Ce pacat ca Romania nu are un Prim Ministru!

14 Jul

Fac o pauza din analiza inceputa in urma cu cateva zile ca sa exprim o opinie politica referitoare la ultimul scandal public – cazul Borbely!

Nu vreau sa reiau toate criticile la adresa lui Emil Boc, dar pot sa spun (si sa-mi asum) ce cred eu ca ar trebui sa faca un adevarat Prim Ministru, confruntat cu o situatie, sa recunoastem, extrem de delicata!

Exista o singura varianta serioasa – te informezi in limitele legale si de protejare a confidentialitatii anchetei penale si iti formezi propria parere clara (daca nu ai competenta necesara, il intrebi  pe procurorul general sau pe un alt specialist de incredere). Dupa care actionezi in cunostinta de cauza – daca din datele actuale constati ca nu sunt indicii serioase care sa-l incrimineze pe ministrul respectiv, daca este o facatura de presa sau chiar un abuz al magistratului, iti faci datoria de sef al echipei si iesi clar sa il aperi, protejand principiul solidaritatii guvernamentale, dar si comportandu-te ca un lider. Te bati curajos pentru un om nevinovat acuzat pe nedrept.  Daca situatia insa are toate elementele sa evolueze in sensul unui caz serios, care implica timp si o procedura judiciara grava, iti asumi decizia de a-i cere sa demisioneze in mod elegant pana la elucidarea cazului sau, la nevoie, il remaniezi.
Asa functioneaza un guvern normal din orice tara europeana sau din SUA, acolo unde seful guvernului este un om competent, dar mai ales responsabil politic si cu un pic de curaj (sau barbatie daca vreti, de care a dat dovada si dna. Merkel in cazul recent al Ministrului Apararii acuzat de plagiat!) .

In orice societate democratica, un prim ministru care ba incearca sa acopere un coleg evident vinovat (ca Monica Ridzi), ba arunca lozinci penibile si total pe langa subiect (cazul Botis) sau isi arata “curajul”  bagandu-si capul in nisip (asa cum face acum cu Borbely) este pur si simplu compromis iremediabil. 

Nu ma mai refer acum la Emil Boc (vorba lui Bogdan Teodorescu, Boc este atat de jos incat efectiv poate face orice, nu mai conteaza!). Ci vreau sa arat un standard pe care viitorii sefi de guvern din Romania trebuie sa-l atinga. Foarte probabil, Boc va astepta de la Cotroceni sa i se transmita pozitia pe care trebuie sa o adopte, sau va arunca in mod inutil pisica moarta in curtea Parlamentului urmand ca dna. Anastase, conform traditiei, sa ingroape cadavrul. Si nu m-ar mira chiar daca va prelua acuzatia de-a dreptul hilara ca USL i-a inscenat dosarul lui Borbely la DNA ca sa creeze probleme in paradisul Coalitiei de guvernare (varianta  e asa de gogonata ca probabil nici portarul, nici cainele portarului de la Evenimentul Zilei nu pot sa o muste, chiar daca vine si vestitul IRSS sa faca un sondaj ca sa o confirme – no offence Mr. Andronic!).

Am evitat sa ma pronunt pe cazul Borbely, nu pentru calcule politice complicate sau pentru ca sunt in vacanta, ci din trei motive foarte simple si clare. 

In primul rand pentru ca am o parere personala foarte buna despre Laszlo Borbely ca politician si deci sunt subiectiv. 

In al doilea rand pentru ca am o parere extrem de proasta despre profesionalismul celor de la DNA si despre jocurile politice in care cel putin Daniel Morar se implica in mod evident (de exemplu, stiu sigur ca el personal a blocat toate dosarele penale ale lui Sorin Blejnar, dintr-un motiv si un ordin politic clar!) – deci sunt tot subiectiv. 

Si in al treilea rand pentru ca nu stiu nimic concret despre dosarul penal respectiv si, ca fost procuror, am nevoie de mai mult decat un comunicat de presa ca sa-mi fac o parere cat de cat fundamentata. 

Stiu insa suficient despre armele folosite de Traian Basescu contra adversarilor – amintiti-va de Zsolt Nagy, un om pe care il apreciez foarte mult si care inca sufera din cauza acestui gen de arme. Dar despre ce atitudine ar trebui sa aiba Primul Ministru intr-o situatie de acest gen, asta pot si trebuie sa ma pronunt!

Nu dau sfaturi altora si nici nu ma comport altfel decat scriu aici, in situatii complicate de acest gen. Ca lider al PSD (partid de Opozitie, cu responsabilitati publice incomparabil mai mici decat cei aflati la guvernare) nu am ezitat sa il apar pe Constantin Nicolescu atunci cand am avut convingerea ca in cazul lui era un abuz evident. Nici nu am ocolit o decizie clara si dura in situatia lui Adrian Severin, in sensul celalalt. Am dat doar doua exemple, cele mai cunoscute si cele care, in mod clar, au presupus amandoua o responsabilitate asumata, in Partid si in afara, cu laudele si criticile de rigoare. Dar am actionat ca un lider care intelege ca o asemenea pozitie implica nu doar avantaje si momente placute, ci mai ales momente in care toti ai tai asteapta decizia ta! Si asa am de gand sa actionez si pe viitor.

Acum, Romania are o marioneta in scaunul de Prim Ministru si o varianta damboviteana a lui Juan Peron (cu Evita cu tot!). Indiferent de cate lucruri bune sau gresite au facut in mandatul lor, Petre Roman, Stolojan, Vacaroiu, Ciorbea, Radu Vasile, Isarescu, Nastase si Tariceanu au fost fiinte vii, au luat decizii si si-au asumat responsabilitati politice si umane. La fel Iliescu si Constantinescu. Daca vrem sa trecem cu bine peste cumplita criza in care ne aflam, trebuie neaparat sa avem din nou un Guvern si un Prim Ministru. Si, bineinteles, un Presedinte.

39 Responses to “Ce pacat ca Romania nu are un Prim Ministru!”

  1. Evdochim Marin July 14, 2011 at 4:45 pm #

    Intrebari pentru mine la care sa raspunda altii:
    1. In Romania politicienii vor trai vreodata numai din salariu ?
    2. Va face puscarie Basescu ?
    3 Va face puscarie Elena Udrea?
    4Va face puscarie Roberta Anastase?
    5Vor face puscarie toti cei care au adus in sapa de lemn poporul roman ?
    6 De ce se fac oamenii politicieni? (Evitati cuvinte ca patriotism,dragoste de tara etc;folositi ce va ramine).

    • Augustin July 14, 2011 at 5:11 pm #

      Victore, cred ca te inseli: Romania ARE prim-ministru! El se numeste Traian Bocsescu! Acesta are si un purtator de cuvint, o trompetica care (!!) se numeste E-mail Boc. Sigur, cu asemenea “scule”, nu-i de mirare ca am ajuns unde-am ajuns!

    • ion July 15, 2011 at 8:13 pm #

      Intrebari retorice!

    • batranul July 18, 2011 at 12:40 pm #

      Da ba. Basescu, Udrea si Anastase vor face puscarie dupa ce vor intra in puscarie Ion Iliescu, Adrian Nastase, Petre Roman, etc.primii pentru furt iar ultimii pentru crime.

  2. traian patrascoiu July 14, 2011 at 6:18 pm #

    Marele om de stat ,basescu,mai pregateste ceva destul de diabolic.Formatiunea maghiara nu va cadea in plasa marinarului si nu va inghiti ce i se pregateste. Cred ca nu vor tine cu tot dinadinsul de scaune si vor asculta sfaturile lui Frunda.Succes

    • comandant nava July 21, 2011 at 12:12 am #

      Oricine vine la guvernare are o singura directie de urmat reforma …. Adica pe sleau vor trebui facute reduceri bugetare drastice . Ca sa distrugi un oma e foarte simplu , ii dai puterea …Daca USL-ul ajunge la guvernare si nu face reduceri bugetare masive va inota impotriva curentului …. Adevarata criza poate ca nici nu a venit , America e pe marginea prapastiei si e urmata la pas si de alte tari puternice …. Probabil se vor tipari dolari , se va mai salva o vreme situatia .., dar va veni si ziua in care tiparirea de bacnota nu va mai putea pacali realitatea si atunci va fi adevarata criza ….

  3. Ioana Bucataru July 14, 2011 at 6:22 pm #

    Doresc sa am certitudinea ca USL-ul ,se va implica mai mult in deciziile politice ,si sa dea de cu astea de pamant,si sa-i alunge dela putere , sa scapam de cosmarul in care suntem obligati sa traim .Treceti la fapte ! Altfel vom avea surprize la alegeri.

    Pe cand totii politiciieni vor traii din salarul lor?

    Pe cand totii care au facut rau poporului Roman cu decizii gresite vor raspunde dupa faptele lor?

    Se impune sa se faca dreptate in toate domeniile ,si sa intram in normalitate !

    • batranul July 18, 2011 at 12:46 pm #

      Madam Bucataru. USL nu va face ce pretinzi pentruca “fuge” din Parlament cand se iau decizii, pentru ca nu accepta participarea la consultari, pentru ca nu au un Program concret ci doar un Plan de rasturnare a lui Boc si Base pentru ca Pitigoiul de Crin (mahalagiu,impertinent si lipsit de scrupule) sa ajunga Presedinte de tara iar fiul lui Ilici sa ajunga prim-ministru. Asa ca mai ai de asteptat.

  4. popalumi July 14, 2011 at 7:14 pm #

    Da ,da,da.. Dar tot aici sunt, la furat. Ne spoliaza. Ce o sa mai ramina? Iar sa ne ridicam din mizerie.

  5. Alex July 14, 2011 at 7:24 pm #

    INtaresc spusele lui Augustin. basescu nu numai ca este prim-ministru dar este si minstru muncii, ministru finantelor, ministru de interne, ministru de externe etc. Ceilalti sunt doar niste persoane care semneaza.

  6. murfy July 14, 2011 at 8:14 pm #

    Romanii toti – trebuie sa se trezeasca la realitate.
    Tara trebuie guvernata de la Bucuresti – nu furata de la Bucuresti.
    Traim in ROMANIA FURATA – (viitorul si bogatia ei) – de catre aceasta
    gasca – camarila a lui T.B. ( Doar circ ni se ofera , piine .?…..Foamete si saracie).

  7. balbeck July 14, 2011 at 9:05 pm #

    Romania are un singur om.Omul ala este presedinte,premier,parlamentar,senator,comunist,securist,profesor,judecator,hotz,etc.Din pacate e slab la toate,dar fura bine…

  8. Marcus July 15, 2011 at 10:54 am #

    Unde Esti Tu Tepes, Doamne ?

    Unde esti tu Tepes, Doamne, ne-ntrebam si noi acum,
    Ca punand mana pe chiombu sa scapi tara de-un nebun.
    Si sa-l cateri in tepusa cu care-a mintit la greu
    Un popor batut de soarta de-a ales un derbedeu.

    Langa el sa-i tragi suita, incepand cu coana Leana
    Si sa-nchei plutonu-n forta, cu Oprea cel cu izmana,
    Sa-i insirui ca-n turcime dupa contu gras din banca
    Cont facut cu furaciune d’alde boci si ai lu’ Falca.

    Ca ne-am saturat cu totii sa fim jecmaniti ca-n codru
    De un voda slut la suflet, cu comportament de lotru.
    Ba, mai mult, el ne si minte, ca pe pruncii de la san
    Ca va desfiinta coruptia, tepuindu-l pe stapan.

    Teapa, pana una-alta, au luat-o cei care au pus botu’
    Si-n navala si cu iures, ca natangii i-au dat votu’.
    Numai ca pe langa astia, manelisti, betivi si (…)
    Sufera o tara-ntreaga cand basescu-aplica curbe.

    Unde esti tu Tepes, Doamne, ne-ntrebam ca Eminescu
    Ca suindu-l intr-o teapa sa-l “suspenzi” pe-acest basescu?

    • lucian July 15, 2011 at 3:34 pm #

      La naiba daca mai inteleg ceva….

      • ZOE, fii barbata ! July 17, 2011 at 9:36 am #

        @lucian
        Adica ?!
        A scris Marcus cumva în cuneiforma,
        nu e clar ca lumina zilei?

    • Marcu Gheorghe July 19, 2011 at 9:33 am #

      Bravo!

  9. Radu Alexandru Vasilescu July 15, 2011 at 11:41 am #

    Pozitia exprimata de dumneavoastra are toate argumentele pentru a fi considerata una corecta insa, cu scuzele de rigoare, mi s-ar parea cel putin la fel de interesanta si importanta o analiza a dumneavoastra asupra posibilei strategii politice care sta in spatele unei eventuale scoatere a UDMR de la guvernare.

    Am sa-mi exprim si eu punctul de vedere, cu permisiunea dumneavoastra, fara a avea pretentia ca sunt bine informat in aceasta privinta si fara a-mi aroga merite de analist pe care nu le am.

    Cred ca este evident pentru cei implicati faptul ca, nereusind sa-si alinieze UDMR la planul de reorganizare, in scopuri pur electorare, a statului, presedintele Basescu a demarat o campanie de incriminare in ochii opiniei publice a UDMR, in scopul construirii urmatorului scenariu:

    UDMR este scoasa de la guvernare pana la finele acestui an cu scopul fie al instalarii unui govern al opozitiei fie al instalarii unui govern format integral din PDL.

    In cazul primei variante Basescu ar putea conta in mod absolut logic pe o diminuare masiva a increderii populatiei in USL pe fondul spulberarii iluziei imbunatatirii imediate a nivelului de trai ceea ce ar impiedica USL sa obtina majoritatea la alegerile din toamna anului 2012, lasandu-i presedintelui capacitatea de manevra si decizie in instaurarea unui nou govern dupa alegeri si in acelas timp lasand ceva spatiu pentru ca memoria colectiva extrem de scurta sa mai spele din pacatele guvernarii PDL.

    In cazul celei de-a doua variante, apartinand aceluias scenario, un guvern integral PDL ar asigura capacitatea administrativa de a fura sau corupe un numar substantial de voturi, garantand astfel esecul obtinerii majoritatii de catre USL la urmatoarele alegeri si lasandu-i din nou presedintelui spatiul de manevra necesar iar in acelas timp oferind PDL timpul si spatial pentru a-si asuma in integralitate meritele unui program desantat de pomeni electorale.
    Eu va pot garanta de acum faptul ca doamna Udrea va fi cea care va anunta anul viitor, cu surle si trambite, cresterea pensiilor si in special a pensiei minime cu un procent important…

    In ambele cazuri rezida un pericol substantial ce merita mentionat: exacerbarea tensiunilor nationaliste in scopuri electorale si luarea USL in vizor ca principala tinta a unei campanii menita sa arate ca in timp ce “PDL a dat ungurii afara de la guvernare pentru ca erau corupti, USL tradeaza tara aliindu-se cu acestia impotriva patriotului Basescu”…

    Despre implicatiile pe termen lung ale acestui pericol, precum si despre rezonanta pe care un asemenea mesaj o va avea in randurile romanilor ceva mai satui in urma majorarilor din 2012 nici nu cred ca are sens sa vorbesc – imi pare rau dar acesta este adevarul, romanii si nu doar romanii, uita repede si se intorc la vechile metehne fara nici cea mai mica problema.

    Exista bineinteles masuri ce pot fi adoptate pentru contracararea acestui scenariu insa in incheiere am sa fac o scurta referinta la Iran:

    Ahmadinejad cand a dorit sa elimine o mare parte din subventiile la energie pentru populatie a procedat la acordarea de ajutoare sociale pentru toti cetatenii. Ajutoarele au fost virate in conturile acestora in avans dar au ramas blocate pana la eliminarea subventiilor.
    Populatia a devenit astfel extrem de nerabdatoare si entuziasta in acceptarea masurilor, pur si simplu pentru ca doreau sa retraga compensatiile sociale blocate in conturile lor bancare fara a se gandii vreo clipa la implicatiile si costurile pe termen lung pe care vor fi nevoiti sa le suporte ca urmare a majorarii preturilor.

    Referirea la aceasta capodopera de manipulare a psihicului colectiv nu este intamplatoare deoarece este previzibil ca pe fondul unor majorari substantiale si a unor promisiunii si mai extravagante pentru largi categorii defavorizate acestea sa devina extreme de receptive la mesajul PDL-Basescu, fara a da nici macar cea mai mica atentie consecintelor ramanerii acestei formatiuni la putere.

  10. Marcus July 15, 2011 at 2:47 pm #

    Vive La France, Merci bocu !

    Bocu nostru saracutu’, cat e el de tantalau,
    A facut din inconstienta un gest brav ce-l da erou
    Sprijinind ambasadoru’ sa nu cada la tribuna
    Boc s-a scos in fata Frantei, ce-l tinea de Boc-minciuna.

    D’azi-nainte, tot francezu’, cand aude “Vive la France”
    Iti raspunde merci bocu si te-mbie la un dans.
    Asa ca, rusine tie, popor dur si cartitor
    Ca ti-ai contestat bocutu si ca-l vrei la rotisor!

    In istoria ce vine a relatiilor cu noi
    Franta va inscrie bocu’ la capitolul eroi
    Iara tu, bai boborene, un mujic rau si ingrat,
    Vei fi scos de prin istorii si tratat ca un rahat.

  11. Alex July 15, 2011 at 3:47 pm #

    Pe site-ul http://www.9am.ro a aparut stirea

    http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/215083/UDMR-insista-pe-tema-descentralizarii.html

    Deci, asa cum am mai zis, pentru opozitie acesta va fi meciul greu. Ce face sau ce nu face UDMR acum e mai putin important (daca ramane sau nu la guvernare). UDMR e un partid cu oameni rationali care fac in permanenta analiza SWOT. Daca ei considera ca trebuie sa stea la guvernare, e treaba lor, dar USL trebuie sa se bazeze pe propriile resurse, nu sa astepte vesti bune de la alte partide.

    Domnule Ponta, aveti o sarcina grea cu reorganizarea administrativa a institutiilor pentru ca e clar ca urmeaza repunerea in discutie a reorganizarii administrative a teritoriului.

  12. ion July 15, 2011 at 8:39 pm #

    Domnule Ponta,sint salariat la SPJPO Arges,agent de ordine.Institutia noastra este subordonata Consiliului Judetean Arges dar se autofinanteaza.Vi se pare normal ca si noua salariatilor acestei institutii sa ni se reduca salariile cu 25% atita timp cit nu sintem bugetari decit cu numele.De anul trecut dupa aceasta reducere nu am mai incasat ca salariu mai mult de 560 lei pe luna.Cum credeti ca ma descurc cu acest salariu in conditiile in care am rata la banca 300 lei?Sotia cistiga 650 lei.FF GREU.De ce nu faceti greva parlamentara daca vedeti ca altfel nu puteti darima acest guvern de zombi?

    • comandant nava July 21, 2011 at 12:06 am #

      La nivel planetar se fac reduceri bugetare , in America sunt sectii de politie deja inchise , gasiti lacatul pe usa , masinile parcate in tarcuri iar politistii acasa fara salariu …Si e vorba de America …..Domnul Ponta daca ajunge la guvernare nu avea alta solutie decat continuarea reformelor . Orice abatere de la linia reformei mareste deficitul bugetar si duce spre incapacitate de plata . Imi pare rau pentru ca v-au redus salariu …., nu cred ca domnul Ponta va poate promite marirea la loc a salariului ….

  13. iluminatu July 15, 2011 at 10:53 pm #

    ENUNŢ EMINAMENTE MATEMATIC (Daniel Morar)

    Folosită cu pricepere, orice coardă dintr-un cerc ( fie el politic, de afaceri, vicios, figură geometrică, etc.) te conduce sigur la… centru.

  14. homunculus July 15, 2011 at 11:09 pm #

    Domnule Ponta,

    O corectura si o nedumerire: 1) scandalul cu plagiatul ministrului de externe al Germaniei a tinut multe zile prima pagina a ziarelor fara ca doamna Merkel sa ia vreo pozitie; pur si simplu a asteptat pina toate informatiile au iesit la iveala si abia apoi a luat o decizie (de fapt, nici n-am mai fost nevoie, initiativa demisiei i-a apartinut ministrului de externe)
    2) ii cereti domnului Boc sa se pronunte intr-o problema in care dumneavostra refuzati sa o faceti, avind la fel de multe informatii??? puteti intreba si dvs un specialist sa va ajute 🙂

    Cu respect,
    un alegator nehotarit

    • bizocdiana July 27, 2011 at 11:45 pm #

      de ce sa ia domnul Ponta atitudine cand aceasta datorie este a domnului Boc??? Dumneavoastra faceti curat in apartamentul vecinului? banuiesc ca si dumneavoastra aveti aspirator si mop, nu???

  15. balbeck July 16, 2011 at 3:26 pm #

    Ce a sarit Morar asa?Ce l-a infuriat in halul asta de a iesit pe post?

  16. Alexa July 16, 2011 at 9:54 pm #

    Bai frate, uite aici strategie a la Alexa.

    1.Ia dati dracu’ [pe UDMR, jucati tare si o sa castigati, alegeri anticipate. nu-i mai cantati in struna, faceti-va ca nu depindeti de ei, daca vede ca ii curtati o sa faca mofturi, ia sa vada ca n-aveti nevoie de ei, ca vor veni ei la voi

    2. Vorbeste si cu Crin si cu ceilalti si eliminati orice referire la pdl sau presedinte in aparitiile voastre televizate sau discursuri. pur si simplu indiferent ce va intreaba voi rasoundeti cu ce faceti voi, si ce v-ati propus voi, fara sa mai faceti nici cea mai mica mentiune la pdl sau presedinte, le faceti reclama, tine minte de la vedete reclama negativa e tot reclama

    si in plus lumea nu se poate concentra pe doua idei, o idee, ce faceti voi, atat, e suficient

    3. Vorbeste cu Crin, ca nu mai straluceste, nu stiu ce are, dadea bine inainte cand se lansa in discursuri patriotice
    lasa-l sa apara in emisiuni televizate singur, nu te duce nici tu nici dan de la pc cu el, domnul antonescu are un discurs mai bun cand e singur

    4. vorbiti cu totii sau cu cine poti si sa bagati ideea cu alegeri anticipate peste tot, oriunde sunteti invitati

    Ai inteles, sa traiti’, frate?

    • Alexa July 16, 2011 at 10:01 pm #

      erata: “raspundeti”

    • ZOE, fii barbata ! July 17, 2011 at 4:35 pm #

      Are dreptate Alexa, subscriu !
      Încercati si voi ideea asta macar o luna, sunt sigura ca veti avea succes.

    • reformist July 28, 2011 at 6:58 pm #

      Nu Alexa pesedistii nu au inteles , ei sunt prea speriati de reforma si de modificarea Constitutiei . Ei propun un fake legislativ adica decat sa modifice Constittutia mai bine amagesc romanii cu legi date de Parlament , legi care ulterior pot fi modificate . Ce nu stiu pesedistii este ca internautii au invadat forumurile occidentale si posteaza acolo in limba germana , engleza si franceza , zilnic sunt postate materiale despre cei care impiedica reforma si modificarea constitutiei si se vorbeste din ce in ce mai mult despre manipulare in presa romaneasca , daca nu mai avem loc pe blogurile politicienilor romani postam pe forumurile germane , olandeze ..daca televiziunile din romania isi rafineaza tehnica de manipulare si internautii isi rafineaza postarile pe marile forumuri internationale , asa poate vor intelege si liderii pesedisti ca franarea reformei respectiv blocarea modificarii Constitutiei sunt factori care-i incrimineaza in ochii lumii occidentale …. Domnul Ponta este un om al dialogului sincer imi pare rau ca se ia dupa Crin , Voiculescu si altii . Daca domnul Ponta va avea puterea sa se scuture de influenta conservatorilor din jurul sau cred ca ar avea un mare viitor politic dar daca va face jocul celor care vor blocarea modificarii Constitutiei se va eroda electoral si ar fi pacat pentru viitorul sau politic .

  17. iluminatu July 17, 2011 at 7:42 am #

    POST RESTANT

    Hotarul încălcat de dumneavoastră
    Ar revolta subit şi Dunărea albastră –
    Regina apelor ce cară-n ea rahatul Europei.
    Aţi auzit la mine să critic pânza Penelopei ?
    Birjarului ce bate armăsarul, i-aş da în boaşe.
    Unor tâmpiţi de sus le-aş tage-o pe cocoaşe.
    Las armele să răpăne cu ce-nţelege fiara
    Auzi bătrâne ? la mine nu întinde ghiara…

  18. gigi July 17, 2011 at 12:14 pm #

    De acord cu analiza dvs.dar asteptam concretete ,actiuni clare din care sa reiasa si ptr. cei nehotariti ca USL este alternativa.eu sint hotarit si incerc sa conving si pe altii dar toti asteapta ca dvs. si oamenii dvs. sa explice fiecare solutie , sa nu apareti numai cu raspunsuri la agenda pe care o conduce basescu -boc-udrea.Oamenii de afaceri asteapta discutii , mese rotunde in care sa veniti cu lucrurile spuse in program dar care sint putin mediatizate .Am auzit pe cineva de la USL ca avem program care trebuie citit.Nu puteti cere diverselor categorii pe care le vreti linga dvs. sa citeasca , trebuie venit in intimpinare si fortate astfel de dezbateri serioase in care cei vizati sa simta ca va pasa de respectivul domeniu, ii ascultati , le preluati ideile.

  19. Marcus July 17, 2011 at 12:28 pm #

    Din Inbox Tocmai Din Canada

  20. Marcu Gheorghe July 18, 2011 at 8:08 pm #

    Ca Daniel Morar e unealta basista ca si Laura Kovesi,s-a dovedit din nou! Parchetul General a dispus NUP,in dosarul Robertei Anastase,alchimista inventatoare a numararii voturilor din 2 in 4! No comment!
    Asa este legalizat furtul voturilor la legea pensiei unitare care a pagubit 6 milioane de pensionari!

  21. Revizorul tehnic de trenuri July 18, 2011 at 9:54 pm #

    PLECAŢI CÂT MAI SUNT RAMURI

    Băsescule, Emile, Udrea, şi-a lor voştri
    Pricepeţi voi că ţara vă vede ca pe monştrii?
    Şi bine de ne-aţi face acum, nu vă mai vrem,
    Cum un lepros ne-ar da un tort cu cremă crem.

    Un sentiment de silă s-a instalat în ţară,
    Nu criza e motivul, nu viaţa cea amară…
    Voi nu mai sunteţi oameni, caricaturi sordide
    Pictate cu mizerii de nişte mâini morbide !

    Şi moartea vă urăşte, că v-ar fi luat de mult ;
    Nici Dracul nu vă vrea, să-i faceţi Talpei cult.
    Blestemul n-are leac, nici peste nouă neamuri ;
    Plecaţi, plecaţi de-aici, cât încă mai sunt ramuri.

    • Marcu Gheorghe July 19, 2011 at 9:31 am #

      Superbe versuri,artistic vorbind,dar si mesajul e clar:Bae,Base,lasa-ne.lasa-neee!

  22. comandant nava July 20, 2011 at 11:48 pm #

    Cateva precizari vizavi de ultimele dumneavoastra declaratii.referitore la reducerea numarului de parlamentari si la confiscarea averilor .

    Romanii au votat la referendum pentru un numar de maxim 300 de parlamentari , deasemenea marea majoritate a romanilor doresc confiscarea averilor ilicite si pentru acest lucru vor consfintirea acestor dorinte ca legi fundamentale in Constittutie , asta deoarece romanii nu au incredere in Parlament si se tem ca daca aceste dorinte ale lor nu vor fi consfintite in Constitutie , se tem ca nu cumva pe tacute domnii parlamentari sa nu schimbe cumva aceste legi pe sub masa . De aceea domnul Basescu subscrie si doreste ca aceste dorinte ale romanilor sa fie consfintite in Constitutie .

    Dumneavoastra dati senzatia ca vreti sa pacaliti romanii si le oferiti o momeala vremelnica , dumneavoastra le propuneti romanilor legi care nu vor fi consfintite in Constitutie deci legi care oricand pot fi schimbate dupa bunul plac al unei majoritati parlamentare .

    Ca sa fiu mai clar dati senzatia ca vreti sa trageti subtil presul de sub picioarele romanilor . Va promit ca cele cateva cuvinte scrise aici se vor regasi in discursul pedelistilor din primul esalon .

    Daca legile sunt consfintite in Constitutie parlamentarii nu vor putea schimba legile decat prin referendum cu acordul romanilor , iar daca accepta propunerile dumneavoastra ce garantii au ca maine-poimaine domnii parlamentari nu vor schimba aceste legi ? Practic dumneavoastra cereti romanilor sa-i creada pe cuvant pe domnii parlamentari ca sunt cinstiti . Doar ca stiti cu tot respectul …domnii parlamentari sunt prost vazuti de marea majoritate a romanilor si e greu de crezut ca romanii vor sa stea la cheremul ……parlamntarilor …

    Ati prins ideea da ?

  23. iluminatu July 24, 2011 at 10:55 pm #

    Din ciclul să ne râdem

    CADRE TINERE

    La un bal mascat doi indivizi urmăriţi de SRI având costumaţie identică îi dau probleme agentului începător – o domnişoară , în a-l identifica pe cel vizat de acţiunea test, situaţie pentru care aceasta i-a hotărîrea ca la un « damen » să-i palpeze organul, primului, după care îi şopteşte cu duceaţă :
    – Să trăiţi domnule director de personal !
    – Frumoaso, colegul e şeful cel mare. Vezi că se gâdilă.
    – Mie-mi spuneţi…
    – !!!

  24. reformist July 28, 2011 at 7:09 pm #

    Sa fim realisti , romanii vor reforma , vor sa nu mai avem sefi de politie cu vile de 3 nivele sau vamesi cu vile de milioane de euro , romanii vor sa se munceasca cinstit si-au trecut vremurile in care treceau pe linga vila unui sef de politie , vames sau lucrator la garda financiara fara sa ridice capul din pamant . Acum romanii au curajul sa vorbeasca au curajul sa fotografieze vilele respective si apoi sa le trimite pe net pe cine stie ce forum international sau national …Deci domnilor chiar daca USL-ul ar castiga alegerile drumul hotiei va fi minat , toti cei care vor merge pe el de acum inainte vor fi in pericol sa dea piept cu legea . Romanii s-au mai destupat la minte si clar vor ca lupta anticoruptie sa nu inceteze . romanii au invatat sa utilizeze internetul pentru a trimite si primi informatie corecta asa ca ideea asta ca daca ai 3 antene stapanesti lumea este gresita si poate amagi doar o minte paranoica . ca sa fiu mai clar daca vrei sa distrugi politic pe cineva ii dai puterea in vremuri de criza , usl-ul va avea misiune grea daca va ajunge la guvernare , romanii au fost obisnuiti ca presedintele sau primul ministru sa iasa regulat in presa si sa traga de urechi institutiile statului cand nu-si fac treaba si mustesc de coruptie , iar daca usl-ul ia puterea si va baga capul in nisip fara sa iasa regulat in presa prin liderii sai si sa condamne coruptia va dezamagi . romanii vor face diferenta intre vremyurile cand Basescu dadea de pamant cu hotii si vremurile in care nimeni nu mai zice nimic de hotie iar vilele vamesilor cresc pe zi ce trece …. romanii s-au invatat la prajiturile domnului basescu si daca n-o sa le mai primeasca la urmatoarele alegeri se va trage definitiv linie sun PSD .depinde daca domnul ponta va intelege sa se scuture de asa zisii liberali si sa mearga pe o linie anticoruptie puternica , fara asa actiuni e doar o chestiune de timp pana cand pesede va deveni definitiv istorie . pe romani ii mai puteti minti o singura data .

Leave a comment