Congresul PES la Bucuresti – mic ghid pentru indrumarea lui Cristi Preda si a altor intelectuali de dreapta

27 Nov

Vineri, la Bruxelles, Partidul Socialistilor Europeni a luat decizia de a organiza viitorul sau Congres la Bucuresti, la sfarsitul lunii septembrie 2012. O decizie in premiera (niciodata pana acum un Congres de acest fel nu a avut loc in Estul Europei), dar mai ales o reuniune cu totul speciala, unde se vor lua decizii cruciale pentru viitorul celei mai vechi si prestigioase miscari politice din Europa.

In mod obisnuit,  aceasta nu va fi niciodata o “stire” in intelesul actual al presei romanesti, daca nu contine un pic de “sare si piper”, ceva scandal sau suspans; asa ca m-am hotarat eu sa o condimentez cu o polemica (sper moderata) cu europarlamentarul PDL Cristi Preda, un fel de “Lenin exilat in Elvetia” al zilelor noastre – sigur, daca inlocuim exilul saracacios cu statutul prosper de membru al Parlamentului European, stanga cu dreapta si Elvetia cu Belgia.

Fac acest demers cu speranta  ca, in acest fel, lucruri extrem de importante referitoare la viitorul politic al Europei sa ajunga la cunostinta cat mai multor oameni din Romania.

Il consider pe Cristi Preda, in ciuda defectelor sale de caracter, un intelectual elevat, inevitabil jenat de tovarasia sa impusa cu personaje precum Igas, Anastase, Flutur & Co. Asa ca lui nu pot sa-i trec cu vederea derapajele si dezinformarile legate de scena europeana, pozitia celor doua mari grupuri politice (Popularii si Socialistii) si efectele asupra Romaniei. Astfel:

1.  Avantul cu care m-a acuzat pe mine ca blochez intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, uitand sa-si ceara scuze atunci cand opozitia a venit tocmai de la doua guverne (Olanda si Finlanda) conduse de reprezentanti ai Partidului Popular (din care face parte, cel putin formal, si PDL); ba chiar premierii spaniol si  austriac, ambii social-democrati, s-au batut in favoarea tarii noastre, fara a putea trece peste pozitia intransigenta a celor de dreapta.

2. Dl. Preda se bucura deschis la momentul in care alegerile din Portugalia, si apoi Spania, au adus la putere, in dauna socialistilor, doua guverne populare. Bucuria era total nejustificata deoarece iata, in Portugalia, guvernul de dreapta a condus tara la un rating “junk”, pe care nimeni nu-l anticipa, si la o situatie financiara similara Greciei. Iar Partidul Popular din Spania a anuntat deja una din “tintele” sale: stoparea si limitarea drastica a accesului romanilor pe piata muncii, ceea ce reprezinta o tragedie pentru sute de mii de concetateni de-ai nostri. Ca faimosul Wiliam Branza enunta cu emfaza ca victoria PP este o veste excelenta pentru romani nu ma mira. Ce sa te astepti de la el? Dar de la Dl. Preda am pretentii.

3. Poate cea mai stupida acuzatie a distinsului europarlamentar o constiuie aceea ca “Guvernul socialistului Papandreu din Grecia a distrus Europa”. Asta chiar a fost gogonata, pentru ca  Papandreu a plecat si astfel s-a ajuns la cei care reprezinta cu adevarat potentiale “bombe atomice” pentru Euro si UE – adica la Italia “socialistului” Berlusconi si la Franta “stangistului” Sarkozy. Ca sa nu mai vorbim de catastrofa produsa recent in Ungaria de bunul prieten al lui Basescu si al PDL,  Viktor Orban – situatia din tara vecina avand influente negative incomparabil mai mari pentru Romania decat orice alta tara din zona Euro.

4. Dupa inlocuirea lui Papandreu, tot Dl. Preda se bucura ca “in Europa mai exista doar un singur premier de stanga, in Danemarca”. Cu tot respectul, dar eu tocmai m-am intalnit cu Werner Faymann, cancelarul social-democrat al Austriei, cu care am vorbit serios despre viitorul bancilor si al companiilor austriece in Romania (OMV Petrom, BCR, Raiffeisen, Volksbank, Omniasig – credeti ca sunt importante pentru noi?). Daca Dl. Preda are dubii privind apartenenta la UE a Austriei, sper ca va privi saptamana viitoare la televizor investirea in functia de Prim Ministru al Belgiei (tara aia mica unde merge saptamanal domnia sa) a socialistului Elio di Rupo – deci trei deocamdata; fara sa adaugam vicepriministrul laburist al Irlandei.

5. Asa putini premieri social-democrati, dar tare importanti pentru Romania! In primul semestru din 2012, exact cand tara noastra asteapta raspunsuri importante privind Schengen si MCV, presedintia UE va fi detinuta tocmai de… suspans… Danemarca. Deci, ajutorul principal pentru noi trebuie sa vina tocmai de la o distinsa, dar tare de centru-stanga, doamna premier – Helle Thorning-Schmidt.

6. Dupa ce USL va castiga alegerile din noiembrie 2012, va fi foarte important cu ce guverne va colabora in efortul urias ce trebuie depus pentru a readuce Romania inapoi in Europa, acolo de unde Basescu si ai lui (inclusiv Dl. Preda) ne-au scos prin incompetenta, coruptia, pasivitatea si chiar prostia evidenta de care au dat dovada. Asa ca haideti sa ne uitam putin la cum suna viitorul. In Franta, in 2012, Sarkozy are toate sansele sa devina somer, spre binele tarii sale si al Europei, iar viitorul probabil presedinte, Francois Hollande, are o relatie veche si speciala cu PSD. In Italia, conform tuturor sondajelor facute inainte si dupa caderea lui Berlusconi, liderul de centru-stanga, Pierluigi Bersani (un politician de mare eleganta cu a carui prietenie ma mandresc), va fi premier. Si sunt convins ca va face extrem de mult si de bine pentru romanii din Italia si cei de acasa. In Germania, in 2013, toata lumea considera in afara oricarui dubiu faptul ca un nou cancelar social-democrat (cel mai probabil Sigmar Gabriel) va conduce noul guvern in alianta cu verzii;

Iata, deci, ca exista o mare sansa ca in 2013 sa aveam la Paris, Roma si Berlin trei oameni de stanga, prieteni ai PSD si ai Romaniei. Imi amintesc mereu cat de mult a stiut Adrian Nastase sa foloseasca acest gen de relatii politice si personale pentru a indeplini doua obiective fundamentale: eliminarea vizelor si inchiderea tuturor capitolelor de negociere pentru aderarea la UE.

7. Toate problemele Romaniei pe plan european au fost si sunt cauzate, fara exceptie, de lideri politici si guverne apartinand Partidului Popular, ceea ce Dl. Preda ignora cu tenacitate si viclenie. Niciodata un lider social-democrat nu a fost in vreo ocazie impotriva tarii noastre, si nici nu va fi in viitor, deoarece PES are cu totul alta filosofie privind Europa. PDL este considerat un paria in cadrul popularilor, deoarece a trecut peste noapte din Internationala Socialista direct in PPE. Basescu este un populist grobian pe care Sarkozy & Co. il trateaza ca pe o sluga uneori folositoare. Pedelistii corupti si total inculti politic nu au nici macar o spoiala ideologica si sunt tratati ca niste oportunisti cu care (vorba lui Dinu Patriciu) “te tii de nas si mergi mai departe”! Asta pana vor pleca de la guvernare, moment in care si cei din PPE le vor da un sut de mult pregatit si meritat, ramanand cu UDMR si PNTCD, considerati totusi mai putin compromitatori.

8. Congresul PES de la Bucuresti va alege un nou leadership (nici presedintele Rasmussen, nici secretarul general nu vor mai candida din nou). Dar mai ales va da semnalul privind inceperea bataliei pentru castigarea alegerilor europene din 2014, cu un candidat de stanga comun care sa-l inlocuiasca pe Barroso de la presedintia Comisiei Europene. Este foarte clar acum, pentru cei care privesc cu realism situatia, ca Europa in criza se va intoarce la momentul anilor ’30, urmand sa aleaga intre o stanga moderata si modernizata si extremismul totalitar de dreapta spre care deja migreaza toate partidele din cadrul PPE. Imi doresc sincer, pentru viitorul nostru si al copiilor nostri, ca greseala facuta atunci (alegerea fascismului si nazismului) sa nu fie repetata, iar liderii progresisti din cadrul PES sa se ridice la nivelul unei confruntari atat de dificile.

9.  Alegerea Bucurestiului ca loc de desfasurare a celui mai important eveniment al stangii europene are si o importanta componenta regionala. Din pacate, cele trei mari tari din Estul Europei – Romania, Ungaria si Bulgaria – reprezinta deja un teren de incercare pentru modul in care dreapta va evolua pe tot continentul.

