din cauza unei clase politice fundamental corupte si vandute unor interese straine, de peste 20 de ani, Romania n-a mai fost capabila sa-si gaseasca loc in liga comertului exterior. Sansa Romaniei sa-si construiasca si intareasca o identitate continentala ar fi elevarea clasei politice, eliminarea coruptiei structurale si concentrarea pe tipuri de productie necesare la nivel mondial. Daca industria de aparare se afla in portofoliul american, resursele de gaze haturale si hidrocarburi se afla in mainile rusilor, industria grea pe mana nemtilor, agricultura este coordonata in U.E de Franta si Spania, industria usoara este atuul Italiei, ce ar putea Romania sa ofere partenerilor sai, pentru a deveni un partener respectabil si cu drepturi egale? La aceasta intrebare vor trebui sa gaseasca raspuns, generatiile urmatoare de politicieni.

  27. pedro April 6, 2012 at 4:05 am #

    –Coane Ponta, io zic cum ca daca tot ai scris trei randuri despre o ipotetica chemare in justitie a premierului, ar cam fi cazul sa ne spui si in ce consta ilegalitatea Daca se platesc arieratele nu e nimic ilegal si daca in loc sa le puna bani la dispozitie, li-se platesc cotele de participare la investitii, iar nu e ceva ilegal! As zice ca e chiar de bine pt ca nu se dau cash’uri la dispozitia primarilor care i’ar putea da grept mita electorala! Ce zici matale… nu e mai bine asa decat sa cumpere primarul galeti si obiele de vara!

  28. veta666 April 6, 2012 at 3:49 pm #

    BRAVO PONTA…am vazut ca mai sint oameni care se plang p-aci de primarii si alocare de bani si blabla.Nu zic ca nu e important…dar fata de VANZAREA ROMANIEI ,PROMOTIE LA PACHET CU OCAZIA SARBATORILOR DE PASTI nici macar nu se poate aduce in discutie..io una nu il mai suport pe ^telectualu lu papuc…ma ataca psihotronic terminatoru pornit in misiune.CHIAR SEAMANA CU T6OO …parca asa se numea arnold in terminator 1,2,3…MAIN TARGET…destroy romania…TE ROG NU IL LASA,ASTA E COTROPIRE UNDERCOVER..sau asa isi doreste T6OO…numa ca nu ii prea reuseste…acu e clar de ce isi baga barnachele ambasadoru galmastain de SUA…avea interese la cascavalu romanesc..Il vazui de dimineata la ministeru mediului…VOI AVEA GRIJA SA VA FAC LOCURI DE MUNCA,VOI AVEA GRIJA…bleaaah…va avea grija sa isi indeplineasca misiune de TRADARE…Si el si FARTMAN de la cotroceni chiar credeau ca vor face toate manariile astea fara sa bata la ochi.Romanii care ii ^iubeste^ maxim pe conducatoru uprem si fiu lui ,vor aplauda precum focile,la comanda,toate marsaviile lor..Ete teapa,romanii au suferit brusc un episod acut de desteptare si,oau! chiar de informare..si ,surprizaaa,nu mai aplauda la comanda..sau ar aplauda dar peste falcile celor 2 TRADATORI…gata,inchei ca iar imi mai apar inca 9o de fire albe..BRAVO VICTOR PONTA….multumesc.

  29. dragos serban popovici April 6, 2012 at 5:28 pm #

    AM ONOAREA DE A VA SALUTA
    ESTE SINGURA ATITUDINE CARE SE IMPUNEA DE LA SINE = PLANGERE PENALA IMPOTRIVA INFRACTORILOR M.R.UNGUREANU SI A INTREGULUI GUVERN PENTRU CA RASPUNDEREA ESTE SOLIDARA PENTRU TOTI MEMBRII GUVERNULUI…AR TREBUI SA PLOUA CU PLANGERI PENALE IMPOTRIVA LUI M.R.UNGUREANU SI A MINISTRILOR DIN GUVERN …A SE VEDEA SI VANZAREA CUPRUMI…CONTRACTUL CU CHEVRON…ORDONANTA REFERITOARE LA I.M.F.TGMURES SI MULTE ALTELE…
    FOLOSESC ACEASTA OCAZIE PENTRU A VA ATENTIONA ASUPRA FATULUI CA A VENIT TIMPUL SA AVETI SAPTAMANAL DISCUTII TEMEINICE CU REPREZENTANTII SOCIETATII CIVILE…ACEST DIALOG AR FI BENEFIC PENTRU AMBELE PARTI…
    AXISTA URGENTE SI PRIORITATI…DIALOGUL CU SOCIETATEA CIVILA AR TREBUI SA VA INTRE IN OBISNUINTA…ALTFEL INSEAMNA CA AU DREPTATE CEI CARE AFIRMA
    CA U S L = P D L
    DRAGOS SERBAN POPOVICI
    PRESEDINTE EXECUTIV
    ASOCIATIA CULTURALA RENASTEREA NEAMULUI ROMANESC

  30. MARESALUL April 6, 2012 at 6:46 pm #

    Azi ati anuntat ca ati facut alianta cu Cernea cica partidul verziilor .Care verzi si care Cernea ecologist ?Unde a fost Cernea cand mii de Romani au iesit in strada sa protesteze impotriva Genocidului gazelor de sist?Aud?A sta ascuns ca lasul.Unde e Cernea cand se vrea jaful Aurului Dacic prin otravirea cu Cianuri?Iarasi a sta pitit .De ce ?Cumva sa nu-si supere stapanul SOROS.?Mai Ponta tu ori esti ori te faci.

  31. Scrie opinia ta April 6, 2012 at 9:12 pm #

    In urma cu ceva timp v’am scris un mesaj cu niste sfaturi, mai exact dupa mesajul din Parlament odata cu alegerea guv Ungureanu.

    Tin sincer sa va felicit pentru ca dupa parerea mea aveti acum imaginea unui adevarat om de stanga (adevarat neainsemnand cominist ori bolsevic, ci european!), insa in acelasi timp intelegeti realitatile si nenorocirile romanesti.

    Desi nu am votat niciodata cu PSD, va felicit sincer si sper din toata inima ca vorbele sa va stea acolo unde va vor sta si faptele.

    Succes!

  32. Florea Dumitrescu April 6, 2012 at 9:33 pm #

    CĂLĂII PENSIONARILOR

    Pensionarii din România au cea mai mică pensie medie din Uniunea Europeană. În propaganda mincinoasă dezlanțuită de domnii Băsescu, Isărescu și Boc, pensionarii sunt făcuți vinovați de dezechilibrele din economie, de „deficitele structurale”. În consecință, pensiile au fost supuse la tăieri, cum nu s-a întâmplat în nicio țară din Uniunea Europeană.
    Guvernanții iresponsabili Băsescu și Boc au promis electoral că vor mări pensiile – în termeni nominali – de 2,4 ori în cei 4 ani (2009-2012), dar au făcut tăieri masive din pensiile existente, diminuându-le puternic în termeni reali.
    Călăii pensionarilor nu s-au sinchisit de zecile și zecile de miliarde de euro furate, risipite și pierdute, care puteau reduce și chiar evita deficitele bugetare și creșterea enormă a datoriei țării, după cum demonstrăm mai jos.
    Nimeni nu i-a sancționat pe guvernanții iresponsabili, cu excepția Franței și Germaniei – care țin România la ușa sistemului Schengen, acuzându-i pe guvernanții români de criminalitatea și corupția existentă în România.

    I. VOTAŢI CĂLĂII DIN NOU?

    Din numărul total de 5,4 milioane de pensionari, aceia care vor să plece mai repede din această lume – au această posibilitate – votând din nou la alegerile locale și parlamentare pe cei care au decis să le scurteze viața, tăindu-le substanțial pensiile, mărind nebunește prețurile la toate produsele de bază, la căldură și întreținere, distrugând sistemul public de sănătate, tăind fondurile pentru medicamente, introducând co-plata la serviciile medicale, desființând spitale, făcându-le viața imposibilă pe acest pământ.
    Votați călăii din nou, pensionari batjocoriți și umiliți? Călăii-guvernanți au nume și conduc partide aflate la guvernare.
    Călăul-șef este Traian Băsescu. Acesta, fără nicio remușcare, a dezlanțuit numeroase atacuri împotriva pensionarilor, îi scoate vinovați pentru „deficitele bugetare structurale” și dezechilibrele din economie pe care le-au creat politicienii guvernanți – incapabili și incompetenți, hoții, jefuitori de bani publici și prăduitori de avuție națională împreună cu clientela lor politică.
    Pensionari, analizați fișele de avere și de venituri ale călăilor- guvernanți – și vă convingeți cu ce s-au ocupat cât au fost la guvernare!!

    II. CIOPÂRŢIREA CRIMINALĂ A PENSIILOR TIMP DE 4 ANI
    (2009-2012)

    În mod criminal, călăii pensionarilor au tăiat pensiile – în termeni reali – timp de 4 ani (2009-2012). Ei nu au mai corectat pensiile cu rata inflației, cum scrie în lege, iar în anii 2011 și 2012 au tăiat din pensii și mai mult – aplicând un impozit de 5,5% la pensiile de până la 1000 lei („contribuția la sănătate”), ceea ce a afectat milioanele de pensionari.
    Pe calea inflației (cea mai ridicată din Uniunea Europeană) în cei 4 ani (2009-2012) călăii-guvernanți au redus pensiile – în termeni reali – cu 19,3% (în anul 2009 – cu 2,8%, în anul 2010 – cu 6,1%, în anul 2011 – cu 5,9%, în anul 2012 cu 3,4% (prevăzut în Acordul cu FMI). Aceasta înseamnă la nivelul anului 2012 o tăiere cumulată, în termeni reali, de 115 lei din valoarea punctului de pensie.
    La aceasta se adaugă tăierea prin introducerea de la 1 ianuarie 2011 a unui impozit de 5,5 % („contribuție la sănătate”) la pensiile până la 1.000 lei, ceea ce înseamnă tăieri în medie cu peste 40 de lei a punctului de pensie, la pensionarii afectați.
    „Mâna neagră” a călăilor-guvernanţi – la tăieri de pensii a fost „eficientă”. La nivelul unui an (2012), pensionarii au fost deposedați – în termeni reali – de circa 9 miliarde de lei (sau 2,1 miliarde de euro). În consecință, pensionarii reprezintă categoria socială cea mai săracă din România, care se zbate pentru supraviețuire.

    III. CĂLCAREA ÎN PICIOARE A LEGII PENSIILOR
    DE CĂTRE BĂSESCU ŞI BOC ÎN ANUL 2012

    În anul 2012, domnii Băsescu și Boc au călcat în picioare Legea nr. 263 din decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii (lege făcută de ei şi adoptată prin fraudă la numărarea voturilor, organizată de Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților).
    Pentru că poporul român nu i-a sancționat la timp, domnii Băsescu şi Boc și-au făcut un obicei din călcarea în picioare a legilor și a Constituției.
    Legea pensiilor făcută de regimul Băsescu și Boc în decembrie 2010 – prevede la art. 102, următoarele:
    „Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% rata inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, realizat în anul precedent.”
    Prin urmare, conform noii legi a pensiilor, valoarea punctului de pensie trebuia să fie majorat în anul 2012 cu rata inflației de 5,9% (din anul precedent) și cu jumătate din creșterea reală a salariului mediu brut realizat în anul precedent.
    Pentru domnii Băsescu și Boc – nu există nici legea pensiilor, nici Constituția, astfel că, în anul 2012, nu au luat în considerare prevederile legale de mai sus şi s-a făcut o nouă tăiere – în termeni reali – a pensiilor.

    IV. SĂ NU UITĂM ESCROCHERIA ELECTORALĂ BĂSESCU-BOC! HOŢIA DE VOTURI DIN 2008 ŞI 2009

    Cei 5,4 milioane de pensionari au tot dreptul să-i tragă la răspundere și să-i pedepsească pe Băsescu și Boc.
    Aceștia, în calitate de hoți de voturi, în anul 2008 prin Programul „Gândim altfel” (la pag. 28, 29, 167, 168, 171) au promis majorarea pensiilor în 2009-2012 de 2,4 ori față de anul 2008 (în termeni nominali).
    Cu gura până la urechi, domnii Theodor Stolojan și Adriean Videanu – strigau pe la toate televiziunile că pensia medie va fi în anul 2012 – de 405 euro sau 1.336 lei (comparativ cu 164 euro în anul 2008).
    În legea asigurărilor sociale pe 2012 – s-a prevăzut o pensie medie de 747 lei, deci cu 45% mai mică decât promisiunea electorală total iresponsabilă a domnilor Băsescu și Boc, Stolojan, Videanu și alții.
    A sosit ceasul socotelilor. Cei 5,4 milioane de pensionari au tot dreptul să întrebe: unde este pensia medie de 405 euro sau 1336 lei, domnilor guvernanți?
    Nu au fost bani? Dar zecile și zecile de miliarde de euro furate şi risipite din bani publici în regimul Băsescu – nu erau bani?

