Programul nostru social si economic pe intelesul tuturor (inclusiv pt Basescu, sper!)

21 Feb

Azi am facut un nou exercitiu, iar rezultatele mi-au confirmat ca intr-adevar va fi extrem de greu sa schimbam ceva in mod serios in Romania!
Am prezentat in fata presei, de la sediul PSD, un material extrem de clar si documentat despre adevarata situatie economica si sociala a tarii (o sa va atasez la postare si cateva slide-uri  simple, pe intelesul nespecialistilor).
(click pe imagine)

Riscurile noului acord cu FMI

A fost o instiintare publica despre ceva extrem de grav, precizand nu doar ca Basescu, Udrea, Boc & Co bat campii cu “iesirea din criza”, dar ca sunt foarte constient pe ce “bomba sociala” ne aflam in perioada urmatoare si ce munca gigantica va fi pentru scoaterea reala a tarii din prapastie.

Am evitat pe cat posibil orice referire polemica la cei de la putere, considerand ca cifrele si analizele prezentate sunt mult mai explicite si chiar mai utile decat orice alt atac politic!
Nu ma bag peste jurnalisti, dar va indemn sa nu incercati sa gasiti in presa de maine ceva despre acest raport. Nu a fost loc pentru el, erau subiectele “fierbinti” despre Bercea Mondialul si probabil despre alianta de la Ilfov intre Robert Negoita si PRM.
Pe cine intereseaza ce prevede noul acord cu FMI depre concedieri, inchideri de scoli si spitale, reducerea subventiilor la incalzire, deficite si arierate etc?
Pe Bercea Mondialul sigur nu, nici pe Nasul Basescu, pe deontologul Preda sau restul gastii!

Dar nu ma dau batut; o sa prezint de acum incolo foarte des aceste analize si viziunea noastra despre solutiile ce se impun, pentru ca vreau ca cel putin colegii mei sa stie bine ce ne asteapta cand vom veni la guvernare; si sunt convins ca mai exista destui oameni normali si lucizi care sunt interesati.
Nu-mi fac iluzii ca slugoii lui Base (stiti dvs, Visanii, Tinelii, Turcanele, Lazaroii, etc) o sa aiba vreo jena sa tipe in continuare – “Opozitia nu are solutii doar critica, uitati-va la noi cum va scoatem din criza de trei ori pe an si nu obosim!”.
Si daca ii mai aud despre luptele de doctrina chiar nu-mi mai pot stapani greata nici cu un kilogram de lamai! Sunt insa convins ca o noua guvernare nu trebuie sa-i satisfaca pe ei, ci pe cei foarte multi si amarati care nu pot fi specialisti in PIB si deficite, dar asteapta un semn ca pot trai din nou decent (ca de “trait bine” li s-a cam aplecat!).

Dar pentru ca acest blog este al meu, simt nevoia  sa postez in plus un citat care m-a impresionat si influentat profund, despre ce ar trebui facut  in orice  tara in care oamenii traiesc decent si democratic.
Este in engleza, dar sunt convins ca cei care acceseaza blogul au suficienta capacitate de a-l intelege (poate cu exceptia postacilor politici, dar ei nu conteaza).

“We have accepted, so to speak, a second Bill of Rights under which a new basis of security and prosperity can be established for all .

We have come to a clear realization of the fact that true individual freedom cannot exist without economic security and independence.
“Necessitous men are not free men.” People who are hungry and out of a job are the stuff of which dictatorships are made.

In our day these economic truths have become accregardless of station, race, or creed.

Among these are:

The right to a useful and remunerative job in the industries or shops or farms or mines of the Nation;

The right to earn enough to provide adequate food and clothing and recreation;

The right of every farmer to raise and sell his products at a return which will give him and his family a decent living;

The right of every businessman, large and small, to trade in an atmosphere of freedom from unfair competition and domination by monopolies at home or abroad;

The right of every family to a decent home;

The right to adequate medical care and the opportunity to achieve and enjoy good health;

The right to adequate protection from the economic fears of old age, sickness, accident, and unemployment;

The right to a good education.

All of these rights spell security.  We must be prepared to move forward, in the implementation of these rights, to new goals of human happiness and well-being.

Our country’s own rightful place in the world depends in large part upon how fully these and similar rights have been carried into practice for our citizens.

Asta cred eu ca trebuie sa faca viitorul guvern al USL din punct de vedere economic si social! Nimic mai mult sau mai putin!
Hm, Base o sa spuna ca citez dintr-un comunist, dintr-o tara subdezvoltata, despre o perioada utopica!
Anastase o sa zica ca liberalii au trecut la stanga, iar Marian Sarbu ca noi am deviat la dreapta!
Nu dragii mei, este un fragment din “Mesajul despre starea natiunii” – 11 Ianuarie 1944 – Franklin Delano Roosevelt, despre o tara si o societate asa cum ar trebui sa fie si Romania in 2011 – si nu este!
Sigur ca sunt acolo cateva elemente care ar zgaria prea tare urechile unidirectionale si limbile de catifea cu Basescu – “oamenii in nevoie nu sunt oameni liberi”; sau “oamenii infometati sau someri sunt materialul din care se construieste dictatura!”; “drepturi care asigura securitatea in societate”!
Doamna Pora, doamna Ene, doamna Culcer, va rog sa-l infierati si pe comunistul Roosevelt, de ce avem nevoie de prostiile astea de drepturi , doar “traim bine”!

77 Responses to “Programul nostru social si economic pe intelesul tuturor (inclusiv pt Basescu, sper!)”

  1. Alexa February 21, 2011 at 12:13 am #

    CU SCUZELE DE RIGOARE,ACESTA ERA UN COMENTARIU DE LA BLOGUL TRECUT, DAR VAZAND CA AI PUS BLOG NOU, L-AM PUS AICI.

    Domnule Victor Ponta,vreau sa va felicit la un an de cand sunteti presedinte PSD -SI LA INCA CATIVA ANI BUNI DE ACUM INCOLO. (Evident am vazut intr-un comentariu de Maxim Daniela apoi pe Twitter chiar pe blogul tau, altfel habar n-as fi avut!).

    Apropo de Maxim Daniela, am ras doamna, va votez cel mai amuzant comentariu de pe acest blog.
    si va citez: ” Pentru al treilea sezon consecutiv, autoritatile vad in intunericul crizei o luminita care se apropie cu mare viteza. Semn, insa, ca nu e luminita de la capatul tunelului ci farul locomotivei.”

    Apropo de siteul tau domnule Ponta am vazut pe site ca la rubrica DESPRE MINE ati schimbat cate ceva si ati adaugat cateva fraze ce va arata un om dintr-o bucata:

    daca imi permiteti va citez doar cu doua:
    “Sunt mai inalt decat par la televizor, dar mult mai putin arogant.” Slava Domnuui!

    si “In timpul liber sunt campion national de raliuri, asta dupa ce am fost campion national de juniori la baschet.” Misto!

    si tot cu voia dvs. daca imi permiteti sa spun ca aici se cerea o mica adaugire si anume: “sunt campion national de raliuri,CU EDWIN KELETI, PARTENERUL MEU UNGUR, CU CARE MA INTELEG DE MINUNE si asta dupa ce am fost campion national de juniori la baschet cu echipa Steaua dar “Joc cu mare placere cu prietenii mei de la Rapid 2” etc. intrucat “Sportul este explicatia reala a capacitatii de a trece peste tot ce e rau, neplacut, obositor in viata mea profesionala, de a ramine cit de cit normal si legat de realitate! Nu as putea face nimic bine in viata daca ar trebui sa ma las de tot de sport!”
    (va citez dintr-un articol al dvs. din 2010)

    SUNTETI DE NOTA 10 DOMNULE PONTA!!

    (In 1989 eram fan Dinamo, dar acum nu mai imi pasa deloc ce club e. Doar sa-mi placa sportul respectiv. Si sportivul.)

    Super si va inteleg perfect, si eu ma bucur enorm cand realizez ceva concret, chiar de-ar fi doar o prajitura care-mi iese bine, sau un roman, decat orice titlu de senator sau deputat(pe care apropo, nu-l am!).

    APROPO DE AL DOILEA LUCRU DECLARAT: referitor la raliuri, si la a fi campion cu un partener ungur, as vrea sa vedeti ce minunat ar fi sa va faceti putina reclama ce relatie buna aveti dvs. si partenerul Edwin Keleti, care banuiesc e ungur(dupa nume) si uite si ce am scris eu pe tvr. despre dvs. pt. ca asta cred eu:

    ” Victor Ponta este un campion adevarat, cu un ungur keleti ca partener, ar trebui sa-i acorde incredere si UDMR-UL, pt. ca va conduce si tara noastra Romania la victorie. • Alex ”
    http://www.tvr.ro/articol.php?id=97638&c=58

    (era sa nu mai gasesc articolul insa, intrucat am dat pe google search *tvr,ponta* si mi-a bagat tot felul de articolase inundate de reclame gen: marirea penisului cu min.6cm, in sfarsit l-am gasit, dar nu de pe google ci din today history)

    SCUZE, SCUZE VA ROG DOMNULE PONTA,CA AM SCRIS ATATA.

    Si inca ceva:
    “Mi-ar placea ca imnul PSD sa fie compus de BUG sau Parazitii pornind de la o tema din Oda bucuriei.”

    Aoloeu, Bug Mafia sau Parazitii? Fugi de-aici domnule Ponta!

    Hai ca ti-l fac eu, vrei?

    • adriana February 22, 2011 at 4:21 pm #

      ministrul muncii, familiei si protectiei sociale emite prezentul ordin.

      Art. 1. — Se aproba Procedura de suspendare a dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, in situatia reevaluarii ca urmare a recomandarilor cuprinse in documentele intocmite in urma unor actiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
      Art. 2. — Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
      Art. 3. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.

      Anexa – Procedura de suspendare a dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, in situatia reevaluarii ca urmare a recomandarilor cuprinse in documentele intocmite in urma unor actiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale

      Procedura-de-suspendare-a-dreptului-de-asistenta-sociala-sub-forma-de-prestatii-sociale-a-persoanelor-adulte-cu-handicap-in-situatia-reevaluarii.

      Art. 1. — (1) Decizia de reevaluare emisa de catre Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap va fi transmisa directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, pe baza careia aceasta suspenda dreptul la asistenta sociala sub forma de prestatii sociale, pana la incheierea procesului de reevaluare, prin decizie a directorului executiv.
      (2) Modelul deciziei privind suspendarea dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap este prezentat in anexa nr. 1.
      Art. 2. — (1) In situatia in care in urma reevaluarii se mentine incadrarea in grad de handicap, Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap emite decizia privind incetarea suspendarii dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, al carei model este prezentat in anexa nr. 2
      (2) In situatia prevazuta la alin. (1), prin decizie a directorului executiv al directiei generale asistenta sociala si protectia copilului, persoana cu handicap va primi drepturile aferente perioadei suspendarii.
      Art. 3. — In situatia in care in urma reevaluarii se constata ca persoana nu este incadrata in gradul de handicap corespunzator sau, dupa caz, aceasta nu se mai incadreaza in grad de handicap, Comisia superioara de evaluare apersoanelor adulte cu handicap dispune, prin decizie, incadrarea in gradul de handicap corespunzator ori anularea certificatului de incadrare in grad si tip de handicap si solicita directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului emiterea unei noi decizii pentru stabilirea drepturilor in conditiile noii incadrari in grad de handicap sau, dupa caz, incetarea acestora.
      Art. 4. — (1) Deciziile Comisiei superioare de evaluare a persoanelor adulte cu handicap vor fi transmise in termen de maximum 5 zile atat directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, pentru a fi aduse la cunostinta serviciului de evaluare complexa, care va modifica si completa corespunzator planul individual de servicii, dupa caz, cat si persoanelor cu handicap carora le sunt aplicabile.
      (2) Punerea in executare a deciziilor prevazute la art. 2 se face de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului care a dispus acordarea prestatiilor sociale.
      (3) Deciziile directorului executiv al directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului se aduc la cunostinta agentiilor pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, precum si a beneficiarilor, in termen de maximum 5 zile de la emiterea acestora.
      Art. 5. — Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta procedura.

      Puteti consulta Anexele 1 – 2 la Procedura in fisierele atasat
      -de-suspendare-a-dreptului-de-asistenta-sociala-sub-forma-de-prestatii-sociale-a-persoanelor-adulte-cu-handicap-in-situatia-reevaluarii

      • adriana February 22, 2011 at 4:23 pm #

        stimate domn victor ponta guvernul a emis ordinul1739/2011 cu intentia dea face economie pe spinarea persoanelor cu handicap mai precis la cetgoria persoanelor cu handicap dobandit sau mai bn zes false persoane cu handicap dobandit.
        cum in lege nu exista o separatie clara intre persoana cu handicap nativ si cel cu handicap dobandit ordinul1739/2011 loveste din plin si in persoanele cu handicap nativ.
        daca in lege exista aceasta diferentiere cel cu hasndicap nativ nu mai intra sub incidenta ordinului1739/2011 si nu mai era tarat pe la comisia superioara doar pentru a vedea ca acel om nu se mai vindeca
        acum sper ca intelegeti in sfarsit cat si clasa politica cat rau face confuzia din lege persoanelor cu handicap nativ grav cu grad permanent.
        spre exemlu o persoana cu handicap din nastere grav cu grad permanent este chemata la comisie si asfel se face o cheltuiala inutila ba mai rau prersoane cu handicap grav din nastere cu grad permanent risca sa ramana fara dreptrui din cauza confuziei din lege.
        daca aceasta lege avea o separatie clara intre persoana cu handicap grav nativ si cel cu handicap dobandit. persoanele cu handicap grav cu grad permanent nu mai pateau ce patesc acum.
        daca se doreste cu adevarat curatenie sa se merga la cei cu handicap dobandit si sa se fada cati din acestia au cu adevarat handicap dobandit si cati nu.
        asadar stimata doamna iata de ce era si este necesara separatia in lege intre persona cu handicap dobandit si ceea cu handicap grav nativ cu grad permanent. pentru ca fara aceasta separatie sunt tarate pe la comisie persoane cu handicap grav nativ cu grad permanent.
        poate ca aum intelegeti si des si toata lumea ce consecinte grave are aceasta confuzie din lege intre persoana cu handicap nativ si cel dobandit.
        persoanele cu handicap nativ grav nu au ce sa caute acolo pentru ca nu se mai vindeca dar cum in lege nu exista nimic care sa specifice o distinctie clara intre cele doua catgorii guvernul si toata clasa politica ne-a bagat pe noi cei cu handicap grav din nastere in aceasi oala cu cei cu handicap dobandit care majoritatea mint ca au handicap dobandit.
        de fapt la categoria celor cu handicap dobandit s-a vrurt sa se ajunca dar cum legea este nedreapta acum merg toti la comisie ceea ce este nedrept.
        este nedrept sa tarasti pe la comisie persoane cu handicap din nastere grav cu gad permanent doar din cauza unor oamenii care au stricat o lege.
        intrebarea vine puteti face ceva sa impiedicati ca in urma ordinului1739/2011 sa fie chemate la comisie persoane cu handicap grav nativ cu grad permanent.

      • adriana February 22, 2011 at 4:25 pm #

        va rog din inima mea sa faceti tot ce se poate sa impiedicati aceste lucruri nedrepte ordinul la care fac referire intra in vigoare la 1 martie asa ca timpul este scurt si acest ordin vine ca un tavalug peste noi.
        va rog din suflet sa gasiti posibilitatea sa faceti o campanie masiva in presa despre acest lucrru sa se vada toata tara la ce umilinte sunt supuse persoanele cu handicap grav din nastere din cauza unei legi proaste si ce le pregateste din martie dl botis. va rog din suflet sa faceti ceva cat mai urgent pentru impiedicarea acestor abuzui nu lasati acesti criminali sa omaore persoanele cu handicap din nastere grav cu grad permanent prin imfometare si sa le umileasca doar din cauza unei lege strambe care da posibilitatea la abuzuri.

        Leave a Reply

  2. Alexa February 21, 2011 at 12:46 am #

    Si pt. ca tot m-ati impresionat ( din nou, daca mai era nevoie!) citind rubrica DESPRE MINE, daca imi dati voie sa pun niste linkuri catre niste chestii care mi-au placut mult.

    Edi Keleti si Victor Ponta la Raliul Argesului Transfagarasan 2010: (youtube)

    (mai ca mi-am descoperit si eu o pasiune pt. cursele de masini, mi-a placut traseul, parea un traseu curat, si asta mi-a placut)

    si daca imi permiteti domnule Ponta, inca un link catre un site care va arata masina de campionat a dvs. si a lui Keleti in 3D,Panoramare,

    si m-am jucat si eu putin cu masina
    http://www.360cities.net/image/the-car-of-the-duo-edwin-keleti-victor-ponta-at-the-targu-mures-rally#174.16,-25.87,70.0

    E tare de tot!!

  3. Alexa February 21, 2011 at 2:15 am #

    Daca imi permiti o scurta analiza socio-economica pe caz.

    ‘The right to earn enough to provide adequate food and clothing and recreation;’ (Dreptul de a castiga destul sa-ti permiti mancare si imbracaminte adecvata si recreatie)

    Asta da drept! Asa ar trebui sa fie intr-o tara civilizata din Uniunea Europeana, cum suntem noi.

    By the way,domnule Ponta, daca imbracaminte imi cumpar din piata de cativa ani buni ca e mult mai ieftina-si stupoare nici nu difera prea mult calitativ de cea din unele magazine cu pretentii -asta apropo de tampeniile pietei din Romania= si daca si cu lista de mancare stau cam prost in acest moment si trebuie sa-mi planific totul la detaliu, si a trebuit sa renunt sa vad filmul Disney Tangled la Plaza MoviePlex pt. ca efectiv nu mi-am permis amaratii aia de bani in momentul acela (noroc ca l-am vazut totusi prin bunavointa …) am destula recreatie la liber cu blogul tau, Ponta!

    Trebuie definit si cuvantul recreatie. Ce inseamna asta? Ce insemna el in 1944 si ce inseamna in 2011?

    Evident in prezent se refera la posibilitatea de a-ti permite un ziar/o revista, un film, un concert, sau este inclus si dreptul de a calatori=vacante, sau a lua pranzul in oras?

    Cred ca in 2011 a-ti permite distractii pe internet, si inclusiv abonament internet e un ‘must have’.
    Eu de exemplu, acum vreo 3 ani, cand aveam ceva bani si ne mergea mai bine la toti, am cumparat ca proasta Windows Vista cu licenta si Office cu licenta, cred ca sunt singura proasta din Romania ca re a facut asta, nu regret, dar acum nu mi-as mai permite aceste programe.
    Si sunt multe programele diverse direct de la producatori pe internet care costa minim $25, dar ca sa dai banii astia iti ia de pe card inca 10 dolari minim comision bancar pe tranzactie si efectiv nu-mi permit. Asa ca prefer sa le caut pe alea free source.

    Si cred ca fenomenul acesta e la nivel mondial in special in tarile unde oamenii nu prea au bani.

    Deci e clar ca si tinerii consumatori se orienteaza mai mult catre distractia free. Adica muzica pe utube, radiouri online, programele free-source,stiri si ziare pe internet etc. si pt. cei mai in varsta televizoru,frate. Mai sunt si blogurile online care dau posibilitatea unor oameni talentati sa se exprime in domeniul in care se pricep, chiar si foto culinar. Sau chiar daca nu se pricep sa-si exprime un hobby.

    Nu mai stiu ce politician britanic a zis de curand pe blogul lui ca-i sfatuieste pe britanici sa se adapteze la criza iesind mai putin in oras, sa mai ia cina si acasa. Si bineinteles ca toti i-au sarit in cap si l-au criticat. PT, ca el nu trebuia sa vina cu mesaje de-astea ci cu solutii concrete de iesire din criza ca sa ne putem permite sa iesim in oras cand vrem,

    Apropo de blogul tau, domnule Ponta. Eu ma bucur ca ai blog. Si stii de ce?
    Intr-un fel ma faci sa ma simt mai bine doar pt. ca vin aici pe blogul tau si-ti impartasesc diverse ganduri si pareri de-ale mele despre politica si mai citesc si ce mai zic altii. Pulsul natiunii cum ar veni, in direct.Poate-poate s-or misca lucrurile si pe aici in Romania sa ne mearga mai bine.

    Si cand vad ca voi vreti sa faceti intr-adevar ceva, ma bucur si chiar cred in tine.

  4. Alexa February 21, 2011 at 2:16 am #

    De exemplu daca imi mai dai voie sa mai zic ceva, ca iar am scris mult si imi cer scuze, am vorbit cu o patroana de butic si totodata si vanzatoare din piata acum cateva zile si am intrebat-o de ce s-a scumpit un anume produs, si mi-a zis ca abia acum au bagat tva-ul si au vandut pana acum cu tva-ul vechi. Si ii era efectiv teama ca o sa dea faliment, ca nu stia cat o sa mai reziste.

    Si io de colo ii zic, lasati, ati auzit de USl? poate reusesc astia sa faca ceva.

    Si ea imi zice, ” Numai cineva ca ceausescu care vrea sa faca ceva pt. tara asta, daca vine, poate.”

    Si eu ma supar ca zice asa ceva, si-ti zic lasati ca pleaca boc si gata, vine alt guvern si o sa ne mearga mai bine.

    Si ea de colo: ” A guvernele?ce credeti ca daca vine altcineva o sa fie mai bine?io i-as impusca pe toti, da, da, credeti-ma pe toti din guverne i-as impusca, nici unul nu e bun, ne-au adus la sapa de lemn”

    Si eu speriata de madam patroana ii zic : doamna, trebuie sa credem in ceva, nu credeti? cineva trebuie sa ne ajute, acuma ce facem daca nici unul nu e bun? trebuie sa credem totusi in ceva,cineva trebuie sa faca ceva, sa se schimbe lucrurile astea, poate daca se schimba guvernul boc si o sa vina usl o sa fie mai bine

    Si ea zice: Credeti? Sa dea Dumnezeu!

    Si am fugit repede sa nu mai imi zica ceva.

    Dar mi-am dat seama de un lucru, femeia aia statea de la 8 dimineata pana la 8 seara sa vanda si ajungea acasa dupa 9, nu vedea nici o emisiune la televizor sub ora 9 seara si atunci poate prefera sa vada un film, decat emisiuni.

    Si asa sunt multi sa stii, sunt multi pe care aparitiile televizate nu-i conving pt. ca nici nu le urmaresc si nici nu citesc ziare. Pt. acesti oameni trebuie mers in teritoriu si vorbit cu ei. Daca vorbesti cu ei, nu tu neaparat cu reprezentantii usl, cred ca exista sanse sa convingi.

  5. olivia February 21, 2011 at 3:16 am #

    In primul rand, ce va pasa daca laudatoarele de serviciu ale mareleui lider sau altii de talia lor va fac comunisti? PSD-ul ar trebui sa reprezinte stanga si dupa cum ati vazut, 61% din populatie nici nu considera ca in timpul comunismului a fost asa de rau. Stit de cate ori mi s-a spus mie ca sunt comunista? De multe, dar o iau ca pe un compliment. Numai in Romania exista jena de a fi catalogat drept comunist. In parlamentul europen, in acelasi grup parlamentar cu PSD-ul sunt parlamentari europeni din tari vestice care se declara comunisti. Si nu le e nici o rusine. Din ce stiu eu, parca Stieglitz zicea ca neinterventionismul statului in economie duce la dezechilibre grve si la criza. In schimb in Romania ultimilor 20 de ani la toate televiziunile nu am auzit decat ca statul trebuie sa renunte la orice influenta asupre economiei si sa privatizam tot, ceea ce am si facut, ca si conditie ptr aderarea la UE, ptr ca asa ne-a cerut BM sau FMI. Acum, dupa ce s-au facut toate astea, romanii injura ptr ca statul nu mai are nici un cuvant de spus despre pretul benzinei. Si au inceput sa regrete si sa il injure pe Nastase ptr Petrom, si pe BM si pe FMI. La fel a fost si cu privatizarea bancilor si asa am ajuns sa primim cele mai scumpe credite din zona, mai ales ptr investitii. In acelasi timp, statele europene au continuat sa aiba sub control sectoarele cheie ale econimiei statelor lor, asa incat sa poata interveni. Dupa cum zicea un fost ministru, din punct de vedere economic Romania a disparut de pe harta. In conditiile date, in care economia Romaniei nu mai apartine in cea mai mare parte nici Romaniei si nici capitalului romanesc, conditii in care nu putem sa ne mai sustinem din venituri proprii nici sanatatea, nici invatamantul si cam nimic altceva, in conditiile in care nu mai suntem decat o piata de desfacere ptr producatorii din afara, piata care cumpara cu imprumuturi de la FMI si de la banci, cum veti face dvs ca Romania sa redevina un stat puternic, ptr ca inainte de 89 a fost, si au simtit-o toti romanii, de unde veti face rost de bani ptr a sustine sectoarele mentionate, de unde veti face rost de bani pentru investitii in economie? Ce fel de investitii si masuri veti lua cand veti ajunge la guvernare? Considerand faptul intrarea in zona euro va duce la pierderea statului Roman a dreptului de a emite moneda, fapt care va insemna ca in Romania vor intra bani in masura in care economia noastra inexistenta va fi competitiva, ceea ce va insemna o acuta lipsa a banilor ptr populatie, deci o scadere a nivelului de trai mult mai jos decat ne aflam acum, doriti in continuare sa sustineti respectarea programului Roamniei in aceasta privinta? In conditiile anuntatei crize alimentare, ce masuri propuneti in privinta agriculturii? Cum se face ca nici unul dintre guvernele de dupa 89 nu au incurajat asocierea producatorilor agricoli in asociatii de sa zicem peste 100 de ha, care sa primeasca subventii de la stat sau credite de la CEC sa zicem, ptr mecanizare? Cum se face ca statul a renuntat la fabricile de prelucrate si ambalare a laptelui, in conditiile in care producatorii primesc 1/4, 1/5 din valoarea la raft a unui litru de lapte de la procesatorii privati? Cum se face ca indiferent de guvernare nu s-au putut construi niste silozuri care sa ramana ale statului si sa ofere o alternativa producatorilor fata de silozurile private care le cumpara produsele pe mai nimic iar dupa aceea mentin preturile la niste cote ametitoare? Vedeti, dvs, astea sunt niste masuri simple, si la mintea cocosului, ca sa nu zic ca nici nu costa cat turismul lui Udrea sau parcurile lui Borbely (parca ale lui)dar atunci cand nimeni nu le ia, indiferent de guvernare, populatia incepe sa isi puna intrebari nu numai asupra capacitatii guvernantilor, dar si asupra bunelor lor intentii. De aceea va mai intreb, si o sa va mai intreb pana o sa-mi raspundeti: ce masuri economice veti lua daca veti ajunge la putere? Pe langa toate acestea, de ce considerati ca e mai normal sa luati un nou imprumut de la FMI, despre care puteti sa aflati de pe Wikipedia ca practic subventioneaza genocidul unor populatii prin sponsorizarea celor mai sangerosi dictatori prin tarile lumii a 3-a, decat de la alt stat, cum ar fi China, care dupa cum se vede imprumuta si alte state europene si face investitii considerabile in parteneriat cu vecinii nostri bulgari. Credeti ca ar avea conditii de creditare mai criminale si mai distructive economic si social decat FMI? Iar legat de UE, va asteptati ca uniunea unor state puternic industrializate si mari producatori agricoli, care este UE, sa doresca binele, sa sprijine si sa incurajeze un alt stat sa le fie concurent pe piata atat interna cat si externa, sau este normal sa isi foloseasca influenta politica pentru a elimina concurenta si a ne mentine ca piata de desfacere? Vorbind despre fondurile europene, vreti sa spuneti ca prin Irlanda unde absorbtia de fonduri e mult peste 100 % din cate se aude, si unde fondurile europene pot fi accesate in parca 6 zile, stiu aia mult mai bine decat romanii sa scrie proiecte, sau o fi vorba de alte standarde birocratice impuse de UE, ca sa mentina linistea si pacea in zona? De ce trebuie sa isi asume Romania si vina care nu-i apartine si nu puteti sa spuneti adevarul despre nenorocirile care ne vin si din afara? Sau va e frica de faptul ca nu veti fi lasati sa mai ajungeti la putere in cazul in care chiar ati vrea sa urmariti interesele Romaniei? Oricum, probabil ca serviciile de afara deja ling la plicurile cu voturile prin corespondenta ale lui Basescu…

  6. SORIN February 21, 2011 at 7:17 am #

    Where is your social program??? These are the rights necessary in all countries, but nowhere totally respected … and not a social program!

    Unde-i programul vostru social? Acestea-s drepturi necesare in toate tarile, dar nicaieri respectate in totalitate!…dar nu un program social!

    Este usor sa spui ca vreau (si sa citezi pe altii,) mult mai greu este sa si aratati cum vei realiza! Iar acel citat este clar pe intelesul tuturor (vorbitorilor de limba engleza)!
    Iar daca partea atasata (Riscurile noului acord cu FMI), este un program, este clar ce “program social” au inteles toti!
    Unde-i un program (cu masuri sociale) bazat pe cifre (buget vs cheltuieli) sa priceapa toata lumea?… critici toata lumea poate enumera (ca si mine aici).

  7. Un tanar in tara lui Roosevelt February 21, 2011 at 8:11 am #

    Exercitii? Poate demagogice!
    Circula o poveste chiar pe Facebook printre noi, lumea normala, cum ca ati fi in jur de vreo 10.000 de baieti destepti, toti de aceiasi culoare, culoarea politicii, indiferent de coloratura. Voi astia 10.000 stiti sa faceti bani pe prostia si spinarea celorlalti, pe care ziceti ca ii reprezentati, schimbandu-va din 4 in 5 la roata vacii de muls. PSD-ul are o radacina bolnava, crescuta bine in totalitarism, inradacinata bine cu mineriade, simboluri antidemocratice. Indiferent ce prostanac il conduce e clar un lucru, oamenii care gandesc cu adevarat in tarisoara pe care am lasat-o in urma, venind in cea pe care o citezi, nu va suporta, nu va vor, sunteti parte a trecutului.
    Latraturile sunt pentru prosti si cred ca esti destul de destept sa recunosti ca sunt multi pe langa si a fost mai simplu pentru clasa politica sa distruga scara de valori pentru o mai simpla reeducare prin needucare a prostimii.
    Pana acum ati avut noroc, la fiecare plecare de la guvernare, ceilalti au avut de trecut prin momentele grele generate de voi (1996, apoi 2004). Sper sa nu va mai intoarceti, ca sa ma pot intoarce si eu macar peste 25-30 ani ACASA.
    Data trecuta cand ai declarat ca nu faci “fratricid” in partid cum altii fac arestand colegii de partid pentru ca sunt “penali” a confirmat ca esti de pe acelasi tipar, matrita pe care sunt facuti borfasii care smenuiesc lumea si te sustin, pentru ca n-ai sa ii arestezi.
    Intr-o lume democratica cum e tara in care acum traiesc, culoarea politica nu mai conteaza cand esti prins la FURAT, la MITUIT, etc. Vezi ce-a patit guvernatorul taramului lui Lincoln, exact pe unde traiesc eu, liber.
    Cand o sa va dati seama ca lumea e destul de multa ca sa fie prostita pana la ultima suflare si ca o sa vina momentul cand o sa fiti trasi la raspundere v-a fi prea tarziu, cam pentru toti, si pentru noi si pt. voi, cei 10.000 de borfasi.

    • Vlad February 22, 2011 at 9:44 am #

      Hei, ii fi tu in tara lui Roosevelt, dar asta nu-ti da dreptul sa vorbesti ca si cum ai cunoaste ceea ce se petrece in tara. Voi astia de prin alte tari care in loc sa ramaneti acasa si sa va ganditi la Romania, a-ti plecat tocmai pentru ca v-ati gandit la voi. Va rog nu mai ventiti sa dati sfaturi luminate, din tarile in care traiti.
      Tot vorbesti de faptul ca acolo nu conteaza culoarea politica, te rog informeazate mai bine, si ai sa vezi ca si acolo culoarea politica conteaza, e drept coruptia nu este la acelasi nivel. Dar daca tot te dai informat despre ce se intampla in Romania, tu nu vezi ca cei de Dreapta (cica cei care nu mai sunt comunisti) fac cele mai multe magarii, pe langa ca nu stiu sa faca mai nimic, mai cresc si coruptia. Presedintele acesta Jucator, care a spus ca o sa starpeasca coruptia, pe timpul mandatului sau a crescut de 4 ori mai mult decat in mandaturile PSD-ului.

      Vorbesti de radacina bolnava a PSD-ului, dar ce Tara in care iti traiesti viata are radacini bune? Nu uita ca in tara in care traiesti drepturile pe care le ai au fost obtinute de catre muncitori prin sacrificul suprem, au fost manifestari ample pentru a ajunge unde este, si inca mai are de parcursu un drum lung. Sigur la origine PSD-ul are legaturi cu fostul PCR, dar ce PDL-ul nu are? ( nu spune nu ca ma faci sa rad)
      Nu conteaza radacinile, conteaza daca reusesc cei de acuma sa faca treaba, ori PSD-ul a facut treaba si in 2000-2004 asa cum sper sa poata sa faca si dupa aceasta perioada neagra din viata Romaniei.

      Daca tot vrei sa te intorci in tara HAI ACUMA, Romania ACUMA ARE NEVOIE DE NOI. Cand toate merg bine, mai bine ramai acolo, ca Romania nu mai este casa ta.
      Daca esti la studii, termina-ti studiile si intoarcete acasa si pune in aplicare ceea ce ai invatat acolo. AJUTA ROMANIA DACA TOT CONSIDERI CA ESTE CASA TA.

      Oricum scuze pentru ton, sper sa nu fi sarit calul.

    • Vlad February 22, 2011 at 11:11 am #

      Vorbesti de radacinile bolnave ale PSD-uli, dar tu oricum nu ai de unde sa sti, de partidul bolnav la ora actuala a PDL-ului nu vorbesti. Sti ca in tara cam tot ce misca de la stat are culoarea portocalie, nu mai exista aproape nicio institutie a statului in care sefii si directorii sa nu fie PDL-listi. Vorbesti de PSD, dar oricat de bolnava ar fi radacina PSD-uli nu a facut atata rau tarii cat o fac PDL-isti. Chiar si PCR-ul nu a facut atata rau cat fac astia.
      Poate consideri ca exagerez, dar hai in tara si incearca sa faci ceva si o sa vezi cati verzisori trebuie sa dai la portocalii ca sa iasa ceva, dupa care poti sa-ti dai cu parerea despre cine este bolnav si cine nu.

  8. Bibliotecaru February 21, 2011 at 9:09 am #

    Pe hârtie stă destul de bine Constituţia în America, dar, când ajungi în aeroport, începi să simţi că eşti deja într-un stat poliţienesc.

    Problema politicienilor români este că se gândesc prea mult la cine conduce, la Putere/Opoziţie, la “câştigarea” alegerilor… şi aşa politica ajunge o sumă de interese personale.

    Mi-aş dori măcar câţiva politicieni care să facă politică ca un mod de viaţă şi nu ca un câştig personal din această activitate (câştig nu neapărat material). Mi-aş dori câţiva politicieni care să vorbească din suflet (cinstit şi fără minciuna propagandei) poporului despre un vis, despre o ţintă, despre o societate în care să trăim liniştiţi cu toţii, fără să ne mai urâm între noi, fără să mai simţim în stat care să ne domine puternic, ca un duşman care ne aleargă să mai smulgă o piele de pe noi, fără frica că mascaţii pot intra peste noi, fie şi din greşeală, de parcă am fi sediul cartelului drogurilor sau însuşi reîncarnarea lui Terente, regele bălţilor, fără ca să ne mai simţim ameninţaţi de clanuri mafiote, fără “ţepe” de la “afaceriştii” economiei româneşti, fără a fi urmăriţi de serviciile secrete de parcă am fi super-teroriştii ce atacă societatea şi valorile societăţii…

    Dl. Tatulici a venit cu ideea plantării unor copaci. A adus televiziunea, a făcut un fel de show din care televiziunea câştiga bani. Lumea venea la plantat copaci pentru a-şi satisface orgoliul de a se vedea la televizor (sau cine ştie ce alt motiv real), unii poate veneau chiar cu credinţa că acei copaci sunt utili… Desigur, după ce dl. Tatulici îşi strângea calabalâcul şi pleca, nimeni nu prea mai planta copaci, pentru că oamenii care conduceau acţiunea pe plan local nu erau acolo efectiv pentru a planta copacii. Nici măcar dl. Tatulici nu avea ţinta asta, pentru că altfel ar fi lăsat microfonul şi ar fi plantat copacii.

    Dl. Tatulici acţionează în acest caz ca un surogat de lider, şi nu o spun în termeni defavorabili la adresa domnului Tatulici… Un lider politic asta cred eu că ar trebui să facă întâi şi întâi, că încerce să clădească o lume mai bună cu oameni mai buni, să conducă şi oamenii spre înţelesul că nu altcineva vine cu un “mai bine”, tot ei trebuie să-l facă.

    Treptat România revine la atmosfera orwelliană din 1984 (pentru o lume distopică este extraordinar de reală astăzi). Dacă asta este ţinta, nu simt nevoia de politică şi politicieni în România.

  9. Vasile February 21, 2011 at 9:18 am #

    Domnule Ponta,eu,desi nu sunt postac politic si sunt vorbitor de engleza si nu numai,imi exprim nemultumirea ca n-ati dat traducerea sustinerilor lui Roosvwlt,pentru ca sunt multi mai ales cei din randurile celor pe care ii aparati si doriti sa le faceti bine cand veti veni la putere.

    • Bibliotecaru February 21, 2011 at 1:04 pm #

      @ Vasile
      Stimate domn,
      Fără a spune că nu aveţi dreptate, nu ar fi mai eficace să oferiţi dumneavoastră o traducere? Ba şi mai mult, ar fi şi mai util să faceţi o pagină wikipedia cu această traducere spre care apoi să daţi un link, pentru a beneficia toţi românii de efortul pe care îl faceţi.
      Iată
      http://en.wikipedia.org/wiki/Second_Bill_of_Rights
      nu are o variantă în limba română.
      PS.
      Personal am vrut să fac chiar eu această traducere, dar, deşi înţeleg limba engleză, nu aş putea spune că îi cunosc subtilităţile cât să pot expune o astfel de traducere care trebuie să fie foarte exactă (lipsită de echivoc).

      • Alexa February 21, 2011 at 7:01 pm #

        Vezi mai jos comentariul meu, am tradus cat am putut.

      • Vasile February 22, 2011 at 7:39 am #

        Stimate Bibliotecaru,eu nu sunt membru PSD si nici nu ma consider asa de bine pregatit ca domnul Ponta,asa ca am citit in engleza textul citat,l-am inteles conform nivelului meu de intelegere si ma gandeam ca dumnealui,ca persoana competenta ar putea face foarte bine o traducere inteligibila.

      • Bibliotecaru February 22, 2011 at 1:41 pm #

        @ Alexa
        Vă mulţumesc.

      • Bibliotecaru February 22, 2011 at 1:47 pm #

        @ Vasile
        Eu nu pentru PSD şi dl. Ponta vroiam să faceţi traducerea, ci pentru câteva milioane de români care nu au capacitatea de a înţelege exact limba engleză.
        Motivul pentru care am îndrăznit să vă rog aşa ceva a fost pentru că aţi spus “sunt vorbitor de engleza si nu numai”, altfel nu îndrăzneam.
        Personal nu mă aştept ca domnul Ponta să facă o pagină wikipedia cu traducerea, dar de la dumneavoastră aveam “un pic de aşteptare” să faceţi aşa ceva.
        Nu este însă nici o problemă, poate că această pagină mai este citită de ceva cunoscători de limba engleză care vor face un mic sacrificiu de timp pentru a posta acea pagină. Şi eu am căutat o traducere a Constituţiei americane şi nu este chiar pe toate drumurile…

      • Alexa February 22, 2011 at 6:09 pm #

        Eu una n-am adaugat niciodata ceva in wikipedia, si nici nu m-as baga,asa, ca particular.

        Doar un student la drept international sau cineva care are access la documentul original ar trebui sa traduca si sa faca comentarii in wikipedia.

        N-ati vazut ca i-am zis si domnului Ponta,in pagina dumnealui de wikipedia a aparut “politician controversat”, ceea ce in pagina din engleza nu este si nici in romana nu era acum cateva luni, din cate imi amintesc eu.

        Se pare ca a intrat cineva in pagina domnului Ponta de wikipedia si a adaugat sintagma ” politician controversat”.

      • Bibliotecaru February 22, 2011 at 7:31 pm #

        Aveţi şi dumneavoastră dreptate.
        Am să folosesc propriul blog pentru asta.

  10. Bibliotecaru February 21, 2011 at 9:38 am #

    Aş vrea să dau şi un exemplu despre intervenţia politicii în viaţa de zi cu zi a oamenilor, despre interese personale vs. interes public, despre faptul că politicienii nu vorbesc despre o ţintă a unui mai bine şi nici nu se ajunge la o astfel de ţintă.

    Se desfiinţează nişte spitale, clinici, policlinici… cu gândul că managementul lor este neperformant. Lumea iese în stradă pentru că este nemulţumită şi nici nu se gândeşte să nu aibă un loc aproape de locuinţă în care să primească, la o adică primul ajutor.

    Există patru acte normative emise de Guvernul României, Hotărârea Guvernului nr. 866/2002, Hotărârea Guvernului nr. 867/2002, Hotărârea Guvernului nr. 1.096/2002 şi Ordonanţa Guvernului nr. 70/2002, cu modificările şi completările lor ulterioare. Avem şi Hotărârea 562 din 10 mai 2009 pentru aprobarea Strategiei de descentralizare în sistemul de sănătate. Logica spune că aceste unităţi neperformante ar trebui să fie date mobiliar primăriilor, iar primăriile ar trebui să închirieze sau să vândă doctorilor aceste spaţii cu destinaţia strictă de spital (adică clădirile să nu poată avea altă destinaţie), doctorii să devină persoane juridice private, să practice medicina, şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să le plătească decontului actului medical, atât cât este, aşa cum plăteşte tuturor. Managementul instituţiei cade astfel asupra doctorilor privatizaţi şi este treaba lor dacă sunt sau nu rentabili pentru că rentabilitatea se traduce în profitul lor. CNAS cheltuieşte la fel pentru un act medical, oricare ar fi locaţia în care acesta se oferă către asigurat, oricine ar asigura actul medical, deci CNAS-ul nu are nimic de câştigat sau de pierdut din comasari/necomasări, din desfiinţări, din vânzarea imobilelor…

    Politicienii însă nu gândesc aceste mişcări ca pe un act de descentralizare, aşa cum este el declarat, ci ca pe un act de impunere a centralizării în mâna ministerului, adică a premierului, adică a… (hmmm, mă rog, cine este peste premier, dacă este cineva)

    De doi ani de zile “eficientizarea” sistemului de sănătate a condus la prăbuşirea calităţii actului medical. Probabil că eficienţa cea mai mare ar fi ca CNAS-ul să colecteze bani, dar să nu ofere nici un fel de serviciu. Să-mi fie cu iertare dar, repet, asemenea politicieni şi o asemenea politică, aş prefera să nu existe.

  11. Marius February 21, 2011 at 9:54 am #

    Patetic. Si cand te gandesti ca unii oameni muncesc pentru ca unii ca dvs. sa traiasca prefacandu-se ca fac ceva intr-o industrie a rastalmacirii cuvintelor… altora. Si asta fara sa aduca nimic. Nimic.

    E de mirare ca oameni onesti pleaca sa-si caute un rost pe alte meleaguri. E de mirare pentru ca nu ei sunt cei care ar trebui sa plece.

    • Alexa February 21, 2011 at 1:15 pm #

      Ai frate, ca incepi sa ma enervezi pe mine. Da chiar nu ti-e rusine sa te iei de Ponta asa? Nici macar nu e la guvernare. Altii sunt.

      Deocamdata el propune o alternativa.

      • ccc February 22, 2011 at 8:44 pm #

        Am si eu o intrebare pt tine,..mai poti?

      • Alexa February 23, 2011 at 12:12 am #

        Hei, frate, sigur ca mai pot. Sac!
        Da’depinde cu cine.

    • Vlad February 22, 2011 at 11:22 am #

      Dar tu de ce nu te implici? Daca tot nu esti deacord cu Dl Ponta, ceea ce este dreptul tau, de ce nu te implici tu.
      Cat despre cei care pleaca, foarte bine pentru ei, dar de ce nu incearca itai sa schimbe ceva ? De ce nu se implica?
      Toti vorbim cat de demagogic este sistemul politic romanesc, dar nu multi iau taurul de coarne sa incerce sa faca ceva. Toti spunem ca sistemul este prea corupt, dar cand suntem pusi in fata faptului de a da bani la medic, finante, etc dam fara sa ezitam. Si noi suntem vinovati ca si cel care ia.
      Avem parghii sa facem o diferenta in tara asta, dar noua romanilor ne place sa ne plangem iar si iar, iar cand este de facut o actiune ne ascundem in spatele expresiei ca oricum nu o sa iasa nimic.NU, DACA ACTIONEZI O SA IASA PANA LA URMA.

      Si da Dl Ponta este una dintre persoanele care vrea sa faca ceva pentru tara asta, chiar daca mai greseste, per total este in castig. Este o persoana care stie sa-si calce orgoliul propriu cand situatia o cere. Da, am incredere ca o sa faca bine romaniei.

      Si ca o concluzie TU ESTI MAI DEMAGOGIC, deoarece nu faci nimic. Hai cu solutii si o sa vezi ca daca solutiile tale sunt bune o sa se tina seama de ele.

  12. Socrate February 21, 2011 at 10:42 am #

    “Sunt doua moduri de a cuceri si subjuga o natiune: prin sabie sau prin indatorare” John Adams 1735 – 1826. ( citat de pe blogul lui Theodora303 ). Romania este o tara in curs de subjugare prin indatorare. Datoria publica a crescut de la 100 miliarde lei la sfarsitul lui 2008 la 193 milioane lei la sfarsitul lui 2010. Practic, s-a dublat. Daca portocaliii nu sunt rasturnati urgent de la putere, procesul de indatorare va continua.

  13. Bibliotecaru February 21, 2011 at 11:40 am #

    @ Victor Ponta

    Eu aş mai adăuga pe slide şi, poate, cel mai important efect, anume pierderea treptată a suveranităţii naţionale pe măsură ce România nu-şi va putea achita datoria externă.

    Cred că acesta este elementul cheie al unei prezentări despre împrumuturile statului român, ce se întâmplă când va veni scadenţa, datoriile vor trebui plătite, nimeni nu va refinanţa Guvernul României şi România nu va putea să plătească “cu bani” datoriile publice.

    România a ajuns în poziţia în care datoria creşte numai pentru a plăti datoriile vechi, fără nici un fel de avantaj pentru economie, fără nici un fel de investiţie. Mişcarea inteligentă ar fi investiţia în dimensiunea profitabilă (şi aici mă refer la ceva productiv şi nu la autostrăzi, săli de sport, patinoare, clădiri somptuoase, parcuri de autoturisme pentru instituţii sau tichiuţe de mărgăritar) astfel încât din profit să se amortizeze rapid investiţia şi apoi profitul să înceapă să plătească şi datoriile vechi.

    Evident, şi autostrăzile sunt o necesitate, şi celelalte investiţii în echipe de fotbal, stadioane, leagăne şi parcuri… sunt şi ele necesare, dar investiţiile de acest tip trebuiesc făcute din bunăstare şi nu din fonduri de subzistenţă.

    Ceea ce pare că nu găseşte nici un premier al României este cum să chivernisească Bugetul de Stat astfel încât să genereze profit.

  14. Marcus February 21, 2011 at 11:48 am #

    Dormi In Pace, Romane, Pedeleu’ Vegheaza!

    Deunazi ma intrebam intr-o postare daca nebunia lui chombila ar putea fi contagioasa cu repercusiuni asupra noastra ca popor. Auzind-o pe Nutzica ot Plescoi insa, cum ii canta osana curvetului de Anastase pe motiv de cioarda la voturi in Parlament, felicitand-o totodata pentru adoptarea unei legi de-a dreptul criminala pentru unii dintre cetatenii, dar mai ales cetatenele acestei tari, m-am linistit realizand ca intr-adevar nebunia basescului este transmibisibila, insa numai ca SIDA, pe cale sexuala. La fel ca si nesimtirea si tupeul, inca in cazul parasutei blonde plescoiene nu se pune, deoarece tipa este dotata din nascare si cu tupeu si cu nesimtire, poate chiar mai mari ca ale chiombului (daca acest lucru este posibil). Aceasta nesaimtita, plina de tupeu si nerusinare, vine si incearca sa ne prosteasca pur si simplu in fata, incurcand pana si notiunile de criza si recesiune economica, debitand poezioara lansata de basesc si apoi reluata, ce-i drept mai timid de boc cel Mic si Fara Minte cum ca Romania, datorita politicii intelepte a partidului portocaliu (oare la al catelea congres al PCR am mai auzit aceasta formulare) si a masurilor aberante si criminale luate de guvernul de jucarie al basescului a reusit perfomanta de a iesi din criza. Culmea este ca madama face aceasta declaratie tocmai cand pretul kilogramului de cartofi a ajuns sa concureze gramul de aur si cand romanii constata din zi in zi deprecieri masive ale calitatii vietii lor intr-o Romanie sufocata de banda de hoti a basescului.
    Sincer sa fiu pana la acest discurs al Lenutzei mai credeam totusi ca si in aceasta facatura politica de mahala ce pompos isi zice partid democrat si liberal pe deasupra, mai exista totusi si oameni, daca nu dotati cu IQ-uri cu mult peste nivelul minim, cel putin trecand cu putin peste baremul prostiei si al imbecilismului. Vazand insa cum onorata asistenta in fata careia putoarea si-a tinut “discursul mobilizator” i-a aplaudat cu entuziasm si angajament inpetiile debitate si mai ales cum au transformat furtul grosolan si fara precedent practicat de celalalt storfet basist, Anastase, la numaratul voturilor in Parlament, m-am convins de adevarul continut in zicerea “la asa tata, asa copii”, in sensul ca chiombila a reusit sa le transmita “descendentilor sai” basisti toata mizeria continuta in caracterul sau mai bine zis noncaracterul sau.
    Sa aplauzi un furt si sa recompensezi cu functii politice de conducere in asa-zisul partid o asemenea atitudine este prea mult chiar si pentru Bandustan bananier, daramite pentru o tara membra a Uniunii Europene. Dar iata ca in Romania lui chiombila se poate, iar in curand vom asista la instituirea de ordine, distinctii si decoratii nationale conferite de seful statului celor care se fac remarcati in domeniul megajafului national si/sau al furtului electoral de orice natura ar fi el.
    Asa ca frati romani, de maine iesiti in strada, nu pentru a toca frunza la caini ca pana acum, din cauza de lipsa de locuri de munca, ci pentru a culege roadele politice intelepte a patidului de guvernamant si anume covrigii din coada cainilor care vor inota fericiti pe strazile tarii laptelui si a mierii.

  15. traian patrascoiu February 21, 2011 at 12:20 pm #

    Poate stiti dvs cat din importurile tarii se fac pe la vamile cercetate,ridicate,aratate cu degetul,legati,destituiti si mai tarziu vinovati. Cred ca tot ce importa Romania sau aproape tot, mai putin tigari,se importa pe apa.Dar cred ca acest tip de comert ,pe apa,este mai greu de controlat ca se ascund hotii in APA.Tot importul din china,india,celelalte tari asiatice,america de sud,de centru si de nord vin pe apa.Unde i capul?Nu pot sa cred ca un marinar precum al nostru n a tinut sub control aceasta activitate din 90 pana in prezent,si poate si inainte de 90.Sau poate il cred prea destept. M as bucura sa ma insel.Ce prafuri in ochi cu siret,albita,naidas,halmeu si alt melleu? Luati bai taurul de coarne in constanta daca aveti sange in instalatie.Asteptati sa si stearga urmele si dupa aceea ii intrebati?Spuneti dle Ponta de cate ori aveti ocazia ca sa intre la cap poporenilor ca evaziunea vine pe APA si se duce pe APA,ca nu stim sa investim.

  16. Fragmentarium Politic February 21, 2011 at 1:07 pm #

    Mitologia unui nou partid

    Ideea infiintarii unui nou partid a tasnit din laboratoarele PDL in spatiul public ca dintr-o pusca. Cine va reusi sa-si imagineze traiectoria si efectul balistic la tinta al unui astfel de „proiectil” politic imi va pricepe din prima comparatia, a carei intelegere deplina va rezulta insa din ceea ce voi spune mai jos. Sub presiunea evenimentelor de criza si perspectivelor sumbre pentru hegemonia democrat-liberala, se cauta cu infrigurare o alternativa salvatoare. Cum timpul nu mai are rabdare, problema desenarii unui substitut a aterizat in regim de urgenta pe plansetele ideologilor PDL.

    Nu ideea ca atare surprinde, ci graba cu care se trece de la ceea ce, nu demult, era fluturat ca o posibilitate la ceea ce, acum, se defineste ca o necesitate si la ceea, intr-un viitor cat mai apropiat, se doreste a fi materializata (probabil dupa Congresul PDL din luna mai). Stejar, extrema urgenta?!…

    Deconcertant este insa si contextul, prin tirurile contradictorii care vin de la Palatele Cotroceni si Victoria, unele semanand cu un fel de „friendly fire” (!). Nu mai departe de acum cateva zile, premierul Emil Boc se lauda ca in martie 2011 Romania va iesi oficial din recesiune, care va fi si momentul relansarii PDL si coalitiei, in timp ce, cu putin inainte, presedintele Traian Basescu declara ca nu mai asteapta nimic de la PDL, ca nu vom iesi din recesiune, ci doar din zona de risc si ca romanii vor trai ca in 2007 in jurul lui 2014-2015… Inteleaga cine ce poate, dar cred ca un alt semnal mai clar ca acesta cum ca cei doi vorbesc in limbi despre o situatie economica scapata de sub control cred ca nici nu ar fi posibil.

    Am subliniat doar doua dintre semnalele care transpar din mediul democrat-liberal, de alerta si contrarietate, pentru a putea percepe mai bine insemnatatea mizei aflate in joc si dimensiunile campaniei care va urma.

    Argumentele care insotesc mosirea acestui nou partid pot fi inscrise pe doua axe. Deosebirea dintre acestea consta in faptul ca in timp ce una descrie un mit fondator, cealalta se refera la o realitate cat se poate de palpabila. Prima axa, asumata la nivel de discurs, coaguleaza sustinerile pentru un partid imaculat. Teza imaculantei pleaca de la premisa ca toate partidele sunt patate, atinse de morbul coruptiei. Tentativa de culpabilizare generala este cunoscuta in arsenalul tactic ca metoda eristica, care nu se bazeaza pe adevarul obiectiv ci doar pe enunturi subiective, iar cel mai bine o sintetizeaza ministrul democrat-liberal Elena Udrea, atunci cand, referindu-se la colegii de partid corupti, mentionati in Raportul CE privind Justitia, afirma ca „Este responsabilitatea intregii clase politice pentru cazurile Pasat si Ridzi.”

    Desi iluzorie ca efecte, tinta politica a invocatului partid imaculat este evidenta. Pluralismul politic, mai ales cand face opozitie si se numeste USL, incomodeaza. Totusi, obsesia imaculantei nu ar trebui ignorata, pentru ca, istoric, ea a mai fost practicata. Pretentia realizarii unui partid de un alb imaculat miroase a „rasism” partidistic, care, la randu-i, face trimitere la teoria rasista de macabra amintire a arianismului. In legatura cu absurditatea acestuia din urma, in timpul WW2 circula o butada, care spunea ca arianul perfect era cel care era “blond” ca Hitler (care era brunet!), “destept” ca Goring (maresalul avea o reputatie proasta la capitolul inteligenta!), “frumos” ca Goebbels (care nu era inzestrat fizic!) si cu “nume” ca al lui Alfred Rosenberg (ideologul nazismului avea nume de evreu!).

    Revenind la partidul imaculat, cum ar trebui sa fie membrul de partid ideal ?! Poate, uitandu-ne la cei care-l revendica, ar trebui sa fie „reformator” ca Basescu, care a demolat tot ce se putea demola, ca institutie a statului, „independent” ca Monica Macovei, care, ca ministra „independenta”, a stabilit tinte politice Justitiei, a facut posibila ingroparea Dosarului Flota si l-a inspirat pe Daniel Morar in vanatoarea de vrajitoare, „integru” ca Alina Mungiu Pippidi, care prin pledoaria pentru „Anything wich works” (Orice merge) isi devoaleaza lipsa de ideologie si acrediteaza un „pragmatism” nu tocmai curat, inclusiv in in ceea ce priveste folosirea justitiei ca arma politica sau a banilor publici in scopuri electorale?!… Ori, poate, „orbitor” de alb precum Mircea Cartarescu, scriitorul personal al lui Traian Basescu?!…

    Ceea ce vreau sa subliniez prin acest mod neconventional de a pune problema e zadarnicia inaltarii unor constructii politice dupa tot felul de criterii pe niste nisipuri miscatoare, antrenate de un sistem care are inscrisa ticalosia in insasi matricea sa genetica. Oricat de imaculat am face un partid, mai devreme sau mai tarziu el va arata la fel de patat ca sistemul in care va fi nevoit sa activeze. Este suficient un mar stricat la un paner cu mere, spune proverbul, dar tot atat de adevarat este si ca un mar nu va putea ramane sanatos daca-l punem intr-un paner putred sau cu mere stricate. Cred ca nu privim unde trebuie, ca nu vedem padurea din cauza copacilor… Poate ca a venit timpul sa ne uitam nu numai la standardul merelor, ci si la panerul in care le asezam. Cu alte cuvinte, infrastructura politica va fi durabila daca va fi asezata pe temelii pe masura.

    Obsesia imaculantei a fost lansata sub forma unui basm politic, prin care Alba ca Zapada, noul partid care se va naste, va lua fata Scufitei Rosii (PSD), Fetitei cu Chibrituri (PNL) si Caprei cu Trei Iezi (PDL). Ceea ce nu ne spune consilirul prezidential Sebastian Lazaroiu este cine sunt Lupul cel Rau care a provocat necazurile cunoscute ale Scufitei si Caprei, dar nici cine este Imparateasa frumoasa si vanitoasa care se privea toata ziua in oglinda si i-a pus gand rau Albei ca Zapada pentru ca o intrecea in frumusete… Incearca cineva sa raspunda la aceasta ghicitoare politica?!

    Ajunsi in acest punct, nu-mi pot incheia analiza fara sa explic care este cea de-a doua axa a proiectului, amintita mai sus. Desi aceasta se afla inapoia primeia, intr-o zona clar-obscura, nu inseamna ca ar fi mai putin importanta, ci dimpotriva. Este axa in jurul careia se orienteaza, ca niste linii de camp magnetic, interese restranse, de grup. Ca in povestea biblica cu Noe, Traian Basescu isi face o Arca pentru a se salva de potopul care va inghiti PDL-ul. Iar o astfel de Arca o reprezinta exact partidul care se apropie de faza de santier. Fara indoiala, noul partid va fi un partid salvamar.

  17. Alexa February 21, 2011 at 1:37 pm #

    @Alex din UMbra

    Te miri ca se vorbeste de subventii la incalzire.
    Si intrebi: “Subventii de incalzire? Pe ce planeta traiti? Ma doare capul numai cand va citesc ideile!”

    pe ce planeta traieste Ponta?da tu pe ce planeta traiesti?

    deocamdata eu am intrat pe blogul lui ponta anul trecut cu o propunere, pe care i-am scris-o si lui Dan Voiculescu pe blogul lui, dar evident, nici Voiculescu nici Ponta nu mi-au raspuns nimic (si nu vreau sa cred ca i-a durut in c**)

    Deci anul trecut in vara Romania a primit de la Uniunea Europeana 1 miliard de euro special pt. Mediu, si in special pt. a implementa incalzirea cu resurse solare.
    Ce s-a intamplat cu banii aia? Unde sunt? Au facut instalatii solare? Au dat subventii oamenilor? Pt. ca asa se prevedea.

    Din nefericire se prevedea ca cel ce beneficiaza de subventii sa vina cu o parte din cost si restul sa suporte din subventii. Si era un program numai pt. case din provincie.

    Dar EU AM INTREBAT SI MAI INTREB INCA OARE ACEST PROGRAM NU SE POATE APLICA SI IN ORASELE MARI PRECUM, BUCURESTI?

    DECI EU AM PROPUS URMATOARELE: De exemplu in Bucuresti: In loc de subventii lunare sa se aloce o singura subventie Radet (de exemplu o data la cativa ani-pt.noi echipamente si reparatii etc. ) pt. instalarea de panouri sau instalatii solare la fiecare punct termic din sectoare.

    Aceste puncte termice de sector sunt plasate intr-o constructie aparte, pe un singur nivel, si pe acoperisul acestora se pot amplasa foarte usor instalatii solare.

    Este mult mai bine asa decat sa se apuce oamenii in teritoriu la blocuri sa-si instaleze fiecare in parte ori fiecare asociatie de proprietari. Trebuie facute racorduri, instalatii, reparatii, e dificil, plus expunerea instalatiilor.

    Dar daca s-ar amplasa direct la punctele Radet, atunci s-ar putea intretine usor si costurile ar fi mai mici.

    Si s-ar face o economie de 15-20% lunar care s-ar vedea in factura consumatorilor casnici.

    Deci acele panouri solare nu ar fi proprietatea Radet ci ale Primariei care le-ar folosi ca o subventie.

    Evident, trebuie sa cumpere cele mai bune si eficiente instalatii solare de pe piata, nu sa cumpere rebuturi cum fac ei de obicei cu pret de 10 ori mai mare.

    Cui i-e frica de tehnologiile noi?
    De ce nu putem sa venim cu inovatii?

  18. Alexa February 21, 2011 at 1:54 pm #

    Evident, se pot acorda subventii suplimentare celor care au nevoie.

    N-ai auzit de statul social?

    Si in alte tari se practica, dar sub alte forme.

    Iar alte tari au o economie mai buna, se descurca mai bine. De exemplu

    Chiar nu se poate ca unii sa fie foarte bogati si altii foarte saraci si sa lucreze tot timpul pt. bogati.
    Trebuie echilibrat. Trebuie sa existe o clasa medie.

    Trebuie ca si statul sa dea inapoi cetatenilor sai ajutor. Pt. asta existam ca stat.

    A, mai zice cate unul, da ala nu munceste daca n-are bani, nu-i asa?

    Ba nu-i adevarat! Stiu o multime de persoane care muncesc de dimineata pana seara dar castiga doar atat cat sa traiasca. De exemplu daca casierele de la supermarket au un salariu de 600 ron pe luna, tu chiar crezi ca patronii nu castiga cel putin 1 milion de euro pe an?

  19. Alexa February 21, 2011 at 1:59 pm #

    Nu-mi place Ponta, cine iti invadeaza blogul de la o vreme.

    Ai prea multi critici nemeritati.

    Nu vezi ca parca sunt pusi de cineva sa te critice? Asa fac pe la toate articolele de ziar online.

    Ia roaga-i si tu pe tinerii din PSD tineret sa mai intre pe blogul tau sa mai auzim si pareri mai apropiate de realitate.

  20. balbeck February 21, 2011 at 2:40 pm #

    Am vrut sa iau si eu marfa din China.Am vrut sa o iau din portul Constanta cu un tir de-al meu.Nu am fost lasat.Mi s-a spus ca marfa va ajunge la o firma de-a mea cu tirul lor.Mi-a cerut in schimb 5000 lei de tir.Asta e tarif pentru toata lumea.E o firma celebra aia din port…pe acolo se baga DNA-UL?

    • Iceflame February 21, 2011 at 10:40 pm #

      @ balbeck

      Vopsiti tirul in portocaliu, sigur merge…

  21. Valentin February 21, 2011 at 2:48 pm #

    Domnule Ponta, dumneavoastră personal şi partidul chiar doriţi cu ardoare să vă faceţi de râs, prezentând presei un document scris cu greşeli de logică, de stil şi de gramatică?
    În primul rând documentul e scris într-o dezordine totală. Prima pagină e scrisă fără diacritice, a două numai cu diacritice, iar apoi e haos, ba o coloană e scrisă cu diacritce, ba alta e scrisă fără, ba apare un titlu cu diacritice, ba apare unul fară.
    În al doilea rând, comentariul din pagina 2, în care se vorbeşte despre recesiune, bănuiesc că a fost scris de domnul Vanghelie, alt fel nu-mi explic cum cineva cu un minim simţ al limbii poate scrie o propoziţie fără niciun fel de logică ca aceasta “Incompetenţa şi lipsa de viziune a guvernului Boc fac şi din măsurile bune unele proaste”.
    În al treilea rând, în pagina cu numărul 8 apare cuvântul “întro” scris exact aşa, legat! Cum puteţi, domnule Ponta, să publicaţi un document care conţine greşeli gramaticale de clasa a patra?
    În al patrulea rând, în document apar erori stilistice. Încă de la început avem o problemă, documentul este intitulat ” Riscurile noului acrod cu FMI”, dar imediat dedesubt apare scris ” E nevoie de acrord, dar nu aşa”. Eu ca cititor, ce să înţeleg de aici? am în faţa o analiză sau un pamflet? Apoi, defalcând un pic textul constat că pe tot parcursul său se trecere într-un mod aiuritor dintr-un registru economic sec, într-un registru pseudobeletristic cu figuri de stil şi alte floricele de tipul: “S-a ajuns la limita suportabilităţii sociale!”, “guvernul… fugăreşte investitorii străini din România”.
    În al cincilea rând, autorii textului au o problemă cu semantica cuvântuli risc. În paginile 5,6,7,8,9 se vorbeşte sub titlul generic de “risc” despre atacul la educaţie şi sănătate, lipsa banilor comunitari, lipsa investiţilor străine, îndatorare şi evaziune. Domnule Ponta, aceste lucruri nu sunt riscuri, sunt realităţi. Apoi în pagina 4 stă scris că “Intrarea în sărăcie a cel puţin 1,5 milioane de români in 2011!
    Aceştia se pot adăuga la cei 5 milioane români aflaţi deja sub pragul sărăciei”. Cum adică “se POT adăuga”? se VOR adăuga!
    Iar de departe cea mai gravă problemă de comunicare apare în pagina 5: “Continuarea reformelor inseamna, pentru guvern, inchiderea scolilor si spitalelor ineficiente!” Din text se înţelegeţe că dumneavoastră nu vreţi să închideţi nici spitalele care nu au pacienţi şi nici şcolile cu un număr de elevi redus.
    În concluzie, domnule Ponta, sunt profund dezamăgit de acest document. Daţi dovadă de o neseriozitate scandaloasă. Chiar vreţi ca în 2012 PDL-ul să sărbătoreasc învestirea guvernului Boc 7?

  22. Alexa February 21, 2011 at 5:06 pm #

    Daca imi permiti, cu voia ta domnule Ponta,fiindca am vazut ca cineva ti-a reprosat ca nu ai tradus textele, mi-am permis sa traduc asa la prima mana, cu ocazia asta incercand sa le si inteleg.

    In primul rand, Bill of Rights=Denumirea pt. primele 10 amendamente din Constitutia S.U.A.

    The Second Bill of Rights, cea din care citezi in blog =A doua Declaratie a Drepturilor=o lista de drepturi sociale propuse de presedintele Roosevelt si care au devenit cunoscute ca fiind Declaratia Drepturilor Economice. (sursa wiki)

    “Am acceptat, ca sa zic asa,o a doua Declaratie a Drepturilor sub care putem stabili o noua baza a securitatii si prosperitatii pentru toti.”( “We have accepted, so to speak, a second Bill of Rights under which a new basis of security and prosperity can be established for all.”)

    “Am ajuns sa realizam in mod clar faptul ca o libertate individuala adevarata nu poate exista fara securitate economica si independenta.” ( “We have come to a clear realization of the fact that true individual freedom cannot exist without economic security and independence.”)

    “Oamenii nevoiasi nu sunt oameni liberi. Cei care sunt infometati si fara o slujba sunt materialul din care sunt facute dictaturile.” ( “Necessitous men are not free men.” People who are hungry and out of a job are the stuff of which dictatorships are made.” )

    “iN zilele noastre adevarurile economice au devenit acceptate ca fiind evidente si de sine statatoare. Am acceptat, o a doua Declaratie a Drepturilor in care o noua baza a securitatii si prosperitatii poate fi realizata pt. toti indiferent de statutul social, rasa sau confesiune religioasa.”- sursa traducere din wikipedia,Bill of Rights ( “In our day these economic truths have become accregardless of station, race, or creed.( In our day these economic truths have become accepted as self-evident. We have accepted, so to speak, a second Bill of Rights under which a new basis of security and prosperity can be established for all regardless of station, race, or creed.”)

    “Printre acestea sunt:” (“Among these are:”)

    “Dreptul la o munca remunerata si utila in industrie sau ateliere sau ferme sau minerit –care apartin Natiunii=de stat? (The right to a useful and remunerative job in the industries or shops or farms or mines of the Nation;”)

    “Dreptul de a castiga destul incat sa-si permita imbracaminte si mancare adecvata si recreatie.” (“The right to earn enough to provide adequate food and clothing and recreation;”)

    “Dreptul fiecarui fermier sa creasca si sa sa vanda produse la un pret care ii va asigura lui si familiei sale un trai decent.” =cam sexist, nu? Dar era 1944 ( “The right of every farmer to raise and sell his products at a return which will give him and his family a decent living;”)

    “Dreptul fiecarui om de afaceri, mare sau mic, sa faca comert in libertate si aparat de competitie nedreapta si dominatie a monopolurilor la el acasa sau in strainatate.” ( “The right of every businessman, large and small, to trade in an atmosphere of freedom from unfair competition and domination by monopolies at home or abroad;”)

    “Dreptul fiecarei familii la un camin decent.” (/locuinta decenta./ )”The right of every family to a decent home;”

    “Dreptul la o ingrijire medicala potrivita si oportunitatea de a dobandi si a se bucura de o stare de sanatate buna.” “The right to adequate medical care and the opportunity to achieve and enjoy good health;”

    “Dreptul la protectie adecvata fata de problemele economice=fricile economice ale batranetii, bolii, accidentelor,sau de a fi somer.” “The right to adequate protection from the economic fears of old age, sickness, accident, and unemployment;”

    “Dreptul la o educatie buna.” (“The right to a good education.”)

    “Toate aceste drepturi vorbesc de la sine: securitate. Trebuie sa fim pregatiti sa mergem inainte, in implementarea acestor drepturi, catre noi scopuri ale fericirii umane si ale bunastarii.” (“All of these rights spell security. We must be prepared to move forward, in the implementation of these rights, to new goals of human happiness and well-being.”)

    “Chiar locul cuvenit al tarii noastre in lume depinde in larga masura de cum reusim sa punem in practica aceste drepturi si altele similare pentru cetatenii nostri.” ( “Our country’s own rightful place in the world depends in large part upon how fully these and similar rights have been carried into practice for our citizens.”)

  23. Alexa February 21, 2011 at 5:37 pm #

    “Dreptul la protectie adecvata fata de problemele economice=fricile economice ale batranetii, bolii, accidentelor,sau de a fi somer.” “The right to adequate protection from the economic fears of old age, sickness, accident, and unemployment;”

    comentariul meu:

    astea sunt recunoscute si pe lista lui Buddha in cele 4 nobile Adevaruri: 3 rele ale vietii umane care pot fi combatute prin Calea de Mijoc=nu sunt sigura ce inseamna Calea de Mijloc inca, cand o sa aflu, te anunt;

    acum iti citez din ce zic altii:
    relele:boala,batranetea,moartea,si Calea=asceza=
    eliberarea de suferinta;

    acum din nou vin cu ideile mele : solutia propuse de Buddha numita Cale seamana cu solutiile economice called employment numai ca se puneau in slujba unei cauze spirituale: fiecare om care poate trebuie sa produca in sine o eliberare utila, si apoi sa-i ajute si pe altii= si de-asta exista atatea scoli, de obicei se primesc invataturi pe principiul: dreptul la o buna si libera invatatura.

    Daca imi dai voie Domnule Ponta,am dat zilele trecute peste un blog al unei dudui scriitoare, si desi mi-a placut ce-a scris, cel mai mult mi-a placut motto-ul blogului: “Ceilalţi lupi m-ar sfâşia, dacă ar şti că urletul meu e, în realitate, un plâns.”

    Si m-am gandit ca se potriveste perfect cu situatia mea pe blogul dumitale. Ceilalti comentatori m-ar sfasia, daca ar sti ca eu nu ma distrez scriindu-ti prostioare amuzante, ci chiar cred in fiecare cuvintel pe care ti-l spun.

    Mai stii cand ti-am scris poezii pt. copii la blogul trecut de am facut-o pe zoe sa se aprinda? Ei bine, Eu chiar am crezut in ele si le-am si recitat inainte sa ti le trimit.

    Uite si alte cugetari din autorul de mai sus, care se pare ca era super tare, si eu nu stiam.

    “Poate, cei care au spus cel mai mult sunt cei care au suferit cel mai mult.” (scrisori imaginare)

    ” Ceea ce nu vedem ne vede. Ceea ce nu simţim ne simte. Ceea ce nu ne lipseşte ne aparţine.” *aceleasi scrisori imaginare ale acestui autor-filozof.Ghici cine?

    Si sper sa nu te superi pe mine, ca autor de blog, ca tot vin si tot comentez pe blogul dumitale si te rog crede-ma ca tot ce iti scriu, iti scriu sincer,si nu pot si nu vreau defel sa spun altceva decat cred;

    Si cum canta si Lady GaGa chiar acum la Kiss Fm:

    ‘Cause I’m a free bitch,baby!’

  24. Marcus February 21, 2011 at 7:53 pm #

    @Bibliotecaru: imi cer scuze pentru faptul ca intervin inca o data intr-un dialog in care nu sunt implicat, insa mi-am permis sa o fac pentru a raspunde rugamintii tale adresata lui Vasile de a face o anumita traducere. Iti ofer aceasta traducere in speranta ca te va multumi si va corespunde exigentelor tale. Inutil sa pomenesc faptul ca traducerea imi apartine, deci imi asum in totalitate evetualele critici sau nemultumiri.
    Sa fii iubit
    marcus

    It is our duty now to begin to lay the plans and determine the strategy for the winning of a lasting peace and the establishment of an American standard of living higher than ever before known. We cannot be content, no matter how high that general standard of living may be, if some fraction of our people—whether it be one-third or one-fifth or one-tenth—is ill-fed, ill-clothed, ill-housed, and insecure.

    This Republic had its beginning, and grew to its present strength, under the protection of certain inalienable political rights—among them the right of free speech, free press, free worship, trial by jury, freedom from unreasonable searches and seizures. They were our rights to life and liberty.

    As our nation has grown in size and stature, however—as our industrial economy expanded—these political rights proved inadequate to assure us equality in the pursuit of happiness.

    We have come to a clear realization of the fact that true individual freedom cannot exist without economic security and independence. “Necessitous men are not free men.”[2] People who are hungry and out of a job are the stuff of which dictatorships are made.

    In our day these economic truths have become accepted as self-evident. We have accepted, so to speak, a second Bill of Rights under which a new basis of security and prosperity can be established for all—regardless of station, race, or creed.

    Among these are:

    The right to a useful and remunerative job in the industries or shops or farms or mines of the nation;

    The right to earn enough to provide adequate food and clothing and recreation;

    The right of every farmer to raise and sell his products at a return which will give him and his family a decent living;

    The right of every businessman, large and small, to trade in an atmosphere of freedom from unfair competition and domination by monopolies at home or abroad;

    The right of every family to a decent home;

    The right to adequate medical care and the opportunity to achieve and enjoy good health;

    The right to adequate protection from the economic fears of old age, sickness, accident, and unemployment;

    The right to a good education.

    All of these rights spell security. And after this war is won we must be prepared to move forward, in the implementation of these rights, to new goals of human happiness and well-being.

    Americas own rightful place in the world depends in large part upon how fully these and similar rights have been carried into practice for all our citizens.

    For unless there is security here at home there cannot be lasting peace in the world.”

    Traducere libera:

    “Este de datoria noastra in acest moment de a elabora planul si a determina strategia in vederea dobandirii unei paci de lunga durata si obtinerea unui standard de viata American mult mai inalt decat a fost vreodata cunoscut. Nu ne putem declara satisfacuti, indiferent de cat de mare va fi standardul de viata, atata timp cat parti ale societatii noastre, indiferent ca vor reprezenta o treime, o cincime sau o zecime din ea, vor fi prost hranite, prost imbracate, lipsite de adapost sau de siguranta traiului de zi cu zi.
    Aceasta Republica a avut inceputurile sale si a a ajuns la actualul nivel de putere, sub protectia unor drepturi politice inalienabile, printre care putem enumera dreptul la libera exprimare, libertatea presei, libertatea religioasa, dreptul la judecata cu jurati, protectia impotriva perchezitiilor si sechestrelor ilegale. Ele au reprezentat drepturile noastre la viata si libertate.
    Deoarece natiunea noastra a crescut din punct de vedere cantitativ si calitativ, ca urmare a dezvoltarii industriale, aceste drepturi s-au dovedit inadecvate pentru asigurarea unei egalitati in obtinerea fericirii.
    Noi am ajuns la concluzia clara ca adevarata libertate individuala nu poate fi realizata fara securitate si independenta economica.”Oamenii cu necesitati nu sunt oameni liberi. Somerii si oamenii muritori de foame sunt materia prima care sta la baza aparitiei dictaturilor.
    In zilele noastre aceste evidente au capatat caracter de adevar prin ele insele.
    Am acceptat , ca sa spunem asa, o a doua Declaratie a Drepturilor in virtutea careia pot fi stabilite noi baze de prosperitate si securitate pentru toti cetatenii, indifferent de rasa, statut sau crez.
    Printre acestea putem enumera:
    Dreptul la o munca corespunzator remunerata in industria, comertul, fermele sau exploatarile miniere nationale.
    Dreptul de a castiga suficient pentru a putea beneficia de hrana, imbracaminte si drept la odihna decente.
    Dreptul fiecarui fermier de a produce si de a comercializa produsele la un prêt care sa-i asigure lui si familiei sale un trai decent.
    Dreptul fiecarui om de afaceri, de o mai mare sau mai mica anvergura, de a-si desfasura activitatea intr-o atmosfera libera de o competitie necinstita si de dominatia monopolurilor, in tara si in strainatate.
    Dreptul fiecarei familii la un camin decent.
    Dreptul la asistenta medicala adecvata indreptata in vederea obtinerii unei bune stari de sanatate generala.
    Dreptul la protectie impotriva amenintarilor venite ca urmare a imbatranirii, bolilor, accidentelor sau somajului.
    Dreptul la o educatie corespunzatoare.
    Toate aceste drepturi inseamna securitate. Iar dupa ce vom castiga acest razboi trebuie sa fim pregatiti pentru a progresa si a implementa aceste drepturi care reprezinta noi idealuri in ceea ce priveste bunastarea si fericirea generala.
    Statutul si dreptul Americii de a exista in lume se bazeaza pe cat de mult si cat de bine, toate aceste drepturi sau drepturi similare lor au fost puse in practica pentru toti cetatenii nostri.
    Deoarece pana cand nu vom asigura securitatea la noi acasa nu putem avea o pace durabila in lume.

    • Alexa February 21, 2011 at 10:15 pm #

      Imi place si traducerea ta. E mai extinsa, ai citat si fraze pe care Ponta le-a omis.

      • Marcus February 23, 2011 at 1:26 pm #

        @Alexa: Multumesc si felicitari!
        sa fii iubita
        marcus
        @Bibliotecaru: pentru putin!
        sa fii iubit
        marcus

    • Bibliotecaru February 22, 2011 at 7:30 pm #

      Mulţumesc frumos. Apreciez.

  25. P.U. Lake February 21, 2011 at 8:39 pm #

    TELEGRAMĂ

    A fi sau a nu fi
    Gaddafi
    Muammar
    Libian amar ;
    S-a ras
    În drum spre Caracas.
    Curând
    Vine la rând
    Şi *JON
    Cu curu-n con.
    Pardon !
    Şi Eba mititica
    Cu Nuţica.
    Închidere pluton
    Emil cu-n neuron.
    Dansul mitic
    Pe plaiul mioritic
    Scapat de sifilitic
    Şi de pitic…

    *Javra Ordinară Naţională

  26. Victor February 21, 2011 at 9:03 pm #

    D-le Victor Ponta,
    Cind bestiie pedeliste inchid spitale care deservesc zeci de mii de oameni condamnand bolnavii lor la moarte, prin lipsa de asistenta sociala,cand scad sau anuleaza alocatiile pentru copii si saraci, indemnandu-ne sa depopulam Romania, ca sa poata ei sa aduca emigranti asiatici in locul nostru…Cand batjocoresc(violeaza)permanent constitutia si legile acestui stat,incepand cu basila galacticul(incuscrit cu bercea mondialu) ,creend legi pentru baronii pedelisti ….cand fac astea cu un cinism si bestialitate nemaiintilnite in istoria Romaniei,NOUA NU NE MAI RAMANE DECAT SA TRECEM LA AUTOAPARAREA NOASTRA, A FAMILIILOR NOASTRE SI A TARII,CARE VOR FI DISTRUSE DE CLICA ASTA DE BESTII CRIMINALE ! SI ATUNCI ORICE MIJLOACE DE LUPTA CONTRA LOR, DEVINE LEGITIMA SI URGENTA !
    Deci d-le Ponta,ori va luptati pe viata si moarte cu aceste canalii portocalii si slugoii lor,ori lasati-va de politica si retrageti-va la raliuri,poate acolo veti obtine performante.
    Va doresc succes deplin in LICHIDAREA URGENTA a ciumei portocalii!

    • Alexa February 21, 2011 at 10:22 pm #

      Hei, a si obtinut performante la raliuri. E campion national impreuna cu Edi Keleti, maghiar, deci ar trebui sa se inteleaga de minune si cu UDMR-UL.

  27. virgil February 21, 2011 at 10:03 pm #

    Constatarile unui om hodinit dupa atata greva:
    – Romani, nu va mai plangeti ca nu aveti “un chior”! Acum aveti unul si cu ce va ajuta?
    – Pustioaica asta a mea (9 ani) a descarcat o poza cu Elena Udrea si incerca sa-i schimbe ceva intr-un program de prelucrare a imaginilor. Nu m-a deranjat ca era ea materialul de lucru. Eu nu o dispretuiesc atat de mult pe cat ma dispretuieste ea pe mine. Cum priveam eu jocul fetitei, nici una, nici doua, aceasta ia radiera virtuala si incepe sa stearga. Ce? Poseta. Mama, si cum tinea ea poseta aia pe mana ridicata in sus, dintr-o data ramane fara poseta. Atunci am inteles mesajul subliminal. Romania, “ia d-aci”! sau “Uite cum va arat eu ciu ciu si voi nu va prindeti!”

    Cati dintre cei care fac politica inteleg cu adevarat ce inseamna economia reala? Economia care produce, care nu sta la mila, la pomana sau la greva? Cei ce produc nu au timp de greva. Cand te gandesti ce trebuie sa faci pe maine ca sa asiguri salarii, nu mai ai timp nici sa visezi. Ce guvern a facut o analiza competenta a sistemului pentru a-l face functional? In afara de a-si pune oamenii pe functii si de a ajunge la resursele statului, mai nimic. Daca nu le-au ajuns functiile le-au inventat. Pentru a pregati un export ai nevoie de atata hartogaraie si de atatea controale de-ti ies fire albe si-ti vine sa faci greva. Atatea anomalii legislative s-au strans in acesti 20 de ani, atatea organisme de control si supracontrol. Incompetenta, sub diferitele ei infatisari, sta tolanita pe toate drumurile, pe toate cararile, iti respira aerul, nu te lasa sa misti, ca un veritabil parazit. Durerea cea mai mare este ca incompetenta creeaza incompetenta, da sistemul de valori peste cap, iar creatia devine un moft ce trebuie controlat, ce trebuie impozitat, ce trebuie accizat, ce trebuie facut una cu pamantul. Ce sa facem cu creatia cand putem intinde mana sau putem imprumuta? De ce este clasa politica atat de rau famata? Pentru ca oamenii simpli vad, simt si gandesc, iar canibalismul politic, practicat ca o forma de epurare, functioneaza si nu le ramane sarmanilor oameni decat sa spuna cu ura:” De ce sa ma duc la vot? Nu am din ce alege!”. Intr-o ceata de ologi (morali) este imposibil sa incerci sa alergi sau sa mergi la pas normal. Pentru ei tu esti anormal si cu prima ocazie vei fi proclamat paria si atunci, ori te ologesc, ori fugi cat vezi cu ochii. Gata, deja am obosit! Maine cred ca am control de la vama!

  28. bmarinescu41 February 21, 2011 at 10:51 pm #

    JAFUL SISTEMATIC AL CIM KRIVOI ROG ŞI RISIPA BANULUI PUBLIC DE 2 MILIOANE DE DOLARI ANUAL CU “PAZA ŞI ÎNTREŢINEREA COMBINATULUI MINIER KRIVOI ROG” NU INTRĂ ÎN PROGRAMUL SOCIAL ŞI ECONOMIC “PE ÎNŢELESUL TUTUROR”??????????????????
    “AM LUAT ACT DE SESIZĂRILE DESPRE KRIVOI ROG!” ŞI CARE A FOST REACŢIA ?????
    AŢI PRIMIT GRĂMEZI DE MESAJE ŞI SESIZĂRI DESPRE NENOROCIRILE DE LA KRIVOI ROG!!!!!CUM AŢI REACŢIONAT?????
    SERIOS ŞI APROFUNDAT CA ŞI PROGRAMUL “PE ÎNŢELESUL UTUROR”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • bmarinescu41 February 26, 2011 at 11:11 pm #

      @blogponta.wordpress.com
      Vă rog să aveţi amabilitatea de a ne explica această lipsă de reacţie şi de atitudine a dvs faţă de subiectul Krivoi Rog.Vă mulţumesc.

  29. Alexa February 22, 2011 at 12:33 am #

    Editorialul lui Calin Herea.

    “De partea cealaltă, e evident de ce PDL face tot posibilul să-şi păstreze mireasa alături. Spre deosebire de Ponta şi de Antonescu, care nu pot apela decât la retorică şi promisiunea unui viitor luminos, Emil Boc (sau cine va mai conduce PDL şi guvernul săptămâna aceasta şi în cele care vor urma) are argumente palpabile.”

    PDL sa-si pastreze mireasa alaturi?poate doar daca El, Pdl-ul este Elton john si ‘mireasa’ UdMr-ul este si El tot un el,si toate lucrurile importante circula pe la spate

  30. Alexa February 22, 2011 at 1:05 am #

    PONTA, EU TE IAU IN SERIOS CU CE SCRII PE SITE IN RUBRICA DESPRE MINE.

    aSA CA
    M-am razgandit cu imnul PSD scris de BUG Mafia sau Prazitii pe o tema din Oda Bucuriei.
    Cred ca e o idee buna.

    Cel mai mult din Oda Bucuriei imi place versul original al lui Schiller:
    ” Les mendiants deviennent frères avec les princes”
    Si stiu deja un prince cu care oamenii ar trebui sa devina fratai.

    Apropo, daca Oda Bucurirei este Imnul oficial al Uniunii Europene, chiar ca iti trebuie o versiune diferita ca sa poata fi si imnul PSD-ului.

    Am ascultat acum o melodie de-a BuG
    B.U.G. Mafia feat Bodo – Cat poti tu de tare”
    si mi se pare mult mai potrivita ca linie melodica si abordare decat orice melodie de-a parazitilor, este mai acceptabila pt. gustul publicului larg.

    Chorus – Bodo
    Tu ai vrut de cand ai crescut
    Sa arati din ce esti facut…
    A venit momentul sa stii
    Oare cat de tare poti fi…

    Strofa I (Caddillac)
    Hai arata ca poti, lasa-i masca pe toti (arata-ne si noua,Ponta!)

    Schimba panaroma, nu ai ce sa pierzi,
    Mai ales cand ai ceva in care sa crezi…

    Nu e timp de glume, citeste adversaru’

    Faci tot ce faci sa faci si sa faci bine,
    Nu te dai in spate nici cu glont dupa tine…
    Din saracie rea, mai rau nu o sa fie…

    Joaca-te cu mintea lor,
    Sa uite cum ii cheama, cine sunt si ce vor…
    Toaca-i marunt, mic de tot, compot… (pe la televizor! si pe blogul tau,Ponta)

    Tu ai vrut de cand ai crescut
    Sa arati din ce esti facut…
    A venit momentul sa stii
    Oare cat de tare poti fi…

    Dar titlul e cel mai important. ‘Cat poti tu de tare.’

    Cat poti tu de tare,Ponta?

    (E o intrebare Buna. Hmm, ma refer la jocurile politice,
    evident, si cand o sa faceti sa castige mesajul opozitiei?)

  31. Andi February 22, 2011 at 1:22 am #

    Victore,

    Chiar nu vezi ca sunteti un pic defazati si ca nu stiti sa comunicati OFENSIV?

    ATENTIE !!! OFENSIV NU INSEAMNA ISTERIC !!!

    Daca vreti ca programul vostru sa ajunga la urechile oamenilor, scrieti-l in 21 de capitole nu mai lungi de 200 de caractere si dati in fiecare zi un comunicat de presa.

    Uite ce i-am scris si lui NASTASE care se lamenteaza.


    De ce nu faceti cunoscut pe cai oficiale si la nivel european aceste lucruri?

    De ce comunicati atata de prost in ultimul timp? V-a luat Manolea mintile?

    Astazi aveati ocazia sa probati ticalosia, neam-prostia si MINCIUNA ORDINARA a lui Basescu. Nu ati sesizat că a MINTIT cu TUPEU MAXIM in discurs. Zicea ca el NICIODATA, nici el si nici fratele !!!!, nu au apelat la ilegalitati (cam asa ceva). Asta in contextul vamilor si contrabandei si in legatura cu fratele …

    Or, ei au fost adevarati maestrii ai contrabandei inca de pe vremea lui Ceausecu. AU SI MARTURISIT-O !!!

    http://stareanatiunii.com/inregistrare-cu-traian-basescu-recunoscand-contrabanda-in-zone-de-razboi.html

    http://www.kamikazeonline.ro/2010/07/mircea-basescu-la-revolutie-aveam-in-jur-de-600-000-de-dolari/

    Dar, daca nu profitati de ocazii si pierdeti vremea cu explicatii mult prea intelectuale … veti ramane sa convingeti de nedreptate numai pe noi cei care suntem de mult convinsi! FACETI O MARE EROARE, CREDETI CA LUMEA GANDESTE SI FACE CONEXIUNI. NU_I ADEVARAT. MAJORITATEA INGHITE CE I SE DA DE-A GATA SI R E D U N D A N T !!! Pricepeti odata … si fara sa cheltuiti milioane de euro pentru tot felul de consultanti impotenti pe probleme de comunicare !!!!”

    Banicioiu stie de ce am atatia draci pe voi!

  32. nastyb0y February 22, 2011 at 6:35 am #

    Albumul foto BELGIA_2011, mult promis, este acum încărcat numai pentru voi, prietenii lui Victor Ponta, care ar putea fi, chiar, şi prietenii mei. Albumul poate fi vizionat la adresa http://www.facebook.com/album.php?id=100001822425271&aid=24823 ,
    pe profilul meu public de Facebook. Senzaţionale fotografii cu canalele Bruges-ului si raţele sale, lebede doar câte au mai rămas după ce am trecut noi, Parlamentul Europei, uluitorul blocaj cu 19 persoane intr-un lift, bordelul de lângă drum, mobilă din lemn masiv la numai…225 €, şi alte bazaconii cultural-artistice. Vizionări plăcute, alături de prieteni!

  33. Ghepardu February 22, 2011 at 8:29 am #

    VA CURGE MULT SÂNGE SPURCAT

    În serialul coreean Furtună la Palat, episodul 76, partea 4/7, gâdele cu securea-n mână, într-un original dans al morţii, îi înspăimântă pe politicienii trădători condamnaţi la moarte prin decapitare [ Pentru o clipă i-am recunoscut printre condamnaţii trădători de ţară şi neam pe Traian Băsescu şi toată clica pedelist-udemeristă]
    Gâdele mioritic ar putea să valorifice artistic scena respectivă (accesând pe You Tube) în misiunea sa multimilenară, şi nu întâmplător…

  34. Marcus February 22, 2011 at 10:38 am #

    Si La Ce I-a Folosit ?”

    Au inceput sa rasara ghioceii saditi de chiombila in tiganime in campania pentru prezidentiale. Si nu rasar oricum ci cu clinchet de catuse si cu motivatii de hotarari judecatoresti in care familionu’ prezidential doar ca nu-i numit pe nume in calitate de protector al tiganimii infractionale mondiale de pe meleagurile mioritice.
    Ca deh, dupa ce i-a luat cocoseii si s-a pupat pe gingii cu alde Bercea Mondialu’, dantuind cu pirandele si glojdind cu gagii, lu’ chiombu , din pozitia de presedinte al Romaniei, i s-a facut si de-o incumetrire cu mantinela cu numitul infractor, drept pentru care l-a pus pe fraxu sa-i boteze puradeii lu’ nea Mondialu. Si adevarul este ca, daca nea Mondialu’ nu se apuca sa-i verifice grupa sanguina lu’ Mercedesu prin crestare cu suriu, treburile i-ar fi mers struna, nimeni nu s-ar fi luat de cumatru’ prezidential, care si-ar fi desfasurat in liniste “afacerile” din care isi permite daruri prezidentiale sub forma de cocosei.
    Dar asa, daca a fost iute la manie si l-a gaurit pe Mercedesu’, nici cumatru Basescu n-a mai acvut ce sa-i faca, decat sa intrebe retoric la ce i-a folosit inrudirea cu casa regala de Basarabi? Retoric, pe dracu, ca de folosit i-a folosit la greu si nimeni nu l-ar fi deranjat daca halimaiu’ n-ar fi fost prea mare si legat de tentativa de crima. Daca ar fi fost vorba doar de zvast la greu in caraiman, camatarie si alde d’alea nefacubile, numele lu’ fratele Mirciulica insotit de numele de familie Basescu a fost suficient pentru succesul comercial al tiganimii mondiale de cumetrie. Dar asa prea bate la ochi si prosti, prosti da’ nici romanii nu pot fi tradusi la nesfarsit.
    In acest caz, intr-adevar, cumetria lu’ Mondialu’ cu Mirciulica Basescu nu i-a folosit primului care a primit un bonus de arest preventiv in valoare de 29 de zile pentru tentativa de omor asa ca, chombu’ a putut sa raspunda la intrebarile legitime puse de presa ca “la ce i-a folosit mondialului cumetria cu famiglia Basescu ?”. Probleme ar fi fost daca ar fi fost intrebat la ce i-a folosit vamesului Teseleanu prietenia la catarama cu acelasi fratior “nepersoana publica”. Pentru ca acestuia i-a folosit si inca tare de tot aceasta relatie de prietenie si declaratiile belicoase ale mezinului basesc, care a sarit in ajutorul amicului vames cu amenintari directe la adresa procurorilor. Dar n-a fost sa fie intrebat tovarasul presedinte cum isi permite fraxu’ asemenea declaratii echivalente unor imixtiuni crase in actul de cercetare penala, asa ca ne multumim doar cu faptu’ ca lu’ Mondialu’ nu i-a folosit la nimic mult controversata relatie de cumetrie si cu concluziile ultimului Raport pe Justitie, in care iar suntem facuti de maro, pe motiv de Ridzi si halalalt pedelist penal, ca am uitat cum ii zice.

  35. Alexa February 22, 2011 at 10:48 am #

    Evident, exista mai multe feluri de tarii. Uite cateva ca ne place,place,place sa imi aud iarasi vorbulite ca scriu tampenii,mai fratele meu rosu.

    De exemplu. Cat de tare poti sa iti faci cafeaua dimineata, cat de tare poti sa tipi in microfon cand ai chef si ceva de spus, cat de tare poti sa rulezi masina pe sosea la concurs, cat de tare iti place ca ninge(apropo, ninge in Bucuresti!)(sau nu-ti place ca te gandesti ca sunt si oameni fara caldura sau adapost?),cat de tare asculti muzica in masina(traiasca BUG!,right?yeay!), cat de tare urasti minciuna,cat de tare te bucuri cand castigi un meci amical,cat de tare iti place sa vezi ca oamenii simpli te plac, cat de tare vrei sa salvezi Romania.

    si toate sunt cu semne de intrebare, sa te vad cand raspunzi la ele, Ponta. La Pastele Mogulilor?(asta asa, ca mie imi plac mogulii, si eu sunt o mogula,Sasha Mogul, ti-am zis ca asta era pseudonimul meu pt. romanul pe care l-am scris)

    Si Ponta, te implor, fa ceva cu blogul tau, hai invita niste colegi de-ai tai mai tineri sa te citeasca,nu pot sa inteleg cum presul unui partid, nu are cel putin 101 de comentarii si majoritatea favorabile. Hmm, asta inseamna ca nu vrea nimeni din partid sa te perie?e democratie la voi?glumesc, cred ca sunt multi tineri din psd care ar putea fi interesati sa-ti citesca blogul pe bune Mai tii minte ce bloguri misto aveai la inceput,puneai suflet?

    Vezi ca ai promis ca o sa mai scrii lucruri interesante

    Si apropo, si cu asta inchei, in oda bucuriei zice ceva de trandafiri,deci vi s-ar potrivi

  36. Alexa February 22, 2011 at 11:17 am #

    precizare: imi plac mogulii aia asiatici(istoric vorbind), ceilalti sunt doar oameni de afaceri

    dar oricum, cum te simti cand iti comenteza o mogula pe blogf?A,hai,domnule Ponta? Asa-i ca-i bine?

    Sorry, sper ca nu te-ai inecat cu cafeaua,citind ce-am scris eu, cred ca te-ai obisnuit de-acuma

  37. Fragmentarium Politic February 22, 2011 at 11:46 am #

    Polemos: generatiile “Zero” si “PLus”

    Atras de titlu, care mi s-a parut promitator, am citit un articol semnat Vasile Ernu pe Contributors.ro, despre asa-zisa generatie “Zero” care si-ar face partid. Continutul dezamagitor m-a condus catre postarea urmatoarelor obiectii:

    1. Refuzul abordarilor tehnicist-manageriste a politicii este intemeiat, ceea ce nu inseamna ca va trebui sa intoarcem spatele teoriilor de management si leadership, pentru ca intotdeauna va exista o componenta a conducerii care tine de manual, care se invata.

    2. Discursul degaja o furie aproape macabeica impotriva tuturor constructiilor politice postdecembriste. Momentele de ruptura nu au fost insa productive, istoric, si nu intrevad ca in viitor ar putea fi altfel. Efectele negarii metafizice, o stim prea bine, sunt dizarmonia si dezechilibrul.

    3. Nu cred ca mai putem identifica un “agent”, precum altadata cel clasial, al transformarilor politice. Nici macar generational. In termenii de contrapunere pe care-i sugerati, generatiei “Zero” i s-ar putea opune foarte bine generatia “Plus”, dar cred ca mult mai benefica ar fi conjugarea acestora. Acesti lideri “Zero”, fara o istorie in spate, nu vor putea insemna prea mult in politica, unde vitalitatea trebuie sa se insumeze cu intelepciunea. Si, apropo de Filosofie, exista opinia ca adevarata filosofie incepe la varsta senectutii (cineva spunea chiar ca pana la saizeci de ani nu sunt filosofi, ci doar profesori de filosofie!). Ma gandesc ca si in Politica, adevarul ar putea fi pe undeva pe aproape…

    4. Mi se pare ca propuneti o politica retractila, facand abstractie de constructia europeana, din care facem parte si care ne-a dat o noua identitate. Din nou as observa ca echilibrul intre national, regional si european ar trebui sa prevaleze.

    5. Cred, deasemenea, ca n-ar trebui sa repornim cruciade impotriva apolitismului, de politizare fortata (tentative care au mai fost in acest loc!). Zone neutrale sau de centru exista nu numai in fizica, ci si in politica. Desigur, faptul ca suntem apolitici nu ar trebui sa insemne si lipsa spiritului civic, care este insa cu totul altceva.

    6. Veniti foarte bine cu argumentul ideologic in constructia politica, dar nu ar trebui ignorate marile familii doctrinar-ideologice europene (sa nu reinventam roata!).

    Cand am spus “dezamagitor”, am facut-o sub impresia ca as fi recitit Manifestul Partidului Comunist. In ciuda tentatiilor, oamenii uita ca nu pot controla legile cosmice si ca orice lucru facut impotriva lor nu rezista. Diavolul este revolutionar, ii plac schimbarile abrupte, tenebroase dar pana la urma legea actiunii si reactiunii universale reface orice echilibru tulburat…

  38. Marcus February 22, 2011 at 12:50 pm #

    @Domnilor:atat declaratia lui chiombu’ cu 60.000 usd agonisiti la momentul revolutiei, dar mai ales gugumania lu’ idiotu’ de fraxu cu 600.000 usd pe care i-ar fi avut la momentul decembrie ’89 nu sunt altceva decat praf in ochi pentru a justifica eventual furaciunile postdecembriste in caz ca i-ar intreba cineva de unde au avut banii. Poate chiombu’ sa fi avut cateva mii de dolari (in niciun caz un milion de ei ceausisti si 60.000 usd) deoarece el “trecea” prin vama constanteana de mana cu securistii si cei mai de la varf activisti PCR, in schimb talambu’ de fraxu primul “tun” l-a tras dupa revolutie din reparatiile petrolierului “Crisana” intr-un santier din strainatate. Credeti-ma ca stiu ce spun, sunt comandant de nava si oricata bisnita ar fi facut, n-ar fi avut cum sa agoniseasca 6000000 USD, fara sa-l impuste ceausescu. Nu uitati ca pe Stefanescu l-au ciuruit pentru o suma mult mai mica.
    sa fiti iubiti
    marcus

  39. Fault February 22, 2011 at 2:27 pm #

    BINE LE-A ZIS *JON

    1. « Nu vreau să aplaude nimeni,
    că nu are de ce ! »

    – S-aude Bercea Mondialu ?
    – Fără grijă coane ! sunt încătuşat…
    ……………………………….

    2. « Oriunde pui degetul apar
    elemente de corupţie ! »

    – Pricepi Vântule ?
    – Daaa ! Pune deştul pe gâtul
    Mariei tale unde e colierul de
    10 uncii aur, aninat în public
    de excelenţa sa Bercea…

    *Javra Ordinară Naţională

  40. balbeck February 22, 2011 at 3:38 pm #

    Ar trebui un proiect de lege astfel incat cei ce au dosare penale sa nu poata candida in functii publice.Asa s-ar evita ca un om ca basescu sa ajunga presedinte.

  41. bmarinescu41 February 22, 2011 at 7:25 pm #

    Vă mulţumesc pentru cenzurarea comentariului.
    Pe acest blog se aprobă numai comentariile care scriu de bine şi laudă şeful partidului.Ca în Scânteia lui Ceaşcă!!!
    Mirciulică Badea are o vorbă mare : N-ARE SÂNGE-N INSTALAŢIE!
    S-auzim şi de bine!
    Cu deosebită stimă şi admiraţie.

    • Dragos Ionescu February 23, 2011 at 2:02 pm #

      acelasi lucru l-am patit si eu.
      nu mi-au publicat comentariul.
      Traiasca PCR

  42. Bibliotecaru February 22, 2011 at 7:50 pm #

    Iată şi postul cu traducerea:
    http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/02/second-bill-of-rights.html
    Încă o dată le mulţumesc celor doi colegi de dialog, Alexa şi Marcus, pentru efortul lor.

  43. balbeck February 22, 2011 at 10:54 pm #

    Eu vad ca psd(jumatate de usl) nu i-a aparat pe politisti si vamesi.In schimb psd si-a aparat anumiti oameni din partid.Am facut presiuni uriase ca ultimii 25 sa nu mai fie arestati.Sa vad daca am reusit.Le-au expirat mandatele de retinere si judecatorii i-au lasat sa plece.Maine decid daca ii aresteaza.Dar se pare ca au batut un pic in retragere.Pe mine nu ma intereseaza ca as putea sa fiu arestat,pentru ca ii amenint pe judecatori(atunci cand arestarile nu se justifica).Eu vrau ca oamenii sa fie liberi.Nu spun ca sunt nevinovati,dar in cazul lor nu se impune arestarea preventiva.Aproape 170 de politisti si vamesi sunt arestati ilegal si nimeni nu a facut nimic ca sa nu fie arestati.Mi-e ciuda ca in romania sunt foarte multi oameni lasi.

  44. curioasa February 23, 2011 at 11:32 am #

    La sedinta MAI din 2010 Presedintele a laudat activitatea politistilor,anul acesta a fost contrariu .Concluzie S-au stricat intr-un an,cine este de vina???Ei spun ca Nica de la PSD,doamne ce concluzie/abureala.Treziti-va romani,zau asa.

  45. uimulen February 23, 2011 at 3:45 pm #

    DE CE ANTENA 3 ?.Acest program nu a fost niciodata serios si obiectiv.Se vede de la o posta ca este partinitor si are ochelari de cal.Dar tinand cont de atacul repetat si nemotivat al dumneavoasta asupra doamnei Elena Udrea atunci cred ca vi se potiveste acest program.Va asemanati foarte mult.USL=UNIREA STANGII CU DREAPTA.Ce ar mai putea face un om daca ar avea mana stanga lipita de mana dreapta?Ce s-ar intampla daca Dumnezeu ar face alianta cu Diavolul ?.Ati facut aceasta alianta doar pentru a pune mana pe ciolan si nu ne mai puteti pacali.Asa este domnule Ponta ?

  46. Marcel February 24, 2011 at 12:46 pm #

    Buna ziua d-le Ponta. Desi pana acum cativa ani ma numaram printre cei ce l-au votat pe Basescu, criza economica, lipsa de viziune si de coloana vertebrala a PD-L, scandalurile de care stim cu totii, invrajbirea continua intre diverse categorii sociale si, nu in ultimul rand, nesimtirea fata de romani numita “flexibilizarea prin noul Cod al Muncii” ma fac sa cred cu tarie ca PSD reprezinta la aceasta ora alternativa de bun simt fata de o dreapta care refuza sa reprezinte interesele romanilor, si se erijeaza in reprezentanta al transnationalelor, a exploatarii salariatilor si a noului sclavagism “Garantat 100% Boc”.
    Va urmaresc cu interes cariera in politica, si va doresc succes la alegerile din 2012, sperand ca noul Cod al Muncii, aceasta bataie de joc nationala, nu va trec de votul Parlamentului!
    Cu stima,
    Marcel, Timisoara

  47. cristi-adrian February 25, 2011 at 9:26 pm #

    respect domnule ponta,
    desi se poate sa fiu off topic..incep prin a-mi arata simpatia nu fata de persoana ponta ci fata de alegerea PSD de a avea curajul sa fie calauzit de un tanar intr-o tara a batranilor a mentalitatilor obosite de care astazi avem parte si le putem vedea simtii pe pielea noastra..insa am si doua sa spun reclamatii nu mult spus dezamagiri ..nu sunt rau daca le categorisesc asa.hai sa ii spun surprindere…numarul 1.sunt tanar inginer constructor familie inchegata , copii tot ce trebuie la casa omului, am fost membru fondator a-l unui partid am potential fie si doar de a muncii de a ma implica in activitatea PSD asa am simpatizat eu cu PSD nu spun ca daca maine apare un partid mai tehnic sa spun asa mai elitist acolo m-as duce insa pana atunci ma chinui sa intru in PSD sa fiu membru PSD se fac 6 luni de cand trimit pe site-ul PSD cereri de inregistrare si ..nimik chiar sunt uimit eu chiar vreau sa imi aduc contributia la a scapa de acesti oameni a caror meserie este doar minciuna manipularea si hotia numiti PDL…in fine am trecut la esec al meu desiii……..Numarul 2 domne sunt uimit am avut functie intr-o regie de stat din bucuresti am dat in presa sa spun asa date concrete despre de unde pleaca multi bani foarte multi si nu numai ca pot da date concrete ci chiar sa trimit jurnalisti la fix unde si ce sa caute …stupoare nu m-a contactat nimeni nu a sunat interesant pt nimeni ,ma intreb chiar exista presa? organe competente? nu cert nu exista …
    sper sa nu va fi inegurat ziua mai bine spus seara
    oricum mult succes in ceea ce aveti de facut

  48. pivnicerunicolae March 1, 2011 at 11:27 am #

    ,,Actiunile tiranice singulare pot fi atribuite opiniei accidentale dintr-o anumita zi anume;dar o serie de agresiuni ,incepute intr-o perioada distincta si urmate consecvent ,indiferent de schimbarea ministrilor ,demonstreaza foarte clar un plan deliberat si sistematic de aducere a poporului nostru la starea de sclavi”
    Thomas Jefferson
    Oare Jefferson se gindea la basescu cind a lansat acest avertisment ?
    ,,In politica ,nimic nu se petrece intimplator .Daca lucrurile au loc intr-un anumit fel ,atunci poti sa pariezi ca acea evolutie a fost premeditata ”
    Franklin Delano Roosvelt

  49. alicia simion March 5, 2011 at 8:32 pm #

    Domnule Victor Ponta ,sunt o simpatizanta a PSD si a dvs.desi nu sunt membra in acest partid, dar incep sa ma oripilez cand vad ce specimene au intrat in acest partid , unele dintre ele cu state vechi in traseismul politic.Ma asteptam de la dvs. sa impuneti o mai mare exigenta in alegerea membrilor si mai ales a celor din conducerea partidului pt. ca altfel cand veti ajunge(asta sper)la conducerea tarii n-o sa aveti oameni competenti pe care sa va bazati si o sa sfarsiti ca cei de la PDL, o sa faceti un dezastru si mai mare din aceasta tara.Mentionez ca sunt din Tg. Mures unde oameni de valoare si-au dat demisia din partid .

  50. murfy April 10, 2011 at 10:23 pm #

    Cind prapadul vine , vinee…
    calca totul in picioare
    Eu te am criza pe tine
    Ca pe unica salvare.

    Vad atitia adormiti
    Vad cum foamea urla-ntr-una
    Vad atiti nefericiti
    Ce se hranesc cu minciuna.

    Si te-ntreb – romane zau ,
    Ori ti-e bine , ori ti-e rau
    Ori esti – vai de capul tau
    Ca te-au prins in jug de bou.

    Tu ve-i platii pentru ei
    Ce-au furat ca ” pui de lei ”
    Vom platii doar noi prostia
    Nu – Udrea de Romania.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Victor Ponta: Daca-i mai aud pe slugoii lui Basescu vorbind despre luptele de doctrina chiar nu-mi mai pot stapani greata nici cu un kilogram de lamai!​ | Stiri noi din ziare - February 21, 2011

    […] PSD a afirmat, intr-un articol postat pe blogul sau ca in fata presei, de la sediul PSD, un material “extrem de clar si documentat “despre […]

  2. Victor Ponta: Daca-i mai aud pe slugoii lui Basescu vorbind despre luptele de doctrina chiar nu-mi mai pot stapani greata nici cu un kilogram de lamai!​ | Stiri noi din ziare - February 22, 2011

    […] PSD a afirmat, intr-un articol postat pe blogul sau ca in fata presei, de la sediul PSD, a prezentat un material “extrem de clar si documentat […]

  3. Atat putem… « Motanul Incaltat - February 22, 2011

    […] au existat si inca exista presiuni inflationiste legate de cresterea TVA. Este de observat ca si PSD vorbeste de necesitatea unui nou acord cu FMI, dar “nu asa”. Situatia e dificila… […]

Leave a comment