Eu si Cizmarul

20 Oct

Zapatero inseamna cizmar in spaniola – iar eu tocmai am stat aproape o ora de vorba, tete-a-tete, cu premierul spaniol Jose Luis Rodrigo Zapatero. A fost una dintre cele mai placute si utile experiente din viata mea politica.

Sunt multe lucruri care ma atrageau la Zapatero, fara sa il cunosc personal. A fost ales lider al Partidului Socialist Spaniol foarte tanar (avea doar 2 ani mai mult decat mine in 2010), cand nimeni nu-i dadea vreo sansa, la o diferenta foarte foarte mica, de doar 9 voturi in fata mult mai experimentatului sau contracandidat. A fost lider la tineret si a crescut politic sub influenta unui alt lider istoric – fostul premier Felipe Gonzalez. A suferit 4 ani in Opozitie fara sa dea un pas inapoi si a castigat alegerile de doua ori la rand, in ciuda pesimismului analistilor. A fost intai un discipol si apoi un contributor extrem de important – si din ce in ce mai izolat – al curentului progresist lansat de Tony Blair si laburistii britanici sub numele de “A treia cale”. In plus, este fan declarat al Barcelonei, traind in orasul in care daca nu tii cu Real esti inamic public! Si totusi, nu m-am asteptat sa imi lase o impresie atat de puternica si mai ales atat de pozitiva!

Acum, dupa 8 ani de guvernare, si mai ales in criza dramatica prin care trece Spania, probabil ca nu multi mai vor sa-l intalneasca sau sa-l laude. Eu am insistat sa am aceasta intrevedere in primul rand pentru a da un mesaj referitor la romanii din Spania – un mesaj care nu a venit nici de la Basescu, nici de la Boc (cu atat mai putin de la bufonul de Lazaroiu). Stiam ca nu se pot face foarte multe acum, dar drepturile legitime ale celor peste 1 milion de romani trebuie aparate in orice conditii! Iar reactia a fost mai degraba incurajatoare, fara a da sperante desarte.

Imi doream, insa, sa-l cunosc si personal pe acest om politic special, acum cand steaua sa apune si cand a anuntat deja faptul ca nu va mai candida pentru un nou mandat – ceea ce cred ca este o decizie corecta, un semn de barbatie si curaj politic, un mod demn de a iesi din scena.

Imi faceam planuri pentru o discutie seaca de maxim 10 minute. Au fost mai mult de 45 de minute cu un om responsabil, foarte calm, cu un zambet care cred ca i-a adus milioane de voturi, cu un interes pentru Romania si pentru mine care m-a magulit profund! Am simtit insa si amaraciunea neimplinirilor – desi nu s-a lamentat deloc – si a considerat ca nu este sub demnitatea sa sa-mi dea sfaturi si sugestii – destepte si utile. Pentru experienta mea politica a fost impresionant. Am simtit acelasi lucru doar dupa o cina pe care am avut-o la “Jaristea” cu fostul cancelar Gerhard Schroeder, sau dupa cafeaua bauta alaturi de George Papandreou, cu ochii la marea splendida, dar cu gandul la ce momente dramatice i-au fost harazite (si asta era in 2010, nu 2011!).

Cred ca politica europeana construieste personalitati politice asa cum ne imaginam noi ca ar trebui sa fie! Sigur ca un Berlusconi sau chiar Sarkozy sunt exceptii ingrozitoare, “modele” pentru Basescu, dar regula este a oamenilor decenti, educati, si mai ales echilibrati. Insa la Zapatero am simtit ce inseamna “charisma”. Or, asta e foarte rar chiar si pentru un politician occidental.

Eram deja foarte multumit cand s-a incheiat intrevederea, dar m-am trezit invitat si la masa, alaturi de alte personalitati cel putin la fel de cunoscute – fantasticul presedinte brazilian Lula da Silva, fostul premier italian D’Alema si, neasteptat, Felipe Gonzalez. Am fost foarte atent la modul in care functiona, in acel cadru informal, relatia dintre fostul si actualul lider al socialistilor spanioli. Si am simtit cu placere ca exista atatea similitudini cu relatia dintre mine si Adrian Nastase – respect, simpatie, un mod usor protector, dar nu tratat de sus, sprijin sincer si fara nicio urma de invidie! Sigur ca Gonzalez este mai experimentat, “bun la toate” cum ar spune domnul Iliescu, dar a fost evident pentru mine ca l-a sprijinit sincer si neconditionat pe Zapatero si s-a bucurat pentru succesele sale.

A fost o zi remarcabila pentru mine. Cu spiritul autocritic de care nu ma pot debarasa, m-am gandit: ce marinar avem noi si ce Cizmar extraordinar au avut ei! Mare diferenta!

85 Responses to “Eu si Cizmarul”

  1. Florin Muresan October 20, 2011 at 9:53 am #

    Am ajuns la concluzia ca basesxcu ne-a fost oferit de soarta (sau de americani ?) pentru a ne supune unui lung sir de suplicii…Cauza nu am putut sa o identific (inca) dar ma straduiesc in fiecare zi…Cert este ca acest individ ne-a nenorocit …astazi ne zbatem in cel mai adanc marasm de dupa ultimul razboi…societatea romaneasca este complet dezorientata…tara este izolata…economia este sublima dar nu o vede nimeni…statul este jefuit pe fata de cei pusi sa-l protejeze…haosul este generalizat…coruptia a devenit politica guvernamentala…serviciile se fac ca informeaza…clanurile interlope conduc judetele ca si feudalii…In concluzie domnule Victor Ponta…suntem obligati sa castigam alegerile din 2012 (cu conditia ca astia sa le si organizeze) pt. a NE LUA TARA INAPOI si a oferii romanilor un dram de speranta…Va felicit pt. intrevederea cu premierul Spaniei !

    • Nastase October 20, 2011 at 11:37 am #

      Tu stii ca Spania are somaj de 20%?
      Tu stii ca Grecia este aproape de faliment?
      Asta vrei si tu de la ilustru conducator al oamenilor care nu gandesc? Vrei sa mananci o paine mai cald un an doi poate, dar nu te gandesti la copiii tai care nici nu vor mai avea ce sa manance.

      • Simona C. October 20, 2011 at 1:36 pm #

        Cee ce spui nu are nicio legatura cu scopul vizitei dlui Ponta in spania. se vede de la distanta ca esti un postac amarat.

        Sa nu uitam ca dl Ponta, care este in opozitie, face ce ar trebui sa faca guvernul PDL – adica sa se preocupe de soarta romanilor aflati la munca in Spania! Ce a facut Basescu si Boc pentru ei? Nimic! Singura lor preocupare este sa le fure voturile.

        In al doilea rand, dl Ponta, spre deosebire de Basescu si Boc, de care fug europenii ca dracu de tamaie, este primit in asemenea intalniri la nivel inalt.

      • justitiaru October 20, 2011 at 7:27 pm #

        @ Nastase puiule, cauta alti fraieri sa-i prostesti, noi vrem conducatori normali ,civilizati,alfabetizati, ne-securisiti, ne-comuninsti si ne-mafioti care sa se gandeasca si la binele populatiei iar nu ca actuala sleahta mafiota suburbana a ilustrului marinar preocupata exclusiv cum sa delapideze bugetul national..
        Noi stim ca guvernarera Nastase si Tariceanu a adus prosperitate in timp ce guvernarea Basescu-Boc-Udrea a adus dezastru economic si social in toate domeniile.
        Oricine va fi cu certitudine mai bun decat sleahta mafiota de incompetenti portocalii.
        Dorim cu ardoare caderea regimului Basescu-Boc-Udrea .asa cum am dorit caderea regimului Ceausescu. Ai priceput coada de topor portocalie ?

      • sorocila October 21, 2011 at 10:35 pm #

        Corecte concluzii.
        @Pentru Nastase
        Rautati gratuite – facute de catre puterea
        iresponsabila ce ne guverneaza azi.
        Pentru ce invinuiesti opozitia in mod tendentios. In slujba cui esti de fapt ?!!!.

      • Vasile Roaita October 22, 2011 at 9:15 am #

        Tu stii ca Romania are un somaj real de 50%?
        Asa ca, Spania poate fi o tinta!

        Lasand gluma la o parte, daca PSD recupereaza din drepturile pierdute de romanii care isi cauta de lucru in Spania, nu doar electoral este un castig ci se realizeaza si un sprijin pentru PIB…

        Asa ca, sa-ti fie rusine Nastase!

      • ZOE, fii barbata ! October 22, 2011 at 1:40 pm #

        @Nastase
        Sorry, but esti VARZA !

    • Andrei Z October 20, 2011 at 12:11 pm #

      Constat cu stupoare ca admiri un om care si-a adus tara in pragul falimentului.
      Dealtfel mai constat ca nu cunosti intelesul cuvantului autocritic. “AUTOCRÍTIC, -Ă, autocritici, -ce, s.f., adj. 1. S.f. Analiză critică a activității și comportării proprii”.
      Daca explicatia ta ar fi ca ai vorbit in numele romanilor, sa-ti iasa din minte acest lucru pentru ca nu esti mandatat momentan sa ii reprezinti pe romani.

      • ZOE, fii barbata ! October 22, 2011 at 1:52 pm #

        @Andrei Z
        Nu ai înteles nimic din mesajul pe care îl transmite Ponta în acest articol – de altfel nici nu ma astept ca portocaliii sa priceapa ceva .
        Dar cel mai mult ma deranjaza impertinenta cu care te aderesezi lui Victor si mai presus de toate gestul lui de a posta ineptiile tale !
        Afla ca în calitatea pe care o are, chiar poate sa-i reprezinte pe români , este Presedintele Partidului Social Democrat, al României
        si are tot dreptul sa se intereseze de soarta românilor de oriunde !
        În timp ce mascaricii VREMELNICEI Puteri sunt prea ocupati cu furatul, ca sa le mai pese de cei care i-au votat.
        Dar stai putin ca în curând vine scadenta !

    • Cerasela October 20, 2011 at 12:30 pm #

      E clar care va este electoratul, d-le Ponta…..gramatica, e drept, se studiaza pana in clasa a 8-a, in general.
      Sunt multi alegatori, ce-i drept…..

      • justitiaru October 21, 2011 at 9:23 am #

        @Cerasela
        Electoratul lui Ponta nu sunt in mod cert fetitele de pe centura(indiferent daca a Bucurestiului sau a Romei) si nici cei din PD(Partidul Delapidatorilor).

      • ZOE, fii barbata ! October 22, 2011 at 1:58 pm #

        @Cerasela
        Draguto, aici nu e Partidul Brunetelor si slava Domnului nici al blondelor, asa ca ai gresit adresa !
        Cât despre gramatica, poti sa-mi spui si mie câti portocalii o stiu ?!
        Hai, cânta la alta masa !

  2. Nastase October 20, 2011 at 11:26 am #

    Atat Spania, Zapatero, cat si Grecia ,George Papandreou, sunt pe faras. Tu te mandresti cu oameni care si-au distrus tara? Oameni care in al 12-lea ceas nu sunt in stare sa isi asume responsabilitatea actiunilor pe care le-au facut atata amar de vreme?

    Sa-ti fie rusine!

    • sorocila October 21, 2011 at 10:47 pm #

      Esti un scelerat – versat pupinbasist .
      Doar la atita te duce mintea aia de iresponsabil ?? . Pe ce faras este pus poporul
      roman sub aceasta mirseava conducere -nu se vede!!!???. Tu te mindresti cu acesti impostori
      ce ne jefuiesc azi – si ne ingroapa de vii?
      Halal sa-ti fie ….

    • justitiaru October 24, 2011 at 11:55 pm #

      @Nastase
      Du-te Ofelio,du-te…

  3. Darnbits October 20, 2011 at 11:35 am #

    zapatero, in doar 8 ani a trimis spania aproape de faliment si a urcat rata de somaj la 20%. nu orice lider se poate mandri cu o asemenea performanta.

  4. no October 20, 2011 at 11:37 am #

    “Cu spiritul autocritic de care nu ma pot debarasa, m-am gandit: ce marinar avem noi si ce Cizmar extraordinar au avut ei! Mare diferenta!”

    asta cu spiritul autocritic si debarasarea suna a gluma 🙂
    nu stiu daca foarte reusita…

  5. cosmin October 20, 2011 at 11:49 am #

    victoras mama, ai consilierii ca ardeii iuti in piata: 3 la leu. cum poti sa fii mandru si sa declami “ce cizmar extraordinar!!” cand cizmar era si rapostatu’ pe care lumea nu l-a uitat in ura, chiar daca aceiasi consilieri tampiti iti spun contrariul? cat mai poti sa-ti dai cu stangul in dreptul? nu te dor tibiile? :)))

    • ZOE, fii barbata ! October 22, 2011 at 2:01 pm #

      @cosmin
      Dar pe tine nu te doare singurul neuron pa care îl mai ai , vorbind atâtea prostii ?!

    • justitiaru October 25, 2011 at 12:07 am #

      Cosmin puiule ia aminte la soarta dictatorului Gaddafi si a sprijinitorilor lui si poate vei intelege care iti este adevaratul interes, chiar daca esti un profitor al regimului

  6. Ion October 20, 2011 at 11:56 am #

    1. O mica precizare: primele alegeri castigate de Zapatero au fost rezultatul inicdentelor din Madrid. Daca nu ar fi existat acele explozii nici Zapatero nu ar fi existat. De facut a facut ceva bine devreme ce a mai castigat al doilea mandat…

    2. Referitor la Spania fiind faras cred ca dl “Nastase” are dreptate. Doar ca farasul din Spania e muult superior celui din Romania. Zapatero e ca si iesit de pe viata politica, si-a asumat aceste actiuni, si chiar discutand despre el zici ca seama mai degraba cu Mr Bean decat cu un prim ministru. SI totusi prefer sa-l vad pe acest Mr Bean decat pe Mr Boc sau pe halalalt de la Cotroceni. Nu am nici o remuscare pt faptul ca platesc taxe mult mai mari ca in ro statului spaniol deoarece sunt spitale drumuri transport in comun si alte lucruri care functioneaza. In schimb tin minte cat de furat ma simteam in fiecare luna cand vedeam impozitul platit statului roman… Spania mai are si ea muuult pana departe si se duce incet in jos dar Romania mai are muuult pana a fi la nivelul Spaniei ….

  7. marean October 20, 2011 at 12:04 pm #

    “Cu spiritul autocritic de care nu ma pot debarasa, m-am gandit: ce marinar avem noi si ce Cizmar extraordinar au avut ei! Mare diferenta!”
    Vanghelie, de ce postezi aici???

  8. puica iotu October 20, 2011 at 12:18 pm #

    dragul meu, daca iti plac atat de mult cismarii poate te intorci in timp si traiesti si tu sub un cismar celebru sau ajungi prim ministru cu un cismar presedinte. cum vrei. iti urez succes si sa gandesti corect.

  9. Jon din Constanta October 20, 2011 at 12:29 pm #

    AI COMIS-O “AGAIN”. ESTI …..NECOPT….TOT CE VREI TU……CUM POTI SA FACI TRADUCEREA ASTA STUPIDA….AI JIGNIT UN OM DE STAT.
    “A fost o zi remarcabila pentru mine. Cu spiritul AUTOCRITIC de care nu ma pot debarasa, m-am gandit: ce marinar avem noi si ce Cizmar extraordinar au avut ei! Mare diferenta!”
    DOMNULE “AVOCAT” CE INSEAMNA AUTOCRITIC PENTRU DVS….ADICA ITI FACI ANALZA PROPIEI COMPORTARI SI AJUNGI LA COMPARATIA DINTRE MARINEL SI CIZMAR…..ESTI SLAB SI AI MAI CASTIGAT NISTE VOTURI DAR IN MINUS.

    • ZOE, fii barbata ! October 24, 2011 at 10:43 am #

      @Jon din Constanta
      Domnul “Avocat” e PROCUROR, o mica mare diferenta, mon cher !
      “Eu nu ti-as dori vreodata sa ajungi sa ne cunosti,
      Nici ca Dunarea sa-nece spumegând a tale osti. ”
      Daca ma-ntelegi unde bat !
      Cât despre voturi, preocupa-te mai mult de cele pe care le pierde zilnic
      PDL-ul, ca 90% din populatie e împotriva lor.
      Si în timp ce ei pierd voturi, Ponta si USL le câstiga !

  10. Dragos October 20, 2011 at 12:44 pm #

    Ti-a dat si o acadea Zapatero?

    • ZOE, fii barbata ! October 24, 2011 at 10:00 am #

      @Dragos
      Iar tie ti-a dat basinescu o caramea si ti-a zis asa :
      ” Ia-ti o caramea
      Mesteca la ea
      Mesteca jumate’
      Si da-o mai departe.”

      Parafraza
      Caramele cu pedale
      Vinde basinescu
      De vreo 7 ani si cu “vocea”
      Si cu ele , s-a umplut
      De bani !

  11. Gogu October 20, 2011 at 12:46 pm #

    Ponta fara sa isi dea seama (asa e el) l-a jignit pe Zapatero.I-a tradus numele .Nu se face asa eroare si gafa monumentala .Daca cineva in Spania i-ar traduce numele lui Ponta ar afla ca provine de la taranii pontasi sau clacasi .Adica tarani lipsiti de pamant care munceau cu ziua pe mosiile boerilor liberali si conservatori sau taranisti .Ce ironie …..acum Ponta munceste tot cu ziua pe mosiile liberalilor si conservatorilor

    • ZOE, fii barbata ! October 24, 2011 at 10:48 am #

      @Gogu
      Gogu, fara sa-si dea seama – asa e el – recunoaste de buna voie ca munceste ca palmas pe mosia pedelista .

  12. Sorin October 20, 2011 at 12:58 pm #

    Domnule Ponta
    Numele strainilor nu se traduc.Si nu pot fi obiect de satira.

  13. poweraxxel October 20, 2011 at 1:03 pm #

    Ironic este ca Zapatero a aplicat in Spania decizii pe care Ponta si Antonescu le critica la Boc in Romania! In articolul de sus mai mai ca ii pupati talpile. Halal consecventa si logica!
    PS: poate ar fi bine sa si exemplificati cateva masuri anti-criza luate de Zapatero, daca suportati sa le laudati dupa ce le-ati criticat la Boc. ..

  14. Xulescu October 20, 2011 at 1:07 pm #

    E mai degraba o intilnire gen Eurofoamea.

  15. John Doe October 20, 2011 at 1:39 pm #

    Domnule Ponta,
    Citeste te rog comentariile de pe blog si incearca sa vezi dincolo de jigniri de 3 lei si de tonul tendentios: oamenii astia au ceva de spus. Nu sunt “postaci” basescieni, ci chiar asa te vad ei. Si crede-ma, cam asta e imaginea ta din pacate: imatur, care sare “la bataie” imediat cu Basescu si Boc cu jigniri si un vocabular inimaginabil pentru cineva care admira maturitatea, echilibrul si bunul simt al lui Zapatero. Revezi-ti te rog declaratiile rastite din ultimul timp, inclusiv istericalele vis a vis de Ev. Zilei si o sa intelegi ce spun. Daca vrei sa devii cineva si sa contrazici un vechi comunist ca Ion Iliescu, atunci fa mai mult, vorbeste mai putin, cand vorbesti fa-o echilibrat, respectuos, cavalereste – chiar vis a vis de mitocanii. Fii calm, echilibrat, un gentleman, un lord. Nu o baba isterica. Cauta-te pe tine in oameni valorosi: Coposu, Ratiu, Diaconescu, Zapatero daca vrei.
    Multumesc ca ai citit asta Victor.

    • ZOE, fii barbata ! October 22, 2011 at 2:09 pm #

      @John Doe,
      Câta hemoragie portocalie, mai usor mai postacilor trogloditi ca dati în clocot !!!
      Stau sa ma gândesc ce veti face peste foarte putin timp când “steaua “voastra va apune, veti da oare socoteala alaturi de idolii vostri, sau va
      veti transforma în acuzatori ai acestora, cum sta bine oricarui cameleon ?!

    • Zapatero November 28, 2011 at 8:01 pm #

      Salut Victore !
      De acord. Ponta este imatur iar Antonescu lenes ! Am rezolvat problema ? Esti multumit de cum merge tara asta ? Ti se pare ca Basescu, Boc, Udrea, Blejnar, etc. sunt OK ? Democrati ? Cinstiti ?
      Te pomenesti ca Geoana este frumos si inteligent ? Te miri ca nu s-a ales Presedinte ! Si o ultima intrebare: – Daca sunteti atat de buni, frumosi si cinstiti, de ce va este groaza de alegeri ?

  16. Mihai Dan USA October 20, 2011 at 1:48 pm #

    Sper sa va folosiți mai mult de spiritul autocritic si sa va retragecti din politica la vârf. Numai ASA USL va avea o șansa la anul viitor.

    Lovind in Basescu va discreditati in fata romanilor. De ce nu sunteți om serios si nu deveniti mai constructiv? Romania are nevoie de sacrificii nu de oameni politici imaturi si rautaciosi.

    Sper sa va dați seama ca va umpleti de ridicol cu acest blog

    • Iceflame October 21, 2011 at 5:53 am #

      @ Mihai Dan USA

      domnule USA,

      spre deosebire de dumneavoastra, eu cred ca blogul lui Ponta

      este un instrument deosebit de util pentru PSD, USL si pentru romani

      in general.

      Este locul unde, cu o frecventa demna de o cauza mai buna,

      disperatele slugi portocalii se acopera mereu de ridicol…

      Depilda, numai la aceasta postare a domnului Ponta au intrat in actiune

      vreo 15 jalnice exemplare.

      Nu va nelinistiti, nu este cazul dumneavoastra. Cel putin nu la

      fraza ” Lovind in Basescu va discreditati in fata romanilor”…

      La fraza aceasta domnule USA, ridicolul incetaza de a fi ridicol;

      el a crescut mare trasformandu-se in penibil…

      Un sfat prietenesc?

      cautati o oglinda, priviti in ea si dati-va doua palme.

      Eu va salut!

      • Iceflame October 21, 2011 at 5:54 am #

        Erata

        De pilda

    • moromete October 21, 2011 at 10:55 pm #

      Dupa cum se vede il venerezi pe *diavolul tas-marinar * Este probabil *sfintul* la care te inchini – vai tie ?.

    • ZOE, fii barbata ! October 22, 2011 at 2:13 pm #

      @Mihai Dan USA
      Voi portocaliii hamesiti umpleti de PUROI blogul lui Ponta !
      Dar venim noi cu desinfectia, stati linistiti, vom curata rana tarii noastre
      de cancerul portocaliu !

  17. gigi October 20, 2011 at 1:51 pm #

    In campania din 2009 la prezidentiale tandemul Ponta -Geoana ne spuneau ca ei vor aduce modelul grecesc de guvernare ,ce s-a intamplat cu Grecia vedem,astazi Ponta descopera modelul spaniol de guvernare ,aceeasi nenorocire ,ambele modele s-au dovedit populiste ,falimentare…Atat de bun este Zapatero ca acum Spania are cea mai mare rata a somajului din UE (cca 22%) si se zbate disperata sa nu ajunga in situatia Greciei…foarte bun cizmarul… Daca ar fi preluat functia de prim-ministru de vreo 2-3 ani, as mai fi zis ca nu e vina lui de situatia Spaniei, insa este in functie din 2004……….Ponta.. baietas,inca odata dovedesti imaturitate.

    • moromete October 21, 2011 at 11:02 pm #

      E bun modelul ROMANIA – unde-i mai mare saracia ???? ca aici – bai greiere PDL-ist falimentar ce esti.Ai falimentat Romania.

  18. Iuliu Tezar October 20, 2011 at 1:54 pm #

    In timp ce guvernantii nostri stau si nu fac nimic sau si mai rau se indeparteaza de cancelariile europene, Opozitia este extrem de activa si le face munca. Cine s-a ocupat de soarta romanilor din Spania? Nimeni! A mers cumva premierul Boc sa se intereseze de situatia sutelor de mii de romani care raman pe drumuri din cauza noilor restrictii? Nu. Si premierul si Basescu spun tot timpul, cu nonsalanta sa pleci din tara daca nu-ti convin conditiile. Apoi, la revedere, te descurci cum poti, in tarile europene care ne privesc cu ochi rai, tot din cauza gafelor si a carentelor diplomatice ale Puterii de la Bucuresti. Victor Ponta a facut un lucru foarte bun: a pus umarul acolo unde era nevoie! Asta ne dorim cu totii: sa vedem politicienii ca vin si rezolva problemele care sunt presante, nu cai verzi pe pereti si telegondole. Acum problema presanta pentru noi, romanii plecati din tara este atitudinea guvernelor din marile tari europene, care pur si simplu s-a intors impotriva noastra. Cum ne ajuta Bucurestiul? Pana acum nimeni nu a facut nimic. Asa ca, ne bucuram si multumim, domnule Victor Ponta, pentru gestul dumneavoastra. Ati facut ceea nu au facut nici Basescu, nici Boc, nici Udrea. Sunteti tanar, aveti multa putere de munca, posedati abilitati diplomatice si acum ne-ati aratat ca va pasa si de noi, cei pe care nu-i mai aude nimeni in tara. Inca o data, multumiri. M-ati castigat ca sustinator.

  19. Sonia October 20, 2011 at 1:56 pm #

    Vad ca sunt pe aici multi invidiosi pe succesul domnului Ponta si nu mai stiu de ce sa se agate. Asta e, e greu pentru PDL sa inghita galusca!:))

  20. Cristina October 20, 2011 at 2:17 pm #

    Trebuie sa recunoastem ca Boc si Basescu au adus Romania in cea mai proasta situatie, din punct de vedere al politicii externe, de dupa 89. Niciunul dintre ei nu mai are acces la cancelariile europene. Basescu mai discuta doar cu americanii si doar din postura de sluga, atunci cand ei au nevoie de noi, cum a fost cazul scutului antiracheta. In ceea ce priveste relatiile cu tarile europene suntem la zero. Nu se poate mai rau de atat. Eu ma bucur si cred ca si alti romani gandesc la fel, sa vad ca exista un politician roman in fata caruia se deschid usile cancelariilor europene. In ultima perioada, am observat ca Victor Ponta a deschis usile inchise de Basescu-Boc: a fost in Marea Britanie, unde Basescu-Boc nici nu ar visa sa ajunga, acum sprijina romanii din Spania si discuta problema direct cu Zapatero…Spuneti-mi un alt politician roman care ar avea acces la acest nivel, cu politicieni europeni. Va spun eu, nimeni. Asa ca, eu ma bucur, ca romanca si sunt mandra. Avem o sansa sa reintram in Europa (de unde, in acest moment, toata lumea ar vrea sa ne scoata, daca ar avea cum). Bravo, domnule Ponta!

  21. Ada October 20, 2011 at 2:22 pm #

    Domnule Ponta, parintii mei traiesc in Spania de 10 ani. M-au rugat sa va transmit felicitari si multumiri pentru faptul ca se simt din nou mandri ca sunt romani. In ultimele luni, nu era bine sa spui ca esti roman in Spania. V-am postat comentariu aici, pentru ca nu am la dispozitie alta modalitate ca sa va transmit mesajul lor. Multumim

  22. Paul Enache October 20, 2011 at 2:39 pm #

    Felicitari, domnule Ponta! Veniti si in Franta, ca avem si aici mari probleme. Noi traim aproape de granita cu Spania si stim cu ce probleme se confrunta romanii de acolo. Nici aici nu e prea bine. Cearta lui Sarkozy cu Basescu a exacerbat pornirile rasiste!

  23. Carmen October 20, 2011 at 3:43 pm #

    Dle Ponta ,observ ca sunteti un mare fan al d-lui Zapatero. Va rog sa imi spuneti si mie care sunt strategiile premierului Spaniei de a scoate tara sa din criza. Spania are rata somajului de 20% ( daca nu ma insel) si in continuare este in crestere, si nici nu am auzit de masuri care sa duca la imbunatatirea situatiei din Spania.
    Stiti cu unii economisti laureati ai Premiului Nobel pentru economie au criticat masurile fiscale luate de Zapatero?
    Cititi si dvs articolul de aici http://www.adevarul.es/stiri/politic/laureatii-premiului-nobel-economie-critica-politica-lui-zapatero
    Daca va place Zapatero pentru ca este charismatic pentru mine nu inseamna nimic. Personal prefer sa am un prim ministru mai putin charismatic, dar care sa vina cu solutii eficiente pentru cresterea economica a tarii mele.Nici dvs. nici cei din PNL nu m-ati convins, deocamdata, ca ati avea solutii pentru redresarea economiei. Mi-e teama ca trece timpul si vin alegerile si voi fi exact ca Cetateanul turmentat, voi sta si ma voi intreba: Eu cu cine votez?
    Cat despre romanii din Spania, care nu mai au de munca chiar sunteti naiv sa credeti ca Zapatero nu va incerca mai intai sa isi protejeze somerii spanioli si ii va ajuta pe ai nostri?

    • justitiaru October 21, 2011 at 10:04 am #

      @Carmen
      Socoteala alegatorului este in opinia mea simpla :
      guvernarea PSD si PNL a domnilor Nastase si Tariceanu a adus prosperitate romanilor n timp ce guvernarea Basescu-Boc-Udrea a adus dezastrul.
      Dorim cu ardoare caderea acestui regim asa cum am dorit caderea regimului Ceausescu. Oricine va fi cu certitudine mai bun decat sleahta mafiota a celor din PD(Partidul Delapidatorilor).

  24. Andrei October 20, 2011 at 6:56 pm #

    Hai s-o luam metodic: figurile de stil cu traducerea numelor, asta raman, figuri de stil. Ca Spania a taiat salarii (5%), e la fel de adevarat. Adevarurile din tara se stiu, Doar sa se stie ca, in timpul asta, proaspat unsul ambasador la Madrid a convocat prin canale PDL “reprezentantii” românilor la o prima sedinta la Ambasada. De la Stelian Oancea incoace, Romania a avut niste ambasadori submediocri. Iar dl care tocmai a primit firmanul, se pare ca e similar…
    Miscarea cu Zapatero care este pe final e buna, fie si pentru galerie. Dar daca nu veti contacta cu intelectualii din teritoriu… filialele din provincie sunt slabe. Atentie, ca adversarii l-au trimis pe Branza si au racolat preotii prin asociatiile membrelor din familiile acestora. Gasiti o solutie, macar sa nu poata spune ca am votat prin corespondenta cu ei!

  25. Andrei October 20, 2011 at 6:58 pm #

    Oamenii sunt revoltati de ce au facut politicienii in Spania, Italia, dar de cei din Romania care sunt acum la guvernare?:)))
    Un lucru de apreciat e ca aici postarile”negative” sunt acceptate, eu cand am intrebat-o pe Doamna Udrea pe blog si facebook despre continuarea la
    http://www.elenaudrea.ro/am-incheiat-verificarile-la-contractele-pe-axa-2-a-por-in-curand-se-vor-relua-platile.html si nu s-au afisat dar am luat “block”.
    Cheers!

    • ZOE, fii barbata ! October 24, 2011 at 8:56 am #

      @Andrei,
      Bine ti-a facut Udrea ! Poate asa revi cu piciorele pe pamânt si întelegi si tu cu cine ai de-aface. Ca ai luat un “block” nu e mare lucru, dar sa nu crezi ca nu te-au trecut la index. Nu va mai dati adresa de mail daca nu vreti sa fiti “cititi” pe toate partile. Nu mai intrati pe Facebook, ca sa afle ei si când faceti baie si ce mâncati.
      S-auzim numai de bine !

  26. Reni October 20, 2011 at 8:26 pm #

    Adrian Nastase a avut perfecta dreptate atunci cand a prezentat draftul scrisorii de intentie cu FMI referitoare la Companiile Nationale….Distributiile de Energie vor fi vindute pe nimic…sau mai bine spus pe posete si pantofi…….. pentru cine se indoia de cuvintul dansului…iata dovada

    http://www.business-forum.ro/business/financiar/33104-fmi-impune-romaniei-privatizarea-complexurilor-energetice.html

  27. Black Rose October 21, 2011 at 9:29 am #

    In zilele de 21-22 octombrie 2011 va avea loc Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat.

    Consiliul Naţional se va centra pe două teme principale:
    · Statul Social responsabil
    · Democraţie şi libertate

    Reuniunea Consiliului Naţional se va desfăşura timp de două zile şi va avea loc la Palatul Parlamentului.

    Ø Vineri 21 octombrie 2011

    Vineri, 21 octombrie 2011, în prima zi a reuniunii, vor avea loc începând cu ora 10.00, întâlniri ale structurilor de tineret, femei, pensionari etc, ale partidului, care vor evalua situaţia actuală şi vor face propuneri politice şi de guvernare.

    Astfel:

    Ora 1000 Birou Executiv Central al organizaţiei de pensionari
    Ora 1100 Comitet Executiv al organizaţiei de femei
    Ora 1200 Comitet Executiv al organizaţiei de tineret
    Ora 1500 Comitet Executiv PSD DIASPORA cu participarea europarlamentarilor

    Tot vineri, 21 octombrie, între orele ora 15.00 şi 18.00, se vor organiza ateliere de lucru.

    Astfel:

    Ora 1500 Atelier de lucru privind educaţia
    Ora 1500 Atelier de lucru pe teme economice şi sociale
    Ora 1500 Atelier de lucru privind sănătatea
    Ora 1500 Atelier de lucru privind agricultura şi mediul
    Ora 1500 Atelier de lucru privind cultura
    Ora 1500 Atelier de lucru privind justiţia
    Ora 1500 Atelier de lucru politica externa si afacerile europene
    Ora 1500 Atelier de lucru PES Activists
    Ora 1530 Atelier de lucru privind administraţia şi aleşii locali

    Începând cu orele 18.00, va avea loc o reuniune în plen a Consiliului Naţional,care va oferi, timp de 3 ore, posibilitatea pentru membrii Consiliului de a lua cuvântul pe teme centrale.

    In zilele de 21-22 octombrie 2011 va avea loc Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat.

    Consiliul Naţional se va centra pe două teme principale:
    · Statul Social responsabil
    · Democraţie şi libertate

    Reuniunea Consiliului Naţional se va desfăşura timp de două zile şi va avea loc la Palatul Parlamentului.

    Ø Vineri 21 octombrie 2011

    Vineri, 21 octombrie 2011, în prima zi a reuniunii, vor avea loc începând cu ora 10.00, întâlniri ale structurilor de tineret, femei, pensionari etc, ale partidului, care vor evalua situaţia actuală şi vor face propuneri politice şi de guvernare.

    Astfel:

    Ora 1000 Birou Executiv Central al organizaţiei de pensionari
    Ora 1100 Comitet Executiv al organizaţiei de femei
    Ora 1200 Comitet Executiv al organizaţiei de tineret
    Ora 1500 Comitet Executiv PSD DIASPORA cu participarea europarlamentarilor

    Tot vineri, 21 octombrie, între orele ora 15.00 şi 18.00, se vor organiza ateliere de lucru.

    Astfel:

    Ora 1500 Atelier de lucru privind educaţia
    Ora 1500 Atelier de lucru pe teme economice şi sociale
    Ora 1500 Atelier de lucru privind sănătatea
    Ora 1500 Atelier de lucru privind agricultura şi mediul
    Ora 1500 Atelier de lucru privind cultura
    Ora 1500 Atelier de lucru privind justiţia
    Ora 1500 Atelier de lucru politica externa si afacerile europene
    Ora 1500 Atelier de lucru PES Activists
    Ora 1530 Atelier de lucru privind administraţia şi aleşii locali

    Începând cu orele 18.00, va avea loc o reuniune în plen a Consiliului Naţional,care va oferi, timp de 3 ore, posibilitatea pentru membrii Consiliului de a lua cuvântul pe teme centrale.

    Ø Sâmbătă 22 octombrie 2011

    Sâmbătă dimineaţa, de la ora 10.00, va începe a doua reuniune în plen a Consiliului Naţional. Vor lua cuvântul invitaţii, apoi vor fi prezentate Consiliului Naţionalrapoartele Secretarului General al PSD, Liviu Dragnea, ale trezorierului şi ale Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală.

    Preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, va prezenta raportul Consiliului Naţional şi aspecte decurgând din dezbaterile privind cele două teme centrale ale Consiliului „Statul social responsabil” şi „Democraţia şi libertatea în România”.

    Preşedintele PSD, Victor Ponta, va prezenta o analiză a activităţii PSD şi priorităţile PSD pentru guvernarea viitoare.

  28. Xulescu October 21, 2011 at 5:35 pm #

    Un primar inoata in ape pline de rechini. Astept rezultate. Ma oftica lipsa de rezultate. Nu sint PDL-ist.

    • ZOE, fii barbata ! October 24, 2011 at 10:05 am #

      @Xulescu

      Ei, nu !

  29. justitiaru October 21, 2011 at 8:23 pm #

    O veste buna pentru maidanezii portocalii
    A3 a semnat un acord de colaborare cu CNN conform caruia stirile despre Ro difuzate de CNN vor veni cu proritate de la canalul mogulesc multindragit de Popeye-marinarul si de tovarasii sai plecati cu pluta.
    Sunt convins ca la Cotroceni se bea sampanie, de mandrie pentru performanta mediei mogulesti romanesti. Interesant de vazut daca CNA va amenda macar din cand in cand si pe CNN ?

  30. Vasile Roaita October 22, 2011 at 9:16 am #

    http://xnici.wordpress.com/2011/10/21/ce-nu-spune-pdlepra/

    In 2012 “eutanasierea” cainilor ne va costa 400.000.000 EURO! In 2013 va costa de 10 ori mai mult!

  31. CRAI NOU October 22, 2011 at 9:49 am #

    1. ZAPATERO CATREN

    El “cu aţa şi cu sula”
    A mobilizat pendula
    Timpului socialist
    Într-un cadru umanist !

    2. TURISMUL CANIN

    O cafea mare la miezul nopţii, de unul singur, este o uşuire politicoasă a somnului – paznicul credincios al creierului. O sorb, spăl zaţul şi cobor discret din apartament la fidela mea parcată cu toate precauţiile, care cum îi arăt cheia îşi pune în mişcare herghelia, tăind oraşul, pentru ca în 40 de minute să se oprească în smoala nopţii lângă zona de traversare a liniilor unei staţii de triere.
    Când pui la cale un control de noapte inopinat îţi iei toate precauţiile ; altminteri de ce să-l mai faci !
    Am remarcat absenţa membrilor haitei de câini pripăşiţi care-i înspăimântă şi pe răi şi pe buni, deopotrivă.
    În apropiere, la linia 21, o locomotivă de drum terminase proba de continuitate la un dvg ( dirijere de vagoane goale) de Ardeal cu 120 osii vagoane de marfă acoperite. Mă plasez mai sus de locomotivă pentru sfânta defilare a trenului pus în mişcare, prinos adus siguranţei circulaţiei. Cu simţurile încordate reţin pentru valorificare o droaie de probleme, dar şi ceva neobişnuit, un fel de scâncet care parcă venea dintr-un vagon…Sau venea din altă parte !? Ajuns la localul unităţii pe drumul sinos al controlului de noapte, am o tristeţe, poate de la noaptea fără stele, dar mai mult de la absenţa Karmei o căţea splendidă pripăşită de ceva vreme care era nelipsită la venirea şi plecarea mea. Nici ciungul nu era prezent, neobişnuit pentru un câine aşa de devotat. Las urme în condica de prezenţă a turei de serviciu, interesându-mă de ce nu am dat ochi cu Vasile, un om câinos la suflet, spaima câinilor cu şi fără statut legal de şedere, pentru care primesc răspunsuri satisfăcătore însoţite de zâmbete cu subânţelesuri.
    În drum spre maşină, şeful de tură îmi confirmă teama, cum că Vasile
    se ocupase numai de haită pe care o expediase, la posibilităţi, în câteva trenuri, ultimul tocmai cel care îl defilasem. Am priceput că febleţea mea –Karma – fusese cea care mi-a scâncit un adio…
    Turismul canin pe reţeaua CFR se practica, dar şi adoptarea de navetişti a câinilor pripăşiţi, după principiul văzut – plăcut.
    Poveştile mele despre câini sunt adevărate şi fascinante, şi am cîteva scrise. Ei sunt reâncarnări umane, după cum o droaie de oameni sunt reâncarnări canine…

    • ZOE, fii barbata ! October 24, 2011 at 9:03 am #

      @Crai Nou,
      Exceptional, a fost o placere sa citesc articlolul tau care emana un talent autentic, felicitari !

  32. justitiaru October 22, 2011 at 10:21 am #

    D-le Ponta
    Criticile d-lui iliescu nu numai ca nu va dauneaza dar sunt chiar profitabile electoral, asa ca trebuie incurajate intr-o anumita masura.
    http://www.ziare.com/ion-iliescu/psd/de-ce-l-spurca-ion-iliescu-pe-victor-ponta-1128757
    As vrea sa vad mai mult dinamism la USL fata de incercarea disperata a puterii de a infiinta diverse grupari politice fantasmagorice ca “Partidul brunetelor” in scopul de a eroda opozitia in mod “ciupitativ” trebuie sa raspundeti prin atragerea in USL a unor grupari si personalitati legitime ca Petre Roman. De ce nu ar infiinta de pilda Petre Roman o formatiune PD independenta care ar putea cu timpul eroda serios PDL-ul lui Basescu si Boc? Aceasta ar fi cred o solutie mai versosimila decat formatiunea lui Cosma nou creata ca alternativa la PSD

  33. elena October 22, 2011 at 7:33 pm #

    Eu cred ca e foarte nepoliticos sa te referi la cineva in acest fel:numele lui este cizmar. De fapt este un cizmar evoluat asta vrea sa spuna articolul dvs.Eu cred ca nimeni intr-o tara civilizata nu face astfel de referiri. E ca si cum as spune eu despre dvs. numele lui inseamna o floare pusa la genul masculin iar el si-a depasit conditia este un politician de genul masculin.

  34. Xulescu October 22, 2011 at 9:52 pm #

    Pentru ca e nepotul lui Beria si fiul lui Stalin .

  35. balbeck October 23, 2011 at 9:06 am #

    E adevarat ca aproape 100 de parlamentari psd si pnl au votat impotriva unui proiect de lege care incrimina camataria?Daca da,de ce?

  36. Black Rose October 23, 2011 at 9:29 am #

    “Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ dacă dintr-un motiv sau altul nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat chiar şi in absenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă absolut nicio sancţiune”, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Vladimir Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al Institului Naţional de Statistică

    • ZOE, fii barbata ! October 24, 2011 at 10:25 am #

      @ Black Rose
      Si totusi eu spun ca lumea sa nu riste ! Nu te poti baza pe niste vorbe spuse de unu la televizor, fie el si purtatorul de vorbe al statisticii.
      VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT daca nu s-a dat nimic scris, cum sunt atât de hamesiti dupa bani, te poti trezi cu o amenda “sa-ti mearga fulgii”! Cum poti dovedi ca
      din cauza refuzului de a-ti da CNP-ul si nu ca ai facut scandal recenzorului, te-a încondeiat? Ce faci îti chemi martori, ca sa nu fi singur cu recenzorul ? Mi-se pare ca esti la cheremul lui, pâna îti dovedesti nevinovatia, platesti . Nu am încredere în ei, stiu sigur ca recenzorii sunt portocalii. Astept sa le vad mutrele, acum vreo doua saptamâni, am vazut la mine în bloc o agitatoare portocalie adunând oameni într-un apartament vecin, ea nelocuind in acest bloc. De ce s-or fi strâns acolo , nu stiu.
      Tot individa asta vine cu pomeni, pe la diferite usi din bloc.
      La mine nu îndrazneste, ca nu o data am repezit-o !

  37. Black Rose October 23, 2011 at 10:07 am #

    O duminica frumoasa tuturor!

  38. CRAI NOU October 23, 2011 at 10:17 am #

    Rolul nostru principal devine acela de a retrezi naţiunea la viaţă. De a o reimplica în circuitul normal al existenţei sociale.”

    AFACERE LA CHEIE

    Este destinată celor ce pescuiesc în ape limpezi sau tulburi precum şi itreprinzătorilor în ale momelilor.Un kg de viermi pentru pescuit (import Italia sau Ungaria) se valorifică la preţul de 1000 roni (cam 5 bani/vierme).
    Pentru început vă sunt necesare : o găleată obişnuită din plastic, una plasă de sârmă subţire cu ochiuri de 4/4mm ca suport pentru hrana viermilor ( fracţiuni din parlamentarii pdl-udmr-punr), mălai (poate fi şi preelectoral) ce se împrăştie pe fundul vasului şi, musai, o muscă-nbârligată ( din speciile Alma, Elena, Monica, Voss, etc). În 3-4 zile apar viemuşii care se dezvoltă rapid şi cad prin ochiurile plasei în patul de mălai. Viermuşii portocalii sunt prefaraţii peştilor, cei vii păstrându-se 1-3 luni la frigider.
    Metoda poate fi folosită şi la nădire, cu observaţia ca totul să se petreacă într-o găletuşă-jucărie cu fundul găurit 5/5mm, agăţată de creanga unui copac aproape de luciul apei pe care vor plonja viermuşii. Evident, nu se pune mălai.

    PS : Am înţeles, să trăiţi !

  39. Black Rose October 23, 2011 at 3:07 pm #

    Plumb Rovana
    Doresc sa le multumesc colegelor mele pentru participarea la Comitetul Executiv al Organizatiei de Femei PSD. Pentru participare, pentru propuneri, pentru optimism si daruire!!!
    Urmare a propunerilor colegelor noastre, OFSD va veni cu un set de măsuri de stopare a declinului abrupt al întregii societăţi. Aceste măsuri vizează domeniile “nevralgice” – Educaţie şi Sănătate, precum şi protecţia mediului.

    Si poate cel mai important, doresc sa le asigur ca in privinţa campaniei electorale care va urma, OFSD are pregătite programe de sprijinire şi promovare a candidatelor valoroase, cu expertiza în diverse domenii. Selecţia acestora va fi riguroasă şi va ţine cont de prevederile regulamentului de organizare şi funcţionare a OFSD şi ale statutului PSD în privinţa promovării femeilor.

  40. ZOE, fii barbata ! October 24, 2011 at 2:54 pm #

    @Victor Ponta
    Felicitari pentru acest articol, scris cu atâta sensibilitate si sincera admiratie pentru un om ca Zapatero
    a carui stea se pare ca apune, asa cum spui ! Mai ales când cineva traverseaza o perioada grea, prietenii încep sa-l paraseasca si sunt rari oameni ca tine care sa -i recunoacsa si meritele, sunt convinsa ca si el a fost placut impresionat sa te cunoasca si i-a facut placere sa comunicati. Altfel discutia nu ar fi durat atât si nici nu s-ar fi prelungit cu o invitatie la masa, unde sa ai ocazia sa fi alaturi de alte personalitati marcante.
    Este o mândrie si pentru noi ca români, huliti si badjocoriti de aproape toata Europa si nu numai, ca un om cult, educat si cu bun simt sa ne reprezinte . Astfel pot afla si strainii ca nu suntem coborâti din cocotieri, dar nici piratii marilor ci suntem si noi oameni normali, chiar daca avem uscaturile noastre, ca orice padure .
    Îti doresc, tot binele din lume Victor, iar victoria sa fie de partea noastra !

  41. ZOE, fii barbata ! October 26, 2011 at 9:16 am #

    UITE CINE VORBESTE !
    Cu fata buhaita ca dupa o betie crunta de o noapte sau mai multe la rând, bufonul cârmaciului, iese ca sarpele la drum sa dea un interviu la Hot News. Este atât de hidos, atât de gretos
    (ca îti da senzatie de voma) pe cât este de vocal. Uite cine vorbeste de Ponta, unul care
    pare scos direct din hazna sau uitat în vreun tomberon, de gunoieri !
    Un nimeni în drum, zanatecul ministru de trei luni, în nemasuratul lui tupeu golanesc îl ataca plin de ura pe Ponta care îi da 1 milon de clase ca prestanta,aspect impecabil al vestimentatiei, carisma, intelect,
    pregatire, educatie, cultura, bun simt, seriozitate, sensibilitate sufleteasca, altruism. Haideti sa îi punem alaturi pe cei doi si sa vedem care dintre ei pute, pentru ca asa pretinde nesabuitul si impertinentul bufon, ca Ponta este o dâra a lui Nastase urât mirositoare ! Si daca Ponta este asa, atunci bufonul nu este altceva decât un c…t din Vespasiana, numita pompos Putere !
    Este strigator la Cer, ce ni-se întâmpla noua la ora actuala, rasturnarea valorilor, insulte, umilinte de tot felul, pentru ca cel care îl jigneste pe Victor P. ca si întreaga camarila, ne
    desconsidera la fel pe noi. Pentru ei nu suntem decât o masa de manevra, niste nenorociti pe care îi urasc si pe care i-ar baga în camera de gazare – dupa ce si-ar vedea visul cu ochii, ramânerea în continuare la jefuirea a ceea ce a mai ramas din tara.
    Deci insultele aduse lui Ponta dar si USL-ului, trebuie sa le vedem ca pe insulte aduse noua tuturor celor care nu suntem pe Corabia Nebunilor.
    Dar, mare e Dumnezeu si poate ca îsi va îndrepta privirea si catre noi pacatosii, iertându-ne si scapându-ne în sfârsit de blestemul portocaliu !

  42. ZOE, fii barbata ! October 26, 2011 at 9:56 am #

    VIVE LE ROI !
    Ziua de ieri a avut o deosebita încarcatura emotionala pentru multi dintre noi. Discursul Majestatii Sale în Parlamentul României, a înnobilat acest asezamânt si i-a dat valoare istorica. Am ascultat cu adânca emotie alocutiunea Regelui si va spun sincer ca mi-au dat lacrimile. Atâta modestie, sensibilitate, dragoste de oameni, de tara natala pe care nu
    a uitat-o ci a iubit-o si venerat-o în inima lui, fiind în pribegie si luptându-se cu greutatile vietii, atâtea sentimente generoase revarsate peste umilinta în care traim noi în aceste zile, nu au cum sa nu te miste, pâna la lacrimi !
    Toata seara a fost magnifica, concertul, atmosfera calda, prietenoasa fara restrictii si încolonari, fara COCALARI vorba Danei Grecu, înalta clasa de educatie, modestie si de normalitate, ne-au facut sa ne deconectam câteva ore de la cotidianul negru, pe care îl traim.
    Nu sunt regalista dar îl iubesc pe Rege ca persoana, îl admir si îl respect ca om. Am auzit multe povestiri despre el si despre faptul ca era foarte iubit de popor pentru ca pe lânga frumusetea sa fizica, avea si are si acum o deosebita frumusete morala.
    LA MULTI ANI MAJESTATE !

    PS. Nu am vrut sa întinez aceste rânduri, facând comparatii !

    Sa iubiti si sa fiti iubiti !

    • Iceflame October 30, 2011 at 3:17 am #

      @ Zoe

      Mi-a placut mult acest material al tau, pare a fi scris direct din inima.

Leave a comment