Cand isi baga Dracul coada!

12 Dec

La o emisiune de curand la Realitatea, Mihai Tatulici a incercat sa ma bage in corzi cu intrebarea -“Cum scapati de Dracu?”.
Doar pentru eschiva, m-am facut ca nu inteleg intentia lui si am spus ca Dracu e Basescu, evident ca o sa fac tot ce pot sa scap tara de el! Dincolo de pupinbasestii de serviciu (vai, ce urat vorbim despre un Presedinte care se exprima asa elegant despre toti adversarii politici, ca la el pe puntea petrolierului!) am remarcat ca totusi comparatia nu e deplasata, iar multi mi-au spus ca se potriveste chiar prea bine. Problema este ca Dracu are si coada, ca o baga nonstop in viata noastra amarata, dar ca mai ales dupa atatia ani inca reuseste sa aiba efectul dorit!

Sa ma explic: – sigur ca cel mai tare isi baga Dracu coada in PDL si in Guvern; nimic special aici, pana la urma sunt creatia lui si trebuie sa-l slujeasca neconditionat, fara el n-ar avea loc nici macar in Iad! Modul in care ii conduce este intentionat naucitor, bazat pe principiile dresajului stiintific – bate-i cand nu se asteapta, da-le de mancare cat sa nu moara, lauda-i cand simti ca o sa muste, distruge-le orice farama de vointa sau personalitate. Numerele cu Emil Boc sunt parca desprinse din “Mihail caine de circ” cu mentiunea ca bietul Emil nu mai obtine nici aplauze si nici macar mila publicului, doar din cand in niste zaharel de la stapan, cat sa mai schiaune un picut. Bataiosul Voinescu, cel cu pedigree american, a incasat un sut in coaste cand a latrat mai tare si s-a asezat cuminte la picior. Fiorosul buldog Blaga s-a dus cuminte la Cotroceni sa-i predea cusca de la Interne pudelului Igas, mai sa-i linga mana Stapanului ca il lasa sa doarma in ploaie, unde maraitul se aude mai incet. Biata Ridzi, cand facea concerte si afise cu fiica Marinarului Mefisto era buna, acum bolnava si batuta mai trebuie sa o ia hingierii de la DNA ca sa inteleaga toti ca nu e bine sa fii prins cand furi oase.

Pot da nenumarate exemple de acelasi fel, ideea e aceeasi, dar sigur ca ultimul numar, cel cu indemnizatia pentru mame e cel mai proaspat in minte – intai au sarit pechinezele Sulfina, Turcan &Co ca ele nu vor accepta si o sa sfasie tot daca se intampla asa ceva; a pocnit din bici Sefu si au constatat imediat ca e bine cu un singur an, inca o pleznitura si Boc a facut o tumba cu dubla rasucire mortala. Cum a ramas pana la urma? Dracu mai stie! Nu e cazul sa vorbesc aici de faptul ca exista, normal, si o favorita in Iad, cea mai frumoasa si mai gatita din trupa, dar sa nu intram in chestii personale, si Dracu are o farama de sentiment din vremea cand era inger!

– Dracu si-a bagat coada si la noi, la PSD, daca au ajuns Domnii Oprea, Sarbu si Diaconescu sa realizeze brusc ca au trait in Infern atatia ani pana au primit lumina izbavitoare taman de la Scaraotchi! Pt ca ii cunosc bine si nu uit ca mi-au fost prieteni, ma doare sufletul cand vad cum sunt si ei bagati in programul de dresaj, sustin militarii dar le taie salariile, au grija de pensionari dar voteaza sa nu le mai dea pensii, sunt prieteni cu sindicatele dar inchid ochii cand sunt desfiintate toate drepturile acestora si cand ii vor trece cu totul la categoria dusmanilor poporului! Ma sperie insa numarul de dresaj cu comunicatele; ca ma injura mereu pe mine, ca imi ataca familia, ok – treaba lor, deja am reusit sa-i ignor; dar cand am vazut acuzatia ca Adrian Nastase a lasat in 2004 tara in dezastru mi-a venit sa-i sun sa-i intreb – Gabi, Cristi, Marian unde erati voi in 2004, ca nu erati inca cu Dracu, ci in guvern cu noi toti ceilalti, chiar v-a luat mintile de tot?

– tot Dracu ii spune malefic lui Geoana la tvr1 ca are multa mizerie in spate (daca se refera la Gusa, inclin sa cred ca stie ce spune), ca nu poate primi onorul militar dar ca poate sa conduca Senatul fara probleme, sa nu-si faca griji; dar nu pe degeaba vine sprijinul, ci conditionat – sa bage in continuare fitile in partidul care il sustine, sa ne reaminteasca prin autointerviuri momentele umilitoare de anul trecut, sa saboteze colaborarea cu PNL prin tot felul de idei nastrusnice si oricum sa dea subiecte care sa acopere discutia publica despre ce face Base (adica Dracu, pardon) cu bugetul, cu Educatia, cu pensiile sau chiar cu cealalta mizerie numita cazul Roberta. Si se pare ca reuseste!

– sunt convins ca tot coada lui, in mod insinuos si pervers folosita, are efecte asupra lui Crin. De cate ori Antonescu inteapa PSD, imediat toate oficioasele Dracului incep sa-l laude frenetic, bravo Crin, esti liderul opozitiei, speranta tarii de refacere a Dreptei care va opri Stanga comunista! Nefiind Crin nici ticalos nici prost ca unii din cei mentionati mai sus, atunci coada apasa exact la punctul slab – orgoliul, pe care presara tot felul de prafuri cu efect exaltant, totul ca sa se intample ce spune Dna. Udrea (Dracusoara preferata!) – “PNL si PSD nu au solutii, sunt doar două partide care se ceartă în continuu între ele, dar să le ţină Domnul aşa!” – nu putea sa spuna Dracu si a spus Domnul! Daca tot se poarta memoriile din campania de anul trecut, imi amintesc si eu ce efect a avut atacul sau furibund la Geoana, facut cu gandul (calculat gresit, si poate inspirat si de voci basiste) ca doar asa poate ajunge in turul doi. E foarte greu, cand esti candidat al unui partid de 20% sa bati un rival oricat de slab dar sustinut de un partid de 35% , chiar daca il demolezi in dezbateri. Atacurile acelea cumplite l-au trimis pe Geoana in turul doi mult slabit in confruntarea cu Dracu! Care a mai avut noroc si cu ceva jacuzzi in cazanul cu smoala al Dlui. Vantu si gata rezultatul.

Ca sa concluzionez, nimic nu-l sperie mai tare pe Basescu Scaraotchi decat ideea ca se unesc impotriva lui cei pe care nu-i poate nici cumpara nici aresta! Si atunci isi baga coada!

Dar treaba de incurcat in Romania este destula, e aproape epuizat Dracul nostru. Daca se apropie 22 Decembrie, scoate din Iad doi strigoi (parca Maries si Costin botezati) care ne explica, dupa 20 de ani, cum a fost la Revolutie, cu o fantezie narativa mai ceva ca Dumas tatal. Le da repede cateva mii de certificate de eroi si martiri ai Facerii Lumii si treaba e gata; nu-s cuminti ungurii – Dracu il atata pe Tokes sa le faca probleme; televiziunile “mogulilor” il critica – aranjeaza el cu Dna Culcer de la Televiziunea Malefica, cu B1 si mai nou cu RCS-RDS ca sa te convinga ce viata buna e in Infern si ce patesc cei care nu vor sa-si exprime recunostinta si fericirea pentru calitatea smoalei din cazane; apoi ne prezinta niste draci get beget cu aripioare de ingeri, pe numele lor Tismaneanu, Cartarescu, Mihaies etc, care ne explica doct ca, desi Dracul e foarte negru, totusi mai bine cu el decat fara el! La tineri le spune ca nu traiesc bine din cauza pensionarilor, la elevi ca nu invata bine din cauza profesorilor, la bolnavi ca nu se vindeca din cauza doctorilor, la cei din zona privata ca ii omoara cu taxe pentru bugetari, si uite asa de tot ce se intampla in tara asta suntem toti de vina mai putin el – Dracul!

Ce are el in cap in continuare? Foarte simplu – isi tine coada bagata intre toti, ne incurca de nu mai intelegem nimic si in 2012 imparte la toti romanii lihniti de foame prescuri si anafura (ca numai el mai are asa ceva) si gata, il votam din nou, ca trebuie sa para si un pic democratic Iadul asta, asa-i moda. – o sa ma intrebati daca iesim din situatia asta cumplita cu slujbe sau ceva exorcizari; ei bine nu!

Cred ca tebuie sa-l trimitem la ….. Dracu, normal; sa nu-l mai ascultam orice ar spune, sa-l pocnim pe unde il prindem, sa intelegem ca oricare dintre noi este oricum mai bun ca el. Si sa ne pregatim sa reconstruim aici, la noi, o tara care de 6 ani se duce sistematic, programat si aproape constient, direct la Dracu!

136 Responses to “Cand isi baga Dracul coada!”

  1. exasperat December 12, 2010 at 1:09 pm #

    Veniţi miercuri pe la noi cu Adrian Năstase să ne vorbiţi de dracul nostru local, Florin Popescu?

    • Victor Ponta December 12, 2010 at 3:49 pm #

      Incerc, nu stiu inca, depinde de ce se intampla la Parlament!

      • Calin December 16, 2010 at 12:47 am #

        Victor draga, poate reusesti sa explici cum a fost bine in cei 12 ani de conducere PDSR-ista executata cu aplomb de catre tov. Ilici-trei-mandate?

        Victor draga, poate reusesti sa explici cum a fost bine cu PDSR la guvernare pana relativ de curand? Astept raspunsuri logice care sa nu includa si masurile populiste luate asa, de nevoia de voturi!

      • satmareanul December 16, 2010 at 11:28 am #

        caline, esti un papagal pedelist! pe langa asta ai si memorie slaba sau doar vrei sa faci pe prostul, cele 3 mandate despre care vorbesti au fost doar doua si jumatate, in total 8 ani de zile! mandatul lui basescu al tau a trecut deja de 6 ani de zile si se apropie de acesti 8 ani cu care ii compari! iar daca tot e sa faci o comparatie demna de onoare, te rog sa faci bine si sa iei cifre si date statistice ca sa vedem: care era rata somajului atunci si care este acum? cat puteai sa cumperi atunci cu un salariu minim si cat poti sa cumperi acum? care era datoria externa a tarii atunci si care este acum? ce deficite bugetare aveam atunci si ce deficite avem acum? iar daca vrei sa mergem si pe alte domenii poti sa te gandesti la sanatate de exemplu: cati medici aveam si cati avem? sa-ti amintesti daca pe vremea aia ai murit cu reteta compensata in mana ca si acum(ca nu mai sunt fonduri) si ar mai fi destule de spus, dar astept sa-mi raspunzi la intrebarile pe care ti le-am spus si pe urma mai discutam.

      • satmareanul December 16, 2010 at 11:30 am #

        scuze pt greseala 8+2 ani(din care cei 2 ani impreuna cu toti fsn-istii printre care si basistii tai).

    • cristi December 12, 2010 at 5:29 pm #

      Diferenta dintre un Conducator si dracu este aceea ca Dracu are un scop bine determinat, stie ce face ,cunoaste scopul final. Conducatorul nu are , probabil, un scop de a face rau, insa “in ciuda vointei sale” ne conduce tot la Dracu. Dupa cum observam sunt doua drumuri cu aceeasi destinatie. Ceea ce ma uimeste la actuala Putere este ca nu-si da seama ca face rau, are un ciudat sentiment al datoriei implinite in ciuda tuturor oprelistelor corespunzatoare fiecarui roman.
      Dumnezeu sa ne aiba in paza!

      • Catalin S. December 12, 2010 at 10:46 pm #

        Puterea actuala isi da seama foarte bine ca face rau, nu te lasa amagit. Isi dau seama de propria lor neputinta, dar nu pot da inapoi din cauza instinctului de supravietuire. In disperarea de a nu disparea la urmatoarele alegeri si de a fura tot ce se mai poate fura pana atunci, ei marketeaza orice masura restrictiva ca pe una benefica: marirea taxei auto = incurajarea automobilelor electrice, taierea ajutorului maternal = reintegrare in campul muncii, taierea pensiilor = corectarea faptului ca nu toate veniturile sunt impozitate, taierea salariilor bugetarilor = taierea salariilor nesimtite.

        Oamenii astia care ne conduc, daca traiau intr-o societate corecta erau muritori de foame si cersetori la colt de strada. Intr-atat de prost stau cu intelectul. Cu ce stau bine insa, e instinctul de supravietuire.

    • nemultumitu December 16, 2010 at 12:25 am #

      Domnu Ponta, sunteti jurist de prima mana!
      Boc a dat legea 118, cu “l” mic de mana, c-asa vreau eu, o lege neconsitutionala, dar constitutionalizata de niste basi…nosi din CCR, aplicabila pana la 31 decembrie. Acum Boc vine cu alta lege care are baza juridica (temei legal) nivelul salariilor din legea 118.
      Ce vreau sa va intreb: cum DRACU nu este o nulitate noua lege a salarizarii, daca suportul legal vine dintr-o lege care la 01 ianuarie 2010 nu mai exista?
      Nu poti elabora legea salarizarii unitare, pornind de la nivelul legii salarizarii din vremea lu A.I.Cuza. Aia este abrogata prin publicarea altor legi mai noi. sau eu sunt un ROMAN TAMPIT!
      P.S. Nu astept raspuns, vreau actiune!

  2. exasperat December 12, 2010 at 1:13 pm #

    Şi dacă tot veniţi…eu nu ştiu ce informaţii primiţi de la liderii de aici, dar intraţi dur în PSD Târgovişte. Sunt molâi, lipsiţi de atitudine, laşi, duplicitari. Treziţi-i dumneavoastră dacă nu vreţi să repetaţi rezultatul din 2008.

    Petruţ Dumitru

    • Bibliotecaru December 12, 2010 at 2:53 pm #

      @ Victor Ponta

      Domnule Ponta,

      Încet, încet pierdeţi acel atu care vă făcea un lider special, tânăr, reformator. Cădeţi în patima atacului la persoană, a discursului-pamflet, a tuturor acestor astfel de lucruri care nu conduc, niciodată, la un lucru bun şi nici la un mai bine în funcţionarea României.
      Sfatul meu este să vă concentraţi asupra ceea ce are de făcut real PSD în societatea românească şi să fiţi orb şi surd la atacurile celorlalţi. Cu cât PSD va evolua mai liniştit în interior, mai lipsit de contradicţii, mai aproape de normalitatea instituţională, cu atât va fi mai puternic. Altfel veţi pierde rapid simpatia pe care o aveţi astăzi din partea populaţiei. Deja aveţi trei conflicte, cu preşedintele PNL, domnul Antonescu, cu preşedintele României, domnul Traian Băsescu (cel cu Emil Boc este secundar), cu ex-preşedinte PSD, domnul Mircea Geoană… Fiecare astfel de conflict vă slăbeşte încredere pe care cetăţenii o au în domnia voastră. Merită satisfacţia de a întoarce o palmă celui care vă pălmuieşte? Nu e mai bine să întoarceţi, creştineşte, celălalt obraz şi să lăsaţi pe atacator să se descurce cu păcatul pe care îl face?

      • Victor Ponta December 12, 2010 at 3:48 pm #

        Imi pare rau daca dezamagesc o persoana pe care chiar daca nu o cunosc personal, o apreciez pentru calitatea comentariilor. Dar v-as dezamagi mai tare daca as pretinde ca sunt altfel decat sunt cu adevarat! Nu am cqonflicte cu nimeni in mod special dar nici nu am de gand sa las nesanctionate lucruri pe care le consider extrem de grave. Daca asa credeti ca ar trebui sa- mi arat superioritatea ignorand acele lucruri va spun direct ca nu sunt de acord. E mai corect asa. Cat despre postarile pe blog tin de un tip de liberatate la care nu am de gand sa renunt din motive de oportunitate politica. Daca ma intelegeti ca prefer sinceritatea in locul clasicului romanesc “nu da bine asa” tot e un pas inainte.

      • dany December 12, 2010 at 7:42 pm #

        dle bibliotecaru, va rog frumos sa mai iesiti putin din biblioteca ca sa vedeti cam cu ce se mananca viata reala; asta cu intorsul obrazului este cea mai tampita idee debitata vreodata, dar poporul roman o aplica mereu; ce-ar fi fost daca poporul asta nu ar fi intors si celalalt obraz atunci cand i s-a taiat 25%? pai iti spun eu, base nu ar mai fi apucat sa taie de la mame, din somaj, nu ar mai fi crescut TVA-ul etc; sfatul meu e sa nu mai faci pe analiztul fin si sa te trezesti la realitate; cu dracii te porti ca atare, nu cu manusi de domnisoare

      • Bibliotecaru December 12, 2010 at 7:53 pm #

        @ Victor Ponta

        Aici nu este vorba despre sinceritate şi nici despre sancţiuni. Nu este vorba nici de a fi altă persoană. Este vorba despre strategie. Cum spune Sun Tzu, “Cel ce luptă pentru victorie numai cu sabia, nu este un general bun.”

        Ceea ce se întâmplă este că în acest moment sunteţi hărţuit mediatic de PDL, şi chiar şi de PNL (şi mass-media susţine acest demers), special ca să vă consumaţi energia pe chestiuni fără miză. Numai aparent atacurile sunt întâmplătoare, de fapt ele sunt studiate astfel încât să se maximizeze impactul mediatic. Analizaţi mass-media ultimului timp şi veţi vedea că lupta împotriva PSD este mult diminuată, mai mult exersată din obişnuinţă, toate tunurile sunt concentrate pe domnia voastră. Acest lucru se întâmplă cam de când aţi început să vorbiţi despre o alternativă a PSD la actuala stare de guvernare şi poate nu este o coincidenţă. Cu cât aţi înaintat dialogul spre măsurile concrete, cu cât aţi început să explicaţi, cu atât sunteţi atras dincolo de aceste lucruri spre zona neserioasă a dialogului (ca să mă exprim elegant). Aceste tunuri nu au efectiv nimic nociv în ele, nu spun de fapt nimic, sunt gloanţe oarbe, sunt pur şi simplu reacţii la nivel de clasa a treia, de tipul “trebuie să facă frumos ca maimuţica”, “credeam că doar faţa îl arată ca imatur”, “Omul asta a venit preş la mine”… La astfel de nivel, cel mai dăunător este căderea în dialogul mărunt, scăderea nivelului acolo, jos, la clasa a treia, sau chiar mai jos, din ce în ce mai jos. Nu există în astfel de bătălii şi un câştigător, toată lumea pierde. Doar că unii pierd mai mult decât alţii. De aceea ei provoacă, riscând să piardă, pe baza faptului că domnia voastră, răspunzându-le, veţi pierde mai mult. Şi, până acum, au reuşit. Cu adevărat dramatic pentru ai ar fi să nu le daţi atenţie şi să mergeţi şi mai departe, proiectele să înceapă să genereze iniţiative legislative şi să prindă carne pe scheletul deja formulat, să fie din ce în ce mai concrete, mai palpabile, cu simulări ale aplicării, cu un plan al consecvenţei pe o perioadă de câţiva ani…

        Într-o luptă a “miştourilor”, a “pamfletelor” sau cum doriţi să o numiţi, cel mai câştigat va fi cel care îşi va păstra stăpânirea de sine, echilibrul, cel care va fi superior, calm, elegant, va privi totul cu un umor interior… şi nu va angaja nici un fel de luptă. Fără a face o comparaţie de personaje, pot face însă următoarea comparaţie de situaţie. Când cineva merge pe stradă şi este înconjurat brusc de 20 sau 30 de câini comunitari, atacul asupra lor este o mişcare greşită (fiind mulţi, niciodată nu vor fugi… în consecinţă răni de toate părţile, victime şi câinii şi omul), fuga din faţa câinilor denotă slăbiciune şi, din instinct, câinii vor porni în urmărirea vânatului (iarăşi răni grave). Singura soluţie este un calm non-agresiv, aproape indiferent. Starea de echilibru va scoate câini din starea agresivităţii, se vor calma şi atunci fiecare îşi va vedea de treaba lui.

        Politica este arta guvernării, a principiilor, a conceptelor. Miştoul nu are ce căuta în politica adevărată. Numai cei nesiguri părăsesc siguranţa politicii superioare pentru a-şi acoperii slăbiciunile. Întotdeauna va câştiga politicianul care va arăta că este pregătit şi are ştiinţa să guverneze situaţia de criză. Dacă cineva “face câte o aroganţă”, cum se spune în cartier, şi vă atacă (să spunem că este cineva care vă este antipatic) nu vă enervaţi, ba chiar bucuraţi-vă, pentru că acest stil dovedeşte că cel care vă atacă nu este pregătit şi nu ştie să guverneze, este dovada certă că-i sunteţi superior din punct de vedere politic şi strategic, este o modalitate prin care puteţi învinge, fără drept de apel… şi asta fără să faceţi nimic, doar refuzând să vă angajaţi într-un astfel de război mediatic. Două cuvinte, şi anume “nu comentez”, spuse presei avide de scandal, reprezintă o armă mult mai eficientă decât o pagină de explicaţii, mai ales dacă au cuvinte precum malefic, Diavol, strigoi…

        Răspunsurile trebuie să se limiteze strict la informarea cetăţenilor. Cu cât cantitatea de informaţii a activităţii de zi cu zi este mai bogată, cu atât adversarii nu vor putea să inventeze, nu vor putea să facă false acuzaţii, cu atât credibilitatea creşte…

        Sper că nu-mi luaţi în nume de rău această analiză minimală. Până la urmă şi eu risc să spună toţi colegii de dialog că sunt nu ştiu ce PSD-ist plătit (sau poate PC-ist voiculescian)… 😀

      • Bibliotecaru December 12, 2010 at 8:08 pm #

        @ dany
        Stimate domn,
        Eu m-am născut în sânul creştinătăţii, simt creştineşte.

        26. Vai vouă când toţi oamenii vă vor vorbi de bine. Căci tot aşa făceau proorocilor mincinoşi părinţii lor.
        27. Iar vouă celor ce ascultaţi vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi;
        28. Binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri.
        29. Celui ce te loveşte peste obraz, întoarce-i şi pe celălalt; pe cel ce-ţi ia haina, nu-l împiedica să-ţi ia şi cămaşa;
        30. Oricui îţi cere, dă-i; şi de la cel care ia lucrurile tale, nu cere înapoi.
        31. Şi precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea;
        32. Şi dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată puteţi avea? Căci şi păcătoşii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei.
        33. Şi dacă faceţi bine celor ce vă fac vouă bine, ce mulţumire puteţi avea? Că şi păcătoşii acelaşi lucru fac.
        34. Şi dacă daţi împrumut celor de la care nădăjduiţi să luaţi înapoi, ce mulţumire puteţi avea? Că şi păcătoşii dau cu împrumut păcătoşilor, ca să primească înapoi întocmai.
        35. Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulţumitori şi răi.

        (Sfânta Evanghelie după Luca 6)

        Pentru dumneavoastră poate este “cea mai tampita idee debitata vreodata”, pentru mine este o directivă pe care încerc să o respect şi sunt mâhnit când nu reuşesc.

        Iată însă că în Epistola a doua către Corinteni, cap. 11, Sfântul Apostol Pavel depăşeşte dimensiunea morală a palmei pe obraz şi se reflectă la una a înţelepciunii (pentru cine are ochi să vadă şi urechi să audă)
        13. Pentru că unii ca aceştia sunt apostoli mincinoşi, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos.
        14. Nu este de mirare, deoarece însuşi Satana se preface în înger al luminii.
        15. Nu este deci lucru mare dacă şi slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptăţii, al căror sfârşit va fi după faptele lor.
        16. Iarăşi zic: Să nu mă socotească cineva că sunt fără minte, iar de nu primiţi-mă măcar ca pe un fără-de-minte, ca să mă laud şi eu puţin.
        17. Ceea ce grăiesc, nu după Domnul grăiesc, ci ca în neînţelepţie, în această stare de laudă.
        18. Deoarece mulţi se laudă după trup, mă voi lăuda şi eu.
        19. Pentru că voi, înţelepţi fiind, îngăduiţi bucuros pe cei neînţelepţi.
        20. Căci de vă robeşte cineva, de vă mănâncă cineva, de vă ia ce e al vostru, de vă priveşte cineva cu mândrie, de vă loveşte cineva peste obraz, – răbdaţi.
        21. Spre necinste o spun, că noi ne-am arătat slabi. Dar în orice ar cuteza cineva – întru neînţelepţie zic, – cutez şi eu!

        Întorcând palma în loc să întorci obrazul, practic ajungi să înfrunţi răul că instrumentele răului… Şi atunci cum poţi să faci bine?
        Atunci, pe moment, se prea poate ca totul să pară “cea mai tampita idee debitata vreodata”, la final însă, când se va trage linie, poţi să constaţi că ai depus energie toată viaţa pentru a îndepărta răul şi că, la final, ajungi exact precum răul pe care ai dorit să-l îndepărtezi. Asta este mai rău decât să stai deoparte, nu credeţi?

      • Motanul Incaltat December 13, 2010 at 3:08 am #

        @Victor Ponta
        Bibliotecarul are o țâră de dreptate! 🙂 Si anume atunci cand spune: “să se descurce cu păcatul pe care îl face”. Asta apropo de ce ziceti Dvs.:”Dar treaba de incurcat in Romania este destula, e aproape epuizat Dracul nostru” si de proverbul care spune ca: “Ce-si face omul cu mana lui nici… nu-i face”. Asa ca, pentru Scaraotchi, varianta cea mai nasoala ar fi sa se incurce el pe sine insusi!
        Din punctul de vedere al pamfletului, acesta nu e rau. Numai ca vedeti… se intampla ceva destul de ciudat: indentificam “dracul” in niste persoane, asa cum, spre ex., “dracul”, pentru cealalta tabara politica e Iliescu, vazut drept “capul rautatilor”, asa cum si Ceausescu a fost, la vremea sa, “dracul”, iar acum 60% din populatie se gandeste cu nostalgie la acele vremuri… N-as crede ca o asemenea abordare in a identifica raul din societatea romaneasca este cea mai potrivita, desi persoanelor li se pot reprosa multe. Eu as evidentia ce a scris colega Dvs., D-na Corina Cretu:

        Provocarea de a fi român


        Pentru ca daca vom aborda problema in felul acesta, unilateral, referindu-ne de fiecare data doar la (unele) persoane, tare mi-e ca intotdeauna va aparea cate-un “cel viclean” 🙂 . Iar cel viclean va rade de noi toti!
        De ce am evidentiat ce a scris D-na Cretu? Pentru ca pe langa problema identitara, atinge problema valorilor pe care trebuie asezata societatea romaneasca, inclusiv statul. Lucru despre care am scris si eu:
        http://motanulfilozof.blogspot.com/2010/12/despre-evolutia-valorilor-democratice.html
        Pentru ca, pe langa o criza identitara, avem si o criza, sa-i spun asa, axiologica. Cu totii! Inclusiv Basescu. Iar clasa politica este absorbita in tot felul de lupte si contradictii, uitand parca acest aspect deosebit de important.
        Desigur ca si aspectul economic este foarte important. Si as spune ca noi n-am fost pregatiti deloc a face fata ultra-liberalismului si mutatiilor pe care le-a produs acesta in toti acesti 20 de ani.
        Si nu cred ca ar fi de neglijat sa ne gandim daca am progresat, cum am progresat, cum trebuie sa progresam fiecare dintre noi, pentru ca sa generam progresul intregii societati, lucru pe care ni-l dorim cu totii. In final as spune ca n-ar strica sa vedem problema (asta ca sa nu mai folosesc cuvantul “dracu”) si dincolo de o persoana X (X fiind o variabila aleatoare, ce poate fi si Basescu, sau cine mai stie cine), pentru ca daca nu facem asa riscam sa nu mai vedem tot ansamblul, concentrandu-ne doar pe un singur individ si pana la urma nu vom mai rezolva nicio problema.

      • Motanul Incaltat December 13, 2010 at 3:21 am #

        Dl. Ponta, stiti cum e… apropo de dracul. Mi-am adus aminte de un proverb al lui Anton Pann care, cu stilul sau balcanic intelept si hatru, “dat in Paste” de destept, cum ar fi zis Nichita Stanescu, spunea:
        “Radem noi de unul, doi/ Si patruzeci rad de noi!” 😆

  3. ghizuroi December 12, 2010 at 2:38 pm #

    Să te cobori la un aşa nivel şi să îl faci pe Mărieş strigoi mi se pare penibil, mai ales când ştii ce bunicuţă de drac aveţi în partid. Mă aşteptam la mai mult de la tine, dar o să iau textul ăsta drept un derapaj, un vis urât.

    • satmareanul December 14, 2010 at 8:35 pm #

      hai te rog mai analizeaza si tu ce spui, ca bunicuta nu s-a dus sa-ntinda hora cu tigancile, nici nu si-a comandat manele electorale de la guta si roxana printesa ardealului si ce alte titulaturi o mai fi avand.

  4. dany December 12, 2010 at 3:07 pm #

    excelenta postarea; cel mai tare ma deranjeaza slabiciunile lui geoana care se lasa astfel folosit de Dracu; trebuie sa rezolvati problema asta cumva si va urez succes

  5. bmarinescu41 December 12, 2010 at 3:17 pm #

    Poate-l trageţi de urechi şi pe ministrul Ariton!A realizat o GOLĂNIE de maestru!A anulat “împrumutul” pentru obiective realizate pe convenţii bilaterale DAR a alocat banii din “transferuri interne”.5,185 milioane lei se aruncă pe apa sâmbetei şi în 2011 pentru “lucrări de pază şi întreţinere” a combinatului minier KRIVOI ROG!!!Mai mult,s-a estimat aceeaşi sumă şi pentru 2012,2013 şi 2014!!!
    Cât mai răbdaţi acest dezastru???
    Aţi primit bugetul pe 2011!!!Veţi vota această risipă???

  6. bmarinescu41 December 12, 2010 at 3:49 pm #

    Poate-l trageţi de urechi şi pe domnul Ariton pentru GOLĂNIA pe care a făcut-o în bugetul pe 2011!
    A anulat”împrumutul” pentru obiectivele aprobate prin convenţii bilaterale DAR a alocat banii prin “transferuri interne”!!!Deci vom arunca pe apa sâmbetei 5,185 milioane lei şi în 2011 pentru “lucrări de pază şi întreţinere” la combinatul minier KRIVOI ROG UCRAINA!!!
    Bugetul a ajuns în Parlamentul României.
    Veţi vota iar această risipă a banului public???

  7. Fragmentarium Politic December 12, 2010 at 3:53 pm #

    In timp ce in Palatul Culturii din Targu Mures avea loc sedinta CRU al UDMR, unde urma sa se faca un anunt important pentru tara, in afara acestuia zeci de protestatari scandau, in limbile romana si maghiara: Ati sacrificat romani si maghiari deopotriva ! Iesiti din monstruoasa coalitie ! Vicepremier=Vicevinovat !, dar si multe altele care zgaraiau urechile subtiri ale politicienilor dinauntru. Probabil ca pentru Marko Bela nemultumirile si cererile oamenilor au sunat la fel de suprarealist ca si pentru Ceausescu, in urma cu douazeci de ani. Adevarul e ca prin coalizarea cu PDL la guvernare, UDMR a devenit coautor la scrierea celei mai negre pagini din istoria postecembrista a Romaniei, implicit si a Uniunii, iar singura sansa de rebranduire nu va putea veni decat din iesirea acesteia de sub povara bizareriilor politice ale lui Marko Bela.

    Fatalitatea clientelara a vicepremierului

  8. ion December 12, 2010 at 3:59 pm #

    esti prea bun pentru nenorocitii astia de pdl-isti , daca reusesti sa colaborezi cu antonescu,vom fi mult mai fericiti . Sunt un psd-ist convins, fara carnet , dar va spun un adevar ,nu umblati la impozitul de 16 % ca veti pierde sigur votul meu si al multor ca mime!lucrez la automobile dacia si acolo se lucreaza inclusiv duminica, salariul creste pt ca sumtem platiti dublu ,sunt muncitor si mie nu-mi comvine, pt ca depasesc 3000 lei brut pe luna sa muncesc pt stat! asa nu mai merg la lucru sambata si duminica !

    • Vlad December 13, 2010 at 9:18 am #

      Apropo de impozitul de 16%. Acesti PDL-isti nu au umblat la acest impozit, dar in schimb umbla la alte impozite si taxe pentru a-si aduce bani la buget, taxe care tot noi le platim cu varf si indesat. Ia de exemplu TVA care este platit de consumatorul final, ia de exemplu coplata, care va fi platita tot de noi, ia de exemplu sistemul actual al medicilor de familie unde daca nu iti programezi boala trebuie sa scoti din buzunar bani in plus, acesti medici fiind deja platiti odata de noi.
      Da sistemul de impozitare poate sa aduca o scadere de venit in unele parti, desi dupa cate m-am informat la dsv nu va fi cazul, ba chiar s-ar putea sa ramai cu mai multi bani de cheltuiala. Intreaba-te daca acum vrei sa-ti renovezi casa de ce facilitati dispui? Intr-un sistem cu deduceri vei beneficia de deducerea acele sume de la impozit. Acum cheltuiala o faci fara niciun beneficiu!
      Pe langa faptul ca atunci cand o sa se aplice deducerile o sa mai iasa la iveala multa economie subterana si statul va avea mai multi bani sa dea la mama dsv pentru pensii ajutor social pentru cei in nevoie, etc.
      Tot ce sper este sa iti faci o idee despre ce inseaman impozit diferentiat, asa cum il inteleg eu.

  9. catalin December 12, 2010 at 4:15 pm #

    De ce criticati cand stiti prea bine ca atunci cand veti intra la guvernare..daca veti intra..veti continua politica fni fiind obligati sa faceti asta deoarece actualul guvern a considerat ca a fost cazul in a ne imprumuuta si a fi de acord cu politicile fni ..Se cunoaste clar ca nu sunt regulile noastre din moment ce aceleasi masuri de austeritate se iau si in spania si in grecia etc etc..nu este doar coincidenta..deci daca veti ajunge la guvernare veti continua ceea ce se intampla acum.. de ce va bateti cu pumnul in piept.. solutiile de austeritate sunt votate si de voi.. cat la suta dintr`un salariu minim pe economie se intoarce la stat ..si cat la suta dintr`un salariu ramane la cel de drept? si voi oferiti zero ..nada..nimic.. preferati sa va impungeti si sa pareti destepti.. marionete si iar marionete….

    • satmareanul December 14, 2010 at 8:40 pm #

      si ce-ai prefera? sa aduca laude? un deficit de 30% din pib e rezultatul masurilor impuse de fmi? spune-mi si mie unde s-au dus banii luati anul acesta? si unde se vor duce cei care vor fi luati anul viitor de la fmi stimate catalin?

  10. justitiaru December 12, 2010 at 4:27 pm #

    D-le Ponta
    1)Sper ca actionezi(desi nu vizibil) pt. in jghebarea unei coalitii seriase, pe termen lung(si nu una conjuncturala)care sa constituie o alternativa clara si solida pt.toti cei nemultumiti de actualul regim .
    2)La precedenta Motiune(care a fost un fiasco) ai avut totusi o “mutare” castigatoare:”baia de multime” cu protestatarii.Trebuie continuata cu obstinenta aceasta strategie a “bailor de multime” ocupand definitiv “vidul” lasat de Basescu. Daca poti mergi la Targoviste,la Craiova ,la Arad dar nu n umai pt. organizatiile psd ci mai ales pt. cei din piete,din super,pe strada,la meciuri etc.,vorbeste cu oamenii,glumeste cu ei,explica-le ce vrei sa faci pentru ca sa le schimbi viata,cere-le sprijinul de la om la om, asa cum ai facut la investirea ta ca presedinte PSD cand ai adresat cateva cuvinte fiecarui votant.
    Ai charisma, foloseste-o pt. a comunica in mod direct cu oamenii!
    3)Fii f.f. atent la tot ce spui si faci,ai un adversar de temut care stie sa exploateze cu viclenie diabolica cea mai mica gresala a ta..

    • Socrate December 13, 2010 at 1:03 pm #

      De asta data, subscriu si sustin.

  11. Isabelle December 12, 2010 at 4:30 pm #

    Pentru prima data mi-a placut o postare pe blog in intregime. In emisiunea lui Tatulici ramasese oarecum in coada de peste chestia cu Dracu’. Parea o stangacie.In ciuda formei literare, cu metafore, ceea ce ati scris face o radiografie corecta si are un spirit mobilizator, binevenit in starea de apatie care incepe sa domine nu numai populatia disperata, dar si opozitia fractionata si rasfractionata. O intorsatura din condei bine facuta. Cred ca in interiorul partidului trebuie sa strangeti randurile, sa va impacati cu cei perdanti, sa vedeti partile lor bune, fiindca oricine, chiar daca a gresit la un moment dat, este mult mai valoros decat diletantii care ne duc spre prapastie. Cred ca dialogul este mai folositor decat sa intoarceti spatele unor oameni, sau sa-i ignorati fiindca nu au castigat. Mi se pare mai matura o rezolvare a situatiilor conflictuale decat aplicarea de pedepse. Cu astea suntem deja obisnuiti. Cred ca cel intelept este cel care poate trece peste un esec, fara a da in totalitate vina pe altcineva si face primul pas pentru a lasa trecutul in urma si a reconsidera calitatile si nu defectele colegilor. Oricine poate gresi, inclusiv dumneavoastra si devine mai importanta incercarea de a drege cat se mai poate lucrurile, decat sa aplicati cine stie ce sanctiuni. Ati spus ca ati luat partidul si cu bune si cu rele si cred ca celor care au facut erori, nu cu intentie,trbuie sa li se dea sansa sa-si refaca imaginea. De la o vreme, tuturor ni se spune ca orice greseala este capitala. Nu ni se mai da o sansa si m-am cam saturat de asta. Parca as vrea sa vad o atitudine diferita.

  12. Aurel December 12, 2010 at 5:14 pm #

    Nu mi se pare deloc firesc ca un lider de partid politic sa faca astfel de afirmatii catre cei din tabara adversa. Nu este deloc elegant.

    • Victor Ponta December 12, 2010 at 11:25 pm #

      Draga Aurel, insist sa te conving ca te afli pe pagina gresita. Acesta este doar blogul meu, daca esti interesat de politica te rog mult sa intri pe http://www.psd.ro Multumesc de intelegere

      • om de rand December 13, 2010 at 12:59 am #

        Draga Domnule Ponta,

        Cand cineva este persoana publica , sincer, nu prea conteaza daca posteaza pe blog sau pe site ori in media in general.
        Asa ca sustin ideea domnului Aurel cu tarie.

        In rest, sper sa ajutati la votarea proiectelor de legi, deoarece trebuie sa va justificati salariul lunar din Parlament.
        Nu tine pozitia PSD si PNL ca nu sunt de acord cu Roberta ANastase , cu X si Y.
        Tara asta are milioane de probeleme si parlamentarii Romaniei, platiti din BUGET stau sa se certe ca la Piata Agroalimentara, ba mai mult , nici nu vin la sedinte.

        In stilul asta, va garantez ca veti pierde si in 2012 si in 2014 si in 2016.
        Daca PDL va pierde alegerile o va face in favoarea PNL, care tace si face , vorba vine.

        Coruptia e extrem de bine inchegata in toate partidele si vin cu exemple :

        PDL- fetele din fruntea PDL , baronasii existenti si altii in devenire.

        PSD – toti baronii locali (Constanta, Vrancea, Teleorman, Iasi,Timisoara ,etc), si in plus alte persoane care au condus partidul , ministere.

        PNL – baroni , desigur dar si oameni care au facut o galagie de bani din tranzactii mai mult sau mai putin dubioase cum este cazul de la Iasi cu terenul.

        Toti oamenii pomeniti mai sus sunt intr-un cerc, in stransa legatura si cu conexiuni in lumea reala, cea a oamenilor de rand. Sincer, mi se face SILA.

        Deasemenea, va asigur ca in randul partidelor sunt oameni corupti , dar sunt si oameni inteligenti, de vaza si cu prestanta morala deosebita. Si bag mana in foc ca proportia este aceeasi pentru toata lumea, cu singura diferenta ca unii sunt in Opozitie si altii la Putere.
        Vreau sa va spun ca ati facut din Basescu un demon, va incepe lumea sa creada ca sunteti pusi acolo sa luptati contra lui. Gresit total.
        Faceti calcule, veniti cu programe, vorbiti cu toata lumea, ceva concret, nu abureli ca basescu minte, face si drege. Oamenii de rand nu o vor duce mai bine daca dvs. veti contnua cu politica asta de 2 lei . Sa nu mai zic de cei de la PNL, care nici nu vorbesc. Si da, mergeti la consultari. Mergeti si nu vorbiti daca nu va convine. Insa, sa nu mergeti e totala lipsa de respect fata de orice om din tara asta. E ca la scoala, daca iti cheama parintele, sa nu vina, ca nu ii convine ce ii spune Dirigintele. Penibil.

        Cu permisiunea dumneavoastra, doresc sa va intreb daca v-ati uitat pe strada , la ce masini se invart in Romania, si sa trageti singuri concluzii. Credeti ca oamenii aia au votat cu PSD ?? Ei bine va spun eu ca cca 70 % din ei au ales PNL si mai ales PDL.
        Boom-ul imobiliar a fost in periaoda PSD? Deloc! pai cum sa voteze oamenii PSD, cand nu isi puteau lua o casa in perioada 2000-2004 ?
        Salariile, stim cu totii ca reprezinta valoarea remuneratiei dupa ce acumulam experienta, performam si creem valori . Pai la Stat, nu e gresit ca se taie, ci e gresit ca se taie aiurea.
        Problema mare privind bugetul este ca in mediul Rural , unde populatia tarii cred ca e in jur de 30-40 % (va rog sa ma corectati, daca gresesc), nu contribuie nimeni la bugetul de stat, ori foarte putin, evaziunea este in floare peste tot,se produce la o rata foarte mica fata de trecut, oamenii in loc sa meraga sa munceasca pe ce locuri ofera ANOFM, prefera sa stea in somaj, si nu in ultimul rand TOTI POLITICENII FURA, atentie nu doar Puterea, cu excluziunile de rigoare.

        Sincer. ei sunt un om care va vota intotdeauna contra PSD, nu pentru ca am ceva cu partidul dvs. ci doar pentru ca nu imi plac populismul si propaganda.

        Vreau sa va spun in incheiere, ca in 2014, decembrie va fi prima luna ca Premier al Romaniei pentru actualul Presedinte. Consider ca este singurul om politic care are tarie.
        Caracter nu are nimeni 100 %. Toti avem in spate o mica curvulita 🙂
        Ne mai auzim pe blog .

        Cu stima,
        Va doresc toate bune si sper sa imi raspundeti la mesaj.

      • DanM December 13, 2010 at 11:08 am #

        Ce vrei spui? ca ai doua fete? una la partid si alta pe blog. Imi pare rau daca gandesti asa. Pardon, gresec eu, esti deja un politician ca toti politicienii Romaniei de dupa ’90, adica una promit si alta fac. Un sfat, ocupa-te de familie si de viata profesionala, o sa ai mai multe satisfactii ca tata si procuror decat ca presedinte de partid.

      • satmareanul December 14, 2010 at 8:53 pm #

        @om de rand, ai spus acolo ca basescu e singurul care are tarie, da frate, ai dreptate, tarie in sange cred ca vrei sa spui, din aia de 40-50 de grade, pe langa asta ai mai spus si alte perle, cum ca in 2000-2004 nimeni nu-si putea lua o casa, daca ai fi putin realist ai observa ca si in ziua de azi casa isi iau cei ce muncesc afara si cei care au afaceri cu statul sau cei care se indatoreaza(prin credite si imprumuturi), o alta perla, cea cu mediul rural in care nu se platesc taxe, total aberant, de unde scoti astfel de afirmatii? partid propagandist? daca vrei sa vorbesti despre un partid propagandist uita-te cata propaganda si-a facut omul tau cu tarie si pentru cati bani, uita-te pe la tara cate sepcute si jachete portocalii vezi, poate ai nevoie de una sa-ti tina de cald.

    • Mihai December 13, 2010 at 11:08 am #

      Aurel, e simplu, într-o ţară în care grobianul este promovat pe toate căile, o asemenea postare îţi aduce voturi. Chiar dacă “este doar blogul meu”, bla bla bla.

      Dle Victor Ponta, am observat că atunci când cineva vă critică, îl etichetaţi automat ca fiind “băsescian”, “pupinbăsist”, ş.a.m.d. Îmi asum acest risc, deşi e lesne de înţeles că aici se comentează acţiunile sau afirmaţiile dumneavoastră… dacă i-aş critica pe “ceilalţi” pe acest blog (şi am destule să le reproşez), aş putea fi numit “pupinpontist”, nu?

      Ce vreau de fapt să vă spun e că uitaţi de existenţa multor oameni ce, la ora actuală, nu au încredere nici în dvs, nici în portocalii, şi nu faceţi niciun efort să-i atrageţi în vreun fel… ba, mai mult, îi îndepăraţi clasificându-i din start, fără să vă întrebaţi dacă sunt îndreptăţite criticile lor. Uneori oamenii critică în speranţa că cel căruia i se adresează se va schimba, adică, totuşi, văd ceva în el. În momentul în care i-ai dat cu băsescianul, l-ai pierdut. Dacă veţi ajunge la guvernare, îi veţi conduce şi pe ei, ori dumneavoastră aţi afirmat de curând că vă veţi adresa în special simpatizanţilor PSD. Câţi dintre cei indecişi credeţi că vă vor mai vota? Şi în plus de asta, nu vă gândiţi la viitorul partidului, simpatizanţii dumneavoastră sunt majoritatea pensionari ce ar mai fi votat cu Ion Iliescu dacă ar fi fost posibil, şi adolescenţi ce au făcut “ochi” sub semnul lui Mircea Badea. Problema e că pensionarii nu mai au mult de trăit, iar adolescenţii, când se vor mai coace un pic, îşi vor da seama că Mircea Badea e doar o slugă ce face parte dintr-un joc politic. De asemenea, se pare că uitaţi şi de votanţii “taberei adverse”… şi ei sunt parte a acestei naţii. Îmi aduc aminte o emisiune în care era invitat şi un susţinător PDL, căruia i-aţi arătat un dispreţ total şi căruia i-aţi spus la un moment dat că are o gândire tipică pentru un votant portocaliu. Nu sunt om politic, dar ştiu că aşa ceva nu se face… oricât de înapoiat ai crede că este un om, de bun simţ este să-i respecţi părerea. Cel mult poţi să-i aduci argumente şi să-l convingi că greşeşte, dar generalizarea este calea cea mai scurtă către ignoranţă. Iar această demonizare a adversarului este periculoasă, seamănă izbitor de mult cu activitatea comuniştilor în anii ’50, “cine nu e cu noi e împotriva noastră”, iar exagerări de genul “e mai rău ca pe timpul lui Ceauşescu” nu mai conving decât pe naivi (ca să folosesc un termen cuminte).

    • Rox December 14, 2010 at 12:18 am #

      Omul Ponta zice ce vrea pe blogul sau, pana la urma. L-am vazut in seara asta la Gadea. Mi-a placut cum si-a transat pozitia, am inteles perfect rationamentul facut pe tema vizitei la palat. Foarte corect. Cei trei realizatori de emisiuni si nu numai, ori stiu mai mult decat noi, ori doar au anumite indoieli firesti ca si noi dat fiind mediul politic devenit mai abject ca niciodata sub guvernarea portocalie ori au vrut pur si simplu sa se asigure si sa ne asigure ca ceea ce spune domnul Ponta aia e. Felicitari oricum pentru demersul comun al opozitiei si pentru atitudinea transanta a domnului Ponta pe tot parcursul emisiunii in cauza. Ne ramane nadejdea ca asa vor ramane lucrurile. Parca ne e teama sa ne mai bucuram sau sa apreciem cand se intampla ceea ce se cuvine.

  13. florin December 12, 2010 at 5:16 pm #

    E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune , cam asta se petrece cu politica noastra o politica a gargarei facuta pentru prosti, iar dracu nu isi baga coada chiar ii suntem sclavi unii crezand iar altii nu .Oricum politica e o mare curva si cine o poate practica decat curvele toti sunt cu totii si toti inpotriva tuturor .

  14. Silviu cel necajit December 12, 2010 at 5:20 pm #

    Ei, Victor, aşa da! bun comentariu, corectă analiza de facto şi aşa trebuie acţionat: dat la gioale, trimis la dreacu’, faultat ş.a.m.d. Citind tot ceea ce scrii, nu-mi vine să cred ce ni s-a/se îmtâmplă/at. Da, aşa procedează partidul ” minune”, liderii lui, cei care se cred stăpâni, şmecherii, învingătorii pereni sau orice altceva cred ei că sunt. Dar,- stupoare!-, sunt doar nişte chipuri cioplite, goale de conţinut înlăuntru, parşivi, perfizi, plini de răutate, de fapt. Că veni vorba de: Oprea, Sârbu, Diaconescu, mare scârboşenie, Victor! cum să fii într-un partid atâţia ani, iar apoi, mişeleşte, javreşte, pur şi simplu ca şi cum respiri, să susţii pe Bolnavu’ ăla, pe alt bolnav( dar ăsta fiind de prefăcătorie maximă, de cameleonism, de a spune ceea ce vrea să audă interlocutorul, auditoriul, mulţimile etc. cu seninătate, fără a se enerva – asta face parte din arsenalu’ prefăcătoriei – cu cinism, cu zâmbetu’ pe buze -vezi: întâlnirea cu nişte pensionari de la Tg. Jiu -, şi anume Videanu, cel care susţine toate matrapazlâcurile furăciunilor din partid, care face bani negri, luând( prin deciziile lui) de la noi toţi, de la amărâţi, iar apoi( culmea cinismului), la alegeri, să le dea ” lumină”, vorba altei javre de nedescris în cuvinte, susţinută de nişte( cum naiba să le zic la ăştia, la unii din Securitate: cei care ne ţin pe ultimul loc în toate clasamentele europene şi nu numai, care veghează – prin fişa postului – şi la siguranţa materială a poporului, la hrana lui, la bunăstarea lui, la aplicarea legii, constituţionalitatii etc. Ei, care au întors ” armele” în Decembrie, gândind că ăla îşi bătea joc de popor, dar care acum îl susţin necondiţionat pe Bolnav, parcă împotriva firescului, al poporului însuşi, AL B’TRÂNILOR, COPIILOR CHIAR, SĂRACILOR acestei ţări ş.a.m.d. Consecinţa: să-i iubesc, să-i respect, să le acord credit, să mă mândresc cu ei ş.a.? cred că răspunsul, din păcate, îl ştie fiecare român afectat de mizeria în care ne scăldăm datorită şi lor, evident. Deci, cum spuneam, aceşti trădători( iar ce spun acum, a nu se confunda cu traseismul politic, că nu asta este), care spun prin vocea unui alt personaj sinistru: Marian Sârbu, cel care spune tuturor( şi ăsta tot cu zâmbet forţat, fals, bine simulat, disimulat, ca şi cel de-al treilea”zeu”, Diaconescu, şcolit, de asemenea, la cei cu ” bune intenţii” pt. PATRIA MAMĂ, CEI MAI BUNI DINTRE CEI MAI BUNI, buricele ombilicale ale ţării, creierele cele mai reuşite ale românismului, cei care ne apără( aşa de bine că suntem pe ultimul loc la toate, aproape, nu departe de cazuri de canibalism- şi nu cred că exagerez – ), şi care are şi pretenţii, mai nou, de a ne conduce de la nivelul celei mai înalte funcţii în stat. Ha, ha, ha, ce tupeu are! ce caracter! cum de l-aţi ţinut, Doamne, în partid! ei, mă rog, ca atâţia alţii impuşi, ” strecuraţi” etc., aşa că nu-i nicio enigmă, vreun mister. Ştim cu toţii cum se procedează şi pt. cât timp înainte sunt pregătiţi, infiltraţi, pt. a avea timp să-şi producă efectele, să fie credibili etc. Of, Victor, fiţi cu mare băgare de seamă la aceşti ” patrioţi”, ” oameni de bine”, ” cei cu imagine” de preşedinte ş.a. Da, sunt supărat pe acest trio la-la-la, care au format şi un partid, care menţin jigodiile la putere, care ne decid, momentan, soarta, nivelul de trai, care spun că ies de la guvernare( oftând de binele poporului, în realitate durându-i în…)dacă nu se revine la veniturile anterioare imbecilismului tăierii, şi câte, şi mai câte vrăjeli, ca şi UDMR-iştii, altă mâncare de peşte, dar ăştia bucurându-se, răzbunându-se pt. pierderea unor teritorii( după mintea lor de ugro-finici, de călăreţi veşnici prin puste şi bălării, şi la propriu, şi la figurat). Sunt supărat că trăiesc toate aceste mizerii, eu şi familia mea, tata cel pensionar, căruia nu-i vine să creadă că trăieşte aceste vremuri de că…, cu toţi aceşti mizerabili care văd peste tot interesul naţional, binele poporului etc. Mama lor de mişei! oare chiar cred ei că toţi suntem în genunchi şi o s…, că nu mai avem curaj să le spunem în faţă cât sunt de ticăloşi etc.? ei bine, se înşeală! eu unul nu sunt şi, ca mine, cred că mai sunt. Pt. ce-i fac lu’ tata, că mamă nu am, la cât de mult îl batjocoresc, la ce-l supun, sunt în stare de orice. Asta trebuie să ştie ei, şmecherii ăştia, care au venit în fruntea ţării prin fraudă, prin furt, ilegal, sprijiniţi de “oamenii” ăia de bine, de care făceam vorbire, cei care se fac părtaşi la nivelul batjocuritor de trai al tatălui meu, al meu insumi, al familiei mele, al ţării în general, neavând nicio remmuşcare, probabil, că doar au fost prelucraţi bine psihologic la angajare, nu? N-au voie să aibă prea multe emoţii, nu? Nu se induioşează de dragul unor copilaşi, nu? că doar trebuie să fie tari în faţa duşmanului, nu? cum altfel? durii ţării, oamenii de oţel, cei care ne salvează precum Superman, oricând şi oriunde, nu? Vax! Of, ce sătul sunt de toate astea! ce supărat şi scârbit, îngreţoşat de pupincurismul ăsta( ba, pardon!-de pupinbăsismul ăsta)! Cât de greţos trebuie să fii, ca să nu iei atitudine( iar aici mă refer la intelectualii ăştia ai noştri, cei care se vănd -culmea!- pt. o funcţie în plus, pt. nişte coate în faţă, pt. nişte nimicuri la nivelul vieţii, al adevăratei integrităţi socio-familiale, profesionale etc. Da, ce rol nefast au avut -şi au încă – unii dintre membri noştri intelectuali de elită, lideri de opinie şi mulţi alţii, care sunt: fie jigodii, fie inerţi, fie absenţi, fie sprijinitori de nădejde al tuturor porcăriilor ce se năpustesc asupra noastră. Da, şi ei sunt de vină! ca atâţia alţii, de altfel. Stii şi tu, Victor, că n-ar avea nicio putere, dacă n-ar fi sprijinit, adulat, creditat sau orice altceva, de către cei din jurul lui, al puterii, al grupurilor de interese, al serviciilor( unora dintre ei, am mai spus-o, că doar nu toţi s-au născut în genunchi, nu?)ş.a.m.d. Într-un final, sper din tot sufletul să aveţi, voi cei din Opoziţie, cei care pot să ajute( iar aici ştie fiecare în parte despre cine vorbesc) înţelepciunea, forţa, puterea, curajul de a ne scăpa de ei, asupritorii neamului. Cu respect,

  15. Cristian Zaharia December 12, 2010 at 5:23 pm #

    Domnule Ponta, imi pare rau ca nici dumneavoastra, ca multi alti politicieni “cu blog” din Romania nu mai respectati conventia semnata in Disclaimer. O sa se ia Biserica Romana de dumneavoastra datorita afirmatiilor pe care le faceti. Nu nea-m dus la dracu’ domnule Ponta! Dracu-i rosu? sau e negru?

    • satmareanul December 14, 2010 at 9:00 pm #

      Frate zaharia, cred ca in cazul acesta dracu-i cam portocaliu(cel putin dracul al mai mare), ai face bine sa mai citesti odata articolul ca sa-l intelegi.
      p.s. tine cont si de figurile de stil.

  16. Baronul Munchhausen December 12, 2010 at 5:56 pm #

    Ce usor e sa critici pe altii!!! Citind articolul, mi-a venit in minte pilda lui Isus adresata crestinilor: “cel ce se considera fara de pacat, acela are dreptul sa ridice primul piatra si sa o arunce asupra celor supusi pedepsei…..”. De fapt, in prezent aceasta pedeapsa(lapidarea) se aplica, in acele state din orientul mijlociu, apeland la metode moderne: in locul celor 100 de aruncatori ocazionali(numar arbitrar), se foloseste basculanta care pravale cam 5-6 tone de pietre asupra pacatosului(pacatoasei).
    Revenind la subiect, nu pot sa trec cu vederea faptul ca liderul momentan al celui mai mare partid de opozitie, in loc sa afiseze un ton grav(cum s-ar cuveni, daca ceea ce scrie este 100% adevarat) foloseste un limbaj de cartier(unde cea mai ieftina mistocareala domina intregul articol), uzitat doar intre convivii lui Nutu camataru si vanghelie. Am alte pretentii de la un lider de partid, mai ales daca e si social-democrat, fiindca nu asa se castiga simpatiile electoratului. Chiar daca il aveti drept model pe Nastase(cred ca ucenicia ar fi trebuit sa ia sfarsit, odata cu sustinerea tezei de doctorat, si sa va croiti un drum propriu)nu aceasta este cea mai buna cale. Eu sunt de parere ca in politica de pe malurile Dambovitei, nu exista draci si ingeri, exista doar draci, unii mai negri decat altii. Fiindca nu vreau sa ma intind la vorba as vrea sa pun doar o singura intrebare: cum se face ca doar OLAF a reusit sa gaseasca nereguli crase in managementul fondurilor europene,comise chiar de familia d-nei ministru Puwak, in timp ce persoana aflata in acest post nu a aflat(sau s-a supus ordinelor de sus??? Cred ca stiti la ce anume ma refer, nu? Cine era persoana responsabila cu depistarea unor asemenea nereguli, aflata in directa subordonare a prim-ministrului Nastase?

    P.S.1 Va consider dintr-o alta generatie decat alde Iliescu, Hrebenciuc, etc. de aceea am pretentii sporite decat mi-as putea permite sa le cer celor mentionati. Romania are nevoie de oameni politici responsabili, corecti si eficienti. Gargara tipica lui Iliescu nu mai e moneda forte. Chiar si mentorul dvs., A. Nastase, este deja depasit fiindca nu se poate controla: este prea obsedat de Basescu si asta nu e bine deloc. Eu cred ca opozitia trebuie sa critice guvernarea in mod serios si nu la nivel de bascalie la adresa ministrilor sau presedintelui. Dar pentru asta se cere ca si CV-ul sau sa fie corespunzator, daca vrea sa fie credibil.

    P.S.2. Nu am o experienta fericita cu postarile pe blogurile social-democrate: de aceea, sper sa nu fiu cenzurat, e singura rugaminte.

  17. Vio December 12, 2010 at 6:18 pm #

    dracul -Zmeul de la mare trebuie sa-si dea “suflarea” in 2011…metaforic vorbind..
    apropo de Fat-Frumos vazut de Elena Udrea…am o povestioara pentru ea./..am mai spus-o dupa ce ati fost invitat la B1 ..dar ma repet..poate nu a retinut-o:))

    Vio
    October 1, 2010 at 12:30 am # Am urmarit emisiunea de la B1,,fff buna emisiunea..pacat ca “”nasul” R.Morar nu a citit si alte pareri,darrr ..ma rog nici nu am pretentii el a ramas setat sa ne arate cat de sus “zboara zmeul” ..el nu mai are ochi pentru alte pareri..el urmareste sa nu traga cineva de ata sa cada zmeul Base…darrrr cu regret si durere (pentru cei necajiti) o spun ca vine furtuna cea mare..si nu o sa mai poata sa tina nici de ata..ma tem ca o sa se rupa zmeul 8447239715 de bucati..
    sa revin la ce vroiam sa spun..dar sa nu ma indepartez de zmeu ca el face parte din poveste..vrem nu vrem..
    Nu stiu cate buzdugane are..dar unul a ajuns si i-a lovit si pe ai mei..si mai vine acum unul..sa speram ca “miss frauda 2010″ o sa se faca vinovata si o sa dispara de la unul din palatele zmeului..”unul din buzdunalele zmeului nostru a ajuns in ai mei care au facut greseala sa invete..sa faca ceva bun..si-au dorit sa traiasca decent..sa aiba o casa ,un copil..pe care tot de “prostanaci”” ce sunt il trimit la scoala sa invete sa faca ceva in viata lui..l-au educat si invatat ca in viata ca scola nu trebuie ocolita.
    degeaba au facut bugetarii astia””nenorociti”(in opinia zmeului)degeaba au invatat ca ei sunt niste “nemernici si trebuie sa li se taie din salariu,,bugetele..tot ce se poate..
    Eu ma intreb..chiar nu s-au gandit si la cei care au o casa de platit la banca??chiar nu se gandesc ca au “mutilat” viata/gandirea/linistea unor oameni??
    Nu este o poveste..zmeul nostru este cosmarul Romaniei..
    sunt oameni care nu si-au dorit altceva..o casa pentru familia lor..si acum nu mai au nici somn noaptea..
    oare zmeul nostru nu s-a gandit si la cei care au imprumuturi..la cei care nu mai pot plati,,cei care raman fara case..macar arunca un ochi in Grecia si vedea ce au facut ,in Grecia odata cu masurile de austeritate s-au modificat si contractele sa nu ramana bancile cu toate casele si masinile in brate.
    darr adevarata nenorocire inca nu a venit..au plecat si inca mai sunt pe picior de plecare multi tineri ,oameni bine pregatiti,scoliti , vor pleca si asa se distruge cu totul sistemul ..toata elita..tinerii ,copii vor invata tot de cei mai nepregatiti..ca asa a inceput si Ceausescu..au distrus elita si au ramas cei care erau usor de manipulat..
    eu ii doresc zmeului sa ajunga la 100 de ani si sa se bucure de o pensie pe masura faptelor…trebuie sa vina si un procuror in fruntea tzarii care sa le dea ce merite..sau sa le ia ce nu merita..
    Fiecare stat investeste in cultura..de ex Grecia care “vinde” cultura..castiga din cultura..statele normale ..cu o gandire sanatoasa investesc in cercetare,stiinta..in oameni care sa faca sa “mearga motoarele..pun in fruntea fiecarui proiect oameni(experti) care sa unga motoarele..numai in romania se taie de peste tot..sa ma mai intreb daca au ce sa mai unga..daca mai sunt “motoare care astepta sa fie unse??
    Poate reuseste “leana cosanzeana si ne spune ce unge pe acolo..sau ce a uns pana acum la palatul zmeului..ca totul e la pamant in Romania.
    SPER CA SI ACESTA POVESTE SA AIBA UN FINAL FERICIT ..ASA CUM AU POVESTILE DE ADORMIT COPII..SPER CA POPORUL SA NU ADOARMA SI SA PARTICIPE LA SFARSITUL ACESTEI POVESTI..MACAR SA SE GANDEASCA LA PARINTII LOR..CUM SUNT SI PARINTII MEI CARE AU MUNCIT O VIATA SI ACUM SE GANDESC PENTRU CE AU COTIZAT 40 DE ANI???
    BUGETARII ASTIA CARE SUNT VAZUTI DE CATRE “PDL” CA BUBA NEAGRA A SOCIETATII DE CE SUNT UMILITI ..MAI RAU E CA O ANUMITA PARTE A POPULATIEI I-AU PERCEPUT PE ACESTI BUGETARI CA:”AIA CARE PLIMBA FOILE”” MULTI ASA II RECUNOSC PE BUGETARI””AIA CARE PLIMBA FOILE SI NU FAC NIMIC””..EU I-AS INTREBA DACA AU COPII SI DACA ISI DORESC SA-I VADA LA SCOALA,OLIMPICI..SI DACA DAAA CE SI-AR DORI SA FACA IN VIATA?? SA SE ACOPERE DE DIPLOME DUPA CARE SA MEARGA LA SAPA SI MATURA SA VADA CUM ESTE MUNCA DE JOS??
    PE ASTIA CARE I-AU HUIDIT SI UMILIT PE ACESTI BUGETARI AS VREA SA-I AUD DE CE II SFATUIESC PE COPII SA INVETE?
    Eu imi doresc sa se termine acesta poveste frumos..nu pot sa spun ca am incalecat pe o sa…de multa vreme am incalecat pe o “sa” straina si am plecat..si am lasat in urma rudele mele care se zbat sa supravetuiasca ,,nu au nici somn cand se gandesc la rata pe care nu o mai au de unde sa o plateasca..
    ma repet..nu vreau sa se sfarseasca poveste asaaa oricum..nu vreau sa moara zmeul..vreau sa traiasca si sa vada ce a facut pentru aceasta tara..iar praslea cel voinic sa-i arate unde erau “”merele de aur” si cum le putea valorifica ..sa mearga romania bine..

    scuze pentru greseli si inainte de toate va multumesc daca ati avut timp si rabdare sa cititi..am vrut sa scriu mai mutl ca aveam mai multe..dar nu vreau sa va plictisesc peste masura..

  18. florin December 12, 2010 at 6:25 pm #

    Daca popii nu mai fura arata un popa sarac si apropo Hristos cand a venit prima oara pe pamant printre altele spunea ati facut din casa tatalui meu o pestera de hoti si de talhari si cum se apropie a doua venire ce ar zice acum

  19. Stefan December 12, 2010 at 7:21 pm #

    Dle Ponta,
    De cativa ani traiesc in Bruxelles, Belgia.
    Aici am ocazia sa remarc o alta atitudine politica, una pe care o apreciez.
    Conflictul dintre sud si nord (valoni si flamanzi) este vechi de cand lumea si este cat se poate de serios.
    Cu toate acestea, nici un politician din sud nu isi permite sa jigneasca un alt politician din nord; si invers.
    Aici au invatat ca politica inseamna in primul rand o dezbatere de opinii. Dvs nu sunteti politician cu sange de politician. Sunteti un om ca si mine care a ales sa faca din asta o cariera.
    Dar nimic nu va da dreptul sa jigniti un alt om.
    Eu personal asta astept de la noua generatie de politicieni: o ruptura fata de ce a insemnat politica ultimilor 20 de ani.
    Romania nu are nevoie sa asiste la un razboi personal intre dvs si dl. Basescu.
    Sunt dezamagit.

    • justitiaru December 12, 2010 at 8:41 pm #

      Stefan se vede ca esti rupt total de ce se intampla in Ro.

      • om de rand December 13, 2010 at 1:06 am #

        da , sigur, daca el e rupt tu cum esti ?
        ce faci tu in tara asta de te crezi atat de activ ?

        Tot o jignire e si asta , sa stii.

      • satmareanul December 14, 2010 at 9:10 pm #

        @om de rand, te vad des pe acest blog, nu stiu de ce il mai frecventezi daca nu esti de acord cu persoanele care isi fac aparitia aici, e foarte probabil ca omul sa fie rupt de realitatea din Romania din moment ce traieste in Belgia, pe de alta parte se vede clar cum vrei sa fructifici spusele altora in favoarea papagalismului portocaliu, dar cred ca ar fi cazul sa te preocupi de probleme mai importante cum ar fi viitorul tarii sub dictatura portocalie si ca sa-ti dau raspuns la chestia cu coruptii(dintr-o alta postare a ta), te rog sa analizezi situatia monicai iacob-ridzi, care e de actualitate si poate vii sa ne mai spui despre coruptie cate ceva.

    • Nicoara Ovidiu December 12, 2010 at 9:09 pm #

      Am fost deunazi in Belgia si m-a izbit in mod neplacut tonul unui flamand, profesor universitar despre walloni…ca nu muncesc, ca sunt saraci si vezi-Doamne flamanzii trebuie sa-i tina in spate…asa ca nu e chiar cum spuneti! In schimb sa-l vad pe Regele Belgiei comportandu-se ca si chiriasul de la Cotroceni…ar zbura din post in urmatoarele 24 de ore!
      Dl. Ponta nu are dreptate! Are perfecta dreptate! Dumneavoastra ori nu sesizati ori va faceti ca nu pricepeti…

    • Vasile December 13, 2010 at 3:47 pm #

      Dragă Ştefan ,
      Dacă ai părăsit România de câţiva ani cred că ai avut un motiv serios , poate chiar mai multe şi probabil că printre multele nemulţumiri ce le-ai avut se numără şi “calitatea” politicii – de fapt a politicienilor – de pe meleagurile dâmboviţene . Faptul că azi dl.Ponta are un război cu dl.Băsescu e un fapt conjunctural şi vei vedea că după ieşirea din prim-planul politicii a d-lui Băsescu , tirul d-lui Ponta se va îndrepta automat spre succesorul acestuia . De ce ? C-aşa-i românul , vorba cântecului ! Şi lucrurile ar fi la fel chiar dacă ar veni însuşi Isus Hristos pentru scoaterea ţării la liman . Dar oare câţi l-ar recunoaşte ? Mai ales că nici n-a prea mâncat salam cu soia…

  20. PMT December 12, 2010 at 7:25 pm #

    Cand TVR apartinea PSD era bine, nu? Dar tot mai aveti televiziuni unde sa va plangeti. Va pare rau ca nu le aveti pe toate?

    • alextorex December 12, 2010 at 8:00 pm #

      Dl. Ponta sunteti bun la eseuri literare, as vrea insa sa vad si argumente tehnice. Vreau o analiza economica. Vreau un PSD prezent in parlament.

  21. asd December 12, 2010 at 8:06 pm #

    In 2012 , daca castiga PDL prin frauda, trebuie stat in strada si protestat pana se refac alegerile. partidul infractorilor(PDL) nu trebuie sa mai ajunga la putere, ci la puscarie. Cred ca in campania electorala trebuie subliniat in continuu: veniti la vot ca sa-l opriti pe basescu sa fraudeze alegerile, cred ca toata campania ar trebui in centrata in jurul acestui lucru. basescu=frauda, talharie si daca nu iesiti la vot, vor iesi cei care vor primi punga cu ulei de la partidul infractorilor. sunt tanar si va trebui sa plec din tara din cauza cretinilor care ne conduc. ce conteaza pentru pdl? un pui + o sticla de ulei * 20 mil de romani = 2 miliarde de lei, adica vreo 500 milioane de euro. ce , nu pot sa dea banii astia.

    • shtabu December 14, 2010 at 10:39 am #

      Justitiarule, daca PDL e partid de infractori, atunci PSD ce este ? Sa fim bine intelesi, nu sunt membru PDL sau PSD, dar mi se pare nedrept sa etichetezi PDL ca partid de infractori, cand, se stie bine, infractorii cei mai mari sunt in PSD, incepand cu Iliescu, care ar trebui judecat pentru crimele revolutiei, pentru mineriade. Continuam cu: Oprisan, Vanghelie, Mischie, Mazare, Hrebenciuc, Ponta ( vezi cazul OLAF – Puwak ), etc…apropo de Ponta, cred ca putina lume mai stie de episodul din Grecia, cand Ponta a dansat pe masa, facandu-se ( si facandu-ne ) de ras.

      • satmareanul December 14, 2010 at 9:17 pm #

        te rog lasa povestile astea de copii, sunt incomparabile cu vanzarea flotei, cu tunurile imobiliare de pe vremea cand era basescu primarul capitalei, cu alte tunuri care au loc in ziua de azi gen armament, infrastructura. toate padurile au uscaturi, dar la ora actuala majoritatea uscaturilor sunt in PDL, se vede cat se fura dupa cat de bine o duce tara. si aminteste de Ridzi aici!

  22. asd December 12, 2010 at 8:09 pm #

    erata: ce , nu pot sa dea banii astia?

  23. Jivcovici December 12, 2010 at 8:09 pm #

    Eu nu sunt de aceasi parere cu “Bibliotecaru”.Este foarte bine ca ii atacati,chiar daca numai prin vorbe pe cei care merita.De fapt aceasta este una dintre calitatile pentru care va si admir.In Romania nu are rost sa intorci si celalalt obraz pentru ca esti luat de fraier.Si daca atacand le demonstrati cat sunteti de puternic si de etic,atacati in continuare.In fond,ati pierdut lupta,cea de anul trecut,dar nu si razboiul.Si in legatura cu 2012,sper sincer ca nu va mai reusi PDL-u sa cumpere poporul roman cu o galeata,o sapca si cu niste banuti bagati prin ziarele locale.In legatura cu Base si Boc: In nuvela “Alexandru Lapusneanu” poporul ii cere lui Lapusneanu capul sclavului sau,Motoc,iar acesta le da ce vor pentru a-i atrage de partea lui,dar si ca sa scape de el fiindca stia prea multe lucruri.Sunt curioasa daca Dracu ne-ar da capul lui Neghinita ca sa ne castige simpatia.

  24. Maria Codreanu December 12, 2010 at 8:34 pm #

    Un articol dezamagitor, dle Ponta!
    Sincer, cred ca cine va sfatuieste o face prost de tot. Iar daca ceea ce declarati/scrieti o faceti fara sa va consultati in prealabil, greseala va apartine 100%.

    Nu cred ca acest tip de declaratii va aduc avantaje. Poate doar in fata celor care, orice ati face, va vor raspunde cu laude si zambete lingusitoare, dar care cu prima ocazie vor folosi impotriva dvs tocmai aceste exemple!

    Credeam ca ati invatat ceva.
    Dar, se pare ca ati preluat de la Nastase si Geoana toate defectele si ati neglijat stilul fin de a face politica a lui Iliescu.

    Pacat!. Raman in continuare de partea PSD insa, cu proxima ocazie, voi vota impotriva dvs.

    • satmareanul December 14, 2010 at 9:39 pm #

      daca nu scriai ultimele doua randuri aproape ca era sa nu ne dam seama ce culoare politica ai si cu ce scopuri comentezi pe blogul omului, ce-ai spus acolo e ca si cum ne-ai spune ca laptele e negru, ca vrei sa traiesti dar te sinucizi :))

  25. Sibilla December 12, 2010 at 8:35 pm #

    Exasperat :
    * Sunt molâi, lipsiţi de atitudine, laşi, duplicitari. Treziţi-i dumneavoastră dacă nu vreţi să repetaţi rezultatul din 2008. *
    V Ponta:
    * nu am de gand sa las nesanctionate lucruri pe care le consider extrem de grave. *
    Sibilla:
    * Daca ma intelegeti ca prefer sinceritatea in locul clasicului romanesc “nu da bine asa” tot e un pas inainte. *

    Concluzionând:
    – l-am omis intenţionat pe Bibliotecaru… Ponta intuieşte de ce..
    – exasperat, adevăr grăieşte cu completarea că : non-combat, impostură şi teatru ieftin sunt tolerate şi încă nesancţionate de Centru cu bătaie în mai multe org. din teritoriu, nu doar PSD Târgovişte ( am mai spus, repet, de mituri de genul falcă, frunzăverde se împiedică DOAR cei şantajabili, partenerii de afaceri )
    – * onor * lideri din teritoriu doresc, i-auzi * linişte în partid *, cu alte cuvinte, mucles, fără de voci, fără de atitudine, nicidecum luptă cu puterea, nicidecum să se scuture de panarame şi impertinenţi, nicidecum câştigarea viitoarelor alegeri, nicidecum soarta electoratului, nicidecum relansarea economică…. aceste se văd, se cunosc, se aud iar electoratul, spre deosebire de Centru, va sancţiona !
    – V Ponta, un lider tânăr, bineintenţionat, dar… în teritoriu, se impune oareşce curăţenie, sancţiuni dure a unor dudui de pomană, a unor d-ăia, care nu demonstrează prin fapte : atitudine, determinare, mobilizare. etc.
    Cum să luptăm cu Dracu-Satanic Abuser-mârlanul alcoolic – jmecherul şmenarul băsescu, cu o oaste de … prea puţini luptători şi cu încă ne-curaţi, dode-tute, impostori şi tălăngi ???
    Câţi suntem pe redute şi câţi numai * ziceau că.. *… regretabil şi adevărat.
    PSD e o reală alternativă la guvernare, nu reuşeşte să profite de * momente favorabile *, Prostănacul şi prostălăii din teritoriu care una spun, alta fac, una scriu, la altele se dedau în fapt… toleraţi la sânul partidului fac mascaradă, electoratul din ce în ce mai confuz.
    Repet : ordine şi disciplină şi la treabă cu toată suflarea ! Ciumpalacii, cioflingarele, guguştiucii din teritoriu care nu se aliniază şi nu fac treabă, dincolo de teorii, cei ce se limitează şi numesc activitate numai declaraţiile în presă şi acelea luate cu copy-paste şi.. atât, aut din bătătură. Ce dacă sunt măturaţi câţiva d-ăştia, claro nu doar în plus în peisaj, dar mai ales tălăngi zdrăngănitoare, pete, neghină, ce dacă ? Chiar aşa, de ce înverşunarea de a ţine toate scursurile în cârcă ? Oare fără de-alde d-ăştia în bătătură, n-am avea de câştigat electorat, membrii, susţinători ? Întreb, nu dau cu parul, că prea se văd păduchi-n frunte şi prea puţini cei cu adevărat social-democraţi.
    Cât despre Păpuşica Cotroceniului, Prostănacul care E, Geoană, aut, că aista-i e voia, s-o spunem p-a dreaptă.
    * Cine va fi noul Toni Iorgovan care va apăra Constituția, fie aceasta, fie pe cea viitoare? Cine va avea tăria să se bată pentru crezul său așa cum a făcut-o Iorgovan ?… *
    Între timp, cred nu doar Geoană-Prostănacul, cel care-a făcut zicerea de mai sus, mulţi au fost loviţi de…. de ce oare de au uitat cum e lupta cu balaurii cu zeci de capete şi-o tooot lălăim cu analize ce nu ţin loc de arme, din păcate. Vorbele n-aduc senin, asta estem. Iară pe cerul ţărişoarei, numai nouri negri de fo ceva ani.
    E uşor a spue… vorbe, la-ndemâna oricui, da, şi ?
    Honor ( da, cu h, de la … ) politicieni mioritici o ţin numai în care-i mai al drak ca celălalt, oştile de le conduc îşi văd de una, alta, d-ale lor, deh, şi cu toţii trăiesc bine, iară biet bobor, ce să facă… constată. Boborul e * prostimea *, bag sama că de ce adicătelea… constată… că nimic nu mai e la locul său şi din ce în ce mai rău.
    Pentru * prostime * doar.
    D-le Ponta,
    băsescu NU e puternic cum pare, e însă cel mai mare jmecher înconjurat de oportunişti dispuşi să-i cânte-n strună ca să-şi păstreze poziţii, funcţii, facilităţi, etc. NU trebuie slăbit mârlanul de la Cotroceni, iar mafia prostocalie musai atacată din toate direcţiile, arză-i-ar focul Gheenei, AMIN !
    Victor Ponta,
    ÎN PICIOARE !!! MUSAI !!
    În genunchi nu punctăm, deci păcălicii în genunchi în faţa baronilor PDL, afară din partidul nostru!
    Şi iarăşi spun: nu doar nr contează ci mai ales calitatea, faptele, atitudinea, determinarea, rezultatele liderilor din teritoriu, deci până la proba contrarie am dreptate, deşi vreau să NU mai am!!

  26. Pedro December 12, 2010 at 8:37 pm #

    D-le Ponta ati intrat intr-o zona, care nu va face cinste sub nicio forma , la pregatirea dumitale si virsta pe care o aveti, folositi un limbaj de joasa speta ( daca era vb de M Vanghele mai ziceam), m-ati intristat.
    Rog sa stergeti si aceasta postare !

  27. Adrian Petre December 12, 2010 at 8:44 pm #

    este blogul dumneavoastra domnule Ponta – si va puteti lua cata libertate si lejeritate in exprimare doriti dumneavoastra – numai ca un lider de partid si , maine-poimaine de guvern sau de tara, nu se exprima si nu gandeste astfel.
    cel putin in opinia mea.
    sunt dezamagit. tanara generatie pare mai “vitriolata” decat precedenta. Imaginati-va cum ar fi trebuit sa reactioneze regretatul Coposu la ce se intampla in tara acum 20 de ani si comparati-i reactia cu cele ale dumneavoastra.
    mai e mult pana departe.

  28. Victor Chestarescu December 12, 2010 at 8:52 pm #

    Atentie la limbaj domnule presedinte PSD, ca va descalioficati singur: citit-va disclaimer-ul

    Disclaimer-ul trebuie sa fie perceput mai degraba ca o conventie, nu ca o sectiune de tip termeni si conditii.

    Pe blogul de fata gasiti opiniile mele personale, parerea omului Victor Ponta cu privire la ceea ce se intampla in jurul sau. Si pentru ca am ales sa imi fac blog, consider ca pot fi la fel de subiectiv si in ceea ce priveste subiectul comentariilor care vor fi publicate aici, care trebuie sa respecte urmatoarele recomandari:

    * sa fie utilizat un limbaj decent, adica sa nu existe injurii (nu doar cele adresate mie, dar si cele indreptate catre alti comentatori de pe blog sau alti politicieni);

  29. EC211 December 12, 2010 at 8:52 pm #

    Victore,incep sa te recunosc…:)
    Nu e vorba despre un razboi personal Ponta -Basescu,Stefan …
    Este Romania versus Basescu /PDL..
    E foarte simplu sa fii detasat cand traiesti in Belgia.. Romania se vede doar la Tv…
    Eu mi-as dori ca oamenii cu adevarat capabili, nu conteaza daca au mai fost in clasa politica sau nu , chiar mai bine daca nu au fost ,sa -si puna fortele la un loc ,sa puna bazele unei politici REALE si bazate pe corectitudine, pe respect, pe valoare , pe creier bine folosit , fara orgolii si dorinta de dominatie …
    Avem o tara atat de bogata INCA..pamant necontaminat , zone de o frumusete rara… din agricultura naturala si din turism Romania ar putea prospera ..fara sa mai vorbim de restul….Industrie farmaceutica necontaminata,constructii(avem oameni muncitori si talentati , doar sa-i platim normal,dar dati-le dreptul sa -si faca afaceri,normalizati legislatia … Nu mai gasesti un ceasornicar , un cizmar, un tamplar , un blanar spre exemplu …. si sunt multi care ar putea face atat de multe….
    De ce aici , in spatiul asta niciodata nu se tine seama de valoare , de talent, de inteligenta? Ii lasati pe toti copiii talentati sa plece afara ,in loc sa -i stimulati sa ramana ….S-a pus accent pe spaga , pe contributii la partid, pe relatii ,etc .in loc de valoare … off

    • om de rand December 13, 2010 at 1:11 am #

      cred ca se vorbeste un pic pe langa subiect.
      Toti romanii merg la MALL pentru absolut orice a nevoie.
      Ce ceasornicarii sau pielarii crezi ca ar functiona daca imp pe profit ar fi 5 % ori TVA 10 % ?

      Fiti obiectivi, va rog!

  30. STROE STEFAN December 12, 2010 at 8:54 pm #

    domnule presedinte
    cu base nu trebuie vorbit in termeni religiosi,nici cu dracul si nici altfel,cu el trebuie vorbit in termeni reali fara a putea fi dat in judecata,adica cum va avantajeaza si anume la orice replica spunetii comunist fiindca a fost,colaborator securitate fiindca a fost,bisnitar de blugi si tigari fiindca a fost,turnator cum a spus plesu ca a vazut in scripte cat a fost la cotroceni ,eu propun sa ii ziceti asa si nimic mai mult iar de cate ori mai toarna pe vreunul cu mijloace securistice gen aruncatul in presa de inregistrari audio sa ii spuneti simplu:turnator asa cum e ,sa aveti un aer in fata lui de superioritate nu si in fata oamenilor de rand si veti creste in sondaje,faceti pace cu aliatii gen antonescu si sa fie dusmanie cu pdl gen demascati total in tot ce fac si subiecte aveti de tocat marunt anume punctual cazuri de hotie si sa spuneti oamenilor :eu nu voi face ca ei si de aici vom avea bani in plus si deci dvs veti avea bani in plus la salarii si pensii si veti fi votat,haideti sa il dam jos pe base,e in mod infractional in acea functie,nu avea voie sa candideze fiind colaborator al secu precum a spus plesu,ce dumnezeu ,ne crede prosti cand nici sa iesi din tara fara stirea secu nu puteai atunci dar sa si reprezinti statul securist in occident ,asta ne crede prosti pe toti, e logic si daca nu ar fi probe ca a colaborat cu secu fiindca secu era obligata sa stie ce se vinde in exterior din tara si cum se comporta angajatii in exterior iar base era clar ca le dadea acele informatii fiind seful la anvers al liniei maritime romanesti,repet ,asta ne crede prosti dar nu suntem ,eu i-am scris lui base sa recunoasca ca a colaborat cu secu si daca are curajul sa se supuna la detectorul cu minciuni sau la un hipnotizator si va spune tot si ar trebui dus direct la jilava ca a facut fals in declaratii ,obligati-l sa vina la detectorul cu minciuni si sa spuna realitatea,trebuie dat jos acum fiindca mai tarziu tara nu va mai putea fi adusa din colaps

  31. Sonia Lorena December 12, 2010 at 9:08 pm #

    Ati avut dreptate, domnule Ponta, sa-l numiti pe Basescu drac. Este un personaj de care Romania trebuie sa scape cu orice pret, altfel ajungem ca si Rusia. Comparatia Basescu-Putin, facuta de The Economist, mi se pare foarte potrivita. Basescu facea bai de multime ca sa primeasca ultimul mandat. Dupa ce s-a vazut la Cotroceni si-a aratat adevarata fata, cea de Drac.

  32. EC211 December 12, 2010 at 9:11 pm #

    Unde o fi vazut dna Udrea o Romanie in constructie ?????????????

  33. Octavian Stelian December 12, 2010 at 9:21 pm #

    Blogul este, prin excelenta, un spatiu al liberei exprimari. M-am saturat de politicieni care vorbesc numai prin prisma disciplinei de partid. Ma bucur sa vad ca Victor Ponta, vorbeste liber, ca mine, ca tine si ca oricine. Sa spuna Adevarul! Asta e cel mai important lucru! De ce sa ne ascundem dupa cuvinte? Basescu e ca un paianjen care isi tese panza. Nu-l intereseaza nimic altceva decat sa-si consolideze dictatura. Cat despre caracterul sau, se vede in cei care ii calca pe urme: Elena Udrea, Emil Boc…Ce e uman la Elena Udrea? Nimic! Ce e uman la Basescu? Nimic. De acum incolo, in loc de Basescu, o sa spun Dracul!

  34. Cristian December 12, 2010 at 9:31 pm #

    Imi aduc foarte bine aminte motivul pentru care Adrian Nastase a pierdut alegerile prezidentiale in fata lui Traian Basescu: in vreme ce Basescu se adresa lui Nastase cu o anumita umilinta (mai mult sau mai putin prefacuta) amintind de trecutul amandurora ca membru PCR , Adrian Nastase folosea in intalnirea decisiva acel umor al sau caracteristic, din varful limbii, aducand a batjocura, cu atat mai muscatoare cu cat vorbele sale erau corecte, curate; tonul vocii lui si zambetul sau erau extrem de muscatoare. Asta nu a placut deloc romanilor, si practic Adrian Nastase a pierdut presedintia singur, din cauza mistoului de care nu s-a putut dezbara.

    Prin comparatie cu el, Victor Ponta este un golanas, caruia ii lipseste de departe finetea ironiei lui Adrian Nastase. Daca este sa ii compar, Adrian Nastase ii cere scuze zambind celui de pe trotuar pe care il stropeste cu masina, in vreme ce Victor Ponta dupa ce ca il stropeste, il mai si injura inainte sa il bata. Sa fie oare doar tineretea lui? Ma tem ca nu.

    Din nefericire, cu toate ca Traian Basescu este atat de mult hulit ca raul absolut din Romania, cei care il acuza i-au preluat stilul si l-au facut cu mult mai dur. Domnule Ponta, incercati oare sa il depasiti pe Traian Basescu in duritate? Oare nu va uitati niciodata la inregistrarile propriilor declaratii, sau pur si simplu nu va dati seama in ce mod va schimonositi? Traian Basescu va este cu mult superior, cel putin ca om politic. Cu toata adversitatea pe care i-a purtat-o lui Ion Iliescu, nu l-am auzit niciodata sa il faca pe acesta drac.

    Fata de Adrian Nastase, domnule Ponta, reprezentati doi uriasi pasi inapoi.

    Chiar daca banuiesc ca ma veti cenzura, sper macar sa va deschid ochii. Lasati injuriile, mistourile si nu mai incercati sa provocati ura oamenilor simpli impotriva adversarilor Dvs. politiici. Nu faceti decat sa inveninati si mai rau viata romanilor, deja destul de incercati.

    Cu nu prea mult respect,
    Cristian

    • Petre December 12, 2010 at 9:59 pm #

      Merita totusi sa-l felicitam pe acest, lui ii placa sa creada ca este mistocar, dar eu cred ca este doar un rudimentar, merita deci, sa-l felicitam ca stie deja pe cine va vota in 2012!

  35. dracu' December 12, 2010 at 9:51 pm #

    Domnule Ponta,
    Va scrie un “pupinbasesc” deranjat de faptul ca nu aveti curajul, intr-o emisiune oarecare din cele cu zecile la care participati sa spuneti aceste lucruri in fata camerelor de luat vederi. Preferati confortul blogului stiind ca cel putin 20 de ziaristi “de pe politic” il monitorizeza zilnic doar, doar o mai scrie ceva pe el presedintele PSD. V-ati pricopsit cu inca un narav prost de la Nastase, domnia sa facand la fel. Sta in transee si, din cand in cand, mai arunca cate o fumigena inspre inamic. Se ascunde in spatele fumului o vreme apoi iese satisfacut cu si afirma triumfator: ‘Mama ce le-am facut!”.
    Nu rezolvati nimic cu asA strategie. Cel mult, adunati dispretul, mila, resemnarea de la cei care inca mai spera. Mistocareala si luatul peste picior nu-si au rostul cel putin pentru cativa ani in Romania. Dar dv nu intelegeti asta, traiti pur si simplu in trecut cand, fara a fi latrat de cineva, infierati preventiv cainii.
    Combativitatea se demonstreaza pe scena deschisa , nu din fotoliu, scriind pe blog. In loc sa bateti la picior tara in lung si in lat pentru a va confrunta si intelege adevaratele probleme, predati cursuri de chinologie pe internet.
    Basescu, la vremea lui, a facut exact contrariul. De asta sunt si astazi pupinbasescian. Sper sa fi facut inteles. Succes (in ironii), domnule Ponta.

    • om de rand December 13, 2010 at 1:13 am #

      subscriu.

  36. tatiana December 12, 2010 at 10:11 pm #

    Da, moderatorii sterg tot ce nu ar dori Ponta sa afle. Pacat, poate i-ar folosi la ceva.Astia-s romanii, slabi !!

  37. buni December 12, 2010 at 10:13 pm #

    multora, care stramba din nas la stilul acestei postari,li se vede juponul oranj.

  38. ziaristul December 12, 2010 at 10:15 pm #

    Articolele astea par sa fie scrise de un ziarist si nu de un lider de partid. A! De opozitie. Cam jenant. Uite ca idee: in loc de astea poate cultivat niste relatii cu unu -8 oameni recunoscuti pe plan european si intilnit cu ei aici in romanica pt mai buna vizibilitate.

  39. tatiana December 12, 2010 at 10:15 pm #

    Sunt multi care au pe DRACU in ei, si scriu pe aici….Nu-si dau seama ca diavolul lucreaza in ei…VEZI SOFIA LORENA..si altii. Asta nu inseamna politica sau interpretarea ei, ci multa rautate in prea multi romani. De aia nu merg lucrurile, fratilor…E diavolul in multi bagat, nu in ce zice Ponta….
    S-auzim de bine !

  40. felix December 12, 2010 at 10:25 pm #

    …sunt curios ce a-ti face mai bun pentru tara,dar dupa limbaj si agresivitatea de care dati dovada nu reiese nimic bun.Toti ati avut ocazia sa dovediti ceva si nu a fost sa fie.E mult mai usor de criticat decat de a face ceva,util.

    • Victor Ponta December 12, 2010 at 10:59 pm #

      Nu cred zau ca ironia si gluma pot fi confundate in mod serios cu agresivitatea si insulta. Daca faceti confuzia sa fie vina dvs! Ca si pentru greseala cu “a-ti”!

      • zulu December 13, 2010 at 8:51 pm #

        Domnule Ponta,
        Trufie. Aţi ales să răspundeţi acestui domn, chiar dacă erau alte zeci de comentarii mult mai reuşite, cu verb şi mult mai indicate să primească răspuns. De ce v-aţi împiedicat de o cratimă ? Era momentul ?… s-au în nota caracteristică politicianului mioritic…lasă-i să trăncănească, ce-mi pasă mie dacă au şi dreptate 😉 .
        Domnule Ponta, nu diferiţi cu nici o centimă de cel pe care-l bălăcăriţi. Ce simplu pentru mine: Ponta nu respectă: Ponta nu ascultă: Ponta nu aude.

      • satmareanul December 14, 2010 at 6:42 pm #

        @zulu, ca sa faci astfel de comparatii trebuie sa fii ori incuiat la minte ori vopsit in portocaliu pana-n black hole, nu stiu cum unii pot fi atat de manjiti incat sa nu vada cruda realitate ci sa viseze in continuare ca totul e roz pe langa tatucu basescu si sa-i mai comparre si pe altii cu el. unde compari matale lipsa de coerenta a lui basescu cu domnul Ponta? unde compari afirmatii de genul “gaozari, v-am ciuruit, m***, imputita etc” cu ironiile de clasa a domnului Ponta? Cat despre faptul c-a ales sa raspunda acelui comentariu, da, aici iti dau putina dreptate, dar stie el dupa cum isi alege comentariile…

  41. Mihail December 12, 2010 at 10:25 pm #

    Bine ar fi dacă am avea curajul să răzbim şi am şti unde să ne oprim…
    Au trecut ani de când politicienii au învăţat care sunt avantajele unei cruci bine plasate.
    Mi-aş fi dorit să nu apuc ziua când o minte inteligentă observă că şi cealaltă parte, cea întunecată, poate fi folosită în scop electoral. Ca glumă, ca replică fulger ar fi de acceptat, dar când începem să o despicăm “ardeleneşte” in blog, mie unul îmi provoacă repulsie.
    Totuşi, AVETI DREPTATE, domnule Ponta. Cel obsesiv menţionat se ascunde în persoana celor criticaţi în blogul Dvs.
    Ce putem spune, însă, de noi ceilalţi? Suntem atât de imaculaţi încât sa ne permitem folosirea numelui pe care Biblia recomandă să-l trecem sub tăcere? Nu vedem cât de susceptibili suntem de a fi uneltele aceloraşi forţe malefice, de prea multe ori ascunse sub paravane unor nobile idealuri? Eu n-aş putea privi în oglindă şi apoi rosti asemenea acuze, la fel cum, pătruns într-un laborator de fizică cuantică nu m-aş apuca să împerechez quarci după culoare.
    Mesajul îmi pare a fi transmis nu pentru cei care mai cred în armonia Celui de Sus. E o exagerare; desigur, acceptabil pentru un liber-cugetator, dar care lasa in afara pe cei care nu glumesc cu asemenea lucruri. Si ma intreb: chiar aveam nevoie de asemenea artificiu? Eu, unul, aveam asteptari mai optimiste. M-am convins, de-a lungul experientei mele de viata – departe de a fi atotcuprinzatoare – ca fratele adoptat pentru a trece puntea electorala va devora intreaga familie. Poate e gresela mea, indusa de faptul ca datul la gioale (@Silviu cel Necajit”) nu e pominit in istoria dacilor. As prefera alte metode de confruntare, mai ales de la cineva convins ca are dreptate in critica sa. Poate ca si altii ca mine sunt impresionati negativ. Poate ca mai multi admira figura de stil. Ramane la latidudinea Dvs. sa alegeti cui va adresati.
    In alta ordine de idei, acum va urmaresc la Divertis. Felicitari pentru calitatile Dvs. A le folosi implica o mare responsabilitate. Sper sa o resimtiti din ce in ce mai mult.
    Un admirator ne-sustinator.

  42. Ada December 12, 2010 at 10:26 pm #

    Trebuie sa spun ca majoritatea romanilor gandesc ca domnul Ponta. Ne-a ajuns tuturor cutitul la os, mai ales, acum in preajma Sarbatorilor. E primul an cand nu am bani de brad, cand nu am avut bani deloc de Mos Nicolae! Am fost la hypermarket si m-am uitat la toate produsele de Sarbatori si am inghitit in sec. Am vazut la stiri ca a deschis Fiscul magazin in Bucuresti si o sa ma duc sa cumpar de acolo beculete, ca sunt doar 7 lei! E cel mai rau an pe care l-am trait vreodata! De aceea sunt de acord cu ce spune domnul Ponta. Si nu numai eu, ci si multi altii! Eu stiu ca guvernantii sunt rupti de realitate, dar daca ar intra in orice loc public, intr-un magazin sau intr-o piata, cu siguranta ca nu ar mai scapa teferi de acolo, la cat de mult ii uraste populatia! Sa te duci unde stim noi, Basescule!

  43. bmarinescu41 December 12, 2010 at 11:22 pm #

    Este a treia oară când încerc să postez un comentariu la acest articol.Tocmai am auzit părerea lui Mircea Badea care şi-a început emisiunea citind acest articol. Comentariul meu are legătură directă cu TB.Bugetul pe 2011 este făcut la indicaţiile preţioase ale lui TB.
    Vă rog să fiţi fair plaz şi să-mi postaţi articolul.
    Vă mulţumesc.

    E ciudat!Aceeaşi stratagemă pe care am întâlnit-o şi la bloggerii PDLişti,rejectarea comentariilor!Cu ce v-am deranjat în comentariul meu?Că v-am rugat sş-l trageţi de urechi pe domnul Ariton pentru GOLĂNIA făcută în buget?
    Mai aruncăm mulţi bani în gaura neagră de la Krivoi Rog?
    Vă mulţumesc.

    Poate-l trageţi de urechi şi pe domnul Ariton pentru GOLĂNIA pe care a făcut-o în bugetul pe 2011!
    A anulat”împrumutul” pentru obiectivele aprobate prin convenţii bilaterale DAR a alocat banii prin “transferuri interne”!!!Deci vom arunca pe apa sâmbetei 5,185 milioane lei şi în 2011 pentru “lucrări de pază şi întreţinere” la combinatul minier KRIVOI ROG UCRAINA!!!
    Bugetul a ajuns în Parlamentul României.
    Veţi vota iar această risipă a banului public???

  44. stef December 13, 2010 at 7:25 am #

    Atitudinea/opiniile d-lui Ponta denota infantilism politic.

    • satmareanul December 14, 2010 at 6:32 pm #

      adi, tu esti? adi stef? cum de-ti pierzi timpul comentand blogul domnului Ponta? sau nu, ca vad ca n-ai apucat sa dezvolti nimic acolo, doar o simpla propozitie, poate ne spui ceva si despre atitudinea lu’ tatucu’ basescu, aia-ti place mai mult?

      • Vizitator December 16, 2010 at 5:03 pm #

        Dar tu satmarene ce esti? Catelul lui Ponta? Ca vad ca de fiecare data cind cineva il critica pe autorul blogului tu sari sa-l aperi ca o sluga credincioasa.

      • satmareanul December 17, 2010 at 2:08 pm #

        @vizitator, Spre deosebire de tine, vizitatorule, iau apararea omului si scriu aici pe blogul lui doar cu scopul de a-l ajuta in lupta pe care o duce cu mult-veneratul tau presedinte! doar cu scopul de a scapa de situatia care s-a abatut asupra tarii, de guvernarea asta nereusita si cu orice scop care presupune atingerea acestor lucruri. Spre deosebire de tine, eu nu sunt deloc multumit de situatia in care ne aflam, eu nu am avut si nici nu o sa am o parte din ciolanel(asa cum foarte probabil ai tu, pentru ca nu stiu cine a mai avut ceva de castigat de pe seama acestei guvernari decat ciolanosii). Pe de alta parte iti spun ca sunt un simplu absolvent de facultate, nu sunt membru de partid sau stiu eu ce altceva de genul si scriu aici, dupa cum ti-am scris din cauza situatiei actuale a tarii, scriu pentru ca sunt direct afectat de incompetenta celor care au ajuns sa ne conduca si povestea poate continua. Acum te intreb eu pe tine, si sper sa primesc un raspuns: tu ce esti? cu ce scopuri ai “agatat” in postarile mele?

  45. serbanfl December 13, 2010 at 8:36 am #

    Nu va stiam prieten cu Mirce Badea si nici nu cred ca este cazul sa va faca reclama prin antireclama – tehnica de marketing promovata acum 30 de ani de scotieni!
    Recunosc ca urmaresc emisiunile lui MB, el fiind, pentru mine, una dintre “prizele” prin care sunt in contact cu evolutia conceptiei despre lume si viata, la noi, la romani. Cred insa ca imaginea dumneavoastra nu este cazul sa fie asociata cu cea a unui personaj ce a declarat, si nu o data, ca, vizionand din pat un film la TV, se zguduie atat de tare ca este convins ca produce atata energie cat sa lumineze un cartier!

  46. Cristian December 13, 2010 at 9:38 am #

    Candva pareati un om inteligent care stia sa foloseasca alte argumente si alte tactici intr-o lupta politica. De cand sunteti presedinte al PSD dati impresia va v-ati pierdut aceste calitati. Pacat … imi puneam candva sperantele in generatiile tinere de politicieni dar se pare ca nici ai dumneavoastra si nici ai celorlalti nu sunt mai buni decat cei de acum. Continuam sa aruncam cu noroi “verbal” in stanga si in dreapta fara a fi nimeni capabil sa vina cu solutii viabile la criza acestei tari.

  47. jianu_paul01 December 13, 2010 at 9:49 am #

    Aveţi dreptate. Acest flagel care s-a abătut asupra ţării noastre odată cu venirea la putere a acestui malefic personaj(Băsescu),românii o duc din ce în ce mai rău.
    Îmi este teamă că nu vom scăpa uşor de acest regim impopular şi urât de toţi.
    Succes domnule Ponta.

  48. gicasandu December 13, 2010 at 10:11 am #

    Respect opiniile ,,pupin basestilor”,de asta e democratie(oare mai e?),nu asta e problema!Presupun ca majoritatea celor care scriu aici sunt tineri si nu au trait pe pielea lor ce am trait noi,astia mai ,,copti”,pe vremea lui Ceausescu!Ce nu intelegeti voi e ca si atunci,ca si acum,un SINGUR om le stie pe toate si ,,cateii”de langa el respecta cu sfintenie ce spune ,,zeus”!Asta e pericolul mare,sa ne intoarcem la dictatura,asta daca nu ne-am intors deja! Exemplele date de dl Ponta in postare sunt destule! Personal,nu mai vreau sa traiesc acele vremuri,chiar daca sondajele de opinie spun altceva! Ganditi-va cat de dazamagiti sunt romanii daca peste 60% regreta acea perioada!Sta in puterea noastra sa le spunem celor care sunt azi la guvernare:NU MAI VREM DICTATURA!Iar cei care nu sunt de acord cu limbajul d-lui Ponta sa nu uite ca dictatura lui Ceausescu a fost invinsa nu cu flori! Atunci au murit oameni si nu vreau sa cred ca au murit degeaba!

  49. smeritul December 13, 2010 at 10:36 am #

    Ma bucur ca ati avut ,,curajul” sa luati friiele un partid mare,puternic si care de-a lungul anilor au fost mari lupte interne.In legatura cu tovarasii Basescu si Boc,ar trebui sa iasa mai des pe strada cu plasa in mina pe la piata.Poate vin inapoi cu plasa plina (cu aer) si cu ochii umflati,datorita ,,dragostei” oamenilor pe care ia adus la disperare si umilinta.Astia ne sint conducatori,din vremuri stravechi,conducatori alesi au stricat reputatia poporului,l-au umilit si mai ales au fost ,,pupincuristi” altora.Sper ca daca intr-o zi ve-ti deveni presedintele tarii,sa nu ,,uitati” ca altii,ca opinca tarii au votat.In legatura cu actualii conducatori,cind vor trece in opozitie,o sa fie cei mai inversunati adversari(ar trebui sa aveti grija mai mult de acuma cu catei lui Base).Eu as vrea dupa debarcarea lui Base,sa il trimiteti pe mare(fara cirma la vapor) si pe tov. Boc sa il puneti la cirma unui submarin.
    Pacat de tara asta bogata in care oamenii sint saraci si umiliti de toate hienele.

  50. viorel December 13, 2010 at 11:02 am #

    Cu tot respectul si tot odata scuze pentru ca nu am apucat sa citesc toate comentariile vreau sa vin cu precizarea ca au noroc PDL-istii prin faptul ca dracul si-a bagat doar coada. Bine ca nu si-a bagat p… in el de PDL. Acum revenind la gandul cu care m-am hotarat sa postez aceste fraze, Romaniei i-ar fi mult mult mai bine cu un presedinte tanar care sa stie nevoile si neajunsurile tinerilor deoarece pe ei se bazeaza tara. Problema e ca Romania a avut intotdeauna presedinti inaintati in varsta. Eu as pune limita de varsta pentru ce-i care vor sa candideze la presidentie. Eu personal nu cred ca un batranel urcat pe cel mai inalt scaun din Romania stie de ce probleme se lovesc tinerii si cand spun probleme ma refer la locuinte si locuri de munca. Incredibil dar parlamentul ala seamana mai mult cu un azil de batrani. De ce oare suntem obligati sa platim niste adormiti, senili si absenti cand in locul lor ar putea sta cineva mult mai capabili. Asta parafrazand ce-a spus Basescu ca Romania e o tara de mamicute si bebelusi…dar nu observa ca parlamentul e un azil de batrani platiti si doarma sa voteze si pentru colegu’ care e plecat un pic pana la Tenerife, Singapore, Brazilia sau alte locatii de “relexare”. Stima si sper ca m-am facut inteles cumva.

  51. Socrate December 13, 2010 at 11:37 am #

    Judecand dupa numarul de postaci portocalii panicatzi, punct ochit, punct lovit. Ati atacat dracul pre limba lui ( era sa zic demascat, dar mi-am adus aminte de Petre Roman si m-am abtinut ). Am si eu o observatie. O descriere completa a celor de care Dracu’ se teme ar fi fost “..cei pe care nu-i poate nici cumpara, nici SANTAJA, nici aresta! “. Sa nu uitam ca Dracu’ este si Stapanul Dosarelor.

  52. elena dinu December 13, 2010 at 11:44 am #

    Domnule Ponta,

    Nu ma asteptam sa aveti un astefl d elimbaj.Suntem in postul Craciunului, nu puteati macar in aceasta perioada sa nu mai folositi termeni precum “dracul”. Termenul”pechineze” nu trebuie utilizat pentru a cataloga femeile din partidul adversar. Nici chiar asa! Penibil, absolut penibil!

    • Sibilla December 13, 2010 at 12:47 pm #

      Dar * ţigancă împuţită *, * derbedeii dracului *, * popor de asistaţi social *, * ţară de mame şi bebeluşi *, etc … sunt creştineşti , tovarăşa elena dinu ??
      Mi se pare ipocrizie să aduceţi vorba de Postul Crăciunului în condiţiile în care poporul ţine post de fo 6 ani … Ce Crăciun au familiile, copilaşii celor mulţii ??
      Ponta e încă prea blând, mârlanul alcoolic de la Cotroceni,adicătelea Satanic Abuser,e posedat de o legiune de diavoli, trăznească-l ! Cât despre piţipoancele Nutyi, Alma, aistea nu-s muheri, că ne fac de râsul lumii, astea-s ghiavoliţe, impertinente şi hoaţe, nişte parvenite, ce mama naibii!
      Penibilă ca Udrea nu se iegyistă, duduie !
      Penibilă intervenţia tălică de postacă la ordin.
      Pentru că E Postul Crăciunului : să NU ierte Doamne, Doamne niciunul din şacalii prostocalii, să le dea după fapte, nici mai mult, nici mai puţin, punct.

  53. victor(dar nu ponta) December 13, 2010 at 12:31 pm #

    Desi de ani buni sunt sustinator si votant PDL,din momentul intrarii la guvernare a acestora am parte de lungi si repetate deziluzii.
    Deziluzii care le-am avut si intimpul altor guvernari,desi nu-mi erau simpatice acele partide,ajungand in cele din urma la concluzia ca dvs, politicienii ,la modul general ,nu sunteti capabili sa conduceti aceasta tara.
    Si desi sunteti tanar,sef de mare partid si pareti cu adevarat sincer in expuneri,tot nu am incredere ca dvs.puteti schimba ceva in politica,desi aceasta schimbare e necesara daca nu vrem sa ne ducem cu totii ….DRACULUI.
    Remarc deasemenea ca aveti un real talent la scris,si deoarece nu putem fi priceputi la toate in viata asta,e posibil sa fii gresit meseria.
    Succes pe mai departe,fara dezamagiri pt romani,si propuneti trimitere in judecata tuturor celor care fac si au facut posibile aceste dezamagiri.Sper sa nu fie judecator…Dracul.
    Cu stima,
    Un tiz

  54. cristi December 13, 2010 at 12:59 pm #

    Singura solutie pentru supravietuire, pentru un viitor mai bun, copiilor nostrii, este emigrarea.

  55. Dan Casin December 13, 2010 at 1:09 pm #

    Inconstient sau nu, scrieti ‘dracu’ cu majuscula. Reverenta asta nu i s-ar cuveni, nici necuratului (cu atat mai mult cu cat, oricum, nu e doar unul), nici personajului caricatural la care faceti referire.

    • freeman December 13, 2010 at 4:10 pm #

      Ironie…nu domnule Ponta,mascari,nimic altceva,simple mascari.Aceasta este alternativa la tot ce ni se intampla?
      Din astea suntem capabili sa debitam si noi,iar daca stau sa ma gandesc ar fi una din singurele optiuni pe care le avem,noi plebea.In schimb dvs.ar trebui sa va folositi de prerogativele pe care vi le-am dat tot noi si sa dovediti ca meritati intradevar.Atat deocamdata…….

  56. emy December 13, 2010 at 1:44 pm #

    Domnule Ponta vad ca va pricepeti la raliuri, un lucru frumos, nimic rau in asta, dar nu mi-ati demonstrat ca sunteti un bun politician in niciun moment de cand ati preluat conducerea PSD. Jignindu-va adversari si folosind un astfel de limbaj nu este o justificare a dumneavoastra si nu compenseaza cu lipsa dvs si a psd de viziune de a scoate acesta tara din criza. Criticati puterea ca e rolul dvs, al opzitiei, insa nu veniti cu nimic in schimb in afara de acesta critica suburbana, pentru scoaterea Romaniei din criza, ar trebui sa aratati romanilor ca va pasa cu adevarat venind cu soluti, cu programe. Insa imi lasati impresia ca si voi si liberali nu facti altceva decat sa va bucurati in adancul sufletului de situatia actuala a tarii, ca doar asa cresteti in sondaje. Cel mai trist este ca acesta crestere in sondaje nu se datoreaza unui program politic coerent, sau unor solutii de iesire din criza, ci se datoreaza pe un fond de nemultumire al romanilor si
    pe multa, multa gargara. Sincer nu cred ca dvs daca erati in locul domnului Basescu ati fii facut ceva mai bun pentru acesta tara, mai rau poate, dar mai bun, nu cred. Jigniti cu mare usurinta niste doamne din oricare partid ar fi el fara sa va ganditi ca poate si doamna dvs. ar putea fi catalogata la fel. Rusine. Mare rusine. De postul Craciunului, de smerenie, nici nu mai amintesc, ca dvs. “adevarat” om politic ce sunteti, nu aveti acces la asa ceva.

    • satmareanul December 14, 2010 at 6:27 pm #

      Si totusi, emilia, daca vrei cu adevarat binele acestei tari, de ce nu ne spui care este parerea ta despre ceea ce ar trebui facut? din cate vad nu faci decat sa critici omul, a propos: te rog posteaza aici linkurile prin care ai comentat si pe blogurile celor de la putere care chiar pot face ceva in momentul de fata pt tara(nu de alta, dar tare ma tem ca esti doar un simplu postac portocaliu)!

  57. Bebs December 13, 2010 at 3:22 pm #

    Mi se pare ca textul are limbajul plastic folosit in articol este prea elegant pentru aceasta guvernare portocalie. In fond. Dnul Ponta exprima adevaruriintr-un registru putinmai accentuat. SI..ce daca?

  58. Ioan Te'n Marar December 13, 2010 at 3:56 pm #

    E interesant că tocmai cei posedați de diavolul portocaliu dau citate din biblie, despre smerenie!
    Și ce oripilați de limbaj și îngrijorați de soarta autorului sunt….
    M-au înduioșat până aproape de lacrimi!

    • freeman December 13, 2010 at 5:05 pm #

      Nu este vorba de asa ceva te`n ma…rar,dar tocmai ca asteptam altceva de la cei pe care i-am ales.Nu flip flapuri verbale de orice natura ar fi ele.

      • Ioan Te'n Marar December 14, 2010 at 1:01 pm #

        Bai freemane, nu despre tine am scris mai sus. Tu faci parte din alta categorie biblica. A celor fericiti, despre care Mantuitorul a spus ca “… a lor este imparatia cerurilor” (Matei 5, 3).

  59. ovidiu popetiu December 13, 2010 at 4:53 pm #

    omul lupta in viata lui pentru glorie,si/sau pozitie sociala…citeodata gaseste sprijin im politica.Dar uniI au prea mult orgoliu.Orice as face oricit m/as exprima de firesc nu pot sa uit ca curiozitatea a omorit pisica si diavolul a invia/t.Stim domnule ponta ca dreptatea este o virtute curativa, in caz ca solidaritatea,bunavointa si valoarea ar fi participative.
    Mai stiu , ca romanul nu trebuie sa ia pozitia omizii ?sa vada numai frunza/hai sa iesim din iadul ponegriiri , si sa terminam cu viperele pacatuluiui,si sa incepem o competitie cu adevar de sucees.nu mai suntem de acord ca mintea noastra sa fie supusa inanitiei..haI SA REIINOIM SPIRITUL DE RECTITUDINE

  60. Constantin December 13, 2010 at 6:00 pm #

    Domnule Ponta,
    Cu goaza vad ca draku de basescu vrea sa mareasca acciza (care deza e exagerat de mare) din 2011 la carburanti de nu o sa mai mearga nimeni cu masina anul viitor. Va rog sa-i dati niste agheasma mare la intilnirea de astazi de la Cotroceni poate mai renunta la intentiile malefice.

    Ce o sa faceti ca sa nu mai avem in Romania cel mai mare pret la carburanti din europa cind o sa fiti la guvernare?

  61. Asztalos Floare December 13, 2010 at 8:26 pm #

    Mi-a scazut increderea in domnia voastra caci mi se pare canu sunteti sincer in ceea ce priveste intentiile de amendare a Puterii.M-a socat prezenta la Cotroceni a delegatiei PSD.Mi se parea ca sunteti un luptator si tineretea dvs v-ar putea fi avantaj prin energia care s-ar presupune ca o aveti.TREBUIE sa ne scapati de Basescu si de PDL !!!Chiar cred ca n-ati facut totul pentru asta.

  62. Bibliotecaru December 13, 2010 at 9:25 pm #

    @ Victor Ponta
    Acum că probabil nu mai scrie şi citeşte nimeni pe acest fir, vă invit să ascultaţi o melodie foarte “on topic”:

    http://www.trilulilu.ro/fl0ryn33l/5d21f6cbded6f7

  63. Asztalos Floare December 13, 2010 at 10:27 pm #

    Mi-am adus acum aminte de momentul coalitiei PSD-PDL anul 2009.Aveati acelasi aer si v-am suspectat si atunci de intelegere cu Basescu si mi-am adus aminte ca acesta s-a lauidat ca v-a tinut copilul in brate.Deci,ce sa mai intelegem?Electoratul nu cred ca va judeca pentru distanta de Basescu si PDL.Electoratul dvs are taiate din drepturi banesti si altele….Va rog sa luati in considerare ceea ce v-am spus,mi se pare ca ne aburiti si ne inselati.Oare va are cu ceva la mana Basescu?Ma uit la emisiune la Gadea si nu-mi vine sa cred ceea ce vad,cum va vad?!!!

  64. Roxana December 13, 2010 at 10:34 pm #

    Domnule Ponta am atat sa va spun: sunteti un om de cuvant! in ceea ce priveste OUG50/2010 asteptam si votul final in Comisie..insa avem incredere in dumneavoastra..
    Cat despre vizita la Controceni.. e bine ca v-ati exprimat punctul de vedere in fata “Dracului”..uneori este mai bine sa ai ceva de spus si sa o spui desi poate nu esti ascultat.. decat sa nu spui nimic si sa te gandesti mereu.. dar daca as fi spus..
    iar in cazul de fata.. ideea cu “Opozitia nu coopereaza intru binele tarii..” nu mai tine..
    O seara frumoasa va doresc ..

    • freeman December 13, 2010 at 11:07 pm #

      Da ,pentru vizita de la Cotroceni aveti un plus si de la mine.Profitati de orice ocazie sa va impuneti punctele de vedere.Infatuatul de Antonescu care asteapta viitoarele alegeri sub perspectiva `perei malaiete`, ce se prefigureaza in imensa nemultumire generala, ma tem ca va sfarsi ca de fiecare data, ca natafleata…si ai lui liberali.Luati-va soarta in propriile maini,nu mai apelati la sprijinul liberalilor,va vor trada cu siguranta.Daca sunteti consecventi si va bateti pana la capat aveti garantat 60% din electorat.
      Bafta

  65. bela December 14, 2010 at 3:39 am #

    Personajele nu sunt bine alese parerea mea e urmatoarea:
    bBbBb—-escu>>>>piratul.
    BOCosasul >>>>>>>ALI BABA.
    pacat ca nu se cunosc cei 40 (de mii) de hoti

    • Daniel December 15, 2010 at 8:20 am #

      Eu zic sa incepi cu inceputul … Adica de la psd! Drept, ai putea gasi, de fapt, 400 de mii …

  66. Aurelio texanu December 14, 2010 at 6:59 am #

    Domnule Ponta,

    Daca vre-o data mai aveti ocazia sa mai mergeti la consultarii va rog luati un preot cu dumneavoastra, daca nu a-ti stiut DRACU ASTA ESTE TATAR are singe de tatar in el si cu tatarii niciodata nu puteti a va intelege

    Nu uitati comunitatea de romanii din Texas este cu dumneavoastra va anuntz ca trec printre niste momente foarte grele din viatza mea a murit baiatul pe 2 decembrie tinar nascut in 1968 din cauza lui Basescu si a lui Boc, a venit salvarea dupa 2 ore, la dus la Spital imediat si abolut nimenii timp de 1 ora nu au venit sa il duca undeva sa il salveze, a murit ca un ciine, dar va plati cit de curind am organizat o Societate a tuturora care au murit din cauza lui Basescu si Boc, a tuturora care s-au sinucis si care au murit din cauza intolerantei lor trebuie sa i-au legatura cu Domnul Voiculescu? sa ma ajute sa fac aceasta FUNDATIE? legal sa plateasca scump vo-m merge la toate forurile Internationale pentruca sunt CRIMINALII de decimare a poporului Roman

  67. pivniceru nicolae December 14, 2010 at 9:39 am #

    ,,Actiunile tiranice singulare ,pot fi atribuite opiniei accidentale dintr-o zi anume ;dar o serie de agresiuni ,incepute intr-o perioada distincta si urmate consecvent ,indiferent de schimbarea ministrilor ,demonstreaza foarte clar un plan deliberat si sistematic de aducere a poporului nostru la starea de sclav”Thomas Jefferson
    ,,In politica ,nimic nu se petrece intimplator .Daca lucrurile au loc intr-un anumit fel,atunci poti sa pariezi ca acea evolutie a fost premeditata ”Roosvelt
    Dle. Ponta ,ce anume aveti de gind sa faceti ,pentru ca aceste maxime ale unor politicieni celebrii sa nu se adevereasca si la noi ?Devine din ce in ce mai clar ca au loc agresiuni,chiar fizice ,impotriva populatiei ,unele ducind la exterminare .

  68. daniela December 14, 2010 at 11:02 am #

    domnule ponta ea normal in tara asta romanesca ca mamele cu copii cu handicap sa li se taie 25%din salariu noi ca mame am muncit pentru acesti copii sa intregam in societate sa ii facem mai fericiti va spun aceste lucruri ca nu este normal asa ceva si plus de asta noi ne ducem crucea pana la capat cu copiilasi nostri asa cum sunt imi pare rau ca supun asemenea lucruri dar ar trebui sa vedeti cu ochi dv pe acesti copii autisti sa vedeti ce stiu si ce au invatat

  69. Un liberal deja optimist December 14, 2010 at 5:36 pm #

    Da’ de ce “Dracu” te-ai dus la “Dracu”? Sigur,ne-a spus dom’ nita (al ce trebuia sa plece la pachet cu msarbu)ca e ceva diplomatic, ca i-ati dat un raspuns negandit si a trebuit sa onorati o invitatie…

  70. satmareanul December 14, 2010 at 6:23 pm #

    Domnule Ponta, am o intrebare la care multi ar vrea un raspuns si daca se poate face ceva pentru a ajuta in privinta asta, m-as bucura sa fiu printre cei care ar face ceva: care este strategia dumneavoastra(sau chiar a partidului) de atragere a sprijinului tinerilor romani(si nu numai a tinerilor) in toate demersurile viitoare (cu scopuri politice, sociale, economice etc)?

  71. Aurelio texanu December 14, 2010 at 6:39 pm #

    Cel mai probabil cartea de căpătâi a lui băsescu este „Psihologia maselor” a lui Gustave Le bon, despre care Tom Ambrose spune că este „un adevărat manual pentru un tiran ambiţios” (“Despoţi si dictatori, de la Nero la Saddam Hussein”)
    Dar ce gânduri avea băsescu atunci când la Iaşi, copil fiind se ocupa de „explozii” şi „tămbălău”? Se gândea oare la ziua când va distruge oraşul copilăriei şi odată cu acesta şi amintirile?
    De fapt nici nu mă interesează amintirile unui om limitat.
    Nu pot să accept că un individ atât de abject nu numai că a ajuns preşedintele României, ci se consideră şi stăpân pe vieţile noastre. Nu pot să accept că se practică iar cultul răului întruchipat, iar noi cei care am mai rămas, 18-20 mil de români, nu ripostăm. Noi chiar aşteptăm să fim implicaţi în “războiul altora” şi să murim pentru că aşa vor nişte demenţi însetaţi de sânge, bani şi putere?
    Nu încape nici o urmă de îndoială că ni se pregăteşte un război. Ce scria Platon, citat de Tom Ambrose?
    “… un tiran îi distrage adesea pe oameni implicându-i în război, deviind astfel critica eşecurilor lui din interior
    şi unificând în acelaşi timp naţiunea în jurul unui ţel comun. Pe timp de război, oamenii au mai puţin timp să pună la cale răsturnarea tiranului; ei sunt mult mai preocupaţi să-şi salveze vieţile în bătălie şi să-şi hrănească familiile, ca să-şi mai facă griji pentru drepturile lor pierdute.”

    E important să aflăm răspunsuri la următoarele întrebări:
    Cu cine s-a întâlnit boc la New York, în spatele cortinei?
    Cu cine s-a întâlnit băsescu în culise, la summitul OSCE din Astana, capitala Kazahstanului plină de simboluri ale Noii Ordini Mondiale?

    În România lui băsescu nu mai există Constituţie şi Lege. În curand nu vor mai exista nici sindicate şi nici presă liberă. Totul va fi aservit despotului luminat în ceea ce va mai rămâne din România.

    Se poate face ceva pe cale legală în România împotiva acestor demenţi?
    În 10 iunie 2010, Corneliu Vadim Tudor Bucureşti formula un “DENUNŢ PENAL în atenţia doamnei procuror general, Laura Codruţa Kövesi, împotriva preşedintelui României, Traian Băsescu, pentru săvîrşirea infracţiunilor de Genocid, conform Art. 357, şi de Trădare de Ţară, conform Art. 155 din Codul Penal, avînd în vedere următoarele
    MOTIVE:
    preşedintele Traian Băsescu se face vinovat de Genocid, conform Art. 357 Alineatul c: “Supunerea colectivităţii ori grupului la condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugere fizică”, şi care se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani, şi de Trădare de Ţară, conform Art. 155 – Cod Penal, care se referă la subminarea economiei naţionale, pedeapsa fiind detenţie pe viaţă, sau închisoare de la 15 la 25 de ani.
    Menţionăm că Traian Băsescu, în calitate de reprezentant al Executivului, împreună cu Guvernul, se face complice la evaziunea fiscală, ce a atins 30% din PIB (cca. 40 miliarde euro), la achiziţiile publice frauduloase şi la retrocedările abuzive de imobile şi terenuri. …”

    S-a întâmplat ceva? Probabil au băgat denunţul în tocător.

    Ce face Serviciul Roman de Informaţii, instituţia Statului Român cu atribuţii în domeniul culegerii şi valorificării informaţiilor relevante pentru securitatea naţională a României?
    “Potrivit Legii nr. 51 / 1991 , informaţiile din domeniul securităţii naţionale pot fi comunicate…organelor de urmărire penală, când informaţiile privesc săvârşirea unei infracţiuni.”

  72. Aurelio texanu December 14, 2010 at 6:45 pm #

    Basescu e un parvenit,un marinar care a confundat tara asta cu un vapor in care el e capitanul si toti ceilalti sunt marinari…dar vad ca uni din ei abia astaeapta sa il arunce la rechini.

  73. Marian S December 14, 2010 at 11:27 pm #

    Astia din PDL sunt toti niste draci adevarati.In partidul asta sunt numai unul si unul,sau ales toate “taraturile tari”.Basescu-Vanzatorul flotei “hot declarat”,Blaga-Traficant de tigari pe Dunare ‘Traficant declarat’,Berceanu-Nu mai are nevoie de nici o descriere,etc…….cum mai scapam noi de ei?

  74. Aurelio texanu December 15, 2010 at 12:58 am #

    CONSTITUŢIA
    Republicii Socialiste România din 1965……..Art. 2. – Intreaga putere in Republica Socialista Romania apartine poporului, liber si stapin pe soarta sa.

    Puterea poporului se intemeiaza pe alianta muncitoreasca-taraneasca. In strinsa unire, clasa muncitoare – clasa conducatoare in societate -, taranimea, intelectualitatea, celelalte categorii de oameni ai muncii, fara deosebire de nationalitate, construiesc orinduirea socialista, creind conditiile trecerii la comunism.
    In Republica Socialista Romania, ………………..exploatarea omului de catre om ……………este pentru totdeauna desfiintata si se infaptuieste principiul socialist al repartitiei dupa cantitatea si calitatea muncii.

    Munca este o indatorire de onoare pentru fiecare cetatean al tarii.
    Art. 18. – In Republica Socialista Romania, cetatenii au dreptul la munca. Fiecarui cetatean i se asigura posibilitatea de a desfasura, potrivit pregatirii sale, o activitate in domeniul economic, administrativ, social sau cultural, remunerata dupa cantitatea si calitatea ei. La munca egala retributia este egala.

    Prin lege se stabilesc masurile de protectie si securitate a muncii, precum si masuri speciale de ocrotire a muncii femeilor si tineretului.

    Art. 21. – Cetatenii Republicii Socialiste Romania au dreptul la invatatura.
    Dreptul la invatatura este asigurat prin invatamintul general obligatoriu, prin gratuitatea invatamintului de toate gradele, precum si prin sistemul burselor de stat.

    Invatamintul in Republica Socialista Romania este invatamint de stat.

    Scoala este despartita de biserica. Nici o confesiune, congregatie sau comunitate religioasa nu poate deschide sau intretine alte institutii de invatamint decit scoli speciale pentru pregatirea personalului de cult.
    Art. 76. – Presedintele Republicii Socialiste Romania este raspunzator fata de Marea Adunare Nationala pentru intreaga sa activitate.

    Atunci ma intreb Domnule Ponta? ce se intimpla cu tineretul acestei tari? cind nu mai exista scolii profesionale, raminem fara strungarii? fara electricieni? etc? tineretul din Romania nu mai au nici un viitor decit sa plece in strainatate ca sclavii europeni controlu aceste societati este ANARHIE si cred ca in cel mult 10 ani o sa avem o societate numai de criminali si drogati, este foarte greu sa mai faci o educatie sanatoasa unor tineri care nu au nici un viitor si care sunt frustati din cauza conduceri acestei tari este un mare semnal de alarma si o rana cruda societati romanesti

  75. Aurelio texanu December 15, 2010 at 2:03 am #

    Câtă vreme există clienţi magazinele de etnobotabice o duc bine chiar şi atunci când, oficial, sunt închise. Zeci de astfel de chioşcuri funcţionează fără probleme în spatele uşilor aparent zăvorâte. Trebuie doar să baţi şi să ai banii potriviţi.

    Bucureşti. Strada Berzei. Camuflată de o covrigărie, un magazin de vise oficial închis. Vinde în ciuda interdicţiei primite de la primăria de sector.

    Doi tineri, care nu au mai mult de 25 de ani, se opresc în faţa magazinului bat în geam, dau comanda şi în câteva secunde sunt serviţi. Teoretic, magazinul a fost închis acum două săptămâni. Clienţii ştiu însă că magazinul îşi vede de treabă în continuare.

    În urmă cu două săptămâni, mai mulţi primari din Bucureşti au declarat război magazinelor de etnobotanice. Doar că amenda de până la 1.000 de lei este un mizilic faţă de cifra de afaceri uriaşă a magazinelor de vise. Poliţiştii spun că în zilele bune, astfel de magazine fac profit chiar şi 20.000 de euro.
    Asta este Domnule Ponta viitorul tinerilor in Romania datorita electoratului fetei lui Basescu un mare semnal de alarma pentru societatea din Romania stiti ce ne scapa? IESIREA DIN EUROPA SI NATO SI TRECUT LA O REPUBLICA SOCIALISTA DEMOCRATICA NU COMUNISM ALFEL SUNTEM IN AER

    Câtă vreme există clienţi magazinele de etnobotabice o duc bine chiar şi atunci când, oficial, sunt închise. Zeci de astfel de chioşcuri funcţionează fără probleme în spatele uşilor aparent zăvorâte. Trebuie doar să baţi şi să ai banii potriviţi.

    Bucureşti. Strada Berzei. Camuflată de o covrigărie, un magazin de vise oficial închis. Vinde în ciuda interdicţiei primite de la primăria de sector.

    Doi tineri, care nu au mai mult de 25 de ani, se opresc în faţa magazinului bat în geam, dau comanda şi în câteva secunde sunt serviţi. Teoretic, magazinul a fost închis acum două săptămâni. Clienţii ştiu însă că magazinul îşi vede de treabă în continuare.

    În urmă cu două săptămâni, mai mulţi primari din Bucureşti au declarat război magazinelor de etnobotanice. Doar că amenda de până la 1.000 de lei este un mizilic faţă de cifra de afaceri uriaşă a magazinelor de vise. Poliţiştii spun că în zilele bune, astfel de magazine fac profit chiar şi 20.000 de euro.

  76. Cetateanul ciuruitdefinitiv de toti December 15, 2010 at 4:18 pm #

    D-le Victor Ponta,
    Ma asociez intru-totul cu ceea ce ati scris mai sus.Consider si eu ca “capo del tutti capi”al tuturor relelor din ROM-manelia, este bulibasa basila.Restul sunt doar unelte primitive,taratoare nevertebrate,asa ca nu trebuie sa le dam nicio atentie,cel mult sa le strivim.L-ati numit foarte corect dracul, in persoana,nu in metafora.
    In aceste conditii,nu aveati voie, sub nici un chip, sa mai raspundeti invitatiei sale si sa mergeti la el in barlog.Explicatiile dvs.au fost penibile,exact ca ale lui Geoana,de acum un an sau cele de acum,cu privire la vizita la Vantu.Curata idiotenie,pentru un om normal sa justifice acel gest,care ne-a costat atat..Dupa experientele nefericite cu javra ordinara,chiar mai credeti ca el se uita la planurile dvs.Nici macar nu le asculta.Si atunci ce teoria statului social,respectare constitutie,legi,regulamente etc.Suferiti de naivitate infantila,jucati la doua capete,sau ati mers sa cersiti ceva firimituri? Dupa bataia de joc de anul trecut,cu reinscaunarea piticaniei bok(ii scriu numele in turca deoarece asa are semnificatie) dupa ce parlamentul il demisese,cu furtul alegerilor prezidentiale,ce asteptari mai aveti de la acest sinistru personaj?Cum puteti sa faceti asemenea greseli impardonabile,cum a fost intrarea la guvernare,alaturi de canaliile portocalii, retragerea de la guvenare(daca tot ati intrat) inaintea alegerilor prezidentiale,”ratacirea” lui Geoana la Vantu,vizita dvs.pentru pupat poala bulibasei?Actiuni curat sinucigase,cunoscand comportamentul javrelor portocalii.Daca nu realizati gravitatea acestor actiuni,retrageti-va din politica si continuati-va activitatea,alaturi de fiul dvs., in cursele auto,unde vad ca aveti mai mult succes!

  77. ifrim gheorghe December 16, 2010 at 3:22 pm #

    LEGILE TARII
    Doresc ca PSD-ul sa castige voturide peste 50% si astfel sa avem o guvernare fluienta si fara aranjamente.Cred ca acest lucru nu se poate realiza doar prin contrele servite la fiecare discurs al opozitie.Cred ca mai productiv ar fi sa elaborati proiecte de legi sau sa propune-ti scimbarea unor articole care favorizeaza coruptia si cheltuirea banului public aiurea si fara folos iar daca opozitia nu le aproba ,acest lucru poate deveni subiect de batalie politica si aratarea adevaratei fete a PDL.Cred ca acest lucru asteapta romanii si eu.

  78. Dragos Petcu December 17, 2010 at 12:21 pm #

    Sunt barbat, sunt casatorit si am o mandrete de fata dar nu pot sa nu-mi reprim un “Te doresc!”.
    😉
    Pentru conformitate si clarificare adaug “peste 2 ani sau chiar mai iute daca e loc”.
    Bafta.

  79. Aurelio texanu December 18, 2010 at 7:40 am #

    Domnule Ponta,

    Va dau aici un articol tradus al unui mare expert american in Democratie

    Robert Kiyosaki De ce Rich Get Richer
    Ascensiunea şi căderea democraţiei americane
    Alexander Tytler (1747-1813) a fost un avocat scoţian-născut engleză şi istoric. Relatărilor, Tytler a fost critic de democraţii, arătând spre istoria democraţiilor, cum ar fi Atena şi defectele sale, cicluri, şi eşecuri final. Deşi autenticitatea citat sale în urma este de multe ori contestat, cuvintele au astăzi relevanţă straniu:

    O democraţie este întotdeauna temporară în natură, ci pur şi simplu nu poate exista ca o formă permanentă de guvernare.

    O democraţie va continua să existe până în momentul alegătorii descoperă că se pot vota daruri generoase din bugetul public. Din acel moment, majoritatea întotdeauna de voturi pentru candidaţii care promit cele mai multe beneficii din bugetul public, cu rezultatul că orice democraţie se va prăbuşi în cele din urmă de a pierde din cauza politicii fiscale, care este întotdeauna urmată de dictatura.

    Vârsta medie a civilizaţiilor mai mare din lume de la începutul istoriei a fost de aproximativ 200 de ani. Pe parcursul celor 200 de ani, aceste naţiuni mereu progresat prin următoarea secvenţă:

    • De la robie la credinţă spirituală;

    • De la credinţă spirituală la mare curaj;

    • De la curajul de libertate;

    • De la libertatea de a abundenţă;

    • De la abundenţa de complezenţă;

    • De la automulţumire la apatie;

    • De la apatie la dependenţă;

    • De la dependenţă înapoi la robie.

    Tytler lui Ciclul şi SUA

    Privind la istoria americana, putem vedea secventa Tytler în acţiune. În 1620, de pelerini au navigat în America pentru a scăpa de robia religioase, impuse de Biserica Angliei. Credinţa lor spirituale le-a transportat la noua lume.

    Datorită credinţei lor profunde, pelerini părăsit Anglia în ciuda procentului ridicat de decese suportate de aşezări mai devreme american. De exemplu, atunci când Jamestown, Virginia, a fost fondată în 1607, 70 din cele 108 colonişti au murit în primul an. De iarnă următor doar 60 500 de colonişti noi a trăit. Între 1619 şi 1622, Compania Virginia a trimis 3600 de colonişti mai mult la colonie, şi peste cei trei ani 3000 ar muri.

    In 1776, Declaraţia de Independenţă a fost semnat. Din credinţă spirituală americanii noi au fost castigand mare curaj. De crafting Declaraţia de Independenţă, coloniştii au stiut ca au fost declara război, în esenţă, pe cea mai puternică ţară din lume – Anglia.

    Odată cu izbucnirea Războiului Revoluţionar, coloniştii au fost trecerea de la curaj la libertate, în urma secvenţă Tytler lui. Prin exigente independenţa lor şi fiind gata să lupte pentru ea, o democraţie nou sa născut. Aceasta noua democraţie a crescut rapid, pentru aproape 200 de ani.

    Apoi, în 1933, SUA a fost aruncat în Marea Depresiune şi a ales Franklin Delano Roosevelt ca preşedinte. Cu care se confruntă colaps economic total, Roosevelt a luat de dolarul american de pe etalonul aur. În acelaşi timp, Germania, de asemenea, în perioada crizei financiare, ales Adolf Hitler ca lider al acesteia. Al Doilea Război Mondial urmat în curând.

    În 1944, cu al doilea război mondial apropie de sfârşit, de la Bretton Woods Acordul a fost semnat de către puteri ale lumii şi dolarul american, din nou, susţinută de aur, a devenit moneda de rezervă a lumii.

    După război, America a trecut Anglia, Franţa, Germania şi pentru a deveni noua putere mondială. După ce au intrat în război cu întârziere, SUA a apărut ca naţiune creditor către lume. Fabricile noastre nu au fost bombardate şi lumea datorate ne bani. Statele Unite ale Americii a crescut de finanţare bogat reconstruirea de Anglia, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi. Democraţiei americane a fost tranzitia de la libertatea de a abundenţă – abundenţă poate prea mult.

    În 1971, preşedintele Nixon a încălcat acordul de la Bretton Woods, prin luarea de dolarul SUA pe standardul de aur pentru că America a fost cheltuieli mai mult decât a fost producerea şi rezervele americane de aur au fost epuizate.

    În 1972, Nixon a vizitat China pentru a deschide uşa pentru comerţ. Ce a urmat a fost cel mai mare boom-ul economic din istorie – un boom alimentat de bani cu împrumut SUA prin vânzarea de obligaţiuni în China, una dintre cele mai sărace ţări din lume la acea vreme. Vânzarea acestor obligaţiuni a finanţat un tot mai mare deficit comercial al Statelor Unite. China a produs bunuri low-cost, şi am plătit pentru ele cu bani imprumutati de la muncitori chinezi.

    producţiei în fabrică americană, care a alimentat boom-ul american după al doilea război mondial, a fost “livrate” de peste mări, împreună cu mare plătitor de locuri de muncă american. America a fost trecerea de la abundenţa de automulţumire. Mai degrabă decât produce, am împrumutat şi tipărit bani pentru a menţine nivelul nostru de trai.

    În 1976, America a sărbătorit aniversarea de 200 de ani ca o democraţie. Mai degrabă decât produce, ne-am tinut de împrumut pentru finanţarea programelor social-bunăstare. În următorii trei decenii sau aşa, America alunecat de la automulţumire la apatie.

    În 2007, criza subprime crescute capul urât. Şi până în 2010, rata şomajului a crescut la dublu-cifre, chiar ca am mai bogat bogat. Odată ce oamenii înstăriţi-a plecat de la casele de care nu mai putea permite. SUA sa mutat de la apatie la dependenţă.

    Astăzi suntem depinde de China pentru a finanţa datoria noastră, precum şi umple ca magazinele cu produse ieftine. În acelaşi timp, milioane de americani devin dependenţi de guvernul să aibă grijă de ei. Tytler dacă este corect, democraţia americană este în prezent trecerea de la dependenţa înapoi în robie.

    Umplerea Void

    Istoria ne aminteşte că dictatorii şi despoţi apar în perioade de criză economică severă. Unele dintre despoţii mai infam sunt Hitler, Stalin, Mao, şi Napoleon. Mi se pare interesant faptul că SUA este acum depinde de crearea preşedintelui lui Mao, Republica Populară Chineză, pentru lucrurile pe care le cumpara si banii pe care le împrumuta.

    Pentru mine, aceasta este infricosator, prevestire, şi de rău augur. În timp ce poporul chinez, de regulă, sunt oameni buni, relaţiile mele de afaceri cu oficialii comunist chinez au lasat-mi tulburat şi preocupat de creşterea a Imperiului chinez. După cum ştiţi, China nu are de gând să devină o democraţie. Cu bani, fabrici, un miliard de oameni să se hrănească, şi un militar masiv, ar putea au pus lumea liberă în robie?

    Deşi nu-mi place modul în care face afaceri chinez, am continua să facă afaceri în China. Am sa. Ei sunt putere mondială următoare. Eu cred că comerţul cu prudenţă, de afaceri, şi înţelegerea oferi opţiuni mai bune pentru pacea lumii şi prosperitate decât izolaţionism.
    Acum, lumea occidentală trebuie să încerce să crească puternic financiar ca şi China continuă să câştige putere. Pentru a face acest lucru, scolile noastre au nevoie să ofere educaţie mai sofisticate financiar pentru copii de toate vârstele.

    Acest lucru nu este momentul să stăm impasibili sau apatic. Aceasta este timp să se gândească la nivel global. Punerea-te barierelor comerciale ar fi dezastruoase. În schimb, e timpul şcolile noastre tren elevii care urmează să fie antreprenori care exportă în lume, mai degrabă decât de angajaţi în căutarea de locuri de muncă pentru care sunt exportate către ţări cu salarii mici.

    Vă rugăm să fie clar. Nu mă tem chinez. Mă tem propria noastră slăbiciune în creştere. Numai un popor slab poate fi asuprit. Astazi, America are prea mulţi oameni caută să guvernului pentru salvarea financiare.

    În 1620 Pelerinii au fugit oprimarea spiritual al Bisericii Angliei. Astăzi, americanii ar putea avea nevoie să fugă opresiunii financiar al guvernului noastre proprii ca democraţia noastră moare. Dacă urmăm ciclul Tytler pentru democraţie, dependenţa noastre financiare ne va duce la robie financiare.

    Poate ca Romania sub acest regim nu va putea face mare BRINZA asteptam sa faceti dumneavoastra un CASKAVAL sa se sature lumea, ca de BRINZA asta imputita pe care o da acest Guvern ne-a intoxicat

    Astept sa ma contactati am multe ideii de relansare a acestui Partid care sunt membru din anul 2000 cerere semnata de Domnul Iliescu, cind am fost in Romania si am invitat aici pe fostul Ambasador Domnul Rossapepe a fost aici in Texas sa derulam un mare Program pentru Agricultura dar a esuat din cauza Coruptiei

  80. carmen December 26, 2010 at 12:04 pm #

    Penibil….jalnic….dezgustator. Asta oferiti din ce in ce mai des. Sunt de acord cu Bibliotecarul si cu Calin. Continuati injuriile, nu invatati din mers ce gen de comportament accepta romanul (care nu e prost, asa cum sugerati destul de des ca ar fi).

    Ce se vede in fata televizorului? Un orgoliu dus la extrem, o batalie personala si interes pentru natiune zero. Vorbiti.. si doar atat. Nu faceti practic nimic pentru noi, romanii, care credem intr-un viitor, chiar daca ne induceti prin orice mijloace ideea ca suntem cu un picior in groapa.

    Cred in oamenii care actioneaza, nu doar vorbesc. Daca ati face ceva pt popor nu ati mai avea timp de atatea iesiri la scena. In acelasi timp mi-e teama sa va sugerez sa faceti ceva pt ca ma indoiesc ca ati alege sa fiti altruist si cu adevarat social.

  81. Florin December 30, 2010 at 1:00 pm #

    Se acorda prea multa importanta acestui personaj “pitoresc”. Ar trebui tratat cu raceala. A fost reprezentativ atunci cand a fost ales… Acum nu mai e. Societatea se schimba.

  82. Maxim Daniela March 18, 2011 at 9:08 pm #

    PSD a lansat siteul http://www.carteaneagra.ro, unde românii nemulţumiţi de guvernarea Boc pot reclama abuzuri sau cazuri de corupţie.

  83. ralu April 3, 2011 at 5:56 pm #

    Domnule Ponta,la caras severin ,se pare ca grupul dumneavoastra;stefanescu,balan mocioalca,iese in fata la primaria Resita,cu un “oarecare” Filipescu Gheorghe(fost om de casa al lui balan-fost seful lui balan la ucmresita(secretar pcr pe uzina).Acest filipescu,daca nu stiti ce invarteste el in resita,sa vi-lprezinte un oras intreg.Mai degraba,ar trebui sa fie obiectul DNA,si fisc pentru averea pe care-a dobandit-o in anii de dupa Revolutie,un fost secretar de partid comunist ,care a privatizat fostul IJCM,si la vandut cu bucata,facand o avere fabuloasa.Acest om nu poate fi in fruntea unui oras,in care sigur veti gasi oameni demni pentru o asemenea functie,care sa va faca cinste dumneavoastra si formatiunii dumneavoasta politice.Nu va lasati convins de niste oameni,carenu-i pot face fata lui frunzaverde,care sigur va v-a depasi categoric ,daca o sa defilati cu asemenea oameni ca filipescu.mai ceteti pareri cat mai e timp.poate vizitati si resita.merita,pentru ca locuitorii acestor meleaguri,greu incercate va vor.va doresc mult succes!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Basescu se sperie de cei care sunt impotriva lui si nu pot fi ‘cumparati sau arestati’ spune Victor Ponta pe blog « Hai ca se poate! - December 12, 2010

    […] Cand isi baga Dracul coada! […]

  2. Cine îl caută pe dracul pe blog îl găseşte « Comanescu.ro - December 14, 2010

    […] PSD a făcut vâlvă cu o însemnare de pe Blogponta.Wordpress.com, datată 12 decembrie, în care îl trimitea la dracul pe Traian […]

  3. supravietuire 2012 | noduri folositoare | despre 2012 - January 11, 2011

    […] pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le stim. In plus despre acest subiect poti citi aici: https://blogponta.wordpress.com/2010/12/12/cand-isi-baga-dracul-coada/ Citeste si aici: http://fatacupsyhici.wordpress.com/2009/10/29/pledoarie-pentru-psihanaliza/ […]

Leave a comment