Mesajul meu de Ziua Unirii

24 Jan

SENSUL UNIRII

Alexandru Ioan Cuza: “Unirea este singura stare politica ce ar putea sa asigure viitorul nostru si sa ne permita a da tarii organizarea ce o asteapta de atat de mult timp!”

Acest sens, al unirii, l-am regasit astazi. Facem azi o Alianta Nationala, care are drept scop a readuce normalitatea in Romania, a scapa de axa raului si a da romanilor speranta ca pot trai o viata decenta aici, acasa, fara sa fie nevoie sa fie membri de partid, sa fie apropiati de PDL, sa fie fortati sa se puna la adapost de furia acestui guvern.

Am trecut peste orgolii, pentru un interes mai mare. Poate ca singuri obtineam foarte mult. Dar deja nu mai este vorba de ce putem face fiecare separat. Conteaza ceea ce putem sa facem impreuna! Atat impreuna, in opozitie, cat si impreuna, in Romania!

Prea mult timp am actionat fiecare separat. De ce? Pentru ca modelul aliantelor din Romania n-a functionat niciodata, dintr-un singur motiv – Traian Basescu. Noi, construim, in 2011, o alianta pentru Romania, pentru viitor, o alianta fara Basescu si o alianta care sa garanteze ca raul nu va mai continua sa guverneze in Romania!

 

PROIECTELE ASUMATE

Avem obiective mari. Vom avea timp sa le discutam. Pe scurt, ele sunt obiectivele prin care Romania redevine o democratie, redevine o tara in care cetatenii sunt protejati, redevine o tara in care cei care muncesc sunt rasplatiti, iar cei care fura sunt pedepsiti.

Am trei obiective personale:

  1. DAM BANII INAPOI CELOR CARORA LI S-AU LUAT PE NEDREPT. Vreau sa reparam marile nedreptati facute pensionarilor, bugetarilor, celor din mediul privat, tuturor celor carora li s-au taiat veniturile in mod ilegal in acesti doi ani.
  2. RELANSAM ECONOMIA, cu mecanisme simple, cu accent pe locurile de munca, pe cresterea economica, pe cresterea incasarilor la buget.
  3. PEDEPSIREA VINOVATILOR pentru tot ce s-a gresit in acesti doi ani. Multi oameni de la putere au facut abuzuri, si vor trebui sa plateasca. Iar cei care au gresit mai mult decat politic vor plati mai mult decat politic!

Mi-e clar ca romanii nu mai au incredere in politica. De aceea, solutia cea mai corecta este sa nu mai facem negocieri de culise, ci sa scoatem politica public, in fata oamenilor. Intru cu sinceritate, cu transparenta si cu foarte multa incredere in aceasta alianta.

Stiu ca este complicata o apropiere intre doua partide mari ca PSD si PNL. Stiu ca exista o istorie care ne poate desparti, stiu ca electoratul liberal nu ne priveste cu ochi buni, stiu ca exista disfunctii intre organizatiile judetene.

Dar in acelasi timp, refuz sa cred ca oamenii rationali din Romania nu se pot intelege!

Refuz sa cred ca electoratul social-democrat si electoratul liberal nu realizeaza cumpana in care se afla Romania si nu pot trece peste diferentele inerente in numele unui scop atat de important!

 

CONTEAZA BUNASTAREA OAMENILOR

Stiu ca intre noi si PNL apar si diferentele doctrinare. Eu cred in continuare in valorile stangii. Cred in programul nostru economic.

Cred in nevoia protejarii pensionarilor, in obligativitatea revenirii la salariile de dinainte de taierile lui Basescu, in nevoia asigurarii unei reale asistente medicale, in reintroducerea ajutoarelor pentru categoriile defavorizate.  Eu cred deci intr-o Romanie Sociala ca pas obligatoriu de iesire din actualul marasm social.

Dar respect punctele de vedere venite dinspre liberali si sunt convins ca putem face un program comun de relansare economica si de refacere a statului social.

 

BUN-SIMT SI CORECTITUDINE

Vreau sa incerc sa propun un model nou, mai simplu si mai direct de a face politica. Un model mai putin smecher, mai putin alunecos, mai sincer. Domnul Antonescu vorbeste de Romania Bunului Simt, eu vorbesc de Romania Corecta.

Alianta noastra Nationala trebuie sa fie corecta si cu bun-simt.

 

MULTUMIRI SPECIALE TINERILOR

Am un mesaj special pentru vocile tinerilor, de pe internet. Aceste voci mi-au dat un imbold special. Am inceput sa fiu atent la vocile celor de pe bloguri, de pe internet. Sunt oameni tineri, cu o meserie, cu o viata cu putina politica. Acesti oameni m-au inspirat sa trec peste orgolii si sa propun acest proiect. Lor le multumesc si vreau sa le transmit ca Romania viitorului se poate face daca si ei se implica mai mult.

Cum vi se pare o nouă societate, construită de cei de generaţia mea şi a domnului Antonescu, generaţia celor care s-au săturat de ultimii 20 de ani şi care vor un nou început?  O Românie cu bun-simţ şi cu mai multă corectitudine?

***

Nicolae Balcescu: “Vorba unire este azi in toate inimile. Toti o voim!”

Voi convoca, pe 5 februarie, Consiliul National al PSD, pentru a discuta despre aceasta Alianta. Este un proiect cu o agenda pe termen lung, cel putin pana in 2016, eu sper pana in 2019. Si este proiectul prin care incetam orice competitie interna in opozitie si ne concentram pe obiectivul comun.

Avem nevoie de un proiect al binelui, care să prevaleze, care să învingă axa răului.

Deşi a trecut un an groaznic pentru România, eu nu sunt un om care să renunţe,. Avem o obligaţie – să căutam energiile pozitive, să avem o atitudine constructivă, să încercăm să punem mereu binele în faţă şi în frunte.

Vă propun o abordare: aceea de a gândi viitorul din perspectiva zecilor de ani care vor urma şi în care Băsescu şi Boc nu vor mai fi. Fiindcă nu vor mai fi.

România are perspective, şi trebuie să le refacem oamenilor încrederea că pot să spere, să iubească, să îşi construiască familii, să muncească aici, în România. Pentru noi toţi, avem datoria să construim un nou proiect. Mă întrebaţi dacă se poate? Da, se poate!

199 Responses to “Mesajul meu de Ziua Unirii”

  1. Byblis January 24, 2011 at 4:02 pm #

    Domnule Ponta,
    Ați mulțumit tineretului activ pe internet. Faima negativă a PSD-ului vă aduce numai respingere, tinerii fiind conduși de prejudecata PSD = Ceașcă = învechit = sistarea libertății noastre!
    Cred că și aici ar fi trebuit muncit! D-voastră sunteți un model bun pentru tânărul lui 2011, dar este PSD-ul pregătit să vorbească în numele acelora care nu îl susține?

    • Remus-Alexandru CATRINA February 1, 2011 at 12:42 pm #

      Domnule Ponta,
      Numele meu este Remus CATRINA. Voi preciza din start ca nu am niciun interes politic, nu am fost atras niciodata de politica si cred ca as fi ultimul om care ar putea activa in vreun partid.
      Sunt un admirator al dumneavoastra, fiind un spectator pasionat al campionatelor de raliuri.
      Stiind ca faceti parte din asa-zisa opozitie, va trimit acest mesaj pentru a va propune un lucru care, zic eu, facut cum trebuie, poate ca ar schimba cate putin lucrurile.
      Dupa cum spuneam, nu sunt un mare admirator al politicii, dar in ultima vreme sa zicem ca am studiat putin fenomenul care are loc in tara noastra, am mai intrebat oameni in stanga si in dreapta, si pot sa spun ca oamenii in principiu nu prea sunt multumiti de “regimul” de conducere.
      Toata lumea il vrea jos pe prim ministrul Emil Boc, si mai ales pe presedintele Traian Basescu.
      Propunerea mea pentru dumneavoastra ar fi sa vorbiti cu opozitia, si sa incercati macar organizarea unui protest de amploare. Poporul nu mai suporta sa fie tradat, toti il vor jos pe Basescu, dar nu putem face nimic fara putin sprijin.
      Chiar ma gandesc serios la ideea prezentata mai sus de vreo doua luni incoace… Haideti sa facem ceva.

      P.S.:Daca aveti timp trimiteti-mi un e-mail la adresa furnizata, sunt chiar foarte curios care e parerea unui om care e in mijlocul evenimentelor zi de zi, si sigur stie mai multe decat noi.

      Remus-Alexandru CATRINA.

  2. Silviu Craescu January 24, 2011 at 4:06 pm #

    Un roman adevarat are incredere in conducatorii romani.
    Un roman adevarat are incredere in produsele romanesti.
    Un roman adevarat isi lauda tara.
    Un roman adevarat vorbeste romaneste cu romanii din preajma sa.
    Un roman adevarat munceste pentru binele sau si al tarii.
    Un roman adevarat apara si promoveaza traditiile romanesti
    Un roman adevarat apara si promoveaza cultura romaneasca.

    • Vasile Roaita January 24, 2011 at 6:30 pm #

      In acest caz, ma indoiesc ca exista “romani adevarati”…
      Si asta pentru ca, inainte de a fi roman, individul este om; are responsabilitati, familie, viata personala…

      Personal, detest “romanii adevarati”…

      Iubesc oamenii simpli care isi iubesc, cu decenta si discretie, familia, iubita, copii, prietenii…

      Tara nu este o notiune de sine statatoare; tara este suma elementelor care ne alcatuiesc viata, in fiecare zi!

    • Vlad January 25, 2011 at 4:24 pm #

      Ai partiala dreptate, cu ce nu sunt deacord este cu prima afirmatie.
      si as mai adauga ca
      Romania pentru roman trebuie sa incerce sa-i asigure un trai decent, de bun simt si corect.

      Vorbele Dl-ului Ponta sunt frumoase, eu i-mi pun speranta in dansul. Dar ramane de vazut ceea ce se intampla.

    • consatantin January 26, 2011 at 11:28 am #

      Cat poti sa mai fi roman adevarat,cand traiesti intr-o Romanie in care legile se schimba dupa bunul plac si interesele celor pe care ii alegem?
      Domnule Victor Ponta,
      Subsemnatul Constantin Ovidiu cu domiciliul in Urziceni,jud Ialomita, Str Perilor,Bl U4,Sc B,Et.4, va aduc la cunostinta prin prezenta ca ordonanta de urgenta nr 130 din 28 decembrie 2010 pentru modificarea si completarea Legii Farmaciei nr 266/2008 este NECONSTITUTIONALA din urmatoarele motive:
      A) Deoarece Guvernul a depasit domeniul de abilitare care i-a fost acordat de Parlament prin Legea 274 din 24 decembrie 2010( privind abilitarea guvernului de a emite ordonante) prin modificarea pe care a facut-o la art 1 litera1 din sus amintita ordonanta.,abrogand art 12 alin 2 din legea farmaciei .
      B) De asemeni nici amanarea pe care o face la art 2 din aceeasi ordonanta nu este corecta, in motivatiile pe care le da Guvernul,in justificarea necesitatii acestui act pe care l-a emis, deoarece:
      _ orice masura care se ia trbuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o,ori in cazul nostru ordonanta este emisa inainte sa apara situatia (31 decembrie 2010)
      _ migrarea farmaciilor de la sat la oras se putea interzice printr-o lege data de Parlament daca acest lucru s-ar fi intamplat cu adevarat incepand cu februarie 2011,atunci cand acesta isi relua lucrarile
      _In nici un caz scaderea numarului de pacienti/farmacie(adica de fapt mai multe farmacii/locuitor), ar scadea calitatea serviciilor farmaceutice,precum se motiveaza in ordonanta,,ci le-ar ridica deoarece pacientul si-ar putea alege farmacia pe care si-o doreste.
      Domnul Ministru al Sanatatii ar trebui sa observe ca multe din actualele farmacii nu mai corespund din punct de vedere al Normelor privind infiintarea, organizarea si functionarea farmaciilor si drogheriilor, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 962/2009(nu indeplinesc cerintele referitoare la dotari, suprafete cerute,nu mai prepara retete,etc),cu toate ca pe la ele au trecut controale.
      De asemani farmaciile si-au incheiat Contractul cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011-2012 ,care prevede la art 98 pct 4: un farmacist isi poate desfasura activitatea la un singur furnizor aflat in contract cu casa de asigurari de sanatate in a carei raza administrativ-teritoriala isi are sediul furnizorul si/sau cu Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti si/sau Casa Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.,cerinta care nu este indeplinita de majoritatea farmaciilor, deoarece ca si pana acum farmacistele isi acopera fictiv una alteia partea de program care depaseste 8 ore legale de munca.Oare cate contracte incheiate de Casele de asigurari sunt legale
      Ce masuri a luat Ministrul impotriva judetelor vizate ca nu asigurara asistenţa farmaceutica permanenta a populaţiei: Ilfov, Bistriţa -Năsăud, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomiţa. Nici una!
      De astfel de lucruri ar trebui sa se ocupe Ministerul Sanatatii nu de formarea unui cartel al propietarilor de farmacii ,majoritatea regasindu-i si in fruntea Colegiilor judetene ale farmacistilor,carora le convine sa nu aiba concurenta si astfel nefiind nevoiti sa-si creasca calitatea serviciilor.
      _ De asemani nici motivatie penultima din O.U.G 130/2010 si anume:,, tinand cont de faptul ca ,in conditiile economico-financiare actuale, cresterea nelimitata a numarului de farmacii ar putea duce la blocarea fondului national unic de asigurari de sanatate “,nu este reala deoarece nu trebuie sa fii matematician ca sa iti dai seama ca numai daca creste numarul de pacienti se intampla acest lucru si nu invers. Repet daca ar creste numarul de farmacii,creste un singur lucru si anume calitatea seviciilor farmaceutice. Sa ne uitam la tari precum Belgia, cu una la 1.998 de persoane si Spania, cu una la 2.143 de locuitori, ale caror servicii farmaceutice depasesc cu mult serviciile noastre.

      _Nici ultima motivatie din ordonanta nu este reala, deoarece nu vizeaza catusi de putin interesul public general ci numai interesul de grup.Oare ce face Consiliul Concurentei?

      In consecinta aceasta ordonanta nu respecta Constitutia romaniei art 108,alin 3,deoarece depaseste domeniul dat , prin legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante,iar motivatia data aceea de situtie exceptionala este fals din considerentele enuntate mai sus.
      Din aceasta cauza consider ca aceasta ordonanta este neconstitutionala si nelegala. si ar trebui abrogata(respinsa,conform art 115,alin 7 din Constitutie)cat mai urgent.
      Am trimis acest memoriu Senatului Romaniei,dar pana acum n-am primit nici un raspuns.
      CE SE MAI POATE FACE DOMNULE VICTOR PONTA?

  3. Mirel January 24, 2011 at 4:17 pm #

    Tinerii pot fi cheia de bolta a succesului dvs, domnule Ponta. Stiu ca aveti in spate o organizatie foarte mare si puternica, dar PSD n-a avut alaturi generatia tanara. Ma bucur ca, spre deosebire de ceilalti lideri PSD, dvs sunteti tanar si sunteti atent la noi.
    Poate ca, in acest fel, avem si noi o sansa pentru viitor.
    Felicitari pentru ziua de azi!!

    • Alexa February 5, 2011 at 2:19 am #

      Tocmai in spiritul acestei sanse a viitorului,si fiindca esti iubitor de China si de popor chinez vreau sa-ti urez “happiness”, “wealth”, and “longevity”, fratele meu rosu.
      “The Chinese New Year tradition is to reconcile, forget all grudges and sincerely wish peace and happiness for everyone.”(wiki)

      Deci “happiness”, “wealth”, and “longevity” pt. toti iubitorii de Asia si pt.asiatici,evident. Sa fim mai fericiti pe aceasta planeta anul acesta.

      羅漢齋;新年快樂 xīn nián kuài lè 恭喜發財 gōng xǐ fā cái兔

  4. Mirel January 24, 2011 at 4:18 pm #

    Am vazut ca aveti si foarte multi fani pe Facebook. Pe cand si un site mai frumos decat cel de acum? Unul mai interactiv si mai prietenos cu noi?

  5. Mirel January 24, 2011 at 4:19 pm #

    Oricum, sunteti mai tare decat Crin! Crin e doar o fata frumoasa. Dvs aveti in spate mai multa pregatire, mai multa consistenta. Avti solutii. Insistati mai mult pe ele, ca ele conteaza cel mai mult!

  6. Cezar January 24, 2011 at 4:23 pm #

    Astept sa vad un link catre Crin Antonescu pe acest blog si un link catre Victor Ponta de la Crin Antonescu ca prima dovada a asumarii celor trei puncte de catre amble parti.

    Lasind ironiile de-o parte, (nu o luati in nume de rau, dar verba volant, facta manent) nu pot decit sa va urez sa realizati cele trei puncte intr-un timp cit mai scurt.

    • Rox January 24, 2011 at 5:12 pm #

      Un mesaj frumos ! Felicitari si pentru modul decent si respectabil in care v-ati mobilizat si ati participat la evenimentele organizate de Ziua Unirii impreuna ca ceilalti doi lideri ai opozitiei UNITE! Mesajele anterioare care nu se refera la acest eveniment romanesc, nu sunt in spiritul cuvenit zilei si pot fi ignorate de la sine inteles. Va multumim ca ati facut posibila alternativa, ca ne-ati redat speranta intr-o Romanie unita si nu dezbinata, speranta ca visul urat prin care trecem cu totii se va fi terminat.

  7. traian patrascoiu January 24, 2011 at 4:40 pm #

    cred ca acolo unde mai exista psd isti in structurile statului,ar trebui sa monitorizeze si sa noteze tot ce e rau ,cine l face,de ce il face,cine este beneficiarul raului, pentru a fi mai usor cand va conduce tara cine trebuie sa traga la raspundere pe cei vinovati.Nu este posibil ca din miliardele de euro pe care le incaseaza si le imprumuta boc cu basescu sa nu se vada nimic. Din 5,5 la suta pus pe pensii se incaseaza aprox.1,2 mild euro si spitalele se inchid,salariile scad,dotarea si aprov.in spitale se apropie alarmant catre 0.Faceti ceva, dar atentie ,”LICHEAUA VEGHEAZA”.

  8. Florin January 24, 2011 at 5:18 pm #

    Buna ziua domnule Ponta,

    Va scriu ca roman ca un om care asteapta de la cei ce detin o putere in aceasta tara solutii; solutii nepopuliste, solutii mai putin politice si mai mult legate de realitate. Scriu pentru ca sunt in acel punct din viata in care doresc sa ma imi fac o familie , sa-mi gasesc un loc al meu. Am lucrat pana acum atat in tara, cat, asa cum e si in prezent, in Europa. Am facut accest lucru pentru ca tara mea nu a reusit sa-mi ofere demnitate, respect, liniste si normalitate. Momentan lucrez in Elvetia dar doresc sa ma intorc la ceea ce ma defineste, la ceea ce iubesc , doresc sa ma intorc “Acasa”.
    Din pacate partidul pe care dumneavostra il conduceti in accest moment (si aici nu vreau s-o luati ca pe o acuza ci ca pe o realitate) are un trecut trist , are un trecut care a sacrificat multi ani din dezvoltarea nostra ca tara si popor doar de dragul puterii. Dar nu sunt un om care doreste sa traiasca in trecut, ci un om care, observa si traieste prezentul si se gandeste in viitor si crede in evolutie. Asadar doresc sa va aduc un mesaj la care daca o sa aveti bunavointa sa meditati aveti libertatea de a o face. Cred ca alianta intre cele doua partide poate aduce ceva bun, poate aduce o speranta Romaniei dar asta se poate face numai daca intre cele doua partide (trei … incluzand si PC-ul) ve-ti avea un arbitru un alt om care sa garanteze stabilitatea intre cele doua parti … Sa facem un exercitiu de imaginatie … sa zicem ca alianta celor doua partide vine cu un om neutru pentru presedentie un om nepolitic un om cu experienta, un om educat, un om cu un statut a care nu ii permite decat un comportament demn de pozitia pe care o detine. (Aici eu unul m-as gandi la un membru al Casei Regale dar nu e obligatoriu sa fie asa). Nu sunt genul de om care sa aduca acuze unuia sau altuia dar pot sa zic ca starea din romania nu face semnul egal cu normaitatea in acest moment. Vreau sa lasam manipularile, vreau sa lasam noi ca natie invidiile, vreau sa pot sa gasesc in Romania respect si demnitate … atat timp cat nu vom regasii acceste elemente in interiorul unui popor nu putem vorbi, decat de un popor sarac.
    Si inca odata pentru sfarsit, reiterez. Vreau sa ma intorc “Acasa”.

    Cu respect Florin.

  9. nastyb0y January 24, 2011 at 5:22 pm #

    Îmi este greu să gândesc un viitor fără Băsescu şi Boc. Şi asta nu pentru că aş fi lipsit de imaginaţie, sunt un nostalgic oranj ori un sadomaso. Nu, domnule Ponta, nu ţin cu lupul cel rău, doresc izbăvirea şi nu îmi plac trădătorii. Cu toate acestea, greu îmi vine să mă gândesc că ne poate fi şi mai bine. Menţionez că nici handicapat mental ori autist bănuiesc că nu sunt, dar m-am obişnuit într-atât cu minciuna şi hoţia instituţionalizată în care am trăit ultima parte a vieţii, precum măgarul cu biciul, încât nu îmi pot imagina o lume cu Boc profesor de creşă şi Băsescu pe mare, la galere. Drept pentru care vă mulţumesc pentru frumoasele planuri care mă scot momentan, oarecum, din depresia instalată prin decembrie 2009. Sper că voi apuca şi vremea în care voi vedea minunea de sorginte pământeană. După aceea, s-ar putea să şi cred. La revedere, vedeţi că se face polei, domnule Ponta !

  10. Bibliotecaru January 24, 2011 at 5:24 pm #

    @ Victor Ponta
    Din păcate, dincolo de discursul frumos, România este astăzi mai dezbinată ca oricând. Nu cred că vă spun un secret atunci când vă dezvălui că partidele politice au provocat această dezbinare.

    Pentru mine unirea PSD cu PNL+PC nu este îndeajuns de puternică, vreau o unire a tuturor românilor, vreau ca toţi românii să ne înhămăm la efortul tragerii României din această zonă de marasm politic, economic şi social, pentru că numai un efort conjugat poate scoate România din acest derapaj continuu.

  11. membru PSD January 24, 2011 at 5:46 pm #

    vreau si eu sa stiu cand au fost consultati membrii PSD, in legatura cu aceasta alianta.
    nu era normal sa se faca o informare la nivel local…sa nu aflam din presa despre aceasta alianta?
    este normal ca oamenii care au batut la sute de usi si au facut zeci de km pe jos pentru conducerea acestui partid sa nu fie informati macar…daca nu intrebati despre deciziile importante pentru acest partid?
    imi pare foarte rau sa va informez ca nu numai eu, ci f multi membri din organizatia din care fac parte suntem dezamagiti de dumneavoastra si echipa dumneavoastra, direct proportional cu speranta pe care ne-o pusesem in venirea unui tanar la conducere.

    • Socrate January 26, 2011 at 3:15 pm #

      Aveti dreptate.

    • cristofor. January 30, 2011 at 9:31 am #

      @Membru PSD.si daca te-ar fi intrebat de aceasta alianta,care ar fi fost raspunsul d-tale?

  12. Marius January 24, 2011 at 5:52 pm #

    Mă bucur, domnule Ponta că sunteți alături de toți românii!
    Aș vrea pe această cale să amintesc de oamenii săraci, de comunitățile discriminate printre care homosexuali, negri și alții.
    Să fie într-un ceas bun!

  13. gicasandu January 24, 2011 at 6:14 pm #

    Daca reusiti sa faceti aceasta alianta si toti ,,greii”partidelor vor fi de acord cu ea sunt convins ca tara asta mai are o mica speranta si in felul asta o pot convinge si eu pe fata mea ca dupa terminarea studiilor sa ramana ACASA,aici,in ROMANIA! Faceti orice ca tinerii tarii sa ramana acasa,ei sunt viitorul,noi am facut Revolutia dar parca 21 de ani am batut pasul pe loc!Dati-le o SPERANTA! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  14. florin January 24, 2011 at 7:05 pm #

    Domnule Ponta ma bucur ca tineti cont de ce zic tinerii dar si eu sunt unul dintre ei si pe deasupra si membru psd .De fiecare data cand se face o alianta doar unul castiga iar in acest caz sunt sigur ca el va fi domnul Antonescu pe care vad ca lati reevaluat ca si Base pe Oprea . Un ADEVARAT CONDUCATOR TREBUIE SA FIE SI SIRET NU NUMAI BAZAT PE FAPTE BUNE …… INTRUN RAZBOI PRIMII MOR PROSTII SI VITEJII VICTORIA E A CELOR CARE AU RABDARE

  15. florin January 24, 2011 at 7:07 pm #

    SI APROPO SA INTELEG CA CU PC VA REALIATI

  16. Marcus January 24, 2011 at 7:32 pm #

    Unde Sunteti Voi Moldovenii Mei De Altadata ?

    Cu bucurie si nostalgie in suflet imi amintesc cum era intampinat odinioara mult iubitul nostru conducator, tovarasul Basescu Traian, in capitala Moldovei sau la Focsani cu ocazia sarbatoririi Unirii Principatelor. Iata o relatare a unui astfel de eveniment din 24 Ianuarie 2006:

    “Totul a început miercuri seara, în timpul programelor TV de Actualitati. Prezenta d-lui presedinte la Iasi, televizata pe fondul unor comentarii isterico-erotice de trista amintire, a dus în final la starea în care ma aflu acum. Dar sa lasam faptele sa vorbeasca! Dupa ce El Lider Maximo se adreseaza multimii, pe post de urmas direct al lui AL. I. Cuza, el coboara în mijlocul multimii, chipurile pentru a se încinge în traditionala si istorica Hora a Unirii. Televiziunile dau tonul la balamucul obisnuit, cînd multimea isterizata apoteotic sfideaza toate mijloacele de protectie si se repede spre salvatorul natiunii, fie pentru a face deja intratele în programul vizitelor poze de grup si album, fie macar pentru a-si atinge liderul iubit. Unii mai practici flutura niste dosare cu petitii. “Aici, domnule presedinte. Sînt blonda, asa cum va place dvs.”, se aude din multime o voce umeda la subsol, titrata de televiziuni (oare cum s-o simti Prima Doamna, care numai blonda nu este), la auzul unor asemenea dovezi electorale de iubire? Si presedintele, pentru a ajunge la blonda, îsi smulge într-un gest deja cunoscut paltonul (oare cîte paltoane au presedintii?), pe care-l arunca SPP-istilor înnebuniti (sic!), si, printre pupaturi (o doamna îmbrobodita, trecuta de vîrsta a doua, tradeaza pe chip trairea unui orgasm intelectual – sic! – întîrziat la atingerea prezidentiala), strîngeri de mîini si colectare de petitii, ajunge în final la blonda. Apoi îi este prezentat un Mos Ion Roata, în embrion, imberb si cu glas pitigaiat, marcat de perioada caracteristica pubertatii, care îi relateaza “spontan” si neregizat presedintelui ce si cum a fost scuipat pe obraz de scîrnavia de boier. Presedintele, cu un gest divin, îl mîngîie pe Mos Ion Roata Jr., pe obrazul traumatizat, îndepartînd astfel insulta adusa de ticalosit. Alte poze, alte pupaturi si El Prezidente pleaca la Focsani. Aici, alt reporter, suspect de devastat erotic, ne spune la început ca circa 1.000 de persoane l-au asteptat pe Divin, ca apoi, cu nonsalanta, sa supraliciteze si sa ne anunte ca un ocean de oameni se calca sinucigas în picioare, pentru a urma exemplul comoldovenilor din Iasi întru contactul fizic prezidential.

    Nu mai suport, iau un ciocan si sparg televizorul. Apoi, cu toate ca mi-am propus mai demult sa fiu prudent în folosirea mijloacelor electro-casnice, dotate cu ecrane de vizita, merg în bucatarie si încerc sa folosesc cuptorul aragazului pentru a-mi încalzi varza. De pe ecranul acestuia îmi zîmbeste dl. presedinte. Îl sparg si pornesc cuptorul cu microunde cu acelasi efect. Îl sparg si pe asta. Merg apoi în baie sa ma spal putin pentru a ma racori, dar n-am noroc. Fereastra de vizita a masinii de spalat îmi prezinta aceleasi imagini. O rezolv dintr-o singura lovitura. Ma spal cu apa rece si încerc sa ma calmez, citind ceva. Tocmai cînd ma pregateam sa sparg vitrina bibliotecii, apare sotia însotita de doi vecini noi, pe care n-am apucat sa-i cunosc, îmbracati în alb, care ma roaga sa le împrumut ciocanul. Cu parere de rau, renunt la el, iar vecinii, drept multumire, îmi fac cadou o camasa, ultima moda. Deoarece nu reusesc sa o îmbrac singur (se încheie la spate), simpaticii mei vecini ma ajuta sa o îmbrac, dupa care ma invita politicos la o plimbare cu masina. Acum sînt linistit. Stau în camera cu Napoleon al III-lea, venit în vizita pentru marea sarbatoare a Unirii, cu unchiul lui, cu ducele de Wellington, cu Iosefina (desi este o camera pentru barbati), cu Hitler, cu Stalin si cu Ceausescu. În general, este liniste. Doar din cînd în cînd Napoleon se mai ia la harta cu ducele, dar îi desparte prompt Iosefina, acelasi lucru facîndu-l Ceausescu în disputele dintre Hitler si Stalin. Cînd nu reusesc cei doi, intervin îndatoritor gazdele noastre si cu jeturi puternice de apa, cînd rece, cînd fierbinte, sau cu injectii intravenoase, readuc pacea în mica noastra colectivitate. Managerul hotelului spune ca am toate sansele ca în doua-trei luni sa ma întorc în sînul familiei, cu conditia ca din gospodaria noastra sa dispara cu desavîrsire aparatura generatoare de asemenea manifestari. Asta nu este greu de realizat. Dl. director m-a asigurat ca, în urma sejurului, voi fi lecuit si de naravul de a visa, pentru a preîntîmpina anumite surprize. Cu speranta ca dl. director stie ce face, închei aici dorindu-va tuturor: “Sa traiti bine!”. “

    Ei bine, modul in care a fost astazi huiduit, fluierat, strigat pe nume “javra ordinara” de aceeasi oameni care altadata se calcau in picioare sa faca poze cu maimutica pentru a se lauda in mahala de onoarea pe care le-a aordat-o primul mahalagiu al tarii, desi pe mine pesonal m-a uns pe suflet si m-a determinat sa renunt la tratamentul medicamentos si la cel cu vagoane de lamai intru taiere de senzatie de voma la auzul numelui sau vazutul meclei strambe a incrimnatului, consider ca este prea mult pentru un presedinte atat de iubit si cu atat de multe realizari pe drumul propasirii neamului romanesc. Deoarece orice relatare a momentelor respective ar intoarce cutitul in rana deschisa, prefer sa dau link pentru cine nu ma crede pe cuvant:

  17. Alexa January 24, 2011 at 8:10 pm #

    In primul rand, te rog permite-mi sa te felicit, pt. blogul tau curajos de astazi. Imi place tot ce spui astazi.

    Bravo generatiei care a facut Unirea!

    Trebuie sa facem si noi ceva, generatia noastra, pt. Romania, sau macar pt. societate in general. Ce o sa-si aminteasca altii peste o suta de ani de noi? Ca in acesti ani Romania a intrat ca tara cu drepturi depline in U.E.?

    Mai sunt multe lucruri bune de facut aici, in aceasta tara (mult mai frumoasa decat arata ea acum), cu care ne putem face urmasii mandri! Si chiar si pe noi, cand o sa le vedem realizate.

  18. Alexa January 24, 2011 at 8:14 pm #

    In al doilea rand,

    Salut Ponta! sa le refaci increderea oamenilor ca pot sa spere, sa iubeasca…Super tare! Vad ca esti intr-o pasa romantica, frate.

    Te citez:
    “România are perspective, şi trebuie să le refacem oamenilor încrederea că pot să spere, să iubească, să îşi construiască familii, să muncească aici, în România.”

    Bine spus si daca imi dai voie sa te parafrazez:

    Romania are perspective si trebuie sa le refaceti/sa le refaci/sa le refacem increderea oamenilor ca pot sa mai creada in Romania si ca increderea va fi rasplatita de data aceasta, ca pot sa mai spere, sa iubeasca, sa isi construiasca familii, sa aibe realizari, aici in Romania.

  19. Alexa January 24, 2011 at 8:20 pm #

    Imi place ce spui.

    “Avem nevoie de un proiect al binelui, care să prevaleze, care să învingă axa răului.

    Deşi a trecut un an groaznic pentru România, eu nu sunt un om care să renunţe,. Avem o obligaţie – să căutam energiile pozitive, să avem o atitudine constructivă, să încercăm să punem mereu binele în faţă şi în frunte.”

    Nu mi-am dat seama ca il parafrazai pe Obama, numai dupa ce am citit in Trackbacks/Pingbacks, in titlul unui alt blog, am realizat ca iti place sa ii folosesti fraza:

    “Pentru noi toţi, avem datoria să construim un nou proiect. Mă întrebaţi dacă se poate? Da, se poate!”

    Hai ca-mi place si mie! Vreau si io!
    Da, se poate! Frate, se poate!

  20. bah2010 January 24, 2011 at 8:24 pm #

    Opinia mea este ca PSD se grabeste sa se arunce in experimentele fara sansa de izbanda care nu-i apartin. Lasati-i domnule Ponta pe Patriciu, Vantu si Voiculescu sa se joace cat vor cu soarta partiduletelor lor, dumneavoastra vedeti mai bine de soarta PSD.
    Intr-o zi zbuciumata si cu semnificatii ata de profunde, pt. Romania si PSD se intampla si lucruri bune:

    “Preşedintele Consiliului National al PSD,Adrian Năstase, a fost ales luni vicepreşedinte al grupului socialist din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, au declarat pentru NewsIn surse politice.”

     

  21. Domitian January 24, 2011 at 8:45 pm #

    Bravo! Totusi: nu ne spuneti nimic despre oprirea furtului de voturi si mitei electorale la scara industriala ? Cred ca si asta e un obiectiv la fel de strategic precum ‘Relansarea economiei’??? Oricum, inca o data, felicitari pentru gestul curajos si inteligent de azi.

  22. Alexa January 24, 2011 at 8:57 pm #

    In legatura cu mesajul tau politic de astazi, domnule Victor Ponta, este minunat.

    ‘DAM BANII INAPOI CELOR CARORA LI S-AU LUAT PE NEDREPT.’
    ‘RELANSAM ECONOMIA’
    ‘PEDEPSIREA VINOVATILOR’

    Ce-si pot dori alegatorii mai mult? Cu datul banilor inapoi, sigur i-ati cucerit pe multi,din start, iar relansarea economiei tarii e si mai atractiva. Cine nu si-ar dori sa traiasca intr-o tara de nivel european in care traim ca ceilalti europeni nu doar pe hartie ci si in realitate?Mie sigur imi place.

    \
    Totusi vad un singur obstacol aici, domnule Ponta. O sa va mai amintiti promisiunile pre-electorale dupa alegeri?
    Sper ca da.

    Eu una nu incetez sa ma mir cum unii politicieni uita pur si simplu ce au promis, lucrurile pentru care au fost alesi.

    DE ACEEA VA PROPUN CEVA CA POLITICIAN EUROPEAN.

    TOATE PROIECTELE ECONOMICE/POLITICE ALE PARTIDELOR PT. ALEGERI, SA FIE ELABORATE IN DETALIU, PUBLICATE SI DUPA ALEGERI SA AIBA VALOARE DE LEGE.

    ADICA PARTIDUL CARE A CASTIGAT MAJORITATEA SA FIE OBLIGAT SA LE RESPECTE.

    Ce zici,frate?
    Sa nu se mai candideze DOAR cu un nume ci SI cu un proiect, proiectele sa candideze nu oamenii.

    Asa dupa alegeri nimeni nu ar avea voie sa vina cu alte idei sau legi decat cele PT.care au fost votati de alegatori si doar conform proiectului propus alegatorilor.

    Nu-i asa ca-i o idee buna?

    SI DACA-I DEMOCRATIE SA FIE DEMOCRATIE.

    Si consultarea obligatorie a cetatenilor sau a categoriilor la care se refera o lege importanta.

    Pana la urma daca se introduce vot electronic si de la distanta, atunci se va putea face referendum, mult mai usor.

    Cetatenii ar trebui consultati.

    Bla, bla,bla! Hai ca se poate!(asta-i din blogul unei psd-iste destepte)

    • Rox January 25, 2011 at 2:05 am #

      Ideaa nu este “sa dam banii inapoi” ci sa nu luam drepturi castigate prin abuz de lege si decizii sfruntate, emise dupa ureche. Deasemenea intentionam sa traim intr-un stat de drept, notiune ce cuprinde cam tot ceea ce avem nevoie noi oamenii. Avem nevoie de legi drepte si corect aplicate.
      nalta Curte de Casatie si Justitie arata, in motivarea deciziei prin care a ramas definitiva suspendarea Hotararii Guvernului 735/2010 privind recalcularea pensiei, ca aceasta decizie este opozabila tuturor pensionarilor militari, politisti si functionari publici din sistemul penitenciarelor si nu doar pentru partile din proces.

      “H.G. nr. 735 din 21.07.2010 produce efecte erga omnes, cu alte cuvinte, se refera la toate persoanele aflate sub incidenta sa: fostii militari, politisti, functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, pentru care se dispune recalcularea pensiilor”, spun magistratii ICCJ.

      Judecatorii instantei supreme precizeaza, in motivarea deciziei luate la inceputul lunii ianuarie, ca, in mod indiscutabil, H.G. 735 din 21.07.2010 este un act administrativ unilateral cu caracter normativ si ca, potrivit legii contenciosului-administrativ, instanta poate dispune suspendarea unui act administrativ, pana la solutionarea definitiva a cererii de anulare a acestuia.

      De asemenea, magistratii sustin ca hotararea prin care s-a suspendat actul administrativ este executorie de drept de la momentul pronuntarii sale, iar recursul declarat de Guvern nu suspenda executarea.

      “Hotararea prin care se pronunta suspendarea este executorie de drept, iar recursul nu este suspensiv de executare”, se subliniaza in document.

      Totodata, ICCJ mentioneaza ca masura suspendarii H.G. 735 se prelungeste de drept pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei.

      Magistratii instantei supreme mai precizeaza ca hotararea de guvern contestata este de natura sa creeze un dezechilibru intre interesul general si obligatia protejarii drepturilor fundamentale ale cetatenilor.

      Potrivit motivarii, ICCJ apreciaza ca “este corecta concluzia primei instante in sensul ca H.G nr. 735 din 21.07. 2010 creeaza o situatie discriminatorie prin determinarea punctajului mediu anual pe baza salariului mediu brut pe economie din perioadele pentru care beneficiarii pensiilor nu au depus cereri de recalculare si documente doveditoare”.

      “HG 735 din 21.07.2010 este de natura sa creeze un dezechilibru intre interesul general si obligatia protejarii drepturilor fundamentale ale cetateanului. Cu alte cuvinte, exista un dezechilibru atunci cand se diminueaza drepturile patrimoniale, motiv pentru care persoana trebuie sa suporte o sarcina excesiva si disproportionata. (…) Prin dispozitia referitoare la obligarea pensionarilor de a depune cereri de recalculare a pensiilor si a documentelor doveditoare ale veniturilor pe care le-au dobandit in decursul carierei se realizeaza o ingerinta in dreptul lor la respectarea bunului, reprezentat de pensie”, se mai spune in motivare.

      Instanta suprema a mai aratat ca este indeplinita conditia prevenirii unei pagube iminente, necesara atunci cand se formuleaza o cerere de suspendare a unei hotarari de acest gen.

      Astfel, instanta de control judiciar are in vedere faptul ca H.G. nr. 735 din 21.07.2010 – act administrativ unilateral cu caracter normativ – produce efecte erga omnes, ca si sentinta recurata.

  23. cmoro January 24, 2011 at 9:07 pm #

    Felicitari pentru mesaj si pentru proiectul program …Imi place chestia cu “platitul”..pana acum ,in 20 de an nu s-a intamplat ..decat dintr-o singura parte ..de unde se vede ca cei din actuala opozitie sunt mai slabi in “materiale” si deduc ca au si mai multe si mai mari “slabiciuni ” decat cei de la putere …de unde si Hora Unirii permanenta dintre categoriile de mai sus ..foarte transpartinice ..ca deprinderi…sau PSD ul a fost mai ingaduitor ..poate in eroare politico-morala si ideologica….
    Dle Ponta …Nu am auzit dezbateri pe teme tehnice in privinta recalcularii pensiilor ..militare acum si de actualitate…care este principiul si modul de calcul ..de unde rezulta diferentele de “recalculari”….(exceptand pensiile militarilor disponibilizati cu plati compensatorii)….?Nimeni nu a cerut baza de calcul si o simulare de calcul pe o pensie X cu y ani vechime ….de la guvernanti ..Cum se raporteaza si se reporteaza sistemul de pensii ocupationale ale militarilor la sistemul general de pensii ..?
    Cum se raporteaza si se reporteaza o pensie a unui militar la sistemul de pensii general ?O cheie cred ca o avem in “recalcularea ” pensiei unui militar care nu are dosarul si datele complete prin raportare la pensia medie civila ..sau salariul mediu ?
    Cereti oficial ca guvernul si cei responsabili de recalcularile pensiei militarilor sa prezinte public modul de calcul..baza legala a recalcularii din punct de vedere tehnic …si toate cele de mai sus …altfel intram intr-o abureala si manipulare totala ..discretionara ,dezordonata …la mana celui care calculeaza noile pensii …fara ca cineva sa raspunda vreodata legal de eventuale erori ….

    • ion adrian January 29, 2011 at 1:55 pm #

      Dar ca sa nu mori prost, ma indur si-ti explic eu principiul, ca doar nu crezi ca Ponta l-ar sti, el stie bine doar jos Basescu, Boc si sus Vantu et co asa ca te luminez cu o intrebare pe care o puneam undeva pDL criticandu-l pentru proasta politica de comunicare:

      “De ce nu se da explicatia foarte simpla ca la principiul de calcul al pensiilor militarilor se aplica o procedura de simulare a contributivitatii adica, faptul ca, pentru un militar activ care intr-un anume an a avut un venit net(caci militarii aveau venituri nete nefiind impozitabile) se va considera ca ar fi platit un CAS egal cu cel platit de un civil cu un brut similar cu cel al militarului in respectivul an , adica cei doi ar avea un punctaj la pensie egal. Deci la venituri egale intre civili si militari pensii egale veniturile masurand si utilitatea sociala a muncii si impozitele platite.
      Militarii sunt favorizati, caci in calculul lor intra un net fata de un brut al unui civil, adica la pensii egale civilii au avut in buzunar venituri mai mici decat ale militarilor(asta s-ar putea corecta dar este foarte dificil calculul dar daca cumva sa si facut este cu atat mai echitabil aplicata simularea contributivitatii pentru cadrele militare.

      Aceste lucruri elementare de ce nu s-au explicat mereu si mereu preferandu-se sa se lase sa circule toate deformarile din prostie sau mai ales din rea credinta demolatoare?”

      Chestii pe care si al-de-tine le-ai inghitit cu placere , nu-i asa?

  24. Vasile January 24, 2011 at 10:43 pm #

    Ai perfecta dreptate!!!!!!!!!!

    • Marian January 25, 2011 at 7:47 am #

      Asa e… depinde numai sub ce mesaj pui raspunsul…

    • Marian January 25, 2011 at 7:53 am #

      Stergerea mesajelor care nu va convin spune multe despre ce Romanie vreti sa construiti. Libertatea de exprimare nu prea are tangente cu intelegerea voastra a drepturilor de baza intr-o democratie.

      • Spartacus January 29, 2011 at 4:14 am #

        Din moment ce mesajul tau e acceptat inseamna k nu ti-a sters nimeni mesajul… Asta cu cenzura, privarea de libertate fara motiv si luarea dreptului de a trai este specifica altor partide(vezi tradatori, unguri si mafioti)

      • Alexa February 4, 2011 at 2:07 am #

        Mai nasol e ca nu se permite revenirea pe mesaj si stergerea=renuntarea la mesaj sau modificarea lui.

      • Alexa February 4, 2011 at 3:01 am #

        Si ca sa fiu la obiect cu blogul lui ponta sa arat si ceva misto portocaliu:

        http://bucatariaportocalie.blogspot.com

        (un blog portocaliu, da’ bun!)

        Deci portocaliul e ceva bun, e al nostru,nu-i al lor, pana sa aud chestii ca “ciuma portocalie” in sus, “ciuma portocalie” in jos mie imi placea portocaliul, era ceva fresh, exotic si placut,acuma mi-e nu stiu cum sa mai fac cadou ceva portocaliu cuiva sau sa-mi pun poze portocalii, pana cand o sa mai tine tampenia asta?

        Portocaliul e ceva bun, si nu-i al lor.E al nostru,al celor carora ne plac lucrurile colorate frumos.

        Vrem portocaliul inapoi!!

      • ion adrian February 4, 2011 at 2:53 pm #

        Fi linistit se va intoarce sub forma de violet si ti va fi redat de ASL despre care voi spune cateva vorbe;

        Spune un amic:

        Noua alianţă vânează locul liber din Romania http://en.wikipedia.org/wiki/Social_liberalism al unui curent de mult apus, şi care a avut ca teoreticieni pe John Maynard Keynes în Anglia, şi pe Friedrich Naumann în Germania. Nu văd eu într-ăştia de la noi urmaşi au ai acelor celebrităţi!

        Ii raspund eu:

        Si la noi a aparut printre primele PSL al lui Nic. Cerveni , Dumnezeu sa-l odihneasca, cu o motivatie destul de corecta. si anume: intr-o perioada de tranzitie de la socialism la un capitalism liberal aceasta poate fi mai bine facuta de un partid cu de tipul celui social-liberal.
        Ori NC se uneste cu Campeanu si apoi de dragul CDR si al lui Coposu se desparte de Campeanu, care trada pe toata linia (cu niste securisti in jurul lui, precum unul fost FSNist parca Botnaru si altii ca el) ramanand in CDR cu numele de PNL-CD.

        Probabil ca tradarea fata de CDR a lui Campeanu marcata de aparitia PNL-CD a dus la rateul major din 1992 al PNL care ca si PNTCD in 2000 a ramas pe tusa.
        Tot PNL_CD a incerca o fuziune cu aripa lui Patriciu, esuata din cauza necinstei lui Patriciu care-l pacalise manipulandu-l pe batranul liberal Radu Policrat pe batranul liberal Vintilica Bratianu dar ulterior sprijina intrrea lui Patriciu in CDR.

        Dar daca este sa fie impreuna, asa cum a spus si Basescu, ele fiind mai pe stanga(PNL actual fiind reactivat de tatarscieni care i-au marginalizat pe putinii bratieni ce mai traiau iar Gutza Tatarascu a fost mai de stanga decat Bratienii) denumirea de sociali -liberali care se deosebeste prea putin de social -democrati, doar prin acceptarea fata de latura permisiva dar corupta a liberalismului cautionata de un populism desantzat(si ce sunt azi si PSD decat tot asa ceva?), li se potriveste ca o manusa.

      • ion adrian February 4, 2011 at 10:25 pm #

        Cu totul in afara subiectului dar ca sa impartasesc cu voi o bucurie:

        http://www.elenaudrea.ro/vantu-si-voiculescu-chemati-la-vulcan-sa-afle-adevarul-despre-telegondola.html/comment-page-1#comment-184018

        Iar aici aveti si poza dnei Udrea
        htp://antideontologul.blogspot.com/2011/02/elena-udrea-telegondola.html

  25. Alexa January 24, 2011 at 11:23 pm #

    ‘Pe-al nostru steag e scris Unire este un cântec patriotic dedicat unirii Principatelor Române, Moldova și Țara Românească de la 1859. Muzica îi aparține lui Ciprian Porumbescu, iar versurile lui Andrei Bârseanu. Melodia este în prezent imnul național al Albaniei.'(wikipedia)

    o strofa:

    Acel ce-n luptă grea se teme
    Ce singur e rătăcitor,
    Iar noi uniți în orice vreme
    Vom fi, vom fi învingători.

  26. Iceflame January 24, 2011 at 11:32 pm #

    Vorbe frumoase, mobilizatoare…

    Eu insa voi proceda cam cum zice Bibliotecaru:

    astept sa prezentati un program clar cu cifre exacte si termene precise,negru pe alb!!!

    Veniti cu un astfel de program pentru toate domeniile de activitate.

    Vreau sa stiu ce aveti de gand sa faceti in domeniul educatiei, in cel al sanatatii, al asistentei sociale, al impozitelor si taxelor, etc.

    Vreau sa stiu si eu ce aveti de gand sa faceti in domeniul politicii externe si cine vor fi ambasadorii Romaniei in lume.

    Nu vreau sa votez intai si ma trezesc dupa aceea cu Foarte Excelenta Sa domnul Marean Vanghelie, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Romaniei la Washington…

    Nu vreau sa mai vad cum Romania este (ne)reprezentata la Bruxelles de tot felul de creaturi angelice si ignorante…
    Bine, asta nu tine de guvernare ci de modul de intocmire a listelor la alegerile pentru P.E., insa e bine de stiut din timp care sunt criteriile de selectare a candidatilor, ca sa nu ne trezim din nou ca o persoana de calitatea doamnei Gabriela Cretu este lasata pe tusa si ca altele care nici macar nu sunt in stare sa scrie pe propriul lor blog sunt impinse de la spate intr-o activitate din care nu inteleg aproape nimic…

    Nu vreau sa ma trezesc ca, dupa votul dat acestei “Minunate Aliante”, va reincepe traditionalul proces post-electoral de aruncare a vinei pentru neindeplinirea promisiunilor asumate; pesedistii sa dea vina pe liberali, liberalii pe pesedisti, conservatorii pe liberali si pesedisti si cu totii pe odioasa guvernare anterioara…

    Vreau stiu din timp, INAINTE DE ALEGERI ADICA, cine sunt persoanele care ar urma sa faca parte dintr-un viitor guvern al aliantei din partea PSD, cine din partea PNL si cine din partea PC.

    Sunt multe de spus, si mai multe de facut…
    Pana una-alta, eu va doresc succes in realizarea programului de guvernare si astept sa il studiez, iar daca ma convinge, de ce nu, sa il si votez…

    Tineti minte insa:

    Gata cu vrajeala si gata cu incompetentii care au adus tara in pragul falimentului.

    Gata cu iresponsabilii in functii de raspundere.

    Gata cu veleitarii si cu ei pusi numai si numai pe capatuiala.

    ESTE TIMPUL SA FACEM CU TOTII CATE CEVA PENTRU ROMANIA.

    Succes!

  27. ps January 25, 2011 at 12:37 am #

    Da, se poate!
    Va asumati cuvinte clare si cred acum ca acest proiect se poate indeplinii. Vreau sa fim liberi, adica sa vorbim, sa facem ce trebuie si ce este cuviincios,nu ca acum sa vorbim frumos si sa facem ce vrem.

    • Rox January 25, 2011 at 1:41 am #

      Copy/paste extras “Principii fundamentale ale dreptului”

      “In statul de drept izvorul oricarei puteri politice trebuie sa fie vointa suverana a poporului, care trebuie sa-si gaseasca formele juridice de exprimare, astfel încât puterea poporului sa poata functiona în mod real ca o democratie. Guvernarea prin drept implica potentarea virtutilor dreptului, descurajarea si reprimarea tendintelor abuzive, realizarea climatului de echilibru printr-o ordine juridica activa. Poporul trebuie sa aiba garantii constitutionale eficiente, asigurându-se exercitiul separat al puterii pe cele trei planuri:legislativ, executiv si judecatoresc si în acelasi timp interconexiunile si intercontrolul fiecarei componente a puterii.
      In acest context se poate considera ca actiunea principiului asigurarii bazelor legale de functionare a statului se constituie în premisa existentei statului de drept.”

      Copy/paste extras “Aplicarea legii civile”

      Dispozitiile administrative de pe timpul lui Cuza privitoare la transportul cu calesti si sarete prin bucuresti sau dispozitiile codului comercial adoptat in 1887 care nu s-au mai aplicat intre 1948 si 1989 aplicarea in timp a legii civile este conditionata de 2 principii:
      1. principiul neretroactivitatii legii civile
      2. principiul aplicarii imediate a legii civile.
      Principiul neretroactivitatii legii civele este regula potrivita careia legea a cincea se aplica majoritatilor care surprind dupa intrarea ei in vigoare nu si acelor situatii petrecute anterior in afara legii. Art.1 din codul civil mentioneaza ca legea dispune numai pt viitor, ea nu are putere retroactiva, in acelasi sens articolul 15 din Constitutia Romaniei prevede ca legea dispune numai pentru viitor cu exceptia legii penale mai favorabile, in cazul legii penale, daca o persoana savarseste o fapta penala adica o crima sau un delict atunci cand se afla in vigoare o lege penala si este prins judecat mai tarziu cand intra in vigoare o lege penala mai blanda pedeapsa va fi stabilita asa cum prevede legea penala noua care este mai blanda, de la principiul neretroactivitatii legii civile, in dreptul roman nu se aplica exceptii de cat in materie penala. Principiul aplicarii imediate a legii noi este regula de drept civil potrivit careia legea noua se aplica de indata ce a fost adoptata sau termenul prevazut de aceasta la toate situatiile aparute dupa intrarea ei in vigoare cu excluderea aplicarii legii vechi, de la acest principiu exista doua exceptii.
      1. aplicarea retroactiva a legii atunci cand aceasta priveste conferirea unor drepturi subiectelor de drept
      2. cazul ultra activitatii legii civile cand actul normativ se aplica inca o perioada dupa intrarea in vigoare a legii noi deoarece fie nu este creat cadrul institutional de aplicare a noii legi, fie nu exista norme metodologice care sa reglementeze procedura de aplicare a noii legi.

  28. Robert January 25, 2011 at 1:09 am #

    Sunt un tanar PSD-ist dintr-o organizatie care, se pare, va fi sacrificata pentru “binele comun”. Daca este adevarat ce se aude, ca in judetele cu presedinti de consilii judetene vor fi candidati cei care sunt acum presedinti (PSD sau PNL) FACETI O MARE GRESEALA!.

    Un exemplu vi-l dau chiar de la noi din Calarasi. Presedinte este Raducu Filipescu – PNL dar Calarasiul este un judet de stanga si asta s-a vazut la prezidentiale unde am castigat LA SCOR in ambele tururi.
    Ultmul sondaj facut chiar de PNL ii acorda d-lui Filipescu 17%. Dar se pare ca vom fi sacrificati, ca deh, asta e marea alianta.

    Veti pierde organizatii judetene intregi, veti pierde oamenii care au muncit pentru acest partid, oamenii care si-au pus sperante in dumneavoastra si nu in ultimul rand veti pierde mii sau zeci de mii de voturi in fiecare judet sacrificat, unde oamenii vor sa voteze doar 3 trandafiri.

    Pacat…nu ma gandeam vreodata sa ajungem sa fim sacrificati.

    Va doresc multa sanatatea dar va spun cu parere de rau ca drumurile dumneavoastra si ale noastre se vor desparti in momentul in care se va semna aceasta alianta.

  29. Ada January 25, 2011 at 2:12 am #

    Este interesant ca unul dintre politicienii importanti ai Romaniei, al doilea in topul increderii dupa Mugur Isarescu si preferatul publicului pentru functia de premier, spune ca a tinut cont atunci cand a facut un program politic de ceea ce se scrie pe bloguri, de comentariile primite pe contul sau de Facebook si pe blog. Nu ar fi cool sa avem un prim-ministru al nostru, al bloggerilor? Care sa tina cont si de ce gandim noi, cei care ne-am refugiat in online ca sa scapam de produsele de televiziune proaste si de politicienii care nu ne mai reprezinta.

  30. Flavius January 25, 2011 at 7:46 am #

    O sa ne dati banii inapoi astora de la privat? :)) haha Imi amintiti de porcii din ferma animalelor

    • Vlad January 25, 2011 at 4:40 pm #

      Banii celor de la privat o sa fie dati inapoi de catre firmele care o sa piarda procesele cu angajatii. Iar acestea nu sunt putine. Tot ce trebuie statul este sa asigure o corectitudine a acestor procese in care santajarea angajatului de catre angajator sa nu poata avea loc.

  31. jianu_paul01 January 25, 2011 at 8:37 am #

    Ar putea organiza PSD un referendum pentru demiterea marinarului beţiv?

  32. gica January 25, 2011 at 8:48 am #

    ideea de alianta cu pnl mi se pare corecta, insa termenii in care ea s-a incheiat mi se par total incorecti, adica ideea de paritate; pai sa-ti spun ceva, nici nu ati terminat bine conferinta de la iasi impreuna cu crin, ca pisoiul motanului felix, pe numele lui daniel, l-a anuntat pe ciuhodaru candidat la primaria iasi din partea aliantei; daca totul se rezuma la posturi din partea aliatilor tai, totul se va duce de rapa

  33. Aurelio texanu January 25, 2011 at 8:59 am #

    Domnule Presedinte,

    Dece ? ma gindesc ca ar fi bine ca la alegerii sa se formuleze si functia de Vice Presedinte, ca in America si va rog a-mi raspunde la Email nu sunteti interesat de 1 milion de voturii?

  34. Şam Săn Jur January 25, 2011 at 9:56 am #

    ÎN LOC DE

    Aş vrea să pun : un f în loc de t, cu sens horor
    Urând puterii pdl-udmr un la „mulţi ani (t)uturor”;
    Un u în loc de E pierdutului în ceaţă, măgar senil
    Pe care mă-sa l-a numit, de la fătare, ca Bok (E)mil;
    Helenei (c)acă bani i-aş pune V în loc de c, ce dacă!
    Oricând se va afla printre colegi un bou s-o placă;
    Theodor (b)ârfă masculină (un invers b cu T ar mere)
    Ca voturi numărate la Paris [ Ăsta in pat nu piere !];
    Traian (G)ăsescu – javra ordinară aflată, în declin
    (În loc de G un B iar un „cârpaci” la gât să-i facă clin)
    …………………………………………………………………………………………
    Şi ar mai fi de spus clasei politice, dorind s-o (m)ute
    Poporul pune f în loc de m, că la mânie-i tare iute !…

  35. Marcus January 25, 2011 at 10:16 am #

    Injura-i Si Tu, Traiane, Nu Fi Prost!

    Huiduie-i si tu Traiane, nu-i lasa nepedepsiti,
    P’ai veniti sa-ti strice spiciul, pensionari nenorociti,
    Ce-ti contesta autoritatea si te fluiera la greu,
    Ba mai mult iti zic pe nume: javra , os de derbedeu.

    Scuipa-i, arde-i peste zotca, da-le cate-un cap in gura
    Asmuteste-ti caralii sa-i pocneasca in figura,
    Sa le scoata cu pulanu’ visu’ de democratie,
    Sa-ti accepte fara vorbe dictatura-n anarhie.

    Cine-s ei sa aiba dreptul de-a dori ca legea-n tara
    Sa domneasca linistita, nealterata de o fiara
    Care vrea drept lege pofta-i, vis de mare dictator,
    Dar in fapt caricatura de fost mare turnator?

    Da-le-n ochi lacrimogene, stropeste-i cu-autotunu’,
    Ia-i in duba si snopeste-i, sa-nvete cine-i jupanu’,
    Fericiti sa-ti multumeasca, ode-n veci sa iti dedice
    Luandu-le din cur izmana i-ai facut popor ferice.

    Asa ca, draga Traiane, nu fugi ca nen-tu Nicu
    Ci stai ferm in capu’ tarii, si-arde-l tare pe bunicu’,
    Care azi iesit in strada te vrea iute suspendat
    Nu de cvorum, ci de-o barna, chiar la tine in palat.

  36. Maria January 25, 2011 at 12:20 pm #

    FELICITARI D-LE PONTA PENTRU CE VRETI SA FACETI, DAR SPER SA VA POT FELICITA SI DUPA PRIMUL MANDAT LA GUVERNARE.CRED CA TREBUIE AVUTA MARE GRIJA DE CEI CE VOR OCUPA FUNCTII IMPORTANTE IN NOUL GUVERN, SA NU NE TREZIM CU ALTI,,BOCI”, OPREA, ETC.AVETI OAMENI DE MARE VALOARE[ EX PROF. ATANASIU, URMARIT CU MARE PLACERE IN ORICE EMISIUNE TV., PT CULTURA SI GANDIREA SA] SI CARE POT FACE CEVA BUN PENTRU TARA. SUCCES SI ASTEPTAM CU NERABDARE SA ,, MATURATI ” CIUMA PORTOCALIE, CARE NE OTRAVESTE TOT MAI RAU.

    • florin January 29, 2011 at 3:52 pm #

      OAMENI DE VALOARE CARE SE COMPLAC SI ASTEAPTA SA CE…… DE MATURAT SA MATURAM NOI….. DACA VOR FUNCTII SA MATURE EI …… ASA CA IN ’89 SA MOARA LUME NEVINOVATA PT OAMENI AJUNSI SEFI DIN ‘NAINTE NU OR SA MAI VADA

  37. valahul January 25, 2011 at 1:06 pm #

    Trebuie sa incercati sa intelegeti viitoarele carti pe care le va juca presedintele actual. Nu stiu cum se face ca nimeni dintre politicieni nu se gandeste “cu ce ar putea sa vina acum?”. Iar el va veni cu o mutare “nesateptata” cu care ii va surpinde “inca o data” pe toti, transformandu-i in invinsi. Atentie mare!

  38. DanM January 25, 2011 at 2:24 pm #

    Mi-e sila de toate mesajele acestea laudative la adresa unor oameni care nu au facut nimic in viata si care se bat pentru un ciolan, partidele dansilor au ajuns la fundul sacului. E chiar asa de greu sa vedeti mizeria din spatele acestor oameni. Nu vedeti ca ne prostesc in fata, spune Dl Ponta cu o nonsalanta greu de imaginat:
    “1. DAM BANII INAPOI CELOR CARORA LI S-AU LUAT PE NEDREPT. Vreau sa reparam marile nedreptati facute pensionarilor, bugetarilor, celor din mediul privat, tuturor celor carora li s-au taiat veniturile in mod ilegal in acesti doi ani.
    2. RELANSAM ECONOMIA, cu mecanisme simple, cu accent pe locurile de munca, pe cresterea economica, pe cresterea incasarilor la buget.
    3. PEDEPSIREA VINOVATILOR pentru tot ce s-a gresit in acesti doi ani. Multi oameni de la putere au facut abuzuri, si vor trebui sa plateasca. Iar cei care au gresit mai mult decat politic vor plati mai mult decat politic!”
    De unde le dati banii inapoi Dle Ponta, sau instituiti o taxa de solidaritate ca alte multe taxe pe care le-ati facut pe timpul guvernarilor PSD.
    Prin ce metode relansati economia, cum cresteti numarul locurilor de munca (plimband si platind simpatizantii cu autobuzele pentru a injura si huiduii in timpul intonarii imnului de stat la o sarbatoare nationala)
    Cum pedepsiti vinovatii, ascunzandu-i in spatele barierelor politic-o parlamentare.
    Justitia din Romania nu a fost in stare sa rezolve in 21 ani toate procesele cu privire la restituirea proprietatilor, credeti ca o sa functioneze mai bine daca va veni la putere acesta alianta contra naturii, o sa-i puteti obliga sa munceasca mai mult, niciodata.

    • ZOE, fii barbata ! January 26, 2011 at 8:58 am #

      @DanM,
      Deci asta era ideea de baza: “sa munceasca mai mult”!
      Nu conteaza ca n-au unde, ca totul se defiinteaza, se
      închide, ca investitorii îsi iau talpasita si se duc
      care încotro,de la stat îi da afara pe capete dar oamenii trebuie sa munceasca mai mult, nu-i asa ?!
      Nu vrei sa munceasca mai mult si mosii de 80 de ani si copiii de tâta sau aia de la gradinita ?!
      Iar cei care înca au serviciu, nu vrei cumva sa munceasca
      25 de ore din 24,timp de 365 de zile ?!
      Cea mai mare aberatie spusa pe gura sau scrisa este ca românul, nu munceste.Slogan tâmpit care se trântea în obrazul românului si în “epoca de aur”, în loc de orice argument serios.Am înteles ca esti pus sa contrezi pe aici dar îti recomand sa gândesti cu creierii capului
      înainte de a-ti jigni propria natie !
      Cum îti explici ca românul oriunde se duce în lumea asta
      reuseste(nu ma refer la lichele – uscaturi are orice popor),iar aici nu reuseste sa-si asigure nici minimul necesar unui trai decent, muncind de doua ori mai mult ca în strainatate? Ai cea mai vaga idee câte ore lucreaza pe zi un strain în Europa sau în America si cu cât este retribuit? Câte drepturi si protectie sociala are? Sau trebuie cumva sa ne raportam la Africa neagra ? Când scoti panglici pe gura, gândeste întâi cui te adresezi, ca nu tot auditoriul e dispus sa-ti “înghita gogosile”. Dixit !

  39. Mika January 25, 2011 at 2:31 pm #

    Dle Ponta nu cred neaparat in promisiunile d-stra si le dlui. Antonescu, mai bine zis nu mai cred demult in promisiunile niciunui politician roman…cred insa ca sunteti singura alternativa la dezastrul in care ne aflam acum..
    prefer prezenta d-stra ranjetului hidos al presedintelui!

  40. Fragmentarium Politic January 25, 2011 at 2:43 pm #

    Pasarea cu trei picioare

    de Fragmentarium Politic, Ideas.ro/Reactie

    De Ziua Unirii, am vazut, la Iasi si Focsani, scene incredibile, rupte parca dintr-un scenariu déjà-vu. In timp ce militari din esalonul intai (in activitate) ii dadeau onorul sefului statului, Traian Basescu, militari din esalonul doi (in rezerva) il huiduiau si fluierau. O armata de pensionari militari, adusa la disperare de taierea pensiilor, ii scandau in fata: Cuza, Unire ! Basescu, Invrajbire ! Basescu, mai rau ca Ceausescu !

    Dupa douazeci de ani de democratie, nu mai credeam posibila o astfel de lectie execrabila pentru cultura politica ori educatia civica si militara, dar se pare ca generalul Victor Stanculescu are dreptate cand spune ca suntem inca prea tineri si nepregatiti pentru a putea conjuga si intelege verbul a se intampla la toate timpurile.

    Cetateanul-presedinte (formula de adresare folosita la revolutia franceza, pentru a aminti celui vremelnic investit cu atributele puterii ca este in primul rand cetatean, uitata din pacate in zilele noastre) nu a inteles ca inapoia steagului si imnului nu te poti ascunde sau ca istoria te poate smulge din mijlocul lor cand i te pui in cale, dar nici ca acestea sunt si ale militarilor, uneori chiar mai mult decat ale politicienilor. Autismul politic, propriu dictatorilor, il face incapabil pe seful haitei portocalii sa vada realitatea sociala.

    Ideologia “nesimtirii” si “nemuncii”, cantate de armonica uzata a Guvernului, a zgariat insa destul urechile. Faptul ca militarii au ales sa devina o cutie de rezonanta a nemultumirilor sociale, alaturandu-se protestului generalizat, va genera efecte pentru destinul puterii, practic intreaga societate cantandu-i prohodul. Regimul portocaliu, care a infeudat Romania clientelei politice, transformand statul intr-un strangator de biruri in folosul acesteia, nu s-a aflat niciodata atat de aproape de punctul de a esua.

    Romanii au primit cu bucurie vestea apropiatei nasteri a aliantei intre polii de stanga si de dreapta ai opozitiei, singurul mesaj consonant cu spiritul Unirii, pe care-l vad ca un semn al izbavirii de ciuma portocalie. Ca in serialul de televiziune despre eliberatorul si unificatorul print Jumong, din Legendele Palatului, al carui simbol era o pasare cu trei picioare, alianta PSD-PNL-PC este asteptata cu speranta si incredere, in urma careia statul PDL se va afla singur in fata poporului PSD-ACD.

  41. Ioana Maria Vlas January 25, 2011 at 3:37 pm #

    Re: cele trei “obiective personale” … nazuintele astea ale politicienilor romani au proprietatea ciudata ca devin imposibile de indata ce ajung la putere.

    … 1. dati banii iapoi … dar de unde luati banii? De la mine n-o sa puteti ca m-am invatat minte si nu mai scot mainile din buzunare 🙂 Inteleg ca intentionati sa colectati mai multi bani de la noi, astia cu lefuri de pana in 2500 lei, ca sa asigurati plata pensiei de 12000 lei/luna Generalului (r) Ion Panaitescu si altora ca ei http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8236126-generalul-ion-panaitescu-foarte-multe-cazuri-arhivele-statele-plata-disparut-cum-vor-recalcula-pensiile-militarilor.htm , renumiti prin “pierderile de documente in exercitiul functiei” inclusiv Dosarul cu procesul Ceausestilor. Curat social-democrat!
    … 3.PEDEPSIREA VINOVATILOR … chiar si pe aceia care, ignorand veniturile ce pot fi incasate de catre statul Roman, au acordat angajatilor statului “drepturi perene” imposibil de platit! Astept detalii in acest sens.

    • Ducu January 31, 2011 at 9:47 am #

      O sa mai PROSTEASCA pe bieti oameni cu : o galeata, un kg de zahar, unul de faina si edulei, si o sa-i mai prosteasca odata !!!!!!

  42. Haydee-Tamara Bunke-Bider January 25, 2011 at 5:21 pm #

    Asta da socialism stiintific! Da’ cum naiba dam inapoi banii “celor care li s-au luat” in mediul privat?

    • Ducu January 31, 2011 at 9:50 am #

      Ca la noi in ROMANICA, nici acum nu ta-ai convins ????????

  43. Fragmentarium Politic January 25, 2011 at 5:41 pm #

    Noua alianta social-liberala, tipologic fara precedent in politica romaneasca, va face pentru prima data posibila trecerea de la antagonism la complementaritate in relatiille dintre munca si capital, dintre interesele marii majoritati a populatiei si cele ale clasei de mijloc, ceea ce va proiecta o alta perspectiva asupra unitatii si solidaritatii sociale.

    Dupa atatia ani de cautari si rataciri, singura concluzie-obiectiv valida este ca fara cadrul organizatoric adecvat, oferit de tripla alianta politica si bipartizanismul ei ideologic, orice program social-economic, oricat de generos ar fi, nu va putea prinde viata.

  44. asd January 25, 2011 at 6:24 pm #

    Daca PDL castiga prin frauda evidenta, trebuie stat in strada dupa modelul ucrainean din 2004. Sa vada si Occidentul.

    • Ducu January 31, 2011 at 9:59 am #

      Trebuie intrebati cine a facut JAFUL-NATIONAL de sa ajuns in aceasta stare tara ???Asta nu te intrebi ???cine a inventat BARONII, MOGULI, siMILIARDARII, de carton ???

  45. maria January 25, 2011 at 8:16 pm #

    Domnule Ponta,in primul rand vreau sa va spun ca sunt onorata sa avem printre noi oamenii de rand un tip tare bine pregatit,sunteti PSD-ul tanar care stiti si incercati din rasputeri sa faceti o echipa buna alaturi de liberali,care este problema unificarii dintre un partid de dreapta si unul de stanga?UNIREA?DEVOTAMENTUL?Nu pot decat sa ma bucur ca in sfarsit se vede ceva roditor in tara asta subjugata de “era basesciana”,am incredere in dumneavoastra si in puterile dvs.,si sa stiti ca sunt foarte multi care au incredere!Si bineanteles ca o sa va sprijinim in toate demersurile dvs.SA VA DEA DUMNEZEU PUTERE SI RABDARE…

  46. pivnicerunicolae January 25, 2011 at 8:16 pm #

    Dle. Poanta ,va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare simpla :suntem normali intr-o tara anormala ,sau anormali intr-o tara normala ?Astept raspunsul d-v.

  47. Cornu January 25, 2011 at 8:46 pm #

    Dl Ponta, va apreciez foarte mult tenacitatea, va puteti baza si pe sprijinul meu in constructia politica propusa. Este momentul ca majoritatea clevetitorilor pe la colturi sa opteze intre a face politica sau a tacea pe veci.
    Mizeriile pe care Basescu le-a folosit de-a lungul anilor (Ceausescu, comunismul, mogulii, etc) trebuiesc anihilate deoarece au efectul unui cancer, sunt raspandite de activistii PDL si fac foarte mult rau.

    Am folosit formularul on-line de inregistrare ca membru PSD, desi am trecut toate datele, nu am primit niciun mail de confirmare sau care sa contina informatii despre pasii urmatori.

  48. Iceflame January 25, 2011 at 11:48 pm #

    @ Victor Ponta

    Domnule Ponta, pana una-alta, cu tot stangismul din sigla PSD, se pare ca PDL-ul v-a cam luat-o inainte in aceasta problema; http://www.ziare.com/sulfina-barbu/stiri-sulfina-barbu/sulfina-barbu-propune-ca-40-la-suta-din-candidatii-partidelor-la-alegeri-sa-fie-femei-1071130
    Ce aveti de gand sa intreprindeti pe tema asta?
    Are PSD un proiect de lege pregatit deja, are specialisti-specialiste care lucreaza la chestia asta?
    Femeile din PSD ce parere au? Aveti discutii pe aceasta tema???
    Sper sa ma onorati cu un raspuns.
    Va multumesc.

  49. Fault January 26, 2011 at 8:45 am #

    „Huidui Eli”

    Firma de stat pieziş cu profil democratic „Huidui Eli” a obţinut exclusivitate în a susţine joi la Strasbourg moralul politic vidat al Excremenţei Sale Traian Băsescu -Preşedintele autoales-bules peste pieile portocalii.
    Fundaţia VAP care se află în spatele acţiunii a finanţat şi deplasarea cu un dirijabil umplut cu „vânturi calde opozante” a susţinătorilor pdl-udmr conduşi de garda de porc Nuţa-maimuţa.
    Invizibila coloană sonoră consacrată se distinge prin armonia huiduielilor pe fondul marii glaciaţiuni sociale.
    Se zvoneşte că va veni şi Crin pe Rin cu pluta Merker-Sarkozy (pilotată cap-coadă de Ponta, Voiculescu).

  50. Maxim Daniela January 26, 2011 at 9:13 am #

    Suntem astazi, in aceeasi situatie cu iobagii eliberati la 1746. Dupa 20 de ani de libertate haotica, ne pregatim sa ne vindem din nou drepturile castigate. Ni se sopteste ca e singura sansa, suntem intoxicati cu ideea ca alta solutie nu exista…ca suntem condamnati sa muncim zi-lumina, ca aceasta e calea spre fericire. Nu ne trebuie drepturi civile, ca ziua de munca de opt ore este un moft, ca sindicatele sunt inventii inutile, ba chiar nocive….salariatul trebuie sa devina un sclav pentru ca produsul muncii sale sa devina cat mai competitiv…culmea este ca exista imens de multi romani care sunt de acord cu noua iobagie. Majoritatea, e drept, nu presteaza munci fizice. E dificil sa-i faci sa inteleaga de ce e nevoie sa existe niste reglementari care sa opreasca patronul sa-si exploateze angajatul, de ce nu se mai pun copiii la munci fizice de cate zece ore pe zi, de ce exista concediul de odihna platit, de ce exista zile libere, de ce exista un salariu minim….
    este dificil sa le explici ca solutia “daca nu-ti convine, pleaca” nu poate functiona. Sau ca mitingurile si demonstratiile nu sunt organizate de salariati doar pentru ca n-au chef de munca.

  51. Marcus January 26, 2011 at 11:07 am #

    Cod Meteo Rosu: Peste Romania Se Va Abate Uragan Tunisian, Cu Intensificari Albaneze Si Consecinte Mioritice Decembriste

    Daca chiombila a reusit sa amane oarecum confruntarea cu masele de bucuresteni de Ziua Nationala, plecand sa dormiteze aiurea-n tramvai pe la summit-uri islamice si lasandu-l pe Boc sa incaseze suturile in cur, in locul lui, iata ca de Ziua Unirii, serviciile nu prea si-au facut datoria si l-au lasat de izbeliste pentru a incasa cu varf si indesat rasplata pentru politica nationala de genocid prin care incearca sa se razbune pe propriul sau popor.
    Si si-a luat-o, frate, de nu s-a vazut chit ca tovarasa maior (probabil) de securitate Rodica Culcer a dat ordin televiziunii care functioneaza pe banii nostri sa ne minta in cel mai pur stil ceausit cu putinta ca de fapt contestatarii de la Iasi huiduiau Opozitia.
    Dar huiduielile de la Iasi si apoi de la Focsani nu prin ineditul lor s-au facut remarcate ci, in opinia mea, prin semnificatia lor. Ele reprezinta inceputul unui lung sir de astfel de “dovezi de iubire” de care se va bucura onor prezidelu’ penal Basescu Traian din partea romanilor, ori de cate ori va mai avea proasta inspiratie de a se iti in mijlocul vreunei adunari de mai mult de trei romani, altii decat portocaliii sai, in dorinta de a spune minciunele si de a se adresa poporului suveran. Traienel, al nostru, trebuie sa fie constient ca pentru el mandatul inseamna de acum incolo retragere strategica in incaperile palatului Cotroceni, departe de lumea dezlantuita, singurele iesiri care i se mai permit fiind cele la televiziunile lui Culcer si labeunu teve, de unde sa incerce sa lanseze fumigene si gogonate la greu destinate unui auditoriu care pune din ce in ce mai greu botu’ la manipularile sale securistice, sau pe dealurile bucovinene pe care Flutur sa-i aranjeze o audienta formata din oite obediente, care la sfarsit de spici prezidential sa behaie fericite, ca doar de aia sunt oi.
    In rest, nexam, exista toate premizele ca traditionalele huiduieli si fluieraturi sa fie insotite si de concursuri de tragere cu oua sau cu varza stricata, deoarece lumea a inceput deja sa se antreneze cu bulgari de zapada.
    Stau si ma intreb, ca sef de stat, ce trebuie sa ai, sau mai bine zis sa n-ai in tartacuta pentru a te infige cu dintii in Putere cu orice pret, indiferent la cat de nedorit esti in scaunul respectiv de boboreni si fortand destinul spre un sfarsit ca al lui Ceausescu?
    Oricum, mult nu mai este, pana se va coace si la noi de o tunisiada cu aroma albaneza, daca altfel nu se poate sa scapam de anticrist si de gasca sa de mafioti.
    N-as vrea sa inchei fara cateva cuvinte si pentru Opozitie, care a reusit sa se faca fara nicio vina obiectul acuzatiilor termitelor portocaliii, cum ca ea ar fi regizat momentele moldovenesti (asta in timp ce Culcer o tragea cu fluieraturi adresate de fapt ei), si sa-i adresez rugamintea de a-si face rost de calendarul deplasarilor cotroceniste pentru a-i organiza intr-adevar receptii fastuoase chiombului si a-si merita astfel acuzatiile aduse de o Putere debusolata si ramasa fara prea mult spatiu de manevra sau raspuns cat de cat inteligent sau credibil.

  52. ZOE, fii barbata ! January 26, 2011 at 11:11 am #

    Din ciclul “Haideti la munca”!(neo folclor)

    Mai popor, da de la tine sa o duca
    Domnii bine.
    Ca ciocoii vechi si noi sa manânce
    de la voi.
    Nu mai stati sa va zgâiti,mars la
    munca si truditi!
    Voi pe câmp, ei în vacanta,asta da
    noroc în viata.
    Voi sa trageti greu în jug,ei sa-adune
    la câstig.

    Beizadelele trufase,au nevoie de mult cash
    ca sa stea prin cafenele.
    Asa ca, mergeti la munca sa dati bani
    la “vuvuzele”.
    Când prin cluburi ei s-agita si distractia
    e’n toi
    Voi munciti, munciti tovarasi ca doar
    munca-i pentru voi.
    Si sa nu aveti tupeu sa cereti
    drepturi mereu !

    Ca sa-si poata face piata la Milano
    sau Paris,
    E nevoie de sudoare si aici nimic
    de zis.
    Ei se dau cu avionul, ca e draga
    mai comod.
    Voi în schimb, luati metroul ca-i
    facut pentru norod.
    La masini, nu va gânditi ca e luxul
    mult prea mare.
    Si ca sa luati benzina,n-aveti bani
    prin buzunare.

    Asa ca, iubitii mei nu sperati si
    n-aveti teama.
    Voi puteti doar sa munciti fara s-asteptati
    onoruri.
    Altii sunt cei haraziti sa traiasca,ca
    sî-n ceruri.
    Daca însa vine-o zi când roata se va
    întoarce,
    Atunci poate vom vedea câti vor plânge
    ne-ntelesi,
    Ca pe lume e si rau nu doar bine
    pentru-alesi!

    O zi buna tuturor!

  53. pivnicerunicolae January 26, 2011 at 12:01 pm #

    Pikup your weapon and faith.

  54. orizonturi January 26, 2011 at 12:03 pm #

    Pedepsirea celor vinovati este foarte importantă.
    După ce se va întâmpla acest lucru, toţi se vor gândi de mai multe ori dacă vor dori să-şi bată joc de români.
    Cum metoda cu împuşcatul, se vede că nu a dat roade poate cea cu tinutul la răcoare si confiscarea averilor va fi mai potrivită.

  55. nastyb0y January 26, 2011 at 12:16 pm #

    Vă mulţumesc pentru poziţia pe care aţi avut-o astăzi, în conferinţa de presă, cu referire la “noul” sistem de vot posibil a fi promovat prin HG de către Guvernul Boc-Udrea. Este o dovadă că, măcar, nu suntem luaţi la grămadă, drept un popor de arlechini şi râme.

    • Rox January 26, 2011 at 11:50 pm #

      Azi am auizit-o pe madama facand o analogie nepotrivita intre show-biz si politica. Pai nu i-a explicat nimeni ca show-biz-ul nu decide asupra unor destine si nu se joaca cu destinul unei tari. O fi ea tocmai comparabila cu oricare dintre femeile din show-biz, chiar foarte potrivita in domeniul respectiv DAR nu poate astepta respect pentru ceea ce facetotal nepotrivit in politica. Ea sugereaza ca nu ar fi respectata sau iubita din cauza ca e o femeie frumoasa, eleganta, aratoasa, oachesa sau cum vreti sa-i spunem. De ce femeile de genul asta sunt apreciate in show-biz si nu in politica ? Cred ca nu si-a pus intrebarea caci raspunsul ar fi simplu, pentru ca astfel de femei gen “misse” sunt foarte potrivite in show biz si fac treaba buna in acel domeniu. In schimb, nu au pretentia nejustificata si ambitia nemasurata de a se juca cu destinele unei tari si a distruge vietile unor oameni prin nepricepere in ale guvernarii si prin neintelegerea nostiunii unui stat de drept, lucru esential pentru orice om politic, femeie sau barbat. Aici era handicapul si nu frumusetzea.

  56. Fragmentarium Politic January 26, 2011 at 12:33 pm #

    Si romanii au nevoie de un moment “Sputnik”, precum americanii, care sa aibe la baza aceleasi resurse de unitate si inovatie, iar alianta PSD-ACD ar putea foarte bine sa fie reprezentativa pentru astfel de scopuri politice. Cei care resping o alianta bipartizana ideologic continua sa se amageasca cu aberatia ca Unu ar fi mai mult decat Multiplu (!). “Vom progresa impreuna sau deloc”, spunea presedintele american in discursul recent despre Starea Natiunii, idee pentru care nu vad niciun motiv sa fie subscrisa si de catre romani.

  57. Iceflame January 26, 2011 at 12:51 pm #

    @ Marcus

    Pai daca e opozitia de vina pentru huiduelile din Iasi si Focsani, sa iasa domnul presedinte un pic pe strada in Bucuresti si sa vada el atunci aplauze si incurajari de la popor…

  58. Contele de Saint Germain January 26, 2011 at 3:05 pm #

    Luminata strategie prezidentiala a dezbinarii

    (Comentariu postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea intitulat ” Victor Ponta intre Ghita si Che Guevara”, articol ce poate fi citit accesand linkul //www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-victor-ponta-intre-ghita-si-che-guevara-919263.html )

    Principalul motiv pentru care articolul doamnei Lupea excelează prin a fi confuz, dezlânat, fără nord, este acela că domnia sa nu porneşte de la o temă ci creează o temă.

    […]

    Preluând spre valorificare luminata strategie prezidenţială a dezbinării, doamna Lupea simulează că ar miza pe inteligenţa pensionarilor “sub 3.000 de lei” pentru a deschide un front contra pensionarilor militari cu “pensii nesimţite” şi, ca bonus, contra PSD. O uneltire nu doar provenind din periferia fitiliştilor fără vocaţie, dar şi prost instrumentată din moment ce îşi alege ca punct de plecare o minciună dublă, bifurcată ca o limbă de şarpe: “PSD s-a simţit obligat să participe la acestă dezbatere din moment ce este creatorul inechităţilor din sistemul de pensii şi să susţină, imoral, dreptul la privilegiu al unor cetăţeni”.

    Orice om de bună credinţă înţelege că rădăcinile sistemului de pensii din România, aşa cum a ajuns el până la actuala “reformă”, nu au fost create de PSD ci vin din genealogia diverselor categorii profesionale. De exemplu, bazele sistemului de pensii pentru militari au fost stabilite de Cuza. O fi fost pe vremea aceea PSD-ul pe eşichierul politic al României?

    Probabil că autoarea, purtată de elanul de a fi utilă uneia dintre părţi, s-a lăsat indusă în eroare de datele de apariţie a unor reglementări dintre cele care stabileau până ieri regulile de calculare a pensiilor. A pierdut însă din vedere faptul că niciun legiuitor nu şi-a permis până acum să modifice prin ghilotinare cutume ale drepturilor pensionarilor stabilite în progresia istorică a marilor categorii profesionale şi rezultate din emanciparea europenizării şi cu atât mai puţin nu şi-a permis să aplice retroactiv modificările totuşi făcute.

    Cât despre introducerea în ecuaţie a proiectului noului Cod al Muncii propus de guvern, […] eu aş întreba doar atât: nu cumva acest nou Cod al Muncii este şi el tot o roţiţă perversă, ca şi legea pensiilor, în angrenajul infernal gândit de guvern pentru a pauperiza până la anihilare oamenii fără protecţie din ţara asta? Şi atunci de ce ar trebui el votat în forma actuală de opoziţie?

    Adevărul este că tot ce şi-a propus dna. Lupea prin acest editorial nu are nicio legătură cu binele popular, Codul Muncii ori ratarea de către electoratul activ a unei intâlniri providenţiale. Doamna Lupea s-a complăcut pur şi simplu într-un registru al derizoriului de mahala citadină (o nuanţă mai curăţică decât mahalaua jegoasă, de tip Cuţarida, din care provine stilistic Mircea Mihăieş) pentru a ne servi ce? Puţină băscălie la adresa lui Victor Ponta, niscaiva strâmbe cu subordonarea partidului direcţionate către orgolioşii din PSD şi o alăturare derutantă Ghiţă – Che Guevara, cu iz de porno – novelă “pour les connaisseurs”.

    Cam subţirel şi cam “pe la Brăila”. Lumea s-a mai trezit. Trebuie etnobotanice mai puternice.

    Alte comentarii pe blogul conteledesaintgermain.ro

  59. dracu January 26, 2011 at 3:18 pm #

    “Nu are rost sa participam la alegeri daca Guvernul va institui un sistem de fraudare a votului din strainatate”

    Dle Ponta, o intrebare:
    aveti o problema cu a asigura cetatenilor romani din afara exercitarea unui drept fundamental doar din teama, sau nu va convine ceva anume din legea cu pricina?

    daca aveti o problema cu romanii din afara, cereti sa se retraga cetenia celor care parasesc tara mai mult de o luna de zile, ca sa stim o treaba.

    daca vi se pare ca propunerea de lege da posibilitatea fraudei, SPUNETI CARE-I PROPUNEREA PSD! faceti amendamente care sa diminueze posibilitatea fraudei, propuneti ceva constructiv, si nu doar interziceti unor oameni votul, doar pentru ca nu voteaza PSD.

    in loc sa interziceti un drept fundamental, de care pana si majoritatea puscariasilor beneficiaza, mai bine va puneti intrebarea DE CE nu va voteaza romanii din afara tarii.

    • madalina January 27, 2011 at 7:11 pm #

      Raspuns pentru DRACUL
      credeti ,ca un roman care lucreaza in strainatate sau mai bine pentru el ,sta acolo ,ar putea percepe situatia si repercursiunile legilor din tara ,mai bine decit cei care sint in tara si sint nevoiti sa le accepte aducindu-le poate chiar prejudicii materiale ? daca vreti sa votati ,stati in tara cu toti ceilalti ,pune-ti umarul ca aceasta tara sa devina puternica sa ajunga la rangul la care il merita ,si apoi votati .

      • dracu January 29, 2011 at 9:40 am #

        @madalina
        DA, cred ca un roman care lucreaza in strainatate percepe mai bine situatia si repercusiunile legilor din tara.
        in primul rand, fiindca e mai putin expus spalarii pe creieri de catre televiziunile de partid cu latraii aferenti.
        in al 2-lea rand, pentru ca ei traiesc in societati relativ civilizate, unde arestatii nu scapa de arest pentru ii ia cu rau de la lingurica, unde doctorilor care dau certificate medicale false li se retrage dreptul de a fi doctor, unde opozitiile nu zbiara “dictatura!” in prime time la tv, pe mai toate canalele.
        in afara de asta, noi, “capsunarii” “pune-m” umarul la constructia tarii prin trimiterea in tara a miliarde bune de euro pe an, miliarde din care se hranesc si cei care stau in tara (firme de constructii, doctori, notari, firme de amenajari, supermarketuri etc), si consider ca in schimbul acestor miliarde de euro cheltuite anual, daca tot nu beneficiem de servicii medicale, pensie sau orice altceva din partea statului roman, macar un drept pe care il au aproape toti puscariasii sa il avem si noi, un drept fundamental prin Constitutia Romaniei:
        DREPTUL LA VOT!

  60. Iluminatu January 26, 2011 at 5:33 pm #

    (R) Moartea nu se hrăneşte cu hoituri !…[Unica speranţă a lui Traian Băsescu]

  61. Bibliotecaru January 26, 2011 at 6:30 pm #

    @ Victor Ponta
    Domnule Ponta,
    Sesizez că sunteţi în topul celor mai absenţi deputaţi… Cum se poate aşa ceva?
    La fel şi domnul Crin Antonescu şi domnul Dan Voiculescu. Prezenţa în Parlament în momentul votului nu este prima condiţie a alternativei?

    • Victor Ponta January 27, 2011 at 6:21 pm #

      Pt ca esti unul din comentatorii pe care ii respect te rog inca o data sa nu te mai lasi manipulat! Cei de la IPP, care fac studii pe un program finantat de Camera Deputatilor, nu au spus nimic de prezenta, unde am peste 70% , ci de prezenta la vot in aceasta sesiune! Eu am anuntat de multe ori incepand cu 15 septembrie ca refuz sa mai votez cat timp Roberta Anastase conduce votul! Ma sperie cum un om inteligent si de buna credinta se lasa inselat asa usor!

      • membru PSD January 27, 2011 at 9:47 pm #

        multumim frumos dle Ponta. sa inteleg ca pe multi dintre noi nu ne respectati.
        oricum am observat asta din “raspunsul” dat la intrebarea de bun simt postata aici. Nu meritam si noi membrii de rand sa fim consultati cu privire la aceasta alianta?
        atat de putin de luat in seama suntem …incat sa aflam de acest “mariaj” din presa?

      • ZOE, fii barbata ! January 29, 2011 at 10:23 am #

        Pai tocmai asta e veriga slaba si pe asta se bazeaza
        onor potentatii vremii :pe român repede îl duci cu fofârlica,
        asta e una,apoi nu stiu cum se face dar memoria românului e foarte scurta.Nu poti sa ai încredere în
        nimeni în ziua de azi, foarte multi se întorc cum bate
        vântul.De, sânge balcanic si neseriozitate tot balcanica !

    • Bibliotecaru January 27, 2011 at 8:08 pm #

      @ Victor Ponta

      Nu sunt manipulat (şi am să vă explic de ce nu sunt manipulat), dar, trebuie să recunoaşteţi, există o chestiune a imaginii publice care intră în discuţie. Cei de la IPP nu stau să numere ei când vine şi când nu vine fiecare parlamentar, iau statistica oferită de site-urile celor două camere. Acea statistică are nişte reguli simple, se înregistrează prezenţa şi, în cazul votului electronic deschis, şi cum au votat cei prezenţi, nu este făcută astfel încât să manipuleze pe cineva. Iată că cei de la PDL au găsit o soluţie inteligentă, aceea de a spune Prezent, Nu Votez. Retragerea grupurilor parlamentare ale PSD, PNL şi PC în semn de protest nu a condus nicăieri. Mai mult, această retragere a condus la votul fraudat pe legea pensiilor. Ei aveau nevoie de 50%+1 din numărul total al parlamentarilor, în concluzie era acelaşi lucru dacă parlamentarii PSD, PNL şi PC spuneau “Prezent, Nu Votez”, votau “împotrivă”, sau se “abţineau”… totul era ca nimeni să nu voteze “pentru”.

      Chiar şi cu riscul de a părea manipulat, eu tot încerc să vă atrag atenţia (şi nu numai domniei voastre), că mai mereu Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu apar în aceste statistici drept “campioni ai chiulului”. Cine credeţi că va studia motivele? Cine credeţi că se va informa (şi de unde ar putea să se informeze) astfel încât să vadă din ce motiv figurează un parlamentar absent?

      De aceea repet ce am spus mai sus, prima condiţie a alternativei este prezenţa în momentul votului. Electoratul nu va cere niciodată mai mult decât se poate face, dar o astfel de statistică transmite mesajul dezinteresului faţă de lucrările Parlamentului care este un mesaj foarte periculos şi pervers. Eu mi-am permis să vă semnalez o observaţie (speram eu pertinentă), de dumneavoastră depinde dacă vă folosiţi sau nu vă folosiţi de această observaţie.

  62. justitiaru January 26, 2011 at 6:56 pm #

    @All
    http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/206876/Eckstein-le-promite-autonomie-ungurilor.html
    Cei care se revoltau numai la ideea unor concesii ,absolut necesare pentru injghebarea unei noi majoritati parlamentare,va primi niste megaconcesii de la tata-Base, care (spre deosebire de opozitie) intelege perfect regula de aur a politicii in zilele noastre:”majoritatea subtire cu multe concesii se tine”
    Sa fiti iubiti si fericiti !

  63. Apoliticul January 26, 2011 at 7:25 pm #

    Dl.Ponta cred ca e momentul ca PSD sa incerce sa treaca peste orgolii,peste idei doctrinare si altele si sa incheie alianta cu PNL pentru a alcatui o forta politica puternica si credibila, o alternativa la guvernarea sub tutela lui Basescu. Oamenii asteapta o rezolvare rapida a situatiei pentru ca altfel lucrurile scapa de sub control… o sa mai vina o transa de bani de la FMI, o sa se imparta la camarila politica a PDL si se vor pregati pentru campaniile electorale din 2012 cu pomene electorale si gogosi aruncate populatiei: cresteri cu cateva procente a pensiilor, salariilor etc. sunteti constient ca , depasindu-se anul acesta mai greu sau mai usor PDL va face cartile la alegerile viitoare? Isi creeaza parghiile necesare astfel incat sa castige,profotand poate si de prezenta redusa la vot dar si pe voturile celor din strainatate care vor fi masluite…Astia distrug totul pentru a putea controla mai bine;invatamant, politie, armata,sanatate…
    E momentul sa va ganditi ca prin unitate puteti debarca acest guvern nenorocit in aceasta primavara si sa redati speranta intr-o viata mai buna romanilor…poate ca merita un viitor mai bun decat prezentul acesta sumbru…

  64. dorel January 26, 2011 at 8:27 pm #

    Domnule Ponta,
    Tot ceea ce va propuneti este benefic pentru romani, dar nu se va putea pune in aplicare daca veti face greseala sa va alegeti un consilier precum Cosmin Guse. Poate stiti mai bine cine ni l-a adus pe Basescu la conducere si cine, din staff-ul de campanie, l-a dus pe Geoana la spa-ul lui Vantu, cu toata presa basista in spate. Daca veti tine cont de acest lucru, sa-i indepartati pe toti colaborationistii sau infiltratii basesti poate veti reusi.

  65. ETC January 26, 2011 at 8:44 pm #

    Viva Proiectul !

    Istoria demonstreaza ca cel mai mare rau au facut tarii acei conducatori care n-au actionat in interesul poporului roman.

    Viva Unirea !

    Cursul politicii actuale este gresit – limbajul unor comentarii de mahala arata cat de afectati la cap sunteti de politica portocalie.

    Viva Alianta !

    Ca sa intelegeti Romania, romanii si romanismul aveti nevoie de natura originara si caracter. Veti descoperi in interiorul mintii si sufletelor voastre ceva vast, spirit, originea, Dumnezeu. Va trebuie doar timp. Veti descoperi “romanul, linistea si dorul” din dumneavoastra.

  66. octavia toma January 26, 2011 at 9:14 pm #

    Domnule Ponta,
    Sunt din Pitesti. Stiti de ce nu va voi vota? Pentru ca ii luati apararea d-=lui Nicolescu. Stiti ce face acesta in Pitesti? Sa-l intrebati de licitatiile de constructii aranjate, de firmele de constructii care apartin membrilor de familie ai acestora, de multele afaceri cunoscute de pitesteni. Nu pot sa votez un om inconjurat de oameni murdari, pentru ca ne ajung cei de la putere. Ne sunt de ajuns mandatele d-lui Pendiuc, care nu face decat fantani si pavaje…Nu vreau nici PDL, nici PNL…Pe cine sa mai votam domnule Ponta, cand pana si dv sunteti aparatorul oamenilor de nimic din Pitesti…

    • madalina January 28, 2011 at 2:02 pm #

      Domnule Toma ,sinteti singurul a va plinge de Nicolaescu ,gata v-ati facut datoria fata de PDL ,al carui membru sigur sinteti ,asteptati recompensa . Dar sa va pun o intrebare ,nu stiu daca ,aveti constiinta sa raspunde-ti cinstit ; de ce Nicolaescu este mai periculos si trebuie arestat pe cind acel PDL-ist ,care face trafic cu fetele noastre ,este lasat in libertate ? Sint sigura ca a-ti lipsit de la lectiile de constiinta ,asa ca nu o sa raspundeti ;(vedeti ca la dvs. lista este lunga )

  67. Revizorul tehnic de trenuri January 27, 2011 at 8:59 am #

    ST(RAS)(BOU)RG

    Persoane abilitate în interpretări esoterice l-au atenţionat pe T. B. (cel mai nesuferit om de pe planetă), care participă astăzi la Sesiunea glaciară a Adunării parlamentare a Consiliului Europei pentru a prezenta „tendinţe în moda socială antipopulară” urmată de întrebări, că au identificat şi separat cuvintele cheie RAS şi BOU în denumirea oraşului gazdă (vezi parantezele din titlu). În codul celest asta sună imperativ, referitor la „raderea boului”locatar al grajdului de la Cotroceni, iniţial din ţara unde paşte [le mă-sii]…şi mai apoi de tot !

  68. nastyb0y January 27, 2011 at 11:29 am #

    Mă gândeam, domnule Ponta, că istoria recentă este plină de fenomene paranormale neelucidate. Dar nici noi nu facem nimic pentru a le desluşi şi pentru a nu se mai repeta. În afara fenomenului Philadelphia, acela cu dispariţia navei de război din port, istoria recentă a mai consemnat şi ‘fenomenul Paris’, senzaţionala viteză de depunere a voturilor valide/secundă din zona ambasadei Romaniei, în timpul alegerilor din 2009. Nu vreau să sugerez nimic, nu vreau să mă trezesc (vezi fenomenul Mioveni) cu lăutari la poartă în mijlocul săptămânii. Dar cred că orice detectiv novice ar putea decripta ‘fenomenul Paris’ printr-o cercetare specifică şi folosind mijloace perfect legale. Nu ar fi lipsită de interes nici punerea lupei lui Watson pe activitatea lui Willy, Adriean from Nice, Theodor but not Roosevelt, Remusache dela peceuri ori foştii “prieteni” din Chişinău, Roma, Milano, New York. Câteva demersuri ale lui Viorică ar fi destul pentru a desluşi ceea ce istoria ştiinţei şi tehnicii va consemna drept cea mai rapidă acţiune de colectare de voturi, după calcularea vitezei luminii lui Einstein, ever. Pentru a şti la ce să ne aşteptăm din partea stiintei si tehnicii viitorului trebuie să deslusim fenomenele de bază care au fost studiate şi aplicate de înaintaşii noştri, până in cele mai mici amănunte. Să luptăm împotriva ignoranţei! Urmează fenomenele Mioveni şi Noul Cod al Muncii. Păcat că nu aveţi dosar de Securitate, altfel eraţi si dvs. luat în studiu. Nu se ştie, totuşi, aţi foat utecist, şoim, aveţi grijă. Tot înainte, la revedere, domnule Ponta!

  69. Dan January 27, 2011 at 7:36 pm #

    Bai va omoara basescu si securistii lui oamenii la propriu iar voi stati si visati la stele pentru alegerile din 2012…
    scoateti lumea in strada pt ca doar atit asteapta populatia, un semnal
    in 2012 alegerile nu mai conteaza pentru noi pt ca basescu o sa ne faca pulbere tara iar pe voi nu o sa va mai voteze nimeni.

    INCEPETI RAZBOIUL ACUM pt ca aveti tot poporul linga voi, in 2012 nu va mai baga nimeni in seama din ura pt ca nu faceti nimic acum cind ne omoara basescu pe toti
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • justitiaru January 27, 2011 at 11:59 pm #

      Corect 100% Dane.Aceasta “opozitie” pur virtuala si-a dovedit impotenta si lipsa unei elementare unitati de vointa politica.Dupa cine vrei sa mearga lumea ? Dupa unii care de un an de zile o “freaca” fara sa fie capabili decat sa se ciondaneasca in prostie pe criterii “ideologice” si pentru “ciolanul” iluzoriu al puterii, ca pentru “pielea ursului din padure”.pierzand din vedere interesul populatiei ?
      Anul 2010 a fost un an critic pentru putere dar a fost irosit cu iresponsabilitate scandaloasa de asa zisa opozitie.
      La ce ne putem astepta in viitor de la acesti politicieni care se autointituileaza bombastic “opozitie” dar capabili deocamdata numai de gargara goala in fata unei puteri actionand cu determinare lipsita de orice scrupule ?

  70. Parmalat January 27, 2011 at 10:13 pm #

    http://www.realitatea.net/presedintele-cj-arges-luat-cu-targa_796693.html

    “Fight in the way of God those who fight against you
    […]
    Slay them where you find them and expel them from where they expelled you” [Qur’an Sura Al-Baqarah 2:190, 2:191]

    “And We ordained therein for them: Life for life, eye for eye, nose for nose, ear for ear, tooth for tooth and wounds equal for equal.” [Qur’an Sura Al-Maidah 5:45]

    Basescu si ai lui sa se pregateasca, o sa le vina randul.

  71. jan dinu January 28, 2011 at 6:45 am #

    Domnul procuror Ponta ,
    Ce parere aveti ca specialist cu ceva experientza in
    legatura cu arestarea d-lui Niculescude la Pitesti ??
    Intrunesc criteriile cerintelor care sunt indrituite
    de codul penal cind s-a luat hotarirea semnarii
    mandatului de arestare ,shi inca una mai lunga de
    29 zile shi cine stie se prelungeste ca in cazul d-lui VOICU …??EU promit s-a scriu mai putine versuri
    (prin jur ) …daca observ mai multa reponsabilitate shi
    onesitate din partea majoritatii politicienilor din
    Romania …continuind sa va urmaresc cu atentie shi
    vigilentza – Jan Dinu – USA

  72. dbp January 28, 2011 at 8:31 am #

    “1.DAM BANII INAPOI CELOR CARORA LI S-AU LUAT PE NEDREPT. Vreau sa reparam marile nedreptati facute pensionarilor, bugetarilor, celor din mediul privat, tuturor celor carora li s-au taiat veniturile in mod ilegal in acesti doi ani.

    Intrebare:de unde luati banii? de la voi de acasa? sau ii luati tot “pe nedrept” de la pdl?

    “3.PEDEPSIREA VINOVATILOR pentru tot ce s-a gresit in acesti doi ani. Multi oameni de la putere au facut abuzuri, si vor trebui sa plateasca. Iar cei care au gresit mai mult decat politic vor plati mai mult decat politic!”
    sper ca incepeti cu cei care au fost sau sunt in psd, si apoi cu ceilalti. nu de alta, dar ca sa fiti credibili!

    sunt curios s-o vad si p-asta! desi sunt sigur ca sunt doar niste vorbe…care sa duca la reinstaurarea psd la putoare!

  73. Bibliotecaru January 28, 2011 at 9:56 am #

    @ Victor Ponta

    Cu riscul de a părea încă o dată o minte uşor manipulată, trebuie să vă spun că, urmărindu-vă ieri la Realitatea TV pe dumneavoastră şi domnul Antonescu, am avut o uşoară senzaţie de disconfort. Am să vă explic de ce, pentru că este foarte simplu să vă spun de ce.

    Sunteţi doi lideri de partid, în plus şi parlamentari, care suspectaţi că şeful DNA primeşte însărcinări “de partid” pentru ca anumite persoane “contrare regimului” să fie “pedepsite” prin cercetări şi arestări “politice”, în această ecuaţie fiind şi anumiţi judecători, aleşi pe sprânceană, care dau undă verde oricărei cereri DNA de a aresta preventiv politicieni. Am sintetizat bine?

    Domnule Ponta,
    Iertat să-mi fie, dar eu simt un disconfort când un parlamentar (cu atât mai mult dacă vorbim de două grupuri parlamentare cu oameni în Senat şi Camera Deputaţilor destul de aproape de 50%) îmi spune aşa ceva la TV. Eu mi-aş dori să aud la TV fapte exacte şi nu bănuieli, atunci când informaţiile vin din partea unui parlamentar. Când un parlamentar vorbeşte la TV, important pentru mine ar fi ca ceea ce spune să nu mai aibă nevoie de nici o verificare suplimentară, spusele lui să fie adevăruri irefutabile.

    INSTITUŢIILE STATULUI trebuie să reacţioneze la constituirea abuzurilor şi nu opinia publică (care nu are nici un fel de instrument în a “trage” de urechi preşedintele, DNA-ul, judecătorii, parlamentarii…). Nu se poate face o revoluţie de fiecare dată când un om aflat într-o funcţie a statului îşi depăşeşte prerogativele pentru a face un abuz. Sistemul instituţional însă oferă instituţiilor statului pârghiile de reacţie care se încheie fie cu mersul în justiţie, fie cu un referendum.

    Constituţia spune aşa:
    ARTICOLUL 64 – Organizarea interna
    (4) Fiecare Camera isi constituie comisii permanente si poate institui comisii de ancheta sau alte comisii speciale. Camerele isi pot constitui comisii comune.

    Regulamentul Camerei Deputaţilor spune aşa:
    Art. 73. – (1) În condiţiile în care se consideră necesară clarificarea cauzelor şi împrejurărilor în care s-au produs evenimente sau au avut loc acţiuni cu efecte negative, precum şi stabilirea concluziilor, răspunderilor şi măsurilor ce se impun, Camera Deputaţilor poate hotărî iniţierea unei anchete parlamentare.
    (2) Ancheta poate fi realizată de o comisie permanentă, în condiţiile art. 71, sau de o comisie de anchetă parlamentară înfiinţată în acest scop.
    Art. 76. – (1) În vederea audierii, Comisia de anchetă parlamentară poate cita orice persoană care poate avea cunoştinţă despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii comisiei.
    (2) Persoanele citate sunt obligate să se prezinte în faţa Comisiei de anchetă parlamentară.
    (3) La cererea Comisiei de anchetă parlamentară orice persoană care cunoaşte fapte sau împrejurări în legătură cu obiectul cercetării ori care deţine un mijloc de probă este obligată să le aducă la cunoştinţă sau să le înfăţişeze la termenele stabilite. Instituţiile şi organizaţiile sunt obligate, în condiţiile legii, să răspundă la solicitările Comisiei de anchetă parlamentară în termenul stabilit de aceasta.
    (4) Când, pentru lămurirea unor fapte sau împrejurări în vederea aflării adevărului, este necesară întocmirea unor rapoarte de expertiză, Comisia de anchetă parlamentară solicită efectuarea de expertize.
    (5) Dispoziţiile legii referitoare la citarea, prezentarea şi ascultarea martorilor, precum şi cele privitoare la prezentarea şi predarea obiectelor ori înscrisurilor sau efectuarea expertizelor se aplică în mod corespunzător.
    (6) Preşedintele comisiei care efectuează ancheta atrage atenţia persoanei audiate că are obligaţia de a spune adevărul, de a nu ascunde nimic din ceea ce ştie şi că nerespectarea acestei obligaţii atrage răspunderea penală.
    (7) Comisia poate solicita în cursul investigaţiilor şi accesul, în condiţiile legii, la informaţii clasificate.

    Regulamentul Senatului spune aşa:
    Art.79.-(1) Comisia de anchetă poate invita orice persoană care poate avea cunoştinţă despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii comisiei.
    (2) La cererea comisiei de anchetă, orice persoană care cunoaşte fapte sau împrejurări în legătură cu obiectul cercetării sau care deţine un mijloc de probă este obligată să le aducă la cunoştinţă sau să le înfăţişeze. Instituţiile şi organizaţiile sunt obligate, în condiţiile legii, să răspundă la solicitările comisiei de anchetă în termenul stabilit de aceasta.
    (3) Când, pentru lămurirea unor fapte sau împrejurări în vederea aflării adevărului, sunt necesare cunoştinţele unor experţi, comisia de anchetă poate dispune efectuarea de expertize.

    Eu vă întreb, dacă suspicionaţi că şeful DNA este cu mâna la chipiu faţă de preşedintele Traian Băsescu, puteţi face o comisie de anchetă, la Camera Deputaţilor, la Senat, una comună, puteţi chema la comisie pe şeful DNA, pe Preşedinte, pe premier, PE ORICE CETĂŢEAN doriţi, puteţi afla adevărul faptelor şi declaraţiilor, pentru ca apoi să dispuneţi în consecinţă şi soluţii politice, fie că rezultatele comisiei se încheie cu o anchetă penală, cu o demitere, cu alegeri, cu o modificare a legii sau pur şi simplu cu aducerea adevărului la cunoştinţa publicului… Aceasta ar fi reacţia unui parlamentar şi nu să spună la televizor că preşedintele se foloseşte, dictatorial, de instituţiile statului. Nu văd de ce v-ar fi frică să-l citaţi pe preşedinte, pe primul ministru, pe şeful DNA, pe judecătorii respectivi, consilierii preşedintelui, pe cei arestaţi, pe cei acuzaţi… pe oricine este nevoie să chemaţi… şi abia pe urmă să spuneţi care sunt concluziile comisiei, cele oficiale şi documentate. Părerea mea.

    Zău, eu nu pot să pricep cum Constituţia vă dă atâta putere tocmai pentru a vorbi în cunoştinţă de cauză şi dumneavoastră, domnul Antonescu şi orice alt parlamentar, în loc să vă folosiţi de astfel de prerogative pentru a afla adevărul, constituiţi un fel de cor cu o partitură de tip lamentatio, de parcă se difuzează în fiecare seară Lacrimosa lui Mozart la TV. Aveţi putere, folosiţi-o. Asta aşteaptă cetăţeanul de la domniile voastre, altfel nu ar mai avea sens să existe prin parlament şi altceva decât “majoritatea”, altfel nu ar mai fi în Constituţie stipulat principiul separaţiilor puterilor în stat (adică imperativul de a nu exista dihotomia parlamentară Putere şi Opoziţie, ca legătură între Guvern şi Parlament). Tocmai de aceea nu este nevoie de o majoritate la votul pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru ca nu se instaura dictatură, pentru ca şi cei care sunt împotriva Guvernului să poată cerceta ce se întâmplă în ţara asta şi, desigur, să înştiinţeze populaţia şi apoi să ia măsuri de natură politică ÎN CUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ, şi nu pe seama unor bănuieli. Ce credeţi că e mai grozav ca ştire şi impact mediatic, nu ştiu ce politician pe la DNA sau chemarea preşedintelui la Comisia de Anchetă? Important este că nu faceţi această comisie ca o acţiune politică, adică să abuzaţi la rândul dumneavoastră de funcţia de parlamentar, ci doar dacă aveţi cu adevărat bănuieli că acţiunile DNA sunt comandate politic de către preşedinte sau alt pol de putere.

    Eu unul mi-aş dori ca dinspre Parlament să aud cam aşa ceva:

    Dirijorul (preşedintele camerei) nu interpretează, ci doar ajută instrumentiştii (parlamentarii) să interpreteze corect şi ritmic partitura, astfel încât să reziste în timp armonia (sistemul instituţional). Fiecare cântă altă partitură de instrument (doctrină şi credinţa individuală), dar compoziţia în sine, partitura de dirijor (Constituţia în cazul nostru) asigură armonia întregului (activitatea parlamentară). În sfârşit, efortul curge puternic şi maiestos, calm, fluent, elegant, spre marea şi grandioasa încheiere (finalul de mandat şi alte alegeri).

    Domnule Ponta
    Îmi puteţi spune de ce aceste comisii de anchetă nu există?

    • ZOE, fii barbata ! January 29, 2011 at 11:19 am #

      @Bibliotecarul,
      “E usor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune,
      Ïnsirând cuvinte goale ce din coada au sa sune”(Eminescu)

      Asa ca, opreste “betia de cuvinte” care nu foloseste nimanui la nimic!
      Faptul ca Victor te-a apreciat ce pe o persoana inteligenta
      si de buna credinta ( nu contest, poate are dreptate), nu înseamna ca acum trebuie sa scrii un roman fluviu pe aici,unde vorbesti mult si nu spui nimic.Iar când spui la ce “se asteapta cetateanul” de la Ponta/Antonescu as prefera sa vorbesti în numele tau, nu
      al întregii natiuni, ca nu esti tu purtatorul de vorbe al românilor – daca ai de zis ceva, fa-o în nume propriu !
      Când un om îti da un deget, nu-i lua toata mâna !

    • Bibliotecaru January 29, 2011 at 10:18 pm #

      @ ZOE, fii barbata !

      Când viaţa mă învaţă doar să fiu român supus,
      Nu pot să gândesc atunce că prea multe am de spus;
      Nici nu pot gândi formale paragrafe berechet
      Numai să îmi spună Ponta de sunt prost or sunt deştept.
      Nu aş vrea să am zăbală, nici să simt plesnit de bici
      Şi, din toată vânzoleala, pentru mine scriu aici.
      Aşa că stimată doamnă, spun şi eu să-mi vărs amaru’
      Şi apoi pun o apostilă: Mult respect, Bibliotecaru!
      🙂

      Avantajul meu este că-mi încă pot scrie propriile versuri. Contează…

      PS.
      Eu mă întreb de ce oare, pe blogurile PDL, când simpatizanţii celor de acolo mă ataca, uneori suburban, din toate părţile şi-mi aruncă, la tot pasul, că sunt comentator plătit de PSD sau de PC sau de PNL ca să atac PDL-ul… unde or fi cei ca dumneavoastră?

      Ca să parafrazez versurile eminesciene la care aţi făcut referire…
      E uşor vorbi potrivnic, când nimic nu poţi păţi,
      D’aia eu vă spun acuma: Zoe, tu bărbată fi!

      • ZOE, fii barbata ! January 30, 2011 at 12:02 pm #

        @Bibliotecarul,
        Dragul meu daca te uiti, câte versuri s-au mai scris,
        Vei vedea cum ca si eu, multe stihuri am produs.
        Totul e sa ai o noima în ceea ce debitezi,
        Nu sa-nsiri cuvinte goale, doar asa sa ne stresezi.

        Importanta e ideea ca înca putem vorbi,
        Nu se stie însa sigur,daca noi vom izbândi.
        Daca nu,pacat de noi ca avem potential
        Dar ne irosim talentul în mod unilateral.

        Daca însa ne-am uni, ne-am da mâna împreuna,
        Poate c-am schimba ceva, pe aici prin tara muma.
        Te las sa gândesti tu singur, fiindca esti inteligent
        Cum sa facem sa iesim din acest impediment?!

        Versurile sunt stângace, n-am pretentii de poet!
        Dar replica se cerea intr-un mod chiar iminent.

        PS
        Si atentie la ZOE, nu poti sa te pui cu ea
        Fiindca ZOE e dama buna, n-o spun eu
        O spune cartea !

      • Bibliotecaru January 30, 2011 at 4:53 pm #

        @ ZOE, fii barbata!

        🙂
        În cele ce le-am scris era un mesaj ascuns… un mesaj pe care nu l-aţi sesizat.

        Am parafrazat:
        “E uşor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune,
        Înşirând cuvinte goale ce din coadă au să sune”(Eminescu)

        cu

        “E uşor vorbi potrivnic, când nimic nu poţi păţi,
        D’aia eu vă spun acuma: Zoe, tu bărbată fi!”

        Domnia voastră trebuia să observaţi următorul lucru, pentru a înţelege mesajul meu.

        Citeaţi “Zoe, tu bărbată fi!” , adică cuvintele “din coadă”, şi aveaţi primul impuls… Opaaaaaa, lipseşte al doilea “i”.

        După care… analizaţi ce a vrut să spună poetul.
        Analizaţi textul şi vedeaţi dualismul Zoe/bărbată, vă duceaţi cu gândul la conceptul filosofic al dihotomiei generale (bine/rău, lumină/întuneric… în cazul nostru bărbat/femeie, adică yin/yang). Atunci trebuia să observaţi un complementar de tipul “i” şi “!” care încheia deducţia logică, substitut al clasicelor semne masculin feminin, respectiv simbolul lui Marte pentru bărbat şi simbolul lui Venus pentru femeie.

        Ceea ce ar fi trebuit să înţelegeţi era că atunci când mesajul vi se pare a fi banal, s-ar putea să conţine dimensiuni cu care nu puteţi lua contact, cu care nu puteţi comunica, pentru că nu le daţi importanţă.

        Nu aş vrea să par insensibil vis-a-vis de colegii mei de viaţă românească, însă eu am început să caut soluţia funcţionării unei societăţi cam prin 1986, şi, de atunci, fac asta zi de zi, fără să am altă ţintă în această viaţă. Din acest motiv sunt sărac, bolnav, fără asigurare medicală, fără prea mult timp de trăit, fără nici un fel de viitor şi hulit de foarte multă lume care nu înţelege de ce mi-am ratat viaţa şi-mi pierd timpul pe blogurile politicienilor. Poate pentru dumneavoastră cititul şi comentatul pe bloguri este un fel de distracţie, vă asigur că pentru mine nu este. Poate că există unii comentatori care sunt dominaţi de conceptul… “Vai, m-a băgat în seamă cutare!” sau “Ce tare sunt eu că l-am înjurat public pe cutare!” iar entuziasmul este cu atât mai mare cu cât “cutare” este un personaj mai important. Eu unul nu sunt mânat de astfel de gânduri, nu mă tulbur când un om politic îmi dă atenţie, nici când altul mă ignoră. Singurul meu scop este ca România să fie o ţară ce funcţionează normal şi democratic, iar românii să trăiască bine şi fără sincope… o perioadă foarte mare de timp.

        Îmi pare rău, eu nu aplaud un politician decât când cu adevărat face ceva bun pentru ţară, nu-l critic decât când face ceva care nu este bun pentru ţară (desigur, bun sau rău în opinia mea). Nu am nimic personal cu domnii Băsescu şi Boc. Dacă aş considera că ei fac bine României, cum rareori s-a şi întâmplat, nu am de ce să nu le recunosc meritele. În acest moment ei fac rău României şi nimeni nu-i împiedică să facă acest rău. Toată lumea ţipă, toată lumea înjură, toată lumea le adresează imprecaţii… nimeni nu-i opreşte. La abuzul de funcţie nu poţi însă apela cu un alt abuz de funcţie, nu poţi face o revoluţie de fiecare dată când preşedintele încalcă regulile, totul trebuie să se rezolve democratic, conform sistemului instituţional. De aceea spuneam mai sus că ar fi nevoie de o Comisie de Anchetă care să lămurească aceste lucruri. Dacă PSD şi PNL doresc să facă lumină în această problemă, NIMENI NU-I POATE ÎMPIEDICA să facă, oficial, o comisie de anchetă care să conducă la una sau mai multe concluzii ale parlamentarilor. Parlamentarii au dreptul să cerceteze în astfel de comisii, conform legii, Pe ORICINE, începând cu preşedintele. Asta spuneam mai sus, “În vederea audierii, Comisia de anchetă parlamentară poate cita orice persoană care poate avea cunoştinţă despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii comisiei.”

        Una este să vină un om politic la TV şi să aibă o tiradă împotriva “duşmanului de clasă”, alta este să existe un punct de vedere parlamentar, oficial, care rămâne istoriei consemnat în analele Parlamentului, rezultat al unei cercetări ce se bazează pe declaraţii, documente, determinări. O Comisie de Anchetă a Parlamentului este un fel de Instanţă de Judecată morală constituită din punct de vedere politic şi are o putere foarte, foarte mare.

        Eu nu am de ce să mă cert cu dumneavoastră. Din această ceartă nu am nimic obţinut.

        PS.
        Cu poezia… mai încercaţi. Dacă vreţi să o faceţi cu adevărat, vă pot da câteva sfaturi. Dacă nu, nu.

        Cu siguranţă, dacă primele versuri ar fi fost…
        “Dragul meu, privind aieve, câte versuri s-au prescris,
        Vei vedea profund cum timpul multe stihuri a proscris.”
        … nu numai că rima ar fi fost ceva mai potrivită, dar probabil că aş fi analizat câteva minute “ce a vrut să zică poetul”. 😀

        Am scris cam mult… Dacă ajunge până aici, chiar vă mulţumesc pentru atenţia pe care mi-aţi acordat-o.

      • ZOE, fii barbata ! January 31, 2011 at 9:11 am #

        @Bibliotecarul,
        “Mesajul ascuns”, l-am sesizat din prima, pentru ca stiu sa citesc printre rânduri.Nu am vrut sa tin însa seama de el, pur si simplu.
        Cât despre semi dizertatia filozofica pe care o faci aici, te duci prea departe si nu ai înteles sensul expresiei “ZOE fii barbata”, nu este vorba despre niciun yng/yang.
        Este pur si simplu un citat din “O scrisoare pierduta” de marele Caragiale, în care ironizeaza societatea româneasca din vremea lui (de loc schimbata în zilele noastre, din pacate)si care pune în gura personajelor sale multe expresii hilare, tocmai pentru a accentua lipsa de cultura si moravurile usoare ale politicienilor vremii.Tipatescu încearca sa o îmbarbateze pe Zoe – amanta sa- adresându-i aceasta expresie.
        Nu ma îndoiesc însa ca tu cunosti opera lui nenea Iancu si tocmai de aceea nu insist cu alte amanunte.
        Se poate ca ai uitat replicile din piesa si asta nu e de condamnat.
        Ïncearca însa sa iei lucrurile asa cum sunt prezentate,nu întotdeauna exista mesaje absconse într-un înscris – în ceea ce ma priveste îmi place sa spun lucrurilor pe nume.

        Cât despre situatia grea în care înteleg ca te afli,
        îmi pare foarte rau, pacat ca nu am posibilitatea sa te ajut în vreun fel!

        Politica…este o c…va, asta se stie de când e lumea si pamântul. Asa ca, nu cred ca este cazul sa fim patetici pe acest subiect.Cu cât încercam sa analizam mai mult subiectul asta, cu atât ne afundam în meandre.Exact ca cel care învatând o viata întreaga,ajunge la concluzia :”stiu ca nu stiu nimic”!

        Ïn legatura cu versurile,”poetul” a vrut sa spuna exact ce ai citit/daca ai citit.Am scris si eu câteva strofe pe aici dar nu am pretentia de poet, cred însa ca se poate aprecia spontaneitatea cu care cineva produce versuri “la moment”.Mi-se pare mie, sau asta se chiama inteligenta?!
        Hai, s-auzim numai de bine !

      • Bibliotecaru January 31, 2011 at 1:04 pm #

        @ ZOE, fii barbata!

        🙂
        Nu cred nici un moment că v-aţi prins de ce am vrut să zic, după cum nu cred nici că aveţi măcar impresia că nu am identificat replica lui Ştefan Tipătescu.

        Cred că am citit O scrisoare pierdută de cel puţin 30 de ori, şi am văzut-o, în diferite puneri în scenă, de tot pe atâtea ori… cel mai recent prin luna decembrie 2010.
        😀
        Este poate piesa mea favorită.
        Chiar în această lună scriam undeva despre faptul că actual Caragiale pare a avea un limbaj comic savuros chiar şi acolo unde el transpunea o normalitate a vremii… şi, cum acest comentariu a fost preluat de fluxul de ştiri… vă dau link-ul de acolo.

        http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/comment-on-de-la-nenea-iancu-inca-o-moaca-by-bibliotecaru/sumar-articol/5814339/

        Nu aţi înţeles, nu mă aflu într-o situaţie grea… mă aflu în situaţia în care am ales singur să fiu pentru că altfel nu aş fi putut să-mi formez gândirea pe care o am azi. Nu am nevoie de ajutor, până la urmă cu o moarte suntem cu toţi datori. Vreau să înţelegeţi însă că ceea ce fac eu, atunci când comentez pe bloguri, nu este o simplă distracţie care mă ajută să-mi omor timpul cu ceva, nu o fac lipsit de griji şi de responsabilitate, plătesc un preţ foarte mare pentru a face diferenţa dintre un comentariu “de distracţie” şi unul care sper să fie luat foarte în serios de cei ce citesc ceea ce scriu.

        Despre versuri… Eminescu a scris, de exemplu:
        La steaua care-a răsărit
        E-o cale-atît de lungă,
        Că mii de ani i-au trebuit
        Luminii să ne-ajungă.

        Poate de mult s-a stins în drum
        În depărtări albastre,
        Iar raza ei abia acum
        Luci vederii noastre.

        Icoana stelei ce-a murit
        Încet pe cer se suie;
        Era pe cînd nu s-a zărit,
        Azi o vedem şi nu e.

        Tot astfel cînd al nostru dor
        Pieri în noapte-adîncă,
        Lumina stinsului amor
        Ne urmăreşte încă.

        Mi-au trebuit cam 10 ani să descopăr în această poezie dimensiunea teoriei relativităţii enunţată de Einstein. Să nu uităm că relativitatea a fost enunţată pe Einstein prin 1905, un an efervescent pentru Einstein (Annus Mirabilis Papers), şi publicată prin 1916 (sper să nu mă înşel, căci nu am mai verificat dacă chiar aşa stau lucrurile), Eminescu a scris poezia prin 1866.
        Mi-au trebuit apoi alţi 10 ani ca să leg teoria relativităţii de teoria mesianică… Unele versuri ascund foarte multe, nu numai o eventuală rimă şi păstrarea unui ritm.

  74. Moş Ion Roată January 28, 2011 at 11:33 am #

    Compensare prezidenţială şi guvernamentală

    Seniorii mioritici –milioane – le cer lui Preş. şi Boc
    ca pielea să le-o tragă spre abdomen (ce vesel troc!),
    cu două deşte, drept compensare pentru cassul eronat ;
    Atenţie Băsescu şi tu Emile!… s-o faceţi cât mai delicat.

  75. ZOE, fii barbata ! January 28, 2011 at 11:44 am #

    Tupeu jegos de odios !
    Adica Nicolescu n-a facut infarct, are doar o boala
    cronica mai veche.
    Cu alte cuvinte, daca n-a murit, înseamna ca nu-i asa
    de rau.Exact ca atunci când ies oameni în strada, daca
    nu sunt 5000, înseamna ca n-are valoare gestul lor.
    Ce logica de fier, cum e turcu si pistolu !
    Stau si ma gândesc daca ne-o mai izbavi Dumnezeu vreodata
    de napârci!

  76. Viorica Buda January 28, 2011 at 12:23 pm #

    Alianta despre care ne vorbiti este asteptata de tori romani de buna credinta . Este asteptata de toti membrii de partid ,care s-au inrolat intr-un partid pentru a sustine mai de aproape idealul simplu dar maret: acela de afi mai bine pentru toti romanii,nu pentru ale iesi lor calculele la functii(de care multi nu sint vrednici).Constatarea mea de printre oameni este ca ; -fie ei pesedisti ori liberali ,sint prea putini cei ce au habar de doctrina . -e vorba mai mult de ambitii, de orgolii,antipatii mai vechi. Care este OM ,spune: -procedam cum e mai bine pt. tara . Am multa incredere in d-voastra .Eu cred sincer ce spuneti. Succes.

  77. nastyb0y January 28, 2011 at 12:45 pm #

    Domnule Ponta, mă alătur apelului făcut de userul Dan şi vă rog şi eu, în numele unei categorii aparte de bloggeri cinstiţi, oneşti, discreţi şi ajunşi la capătul răbdării, să faceţi ceva ACUM. Puterea portocalie a început să intre în vrie. Domnul Băsescu a declarat în faţa APCE că domnul Nicolescu a fost arestat, deşi era doar reţinut, urma să fie arestat de-abia către orele serii. Doamna Udrea afirmă la RFI, incredibil, că atacul de cord al domnului Nicolescu nu există, de fapt. De necrezut. Ţara este în suferinţă. Oamenii nu mai au putere nici să strige. Se pun la cale noi îngrădiri discrete ale posibilităţilor de exprimare liberă a nemulţumirilor. Aş dori să mă refer aici doar la dezastrul economic care se pregăteşte să vă fie predat cu acte în regulă. În anul 2013 vor fi mari vârfuri de rambursare ale datoriei către FMI si celelalte organisme. Contractele încheiate, vezi cazul Bechtel, în condiţii umilitoare de plată pentru România, conţin clauze referitoare la daune fabuloase plătibile de statul român în cazul denunţării acestora. Astfel de clauze conţin şi contractele de privatizare ale Petrom sau Sidex, nu este un lucru nou, de fapt. Anul acesta vi se mai pregătesc spre uz şi noi linii de credit care vi se vor pune în “traistă” tot dvs., ca urmare a viitorului împrumut. Se vor derula noi şi noi investiţii tip ‘greenfield’ de patinoare, telegondole, săli de sport la sate, piste pentru ciclişti şi bannere cu frunze stilizate, aduse din Spania pe banii nostri. Şi, dacă nu vă va fi destul, doamna Udrea, ‘prietena dvs., vă pregăteşte şi o lovitură de graţie, o bombă cu efect intârziat. Contracte fabuloase, de miliarde de dolari, pentru asfaltarea megalomaniacală a jde mii de km. de drumuri judetene, pe principiul :”Noi le contractăm, Ponta, şi nu turcul, le plăteşte. Din 2013″. Ce părere aveţi, domnule Ponta, veţi putea să le duceţi pe toate? Mai iese vreodată ţara asta din datorii? Aveţi vreun plan ultrasofisticat de relansare a economiei, din groapa adâncă în care suntem vârâti cu forţa zi de zi şi ceas de ceas, din moment ce staţi atât de liniştiţi? Am glumit (cu “liniştea” de care daţi dovadă). Cu toate acestea, pe lângă frenezia care se simte în sânul puterii, legată de cheltuirea banului public, dumneavoastră pare-se că staţi cu mâinile în sân. Şi vă bronzaţi la soare. Aşa se pare. La revedere, domnule Ponta, eu plec puţin prin Europa şi sper să vin cu tolba plină de impresii. Eu nu pot sta liniştit. Şi nici nu imi place soarele.

  78. balbeck January 28, 2011 at 1:54 pm #

    Sunt curios daca voi pati si eu ceva.M-am luat de toti,inclusiv de Basescu(primul om in stat cu dosar penal).Am atacat si magistratii din tara asta.M-am luat si de interlopi.De toata lumea m-am luat.
    Vreau sa vad si eu daca e stat de drept,daca exista libertate de exprimare.Pana acum mi se pare ca e.Dar nu stiu ce sa spun.E prea devreme sa ma pronunt.I-am luat in bataie de joc pe toti.

  79. Cetateanul ciuruit definitiv January 28, 2011 at 4:55 pm #

    D-le Victor Ponta,
    Nu stiu daca cititi toate comentariile de pe blog si daca mai tineti cont de parerile noastre,unele foarte pertinente.Ceea ce se intampla azi in ROM-manelia nu este atac la adresa democratiei (o vorba goala, lipsita de continut),ci un atentat la adresa fiintei nationale,o desfiintare a statului(nu doar a celui de drept,care n-a functionat niciodata la noi),printr-un jaf de proportii,prin lichidarea a tot ce inseamna chiar normalitate.Vreau sa adaug in plus, ca nu suntem o combinatie intre daci si romani(nu avem nimic bun din ei),ci o populatie(nu popor)de sado-masochisti,rezultata din combinarea sadicilor(cei care ne-au condus/ne conduc/ne vor conduce)si masochisti(cei condusi/prostiti).In acest fel e simplu de explicat ce/de ce, ni se intampla toate nasoalele.
    In alta ordine de idei, va anunt ca dupa ce am investit ceva speranta in opozitia(care s-ar putea uni mai repede-in interes national),sunt dezamagit de actiunile concrete(fapte) ale acesteia.Inainte de a va uni, incepeti sa va certati de la ciolanul puterii,care in aceste conditii va ramane ticalosilor de la putere.Diabolicul pirat al piratilor o sa va/ne batjocoreasca mult si bine.Cu naivitati/vorbe chiar abile,dati doar apa la moara javrelor portocalii si timp de actiune.O dictatura odioasa a basitului nu se va schimba niciodata prin vorbe,nici chiar prin vot,atat timp cat ei le vor organiza.Trebie actiuni rapide in forta(nu neaparat cu forta,dar nici excluzand-o),pe toate planurile,mobilizand daca se poate(?!) cat mai multe categorii de populatie,invrajbite de actualii guvernanti.Uite ca si Albania ne da lectii in acest sens.Desi le dau dreptate militarilor, nu mi-e mila de ei,pentru ce le fac dobitocii aflati in (im)postura de a conduce.Armata si-a pierdut curajul/onoarea acceptand sa fie umilita de lichelele portocalii si alte culori.In alte tari,in conditii similare,imediat dupa anuntarea acestor umilinte,erau cu tancurile peste ei,ii arestau si judecau.
    In aceste conditi lichelele portocalii,adevarate hiene,ataca pe toate fronturile.Ati vazut si ieri ca javra cea mai ordinara,a”basit” la Adunarea parlamentului european,niste minciuni ordinare,cum ca voi opozitia obstructionati justitia,faceti nasoale.Asa va trebuie daca voi(PSD-ul in primul rand) stati in expectativa,limitandu-va la dat din falci,in loc sa fi actionat operativ(inclusiv la forurile europene),de fiecare data ,cand portocalii si-au dat-o in petec.De ce n-ati actionat pana la capatul pamantului, cel putin in urmatoarele cazuri(unde aveati si probe?
    -frauda uriasa de la ultimele alegeri prezidentiale;
    -frauda grosolana,vizibila din cosmos,de la votul legii pensiilor;
    -impiedecarea justitiei in cazurile ritzi,udrea,falca si alti “n+1″nesimtiti de la guvernare;
    -toate actele neconstitutionale emise de put(o)area portocalie,trebuiu aduse la cunostinta europenilor;
    -amestecul permanent si grav al dictachiorului in justitie,influentarea (acesteia prin subordonare politica).Lista ar putea continua,dar ma opresc si va intreb de ce n-ati facut mai mult pe planul actiunii practice?
    De ce nu organizati mai rapid: alianta unita, mitinguri de amploare,actiuni de protest vehemente pe plan local/national si chiar european?Nu vreti,sau va e frica de reactia sado-masochistilor?
    Demonstrati-mi ca ati citit si inteles mesajul!Succes!

  80. balbeck January 28, 2011 at 8:09 pm #

    CSM s-a suparat rau de tot si o ia in brate pe acea judecatoare.Foc si para s-a facut.Judecatoarea a fost terfelita prea rau.
    O fi dormit bine aseara?

  81. Moş Ion Roată January 28, 2011 at 10:18 pm #

    CE SPUNE CASA MORŢII JAVREI ORDINARE

    „ Moarte obscură sau în condiţii de izolare. Pericol de moarte în urma unor experienţe oculte. Factor de autodistrugere” Valabilă pentru persoana născută la 04.11.1951 la 2:15 în Basarabi, având casa VIII-a între 12° 36′ Berbec şi 12° 04′ Taur.
    Cugetaţi şi urmăriţi printre rânduri (pe unde – de regulă – stă discret adevărul)…

  82. ana tudoran January 28, 2011 at 11:35 pm #

    De ce nu se schimbă PSD-ul…
    by Tudoran Ana on Friday, January 28, 2011 at 12:42pm

    Anii de regim Băsescu ar fi trebuit folosiţi de PSD pentru re-aşezarea lucrurilor în interior şi re-gândirea metodelor de aplicare a social-democraţiei în România. Nu pot să mă pronunţ asupra a ceea ce a făcut PSD la nivel naţional, însă niciodată aici, la mine în judeţ, lucrurile nu se vor schimba atâta timp cât continuă practicile care l-au făcut pe Năstase să piardă încrederea populaţiei. Poate Victor Ponta să facă ce vrea la nivel naţional dacă cei din teritoriu fac ceva pe eforturile lui…

    Nu ştiu să comunice

    În ultima perioadă am dat cât am putut în pedelişti, nu pentru că e la modă, ci pentru că sunt la putere şi au puterea de decizie. E adevărat că m-am certat cu liderii locali din cauza materialelor mele, însă (înafară de Andreea Vass) până la urmă toate-s trecătoare. Uneori mă mir că Lucian Bode îmi mai răspunde la telefon şi pentru că el continuă să o facă, îl mai iert din când în când :). Ceea ce nu se întâmplă în PSD – am ajuns în situaţi a în care o parte a liderilor PSD refuză constant dialogul cu mine pentru că le-am arătat unde au greşit şi ce trebuie să îndrepte. Iar când îi spui unui om că nu e bine cum face o treabă, îi repeţi de 10 ori unde a greşit, atunci nu ai cum să-l “ierţi” la nesfârşit, pentru că îşi merită soarta. Bag seama, unii de la PSD îşi imaginează că e suficient să fie în opoziţie pentru a avea simpatia electoratului, a presei şi a oamenilor din presă.

    Gafează în stil mare

    Senatorul Gheorghe Pop a avut de căutat un candidat la primăria Almaşu pentru alegerile parţiale anticipate şi să-l arunce în bătălia electorală. A găsit un băiat isteţ care, din nefericire, era în stare de incompatibilitate. deşi ştiau care e legea, cum stă situaţia, au continuat cu acest candidat pe care instanţa l-a respins nu o dată, ci de două ori. Ce e asta dacă nu prostie? În primul rând, cei de la PSD s-au bazat probabil pe buna credinţă a contracandidaţilor ca să nu depună contestaţii sau au crezut că judecătorii sunt atât de proşti încât nu cunosc legea… Nu ştiu ce-a fost în capul lor, mai ales că până şi avocaţii celor care au depus contestaţii le-au oferit soluţia pentru validarea candidatului lor. Nu am de unde să ştiu, înafară de speculaţii, cum au gândit această situaţie, pentru că senatorul refuză orice dialog cu “o parte a presei” – respectiv cu mine. Chiar am trimis ieri două e-mail-uri către PSD Sălaj cu întrebări la care doresc să primesc răspuns şi sunt curioasă dacă vor catadicsi să-mi răspundă. În consecinţă, mă gândesc în felul următor: dacă dai dovadă de atâta lipsă de transparenţă când eşti în opoziţie, ce se va întâmpla când ajungi la putere?!

    Intimidarea, ca metodă de lucru cu presa?

    În urma materialului pe care l-am publicat azi am primit un telefon de la o persoană despre care habar n-aveam că e avocatul PSD, iar discuţia a început direct cu “Ai prea mulţi bani şi tu şi fiţuica la care scrii?”. A urmat pomelnicul cu “vă dau pe toţi în judecată”, iar la final a ajuns la concluzia că voi fi singura acţionată în instanţă. Nu ştiu dacă domnul respectiv avea acordul PSD să mă sune şi să mă ameninţe, ştiu doar că nu am înţeles pe ce bază vrea să mă dea în judecată şi, sincer, dacă acesta a fost reprezentantul PSD la cele două procese de validare a candidatului de la Almaşu, nu este de mirare că PSD a rămas fără candidat.

  83. MH January 29, 2011 at 2:57 am #

    Domnule Ponta, am auzit raportul medical pentru domnul Nicolescu dar si opinia ca ar putea fi ingrijit doar medical si la fel de bine si in spitalul Jilava. Domnul Nicolescu, la gradul de stenoza coronariana si numarul si importanta coronarelor afectate trebuie operat imediat. Nu exista asa ceva. Va rog sa intelegeti foarte clar ce spun: acest om poate muri cit ati clipi. In nici o tara cu un sistem medical coerent un asemenea bolnav nu e lasat sa iasa din spital sa se duca acasa, ce sa mai vorbim de tribunal, ci este pregatit imediat de interventie chirurgicala. Faceti ceva ca acest om sa fie evaluat asa cum trebuie, in Austria daca trebuie; cereti ca si in acest caz sa existe macar o consultare cu un specialist in chirurgie cardiovasculara de altundeva. Domnul Bradisteanu insusi, care spune ca se poate trata domnul Nicolescu si la Jilava, fiind in cercetare nu s-a dus sa se trateze de spinare la Jilava, ci a obtinut permisiunea sa paraseasca tara sa se opereze, de spinare nu de inima.

  84. Spartacus January 29, 2011 at 4:12 am #

    Domnule Ponta,
    am spus-o si in postul anterior-acesti nemernici din 2012 nu au voie sa scape de puscarie! In 2012 trebuie construita o puscarie in care sa intre acesti nemernici, iar in acea inchisoare sa li se reduca portia de mancare cu 25% timpul de munca pe zi sa li se mareasca de la 19% la 24%, daca fac infract sa nu intereseze pe nimeni, copii lor sa fie trimisi sa lucreze in afara, iar curvele infractorului sa fie tinute de ceaceafurile lu’ Zeau.

    Asa ceva nu se mai poate! Traim intr-un stat securist! Am ajuns sa-mi urasc conducatorii…

  85. ZOE, fii barbata ! January 29, 2011 at 10:47 am #

    @membru PSD,
    Si ce vroiai sa-ti faca Ponta, sa-ti scrie personal si sa te întrebe daca esti de acord sau nu cu o decizie luata de
    partid ? Pai daca s-ar proceda asa, ar însemna ca nu s-ar mai ajunge niciodata la nimic ( si asa treneaza destul alianta asta);daca esti membru nu te duci la partid în localitatea ta sa vezi ce se mai spune pe acolo, nu fac sedinte? Pe de alta parte, atunci când optezi pentru intrarea într-un partid, nu le dai girul tau, celor care îl conduc? Daca nu ai încredere în ei pentru ce sa mai te înscrii acolo?!
    Ma rog, nu prea cred eu ca esti un membru PSD ci arunci
    vorbe în vânt.

  86. Marcus January 29, 2011 at 12:09 pm #

    Dura Lex, Sed Leana !

    Azi avem dovada vie, cu Elena din Plescoi,
    Ca istoria se repetă, vivat Cabinetul Doi.
    Precum Leana a lu’ Nicu completa cu indicăţii
    Asa Leana a lu’ chiombu ii dă azi cu explicăţii.

    Deşi ani de studiu are cât şi trenu’ de pe şine
    Ea-ndrumă judecătorii cum să judece mai bine
    Şi işi dă cu presupusu’ în dosare-n judecată
    Chit că ţărăncuţa noastra nu-i decat o biată toantă.

    Imbătată de succesuri cand un NUP a obţinut
    Pentru casa lui chiombila obţinuta printr-un furt,
    Ea-i convinsa azi că poate da sentinte de prin burtă
    Si că poate trage spuza doar pe-a ei, de cioardă, turtă.

    Dacă tot e-aşa deşteaptă şi e pricepută-n toate
    Chiombu’ ar putea s-o pună ministreasă la Dreptate
    Cu trei ministere-n spate şi doar un salariu luat,
    Leana din Pleşcoi va scoate România din căcat.

    • ZOE, fii barbata ! January 30, 2011 at 10:54 am #

      @Marcus,
      Felicitari, ai talent si nu e prima data câd constat acest lucru ! Nu degeaba se spune ca românul s-a nascut poet.
      Pacat de noi ca suntem calcati în picioare,umiliti,badjocoriti în propria noastra tara.

      • Marcus February 2, 2011 at 10:45 am #

        @Zoe, fii barbata !: Multumesc frumos pentru aprecieri. Abia acum am citit mesajul. Vin cu rugamintea (daca se poate) de a intra la mine pe blog cu o adresa e-mail corecta, deoarece vreau sa va rog ceva.
        sa fii iubit(a)
        marcus

  87. Pali January 29, 2011 at 3:49 pm #

    Vai,vai ce texte populiste ! Mai bine ieseati din parlament ,…halal opozitie !!!

    P.S. Tot mai mult semanati cu Geoana & Co. !

    • ZOE, fii barbata ! January 30, 2011 at 10:57 am #

      @Pali,
      Te deranjaza talentul omului sau continutul versurilor?!
      Nu uita ca pentru exprimarea libera a opiniilor au murit semenii tai la Revolutie.

  88. Sibilla January 29, 2011 at 6:24 pm #

    Aplaudacii lui Sorin Frunzăverde din PSD

    http://www.argument-cs.ro/content/aplaudacii-lui-sorin-frunz%C4%83verde-din-psd

    * Frunzăverde a declarat presei că, în principiu, rămâne fidel ideii de a schimba numele partidului din PD-L în Partidul Popular şi de a prelua noua siglă reprezentată printr-o inimă. În schimb, s-a abţinut să facă vreun comentariu vizavi de echipa cu care va încerca să câştige alegerile din luna aprilie.

    La reluarea lucrărilor, o nouă surpriză. Vădit emoţionat de anunţul preşedintelui CJ, un consilier din opoziţie, de la PSD, Luca Mălăescu, a cerut să i se dea cuvântul: „Vă felicit, domnule preşedinte, pentru hotărârea luată de a candida. Personal, cât îmi stă în putere, am să vă susţin în toate demersurile dumneavoastră… România, cu Sorin Frunzăverde preşedinte al PD-L, n-ar fi ajuns în situaţia în care este astăzi“. Au urmat alte aplauze, chiar şi din rândul colegilor săi de partid.

    Pentru o clipă, ai fi crezut că ne aflăm la plenarele de dinainte de 1989. Era, însă, în ziua de 29 ianuarie 2011, la mai bine de douăzeci de ani de la acele vremuri… *

  89. Şam Săn Jur January 30, 2011 at 6:37 am #

    Motto : „Puterea e ca nisipul,
    cu cât îl ţii mai strâns
    cu atât se scurge mai repede.”

    Lui JON* Preş.

    Ala-bala-portocala
    zât de la timonă JON,*
    ia aminte la zicala :
    „şi regina fu pion !”

    I-aţi şi târfele cu tine
    (Bok, Helene, pedele)
    că aşa ţi se cuvine,
    să o-n buci cum curvele!

    *Javra Ordinară Naţională

  90. Iceflame January 30, 2011 at 8:07 am #

    @ Zoe,fii barbata!

    Si corecta, daca se poate…

    Ii spuneti dumneavoastra Bibliotecarului:

    “Iar când spui la ce se asteapta cetateanul de la Ponta/Antonescu as prefera sa vorbesti în numele tau, nu
    al întregii natiuni, ca nu esti tu purtatorul de vorbe al românilor – daca ai de zis ceva, fa-o in nume propriu”.

    O intrebare: ce va face sa credeti ca respectivul cetatean din comentariul Bibliotecarului nu este Bibliotecarul insusi?
    De unde rezulta ca acesta ar vorbi in numele tuturor romanilor?

    A doua intrebare: pe dumneavoastra cine v-a mandatat sa va interpuneti intre posesorul blogului si comentatori?

    Din cate stiu, Zoe era doar “o dama bine”, cu oarece ambitii personale si ceva vocatie adulterina;
    persoana responsabila cu ordinea publica se numea altfel, parca Pristanda…

    Din tot ce a scris Bibliotecaru un pic mai sus, ma refer la postarea din 28 ianuarie 9;56 pm, postare ce se termina cu intrebarea adresata domnului Ponta in legatura cu comisia de ancheta, eu nu as scoate un cuvant!

    Poate din cauza ca am avut curiozitatea de a citi totul, de la inceput si pana la sfarsit?

    Si daca tot va place expresia cu degetul si mana;
    Sa presupunem ca, la un moment dat, dumneavoastra nu va vedeti de treaba; cineva sesizeaza aspectul si va arata un deget de la mana.
    Care credeti ca ar putea fi semnificatia gestului?

    • ZOE, fii barbata ! January 31, 2011 at 9:57 am #

      @Iceflame,
      Ïn primul rând, nu te inflama prea tare ca nu te mai poate stinge nici ghiata !
      Citeste cu atentie ce scrie Bibliotecarul si vezi ce spune
      despre ce asteapta românul de la Ponta/Antonescu.
      Eu nu sunt de acord sa exprime altul asteptarile mele, asa ca i-am spus sa vorbeasca in nume personal.El a înteles, este o persoana inteligenta si de bun simt,cu care se poate dialoga.

      ïn al doilea rând, exista dreptul la replica, pe care în niciun caz nu esti tu îndrituit sa-l reprimi.Orice om îsi poate spune parerea, pentru asta au murit oameni la Revolutie.Asa cum tu îmi scrii mie si esti liber sa-ti spui parerea, tot asa oricine poate dezbate subiecte pe aici.Cât despre anchete si non anchete eu nu am comentat si nici nu ma intereseaza.Si te-as ruga sa lasi tonul cu o octava mai jos,ca nu te stiu de frica ! Fara amenintari
      cu degete de la mâna si fara sa-mi spui tu mie ca nu îmi vad de treaba.Asta se facea pe vremea comunistilor când se spunea:” cine nu-i cu noi e împotriva noastra”!
      Aici este o dezbatere ideatica si nu un câmp de bataie,
      te invit la mai multa decenta si condescendenta !

      Cât despre “ZOE fii barbata” este un sens peiorativ, nu are nicio legatura cu “ordinea publica”, asa ca lasa-l pe Pristanda sa “împarta steaguri” si sa spuna “curat/murdar coane Fanica” si nu îmi da ocazia sa vad ca nu ai înteles nimic din opera marelui dramaturg !

  91. Un liberal deja optimist January 30, 2011 at 10:54 am #

    V.P.,
    Atentie la postarile “socialistilor”. Parca au iz de Modrogan!

  92. Maxim Daniela January 30, 2011 at 7:42 pm #

    Va rog sa urmariti acest clip http://www.youtube.com/watch?v=bPhGfnVx7-Q&feature=player_embedded

  93. balbeck January 30, 2011 at 9:25 pm #

    Buna seara!
    Aoleo ce ma distrez pe un blog.L-am luat cu japca…

  94. balbeck January 30, 2011 at 9:26 pm #

    Am uitat sa trimit linkul

    Sa ne aparam justitia!

  95. Maxim Daniela January 30, 2011 at 9:36 pm #

    Aparent, pentru PDL cea mai mare problema actuala o reprezinta faptul ca in sistemul juridic romanesc functioneaza prescrierea faptelor. Ce inseamna asta? Ca, de exemplu, dupa un interval de timp de la savarsirea unei fapte penale, vinovatul nu mai este pedepsit in cazul in care nu a fost prins/identificat in acest interval.
    Deputatul democrat-liberal Sever Voinescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va promova, în primele zile din noua sesiune parlamentară, un proiect legislativ de modificare a Codului penal care prevede eliminarea prescripţiei răspunderii penale şi a executării pedepsei în cazurile de omor sau alte infracţiuni care se soldează cu moartea victimei.
    In anumite sisteme juridice, cum ar fi cel din SUA, nu exista aceasta prevedere. La noi, unde sistemul juridic e de inspiratie franceza, se considera ca o condamnare are doua componente:
    – pe de o parte este pedepsit faptuitorul, deci componenta represiva
    – pe de alta parte, componenta educativa: prin pedepsirea vinovatului este transmis un mesaj comunitatii.
    Prescrierea faptelor apare, asadar, din faptul ca, dupa un interval de timp, crima savarsita se estompeaza in memoria colectivitatii iar o condamnare nu mai poate avea si rolul educativ, pe langa cel represiv, deci nu-si mai indeplineste functiile.
    In plus, insasi faptul ca vinovatul se ascunde ani de zile si sta cu frica de a fi descoperit, reprezinta o pedeapsa in sine.
    Acum, acestea fiind spuse, eu nu vad rostul pentru care sa se renunte la sistemul prescriptiei faptelor penale. Avem, cumva, cazuri in care vinovatii unor crime n-au fost descoperiti decat dupa 20 de ani?Sau este vorba doar despre o noua incercare de a abate atentia. Pentru ca se poate crea relativ usor un scandal in legatura cu crimele Revolutiei. Iar cine ar fi impotriva acestei schimbari ar putea fi foarte usor atacat pem motivul ca nu vrea sa fie pedepsiti criminalii din decembrie 1989. Chiar daca, un alt principiu de drept spune ca o lege dicteaza numai pentru viitor si desfiintarea prescriptiri faptelor penale soldate cu moartea victmei va fi pusa in aplicare abia peste 15-20 de ani.

  96. balbeck January 30, 2011 at 11:44 pm #

    De ce CSM o apra pe judecatoarea Neacsa?

  97. balbeck January 31, 2011 at 12:20 am #

    Art. 148: Conditiile si cazurile in care se dispune arestarea inculpatului

    (1) Masura arestarii preventive a inculpatului poate fi luata daca sunt intrunite conditiile prevazute in art. 143 si exista vreunul dintre urmatoarele cazuri:

    a) inculpatul a fugit ori s-a ascuns, in scopul de a se sustrage de la urmarire sau de la judecata, ori exista date ca va incerca sa fuga sau sa se sustraga in orice mod de la urmarirea penala, de la judecata ori de la executarea pedepsei;
    a1) inculpatul a incalcat, cu rea-credinta, masura obligarii de a nu parasi localitatea sau tara ori obligatiile care ii revin pe durata acestor masuri;
    b) exista date ca inculpatul incearca sa zadarniceasca in mod direct sau indirect aflarea adevarului prin influentarea unei parti, a unui martor sau expert ori prin distrugerea, alterarea sau sustragerea mijloacelor materiale de proba;
    c) exista date ca inculpatul pregateste savarsirea unei noi infractiuni;
    d) inculpatul a savarsit cu intentie o noua infractiune;
    e) exista date ca inculpatul exercita presiuni asupra persoanei vatamate sau ca incearca o intelegere frauduloasa cu aceasta;
    f) inculpatul a savarsit o infractiune pentru care legea prevede pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani si exista probe ca lasarea sa in libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica.

    Domnule Ponta,cd,f nu sunt gresite? Adica cel arestat e considersat infractor din start la c si d?Unde e prezumtia de nevinovatie?Iar la f pot scapa cei mai periculosi oameni pentru ca nu sunt probe ca lasarea in libertate reprezinta pericol concret pentru societate.Un om acuzat de tentativa de omor poate fi judecat in libertate foarte usor,daca are un avocat bun.Teoretic si criminalul,dar mai greu.

  98. Iceflame January 31, 2011 at 1:17 am #

    @ Administrator

    Nu ar fi bine sa lasati ca mesajele comentatorilor sa fie afisate exact in ordinea cronologica a postarii lor?

    Daca mi se pare corect si de dorit sa nu permiteti aparitia comentariilor cu continut obscen, nu sunt deloc de acord cu interventia dumneavoastra in sensul “asezarii” comentariilor intr-o alta ordine decat aceea a orei la care au fost postate.

    Apoi, banuiesc ca din aceasta cauza a reasezarii mesajelor dupa gustul artistic al administratorului, mi-a disparut un comentariu…
    Nu e nici o nenorocire, sa presupunem ca a fost o simpla intamplare.
    Daca este insa un fapt deliberat, atunci este grav. “Romania Corecta” nu se poate realiza prin miloace incorecte…

  99. Iluminatu January 31, 2011 at 6:37 am #

    Straiele lui JON

    ® „Minciuna – masca adevărului
    La balul mascat al vieţii sociale”,
    Pleoştită-n filtrul clarvăzătorului
    (Pe JON ca „straie” Prezidenţiale).

    Notă : JON (Javră Ordinară Naţională).

  100. Maxim Daniela January 31, 2011 at 8:03 am #

    Monica Macovei, Sever Voinescu dixit:
    Comunicat de presă
    (30 ianuarie 2011)

    REF: Sever Voinescu şi Monica Macovei propun înlăturarea prescriptibilităţii pentru omor.
    Sever Voinescu şi Monica Macovei au anunţat azi, 30 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea unei propuneri legislative pentru modificarea Codului Penal al României.
    Proiectul propune înlăturarea prescripţiei răspunderii penale pentru infracţiunile de omor (omor, omor calificat, omor deosebit de grav şi infracţiuni intenţionate care au avut ca urmare moartea victimei) şi înlăturarea prescripţiei executării pedepsei pentru aceleaşi infracţiuni. În acest fel, un criminal poate fi anchetat, judecat şi condamnat, indiferent cât timp s-a scurs de la săvârşirea crimei sau de la sustragerea de la executarea pedepsei.
    Legea actuală prevede termene de prescripţie pentru infracţiunea de omor, ceea ce înseamnă că, după expirararea perioadei de prescripţie, criminalul nu mai poate fi pedepsit.
    În multe ţări europene, infracţiunea de omor este imprescriptibilă: Suedia, Germania, Marea Britanie, Austria, Finlanda, Irlanda, Danemarca, Olanda, Italia, Estonia, Cehia, Malta, Cipru. Și în afara Europei există ţări cu sisteme democratice consolidate în care infracţiunea de omor nu se prescrie, exemple fiind Statele Unite ale Americii (in niciunul dintre state omorul nu este prescriptibil), Canada sau Japonia.

    Conform proiectului propus, imprescriptibilitatea este prevăzută pentru toate infracţiunile de omor pentru care nu s-a împlinit termenul de prescripţie la data intrării în vigoare a acestei legi. Această soluţie a fost adoptată şi de Suedia în 2010 şi este în concordanţă cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi nu încalcă principiul neretroactivităţii.
    “Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis în cazul Coëme and Others vs Belgia că extinderea termenului de prescripţie pentru infracţiunile săvârşite anterior, dar pentru care încă nu s-a împlinit termenul de prescripţie, este în acord cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi nu încalcă principiul neretroactivităţii”, a afirmat Monica Macovei.
    De asemenea, proiectul vizează şi completarea textelor care prevăd imprescriptibilitatea infracţiunilor de genocid, contra umanităţii şi de război, prin introducerea sintagmei “indiferent de data la care au fost comise”, pentru a pune în acord textul legii române cu textul art. I al Convenţiei ONU asupra imprescriptibilităţii crimelor de război şi a crimelor împotriva umanităţii, ratificată de România în iulie 1969.
    Dreptul la viaţă este un drept fundamental, prevăzut expres şi garantat în Constituţia României şi în convenţiile internaţionale privind drepturile omului şi trebuie apărat ca atare.
    „Aceasta initiativa aduce un plus de forţă Codului penal şi creşte încrederea oamenilor în Justiţie. Sperăm ca această iniţiativă să treacă prin Parlament repede. Vizează şi Codul penal în vigoare şi cel care va intra în vigoare”, a mai spus Sever Voinescu.

    EXPUNERE DE MOTIVEPropunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 15/1968 – Codul penal al României şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal

    Prezentul proiect de lege îşi propune să reglementeze, într-o manieră modernă şi conformă cu evoluţia realităţii sociale şi istorice, una dintre cele mai importante cauze de înlăturare a răspunderii penale şi a executării pedepsei: prescripţia.
    Situaţia actuală: dispoziţiile art. 121 alin. (2) şi art. 125 alin. (2) din Codul penal declară imprescriptibile numai infracţiunile contra păcii şi omenirii. Această prevedere a fost reluată, fără modificări de substanţă, în textul noului Cod penal, adoptat prin Legea nr. 286/2009, respectiv la art. 153 alin. (2) si art. 161 alin. (2), care dispun că prescripţia nu înlătură răspunderea penală sau executarea pedepsei decât în cazul infracţiunilor de genocid, contra umanităţii şi de război.
    Pentru toate celelalte infracţiuni (inclusiv cele de omor sau care au ca urmare moartea victimei) prescripţia înlătură răspunderea penală. Cel mai mare termen de prescripţie este de 15 ani, la care se adaugă prescripţia specială: „prescripţia înlătură răspunderea penală oricâte întreruperi ar interveni, dacă termenul de prescripţie … este depăşit cu încă jumătate”. Astfel, o infracţiune pentru care pedeapsa este detenţiunea pe viaţă sau închisoare mai mare de 15 ani, respectiv 20 de ani, se prescrie în maxim 22,5 ani de la data săvârşirii sale. In cazul executării pedepsei, cel mai mare termen de prescripţie este de 20 de ani pentru condamnările la detenţiunea pe viaţă sau la închisoare mai mult de 15 ani.LEGE
    pentru modificarea şi completarea
    Legii nr. 15/1968 – Codul penal al României şi a Legii nr. 286/2009
    privind Codul penal

    Parlamentul României adoptă prezenta Lege:

    ART. 1
    Legea nr. 15/1968 – Codul penal al României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    La articolul 121, alineatul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    „ (2) Prescripţia nu înlătură răspunderea penală în cazul:
    a) infracţiunilor contra păcii şi omenirii, indiferent de data la care au fost comise;
    b) infracţiunilor prevăzute la art. 174 – 176 si al infractiunilor intentionate urmate de moartea victimei.”
    ART. 2
    Legea nr. 15/1968 – Codul penal al României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    La articolul 121, dupa alineatul (2) se adaugă un nou alineat, (3), care va avea următorul cuprins:
    „(3) Prescripţia nu înlătură răspunderea penală nici in cazul infractiunilor prevazute la alin. 2 lit. b) pentru care nu s-a împlinit termenul de prescriptie, generala sau specială, la data intrarii in vigoare a acestei dispozitii.”
    ART. 3
    Legea nr. 15/1968 – Codul penal al României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    La articolul 125, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    „(2) Prescripţia nu înlătură executarea pedepselor principale în cazul:
    a) infracţiunilor contra păcii şi omenirii, indiferent de data ramanerii definitive a hotararii de condamnare;
    b) infracţiunilor prevăzute la art. 174 – 176 si al infractiunilor intentionate urmate de moartea victimei.”
    ART. 4
    Legea nr. 15/1968 – Codul penal al României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    La articolul 125, dupa alineatul (2) se adaugă un nou alineat, (3), care va avea următorul cuprins:
    „(3) Prescripţia nu înlătură executarea pedepselor principale nici in cazul infractiunilor prevazute la alin. 2 lit. b) pentru care, la data intrarii in vigoare a acestei dispozitii, nu s-a împlinit termenul de prescriptie a executarii.”
    ART. 5
    Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 510 din 24 iulie 2009, se modifică şi se completează după cum urmează:
    La articolul 153, alineatul (2) se modifica si va avea următorul cuprins:
    „(2) Prescripţia nu înlătură răspunderea penală în cazul:
    a) infracţiunilor de genocid, contra umanităţii şi de război indiferent de data la care au fost comise;
    b) infracţiunilor prevăzute la art. 188 şi 189 si al infractiunilor intentionate urmate de moartea victimei.”
    ART. 6
    Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 510 din 24 iulie 2009, se modifică şi se completează după cum urmează:
    La articolul 153, dupa alineatul (2) se adaugă un nou alineat, (3), care va avea următorul cuprins:
    „(3) Prescripţia nu înlătură răspunderea penală nici in cazul infractiunilor prevazute la alin. 2 lit. b) pentru care nu s-a împlinit termenul de prescriptie, generala sau specială, la data intrarii in vigoare a acestei dispozitii.”
    ART. 7
    Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 510 din 24 iulie 2009, se modifică şi se completează după cum urmează:
    La articolul 161, alineatul (2) se modifica si va avea următorul cuprins:
    „(2) Prescripţia nu înlătură executarea pedepselor principale în cazul:

    a) infracţiunilor de genocid, contra umanităţii şi de război indiferent de data la care au fost comise;
    b) infracţiunilor prevăzute la art. 174 – 176 si al infractiunilor intentionate urmate de moartea victimei.”
    ART. 8
    Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 510 din 24 iulie 2009, se modifică şi se completează după cum urmează:
    La articolul 161, dupa alineatul (2) se adaugă un nou alineat, (3), care va avea următorul cuprins:
    „(3) Prescripţia nu înlătură executarea pedepselor principale nici in cazul infractiunilor prevazute la alin. 2 lit. b) pentru care, la data intrarii in vigoare a acestei dispozitii, nu s-a împlinit termenul de prescriptie a executarii.”
    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor articolului 75 şi ale articolului 76 alineatul (2) din Constituţia României, republicată.

    Propunerea legislativă:
    1. In primul rând, proiectul propune eliminarea prescripţiei pentru răspunderea penală în cazul infracţiunii de omor – comisă cu intenţie (directă sau indirectă) în varianta simplă şi în formele sale agravate – şi în cazul infracţiunilor intenţionate care au avut ca urmare moartea victimei.
    Infracţiunile menţionate aduc atingere dreptului la viaţă. Uciderea unei persoane are şi consecinţe care provoacă, la nivel social, nesiguranţă, nelinişte, teamă, insecuritate, ceea ce dăunează desfăşurării normale a vieţii sociale.
    Normele penale trebuie să protejeze valorile sociale lezate prin fapta incriminată. Sub acest aspect, suprimarea vieţii unei singure persoane are aceeaşi gravitate şi trebuie sancţionată cu aceeaşi rigurozitate ca şi crimele comise împotriva unei colectivităţi sau a unui grup.
    Într-un stat de drept democratic, întinderea şi intensitatea represiunii penale trebuie să fie determinată, cu prioritate, prin raportare la importanţa valorii sociale lezate şi să satisfacă exigenţele decurgând din principiile drepturilor fundamentale ale omului.
    În elaborarea proiectului legislativ s-a urmărit corelarea legii penale române cu norme şi soluţii din state europene. In Suedia, de pildă, în 2010, Parlamentul a eliminat total prescripţia pentru infracţiunile grave (inclusiv cele de omor). Toate aceste infracţiuni, pentru care termenul de prescripţie nu era împlinit la data adoptării legii, pot fi anchetate şi judecate oricând in viitor, iar vinovaţii pot fi oricând pedepsiţi.
    In multe alte ţări europene, infracţiunea de omor este imprescriptibilă: Germania, Marea Britanie, Austria, Finlanda, Irlanda, Danemarca, Olanda, Italia, Estonia, Cehia, Malta, Cipru. Și în afara Europei există ţări cu sisteme democratice consolidate în care infracţiunea de omor nu se prescrie, exemple fiind Statele Unite ale Americii (in niciunul dintre state omorul nu este prescriptibil), Canada sau Japonia.
    Imprescriptibiltatea este prevazută şi pentru infracţiunile de omor şi cele intenţionate urmate de moartea victimei pentru care nu s-a împlinit termenul de prescripţie la data intrării în vigoare a reglementărilor propuse. Exact această soluţie a fost adoptată şi în Suedia în 2010.
    Acesta nu este un caz de retroactivitate. Retroactivitatea este interzisă sub două aspecte: 1. să nu pedepseşti astăzi pe cineva pentru o faptă care nu era infracţiune şi nu era pedepsită la data când a fost comisă; şi 2. să nu aplici unei persoane o pedeapsă mai mare decât cea prevazuta de lege la data comiterii infracţiunii. Or, prezentul proiect nu introduce acum infracţiunea de omor (omorul a fost mereu o infracţiune pedepsită de lege) şi nici nu măreşte sau agravează pedeapsa pentru omor. Aceasta este şi motivarea Curţii Europene pentru Drepturile Omului, care a decis că principiul neretroactivităţii nu se încalcă prin prelungirea sau eliminarea prescripţiei.
    În concluzie, prelungirea sau înlăturarea termenelor de prescripţie, câtă vreme nu s-au împlinit, este posibilă şi se întemeiază pe obligaţia legală a autorului infracţiunii de a răspunde, oricând, pentru consecinţele faptei sale.
    Prezenta propunere este un act de „activitate” a legii, în sensul că noua lege se aplică şi consecinţelor juridice ale unui fapt trecut, dacă aceste consecinţe juridice nu s-au epuizat complet şi îşi produc încă efectul, sunt în curs, la data intrării ei în vigoare. In cazul infracţiunii de omor, chiar dacă fapta (omorul) a fost comisă înainte de noua lege, consecinţele juridice ale acestei fapte (care constau în atragerea răspunderii penale a autorului) se produc şi există pe toată durata termenului de prescripţie existent; ele se epuizează, se consumă integral numai în momentul împlinirii termenului de prescripţie, deoarece, oricând, pe durata termenului de prescripţie, autorul omorului poate fi tras la raspundere penală.Din aceste motive, daca termenul de prescripţie nu este împlinit la data intrării în vigoare a noii legi, această nouă lege poate reglementa consecinţele încă neepuizate ale faptei trecute, deci poate reglementa, ca lege activă şi nu retroactivă, regimul prescripţiilor aflate in curs.
    Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că extinderea termenului de prescripţie pentru infracţiunile săvârşite anterior, dar pentru care, la intrarea în vigoare a legii noi, nu se împlinise încă termenul de prescripţie este în acord cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi nu încalcă principiul neretroactivităţii (din art 7. alin. 1). Curtea a decis că nu s-a încălcat principiul neretroactivităţii legii penale, întrucât noua lege nu a modificat conţinutul incriminării (condiţiile pentru ca fapta să fie considerată infracţiune si pedeapsa aplicabilă). Curtea a menţionat expres că art. 7 din Convenţie nu interzice extinderea termenului de prescripţie şi aplicarea imediată a noii reglementări.
    Acest principiu se regăseşte şi în Convenţia europeană privind imprescriptibilitatea crimelor de razboi şi crimelor contra umanităţii, adoptată la Strasbourg la 25 ianuarie 1974, care prevede în art. 2 par. 2: “Convenţia se aplică şi infracţiunilor comise înainte de intrarea ei în vigoare, în cazurile în care nu a expirat până la acea dată termenul de prescripţie”.
    De altfel, în niciun tratat, convenţie sau lege nu există dreptul de a nu fi pedepsit sau de nu a executa o pedeapsă după trecerea unui anumit număr de ani. Dimpotrivă, dreptul la viaţă este un drept fundamental, prevazut expres şi garantat în convenţiile
    internaţionale privind drepturile omului.
    2. In al doilea rând, proiectul prevede şi eliminarea prescripţiei pentru executarea pedepselor în cazul infracţiunilor de omor. Simpla condamnare a autorului unui omor, dacă nu este urmată şi de executarea pedepsei aplicate prin hotărârea de condamnare, nu ar reprezenta decât o măsură iluzorie de protecţie a valorilor sociale, respectiv a vieţii umane, a ideii de justiţie şi a încrederii în justiţie.
    In mod evident, propunerea vizează atât Codul penal în vigoare, cât şi noul Cod penal.
    3. In al treilea rând, proiectul vizează şi completarea textelor care prevăd imprescriptibilitatea infracţiunilor de genocid, contra umanităţii şi de război, prin introducerea sintagmei “indiferent de data la care au fost comise”.
    Introducerea precizării “indiferent de data la care au fost comise” pune în acord textul propus pentru modificarea Codului penal (şi cel actual şi cel ce urmeaza să intre în vigoare) cu textul art. I al Convenţiei ONU asupra imprescriptibilităţii crimelor de război şi a crimelor împotriva umanităţii (Adoptată şi deschisă spre semnare de Adunarea generală a Naţiunilor Unite prin Rezoluţia 2391 (XXIII) din 26 noiembrie 1968. Ratificată de România prin Decretul nr. 547/ 29 iulie 1969. Intrată în vigoare la 11 noiembrie 1970 conform dispoziţiilor art. VIII).
    In acest sens, art. I din Conventia ONU prevede:
    “Oricare ar fi data la care au fost comise, crimele următoare sunt imprescriptibile:
    a) crimele de război, aşa cum sunt definite în Statutul Tribunalului Militar Internaţional de la Nürnberg din 8 august 1945 şi confirmate prin rezoluţiile Adunării generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 3 (I) şi 95 (I) din 13 februarie 1946 şi 11 decembrie 1946 şi, în special, „infracţiunile grave“ enumerate în convenţiile de la Geneva din 12 august 1949 pentru protecţia victimelor de război;
    b) crimele contra umanităţii, indiferent dacă sunt comise în timp de război sau în timp de pace, aşa cum sunt definite în Statutul Tribunalului Militar Internaţional de la Nürnberg din 8 august 1945 şi confirmate prin rezoluţiile Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 3 (I) şi 95 (I) din 13 februarie 1946 şi 11 decembrie 1946, evicţiunea prin atac armat sau ocupaţie şi acte inumane care decurg din politica de apartheid, precum şi crima de genocid, aşa cum este definită în Convenţia din 1948 pentru prevenirea şi pedepsirea crimei de genocid, chiar dacă aceste acte nu constituie o violare a dreptului intern al ţării în care au fost comise.”
    Convenţia ONU porneşte de la un precedent istoric ilustru, cel al Cartei Tribunalului Militar Internaţional de la Nürnberg, ale cărei principii de drept de internaţional sunt recunoscute ulterior prin Rezoluţiile ONU 3 (I) şi 95 (I) din 13 februarie 1946 şi 11 decembrie 1946. Finalitatea Convenţiei ONU este aceea de a stabili un regim juridic derogator pentru un set de infracţiuni, în sensul în care acestea sunt declarate imprescriptibile, indiferent de momentul la care au fost comise şi indiferent dacă, la momentul comiterii lor, acestea constituiau încălcări ale legii penale naţionale în ţările în care au fost comise (Rezoluţia Adunării Generale ONU, nr. 2391 (XXIII) din 26 noiembrie 1968, Art. 1). Este de notorietate că aceste prevederi s-au aplicat pentru fapte comise anterior adoptării lor (cum sunt crimele de genocid, contra umanităţii şi de razboi din timpul celui de la doilea război mondial).
    Fişă de drept comparat
    pentru
    imprescriptibilitatea omorului
    1. Codul penal din Suedia a fost modificat în 2010 pentru a face omorul imprescriptibil (Capitolul 35). Prescripţia a fost eliminată pentru toate faptele de omor pentru care nu se împlinise termenul de prescripţie la data adoptării legii.
    2. În Austria, orice infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoare între 10 şi 20 de ani sau detenţia pe viaţă nu se prescrie. Omorul este o astfel de infracţiune, deci este imprescriptibil.
    3. În Germania, secţiunea 78 a codului penal prevede în mod explicit că “Infracţiunile penale grave prevăzute în secţiunea 220a (genocid) şi Secţiunea 211 (omor) sunt imprescriptibile”
    4. Omorul este reglementat în Codul penal al Danemarcei prin secţiunea 237. Conform secţiunii 93 a Codului penal danez, infracţiunile reglementate în secţiunea 237 sunt imprescriptibile. Cu alte cuvinte, omorul este imprescriptibil.
    5. Codul penal al Marii Britanii clasifică omorul în rândul infracţiunilor imprescriptibile.
    6. În Irlanda nu există prescripţie în sistemul de drept penal. În mod evident, nici omorul nu se prescrie.
    7. În Finlanda infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa cu detenţie pe viaţă sunt imprescriptibile. Omorul se pedepseşte cu detenţie pe viaţă în următoarele cazuri: a fost premeditat, a fost comis cu brutalitate sau cruzime ieşite din comun, a fost făptuit într-un fel care periclitează siguranţa publică, sau atunci când absoarbe şi infracţiunea de ultraj. În aceste cazuri, deci, omorul este imprescriptibil.
    9. În Cipru, omorul este imprescriptibil.
    10. În Estonia, în capitolul 6 al Codului penal se prevede explicit: crimele împotriva umanităţii, crimele de război şi crimele care se pedepsesc cu detenţie pe viaţă sunt imprescriptibile. Omorul se pedepseşte cu detenţie pe viaţă în cazul în care: s-a săvârşit cu cruzime sau a fost însoţit de tortură, s-a săvârşit într-un fel care periclitează siguranţa publică, a avut cel puţin două victime, a fost săvârşit de cel puţin două ori, a fost însoţit de furt sau săvârşit în scopul de a obţine câştiguri personale, a fost săvârşit pentru a ascunde sau a facilita o altă infracţiune, a fost săvârşit prin intermediul unei substanţe sau dispozitiv explozibil.

  101. Marcus January 31, 2011 at 10:13 am #

    “Resuscitat” Cu Viagra Boc Se “Cocoseste” La Opozitie

    Dupa ce a mai dat un cap in gura atat justitiei romane cat si Constitutiei, prin emiterea unuei Ordonante de Urgenta in vederea “recalcularii” pensiilor militarilor, gelatina nationala (eufemism pentru căcat), modelul international de slugarnicie scabroasa si obedienta necuvantatoare vecina cu imbeclismul, numitul Bob Emil, si-a gasit timp sa-si aduca aminte ca de fapt dumnealui, pe langa Prim Ministru, mai e si sef de partid, asa ca a iesit la rampa cu muschii gatului umflati sa tipe catre Opozitie, acuzand-o ca obstructioneaza desfasurarea actului de justitie in Romania.
    Si asta deoarece, pe buna dreptate, lumea s-a saturat de circul oferit in scopuri cucubatice de chiomb pe sticla si prin media scrisa, cu arestarile de opereta bulevardiera, 99% fara nicio finalitate in Justitie, arestari facute de politia politica a mascariciului si prin care isi realizeaza doua scopuri: pe de-o parte praf in ochii romanilor pentru a distrage atentia de la haosul generat de el si de banda lui de hoti in tara, haos la adapostul caruia ‘mnealor fura nestingheriti, in draci, iar pe de alta parte chiombila isi arata muschii umflati cu pompa de DNA si incearca sa bage teroarea in adversari.
    Ori premierul gelatina s-a apucat sa certe Opozitia pe motiv de luat atitudine impotriva unor astfel de practici staliniste. Taman el care a desfiintat pur si simplu Constitutia tarii, iar mai nou interpreteaza dupa urechea a bleaga a femeii adulterine Udrea hotarari definitive si irevocabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, bagandu-si pur si simplu piciarele in ea de lege, care stipuleaza clar ca asa ceva nu se face.
    Dar Dobibocu’ n-ar mai fi dobitoc daca nu s-ar indigna pe posturile de televiziune la actiunile marsavului si ticalositului de Ponta, care pur si simplu si-a bagat sula in coastele justitiei romane si n-o lasa dom’le in pace ceere, prin judecatorii fosti procurori DNA, sa aresteze pe capete preventiv lumea, pentru ca apoi sa se dovedeasca faptul ca totul n-a fost nimicuta altceva decat o noua manevra basista de imbarligare a mintilor de romani mai saracuti cu duhul sau mai iubitori de manele.
    Si iaca asa, pe langa circul oferit de mascati, procurori DNA, judecatori, fosti procurori DNA, care lasa violatori si criminali in libertate, dar aresteaza preventiv fara numar la comanda basista (mai nou se pare ca si uniii portocaliii ceva mai rasariti au inceput sa ordone arestari, in vederea reglarii de conturi personale) ne-am pricopsit si cu spumele de la gura bocului, produse ale furiei acestuia pe motiv de imixtiune Opozitie in actul de justitie din tarisoara noastra (sic!).
    La asa o magarie parca nici nu-ti mai vine sa zici “ia uite cine vorbeste”, ci sa emigrezi dracului, cu singurul regret ca nu stii cine va stinge lumina.

  102. Fragmentarium Politic January 31, 2011 at 12:06 pm #

    […] Conditionarea absoluta a libertatii de nesepararea gandirii de actiune, un pericol de inspiratie totalitara […] Simbioza dintre libertatea proprie si libertatea celorlalti. Cand egoismul poate face din libertate un inger cazut […] Politizarea apolitismului, o tentativa a politicii de a trage de mintile carturarilor ca de o franghie […]

    Echilibrul caii de mijloc

  103. Socrate January 31, 2011 at 2:22 pm #

    Stimate domnule Presedinte VP, citez din ziare.com * Intrebat de jurnalisti care va fi formula finala pentru stabilirea candidatilor la alegeri, Crin Antonescu a raspuns ca formula ramane cea stabilita, de paritate. “Noi am pornit si sper sa si incheiem cu ideea ca exista niste puncte fixe unde avem candidati comuni: parlament, presedinti de consilii judetene si primarii de resedinta de judet. In rest exista posibilitatea ca dupa toate analizeze pe care le presupune acest context sa avem si candidati comuni si candidati separati”, a explicat Crin Antonescu. “.
    Inca mai sper, in legatura cu paritatea, ca declaratia lui Crin sa fie doar o presiune anterioara incheierii aliantei si sa nu fie adevarata. Sa pui la paritate un partid de cca.40% cu o alianta (ACED ) de cca 20% este aberatie matematica si politica. Ultimul sondaj CCSB ( actionar Camelia Voiculescu ), in care PSD si ACD sunt aproape la paritate (??!! ), spune totul despre atitudinea incorecta a ACED-ului, dornic sa obtina paritatea cu orice pret, inclusiv prin manipularea electoratului.
    Dupa parerea mea, o astfel de alianta bazata pe paritate va duce la pierdere de voturi, multi preferand sa nu mai voteze.

  104. Iceflame January 31, 2011 at 3:31 pm #

    @ Zoe, fii barbata!

    SPUNETI DUMNEAVOASTRA catre Bibliotecar:

    “Asa ca, opreste “betia de cuvinte” care nu foloseste nimanui la nimic!
    Faptul ca Victor te-a apreciat ca pe o persoana inteligenta si de buna credinta ( nu contest, poate are dreptate), nu înseamna ca acum trebuie sa scrii un roman fluviu pe aici,unde vorbesti mult si nu spui nimic.”

    Apoi, TOT DUMNEAVOASTRA ZICETI, catre mine de data asta:

    “ïn al doilea rând, exista dreptul la replica, pe care în niciun caz nu esti tu îndrituit sa-l reprimi. Orice om îsi poate spune parerea, pentru asta au murit oameni la Revolutie.Asa cum tu îmi scrii mie si esti liber sa-ti spui parerea, tot asa oricine poate dezbate subiecte pe aici”

    Mi se pare mie sau va cam dati “cu stangu’n’dreptu” la faza asta?

    Apoi, cand va adresati persoanei care semneaza cu “Un membru PSD” spuneti:

    “Si ce vroiai sa-ti faca Ponta, sa-ti scrie personal si sa te întrebe daca esti de acord sau nu cu o decizie luata de partid ?”

    De aceea, sau mai bine zis SI DE ACEEA mi-am permis sa va intreb cine v-a mandatat sa va interpuneti intre posesorul blogului si comentatori…

    Tot de aici si legatura cu Ghita Pristanda (via Zoe, fii barbata! din nick-ul autoimpus); mi se pare ca incercati sa va erijati intr-un fel de politai (de blog), un fel de Pristanda modern…

    Desi refuz sa cred ca domnul Victor Pota (sau “Victor” cum atat de familiar il numiti dumneavoastra) v-ar fi delegat competente pe blogul sau. Pe de alta parte ma gandesc ca, totusi, nimic nu e imposibil pe lumea asta…

    Ori credeti cumva ca domnul Ponta, desi se considera destul de destept ca sa-i imparta pe comentatori in inteligenti sau nu, nu este suficient de istet ca sa ne raspunda singur la intrebari???

    In ceea ce priveste scena cu degetul de la mana; eu am zis “un deget” nu am indicat si care dintre acestea.
    Dumneavoastra singur ati ales…

    • ZOE, fii barbata ! February 1, 2011 at 7:59 am #

      @Iceflame,
      Observ ca nu ai altceva mai bun de facut , decât sa analizezi ceea ce scriu eu !Din partea mea, da-i înainte cu tupeu !
      Cât despre faptul ca-i spun pe nume apartinatorului acestui blog, este normal ca pe un blog sa te adresezi la persoana a II-a singular catre oricine.Aici nu sunt doamne si domni,sunt simpli internauti care socializeaza.
      Nu, nu m-a delegat nimeni sa scriu pe blog, o fac asa cum o faci si tu – sau pe tine te-a delegat cineva sa scrii pe aici? Daca nu-ti convin parerile mele, nu le citi !
      Observ ca vrei sa faci “ordine” pe blogul asta, dictezi tu cum sa fie asezate postarile în ce ordine, “România Corecta” si alte aberatii,bla,bla,bla.
      Ce ar fi sa-ti plângi frustrarile prin alta parte ?!

      Ponta, nu se considera destept el chiar este destept !
      De asemeni, instruit, educat, cu bun simt, cu idei democrate.
      Si dupa parerea mea un pic prea permisiv, acceptând sa posteze unele comentarii destul de obraznice. Dar este dreptul lui sa primeasca în “casa” pe cine vrea, pentru ca blogul asta este al lui si dispune de el cum vrea.

  105. popateapa January 31, 2011 at 6:48 pm #

    Numai pentru cei interesati
    Din păcate ultimele mele postări nu le-am putut împărtăși cu dvstra din lipsa de timp și datorita faptului ca lungimea lor este mare , este foarte greu sa dai pinguri . Acum încerc sa va înștiințez cu ce am scris postând link-uri la dvstra.
    Cu mulțumiri,Popateapa

    Pilotii ( marinari, carmaci, cosasi…nota DN) orbi – M.Eliade – 1937 (fragment)


    http://popateapa.wordpress.com/2011/01/29/bravo-canon-canon-preservatif-jetablesbravo-canon-imprimante-canonprezervativunica-folosinta/

    Admiratie pentru Orban

  106. ZOE, fii barbata ! February 1, 2011 at 8:37 am #

    @Bibliotecarul,
    Cred ca a venit momentul sa punem punct oricarei discutii !
    Nu ai de unde sa stii ce înteleg si ce nu înteleg eu, pentru ca nu ma cunosti.Nu te crede atât de subtil încât, vezi draga Doamne trebiuesc decriptate mesajele tale.
    Cât despre “critica literara”, noroc ca nu mai traieste
    Zoe Dumitrescu Busulenga ca te-ar fi “invidiat”!

    Da,”c-o moarte tot suntem datori” “dar nu-i totuna leu sa mori , ori câine-nlantuit”!
    Daca te elibereaza de “apasari”toata filozofia asta pe care o faci,e bine.

    In lumea reala însa,oamenii mai au si alte treburi de facut, drept pentru care, ma detasez de orice soi de comentarii pe care le consider anoste.
    Nu am nici timp, nici chef sa despic firul în patru pe orice tema.

    • Bibliotecaru February 1, 2011 at 2:19 pm #

      @ ZOE, fii barbata !
      Mă scuzaţi dacă v-am supărat, nu asta am intenţionat. Eu încercam să vă fac să înţelegeţi un punct de vedere. Se pare că am eşuat.

      • ZOE, fii barbata ! February 3, 2011 at 8:43 am #

        @Bibliotecarul,
        Am înteles perfect ” punctul tau de vedere”.Daca îti place sa te consideri “geniu neânteles”
        e treaba ta.
        O singura remarca, nu considera ca lumea e proasta iar
        tu esti un mare destept !

      • Bibliotecaru February 3, 2011 at 3:15 pm #

        @ ZOE, fii barbata !
        Încă o dată îmi cer scuze.

  107. Maxim Daniela February 1, 2011 at 1:00 pm #

    Vineri, la Piatra Neamt e programata o manifestare numita “Piatra pe Zapada”, la care a fost invitata Elena Udrea. Pentru ca e vacanta, si, nu-i asa, elevii sunt liberi, Inspectoratul scolar a dat ordin ca profesorii de sport din fiecare scoala din oras sa duca la manifestari cate 20 de copii.Nu s-a specificat daca elevii trebuie sa vina in costum de pionier………

  108. anaconda. February 1, 2011 at 1:32 pm #

    D-le Ponta,ce mai faceti?

  109. orizonturi February 1, 2011 at 2:24 pm #

    Domnule Ponta, jurnalul tvr-ului de acum două zile ne informa că : domnul Flutur consideră pichetările sediilor pdl ca actiuni împotriva institutiilor statului.
    Să înţelegem că pdl a ajuns partid stat – parte din instituţiile statului ?!

  110. Bibliotecaru February 1, 2011 at 3:57 pm #

    Un milion de egipteni în stradă. Domnul Băsescu dorea 5 milioane… Îmi este greu să percep cam ce nivel de protest înseamnă 5 milioane de români în stradă dacă un milion de egipteni înseamnă ceea ce se vede la TV.

  111. andrei February 1, 2011 at 7:39 pm #

    Domnule Ponta,
    Imi exprim simpatia fata de politicianul Ponta. Imi place intransigenta dvs. fata de actuala guvernare. Mi-as permite sa va rog sa tineti cont de unele aspecte care mi se par esentiale in doborarea acestei guvernari dezastruoase:
    -primo, aliati-va, fara sa ezitati, cu ACD-ul, chiar cu pretul unor compromisuri si de o parte si de alta;
    -secundo, extrem de important este sa va uitati cu mare atentie impreuna cu partenerii dvs. de alianta (inca de pe acum!), asupra voturilor din strainatate. Prea adesea s-au pierdut batalii importante prin frauda electorala din strainatate; ce s-a intamplat in perioada alegerilor la sectiile de vot din strainatate reprezinta un semnal serios de alarma pentru viitoarele confruntari cu PD-ul! V-as ruga insistent sa nu treceti cu vederea aceste voturi, intrucat nu vrem ca acestea sa ne dicteze din nou mersul vietii prin (re)alegerea unor politicieni iresponsabili si cinici; in acest context, imi aduc aminte cu tristete de rasul sarcastic al unui pedelist intr-o discutie telefonica cu ocazia alegerilor prezidentiale din 2009, filmata de Realitatea TV cu un politician de vaza de la PSD, discutie referitoare tocmai la aceste voturi.
    -tertio, raul maxim este Basescu, personaj extrem de odios si toxic. Actiunile si diversiunile acestui individ trebuie contracarate eficient si chiar de o maniera agresiva. Daca gasiti o posibilitate de a-l dobori, regimul si oamenii lui vor cadea ca un castel de carti. Trebuie tintit capul, nu membrele regimului.
    Va doresc succes!
    Cu stima,
    Un tanar exasperat de portocalii

  112. florin dia February 1, 2011 at 10:22 pm #

    (offtopic)
    Domnu’ Ponta, mi-a plăcut faza cu PDL + PNL = Să plătiți bine.
    Nu cu răutate vă spun, dar ar trebui să rectificați:
    PD+PNL (2004) = Să trăiți bine!
    PD-L+PNL (2010?) = Să plătiți bine!
    PD-L+PSD = Să dormiți bine!
    În rest, scrieți mai degrabă articole precum cel cu prma întâlnire cu Băsescu; ăla chiar mi-a plăcut.
    Bafta!

  113. Alex February 2, 2011 at 1:32 am #

    “Directiva UE referitor la produsele naturiste este pe cale sa iste un imens scandal. Cum se stie, incepând cu data de 1 aprilie 2011, toate plantele medicinale şi tratamentele homeopate vor fi interzise în UE, dacă nu vor fi însoţite de certificate speciale de autorizare, atât de scumpe, în opinia farmaciştilor, încât obţinerea lor ar fi practic imposibilă. In caz de neconformare, exista pericolul actionarii in judecata de catre orice concern farmaceutic interesat. Codex Alimentarius face astfel primele victime in randul celor ce gaseau ameliorare in medicatia traditionala.”

    Despre aberatia asta de ce nu luati atitudine? Impotriva cardurilor cu cip care ne vor fi bagate pe gat de ce nu luati atitudine? Ce joc se face de nimeni nu ia atitudine in mod public, in dezbatere pe TV urile unde sunteti invitati??? De ce atata secretomanie in niste probleme care ne afecteaza direct viata ?????????
    De ce nu intrebati romanul DACA VREA SAU NU SA ACCEPTE ASA CEVA? DE CE NU SE OFERA ALTERNATIVE????
    CUM ESTE POSIBIL SA SE DEA ACCEPTUL PENTRU EXTERMINAREA SI DESTRUCTURAREA UNUI POPOR DE 20 DE MILIOANE SI A UNUI STAT INTREG ?????Daca exista interese SA PLATEASCA CEI CARE BENEFICIAZA ,NU UN INTREG POPOR .. Plantele medicinale exista de sute de ani ca mijloc de vndecare … Cum este posibil sa fie acceptate niste decizii ale altora pentru a ne coordona noua viata ??? Unde-s Drepturile omului, libertatea de a ne face propriile alegeri???????
    LUATI ATITUDINE !!!
    OPRITI IMPLEMENTAREA ABERANTA A CIPURILOR!!!!!
    ABROGATI LEGEA 171/2010 CARE INTERZICE UTILIZAREA PLANTELOR MEDICINALE SI A TRATAMENTELOR ALTERNATIVE IN SCOP TERAPEUTIC!!!!!
    Sutele de milioane de euro mai bine sa fie bagati in aparatura, in salariile medicilor pentru a nu mai pleca in alte state decat intr-un sistem aberant de supraveghere si control …Sutele de milioane de euro sa fie dati in invatamant ,pentru ca avem nevoie de oameni bine pregatiti…opriti distrugerea Romaniei!!!

  114. Iceflame February 2, 2011 at 2:08 am #

    @Zoe, fii barbata!

    1.Nu stiam ca “Romania Corecta” este o aberatie…

    Wow, cum ati descoperit?

    Explicati-i va rog asta si domnului Ponta, se pare ca el sustine cu totul si cu totul altceva in legatura cu aceasta sintagma…

    2. Nu aveti curiozitatea sa verificati cate persoane din cele care “socializeaza” pe acest blog i se adreseaza domnului Ponta la persoana a II a singular?
    Eu cred ca una singura o face. Ghiciti.. cine???

    3. (Si cu asta inchei definitiv conversatia cu dumneavoatra)
    Chiar daca si eu sper ca domnul Ponta este un tip destept, instruit, educat, cu bun simt si cu idei democrate, ma feresc sa spun sta pe blogul dumnealui. Pupincurismul – draga domnule sau draga doamna, s-a dovedit in timp a fi o indeletnicire contraproductiva ( atat pentru cel pupat cat si pentru pupator) chiar si pentru cei mai inveterati si consecventi practicanti ai acestui “sport”.

    Servus

    @ Victor Ponta

    Domnule Victor Ponta, atat eu cat si Bibliotecaru am indraznit sa va adresam niste intrebari pe acest blog.

    Bibliotecaru a facut acest lucru pe data de 28 ianuarie la ora 9;56 am;

    eu pe data de 25 ianuarie la 11;48 pm.

    Sunteti dispus sa si raspundeti la intrebarile celor (mai mult sau mai putin inteligeti) care intra in contact cu dumneavoatra prin intermediul blogului sau este si acesta un simplu afis electoral la fel ca (multe) altele ce se afla pe stalpii si gardurile patriei noastre, ramasite ale multiplelor campanii electorale duse in timp de catre tipicul politician roman?

    Asta ca sa stiu si eu cata incredere pot avea in “multumirile speciale” din “mesajul special” adresat tinerilor de pe internet si care v-au dat acel “imbold special”

    Eu doresc doar un raspuns normal domnule Ponta, sincer sa fiu, sunt satul de “specialitatile” pe care de-a lungul timpului ni le-au tot servit inaintasii dumneavoastra intr-ale politicii.

    Iata, eu chiar va intreb; SE POATE???

    • ZOE, fii barbata ! February 3, 2011 at 8:33 am #

      @Iceflame,
      Iti trebuie studii la Sorbona ca sa vezi daca un om e destept sau nu, instructia, educatia, bunul simt, ideile democrate
      ale lui Ponta, nu se vad cu ochiul liber?!Ai ochi dar nu poti sa vezi,chiar daca te uiti prin microscop.
      Adica nu pot sa fac niste aprecieri la adresa unei persoane pe care o stimez, pentru ca mi-e frica sa nu mi-se atribuie epitetul ” pupincurist” de catre tine?!
      Nu ti-se pare ca depasesti limitele bunului simt ?!
      “România corecta” – în acceptiunea ta e o aberatie !
      Ma adresez oricui la persoana a II-a singular pe un blog,
      chiar si Papei de la Roma, nu e treaba ta !

      Comentariile tale sunt bune de Recycle Bin.
      In ceea ce te priveste nu pot sa-ti dau decât, ignore !

  115. Iceflame February 2, 2011 at 2:11 am #

    * inteligenti

  116. Marcus February 2, 2011 at 10:14 am #

    Da-te Prins, Dane!

    Am trait s-o vedem si p-asta! Pe modelul judecatii tiganesti, seful statului, pe post de bulibasa, merge la o sedinta de partid pedele si aici ii cere senatorului pedele Dan Pasat sa se “predea” autoritatilor pentru a fi cercetat in dosarul penal care zace de foarte mult timp in Paralmentul Romaniei, pentru infractiunile presupus a le fi comis, deoarece judecarea acestora depaseste competenta bulibasei Basescu in materie de asemenea acuzatii.
    Nu stiu de ce, dar scena imi aminteste de un film cu haiduci in care Seful poterei formate din arnautii lui voda, dupa ce aceastia il inghesuie pe seful haiducilor, ii cere pe un ton imperativ si ultimativ: “da-te prins, Iancule, esti inconjurat !”.
    Ei bine, tot asa si chiombu nostru, fidel angajamentelor pe care si le-a asumat pentru starpirea coruptiei in Romania, dupa ce l-a inconjurat pe senatorul infractor, il someaza sa se dea prins. Numai ca, din cate am inteles eu din declaratiile ulterioare ale inculpatului, acesta ar da primele semne de fronda in cadrul partidului, si parca nu prea s-ar supune doleantelor prezidentiale, preferand ca in loc de Prince sa se dea Michael Jackson, asta dupa ce in prealabil se va consulta cu avocatii.
    E clar ca in cazul acestui episod portocaliu deocamdata avem un “va urma”.
    In cadrul aceleiasi consfatuiri de partid, in care tot boboru’, in frunte cu mass media si analistii politici, se astepta sa se ia decizii capitale in ceea ce priveste iesirea Romaniei din criza, problema principala care a marcat agenda acestei adunaturi a constat in mustruluirea de catre Zeus a “stelelor pedele” care prefera sa stea in transee la adapost in loc sa sara la gatul Opozitiei si sa lase muhaielele precum Visan sa se faca de maro pe la televiziuni.
    In opinia mea chiombu’ ar trebui sa le multumeasca fruntasilor pedele ca scot la inaintare personaje gen Visan pentru a recita din carticica portocalie si a se compromite total in fata alegatorilor prin ineptiile si aberatiile pe care le sustin cu nonsalanta si o frenezie demne de o cauza mai buna, decat sa iasa acestia pe sticla si, prin lipsa totala de argumentatie la haosul generat de ei in tara, sa-si piarda si usoarele urme de credibilitate de care se mai bucura in fata catorva manelisti inca fanatici si nevindecati de sindromul basescu.
    La aceeasi adunatura de partid, am mai constatat o data (oare a cata oara ?) ca nesimtirea chiombalaului este practic fara limite, in momentul in care presa avida si receptiva la spusele Realesului, dorind sa afle chiar de la sursa ce s-a discutat in cadrul consfatuirii, a primit de la chiomb un cur in fata de nu s-a vazut. Tot de nesimtirea proverbiala a mamelucului impostor din capul statului, tine si convingerea acestuia public exprimata ca el ar fi legitm in postul pe care il ocupa, pe motiv ca ar fi castigat alegerile pe bune. Le-a castigat, canci, vorba unui primar constantean, le-a furat doar le greu de tot. Relationat de aceasta convingere vine si acutizarea starii de dementa a individului, care este ferm convins ca in cazul in care ar fi suspendat ar castiga fara niciun ajutor orice fel de alegeri s-ar organiza pentru desemnarea unui nou presedinte. Ei bine, vesti proaste; si in cazul acesta aveam de-a face cu acelasi canci, la patrat de data asta, iar cine nu crede este invitat sa vada sondajele.
    In rest, pe frontul dambovitean, nimic nou, douazeci si doua de milioane de mamaligi, sau cati dracu’ om fi mai ramas dupa exodu’ de pribegie cu care ne-a cadorisit chiombila si gasaca lui de mafioti, stam si privim indobitociti cum isi bat astia joc de noi, fara numar, iar unii dintre noi mai curajosi, ne rugam la Dumnezeu sa ne dea si noua niste arabi, sau macar albanezi care sa ne izbaveasca de Necuratu’ si in acelasi timp ca Jandarmeria romana sa nu faca rost de bani pentru a-si procura material “antirevolutionar” cu care sa ne ciomageasca, mai rau decat ciuruitu’ in ’89, in caz ca mamaliga romaneasca va exploda totusi intr-un tarziu.
    Lucru pe care probabil Dumnezeu nu si l-a trecut pe agenda lui de lucru in viitorul apropiat.
    Asa ca taci si-nghite romane, ca doar te-a antrenat Ceausescu!

    • Iceflame February 2, 2011 at 12:49 pm #

      @ Marcus

      Se pare ca presa a pus din nou botu’ la vrajeala lui Basescu.

      Dom’ prezident indica 2 cazuri arhicunoscute de coruptie, cazuri fumate deja de catre opinia publica si care si-au epuizat capacitatea de a compromite imaginea guvernarii.

      Astfel, Basescu isi “fabrica” o ocazie de a poza in justitiar incorupibil…

      Presa se napusteste spre tintele indicate cerand “dreptate si justitie” si se apuca de (re)despicat firul in patru. Are ce scrie si comenta un timp…

      In acest timp, cine trebuie, isi continua nestingherit(a) activitatea de sifonare a banilor publici inspre conturi private…

      Misto, nu?

  117. Şam Săn Jur February 2, 2011 at 12:36 pm #

    Off topic

    “PIRAMIDALĂ” GÂNDIREA LUI OBAMA
    faţă de cei 300 ucişi în Egipt.

    Un mu(get) face diferenţa dintre Mu-barak şi Barak.
    Cei 300 de împuşcaţi nu contează…

  118. Fragmentarium Politic February 2, 2011 at 3:38 pm #

    Un nou contract social pentru Romania

    de Fragmentarium Politic, Ideas.ro/Aliante politice

    Celor care incearca sa blocheze alianta PSD-ACD le-as reaminti ca puritanismul ideologic nu se mai poarta nicaieri in lume. Istoric, purificarea pe criterii ideologice s-a dovedit a fi fost tot atat de aberanta ca si cele pe criterii etnice sau religioase, iar prezentul ne indica, inclusiv daca privim in PE, o intelegere mai larga a inrudirilor ideologice sau familiilor de partide, ceea ce mi se pare a fi un progres politic, deoarece o astfel de alianta pare a fi mai reprezentativa din punct de vedere al pluralismului de interese si, deci, mai democratica. Neindoielnic, abandonarea sectarismului ideologic, in favoarea compromisului, ca arta a politicii, la care a tot indemnat Ion Iliescu, dupa istoricul consens de la Snagov care a dus Romania in UE si NATO, reprezinta in conditiile actuale o conditie sine qua non pentru scoaterea tarii din criza.

    Omul s-a nascut liber, dar pretutindeni este in lanturi, spunea la vremea sa Jean Jacques Rousseau, cuvinte pe care, mutatis mutandis, le-am putea folosi foarte bine pentru Romania de azi: Revolutia din decembrie 1989 ne-a facut liberi, dar regimul portocaliu al ultimilor sase ani incearca sa ne repuna in lanturi ! A contribuit in vreun fel “reformismul” basescianist la asanarea racilelor societatii romanesti si la sporirea binelui cetatenilor acesteia ? Nu, ci dimpotriva ! Urmarim cu consternare cum veriga lipsa din lanturile care ii vor face pe romani sclavi moderni in propria tara se incearca a fi construita dintr-un material alogen, dupa canevasul numit “flexibilizarea” si “zilier”-izarea muncii ! Iata de ce, ca si solutia propusa de Rousseau, alianta PSD-ACD ar trebui sa militeze pentru un nou contract social intre stat si cetatenii sai.

    Noua alianta, a polilor de centru-stanga si centru-dreapta ai opozitiei, va trebui sa se intemeieze pe raporturi contractuale ferme, cu drepturi si obligatii, dar si sanctiuni, care sa puna capat instabilitatii legislative si, implicit, paguboasei relativizari a relatiilor dintre stat si cetatean, a solidaritatii sociale ori coeziunii statal-nationale. Romanii trebuie sa aiba garantia locului de munca, a salariului sau pensiei, in conditiile unei economii social-liberale de piata. Statul social-liberal ar putea reprezenta mult cautata cale de mijloc, intre statul social si statul minimal, o imbinare intre interesele de viata decenta ale majoritatii cetatenilor si cele ale intreprinzatorilor clasei de mijloc. Noua filosofie politica, economica si sociala ar putea fi foarte bine exprimata printr-un nou imperativ, in care munca si capitalul sa se regaseasca deopotriva: “Cere, si ti se va da !”, dar si “Da, dar si cere !” (cu un corolar sanctionatoriu pentru ambele parti contractuale: “Daca nu dai, nu ai !”). Si pentru ca noua alianta va trebui sa poarte un nume, nu i-as spune “alianta“, “uniune“, “pact“, “conventie” sau “pol“, ci i-as spune simplu (dar care poate deveni si complicat, sub aspectul raspunderii): “Contractul Social-Liberal” !

  119. Maxim Daniela February 2, 2011 at 4:57 pm #

    Mda….asa cum se intampla cu industriea petroliera. Creste pretul barilului la bursa? Pac, creste pretul benzinei la pompa desi petrolul ala mai scump nici n-a ajuns in rafinarie. Scade pretul petrolului? Creste pretul la benzina. Ati vazut vreodata sa scada pretul cu mai mult de 2-3 bani?
    In panificatie, la fel. Acum cativa ani, pretul graului ajunsese la 220 de euro pe tona. Toata industria a majorat pretul painii. Pe urma, pretul graului a scazut. Pretul painii a ramas la fel. Acum pretul graului a crescut iar, ajungand la 250 de euro. Producatorul de paine a crescut pretul unei franzele de 350 de grame de un leu la 1,6 lei.Asta e, pe scurt, cu industriasul roman. Stie ca nu exista concurenta si isi permite sa jongleze cu preturile cum doreste pentru ca si ceilalti industriasi vor proceda la fel. Manualul de economie de invata, e drept, ca piata regleaza preturile prin mecanismul cererii si al ofertei.Da, dar pe o piata concurentiala. Nu pe o piata in care producatorii au intelegeri de manipulare a preturilor pentru a-si spori profiturile.

  120. Fragmentarium Politic February 2, 2011 at 6:01 pm #

    Erata: la ultimul paragraf, rnd. 8 in loc de “statul social” se va citi “statul asistential”.

  121. Maxim Daniela February 2, 2011 at 7:45 pm #

    Merita citit http://cristianbotez.wordpress.com/2011/02/02/la-cairo-in-ploaia-de-pietre

  122. balbeck February 2, 2011 at 8:20 pm #

    Dan pasat nu trebuie retinut si nici arestat preventiv.DNA incearca sa drege busuiocul…

  123. Tărtăşeşti February 2, 2011 at 10:32 pm #

    F.F.Urgent.Dle Ponta, în interesul acestei naţiuni pregăteşte trei propuneri legislative:1)Votarea în cazul alegerilor parlamentare şi a preşedintelui are loc numai pe teritoriul României.Nu mai esta necesar să demonstrez de ce este necesară această lege. 2)Orice acordare de bunuri,de orice fel, sau alte avantaje alegătorilor este considerată mită şi se sancţionează penal.Candidatul în favoarea căruia se acordă să fie exclus de pe lista. 3)Modificarea constituţiei în sensul că preşedintele ţării se alege şi revocă de Parlament.Dacă nu acţionaşi urgent suntem pierduţi.Toţi hoţii vor ajunge parlamentari şi preşedinţi.

  124. Alexa February 2, 2011 at 11:18 pm #

    Acuma eu nu stiu ce face Ponta, dar numai mie mi-a luat 15 minute sa citesc cateva comentarii, si din cate stiu in parlament in timpul sedintelor n-are voie sa-si citeasca blogul ca-l filmeaza, cand conduce masina n-are cum, cand e la intilnire cu alianta iar nu prea cred ca se apuca sa citeasca comentariile, deci imi place Ponta are totusi blog.

    Daca Ponta are blog, lucrurile merg spre foarte bine in tara asta.

    • Alexa February 2, 2011 at 11:23 pm #

      Okay, cred ca mi-a asezat mesajul prea sus. De fapt vroiam sa zic ca nu sterge comentariile, desi mie mi-a sters un cuvant odata, nu ghiciti, ca nu vi-l spun,sac!!

  125. balbeck February 3, 2011 at 12:53 am #

    E grav ca ministrul justitiei cere CSM-ului sa o apere pe judecatoarea ce a gresit.Trebuie demis.

  126. Maxim Daniela February 3, 2011 at 8:28 am #

    Azi, 3 februarie, intra in vigoare OUG 8/2011 *) potrivit careia vechile cupoane de transport acordate pensionarilor, veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi vor fi inlocuite cu carduri cu cip electronic. Cardurile vor trebui utilizate la urcarea in vehicul si la coborare.
    Asta inseamna ca mii de autobuze din tara care sunt utilizate pentru transportul judetean si interjudetean vor trebui sa fie dotate cu cititoare de carduri care sa poata transmite datele online catre Autoritatea Rutiera Romana.
    Va dati seama ce afacere frumoasa se ofera pentru cei care au comandat containerele cu cititoare de carduri?
    Autobuzele pentru transportul public local inca nu intra la socoteala.

    • Alexa February 4, 2011 at 2:01 am #

      cardurile banuiesc ca sunt nenominale=fara datele posesorului? ca sa nu stie oricine pe unde si cand a calatorit persoana?

    • ZOE, fii barbata ! February 4, 2011 at 7:47 am #

      Afacere, la fel de frumoasa ca si cea cu cardurile de asigurat la sanatate,ca si anvelopele de iarna si muuulte
      alte gaselnite Carpato-Dunarene !
      “Trai nineaca pe banii babachii”!

  127. Şam Săn Jur February 3, 2011 at 9:16 am #

    KANINĂ

    Buldogul mândru a rânjit spre JON*;
    Rromica şi Monica s-au cutremurat
    Căzând în buda arhiplină cu căcat…
    El ştie bine că de mult e ultimul pion,
    Mai pur, în cloaca pedelistă:de şaşii
    Corupţi, inculţi, de retardaţi-zbanghii;
    Că de-i priveşti nu scapi de un frison
    (Sărmane Boc-un amărât de embrion).

    *Javra Ordinară Naţională

  128. Marcus February 3, 2011 at 10:51 am #

    Dapto, Romane, Mui!

    Aorde, mo, romanasii, haideti toti la Bulibasa,
    Ce-ati votat in capu’ tarii si azi judeca ca pasa.
    Desfiintat-a -n graba mare ditai si vechi tribunalu’
    Si da el sentinte-n locu-i, pe model Bercea Mondialu’.

    De ai pricina cu statu’, sau ciordit-at ciripelu’,
    Stai la rand, la voda-n tinda, ca te judeca Baselu’.
    In complet si-a tras piranda ce-l slujeste in alcov,
    Sfat la toate-i da Manolea, dupa ce-l imbraca-n mov.

    Legi nu-i trebuie lu’ chiombu’, judeca dupa ureche,
    Pofta lui e lege-n tara, jucatoru’ nepereche.
    Pana si Strasburgu’ stie cine e jupan in tara
    Cine taie-n carne vie cu comportament de fiara.

    Asa ca, draga romane, ia-ti gandul de la dreptate,
    Ai votat un bulibasa, de stabor astazi ai parte.
    Iar de vrei democratie poti a-ti pune pofta-n cui
    De nu chiombu’ si-a sa satra, tiganeste iti trag mui.

    Cu jandarmeria garda, inarmata de razboi,
    Chiombu’ isi ranjeste-n barba si isi bate joc de noi.
    N-avem vlaga de-o revolta sa scapam de derbedeu
    El, la schimb, se ingrijeste de al nostru coparseu.

  129. luanna February 3, 2011 at 11:44 am #

    Domnule Ponta ..ati promis Referendum pentru demiterea presedintelui…unde e ?Dece nu va tineti de promisiune ?Chiar credeti ca puteti schimba ceva ?Chiar doriti sa faceti bine pentru aceasta tara?Atunci faceti!Sa il aveti pe cel de sus in suflet si nimica si nimeni sa nu va opreasca.Noi toti va suntem alaturi!!Fiti schimbarea care o asteptam!

  130. winner February 3, 2011 at 6:49 pm #

    D-le Ponta.

    Se pare ca sunteti un om cu caracter si tind sa va crd ca ceea ce vreti sa faceti este un lucru bun.
    Totusi va intreb ce faceti cu baronii de la Vn,Gl,Is in cazul cand ajungeti la guvernare?
    O luam de la capat?
    Asta este principalul motiv care ma face sa nu votez cu psd.

  131. ZOE, fii barbata ! February 4, 2011 at 8:37 am #

    Auzi lume, enigma secolului : când îsi citeste Ponta blogul?!Adica vezi draga Doamne,el nu ar avea timpul material pentru citirea mesajelor ca de, este ocupat cu “trebile” tarii.Cum stau unii sa analizeze orice miscare
    a altora, uitând însa sa se autoanalizeze!Foarte multi iubiti compatrioti sunt de la nastere Gica/contra.Ca de ce asa si nu invers,despica ei firului în patru, scrupulosi nevoie mare.Când vine însa timpul sa bage votul în urna,atunci se avânta cu elan fara sa mai gândeasca daca nu cumva repeta gresala anterioara.
    Si ca sa conchid, toti ” filozofii” de pe aici unde si-ar mai fi expus ei ideile “intelectuale” daca Ponta nu avea timp de blog?!Probabil ca acolo unde le este locul si anume pe un wallpaper portocaliu.

    • ZOE, fii barbata ! February 5, 2011 at 9:57 am #

      Ma autofelicit, ca am avut dreptate cu “îclinatia” portocalie, a uneia care se minuneaza când are Ponta timp sa citeasca blogul!

  132. Un fan February 4, 2011 at 10:37 am #

    PENTRU TOŢI COMENTATORII

    http://wikileaks-ro.blogspot.com/

  133. xyz February 4, 2011 at 3:24 pm #

    Domnule Ponta,
    Desi nu sunt nici pe de parte antisemit, am sa va spun o istorioara arhicunoscuta, avand ca personaj principal pe celebrul rabin Rapaport din Dorohoi. Personajul a existat aevea iar daca veti trece vreodata prin Dorohoi ii veti putea vedea piatra funerara, care in loc de steaua lui David are sculptate doua maini impreunate, semn ca cel inmormantat acolo, datorita elocintei sale, a fost considerat, inca din timpul vietii, un sfant. Intamplarea face ca nepotul sau, pe care il cunosc personal, Dorel Rapaport, sa fie un vajnic PD-L-ist in cadrul organizatiei de Botosani, fapt alt fel irelevant.
    Care este povestea: La rabinul din Dorohoi se prezinta un evreu sarac lipit pamantului si cere sprijin.
    -Rabi nu mai pot! In cascioara mea darapanata abia mai incapem eu, nevasta si cei sapte copii.
    -Mda… Asculta, tu gaini ai?
    -Am.
    -Ia baga tu gainile in casa!
    -Bine Rabi, asa am sa fac, spuse evreul nu prea convins ca va fi mai bine.
    Dupa o saptamana vine iar evreul nostru si mai nenorocit si iar incepe sa se tanguie.
    -Spune-mi, te rog, spuse rabinul, gaste ai?
    -Am.
    -Baga si gastele in casa!
    Si iar pleca nauc evreul si iar se intoarse de sabat inapoi la rabin si iarasi se planse, hohotind in lacrimi.
    -Bine! Gata! Am inteles! Curci ai in gospodarie?
    -Am.
    -Baga si curcile in casa.
    Disperat evreul nostru pleca smulgandu-si parul din cap si reveni iar in ziua de sabat spund:
    -Gata! Numai pot! Pana aici mi-a fost!
    -Linisteste-te omule! Scoate curcile din casa.
    Cand reveni dupa o saptamana, evreul nostru deja parea mai linistit:
    -Parca e mai bine…
    -Ei vezi? Ia scoate tu si gastele.
    Si tot asa, din sapatmana, pana dadu afara din casa toate animalele. Cand reveni, ultima data, in ziua de sabat evreul nostru era in culmea fericirii:
    -Iti multumesc Rabi! Acum ma simt minunat!
    Se pare ca asta este metoda pe care are de gand sa o aplice Basescu poporului roman, el neavand nimic in plus de oferit acestui popor. Inca o data Basescu se doveeste a fi un mare escroc, in stare sa pacaleasca pe oricine ii iese in cale, singurl lucru de care ii pasa fiind propriul interes. Eu cred ca, daca nu va grabiti, el apuca sa-si duca planul la indeplinire, dupa care nu cred ca se mai poate face ceva. Ce sa ne mai miram daca poporul asta poate fi pacalit de doua ori cu acelasi plans ridicol. Vai de mama noastra!

  134. xyz February 4, 2011 at 3:31 pm #

    Fereasca Dumnezeu sa stea asta pe capul nostru 30 de ani, ca Hosni Mubarakpe capul egiptenilor.

  135. xyz February 4, 2011 at 3:33 pm #

    Scuze pentru greseli! Nu-mi merge bine tastatura…

  136. gabryela February 4, 2011 at 5:35 pm #

    stiati d-le ponta de aceste ordine care ne v-a face pe asistentii (ordinul comun al ministrului Administratiei si Internelor si ministrului Finantelor Publice, nr. 7/12.01.2011 respectiv 57/11.01.2011, unitatile administrativ teritoriale sunt obligate sa se incadreze in limita cheltuielilor de personal fixate in anexele documentelor. In documentele mentionate se recomanda ca „in situatia in care angajatorul nu poate asigura angajarea asistentilor personali, se acorda indemnizatia prevazuta, indiferent de optiunea exprimata”).persoanelor cu handicap grav sa ajungem someri?cere-ti anularea acestui ordin.

  137. un cetatean February 4, 2011 at 9:27 pm #

    Pai mai Victor Ponta, daca tot te uiti pe blogurile oamenilor, uita-te si aici sa vezi cu cine te asociezi in partid si sa vezi de ce o sa pierdeti alegerile:
    http://pardaf.ro/2011/02/04/marian-vanghelie-minciuni-tiganesti-in-legatura-cu-invitatia-la-washington/

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ponta intre Cuza si Balcescu; pe ce bancnota ii va aparea portretul? | Xpol - January 24, 2011

    […] lung mesaj pe blog-ul personal, Victor Ponta enumera argumentele esentiale ale acestei noi Aliante […]

  2. Cineva se gandeste la noi | Blogul meu - January 24, 2011

    […] Cineva se gandeste la noi Posted on January 24, 2011 by adaaverde Nu ati avut niciodata sentimentul ca noi vorbim pe bloguri, ne indignam si nimeni nu ne ia in seama? Eu am mereu acest sentiment. Am simtit numai de doua ori ca ma insel. O data, atunci cand protestul soferilor a ajuns din online pe TV di a doua oara acum, cand am citit ca s-a nascut o alianta politica la indemnul tinerilor din online. Va vine sa credeti? Cititi aici. […]

  3. Victor Ponta il parafrazeaza pe Barack Obama: Da, se poate! - Revista Presei - January 24, 2011

    […] PSD, Victor Ponta, a afirmat, intr-un articol postat pe blogul sau, ca Alianta Nationala pe care a anuntat-o luni, la Iasi, alaturi de Crin Antonescu are drept scop […]

  4. Victor Ponta il parafrazeaza pe Barack Obama: Da, se poate! - sau de rasul lumii - January 24, 2011

    […] PSD, Victor Ponta, a afirmat, intr-un articol postat pe blogul sau, ca Alianta Nationala pe care a anuntat-o luni, la Iasi, alaturi de Crin Antonescu are drept scop […]

  5. Rămâne cum am stabilit : JOS Băsescu ! JOS MAIFIA PDL ! Jos Frunzăverde&co!! AMIN! « Sfinxul - January 29, 2011

    […] […]

  6. Asupra unui editorial… « Motanul Incaltat - February 4, 2011

    […] Problema nu este atat razbunarea, tragerea la raspundere si nici nu cred ca mesaje de genul: “pedepsirea vinovatilor pentru tot ce s-a gresit in acesti doi ani” vor aduce ceva bun. Deoarece acest lucru ar putea conduce spre o curba periculoasa a […]

Leave a comment