De ce nu am vrut sa am blog (si de ce acum vreau!)

22 Sep

Salutare tuturor – bloggerilor, prietenilor, dusmanilor, jurnalistilor, si oricui are chef si timp de inca un blog, al meu!
Pana acum nu am vrut sa am blog. De ce ? Mai multe motive, serioase sau nu, oricum importante!
. Pt ca detest blogurile pe care le scriu consultantii in locul titularului, si am jurat ca eu sa nu fac asa ceva niciodata.
. Pt ca deja se stie si se comenteaza despre mine in spatiul public mult mai mult decat mi-am imaginat si cu mult mult mai mult decat mi-am dorit vreodata.
. Pt ca doar in scopul comunicarii politice prefer sa ma bazez inca pe metodele clasice, si nu ma pot plange ca mass media ma ignora sau nu transmite suficient pozitiile mele politice.
. Si mai ales pt ca nu sunt sigur ca un blog pe care sa ma mai “descarc” din cand in cand, spunand cu sinceritate ce mai imi trece prin cap, n-ar putea fi rastalmacit si criticat prin prisma stramta a meseriei pe care o am, genul “A, Ponta isi face campanie” sau “Uite ce prostii ii trec prin cap lui Ponta”.

M-am hotarat! O sa am blog! De ce?
. Pt ca ma ard mainile (sau limba) sa mai spun si lucruri care poate sunt gresite in logica clasica a politicii, dar zau ca merita sa le scriu!
. Pt ca oamenii care ma cunosc si ma simpatizeaza dinainte de a fi eu mare sef de PSD nu mai au asa des ocazia sa vorbeasca cu mine (uneori am impresia ca sunt un pic stresati de ideea ca ma deranjeaza, si asta ma afecteaza), si as vrea sa aiba ocazia sa citeasca macar ce mai fac, sa fie siguri ca fac eforturi sa raman acelasi si sa fiu cat mai putin afectat de “sefie” !
. Pt ca uneori trebuie sa ramana undeva consemnat adevarul, pentru vremuri mai accesibile pt ratiune si normalitate (de exemplu ca nu am niciun Mercedes si nici nu vreau sa am, de ce dracu trebuie sa
explic prostia asta? mai bine prezentam vremea in pielea goala ca sa aiba si Libertatea o stire reala)
. Dar mai ales pt ca m-au convins niste bloggeri adevarati, nu asa debutanti ca mine, ca merita sa incerc – multumesc Horea, Piticu, Adrian, Cristi China, si toti ceilalti!

Dar, dincolo de provocarea lor, am mai vazut ceva, sau am avut eu impresia ca am vazut (puteti – noii mei prieteni – sa ma atacati deja cu comentarii pe tema asta, sunt pregatit). Faptul ca si in cei mai blazati sau resemnati oameni mai apare o licarire de curiozitate, o speranta de 0,001% (hai sa vedem totusi, poate asta chiar nu e ca toti ceilalti, nu cred, nu are cum, dar hai sa vedem totusi!)
Si asta e adevarata provocare, pe gustul meu, poate ii fac praf si le arat ca pot fi altfel! He he, am spus ca ma avant prea tare!

. Si mai e un motiv, asa de ultima ora, breaking news – Basescu ma injura cum ii vine la gura pe la TV. Asta de stire buna, daca ma lauda Base pe mine insemna ca e de rau, ca m-as fi apucat si eu de furat ca Roberta! E, uite asa, nu am eu B1 al meu sa il injur pe Base, dar am blog! Si sigur cei care acceseaza blogul meu sunt mult mai inteligenti decat cei care se uita la Base la B1. Imi place deja!

Asa ca o sa ma apuc, cat pot de des, sa scriu, ce cred eu ca merita spus, sau poate doar ce-mi trece prin cap. Si, daca nu va place, injurati-ma, iar eu il injur pe Base si suntem chit. Si daca o sa-mi placa o sa vedeti ca o sa perseverez.
Urati-mi succes, sau ce vreti voi, dar cititi-ma!

148 Responses to “De ce nu am vrut sa am blog (si de ce acum vreau!)”

  1. Nicolae September 23, 2010 at 4:46 am #

    Felicitari. Bine ai venit. Mi-a placut aia cu “marinarii batrani hoti”. E nevoie ca cineva sa le-o spuna direct. Mult succes!!

    • Victor Ponta September 23, 2010 at 6:44 am #

      Pt ca esti primul meu comentator, multumesc! Si cu Base stai sa vezi ce urmeaza!

      • Larisa September 23, 2010 at 4:42 pm #

        Bine ati venit in blogosfera!

        Si pentru ca nu de mult a fost ziua dvs, despre care am aflat pe blogul dl-ui Adrian Nastase, doresc sa va urez din nou Viata lunga, prospera si multe impliniri.

        Numai bine!

      • Me myself and I July 26, 2012 at 11:05 am #

        Domnule Ponta, am o propunere:

        Lucrez in domeniul IT si as fi de acord sa muncesc gratis pentru o aplicatie electronica cu un sistem de baza de date contralizat folosit pentru referendum. Fiecare persoana care voteaza va fi inregistrata in baza de date pe baza de CNP, astfel incat nu va putea fi posibil sa mai voteze inca o data.
        Aplicatia nu ar fi complicata, sunt sigur ca s-ar gasi multi programatori care ar participa voluntar sa faca aceasta aplicatie gratis, iar pe urma ar putea fi certificata si supusa la teste de cate comisii doriti, ca sa se asigure de functionarea ei corecta.
        Asta ca sa fie tot poporul impacat ca referendumul este unul corect si nimeni sa nu aiba teama ca vor fi fraude.

  2. barbie September 23, 2010 at 9:37 am #

    Nu vreau sa ma amestec prea mult in ideea de razboi politic… vreau doar sa iti urez mult succes in lumea blogerilor. Pe mine m-ai convis ca merita sa te urmares cin spatiul viruta… si da… ma consider mult mai inteligenta decat cei care se uita la Base pe B1 🙂

  3. horeabadau September 23, 2010 at 9:41 am #

    Felicitari pentru blog! Sa fie intr-un ceas bun.

  4. Pandutzu September 23, 2010 at 9:56 am #

    Bine-ai venit si sper sa iei in considerare sfaturile pe care le-ai primit aseara.

    Mult succes !!

  5. ioska September 23, 2010 at 10:18 am #

    Felicitari Victore!!! La cât mai multe posturi!!!

    • Victor Ponta September 23, 2010 at 10:49 am #

      Chiar tu Ioska! Merci de urari, ne batem in direct dar pe blog suntem fai! De acord

  6. costi September 23, 2010 at 10:24 am #

    BINE ATI VENIT IN BLOGOSFERA!
    Va doresc sa aveti timp pentru a va tine de blog si a posta lucruri, fapte, date, etc. cat mai interesante si de actualitate.
    Felicitari!

    Costi

  7. Traian September 23, 2010 at 10:24 am #

    Splendid, putem sa te facem “afis” cu link ( joking ) 🙂

  8. Iulian September 23, 2010 at 10:28 am #

    basescu te injura..iar voi toti ceilalti sunteti sfinti.

    numai in cate feluri ati facut-o pe fi’sa si ar fi trebuit sa va scuipe.

    chioru, marinaru hot, matrozu, inconstientul, derbedeul, betivul etc etc

    sictir

    • Victor Ponta September 23, 2010 at 10:47 am #

      Iulian, asta nu-i corecta, pe bune! Cauta pe net si daca imi arati o singura remarca a mea la adresa fetelor lui Base imi cer scuze imediat. Dar sa te iei de familie cred ca e o magarie, si incerc sa nu fac asa ceva! Si pe blog chiar nu sunt “voi” ci sunt eu!

      • Marcus September 23, 2010 at 4:54 pm #

        @Domnule Victor, nu-i bine sa incepi defensiv, mai ales ca n-ai cu cine. Cine se ia de tuta de la Briusel, nu se ia de fata lui Basescu, ci de politicianul parlamentar europea EBA, care nu are ce cauta acolo.
        sa fii iubit
        marcus
        PS; ce faci daca la alegerile viitoare prezidentiale, la nebunia lui, Basescu si-o pune pe matracuca sa candideze impotriva dumitale, o menajezi ca fiind din La Famiglia, sau dai cu ea de pamant, de sa-i zboare si unicu neuron ramas nealterat dupa operatia de “imbuzare”, afara din scafarlie?
        sa fii iubit
        marcus

    • Marcus September 23, 2010 at 4:41 pm #

      @Iulian: pai daca vroia sa-si tina familia departe de mizeria politica, trebuia sa-si pastreze proasta acasa, la cratita, nu la intins mana la multi bani nemunciti, deci furati. Ai idee cam cati tineri culti si educati ar fi putut sa ne reprezinte tara cu onoare si mai ales inteligenta (sper ca n-o suspectezi pe tuta de asa ceva) in cel mai inalt for european? In ceea ce-l priveste pe chiombu’, daca nu le-ai enumerat pe toate, te invit pe blogul meu, sa vezi acolo portretul adevarat al idolului vostru de mucava. Lasa-l in pace pe d-l Ponta, nu s-a legat niciodata de familia cuiva, cum a facut-o dobitocul vostru cu d-l Oprescu si nu numai. Asa ca ciocu’ mic si daca ti s-a facut de bataita la poponeata “welcome in marcus’ world”
      sa fii iubit
      marcus

    • Marcus September 23, 2010 at 4:46 pm #

      @Iulian; si fiindca tot nu-ti dau oxiurii pace si in loc sa stai la fereala sa te scarpini ca un om civilizat, o faci in public, ia de la nenea marcus si un bouns cu efect calmant la mancarime:
      “Ei bine, tara in care traiesc este tara in care intregul sistem valoric a fost dat peste cap de toanele, pohtele si apucaturile unui om care, tuturor preceptelor eticii si bunului simt elementar le-a opus propria sa conduita, definita de pupinii sai drept “basescianism” si de contestatarii sai, dotati cu scaun la cap si cei sapte ani de acasa, drept “basinism” :“Basescianism (basinism)- s.n.-termen generic definitoriu pentru: alcoolism, arivism, autocratism, demagogie, derbedeism, egocentrism, grobianism, hotie, mahalagism, marlanism, mitomanie, parsivism, politicianism, populism, precurvie, rasism. din lat. basescus.”
      sa fii mai departe iubit 🙂
      tot io

    • lydy September 25, 2010 at 10:58 am #

      Ei tu, Iuliane, jura ca nu-i betiv si te cred; dar jura .

    • Shalimar September 25, 2010 at 10:40 pm #

      Iulian serios ca ai dreptate dar tinand cont de faptul ca tot din zona portocalie a inceput aceasta moda ar trebui sa dai dovada de indulgenta. Din cate imi amintesc eu parca si Adrian Nastase era “Bombonel” si ii era terfelita familia… In consecinta : cine seamana vant culege furtuna !

  9. sandman September 23, 2010 at 10:30 am #

    Succes, dle Ponta! Astept cu interes postarile. Vointa si curaj!

  10. Piticu21 September 23, 2010 at 10:30 am #

    aha, stiam eu ca n`ai dormit azi noapte :)))

    joaca-te cu functionalitati, obisnuieste-te cu ele. invata sa scrii direct in interfata de wp si nu intr-un word de unde sa iei cu copy paste. apasa pe butoanele alea sa vezi ce fac, vezi ca poti sa formatezi textul din interfata, sa ii pui bulleturi si astea.

    daca treci in modulul html poti sa copy/paste embed de pe youtube:)

    foloseste bold, cand vrei sa scoti chestii in evidenta, ne ajuta sa citim mai usor.

    bun, textul asta a fost ok… citibil … sa vedem ca sa zic asa 🙂

    aha … si considera sa-l pui pe ponta.ro 🙂 / blog eventual ca oricum dai niste bani pe hostingu ala.

    Si in options ai la discussion optiuni la comentarii, sa primesti mail cand se comenteaza, dar si fiecare comentator cum poa sa comenteze, liber, moderat etc.

    PS: am inteles ca inainte de sau nu se pune virgula. Asta ca`s multi carcotasi pe net.

    • Victor Ponta September 23, 2010 at 12:53 pm #

      Da Domprofesor Piticu, rabdare un pic, invat!

  11. kn September 23, 2010 at 10:31 am #

    hehehe
    victor ponta e cu “noi”…
    🙂
    so,
    v.p.
    de 2 zile captezi atentzia.ne pui pe ganduri.in sens bun..:)
    so…vedem ce vine…
    oricum…e cool.

  12. Mm September 23, 2010 at 10:32 am #

    Bun,astept sa ii raspunzi marinelului mai des si la fel de acid ca azi la tv.

  13. adrian September 23, 2010 at 10:34 am #

    succes

  14. Elena September 23, 2010 at 10:35 am #

    Felicitari domnule Presedinte! A fost foarte tare ceea ce ati spus in conferinta de presa de la 12. Tine-ti-o tot asa!

    • Cucu September 23, 2010 at 2:26 pm #

      * “tineti-o”, ca se intelege altceva 😛 , sau …. poate asa trebuia….. 😀

  15. anonim September 23, 2010 at 10:38 am #

    Bine atzi venit in blogosfera RO. Va urez sa reusiti sa mentineti un echlibru necesar intre liderul Ponta si omul Ponta.

  16. anonim September 23, 2010 at 10:44 am #

    ps: Cred ca poza nu este cea mai fericita alegere, pare prea defensiva.

    • Adrian Cristea September 23, 2010 at 1:11 pm #

      OK, bun venit! (desi am cautat blogul de mi-a sarit basca!)

      Eu tot mai astept povestea cu Basescu sa o inregistrez pe camera.

  17. Marius Filimon September 23, 2010 at 12:58 pm #

    Ma bucura faptul ca ai decis sa incepi sa scrii pe blog intrucat o sa am ocazia sa te critic de cate ori cred ca vei gresi sau nu voi fi de acord cu parerile tale. Si vor fi destule ocazii avand in vedere faptul ca sunt liberal convins si ne despart cateva elemente de doctrina. Dar voi fi si printre cei care va lauda actiunile sau parerile tale. Si sper sa am ce lauda. Bafta!

  18. Chuck Norris September 23, 2010 at 1:01 pm #

    Perfect. Personal, sunt un mare fan a partidelor istorice, dar pot aprecia un LEADER al noii generatii din tabara adversa. Succes! Shef de Partid >> Blogger >> Prim-Ministru ; )).

  19. Bibliotecaru September 23, 2010 at 1:01 pm #

    🙂
    Bine aţi venit în blogosferă!

  20. florin75 September 23, 2010 at 1:10 pm #

    Buna ziua domnule preşedinte!
    Nu vreau decât, pentru început, să vă urez succes în activitatea de pe blog dar, şi mai mult, vreau sa va urez succes în activitatea politică şi în acţiunile ce vreţi să le întreprindeţi în ce-i priveşte pe cei de la PD-L împreună cu al lor tatuc. Baftă!

  21. botosaneanucarcotas September 23, 2010 at 1:17 pm #

    Bine ati venit in blogocubul nostru( ca sfera s-a spart) . Imi place umorul dumneavoastra de carcotas, pacat ca in politica sunt putini care il inteleg. Sa cred ca acest blog va fi unul FFF serios?. Indiferent cum va fi aveti tot sprijinul unui batran carcotas apolitic.

  22. Alina Moise September 23, 2010 at 1:21 pm #

    Cred ca este foarte bine ca te-ai hatarat sa ai blog. Stiu ca ai multe de spus si stii sa le spui. Sunt sigura ca pe blog vei fi Victor, mai mult decat politicianul Ponta, presedintele PSD. Mult succes. Iar lui Basescu ai putea sa-i amintesti de vremurile cand i-ai descoperit toate jocurile din Primaria Generala.

  23. Lucia Verona September 23, 2010 at 1:24 pm #

    Bun venit în blogosferă!

  24. Titanik September 23, 2010 at 2:02 pm #

    Bun venit in lumea noastra. Sper sa te tina furia asta cu blog-ul si atunci cand vei ajunge presedinte… (sper sa fie naibii cat mai repede)indiferent de injuraturile pe care le primesti. Sincer chiar ma gandeam ca trebuie sa faci ceva sa speli albia de porci in care te-a bagat basel aseara. Aici poti intra in legatura cu noi si cu intrebari si raspunsuri se poate discuta liber spre deosebire de o conferinta de presa sau o invitatie la o televiziune unde trebuie sa ai o imagine impecabila a unui presedinte de partid si unde sper sa nu vad sau sa aud vocabularul lui basel, din toate aparitiile tale merg pe incredere ca nu o sa-mi fie rusine cand vorbesti asa cum imi este cand deschide basel gura.
    Sunt multe de spus… in ideea ca de acum incolo ne putem spune ofurile noastre ca deja e prea mult si nu mai suportam, iti urez bafta in tot ceea ce vrei sa faci.

  25. lisa narcisista September 23, 2010 at 2:03 pm #

    Eu vreau doar sa stiu de ce nu ati stat in sala cand a venit base in parlament si sa-l huiduiti sa se simta injosit in fata natiunii,te rog raspunde-ne dar nu ne zice ca sunteti civilizati finca beutorul ala nu merita respect.

    succes cu blogul

    • mariana September 23, 2010 at 2:36 pm #

      Eu speram din tot sufletul sa faca exact ceea ce au facut.
      Sa-i intoarca spatele. Pentru un infumurat ca el nimic nu poate fi mai umilitor decat sa nu aiba in fata adversarul pentru al umili.
      Domnule Ponta , mi-a crescut inima azi , la conferinta de presa. Recunosc ca eu oscilez intre dvs. si dl. Antonescu , dar sunt dispusa sa va ascult pe amandoi. Faceti ceva si dati-mi sansa de a alege intre voi doi cat mai repede!

  26. Turnofftheglory September 23, 2010 at 2:07 pm #

    Credeam ca aroma de fistic de la zoso de acum un an de zile era intamplatoare. M-am inselat. Atat poate Victor Ponta? 😆

  27. carolina bianca September 23, 2010 at 2:19 pm #

    Bine ai venit in blogosfera!!!

  28. iancu September 23, 2010 at 2:37 pm #

    buna
    sper ca tara asta o sa iasa la lumina, din pacate, parerea mea este, ca toata lumea fura.
    pt mine personal, vanghelie si nastase, in partidul psd, si iliescu insemna f mult, in sens negativ.
    tu ca persoana poate ca poti deveni o optiune la presedintie, in fat alui antonescu, de ex.
    ai avntjul ca esti tanar, ai fsot un profesor bun la drept, sau cel putin asa am auzit. dar cum se paote, revin, sa accepti in partidul tau oameni de teapa lui vanghelie. cum poate un intelectual ca tine, sa stea langa agramatul de el ?!
    poate ca mai exista speranta pt copii nostri, poate ca totusi batranii din tara asta, or sa aiba o batranete linistita, poate ca Dzeu, nu si-a intors de tot fata de la noi.
    daca ma intrebi pe mine, e bine sa te muti la pnl, sunt mult mai credibili decat relicvele din psd, serios.

  29. nicu September 23, 2010 at 2:41 pm #

    Situatia Romaniei e dramatica si mai dramatic este ca Toti Sunteti La Fel.
    Daca te uiti in oglinda si nu esti ipocrit o sa vezi asta.
    Cu sau fara basescu (nu merita B mare) tot aia e.
    PSD,PDL,PNL au aratat in 20 de ani de ce sunt in stare.Nu mai exista speranta decat atunci cind o sa vedem in politica nume noi nepatate

    Mult succes

    • Raluca September 23, 2010 at 3:16 pm #

      Felicitari!
      De ani de zile spun ca esti singurul din P.S.D.care trebuia scos in fata si promovat ca lider.Si in sfarsit, anul acesta s-a intamplat.Nu ca as fi fost mare pesedista! Nu sunt fan doctrine, principii, platforme, texte…
      Si ce imi place ca participi la raliuri, din pasiune! Asta ii infurie la culme,ca “da bine”!
      Bravooo si spor la scris! Chiar daca efectul va fi inmultirea cuburilor de gheata si scobitul mai des in urechi.

  30. blogdeprost September 23, 2010 at 2:44 pm #

    Domnu’Ponta vreau si eu sa intru in politica… Si astept oferte… Sunt mai carismatic decat Basescu, am parul mai des decat Crin si sunt mai inalt ca Boc… Ce ziceti…?

  31. Vio September 23, 2010 at 2:54 pm #

    Mult succes in tot ce vei intreprinde de azi in colo. Si tare mi-ar placea sa te intelegi bine cu Crin Antonescu si sa-i inlaturati pe acesti impostori, incompetenti si tupeisti.

  32. Alin September 23, 2010 at 2:57 pm #

    bun venit… va doresc sa aveti timp sa scrieti, sa raspundeti comentariilor si suficient sange in vene

    A.

  33. aitistul September 23, 2010 at 3:04 pm #

    Bafta! Combate inteligent si scrie cu inspiratie. Eu unul sunt dintre cei cu speranta de 0.001%. Daca te apuci si vei scrie precum ciutacu&co m-ai pierdut.

  34. Daria September 23, 2010 at 3:06 pm #

    Succes mult Victor,
    Succes mult Domnule (viitor) Presedinte al Romaniei!!

    Cred in tine,
    Iti doresc hotarare si ambitie in tot ceea ce faci,
    Ma rog sa ai parte de izbanda pe care o meriti!
    Noi, tinerii, suntem alaturi de tine pana la capat!

    • ARD September 23, 2010 at 3:34 pm #

      Ma plictisesti. vorbeste in numele tau!

    • Piticu21 September 23, 2010 at 3:43 pm #

      bun:)

      Acum sa stii ca nu trebuie sa iei comentariile astea de bune 🙂

      Dar asta cu tinerii pana la un punct (ala in care da Crin de baut gratis) e buna.

  35. Spartacus September 23, 2010 at 3:14 pm #

    Felicitari domnule Presedinte!
    Sper la cat mai multe articole si raspunsuri.
    “Succesuri” in continuare…:D

  36. Andra September 23, 2010 at 3:44 pm #

    Buna ziua!

    Chiar ma intrebam zilele trecute daca nu cumva aveti blog, iar azi am vazut stirea despre blogul asta. Sincere felicitari! Putini sunt politicienii din ziua de azi care au curajul de a se adresa atat de direct si fara vreo retinere. Prin urmare, astept cu nerabdare urmatoarele posturi.
    Spor la scris!

    • Raluca September 23, 2010 at 5:10 pm #

      Si “La Multi Ani”,cu intarzaiere, pe blog! Cred ca e cel mai bun cadou care ti-l puteai face. Mai bun decat orice “pres”, decat orice “maimutica”.

  37. Ana September 23, 2010 at 4:09 pm #

    Stiu ca poate ar trebui sa ma exprim liber dar pana nu plec din tara asta incerc sa n-o fac. Inca traim in comunism. Insa tu, ca adversar politic faci o mare greseala: te axezi doar pe greselile celuilalt. Nu prea te sufar, nu stiu de ce insa. Poate pentru ca esti prea plin de sine (si eu sunt la fel a propos..o fi si asta un motiv). Dar daca nu ai mai jigni in stanga si-n dreapta poate ai avea mai mult succes.
    Sfatul meu de studenta este urmatorul: nu incerca sa te razbuni, nu vei aduna decat foarta multa negativitate.
    ps: ai nevoie si de cont de twitter 😀

  38. Marcus September 23, 2010 at 4:20 pm #

    Eheheee! Asta da stire, impreuna cu decizia de “pac la Rasboiu’ cu chiombila”, au reusit sa-mi faca ziua de astazi. Bun venit in aceasta lume, nealterata inca de prezenta chiombului, decat uneori prin mesagerii sai si La Mai Mare Si Mai Bine! Un mic cadou de bun venit de la nenea marcus, veteran al luptei antibasescu si mare iubitor in ale democratiei:

    Ponta, Maimuta? Ia D’Acilea, Neamule, Ia Cu Cimpanzeu’ !

    Pe o plaja din Constanta, fiind copil vara mergeam,
    Unde dis-de-dimineata fotograful il gaseam:
    “Hai la poza cu maimuta, intr-o barca pe nisip,
    Amintire de la mare lang-al dumneavoastra chip!”

    Sezonistii, mic cu mare, la pozar dadeau navala
    Sa se traga cu maimuta, poza fiind subiect de fala
    Cand in satul de sub munte s-or intoarce de la mare
    Toti vecinii-n batatura s-o admire cu-nciudare.

    Anii au trecut ca vantul, fotografu-a disparut,
    Pe faleza-nlocuindu-l, telefonu-a aparut.
    Iar maimuta dragalasa, piesa grea, de rezistenta
    Cand si cand fu-nlocuita de-a carmaciului prezenta.

    Care tot ca cimpanzeul, bucuros de afirmare
    Face poze cu romanu’, vilegiaturist la mare.
    Cand pe litoral se-arata cu nevasta la brateta
    Si se scalda in multime, erijat intr-o starleta.

    Lumea iar, cu mic cu mare, se-mbulzeste ca la circ
    Mai ales c-aceasta poza, iscalita-i de tatic.
    Numai ca de la o vreme, la masurile ce-a luat
    Langa chiomb apare-n poza un schelet infometat.

    Si-asta luat dintre localnici, cu japca de sepepisti,
    Frunzulita lui Nutzyca, goli plaja de turisti.
    Unde-i baia de multime, pozele cu mult iubitu’?
    A ramas doar cu scheletu’ si mai nou cu huiduitu’!

  39. Marcus September 23, 2010 at 4:23 pm #

    Si daca tot i-am aplicat lu’ chiombu’ o corectie intr-o poezea, hai sa-i aratam ca stim si noi ca bocu, sa editam si fraze de ocara si sa-l punem la coltu’ de rusine cand ne minciuneste fara pic de jena:

    Nebunie, Numele Tau Este Basescu !

    Motto: Nu credeti ce vedeti cu ochii vostri, ci credeti ce va spune Basescu

    Ieri, tarziu in noapte, chiombu’ si-a terminat un ciclu de mai bine de douazeci si patru de ore, plangand ca o spalatoreasa pe umarul noului lui duhovnic, nimeni altul decat vestitul Nas de labeunu teve.
    In tot acest periplu marinaresc inceput la tribuna Parlamentului Rusinii Nationale, continuat la Radio Romania Actualitati si incheiat lamentabil sub sutana Nasului, Basescu, acest scatofag mitoman, nu a reusit sa faca altceva decat sa ne arate cum isi recicleaza el prin igurgitare propriul cacat, reusind sa-l faca cu fiecare noua dejectare si mai portocaliu si mai puturos.
    Daca de la microfonul Parlamentului, in deschiderea speech-ului tinut, a informat poporul ca el, ca Presedinte, nu are absolut nicio atributiune constitutionala in ceea ce priveste bunul mers al institutiilor fundamentale ale statului motiv pentru care nu se amesteca in treburile Parlamentului (sic!), la microfonul de la RRA, fiind presat de timida dar totusi insistenta intrebare a moderatoarei , care vroia sa-i stie parerea cu privire la hotia grosolana comisa de curvetu’ Anastase cu ocazia contabilizarii voturilor pro legea pensiilor, s-a eschivat pe motiv ca-i este sila de o asa afacere mizerabila, la Nasu’ in emisiune a dat-o pe bune, luandu-i cu toata fiinta sa apararea hoatei si incercand, ca printr-o noua diversiune tipic securista, sa abata atentia romanilor si sa arunce toata vina in spatele PSD-ului, care chipurile “a tradat” pensionarii si a parasit sala, pentru a da pedeleului posibilitatea sa fure nestingherit voturile necesare trecerii legii.
    Din scarba nu-i voi demonta cuvant cu cuvant aberatiile cuprinse in aceasta invinuire fatisa a partidului aflat in opozitie, mai ales ca ele sunt atat de stravezii, incat si un copil de gradinita poate sesiza facatura ordinara si lipsita total de logica, produsa in laboratoarele de la Cotroceni.
    In disperarea care i-a cuprins, dupa ce o tara intreaga a vazut imaginile cu o sala mai mult decat goala si viteza (depasind recordul votului de la ambasada din Paris) cu care curvetu’ a reusit sa numere presupusele aproape doua sute de maini ridicate intru sustinerea legii, viteza dublata de balbaielile duduii asistata cu mainile in cap, la o asemenea enormitate, de cotoiu’ pupinbasist, chiombu’ si sleahta sa s-au produs la repezeala cu gogonata, gogonatelor, de “enspe” mii de ori mai tare decat gaselnita cu pixelu’ si “sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!”.
    Ce m-a dezgustat insa total auzind spovedania zbanghiului a fost referirea la Victor Ponta, pe care l-a catalogat drept pres si maimutica, tocmai el care mai bine de cinci ani de zile, efectiv a jucat rolul maimutei fotografului ambulant, in pozele cu autograf in care aparea langa manelistu’ roman, mare amator de suveniruri baligoase.
    Animalu’ asta, ca om nu poate fi numit, pe langa faptul ca trage egal intre presedintele statului si mahalagioaica satului, dezvaluind chipurile o conversatie tet a tet dintre el si o alta personalitate politica, lucru de nefacut intr-o tara cat de cat civilizata, incearca sa ne abureaasca, spunandu-ne ca actualul presedinte al PSD, “s-a facut pres” in fata lui pentru a-i obtine sprijinul in obtinerea scaunului de Primar al capitalei. O minciuna fara absolut nicio logica, o fasaita puturoasa, produs al unei minti foarte, dar foarte bolnave.
    Pai cum sa-i ceara sprijinul Ponta, oameni buni, cand el, pentru al doilea mandat de presedinte avea nevoie de capitala ca de aer si cand a facut tot ce i-a stat in putinta, calcand practic Constitutia in picioare prin sprijinul fatis acordat lui Blaga in campanie, pentru ca acesta sa-i puna capitala la picioare? Si in ce ar fi constat acest sprijin? O fi pedeleu’ o gasca de neispraviti, obedienti pana la fracturarea coloanei vertebrale, dar cum credeti dvs. ca l-ar fi sustinut financiar si moral tocmai pe Victor Ponta drept candidat din partea lor la aceasta functie? Ca altfel cum ar fi putut chiombu’ sa-l ajute, fara sprijinul PDL?
    E de domeniul fantasticului ce poate sa scoata pe gura acest dement caruia se pare ca i s-a dus si ultima bruma de discernamant pe care o mai avea.
    Frati romani, este cazul sa scapam de acest bolnav cat mai curand, altfel in scurt timp, fie ne molipsim cu totii de la el, fie ne omoara nebunu’ prin infometare. Si spun acest lucru foarte serios.

    N.A. Ca orice noua notiune introdusa in limba romana si “basescianismul” cotoiului este generatorul unei familii de cuvinte noi aparute cu aceasta ocazie printre care si verbul a “basesci”. Redau mai jos propunerea de conjugare a acestui verb la indicativ prezent:
    1. Eu mor de foame
    2. Tu protestezi degeaba
    3. El se caca si se pise pe noi
    4. Ea ii da lui pasarica si vizeaza postul de prim ministru
    5. Noi plangem
    6. Voi boc-iti de-a binelea
    7. Ei, ele, il pupa pe el in cur si se cred stapani in tara.
    Cu speranta ca acest verb va intra cat de curand in limbajul curent, autorul ii ureaza cotoiului noi succesuri.
    Acesta nota a fost postata aici din economie de spatiu.
    Pentru conformitate
    sa fiti iubiti
    marcus

  40. Catalin Ivan September 23, 2010 at 4:31 pm #

    Eu stiam de la tine doar argumentatia impotriva deschiderii unui blog. Schimbarea ma bucura si, desi este una mai curajoasa decat pare, sunt convins ca-si va dovedi utilitatea in timp. Nu-ti fa iluzii ca nu ti se vor rastalmaci cuvintele.
    Succes!
    PS: Nu stiu daca ai moderare la comentarii sau nu, te asigur insa ca vei avea nevoie.

  41. gica hriscanu September 23, 2010 at 4:52 pm #

    Va felicit mr. Ponta pentru curajul manifestat in ultimul timp, chiar atunci cand ati acceptat sa fiti in fruntea PSD, eu nu le am cu partidele, numai cu personalitatea omului. Partidele trebe sa apere niste interese, care de multe ori sunt inafara realitatii, care doare de cele mai multe ori, dar numai asa poti preveni catastrofa, ocolind cu politici nu faci nimic. Cunoasterea realitatii iti da si ideea si planul ce trebe aplicat. Uitati americanii au studiat din 2000 impactul cel va avea o criza asupra SECURITATII SOCIALE, AU EXTINS STUDIILE SI IN EUROPA, LA MOMENTUL ALES AU TRIMIS FMI SA STABILEASCA MASURILE IN EUROPA- AU FOST IN POLONIA- OUT, IN UNGARIA -OUT, IN BULGARIA- OUT S.A. NUMAI IN ROMANIA CU BOC-BASESCU= COME IN… SI CE IESE? O NOUA REVOLUTIE?SAU LOVITURA DE STAT… SUNT MULTE. ACUM PRIN L 119.2010 AU SCOS NISTE HOTARARI 735 SI 737 PRIN CARE ANULEAZA HOTARARILE JUDECATORESTI DEFINITIVE SI IREVOCABILE. CUM E? NICI MAO NU FACEA ASTA… DA E CAZUL ..JOS….

  42. popalumi September 23, 2010 at 4:54 pm #

    Sint un simplu membru PSD.Asi vrea sa cred ca puteti
    tine la oamenii acestor tinuturi.Dar imi e greu.
    Ce e cu suspendarea asta?
    Eu alerg dupa semnaturi pentru MOTIUNE!

  43. The_engineer September 23, 2010 at 4:57 pm #

    bine ai venit in “minunata” lume virtuala

  44. diego September 23, 2010 at 4:59 pm #

    Succes cu blogul!
    off topic: Domnule Ponta se apropie alegerile in PSD Caras Severin si acolo Mocioalca face ce vrea… unele comune au mai multi delegati decat orasele( schema invatata de la “prietenul” M.G. la congresul national).
    Ajutati-ne sa avem alegeri corecte si sa nu mai fim supusii lui Frunzaverde.

  45. balbeck September 23, 2010 at 5:03 pm #

    Salut!Ce pateste Roberta?Voi ii faceti plangere penala,ea nu se lasa si va face si ea voua.O fi de ras sau nu prea?Imi pare a circ.Au auzit si europarlamentarii straini de circul de la noi,de fraudarea votului la legea pensiilor.Cica au si pe telefonul mobil filmuletul cu fraudarea votului.Se amuza aia copios.Ne-au facut de ras astia…

  46. Iepurele de Martie September 23, 2010 at 5:04 pm #

    Si eu sunt incantat ca ti-ai tras blog. Sper din tot sufletul sa reusesti, in cele din urma, sa dai de pamant cu alcoolicul care – am ferma convingere! – a furat alegerile prezidentiale de fiecare data cand le-a “castigat”. Totusi, sper ca nu te vei supara daca-ti spun ca, la “M-am hotarat! O sa am blog! De ce?”, ai uitat motivul principal (as spune eu): blogul este cea mai usoara, rapida, directa si sigura modalitate de a intra in contact nu doar cu “oamenii care ma cunosc si ma simpatizeaza dinainte de a fi eu mare sef de PSD” si care “nu mai au asa des ocazia sa vorbeasca cu mine”, ci si cu oamenii care te simpatizeaza fara sa te fi cunoscut vreodata sau chiar si numai cu oamenii care doar il antipatizeaza pe Basescu fara sa te fi cunoscut vreodata. Succes!

  47. miscellaneous11 September 23, 2010 at 5:14 pm #

    Nici n-am ajuns bine aici și deja găsesc zeci de comentarii. Chiar voiam să vă avertizez că o să primiți multe, multe comentarii și n-o să puteți răspunde la toate, de multe ce sunt și de inutile ce-o să fie unele … cât despre ”hateri” – să nu-i băgați în seamă.
    Bun venit pe wordpress și … poate că o să vă schimbați curând părerea cum că părerea unor bloggeri nu contează așa mult. 🙂
    Încă ceva: am observat în jurul meu că mulți vă privesc ca pe o nouă speranță, nemaiavând în ce să creadă – nu îi dezamăgiți. Numai bine !

  48. Spartacus September 23, 2010 at 5:16 pm #

    Domnule Ponta sunteti norocos ca a-ti scapat pana acum de avalansa postacilor portocalii care sunt din bugetul de stat de Elena Udrea pentru a calca totul in picioare…
    sau ati avut grija sa nu apara?:))

  49. Danny September 23, 2010 at 5:17 pm #

    Mie nu mi-a venit sa cred ca acesta e chiar blogul domnului Victor Ponta.
    Oricum, nu pot decat sa va urez mult succes in blogosfera dar si in politica.
    Am avut intotdeauna o parere buna despre dumneavoastra si mi-a parut bine ca ati devenit presedintele PSD, sperand ca veti aduce un suflu nou in politica de la noi.

  50. Geo September 23, 2010 at 5:18 pm #

    Cred ca ai avea mai mult de castigat daca te-ai promova pe tine, valorile si credintele TALE si nu tot timpul anti-Base. Cand Base nu va mai fi cu cine o sa te mai compari?

    Mult succes cu blogul!

  51. sorin September 23, 2010 at 5:19 pm #

    Sa fie intr’un ceas bun!
    E mare lucru sa vezi un politician care scrie cu manuta lui si asteapta sfaturi si puncte de vedere de la consiglieri(sic).
    Sa speram ca acest aspect nu se va inscrie in princiul romanesc potrivit caruia orice minune tine numai trei zile.
    In ceea ce priveste razbelul politic…va doresc sa aveti intelepciune…(trebuie sa iti cunosti bine prietenii ca dusmanii se stiu ei).

  52. Ionel Mesaros September 23, 2010 at 5:27 pm #

    Bine-ati venit in blogosfera!
    Desi nu sunt un social-democrat,va asigur ca sunt de partea Opozitiei si-mi doresc din tot sufletul revenirea la Normalitate.Poate e un vis prea indraznet,insa cred ca in situatia de azi,daca mai dorim sa mai salvam ceva din Romania, trebuie sa actionam impreuna pentru suspendarea presedintelui si “debarcarea” lui Boc,fara sa tinem cont de culorile noastre politice.
    D-le Ponta,saracia a milioane de romani ne obliga sa ne conjugam eforturile,chiar daca nu suntem compatibili,doctrinar.Rugamintea mea e sa lasati laoparte egocentrismul si sa construiti impreuna cu dl Crin Antonescu o echipa spre salvarea Romaniei!
    Va urez mult succes!

  53. balbeck September 23, 2010 at 5:27 pm #

    Roberta Anastase i-a furat pe toti pensionarii din tara asta.E o mega hotie,nu e o infractiune minora.E foarte grav ce a facut.Trebuie sa ajunga dupa gratii.Si ala ce rade pe la Cotroceni si a bagat-o la inaintare pe Roberta,trebuie sa fie arestat.Ala e seful cel mare.Ala da toate comenzile.
    Cum e posibil ca un om cu dosar penal sa poata candida la presedintie?In tara asta totul e posibil.

  54. Florian September 23, 2010 at 5:31 pm #

    Până acum, numai dulcegării. Ca să-ţi tai greaţa, ia şi o acritură, pe care am postat-o pe un alt blog, dar ţi-o fac şi ţie cadou, cu copy-paste:
    Eu unul o cred pe Roberta Anastase, că legea a fost votată de cel puţin jumătate plus unu din numărul total de deputaţi (la legile organice, asta-i regula). Il cred şi pe Băse, care în interviul de la radio a zis că pesediştii erau mai mulţi şi că ar fi putut impune amendarea legii, dar pentru a primi mită au ieşit din sală. Deci, conform lui Băse, pesediştii erau cel puţin jumătate plus doi din numărul total de deputaţi. Până acum, avem cel puţin două jumătăţi plus trei. Dacă îi adăugăm pe liberalii care au părăsit sala şi pe absenţii de la toate partidele, precis că se mai adună şi cea de-a treia jumătate.
    Sunt mândru de preşedintele nostru, care a reformat nu numai instituţiile statului, dar şi matematica. Dacă aritmetica băsesciană va fi introdusă în programa şcolară, şcoala românească nu va mai scoate tâmpiţi, ci şmenari şi jucători de alba – neagra.
    In loc să desfiinţeze imbecilismele debitate de Roberta & Chioru’ în legătură cu votul, Ponta a bătut azi câmpii cu buletinul lui de gorjean. PSD a scăpat de un prostănac şi a dat de fii’su. Vai şi amar!

  55. ged September 23, 2010 at 5:32 pm #

    “Când intră Anastase la pârnaie?”

    Aceasta este întrebarea pe care Mordechai, unul din bloggerii importanţi, a lansat-o azi ca pe o lepşă pe blogul său http://moshemordechai.wordpress.com .
    Îţi sugerez ca în limita timpului disponibil să-l vizitezi. Nu va fi un timp pierdut cel pe care i-l vei dedica. Poate că îi faci loc şi în blogroll.
    Să auzim şi de bine!

  56. Deea September 23, 2010 at 5:41 pm #

    Baga mare la articole

  57. alice September 23, 2010 at 6:04 pm #

    Felicitari pt blog si pt ce-ati spus la conferinta de presa.Mult succes si curaj.

  58. Doina Zahan September 23, 2010 at 6:22 pm #

    Domnule Ponta, nici nu pot sa va zic cat ma bucur ca aveti blog si intentionati sa scrieti des. Am cautat si acum cateva luni sa va citesc regulat, dar…si acum e foarte bine. Sunt convinsa ca va veti descurca foarte bine in demersul dumneavoastra. Si acesta si politic.
    Si daca tot am facut trecerea atat de lin spre ce ma intereseaza cel mai mult, politicul adica, vreau sa va anunt ca va admir de cand v-am observat imediat dupa alegerile din decembrie, cand ati dat in media o declaratie bomba.
    Asa ca personaj politic, cred in dumneavoastra (ideologia partidului nu o cunosc) si in proiectele economice pe care le intentionati cand veti guverna tara. Mi se par convenabile si rationale.
    Totusi, nu inteleg ce se intampla in Parlament, cand PSD-ul iese periodic de la votare sau de la audierea anumitor persoane care vorbesc la tribuna; si nu inteleg de ce va e ignorata prezenta in sala; Presedinta Camerei Deputatilor, nu e curioasa.
    Si nici nu inteleg acel circ care se intampla, prin discursuri care se vor amuzante, inspirante sau spirituale, dar nu politice. Spectacolul din Parlament nu e decat ridicol. Stiti foarte bine ce legi avem, cat ne ajuta ele, si ce se intampla in Justitie.
    Daca in viitorul apropiat se remediaza aceasta situatie, si eu voi inceta sa incit la desfiintarea Parlamentului.
    Stiu ca deocamdata sunt o voce singulara pe acest demers, dar daca perseverez, cine stie?, s-ar ptea ca in timp sa mai conving cativa, si ei pe altii… care sa se convinga ca ceea ce se intampla in conducerea tarii, nu este ceva normal si democratic.
    Multumesc daca ati citit tot.

  59. George Serban September 23, 2010 at 6:48 pm #

    Bun venit! Chiar nu ma asteptam, vazand scepticismul exprimat asupra utilitatii blogosferei. Eu sunt liberal si mi-e adversar oricine incearca sa impiedice actiunea fortelor unite, ale liberalilor si socialistilor, pentru rasturnarea regimului “Basescu” si indepartarea acestuia de politica romaneasca. Imi poate fi prieten oricine participa la aceasta actiune sau o sprijina. Succes!

  60. Harabula September 23, 2010 at 6:57 pm #

    Domnule Ponta sunteti jurist, nu-i asa?
    Care este temeiul juridic pentru care cereti ca Basescu sa stabileasca ca vutul la Legea pensiilor a fost furat? Nota bene:temeiul juridic.
    Dv. vreti ca presedintele sa nu promulge aceasta lege intrucat “s-a furat la vot”. Adica presedintele este in masura sa controleze votul Parlamentului.
    Si asa Parlaentul este compromis in fata opiniei publice, acum vreti ca sa fie corectat de presedinte?

    Eu nu discut corectitudinea votului. Eu discut relatia dintre Presedinte si Parlament. Va analiza cumva de acum inainte toate documentele si va aduce martori ca sa se convinga ca s-au respectat procedurile? Ce este el? Organ de ancheta?
    M-ati dezamagi daca ati argumenta ca furtul a fost inspirat de Basescu. Toata treaba a fost de conjunctura. N-a fost premeditata.

    Imi permiteti un pronostic? Nu veti putea mentine un standard acceptabil al acestui blog. Spun asta intrucat ati adoptat inca de la inceput un ton cam sprintar-smecheresc. Sunteti presedinte de partid. Tineti-va rangul.

    • Florian September 23, 2010 at 8:53 pm #

      Pai se putea sa nu apara si securistii Chiombului?

    • Karakas September 24, 2010 at 4:41 pm #

      @Harabula, de acord ca a fost o conjunctura. In care s-a putut fura, si s-a furat.

      >”Ce este el? Organ de ancheta?”
      E organ si atit.

  61. Theodora September 23, 2010 at 7:01 pm #

    Bun venit in blogosfera!
    Eu am blog politic (de stanga) de un an si comentez pe blogurile domnilor Ion Iliescu si Adrian Nastase.
    O sa va adaug in blogrollul meu ca sa pot sa va citesc mai usor.
    Despre mine pot sa va spun ca fac parte din aripa dura a electoratului PSD adica dintre aceia care merg la vot si pe canicula si pe viscol.
    As vrea sa va mai spun ca, aici in blogosfera, a fost foarte greu in campania electorala deoarece din pacate sunt putine bloguri de stanga active.
    Cu deosebit respect
    Theodora Marinescu

  62. alex_ro September 23, 2010 at 7:02 pm #

    Nu cred ca acest blog e blogul lui Ponta. Daca ea al lui, anunta printr-o declaratie oficiala, cum a facut Nastase.

    • Victor Ponta September 24, 2010 at 12:06 am #

      Pai unde sa mai anunt, pe cuvant ca e ala meu, ma jur pe rosu daca vrei! O sa scriu din nou si atunci o sa te convingi!

      • alex_ro September 24, 2010 at 1:20 pm #

        Am vazut pe blogul lui Adrian Nastase ca v-ati facut blog. Am citit mai atent si mi-am dat seama, da, dumneavoastra sunteti. Multumesc si va urez succes.

  63. casandra September 23, 2010 at 7:04 pm #

    Victor, bravo!
    E bine ca te dai pe blog.

    Dar nu stiu daca este bine sa postezi aici ceea ce spui pe la TV, prin ziare, s.a.m.d.
    Pe blog, unde ai mai multa libertate, ar trebui sa “te prezinti” mai bine pe tine. Nu neaparat persoana privata, ci chiar politicianul.

    Ai inceput un capitol nou in PSD: presedintele care se exprima la fel de colorat cu ceilalti lideri politici. Pesedistii de frunte de pana acum pastrau o anume rezerva in exprimare…
    Poate ca ai dreptate dar, ca sa nu devii doar presedintele pesedist care stie sa suduie si sa ameninte, trebuie de urgenta sa spui aici si care este “geografia ta politica”. Nu proiectele asumate deja public de partid, ci ideile tale, cele pe care le iubesti si pe care le-ai vrea realitate.
    Altfel va fi greu sa te prezinti ca fiind si leader, si autentic.Vei fi una sau alta, sau niciuna. Fara suparare…

    P.S. Inainte de a posta textele – pe care le scrii probabil printre picaturi si in pauze – pune pe cineva sa lectureze si sa mai coseasca din virgule. Ai o recolta mare de tot.

  64. viorel September 23, 2010 at 7:09 pm #

    Va salut domnule Ponta ! In primul rand va zic bine ati venit pe blog. Nu prea ma intereseaza prea mult politica, dar ati facut bine ce ati facut si ce intentionati sa faceti. Felicitari ! Sper sa citim articole interesante, de fapt sunt sigur ca o sa avem ce citi pe blogul d-tra.

    ps: Nu vreau sa para reclama, am si eu un blog pe care urc melodii create de mine acasa, nu castig nici un ban din acest site, am o problema de sanatate din cauza careia stau foarte mult in casa si incerc sa imi ocup timpul. Daca binevoiti si va place muzica, as vrea o parere sincera din partea d-tra ( am mai multe genuri, sper sa gasiti unul si pe placul d-tra ). Si cine stie poate facem si un schimb de linkuri daca doriti. Va multumesc si ma scuzati pt indrazneala, daca am fost deranjant, mii de scuze. Numai bine !

  65. George M September 23, 2010 at 7:13 pm #

    Multa bafta.E nevoie si in acest spatiu virtual sa spuneti ce doriti sa faceti,ce trebuie sa spunem oamenilor pentru a fi alaturi de social-democrati si pentru a rezolva problemele acestora.
    Cred ca este un castig.
    Bafta….

  66. gabifantana September 23, 2010 at 7:14 pm #

    Salutare Victor.
    Am gasit blogul tau ca urmare a articolului din Libertatea si am citit si prima postare. Am vazut si eu ca Base s-a grabit sa sara la gatul tau in special si al lui Crin Antonescu in special folosindu-se de stilul caracteristic. Ce m-a intrigat odata in plus este ca s-a apucat sa zica ce mult v-a ajutat el pe voi care ati fi fost niste amarati daca el, Zeus, nu s-ar fi indurat sa va ajute. Oare de ce nu a spus si modul in care le-a ajutat pe Anastase, Udrea, Ritzi, si lista poate continua.
    Cat despre scandalul cu pensiile care, ca urmare a “bombei” lansata de Anastase cu privire la faptul ca PSD ar fi cerut bani ca sa lase legea sa treaca, este deja un cliseu. Sunt convins ca se asteptau sa iasa scandal cu votul dar nu au crezut ca va avea amploarea asta. De aceea a doua zi erau inca bulversati, iar Anastase baiguia ceva acolo. Seara insa s-au adunat impreuna cu Zeus si au stabilit un plan de bataie ca sa iasa cu basma curata si atunci tot Zeus a venit cu ideea asa zisului santaj al PSD. Tot atunci tata Zeus i-a spus domnisoarei Anastase ca ii multumeste ca l-a ajutat in vremuri asa de grele si ca i-a indeplinit cerinta, avertizand-o insa ca urmeaza o perioada de foc pentru ea, dar sa stea linistita ca nu i se va intampla nimic. mai mult el va avea grija ca ea sa fie recompensata pentru loialitate. Tu ce parere ai despre asta? Mie intuitia asa imi spune ca au decurs lucrurile. Si atunci este justificat de ce s-a luat de tine asa de acerb: pentru faptul ca ai jignit-o atat de tare in Parlament. De Crin Antonescu nu a spus nimic pentru ca nu il considera un adversar imediat. De expemplu domnia sa nu ar fi zis lucruri asa de acide ca tine. Tu insa esti mult mai direct si poti deveni o adevarata piedica pentru el in primul rand, si apoi pentru sistemul lor pentru ca ai in spate si o meserie cu ajutorul careia ii poti pune in dificultate.
    Ca o incheiere de moment iti zic ca o perioada mi-ai parut antipatic, genul de om care da din coate sa iasa in fata cu orice pret, dar acum imi dau seama ca m-am inselat si am vazut, poate, doar un fragment din actiunile tale care m-au condus la aceasta concluzie.
    Sper ca am fost cat de cat coerent, caci atat gandurile cat si nervii produsi de toata situatia asta din tara si nerusinarea celor de la conducerea ei ma fac uneori sa devin confuz.
    De asemenea sper ca nu te deranjeaza faptul ca te-am tutuit si daca este vreo problema doar spune-mi si se rezolva.
    Multa bafta in continuare si continua, te rog, modul de actiune pe care l-ai inceput.

  67. Silviu September 23, 2010 at 7:14 pm #

    Bravo, Victor! Asta trebuie: pozitie şi atitudine pe faţă, de forţă, de condamnare, de a nu trece peste, de a nu renunţa. L- aţi prins la colţ pe Bolnav şi, cu multă negociere sau orice altceva, cred că veţi reuşi, vom reuşi, vom scăpa de el. Să nu vă înfricoşaţi, că vor urma multe zvărcoliri din partea lor, multe minciuni, acuze, încercări de scăpare, manipulare a opiniei publice în favoarea lor etc. Ţineţi-vă bine! Hai, că se poate! Cu respect,

  68. Karakas September 23, 2010 at 7:14 pm #

    Te astept cu articole de substanta, sa discutam despre stinga, dreapta si ce mai inseamna ele astazi intr-o lume destul de confuza.

    Mult succes, si atentie, articolele tale pot deveni stiri de presa 🙂

  69. Viorel Dobre September 23, 2010 at 7:20 pm #

    Domnule Ponta, mult succes.

    Acum ca v-ati apucat, trebuie sa va tineti.
    O sa va fie tare greu. Dar sa nu cumva sa va lasati.
    Si ca sa va inversunez, va spun ca o anumita persoana si-a lansat un jurnal (eu am auzit la radio despre asta) in care a promis ca o sa scrie zilnic ce si cum face. Oameni rai spun ca scris vreo saptamana. Si gata cu jurnalul. Am inteles ca a motivat ca e ministra si nu are timp. Bine, dar si cand l-a lansat, tot ministra era.
    Asa ca exemplul rau il aveti.
    Iar exemplu bun, evident ca il stiti, este din Mai 2007. Nu-l spun, ca-l stiti.

    SA NU CUMVA SA VA LASATI!

  70. alinx3330 September 23, 2010 at 7:26 pm #

    felicitarile domnule ponta pentru ca sunteti primul dintre parlamentari care isi face publica intentia de a blog-ui insa vin si va intreb in mod direct ce doriti sa obtineti din aceasta blog-uire? faima deja aveti in sondaje acum conduceti si in plus de asta credeti ca domnul Basescu va lua in seama ceea ce spuneti aici Dumneavoastra? sa fiu sincer i se cam ….. de tot ce zic cei din jurul lui. a zis ca e un presedinte pentru tara va intreb pe Dumneavoastra a carui tara? poate am gresit tara sa ma mut in alta tara ca aici nu e de trait vi se pare normal ca multi dintre tineriii care au absolvit o facultate acum sa stea acasa sau sa plece in strainatate pentru ca tara noastra nu ne ofera nimic? si sa nu credeti ca urmaresc sa ma angajez pe o functie de director sau sef dar nici macar ca un simplu muncitor nu gasesc. o zi placuta va doresc si astept sa aud si eu parerea Dvs.

  71. Ion de la Chiuiesti September 23, 2010 at 7:51 pm #

    Excelent! Ai multe de clarificat.

  72. Anonimul Venetian September 23, 2010 at 8:02 pm #

    Felicitari pentru blog Victore.

    Sa-ti dea Dumnezeu forta de care ai nevoie pentru a invinge.
    Si pentru ca zilele trecute a fost ziua ta de nastere, iti transmit aici urarea pe care ti-am trimis-o pe blogul domnului Nastase:

    La Multi Ani, Victor, si am sa-ti spun acum ceea ce m-am jenat sa-ti soptesc la urechie cand, la Targoviste, sala te ovationa: Ai o sansa enorma sa intri in Cartea de Istorie a Poporului Roman, n-o rata!

    Cu imensa speranta,
    Z.

  73. Augustin September 23, 2010 at 8:02 pm #

    @ Victor Ponta
    Bun venit intr-o lume minunata si in acelasi timp, o jungla infioratoare. In curind, te vei convinge singur de teribila forta pe care ti-o da acest instrument, dar si de presiunea pe care o exercita chiar asupra ta. Probabil, o sa ai momente in care sa te feliciti ca te-ai apucat, dar si destule clipe in care te vei hotari sa te lasi.
    Unul si acelasi aspect e si sursa binelui, si a raului: feedbackul pe care il speri si il astepti de la oameni. A binelui, n-are rost sa explic de ce. A raului, fiindca aici se poate, SI SE VA INCERCA, strecurarea “nevinovata” a unor factori perturbatori (“informatii” otravite, (de)formatori de opinie, etc.) Asa incit, singura solutie este sa fii antena in fiecare clipa si sa faci totul cu mina ta.
    Mult succes in viata de bloger (nu inteleg de ce-ar trebui scris cu 2 de g), dar mai ales in viata politica, pentru a stirpi raul principal care atirna, ca o piatra de moara, de piciorul firavei noastre democratii. Doamne-ajuta!

  74. Silvy September 23, 2010 at 8:35 pm #

    Hm,n-am crezut initial ca blogul va apartine. Ma asteptam sa fie facut de catre un consultant,cu un design mai puternic, atasat website-ului oficial.

    Oricum, mult succes si scuzele mele.

  75. arsulici September 23, 2010 at 8:37 pm #

    Succes!

    • ellasarya September 23, 2010 at 11:03 pm #

      Să fie într-un ceas cu cuc!
      Aşa cum spuneam şi pe blogul domnului Năstase: era cazul! O legătură mai bună cu lumea din jur nu cred că poate exista la ora actuală… Mai “bună” nu-nseamnă musai c-o să vă placă tot ceea ce veţi citi, dar vă veţi lămuri “în direct” cu cine aveţi de-a face (în sens pozitiv).

  76. Phane69 September 23, 2010 at 10:08 pm #

    Buna seara
    In primul rand, vreau sa fiu sincer si sa marturisesc ca nu sunt un simpatizant al clasei/oamenilor politici din Romania. De ce? Motivele sunt evidente, sunt sigur ca le stiti mai bine decat mine. Ideea de a va face un blog, este super tare, chiar daca intr-o seara, doua, trei de fapt scrie asistentu…sunteti ocupat…opozitia asta…offf….Nu sunt genu de comentator care sa va laude/extazie ca posteaza pe blogul “viitorului” presedinte al Romaniei, asa ca va voi pune direct o intrebare:
    Cu ce credeti ca sunteti mai bun decat ce a fost? Adica, pentru mine, un biet “muritor” din clasa muncitoare, toti politicienii par la fel…nu zic hoti, ci doar…egoisti…ceva de genu, mulgeti vaca azi, ca maine nu se stie…nu va contesc nici cum calitatile, dar, dupa parerea mea, ca sa iti faci o parere despre o persoana, ar trebui sa ii cunosti mai intai…defectele…cred ca cel mai tare ar fii, sa postati, candva, in viitor, o caracterizare…cum va vedeti dvs si cum va vedem noi, sau doar eu, muritorii/muritorul de rand…Oricum, faptul ca sunteti tanar, reprezinta un mare atu din pct meu de vedere(daca va intereseaza), pentru ca, poate, inca nu aveti inoculata ideea de…egoist…
    Chiar as vrea sa vad daca primesc un reply…cat de mic…de la dvs, ca de la ceilalti useri…cu tot respectu, stiu ca ei posteaza personal, dar dvs….Sanatate&putere de munca!

  77. midanius September 23, 2010 at 10:15 pm #

    salutare si bun venit in blogosfera , eu sunt un cititor al domnului nastase , dar sper sa devin cititor si al acestui blog , este foarte bine sa ai un blog in ziua de azi , este o poarta catre oameni , aici au sansa si oameni simpli sa poate comunica cu cei ce-i reprezinta , romania are nevoie de comunicare , oameni din politica au nevoie de contact cu cei care nu sunt neaparat politicieni , aici poate fi auzita vocea poporului . Mult succes
    Daniel

  78. Platon September 23, 2010 at 10:50 pm #

    @alex_ro, vedem noi acum daca e al d-nealui chiar de-i roz de cazarma. ii dam link 1. pt schimb de impresii. link 2. pt buna dispozitie. deci:
    http://www.simonatache.ro/
    http://hultanul.blogspot.com

  79. Viorica Buda September 23, 2010 at 10:59 pm #

    Bun venit d-l presedinte.Ma bucur mult ca sinteti prezent si aici.Succes , va transmite echipa de la Jibou- Salaj.Deci in fiecare seara ,am datoria sa intru pe cel putin doua bloguri,:A.N si V.P.

  80. Mihaela September 23, 2010 at 11:04 pm #

    Succes in blogosfera si la rasturnarea lui Base/guvernului!

  81. Victor B September 23, 2010 at 11:05 pm #

    Eu îţi urez „succesuri” în cariera de blogger.

    La politică mai bine nu mă bag pentru că oricum aş da-o cuiva n-o să-i convină. Cred că mai bine voi comenta doar la articolele non-politice. Dacă vreau propagandă anti-PDL o să intru pe blogul lui mircea badea (cu litere mici) sau direct pe antena 3.

  82. Sibilla September 23, 2010 at 11:29 pm #

    Dobrodosli, Victor Ponta !
    Adicătela,Bun revenit în blogosferă ! Era şi timpul şi e de bun augur.
    Pt dumneamea sunteţi încă , oarecum, o necunoscută… nădăjduiesc ca ŞI descoperirile pe parcurs să fie de bun augur.
    Când vine vorba de debarcarea matelotului impertinent băsescu şi-a şobolanilor pedelachei, contaţi şi pe dumneamea. Totuşi, când aveţi timp, doresc să vă cunosc şi dvs opinia vis a vis de afirmaţii precum : * Ion Iliescu e rupt de realitate *, am încheiat citatul şi aştept de la dvs o poziţie vis a vis de ideea unor * consilieri * de ocazie, cum că unul precum guguştiucul Volodea Tismăneanu, scrib alBăsescului ar trebui cooptat în PSD, chestiune cu care NU voi fi deacord never ever. Mulţumesc.
    Sibilla
    P.S. pentru că sunt un om de bună credinţă şi detest ipocrizia, am să spun eu personal, ca să evit oareşce * traduceri * ale vreunor * binevoitori * : recunosc că sunt unul din cei declaraţi sceptici la preluarea şefiei PSD de către dvs, eu fiind unul din cei trup şi suflet aripa tandemului Iliescu-Năstase şi care vă * vedeam * peste vreo ceva ani în această postură, totuşi, adversar al geonelului pe care NU-l iert şi, tot eu, aştept să mă surprindeţi prin fapte, să demonstraţi că meritaţi încrederea noastră, a social-democraţilor care credem cu tărie în Social-Democraţia AUTENTICĂ. Şi mai recunosc că, vă voi urma DACĂ vă veţi ridica la înălţimea aşteptărilor noastre… să nu vă supere * reticienţa * unora din noi, justificabilă pe undeva la câte dezamăgiri am tot fost * cadorisiţi *, culmea, de către unii * de-ai noştri *…
    JOS BĂSESCU ! JOS Mafia PDL !

  83. pensiuneaedenjibou September 23, 2010 at 11:45 pm #

    Dobrodosli, Victor Ponta !
    Adicătela,Bun revenit în blogosferă ! Era şi timpul şi e de bun augur.
    Pt dumneamea sunteţi încă , oarecum, o necunoscută… nădăjduiesc ca ŞI descoperirile pe parcurs să fie de bun augur.
    Când vine vorba de debarcarea matelotului impertinent băsescu şi-a şobolanilor pedelachei, contaţi şi pe dumneamea. Totuşi, când aveţi timp, doresc să vă cunosc şi dvs opinia vis a vis de afirmaţii precum : * Ion Iliescu e rupt de realitate *, am încheiat citatul şi aştept de la dvs o poziţie vis a vis de ideea unor * consilieri * de ocazie, cum că unul precum guguştiucul Volodea Tismăneanu, scrib alBăsescului ar trebui cooptat în PSD, chestiune cu care NU voi fi deacord never ever. Mulţumesc.
    Sibilla
    P.S. pentru că sunt un om de bună credinţă şi detest ipocrizia, am să spun eu personal, ca să evit oareşce * traduceri * ale vreunor * binevoitori * : recunosc că sunt unul din cei declaraţi sceptici la preluarea şefiei PSD de către dvs, eu fiind unul din cei trup şi suflet aripa tandemului Iliescu-Năstase şi care vă * vedeam * peste vreo ceva ani în această postură, totuşi, adversar al geonelului pe care NU-l iert şi, tot eu, aştept să mă surprindeţi prin fapte, să demonstraţi că meritaţi încrederea noastră, a social-democraţilor care credem cu tărie în Social-Democraţia AUTENTICĂ. Şi mai recunosc că, vă voi urma DACĂ vă veţi ridica la înălţimea aşteptărilor noastre… să nu vă supere * reticienţa * unora din noi, justificabilă pe undeva la câte dezamăgiri am tot fost * cadorisiţi *, culmea, de către unii * de-ai noştri *…
    JOS BĂSESCU ! JOS Mafia PDL !

  84. anonim September 23, 2010 at 11:56 pm #

    Daca te-am mancat….. de blog, acu’ tre sa te si scarpini…si sa scrii !

  85. Cristian September 24, 2010 at 2:56 am #

    Stimate Domnule Ponta,

    Va felicit pt blog !
    Doresc doar sa va reamintesc ca problema cea mai mare a
    Romaniei sunt..BANII..BANIII,BANII domnule Ponta,si,acuma
    imi permit sa va dau o idee care va poate aduce voturi.
    Faceti un program de dezvoltare economica,UN SINGUR PROIECT MACAR,nu un intreg program,ca e f. greu,ca de exemplu sa reluati lucrarile stopate la autostrada Transilvania,din ..lipsa de fonduri,PRIVATIZATI AUTOSTRADA,Fonduri de pensii occidentale fac investittii cumparind si autostrazi,vor pune o taxa pe ea,dar mai bine dai 10 lei sa mergi pe autostrada decit fara,
    DECI,CONCENTRATIVA SA FACETI CEVA PENTRU ROMANIA,SI NU “POLITICA”ca de politicieni Romania a avut parte 20 de ani si nu au facut nimic.

    DACA VETI REALIZA VREUN PROIECT K LUMEA,AUTOMAT VETI CRESTe IN SONDAJE,asta merita sudoarea dvs si nu demiterea lui Basescu ,care mi se pare o pierdere de vreme,sau cearta cu pensiile din Parlament.

  86. Patriotu September 24, 2010 at 3:23 am #

    Daca tu esti ponta adevarat,atunci eu sunt preafericitul patriarh al tutoror pedelistilor.Hai pe bune,chiar esti tu?Daca e asa astept un email si eventual o discutie de orice fel,eventual ce se poate face ca tara asta sa se indrepte.Daca nu esti ponta nu te complica sa raspunzi.Sanatate.

  87. catalin September 24, 2010 at 3:57 am #

    Bine ati venit pe web! Mult succes in activitatea politica si cea de aici. va admir inteligenta. Sper sa fiti destul de inspirat sa alegeti oameni intelepti in jurul dvs. care sa va sprijine in ideile politice si in actiune. Multa sanatate!

  88. Draghi Puterity September 24, 2010 at 7:46 am #

    Felicitari Victore si, cu intarzire, dar mai bine mai tarziu decat niciodata “La multi ani!”.

  89. bridge September 24, 2010 at 11:44 am #

    Victor, as vrea o lamurire in legatura cu cele 127 miliarde…chiar e nascocita suta la suta ?

  90. Radu September 24, 2010 at 12:29 pm #

    Bine ati venit pe net domnule Ponta.Pe mine m ati convins ca om politic si ca om in general .Va doresc mult succes si spor la munca.

  91. noni September 24, 2010 at 1:06 pm #

    Felicitari Domnule Ponta.
    Am o varsta, 51 ani, si voi vorbi asa cum vorbeste un om cu mai multa experienta in viata, adica nu atat de exuberant, dar sigur cu bucuria ca pot scrie aici. Cred ca este o dovada ca nu numai cei tineri va admira.
    Va stimez pentru ca aveti echilibru, nu va aruncati in discutii fara argumente si incercati sa nu fiti, cel putin pe “sticla” jignitor cu nimeni.
    Sper sa puteti sa suspendati presedintele si sper ca doamna Anastase sa fie condamnata penal pentru infractiunea de fals si uz de fals, si poate chiar pentru mai multe capete de acuzare.
    Cat priveste lupta cu presedintele, va urez succes, sa nu va lasati intimidat, sa aveti garda sus, pentru ca este precum un sarpe: insinuos, fals, alunecos.
    Sper sa reusiti si cu legea pensiior ceva, pentru ca sunt multe lucruri rele acolo: legate de pensionarii de boala (conditii grele si umilitoare, cuantum al pensiei foarte mic pentru un om cu adevarat bolnav, care cheltuie mult pe medicamente si tot felul de tratamente), de penalitatile pentru pensionarea anticipata (a crescut la 45%), precum si de femei.
    Aici cred ca sunt mai multe probleme:
    1. in nici un proiect de lege al pensiilor nu s-a tinut cont de femeile care au facut in timpul facultatii armata, timp de 3 ani, avand si doua convocari de cate 1 luna in timpul vacantei de vara. Modul in care se se calculeaza vechimea pentru anii de studii scade perioada vacantelor, si deci pentru femei este discriminatoriu. Nu se calculeaza lunile de armata.
    2. In ce priveste varsta de pensionare, cred ca ar trebui sa existe un proiect cu o varsta minima si una maxima de pensionare. In acest mod nu ar mai fe persoane de 70 de ani si chiar mai mult care sa “lucreze” pe salarii foarte mari, in detrimentul tinerilor care nu au loc de munca. Sigur sunt si persoane care au o influenta foarte mare in dezvoltarea anumitor domenii, si nu ma refer la acestea, dar de ex. un contabil sau o secretara, sigur pot iesi la pensie la termenul stabilit de lege, nu cum se intampla acum.
    3. In privinta pensionarii femeilor, varsta de pensionare este prea mare, pentru ca o femeie mai are o norma neplatita acasa. Este cumplit ca la varsta mea sa stii ca mai trebuie sa muncesti 14 ani pentru o pensie al carui cuantum va fi foarte mic, comparativ cu persoanele care au iesit la pensie la 55 ani sau chiar la 50 (pentru grupa de munca), cu o vechime de 25 ani, nu 40 ani, cum vom fi generatia mea. Nu mai vorbesc de cuantumul pensiei, care va fi mai mic.
    Mai am o problema legata de pensionare: nu sunt sigura, dar am informatia ca ajutorul minim garantat si pensia minima, pentru persoane care nu au prestat nici o munca se platesc din fondul de pensii. Fond care se spune ca este prea mic. Din cate stiu, in Franta spre exemplu, dar nu numai, se completeaza fondul de pensii de la bugetul de stat cu vreo 40 miliarde de euro anual. Acolo acest lucru nu este vazut ca un dezastru, ci se considera perfect normal. Daca scad pensiile pentru cei care nu au cotizat, daca se scot din plata de la fondul de pensii salariul minim garantat si pensia minima, sigur efortul bugetar nu ar mai fi asa de mare, deci suma alocata de la buget ar fi mica, si nu ar trebui sa se umble la pensiile celelalte.
    Eu am facut un calcul, la un salariu de 1700 lei, cotizatia pentru pensie a angajatului (10,8%), nu si a angajatorului, pe 35 ani pusa la banca, nu lunar, ci anual, cu dobanda medie de 6% pe an, cu capitalizare. Rezultatul? Fondul creat mi-ar permite sa am un venit lunar mult mai mare decat pensia rezultata conform modului actual de calcul. Suma rezultata ar permite o dobanda anuala, care ar acoperi integral valoare unei pensii duble ca si cuantum fata de cea calculata prin legea pensiilor. Va dati seama ca daca as adauga si cota lunara varsata de angajator, in procent de 20,8%, suma acumulata s-ar tripla. Deci, se pune o intrebare simpla: Unde sunt banii nostri?
    Stiu ca acest calcul este ipotetic, pentru ca in fiecare luna sumele varsate de angajat si angajator se duc la plata pensiilor, dar sigur pe undeva intervine ceva ce scartaie.
    Va doresc a aveti succes in ceea ce intreprindeti.
    Cu stima,
    Noni

  92. Fragmentarium Politic September 24, 2010 at 1:48 pm #

    Draga Victore, bun venit in randul blogger-ilor. Poate in felul acesta vei fi sustinut mai amplu in lupta ta cu puterea junglei portocalii pentru apararea drepturilor celor multi, ajutandu-te sa transformi invectiva basesciana de “maimutica” intr-o forta de temut, asemanatoare, daca ar fi sa i se raspunda printr-un alt tip de metafora, celei a unui tanar si neinfricat leu-rege. Nu ar trebui uitat ca, pana la urma, in politica efectele obtinute sunt rezultatul unui raport de forte iar, apropo de suspendarea lui Traian Basescu, oricat de mult si de frumos ar vorbi acesta, daca lumea nu-l mai vrea, nu-l mai vrea si pace, n-ai ce face… Cred ca in prim plan n-ar trebui sa fie rezultatul procedurii de suspendare, care e foarte posibil sa esueze, avand in vedere oscilatiile opozitiei liberale si reactia negativa a udemeristilor (puah, auzi le ei, UDMR sunt “oameni de onoare” in a sustine un dictator !), ci semnalul de neabandon pe care-l va da electoratului si, mai ales, segmentului seniorial al acestuia (pensionarii), acesta din urma fiind un puternic formator de opinie (fiecare are parinti, bunici sau alte rude varstnice). Promulgarea Legii pensiilor de catre Traian Basescu ar echivala cu o oficializare a unei sentinte nedrepte a statului capitalist clientelar, deoarece prin aceasta ar risca sa transforme deciziile de pensionare, inclusiv retroactiv, in sentinte de condamnare la umilinta, saracie, boala si chiar moarte, ori la un asemenea sacrilegiu PSD trebuie sa reactioneze ferm, prin acte politice de respingere, constitutionale si parlamentare, refuzand ca prin tacere ori inactiune sa devina, de fapt, un ”avocat al diavolului”…

  93. andreea September 24, 2010 at 1:48 pm #

    Mult spor la ceea ce scrieti si, sper, sa aveti timp mai mult pentru a va aseza ideile in acest blog. Succes!

  94. Marijan Baz September 24, 2010 at 3:01 pm #

    Draga Ponta,

    In primul rand, vezi ca ai aparut in “Libertatea”. De acolo am aflat de tine. Ca puncte in plus (ca sa incep cu bunele), apreciez ca eviti ipocrizia din blogosfera si preferi sa fii tu ala care si zice, si face. Iar in al doilea rand titlul concis “Blogul lui Ponta” induce o gura de simplitate de care aven atata nevoie, altfel ne ia tahnica pe val si ne zdruncina dint emelii cautarea teoriilor conspirative la fiecare virgula (defect din nastere la romani). Mai apreciez si concordanta dintre personalitatea si flerul de “MICUL titulescu” pe care le inspiri cu limbajul si atmosfera scrierilor de pana acum. Imi dau fiori caci ma fac sa-mi amintesc de vremea Oracolelor din clasa a V-a.

    Scuze ca te tutuiesc (ma scuz, fiindca espectantzele tale sunt altele), dar intre noi e o diferenta de doar 3 ani.

    O intrebare as avea: ce te face sa spui ca nu ai tu B1-ul tau sa il injuri pe Base? Fiindca lasi sa se vada cu totul altceva. Si parca nu-ti placea echivocul.

    Ah, si inca una: de ce ai ales sa ne arati o poza a ta sub casca? De cine te protejeaza ea? Imi place ca esti subtil…poate chiar fara voia ta.

  95. crina September 24, 2010 at 3:39 pm #

    Domnule Ponta, am inteles ca stimabilul nostru presedinte poate fi suspendat si daca reusim sa strangem aprox 6 milioane de semnaturi pentru asta. Daca informatia aceasta este corecta dpdv legal, cred ca ar fi cazul sa incepem strangerea de semnaturi. O sa gasiti multi voluntari care sa ajute opozitia in acest demers, insa cineva trebuie sa-l faca public.
    In rest, multa bafta in lupta declansata impotriva lui Basescu. Ceea ce a spus d-nul profesor Teodorescu aseara la Antena 3 este foarte adevarat: important este sa intrati in lupta,chiar daca sorti nu par de partea dumneavoastra.

  96. EPISTOLEpentruZEUS September 24, 2010 at 4:22 pm #

    eu nu vreau sa-ti urez “succesuri” ca altii. eu pot cel mult sa iti doresc sa nu te lasi.
    nici eu nu-s prea vechi prin blogosfera, dar un lucru am remarcat. lipseau intr-adevar blogurile celor de stanga. sau, ma rog, sunt destul de putine si nepromovate.
    asadar, al tau este mai mult decat binevenit. 🙂

  97. Dl.Goe September 24, 2010 at 5:43 pm #

    Chiar daca nen-to Nastase te-a trecut, cu ne/voia d-voastara, la el in blogroll, pe ultima pozitie, totusi eu cred ca adevaratul potential al cetateanului Victor Ponta e aici in blogosfera, nu in alta parte. Ai putea fi cu usurinta mai tare decat Victor (Ciutacu), Mircea (Badea si Geoana la un loc), Serban (Huidu) si altii pe care nu-i mai insir in sir ca sa moara de ciuda. Asadar bun venit. Esti pierdut (explcatiile altadata). Dar, departe de mine gandul, n-o sa te declar nul… ci te salut cu intreaga consideratie ca pe unul de-ai nostri, din bransa, de-al de dl. Goe, cu potential de potential si bine pozitionat prin vizibilitate.

    P.S. Imi cer scuze pentru neutilizarea pluralului de politete. Pur nu se potriveste dar nu din vreun direspect ci din contra.

  98. VirtualKid September 24, 2010 at 7:13 pm #

    Prin orasul in care traim a trecut herghelia cailor putere.
    Am avut ocazia sa vedem de aproape masini pregatite pentru concurs. Am vazut nume grele ale automobilismului romanesc. Chiar daca la nivel international nu putem sa spunem ca suntem in carti, noi le-am respectat efortul si daruirea. Pe Titi Aur “l-am atins”. I-am vazut pe Bogdan Marisca si Dan Gartofan. Auzisem de ei doar la televizor.

    Aproape ca ne-am sters de Mihai Leu. Nu am putut sa-l rugam sa faca o fotografie cu noi. Nu era moment potrivit, chiar daca noi ne doream foarte mult un astfel de trofeu : fostul campion WBO din 1997.

    Tot foindu-ne in zona startului, am vazut o agitatie ceva mai mare, la un moment dat. Pentru ca, din zi in zi, suntem tot mai putin inhibati in fata personalitatilor, ne-am luat portia de amabilitate a omului care starnise zarva: Victor Ponta, presedintele PSD a fost incantat sa dea mana cu noi. S-a vazut asta. S-a vazut ca are copii. A fost rabdator iar noi i-am urat mult succes si i-am spus “cu cine tinem”: Ayrton Senna. L-am facut sa zambeasca!

    Jocuri de copii

    Viata nu asteapta. Este la fel ca acest joc de baieti bazat pe viteza si nebunie, pe bani si pe efort.

    Fiecare varsta cu jocurile ei. Si noi ne dorim o masina! Poate ne gasim si noi un sponsor, asa, ca nenea Ponta, caci barierele de culoare nu exista! Au mai ramas doar cele materiale.

  99. totedati September 24, 2010 at 8:34 pm #

    hmmm … nu uita de … diacritice! limba romana in care scrii, fara diacritice, e o limba ciuntita!

    si eu as scrie cu diacritice daca sfertodoctii cu diploma care au instalat winxp-ul la scarbici s-ar obosi sa il instaleze ca lumea … nu e, asa ca scriu cum pot!

    am o scuza, pentru un blogger nu prea e nici o scuza sa nu faca un mic efort suplimentar de a scrie corect in limba romana ….

  100. Octavian September 24, 2010 at 9:56 pm #

    Pentru acest blog va voi vota cu siguranta. Sincer. De mult asteptam un presupus lider sa atace frontiera neatinsa inca de politic, internetul.

  101. brigitta September 25, 2010 at 12:45 am #

    buna seara domnule PRESEDINTE
    noi suntem alături de tine şi vei avea parte cât de curând de izbânda, pe care o meriti din plin – curaj ambitie, forţă – noi suntem aici – să zdrobim impreună URÂCIUNEA – care a ajuns la loc de frunte – si care vrea să ne orbească cu minciunile, să ne facă să ne urâm intre noi – să ne dezbine – dar timpul lor a expirat, sunt la ultima răsuflare – nu vă lăsati descurajat indiferent de ce vor intreprinde – vicleniile lor vor lua sfârşit şi vor fi zdrobiţi cât de curând, deci suntem aici să vă sprijinim – acţionaţi – ei sunt slabi şi nu vor avea nici o putere asupra ta – este timpul să plătească – şi asta in timpul cel mai scurt – inca o data mult curaj, forţă şi putere mare.

    • Viorica Dobre September 25, 2010 at 8:16 am #

      Inteleg sa faci opozitie,dar sa nu continui cu ideea asta proasta a ta de a suspend Presedintele, Si asa tara asta e destabilizata de voi politicienii, care nu mai aveti nici o credibilitate in fata oamenilor. Daca tu victor ponta crezi ce spun lingaii astia de aici (care probabil sunt psd-i de-ai tai si incearca sa-ti intre in gratii) te inseli. Oamenii nu mai cred de mult in partidul tau, acum in conjunctura crizei economice ati avut , poate si spun poate o crestere mai mare in sondaje, dar la un vot nu cred ca veti obtine mare lucru. Asa ca nu crede tot ce scriu astia pe blogul tau, fii cu picioarele pe pamant si nu incepe sa suferi de cultul personalitatii sa crezi ca toata lumea te place, NU-I ADEVARAT, EU CHIAR TE URASC, URASC TOT CE TINE DE TINE si faptul ca ai calcat pe cadavre ca sa ajungi “presedinte de partid”, dar daca tot ai ajuns, fa-ne pe noi astia multi care nu te putem suferi sa avem motive sa te placem, dar fara sa arunci tara in haos si sa calci din nou pe cadavre pentru a ajunge prim sinistru sau chiar presedinte. Este parerea mea pe care o sustin din tot sufletul si imi iubesc tara mai mult ca tine, iubirea mea de tara este dezinteresata, in schimb a ta….este aceea de a ajunge la putere sa poti sa-i multumesti pe cei care v-au dat bani in campania electorala si nu numai. In incheiere, pot sa-ti spun ca asteptam altceva de la tine, dupa ce l-ai sapat pe Mircea Geoana sa-i iei locul.

  102. lidia September 25, 2010 at 11:18 am #

    Felicitari Victor Ponta !
    Desi sunt mai aproape, ca varsta, de Base te admir, imi place cum gandesti, imi DAI SPERANTA PENTRU ZIUA DE MAINE. Te felicit pentru integritatea, inteligenta si bunul tau simt ! Te urmaresc cu placere.

  103. TOFAN ION September 26, 2010 at 10:45 am #

    Nu mai rabd,faceti ceva pet acest popor,as dori sa-mi amanetez viata pe 5 ani pt a ajuta cumva,nu mai rabd sa vad ce se intampla cu noi si ceea ce fac aceste jigodii cu noi.

  104. buni September 26, 2010 at 12:58 pm #

    protejati-va familia,feriti-va de provocari,trageti in ei din toate pozitiile si cu toate obuzele!

    se pare ca oamenii se vor agata de speranta ca sunteti cel pe care il tot asteapta de atata vreme.

  105. Alma September 26, 2010 at 1:43 pm #

    Domnule Ponta
    Pe Dvs. (personal) v-am simpatizat dar nu imi place PSD-ul.
    Acum ma gandewsc ca puneti la cale chestiuni populiste si sincer pentru putinii care mai muncesc in tara sunt cam ca sarea in ochi.
    Cum va trece prin cap ca ar fi oportuna cota progresiva? Cei cu salarii mici castiga maxim 160 RON iar cei cu salarii mari vor gasi solutii mai mult sau mai putin evazioniste pentru creseterea veniturilor nete. Calcule am facut cu totii. elke personale sunt varza oricum. Cele la nivel macro…indica de fapt pierderi bugetare.

    De ce nu vreti sa incurajati multinationalele sa stea la noi? De ce vreti sa ne fie si noua, celor care muncesc la multinationale sau la firme mari, la fel de rau ca celor care stau degeaba la stat? Stiati ca …pentru 1500 EURO/luna unii muncesc pana noaptea tarziu? Stiati ca asta ii motiveaza? Ce faceti aici ? Pe cei cu salarii mici NU II VETI MOTIVA iar pe cei cu salarii mai mari ii veti DEMOTIVA.

    Stiati ca…deja in cercul meu de prieteni se vorbeste tot mai mult de emigrare? Nu doar din cauza PDL ului cum ati vrea sa auziti…ci din cauza faptului ca alternativa politica (PSDul, as zice) descurajeaza munca.

    Ce va faceti daca va iese schema? Va bazati ca PNL,PDL, si latii vor zice NU si voi veti spune…eh noi ii iubim pe aia mici …dar ei nu. Daca zic DA??? Nu cumva multi votati ai Dvs vor fi dezamagiti? Ganditi-va ca cei cu salarii marisoare platesc si bone, consuma etc etc .Indirect sau direct castiga si altii de pe urma lor.

    Asa ca BAGATI-VA MINTILE IN CAP !
    Poate asa, va voi vota… ca inca o data …ca persoana imi sunteti simpatic dar ca doctrina…blah

  106. MARIAN September 27, 2010 at 11:46 pm #

    Excelent Dle Ponta.Ati fost magnific la B1tv.Este prima oara cand inteleg de la un politician un program economic.Trebuie sa veniti cat mai repede la putere.Ideile d-voastra fata de trecutul partidului sunt foarte bune.Trebuie sa vedem viitorul nu trecutul.m-ati castigat ca simpatizant si viitor votant.Sper sa mergem cat mai repede la vot,fie ptr alegeri anticipate,fie ptr suspendarea lu basescu.Un lucru va mai spun sa nu va retin prea mult.Concidenta sau nu in anul in care a castigat basescu Presidintia am plecat din tara.Locuiesc in Spania din 2004.Scriu numele lu basescu cu litere mici,altceva nu merita si credeti-ma am o ura in mine fata de el incat il Urasc din tot sufletul.Nu ma afecteaza prea tare acum dar pe viitor poate,dar mai ales pe parintii mei care sunt pensionari si pe fratele meu care lucreaza in politie la circulatie.Va multumesc si va doresc mult,mult succes.Felicitari inca o data…

  107. ADY TM September 28, 2010 at 10:34 am #

    ponta nu te mai stresa in Ardeal nu luati 12 %

  108. catalina September 29, 2010 at 12:45 am #

    Este ora 1:30 si am vazut si eu emisiunea in reluare de la b1.Ce sa zic ,este prima data can am ramas captiva la o emisiune de a lui Morar,si asta nu ptr ca as avea ceva personal cu el,ci doar pt ca nu-mi plac oamenii care nu vor sa accepte si punctul altora de vedere.Am fost mai mult decat atenta si foarte surprinsa ca la sfarsitul acestei emisiuni am inteles si eu ceva din economia acestei tari,si asta nu ptr ca pana acum nu m ar fi interesat ci ptr ca din toti cei care vin pe la emisiuni nu au foarte mult timp sa ne explice si cred eu ca nici macar nu stiu foarte bine ce sa faca cu economia tarii.Mi a placut foarte mult ideea impozitului diferential,cred ca este de viitor atat ptr persoane fizice cat si ptr cele juridice,ca sa nu mai spun de ideea reducerilor de taxe ptr taxele unui angajator ptr un salariat…intr-adevar ca roman nu gandesc altceva decat sa incerc sa fentez putin legea tinand cont ca nu am nici o facilitate si nu mi ramane decat sa ma risc ca si angajator ca poate poate nu o sa ma prinda nimeni cu ilegalitati…dar asa taxele fiind mult mai mici si riscuriile muuuult mai mari nu-mi ramane decat sa fiu in legaliate.in fine ce as avea de scris romane in urma emisiunii…dar incerc sa nu plictisesc nici un cititor…oricum cine e corect si aici nu vb nici de psd nici de pd a apreciat emisiunea,un om cu adevarat politic care”a mai crescut”:))nu stiu cat a crescut Victor Ponta ci realizez doar cat de mici sunt cei care ne conduc.A …am inebunit de placere cand la urma emisiunii Morar mai indirect a recunoscut ca e o diferenta in a avea la masa lui in emisiune un Base irascibil si un om care a avut ce sa transpuna lumii.Maine cred ca merg sa ma inscriu la psd:))o seara superba si abia astept sa merg la vot.

  109. Bibicu September 30, 2010 at 7:02 am #

    PROVERBE CHINEZEŞTI

    Cu bani poţi cumpăra /
    Dar nu poţi cumpăra :

    1.O locuinţă / Un cămin
    2. Un ceas / Timp
    3. Un pat / „Odihnă”
    4. O carte / „Cultură” (gineşti Nuţico ? dar tu miss Cocoşata ?
    5. Un medic / Sănătate
    6. O pozţie / „Respect” ( pricepi javră ordinară !)
    7. Sânge / „Viaţă”
    8. Sex / Iubire

    P.S. Memoraţi-le ! Poartă noroc…

  110. Andreea B September 30, 2010 at 10:54 am #

    Domnule Ponta stim cu totii cine si cum este domnul Basescu,sau cel putin fiecare dintre noi a avut destul “material” din care sa isi formeze o parere,asa cum o fi ea pro sau contra.D-voastra ati fost atacat in nenumarate randuri si intr-um mod vulgar si nedemn asa ca raspunsul d-voastra la aceste provocari este dupa parerea mea cat se poate de justificat,dar ca simplu om mi-as dori sa nu o mai lungiti ca destul praf in ochi incearca sa arunce presedintele tarii ca sa nu mai dam atentie dezastrului economic in care ne aflam.Domnule Ponta nu-i luati singurul lucru pe care stie sa-l faca,se va satura si prostimea care-l asculta si-l aproba odata,poate atunci cand ii va ajunge foamea si pe ei vor intelege ca glumele nesarate,neintelese si vulgare ale domnului Basescu nu platesc chiria si nici nu umplu frigiderul.Sunt o persoana indiferenta la curentele politice dar mi-ati atras atentia prin faptul ca ati fost singurul politician care pare sa aiba idee despre economie,realizeaza in ce stadiu ne aflam si are si un PLAN.Dupa parerea mea ramaneti la standardul la care ati pornit nu va lasati tarat in mizeria verbala a altora,poate pana la urmatoarele alegeri lumea va intelege ca circul mediatic creat de unii e menit sa ne faca sa nu vedem adevaratele probleme,si nu sa ni le rezolve.Va doresc(si imi doresc) sa nu va schimbati.

  111. pierlapatrat October 17, 2010 at 9:53 pm #

    felicitari si la mai mare…un psd-ist in rezerva din Tecuci…

  112. dreptateastrambilor May 15, 2012 at 11:03 pm #

    MAi intereseaza pe cineva banul public? sau ceva mai futurist nu exista! Casa de asigurarari de sanatate- a fost controlata de Curtea de conturi si a constat mari nereguli cu multe zerouri ? N-am auzit povestindu-se ceva undeva! Traim in tara surzilor si a orbilor unde diletantismul -a se citii furtul-este la mare cautare si acoperire de noi toti
    Chiar acum la CNAS se incearca masluirea constatarilor Curtii de conturi la o anumita casa judeteana !
    Sa le dorim succesuri ?

  113. dorin chitu August 15, 2012 at 8:14 pm #

    domnule Ponta nu faceti bine! domnule ponta;daca nu renuntati la pozitia ghiocelului inseamna ca va stergeti la fund cu 7 400 000 de romani care au sperat ca vor scapa de base si gasca lui de ticalosi.
    domnule PONTA dumneavostra aveti sansa istorica de a reda verticalitayea ROMANIEI
    nu va bateti joc de aceasta sansa.
    DACA SLUGILE LU BASE (numita curte constitutionala) il va repune in “drepturi” pe base si dvs. veti accepta aceasta rezolutie INSEAMNA CA ROMANIA A DISPRUT CA STAT din EUROPA
    cand aveti de gand sa va ridicati in picioare si sa eliminati jegurile care fac tote acesturi mizerii
    DOMNULE PONTA ESTE TIMPUL SA VA TREZITI!
    inca mai aveti timp(putin)

    dorin chitu

  114. dorin chitu August 21, 2012 at 7:41 pm #

    DOMNULE PONTA am pierdut ; 6 nenorociti,numiti curte constitutionala sau sters la fund cu 8 500 000 de romani(a se citi prosti);domnule ponta, curtea constitutionala este validata de parlament;daca domnul parlament(teoretic reprezentantul nostru;ai muritorilor de rand)invalideaza aceasta adunatura de basisti numita curte constitionala;si prin acest demers am scapa de “presidente base”?

  115. dorin chitu August 21, 2012 at 8:54 pm #

    domnule pont inca sunteti ministru al justitiei.
    scapati de laura,de morar,de baietii de la csm,domnul antonescu poate scapa de baietii cu ochi albastri(a se citi toate serviciile ale sri etc).
    si cu asta scapam de mizeria din tara asta.

  116. vasile November 28, 2012 at 8:00 pm #

    Mariti si voi minimu pe economie in tara asta nu numa va certati intre voi ca tigani si furati si nu ati facut nimic pentru tara asta din 90 pana acuma ca nu sunteti mai buni unu ca si celalalt (basescu=ponta=crin)=HOTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Trackbacks/Pingbacks

  1. Victor Ponta si-a facut blog « Horea Mihai Badau - September 23, 2010

    […] Victor Ponta si-a facut blog Dupa dezbaterea de ieri la care au participat, alaturi de presedintele PSD (si au scris): Cristian Dorombach, Adrian Cristea, Raluxa, Chinezu si Alin Pandaru (care nu au scris inca), Victor Ponta si-a facut blog si a scris primul sau articol: “De ce nu mi-am facut pana acum blog (si acum vreau!) […]

  2. Dezbaterea Ponta-bloggeri, primele impresii | Blogul Monicai Marinescu - September 23, 2010

    […] Update: Uitati-va pe primul articol de pe noul blog al lui Victor Ponta […]

  3. Victor Ponta si blogul | Pandutzu.com - September 23, 2010

    […] Alte sfaturi utile si de bun simt i-au dat si Raluxa, Piticu, Chinezu si Adrian, iar in cele din urma, pare-se ca Victor Ponta si-a facut blog si ne explica si de ce nu si-a facut blog pana acum. […]

  4. -Lumea lui Cristea- Victor Ponta blog - September 23, 2010

    […] a trebuit sa ma plang ca sa mi se trimita linkul catre blog (?) sa pot citi si eu. Asa am gasit blogponta.wordpress.com. Nu vreau sa devin consilier dar in loc de toate indemnurile Piticului ti-as fi spus ca domeniul nu […]

  5. Inca o data Ponta promite at » piticu .ro - September 23, 2010

    […] Cristea au filmat. Daciana, Chinezu si Pandutu au pus intrebari. Ionut ne uraste.Update: Azi noapte Ponta si-a deschis blogul. Exact cum ma asteptam, reactii bune in comentarii. […]

  6. Ponta si bloggerii | raluxa's blog - September 23, 2010

    […] edit: Ponta si-a facut blog si a scris si un Cuvant Inainte. Ma bucur ca dupa intalnirea de ieri s-a mai spart un “dop de gheata” in comunicarea […]

  7. Îi urez bun venit lui Ponta în blogosferă! | Henrich.ro - September 23, 2010

    […] mine? Vom vedea. Dar eu la ce mă pot aștepta de la tine? Acum nu mă refer doar la prestația și vorbele de pe blog. Fiind în PSD, pornești cu un handicap la mine, indiferent de vorbele tale. La vorbe toți suntem […]

  8. Bun venit în blogosferă d-lui Preşedinte Victor Ponta ! | Pensiuneaedenjibou's Blog - September 23, 2010

    […] Victor Ponta spune : […]

Leave a comment