Situatia din cele 3 tari este uimitor de similara – lideri (Basescu, Orban, Borisov) demagogi si populisti, lipsiti total de ideologie si de scrupule democratice, gata sa-si trateze popoarele ca pe o marfa de negociat in schimbul pastrarii lor la putere. Alegeri fraudate fara jena, libertatea presei calcata in picioare, democratia parlamentara demonizata, relatii de tip mafiot care se substituie institutiilor statului de drept, prigonirea si destructurarea Opozitiei politice cu metode specifice fascismului, coruptie generalizata, autoritarism pe plan intern si servilism total pe cel extern. Mesajul Congresului PES va fi unul de constientizare si combatere solidara a acestui neofascism, care se intinde in aceasta parte a UE.

10. In fine, nu pot sa nu cred ca e vorba si de un semn clar de incredere si sustinere pentru PSD din partea familiei socialiste si social-democrat europene. Pe plan intern, toti “fripturistii” care au dezertat din PSD pentru a se infrupta din beneficiile colaborationismului cu Basescu nu prididesc sa se autoprezinte ca mari oameni de stanga. Ba chiar si un escroc sadea, cum este Dan Diaconescu, are momente in care pretinde ca populismul si bufoneria sa au legatura cu niscai ideologii de stanga, pe care le-a descoperi el in timp ce-si conducea Bentley-ul spre portul unde isi acosteaza yachtul cumparat de dragul “sarmanilor”!

Congresul PES organizat in Romania cu doar cateva saptamani inainte de alegeri este un mesaj clar de incredere ca PSD (singurul partid de stanga din Romania), alaturi de partenerii din USL, va fi votat de populatie cu speranta acelei schimbari pe care o asteptam cu totii de mult timp.

Am scris aceste lucruri pentru cititorii blogului meu, dar si cu speranta ca ele vor ajunge la toti cei interesati de viata politica europeana si de rolul pe care ar trebui sa il joace Romania. Iar de la intelectualul convertit la dreapta, Cristian Preda, astept doar niste simple scuze pentru multiplele inexactitati de care se face vinovat in acest domeniu! Iar daca e polemica (ma rog, trebuia sa scriu “scandal”) poate devine si presa interesata!

90 Responses to “Congresul PES la Bucuresti – mic ghid pentru indrumarea lui Cristi Preda si a altor intelectuali de dreapta”

 1. gigip1948 November 27, 2011 at 2:12 pm #

  Domnule Victor Ponta,
  Va inteleg eleganta in exprimare ,la adresa lui Cezar Preda! Sunteti liderul celui mai mare partid din Romania si,sper,viitorul premier al tarii! Eu,ca simplu membru al PSD-ului,pot spune,mai direct ,cine este si ce face profesorul Cezar Preda! Fara a-i contesta(precum nici dumneavoastra) unele idei teoretice,bune de predat studentilor boboci,constat ca acesta nu are coloana vertebrala,nu se comporta ca un viitor lider,se complace in a face o critica lejera si sterila la adresa marilor corupti din partidul sau! Acum,Cezar Preda este inlocuitorul lui Oajdea in PDl,dupa excluderea sa din partid! Precum un pechinez,scoate periodic cate un scancet la adresa coruptiei si incompetentei colegilor sai de partid,dupa care,revine,precum toti pedelistii de rand,la ordinele lui Emil Boc,cel mai incompetent premier din istoria posdecembrista a Romaniei!
  Cezar ,mai are doua sanse:sa devina demn de numele pe care il poarta,sa demisioneze din partidul si regimul corupt portocaliu si,impreuna cu alti intelectuali care s-au vandut matrozului pe multi arginti sa ceara demiterea lui ori sa se compromita definitiv si sa piara impreuna cu clanul mafiot basist!

  • Iceflame November 27, 2011 at 3:24 pm #

   @ gigi1948

   Cezar nu e Cristian…

 2. popalumi November 27, 2011 at 2:32 pm #

  AH! AH! AH ! Cit de bine ati scris si ce vesti optimiste ne dati.
  Cristian Preda e un europarlamentar stupid aflat intr_un partid stupid ,avind un creier stupid, cu o gindire stupida ascunsa dupa niste ochelari stupizi.

  • Iceflame November 27, 2011 at 3:27 pm #

   @ popalumi

   ochelarii nu au nici o vina in combinatia asta…

   • ZOE, fii barbata ! November 28, 2011 at 7:45 am #

    Nu ochelarii au vina, ci forma lor ha ha ha !

 3. Mary November 27, 2011 at 3:34 pm #

  PDL a reusit un lucru mare a ridicat la rang de excelenta mediocritatea. In concluzie mai trebue inca 20 ani sa se “rafineze”……… “stupid people”.Atunci te intrebi cum poti sa dezvolti o tara daca peste tot te lovesti de “ziduri ” ce sansa are cel intradevar mediocru care merge la munca si isi duce viata de zi cu zi…..intre doua show-uri de la tv?

 4. CALIMAN EUGEN-analist de provincie November 27, 2011 at 3:35 pm #

  Dincolo de valoarea personala si cultura sa politica,d-l Preda este de voie,de nevoie,un politruc,care trebuie sa joace cum cinta partidul.
  Dincolo de tribulatiile sale politice,cred ca d-l Preda este inca ,,recuperabil” pentru a se inscrie in rindul oamenilor politici de valoare !

 5. Iceflame November 27, 2011 at 3:35 pm #

  Domnu’ Ponta,

  SCUZE de la domnul Preda?

  Asteptati sanatos, sunteti inca tanar, dumnealui la fel…

  Va salut!

 6. justitiaru November 27, 2011 at 3:49 pm #

  D-le Ponta
  1)Felicitari pentri alegerea Bucurestiului ca viitoare locatie a desfasurarii Congresului Socialistilor Europeni
  2)Demarati urgent tratativele cu UDMR pentru stabilirea unui presedinte al senatului(de preferinta d-l Frundo)
  3)Mariti “strocul” actiunilor ,Forta Ponta !

 7. ANONIMUS November 27, 2011 at 3:53 pm #

  D-le Gigi l-ai confundat pe Cezar Preda un portocaliu ordinar,cu intelectualul “subtire”
  dar si subtire la caracter Cristian Preda,ce-l cu ochelarii de “fund de sticle de sampanie”si vajnic luptator impotriva coruptiei in PD-L.(daca ar fi asa n-ar ramane picior de PD-L-ist in partidul lui).Nu e nici o paguba.Amandoi sunt la fel .

 8. justitiaru November 27, 2011 at 4:07 pm #

  Fortza Ponta !!!!!!!!!!!!!
  Atrageti in USL si pe UDMR ,Reactivati “Proiectul Johanis” !
  Romania are neboie de un guvern de tehnocrati care sa refaca economia si functionarea institutiilor democratice.

 9. angelaglobal November 27, 2011 at 4:13 pm #

  Felicitari pentru congres!

 10. murfy November 27, 2011 at 4:45 pm #

  Pe cit vrea sa para de cult si elevat
  Uita de principii,de-adevar,de cinste ,de dreptate
  Intr-o mare de nimicuri ,de hoti portocalii se zbate
  Intr-o mare mocirla portocalie a traiului si gindirii de ….rahat.

 11. Anonim November 27, 2011 at 5:34 pm #

  Ce grad are in masonerie Cristi Preda?

 12. florin November 27, 2011 at 6:45 pm #

  Sa nu uitam ca Intelectualul elevat a fost si este sluga lui Base. De exemplu, putea, la finetea caracterului sau, sa refuze locul de europarlamentar stiind prin ce metode curate le-a obtinut mandatele PDL-ul. De altfel, chiar presedintele sau favorit a recunoscut o parte din adevar zilele trecute, cand spunea ca se da mita electorala de cca, cinci ani, dar ei nu au facut-o cu premeditare ci s-au luat dupa exemplul celor din tarile elevate ale Europei. Nivelul gandirii in PDL este acelasi, fie ca-i Boc, Igas. Preda, Oltean sau Flutur. Dar tara a fost adusa in situatia in care este nu din cauza politicii de dreapta, fiindca ei nici nu stiu de ce parte a politicii stau, ci datorita prosiei si incompetentei guvernantilor, care fac nu decat politica mafiei ce-i dirijeaza.

 13. nastase November 27, 2011 at 7:14 pm #

  Puterea actuala joaca cartile foarte bine calculat.Toate partidele nou infiintate(ex partidul poporului. Unpr) vor vinde voturile lui Base. USL este provocata si ea la destramare. Divide et empera. Tactica este simpla si valabila in toate timpurile .Socotiti procentele PDL+ PP+UNPR+UDMR si vedeti cu ce “armata “va bateti. Imi pare rau pentru vremuri nesigure in continuare.Mi-e frica ca episodul de la alegerile trecute se va repeta. Cred ca Mafia este prea mare si nu mai poate fi stopata. Iar alegatorii de peste hotare vor hotari si urmatoare data rezultatul alegerilor. Daca as fi in postura de a da legi as hotari ca cei de afara pot vota daca sunt in tara nu altfel. In acest fel excludeti frauda din cionsulate.

  • justitiaru November 28, 2011 at 1:16 am #

   Morala -trebuie atras UDMR in USL printr-un nou “proiect Johanis”

 14. we November 27, 2011 at 7:21 pm #

  Solutia pt Romania? Un stat eficient, fara birocratie, cu legi clare, taxe putine si mici. Asta nu are legatura cu “dreapta” sau “stanga” ci cu un management corect al banilor publici. Banii publici sunt banii taxati ai patronilor si ai angajatilor care sunt un fel de “actionari” ai statului. Ei trebuie sa numeasca un CEO, adica premierul, ce trebuie demis tot de cetateni indirect prin parlamentari cand acest “CEO” nu are rezultate.

 15. Alin November 27, 2011 at 7:29 pm #

  Domnule Ponta,

  Vă citesc din când în când… este ok ceea ce apare la dumneavoastră. Dar dacă sunteți urmat de oameni din tagma comentatorilor de mai sus, îmi pare rău… nu aveți ce căuta la putere.

  • Iceflame November 28, 2011 at 12:27 am #

   @ Alin

   Nu vreti sa fiti dumneavoastra singurul comentator pe blogul lui Ponta?

   Poate ca, astfel, ii veti da voie si dumnealui la putere…

   • Alin November 28, 2011 at 9:07 pm #

    O mentiune: atunci cand am scris raspunsul, erau postati doar primii doi comentatori. La ei ma refeream.

  • ZOE, fii barbata ! November 28, 2011 at 7:58 am #

   @Alin
   Dar ce ti-au facut mai draga, comentatorii de mai sus ? Uiti ca fiecare are dreptul la opinie si la exprimarea libera a ei ? Daca însa faci parte dintre cei care sustin TAGMA JEFUITORILOR din tara asta, atunci e normal sa nu-ti convina.
   Si într-adevar nu au ce cauta la Putere, portocaliii, ne este lehamite de ei. Sa se duca noua mii de ani cu cine i-a inventat si cu cine este atât de neghiob sa-i mai sustina !

 16. Florin Muresan November 28, 2011 at 8:25 am #

  De la proclamarea primei REPUBLICI FRANCEZE orice intelectual care se respecta isi afirma cu mandrie apartenenta la STANGA. Basistii care se dau de centru dreapta sunt in opinia mea o banda de semidocti cu evidente inclinatii mafiote. Sa ne fereasca Dumnezeu de repetarea unui scenariu istoric binecunoscut lumii intregi care s-a intamplat in Germania interbelica. Va felicit pentru organizarea Congresului PES la Bucuresti anul viitor !

 17. vasi November 28, 2011 at 10:07 am #

  Domnilor, atata timp cat alegerile bat la usa si PDL-ul si-a facut temele adunând datele personale ale cetatenilor si trecand legea votului prin corespondenta prin parlament, deja a castigat un nou mandat. ANSPDCP-ul a carei conducere a fost sprijinita de USL a batut palma cu puterea si “s-au mutat” in timpul recesamantului.

 18. Mircea Hamza November 28, 2011 at 10:08 am #

  Cine fura in PDL? Raspuns corect: toti. http://mirceahamza.com/?p=1520

 19. archer November 28, 2011 at 10:25 am #

  cristi preda un intelectual subtire “la minte” la fel ca si partenerul sau latratoiu care mai nou e profesor de dat cu parerea la realitatea. un incapabil ajuns mare analist politic.

 20. justitiaru November 28, 2011 at 2:58 pm #

  D-le Ponta
  Cred ca ar trebui sa va adresati la CC cu cererea ca in postul de presedinte al Senatului sa fie un candidat PSD inainte de votul din Senat.Daca reprezentantul PD va fi ales e putin probabil ca CC sa schimbe decizia

 21. Theodora November 28, 2011 at 4:36 pm #

  Cred ca sunteti optimist
  Dupa parerea mea Cristi Preda nu poate fi recuperat.

  • chiparosul November 30, 2011 at 10:14 pm #

   indezirabil , irecuperabil – sconcs portocaliu

 22. Theodora November 28, 2011 at 4:38 pm #

  Exista posibilitatea ca blogerii de stanga sa poata participa la Congresul PES?

 23. Anonim November 28, 2011 at 7:24 pm #

  De ani de zile vorbiti de alegeri si tot timpul calculati procente. Faceti odata alegeri si sa se termine odata si cu subiectul asta . Cu siguranta si voi o sa fiti cu UDMR la guvernare.

  • Am citit stirile politice azi November 29, 2011 at 5:22 pm #

   Auzi, sa nu mai aud de udmr.

  • ZOE, fii barbata ! November 30, 2011 at 11:06 am #

   @Anonim
   A sosit timpul ca UDMR, s-o traga de tot pe dreapta si sa doarma ani buni în opozitie, alaturi de iubitii lor porto-calici / sau pacalici / cum vrei
   sa le zici !

 24. Cosmin Gabrielescu November 29, 2011 at 11:05 am #

  Dle Ponta,

  Vreau sa va aduca la cunostinta ca UNPR, adica partidul pe care-l “iubiti” atat de tare, pregateste ceva foarte interesant! Este vorba despre Garda Civica Voluntara! O formatiune, dupa parerea mea paramilitara (are uniforme specifice, asculta de comenzi pe scara ierarhica, etc…) care are ca scop o asa zisa coordonare prin prevenire a populatiei in caz de calamitati: cutremure, inundatii, etc. ATENTIE mare insa! (aceasta informatie v-o transmit din interiorul unei organizatii de partid UNPR) Garda respectiva are rolul de a se implica in alegerile de anul viitor, pentru o “asa-zisa” buna desfasurare a acestora! Va atrag atentia in mod serios ca nu este o problema deloc de neglijat! Cu stima,

  Cosmin

  • ZOE, fii barbata ! November 30, 2011 at 11:48 am #

   Mai bine i-ar zice Garda de Fier , ca astia l-ar face gelos si pe Fürer în dementia lor, nu i-ar mai rabda pamântul !

  • ZOE, fii barbata ! December 2, 2011 at 11:38 am #

   @Cosmin Gabrielescu
   FELICITARI !
   Si tocmai au facut-o ! Tu ai fost bine informat, s-a confirmat aseara la Antena3 . Au clocit împreuna cu “premarele” Sectorului 2, “mare om”( ca fizic) “mare caracter”( de unde nu e nici Dumnezeu nu cere!) Asa se face ca Tovarasul General cu origine “sanatoasa”, fost muncitor la baza dar absolvent , ulterior, a atâtor scoli, cursuri si alte DUDE, ca dai în bâlbâiala daca îi citesti CV-ul pe Net, a ales pâna a cules cam vreo mie de vasnici “cavaleri” ai mesei patrate, care vezi draga Doamne sa ne previna pe noi prostimea în caz de calamitati -chiar mai mici în raport cu marea calamitate cazuta pe capul nostru – adicatelea cutremure, inundatii,etc.etc. Aceasta (Z)garda, se zice ca va fi în subordinea unui
   Gheneral sau ce o fi el, în rezerva. Care, în loc sa stea acasa sa-si manânce linistit pensioara, are un zvâc sa se “reactiveze”.
   De fapt tinta e alta, mult mai cu tâlc, asa cum bine ai zis si duce direct la “Hârdaul lui Petrache”! Mai pe înteles :cine nu-i cu noi e împotriva noastra si nu-l mai dam la “Razboiu”, îl ducem direct la “Cremenal”.
   Exact bomboana pe coliva care lipsea si poate ca nu e ultima, caci mintea românului e inventiva si pâna la alegeri cine stie ce alte periclole ne mai pasc. Poate ca, pâna la urma se hatarasc sa ne încuie în case si sa ne puna pândari la uluca, sa nu ne ducem la vot !
   Asta dovedeste ca le tremura si ultimii neuroni ramasi razleti prin encefal !

 25. Miron November 29, 2011 at 12:51 pm #

  Daca cei din PDL si sustinatorii lor, va condamna pentru actiunea de la senat, eu trag concluzia ca a fost o miscare corecta revocarea lui Geoana, chiar daca ati pierdut un vot eventual(nu stiu cum va vota Geaona).Comentarile din media trebuie luate in considerare doar ca informatie, altfel ajungeti ca in fabula cu morarul si magarul, care a ajuns sa-l care in spinare, ascultand remarcile trecatorilor.

 26. Black Rose November 29, 2011 at 3:34 pm #

  Programul Presedintelui Victor Ponta in perioada 29-30 noiembrie
  .de Victor Ponta la 29 noiembrie 2011 la 11:14. Marti, 29 noiembrie 2011 – Bistrita – Nasaud

  10.00 – Vizita Piata Decebal – Bistrita

  11.00 – Intalnire cu sindicatele din judetul Bistrita – Nasaud

  Locaţie: Sala de sedinte a Consiliului Local Bistrita

  12.00 – Conferinta de presa

  Locaţie: Sala de sedinte a Consiliului Local Bistrita

  15.00 – Reuniune USL judet Bistrita – Nasaud

  Locaţie: Centrul Municipal Cultural

  17.30 – Intalnire USL Mun. Bistrita

  Locaţie: Aula Magna Univ. Babes Bolyai – Extensia Bistrita

  Miercuri, 30 noiembrie 2011 – Cluj Napoca

  10:00 – Dezbatere despre strategia USL privind o Justitie independenta

  Locatie: Hotel Napoca, Sala Forum

  12:00 – Conferinta de presa/declaratii de presa

  15:00 – Eveniment USL – Angajament pentru Romania

  Locatie: Hotel Napoca, Sala Roma

 27. Iluminatu November 30, 2011 at 9:44 am #

  Motto : Democraţie monahală.

  „O stareţă se scoală în mare grabă pe întuneric să prindă
  o călugăriţă cu ibovnicul ei în pat, pârâtă fiind de celelalte
  maici ; dar cum stareţa se afla ea însăşi cu un popă,
  socotind că-şi pune vălurile în cap, îşi pune în locul lor
  izmenele părintelui ; văzâd una ca asta, pârâta îi spune ce
  are în cap şi fiind iertată de pedeapsă, se poate desfăta în
  tihnă cu iubitul ei.” Povestea a doua din Decameronul de
  Giovanni Boccaccio (n.1313 – d.21.12.1375).

  DUPA CCA 700 DE ANI

  Stareţa de la Manăstirea Tăriceni (Episcopia Călăraşilor) a dat naştere la două fetiţe, tatăl fiind un preot din Amara. În urmă cu 3 ani pe când era maică prin Ialomiţa a dat naştere la un băieţel, după care a fost…avansată ca stareţă. Acum – fie vorba-ntre noi – drept ar fi să-i ia locul lui Boc(cac)cio.

  PS : Pentru anul aniversar 2013 al lui Boccaccio, nu trebuie ratată o ediţie pe măsură (în fond o afacere cu succes garantat).

  • ZOE, fii barbata ! November 30, 2011 at 6:37 pm #

   @maharajah…
   Deci asta te rodea pe tine, cum mai poti sa triesti AFTER Basescu !
   Adica tu faci parte din tagma alora care-l vad Preshul Nemuritor al tarii !
   Nu vreau sa intru în amanunte, dar mi-ar placea sa stiu câti ani aveai tu la Revolutie – astfel se pot explica “neste” lucruri.
   Cât despre Vadim+A Paunescu+ E Barbu stiu destule lucruri tinând cont ca eram abonata la ” Saptamâna” unde Vadim se producea artistic
   si crede-ma ca are un real si incontestabil talent. Restul, tine de vremurile când nu era asa simplu sa traiesti în România – dar numai cine a prins acele vremuri îsi explica si poate explica o anumita atitudine.
   Asa ca, “s’auzim numai de bine” cum se spunea la Europa Libera !

   • maharajahuldekapurthala December 4, 2011 at 7:10 pm #

    Parc-ai fi Aya, de pe blogul lui Adrian Nastase! 😆 😉

   • ZOE, fii barbata ! December 5, 2011 at 7:57 am #

    @maha…
    Ha,ha,ha ! Nu sunt Aya sunt ailalta. Nu prea am citit ce scrie fatuca – nu am nici timp nici rabdare sa citesc “romane fluvii” pe blog – dar stiu ca e o înfocata admiratoare a lui AN.
    Dar ce ti-am scris eu e pe bune, fara exagerare. Mi-era teama ca te superi pe mine si mi-ar fi parut rau, ca eu te plac. Dar trebuia sa
    stabilesc adevarul istoric, ha ha ha !

 28. archer November 30, 2011 at 12:01 pm #

  victore, ar trebui explicat mai clar poporului ca de la senat a plecat un “dinamitator” al usl-ului si venirea lui blaga nu a sa aduca lapte, miere si bere la robinet. acum au conducerea totala si nimeni nu ne mai poate acuza ca suntem si in caruta si in teleguta. suntem in opozitie, in cea mai crancena opozitie si trebuie sa luptam pana la capat. sa strangen si randurile si din dinti si sa luptam.

 29. archer November 30, 2011 at 12:15 pm #

  tocmai ce spuneam despre lapte, miere si bere: Romania a fost retrogradata de s&p la JUNK. dar nici o problema, rezolva gioana sau pdl-ul cu noul sef blaga. sau poate anastase.

  • ceci November 30, 2011 at 3:18 pm #

   oare de ce aveti dreptate? totusi speranta mai exista!!

   • abadelaida November 30, 2011 at 6:33 pm #

    Unde? Unde mai exista speranta, caci pe zi ce trece se dizolva in fata abuzurilor de putere savarsite de catre toti trepadusii puterii! Unde mai exista speranta, caci mai toti cei care spun ca formeaza opozitia sunt cuprinsi de o lehamite, pe care o simt mai toti cei care au ramas in tara!
    UNDE mai exista speranta? Abuzuri peste tot, furaciuni peste tot…. acum nici macar nu se mai feresc!!!!!!!!!!!!!
    Speranta aproape ca nu mai exista….. Mai are cate un zvac, dar trezindu-te, iti dai seama ca daca mai continua mult tanguirile opozitiei, oamenii nu vor mai spera nimic. Isi vor continua traiul de zi cu zi, zicandu-si ” fereasca Dumnezeu de mai rau”!
    …. fatalitatea romanului…..

 30. ZOE, fii barbata ! November 30, 2011 at 7:52 pm #

  @Victor Ponta
  Felicitari pentru prestatia de la Cluj, ati fost toti trei , remarcabili !
  FORZA USL !

 31. murfy November 30, 2011 at 10:53 pm #

  Comentariile sunt din ce in ce mai evazive
  Ma tem ca NOI din aceasta *lupta* vom ramine simple*RELICVE*
  PUTEREA – *diavolii* si-i mina luptind l*a-*ncoronare.
  Iar OPOZITIA -*eroica* blazata si surprinsa va fi iar -spectatoare .
  Prea isi face de cap aceasta PUTERE ODIOASA si DIABOLICA
  UNDE SUNT REACTIILE VIRULENTE !!!??- au devenit anemice.
  Suntem un popor de condamnat – o populatie………….

 32. Black Rose December 1, 2011 at 8:12 am #

 33. Black Rose December 1, 2011 at 8:16 am #

  De Ziua României, parcă aș fi tentantasă vă invit la o horă națională, dar îmi este teamă că unii o vor da în dansul pinguinului 🙂 . Așa că vă invit să dansați cu cei pe care-i iubiți. La mulți ani spectaculoși!

 34. Black Rose December 1, 2011 at 8:24 am #

  De ce suntem un popor special ? Istoria noastra ofera un spectacol unic: am pastrat intacte trasaturile caracteristice ale rasei latine. Acelasi lucru se intampla si cu graiul nostru, care este unul si acelasi din Maramures si pana la Timoc…Si vesnic am ramas hotar si temelie de civilizatie in contra tuturor barbarilor si cotropitorilor. Acum aproape 22 ani, copii, parinti, bunici, si-au riscat viata ca noi sa traim acum liberi si fara teama. Nicio influenta politica, economica, sau de orice alta natura, nu ne poate lua ceea ce acei oameni ne-au oferit in `89: libertatea! Sa fim mandri ca suntem romani! Romani liberi!

 35. ZOE, fii barbata ! December 1, 2011 at 9:21 am #

  LA MULTI ANI USL de 1 DECEMBRIE !
  Sa fiti iubiti si fericiti !

 36. angelaglobal December 1, 2011 at 10:50 am #

  La multi ani Romania!

  http://prezidenta.wordpress.com/2011/12/01/la-multi-ani-romania/

 37. popalumi December 1, 2011 at 12:37 pm #

  LA MULTI ANI ROMANIA!

 38. gabryela December 1, 2011 at 12:56 pm #

  LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR ADEVARATI!

 39. Black Rose December 1, 2011 at 1:21 pm #

  Marea Unire 1 decembrie 1918 Imagini autentice

 40. ZOE, fii barbata ! December 1, 2011 at 1:55 pm #

  LA MULTI ANI ROMÂNIA, LA MULTI ANI ROMÂNI, ORIUNDE V-ATI AFLA !

 41. ZOE, fii barbata ! December 1, 2011 at 3:00 pm #

  Vorba “proverbului” cri, cri, cri Igas gri ; nu credeam ca o sa vii sa faci legea la Arad !
  Si totusi se poate, asa ca stimabilul , neicusorul , puicusorul cu clopoteii zdronca, zdronca
  “a pus” de Ziua Nationala pe 30 Noiembrie în loc de 1 Decembrie, ca sa poata el azi sa fie si cu piticul atomic la Alba.
  Si pâna la urma ce mai conteaza ca a facut-o EL, cu de la sine putere si ajutat de ala cu o Falca în Cer si una în Pamânt, care e primarele urbei ?! La ei nu conteaza nimeni si nimic, e tara lor feuda lor si fac ce vor cu ea.
  Stam si cascam gura cum ne râd în nas, cu un tupeu greu de descris în cuvinte! La Bucuresti, câtiva oameni curajosi au huiduit destul de anemic, nu e de mirare, dupa cum s-a auzit a avut grija izmenaru sa maseze “osti” de sacosari beneficiari de pâini contra CNP, care sa acopere “cada” pentru baia de multime.
  La Alba Iulia insa, piticul atomic a fost întâmpinat cu muulte “urale” pe invers dar în autismul lui , nu a reactionat si si-a vazut de festivismul lui, cu încapatânarea catârului .
  De fapt la ce sa te astepti de la o jucarie întoarsa cu cheia – nu vede, n-aude pâna i-se
  strica arcul !
  Din pacate în Românica, avem de toate si oameni destepti dar si multi urmasi ai lui Pacala. Asa ca simpatizantii portocalici le-au strigat oamenilor: “Terminati, mai nesimtitilor”!
  Ma gândesc daca în loc de mamalijki de români erau greci, cam cum ar fi decurs “spectacolul” ?!
  Dar aud ca “Leul” devalorizat nu renunta la baia de multime, acum se afla în sectorul 2 !
  Om trai si om vedea ce va mai fi.

 42. Pt. Sfantul Andrei December 1, 2011 at 5:41 pm #

  La multi ani pt. Sfantul Andrei.
  SI LA MULTI ANI PT. ROMANIA !

 43. Sibilla December 1, 2011 at 10:37 pm #

  La Mulţi Ani, România !!
  La Mulţi Ani, românilor de pretutindeni !!

 44. archer December 2, 2011 at 1:58 pm #

  Victore, ar trebui spus de 1 miliard de ori ca nu vom mai aface alianta cu pdl-ul (si aclolitii sai) in viata vietilor noastre. Adrian Severin spunea ca “in politica numai boul este conservator” si uite ca D-zeu i-a facut un BAU. Demnitatea si onoarea sunt mai presus de orice functie sau scaun. Ai pornit pe un drum, nu te intoarce. Demnitate si onoare!

 45. archer December 2, 2011 at 2:15 pm #

  mare mizerie ce i s-a intamplat fetitei la defilare, doar pentru ca tatal este membru psd. felicitari pentru propunerea ta de aseara de la antena 3. propun ca psd-ul sa-i ofere un abonament la echitatie pe un an, exact pana va deschide parada de anul viitor.

 46. Theodora December 2, 2011 at 6:37 pm #

  http://theodora0303.wordpress.com/2011/12/02/la-receptia-organizata-la-palatul-cotroceni-cu-ocazia-zilei-nationale-basescu-ne-a-cerut-din-nou-solidaritate-solidaritatea-nu-poate-fi-anexata-politic-prin-solidaritate-putem-da-un-raspuns-crize/
  La receptia organizata la Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale Basescu ne-a cerut din nou solidaritate.
  Despre care solidaritate vorbeste Basescu Traian?
  Liderii PD-L sunt solidari intre ei pentru ca, desi este criza, ei nu trebuie sa saraceasca.
  Romanii care inca mai traiesc decent si cei care traiesc greu trebuie sa fie solidari cu cei care traiesc foarte greu, asta intelege Basescu Traian prin solidaritate.

 47. anti basescu December 3, 2011 at 12:40 am #

  Stiati ca la OPC Bucureşti a fost numita sefa nevasta lui Paul Petrof şeful de la vami omul cu banii intorsi lui Sorin blejnar cel care se da de neatins o toanta petruta Petrof semianalfabeta cu singura calitate de amanta semioficiala a lui Constantin Cerbulescu şeful ANPC sluga lui silvian Ionescu şeful garzii de mediu fost sifon securist.Aceasta toanta se comporta ca la măsa la lunguletu Dâmboviţa la comisariatul Bucureşti se controlează firmele la comanda si in general cele ale PSD-istilor sau necorizantilor banii plecand spre Cerbulescu după la silvian Ionescu samd.Şeful OPC BRASOV a fost arestat de DNA pt luare de mita 60000 euro parte din ei urmând a ajunge la Cerbulescu care solicita in mod constant cota de la şefii OPC din tara.Cerbulescu deţine prin fisu Ciprian firme cu obiecte de activitate diverse in general alegand clienţii dintre firmele care nu vor sa fie controlate.Abuzurile nu se opresc aici el emite diverse ordine prin care obliga operatorii economici sa cumpere de la o anumită firma tv tip plasma.

 48. gabryela December 3, 2011 at 4:30 pm #

  Astazi este ziua internationala a persoanelor cu handicap.
  Pentru restul lumii, 3 decembrie este un prilej de a reflecta asupra statutului pe care-l are categoria aceasta de oameni, de a schimba mentalitati, caci mai sunt inca persoane ce ii stigmatizeaza pe cei cu handicap, producandu-le o mare suferinta.

 49. Iluminatu December 4, 2011 at 6:45 am #

  ® 4. DIN CARTEA LUI MAO

  – Cum ar arăta lumea fără evrei ?
  – Ca evreii fără rabini !

 50. Iluminatu December 4, 2011 at 8:15 am #

  DE LA PRUNCI PENTRU ADULŢI

  ® Ca un prunc alăptat la silicoane este România de azi.

 51. Black Rose December 4, 2011 at 9:41 am #

  Trebuie urmat acest exemplu http://www.eunu-mivandvotul.ro/

 52. Black Rose December 4, 2011 at 9:46 am #

  Eu nu-mi vand VOTUL !!!

 53. Sibilla December 4, 2011 at 2:15 pm #

  NU O TEMĂ DE CASĂ ( NU MAI E TIMP DE MEDITAŢII LA NEMURIRE, NICI DE ” ANALIZE ” INTERMINABILE, DE VORBĂRAIE… ), E UN APEL, UN APEL SĂ SCOBORÂŢI CU PICIOARELE PE PĂMÂNT, SĂ TRECEŢI LA FAPTE CONCRETE, SĂ LUPTAŢI, SĂ FACEŢI NAIBII CEVA ÎNCÂT SĂ NU NE MAI SIMŢIM SINGURI ŞI-AI NIMĂNUI…. SĂ TRECEŢI LA MĂSURI RADICALE DACĂ SUNTEŢI ÎN STARE ŞI-ATUNCI VĂ VOM URMA !!!
  RUŞINOASĂ LIPSA DE REACŢIE / ATITUDINE A DOMNIILOR VOASTRE VIS A VIS DE NEMERNICIILE ” PROFEŢITE ” DE CĂTRE băsescu traian ŞI CARE SE VOR TRANSPUNE-N FAPTE, IAR VOI, STAŢI, MUCLES, DE PARCĂ NU L-AŢI CUNOAŞTE PE ADRIAN NĂSTASE, DE PARCĂ NU AŢI EXISTA !!! RUŞINE !!!

  – câteva rânduri, de pe blogul Politicianului AN :

  @dlnimeni
  decembrie 3, 2011 la 3:18 pm
  Karakas: ati simtit chestiunea; discutam de zvonuri imprastiate de agenti ai puterii pentru ca dl Nastase sa fie lasat singur. Ideea este aceea ca fruntasii pesedisti care il vor sustine pe dl Nastase vor primi dosare penale si condamnari. Daca dl Nastase primeste o condamnare, fie si cu suspendare, atunci sansele USL de a guverna scad la 10-15%. In cadrul acestui mic procentaj de speranta, dl Basescu va putea fi invins numai prin noroc si joc al sortii, printr-o politica foarte abila si fara eroare ori de un om extrem de curajos dispus ca, pentru infringerea dlui Basescu, sa isi puna viata in joc (fiindca ati vazut in media fraza “ori iti fac casa, ori te ingrop”) pentru asta, sa fie capabil ca in aceasta lupta “sa dea foc portului Rouen” (in sens politic) adica sa fie nepasator la victimele (tot in sens politic) care ar putea urma luptei sale pentru ca dl Basescu sa fie infrint. Poate observati si subtilitatea din cererea la condamnarea cu suspendare: o ironie, un mesaj si o justificare totodata. Ironia este aceea ca este, cumva, respectata o fraza care ii este atribuita presedintelui Iliescu, pe vremea cind dl Basescu se afla in postura de a fi trimis in fata unui tribunal. Mesajul este: zi merci ca nu te-am trimis la puscarie, vezi-ti de viata ta, de averea ta, du-te la Cornu si nu ne mai sta in cale, vezi ca mai ai doua procese si te condamnam si cu executare daca ne superi. Justificarea, pentru opinia publica si pentru extern, este aceeasi: dom’le, nu l-am trimis la puscarie, omul a fost premier, sa mai stea si pe acasa, bla, bla, bla. In ceea ce priveste politica acestui proces, dl Nastase a facut, zilele trecute, o mica – dar importanta- eroare: a admis existenta unui prejudiciu. Sa ne amintim, din acest punct de vedere, comportamentul prezidential in cazul Flota. Foarte adevarat ca dl Nastase a zis ca acest prejudiciu nu i se poate imputa, dar aceasta a fost in a doua parte a frazei. Normal era ca dl Nastase sa nege existenta prejudiciului adus de persoana sa si sa lase tribunalul sa delibereze asupra vinovatului pentru cei 3000 de euro. Pentru omul de rind, ideea admiterii prejudiciului este importanta: conteaza mai putin ca e 1 euro, ca sunt 3000 sau 300000 si veti vedea ca acest lucru va fi exploatat la maximum de politrucii puterii, chiar daca acum reactia lor este inexistenta, ei striga la comanda si nu cum, cind si ce au ei chef. Daca dl Nastase va primi, pe 7 decembrie (Pearl Harbor!), o condamnare, atunci destule scenarii devin posibile. De exemplu, poate ati observat linistirea subita a dlui Geoana dupa ce a insinuat ca va face un partid de centru (cu militanti de stinga): agenti pesedisti ai puterii vor cere suspendarea – sau excluderea dlui Nastase – dl Geoana si agentura politico-mediatica vor relua teza alungarii dlui Geoana din cauza cuplului Iliescu ( care va ramine singur!) – Nastase si nu ar fi exclus ca, cu nitel sprijin intern, sa ajungem o anulare a excluderii, la un alt congres extraordinar pesedist soldat cu ruperea partidului. Sau la o rupere fara congres. Si iata cum dl Ponta va implini, astfel, profetia dlui Dancu despre el ca sef al unui partid de stinga mai mic. Ma multumesc cu aceasta descriere, ca sa nu lungesc comentariul. Solutia ar fi apararea dlui Nastase si denuntarea acestui proces ca pe o farsa juridica, de catre intregul pesede, insa in acest caz puterea isi va relua acuzatiile la adresa pesedeului ca la un partid care apara coruptii. Dar odata si odata cred ca pesedeul trebuie sa se ridice la lupta, daca doreste sa fie denumit partid.
  Domnule Nastase, comentariul acesta mi se pare ca este unul destul de tare, nu tin neaparat sa il publicati.

  blogideologic
  decembrie 4, 2011 la 1:32 am
  @ dlnimeni
  Chiar aşa de rău stau lucrurile ?

  dlnimeni
  decembrie 4, 2011 la 9:11 am
  Blogideologic: este o posibilitate printre altele, una despre care eu unul nu doresc sa se realizeze. Oricum, cred ca de miercuri vom incepe sa vedem si sa auzim mai multe.

  @dlnimeni
  decembrie 4, 2011 la 9:34 am

  “cu noi ca si cum ai fi singur!”
  ” de unii fruntasi pesedisti m-am lamurit de cind s-au dus la baut cu dl Basescu la Sinaia – si au mai si mintit ca au sedinta de guvern. ”
  ” Desi desfasurarea procesului a fost destul de vizibil una cu dubii asupra corectitudinii si desi nevinovatia dlui Nastase a devenit din ce in ce mai vizibila, tac toti ca pestii, nimeni nu scrie o vorba buna ori de incurajare. ”

  Theodora
  decembrie 3, 2011 la 2:15 pm

  ” Eu sper ca NU o sa fie nevoie de nici un zid.
  Dovezile de nevinovatie sunt clare. ”
  ” Adevaratii sustinatori se cunosc la nevoie ca la belsug se ingramadesc toti.
  Pentru mine, PSD fara Adrian Nastase si Ion Iliescu nu exista. ”

  @ Sibilla

  BRUSC şi SIMULTAN, după ce zvonul a fost de ceva luni bune aruncat ” întâmplător ” prin ţărişoară, tembeliziunile şi oareşce tovarăşi scribi, confirmă azi, ca din senin ( !! ), ceea ce bă-SECU ar fi promis, adicătelea cum c-ar urma arestarea lui Adrian Năstase până cel târziu la jumătatea lunii februarie, c-aşa e Planul DIAVOLILOR !!

  Fluturăm nush ce Unitate, dar de AN se dezic tumna hăia de se înghesuie la troacă cu pedelichelele !!!! Şi mă refer limpede la aşa zis pesedeii care…. SE HLIZESC, lume şi ţară !!
  ADRIAN NĂSTASE E CEL MAI BUN PREMIER PE CARE L-AM AVUT ŞI SINGURUL CARE POATE SCOATE ECONOMIA DIN GROAPA ÎN CARE E ACUM !!
  Se teme băsescu de AN şi pe bună dreptate !! Pentru că-l poate învinge oricând, dacă… dacă prea multele scârţâieli şi behăieli ar înceta, dacă am privi cu toţii în Direcţia potrivită, dacă ar exista cu adevărat solidaritate, unitate, dorinţa de-a învinge Famiglia pentru moment la putere, dacă… uffff….
  Datul la glezne a început în forţă…. păi culmea e că securistul alcoolic de la Anvers a spus-o pe faţă tot timpul, că se va face… a anunţat şi agramatul Igaş, mai recent…. dar… unii, cam mulţi, în opinia mea de neica-nimeni, se… HLIZESC ! Atât !
  Spunea cineva mai sus că Famiglia PD minus L nu stă, atacă non-stop şi adevăr ESTE !!

  SE IMPUN … :

  ! – DE CE TAC ONOR LIDERII PSD CUM MORTU ÎN CUCURUZ ??? CE E CU ABSENŢA ORICĂREI ATITUDINI, CE ASCUNDE, CUM S-O TRADUCEM, TOVARĂŞI ??

  2 – FIIND LIMPEDE CĂ TOATĂ MIZERIA LA ADRESA POLITICIANULUI ADRIAN NĂSTASE ESTE LA COMANDA COTROCENIULUI, RESPECTIV A TRĂDĂTORULUI DE NEAM ŞI ŢARĂ – ALCOOLICUL SECURIST DE LA ANVERS băsescu CUM JUSTIFICĂ PSD LIPSA DE REACŢIE, PENTRU CĂ CEREM CLAR O EXPLICAŢIE !!!

  3 – CÂND VEŢI ÎNŢELEGE ONOR CONDUCEREA PSD / USL CĂ VOI – OPOZIŢIA SUNTEŢI CEI CARE SE IMPUNE SĂ RIDICAŢI STINDARDUL, SĂ IEŞIŢI ÎN FAŢĂ ŞI ATUNCI SOCIETATEA CIVILĂ VĂ VA URMA ÎN LUPTĂ ??? CE MAI AŞTEPTAŢI ?!!??

  Spunea un prieten drag pe facebook şi… PE BUNĂ DREPTATE :

  ” Eu n-am mai vazut filme de actiune, de razboi, demult. Nu mai tin minte. In lupte, conducatorii stau in fruntea armatelor sau in spatele armatelor, sa nu se loveasca?
  De ce trebuie sa asteptam “societatea civila” sa iasa in strada pentru a parasi parlamentul? Care “societate civila”? Cate pretexte trebuie sa mai gasim?
  Nu cumva realitatea este exact inversa? Trebuie sa ne miscam fundurile din parlament, pentru ca oamenii sa ne urmeze, sa vada ca … “nu suntem toti la fel” cum zic basistii. Da, e adevarat, e riscant, trebuie curaj …
  Se vorbeste despre “chibiti”, care stau pe margine … De parca cei care se refera la “chibiti” nu stau tot pe margine.
  E adevarat, cand stai pe margine, in parlament, si mimezi “opozitia”, in fata unei puteri distructive, dar stai pe margine, primind indemnizatii si privilegii de parlamentari, fara nici un folos, atunci nu esti “chibit” …
  Nu suna bine deloc, domnilor!
  Stindardul sta in fata oamenilor, sa-l vada, sa-l urmeze, domnilor. ”

  4 – ÎNTREB DIRECT: VĂ DEZICEŢI DE ADRIAN NĂSTASE ?

  5 – AVEŢI AU BA CURAJ SĂ TRECEŢI LA MĂSURI RADICALE DACĂ TOT FLUTURĂ TOATĂ SUFLAREA …. ” GRIJA ” PENTRU SOARTA ROMÂNILOR ŞI A ROMÂNIEI ??

  6 – ŞTIŢI AU BA CĂ SUNT CAM MULŢI ROMÂNII CARE SPUN CĂ DACĂ RIDICĂM NOI STINDARDUL, NOI, BOBORUL, NEICA-NIMENI, ” PROSTIMEA ” , MASA DE MANEVRĂ…. IAR VOI, POLITICIENII, ONOR OPOZIŢIA VĂ VEŢI ALĂTURA ABIA APOI…. S-AR CUVINE / IMPUNE SĂ…. PLECAŢI ACASĂ DACĂ TOT PĂREŢI A FI DEGEABA PRIN SUMBRUL PEISAJ … ??? ŞTIŢI ???

  7 – EXPRIMAŢI-VĂ URGENT ŞI LIMPEDE POZIŢIA VIS A VIS DE TICĂLOŞIILE ŞI MIZERIILE ORDONATE DE CUPLUL băsescu-nutzi udrea , MASCARADA ŞI CIRCOTECA LA ADRESA POLITICIANULUI ADRIAN NĂSTASE !!! TRECEŢI LA FAPTE !!! SOCIETATEA CIVILĂ URMEAZĂ CONDUCĂTORI, LUPTĂTORI, NICIDECUM MUHERI ÎN IZMENE, CA SĂ FIU ŞI MAI LIMPEDE !!!

 54. Iluminatu December 4, 2011 at 3:19 pm #

  Moto :
  „Au plătit cu viaţa lor
  Ale fiilor erori „

  RUGĂ PENTRU PĂRINŢI
  De „Titanul”

  Enigmatici si cuminţi
  Terminîndu-şi rostul lor
  Lîngă noi se sting şi mor
  Dragii noştri, dragi părinţi.
  Cheamă-i Doamne, înapoi
  Că şi-aşa au dus-o prost
  Şi fă-i tineri cum au fost
  Fă-i mai tineri decît noi.

  Pentru cei ce ne-au făcut
  Dă un ordin, dă ceva
  Sa-i mai poţi întîrzia
  Să o ia de la-nceput.
  Au plătit cu viaţa lor
  Ale fiilor erori
  Doamne, fă-i nemuritori
  Pe părinţii care mor.

  Ia priviţi-i cum se duc
  Ia priviţi-i cum se sting
  Lumînări în cuib de cuc
  Parcă tac şi parcă ning.
  Plini de boli şi suferinţi
  Ne întoarcem în pămînt
  Cît mai sîntem, cît mai sînt,
  Mîngîiaţi-i pe părinţi.

  E pămîntul tot mai greu
  Despărţirea-i tot mai grea
  Sărut mîna, tatăl meu!
  Sărut mîna, mama mea!
  Dar de ce priviţi aşa
  Fata mea şi fiul meu
  Eu sînt cel ce va urma
  Dragii mei mă duc şi eu.

  Sărut mîna, tatăl meu!
  Sărut mîna, mama mea!
  Rămas bun, băiatul meu!
  Rămas bun, fetita mea!
  Tatăl meu, băiatul meu,
  Mama mea, fetïţa mea!

  Ştefan Hruşcă pe Antena 2, azi puţin după răsăritul Soarelui, deapănă povestea fascinantă a destinului său marcat de titanul ADRIAN PĂUNESCU.
  …Eram la Sinaia, prin februarie 1981 la 3 :00 am ( !) convocat de Maestru, ambii cazaţi în Casa Scriitorilor. Mi-a pus în mână un petec de celuloză înobilat cu… Rugă pentru părinţi, îndemnându-mă amical : – Cânt-o Ştefane ! Cu chitara în mână am eliberat din mintea descătuşată o melodie care până dimineaţa am uitat-o. Dar Maestrul o înregistrase, nu înainte de a slobozi aprecierea : – Va fi un mare succes ! De atunci şi până azi n-a fost spectacol fără această Rugă…românească. ŞH trăieşte în Toronto, Gianina e la fel de frumoasă…

  PS : Fiilor puneţi punct erorilor !

 55. Sibilla December 4, 2011 at 3:46 pm #

  E ÎN STARE OPOZIŢIA SĂ … NI SE ALĂTURE AU BA ? PENTRU CĂ E TIMPUL !! – spun românii, Oamenii de bună credinţă care ÎNCĂ mai există !!

  ” Democratia, asa cum o percep eu, este sistemul in care tu, cetatean, influentezi in fiecare zi decizia politica. ” – ADRIAN NASTASE
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/12/04/18128/

 56. Sibilla December 4, 2011 at 7:57 pm #

  ÎAşa-i în politică!

  n urmă cu şase luni, Sorin Frunzăverde spunea despre UNPR că e un partid de 0,5 la sută, care nu va conta pe eşichierul politic românesc. În replică, deputatul Ion Tabugan atrăgea atenţia tuturor că „UNPR nu e coada de la prună ci, eventual, cazanul în care fierbe răchia“. Evoluţiile din politica românească au făcut ca cei doi să se afle ieri pe aceeşi scenă.

  Nu ne amintim ca Sorin Frunzăverde să fi fost prezent şi la alte conferinţe judeţene de partid pentru a transmite salutul său şi al PD-L. A făcut-o ieri, la conferinţa UNPR, unde a avut un discurs radical schimbat faţă de cel din primăvară: „UNPR este un partid pe care contăm în anul electoral şi la guvernare, în coaliţie, în această perioadă complicată şi, în acelaşi timp, este un partener fidel“, a spus prim-vicepreşedintele PD-L.

  Sorin Frunzăverde nu a ascuns faptul că se află în relaţii foarte bune, de prietenie chiar, cu Gabriel Oprea, dar şi cu mulţi dintre cei ce se aflau în prezidiul conferinţei judeţene. Şi ca să risipească orice îndoială în privinţa declaraţiilor din primăvară, Frunzăverde i-a laudat din nou pe progresişti: „Construcţia iniţiată de UNPR este una foarte importantă, chiar spectaculoasă, asumată de un grup important de politicieni, care au reuşit să convingă atât pe plan naţional, cât şi local. UNPR face parte dintr-o coaliţie care gestionează problemele ţării, într-o perioadă extrem de dificilă, şi doar cu o astfel de majoritate parlamentară s-a reuşit reformarea statului“.

  http://www.argument-cs.ro/content/a%C5%9Fa-i-%C3%AEn-politic%C4%83

  pfffff….. de acest ” ayatollah ”, pămpă-LACHE, se împiedică onor Opoziţia care cică ” nu se poa să-l învingi pe Sorin ”…
  Pe dumneamea ar umfla-o râsul la auzul acestui ” nu se poa ”, DACĂ n-ar fi de tăt plânsu…. tune buba bubonică-n ea de politichie mioritică !!

 57. justitiaru December 4, 2011 at 8:49 pm #

  D-le Ponta
  1)Inainte de a demisiona din Parlament nu inteleg pentru ce opozitia nu face scandal monstru,nu protesteaza in Parlament prin strigate ,pancarte,legare cu lanturi ,prin actiuni care sa aiba impact mediatic international.In alte tari parlamentarii se iau la bataie cand vad ca altfel nu se mai poate.Cu o atitudine atat de nonsalanta a opozitiei cei de la putere inteleg ca poate sa-si faca mendrele in continuare fara nici o problema.Daca demisionati din Parlament pe cine va deranja ? Pe TB in nici un caz.Este o mare prostie !
  2)Sa nu cumva sa faceti jocul lui TB si opozitia sa promoveze reducerea numarului de parlamentari in locul celor de la putere.Opozitia este in serviciul lui TB ? Asta ar fi culmea prostiei !

  • ZOE, fii barbata ! December 5, 2011 at 8:20 am #

   @justitiaru
   Pai, parca altadata aveai si tu ideea asta ca trebuie sa demisioneze daca nu ma înseala pe mine memoria. În sfârsit, nu conteaza dar aici tu ai mare dreptate. Se pare ca nu ajunsesem deja la fundul prapastiei
   cum credeam noi si ca s-a mai deschis o bresa pe unde sa alunecam spre abisuri.
   Sunt perfect de acord cu tine ca asta ar însemna pieirea – din greseala în greseala, spre distrugerea finala !
   Îi plac pe liderii USL, sunt tineri, curati, sufletisti si se vede ca vor sa faca ceva pentru tara si pentru asta îi iubesc ! Dar fara suparare, sunt de catifea si cu catifeaua nu se câstiga puterea, dixit.
   Sunt convinsa ca numai o scânteie din partea USL ar aprinde vâlvataia.
   Altii de la case mai mari cum se bat în Parlament ( la propriu) la noi de ce sa nu se poata ?! Poate ca s-ar trezi si mamalijki acum în al 12-lea
   ceas si nu la Calendele Grecesti !

   • justitiaru December 5, 2011 at 1:22 pm #

    @ZOE, fii barbata !
    1)In primul rand la MULTI ANI si multe reusite pe plan personal.

    2)Verifica, niciodata n-am sustinut solutia demisei colective pentru ca sunt convins ca nu ar deranja pe nimeni ,ba dimpotriva pedistii vor fi incantati,i ar opozitia ar pierde orice forta instutionala si “magareata”ar cadea tot pe ei. Pe scurt ar fi nu “autogol” ci chiar “harakiri “.Alta ar fi situatia daca USL ar avea sutinere pe plan
    international(SUA in special) care sa execrcite presiuni asupra
    regimului basist.

    3)Liderii opozitiei sunt baieti de comitet, dar prea “blegi”.Cetatenii vor conducatori puternici si energici nu niste fraieri pampalai.De aceea Basescu si ai lui au castigat ,pentru ca au convins ca sunt smecheri, slobozi la gura si nu pot fi luati de “fazani”. Astialalti cu regret “dorm pe ei”. E vorba de menalitate si educatie care nu se schimba usor. Nevoia insa ar trebui sa-i invete.

 58. Black Rose December 5, 2011 at 8:01 am #

  Un inceput de saptamana minunat sa aveti dragii mei!

 59. ZOE, fii barbata ! December 5, 2011 at 8:38 am #

  Astazi e ziua mea… zi frumoasa ca mine, nu mi-am trimis ghiocei ca sa-mi murmure ei cât de mult ma iubesc , ha ha ha ! Azi, mai împlinesc o “primavara”, în prag de iarna. Un singur dar as vrea sa primesc si eu dar si Tara = o viata normala fara nicio tenta de portocaliu în ea !
  Sa fiti iubiti !

  • justitiaru December 5, 2011 at 1:25 pm #

   La multi ani cu sanatate si fericire !

 60. Marcu Gheorghe December 5, 2011 at 12:26 pm #

  @Zoe,
  Pentru ziua ta, iti trimit ,din suflet,urari de bine insotite de urarea stramoseasca”LA MULTI ANI CU SANATATE”! Sa fi iubita si sa ti se implineasca dorinta (a ta dar si a romanilor umiliti de Basea) de a scapa de clanul mafiot portocaliu!

 61. Black Rose December 5, 2011 at 12:36 pm #

  La multi ani Zoe!

 62. vasile December 5, 2011 at 1:25 pm #

  Victore(iarta-mi familiarismul adresarii), daca nu reusiti, voi USL-ul, sa scoate-ti lumea in strada, pentru apararea democratiei, cu ocazia trecerii legii comasarii alegerilor prin asumare, aveti o mare problema. Intelege-ti, odata pentru totdeauna, ca daca se ajunge la comasarea alegerilor, nu va fi timpul fizic necesar pentru ca toti cei care, vor dori sa voteze, sa si o faca. Calculati, cam cat ii ia unui alegator sa voteze cu cele cinci sau sase(?!?) buletine de vot, si veti vedea ca am dreptate. Daca nu reusiti sa-i opriti in parlament, cu aceasta lege, chemati lumea in strada. Altfel, la toamna, va fi prea tarziu.

 63. Maximmouse December 5, 2011 at 2:46 pm #

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Exista o multime de drepturi, printre care si cel la insurectie , pe care populatia le are, dar nu le stie folosi pentru ca nu le cunoaste.

  La ora asta, datorita eforturilor sustinute ale comunistilor, guvernarilor dinaintea comunistilor si a celor 20 de ani de capitalism salbatic, “boborul” este in situatia ingrozitoare a unui copil care nu a fost educat.

  Ce folos, sa zicem , ca el are 2000 de ani? Nu stie , nu a fost, cu buna stiinta , invatat, nici sa vorbeasca nici sa se poarte ca un cetatean. Atunci? Se poate banui ca el citeste si intelege ceva , acum ? Nu, nu se poate.

  Aceasta parte fiind clara, ce mai ramane?

  RAMANE NECESITATEA CA POLITICIENII NEASERVITI PUTERII PORTOCALII S A A C T I O N E Z E !

  Atunci cand ati scufundat aceste popor in cea mai neagra ignoranta, v-ati gandit ca va veni o zi in care, nici casele bine pazite, nici limuzinele armate, nici conturile grase, nu vor mai insemna NIMIC?!

  Aceasta zi a venit!

  Imi permit sa va sfatuiesc sa iesiti cu totii la bataie!

  Alta solutie nu este! Cei care sunt cei mai recenti vinovati scapa turma! Ca va fi sau nu solidaritate populara, este mai putin important, pe un joc intelept si temerar, nici nu este nevoie! Acuma, ORI LA BAL , ORI LA SPITAL!

  Daca veti lasa sa treaca aceasta sinistra comasare, puteti pune cruce la orice actiune viitoare ca si competitori politici. Iar daca aceasta se va intampla cu siguranta, atunci, ce aveti de pierdut?

  Ei bine, stimata gazda, am observat in ultimii 20 de ani, ca politicienii psd si pnl, sunt dezghetati, umblati, instruiti. Deci, aveti toate atuurile. NU ESTE ADMIS ca o caruta de prosti sa va faca MAT, chiar daca sunt instruiti de …insusi…stim noi cine.

  O solutie, simplissima, ar fi sa donati , cu totii cele 20-30 milioane euro pentru alegeri cuvincioase.Sunt sigur ca s-ar gasi fara probleme…:)

  Cu stima.

  Comentariul tău e în așteptare.

  17 Maximmouse
  decembrie 5, 2011 la 2:16 pm
  P.S.

  Donati guvernului bani pt. alegeri! Faceti liste, cam 1 donator la 100, 1000, 2000 de locuitori, si s-a rezolvat . cei cu buzunarul mai garnisit, pot da chiar mult mai multisor….:) Teoretic trebuie cam 1 euro de fiecare locuitor….ce spuneti, de la DATI UN LEU PENTRU ATHENEU, am ajuns la dati un euro pentru alegeri….Corect?

  Comentariul tău e în așteptare.

  18 Maximmouse
  decembrie 5, 2011 la 2:33 pm
  P.P.S

  Va rog sa imi scuzati vehementa si insistenta.

  Dintr-un punct de vedere, ar trebui sa fiti , cumva , multumiti.De ce ? Simplu, acuma sunt la putere exponentii cei mai genuini ai poporului needucat, pe care l-ati prasit atatia ani.Acestia nu sunt cetateni, sunt niste adulti care stiu exclusiv, sa socoteasca, sunt amorali si inculti dar au istetimea smecherului si escrocului. IATA! Asta este poporul pe care l-ati dorit.De ce sa ne suparam ca el intr-o geniala expansiune a ajuns tiptil la putere. E bine? Nu e bine pentru cei care mai au inca educatie…..nu este bine pentru Patrie, pentru supravietuirea noastra ca neam.

  Asadar, LA LUPTA!

  Succes!

  Comentariul tău e în așteptare.

  19 Maximmouse
  decembrie 5, 2011 la 2:38 pm
  P.P.P.S

  O ultima remarca, totusi, partidele politice sunt niste organizatii particulare pana la urma, daca nu iesiti la batatie, este de inteles….:( (

  Comentariul tău e în așteptare.

  1 E ÎN STARE OPOZIŢIA SĂ … NI SE ALĂTURE AU BA ? PENTRU CĂ E TIMPUL !! « Sfinxul
  Trackback pe decembrie 4, 2011 la 9:09 pm
  2 “Rezistenta la opresiune si dreptul la insurectie” | Stiri Bloggeri Din Romania
  Trackback pe decembrie 4, 2011 la 11:36 pm
  Lasă un răspuns Cancel reply
  Introdu comentariul tău aici…

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  Email (necesar) (Not published) Nume (necesar) Pagina web Please log in to WordPress.com to post a comment to your blog.
  You are commenting using your Twitter account. ( Log Out / Schimbă )

  You are commenting using your Facebook account. ( Log Out / Schimbă )

  AnuleazăConnecting to %s
  Anunţă-mă despre viitoarele comentarii apărute prin email.

  Notify me of new posts via email.

  ——————————————————————————–

  « De la comasarea alegerilor, la orice
  ——————————————————————————–

  ——————————————————————————–

  Categorii
  Editorial
  General
  Media
  Raspunsuri
  Trafic
  Uncategorized
  Arhiva Selectează o lună decembrie 2011 (6) noiembrie 2011 (61) octombrie 2011 (62) septembrie 2011 (53) august 2011 (50) iulie 2011 (46) iunie 2011 (52) mai 2011 (67) aprilie 2011 (44) martie 2011 (62) februarie 2011 (52) ianuarie 2011 (49) decembrie 2010 (43) noiembrie 2010 (50) octombrie 2010 (45) septembrie 2010 (48) august 2010 (42) iulie 2010 (47) iunie 2010 (61) mai 2010 (54) aprilie 2010 (51) martie 2010 (50) februarie 2010 (47) ianuarie 2010 (43) decembrie 2009 (42) noiembrie 2009 (59) octombrie 2009 (60) septembrie 2009 (41) august 2009 (32) iulie 2009 (47) iunie 2009 (32) mai 2009 (46) aprilie 2009 (49) martie 2009 (59) februarie 2009 (49) ianuarie 2009 (43) decembrie 2008 (39) noiembrie 2008 (51) octombrie 2008 (50) septembrie 2008 (33) august 2008 (31) iulie 2008 (38) iunie 2008 (62) mai 2008 (38) aprilie 2008 (38) martie 2008 (41) februarie 2008 (40) ianuarie 2008 (44) decembrie 2007 (30) noiembrie 2007 (44) octombrie 2007 (36) septembrie 2007 (33) august 2007 (35) iulie 2007 (49) iunie 2007 (21) mai 2007 (1)
  Blogroll

  Adrian Ciubotaru
  Adrian Paunescu
  Adrian Tutuianu
  Alecu Racoviceanu
  Alin Burcea
  Anca Florea
  Andrei Crivat
  Bibliotecarul – Gheorghe Florescu
  Blog Foto
  Clubul Bloggerilor Liberali
  Corina Cretu
  Critic Atac
  Dan Andronic
  Dan Ioan Popescu
  Dan Mihalache
  Darius Groza
  Floriana Jucan
  Fundatia Europeana Titulescu
  Gabriel Badea Paun
  Gabriela Cretu
  George Serban
  Gheorghe Constantin
  Ioan Mang
  Ion Iliescu
  Iosif Buble
  Lilick
  Lucia Verona
  Oana Niculescu-Mizil
  Olguta Vasilescu
  Parc Industrial Prahova
  Raluca
  Trifon Belacurencu
  Valentin Nicolau
  Victor Ciutacu
  Victor Ponta
  Comentarii Recente ZOE, fii barbata ! on De la comasarea alegerilor, la…
  teostanc on “Rezistenta la opresiune…
  analist on “Rezistenta la opresiune…
  ZOE, fii barbata ! on De la comasarea alegerilor, la…
  ZOE, fii barbata ! on La multi ani romani, la multi …

  Topul Articolelor
  De la comasarea alegerilor, la orice
  “Rezistenta la opresiune si dreptul la insurectie”
  Geopolitica emotiei
  La Alba Iulia, pentru a sarbatori Ziua Nationala
  Raportul ISD – traducere în limba română
  La multi ani romani, la multi ani Romania!
  Democraţia SA

 64. ZOE, fii barbata ! December 6, 2011 at 7:39 am #

  @pentru toti prietenii mei

  Va multumesc din suflet pentru urari si vreau sa stiti ca VA IUBESC !

  • moromete December 6, 2011 at 9:55 pm #

   Sanatate – Si toate idealurile sa ti se implineasca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: