CTP: ”Traian Basescu nu mai reprezinta aproape pe nimeni in tara asta”

13 Jun

Un articol care merita citit:

Declaratia lui Traian Basescu pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European de la Bruxelles a starnit o serie de reactii din partea analistilor, iar Cristian Tudor Popescu a taxat dur declaratiile publice ale sefului statului. In direct la Romania TV, ziaristul a spus:

“Traian Basescu a urmarit sa mai demonstreze inca o data ca nu a fost si nu este presedintele Romaniei. Si in general nu intelege ce inseamna aceasta functie. Era de asteptat din partea sa sa inteleaga situatia de fapt, dincolo de tratatul UE sau Consiliul Uniunii, dincolo de tot felul de chicite avocatesti. Ce sens au toate astea? Oamenii din tara asta vad un presedinte si un prim-ministru, care sunt siliti de situatia politica sa colaboreze pentru binele acestei tari. Din partea domnului Ponta a venit o oferta rationala, in sensul ca nu a dorit sa mearga numai primul ministru sa reprezinte Romania.

Ce a facut presedintele este un pact irational. Dansul vrea sa tranforme intr-o chestiune de articole, de legi, o problema de inteleger intr noi, romanii, pe cine trimitem acolo. Si il vad pe domnul Basescu agatandu-se absurd de un monopol. Nu e sustenabila pozitia sa. Ce nenorocire se intampla daca este si Victor Ponta acolo? Se prabuseste Romania? De ce mare pericol apara domnul Basescu Romania impiedicandu-l pe Victor Ponta sa mearga la Bruxelles? Asta nu e de inteles.

In plus, domnul presedinte nu vrea sa tina seama de situatia de fapt. In tara asta, Traian Basescu a pierdut puterea. El a avut puterea aproape totala atatia ani de zile. Acum, prin evolutii politice, nu mai are puterea, nu mai are parghii… Si atunci, nu e datoria unui om politic responsabil si intelept sa incerci o coabitare cu noua forta politica aflata in momentul asta la putere? Incotro merge cu aceasta atitudine obstructionista?

Omul acesta, domnul Basescu, a fost un animal politic mare, de talie mare, dar e un om politic mic. Domnul presedinte nu-si da seama ca vorbeste unor oameni care au votat in proportie zdrobitoare impotriva partidului domniei sale si a lui personal? Pentru ca a fost un vot anti-Basescu in mare masura, la alegerile locale. Nu-si mai da seama ca nu mai reprezinta aproape pe nimeni chiar daca se mai afla inca la Cotroceni?

Sursa: Romania TV

223 Responses to “CTP: ”Traian Basescu nu mai reprezinta aproape pe nimeni in tara asta””

 1. livia June 13, 2012 at 9:35 am #

  Iata aici un editoriqal de exceptie care l-a randul lui trebuie facut cunoscut,asa cum putea retrezi ratiunea si demnitatea in toata tara,vi-l reproduc integral:
  ” Comedie neagră şi depresie portocalie .Năucit de pumni, PDL-ul umblă împleticit, scuipă sânge şi îşi caută dinţii prin ţărâna alegerilor locale abia încheiate. Sulfina Barbu o consolează pe Elena Udrea, Elena Udrea se consolează cu ideea că de acum încolo va avea mai timp pentru a deveni femeie de casă, soţie perfectă şi – de ce nu? – mamă iubitoare, Paleologu Jr. pedalează în gol, pregătindu-se să îşi ia viteză către partide mai calde, Monica Macovei are ochii înlăcrimaţi/înceţoşaţi, Mircea Toader îşi dă coate cu Cezar Preda, Roberta Anastase numără deziluzii, Mihai Răzvan Ungureanu caută ungurenii cu lupa, iar Silviu Prigoană zâmbeşte în continuare, ca un român fericit ce se află indiferent de suişurile sau coborâşurile politichiei de Dâmboviţa. Videanu ne anunţă că Boc a câştigat Primăria Clujului, informaţie pe care nu ne sfiim să o catalogăm (indiferent dacă este sau nu valabilă) drept varză á la Cluj.De partea cealaltă a baricadei, marşul triumfal compus de Verdi pare a fi doar un cântec şcolăresc pe lângă Oda Bucuriei intonată de reprezentanţii USL pe toate canalele de televiziune. Discret – aşa cum a fost o viaţă întreagă – Dan Voiculescu şi-a luat piatra de pe inimă, trage de fiare, face jogging şi se pregăteşte să o arunce către Olimpul în care un Zeus stingher înjură în barbă. Acelaşi Zeus, atunci când doreşte să rememoreze băile de mulţime ale trecutului, iese la supermarket, face shopping şi invită ziariştii la cafele pentru a le zâmbi nuanţat şi pentru a le vorbi criptat.

  Cele mai sumbre aşteptări ale PDL-ului s-au transformat în adevărate ferpare. Steagurile nu sunt (încă) în bernă fiindcă se efectuează nelipsita numărătoarea paralelă, sunt înfierate cu mânie protocalie violenţele şi şpăgile, campania electorală murdară şi tupeul USL. Problema PDL de azi este tocmai faptul că de data aceasta a funcţionat mai bine sistemul altora. Aşa că strugurii devin instantaneu acri, democraţia este călcată în picioare şi terfelită corespunzător etc.

  Undeva, într-un colţ al ringului, violet şi violentat plăcut de rezultate, Dan Diaconescu se îmbăţoşează şi ne transmite că totul ar fi putut să fie mult mai bine. În locul dânsului, am mulţumi lui Dumnezeu fiindcă n-a fost mai rău, iar procentele acumulate propulsează PPDD-ul acolo unde nici cu gândul nu gândeau personajele (lamentabile, de bună credinţă, de certă neputinţă) strâns unite în jurul mogulului tv.

  Se uită un amănunt esenţial. Oamenii au votat în bloc împotriva PDL, nu neapărat cu USL. S-a ales pătimaş, pe principiul „Ba pe-a mă-tii!” Ceea ce a „reuşit” să facă partidul portocaliu în ultimii ani nu a fost altceva decât o chinuitoare sinucidere asezonată cu ordonanţe de urgenţă şi legi trecute cu toptanul. Din nefericire, odată cu ei s-a dus şi ţara de râpă. Că va fi scoasă sau nu din prăpastie de noua putere (destul de zâmbăreaţă, de altfel, tocmai de aceea nutrim speranţa că îmbătarea cu apă rece va fi abandonată şi se va pune osul la treabă), vom vedea.

  Acum aşteptăm ca Zeus să îşi pună în frigider legumele cumpărate de la supermarket şi să iasă la rampă pentru a tuna şi fulgera.

  Cristian LISANDRU – 10 iunie 2012

  http://pilulaluilisandru.wordpress.com/2012/06/11/comedie-neagra-si-depresie-portocalie/

  • livia June 13, 2012 at 9:47 am #

   Parerea mea,Basescu Traian isi pierde si ultima farama de ratiune.L-am vazut aseara cu Constitutia in mana si-ii tremurau tare mainile ,iar ochii ,inrositi ii lacrimau a ura si sete securista de noi si noi crime impotriva romanilor. Categoric ,Basescu Traian ESTE ultimul individ ce are dreptul sa mai vorbeasca despre Constitutie

   In primul rand Basescu Traian MINTE ,cad spune ca doar el are”atributii”(nu limite de competenta,ca nu-i competent sa fie presedinte de tara)si-l contrazice chiar Consiliul European,Consiliul care l-a desconsiderat si dispretuit permanent,asa cum am vazut prea bine de nenumarate ori,dispret concretizat prin neadmiterea in spatiul Schengen ,prin taierea fondurilor europene ce nu puteau fi date infractorilor PDL-Udrea-Boc MR Ungureanu ai lui Basescu.Iata ce spune Consiliul European despre “atributiile “lui Basescu Traian:
   ” Reuniunile Consiliului European sunt intalniri la nivel inalt in cadrul cărora liderii UE iau decizii privind prioritătile politice generale si initiativele majore. In mod normal, se organizează 4 astfel de reuniuni pe an, prezidate de un presedinte permanent.
   Cine sunt participantii?
   In cadrul Consiliului European se reunesc sefii de stat SAU DE GUVERN din fiecare tară a UE, presedintele Comisiei si presedintele Consiliului European care prezidează reuniunile. Inaltul Reprezentant pentru politica externă si de securitate comună ia, de asemenea, parte la reuniuni.”

   http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/european-council/index_ro.htm

   Pana acum a mers contrar intereselor romanesti Basescu, a fost dispretuit,izolat, iar Romania marginalizata,fara fonduri europene si fara sa fie admisa in Schengen,acum BASTA Romania are Premier deci are cine sa o reprezinte cu demnitate in Consiliul European .

   Aceasta asteptam de la d-tra d-le primministru Victor Ponta demnitate si onoare nu se mai poate ca Institutia Prezidentiala sa fie locul de unde teroristul international Traian Basescu sa -si manifeste ura fata de Parlamnetul Romaniie(deci fata de popor)si sa instige la violenta si ura impotriva Executivului .DEMITERE,JUDECARE SI CONDAMNARE in 60 de zile asa cum cere Protocolul incheiat de Romania cu CEDO,pe principiul celeritatii.

   D-le primministru nu va imaginati cata putere politica aveti acum in mana,aveti sansa enorma sa intoarceti total magazul spre europenizarea,democratizarea Romaniei,nu pierdeti aceasta sansa,aveti JUSTITIA in ADN, stiu ce inseamna aceasta,folositi-va de acest unic dar ce nu este facut oricarui om.

  • camian June 20, 2012 at 4:51 pm #


   Maia a plagiat si ea ca si dumneavoastra– Pe Dumezeu L-a plagiat pentru ca cine lupta pentru libertate si dreptate pentru Dumnezeu lupta. Mergeti inainte, cainii latra, caravana trece.
   Or sa spuna ca ati furat, or sa va dea in adunari, or sa va insulte, or sa va inconjoare plini de bale si turbare. In realitate ei se uita la om ca la o marfa, nu au nici un respect pentru libertate si demnitate, penru schimbul liber de idei si competitia reala.
   Nu mai stiu care este mileul politic in tara ca am plecat de ceva vreme. Pot sa spun un singur lucru: Traim in vremea pe care si Hitler si Stalin ar fi invidiat-o din toti rarunchii: Al treilea Reich sau Staul Unic Multilateral Dezvoltat pe care precedentii nu l-au realizat ca embrionul amorf babilonian nu era coapt inca pentru o asemenea mareata realizare –asta se face acum din directivele Marii Internationale. Ce fac ei? Pai pun capastru pe resurse, pe animale si pe oameni, pentru ca este scris ca se vor gasi in ea marfuri de pret, animale si suflete de oameni. Multi vor incarligarea asta, si totusi multi vor inca sa fie liberi. Or sa sara pe Dumneavoastra ca niste catei directionati de la Shientru de comanda prin directive direct in cipul personal dar asta nu trebuie sa va faca sa dati inapoi. Sa luati inapoi ce s-a datara in concesiune: adica Rosia Montana, “gazele noastre de sub pamanturile lor”, la comanda bouldogului cu cip special FMI, banca Mondiala si altii. Sa nu va refugiati in Acromegalii precum UE sa Parlamentul European crezand ca scapati de isteria din tara, pentru ca…scuzati cacofonia, sforile in cipuri de acolo se trag: Dai intr-unul tipa toti. Nu sunteti singur in caravana, mai misca cite o persoana care nu primeste directiva prin cip. Intoarceti macazul si dati joburi reale in tara, nu umai d-alea de invartit bani si servicii de periat dementa noii Internationale. Ridicati capitalul Romanesc, firmele straineze-maidaneze care cred ca pot sa cumpere oameni pe moneda unica nu aduc tehnologie–asta poate sa faca si Romanul, la standardele cele mai tari de performanta, daca este stimulat–ei aduc numai inginerii de smangleala in virtual, fara nici o baza reala. Sunt frumos ambalate si plagiate dupa vechile scrieri marxiste la care ei adera, pentru ca trebuie sa stiti ca cei care se dau acum lideri in Democratie au trecut la un control si la o centralizare fara precedent a capitalului lor si acum al tuturor. Doar aparenta pe sticla ii tine prin efecte cu lumini si umbre sa para ca ei incurajeaza liberul schimb. In realitate liberul schimb este unul singur imi dai resursa iti dau ghiuleaua care este tot a mea, pentru ca dusmanul meu este si al tau si este in esenta aceatsa specie muuuult prea libera numita om. Si multi subscriu–de aceea avem nu-i asa o singura armata–NATO–Si un dusman comun: Cetateanul. Spiritul in care se misca acest nou front este i sinea lui foarte unitar, dar este mort, este daca doriti un Spirit de Zombi, Adevarul si Dreptatea il orbesc si il fac sa turbeze, de aici si atacurile lui jegoase, in general din intuneric. Se spune ca noi nu trebuie sa luptam impotriva carnii si a sangelui (desi sunt multi lachei care personifica vointa de Zombi) ci impotriva duhurilor si principalitatilor intunericului. Aceste principalitati sunt cele ale MARELUI BABILON–un fel de al treilea Reich, sau Statul Socialist, dar mult mai bine pus la punct pentru ca acest stat da o iluzie mult mai bine articulata de bunastare si libertate, si pe multi ii prinde. La al doilea reality check iti dai seama ca da—este o iluzie pentru ca in spate este un control drastic si o centralizare fara precedent. Altfel cum se poate ca economia guvernamentala de heckareala pe computer sa fie sursa de hranire a acestei mase spongioase, iar cind criza loveste in real, hackereala si spalarea de bani directionata de Noua Internationala de la West de asta data sa continue nestingherita? Trageti caravana natiunii mai aproape de ce era pe vremuri o tara. Dintr-o lovitura de pix incurajati capitalul romanesc, rasturnati legile faradelegii impotriva cetateanului–cipuri de conditionare biometrica, desfiintarea banilor reali prin instituirea creditului virtual (asta da putere bancilor sa pua capastru pe resurse si suflete de oamei), descurajati corporatiile Noii Internationale care prin Comanda de la Shientru FMI, BANCA MONDIALA < PARLAMENTUL UE etc transforma o economie reala intr-un schimb virtual de resurse contra bani de tiparnita, totul in folosul Industriei de Razaboi.

  • Marius Georgescu June 20, 2012 at 5:46 pm #

   Pe mine nu ma poate reprezenta la Bruxelles un plagiator ! Nu-l mai laudati atat pe Ponta. Din pacate cel mai cinstit guvern al Romaniei nu e nici pe departe atat de cinstit pe cit ar vrea dl. Ponta sa credem. O demisie de onoare se cere…dar nu prea cred ca se va intimpla (vezi cazul Adrian Severin).

   • Georgescu Costin June 27, 2012 at 9:01 pm #

    Mai Georgescule…dar ce bine le mai zici. Mai baiatule, dar la base cum e aia cu demisia in 5 min? Dar cu flota cum a ramas, dar cu casa din Mihaileanu? Mai Georgescule…baiat destept, dar fete lui base de unde au ele atatia bani mai? Muncesc ele ceva? Au ele afaceri la vedere din care castiga bani multi? Asta ca sa amintim asa cateva din chestiile astea. Mai dar cinstit e basescu asta al tau. Mai dar cate lucruri constructive a facut mai base de cand e presedinte? Ti se pare ca este ceva ce merge bine in tara asta? Dar cu vamile si evaziunea de pe acolo cum e mai? Dar cu teroristul ala “scapat”? Bai dar ce infractiune a facut ponta ma…a plagiat. Deci demisia ponta. Lasa-l pe base…ca asta e viitorul nostru. Lasa frate..Romania e numai a lui base. A noastra in nici un caz.

   • arpi July 6, 2012 at 6:08 pm #

    da Georgescu Marius: si voi ce ati facut cu tara asta din 1990 incoace? Muncesc ca un negru pe plantatie sa-mi platesc cheltuielile si sa mananc, dar nu-mi permit sa imi iau si eu lucruri necesare!!! De ce? Pentru ca toata clasa asta politica in frunte cu voi, nu urmariti decat interesul vostru si trageti jos pielea de pe noi cu taxele voastre de toate felurile! Sunt indignat de toata povestea asta cu suspendarea presedintelui, pro si contra!
    Va veni randul fiecaruia care va da socoteala in fata Lui Dumnezeu pentru ce ati facut, fie ca e vorba de Basescu si portocalii, fie ca e vorba de trandafir si urmasii lui Iliescu! Va spun eu!

    Cine va plati pentru tot circul asta? Noi! Voi veti ajunge la putere si pe noi ne veti calca in picioare! Sincer sunt dezamagit de toate partidele din Romania si de toti care spun ca reprezinta Romania fie ca e vorba de Iliescu, Constantinescu, Basescu, Antonescu, Ponta, Ciorbea, Nastase, Tariceanu sau oricare altul.
    Un singur lucru stiu. Muncesc si puterea mea de cumparare e foarte scazuta. Cum vin banii asa pleaca. De ce?
    Voi chiar aveti inima??? Aveti un pic de mila de tara asta??? Chiar nu va pasa? Nu va este frica de Dumnezeu???

  • ivirenian June 21, 2012 at 1:35 am #

   Tentativa de sinucidere sau executie in stil mafiot?

   Adrian Năstase a publicat documentul secret al FMI
   Scris de : D.S.S. 2011-05-10 13:31 7 comentarii

   Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a postat, marţi, pe blogul personal, un link cu “documentul secret” al Fondului Monetar Internaţional, care, din informaţiile sale, ar fi extrem de dur şi ar viza o serie de măsuri de austeritate pentru perioada 2010 – 2013.
   Adrian Năstase a răspuns, astfel, declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu de luni seara de la TVR, care a catalogat drept “propagandă bolşevică” afirmaţiile fostului premier, conform cărora FMI ar ţine secret un document care vizează o serie de măsuri de austeritate pentru perioada 2010-2013.
   Adrian Năstase a publicat documentul secret al FMI politica interna

   Adrian Năstase a publicat documentul secret al FMI

   Năstase spune că “documentul a fost trimis guvernului român pentru ca guvernul român să şi-l însuşească şi să-l trimita apoi, oficial, la Washington” şi că a suferit unele modificari în urma negocierilor din ultimile zile.
   “Judecaţi singuri afirmaţiile lui Băsescu. Veţi spune: Nu vreau să mă pronunţ“, comentează social-democratul pe blog.
   “Asta intră în propaganda de tip bolşevic: să sperii. De fapt, foarte mulţi au vrut să fie un eşec, România să intre în derapaj. Şi, ştiţi foarte bine, au fost trusturi de presă pentru care primul obiectiv a fost descurajarea populaţiei, prăbuşirea moralului populaţiei şi sădirea neîncrederii în Guvern. Uite că acest Guvern a reuşit să tracteze România din criză, împotriva voinţei foarte multora“, a declarat şeful statului, luni seara, la TVR, întrebat cu privire la afirmaţiile fostului premier Adrian Năstase care scria pe blogul său că FMI ţine secret un text “extrem de dur” pentru perioada 2010-2013.
   Şeful statului a subliniat că ştie foarte bine că atunci când Guvernul căuta soluţii pentru ieşirea din criză, “două televiziuni chemau oamenii în stradă“.
   “A fi ticălos în astfel de momente, să spui: mă interesează procentele mele şi nu ţara, este ceea ce poate defini diferenţa între un prăpădit care a ajuns din greşeală om politic şi un om politic responsabil, care şi-a făcut datoria faţă de ţară“, a mai spus Băsescu.
   Şeful statului consideră că partidul aflat acum la guvernare a avut o atitudine responsabilă şi şi-a sacrificat procentele pentru a tracta ţara din criză.
   “Că sunt multe de comentat, au fost şi mici erori de parcurs, că au fost unii care au făcut ilegalităţi, este o realitate. Dar acest partid, acest Guvern a trecut cu ţara prin criză, împotriva atmosferei create de trusturile de presă“, a adăugat Băsescu.
   Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, afirma, luni, pe blogul personal că Fondul Monetar Internaţional ţine secret un document care ar fi extrem de dur şi care ar viza o serie de măsuri de austeritate pentru perioada 2010 – 2013.
   “Din câte ştiu eu, delegaţia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia în legătură cu un text pe care, oricum, îl ţin secret. Un text care, din informaţiile mele, cel puţin în varianta din 3 mai, este extrem de dur, inclusiv în ceea ce priveşte ‘reforma’ în domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 – număr de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB, prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizări în societăţile de stat, inclusiv pregătirea pentru privatizare a transportului CFR marfă, a începerii privatizării TAROM, măsuri dure în sectorul energetic – inclusiv la Oltchim“, susţine Năstase, într-o postare pe blog.

 2. Elena Licsandru June 13, 2012 at 10:09 am #

  Traian Basescu nu numai ca nu ne mai reprezinta(daca a facut-o vreodata cu adevarat),dar de ceva timp ne face chiar rau si pe plan extern.Pacat ca nu se gaseste nimeni din anturajul sau sa-l faca sa inteleaga acest lucru.Oricum,intelege sau nu,lucrurile s-au schimbat si nu se mai poate reduce totul la„pohta ce-am pohtit…”.Succes primului ministru!

 3. Bibliotecaru June 13, 2012 at 10:48 am #

  @ Victor Ponta

  Domnule Ponta,
  Observ că USL-ul este, chiar şi după demiterea unui Guvern PDL, chiar şi după zdrobitoarea ocupare a teritoriul în urma alegerilor proaspăt încheiate, o uşă deschisă larg pentru cei care pleacă din PDL… Veţi avea o problemă gravă de imagine. Păi aţi întărâtat suporterii PSD împotriva membrilor PDL (mai ales prin vocea domnul Antonescu care parcă îndemna trupele la asalt) şi acum îi primiţi în rândul USL pe cei ce au format linia întâi a PDL, cu mare naturaleţe, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat… “mângâind patern capetele plecate” încă netăiate de sabia electoratului?

  Mai mult, mergeţi la Senat să impulsionaţi prezenţa parlamentară… Mai ţineţi minte când spuneam că dacă luaţi parlamentari la Guvern şi/sau îi trimiteţi în prima linie a alegerilor locale… veţi rămâne fără oameni în Parlamentul României? Probabil că nu…

 4. Dutescu Gheorghe June 13, 2012 at 11:28 am #

  STIMATI LIDERI AI USL !!!
  Pana azi , chiar am crezut ca sunteti o alternativa in ceea ce priveste politica romaneasca. Azi , odata cu inregimentarea dnei.Placinta , mama unui criminal , partea cu moralitatea ????? In randurile PNL , partid component al USL imi lasa un gust amar. De altfel lucrurile nu vor ramane asa. Si voi ca si ceilalti sunteti acelasi aluat. Va umflati pana crapati . Imi pare rau ca v-am votat.
  De altfel tot un lider PNL-ist cu complicitatea unui PDL-ist a falimentat Contrans Ilfov. Si voi ca si ei sunteti la fel de hoti .
  Ne vedem la alegerile din toamna-iarna!!!!!!!!

  • Jr June 14, 2012 at 5:17 pm #

   Ghiorghiţă, nu te citic, nu spun că te pripeşti în decizi, vreu să te ajut să înţelegi mai bine fenomenul politic dacă nu l-ai observat:
   În alegerile locale au candidat şi câştigat alegerile un număr semnificativ de parlamentari ai USL;
   Primari sau preşedinţi de consilii judeţene, ei trebue să părăsească parlamentul; Majoritatea devine vulnerabilă, trebue completată cu alţi parlamentarii. Ori, aceştia nu se găsesc pe tarabă la colţ de stradă. Compromisul este absolut necesar. Ai priceput?!

 5. mihails June 13, 2012 at 11:39 am #

  Asa este ,frumos articol ! eu consider ca Domnul Basescu a demonstrat ca este un mare nimic ..adica sa ma explic – intrebatil pe dansul ce a facut bun in tara noastra de cand o conduce ..poate ca are dansul vreun raspuns ,sincer eu nu gasesc nimic decat un mare vid si multe ,multe tragedi ,asta ca sa fiu discret ,sa nu spun genocid sub diferite forme ..
  Pot spune insa ca Domnul Ponta a raspuns foarte frumos mesajului de la Cotroceni, si asta e un lucru exceptional …PDL-ul a avut puterea ,au avut tot la picioare si si-au batut joc .acum este normal sa fie si domniile lor in locul celor batjocoriti .. Natura o sa aiba gija sa fie si pentru PDL- isti CRIZA,sa le iasa prin ochi ..Avand in vedere ca sunt de aceasi varsta cu domnul PRIM-MINISTRU ,pot spune ca este un bun diplomat si incomparabil mai bun ca cei anteriori .Cat despre domnul presedinte ar face bine sa vegheze in continuare la atributul sau fundamental -vegherea respectarii Constitutiei pe care au incalcat-o flagrant ,poate vede ceva macar pe final ..oare mai e posibil ?daca in atati ani nu a observat nimic ? s-au poate ca nu se vede din cauza prea multor curbe facute in camp liber a asa ziselor autostrazi unde iar s-a facut jaf ! cum sa mai vada ,e normal nu ? domnului Ponta ii doresc sa aiba grija de oameni si oamenii vor avea grija de el ..

 6. Cris June 13, 2012 at 12:08 pm #

  Mi-a plăcut felul în care ați comentat ieșirile lui Bs. Așa trebuie tratat: cu umor, ironie, detașare, zâmbete, toleranță și ușurință. O să vedeți că se va încrâncena și mai tare ceea ce-i va dăuna grav.

 7. Vasile Roaita June 13, 2012 at 12:27 pm #

  Eu atat am retinut: Basescu este un animal mare si un om mic! Politic…
  Este o jignire adusa regnului animal; protestez…

  Asteptam comunicatul din Scanteia: ” Intelegand profundele transformari ce au avut loc, in ultimele luni, in Romania, Traian Basescu a renuntat, de buna voie, la functia de Presedinte al Romaniei. Inainte de a parasi Palatul Cotroceni, in trenul pus la dispozitie de guvern, Traian Basescu si-a cerut scuze pentru suferintele produse si a urat poporului roman ” sa tr……………eeeee! Din pacate, urarea sa s-a pierdut intr-un cor de fluieraturi si huiduieli…

 8. Rashi June 13, 2012 at 12:47 pm #

  Stiti care este masina visurilor lui Ponta.Cea care are toate locurile in fata.Este obsedat de putere,dar nu stie sa respecte legea,constitutia si institutiile statului.Daca Ponta nu stie,pentru a obtine functia de primul om in stat ,Basescu a fost votat de milioane de romani.Ponta care,mi se pare,este deputat reprezinta doar pe cei care l-au votat,nu si statul roman.In cazul in care trebuie sa reprezinte guvernul sa o faca sanatos,dar daca este vorba de Statul Roman,sarcina ii revine Presedintelui.Si pe Blog si in declaratii,Ponta,Opozita si toti mascaricii in goana lor nebuna ataca presedintele cu declaratii indecente si cu un continut mare de impertineta si grosolanie.Nu zic ca presedintele nu trebuie corectat.Injosind presedintele,ei calca in picioare statul roman pe care il reprezinta.

  • X June 17, 2012 at 10:02 pm #

   @ Rashi
   Adevărat ai grăit.
   CTP, cel ce prin anii 90 regreta valorile umaniste ale comunismului, instinctual a simțit nevoia să pupe în fund noua putere instalată la București.
   În plus, noi oferim cu această dispută o jalnică imagine în fața Europei: români care se sfâșie între ei la nivel înalt, pentru putere.
   Domnul Ponta, la început de mandat fiind (presupunând că va câștiga și alegerile din toamnă), avea destul timp să reprezinte țara, atunci când Crin Antonescu ar fi ajuns, să zicem președinte. Ar fi interesant să vedem atunci o dezbatere pe această temă, a reprezentării României.

 9. mihaela carmen nour June 13, 2012 at 1:00 pm #

  nu se potoleste deloc omul asta! ce mai vrea?

  • ZOE, fii barbata ! June 16, 2012 at 11:45 am #

   Vrea eternitatea la domnie !

 10. Victor June 13, 2012 at 2:13 pm #

  D-le prim-ministru Victor Ponta,
  Sustin demult ca Basalaul e incurabil, dus cu pluta (ca vapoarele le-a smanglit), un (ne)om caruia nu-i pasa de nimeni/nimic, in afara de propria persoana, de pirandele si puradeii sai. Ma mir de dvs. si ceilalti conducatori ai USL, ca in fata unui animal turbat/ranit veniti cu vorbe intelepte, dar fara nici un ecou. Nu exista cale de punere la punct a lucrurilor in tara, pana cand acest tiran nu va fi suspendat, la propriu si figurat. De asemenea, cateii lui trebuie lichidati, in primul rand din functii, in 24 ore. Acum dupa validarea prin vot a USL-ului, trebuie actionat urgent, fara jumatati de masura, in caz contrar USL-ul, se va sinucide politi, pana la alegerile parlamentare. Timpul nu prea are rabdare, iar principala cerinta a celor care au protestat in toata tara, in conditii deosebit de vitrege, a fost pe drept ” JOS BASESCU”! Nu mai vorbiti ca nu doriti suspenarea lui Basescu, ci pregatiti terenul/conditiile si lichidati URGENT ciuma portocalie, in frunte cu capul tuturor rautatilor, acest asa zis ” sef al statului” (unde e oficial aceasta denumire improprie?). De abia, din acel moment veti putea incepe (daca doriti neaparat!), adevarata reconstructie a Romaniei. Succes deplin si sa nu dezamagiti milioanele de romani pentru care sunteti (USL) ultima speranta.

 11. mary June 13, 2012 at 2:13 pm #

  din pacate pentru noi …a mai primit o gura de aer de la Cluj si credeti-ma nu am avut nimic impotriva lui Basescu dar comportamentul de haimana si matelot ma facut sa imi fie rusine ca sunt romanca….nu avem din partea oamenilor politici nici un discurs coerent vreau sa vad incotro se indreapta tara si cind o sa se puna pe muncit si romanii!?fiecare runda politica de 4 ani s-a perindat cu propriile idei…au reinventat roata si sunt atit de trufasi ca nu vad ca nu merge …luati o “roata” care functioneaza! si aplicati-o la noi!!!!!

 12. dexfm June 13, 2012 at 2:43 pm #

  Alo, domnu’ Ponta dar ceva despre guvernare, pensii si salarii restituite in 24h nu mai ziceti nimic? Ca va vad la TV mai ceva ca pe Dragusanu, dar numai cu suspendarea in gura…

 13. Felicitari USL!! June 13, 2012 at 2:47 pm #

  Cunoastem trecutul lui CTP, daca el va pupa in dos, la circul pe care-l faceti public pe banii nostri, pe mine ca cetatean, ma deranjeaza!
  Domnule Ponta, oare nu era civilizat, sa-l contactati personal pe presedinte, sa mergeti la cotroceni, sa va “spalati” orgoliile si rufele in privat, chiar credeti ca avem nevoie de aceasta mascarada mediatica?
  Cui face bine, dumneavoastra ca politicieni ca urcati in sondaje, s-au ne “taxati” pe noi ca populatie la buzunar?
  Ca procuror si om educat ce sunteti, am pretentii sa faceti lucrurile bune…..dumneavoastra, aproape ca ne demonstrati contra…si nu mie, eu macar nu am iesit la vot, dar alegatori USL ce parere au cind peste cateva zile, vor vede cum euro iar creste?
  Cind veti inceta sa ne aratati ce “muschi” aveti la guvernare si veti trece la treaba in adevaratul sens al cuvintului?
  De o luna de zile va vad zilnic la tv…dar zi de zi…..a-ti mers in N localitati sa participati la lansarea candidatiilor PSD in campanie…..ne-ati declarat cite verzi si uscate…a-ti dat ceea ce se stia din iarna, ca se da si anume cei 8%, a=ti dat pensionarilor cite 40 lei….bun, de apreciat asta…dar chiar nu incetati cu aceasta mascarada care ne arde pe noi la buzunare?
  Sa inteleg ca pentru dumneavoastra este prioritar cine merge la CE, s-au stabilitatea noastra finaciara ( aici ma refer la curs leu-euro ) ?
  Domnule Prim-ministru, i-a uitati-va in lunile trecute, unde era cotat euro pe perioada insabilitati socio-politice din romania, faceti, va rog o diferenta, si veti vedea ca cei afectati de toata mascarada asta politica, sintem noi afectati, cetatenii acestei tari, care va platim, pe dumneavoastra si presedinte niste salarii pe care noi nici in vis nu le avem.
  Va rog, sa incepeti sa tineti cont, nu doar de culorile politice ale acestei tari, uitati-va si la noi cei apolitici, chiar nu avem nici o vina pentru “razboiu” dintre dumneavoastra si presedinte.
  Am postat chiar si citate din constitutie, in speranta ca veti inceta acest circ, dar n-ati facut-o si intuitia imi spune ca n-o veti face…i-ati aruncat o manusa presedintelui, iar el, a prins-o…soarta!
  Un ultim comentariu.
  Domnule Prim-ministru, daca rezultatul alegerilor locale ar fi fost covirsitor ( asa cum tineti sa stie toata lumea ) , la vot trebuia sa se prezintecel putin 13-15 mil din numarul alegatorilor cu drept de vot, la urne s-au prezentat putin peste 8 mil…..apai domn Prim-ministru nu credeti ca este diferenta mult prea mare pina la 18 mil, ca sa va defilati cistigatori?
  In comparatie cu anii trecuti, procentul nu este semnificativ mare….doar citeva procente, asta ar trebui sa va dea de gindit, nu mascarada asta politica pe care o degenerati dumneavoastra si presedintele in defavoarea noastra.
  Faceti “circ” intern, iar curind veti merge la CE, chiar nu credeti ca sunteti mult prea nou la sefia unui guvern ca sa va plimbati afara?

  • Flavia June 20, 2012 at 7:22 pm #

   Auzi, ia vezi tu cati s-au prezentat la vot cand a castigat Basescu al vostru. Si mai lasa-ne!

 14. Jr June 13, 2012 at 2:54 pm #

  CT Popescu trage la ţintă şi o face nesperat de bine. CTP nu face parte nici din lichelele care mai sunt prin presă, dar nici din tonomate um s-ar putea crede. A demonstrat de atâtea ori echidistanţă, profesionalism, curaj de a spune lucrurilor pe nume şi fără menajamente. Citiţi vă rog în paralel un editorial semnat CTP şi unul semnat de Ion Cristoiu; diferenţa este evidentă de stil şi abordare. Pentru mine CTpopescu DA! Ion Cristoiu, NU,NU,NU!

 15. Teleu Ruxandra June 13, 2012 at 3:28 pm #

  Traian Basescu nu a reprezentat orisicum niciodata interesele tarii, ci numai ale sale proprii! Totul este ca voi ‘cei trei’ sa nu faceti acum pacatul, dupa ce ati unit atatia oameni intr-un singur tel comun, sa va dezbine interesele individuale sau dorinta de putere – sunteti puternici numai impreuna, caci impreuna ati gasit punctul comun in trei moduri de gandire ce pareau complet diferite, si asta spre binele tarii – sunteti de laudat si va rugam sa nu ne dezamagiti: poporul vrea DREPTATE, ORDINE SI NORMALITATE !

 16. Iulian Somacescu June 13, 2012 at 3:36 pm #

  @CTP

  Considerentele puse in discutie sunt interesante, avand o anumita valoare culturala certa. Din pacate, fara un nivel cultural minim din partea auditoriului adresant, ele raman fara “valoare constitutionala” practica in politica reala din Romania de azi.
  Ieri, sinceritatea D-lui Traian Basescu (motorul ascensiunii si al decaderii lui in sufletul celor care l-au sustinut pana in 2010), s-a exprimat limpede in public “cu mana pe Constitutie”, ca dupa alegerile din toamna, indiferent de rezultate, Victor Ponta, care l-a tratat permanent cu ostitlitate dupa ce “i-a pus in mana mandatul de prim ministru” (facand probabil aluzie in special la faptul ca Premierul nu l-a invitat sa discute in fata Guvernului problema importanta a participarii Primului Ministru la sedintele Consiliului European, asa cum prevede Constitutia, inainte de a se adresa Parlamantului), nu poate spera sa fie inca odata desemnat ca prim ministru, bazat tocmai pe litera Constitutiei pe care nu o va incalca “intrand sub pat de frica suspendarii”. Afacut probabil aluzie la faptul ca PSD, ca partid in cadrul USL, nu va obtine nici odata 51% din mandatele parlamentare puse in competitia electoarala, asa cum scrie in “biblia” domnului Basescu.
  In aceasta situatie D-le CTP, pe langa analiza “filosofica” interesanta in sine, ce i-ai sugera tanarului Premier sa faca in mod concret, in acord cu litera Constitutiei citita si inteleasa de traian Basescu (posibil si de CC), pentru a fi totusi desemnat ca Prim Ministru dupa victoria prezumata in alegerile din toamna, fapt fara de care vom asista in scurt timp la instalarea unui nou guvern minoritar care va guverna fara USL pana in aprilie 2015, indiferent de valoarea considerentelor noastre filosofice?. Ca ideie ajutatoare te anunt ca azi exista inca doua optiuni fezabile pentru Victor Ponta. Peste doua luni va ramane una singura. Peste trei luni nici-una.
  (Primul succes e un profesor prost. Ii amageste pe oamenii inteligenti cu ideea ca nu vor pierde niciodata! – cugetare de la Bill Gates)

  • protestatarul June 13, 2012 at 10:09 pm #

   Iuliane,chiar nu ai invatat nimic.uite ce zic eu de doua zile pe unde pot:Ponta si base stiti de la ce se cearta?va spun eu(cum face base)ei se cearta de la un rahat mic,fara mare importanta.cateva poze cu mai marii Europei si cateva transmisii tv.in rest obisnuita adunare de la Bruxelles e ZERO pt Romania,cel putin.ponta vrea sa se duca el sa faca poze cu granzii Europei.asa isi va arat muschii un pic,demonstrand ca papusarul betiv nu mai trage sforile in Romania.base vrea sa se duca el pt ca acolo nu vor mai fi”prietenii”lui(alde Sarkozy si Berlusconi)care sa-l trimita la plimbare cu gesturi celebre,dar nedemne de ei,nu de el

 17. balbeck June 13, 2012 at 3:55 pm #

  De ce usl o ia in brate pe Sorina Placinta?Ce cauta la pnl?Poate ca vrea si Videanu in pnl,sau Udrea,sau Boureanu,sau Flutur,etc.Ii primiti cu bratele deschise pe toti?Pai ce am facut?

  • alex constantin June 14, 2012 at 1:27 am #

   Si dupa ce nu mai este presedinte intra si basescu in USL :))))

 18. Gabriel ES June 13, 2012 at 4:24 pm #

  Daca mergeti azi la Cotroceni spuneti constitutionalului ca e anti-constitutional. Daca nu crede, sa citeasca Art.74 din constitutie… dupa care sa se uita pe pagina sa http://www.presidency.ro/ …. unde exista 2 legi (PROPUNEREA DE PROIECT DE LEGE PRIVIND ORGANIZAREA ŞI FUNCȚIONAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA – Textul Proiectului legii de revizuire a Constituţiei României (01 iunie 2011).

  Parca art. 74 spune: Initiativa legislativă apartine, după caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui număr de cel putin 100.000 de cetăteni cu drept de vot.

  Sa vedem ce va raspunde.

 19. VladM June 13, 2012 at 4:57 pm #

  Dl Prim Ministru Victor Ponta,
  desi ceea ce postez in acest comentariu nu are legatura cu articolul dsv, sper sa-l luati in seama.
  Atasat gasiti link-ul catre o pagina de facebook a unei scrisori deschise ce vi se adreseaza. Este vorba despre suspendarea accesului cercetatorilor romani la revistele de specialitate.
  http://www.facebook.com/ANELiS13062012
  Stiu ca programul dsv este incarcat dar incercati sa remediati aceasta situatie, deoarece aceasta inseman izolarea stiintifica a Romaniei.

 20. ANONIMUS June 13, 2012 at 5:16 pm #

  Sa nu-ti vina sa crezi ce auzi cu cele doua urechi?!Pe Dl.Basescu il chinuie problema “fotogafiiei de grup”(i-a scapat porumbelul).D-sa nu poata pricepe ca in Romania nu poate avea vreun act executiv de capul sau.Toate trebuiesc sa aiba acceptul Parlamentului si Guvernului .Chiar in cazul de un act de atacare printr-un razboi,presedintele nu poate face ceva de capul lui ci prin consilierea Consiliului de Aparare Nationala,iar dupa un timp rezonabil presedintele trebuie sa primeasca acceptul Parlamentului.Si punctum.D-sa confunda termenii si foloseste o logica care scapa omului normal .Dupa problemele cu Polonia,UE a lasat transarea reprezentarii, Parlamentelor Nationale.Nu vad cum Dl.Basescu poate fi reprezentativ chiar ales de gramezi de oameni cand azi sunt gata sa-l lapideze.Cu 10%incredere in populatie la sondaje nu-l vad campion al reprezentativitatii.Cand USL-ul condus de Dl.Ponta Prim Ministrul al Romaniei si colegilor s-ai au spulberat PDL-ul in frunte cu Dl Basescu,arata cine are incredere: ,poporul sau un presedinte “perimat”.Din incapatanare se vede ca vrea sa fie” transat’ in aceasta problema .Se vede ca-l manca pielea.

 21. Olteanul June 13, 2012 at 6:27 pm #

  Buna ziua, domnule Prim Ministru va rog din suflet restabiliti ordinea in aceasta tara, incercati sa diminuati nepotismele din aproape toate domeniile si faceti tot posibilul sa nu mai ascultam aberatii din partea presedintelui tarii.Cu respect asteptam ca aceasta tara si cetatenii ei sa fie coordonati pe cel mai drept si corect drum!Mult succes!

 22. florintrumf@gmail.com June 13, 2012 at 6:31 pm #

  Gresit d-le Ponta, Dl Basescu este Presedintele Romaniei ca va place sau nu…, la fel cu si dvs sunteti….. ca ne place sau. Aceasta inseamna ca nu respectati aceasta tara.
  Mai puneti mana si invatati. Apropo Dl Basescu da lectii de cunoasterea legislatiei europene…, poate v-ar ajuta.

  • moromete June 14, 2012 at 12:19 am #

   bai strumfule belicos ce esti – faci numai nacorcoate in privinta
   lectiilor de * cunoastere a legislastiei * – Ca iti place sau nu –
   trebuie sa participe primul ministru(premierul) – daca vrei sa respecti aceasta tara. Pe Mariner il bintuie *poza de grup* il
   chinie *talentul* si il asteapta SUSPENDAREA. Si-o cauta cu……
   Un neica -nimeni – ce se plimba cu miinile in buzunare – nebagat
   in seama de nimeni —-ne-a facut de tot …………….o haha……ra.

  • VladM June 14, 2012 at 7:47 am #

   Se pare ca si tu gresesti enorm, defapt multi romani gresesc atribuindu-i presedintelui romaniei puteri pe care nu le are.
   La Consiliul Europei se vor lua decizii de interes economic si social. Spune-mi cum poate presedintele sa implementeze acele decizii odata venit in tara? Nu poate pentru ca nu are putere executiva!!!
   Toate deciziile economice si sociale se iau de catre Guvern si Parlament ori acestea nu mai sunt pe aceeasi linie cu presedintele jucator.
   Trebuie sa le iasa romanilor din cap ca Presedintele actual este egal cu Presedintele de pe vremea comunismului.
   Cat despre cunoasterea legislatiei europene de catre Dl Basescu, el nu cunoaste nici legislatia romana, de unde sa o mai stie pe cea europeana.

  • ZOE, fii barbata ! June 14, 2012 at 10:56 am #

   Da… ceea ce “A UITAT” presedintele tau sa spuna, este faptul ca de fiecare data când a plecat la Consiliul Europei, a avut nevoie de aprobarea, primului ministru în functie, oricare ar fi fost acesta !
   Din fericire, s-a sifonat si documentul care arata negru pe alb, cele spuse mai sus.
   Deci, mai pune mâna si învata ! Si mai ales, învatati sa pierdeti cu demnitate, daca stiti cu ce “se manânca” demnitatea !
   Hai, vezi-ti de drum !

   • Felicitari USL!! June 19, 2012 at 9:58 am #

    Mai Zoe, nu te mai agita atit, ete ca si premierul tau, a zbircit-o rau 🙂
    Daca e adevarat ca lucrarea lui de doctorat, e plagiata….atunci adio Ponta in calitate de premier s-au alte functii ministeriale. 🙂
    Stii, exista o zicala ” nu sapa groapa altuia, ca pici in ea ” 🙂
    Cam asta a facut domn Ponta de cind a venit la guvernare….si-a aratat “muschii” pe care nu-i are 🙂
    Sper pentru binele nostru al tuturor, ca articolele din strainatate viz-avi de lucrarea lui de doctorat, sa fie o greseala si statul roman sa poata da publicatiile respective in judecata.
    Daca este adevarat, atunci este grav si rusinos 😦

   • ZOE, fii barbata ! June 20, 2012 at 8:20 am #

    @Felicitari (What) USL ?!,

    Ce repede înghititi galusti umflate, voi robotii portocalii ! I-ai studiat tu lucrarea de doctorat si ai constatat plagierea ? Nu vedeti intoxicarea, nu vedeti cum RAUL se agata de orice fir de par ca sa ramâna vesnic( crede el ) la domnie ?! Sunteti legati la ochi si nu vedeti ca analfabetul Funebru fara Bacalaureat dovedit, a fugit la München cu lucrarea ca sa angajeze calomnia ?!
    Si nu Statul o sa dea publicatia, culmea, cu autor anonim ( în cazul articolului) în judecata ci însusi Ponta, ca este atac la persoana !
    Esti platit (a) bine ca sa intoxici blogurile, din banii nostri, sau elucubratiile tale sunt pe gratis ?!

    P.S. mai bine pune mâna pe gramatica si învata sa scrii !
    “s-au alte functii” ori, sau alte functii ? “viz – avi” sau vis – à –
    vis ? etc.

  • Gabriel ES June 14, 2012 at 4:17 pm #

   Cred ca trebui sa va contrazic pe TOTI. Mi-am dat seama ca pentru a afla raspunsul la aceasta controversa trebuie sa aplicam 2 reguli fara sa analizam constitutia:

   1. Cine face invitatia si cui? (sefului de stat si guvern)
   2. Aplicarea spiritului democratic european (ca prea se vorbeste in ultima vreme de derapaj de la democratie)

   In primul caz indeplinim conditiile solicitate de CE, avem sef de stat si guvern. Pe cine trimitem? Avem o dilema. Trecem la punctul 2 aplicarea democratiei consiliului european. Cine sunt cei prezenti, cine are majoritatea la aceasta intrunire, sefii de stat sau de guvern?

   Dupa cum vedem, raspunsul e simplu, majoritatea celor prezenti sunt sefi de guvern.

   Solutia ar fi doar una: Organul suprem al Romaniei sa transmita printr-o scrisoare adresata CE, persoana pe care o mandateaza pentru a ne reprezenta la acea intrunire.

 23. Aya June 13, 2012 at 6:59 pm #

  MIZA REALA A PRESIUNILOR PENTRU ARESTAREA LUI ADRIAN NASTASE: DOSARUL”ARMAMENTUL”- DOSAR PENAL STRICT SECRET DE IMPORTANTA DEOSEBITA (SSID) 628/D/P/2005

  In baza probelor trimise de Consiliului de Securitate al ONU, in martie 2002- cand Adrian Nastase era prim ministru- procurorul general, din epoca, al Romaniei a dispus inceperea unei anchete legate de traficul de armament, derulat pe teritoriul Romaniei in perioada 1997-1999.

  In dosar erau implicate (printre altii) generalul Constantin Degeratu, Traian Basescu (in calitate de ministru al Transporturilor), Viktor Bout si altii (exista si o Anexa la care ma voi referi curand). .

  Traficul de armament se desfasurase cu implicarea unor firme (tigari- armament) “reprezentate” legal de Monica Macovei (in calitate de avocat si de falsificator de documente).

  La sfarsitul anuluii 2004 dosarul era aproape finalizat- trebuind sa isi urmeze cursul.
  Intr-un mod foarte suspect, in pofida faptului ca Adrian Nastase castigase prezidentialele, Traian Basescu este proclamat invingator (si cu “cooperarea” unor personaje foarte “caudate” din PSD- asociabile cu Dumitru Iliescu, Catalin Voicu, Monica Macovei si, nu in ultima instanta, cu Traian Basescu; asocierea se face pe operatiuni necurate si are legatura cu traficul de armament).
  O “secventa” esentiala a traficului de armament in perioda 1998-1999 fusese facuta cu fructuoasa colaborare Traian Basescu- Viktor Bout- Omar Hayssam, cu implicarea generalului Degeratu. Mai exact, in calitate de sef al Statului Major General al Armatei, generalul Degeratu fusese cel care autorizase acordul de survol si aterizare pentru rachetele Arsenalului Armatei, exportate de Omar Hayssam (1998) intr-o tara supusa embargoului international. Autorizare transmisa Statului Major al Fortelor Aeriene, prin intermediul biroului Acorduri si relatii internationale, aflata in subordinea directa a sefului Statului Major General.

  Dupa ce Basescu a ajuns la Cotroceni, dosarul penal “Armamentul” s-a transformat, in Strict Secret de Importanta Deosebita (SSID), primind ulterior nr. 628/D/P/2005.

  Monica Macovei, numita ministru al Justitiei a avut sarcina de a modifica legislatia astfel incat sa procurorii sa fie subordinate politic (in acest sens modificandu-se abuziv legislatia europeana adoptata in timpul guvernarii Nastase).

  Intr-un text care va urma curand, voi detalia cum a fost musamalizat acest dosar si ce soarta cumplita a acut ofiterul Sorin Crivat- cel care pusese la dispozitie datele necesare pentru completarea dosarului.
  Pe scurt (urmeaza detalierea intr-o alta postare): sub un pretext mincinos, niciodata probat (luare de mita) Sorin Crivat a fost incarcerat urmare a presiunii procurorilor, la ordinul Monicai Macovei (Traian Basescu fiind, desigur, in cunostinta de cauza).
  In Penitenciarul Codlea, Sorin Crivat a fost asasinat.
  Parintii lui (tatal sau a fost, la randul sau, cadru active al MI) incearca sa caute dreptatea, in zadar.

  Nu trebnuie sa fie cineva foarte perspicace pentru a realiza ca, pe fond, intre situatia lui Sorin Crivat (bagat in inchisoare nevinovat) si presiunile asupra lui Adrian Nastase (pentru a fi incarcerat in urma unei false vinovatii- falsul procurorilor fiind flagrant) exista o izbitoare asemanare.

  Sa mai amintesc faptul ca dosarul “Armamentul” (in care apare o Anexa ce elucideaza “Tigareta II”- Anexa care a provocat mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005?

 24. PAunasull June 13, 2012 at 8:10 pm #

  Domnule Ponta poti sa spun ca domnul presedinte Basescu a fost ales si reprezinta tara.Iar dmv. din atata orgoliu nu vreti sa intelegeti ca nu ati castigat in alegeri asa cum ganditi dmv.Impartiti va rog frumos 59,9 dau de la mine 60 impartit la 3 si vedeti unde ajungeti.spunetii si prietenului dmv.PSD-istului Antonescu ca probabil el nu stie sa faca tabla impartirii cu zecimale din cauza asta a ramas repetent doi ani la facultate.Asa ca pana in toamna fiti mai rezevati nu mai faceti atata galgara ca nu ati castigat cine stie ce.

  • MIHAELA June 14, 2012 at 10:05 pm #

   @ PAunasull
   Vad ca nu te prea da inteligenta afara din casa!!

  • Gabriel ES June 15, 2012 at 2:28 pm #

   @Paunasull
   Cred ca ai cazut la gramatica, imi pare rau sa-ti spun asta, dar cuvantul DUMNEAVOASTRA are 2 forme prescurtate: dv. si dvs.
   Am observat ca tu folosesti dmv. Daca greseala ar fi fost doar intr-un loc as, fi inteles, dar apare de 3 ori.

   • ZOE, fii barbata ! June 16, 2012 at 11:49 am #

    A cazut ea(el) la mai multe si la aritmetica si la limba româna si mai ales la bun simt !

 25. dana June 13, 2012 at 8:59 pm #

  domnule prim ministru aveti dreptate in multe privinte va rog tara arde si dv va arde de taxe si scumpiri mai lasati scumpirile astea mai usor pur si simplu ne-am saturat poate vreti sa mai scadeti din ele avem si asa neajunsuri alocati mici salari mici si totusi in tara asta copii cu handicap grav sunt discriminati si asa ne ducem crucea pana la capat si plus de asta nu prea sunt scoli speciale pentru ei in tara asta totusi vas ruga sa faceti ceva si pentru acesti copii cu handicap va rog sa intelegeti aceasta situatia asta

 26. adi June 13, 2012 at 9:10 pm #

  distinse domn premier, am asteptat cu nerabdare sa veniti la guvernare, dar… ati inceput din start gresit si s-ar putea sa va costea mult amre atentie, liberali sunt baieti partiali buni, ar fi bine sa fie macar pe jumatate sa fie populatia liberala ca dl Antonescu dar nu este asa.
  Atentie mare la greseala fundamentala facuta la Ministerul Transporturilor, unde dl ministru a adus gasca incompetenta a domnului Orban si deja a inceput declinul, sunt persoane care sunt patate cu DNA, unii si-au dovedit in mandatul Orban incopetenta de neremediat, au venit pusi pe jafffffffff, atentie mare aveti o problema, Antena 3 a sesizat-o , aveti nevoie de oameni curati si liniste PDL va v-a sanctiona cu transporturile si cu toti consilierii veniti de pe timpul lui Orban, sa nu regetati taiati raul de acum,, vedeti ca au inceput cu dna Placinta si mare atentie la MTI aici sunt bani grei dl Ponta, sa nu regetati mai tarziu. Este u n mare jaf ce se intampla deja in MTI, Uf

 27. MARIAN-GL June 13, 2012 at 9:19 pm #

  cu rasul si glumele lui de atotputernic suntem satui..incet incet se stinge si va ramane o istorie patata si murda asupra lui base..
  SALUTARI DE LA GALATI, MULTA SANATATE SI PUTERE DOMNU PONTA

 28. tiberiuretu June 13, 2012 at 11:02 pm #

  D-le Ponta
  va felicit pentru modul dv. de comunicare, retinut dar intransigent.
  Tot asa inainte !

 29. Iulian Somacescu June 13, 2012 at 11:17 pm #

  florintrumf@gmail.com June 13, 2012 at 6:31 pm #

  Astazi am audiat din pura curiozitate la TV timp de peste o ora lectiile D-lui Traian Basescu privind legislatia europeana si Constitutia Romaniei, capatand convingerea ca domnia sa nu ar obtine nota de trecere la un examen de legislatie europeana pe care-l promoveaza toti studentii din universitatile Romaniei.
  Bunaoara domnia sa a citat “rolul” Consiliului Europeana (de a furniza Uniunii imboldurile politice necesare dezvoltarii si de a trasa liniile directoare generale si politice în acest sens), in locul celor 3 “atributii” ale Consiliului European si anume:
  · desemnarea principalelor linii de acţiune la nivelul evoluţiei internaţionale a construcţiei europene;
  · stabilirea orientărilor generale în domeniul politicilor economice, sociale şi externe;
  · luarea deciziilor necesare în privinţa problemelor deosebite care au aparut sau pot apărea în domeniul economic, social, financiar şi de politică externă.
  A omis sa citeasca obligatia Consiliului Europeana de a prezenta Parlamentului doua rapoarte scrise dupa fiecare reuniune:
  – unul despre temele discutate si deciziile luate in legatura cu problemele
  deosebite care au apărut, sau vor aparea în cadrul domeniului economic, social, financiar şi de politică externă;
  – altul despre progresele semestriale ale fiecarei tari si ale UE pe ansamblu.
  Dar ce este mult mai grav, domnia sa a omis sa spuna ca la nivel national, atributiile Consiliului European sunt date integral in sarcina guvernului prin art.102 din Constitutia Romaniei (“Guvernul asigura realizarea actiunilor de politica interna si externa ale tarii, pe baza programelor de guvernare aprobate de parlament”), ele neregasindu-se sub nici-o forma la atributiile presedintelui specificate in aceeasi Constitutie.
  Se pare ca D-l Traian Basescu confunda in mod surprinzator “rolul presedintelui” redat la art.80 din Constitutie, cu “atributiile presedintelui”, redate integral la art.91-94.
  Domnia sa pare sa nu inteleaga ca fiecare institutie comunitara are o componenta intrinseca romaneasca, si deci relatiile cu statul roman nu sunt relatii cu o entitate externa / straina, ci relatii cu ele insele.
  Componenta romaneasca a parlamentului comunitar caruia Consiliul Europeana este obligat sa-i prezinte cele doua rapoarte semestriale, este de fapt si de drept camera superioara comunitara a Parlamentului national, fata de care presedintele, potrivit Constitutiei, nu are obligatii de raportare, etc.
  (De regula oamenilor le trebuie in medie 4 ani pentru a invata sa vorbeasca si 40 de ani pentru a invata sa taca. Pe politicienii imaturi ii recunostem atunci cand „pierd ocaziile sa taca” si dupa varsta de 40 de ani! – cugetare de la Goethe)

  • MIHAELA June 14, 2012 at 3:51 pm #

   @ Iulian Somacescu
   Basescu omite intotdeauna ceea ce nu-i convine, sau ce-l dezavantajeaza.
   Asta e omul, singurul reprezentant al Romaniei (cum s-a autodefinit).
   Am citit pe un alt blog un comentariu glumet in care se spunea ca olimpicii nostri ii uzurpa pozitia, caci si ei reprezinta acolo Romania si ca Basescu ar face bine sa participe la toate probele olimpice, daca tot se crede singurul reprezentant al tarii. Ar fi in stare s-o faca si pe asta!

 30. Marin June 14, 2012 at 6:27 am #

  Pai parca spuneati ca daca ajungeti la putere il suspendati. Acum vad ca el isi bate joc de voi,iar voi ce faceti? Asteptati ca basescu sa incalce Constitutia! Pentru basescu Constitutia a fost hirtie igienica. Cei dinPiata Universitatii au degerat nu neaparat pentru bani, ci pentru a l da jos pe basescu . Iar voi asteptati ca basescu sa incalce Constitutia. Asteptati si o sa vedeti ce va fi la votul din noiembrie. Nu suport mincinosii. Voi vedea pe cine votez dar nu partide cu Placinte,Sorin Frunza Ruginita,etc.

  • arnoblei@yahoo.de June 20, 2012 at 6:44 pm #

   Bravo Marin . Problema nu este Presedintele ales Bäsescu ci clasa politicä din Romania

 31. Cetateanul cugetator (neturmentat...inca) June 14, 2012 at 6:55 am #

  @Iulian Somacescu June 13, 2012 at 11:17 pm #

  Pana la comentariul tau aveam si eu impresia ca este vorba de un conflict real intre institutii pe tema cine “reprezinta” statul roman la Consiliului European, cauzat de faptul ca aceast aspect nu este inca reglementat in Constitutia redactata anterior aderarii Romaniei la UE.
  In Tratatul de la Mastrich insa, Consiliul European este definit nu ca o instanta “de reprezentare” (corespondenta art.80 din Constitutia Romaniei, referitoare la “Scopul Presedintelui”), ci ca o institutie comunitara care “realizeaza actiunile de politica interana si externa comuna” (corespunzator art.91-94 si art.102 din Constitutie, referitoare la “atributiile” celor doua institutii nationale). Pentru a elimina orice confuzie, observam ca Tratatul de la Mastrich utilizeaza expresia riguroasa “Consiliul European este format din…”, nu expresia “in Consiliul Europeana statele sunt reprezentate de…”, asa cum afirma cei care se pare ca au avut note prea mici la limba romana.
  (Respectul pentru tara ta inseamna in primul rand respectul pentru oameni si pentru valorile lor, intre care limba ocupa un loc important! – cugetare japoneza)

 32. Cetateanul cugetator (neturmentat...inca) June 14, 2012 at 7:47 am #

  @Iulian Somacescu June 13, 2012 at 3:36 pm #

  Intrucat CTP pare a nu dispune de resurse suficiente pentru a raspunde la intrebarea concreta pusa de tine, incerc eu o varianta de raspuns posibil.
  Prima optiune a D-lui Victor Ponta de a fi desemnat ca Prim Ministru dupa victoria prezumata in alegerile democratice din noiembrie consta in organizarea fara ezitari a unui referendum constitutional pentru suspendarea actualului Presedinte.
  Pentru obtinerea unui raspuns afirmativ majoritar, intrebarea adresata prin referendum trebuie sa fie constitutionala, reala, simtita de toti oamenii si extrem de simpla, astfel:

  “Sunteti de acord cu suspendarea Presedintelui tarii pentru incalcarea grava a art.1(5) si art.47(1) din Constitutie, atunci cand a dispus in mod public guvernului sa reduca sub limita decentei nivelul de trai al majoritatii cetatenilor prin taierea de salarii, impozitarea suplimentara a pensionarilor si cresterea taxei pe valoarea adaugata?”.

  Rezultatul pozitiv al referendumului este previzibil si el raspunde pe fond si propunerii insistente (demna de apreciere) adresata de Presedinte clasei politice, de a reveni la aceeasi durata a mandatelor in interiorul Puterii Executive din Romania.

  (Cand politicienii mediocri nu pot face singuri ceva, spun si alegatorilor ca acel ceva nu poate fi facut!- cugetare damboviteana)

 33. Cetateanul Cugetator (neturmentat...inca) June 14, 2012 at 9:09 am #

  @florintrumf@gmail.com June 13, 2012 at 6:31 pm #

  “Tara este poporul nu tagma jefuitorilor” – Tudor Vladimirescu.

  (Oamenii inteligenti isi dau cu parerea doar despre putinele lucruri pe care le stiu bine, ceilalti despre orice, avand parerea falsa ca le cunosc pe toate! – cugetare chineza)

 34. MARIUS June 14, 2012 at 10:41 am #

  Presedintele Romaniei, inca…traian basescu…a tremurat si la urnele de vot…de ce, oare?Poate ca simte ca se teme, sau poate ca ii este frica…cred insa ca oricarui Presedinte al Romaniei, care va mai fi de astazi inainte va trebui sa-i fie frica de romani si romance, daca va fi arogant, increzut s.a.m.d.AM VOTAT P.S.D.

 35. iulian June 14, 2012 at 11:09 am #

  E TIMPUL SA PUNETI OSUL LA MUNCA DOMNULE DOCTOR PONTA . DE CAND ATI AJUNS LA PUTERE NU ATI FACUT NIMIC DECAT CAMPANIE ELECTORALA .
  SA NU CREDETI CA ALEGERILE LE-ATI CASTIGAT PENTRU MERITELE DVS SI D-LUI ANTENESCU DIN PACATE ALTI AU GRSIT IAR VOI ATI PROFITAT DE OCAZIE.

  RUSINE MARE RUSINE

  • ZOE, fii barbata ! June 15, 2012 at 8:22 am #

   Într-adevar, rusine PDL ! Asta ai “uitat” sa spui .

  • tiberiuretu June 15, 2012 at 9:35 am #

   @Iulian
   Sa-ti fie tie rusine
   primul lucru pe care l-a facut guvernul Ponta a fost sa se preocupe de restituirea pensiilor si salariilor pentru asta trebuie insa gasite resurse financiare dupa guvernarea mizerabila a oranjgutanilor.

 36. Bibliotecaru June 14, 2012 at 11:15 am #

  @ Victor Ponta

  Domnule Ponta,
  Pentru liniştea sufletească a celor de la PDL, puteţi să redaţi pe blog invitaţia venită de la dl. Herman Van Rompuy?

  • MIHAELA June 14, 2012 at 10:20 pm #

   @ nastyboy
   Nastyboy, ce facusi bre, ne invitasi pe blogul lu’ matale si ne astepti cu bata pregatita, ascunsa la spate?
   Mi-a placut articolul-pamflet, astept episoadele urmatoare.
   S-auzim de bine!

   • nastyb0y June 15, 2012 at 4:11 pm #

    @MIHAELA
    Din prietenie, ca asa e obiceiul la români, bre, Mihaela! Da’ ai văzut cât respect e pe faţa lui, a majordomului de la intrare. Apropo, bine că mi-ai adus aminte. Sunt dator cu o explicaţie. Odată, făceam parte din colectivul primului teatru de pantomimă din România. Erau spectacole scurte, dar care presupuneau un efort fizic intens, repetiţii îndelungate Desigur, replicile lipseau. Totuşi, la sfârşit, fiecare spectacol se încheia cu o frază, spusă în cor: “Noi atât am avut de spus”. Episodul 2 nu ţine de mine, ţine de Victor Ponta. Respectiv, comander Ryker Ponta. Dacă ne va da ocazia de ep.2, adică. Bye. Mersi.

   • ZOE, fii barbata ! June 16, 2012 at 11:54 am #

    @MIHAELA,

    Sa stii ca “nastyboy” e un baiat si jumatate , haios, pregatit, talentat – are mereu vorbele la el – educat si bun ! Câteodata mai face pe “statuia” pe ici pe colo, oricum e OK.

  • Beatrice June 14, 2012 at 11:51 pm #

   Nu are legatura cu subiectul dar poate va faceti loc in agenda si timp pentru a analiza si legea falimentului personal, blocata in CD de lobby-ul bancherilor: http://economica.rtv.net/legea-insolventei-persoanelor-fizice-falimentului-personal-e-pe-mana-celor-care-l-au-votat-la-senat_26613.html
   Multumesc

  • MIHAELA June 17, 2012 at 10:35 pm #

   @ Nastyb0y
   😀 😀 😀
   Mi-a placut chestia aia cu “din prietenie, ca asa e obiceiul la romani.” M-ai facut sa rad cu pofta!

   @ ZOE, fii barbata!
   Vazusem un comentariu al tau pe undeva in care ziceai “tu pe unde mai faci pe statuia” si nu intelegeam la te referi, am crezut ca esti sarcastica, acum imi dau seama ca te adresai unei persoane pe care o cunosteai..

   • ZOE, fii barbata ! June 19, 2012 at 1:44 pm #

    @MIHAELA,

    Ahahaha ! Pai stii de ce i-am zis asa ? El spunea ca pleaca parca pe la Monte Carlo, unde daca vrem sa vorbim cu el îl gasim pe strasse principala facând pe statuia. În tot Occidentul e o moda în acest sens, prin zonele turistice întâlnesti tot felul de “statui” umane reprezentând diverse personaje istorice sau eroi cunoscuti etc. învesmântati în diverse costume si cu fata acoperita de o pudra alba sau aurie, mâinile la fel – depinde de ce personaj întruchipeaza – li-se vad doar ochii, care stau stana de piatra. Dar în schimbul a câtiva banuti, încep sa se miste si fac o oarecare pantomima. Nimeni nu se leaga de ei, îi lasa în pace, dealtfel sunt pitoresti si dau locului respectiv un farmec aparte. Sigur, la noi nu s-ar putea ca i-ar “încalta” repede “organul” ca încalca “ordinea publica” !
    Nastyboy a si spus pe aici pe undeva ca în studentie a fost într-o trupa de pantomima – deci se potriveste.
    Nu îl cunosc personal, doar de aici de pe blog, citindu-i scrierile. Îmi place ca este clever si talentat !
    Sa ai o zi minunata !

 37. Black Rose June 14, 2012 at 1:42 pm #

 38. Black Rose June 14, 2012 at 1:43 pm #

  DOZA DE RAS…..
  Basescu la “taifas” cu Sarkozy la summit-ul NATO!
  Base: Nicule, stai ba tu de vorba si cu mine, ca imi dau toti cu flit pe aici..
  Sarko: Pleaca mai moncher Saracie din fata mea, numai cu tine nu parle!:)))

 39. Black Rose June 14, 2012 at 1:50 pm #

  CITITI DRAGII MEI http://www.cotidianul.ro/incurabilul-185841/

 40. danaivs June 14, 2012 at 4:41 pm #

  Aveti grija cu primirile pdl-ilor in USL. S-ar putea sa ramaneti fara voturi. Atentie si la Antonescu care deja a inceput sa dea drumul la glumite-sagetele la adresa PSD.

 41. tiberiuretu June 14, 2012 at 6:22 pm #

  D-le Ponta
  In legatura cu recenta controversa pe tema cine pleaca la Bruxelles v-as sfatui sa va interesati daca nu cumva Franta il va delega pe primul ministru sa participe la lucrarile Consiliului European si daca nu puteti primi o scrisoare de la presedintele Hollande si de
  la cancelarul Merkel prin care ei sa ceara participarea primului ministru al Ro.data fiind tematica pe ordinea de zi la lucrarile consiliului.
  Succes !

 42. andrei June 14, 2012 at 6:38 pm #

  Domnule prim-ministru,

  Parerea mea este ca Basescu ar trebui suspendat imediat dupa alegerile din toamna cand speram ca USL sa obtina o majoritate solida in parlament.
  Cat va fi presedinte Basescu in tara asta lucrurile nu vor intra pe un fagas normal si nici nu va fi liniste.
  Eu cred ca USL trebuie ca dupa alegerile parlamentare sa-l suspende pe acest ticalos de la conducerea Romaniei, care si asa a facut destul rau acestei tari.

  • ZOE, fii barbata ! June 16, 2012 at 11:56 am #

   Subscriu !

  • MIHAELA June 17, 2012 at 10:50 pm #

   @ andrei
   Categoric trebuie suspendat daca vrem sa avem putina liniste in tara asta. Daca nu-l suspenda, totul a fost in zadar!

 43. tiberiuretu June 14, 2012 at 7:20 pm #

  D-le Ponta
  Am vazut declaratia dv portivit careia “v-ati inteles ca nu v-ati inteles” cu TB si am avut impresia ca vreti sa cedati in fata lui .Nu este o tactica buna cu o persoana ca el care nu cunoaste decat politica de forta.Nu renuntati,trebuie mergeti la Bruxelles cu orice
  pret.Renuntarea dv.va fi interpretata ca un semn de slabiciune nu numai din partea presedentiei dar si din partea cetatenilor.Este interzis sa aratati slabiciune,in fata adversarului politic.Voturile vin in mare masura ca urmare a perceptiei publice.Oamenii voteaza numai cu cei putermici

 44. tiberiuretu June 14, 2012 at 9:33 pm #

  D-le Ponta
  in chestiunea reprezentarii la consiliul european nu renuntati cu nici un chip.Nu dati electoratului un semn de slabiciune in fata lui base.Cetatenii voteaza numai pe cei puternici.Mergeti pana in panzele albe pana la cine se aseaza primul pe scaun.
  Cu base nu pot fi jumatati de masura
  Cu toata forta inainte !

 45. Cetateanul Cugetator (neturmentat...inca) June 15, 2012 at 8:54 am #

  Bula cand pierde alegerile ii spune consultantului sau “valoros”: te rog de azi inainte sa dai sfaturile tale si castigatorului alegerilor, deoarece eu am invatat destul de bine sa gresesc si singur!

 46. tiberiuretu June 15, 2012 at 11:24 am #

  D-le Ponta
  Argumentul “constitutional” al lui base pe temeiul art 80 este bun pentru fraieri,retardati si semianalfabeti
  ARTICOLUL 80
  (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
  Orice Gaga intelege ca termenul “reprezinta statul” are sensul de “simbolizeaza statul” si nicidecum acela de a reprezenta tara la toate manifestarile interne sau internationale, politice,artistice sau de alta natura dupa cum are el chef.Nu fiti fraier si nu renuntati la dreptul dv cu nici un chip.Indiferent de ce s-ar intampla toti va vor respecta daca va veti bate pentru drepturile dv ca o dovada ca stiti sa va bateti si pentru drepturile cetatenilor
  Fiti tare pe pozitie !

 47. Victor June 15, 2012 at 12:25 pm #

  Eu am votat ( din naivitate/prostie?) cu USL,la alegerile locale . Daca stiam ca se “placintaresc”, inclusiv cu aceasta ordinara placinta ( nu merita scris cu majuscula), mai bine imi taiam degetele cu care am votat. Sunt de acord cu principiul “scopul scuza mijloacele”, dar in anumite limite. Cand se depasesc aceste limite, se poate ajunge la orice, inclusiv la crime, pentru a justifica scopul ?!
  Poate faceti ceva (aministratorul blogului) ,ca mesajele noastre sa ajunga la cei doi copresedinti ai USL,Victor Ponta si Crin Antonescu.

 48. Radu June 15, 2012 at 12:46 pm #

  Daca ar avea o urma de bun simt ar demisiona.

  • ZOE, fii barbata ! June 19, 2012 at 1:55 pm #

   Daca Radule, daca…!

 49. ANONIMUS June 15, 2012 at 2:14 pm #

  Din pricina precaritatii cunostintelor facute pe sponci, Dl.Basescu nu intelege ce citeste in Constitutie.Cum logica este un termen pe care nu-l poseda ca si multi altii,nici dl.Ungureanu nu este “As”in logica .Semantica si altele pe care presedintele nu “serveste”nu poate intelege un lucru extrem de simplu.Desi D-sa conform, Constitutiei este reprezentantul Romaniei nu-i capabil sa inteleaga ca poprul l-a mandatat sa le tina locul si sa faca ce poporul o cere.Presedintele nu poate sa faca absolut nimic de capul lui pentruca Constitutia nu-l lasa.Conducerea Romaniei este condusa de popor prin reprezentantii prin alesii ei , Guvernul, acceptat de parlament , conduce administrativ,executiv absolut toate problemele si chiar si cele in care Presedintele are intaietate,dar nu o poate face fara acceptul Primului Ministru si Parlamentului. Nu poate sa faca absolut,dar absolut nimic fara ca Prim Ministru sa fie de acord prin semnatura.Chiar in cazul de razboi, parlamentul in 24de ore pana la 48de ore parlamentul trebuie sa accepte sau nu ce presedintele a hotarat.Idea idioata ca presedintele poate pune pe cine vrea Prim Ministru este o idiotenie jalnica.Dar acest violator al Constitutiei continua sa o tina “langa” si sa se faca ca nu intelege ce spune
  Constitutia.Conform semanticii si logici se spune ca Prim Ministru este pus un
  reprezentantul unui partid majoritar iesit din alegeri sau alte partide ,dupa consultarea partidelor.Consultarea ,de obicei inteleasa gresit si in medicina pentruca “bizonul”invata
  in “birt”nu la scoala,inseamna ca un medic sau alte persoane si au o problema de rezolvat
  trebuie sa se inteleaga intre mai multi medici sau persoane pentru a se stabili la un diagnostic.Nu doctorul consulta pacientul,cand se uita la unul in p….goala nu-l consulti,dar ce conteza la asemenea idioti.Deci cu alt cuvinte presedintele ii intreba pe
  reprezentantii partidelor cine este prim ministru,singura logica este ca fiind mai multe
  partide nu unul singur ,din cele 2-10 partide pe cine il prefera.Nu ca presedintele face ce vrea “muschiul”lui si in acest caz capul lui.Constitutia spune clar ca Romania este Republica si atat. Si parintii Constitutiei dupa presedintii la fel de destepti ca dl Basescu s-au asigurat ca nu poate devenii un “dictator”Constititutia spune clar ca o singura persoana nu poate detine “suveranitatea”in Romania,ca toate ,dar absolut toate functiile presidentiale trebuiesc contrasemnate de Prim Ministru si ca singurul lucru pe care pote sa-l faca de capul lui este sa foloseasca WC-ul.Si punctum.

 50. Black Rose June 15, 2012 at 2:32 pm #

  123 de ani de la stingerea Luceafarului!

  La 15 iunie 1889, mihai Eminescu se stingea pe pământ, ca să se aprindă pentru totdeauna pe cerul neamului românesc, ca un Luceafar. Avea 39 de ani. Astăzi se împlinesc 123 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu.
  Versurile sale înfloresc în centrul universului nostru, al românilor. Iar cei care au lăsat să le pătrundă, în suflet, măcar o rază din lumina sa de astru, nu au cum să nu şoptească măcar un vers scris de el, astăzi, la 15 iunie.

 51. Black Rose June 15, 2012 at 2:36 pm #

 52. ANONIMUS June 15, 2012 at 3:22 pm #

  Am scapat o problema de logica.Cand se cere o consultare aceasta nu poate fi rezolvata decat cu majoritate.Si cum nu se poate face intre doi.Pentruca este clar ca in cazul unui singur partid majoritar nu necesita consultare, este logic ca pentru o consultare este nevoie de mai mult decat unul,deci doi, trei etc…si presedintele.cum consultarea este facuta pentru a se ajunge la un singur rezultat,presedintele nu poate desemna pe altul decat cel gasit prin consultare.Deci este clar si pentru idioti ca dupa o consultare nu va castiga unul singur si in nici un caz presedintele.Cred ca este mai clar decat cristalul.Ar trebui cerut unei comisii de filologi de la Academie sa se prezinte asupra problemei si impreuna cu niste logicieni sa rezolve aceasta problema Constitutionala.Nu un” beotian “cu o cultura de tot rahatul sa-si impuna dorinta dupa ideea ca asa vrea”muschiul”meu.

 53. alex June 15, 2012 at 4:27 pm #

  Ce ati facut cu legea cersetoriei? A cazut in comisia juridica, nu vreti sa interziceti cersetoria. Doar clanurile de cersetori aduc voturile pesedeului si pedeleului si probabil si peneleului

 54. Theodora June 15, 2012 at 5:28 pm #

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/06/15/cum-si-cand-a-ajuns-pdl-un-garant-al-democratiei-in-romania/
  Sunt voci care sustin ca disparitia PDL-ului ar fi riscanta pentru evolutia democratiei din Romania.
  Cum si cand a ajuns PDL un garant al democratiei in Romania?
  Au uitat romanii de cate ori Basescu Traian, adevaratul lider al PDL, a nesocotit interesele si vointa poporului?
  Au uitat romanii atat de repede ca PDL-ul este un adevarat pericol pentru democratia din Romania?
  Vedeti vreo asemanare intre PDL si partidele democratice occidentale?
  Asa de repede au uitat romanii de cate ori Basescu Traian a incalcat Constitutia?
  Au uitat romanii asa de repede cum Basescu Traian, adevaratul si singurul lider al PDL, a incercat sa isi asigure controlul absolut in PDL si in tara?
  In PDL a reusit si era cat pe aci sa reuseasca si cu tara.

 55. DAN June 15, 2012 at 5:58 pm #

  AVETI MARE DREPTATE CE SPUNETI DAR CRED CA TREBUIE SA FACEM TOTI CEVA PT A NE MERGE MAI BINE ,DE EXEMPLU IN ZONA BANAT SI MAI ALES IN TIMIS 2 FIRME APROPIATE PDL ,CONFORT TIMISOARA SI TEHNOCER LUGOJ AU CASTIGAT 92% DIN CONTRACTELE CU STATUL ( CONS. JUD. , PREFECTURA SI PRIMARII ) SI CRED CA ASA VA MERGE SI IN CONTINUARE DEOARECE UNII COLEGI DE LA NOI DIN PSD AU FOST MARI PRIETENI INAINTE DE GUVERNAREA PDL DAR CRED CA CU CONCURSUL DV . DOMNULE PONTA SI CU AJUTORUL NOSTRU MICILOR MEMBRII DE PARTID CRED CA VOM REUSI VA MULTUMESC PT ATENTIE SI VA ROG SA URMARITI ACEST LUCRU

 56. DAN June 15, 2012 at 6:03 pm #

  DOMNULE PONTA MERGETI DV. SA REPREZENTATI TARA SI NU CEDATI IN FATA LUI BASESCU CARE CEL PUTIN IN 8 ANI NU A DESCHIS DISCUTIA DESPRE TEZAURUL DUS LA MOSCOVA SI NU UITATI UN SFAT DE LA UN COLEG DE PARTID CARE VA SUSTINE( SUNTEM DE ACEASI VARSTA) CAMPANIA ELECTORALA DUREAZA 4 ANI VA MULTUMESC PT CE FACETI

 57. VOTAT USL-astept Romania corecta si prospera June 15, 2012 at 7:57 pm #

  Am si eu o intrebare, fara suparare. Cand le dati pensiile inapoi la aviatori?
  Ca au muncit pt. ele. Judecatorii si le-au mentinut pe ale lor, pe drept. Dar sa le dea si celorlalti inapoi. Cei carora statul le-a luat ceva, ex. proprietati, de catre comunisti sau nazisti, apropo, de vizita in Polonia, le-au primit sau le vor primi inapoi. Pensia era un drept castigat. Celelalte state nu au indraznit sa se atinga de pensii. Daca faceti dreptate atunci faceti dreptate.

 58. Iulian Somacescu June 15, 2012 at 8:11 pm #

  @tiberiuretu June 15, 2012 at 11:24 am #

  Aruncand fiecare dintre noi doar cateva pareri, toate pe langa sau complect in afara textului Constitutiei, pierdem doar timpul care nu inseamna numai bani ci mai de graba „viata irepetabila”, lasand tema supusa discutiei intr-o ceata mai deasa decat cea existenta in capul Presedintelui nostru.
  Intorcandu-ne nu la popor ci la „litera Constitutiei” nu gasim nici cea mai firava prevedere ca Presedintele ar trebui sa intre in compunerea Consiliului European, care impreuna cu Consiliu UE si cu Comisia Europeana, formeaza „Conducerea generala a administratiei publice la nivel comunitar”.
  „ARTICOLUL 80 – Rolul Presedintelui
  (1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii”
  [Constitutia i-a dat Presedintelui atributii concrete pentru realizarea fiecarui scop enuntat mai sus]
  „ARTICOLUL 91 – Atributii in domeniul politicii externe
  (1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se incheie, se aproba sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege.
  (2) Presedintele, la propunerea Guvernului, acrediteaza si recheama reprezentantii diplomatici ai Romaniei si aproba infiintarea, desfiintarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.
  (3) Reprezentantii diplomatici ai altor state sunt acreditati pe langa Presedintele Romaniei”.
  [Este clar / ad-literam ca Presedintele reprezinta statul roman numai atunci cand incheie tratate negociate in prealabil de guvern, care sunt apoi supuse ratificarii de catre Parlamentul Romaniei, cum a fost tratatul de aderare la UE, cat si in cazurile de numire si primire ambasadori pe langa si din partea altor Presdinti de state. Este evident ca litera Constitutiei inlatura prezenta Presedintelui la „incheierea, aprobarea sau ratificarea celorlalte tratate si acorduri internationale, care se supun ca procedura, unei legi aprobate de Parlament”. Datorita lenii si prostiei politicienilor parlamentari, cat si a politizarii / lipsei de independenta / neutralitate, a Curtii Constitutionale, pana astazi Romania nu are o asemenea lege dispusa prin Constitutie].
  ”ARTICOLUL 92 – Atributii in domeniul apararii
  (1) Presedintele Romaniei este comandantul fortelor armate si indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii…”
  ”ARTICOLUL 93 – Masuri exceptionale
  (1) Presedintele Romaniei instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenta in intreaga tara ori in unele unitati administrativ-teritoriale si solicita Parlamentului incuviintarea masurii adoptate, in cel mult 5 zile de la luarea acesteia”.
  [Este evident ca orice actiune a Presedintelui, potrivit literii Constitutiei, trebuie imediat supusa ratificarii sau aprobarii Parlamentului].
  ”ARTICOLUL 94 – Alte atributii
  Presedintele Romaniei indeplineste si urmatoarele atributii:
  a) confera decoratii si titluri de onoare; …, etc.”
  Cele 4 articole contin absolut toate atributiile date de Constitutie Presedintelui, pentru a-si realiza scopurile de reprezentare si de aparare, enuntate la art.80(1).
  Daca cineva observa in litera Constitutiei redata detaliat aici, atributul Presedintelui de a face parte din Consiliul European, sa mi-l arate si mie pentru a-mi schimba ochelarii!.

  In schimb referindu-se la Guvern, Constitutia dispune:
  „ARTICOLUL 102 – Rolul si structura Guvernului
  (1) Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament, asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice”.
  [Dupa admiterea in UE Romania a devenit parte si la conducerea generala a administratiei publice comunitare, materializata sub forma de comisari in CE, ministri, secretari de stat si experti in Comisiile si grupele de lucru ale Consiliul UE, si de Prim Ministru in Consiliul European, asa cum se dispune in Tratatul de la Mastrich. Chiar daca fiecare din aceste persoane sunt din Romania, in institutiile comunitare ele sunt obligati prin statutul institutiilor comunitare sa apere pe langa interesele Romaniei si interesele comune ale tuturor statelor membre, cee ce nu poate fi cazul Presedintelui, caruia litera Constitutiei i-a dat atributii foarte precise de reprezenatre doar limitat strict la tratatele internationale supuse ratificarii de catre Parlament si la numirea si primirea de ambasadeori in relatia de reprezentare cu ceilalti sefi de state.
  Presedintele Basescu poate fi iertat pentru faptul ca datorita filiatiei fata de zonele minoritare bilingve a uitat sa citeasca bine in limba romana, insa presedintele Curtii Constitutionale este de neiertat pentru acelasi pacat.
  Daca Premierul Ponta se va tine de cuvant, va depune in Parlament o ordonanta de urgenta vizand depolitizarea Curtii Constitutionale, urmata imediat de alegerea unor noi judecatori propusi exclusiv de catre Uniunea Nationala a Juristilor, dupa o procedura stabilita in Ordonanta respectiva, avand criteriile de eligibilitate: profesori doctori si cercetatori in domeniu, autori ai unor lucrari de referinta in drept constitutional, ne membri de partid in trecut si in prezent, etc.]
  (In viata, la fel ca in afaceri, sunt doua pacate capitale. Primul, sa actionezi precipitat, fara a gandi, si al doilea, sa nu actionezi deloc! – cugetarea fiecarui investitor american)

 59. MARESALUL June 15, 2012 at 9:23 pm #

  http://www.youtube.com/watch?v=22O9J8PRK-Y Dedicatie pt Ponta si Crin si ministrul lor Duta doi.Cenzurati cenzurati ca nu santeti mai buni ca pedelacii.

  • ZOE, fii barbata ! June 19, 2012 at 1:47 pm #

   @MARESALUL,

   Zii, Zau cu limba scoasa !

 60. MARESALUL June 15, 2012 at 9:27 pm #

  Eminescu a fost si este DUMNEZEUL ROMANIILOR.Au avut grija sa-l asasineze derbedeii politicii Romanesi ale acelor vremuri.Deranja ,pe multi incepand de la Austro-Ungari,la politicienii nostrii si camatarii perciunati .Nu degeaba politicienii zileleor noastre nu au curajul sa-l cinsteasca cum trebe si sa-i publice JURNALISTICA.Perciunatii de peste Ocean unde Ponta a fost prelucrat fac spume la gura daca ar fi publicata jurnalistica lui EMINOVICI

 61. Stefanescu Oana June 15, 2012 at 10:46 pm #

  Domnule Ponta, sunt o invatatoare din Timisoara si consider ca va fi o mare problema in scoli daca vor incepe cursurile la ora 9, dupa cum se vehiculeaza. De ce spun asta? Daca vor incepe cursurile la ora 9, la ce ora vor termina cursurile cei ce vor avea scoala de dupa-amiaza???? Era muuult mai bine daca se anulau inscrierile pentru clasa pregatitoare (pt a se reintoarce copiii la gradinita) si sa inceapa scoala normal, in clasa I. Asa…au dat peste cap intreg programul…vor fi din nou cursuri de dupa-masa!! Urat, nu stiu ce randament mai dau copiii la cate discipline au…i toate cu cerinte majore din partea profesorilor. Oare chiar nu se poate face nimic??

 62. studenta June 16, 2012 at 1:22 am #

  Domnule Ponta ceea ce vreau sa va transmit aici este off topic insa este vorba despre viata unei femei
  In comuna Buteni,Judetul Arad la nr 191,locuieste o femeia in varsta care daca nu este scoasa din mediul in care traieste va muri.
  A fost tinuta la pat de fiul ei, pana cand s-a umplut de rani adanci; jumatate de fesa nu mai exista ,este infometata,neschimbata etc
  Sefa din primaria comunei care se ocupa cu dosarele persoanelor cu handicap impreuna cu Directia Persoanelor cu Handicap a judetului Arad ,nu numai ca nu au luat nicio masura dar,i-au mai tras baiatului acestei femei 4 pensii peste care a fost numit “curator” si un salariu de angajat
  Medicul de familie USL-ist ,desi o are in ecidenta cu boli cronice in 5 ani,a trecut pe la femeia aceasta de doua ori!
  Sigur aveti si dvs parinti,cazul se musamalizeaza pentruca baiatul femeii in comuna respectiva este considerat “baron local”.Asa ca si in cazul unui control,in loc sa se uite daca este schimbata sau cu rani,femeia este introdusa sub patura, asa ca nimeni se face ca nu vede nimic.Daca asta este exemplul pe care il dati tinerei generatii de a-si omori parintii cu zile ,atunci vorbele sunt de prisos
  Daca intr-un timp scurt femeia asta nu este scoasa de acolo cat mai devreme ,va muri cu zile(si-asa cred ca poate este tarziu)

 63. Aya June 16, 2012 at 3:18 am #

  @

  Victor Ponta

  MONICA MACOVEI, IMPLICATA IN “CURATAREA” PIETEI UNIVERSITATII DE PROTESTATARI, IN 13 IUNIE 1990

  In 13 iunie 1990, Monica Macovei era procuror la Procuratura sectorului 1 Bucuresti.
  In aceasta calitate, Monica Macovei a facut parte din grupul de procurori direct implicati, in 13 iunie 1990, in “supravegherea” retinerii, imbarcarii in autobuzele Politiei si transportarii la unitatea de jandarmi de la Magurele a protestatarilor aflati in Piata Universitatii, in cadrul celebrei actiuni de “curatare a locului”.

  Monica Macovei s-a deplasat, deopotriva cu alti procurori (unii, de la Procuratura Municipiului Bucuresti- precum Alexandru Tuculeanu, Cornel Popescu, Emil Dinu) la unitatea de jandarmi de la Magurele pentru a “supraveghea bunul mers” al lucrurilor.
  In acea actiune, Monica Macovei a fost colaboratoarea generalului Corneliu Diamandescu (in epoca, seful IGP) – cel care ii raporta ministrului Chitac “am dat foc autobuzelor, conform intelegerii”- si cu generalul Batlan (seful Politiei Capitalei) – cel care declara despre protestatarii revoltati ca sunt “scursură din întreaga ţară, rebut social, canalii”.

  Monica Macovei avea sa declare, ulterior, ca la unitatea de jandarmi de la Magurele era liniste si pace, retinutii nu prezentau urme de volenta si ca, in calmul general, dadeau declaratii “la mese” supravegheati (amical, s-ar deduce din tonul procuroarei Macovei) de politisti.
  Iata ce afirma Monica Macovei referitor la acel moment: “13 iunie 1990. Eram procuror la fosta Procuratura a sectorului 1 si, impreuna cu alti doi colegi de la aceeasi unitate, qm fost trimisi la Unitatea Militara de la Magurele (…) La Magurele, am vazut ca cei ridicati din Piata Universitatii stateau la mese si scriau declaratii sub supravegherea unor politisti. Nu am vazut nici un act de violenta”.

  Orice comentariu este de prisos!

 64. Trestia cugetatoare June 16, 2012 at 8:28 am #

  Iulian Somacescu June 15, 2012 at 8:11 pm #

  Inca odata m-ai convins cat de daunatoare este exprimarea unor pareri inainte de a citi atent si integral (pe litere) toate prevederile la care te referi.
  Presedintele Basescu a extras din contextul Constitutiei, doar un fragment din fraza care-l numeste “reprezentant” al statului, omitand intentionat celelalte parti din fraza, sau fraze / articole intregi (art.80+91 la 94), care dispun riguros ca acea reprezentare in plan extern se realizeaza doar:
  – la incheierea tratatelor internationale negociate de guvern, care urmeaza a fi supuse ratificarii de catre Parlament;
  – la primirea ambasadorilor trimisi de alti sefi de state;
  – la numirea ambasadorilor (propusi de guvernu), pe langa sefii altor state.
  Omisiunile facute cu intentie in actele oficiale scrise sau orale sunt numite in legea comuna “falsuri intelectuale penale”, daca ele pot aduce daune unor persoane fizice sau juridice (cum este guvernul Romaniei in cazul de fata).
  Este adevarata afirmatia Presedintelui nostru ca instituirea “Presedintiei UE” sub forma Consiliului UE condus succesiv pe durata de 6 luni de catre sefii statelor (singura functie care-i revine exclusiv Presedintelui atunci cand va veni randul Romaniei), a fost adoptata prin Tratatul de la Lisabona-2007 in urma propunerii venite din partea Romaniei.
  Dar afirmatia ca domnia sa a facut acea propunere este de asemenea un fals intelectual, avand in vedere ca autorul roman adevarat a publicat-o prima data in cartea “New Principles for the European Constitution”, 2004, ISBN 973-0-03443-5 (pag.24: “3.Principle of Juridical Identity – UE este o entitate comunitara distincta in raporturile ei externe, juridice, diplomatice si de aparare…, continand:…
  – o institutie prezidentiala pentru prestarea serviciilor de management al activitatilor comunitare publice executive, aleasa periodic…”

  (Politicienii prosti si daunatori nu inteleg ca in democratie, respectul pentru tara inseamna in primul rand respectul pentru valorile umane autentice din tara lor! – cugetare japoneza)

 65. Black Rose June 16, 2012 at 9:42 am #

  Ziua Naţională a Bucuriei la Români

  “Oamenii sunt adesea neintelegatori, irationali si egoisti…
  Iarta-i, oricum!

  Daca esti bun, oamenii te pot acuza de egoism si intenii ascunse…
  Fii bun, oricum!

  Daca ai succes, poti castiga prieteni falsi si dusmani adevarati…
  Cauta succesul, oricum!

  Daca esti cinstit si sincer, oamenii te pot insela…
  Fii cinstit si sincer, oricum!

  Ceea ce construiesti in ani, altii pot darama intr-o zi…
  Construieste, oricum!

  Daca gasesti linistea si fericirea, oamenii pot fi gelosi…
  Fii fericit, oricum!

  Binele pe care il faci azi, oamenii il vor uita maine…
  Fa bine, oricum!

  Da lumii tot ce ai mai bun si poate nu va fi niciodata indeajuns…
  Da lumii tot ce ai mai bun, oricum!

  La urma urmei, este intre tine si Dumnezeu!
  Nu a fost NICIODATA intre tine si ei, ORICUM! ”
  Maica Teresa

  OARE VOM REUSI VREODATA SA FIM MAI BUNI CU ADEVARAT?
  OARE STIM SA NE IUBIM NECONDITIONAT ,SA NE RESPECTAM SI SA NU NE CALCAM IN PICIOARE CAND NI SE PARE CA CEL DE LANGA NOI NU MAI ESTE BUN?
  OARE CHIAR NUMAI CEL DE LANGA NOI ESTE SINGURUL VINOVAT?
  OARE NOI SUNTEM MAI BUNI?
  OARE NU IMPREUNA PUTEM CORECTA greseli, DACA TOT CE SUNTEM REPREZINTA CEVA….
  Oare suntem suficient de intelepti?
  Oare chiar avem doar drepturi?
  OARE?…..

 66. Black Rose June 16, 2012 at 9:59 am #

  Traian Băsescu nu mai reprezintă aproape pe nimeni!
  Presedintele Romaniei ignoră voința Parlamentului care a decis că prim-ministrul trebuie să reprezinte România la Consiliul European din 28 Iunie.
  Nici în al doisprezecelea ceas, Traian Băsescu nu reușește să pună interesul României mai presus de propriul orgoliu.

 67. Black Rose June 16, 2012 at 10:04 am #

  Realizatoarea Oana Stancu a prezentat documente care l-ar incrimina pe Traian Băsescu de spălare de bani, acesta riscând să facă 12 ani de închisoare. Documentele tranzacţiilor datează începând cu anul 2000, când Traian Băsescu a cumpărat un teren din Băneasa cu 1.000.400.000 lei vechi pentru a-l vinde mai târziu cu 12 miliarde de lei
  vechi.
  Toată această spirală a banilor care s-au pierdut în aceste tranzacţii sunt motive pentru care preşedintele României a fost cercetat pentru spălare de bani. Dosarul a fost închis nu pentru că faptele nu existau sau nu se probau, ci pentru că domnia sa a dobândit imunitate. Acestea sunt motive petru care domnia sa (n.r. – Traian Băsescu) ar putea risca până la 12 ani de închisoare”, a declarat Oana Stancu în debutul subiectului prezentat la „Exces de putere”.
  http://www.cotidianul.ro/basescu-risca-12-ani-de-inchisoare-pentru-spalare-de-bani-162286/

 68. popa stoian June 16, 2012 at 1:10 pm #

  Pe cine sa reprezinte dl Basescu ??? nu mai are nici 10 % din populatie de partea lui !!!!
  Am vazut acum un adevar trist …pina acum 1 luna eram condusi de 15% din populatie …cum este posibil ??cum a putut sa fie posibil??pdl =15% asta ne a demonstrat alegerile.Ar trebui de urgenta infiintat un organism care in situatia in care incerderea populatiei in alesi scade sub un prag critic sa fie declansata automat procedura de alegeri anticipate!!!!!
  nu este posibil ca un procent de 15% sa conduca 85 % !!!!!!!
  in curind dl B asescu are sa reprezinte doar neamurile d lui in consiliul europei !!!! are sa fie lasat asa????

 69. Cetateanul cugetator (neturmentat...inca) June 16, 2012 at 1:15 pm #

  @Trestia cugetatoare June 16, 2012 at 8:28 am #

  Intrigat de informatia pe care ai dat-o in comentariul tau, am citit cartea “New Principle for the European Constitution” – 2004, constatand cu surprindere ca in Tratatul de la Lisabona-2007 au fost preluate mai multe pricipii din cele 124 propuse de autorul roman si anume:
  · 1-3. Principiile identitatilor teritoriale, cultural-istorice si juridice (organizarea institutiei prezidentiale comunitare / presedintia UE);
  · 4. Principiul identitatii consulare (infiintarea functiei de ministru de externe al UE, numit azi Inaltul Reprezentant al UE pentru Relatiile Experne);
  · 7. Principiul convergentei obiectivelor comunitare
  · 13-17. Principiile complementaritatii nationale si comunitare privind: afacerile externe si interne, sistemele de aparare, puterile legislative si cetatenia;
  · 18. Principiul solidaritatii nationale si comunitare;
  · 21. Principiul neacceptarii autonomiilor rasiale;
  · 22. Principiul protectiei comunitare fata de agresiune;
  · 27. Principiul complementaritatii protectiei antiteroriste nationale si comunitare;
  · 32. Principiul separatiei puterilor publice nationale si comunitare;
  · 34. Principiul guvernrilor bazate exclusiv pe lege;
  · 35. Principiul depolitizarii administratiilor publice nationale si comunitare;
  · 41. Principiul concurentei loiale in competitiile electorale;
  · 45. Principiul evitarii demagogiilor electorale;
  · 52. Principiul votului democratic majoritar;
  · 53. Principiul garantarii practice a corectitudinii procesului electoral;
  · 55. Principiul neacceptarii conflictelor de interese (masurile anticoruptie);
  · 64. Principiul claritatii si suficientei legilor;
  · 66. Principiul oponentei critice constructive;
  · 68. Principiul independentei politice a reprezentantilor alesi;
  · 70. Principiul pluralismului solutiilor supuse votului;
  · 76. Principiul garantarii protectiei fata de abuzul majoritar;
  · 93. Principiul accesului universal la educatie si cultura;
  · 105. Principiul proprietatii private asupra contributiilor pentru pensie;
  · 106. Principiul protejarii locurilor de munca (masurile anticriza);
  · 107. Principiul inviolabilitatii spatiului economic privat;
  · 108. Principiul protectiei fata de birocratia excesiva;
  · 116. Principiul raspunderii personale pentru incalcarea drepturilor omului;
  · 121. Principiul protectiei resurselor naturale epuizabile (masurile anticriza / pag.267).

  Imi imaginez ce eveniment ar face o alta tara UE cu asemenea contributii concrete la constructia institutiilor fundamentale ale UE, pe data de 13 decembrie 2012, cand vor fi aniversati cinci ani de la semnarea Trataului de la Lisabona, pentru a-si imbogatii imaginea in constiinta cetatenilor europeni, fara investirea multor zeci de milioane de euro in diverse alte frunze si artificii incapabile sa lase urme in memoria colectiva!

 70. Vasile Roaita June 17, 2012 at 12:39 am #

 71. VOTAT USL-astept Romania corecta si prospera June 17, 2012 at 1:08 am #

  Domnule Ponta, imi pare bine ca ati inceput vizitele in strainatate. Salut vizita in Polonia si am citit ca veti merge si in Austria pt. un simpozion de afaceri al Romaniei. Incepe sa arate ca activitatea unui prim-ministru foarte preocupat sa atraga investitii pt. Romania. Felicitari!

  “Am venit astăzi aici pentru a mă închina cu respect în faţa tuturor vieţilor nevinovate care au fost pierdute şi a destinelor distruse în lagărele de concentrare de la Auschwitz şi Birkenau. Omenirea nu trebuie să uite niciodată una dintre cele mai tragice pagini ale istoriei sale, iar noi va trebui să ne asigurăm că asemenea atrocităţi nu se vor mai repeta”, a scris Ponta în registrul muzeului.

  Este un proverb ca cine uita istoria este condamnat sa o repete. Deci e clar ca societatea nu trebuie sa uite, nici societatea civila nici cea militara, si nici generatiile mai tinere, care sper sa fie pacifiste ,sa ne indreptam spre o civilizatie de tip nou, in care fiecare cetatean este respectat si ajutat.

  Noi,generatiile de acum, nu am trait vremurile acelea. Deci ne bazam pe povestirile altora care au trait atunci.

  Ei au trebuit sa-si spuna povestea lor, noi trebuie sa ne-o spunem pe a noastra.
  vieti nevinovate pierdute si destine distruse au existat si exista si in Romania, in ultimii 22 de ani, exact dupa 1990., cand trebuia sa ne mearga mai bine ca tara, dar de fapt, numai unii s-au imbogatit peste noapte si ceilalti au saracit sau au plecat din tara.

  va rog, ne-am pus multe sperante in UsL, jumatate din tara asta v-a votat, va rog nu ne dezamagiti

  ce va impiedica sa puneti in practica solutiile acelea grozave de care povesteati ca le-ati lua imediat ce ajungeti la guvernare? sunteti la guvernare, vrem solutiile promise!

  totusi, va rog, sa tineti cont ca nu mai aveti dreptul sa ne cereti nici o austeritate,nici o strangere de curea, ati spus ca aveti solutii, ca va veti consulta cu societatea civila ca reusim impreuna, primiti sugestiile de la cetateni?

  uite niste oameni din afara care ajuta Romania. http://www.gandul.info/international/povestea-lui-stan-platt-britanicul-decorat-de-regina-elisabeta-a-ii-a-pentru-munca-voluntara-pe-care-o-face-in-folosul-copiilor-orbi-din-romania-am-facut-din-aceasta-tara-casa-mea-9752337

  oamenii care vor sa ajute, ajuta, nu evorba doar de bani, e vorba de atitudine

  Sincer, va admir ca persoana, nu sunteti tipul de politician de carton=doar un pudel cu funditza -cum am citit intr-un articol al unui reputat jurnalist, ieri

  aveti niste principii morale, de viatza, si de oferit ajutor comunitatii -haideti domnule Ponta, vrem sa veniti sa ne spuneti un plan de redresare si ce veti face in urmatoarele luni; un plan pe 6 luni ar fi util ; zic vrem pt. ca toti avem asteptari mari de la UsL, toti cei care v-am votat

 72. Black Rose June 17, 2012 at 2:47 pm #

  Primul-ministru Victor Ponta se afla intr-o vizita privata in Polonia, la invitatia omologului sau polonez, Donald Tusk.In cursul zilei de sambata, Victor Ponta a vizitat Muzeul fostului lagar nazist de la Auschwitz II-Birkenau, aflat pe teritoriul Poloniei, pentru a aduce un omagiu victimelor Holocaustului si pentru a reitera faptul ca Romania isi asuma responsabilitatea pentru greselile facute de autoritatile romane din acea perioada. Intre mai si iunie 1944, aproximativ 132.000 de evrei au fost deportati din nordul Transilvaniei, aflat sub ocupatie, la Auschwitz.

 73. nastyb0y June 17, 2012 at 5:08 pm #

  @Victor Ponta, prieteni anticomunişti
  Stimate d-le Victor Ponta, sunt sigur că, dacă veţi citi aceste rânduri şi veţi viziona filmuleţul ataşat, veţi culege învăţăminte folositoare. Veţi intelege şi de ce suntem atât de porniţi împotriva personajelor respective, care astăzi mişună, încă, prin preajma noastră, otrăvindu-ne vieţile. Dacă nu veţi avea răbdare, inseamnă că ne-am pierdut vremea. Noi, dar sperăm că nu şi copiii noştri…Ultime replici ale unui spectacol fabulos Timisoara anului 1987. Festivalul Artei şi Creaţiei Studentesti. Finalul unui spectacol, dar si începutul sfârşitului comunismului (?). Sala arhiplină, înconjurată de forţele de represiune ale vremii, a rezonat extraordinar. Ovaţii la scenă deschisă, aşa cum avut parte mulţi ani în acea vreme. În nebunia noastră, am crezut că putem spune, că putem ajuta cu ceva la căderea monstrului. Suntem bucuroşi că încă mai existăm pentru a vă povesti. Ne găsiţi şi in cartea de istorie cl. a XI-a, manual editat sub egida Institutului de Cercetare a Crimelor Comunismului. Mai greu, dar nu imposibil, va fi să ne întâlniţi. Pentru conformitate, a fost odată GEOF, grupul Universitaţii din Bucureşti, in componenţa: Adrian Gologan, Viorel Gaiţă, subsemnatul Nastyb0y. Replicile erau următoarele: “-Gata, să trecem la text, dar să avem grijă să nu ne scape nimeni ! -Da, cred că nu ne mai scapă nimeni ! -Bine, atunci să învăţăm şi pasul (de gherlă, nota trad.)! Auzi, ai dat jos ăla de acolo? – Nu, lasă-l că mai are puţin şi cade el singur! ”

  P.S. Priviţi sacoşa din mâna lui Viorel Gaiţă ! Era un model cu zăbrele, singurul de pe piaţă, pe atunci. Ar fi la modă şi azi.

 74. Gabriel ES June 17, 2012 at 6:42 pm #

  Saracutul de el, uitati-va ce capacitate de negociere are in engleza.
  Video-ul are titlul: Basescu nu intelege intrebarea

 75. DANA June 17, 2012 at 9:41 pm #

  DACA SUNTETI CORECT AM SI EU O PROBLEMA VREA SA DISCUTAM PE SCRISU ASTA CRED CA NICI NU LE CITITI

  • ZOE, fii barbata ! June 19, 2012 at 1:09 pm #

   Îi citeste Victor, chiar si pe cei care nu stiu sa scrie, ca tine !

 76. Ionut June 18, 2012 at 9:16 am #

  Va FELICIT in legatura cu decizia referitoare la ICR. N-ati trecut ICR in subordinea dvs., a premierului, nici a Guvernului, ci in subordinea Parlamentului. Nu inteleg iritarea artistilor, a oamenilor de cultura atat timp cat NU ATI DESFIINTAT ICR, desi multi se intreaba ce rost are acest institut si daca a adus cu adevarat beneficii Romaniei.

 77. MARESALUL June 18, 2012 at 4:41 pm #

  http://www.dcnews.ro/2012/06/ponta-patapievici-ramane-la-icr/ Gata .Cine te-a sunat Genstein ,,fratele,, lui patacurievici antiromanul sau fratii lui de peste Ocean care te-au prelucrat plinbandu-te pe la muzeul holocashului?Rusine.Tipic politicianului fricos ,servil si las.

 78. Gabriel ES June 18, 2012 at 11:48 pm #

 79. Andrei Cosmin June 19, 2012 at 2:09 am #

  Victore nu stiu cum reusesti sa ramai calm si zambitor si in zile din astea, ca eu cand vad articolele din presa basista cum te ataca imi vine sa ma urc pe pereti.

  Respectele mele pentru atitudinea de care dai dovada, esti adevarat om de Stat.

 80. VladM June 19, 2012 at 8:34 am #

  Dl Ponta va rog sa comentati asupra acestui link:

  Click to access oglinda-vp-2003-teza_94614100.pdf

  Nu vreau sa fac acuzatii,din moment ce nu sunt in masura sa o fac, dar totusi as dori sa cunosc parerea dsv asupra acestui document.

   • Vasile Roaita June 19, 2012 at 9:38 pm #

    Cea mai mare greseala a cuiva acuzat de ceva, in general, este sa raspunda punctual la acuzatii; cazul cel mai cunoscut este acuza de plagiat adusa lui Caragiale…

    Angrenarea intr-un proces in care Caragiale s-a angajat sa demonstreze ca acuzatiile sunt false, l-a pierdut…

    In situatia de fata, acuzele de plagiat pot fi usor demontate; pentru ca plagiat nu inseamna existenta unor fraze sau grupuri de fraze in cele doua lucrari; plagiatul trebuie judecat pe fond, pe tema lucrarii de doctorat a Dlui Ponta. Dar, repet, aceasta dezbatere publica, indiferent de rezultat, ii va face rau lui Ponta; ea trebuie scurtata pana la anulare si mutata intr-un cadru oficial…

    Ponta nu trebuie sa demonstreze nimic; acuzarea are multe de demonstrat! Depinde, in mare masura, de strategia dlui Ponta care, pana acum, s-a lasat surprins…

    Voi mai spune ceva. Esential: un scandal nu se ingroapa discutandu-l pe fond ci lansand pe piata unul cu mult mai mare!

    Minciunile, furaciunile, imoralitatile lui Basescu au fost, pana acum, tratate cu bunavointa, cu intelegere!

  • Gabriel ES June 19, 2012 at 1:02 pm #

   Ti-as recomanda dupa ce ai citit toate acele pagini sa te uiti si pe pagina unde pune BIBLIOGRAFIE.
   Dupa ce ai facut asta, deschide Dex-ul si citeste definitia cuvantului PLAGIAT.
   Am sa-ti dau o mana de ajutor.

   Plagiat – Operă literară, artistică sau științifică a altcuiva, însușită (integral sau parțial) și prezentată drept creație personală.

   Cand o lucrare are bibliografie se subintelege ca exista citate din alte lucrari si ca nu contine doar creatie personala.

   • VladM June 20, 2012 at 7:22 am #

    Ai dreptate in ceea ce spui tu. Dar care sunt ideile proprii si care sunt citatele daca nu pot fi deosebite in text?
    Nu stiu in ce parte a tezei apar acele texte, daca apar la introducere, daca apar ca si o descriere a ceea ce exista, sau daca apar la concluzii unde autorul isi prezinta viziunea si ideile proprii. De aceea nu vreau sa trag vreo concluzie privind vinovatia. Vroiam doar o reactie privind acestea din partea Dl Ponta, reactie pe care am primit-o prim conferinta de presa.

 81. Trestia Cugetatoare June 19, 2012 at 9:12 am #

  Victore nu trebuie sa fi trist!

  Cugetari despre plagiere si palgiatori

  „Plagierea este reprobabila doar atunci cand plagiatorul a obtinut o reputatie academica afirmand ca el este autorul original” – cugetare din Random House Compact Unabridged Dictionary, 1995.

  „Plagierea este tabuu in cercetarea academica, dar in arta si in politica ea devine esentiala pentru a putea realiza ceva semnificativ” – cugetare de la Lands Robert in Plagiarism is no Crime, 1999.

  Renasterea a fos posibila doar prin combinatia intre plagiere si creativitate – cugetare de la Edward Young 1759, Conjectures on Original Composition

  *Geniul lui Starvinsky a incorporat in operele lui din Machaut, Gesualdo, Monteverdi, Tchaikovsky, Gounod, din sonatele pentru pian ale lui Beethoven, din sinfoniile lui Haydn, din operele lui Pergolesi si Glinka, din idiomurile lui Debussy si Weber. Multe opere ale lui Picaso sunt revizuiri ale operelor lui Rembrandt, Goya, Velazquez si Manet – cugetare de la Steiner 1998.

  “Granitele intre cat este permisibil si cat nepermisibil in plagiere ramane inca si azi o nebuloasa. Marile nume in pictura s-au afirmat constant imitandu-i pe inaintasi” – cugetare de la Arnau 1959.

  Cand copiezi un autor devi plagiator. Cand copiezi doi esti cercetator! (cugetare de la Playwright Wilson Mizner, 1994)

  Plagierea nu este incriminata in nici-un cod civil sau penal, cum sunt furtul si coruptia politicienilor ticalositi.

  Pe politicienii suspecti de coruptie si hotie ii recunosti atunci cand isi ataca adversarii cu acuzatia de „plagiere academica”, fara nici-o legatura cu performantele necesare unui adevarat politician valoros care-l obliga dimpotriva, sa copieze tot ce vede bun la ceilalti politicieni in interesul public al oamenilor! (cugetare damboviteana).

 82. Admirator de lucruri cand sunt facute bine June 19, 2012 at 9:31 am #

  Ce trebuie facut ca Victor PONTA sa reprezinte ceva ?????

  inainte de toate am sentimentul ca apropierea lui aNTONESCU ii diminueaza elanul de ADEVARAT CONDUCATOR.

  Cat priveste ideea de plagiat in ROMANIA toti sunt de plagiatori la Victor PONTA trebuie studiate calitatile sale de lider si viitor Presedinte a ROMANIEI.

 83. Draghi Puterity June 19, 2012 at 10:55 am #

  Legat de acuzatiile de plagiat – probabil se urmareste aceesi metoda a “feliilor de salam” brevetata in cazul ministrului Guttemberg, ca sa tina cald cat mai mult timp scandalul mediatic.

  In opinia mea, echipa dvs ar trebui sa conceapa si sa trimita urgent drepturi la replica in toate publicatiile din strainatate care preiau astfel de acuze pe care sa le publicati concomitent si aici. Cel mai bine si in limbile respective.

 84. nastyb0y June 19, 2012 at 12:23 pm #

  Domnule Ponta, una şi cu una fac două. Eu v-o spun pe aia dreaptă. De strâmbe, suntem sătui cu toţii. La acţiuni securistice trebuie răspuns cu acţiuni securistice. Dar dvs. nu aveţi suficient antrenament în speţă, se pare. Drept pentru care, urmaţi calea legală. Respectiv, discutaţi cu parlamentarii USL din Comisia de Supraveghere a activităţii SRI si cu cei de supraveghere a activităţii SIE. Este foarte clar că aşa zisul detaşat, reprezentant al României din ANTWERP, vecinul lui Bout, foloseşte agenturile din plin. Actionaţi pârghiile legale pentru ca SIE si SRI să reintre în matcă. Să se ocupe numai de ceea ce prevede legea şi interesul naţional. Altfel, vă veţi putea aştepta la orice. Din activitatea mea de statuie la Nisa şi Monte Carlo, poziţie în care toţi piţigoii mi se urcau la cap, am aflat şi auzit multe. De aia vă spun, în speranţà că sunteţi o fire discretă şi nu ne aude nimeni, luaţi măsuri rapide în vederea respectării consemnului de către toţi lucrătorii din servicii. Să vadă şi ei cum e să fii statuie. Unde ii plantezi, acolo să stea, să nu mişte în front, să privească numai într-o direcţie, dar să audă din toate. Orice sticlete care încearcă să te “ciugulească” la ureche e binevenit. La revedere, domnule Ponta! Eu plec pe 27, cu o zi înainte, la Brussels via Strasbourg. Am primit un contract de statuie lângă o bancă, vis-a-vis de Manneken Pis. Eu am ce am cu băncile. Ultima dată am pozat pe o bancă în Neos Marmaras, unde scria: National Bank of Greece. Poza e în header. Numai bine. Succes în întrecerea socialistă!

 85. ZOE, fii barbata ! June 19, 2012 at 1:03 pm #

  Ghici ghicitoarea mea, cine pleaca la Bruxelles ? Eu zic, ca IL Dottore Ponta, voi ?!
  Si nu este o ofensa acest apelativ , în fond Victor Ponta este Doctor în Drept Penal si pentru cine nu stie mai are si doua masterate luate, dintre care unul la unul la Universitatea din Catania – unde a studiat pentru acesta. Deci mâine-poimâine s-ar putea sa fie numit Master – una dintre acceptiunile cuvântului Master fiind si Stapân s-ar putea ca Tatuca, sa recunoasca în final ca Victor este cu adevarat stapân pe situatie ! Nu înseamna ca daca Ponta nu a batut toba ca altii si nu a strigat în gura mare prin toata tara despre instruirea sa, vra sa zica ca nu o are si nu este un intelectual rasat – desi nu poarta papion ! Si nici n-are nevoie, ca desteptaciunea, cultura, educatia, bunul simt, onestitatea,nobletea sufleteasca, nu astau într-o funda la gât !
  Caldura mare moncher dar si oftica, cât cuprinde !

 86. Cetateanul Cugetator (neturmentat...inca) June 19, 2012 at 1:07 pm #

  @Trestia Cugetatoare June 19, 2012 at 9:12 am #

  Excelenta replica data politicienilor de rea credinta!

  Ii sugerez Premierului Victor Ponta sa insarcineze pe cineva din anturajul sau cu traducerea si trimiterea acestei replici la toate publicatiile starine si romane care s-au dovedit a fi doar “de scandal”, impreuna cu afirmatia ca autorii din care a preluat sunt indicati in referintele bibliografice iar in textul lucrarii, in abstract sau in alta parte nu exista nici-o afirmatie ca el ar avea calitatea de autor al partilor preluate de la alti autori cu titlu de stadiu al cercetarii deja efectuate in domeniu (unul dintre ei fiindu-i chiar maestru / profesor personal).
  Mai poate adauga si intrebarea:
  De ce publica atacuri venite nu din partea autorilor preluati partial in lucrarea de cercetare, ci din partea adversarilor politici (anonimi?) suspectati de acte grave de coruptie si incalcare a legii in Romania, si nu in decursul primului an de la publicare, ci
  dupa aproape un deceniu de cand functioneaza ca parlamentar, tocmai cand politicienii suspectati de marea coruptie sunt pe cale sa dea socoteala in fata cetatenilor si a justitiei pentru faptele lor cu adevarat penale?

 87. Elena June 19, 2012 at 2:57 pm #

  Buna ziua Domnule Prim Ministru, Stiu ca in prezent sunteti foarte ocupat cu problemele “mari” ale tarii…dar cum spunea d-nul Ciutacu”lumea vrea sange”…avem mari sperante la dumneavoastra ca veti schimba ceva in acest sistem mafiot de parveniti si de inculti.Desi reprezint “tagma” de jos a functionarilor,respectiv din administratia publica locala,va pot spune doar ca asa nu se mai poate…in acest sistem,pe care eu il consider trecut , nu a respectat nimeni legile,eu fiind intr-un post din administratia locala (primarie) care trebuia sa vegheze la respectarea legislatiei…dar in cei 4 ani care au trecut nu numai ca nu ma intreba nimeni nimic,ci se ascundeau documentele de mine ca sa nu vad cum se intocmesc…singura lege care a functionat este”asa a zis primaru’ “,dureros fiind ca nici la nivelul imediat superior,respectiv prefectura nu s-au sesizat cu privire la hotarari ale Consiliului local sau contracte incheiate.Despre investitii ce sa mai vorbim…doar parculete si camine culturale…intr-un sat unde lipseste infrastructura s-a inceput constructia unui camin cultural in valoare de 30 miliarde(lei vechi) cetatenii acelui sat neavnd nici apa,nici canalizare cat despre drumuri sa nu mai vorbim cum arata. Pe acest primar impreuna cu functionarii(care au fost adusi de el in primarie ) nu ii intereseaza doar castigurile materiale.In timpul [programului acestia,in frunte cu primarul,fac proiecte care sunt remunerate cu aprox.600 lei /proiect eligibil,folosindu-se hartia,copiatoarele,tonerele,etc…din banii publici iar atributiile de serviciu nu ii intereseaza.Au eliberat adeverinte cetatenilor pentru depunerea cererilor de subventii in agricultura,asa dupa “ureche”…fara a mai corela registrele agricole cu continutul adeverintelor eliberate…dar fiind o primarie portocalie din judetul Alba….nu mai vine nimeni in control… ca primarii PDL au fost dumnezei pe pamant…si la Alba se cred in continuare. Am asteptat Domnule Prim Ministru aceasta schimbare si cred ca fiind un bun procuror veti proceda ,de urgenta,la restabilirea ordinii si in administratia locala, Este necesar urgent controale cu privire la administrarea banului public pe “investitii” fara a fis respectat un principiu fundamentat al achizitiilor publice cat si a intocmirii listei de investitii cu privire la necesitatea si oportunitatea investitiilor,cum de era mai oportuna intr-un sat o lucrare de amanajare parcuri in detrimentul alimentarii cu papa,canalizare sau asfaltare.Deasemenea e necesar sa raspunda cu privire la numeroasele manifestari culturale (“Mulsul oilor”,”Tunsul oilor”,Miss mocana,etc) respectiv cheltuirea banului public pentru organizarea acestora cu focuri de artificii ,mese intinse,etc.Astept ca lucrurile sa reintre in normal,respectiv am ajuns sa imi doresc sa fie respectate legile sa nu mai domneasca “Legea primaru’ ” si sa fie controlat cheltuirea ultimului leu din banul public.VA DORESC SANATATE SI PUTERE DE MUNCA .

 88. andrei June 19, 2012 at 3:09 pm #

  Domnule prim-ministru,
  Iata inca un motiv, cel legat de presupusul plagiat, pentru care Basescu trebuie suspendat.
  Daca nu acum, atunci dupa alegerile din toamna.
  Pentru ca un om ca Basescu cu apucaturi securistice nu mai are ce cauta in fruntea unei tari democratice cum se pretinde Romania.
  Cat va fi presedinte Basescu va reprezenta un pericol permanent pentru Romania.
  Romania merita totusi ceva mai bun.

 89. Black Rose June 19, 2012 at 3:53 pm #

  Acuzatiile de plagiat la adresa lui Victor Ponta sunt false! Numele la care se face referire ca fiind sursa de inspiratie sunt nominalizate in bibliografie! Dumitru Diaconu, Ion Diaconu,si Vasile Creţu!

 90. Black Rose June 19, 2012 at 3:55 pm #

  Acuzatiile PDL-ului sunt o facatura cusuta cu ata alba! Una dintre presupusele surse de inspiratie – Ion Diaconu – a scris prefata cartii lui Victor Ponta, cea in care se prezinta lucrarea de doctorat! Si apreciaza, in aceasta introducere, caracterul exceptional al lucrarii! Cum putea sa considere lucrarea exceptionala, daca ea era un plagiat din propria creatie? (citatele din poza, din Ion Diaconu, sunt din carte)

 91. Gabriela Cirstoiu June 19, 2012 at 4:36 pm #

  @ Domnule Ponta este strigator la cer,la Petrila/hd PSD va face alianta cu USP in consiliul local.va rog sa interveniti in aceasta problema !va rupeti gatul singuri daca veti face acest lucru aici local.la locale ca primar a castigat primarul comunist pdl-ist transformat in USP.in consiliu componenta este urmatoarea USP 5,PSD 5,PNL 3,PC3,PP-DD 3.daca fac alianta vor avea 10 consilieri si mai raman PC CU PNL cu 6 consilieri.pai de ce am votat noi impotriva USP daca va aliati cu nemernicii de USP-isti?!astept de la dvs sa opriti aceasta alianta!

 92. Theodora June 19, 2012 at 4:44 pm #

  Expertul in lucrari de doctorat trebuie oprit.
  Ultima poveste despre acuzatia de plagiat adusa prim-ministrului Victor Ponta este o dovada clara ca Basescu Traian trebuie urgent suspendat si demis.
  Aceasta persoana care a ajuns prin minciuni, santaj si furt de doua ori in functia de presedinte al Romaniei este in stare sa distruga tara numai ca sa dovedeasca ca el este cel care conduce Romania, ca el este seful.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/06/19/victor-ponta-despre-acuzatiile-de-plagiat-domnul-presedinte-basescu-trebuie-sa-stie-ca-merg-la-bruxelles/

 93. Argusdre June 19, 2012 at 4:57 pm #

  Constat că noul Guvern, mult aşteptat, se complace în mocirla de rahaţi, unde desigur moţul, adică Cheomolungma, e acelaşi rătăcit care-şi bate joc în continuare de ţară şi naţiune, pentru el prevalând numai propria binefacere. Şi, cum maladia netratată progresează, aschimodia asta rătăcită în dealul Cotrocenilor, care s-a crezut pe rând „paznicul comunismului”, „salvatorul Titanicului”, „Agentul oo7” şi „Zeus”, a ajuns în sfârşit „Mesia”, cel care hotărăşte dacă poporul trebuie ori nu, să bea gaz de şist în loc de apă, dacă trebuie să plătească energie electrică scumpă ori să zacă-n beznă, dacă are sau nu nevoie să împrumute miliarde de euro, dacă are voie sau nu să protesteze, să mănânce, să se închine, etc… Simţindu-se acum pus în pericol de către guvernul Ponta, care cică-i slăbeşte nejustificat puterea, Deviatul s-a pricopsit cu o noua manie, acea a plagiatelor de doctorate şi, ca atare a declanşat o campanie furibundă de înscenări de doctorate plagiate împotriva noii puteri, punându-şi slugile apropiate să plastografieze ca să aibă el ce acuza dupa…si desigur ce dezvolta ranjind… Problema e foarte străvezie deoarece e treabă de urangutan disperat, pentru că spre ex. lucrarea Codruţei Koveşi –deşi-i confecţionată numai din ideile altora -, la el nu se pune, deoarece muierea e una din sculele lui de căpătâi, după Danel Morar…De asemenea nu s-a putut abtine fiindca l-a mancat limba, dar si-n cur, unde-i statea de vreo trei zilisoare doctoratul lui Ponta si desigur , “dotore Ponta”…Disperarea plutaşului e mare, dar şi prostia îi ţine bine hangul… În această ultimă fază a disperării, realizând că nu va mai merge nici măcar la singuratatea Bruxellesului, rătăcitul a ajuns până acolo încât l-a trimis în Germania pe Căcat Funebru spre a plăti din banii ţării ăsteia ultrasăracite tot de el, sume apreciabile catre publicaţii străine (Frankfurter Allgemeine Zeitung,Nature.com). pentru a plasa gogoaşele în mass media şi a i le susţine. Soiul rău, tot rău-mai ales că niciodată în viaţa lui, Derutatul n-a folosit adevarul… Concluzia cred că e foarte clară şi-i cuprinsă într-o veche zicere “individul, dacă nu este lăsat să crape, nu ne lasa pe noi să trăim”…adică nu se poate fără suspendare şi cât mai grabnic !

 94. elisav June 19, 2012 at 6:02 pm #

  ar fi cazul sa plecati comunistilor inainte de a fi razboi civil

 95. Iulian Somacescu June 19, 2012 at 7:03 pm #

  @Trestia Cugetatoare June 19, 2012 at 9:12 am #

  Ce le scapa politicienilor inculti si de rea credinta este faptul ca lucrarile de cercetare (intre care si tezele de doctorat), pentru a le putea fi apreciata contributia originala a autorului, trebuie sa contina stadiul cercetarii “la zi”, a temei abordate, redat prin extrase semnificative copiate din lucrarile specificate in referintele bibliografice de la sfarsitul lucrarii.
  Rezulta ca in etichetarea unei copieri ca fiind “plagiere” intr-o lucrare de cercetare nu conteaza ce si cat copiezi din lucrarile altora, ci inseamna:
  – a) – afirmatia ca cele copiate sunt ideile sau expresiile tale originale, si
  – b) – omiterea de a include in referintele bibliografice tocmai pe autorii din care ai preluat expresii, idei sau texte intregi, indiferent de intinderea lor, pentru a sustine in mod incorect afirmatia de la litera a).
  [“Plagiere inseamna insusirea incorecta sau preluarea si publicarea de idei or expresii ca fiind originale ale tale proprii” (as one’s own) – dupa Oxford English Dictionary, Lands, 1999].

 96. Andrei Cosmin June 19, 2012 at 7:06 pm #

  Ca tot vorbim de avocat, iata niste argumente:

  Parmalat June 19, 2012 at 6:45 pm

  – A title of doctor is about having a certain level of knowledge in your field and there are fields (for example the field of Law) where you can not change the original text without changing its meaning too.

  – We must also consider that the knowledge about the particular subject that Ponta decided to write about was little at that time. Which means there were very few quality works from which someone could get reference. So citing a long passage from a quality work is inevitable in such situations, the main goal of the entire doctorate thesis being to prove that the student has enough knowledge on the subject.

  – It’s not wrong to cite Pitagora’s theorem, it’s not wrong to use it just as it was formulated when solving problems, on the contrary – you are obliged to use it just as it was formulated otherwise it would have no meaning. It is only wrong to say that you discovered it, which is obviously not the case with Ponta’s thesis.

  – Romanian is a complicated language, it wasn’t meant for Germans or Americans, Germans and Americans don’t understand Romanian language. In Romanian language – changing even a comma can modify the meaning of an entire paragraph.

  – That German-American magazine must apologize for speaking about things which they don’t understand.

  – Maybe he missed some academic regulations for quoting other works but the fact that he did quote at the end of the thesis in the bibliography section exempts him of any fault because the man didn’t intend to copy, he just missed those regulations.

  – The thesis itself holds value even if the academic rules weren’t followed to the letter, which means that Ponta’s title is rightfully earned and a commission can be appointed in order to place the necessary quotations in his thesis

  – For the other 2 ministers that left on allegations of plagiarizing their doctorate the situation was rather different because they held the portfolio of Education; even so – those allegations weren’t proven either

 97. Web Design June 19, 2012 at 8:13 pm #

  Daca Traian Basescu este un “on politic mic”, de ce nu este dat afara din politica????

 98. unu June 19, 2012 at 8:50 pm #

  DE_MI_SI_A!!

  ne-ai facut tara de ras pe plan international! revolutia bunului simt!

  DEMISIA!

 99. alex constantin June 19, 2012 at 9:09 pm #

  Veniti cu cei 2 pe care , chipurile, i-ati plagiat sa spuna ei ca nu ati plagiat si atunci le inchideti gura serpilor. Cu serpii trebuie sa te comporti ca serpii

 100. Vasile Roaita June 19, 2012 at 9:17 pm #

  Nu am inteles de ce PSD ul, in general si partidul lui Ponta, in special, pune un pret atat de mic pe comunicare; imi amintesc de “batalia de pe net” din 2008 si 2009 cand armata lui Basescu isi facea de cap…

  Revenind la “chestiunea zilei”, plagiatul lui Ponta, v-as recomanda sa interziceti membrilor PSD care apar la TV, sa se pronunte in aceasta problema…Unele pozitii pot face mai mult rau decat problema in sine.

  In rest, cu cat se va vorbi mai putin si mai tehnic despre asta, cu atat mai bine!

 101. Aya June 19, 2012 at 9:24 pm #

  VICTOR PONTA, TINTA UNUI MIZERABIL SCENARIU CARE DENOTA PANICA SI DISPERARE

  In cazul mizerabilului atac impotriva lui Victor Ponta- fals acuzat de plagiat- se regasesc TOATE elementele specifice scenariului- matca al declansarii scandalurilor (extinse inclusiv la aria internationala) din perioada guvernarii Nastase.
  Acest lucru indica, fara putinta de tagada, ca, indiferent de cum s-ar numi, acum, “varfurile de lance” scenaristii (si regizorii) sunt aceiasi.

  Ca si in perioada 2001- 2004 “reteta scenariului” este:
  1. Scandalul este declansat in zona externa, printr-o publicatie si un jurnalist catre care sunt trimise, din Romania, datele care trebuie inserate intr-un articol.
  2. Scandalul este extins in presa externa (prin preluarea, la comanda, a textului de catre alte publicatii; altfel spus, se declanseaza atacul de presa, pe reteta clasica: o publicatie lanseaza subiectul, iar altele, pregatite, il preiau amplificand scandalul.

  Comentariu relevant:
  In perioada 2000- 2004, pentru astfel de mizerii era folosit “Le Monde”- cu semnatura lui Mirel Bran.
  Acum, initial, scandalul a fost declansat de un “condeier” german, specializat pe cartografie- si care, ulterior, s-a ocupat de oceanografie, de geografie- intr-o revista ecologista britanica, al carei corespondent este respectivul “autor” (despre competenta sa juridica, “vorbesc” de la sine pregatirea si preocuparile sale deja precizate).

  Indiscutabil, acelasi text a fost scris si in germana- astfel ajungandu-se sa apara, aproape in paralel, in “Nature” si in Frankfurter Allgemeine Zeitung- ziar crestin-democrat de linie dura. FAZ vine, astazi, cu o completare “ciudata”- dar care intareste ideea sursei romanesti a scandalului: zice-se, Ponta ar fi copiat, in teza sa de doctorat, si din “Romania libera”; in acest caz, orice comantariu este de prisos, atat de stupida este acuza.

  3.Scandalul este “importat” si preluat de presa romana (efectul vizat fiind psihologic- in opinia respectivilor scenaristi, un scandal este mai credibil in Romania daca este declansat in exterior- fiind preluat, aici, “cu nevinovatie”).

  Un al doilea comentariu relevant:
  Si in cazul prezentului scandal declansat via un condeier german s-a implicat masiv Le Monde (in varianta sa online- Le Monde.fr). Asta arata ca “amicii” otraviti ai guvernului Nastase se afla “la posturi” si actioneaza.
  Le Monde,fr preia astazi (19 iunie 2012) scandalul sub titlul:
  “BAC – Si vous plagiez, ne soyez pas premier ministre en Roumanie”.

  ESENTIAL: textul aparut pe Le Monde.fr este postat, cu tenaticitate, online, in nenumarate “spatii” (de limba franceza).
  Acest lucru indica “pregatirea terenului” in sensul tentativei de a-l ridiculiza si minimaliza pe Victor Ponta in spatiul politic francez (unde stanga a obtinut o victorie coplesitoare).

  4. Scandalul este preluat in presa romana pedalandu-se, justificativ, pe aparitia textului in “Nature” si Frankfurter Allegemeine Zeitung.
  Revista 22 are o “scapare psihanalitica”, indicand existenta scenariului declansarii scandalului “cu intentie si dedicatie”: astfel, sub semnatura lui Andrei Cornea sta scris (citez) “Sper că acum, cand se pregateste să plece la Bruxelles la Consiliul European, „doctorul” Ponta a aflat că d-na Merkel citeste constiincios FAZ. ”
  Comentariu personal:
  Fie Andrei Cornea si-a “pierdut pe drum” niste circumvolutiuni, fie imbatat de mirajul victoriei in batalia anti- Ponta a uitat sa-si ia precautii si a “vorbit” prea mult. Daca tacea… Dar, mai bine ca nu a tacut- astfel, ceea ce putea fi considerata doar o deductie a mea, devine realitate dovedita.

  AMANUNT SEMNIFICATIV:
  In mod evident, actiunea a fost declansata si desfasurata in graba, fara ca scenaristii si regizorii sa acorde timpul necesar organizarii minutioase a amanuntelor si “acordarii” detaliilor.
  De la o publicatie la alta- dar si de la un articol la altul, in cadrul aceleeasi publicatii- detaliile esentiale difera intre ele (conform “urechismului” fiecarui autor).

  Astfel, despre “intinderea” asa-zisei parti plagiate de Victor Ponta in lucrarea sa de doctorat- dar si despre dimensiunile lucrarii, aflam urmatoarele:

  1. In Le Monde. fr (articolul “BAC- Si vous plagiez, ne soyez pas premier minsitre en Roumanie- aparut in 19 iunie 2012) se afirma (traduc in romana): ” mai mult de jumatate din teza de 432 de pagini (deci, cel putin 217 pagini- jumatate + 1; n.A.), a lui Victor Ponta, avand ca subiect functionarea Curtii Penale Internationale, publicata in 2003, in limba romana, reprezinta text copiat”;

  2. Citez: “jumătate din lucrarea sa – 130 de pagini din 300, fără introducere și bibliografie, scrie FAZ, au fost preluate aproape fără modificări din altă parte” (conform Andrei Cornea- Revista 22/ 19 iunie 2012);

  3. Citez: “Revista Nature si Frankfurter Algemeine Zeitung au scris, luni seara, ca premierul Romaniei, Victor Ponta, este acuzat de plagiat.(…) 200 din 400 de pagini din teza de doctorat scrisa de Victor Ponta in 2003 sunt copy-paste (revista 22/ 19 iunie 2012; articolul “De ce ai furat, procurorule?”, autor Dan Tapalaga).

  Bref:
  Citand aceleasi surse (revista “Nature” – si FAZ care, dupa cate se spune, ar fi preluat articolul din respectiva publicatie), despre teza lui Victor Ponta aflam ca are:
  a.) 432 de pagini (conform Le Monde .fr).
  b.) 300 de pagini, conform Revistei 22/ 19 iunie 2012 -Andrei Cornea (este greu, daca nu imposibil de presupus ca introducerea si bibliografia ar insuma 132 de pagini, astfel incat sa se ajunga la numarul total precizat in Le Monde.fr);
  c.) 400 de pagini, conform Revistei 22/ 19 iunie 2012- Dan Tapalaga.

  O astfel de “variatie” a unor date care sunt prezentate, penibil, ca fiind exacte, demonstreaza nu doar faptul ca atacul a fost declansat in graba, fara a se pune la punct amanuntele semnificative- dar si miscarea dezordonata, care tradeaza panica.

  O carte, (o lucrare de doctorat)- cu indicarea momentului editarii- are un numar fix de pagini (am afirmat un truism necesar).
  “Atacatorii” panicati ar trebui sa se puna de acord.
  Cate pagini are teza de doctorat a lui Victor Ponta (teza despre care se spune ca a fost plagiata- si ca plagiatul ar fi fost constatat chiar de “ziaristi”, ceea ce presupune ca au vazut-o si au studiat-o): 432, 300, 400?

  De asemenea, jalnicii “atacatori” ar trebui sa se puna de acord si asupra unui alt detaliu esential (chiar amanuntul- cheie).
  Cate pagini au fost plagiate: cel putin 217 (cf. Le Monde.fr), 130 (cf Revista 22- Andrei Cornea), 200 (cf. Revista 22- Dan Tapalaga)?

  Un alt amanunt care tradeaza ridicolul acestui atac denotand disperarea scenaristilor: au uitat sa-i puna de acord pe cei implicati asupra protectiei (sau dezvaluirii) surselor

  Astfel:
  “Autorul” (subliniez ghilimelele!) articolului din “Nature”, neamtul Quirin Schiermeier, afirma – cu demnitatea betivului care iese din carciuma- despre provenienta datelor asa-zidului plagiat comis de Victor Ponta: “Nu pot să vă dezvălui sursele noastre.” (deci, protejeaza sursa; jurnalistic, este corect).

  Cei de la “Evenimentul zilei” -editia din 19 iunie 2012- nu au fost instruiti nici sa protejeze sursa, nici sa nu-l contrazica pe neamtul Quirin Schiermeier, distribuit de regizori in rolul principal.
  Astfel, aflam (citez): “Profesorul universitar doctor Marius Andruh, preşedintele consiliului pentru recunoaşterea diplomelor universitare, a fost cel care a sesizat plagiatul premierului Victor Ponta”.

  Informatia este de mare importanta.
  Ce-l va fi manat “in lupta” pe Marius Andruh si de ce isi va fi riscat numele si demnitatea omului de stiinta implicandu-se in aceasta facatura nu doar abjecta, dar si jenant de prost croita si vizibil insailata cu ata alba?

  Mao spunea (citez din memorie) “o minciuna spusa de un milion de ori sfarseste prin a fi perceputa ca adevar” (au mai afirmat si altii asta, dar Mao mi-a parut totdeauna cel mai aproape de un asemenea demers care necesita “rabdare aplicata” si conseventa).

