Cum aduce Roberta Anastase la Parlament oameni care sa injure Opozitia

23 Jan

Azi, in Parlament, Roberta a incercat o diversiune. A adus revolutionari fabricati, pusi sa huiduie, ca sa mimeze sprijin pentru PDL. Nu-i bai daca ei se pacalesc singuri ca lumea inca ii iubeste.

Voiam doar sa fie clar, pt cei care n-au vazut atent la tv, ca mesajul meu s-a referit exclusiv la cei postati la balcoane pentru a striga impotriva Opozitiei.

Cum au fost ei convinsi ca ”traiesc bine”? Raspunsul e simplu si il aveti in documentul de mai jos. Pur si simplu, oamenii au fost cumparati cu bani publici.

Ma intreb acum, oare cine politizeaza protestul oamenilor care isi striga disperarea in strada?

111 Responses to “Cum aduce Roberta Anastase la Parlament oameni care sa injure Opozitia”

 1. Emil B January 23, 2012 at 6:19 pm #

  Incredibil! Paroxismul este la cele mai inalte culmi. Tupeul PDL si al acestei Roberte Anastase este fara precedent.

  Domnule Ponta, sa nu va lasati pana cand missteritza Romanie din 97 nu va fi deferita Justitiei! Pana la capat cu lupta impotriva regimului Basescu-PDL. Oamenii astia chiar cred ca mai pot prosti pe toata lumea? Chiar cred ca angajandu-si aplaudaci sau huiduiaci, dupa caz, ii mai crede cineva?

  Pana la capat, domnule Ponta! Pana la capat, USL! Pana cand vom scapa odata de portocalii!

 2. Rodica January 23, 2012 at 6:27 pm #

  Domnule Ponta,cum ramine cu protocolul incheiat intre dumnavoastra si revolutionarii condusi de Maior Lazar Dorin.Mai este valabil?

 3. Ion January 23, 2012 at 6:46 pm #

  trebuie sa ne asteptam la asemnea miscari .
  exact ca Orban in Ungaria .
  pote chear o sa vedem protestatari care iasa in Piata Victoriei sau la Universitate si sa strige :
  NOI TRAIM BINE – IL VREM PE BASESCU PE VIATA PRESEDINTE
  SUB INDRUMAREA SA AVEM UN VIITOR LUMINOS ….. ETC
  greu o sa scapam de astia foarte greu

 4. ZOE, fii barbata ! January 23, 2012 at 7:00 pm #

  @Victor Ponta
  Din suflet îti spun si cu toata sinceritatea unui om care face totul în mod absolut dezinteresat : si tu si Antonescu ati fost azi, MAGISTRALI !
  Felicitari si va iubesc !

  • Miron January 23, 2012 at 8:17 pm #

   Ca discurs, da , dar ideea asta cu demisia in bloc a opozitiei, este catastrofala, vor avea majoritate absoluta si suntem total la cheremul lui Basescu, cu regionalizarea si amendarea constitutiei.

   • ZOE, fii barbata ! January 24, 2012 at 8:48 am #

    @Miron
    Si mie mi-e tare frica de asta ! Aceasta demisie probabil ar fi salutara dar într-o tara democrata cu adevarat, nu într-una nord Africana ca a noastra, într-o dictatura perfida !
    Ai multa dreptate !

   • Vasile Roaita January 24, 2012 at 9:32 pm #

    Asumarea unui risc politic este necesara!

    Maine iese Basescu; spontanul basescu, neinfricatul basescu, patriotul basescu…Fiti siguri ca in aceste zile a repetat asiduu…

    Pe 28 ian, miting FSN; la fel ca cel din 28 ian 1990; lozinci de ajutor:

    IMGB face ordine!…
    Moarte intelectualilor!

    Pentru distractia virginelor din pdl, anastase si buagiu, mai poate fi preluata si cerinta fetelor de la apaca: nu vrem bani, nu vrem valuta…Cu base in locul lui roman….

    “Base, esti cel mai bun!”

    PS Zilele acestea este nevoie de cateva mii de oameni in piata; contramanifestatiile pdl-iste vor fi populate…

   • un cetatean January 28, 2012 at 12:34 am #

    @Miron , oricum suntem la cheremul imbecililor alora , dat fiind faptul ca sunt majoritari.

 5. Alina Urs January 23, 2012 at 7:17 pm #

  IUBESC NECONDITIONAT TOTI PARLAMENTARII CE-SI DAU DEMISIA!

  • SASA January 26, 2012 at 8:40 pm #

   Fi cuminte Alina ca nu-si dau nicio demisie. E teatru ieftin pentru prosti.

 6. Cristi January 23, 2012 at 7:33 pm #

  Domnule Ponta as indrazni sa va dau un sfat. Ar fi bine sa clarificati aceasta pozitie a dvs. si sa o dezvoltati putin, altfel cateva mii de revolutionari autentici pot intoarce spatele USL si astfel sa dati satisfactoie regimului portocaliu. Am citit deja pe cateva forumuri unde discuta revolutionarii ca isi pun intrebarea : “Ce facem acum, votez USL si apoi sa ne taie indemnizatiile ?” Acei oameni adusi de Roberta sunt tradatori si de culoare portocalie si sunt minoritari, nu reprezinta revolutionarii.

  • Simona C January 24, 2012 at 12:18 am #

   @Cristi

   Domnul Ponta a scris foarte clar:

   ”Voiam doar sa fie clar, pt cei care n-au vazut atent la tv, ca mesajul meu s-a referit exclusiv la cei postati la balcoane pentru a striga impotriva Opozitiei”

   • SASA January 26, 2012 at 8:45 pm #

    Adica numai alora nu le dau indemnizatia ? Daca are curaj si coloana vertebrala Ponta ar spune ca aceste drepturi, de fapt privilegii, sunt cel putin imorale si nejustificate. Dar nu o va spune. N-are curaj decat, eventual dupa alegeri.

  • catala99 January 24, 2012 at 1:37 am #

   gata bai baieti …ati halit 20 de ani bani nemunciti …nu va ajunge ?

 7. Orly January 23, 2012 at 7:33 pm #

  Ponta stie ca George Costin este PDList? Ca e membru al Guvernului? Ponta stie ca Maries nu ne reprezinta pe noi REVOLUTIONARII DIN ROMANIA? Ponta stie cine este Victor Georgescu de la Cartel ALfa? Daca PONTA nu stie atunci sa afle si sa nu mai improaste cu noroi revolutionarii din Decembrie 1980. Atunci ne luptam pentru generatia lui. Astazi isi ingroapa “aparatorii”! DE CE DLE PONTA?

  • Simona C January 24, 2012 at 12:13 am #

   @Orly

   De ce nu citesti atent/atenta postarea domnului Ponta? Scrie foarte clar ca nu generalizeaza, mai precis, spune asa:

   ”Voiam doar sa fie clar, pt cei care n-au vazut atent la tv, ca mesajul meu s-a referit exclusiv la cei postati la balcoane pentru a striga impotriva Opozitiei”

   • SASA January 26, 2012 at 8:50 pm #

    Simona, derutezi oamenii. Dl.Ponta a mai spus ca Dlui Boc sa le taie indemnizatiile, ca daca nu le taie el le va taia USL cand vine la guvernare. Fiind vorba de indemnizatii nu se putea referi doar la cei din balcon. Si e bine daca le taie pentruca sunt profund imorale.

  • SASA January 26, 2012 at 8:47 pm #

   V-ati inmultit ca ciupercile dupa ploaie. Si nici nu va saturati de privilegii. Nu ar fi cazul sa mai si munciti ? Revolutia s-a terminat de 22 de ani. Gata, la munca !

 8. Reni January 23, 2012 at 7:38 pm #

  Dl. Orban pare ca se indreapta spre Dl. Patriciu si noua sa fantoma liberala cu iz penal si basist. A demisionat din Parlament….in fine, multi vad, putini cunosc.
  Totusi, resorturile unei astfel de abordari – demisia parlamentarilor opozitiei – ar trebui prezentate, transant si cat mai simplu explicat.
  Consecintele legale nu sunt cunoscute de electori iar speranta in EU este relativa

 9. MATUSA TONIA January 23, 2012 at 7:43 pm #

  TOTUL ESTE O MASCARADA! POPORUL ROMAN S-A DESTEPTAT!

  • AUREL January 26, 2012 at 11:32 am #

   TE ROG SA DEFINESTI :”POPORUL ROMAN:”

 10. petre ganea January 23, 2012 at 7:46 pm #

  Domnule presedinte,va rog sa nu generalizati,noi cei din BNR 89,avem un protocol semnat cu domnia voastra,si nu ne dezmintem ,dovada ca noi am fost in primele randuri inca de la inceputul acestei actiuni de demitere a actualului presedinte,si a actualei guvernari…cei din balconul camerei de astazi,sunt oamnei aserviti lui costin si maries,care au dus in desuetudine miscarea revolutionara…noi nu vom renunta pana cand toate cerintele noastre nu vor fi traduse in fapt…in acest moment solutia este la dumneavoastra in parlament…si veti avea in continuare sprijinul nostru…

  • Simona C January 24, 2012 at 12:16 am #

   @petre ganea

   Victor Ponta a scris foarte clar ca nu generalizeaza, mai precis, spune asa:

   ”Voiam doar sa fie clar, pt cei care n-au vazut atent la tv, ca mesajul meu s-a referit exclusiv la cei postati la balcoane pentru a striga impotriva Opozitiei”

   De ce nu citesti cu atentie?

 11. Mihai January 23, 2012 at 7:51 pm #

  Domnule Ponta, mii de revolutionari au inundat zonele de protest, alaturi de fratii romani. Intre acestia, cu modestie, ma aflu si eu. Va rog sa nu confundati acesti mii de oameni revoltati impotriva dictaturii cu mica gasca de tradatori huiduitori la comanda. Dupa cum si in randul oamenilor politici exista scursuri, la fel si in randul revolutionarilor. Noi, cei multi si “prosti” nu i-am strange mana unui Basescu decat cel mult cu usa, dar usa sa fie metalica. Toate cele bune si succes in alegeri, cand abia astept sa va critic

  • Simona C January 24, 2012 at 12:17 am #

   @Mihai

   De ce nu citesti cu atentie?

   Victor Ponta a scris foarte clar ca nu generalizeaza, mai precis, spune asa:

   ”Voiam doar sa fie clar, pt cei care n-au vazut atent la tv, ca mesajul meu s-a referit exclusiv la cei postati la balcoane pentru a striga impotriva Opozitiei”

 12. sustinvictorponta January 23, 2012 at 8:04 pm #

  Incredibil cat tupeu poate sa aiba aceasta femeie de ring de dans.Felicitari pentru prestatia dumneavoastra de astazi.Ati fost genial!!!Felicitari pentru fiecare zi in care va bateti cu acesti demagogi!Sa scapam odata de acesti impostori ca ne-am saturat!

 13. ghita January 23, 2012 at 8:21 pm #

  de ce nu intelegi ca puterea se distruge singura, tu fa altceva
  Prima victorie a protestelor din Piata Universitatii si toata tara
  Dupa 11 zile de proteste in sedinta camerelor reunite ale parlamentului premierul Emil Boc a anuntat revocarea din functie a Ministrului de Externe Teodor Baconschi. Potivul pare a fi unul surprinzator declaratiile facute la adresa protestatarilor catalogati drept ,,mahalaua violenta si inerta…,,. Iata primul politician care simnte pe pielea s-a rodul afirmatiilor jignitoare. Vor mai urma si altii sau este doar un foc de paie in fata vintului ce vine dinspre cetateni. Urmeaza oare si primul politician care dup ace comite o gafa sa fie demn sis a demisioneze. Iata ca fostul Ministru de Externe dovedeste lipsa de bun simnt fiind obligat a se retraga fara a fi demn de afirmatiile facute. Oare politicianul Roman nu stie ca exista onoarea de a te retrage atunci cind gresesti grav in fata cetatenilor. Basescu oare nu stie aceste lucruri? La fel putem spune si despre intreg Guvernul si toata clasa politica. Responsabilitatea trebue sa devina in primul rind morala si apoi penala asupra felului de a lua decizii politice injuste. Mai poate clasa politica sa se indrepte fie si de frica strazii? A reusit oare miile de oameni simplii din strada sa schimbe ce nu au reusit 22 de ani de exercitiu democratic?. Se mai poate indrepta pacatosul sau se va preface exemplar si va revenii la vechea forma de a face politica. Va fii oare de aici incolo politicianul Roman altfel ca pina acum! Corectitudinea, onoarea, bunul simnt, dialogul permanent cu societatea si nevoile ei. Atit opozitia cit si puterea trebuie sa se indrepte. Nici unii nici altii nu inteleg inca adevarata problema a societatii. Este limpede ca Guvernul bate in retragere, Presedintele se ascunde, dar protestele ard la foc mohnit in fiecare roman prin flacara ce arde in strada la Piata Universitatii si in principalele orase din tara. Teodor Baconschi este doar un mic sacrificiu care nu reuseste sa potoleasca Romania nemultumita din strada. Niciunde in lume nu s-a mai intimplat fenomene sociale generate de starea a poporului si nemultumirile cumulate de peste 20 de ani. Asemanarile cu alte tari democratice precum Anglia, Grecia, Ungaria. Aici se striga Hotii, vrem tara inapoi, alegeri anticipate nu comasate, demnitate, lucruri total diferite fata de celelante state europene. Ignotanta cu care Guvernul si Presedintele trateaza societatea este de neconceput in orice stat European. Romania arata la fel ca la inceputul anilor 90 o tara care invata democratia sub amenintarea strazii nu a proprilor convingeri politice. Abia acum societatea civila cere cu adevarat democratia.

 14. justitiaru January 23, 2012 at 8:43 pm #

  D-le Ponta
  Pe cine incercati sa impresionati cu demisia in bloc?
  1)Pe ordinarii care guverneaza nici o sansa, ei se tin pe pozitie orice s-ar intampola,caci altfel ii paste puscaria si pierderea averilor ilicite.
  2)Forturile internationale vor fi impresionate ? Nu am impresia ca aveti sprijinul lor neconditionat.Lumea este ocupata cu propriile probleme grele,iar USL nu pare ca a actionat pe plan extern cu sarguinta
  3)Pe cetatenii Romaniei? Ei sunt afectati destul de acest guvern barbar.Demisionand ei poate vor simti ca i-ati parasit si in loc ca protestele sa ia amploare se poate petrece exact invers.
  Demisia in bloc din Parlament a reprezentatilor opozitiei este echivalenta cu sacrificiul reginei intr-o partida de sah, iar acest lucru se face numai atunci cand, ca urmare a sacrificiului, castigul este imediat. Aveti cumva mutarea castigatoare imediata ca o consecinta a demisiei? Daca nu lasati-o balta.
  Ceeace trebuie sa faceti este un protest vocal in Parlament cel putin la fel ca la Universitate. Proteste,proteste,proteste in Parlament conjugate cu actiuni de cautare de sprijin extern.Aceste lucruri vor creea presiune enorma asupra puterii,puternice ecouri internationale sensibilizarea opiniei publice si aguvernelor straine fata de evenimentele din Ro.

  • catala99 January 24, 2012 at 1:40 am #

   nu demisie ! greva parlamentara si proteste la usa parlamentului !

   • justitiaru January 24, 2012 at 1:54 pm #

    Nu la usa ci in plen,cu blocarea activitatii parlamentului.De ce sa-I lase pe ticalosi sa-si faca mendrele? daca nu le place sa vina sa-i ia cu politia.Sa iasa scandal monstru.Sa explodeze faxurile in tiara lumea.

   • gigi January 26, 2012 at 11:51 am #

    Da ,greva parlamentara si proteste in usa Parlamentului este solutia ,altfel dispare inca o modaliate de lupta cu acesti impostori care nu vor tine cont de nimic si se vor agata de putere cu orice risc.Sa nu uitam ca mai au de vindut ,de privatizat de furat ( companiile ,sistemul energetic ,sistemul de sanatate ).

 15. Mara January 23, 2012 at 8:44 pm #

  Tipic pentru asazisii revolutionari si criminalii portocalii. Nu stiu cine ii mai crede sau cat se mai mint ei , fiti sigur domnule Ponta ca ei stiu foarte bine ca nu ii mai vrea nimeni doar ca prin aceste inscenari cred ei in prostia lor ca dau bine in afara granitelor. Acum depinde de dumneavoastra sa gasiti metoda cea mai buna sa ii presionati si ca urmare sa mearga din gafa in gafa dandu-si cu stangul in dreptul si sa se impiedice atat de rau incat sa nu se mai ridice de jos.Cat despre Robertutza cea care suge p…ortocala , dupa caderea regimului portocaliu trebuie judecata si pusa sa plateasca pentru toate abuzurile si furturile pe care le-a facut si domnule Ponta cu cea mai mare urgenta trebuie data o lege prin care toate averile NEJUSTIFICATE si NEJUSTIFICABILE trebuiesc confiscate pana la al saptelea grad de rudenie .

 16. liana January 23, 2012 at 8:56 pm #

  Astăzi discursul a fost mai bun ca altădată!Dar cu greu o să scăpăm de clica asta! mai durează!

 17. silviu din Transilvania January 23, 2012 at 8:57 pm #

  Roberta ca Roberta ! Fatuca asta ar trebui dezbracata la pielea goala, turnat smoala pe ea si tavalita prin pene dupa care sa fie dusa in Piata Universitatii ca sa numere Protestatarii aflati acolo !
  Dar ce puteti sa spuneti depre Mircea Geoana ?!
  Acest Mircea Geoana – Mazilitul, fostul Presedinte PSD, fostul al – 2 – lea om in Stat, fostul candidat la Presedintia Romaniei, fosta Speranta a Democratiei din Romania pentru atitia ceteteni care l-au votat trebuie urgent dat afara in branci si cu picioare in fund din functia si calitatea de Senator al Romaniei !
  M. Geoana trebuie angajat pe post de SCUIPATOARE PUBLICA in Piata Universitatii, acela este locul pe care il merita !
  Cum este posibil, ce legi, ce reguli functioneaza in Romania, in aceasta tara Europeana si membra a UE care permit ca o asemenea zdreanta de humanoid nenorocit sa ajunga, sa poata candida si sa ocupe cele mai inalte functii din statul Roman ?!
  Slgarnicia si nerusinarea josnica, abjecta de care da dovada fata de Basescu este Scarboasa si Revoltatoare !

  • AUREL January 26, 2012 at 11:43 am #

   SILVIU IMI PLACE COMENTARIUL TAU, NUMAI CA TI-AI RATAT SECOLUL, BAIETE SUNTEM IN DEMOCRATIE!, CINE ESTI TU S-A JUDECI, “CINE NU ARE PACAT SA DEA PRIMUL CU PIATRA’ ASTA II SUNA SI LUI PONTA SI MIE SI TIE SI TUTUROR ,MA BUFNESTE RISUL CIND II VAD CAT SUNT DE CREDINCIOSI IN FATA CAMERELOR, SI DE PORCOSI IN SPATE.

 18. Plano10 January 23, 2012 at 9:01 pm #

  Ati fost magistrali astazi, dar

  http://www.plano10.com/2012/01/antonescu-si-liberalii-joaca-periculos.html

 19. Anonim January 23, 2012 at 9:15 pm #

  Intodeauna se gasesc bani cind vine vorba de revolutionari .

 20. chiparosul January 23, 2012 at 10:34 pm #

  TRAIASCA SPIRITUL DEMOCRATIC AL ROMANULUI. LIBERTATE-UNITATE -DREPTATE

 21. VIDOC January 23, 2012 at 11:21 pm #

  Adevaratii Veterani ai Revolutiei din Decembrie 1989 ,care traiesc la limita subzistentei ,care au adus Democratia in Romania si au oferit cu incredere puterea alegatorilor ,pentru ca acestia sa aleaga dupa chipul si asemanarea lor,regreta enorm ca nu au murit si ei in timp ce duceau ranitii la spitale printre gloante ,prelungindu-le acestora viata si chinul , doresc sa nu-i mai trimiteti LA MUNCA fiindca toata viata au muncit si s-au indeplinit stagiul de cotizatie !Adevaratii Veterani ai Revolutiei din 1989 va roaga sa -i EUTANASIATI !… Pastrati-va IMPOSTORII SI PROFITORII de pe urma Revolutiei din 1989 in PARLAMENT ” Decat o Groaza fara sfarsit ,mai bine UN SFARSIT GROAZNIC!” 10 Q-vidoc !

 22. olarescu January 23, 2012 at 11:27 pm #

  multumesc mult , ne-am mai linistit putin dar acum diversiunea lui Maries si a lui Basescu a reusit si mai mult deoarece am fost masacrati pe tv si presa de jurnalisti dar si de invitatii PSD + PNL nu cumva se acrediteaza ideea ca revolutioanarii din Piata trebuiesc linsati. Sa ne fie teama ?

 23. justitiaru January 24, 2012 at 12:43 am #

  D-lePonta
  Demisia colectiva a opozitiei ar fi acum o gresala impardonabila, nu numai o sinucidere politica colectiva, dar mai rau, ar fi un act de abandon si de tradare fata de tara si cetateni intr-un moment crucial, cand in fine cetatenii ies din letargie si isi cer drepturile. Riscurile implicate de aceasta masura limita sunt prea mari si sansele unei rasturnari pozitive de situatie sunt prea mici.
  Va rog sa insistati ca D-l Antonescu sa renunte la aceasta initiativa bezmetica.
  In urma celor doua aparitii a lui Crin pe aceasta tema la TVR info si la A3 este limpede ca el ia in considerare un joc politic sinucigas, asemanator cu “ruleta ruseasca”.
  Vrea sa faca un gest riscant, demonstrativ ,de forta , care este insa un act aventurier , un act negunesc,iresponsabil. Crin pur si simplu nu mai rezista nervos tensiunii, si-a pierdut controlul si luciditatea.Il inteleg ca ii este greu,dar nu ii este permis sa ia astfel de decizie.
  Ceeace trebuie sa faca parlamentarii opozitiei acum nu este sa dezerteze ci dimpotriva sa protesteze in Parlament, energic, zgomotos, precum fac protestantii la Universitate. Protestele in Parlament vor paraliza activitatea parlamentara,vor impiedica puterea sa-si faca de cap,vor face rating pe toate canalele Tv in tara si strainatate,vor sensibiliza opinia publica.Este cu certitudine cea mai buna solutie in situatia actuala.Va rog sa sustineti acest punct de vedere cu toata forta.
  Va multumesc anticipat.

  • Plano10 January 24, 2012 at 7:23 pm #

   De acord cu aceasta pozitie pe care si eu am exprimat-o mai sus.

  • ZOE, fii barbata ! January 25, 2012 at 8:56 am #

   @justitiarul
   Ma bucur ca ai revenit, începusem sa-mi fac probleme pentru tine !
   O zi linistita sa ai, te pup !

 24. balanush January 24, 2012 at 1:14 am #

  domnule ponta azi in piata au venit un grup de indivizi cu pancarte pe care scria usl=pdl ,au fost imediati luati la suturi si li sa rupt pancartele,am nimerit si eu unul.azi maries sia trimis unii dintre apropiati in parlament.noi restul revolutionarilor care nu suntem de acord cu ce face si in ce mizerii ne taraste,marea masa protestam de 11 zile strigand jos basescu si alegeri anticipate.credeti ca suntem toti la fel.?vazand discursul dumneavoastra azi am ramas cu o nedumerire si anume ,ca nici dumneavoastra nu veti mai aplica o lege votata in parlament si trecuta prin toate furcile caudine,si care din 2004 a produs foarte multe efecte.actualul guvern nea lasat fara serviciu,pe motiv ca avem indemnizatii,eu lucrand la pol comunitara din 1994,am ramas si fara somaj .avand un venit ziceam noi sigur am facut credite la banci.am ramas numai cu creditele,fara alt mijloc de trai.ce faceti cu noi.noi cei de buna credinta si amarati ai soartei ce vom face de ce suntem prigoniti de toti,din cauza unui dement.ce facem de maine strigam in piata ca toti sunt la fel.in parlament daca a facut cineva o fara delege asta inseamna ca toti sunteti la fel?maries nu stim pe cine reprezinta ce interese are ca el nici nu are certificat si se erijaza in reprezentantul nostru.uitativa pe saitul as21 si veti vedea ca este la fel de urat si contestat ca si basescu si boc .sustinem demisia din parlament pentru ca daca puterea va incerca sa faca alegeri partiale vor trebui sa cheltuie bani,si nu vor mai putea pretinde ca face economie cu comasatele.dati-va demisia si veniti in piata ca toti vrem acelasi lucruDEMISIA PUTERII SI ALEGERI CAT MAI REPEDE.in rest sa va dea dumnezeu sanatate si mult succes.

 25. daniel January 24, 2012 at 1:17 am #

  Victor,
  Mai draga, este clar, spui ca doar banii obtinuti prin fals nu trebuie acordati. Din pacate, exprimarea nu a fost prea fericita, lasand loc de interpretari.
  In ceea ce priveste marul discordiei, Protocol, va rog sa observati ca “maries” spune ca retrage pe cei 5-6 insi de la sediile pdl.
  Ca sa fie clar, tipii care au semnat acest protocol nu au nici un om in zonele de protest, nici in Bucuresti, nici in tara, deci, ce ar putea retrage?
  E adevarat, scanteia si flacara acestor proteste, sunt revolutionarii si, pentru ca este a doua oara cand redau poporului mandria, merita felicitati.

  In Bucuresti numarul acestora este impresionant si sunt de toata isprava. Este de-a dreptul incredibil de frumos sa te uiti la ei si sa vezi cum insufletesc aceste proteste!
  Cu prietenie

 26. Ioan January 24, 2012 at 1:19 am #

  Domnule Ponta sunteti pe cale de a face ce a facut Basescu si incercarcati sa invrajbiti Romani contra Romani….Aveti o problema cu Revolutionarii din Decembrie 1989…?
  Eroii unei natiuni sunt mai presus decat clasa ei politica dumneavoastra veniti la putere sunteti un politician dar nu uitati ca exista sansa sa plecati pe usa din dos a istoriei asa cum sigur va pleca si actualul presedinte.
  Am o intrebare la manifestatia opozitiei organizata de catre Crin Antonescu si PNL pe scena toti au cantat Imnul National , nu va place? pentru ca v-am urmarit cu atentie si am vazut o figura impietrita si de loc mandra de imnul tarii ei?in plus ati avut mai tot timpul capul in pamant in loc sa fi-ti mandru de imnul tarii noastre.

  Sper ca mesajul meu sa fie citit de dumneavoastra daca nu de altii pentru ca vreau sa va transmit ceva…

  Prin denigrarea Revolutionarilor va lepadati de ei asa cum va ve-ti lepada si de oamenii care au iesit de 12 zile pe strazile Romanie pe frig sa-si ceara drepturile sociale si democratice pe care le au si puterea actuala le-a incalcat dar nu e asa va place ideea de a va folosii de aceste momente prielnice pentru a va instala in fotoliul moale de Prim Ministru.

  Subsemnatul sunt “erou” prin sange Jus Sanguinis datorita faptului ca bunicul meu a luptat pe front 5 ani impotriva nazistilor , a eliberat Transilvania , Ungaria Budapesta si Cehoslovacia de sub ocupatia Hitlerista.A fost ranit de doua ori si spitalizat a fost decorat ca si erou iar din tinerii plecati pe front in jur 300 din aceeasi zona s-au intors doar 17 iar atunci cand a murit la sfarsitul anilor 90 indemnizatia lui de veteran de razboi nu ajungea sa ii cumpar o coroana de flori.

  Tatal meu a fost unul dintre organizatorii Revolutie Romane in orasul meu natal au fost mii de oameni pe data de 20 Decembrie care au ocupat Primaria Orasului.Insa seara au ramas in Primaria Orasului Ocupata sau eliberata de comunisti doar 9 oameni cu cateva arme invechite.
  In zilele urmatoare tatal meu dormea cu mitraliera la capatul patului si pazit de alti revolutionari.
  Ce se intampla cu mine daca comunistii sau Ceausescu nu cadea cresteam orfan pentru speranta lui de bine si de libertate si democratie iar acum vreti sa-l ignorati.
  In plus in momentul in care lucrurile au intrat in normal tatal meu s-a retras din Frontul Salvarii Nationale fara a face politica si a continua lupta politica.

  Asa cum a fost el sunt sute si mii de revolutionari si isi merita recompensa.Eroii natiunii sunt mai presus decat un politician care isi urmareste interesele de partid sau personale.

  Gresiti domnule Ponta.Revolutionarii adevarati isi merita drepturile cu exceptia impostorilor care si ei au certificat de revolutionar.
  Daca sunt parlamentari bugetari care primesc salarii fara sa faca nimic de ce revolutionarii din 1989 nu isi merita o indemnizatie de recunostinta care nu este atat de mare?

  Sper ca declaratia dumneavoastra impotriva revolutionarilor sa fie doar personala dar prin acest lucru demonstrati ca neavand respect fata de eroii neamului romanesc nu ve-ti fii un Prim Ministru bun ci unul slab de fapt omul nepotrivit la locul nepotrivit.

 27. Cornu January 24, 2012 at 2:33 am #

  Domnule Victor Ponta, singura solutie realista este demisia tuturor membrilor USL din Parlament. Basescu, PDL-ul si cu opozitie si fara ea, vor face tot ce doresc in parlament, insa USL-ul trebuie sa constientizeze ca crediteaza indirect (ca perceptie publica) toate actiunile PLD si mimeaza democratia intr-un regim dictatorial.

  Activistii denigratori ai PDL din Piata Universitatii in mod intentionat lanseaza lozinci gen “USL=PDL=MIZERIE” sau “toti sunt la fel” scopul lor perfid este acela de a crea o confuzie generala si de a disipa furia indreptatita a oamenilor pe intreaga clasa politica, singurul avantajat fiind Basescu, prin scaderea sanselor ca acesta sa fie suspendat de viitorul parlament, in situatia in care se ajunge la alegeri anticipate.

  Tineti cont ca mai presus de foame, frig, salarii, ura, oamenii din Piata Universitatii au fost initial mobilizati de un simbol puternic, acela al respectului fata de demnitatea umana a lui Raed Arafat, acest simbol fiind acum impus ca criteriu de apreciere intregii clase politice.

  Este un act de demnitate sa va dati demisia din Parlament si sa va alaturati protestatarilor, simbolul demnitatii asumate devenind atat vehicol cat si metoda de distilare si separare de veninul cu care am fost intoxicati cu totii de Basescu in ultimii sapte ani. Dati dovada ca va respectati pe Dvs prin aceasta demisie si sa fiti siguri ca oamenii care protesteaza vor aprecia gestul Dvs ca o atitudine de respect fata de protestul lor.

  Motive care sa va faca sa ramaneti “lipiti de scaune” se vor gasi suficiente, in general omul se minte cu usurinta pe sine atunci cand trebuie sa ia o decizie care sa-i diminueze starea confortabila in care a fost obisnuit, insa daca va veti raporta la demnitatea Dvs precum si la demnitatea celor care indura foamea, frigul, bataia jandarmilor, umilinta zilnica, veti constata ca este normal sa luati o astfel de decizie deloc usoara.

  Am apreciat foarte mult azi atat discursul Dvs cat si pe cel al prietenului Dvs, Crin Antonescu, este foarte clar ca reprezentati o generatie care puteti reda atat speranta cat si demnitatea tinerilor acestui popor. Este momentul sa va incredeti in intuitia Dvs si in flerul lui Crin Antonescu si sa nu va lasati influentat de abordarea precauta a Domnului Nastase, un om pe care il respect foarte mult dar care a dat dovada de cateva ezitari care l-au costat foarte mult si care sunt convins ca le regreta. Va doresc “respect” !

 28. Sibilla January 24, 2012 at 4:14 am #

  ” Societatea civilă trebuie să mărească presiunea asupra partidelor, pentru a face o mai bună selecţie a celor pe care îi propun să le reprezinte, ca primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri, parlamentari. Se pot imagina noi criterii de selecţie. Dar nu avem dreptul să acredităm ideea că în România nu există alternativă la PDL. Există ! Dar ea trebuie să se comporte ca atare şi să fie mai convingătoare. ” – Ion Iliescu
  SĂ FIE MAI CONVINGĂTOARE, DA ! SĂ IESE-N FAŢĂ CU OAMENI CREDIBILI, CU CEI CARE SE COMPORTĂ ALTFEL DECÂT PEDELICHELELE, CU… CĂCI EXISTĂ !!
  La fel cum există ŞI cei care sunt pe bune Opoziţia, din păcate şi cei doar o-poziţia şi de aceia ne vom fi scuturând curând, oare, căci cazul ESTE …
  La fel, există NU doar făcături fabricate de un LACHE ca Mărieş, mai există încă şi OAMENI, revoluţionari :
  A noua zi de proteste la Reșița, reșițenii au spus și luni ,,prezent”
  http://www.infocs.ro/index.php/2012/01/23/a-noua-zi-de-proteste-la-re%C8%99i%C8%9Ba-re%C8%99i%C8%9Benii-au-spus-%C8%99i-luni-prezent%E2%80%9D/#more-30426
  La fel există şi cei ce NU au clin mânecă nici pe departe cu Mafiile PD-L, cei ce nu se tem de baronii locali de genul Frunză”verde”, cei care nu se-mpiedică-n mituri, că dacă unii nu s-au abţinut şi-au dat iama-n afaceri cu masonul chiar dacă indirect, prin interpuşi, NU înseamnă că toţi !
  Cu riscul că vor fi si in zilele următoare toate tunurile pe furnica Sibilla – mă doare-n bască, de alfel !! – nu vreau să mă prefac a nu observa turbarea masonului Frunză”verde” căruia firesc să nu-i convină că se scandează ŞI ” JOS Frunzăverde !! ” pe lângă alte scandări antiguvernamentale şi antiprezidenţiale ! UNORA – să se simtă DOAR cei in cauză – li s-a spus limpede : ” faceţi ce trebuie ”, in traducere ” răriţi rândurile celor ce protestează în Centrul Civic al Reşiţei prin orice mijloace, altfeeel….
  Masonul libidinos mai dovedeşte încă o dată că e doar un BOU jalnic, penibil !! Nu-l fac eu, tine cu tot dinadinsul să se ştie. ESTE !
  Atât ştie/POATE : ameninţă, şantajează, plăteşte… Frunză”verde” = un NEPUTINCIOS, un MIT, atât şi NIMIC mai mult, punct.

  p.s. EXISTĂ alternativă la PD-l !! EXISTĂ USL !!! TREBUIE DOAR SĂ IEŞIM ÎN FAŢĂ CU… ALTERNATIVA, CU CEI CARE CONVING, CU CEI CARE NU SUNT CA EI, CĂCI EXISTĂ ! LA FEL CUM EXISTĂ ÎNCĂ SPERANŢĂ…
  DUMNEAMEA VA LUPTA CU TOATĂ FIINŢA CA CEI CARE DOAR MIMEAZĂ OPOZIŢIA DAR S-AU STRĂDUIT SĂ-I COPIEZE APUCĂTURILE masonului frunză”verde” ori impertinentei Nutzi Udrinela , SĂ NE SCUTEASCĂ DE PREZENŢĂ PRIN PEISAJ! SUNT DE ÎNLOCUIT ŞI EXISTĂ CU CINE !
  ŞI de-aceea am încredere în USL, pentru că ştiu că-i va rări şi-i va sancţiona pe netrebnici. Pentru că am mare încredere în AN, ca de exemplu şi-s încă alte EXEMPLE, de Oameni CAPABILI ! Pentru că ceva-mi spune că Procurorul ŞTIE ce face şi nu face rău !!!

 29. Sibilla January 24, 2012 at 4:46 am #

  Parlamentarii Opoziţiei au trecut la măsuri şi vor mai face mişcări din care noi să înţelegem că E momentul să ne unim forţele ! Societatea civilă să iese masiv în stradă, insistent !!!! Ne apărăm Ţara, Democraţia, TOŢI !!!
  Se poate să fim cu toţii şi mai incisivi, NU violenţi, incisivi, vocali, prezenţi !!!! NU doar în capitală, şi-n teritoriu ! NU există să nu se poată ! Îi vom DEBARCA pe prăpădiţi, ştiu sigur, NE STĂ-N PUTINŢĂ TUTUROR CÂT SUNTEM LAOLALTĂ ŞI CĂSCĂM OCHII ŞI NE-ASCUŢIM AUZUL ŞI-I MIROSIM PE ŞOBOLANSKY…
  ATENŢIE: vor trece la contrademonstraţii, au în plan, posibil să şi renunţe la acest plan, posibil, nu. Frunză”verde” şi-a anunţat şăfimile să fie pregătite pt ieşiri masive-n stradă, intimidarea noastră, cică…
  REŢINEM că : SUNT DISPERAŢI!!
  Asta NU înseamnă ca noi să stăm cum popândăii pitiţi ! Dimpotrivă !!! Însă Schimbarea nu se face şi nu trebuie limitată doar la declaraţii, conferinţe de presă, nu-i aşa… Între oameni e locul nostru. Şi dacă spinarea unei furnici suportă ” pietrele ” , apăi se cheamă că se poate şi pentru alţii !!! MOBLIZAREA !!!!ŞI la atac !
  Că iară mă enervez cât ştiu cum stăm la fotbal masaţi în apărare şi-o tot încasăm… Iertat să-mi fie, poate nu-i potrivită comparaţia şi nu-mi arde de glume, sunt obosită şi-i musai să rezist, întăririle mele sunt încă doar declarative, deh. E grea lupta, poate că cea mai grea, dar suntem condamnaţi s-o câştigăm !!

