Alegerile din Lituania si ignorarea votului popular. Repetitie pentru scenariul romanesc?

16 Nov

Presedintele a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la fraudele inregistrate la primul tur. Se anticipeaza ca Presedintele va incerca sa impuna o coalitie care sa ii cuprinda si pe conservatorii de pe locul doi, si va avea obiectii la desemnarea unui social democrat ca premier. Se prevede o instabilitate politica marcata de confruntari deschise intre Presedinte si fortele de dreapta, pe de o parte, si coalitia de stanga, pe de alta parte.  O viitoare suspendare a Presedintelui nu este exclusa. Presedintele este acuzat de atitudine dictatoriala si ignorare a votului popular, prin transferul responsabilitatii la nivelul Curtilor de Justitie (sesizarile legate de fraude). Unii analisti politici considera ca Presedintele doreste instalarea unei republici prezidentiale.  Daca Presedintele reuseste sa rupa coalitia de stanga, atunci primul pas catre o republica prezidentiala ar fi facut.

Nu, nu citez din presa romaneasca de dupa 9 decembrie 2012! Citez dintr-o analiza referitoare la alegerile din Lituania din luna octombrie, pe care va invit sa o parcurgeti mai jos. M-ar interesa parerea  cititorilor mei de pe blog, dar si a analistilor politici cu privire la coincidentele dintre desfasurarea evenimentelor din Lituania si scenariile prefigurate deja pentru alegerile din Romania. O alta coincidenta pe care trebuie sa o stiti: presedinta Lituaniei este sustinuta de PPE.

Pe 14 si 28 octombrie 2012, in Lituania au avut loc cele doua tururi de scrutin  ale alegerilor parlamentare. Cei 141 membri ai legislativului de la Vilnius (Seimas) sunt alesi dupa cum urmeaza: 71 din partea circumscriptiilor cu candidat unic (vot direct) si 70 pe principiul reprezentarii proportionale.  Pragul electoral pentru partide este de 5%. Prezenta la vot a fost de 52,93% la turul I si 35,74% la turul II.

Rezultatele votului:

Formatiunea politica Turul I Turul II Total
Partidul Social-Democrat 15 22 37
Uniunea Crestin-Democrata 13 20 33
Partidul Muncii 17 11 28
Ordine si Justitie   6   5 11
Miscarea Liberala   7   3 10
Actiunea Polonezilor   5   2   7
Drumul Curajului   7   7
Verzii   1   1
Independenti   3   3

 

In primul tur de scrutin s-au inregistrat fraude (mituirea alegatorilor, voturi valide aruncate, numarul mare al voturilor nule – 5% din total), soldate cu declansarea a 13 anchete penale, urmate depunerii a 300 de plangeri.

Presedintele Grybauskaite a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la fraudele inregistrate la primul tur. Ca atare, turul al doilea s-a desfasurat intr-un climat tensionat si a fost mai atent supravegheat. In urma celui de-al doilea tur au fost raportate 93 de incalcari ale legii electorale.

Curtea Constitutionala a anuntat la 11 noiembrie 2012 ca legea electorala a fost incalcata in unele circumscriptii, dar ca alegerile sunt legitime si numarul de mandate ramane valid. In circumscriptiile unde alegerile s-au facut pe liste, iregularitatile constatate au determinat ca trei membri ai Partidului Muncii, condus de controversatul politician si om de afaceri de origine rusa Viktoras Uspaskich, sa urce in cadrul listei si sa fie alesi in mod fraudulos. Acestia isi vor pierde mandatul, dar vor fi inlocuiti de membri ai aceluiasi partid, situati mai jos pe lista.

Asteptarile OSCE/ODIHR fata de desfasurarea alegerilor au fost initial pozitive: raportul OSCE/ODIHR din iulie 2012 a exprimat increderea, la modul general, impartialitatea si profesionalismul administratiei implicate in organizarea alegerilor, existand numai unele ingrijorari limitate fata de procedura, fara a se considera insa ca ar putea afecta intregul scrutin. Nu a fost inca publicat un raport OSCE/ODIHR post-alegeri.

Evolutii post-alegeri

Primul ministru este desemnat de presedinte, ca si coalitia de guvernare. Se anticipeaza ca Presedintele Republicii, Dalia Grybauskaite va incerca sa impuna o coalitie care sa ii cuprinda si pe conservatorii de pe locul doi, si va avea obiectii la desemnarea unui social democrat ca premier. Intelegerea finala va depinde de discutiile Presedintelui Grybauskaite cu sefii celor trei partide de stanga.

Liderul Partidului Social Democrat din Lituania, Algirdas Butkevicius, principal candidat la postul de premier, a anuntat intentia alcatuirii unei coalitii de guvernare de stanga, alaturi de Partidul Muncii si Ordine si Justitie. Partidul sau ar urma sa aiba 6-7 portofolii ministeriale, Partidul Muncii 5-6, Ordine si Justitie 2-3. Partidul Muncii va avea si un post de vice-speaker in Parlament, in ciuda opozitiei Presedintelui Grybauskaite. Pana acum, Butkevicius a fost de acord doar cu o conditie a Presedintelui, aceea de a avea ultimul cuvant la desemnarea ministrilor de externe si finante.

Dupa lungi deliberari, coalitia de stanga a decis invitarea Actiunii Electorale a Polonezilor sa faca parte din viitoarea coalitie (8 mandate). In acest fel, coalitia de stanga va avea in Parlament 87 de locuri, o majoritate constitutionala care ii permite sa respinga veto-ul Presedintelui Grybauskaite asupra guvernului si coalitiei si chiar sa deschida procedura de suspendare a acesteia.

Evaluare

Se prevede o instabilitate politica marcata de confruntari deschise intre Presedinte si fortele de dreapta, pe de o parte, si coalitia de stanga, pe de alta parte.

O viitoare suspendare a Presedintelui nu este exclusa, in conditiile in care cele doua partide, Partidul Muncii si Ordine si Justitie sunt oponenti fermi ai actualului Presedinte. Liderul social-democrat Butkevicius a negat acest scenariu, sperand inca intr-o intelegere cu Presedintele, care nu si-a schimbat insa planul de scoatere a Partidului Muncii din viitoarea coalitie si viitorul guvern.

Presedintele este acuzat de atitudine dictatoriala si ignorare a votului popular, prin transferul responsabilitatii la nivelul Curtilor de Justitie (sesizarile legate de fraude). Unii analisti politici considera ca Presedintele doreste instalarea unei republici prezidentiale si ignora votul popular. 

Analistii cred ca, prin blocarea coalitiei, Presedintele urmareste doua scenarii:

  1. Castigarea de timp pentru incheierea procesului intentat in 2004 Partidului Muncii si liderilor acestuia pentru evaziune si contabilitate dubla. Pronuntarea unor acuzatii in acest proces, la presiunile Presedintelui, ar insemna scoaterea Partidului Muncii din coalitia de guvernare.
  2. Impunerea unei decizii prezidentiale directe, in urma verdictului Curtii Constitutionale, si organizarea de noi alegeri.

Urmeaza o perioada decisiva pentru viitorul politic al Lituaniei. Daca Presedintele reuseste sa rupa coalitia de stanga, atunci primul pas catre o republica prezidentiala ar fi facut.  Un asemenea joc politic nu a mai fost facut pana acum in Lituania si este considerat a fi primejdios pentru stabilitatea politica.

In conditiile continuarii disputelor politice prilejuite de scrutin, care s-ar mentine pentru urmatoarele 6 luni, pana la repetarea alegerilor in circumscriptiile indicate de Curtea Constitutionala, se pot anticipa implicatii asupra prestatiei europene a Lituaniei, atat pe dosarele de actualitate curenta (MFF), cat si asupra procesului de pregatire pentru asumarea primei presedintii lituaniene a Consiliului UE (sem. II 2013).

144 Responses to “Alegerile din Lituania si ignorarea votului popular. Repetitie pentru scenariul romanesc?”

  1. fluxnews November 16, 2012 at 6:40 pm #

    Da, mahalagioaiaca aia care l-a certat pe Basescu va sfarsi rau (politic). Cu siguranta, va fi o lovitura pentru populistii de la PPE. Mai bine ar pune-o pe tovarasa Grybauskaite sa stea in banca ei. Toate partidele de dreapta din Europa vor pierde alegerile urmatoare in Europa, asta e clar. In Romania nu va fi scandal ca in Lituania, deoarece USL oricum va lua 63 – 66% din mandate. In Romania nu va mai merge cu Hau – Hau portocaliu ca la Referendum

  2. mihaela November 16, 2012 at 6:47 pm #

    trebuie atentie mare la alegerile parlamentare ca ARD_ul e in stare de orice!

  3. Ilie November 16, 2012 at 7:00 pm #

    Domnule Ponta,trebuie sa-i dati lui Basescu o replica dura, pentru ceea ce a spus despre faptul ca ati luat masini. Trebuie sa-i spuneti despre cheltuielile sau despre banii acordati de Boc,Cotrocenilor. Poate ca nu era util sa-i fie dati bani in plina criza. Fiti dur cu el,asa cum este si el cu voi.

  4. viorel November 16, 2012 at 7:45 pm #

    pai dl ministru cu asemenea baltat noi numai scapam azi am fost sunat telefonic din partea ard ca sa ii sustinn a sunat si sotia habar nu am cum au fac rost de nr de tel astia sunt disperatii face-ti cumva sa scapam de eii dc tot sunt alegerile pune-ti si un referedum de suspendare acum nu mai are scaparee ar fi ideall

  5. Gheorghe Beatrice Gabriela November 16, 2012 at 8:04 pm #

    In asemenea situatii, este nevoie de politicieni care cu sprijinul poporului sa scoata tara din impas prin curaj si intelepciune.din fericire majoritatea oamenilor inca mai au simtul dreptatii.pentru asemenea situatii trebuie sa-si faca treaba poiticienii

  6. estera November 16, 2012 at 8:13 pm #

    doar ca la noi este un singur tur si avem mari sperante sa nu ajungem astfel

  7. paraschiva November 16, 2012 at 8:25 pm #

    Poate fac in asa fel sa mearga rusii peste ei din nou.Nu stiu dar am impresia ca este o harababura internationala.Cineva vrea sa ramina puterea nr 1 in lume si fara inima arunca natiunile in haos.Dezbina si conduci!Am citit undeva,mai demult un articol care lasa sa se inteleaga ca ne vom confrunta cu o asemenea situatie,atunci nu i-am dat importanta,apoi am mai citit un articol care avertiza lumea asupra masonilor,nici asta nu am luat-o in seama pentru ca nu stiam,nici acum nu stiu ce inseamna masoneria asta,dar cred ca acum sunt pusa in situatia de a medita putin la acele articole.pina in 89 ne era frica de rusi ,acum o sa ne fie frica de cine?am crezut cu sinceritate in aceasta u e,insa acum ma intreb care a fost scopul real al infintari ei?este mai usor sa distrugi o gramada decit mai multe gramejoare?problema este ca se face cu consimtamintul si ajutorul unor oameni fara dumnezeu si dragoste de tara care se numesc tradatori de neam.sper din tot sufletul sa nu fie asa!!

  8. Cristi Dumitrescu November 16, 2012 at 8:27 pm #

    in mod normal as fi foarte îngrijorat. dar nu sunt deoarece sfatul meu a fost ignorat. eu am zis ca transfugii trebuie sa primească doar posturi executive.
    acum vine ceva ce nu pica bine la “ficati” dar e util pentru premier sa înțeleagă, macar acum. inca din iarna trebuia acceptat ce am reusit sa avem, alegeri anticipate pe bucati, era un exercițiu de putere fără guvernare, rezultatul final distrugerea clicii numite ard, rezultat suplimentar, lipsa datoriile politice si primenirea clasei politice in cadrul USL.
    probleme actuale: Romania a pierdut din 2000 pana acum o sumedenie de oportunitati foarte importante. in 2004 a trecut printr-o fereastra de oportunitate ratata prin jocul politicianist al marinarului si al opoziției fata de el. dupa aceea am tot involuat, pentru ca au fost minti luminate in guvern, asa cum are premierul si acum in preasma, care au nenorocit Romania spunand ca se vor atrage fonduri europe de a votat toata lumea pentru salariile cadrelor didactice, etc, etc
    acum vom avea un rezultat bun la nivel de tara pentru USL, ca sa poata sa fie bine exploatat trebuie corectat la redistribuire si primenit USL cat se mai poate (il aud acum pe gugustiucul ala de la cotroceni care zice de management privat, imi e sila, el a plasat gogorita si fmi bm ne-a bagat-o pe gat, solutia este alta, managementul privat l-am avut, ne-a adus in sapa de lemn impreuna cu manegemntul de stat nereformat, pe consultanta de doi lei s-au cheltuit miliarde de euro, dar ne-au afectat zeci de miliarde de euro). sa revin toti transfugii care nu scot rezultat bun sa nu fie confirmati, separat toti santajabilii sa nu fie confirmati. daca facem asta la nivel USL poate salvam stabilitatea la loviturile ce vor urma.
    acum dupa ce am stabilizat cat de cat parlamentul trebuie pregatite urmatorele miscari.
    schimbare constitutie si legi importante. pregatirea sustinerii premierului de catre alianta castigatoare. inclusiv introducerea de acte normative care vor face posibila functionarea vechiului guvern in alti parametrii , pana la momentul cand avem premier functinal. acestea vor fi aspecte separate, gen variante in cazul in care presedintele nu vrea sa tina cont de ceea ce trebuie sa tina cont. tot in acest timp bugtul Romaniei trebuie sa fie gandit pe varianta de rezistenta la astfel de posibile socuri, expunerea pe riscul valutar trebuie diminuata.
    in rest este evident ca va fi foarte complicata batalia, dar fiind foarte complicata poate sa ajunga la nivel de tip razboi rece, ceea ce poate genera un statut de echilibru indirect. in rest trebuie obtinut premierul daca avem “raboiul rece” activat. dupa putem considera aprope castigata batalia politica.
    pe plan politic extern trebuie regandita metoda de promovare a imaginii, trebuie deschise canale de comunicare pentru a trasnmite atat mesajele obisnuite cat si pe cele neobisnuite. trebuie invitata Romania sa participe la decizie nu doar prin vot ci si prin comunicare, cu supliment pe actiuni conrete de tip voluntariat si nu doar voluntariat, trebuie adus cetateanul la viata reala a cetatii pentru a stabili obiectivele importante si a focusa activitatea guvernului pe aspectele rezultate. eu a m testat populatia inca din 2011, este un grad mare al interesului pentru ceea ce zic, mai ales daca exista sprijin guvernamental
    desi nu pare placut, proiecte cum ar fi restart romania promovate de ambasada SUA ar trebui sa aiba o deschidere speciala la guvern si pe mine m-a calcat pe bataturi ambasadorul SUA, diferenta este ca eu am comentat argumentat chestiunile… mai sunt multe de spus

    Cristi Dumitrescu

    unul dintre cei care a facut posibila aparitia PSD in 2000 , iar omuleti gen melescanu nu sunt chiar utili in functii de gen presedinte, desi au avut o sansa dar si-au batut joc de ea. sa revin,si in 2001 am precizat ca fara reforme reale se vor pierde alegerile pe termen lung
    suuces!

  9. cristina November 16, 2012 at 8:27 pm #

    cred ca pe 9 decembrie dupa vot trebuie sa asteptam rezultatul in strada. si sa ramanem acolo sa-l pazim! (pe vot, desigur).

    • emma November 26, 2012 at 9:08 pm #

      ok asa sa fie

  10. marius vasile November 16, 2012 at 8:30 pm #

    Este evidenta interesul de a mentine vechea garda Basista cat mai mult la putere si intradevar i-a fost foarte usor sa ignore 7500000 de Romani cu sprijinul PPE European doar pentru interese economice,asa ca nu mare mi-ar fi mirarea sa conteste si rezultatul din Decembrie stiind ca in spate are mas media PPE din Germania si nu numai,in prima faza contesta in a doua faza alegerile sunt contestate de judecatorii lui si uite asa se v-a trece de la rau la haos economic dupa care v-a iesi la rampa in Europa si v-a arata cu degetul spre USL zbierand ca fura democratia cerand sanctiuni economice pentru Romania dupa care cu viclenie v-a intra la negocieri unde v-a cere un pact, accepta oricare nominalizare in afara de PONTA…….as spune mult mai mult dar poate ma insel asa ca, cu un personaj asa de alunecos ,trebuie sa fim uniti sa fim cu ochii in patru nu ca in 2009 si dece nu sa avem si observatori neutrii nu numai germani.
    De orice gresala si neatentie Basescu v-a profita cu varf si indesat! Oricum Basescu stie ca fara Germania si fara judecatorii lui trebuia sa demisioneze in vara dar n-a facuto…..de ce…..pentru ca are sprijinul European si judecatoresc in tara!!!
    Romania intrand in UE de fapt am ajuns sa fim vasali Europei si sa fim condusi si politic de Europa deciziile politice si dorinta poporului se vede clar ca nu v-or mai fi respectate niciodata!!! Asta este adevarul dureros…..pe asta se bazeaza Basescu …..stie regurile jocului si le face cum vrea el !Si sincer sa fiu decat sluga Europei mai bine stapan in casa mea…….nu-i nici un necaz pentru Romania daca UE se va destrama…..garantat !!!

  11. danchitic November 16, 2012 at 8:31 pm #

    Daca dupa referendumul invalidat si impunerea unui guvernator in Romania vroiam inca sa cred ca totul s a datorat exclusiv informatiilor intentionat eronate furnizate de către “agenturili” romane si a naivitatii vest-europenilor, acum incepe sa fie evident ca Frau Merkel considera ca egalitatea si democratia nu sunt si pentru “cateii” din “tanara Europă”. As putea chiar spune, fără a putea fi bănuit de paranoia, ca sunt semne clare ale încercării de a se instaura o “ordine mondială” in care nu mai e lăsat loc pentru visele utopice ale micilor state si in care marile puteri renunța in cele din urma chiar si la ipocrizia ce le caracteriza pana acum.
    Este un moment crucial in care Guvernanții vor trebui totuși sa își aminteasca faptul ca independența si suveranitatea acestei țări, singura de care îmi pasa, au fost câștigate cu sânge si lacrimi, motiv pt care ei, guvernanții, vor trebui sa își asume responsabilitatea, la nevoie chiar si sacrificiul, de a apăra principii si valori ce nu pot fi aservite niciunei strategii sau politici globalist-“euro-atlantică”.

  12. turistul November 16, 2012 at 8:42 pm #

    Domnule Ponta, ce e asa de rau intr o republica prezidentiala ? De ce ar fi mai buna o republica parlamentara formata din chiulangi, penali si secretare de baroni locali?

    • silvia November 19, 2012 at 3:03 pm #

      Domnule Ponta,oare de ce sunt convinsa ca aveti 100 de fete???Nu mi-asi dori sa fiti politician,cu atat mai putin prim ministru care ,,coabiteaza” cu Antonescu….Instinctiv,simt ca nici unul din voi nu e pt tara….

    • fluxnews November 21, 2012 at 9:00 pm #

      ca sa fie democratie, bre, de aia!

    • emma November 26, 2012 at 8:07 pm #

      domnule turist cu un presedinte ca vandulul de basescu nu vom avea republica prezidentiala ci dictatura …e clar?

  13. larissa November 16, 2012 at 8:52 pm #

    asa ceva nu trebuie sa se intample la noi. oameni nu-l mai suporta pe “guvernator”.daca nu va fi corect, in decembrie vor fi miscari sociale ample ,sigur.

  14. Bolog Ioan November 16, 2012 at 8:56 pm #

    adevarul va iesi la suprafata din aceasta mocirla inventata de uni ce o agita si o agita in cotinu

    ________________________________

  15. ionita November 16, 2012 at 9:02 pm #

    vreau sa stiti ca nu sunteti singur .Aveti de luat decizii intr o perioada grea pentru tara si vi se pun multe piedici din partea lui base ,sa stiti ca va sustinem in rugaciune ptr ca Dumnezeu da intodeauna intelepciune si este un ajutor sigur.Bunul Dumnezeu cu dumneavoastrasi cu cei care vor intr adevar binele tarii noastre

  16. Adrian November 16, 2012 at 9:04 pm #

    In România e mult mai ușor , cu o clasa politica ce a ajuns, cred eu, la pragul minim al moralitatii si demnitatii… Din păcate ne-a dispărut coloana vertebrala ca natiune… Si asta in primul rând datorită faptului ca… Sa nu uitam un proverb 100% românesc … “PESTELE DE LA CAP SE-MPUTE”

  17. Mihaela November 16, 2012 at 9:23 pm #

    Stimate Domnule prim-mimistru Victor Ponta,
    Am urmarit discursul presedintelui din aceasta seara ,si m-am enervat asa cum m-au enervat toate discursurile lui .mentionez ca am urmarit tot referendumul pas cu pas si toata scena politica de pana acum de la tv .in rationamentul meu consider ca in ultimi ani Romania a fost republica prezidentiala aceasta epuizandu-se putin odata cu venirea dvs la conducerea guvernului .consider ca prestatia dvs a fost impecabila .va incurajez sa ramaneti la fel .Refuz un astfel de scenariu pentru tara noastra .USL trebuie sa castige alegerile .Aduceti-va aminte de discursul guvernatorului primul de dupa referendum cand a spus ca tara nu mai este condusa de politiceni ,folositiva de asta ,dvs,sunteti tinta lor a ard cat si al guvernatorului deoarece aveti aceasta prestatie buna . ei au furat alegerile din 2009 .
    toate discursurile prezidentiale sunt menite si concepute pentru a starni confuzie iar dvs cu abilitatile ascutite trebuie sa le demontati fin de tot .anghelika merchelika nu-l iubeste pe basescu ci bani lui si a romaniei .sper ca v-am dat putina inspiratie are guvernatorul doua sustineri UE si justitia dar incetul cu incetul se v-a da de gol .chiar si in aceasta seara a vb de soricelul cel mic si voinic ,el face campanie paralela dar pana cand ? guvernatorului ii este frica ca v-a da socoteala de ceea ce a facut de aceea nu se lasa ,
    da ,si dupa cum v-am spus eu sunt aici sa va incurajez si sa va sustin si ma rog la DUMNEZEU sa reusiti .si am sa votez USL CU MULTA PLACERE .

    • emma November 26, 2012 at 8:09 pm #

      bravo mihaela ,sunt absolut de acord cu tine

  18. Mihaela November 16, 2012 at 9:27 pm #

    SI foarte bine ati facut ca soricelul trimis de ei a fost prins ……………………………

  19. Cosmin 1985 November 16, 2012 at 9:36 pm #

    domnule Ponta, doamna asta nu era cumva cea cu care ati incercat o gluma proasta, aia cu “Oktoberfest”?

    • fluxnews November 21, 2012 at 9:03 pm #

      a fost o gluma buna. Doamna cu pricina il legana pe Basescu ca pe halba de bere

  20. lucia mihai November 16, 2012 at 9:50 pm #

    imi place cum ginditi

  21. Vasile Roaita November 16, 2012 at 10:01 pm #

    Cand eram elev, la orele de istorie, la lecturi obligatorii am invatat cum s-a format Roma; cum, ramas singur in urma unui duel 3 contra 3, eroul Eneea, parca, a fugit pentru a-i obliga pe adversari, ramasi in formula completa, sa se imprastie si sa-i poata infrunta…

    Expunerea de mai sus, din Lituania, seamana, mai degraba, cu ce s-a intamplat in Romania in 2004; cand, sprijinit de Felix si de harkov a pus mana pe putere si nu a mai lasat-o…

    Acum, sper sa nu mai fie posibil sa se intample un astfel de derapaj; si asta, pentru ca nu mai sta in puterea unui grup de “politicieni” sa se vanda; “romanii” vor vota hotarati, astfel incat chilimanii, taricenii si mironeii din USL, sa nu se poata aduna intr-un numar atat de mare incat sa poata schimba vointa alegatorilor…

    Cat despre Felix, sper ca i-a trecut dragostea din tinerete pentru tovarasul sau din MAE…

    Nu pot sa nu remarc timiditatea stangii europene; incapacitatea socialistilor de a raspunde solidar si hotarat; de ce nu trimite PSDul steaguri tricolore in Lituania? De ce nu se fac reportaje, largi, la toate televiiunile europene despre abuzurile presedintelui lituanian?

    Intrebarile sunt, evident, retorice pentru ca eu stiu raspunsul!
    Si imi este frica si sa recunosc!

    • emma November 26, 2012 at 8:16 pm #

      asculta basisnosule,numai idolul tau reptilian a schimbat vointa alegatorilor. ..si sa stii ca felix e iubit ,e singurul care acorda burse copiilor talentati,singurul care ajuta bolnavii,vaduvele si copii.dumnezeu sa l ajute.securist sa fi fost ca au fost si securisti patrioti nu ca javra ordinara

      • Vasile Roaita December 3, 2012 at 11:06 pm #

        Doamna Emma,

        Te rog sa citesti si sa fii atenta! Daca in loc de Felix as fi spus Dl Voiculescu, ar fi fost altceva! Imi cer scuze pentru exprimarea peiorativa dar nu are valoare de jignire!

        In speranta ca vei citi toata postarea, te las cu bine!

        Cat despre familia Voiculescu, sunt de acord ca daca toti oamenii bogati si-ar folosi banii pentru a crea plusvaloare, locuri de munca, servicii si bunuri de calitate, Romania ar fi o tara fericita!

  22. Fault November 16, 2012 at 10:40 pm #

    MOŞ CRĂCIUN A PROMIS

    Lituania cu 3 milioane locuitori (83% lituanieni), 65000 kmp, 3000 de lacuri, ¼ din graniţă cu Belarus, graniţă marină şi terestră cu Rusia, este una ţările care nu cultivă grâu dar mănâncă pâine. Pe scena politică evoluiază 9 partide, două dintre ele PSD şi UCD disputându-şi puterea prin coaliţii. Acum PSD este în situaţia de a lua frâiele puterii dar se opune preşedintele cu toate mijloacele diabolice, suferind de scenarita PPE.
    Dalia Gribauskaite, dolofana economistă sovietică , necăsătorită, fără copii, fostă membră a PCUS este Preşedinte al Lituaniei din 2009, când a candidat ca independentă, câştigând din primul tur.
    I se spune « doamna de fier ».
    L-a vizitat pe Traian Băsescu în acest an la Cotroceni, făcându-l de cacao…
    Dacă dă foamea-n lituanieni acuşi când înghiaţă Baltica n-o văd bine pe dolofană.
    Moş Crăciun mi-a promis continuitate pentru Ponta prim-ministru, şi după 09.12.2012 ; scrie şi-n calendarul mayaşilor ( Apocalipsa numai la Cotroceni).

  23. alex c November 16, 2012 at 11:14 pm #

    Si culmea, partidul muncii face parte din ALDE (liberalii europeni), exact ca PNL. Diferenta e ca Antonescu nu a fost acuzat de frauda.

  24. moromete November 16, 2012 at 11:38 pm #

    ARD de nerabdare sa nu-i mai vad pe acesti misei —clonatii lui baselu.
    In *nemernicia* lui –baselu —- *cloceste el ceva * – gen LITUANIA.
    Insa SCENARIULUI ROMANESC – nu-i lipseste majoritatea absoluta .
    USL- v-a fi purtator a 58%- 63% – mandate —-> MAJORITATE INSEAMNA.
    Mai departe depinde de ei — ce vor sa faca cu PUTEREA .
    Sper ca nu se lasa la mina lui Baselu. ——Schimbati Legi – CONSTITUTIA …—-
    facetile cu poporul , pentru popor.
    *Ca ideie* – Vedeti ce preconizeaza OBAMA —-marirea taxelor pentru cei BOGATI – O idee buna —pe care s-o puneti in aplicare in Romania.
    Sper sa puneti in aplicare si legea cazarii alesilor.
    Sper ca in caz de RAZBOI cu baselu —–sa-nu-l mai iertati *- dupa alegeri.
    SUCCES.

    • anca December 3, 2012 at 12:43 pm #

      Greu tare cu limba romana… 🙂

      • moromete December 6, 2012 at 10:40 pm #

        *Greu tare
        Limba te doare*..
        Mesajul ramine
        *Sa faci tu spume*.!

  25. totedati November 17, 2012 at 4:20 am #

    adică îți închipui că marinelul va rata cumva ocazia de a-ți refuza candidatura de premier pe motivul simplu și absolut justificat al plagiatului!?

    omule coboară cu picioarele pe pămînt! eu voi vota USL-ul dar tu nu vei mai fi premier! decît dacă rezolvi problema! dacă ești bărbat!

    ai o scuză! erai tînăr și neliniștit! cu chef mai mult de raliuri auto decît carieră politică! adrian năstase e de vină pentru că el trebuia să fie profesorul sever ca să te pregătească pentru ce vrei să faci acum! el ți-a distrus viitorul!

    dacă era un strop mai scrupulos pur și simplu te punea să refaci lucrarea și într-o lună era totul ok! tot aia!

    • un_roman November 20, 2012 at 10:41 am #

      Chiar iti imaginezi ca, daca intradevar ar fi plagiat, “prietenii” l-ar fi lasat din gheare pana nu l-ar fi scos definitiv din scena? Daca da, inseamna ca esti naiv/a. Dar stii ceva? As fi tare curios sa ne spui daca ai fost la fel de ferm cu Anastase,”hoata din Parlament”, cand a furat in vazul tuturor voturi pentru Legea Pensiilor, sau cu Udrea si restul banditilor care au pus tara pe butuci. Pe blogul lui Basescu ai postat ceva, i-ai cerut socoteala pentru milioanele de voturi pe care a scuipat cu sictir ?
      Te impiedici de fleacuri in loc sa vezi pericolul real in care a fost adusa tara. Exact ca zelosii de procurori care umplu puscariile cu amarati care fura de foame dar sunt surzi si orbi la jaful programat si orchestrat de potentatii tarii, in ciuda sesizarilor facute fie in presa, fie prin alte mijloace. Chestia asta cu plagiatul, este o mizerie inventata de unii ca si mijloc de atac sau santaj. Practica preluarii unor idei sau concluzii din studii deja finalizate, cu mentionarea surselor, este normala peste tot in lume. Legat de numirea premierului, decizia apartine Parlamentului pe care tu si eu si noi toti, il imputernicim prin votul nostru sa aleaga un sef de guvern. Ponta, are nevoie de parerile adevaratilor patrioti, de sfaturi intelepte , de sprijin si sustinere populara in tot ce face,nu de atacuri, altfel ne ducem dracu cu totul.

  26. Silviu cel necajit November 17, 2012 at 9:03 am #

    Am mai spus-o, da’ o repet: sper, preşedinte ” jucător” demis şi nelegitim, că nu DOREŞTI ceva asemănător( politic vorbind) pt. România. Dacă da, ÎŢI VEI ASUMA responsabilitatea – tu, CCR-ul, CSM-ul, PARCHETUL GENERAL, ŞEFII SERVICIILOR SPECIALE, ceilalţi care te-ar sprijini într-o asemenea conjunctură politică derapantă, ilegală, deviantă şi discreţionară – MIŞCĂRILOR POPULARE, a revoltei oamenilor, a nesupunerii lor faţă de un REGIM IMPUS a unei ordini constituţionale false, artificiale, ilegale şi împotriva VOINŢEI LIBER EXPRIMATE. Gândeşte-te, preşedinte nestăpânit şi neastâmpărat, că, în urma frustrărilor( a câta oară!) oamenilor, a furiei lor , a trădării şi a nerespectării voinţei lor liber exprimate la vot, prin vot pt. SCHIMBARE, pt. schimbare politică firească, mai ales în urma dezastrelor economico-politico-financiare ce durează de 4 ani, de 8 ani, de la ultimu’ scrutin electoral, mişcările de stradă preconizate, intuite sau necontrolate, s-ar putea solda şi cu MORŢI( Doamne fereşte!). ÎŢI, VĂ ASUMAŢI, voi, oamenii regimului, ŞI AŞA CEVA?! da’ ceea ce va urma dacă se va întâmpla aşa ceva, hmm? Ştiu că ţi-e frică de puşcărie, ţie, oamenilor tăi, familiei tale, celor ce au fost numiţi de tine pe funcţii cheie, da’ aveţi curaj să vă ASUMAŢI IMPREVIZIBILU’, hmm, aveţi? Numai spun de implicaţii politice şi economice pt. ţară, intern şi extern, în caz de o criză politică şi socială prelungită soldată cu EVENIMENTE GRAVE INTERNE, hmm? Oamenii s-au supus o dată impunerii tale pe funcţie de către acei ccr-işti ciudaţi, da’ A DOUA OARĂ VA MAI MERGE, hmm, ce zici, ŢINE, AI CURAJ? dacă da, vorba lu’ Ciorbea, vei avea sfârşitu’ pe care-l meriţi. Să sperăm că doar ce-l politic, n’aşa?

    • emma November 26, 2012 at 9:03 pm #

      ce presedinte neastamparat ce sa si asume domnule!!!!!!!!!!!!!!!!QQ?????????????????????????????????? ala e absolut iresponsabil , e nebun,e egolatric ,a dat in mintea copiilor si -si imagineaza ca tot universul se invarte in jurul lui si daca va cadea el, tot universul se va prabusi.sau ii e asa de frica de puscarie ca lupta cu disperare impotriva propriului popor pe care il uraste si l loveste in fata asa cum a lovit copilul acela la inundatii

  27. titi November 17, 2012 at 9:11 am #

    E halucinant. PPE-un partid de hoti!!!

  28. Simpatizant November 17, 2012 at 9:23 am #

    Băse ne bagă-n ceaţă, acuzând partidele politice că vând gogoşi electorale, el aflându-se la taraba cu castraveţi, spunând că vinde pepeni. Este de aşteptat să încerce diverse tertipuri pentru blocarea preluării guvernării de către USL, refuzând desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de prim-ministru. În ciuda schimbului de experienţă dintre Băse şi lituaniancă şi a sprijinului extern, cred că “guvernatorul” nu va reuşi, în cazul unui vot decisiv, peste 60% şi a unei acţiuni ferme şi legitime a USL. Vă urez succes!

  29. Justitiaru November 17, 2012 at 12:02 pm #

    D-le Ponta
    Spre deosebire de Lituania USL se afla la guvernare avand “painea si cutitul”.Actionati in consecinta, fara ezitari.Castigatorilor li se iarta pacatele,invinsii insa platesc oalele sparte.
    Atentie sa ramaneti de partea invingatorilor si lucrurile se vor rezolva.Imi place cum actionati in ultima vreme, inteligent, calculat, institutional.Continuatri pe aceasta linie
    Succes !

  30. Guvernatorul November 17, 2012 at 12:10 pm #

    Diferenta consta in faptul ca in timp ce presedintele Lituaniei se bucura inca de sprijinul poporului in timp ce guvernatorul de la Cotroceni se bucura de ura imensa a romanilor. Partidul de pe locul 2 din Lituania se afla la mica distanta de cel aflat pe locul unu. La noi nici mustele carora le mai plac unguentele nu vor vota cu alianta lui MRUngueanu. Asa ca basescu va numi alt premier doar daca are de gand sa foloseasca cartusul aflat pe biroul sau si sa si-l bage cu forta in cap.

    • emma November 26, 2012 at 8:20 pm #

      bravo,imi vine inima la loc.ma gandeam sa nu mai merg la vot ca basescu nu va valida alegerile dar voi merge si voi vota usl desi candidatii nu sunt pe gustul meu.sper sa iesim peste 60%

  31. CORNELIA November 17, 2012 at 12:13 pm #

    Daca scenariul ar fi pus in practica si la noi ,e clar ca nu avem o formatiune politica puternica sa poata contracara asemenea fapte reprobabile,iar acest popor ar fi nu umilit ci supus neligimitatii ca in vara.Mai sunt inca politicieni cu capul pe umeri si destul de intelepti sa va sfatuiasca cum sa contracarati aceste nelegiuiri.
    Noi expunem pareri dar nu stim daca sunt si eficiente.

  32. ileana November 17, 2012 at 12:22 pm #

    Sper si eu, cum spera inca multi romani ca scenariile ce tin de alte forte decat cele pe care noi le alegem in granitele acestei tari, sa nu ne doboare. Este frustrant sa realizezi cat de vulnerabili suntem ca popor in fata marilor puteri, care pentru a mentine superioritatea numerica in Parlamentul European a fortelor ce le reprezinta, ne ingenuncheaza fara nici o urma de respect pentru acest popor care ar trebui sa aiba aceleasi sanse ca ale lor, sau de regret – pentru ceea ce ne fac. Traim o perioada extrem de periculoasa in libertatea de exprimare a natiunilor: cele puternice devin tot mai puternice prin uniunea intereselor, cele slabe, devin tot mai slabe prin dezbinarea interesului national. Doar de noi depinde sa nu ne lasam antrenati intr-un astfel de scenariu ca cel descris de Dumneavoastra. Daca vom fi puternici in 9 decembrie prin exprimarea votului nostru pentru fortele unite pe care le reprezentati, avem sansa sa ne exprimam si in fata marilor puteri. Dar, pentru a fi puternici pe cum ne dorim, avem nevoie de oxigenul sperantei dat de onestitatea si profesionalismul reprezentantilor acestor forte pe care noi le dorim sa ne reprezinte. Domnule Prim Ministru, in afara de mesajul Dumneavostra care ne face mult bine si ne incurajeaza aceasta firava speranta, din PACATE, prezenta si atitudinea a foarte multi candidati desemnati de USL nu sut cele pe care noi, poporul le asteptam. Asa cum verticalitatea dumneavostra face multi romani sa-si impuna doza minima de speranta, de ce mesajele si atitudinea dumneavoastra nu sunt exemplu si pentru cei care se doresc in aceeasi echipa? Cu extrem de mare regret scriu aceste ganduri pe blogul Dumneavoastra. Nu-mi doresc sa va supar, pentru ca nu meritati aceasta, dar va rog si credeti-ma, nu numai eu, am acest sentiment frustrant, renuntati la oamenii compromisi; nu va mai afisati cu ei, pentru ca avem nevoie de forta, iar forta nu o obtinem alaturi de cineva care de-a lungul anilor n-a demonstrat decat cinism si dezinteres total fata de problemele societatii. Sunt cateva nume foarte grele din aceste partide care continua sa ne rada in fata si sa va castige increderea, dar care fac extrem de mare deserviciu formatiunii care are nevoie de un procent in alegeri mai mare de 50%. Forta Dumneavostra este poporul caruia ii castigati increderea, iar aceasta se poate castiga doar prin seriozitate. Poporul cuprinde atat intelectualii ce asteapta sa poata sa se exprime, cat si muncitorul care isi doreste sa poata munci sau agricultorul care spera ca in sfarsit, va veni si vremea ca el sa poata oferi hrana acestei tari sau studentul ce-si doreste ca inteligenta lui sa fie pusa in slujba tarii si-a poporului lui si nu calcata in picioare de demagogi si nenumarati Dinu Paturici saui vanduta pe doi bani strainilor.

  33. lao tse November 17, 2012 at 12:59 pm #

    1. Cred ca exista o singura persoana care se astepta ca basescu sa devina mielusel dupa re-inscaunare: Victor Ponta. Nu inteleg cui prezentati toate aceste idei: noua, celor 7,4 mil de votanti? Noi avem dreptul sa va tragem la raspundere pt ca v-ati batut joc de votul nostru. L-ati pus pe Rus (asa, de ambit!) si v-ati ploconit in fata tuturor. Apoi l-ati ignorat pe dl Ghise, care a fost mai destept ca voi toti! Ati avut blat cu basescu si acum ni-l reclamati noua! Ce vreti sa facem noi? Sa mergem la Cotroceni sa-l dam jos?
    Noi ne-am facut datoria din plin, votand. Dvs nu v-ati facut-o.
    Dar consolati-va: poate se moaie si Antonescu…

    2. Citez: “să scoatem România din acest genocid social şi catastrofă economică în care preşedintele Băsescu şi Guvernele pe care domnia sa le-a impus şi le-a sprijinit ne-au adus”.
    Parca am mai auzit de genocid prin ’89. Soarta celui acuzat atunci de genocid difera atat de mult de soarta celui acuzat acum. Si atunci si acum o tara intreaga sustinea aceasta acuzatie. Dar natia romana are un singur viteaz, dl. Ghise. Dupa cum se vede, cu un singur viteaz nu se poate concretiza vointa populara. Degeaba au mers oamenii la vot.

  34. Cristian November 17, 2012 at 1:11 pm #

    Cred ca trebuiesc pur si simplu intrebati si pusi in fata alternativelor la fel ca oamenii din Romania in ce directie vor sa se indrepte si ce vor de la reprezentantii lor politici. Este detul de simplu sa convingi corpul social atata timp cat prezinti proiecte bune, obiective de dezvoltare economica si sociala fezabile si care le apara buna stare si interesele lor, respectiv interesele majoritaii sociale si nu a minoritatii (afaceriste) politice, pentru ca oricum interesele majoritatii sociale apara si interesele unor reprezentantilor politici buni si ii imputernicesc.
    Pentru aceasta trebuiesc puse la punct cateva strategii care sa le schimbe vietile in mai bine.

  35. Daniela Margarit November 17, 2012 at 2:01 pm #

    In primul rand va felicit pt. atitudinea si actiunile pe care le-ati intreprins pana acum si nici nu ma pot gandi la o rupere a USL care sa faca jocul “cotro-cenistului”.
    Ma ingrijoreaza evolutiile politice din ultima perioada atat din interior cat si din exterior. Mai mult, eu personal sunt dezamagita de poporul din care ma trag care in momente importante nu se mobilizeaza si nu trateaza cu maxima seriozitate situatia (la referendum daca se miscau ceva mai multi la vot, poate ca alta era acum discutia).
    Mi-as dori sa ne putem mobiliza cu totii sa avem un rezultat clar si zdrobitor ca numar de voturi asa incat sa reusim sa depasim situatia in care “cineva” sa-si joace cartea, pt. ca e evident ca va incerca. Situatia Lituaniei se poate genera aproape la indigo.
    Va doresc sanatate, putere si sa trecem in sfarsit cu bine de acest moment crucial, dar si, cred eu, ultimul care ne mai poate aduce pe linia de plutire. Poate Dumnezeu face o minune si indeamna acest popor sa-si faca datoria de “popor” si nu de “populatie”.
    Dumnezeu sa va ocroteasca!

  36. marcel November 17, 2012 at 2:18 pm #

    nimic nu poate fi exclus cu domnul presedinte masa-verde ! oare,iesigile ..zilnice ale presedintelui garajist , ceva de genul asta pregatesc /tintesc ??? intreb si eu ca doar traim pe meleaguri dam-boviteno..mioritice …

  37. Frimu Adrian November 17, 2012 at 2:48 pm #

    Lasa dom’ prime-minister chestia cu Lituania…..boborul matale e departe de poporul lituanian ca cerul de pamant! Si la fel si ministrii lituanieni,la fel si parlamentarii lor etc.etc. Pe cand la matale??!! Rasul de pe lume,adicatelea ca si parlamentarii pe care i-ai propus si ii sustii! Unul nu-i ca lumea sau mai de draga Doamne!

    ________________________________

  38. ANONIMUS November 17, 2012 at 3:15 pm #

    Situatia nu seamana cu a noastra.In primul rand intre primul partid castigator si al doilea este apropiat. La noi diferenta este enorma . Indiferent de incercarea obraznicaturii care a foast la noi sa-l sprijine pe scelerat nu va reusii,Situatia primului tur se va rezolva si daca este cazul probabil se va mai tine din nou turul intai.Pe cine pariez, ca primul va castiga cand presedinta se deda la asemenea porcarii?!.Parca vad ca si presedinta cu idei de dictatura va fi demisa.Parca nu e primul caz din Lituania cand un presedinte a fost demis?!Cum ii cunosc pe Lituanieni nu vad ca populatia sa nu protesteze violent.Dreptatea va triumfa .

  39. Isvoranu Ion November 17, 2012 at 3:47 pm #

    Daca se va intampla ca in Lituania,inseamna ca am ajuns de unde am plecat.Asa cum acest individ calca toate regulile democratiei in picioare,credeti ca mai este cazul sa-i permiteti inca un asemenea mare abuz?Nu vedeti ce vrea marea majoritate a romanilor?Ati incercat si coabitarea ati respectat hotararile tuturor” institutiilor statului”el ramane pe pozitie.In concluzie:De data aceasta va trebui sa ascultati vocea poporului nu pe a lui zegrean,ghica sau kovesi si cu atat mai putin pe barosso,reding sau gordon.

  40. tangofree November 17, 2012 at 3:53 pm #

    De votul popular de la referendumul din 2009 isi mai aduce aminte USL-ul? Isi mai aduce aminte Victor Ponta, premierul “responsabil” al Romaniei? Stie premierul ca vointa poporului intr-o proportie covarsitoare a fost parlament unicameral cu 300 de parlamentari iar acum vom avea un parlament cu 525 de alesi? Premierul Romaniei a inteles ca functia si responsabilitatea il obliga sa masoare cu aceeasi unitate de masura indiferent de circumstante si nu sa foloseasca dupa cum ii convine unitati de masura diferite in functie de interesul politic personal si de partid? Stie Victor Ponta toate astea?

    • emma November 26, 2012 at 8:21 pm #

      poate sunt idealista dar sper ca il va face dupa ce va pica javra ordinara

  41. Bogdan November 17, 2012 at 4:30 pm #

    Este evident ca basescu va incerca la fel ca si acum 4 ani sa rupa alianta castigatoare pentru a introduce in guvern PDL ul, avand sprijinul Germaniei si probabil al SUA,intrebarea mea pt DVS domnule Ponta ar fi: ce masuri ati luat astfel incat potentiali tradatori de genul UNPR sa nu se regaseasca in alianta USL?Nu cred ca aveti vreun dubiu despre solidaritatea genului asta de partid si al oamenilor care l formeaza in ipoteza ca li se ofera posturi mai multe sau mai grase de catre Basescu

  42. Deceneu November 17, 2012 at 6:11 pm #

    Cu siguranta Presedintele va profita de faptul ca in 2009 s-a acceptat tacit, in dispretul Constitutiei, dreptul Presedintelui de a desemna premierul pe care-l doreste. Daca veti contesta la CCR, aceasta v-a decide in favoare Presedintelui. Presedintele va miza pe faptul ca Parlamentul nu v-a respinge de trei ori la rand, guvernul format de premierul desemnat, pentru ca atunci poate dizolva Parlamentul, si stie ca parlamentarii nu vor sa reintre in campanie electorala in primul an de mandat.
    Multi parlamentari vor prefera sa sustina un guvern al Presdintelui, cu atat mai mult daca va desemna ca premier o persoana cu buna reputatie, ca M. Isarescu. Destul de multi parlamentari sunt santajabili, atii sunt cu “epoleti” sub sacou.
    Ca sa rezolvati problema “dezarmarii” Presedintelui de “arma” CCR, ar trebui schimbata Constitutia, sa introduceti o cale de atac pentru decizii controversate si contestate de Parlament. Aceasta cale de atac poate fi un referendum organizat in lumea specialistilor in drept: magistrati, avocati, juristi si procurori. Daca referendumul infirma decizia CCR fara echivoc, cu cel putin 60%, membrii CCR sa fie sanctionati cu salariu pe 3 luni pentru prima abatere si cu pierderea mandatului daca recidiveaza. Atunci membrii CCR vor decide in conformitate cu prevederile Constitutionale si nu dupa cum le dicteaza interesele, obligatiile sau simpatiile.

  43. Doina November 17, 2012 at 8:09 pm #

    Presedintele Lituaniei e cucoana aceea cu aer de comisar sovietic, care s-a comportat total nediplomatic atunci cand a venit in Romania ? Si hahaitul nostru era ca un mascarici pe langa ea, mi-a provocat greatza. Nu se poate, Domnule Ponta sa lasati si sa lasam noi, cu totii sa se intample asa ceva in Romania dupa 9 dec.E un scenariu de cosmar.

  44. garett November 18, 2012 at 8:29 am #

    Eu spun ca este un scenariu destul de previzibil si pentru Romania si ar fi bine sa fiti pregatiti sa-l contracarati…
    Chiar si recurgand la o noua suspendare, dar ignorand de data asta (please!) “diktatele” de la Bruxelles si Berlin. Fiecare pasare pe limba ei piere, UE scartaie din toate incheieturile, e momentul sa gandim o strategie pe termen lung pentru scenariul in care uniunea se va destrama si va trebui sa ne descurcam singuri!

  45. anonim November 18, 2012 at 8:57 am #

    Lituania e in Europa sau Africa?

  46. Maximmouse@hotmail.com November 18, 2012 at 2:46 pm #

    Stimate Domnule Prim Ministru,

    Eu spun ca gospodina din Lituania s-a inspirat din “lucrarile” satanei , din 2004 si 2008, si in nici un caz nu se va inspira el de la ea. Ceea ce va face satana in 2012, va fi inedit.Pentru aceasta pregatiti-va, avand si indicii clare asupra mijloacelor de coercitie si manipulare , care sunt la vedere, acolo trebuie vigilenta, pentru ca modul in care le va folosi este greu de imaginat. Faceti-va socoteala ca sunt staff-uri intregi , americane si popular europene, care cu asta se ocupa. Interesul pentru Romania , este maxim, iar tratarea statului nostru cu “fundul” , ca sa zic asa, si frecarea ridichei guvernarii USL , fac parte din scenariu. Acuma, nu sunt eu aici sa dau lectii, atat spun, daca si acuma va face satana la portofel, apoi …..lasati-l frate pe el…pentru ca , urmeaza revoltele populare, pe date matele afara, ca tot , in istoria noastra nu prea am avut din astea , ar fi cazul sa le avem, caci, iata vesticii, daca popoarele lor le-au luat capatanile guvernantilor, regilor, primarilor, etc, la moment, iacata cum isi respecta contribuabilul…nu pentru ca sunt cinstiti, ci pentru ca le este frica.:) 🙂

    Repetitie, mi se pare altceva. De ce apar niste parasute la secretariatul general al guvernului ( domnisoara LANDRU…Deziree, cumva?), la candidati la Parlament (Dragnea a inebunit, deputat la 24 de ani?). Ce mai este si asta? Faceti exact acelasi lucru ca si satana? Ce ganduri aveti? CE ESTE ACEASTA? R E P E T A R E?! Nu aveti rabdare macar sa castigati alegerile? Istoria se repeta?Sebastian Ghita…? Ce este acela? pffff! Tot solutia cu dat matzele afara ramane , de viitor….:( 😦 😦 Cu stima.

  47. emma November 18, 2012 at 4:00 pm #

    DOMNULE PONTA aflu ca dati bani la biserici sa tina slujbe degeaba!ei sunt sfesnicii lui BASE.le a dat miliarde la fiecare votare.au ei bani sa traiasca zeci de generatii.mai bine ne dadeati noua banii aia. .ajungea sa ne ingropati pe toti cei 14 milioane cat om mai fi. o sa ramaneti numai voi+popii+viermii sans epine.o inmormantare=10000lei.lumanari1leu bucata+ praznice sfestanii,moaste,aghiasme excorcizari,un popor abrutizat care plateste tot +impozite.popii nu platesc impozit,au toti cate5 vile si 5 masuini si nici un sentiment uman. ROMANIA =FERMA HARCIOGILOR CARE FURA FURA FURA SI ADUNA IN OFSHORURI

  48. stefan November 18, 2012 at 5:33 pm #

    Dl Ponta,
    Tema campaniei ar trebui sa fie pe de o parte negativa: – opozitia dvoastra fata de planul von rompuy si sustinerea acestui plan de TB in detrimentul romanilor. din cate observ si alte tari se opun acestui plan dezastryos; – presuspendarea fondurilor europene in urma auditurilor la axa udrea-traila-botis-boagiu
    si pe de alta part pozitiva: – solutii pentru absortii mai bune (modelul polonez, controlul mai strict), reintregirea salariilor, tva redus la alimente, redeschiderea de spitale, reforma dlui Arafat la sanatate

    Eu m-am saturat sa-i tot vad ranjetul la tb, asa ca la treaba.

    In alta ordine de idei, selectia de cadre la USl ar trebui sa fie mai buna, pe cand calitate in loc de arivisti, pe cand oameni care fac ceva in loc de cei care stau 4 ani de zile. pe cand?
    Toate cele bune

    Stefan

  49. pagubit November 18, 2012 at 6:57 pm #

    Am depus acum 25 de ani bani pentru cumpararea unui autovehicul Dacia. Dupa anul 1990 am transferat banii la BRD(2000 de familii suntem in situatia aceasta) pentru a cumpara un ARO. Nu am primit nimic inapoi, a venit legea din 2008 care a dat banii doar la cei care au depus la CEC(adica vreo 50.000 de familii). Un pagubit (blidaru vs. Romania) care a avut situatia mea (CEC+BRD) a dat statul in judecata pentru discriminare la CEDO (a castigat 22000 euro). Statul a fost nevoit sa conceapa o lege (plx 226/2011) pentru cei de la BRD, totul a fost clar, nimeni nimic nu a contestat (arhivele s-au pastrat/sumele calculate respectau toti indicii inflatiei de dupa 1990, etc etc) dar aceasta lege nu primeste OK din partea Ministerului Finantelor. Se propunea o despagubire de 26.000 lei/ depunere integrala. Ultima stire de la Guvern e ca suntem sfatuiti sa dam in judecata statul. Este normal ca noi acesti oameni ajunsi la o varsta sa ne tarasca statul pentru un drept al nostru prin proces ? E normal ?

    • ogoga November 20, 2012 at 10:51 pm #

      Votati USL si in urmatorii 25 de ani (daca ramane USL-ul la guvernare pana atuci) o sa primiti ceva inapoi. Ce? Surpriza…

  50. Adi November 18, 2012 at 7:14 pm #

    Asta e campanie electorala? Comparatii si plinsete?

    • ARISTIDE ( ARY )PETCU November 21, 2012 at 5:52 pm #

      Compania electorala merge si cu cerintele alegatorilor. Este bine de amintit daca cel care doreste sa fie ales sa auda despre probleme sociale, ale alegatorilor. Dupa cum se stie, in momentul in care sant alesi uita de cei care le-au ales. Asa cum governul a “uitat” de Legea 221/2009. Dl.ponta, va uram succes in Decembrie, dar Va rugam sa tineti minte de cei care au murit pentru aceasta tara. Din pacate am ajuns batjocura Guvernului si a Parlamentarilor care nu sant in stare sa finalizeze aceasta situatie. Ma plang aici, da, pentruca in alta parte nimeni nu te asculta.

  51. Trestia Cugetatoare November 18, 2012 at 8:09 pm #

    Cine opreste majoritatea parlamentara sa aprobe mandatul reprezentantului Romanaiei la Consiliul European si daca va fi cazul, sa-l puna pe acesta sub acuzare de “tradare” in situatia de nerespectare a mandatului respectiv?

    Raspunsul cel mai corect pare a fi: INCULTURA ATAT A LIDERILOR POLITICI CAT SI A CAMARILEI CLIENTELARE CARE-I CONSILIAZA INTR-UN MOD DAUNATOR PENTRU TOTI ROMANII.
    Politicienii nostri nu au inteles timp de 23 de ani ca in stiinta moderna a statului de drept, orice Constitutie este in realitate un Cod de Principii / Valori Democratice si Juridice Fundamentale, care trebuie sa aiba procedurile de realizare specificate in legi separate, votate de Parlament ulterior aprobarii Constituttiei prin referendum.
    Bunaoara, toate atributiile stabilite in constitutie pentru Parlament, Presedinte, Guvern, si alte autoritati / institutii publice, trebuie sa aiba in mod obligatoriu corespondent in cate o lege organica unde sunt specificate procedurile riguroase necesare pentru realizarea acelor atributii, cat si responsabilitatile, in caz de nerespectare a legii (responsabilitatile prezidentiale si ministeriale).
    Lipsa unei legi cu procedurile de realizare a reprezentarii Romaniei in organismele UE (desi au trecut 5 ani de cand Romania a devenit membru cu drepturi depline!), cu specificarea contributiei fiecarei Puteri la elaborarea mandatului de reprezentare, poate fi substituita temporar doar prin Hotarari “pompieristice” ale Parlamantului date inaintea fiecarei reuniuni, indiferent de persoana care va exercita mandatul de reprezentare.
    Pe acest blog puteti citi propunerea de lege pe care am facut-o atat Parlamentului, cat si Guvernului Ponta, in primavara cand a aparut prima disputa intre Premier si Presedinte pe tema reprezentarii, disputa care a degenerat in dusmanie persoanala in loc de cooperare, cu daune imense asupra romanilor cauzate de atragerea frauduloasa a decidentilor europeni de partea mai putin cinstita aflata in disputa.
    In Consiliul European vor fi prezenti 25 de premieri si doar doi presedinti.
    Cine-l opreste pe D-l Ponta sa notifice acum celor 25 de omologi ai sai prioritatile de care vor avea nevoie guvernele Romaniei Europene, in temeiul principiului fundamental al convergentei prevazut in Tratatul de Aderare, in perioada 2013 – 2020?
    Are unica ocazie legala si oficiala sa clarifice omologilor sai urmatoarele doua aspecte ale evenimentelor din “vara politica fierbinte a Romaniei”, ce par a fi fost insufficient intelese de acestia si anume:
    a)- ca principala nemultumire a populatiei care a votat demiterea constitutionala a Presedintelui Basescu la 29 Iulie consta in faptul ca acesta impreuna cu guvernele tutelate de el sunt considerati in continuare principalii responsabili pentru generalizarea coruptiei la nivel inalt si pentru blocarea absorbtiei celor peste 33 miliarde euro alocate Romaniei in perioada 2007-2013 (mai greu de fraudat in comparatie cu fondurile din bugetul public si din imprumuturile de peste 20 miliarde euro contractate absolut inutil, avand in vedere disponibilitatea celor 33 miliarde euro);
    b)- ca alocarea in continuare de fonduri pentru convergenta Romaniei europene, proportional cu ponderea populatiei in totalul populatiei statelor beneficiare de astfel de fonduri, in conformitate cu Tratatul de Aderare, reprezinta o necesitate europeana stringenta, iar demiterea de catre Parlament a guvernelor tutelate de Presedintele Basescu, cat si demiterea dansului prin vot constitutional la 29 iulie, impreuna cu masuri ferme de verificare si control in cheltuirea banului public, aflate in curs de implementare de catre noul guvern, prezinta garantia suprimarii oricarei tentative de fraudare a fondurilor europene puse la dispozitia Romaniei pentru convergenta europeana, in conformitate cu Tratatul de aderare.
    Lamentarile sau comparatiile / comentariile despre ce se intampla in alta tara cu “prezicerea homeriana” ca asa ceva “se pregateste si pentru Romania” (daca va fi guvernata in continuare de idioti!), sunt evident contraproductive si nedemne de un Premier care la varsta de doar 40 de ani, beneficiaza de o sustinere populara fara precedent in aceasta tara.

  52. Motanul Incaltat November 19, 2012 at 12:01 am #

    Da, cred ca Basescu are in vedere un asemenea scenariu. Numai ca exista un aspect de care nu poate sa nu tina seama. In Lituania crestin-democratii au avut la alegerile Parlamentare din octombrie 15,08%, social-democratii au avut 18,37%. Nici unul din partide nu a obtinut majoritatea.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Elections_in_Lithuania
    Acuma depinde si de ce spune Constitutia acestei tari…
    La noi insa sunt deja constituite 2 principale forte politice mari: USL si ARD, si alte formatiuni mai mici. Daca USL va avea o majoritate de 50%+1, Basescu nu mai are ce face: trebuie sa desemneze premierul din partea USL. Or, USL poate sa atinga acest obiectiv. Lucrurile se complica, pentru USL, daca nu va avea o majoritate absoluta. Numai in acest caz pot aparea probleme majore. USL trebuie sa se fereasca de fraude. Probleme pentru USL pot aparea daca lupta cu ARD va fi foarte stransa, spre exemplu daca USL va avea 50,3% si ARD 49,7%. In cazul asta se pot ivi controverse, mai ales daca exista tentative de fraudare a voturilor. Dar daca, spre exemplu, USL va avea 53% lucrurile devin clare.
    Din ce vad eu, in Lituania nu exista astfel de coalitii mari precum la noi USL, ARD si atunci situatia se complica. De exemplu nu e o coalitie intre social-democrati si Partidul Muncii… In cazul asta marja de actiune a Presedintelui e mai mare decat la noi. De observat ca la ei crearea unei coalitii de stanga e doar o intentie, nu un fapt realizat. Pe de alta parte:

    “Liderul social-democrat Butkevicius a negat acest scenariu, sperand inca intr-o intelegere cu Presedintele…”

    Deci spera intr-o intelegere, depinde ce vrea sa insemne aceasta intelegere cu Presedintele.
    In orice caz, in Lituania, tinand cont de rezultatele alegerilor si de configuratia spectrului politic, Presedintele are o mai mare posibilitate de manevra decat la noi. La noi, dupa cum arata sondajele, USL e favorit, are peste 50%, iar daca asa vor sta lucrurile si la alegeri, Basescu va fi limitat in optiuni, cu atat mai mult cu cat intre USL si Presedinte pare a nu avea loc nicio “intelegere”.

  53. ellaharatau November 19, 2012 at 12:49 am #

    Modul in care ati fost primit in Maramures ar trebui sa va faca sa va tresara inima din piept si sa va ganditi la marii voievozi, la regii si stramosii nostri care erau intimpinati astfel de popor . Sa fiti mandru ca traditiile crestine se pastreaza inca. Ati jignit astfel romanii . Sarea reprezinta ,, mama lui Dumnezeu” in traditia crestina a romanilor.

    • Adi November 21, 2012 at 11:19 am #

      Data viitoare incercati cu niste manele si citeva dansatoare din buric. Sa vedem ce iese.

  54. Justitiaru November 19, 2012 at 8:46 am #

    Dle Ponta
    batalia electorala este la cutite.Sa nu credeti cumva ca ideea de razboi civil evocata de Macovei la referendum este total fantezista. La alegeri trebuie sa fie o organizare de fier in teritoriu si la sectiile de votare pentru a preveni dezordinile pe care pedistii vor fi duspusi sa le genereze in eventualitate infrangerii.
    Continuati tot asa ca e bine.Imi place viteza dv de reactie la atacurile basiste.Faceti publice la cancelariile straine dezvaluirile legate de seful ANI.Cereti deschiderea imediata a unei anchete si demiterea lui.Nu umblati cu manusi ca nu ajuta in aceasta batalie dura.
    Succes!

    • Adi November 20, 2012 at 10:09 pm #

      Daca e la cutite nu ar strica sa se imbrace in armuri. Atentie la traznete!

  55. Justitiaru November 19, 2012 at 2:19 pm #

    D-le Ponta
    Bravo pentru initiativa ca Parlamemntul sa-i dea un mandat clar lui base la CE pe problema bugetului sa nu-si faca iluzia ca el decide ceva in Ro de capul lui
    Tine-o tot asa !

  56. Eugenia Coman November 19, 2012 at 3:27 pm #

    Cred ca in calitate de sef al PSD ,ar trebui sa-l intrebati pe Robert Negoita de ce inlocuieste mobilierul stradal cu altul si asta in conditiile in care cel din nainte poate fi reparat ,neavind o vechime prea mare si pt. cumpararea caruia s-au cheltuit ff multi bani ,din banii contribuabililor ? Intrebati-l va rog si daca are de gind sa-si transforme promisiunea electorala in realitate,respectiv termoizolarea gratuita in totalitate ,a blocurilor din sectorul 3?

    • Adi November 21, 2012 at 4:54 pm #

      In mod sigur anul viitor pe 1 aprilie 2012.

  57. Victor November 19, 2012 at 7:18 pm #

    D-le premier Victor Viorel Ponta,
    Eu cred ca scenariul din Lituania se va repeta si in Romania, ba chiar cu succes pentru presedintele nelegitim. Sansele de reusita sunt mari avand in vedere conditiile specifice de la noi: o populatie pasiva (adormita) ce nu are reactii rapide si ferme, un guvern si un Parlament fricos/oscilant/ fara actiuni bine gandite, cu viziune in viitor, doi copresedinti (Ponta, Antonescu) ezitanti, lipsiti de “sange in instalatie”, care de multe ori dau impresia de blat cu regimul basesco-mafioto-antinational. La acestea se adauga acest nelegitim si nedemn presedinte, de-a dreptul diabolic, care si-a subordonat institutiile de forta ( CCR, CSM, Procuratura, servicii speciale, Justitia) cu ajutorul carora face tot ce-i doreste “sufletelul” ( l-am pus ghilimele ca nu are asa ceva!), in dispretul Constitutiei, legilor si cetatenilor. Daca mai adaugati ajutorul total dat de niste sefi din UE,SUA, alaturi de cozile de topor din tara, aveti tacamul complet, pentru reusita nelegitimului.
    D-le Ponta cred ca ati pierdut razboiul ( din nestiinta/interes ?!) cu ocazia referendumului, cand v-ati comportat neasteptat de slab, ratand ocazia vietii dvs si a noastra, de a scapa de tiran. Asa ca scenariul va reusi in Romania , nu in Lituania, spre disperarea totala si definitiva a romanilor , nu zic poporului ca ala e al megaciocoiului DD, cu al sau PiPi- DiDi , care va face zob in Gorj. Purtati-va , in continuare cu manusi de d-ra cu basalaul si megaciocoiul dd si o sa culegeti ce ati semanat, adica paguba.

  58. razvydeva November 19, 2012 at 9:22 pm #

    Sigur ca exista ingrijorare dar UE ar trebui sa reactioneze intr-un fel la asemenea lucruri.Este inadmisibil ca l-au tinut in spate pe Basescu dupa referendum.Din pacate Uniunea Europeana si-a aratat limitele.Nu poti fi o organizatie puternica,de nivelul SUA(cum se vrea),daca sustii asemenea lideri dubiosi care clar nu sunt democrati si sub nici o forma in spiritul a ceea ce clameaza UE.Vom vedea ce se va intampla in Lituania.Probabil ca da,se vor face primii pasi spre o republica prezidentiala.Ceea ce ma face sa spun ca,cel putin la noi in Romania,republica parlamentara este o necesitate.Da,presedintele sa fie in continuare ales de noi dar cu un rol foarte strict, controlat si diminuat fata de ce e acum.Si asta se poate face schimband de urgenta constitutia.

  59. Justitiaru November 20, 2012 at 8:40 am #

    D-le Ponta

    Este o mare problema cu reprezentarea Roamniei la tratativele bugetare de la CE.
    Interesele lui base si ale majoritatii natiunii sunt total conflictuale.Majoritatea cetatenilor il vor plecat in timp ce el vrea sa ramana cu orice pret.De aceea este limpede ca va plati cu renuntarea la fonduri europeene sprijinul politic extern de care are nevoie ca de aer la viitoarele alegeri cand se profileaza o infrangere catastrofala a PD ceeace il va lasa fara nici un sprijin politic intern.
    De aceea base nu poate fi un negociator principial al intereselor nationale.Parlamentul trebuie sa-i dea un mandat clar si pe parcursul negocierilor trebuie sa tina legatura stransa cu membrii guvernului.El nu are dreptul sa negocieze viitorul natiunii de capul lui.
    Initiativa dv excelenta,dar trebuie pus capastrul pe base si tinut din scurt altfel el si Merkel vor falimenta Ro fara remuscari

  60. mesaj privat(va rog sa nu fie publicat)va multumesc! November 20, 2012 at 1:12 pm #

    Buna ziua Domnule Prim Ministru Victor Ponta!Am indraznit a va scrie aceste randuri pentru a va informa ca in aceasta perioada in zona ASAU-GHIMES(judetul Bacau) mai exact in AGAS se fac taieri masive de brazi dar cei care ar trebui sa vegheze asupra taierilor acestor copaci sunt cei care comanda satenilor mii de brazi acesti oameni sunt politai la diferite sectii de politie zonale cum ar fi la GHIMES(DRAGOI ALEXANDRU) pe alta zona PAISA RAZVAN la care se adauga ceilalti colegi de breasla.Rugamintea mea este ca in aceasta perioada pe aceasta zona ar trebui puse controale care sa nu mai permita iesirea brazilor fara documente din aceste localitati……dar multa atentie la controalele puse deoarece ei fiind politai vor putea trece cu acesti brazi fara nici un act de provenienta,doresc ca aceste lucruri spuse sa fie luate in serios si sa se gaseasca o solutie si sa se inceteze aceste taieri masive.
    Va rog ca acest mesaj sa nu fie publicat pe blogul dumneavoastra.
    Cu mult respect Daniela Maxim(Black Rose) vicepresedinta Organizatia PSD AGAS.

  61. justitiaru November 20, 2012 at 1:35 pm #

    D-le Ponta
    Presedintele nu are atributii constitutionale de negociere internationale ci numai Guvernul ARTICOLUL 91
    (1) Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern,

    Orice tratative internationale duse de presedinte sunt nule

  62. justitiaru November 20, 2012 at 3:58 pm #

    Dle Ponta
    Basescu sfideaza prevederile Constitutiei si dv ii permiteti
    ARTICOLUL 91
    (1) Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului

    Presedintele uzurpa deci competenta exclusiva a guvernului de a negocia tratate internationale.
    Presedintele sfideaza Parlamentul care numia el are dreptul de a ratifica un tratat International Presedintele are conf CCR dreptul de a a reprezenta tara ,dar nu de a negociin numele guvernului

  63. Doru Bantus November 20, 2012 at 8:24 pm #

    Trustul media “Al Jazeera” a scos pe piata un film convingator despre regimul securist al matelotului, care in anumite privinte chiar intrece regimul politienesc al lui Ceausescu. De ce acest film nu este “popularizat” atat cat trebuie in Europa, in Occident in general? Bun ca material de campanie! Alipirea “fenomenului Pitesti” la situatia actuala a venit ca unsa. Meseriasi redactori au cei de la “Al Jazeera”. Au bani…

  64. koczka November 20, 2012 at 9:00 pm #

    OK. Si cum veti contracara acest scenariu mai ales ca locuri eligibile pe listele USL figureaza fosti tradatori din Parlamentul care isi incheie mandatul.? Nu era utila metoda demisiei in alb ?

  65. justitiaru November 20, 2012 at 10:48 pm #

    D-le Ponta
    Iata link-ul la un formidabil documentar Al -Jazeera care devoaleaza sistemul securist-mafiot -basist in toata “splendoarea” lui.Niste meseriasi de prima clasa producatorii acestui film care merita pastrat intr-un fisier
    http://www.antena3.ro/externe/al-jazeera-dosarul-de-securitate-al-lui-traian-basescu-a-fost-distrus-romania-controlata-de-securitatea-comunista-192704.html
    Acest filmulet poate deveni“sicriul” politic al basismului.Sarcina USL este ca el sa fie difuzat in toate tarile lumii dar in special in Germania si SUA precum si tuturor parlamentarilor europeni care l-au sustinut pe base. Imaginea hidoasa a basismului securist-ceausit-mafiot asa cum rezulta din fimulet va avea un impact nimicitor pentru imaginea basimului in lume.
    Totul depinde de modul in care USl va actiona pentru difuzarea filmului in toate punctele strategice dpdv politic ale lumii.

  66. Florea Dumitrescu November 21, 2012 at 10:31 am #

    CUM AU DAT CU PICIORUL BĂSESCU
    ŞI CLICILE SALE LA ZECI DE MILIARDE DE EURO
    FONDURI EUROPENE GRATUITE TIMP DE 6 ANI

    I. REFUZUL DOMNULUI BĂSESCU ŞI AL CLICILOR SALE
    DE A ORGANIZA ABSORBŢIA FONDURILOR EUROPENE
    GRATUITE

    O PROBLEMĂ MAJORĂ DE MACROECONOMIE. În programul iniţial convenit cu Comisia Europeană s-a prevăzut atragerea de fonduri europene de 34,8 miliarde euro (pe 7 ani) începând cu 2 miliarde de euro în anul 2007 şi ajungând la 6,4 miliarde de euro în anul 2013.
    Neabsorbţia în anii programaţi a acestor fonduri europene gratuite din neglijenţa guvernanţilor portocalii, băsişti, a provocat majorarea substanţială a deficitelor bugetare şi valutare, afectarea profundă a echilibrelor şi proporţiilor fundamentale în economie, agravarea dezechilibrelor de bază, cu consecinţe extrem de negative în plan economic şi social, cu scăderea nivelului de trai al celor care trăiesc din muncă.
    În acelaşi timp, guvernanţii portocalii au recurs la credite externe în proporţii extraordinare, cu dobânzi apăsătoare şi ne lasă o datorie externă mărită de câteva ori, o moştenire dezastruoasă pentru generaţiile viitoare.
    În loc să mobilizeze imensul aparat de stat din toate ministerele şi consiliile locale, pentru absorbirea fondurilor europene gratuite (2007-2013), domnul Băsescu şi clicile sale au preferat alte două căi.

    A. MAJORAREA EXTRAORDINARĂ A DATORIEI EXTERNE
    În anii de criză cumplită, au majorat datoria externă a ţării de câteva ori, ducând-o la peste 100 de miliarde de euro, cu dobânzi înrobitoare; s-a contractat cu FMI şi UE un credit de 20 miliarde de euro, cel mai mare credit din istoria României.
    B. ADÂNCIREA SĂRĂCIRII POPULAŢIEI
    În anii de criză cumplită, în ţara cu cele mai mici venituri din UE, cu cel mai mare procent de sărăcie, guvernanţii portocalii au recurs la tăieri masive de salarii la anumite categorii sociale, tăieri masive de pensii, tăieri la alocaţiile pentru copii, tăieri la alocaţiile sociale pentru cei săraci şi cu dezabilităţi, tăieri de fonduri la sănătate şi la şcoli, majorarea substanţială a TVA şi a altor impozite, creşteri substanţiale de preţuri lovind în toţi consumatorii; s-a realizat cea mai înaltă rata de inflaţie din UE accentuând sărăcirea în masă a populaţiei.
    ÎMBOGĂŢIREA GUVERNANŢILOR PORTOCALII ŞI A CLIENTELEI LOR PRIN JEFUIREA BANILOR PUBLICI.
    În anii de criză cumplită, guvernanţii băsişti şi clientela lor – prin jefuirea banilor publici de la bugetul ţării – au continuat să-şi mărească veniturile şi averile, să se îmbogăţească, să-şi satisfacă lăcomia fără limite. Fişele cu veniturile şi averile acestor jefuitori de bani publici în anii de criză stau mărturie fermă, fără putinţă de tăgadă, sfidând cu bogăţiile şi luxul lor pe cei care au fost aruncaţi în sărăcie şi mizerie şi care reprezintă peste 40% din populaţie.
    PROASTA ORGANIZARE ŞI REAUA CREDINŢĂ
    Analizele obiective ale specialiştilor din societatea civilă pun în evidenţă două aspecte acuzatoare:
    a. PROASTA ORGANIZARE ADMINISTRATIVĂ ŞI NEGLIJENŢA ÎN SERVICIU Aici putem invoca incapacitatea şi incompetenţa guvernanţilor portocalii, începând cu miniştrii din toate sectoarele şi până la conducătorii din consiliile locale.
    b. REAUA VOINŢĂ ŞI REAUA CREDINŢĂ Guvernanţii portocalii şi clientela lor au preferat să apeleze la resursele financiare din bugetul ţării (unde controlul este mai slab şi corupţia mai mare) şi au evitat atragerea fondurilor de la UE, unde controlul antifraudă este deosebit de sever. Deciziile Comisiei Europene – au demonstrat că la controalele antifraudă făcute în 2009, 2010 şi 2011 – am ieşit repetenţi şi s-a ajuns la presuspendarea plăţilor la 3 fonduri (competitivitate, transporturi,dezvoltare regională) unde alocaţiile sunt de peste 10 miliarde de euro.

    II. CÂT DE MARI SUNT ŞI VOR FI PIERDERILE DE FONDURI EUROPENE GRATUTE – PRIN NEUTILIZARE?

    Guvernanţii portocalii au refuzat şi refuză să răspundă la această întrebare cheie. La fel fac şi cei de la ministerul afacerilor europene. Este vorba de o încercare permanentă de a ascunde realităţile groaznice şi supărătoare.
    RĂSPUNSUL NOSTRU CATEGORIC: pierderile prin neutilizare, prin neabsorbţie, la fondurile europene gratuite alocate prin program pe 7 ani (2007-2013) – sunt şi vor fi de zeci de miliarde de euro, dacă judecăm după realizările în cei aproape 6 ani care au trecut şi a mai rămas doar 1 an – 2013.
    Domnul Băsescu a încercat să ne ameţească – prin faptul că a făcut intervenţii la Comisia Europeană „să nu se dezangajeze” fondurile alocate (adică să nu se anuleze alocările neutilizate), deci s-a solicitat o amânare. Vom vedea care va fi răspunsul Comisiei Europene.
    Indiferent de ce se va aproba la Comisia Europeană, este limpede pentru orice economist că s-au pierdut aproape 6 ani (din cei 7 programaţi), iar pierderile efective pentru resursele financiare ale acelor ani – au avut deja efecte extrem de negative pentru economie. Şi este vorba de zeci de miliarde, după cum vom demonstra mai departe.
    ACTUL DE ACUZARE POLITICĂ – pe care-l întocmeşte societatea civilă – îi învinuieşte pe guvernanţii portocalii pentru neglijenţă în serviciu, care a avut ca efect pierderi de zeci de miliarde de euro de fonduri gratuite în cei 6 ani (din totalul de 7 ani programaţi).
    ÎN FAŢA JUSTIŢIEI – pentru imensele prejudicii provocate economiei ţării prin neutilizarea în anii respectivi a fondurilor europene gratuite, cu impact major în agravarea dezechilibrelor şi disproporţiilor în economia reală – vor trebui să apară politicienii guvernanţi: preşedintele jucător, Traian Băsescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur şi mulţi alţi guvernanţi portocalii.

    III. FUNDAMENTAREA ACUZAŢIILOR ÎN MOMENTUL JUDECĂŢII POPULARE

    Pentru o judecată dreaptă din partea societăţii civile, este absolut necesar să prezentăm fondurile europene alocate României pe 7 ani (2007-2013) cu eşalonarea şi programarea pe ani, chiar dacă regulile europene permit o anumită alunecare, o anumită flexibilitate.
    Practica a demonstrat că este greu să recuperezi în proporţii însemnate, ceea ce nu s-a absorbit în anii programaţi iniţial.
    Dezinformările în această problemă practicate de guvernanţii portocalii, în frunte cu domnul Băsescu, s-au dovedit a fi profund păgubitoare pentru economia ţării.
    Pentru macroeconomie, pentru echilibrele prevăzute, a avut o mare importanţă eşalonarea, programarea pe ani.
    Fondurile totale de 34,8 miliarde de euro programate pe 7 ani (2007-2013) au avut următoarea structură:
    A. Fonduri structurale şi de coeziune – 19,2 miliarde euro;
    B. Fonduri pentru agricultură şi dezvoltare rurală – 14,7 miliarde euro;
    C. Alte fonduri – 0,9 miliarde euro.
    Remarcăm faptul că în ultimii ani – domnilor Traian Băsescu, Emil Boc, Mugur Isărescu şi celorlalţi guvernanţi portocalii nu le-a mai făcut plăcere să amintească populaţiei aceste cifre importante şi eşalonarea lor, tocmai pentru a ascunde starea extrem de precară în acest domeniu al utilizării fondurilor europene gratuite alocate României.
    Programarea iniţială pe ani a fondurilor europene totale alocate a fost următoarea:
    Total fonduri 34,883 miliarde euro, din care:
    2007 2.034 miliarde de euro
    2008 3.786 „ „
    2009 4.778 „ „
    2010 5.252 „ „
    2011 5.667 „ „
    2012 6.052 „ „
    2013 6.435 „ „
    Prin urmare, în cursul primilor 6 ani (2007-2012) trebuiau absorbite – 28,3 miliarde de euro din cele 34,8 miliarde de euro alocate.
    Ce s-a întâmplat în timpul guvernării portocalii Băsescu?
    A. FONDURILE STRUCTURALE ŞI DE COEZIUNE în sumă totală de 19,2 miliarde de euro, conform eşalonării iniţiale au fost programate astfel:
    – în primii 6 ani (2007-2012) – 16,0 miliarde de euro.
    – în al 7 – lea an (2013) – 3,2 miliarde de euro.
    Structura acestor fonduri a fost următoarea:
    Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) – 8,9 miliarde de euro;
    Fondul de Coeziune (FC) – 6,5 miliarde de euro;
    Fondul Social European (FSE) – 3,8 miliarde de euro.
    ABSORBŢIA. Deci, în primii 6 ani (2007-2012) trebuiau să fie absorbite 16,0 miliarde de euro din totalul de 19,2 miliarde de euro.
    Cât a absorbit în mod efectiv regimul Băsescu?
    Conform datelor oficiale, până în luna septembrie 2012, au fost absorbite efectiv de la Comisia Europeană fonduri în sumă de 1,9 miliarde de euro sau 9,87% din totalul de 19,2 miliarde de euro. Extrem de puţin.
    Prin urmare, au rămas neabsorbite fonduri alocate în sumă de circa 14 miliarde de euro în primii 6 ani (până în septembrie) din suma programată de 16 miliarde de euro, prin neglijenţa în serviciu a guvernanţilor portocalii.
    B. FONDURILE PENTRU AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ au fost în sumă totală de 14,7 miliarde de euro, cu următoarea programare iniţială:
    – în primii 6 ani (2007-2012) – 12,0 miliarde de euro
    – în al 7- lea an (2013) – 2,7 miliarde de euro.
    Structura acestor fonduri a fost următoarea:
    Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) – 8,1 miliarde de euro;
    Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) – 6,4 miliarde de euro;
    Fondul European de Pescuit (FEP) – 230 milioane de euro.
    ABSORBŢIA În primii 6 ani (2007-2012) trebuiau să fie absorbite circa 12 miliarde de euro, din totalul de 14,7 miliarde de euro alocate.
    Cât a absorbit în mod efectiv regimul Băsescu?
    Conform estimărilor s-au absorbit în mod efectiv circa 6,0 miliarde de euro(adică în jur de 50% din fondurile perioadei).
    (Plăţile efectuate în lei, din care o parte din bugetul ţării la 5 octombrie 2012, au fost următoarele:
    17,1 miliarde lei la Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (FEADR), 14,8 miliarde lei la Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), 281 milioane lei la Fondul European de Pescuit (FEP)).
    Prin urmare, au rămas neabsorbite în mod efectiv circa 6 miliarde de euro în primii 6 ani din programarea iniţială de circa 12 miliarde de euro, prin neglijenţa în serviciu a guvernanţilor portocalii.
    NEABSORBŢIA TOTALĂ de zeci de miliarde de euro (circa 19 -20 miliarde de euro în primii 6 ani 2007-2012) – înseamnă 6 ani pierduţi de activitate economică şi o imensă gaură neagră în resursele financiare şi valutare ale României; această situaţie s-a reflectat în imensele deficite financiare şi valutare în fiecare an, în majorarea exorbitantă a datoriei externe, care a fost ridicată la peste 100 de miliarde de euro, plus dobânzi înrobitoare.
    Cine răspunde în faţa poporului român pentru fondurile europene gratuite neabsorbite (şi pierdute în final, după cum vom afla în curând)? Preşedintele – jucător Traian Băsescu, care a uzurpat funcţia de premier, împreună cu toţi guvernanţii portocalii: Emil Boc, Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Elena Udrea, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Gheorghe Flutur şi mulţi alţii care s-au perindat pe la guvern.

    IV. NEREGULI ŞI FRAUDE

    Controalele antifraudă realizate de echipele de audit ale Comisiei Europene ne-au adus veşti proaste pentru guvernarea Băsescu – Boc, chiar dacă au venit cu o anumită întârziere.
    Pentru neregulile şi fraudele constatate privind gestiunea fondurilor europene în anii 2009, 2010 şi 2011, Comisia Europeană a anunţat măsuri de sancţionare, din care unele se vor încheia cu restituiri din bugetul României către Comisia Europeană – de sute de milioane de euro (circa 600 milioane de euro).
    Ultima măsură făcută publică se referă la pre-suspendarea plăţilor la 3 fonduri, care în total reprezintă peste 10 miliarde de euro fonduri europene alocate. Deci, absorbţia fondurilor de la Comisia Europeană în ultimele luni ale anului 2012 este greu afectată. Vom vedea când se vor relua plăţile în cadrul acestor programe pre-suspendate.
    Guvernanţii portocalii (Traian Băsescu, Emil Boc, Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Elena Udrea, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Gheorghe Flutur şi mulţi alţii care s-au perindat pe la guvern) vor trebui să dea socoteală pentru aceste nereguli şi fraude, pentru proasta şi iresponsabila gestionare a fondurilor europene şi să renunţe la pretenţia absurdă afişată în ultimul timp că numai ei sunt în stare să guverneze în această ţară.

    V. CADOUL OFERIT DE GUVERNAREA BĂSESCU-BOC COMISIEI EUROPENE.

    În primii 6 ani din cei 7 ani (2007-2013) prin neglijenţa în serviciu, regimul iresponsabil Băsescu a lăsat neutilizate fonduri europene gratuite de circa 19 – 20 miliarde de euro. Vom vedea ce se va mai putea recupera în al 7-lea an (2013) şi următorii – în funcţie de decizia ce va fi luată de Comisia Europeană cu privire la „dezangajarea” fondurilor (anularea fondurilor alocate din cauza neutilizării).
    Este o importantă ECONOMIE pe care domnii Băsescu – Boc şi miniştrii portocalii au făcut-o bugetului Uniunii Europene în aceşti 6 ani de criză economică cumplită. Altfel spus, este cadoul pe care guvernarea Băsescu – Boc l-a oferit Comisiei Europene, în aceşti ani când toate ţările membre ale UE au întâmpinat groaznice probleme de finanţare.
    Probabil că de aceea domnul Băsescu a primit aplauzele unor lideri europeni – când a intrat în conflict cu poporul român, care l-a demis cu 7,4 milioane de voturi, respectiv cu o majoritate zdrobitoare de 87% din numărul votanţilor.
    La alegerile parlamentare din decembrie, cetăţenii români au posibilitatea să-i pedepsească pe guvernanţii portocalii pentru asemenea cadou făcut Comisiei Europene.
    Noi, cetăţenii de rând, ne oblojim rănile pentru că regimul Băsescu – Boc ne-a situat pe primul loc în Uniunea Europeană cu gradul cel mai ridicat de sărăcie.

    V. AVERTISMENTELE NOASTRE

    Noi, ca şi alţi economişti din societatea civilă, am publicat mai multe studii şi analize privind slaba absorbţie a fondurilor europene gratuite, am angajat unele discuţii şi critici cu oficialii (inclusiv cu privire la dezinformările făcute de domnul Băsescu despre gradul de absorbţie a fondurilor europene). Degeaba.
    Guvernarea portocalie a rămas insensibilă la avertismentele societăţii civile şi acum culegem roadele nepăsării: zeci de miliarde de euro neutilizate (şi în curând vom afla câte vor fi pierdute definitiv pentru România).
    Guvernul USL are obligaţia elementară să spună ADEVĂRUL – cu cifre concrete şi cu nume – astfel încât la alegerile parlamentare din decembrie cetăţenii români – în cunoştinţă de cauză, să-i sancţioneze – prin votul lor – pe guvernanţii portocalii care au dat cu piciorul la zeci de miliarde de euro de fonduri europene gratuite, prin neglijenţă şi iresponsabilitate. Mulţi dintre ei vor trebui să fie aduşi în faţa justiţiei pentru cazurile de nereguli şi de fraude.
    UN AVERTISMENT SEVER. În intervenţia sa la televiziune din 16 noiembrie 2012, politicianul Băsescu a ocupat o poziţie profund greşită faţă de modul în care trebuie apărate interesele României la stabilirea şi alocarea fondurilor în bugetul UE pe perioada 2014-2020. La o problemă de asemenea anvergură nu este loc pentru confruntări electorale şi pentru glume marinăreşti nesărate. Vom reveni în curând asupra acestei probleme esenţiale pentru viitoarea dezvoltare economică şi socială a României.
    Despre „potenţialul” şi „inteligenţa” cu care se laudă politicianul iresponsabil Băsescu vorbesc grăitor zecile de miliarde de euro fonduri europene neabsorbite şi faptul că de doi ani suntem ţinuţi la intrarea în sistemul Schengen de Germania, Franţa şi alte ţări.

    21 noiembrie 2012

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

    • Grupul de initiativa Miorlau November 22, 2012 at 9:30 pm #

      Bla. Bla.Bla.

    • Grupul de initiativa ,,Miauuuu!'' November 23, 2012 at 12:01 pm #

      Nu se mai vede nici o diferenta daca tragi o linie si compari.

    • Grupul de initiativa ,,Miorlau'' November 25, 2012 at 11:34 am #

      Au fost impreuna la guvernare si au aceeasi origini feseniste.

  67. Fault November 21, 2012 at 7:57 pm #

    Stimate domnule prim-ministru,am mare încredere în donia-ta şi în viitorul dv. politic, dar gestul de la Maramureş a fost o eroare pe
    DEMOCRAŢIA ŞANTAJULUI

    De-ar fi şantajul mioritic să-l evoc
    N-aş pregeta să-l văd biunivoc :
    Pe Victor Ponta contra referendum ?
    Rămâi Guvernator, dar nu oricum :
    Tăcut, spălat pe dinţi cu multă sare,
    Să nu-ţi duhnească fleanca a putoare,
    Închis cu lacăt popular în carapace.
    Acesta-i trocul bre TB, şi n-ai ce face.
    care să n-o mai repetaţi.

  68. Iulian Somacescu November 22, 2012 at 8:34 am #

    Ce poate face D-l Traian Basescu la Consiliul European?
    Afirmatia D-lui Traian Basescu ca se afla intr-o relatie mai consistenta cu cei 26 sefi de guverne ai UE decat D-l Ponta poate fi intemeiata partial pe substituirea premierului roman la intalnirile cu omologii sai din Consiliul European in perioada ultimilor 5 ani, si partial pe lipsa de consiliere (experienta) a D-lui Ponta care nu a stiut sa profite de ocazia recentei prezente in Romania a principalilor omologi ai sai, “donatori ai fondurilor de coeziune”, neoferindu-le un Dineu Guvernamental Protocolar dupa incheierea Congresului PPE, ca simbol al atasamentului fata de ideia “cohabitarii pluraliste Parlament – Presedinte” promovata insistent in lumea civilizata.
    D-l Traian Basescu are ocazia sa probeze valabilitatea afirmatiei, doar daca in negocierile anuntate, va avea suficienta inteligenta sa intoarca in favoarea Romaniei, argumentul D-lui Presedinte Rompuy referitor la procentul absorbtiei de doar 20% pe perioada 2007-2013 (care va ajunge probabil la 30% la finele anului viitor).
    Inteligenta negociatorului poate utiliza cel putin urmatoarele argumente in favoarea intereselor majore si prioritare ale Europei pe dimensiunea coeziunii / convergentei comunitare:
    1)- pondere sociala a Romaniei de cca 10% in cele 15 state beneficiare, care pentru nediscriminare ar trebui sa fie concordanta cu ponderea alocatiei din totalul fondurilor ciomunitare;
    2)- situarea Romaniei la granita de Est a UE unde se afla principalii vectori de risc politic si de securitate ai UE;
    3)- factorii de risc social major pentru celelalte state comunitare, pe care-l prezinta pastrarea in continuare a Romaniei in stadiul de subdezvoltare, desi ca resurse naturale se situeaza intre cele mai bogate state ale UE;
    4)- absorbtia de doar 20% in perioada trecuta probeaza ca de fapt Romania pentru a absorbi 20 miliarde in urmatoarea perioada, are nevoie ca planificare de o alocare de 5 ori mai mare, respectiv 100 miliarde (adica aproximativ procentul de 10% cat reprezinta Romania in interiorul statelor beneficiare), din partea partenerilor comunitari (exceptand situatia in care managerii romani ai utilizatii efective a fondurilor ar fi inlocuiti cu manageri comunitari din statele donatoare, asa cum se procedeaza cu ajutoarele acordare statelor din lumea a 3-a).
    (Diferenta politicianului inteligent de cel prost o face creativitatea in a gasi cele mai adecvate mijloace pentru atingerea scopurilor care satisfac prioritatile interesului public! – cugetare damboviteana tarzie).

    • Adi November 23, 2012 at 10:22 pm #

      Ce ai sa faci daca miine ar dispare UE?

  69. Doru Bantus November 22, 2012 at 5:28 pm #

    Ce anume le da atata siguranta si impertinenta acestei gasti securiste. Astia se comporta ca si cum ar fi iehovisti si ar stapani “imperiul de o mie de ani”. Si totusi cum se va termina toata aceasta bataie de joc din poporul roman? De analize, de vaicareli, de acuzatii, de promisiuni… etc. s-a cam saturat lumea. Informatiile, chiar si voit incitante, repetate la infinit, pana disperare, devin entropice. Pana si mult citata Antena 3 tot la asta se rezuma. Totusi cum poate fi trantita aceasta gasca mafioto-FSBisto-Gestapovista si mai ales cand? Altfel lucrurile se cronicizeaza, se eternizeaza si riscam ca poporul sa se intoarca spre interiorul sau, sa refuze sa mai colaboreze si cei mai tineri sa o stearga masiv unde vad cu ochii si atunci totul este pierdut.

  70. Doru Bantus November 22, 2012 at 5:33 pm #

    Daca si alegerile se vor termina la fel ca si referendumul, eu nu vad deloc bine USL-ul. Nimeni nu va mai dori sa tot asculte explicatii si scuze. Istoria incepe sa semene cu povestea “Petrica si lupul”. Sa-i pazeasca Dumnezeu pe politicieni de lehamitea poporului.

  71. Trestia Cugetatoare November 22, 2012 at 9:23 pm #

    @Iulian Somacescu November 22, 2012 at 8:34 am #

    Din comentariul tau am inteles in special doua aspecte care ma intereseaza ca roman european:
    1)- D-l Traian Basescu are sansa sa spele o parte din pacatele comise impotriva romanilor prin utilzarea inteligenta a resurselor diplomatice si de argumentatie pro-europeana, convingatoare, in masura sa obtina prin negociere pentru perioada 2014-2020, cantitatea de fonduri comunitare corecta pentru Romania, care inseamna practic dublul sarcinii primite de la Parlament, respectiv 2 x 47 in loc de doar 47 miliarde euro [ar putea utiliza in negociere si argumentul furnizat de istoia Europei intre secolele IV-XV, cand administratia bizantina federalizata a supravietuit celei romane cu peste o mie de ani, tocmai prin faptul ca strangea impozite doar de la diocezele / statele neperiferice oferind subventii statelor aflate la periferia teritoriului administrat);
    2)- pentru garantarea absorbtiei integrale a fondurilor respective, D-l Traian Basescu are ocazia si posibilitatea sa obtina de la partenerii de negociere, acordul ca managerii romani ai fondurilor comunitare care si-au probat ineficienta in perioada trecuta , sa fie inlocuiti cu manageri din statele donatoare, platiti din fondurile respective intr-o maniera suficient de atractiva.
    Ramane totusi intrebarea (care va primi in curand raspunsul corect): este D-l Traian Basescu suficient de atasat interesului public (european si national), pentru a se mobiliza in scopul obtinerea unor asemenea rezultate?
    (Lipsa culturii diplomatice la politicienii romani reprezinta un pericol major la adresa securitatatii socio-economice a intregii natiuni! – cugetare damboviteana tarzie).

  72. pagubit November 23, 2012 at 11:23 am #

    Sunt din Alba Iulia, iar in ziarele locale se scrie ca pentru prima data in istorie Guvernul nu a alocat nici macar 1 leu pentru sarbatorirea zilei nationale. E adevarat ca aici e primar de la PDL. E adevarat ca atunci cand se facea invers, nu protesta (eu personal nu l-am auzit). Dar totusi ? De ce faceti asta ? Ce e cu razbunarile astea ? Nu vedeti ca totul se intoarce ? PD-ul si Basescu au castigat alegeri spunand de “ILIESCU”; “MINERI”;. Acuma USL-ul ca castiga alegeri spunand de “BASESCU”. S-a intors incredibil situatia. Nu e bine ce faceti, ati inceput sa fiti aroganti si asta in final o sa va distruga.

  73. Florea Dumitrescu November 23, 2012 at 1:10 pm #

    DOMNULUI TRAIAN BASESCU,
    PREŞEDINTELE DEMIS DE POPORUL ROMÂN

    DEMISIA, DOMNULE BĂSESCU!

    O NOUĂ VIOLARE A CONSTITUŢIEI ROMÂNIEI

    1. În zilele de 12 şi 13 noiembrie aţi rupt tăcerea după două luni, aţi avut o ieşire publică şi v-aţi amestecat în bătălia politică, în campania electorală, cu acuzaţii împotriva adversarilor politici ai partidului pe care-l susţineţi. Este limpede că urmăriţi să provocaţi derută şi dezorientare în rândurile electoratului.
    Aţi încălcat din nou rigorile Constituţiei (pentru a câta oară?), în special articolul 84, aliniatul (1) şi alte articole!; trebuia să nu vă amestecaţi în campania electorală, cum vă obligă Constituţia.
    Din nou aţi încălcat articolul 30, aliniatul (7), care interzice „defăimarea ţării şi a naţiunii”. Afirmaţia dvs. repetată că „România este pusă sub semnul întrebării ca stat de drept” vă descalifică total şi vă condamnă.
    Din nou determinaţi societatea civilă să vă atragă atenţia că săvârşiţi fapte grave, anticonstituţionale. În felul acesta, cădeţi sub rigorile Constituţiei, articolul 95.
    Declaraţia iresponsabilă din 12 noiembrie 2012 că „nu sunteţi un om care să-i fie frică de ceva” nu vă absolvă în nici un fel, de respectarea cerinţelor din Constituţia României.
    2. Cum dvs. aţi recomandat altor politicieni în declaraţia din 12 noiembrie 2012 (susţinând că „în lumea civilizată, când un ministru, un parlamentar este suspectat de acte de corupţie sau de incompatibilitate sau de lucruri în neregulă, el demisionează”), vă solicităm ca dvs. – în calitate de politician – să daţi un exemplu pilduitor şi să respectaţi ce se face „în lumea civilizată” pe care o evocaţi şi să vă daţi imediat demisia. Nu mai aşteptaţi aplicarea articolului 95 din Constituţie; noi vă ajutăm să conştientizaţi situaţia în care vă aflaţi şi vă vom trimite separat un material cu 15 dosare penale în care sunteţi mai mult decât „suspect” de fapte pentru care le cereţi altor politicieni să-şi dea demisia.
    3. Printr-o scrisoare vom face o informare domnului J. M. Barosso, doamnei Comisar V. Reding şi doamnei Cancelar Angela Merkel, despre această nouă violare a Constituţiei României.

    23 noiembrie 2012

    Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  74. Sibilla November 23, 2012 at 4:41 pm #

    Cine investeşte încredere şi dă vot Maritzei ( ” Pisi ” ) ? NUMAI cei săraci, săraci cu Duhul !
    Sărmanilor NU le arde s-o ardă-n firişire cu d-alde ” Pisi ” care au un ”ambîţ” şi fiţe, că cică-i în ” trănduri ”…
    ”PISI” dă Banat-Caraş-Severino
    Cu alte cuvinte : arde-o ” Pisi ” prin alte locuri, pe cărăşeni, SCUTEŞTE-I de mieunături şi damful de lături !!

    ” Pisi ” dă Caraş-Severino , cea cu fiţe ş-un ” ambîţ ”…

  75. justitiaru November 23, 2012 at 10:12 pm #

    D-le Ponta
    Basescu intrebat daca va da un raport parlamentului privind tratativele bugetare la CE aridicat din umeri ,ras manzeste si a zis : “n-are rost “.
    Concluzia :base considera Ro mosia lui si i se falfaie de Parlament
    Base este foarte vesel ca vor fi reduse bugetele pentru Ro
    Stiind ca USL va castiga alegerile este bucuros ca Ro nu va avea bani si astfel va invinui guvernul USL de esecul economic dupa ce a indatorat tara cu miliarde de euro.
    Deci planul lui functioneaza excelent : pe de o parte a jefuit tara de zeci de miliarde ,pe de alta parte a indatorat-o la sange si pe partea a treia si UE le taie fondurile.Base e fericit ca loveste in populatie si in guvernul USL
    “Veselie la Acapulco” pentru mafia portocalie-dar e veselia nebunilor

  76. Bibicu November 24, 2012 at 11:27 pm #

    BLESTEMATO
    « Ocuparea viitorului » presupune localizarea lui exactă, care reclamă utilizarea triangulaţiei, a « triangulaţiei politice ».
    Români treceţi Tisa ! De grabă, şi ocupaţi – fără vărsare de sânge – viitorul. Ăsta e ordinul prin care recunosc un conducător veritabil. După care mărşăluim până la Bruxelles ca să strigăm : Vetooo ! Ieşi dracului afară bretonato ! Iaca ici mandatul de arestare pentru port ilegal de sex. Paşol na turbincă ! Şi nu oricum : nici îmbrăcată nici dezbrăcată, nici călare nici pe jos, nici în căruţă nici în teleguţă. Acasă vei purta o vreme nr oo53, deşi arăţi ca 0083. Blestemato !

  77. nimabe November 25, 2012 at 4:52 pm #

    Personal am , inca , o impresie foarte buna despre dvs si am spus si altora ca veti deveni un mare om politic si , sincer , tocmai momentul dificil prin care trece Europa ( pentru care CRED ca veti juca un rol important , la un moment dat ) va va avantaja ( Doamne ajuta ! ) . Vreau sa cred ca afirmatia pe care ati facut-o recent , cum ca , dupa alegeri , o veti lasa balta cu Satana , a fost de fatada , facuta pentru cei care ,, trebuie ,, sa nu mai ridice vocea cand va veni momentul demiterii , sa aratati ca nu a depins de dvs , ci de nemernic . Altfel , din cat respect va port , veti fi cel mai mare dusman al meu , fiindca poporul va mandateaza sa ne scapati de Satana si clanul lui mafiot ! Trebuie schimbata acuzatia din dosarul ,,flota,, , in inalta tradare si acuzat de parlament . Stiti ce vreau sa spun . O noua expertiza va demonstra paguba enorma cu care a fost subminata economia nationala .

  78. P November 25, 2012 at 9:26 pm #

    Asta e tot? Va placut mitingul de la Navodari? Unde sint promisiunile din programul USL despre Rosia Montana?

  79. justitiaru November 26, 2012 at 12:22 am #

    D-le Ponta
    asta seara D-l Antonescu a avut la A3 o noua iesire, acuzandu-l pe D-l Tariceanu.de sustinerea unor teze basiste.
    va rog sa-l sfatuiti pe d-l mantonescu si D-l Traiceanu sa fie mai retinuti cu declaratiile.Va rog de asemenea sa facilitati o intalnire de calmare a spiritelor intre d-l Antonescu si D-l Tariceanu, care nu poate fi suspectat de basism dupa antecedente.
    Succes in continuare in campanie !

  80. justitiaru November 26, 2012 at 1:31 pm #

    D-le Ponta
    In urma cu cateva zile l-am vazut la OTV pe DD oferind cadouri electorale,;la Tg-jiu, printre altele a oferit o geaca unui motociclist ,intrebandu-l totodata unde au motocilistii un loc de intrunire pentru a ;le oferi tuturor haine.Mi se parte evident ca o geaca nu poate costa sub 10 lei.Va rog sa va interesati si sa interveniti pentru a-l obliga pe DD sa se incadreze in prevederile electorale legale

  81. Iluminatu November 26, 2012 at 4:58 pm #

    PROBLEME LA BĂGARE

    ĂLA ne-a băgat în „nato”,
    ALA ne-a băga în „ue”,
    şi
    voi în colivie-l băgarăţi, pe ĂLA.
    ………………………………………..
    Pronunţare pripită (?!)
    Motivare după…5(cinci) luni.
    475 pagini de motivare.
    ……………………………………….
    Păi, nu e bine dom’ Guvernator !

    Notă : Rromico, meri de-ţi spală clanţa-n
    bideu.

  82. Iulian Somacescu November 26, 2012 at 6:18 pm #

    Dece nu poate fi desemnat ca Prim Ministru D-l Tariceanu in situatia ca USL va obtine majoritatea mandatelor parlamentare?
    In primul rand ca D-l Traian Basescu ar incalca unul din principiile statului de drept, potrivit caruia suveranitatea poporului in relatia cu Puterea Executiva (inclusiv demiterea si investirea noilor guverne sau primministri) o exercita doar parlamentarii prin vot majoritar, nu partidele politice sau alte grupuri de persoane, indiferent de denumirea lor.
    Deoarece majoritatea parlamentara a incalcat principiul statului de drept cand l-a suspendat pe Presedinte in vara, potrivit caruia statele trebuie sa garanteze incredintarea si exercitarea deplina a mandatului pe intreaga durata, celui care castiga cele mai multe voturi in circumscriptia lui electorala (cum a fost cazul D-lui Basescu la alegerile din 2009), CCR a invalidat demiterea presedintelui de catre votul popular perfect legitim si suveran, deoarece acel vot fusese obtinut intr-o maniera considerata “frauduloasa” in raport cu principiul statului de drept prioritar, al nesuspendarii.
    In al doilea rand D-l Traian Basescu ar incalca de doua ori acelasi principiu al statului de drept daca D-l Victor Ponta ar fi propus Presedintelui din partea noii majoritati parlamentare sa fie desemnat ca Prim Ministru iar D-l Traian Basescu l-ar desemna in locul lui pe D-l Tariceanu (sau alta persoana), chiar daca textul Constitutiei (neprioritara fata de principiile statului de drept semnate si de Romania la Copenhaga la 29 iunie 1990), lasa loc si altor interpretari aflate in conflict flagrant cu principile statului de drept.
    Probabil D-l Traian Basescu a invatat bine aceasta lectie (sper ca si ceilalti politicieni), de la decidentii europeni, dupa ce a fost demis din functie prin vot popular suveran la 29 iulie trecut.
    Asa cum au prevalat principile statului de drept fata de Constitutia interna in cazul demiterii din 29 iulie, tot asa vor prevala aceleasi principii ale statului de drept fata de Constitutia interna si in cazul desemnarii D-lui Ponta ca Prim Ministru (evident daca majoritatea mandatelor parlamentare vor fi obtinute de organizatia politica prezentata in alegeri sub denumirea de USL).
    In al treilea rand D-l Traian Basescu pare dupa propriile afirmatii, sa fi devenit o persoana apropiata interesului national, care impreuna cu ceilalti politicieni responsabili au invatat suficient din greselile verii trecute, spre a nu mai aduce daune imense natiunii,
    repetand aceleasi erori.
    (Cei inteligenti invata din greselile altora. Cei idioti nici din propriile lor greseli!- cugetare antica romana).

  83. emma November 26, 2012 at 8:52 pm #

    domnule victor ponta, va implor, ascultati acest sfat. daca veniti la guvernare, dupa 9 decembrie.faceti intai un sondaj serios de opinie pentru transformarea romaniei in regat.multi sunt inconstienti dar am scapa de aventurieri despotici gen basescu,asasini economici ai tarii,,nici o tara din europa n ar indrazni sa jigneasca un popor condus de unul dintre cei mai renumiti monarhi ai europei ,respectat in toate cancelariile.eu am discutat cu enorm de multi tineri si toti sunt de acord cu domnul antonescu ca regalitatea e unica solutie.daca eu care aveam o orientare POTRIVNICAm am schimbat cred ca multi o vor face daca veti sti sa vorbiti si sa explicati. .doamne , cand l am vazut astazi facandu va pe dumneavoastra ceausescu ,pe ministrul apararii mos teaca ,pe crin antonescu adormit aveam impresia ca traiesc una din piesele absurdului de eugen ionescu-scaunele- domnule ponta ,in piesa aia personajul, asteptand sa vina niste invitati inexistenti vorbea cu scaunele.asa face si nebunul asta.ne considera niste scaune si ne spune povesti de adormit copiii pe cand noi toti,cu exceptia elenei udrea un singur gand avem si un singur dor:DEMISIA,DEMISIA DE ONOARE PE CARE N O ARE,DEMISIA PE CARE SI UN PORC DE CAINE SI AR FI DAT O,DEMISIA PE CARE O ASTEPTAM INCA.Cu cat zilele trec cu atat nu vad decat o iesire schimbarea constitutiei si regele mihai. romanii ar trebui sa inteleaga ca aceasta e unica salvare.basescu nu i prost si stie ca zilele ii sunt numarate si turbeaza,TURBEAZA DE FURIE SI MUSCA IN TOATE PARTILE.MAI ARE DOAR CSM UL HANDICAPSATULUI ALA CARE PRIMESTE PENSIE DE ORB SI CSM ULCARE E COMPUS DIN SLUGILE NUMITE DE EL.SI VOI AVETI MAINILE LEGATE DE FONDUL MONETAR SI UE.pana cand ,doamne ,pana cand va abuza spurcaciunea asta de rabdarea poporului roman

    • justitiaru November 27, 2012 at 10:57 pm #

      De ce oare cetatenii care au votat la referendum au asistat nepasatori la modul cum CCR in bataie de joc a mistificat referndumul ?
      Cum poate un om politic sa-si asume raspunderea pentru decizii crcuciale cu un popor de mormolci ?
      Cine are opinii ,interese,vointai ,le exprima.Cand interesele ,opiniile,vointa unei persoane este incalcata acea persoana se exprima.Cine nu se exprima nu exista si e natural ca ceilali ii desconsidera

  84. justitiaru November 26, 2012 at 11:11 pm #

    D-le Ponta
    V-am urmarit asta seara la Sinteza Zilei.Am admirat calmul si luciditatea prin care ati raspuns atacurilor suburbane basiste,modul in care incurajati alegatorii.
    Sincere felicitari si succes in continuare
    Fortza USL

  85. Iluminatu November 26, 2012 at 11:53 pm #

    (R) PRIVIGHETOAREA INTOTDEAUNA CÂNTĂ LIVE

    Domnule prim-ministru, aţi fost admirbil în astă seară pe Antena3.
    Guvernatorul chircit la minte nu pricepe că USL îi propune alegătorului din 09.12.2012 un program şi numele premierului care va realiza acest program – Victor Ponta – pe care nu-l poate refuza având 60% din votul popular.

  86. justitiaru November 27, 2012 at 9:13 am #

    D-le Ponta
    In lumina atacurilor salbatice ale lui base de ieri seara la adresa guvernului campania trebuie sa se transforme de facto intr-un referendum pe tema “jos basescu”.
    Cuvantarea lui TB a demonstrat intentia clara de a falimenta Ro prin marirea presiunilor bugetare asupra viitorului guvern(anticipat USL).Asa se explica grija lui induiosatoare pentru someri,pensionari si despagubirile gigantice pe care trebuie sa le faca Ro celor pagubiti de regimul comunist.
    In modul acesta el vrea sa ridice si “stacheta sperantelor “ populatiei fata de viitorul guvern.si sa creeze sperante nejustificate care sa genereze nerabdare si nemultumiri imediat dupa instalarea viitorului guvern USL
    Tot raul spre bine.In campanie trebuie reintrodusa tema “jos basescu” in mod explicit devoalndu-se planul lui diabolic in totala opozitie cu politica guvernelor boc.
    Manusa aruncata de base cu bugetul viitorului guvern trebuie ridicata si detaliat proiectul de guvernare USL in mod realist.
    Trebuie sa pregatiti urgent impreuna cu D-l Georgescu si viitorul ministru de finante (Vosganian ?) o schita de buget cu obiective politice si economice clare care sa justifice victoria USL pentru mic si mare.
    E un moment istoric, e provocarea politica a vietii pentru care viata v-a pregatit .base in nemernicia lui va ofera ocazia sa faceti istorie.
    E meciul secolului si al vietii.Acum ori niciodata.
    Pe cai , la atac !

    • Adi November 27, 2012 at 5:24 pm #

      ,,,Pe cai, la atac!” – caii din herghelia de la Mangalia sint piele si os si daca te urci pe ei , risti sa duci calul spinare….Mai bine:
      Pe magari, la atac!

  87. Iluminatu November 27, 2012 at 9:14 am #

    PENTRU UN MEDIU CURAT

    Traian Băsescu – o epavă care scârţâe din toate închieturile, şi la „vânturle” UE trase de la Bucureşti. Sabordarea este singura soluţie raţională. Peste 13 zile torpila populară trasă sub linia de plutire o va trimite în istorie. Şobolanii PDL-ARD-UDMR şi târfele îngrozite se ascund în uriaşe prezervative umplute cu ipsos pentru ca după dezvelire să populeze cu falusuri pustiurile conştiinţei umane.
    Pentru un mediu curat votaţi numai candidaţii USL pe 09.12.2012.

  88. constantin dan (@Constantin98Dan) November 27, 2012 at 2:16 pm #

    Bineinteles ca asa va fi !
    Basescu face deja aluzii la ” ingrijorarea internationala ” asupra alegerilor din Romania ( vezi Doamne se repeta noiembrie 1946 ) . Isi va asmuti ” procurorii ” si prietenii observatori internationali asupra vreunui birou din Sighet sau Calafat , pentru a da in vileag ” fraudele ” .
    Le este frica , pentru ca au mers prea departe – risipirea banilor europeni pentru parcuri la tara , terenuri de fotbal in panta , cand autostrazile vitale ( Suplacu de Barcau Bors sau centura Bucurestiului autostrada Ploiesti – 6 km ! – sunt oprite din lipsa de finantare .
    L-au inchis pe Nastase , l-au umilit si facut simulant cand acesta era pe firul mortii . Basescu nu a fost deranjat pentru flota !
    Lituanianca asta , cu declaratiile ei grosolane la Bucuresti , lipsite de respect fata de gazde ! Ea vorbeste , cu presedinte si prim ministru suspendat si fugarit pentru coruptie …

  89. Pascanean November 27, 2012 at 5:10 pm #

    Domnule Primministru al Romaniei va rugam cu stima si respect sa reveniti asupra faptului ca permisele pe CFR pentru pensionari au fost reduse drastic de basescu.Noi pensionarii ceferisti va rugam sa ne acordati permisele asa cum au fost adica :24 file pentru titulari si 12 file pentru membrii familiei.Noi va multumim si credem ca nu ne uitati.

  90. Lorelei November 27, 2012 at 7:48 pm #

    Domnule Prim Ministru, desi nu are legatura cu tema in discutie, postez un articol foarte interesant. Sunt convinsa ca aveti cunostinta de doleantele poporului, dar aici sunt foarte bine sintetizate.

    “CE CONDUCĂTORI ŞI-AR DORI POPORUL

    Acest popor obidit, batjocorit şi umilit de generaţii (dar cu precădere în ultimii 15 ani) şi-ar dori conducători drepţi, cu coloană vertebrală, oameni sinceri şi de cuvânt, care să discute de la egal la egal la Curţile Europei, care să-şi apere şi să-şi iubească ţara şi interesele ei, care să ne redea mândria de ROMÂNI, într-o ţară prosperă şi bogată, care să-i facă pe fiii risipiţi în lume, să revină acasă, care să ne dea încredere în viitor şi să ne asigure o bătrâneţe liniştită.

    De aceea poporul exultă când vreun conducător îşi aminteşte de petrolul nostru (azi vândut), de aurul nostru (până mâine), de Marea Neagră (cu facilităţile ce la asigură pe lângă ţiţei şi gaz metan) etc. Poporul ar vrea conducători care să ne spună: „Nu vindem ţiţeiul, că se va dubla preţul şi nu ne vor ajunge banii de benzină!» „Nu vindem aurul că ne vor blestema urmaşii!» „Nu dăm băncile la străini, că ne vor exploata interesele financiare!“ „Nu vindem Romtelecomul!“ şi dacă l-am vândut de ce să-i mai spunem ROM… Poporul ar vrea conducători care să le pese de ţară, de interesele ei, de oamenii ei, de bogăţiile ei, nu să stăm cu mâna întinsă la Porţile Europei, ca pe vremuri la Poarta Otomană… Poporul n-a vrut intrarea în NATO ca să avem flotă de război second-hand din Anglia, nici ca să ne modernizăm MIG-urile cu tehnologie de import, nici ca să trimitem români la moarte în Kosovo, Bosnia, Afganistan sau Irak, ci a vrut NATO să nu ne mai ocupe ori să ne şantajeze alţii. Poporul nu vrea intrarea în U.E. ca să culeagă căpşuni în Spania, să cureţe haznale în Germania, sau să îngrijească bătrâni în Italia, ci vrea în U.E., fiind singura speranţă că s-or pune lucrurile la punct aici în ţară: că vor scăpa de mafioţi, că se va termina cu jaful, că va domni legea, că vom fi trataţi ca oameni nu ca handicapaţi.

    Poporul vrea, dar nu ştie cum! Ar dori conducători capabili să-i conducă, să-i arate… şi-ar dori parlamentari să-i apere interesele, să facă legi drepte, nu palavragii ce se bat pentru ciolan şi super-avantaje. Dacă un asemenea conducător ar apărea, n-ar mai pleca tineretul din ţară, ar veni diaspora şi ar investi aici, ar veni şi alţi investitori serioşi într-un mediu economic sănătos cu oameni harnici şi bine pregătiţi. Din păcate Europa „ne ajută pas cu pas“ până nu mai avem ce le da şi ce ceda. Nu zic că nu au fost şi afaceri personale cu averea ţării, dar în majoritate au fost „cedări“ la presiuni externe. Nu pot spune cei ce ne conduc în gura mare asta, deşi, acesta-i purul adevăr. Aşa s-a cedat, PETROM-ul, Distribuţiile de gaz şi electricitate, aşa vor ceda şi ultimele două bănci… Nimeni n-o să ne ajute vreodată în mod dezinteresat. Să nu mai vorbim de F.M.I. şi Banca Mondială, că ştie toată lumea a cui interese la apără… şi totuşi, se poate… Nu ne obligă nimeni să dăm tot, să vindem (şi să

    privatizăm) tot. Ar trebui să apărăm mai mult producătorii interni (azi ignoraţi), să nu mai tăiem pădurile, să nu mai distrugem şcoala românească (ne distrugem viitorul), să finanţăm agricultura (şi prin ea sănătatea populaţiei), să punem mai mult accent pe om (factorul uman), pe mediu, pe viaţa noastră a tuturor.

    Lăsaţi certurile dintre partide! Nu mai avem timp de războaie interne, cui folosesc? Dovediţi că sunteţi buni români, daţi-vă mâna să înlăturăm urmările inundaţiilor, să stăvilim corupţia, să-i înlăturăm pe cei compromişi. Stă în puterile noastre să ne unim! Dar oare sunt românii în stare vreodată să fie uniţi? semnat: Ştefan TARJOC”
    Numai bine si mult succes in ceea ce faceti !

  91. justitiaru November 27, 2012 at 9:52 pm #

    D-le Ponta
    Limbajul suburban foflosit de base in spatiul public trebuie cunoscut de toti admiratorii sai occidentali
    http://www.ziare.com/basescu/victor-ponta/traian-basescu-despre-ponta-premier-inca-o-data-un-porc-e-greu-de-inghitit-1204161

  92. mihail November 28, 2012 at 12:51 am #

    BUNA SEARA DOMNULE PRIM MINISTRU VICTOR PONTA SANT O PERSOANA PLECATA INAFARA DE VREO ZECE ANI SI URMARESC CU INTERES CUM DEMERG LUCRURILE IN POLITICA NOASTRA TIN SA VA SPUN CA NU AM PUTUT SA VA VOTEZ LE REFERENDUM DAR AS FI FACUT.O CU PLACERE DAR PE 9 DECEMBRIE O SA FIU ACASA SI AM S.O FAC SI ASTA PENTRU FAPTUL CA.1 . SANTETI TANAR CA SI MINE [EU AM 30 DE ANI] SI INTELEGETI CU SIGURANTA PRIN CE AU TRECUT SI TREC TINERII IN TARA NOASTRA SI CU SIGURANTA INTELEGETI CA TINERII SII VIITORUL TARII NOASTRE ARE NEVOIE DE SUSTINERE SI CINEVA CARE SA.I INTELEGA SA.I REPREZINTE ,SA.I SUSTINA CEL PUTIN MORAL ,AU NEVOIE SA.SI CONSTRUIASCA O VITA CU UN MINIM DE DEMNITATE DAR SI EI SANT OBLGATI MORAL SA PARTCIPE SI SA NU DOARMA IN PAPUCI ,ASTA CA PRINCIPIU. 2 . SANTETI PRIMUL POLITICIAN CARE ARE VOCE SI O FACE SI INTERNATIONAL ,NU.I NEVOIE DE ANTIPATII DAR E NECESAR SA.TI IMPUI PUNCTUL DE VEDERE SI ACESTA SA FIE RESPECTAT SI LUAT IN MAXIMA CONSIDERATIE SI EU LA DUMNEAVOASTRA AM VAZUT ACEST LUCRU SI ROMANII V.AU DAT DE INTELES CA SANT CU USL SI CU DUMNEAVOASTRA SI VA SUSTIN PUNCTUL DE VEDERE IN MAREA MAJORITATE . 3. IMI PERMIT SA VA CONSILIEZ UN LUCRU .TRANSPARENTA CU SI FATA DE CEI CARE II REPREZINTI SI TE RESPECTA SI AU INCREDERE IN TINE ESTE ARMA CEA MAI EFICIENTA IMPOTRIVA TUTUROR CELORA CARE OBSTACOLEAZA INTERESUL TARII NOASTRE SI AM OBSERVAT CA FOLOSITI INTELIGENT ACEST PRINCIPIU DE BAZA AL UNUI POLITICIAN CARE ARE CONSIDERATIE PENTRU CE.I CARE L.AU ALES SI IL VOR ALEGE .4 .SANTETI O PERSOANA SIMPTICA ,DINAMICA , VA PLACE SPORTUL ,AVETI CARACTER .SANTETI UN BUN EXEMPLU PENTRU COPII NOSTRI PENTRU CA EU MA GANDESC SA AM SI O FAMILIE FRUMOASA SI FERICITA INTR.O TARA UNDE CINEVA A VENIT LA CONDUCERE A PUS PICIORUL IN PRAG IMPREUNA CU TOATA NATIUNEA SI AU CONSTRUIT O TARA FRUMOASA SI PUTERNICA SI EU SA FIU MANDRU DE ASTA .,INDIFERENT DE PROVENIENTE ,CINE LA PROMOVAT , SI PENTRU CINE LUCREAZA,PENTRU CA PERSONAJELE LA CARE MA REFER SI DUMNEAVOASTRA VEDETI CA EU STIU ,AR FI PUTUT FOARTE BINE SA NU FIE CHIAR ASA DE HAINI DAR AU FACUT PRAPAD SI INCET INCET O SA PLATEASCA PENTRU TOT RAUL CARE L.AU PROVOCAT .INCHEI SI VA SALUT CU MAXIM RESPECT SI VA UREZ MULT SUCCES IN CONTINUARE SI NU UITATI CA ROANII SANT CU DUMNEAVOASTRA .FITI SI DUMNEAVOASTRA CU EI.ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU.

  93. Bibicu November 28, 2012 at 8:47 am #

    PĂI DA

    „O broscuţă mai merge dar un porc e greu de înghiţit !” a zis Guvernatorul în seara asta la B1tv ( se referea la VVP).
    Poporu crede, pe bune, că Guvernatorul ar înghiţi şi fecalele „porcului” numai să rămână încă 2 ani la Cotroceni.

  94. Admirator de lucruri cand sunt facute bine November 28, 2012 at 10:04 am #

    Domnule Ponta,

    Regret, calitatea de care dispuneti “jocul de cuvinte murdare” nu tine de un premier european.

    V-ati descalificat total in hardaul porcesc pe care l-ati declansat impreuna cu antonescu.

    Martin SCHULZ a inteles si de altfel recomandarea lui a fost piano, piano cu atacurile la persoane !!!

    Aveti consilierul “ultim” cel care este cazat la MS, ascultati-l stie prea multe si nu este bine inteles.

    Aveti apropiati care la cea mai mica miscare vor vira, veti ramâne singur chiar daca usl Ul va castiga alegerile.
    Premier nu veti fi, se va merge la alegeri anticipate, CE nu accepta MINCIUNA si TRISARIA la care sunteti AS !!!

    CE si PE nu accepta probleme in plus fata de cele pe care le are, FMI si Bm au cumparat datoria GRECIEI pe un an, continuarea prostiilor va trimite ROMANIA la zid !!!

    Nu uitati ca ati fost atentionat de greselile pe care le comiteti, noiile masuri contra SRI, CNA sunt acte fasciste.

    Toate acestea vi le transmite un admirator !!!

    Va rog sa lasati mesajul.

  95. gelu November 28, 2012 at 12:27 pm #

    D-le Ponta, e asa de usor sa-l terminati pe Basescu mediatic incat nu va dati seama. Faceti domnule lista cu dosarele penale ale lui Basescu si procurorii si avocatii care i-au dat NUP si iesiti intr-o conferinta de presa si dati-i cu ele in cap, demonstrand in fapt ca de aceea TB se lupta cu dintii ca sa-si pastreze DNA. Plus o lista cu toate retrocedarile ilegale semnate de acesta pe cand era primar in Capitala. Aceeasi lista trimeteti-o si lui Merkel, Barosso si Rednig. Si atacati-l si din punct de vedere al trecutului securist cu probe, e imposibil ca sa nu gasiti pe la MT sau prin alte arhive dosarul de cade al lui Basescu sau alte documente compromitatoare, basca incopetenta lui ca capitan de nave cand a dat foc portului Rouen. Iar vis-a-vis de asta informati-l si pe Presedintele Frantei. Deci inventariati-l in regim de urgenta si iesiti voi liderii USL intr-o conferitna de presa mamut si tocati-l. Si tinte-l in acest meci pana nu va mai putea deschide gura.

  96. of November 28, 2012 at 1:11 pm #

    Mi-e frica de basescu si de clica lui. Vor fi in stare de orice ca sa reduca procentul votantilor USL sub 50%. Sper ca acum e cunoscut numarul alegatorilor. Sper sa aveti observatori care sa semnaleze orice raportare eronata. Sper sa nu va puneti speranta in softul INS. O spun stiind ce spun.
    Nu va lasati influentat, caci inca nu ati ajuns la mal. Nici prietenii nu mai sunt ce-au fost.

  97. Florea Dumitrescu November 28, 2012 at 1:31 pm #

    Domnului Traian Băsescu,
    Preşedintele nelegitim al ţării

    DEMISIA, DOMNULE BĂSESCU!

    O NOUĂ VIOLARE A CONSTITUŢIEI ROMÂNIEI

    1. În zilele de 16, 20 şi 26 noiembrie 2012 aţi avut noi ieşiri publice şi v-aţi amestecat în campania electorală, cu poziţii partizane, cu acuzaţii împotriva adversarilor politici ai partidului pe care-l susţineţi (PDL).
    Aţi încălcat din nou rigorile Constituţiei, în special articolul 84, aliniatul (1), dar şi alte articole; trebuia să nu vă mai amestecaţi în campania electorală, cum vă obligă Constituţia.
    Din nou aţi încălcat articolul 30, articolul (7), care interzice defăimarea ţării şi a naţiunii. Aţi reluat minciunile şi denaturările dvs. despre statul de drept.
    Din nou obligaţi societatea civilă să vă atragă atenţia că săvârşiţi fapte grave, anticonstituţionale. În felul acesta, adăugaţi încă trei noi dosare cărora li se aplică rigorile Constituţiei, articolul 95.
    2. La minciunile, înşelăciunile şi hoţiile, conţinute în declaraţiile dvs. din 16,20 şi 26 noiembrie 2012 vă vom răspunde din poziţia societăţii civile în curând, prin mai multe studii şi analize.
    3. Recomandarea făcută de dvs. în declaraţia din 12 noiembrie 2012 altor politicieni să-şi dea demisia pentru simple suspiciuni, vă rugăm încă odată să o puneţi în aplicare în ce priveşte persoana dvs., care are peste 15 dosare penale blocate în mod nejustificat de Justiţie, în special de Procuratura Generală şi DNA.
    Demisia imediată, domnule Băsescu, spre binele ţării şi al poporului român. Este ceasul al doisprezecelea.
    4. Print-o nouă scrisoare vom face o informare domnului J.M. Barosso, doamnei Comisar V. Reding şi doamnei Cancelar Angela Merkel despre această încălcare repetată a Constituţiei României.

    28 noiembrie 2012

    Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  98. Black Rose November 28, 2012 at 1:56 pm #

    La 9 decembrie 2012, VOTAŢI CANDIDAŢII USL, oameni cinstiţi, profesionişti, devotaţi vouă, duşmanii hoţilor, ai trădătorilor şi ai incompetenţilor! Puneţi ştampila pe cel mai nobil şi mai frumos semn electoral USL! Aceste alegeri reprezintă, poate, o ultimă şansă de salvare a României !Dragii mei, nu vă pierdeţi SPERANŢA într-un viitor mai bun pentru harnicul popor român, trăitor într-o Ţară dăruită de Dumnezeu cu atatea bogăţii !
    VOTATI DEPUTAT IULIAN IANCU!
    Este important ca pe 9 decembrie sa ne prezentam cu totii la vot! Este important sa ne pese de copii, parinti, bunici si de noi toti! Este important sa-i votam pe cei care merita si pe cei care ne-au demonstrat ca le pasa de Romania!Este important ca Romania sa fie Puternica! USL este echipa INVINGATOARE!
    Dragi prieteni,
    va invit sa dati LIKE paginii oficiale https://www.facebook.com/DeputatIulianIancu

  99. Black Rose November 28, 2012 at 1:58 pm #

    VOTATI SENATOR DAMIAN DRAGHICI!

  100. mihaela November 28, 2012 at 5:39 pm #

    mult succes in campanie si mare atentie!

  101. Gabriel Liviu November 28, 2012 at 6:20 pm #

    Sunteti pe cale sa deveniti un om care sa ramana in istorie, pentru asta scapati-ne de rusinea nationala>CHIORUL INFUMURAT

    • anonim November 29, 2012 at 6:58 pm #

      Care chior? Toti sint chiori si cu probleme de vedere.

    • Adi November 29, 2012 at 8:51 pm #

      Toti sint miopi cu ochelari. Care chior?

  102. ZeV November 28, 2012 at 7:31 pm #

    Domnule Victor Ponta, eu nu am a vă da sfaturi, nu sunt, de altfel la curent cu tot ce se întâmplă prin media de scandal a așazisei Românii a secolului 21 și nici nu intru, de regulă, pe blogurile politicienilor, MAI ALES, în campanii electorale. O campanie electorală este PRIN DEFINIȚIE o mistificare grosolană a realității și un prilej de conflict , nu de dialog, ca să nu mai articulez cuvîntulul (prea) mare numit ,,consens”. Prin urmare, dacă noi cetățenii neînregimentați vrem să ne menținem discernământul, ar trebui, după părerea mea, să ne informăm, strict, din buletinele de știri, de preferință, de la radio.
    Fac, totuși, o singură excepție, pentru a vă felicita. De ce ? Pentru artitudinea respnsabilă de CALM în fața valului de atacuri furibunde venite din partea unor oameni disperați. A unor politicieni care nu mai au nici o legătură cu poporul român, începând cu momentul zero al apelului atidemocratic și anticonstituțional la boicot. Singura legătură, ombilicală, a acestor oameni fără viziune și rupți complet de realitatea românească și de interesul național, există doar cu ocupantul ilegitim de la Cotroceni.
    Eu trebuie să recunosc că habar nu am care sunt detaliile specifice din programul dvs viitor de guvernare și nici nu mă interesează în acest moment. Toate maculaturile electorale sunt aproape perfect identice, diferă doar…culoarea coperților și sigla amprentată la loc de maximă vizibilitate. Adică, pe fața de deasupra a copertei.
    😉
    Ceea ce eu îmi doresc, este să faceți în așa fel încât pericolul revenirii dictaturii în România să fie eliminat, iar poporul suveran să-și redobândească prerogativele, fie direct, fie prin reprezentanții săi alesi.
    Altfel, DE CE I-AM ALEGE ?

    • w November 30, 2012 at 3:53 pm #

      Ca sa ai un motiv in plus sa platesti impozite si sa fii fericit cind in loc de tancuri o sa vezi…femei dezbracate.

  103. nastyb0y November 28, 2012 at 10:55 pm #

    Pentru iubitorii de animal, a apărut o nouă lucrare ştiinţifică cu tema: “Maimuţica şi Maimuţoiul”

    Maimuţica şi Maimuţoiul

  104. George Ban November 29, 2012 at 8:13 am #

    Domnule Ponta,

    Atentie la Mircea Geoana! Cum se poate ca un PSD-ist sa critice PUBLIC propriul partid, spunand ca acorda prioritate PERSOANEI primulul ministru si nu PROGRAMULUI DE GUVERNARE? Sa fie Mircea Geoana “solutia” lui Basescu?
    Cine a tradat, va mai trada! Eu l-as exclude imediat din PSD…

  105. Rangă November 29, 2012 at 3:13 pm #

    @ Admirator de lucruri când sunt făcute bine

    Halal ARDmirator !

  106. justitiaru November 29, 2012 at 8:58 pm #

    D-le Ponta
    atitudinea dv calma este excelenta dar nu insuficienta..La atacurile lui TB trebuie replicat nu neaparat prin vorbe ci prin anunite actiuni care sa-i puna in defensiva pe TB si acolitii lui.Batalia alegerilor este pe imaginea publica, iar imaginea este ca base ataca salbatic iar USL nu are replica.Cand esti injurat ca la usa cortului nu este suficient sa ramai impasibil, este necesar sa dati o replica institutionala nimicitoare ca o lovitura de KO, astfel incat sa-i treaca cheful de injuraturi pe viitor.
    Cred ca ultima iesire a lui TB la b1 asezonata cu expresii de mahala trebuie amendata imediat de Parlament ca o incalcare grava a Constituiei .
    Conf art 1
    (3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme,

    Conf art 80
    2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului,

    Prin exprimarile sale incompatibile cu statutul unui presedinte TB a incalcat grav demnitatea primului ministru si a generat o grava tensiune politica in loc de a fi un factor de mediere.
    In baza acestui comportament reprobabil fata de prevederile constitutionale consider ca TB poate fi suspendat oricand. Ar trebui sa faceti public acest punct de vedere pt a demonstra ca déjà aveti un motiv suficient de suspendare, ceeace il va face pe TB sa actioneze cu “sabia lui Damocles” si va genera imaginea unei pozitii de forta pentru USL

  107. justitiaru November 29, 2012 at 9:07 pm #

    P.S
    Punctul de vedere al guvernului si paralamentului fata de comportarea nedemna a lui TB care atrag iminenta suspendarii sale trebuie comunicat tuturor cancelariilor straine care nu se vor putea solidariza formal cu acest comportament huliganic
    fortza USL

  108. Rangă November 29, 2012 at 9:21 pm #

    SUNTEŢI ÎN GĂLEATĂ DOM’ GUVERNATOR

    – Dom’ Guvernator, BEC a aprobat că se poate da câte o căldare la fiecare alegător.
    – Hă, hă, hă ! Să văd eu USL-ul de unde face rost de 100 milioane lei ca să cumpere 10 milioane de căldări…
    Noi găsim bani pentru o sută de mii de căldări. Ce mama Dracului !
    – Tare-mi e teamă că sunteţi în găleată, dom’ Băsescu Traian. Nu e bine dom’ Guvernator !

  109. Florea Dumitrescu December 1, 2012 at 12:09 pm #

    DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU,
    PREŞEDINTELE NELEGITIM AL ŢĂRII

    DEMISIA, DOMNULE BĂSESCU!
    O NOUĂ VIOLARE A CONSTITUŢIEI

    1. În ziua de 27 noiembrie 2012 aţi avut o nouă ieşire publică şi v-aţi amestecat în mod brutal şi repetat în campania electorală. Nu aţi tras nici un învăţământ din avertismentele date de societatea civilă şi vă agravaţi situaţia.
    Aţi încălcat iarăşi rigorile Constituţiei, în special articolul 84, aliniatul 1, dar şi alte articole; trebuia să nu vă amestecaţi în compania electorală, cum vă obligă Constituţia. Sunteţi plătit cu bani publici grei pentru funcţia pe care o ocupaţi şi era o obligaţie elementară să vă respectaţi statutul neutru pe care vi-l fixează Constituţia.
    Aţi încălcat din nou articolul 30, aliniatul 7 care interzice defăimarea ţării şi a naţiunii.
    Noi, cei din societatea civilă, vă avertizăm că aţi săvârşit un fapt grav, anticonstutiţional şi aţi adăugat un nou dosar căruia i se aplică rigorile Constituţiei, articolul 95.
    2. În acest ultim dosar care vă acuză grav aţi depăşit orice limite constituţionale:
    a) Trataţi problema desemnării viitorului prim-ministru total în afara prevederilor constituţionale, de pe poziţiile unui dictator neînfrânat care consideră ţara – ca pe o moşie a sa – unde aplică măsuri discreţionare.
    b) Termenii utilizaţi la adresa liderilor politici din partidele adverse vă descalifică total ca cetăţean care datoraţi un minimum de respect în plan interuman; v-au urmat adepţii şi propagandişti băsişti – contribuind la înveninarea climatului politic şi social.
    Noi sugerăm celor împroşcaţi cu noroi să nu se lase antrenaţi în acest bâlci dezgustător de mahala, profund condamnabil. Le cerem să se refere în intervenţiile lor la problemele de fond ale ţării, la politicile de distrugere aplicate de regimul Băsescu şi care lasă o moştenire catastrofală în plan economic şi social, care nu poate fi îndreptată şi corectată prea curând.
    Noi, cei din societatea civilă, avem datoria să publicăm analizele noastre în care să criticăm fără reţinere limbajul total suburban, de mahalagiu prost educat prin cârciumi din porturi. Acest stil basist ne duce foarte jos şi periculos la periferia socială.
    3. Demisia imediată, domnule Băsescu, spre binele ţării şi al poporului român!
    4. Printr-o nouă scrisoare vom face o informare domnului Preşedinte al Comisiei Europene J. M. Barosso, doamnei Comisar V. Reding şi doamnei Cancelar Angelei Merkel despre această violare repetată a Constituţiei României.

    1 decembrie 2012

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  110. Fault December 1, 2012 at 3:48 pm #

    PARCĂ NICIODATĂ N-A FOST AŞA FRUMOS

    Cu tricolorul la gât, cu fetiţa în braţe şi băieţelul de mână – ambii ai lui, Ponta alături de Antonescu, asimilaţi de mulţime, au făcut înconjurul pământului cu tabloul mioritic « AŞA DA », contrastând cu un Traian Băsescu, o panaramă, huiduit şi aşezat pe oala de noapte a istoriei.
    Mulţimea de inimi, toate bătând româneşte, rămasă pe loc mult după finalul paradei militare, la care debutase şi o fetiţă de numai 10 ani pe o superbă iapă albă, a rămas pe retina ochiului naţiunii, imposibil de închis.
    Parcă niciodată n-a fost aşa frumos…
    Te iubesc România !
    Te iubesc Tricolorule, care continui să fâlfâi prin noxele politicii murdare de oriunde şi de aici !

  111. moromete December 1, 2012 at 9:50 pm #

    Domnule Ponta ——V-am urmarit cu atentie raspunsurile date pe ROMANIA TV si alte posturi —-Incepeti sa semanati cu *TITULESCU* .
    Din *Micul TITULESCU* puteti sa deveniti MARE PRIM MINISTRU pentru natia
    romana acum la ceas de sarbatoare . TRAIASCA – 1 DECEMBRIE —-Sarbatoarea noastra nationala – traita-n cuget si*n simtiri.—–si pe care acum un an sau doi mascota robingo – TB — se pregatea sa ne-o schimbe —pentru a
    le face pe plac ungurilor —–fratii lui–lui han-tatar.
    Doamne , —-OCROTESTE-I PE ROMANI !. – LA MULTI ANI – ROMANIA !.

  112. Alexandru December 2, 2012 at 4:39 pm #

    USL – Nu asteptati 9 decembrie, modificati legea referendumului conform standardelor UE si scoateti pragul. Prag sa isi puna “barosul” si “merkel”. Nu asteptati sa vedeti ce face marinaru. Porniti toate modificarile. Lituania va fi un exemplu pentru el.

  113. Maia Blaj December 3, 2012 at 12:29 pm #

    Presedintele Lituaniei a cedat, al nostru nu o va face. procuratura va repeta actiunea de la referendu, – va confisca documentele de la alegeri, va incepe false anchete, Monica macovei se va plange la Reding ca s-au fraudat alegerile, basescu o va suna pe Merkel sa-i povesteasca cum a furat USL alegerile (uiet ca si procuratura o confirma, nu-i asa?), iar ambasadorul Motoc va alarma intreaga Comisie, in frunte cu Barroso, Reding, Van Rompuy etc. Ambasadorii Comanescu si Vierita isi vor face si ei datoria “sfanta” fata de Basescu ca si in vara. Daca eu eram in locul dumneavoastra pe cei trei ii “roteam” sau macar pe Motoc trebuia sa-l retrageti din post. Pozitia lui si a doamnei Motoc nu sunt compatibile. Credeti ca domnul Motoc gandeste altfel decat sotia sa? Ma intreb cine a influentat pe cine in actiunile lor – sotul pe sotie sau sotia pe sot? Daca nu sunteti pregatiti sa va aparati de actiunile celor trei ambasadori, daca nu veti fi pregatiti sa iesiti in fruntea romanilor in strada (in caz ca Base chiar face ce vrea) sa nu va mirati daca o sa o patiti ca la referendum. In fond sunteti ca un pom frumos, dar fara radacinile puterii – nu va bazati nici pe sprijinul SRI, nici SIE, nici DNA, iar in MIA Blaga si “branconeru” si-au lasat multi oameni. de fapt numai guvernul nu este portocalu, dar structura lor este profund portocalie! O sa merg la vot, dar cu deznadejdea ca ne asteapta o batalie pe care Base o va transa tot el. Presedintele este ca o otrava, care circula prin toate venele Romaniei.
    Cati tradatori sunt in USL domnule Ponta?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ce nu am inteles in discursul D-lui. Basescu… « Motanul Incaltat - November 17, 2012

    […] recomand si citirea acestui articol integral si in original. Iata ce se […]

  2. Topul celor mai viralizate stiri in social media in perioada 12-18 noiembrie 2012 | refresh.ro - November 21, 2012

    […] top este reprezentat de articolul redactat de premierul Victor Ponta despre alegerile din Lituania. Postul a inregistrat un numar de 676 de share-uri pe Facebook, 71 de comentarii, 526 de like-uri, 2 […]

  3. Despre un lucru care nu e in regula… « Motanul Incaltat - November 28, 2012

    […] nu a adoptat niciun fel de pozitie constructiva, lucru ce nu i se poate reprosa lui Victor Ponta. Ponta s-a aratat dispus sa coabiteze cu Basescu, a si spus ca nu e motiv de suspendare daca Presedintele […]

Leave a comment