Da, am fost la Universitatea din Catania! Da, am diploma!

4 Jul

Scurt raspuns pentru cei care incearca sa continue atacurile referitoare la studiile mele:

  • Am facut un curs de drept penal international la Universitatea din Catania, in martie-iunie 2000. Era un curs a carui denumire in italiana este “Corso di Formazione Avanzata in Cooperazione Giudiziaria e Spazio Giuridico Europeo in Materia Penale”.
  • Cursul s-a finalizat cu o lucrare scrisa, precum si cu un calificativ, asa cum rezulta din diploma atasata de mai jos.
  • In baza lucrarii si a calificativului, am primit dreptul de a continua cursul respectiv printr-un stagiu de 3 luni (octombrie-decembrie 2000) la Directia Nationala Anti-Mafia – la sediul central din Roma. A fost o mare mandrie si onoare pentru mine sa fac acel stagiu, fiind unul din cei doar doi procurori romani (celalat a fost procurorul Gheorghe Mocuta) in cadrul celei mai prestigioase institutii de combatere a crimei organizate din lume.
  • Atasez mai jos diploma de  absolvire eliberata de Universitatea din Catania, si o pun la dispozitia celor care vor sa o verifice.
  • Lucrarea pe care am sustinut-o in vederea obtinerii acestei diplome se afla si acum in arhiva Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Catania.

Am scos, la un moment dat, referirea din CV-ul oficial, pentru ca am vrut sa pastrez in acesta mai ales lucruri referitoare la activitatea mea politica. Este un curs de mai multe luni, finalizat cu lucrare, calificativ si diploma.

Universitatea din Catania mi-a confirmat prezenta acolo, pentru acest curs.

Sunt, asa cum am spus mereu, un om al dreptului si ma deranjeaza ca sunt unii interesati sa imi afecteze aceasta imagine. Am studiat dreptul, am activat in zona dreptului si am performat in zona dreptului. Cu prea multa usurinta se trece peste anii in care am muncit in acest domeniu…

Consider ca aceste mijloace politice ilegale si imorale de defaimare a persoanei mele (realizate prin intermediul unor jurnalisti care incalca toate regulile deontologice) nu pot decat sa duca la accentuarea crizei pol si la stimularea atacurilor la persoana nejustificate.

97 Responses to “Da, am fost la Universitatea din Catania! Da, am diploma!”

  1. Emil Vulcanescu July 4, 2012 at 4:38 pm #

    OFF TOPIC:

    Domnule Victor Ponta
    Dupa suspendarea Presedintelui Basescu , arestati-l pe Boc primarul mun. Cluj-Napoca , pentru fraudarea alegerilor locale si acesta va furniza procuraturii destule informatii despre Basescu , astfel acesta nu va mai ajunge la referendum ci direct la inchisoare.
    Cu stima Emil

    • florin dinu July 5, 2012 at 4:31 pm #

      ba emile fara stima ia zi ai muncit la stadionu ala nou din cluj?
      ai idee ca au cazut de la inaltime peste 30 de persoane de sau nenorocit pe viata? unde au fost atunci autoritatile ashea zise ale statului?
      cand eu marele vostru Cheliostross ii explicam aluia de era sef peste proetctia muncii ynde este plasa de cadere? se gandea el in prostia lui ce stie BUCURESTEANU ALA PROST :))
      UNDE ERAU AUTORITATILE STATULUI SI CE FACEA PRIMUL PROCUROR AL TARII TOVARASUL VICTOR PONTA?
      -despre ce discutati aici? eu vb despre viata de zi cu zi a omului obisnuitin raport cu ashea zisele autoritati nationale :))
      voi vorbiti despre fraudare de alegeri =)) pai f bine ma dar ia zi aici ashea omeneste in tara asta au fost crime scapate omoruri pe trecerile de pietoni unde era primul procuror al tarii patunci?
      cat despre masuri economice -arata mie una si am sa tac ba da sa fie la nivel national
      eu nu am nimika nici cu ponta nici basescu nici isarescu dar se vede treaba ca ei din posturile pe care le ocupa sunt si lucreazaimpotriva statului roman
      hai pa ca ma plictisesti

    • nelutu July 7, 2012 at 12:42 pm #

      MARE PACAT CA EXISTA ATATA PROSTIME IN TARA ASTA SI CA POT FI ATAT DE USOR MANIPULATI ROMANII DE NISTE IMPOSTORI CA PONTA ,CRIN ….. SI MULTI ALTIII CARE DUC LA PERZANIE ACEASTA TARA………… DESTEAPTATE ROMANE PANA NU E PREA TARZIU , DESCHIDETI LARG OCHII!!!!!!!!!!!

    • Andrei Andrau July 8, 2012 at 2:35 am #

      Oameni buni chiar nu realizati ca nu e ok ca toata puterea statului , toate institutiile sa fie în mâna acelor oameni; chiar nu v-ati saturat de totalitarism -câti ani aveti nevoie ca sa întelegeti un pic de politica
      Va rog din suflet ascultati parerea politicienilor europeni pe care ponta a dorit atât de mult sa-i întâlneasca –ce motiv ar avea sa-l blameze pa ponta democratii adevarati si politicienii de meserie; chiar nu vedeti cât rau face tarii ponta si celalalt demagog; deschideti -va urechile , cercetati informatia si primiti-o din mai multe surse; nu doar de la realitatea care apartine soimilor ucl-isti; va rog nu ne împuscati în picioare singurul interes e puterea si justitia si într-un stat modern justitia trebuie sa fie independenta. NU-l identificati pe Basescu cu criza — daca nu s-au fi luat masurile respective am fi vorbit toti greceste acum -ba chiar mai rau decât în Grecia

      • gabi July 17, 2012 at 2:44 pm #

        ai perfecta dreptate chiar acum ma uit la TV si vad declaratiile celor de la UE o sa ajungem mai rau ca grecia din cauza lui Victor Ponta el doar schimba legile care lar putea darama RUSINE USL nu doriti decat sa va umpleti buzunarele din bani nostri ca muncim pentru salariile guvernului si inca ceva lasati CCR in pace si Justitia .

  2. Rafila Kapas July 4, 2012 at 4:39 pm #

    SUNT atit de fericita ca am ajuns ziua asta, sa vad ca in sfirsit avem in fruntea tarii doi oameni intelepti,care ne duc tara pe o cale buna si o sa avem si noi un trai mai fericit .Dumnezeu sa va Binecuvinteze! Felicitari!

    • Valy July 5, 2012 at 5:20 pm #

      Esti dus domnule draga! Noi ne afundam in rahat si tu ridici in slavi comunismul… Astia vor sa aiba sub control toata tara sa ne subjuge si tu ii lauzi? Esti dus rau…

      • Alex July 13, 2012 at 6:50 pm #

        Afundati eram. Din pricina cui? A comunistilor sau a pdl-istilor? Dar cine sunt comunistii pe care ii evocati? Tara noastra este membra a U.E. si asa va ramane. In concluzie lasati-ne cu comunistii. Este veche smecheria si depasita.

  3. florin July 4, 2012 at 4:58 pm #

    Dupa toate aceste studii, reale si demne de toata consideratia, ar trebui sa respectati legea din reflex Domnule Prim Ministru… “Din strada” se vede insa altceva. Trebuie sa va spun ca incalcarea legii si sfidarea regulilor si institutiilor pe care noi suntem obligati sa le respectam, arata ca sunteti “mai altfel” decat noi. Sunteti. Dar si altfel decat v-am crezut noi. Am avut un moment de relativa incredere pe care asteptam sa-l consolidati. L-ati spulberat muuuult mai repede decat a facut-o Basescu si cu ai lui in 2008. Din pacate problemele, foarte concrete pentru noi, la care asteptam rezolvare odata cu venirea Dvs par sa devina si mai greu de rezolvat. Poate ar fi bine sa va ganditi ca oamenii, romanii, semenii Dvs, au probleme (copii in clasa 0 (!) ; sistem de invatamant vraiste; sistem sanitar mizerabil; venituri salariale mizerabile…).

    • MIHAELA July 6, 2012 at 7:59 am #

      @ florin
      Cum sa-si vada guvernul de treaba daca este sicanat din toate partile de Basescu si portocalii lui? Ce guvern din lume poate face minuni in doua luni? Mie mi se pare o ipocrizie din partea celor care au suportat 8 ani fara sa cracneasca regimul Basescu.

  4. Serban S. July 4, 2012 at 5:02 pm #

    Aceasta este o diploma de cursuri post-universitare, nu este o diploma de Master. In CV-ul dvs. sustineati ca ati absolvit cursuri de Master la Univ. din Catania. Care este pana la urma realitatea? Aveti si o diploma de Master de la aceasta universitate?

    • Aldo Mazzurco July 14, 2012 at 9:07 pm #

      Pentru a studia în Italia trebuie să ştie un pic de “italian, Ponta ştie italiană?

  5. florin July 4, 2012 at 5:04 pm #

    Va dati seama cati bani cheltuie astia in afara in “Nature”, Catania si alte locuri necunoscute inca ca sa scoata chestiile astea la lumina. Maine vor zice ca Ponta nu e Ponta. Este o facatura. Singurii autentici sunt: absolventul de frecat puntea; idiotul ala de-i sufla o educatoare ce trebuie sa articuleze, dar care este expert in viteza diverselor organe ale incrucisatului si in plagiat, precum si doamna ce umbla, pe vremea cand era parchetareasa si apoi cea mai anticorupta imbibata din toate timpurile .Intrebarea este daca vom scapa vreodata de asemenea specimene cu un caracter urat mirositor.

  6. DAN July 4, 2012 at 5:55 pm #

    DL PONTA CRED CA NU NE VE-TI DEZAMAGI PT. CA CRED CA SUNTETI SINGURUL CAREMAI PUTETI FACE CEVA IN TARA DAR CRED CA CU POLITICA CARE DE EXEMPLU SCHIMBAU PE AI LOR CU AI NOSTRI NU FACEM DECAT CE AU FACUT CEI DE LA PDL SI CRED CA ACESTI PDL-ISTI NU AR TREBUII SA MAI AJUNGA LA CONDUCERE VA MAI DAU UN EXEMPLU DA CNADR TIMISOARA A FOST NUMIT UN DIRECTOR CARE ESTE VICE PNL SI NU A LUCRAT IN DOMENIUL ACESTA SI NU VAD ECONOMIA CU UN POST IN PLUS DIN AFARA SISTEMULUI . VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS

  7. Catalin Ilie July 4, 2012 at 6:03 pm #

    Sunt multi care spun ca ati facut masterul acolo….pe hartia asta pe care o prezentati scrie dottore dar e un mod de apreciere , e ca si cum ar spune respectabil domn….si celor din mafie li se spune don….dar nu fac parte din nicio biserica;)

  8. maria July 4, 2012 at 6:08 pm #

    felicitari pt reactia rapida! din pacate usl nu se misca la fel de ok si in spatiu online in aceste zile. poate va mobilizati

  9. Black Rose July 4, 2012 at 6:20 pm #

  10. dorel July 4, 2012 at 6:43 pm #

    D-le Ponta,
    Mai da-i dracului de derbedei , ce faceti , va justificati unora ca Turcescu sau Cartianu ? Astia sunt sub solda , le e teama ca in curand o sa trebuiasca sa-si castige onest leafa !

  11. Flavius July 4, 2012 at 7:13 pm #

    In cv ai scris “Masterat”, nu diploma cu calificativ.

  12. gircsis July 4, 2012 at 7:20 pm #

    Felicitari

  13. Round News July 4, 2012 at 7:27 pm #

    Doamne, ce o sa mai inventeze oare oamenii lui Basescu ?

  14. achim July 4, 2012 at 7:54 pm #

    stiu cu cine nu voi vota!

  15. Emrys July 4, 2012 at 8:13 pm #

    Domnule Ponta,eu unul nu pun la indoiala studiile dvs si nici nu ma intereseaza. Ceea ce ne intereseaza este faptul ca sunteti prim ministrul Romaniei. Vechiul guvern a complotat sa desfiinteze facultatile private lovindu-ne pe noi,viitorii studenti si mi se pare mie sau si dvs complotati si urmariti acelasi lucru? Nu stiu daca stiti sau nu va intereseaza,dar majoritatea vor sa mearga ca studenti la STAT,statul roman avand de castigat.
    Daca nu opriti aceasta conspiratie veti ajunge la carma unei tari plina de someri si de rasul Europei. De ce americanii promoveaza masiv,apoi se angajeaza ca sa contribuie la PIB-ul tarii? Daca doriti increderea noastra,opriti ceea ce vechiul guvern portocaliu a inceput,opriti distrugerea invatamantului,domnule Ponta. Dovediti ca sunteti mai bun si ganditi-va la noi si la viitorul acestei tari in calitate de prim-ministru.

  16. Adrian July 4, 2012 at 8:22 pm #

    Felicitari pentru studiu si performanta. Nu stiu daca politica ajuta. Lupta a inceput oricum 🙂

  17. Theodora July 4, 2012 at 8:30 pm #

    Salut revenirea Romaniei pe calea democratiei – Sa scufundam impreuna INcrucisatorul! – Felicitari parlamentarilor USL!


    Salut revenirea Romaniei pe calea democratiei!
    Felicitari parlamentarilor USL!
    3 iulie 2012 ziua declansarii procesului de eliberararare a Romaniei de sub basism
    3 iulie este inceputul sfarsitului pentru Basescu si haita lui.
    “Democracy is the government of the people, by the people, for the people” – Abraham Lincoln

  18. Theodora July 4, 2012 at 8:35 pm #

    Domnule prim-ministru, nu trebuie sa va afecteze atacurile astea.
    Nici un om normal nu se indoieste de declaratiile dumneavoastra.

    • lidia July 11, 2012 at 6:19 pm #

      dimpotriva ,oamenii normali se indoiesc de declaratiile domnului Ponta

  19. Daniela July 4, 2012 at 8:46 pm #

    Buna seara!
    Imi pare rau ca in loc sa puteti sa va ocupati de economia tarii trebuie sa raspundeti tuturor “inteligentilor” care incearca sa va defaimeze. Va felicit pentru ceea ce faceti zilele acestea! Desi se vad mai mult cei care va critica, si noi ceilalti, care mai credem in viata normala in Romania, suntem pe aici… Continuati sa il infruntati pe Dl. Basescu, nu este obisnuit cu asta!
    O seara buna si succese in continuare,
    Dana

  20. Scrie opinia ta July 4, 2012 at 9:09 pm #

    Felicitari pentru ultimele actiuni ale USLului, chiar incepusem sa ma ingrijorez ca erati in rolul lui Bute din ultimul lui meci.

    Insa as vrea sa mai atrag atentia la un lucru. Legea despre referendumul de demitere pe care ati schimbat’o nu va va aduce nici un fel de beneficii daca campania pedelista va fi sa nu se prezinte lumea la vot, mai ales aceia care sunt de partea lui Basescu.
    In acest fel , la limita, veti putea avea un referendum castigat cu 100% insa pt a fi validat aveti nevoie sa aduceti 7.5-8 mil de sustinatori la vot. (situatia din legea anterioara)

    Va trebuie o campanie extraordinara, practic toata perioada pana la referendum trebuie sa faceti meetinguri, in sfarsit lumea poate sa’si faca Dreptate, sa reiterati toate nenorocirile facute de Basescu si oamenii lui: Udrea, Videan, etc etc + hotiile aferente.

    Fara o mobilizare fantastica puteti avea mari probleme.

    Succes!

  21. n July 4, 2012 at 9:23 pm #

    1/pe surse se spune ca parlamentarii care au fugit de la pdl catre usl nu vor vota suspendarea sau ca nu vor veni la vot
    2/ nu cred ca basescu trebuie sa primeasca casa de protocol cand se termina cu mandatul lui. a cheltuit 3 mil de euro sa faca patinoar,piscina etc la vila dante in timp ce romanii mureau de foame, de frig si nu aeau medicamente

  22. MARIAN-GL July 4, 2012 at 9:24 pm #

    Domnu Ponta imi cer scuze dar imi voi folosi vocabularul,esti tare sefule..acu puneti in practica..mafia siciliana(pdl) din romania e starpita..

    • dorian65 July 5, 2012 at 6:18 pm #

      Sa o crezi tu .Starpeste mafia PDL pentru mafia USL.
      Dl. Ponta umbla dupa virgule prin constitutie si cod penal si il doare undeva de starea economiei.
      A promis ca da banii inapoi ,da o sa ii dea dar generand inflatie.
      Pe mine ma doare drept la 10 metrii de cot de studiile acestui om.Eu sunt interesat sa vad ce face pentru economia tarii.Locuri de munca si bani la buget vin din economie nu din lucrarea de diploma.
      De ce nu promite ca modifica codul muncii?
      De ce nu promite ca reduce taxele aberante?
      ,,De ce-uri” sunt multe dar aceste ,,de ce-uri”vor fi rezolvate cum au fost si altele in 20 si ceva de ani.
      Sa-l dea jos pe Basescu ma doare nici in cot, dar dupa ce vor face vreau sa aflu concret.

  23. Rimogard Elisav July 4, 2012 at 9:28 pm #

    D-l marinar a fost la Anver . Nu va lasati d-le premie poporul este de partea d-v si a guvernului pe care-l conduceti .

    • lidia July 11, 2012 at 6:21 pm #

      poporul??care popor?

  24. Lupuș July 4, 2012 at 10:23 pm #

    poate ajunge și la domnul ministru Dobritoiu
    -Are o restanță față de disponibilizații care n-au trecut mai devreme în rezervă, pentru că așa ar fi vrut ei!
    Pentru ei trebuie să treacă prin Parlament recentul proiect de lege cu cuantumul mai avantajos, respins, din motive bugetare, în Camera Deputaților.
    Dacă se dorește un impact electoral negativ, pentru USL, în marea masă a rezerviștilor, se poate continua discuția despre o nouă recalculare a pensiilor militare cu conecințele arătate mai sus.
    UPDATE
    Eu și majoritatea celor carora li s-a mărit pensia prin recalculare/revizuire așteptăm următoarele majorări ale valorii punctului de pensie, potrivit L 263/2010, nu o plafonare a pensiei la nivelul cuantumului din 2012, așa cum preconizează proiectul pus în discuție de Comisia doamnei avocat.
    Lupuș

    http://www.plano10.com/2012/07/marin-neacsu-intervievat-o-si-pe.html?showComment=1341425679876#c5452413568831612606

  25. UN O CARE VEDE SCHIMBAREA ROMANIEI July 4, 2012 at 10:30 pm #

    Sincer, nu ma indoiesc de pregatirea profesionala a d-nului Ponta.Stiti care-i marea prblema:ca am fost condusi de un marinar betiv si ipocrit.
    Si inca ceva,tara numita Romania,are nevoie de un presedinte tanar care sa inteleaga pe cei tineri,sa-i indrume pe cei tineri spre invatatura , sa aibe locuri de munca , nu sa fumeze ierburi si sa consume alcool.
    Trebuie vazut de ce are nevoie poporul , nu sunt locuri de munca, a scazut puterea de cumparare, mor oamenii de foame, ti-ar lua tigara din mana pe strada ca nu au bani de tigari, cred ca aceste sunt problemele acestei tari, nu acuzatiile ca d-nul Ponta a plagiat.
    Iar daca dansul va conduce acesta tara eu imi permit sa-i dau un sfat: Sa-si respecte poporul si valorile acestei tari ,atunci va fi iubit si respectat de oameni.

    • Sotschen July 5, 2012 at 7:46 pm #

      Din pacate acest om nu exista la ora actuala…

  26. Petru July 4, 2012 at 10:55 pm #

    Faceti mai bine ceva pentru tinerii cercetatori, pana nu plecam cu totii din tara.

  27. adrian tripocivi July 4, 2012 at 11:06 pm #

    Nu te lasa Victor PONTA, tu esti singurul om care poti schimba in bine tara asta. Imi doresc sa i vad dupa gratii pe toti PDL istii care au nenorocit tara asta . Succes si multa multa forta!

    • Dan July 5, 2012 at 7:43 pm #

      Si eu vreau sa-l vad dupa gratii pe Iliescu pt. crimele de la revolutie si mineriade si… degeaba!

  28. Hasbe July 4, 2012 at 11:16 pm #

    Nu-mi place Basescu nici cu par pe craniu, dar sunteti o prada usoara pentru multi…

  29. Ioan July 5, 2012 at 12:20 am #

    De ce nu ii dati in judecata ? Pana cand veti tolera asemenea atacuri fara a face nimic ? Dati-i in judecata si cereti-le tuturor acestor asi ai politicii romanesti sume pe care sa nu le poata achita ! Aparati-va onoarea si nu lasati lucrurile asa cum sunt !

    • Dan July 5, 2012 at 7:42 pm #

      Pai nu ii da in judecata pt. ca va pierde. Isi va face o comisie proprie si personala care ii va “verifica” doctoratul.

  30. alex bossul July 5, 2012 at 12:27 am #

    Ma bucur ca in sfarsit ati luat hotararea de a-l suspenda pe Traian Basscu din fuctia de presedinte. Va multumesc pentru aceasta decizie in numele celor care au iesit si au inghetat de frig asta iarna,ba in plus au mai luat si bataie asa ca sa se incalzeasca atmosfera ca era prea frig afara. Scapati-ne definitiv de aceste secaturi PDL-iste si de acest dictachior.

  31. latinist July 5, 2012 at 12:35 am #

    Domnule prim-ministru Ponta… Vreau sa va marturisesc ca sunt absolut consternat de dimensiunile aparatului propagandistic basist, unul cat se poate de grotesc, care a ajuns si dincolo de granite, defaimand Romania in fata oficialilor UE. Niste personaje absolut detestabile. Dar ma intreb totusi cum e posibil ca justitiara Macovei sa aiba atatea relatii la Bruxelles, sa reuseasca sa faca atata zarva, sa pledeze pt. suspendarea Romaniei din UE ?!! E dincolo de orice imaginatie!
    CRED CU TARIE CA SINGURA MODALITATE DE A CONTRACARA ACEST TSUNAMI MEDIATIC BASIST ESTE ORGANIZAREA CAT MAI URGENTA A REFERENDUMULUI DE DEMITERE!
    Sa nu-i mai dam suficient timp jucatorului sa-si faca jocul! Sa nu mai repetam greselile din 2007, cand a avut o luna la dispozitie pentru o campanie agresiva si desantata, prin care si-a permis sa aduca acuze grave celei mai importante institutii democratice.
    Ma tem de armata de propagandisti, in egala masura insa si de…cel putin o parte a populatiei poate, care nu mai e la fel de hotarata si de indarjita precum asta iarna cu protestele (sau cel putin asta spera basistii, nu stiu ce sa zic). Insa toata aceasta avalansa de mizerii din ultimele saptamani, culminata cu aberatiile cu “lovitura de stat” s-ar putea sa prinda la un segment de populatie…
    Nu mai trebuie facute concesii. Romania nu-si mai poate permite sa ramana cu jucatorul, ar fi un dezastru, in acest caz si rezultatul alegerilor din toamna ar fi sub semnul intrebarii.
    Duminica viitoare trebuie organizat referendumul, neaparat!
    Sa nu mai asteptam, nu avem de ce!

  32. Aya July 5, 2012 at 1:34 am #

    Felicitari pentru reactia prompta, Victor!

  33. Scrie opinia ta July 5, 2012 at 1:34 am #

    Si inca ceva: dpdv al comunicarii nu insistati pe abuzurile constitutionale, sincer va spun, dupa 8 ani traiti cu Basescu, nimeni nu e interesat de asa ceva. Cine e fanatic Basist, oricum nu va fi convins, cine vrea tepe si justitie sumara s’ar putea sa devina fanul lui Base.

    Incercati sa va capacitati la maxim electoratul deja convins de nocivitatea lui Basescu, scopul este sa vina la vot.

    Dreptate pt toate nelegiuirile lui Basescu si ale acolitilor lui (Udrea , Videanu, Anastase, Boc etc)
    Basescu a taiat salariile si pensiile si’n timpul asta Udrea si compania sifona bani la partid cu telegondole si sali de sport in panta.

    Acum este momentul pentru ca oamenii care strigau Jos Basescu in Piata si multe alte milioane care o faceau in forul interior, acum este momentul sa se prezinte la vot.

    Aveti potentialul sa scapati Romania de blestemul asta, insa e necesar un efort enorm de comunicare, meetinguri in toate localitatile. Ziua demiterii va fi ziua Z, insa ar trebui sa tratati drept ziua Z fiecare moment intre suspendare si referendum.

    Va doresc mult succes, am mari sperante.

  34. Kerschner Daniela July 5, 2012 at 1:48 am #

    Capul sus si nu bagă in seama rautatile,ar fi bine dacă oameni s-ar informa înainte sa comenteze.Politică nu se discuta la colţ de stradă,câţi cunosc cel putin un paragraf din constituţie ……??????

  35. Resiga Adrian July 5, 2012 at 2:49 am #

    Am ajuns sa trăim intr-o ţară in care firescul e considerat nefiresc,realitateae improşcată cu noroi,cetăţenii cu bun simţ sunt ,,ciuruiti”minciuna portocaliilor a devenit norma juridică.Jucătorul nr1consuma alcool in vazul tuturor după care se urcă la volan;invrăjbeşte toate categoriile sociale iar când cetaţenii işi solicită drepturile sunt împroşcaţi cu cele mai veninoase acuze.Jucătorul jucătorilor smulge un telefon mobil,il restituie când crede de cuviinţă,proprietarul fiind catalogat drept,,ţigancă impuţită”Marele jucător adresează o propunere indecentă unei persoane aflate in timpul exercitării atribuţiilor de serviciu.Cetaţenii,,puturoşi ori şpagari” cer locuri de muncă dar jucătorul îi indeamna să plece din ţară.Jucătorul loveşte un copil,dar cetăţenii sunt acuzaţi că nu ştiu numără pixeli.Poliţiştilor li se aduc diverse acuze,în timp ce jucătorul petrece cu persoane care au o sumedenie de dosare penale.Românii nu mesita salarii decente deoarece jucătorul a hotarât:cadrele medicale iau mită,profesorii dau meditaţii,magistraţii sunt corupţi,funcţionarii publici sunt nepregătiţi profesional,şomerii şi ale categorii defavorizate,,huzuresc “pe bani publici,românii sunt leneşi pensionarii sunt nesimţiţi.Astfel grăit-a marele jucător.Am buchisit CONSTITUŢIA ROMÂNIEI insă nu am găsit noţiunea de preşedinte jucător;nici o problemă,,el prezidente”joacă mai departe.PÂNĂ CÂND?Orice asemănare cu Traian Băsescu nu este pur întâmplătoare!

  36. Flavia July 5, 2012 at 6:19 am #

    Felicitari pentru studiile pe care le-ati urmat. Nu credem in acuzatiile de plagiat care vi se aduc.

    Eu as dori sa va fac o propunere. Parlamentarii europeni din PSD si PNL sa prezinte, in forma pe care o considera cea mai potrivita, motivele pentru care se deruleaza astfel evenimentele ultimelor zile.

    Este ingrozitor sa ni se dea impresia ca tocmai inaltele foruri democratice europene ne impiedica sa scapam de un regim profund nedemocratic.

  37. calin July 5, 2012 at 7:07 am #

    Va salut.
    Ati declarat intr-una din ultimele zile ca in 2003 existau alte norme de executare a unei lucrari de doctorat, masterat etc.
    In anul 1998 can mi-am sustinut licenta in medicina, domnul profesor mi-a spus clar ca nu am voie sa fac un citat mai mare de cinci randuri si acela pus in ghilimele, chiar cu un scris italic. Daca vroiam sa sustin o idee a unui autor trebuia sa sintetizez in corelatie cu un altul. A fost un profesor care nu accepta lucrari cumparate de prin anii anteriori.
    Cat despre omul politic, m-ati dezamagit. Ma faceti din nou sa-l votez pe Basescu cum spunea un amic al meu “cu mana pe nas, cu ochii inchisi, capul intors si piciorul stang fortand mana dreapta sa ia stampila sa puna un vot”.
    SI inca ceva. Dupa aproape doi ani de medicina de familie mi-am dat demisia pentru ca nu am putut sa fiu ca multi alti colegi ai mei care cu tupeu au vrut sa ma invete sa “fur” atat din buzunarul statului cat si cel al pacientului. Mi s-a spus ca daca nu esti lup, atunci esti oaie. Si lupii mananca oi.
    Am ales sa nu fiu aratat cu mana, si sa strige dupa mine “si tu sti ca noi!” Am ales sa pot spune ca nu sunt ca “voi”.
    In cele din urma, totul este intre om si Dumnezeu.
    Multumesc pentru timpul acordat.
    Calin

  38. andrei July 5, 2012 at 7:53 am #

    Domnule prim-ministru
    Sper ca poporul roman sa se debaraseze de acest ticalos numit Basescu si sa-l demita cu o majoritate simpla.
    Sper ca Romania sa redevina libera.

  39. Dan Tein July 5, 2012 at 8:01 am #

    Si in CV de ce aparea ca Master si nu Curs de formare?

  40. flori July 5, 2012 at 8:03 am #

    Eu nu va vreau si sper sa dispareti cat mai repede de pe scena politica. Esti un dictator in devenire. Cred ca dimineata te trezesti cu un ranjet pe fata in urma viselor de preamarire pe care le ai. Nu faceti nimic decat sa dati vina pe altii iar pe cei care va stau in cale faceti tot posibilul sa ii eliminati. De la mine o sa primiti vejnic un vot impotriva indiferent cu cine va duelati politic. Sper ca ramanii sa se trezeasca si sa-si de-a seama ce vreti sa faceti. Sa va fie rusine.

  41. Iulian Somacescu July 5, 2012 at 8:12 am #

    @Victor Ponta

    In Italia, spre deosebire de toate celelalte tari, orice persoana care urmeaza un curs de perfectionare profesionala (intended to be more focused on professional training and practical experience than „standard degrees”), terminat cu o Diploma, se numeste „Master”.
    Persoanele inculte confunda masteratele de „professional training”, cu titlul de „Master Degree”, care foloseste sistemul gradatiei pe trei nivele, functie de durata (primul nivel fiind de 3 ani) – According to the Ministero dell’Educazione Pubblica (MIUR), Italy.

    Va sugerez Domnule Ponta sa ignorati orice atac la persoana din partea prostilor si a latratorilor corupti din mass media, si sa va utilizati energia pentru reintrarea acestei natiuni in normalitate, asa cum ati promis cand ati obtinut sustinerea tuturor oamenilor de buna credinta din aceasta tara.

    (In natura, dupa cantitatea de hidrogen, cea mai mare cantitate o reprezinta rautatea generata de prostia oamenilor! – cugetare dupa Edison)

  42. Bogdan July 5, 2012 at 8:30 am #

    Ar trebui facut de cacao in presa italiana Președintele Universității din Catania, Antonino Recca, pentru declaratiile sale belicoase. Inseamna ca ala habar nu arte pe ce lume este si vorbeste gura fara el, plus ca subalternii lui nu isi fac treaba cum trebuie sa il informeze de ce se intampla in institutia lui.
    Oricum ar fi jegul de Base trebuie sa dispara de la conducerea tarii si ascund intr-o celula de prin Rahova.

  43. Trestia Cugetatoare July 5, 2012 at 8:31 am #

    @Victor Ponta

    In Italia, spre deosebire de toate celelalte tari, orice persoana care urmeaza un curs de perfectionare profesionala mai scurt de un an (intended to be more focused on professional training and practical experience than „standard degrees”, terminat cu o Diploma se numeste „Master”. Persoanele inculte confunda masteratele de „professional training”, cu titlul de „Master Degree”, care foloseste sistemul gradatiei pe trei nivele, functie de durata (primul nivel fiind de 3 ani) – According to the Ministero dell’Educazione Pubblica (MIUR), Italy.
    Va sugerez Domnule Ponta sa ignorati atacurile la persoana din partea prostilor si a latratorilor corupti din mass media si sa va utilizati energia pentru reintrarea in normalitate a celei mai bogate tari din Europa desertizata uman si valoric de prostia si rapacitatea guvernelor precedente.

    (In natura, dupa hidrogen, cantitatea cea mai mare o reprezinta rautatea generata de prostia oamenilor! – cugetare dupa Edison)

  44. tudorconstantin (@tudorconstantin) July 5, 2012 at 8:40 am #

    si atunci de ce universitatea din catania spune ca nu apareti in registrele lor?

  45. Bombonel July 5, 2012 at 8:52 am #

    Tovarase, lasa-ne cu aburelile astea. Diploma de mai sus nu are nici o legatura, asa cum a confirmat conducerea Universitatii din Catania, cu vreun masterat. Jumatatile de adevar si sofismele poate merg la spalatii pe creier insa nu la oameni.
    Dar, cum voi vreti sa aduceti o tara bananiera in mijlocul Europei, merge si asa pentru gramada de mofluzi care (inca) va sustin. Pentru voi, merge orice.

    Si inca un lucru: mai lasati pe blog si comentariile critice. Nu sunt numai limbisti in Romania. Mai sunt si oameni, care gandesc.
    Rusine ca am ajuns sa traim, in 2012, intr-o tara de care si lumea a treia ar rade!!!!!
    Rusine fata de cei care intr-adevar au facut ceva pentru aceasta tara si de a caror memorie va bateti joc!

  46. Alex Jurja July 5, 2012 at 8:53 am #

    Da tinere, dar nu este diploma de masterat… Nu inteleg de ce toti la 40 de ani sunt doctori in te miri ce domenii. Oricum este o mizerie ce face USL-ul acum pentru a-si pune oamenii in posturile cheie ale tarii. Poate reusiti sa il scoateti si ps Nastase basma curata…

  47. marina July 5, 2012 at 9:12 am #

    Am deplina incredere in dvs si USL,suntem alturi de dvs si votam suspendarea hadului de la Cotroceni, dar sper sa nu repetati PROSTIA lui Tariceanu, care putea de atunci sa ne scape de ciuma asta, dar a vrut el sa se desfasoare totul in mod democratic.Sper ca ati inteles acum in ceasul al 12-lea ca asta face ceva pe democratia noastra,ca e paralel cu ea si la cati bani au furat de la noi, sunt in stare sa fure vot cu vot.Va implor nu ne mai lasati la mana idiotilor care se lasa cumparati iar noi restul oamenilor onesti din aceasta tara sa suferim inca nu stiu cati ani.De fapt tara asta pe noi se sprijina nu pe retardatii care il voteaza pe asta.De aceea spun, sper sa fiti mai destepti decat PNL-ul, caci aveti in mana tot ce va trebuie, cum au avut si ei.

  48. GEORGE ENESCU July 5, 2012 at 9:27 am #

    CEL MAI BUN MIJLOC DE A CASTIGA CU TRAIAN BASESCU ESTE SA-I RASPUNDETI CU FAPTE CARE SA REZOLVE PROBLEMELE SOCIALE . SA ANULATI TOATE ABUZURILE LUI T.B IN CEEEA CE PRIVESTE PENSIILE,SALARIILE,INDEMNIZATIILE !

  49. protestatarul July 5, 2012 at 10:00 am #

    D-le Ponta,ar fi bine sa ne lasi cu astea.nu stiu pe cati romani intereseaza lucrurile astea.in mod sigur multi din conationalii nostri ii intereseaza,mai degraba,ce veti face cu fondurile europene(unde suntem pe ultimul loc),cu birocratia stufoasa,cu TVA-ul pt alimente si cu revenirea la19% a lui la restul produselor.de asemenea,multi dintre noi sunt curiosi cum veti face locuri de munca si cum va merge Justitia de acum incolo pt ca multi romani mor cu dreptatea si legea in mana.suntem curiosi,de asemenea,cum veti face contractele publice cu diferite firme,ca ne-am saturat sa dam bani din buzunar pt nimic(cazul Bechtel).suntem satui si de fascistii unguri care fac ce vor in Transilvania.de exemplu,de ce nu l-ati expulzat pe fascistul Kover imediat ce a facut declaratiile de trista amintire?multi romani asteapta rezultatele auditurilor financiare la ministere cu care ne-ati scos ochiii si asteptam cu mare interes ca nazistii portocalii sa faca rand la tribunale si parchet.ati avut ditamai lista de promisiuni si ati gasit o scuza hilara ca nu va lasa Base sa le indepliniti.ce ar fi sa puneti si osul la treaba si sa ne lasati cu aburelile de genul asta?

  50. bogdan July 5, 2012 at 10:03 am #

    Poate o intelege si analfabetul, pardon, dl presedinte inca in functie . O gasi si la asta ceva, cum ca n-a avut diploma stampila pe timbru sau ca nu e trecut CNP -ul. Oricum , la mintea lui, chiar se intreaba la ce buna atata carte , doar in viata ai nevoie numai de putina dexteritate sa faci sa pluteasca niste cuburi de gheata intr-un pahar de whisky

  51. Alexandru Andronache July 5, 2012 at 10:08 am #

    Un an ar fi suficient ca Romania sa arate cu totul altfel mai ales psihic dar si economic. Lucrurile ce ar trebui facute nu sant grele dar nu mai e timp de pierdut. Bravo Ponta ! Santem alaturi de voi.

  52. Simpatizant July 5, 2012 at 10:16 am #

    Intensificate atacurilor denigratoare din ultima perioadă fac parte din războiul „javrelor” pentru perpetuarea speciei. „Javra ordinară” s-a aflat într-o perpetuă luptă elctorală în care a folosit santajul, umilirea, defăimarea, etichetarea adversarilor. Javrele personale şi cele din presa aservită nu au avut niciodată reguli deontologice. Javra credincioasă, bine plătită, nu este interesată de starea economică, socială şi politică jalnică în care a ajuns
    naţiunea, ci numai de simbria sa.
    Mi-au plăcut acţiunile din ultimile zile. Băsescu şi-a căutat-o cu lumânarea. Excelent! Este, în esenţă, un om slab. Acţionează imprevizibil din teamă. „Javra” crede că poate fi reinventată de propriul sistem, aşa cum a făcut-o de multe ori. În cazul în care votanţii vor fi „prostiţi” încă odată, jivinele pot reveni în pole pozition. În acest caz veţi fi umiliţi mai rău decât Adrian Năstase. Mă refer la Victor Ponta, Crin Antonescu, Andrei Marga şi opozanţi redutabili din guvern, parlament, media, poliţie, spitale, etc. Încadrarea juridică a fost făcută: „lovitură de stat”, însuşirea nelegitimă a atribuţiilor „şefului statului”, „furt intelectual”, etc.

    Întrebări:
    1. Dacă au existat cazuri de corupţie în guvernarea de tristă amintire „Băsescu – Udrea – Boc”, când le veţi face publice şi ce măsuri veţi lua împotriva vinovaţilor?
    2. Când veţi lua măsuri împotriva făptuitrului Băsescu, care a tăiat salariile, a impozitat pensiile fără drept, a făcut împrumuturi uriaşe, în timp ce economia şi nivelul de trai al populaţiei s-au prăbuşit?
    3. Veţi cerceta rechizitoriul prezentat astăzi în parlament? Când veţi cerceta afacerile familiei Băsescu şi CO http://www.presidency.ro/images/declar_avere/phpcK9Aw5.pdf
    4. Veţi folosi instituţiile statului fabricându-i probe „inirecte”, sau veţi asigura un proces echitabil, cu probe reale, adevărate. Celelalte javre făptuitoare vor răspunde?
    5. „Vreau o ţară ca afară”. Când se va întâmpla asta?

  53. ANONIMUS July 5, 2012 at 10:17 am #

    Numai idiotii cred in cele spuse de delatorii si inventatorii in rau de la Cotroceni si liota de pupincuristi platiti gras si care o sa ramana someri nu peste mult timp.Nu v-a enervati si lasati sa-si mestece fierea si rautatea.Dupa ce Basescu v-a fi inlaturat v-a rog sa nu-i iertati pe cei care vor scoase din sertare maldare de dosare impotriva tiranului si camarilei.Nu faceti intelegeri cu delatorii si alegeti din procuratura pe cei care s-au plans in scris pentru nereguli facute,cu restul afara fara mila.La fel faceti schimbati pe cei obedienti si care au ascultat comenzi politice pe toti sefii din servicii,sunt sute cinstiti si demni ca sa-i schimbati.In toate nivelurile dati o “matura”.Cu stima.Si bravo!!!!!!

  54. Furtuna pe Mare July 5, 2012 at 10:49 am #

    Continuati lupta!

  55. hanah02Ana July 5, 2012 at 12:35 pm #

    Domnule Ponta, poate doreati sa scrieti: “Am urmat, sau am parcurs un curs”, nu “am facut un curs”. Cursurile nu se fac….

  56. Lorelei July 5, 2012 at 12:58 pm #

    Domnule Ponta,
    Sunt convinsa ca totul este diversiune pentru a intoarce, sau debusola lumea in a sa fel incat sa nu mai stie in cine sa aiba incredere. Eu sunt sigura ca nu mintiti in legatura cu plagiatul si nici cu acest curs, dar va dati seama ca le fuge pamantul de sub picioare si nu stiu ce sa va mai puna in carca pentru a va discredita in ochii poporului. Eu am dureri de stomac cand vad atata nedreptate si atat tupeu din partea lor. Ei spun ca ” poate” au gresit, deci tot ce s-a intamplat in Romania de cand au venit ei la putere este o greseala minora, se simt nedreptatiti si nu le convine ca sunt tratati cu aceeasi moneda cu care au tratat ei opozitia. Sunt foarte revoltata si pe o parte din romani pe unii din presa, sau analisti politici care tot intreba ce face USL-ul, de ce nu-l suspenda pe dl. presedinte, iar acum cand ati inceput aceste demersuri, nu le mai place. Nu vreau sa cred ca sunt atat de orbi si nu vad intoxicarea, manipularea, diversiunea pe care o face PDL-ul. Acum imi dau seama de ce Dl. presedinte era asa de vesel cand v-a investit… Au spus ca nu sunteti ales de popor…dar dl. Boc, sau Ungureau au fost numiti de popor??? Dl. Ponta stiu ca va este nu greu, ci foarte greu, dar Bunul Dumnezeu sa va dea putere sa puteti merge mai departe si sa ne vedem scapati de gangrena PDL.
    cu deferenta,
    Lorelei

  57. Genoveva July 5, 2012 at 2:26 pm #

    Basescu la cine s-a uitat crucis a zis/;a sta trebuie distrus.Pana acum i-a mers.Trebuia facut atunci cand ati preluat guvernarea si acum am fi avut liniste.Are dreptate dr.Oprescu:daca faci,de ce faci,daca nu faci, de ce nu faci.Va doresc succes.

  58. I.K. July 5, 2012 at 2:26 pm #

    Nu stiu de unde au adversarii Dvs.politici atata timp, sa posteze pe fiecare site atatea defaimari .Oare de catre cine sunt platiti?
    Bravo, D-le Ponta, nu cedati, continuati ceea ce ati inceput.

  59. Edi July 5, 2012 at 2:30 pm #

    Eu nu inteleg ce e cu circul asta.. Mi se pare foarte corecta formularea “Am fost la universitatea din Catania” . Victor Ponta nu sustine ca ar fi absolvit facultatea sau ca ar fi masterand acolo, ci doar ca a absolvit un curs.
    E plin parlamentul de “baieti destepti” care nu cunosc regulile elementare ale bunului simt, habar n-au sa se exprime coerent iar dincolo de mojiciile astea aruncate din stanga si dreapta in premier, pe noi, poporul.. atat timp cat un demnitar isi face bine treaba, ne lasa rece cate scoli si licente are.

  60. Trestia Cugetatoare July 5, 2012 at 3:24 pm #

    @ Victor Ponta

    Ar fi cazul ca in timpul discutiei pe propunerea de suspendare, o persoana cu talent oratoric (exemplu D-l Diaconu) sa-l intrebe raspicat pe d-l Basescu daca stie vre-un presedinte de tara care a uneltit (complotat) cu persoane din afara tarii, pentru defaimarea primului ministru, vizand demisia propriului guvern si aruncarea premeditata a propriei tari in criza politica, Daca a existat un astfel de caz, care a fost sfarsitul acelui presedinte, indiferent de problemele personale inventate de el pe seama premierului.
    Cum numeste aceasta fapta care singura ar justifica demiterea presedintelui si apoi trimiterea lui in fata instantei penale?

  61. george July 5, 2012 at 7:49 pm #

    D.le Prim Ministru, cum procedati daca d.l Presedinte Basescu isi da demisia inainte de referenduum, sau chiar maine in Parlament ? Poate sa candideze inca odata la functia suprema si s-ar putea sa fie din nou presedinte.

    • george July 5, 2012 at 7:50 pm #

      V-ati gandit la aceasta varianta???

  62. EmD July 5, 2012 at 10:07 pm #

    Indiferent ce dovezi prezentati , actiunile guvernului condus de dumneavoastra si ultimele evenimente va descalifica din orice functie. Imi doresc din tot sufletul ca aceia pe care credeti ca ii reprezentati sa va arate altceva cand le va veni randul. Nu va temeti . Ziua aceea e mai aproape decat credeti. Roata se invarte mereu. TImpul curge indiferent ca va place sau nu. Puteti sa il treceti si pe el in subordinea guvernului. Nu va tine cont de ordonantele de urgente si de deciziile USL.Nici macar de recomandarile CCR . Nu pot sa va salut ca nu va respect.

  63. ooooooo July 6, 2012 at 8:05 am #

    un da pentru TRAIAN BAsescu UN NUUUUUUUUUUUU pemtru USL

  64. Dan July 6, 2012 at 9:29 am #

    D-le Ponta, am urmarit atent cacialmaua de miting al PDL, la care au fost adusi oameni din tara pentru a fi mai “consistent”, uni erau acolo ptr bani sau tricouri dupa cum declara chiar ei. Pe Cristian Preda il cunosc bine iar la un control amanuntit atit el cit si MRU nu ies basma curata si nu vorbesc neaparat de plagiat …. M-a surprins insa facptul ca MRU spune la miting : “”Suntem pregatiti sa facem tot ce putem pentru a ne lua tara inapoi?”, a continuat Ungureanu”. Care tara, ca nu a specificat, tara ptr care s-a pregatit, i-a studiat istoria si i-a fost facut cadou un masterat de catre evrei ? Pai sa o ia inapoi cine zice nu ? Cit despre teza lui de doctorat o sa vorbim daca nu se intoarce la catedra din “chibut” sa predea stiintele ebraice.
    http://www.wall-street.ro/articol/Social/134138/contrastele-mitingurilor-la-romani-sustinem-valorile-democratice-sau-am-venit-doar-ca-sa-iau-bani.html?utm_source=newsletter-daily-20120706&utm_medium=email&utm_content=daily-20120706&utm_campaign=Newsletter-Daily#_=_

  65. Czr July 6, 2012 at 1:34 pm #

    Dar cu ratele in Euro ce facem? Cursul de astazi (06.07) este 4.5142.E normal?

    • gabi July 11, 2012 at 12:10 pm #

      nu este normal dar pe domnul Ponta nul intereseaza acest aspect …nu stie ce sa mai faca sa distruga aceasta tara cum puteti sa fiti atat de orbi uni dintre voi de il sustineti ..decand este premier numai tampenii a facut.Mentionez ca nu sunt in nici un partid politic si nici pe Basescu nul agreez doar sunt o mama care are 2 copii si ma gandesc la viitorul lor .

  66. ana tisalita July 6, 2012 at 5:08 pm #

    tineti-va bine usl-istilor cca hienele de pdl-isti nu vor sa se lase de hotiile lor mai au de ferat inca la puscarie cu ei

  67. Angelina July 7, 2012 at 1:11 am #

    Domnule Ponta, ma bucur ca ati scos de pe maini manusile de domn fin.Dar la nesimtirea huliganului de Basescu, puneti-va manusile de box. Si nu va jenati. La cat va jigneste acest cretin, asta merita. Acuma, ca este suspendat, poate si imunitaea lui prezidentiala este suspendata. In campania pt.referendum, aratati cetatnilor romani acuzatiile din dosarele Flota, Spalare de bani, Casa din Mihaileanu. Explicati-le de ce se cramponeaza sa ramana presedinte. De teama justitiei.Iar daca cineva doreste ca un infractor ca Basescu sa fie presedintele lui, nu are decat sa fie impotriva suspendarii lui la referendum.

  68. anonim July 7, 2012 at 10:49 am #

    Cel ce te judeca este dator sa tina seama atit de fondul chestiunii
    Cit si de imprejurari ; cercetind conditiile, vei fi si tu in siguranta.

  69. murfy July 7, 2012 at 10:51 pm #

    Daca vreti ca sa SCAPAM de BASESCU pantru totdeauna
    la REFERENDUM votati NU — BASESCU.

    • murfy July 8, 2012 at 5:42 pm #

      GRESIT -RECTIFIC——Am vazut formatul BULETINULUI DE VOT
      VOTATI DA pentru SUSPENDAREA LUI BASESCU .

  70. valentina turcu July 8, 2012 at 8:42 pm #

    sper din toata inima domnule Prim Ministru Ponta , sa nu apartineti in nici un fel MAFIEI din Romania si mai cred ca tinereta dumneavoastra o sa invinga. MULT SUCCES!

  71. Ben Ami July 10, 2012 at 9:37 pm #

    eu chiar am un master… degeaba!
    doctoratul nu l-am terminat din lipsa de… bani. pur si simplu. o viata de amarat, as adauga. evident din vina mea.
    cu d-na Andronescu ma cunosc personal. ne-am cunoscut la Revolutie (daca ii mai zice asa). era asistenta pe atunci. iar eu eram ala care avea grija de cele 4 arme automate cu care “aparam facultatea”. nu am profitat niciodata de situatia de atunci, in nicio imprejurare a vietii mele. mi s-a parut ca multi s-au ridicat calcand pe cadavrele unor romani care au murit… aproape degeaba.
    mi-a devenit profesoara si apoi decan. prin anul 4 colegii mi-au spus ca au fost intrebati daca o copiasem la un examen. normal ca raspunsul lor a fost NU. lucrarea fiind prea buna… parea suspecta. nu mi-a dat 10, ci 9.
    (am uitat sa va spun ca mai eram la o facultate in acelasi timp. nu existau facultati particulare pe atunci. iar rezultatele din prima sesiune de la Facultatea de Zootehnie i-au determinat pe profesorii mei sa ma recomande d-lui Victor Surdu. care mi-a propus sa preiau conducerea aripii de tineret a PDAR. pur si simplu! insa m-a deranjat atmosfera de petrecere si… atat de la sediul lor. eu abia imi formam personalitatea pe atunci si mi se pareau absurde toate acestea. trecatoare. asa ca n-am mai dat pe acolo.)
    revenind: la urmatorul examen… mi-a dat un subiect pe care nu-l predase. cand am incercat sa-i explic acest lucru si 3 (trei) dintre colegele mele au intarit ceea ce afirmam… ne-a repezit pe toti. asa ca din doua subiecte am rezolvat doar unul si am incasat un 5. ultima mea nota de 5 la Facultatea DUMNEAEI. ca asta devenise.
    am renuntat la facultate pentru ca nu puteam suporta o atat de mare nedreptate si nici nu aveam cum s-o indrept, ba, mai mult decat atat… urmau alte examene cu dumneaei.
    a ajuns pentru a 3-a oara Ministru o doamna care la profesorul Nenitescu abia a trecut cu nota 5. asta ca sa se inteleaga mai usor orice decizie ia in privinta acestor copii care s-au pregatit cum s-au pregatit si n-au reusit sa treaca nici macar bacalaureatul.
    am terminat o alta facultate… primul. mi-am facut damblaua, nu?
    unii zic ca-s un oarecare si ca parerea mea nu conteaza.
    eu le dau dreptate si-mi vad de viata mea. asa amarata cum e.
    dar n-o sa plec niciodata din tara mea pentru atata lucru.
    si ca sa ma intorc la “subiectul copy/paste” cu o idee care ar trebui sa dea de gandit tuturor: am o lucrare de absolvire a facultatii care nu va putea fi copiata niciodata pentru ca m-am gandit atat de mult la acest subiect in acea perioada incat am decis sa risc si sa creez una atat de originala incat doar rezultatele din timpul facultatii i-a determinat pe cei care au vazut-o s-o accepte. 🙂

  72. Simion Ioanas July 13, 2012 at 2:32 am #

    Un comentariu pertinent pentru USL
    http://paginacrestina.com/cu-puterea-n-branca.html

  73. STROESCU VICTORIA July 14, 2012 at 3:59 pm #

    DA O SA VOTEZ PENTRU SUSPENDAREA LUI BASESCU,SA NU-I MAI VAD MUTRA LA TV. ROMANI DESCHIDETI OCHI NU VA MAI LASATI PACALITI CU O PLASA DE UN LEU,CA VETI SUFERI DUPA. VA FELICIT D-LE PONTA …….MULT SUCCES MAI DEPARTE ,TREBUIE SA REUSIM SA SCAPAM DE SACALII PDL.

  74. florin July 16, 2012 at 10:30 pm #

    Buna ziua….vad atatea comm care il vorbesc de rau pe Victor Ponta….voi stiti cine este?ce a fost pana sa ajunga premier?ce studii are?ce fel de pers este?mentalitatea si gandirea lui?
    Acest om este cel mai tanar si cel mai destept politician pe care il are Romanica noastra…..am mai vazut si desteptii de pe la Cluj,Maramurres(numai orase si sate de ungurii)…adik fara nici um pic de cultura…care sp k nu are nici un fel de studii si k e un nemernic etc etc…..nu v-ati saturat de un marinar betivan hot si depravat ……..aaa sau cumva ati uitat unde ne este flota marina sau cine a avut prima masina din Romania……mie unu imi este scarba sa vb de acest marinar ifect….
    Dak va tot place sa scrieti comm dc nu va interesati macar um pic ….gen :eu am gabat Romania in UE….MINCIUNIIIIIIIIIIII…….dor pe timpul lui am aderat ….proiectul era din 2001 …iar el a venit la guvernare in 2004….eu am marit pensiiile..(bn cu el presedinte)dar a fost propus de Nastase….si acceptat de PSD(ca partid de stanga)…k betivanul de marinar si marioneta de BOC s-au impotrivit….
    Iar sunt multi care au sp k Victor nu este cult..(ceea ce ma face sa rad in hohote..)….cand a fost candidat un DIPLOMAT ati sp k nu e in stare……am avut un om cult ….(pe vremea cand era sanatos…..dar noi romanii suntem mult prea inapoiati sa vedem realitatea ……dar ne credem cu totii congoii si atotcunoscatorii…
    PS cei care au avut rabdare sa citeaca coom-ul meu sa stiti k am doar 23 de ani ….dar privesc realitatea asa cum e……

    • dorian65 July 17, 2012 at 8:07 pm #

      Amice te rog tradu cateva expresii :coom-ul,congoi,comm,etc ca prescurtarile acelea le-am inteles utilizeaza -le mataluta pe messenger cu prietenii tai.
      Banuiesc ca procentul ala de admitere la bacalaureat este corect.Respinsii vor fi adepti U.S.L.?
      Eu am fost simpatizant P.N.L. dar mi-a trecut decand marele carnat berlinez a schimbat jobenul cu basca.
      Marirea aceea de pensii a fost ca o indexare.
      Chestia cu pensiile parlamagarilor a lui Tariceanu am perceput-o ca un jaf.
      Bugetarii vor primii banii taiati din inflatia pe care o genereaza cu scandalul acesta.Erai mic prin ’93 cand era o inflatie galopanta sub P.S.D..Atunci in acele vremuri eu ii injuram pe destoinicii nostrii carmuitori si de atunci nu m-am oprit.

    • gliga July 18, 2012 at 7:41 am #

      “Am inteles tot” , dat totusi invata sa te exprimi si sa scrii.

  75. Yull July 30, 2012 at 1:44 pm #

    Mi-am pus toata speranta in voi… credeam ca voi scapa de imbecilul ce se crede presedinte… nu trebuia acceptata indicatia de la Consiliul Europei de 50 + 1. Nu au ce cauta indicatiile lor in privinta alegerii presedintelui! Nu ei traiesc in aceasta tara!
    Puneti-va mintea la contributie si gasiti o rezolvare a situatiei… cu dobitocul asta de Basescu, nu se poate continua!

  76. Sclefi July 30, 2012 at 8:59 pm #

    Acest referendum pentru demiterea lui Basescu nu a fost nimic altceva decat Inca o cheltuiala inutila pentru bugetul statului pe care o suportam noi cei multi si prosti pentru ca muncim si suportam asemena politicieni slabi. Basescu va mai demonstrat inca odata ca nu sunteti destul de buni ca sa luptati cu el si daca aveati cat de cat putina minte si ratiune ati fi asteptat cu referendumul pana la alegerile din noiembrie cand ati fi facut cvorumul si astfel ati fi reusit sa il demiteti si pe Basescu si ati fi facut o economie de cateva zeci de milioane de euro cat a costat refendumul, bani de care ar fi fost mult mai multa nevoie in spitale pentru medicamente sau, … oriunde altundeva ar fi produs efecte pozitive.
    Acum ar fi cazul sa faceti pasul inapoi si sa va retrageti amandoi atat Crin Antonescu (care a promis ca in cazul in care Basescu ramane presedinte se va retrage din viata politica) cat si Victor Ponta pentru ca acest referendum a demonstrat ca inca nu a ajuns la maturitatea si anvergura politica necesare unui prim ministru.
    Jenant, jenant, jenant, ….

  77. gabrieloctavian September 14, 2012 at 12:56 pm #

    domnule Ponta, am DIPLOMA de catalana…apropos AM UN b3 EUROPEAN,,,,PROBLEMA ESTE CA la 40 de ani, cu o facultate terminata la zi si cu o competenta lingvistica CA SI NATIV..un 9,50 si un A plus..nu am nicio forma de subzistenta….VI SE PARE NORMAL? ce oferiti dumneavoastra? un ZERO….

  78. gabrieloctavian September 14, 2012 at 1:03 pm #

    am de la facultatea de litere din Brasov competenta lingvistica, limba spaniola,nativ, am din Spania competenta lingvistica limba catalana…si NU gasesc de lucru nici macar paznic de noapte.,fiindca nu am pile…nu se apreciaza valoarea in tara asta…mi-ar fi placut sa fiu procuror…am avut sansa si norocul sa il am pe distinsul DOMN JOITA CA SI PROFESOR IN FACULTATE, apoi a fost procuror general al Romaniei..domnule prim ministru, ajutati oameni capabili, dati-le o sansa…ca sa nu mai existe exod de creiere..cum se spune…va multumesc

Leave a comment