 30. Silviu cel necăjit January 24, 2012 at 8:19 am #

  Crin, ştii că am fost şi sunt un adept al acestei măsuri radicale şi chiar am fost( pe baza analizei mele) cel ce v-am îndemnat să o faceţi, să luaţi măsura asta, dar, tot pe baza analizei mele, contextual, în acord cu vuietu’, zbaterea, mişcarea maselor şi dorinţa lor de reuşită, concretizare a acţiunilor lor, pt. moment, acţionaţi astfel: GREVĂ, GREVĂ PARLAMENTARĂ, cel puţin până în aprilie, fiindcă ea( greva) se va sincroniza, se va suprapune cel puţin, pe grevele şi mişcările sociale de amploare ce va să vină. Pt. început, luaţi măsura asta ca formă de protest, intensificând alipirea şi identificarea cerinţelor voastre cu cele ale mulţimii, oamenilor. Oricum sunt în corzi, mai ales prin vocea voastră din EXTERN, da’ şi prin vocea oamenilor din extern. ÎNAPOI NU SE MAI POATE, nimic nu mai este ca-nainte, aşa că reuşita schimbării acestui regim este aproape. Depinde de oameni, da’ ŞI DE VOI, mai ales. Aveţi nevoie, încă, de o voce a OPOZIŢIEI instituţională, care se bucură de toate drepturile politice conferite de Constituţie sau de legile electorale, mai ales în virtutea unor alegeri, anticipate sau la termen. Plus că S-AR PUTEA, REPET, S-AR PUTEA să avem alegeri locale la termen, n’aşa? Mă rog, voi decideţi -Tu, Crin, Daniel, oamenii voştri de forţă – în consecinţă, funcţie de evenimentele in progress. În rest, m-a copleşit de emoţie şi românism atitudinea şi demnitatea de care a dat dovadă MILITARU’ DEMN, ROMÂN ADEVĂRAT ŞI CONECTAT LA EMOŢIILE OAMENILOR, la suferinţele şi îngrijorările lor. Bravo, Armată, bravo! ştiu că sunteţi mai mulţi care gândesc ca el, doresc ce doreşte el. Aşa că…

 31. CRISTEL January 24, 2012 at 8:19 am #

  Trebuie Domnule Presedinte Ponta ca Romanii sa Continuie Protestele alfel incit acesti PD-L sa Plece.Roberta Anastase este Hoata Secolului din Parlamentul Romaniei de unde a distrus Pensionarii cu acea Numaratoare ai ei.Nici un Coopil de Gradinta nu cred ca Gresea numaratoare cum a facuto aceasta Hoata.Dar dupa cum am vazut eu la Tv ea se Agita foarte Tare atunci in Camera si la un timp am vazuto cu Telefonul la Ureche pentru ca ea a primit ordin de la Basescu pentru a falsifica Votul la acea Lege care a distrus Pensionarii.

 32. Iluminatu January 24, 2012 at 8:52 am #

  AUTENTICĂ

  La puţin timp după ce o platformă mobilă a
  pregătit statuia lui Cuza din Iaşi pentru festivităţile
  de astăzi, un „duh înaripat”(al lui Băsescu ?!) a poposit
  pe capul acesteia pentru a se uşura.

  ® Întotdeauna se va găsi un „guguştuc” gata să găinăţeze
  cea mai impunătoare statuie.

 33. silviu din Transilvania January 24, 2012 at 9:01 am #

  Locotentul Alexandru Gheorghe ne-a oferit un Dar minunat la Sarbatoarea zilei Unirii Principatelor Romane !

  Felicitari domnule locotenent Alexandru Gheorghe !
  Mie si altora ca mine ne-ai umplut pieptul si Sufletul de Bucurie si Mandrie !
  Intradevar ne-ai demonstrat ca in Armata Romana mai exista Ofiteri de Onoare, Demni si Patrioti, cu Respect si Dragoste fata de Popor si Patrie !
  Asemenea Caractere trebuie sa reprezinte Natia Romana, asemenea Caractere in mod sigur trebuie sa conduca Institutiile Romaniei !
  Romania are acum in fruntea principalelor sale institutii, cele mai Josnice Canalii, ultimele Zdrente , tot ce a avut aceasta tara mai Prost si mai Rau, Incompetenti, Tradatori, Satanisti, Hoti, Curve , Sefi Mafioti, Betivi Tradatori de Neam, Tara si de Dumnezeu !
  Pe toti acestia Basescu si Gasca lui i-au ales si i-au pus sa conduca Romania si pe noi Poporul Roman !
  Bravo domnule locotenent, parintii dumitale trebuie sa fie mandri pentru ca au un asemenea fiu, dupa cum si noi sintem mandri sa avem in Armata Romaniei asemenea Ofiteri !
  Avem doi copii de varsta ta pe care i-am educat sa fie si sa se poarte la fel ca si tine, de acum inainte am sa te consider ca pe un al treilea copil al nostru !
  Dumnzeu sa te Binecuvanteze si sa te aiba im paza Lui !

  • Anonim January 24, 2012 at 5:10 pm #

   Un ofiter adevarat nu cere bani si nu face pe vedetala TV, si mai ales nu face politica. Penibil.

   • moromete January 25, 2012 at 11:23 pm #

    Esti un penibil . Idealul tau care este -broscoi portocaliu hidos.

 34. ZOE, fii barbata ! January 24, 2012 at 9:03 am #

  @Victor Ponta
  La ce te-ai fi putut astepta de la una ca Roberta Anastase, “Miss” – a care a furat rochia unei alte candidate la concurs ? Din frageda pruncie a fost o hoata !
  Se stie foarte bine ca ce naste din pisica, soareci manânca ! Asa cum taica-su a sudat portile Uzinei 1 Mai din Ploiesti la Revolutie, ca sa nu iasa muncitorii la protest, tot asa si ea se deda la orice mizerie morala, numai si numai sa ramâna cocotata pe scaunul puterii . Oricum cei care au acceptat acest compromis ordinar, nu sunt decât niste scursuri care prin atitudinea lor, îi arunca în conul de umbra si îi defaimeaza pe adevaratii
  revolutionari. Rusine sa le fie acestor slugoi, ordinari !

  Noi, ceilalti va sustinem si va iubim, Forza USL !

 35. ciobi January 24, 2012 at 9:34 am #

  LASA-TI IN PACE REVOLUTIONARII D-LE PRESEDINTE, SUNT OAMENI CARE S-AU SACRIFICAT PT TARA, PENTRU UN TRAI MAI BUN, FARA EI NU AR FI AVUT LOC NICI O SCHIMBARE IN NICI UN DOMENIU, EI AU SCHIMBAT ISTORIA TRISTA A COMUNISMULUI INTR-O TARA LIBERA, EI SUNT CEI CARE AU SCHIMBAT TOTUL.

 36. claudia January 24, 2012 at 9:39 am #

  Buna ziua

  ma numesc Claudia si sunt urmas de Erou Martir. tatal meu a fost impuscat mortal in revolutie iar in urma socului suferit mama mea s-a imbolnavit si a murit la doar 56 de ani. Tata avea 41 de ani cand a murit. In art 4 din legea 341 sunt cuprinsi si urmasii de Eroi Martiri stiti aceasta?

  De asemenea, stiti ca in urma legii 283 si urmasii au ramas fara indemnizatie? Eu nu am vrut sa ma incadrez in legea 341 si nu am ales ca tatal meu sa fie impuscat. NU am beneficiat de nimic in afara de acea indemnizatie care tinea locul venitului asigurat de tatal meu daca ar fi traiot. cu acei bani imi cumparam medicamente (care nu sunt gratuite ca in legi) si imi plateam intretinerea avand handicap accentuat care ma impiedica sa muncesc.

  Nu ma astept la un raspuns dar poate vreun angajat citeste aceste comentarii si realizeaza ca poate ar trebui sa va informati mai bine inainte de a vorbi pentru ca altfel nu sunteti cu nimic diferit fata de cei din prezent.

  Inseamna doar ca duceti mai departe minciuna domnului Prim Ministru care a afirmat ca urmasii nu vor suferi si totusi asa s-a intamplat. Va d ca si dumeavoastra aveti fix aceeasi parere.

  Multumesc

 37. Chis Alexandru LRM-C 00238 January 24, 2012 at 10:11 am #

  Victor Ponta i-a „liniştit”, deplin, pe revoluţionari! Ce mai zice, acum, Dorin Maior? „Omul de casă” al PSD care a dezbinat mişcarea revoluţionară – prin mitinguri aberante făcute la Timişoara, Braşov şi Bucureşti – în susţinerea PSD şi pentru propriile interese(politic – deputăţie; pecuniar – beneficii materiale; instituţional – scăparea de gravele acuze de fraudă, corupţie şi fals în acte publice) a primit răspunsul: atunci când va fi „uns” prim-ministru, … îi va „salva” el, „micul Titulescu”, pe revoluţionari… tăindu-le indemnizaţiile! Ei bine, aşa cum l-a trădat pe Maior, Ponta îl va trăda şi pe Antonescu! Presupunând ca USL câştigă alegerile la un scor în jur de 50%, USL va avea, cu siguranţă, probleme în administrarea ţării, astfel încât este foarte posibil să se repete „episodul Tăriceanu”. Astfel, Ponta va demite miniştrii PNL din Guvern şi va guverna cu sprijinul PDL şi PP sau chiar alături de aceste formaţiuni! De ce? Pentru că Ponta trebuie să satisfacă pe deplin baronii din teritoriu, hămesiţi de atâţia ani de neguvernare, dar, mai ales, să satisfacă pohta lui Adrian Năstase care va dori să ajungă, în sfârşit, preşedintele ţării. Atunci să vezi concesii făcute de PSD „noilor” aliaţi de conjunctură! Gândeşte-te bine, dle Antonescu! Cine a trădat o dată(vezi alianţa PDL-PSD), si a doua oară(mişcarea revoluţionară, ieri, în Parlament), va trăda, cu siguranţă, şi a treia oară. Are în fibra sa „morbul meschinăriei şi al trădării”, ca orice fost procuror.

 38. Dan January 24, 2012 at 10:21 am #

  demisionati cat mai repede din parlament pentru cei care v-au ales si va vor alege dinou ,parerea mea cum ati decis pana in februarie sa luati o decizie in acest sens veti avea enorm de pierdut.

 39. neusercon January 24, 2012 at 12:27 pm #

  1. Restrangerea ariei de influenta a serviciilor secrete
  2. Revizuirea inteligenta a legii care permite serviciilor secrete implicarea in activitati economice
  3. Restructurarea din temelii a justitiei
  4. Defectarea sistemului relational creat intre politicieni si lumea interlopa
  5. Curatarea si restructurarea politiei
  6. Amendarea sistemului clientelar
  Si nu in ultimul rand: Demnitate, Onoare si Buna Credinta

  a bon entendeur, salut

 40. Hercule January 24, 2012 at 1:55 pm #

  Se apropie ziua ungariei cu ungurii la putere si o opozitie in adormire. O sa fie interesant.

 41. Iluminatu January 24, 2012 at 2:30 pm #

  CINE E DE ACORD CU CEI DIN PIAŢA UNIVERSITĂŢII
  SĂ AFIŞEZE LA FEREASTRA LOCUINŢEI MĂCAR…
  O CÂRPĂ ALBĂ,
  este mesajul transmis de românii aflaţi acum în Piaţa Victoriei.

 42. Alice January 24, 2012 at 3:06 pm #

  Draga domnule Ponta, simt nevoia sa va fac sa vedeti realitatea, si am sa va sparg consensul de pe blog. Sunteti o dezamagire si o rusine pentru orice socialist din lumea asta. Ma rog la Dumnezeu ca in curand sa ajungeti cat mai departe de viata politica din Romania. Nu aveti nimic de oferit romanilor, poate doar amatorilor de Mircea Badea, caci aveti acelasi gen de discurs. Ati fi uimit sa aflati cati romani nu va plac si o sa vedeti de altfel la urmatoarele alegeri. Ma consolez un pic cu gandul ca intr-o tara normala ati fi fost poate doar secretarul unui inalt politician, desi si pentru postul asta ma indoiesc ca ati fi potrivit. Va doresc sa continuati seria de esecuri politice. In rest sanatate, ca la asta au dreptul toate fiintele vii de pe lumea asta.

 43. geluamin January 24, 2012 at 3:10 pm #

  Domnule Ponta ridicati in Parlamentul European problema securistilor ce conduc Jandarmeria Romana si faptul ca, in 2011 intr-un foarte grav an de criza Boc a alocat 89 de milioane de euro pentru echiparea trupelor de jandarmi la nivel de unitate militara combatanta pe teatrele de lupta. “Fosti securisti, numiti in 2011 la conducerea Jandarmeriei!!

  “Inspectorul general al Jandarmeriei Romane, colonelul Costel Gavrilă, si seful Statului Major al Jandarmeriei, colonelul Adrian Faur, sunt fosti ofiteri de Securitate. In CV-ul celor doi apare informatia mincinoasă că ar fi absolvit cursurile Scolii de Ofiteri de Jandarmi de la Băneasa. Amandoi au urmat cursurile intre 1984 si 1987, dar in perioada respectivă nu exista Jandarmeria, iar denumirea era Scoala de Ofiteri de Securitate Băneasa.

  Cei doi sefi ai Jandarmeriei au si “profesat” sub culorile Securitătii, chiar dacă la trupele de Securitate. Costel Gavrilă a fost comandant de pluton la UM 0843 din Campulung intre 1987 si 1990, iar Adrian Faur a fost comandant de pluton si comandant de companie la UM 0866 Sf. Gheorghe. Cei doi ar trebui să iasă in public si să precizeze dacă efectivele pe care le-au condus in timpul regimului comunist au avut misiuni de luptă in perioada 17-22 decembrie 1989. Mentionăm că in decembrie 1989, inaintea căderii lui Nicolae Ceausescu, trupele de Securitate au fost utilizate in actiuni represive.” Cu stima geluamin.

 44. Che Guevara January 24, 2012 at 3:45 pm #

  Am vazut la televizor ce raspunsuri dadeau asa zisii catateni care doreau sa sustina „liber” PUTEREA in parlament…Habar nu aveau ce se intampla acolo…balbaiau ceva neinteligibil si se inghesuiau ca si oile catre locurile rezervate de la galerie…PENIBIIIL…sa incerce pedeul asemenea diversiuni ieftine…Au castigat ceva cu acel protocol ?! Sigur ca…o noua pacaleala…pe care de altfel o meritau cu prisosinta !!!

 45. Theodora January 24, 2012 at 5:15 pm #

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/01/24/miting-bucuresti-24-ianuarie-2012-piata-universitatii-miting-scmd-sanatate-invatamant-si-transporturi-piata-victoriei-bucuresti-24-ianuarie-2012/
  Miting SCMD si sindicatele din Sanatate, Invatamant si Transporturi in Bucuresti, Piata Victoriei, 24 ianuarie 2012.
  Mitingul a fost organizat în semn de solidaritate cu cei care protesteaza de dousprezece zile în Piata Universitatii din Bucuresti si in celelalte orase din tara.
  HAI CA SE POATE!

 46. casandra January 24, 2012 at 5:39 pm #

  Stimate domnule Ponta,

  Sunt,prin formatia mea de dascal si prin modesta-mi origine,om de stanga.Am votat totdeauna stanga,chiar daca nu mi-au placut uneori cei aflati la conducerea acesteia.L-am detestat pe BASESCU si doresc sa scapam cat mai repede de el,dar momentan sunt bulversata de unele zvonuri ciudate care se aud tot mai des prin urbea mea,Slatina.Se spune ca s-ar fi constituit un diabolic triumvirat: Stanescu-Ciugulea-Valcov,care se vor sustine reciproc,de aceea la mitingurile desfasurate aproape zilnic in orasul nostru nu prea vezi pesedisti sau liberali de frunte,ci auzi doar vocea inregistrata pe banda a parintelui ALEXANDRU COSTINEL urland din rarunchi,,jos BASESCU!!!!,,….dintr-o dacie.Mentionez ca se aduna zilnic, in piata din fata prefecturii ,cateva sute de slatineni care doar privesc si care, probabil, asteapta un semn mobilizator.Eu cu cine voi vota domnule,Ponta?

 47. Flavia January 24, 2012 at 6:06 pm #

  MARE ATENTIE SI LA TUPEUL NEMARGINIT AL PROFITORILOR PDL-isti MARUNTI, DE CULISE! ATENTIE LA UNII DINTRE EI CARE ISI URMEAZA CU CONSECVENTA “TRASEUL”: AU FOST IN PNL (CU TARICEANU LA PUTERE), AU TRECUT IN PDL (DUPA CE A TRECUT TARICEANU IN OPOZITIE), IAR ACUM SE LAUDA CA TREC LA PSD! AR FI CULMEA SA-I VEDEM TOT PE EI ADUSI DE PSD LA PUTERE!

 48. Flavia January 24, 2012 at 7:23 pm #

  FERITI-VA DE VIRUSAREA PSD-ului CU MEMBRII NOI GEN “PUPU DE LA UPU”!

 49. Oana January 24, 2012 at 7:30 pm #

  Prieteni revenitziva … nu mai stati cu capu in cutie … e criza in toata lumea nu numai in Romania ,dar unii mai si muncesc, nu Basescu va da bani ci patroni firmelor la care lucrati (excluzand pensionari) Romania= LENE si PRETENTI BANESTI .Si domnu Ponta credeti ca o sa fiti presedinte NICIODATA in tara asta ,nu mai iesiti la tv ca sa va spuneti ofurile SERIOS .Daca partidul dumneavoastra in frunte cu d-voastra erati cinstiti Romania nu mai era unde este ati furat fiecare in parte VA FACETI DE RAS si d-voastra si domnul Antonescu .Nu intelegeti scopul mitingurilor domnu Ponta oameni nu vor sa cada numai Boc si Basescu ci si parlamentul ca nu mai hoti sunt in el .Domnu Ponta FURATI si mai si SEMNALIZATI .RUSINE

 50. Vasile Roaita January 24, 2012 at 9:39 pm #

  Reiau rugamintea catre toti membrii, simpatizantii USL si bucurestenii antibasisti:

  zilele acestea, ciuma portocalie organizeaza iesirea in strada; autocarele sun pregatite pentru a inunda Bucurestiul…

  doar venind in piata intr-un numar respectabil putem sa ne impunem vointa….

  Bucuresteni, veniti in Piata Universitatii in fiecare seara dupa orele 17……….

 51. tace mihai January 24, 2012 at 9:47 pm #

  felicitari,domnul Ponta!ciuruiti marinarul

 52. murfy January 24, 2012 at 10:17 pm #

  Poporul … cui cere DEMISIA
  Decit ….Celui-celor ce li s-au terminat MISIA
  In credinta si umilinta el a rabdat…si tot rabdat
  Pina i s-a aprins SCINTEIA cu * ARAFAT*
  Acuma NIMIC —sau TOTUL …..S-A TERMINAT.
  HAI S*ALUNGAM TIRANIA DE LA PALAT (E)….

 53. justias January 24, 2012 at 10:23 pm #

  @dn. ponta

  dupa declaratia paranoica a lui basescu de astazi rezulta clar ca va urma o perioada grea pentru opozitie si pentru cetatenii romaniei. un astfel de om nu va ceda puterea si va merge pana la “capat” cu orice risc.
  in acest context v-as ruga sa va calculati cu intelepciune pasii de urmat. ma tem ca retragerea opozitiei din parlament prin demisie va da posibilitatea lui basescu, prin alegerile partiale din colegii sa obtina majoritatea necesara pentru inlocuirea constitutiei. in absenta realei opozitii si participarea unor partide prietene (geoana, patriciu etc) cred ca vor avea majoritatea necesara pentru a face acest lucru… dupa care vor “numara atent” voturile in colegiile electorale + finantarea electorala. nu am toate elementele pentru a judeca corect aceasta situatie dar sper sa fiti pregatiti pentru toate situatiile.
  eu cred ca o greva parlamentara (concediu fara plata) ar fi o modalitate mai buna decat demisia din parlament. faptul ca dn.orban, dna saftoiu fac deja presiuni intr-o anume directie imi creeaza mai degraba suspiciuni avand in vedere trecutul acestor oameni politici, nu prea prietenos fata de USL….
  lupta nu va fi usoara! asteptati-va la ce este mai rau de la aceasta clica!

 54. moromete January 25, 2012 at 12:12 am #

  Maine vom fi infierati cu vajnica manie
  Noi *viermii*sfidatori si * ciumpalacii* de ROMANIE
  De catre al nostru * IUBIT CONDUCATOR*
  Care ne vrea si ne-a facut *TRAIUL USOR* !
  Maine vom primii perfida suduiala
  Ca nu cadem cu totii pe-a lui invoaiala
  Sa fim linistiti si *ntruna sa tot rabdam
  Ca ei sa fure in voie ,iar noi sa ne uitam….
  De ce blamam , de ce strigam —de ce mincam…..???
  Veniti cu totii *n PIATA .-zilnic sa protestam
  Vai LIBERTATEA noastra*i mai presus de lege
  Si nu-i un Dictator in lume dispus a o*ntelege.
  Din lumea lui de vise – un *RIS DE MARINAR*
  Se vru*mparat si rege – si-ajunse *mitocan*
  Iar tu popor dispus mai esti sa i-l urmam…..
  Satui de*asa robie – VENITI SA-L ALUNGAM

 55. Alexandru January 25, 2012 at 3:41 am #

  NOTA:Eu nu cred ca a adus Roaba [Anastase]oamenii la parlament din initiativa sa,Ca argument, va rog sa vedeti “AZI”,cati “portocalii vor veni din toata tara in Piata Universitatii ca sa-si aplaude “idolul”.P.S.Astfel de mobilizari de “INSI” potocalii[ oameni ADUSI CU FORTA ,prin santaj,ca doar muncesc ,nu???/!!!!],s-a intamplat mereu “la nevoie” in preajma alegerilor locale si parlamentare,la un semn facut de “tovarasu’.”S-auzim de bine!

 56. ZOE, fii barbata ! January 25, 2012 at 9:04 am #

  Dedicatie speciala, pentru fraierii care au fost adusi sa înjure Opozitia în Parlament :
  “Ce bine-mi pare ca ai luat plasa, ce bine -mi pare ca ai pierdut…!”
  Pseudorevolutionarii care credeau ca sunt buricul pamântului si s-au grabit sa înjure Opozitia de la balcoanele Parlamentului, au luat plasa vietii lor din partea Piticului Atomic,
  caruia i-a crescut iar nasul ca lui Pinochio !

  • ZOE, fii barbata ! January 25, 2012 at 2:13 pm #

   scuzati, era vorba de “ce bine-mi pare ca ai luat teapa” !

 57. SERGIU GĂBUREAC January 25, 2012 at 9:10 am #

  V-am trimis recent o scrisoare, înregistrată la secretariatul PSD. Pentru a fi sigur că nu a fost “direcţionată” către unul din coşurile pentru hârtii, vă o trimit şi pe această cale. Aştept răspunsul în Piaţa Universităţii.

  Scrisoare depusă şi înregistrată la
  Administraţia Prezidenţială a României
  Guvernul României – Cabinetul Primului Ministru
  Parlamentul României – Biroul Senatului şi Biroul Camerei Deputaţilor
  Partidele parlamentare şi UDMR
  Alte partide, sindicate, organizaţii, societăţi, asociaţii …

  Subsemnatul, Sergiu Găbureac, domiciliat în mahalaua Bucureştilor, Pantelimon, Sectorul 2: Şos. Iancului, 37, ap. 52; tel. 0731 936.615 / 0752 975.130; mail gsm_as@yahoo.com (mă găsiţi şi cu ajutorul dlui Google), unul din protestatarii în Piaţa Universităţii (din 13 ianuarie 2011), ca urmare a sfidării şi incitării din partea preşedintelui, guvernanţilor şi a unor parlamentari, declar cu toată responsabilitate:
  La Cotroceni există un un individ bolnav de putere. Traian Băsescu, autodeclarat preşedinte-jucător, a dus prin amestecul său repetat, iresponsabil, mai ales în ultimii 4 ani, în treburile puterilor executivă şi legilsativă şi ale justiţiei, a produs daune ireparabile poporului român. Am bătut drumul pănă acolo, dar nu l-am găsit la muncă. Era la munte, deşi afirma că munceşte peste 16 ore pe zi.
  Îl solicit să-mi precizeze ziua, pentru a sta de vorbă cu un simplu cetăţean umilit de guvernanţi.
  Avem un Guvern bolnav cu numeroşi miniştri inculţi, aroganţi şi neprofesionişti. Dovezile sunt fără număr, recunoscute chiar de preşedintele-jucător şi specialiştii în domeniu. Aştept părerea dlui Boc ?
  Avem un Parlament bolnav, supraponderal, imoral, dominat de traseişti ce-şi urmăresc doar propriile interese şi mercenari politici de toate etniile. Am sute de dovezi. Aştept răspunsul birourilor camerelor.
  Principalele instituţii civilizatoare ale statului şcoala, biblioteca publică, sănătatea, justiţia, armata, poliţia şi chiar biserica nu funcţionează normal. Am mii de argumente şi dovezi.
  Statul este bolnav de corupţie, dominat de bunul plac şi imoralitate. Şi aici am un dosar greu.
  Avem o justiţie legată la ochi de adevăratelea, care judecă după cum bate vântul.
  Cum m-am săturat de incompetenţa, prostia şi aroganţa „aleşilor” noştri, cer cu toată responsabilitatea:
  1. DEMISIA lui Traian Băsescu, un om slab educat, ajuns conjunctural preşedintele României.
  2. DEMISIA GUVERNULUI Boc, incompetent, susţinut doar de mercenari parlamentari fără scrupule.
  3. AUTODIZOLVAREA PARLAMENTULUI. Reducerea NUMĂRULUI de parlamentari (200 + 70) şi un PARLAMENT bicameral cu funcţii distincte. Pentru Parlament să candideze doar desemnaţi ai partidelor şi persoane independente. Aştept răspunsul birourilor celor două camere
  4. REFORMAREA PARTIDELOR. Partidele să-şi facă curăţenie generală prin eliminarea tuturor celor care le-au făcut de râs de-a lungul anilor: fripturişti, traseişti şi mercenari politici. Apoi să se prezinte la alegeri. Aştept răspunsul tuturor partidelor.
  Poporul cunoaşte foarte bine conotaţia cuvântului javră.
  5. GUVERN de TEHNOCRAŢI care să organizeze:
  6. ALEGERI PARLAMENTARE şi PREZIDENŢIALE în perioada martie-mai 2012.
  7. REFORMAREA GUVERNULUI ROMÂNIEI. Reducerea drastică a organigramelor instituţiilor şi agenţiilor sale la nivel naţional şi un cabinet cu 10-12 miniştri.
  8. JUSTIŢIA să-şi pornească motoarele, fără tot felul de prescrieri pentru crimele economice şi financiare, pentru ca cei vinovaţi de involuţia României în ultimii 20 (douăzeci) de ani să plătească ! Aştept răspunsul Curţii Supreme de Justiţie, al Curţii Constituţionale etc.
  Vreau o Românie europeană ! Vreau democraţie adevărată, o societate pluralistă, morală, modernă !
  Vă informez, fără respect, că protestele actuale din pieţele României şi ale lumii s-a constituit, de la bun început, într-o mişcare de protest inteligentă. În ciuda acţiunilor paşnice, apar tot felul de diversiuni, care induc ideea că toţi cei din politica României sunt la fel. Nu este adevărat. Chiar şi la PDL, UDMR sau UNPR sunt câteva conştiinţe. E cazul să se exprime clar ! Să nu se mai complacă în marasmul politic.
  Din câte îmi amintesc, pe cei anteriori „boborul” i-a dat afară de la guvernare, iar actualii au câştigat alegerile tocmai cu promisiunea fermă cu nu vor face la fel. Şi au făcut mult mai rău decât toţi ceilalţi la un loc.
  De ce mă luaţi de prost ? Aştept răspuns.
  Mă delimitez de orice acţiune violenţă. Prima formă de rezolvare a situaţiei tot mai tensionate este dialogul deschis cu Opoziţia străzii şi cea din Parlament. Uniunea Europeană deja v-a atenţionat !
  Nu cred, însă, că actualul regim clientelar PDL-UDMR-UNPR va ceda uşor. Pentru asta trebuie inteligenţă şi ceva onoare ! Se pare că unii sau obişnuit să plece doar cu parul sau cu milioane prin stradă. Nu ne siliţi la aşa ceva. Sunt convins că tot mai mulţi vom fi în pieţe pentru a ne manifesta paşnic.
  Aştept, urgent, un răspuns coerent şi decizii inteligente de retragere de pe scena politică a ţării, pentru a nu îngreuna şi mai mult situaţia în care se află România din cauza celor menţionaţi mai sus.
  Vă asigur că voi fi printre ultimii care vor stinge lumina în Piaţa Universităţii.
  Răspunsurile primite vor fi făcute publice prin conferinţe de presă susţinute în Piaţa Universităţii.

  Sergiu Găbureac, protestatar „nevrotic”, cetăţean român 23.01.2012 Bucureşti
  N.B. Scrisoarea a fost depusă şi înregistrată la principalele instituţii menţionate şi are caracter deschis. La Admin. Prezidenţială cu Nr 1246 / 23.01.2012; Parlamentul României Nr 358, respectiv Nr. 14; Guvernul României Nr. 79; PDL Nr. 462, PSD Nr. 01, PNL Nr. 201223.01.2012 …

 58. geluamin January 25, 2012 at 12:26 pm #

  Domnule Ponta este de datoria USL de a strange dovezi palpabile: fotografii, inregistrari ale transmisiilor tv in direct de la fata locului si de a da conducerea Jandarmeriei Romane, formata din securisti ce au absolvit Scoala de Securitate de la Baneasa, inainte de Dec.89, in judecata pentru faptul ca, nu a intervenit la neutralizarea huliganilor prezenti printre manifestantii pasnici, inainte dar si dupa inceperea violentelor de catre acesti huligani in Bucuresti. Jandarmii de la fata locului arestand si maltratand in schimb cetatenii pasnici ce scandau lozinici impotriva sleahtei de hoti stransa in spatele lui Traian basescu.Si bineinteles prezentati acest raport, bine documentat si-n Parlamentul European. Cu stima geluamin.

 59. petre ganea January 25, 2012 at 1:51 pm #

  In sfarsit prima victorie a celor care au iesit in strada…aceasta curte constitutionala,care are in compunerea ei judecatori numiti de aceasta putere potocalie,trebuie sa stie ca onoarea si demnitatea profesionala nu este de vanzare,ca acest popor merita sa stea in picioare in propria tara,avem protocol incheiat cu domnia voastra,pe care noi revolutionarii il vom respecta ad literam…nu ne vom retrage pana cand toate revendicarile noastre nu vor fi solutionate,in spiritul statului de drept,si a legii fundamentale ,CONSTITUTIA…

 60. moromete January 25, 2012 at 7:06 pm #

  A iesit chiorul pe post
  Sa ne ia pe toti la rost
  Ca un gaozar ce minte
  Se vrea *lupul* -bunul presedinte
  Lectii ne da din *Sfintul Gral*
  Cu moartea el soarbe din pocal
  Un odios ce timpul nu-l mai rabda
  I-atirna hotiile-mincinile in barba
  Acest venetic e bun la tomberon
  Gunoiul istoriei si-al tarii cameleon.

 61. Bibicu January 25, 2012 at 8:10 pm #

  MARE SUPĂRARE

  – Ce părere ţi-a făcut Traian Băsescu în seara asta ?
  – Un nenorocit ! Iar mi-a mâncat serialul de la 18:25 programat la tv…

 62. Reni January 25, 2012 at 8:55 pm #

  Sincere condoleante familiei Hossu. Dumnezeu sa-l odihneasca!
  Efemeritatea vietii ne obliga la reflexie pe toti. Numele Emil Hossu va ramine viu in memoria poporului romin.

 63. PetruS January 26, 2012 at 12:25 am #

  Aveti o responsabilitate mare.Si e greu pt ca multi oameni pe care i-ati sustinut sunt vanduti PD-l-ului.Recomand 2 tururi la locale si candidaturi pe liste separate PSD PNL la locale, chiar daca pe alocuri sustin un singur candidat sau doi la primar sau pres. CJ.

 64. justitiaru January 26, 2012 at 12:34 am #

  Cinste Protestantilor Eroi ! Cinste Protestantilor Eroi ! Cinste Protestantilor Eroi !

 65. Ileana January 26, 2012 at 1:04 am #

  PIAŢA UNIVERSITĂŢII – O LUME MAI UMANĂ

  „Hey you! Out there in the cold/Getting lonely, getting old, can you feel me?”

  Piata Universitatii 2012 a reprezentat pentru mine o sfâşietoare criză de conştiinţă. Nu ştiam ce să fac: să mă duc sau nu? Iniţial, nu mă gândisem să particip, deşi semnasem petiţia online pro-Arafat, „Spuneţi NU desfiinţării serviciului public de urgenţă” şi am fost uimită de capacitatea de mobilizare via internet şi de cea de protest spontan şi rapid în România de astăzi.

  Nu făceam parte dintre nemulţumiţii muritori de foame, nu credeam că în România e dictatură (şi nu cred nici acum), eram chiar relativ mulţumită că avem o situaţie economică stabilă în vremuri de criză, apreciată şi extern, cel puţin în Europa. Cu toate acestea, începând din a opta zi de proteste, Piaţa Universităţii a devenit pentru mine parte a ritualului cotidian de care nu mă mai pot dispensa.

  Credeam că am o conştiinţă civică destul de dezvoltată şi exersată cel puţin prin vot. Consider că mijlocul esenţial prin care putem să suţinem democraţia (ca cetăţeni) este exercitarea dreptului de vot. În fond, democraţia nu se poate lipsi de partide, parlament, alegeri şi, totodată, de votul nostru (mai mult sau mai puţin responsabil).

  Merg la vot de aproape 16 ani şi nu am lipsit niciodată: m-am învoit de la serviciu, în timpul programului, ca să votez, mi-am interupt vacanţele la munte pentru a-mi exercita dreptul de vot, am stat la cozi nesfârşite pentru a pune o ştampiluţă şi buletinul de vot în urnă etc. În 1996 am votat “pentru schimbare”, contribuind la debarcarea PDSR-ului neocomunist (fost FSN, actual PSD) şi la venirea la putere a CDR (Convenţia Democrată din care făceau parte PNL, PNŢCD şi PD). Participasem încă din liceu la manifestaţiile organizate de CDR, deşi nu avusesem şansa să merg în Piaţa Universităţii din anii ’90 (aveam doar 14 ani!). Mi-am făcut iluzii atunci că, în sfârşit, societatea românească se democratiza, se liberaliza, trecea la un capitalism autentic şi-şi putea împlini aspiraţiile identitare euroatlantice. Poate că asta s-a întâmplat, totuşi, într-o anumită măsură, dar guvernarea CDR a fost destul de neprofesionistă, CDR s-a decredibilizat, iar PNŢCD chiar a dispărut de pe scena politică parlamentară.

  În ciuda deziluziilor, nu am cedat, am continuat să merg la vot. Mai mult, am hotărât să mă implic direct în politică în timpul studenţiei, am fost membră pentru un an-doi în PNL şi am participat la acţiunile partidului, dar am fost relativ dezamăgită de stilul de a face politică în România, în special de aroganţă, favoritisme şi clientelism. Am votat totuşi cu PNL. Mai târziu, când PNL s-a aliat cu nereformatul PSD (cu eternii săi “baronii” şi în care Iliescu rămăsese preşedintele de onoare, deşi avea mâinile mânjite de sângele Revoluţiei şi al mineriadelor), m-am reorientat către PD (ulterior PDL), către care se îndrepta şi susţinerea societăţii civile, a intelectualilor şi a oamenilor de cultură (cel puţin din spectrul de dreapta).

  Nu eram foarte mulţumită de PDL şi de Băsescu, dar i-am ales în 2008 şi 2009, pe principiul răului mai mic, cum se obişnuieşte în România. Am trecut cu vederea derapajele şi ieşirile lui Băsescu şi am apreciat unele lucruri precum condamnarea comunismului, demersurile diplomatice din Republica Moldova, iniţiativele contra corupţiei – ex. activitatea DNA, cu plusuri şi minusuri, aşa cum era. M-a bucurat şi faptul că România a reuşit să obţină o poziţie stabilă în timpul crizei (situându-se mai bine ca alte ţări europene). Oricum, chiar Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a devenit „Ministrul Anului” în Europa, lucru de bun augur. Imaginea României pe plan extern a fost şi ea una mai curând pozitivă în ultimul timp.

  Atunci ce s-a întâmplat? Cum am ajuns în Piaţă? După câteva nopţi de insomnie, am realizat câteva lucruri. Mai întâi, cred că România avea nevoie de proteste, nu se mai auziseră de mult la asemenea scală (şi, în principiu, netrucate), parcă întregul spaţiu public fusese confiscat de media şi de politicieni, iar cetăţenii se criogenaseră.

  Apoi, în România există atât de multă sărăcie şi mizerie, atâţia oameni care se zbat la limita supravieţuirii, atâţia oameni pe care nu-i băga nimeni în seamă (decât, eventual, în timpul campaniei electorale), atâţia oameni sistematic ignoraţi, trataţi fără un minim respect. Nu s-au făcut eforturi de comunicare cu publicul, măsurile s-au impus prin ordonanţe de urgenţă nedezbătute public, nu a existat transparenţă, ci doar un zid uriaş între politicieni şi publicul larg. M-am simţit datoare să încerc să fac şi eu o breşă în acest zid, vorba celor de la Pink Floyd, pentru a nu mai fi „just another brick in the wall”. Nu trebuie să rămânem cărămizi inerte în zid, imobilizate de obiceiuri, ritualuri şi mentalităţi, ci trebuie să (re)devenim oameni.

  Nu am simţit doar o solidaritate cu aceşti oameni care se zbat în mizerie, ci şi cu cei care îşi doresc realmente reformarea clasei politice: o clasă politică mai curată şi mai profesionistă. Demisia lui Băsescu şi alegerile anticipate, din păcate, nu pot aduce mare lucru, realist vorbind, pe scena politică, pentru că nu există timp şi resurse suficiente care să ducă la coagularea unei forţe politice puternice, noi, curate, profesioniste şi, totodată, democratice şi proeuropene. Mi-e tare teamă că tot partidele din opoziţie (USL – „aceeaşi mizerie” şi Partidul Poporului – o mizerie încă şi mai mare, populistă, senzaţionalistă, uneori cu veleităţi extremiste) ar putea profita şi ar confisca astfel mişcarea autentică din Piaţă. Mi-a plăcut că piaţa i-a repudiat pe aşa-zişii „revoluţionari”: Ludovic Orban (PNL), „Che” Mazăre (PSD), reprezentanţii Partidului Poporului, dar mă tem că până la urmă tot partidele lor vor capitaliza nemulţumirile şi le vor converti în voturi.

  Mai curând aş vedea Monarhia constituţională ca soluţie parţială pentru problema Băsescu/Constantinescu/Iliescu, având în vedere că monarhia a jucat un rol extraordinar de important nu doar în echilibrul politic şi stabilitatea internă şi internaţională, dar şi în crearea României moderne, democratice, liberale şi europene. Dar acest lucru nu rezolvă problema partidelor care au nevoie de o reformă internă foarte serioasă şi de competitori noi pe piaţa electorală. Eu una îmi doresc ca cei noi să nu fie doar „curaţi”, dar şi autentic democraţi şi pro-europeni, cu atât mai mult cu cât este nevoie de şi mai multă solidaritate în Europa în contextul crizei. Aş vrea ca „2012 – sfârşitul lumii voastre” să aducă o forţă constructivă şi responsabilă pe plan politic, nu anarhie, populism sau extremism.

  Am avut, totodată, o reacţie puternică la adresa lipsei de respect faţă de oameni a unor reprezentanţi PDL: „viermi”, „ciumpalaci”, „mahala violentă şi ineptă”, iar cei din Piaţă şi-au însuşit aceste apelative creativ şi cu mândrie – ca pe vremuri titlul de „golan” (ex. „Un ciumpalac din mahalaua violentă şi ineptă spune: „Vox populi/Vox dei”, „vierme profesor”, „ciumpalac doctor” etc.). Toate denotă, pe de o parte, aroganţă, ignoranţă, alienare din partea clasei politice conducătoare, dar, pe de altă parte, arată că oamenii nu mai acceptă orice, sunt conştienţi de demnitatea lor şi sunt capabili să reacţioneze şi să protesteze. Mai mult ca orice îmi doresc o lume umană.

  M-a impresionat şi felul în care protestatarii se luptau cu frigul şi cu indiferenţa în Piaţă de dimineaţa până noaptea, zi de zi. M-am gândit să fac şi eu un efort minimal (câteva ore zilnic) pentru a-i susţine, chiar dacă nu eram de acord cu toate mesajele de acolo.

  Mulţimea din Piaţa Universităţii e pestriţă: pensionari bolnavi şi înfometaţi, studenţi cu perspective incerte de viitor, angajaţi la stat cu salarii mici şi şanse de disponibilizare, angajaţi din mediul privat exploataţi şi cu joburi nesigure, foşti revoluţionari din 1989, reprezentanţi ai ONG-urilor, ultraşi (dar aceştia, din fericire, minoritari). Sper din tot sufletul ca ultraşii să nu mai deturneze protestele (în general paşnice). Există două aspecte cheie: sărăcia extremă şi ideea de reformă a clasei politice corupte, lucruri care au ieşit în relief şi la sondajul recent al Grupului de Studii Socio Comportamentale Avangarde. Clasa politică în ansamblul ei şi, în special, cei de la guvernare sunt blamaţi pentru sărăcie şi corupţie. Asta nu înseamnă că nu se manifestă o unitate în diversitate în ce priveşte revendicările: protestatarii cer cel mai frecvent, aproape la unison, demisia lui Băsescu, a guvernului şi alegeri anticipate. Nu trebuie să uităm că situaţia, cel puţin în ce priveşte sărăcia şi insecuritatea joburilor, este generată şi de măsurile anti-criză care au avut loc în toată Europa, dar cred că măsurile dure ar fi meritat o dezbatere publică mai largă şi o comunicare mai bună, nu doar o aplicare forţată, fără niciun fel de explicaţii.

  Mesajele sunt şi ele eterogene: de la cele legate de corupţie (ex. „Vă rugăm să ne scuzaţi/Nu producem cât furaţi”, „Piticu’ şi chioru’/Au furat poporul”, „Du-te după mă-ta / Şi adu-ne flota!”, „Jandarmeria / Apără hoţia”) şi decredibilizarea clasei politice („PDL şi USL/ Aceeaşi mizerie”, „PDL şi USL / Fură prin rotaţie”, „Pierdut clasă politică/O declar nulă”, „Baie de mulţime / Dacă te mai ţine!”, „Roberta să ne numere!”, „2012 – sfârşitul lumii voastre” etc.) la cele ecologiste (ex. „Roşia Montana/Nu e de pomană”), monarhiste („Marinare, ce mai stai? / Vine Regele Mihai!”, „Monarhia / Salvează România!”), demisie la modul general („Jos Băsescu!”, „Demisia”, „Ieşi afară/Javră ordinară!”, „Nu vă fie frică / Şi Băsescu pică”), vechiul slogan al Pieţei Universităţii din anii ’90 („Noi de-aicea nu plecăm / Nu plecăm acasă / Până nu vom câştiga / Libertatea noastră”), soluţii (democratice) de detensionare („Nu vrem comasate/ Vrem anticipate!”), trezirea conştiinţei civice („România, trezeşte-te!”, „Ieşi din casă / Dacă îţi pasă!”, „Vierme şi ciumpalac paşnic”, „Cinste lor, cinste lor / Cinste ciumpalacilor!”). Nu cred că în Râmânia e dictatură (deci, n-am strigat, „Jos dictatorul!”, mi se pare deplasat şi inoportun) şi nu mă solidarizez cu mesaje anti-sistem anarhice ori anti-europene (am văzut doar cazuri izolate). M-au trecut frisoanele şi când am auzit sloganul de stânga „România nu e de vânzare”… mai auzisem ceva asemănător pe vremea lui Iliescu, în ’90: „Nu ne vindem ţara”, asociat „inspirat” cu „Moarte intelectualilor” şi „Noi muncim / Nu gândim”.

  Mesajele mele, cel puţin pe pancarte, au fost următoarele: „NU anarhie, NU populism, NU extremism / DA clasă politică reformată, mai profesionistă, mai curată”, „Un vierme din mahalaua ineptă te roagă: / Audiatur et altera pars”, „Flacăra violet / S-o aruncăm la closet”, „Ţara nu o scufunda / Nu-i Costa Concordia”, „Forţa e cu noi”, „Ciumpalac „plătit” / Cu ger, gripă şi indiferenţă”.

  În ce-l priveşte pe Alexandru Gheorghe, protestatarul din armată, nu-mi place orientarea lui mai curând extremistă de dreapta (ex. legionari, Antonescu, Noua Dreapta), dar, dacă a fost sincer şi nu e şi el un “cal troian”, a facut realmente un gest de curaj, exprimându-şi poziţia liber, in ciuda regulamentelor. Orice om, indiferent de functie, trebuie să-şi poată exercita dreptul de a gândi independent şi de a protesta. Dacă regulile ajung mai importante decât oamenii, se poate vorbi de reificare şi de alienare. Niciodată regulile nu trebuie să fie mai presus de oameni.

  În concluzie, sper ca aceste proteste să însemne cel puţin (re)trezirea conştiinţei civice, indiferent dacă vor fi demisii sau alegeri anticipate. Mai mult decât demisiile sau alegerile anticipate, mi-aş dori să se reformeze întreaga clasă politică şi să devină mai responsabilă. Şi, „the last but not the least”, aş vrea să ne schimbăm şi noi – cred că a fost şi un mesaj în Piaţă de acest gen: „Ultima soluţie/ Propria evoluţie”. Iar eu înţeleg prin asta în special să ne valorificăm aşa cum trebuie libertatea şi să fim mai umani.

  Tatăl meu (Dumnezeu să-l ierte) a fost cel care a mers cu mine pe 22 Decembrie 1989 la Revoluţie, imediat după fuga lui Ceauşescu. A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea şi-i voi mulţumi pentru asta întotdeuna: era o stare de fericire absolută, împărtăşită, o stare de comuniune, graţie, zbor, oamenii parcă pluteau, dansau şi se îmbrăţişau pe stradă. Libertate, demnitate, solidaritate. Tata zicea mereu că oamenii buni vor fi mai buni, iar cei răi vor deveni buni, cu ajutorul lui Dumnezeu. Chiar tâlharul răstingnit pe cruce a fost salvat. Să dăm o şansă şi clasei politice. Să ne dăm o şansă şi nouă înşine.

  „Hey you! Don’t tell me there’s no hope at all/Together we stand, divided we fall”

  UN VIERME CARE VISEAZĂ LA O LUME MAI UMANĂ,
  O CARAMIDA DESPRINSA DIN ZID

 66. Pitu Doru January 26, 2012 at 1:32 am #

  Imi pare bine ca v-ati dat seama ca acei revolutionari din parlament(daca or fi fost) nu sunt autentici asta v-o spune un revolutionar cu certificat din ’92 nu fabricat.Aceste lucruri le poate face numai unul ca Costin(secretarul de stat de la SSPR- cacofonia este asumata) care este dezavuat de majoritatea revolutionarilor si care a ajuns acolo pentru servilismul sau fata de aceasta putere malefica si corupta.Tin sa va asigur ca noi cei din vechi va sprijinim si apreciem tot ce faceti acum.Va rugam sa ne razbunati pe noi romanii pentru purgatoriul pe care il parcurgem si va dorim succes in demersurile dumneavoastra.
  Cu admiratie si respect

  doru

 67. Sibilla January 26, 2012 at 2:06 am #

  PLEACĂ, PLEACĂ, PLEACĂ !!!!
  DEMISIA, MÂRLANULE, PLEACĂ !!!
  ÎNTOARCE-ŢI, DOAMNE, FAŢA CĂTRE NOI ŞI DĂ-NE ROMÂNIA ÎNAPOI !!!!

 68. Sibilla January 26, 2012 at 2:07 am #

  aşa…. NU se mai poate !!! România vrea dreptate !!!!
  JOS bă-SECU !!! JOS MAFIILE PD-L !!!! JOS guvernul !!!

 69. un român January 26, 2012 at 8:58 am #

  Nu înţeleg de ce USL nu începe strângerea de semnături de la populaţie pentru demiterea preşedintelui şi a guvernului acestuia? Cred că s-ar putea strînge cel puţin 5 milioane de semnături şi poate atunci n-ar mai avea ce comenta.

 70. Alexandru January 26, 2012 at 10:20 am #

  INTREBARE:_MAI SCAPAM DE “GUVERNAREA PORTOCALIE” ,VREODATA?GHICI,GHICITOAREA MEA…………

 71. Admirator de lucruri cand sunt facute bine January 26, 2012 at 10:27 am #

  NU sunt fanul socialismului dar apreciez ce este bine la social democrati, din cand in cand privesc anumite interventii ale DVS: pozitive si chiar constructive.

  MA refer la acelea unde tonul murdar si agresiv este inlocuit de solutii si chiar de pragmantism ce nu este caracteristi socialistilor.

  Traiesc intr-o lume unde socialisti sunt apreciati la fel ca si cei de dreapta si fac menage bun impreuna.

  Am sa ma refer la menanjul incercat de fostii dvs lideri cu pnl.
  A fost o solutie de trecut si care daca o continuati va compromite cum sunt compromisi aliatii DVS actuali.

  Cei pe care ii sau se numesc ADC reprezinta un fel de ghiveci care au ca interes sa uzeze de haina social democratie pentru a ascunde incapacitatea si slabiciunile lor de a lungul anilor din 89 in prezent.

  Nu sunt seriosi se bucura de viclenie si la greu abandoneaza corabia.

  istoria recenta cu RDV ambasadorilor v-a compromis total si nu poate fi iertat.

  fara sa fiu patimas, domnul aNTONESCU nu poate fi considerat aliat, in momente grele accepta evadarea sau fuga iepureasca.

  va rog sa primiti acest mesaj ca o simpla de punere in garda, viitorul pe care l-ati anticipat este dificil de realizat, 80% din populatia Romaniei asteapta si este sigura ca ROMANIA cu programul instaurat si realizat in proportie de 65 % va izbuti sa ajunga acolo, in UE ADEVARATA si nu langa RUSIA.

  RUSIA este o tara care trebuie recunoscuta si apropiata a fi partenera de discutii cu UE si NATO dar numai prin acest canal si nu cum incerca d.gEOANA cu un picior in UE si celalant la MOSCOVA.

  Domnule victor PONTA,

  Sunteti tanar, frumos si inteligent, nu va prostituati cu antonescu si nici cu liberali, sunt ipocriti si curve.

  Calmul si rabdarea fac mai mult decat expresiile acelui mazarae CHIORUL si…

  Merci de intelegere si va rog sa lasati mesajul.

  Admirabilement

 72. Reni January 26, 2012 at 2:25 pm #

  Ca sublocotenent in rezerva, militar in timpul Revolutiei din 1989 (pentru mine motive de mindrie)  trebuie sa spun ca cele expuse in scrisoarea deschisa a Lt. Alexandru Gheorghe sunt halucinante, nu pot crede cele descrise…sunt din alt film, rastoarna tot ce am crezut ca reprezinta armata profesionista a Romaniei, tara membra NATO.
  Daca spusele acestui ofiter, si nu am motive sa ma indoiesc de buna sa credinta, sunt pe jumatate reale, atunci armata tarii noastre se indreapta spre statutul de legiune de mercenari, tragic, nu orice fel de mercenari ci unii portocalii, batuti in cap si incapabili de orice altceva in afara de jafuri.
  Voi urmari unde se indreapta acest caz, totusi ideea ce razbate din raport, aceea ca un ofiter poate fi facut din caporali sau civili ca mine in numai 6 luni, este absolut halucinanta, de ce mai avem nevoie de Academia Militara oare ? Sa facem , domle. toti soferii ofiteri, ce naiba doar ei lupta cu camionul pe teatrele de razboi, gefreiterii este coloana armatei in limbaj specific

 73. un viitor votant January 26, 2012 at 5:35 pm #

  Domnule ponta dati-va toti demisia din parlament deoarece marea majoritate a protestatarilor ,la un moment dat sar putea sa va perceapa ca si parlamentarii opozitiei tin de scaun,si ca toti sunteti la felDupa demisia dv cred ca si din parlamentarii puterii este foarte posibil sa plece, ca si ei vad ca pdl-ul este pe fundul prapastiei.Spunea cineva ca daca demisionati va fi dezastru.pai mai dezastru decat acum .Nu ati reusit sa faceti nimic pana acum in parlament ,am vazut si noi ,ca degeaba vreti sa faceti daca nu aveti majoritatea.Este foarte greu.Demisia si impreuna cu noi vor pleca cat mai repede.Fortatile mana, nu vor putea sa mai conduca fara opozitie in parlament ca atunci toata europa ai va dezaproba.Stiti ca in viata trebuie sa folosesti momentul.Nu il ratati.cu stima.Basescu a zis ca daca conducea el pdl il conducea mai bine.Pai daca nu a condus partidul bine ,cum a condus tara.Haideti sal debarcam,si sa il trimitem pe boc la lopata ca vad ca acolo se pricepe.La lopata nu va mai lasa oameni muritori de foame.

 74. un viitor votant January 26, 2012 at 6:14 pm #

  Lam auzit pe domnul Ghise la tvr info ca daca va dati demisia astia raman si schimba constitutia.Sa o schimbe cum vor ei,dar nu trebuie sa vina cu ea la referendum?.Deci nare nici o relevanta.Singura chestie incercati si scimbati legea electorala.Domnule ponta noi doar ne dam cu parerea,dv actionati in consecinta.

 75. Alina January 26, 2012 at 7:12 pm #

  Am o nedumerire: sunt apolitica si ies in strada la Bistrita de douasprezece zile: Este PSD chiar atat de slab organizat incat nu poate scoate in stradia nici macar 20 de protestatarI zilnic? Sunt convinsa ca daca reusim sa-i convingem sa plece vor fi sute de PSD-isti in posturile de conducere din institutii, chiar de-a doua zi! Cand vad acest dolce far niente, incep sa ma scarbesc. Asteptati si voi sa va pregatim fotoliile. Mi-e plin sacul de felicitari si respect de la cei ce stau in continuare in case. Mi-e scarba!

  • Anonim January 28, 2012 at 9:43 pm #

   Uite o apolitica care primeste felicitari de la pesedei. Incredibil!

 76. Bibicu January 26, 2012 at 8:30 pm #

  ESCHIMOŞII

  Băsescu Traian : Micuţule, ce crezi despre ciumpalacii din Piaţa Universităţii care vin şi la – 23°C ?
  Emil Boc : Şefu, sunt eschimoşi angajaţi de Dan Voiculescu .
  Traian Băsescu : Şi ce acte au asupra lor ?
  Emil Boc : Documente româneşti, Şefu : „Ieşi afară javră ordinară” şi „Jos Băsescu”!
  Băsescu Traian : Micuţule, unul din noi doi trebuie să pleci…

 77. SPERANTA UNEI NATIUNI January 26, 2012 at 9:28 pm #

  Boc -* fa-te ca lucrezi *!!!….. , mai taie o panglica , mai pune mina pe o lopata -pe o coasa ——fa-ti ritualul de prim ministru -neispravitule , numai ce trebuie sa faci ….nu faci SA-TI DAI DEMISIA —-
  Ne-a vorbit si atotdesteptul -anteprenorul tarii prin felul lui original – de marinar *mahmur* ca vremea socialului-socialismului european a trecut iar el v-a duce vaporul la liman -normal ca este vremea capitalismului salbatic -criminal si odios
  care de fapt ne-a adus si criza aceasta a intregului sistem financiar – praduit la
  nivel global de o mina de insi precum gasca -clica PDL-ista , UNPR-ista ,UDMR-ista
  ce s-a inbogatit numaoi din mintit- si hotit (ZISA PUTERE POPULARA DE DREAPTA) si pentru care trebuie sa platim -acoperim intotdeauna si fara sa cricnim
  noi restul de 8o -90% ce formam popoarele -prostii ce formeaza miscarea
  socialista . Adica ce fura ei de la stat trebuie pus la loc prin noi biruri de catre noi prostimea . Frumos discurs in sprijinul unui STAT MINIMAL al celor ce detin
  puterea financiara a banului in societate – de 8-10% , in detrimentul unui STAT
  SOCIAL ce reprezinta grija statului pentru restul de 80-90% de-a garanta un trai minim .Consider ca pentru asa discurs bestial ti- ar trebuii acel STAT MINIMAL
  pe un Vapor . Asa ca PLEACA PENTRU TOTDEAUNA —-DA-TI DEMISIA s-au fa
  ce face OBAMA – impoziteaza gradual -suplimentar BOGATIA – nu fi borfasul crizei
  prin acea cota unica de 16% – prin care ai indobitocit poporul roman – acel popor
  socialist . CRIZA A PRODUS-O SISTEMUL CAPITALIST SALBATIC din care faci tu parte – TIRANULE si ODIOSULE . *Sa-ti fie tarana usoara !*.
  ESTI RUPT DE REALITATE – ESTI RUPT DEFINITIV DE POPOR

 78. Ioana January 27, 2012 at 12:23 pm #

  Dl. presedinte Victor Ponta , subnicio forma sa NU va dati demisia din parlament ! Ar fii cea mai mare greseala .! Sunt singura care din afara asa vad lucrurile ptr. ca sunte-ti prost sfatuit . Va rog tine-ti PSD-ul unit !
  Cred ca va dati seama o data demisiona-ti in bloc nu mai aveti nici-un statut in parlament ,si puterea cu guvernanti vor trece prin parlament Legiile in favoarea lor cum vor . Sper ca am fost inteleasa ca doresc binele tarii acestei-a care afost si este jefuita fara rusine !
  Ioana Bucataru . 27.01.2012

 79. Vasile Roaita January 27, 2012 at 12:50 pm #

  Dle (Co)Presedinte Victor Ponta

  Marturisesc, fara sa preget o clipa, ca sunt un admirator al Presedintelui Traian Basescu; si ca ultima sa “interventie cu romanii” m-a umplut de…mandrie; in lumina stralucitoare a celor pe care le-a spus cu acesta ocazie, cum ca Presedintele Romaniei nu se amesteca cu politicienii, ca cei care gresesc trebuie sa plateasca, fara a putea spera la o musamalizare din partea Domniei Sale, va rog sa ma reprezentati in cererea pe care vreau sa o fac presedintelui; miercuri seara, Dl Boc s-a numit in fruntea comandamentului de lupta cu Iarna; consecinta acestui demers s-a materializt in moartea a trei cetateni romani; asa cum s-a putut vedea in reportajele transmise dar, mai ales, asa cum reiese din relatarile celor care au simtit pe propria piele actiunea premierului, comandamentul a fost condus prost sau, mai bine zis nu a fost condus deloc…

  Pentru incapacitatea premierului de a gestiona situatia, va rog sa-i transmiteti Dlui Presedinte ca singurul lucru logic pe care poate sa il faca este sa ceara demisia premierului; in cazul in care premierul refuza sa isi asume proasta coordonare a luptei cu Iarna, dl Presedinte va poate sustine public cerand parlamentarilor din arcul guvernamental sa voteze o motiune de cenzura ce ar urma sa o indroduceti.

 80. Mircea Hamza January 27, 2012 at 2:55 pm #

  Unora le e frig, altora le e frica.
  CU FRIGUL SI FRICA IN OASE
  http://mirceahamza.com/?p=1881

 81. maria January 27, 2012 at 7:22 pm #

  Dle Ponta,
  Nu stiu daca mesajul meu cu nr o suta si nu stiu cat va fi citit. Am citit mai devreme comentariu de pe blogul lui sutu despre lipsa mesajului opozitiei si i-am dat dreptate. Schimbati-va trategia de comunicare. Iesiti si luati-va niste angajamente curajoase: depolitizati scolile, spitalele, regiile, tot ce se poate depolitiza. Spune-ti asta clasei politice satula de sistemul actual politic. Aveti curajul sa faceti asta daca veniti la putere? Va vor lasa baronii locali care va aduc voturi sa-i lasati fara functii? Stiu ca e greu dar trebuie sa reformati sistemul politic, asta e speranta celor multi. Nu reforma care NU a facut-o Basescu. Vorbiti , comunicati cum veti schimba sistemul!

 82. Victor January 27, 2012 at 7:56 pm #

  Cred ca a devenit clar pentru toti cei normali,ca Basul a innebunit de tot si e in stare sa dea foc tarii,precum Nero Romei. Cine mai crede ca se poate discuta cu un nebun,este si el la fel. Cretinii portocalii,teleghidati de piratul piratilor,bulibasa JON(javra ordinara nationala),vor face orice (legal,dar mai ales ilegal),sa ramana la putere. Nu mai e cale de intoarcere,ori noi(cei normali) pe ei(lichelele portocalii),ori ei pe noi, pana la lichidarea acestui REGIM CRIMINAL !
  Daca majoritatea romanilor umiliti/batjocoriti/siluiti vor fi solidari,s-ar putea rezolva fara varsare de sange,prin greva generala,greva fiscala,greva parlamentara,nesupunere civica etc. In caz contrar e nevoie de o adevarata revolutie.
  Ar fi cazul ca USL sa-si asume rolul de coordonare a acestor actiuni ferme,sa lase logoreea si sa treaca la fapte,altfel se pierde cred, unica ocazie de a scapa de ciuma portocalie. Acum ori niciodata ! Sper ca veti raspunde la unison- ACUM !

 83. justitiaru January 27, 2012 at 8:07 pm #

  D-le Ponta
  Nu greva parlamentara (evident nu demisia)este solutia actualei crize, ci dimpotriva parlamentarii trebuie sa protesteze in plenul Parlamentului, energic, zgomotos, precum fac protestantii la Universitate. Protestele in Parlament vor paraliza activitatea parlamentara,vor impiedica puterea sa-si faca de cap,vor face rating pe toate canalele Tv in tara si strainatate,vor sensibiliza opinia publica.Este cu certitudine cea mai buna solutie in situatia actuala.Va rog sa sustineti acest punct de vedere cu toata forta.

 84. Bibicu January 27, 2012 at 8:35 pm #

  MACABRĂ

  Emil Boc lopătează un troenel în care descoperă o Dacie 1310 S cu doi ocupanţi decedaţi.
  – Cine sunt dom Prim Mimistru ?
  – Preşedintele şi d-na Urdea sărăcţa care cu devotament îi sufla aer cald în cap…
  – Ş-acum ce facem ?
  – Anticipate „la termen” ! să se bucure Voiculescu care trage ploile.
  – Zăpezile, Sefu.

 85. Ionut Stefan February 2, 2012 at 2:23 pm #

  Eu tot nu pot sa inteleg de ce Roberta Anastase mai exista in Parlament dupa acea numaratoare. Cum este posibil ?

 86. daniel February 3, 2012 at 1:28 am #

  De la Universitate voi pleca dupa ce “basescu” nu mai este Presedinte; asta inseamna, ca deja, ceilalti slugoi si aplaudaci, sunt plecati!
  Doamne Ajuta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: