Despre hotul prins Blejnar si negustorul cinstit Basescu!

11 Feb

Aseara am avut ocazia la emisiunea Oanei Stancu si a lui Adrian Ursu sa vad un nou exemplu de “homo pedelistus” – e vorba despre Sorin Blejnar, seful ANAF! Pentru cei care nu stiu deja, Blejnar este protejatul lui Falca de la Arad, primul secretar de stat – sef de agentie  numit de Emil Boc in dimineata in care a intrat pentru prima data in biroul de premier, cel despre care toti pedelistii spun ca este pusculita cu bani a Partidului, unde se strang spagile de la vami, de la rambursarile de TVA, importurile ilegale de fructe, legume, flori, tigari, alcool, produse petroliere etc. Este faimos printre colegii sai pentru faptul ca “produce” si 5 milioane de euro pe luna (bietul Mantog al meu de la Gorj plesneste de invidie ca nu poate stoarce din megawati atata nici mort!). Si sigur ca asemenea performante nu puteau sa nu fie remarcate. Chiar daca cel care l-a promovat pe “nebunul” Blejnar a fost “turnul” Falca (un fel de Nas al “Grupului de la Arad”) chiar si “regina” Elena s-a aratat multumita de el – tocmai bun de protejat de aripa larga si milostiva pe care i-o cunoastem!

Acest “nebun” este acum prins la inghesuiala in special din cauza francezilor si nemtilor care l-au atacat pe “Rege” cu coruptia si crima organizata. Dupa ce a tipat ca Ceausescu cu “agenturili straine”, regele Base a trebuit sa cedeze ceva pioni de la Vama si Politia de frontiera, ba chiar si un “nebun” de la Directia Generala a Vamilor (care oricum era al lui Blaga – atata paguba!). Dar iata ca ofensiva se continua si acum risca sa cada al doilea “nebun” ori acum batalia va fi mult mai mare pt ca Blejnar are un rol mult mai important si protectori mai grei – cum aratam mai sus! Daca insa nu o sa fie alta solutie, Regele si Regina se vor spala pe maini si de el cum au facut cu Ridzi, Pasat, Videanu si multi altii care au fost buni pana la un punct, dupa care in stil clasic – peste bord (sau la DNA)!

Daca pot insa si eu sa-mi dau cu parerea pe teme juridico-medicale (ca si presedintele tarii, nu?) pot sa va garantez ca Blejnar cand va fi arestat va avea imediat un atac puternic de BASESCITA acuta! Prezinta deja toate simptomele clare, sa va explic:

1. In primul rand, Blejnar cel care munceste 14 ore pe zi (zice el, nu eu) are o pasiune – sa intre in direct la emisiunile TV, sa minta ca a fost sunat desi dupa zice ca vorbeste pe banii lui, si sa se certe cu mogulii, moderatorii, opozitia, analistii etc.

2. Al doilea simptom – omul vorbea dintr-o carciuma; si zau ca toti cei din platou am avut impresia ca era cam obosit, tinand cont de agresivitatea, incoerenta si glumele stupide pe care se tot caznea sa le faca;

3. Nu raspunde nici mort la ce il intrebi (era vorba de implicarea sa evidenta in cazul cu rambursarea de TVA de la Resita in care altii sunt arestati iar el liber si in functie – desi am informatii ca procurorii au toate probele necesare care dovedesc ca el a fost principalul implicat din partea ANAF in afacere!);

4. Daca totusi raspunde, o face cu ceva total aiurea, dar oricum cu un aer de santaj – cand a fost intrebat daca era adevarat ce i-a spus chiar Basescu deputatului PDL  Spanu (ca s-a dus la Blejnar sa-i puna o ruda sef la vama Iasi ca sa nu voteze motiunea din iunie 2010), a tras o mica minciuna despre Ilie Sarbu si Timisoara din 2009, ca sa-mi inchida mie gura ca uite are el hartii despre socru, sa am grija ca le scoate !

5. Cand chiar vede ca nu scapa de intrebari incomode, devine mitocan si ii ataca pe moderatori, pe Radu Soviani ceva cu lipsa de pregatire si cu familia si – colac peste pupaza – pe mine ca stie el ce sponsorizari primesc eu pentru raliu!

6. Simptomul clasic de basescita – minte cu o nerusinare care aproape paralizeaza; ca am inchiriat o masina de raliu cu 100.000 de euro si sa spun eu poporului de ce am primit atatia bani sponsorizare! atasez la aceasta postare factura prin care Edi (pilotul si coechipierul meu) a platit suma de 16.325 de ron fara TVA (cam 4.000 de euro, nu 100.000 de mii) drept inchiriere a masinii cu care am participat la Raliul Iasiului anul trecut; deci care sponsorizare de la Colina Motors din moment ce am platit? Iar la intrebarea de unde stie el, seful Fiscului, ce face un parlamentar aflat in opozitie – raspunsul este cu aceeasi nesimtire – a citit pe un site, nu-si aminteste care.

F1004529 AUTOMEDIA SRL

7. Un alt semn tipic este iresponsabilitatea – Colina Motors din cate stiu eu este importatorul Ford in Romania, o firma foarte serioasa si care ii plateste de multi ani statului roman (inclusiv hotului Blejnar) o multime de taxe si impozite! Chiar daca ma sponsoriza pe mine (ceea ce nu a facut) nu vad cum isi permite cel care traieste din banii colectati de la aceste firme cocosate de lacomia, prostia si neclaritatea voita a legilor facute tocmai de Boc&Co sa vorbeasca la un post de televiziune despre asa ceva! In orice tara normala, acest individ era dat afara a doua zi si platea catre acea firma daune pentru afectarea imaginii comerciale!

8. In fine, Blejnar ca si toti ciracii lui Basescu, ne crede prosti pe toti! Si, din acest considerent, tupeul lor nu are margini. Coruptia nu este la PDL, ci la Opozitie; nu-i o problema ca un arab Said Baaklini a incercat impreuna cu prietenul sau Blejnar – seful Fiscului, sa fure 60 milioane de euro de la statul roman, ci ca Ponta a primit sponsorizare sa participe la un raliu; intrebarea Oanei Stancu de ce a sunat la Resita vineri seara si de ce a distrus un act oficial era clar un atac al Mogulului Vantu; cotrabanda pe la vamile din Moldova controlate de Flutur o fac, cine altcineva, pesedistii; securist nu este Basescu de la Anvers, ci Antonescu de la Tulcea; pe Ridzi si Pasat nu-i apara colegii lor care se tem sa nu le vina randul ci – ati ghicit – Opozitia; si tot asa!

Mi-e scarba de blejnarii astia dar sa nu uitam cine i-a modelat in acest fel, dupa chipul si asemanarea sa! Iar de zecile de “pioni” care acum dorm in puscarie mi-ar fi mila, dar ma tot intreb cand o sa aiba curaj sa spuna tot, sa-i arate cu degetul pe blejnarii care le luau “taxa”  si la numire, si la prelungirea numirii, si la alegeri si dupa, si in fiecare zi! Altfel cred ca-si merita soarta!

92 Responses to “Despre hotul prins Blejnar si negustorul cinstit Basescu!”

  1. costel February 11, 2011 at 9:09 am #

    Nu va lasati intimidat sau coplesit de multele acuze care vi se aduc. Stim cu totii ca sunt false si cauta doar sa va denigreze in ochii oamenilor . Faptele lor de coruptie sunt dovedite dar din cauza imunitatii parlamentare nu pot fi condamnati. Va doresc sa aveti puterea de a rezista acestor denigrari facute cu rea intentie.

  2. ZOE, fii barbata ! February 11, 2011 at 10:00 am #

    @VICTOR PONTA,
    Nu-ti bate capul cu ei! Stiu, e usor de vorbit din afara,
    dar nici sa pui la suflet nu e cazul.
    Cea mai mare apasare o au , atunci când nu pot gasi nod în papura. Când au de-a face cu oameni “curati”, nu le pica bine
    pentru ca acestia nu sunt santajabili.
    Chiar nu trebuia sa afisezi factura închirierii masinii,
    lasa-i sa “manânce bors”ca lumea nu-i mai crede de mult.
    Atâta cloaca pestilentiala, atât puroi, parca n-a mai curs nicodata în tara asta !

  3. nastyb0y February 11, 2011 at 10:44 am #

    Eram numai ochi si urechi pe schema dvs. logica cu prietenia de sorginte aradeana din vami, aseara, când, exact în momentul in care ati mutat pionul pe tabla, s-a bagat Mubarak pe fir si totul s-a naruit. Am o singura intrebare: este adevarat ca din schema dvs. cu aradeni celebri si contemporani cu d-na Udrea lipseau numitii: Milan Gubic, sef de tura la Moravita, in prezent dat in urmarire generala, si gl.Coldea Florian (loc de munca: SRI, din Târnova, Arad)?

    • ZOE, fii barbata ! February 11, 2011 at 11:27 am #

      @nastyboy,
      Pai tu n-ai ajuns în Elvetia, parca ziceai ca pleci?!

      • nastyb0y February 11, 2011 at 1:07 pm #

        Plec zilele acestea. Voi da mai multe amănunte când voi reveni. În general, eu sunt foarte deschis, profilul meu e la liber, dar nu am nevoie de cozi. Am învăţat să fiu circumspect în viaţă, mai ales de când cu Internetul ăsta. Dacă era Ponta la putere, vă dădeam şi programul complet al vizitei. Poate, la anul, cine ştie? 🙂

    • ZOE, fii barbata ! February 12, 2011 at 10:42 am #

      @nastyboy,
      Ma bucur mult pentru tine !
      Nu stiu daca ai citit ce ti-am scris pe articolul
      ” De ce am facut Unirea Social Liberala”, despre
      elvetieni – pe care îi cunosc destul de bine.
      Faci foarte bine ca esti circumspect, nu poti avea
      încredere decât în tine si familia ta.
      Mai ales când esti departe,primii pe care nu te poti baza sunt compatriotii nostri/din pacate.
      Am bagat la cap, ce spunea un român plecat în America :” eu când aud vorbindu-se româneste pe trotuarul pe care sunt, traversez pe celalalt”. Am si experiente personale în acest sens.
      Ïti urez, drum bun si numai bucurii !

  4. Elena February 11, 2011 at 10:46 am #

    Domnule Ponta, sa aveti putere in continuare, nu va lasati intimidat de toate aceste rautati care sunt si care vor urma. Avem incredere in dvs.
    Va multumesc pe aceasta cale pentru vizita facuta miercuri in Buzau, Sapoca, a fost o onoare pentru noi. Numai bine va doresc!

  5. justitiaru February 11, 2011 at 11:09 am #

    D-le Ponta
    Am auzit ca ati infiintat o filiala PSD in Israel. Este bine a va concentrati pe organizarea activitatii in strainatate acolo unde ati pierdut alegerile anterioare.
    Viitoarele batalii electorale vor fi pe viata si pe moarte si se vor desfasura pe intreg mapamondul in incercarea disperata a capilor regimului actual sa nu-si piarda ciolanul si libertatea .Cine mai traieste cu iluzia ca vor avea loc alegeri democratice este pur si simplu nebun de legat.Pregatiti-va si pentru lupte de strada.Transferul puterii (daca o veti castiga la urne) nu se va putea face in conditii normale.
    Va rog sa analizati de pe acum problema fraudarilor viitoare si sa luati masuri in consecinta.Eu sunt convins ca pedistii au avut la dispozitie un sistem de urmarire video in real-time chiar din cabinele de vot ceeace.La viitoarele alegeri tehnologia lor de fraudare va fii cu siguranta la cel mai inalt nivel IT si pentru asta sunt convins ca se pregatesc de pe acum.Incercati sa obtineti informatii in acest sens.
    Succes!

  6. Fragmentarium Politic February 11, 2011 at 11:29 am #

    PDL, coruptia si coada de soparla

    de Fragmentarium Politic, Ideas.ro/Truism politic

    In maniera-i inconfundabila, marcate de subtilitate si ironie fina, liderul social-democrat Adrian Nastase releva inconsistenta “vointei politice” pe care PDL incearca, exclusivist si ditirambic, sa si-o asume in “lupta cu coruptia” (http://nastase.wordpress.com/2011/02/10/vointa-politica/). Vointa politica?! Sapte ani batuti pe muchie baietii astia au tinut-o tot intr-o petrecere, iar acum cand, cu USL in coasta, simt ca vine nota de plata incearca sa o stearga englezeste, aplicand strategia “Coada de soparla”! Cei care au incercat vreodata sa prinda o soparla si au ramas cu coada acesteia in mana stiu despre ce vorbesc: reptila se salveaza sacrificandu-si coada! Daca din coada acestui dragon portocaliu al coruptiei va face sau nu parte si deputatul PDL Dan Pasat, ramane sa vedem, dar mai important va fi ca ne vom da seama de dimensiunile si conexiunile politice ale acestui flagel care macina Romania…

  7. Marcus February 11, 2011 at 11:30 am #

    Dom’Nica, Iesi Dom’le Pe Sticla Si Da Tot Din Matale!

    Ce e a lu’ chiombu, e a lu’ chiombu’, trebuie s-o recunoastem! Cu ultimul scenariu de filme cu prosti si pentru prosti a reusit sa bage dracii in vuvuzelele deontoloage, care se dau de ceasul mortii sa descopere alde pioni, cai, nebuni, ture, regine si regi care s-au dedat la borcanul cu miere al spagilor din vamile din Romania. Si asta in timp ce purtatorul de vorbe, argatul de serviciu a lu’ chiombila, Boc Cel Mic Si Fara Minte, a iesit imediat dupa stapan pe posturile tv sa ne anunte triumfalist ca lupta cu coruptia din vami a fost un succes memorabil si total al partidului de guveramant, care dintr-o lovitura a rezolvat ce n-au rezolvat altii in ani buni de zile. In concluzie, ca sa citam un mare ganditor nemtean, pe numele lui Soric: “case closed, oameni buni!”, nu va mai dati cu presupusu’, oamenii rai si iute primitori de spaga au fost retinuti de politia politica a chiombului si cu asta basta!
    Totusi, in toata aceasta vanzoleala care ne tine cu sufletul la gura de cateva zile, mai ceva decat mult indragitul serial cu “Tom si Jerry”, absolut toti comentatorii au ratat o intrebare de bun simt si anume de ce actiunea autoritatilor a fost indreptata numai impotriva “coruptilor” din vami, nu si impotriva contrabandistilor propriu-zisi? In afara de ceva miscare pe la Pitesti, n-am auzit de niciun mare contrabandist retinut sau cine stie ce captura impresionanta de marfa. Ori, in opinia mea, beneficiarul principal al acestui trafic, regele lu’ peste prajit de pe tabla de sah a jurnalistilor, nimeni altul decat iubitul nostru prezidel, in toata aceasta megacontrabanda a supt si de la mama si de la tata. De la mama, pe filiera Blaga, si-a asigurat banii pentru campanie din spaga luata din vami, iar de la tata, in mod direct de la contrabandisti pentru a-si rotunji foloasele personale.
    Fara niciun fel de gluma, stiu din sursa sigura (un amic belgian care contribuie la asigurarea securitatii si a pazei personale cand se afla la Bruxelles) faptul ca dragul si stimatul nostru presedinte, dupa ce reuseste sa ne faca de rahat cu prezenta sa la diferite formuri, summit-uri etc. europene, in timp ce alti insotitori de-ai lui in astfel de deplasari se duc la cumparaturi, curve sau aiurea in tramvai prin Bruxelles, el are de fiecare data drum la vreo trei banci belgiene, aceleasi mereu. Ori, din cate stie tot romanul, noi am fost indatorati pe viata de el la FMI si la alte orgaisme financiar bancare internationale, in niciun caz la trei banci obscure din Bruxelles. Si atunci se naste intrebarea fireasca: ce cauta un om, care din salariul modest de 1.100 de Euro pe care il ia ca presedinte al Romaniei si din care nici sa se imbrace cat de cat ca lumea nu reuseste, deci ce cauta acel om la bancile belgiene?
    Pana sa aflam raspunsul la aceasta intrebare si la cea legata de unde sunt marii contrabandisti de tigari (fie vorba intre noi, este imposibil ca ofiterii sub acoperire care i-au urmarit pe vamesi sa nu fi aflat si de la cine luau acestia spaga) ramane sa concluzionam faptul ca lui chiombila nu prea i-a iesit scenariul cu compromiterea totala a lui Blaga si nici n-a mai reusit de niciun fel sa fraiereasca puletele cu drept de vot cu asa-zisa lupta anticoruptie in care este angajat cu trup si suflet.
    In ceea ce priveste cine este persoana politica cea mai importanta din spatele acestei afaceri, cu riscul de a ma repeta, revin la declaratiile d-lui Nica, date imediat dupa demiterea sa de la Ministerul de Interne si in care spunea cu subiect si predicat, sustinut chiar de cifre, catre cine sunt dirijati o parte din banii luati din spaga din vami. Ar fi culmea, zic eu, sa asteptam sa iasa Blaga pe sticla si sa ne povesteasca cat a costat materialul electoral din campaniile de anul trecut si sa ne indice sursa si modul in care acea abundenta de promovare de candidati portocaliii in frunte cu chiombu’ a fost platita.
    In schimb d-l Nica ar putea s-o faca. Chiar asa, de ce nu ieşi dom’le, spre linistirea vuvuzelelor sa spui poporenilor si acum, ceea ce ai spus acum un an si ceva in legatura cu cele ce vedem ca se intampla in aceste zile? Si poate ne spui si cine sunt capii acestor retele de contrabanda cu tigari, ca anul trecut pareai bine informat si la zi cu subiectul in dezbatere. Ca doar n-ai fost ministru de interne degeaba!

  8. ionut February 11, 2011 at 12:08 pm #

    D-le Ponta am vazut aseara emisiunea la care a ti participat, un singur lucru m a cutremurat , faptul k a ti folosit un limbaj(prost)care nu are ce cauta la un reprezentant al romanilor in parlament dar si in postura de presedinte a unui partid mare, nu mai folositi limbaj de mahala cel putin in domeniul public nu va sta bine , in alo doilea rand vreau sa va uitati putin si la domnul Franck de la FMI nu pot sa cred k poate decide cat si cui sa majoreze tarife respectiv Metrorex si RATB e un fenomen grosolan si nu cred k poate fi oprit am ajuns de rasul curcilor probabil o a doua Argenatina (urmariti documentarul asasinul economic) si inca ceva si inchei, de cand Asociatia secular-umanista din Romania se prefac k cer drepturi k sa scoata religia din scoli deoarece din punctul lor de vedere constitutia si noua lege a educatiei permite asta.Ne mai trebuie o cadere moral-religioasa k pe restul le am rezolvat.

    • Iceflame February 11, 2011 at 4:27 pm #

      @ Ionut

      Eu cred ca e bine sa spunem lucrurilor pe nume…

  9. dracu February 11, 2011 at 12:43 pm #

    Dle Ponta,
    1. in vamile din jud Constanta se intampla acelasi fenomen?
    2. cine face numirile in vamile si politia din Constanta?

    • Victor Ponta February 11, 2011 at 2:24 pm #

      Acolo Mircea Basescu e seful adevarat!

      • Cristinel Virgilius Degeratu February 11, 2011 at 11:26 pm #

        Si la Mehedinti? Stanisoara? Nu mai au sarbii pana la Negotin tigari de cand pdl a dat liber la trafic en-gros prin PF I, iar protejatii de partid le comercializeaza prin sate si orase.

      • eu February 12, 2011 at 3:56 pm #

        mai fugi de aici.
        si mazare si de-al de nicu constantinescu ce pazesc

  10. Alexa February 11, 2011 at 12:49 pm #

    @ZOE, fii barbata !

    “Cea mai mare apasare o au , atunci când nu pot gasi nod în papura. Când au de-a face cu oameni “curati”, nu le pica bine pentru ca acestia nu sunt santajabili.
    Chiar nu trebuia sa afisezi factura închirierii masinii”

    Draga Coana Zoitico,tu nu stii bre ca toata averea parlamentarilor este de domeniul public, si trebuie sa o declare, inclusiv cu sume si adrese, ca eu personal am ramas mirata sa vad ca in declaratia de avere a parlamentarilor te obliga sa scrii si adresa daca ai vreun imobil sau proprietate.

    Si unii declara bijuterii, tablouri, tot. Este incredibil, totusi, este o incalcare a dreptului la intimitate a individului si la dreptul de a fi protejat. Ma mir ca nu-i obliga sa-si declare si cate perechi de chiloti au.

    Nu am io grija parlamentarilor dar efectiv se leaga de orice la ei. Stii ca si presedintii de stat din alte tari si printul Charles au declarat toate cadourile primite. Pe lista printului Charles au aparut si chestii gen ‘2 borcane cu miere bio’ de au facut misto de el intr-un articol.

    Deci Ponta trebuia sa lamureasca acuzatia.

    • ZOE, fii barbata ! February 12, 2011 at 10:54 am #

      @Alexa,
      Multumesc pentru informatie, chiar nu stiam, hahaha !
      Dupa umila mea parere, nu trebuia afisata pe blog pentru ca noi stim ca Ponta e corect.Declaratia de avere se face în mod oficial.

  11. Spartacus February 11, 2011 at 1:12 pm #

    Aseara, Blejnar era de o prostie iesita din comun… Parca l-a intaratat cineva si i-a dat drumu’ sa atace ca un caine… Datorita acestor oameni in 2012 trebuie infiintata puscaria portocalie, unde sa-si petreaca acesti oameni restu’ vietii…

  12. Fragmentarium Politic February 11, 2011 at 1:18 pm #

    Armata, necunoscuta revolutiei egiptene

    de Fragmentarium Politic, Ideas.ro/International

    In contextul exploziv din Egipt, refuzul lui Hosni Mubarak de a demisiona, facut cunoscut ieri noapte, va reprezenta, fara indoiala, un moment de declic al revolutiei egiptene.

    Accentele paternaliste si pe alocuri chiar patetice ale discursului lui Mubarak au fost intampinate cu furie de catre protestatari, care i-au strigat: “Pleaca, noi nu plecam!”, in timp ce agitau pantofi, care in cultura musulmana sunt un simbol al insultei extreme. Astfel de scene au indicat limpede disolutia totala a autoritatii regimului, pentru care nu mai exista cale de intoarcere sau jumatati de masura, fiind practic un cadavru politic.

    Strategia prezidentiala a promisiunilor si transferului unor prerogative catre vicepresedintele Omar Suleiman nu a functionat. Resaparea mesajului de tip autoritarist si nationalist, cu care Mubarak s-a mentinut treizeci de ani la putere, nu a mai dat rezultatele scontate, deoarece a venit de pe o pozitie devenita ilegitima, in urma tentativelor de represiune a revoltelor populare, semanand pana la identificare cu cea a unui ins care se agata in extremis de putere, desi aceasta nu-i mai apartine.

    Reactia sociala a fost una foarte virulenta si hotarata, a unor oameni care-si revendica libertatea si nimic mai mult, desfasurate intr-un registru absolut laic. S-a vazut clar ca mesajele antiamericane si islamiste, de care s-a tot facut caz, nu au nicio acoperire in cele protestatare, care au tinte exclusiv social-politice. Ori acest lucru arata ca pericolele unui stat islamist si ale unor dezechilibre geopolitice nu au o baza reala, fiind mult supraevaluate. In contextul actual, Fratia Musulmana nu este preponderenta, neavand nici pe departe influenta cu care a fost creditata.

    Singura primejdie cu adevarat serioasa pentru laicitatea revolutiei ar putea veni din prelungirea si radicalizarea protestelor sociale, ca urmare a cramponarii irationale de putere a regimului Mubarak, ceea ce ar oferi conditii propice insinuarii si proliferarii mesajului de tip islamist.

    In aceste momente critice, in care pandesc haosul si confuzia, toate privirile se indreapta catre Armata, careia Mohamed ElBaradei, principalul reprezentant al Opozitiei, ii cere sa salveze tara, iar protestatarii ii cer sa aleaga intre regim si popor. Raspunsul la intrebarea care va fi reactia militarilor in noua situatie creata de refuzul lui Mubarak de a demisiona va fi in acelasi timp si unul privind soarta revolutiei.

  13. Alexa February 11, 2011 at 1:58 pm #

    @VICTOR, fii barbat(de stat,evident), always!

    Salutare, frate Ponta!

    Ei, sa fie, na ca acusi ma bagai in incurcatura cu blogul tau de azi pt. ca io nu ma pricep deloc la sah. Si m-ai luat cu rege, regina , pioni si nebun, de nu m-am vazut. Nu inteleg sahul si basta!

    Insa tu esti campion, te descurci bine.

    Si te citez:
    ‘Aseara am avut ocazia la emisiunea Oanei Stancu si a lui Adrian Ursu sa vad un nou exemplu de “homo pedelistus” – e vorba despre Sorin Blejnar, seful ANAF!’

    “homo pedelistus”, adica gandeste ca un pdl-ist?banuiesc

    si e diferit de “homo psdistus”, a? si inca si mai diferit de “homo usl-usl”
    Stiu de ce.

    “homo usl-usl”, are gandire tare de tot, si mai ales prin liderul sau “homo socio-usl erectus sapiens”

    Salutare, din nou,fratele meu rosu Ponta,”homo socio-usl erectus sapiens”, adica erectus ca te-ai ca te-ai ridicat din mocirla si stai drept, ai verticalitate si sapiens evident pt. ca gandesti si nu repeti ca un “homo pdlistus” ce vor altii

  14. Alexa February 11, 2011 at 2:32 pm #

    Ascult Shakira cu Loca(Spanish Version) ft. El Cata si citesc cate cave despre Hominizi, ca m-ai provocat, Ponta.

    Stiai, ca:

    “Hominidae, sau hominizi, cunoscuti ca si great apes, formeazao familie taxonomica, incluzand genurile: cimpanzei,gorile,oameni si urangutani? in trecur termenul era utilizat in termen restrictiv doar pt. umanoizi.”(wiki)

    Adica, mai pe sleau, cica noi ne tragem din maimute.

    Io nu ma trag din maimute. Tu te tragi din maimute?Ce zici?

    Sa speram ca nu ne tragem din maimute. Si am avut un stramos cu adevarat extraordinar si minunat.

    Stii ca mai sunt unii care zic ca selectia naturala a jucat un rol esential si nu exista creator, aiurea.

    Totul este asa de detaliat si precis si fiece lucru are rolul sau predeterminat la organismul uman, incat sigur trebuia o gandire de inginer avansat ca sa fie capabil sa conceapa si sa construiasca asa ceva

    exista evolutie evident, dar evolutia insasi este un program

    cred ca unii se trag din maimute totusi,ba chiar si din altceva, pe bune acuma, (nu noi, evident!)

    • ZOE, fii barbata ! February 12, 2011 at 11:36 am #

      @Alexa,
      “Odata,o maimuta din neamul Anegdotic,
      Venind la sfat pe-o creanga de arbore exotic,
      A zis:Atentiune!Sunt foarte afectata !
      Tot circula o vorba, deloc adevarata
      Ca omul ar descinde din buna noastra rasa.
      Ba chiar ideea asta îmi pare odioasa!
      Si zau savantul Darwin, tot neamul ni-l jigneste,
      Când spune cum ca omul, cu noi se înrudeste !

      Nebuni dupa putere si dupa bunastare
      De turma lor n-au grija nici cât un bob de mei,
      Conteaza doar averea lor si înmultirea ei.
      Nu veti vedea vreodata cât soarele si luna,
      O minte de maimuta dospind în ea minciuna.
      La om tot ce înseamna minciuna, intrigi, ura,
      Sunt legi de referinta, a doua lor natura.
      Chiar dac-as fi silita de vreun laborator,
      N-as deveni vreun Iuda ori vreun informator…

      E-adevarat ca omul,acest biped , gunoi,
      Arata ca maimuta, dar n-a descins din noi!”

      • Alexa February 12, 2011 at 7:50 pm #

        Auzi zoe, hai sa facem armistitiu, io nu ma iau de tine, si tu nu te iei de mine.

        Ne luam de ponta!sau cel putin io ma iau de ponta, daca tu nu vrei, e treba ta. (imi place sa ma iau de ponta, it’s my favourite waste of time, cum zice englezu’)

        ha!ha!ha! ca sa te citez.

        Apropo de poezioara ta, pe care am cautat autorul p[e net si am vazut doar ca au primit-o cativa prin email anonim anul trecut.
        “E-adevarat ca omul,acest biped , gunoi,
        Arata ca maimuta, dar n-a descins din noi!”

        Si pt. informatia ta omul nu este un gunoi. Intelegi?
        Omul este ceva bun,altfel n-ar fi venit Iisus si nici altii sa ne salveze.

        p.s.orice mesaj de-al tau de acum incolo il voi ignora.

  15. Pali February 11, 2011 at 4:14 pm #

    Interesant ! Dar de homo-pesedistus-ratatus ati auzit dl.presedinte??? Nu ? Ma mir pentru ca, sunteti inconjurat de ei ! Aproposito,…am auzit ca, veniti la Tg.Mures la alegeri vinerea viitoare si ma intreban DE CE ? Sa dati tonul la cantec si sa iasa Dragos Popa presedinte ? Rusinos cum incearca sa blocheze gasca nestatutara a lui Fratean pe celalalt contracandidat ! Asa arata si programul de reforma si de bunastare a PSD pentru tara si bobor’ ? Sau asa arata “noua generatie de politicieni” tineri si curati insotiti de corectitudine si aplecare spre binele comun ? Va doresc oricum succes alaturi de gasca nestatutara de la Mures ( pentru ca,noi ceilalti NU va vrem aici !)catre un glorios 5 % pentru la anul !!!

    P.S. Din cate am auzit o sa iasa urat saptamina viitoare,

    • ZOE, fii barbata ! February 12, 2011 at 11:41 am #

      Urât, adica portocaliu ?!

  16. Bibliotecaru February 11, 2011 at 5:47 pm #

    @ Victor Ponta
    Despre demnitatea umană

    Spuneam mai demult că demnitatea umană este mai importantă decât bunăstarea. Românii nu suferă astăzi atât de tare de sărăcie cât suferă de faptul că le este afectată demnitate şi de faptul că au o puternică stare de neputinţă născătoare de frustrare.

    Astăzi mi s-a întâmplat un lucru care m-a emoţionat. O doamnă care a avut prilejul să treacă şi prin experienţa războiului şi prin mulţi ani de pensie, a venit astăzi să-mi, spună, foarte revoltată, că pensia nu-i mai oferă posibilitatea de a exista în demnitate. Cu alte cuvinte mi-a făcut suma banilor necesar achiziţionării medicamentelor (nu toate prescrise, ci numai cele fără de care viaţa înseamnă moarte), întreţinerii, energiei electrice, factura abonamentului de telefon… şi pensia se cam termina.

    A încheiat spunând… Spune-le tu acolo, pe calculator, să nu-şi mai bată joc de noi. Să ne strângă pe toţi cei ce suntem săraci, şi pensionari, şi şomeri… şi să ne gazeze cum au făcut nemţii la război.

    Domnule Ponta,
    Politica românească a adus în România un aer de lagăr nazist, acesta era de fapt mesajul stângaci al vecinei mele, pentru că deja lumea începe să-şi piardă demnitatea umană.

    În jurul meu se vorbeşte deja despre lucruri care afectează România la nivel de populaţie şi care cred că ar putea implica Art. 357 din Codul Penal, mai ales în zona vãtãmării grave a integritãtii fizice sau mintale a membrilor colectivitãtii sau grupului, supunerii colectivitãtii ori grupului la conditii de existentã sau tratament de naturã sã ducã la distrugere fizicã şi chiar relativ la luarea de mãsuri tinzând la împiedicarea nasterilor în sânul colectivitãtii sau grupului (că tot e recentă lovitura dată mamelor).

    Politica va supravieţui până în 2012, 2014, 2020, 2030… Însă la mine pe scară bătrânii se duc într-un ritm alert, ei nu mai au timp să aştepte o Românie prosperă. Fără medicamente, fără o hrană adecvată diabetului, hipertensiune, bolilor cardiovasculare, reumatismului… bătrânii se sting rapid şi ei nu mai pot fi înlocuiţi social de nimeni. Poate că moartea bătrânilor va conduce la echilibrarea Fondului naţional de pensii, mă îndoiesc însă că acest fond va folosi prea mult în măsura în care nu vor mai fi pensionari care să beneficieze de el.

  17. ioana February 11, 2011 at 6:56 pm #

    D-le Ponta fiti tare nu va lasati noi va sprijinim din centrul tarii din inima ardealului nu uitati de noi, suntem persecutati cei ce suntem sustinatori ai psd si actual USL. Faceti ceva si ne scapati de acesti hoti nenorociti.

    • eu February 12, 2011 at 4:00 pm #

      ai vise din astea de mult timp?…sau ai rude de gradu 1 la ,,vama,,

  18. claudia February 11, 2011 at 7:18 pm #

    Domnule Ponta nu puteti vorbi(scrie) asa!Mi-ar placea sa fiti mai domn, pentru ca sunteti intre primii barbati ai tarii. Dvs. sunteti agresiv, dl. Antonescu nu mai vorbesc iar dl.Basescu este incalificabil ca exemplu pentru populatie. Unde o sa ajungem? Totusi aveti responsabilitatea sa nu mai cultivati aceasta ura fratricida. Toti suntem romani si ar trebui sa fim mai rezervati. Uneori aveti o atitudine care ma dezamageste. Va rog fiti mai domn! Mi-am pus sperante in dvs. Mai aveti putin si sariti cu totii la bataie! Nu e posibil asa ceva! Va multumesc.

  19. Ioana Maria Vlas February 11, 2011 at 7:47 pm #

    Ati combatut bine Domnule Ponta numai ca sindicalistul Vasile Lincu, initiatorul modelului tabla de sah, a facut urmatoarele precizari:
    “… Sistemul de coruptie pe care l-am prezentat este de pe vremea cand seful vamii era Nini Sapunaru. … coactionar cu sotia lui Nini Sapunaru [este] domnul Butnaru Iulian … acesta din urma a fost seful de campanie a lui Crin Antonescu si este secretar general adjunct in PNL.”
    Detalii pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8289675-vasile-lincu-presedintele-sindicatului-national-politistilor-vamesilor-pro-lex-discuta-online-cititorii-hotnews-joi-ora-19-00.htm

  20. gicasandu February 12, 2011 at 9:21 am #

    Am vazut si eu emisiunea ,iar faptul ca blejnar a vrut ,,sa faca unele precizari”tocmai cand explicati cum sta treaba cu ,,pionii”,caii”si toti NEBUNII care conduc tara este tipic lor!Asta fac si in emisiuni,intrerup,vorbesc neintrebati,iar de raspuns,ce sa mai zic,ii intrebi una si-ti raspund alta!Parerea mea e ca nu trebuie lasat sa scape acest ,,smecher”,DATI-L IN JUDECATA si cereti-i multi bani,dar multi de tot,ca are de unde la cat a furat pentru partid!Poate in felul asta mai recuperam ceva din ce-au furat! Si inca ceva! Acestor nemernici trebuie sa le raspundeti cu si mai mare tupeu,pentru ca acum sunteti PUTERNICI prin crearea USL(felicitari pentru asta,ati demonstrat ca sunteti OAMENI DE STAT,nu ,,oameni” politici)si trebuie sa-i faceti sa le fie frica,personal,cred ca deja incepe sa le fie! Raspundeti-le cu fapte,si daca-mi permiteti un sfat pentru dumneavoastra,as vrea ca discursul dumneavoastra sa fie,nu stiu,mai ,,inflacarat”,mai ,,mobilizator”! Nu va suparati,poate gresesc ,dar asa vad eu lucrurile! Inchei cu o rugaminte:,,scapati-ne mai repede de acesti nemernici care conduc tara”!

  21. eu February 12, 2011 at 3:54 pm #

    cititi com-uri

  22. I.C. Bratianu February 12, 2011 at 4:19 pm #

    Draga Victor, iata ce “banc” publica Vadim in latrina “Tricolorul” despre tine si domnul Nastase:

    “Un băieţel îl întreabă pe tatăl lui:

    – Tăticule, lumea spune că Victor Ponta e „copilul“ lui Adrian Năstase.

    – Da, fiule, e ca şi copilul lui. E creaţia lui.

    – Dar Nenea Năstase e un om drăguţ. Atunci cum a ieşit Ponta aşa urît?

    – Păi, să vezi… Cum să-ţi explic eu ţie ca să înţelegi? Nu l-a făcut normal, cum se fac copiii. L-a scos pe fund!”

    http://tricolorul.wordpress.com/2011/02/10/un-banc-pe-internet/#more-466

    Si el cica vrea alianta PSD-PRM; in veci nu va pupa el asa ceva…ar trebui sa afirmi asta raspicat, intr-o emisiune la o ora de maxima audienta, sau printr-un comunicat de presa, sa crape fierea in el…

    Sugerez membrilor PSD care citesc acest post, sa faca cumva sa ajunga la urechile presedintelui nostru, pentru a lua atitudine publica…

  23. nicoleta February 12, 2011 at 9:29 pm #

    Buna seara, am vazut emisiunea in care Blejnar s-a facut de ras. Cred ca oricine cu un minim de bun-simt ar pleca. Este un personaj corupt, hot si ipocrit. Fosta mea colega de clasa a fost sef de vama la Vama Prahova, este cea care in anul 2010 , la Realitatea , a vorbit despre zaharul transformat in sare,despre cum se face traficul de produse energetice si despre milioanele de euro care zboara spre gruparile apropiate lui Blejnar. A avut puterea si curajul sa il infrunte pe acest personaj nemernic. Ieri am citit interviul Dianei , va transmit link-ul, e foarte interesant. Intotdeauna am crezut in ea, de mica a fost “altfel” decat noi, colegii ,dar a fost alaturi de noi iar noi suntem alaturi de ea si de cei care vor sa inlature mizeria…

    Lectura placuta !

    http://www.altphel.ro/2011/02/diana-severin-fosta-sefa-a-vamii-ploiesti-%e2%80%9dsorin-blejnar-este-regina%e2%80%9d/

  24. Rodica February 12, 2011 at 11:04 pm #

    IN cele 6 luni de cand se fac ascultarile n-a trecut nici un tir prin vamile respective pt ca din stenograme aflam doar despre sex si bani marunti ?

    • Iceflame February 13, 2011 at 1:29 pm #

      @ Rodica

      Pai tirurile au trecut exact atunci cand tehnica operativa era ocupata cu scenele de sex…

  25. Marian S February 13, 2011 at 12:08 am #

    Ce sa vorbim de Blejanar?Un mare hot si escroc.De fapt tot PDL-ul este format numai din hoti demonstrati si va dau exemple si cine poate sa ma contrazica sa o faca:1-BASESCU=numai el stie ce sa intamplat cu flota. 2-BLAGA=mare contrabandist de tigari,prins in urma cu ceva ani pe dunare. 3-VIDEANU=grave fraude economice facute cu destula usurinta. 4-STOLOJAN=un fost comunist expert in arta furturilor cu acoperire,numai el stie ce sa intamplat cu ALRO Slatina,nasul marelui interlop Bercea Mondialul,un politician care se respecta nu intra intr-o familie de interlopi extrem de periculosi si renumiti. 5-BERCEANU=numele lui spune tot,nu are nevoie de caracterizare,iar lista ar fi foarte lunga.Cum au ajuns acesti GAINARI sa conduca o tara,cand locul lor este intr-o puscarie de maxima siguranta.Domnu-le Ponta,va rog sa ne scapati de aceste MIZERII care au nenorocit milioane de oameni.

  26. ZOE, fii barbata ! February 13, 2011 at 9:00 am #

    @Alexa,
    Ïn primul rând poezioara nu este a mea, eu am primit-o ca si altii pe net.Daca nu cunosti semnificatia ghilimelelor care se pun înaintea unui citat( dar asta stii ce înseamna?), las-o balta ! Nu ai simtul umorului,ai în schimb mania contrazicerii.
    Omul, daca era “ceva bun” nu mai venea Domnul Iisus sa-l salveze,nu ar mai fi fost nevoie.Din contra omul este pacatos, supus greselilor,neascultator de Dumnezeu,nemilos, mincinos, etc.De multe ori se situeaza pe o scara inferioara celei a animalelor,dând frâu liber instinctelor primare fara control.

    Ïn ceea ce ma priveste, cred ca ti-am raspuns politicos de fiecare data, chiar daca nu sunt de acord cu ceea ce debitezi.Te-as ruga însa, sa nu-ti fortezi norocul!
    Nu sunt obligata sa-ti accept ineptiile, dar nici obrazniciile.Si pentru ca nu doresc sa cobor discutia chiar te rog , pe viitor sa-mi ignori mesajele, mi-ai face un serviciu.Multumesc !

  27. Bibliotecaru February 13, 2011 at 10:33 am #

    @ Victor Ponta

    Domnule Ponta,

    Am urmărit luarea dumneavoastră de cuvânt, cea în care povesteaţi despre implicarea unor lideri PDL în distribuirea banilor iliciţi proveniţi din vămi…

    Mai demult timp v-am spus că este vremea construcţiei. Revin cu aceiaşi observaţie (sau rugăminte, cum doriţi să o luaţi).

    Ceea ce spuneaţi părea a fi mânuirea unui utilaj demolator cu bilă pentru un imobil care este deja la pământ. PDL-ul are în acest moment numai susţinerea nucleului electoral dur. Aceşti oameni nu ar recunoaşte că ceva nu este în ordine nici dacă ar vedea unda de suflu a unei explozii termonucleare. Nu mai este nimic de dislocat electoral de la democrat-liberali. Iată de ce spun eu că este vremea unei construcţii care să redea speranţa unei societăţi normale. Cred că ar trebui să ieşiţi din pielea procurorului care acuză şi să intraţi în pielea cunoscătorului de doctrină juridică şi socială.

    Românii au nevoie să li se reamintească că, undeva în concept, există şi normalitatea, o normalitate pe care nu au trăit-o niciodată până acum… decât poate în poveştile cu Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana.

    Schimbarea trebuie să înceapă cu redefinirea înţelesului instituţiilor României. Lumea nu mai ştie ce înseamnă fiecare instituţie, care este rolul ei, care sunt limitele… Cineva trebuie să explice că un preşedinte jucător, oricine ar fi el, îşi depăşeşte atribuţiile dacă… (şi aici ar trebui să urmeze lista). Cineva trebuie să spună că preşedintele nu trebuie să se insinueze în activitatea Guvernului, în activitatea Parlamentului şi, cu atât mai mult, în activitatea actului de justiţie. Cineva trebuie să spună că Preşedintele nu are de ce să se exprime în probleme care nu privesc sfera preocupărilor prezidenţiale, că nu are de ce să fie informat asupra conţinutului dosarelor aflate în anchetă, că nu are de ce să primească informări din partea SRI cu vulnerabilităţi ale diferitelor personaje politice.

    Apoi românii ar trebui să ştie la ce folosesc instrumente instituţionale precum Ordonanţele de Urgenţă ale Guvernului sau Angajarea Răspunderii Guvernului, astfel încât premierul să nu mai poate abuza de ele.

    Românii ar trebui să-şi cunoască mai bine drepturile şi modul în care poate cere statului să-i respecte drepturile.

    Românii ar trebui să înţeleagă care sunt instituţiile europene, şi care sunt atribuţiile lor, cum anume influenţează ele viaţa noastră de zi cu zi…

    Domnule Ponta,
    Avem nevoie de o definire a anormalităţii funcţionale şi pentru asta este neapărat nevoie de definirea unei societăţi româneşti normale cu care să comparăm anormalitatea. Dacă de la domnul Boc nu prea am mari pretenţii, pentru că domnia sa a dat deseori dovadă că calcă în picioare această normalitate, m-aş aştepta ca de la dumneavoastră şi domnul Antonescu să reiasă această normalitate. Sunt destui oameni în PSD şi PNL care să vorbească despre abuzurile celor care exercită astăzi puterea în stat la nivel guvernamental, mi-aş dori ca preşedinţii de partid să aibă mai mult un rol definitoriu de programe, de construcţie politică, de planificare, de clarificare a principiilor… Personal am deja reacţia, “iar cu Băsescu?, iar cu PDL-ul?…”. Personal (poate alţii gândesc altfel) sunt saturat de astfel de informaţii despre abuzurile prezidenţiale şi guvernamentale şi, în general, politice. De ani de zile aud cum anumite persoane încalcă legea şi principiile statului de drept şi, cu toate acestea, ele sunt în continuare în posturile cheie ale statului român şi continuă să-şi exercite funcţiile fără nici o problemă. În acest moment astfel de informaţii nu fac decât să-mi crească surescitare, să-mi provoace şi mai tare frustrarea că România nu funcţionează aşa cum ar trebui… În nici un caz nu mă ajută să trec peste această perioadă grea. Eu aş avea nevoie de o cvasi-certitudine că schimbarea va aduce cu sine normalitatea. Dacă schimbarea se va produce şi nimic nu se va schimba, dacă vom continua cu un preşedinte care se va băga peste premier, dacă premierul se va băga abuziv peste legislativ cu OUG-uri şi angajări ale răspunderii, dacă Parlamentul va destabiliza în continuare bugetul cu legiferări absurde ignorând total Guvernul (cum a fost la finalul Guvernării Tăriceanu)… Personal nu cred că pot merge mai departe aşa, şi dezamăgirile au o limită.

    De aceea domnule Ponta, rugămintea mea personală (şi poate nu sunt singur din acest popor care v-ar ruga asta) este ca dumneavoastră să fiţi preşedinte de partid, purtătorul de proiect. Lăsaţi altor politicieni datoria de a semnala ilegalităţi, inoportunităţi, anormalităţi… În mijlocul prafului şi am molozului din societatea demolată, avem nevoie de un proiect de reconstrucţie care întârzie să apară. Dincolo de măsurile unei virtuale viitoare guvernări, avem nevoie de construcţia unei noi societăţi care să răspundă, în sfârşit, sistemului instituţional pe care îl avem din 2003 şi care nu a apucat, până acum, să existe.

  28. Marcus February 13, 2011 at 11:31 am #

    Justitie Chioamba

    Arnautii lui chiombila, procurorii securisti,
    La un semn facut de-acesta aresteaza linistiti,
    Fara nicio remuscare sau mustrare de constinta
    Tot ce chiombu’ le da ordin, doara i-au jurat credinta.

    Avem astfel circ pe paine, cu mandate si mascati,
    Care “live” umfla puletii si-i declara vinovati.
    Ce mai zgomot, ce mai freamat, o imensa tevatura
    Pusa-n scena de chiombila sa ne fie-nvatatura.

    Azi la moda e mandatul de retinere pe-o luna
    Dat pe loc, far-de ratiune de Justitia romana,
    Ce-aservita si umila ea decide cum vrea voda
    Mai intai ea aresteaza si apoi cere si proba.

    Circu-i bine pus in scena, pe scenarii de Baneasa,
    Unde chiombu’, securistu’, cu felicitari absolvi clasa.
    De pe margini si-n peluza, romanas crucit priveste
    Cum din loja-i maiestuoasa voda cel zbanghiu ranjeste.

    E cu gand la nemurire, pe motiv de performanta,
    El, un nimeni sui la minte, trage azi jurii pe ata,
    Si din ce a fost Dreptatea, cu balanta-n maini si oarba,
    Devenit-a sub comanda-i si cam suie si cam chioamba.

  29. Marcus February 13, 2011 at 12:16 pm #

    erata: a se citi constiinta.
    sa fiti iubiti
    marcus

  30. s-o-v February 13, 2011 at 4:03 pm #

    draga victoras,da-i tare,asculta-l pe dragnea liviu,cel mai cinstit,cel mai drept,apostol al luptei anti coruptie,cel care a dus teleormanul in stratosfera prosperitatii capitaliste!sa veniti amindoi la spa.

    • ZOE, fii barbata ! February 14, 2011 at 3:15 pm #

      Sau, veniti sa luati lumina,de la sali de sport, patinoare,
      telegondole, pârtii de schi si alte gaselnite de ultima ora! !

  31. RELAKE February 13, 2011 at 10:22 pm #

    Pe acest blog se publica numai comentariile PRO PSD?

    • Victor Ponta February 14, 2011 at 2:51 pm #

      Da! Dupa cum vezi!

      • Alexa February 15, 2011 at 10:49 am #

        Si numai cele Pro Motor=Ponta!

        Apropo,Victore, n-ai zis un cuvintel de extrasele din fabula de la blogul trecut,probabil ca nu ti-au placut?

      • Alexa February 15, 2011 at 11:01 am #

        Apropo de comentarii, m-am uitat in bucataria youtube si am calculat ca la orice videoclip pt. fiecare o mie de vizionari doar 1 scrie un comentariu, deci conform ratio daca s-ar aplica si la blogul prezent, deci pt. fiecare 100 de comentarii inseamna 100.000 de persoane care iti citesc blogul?

        WoW E foarte mult! Si nu cred ca se aplica si la bloguri. Cred ca pt. fiecare 100 de comentarii de pe blog ai un trafic de 10.000 de cititori care nu iti lasa comentarii, doar se amuza de ce scriu altii.

        Este extraordinar cum reusesti sa strangi oamenii in jurul tau.
        Esti cineva, domnule Ponta!

    • Socrate February 14, 2011 at 4:04 pm #

      @RELAKE * Blogul asta este pentru oameni de calitate, de aceea sunt comentariile asa cum te plangi ca sunt.

  32. Chitu C February 14, 2011 at 8:36 am #

    D-le Ponta, o rugaminte expresa.

    Dvs, va rog, sa va prezentati la TV cu mai multa demnitate si severitate. Nu coborati la incultura celor care nu stiu decat sa murdareasca pe altii, facandu-i maimutica, porumbei etc. Va rog, cu mai multa prestanta, fara aluzii, si fara ocolisuri stufoase, demascati si spuneti direct despre incompetenta si hotiile celor care conduc tara. Situatia grava a tarii si a culturii poporului roman se poate salva numai prin lupta directa cu adversarii dvs.politici actuali, care de fapt sunt tradatori de tara si timpul va dovedi aceasta, dar pana atunci vom pierde enorm din toate bogatiile noastre ca civilizatie, cultura si stare materiala, la nivel de tara si indivizi.

  33. Calin February 14, 2011 at 11:36 am #

    Cu tot respectul, ar fi mai potrivit sa va investiti timpul in activitati mai importante. Cum ar fi organizarea USL.
    Blejnar e om de executie, dvs aveti alt rang.

    In rest… mult noroc! pentru ca e necesar 🙂

  34. Just a partisan February 14, 2011 at 11:58 am #

    Vor fi multe lucruri imposibil de prevazut, dar ce este cert este incapacitatea Romaniei de a mai misca in vreo directie anume, suntem ca niste bolnavi imobilizati la pat

  35. Just a partisan February 14, 2011 at 11:58 am #

    Vor fi multe lucruri imposibil de prevazut, dar ce este cert este incapacitatea Romaniei de a mai misca in vreo directie anume, suntem ca niste bolnavi imobilizati la pat.
    http://www.progresspartisan.wordpress.com

  36. Fragmentarium Politic February 14, 2011 at 12:16 pm #

    Acvilonul nu bate din vest

    de Fragmentarium Politic, Ideas.ro/Opinie

    Nici nu stiu ce sa mai cred de cand cu modificarile astea geoclimatice. Vantul rece si violent de miazanoapte, denumit si crivat ori acvilon, a inceput sa bata dinspre vest. Cel putin asa simt cand citesc editorialele viforoase despre Romania ale britanicului Tom Gallagher, care par ostile oricarei schimbari a situatiei de ruina si saracie in care ne-a adus regimul portocaliu (probabil in aceasta stare gasim si explicatia sensului popular al crivatului, de „traista-goala”!).

    In povestea „Nastase tanjeste dupa vremurile de odinioara” (RL, 7 februarie), insailata cu o fantezie care l-ar face invidios pe Harry Potter, vrajitorul din seria de romane fantastice ale lui J.W.Rowling, Tom Gallagher pune in carca PSD toate pacatele Puterii, ca si cand combaterea institutionala a crimei organizate, coruptiei din vami si politizarii justitiei ar tine de Opozitie, iar nu de sistem si de guvernanta acestuia. Pentru Gallagher, sistemul piramidal de coruptie, impletit de sus si pana jos de catre PDL si Guvernul Boc, nu exista. Scandalurile Flutur, Blejnar ori Falca, strangatorii mitei provenite din evaziune pentru portofelele portocalii, le face disparute printr-o simpla bataie de palme. Cazurile Ridzi, Anastase, Videanu ori Pasat (si toate cate-or mai fi) devin invizibile printr-o singura miscare de bagheta…

    In schimb, vrajitorul Tom se chinuie jalnic sa umple locul rechinilor Puterii, facuti nevazuti, cu opozantul Adrian Nastase, pentru ca vrajile nu-i mai dau ascultare sa masluiasca realitatea pentru a-l transforma pe liderul social-democrat intr-un „peste mare”. Cum nu au reusit nici vrajitoriile judecatoresti ale vrajitorului-mov de la Cotroceni (care, asemanator personajului rowlingian Cap de Mort, isi disputa lumea vrajitoriei), pentru banalul motiv ca faptele incriminate nu exista. Este clar, din aceasta intriga, ca nu lupta anticoruptie il intereseaza pe Tom Gallagher, ci mistificarea adevarului in favoarea stapanului sau morcoviu, josnicie din care nu poti sa nu te intrebi cat de gras va fi profitul pe care il va trage…

    Ceea ce mi se pare insa iesit din orice tipare ale respectabilitatii democratice este binecuvantarea pe care aristocratul Gallagher o da statului politienesc basescianist, prin incuviintarea arestarilor “preventive” si altoirii adversarilor politici cu garbaciul portocaliu al justitiei, ca in revoltatorul caz Nicolescu. Oricat de democratice ar fi, purtatorul castii coloniale nu admite proteste si pichetari in apararea celor abuzati de justitia politica, pe care, dupa un „articol unic” numai de el stiut, le eticheteaza drept „incalcari” ale separatiei puterilor statului (!). Pentru Gallagher, democratia e numai pentru cei de pe puntea de comanda, care o tin in petreceri cu delicatese din colonii, nu si pentru vaslasii din cala, naclaiti de sudoare si sange…

    Ar trebui sa existe o morala a protestelor si pichetarilor din cazurile Nicolescu, Sobaru sau din suita de miscari sociale, la care Tom Gallagher stramba din nas ?! Eu cred ca da… In fond, protestatarii nu vor decat eliberarea de sub tirania capitanului vasului, precum in celebra Revolta de pe Bounty, descrisa de sir John Barrow, care a fost un prolog al Revolutiei Franceze. Vede oare Gallagher ce se intampla in revolutiile anti-neoliberaliste sud-mediteraneene, unde saracia i-a scos pe oameni in strada, punandu-i pe fuga pe dictatori, pe care nici macar o caleasca regala nu i-ar mai fi putut salva ?!…

  37. tantica February 14, 2011 at 1:07 pm #

    Speranta este tot ce ne-a mai ramas , acest regim(basist) ne-a luat totul.Am mare incredere in USL si in special in dv d-le PONTA.

  38. ZOE, fii barbata ! February 14, 2011 at 3:02 pm #

    Se pare ca traim într-o “logica” a absurdului, lucrurile au luat o întorsatura anormala,parca am trai în univaersul Kafkian,umiliti si împovarati de greutatile cotidiene, nu mai gasim drumul spre izbavire,parca am sta fortat între patru pereti, fara puterea de a iesi si comunica, sau într- un labirint fara iesire.
    Zilnic, auzim tot felul de enormitati care ne fac sa credem ca nu vom reusi sa ne eliberam de racilele prezentului.
    Ramâi perplex, când potentatii vremii vin cu raspunsuri
    aberante la întrebarile legate de existenta noastra actuala si viitoare.
    Unul, întrebat de ce trebuie sa moara minerii în abataje,
    raspunde ca atâta timp cât vor exista mineri vor fi si accidente. Nici nu-i da prin minte, ca munca aceasta titanica pentru a smulge pamântului bogatia sa de pret,
    s-ar putea îmbunatatii, daca s-ar aloca bani pentru modernizare!
    Altul,la întrebarea cu privire la ” moartea alba”, de ce nu se închid ” magazinele de vise” raspunde ca asa cum unii mor din cauza etnobotanicelor, altii mor în accidente de masini, trenuri etc.Adica, trebuie sa moara omul de ceva, cu alte cuvinte !
    La o alta întrebare, oare cum s-ar putea raspunde? Daca unul care vindea apa potabila, se numea sacagiu,altul care vindea apa chioara pe post de dezinfectant, cum s-ar putea numi?
    Exemplele curg râu,fiecare zi aduce semne de întrebare
    si raspunsuri uluitoare.
    Nicicând nu s-a întins atât de mult coarda, lezând toate categoriile de oameni.
    Ne întrebam însa în mod legitim :PÄNA CÄND ?!

  39. ZOE, fii barbata ! February 14, 2011 at 3:06 pm #

    erata /in locul emoticonului,litera P

  40. Socrate February 14, 2011 at 4:48 pm #

    Stimate domnule Presedinte VP, citez de pe internet :
    “ Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, ca a fost invitat la Congresul UDMR si ca va onora invitatia. “Am fost invitat şi voi participa in mod sigur”, a răspuns liderul PSD. “
    Citez tot de pe internet, in legatura cu LEN :
    Marko Bela le-a cerut, în acest context, partidelor de opoziţie ca, pe lângă “cântecul de sirenă”, să-şi clarifice poziţia referitoare la Legea învăţământului.
    “Ştim că se comportă altfel în opoziţie decât când sunt împreună cu noi, dar n-ar fi trebuit să ajungem până acolo încât să atace la Curtea Constituţională prevederi legate de drepturile minorităţilor. Eu aş aştepta clarificări pe această temă, pe lângă cântecul de sirenă“, a spus Marko Bela.
    Marko Bela : ” O lege ca asta ( LEN ) nu a mai existat de 100 de ani ininteriorul arcului carpatic”.
    Kelemen Hunor: “Legea invatamantului am scos-o cu forta, atat in coalitie, cat si la Curtea Constitutionala!” ( citat, sedinta UDMR inaintea congresului )
    Prima grija a ministrului Funeriu a fost sa trimita pe data de 10.02.2011, la ora 9.00 seara, un ordin catre toate institutiile de invatamant superior pentru scoaterea IMEDIATA la pensie a tuturor profesorilor universitari care au depasit varsta de 65 de ani ( in mijlocul anului universitar.
    Analizati si decideti ce le veti transmite la congres.

  41. popa ancuta February 15, 2011 at 12:33 am #

    continuati tot asa. procedati cum considerati dvs de cuviinta, pentru NU ARE NIMENI DREPTUL SA JUDECE SI SA VA JUDECE, doar dvs stiti ce este mai bine. iar lupilor moralisti le spu: CEL MAI MARE VICIU ESTE SA DAI SFATURI, CACI DE PE MARGINE TOATA LUMEA STIE SA JOACE FOTBAL.
    in concluzie, va sprijinim, si avem incredere in optiunile dvs. stima domnule

  42. Fault February 15, 2011 at 9:12 am #

    De ziua-ndrăgostiţilor.

    (R) CEL MAI CADOU

    Azi pe coama unei case vis-a-vis de bloc,
    Un guguştuc făcu trei-patru plecăciuni, pe loc,
    Perechii sale, atentă şi foarte receptivă la amor,
    Cum se obişnuieşte-n lumea pură a guguştucilor.

    Convinsă, zâna se lăsă în jos, pentru stabilitate,
    Iar craiul, hotărât, nevoie mare, i se urcă pe spate
    Cătând la potriveala cozii, o taină doar de ei ştiută.
    – Ce faci Vasile-mi zise Leana ;- O lecţie…văzută !
    ………………………………………………

  43. fanut February 15, 2011 at 2:22 pm #

    cat adevar e aici victor?

    “Confesiunile unui expat: Îmi plac românii care ştiu să-şi aprecieze ţara
    duminică, 23:59 Autor: Arnim Emrich
    Prieten: “Nu-mi plac românii” Eu: “Dar tu eşti român!” Prieten: “Da ştiu – dar nu-mi plac românii în general!”
    De ce atâtea conversaţii pe care le am cu prietenii mei români conţin acest schimb de replici? Îmi este din ce în ce mai greu să nu mă întreb de ce atât de mulţi cetăţeni capabili ai acestei ţări o critică atât de vehement.
    Ca neamţ (îmi place foarte mult acest termen), mă feresc în general de excesul de naţionalism.

    Am în general o aversiune naturală faţă de toţi oamenii (inclusiv nemţi) care sunt prea mândri de ţara lor. Venind în România însă, tot acest sistem de protecţie împotriva naţionalismului parcă s-a inversat. Toată lumea este aproape anti-naţionalistă, iar eu, ca străin ce locuiesc aici, nu înţeleg de ce. În plus, mass-media pare să ţină isonul acestor critici – din punctul meu de vedere excesive – aduse propriei ţări. În niciun caz nu devii mândru că eşti român dacă te uiţi la televizor. Şi totuşi, din punctul meu de vedere, acest fapt este cauzat mai degrabă de perspectiva de redare, decât de faptele în sine.
    Cum spuneam, găsesc atitudinea atât de autocritică a românilor eronată, neproductivă şi, în termeni absolut obiectivi, nu foarte fundamentată. Poate argumentele pe care le voi enumera în continuare ar putea părea superficiale, dar eu, ca străin locuind în Bucureşti, privesc lucrurile oarecum “din avion” – oricum mai obiectiv.
    Eu cred că România a evoluat mult în ultimii ani, că este cu adevărat o ţară europeană şi că, deşi multe lucruri rămân a fi puse la punct, situaţia nu este chiar atât de neagră pe cum se prezintă adesea.
    În primul rând, în ceea ce priveşte performanţa economică, PIB-ul României pe cap de locuitor ajustat cu puterea de cumpărare a urcat în 2009 la 46% din media UE, faţă de 26% în 2000 – şi aceste cifre încorporează şi scăderea abruptă a economiei româneşti în 2009. Aşadar, bunăstarea românilor aproape că s-a dublat, în termeni obiectivi, în 10 ani. Poate părea un interval larg de timp, dar şi schimbările au fost profunde – cartiere au fost ridicate acolo unde altădată erau câmpuri, străzile s-au umplut de maşini cum în puţine capitale europene vezi, chiar speranţa de viaţă a crescut de la 70 de ani, în urmă cu un deceniu, la peste 73 de ani astăzi.
    Aceste beneficii sunt vizibile şi reale. Într-adevăr, odată cu aceste beneficii au venit şi probleme, iar unii sunt în măsură să profite de oportunităţi mai mult decât alţii. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor cu care am stat de vorbă au simţit viaţa schimbându-se în ultimii 10 ani.
    Această dezvoltare nu a fost un dat. Accesul la UE a necesitat o muncă masivă – atât prin reforme politice, cât şi economice. Creşterea a fost una susţinută, care nu s-ar fi putut crea exclusiv printr-o “bulă”. O creştere de productivitate a existat. Acesta ar putea fi un motiv de mândrie şi de încredere.
    Din ceea ce văd în jurul meu, în momentul de faţă există mai multe oportunităţi decât oricând pentru tinerii români să-şi îmbunătăţească viaţa. Numeroase companii internaţionale oferă joburi pentru cei talentaţi şi motivaţi. Sistemul universitar armonizat permite studenţilor români să studieze şi să se specializeze (în programe de master) în întreaga Europa. Unele statistici indică chiar şi 50.000 de studenţi români în străinătate.
    În plus, având în vedere că România este încă o ţară în tranziţie, sunt totuşi oportunităţi de antreprenoriat şi afaceri pentru cei tineri care le depăsesc pe cele din ţările mature, unde pieţele sunt saturate şi competiţia este foarte intensă în toate domeniile. Chiar şi birocraţia, percepută ca excesiv de mare de către majoritatea românilor, are anumite dimensiuni în care este comparabilă cu cea “din vest”: cu 10 zile necesare începerii unei afaceri şi 6 proceduri administrative, România este pe locul 34 din 139 ţări în Indexul Global de Competitivitate – înaintea Germaniei, de exemplu (18 zile, 9 proceduri).
    Niciun străin nu-i va putea convinge pe români să se iubească mai mult. Dar dacă românii continuă să se displacă pe ei înşişi ca popor ignorându-şi potenţialul, multe oportunităţi pot fi ratate. Prea multi studenţi români (85% după ultimele cercetări) vor rămâne în străinătate, iar companiile din ţară nu-şi vor putea fructifica întregul potenţial.
    Critica este bună atunci când este întemeiată şi constructivă. La români este omniprezentă. Poate pentru că au tendinţa să se compare cu cei mai buni şi să-şi creeze complexe (de câte ori nu am auzit că Bucureştiul nu este ca Viena – normal că nu – Viena a fost constant nominalizată în cele mai recente topuri drept cel mai bun oraş de locuit din lume – puţine oraşe nu sunt ca Viena, nu numai Bucureştiul!).
    Ca să închei, este bine să te compari cu cei mai buni, dar pentru a te ambiţiona să ajungi ca ei, nu ca să dovedeşti cât eşti de slab. Cred în această ţară şi îi apreciez locuitorii – dar îi plac cu adevărat pe cei care îşi plac şi ei la rândul lor ţara şi poporul.
    Arnim Emrich este project manager
    al Roland Berger Strategy Consultants România “

  44. xyz February 15, 2011 at 3:31 pm #

    Domnule Ponta,
    Eu cred ca lucrurile au cam luat-o la vale. Lumea PSD-ista de la varf se limiteaza sa tot critice PD-L-ul si nu intreprinde nimic consisrent. PSD-istii de la baza se plang, in soapta, pe la colturi si se ingrozesc in fata nelegiuirilor puterii. Alegerile partiale sunt castigate in tromba, peste tot, de PD-L. In teritoriu, colaborarea PSD-PNL pur si simplu nu exista. Exista chiar cazuri de PNL-isti care sunt mai fanatici pro Basescu dacat PD-L-istii. In PNL pluralismul de idei inseamna, pur si simplu, ca fiecare face ce vrea. In domeniul privat, daca patronul este portocaliu, angajatii care sunt banuiti ca au simpatii USL-iste sunt umiliti si batjocoriti in ultimul hal sau pur si simplu sunt dati afara, fara nici un temei legal. Tineretul PD-L-ist este trimis din casa in casa pentru a lamuri oamenii, mai ales batranii, ce mari realizari, pe plan local, au facut portocaliii. Se cheama ca PD-l-istii sunt deja in campanie electorala. Cutiile cu chibrituri, cu suta de lei inauntru, sunt la mare cautare. Oameni buni! Treziti-va!

  45. albastru February 15, 2011 at 4:09 pm #

    Domnule Ponta, in Tunisia si Egipt auavut loc revolte. De frica, regele Iordaniei si parca presedintii Yemen-ului si Siriei au demis guvernul si au numit alt premier. Daca Basescu face la fel cu Boc … seamana situatiile? E tot disperare?

  46. justitiaru February 15, 2011 at 4:21 pm #

    D-le Ponta
    Ultimele stiri privind ideile “cretze” ale presedintelui privind schimbarea prim-ministrului Boc cu un “independent” demonstreaza cred eu ca este in mare deruta amenintat pe de o parte sa piarda controlul PDL dar si al guvernari ale carei “performante” si imaginhe publica vorbesc de la sine.Vrea sa faca o schimbare a imaginii guvernului dar are insa o mare problema ca un slugoi ca Boc este unul singur pe mapamond. Dupa dezvaluirile partiale privind coruptia din vami ortacii lui Basescu se simt amenintati si nesiguri ca Basescu nu ii va sacrifica pe altarul propriilor interese. Basescu va incerca sa-i ia la “vrajeala” pe vechii prieteni Blaga,Berceanu ,Videanu pe care de fapt i-a inlaturat de la guvernare si sa reinfiripe idila de odinioara dintre ei. Partial ii va merge caci fiecare din ei are de pierdut daca regimul Basescu se prabuseste.
    Ce i s-a intamplat lui Mubarak este pentru el un mare semnal de alarma. Marele lui noroc este ca are de a face cu un popor docil si cu adversari politici lipsiti de luciditate , de coeziune, de determinare si de initiativa ceeace il scuteste de multe batai de cap.
    Personajul se simte in dificultate dar daca nu se pune pe el permanent presiune din toate directiile posibile cred ca se va descurca,caci apre deosebire de opozitie are mult mai mult simt creativ si se simte in mare pericol si de aceea actioneaza permanent cu mare viteza si determinare.

  47. xyz February 15, 2011 at 6:28 pm #

    Domnule Ponta,
    Va aduceti aminte ca v-am spus celebrul banc avand drept personaj central rabinul din Dorohoi? V-am atras atentia atunci ca Basescu va face exact la fel. Ce face acum Basescu? Cu un asemenea specimen nu aveti nici o sansa…

  48. speranta February 16, 2011 at 7:38 am #

    domnule presedinte, sunt membra a organizatiei psd Cluj, si as vrea sa va aduc la cunostinta urmatoarele:ciuma portocalie(faimosul grup de la Cluj), loveste din nou ,in conducerea tinerei organizatii judetene abia reformata.cei carora ,domnul Iliescu le-a dat o cariera politica , fiind cele mai grele piese din arsenalul organizatiei Cluj,in acesti ultimi 3 ani de lupte electorale ,au stat la umbra favorurilor pdl-ului, de unde au lovit in partid si in noi , colegii lor ,armata rosie care le-am adus voturi. Lasi si tradatori, negustori mijerabili de sperante si cariere, oameni fara scrupule, falsi si perfizi , pana in maduva oaselor, acestia sant cei ce pozeaza in marii oameni ai Clujului.
    Vin alte alegeri, si ei se pregatesc sa loveasca din nou, saloveasca tot in cei care au luptat pentru ei, in tanara organizatie de la Cluj.asa ca VICTORAS DRAGUL TATII, nu-i lasa sa ne tradeze din nou!Te rugam sa fi alaturi de noul nostru presedinte si sa ne sustii. Clujul e mai mult decat Bistrita ,sau Salaj, Clujul este inima ARDEALULUI.dumnezeu sa ne ajute!!!!!!!!!!!!

  49. ZOE, fii barbata ! February 16, 2011 at 7:40 am #

    Circula un zvon, cum ca Madame de Pompadour, ar pica în dizgratie !Vai, ce nenorocire!Spasita si nevinovata încerca sa se piarda în multime, ca si cum nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.Si dupa atâtea realizari marete, ar fi zau, o nedreptate!Poate ca avea de gând, sa faca si ea vreun Elysée ori un Petit Trianon, cine stie…
    Ce nestatornici sunt si Zeii astia !
    Totusi, nu se stie precis, pentru ca fiecare zi vine sa schimbe/modificarea(pleonasm intentionat).
    Dar, traim în România si nimic nu ne mai mira !

  50. Mona February 16, 2011 at 8:11 am #

    Noi vom scapa de Basescu . Cum , cum, vom scapa. Sa-i vedem pe pedelistii care vor trebui sa-l suporte pana la moartea lui.Cred ca-i ingroapa pe toti

    • aurel b. February 19, 2011 at 1:51 pm #

      eu personal indemn la un razboi civil sa scapam odata pentru totdeauna de pdl-isti astia.

  51. florin February 16, 2011 at 10:02 am #

    DACA SE FURA NUMAI LA VAMA NU ERA O PROBLEMA DAR SAU FURAT SI BANII IMPRUMUTATI SI PE CARE O SAI DAM INAPOI . CE DRACU A FACUT ROMANIA CU 70 DE MILIARDE DE EURO CA SA STIU SI EU DE CE O SA DAM BANII ASTIA INAPOI . O SA IASA RAU DE TOT . IN CE SA INVESTIT……… ASTA NU SE NUMESTE SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE PENTRU CARE NISTE IDIOTI LAU IMPUSCAT PE CEAUSESCU

  52. Bibliotecaru February 16, 2011 at 11:30 am #

    Stimate Parlamentar,
    Mi-aş dori o Comisie Parlamentară de Anchetă care să cerceteze suspiciunea folosirii instituţiilor statului cu scopul unei activităţi de “Poliţie Politică”.

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/02/vreau-o-comisie-parlamentara-de-ancheta.html

    PS.
    Mă aştept ca şi alţi comentatori să susţină această cerere a mea.

    • Socrate February 16, 2011 at 3:16 pm #

      Sunt de aceeasi parere. Mi se pare ridicol ca fugarim securistii si informatorii securitatii pentru politie politica pentru fapte de acum 30-40-50 de ani, dar nu avem in legislatie prevederi si definitii pentru politia politica si pentru justitia politica contemporana .

    • Bibliotecaru February 18, 2011 at 2:29 pm #

      @ Socrate
      Din păcate observ că susţinerea unui asemenea proiect este extrem de scăzută. Teoretic ar fi trebuit că 90% dintre comentatori să-şi fi exprimat susţinerea. După cum se vede însă, cei mai mulţi dintre cetăţenii României nu au nici cea mai mică problemă vis-a-vis de existenţa poliţiei politice. Este trist pentru mine să constat astfel de drame sociale. Când vor începe mascaţii să spargă uşile “simplilor cetăţeni”, va fi deja prea târziu.

  53. nastyb0y February 16, 2011 at 11:48 am #

    Imi cer scuze proprietarului blogului si comentatorilor razleti ori statornici. Am mintit ca o gazeta moguliana. Sau, mai rau. Din motive de securitate, v-am intoxicat cu asa zisa mea deplasare in Elvetia. De fapt, am luat-o pe “urmele” lui Basescu, la Brussels, via Strasbourg. Drept pentru care, apropo de presedinte, mi-am permis sa fac si prezenta in avion. Erau de fata: EBA, C.Parvulescu si chiar…Vadim. Lipsea la apel, Becali, dar nu i se simtea absenta. Ajuns la locul faptei, mi-am desfasurat, spre uimirea mea, actiunile stabilite, care au mers snur pana in momentul de fata. Va voi trimite si cateva fotografii, din care nu se va putea extrage nimic esential, bineinteles. Voi trece peste multe amanunte, care nu va intereseaza, si care tin de tehnica pura, si ma voi opri asupra unor pete de culoare. Am cunoscut, intr-o vizita la Consiliul Europei, doua comisare cu dragoste de Romania, una grecoaica si alta bulgaroaica. Pe aceasta cale, imi cer scuze Rumiancai Jeleva ca am uitat sa platesc cafeaua la barul CE. Data viitoare, o sa dau eu o tuica. Din discutiile purtate, se pare ca exista anumite probleme cu noi. Unii incearca, chiar, sa ne faca viata imposibila in legatura si cu aderarea la zona euro, nu numai la spatiul Schengen. Atrag atentia d-lui Ponta ca, in cazul venirii USL la putere, este nevoie de o adevarata ofensiva pentru refacerea imaginii si discutarii cu curaj despre problemele sensibile: romii, imigratia, in general, relatiile interumane, criminalitatea transfrontaliera, etc. Dar eu am venit aici cu treaba, nu sa beau cafele cu doamne sus-puse. Vremea este excelenta, astia au si ei probleme cu guvernul lor, exista frecusuri intre flamanzi si valoni, ba chiar, se pare ca si politia lor este cam depasita de anumite evenimente curente, inclusiv in Brussels. Asadar, dragi prieteni, stati pe blogul lui Victor, pentru ca e mai ceva ca Discovery. De la Capul Bunei Sperante la ‘Cavalerul cu doua feţe’, dintr-o piata belgiana. La revedere, tineti aproape, sper sa revin acasa pe picioarele mele, sunt pe cale de a-mi face datoria pe deplin. Traiasca USL, in frunte cu copresedintele ei, Victor Ponta! Hai la lupta cea mare! Jos lichelismul politic! La puscarie cu toti infractorii mari si, pe masura faptelor, chiar si cu cei mici! Atentie la termenele de prescriptie a faptelor, insa! Pe curand, un nastyb0y

    • ZOE, fii barbata ! February 16, 2011 at 2:33 pm #

      @nastyboy,

      Felicitari, ai ajuns cu bine, ma bucur !
      Deja ai un aer occidental, mai lipsit de griji, nu-i asa ?
      Cât despre reticenta fata de noi, aceasta e normala, vazând tot ce se întâmpla – contra naturii-

    • balbeck February 16, 2011 at 7:17 pm #

      Domnule Nastyboy,nu mi-ati spus si mie la ce “embassy” lucrati.haha

  54. nastyb0y February 16, 2011 at 12:44 pm #

    Scuze. Bine ca mi-am adus aminte. Cu gandul la Rumiana si problemele ei, am botezat-o. Sint dator de tuica la Kristalina Diamantina. Sorry, Rumi.

    • Alexa February 16, 2011 at 6:02 pm #

      zice dj-ita de la kiss fm:” S-a dezlantuit nebunia in studioul Kiss Fm!”

      si ca sa parafrazez: vad ca s-a dezlantuit nebunia pe blogul lui Ponta!

      nastyboy, sunt curioasa cum ai sa trimiti cateva fotografii?(ca nu se pot atasa pe blog fotografii la mesaj) sau poate te adresezi cuiva in particular? oricum bine ca lupti pt. romania

      p.s. stiam ca pe blogul lui ponta e mai ceva ca la Discovery

      stii melodia aia?: do it like they do it on Discovery Channel

      my message? do it like ponta is doing it on his blog

  55. Rapsod February 16, 2011 at 2:04 pm #

    SINDROMUL MUBARAK

    De la o vreme preşedintele Băsescu uscat ca un arac,
    Galben ca “floarea porcului” acuză sindromul Mubarak
    Boală ce va să schimbe faţa lumii, având un singur leac :
    Să lase frâiele puterii până ce at nu-l copitează ; un fleac.

    Azi şaişpe făurar se mai aude, încă, glasul roţilor de tren,
    Pe muzică de plumb, la Griviţa în Bucureşti ; halal antren.
    Armata ţării ceferistă pe care-ai terfelit-o, ca pe-o banală
    Porni-va, sigur, “marşul lung” de neoprit, la grevă generală.

    Cu arsenalul din dotare : ciocane, leviere, chei şi felinare,
    Mult prea sătui de tine şi ciracii tăi, ne mai având răbdare,
    Vor sta pe unşpe mii de kilometrii de cale, câţi are ţara ;
    Iar lângă ei poporu-ntreg şi umilit ce-ţi suportă povara…

    Te du, te du, te du, şi joacă babaroase pe Suez cu Mubarak
    Care mai copt la minte de cât tine o freacă pe nisip, cu trac.
    Ai supt la osul nostru, non-stop, hulpav, mai toată măduva,
    Să aibă alor tăi o veşnicie, şi după caz… Maria – văduva !

  56. ovidiu February 16, 2011 at 2:42 pm #

    sa/i ostracizam odata pe spagarii , si parvenitii,marii corupti de azi.Noi psd,care nu ne/am pirdut inca virginitate morala,trebuie sa venim la putere si sa/i invatam si pe altii adevarata democratie.
    Nu mai vrem sa fim condusi de diletanti,si de nistye impostori , vrem excelenta cu adevarat ,asa gindeste un psd.ist

  57. balbeck February 16, 2011 at 7:14 pm #

    Politistii si vamesii arestati incep sa ciripeasca…vom afla multe lucruri.

  58. speranta February 17, 2011 at 9:48 pm #

    domnule Presedinte. maine daca mergeti la Cluj,va rog respectuos scapati-ne de fantoma lui rus.acest om invizibil in campaniile electorale,invizibil intre cei care reprezinta psd-ul la nivel judetean, in carui birouri se iau hotarari pentru ce va face psd-ul si pdl-ul in Cluj.stabiliti pentru toata lumea ce inseamna aceasta fantoma pentru dumneavoastra.ce ar trebui sa insemne pentru noi,aceasta armata de soldati necunoscuti, care santem in psd, cu carnetul, cu trupul, cu sufletul, cu banii, cu carierele noastre, cu viitorul nostru,cu timpul nostru.cu speranta ca aceste randuri, vor ajunge la urechile dumneavoastra, va doresc succes si sa dea Dumnezeu ca in urmatorii ani , Clujul sa devina capitala psd-ului in Ardeal.

  59. aurel b. February 19, 2011 at 1:44 pm #

    asa cum spunea cineva domnule ponta fiti tare sus pe metereze.Bineinteles ca o sa vina si vremea noastra si atunci se vor regla conturile.Efectiv nu realizez ce tupeu are blejnar asta sa va intrebe de unde bani pentru curse de masini,cum si cine va sponsorizeaza.A-ti facut foarte bine ca a-ti ocolit ,elegant,raspunsul altfel….Noi ,sustinatorii cu siguranta va vom sprijini indiferent de ce ar putea iesii la lumina si va vom fi alaturi indiferent de conjunctura.

  60. Mircea Lungu February 23, 2011 at 8:55 am #

    Stimate Domnule Ponta,
    Este bine că ați început să vorbiți mai direct, fără eschive diplomatice despre haita portocalie.Era timpul ca și dinspre PSD mesajul să devină mai coerent și mai critic. Vă revine sarcina, ca în fața indiferenței, criminale și complice, a Uniunii Europene față de realitatea unui regim criminal să faceți tot posibilul să se știe că marea majoritate a românilor nu mai suportă nevolnicia acestui Băsescu. Ceaușescu a fost împușcat pentru GENOCID, și ăștia închid spitalele și școlile construite pe vremea lui, alungă explicit medicii din țară și funcționărimea din U.E., bine plătită și din contribuția poporului român, susține această politică aproape pe față, că de, este democrație. Vă revine greaua misiune ca în aceste vremuri de dezastru pentru România să luați locul Europei Libere de pe vremea împușcatului! Repetați cu vehemență și zi de zi atacurile la capul caracatiței portocalii, pentru a contracara propaganda continuă și susținută perfid de către FMI și BNR prin acest personaj sinistru care este Mugur Isărescu, prezentat fără nici un suport real drept marele guru al finanțelor, dar în realitate un alt ofițer sub acoperire care joacă la vedere cartea susținerii lui Băsescu.
    De un an de zile scriu zi de zi epigrame pe care le dedic cu precădere “cuplului” prezidențial Traian și Elena, și sper să pot edita un volum “omagial” înainte de dispariția acestui personaj sinistru! Dacă vă veți face timp găsiți totul pe http://www.efemeride.org.
    Cu stimă,
    Mircea

  61. Tako Tihamer February 25, 2011 at 2:38 pm #

    1.Pacat de Oana Stancu si Ursu.Realitatea TV pierde multi telespectatori datorita unui maneger incompetent si fricos.Renuntand la cea mai buna emisiune,ne invita sa trecem in tabara celor de la ANTENA 3.Si asa va fi !!!!
    2.Blejnari este varful de lance a coruptiei din tara.In puscarie cu el!!!Noi nu vrem sa platim pe mai de parte politele coruptiei.
    3.IESITI OAMENI BUNI IN STRADA !!!!HAI SA CEREM SA FIM RESPECTATI SI NU EXPLOATATI!!EXEMPLUL GRECIEI,AFRICII DE NORD SA NE FIE UN IMBOLD IN PLUS.JOS GUVERNUL CORUPT !!! FARA PRESEDINTE DECAT CU UN JUCATOR PREZIDENTIAL NEPRICEPUT,CINIC SI ANTIUMAN.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Deoarece din luna martie expira perioada in care am avut dreptul la ajutorul de somaj si situatia mea materiala tinde sa ajunga imposibil de suportat fac aceste apeluri catre prietenii si colegii mei din blogosfera: Urgent caut loc de munca si vand teren - February 14, 2011

    […] Despre hotul prins Blejnar si negustorul cinstit Basescu! – Victor Ponta […]

  2. Deoarece din luna martie expira perioada in care am avut dreptul la ajutorul de somaj si situatia mea materiala tinde sa ajunga imposibil de suportat fac aceste apeluri catre prietenii si colegii mei din blogosfera: Urgent caut loc de munca si vand teren - February 14, 2011

    […] Despre hotul prins Blejnar si negustorul cinstit Basescu! – Victor Ponta […]

  3. Deoarece din luna martie expira perioada in care am avut dreptul la ajutorul de somaj si situatia mea materiala tinde sa ajunga imposibil de suportat fac aceste apeluri catre prietenii si colegii mei din blogosfera: Urgent caut loc de munca si vand teren - February 15, 2011

    […] Despre hotul prins Blejnar si negustorul cinstit Basescu! – Victor Ponta […]

  4. Deoarece din luna martie expira perioada in care am avut dreptul la ajutorul de somaj si situatia mea materiala tinde sa ajunga imposibil de suportat fac aceste apeluri catre prietenii si colegii mei din blogosfera: Urgent caut loc de munca si vand teren - February 15, 2011

    […] Despre hotul prins Blejnar si negustorul cinstit Basescu! – Victor Ponta […]

  5. Dragi tovarăşi şi pretini, Theodora Marinescu are nevoie de noi, ultimul apel…Voi pierdeţi! « Dispecer Blogosferă - February 15, 2011

    […] Vania, Victor Ponta, Dan Voiculescu, Ion […]

  6. Verificare mai atenta a tuturor liderilor PSD,incepand de la cel mai mic nivel! « Popateapa's Blog - May 18, 2011

    […] vrea sa cunosc si parerea: Adrian Nastase, Alina Gorghiu , Aliosa , Marinescu , Victor Ponta ,Victor Ponta , Sibilla , Oana , ?p=157, […]

Leave a comment