    V. HOŢIILE ŞI RISIPA SECOLULUI ÎN ROMÂNIA

    În niciuna din țările din Uniunea Europeană nu au avut loc hoții și risipă de asemenea proporții ca în țara noastră . Fără nicio reținere le putem numi hoțiile și risipa secolului în România.
    Cei 5,4 milioane de pensionari îi reamintesc domnului Băsescu și acoliților săi, că au creat avuția națională care a fost înstrăinată – în valoare de peste 1.500 miliarde euro (după calculele unor economiști și ale unor magnați autohtoni) – pe prețuri derizorii – către capitalurile străine și către unele firme românești – un adevărat furt al secolului.
    Pensionarii desproprietăriți de drepturile lor legitime de proprietate – resping categoric eticheta de „asistați sociali”, pe care le-au atribuit-o guvernanții iresponsabili Băsescu, Isărescu și Boc. Nici nu există o batjocură mai mare la adresa acestor dezmoșteniți de drepturile lor legitime de proprietate şi de dreptul la o pensie decentă, – conform contribuțiilor plătite cu anticipație timp de 25-30-40 și 45 de ani.
    Guvernanții iresponsabili, jefuitori de bani publici și prăduitori de avuție națională împreună cu clientela lor politică, și-au făcut de cap și au adus țara într-o stare de mizerie și sărăcie absolută, iar victimele principale sunt milioanele de pensionari – pătura socială cea mai lipsită de apărare în regimul dictatorial Băsescu.
    Nu există nicio justificare pentru atacurile monstruoase ale guvernanților asupra pensionarilor, cu tot felul de minciuni și teorii aberante potrivit cărora pensionarii ar crea „deficite structurale” și „datorii de stat”, cum a afirmat în mod repetat în discursurile sale iresponsabilul Băsescu.
    Cei 5,4 milioane de pensionari trebuie să știe că – în perioada în care li s-au tăiat pensiile – zeci și zeci de miliarde de euro au fost jefuite și risipite de la bugetul țării – prin politicile nesăbuite ale regimului dictatorial Băsescu. Aceste zeci de miliarde de euro jefuite și risipite ar fi acoperit nevoile țării, ar fi făcut deficitele mai mici şi nu s-ar fi ajuns la datorii ale ţării în sume enorme, fără precedent în istoria țării.
    Guvernanții nu mai pot ascunde jaful național la care a fost supusă țara în ultimii 8 ani. Ca și alți economiști, noi am elaborat și publicat mai multe studii şi analize în care am dovedit dimensiunile extraordinare ale acestui jaf, de zeci şi zeci de miliarde de euro.
    Trebuie să se constate faptul fundamental că deficitele bugetare și datoria țării în România au o situație specifică: domnii Băsescu, Isărescu și Boc nu au dat încă socoteală în fața poporului român pentru zecile și zecile de miliarde de euro jefuite și risipite – din bugetul țării, atât la partea de venituri, cât și la partea de cheltuieli, în fiecare an, după cum relatăm în continuare.

    A. Zecile de miliarde de euro pierdute din cauza hoțiilor – prin evaziunea fiscală și contrabandă-tolerate de guvernanți. Este vorba de pierderi de 15-20 de miliarde de euro la nivelul unui an (conform studiilor autohtone și străine).
    Aceasta înseamnă pierderi de resurse bugetare de 60-80 miliarde de euro în cei 4 ani ai guvernării Băsescu-Boc (2009-2012) şi de 100-130 miliarde de euro în cei 8 ani de regim dictatorial Băsescu.

    B. Zecile de miliarde de euro pierdute prin „cota unică” de impozitare pe profit și pe venit – introdusă de regimul Băsescu în ianuarie 2005. Aceasta înseamnă pierderi de fonduri de la bugetul țării de 3-4 miliarde de euro la nivelul unui an; în cei 4 ani de criză în timpul guvernării Băsescu-Boc (2009-2012) s-au produs pierderi de 12-16 miliarde de euro; iar în cei 8 ani de regim dictatorial Băsescu pierderile se ridică la 24-32 miliarde de euro. Aceste fonduri au umplut seifurile monopolurilor și companiilor transnaționale și buzunarele oligarhiei politico-financiare, ale celor cu venituri mari şi foarte mari.

    C. Zecile de miliarde de euro pierdute – timp de 5 ani (2007-2011) prin neutilizarea fondurilor europene gratuite – în mod exclusiv din neglijența în serviciu și incompetența guvernanților Băsescu, Isărescu şi Boc.
    Absorbția efectivă din aceste fonduri europene gratuite a fost nesemnificativă (câteva procente) și a fost criticată sever de misiunea FMI și de președintele Comisiei Europene J. M. Barroso – în documentele oficiale.
    Este vorba de neabsorbţia unor fonduri europene de peste 20 de miliarde de euro programate pentru perioada 2007-2011, din totalul de 34,8 miliarde de euro alocate României pe 7 ani (2007-2013).
    Iar acum, domnul ministru Leonard Orban încearcă să scuze – în mod total nejustificat – neabsorbţia – prin lipsa de experiență și prin birocrație. Mai mult, în ultimele luni s-a trecut la jefuirea de la bugetul țării a unor sume importante pentru plăți către beneficiari, în loc să se ocupe de absorbția efectivă a fondurilor de la Uniunea Europeană. Trimestrul I este pierdut și ne întrebăm cum vor fi absorbite cele 6 miliarde de euro fonduri europene (prevăzute în bugetul țării) în cele 3 trimestre care au mai rămas; suma de 6 miliarde de euro este mult mai mare decât absorbția în cei 5 ani anteriori (2007-2011). Iresponsabilitatea și neglijența în serviciu a guvernanților nu are limite.

    D. Zecile de miliarde de euro pierdute şi risipite din bugetul ţării de guvernarea Băsescu-Boc – în cei 4 ani de criză economică, prin cheltuielile inutile și jaful făcut împreună cu clientela politică – la cheltuielile speciale, la bunuri și servicii, la investiții neproductive, la drumuri și asfaltări, la deszăpeziri etc.
    Din cauzele de mai sus s-au produs deficitele bugetare și datoria țării și nu din cauza pensionarilor, cum în mod criminal afirmă domnii Băsescu, Isărescu și Boc.

    VI. DOMNUL BĂSESCU NU ARE REMUŞCĂRI PENTRU
    TĂIEREA PENSIILOR

    La televizor, timp de 2 ore (în ziua de 18 martie) domnul Băsescu a făcut mărturisiri ziaristului Ion Cristoiu că are pe conștiință „tăierile de salarii” decise de domnia sa la 6 mai 2010 (în noaptea aceea, când s-a dus acasă, nu a vorbit nici cu soția sa, nici cu fiica cea mare, așa de tare se supărase – iar ziaristul a înghițit aceste gogoși răsuflate); dar nu a avut niciun fel de remuşcări pentru tăierile extraordinare și criminale de la pensii; nu și-a adus aminte de cei 5,4 milioane de pensionari pe care i-a lovit în mod monstruos timp de 4 ani.
    Nu și-a amintit nici atunci, nici altădată, că a promis pentru 2012 o pensie medie de 405 euro sau 1.336 lei. Are memoria scurtă ori de câte ori dorește. A uitat că a promis mărirea pensiilor de 2,4 ori în perioada 2009-2012 (în Programul „ Gândim altfel”).
    Iar noi, cei 5,4 milioane de pensionari, trebuie să ne lăsăm înșelați și să le dăm din nou voturile noastre călăilor–guvernanți, ca să ne aplice măsuri barbare și criminale, și în cei 4 ani următori (2013-2016).

    VII. GALERIA CĂLĂILOR-GUVERNANŢI

    Nu putem să ne referim numai la călăul-șef Traian Băsescu. Loviturile criminale împotriva pensionarilor le-a săvârșit cu ajutorul acoliților săi, participanți cu votul lor în Parlament, la uneltirile împotriva pensionarilor și în calitate de susținători ai deciziilor monstruoase de tăiere a pensiilor, astfel:
    Călăii-guvernanți de la PDL, în frunte cu Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, T. Berca și alții.
    Călăii-guvernanți de la UNPR, în frunte cu dezertori și traseiştii politici – Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu, Marian Sârbu și alții, care și-au vândut conștiința pentru un pumn de arginţi.
    Călăii-guvernanți de la UDMR, în frunte cu Marko Bela, Kelemen Hunor și alții, pe care chiar maghiarii votanți trebuie să-i pedepsească.
    Călăii-guvernanți de la Grupul Minorităților, în frunte cu V. Pambucceian.
    Aceștia se fac vinovați și de zecile și zecile de miliarde de euro – pierdute și risipite din bugetul țării, cum s-a demonstrat mai sus.

    VIII. ALUNGAREA CĂLĂILOR

    Cei 5,4 milioane de pensionari se pot ajuta singuri – alungând de la guvernare – prin votul lor – pe călăii din PDL,UNPR, UDMR și din Grupul minorităților naționale – la alegerile care vor avea loc în acest an. În caz contrar, viața lor va fi batjocorită în continuare în următori 4 ani, după modelul Băsescu din 2009-2012.

    6 aprilie 2012

    Grupul de inițiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu

    Gheorghe Stroe

    Cristian Apostol

    • revolutia April 10, 2012 at 10:06 pm #

      Este mai mult decit graitor——-Vrem *ALUNGAREA CALAILOR*.

  33. speranta April 6, 2012 at 11:22 pm #

    Stiti zicala *dau un regat pentru un cal * .- nu suna precum – *dau un an din
    mandatul de presedinte pentru o noua Constitutie* – tu presedinte vrei sa faci *TROC* cu mandatul tau –acesta e mandatul pe care ti l-ai furat de la popor—- si odata fraierita opozitia – in nemernicia ta ve – i introduce Dictaturaa.,,,,,,,,,,,,
    *Daca voi nu ma vreti – eu va vreau *—–Ce mai *JOC SECURISTIC* – vrei sa joci cu poporul ? . Dupa debarcarea ta – opozitia v-a fii in stare si fara *MARIA TA CICLOPUL PADURII* sa faca O NOUA CONSTITUTIE .
    Voi pregatiti-va pijamalele – vargatele.????. – Sunt Murfy………

  34. veta666 April 7, 2012 at 12:46 am #

    mwahahahaaaaa…..GATA CONTRACTU CUPRUMIN…Bozgorica dupa ce ca e si tradator mai e si LAS…se aleasa prafu si pulberea de neuronii lui care se schingiuiau sa dea o aura roxalie vanzarii CupruMin, care era o mare gaura neagra a economiei.Mai mare decat aia din centru galaxiei.MULTUMIM USL SI MULTUMIM TELEVIZIUNILOR NEBASISTE…acu duduie de genialitate declaratiile lu ala de la economie…ce sa vei doamne le dadura cu flit canadienilor care aveau de gand sa ne praduiasca asa cu nesimtire..Mwahahahaaaaa…BOZGORENE T6OO, MISSION FAILLED… sa ramai acolo la iasi la mamica si taticu…fricosule, chicken…tradatoru las…cine a mai pomenit asa paradox…sint convinsa ca daca nu se facea atata tamtam in juru bisnitariei asteia,se ducea cuprumin la canadieni ,la base si la bozgoreanu.Si la alti smecheri ai planetei.multumesc.TRADATORII NU TREBUIE IERATI…

  35. veta666 April 7, 2012 at 1:10 am #

    tre sa ma corectez,caci intr-unul din comenturile mele am scris ia in loc de i-a,fiind vorba de un verb..si nu ca nu as fi paralele cu gramatica ci ca uneori ratez cratima din graba…si muuulte litere dupa cum constat singura..asta e nu am ce face,ma lupt cu o tastatura in maghiara si inca nu reusesc sa ma obisnuiesc cu ea..io una nu m-as strofoca prea tare,da mi-e ca de nervi si oftica ,bozgoreanu o sa spioneze si p-aci si mi-e ca ma trimite si pe mine la scoala..oricum sper ca nu ti-am stresat blogu prea tare…Bafta pe mai departe si bafta la vanatoarea de spioni.Incep sa dea rateuri ppeste rateuri si nu se opresc aci.Base isi da inainte cu constitutia…de parca e o compunere a lui din clasa a 3 a si i-a sechestrat-o poporu roman.Ce mai baloseste el dupa constitutie.Dupa ce o aranjeaza prafu se alege de suveranitatea,independenta si statu romanesc.Bucatele bucatele l-ar face si l-ar imparti in paispe zari.SA II DAM LUI CONSTITUTIA E CA SI CUM L-AM ALEGE PRESEDINTE PE VECIE SI I-AM MAI DA SI ARMELE PENTRU UN NOU GENOCID…oricum stiu ca nu are sens sa aberez pe tema asta ca e mai stupida decat primu chelios al tarii

  36. nastyb0y April 7, 2012 at 8:40 am #

    Nu voi lua cuvântul la Congres. Totuşi, din banca mea, din faţa tabletei mele, eu şi cu blogul meu alături, voi face următoarele apeluri. Moţiunea de cenzură să se intituleze: “Moţiunea trădării naţionale”. Reafirmarea poziţiei ferme de a nu ceda niciunui fel de şantaj din partea puterii. Justiţia să nu se erijeze în instrument de presiune politică. Scrisoarea preşedintelui să fie tratată aşa cum se cuvine. Ca pe un bileţel trimis, în ceas de seară, la televiziunile de ştiri, Un apel către delegaţi de a fi pregătiţi pentru acţiuni hotărâte. Orice sosire în USL din partea PDL să nu fie recompensată cu poziţii eligibile pe lista de candidaţi în noul Parlament. Încheierea unui protocol de “neagresiune” cu UDMR Iar el, dragi prieteni, de la înălţimea sentimentelor pe care le nutreşte faţă de voi, vă promite, pe sfârşit de mandat, că va face toate diligenţele pentru acea amărâtă sută de lei care vi se cuvine. Numai să staţi, deocamdată, liniştiţi la locurile voastre,

  37. murfy April 7, 2012 at 12:03 pm #

    Incerc sa trimit mesaje – pe acest blog – iar politia – securista a blogurilor imi
    imi invalideaza mesajul . Nici pe ultimul – prin care Basescu joaca la cacealma ,propunind un TROC mizerabil – ( 1 an mandat presedentie contra Modificare. Constitutie * Un regal pentru un cal *. El este *preafericitul – Jongleor -scamator *al
    Natiunii ROMANE

  38. tiberiuretu April 7, 2012 at 12:10 pm #

    Din toata inima ,bravo Ponta !
    pentru gestul simbolic de a rupe public scrisoarea mincinosului patologic.Numai retardatii si vanzatorii de tara mai iau in considerare spusele unui sadic care a facut numai raul cu obstinatie demna de o cauza mai buna
    Bravo.bravo,bravo !

  39. veta666 April 7, 2012 at 1:38 pm #

    THUNDER,AC/DC!!!!! Iuhuuuu!!!!!!….acu chiar m-ati convins…cat de tare e asta??? sa auzi o astfel piesa la un congres politic.SUPER TARE!!!!!! \m/

  40. Bibliotecaru April 7, 2012 at 2:58 pm #

    @ Victor Ponta

    Privesc un congres al USL care pune în mijlocul său alungarea PDL şi a lui Traian Băsescu din structurile puterii statului. Este prea puţin domnule Ponta, mult prea puţin. Avem nevoie nu de schimbarea unor oameni şi a unor politici cu alţi oameni şi alte politici. Este nevoie de un alt tip de politicieni şi un alt tip de politici. Avem nevoie de profesionişti în ale politicii şi, după 22 de ani, clasa politică românească nu a înţeles că acest concept de politician profesionist trebuie să fie construit, învăţat, educat… A trecut prima generaţie de politicieni şi au ajuns în frunte o a doua generaţie, din care faceţi parte şi dumneavoastră. Cu toate acestea ÎNCĂ nu există politicieni profesionişti, încă nu există acea şcoală politică care să construiască profesionalismul în politică.

    Urmăream discursul de deschidere al domnului Dragnea şi nu am putut să nu observ că domnia sa vorbea despre “victoria finală”. Pe nemţeşte se spune ENDSIEG; Adolf Hitler vorbeşte în Mein Kampf despre victoria finală asupra poporului evreu…

    Dumneavoastră apoi aveţi o introducere în care introduceţi “dragi camarazi”.

    Domnule Ponta,
    Poate că un politician profesionist ar fi citit Mein Kampf şi ar fi ştiut ceea ce trebuie să spună şi ceea ce nu trebuie să spună pentru a nu aminti tristele amintiri. Cei din lumea politică au pudori culturale care încurajează necunoaşterea, se feresc să citească Marx, Engels, Stalin, Lenin pentru a nu fi consideraţi prea de stânga, se feresc să citească Mein Kampf pentru a nu fi consideraţi nazişti, nu colaborează cu Rusia pentru a nu fi consideraţi comunişti, nu colaborează cu ţările arabe pentru a nu fi acuzaţi că încurajează terorismul… însă necunoaşterea şi fuga faţă de verticalitatea politicii din frică, ca o sinteză a celor două-trei secole de politică consolidată şi a scrierilor care au fundamentat politica, bine sau rău, conduce la repetarea greşelilor.

    Ia să vă citesc un mic fragment pentru a înţelege cât de actuală este căutarea de atunci exprimată în Mein Kampf cu căutarea politicii de acum.

    Ar fi greşit să se creadă că această hotărâre a fost rezultatul unor lungi ezitări interioare sau chiar al unor deliberări îndelungate, nu, nici măcar nu au luat în considerare o altă metodă. Participarea la acest nonsens a rezultat din concepţii generale destul de vagi asupra însemnătăţii şi efectului concursului dat astfel direct unei instituţii care fusese în principiu condamnată. În ansamblu mişcarea se aşteaptă la mijloace mai simple de lămurire a maselor populare datorită posibilităţii de a lua cuvântul “în faţa forului întregii naţiuni”. Îşi închipuia de asemenea că atacarea răului de la rădăcină trebuia să fie mai eficace decât un atac venit din afară. Credea că imunitatea parlamentară va consolida poziţia fiecărui lider şi că astfel eficacitatea acţiunii va creşte.

    Astăzi se vorbeşte despre eliminarea imunităţii parlamentare aici, în România, în anul 2012. Ce spune fostul lider absolut al Germaniei? Spune că parlamentarismul trebuie înlocuit cu discursul în faţa maselor largi populare.

    De ce să se dezbată revizuirea Constituţiei în Parlament, nu mai bine vine preşedintele şi domnul Boc-Ungureanu şi îşi “asumă” prin discursuri publice reforma instituţională? Iată, nazismul redivivus. Pentru unii astfel de semne sunt evidente, eu vorbeam despre repetarea greşelilor şi despre o dictatură efectivă în România de prin 2008, 2009… Atunci toată lumea, inclusiv membrii ai PSD, PC, PNL, încercau să mă convingă că trăiesc într-o democraţie şi nu într-o oligarhie. Astăzi, după trei ani, a ajuns la vorba mea şi nimeni nu-şi mai aduce aminte de poziţia mea… Iată însă că şi astăzi se acceptă caracterul dictatorial al preşedintelui Traian Băsescu susţinut de PDL, nimeni însă nu recunoaşte sistemul oligarhic susţinut de întreaga clasă politică, implicit nici schimbarea spre democraţie.

    Iată de ce-mi doresc profesionişti ai politicii, oameni care să nu aibă alte preocupări decât politica, adică guvernarea României. Când vor începe aceşti oameni să crească în România? Ei nu apar peste noapte, nu apar peste un cincinal… vorbim despre generaţii care cresc în decursul deceniilor.

  41. parmalat April 7, 2012 at 3:23 pm #

    Bravo Victore, cand ai rupt scrisoarea lui Basescu ai facut cel mai important gest din cariera ta politica!

    Felicitari!

  42. tiberiuretu April 7, 2012 at 4:09 pm #

    Felicitari pentru Congresele extraordinare USL. Felicitari pentru modul spectaculos prin care ati dejucat diversiunea lui TB care avea menirea sa demobilizeze “cruciada antiportocalie”.Ruperea simbolica a scrisorii lui TB a fost extraordinar de tare.Este zi de sarbatoare pentru toti cetatenii Romaniei.Astazi USL face dovada maturitatii si deciziei de a invinge si de a eradica “ciuma portocalie”. Am convingerea ca in urma acestei demonstatii de forta si determinare increderea cetatenilor in USL va creste considerabnil si sondajele vor arata peste 60% intentie de vot.Cand sondajele vor depasi 65% regimul odios se va prabusi.

  43. Bibliotecaru April 7, 2012 at 8:24 pm #

    @ Victor Ponta

    La strângeri de mână aţi sărit peste “Daciana Sârbu”… dar şi peste “Olguţa Vasilescu”… Cred că doamna Vasilescu s-a supărat puţin.

  44. Black Rose April 8, 2012 at 9:35 am #

  45. Black Rose April 8, 2012 at 9:39 am #

  46. Black Rose April 8, 2012 at 9:40 am #

  47. Black Rose April 8, 2012 at 9:41 am #

  48. mesaj privat April 8, 2012 at 9:45 am #

    Felicitari pentru discursul avut ieri la Comgres si va multumesc din suflet ptr autograful primit!Mult succes!

  49. ZOE, fii barbata ! April 8, 2012 at 12:39 pm #

    @Victor Ponta,

    FELICITARI PENTRU DISCURS ! Iar treaba cu ruperea scrisorii mi-a placut la nebunie.

    Ai vazut ca pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti ? Ai vazut cum te-a trimis la scoala MRU ?! Sa mai zici ca n-am avut dreptate cu “faimosul” tau discurs de la investirea moncher -icului !

  50. Sil April 29, 2012 at 5:29 pm #

    Cand am sa vad ca opozitia (indiferent ce partide o alcatuiesc) si coalitia (indiferent la fel ce partide o alcatuiesc) pun “umar langa umar” sa scoata tara asta la liman, atunci as putea spune ca avem cu adevarat politicieni.
    Partidele sau mai bine spus, cei care sunt in conducerea lor, ar trebui sa se certe intre ei atunci cand au prea multe idei, proiecte de a ajute tara si poporul si nu reusesc sa le puna in practica.
    Dar ei, toti care au fost pana acum la conducere nu si-au urmarit decat propriul lor interes care sa fure si sa vanda cat mai mult.
    Adevarat spus..”saraca tara bogata!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Blogul Ancutei - April 5, 2012

    […] 5.04.2012, Victor Ponta  a postat pe blogul personal un articol în care anunţă că, în calitatea sa de deputat de Gorj, va depune la Parchetul de pe […]

Leave a comment