Cum am vazut eu meciul lui Bute!

11 Jul

Am fost alaturi de Andrei, baiatul meu, sambata seara la Romexpo. In primul rand, pentru ca sunt indragostit de sport ca fenomen (la box nu ma pricep in mod special, dar sunt un spectator avizat). Oricum, mult mai mult decat de politica! Iubesc sportul de mic copil, sunt deja 30 de ani de cand practic baschet (ulterior raliuri) la un nivel relativ de performanta, dar nu ratez nicio ocazie sa joc tenis, handbal, fotbal sau orice altceva. Televizorul meu de acasa este mai mereu pe un canal sportiv si nu pe unul de stiri sau filme. Am acest sentiment de mic copil si nu am regretat niciodata, deoarece sportul m-a invatat numai lucruri bune (exceptand cele 3 operatii, plus nenumarate fracturi, entorse si alte urmari de acelasi fel). Iar cu Andrei am fost cand implinea 5 ani la un antrenor de sport si abia dupa un an si jumatate ne-am gandit la ce scoala sa mearga!

Dincolo de pasiunea mea, am vrut ca Andrei sa traiasca un eveniment din pacate rar in tara noastra (am fost impreuna si la Steaua-Dinamo la fotbal, dar era evident diferit). Dar am tinut sa fiu prezent si pentru ca era clar ca meciul si tot ce a fost in jurul sau va starni multe discutii. Doream sa nu ma pronunt pe baza a ce spun altii, ci a propriilor mele observatii.

In concluzie, am retinut urmatoarele elemente extrem de utile pentru mine in viitor:
intregul eveniment a aratat foarte bine (dincolo de erorile de organizare care sunt inevitabile tinand cont de lipsa noastra de experienta si chiar de cultura in acest domeniu). Trebuie sa ne preocupe in viitor sa avem cat mai multe astfel de ocazii;
am redescoperit dupa ceva timp un sentiment extrem de laudabil si pozitiv de mandrie nationala (am cantat cu totii imnul national fara sa ne indemne cineva sau sa ne puna in boxe o varianta artistica de acoperire);
atitudinea fata de adversarii sportivilor romani (lumea nu a remarcat din pacate inca doua victorii importante si greu obtinute, mai ales in cazul lui Simion) a fost aproape ireprosabila, mult mai civilizata decat se temeau unii. Foarte putine fluieraturi la imnurile adversarilor si deloc scandari rasiale la adresa lui Mendy, ceea ce este o schimbare extrem de necesara si de apreciat in Romania;
desi am ajuns chiar de la ora 21 si am stat intr-un loc extrem de vizibil, nu a avut nimeni treaba cu mine in mod special, si asta pentru ca, din modul meu de a ma comporta, a fost extrem de clar ca ma aflam acolo doar ca un simplu spectator si nu ca un politician care venise sa fure ceva capital electoral din succesul lui Bute la care nu am contribuit cu nimic;
nu am participat la huiduirea Doamnei Udrea dar cred ca, fiindca nu a facut niciodata sport, nu intelege fenomenul si nici nu a ascultat niciun sfat bun (in cazul in care mai asculta si de alti oamenii decat de pupincuristii din jur) a ajuns in aceasta postura mai mult decat umilitoare. Oamenii au simtit-o ca pe un politician care nu a facut nimic din convingere adevarata, care nu a dat din buzunarul propriu nici macar banii pentru biletul de intrare, care nu e pasionat de spiritul unui astfel de eveniment ci doar de speranta desarta ca ceva din laudele si admiratia fata de Bute se pot rasfrange si asupra ei (evident, fara a participa la anii de munca grea sau la milioanele de pumni in cap priimiti de Lucian!). Iar declaratiile de dupa meci ale Doamnei Udrea (plus aroganta deja patologica) nu au facut decat sa confirme ca sentimentul oamenilor a fost corect.

Ce sunt foarte hotarat sa fac daca in cariera mea politica voi avea ocazia:
trebuie neaparat schimbat sistemul legislativ si fiscal de sponzorizare si de investire in sport. Sportul profesionist de azi este si (sau mai ales) o uriasa afacere. Cei de la Interbox nu au organizat Gala in Romania tinind cont de sentimentele laudabile ale lui Bute sau Simion, ci de reteta financiara (ceea ce nu este deloc de criticat, este firesc si trebuie sa ne adaptam la asta!). Faptul ca nu au fost mai multi sponsori privati, o sala mai mare, incasari mai bune din transmisiile televizate, din bilete sau din obiectele promotionale au facut ca partea de finantare publica sa fie atat de consistenta (si evident, usor de criticat tinand cont de necesitatile care vor fi mereu in alte domenii).
trebuie stabilite cateva domenii sportive prioritare (tinand cont de traditia noastra, de talentul si datele genetice, de modul in care publicul larg prefera o disciplina sau alta, de interesul marilor firme private de a-si asocia imaginea cu sportul etc). In acestea trebuie investit ca o politica de stat, pentru ca este evident ca Bute sau Simion sunt doar exceptii de la regula sufocarii sportului romanesc, si oricum nici ei nu puteau ajunge la nivelul actual daca ramaneau in Romania!
Guvernul trebuie sa se implice in evenimente deosebite cum a fost meciul lui Bute, chiar folosind bani publici, dar doar dupa ce toate posibilitatile de finantare privata au fost epuizate. Daca as fi fost Prim Ministru, saptamana trecuta as fi aprobat implicarea in organizare, dar direct prin Agentia Nationala pentru Sport si nu mintind ca ajut la promovarea turismului cu un meci de box! As fi mers la meci cat mai discret posibil si as fi plecat sa vad festivitatea de premiere la televizor! Si as fi avut grija sa stabilesc cu toate federatiile sportive ca vor primi exact acelasi sprijin daca reusesc sa aduca in Romania o competitie de acelasi nivel in care concureaza romani;
am invatat mai ales ca nu trebuie sa-i sfidezi pe oameni, nu trebuie sa-i consideri prosti si nu trebuie sa incerci sa obtii ceea ce nu meriti. Sa sprijini sportul romanesc (ca si cultura, de altfel) este cel mai nobil lucru posibil, chiar este o obligatie pentru cel care guverneaza. Dar sa profiti de lipsa resurselor private, provocata de criza economica dar si de legislatia proasta pe care o sustii, sa dai bani publici lasand impresia ca sunt banii tai (cum de altfel se intampla cu primarii sau parlamentarii cumparati) dupa care sa te infigi in poza intre Bute si Plesu sperand ca lumea o sa creada ca iti petreci viata intre sala de box si biblioteca, asta e prea mult.
Iar fluieraturile vin inevitabil de la toti cei care si-au platit biletul si nu l-au primit gratis de la Minister sau de la Partid.
si ultima lectie: sper sa am ocazia sa sponzorizez cat mai multe evenimente sportive cum a fost cel de la Romexpo, pentru ca ele reprezinta infuzie de optimism si curaj pentru tara in ansamblu. Nu voi uita niciodata sa trec in contract o clauza speciala – este interzis sa multumiti Guvernului sau unui ministru pentru sprijin; daca le multumiti oamenilor pentru tot, vor sti ei singuri cu cine sa voteze!

38 Responses to “Cum am vazut eu meciul lui Bute!”

  1. luminita July 11, 2011 at 4:02 pm #

    Sunt cu totul de acord cu tine ! Cu toate punctele de vedere !

  2. Ovidiu Nicoara July 11, 2011 at 4:18 pm #

    Bun comentariu!
    Sper sa puteti sa indepliniti tpate obiectivele! cat de repede!

  3. ZOE, fii barbata ! July 11, 2011 at 4:50 pm #

    Shit liniste, ce draku !
    Se lauda primul tovaras al tarii, ca a luat cele mai bune masuri contra crizei
    în contratimp !

  4. silviu din Transilvania July 11, 2011 at 5:19 pm #

    Excelenta radiografie a evenimentului. Eveniment care a fost posibil sa aiba loc in primul rind datorita Caracterului si Calitatilor acestui mare patriot si iubitor de neam si tara care este Lucian Bute !
    Orice tentativa de asumare, de arogare a vreunui merit din partea lui Nutzi Udrea sau ale altor Loaze Portocalii la performanta lui L.Bute si de aici mai departe a succesului sau si marii lui popularitati in continua crestere, este penibila, caraghioasa si in acelasi stil de Manea lansat de Intaii Manelisti ai Romaniei, Udrea si cu T. Basescu !

    In ceeace priveste atacurile copilaresti izvorite din fel de fel de frustrari sau invidii adresate de L. Doroftei lui Lucian Bute, cineva ar trebui sa il faca pe Doroftei sa inteleaga urmatorul aspect al acestiu moment Magnific din viata Natiunii Romane, o Natiune Ingenunchiata, Tradata, Derutata si lipsita de adevaratele ei Modele si Repere, sa-l faca sa inteleaga ce gura de aer si de viata inseamna acest moment de Mandrie Nationala venita nu din partea Autoritatilor sau Institutiilor Statului Roman care ar trebui sa fie responsabile de prezentul si viitorul Poporului Roman, ci de la o persoana privata atasata fata de valorile nationale ca acest Lucian Bute, care nu cu multa vreme in urma aproape ca a fost alungat din Romania din aceleasi cauze pentru care azi Tara si Popor se afla intr-o stare muribunda, din cauza Necinstei, Hotiei, Imposturii, Imoralitatii, a Judecarii Incorecte a Performantelor Sportive, a lipsei de sanse si de perspective pentru cei cinstiti si intradevar valorosi prin ei insisi !

    Daca ceeace spune L. Doroftei ar fi adevarat, lucru de care ma indoiesc si-l resping, si tot nu ar trebui stricat acest moment de Bucurie si Fericire, de Desteptare a Spiritului National de Solidaritate si de Incredere in Valorile noastre Reale ca si de Incredere in noi insine, pe care le-am putea reinvia acum in Romania !

    Ar trebui sa ne aducem aminte ce importanta a avut pentru Natiunea Germana castigarea CM Footbal din 1954, cind o Natiune Invinsa si Distrusa dupa un razboi devastator a reusit sa se regaseasca, sa isi reinvie spiritul de incredere, de invingator de mandrie Nationala in sensul lor cel bun !

    Leonard Doroftei a adus prin activitatea lui Sportiva servicii importante Natiunii Romane, ar trebui sa inteleaga ca un adevarat Campion nu se manifesta in Maniera pe care o face el si ca procedind in acest mod, simpatia, admiratia, respectul si recunostinta de care se bucura in fata Romanilor ar putea sa dispara, sa le piarda !
    Ar fi o greseala si un Pacat pe care l-am regreta cu totii, inclusiv Leonard Doroftei !

  5. Adrian Istrate July 11, 2011 at 5:49 pm #

    Buna ziua Dl Ponta,

    Multumim pentru cuvintele incurajatoare. Personal ma bucura ca nu va alaturati pricinosilor.

    Ce-am vazut eu la gala de sambata? Un melanj interesant de oameni simpli, oameni politici, interlopi, toti dornici sa vada un meci de box.Toti parca manati de dorinta de a-si refula frustarile momentelor prin care trecem, prin pumnii pugilistilor.

    – Comentariile lui Cotimanis au fost deplasate, uneori chiar tendentioase
    -Raman la parerea mea ca melodia care a castigat ” romanii au talent” e deplorabila
    – Melodia lui Puia, bleah, chiar era momentul sa spunem ” europa credea ca venim s-o vizitam, surpriza, suntem aici s-o invadam”?
    – Am stat langa Edi Irimia, organizatorul luptelor de K1, o pleiada de oameni s-au perindat, salutat cu el:adi minune ne-a dezvaluit ca se duce urgent sa cante la nunta la pandele, nutu camataru, iftimoaie, etc
    – am remarcat bunul simt al dlui Tiriac Sr care de fiecare data cand iesea din sala se apleca sa nu obstructioneze vederea spre ring
    – am numarat peste 25 de modele de tricouri Paul & Shark si inevitabil am stat sa ma gandesc daca tricoul de pe mine este de 185 euro din Frankfurt sau 10 dolari de la bazar din Stambul
    – desi imi place Andra, cred ca mi-ar fi placut sa cante imnul o voce baritonala, Vlad Mirita sau Ionut Fulea? Cred ca si Marcel Pavel mi-ar fi provocat mai multa emotie 🙂
    – rudel obreja i-a “amintit” lui bute sa-i multumeasca dnei ministru,fortand oarecum huiduielile previzibile. Cred ca rudel are mai multa nevoie de dna udrea decat bute 😉
    – cand i-am vazut pe penibilii de la SPP inconjurand ringul mi-am spus: “sper ca n-are de cand sa se urce in ring”
    – la final cand datorita organizarii nu puteam iesi din sala, surpriza, cine a degajat drumul? : dlul primar de la sectorul 5 🙂
    – Am revazut azi cu “placere” turneul mondial de poker de la bucuresti, cabd giovani” scarface” becali vroia sa-i bata pe organizatori. Postura de la gala de box, cu camasa scoasa de tot, cu lantul de gat, mi-a amintit articolul care arata clar ca originea familiei becali este din sudul albaniei. Pacat ca alka n-a sponsorizat gala, semintele lipseau din tabloul tip pipera, cu giovani care I’ll inghesuia ba pe paunescu , ba pe hagi

    Felicitari campionilor, oricand sectorul privat va gasi bani pentru ei. Romania s-a calificat pentru al 7-lea an consecutiv la mondialul de rugb y si nimeni n-a bagat de seama. Respect pentru toti sportivii adevarati.

  6. Fault July 11, 2011 at 5:59 pm #

    Motto : “Nici o faptă bună
    Nu rămâne nepedepsită.”

    Pedepsită-i fapta bună,
    zise Urdea din Pleşcoi ;
    Cum uitându-te la lună,
    Cazi în groapa de gunoi.

    D-aia zic de-acuma : du-te
    Cioară blondă şi te… Bute
    « n » repriprize cu Satana
    până-ţi se toceşte blana…

    Fapta rea nu se prescrie :
    Dă-mi-o mie na-ţi-o ţie !!!

    • ZOE, fii barbata ! July 12, 2011 at 8:07 am #

      @Fault,
      De fiecare data e placere sa te citesc, ca si pe “murfy”.
      Felicitari !

  7. traian patrascoiu July 11, 2011 at 6:04 pm #

    Imi place foarte mult ce ati scris aici.Va rog sa respectati promisiunea peste aprox. un an de zile. V am transmis pe blog sa le solicitati infiintarea unei agentii nationale pentru proiecte -vad ca au citit si ei blogul dvs si ma bucur-pentru a putea lucra in lant si cu eficienta maxima.Daca vor solicita in parlament,sa sustineti infiintarea. Succes in toate.

  8. alin July 11, 2011 at 7:37 pm #

    foarte frumos spus. am si eu o intrebare. cit ai dat dumneata victor ponta pe cele 2 bilete la gala si unde ai stat? aaaa, ai fost cu invitatie?

    • ZOE, fii barbata ! July 12, 2011 at 4:01 pm #

      Ha ha ha !
      Ai uitat sa-l întrebi, ce-a facut în ultimii 5 ani.
      Penibili mai sunteti, câte unii !

  9. murfy July 11, 2011 at 7:52 pm #

    Mobutuu SS UDREA – PDL pe mana cu RUDEL OBREJA – cabzomanul – proscrisul boxului romanesc – sub tocatorul frunzei de 1,85 mil euro – bani publici – vor face sa curga riuri de turisti pe plaiuri mioritice – Minunati-va de asa oameni de stat
    ce miros al banului au – doar pentru ei si acolitii lor .
    Aplaudati-i in huiduieli atotizbavitoare – doar asa sa vada ca romanul simplu de
    pe strada nu-i prost cum crede actuala putere – la toate petrecerile organizate si
    care vor mai urma prin – ETNO TV -sarbatori religioase de fanfaronada – pe bani
    publici . Vor – Prostirea pe fata a poporului roman satul de-asa praduitori .
    Romani – daca mai aveti un imn national in suflet desteptati-va si alungati-i pe
    acesti farisei ai neamului romanesc.

    • ZOE, fii barbata ! July 12, 2011 at 8:05 am #

      @murfy
      Bravo, felicitari !

  10. NEACSU GRITA July 11, 2011 at 8:02 pm #

    Stimate dl Ponta Victor,
    sunt unul dintre putini,sau nu, romani care desi am ajuns la varsta de 31 de ani nu am votat. De ce ? Pentru ca pe mine personal inca nu m-a convins nici un om politic din Romania ca ar avea o viziune clara si realista despre cum sa creasca nivelul de trai…..ASA ca va rog frumos sa nu luati in nume de rau ceea ce voi spune mai departe…..Am citit atat punctul dvs de vedere, cat si al dnei Udrea Elena…..amandoi aveti pe de o parte dreptate, iar pe de alta parte nu…Sincer nu cred ca dl Lucian Bute a fost obligat sau platit de cineva sa-i multumesca dnei Udrea….Mie, ca si cetatean roman, in momentul in care am auzit huiduielile mi-a fost rusine ca sunt roman. Intr-un astfel de moment, cu audiente internationale noi ne-am gasit sa huiduim…..ce inteleg strainii de aici? Si ne mai miram ca strainii ne privesc dintr-o pozitie superioara….Daca nu ne place culoare portocalie fiecare roman are dreptul la vot, la demonstratii , la ce vreti dvs…..insa nu are dreptul de a ne face de rusine ca natiune in fata strainilor. Sunt foarte multumita ca nu sunt in nici o tabara politica deaorece as fi fost mult mai saraca spiritual. Si dvs si dna Udrea sunteti doi oameni energici, dornici de performanta….in loc sa va tot “scuipati” mai bine incercati sa faceti o echipa si sa scoateti tara asta din mizeri…Romanii merita mai mult decat acest circ ieftin!Romania merita mult mai mult! Va rog frumos faceti cumva si toata clasa politica sa coopereze pentru scoaterea tarii si a acestor cetateni din starea in care ne aflam…..Dar nu prin slogane, ci prin fapte! Daca v-a jignit cu ceva imi cer scuze. Nu aceasta imi era intentia. Spor! Cu respect.

    • Jr. July 12, 2011 at 3:32 pm #

      @ NEACŞU GRITA
      D-nă/d-le.dvs. aveţi dreptate dacă priviţi lucrurile în stil patriotic, cum lăsaţi să se înţeleagă; Iertaţi-mă, dar dpv politic lumea vă poate acuza de naivitate; Spuneţi: “ce să înţeleagă străinii despre noi”? Păi, tocmai aici stă problema; O lume întreagă trebue să ştie că românii sau săturat de un regim totalitar travestit în democrat care face ţara de râs pe oriunde se duce, prin orice face, prin orice spune, de nu ne mai înghite nimeni pe mapamond. Iată, Elena Udrea a îndrăznit să confişte un succes sportiv pentru a repara imaginea sa şi a guvernului pdl. Reprezentanţii poporului român care se aflau în sală, au sesizat intenţia pentrucă cunosc bine personajul şi l-ademascat prompt. Aşa trebue înţeleasă situaţia şi nu altfel; nu vă supăraţi.

  11. justitiaru July 11, 2011 at 11:16 pm #

    D-le Ponta
    Ranjetul diabolic al doamnei blonde in toiul huiduielilor poate fi sters intr-un singur fel : printr-un croseu (politic) nimicitor aplicat prin surpriza totala, ca cel care l-a facut KO pe Mendy. Pentru a ajunge insa la aceasta performanta USL trebuie sa fie superpregatit ,ca Bute, din toate punctele de vedere. Esentiale.sunt acordurile PSD-PNL -PC la nivel local astfel ca la nivelul colectivitatilor persoanele apartinand celor trei grupari politice sa actioneze in echipa.Numai atunci cand sondajele vor arata cifre de cca 75% pe ansamblul tarii se poate vorbi de sanse de victorie reale. Evident ca “Masina de fraudare” pedista va lucra cu la turatie maxima si va scoate din “maneca” milioane de voturi asa ca…Succes !

  12. ZOE, fii barbata ! July 12, 2011 at 8:37 am #

    @Victor Ponta,
    FELICITARI !
    Ca de fiecare data discursul tau e plin de suflet, modestie, bun simt si ratiune.
    Acestea sunt apanajele adevaratei valori.
    Meriti cu prisosinta succesul pe care ti-l dorim, toti cei care simtim româneste .
    Sa fii iubit !

  13. Adrian VASILE July 12, 2011 at 9:24 am #

    Domnule presedinte, trebuie de urgenta, cand vom avea guvernarea sa relansati programul “sportul pentru toti” la nivel scolar, gimnazial, liceal si universitar, atat prin continuarea dezvoltarii si modernizarii infrastructurii sportive dar mai ales prin sustinerea financiara a concursurilor, campionatelor intrecerilor sportive prin stimularea performantei. Numai daca se dirijau jumate din fondurile de promovare a frunzei lui Udrea puteam intr-un an sa descoperim si sa sustinem sute de talente un tara asta. PACAT. MARE PACAT! Fug tinerii din tara asta ca dracu de tamaie.

  14. Bibliotecaru July 12, 2011 at 9:26 am #

    @ Victor Ponta

    Domnule Ponta,
    Eu sunt dintre milioanele de români care nu s-au uitat la meci. Nu numai că nu-mi place sportul în general, dar mai ales nu-mi place să mă uit cum doi oameni îşi cară pumni. Realitatea TV (parcă, nu mai sunt sigur) a făcut un mic documentar cu doi foşti pugilişti români, unul orb şi altul cu Alzheimer. Domnule Ponta, în cazul boxului nu se poate vorbi despre “mens sana in corpore sano” pentru că nu există pugilist de performanţă care să nu fie doborât de milioanele de pumni primite. În general, sportul profesionist, cel care atinge performanţa, muşcă din sănătatea cuiva cu mare poftă… şi nu numai cu fracturi şi operaţii. Efortul susţinut nu este caracteristic oamenilor. Faptul că biologic omul era proiectat să atingă maxim 40 de ani şi medicina îl duce astăzi peste sută, lasă iar amprenta peste sănătatea omului. Pornind de la criteriu sănătate, de studiat ar fi echilibrul chimic al alimentaţiei şi nu sportul. Dar deja asta este o altă discuţie şi nu voi începe acum să vorbesc despre E-uri şi hrana semipreparată-

    Poate că politica ar trebui să realizeze că scopul sportului a fost iniţial legat de pregătirea militară. Aici nu s-a schimbat mare lucru. Şi astăzi, dacă mergi la o oră de sport în orice şcoală, se va vedea că este croită pe model militar, comenzi, alinieri, drepţi, încolonaţi… Astăzi, în secolul XXI, ora de “educaţie fizică” pregăteşte în continuare viitori militari. Sportul în şcoală nu are nimic de-a face cu sănătatea, cu pregătirea viitorilor campioni, cu baza de selecţie pentru sportivii de performanţă… Totul este legat de pregătirea pentru a fi viitor militar, carne de tun pentru România.

    Cum spuneam mai sus, nu sunt un iubitor de sport.
    Domnule Ponta, deşi nu-mi place sportul, cu siguranţă că aş urmării la televizor orice meci pe bune, fără menajamente, între adversarii politici. Se simte cineva îndeajuns de învârtoşat încât să fie violent? Atunci să nu o facă în vorbe dispreţuitoare la TV, ci pe ringul de box. Iată, două zile am fost bombardat televizionistic de “miştourile ieftine” dintre domnii Lăzăroiu şi Antonescu. De ce? Ce vină am eu că ei au ceva de împărţit? De ce trebuie să sufăr eu, cetăţean, că cei care ajung să ocupe diferite posturi în statul român sunt imaturi şi dominaţi de testosteron. Să meargă pe ringul de box şi să stea acolo până ce rămâne în picioare numai unui, să-şi rezolve problema testosteronului în exces violent, bărbăteşte, că doar la asta serveşte testosteronul (dacă nu au îndeajuns de multă minte încât să-i stăpânească manifestările)… nu să te dai intelectual cu testosteronul în glas, “Mamă, dacă te prinde, te-ndoi, te sparg!”, în golănia de cartier… dar dincolo de gardul “declaraţiei politice”, gardul care protejează “mimozele” clasei politice. Să vedem dacă le mai dă mâna politicienilor să vorbească urât unul de altul când sunt acolo, în centrul ringului care permite manifestarea violenţei fizice. Astfel măcar să avem circ, dacă pâine nu este.

    Tare aş vrea să strig la un astfel de meci de boc, pardon, de box… aşa, “ca din tribună”, în limbaj de cartier…
    Bă, ‘telectualii lui Peşte Prăjit, “declaraţia politică” se referă la actul de guvernare şi nu la ce vă înjuraţi voi cu voluptate pe la TV. Vă daţi politicieni şi habar nu aveţi nici măcar ce înseamnă cuvântul politică… HUOOOOO!
    🙂
    La un meci de box se acceptă şi astfel de manifestări venite din tribune… că aşa este tradiţia, să încurajezi pe cei din ring să-şi tragă unul altuia “carabe”.

    • ZOE, fii barbata ! July 12, 2011 at 4:14 pm #

      @bibliotecaru,
      “biologic omul era proiectat sa atinga maxim 40 de ani si medicina îl duce azi peste suta”…
      O prostie mai mare ca asta, nu puteai sa spui !
      Ai citit vreodata Biblia ? Oamenii traiau mult peste 100 de ani
      Dar… nu vreau sa intru în polemica cu tine, pentru ca stiu ca “nu scap usor” în sensul ca-mi faci capul calendar !
      Totusi, nu puteam sa las o asa enormitate sa treaca neobservata.
      Have a nice day !

    • Bibliotecaru July 12, 2011 at 8:52 pm #

      @ ZOE, fii barbata !

      Poate că am exagerat un pic diferenţele, dar dacă astăzi durata medie de viaţă e pe la 70 de ani, acum un secol era în jur de 40 de ani… prin comuna primitivă cam cât credeţi că era durata medie de viaţă? Maturitatea era pe la 12 ani, bătrâneţea pe la 40.

      Pentru dumneavoastră am să caut pe internet ceva în legătură cu asta.

      http://www.sciencenewsdaily.org/archaeology-fossils-news/cluster78312108/

      Sigur, Noe şi Lameh şi Matusalem au trăit şapte sau opt sute de ani, dar atunci nu se inventase politica şi nu aveau nici un stres… decât cel mult câte un potop 😀

      • ZOE, fii barbata ! July 13, 2011 at 12:22 pm #

        @Bibliotecarul,

        Ma lasi ?!
        Have a nice day !

      • Bibliotecaru July 14, 2011 at 9:06 am #

        @ ZOE, fii barbata !
        🙂
        Nu suportaţi ca cineva să aibă replică?
        😆
        Păi eu când spun că “biologic omul era proiectat sa atingă maxim 40 de ani”, adică aduc ca argument ştiinţa şi logica, şi dumneavoastră veniţi şi mă combateţi cu religia, aducând ca argument credinţa, cum este?

        Dar, pentru că nu sunt băiat rău… vă dau o temă de gândire.
        La un moment dat, aceste vârste uriaşe nu mai apar în biblie… Să fie oare pentru că cei din biblie au intrat în contact cu alt tip de calendar şi cuvântul “an” a însemnat altceva, o perioadă mai mare de timp? Sau poate nu… Ce spuneţi?

  15. Alex July 12, 2011 at 9:53 am #

    Foarte bun comentariu. Si concluziile sunt pe masura. Promisiunile sunt si ele cu o mare doza de responsabilitate.

  16. Bibliotecaru July 12, 2011 at 10:03 am #

    @ Victor Ponta

    Dincolo de box, aş vrea să revin în legătură cu mecanismul statutar care a condus la revocarea domnului Vanghelie din funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Bucureşti a PSD. Ne puteţi da detalii relativ la ce s-a întâmplat?
    1. Cine (unde) a votat (hotărât)?
    2. Ce a votat?
    3. Ce acoperire are gestul votului în statutul PSD.

    Atacul foarte violent asupra doamnei Niculescu-Mizil, din partea foarte multor membri marcanţi ai PSD, pe seama acestui proces de revocare, este deja o bilă neagră dolofană. Sper să nu fiu lăsat să cred că îndepărtarea domnului Vanghelie s-a făcut nestatuar şi abuziv, că bila neagră va creşte cât întreg partidul la un loc.

    Încă o dată, vă rog, respectuos, să clarificaţi acest aspect. Sunt foarte îngrijorat că PSD şi PNL dau, din ce în ce mai mult, impresia unor partide oligarhice, şi parcă totul este amplificat de forma USL. Nu avem de ce să combatem dictatura PDL cu dictatura USL. Personal cred că USL ar trebui să demonstreze că nu este o nouă pălărie pe dictatura României, ci că este ceva esenţial diferit de ceea ce se întâmplă astăzi în România. Comportamentul liderilor USL, din ce în ce mai apropiat de natura “golănească prezidenţială” mă conduce însă la concluzia că de fapt nimic esenţial nu se va schimba dacă USL va asigura guvernarea în locul PDL-minorităţi-independenţi. Mai este ceva timp prin care puteţi convinge cetăţenii României că impresia este greşită. Dacă nu, cetăţenii se vor revolta deopotrivă împotriva USL alături PDL şi vor elimina de tot politica din viaţa publică, că nu pot fi infinit păcăliţi de discursul mincinos al politicii.

    • Jr. July 12, 2011 at 3:50 pm #

      @ Bibliotecarul,
      Dumneavoastră aveţi dreptul să aveţi păreri personale, multe şi variate, geniale sau tâmpite, să le expuneţi pe unde apucaţi că vă găsesc peste tot, cred că nu aveţi altă treabă (adică sunteţi netrebnic), dar nu aveţi nici într-un fel dreptul să cereţi imperativ, unui reprezentant al opoziţie să vă dea socoteală de ce bagă “ţeapă” puterii fără să vă întrebe pe dvs. Nu vă place, schimbaţi canalul. Oricine aţi fi, atitudinea faţă de gazdă nu vă face cinste; necinstiţi sunt toţi pedeliştii începând cu dvs. şi terminând cu mentorul PDL, Trăian Băsescu! Vă place?!

    • Bibliotecaru July 12, 2011 at 8:03 pm #

      @ Jr.
      🙂
      Eu ceream mai sus cuiva să-mi dea socoteală (urât cuvânt, dar “socoteală” aţi spus, “socoteală” spun şi eu) de ce bagă “ţeapă” puterii? Asta aţi înţeles? Pe bune?

      Stimate domn,
      De obicei cei care mă atacă măcar citesc ceea ce scriu cu ceva mai multă atenţie. Poate mă găsiţi peste tot, dar cu siguranţă că nu mă citiţi niciunde. Ştiu că nu mă citiţi pentru că altfel aţi ştii că prima reacţie la un astfel de mesaj este să vă întreb unde anume scrie în sistemul instituţional românesc despre “Putere” şi “Opoziţie”, cele două noţiuni pe care le folosiţi mai sus.
      😆

      Stimate Jr.,
      Dacă aţi fi citit toate cuvintele pe care le-am scris mai sus, fără excepţie, atunci probabil aţi fi observat că vorbesc despre “dictatura PDL” şi despre faptul că nu vreau ca USL să ajungă la fel ca PDL, adică o structură politică dictatorială. Dumneavoastră înţelegeţi de aici că aş fi pedelist? Mai mult, dacă aţi fi citit cu atenţie, aţi fi văzut că întrebările mele sunt legate de statutul PSD şi nu au nici o legătură cu activitatea politică a PSD, cu atât mai mult nu are legătură cu “ţepele” date PDL, UDMR, minorităţi, UNPR.
      🙂

      Oricine aş fi eu, ba netrebnic, ba necinstit, ba cu păreri personale (căci părerile impersonale, ale altora, nu sunt ale mele), recunosc că m-am amuzat. 😆

      Eu unul vă respect părerea, aşa cum respect părerea oricui. Nu ar fi rău însă să vă documentaţi ceva mai bine când faceţi o afirmaţie.

  17. Marcus July 12, 2011 at 1:06 pm #

    Hai, Elena, Nu Fi Trista!

    In sfarsit s-a intamplat!
    Singurul post de televiziune care mai tine in lupta bastionul antibasescu, respectiv postul Antena 3, a scapat de prezenta zilnica, mai mult decat penibila si paguboasa, a reprezentantilor portocalii care infestau cu prestatia lor puturoasa emisiunile acestui post de televiziune.
    Culmea este ca acest bine, facut sutelor de mii de fani ai postului, post vanat cu o asiduitate de-a dreptul patologica de slugoii basescului de la CNA, n-a fost dictat de politica editoriala a acestuia, ci de saltimbancii portocalii, care au percutat probabil la ordinul dat de plescoită ca urmarea a afrontului grav adus de Antena 3 susnumitei, prin difuzarea momentului cand aceasta a fost huiduita cu mult patos si infocare de cei peste zece mii de spectatori prezenti la gala de box in care Bute si-a reconfirmat clasa mondiala.
    Pe zi ce trece dobitocii de pedelisti, in frunte cu alde Udrea si Boc, intaresc prin atitudinea lor convingerea ca au dat in sindromul dragostei poporului pentru conducatorii iubiti, sindrom care i-a dus pe Nicolae si pe Elena exact in fata zidului de la Targoviste. Altfel nu se explica cum de tantela blonda nu si-a luat masuri de protectie in sensul de a-i da ordin balaoachesului de Obreja, cu care s-a infruptat din borcanul cu dulceata celor doua milioane de Euro, de a nu genera prin “multumirile aduse de Bute madamei ministru” momentul de maxima penibilitate de la afarsitul meciului.
    Oare, idiotii astia chiar se asteptau ca spectatorii, la auzul numelui Elena, sa incepa sa aplaude si sa ovationeze?
    Hai sa fim seriosi, daca atunci cand imparte bucatele de panglici inaugurale se mai gasesc cativa manelisti indobitociti, care sa puna botu’ la carpele respective, apai intr-o sala populata cu peste zee mii de suflete in care singurul control care s-ar putea contabiliza este cel al instinctului de supravietuire al romanilor, supravietuire atacata la greu de prezente ca a “ibovnicesei” prezidentiale, singura reactie normala la auzul acestui nume consta in fluierat, huiduit si cu putin noroc flegmat in directia odioasei.
    Asa ca Antena 3 poate multumi cerului ca a scapat de handicapatii actionati cu cipuri si-si poate delecta in continuare fanii cu emisiunile sale de exceptie.
    Eu, personal, cel mai mult regret absenta sine die, chit ca nu-i portocaliu ci izmenar, a lui Nicolicea de la aceste emisiuni, acest Hoara ajuns la senectutea imbecilitatii.

    Hai, Elena, Nu Fi Trista!

    Apuncand-o mancarimea pe tantela cu turismu’,
    Vrut-a cu tot dinadinsu’ sa-si clameze altruismu’
    Si in gala-n care Bute l-a facut KO pe gal,
    Cioara blonda si cam hoata a pus-o de-un recital.

    Numai ca, sa vezi dracie, in loc de-a primi urale,
    Coana Leana, plescoita, fu facuta de fecale,
    Zece mii de voci deodata intr-un cor s-au reunit,
    Si la unison, cu-obida, pe madam-au huiduit.

    Jigarita, dezumflata, starleta de trei parale,
    Si-a varsat amar de fiere, in spiciuri emotionale,
    Reprosand celor din sala care-au fluierat la greu,
    Ca nu stiu a recunoaste fapta ei de Dumnezeu.

    Ba mai mult, de suparare, a dat ordin de boicot
    Dirijat catre Antene pe care le doare-n cot.
    Ca Lenuta si-a sa gasca de golani si derbedei
    Renuntat-au la tirade, discursuri de farisei.

  18. sergiu July 12, 2011 at 1:24 pm #

    Buna! Am o intrebare pentru tine si sper sa gasesc raspuns la ea: De ce nu-l suporti pe Catalin Chereches , ca doar sunteti cam de aceeasi varsta si ar trebui sa fiti pe aceeasi lungime de unda. Eu, sincer il percep ca un om deosebit pe Catalin, chiar am crescut impreuna cu el, pe undeva, desi am 42 de ani si cred cu tarie ca ar vrea sa faca ceva pentru municipiul Baia Mare. Pana la urma a adus voturi pentru omul Catalin Chereches nu neaparat pentru USL, sincer.Multumesc si sper ca nu o sa consideri o ofensa fata de ceea ce am spus! A si inca ceva, tot sincer, te consider un om super si tocmai de aceea nu inteleg aceasta indarjire impotriva unui om deschis si pana la urma, chiar destept, cred eu!

  19. justitiaru July 12, 2011 at 2:15 pm #

    Hai ca se poate !

    http://www.ziare.com/petru-lakatos/stiri-petru-lakatos/udmr-avertizeaza-pdl-nu-e-de-acord-cu-votul-prin-corespondenta-1106778
    D-le Ponta
    UDMR merita tot respectul pentru comportarea lor de adevarati democrati , pentru modul laudabil prin care au torpilat ultimele intiativele diabolice ale puterii !
    Un kosonom szepen pentru UDMR , care merita un “premiu special” din partea opozitiei!
    Nu ratati un asemenea prilej de a le trimite un mesaj de multumire si prietenie unor oameni dintr-o “bucata”.Tratati cu ei ,ajungeti la un acord si doborati acest regim portocaliu bestial cat mai urgent !
    Hai ca se poate !

    • justitiaru July 12, 2011 at 11:34 pm #

      P.S
      Evident ca UDMR au adoptat aceste pozitii din interes politic,dar asta nu ii face mai putin stimabili ci dimpotriva.Politicieni capabili sa ia decizii din considerente exclusiv rationale (si nu emotionale) sunt f.f. putini.

  20. Alexa July 12, 2011 at 2:33 pm #

    Misto,. domnule Ponta, m-ai terminat cu ‘nicio’ ocazie!
    Adica cu corectitudinea gramaticala.
    Eu inca am probleme in a scrie niciun, de nicio…

    Mi se pare o tampenie sa nu se permita ambele forme.

  21. boxerul July 14, 2011 at 9:58 pm #

    cred ca ai realizat ca nu te-a bagat nimeni in seama la meci! lasa vraja…politica si fa si tu ceva folositor societatii, angajeaza-te undeva, munceste. traiti pe taxele si impozitele noastre ca sa stati in tribune si tocsouri, smecherii, plimbari. esti la plaja. cati intelectuali, muncitori, oameni seriosi ai mai vazut la plaja? doar politicieni si tineri de bani gata. sa nu facem noi box adevarat intr-o zi cu toti care va perindati la putere, care ati vandut tot , chiar si pe noi. Sclavi ne-ati facut!credeti ca nu stim ca doar va aduceti alti lupi nesatui la guvernare, niciodata oameni cu scaun la cap!

  22. ZOE, fii barbata ! July 15, 2011 at 8:40 am #

    @Bibliotecaru,
    Vrei sa-mi spui si mie unde scrie enormitatea asta cu “era proiectat sa atinga maxim 40 de ani” ?! Care “stiinta” care” logica”?
    Daca azi durata MEDIE e 70 de ani, înseamna ca maxima e de 140 ?
    Apoi ma duci în Comuna Primitiva… ma iei cu omul de Neanderthal, esti de pomina, ai un stil aiuritor cu care ametesti omul.

    Nu am gândit ca esti baiat rau, esti doar pisalog si încapatânat si crezi ca detii adevarul absolut.

    Aceste vâste uriase care zici ca la un moment dat nu mai apar în Biblie, au disparut datorita necredintei oamenilor, asa explica, Sfânta Scriptura.

    Hai sa nu mai lungim pelteaua.
    Bye, bye !

    • ZOE, fii barbata ! July 15, 2011 at 8:46 am #

      @erata
      vârste
      mi-era foame si l-am mâncat pe “r” !

    • Bibliotecaru July 15, 2011 at 8:06 pm #

      @ ZOE, fii barbata !

      Recapitulez…
      1. Pisălog
      2. Încăpăţânat
      3. Deţin adevărul absolut

      Bănuiesc că nu v-aţi obosit să şi citiţi ce am spus, nicidecum să înţelegeţi ce am spus. Dacă aş continua să aduc mai multe argumente, nu aş fi decât şi mai mult stăpânit de cele trei puncte… 😀

      În plus este şi acel “Hai sa nu mai lungim pelteaua. Bye, bye !”

      Dacă vă sunteţi suficient, e OK…

      • ZOE, fii barbata ! July 17, 2011 at 9:55 am #

        @bibliotecaru,
        Cu alte cuvinte, sunt proasta, ca nu înteleg filozofiile tale .
        Multumesc !
        Ti-am demonstrat ca esti pisalog si încapatânat si ca îti închipui
        ca detii adevarul absolut. Vezi bine ca nu te mai opresti si vrei sa ai tu ultimul cuvânt, asta poti s-o faci cu familia ta – daca îti permite, dar nu cu strainii. Eu nu sunt dispusa sa accept pisalogeala ta.
        Tu dai dovada de multa suficienta si nu lasi loc la contraziceri.
        Gata opreste logoreea – eu oricum nu-ti mai raspund !

      • Bibliotecaru July 17, 2011 at 6:11 pm #

        @ ZOE, fii barbata !

        Eu nu v-am jignit de nici un fel, şi nici nu doresc să o fac pentru că un astfel de dialog este o pierdere de timp.

        Interesant este însă că vă daţi de doamnă, după ce acum câteva luni mi-aţi atras atenţia că sunteţi bărbat. 😀 Sau mă înşel eu? 😆

      • ZOE, fii barbata ! July 18, 2011 at 8:54 am #

        @bibliotecaru,
        What ?!!! Desi am spus ca nu-ti mai raspund, trebuie sa-mi calc pe inima, ca nu pot sa accept o alta enormitate aruncata de tine.
        Ia ambitioneaza-te si citeste toate comentariile mele – ca si asa n-ai ce face, altfel n-ai fi omniprezent pe bloguri- si vezi daca am spus vreodata ca sunt barbat ! Pacat ca nu ne putem cunoaste, ai vedea tu … ce înseamna sa-ti fortezi norocul si sa jignesti o femeie !
        Te înseli dragutä si bati câmpii, ca de obicei.

Leave a comment