Pact cu Diavolul???

12 Oct

Am citit un editorial foarte corect, tineti-va bine, in “Evenimentul Zilei” – ” Tezele de la Cotroceni” de Calin Hera. Daca o sa-l dea afara pt aprecierile mele nu ma supar, e cam de dreapta Dl. Hera, ar putea avea ocazia sa vada cum e capitalismul salbatic! Dar editorialul e chiar echilibrat si trateaza o problema care m-a framantat tot weekendul – sa mergem sau nu la consultari cu Dracu? Ca ne minte, ca vrea sa ne pacaleasca si sa ne foloseasca, asta stie toata lumea, nimic nou. Dar oare mai sunt oameni care inca sunt prostiti de teatrul asta al lui? Probabil ca mai sunt. Noi am decis sa-i cerem o consultare separat de partidul traseistilor, asa cum se facuse ultima data, dar n-am primit raspuns! Ori dorea doar sa ne fraiereasca sa legitimam prin prezenta unpr-istii, ori nu avea chef deloc de consultari si doar mima, ori chiar ii este frica sa se vada doar cu noi (si incep sa regret ca n-am avut ocazia). Voi ce ati face in locul meu? Astept sugestii!

58 Responses to “Pact cu Diavolul???”

  1. A.D. October 12, 2010 at 8:13 pm #

    Sa-si mai miste c… si muntele pana la Mahomed,ca s-a mai desteptat si Mahomed de ceva vreme,nu e nascut de ieri,e de alaltaieri:) Stiti cum domnu’ Victor 🙂 va fraiereste odata,rusine lui,va fraiereste a doua oara,sa ne fie rusine la toti….Sa ne gandim la repercursiuni ca de solutii nici nu e vorba…..o sa aiba in sfarsit un motiv sa va tot atace daca nu va duceti,dar asta nu mai e ceva nou,daca va duceti asteptati-va sa luati in piept(si nu numai) o gramada de mizerii,in direct,in Prime Time,lucru pe care si mizeaza Traienica,deoarece stie ca d-voastra nu recurgeti la aceleasi arme ca si dansul…..adica cele sub centura. Nici nu stiu la ce mai luati in calcul Administratia Prezidentiala,ea nu mai exista de ceva timp,tratati-o ca atare!

  2. MIO October 12, 2010 at 8:24 pm #

    Eu zic sa nu mergeti la nici o intalnire cu base in aceasta viata,doar daca va obliga constitutia.Nu va pierdeti timpul cu el,nu-i faceti jocul,nu-i dati ocazia sa va jignasca,sa va injoseasca in fata romanilor.
    Cand va fi corect si va sti sa respecte omul de langa el…ne mai gandim! Slaba nadejde sa mai invete acum base ceva…El nu a invatat cand a trebuit,acum este prea tarziu.
    Sa plece anastase de la CD, apoi mergeti in parlament.
    Sunteti pe drumul bun!SUPER-TARE!!!TOATA BAFTA DIN LUME!!!

  3. ilLuce October 12, 2010 at 8:27 pm #

    e bine ce ati facut; la stilul in care se prezinta stirile la noi, e clar ca chioru’ (cacofonie intentionata) iesea un fel de imbarligator sef si ca ponta unu’ caruia i-a fost frica sa mai continue suspendarea si ca e mana in mana cu el etc.; atacul asta venea in principal de pe partea liberala si de la simpatizantii lor de la tv si sa sti ca avea substanta pt ca ii legitimati pe nicolicea,oprea et comp; in felul asta base prelua putin initiativa… eu stiu ca esti curajos, dar atentie la smecheriile lui basescu, orice contact cu el te poate “murdarii”, e un cancer chiar tu ai spus-o, eu singurul contact pe care l-as avea cu el, e atunci cand imi preda cheile:)

  4. Silviu cel necajit October 12, 2010 at 8:52 pm #

    Victor, ştii ce face mai nou – mă refer la Bolnavu’ – ca să fie sigur că nu va fi aruncat de la Cotroceni? La ” rugat” pe Blaga – fiincă eu nu am crezut vreodată că ar fi vreo disensiune între ei, vreo ceartă, ceva etc., ba din contra -, ca să fie sigur că nu-l trădează unii dintre parlamentarii PDL la moţiunea de cenzură, să le dea încredere, unitate şi speranţă pt. viitorul lor politic ş.a., l-a rugat să amaneteze viitorul lor politic prin mesajul de canditatură la funcţia de preşedinte al PDL. Da, să-i facă să creadă pe mai departe în şansele lor politice, de guvernare pe ” veşnicie”, de a-i ţine aproape, de a le risipi confuzia actuală pe care o au şi de a-i asigura că va fi bine în continuare pt. ei, pt. gaşca lor. Dramatic! dar real… Da, Victor, ca să nu treacă la voi, să voteze( unii dintre ei, evident) la moţiunea de cenzură distrugerea lor, a PDL-ului şi, implicit, a Bolnavului. Că toţi ştiu că, de data asta, nu vă veţi mai opri la jumătatea drumului, în caz că veţi reuşi la moţiune, că veţi avea majoritatea cea nepreţuită pe ” vremurile” astea, în condiţiile actuale. Vroiam să te întreb, apropos de moţiune: de ce spune, oare, Radu Tudor, pe care-l consider un om tare, care simte ce trebuie să simtă un român adevărat, că nu sunt şanse să treacă moţiunea? chiar nu se lasă înduplecaţi, niciunul dintre ei? se simt în mare pericol şi, de aceea, mai rău strâng rândurile, se solidarizează, se conving ei înşişi, pe ei înşişi, că procedează corect politic, că iau măsurile potrivite şi că nu există altele mai bune decât ale lor? Mai ales UNPR-ul, adică cei mai mârşavi trădători, care ne tot sperie cu instabilitatea politică, că se rupe acordul cu FMI, bla-bla-bla? Ei şi! nimic mai fals! Prostii! Of, m-am îndepărtat de subiect:
    Da, asta coc mai nou hoţii ăştia din PDL. Mai ales Videanu, tartorul, ” eminenţa cenuşie” a furtului, a şmecheriei, a minciunii la rang de necesitate, de scăpare din toate situaţiile juridice încurcate pt. el şi pt. partidul lui etc. Oricum, ceea ce faceţi – la Camera Deputaţilor – îi înnebuneşte, îi discreditează ş.a.m.d. Trebuie să puneţi accent pe partea penală, să vadă toţi oamenii că procurorii nu acţionează, să-nţeleagă toţi că Parchetul se află înainte de ’89, adică nu funcţionează în democraţie, că, de fapt, aici e toată buba… Îţi dai seama ce ar produce numai ideea de a fi chemată – Alma cea tupeistă – la parchet, de a afla că s-a început urmărirea penală pt. ceea ce a făcut? Dezastru pt. ei! dar, pt. noi, oamenii, o încredere uriaşă în instituţii, in ceva normal etc. Aveţi grijă că urzesc, uneltesc ceva inimaginabil, de neînchipuit pt. noi, folosesc arme nedemocratice, am mai spus-o, aşa că nu-i puteţi învinge decât cu aceleaşi mijloace, arme ” ” uşor” nedemocratice. Scuze pt. lungimea comentaiului, dar sunt tare revoltat, chiar nu se respectă nimic din ceea ce reprezintă democraţia, şi-mi pun întrebări de genul: oare chiar este bună democraţia asta, neaoşă? sau mai bine găsim ceva mai bun pt. oameni… Cu respect,

    • lou October 13, 2010 at 2:13 pm #

      NU LASA CIOLANUL, ASTA ESTE

  5. Nicoara Ovidiu October 12, 2010 at 9:02 pm #

    Eu unul, personal nu as mai merge la consultari cu acest personaj! Este lacheul unor forte oculte(asta-i parerea mea!)si face tot ce i se spune! Joaca cum ii canta FMI!Altfel ar aplica tehnica lui Josef Stieglitz ( cu care ati stat de vorba in Grecia)-am priceput mecanismul, e simplu…devalorizezi usor moneda nationala, ai masa monetara, stimulezi exporturile, cresti consumul si descurajezi nitel importurile! Asta a facut si Polonia; guvernatorul Bancii Centrale a Poloniei a devalorizat Zlotul( in ciuda tipetelor celor de la FMI)…numai ca s-a urcat saracul intr-un avion…iar inlocuitorul sau este tocmai…fostul reprezentant al Poloniei la…FMI…Cam astea-s jocurile!
    Complicat!

  6. Bibliotecaru October 12, 2010 at 9:20 pm #

    @ Victor Ponta
    Vorbiţi despre ceea ce se poate întâmpla rău, dar ce anume se poate întâmpla bine? Din ce am citit mai sus nu am regăsit nici măcar un lucru care ar putea fi “de bine”.

  7. romania inedit October 12, 2010 at 9:52 pm #

    Sefule , iar uitasi sa pui link catre editorialul din Evenimentul zilei ? !
    Crezi ca toata lumea o sa se apuce sa caute editorialul ?

    In alta ordine de idei , eu cred ca nu are rost sa va duceti , pentru ca daca va duceti legitimati actiunile lui Traian Basescu .

    Daca totusi va duceti , puneti si voi o conditie , ceva de genul intalnire separata cu voi , sa vina el la sediul PSD , etc . in orice caz , ceva care sa arate ca are nevoie de voi si ca nu v-a chemat doar asa sa fiti si voi la numar .

    Punctul slab cred ca este Roberta Anastase , pentru ca daca Roberta nu mai este osa se schimbe multe in PDL , mai ales ca Boc incepe sa-i enerveze pe toti pedelistii , mai ales dupa angajarea nepoatei la palatul Victoria .

  8. Adi Zăbavă October 12, 2010 at 9:54 pm #

    Calin Hera are si blog http://calinhera.blogspot.com, iar aici in blogosfera s-ar cuveni si un link catre numitul 🙂

  9. Cezar Pesclevei October 12, 2010 at 10:09 pm #

    D-le Ponta, vă respect şi ţin să precizez că am mare încredere în dvs. Poate mai multă decât în dl. Crin, dar reîncep să am o problemă cu PSD.
    Redau mica scrisoare adresată d-lui Adrian Năstase pe blogul personal:

    D-le Năstase, începusem să-mi schimb părerea despre PSD (în bine, de această dată), dar, în ultimul timp, ceea ce dvs. împreună cu dl. Ponta şi alţi reprezentanţi PSD aţi constuit, s-a dărâmat. Mă refer la dl. deputat Robert Negoiţă, care se pare că a fost virusat de PDL (sigur mai este psdist acest Negoiţă, d-le Năstase?) şi ceea ce visează, cu mintea înfierbântată şi ameţită de femei, vrea să pună în aplicare. Cu siguranţă, v-aţi prins că este vorba de proiectul său vis a vis de impozitarea auto ce ar putea intra în vigoare din 2011. Chiar este posibil să permiteţi o astfel de fantasmagorie ala Negoiţă? Oare un proprietar de Mercedes sau BMW chiar nu a plătit destul la achiziţionarea bolidului? Şi dacă nu, este o problemă că respectivul posesor de maşină de lux nu doreşte să plătească statului cât vrea Acesta? Probabil era mai indicat să-i scriu astfel lui Ponta, dar cred că şi dvs. aveţi putere de decizie în PSD…Nu are sens să intru în detaliile aberaţiei negoiţiene. Le cunoaşteţi şi dvs.
    Promit, în contextul intrării în vigoare a impozitului auto marca Negoiţă, să fac contra campanie PSD-ului în 2012 şi ulterior, la alegerile prezidenţiale, convingând toţi prietenii (şi nu numai) să nu mai voteze PSD, prin diverse modalităţi şi canale… De ce? Fiindcă se vede încă de pe acum că tinde să stea în umbra PDL, învăţând şi aplicând aberaţiile portocalii.

    Cu tot respectul!

    Vă întreb direct, fără preludiu, se poate schimba situaţia?

    Aştept răspuns. Vă mulţumesc!

    • Victor Ponta October 14, 2010 at 10:52 pm #

      Cu tot riscul de a va supara, va raspund la fel de direct: pozitia PSD ramane neschimbata; automobilele de lux trebuie impozitate diferentiat. Nu e deloc echitabil ca un cetatean cu dacie sa plateasca acelasi impozit ca si unul care detine un X5. Pana la urma, o masina este, in primul rand, un mijloc de transport. Zau ca n-am nimic cu romanii instariti, dar cine vrea lux, trebuie sa si-l permita, iar cine vrea viteza, il invit la raliu, nu pe soselele publice.

      • Cezar Pesclevei October 15, 2010 at 6:15 pm #

        Ok, d-le Ponta. In stilul direct va spun ca ati pierdut un vot la urmatoarele alegeri plus altele, ale celor pe care-i voi convinge (cateva sute, cateva mii poate) sa nu mai voteze cu PSD, pentru ca prinde forma unui PDL reinventat. Daca pt. dvs., d-le Ponta a-ti permite vreodata o masina ce depaseste execrabila Dacie inseamna ca ai bani in permanenta, inseamna ca nu e ok…

      • Victor Ponta October 15, 2010 at 7:26 pm #

        O ultima observatie: impozitul diferentiat asta inseamna – diferentiere graduala. Eu nu cred ca exista doar dacii si doar x5-uri. Si, atentie, am vorbit mereu de masini de lux, nu de orice nu e dacie. Asa ca, daca vreti – intelegeti. Daca nu, nu

      • Cezar Pesclevei October 16, 2010 at 8:59 pm #

        Ok, în principiu înţeleg ce vreţi să spuneţi. Sunt de acord ca unul cu Bentley să plătească mai mult, adică un posesor de automobil ce depăşeşte 3000 cmc. Este clar că respectivul CHIAR ARE de unde.
        Dar nu pot fi de acord ca cineva care are o maşină, fie ea VW, Audi, Mercedes sau BMW cu un motor până în 3000 cmc să plătească un impozit exorbitant. Nu e normal ca cineva care vrea ceva mai bun decât Dacia să plătească mai mult de 1000 ron impozit anual dacă are un motor cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 2000 cmc.
        De ce?
        Fiindcă poate respectiva persoană a muncit din greu şi a făcut sacrificii ca să îşi poată achiziţiona un auto mai bun decât Dacia şi nu înseamnă că îşi va permite să plătească un impozit exorbitant! Corect?

        P.S. Apreciez că acordaţi atenţie comentariilor mele. Sincer!

      • Cezar Pesclevei October 16, 2010 at 9:22 pm #

        Apropo> cum definiţi dvs. o maşină de lux ce ar putea face obiectul proiectului de lege al lui Negoiţă?

        fabricanţii auto consideră o maşină de lux acea maşină ce depăşeşte 3000 cmc.

      • Florescu Victor October 17, 2010 at 6:43 pm #

        In postura dvs trebuie sa intelegeti toti “votanti”. dar mai ales sa-i faceti sa inteleaga. Este normal sa nu existe o definitie exacta asupra luxului, dar este important, ca social democrat sa faceti oamenii sa inteleaga.
        Am sa incerc acum sa va fac eu pe dvs sa intelegeti:
        Exemplu: Toyota Land Cruiser 120 LCA varianta VIP din 2004 = 2998 cc – pret de nou 58.000, valoarea actuala 18.000. Utilitatea – tractarea remorcilor de peste 2000 kg, deci o masina de interventie.
        In opinia dvs si a publicului larg aceasta este o masina de lux.
        Cheltuieli anuale:
        impozit actual – 250 ron
        rca – 1200 ron
        casco – 7600 ron
        La aceasta masina dvs vreti sa aplicam un impozit de 1000-2000 ron, pe crieteriul, nr de cc. GRESIT nu poti plati IMPOZIT PT O MASINA DE 18000 LA FEL CA LA O MASINA DE 60000, eu nu mi-am cumparat masina pt lux ci pt ca am nevoie sa ajung in Ungaria cu cai bolnavi in 12 ore (pt ca in Romania nu exista spital pt cai), cu o masina se 2000 cc nu pot trage o remorca de 2700 kg, pt ca e ilegal si pt ca moare calul pana la arad.

        PROPUNEREA MEA – social democrata la impozitul progersiv:

        IMPOZIATEA LA VALOAREA MASINII NU LA CC. Valoare stabilita contabil ca la casco.

        Plus ca, in calitatea dvs de social democrat trebuie sa-i acordati cetateanului posibiliatea de a avea o masina, asa ca la primul auto pe care il are in proprietate el (contribuabilul) sau familia ar trebui sa nu plateasca nimic

        EX: Pt primul auto de o valoare mai mica de 15000 euro sau mai mic de 1800 cc sa nu se plateasca nimic, dar la al doilea, vor intra la calcul amandoua masini.

        Este mult mai corect asa si mult, mult mai social democrat

  10. Cezar Pesclevei October 12, 2010 at 10:12 pm #

    Am fire de rus, d-le Ponta, tac şi fac!

  11. justitiaru October 12, 2010 at 10:58 pm #

    D-le Ponta
    1)In opinia mea tema pe care ati propus-o nu are nici o actualitate. N-ati fost la Cotroceni si ati facut f.f bine. Prin invitatia la Cotroceni TB a incercat sa va deruteze de la tema care il “doare”: sanctionarea celor responsabili de fraudare si blocajul parlamentar.
    2)”Tezele de la Cotroceni” pe care le citati au aceeasi idee tactica: sa va deruteze si sa va pacaleasca(ceeace au reusit pe deplin), sa va determine sa va preocupati de initiativele machiavelice ale lui Basescu,sa va sadeasca indoiala si teama ca gresiti si sa va distraga atentia de la aceeasi problema care sta ca o pioneza in fundul puterii: cum rezolva problema Anastase si blocajul parlamentar.
    Articolul se incheie de altfel cu un apel care m-a “emotionat” pina la lacrimi : “dialogul de bună-credinţă cu opoziţia e mai mult decât necesar”.O noua smecherie cotrocenista buna pentru copiii de gradinita

    CONCLUZIE : TB este politic in “zugzwang”(termen sahist care indica o pozitie speciala in care una din parti pierde fortat indiferent de ce face).
    TB care are instincte politice extrem de ascutite ,stie asta f.bine si de aceea incearca sa fie conciliant si derutant.El nu are aparare la Greva Parlamentara care blocheaza functionarea statului din vina celor doi infractori (Anastase si Voinescu) care au fraudat votul la ordinul lui.El poate debloca situatia numai daca ii demite pe cei doi si ii defera justitiei (ceeace este echivalent cu a se autodenunta).De aceea orice discutie pe orice alta tema este o Imensa Gresala de “Sah”politic !

  12. 0.50$ October 12, 2010 at 10:58 pm #

    domne’… va faceti prea multe probleme pe tema asta. As propune o analogie. Cum va comportati Dvs. atunci cand, de exemplu, plimbadu-va pe plaja calcati din greseala pe castelul de nisip proaspat construit de un puradel de 5 ani…. Paf, gata, l-ati distrus! Normal, el se supara foc pe Dvs. pentru ca i-ati stricat capodopera; asha ca vine plin de furie sa va ia la bataie. Se arunca asa, cu manutzele alea mici si va trage cativa pumni in picior (ca mai sus nu ajunge)… nervos foc… … … Il luati in serios? Nu. Cam la fel as sugera sa-l tratati si pe Bashescu, cu teatrul lui rasuflat. Daca intr-adevar e un subiect important de venit si discutat serios la Cotroceni, bine! Daca nu, concentra-ti-va pe motiune, ca e mai sanatos.

  13. Cezar October 12, 2010 at 11:10 pm #

    Domnule Ponta,

    Este vremea pozițiilor radicale și intransigente.

    Va doresc succes!

  14. Spartacus October 12, 2010 at 11:38 pm #

    Eu nu as merge la consultari decat daca subiectele sunt cu adevarat importante…
    Nu asa… se trezeste infractoru’ din mahmureala si face consultari(de care oricum nu tine cont)…
    Foarte bine ca nu mergeti!(oricum nu il intereseaza ce spuneti)

  15. S. October 13, 2010 at 12:01 am #

    Victor,

    Cred ca ati decis foarte corect. S.

  16. Adrian October 13, 2010 at 12:08 am #

    Eu sunt de parere ca orice confruntare cu basescu (in special si televizata) este de nerefuzat.

    Trebuia sa mergeti acolo si sa il priviti pe basescu in ochi si sa il intrebati, de fata cu presa, daca este de acord cu fapta lui Anastase. Nu l-as fi scos din intrebarea asta pana nu ar fi raspuns.

    Cred ca e bine sa il evitati, dar e si mai bine sa il confruntati, deoarece sa fim seriosi : basescu se va face intotdeauna de ras in fata o unor oameni mai rafinati intelectual.

    La revedere.

  17. Cristinel Virgilius Degeratu October 13, 2010 at 12:40 am #

    Nu trebuie facute concesii cu astia, ca nu merita. Javra ar fi asteptat sa faca un pic de spectacol la el acasa unde ar fi luat initiativa la jigniri si apoi iti taia microfonul. Atata vreme cat nu a dovedit ca poate fi si presedintele nostru, ci doar a participat permanent alaturi de hotii lui la prabusirea tarii, nu ai de ce, ca reprezentant al nostru, sa il consideri presedinte. Nu mai discuta cu ei ca oricum nu inteleg. Sunt, de sus pana jos, croiti dupa calapodul stapanului – hoti si mincinosi. Arde-i si atat!

  18. Alexa October 13, 2010 at 4:23 am #

    Imi place ca esti un barbat puternic,si desi te-ai rasturnat cu masina n-ai nici o zgarietura, exact ca un pilot de curse adevarat.

    Nu ma supar daca nu validezi comentariul. Si mi-a placut si poza dintr-un articol de ziar de acum cateva zile, de la congresul vostru de femei cred, in care te uitai gales la sotia ta, de credeam ca o saruti acolo pe loc.

    Nu prea imi place cum te imbraci, dar asta-i alta poveste.

  19. drumurisilocuri October 13, 2010 at 8:26 am #

    Eu m-as duce tot timpul, chiar si cind nu ma cheama. Cum intra pe usa l-as intreba daca si-a zugravit in Mihaileanu. Vrea sa discute despre buget, l-as intreba daca nu ne da si noua un uischi. Ridica vreo tema despre sindicate, l-as intreba daca si-a luat bilet la meci. L-as trata cum ma trateaza, la misto. I-as arata ca nu conteaza pentru mine.

    • Theodora October 13, 2010 at 11:26 am #

      Da si cu televiziunea prezenta ca sa ne bucuram si noi. 🙂

  20. Revizorul tehnic de trenuri October 13, 2010 at 9:18 am #

    ÎNSPĂIMÂNTĂTOAREA SIMILITUDINE

    Nu e dubiu că Javra Ordinară v-a luat frica.
    Un procuror puternic- necompromis- care protejat de „casca şi vesta” forţei tinereţii execută în direct o cascadorie de excepţie din care aterizează proaspăt ca dintr-un salon de întreţinere, ispravă ce face ocolul Geei mândră de aşa bărbat, demoralizează orice duşman, înfricoşat de similitudinea politică…foarte posibilă şi apropiată.
    Aţi căpătat un ascendet moral în faţa Cap(puletului) shakaespearian, din care, cu sau fără chiloţi,… nu mai scapă !

  21. Socrate October 13, 2010 at 9:53 am #

    In locul dvs. l-as bombarda pe TB cu scrisori in care i-as sesiza incalcari ale Constitutiei de catre coalitia de la guvernare, attat in Parlament cat si la guvern. Conf. Art.80 din Constitutie, presedintele trebuie sa vegheze la respectarea Constitutiei, nu sa doarma in post, asa ca i-as sugera in scrisoare presedintelui sa cheme coalitia la consultari pe aceste teme. Inceputul ar putea fi o scrisoare in care sa-l avertizati pe dl. Presedinte ca asumarea raspunderii pe legea educatiei este neconstitutionala, in raport cu decizia CCR din 2009. In legatura cu aceasta asumare a raspunderii, as lansa si o scrisoare deschisa catre parlamentarii PD, atragandu-le atentia asupra neconstitutionalitatii asumarii raspunderii.

  22. gicasandu October 13, 2010 at 10:10 am #

    Domnule Ponta,postarea mea e dupa ce ati luat hotararea sa nu mergeti la ,,consultarile” cu presedintele altora,al meu NU si va felicit ptr asta! Nu trebuie sa stati la masa cu tradatorii de neam si spun asta cu toata taria pentru ca sunt intrigat,poate,de fapt sunt sigur,o sa deschideti subiectul pe tema asta,de tupeul ,,guvernului”cu privire la legea EDUCATIEI! Nu se poate asa ceva,sa accepte,doar ptr a ramane la putere,ca LIMBA ROMANA sa fie invatata ca o limba straina,unde,in ROMANIA! Nu trebuie sa stati la masa cu acesti TRADATORI DE NEAM! Sunt sigur c-o sa mai avem ocazia sa vb despre asta,am vrut doar sa-mi descarc sufletul amarat!

  23. ZOLTES October 13, 2010 at 10:18 am #

    A nu merge nu e o rezolvare…ramai cu ideea aia..”ce-ar fi fost…”. Ca sa afli..sa stii..sa vezi…orice…trebuie sa intri intotdeauna in barlogul lupului ! Greu..cu scarba…oricum ar fi…dar trebuie sa intri ca sa stii ! Si cred ca asta si vei face…

  24. Talpa Iadului October 13, 2010 at 11:05 am #

    CU LĂMÂIE ŞI TĂMÂIE

    Domnule Procuror,
    Trăiţi un film horror.
    Cu Diavolul un pact
    Se poate, cu lămâie
    Şi-o doză de tămâie,
    La un moment exact…

  25. Theodora October 13, 2010 at 11:43 am #

    Nici un pas inapoi domnule Ponta. Asta asteapta simpatizantii PSD, PNL si PC de la dumneavoastra.
    Nici o participare alaturi de tradatorii de la UNPR.
    In cazul in care Basescu accepta o consultare separata cu PSD-ul conditionati prezenta presei pe toata durata intalnirii, nu doar la inceptul consultarii cand vorbeste doar el.
    Nu lasati nici o ironie si nici o aroganta fara raspuns.
    Nu il lasati sa isi faca jocul. Faceti voi jocurile
    Basescu nu este chiar asa de imprevizibil cum pare.
    In tara se vrea ZMEU si in afara tarii, acolo unde din nefericire pentru noi reprezinta Romania, il ignora toata lumea.
    Revedeti aici cum este tratat Basescu Traian de liderii tarilor din UE

  26. mariana October 13, 2010 at 12:38 pm #

    Ma bucur ca nu ati fost la intalnire. Nesimtitu` asta si moare de necaz cand nu-i stai in fata , sa te poata strivi, sa-i faci jocul.
    As fi vrut sa ne spuneti ce credeti dvs. ,de ce alege boc asumarea acum. Sunt variante. Nu prea imi dau seama care ar fi cea reala , nu sunt nici foarte convinsa ca opozitia doreste sa treaca o motiune de cenzura acum…Am citit pe cotidianul.ro un art. interesant semnat Cristian Pirvulescu. Cam la fel cred si eu
    Cum mai spuneam…..din pacate

  27. Sorin October 13, 2010 at 1:56 pm #

    Dle Ponta, as vrea sa intreb de ce nu sprijina PSD clientii bancilor si vrea sa modfice in favoarea bancilor OUG50, aud ce spune DL. Tudose si ma minunez, cica “sa nu judecam emotional”,pai tocmai sa judecam la rece…
    In consecinta ar fi interesat de sraspuns la intrebarea urmatoare: ce se va intampla cu clientii in momentul in care BCE (Banca Central Europeana) va decide ca UE a iesit din recesiune si va modifica EURIBOR-ul, avand in vedere ca 70% din creditele ipotecare din Romania sunt in euro…sa nu uitam EURIBOR in 2008 a fost 5,4% , acum e 1%…pai vi se pare onest din partea bancilor ca in 2008 cand euribor era 5,4% sa aiba dobanda de 9% la ipotecar si acum la 1% sa aiba tot 9%, ba mai mult OUG50 sa legifereze o marja fixa de 8%, inatacabila ulterior pe perioade de 20-25 de ani, chiar nu isi da nimeni seama ce se va putea intampla in viitor…poate veniti la guvernare in 2 ani si va ve-ti trezi cu cateva milioane de oameni care vor avea dobanzi de 13-14% la ipotecar…cu rate incredibil de mari, cu posibilitati foarte reduse de refinantare, dupa cum se stie valoarea ipotecilor a scazut dramatic si mai mult decat atat guvernul nu va avea nici o parghie prin care sa influenteze dobanda, EURIBORUL nefiind stabilit pe plan intern…se va prabusi tot in acel moment, inclusiv bancile care tin cu dintii de actualele marje…
    Nu zice nimeni sa stabileasca statul dobanda bancii insa pe viitor OUG50 va face mai mult rau decat bine in sensul ca pur si simplu legalizeaza dobanzile nesimtite pe care bancile le-au practicat ani de-a randul, mai mult decat atat…adaugand la ele si indici externi care la acest moment sunt la un minim istoric…
    Deci ar trebui gandita foarte bine problema, nu “bestelita” in purul stil romanesc…deoarece are implicatii serioase pe termen mediu si lung, si orice partid care isi doreste puterea in Romania se va confrunta mai devreme sau mai tarziu cu efectele pe care le implica aceasta lege…nu trebuie sa fii economist sa faci o proiectie pe urmatorii ani…e foarte clar…

    • Victor Ponta October 13, 2010 at 11:50 pm #

      Sorin, ai ramas blocat in ceva care nu exista! Reprezentantii asociatiilor clientilor lucreaza de doua zile cu deputatii nostri ca sa faca acele amendamente in favoarea voastra! Orice idee buna va fi inclusa dar noi nu avem majoritate si trebuie sa faceti voi lobby la cei de la putere! Si mai ales trebuie o lege buna de la inceput, nu una rea care sa-i dea ocazia senatorului Urban de la Pdl sa va ia banii ca sa va reprezinte in instanta!

      • Roxana October 14, 2010 at 11:25 pm #

        eu pot sa confirm acest lucru, fapt pt care multumim d-nului Ponta!

  28. exasperat October 13, 2010 at 1:59 pm #

    Victor Ponta,

    I-am spus-o şi lui Leo Badea la ultima conferinţă de presă, îţi spun şi ţie. Într-un regim democratic normal, participarea la consultările iniţiate de instituţia Preşedintelui e firească.

    Dacă-mi spui că nu trăim într-o democraţie consolidată, sunt de acord. La fel cum şi eu îţi spun că s-a ajuns la nebunia în care a participa sau nu la consultări e considerat gest politic strategic. Zi-mi că nu şi stau să mă gândesc. Zi-mi că da şi e ok.

    p.s: revin cu sugestia de a strecura în blogroll-ul tău şi site-ul lui Adrian Ţuţuianu: http://www.adriantutuianu.ro/ După ceva vreme, D-ţa are în sf un parlamentar acătări.

    Mulţumesc!

    Petruţ – Târgovişte

    • Victor Ponta October 14, 2010 at 10:55 pm #

      Noi ne-am aratat disponibilitatea de a participa la aceste consultari. Dar, din pacate, traim intr-o tara in care presedintele initiaza consultari doar de dragul unor calcule politice meschine. Noi nu legitimam un partid-butaforie, populat de traseisti politici, cum e unpr. Putem (si trebuie!) sa luptam pentru interesele pensionarilor fara sa batem palma cu Diavolul.

      • exasperat October 15, 2010 at 6:30 pm #

        Mulţumesc pentru reacţie. Sper să ne vedem mâine la Congres.

        Aveţi ceva cu Ţuţuianu de nu-l băgaţi la blogroll? 🙂

        Respectuos,
        Petruţ Dumitru – Târgovişte

  29. carmen October 13, 2010 at 1:59 pm #

    De ce se strofoaca astia sa faca legi nedrepte ,vor domni pe vecie?! Sunt convinsa ca o sa stergeti toate magariile lor si o sa indreptati lucrurile. Boc si compania ar trebui pusi la zid si… Ceausescu a fost impuscat pentru mult mai putin.Acum se vor imbogati taind indemnizatia persoanelor cu handicap ?! Pe langa hrana si imbracaminte ,caldura si multa dragoste acesti oameni au nevoie de tratamente si examene medicale periodice,investigatii si terapii. Eu am fost nevoita sa-mi las serviciul de la Starea civila(un loc cald de altfel) in anii `90 deoarece asta a fost indicatia medicului neuro psihiatru. Fiica mea avea 5 ani pe atunci ,nu vorbea,nu umbla ,dupa lungi tratamente si gimnastica medicala a recuperat mersul dar la o combinatie de P.W.,boala Fahre si intarziere mintala accentuata(nu stie sa scrie, sa citeasca ,sa socoteasca desi a frecventat o scoala speciala iar eu am o pregatire pedagogica, n-am reusit acest lucru),nu se va descurca fara ajutorul familiei niciodata. Ea merge 3 zile pe saptamana (cateva ore) la centrul de recuperare prin terapie ocupationala (e simplu sa verifici acest lucru),fac diverse lucrusoare pe care le vand celor care ii viziteaza(mai mult strainii).Banii se folosesc pentru intretinerea centrului(CITO).Sa condamni acesti tineri la mizerie doar pentru ca lui Boc i se nazare ca toata lumea il fura?! Finantezi fotbal,firme PDL,prostiile lui coana Leana,o tii pe “desteapta” lui tata in strainatate…….si cate mai fac ?! Au adus tara si poporul intr-o saracie lucie ,se dau in spectacol la tv.sa ne spuna ce bine traim si cat de corecti sunt ei.Nu renuntati la suspendare Eventual suspendati-o pe madame Curcan care-si cenzureaza comentariile de pe blog.I-am scris un citat din Filimon din Ciocoii vechi si noi si binenteles l-a sters.

  30. Elisabeta Marin October 13, 2010 at 2:08 pm #

    NU va duceti!

  31. justitiaru October 13, 2010 at 2:48 pm #

    D-le Ponta
    Recomandare : Evitati lectura EVZ,dauneaza grav sanatatii, chiar daca pare “comestibila” –

  32. popalumi October 13, 2010 at 3:48 pm #

    Chiar d-vs ati spus , ca noi nu mai avem presedinte.Sidaca nu trece motiunea,cine stie pentru cit timp
    t.b este un exemplar genetic al carui creier neted,lipsit
    de circumvolutluni,trebuie expus si studiat intr-un borcan cu formol la muzeul Antipa.
    Pentru noi , ca popor,se puns problema:ori el ,ori nol.

  33. justitiaru October 13, 2010 at 5:53 pm #

    Convorbirile cu Basescu pot avea un rezultat pozitiv numai daca sint duse de pe pozitii de forta !

  34. fragmentariumpolitic October 13, 2010 at 6:23 pm #

    O interogatie schröderiana: “Europa, incotro ?”

    Liderul social-democrat Adrian Nastase anunta pe blogul sau (http://nastase.wordpress.com/2010/10/13/premiu-pentru-bloggeri) ca Fundatia Institutul “Ovidiu Sincai”, al carei presedinte este, va fi gazda unui eveniment de exceptie – conferinta “Europa, incotro ? Solutiile economice ale stangii“, care va fi sustinuta de catre proeminentul om politic si de stat german Gerhard Schröder, fost cancelar al Germaniei (1998-2005), vineri, 15 octombrie, la Bucuresti, Hotel Marriot, sala Grand Ballroom, incepand cu orele 09.45.

    Gerhard Schröder s-a nascut la 7 aprilie 1944 si a fost crescut intr-o familie de muncitori. Tatal sau, Fritz Schröder, a murit in cel de-al doilea razboi mondial (pe 4 octombrie 1944), in luptele germano-ruse din Romania, fiind inmormantat la Ceanu Mare, judetul Cluj. Pe 12 august 2004, Gerhard Schröder, pe atunci cancelar federal, s-a recules la mormântul tatălui său, aflat în curtea bisericii ortodoxe din Ceanu Mare. Membru SPD din 1963, Schröder a desfasurat o activitate politica bogata, in fruntea Tinerilor Socialisti, ca parlamentar social-democrat si ca presedinte al SPD (1999-2004).

    Evenimentul care-l va avea in centrul sau pe Gerhard Schröder vine la putina vreme dupa ce social-democratii romani, reuniti in Clubul de la Bucuresti, patronat de Ion Iliescu, au reflectat pe marginea unei intrebari cu o acuitate asemanatoare: “Romania, incotro ?” Cu deschiderea-i sarmanta binecunoscuta de-acum, Adrian Nastase acorda un “premiu” blogger-ilor, invitandu-i sa participe la prestigiosul eveniment.

  35. Cristina October 13, 2010 at 6:40 pm #

    Buna seara domnule Ponta. Aveti informatii despre abuzurile pe care le face DNA-ul in tara, dar in special in judetul Arges? Spun judetul Arges, pentru ca este un judet rosu si PDL-ul a trecut la masuri dure (dosarele penale ale primarilor, ale presedintelui CJ, ale politistilor si presupusi protejati ai domnilor Berechet si Stoica si multe alte dosare care urmeaza). Va aduc la cunostinta aceste lucruri, deaorece personal trec prin asa ceva. Tatalui meu, politist in cadrul IPJ Arges si fostul sef al Serviviului Logistic i s-a fabricat un dosar penal pe presupuneri si pe o expertiza facuta de un expert incompetent, rezultand un prejudiciu umflat cu ajutorul procurorilor DNA. Din acest motiv tatal meu este in arest prventiv de 4 luni si jumatate fara sa se probeze nimic pana acum. Pe 5 octombrie judecatorul de fond a decis inlocuirea masurii arestarii perventive cu cea a obligarii de a nu parasi localitatea si a motivat in 2 pagini decizia; DNA-ul a facut recurs, iar 3 zile mai tarziu Curtea de Apel Pitesti a admis recursul pe motiv ca nu au petrecut destul timp in arest. Ce fel de justitie e asta? Prezumtia de nevinovatie nu mai exista in justitia romana, iar arestul preventiv a devenit regula.
    Va scriu acest lucru pentru ca stiu ca sunteti de specialitate si sunt revoltata de ceea ce se intampla in judetul acesta, pentru ca s-a instituit o teroare. Sper sa aveti succes cu motiunea si sa faceti din Romania o tara normala, unde oamenii sa-si poata gasi dreptatea atunci cand sunt nevinovati.

  36. nicu muntean October 14, 2010 at 9:42 am #

    Domnule Ponta,

    Observ ca mai nou politica PSD este urmatoarea: SA NU PARTICIPE(nici in parlament,nici la Cotroceni).
    Daca d-voastra credeti ca asa veti impresiona puterea sau alegatorii cred ca mai bine nu mai participati de loc.Puneti un lacat pe sediul PSD,nu ne mai amagiti cu “lupta” politica pe care o desfasurati,asteptati un alt moment in care un adversar politic va va rfuga sa guvernati.

    Un parasit.

  37. liviu perisan October 14, 2010 at 12:30 pm #

    Nu va duceti la Cotroceni si nu intrati in dezbatere directa cu Basescu nici acum nici in campanie. Trebuie izolat total si el si Boc – PDL. Intrati in greva parlamentara totala si atrageti pdl-ISTI pentru a putea da jos guvernul. Odata dat jos boc faceti alinata cu PNL numai daca este nevoie si propuneti un Prim ministru finantist (impecabil) pe care Basescu sa nu poata sa-l refuze. Daca il accepta puneti un guvern de super-specialisti si faceti ceva pentru tara. Daca refuza numirea suspendare sau greva parlamentara in continuare sau chiar demisia in bloc din Parlament (daca vor colegii). Oricum Basescu trebuie tratat cu indiferenta si ridiculizat total si mai ales demitizat, sa i se distruga aura asta de mare sforar si de pisica ce cade mereu in picioare. Pana atunci cred ca ar trebui sa mergeti toti (ma refer mai ales la membrii marcanti) prin teritoriu (atentie fara a e sti programul sa nu aveti surprize portocalii si regii securiste) si vorbit cu poporul si castigat increderea la firul ierbii. Trebuie elaborat un program economic super realist si fundamentat stiintific de catre finantistii PSD, iar ideile din el trebuie mediatizate de pe acum si fixate in constiinta colectiva.
    PDL si membrii sai marcanti trebuie hartuiti (elegant insa si fara exagerari dar totusi ferm si cu impact puternic la public) si pusi in situatii care sa ii faca sa plece din PDL si sa vina in PSD. Dupa ce daram guvernul cu ei trebuie organizate anticipate, scos un 45% singuri si guvernat tara cu o alianta confortabila noua (6% pot da si ungurii si PNL si probabil si un nou partid fapt ce ar face ca PSD sa isi permita luxul sa aleaga intre ei si astfel sa-i transforme in remorci politice).

    • liviu perisan October 14, 2010 at 12:34 pm #

      P.S.
      Domnul Athanasiu ar trebui propus la nivel de partid pentru o functie de ministru. Cred ca a urcat mult in simpatie. Un sondaj cu privire la domnia sa nu ar strica.
      Va rog sa ii transmiteti salutari si urari de bine din partea mea in calitate de fost student al domniei sale (si actual, deoarece mai invat inca din atitudinea publica si eleganta domniei sale).

  38. Fragmentarium Politic October 14, 2010 at 12:52 pm #

    @Victor Ponta:”Voi ce ati face in locul meu? Astept sugestii!”
    In acest moment nu este important ce cred Puterea si Opozitia una despre alta, ci cum relatiile dintre acestea se oglindesc in perceptiile sociale. Electoratul nu mai poate fi pacalit de actiuni gen “scoala-te tu, ca sa ma asez eu” (in fotoliile puterii), oricat de vocale si de pretins reprezentative pentru alegatori ar fi. Daca PSD va fi perceput ca fiind boicotard, in numele accederii la putere cu orice pret, nu va fi bine pentru imaginea sa publica; in plus, va da apa, poate fara sa-si dea seama, la moara puterii. Buna credinta se exprima si prin disponibilitatea de comunicare, dar aceasta din urma trebuie probata prin semnale fara echivoc. Nu ma incumet sa ma plasez in postura, ingrata totusi,de a da sfaturi (consilierii o pot face mult mai bine), ci as vrea doar sa atentionez asupra pericolului unor piste false…

  39. Fragmentarium Politic October 14, 2010 at 5:37 pm #

    Apropo de “Tezele de la Cotroceni”, fenomenul tezist este prezent la case si mai mari. Si Nobelul pentru economie din acest an a confirmat, daca mai era nevoie, ca abordarile macroeconomice continua sa ramana datoare mai degraba politicii decat stiintei. Citind tezele lui Peter A. Diamond (SUA), Dale T. Mortensen (SUA) si Christopher A. Pissarides (Marea Britanie) despre prejudiciile pe care le-ar aduce economiei si statului ajutoarele de somaj generoase si asteptarile salariale si de mediu ridicate ale somerilor aflati in cautarea unui loc de munca ai impresia ca ai in fata un tratat al ideologiei de dreapta, in care recunosti cu usurinta inclusiv idei ale “doctrinei basescianiste”. Datorita acestui lucru, nu m-as da pe mana unor economisti nobelisti, cu toata rezonanta acestora. Pana la urma, Premiile Nobel nu fac altceva decat sa transforme laureatii in niste uriase cutii de rezonanta politica. La fel se intampla si cu unele dintre asa-zisele profetii despre criza, la fel de nobelate. A nu se intelege ca sunt, ab initio, impotriva deficitului bugetar sau a austeritatii, dar a amesteca situatiile din spatiul atlantic cu cele din cel central si est-european este cel putin o eroare (ca sa nu spunem o impietate ideologizanta). Pedalarea excesiva pe problema riscurilor adancirii austeritatii pentru posibila recadere in recesiune nu ar trebui sa fie generalizata, ci diferentiata pe spatii geoeconomice, in raport de marimea deficitului bugetar. Trebuie spus foarte clar ca problemele generate de deficit sau austeritate nu sunt determinate de prezenta sau de absenta acestora, ci de proportiile in care se manifesta. A forta, in unele cazuri extreme (cunoscute deja), limitele indatorarii, ale traiului pe datorie, arata ca nu s-a invatat lectia crizei. Un buget perfect echilibrat este greu de realizat (si poate nici nu este necesar, mai ales din perspectiva investitionala), deficitul in anumite limite rezonabile putand juca un rol stimulativ, dar cand acesta irumpe si scapa de sub control, echilibrul macroeconomic este dat peste cap. Faptul ca PSD se pliaza pe asertiunile anti-austeritate ale economistilor nobelisti nu ar trebui privit decat in termenii unui politicianism speculativ pasager.

  40. popateapa October 14, 2010 at 7:52 pm #

    Ce sa faceţi domnule Ponta? Este o vorba din bătrâni”fa-te frate cu dracu pana sari pârleazul” Asociati-va cu cine puteti pana dati jos Hidra Basesco PDL-ista! Fiti Dumneavoastra Heracle!

  41. Maia October 14, 2010 at 11:32 pm #

    Victor,

    Te rog, citeste opinia mediului asociativ despre ceea ce a fost Conferinta femeilor din PSD din 10 octombrie a.c.
    Poate asa vei realiza unele lucruri, inclusiv modul cum sunt percepute din afara, si vei lua masuri.
    Unitatea e una iar aranjamentele si frauda la vot sunt cu totul altceva.

    http://blogul-medusei.blogspot.com/2010/10/festivism-ieftin-si-neproductiv-la.html

  42. http://sportromanesc.blogspot.com/ October 16, 2010 at 10:52 am #

    Tot meciul lui Bute vs Jersey Montreal in care a castigat prin knock-out in data de 16.10.2009 ora 06:30
    la
    http://sportromanesc.blogspot.com/
    M-am chinuit sa fac rost de acest meci care este o mandrie nationala!!!!!!!!!!!!!!!
    Promovati sa vada romanii meciul ca nu a fost transmis!!!!!!!Meritam macar atat !!!!!!!!
    Rusine televiziunilor din Romania!!!!!!!!!!!1
    Bravo romanilor care ne fac mandri!!!!!!!!!!!Bravo Bute Diaconu , Jo Jo Dan !!!!!!!!!!!
    Lucian Bute vs Jesse Brinkley – KO repriza a 9 a !!! Adrian Diaconu vs Omar Sheika 3-0 la puncte !!!! Jo jo Dan vs Andres Pablo Villafane – KO repriza a 4 a !!!! 3 romani = 3 victorii

  43. Florescu Victor October 17, 2010 at 6:25 pm #

    Domnul Traian Basescu este presedintele Romaniei.
    De la acest fapt, “voi”, “noi” trebuie sa plecam. Nu putem nega acest fapt si nici nu putem sa speram ca se va initia o noua procedura de suspendare, daca gasiti destui parlamentari, daca va puneti de comun acord cu pnl, daca, daca. Toate aceasta gandire se bazeaza pe DACA, dar domnul TB ESTE presedinte.
    Deci daca aveti vreun gand cu Romania trebuie sa-l faceti dvs pe TB sa treaca de partea dvs, sau sa va asculte nu sa-l amenintati.
    Domnul TB are fff multe defecte, cauzate de meseria pe care domnia sa a avut-o pna sa intre in politica, nu va trebuie un energetician ca sa-l intelegeti si sa-l dati pe brazda ci un psiholog bun care sa va explice cum sa-l “vindecati”.
    Presedintele Romaniei, oricare ar fi el (sa nu uitam ca si CV era cat pe ce sa fie presedinte dc nu votau cu II toti “votantii” de dreapta) trebuie atras in tabara care are “dreptate”. Nu ii puteti spune domnului TB ca Elena U, sau Boc sunt rai, pt ca sunt oamenii lui, trebuie sa-i dovediti asta, nu trebuie sa-i cereti sa va lase pe voi la guvernare, trebuie sa-i cereti sa schimbe prim-ministru. Daca nu v-ar vedea atat de hrapareti ar fi o schimbare in bine.
    IN CONCLUZIE – La consultari, trebuie sa va duceti SINGUR, SINGUR – sa nu uitam ca are o slabiciune pt dvs. PSD acum sunteti DVS si numai DVS, dc intelegeti asta si ii faceti si pe rechini sa inteleaga asta veti castiga alegerile du 60 %. DECI: VICTOR PONTA SE DUCE DE UNUL SG LA CONSULTARI, de la barbat la barbat. De la actualul presedinte la viitorul presedinte.
    Trebuie sa-l convingi, ca oricare ar fi culoarea politica a conducatorilor, Romania trebuie sa aiba o sg linie – linie pe care sa o trageti toti impreuna.

    PS: Va pot dezvolta la cerere aceasta idee. pe mail

  44. Rapold November 23, 2010 at 2:57 pm #

    Pacat ca ai avut proasta inspiratie sa te declari steOIst, nu de alta dar si eu ca RAPIDIST, sunt in suflet SOCIAL-DEMOCRAT! Sa te voteze steOIstii tai becalisti de “mare cultura si educatie” dar eu NU HOTARAT! Te rog sa ma crezi ca in sufletul unui OM de 60 de ani ai lasat o mare dezamagire! Cred ca nu voi mai vota cu nimeni!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Deputatii PSD, PC si PNL cer demisia presedintelui Camerei Deputatilor Roberta Anastase, in urma scandalului legat de votarea Legii Pensiilor. « Hai ca se poate! - October 13, 2010

    […] Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat luni, dupa sedinta Biroului Permanent, ca deputatii PSD n… […]

Leave a comment