De campanie!

11 Nov

 

http://vassets.realitatea.net/11/2012-11/3f3af2f5524917bd7c38c8989eb12bb9.mp4

67 Responses to “De campanie!”

 1. mihaela carmen November 11, 2012 at 7:22 pm #

  Mult succes tuturor celor din USL!

  • Vas Rusu November 13, 2012 at 1:00 pm #

   Stan si bran…….lipseste unu’de la voi,Bekali parca-l cheama,parca-l striga! Daca-r fi ala-n poza ar fi poza anului!

 2. Iulian Somacescu November 11, 2012 at 7:46 pm #

  Testamentul liberalului N. Djuvara poate muta Romania din coada Europei, langa tarile din fruntea ei?

  In interviul acordat recent mass mediei de catre liberalul. Neagu Giuvara, la respectabila varsta de 97 de ani, din care peste 75 de ani activi in slujba binelui public, sunt enuntate cateva obiective de tip testamentar, care par a avea o importanta majora pentru destinul natiunii noastre europene. Testamentul se adreseaza in special decidentilor responsabili aflati in functiile publice supreme, cat si generatiilor de tineri care au devenit fara voia lor si pe nedrept, victimele unui sistem de guvernare bazat exclusiv pe minciuna si coruptia liderilor de patide politice totalitariste (atat individual cat si in aliante).
  Testamentul D-lui Giuvara are structura criticilor constructive practicate in cele mai inalte medii academice din Matrea Britamie in ultimele doua sute de ani si anume enuntarea criticilor argumentate pe fiecare fenomen negativ constatat, urmate de propuneri de solutii ce par a fi optime pentru corectarea erorilor, astfel:

  1. “D-l Traian Basescu a fost o catastrofa pentru romani, in functia de Presedinte,
  insa echipa Ponta – Antonascu reprezinta un pericol incomparabil mai mare, probat prin irosirea iresponsabila a resurselor economice, de timp si credibilitate ale Romaniei atunci cand l-au suspendat inaintea terminarii mandatului incredintat de alegatori, prin incalcarea principiilor statului de drept, prioritare fata de Constitutia Roman iei”.
  Prima solutie pentru inlaturarea pericolului pare a fi inlocuirea celor doi de
  catre membrii cinstiti ai propriilor partide, daca asa ceva exista in realitate.

  2. “Gresala fundamentala a D-lui Traian Basescu consta in desemnarea ca prim
  ministru si acceptarea ca ministrii, a unui presedinte de partid, respectiv a unor membrii din conducerile partidelor politice care sunt de fapt sefii majoritatii parlamentarilor, inversand astfel rolul si functiile puterilor legislativa / executiva prin incalcarea altor doua principii fundamentale ale statului de drept, prioritare fata de Constitutia Roman iei: controlul Puterii Executive de catre Puterea Legislativa si separarea partidelor politice de statul de drept”.
  In realitate electoratul alege parlamentari nu “majoritati parlamentare”, sau “prim-ministrii”, a caror nominalizare reprezinta atributul exclusiv al Presedintelui, conform Constitutiei.
  Electoratul nu voteaza “programe de guvernare mincinoase ale partidelor politice”, cum sustin neobolsevicii totalitaristii, ci programe legislative concrete / punctuale (propuneri de legi) ale candidatilor individuali.
  Elaborarea programului de guvernare (care pe fond trebuie sa fie tot un program de initiative legislative concrete prin care statul de drept isi poate rezolva problemele), este un atribut exclusiv al primului ministru desemnat de Presdedinte, conform Constitutiei. Daca majoritatea parlamentara respinge de doua ori Programul primului ministru desemnat de Presedinte (in situatia ca acesta refuza sa introduca in programul de guvernare propunerile justificate ale majoritatii parlamentare), acea majoritate neobolsevica pleaca acasa conform Constitutiei, lasand locul altor parlamentari mai apropiati de interesul public exprimat prin Programul Primului Ministru desemnat de Presedinte.
  La aceasta greseala se adauga si pasivitatea ANI care nu a sesizat conflictul de interese flagrant in care s-au situat sefii politici ai majoritatilor Puterii Legislative atunci cand s-au asezat (evident cu complicitatea Presedintelui Basescu) pe fotoliile Puterii Executive. (Acel conflict de interese evident a facut imposibila, timp de sute de ani, canduidatura vreunui conducator politic din SUA la functia executiva de Presedinte sau de ministru in puterea executiva).
  Prima solutie pentru inlaturarea gravelor incalcari ale principiilor statului de drept
  ar fi in testamentul D-lui Djuvara, desemnarea ca viitor prim ministru si numirea de noi ministrii, exclusiv din afara partidelor politice, cum este administratia prezidentiala sau zona administratie publice apolitice conform altui principiu de baza al statului de drept. Liberalul Neagu Djuvara il include in acesata categorie si pe D-l M.R.Ungureanu, care conduce o organizatie politica (nu un partid cu pretentii ideologice fundamentaliste care divizeaza in loc sa coaguleze energiile natiunii).

  3. O alta greseala grava a Presedintelui Basescu (in complicitate cu toti liderii de partide), consta in promulgarea unei legi electorale antidemocratice bazata pe “trafic de influenta, coruptie si conflict de interese la vedere”, care permite celui care sponsorizeaza campania electorala sa candideze din partea partidului sponsorizat (dandu-l ca exemplu tipic pe D-l Becali), “fapt nepermis nicaieri in lumea civilizata, datorita conflictului de interese evident. In toate tarile democrate, se constituie comitete pentru strangerea de fonduri si sponsorizari ale candidatilor valorosi, dar nici-un sponsor nu poate candida propus din partea celui sponsorizat, datorita componentei de coruptie, trafic de influenta si conflict de interese evidente. In fapt cantitatea fondurilor stranse de la altii, nu de la candidat, exprima valoarea reala a candidatului in raport cu interesul public si ponderea lui adevarata in optiunile viitoare ale electoratului”.
  Prima solutie pentru corectarea acestei grave deficiente ar consta in dinitierea de catre ANI de dosare penale pentru toti candidatii care se afla in conflict de interese prin sponsorizarea partidului care le-a propus candidatura (in fapt este vorba de cumpararea prin trafic de influenta, coruptie si conflict intre interesul personal si interesul public, a unui mandat parlamentar, in cazul alegerii lui!), simultan cu invalidarea rezultatelor alegerilor pentru cei gasiti vinovati de catre ANI + Justitie.

  4. In sfarsit, o ultima prevedere testamentara se refera la eliminarea hotiei “organice” la majoritatea romanilor, care-i stigmatizeaza la gramada si pe romanii cinstiti”.
  D-l Djuvara pune aceasta caracteristica degradanta pe seama sistemului de educatie neglijat permanent de clasa politica incepand cu Presedintele Tarii. In Romania, prima poezie pe care o invata un copil, aplaudat frenetic de adulti este: “catelus cu parul cret, fura rata din cotet. El se jura ca nu fura, dar l-am prins cu rata-n gura!”, prin care se imprima in mintea viitorului adult, modelul de hot si mincinos, aplaudat ca virtute.
  Cand pruncul de 2-3 anisori face ceva hazliu, bunica sau mama exclama: “vedeti ce “hot” este manca-l-ar mama. O sa ajunga om mare din el!”, sau “Hotule” (in sensul de “istetule”!), te-am prins!. Ca si cum hotia ar fi o virtute nu o ticalosie condamnabila.
  In scoala romaneasca copilul intalneste o intreaga pletorie de modele ticaloase care mint fura, asasineaza (vezi Pacala si Tandala, doi ciobani il asasineze pe al treilea pentru a-i fura oile, furtul pupezei din tei, Manole isi asasineaza in mod bestial sotioara in numele unui interes fundamentalist neclar pentru mintea copiilor, etc.), spre deosebire de tari ca Suedia, Finlanda, Elvetia, Anglia, etc, unde manualele scolare sunt adevarate vitrine de modele pozitive care fertilizeaza mintea nepervertita a copiilor si creaza o respingere organica fata de fapte ca hotia si minciuna.
  Spre deosebire de tarile civilizate, mass media din Romania complecteaza sitemul antieducational cu adevarate fluvii permanente ale modelelor negative nepedepsite de lege.
  Solutia propusa in testamentul D-lui Djuvara ar consta in preluarea la propiu a intregului sistem de educatie din tara cu procentajul cel mai scazut de hotie si minciuna, (ca si in legislatia din orice domeniu), fara a parcurge sutele de ani pentru a ajunge la performanta respectiva prin proprie experienta.
  (Intrebarea din titlu este adresata in primul rand celor doi lideri politici de varf ai Romaniei: D-lui Basescu si D-lui Ponta, netinand seama de dusmania personala intemeiata din cauza amandorura / nu mai conteaza proportia fiecaruia/, care i-a descalificat suficient in ochii cetatenilor ca politicieni dedicati exclusiv interesului public.)

  • anonim November 12, 2012 at 5:56 pm #

   Te crezi imparat?

  • q November 12, 2012 at 9:48 pm #

   Daca nu iti place aici sa stii ca nu te opreste nimeni sa te duci acolo unde trebuie.

   • adrian November 13, 2012 at 4:19 pm #

    Spre deosebire de voi noi ne ducem in mai multe parti, nu doar aici sau acolo.
    Uite, iti dau “aici” un link de “acolo”.

    http://www.mediafax.ro/economic/criza-se-prelungeste-au-intrat-in-insolventa-firme-mai-multe-si-mai-mari-decat-anul-trecut-10308803

    Asta asa ca sa citesti “aici” sa afli ce se intampla de fapt si aici si acolo. Ca daca il asculti pe acest PM zici ca te scalzi in miere.

   • cleopatra alexandra December 6, 2012 at 1:38 pm #

    ASA toarasu´ia-i zis-o !! unde se cred astia ,…. sa iti espriimi parerili…. no no, tovarasi, asa ceva e de neingaduit !! Las ca vin “ai nostri” la putere si o sa vada ei…. rahaturi din acestea dom´le ca separatia puterilor in stat … h ho ho ho … era de sezon,. he he he la mai mare Roma nia

  • Vasile Roaita November 12, 2012 at 9:52 pm #

   Teribil delir!
   Imi place, totusi, chestia cu manualele scolare; aici ai avantajul de a cunoaste manualele din Elvetia si Anglia…

   Elitismul fascist al dlui Djuvara se potriveste cu tonul postarii de mai sus…

   Romania nu se va reface citind testamente ci acumuland, pas cu pas, cu rabdare, picatura cu picatura, bunastare pentru omul de rand…Asta nu se va putea intampla, vreodata, sub patronajul arogantei egoiste, elitiste, fasciste al noii drepte….

   Din pacate, de dreapta, declarat sau nu, este orice individ care a acumulat mai multa avere decat este in stare sa consume…Indiferent de partidul din care face parte!

   • cleopatra alexandra December 6, 2012 at 1:41 pm #

    elitist ok! ca saracu´Neagu a trait ceva si cu siguranta ca nu a trait degeaba, dar FASCIST? …. se bat campii …..pacat ca intelectuali de calibrul din cazul de fata sunt atacati de unii, … sau altii…. sarmanii de ei …. fericiti cei……

 3. fluxnews November 11, 2012 at 7:53 pm #

  Ahaha… unul doarme, altul e bolnav

 4. ionescu florin November 11, 2012 at 8:11 pm #

  TREBUIE SA INDREPTAM GRESELILE FOSTEI GUVERNARI PD-L -ISTE. MA REFER LA POSIBILITATEA DE A ANGAJA UN SOFER DE MICROBUZ SCOLAR DACA CEL ANGAJAT SI-A DAT DEMISIA. NU SE CREAZA UN POST NOU , CI OFERIM CONTINUITATE IN ACTIVITATEA DE TRANSPORT AL COPIILOR CATRE SCOALA. SE CUNOASTE ACEST LUCRU DAR NU STIU DE CE NU SE INDREAPTA ACEASTA ANOMALIE. SUNT IN SITUATIA IN CARE COPIII MERG PE JOS 4 KM PENTRU CA NU PUTEM ANGAJA UN SOFER LA PRIMARIE IN LOCUL CELUI CARE SI-A DAT DEMISIA MAI BINE DE 2 LUNI. AM TRIMIS SITUATIA CERUTA LA PREFECTURA SI MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI N-AM REZOLVAT NIMIC. VA ROG SA REZOLVATI URGENT ACEST LUCRU. CU STIMA PRIMAR PSD COMUNA STOILESTI, JUDETUL VALCEA- IONESCU FLORIN

 5. Doina November 11, 2012 at 9:08 pm #

  sa doarma linistit ca tot nu ne intereseaza!

 6. anonim November 11, 2012 at 9:11 pm #

  Somn usor!

  • anonim November 11, 2012 at 9:12 pm #

   Noapte buna!

 7. Mihaela November 11, 2012 at 9:33 pm #

  Da ,asa arata oamenii de seama ,dormitand de destepti si care nici nu mai au ce sa spuna decat prostiile basiste ,dar pana cand ?imi este greata sa-i vad cu sinceritate va marturisesc , nu numai pe ei ci toata incregatura de pdelisti incompetenti care numai au unde sa se ascunda si nu au nici o scuza pentru ceea ce au facut si ceea ce reprezinta ei pentru acest popor umilit fara o picatura de resentiment
  ASADAR VA UREZ SUCCES IN CAMPANIE !!! SI MA ROG LA DUMNEZEU PENTRU DVS SI PARTENERII POLITICI SA REUSITI !!! AM INCREDERE IN VOI .

 8. mihails November 11, 2012 at 10:27 pm #

  este o campanie foarte dura .. ce este cu adevarat important este ca tot ce s-a facut pana acum in tara noastra asa zisa criza produsa de la cotroceni a facut mult rau , un rau care nu il va spala nici in o mie de ani …. sper si eu si ca mine milioane de oameni ca totul o sa reintre in normal dar numai cu conditia sa nu uite nimeni ca acolo pe acele locuri pe care alesii stau ,sunt platite de oameni iar oamenii merita tot respectul .. nu este nimeni acolo in varf pus sa taie salarii ,pensii si sa distruga furand prin contracte de miliarde .. eu sper si cum a spus si domnul prim- ministru Ponta ca va lasa justitia sa fie corecta si sa isi faca treaba , poate si putin ajutati dar nu de procurori ci de o formare a conduitei , a constiintei , a respectului fata de oameni si a pregatirii judicioase .. nu au ce cauta acolo oamenii , de fapt m-ai mult femei sa judece oamenii cand de fapt habar nu au ,,de multe ori inclusiv de legile pe care le -au studiat .. sper ca domnul prim- ministru Ponta si cred si viitor prim-ministru sa nu lase lucrurile asa iar toti cei care au abuzat oamenii din functiile publice sa plateasca ptr tot raul facut …

 9. Moasa Stefania November 12, 2012 at 7:52 am #

  Vis a vis de imaginea de mai sus pot spune ca omul a obosit deja de atata truda cu campania asta.Dar problema mea este: NU MAI FACETI ANGAJARI IN MEDIUL BUGETAR DACA NU AVETI BANI SA LE MARITI ACTUALILOR BUGETARI DIN TARA, SALARIILE. Tot primim prin media anunturi despre preconizatele mariri de taxe, impozite si scumpiri de preturi la gaze si electricitate. Pai, stimate domn Ponta, cu ce sa le platim ? Cu 648 de lei/luna? Nu mai facem fata !!! Reganditi acest proiect, va rugam ! Economia va fi intr-un impas si mai mare daca oamenii nu au cu ce cumpara si cu ce construi. Cu stima, Stefania

 10. titi November 12, 2012 at 8:20 am #

  Lasati-i sa doarma ca si asa le fuge presul de sub picioare. Va doresc 65%.

 11. santinela November 12, 2012 at 9:07 am #

  Domnule Ponta va mai intreb o data si ori de cite ori voi putea. Mai este in functie ala de la ambasada din Paris care a mirsavit cu Baconschi voturile ?

 12. Admirator de lucruri cand sunt facute bine November 12, 2012 at 9:49 am #

  Stefan PINALTY stie când trebuie sa fie treza si când sa atipeasca !

  Cei din PNL dorm si PSD ul munceste !!!

 13. Frimu Adrian November 12, 2012 at 9:52 am #

  Nene Ponta,asta doarme,dar face treaba,pe cand ai tai din judetul Arad desi nu dorm in sedinte,nu fac nimic! O sa ai in judet dupa 9 decembrie niste rezultate de tot rasul! Traiasca Caprar dimpreuna cu cine il tine in brate!

 14. CORNELIA November 12, 2012 at 10:47 am #

  Buna ziua domnule Prim ministru,
  As dori sa va intreb despre proiectele de guvernare de dupa alegeri in faza ca veti lua un scor considerabil sa puneti in aplicare programul de guvernare:
  1.legea pensiilor
  de ce 5.1% cand in leg. pensiilor semnata si de dumneavoastra a fostilor guvernanti era 8%? si cum vreti sa o aplicati ,la toti pensionarii sau numai la cei care au un plafon de mai putin de 1000 lei?
  un calcul simplu imi spune ca aplicand 5.1% la pensia mea de 570 lei primesc 29 lei, credeti ca voi reusi sa platesc tot ce am utilitati la un ghetou de o camera de 15,7 mp fara apa calda ,fara caldura si fara gaze? stiu nu sunteti de vina dumneavostra direct de situatia mea dar imi cereti un vot iar eu fiind un om cu afinitati si necesitati de social democrat incerc sa va atrag atentia acolo unde viata materiala a unor oameni este dependenta de :…% la % nivel de trai .
  Poate va mai consultati cu doamna Mariana Campeanu pe aceasta problema si alocati mai mult ministerului dumneaiei reusid sa cresteti procentul .
  Sa va mai spun ca primariile au un criteriul al lor de alocare a ajutorului social la care eu nu am dreptul sa beneficiez ??? chiar daca am o fica bolnava de “screloza in placi” un nepot la scoala ,si locuiesc tot intr-nu ghetou ca mine.Dar asta e altceva.Mi-as dori ca aceste discutii pe care le purtam sa nu fie publice ,nu de teama ,peste faza asta am trecut ,ci din intimitate personala ,multumesc pentru ingaduinta. Folositi comunicare fata in fata cu alegatorii ,e un fel de stimulent si incredere pentru noi astfel de manifestari.

 15. Simpatizant November 12, 2012 at 11:39 am #

  Odihnească-se-n pace următorii 20 de ani.

 16. Livia Ursuleanu November 12, 2012 at 11:47 am #

  Lasati glumele,Pinalty si Stolojan cel psihopat nu merita atentia nimanui,Axati-va pe orasele in care si-au facut cuiburi mafiot-stalinist naziste infractorii din PDL-ARD,Arad, acolo unde se ascunde infractorul turnator la securitate MR Unguent Ungureanu,daca acesta intra in Parlament si prin nonintrasigenta USL in contracararea intentiei incriminatului PENAL MT Unguent Ungureanu,se ajunge la obstructionarea actuluil de justitie .Unde este ascuns dosarul de incompatibilitate deschis la PICCJ pe numele lui MR Ungureanu,de ce nu se mai stie nimic despre el?Asisderea la Roman unde deja dovedita infractoare -prostituata politica Udrea Elena se agita doar prin mahalagisme politruc PDL-ARD-iste impotriva USL.
  D-le premier Victor Ponta in tara oamenii nu mai suporta teroarea PLD-ARD-ista. Un batran a murit de suparare si indignare cand un huligan HOTZ PDL-ARD i-a batut in poarta sa-i ceara sa-l mai voteze ,iar si iar si aceasta PENTRU CA-N ROMANIA INFRACTORII PDL-ARD misuna liberi prin tara.Opriti genocidul PDL-ARD-ist.

  Un bătrân din Gorj a murit după o ceartă cu un deputat PDL.Bătrânul a făcut infarct la scurt timp după o discuţie în contradictoriu cu deputatul PDL Constantin Severus Militaru, aflat în campanie electorală în comuna Mătăsari, judeţul Gorj.Criminaliul PDL-ARD l-a lasat pe batran cazut in drum si a plecat sa bata la alte porti.

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/batran-murit-cearta-deputat-PDL_0_808719169.html#

  • Livia Ursuleanu November 12, 2012 at 12:03 pm #

   Comentariu despre poza in care Pinalty doarme bustean dupa ce noapte de noapte isi pazeste de oameni averea facuta prin genocid-socio-economic.Intotdeauna hotzii sunt trezi noaptea si dorm ziua.Pinalty doarme bustean dupa ce l-a invita ‘”de onoare” pe psihopatul-infractor din dosarul ALRO,dosar de spionaj economic, Asadar Pinalty arata tuturor ca “onoarea” PDL-ARD-ista este sforaitoare,iar Stolojan avea asa lucruri “enteresante” de gavarit ca un experimetat securist incat i-a adormit pe toti, sau poate acestia se prefaceau adormiti si se gandeau la o posibila dezertare din haita criminal terorista a PDL-ARD-lor?

   • Livia Ursuleanu December 1, 2012 at 11:32 am #

    La Multi Ani Romani,fruntea sus romani, sa fim demni de eroii nostri!
    La Multi Ani ,d-le priministru! Sunteti in fruntea unui guvern ce are in el eternitatea romanismului,

 17. Admirator de lucruri cand sunt facute bine November 12, 2012 at 12:31 pm #

  SA INVATAM DIN EXPERIENTA LUI IRINEL POPESCU :

  – a papat cateva milioane de la sanatate
  – cum se ajunge academician
  – sef la CNAS
  – etc.

  Cineva spunea ca nu sunt fonduri la sanatate !!!

 18. Iluminatu November 12, 2012 at 12:59 pm #

  ® Calea cea mai sigură să-l afli pe Dumnezeu e să dai de Dracu.

 19. Iluminatu November 12, 2012 at 1:05 pm #

  HAI S-O ZIC
  Sunt pe cale de a breveta un semicolier elastic având la capete miniventuze ce se aplică gingaş la fiecare colţ al ochiului dinspre tâmplă, având ca efect imediat oblicizarea ochilor.
  Se preconizează o cerere de peste 5 miliarde bucăţi la preţul simbolic de un ioan (1 CNY= 0,57 lei la 12.11.2012).
  In expunerea de motive am preluat recentul raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), potrivit căruia pînă în 2016 China devine prima putere mondială a lumii.
  Trecerea la budism a intregului sistem capitalist care se află deja în budă este doar o chestiune de timp.
  D-le Prim-Ministru Ponta, oferiţi-i afacerea „OLTCHIN” noului Preşedinte al Chinei care iese-n bobi zilele astea, aşa că e inginer chimist.
  Să nu spuneţi că nu v-am zis ?

 20. Iluminatu November 12, 2012 at 1:17 pm #

  CLASĂ

  Unguient : Dacă ai fler spune-mi care din cei doi e duşmanul de clasă ?
  Bretonata : Pinalti, nu ?
  Unguient : Aşi! Nea Stolo… Duşmanul de clasă nu doarme niciodată !

  • Livia Ursuleanu November 18, 2012 at 10:36 am #

   MR Unguent Ungureanu este in acest moment cel mai mare pericol neostalinisto-nazist pentru Romania.Individul este o masinarie subumana de decimare in masa a romanilr.In acest moment Arad este centru Romaniei, de la Arad se asteapa o justa condamnare electorala a criminalului din dec.1989 de la Cluj.
   De la Arad pentru toti romanii, iata-l pe boul kobe:

 21. Admirator de lucruri cand sunt facute bine November 12, 2012 at 3:34 pm #

  Va descalifica asemenea exprimari, Victor Ponta:
  ***Ma intalnesc miercuri cu Basescu pentru a discuta despre mandatul la Consiliul European***

  Incercati sa fiti un om educat !!!
  M-ati deceptionat !!!

 22. Theodora November 12, 2012 at 5:41 pm #

  Il sustin pe Ionuţ Vulpescu in acesta campanie electorala pentru ca avem nevoie in Parlament de oameni cu adevarat valorosi.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/11/12/ionut-vulpescu-este-candidatul-usl-la-alegerile-parlamentare-in-colegiul-13-pentru-camera-deputatilor-din-sectorul-3-bucuresti/

 23. gheorghe popescu November 12, 2012 at 6:36 pm #

  cunoastem problema , e veche , vom vta cu USL , nici o grija dar aveti grija ca mandatul este de numai 4 ani , dupa care puteti face tusa 8 .

 24. marian_gl November 12, 2012 at 9:28 pm #

  si tot o sa doarma cei din a.r.d. dupa ce au lasat tara de izbeliste..n,o sa se trezeasca la realitate nici basescu(are halucinatii mari de la tarie) ca traim bine…domnu ponta ii vrem la racoare pe cei de la pdl sa simta realitatea de acolo
  fortza U.S.L

 25. telespectator November 12, 2012 at 9:46 pm #

  INTERESUL NAŢIONAL

  Astăzi pe TVR1 între 17:40 _ 19:00 s-au prezentat episoadele 1 şi 2 din serialul coreean Kim Suro,regele de fier, fără să fie întrerupere spre a băga suprapusa bălmăjeală de 45 minute a Guvernatorului încă la Cotroceni. Ca motivaţie de bun simţ a primat „interesul naţional”. ceea ce nu se întâmpla pân’ să vină la putere USL. Mulţumirii Guvernului Ponta şi d-lui Claudiu Săftoiu.
  Dom’ Băsescu, eşti la mijloc, într-o baba oarbă politică, fără şanse a mai atinge pe careva. Fosta-i lele cât ai fost dar acum…încearcă o Periniţă cu Bllejnar că Udrea e-n cofă cu cele 500 milioane euro zbârcite din fondurile europene.

 26. Justitiaru November 12, 2012 at 11:53 pm #

  D-le Ponta
  Mare atentie,sondajele actuale nu sunt relevante pentru scorul final al alegerilor.
  Basescu si mafiotii lui actioneaza in disperare de cauza,dovada atacul marsv al ANI si desi fara o acoperire faptica dpdv public acest atac masiv la adresa guvernului induce o teama : “uite ce ne face basescu, nu poate fi invins”.
  Aparitia imediata a cazului Trasculescu a echilibrat putin situiatia,dar nu suficient.Sunt stringent necesare actiuni in forta ale guvernului care sa pericliteze efectiv mafia portocalie si care sa dea sentimentul public: “Acum ii dovedim pe mafioti”.
  Meciul se joaca si in fiecare zi scorul se sachimba functie de impresia publica despre actiunile competitorilor in cursa electorala.
  So pe mafioti cu toata forta,sa-i rupem !

 27. un roman November 13, 2012 at 9:30 am #

  Va rog sa nu-l lasati pe Basescu sa-si faca din nou combinatiile.Deja e aberant cum dupa ce ne-a umilit (si l-ati lasat sa ne umileasca la referendum) incearca sa aranjeze furtul alegerilor in favoarea sa.

 28. Vasile November 13, 2012 at 10:57 am #

  D-le prim-ministru Victor Ponta,
  Treziti-va odata din naivitate si din visele de marire desarte si actionati de urgenta si ferm, impotriva bulibasei Basalau , a megaciocoiului DD si a banditior care ii sustin, pana cand nu va face terci, cu tot USL-ul dvs. Cu dobitoacele turbate nu te poti lupta cu vorbe, iar comportarea dvs. cu ocazia referendumului si dupa, induce la tot mai multi romani, ideea ca sunteti blat cu basistii, ceea ce ar fi un dezastru pentru teritoriul denumit Romania si populatia care locuieste acest teritoriu.
  De fapt acum se pregateste adevarata lovitura de stat, de catre sinistrul Basalau.
  Acest personaj inconstient si extrem de periculos, impreuna cu toti acolitii lui, platiti gras din banii contribuabililor, sunt in stare sa lase in urma lor numai parjol si suferinta. Vor sa sacrifice o tara pentru un scop cat se poate de josnic si meschin. O gasca de vanduti, tradatori si departe de Interesul National mult clamat.
  Pana nu e prea tarziu, actionati si lichidati mafia basisto-securisto-fascista, incepand cu “capo di tuti capii”. Nu exista nici o alta alternativa pentru salvarea Romaniei!

 29. Florea Dumitrescu November 13, 2012 at 11:24 am #

  STRUCTURILE MAFIOTE ÎN REGIMUL BĂSESCU (III)

  Procesul de decriptare a stenogramelor publicate în dosarul „Motorina” va continua, pentru a ne dumiri cât mai mult asupra „sistemului”, în toate verigile sale.
  LISTA CU DATORNICI LA STAT. În stenograma privind convorbirea telefonică Blejnar-Băsescu, discuţia s-a referit în primul rând la o „listă cu constructori”, cu „datornici la stat” (ceea ce se încearcă să se ascundă în Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, în care suntem invitaţi la „o lectură onestă”).
  Acolo apare întrebarea şi interesul domnului Băsescu privitoare la firma Tehnologica Radion. În presă s-au furnizat informaţii despre această firmă: este patronată de domnul Theodor Berna, prieten al domnului Băsescu şi fost consilier la Primăria Capitalei. Această firmă apărea cu mari datorii la stat (192 milioane lei); a prosperat în construcţii şi asfaltări, primind numeroase contracte de la Primăria Capitalei şi de la primăriile de sector şi se află între firmele cercetate de Consiliul Concurenţei. Deci, o firmă care face parte din clientela guvernării portocalii. De ce ar prezenta un interes deosebit pentru Preşedintele ţării, care potrivit Constituţiei, are pe cap alte griji?
  NOTĂ SPECIALĂ 1. În presa răutăcioasă (căzută în dizgraţia Naşului Băsescu), s-a semnalat şi dezbătut pe larg situaţia averii domnului Blejnar, şeful ANAF, în special situaţia unei vile evaluate la peste 2 milioane de euro, care nu poate fi justificată cu salariul de bugetar (la salariul său bugetar ar fi nevoie de peste 100 de ani).
  Şeful A.N.I., domnul Horia Georgescu, „i-a albit” dosarul. De ce oare? Pentru că face parte din „sistem”?
  NOTĂ SPECIALĂ 2. În presa răutăcioasă, şeful ANI, domnul Horia Georgescu, care a fost slujbaş bugetar la stat, are o avere importantă (o vilă de 350 m la Braşov, două apartamente, în Braşov şi în Bucureşti, un autoturism de lux etc.), pe care nu le poate justifica cu salariul de bugetar.
  Apare în fişa de avere declaraţia, conform căreia s-ar fi împrumutat de la o bancă 150.000 de euro şi de la „nişte naşi de-ai săi” 300.000 de euro (ceea ce este un fapt dubios). Ca să ramburseze aceste împrumuturi are nevoie de prea mulţi ani la salariul său de bugetar (ar avea nevoie de peste 30 de ani, în condiţiile în care i-ar asigura întreţinerea altcineva).
  Întrebare: pe acest domn responsabil oficial cu „integritatea” în România, nu-l verifică nimeni la „integritate”? Răspuns posibil: deocamdată nu, deoarece face parte din „sistem”.
  NOTĂ SPECIALĂ 3. La cazurile de corupţie şi trafic de influenţă din stenograme, „instituţiile de stat abilitate” – nu s-au sesizat.
  – De ce nu s-au sesizat din oficiu Procuratura Generală şi CSM – pentru traficul de influenţă făcut de domnul judecător Iulian Dragomir de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie?
  – De ce nu s-au sesizat din oficiu Procuratura Generală şi CSM – pentru traficul de influenţă al doamnei Alina Bica, fost secretar de stat în Ministerul de Justiţie?
  – De ce nu s-au sesizat din oficiu Procuratura Generală şi CSM – pentru traficul de influenţă al domnului Horia Georgescu, şeful ANI?
  – De ce nu s-au sesizat din oficiu Procuratura Generală şi CSM – pentru traficul de influenţă al doamnei Elena Udrea, fost ministru şi vicepreşedinte al PDL?
  – De ce nu s-au sesizat din oficiu „instituţiile de stat abilitate” în cazurile de trafic de influenţă practicate de numeroşi senatori şi deputaţi ai PDL, care apar în stenograme? Instituţiile de stat abilitate dispun de informaţiile respective de multe luni.
  Putem trage concluzia că nu s-au sesizat „instituţiile de stat abilitate”, deoarece persoanele respective fac parte din „sistemul” naşului Băsescu?
  Ca să fim pe deplin edificaţi, CSM şi Inspecţia Judiciară au tăbărât pe procurorul din provincie, care a îndrăznit să cerceteze dosarul „Motorina” şi care a deranjat „sistemul”.
  NOTĂ SPECIALĂ 4. Activitatea profesională ineficientă a domnului Sorin Blejnar, şeful ANAF – este caracterizată de zecile şi zecile de miliarde de euro – pierderi la bugetul de stat din cauza evaziunii fiscale şi a contrabandei. Când se vor sesiza Procuratura Generală, DNA, CSM pentru aceste uriaşe pierderi?

  PARALIZAREA INSTITUŢIILOR DE STAT ABILITATE
  Cu pierderi la bugetul de stat din evaziune fiscală şi contrabandă de 60-80 de miliarde de euro în anii 2009-2012 şi pierderi de 90-120 de miliarde de euro în cei 8 ani de regim Băsescu – avem în faţă o problemă de macroeconomie, care afectează echilibrele fundamentale ale ţării, ne explică de ce deficitele bugetare şi valutare în proporţii extraordinare nu au putut fi diminuate în guvernarea Băsescu.
  Ca în orice ţară civilizată – vinovăţia revine în primul rând politicienilor guvernanţi: primului ministru, miniştrilor şi preşedintelui jucător care a uzurpat atribuţiile premierului. Soluţia politică era ca aceştia să se retragă cu toţii pentru incapacitate, incompetenţă şi neglijenţă în serviciu.
  Când ai un aparat fiscal imens, cu peste 30.000 de salariaţi, un aparat enorm la Poliţie, Procuratura Generală, DNA şi CSM – te întrebi de ce nu se poate realiza o reducere substanţială a fenomenului antisocial – de evaziune fiscală şi contrabandă, mai aproape de nivelele mai scăzute din Uniunea Europeană, unde suntem membru?
  De ce este paralizată activitatea acestui imens aparat, prost organizat şi prost condus, a acestor instituţii de stat?
  Este vorba de ineficienţa acestui aparat. Practicile mafiote şi structurile mafiote sunt o parte a problemei.
  Unele răspunsuri parţiale le-am dat în analiza noastră de faţă. Firul abuzurilor dezvăluite ne duce la topul piramidei de guvernare.
  Totul începe de la vârf. Când domnul Băsescu a devenit Preşedinte, avea pe cap mega-afacerea în dosarul „Flota”, cu o pierdere gigantică de 324 milioane de euro. Avea pe cap şi afacerea Băsescu – Căşuneanu cu terenuri din zona Primăverii. Avea pe cap afacerea cu „Casa din Mihăileanu”, afacerea din „Parcul Bordei” şi multe altele. Procuratura Generală şi DNA, cu implicarea unor judecători, şi-au asumat misiunea nefericită de a acoperi şi de a închide aceste dosare penale (invocând în mod fals „imunitatea”).
  Acest „model Băsescu” de închidere de dosare penale a fost extins şi în cazul altor guvernanţi şi lideri PDL (Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga etc.).
  De aici a rezultat paralizarea instituţiilor de stat abilitate în cei 8 ani de regim Băsescu. Această paralizare ne explică în mod direct cum au fost posibile imensele pierderi de resurse, prin evaziune fiscală şi contrabandă, care au generat disproporţii devastatoare în economie.
  CU NAŞUL ÎN SUFLET – cum ne-a învăţat înaltul judecător Iulian Dragomir – mergem înainte spre dezastrul ţării.

  (VA URMA)

  13 noiembrie 2012

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 30. ANONIMUS November 13, 2012 at 1:46 pm #

  Dl Djuvara marele liberal a lui”peste” are doar o virtute ,o varsta venerabila si faptul ca fiind un aristocrat scolat place cand vorbeste intr-o buna limba romaneasca .Dar atat!.In primul rand D-sa tanar titrat a ales sa intre in diplomatia Maresalului Antonescu ,si nu a facut-o ca liberal.Liberalii,PNTC si social democratii nu au intrat in jocul perdant a dictatorului .Ca a facut-o pentru bani si cariera cand puterea era pe faras este o “chestie ” de bun gust si constiinta.Dar sa-l scoti pe tanarul arivist vreun erou este mult prea jenant.Ca a fugit din tara si a consiliat o gramada de dictatori negrii din Africa este inca odata o problema de constiinta si de onoare.Dar sa fii in preajma de a-si intalnii creatorul si sa fi un om ranchiunos si vindicativ nu mai este frumos.Ca venerabilul a fost tusat ca Crin Antonescu cand participa la alegerile presidentiale cu Dl Djiuvara in staful lui, nu l-a ales ca un exemplu de moralitate pe el ci pe un cantaret de muzica usoara la facut un dusman personal al lui Antonescu si a lui Ponta ,de jure.Atunci am ramas traznit de gafa facuta de Antonescu,atunci si nu numai eu ,dar incep sa cred ca Antonescu n-a gresit caci Dl.Djuvara nu este un exemplu de moralitate.Dl Djuvara este un aristocrat dar nu este cu siguranta un om nobil ca suflet si constiinta.Sa nu vorbim de religie ,dar D-sa incalca o gramada de cerinte pe care biblia o cere.Trufia,vanitatea,bunatatea si puterea de a ierta nu face parte din caracterul” marelui om”Sa nu vorbim de tampeniile pe care dl .Djuvara din ura si razbunare le face cand scrie despre politica si democratie,constitutie ,etc… apropo de situatia politica actuala .Daca D-sa a fost in stare intr-un interviu manat de ura si frustare sa dea un exemplu bun,pe un Prim Secretar URSS, un cretin NCVD-ist care si a” dat in prmire” Slava Domnului ,dupa ce a fost ales ca sef arata ce si cine este Dl Djuvara.Ramai traznit sa vezi ce poate dl Djuvara sa debiteze despre Basescu,USL si institutiile statului ,conducerile Parlamentului etc,,,N-are rost sa facem critici asupra marelui istoric pentruca varsta inaintata probabil este de vina.Dar ii doresc din suflet sa fie trimis la ceruri desi ma indoiesc, ca acolo va fi trimis de pronie.Urat si dureros este ca un om sa devina , ceea ce este acum.

  • anonim November 14, 2012 at 12:13 pm #

   O opinie e o adevarata drama in republica Iliescu.

  • anonim November 14, 2012 at 9:01 pm #

   E dusmanul poporului? Ha!Ha!Ha!

  • anonim November 15, 2012 at 1:28 pm #

   ,,ii doresc din suflet sa fie trimis la ceruri”= multa minte iti mai trebuie daca ai ajuns sa vrrei asa ceva. Ha! Ha! Ha!

 31. pagubit November 13, 2012 at 4:08 pm #

  Am depus acum 25 de ani bani pentru cumpararea unui autovehicul Dacia. Nu am primit valoarea reactualizata a depozitului meu bancar, nu am primit masina, nu am primit nimic. In aceeasi situatie mai sunt 2000 de oameni. Exista un proiect de lege, PLx 226/2011 care inlatura consecintele acestei privari de proprietate/ sanse in viata. De ce nu este adoptata ? Mi-am propus sa dau acest mesaj de 1000 de ori. Sper ca acest guvern sa fie … altfel. (NR.551)

 32. Manole Benieamin November 13, 2012 at 6:40 pm #

  Eu voi vota USL si…gata: nu ma simt obligat sa dau explicatii gen cum si de ce!

 33. emma November 13, 2012 at 8:24 pm #

  domnule ponta
  ultima iesire a guvernatorului romaniei m a convins de un lucru:eu care urasc monarhia si sunt nostalgica a unei societati utopice in care nu exista somaj dar nici mancare caut totusi o solutie sa scapam de basescu pana in alegeri.domnule ponta ,nu cred ca dupa toate mizeriile cu referendumul lumea va iesi la vot.oare nu exista nici o cale legala sa aduceti regele?la ultima iesire basescu tusea rau.nu e crestinesc sa doresti raul nimanui da oameni suntem si tot ce i omenesc e valabil si pentru domnia sa,nu?nu s o indura dumnezeu si de noi ca ne am saturat de atata hartuiala. asta e ca lupul din poezia lui vigny,simtind ca moare se repede cu coltii in gatul celui mai apropiat caine.lupul ala avea totusi o mandrie stoica dar j……….are o sira a spinarii ca o parghie care ridica la momentul oportun sprijin extern pentru a si mentine scaunul si privilegiile lui si ale gastii sale.nu i mai putin adevarat ca si usl ul are destui baroni.deci sunt ca un cetatean turmentat .ma indoiesc ca voi merge la vot.cunosc un singur candidat din zona.e ppdd .a fost popa,apoi maseur si reflexoterapist profesionist,lumea stiindu l de popa l a votat acum 4 ani ,a iesit consilier si a renuntat dupa o saptamana usl-istul n are expus nici un cv si nu stiu cine e iar pdlistul e un repetent pe care l am avut elev pe la seral asta e !defilam cu ce avem.da vorba e …eu cu cine votez?

 34. Bibicu November 14, 2012 at 4:51 am #

  SĂNĂTATEA SE CITEŞTE PE FAŢĂ

  Pungile de sub ochi si aspectul de buhăială sunt semne ce indică : o depresie, medicamentaţie, consum de alcool, probleme ale tiroidei.
  În ambele prezenţe televizate, de luni şi marţi, ale Guvernatorului instabil psihic, faţa devastată a acestuia de pungi şi buhăială lasă să se înţelegă, fără dubiu, semnele mai sus indicate.
  Discursurile acestuia conţin refulări ale unui psihic ieşit de sub control în care unele segvenţe, certamente, frizează dezechilibrul personajului susţinut extern în cunoştinţă de cauză.
  Parlamentul este obligat să ia act de această situaţie medicală certificată de specialişti, să-l declare indisponibil pentru realizarea funcţiei, urmând ca în perioada recuperării medicale să-i fie prelute atribuţiunile în mod constituţional.

 35. ANONIMUS November 14, 2012 at 10:07 pm #

  Dl-e Ponta cereti Dv,tuturor strainilor sa controleze alegerile si spuneti ca cereti asta pentruca Presedintele Basescu nu are incredere in institutile pe care d-sa le tuteleaza,desi dv le garantati.In felul asta nu poate zice nimic ,sceleratul ,care vrea sa nu recunoasca alegerile pe caz de fraudare.

 36. Andrei November 15, 2012 at 2:39 am #

  Tre sa faci neaparat ceva pentru popor sa le fie mai bine…cu 30 %
  Si atunci esti perfect vreo 10 ani !
  Da schimbari…nu povesti ! Fapte instante…ca asta asteapta poporul ! Nu promisiuni
  Avem de toate…cat 10 tari…de ce ne tot vindem ca…. ?
  In 10 ani am fi peste Elvetia…din toate punctele…
  Succes in alegeri , domnule Presedinte !
  Respect !

 37. Iluminatu November 15, 2012 at 9:06 am #

  GUVERNATORUL – UN MAŢOCHIST POLITIC
  Sau
  CONTINUITATE CU TRUPE DE OCUPAŢIE UE

  Un şir de trădări naţionale sub masca unei « democraţii de bandă » este prezenţa constantă în toţi anii de după loviluţie a Guvernatorului spirochetat – troglodit. Pustiirea avuţiei naţionale, devastarea demografică, înstrăinarea gliei strămoşeşti, incultura generalizată, părtinirea maghiară, demolarea sistemului de apărare naţională, anihilarea sentimentelor patriotice, etc., susţinute cu dovezi arhicunoscute, îl pot trimite printr-un « proces târgoviştean » în faţa plutonului de execuţie. Capul pe care recent îl scoate de sub propriul bălegar politic este telecomandat din regia groazei păpuşarilor externi, iar instrumentarul mincinos şi provocator, dinadins, caută răzmeriţa, inerentă unui ajutor militar « de salvare naţională » : vezi Doamne !
  Sigur că maţochismul politic îi hrăneşte tangajul unui cerebel spirochetat.
  În aceste 25 de zile până la deschiderea coliviei pasărei speranţei mioritice NU TREBUIE SĂ GREŞIM !

 38. camelia November 15, 2012 at 4:17 pm #

  Asa au dormit toata viata de a ajuns tara intr-un hal fara de hal….rusine Gheorghe Stefan!!!!!

 39. camelia November 15, 2012 at 4:19 pm #

  Tu Stolojan trebuia sa ii tragi un ghiont sa nu mai doarma …. GRASANU ……pe spinarea noastra…a uitat ca este platit sa munceasca nu sa hiberneze, de asta e asa gras!

 40. Ana Maria November 15, 2012 at 7:52 pm #

  De astia sa auzim numai la timpul trecut… Succes in campanie VP! Aratale ce poti!

 41. LOBY November 15, 2012 at 9:39 pm #

  AM CREZUT CA IN MOMENTUL IN CARE A-TI VENIT LA PUTERE, CA VE-TI FACE DREPTATE, DAR SE DOVEDESTE CA NU A-TI FACUT NIMIC…..
  Exemplu:
  Am explicat ca la armata, salariile de merit au fost introduse in salarii, asa ca anumite cadre din armata au salariile mai mari cu 25% din anul 2009 si pina in prezent, credeti ca e corect ca 30% din cadrele militare sa aiba salariile mai mari cu 25%?, CE A-TI FACUT IN ACEST SENS? “NIMIC”, SA VA VOTEZE CEI 30%, CEILALTI 70% IMPREUNA CU FAMILIILE VOM VEDEA PE CINE VOM VOTA……

  CE SE INTIMPLA CU SALARIILE LA ARMATA?
  – DE CE UN MAISTRU MILITAR CU SCOALA DE 3 ANI SI PREGATIRE SUPERIOARA ARE SALARIUL EGAL SAU CHIAR MAI MIC DECIT UN SUBOFITER FACUT CU UN CURS DE 3 LUNI SI ARE INCLUS IN SALARIU, SALARIUL (SOLDA) DE MERIT?

  PE CIND UN OFITER CU ACEEASI SCOALA DE 3 ANI ARE SALARIUL MAI MARE CU CEL PUTIN 1 000 RONI, LA VECHIMEA MAISTRULUI MILITAR?????????
  CIND VE-TI FACE DREPTATE????????

 42. Ileana November 15, 2012 at 11:47 pm #

  Succes pe toate planurile Domnule Ponta! Voi incerca prin doar cateva cuvinte sa-mi exprim placerea sa descopar in actiunile si discursul Dumneavoastra ceea ce asteptam de ceva vreme de la politicienii nostri: hotarare, profesionalism, cumpatare, respect pentru valori si nu in ultimul rand, respect pentru aceasta natiune napastuita de prea multa vreme de nesocotinta asa zisilor oameni de stat, sau politici. As fi si mai increzatoare, daca spiritul pozitiv care va anima, ar cuprinde si alte personaje cu pretentii la reprezentarea intereselor noastre in parlament. Va doresc sa ramaneti pentru multa vreme in fruntea unui guvern care sa fie al nostru si nu al catorva, sau altora…; sa nu va parasesca increderea ca aveti menirea de-a schimba o pagina din istoria acestui popor; sa aveti sclipirea si forta de-a va debarasa de balastul politic pe care inca multi din preajma-l reprezinta si, sa aveti mereu puterea de a crede in propriul popor care oricat de lovit este, mai gaseste resurse sa spere ca propria tara poate fi altfel, atunci cand cei care o conduc o si iubesc.

 43. Florea Dumitrescu November 16, 2012 at 11:23 am #

  ADEVĂRATA FAŢĂ A
  DOMNULUI DAN DIACONESCU
  ÎNŞELĂCIUNE, ÎNŞELĂCIUNE ŞI IAR ÎNŞELĂCIUNE!

  1. DOSARUL PENAL DE ŞANTAJ. Cum şi-a făurit averea de multe milioane de euro, domnul Dan Diaconescu?
  Procuratura i-a deschis un dosar de şantaj, dar pe care-l tergiversează nejustificat. Aici ar fi o explicaţie majoră a averii sale: şantajul şi banii obţinuţi.
  Ce popor reprezintă domnul Diaconescu? Câţi cetăţeni ai acestui popor au strâns o asemenea uriaşă avere în cei 22 ani de tranziţie? Domnul Dan Diaconescu „din popor” dispune de: un iaht, un avion, două elicoptere, mai multe limuzine de lux, mai multe terenuri (8 terenuri) mai multe locuinţe de lux (3 case), bijuterii, bani în conturi, acţiuni la 5 companii etc.
  Cum le-a dobândit? Prin şantaj, dar şi pe alte căi.
  Domnia sa, milionarul, este cu poporul? Cu cei sărăciţi de tranziţie? Cu cei 5,5 milioane de pensionari care au o pensie medie de 769 lei (sau 170 euro); cu cei 4,3 milioane de salariaţi care au un salariu mediu de 1.534 lei (sau 340 de euro). Peste 40% din aceştia sunt sub pragul sărăciei.
  Nu, domnia sa nu poate reprezenta poporul de 19 milioane. Domnia sa reprezintă „poporul băsist”, pe cei plini de bani, pe ciocoii pe care acum i-a cuprins în lista electorală pe care a depus-o pentru Parlament, cu băsiştii de seamă arhicunoscuţi: Monica Iacob Ridzi, Antonie Solomon, Gelu Vişan, I. Oajdea, G. Neţoiu şi alţii. Acesta este „poporul” pe care-l reprezintă Dan Diaconescu. Pe cei cu bani mulţi, realizaţi pe căi similare cu cele pe care le-a parcurs şi Dan Diaconescu.
  Din motive cunoscute numai de regimul Băsescu, procuratura întârzie dosarul penal de şantaj al domnului Dan Diaconescu.
  NOTĂ SPECIALĂ. Prin averea sa de milioane, domnul Dan Diaconescu este unul dintre ciocoii pe care-i incriminează: face spume la gură împotriva ciocoilor pe care-i etichetează la televiziunea sa în fel şi chip – „bandiţi”, „nenorociţi”, „ticăloşi”. Cu aceste frumoase cuvinte îi gratulează pe ciocoi, care ar fi vreo 600 şi care nu pot justifica averile, cum nici domnia sa nu o poate justifica. În felul acesta, se autocaracterizează şi îşi înscrie numele alături de cei ostracizaţi chiar de domnia sa – un ciocoi de seamă.

  2. DOSARUL PENAL DE ÎNŞELĂCIUNE POLITICĂ, conţinând marea promisiune mincinoasă conform căreia va da fiecărui cetăţean câte 20.000 de euro. De unde să le dea?
  Situaţia financiară a ţării este dezastruoasă, într-un dezechilibru catastrofal creat de regimul Băsescu, situaţie pe care domnul Dan Diaconescu vrea să o ascundă.
  Din ce să dea? Din datoria externă de peste 100 miliarde de euro pe care au creat-o politicile greşite ale regimului Băsescu. Aceasta înseamnă că generaţiile viitoare au de plătit mai multe decenii de acum înainte ca să ramburseze această enormă datorie. Domnul Băsescu lasă o moştenire catastrofală – o datorie de peste 5.000 de euro pe fiecare locuitor, peste 10.000 de euro la o familie de 2 persoane, peste 20.000 de euro la o familie cu 2 copii. Aceasta este adevărata problemă pe care trebuie să o dezbatem cu răspundere.
  Înşelăciunea pe care a făcut-o domnul Dan Diaconescu: a întocmit o listă cu un milion de semnături de la cei care, în mod naiv, au dat crezare minciunii că celor care se înscriu li se vor da câte 20.000 de euro. Ulterior, Domnul Diaconescu a declarat că aceştia s-ar fi înscris în partidul Dan Diaconescu. Procuratura va trebui să clarifice şi această înşelăciune, deoarece numărul cu care s-a înscris ca partid a fost cel de câteva zeci de mii şi aşa este înregistrat oficial.

  3. DOSARUL CU FALIMENT ŞI DATORII. În mod cinic, ascunde situaţia companiilor unde este acţionar, minţind că guvernul i-ar fi închis conturile. Firma cu care are licenţă OTV a intrat în proces de faliment, cu datorii de peste 6,5 milioane euro. Toate companiile unde este acţionar au o situaţie financiară grea cu datorii către stat de peste 2,5 milioane de euro. Aceasta dovedeşte incapacitatea sa de a gestiona propriile afaceri. În aceste condiţii, domnul Dan Diaconescu se ducea să cumpere OLTCHIM – o întreprindere cu probleme extrem de grave de peste un miliard de euro.

  4. DOSARUL DE ÎNŞELĂCIUNE, FALS ŞI UZ DE FALS, legat de participarea la licitaţia pentru OLTCHIM.
  Ca să-şi bată joc de cei 3.500 de oameni necăjiţi de la OLTCHIM – a participat la licitaţia organizată, fără să aibă banii necesari şi a refuzat să aducă cele 45 milioane de euro la care s-a angajat în licitaţie. A făcut un circ cu iz electoral, dovedind o lipsă totală de demnitate.
  În mod justificat, a fost acuzat pentru informaţiile false reflectate în documentele depuse oficial la licitaţie, precum şi pentru fals şi uz de fals în ce priveşte documentele prezentate în faţa ziariştilor şi la televiziune (aşa-zise extrase de cont) prin care se încercat să arate că ar dispune de cele 45 de milioane de euro pe care trebuia să le plătească statului în cadrul licitaţiei.
  Mai multe organizaţii ale societăţii civile au cerut Procuraturii să se sesizeze din oficiu pentru înşelăciune, fals şi uz de fals. Procuratura întârzie să-şi îndeplinească atribuţiile, iar Consiliul Superior al Magistraturii priveşte cu nepăsare.
  În ultimul timp, Domnul Dan Diaconescu la televiziunea sa proprie a lansat o nouă minciună: că domnia sa ar fi organizat un „flagrant” la OLTCHIM. Întrebăm: în ce calitate?
  Este necesar ca Procuratura să-şi facă datoria cât mai repede în acest caz.
  5. DOSARUL PENAL PRIVIND VÂNZAREA DE LOCURI DE CANDIDAT PENTRU PARLAMENT
  Domnul Dan Diaconescu s-a dedat la o nouă înşelăciune, la o nouă ilegalitate: s-a apucat să vândă locuri de candidat pentru Parlament – senatori şi deputaţi – cu 50.000 de euro pentru fiecare doritor din partid sau din afara partidului său. În plus, i-a pus pe candidaţi să semneze „o convenţie – contract” (un fel de poliţă de asigurare de loialitate), prin care candidatul se angajează să plătească 2 milioane de euro în cazul în care se desparte de partidul domnului Diaconescu.
  Este o gravă încălcare a Constituţiei şi a legilor, conform cărora nu se poate face vânzare de locuri de candidaţi pentru Parlament.
  Calculul domnului Diaconescu. Pentru cele circa 500 de locuri de candidaţi, ar reveni o încasare imediată de circa 25 milioane de euro. La aceasta se adaugă – ce s-ar putea încasa în viitor de la cei care s-ar despărţi de partidul său – prin „convenţia – contract” (un fel de poliţă de asigurare de loialitate) – în valoare totală de până la 1 miliard de euro. Frumoasă şi bănoasă afacere pentru spiritul ciocoiesc al domnului Dan Diaconescu.
  Şi Procuratura priveşte cu pasivitate această nouă înşelăciune, nouă infracţiune. Avem în faţă un dosar penal proaspăt şi fierbinte – care se referă la mulţi din cei 500 de candidaţi declaraţi „îngeri” de domnul Diaconescu, pentru care ne-a cerut – la televiziunea sa – să-i votăm „cu ochii închişi” şi să „nu facem comparaţii”, că nu este timp de aşa ceva.
  NOTĂ SPECIALĂ. În cele 100 de puncte electorale, a condamnat „traseismul politic”. Acum, cu o mare neruşinare, şi-a umplut lista de candidaţi la Parlament – cu „traseişti politici” de la PDL şi de la alte partide – desigur cu bani – şi pe care îi declară „îngeri”, crezând că ne poate prosti (este aici o profanare a termenului biblic „îngeri”).
  Ne-a convins că punctul din programul electoral – cu interzicerea traseismului politic – este o mare minciună, o mare înşelăciune.
  6. DOSARUL CU MÂNCARE ŞI BĂUTURI CE şi l-a deschis în aceste zile la Târgu-Jiu pentru a ne LĂMURI cum înţelege domnul Dan Diaconescu „revoluţia votului” adăugă noi elemente compromiţătoare la dosarul penal privind vânzarea de locuri de candidat pentru Parlament.

  7. Cetăţenii conştienţi şi responsabili din zona Târgu-Jiu au posibilitatea – prin votul lor – să pună capăt aberaţiilor şi halucinaţiilor acestui om total iresponsabil, stăpânit de spiritul înşelăciunii şi să-i dea o lecţie severă şi usturătoare pentru numeroasele abuzuri şi ilegalităţi şi pentru lipsa totală de respect faţă de popor.

  8. Chiar de la OTV am aflat că „nişte gorjeni liberi” şi isteţi i-au spus răspicat lui Dan Diaconescu (care în mod senzaţional ieşise la suprafaţă din „locaţia secretă” de la Târgu-Jiu) că este, cu averile sale de milioane, un ciocoi la fel cu cei pe care-i incriminează la televiziunea sa, zi şi noapte (cu prea gingaşele epitete de „bandiţi”, „nenorociţi” şi „ticăloşi”).
  „Gorjenii liberi” i-au explicat că ei au muncit cinstit o viaţă întreagă, dar nu au putut dobândii o avere de milioane ca a ciocoiului Dan Diaconescu doar în câţiva ani.
  Cum se spune în popor, l-au pleznit peste faţă, de i-a stat mintea-n loc şi nu a fost în stare să mai rostească vorbe raţionale. Replica sa a fost aiuritoare: s-a comparat cu Ilie Năstase, Gheorghe Hagi şi Nadia Comăneci, deşi activităţile sale au fost cu totul diferite, iar unele dintre ele s-au situat în zona penalului, a şantajului şi a altor lucruri necurate, cum face şi în ultimele zilele noastre.

  9. Nu ne mai miră nimic din partea domnului Dan Diaconescu, care în turuielile sale verbale se închipuie preşedinte al ţării, iar mai de curând prim-ministru. Dovedeşte lipsa de responsabilitate prin vorbele fără şir şi fără noimă pe care le propagă prin televiziunea proprie.

  10. Să ne amintim tot ce a făcut la televiziunea sa proprie cu anchetele sale despre crime, despre Elodia, despre Marda Ciumac dansând pe masă, despre Tolea Ciumac care l-a vârât în tomberon – pe domnul Diaconescu în mod direct, dar şi bine meritat.
  TOMBERON – este cuvântul care sintetizează locul şi rolul acestui personaj ciudat, care poluează climatul social şi politic din România. Mai jos nu se mai poate coborî în viaţa politică dâmboviţeană.

  *
  * *

  Vom reveni în curând cu privire la penalul Dan Diaconescu, cu infracţiunile şi ilegalităţile tolerate în mod nepermis de instituţiile de stat din regimul Băsescu.

  16 noiembrie 2012

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

  • Grupul de initiativa ,, Adormirea'' November 16, 2012 at 5:17 pm #

   Asta e valabil pentru toata galaxia.

  • BlogR Ikonoklast November 18, 2012 at 6:04 pm #

   Domnule prim-ministru, ei pot dormi liniştiţi: DNA, CCR, CSM şi Băsescu veghează pentru ei. Poate şi serviciile. Deja s-a dovedit că aceşti gardieni ai “revoluţiei din care va ieşi o nouă europă” sunt mai putenici decât poporul român, Parlamentul şi Guvernul României. Citatul e dintr-un autor celebru, dar nu-l spun, să nu se supere domnul Băsescu că apar comentarii anti-europene pe blogul dumneavoastră.

  • lostrita November 23, 2012 at 1:08 pm #

   daca va e bine, de ce strigati?,
   doar a-ti fost condusi de PSD DE 22 ANI,
   am auzit ca in Tg. Jiu este totul super, aveti tot ce va trebuie:
   – locuri de munca,
   – salarii mari,
   – piata este ieftina.

 44. Iluminatu November 16, 2012 at 4:12 pm #

  DIALOG NĂSTASE – BĂSESCU
  (R)- Timpul devorează până şi veşnicia, Traiane
  – Dar, mă rog frumos, când o termină, Adriane ?
  – Când i se face lehamite.

 45. Iluminatu November 16, 2012 at 4:16 pm #

  PARADOX UMAN

  (R) Închis eşti liber să cugeţi iar liber ai cugetu-nchis.

 46. marius November 24, 2012 at 9:39 pm #

  Din pacate,tarisoara noastra a incaput pe mana hotilor.Tot ce a fost frumos in Romania e distrus complect astazi.In cele din urma o sa disparem si noi,si generatiile ce vor veni se vor uita la clipuri electorale.

 47. Jr November 28, 2012 at 4:40 pm #

  Campania electorală a devenit agresivă şi poate degenera în tot cei mai rău. Trăian Băsescu nu mai poate suporta umilinţa sondajelor de opinie şi a scos ARD-ul la atac. S-au afirmat de toate; a mai rămas să arunce cu bolovani săptămâna viitoare. Televiziunile au arătat electoratului un spectacol penibil pus la cale de Băsescu acompaniat de liderii fruntaşi ai PDL: Trăian Băsescu a confiscat B1TV timp de o oră, Anca Boagiu –România Tv, Vasile Blaga –Ultima oră, Costică Canacheu (autodidactul) Realitatea, Andrei, parcă la A3 şi încă câţiva pedelei de care nu vreau să mă împiedic aici; Toţi au încercat să lovească o singură ţintă:VICTOR PONTA.
  Băsescu s-a dezbrăcat de caracter şi a atacat într-o manieră vulgară pe Victor Ponta, folosind vorbe grele, demne de bulevardele rău famate frecventate de marinari în lume. Ponta a fost numit pe rând, propoziţie de propoziţie: prost,mitoman, pisoiaş, mincinos, dublu limbaj, broască râioasă, porc şi alte jivine cu care operează băsescu în mediile cu mirosuri pestilenţiale în care trăieşte.
  Iniţial, indignat în sufletul meu după un astfel de discurs, aveam să mă relaxez când am urmărit punctele de vedere a celorlalţi nefericiţi enumeraţi mai sus. Cu Anca Boagiu sunt familiarizat de pe facebook; îndrugă femeia asta nişte minciuni cu o neruşinare şi o nesimţire, de care n-o crezi în stare când o priveşti de la spate. Ex. Spune Boagiu că Premierul a trecut în campanie prin Roman şi a tăiat panglica de inaugurare la nuştiu ce drum inaugurat de ea cu ceva timp în urmă; Realitatea? Eu am văzut la televizor cum a fost invitat Victor Ponta să taie panglica şi domnia sa a refuzat politicos lăsând gestul în mâna celor care au realizat investiţia; Ce ziceţi de această declaraţie profund mincinoasă spusă de o femeie care se pretinde intelectuală?
  Vasile Blaga stăpâneşte foarte bine discursul:”Ba pe-a mătii”! Orice întrebare pusă guvernului PDL Boc 1-5 pentru care blaga e pus în dificultate, se soldează cu retorica: „dar de ce nu face Ponta nimic, nimic, nimic”! Papagal băsăscian care gândeşte „cu fălcile” cum spune Nistorescu. Ceilalţi panglicari practică acelaşi tip de discurs, vineţi la faţă, cu ochii scoşi din orbite, mâinile tremurânde, grai bicobial. Nu merită să mai insist. Cine l-a văzut pe Costică Canacheu, un fel de birlic stilizat, prost şi îngâmfat, i-a trecut supărarea produsă de Trăian Băsescu, ultimul bastion securistic din România. Securitatea a avut şi valori umane incontestabile care s-au folosit în activitate lor de toţi PROŞTII.

 48. Roberto Roby November 30, 2012 at 8:17 pm #

  D-le Presedinte

  Ma numesc Sandu Floricica sunt din com.Plosca ,Jud Teleorman si vreau sa va reamintesc ceva. La lansarea d-voastra ca presedinte eu am fost unu dintre aceia care s-au instris on-line,am si primit si un card cu nr.600 460 ,in discursul d-voastra de atunci ati spus :citez “pe voi va vreau langa mine ,voi sunteti cei care ma vor fara sa fi cerut nimic ” am incheat citatul. Intrebarea mea este: Acum nu ne mai vreti??? De atunci nu am mai fost contactat de nimeni ,vi se pare ceva corect???

  Cu stima, SANDU

  ________________________________

 49. madyy February 2, 2013 at 10:19 am #

  Domnule Ponta ne-ati dezamagit foarte mult ati propis multe si defapt nati facut nimic va votat familia mea cu toata inima si cu speranta k veti face ceva, dar nimic, subventiile la bovine nu leati virat nici acu, fermieri cu ce sa.si mai hraneasca bovinile investesc atatia banii si aU O SPERNATA LA SUBVENTI DAR NU FACETI NIMICA PROMISIUNIIII lumea o sa isi faca o impresie proasta crezand k veti creea o lume mai buna aveti atataea luni si defapt nati miscat un pai totii sunteti ptr voi.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martirul! « Motanul Incaltat - November 12, 2012

  […] mie mi se pare sinonim cu a lua in deșert numele Domnului. Nu pot sa inteleg o astfel de exagerare in lingusire cand cat se poate de normal si frumos era sa-i spuna: “Doresc să-i urez […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: