De ce nu am fost primiti in Schengen

2 Mar

Imi pare rau ca intrarea tarii noastre in spatiul Schengen a fost din nou amanata.

Dar m-am bucurat ca cele mai clare si puternice voci care s-au ridicat in favoarea Romaniei au fost cea a lui Martin Schulz (Presedintele social democrat al Parlamentului European) si cea a doamnei Helle Thorning-Schmidt (premierul social democrat al Danemarcei). Fac aceasta afirmatie pentru ca poate crapa de rusine obrazul (daca cumva exista) unui europarlamentar intelectual al PDL care tot afirma ca socialistii se opun!

As vrea insa sa explic de ce cred eu ca nu am fost primiti in Schengen
1. In primul rand, pentru ca s-a opus Olanda. O actiune la fel de incorecta si bazata doar pe interese de politica interna ca si cea a Romaniei fata de Serbia! Ce tie (pozitia Olandei) nu-ti place, Serbiei nu-i face! Nu cred ca poti invoca ceva rau facut de un partener daca si tu procedezi la fel. Iar consecintele pe termen lung pentru tara noastra cred ca sunt negative. Daca citesti Financial Times si The Economist poti intelege asta.

2. Traian Basescu este deja un personaj politic considerat nefrecventabil de liderii europeni (cum era Berlusconi inainte de demisie); gestul cu Serbia si declaratiile vadimiste cu Portul Rotterdam nu fac decat sa confirme aceasta impresie. Sunt convins ca participarea la acest Consiliu European a premierului Ungureanu in locul lui Basescu ar fi ajutat foarte mult. Pacat ca grandomania unuia si lipsa de curaj a celuilalt au stopat aceasta rocada benefica pentru tara.

3. In al treilea rand, ar trebui sa fim naivi sa credem ca circul regizat in Romania la inceputul anului 2011 a pacalit pe cineva din Europa. Partenerii europeni stiu foarte bine ca, din cei 231 politisti de frontiera si vamesi cercetati si arestati in direct, azi se mai afla in inchisoare fix – ati ghicit! – ZERO. Si ca de fapt totul este la fel ca inainte. Iar, cat timp Sorin Blejnar si tot sistemul politic de control al vamilor a ramas neatins, este un gest temerar sa pui SIS (Sistemul de Informatii Schengen) la dispozitia tocmai acelor persoane care gestioneaza contrabanda si evaziunea fiscala in tara noastra.

4. In fiecare zi vedem pasapoarte romanesti eliberate ilegal prin coruptie, masini furate inmatriculate fara probleme, tiruri cu produse olandeze blocate in vami intr-un tip de represalii stupide. Nu cred ca ignorarea acestor realitati ne va ajuta in viitor, dimpotriva!

Pot doar sa constat ca cele doua obiective europene (MCV si Schengen) ramase in sarcina Guvernului Basescu-Boc sunt ratate in mod constant.

Sigur ca e usor sa dai vina pe Europa.

Eu insa cred ca viitorul guvern USL trebuie sa abandoneze strategiile acestea perdante, sa fim realisti si pragmatici, iar rezultatele nu o sa intarzie sa apara.

21 Responses to “De ce nu am fost primiti in Schengen”

  1. zorita candea March 3, 2012 at 12:28 am #

    V-as ruga maine dupa ce-l ve-ti felicita pe Dl . ILIESCU sa spune-ti in fata presei ca merita felicitat de majoritatea romanilor care au un acoperis deasupra capului si datorita domniei sale ,si a celor care si-au luat pamantul inapoi tot datorita gandirii lui .Ca astia acum ar fi in stare sa ne puna sa mai platim inca odata apartamentele sa mai creeze o institutie care sa ne ia banii ,ca o fi fost prea ieftin.Referitor la presedinte ne-a mai facut inca odata tara de rusine .Opriti-l domnilor ca ne rade EUROPA.

  2. Aurel texanu March 3, 2012 at 5:46 am #

    Succes Domnule Ponta si nu uitati numai cu ajutorul lui Dumnezeu veti realiza programele care le aveti, nimic nu se schimba fara puterea lui Dumnezeu, atita timp cit fostii comunistii si securistii jura pe Biblie, eu cred ca Dumnezeu nu doarme , jura pe orice carte Constitutia, alceva dar nu pune mina pe Biblie si jura strimb, numai asa de vazul oamenilor, cu Dumnezeu nu va jucati

    Va rog daca doriti aditionatima pe FB Aurel texanu si poate un Email am sa va comunic ceva foarte interesant, am fost contactat de Primarul Pandele din Voluntarii sa le dau idea mea de incepere de constructii de Case Ecologice din otel in afara oraselor 1 milion de case cu otel din Germania si materiale din Texas, dar va rog daca vreti contactati-ma

  3. Black Rose March 3, 2012 at 8:24 am #

    România a fost refuzată la poarta Schengen. Refuzul de a admite România și Bulgaria în spațiul Schengen nu are un impact important asupra majorității cetatenilor, dar reprezintă o lovitura politică pentru guvernul de la București. Acum este limpede că nu numai noi avem antipatie față de conducerea țării…

  4. Popa Luminita March 3, 2012 at 10:40 am #

    Credeti ca le pasa?NU,NU,NU.Din contra se imbogatesc si mai mult.Au spatele asigurat.Cred ca inca nu stiti sa priviti adevarul in fata.

  5. Cezar Mihai March 3, 2012 at 11:58 am #

    Hai sa fim seriosi ! Mai bine sa nu fim in Schengen si in “zona euro”… sa se stabilizeze ei si mai vedem. Fiind “economie emergenta”, nimeni nu are interes s-o distruga… decit, poate, NOI, romanii…
    Cine vrea in Olanda si e destept, il primesc imediat.
    Olanda se refera la “invazia” din est. Sunt probleme desxtule in UE cu somajul, cu deficitele… le mai trebuie si de la altii ? Ajung acolo, fac copii si apar cheltuieli suplimentare.
    Noi ar trebui sa dezvoltam relatiile economice cu Rusia, China….Rusia a declarat ca nu mai cumpara animale vii din UE (alegerile ?)… Ucraina… astea sunt piete mari si previzibile.
    Restul ? Garagara… schengen, moneda euro… Slava Domnului ca mai avem moneda nationala !

  6. Moshu March 3, 2012 at 12:15 pm #

    ”De ce nu am fost primiti in Schengen” – afirmatie categorica! și :
    ” As vrea insa sa explic DE CE CRED EU ca nu am fost primiti in Schengen” – afirmatie îndoielnică!

    Pe care să o iau de bună ?!?

  7. Moshu March 3, 2012 at 12:17 pm #

    Era să uit: Multumesc – in cazul unui răspuns!

  8. Maxim March 3, 2012 at 1:46 pm #

    Profeţiile lui Gupta Swami despre România

    În primăvara lui 2004, România a fost vizitată de Gupta Swami, profesor indian, doctor în istoria religiilor, maestru spiritual al multor discipoli, atât din ţara sa natală, cât şi din întreaga lume.
    Necunoscut publicului român, profesorul indian e celebru în afara Indiei, mai ales ca prezicător şi clarvăzător, el profeţind, cu o acurateţe extraordinară, evenimentele cruciale ale sfârşitului de secol şi începutul noului mileniu: căderea lui Gorbaciov, atentatul terorist din Indonezia, căderea navetei Columbia, dar şi căderea şi execuţia cuplului Ceauşescu. Din această cauză, de-a lungul timpului, indianul a fost contactat de mulţi preşedinţi de state şi guverne. Chiar şi Elena Ceauşescu a apelat la Gupta Swami în 1983, însă, deranjată de prezicerile acestuia, soţia dictatorului l-a obligat pe guru să părăsească urgent ţara. Aflat în vizită în Bucovina “trimis de viitor”, gurul indian a făcut o serie de profeţii cutremurătoare care, dacă se vor adeveri, vor schimba faţa României şi a planetei.

    Ceauşeasca m-a făcut şarlatan

    “Românii care m-au abordat nu s-au interesat decât de propriul lor viitor. Ultima a fost Elena Ceauşescu, dar nu i-a plăcut viitorul pe care i l-am prezis. M-a făcut şarlatan şi peste două zile eram invitat să părăsesc România. Acest lucru se întâmpla în anul 1983. Un înalt personaj din Guvernul României, care a participat în calitate de revoluţionar în procesul soţilor Ceauşescu (a refuzat să precizeze numele acestuia) mi-a mărturisit cu oarecare teamă, că printre şuşotelile Elenei cu Nicolae ( la proces ) a distins de două ori, foarte clar, numele meu. Probabil acţionau târziile regrete.”

    Moartea actualului preşedinte va declanşa o explozie socială

    “Concomitent, va începe un scurt şi înfiorător război mondial – al treilea şi ultimul – programat, declanşat şi întreţinut de forţele oculte care conduc omenirea. România va participa la război încă înainte de extinderea şi mondializarea acestuia, din cauza unei politici aiurite a conducătorilor ei. (Nota mea: vezi aici ştirile din România care anticipează aceasta: “România se pregăteşte de război”, “Băsescu, ‘loial’ Israelului!”, “Este târâtă România în războiul altora, fără ştirea poporului?”)
    Tinerii români vor muri pe capete în ţări străine, în locul unor străini, pentru o cauză străină de interesele românilor. Preşedintele României va fi ucis într-un atentat pus la cale de opozanţii din propriul partid de guvernământ. Moartea sa şi fariseismul ucigaşilor aflaţi la conducerea României vor declanşa explozia socială care se va rostogoli ca un bulgăre de zăpadă pe covorul nenorocirilor româneşti.”

    Românii vor trăi mai crunt decât pe vremea lui Ceauşescu

    “Să vorbim despre ceea ce va fi, despre România şi poporul său. După ce actuala guvernare va căştiga din nou alegerile, la jumătatea mandatului (perioada 2010-2011 este jumătatea actualului mandat – nota mea) se va declanşa altă revoluţie română, una cu totul diferită de cea din 1989. Guvernarea va fi brutală şi va arăta aproape ca o dictatură, deşi se va numi, în continuare, democraţie. Românii o vor duce extrem de rău. Viaţa lor va fi mai cruntă ca pe vremea lui Ceauşescu. Legile vor fi deosebit de aspre, conducerea va fi violentă şi necruţătoare. Criza se va adânci, iar cei care i-au ales pe reprezentanţii lor vor înţelege, într-un târziu, că prin înlăturarea lui Ceauşescu au adus la conducere sute de dictatori, mai cruzi şi mai lacomi decât răposatul şi că, de fapt, în România, prin revoluţie s-a “evoluat”de la rău la foarte rău.

    Averile celor îmbogăţiţi după 1989 se vor risipi

    Mii de români vor muri sub pretextul înfăptuirii dreptăţii pe care o aşteptau de atâţia ani. Va începe o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva comuniştilor şi a ceea ce dvs. numiţi securişti. România se va scălda într-o baie de sânge, demnă de personajul Dracula pe care l-a impus un scriitor englez. Vor muri oameni vinovaţi, dar şi mulţi oameni nevinovaţi. Temporar, autoritatea de stat va dispărea. Opinia publică internaţională, şocată, dar preocupată de propriile griji ale războiului, va sta în expectativă şi nu va interveni. Populaţia României se va reduce aproape la jumătate. Averile celor îmbogăţiţi după 1989 se vor risipi în mâinile rebelilor scăpaţi de sub autoritatea statală.
    Din acest haos însângerat, România va ieşi purificată.”

    Militarii români îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii glorioase

    “Ceea ce mi-a purtat paşii spre binecuvântatul pământ al Bucovinei e faptul că, într-un viitor nu prea îndepărtat, de aici, va porni la întâlnirea cu destinul său, cea mai puternică personalitate politică pe care o va cunoaşte poate mileniul care a început. Am venit să mă familiarizez cu aceste sfinte locuri, de unde va porni Mântuitorul omenirii viitoare… şi trebuie să recunosc că acesta are circumstanţe favorabile. Spun asta după ce am vizitat stâlpii spiritualităţii româneşti, concretizaţi în incomparabile opere de artă, cum sunt mănăstirile Moldovei. Din Bucovina se va ridica un om bun şi credincios, tare ca o stâncă. O mână de fier, un om înţelept şi drept, de nimeni cunoscut aşa până la acea dată. El va opri prăbuşirea naţiunii române şi tot el o va înălţa în fruntea statelor de pe glob. România va ajunge în scurt timp la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă şi la cea mai mare înflorire economică. Militarii români, aduşi în ţară de pe fronturile unde luptau fără nici un ţel, îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii şi mai glorioase decât ale înaintaşilor lor. Va fi posibil, deoarece vor avea un ţel, o cauză şi un conducător care să-i călăuzească. Secolele următoare, România va juca un rol preponderent în viaţa politică, socială şi economică a lumii.”

    România – pilonul noii orânduiri internaţionale

    “Raportul de forţe se va schimba total în lume la încheierea ultimului război mondial. Ţările puternic spiritualizate vor dobândi supremaţia mondială. Ţările noastre, India şi România, vor deveni pilonii principali pe care se va sprijini noua orânduire internaţională. Grecia, Japonia, Franţa sau Rusia (spălată de ateism şi comunism printr-o mişcare socială mai brutală decât cea românească) vor deveni polii noii dezvoltări mondiale, bazată mai mult pe spiritualitate, cultură, religie şi artă decât pe regulile reci ale unor economii lipsite de suflet.
    Structurile statale lipsite de suflet şi istorie, precum SUA, UE, NATO se vor prăbuşi. SUA au picioare de lut, fiindcă au fost consolidate pe false premise. Slăbiciunea lor va fi demonstrată în al III- lea război mondial, în urma căruia vor dispărea.”

    (Nota mea – pentru confirmare, vezi aici un articol din Cronica Română care prezintă, în 2004, o sinteză a profeţiilor sale – “Tinerii români vor muri în ţări străine…”)

    • gigi March 6, 2012 at 9:46 pm #

      Mai mari aberatii n-am citit nicaieri.
      “Militarii români, aduşi în ţară de pe fronturile unde luptau fără nici un ţel, îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii şi mai glorioase decât ale înaintaşilor lor. ”
      Care armata?(aia specializata la canal sau la cules de porumb?
      “India şi România, vor deveni pilonii principali pe care se va sprijini noua orânduire internaţională”
      Si ca liant comun vor fi romii nu?

  9. Fault March 3, 2012 at 7:50 pm #

    SE DUBLEAZĂ PREŢUL LEGUMELOR

    Aflând despre posibila dublare a preţurilor la LEGUME, Traian Băsescu, extaziat, ar fi afirmat : În sfârşit, valoarea mea nu va mai fi pusă în dubiu !

  10. Sibilla March 3, 2012 at 11:50 pm #

    Hvala lepo, druje Victor !!
    DOBRO !!

  11. moromete March 4, 2012 at 9:57 am #

    Sub justetea acestor 4 puncte bine sintetizate —– adevar ce doare
    oare pe cina mai pot sa pacaleasca prin aceasta politica neserioasa -bulevardiera?!. Trebuie sa ne schimbam din temelii –gindirea ,
    strategiile si atitudinea .

  12. Vasile Roaita March 4, 2012 at 4:52 pm #

    Nu prea sunt comentarii; sa inteleg ca dezbaterea s-a mutat pe facebook?

    Din 2005 am fost obisnuiti cu un presedinte jucator…pe teren propriu; in deplasare juca Tariceanu; o perioada a jucat Cristi Diaconescu, cel care trebuia, probabil, sa-i aranjeze lui Basescu o intalnire cu Obama…

    Acum, ca astia din tara nu-l mai merita, Basescu s-a facut turist; spune bancuri proaste, de marinar, semneaza cu data gresita, tine conferinte de presa etc…El stie ca mai bine face prostii decat sa nu faca nimic!

    Sper ca liderii USL nu au de gand sa preia aceasta filozofie; pozitia lor in sondaje ( comparabila cu a lui Geoana in 2009 ) se traduce altfel: mai bine sa nu faca nimic decat sa faca prostii!

  13. teddi March 6, 2012 at 10:24 am #

    Domnule Ponta,
    eu sunt aici in strainatate, si cand ma uit la Televizor la stiri din Romania, ma apuca sila si groaza. Mai mult decat atat eu nu am vazut in discursul Dvs, si a turmei Dvs, decat jos Basescu si punct. Atunci daca e jos Basescu trebuie sa strigam, ce strigam apoi sus Nastase sau Ponta? De ce nu iesiti din acest discurs deranjant? de ce nu spuneti ce puneti in loc? pe antonescu? care setermina tot cu escu ? Eu zic sa fiti mai maturi si sa iesiti din acest discurs antibasescu care e derizoriu, deja oamenii s-au invatat cu acest mesaj, incat a devenit o super banalitate, nu mai latrati sau nu mai faceti ca in bancul acela, und ecineva care vroia sa faca o gluma intr-un sat, a inceput sa strige ca vine lupul la oi, toti oameni au sarit in ajutor, dar de fapt era o minciuna, cand realmente lupul a venit, iar cibanul acela a strigat din nou, atunci nu a mai fost auzit, ptr ca oameni stiau ce fel de om este, care numai pacaleste. asa faceti si dvs deocamdata numai mintiti, nu veniti cu solutii concrete, va contraziceti permanent, din toate interventiile nu am inteles decat ca veti duce in mare o politica asemanatoare cu cea din regimul basescu, deci oricum FMI si alte institutii o sa vegheze in continuare si tot in limita de ei impusa o sa faceti politica. Oare vorbim si dupa 2012 de o marie cu alta palarie? va multumesc, in caz ca cititi acest mesaj.

  14. Anda May 8, 2012 at 10:33 am #

    Sunt o bugetara care isi face treaba in mod constiincios si vreau sa va reamintesc ca ne-ati promis,cand erati in opozitie, ca ne veti reintregi salariile şi nu cu doar 8%.Sunt banii nostri si nu ar trebui sa ne tocmim.Ce se fura trebuie restituit integral!Ne-ati dezamagit…cumplit!

  15. Mama July 27, 2012 at 12:39 am #

    Am vazut la Antena 3 , la o emisiune la care ati participat si dumneavoastra, un sondaj de opinie privind participarea la Referendumul de pe 29 iulie si ati fost surprins ca o parte din tineri nu vor sa participe la vot.
    Eu nu ma mir pt. ca am un exemplu in familie si am sa vi-l spun ca sa vedeti de ce sunt unii tineri descurajati si nu vad o mare schimbare: fiica mea a terminat liceul cu 9,90 – Limba engleza intensiv- fiind o eleva cu multe participari la olimpiade (chiar si nationala). A terminat facultatea de Limbi si literaturi straine (4 ani la zi) -bursiera pe tot parcursul facultatii precum si masteratul pe limba sarba – Pe parcursul masteratului s-a angajat la Renault si apoi la Tarom. Anul acesta , dupa trei interviuri trecute cu succes , a fost angajata la Petrom cu toate conditiile pe care le-a cerut fiica mea, dar in prima saptamana, dupa interventia unei persoane de la Crima organizata (din razbunare – dar mai bine zis -pentru a arata ce influenta are acesta) , i s-a desfacut Contractul de munca. A fost ca un trasnet pentru ca a fost prima ei infrangere si mai mult – isi facuse si lichidarea la Tarom. Cu noul Cod al muncii , nu a avut ce face pentru ca se spune “in perioada de proba se poate incheia Contractul individual de munca fara nici o explicatie…”. Persoana de la Crima Organizata se numeste Marian Cretu iar dovada ca el este cel care s-a “straduit” sa faca aceasta rautate, sunt spusele fostilor colegi de la Tarom ai fiicei mele care au aflat de la o prietena a acestui domn – tot angajata la Tarom. Motivul a pornit de la aceasta doamna (nu intru in detalii dar sunt lucruri care se pot afla cu usurinta).
    Atunci ma intreb: daca aceasta persoana (Marian Cretu ) va ramane in continuare sa rezolve problemele de la Crima Organizata tot in acest fel, cum se vor simti in aceasta tara tinerii care s-au straduit sa obtina un loc de munca cinstit dar care sunt “pusi la colt” de cate un securist care isi foloseste influenta pentru a face pe placul prietenei lui?
    Suntem niste cetateni cu posibilitati limitate si nu ne permitem sa-i platim chiria la gazda iar fiica noastra, in aceasta situatie s-a mutat cu lucrurile cand la o prietena cand la alta , pana si-a gasit un loc de munca. Cum sa mai aiba vreo speranta in mai bine acesti tineri?

  16. ionel March 5, 2013 at 7:46 am #

    Dar oare dublul dumneavoastra mesaj , toate actiunile antidemocratice si antieuropene din vara trecuta nu sunt motive mult mai plauzibile?

  17. Prisacariu Dan April 19, 2014 at 9:03 am #

    Doresc sa stiu de ce se incearca legiferarea steagului secuiesc?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Reverse24.info - Victor Ponta, despre amanarea aderarii la Schengen: Suntem naivi sa credem ca circul regizat in Romania la inceputul lui 2011 a pacalit pe cineva din Europa / Crin Antonescu: Romania nu si-a jucat suficient toate cartile - March 3, 2012

    […] in spatiul Schengen a fost din nou amanata", afirma presedintele PSD Victor Ponta, intr-o postare pe blogul sau. Liderul social-democrat enumera motivele pentru care "nu aum fost primiti in Schengen", […]

  2. Victor Ponta, despre amanarea aderarii la Schengen: Suntem naivi sa credem ca circul regizat in Romania la inceputul lui 2011 a pacalit pe cineva din Europa / Crin Antonescu: Romania nu si-a jucat suficient toate cartile | Ziare net - Stiri din presa - March 4, 2012

    […] in spatiul Schengen a fost din nou amanata”, afirma presedintele PSD Victor Ponta, intr-o postare pe blogul sau. Liderul social-democrat enumera motivele pentru care “nu aum fost primiti in […]

Leave a comment