Multumesc domnule Basescu pentru apreciere. Acum va rog demisia!

22 Mar

Dupa episodul tragicomic de duminica seara, cand am aflat si eu, odata cu toti romanii, ca presedintele nostru ma aprecieaza atat de mult incat a dorit sa ma nominalizeze ca prim ministru, am urmarit cateva zile continuarea povestii inainte sa trag o concluzie.

In primul rand, cred ca trebuie sa lamuresc foarte clar ce a fost acolo. Stiam de la pranz ca MRU urma sa fie numit in acea seara premier (era deja in toata presa), asa ca toata povestea consultarilor de la Cotroceni era o simpla formalitate. Ne-am dus toti trei hotarati sa ne dam mesajele noastre (anticipate, demisie) fara sa speram ca putem schimba ceva.

Inainte, insa, de ziua de luni, in focul crizei demonstratiilor din strada, discutasem in cadrul USL si posibilitatea ca Basescu (fiind disperat) sa nea dea noua sarcina formarii unui nou Guvern. Dincolo de prima tentatie (sa oprim afacerile si privatizarile frauduloase ale puterii din acest an si sa organizam noi alegerile pe care pedelistii evident vor sa le fraudeze), dezavantajele erau mult mai mari. In primul rand, pierderea unui atu fundamental, cel al legitimitatii (nu veneam la guvernare prin vot, ci urma sa facem majoritate cu UDMR sau UNPR – ceea ce era profund imoral). Pe urma, eram clar in contradictie cu asteptarile generale, care vizau si demiterea lui Basescu, si alegeri anticipate (nu intelegeri ale noastre pe sub masa ca sa ajungem la guvernare). Asa ca decizia noastra a fost foarte clara si eu o anuntasem deja public: sustinem guvern de tehnocrati si vrem la guvernare dupa votul popular.

Insa pe 6 februarie nominalizarea lui MRU era decisa. Era clar deja ca o eventuala oferta de la Basescu pentru noi era doar o provocare – daca spuneam DA, urma sa ne acuze ca suntem niste fripturisti, daca spuneam NU, ca suntem fricosi si nu vrem sa guvernam. Cunosteam metoda, ultima data o folosise tot la consultari, cand il tragea pe Crin de maneca sa-i propuna o alianta PDL-PNL. Am stabilit intre noi ca daca va exista o asemenea capcana sa raspunda doar Crin, clar si taios: vrem demisia lui si anticipate, nimic mai putin.

La momentul in care au inceput consultarile, Basescu avea acel aer absolut degradant pentru functia lui – era vesel si fals amabil, plin de glume “de vapor” de care doar el se amuza. Eu detest dintotdeauna acest gen – motiv pentru care nu fac glume cu oameni cu care nu am de fapt nimic in comun. Asa ca nu am vrut nici macar sa-l bag in seama sau sa ma implic in conversatie (in mod ostentativ si evident nepoliticos, toata intalnirea am schimbat sms-uri cu consilierii mei si cu diversi ziaristi).

In fata atitudinii mele, nici macar Basescu nu a fost in stare sa-si pregateasca capcana cum trebuie  – nu a spus niciodata direct ca ne propune formarea Guvernului (probabil i-a fost frica de faptul ca iesim imediat la presa si il facem de ras). Asa ca a preferat sa faca doar o aluzie, in timp ce hahaia in stilul cunoscut, iar spre final a speculat o neatentie a lui Daniel Constantin, care tocmai incerca sa-i vorbeasca de altceva. Si intalnirea s-a incheiat rapid cu senzatia ca nu a avut curaj sa treaca de stadiul de bascalie, motiv pentru care eram noi ridicoli sa relatam asa ceva – era perfect indreptatit sa spuna ca suntem fraieri si am luat in serios o ironie de-a lui. Si nici el nu a folosit povestea pentru ca pica in penibil.

Ieri a aparut ultima piesa din puzzle – declaratia lui Hunor Kelemen, care spune foarte clar ca lor, la consultarile de la ora 16, presedintele le-a vorbit de nominalizarea lui MRU; cu noi s-a vazut la ora 17, asa ca acum singura solutie e sa spuna ca a facut bascalie cu UDMR si a vorbit serios cu noi!

Nu stiu ce s-a intamplat de atunci de s-a razgandit si a decis sa foloseasca povestea – pot doar sa-mi imaginez. Poate ca e dezamagit ca nimic nu s-a schimbat in bine in ceea ce priveste opinia publicului fata de el si PDL; poate o amenintare voalata catre ai lui (vedeti ca dau guvernarea USL daca nu ma ascultati) sau o portie de umilinta si dresaj catre un MRU care nu e chiar Boc (vezi ca te-am pus doar pentru ca nu a vrut Ponta, nu ca esti tu prea important!). Sau poate pur si simplu frustrarea din ce in ce mai mare a oamenilor sai (Boc, Udrea, Anastase & co) fata de lipsa de reactie in fata atacurilor din toate partile (ceva de genul “Sefu’, apara-ne de toti raii, arate-le tu cine e mai barbat”). Important e ca acum, dupa cateva zile, concluzia rationala este indubitabila: Basescu a facut o gafa monumentala. Si, ca de obicei, bomboana pe coliva a fost pusa de declaratiile publice ale Dnei Udrea – finis coronat opera! Ce a ramas din toata tarasenia?

Faptul ca eu, Victor Ponta, pot fi propus pentru functia de Prim Ministru de catre Presedintele Basescu (chiar fara majoritate parlamentara, chiar asa “imatur” si “cu constiinta incarcata” cum zice el, sef de interlopi si copilot cerecetat de ANAF, nu mai conteaza). Ii “multumesc” dlui Basescu pentru apreciere si pentru increderea de a ma nominaliza Prim Ministru. Doresc sa il asigur ca daca prima data nu am inteles (sau nu am fost “ager” cum spune Domnia Sa), data viitoare voi fi mult mai vigilent; si pot sa il asigur ca voi spune DA, indiferent care presedinte ma va propune, mai ales pentru ca voi avea in spate legitimitatea data de votul popular;

Am retinut si faptul ca “greii” PDL sunt de acord, daca nu fericiti, cu numirea mea ca Premier; 

Am constatat ca pana si ultimii analisti si jurnalisti ramasi pe baricada Puterii au fost bulversati iremediabil de aceste volte naucitoare ale Presedintelui si au refuzat sa mai faca eforturi sa explice si sa sustina ceea ce este de neexplicat si de nesustinut. Faptul ca in anul bataliei ramai alaturi doar cu o mana de  mercenari lacomi, speriati si dispusi sa tradeze nu e o veste buna pt Basescu;

–  Nimic nu putea sa pice mai bine pentru noi decat geniala explicatie data de Dna Udrea – “il puneam Prim Ministru pe Ponta ca sa duca tara in ruina si sa vada romanii ca tot noi suntem mai buni”! Raposata Elena, predecesoarea celei actuale, nu ar fi putut sa gaseasca o formulare mai responsabila!

E clar ca pana si un “animal politic” ca Basescu imbatraneste si face greseli capitale, incurcandu-se ca un paianjen obosit in propria plasa. Iar cand vom avea stenogramele de la discutiile cu celelalte partide, din care va rezulta clar ca singura propunere a fost MRU, si ca a mintit jalnic cu povestea “Ponta Prim Ministru”, sunt convins ca DEMISIA este singura solutie!

Pe scurt – GAME OVER!

31 Responses to “Multumesc domnule Basescu pentru apreciere. Acum va rog demisia!”

  1. nastase March 22, 2012 at 9:23 pm #

    Udrea Iese din scena simplu ..? doar asa? Nu va fi judecata pentru ce a dobindit?? Cei care ies din scena politica nu vor fi judecati???

  2. murfy March 22, 2012 at 9:40 pm #

    Basescu.
    Pe linga faptul ca este un mare mincinos -*porc spinos* , lacom , veros , se intrece in tot felul de retorici *halucinogene – tifnos -orgolios *CHIPES – FALOS !!?*
    O TARA A INTORS PE DOS . Dar e *MARINIMOS* cind ???!!! , i*a propus lui PONTA sa fie Prim – ministru.
    Dar sa-i vedeti pe ai sai PDL-isti – *corupti* pina in maduva oaselor cum lucreaza
    in prezent cica la * STRATEGIA ANTICORUPTIE 2012 – 2015 * – Ce zici tu popor
    despre GLUMA asta – *RUP EI CU EA GURA TARGULUI ?* – cum se spune in popor. Ce mai vreti voi poporanilor – suflete hazlii de papugii – VRETI SALARII
    MARITE ? -cu cit . * IA DE LA BASESCU – LUA-TI* . Nu va intoxicati voi ROMANI
    de o asa POLITICA de mucava ?!.
    O sa ma transform in *CARAGIALE* cit de curind.
    * Mare ti-e puterea Doamne* – sa vezi cu cita inversunare se agata de PUTERE.
    Aceasta chiar este * TARA LUI PAPURA VOUA*.

    • focsani April 9, 2012 at 6:02 pm #

      ofera si traducerea, te rugam frumos!

  3. Basescu March 22, 2012 at 10:12 pm #

    Oare nici un medic psihiatru din Romania nu este ingrijorat de comportamentul Presedintelui Romaniei?

  4. Reni March 22, 2012 at 10:19 pm #

    Vad ca aceste doua creaturi ale intunericului – Basescu si Udrea – au inceput sa pregateasca atacuri mirsave.
    1. Basescu spune ca Victor Ponta are ceva ascuns in trecutul sau si se bate cu femeile.
    2. Udrea spune acelasi lucru, cum Victor Ponta se bate cu femeile.

    Acesti neghiobi sunt atat de transparenti in pregatirile lor marsave…clar va urma o campanie absolut murdara in care Presedintele Ponta va fi atacat pe linia “family values”. Culmea atacului…de la cine…probabil dna Basescu aproba intru totul, spre binele fetitelor.

  5. fury March 22, 2012 at 10:24 pm #

    Pentru Ponta primministru mai este timp….da pentru Udrea ministru….Game Over….!!!!

  6. miky March 22, 2012 at 11:13 pm #

    Domnule Victor Ponta, nimeni nu-l mai crede pe Basescu si credeti-ma toata lumea este obosita si foarte stresata, pentru ca isi doreste aceasta schimbare care insa se indreapta spre noi ca un melc.Ne este teama de aceasta gasca si de sefii ei, pentru ca in fiecare zi nu sti ce mai inventeaza ciuma portocalie sau la cine apeleaza, ca sa scape de ce ar fi normal sa se intample.Oamenii fie lasi,fie lacomi, fie constransi pentru ca sunt corupti ii ajuta sa prelungeasca aceasta situatie critica. Acesta a fost si motivul reactiei dure cand s-a crezut ca il sustineti pe MRU, adica implicit pe cei din PDL.Sa nu va suparati deoarece oamenii sunt disperati si speriati de ce va urma daca nu reusiti.Parerea mea este ca aceasta poveste cu Basescu si faptul ca nu ati cedat solicitarii lui, v-au adus mai multa sustinere si simpatie din partea oamenilor.Sa iesiti mai mult la TV si sa vorbiti cu oamenii, sa-i incurajati si sa le zambiti mai mult, au nevoie de dumneavoastra.Va sta foarte bine cand sunteti calm si zambiti increzator.Sa speram ca veti reusi cu tot USL si faceti foarte bine ca-i primiti si pe cei din PNTCD

    • SASA March 23, 2012 at 5:09 am #

      Asculta miky, tu vorbeste in numele tau nu in numele tuturor. Nu ca as avea incredere in Basescu, dar tot atata neincredere am si in Ponta. Daca tu esti orb si surd, nu inseamna ca suntem toti asa.

      • ZOE, fii barbata ! March 23, 2012 at 12:50 pm #

        @SASA,

        Zi Zau cu limba scoasa, ca nu esti Udrea ! Prea ai sarit ca arsa !

      • anghel March 24, 2012 at 5:35 pm #

        @Sasa,sigur tu ai un cap cam cat o nuca,iar creierul sta lejer acolo.
        Ce zic doctorii?m-ai ai vre-o sansa sa te faci bine,?sincer,eu am rezerve!!!

  7. ecaterina barb March 22, 2012 at 11:56 pm #

    Daca avem in tara medici de elita, psihologi,psihiatri,de ce nu se sesizeaza si sa ceara o consultatie pentru presedintele nostru mult iubit?
    Acesti medici sunt tot romani ,ce mai asteapta ….meseria ii obliga sa reactioneze pentru binele tuturor!
    Noi persoanele simple dar care nu avem puterea voastra, va rugam consultati-va si formati o grupare de medici care pot salva Romania din ghearele nebunilor!
    Vrem ,sa ne intoarcem cindva acasa, nu sa fim nevoiti sa ne pierdem intr-u totul pe afara ..

  8. neutru March 23, 2012 at 12:15 am #

    In Romania toti sunt la fel ….oricine ar veni la conducere vine doar pentru diferite interese …poporul asta n-o s-o duca bine daca sta in baza voastra …a politicienilor…si cum alte solutii nu prea sunt o s-o duca rau mereu! Mi-e scarba de voi!!! De toti masonii nenorociti!!

    • anghel March 24, 2012 at 5:41 pm #

      @NEUTRULE,eu cred ca-si tine,dar altfel,tu zici ca toti politicienii sun la fel,parerea ta,parerea mea,ca tu esti la fel de bolnav la mansarda la fel ca toti pedelisti si ca basescu!!!

  9. gigip1948 March 23, 2012 at 7:43 am #

    “Umilitul ” National,a luat-o razna pe campiile pustii ale patriei! Asa de multe minciuni si dezinformari a spus in cei sapte ani incat,si daca ar spune vreodata adevarul,nimeni,dintre romanii cu mintea la purtator,nu l-ar mai crede!

  10. Liviu March 23, 2012 at 8:32 am #

    Cred ca stim cu totii “politica” lui bashescu, ordinara si de cea mai joasa speta. Este binevenita observatia si atitudinea dvs., dar nu trebuie sa mediatizam acest aspect, cu atat mai mult, iesirile spasmatice ale acestui betiv cand iese din coma alcoolica si este lovit de o revelatie. Comportamentul lui este binecunoscut (specific serviciilor secrete ceausiste). Uniti-va, cu mic si mare (atentie la infractori) si demascati ceea ce se intampla de fapt, ceea ce ascunde in spatele acestor subiecte de can-can. Stiti ce tensiuni se afla in sistemul energetic (singurul uger ramas de muls)? Stiti ce abuzuri se fac? Stiti ce ospatari au fost numiti? Stiti ce se intampla in Hidroelectrica? Dar in Transelectrica? Sa nu mai vorbesc de gunoiul acela de manager de la SMART, unde UN SINGUR om se lupta cu el si nimeni nu il ajuta (surprinzator, este o femeie, fosta directoare economica la Transelectrica si aruncata intr-un colt de economist simplu, dupa o viata petrecuta in sistemul energetic si economic – Banca Mondiala -, un adevarat profesionist; si cine stie cati altii sunt abuzati in acest mod? Noi va sprijinim si va suntem alaturi, dar nu ne putem lupta singuri? Cred ca stiti cat costa un avocat… Cu ce sa ne luptam?
    Nu va lasati purtati in dialogurile de “carciuma” ce urmaresc dezbinarea USL!

  11. Liviu March 23, 2012 at 8:33 am #

    Revin cu o rectificare: persoana ce se lupta cu mizeria aceea de la SMART, a fost directoare la sucursala Bucuresti a Transelectrica, data la o parte pe criterii politice abjecte.

  12. Ciprian March 23, 2012 at 8:53 am #

    Domnule Ponta, printre toate sicanele si sagetile lui Basescu din episodul “Ponta, premier” poate fi deslusita si o favoare catre dvs. Si anume ca s-a creat precedentul desemnarii lui Ponta ca prim-ministru. Fapt, in total dezacord cu esenta existentei lui Traian Basescu, dar care va putea fi invocat in decembrie, atunci cand, probabil, veti fi premierul USL-ului.

    Cu toate astea, nu ar trebui sa scapati din vedere acest amanunt, fiindca Traian Basescu are o singura teama in acest moment: cea de suspendare. Daca face greseli grosolane dupa alegeri, majoritatea USL il va suspenda, daca face greseli acum si nu joaca rolul “tatucului” care-si poarta partidul spre victorie in alegeri, atunci se gasesc cativa de ai lui care impreuna cu actualii parlamentari ai USL sa formeze o majoritate care sa-l suspende. Eu sunt convins ca daca USL ajungea acum la guvernare (adica dvs erati “ager”) a doua zi se gaseau cativa “grei” dela PDL care sa vina la USL cu propunerea suspendarii. Iata, deci, un motiv concret, solid, riguros (in afara de labilitatea declarativa) pentru care Basescu nu ar fi dat niciodata guvernarea USL-ului…

    Asadar, Basescu joaca acum un rol, fiind convins ca USL va ajunge la guvernare si isi inventeaza cateva intamplari pe care le va putea pune pe masa USL-ului, la momentul potrivit, pentru a se putea salva de la suspendare…

    PS. Pe langa favorurile ce tin de subtilitatea sa specifica, cred ca Base isi loveste din cand in cand si propriul regim, fapte pe care sa le precizeze la timpul oportun intr-o posibila negociere cu USL, iar cel mai recent episod de acest gen s-a derulat ieri, cand, din neant, SRI iese din vizuina si afirma cu subiect si predicat ca procurorii (adica madam Kovesi, fiindca parchetul dumneaei se ocupa de parlamentari) fusesera informati inca din 2008 cu privire la infractiunile lui Boldea. Teribil!

  13. Gabriel Gheorghiu March 23, 2012 at 9:02 am #

    Este simbolic si reprezentativ modul in care pare sa functioneze coalitia ca si “autentica democratie interna din PDL” daca, o schimbare atat de importanta pentru tara precum cea a primului ministru, se face dupa o consfatuire cu cativa membri ai unui singur partid din coalitie..
    Penibil !

  14. ZOE, fii barbata ! March 23, 2012 at 9:31 am #

    @Victor Ponta,

    Un articol excelent, ca de fiecare data scris în mod explicit pe întelesul oamenilor,
    felicitari !
    În ceea ce îl priveste însa pe MRU desi nu e Boc, se comporta totusi ca Boc. Spune-mi te rog, ce a facut MRU de când a venit în fruntea guvernului, din proprie initiativa, aud ?!
    Nu te superi, pentru mine si pentru multi oameni pe care i-am auzit în jurul meu, MRU este un sinistru, mai mare chiar decât Boc. Cel putin Boc nu îsi etala cu obraznicie ( putem zice) scolile absolvite si nici nu spunea din doua în doua minute cât de mult a muncit el în aceasta viata – lasând sa se înteleaga ca o ducem prost tot din cauza noastra, ca suntem lenesi si nu vrem sa muncim ! Aceasta tehnica face parte din cele 10 metode de manipulare. Si ca sa conchid, MRU, tânar si nelinistit cu o mare apetenta de parvenire cu orice pret, calcând peste cadavre, un om rece cu sânge de reptila si inima de piatra – nu ne trebuie asa ceva !
    Despre Udrea, ce sa mai vorbim… roasa de invidie ca întotdeauna când vine vorba de tine. Iar acum când a trecut la second hand e si mai furioasa, îti dai seama.
    Only this GAME is OVER, ca cine stie când se va sfârsi în realitate TOT JOCUL, iar noi ne-am saturat de mult de el si ne-am pierdut încrederea si speranta ca vom scapa !

  15. tiberiuretu March 23, 2012 at 10:32 am #

    D-le Ponta
    Sunt f. suparat.pentru actiunile din ultima vreme care genereaza confuzie si neincredre.Incepand cu participarea de la investitura guvernului MRU si continuand cu lipsa de reactie adecvata la jocurile lui TB. A participa la o intalnire de consultari cu o fiara politica si a nu te prinde de intentiile lui marsave si a mai sustine ca erai ocupat cu SMS-uri este prea mult.Sa intri in cusca cu lei si te ocupi de cu totul altceva decat sa fii atent sa nu fii sfasiat este inimaginabil.Asa nu se poate face politica !
    Poate ca observand ca nu sunteti atent la ce se intampla TB a aruncat “nada” ca sa vada cum reactionati.Ce spune Elena Udrea nu este important, ceeace este important este ca cetetenii sunt demoralizati datorita unor asemenea gafe pe care TB nu pierde niciodata pruilejul sa le exploateze.
    Reiterez propunerea de a desemna un Presedinte onorific al USL experimentat,reputat si independent

  16. santinela March 23, 2012 at 11:34 am #

    Inca nu esti convins ca asta nu va demisiona niciodata ? Lui trebuie sa-i dai la cap zilnic pina nu mai poate.
    Tot revocarea lui din functie este solutia.

  17. Theodora March 23, 2012 at 1:02 pm #

    Excelenta Sa, domnul Mark Gitenstein, ambasadorul SUA, recidiveaza:
    “Monica Macovei pentru mine este inima reformei sistemului judiciar de aici, din România. (…) A fost ministru al Justiţiei aici, membru al PE, dar cel mai important lucru pentru mine este că ea este mentorul meu
    “Cand incerc sa aflu ce este corect sa fac, pentru ce ar fi corect sa pledez aici in Romania in ceea ce priveste reforma sistemului judiciar – si noua in SUA ne pasa de integritatea sistemului dvs. judiciar, deoarece vrem sa fiti un aliat puternic si stabil – ei bine, cind iau aceste aceste decizii, cind incerc sa aflu ce ar trebui sa spun ca sa va ajut sa indepliniti toate aceste lucruri aici in Romania, prima persoana pe care o sun este Monica“
    Un ambasador normal, atunci cand nu stie cum sa pledeze intr-un anumit caz nu intreaba guvernul care l-a trimis in acel post?
    Reprezinta Monica Macovei interesul guvernului SUA in Romania?

    Ambasadorul SUA Mark Gitenstein ne-a anunat ca Monica Macovei este mentorul lui – Pai de ce nu ne-ati spus de la inceput domnule ambasador? Ca sa nu ne mai batem gura de pomana. Noi am crezut ca va puteti indrepta dar acum este clar ca nu aveti nci o sansa

  18. leon March 23, 2012 at 2:31 pm #

    dragaVictor , ar fi trebuit sa recunosti ca erai in imposibilitatea formarii unui guvern si ca de aceea ai refuzat.
    imi pare rau sa vad ca un psd-ist tanar are comportamentul unuia din vechea conventie democrata de prin 1995-96..acum in 2012 . Tensiunea si tonul ireconciliant pe care il induceti in societatea noastra va face comparabil cu Diaconescu …Ion defunctul.
    O alta parere de rau in ceea ce priveste un psd-ist tanar si cu viitor , ar fi tocmai asocierea cu farfaraua aia de Antonescu .Va veti scufunda cu el …are balast mult din guvernarea Tariceanu.
    Nu vad nimic nici in garnitura de tineri de la varful psd .
    – sa fim seriosi…unul trimis la reeducare in america , altul ia cafteala prin wc-uri in spania,altul debiteaza prostii pe la tv si e tinta bascaliei tuturor (negoita)
    Mutarea cea mai neinspirata e numirea abramburicai la bucuresti ..o batranica mincinoasa nu este tocmai ceea ce asteapta bucurestenii de la psd
    Nu uitati ca PSD va fi in viitor alternativa de stanga singura si fara aliante vicioase.PNL e posibil sa nu supravietuiasca conducerii lui Antonescu …asa ca mare grija!
    am apreciat discursul dvs la validarea guvernului MRU …pacat ca au fost doar vorbe .
    Va rog sa reflectati asupra faptului ca modul dvs de manifestare tensioneaza o societate aflate deja la limita rezistentei.

  19. TONIA MATUSA March 23, 2012 at 2:41 pm #

    Buna ziua,
    Sunt profund dezamagita de politica celor aflati la putere! Ajutati-ne sa avem incredere sa mai putem spera ca se vor intampla si lucruri bune in tarisoara noastra draga!

  20. Alin Motogna March 23, 2012 at 5:00 pm #

    Buna,
    ma numesc Alin Motogna, nu imi fac mari sperante ca imi cititi commentul, sau ca o sa il postati, dar daca il cititi, asta e ingrijorarea mea:
    Un om politic in Romania anului 2012 scrie asa ceva: “Asa ca nu am vrut nici macar sa-l bag in seama sau sa ma implic in conversatie (in mod ostentativ si evident nepoliticos, toata intalnirea am schimbat sms-uri cu consilierii mei si cu diversi ziaristi)” – chestia asta se face in in ciclul primar si parintii/profesorii incearca din rasputeri sa corecteze obiceiul.
    MRU s-a dus la emisiunea antenei 3, la un pseudo-ziarist: Gadea, unde si’a sustinut punctele de vedere, iar pe alocuri l-a umilit, pe teritoriul lui.
    Ar fi trebuit sa faceti acelasi lucru, la consultarile cu Basescu, la asta se astepta cei care va simpatizeaza (eu din pacate nu imi pun sperantele in dumneavoastra).

    Si daca inteleg eu bine evenimentele, initial ati sustinut ca Basescu e mincinos si nu v’a propus nimic, iar acum sustineti ca v’a propus functia, dar a facut’o la bascalie si nu l’ati luat in serios.

  21. tiberiuretu March 24, 2012 at 8:35 am #

    D-le Ponta
    http://www.ziare.com/politica/partid/cum-se-fura-banul-public-1157858
    Iata un material incriminator care da o imagine publica oficiala despre “masinii de delapidare” pediste a bugetului national. Asa cum presupuneam mafia portocalie a devalizat si continua sa devalizeze sume astronomice pe spinarea cetateanului impilat.
    In aceste conditii mita electorala care consta in revenirea salariilor va fi o joaca de copii.
    Daca USL nu preia aceste dezvaluiri oficiale ale IPP transformandu-le intr-un mesaj electoral imparabil inseamna ca nu valoareaza 2 bani. IPP-ul v-a oferit un cadou inestimabil: “vehicolul propagandistic” care sa va duca imparabil la putere.Dar intrebarea este daca sunteti in stare sa conduceti acest “vehicol” mediatic, mai puternic decat cea mai puternica masina de lupta politica

  22. andrei April 4, 2012 at 9:05 am #

    D.le Ponta,daca totusi aveti timp si cititi aceste comentarii va dau si eu un sfat: Nu intrati in schimburi de replici cu D.l Premier Razvan ungureanu,va umileste ca si pe Gadea,indiferent pe ce teren va aflati.Fiti cinstit si recunoasteti,va este net superior in toate domeniile si ramaneti de fazan.Apoi incercati si schimbati placa cu demisia presedintelui, a Robertei,… cu alte cuvinte jos cu voi,ca sa ajungem noi. Romanul,ar vrea ceva constructiv,solutii,nu greve si chiul organizat.Aratati cu ce veti fi mai buni ca ei,sa vada natiunea.Inca un lucru,cand apare “stafia” Iliescu in jurul noii generatii politice,mi se face rau,gasitii un loc la Antipa sau unde gasiti voi cu cale,dar va face mult rau.

  23. Zem Brevis April 7, 2012 at 5:26 pm #

    Zem Brevis De acord cu Ponta şi Antonescu, dar am o mică propunere: înainte de vot să pună în gaj averile personale până la al şaptelea neam, şi în caz de nereuşită să li se confişte gajul. Propunerea rămâne valabilă pentru oricine doreşte să gestioneze avutul ţării.

    • victor May 18, 2012 at 1:48 am #

      Ca bine zici. Dar asta este o utopie.Niciodata, domnul meu, niciodata.

  24. unul de la tara July 21, 2012 at 4:08 pm #

    ai grija,nici nu ai inceput bine si ai inceput sa faci greseli cu voie sau fara voie.eu sunt un altfel de votant.la referendum am sa votez DA ,doar pentru ca vreau sa vad la puscarie pe basescu si toti din cauza carora suntem in starea asta.dar pentru alegerile din toamna trebuie sa vad mai mult de atat .onoarea nu este a noastra sa va avem conducatori ci a voastra ca sunteti alesii.am si eu cateva conditii de indeplinit pentru a va vota in toamna si astea depinde de voi daca le indepliniti ca sa va votez.[1]pana la alegerile din toamna sa vad cel putin pe basescu,udrea si videanu si pe pacaliciul de boureanu cel putin odata pe luna la dna si cu dosare in justitie.[2]sunt de la tara si aici mai toti ,daca pana in criza munceam pe colo pe colo pe unde gaseam ,acum nu mai gasim pe nicaieri sau daca gasim ne costa mai mult decat daca stam acasa.in concluzie ,nu eu, dar macar sa vad ca mai pleaca la munca cate unul doi din cei pe care-i cunosc dandu-mi macar speranta ca poate in viitorul apropiat voi gasii si eu.[2]vad ca doriti sa scumpiti curentul electric.aveti ideie cati oameni sunt fara curent la tara pentru ca l-i se taie lumina pentru neplata facturilor care vin incarcate fara putinta sa verificam daca am consumat sau nu atat cat platim. si asa suntem la limita cu banii,daca o sa mai scumpiti si mai mult lumina o sa ramanem jumate fara putinta de a mai plati facturile .vin i-ti taie lumina pentru 500 de mii si apoi i-ti cere 2,7 milioane pentru rebransare. de ce trebuie sa platim noi ce au furat baietii destepti?[3]jumate din cei care raman fara lumina sunt din cauza facturilor radio-tv.cer scoaterea facturii radio-tv din factura de lumina si daca se poate sa nu mai fie obligatorie.stiu ca mai sunt multe pe care ar trebuii sa le indepliniti dar acum ma multumesc cu atat.sa va dea dumnezeu minte si sa nu faceti ca astia de pana acum.macar atat sa vad pentru inceput si voi vota si in toamna

  25. Neagoe Paul July 24, 2012 at 7:54 pm #

    Buna ziua !
    Un om fara scrupule ca basescu nu Inteleg de ce se agata de ultimul fir cand panza este putreda si dragilor cum sa mai navigheze o corabie cu panzele putrede si rupte?
    Am 2 propuneri si-l rog pe d-nul Ministru sa tina cont de ele: 1) PDL-ul Basescian sa le confectionam barci de CARTON si sa-i Imbarcam frumos pe toti si sa le dam drumul pe mare sa emigreze In alte tari unde prostia lor e acceptata. 2) Domnule Ministru analizati cu atentie si legalizati Prostitutia si va dau cuvantul meu de onoare ca economia v-a creste cel putin cu 7-8% . Ca si In cazul transporturilor sau a constructiilor unde monopolul este detinut de firmele capusa ale PDL asa si cu prostitutia vrei sa practici o meserie platesti impozit si va asigur ca sateptarile vor fii pe masura. Domnilor Romania nu duce lipsa de fete frumoase si hotarate sa faca un ban cinstit

Leave a comment