  Informatia despre asa-zisul plagiat comis de Victor Ponta este o mistificare murdara. Dar, repetata de multe ori- fara a fi contracarata- se va retine, aducand, daca nu prejudicii de imagine, cel putin “zambete furisate” dincolo de care s-ar ghici intrebarea “si daca…?”.

  NU Victor Ponta este cel care trebuie sa contra-atace- dar altii, care trebuie sa faca zid, acum, in jurul lui.
  In ceea ce il priveste, Victor Ponta a dat cel mai bun raspuns cu putinta cand a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza acuza de plagiat:
  “Tot ma duc la Bruxelles in 28 iunie!” (precizand, pe de alta parte, fara inutile dezvoltari, ca teza sa de doctorat sta la dispozitie pentru orice verificare).
  Este raspunsul pe care trebuie sa il dea, constant, Victor Ponta.

  In ceea ce ma priveste, voi posta acest text pe cat mai multe bloguri.
  Sper sa mi se alature si altii.

  P.S.
  In afara de exceptionala analiza “Dottore”, postata de Adrian Nastase pe blogul sau, nimeni nu i-a mai venit alaturi tanarului premier- procuror Victor Ponta.
  “Vad”, aici, aceleasi “umbre” ale celor din 2001-2004, cand se declansau atacurile impotriva Cabinetului- si premierului- Nastase.
  Le transmit respectivilor (deocamdata!) doar:
  “Mai imprastiati, baieti, mai imprastiati- si mai schimbati scenariile. Si invatati sa nu va mai tradati panica, prin actii si gesturi dezordonate”.

 102. Constantin C. June 19, 2012 at 9:32 pm #

  Reintroduceti fosta lege 18 privind confiscarea averilor ilicite,schimbati legea anticoruptie pentru ca vinovatii sa fie judecati in procedura de urgenta.Eliminati clanurile mafiote si interlopii pentru a reduce activitatea infractionala. Romania e datoare 100 de miliarde de euro. Multi din acesti bani au fost insusiti de politicienii din guvernarea trecuta. Din munca cinstita nimeni nu paote face averi de milioane de euro. Poprul roman nu poate sa plateasca la infinit pentru ca o mina de privilegiati sa invirta milioane. Vinovatii trebuie pedepsitiDar nu la puscarie. Munca in folosul comunitatii, la facut canale de colectare a apelor ce ulterior pot fi folosite la irigatii.Daca veti amina acest lucru totul se va intoarce impotriva dv. Stiu ca sint multe lucruri de facut dar incepeti cu acestea .Trebuie sa demonstrati poporului ca sinteti alaturi de el.Oamenii spera sa se schimbe ceva in Romania. Demonstrati ca vreti acest lucru.

 103. Cris June 19, 2012 at 10:00 pm #

  După preluarea guvernării, n-am fost pentru suspendarea lui Bs, fiindcă am considerat că sunt probleme mai importante ca el, dar văd că nu se potolește, așa că sunt de părere să atacați, dv. și USL, să răspundeți cu atacuri la toate atacurile și în cele din urmă să demarați procedurile de suspendare. Văd că nu vrea să stea la Cotroceni până la sfârșitul mandatului, așa că ajutați-l!

 104. Trestia Cugetatoare June 19, 2012 at 11:05 pm #

  Victore,
  Este evident ca masurile pe care le-ai anuntat si hotarea exprimata public de a reorienta o parte din profiturile coruptiei din Romania spre nivelul de trai normal al profesorilor, doctorilor, politistilor si al celorlati functionari publici care presteaza aceleasi servicii ca si colegii lor din UE, cumpara bunurile si serviciile la aceleasi preturi ca in UE, dar avand salarii de 5-10 ori mai mici, ti-au creat o opzitie dura din partea excrocilor profitori.
  Pentru toti oamenii de buna credinta, afirmatiile publice facute de cei doi prestigiosi profesori de drept (Ion si Dumitru Diaconu), potrivit carora textele preluate din lucrarile lor cu citarea autorilor in referintele bibliografice, nu reprezinta plagiere, muta discutia din mediul academic in mediul exclusiv politic.
  Poti verifica informatia data azi pe B1TV ca editorul senior al revistei NATURE care a publicat acuzatia de plagiat este ruda apropiata (si acelasi nume) cu consultantul prezidential platit de D-l Traian Basescu din banii nostri, apeland la specialistii SIE .
  Sunt convins 100% ca acei oameni (si nu numai) au in ADN-ul lor devotamentul incoruptibil fata de interesele tarii grav afectate de aceasta marsavie, care intruneste toate datele faptei de „inalta tradare”, date fiind gravele prejudicii cauzate, nu numai primului ministru ca persoana, ci si tarii si cetatenilor ei, prin consecintele speculatiilor economice in dauna Romaniei, pe care le genereaza.
  Singura masura extrem de urgenta daca esti hotarat sa-ti ti promisiunile, consta in declansarea imediata a suspendarii Presedintelui Basescu. Acum ai toate resursele sa reusesti, inlaturand aceasta tumoare canceroasa fara alte consecinte. Maine va fi prea tarziu!
  In rest lasa toate problemele de aparare publica in seama profesionistilor (transmiterea replicilor la toare revistele care fac jocul sistemului ticalosit; transmiterea unor scrisori de informare colegiala / clarificare la Prim Ministrii din UE).
  Legat de lucrarea de diploma mai poti face un singur lucru care l-ar face orice cercetator, cand constata (sau este sesizat ulterior asupra unor omisiuni de tiparire): sa transmiti editurii o erata cu inserarea la finele fiecarei parti preluate din alte lucrari, [in paranteze drepte], numerelor de ordine ale autorilor preluati din referintele bibliografice.
  [Subestimarea adversarului care a probat ca este strateg excelent, dar cu comportament oribil, va cunoaste oribilul pret al infrangerii!- cugetare franceza.
  Intotdeauna devi ceea ce crezi si esti convins permanent ca vei deveni!-cugetare engleza.
  Orice este posibil daca ai suficient curaj. – J. K. Rowling]

 105. Cristi Oradea June 19, 2012 at 11:08 pm #

  Domnule Ponta ( cu toate ca suntem de aceeasi varsta va zic DOMNULE ) Vreau sa va intreb in perioada presedentiei PSD ( FSN ) ce s-a realizatr? Eu personal; am prins si periaoada post Decembrie “89 si perioada FSN . Stau si ma intreb unde anume sunt fabricile si uzinele pe care le avea Romania???? Domnule Ponta incercati sa realizati ca sunteti o marioneta a PUTERII ROSII !!!! Domnule ponta uitati-va ca Romania are cea mai mare REZERVATIE NATURALA DE ANIMALE SI PASARI DIN EUROPA !!!!! Domnule Ponmta nu va lasati amagit de anumite persoane si sa lasati vanatoarea libera in Delta Dunarii…..Domnule Ponta eu in numele a mai mult de 10000 de persoane ( ma gandesc ca in tara sunt mai mult de 10 mil ) va rog nu va lasati manipulat pentru ca lumea nu ii vede pe cei din spate ci pe cei din fata….Domnule Ponta lasati politica Romaniei sa mearga inainte si dati-va demisia….fiti un om de onoare …. DOMNULE PONTA Aveti potential mare in politica NU VA LASATI MANIPULAT….GANDITIVA CA AVETI UN VIITOR INAINTE!!!

 106. Radu B. June 20, 2012 at 5:14 am #

  Domnule Ponta, nu sunt vreun admirator infocat de-al dvs., insa va sugerez ceva: inainte de a ne explica ce-i cu lucrarea de doctorat a dvs., poate ne povesteste d-l presedinte Basescu despre relatiile domniei-sale cu Securitatea lui Nicolae Ceausescu si despre cum a ajuns reprezentant al NavRom la Anvers, dat fiind faptul ca, pe atunci, doar ANUMITE persoane puteau fi numite in asemenea functii de regimul comunisto-securist…:)

 107. Criticos June 20, 2012 at 6:50 am #

  Dle Ponta,
  Nu vă lăsaţi antrenat în mizeria asta cu plagiatul. Numiţi pe cineva de încredere să se ocupe de viespar. Rămâneţi ferm pe poziţia că problemele de care trebuie să vă preocupaţi sunt cele asle funcţiei pe care o deţineţi şi care n-au nimic comun cu titlul ştiinţific. FERM şi CALM. Când iţele acestei mizerii vor ieşi la iveală loviţi fără milă şi nu uitaţi să intentaţi proces madamei de la Nature. Nu acum. Marinerul trebuie debarcat în regim de urgenţă şi matrapazlâcurile financiare portocalii deferite justiţiei. Aliaţii USL în acest moment sunt specialiştii din zona economico-financiară care trebuie să purice şefimea incompetentă şi hoaţă a pedelacheilor. E regretabil că a plecat pentru o acuză de acest gen cel pe care l-aţi numint ministru al educaţiei. Le-aţi dat curaj mizerabililor.

 108. nastyb0y June 20, 2012 at 8:51 am #

  Domnule Ponta,
  Pentru că v-am văzut cam trist. Până şi în tribună, la meciul Polonia-Cehia, eraţi cam trist şi căutaţi să nu vă bucuraţi de victoria Cehiei, Probabil, pentru a nu-l supăra pe prietenul dvs., Donald Tusk, cel care a făcut ce veţi face şi dvs. Daţi-o încolo de supărare! O să vă spun una tare. Am pus mâna pe un document strict confidenţial, care vă priveşte direct. Este vorba despre protocolul încheiat între consilierul pe cultură şi Lady Gaga, în vederea concertului din august, de pe Stadionul Naţional. S-ar putea să râdeţi, dar chestiunea este cât se poate de serioasă. Gândiţi-vă puţin, dacă nu exista Internetul, cum mai puteaţi dvs. citi acest document neplagiat, unicat? Aveţi aici link:

  http://nastyb0y.wordpress.com/2012/06/20/lady-gaga-in-concert-born-this-way/

  • MIHAELA June 20, 2012 at 5:32 pm #

   😀 😀 😀 😀

 109. Admirator de lucruri cand sunt facute bine June 20, 2012 at 9:56 am #

  Buna Ziua Victor PONTA

  Cu tot ce se petrece in aceste ulime zile ma intreb si va intreb sa fie ceva asemanator cu Segolene ROYAL ?

  Domnul ANTONESCU nu mai are rabdare si se doreste :
  – alegeri anticipate sau
  – apropiatii va considera periculos, riscant.

  Ambele scenarii sunt convigatoare, deci ideea de transforma USL in partid unic devine necesitate imediata a va opune la dreapta in constructie monolitica.

  Solutia ANTONESCU presedinte apartine de trecut, devine istorie, pe zi ce trece imaginea sa se deterioreaza si personajul este obosit.
  La ultima iesire cu neo DIACONU a lasat impresia ca venea dupa o noapte de vodka.

  Referirea DVS la presedinte este gresita, tradarea vine din interiorul USL, din echipa frustata PSD, deci absorbtia PNL este obigatorie si imediata.

  Cred ca sunteti barbat politic si veti demisiona, succesul va veni dupa demisie in eventualele alegeri anticipate.

  Aveti nevoie de un Premier si astfel va creati culuarul spre COTROCENi la termen.

  ROMANII au nevoie exemple de CURAJ si RESPONSABILITATE, sunteti Curajos si Responsabil !!!

  Nu mai pierdeti timpul si anuntati DEMISIA!!!

  Va felicit !!!!!

 110. Embassy June 20, 2012 at 12:38 pm #

  Domnule Ponta,
  Mi-a plăcut discursul dvs. echilibrat de la Academia de Informaţii, de astăzi. Mi s-a părut, totuşi, că i-aţi periat prea mult pe cetăţeni, că ei ar fi instruiţi la ultimele standarde, musai că ar vedea numai interesul national, etc. În structurile de informaţii există foarte mulţi ofiţeri, unii aflaţi la funcţii de vârf, aduşi pe uşa din spate. Întrebaţi-l pe George Maior câţi ofiteri activi are din aceia care nu au văzut Academia de Informaţii. Eu vă dau o singură speţă. Colonel de securitate Avramides Mihai. A fost primul ofiţer care l-a avut în lucru pe Băsescu Traian. A trecut în rezervă din poziţia de director de penitenciar, în urmă cu ceva ani. Fiul său a fost angajat de curând în SRI, sectia Brăila. Dumneavoastră, de curiozitate, la o adică, cu cine credeţi că va ţine acest tânăr ofiţer? Cu tara, cu taică-su, cu Băsescu sau cu dvs. ? Eu sper că cu poporul. Dar nu pot să bag mâna în foc. Dacă nu ne-am îndoi, inseamnă că nu am exista.

 111. prolex June 20, 2012 at 12:41 pm #

  Sunt sigur ca nimeni de aici nu poate da niciun exemplu in care Traian Basescu a incalcat constitutia.

  Impotenta in a gasi “schelete” ascunse de Basescu creste frustrarea celora carora le-au fost descoperite “schelete”.

  In schimb noul guvern se pare ca este in “incompatibilitate” cu dreptul de a-si exercita functiunile. Este destul de greu, se pare, sa gasesti membri USL care sa fie compatibili cu o functie publica:

  Victor Ponta – acuzat de plagiat
  Victor Alistar – “incompatibil”,
  Cristina Dumitrescu – “incompatibila” si “pagiatoare???”
  Ion Mang – “plagiator”
  Mircea Diaconu – “incompatibil”
  Daniel Constantin – “in proces” cu Dan Voiculescu
  Titus Corlateanu – presiuni politice asupra justitiei in ceea ce priveste dosarul “Trofeul calitatii”

  Stiu, toate astea sunt nimicuri in mintea celora crescuti in rutina faradelegii.

  • Flavia June 20, 2012 at 7:38 pm #

   Auzi, PROLEX-ule, eu vad ca tie ti se pare LEGAL FAPTUL CA A DISPARUT IN CEATA DEASA FLOTA ROMANIEI! Cat despre acuzatia de plagiat, sunt convinsa ca legalistii ca tine au copiat la multe extemporale, teze si examene in cariera lor scolara. Ca, altfel, nu cred ca l-ai iubi pe cel care uraste profesorii si cartile. APLICA-TI-S-AR LEGALITATEA LUI!!!

   • prolex June 21, 2012 at 8:36 pm #

    :-)) :-)) :-))
    Imi pare rau ca nu avem aceleasi opinii, chiar imi cer scuze. Imi amintesc perioada 2000-2004 cand nu era tocmai bine sa te pui rau cu puterea.

    Vorbim de democratie “atunci cand imi dai voie sa nu fiu de acord cu tine” (Ion Ratiu).

    Eu vad in Romania schimbari ireversibile si nu vom mai putea reveni, indiferent de cine va veni la putere, la perioada anilor ’90 sau inceputul anilor 2000.

    Obisnuiti-va cu democratia si cu presa libera care “inca mai emite”.

  • MIHAELA June 21, 2012 at 12:02 pm #

   @ prolex
   Vrei exemple de incalcari ale consititiei de catre Basescu? Iata cateva:
   1. art.85 – numirea prin decret rezidential a gen.Oprea si a lui Diaconescu, fara avizul prlamentului, necesar in acest caz penntru ca, prin venirea a inca unui partid la guvernare se schimba configuratia politica a guvernului numit initial;
   2. art.80 pct.2 – nu a mediat niciodata intre stat si societate;
   3. art.54 pct.1 – denigrarea propriului popor (“tara de mana a doua” )
   Mai vrei? Am sa ti le spun, fara sa-ti mai mentionez articolele (poate totusi vei citi constitutia)
   – s-a substituit guvernului in momentul cand a anuntat masurile de austeritate, partizanat politic fatis, prin participarea de nenumarate ori la intrunirile PDL, loby fatis si explicit pentru proiectul Rosia Montana, loby fatis si explicit pentru legea sanatatii…

  • MIHAELA June 21, 2012 at 11:12 pm #

   @ prolex
   1. art.85 – numirea prin decret prezidential a lui Oprea la Aparare si Diaconescu la Externe, fara avizul parlamentului, desi, prin cooptarea UNPR – din care fac parte cei doi – la guvernare se schimba configuratia politica a guvernului;
   2. art. 80 pct.2 – nu a mediat niciodata intre stat si societate, sau intre institutiile statului;
   3. art.54 pct.1 – denigrarea poporului roman (“tara de mana a doua”);
   4.art.135 pct.2 si art.136 pct.4 – prin loby-ul facut pentru inceperea sub orice forma a exploatarii de la Rosia Montana.
   Mai vrei? Iata cateva inca (fara sa-ti mai scriu articolele, pune mana si citeste si tu Constitutia): partizanat politic pe fata prin participarea de nenumarate ori la intrunirile PDL, s-a substituit guvernului cand a anuntat masurile de austeritate, sustinerea legii sanatatii,..

   • prolex June 22, 2012 at 5:51 pm #

    Gabriel Oprea a fost validat de Parlament odata cu ceilalti ministri si a depus juramantul, odata cu ceilalti membri ai Cabinetului Boc, pe 23 decembrie 2009.

    Cristian Diaconescu facea parte din Grupul Parlamentarilor Independenti, la fel ca si ministrul dinaintea lui, Teodor Baconschi (la acea vreme independent). Nu a avut loc nici o schimbare de “structura si consistenta politica a Guvernului”.

    Vizavi de rolul de mediator, iti amintesc ca Basescu a avut intalniri cu toti reprezentantii partidelor politice, s-a adresat Parlamentului, a avut intalniri cu reprezentantii societatii civile… Nu el a fost cel care a facut greva. Anul acesta, cand s-a adresat Parlamentului, “Parlamentul” nu a binevoit sa semneze condica.

    Cand Basescu ne-a numit “tara de mana a doua”, ne-a ridicat pe scara ierarhiei tarilor europene. Tarile de mana a doua sunt: Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Estonia, Letonia, Lituania, iar Ungaria tinde si ea sa ajunga o tara de mana a doua. Noi ocupam un loc fruntas in randul tarilor de mana a treia in Europa, impreuna cu: Bulgaria, Ucraina, Belarus, Serbia, Albania, Macedonia, Moldova, Boznia si Hertegovina, Portugalia.

    Stiu ca NOI suntem cei mai frumosi, cei mai destepti, cei mai inventatori, cei mai olimpici, cei mai ospitalieri, cei mai viteji, dam pe dinafara de cultura generala, dar din pacate NUMAI NOI VEDEM ASTA. Ce nedrept! 🙂 🙂

    Proiectul Rosia Montana a inceput in anul 1995, iar in 1997 a fost semnat contractul de exploatare cu actuala firma. Daca te referi la “loby” in favoare unei firme pentru a castiga un contract, aici nu e cazul. Si da, trebuie ca guvernul sa hotarasca odata ce facem mai departe.

    Contractul http://www.minind.ro/resurse_minerale/RMGC/Contract_de_societate_1997.pdf

    BASESCU: “Din 1997 autoritatile romane tot plimba responsabilitatea de la unul la altul pentru Rosia Montana. Ceea ce va cer, dle ministru, daca e fezabila exploatarea si credeti ca prin creare de locuri de munca faceti bine Romaniei, dati rapid avize, daca nu, spuneti NU intreprinzatorului. Fiecare zi ne va costa enorm in viitorul proces”

    Presedintel poate participa la intalniri cu oricare partid atata timp cat ramane neutru din punct de vedere politic.

    Presedintele isi exprima sustinerea pentru orice lege pe care o semneaza, iar daca o lege este declarata neconstitutionala, aceasta poate fi modificata sau retrasa fara ca actul de propunere a unei legi sa fie declarat neconstiutional. 🙂

    Nu am inteles unde este incalcarea cunstitutiei prin faptul ca a anuntat masurile de austeritate. Poate mai detaliezi…

 112. Black Rose June 20, 2012 at 1:07 pm #

  Declaratii Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern:

  “Stiati cu totii ca suntem intr-un razboi cu cei carora le-am luat puterea din mana in urma cu o luna si jumatate, ca adversarii nostri nu vor folosi arme curate sau onorabile. Pregatiti-va! Atacurile vor fi cele mai murdare si mai incorecte posibil, pe care nu vi le-ati fi putut imagina vreodata.
  O sa fie momente dificile, dar cred ca putem trece impreună peste ele. Ii avem pe oameni alaturi de noi in acest razboi cu o persoana si un sistem care ne-a distrus si ne-a furat Romania.”

 113. Cristi June 20, 2012 at 2:51 pm #

  Daca o pui pe Andronescu ministru o sa ai un vot in minus.

  • Flavia June 20, 2012 at 7:25 pm #

   Nu stiu daca pe primul ministru il intereseaza votul tau! Mai ales ca eu sunt convinsa ca nu i l-ai acordat nici pana acum.
   Si cam cine, ma rog, sa fie ministru la invatamant? Unul care cauta papadia pe Google? Mai lasa-ne.

   • Cristi June 21, 2012 at 12:27 pm #

    Daca vrei sa stii am acordat votul USL-ului. Daca e vorba de un singur vot asta inseamna ca sunt neimportant? Sa il lase pe Liviu Pop sa isi continue treaba nu avem nevoie de fete din trecut.

 114. Ioan lenghyel June 20, 2012 at 5:34 pm #

  Voi chiar nu vedeți ce scrieti sau nu mai contează realitatea pt. Voi? Zambind cu toată gura si zicand orice pt. A se disculpa pt. Acuzatia de plagiat nu cred ca-l va ajuta cu ceva. Asteptam un răspuns mai demn de la un prim ministru, dar nu este suficient sa fi prim ministru ca sa fi in primul rând OM.

 115. Mihu Semenescu June 20, 2012 at 5:52 pm #

  Domnule P,
  Ce sunt prostiile astea? Nu ati terminat Dreptul?
  Basescu este ales si are un mandat de 5 ani, iar pana i se va termina mandatul el va reprezenta…ce va reprezenta? Ia sa vedem ce scrie in Constitutie (stiti ce e aia, nu?)…hopaaaaa…uite ce scrie: ¨Preşedintele României reprezintă statul roman.¨
  Greu de inteles?

 116. Zumzi June 20, 2012 at 7:29 pm #

  Nu aş mai fi intervenit la acest fir, pentru că şi aşa am abuzat de răbdarea proprietarului şi spaţiul afectat comentariilor. Dar, trebuie să spun ceva, sunt sub înfluenţa deciziei de condamnare definitivă a d-lui Adrian Năstase. Nu pot să comentez prea multe. Sunt sigur, sunt foarte sigur, d-le Ponta, şi mă bazez pe un ‘feeling’ anume, că dl.Adrian Năstase va avea viaţă bună în puscărie. Nu trebuie să se teamă de nimic. Va avea timp să reflecteze la tot ce s-a întâmplat în viaţa dumnealui. La Cornu, viaţa va merge mai departe. Luminile acelea de pe nori, din serile de vară, vor fi tot acolo şi la anul. Iar noi, trebuie să reflectăm la ce am gresit, pentru că sigur am gresit pe undeva, si să trecem imediat la revizuirea purtării noastre. Altfel, oricare dintre noi vom fi pasibili de puşcărie. Eu fac parte dintre cei care au infruntat Securitatea comunistă faţă în faţă. Ştiţi cine sunt după adresa de e-mail. Nu am cugetat să critic politica lui Ceauşescu în public, de faţă cu mii de oameni, chiar dacă o făceam sub o formă artistică. Curajul care ne-a lipsit, anii aceştia, domnule Ponta, trebuie să ne revină. Eu vă spuneam încă de anul trecut că se cer actiuni hotărâte împotriva regimului Băsescu. În sfârşit. Nimic nu va mai fi, de acum încolo, aşa cum a fost.

 117. Flavia June 20, 2012 at 7:31 pm #

  Domnule prim-ministru, sa stiti de la mine ca sarpele se calca pe cap, nu pe coada! Cine are urechi de auzit, sa auda!
  Nu uitati ca v-am ales CA SA NE SCAPATI DE BASESCU!!! Daca nu veti resusi, s-ar putea ca dumneavoastra sa ajungeti si mai lovit decat noi? Chiar sunteti dispus sa-l lasati sa va compromita titlul de doctor?
  Domnule Ponta, stiati cu cine va luptati. Daca nu va simteati in masura, nu trebuia sa ne promiteti catuse pentru cei care ne-au furat ca-n codru si ne-au sfidat cu nerusinare, si pe care ii lasati astazi sa va arunce resturi in cap, sa-l incarcereze pe Nastase, si sa ne rada noua, batjocoritor, in nas!!!

  APARATI-VA SI APARATI-NE!!!

 118. Flavia June 20, 2012 at 7:43 pm #

  DUHUL BLANDETII FOLOSIT CU CEI CARE ITI DAU CU CUTITUL IN SPATE ESTE O DOVADA DE EXTREMA NAIVITATE, NU VA SUPARATI CA VA SPUN.

 119. tiberiuretu June 20, 2012 at 8:47 pm #

  D-le Ponta
  gasirea dosarului de securitate al mafiotului nr.1 devine prioritatea nr 1

 120. Aya June 20, 2012 at 10:15 pm #

  A OBOSIT IDEEA EUROPEANA??

  Autor: ADRIAN NASTASE
  19 iunie 2012 – 14:56

  Interesant lucru: în ultimul timp se vorbeşte destul de mult despre o nouă etapă a procesului de integrare europeană, despre o centralizare mai accentuată a deciziilor şi competenţelor, despre transformarea UE într-o structură politică. În fapt însă are loc un proces invers. Ne întoarcem cu paşi mici şi furişaţi în secolul trecut. Parcă am uita de procesul început la Schengen şi ne îndreptăm din nou către Piaţa Comună.
  E invocată tot mai des reintroducerea controalelor la frontierele naţionale, sunt prelungite şi teoretizate limitări impuse circulaţiei forţei de muncă, i se cântă prohodul, zilnic, monedei comune şi văd tot mai des că acţiunea economică la nivel comunitar e tot mai palidă şi cedează în faţa tentaţiei de a găsi soluţii naţionale, adeseori greu de compatibilizat. Grecii au devenit piaza rea pentru euro. Nemţii sunt un “al patrulea Reich” – agresiv pentru greci. Englezii, în loc să îşi amplifice integrarea lor ezitantă, par să se complacă tot mai mult într-un sistem nedus până la capăt, dar pe care l-au instituţionalizat ca atare.

  A obosit ideea europeană? S-au speriat, la prima criză economică majoră, cei care aveau datoria să o pună în mişcare? În fond, proiectul UE urmărea transformarea Europei într-o putere economică aptă să facă faţă SUA sau colosului chinez într-o competiţie globală tot mai aspră, cu tot mai mulţi participanţi. Acest proces e astăzi stopat în bună măsură iar unele tendinţe, cum spuneam, sunt de-a dreptul potrivnice proiectului iniţial.

  Mai mult decât atât, dacă la un moment dat “ideea europeană” era vedetă pe scena dezbaterilor, astăzi câştigă teren discuţia despre revenirea la dezvoltarea pe spaţii mici, să spunem naţionale. În Serbia, alegerile au dat câştig de cauza unui preşedinte a cărui biografie e legată de Milosevici şi care, deşi e de acord cu intrarea ţării în UE, a afişat mereu o ideologie opusă ideilor fundamentale ale Uniunii. Cred că mesajul pe care l-am primit din Serbia e mai semnificativ decât pare. Statul vecin candidează la integrare ca pas înainte dar optează pentru o soluţie politică care seamănă mult cu un pas înapoi. Acest tip de discurs, să zicem eurosceptic, se aude în tot mai multe părţi ale continentului, tot mai răspicat.

  Lumea în care trăim evoluează într-o anumită direcţie, cu sau fără Europa. Ştiu că ne e greu să acceptăm aşa ceva, dar asta e realitatea. Ca sumă de state mici, continentul nu va mai fi niciodată un actor economic şi politic major. Vrem asta? Ideile neduse până la capăt nu obosesc, nu se epuizează. Dar oamenii pot obosi, e drept. Şi mai ales cetăţenii statelor europene. Dacă proiectul UE pierde viteza şi nu pare să aducă beneficii, dacă politicienii par şi ei confuzaţi de ceea ce se petrece, cetăţenii aceştia vor fi tentaţi să voteze tot mai mult oferta sceptică. Dar mai putem să ne întoarcem din drum? Mai avem ceva important de găsit în secolul trecut? Nu cred că politicile, la acest nivel, pot fi ca nişte posturi de radio care oferă, când şi când, programe cu muzica retro.

  ATENTIE LA SIMILITUDINILE INTRE SITUATIA LUI ADRIAN NASTASE SI SITUATIA LUI SORIN CRIVAT (2006)!

  In iunie 20, 2012 la 3:15 pm (la prezenta sectiune) atrageam atentia asupra izbitoarelor, de fond, intre situatia lui Sorin Crivat (ajuns in inchisoare nevinovat, pentru a fi insistat ca dosarul “Armamentul” sa isi urmeaze cursul, in care era implicat si Traian Basescu- si a carui Anexa lamurea chestiuni- cheie din “Tigareta II”, care o implicau si pe Monica Macovei) si presiunile facute pentru incarcerarea lui Adrian Nastase in urma unei false vinovatii (falsul procurorilor fiind evident).

  Sorin Crivat a fost asasinat in penitenciarul Codlea.

  Sa mai amintesc faptul ca dosarul “Armamentul” (cu Anexa S-207, legata de “Tigareta II”- Anexa provocand mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005, cand, sub patronajul lui Traian Basescu si cu complicitatea Monicai Macovei- specifica criminalitatii organizate- dosarul a fost secretizat?

 121. Aya June 20, 2012 at 10:19 pm #

  Completare:

  Ultima parte a postarii mele precedente (cea referitoare la similitudinile nelinistitoare intre situatia lui Adrian Nastase si cea a ljui Sorin Crivat) imi apartine.
  O reproduc, aici, separat:

  ATENTIE LA SIMILITUDINILE INTRE SITUATIA LUI ADRIAN NASTASE SI SITUATIA LUI SORIN CRIVAT (2006)!

  In iunie 20, 2012 la 3:15 pm (la prezenta sectiune) atrageam atentia asupra izbitoarelor, de fond, intre situatia lui Sorin Crivat (ajuns in inchisoare nevinovat, pentru a fi insistat ca dosarul “Armamentul” sa isi urmeaze cursul, in care era implicat si Traian Basescu- si a carui Anexa lamurea chestiuni- cheie din “Tigareta II”, care o implicau si pe Monica Macovei) si presiunile facute pentru incarcerarea lui Adrian Nastase in urma unei false vinovatii (falsul procurorilor fiind evident).

  Sorin Crivat a fost asasinat in penitenciarul Codlea.

  Sa mai amintesc faptul ca dosarul “Armamentul” (cu Anexa S-207, legata de “Tigareta II”- Anexa provocand mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005, cand, sub patronajul lui Traian Basescu si cu complicitatea Monicai Macovei- specifica criminalitatii organizate- dosarul a fost secretizat?

  O voi reo

 122. albina June 20, 2012 at 10:42 pm #

  Nu trebuia sa-si de-a demisia Dnul Diaconu. Ati dat prea mult curaj dusmanilor acum.

 123. murfy June 21, 2012 at 1:26 am #

  DIABOLICUL *BASESCU* – trebuie de urgenta DEMIS – JUDECAT si CONDAMNAT
  A transformat tara in *feuda lui* ——-Odios om.

 124. justias June 21, 2012 at 2:49 am #

  @ponta

  ce nu inteleg eu este formula dumneavoastra si a altora ca “nu comentati” hotararile justitiei – ma refer la cazul dn. nastase. este o diferenta intre a respecta si a comenta. cred ca vreti sa spuneti ca respectati decizia dar ma scuzati, dumneavoastra si mai ales altii de prin PSD au tot dreptul sa comenteze orice decizii ale justitiei. este bine, este rau!? este clar ca nu au fost probe in acest dosar. este destul de comentat si mai ales sunt destule de indreptat. justitia trebuie zdruncinata din temelii pentru a o aduce pe calea cea buna…

 125. Sibilla June 21, 2012 at 4:19 am #

  DAR NU-I TOTUNA ŞOIM SĂ MORI ORI CÂINE-NLĂNŢUIT !!!!
  DEMNITATE !!!
  RESPECT POLITICIANULUI ADRIAN NĂSTASE !
  bă-SECU=javră ordinară, un jegos PENAL, punct.

 126. Sibilla June 21, 2012 at 4:20 am #

  Nu pot şi nu vreau dormi… nici voi, voi cei care preţuiţi Omul, Politicianul Adrian Năstase şi îl dispreţuiţi la fel ca mine pe bă-SECU, mârlanul alcoolic expert în fabricat dosare!!
  aceia care la aceste momente râd, grohăie, aberează, pozează-n ” analişti ” sunt ţucalarii Cotroceniului, sunt parte din jurnalişti, anume, aceia care scriu pt un pumn de lovele orice despre oricine, sunt penalii, sunt hoardele de inconştienţi…. suint aceia care servesc ideii ” nu suntem plătiţi să fim morali ” !! Dumnezeu să fie cu Adrian Năstase şi familia domniei sale !

  • prolex June 22, 2012 at 1:40 am #

   🙂 🙂 🙂
   Doamne, cat ma bucur ca nu te cunosc! Sper sa nu fim vecini.

   Vezi ca nu mai e ca si pe vremea “domniei sale”. Justitia e INDEPENDENTA!

   Apropo, inchide bine usa ca astia nu mai iarta pe nimeni acuma.
   🙂 🙂 🙂

 127. Aurora June 21, 2012 at 9:01 am #

  Domnule Ponta aveti o misiune foarte grea. Trebuie sa ne scapati de Basescu. Este adevarat ca dvs. nu folositi aceleasi arme deoarece educatia, constiinta si cultura nu va permite. Insa, ceea ce s-a intamplat cu dl. Nastase nu va mai da voie sa tergiversati lucrurile. Va rugam sa ne scapati de acest personaj malefic, hidos, care distruge tot ce atinge si tot ceea ce ii sta in cale. Este monstruos modul in care incearca sa-si elimine adversarii; este bolnav de ura, invidie, rautate. Toata speranta noastra este in dvs.
  Acest individ ne aduce in pragul sinuciderii. El trebuia sa fie in inchisoare. El trebuie sa ajunga in inchisoare. Ne-a distrus valorile, principiile in care credeam, ne distruge vietile.
  Acum a fost dl. Nastase, maine oare cine urmeaza?

 128. Trestia Cugetatoare June 21, 2012 at 9:44 am #

  @Zumzi June 20, 2012 at 7:29 pm #

  Cugetare despre condamnarea lui Nastase

  Pedepsirea cu duritate maxima a politicienilor care au desertizat uman si valoric Romania prin acte de coruptiei este o necesitate stringenta nu numai in Romania, ci si in intreaga Europa de azi.
  In China, pentru aceleasi fapte, Nastase si complicii lui ar fi fost executati prin inpuscare pe stadion in fata a zeci de mii de spectatori si a sute de milioane de telespectatori.
  Suntem mandri ca traim in Europa unde cultura publica este mai umanista decat cea chineza, datorita experientelor tragice din cele doua razboaie mondiale.
  In Europa este mai puternica si “cultura dreptului la nediscriminare”, datorita tot invatamintelor rezultate din procesul de la Nuremberg.
  Condamnarea lui Nastase pentru aceeasi fapta de coruptie la pedeapsa mai mica decat a complicilor, este un act de discriminare care va permite complicilor sa se planga la CEDO ca victime ale discriminarii si sa obtina despagubiri banesti din partea statului roman, pe care le vom plati tot noi cetatenii contribuabili.

  Pedepsirea lui Nastase si a complicilor sai se va dovedi dreapta numai daca justitia din Romania va finaliza dosarele cu aceleasi pedepse si in cazurile de coruptie ale adversarilor politici ai lui Nastase, bazat pe numeroasele probe flagrante aduse la cunostinta publicului de catre mass-media de investigatie independenta, infaptuite in ultimii 22 de ani.
  Altfel pedeapsa va ramane in mod evident doar una politica, inadmisibila intr-un stat de drept al Europei.

  In materie de coruptie pe teritoriul Europei, eu personal (am publicat de multi ani propunerea), sunt adeptul inlocuirii detentiei, indiferent de durata, cu confiscarea totala a averii obtinute prin coruptie, in favoarea bugetului public, cu pierderea dreptului de a mai candida sau detine functii publice pe o anumita perioada de timp si cu prestarea de servicii in beneficial comunitatii.
  Avantajele publice ale acestor masuri in comparatie cu inchisoarea care degradeaza conditia umana, sunt atat de evidente si de semnificative pe multiple planuri, incat orice argumente suplimentare devin inutile.

  O simpla intrebare pentru executorii judecatoresti in cazul lui Nastase:
  membrii familiei lui Nastase se pot plange la CEDO si pot obtine despagubiri ca victime ale “violarii domiciliului lor dupa orele 22 (noaptea)”, fiind vorba de incalcarea unui drept fundamental protejat prin Constitutie si prin Conventia Europeana in materie?

  Si o intrebare catre D-l Premier Victor Ponta:
  nu credeti ca tragedia familiei Nastase, un exceptional lider politic si premier al Romaniei (pe dimensiunea lui pozitiva in comparatie cu faptele de coruptie suspectate sau dovedite pe dimensiunea lui negativa), constituie un motiv suficient pentru adoptarea propunerii facute de mai mult timp de a se trece la “brosura unica de propaganda electorala nediscriminatorie a tuturor candidatilor dintr-un colegiu ” si a benerelor comune, platibile fie de la bugetul public, fie din garantiile egale depuse de toti competitorii inaintea alegerilor, garantii restituibile doar castigatorilor, asa cum se procedeaza in unele tari, din aceleasi motive anticoruptie care ar preveni tragediile de tip “Nastase”?

  Ii urez sanatate, mai multa intelepciune lui Adrian Nastase si succes in etapa de revizuire a procesului, unde sper ca trecerea de la pedeapsa cu suspendarea executarii, la cea cu executare, sa fie considerata ca neintemeiata de catre viitorul complet de judecata!

  (Dreptatea legilor nu exclude dreptatea oamenilor supusi judecatii. O lege este dreapta doar daca este umana si egala pentru toti! – cugetare olandeza)

 129. santinela June 21, 2012 at 9:52 am #

  Domnule Ponta nu te mai folosi de “expertiza” CTP-ului.Asta a luat-o pe ulei,este dezacsat de tot.A ajuns tot atit de jos ca Pora si Cristoiu.
  TIBERIU- dosarul nu exista si nu poate fi gasit pentru simplul fapt ca Base a fost membru de partid.Singura evidenta era la ofiterul de legatura si registrul de la Primul Secretar al judetului.Ciuvica a aratat corect acest lucru.
  Altceva este interesant.Verificati fratilor judecatoarele-cele batrine- si veti vedea surprize si veti gasi motivatia acestei condamnari de giga !

 130. George Ban June 21, 2012 at 9:55 am #

  Domnule Prim Ministru,

  Respingerea mizeriilor este foarte simpla:

  Avem deci accesul la teza lui Ponta, la cartea Prof Diaconu si de asemenea avem in paralel (tabel comparativ) paginile incriminate in “acuzatie” (gandul.info).

  In tabelul comparativ, se constata ca in teza de 307 pagini (exclusiv anexele) exista 15 pagini care provin din cartea D Diaconu. Din cele 15 pagini, 14 (!) sunt in primul capitol:
  CAPITOLUL I
  SCURT ISTORIC AL JUSTITIEI PENALE INTERNATIONALE:
  SECOLUL XX ŞI PRIMELE TRIBUNALE INTERNATIONALE DIN ISTORIE
  (Pag 9 – 97)
  Acest prim capitol, ca in orice teza, nu pretinde originalitate, ci cunoasterea situatiei din domeniu pana la momentul sustinerii tezei.
  Cele 14 pagini incriminate prezinta CONTINUTUL diverselor documente internationale, precum si desfasurarea unor reuniuni internationale (cine a luat cuvantul, care au fost concluziile finale).

  Mai exista o singura (!) pagina incriminata (Pag. 140), unde sunt ENUMERATE
  caracteristici ale Statutului Curtii Penale Internationale. Ele sunt apoi dezvoltate in continuare pe zeci de pagini.

  Deci nu sunt peste jumatate din pagini, ci sub 5 %!!! Iar acestea se refera la reproducerea unor documente internationale si a unor dari de seama de la reuniuni internationale! NU SUNT IDEI ORIGINALE ALE PROF DIACONU!!! Insusi Prof Diaconu le-a copiat, intrucât documentele respective trebuiau reproduse fidel!

  Ce mare ţeapã a luat Basescu! Tare urât a îmbatrânit!

  In final trebuie sã remarc excelentul Motto-Premoniţie al tezei:

  “Omenirea nu mai poate accepta paradoxul ca responsabilitatea penalã sã fie cu atât mai slabã, cu cât autorul crimei este mai puternic, iar crimele sale sunt mai grave. ”
  Robert Jackson,
  Procuror al Tribunalului de la Nurenberg

 131. Black Rose June 21, 2012 at 9:56 am #

  E clar pentru toata lumea ca dosarul lui Adrian Nastase a fost unul POLITIC. Basescu in rautatea lui feroce si dorinta sa imensa de razbunzare a creat un precedent. Si-a facut singur drumul catre inchisoare. BASESCU TREBUIE BAGAT LA PUSCARIE SI CONDAMNAT PE VIATA, PENTRU TOATE NEDREPTATILE PE CARE LE-A FACUT, ABUZAND DE FUNCTIA DE PRESEDINTE AL STATULUI ROMAN. Sa fim SOLIDARI CU ADRIAN NASTASE si sa demonstram cat de bolsevica a fost condamnarea sa.

 132. Black Rose June 21, 2012 at 9:59 am #

  Am gasit pe site-ul pesurse.ro un comentariu a unui domn CTALIN care mi-a placut si-l redau intocmai :
  “In seara asta a fost apogeul a ceea ce Basescu a reusit sa faca in cei 7 ani de cand e presedinte. I-a invrajbit pe oameni in asa fel incat au ajuns sa urasca in mod canibalic.

  Dar imi pare bine ca sunt de partea baricadei care nu doreste moartea unui om. Doresc insa, ca Basescu sa dispara. Sa dispara cat mai repede in negura istoriei. Eu zic ca Romaniei ii ajunge !

  In cazul lui Nastase, eu sunt convins ca daca altii ar fi condamnati pentru ce fapte a fost condamnat el, orase intregi ar trebui transformate in inchisori. A fost hartuit 8 ani de justitie.

  Imi pare rau ca zona Internetului e plina de astfel de maimute semi-inteligente. In SUA si alte state dezvoltate, pana si cei cu inteligenta redusa sunt cumva condusi de societate pe calea cea buna. La noi, ei sunt manipulati de oameni ca Basescu si azmutiti unii impotriva altora, ca niste animale.

  Basescu a speculat inteligenta redusa a unora pentru a-i transforma in animale de
  prada.”

 133. Black Rose June 21, 2012 at 10:00 am #

  Instanta scrie negru pe alb, in dosarul lui Nastase: “Nu exista nicio proba practica, care sa-l incrimineze pe inculpat. Niciunul dintre martori nu a dat declaratii care sa-l incrimineze pe inculpat”. Pagina 117. Si cu toate astea l-au condamnat la 2 ani inchisoare!!!

 134. Embassy June 21, 2012 at 10:30 am #

  Pentru cei care isi fac griji despre soarta lui Adrian Nastase in penitenciar. Sunt sigur, mai mult decat sigur, sunt convins, mai mult decat convins ca va fi primit ca un imparat in penitenciar. Nimeni si nimic nu il poate atinge acolo. Exista o anumita determinare a personalului de penitenciare in a-si face corect treaba. Sa nu uitati ca protestul caschetelor a fost initiat de catre personalul din penitenciare. Exsita acolo oameni inalt calificati, la Rahova, chiar performeri in psihologie. Intr-adevar, cazul lui Sorin Crivat trebuie analizat, in continuare, cu mare atentie. Exista si o mare, o foarte mare diferenta intre cele doua spete. Dl. Adrian Nastase, din cate stiu, poate solicita reducerea pedepsei la 1/3, datorita varstei. Daca efectueaza anumite activitati, poate castiga si 1/1. Deci, dupa parerea mea, in cel mai rau caz, daca nu se va dispune intreruperea executarii pedepsei, sau aparitia vreunei cai exceptionale de rezolvare, va apuca sa vada victoria USL in alegeri, in libertate. Nu stiu, in schimb, ce soarta va avea noul dosar care se pune pe picioare, daca faptele se pot comasa, cel cu nerespectarea regimului armelor si munitiilor si restul. Cred ca presiunea politistilor asupra lui, cei care i-au adus mandatul dar si i-au salvat viata, a fost insuportabila. Va fi bine. Totul va fi bine. Va rog sa transmiteti si familiei.

 135. monica florea June 21, 2012 at 10:44 am #

  Sunt consternata de ce traiesc, azi !….de ce am trait toata noaptea. Inteleg pe deplin atitudinea D-lui Adrian Nastase ……stiu prea bine ce inseamna o sentinta nedreapta si cat de greu este sa lupti nu cu orgoliul , ci mai degraba cu un soi de demnitate ce te obliga la demersuri extreme .
  Pentru mine gestul a fost unul previzibil…m-am asteptat sa aud o asemenea veste din momentul in care am aflat de sentinta…
  Adrian Nastase nu este “omul negru” al acestei tari, cum nu este vreun mare sfant , si cu toate astea nu-i putem lua toate meritele , nu-i putem anula toate valorile ce le-a adus acestei tari…
  Victor, stiu ce inseamna Dl Adrian Nastase in parcursul tau personal si profesional si am vazut noaptea trecuta emotia, regretul si durerea din sufletul tau…. Oricat de greu va fi, iti revine dificila misiune de a-l trimite pe Basescu acolo unde ii este locul..evident ca el este in spatele acestei regii…Este de-a dreptul diabolic !!

  Sa-ti dea Dumnezeu putere sa faci ceea ce trebuie pentru noi toti.

 136. Sibilla June 21, 2012 at 11:18 am #

  Acestea sunt gândurile lui Adrian Năstase, transmise Jurnalului Naţional cu câteva ore înaintea evenimentelor dramatice de miercuri. Materialul era destinat rubricii noastre “Astăzi e ziua ta”. Reproducem integral textul lui Adrian Năstase, care mâine împlineşte 62 de ani.

  “Mi-ar face mare plăcere să cred că nu împlinesc, neapărat, aceşti 62 de ani, ci că ei au darul de a mă împlini pe mine.

  Adrian Nastase implineste maine 62 de ani. Asa cum obisnuim, in cadrul acestei rubrici, i-am adresat cateva intrebari, la care ne-a raspuns ieri, cu cateva ore inainte de a incerca sa se sinucida. Iata cum vedea viata fostul prim-ministru al Romaniei inainte de evenimentele de ieri!

  Mai în glumă, mai în serios, aş spune că, la câte s-au scris şi vorbit în ultimii ani despre mine, sunt ca o carte deschisă. Acesta este, de altfel, unul din riscurile vieţii politice, faptul că eşti în permanenţă în vizorul opiniei publice. Iar când nu stau colegii dumneavoastră din presă cu ochii pe noi, stau alţi băieţi cu ochiul şi timpanul aţintite atent. Din păcate fără succes pentru ei, pentru simplul motiv că întotdeauna am fost transparent cu toate aspectele şi palierele vieţii mele. De la pasiuni personale la încercări profesionale, cei care au vrut să afle detalii despre viaţa mea au avut în mine un partener de dialog. Mi-am pus pasaje mari din trecutul meu pe Internet, pe site, pe blog şi, mai nou, pe pagina de Facebook. Astfel, lumea a avut ocazia să afle că nu îmi plac doar tablourile, ci am o pasiune pentru apicultură, că mi-am petrecut bună parte a copilăriei în vie, la cules de struguri, că nu mă dau în lături de la muncile gospodăreşti atunci când sunt la Cornu, că, în fine, încerc pe cât se poate de mult să am o viaţă normală, în cadrul căreia să mă gândesc cu încredere şi speranţă la ziua de mâine şi să nu regret niciodată ziua de ieri.

  Mi-ar face mare plăcere să cred că nu împlinesc, neapărat, aceşti 62 de ani, ci că ei au darul de a mă împlini pe mine, în sensul în care, fiecare inel care se adaugă la trunchiul vârstei vine şi cu un plus de verticalitate, înţelepciune şi bună percepţie a mediului din jur. Peste 365 de zile mi-aş dori să văd un om mai puternic şi mai energic ca la 62 de ani şi mai puţin înţelept ca la 64 de ani. Iar în toate aceste zile sper să am, cât mai mult posibil, familia alături de mine.

  Din punct de vedere profesional, politic, am mai spus-o şi o repet, nu am ce regreta. Fiecare decizie pe care am luat-o trebuie privită în contextul mai amplu al acelor vremuri, iar istoria va avea grijă, sunt convins de asta, să aducă ordine la nivelul percepţiei publice, în acest sens. Pentru că, în cazul meu, argumentele politice se bazează pe cifre, pe rezultate, nu pe vorbărie politicianistă sau propagandă. Asta nu înseamnă că nu am învăţat din fiecare lecţie pe care politica mi-a dat-o. Dacă ar fi să regret, însă, ceva, trecând din planul profesional în plan personal, este transferul vendettei politice asupra familiei mele. Este ceea ce nu i-as dori nimănui, nici măcar celui mare adversar politic de-al meu. Pe de altă parte, cea mai mare împlinire politică este, fără îndoială, guvernarea 2000-2004, una din cele mai de succes perioade pe care ţara noastră le-a traversat în ultimele decenii. Nu o spun doar eu. Au recunoscut-o, cu subiect şi predicat, până şi adversarii mei politici. Motiv pentru care, apropo de lecţii învăţate din politică, am renunţat să mai cred în coincidenţe.

  Cu toate că, cel mai probabil, în acea perioadă, Internetul îşi va fi găsit o altă formă de existenţă, cred că bună parte din „moştenirea” pe care o las generaţiilor următoare este reprezentată de gândurile pe care le public în acest moment pe blogul personal. O platformă pe care, nu de puţine ori, am considerat-o un soi de memorie externă a mea, locul unde subiectele zilei, dar şi cele trecute, peste care s-a aşternut o formă de negură de peste ani, au fost supuse analizei şi dezbaterii. Tocmai de aceea, mi-ar plăcea ca generaţiile viitoare să ştie că mi-a plăcut să scriu. La fel de mult, însă, mi-ar face o mare plăcere să ştiu, de la cei care ne urmează, că le place să citească, că peste 100 de ani nu vom trece la o cultură auditivă, că vom rezerva un rol la fel de important cititului. În rest, sper ca anii următori să reprezinte filtrul tuturor informaţiilor aruncate gratuit în spaţiul public, o perioadă în care să se facă diferenţierea mai clară între adevăr şi neghina falsităţii, în care fiecare dintre noi să ne împăcăm cu propria istorie, aşa cum a fost ea în realitate.

  Nu cred că ar trebui să vorbim despre un „când”, ci mai degrabă de un „cum” atunci când ne referim la dimensiunea de mai bine din viaţa cotidiană. Evident, o constrângere temporală există şi este dată, la rândul său, de contextul economic internaţional. Trecând însă peste efectele prelungite ale crizei economice şi financiare, viaţa românului de rând va fi una mai îmbelşugată atunci când fiecare român în parte îşi va face, în cel mai onest şi serios mod cu putinţă, datoria. Iar noi toţi ne vom da seama că, pentru a putea vorbi despre un beneficiu la nivel individual, nu trebuie să omitem nicio secundă cadrul general în care activăm. Tocmai de aceea, trecând peste „canibalizarea” ce a avut loc în ultimii ani, românul o va duce mai bine atunci când va conştientiza că, pentru ca lui să îi fie bine, trebuie ca acelaşi lucru să li se întâmple şi celor din jurul său. Iar acest lucru poate avea loc doar dacă vom reduce diferenţele sociale prezente la nivelul României actuale.

  Cred că nu am fost întrebat niciodată cât este ceasul. Pe cale de consecinţă, am avut întotdeauna o relaţie relativ egoistă cu timpul, în sensul în care nu l-am împărtăşit cu oameni din afara cercului de apropiaţi. Asta cu toate că, în ultimii ani, am pierdut o grămadă de timp în ipostaze care nu mi-au permis să mă dedic unor paliere mai importante ale vieţii personale, dar şi profesionale. Dar nu vreau să continui să vorbesc despre trecerea timpului. În orice caz, nu la împlinirea a 62 de ani.

  Îmi doresc, la fel ca mulţi români din jurul meu, cred, să se facă dreptate. Să gustăm, fiecare în parte, din cupa adevărului. Pentru că, v-am spus, nimeni nu îmi va aduce înapoi toţi anii în care puteam oferi mai mult celor din jurul meu. Din acest punct de vedere, anul 2012 este un an al schimbărilor, un an al sfârşitului şi, totodată, al începutului. Şi îmi mai doresc, privind în perspectivă, ca toate aceste momente să nu fi fost în van, să existe şi o finalizare, un sens al tuturor lucrurilor care s-au întâmplat. Nu în ultimul rând, îmi doresc ca bilanţul pe care, poate, îl voi face din aceeaşi perspectivă, peste un an să fie unul pozitiv, care să ne dea nouă, tuturor, motive de speranţă şi încredere într-un viitor mai bun pentru România.

  Toate experienţele, deciziile şi acţiunile pe care le luăm să ne convingă, în momentele de bilanţ ale vieţii, că nu am făcut umbră pământului degeaba. Fiecare an înseamnă o corolă mai bogată, dar fiecare an trebuie să însemne, totodată, apropo de lumină, o rază de înţelepciune în plus atât pentru tine, cât şi pentru cei din jur. Cu aceste trăiri în suflet, prin rădăcinile înfipte în fibra sănătoasă a naţiunii, nu ai cum să dai greş. Cu siguranţa că, la finalul zilei, nu îţi poţi imputa nimic şi, pe cale de consecinţă, nu ai ce regreta”. – ADRIAN NASTASE
  http://www.jurnalul.ro/observator/ultima-declaratie-adrian-nastase-616150.htm

 137. Marian Nicolae June 21, 2012 at 11:50 am #

  Ce facem domnule presedinte?

 138. Militarul de paza June 21, 2012 at 11:57 am #

  Apropo de “Lista lui Oprea”. Am analizat-o cu atenţie. Stiu ca aveti nevoie in Parlament, din pacate, de gasca lui Oprea. Dar nu este posibil ca Turcescu Robert, care nu a facut armata, sa fie ridicat la gradul de colonel, fara nicio concentrare. Mi se pare o avansare cu iz penal. 2. Cazul lui Ionescu Silvian. Din capitan de Securitate sa il faci maior al Armatei Române! Sau, Popa Dumitru, angajat in prezent la Guvern, adica pentru ca ar fi fost simplu functionar, fara apartenenta politica. La pozitia 58, scrie Popa Dumitru, fost Prefect de Braila, membru PDL (!), avansat in 2010 de la sublocotenent la…colonel. Sorin Blejnar, alt inalt functionar, membru PDL, situatie asemanatoare. Va intreb, daca se dovedeste ca acesti cetateni chiar au adus servicii in numele PDL, nu au facut fals si uz de fals in declaratii, dandu-se drept “neutri politic” in exercitarea atrubutiilor care le reveneau?.

 139. Aya June 21, 2012 at 1:42 pm #

  ADRIAN NASTASE VA FI ACUZAT DE (TENTATIVA DE) SUSTRAGERE DE LA EXECUTAREA PEDEPSEI- PROCURORII LUCREZA LA DOSAR IN REGIM DE URGENTA; O MURDARIE FARA SEAMAN!

  Adrian Nastase, cel mai bun prim ministru al Romaniei- si unicul om de stat pe care il are Romania- a cazut cu revolverul in mana. La propriu.

  Gestul lui, de un cosmic dramatism, are si o incarcatura simbolica pe masura momentului astral al comiterii lui: noaptea Solstitiului de vara (in 22 iunie – cand are loc de obicei Solstitiul de vara- este ziua de nastere a lui Adrian Nastase; mai putin obisnuit, anul acesta Solstitul s-a inregistrat in noaptea 20/21 iunie).

  Condamnat, NEVINOVAT fiind, la inchisoare, a ales calea radicala de a pune punct unui parcurs care descalifica justitia, arunca in abjectie pura procurorii si releva, chiar si pentru cei mai putin perceptivi, nivelul ridicat al influentei cercurilor negre de interese asupra instantelor si Parchetelor.

  Ceea ce parea o farsa juridica- dosarul “Trofeul calitatii”, compus din elemente evident “insalilate cu ata alba” care, dupa nici o logica fireasca, nu puteau duce la condamnarea lui Adrian Nastase- se demonstreaza a fi- prin murdara decizie de ieri a instantei- un semnal de forta dat de influentele retele de criminalitate organizata din Romania.
  Altfel spus, mesajul public al acestor retele de criminalitate organizata este de genul “temeti-va, caci putem condamna, nevinovat fiind, pana si un personaj public important in urma unor false acuze special alese pentru a se vedea ca sunt false- astfel, aratand ce putem si ce influenta avem”.

  Poate mai murdara decat decizia de ieri a instantei- condamnarea lui Adrian Nastase, nevinovat, intr-un dosar construit “cu dedicatie”- este actiunea aflata in curs de desfasurare: procurorii lucreaza la intocmirea unui dosar penal in care – pornind de la dramaticul gest de ieri- Adrian Nastase urmeaza sa fie acuzat de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.
  Este halucinant!

  In ultima saptamana, am atras insistent atentia asupra ingrijoratoarelor similitudini de fond intre situatia lui Sorin Crivat (ajuns in inchisoare nevinovat, pentru a fi insistat ca dosarul “Armamentul” sa isi urmeaze cursul; Anexa dosarului lamurea chestiuni- cheie din “Tigareta II”, care o implicau si pe Monica Macovei) si presiunile facute pentru incarcerarea lui Adrian Nastase in urma unei false vinovatii (falsul procurorilor fiind evident).

  Sorin Crivat a fost asasinat in penitenciarul Codlea.
  Ajunsese acolo in urma unei false acuze de luare de mita (care nu a fost dovedita), dosarul fiind instrumentat de DNA Brasov pe vremea cand mare sef era Valentin Selaru (azi procuror sef al Sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie).

  Dosarul “Armamentul” (cu Anexa S-207, legata de “Tigareta II”- Anexa provocand mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005, cand, cu complicitatea Monicai Macovei ministru al Justitiei, in epoca)- specifica criminalitatii organizate- dosarul a fost secretizat.

  “COINCIDENT”- nu cred in coincidente!- acelasi procuror Selaru este cel care conduce cercetarile privind evenimentele tragice din locuinta lui Adrian Nastase. Procurorul Selaru este cel care, in noaptea de 20/21 iunie 2012, a ajuns, impreuna cu o echipa operativa, la locuinta lui Adrian Nastase si, conform declaratiilor, a ridicat “o arma de foc” (revolverul) si proiectilul care a strapuns gatul lui Adrian Nastase, atungandu-i tiroida.

  Pe de alta parte, procurorul general Codruta Kovesi a declarat ca, acasa la Adrian Nastase, procurorii “au adunat din incapere probele, asa cum se procedeaza in cazul anchetarii unei eventuale fapte penale”.

  Repet: se lucreaza rapid, la parchet, pentru intocmirea unui dosar penal in care Adrian Nastase sa fie acuzat de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.
  Comanditara acestei actiuni este Monica Macovei – ea este cea care a pus in miscare caracatita obedienta a retelei de mare criminalitate organizata din care face parte (reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu- Monica Macovei).

  Aceasta retea de mare criminalitate organizata (Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu) “l-au scapat printre degete” pe Adrian Nastase, care, conform planului lor, trebuia sa ajunga in penitenciar. Acolo, ar fi urmat sa aiba soarta lui Sorin Crivat: sa fie asasinat. Preconizata asasinare a lui Adrian Nastase in inchisoare (care, fara indoiala, ar fi fost urmata de a declaratie a procurorilor conform careia moartea a fost naturala) trebuia sa fie un mesaj de inspaimantare pentru toti cei care ar fi incercat sa destructureze aceasta retea sau sa i se opuna.

  Avocatii lui Adrian Nastase depun cerere de amanare a executarii pedepsei- si sigur vor avea succes.
  In afara de acest lucru, in cazul lui Adrian Nastase opereaza, deja, prescriptia . Aceasta nu a fost invocata de avocati, care, comitand “greseala” (contextual, este o greseala) de a gandi logic (greseala comisa si de AN, in cazul de fata!) au fost convinsi de faptul ca verdictul instantei va fi de achitare, data fiind nevinovatia lui Adrian Nastase. Acum, sigur vor invoca prescriptia.

  Reteaua de mare criminalitate organizata Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu lucreaza in continuare la operatiunea “aducerea lui Adrian Nastase, cu orice pret in penitenciar” pentru ca, acolo, sa fie “pedepsit in stil mafiot” – asasinat, pentru a lansa un mesaj sinistru.
  Este motivul pentru care procurorii lucreaza de zor- sub “coordonarea” procurorului Selaru (care si-a demostrat deja obedienta fata de reteaua criminala Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu in cazul ofiterului acoperit SRI Sorin Crivat) la intocmirea unui nou dosar penal in cazul lui Adrian Nastase- pentru halucinanta acuza de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.

 140. Theodora June 21, 2012 at 2:17 pm #

  Dosar POLITIC … judecatori apropiati de Basescu Traian …. linsaj politic
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/01/31/solidara-cu-adrian-nastase-pentru-o-justitie-independenta-si-impartiala/

 141. blogideologic June 21, 2012 at 3:21 pm #

  Îmi permit să fac o comparaţie între asasinarea directă a primului-ministru Barbu Catargiu, în secolul XIX, şi asasinarea indirectă, de acum (sîntem oare în secolul XXI ?), a primului-ministru Adrian Năstase. Amândoi au fost “vinovaţi” în ochii ocultei internaţionaliste pentru că au crezut cu fervoare în ideologia naţionalismului românesc, precum şi într-un viitor mai fericit pentru România. “Psiho-sociologul” Cristian Tudor Popescu (aşa cum se defineşte singur) a fost, şi este încă, un propagandist-creator al mitologiei despre “coruptul Adrian Năstase”. Alături de această propagandă împotriva “corupţiei” lui Adrian Năstase, psiho-sociologul CTP a creat şi o adevărată filosofie a urii împotriva “politicianului corupt Adrian Năstase”. Ca performanţă în “filosofia dispreţului şi urii”, Goebbels (care a ispăşit) ar fi doar prunc raportat la performanţele psiho-sociologului CTP (sper că nu am comis o blasfemie prea mare) ! Fără să cunoască sursa “psiho-sociologică” a acestei stări de fapt în România, omul politic Crin Antonescu, ieri, constata siderat atmosfera prezentă de ură bezmetică la adresa lui Adrian Năstase : +Liderul PNL s-a arătat “uimit şi copleşit” de cât de mare poate fi ura “aproape canibalică” a unora care jubilau, la televiziuni, inclusiv după anunţul privind tentativa de suicid a fostului premier.+

  • marcel July 3, 2012 at 4:19 pm #

   Se pare ce te crezi un om cult, dar ai analizat, sau cunosti ceva din perioada ’96-2000? Cunosti psihologia poporului de a face dintr-un talhar(la modul general) un martir in functie de sfarsitul acestuia? Daca nu, lasa comentariile pentru cei care pricep ceva din istorie si viata in general…

 142. Black Rose June 21, 2012 at 5:23 pm #

  Legat de condamnarea lui Adrian Nastase trei lucruri vreau sa spun:
  1. Asa cum a spus chiar si cel mai mare tradator de neam, Traian Basescu, ramane cel mai bun Prim-Ministru pe care l-a avut Romania,
  2. Astept cu nerabdare momentul in care Justitia ii va trimite la inchisoare pe viata pe Basescu, Udrea, Ritzi, Flutur, Videanu si pe multi altii din PDL care au reusit sa ne fure tara si multi, multi ani din viata si
  3. Ganditi-va ca de la miliardele de euro de care era acuzat ca le-a furat in 2004, de catre marea Alianta DA, a fost condamnat pt cateva sute de milioane de lei vechi adunati, ipotetic, din niste sponsorizari!
  PS: Acei judecatori care au format plutonul de executie trebuie sa raspunda in aceeasi masura cu toata clica PDL-ista!

 143. Petru June 22, 2012 at 4:27 pm #

  La tara, cand prezinti condoleantele si vizitezi pe mortul care sta linistit pe laita, intri in casa, saluti discret prin plecarea capului si zici cu un ton bland umil, plin de regret : “Dumnezeu sa-l ierte” la care ti se raspunde aproape in cor de cei prezenti, evident de cei vii, cu “Sa fie ertat” dupa care te asezi in rand in tacere care reprezintao forma de respect pentrucel decedat, si zici a paguba : Ce sa-i faci ! la care vecinii de langa tine iti raspund neputinceosi ; “N-ai ce-i face”

  Domnule Ponta, te-am vazut cand declarai la spital in aceeasi stare de spirit descrisa mai sus ; Acum va place domnule traian Basescu ce ati facut, cati mai vreti sa omorati. Credetima ca nu sunteti mai la inaltime, ca atitudine, fata de acesti tarani ai lui Agarbiceanu, de unde am preluat si ideia. Sunteti deplorabil. Credeti ca veti castiga cu fariseismul afidat? sau nu va pasa, din moment ce 60 % va cred pe cuvant sau se lasa manipulati iar 40 % v-a prins perversitatea si micimea . Chiar nu va pasa de cei 40 la suta pe care-i dezgustati? Atat de tare ma doare ca am crezut ca ve-ti schimba ceva in tara asta fiind de generatie mai verde, se vede ca m-am inselat. Nu va doresc nimic. Astept pur si simplu sa vad cum evoluati cu Crin. Un fel de (Stan si Bran) ridicol.

  • Embassy June 23, 2012 at 10:37 am #

   Părerea mea sinceră este că voi, ăstia din trupele de postaci ai lui Udrea-Băsescu et comp, ar fi bine dacă “va-ţi” pune talentele în slujba ţării. Astfel, pe lângă Poliţia Română, la Direcţia de Dispariţii Câini şi alte Animale de casă, ati desfasura o activitate prodigioasa de detectivi. La tară, când intri in casa omului, vara, dupa ce iii ceri un pahar de apa, ii zici: “Doamne ajută! Să fiţi sănătoşi”, nu îi zici “Şefule, ce-i asta, de ce nu bei apă minerală?”

 144. Flory June 23, 2012 at 10:27 am #

  Va scriu pentru prima data, dar cu siguranta, nu pentru ultima. Va apreciez si v-am apreciat de cand erati un pusti, chiar daca eu ca si varsta sunt cu cativa ani mai mica. M-am alaturat de ani buni echipei dumneavoastra , aici , la Dambovita, cred in optiunea pe care-o reprezentati.
  ZIlele acestea toate stirile servite de Base pe tava natiunii ne-au priponit pe toti in fata stirilor si a noutatilor indubitabil socante. Ce-ti poti dori mai mult?!!! , s-ar intreba cineva.
  Simtiti ca sunteti intr-o capcana? Iesiti repede din ea. Acest malefic personaj al scenei noastre politice va “ajuta” prin aceste diversiuni.
  Nu uitati nicio clipa ca reprezentati optiunea , nu uitati ca ne-am pus speranta si increderea in experienta si priceperea dumneavoastra. Un premier in exercitiu trebuie sa arate ca poate schimba ceva. Luptati-va si contrati-va cu Base pe proiecte, pe locuri de munca, pe probleme ce tin de romani. V-a aruncat intr-o zona in care, daca nu iesiti la timp din ea, exista riscul destul de probabil sa pierdeti din credibilitate. Vreau sa va vad la lucru, in exercitiul functiunii atat la Guvern, cat si in teritoiu. Vrem sa va vedem proiectele. Nu ne dezamagiti. Aratati ca sunteti cine ati spun. Eu vreau sa cred ca terminati aceasta polemica mediatica cu Basescu si treceti la implementarea proiectelor care sa arate ca s-a facut ceva pe timpul mandatului. In 3 zile fosta putere era te tv cu coasa, mopul etc. Nu asta doresc de la dumneavoastra, doresc IMPLICARE spre DEZVOLTARE.

 145. naty banias June 24, 2012 at 6:32 pm #

  ESTE INADMISIBIL SI IMPARDONABIL!! VA SCRIEM FIINDCA ESTE EVIDENT CA PSD-UL REPREZINTA VERIGA PUTERNICA A USL-ULUI,CEL PUTIN IN CRAIOVA UNDE PNL-UL SI-A DESEMNAT DREPT VICEPRIMAR PE CALANGIU CRISTINA,PERCEPUTA REALMENTE DREPT O ARIVISTA SI O DESCALIFICATA IN ALE MESERIEI DE MEDIC(FURA INCA DIN SUDENTIE,A PLECAT CU BURSA IN FRANTA INSUSINDU-SI BURSA UNUI STUDENT EMINENT,PRIN INTERVENTIA TATALUI,UN JAF UMAN CE SI-A RIDICAT FAMILIA DOAR PRIN FURT INTELECTUAL…!!NE ADRESAM DVS. SPRE A AFLA DESPRE NOILE NORME IMPUSE DE ANAF REFERITOR LA TAXE SI IMPOZITE,NORME ABSOLUT NAUCITOARE,CE NU SE REGASESC NICAIERI IN EUROPA OCCIDENTALA…; CUM ESTE POSIBIL CA UN TANAR PANA IN 26 DE ANI,BOLNAV FIIND CE A RENUNTAT MOMENTAN,DIN MOTIVE DE SANATATE LA FACULTATE,FARA VENITURI SI BOLNAV FIIND SA FIE OBLIGAT A PLATI CONTRIBUTIE LA CAS,IN CONDITIILE IN CARE MERGEM IN FRANTA SI PLATIM DIN BUZUNAR INVESTIGATII SI TRATAMENTE IAR IN ROMANIA INFECTA A ANULUI DE GRATIE 2012,PLATIM LA PRIVAT INTEGRAL TOATE SERVICIILE MEDICALE(FIINDCA NUMAI IMBECILII POT AVEA INCREDERE IN SISTEMUL DE STAT);APOI DECAT A UMBLA PE DRUMURI SI A LUNGI ACTUL MEDICAL ESTE EGAL CU CONDAMNAREA LA MOARTE…!! SPERAM SA IESITI CU DECLARATII REFERITORE LA CEEA CE ANAF INCA CONSTRUIESTE IMPOTRIVA,ABSOLUT HALUCINANT REFERITOR LA CONTRIBUABILI,TAXE,IMPOZITE,LA CEEA CE TREBUIE SA PLATEASCA PFA-URILE IN PLUS(DESI ACUM 2 ANI FISCUL A FOST CONSULTAT,CHIAR LA BUCURESTI…ACUM SE PARE CA VOR PLATI RETROACTIV,OARE DE CE SI UNDE S-A POMENIT…???!!PLATIM CEEA CE FISCUL ELIBEREAZA CA SI FISA DE IMPUNERE ANUALA SI NE-AM SATURAT DE SCHIMBARI LUNARE SI INVENTII IMBECILE DAR ..DAR A INVENTA LA INFINIT PLATI RETROACTIVE PE CARE LE IMPUN BESTIILE,CE ORI AU GRESIT ORI AU COMENZI POLITICE DE TAXARI SUPLIMETARE LA BUGETUL DE STAT,ESTE MOTIV DE REVOLTA NATIONALA,NU SE MAI POATE….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DACA ACCEPTATI SAU VA FACETI CA NU CUNOASTETI,VA PLASEAZA INTR-O ALTA SFERA ,ACEEA A NOILOR ABURITORI AI ROMANILOR…CEEA CE NU VREM SI VREM INCA SA VA ACCEPTAM CA O ALTERNATIVA VIABILA LA DEZASTRUL IMPUS DE CATRE GUVERNAREA ANTERIOARA…!!!!!!VA RUGAM SA CERETI SPRE INFORMARE CEEA CE VREA SA INSEMNE NOUA FORMA DE IMPOZITARE,FORMULARELE 600 SI 610(NOI NU PRICEPEM ABSOLUT NIMIC…)SI CUM ESTE POSIBIL A OBLIGA LA PLATA CAS,TOCMAI PE CEI FARA VENITURI SI SUFERINZI PENTRU CARE FAMILIILE SE ZBAT A REALIZA UN ACT MEDICAL EFICIENT CE NU ARE TANGENTA CU CAS-UL SAU MINISTERUL SANATATII,CU SISTEMUL DE SANATATE DE STAT DIN ROMANIA…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MAI MULT IL OCOLIM IN CUNOSTIINTA DE CAUZA DAR ..DAR TREBUIE SA PLATIM..CE>>>>?!?!?!>>> NISTE ANGAJATI DOAR PE PILE ALE CAS-ULUI,DESCALIFICATII IN ALE MEDICINEI CE FAC ORI POLITICA (CRISTINA CALANGIU…RAS,PENIBILA)ORI HABAR N-AU DE MEDICINA(SUNT INCOMPETENTI CU DIPLOME…) ORI PRESTEZA CA SI PROFI UNIVERSITARI( STUPEFACTIE NATIONALA….)ETC ETC?!?!..ESTE EVIDENT CA DA!!!DE CAND SE ANUNTA CA FISCUL VA PRELUA ACESTE TAXE,CEI DE LA CAS AMENINTA CONTRIBUABILII CU DOSARE PENALE AICI IN DOLJ,CRAIOVA..?!?!???!!!INCREDIBIL DAR ADEVARAT!! CIRCUL NU TREBUIE SA INCETEZE OARE?!????? ALEGERILE PARLAMENTARE VOR FI DECISIVE,RETROACTIV PLATILE SA INCETEZE,TAXE PENTRU CEI FARA VENIT SI BOLNAVI IN PLUS,SA FIE PT.TOTDEAUNA EXTIRPATE!!! ACESTE PRACTICI ABSOLUT DE NEREGASIT ACOLO UNDE SPUNETI CA TREBUIE SA EXISTAM….UNIUNEA EUROPEANA,SUNT ABUZURI ALE CELOR AFLATI LA BUTOANE SI SPERAM SA NU APASATI SI DVS. PE ACELASI,INCA SPERAM..!! ASTEPTAM DECIZII SI FAPTE DE LA DVS.,V-AM VOTAT DAR MAI AVEM TIMP DE DECIZIE FINALA…!! VA MULTUMIM SI AVEM SPERANTA CA VETI IESI LA DECLARATII CU CEEA CE II INTERRESEAZA PE ROMANI:SANATATEA,EDUCATIA,TAXELE SI IMPOZITELE ABSOLUT NEDREPTE SI ABERANTE …RESTUL ESTE CIRC SI CIRCUL TREBUIE SA IA VACANTA DACA VRETI A FACE LUCRURI PENTRU ROMANI SI ROMANIA…!!ASTEPTAM…!!!

 146. Rares June 24, 2012 at 7:15 pm #

  Luptati pana la capat . Nu slabiti randurile intre uniunea USL si parlament . BASESCU coace ceva pana la toamna . SUSPENDATI PE TRAIAN BASESCU . PARLAMENTUL VOT PENTRU SUSPENDAREA LUI BASESCU 400 VOTURI , POPORUL ROMAN VOTURI PENTRU SUSPENDAREA LUI BASESCU 21MILIOANE. MAI REPEDE CU SUSPENDAREA . DUMNEZEU SA VA AJUTE SI SA NE AJUTE SI PE NOI. CU STIMA SI RESPECT … BAFTA IN CONTINUARE.

 147. Flavia June 27, 2012 at 4:37 pm #

  BRAVO!!! VA SUSTINEM!!! SUNTEM ALATURI DE DUMNEAVOASTRA!!!

  • Sandel July 2, 2012 at 11:43 pm #

   Pe cine sustii? Pe unul care are betia puterii? Nu vezi cat de mic este Dumnezeu pe langa el?
   Cascati bine ochii si ciuliti urechile ca ce pot astia sa faca nu a reusit nici Stalin in Rusia.
   “Revolutia bunului simt” e doar o diversiune ieftina pentru a scapa turma celor patati.
   Daca tot ai Internet (odata ce ai postat aici) mai citeste si ce scriu altii (nu din Romania ca alea-s ale lui Basescu). Daca dai gres, nu ai nici o scuza.

 148. fany June 27, 2012 at 9:07 pm #

  Pe mine ma reprezinta Traian Basescu pentru ca l-am votat …..si ca mine sant multi .Pe tine ,,,TE-A ALES PRESEDINTELE TARII!Arata putin respect pentru cei ce la-u votat .

  • Vali din Iasi June 29, 2012 at 11:14 am #

   Eu l-am ales sa ma reprezinte si-l respect pe domnul presedinte. Tot eu i–am votat si pe cei care re-au pus in fruntea Guvernului. De ce faci doar valuri? Ai facut ceva pentru poporul tau pentru care vrei sa fii respectat? De ce nu-l lasi pe Tariceanu in locul tau .. tu nu meriti functia de prim ministru! Gandeste liber si te rog respecta-ne! Succes in viata.

 149. luciana June 29, 2012 at 3:27 pm #

  aveti dreptate basescu nu mai reprezinta aproape pe nimeni in tara asta ,dar sa vedem cum ne reprezentati dvs.Am vazut recent o stire cum ca renel incearca sa mareasca tarifele la electricitate ,pentru a alinia pretul energiei cu cel practicat in europa.Mi se pare normal ca un director sa doreasca pentru afacerea lui sa mearga bine ,sa castige ca o alta afacere similara din europa,DAR aici trebuie sa interveniti dvs. pentru si in folosul afaceri dumneavoastra care acum e POPORUL si sa incercati si dvs. sa faceti in asa fel incat si pe cei pe care ii reprezentati sa ii aduceti cu salariile la cele practicate in europa . De ce toti se fac ca nu inteleg care este marea durere a poporului,aceea ca nu este tratat si platit ca orice cetatean european..Cum se poate ca un parlamentar sa aiba un salar de 5000 si alte avantaje si un muncitor un salar de 700. ,si asta tinand cont ca acel muncitor si alti asemenea lui va fac voua parlamentarilor salariile alea frumoase din taxele si impozitele ce le platesc.As dori sa anuntati chiar si in gluma ca vor fi platiti toti parlamentari cateva luni cu salarul minim sa vedem cati mai raman sa lupte pentru binele tari,neinteresat de castig sau de alte beneficii ale functiei ,asa cum multi pretinnd acum dar nu fac nimic concret. Ca tanar politician iti doresc succes in ceea ce ai inceput ,nu cred ca este asa important daca ai plagiat lucrarea aceea sau nu ,pentru ca de multe ori un om simplu a schimbat destinulunei natiuni,cred ca important va feea ce vei face in realitate pentru ca intradevar sa fim mandri ca santem romani.Succes

 150. eugen nicolae June 30, 2012 at 8:26 am #

  Despre CNADCTU
  Poate este de interes urmatoarea informatie : aceeasi CNADCTU care s-a pripit sa il acuze pe premier de plagiat, in 2005 si-a declinat competenta intr-un alt caz celebru de plagiat la vremea respectiva. Comisia a fost sesizata ca medicul Vlad Iliescu, care il operase pe fratele presedintelui Basescu si era secretar de stat in ministerul sanatatii, a plagiat in intregime o carte, iar in baza acestui plagiat a devenit in 3 ani conferentiar si apoi profesor universitar. Comisia a declarat ca nu e de competenta sa sa analizeze plagiatul, cazul a fost ingropat, iar Prof. Dr. Vlad Iliescu este in prezent seful celei mai mari clinici de chirurgie cardiaca din Romania.

 151. nely June 30, 2012 at 1:39 pm #

  din cauza ta si acelor ca tine care ati votat cu basescu ,an ajuns in halul acesta RUSINE VOUA

 152. ana June 30, 2012 at 1:48 pm #

  Domnule victor ponta va doresc putere sa treceti cu bine peste mizeriile facute de basescu impotriva dv.Nu cedati noi suntem multi care va sustinem.Va rog cautati si aratati ca vreti si sunteti capabil sa faceti bine pentru romani.Imi vine sa pling cind vad cum cauta sa va faca numai rau,dealtfel asa cunm a fact si romanilor ,fara sa se uite la el si familia lui ,la acoliti lui ce au facut cit au distrus tara asta,cit au furat.Sa va dea dumnezeu sanatate si fiti tare

 153. 444444 June 30, 2012 at 9:08 pm #

  Domnule Ponta,dati-va demisia pana nu distrugeti USL-ul.Va rog frumos!

 154. Sandel July 2, 2012 at 11:31 pm #

  Se pare ca CTP si-a schimbat radical parerea despre un HOT care apara o adunatura de potlogari ieftini.
  Cand am vazut ca ati venit ca prim ministru in locul lui Boc, am zis: se pare ca Dumnezeu chiar exista.
  Dupa doua luni cred la fel, cu o singura completare: Dumnezeu exista si ne pedepseste.

 155. casandra July 3, 2012 at 12:31 pm #

  Avocatul Poporului.
  O greseala neprovocata politic. Mare.

 156. un roman July 5, 2012 at 1:29 pm #

  Cine a dat verdictul ca ne reprezinta sau nu?Nimeni nu poate vorbi in numele nostru.Ce veti mai spune daca veti avea o mare surpriza la referendum,unde va fi validat din nou de popor?Am trecut de partea lui ,impreuna cu multi altii care nu prea il agreau inainte,dar ne-am dat seama ca usl este cu mult,f mult,mult mai periculos decat el.

 157. Amalia Elisei July 5, 2012 at 8:32 pm #

  Ati distrus tara.Nu ati facut nimic decat pentru voi.Indiferent cine vine la putere nu faceti nimic.Ceea ce nu ati reusit sa faceti la ultimele alegeri, faceti acum, luati puterea pe cai ocolite.
  Nu reprezentati pe nimeni, indiferent din ce partid veniti, nu va reprezentati decat pe voi si pe interesele voastre.Imi este greata de tot circul pe care il faceti numai ca sa ajungeti la putere.

 158. simona July 7, 2012 at 11:57 am #

  Vreau să știu cine va plăti pentru că Băsescu în 2008 ne-a spus că nu vom avea criză iar din 2009 și până azi ne zbatem în cea mai neagră sărăcie, vorbesc de pensionari, bugetari, cine va plăti pentru oamenii care și-au luat viața pentru că n-au mai avut din ce să trăiască, pentru că banca le-a luat casa, cine va plăti pentru oamenii care au murit în fața spitalelor închise din așa zisa lipsă de fonduri, dar în spitalele acelea s-au învestit sute de mii de euro pentru echipamente de ultimă generație și pentru a căror conservare a fost nevoie de încălzirea spațiilor goale. S-a stopat risipa? Au murit oameni în fața spitalelor închise, că nu avem bani de plătit personal, dar avem bani să achităm facturi uriașe la căldură pentru ca aparatură să nu se distrugă. Vreau să știu cine va plăti pentru suferința bătrânilor debranșați de la căldură și care au murit în casă de frig și de foame?Vreau să știu cine plătește pentru întreg dezastrul lăsat în urmă de PDL?

 159. dana July 9, 2012 at 5:21 pm #

  domnule ponta incetati cu aceste scumpiri in fiecare luna nu va ginditi ca omul de rand nu mai are bani faceti ceva in privinta asta chiar nu va ginditi la noi poporul care traim de pe o zi pe alta cu un salariu de mizerie incetati va rog sa mai scumpiti si faceti ceva sa stabilizati tara asta jos basescu

 160. Dan Zinc July 12, 2012 at 11:23 pm #

  D-le Prim Ministru,
  referitor la Referendumul din 29 curent, vă transmit o sugestie, pe care vă rog să o analizați. Pe buletinul de vot să fie trecută următoarea întrebare:
  Sunteți de acord ca Dl Traian Băsescu, Președintele suspendat al României să își continuie mandatul la Președinția României ? DA / NU . În acest fel se rezolvă disputa asupra celor 9 milioane de votanți obligatorii, ceruți pentru validarea Referendumului.
  Cu stimă D.Z.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: