Mult succes in noul an scolar!

15 Sep

Ziua de 15 septembrie este pentru mine si pentru milioane de parinti din Romania o bucurie! Scoala a jucat si joaca un rol central in viata fiecarei generatii. Ca om politic trebuie sa adaug bucuriei preocuparea pentru viitorul sistemului national de educatie si responsabilitatea fata de deciziile care il influenteaza.

Nicio placere egoista si nicio avere materiala nu pot inlocui bucuria pe care o simte parintele care isi trimite copilul la scoala, avand certitudinea ca aceasta este sansa sa in viata.

Prea multele reforme incepute si neterminate au fragmentat sistemul si, in destule parti ale sale, l-au golit de substanta. Educatia nu este o marfa ce poate fi tratata in logica pietei si inseamna mai mult decat o diploma.

Administrat de oameni nepriceputi, unii dintre ei pretinsi savanti care dispretuiau traditia si valorile scolii romanesti, invatamantul s-a scufundat lent, dar sigur. Taierea salariilor cadrelor didactice si campaniile pornite de la cel mai inalt nivel impotriva profesorilor au ipotecat viitorul scolii romanesti. Acum batalia noastra este una data pentru recastigarea increderii romanilor in sistemul educatiei publice​!​

Anul acesta incepem scoala cu ceva mai multe sperante. Am initiat reconstructia sistemului de valori pe care se bazeaza educatia publica, care sper sa repuna pe picioare invatamantul. Am dat un semnal – ca tinerilor valorosi trebuie sa li se acorde toata atentia si increderea.

Pentru viitor, vom regandi atat rolul invatamantului in societate, cat si relatia dintre profesor si elev. Familia trebuie sa devina un partener cu drepturi egale al scolii si al educatorilor. Fara triada profesor, elev, parinte nu putem construi nimic temeinic in educatie. Invatamantul este domeniul central de care va depinde modernizarea si dezvoltarea Romaniei.

Urez tuturor educatorilor, elevilor si parintilor un an scolar plin de impliniri si ii asigur ca impreuna cu Guvernul voi acorda toata atentia de care are nevoie sistemul educatiei, de care depinde viitorul Romaniei!

64 Responses to “Mult succes in noul an scolar!”

 1. Marcu Gheorghe September 15, 2014 at 8:28 am #

  Felicitari,Victor Ponta! Ai reusit,in numai doi ani,sa repari multe din relele regimului antidemocratic si antiromanesc basist! Romanii liberi de virusul scarbos basist te vor duce la Cotroceni pentru a lichida ,definitiv ,sistemul mafiot basist!

 2. cornelia vana September 15, 2014 at 11:04 am #

  Multumim domnule Prim Ministru

 3. romanca September 15, 2014 at 1:42 pm #

  Foarte frumos din partea dumneavoastra d-ul Ponta ,faptul ca aveti grija de confortul din sistemul educational si sanitar.Copii si nepotii nostri au nevoie de sprijin din partea statului caci primariile nu se prea ocupa de asa ceva ,cel putin la noi in oaras copii de la gradinta stau intr-o cladire veche de 100 de ani si arata ca casa bunicii din cel mai izolat sat din tara ,foarte vechie si podul e plin de cucuvele ,bufnite si lilieci si nimeni nu ia nici o masura ,numai banii ii iau degeaba,avem cel mai iresponsabil primar .
  Abia astept sa castigati ca Presedinte a Romaniei si sa va instalati oamenii dumneavoastra la conducera primariilor din tara aceasta sii sa ii verificati periodic ,pentru ca avem nevoie de protectie .Succes in noul an scolar si de gradinita.
  Copii sunt viitorul acestei tari si totul incepe cu EDUCATIA LOR.

 4. lucian September 15, 2014 at 2:09 pm #

  Daca am fi avut si manuale cred ca ar fi fost de succes anul scolar, mai ales ca am rashetat parchtul clasei, a vopsit peretii, am reparat bancile, am montat aer conditionat, am pus jaluzele, am facut chiar mai multe, si asta la clasa I-a la o scoala din inima Bucurestiului, in schimb acea scoala are in permananta 4-5 paznici, chiar daca sunt si camere de luat vederi in fiecare clasa si oriunde in scoala. totusi functionam sub Ministerul Educatiei, minister care este subordonat guvernului condus de dvs. D-le Ponta, de ce nu merg lucrurile in tara asta? Cine greseste? poporul sau guvernantii?

 5. laurentiu mocanu September 15, 2014 at 2:18 pm #

  sa stiti ca copilul meu nu are telefon mobil fiindca traim 4 persoane dintr-un salariu,poate i donati dumneavoastra unul chiar si fara internet caci m-am saturat de cate ori m-am dus la scoala cand fata mea premianta a fost batuta,scuipata si jignita de invidiosi,ar trebui sa infiintati scoli de corectie pentru elevii violenti si de nestapanit

 6. Liviu Blidaru September 15, 2014 at 4:09 pm #

  Multumim pentru gandul bun adresat nepotilor nostri scolari. Numai ca, nepotul meu cel mic, care a trecut in clasa a 3-a, m-a intrebat azi dimineata, in drum spre scoala: „cand il suspenda d-l Ponta pe Basescu?… ca asta nu a dat nici un microbuz copiilor de la tara.„ Am ramas surprins, dar parca mi-a citit gandul. Nu i-am raspuns, dar stiu ca-si mai arunca privirea pe ecranul TV cautand Cartoon Network. Asta este, sunt precoce nepotii nostri. Succes in campania electorala si vorbeste cu moldovenii de peste Prut sa-i acorde cetatenia pripasitului de la Cotroceni prin 2020, dupa ce se satura cu mancarea de la Jilava.

 7. Tuna Florin September 15, 2014 at 5:28 pm #

  ,,, succes in activitate…

 8. Daniela Stoian September 16, 2014 at 5:11 pm #

  Ca sa faca ce cu scoala?
  Am 16 ani de scoala cu examene date nu cu dosare depuse , 8 ani de administratie publica , trec in privat 5 ani , vreau sa revin in administratie , dau concurs , castig concursul , contracanditata face contestatie la INTERVIU !!!!!! INREGISTRAT CONFORM LEGII, i se da cu 30 !!!!! de puncte mai mult , sunt sunata de la resurse umane si cu o placere diabolica sunt anuntata ca am pierdut concursul si la intrebarea daca se mai poate face ceva mi se raspunde NU !!! HA Ha.
  Ce sa faca cu scoala?
  Ma consult cu un avocat care imi spune sincer ‘ AU SCHIMBAT CASETA ‘ sansele sunt sub 0 sa mai demonstrati ceva.
  Eu ce le spun diseara copiilor mei care stiau ca am castigat concursul ?
  Vorbiti dv cu ei domnule Prim Ministru?
  Ce sa faca cu scoala?
  E suficient sa cunosti pe cine trebuie , de intelectuali din pacate nu mai e nevoie.

  Cu stima si regret
  Jr. Daniela Stoian

 9. moromete September 16, 2014 at 9:50 pm #

  In cadrul *Despre starea economiei si adevaratele riscuri* – v-am aratat si Adevarata
  stare / si fata a Sistemului de invatamint / educational – dar vad ca, nu *alipiti*
  acele comentarii pertinente pe BLOG . –ca sa stie tot romanul cu ce adevaruri
  crunte /crude ne confruntam – in care triada parteneriala nominalizata – poate juca un ROL ESENTIAL/VITAL in constructia temeinica de modernizare a educatiei./
  invatamintului — bazata pe incredere reciproca in procesul de reconstructie a
  intregului sistem de valori .– pentru ca IMPLINIRILE sa fie in ton cu traditia si
  viitorul scolii romanesti.
  Urez , MULT SUCCES — profesorilor , elevilor si parintilor – cit si guvernului
  in misiunea sa de RECONSTRUCTIE / si *RE/REFORMARE a INVATAMINTULUI.
  Cum a-ti avut *grija * de *Saracii Primari ?! de politisti si alte citeva categorii
  speciale plus *doctorii* – partial de pensionari , (ASA sa aveti grija si de profesori cit si de functionarii publici -vitregiti de atitea reforme fara plata , dar mai ales de * persoanele cu handicap* – pe care i-ati cam uitat cu desavirsire).
  Treceti la actiune prin masuri *social-democrate* stipulate in PROGRAMUL USL.
  Le stiti -prea bine —-puneti-le in aplicare . *Impozit gradual* si toate celelalte.
  SUCCES.

 10. Judit Ionescu September 16, 2014 at 10:02 pm #

  Vă mulţumim pentru urari şi pentru strădania de care dati dovada şi în refacerea sistemului de învăţământ. Din nefericire în ultimii 10 ani s-a încercat punerea pe butuci nu doar al sistemului, dar mai ales al respectului societăţii faţă de dascăli. De când e lumea a existat o aversiune faţă de munca noastră, fiindcă nu e lucru uşor să înveţi şi acest lucru a fost exploatat la maxim. Le doresc copiilor dvs. un an şcolar plin de succes şi bucuria muncii bine făcute.

 11. Cristi September 17, 2014 at 11:25 pm #

  dvs. aveti o mare problema. asa cum bashescu i-a dat la cap lui voiculescu, voi trebuie sa va ocupati de mogulii lui bashescu: adrian sarbu, zoltan teszari, cosmin gusa, bobby paunescu. nu sa stati sa va luati in gura cu babe gen rodica ciobanu, andreea pora sau nu stiu ce reporter de la gandul

 12. Mihaela September 23, 2014 at 7:51 pm #

  Domnule Ponta dar alocatiile copiilor cand le mariti?ce ii pot cumpara unui copil de 3 ani cu suma de 42 lei?Li se maresc tuturor pensiile,salariile dar copiii sunt uitati.Ar trebui sa faceti ceva si pentru ei.

 13. justitiaru September 26, 2014 at 4:18 pm #

  D-le
  D-le Ponta
  Cred ca pentru declaratiile sale halucinante Turcescu ar trebui arestat imediat si cercetat in mod discret.Daca se dovedeste ca a fost intradevar ofiter acoperist trebuie pedepsit sever cu inchisoarea pentru divulgarea secretului de stat,daca se dovedeste ca a miniti trebuie de asdemenea inchis pentru inselaciune si atentat ;la adresa securitatii nationale.
  Daca s-ar dovedi ca a fost ofiter acoperit inseamna ca serviciile de contrainformatii ale armatei au fost implicate in manipularea partizana a politicii interne ceeace ar fi o actiune derosebit de grava.De asemenea ar rezulta ca dat fiind ca Turcescu a fost moderatorul confruntarii Basesciu-Geoana rezulta asa cum se presupunea ca a influentat confruntarea conform unui ordin.Orice moderator normal la declaratia lui Base ca “nu l-a lovit pe copil cu pumnul in plex sau in fata” l-ar fi intrebat “dar cu palma l-ati lovit ?”,dat fiind ca imaginile erau deja publice

 14. Andreea September 29, 2014 at 10:45 pm #

  Si totusi olimpicii internationali din 2011 raman o pata neagra in istoria invatamantului. Multe promisiuni, urmate de alte promisiuni si apoi o liniste completa.

  A fost “an de criza” pentru performanta.

 15. Ralu October 5, 2014 at 11:43 pm #

  Aveti mare grija cu dusmanii si cu presa. Pe zi ce trece ma conving ca nici A3 si nici Rtv nu tin cu psd si cu dvs

 16. Mert October 6, 2014 at 9:50 am #

  Se pune de o tradare a lui Victor Ponta

  Pe scena politică se fac calcule intense pentru turul II al alegerilor prezidențiale. Victor Ponta și PSD s-au arătat interesați să cucerească voturi din partea liberalilor și în acest sens au mers pe mai multe piste.

  Prima pistă pare și cea care dă cele mai multe bătăi de cap. Victor Ponta l-a sprijinit intens pe Călin Popescu Tăriceau și, practic, l-a ajutat să racoleze tot ce se putea.

  Surse din PLR ne-au precizat că Tăriceanu a cam pierdut controlul asupra celor racolați și luna de miere cu PSD s-a terminat. Sursele noastre ne-au precizat că mulți dintre actualii parlamentari și aleși locali din ograda lui Tăriceanu vor juca alături de Klaus Iohannis în turul II.

  Informațiile sunt confirmate și de cei din PNL și PDL, care susțin că mizează foarte tare pe oamenii lui Tăriceanu. ”Tăriceanu are cam 6-7%, iar din asta noi sperăm

 17. Ralu October 9, 2014 at 12:43 am #

  Salvati IOR. Nu lasati sa moara un producator autohton pentru armata si nu numai

 18. Ringhilescu Mihai-Ciprian October 9, 2014 at 8:58 pm #

  Domnule Ponta, oare cat de mare sa fie nesimtirea sau cat de profund dezinteresul fata de copiii care au intrat anul acesta in clasa I si care nici chiar acum, dupa o luna de zile nu au pe banci mult asteptatul Abecedar. Considerati normala aceasta situatie? Rusine! Rusine sa va fie! Va scrie nemultumirea tatal unui copil care este in clasa intai si care nu este interesat de viata politica, dar care stie cine este primul ministru al acestei tari. Nu ma indoiesc de faptul ca acest strigat de nemultumire va fi ignorat.

 19. educa October 12, 2014 at 6:13 pm #

  De ce educatoarele cu 25 ani vechime si grad didactic I(conf oug 49/2014)nu beneficiaza de reducerea normei didactice?Si ele sunt cadre didactice in inv. preuniversitar.Profesorii beneficiaza, invatatoarele da,pt.ca au ore pe care le predau profesorii.Educatoarele au cel mai mare numar de ore pe saptamana,nu au pauza si in unele cazuri nici macar ingrijitoare la grupa.Discriminare totala.

 20. Maria October 12, 2014 at 7:47 pm #

  Mult succes copilasilor care incep clasa zero si multa atentie la ore celor din calsa I sau mai sus.
  Problema abecedarelor nu e atat de mare daca exista manuale din anii trecuti care trateaza toate acelasi subiect in mare.

 21. Elena Iliescu October 14, 2014 at 4:59 pm #

  Domnule Presedinte, fara legatura cu subiectul scris de dumneavoastra, ar trebui printr-o declaratie ferma sa stopati acest atac miselesc la adresa dumneavoastra, referitor la capcana intinsa de Basescu Traian cu privire la “ofiter acoperit”, pentru a nu da nastere la speculatii din partea contracandidatilor dumneavoastra. In pofida acestor atacuri, noi tinerii, suntem alaturi de dumneavoastra si va vom vota, dar din pacate, sunt si destui oameni naivi, care cad in aceste capcane, de aceea reactia dumneavoastra trebuie sa fie foarte hotarata.

 22. moromete October 14, 2014 at 9:28 pm #

  Detractorul natiunii – TB —decind tot incearca cu obstinatie — se screme sa-l declare pe Ponta -ofiter acoperit —chipurile *in mintea lui bolnava * – ca poate prinde denigrarea ——Eu spun ca acum -nici nu mai conteaza —chiar daca sunt sigur ca a fost *un acoperit*.- Asta am stiut tot timpul —–*fara atita spectacol din partea aghiotantului *turcitu *.
  Deasemenea – am stiut tot timpul ca *mult prea sfintitul securist basescu *
  vrea sa arunce *BOMBA ! – fis* – bomba ce o sa detoneze direct in capul lui
  pe persoana fizica — cu miros de puscarie .
  S-a discreditat total in acest moment –cursul istoriei nu-l poate oprii .
  Este un zero barat .—I-i fuge *sistemul * de sub picioare -din mina – curind v-a fii – UN ABANDONAT .–si distrus de SISTEMUL pe care la creat.
  Ce-l mai *ODIOS* presedinte – v-a sucomba propiului SISTEM – ce trebuie distrus .

 23. justitiaru October 15, 2014 at 10:02 pm #

  D-le Ponta
  Actionati fara intarziere.Tactica de asteptare este sinucigasa

 24. popescu vasile October 16, 2014 at 10:46 pm #

  Domnule Ponta, in conformitate cu prevederile art.94 lit. c din constitutie, aveti dreptul de a numi, in calitate de presedinte Guvernatorul Bancii Romaniei, fapt ce va indreptateste ca in campania prezidentiala sa prezentati Programe de guvernare, deoarece prin facilitatile pe care BNR le poate face catre celelalte banci indeplineste programul de guvernare pe care in prezentati in campanie.Cu o colaborare stransa cu parlamentarii europeni (PSD; PC; s.a.) se pot face cereri de sprijin financiar pentru programele sustinute in campania prezidentiala. Dati teme de concurs-proiecte, pentru fondurile europene ce urmeaza a fi solicitate, tuturor facultatilor pe care sa le sustine-ti financiar pe cele care castiga concursul

 25. Gabriel ES October 18, 2014 at 1:17 pm #

  Primele greseli si cele mai importante savarsite de actualul presedintel al Romaniei:

  1. i s-a permis sa propuna si sa numeasca de unul singur sefii serviciilor secrete – ar trebui facute propunerile de catre comisiile parlamentare
  2. i s-a permis sa se implice in puterea judecatoreasca prin numiri de judecatori si procurori – in realitate nu ar trebui sa aiba nici un fel de legatura cu ei
  3. certificatul medical ar trebui sa includa si analize psihologice iar rezultatele mai intai ar trebui inmanate reprezentantilor societatii civile (presa, sindicate, ONG, etc) dupa care presedintiei. Daca se face altfel exista riscul filtrarii anumitor informatii de catre institutia prezidentiala.
  😉

 26. justitiaru October 18, 2014 at 11:17 pm #

  D-le Ponta
  In opinia mea va asumati un RISC enorm continuind in conditiile in care TB poate scoate un document care sa arate ca ati fost recrutat de SIE si sa ceara unui orgsn judiciar ICCJ sa CCR sa va declare incompatibil.Solutia evitarii acestui RISC este desemnarea d-lui Tariceanu ca prezidentiabil sustinut de PSD.Aceasta solutie prezinta avantajul ca d-l Tariceanu are sanse mari sa CASTIGE IN PRIMUL TUR cand liberalii care il sustin vor vota pentru el cu siguranta.In turul 2 nu este sigur ca Simpatizantii lui Tariceanu vor vota cu dv.In turul 2 o parte din liberalii lui Tary vor vota probabil cu Johannis.
  Desemnadu-l pe Tariceanu candidat al PSD aveti deci doua avantaje:
  -sansele de castig din priml tur sunt mari(ceeace nu este cazul dv)
  -suporterii lui Tary au candidatul lor in turul 1si 2 si nu vor mai fi tentati sa voteze pe altcineva.
  Reflectati serios la propunere

 27. geta.salajean@gmail.com October 22, 2014 at 1:38 pm #

  DOMNULE PREMIER
  VA RUGAM SA INCERCATI SA NU VA CERTATI SI D-VOASTRA IN PSD , ROMANII CRED CA SUNT SATUI DE SCANDAL .
  SPER SA VA DEA D-ZEU PUTERE SI IN 16 NOIEMBRIE SA FIM VICTORIOSI DE DATA ASTA. .

 28. marian teodorescu October 22, 2014 at 10:13 pm #

  monica iacob ridzi la psd?…nu te mai votez

 29. augustinradescu November 4, 2014 at 1:34 am #

  In turul 2, Tariceanu este cartea cistigatoare pentru Ponta!
  In turul 1 al alegerilor prezidentiale, Tariceanu a obtinut 6% din voturi. Concluzia mea este ca, pentru turul 2, el va putea spori zestrea lui Ponta cu cel putin 10%!! Si iata de ce:
  O buna parte din sustinatorii lui Tariceanu nu s-au prezentat la vot, in turul 1(sau au votat pe altcineva) din 2 motive:
  – Tariceanu participa la o competitie in care era perdant cert, si nu pariezi niciodata pe un cal mort!
  – El candida la o functie pentru care nu-si demonstrase, in nici un fel, competenta, adecvarea!
  Daca Ponta isi anunta tandemul cu Tariceanu, sustinatorii acestuia din urma vor veni in numar mult mai mare la vot din alte 2 motive:
  – alegerile prezidentiale se vor transforma, pentru ei, in alegeri pentru functia de premier (votezi Ponta presedinte = votezi Tariceanu premier)
  – Tariceanu candideaza, de asta data, pentru un post pentru care si-a dovedit competenta
  Daca rationamentul meu este corect, cele 40,5% ale lui Ponta, adunate cu cele10% ale lui Tariceanu trec de 50%, fara sa mai vorbim despre sustinerea UDMR sau DDD!

  • nevio November 22, 2014 at 6:27 pm #

   nu dispera .retrage-te cu partid şi aliaţi cu tot,lasă prostu să dea grupului etnic german ţara(ai observat,cred,că proştii admiră legiunea ca primă formă de impunere proprie intelectualităţii).vezi ce părere are institutul ăla cu holocaostul,mai dă-le nişte bani şi vei cstiga.
   cu drag unu care nu te-a votat

 30. motei daniela November 5, 2014 at 11:42 am #

  1 Scolile nu au primit nici pana acum abecedarele noi conforme cu programa
  2 Niciun candidat nu si-a dovedit competenta pentru postul de presedinte pana acum,pentru ca nu a avut cum(asta e regula democratiei….)
  3Astept cu nerabdare momentul in care politicienii se vor”lupta”nu pentru voturile romanilor ci pentru bunastarea si propasirea acestuia

 31. Florea Dumitrescu November 5, 2014 at 9:02 pm #

  APEL – AVERTISMENT Nr. 1
  CĂTRE
  MILIOANE DE CETĂȚENI CARE TRĂIESC DIN MUNCĂ

  O RUȘINE NAȚIONALĂ!
  Îl cunoașteți pe basistul mascat KLAUS JOHANNIS?
  Promotorul acestei vedete politice – domnul Crin Antonescu a declarat: “Nu-l cunosc pe domnul Klaus Johannis”. Apoi a refuzat să-l mai susțină.
  Ce s-a întâmplat? Un complot. Domnul Klaus Johannis și complicii săi – l-au înlăturat pe domnul Crin Antonescu – atât din funcția de Președinte al PNL cât și din poziția de candidat la Președinția țării.
  Domnul Klaus Johannis și complicii săi au considerat această faptă un “lucru bine făcut” și au afișat ulterior această lozincă pe toate gardurile și în toată țara.
  “Votanții USL” – revoltați de înșelăciunea politică făcută de Klaus Johannis și complicii săi împotriva USL au hotărât să-i dezvăluie adevărata față a domnului Klaus Johannis, în rolurile următoare:
  A. APĂRĂTOR AL BĂSISMULUI CRIMINAL, AL JEFUITORILOR DE BANI PUBLICI ŞI DE AVUŢIE NAŢIONALĂ, AL FOŞTILOR GUVERNANŢI PORTOCALII.
  B. CONTINUATOR AL BĂSISMULUI CRIMINAL, ÎNFRĂŢIT CU FRUNTAŞII PORTOCALII.
  C. HOŢ DE VOTURI USL. TRĂDĂTOR AL ALEGĂTORILOR USL ŞI AL PROGRAMULUI USL.
  D. TRĂDĂTOR AL LIBERALISMULUI ROMÂNESC. COMPLOTIST. INIŢIATOR ȘI ORGANIZATOR AL TRASEISMULUI POLITIC ÎN MASĂ AL LIBERALILOR DIN PNL LA CREȘTIN POPULARI.
  E. VIOLATOR AL REGULILOR STATULUI DE DREPT.
  F. PRIMAR TRASEIST POLITIC DIN SIBIU.
  G. CANDIDAT INCOMPATIBIL LA PREŞEDINŢIA ȚĂRII.
  H. HOŢ DE CASE ÎN SIBIU.
  I. COMPLICE LA RETROCEDĂRI ILEGALE ÎN SIBIU.
  J. TRAFICANT INTERNAŢIONAL DE COPII.
  K. UN MARE MINCINOS POLITIC.
  L. UN POLITICIAN CARE NU MERITĂ ÎNCREDEREA MILIOANELOR DE CETĂȚENI CARE TRĂIESC DIN MUNCĂ.
  Este o rușine națională să declari că se încadrează în “lucru bine făcut” niște fapte reprobabile ale domnului Klaus Johannis care se încadrează în “lucru rău făcut”; sunt fapte contrare legii, contrare moralei și credinței românilor, contrare intereselor românilor.
  Domnul Klaus Johannis este reprezentantul unor politicieni – specialiști în înșelăciuni politice și specialiști în hoții de voturi; este reprezentantul jefuitorilor de bani publici și de avuție națională; este reprezentantul îmbogățiților în tranziție care constituie 1% din populația activă a țării.
  Înfumurarea și aroganța domnului Klaus Johannis se vor lovi ca de un zid de netrecut de voința milioanelor de români, care au fost victimele băsismului criminal timp de zece ani și se zbat în sărăcie și mizerie.
  ( Va urma )
  5 noiembrie 2014
  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 32. Kwiatkowski November 6, 2014 at 10:27 am #

  D-le Presedinte :Daca tot aveti acest slogan “dreptate pana la capat “atunci cred ca drept ar fi s-o faceti. Ma refer la pensii.Asa cum a-ri reantregit salariile bugetarilor asa trebuie sa ridicati embargoul de pe pensii adica sa nu mai fie impozitate.Numai in acest fel va fi dreptate pana la capat.Apoi ar mai fi situatia ca sa se elimine discriminarea dintre militari si magistrati.De ce ei beneficiaza de o lege speciala a salarizarii si a pensiilor si deasemenea nu platesc CAS iar noi militarii si cei din ordine publica nu avem aceste facilitati ? Daca va faceti timp sa cititi acest comentariu,va multumesc si multa bafta in turul 2.Voi fi acolo.

 33. Florea Dumitrescu November 6, 2014 at 6:54 pm #

  APEL – AVERTISMENT Nr. 2
  CĂTRE
  MILIOANELE DE CETĂȚENI CARE TRĂIESC DIN MUNCĂ

  ÎN DISPREȚUL LEGII
  Îl cunoașteți pe basistul mascat KLAUS JOHANNIS?
  Pentru o informare corectă a cetățenilor redăm două fapte, care în concepția domnului Klaus Johannis se încadrează în “lucru bine făcut”.
  ADEVĂRUL este că aceste fapte reprezintă încălcări grave ale legii.
  Aceste fapte probează ce înțelege domnia sa prin lozincile pe care le-a afișat pe la toate răspântiile (“Fapte. Nu vorbărie”, “Lege. Nu hoție”).
  1. UN PRIMAR TRASEIST NEPEDEPSIT. Domnul Klaus Iohannis nu şi-a dat demisia, conform legii, când a schimbat formaţiunea politică şi a intrat în PNL. Să explicăm. A fost ales primar al municipiului Sibiu din partea formaţiunii politice Forumul Democrat German. De peste un an a trecut ca membru şi apoi conducător al PNL. Conform legii, trebuia să-şi dea demisia din funcţia de primar, de peste un an. Nu a făcut-o în dispreţul legii. Timp de peste un an s-a aflat într-o ilegalitate evidentă.
  În acelaşi timp, cu neruşinare – critică posibilitatea ce i s-a dat prin ordonanţa de urgenţă să opteze ca ales local. Nu recunoaşte că tocmai prin această ordonanţă – acum este salvat ca primar.
  În modul cel mai demagogic ne dă lecţii că este împotriva traseismului politic al aleşilor locali din acest an, de care acum profită personal; a uitat să ne spună că o măsură identică a fost impusă de PNL şi PDL (pe care-i reprezintă acum) – în anul 2006.
  Agresivitatea în această poziţie de demagog politic – este total condamnată de milioanele de cetăţeni din această ţară.
  Faptul că a funcţionat ca primar al Sibiului timp de peste un an fără să-şi dea demisia conform legii, deşi era traseist politic local – (prin trecerea sa la PNL) – apare în concepţia domnului Klaus Johannis ca un „lucru bine făcut”; în mod evident totul este în dispreţul legii.
  2. UN CANDIDAT INCOMPATIBIL LA PREŞEDINŢIA ŢĂRII. Domnul Klaus Johannis ştia că este în război cu ANI pentru incompatibilitate, deoarece a ocupat funcţii – contrar legii – în mai multe societăţi.
  În mod cinstit şi cu respect faţă de lege, domnul Klaus Iohannis trebuia să aştepte o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – unde a făcut recurs ANI – şi nu să se lanseze drept candidat la Preşedinţia ţării – din partea „dreptei unificate”, din partea basiștilor şi liberalilor trădători, a jefuitorilor de bani publici şi de avuţie naţională.
  Domnul Klaus Johannis a făcut totul în dispreţ faţă de lege, față de justiție față de statul de drept. Mai ales că, la fel ca alţi băsişti – dă lecţii altora în mod demagogic despre respectul statului de drept.
  Domnul Klaus Johannis – declarat incompatibil de ANI – a refuzat să aștepte decizia Justiției; în modul cel mai sfidător – față de bunul simț – apreciază comportamentul său – “un lucru bine făcut”.
  *
  * *
  Pentru noi, cetățenii acestei țării, este îngrijorător faptul că domnul Klaus Johannis nu-și dă seama de gravitatea excepțională a faptelor ilegale de mai sus.
  ( Va urma )

  6 noiembrie 2014

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 34. moromete November 6, 2014 at 8:55 pm #

  Am sa va spun ceva.
  In momentul de fata daca *baselu mondialu impreuna cu blondina udrea apar
  pe micile ecrane cu declaratii de sustinere pentru *johanis* — chipurile sa-l ajute
  acesta va scadea in procentaj cu circa 5-8 % procente in turul doi .
  Cred ca acesti *doi indragostiti acoperiti * – sunt *obligati* de situatia creata sa se abtina de la orice astfel de declaratii .
  Astfel —-stind lucrurile – coroborate si cu *sustinerea fatise a *spionului TOKES*
  -revizionistul impreuna cu sleatca lui de extremisti ce au *pofte separatiste*
  vor conduce la un scor clar in turul II de 53,5 % la 46,5 % in favoarea d-tale
  d-le PONTA.
  Dar – trebuie -ca toate filialele de partid – printr-un efort sustinut -sa-si faca
  exemplar datoria in acest tur II – de final /decisiv.
  Mobilizati-va —– si sigur EFORTUL v-a fi incununat de SUCCES.
  Onorati-va apoi SUCCESUL cu — RESPECT fata de natiune si popor.

 35. Florea Dumitrescu November 9, 2014 at 2:49 pm #

  APEL – AVERTISMENT Nr. 3
  CĂTRE
  MILIOANELE DE CETĂȚENI CARE TRĂIESC DIN MUNCĂ

  BATJOCORIREA VOTANȚILOR USL
  ACTELE DE TRĂDARE ȘI ÎNȘELĂCIUNE POLITICĂ

  Îl cunoașteți pe basistul mascat KLAUS JOHANNIS?
  Analiza “lucrului bine făcut” în promovarea și ascensiunea politică a domnului Klaus Johannis pune în evidență multe aspecte dăunătoare și condamnabile pentru scena politică a țării.
  Domnul Klaus Iohannis a fost făcut urgent „liberal convins” şi după câteva luni a fost cocoţat ca Preşedinte al PNL, prin derogare şi înşelăciune, călcându-se în picioare toate stagiile, principiile de partid şi morale.
  Ce activitate politică liberală strălucită avea? Niciuna. Ce merite de liberal avea? Niciunul. O simplă “făcătură politică” manevrată de niște păpușari liberali.
  Aici au apărut multiplele feţe ale omului fără caracter, ale oportunistului, ale fripturistului, ale omului care nu-şi vede lungul nasului.
  O analiză obiectivă arată că, într-un termen uluitor de scurt, domnul Klaus Johannis și-a etalat toate viciile pe scena politică a țării: HOȚ DE VOTURI USL, TRĂDĂTORUL USL, COMPLOTIST, TRASEIST POLITIC, SPECIALIST ÎN ÎNȘELĂCIUNE.
  Domnul Klaus Johannis a devenit urgent un politician care și-a pus candidatura la Președinția țării, ajutat de băsiști portocalii și liberali trădători – specialiști în hoții și înșelăciuni politice.
  Este datoria noastră, din poziția alegătorilor votanți USL – înșelați și revoltați – să spunem ADEVĂRUL poporului român despre acest politician grăbit, extrem de periculos pentru ţară.

  I. HOŢ DE VOTURI USL

  Îi atragem atenţia domnului Klaus Johannis că a intrat în CONFLICT, în RĂZBOI cu milioanele de alegători care au votat USL, pentru un program USL până în 2016. Cei 140 de parlamentari ai PNL – au fost aleşi prin voturi USL. La fel şi aleşii locali – primari şi consilieri locali.
  TRĂDAREA FAŢĂ DE ALEGĂTORII USL. Domnul Klaus Iohannis (alături de Crin Antonescu şi alţi liberali trădători) a trădat pe alegătorii votanţi USL, le-a călcat în picioare opţiunea, voturile acestora, voinţa acestora.
  A călcat în picioare programul USL, angajamentul faţă de votanţii USL, A RUPT USL ŞI A FURAT VOTURILE USL.
  În conştiinţa alegătorilor-votanți USL – aceasta este o crimă politică, care nu poate fi iertată. Ce încredere să mai aibă votanţii USL – în acest politician, în acest hoţ de voturi USL? Cum să-l pedepsească pentru marea înşelăciune politică?
  TRANSFERUL VOTURILOR USL ÎN TABĂRA BĂSIST-PORTOCALIE. Nu s-a oprit la ruperea PNL de USL. Actul criminal a continuat: voturile furate de la USL au fost duse – în tabăra băsist-portocalie – alături de băsiștii Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţi portocalii.
  Prin aceste trădări şi furturi – voinţa cetățenilor exprimată prin vot democratic constituțional – a fost călcată în picioare, batjocorită de politicianul trădător Klaus Iohannis împreună cu liberalii trădători şi cu basiștii portocalii.
  S-a dat o lovitură grea DEMOCRAŢIEI. STRUCTURA POLITICĂ s-a modificat în Parlament şi în consiliile locale în teritoriu, unde s-au format alte majorităţi, contrar rezultatelor din alegeri.
  S-a dat o lovitură groaznică STABILITĂŢII POLITICE a ţării, aflată în plină criză economică, care avea nevoie de armonizare socială, de reconciliere şi nu de dezbinare; ţara avea nevoie de unirea eforturilor în scopuri constructive şi nu de acţiuni de sabotare.
  Au început acţiunile PNL-PDL de sabotare a guvernării, de dărâmare a guvernului, care au pus mari piedici relansării activităţii economice. Toate acestea au fost acţiuni împotriva intereselor României.
  Trădarea şi furturile de voturi USL, ruperea USL, trecerea voturilor USL în tabăra băsist-portocalie – au fost acțiuni împotriva intereselor ţării, pentru destabilizarea politică a ţării; aceasta reprezintă isprava condamnabilă a domnului Klaus Iohannis împotriva României – pe care domnia sa o numeşte „lucrul bine făcut” – care asigură continuitatea băsismului criminal.

  II. TRĂDAREA FAŢĂ DE LIBERALI ŞI FAŢĂ DE LIBERALISM

  Fără să aibă aprobarea prealabilă a organizaţiilor de bază din teritoriu, Klaus Iohannis (împreună cu Crin Antonescu) s-a înfrăţit şi îmbrăţişat cu basiștii portocalii – Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţii, a declarat ALIANŢA ŞI FUZIUNEA PNL-PDL, în mare veselie pe sălile Parlamentului, sfidând şi râzând în hohote de milioanele de cetăţeni care au votat USL, dar mai ales de liberalii din teritoriu.
  A. REVOPSIREA şi TRĂDAREA. Klaus Iohannis (liberal de câteva luni şi conducător PNL prin derogare şi complot) împreună cu un grup de liberali trădători, peste noapte, au revopsit pe liberali – în creştin populari (după modelul Băsescu-PD). În felul acesta, din „liberali convinşi” au devenit fulgerător, într-o noapte, „creştin populari convinși”. Se zvârcolesc Brătienii în mormânt – de acest „lucru bine făcut” de domnul Klaus Iohannis.
  Culmea ipocriziei – această revopsire s-a făcut sub falsa denumire de Partidul Naţional Liberal. Pe cine vor să înşele aceşti escroci politici?
  Vom discuta mult despre această escrocherie politică pusă la cale de Klaus Iohannis cu Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţi băsişti portocalii. Au păstrat în mod fals denumirea de PNL, pentru inducere în eroare.
  B. TRĂDAREA LIBERALISMULUI EUROPEAN. Klaus Iohannis împreună cu grupul de liberali trădători – au părăsit liberalismul european (ALDE) şi au trecut la partidul popular european (PPE), compromiţându-se şi pe plan internaţional.
  Tradiţia şi istoria liberalismului în România au fost înmormântate – de acest venetic în PNL. Acest fapt este considerat „lucru bine făcut” de Klaus Iohannis.

  III. TRASEISMUL POLITIC ÎN MASĂ AL PNL.

  Klaus Iohannis cu alţi trădători liberali – au iniţiat traseismul politic în masă, trecând liberalii din PNL – la creştin populari, cu toate consecinţele nefaste pentru viaţa politică din România. Fără ruşine Klaus Iohannis a ieşit la televiziuni să ne dea lecţii şi să combată traseismul politic la nivel local, uitând să ne spună că are pe conştiinţă traseismul politic în masă al PNL. Cei care l-au urmat din „liberalii convinşi” au devenit peste noapte „creştin populari convinşi”. Câtă ipocrizie! Câtă imoralitate!
  Neruşinarea acestui venetic în PNL nu are margini; consideră România ţara proştilor, unde poţi afirma şi face orice. Ne întrebăm: cât mai putem tolera asemenea politicieni în ţara noastră?
  Avem în față o ilustrare a „lucrului bine făcut” – trădarea liberalismului românesc, a tradiţiei şi istoriei PNL, prin eforturile şi maşinaţiile escrocului politic, a lichelei politice Klaus Iohannis.
  Noi, românii, îl vom învinui de înmormântarea liberalismului românesc, de batjocorirea istoriei noastre; îl vom considera un violator de istorie – fapt pe care acest Klaus Iohannis îl consideră „lucru bine făcut”.
  Este jenant să mai spui Partidul Naţional Liberal – unui partid în care s-au cuibărit şi ascuns basiștii creştin populari în frunte cu Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţi portocalii împreună cu trădătorul complotist Klaus Iohannis.

  IV. COMPLOTISTUL VICTORIOS KLAUS IOHANNIS

  Klaus Iohannis (susţinut de liberalii trădători Theodor Atanasiu, Ludovic Orban, Adrian Petrache şi alţii) a complotat şi l-a înlăturat pe „binefăcătorul” său Crin Antonescu (cel care l-a „inventat politic” şi l-a adus de mână în PNL) – atât din conducerea PNL, cât şi din poziţia de candidat la Preşedinţia ţării. Frumoasă lovitură! Ticăloasă victorie! „Lucru bine făcut” – în concepţia domnului Klaus Iohannis.

  V. ASMUȚIREA LUPTEI DE CLASĂ DE AŞA ZISA DREAPTĂ UNIFICATĂ

  Klaus Iohannis împreună cu oamenii lui Băsescu – Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţi portocalii – se bat cu pumnul în piept că sunt de dreapta şi au realizat „dreapta unificată” împotriva stângii.
  Le răspundem. În România aflată într-o criză economică groaznică, avem nevoie de o armonizare socială, de reconciliere, de unirea eforturilor cu cei 99% din populaţia activă a țării, care trăiesc din muncă; nu avem nevoie de asmuţirea luptei de clasă – opunând în mod agresiv forţele de dreapta celor de stânga.
  Le răspundem. Oligarhia politico-financiară, îmbogăţiţii de tranziţie, jefuitorii de bani publici şi de avuţie naţională, cei care reprezintă 1% din populaţia activă a ţării – vor primi replica milioanelor de cetăţeni care trăiesc din muncă, a celor care reprezintă 99% din populaţia activă a ţării, a celor care au fost loviţi cu cruzime de băsismul criminal în cei opt ani de guvernare portocalie.
  Sperăm ca cei care trăiesc din muncă şi formează FRONTUL MUNCII, care reprezintă 99% din populaţia activă a ţării – nu se vor mai lăsa înşelaţi politic – de aşa zisa dreaptă unificată – care asmute lupta de clasă prin agresivitate şi pretenţii absurde, care după zece ani de băsism criminal vor să asigure continuitatea băsismului încă zece ani – împotriva politicilor sociale şi a statului social.
  Asmuțirea luptei de clasă este apreciată ca un “lucru bine făcut” de domnul Klaus Johannis.
  Nădăjduim că aţâţătorii la luptă de clasă – Klaus Iohannis cu „dreapta unificată” – vor avea parte de o respingere energică – din partea milioanelor de cetăţeni care formează FRONTUL MUNCII, care recunosc necesitatea armonizării sociale, a reconcilierii, a conlucrării constructive – pentru scoaterea ţării din criză – pentru relansarea economică a României.
  NOTĂ SPECIALĂ Liberalii raţionali s-au grupat în jurul domnului Călin Popescu Tăriceanu, au format Partidul Liberal Reformat (PLR), şi au propus să apere tradiţia şi istoria liberală şi să refacă în viitorul apropiat coaliţia USL. Rămâne de văzut cât de mult vor reuşi să convingă electoratul liberal în această încercare onorabilă de a apăra liberalismul românesc autentic şi de a respecta angajamentele din programul USL până în anul 2016.
  ( Va urma )
  9 noiembrie 2014
  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 36. Florea Dumitrescu November 9, 2014 at 3:56 pm #

  APEL – AVERTISMENT Nr. 4

  CĂTRE

  MILIOANELE DE CETĂȚENI CARE TRĂIESC DIN MUNCĂ

  PENALUL ASCUNS ȘI PROTEJAT
  KLAUS JOHANNIS

  Îl cunoașteți pe basistul mascat KLAUS JOHANNIS?
  Domnul Klaus Iohannis ne dă lecţii despre statul de drept şi despre independenţa justiţiei, preocupat să ascundă propriile fapte dubioase şi penale – sub denumirea de „lucru bine făcut”.
  În mod ipocrit a afişat pe toate gardurile „Lege. Nu hoţie”, „Fapte. Nu vorbărie”, „Lucru bine făcut”, refuzând să clarifice în faţa poporului român – faptele sale cu caracter dubios şi penal: hoţii, abuzuri, ilegalităţi, retrocedări ilegale, falsuri, uz de fals şi multe minciuni – care nu mai pot fi ascunse de ochii milioanelor de cetăţeni români – cărora le cere votul pentru Preşedinţia ţării.
  Ce are de clarificat în fața poporului român?

  1. HOŢUL DE CASE DIN SIBIU

  În fişa de venituri şi averi a domnului Klaus Iohannis – apar 6 case (cu peste 1000 m.p.), care nu se pot justifica cu veniturile bugetare de profesor de liceu şi primar. Sutele de mii de dascăli, învăţători şi profesori, care se zbat în mari greutăţi – nu pot să înţeleagă provenienţa acestei mari avuţii la colegul lor Klaus Iohannis.
  ACTE FALSE, FALS ŞI UZ DE FALS. RETROCEDĂRI ILEGALE
  Pentru două dintre case (din str. Nicolae Bălcescu nr.29 și str. General Magheru nr.35) există – SENTINŢE JUDECĂTOREŞTI – potrivit cărora au fost dobândite – prin acte false, fals şi uz de fals, retrocedări ilegale. Casele respective – conform legii – intră în proprietatea statului.
  a) Aceste case dobândite ilegal de domnul Klaus Iohannis i-au produs venituri de sute de mii de dolari.
  b) Se judecă cu unii dintre foştii chiriaşi din aceste case, care au devenit acolo proprietari prin cumpărarea de la stat a apartamentelor.
  c) Dosarele cu caracter penal în acest caz stau „blocate” prin bunăvoinţa unor procurori băsişti – care-l favorizează pe edilul şi pe vedeta politică Klaus Iohannis.
  d) Avem în faţă un îmbogăţit de tranziţie, un milionar, din grupul jefuitorilor de bani publici şi de avuţie naţională.
  În Scrisorile noastre nr. 8 şi nr. 9 din datele 24 iunie și 27 iunie 2014 adresate conducerii PNL – am descris cu elemente concrete mecanismul retrocedării ilegale şi fraudării în cazurile de mai sus.
  Explicaţiile date de Klaus Iohannis au fost penibile, contradictorii, nerealiste (a început cu banii din meditaţii, de la nuntă etc. – numai ADEVĂRUL nu ni l-a spus nouă proştilor de români).
  HOŢIA DE CASE, condamnată în sentinţe judecătoreşti, reprezintă proba indubitabilă a „lucrului bine făcut” de domnul Klaus Iohannis şi redă adevărata semnificaţie a lozincii afişate pe toate gardurile (Legi. Nu Hoţie.)

  2. RETROCEDĂRI ILEGALE Are de clarificat şi de răspuns la reclamaţiile făcute de cetăţenii din Sibiu cu privire la retrocedările de clădiri (multe şcoli) către Biserica Evanghelică şi către Forumul Democrat German. Acele clădiri au fost confiscate de stat în 1944, conform tratatelor internaţionale, de la cei care au colaborat cu regimul nazist.
  Aceste retrocedări fac obiectul unui dosar voluminos de reclamaţii de la cetăţenii Sibiului – care consideră multe din retrocedările respective – abuzive şi ilegale din partea Primăriei Sibiului cu complicitatea domnului Klaus Iohannis.
  Să reţină domnul Klaus Iohannis – revolta noastră în special cu privire la retrocedarea clădirilor pentru școli, cea ce a creat mari dificultăți copiilor din Sibiu care vor să învețe. Așa ceva nu se poate ierta de către cetățenii acestei țării.

  3. IMPLICAREA ÎN TRAFICUL INTERNAŢIONAL DE COPII – PRIN ADOPŢIE Este un dosar greu, care nu-i face cinste, cu reclamaţii de peste 20 de ani, la care nu s-au adus clarificările necesare.
  Explicaţiile date de domnul Klaus Johannis nu sunt credibile, că ar fi fost numai în rolul de şofer, iar soţia sa în rolul de translator. Reclamaţiile celor din familia copiilor traficaţi – îl acuză de implicare directă.
  a) Are de clarificat – în faţa legii – ce soartă au avut copiii (au fost cumva luaţi pentru „organe”; trăiesc bine, sunt vii etc.) Trebuia sub aspect moral uman să ajute familia în cauză – în cei 24 de ani trecuţi şi să înlesnească un contact al copiilor cu familia.
  b) Are de clarificat – în faţa legii – ce recompense materiale a primit de la cetăţenii străini – părinţi adoptivi (în perioada respectivă a cumpărat o casă în valoare de 75 mii de mărci; trebuie să explice provenienţa banilor).
  Apariţiile la televiziune – în această problemă – ale juristelor Renate Weber şi Alina Gorghiu (foste liberale, acum creştin-populare) au fost penibile şi inumane şi le vom scrie separat – din partea societăţii civile.
  c) Noi, cei din societatea civilă, îi vom aduce acuzaţii, unele grave (după ce va da toate explicaţiile) celui care vrea să devină Preşedintele ţării.
  Este evident că această implicare nu a fost un „lucru bine făcut” şi nu-i face cinste.
  4. UTILIZAREA DE AUTOTURISME BMW. Primirea pentru uz personal de la compania BMW – a unor autoturisme de lux de către persoana publica Klaus Iohannis, primarul Sibiului reprezintă o ilegalitate cu mari semne de întrebare(ce servicii publice a dat în schimb – companiei BMW – domnul primar).
  Este evident că nu este un „lucru bine făcut” şi nu-i face cinste.

  *
  * *

  PROCESUL CU ANI PRIVIND INCOMPATIBILITATEA ilustrează dispreţul domnului Klaus Iohannis faţă de lege şi faţă de statul de drept, faţă de Justiţie.
  Acest fapt trebuia să-l determine să nu-şi lanseze candidatura la Preşedinţia ţării, dacă ar fi avut un minimum de respect faţă de cetăţenii acestei ţări. Dar nu are.
  Reclamarea la CSM de către domnul Klaus Iohannis a celor care îi atrag atenţia că este în incompatibilitate este un act de agresivitate politică şi de iresponsabilitate specifică basiștilor-portocalii ( care de zece ani nu dau socoteală nimănui în această ţară) şi care îl inspiră în mod total greşit.
  Este evident că acest dispreţ fată de lege şi faţă de cetăţenii acestei ţări nu este un „lucru bine făcut” şi nu îi face cinste.

  *
  * *
  Toate faptele reprobabile de mai sus – pe care domnul Klaus Iohannis le consideră „ lucruri bine făcute” – ne demonstrează cât de gol este, cât de mare este înfumurarea acestui cetăţean – care nu este în stare să priceapă abuzurile şi ilegalităţile care-i caracterizează întreaga foaie de parcurs ca om politic.
  Cât de absurdă este pretenţia sa de a deveni Preşedintele ţării!

  ( Va urma )

  9 noiembrie 2014

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 37. Florea Dumitrescu November 9, 2014 at 5:28 pm #

  APEL – AVERTISMENT Nr. 5

  CĂTRE

  MILIOANELE DE CETĂȚENI CARE TRĂIESC DIN MUNCĂ

  LIPSA DE RESPECT FAȚĂ DE POPORUL ROMÂN
  A DOMNULUI KLAUS JOHANNIS

  Îl cunoașteți pe basistul mascat KLAUS JOHANNIS?

  Poporul român este extrem de tolerant şi răbdător. Prea tolerant şi prea răbdător faţă de politicienii care întruchipează înşelăciunea politică.
  Prin tot ce a făcut domnul Klaus Iohannis în plan politic a dovedit lipsă de respect faţă de acest popor, faţă de tradiţia şi istoria sa.
  Şi nu este vorba de „lucrul bine făcut”, cum afișează în mod ipocrit domnia sa pe toate gardurile, ci de „prea multe lucruri rău făcute”: contra moralei şi credinţei acestui popor, contra legii, contra intereselor milioanelor de cetăţeni care trăiesc din muncă – prin poziţia şi ideile sale de reprezentant şi continuator al băsismului criminal, de apărător al foştilor guvernanţi portocalii.
  Ca „o făcătură politică” scoasă din joben de nişte liberali trădători şi de nişte păpuşari băsişti, cu minciuna şi înşelăciunea politică în sânge, domnul Klaus Iohannis desconsideră faptul că în această ţară există câteva milioane de oameni cu pregătire superioară – în stare să nu se lase înşelaţi politic, care îi pot trage masca de pe ochi.
  Domnul Klaus Iohannis se prezintă ca un mare mincinos practicând înşelăciunea politică – după modelul Băsescu – în problemele de fond ale ţării.
  Ce propagă în această campanie? Ce i-au insuflat basiștii-portocalii: Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţi portocalii – care au de ascuns politicile de distrugere aplicate de băsismul criminal timp de 8 ani de guvernare portocalie, care au provocat mari nenorociri acestui popor.
  În mai multe intervenţii la televiziuni domnul Klaus Iohannis a debitat tot felul de minciuni băsiste, denaturări şi dezinformări, destinate să deruteze şi dezorienteze populaţia.
  a) Domnul Klaus Iohannis a uitat să se refere la atribuţiile conferite de Constituţie – Preşedintelui ţării; nu a criticat şi nu s-a angajat să nu mai continue practicile dictatoriale, autoritariste din regimul Băsescu. Mai mult, după modelul Băsescu ne-a ameninţat cum dărâmă guvernul, ca şi când majoritatea parlamentară nu mai contează, cum nu a contat nici pentru Băsescu în cei 8 ani de guvernare portocalie.
  b) Domnul Klaus Iohannis s-a autoprezentat ca „un mare economist”, „un mare competent” (după modelul Băsescu), care rezolvă toate problemele macroeconomice „simplu”; găseşte rapid miliarde peste miliarde de lei; nu ne spune ce au făcut tovarăşii săi de înşelăciune politică: Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţii – timp de 8 ani de guvernare băsist-portocalie; nu ne-a spus nimic despre dezechilibrele macroeconomice uriaşe şi despre sutele şi sutele de miliarde de lei – pierdute, jefuite şi risipite.
  Domnului Klaus Iohannis i-a scăpat din vedere să analizeze CIFRELE care condamnă băsismul criminal – devastator pentru economie, nenorocirile provocate în regimul Băsescu.
  Îi recomandăm ca în numele basiștilor-portocalii pe care îi reprezintă să ia Programul băsist din septembrie 2008 – „Gândim altfel” şi să redea promisiunile portocalii mincinoase cu privire la locuri de muncă, la salarii şi la pensii.
  c) Domnul Klaus Iohannis, ca reprezentant al guvernanţilor portocalii, a uitat să ne vorbească de curbele de sacrificiu barbare aplicate de regimul Băsescu – milioanelor de cetățeni care trăiesc din muncă, salariați și pensionari – prin tăierea salariilor, tăierea pensiilor, tăierea alocațiilor pentru copii și altele. Cei care acum îl înconjoară în campanie – basiștii Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M.R. Ungureanu – au o mare răspundere pentru aplicarea acestor măsuri neraționale, pentru adâncirea sărăciei și mizeriei unei părți importante a populației.
  d) Domnul Klaus Iohannis nu inspiră nici o încredere cetăţenilor acestei ţări – când îi examinăm foaia de parcurs – spre politicile la nivel naţional ale ţării; se prezintă ca un politician cu ambiţii nemăsurate, fără să fie susţinut de merite şi experienţă. De asemenea este o „făcătură politică” a unor păpuşari – liberali trădători şi basiști-portocalii care au de ascuns crimele în plan politic, social şi economic ale regimului dictatorial Băsescu.
  Prin activitatea sa politică, prin experienţa sa nu a ajuns în cei 25 de ani de tranziţie – să se ocupe – la nivel naţional – de probleme de fond ale ţării, pe care nu le înţelege, le tratează superficial şi iresponsabil.
  Chiar la nivelul oraşului Sibiu – unde a lucrat – s-a evidenţiat prin abuzuri şi ilegalităţi, pe care milioanele de cetăţeni români nu le-au cunoscut şi le descoperă abia acum.
  Aerele de superioritate ale domnului Klaus Johannis în fața românilor nu-l înalță; dimpotrivă – îl situează în zona infatuării nemăsurate care îl coboară. România nu este patria proștilor, cum consideră domnul Klaus Johannis după modelul Băsescu.

  *
  * *

  UN MARE MINCINOS POLITIC După modelul Băsescu, domnul Klaus Iohannis s-a dovedit a fi un mare mincinos politic: „Nu a fost la Grivco”, „Nu a fost la vila lui Băsescu”, “A dobândit case din meditaţii”, „Nu negociază cu nimeni” etc.
  Ce încredere pot să mai aibă milioanele de cetăţeni care trăiesc din muncă într-un asemenea om politic?

  ( Va urma )

  9 noiembrie 2014

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 38. justitiaru November 9, 2014 at 9:58 pm #

  D-le Ponta
  Nu este suficient ca ati declarat verbal refacerea USL cu PLR daca nu sunteti insotit de D-l Tariceanu la fiecare aparitie TV asa cum erati de Crin.
  Este vital sa va vada lumea permanent impreuna cu D- l Tariceanu ca sa aveti credibilitate

 39. xfactor November 10, 2014 at 12:45 pm #

  Domnule viitor presedinte Ponta cum reusiti sa eliminati coruptia , cand in unele situatii la anumite examene o ”pila” importanta apartinand scumpului dvs partid umileste contracandidatii si mai doriti ca lucrurile sa mearga corect si bine . Vom vedea cu totii dupa 16 nov ce minunat va fi!!!!!!

 40. justitiaru November 10, 2014 at 5:47 pm #

  D-le Ponta
  Trebuie sa participati la emisiunea Tv a lui Diaconescu pentru a convinge alegatoriii lui nu va puteti baza pe simplele declaratii ale lui Diaconescu impotriva lui Johannis

 41. xxx November 12, 2014 at 9:33 am #

  Domnu’ Ponta cand in Romania, romanul se va simtii ca acasa si nu strain, cu oameni “de bine”? Cand vom fi liberi si stapani pe viata noastra si libertarea nostra?

 42. georgiana filimon November 12, 2014 at 5:17 pm #

  V-am sustinut cu tarie in toate demersurile. V-as fi votat cu 7 maini, dar sunt dezamagita si dezgustata cand am vazut ce fac oamenii “PUSI POLITIC” in functie la CICLOP S.A. Soseaua Giurgiului. Cum se comporta directorii PSD cu oamenii si care este atitudinea lor, exact cum i-ati reprosat lui Iohanis: ca niste mosieri cu slugile lor. Slugile fiind oamenii care muncesc pe salarii fixe, vin la program (nu cum vin mosierii- la ce ora vor),etc. IAR ATITUDINEA LASA MULT DE DORIT. Imi este rusine ca m-am lasat pacalita iar si am crezut ca in sfarsit ca exista un roman care iubeste cu adevarat ROMANII. A-ti pierdut multe voturi( angajatii, rudele, prietenii, vecinii) care au creier si inteleg ca defapt nu se schimpa nimic in tara asta, din pacate.

 43. Florea Dumitrescu November 12, 2014 at 7:56 pm #

  DOMNULUI
  KLAUS JOHANNIS

  La dezbaterea Klaus Johannis – Victor Ponta din seara zilei de 11 noiembrie 2014, la televiziunea Realitatea TV, v-ați ridicat împotriva relațiilor România-China, cu afirmație total nepotrivită – „Nu e nevoie de nici o nouă axă București-China”.
  Ca profesor de fizică nu sunteți obligat să aveți înțelegere pentru importanța unei asemenea relații internaționale pentru România.
  Ca politician cu mari pretenții sunteți dator să aveți o poziție conform cu interesele țării.
  Vă informăm că, dincolo de parteneriatele SUA-China și Uniunea Europeană-China, relațiile economice între acestea se cifrează la multe sute de miliarde de dolari. Pentru informare vă vom trimite cifrele și analiza noastră. Aici ne limităm să vă spunem că SUA își finanțează datoria de stat, cu peste 1.400 miliarde de dolari – resurse financiare primite din China și nu consideră a fi o relație nepotrivită.
  Ca specialiști în economie, vă avertizăm că în această problemă aveți o poziție profund greșită și extrem de dăunătoare pentru interesele României, ca și domnul Băsescu. Criticile noastre la adresa politicianului Klaus Johannis vor fi deosebit de severe. Nu vă jucați cu interesele țării – în temeiul unei ignoranțe care vă condamnă!
  12 noiembrie 2014
  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 44. Elena Iliescu November 14, 2014 at 11:44 am #

  Sunt convinsa ca dupa ziua de 16.11.2014, romanii vor avea un presedinte care se ve apleca asupra rezolvarii problemelor lor, un presedinte care va lupta cu saracia, rautatea, violenta, hotia, incompetenta, care in mandatul lui Basescu Traian au atins cote alarmante.
  De luni, doresc sa avem un presedinte apreciat atat pe plan intern, cat si pe plan extern, un presedinte al egalitatii si dreptatii sociale, al protectiei sociale, in persoana lui Victor Ponta.
  Mult succes Victor Ponta!

 45. Elena November 14, 2014 at 2:13 pm #

  Uite ca Baselu’ se duce incet pe aa sambetei si in cateva saptamani va fi investit Victor Ponta ca presedinte iar Tariceanu va fi din nou premier, exact ca si in 2004/2005 cand a mers cat de cat bine economia Romaniei.
  Sper ca acest tandem Ponta/Tariceanu sa puna Romania pe picioare si sa ne duca catre viitor cu fruntea sus.

 46. augustinradescu November 15, 2014 at 9:54 pm #

  In strainatate se pregatesc treburi!
  Din surse cu nasul in suflet aflam ca in strainatate se pregatesc echipe de … “voluntari” care sa imixtioneze procesul electoral. Se pare ca apar si niste “fonduri de deplasare”, in chip miraculos. E greu de dedus care este targetul acestor “voluntari, care declara: „Avem saci de gunoi (?????), vom strânge gunoaiele de pe jos, avem mănuşi chirurgicale(?????), avem pixuri (asa DA!), în jur de 6.000 de pixuri am reuşit să strângem”
  Avind in vedere ca vorbim de Londra, Paris si alte asemenea locatii, ma intreb unde dracu’ au vazut astia mormanele alea de gunoaie care impiedica alegerile si trebuie bagate in saci. Asta daca nu cumva e vorba de saci cu voturi…
  Iris Radulian, coodonator-şef (???????????? Pare o structura aproape militara!) al unei echipe de voluntari o sa pregateasca si ceva de-ale gurii pentru cei care vor zabovi mai mult (probabil la culesul gunoaielor din Londra!!!)
  “Zeci de voluntari vor ajuta la simplificarea procedurii de votare” !!
  Procedura de votare fiind stipulata in lege, e greu de inteles cum un voluntar, chiar indopat cu sfaturi de la un … instructor(?!), ar putea / avea dreptul sa simplifice aceaasta procedura si, mai ales, daca asta ar fi legal. Dar, ce mai conteaza: totul pentru (a)front, totul pentru victorie!
  As fi curios sa stiu daca SIE cunoaste sau are vreo legatura cu acest fenomen.

 47. balbeck November 17, 2014 at 8:14 pm #

  Hai ca spun eu care a fot treaba…….Ponta e basist,daca nu era basist ar fi tinut cont de votul celor 7.4 milioane.Pentru aceasta bataie de joc,nu l-am votat pe Ponta in turul iii,in primul tur nu am votat.
  In plus Ponta a pierdut si pentru ca si-a batut joc de Diaspora……uite ca romanii sunt uniti,nu trebuie sa ii uneasca Ponta.:)))
  Sa mai zic de Kovesi?Sa ma zic de “Ponta te arde cu pompa”?Sa mai zic de taxa pe stalp?
  Sa va ganditi si voi daca ati fost corecti……in toti anii astia.
  Mie nu mi-a placut nici faptul ca Ponta a stat pe margine….daca zicea din start ca vrea sa candideze la presedintie era altceva….dar nu mi-a placut.
  PSD are cei mai multi penali,colegii sai din parlament ii apara…..
  Multe lucruri au contribuit la aceasta infrangere.
  Romanii nu sunt prosti.Sa tineti cont de asta pe viitor!Nu va folositi televiziunile sa prostiti poporul,sa ii spalati creierul.Nu veti mai reusi.Au inteles si romanasii cum e cu politichia asta.Au devenit si ei versati.
  Cum sa fie pus sef de campanie Dragnea?Alta eroare imensa…..perceptia lui este de penal,de baron,de individ care are un conac imens…..il concureaza pe Videanu.

 48. moromete November 24, 2014 at 12:36 am #

  Degeaba – te-ai strofocit sa maresti salariile primarilor (o mare eroare/prostie!),degeaba ai luat masuri liberale de care esti acuzat,degeaba faci
  corectii /indexari la pensii si salarii — i-ti spun eu acum ce trebuie facut – pentru
  a merge pe calea social- democratiei trebuie sa adopti/aplici imediat IMPOZITUL
  GRADUAL —sa ai curajul sa faci aceasta -si atunci toata armata de jos a tarii /
  poporul te v-a sustine neconditionat.
  Imi este destul de clar — ca a fi prim -ministru de tara – efortul de a guverna
  te erodeaza – astfel de aici te-a lovit toata hotarirea – nehotaritilor .
  Trebuia altcineva sa candideze la presedentie – cu d-ta in tamdem -prim ministru
  – zic si eu : un MIRCEA DIACONU , un PURIC –UN OPRESCU sau chiar TARICEANU . ——-A-ti gresit STRATEGIA —Dumneata ca om -ai dovedit ca ai stofa – dar -Nu acaparind prin primari -primariile sau prin subterfugii indoctrinind masele – astfel nu reusesti sa cistigi electoratul – ci prin masuri clare/la vedere
  — aplicind masurile social -democrate prinse in programul USL.- ca un dfeziderat
  nu blocind/omorind prin indecizie si nehotarire sperantele NOHOTARITILOR .
  EsTI inca O SPERANTA pentru POPOR fata de *TAGMA ACL .-ce roieste acum
  in jurul lui IOHANIS – sa-si formeze CLOACA. OPORTUNISTILOR.
  Lupta pe ACEASTA CALE sa cistigi/recistigi INCREDEREA ROMANILOR de pretutindeni – dar mai ales a celor din TARA. ——-INCA NU ESTI un INVINS.

 49. serviceman December 7, 2014 at 12:42 am #

  Dupa infrangerea din 16 noiembrie nu sunt multe de zis.
  Inteleg perfect situatia dificila si ingrata in care va aflati. Regret sa o spun, dar tot mai pronuntat am vazut la dvs. chiar o atitudine de defetism dupa turul II al prezidentialelor.
  Si totusi, domnule Ponta: NU RENUNTATI LA LUPTA! Nu uitati ca aveti guvernarea, aveti pentru ce lupta, pentru cele 5 milioane de voturi pe care le-ati primit, pentru toate masurile absolut necesare care trebuiau luate dupa dezastrul social, economic si moral in care am fost scufundati de basisti.
  DACA RENUNTATI LA LUPTA CU ACL-UL BASIST, ATI FACE O IMENSA EROARE ATAT IN CEEA CE VA PRIVESTE, DAR SI IN CEEA CE PRIVESTE COALITIA DE PARTIDE SI ELECTORATUL CARE A CREZUT IN DVS. IN COALITIA ANTI-BASISTA.
  NU MAI DATI MESAJE DE DEFETISM IN INTERVIURI LA TELEVIZIUNI SAU ZIARE PREGATITE SA VA SFASIE, NU-SI ARE ROST SA FITI CORECT CU SISTEMUL BASIST, ACESTA NU A FOST NICIODATA CORECT.
  ADAPTATI-VA LA SITUATIE, ALEGERILE AU TRECUT, DATI UN MESAJ LIMPEDE DE UNITATE IN PARTID DAR SI IN COALITIE.
  NU VA FACETI ILUZII: GALAGIA DIN PSD AVANTAJEAZA DIRECT ADVERSARUL ACL!
  ORICE AR FI, PASTRATI GUVERNAREA PANA IN 2016, O MERITATI CU PRISOSINTA!

 50. moromete December 28, 2014 at 10:11 pm #

  Sunt trist si deconectat parca de la toate sistemele de evaluare a cotidianului
  nostru —- mi-este greu sa diger – irationalul – creat tot de catre d-ta – numit
  johanis . after ser —- .
  Nu voi fi niciodata un blazat – ci voi *murii* pentru ideile /dogmele pur social- democrate – pe care as dorii sa le puneti in aplicare .
  Nu cred o iota in liberalismul /capitalismul egoit al omului. —care in dorinta -i
  necontenita lacoma si criminala de inbogatire/asimilare – este in stare sa
  loveasca in esenta democratiei – in valorile , in traditiile si spiritul numit -POPOR .
  Bogatii lumiii au *grija* doar de ei si esistenta lor — si a celor ce se invirt in jurul lor de interese.—- Pentru ei _*Banul * cistigul este supremul scop
  —–nu poporul. Poporul are nevoie de un STAT BOGAT – prin bogatiile sale
  si de o gestionare dreapta pusa in slujba sa – nu in slujba unor interese
  meschine si egoiste ale unor indivizi – numiti *capitalisti*.
  Vedeti bine ce s-a intimplat cu *ECONOMIA acestei TARI * – lasata pe mina
  indivizilor —-bestiilor egoiste si rapace de asa zisi CAPITALISTI .
  S-a ales PRAFUL de INDUSTRIA noastra socialista – care neprotejata a
  sucobat in minile jecmanitorilor de asa zisi capitalisti autohtoni si straini. – care
  au distrus-o fara mila. Unde a fost in tot acest tip STATUL DE DREPT – care
  trebuia sa apere interesele *POPORULUI *
  PRAPADUL s-a instaurat dupa 1989 —– peste tara – si culmea multi dintre
  cei care au contribuit la acest prapad sunt in parlament si cu functii mari inn toate structurile statului —> cu acordul asa numitei SECURITATI – care este ea insasi capul raului a tot ce a insemnat PRAPAD…
  Doar voua iubitorilor de tara si popor – ma adresez – acum inainte de
  noul an — cu rugamintea si speranta ca odata uniti —*asa cum- s-au unit
  festbukistii pt. J……s * —–PENTRU UN NOBIL IDEAL – vom devenii impreuna o forta – numita POPOR.
  Va urez tuturor – LA MULTI ANI !. –
  Sa AVETI MEREU ATITUDINE – PENTRU UN VIITOR MAI BUN.
  TRAIASCA VESNIC SOCIAL -DEMOCRATIA in LUME.

 51. Adi December 30, 2014 at 10:07 am #

  Cum demnitatea tovarasului Traian Basescu e in apel asta inseamna ca individul face apel la demnitate in justitie si atat timp cat demnitatea lui e in apel din punct de vedere moral el nu ar avea dreptul decat la o locuinta sociala in complexul Henri Coanda . Si daca vrea piscina asta nu e o problema pentru ca nimeni nu-l opreste sa faca o baie in lacul Tabacariei sau pe la stavilopozi spre bucuria constantenilor , gaseste el un pietroi.
  La multi ani! Si va urez un an plin de realizari !

 52. Florea Dumitrescu January 8, 2015 at 8:30 pm #

  SCRISOARE DESCHISĂ CU PROPUNERI

  DOAMNEI LIVIA STANCIU – Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție
  DOMNULUI TIBERIU NIȚU – Procurorul General al României
  DOAMNEI LAURA CODRUȚA KÖVEȘI – Procuror Șef Direcția Națională Anticorupție

  ACȚIUNI URGENTE PENTRU REABILITAREA JUSTIȚIEI

  21 Decembrie 2014 – ZIUA ELIBERĂRII DE SUB COTROCENI

  EPOCA NEAGRĂ – de zece ani – de băsism criminal, de regim dictatorial, autoritarist, a început să ia sfârșit la 21 decembrie 2014.
  Justiției române i se dă posibilitatea să înceapă o nouă etapă de înlăturare deplină a amestecului politic brutal în justiție, a comenzilor politice ale regimului băsist de la Cotroceni.
  Procurorii și judecătorii cinstiți au cale deschisă să-și îndeplinească misiunea conform Constituției și legilor țării, să facă DREPTATE.
  Urgența urgențelor: foștii guvernanți băsiști să fie aduși în FAȚA JUSTIȚIEI pentru faptele cu caracter penal.
  PROTEJAREA de către Justiție a guvernanților băsiști portocalii – în decurs de zece ani – trebuie să ia sfârșit.
  Să onorăm ziua eliberării – 21 decembrie 2014 – cu acțiuni urgente de reabilitare a Justiției, cu apărarea regulilor statului de drept în care “Nimeni nu este mai presus de lege ” – nici PREȘEDINTELE ȚĂRII.
  CUM ?
  I. DEBLOCAREA IMEDIATĂ A DOSARELOR
  PENALE ÎN CARE ÎNVINUIT ESTE TRAIAN BĂSESCU

  URGENT trebuie să înceapă CERCETĂRILE ȘI PROCESELE pentru cele peste douăzeci de dosare penale ale învinuitului Traian Băsescu, care stau “blocate”, în mod total nejustificat – în decurs de zece ani, sub pretextul SUPERIMUNITĂȚII impuse în mod artificial de niște procurori și judecători -contrar Constituției României.
  Lista celor peste douăzeci de dosare penale “blocate”, a fost transmisă de noi – la Președinția țării – la data de 19 iunie 2014 – și la toate autoritățile, propunând-i domnului Traian Băsescu să-și pregătească din timp APĂRAREA.
  Am propus să fie cercetat și judecat în stare de libertate, până la emiterea unei sentințe definitive.
  Milionarul Traian Băsescu, politicianul îmbogățit de tranziție, este MODELUL NR.1, în lista CORUPȚIEI în anii tranziției în rândul politicienilor guvernanți.
  După modelul său, au procedat mulți alți guvernanți. Ei formează gruparea largă de politicieni guvernanți – de jefuitori de bani publici și de avuție națională.

  II. DEBLOCAREA IMEDIATĂ A CELOR PESTE TREI SUTE DE DOSARE PENALE PRIVIND GUVERNANȚII BĂSIȘTI PORTOCALII

  URGENT – trebuie deblocate cele peste trei sute de dosare cu caracter penal care zac nelucrate la Direcția Națională Anticorupție, la Procuratura Generală și în unele instanțe judecătorești.
  ÎN FAȚA JUSTIȚIEI trebuie urgent să fie aduși guvernanții băsiști portocalii, alături de Traian Băsescu, și anume: Vasile Blaga, Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Emil Boc, Cătălin Predoiu, Anca Boagiu, Monica Macovei, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Teodor Baconski, Theodor Stolojan, Gheorghe Fluture, Mihai Răzvan Ungureanu și mulți alții.
  *
  * *

  Organele guvernamentale și Curtea de Conturi să publice imediat lista dosarelor cu caracter penal – care zac în nelucrare – la Direcția Națională Anticorupție, Procuratura Generală în instanțele judecătorești.
  Băsismul criminal trebuie dus în fața Justiției – pentru a se face dreptate.
  Direcția Națională Anticorupție, Procuratura Generală și Înalta Curte de Casație și Justiție – trebuie să anunțe un PROGRAM cu termene – privind desfășurarea cercetărilor penale și a proceselor în cazul dosarelor “blocate”.
  *
  * *
  AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE – să dea publicității analiza dinamică a fișelor de venituri și averii ale guvernanților portocalii care s-au îmbogățit, în timp ce milioanele de cetățeni români erau aruncați în sărăcie și mizerie prin măsurile aberante ale guvernării băsiste.
  *
  * *

  Noi, cei din societatea civilă, vom începe în luna ianuarie 2015 să publicăm analizele noastre privind dosarele penale “blocate” nejustificat în Justiție pentru “protejarea” guvernanților băsiști portocalii.
  Va fi și un AVERTISMENT pentru noii guvernanți.

  7 ianuarie 2015

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 53. MARIA S. January 13, 2015 at 6:23 pm #

  Va rog mult sa anchetati si sa faceti subiect foarte important pentru cetateni situatia a probabil 500 000 de somatii de plata a contributiei de sanatate, venite de la ANAF pentru anul 2012. Sunt foarte multi oameni sarmani care au primit in conturi venituri din dobanzi in valoare de 1 3 sau 8 lei si sunt obligati sa plateasca contributia de sanatate pentru 2012 la nivel de salariu minim si anume 468 lei. Firma din Rimnicu Vilvea care editeaxza si trimite salariile a emis somatii si pentru zeci de mii de copii, pentru oameni simpli care sunt pusi acum pe drumuri si au blocat ANAF-ul din fiecare judet si nu pot fi rezolvati pentru ca e o lege absurda. Salariatii de la MAI pentru faptul ca au contract cu alta casa de sanatate s-au trezit cu somatii de plata acasa. Sigur cei de la Rm.Valcea au incasat o multime de bani pentru aceste somatii sigur veniturile din aceste somatii au fost prinse in veniturile pentru bugetul anului 2015 si sunt sume incorecte aplicate la sute de mii de oamei. V a rugam solicitati lamuriri la Ministerul finantelor, la Ministrul sanatatii la cei de la Rm.Valcea care au distribuit aceste sute de mii de plicuri. U rmeaza probabil si pentru 2012 si 2013 sa fie trimise asemenea somatii.

 54. moromete January 24, 2015 at 9:37 pm #

  D-le PONTA —— Vad cum unii *borfasi * – din PSD – gen : Vanghelie /Geoana forteaza scindarea PSD . – Este bine ca i-ati ejectat din partid — luptati pentru
  stabilitatea acestui partid — cu toti detractorii si oportunistii cit si cu asa zisa
  opozitie ce s-a format din CLOACA lui basescu pe sigla PNL.
  Vad ca JOHANIS s-a inconjurat deja de citiva din falitii lui baselu – *Oameni de
  incredere * gen -unguentul MRU.
  Institutiile de forta in stat —- tot la cheremul lui TB -sunt.
  Blestemata sa fie ziua cind peste Refendumul de demitere a lui *Popey
  Marinarul* – s-a asternut COOABITAREA – NEPUTINTEI /UMILINTEI – peste /pentru
  poporul ROMAN – la comanda strainatatii .
  De aici ti se trag toate – coane VICTORE.– desii guvernarea ai dus-o /condus-o onorabil – POPORUL -A VRUT – DREPTATE PINA LA CAPAT .
  O / CEA MAI MARE DEZAMAGIRE – a fost . Parca a-ti fost legati de miini
  si picioare. – * EXPLOZIA – numita JOHANIS – tot de aici vine — drept EFECT la
  ASA CAUZA . DE TINUT MINTE —Sa va fie de invatatura ?!.
  CE SA MAI ZIC ?!.. —- AM CAM ZIS MULTE . Totusi FII PE POZITIE – MEREU.

 55. Florea Dumitrescu January 25, 2015 at 7:34 pm #

  SCRISOARE CU OBSERVAŢII CRITICE (1)

  DOMNULUI
  KLAUS IOHANNIS
  PREŞEDINTELE ŢĂRII

  DESPRE STAREA ŢĂRII ŞI PRIORITĂŢI

  1. Problemele de fond ale ţării – care sunt extrem de grave – trebuie să se regăsească în dezbaterea despre proiectul de ţară evocat în campania electorală. Constatăm că acum aceste probleme de fond sunt lăsate în plan secund şi este regretabil.
  Ca specialişti în economie, dorim să începem o dezbatere privind un alt model economic diferit substanţial de cel moştenit de la regimul băsist.
  Constatăm că nu se poate desfăşura o adevărată dezbatere pe această temă – din cauza băsismului şi a basiștilor care sunt prezenţi în toate structurile şi sunt foarte agresivi – punând piedici unor schimbări absolut necesare pentru a repara câte ceva din ce băsismul a stricat un deceniu.

  2. Funcţia de Preşedinte al ţării este cea mai periculoasă în sistemul democraţiei noastre fragile. Acesta este învăţământul tras în cei 25 de ani post decembrişti şi mai ales în ultimii 10 ani de băsism.
  Epoca neagră – de 10 ani – a băsismului ne demonstrează aceste primejdii – reflectate în faptul că prin violarea gravă a Constituţiei s-a ajuns la un regim dictatorial, autoritarist, care este greu de corectat, necesită o perioadă îndelungată pentru revenire la normalitate.
  Aceasta este moştenirea catastrofală băsistă – care se prezintă ca un obstacol major în calea normalităţii în sistemul nostru de democraţie.

  3. Exigenţa supremă formulată de societatea civilă în faţa unui nou Preşedinte al ţării: să respecte cu sfinţenie atribuţiile ce-i revin din Constituţia ţării. În mod concret – se impune să nu repete – abaterile, violările, abuzurile şi ilegalităţile săvârşite de Traian Băsescu şi sistemul băsist – în plan politic, economic, social şi moral.
  Vom prezenta punctul nostru de vedere critic cu privire la situaţia dezastruoasă privind moştenirea de la regimul dictatorial Băsescu.

  4. De unde vine pericolul? De la băsiştii mascaţi şi nemascaţi extrem de agresivi – specialişti în minciuni, înşelăciuni politice, corupţie şi în hoţii de toate felurile; ei sunt incapabili să facă ceva constructiv pentru ţară.
  La ei totul se rezumă la propria îmbogăţire, la umplerea buzunarelor proprii.
  ASCUNZĂTOAREA lor este în prezent în PNL cel nou – în cea mai mare parte şi în PMP într-o măsură mai mică; toţi fug de denumirea compromisă total – PDL – partidul băsist care a guvernat direct peste 8 ani şi care poartă răspunderea pentru toate nenorocirile aduse ţării şi poporului român.
  S-au deghizat, fugind din PDL compromis basiștii: Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu, Theodor Stolojan, Gh. Flutur şi alţii; în flancuri le găsim deghizate pe băsistele Monica Macovei – ca independentă şi Elena Udrea – în PMP. Desigur, cel mai periculos rămâne Traian Băsescu – care pregăteşte noi şi noi manevre şi atacuri împotriva intereselor ţării.
  În spiritul dreptăţii sociale, toţi aceşti băsişti portocalii – deghizaţi trebuie să ajungă ÎN FAŢA JUSTIŢIEI şi să dea socoteală pentru toate nenorocirile provocate ţării şi pentru toate jafurile şi hoţiile în care au fost implicaţi timp de aproape 10 ani.
  Ei consideră că nu au fost de ajuns în fruntea ţării – vor din nou la guvernare, călcând în picioare rezultatele alegerilor parlamentare din 2012; aşa înţeleg ei democraţia.
  Dacă vor fi păstraţi – în jurul Preşedintelui Klaus Iohannis – atunci vom avea încă 5 ani – regimul băsist II. Aceasta este marea primejdie pentru ţară.

  5. FALSA PREZENTARE A STĂRII ŢĂRII – este redată în conferinţa de presă din 20 decembrie 2014 a domnului Traian Băsescu.
  În această conferinţă – bilanţ dictatorul Traian Băsescu are pretenţia absurdă de a fi făcut „o poză reală a României”.
  În fapt, găsim aici toate MINCIUNILE CRMINALE ŞI DENATURĂRILE BĂSISTE, care urmăresc să deruteze şi să dezorienteze poporul român, la fel cum a procedat la 12 martie 2013 în faţa Parlamentului.
  Parlamentul nu s-a învrednicit să dea un document oficial – în care să spună ADEVĂRUL.
  Minciuna criminală propagată în mod insistent de domnul Traian Băsescu (inclusiv în conferinţa – bilanţ din 20 decembrie 2014) – potrivit căreia – regimul său „ar fi restabilit rapid echilibrele în economie” – trebuie să fie respinsă şi combătută cu tărie şi de domnul Preşedinte al ţării; este necesar să fie spus poporului român ADEVĂRUL despre dezechilibrele macroeconomice gigantice lăsate moştenire de băsismul criminal iresponsabil.
  Va fi necesar ca noul Preşedinte al ţării să se delimiteze public de aceste minciuni criminale şi denaturări băsiste – pentru a putea pleca de la o analiză obiectivă – a situaţiei reale moştenite de la băsism.
  Vom prezenta din nou CIFRELE care condamnă fără drept de apel moştenirea băsistă catastrofală – din economie.

  6. ACŢIUNILE DE SABOTARE BĂSISTĂ A GUVERNĂRII ÎN ANII 2013-2014. Noi atragem atenţia basiștilor deghizaţi în PNL cel nou – Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţii, precum şi foştilor liberali deveniţi peste noapte creştin populari: Alina Gorghiu, Theodor Atanasiu, Ludovic Orban şi alţii asupra următoarelor:
  a) Ca parlamentari plătiţi din bani publici – au datoria să întreprindă ceva constructiv pentru ţară, pentru politicile publice.
  b) Situaţia ţării moştenită de la regimul Băsescu este extrem de grea; majoritatea populaţiei se zbate în mari dificultăţi, în sărăcie şi mizerie; este nevoie de măsuri şi acţiuni pozitive.
  c) Să se respecte voturile date de cetăţeni la alegerile parlamentare din 2012; „planul” anunţat recent de doamna Alina Gorghiu şi domnul Vasile Blaga – de răsturnare a guvernului – prin corupţie politică, traseism politic şi acţiuni imorale – va fi supus oprobiului public şi condamnării categorice de cei care trăiesc din muncă.
  d) Politicienii compromişi – atât din PDL cât şi din PNL cel nou – vor primi riposta cuvenită din partea societăţii civile pentru jocurile de putere murdare pe care le iniţiază împotriva intereselor ţării, care are nevoie de stabilitate politică şi de politici şi acţiuni constructive.

  7. Vom cere Preşedintelui ţării să dea ascultare specialiştilor în economie în ce priveşte:
  a) dezechilibrele macroeconomice uriaşe, lăsate moştenire de regimul dictatorial Băsescu.
  b) sutele şi sutele de miliarde de lei – pierdute, jefuite şi risipite în cei 8 ani de guvernare băsistă portocalie (2005-2012).
  ADEVĂRUL – trebuie spus poporului român, deoarece vor fi necesari mulţi ani, chiar decenii – de eforturi – pentru reechilibrarea economiei şi îndreptarea situaţiei, pentru revenirea la un ritm de creştere economică mai ridicat.
  Să se ia act de faptul că LIPSA DE RESURSE ŞI DATORIA EXTERNĂ URIAŞĂ care trebuie rambursată – constituie obstacole majore în calea dezvoltării şi a unei relansări economice robuste. În condiţiile unor tensiuni pe piaţa externă, există pericolul intrării în incapacitate de plată a ţării, după modelul Greciei, cu consecinţe tragice: Politicienii guvernanţi trebuie să conştientizeze aceste pericole.
  Specialiştii în economie au datoria să atenţioneze politicienii asupra crizei în care se află încă ţara: criza socială cumplită, criza datoriei externe, criza datoriei publice, criza sistemului monetar şi de credit.

  8. PRIORITATEA NR. 1 A ŢĂRII: dezvoltarea economică, relansarea economică într-un ritm mai ridicat. Toate forţele şi energiile ţării trebuie îndreptate spre soluţii constructive în domeniul economiei.
  Când ai 3-4 milioane de persoane active forţate să plece în străinătate pentru un loc de muncă (adică 30-40% din populaţia activă a ţării) – nu mai poţi să pierzi vremea cu acţiunile politicianiste murdare de răsturnare a guvernului şi de provocare de instabilitate politică – din iniţiativa unor băsişti criminali şi a unor foşti liberali iresponsabili.
  Problemele de fond ale ţării – trebuie să ocupe timpul şi să stea în centrul atenţiei tuturor forţelor politice responsabile ale ţării.

  9. INEGALITATEA ECONOMICĂ în societate, temeinic fundamentată de mari specialişti în economie pe plan mondial, Laureaţi ai Premiului Nobel, este evocată şi situată între cauzele majore ale crizei economice globale şi mondiale fără precedent în care a fost aruncată omenirea.
  Această inegalitate economică trebuie atent examinată şi în România. Milionarii şi miliardarii care reprezintă sub 1% din populaţia activă a ţării stau faţă în faţă cu 99% din populaţia activă care trăieşte din muncă, care formează frontul muncii şi care suportă suferinţele inegalităţii economice din societate, inegalităţii veniturilor şi averilor în anii tranziţiei.
  Politicienii guvernanţi au datoria să se aplece asupra inegalităţilor economice în România. Aşa zisa „dreaptă unificată” în PNL cel nou – să ia act de inegalităţile economice şi de reacţia ce poate izbucni din partea celor care trăiesc din muncă şi se zbat în dificultăţi şi sărăcie.
  Acum se impune o mare atenţie asupra căilor de armonizare socială, de coeziune socială, de evitare a provocărilor îmbogăţiţilor de tranziţie, ale jefuitorilor de bani publici şi de avuţie naţională – care s-au grupat în aşa-zisa „dreaptă unificată” în PNL cel nou; aceştia se dedau la provocări la care cei din frontul muncii vor fi nevoiţi să riposteze energic.

  10. Noi, cei din societatea civilă, vom iniţia şi participa la o dezbatere largă, temeinică şi responsabilă – despre necesitatea reformării sistemului judiciar, a Justiţiei, despre subordonarea politică a Justiţiei de către băsism, despre apărarea independenţei efective a Justiţiei, despre înlăturarea grabnică a deficienţelor, abuzurilor şi ilegalităţilor din sistemul judiciar.
  Acţiuni imediate, urgente, se impun – pentru reabilitarea Justiţiei în următoarele direcții:
  a) Să se treacă la cercetarea şi judecarea urgentă a celor peste 20 de dosare cu caracter penal, în care este învinuit Traian Băsescu şi care au fost „blocate” în mod total nejustificat de unii procurori şi judecători – în decurs de 10 ani.
  b) Să se treacă la cercetarea şi judecarea celor peste 300 de dosare cu caracter penal, în care sunt învinuiţi guvernanţi băsişti portocalii şi care stau „blocate” în mod total nejustificat în ultimii 3 ani. Doamna L. C. Kövesi şi doamna Livia Stanciu sunt rugate să-şi asume răspunderea pentru acest „blocaj” – care afectează total nejustificat prestigiul şi reputaţia Justiţiei.

  11. Vom pune în dezbatere publică încă două teme esenţiale pentru viaţa noastră politică şi socială: despre politicile publice şi guvernanţii care le aplică şi despre suveranitatea naţională în relaţiile din UE.

  ٭ ٭
  ٭
  Considerăm total nepotrivit să se opereze cu termenul de „prosperitate” de către guvernanţi – în România – unde 30-40% din populaţia activă nu-şi găseşte de lucru şi unde milioane de cetăţeni sunt forţaţi să bată drumurile străinătăţii pentru o bucată de pâine.
  Este mai adecvat şi mai cinstit ca politicienii să trateze despre urgenţa combaterii sărăciei şi mizeriei în România, unde riscul de sărăcie şi excludere socială ce a cuprins peste 40% din populaţie, conform estimărilor Uniunii Europene. Este timpul să renunţăm la a mai rostogoli în spaţiul public fanteziile din campania electorală despre prosperitate şi să revenim cu picioarele pe pământul care încă ne mai rabdă.

  25 ianuarie 2015

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 56. Eca February 2, 2015 at 8:23 pm #

  Nu va lasati batut. Trebuie sa ramaneti in continuare la sefia Guvernului si presedintele partidului ; sa-i infruntati pe acei tradatori precum Geoana si Vanghelie. Sunteti presedintele nostru si trebuie sa va luptati pentru noi cei care v-am votat. Aveti o familie foarte frumoasa pe care o admir. Sa nu ne dezamagiti!!! Never give up !

 57. Florea Dumitrescu February 5, 2015 at 7:37 pm #

  SCRISOARE CU CIFRE ŞI AVERTISMENTE (II)

  DOMNULUI
  KLAUS IOHANNIS
  PREŞEDINTELE ŢĂRII

  CIFRELE DESPRE STAREA REALĂ A ŢĂRII
  ŞI PRIORITĂŢI
  1. Când te angajezi să fii „Preşedintele tuturor românilor”, la depunerea jurământului, se impune să respecţi cu sfinţenie cuvântul dat. Te obligă în mod imperativ prevederile din Constituţie de la articolul 84, alin (1) şi de la articolul 80, alineatul (2).
  Când declari public (la 22 ianuarie la televiziunea evazionistă fiscală – Realitatea TV) că îl doreşti pe băsistul înrăit Cătălin Predoiu – Prim-ministru al Guvernului – înseamnă că te alături chemării la răsturnarea Guvernului legitim – instaurat în baza votului constituţional dat de milioanele de cetăţeni la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Este o EROARE CAPITALĂ evidentă pentru un preşedinte de ţară în rol de arbitru, mediator, echidistant – care trebuie să respecte Constituţia.
  Angajamentul solemn de a asigura stabilitatea politică a ţării, la depunerea jurământului, rămâne o vorbă în vânt, praf aruncat în ochii alegătorilor.
  Atacurile şi ameninţările zilnice de răsturnare a Guvernului legitim – făcute de doamna Alina Gorghiu, instigată de băsiştii înrăiţi: Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţi băsişti nerăbdători – reprezintă un act de mare iresponsabilitate – săvârşit împotriva intereselor României, care are alte priorităţi. Îi vom scrie în curând din partea societăţii civile doamnei Alina Gorghiu – să-i explicăm cât de mult greşeşte în faţa milioanelor de cetăţeni care trăiesc din muncă – susţinând interesele jefuitorilor de bani publici şi de avuţie naţională, adunaţi în aşa zisa „dreaptă unificată”, sub falsa denumire de Partidul Naţional Liberal cel Nou.
  Referitor la poziţiile de mai sus ale Preşedintelui ţării şi ale doamnei Alina Gorghiu, noi, cei din societatea civilă facem următoarea remarcă-avertisment:
  Înseamnă că se repetă practicile băsismului – când prin corupţie politică, traseism politic şi „soluţii imorale” s-a înlăturat majoritatea parlamentară rezultată din votul cetăţenilor la alegerile parlamentare. Atunci unde este angajamentul prezidenţial că se va face altfel de politică?
  2. DELIMITAREA Preşedintelui ţării de băsism este o necesitate primordială – pentru a fi înţeles de cetăţenii acestei ţări; totodată, este nevoie să fie combătute – minciunile criminale şi deformările – despre starea ţării – propagate în conferinţa de presă din 20 decembrie 2014 a domnului Traian Băsescu, care a avut drept scop să deruteze şi să dezorienteze milioanele de cetăţeni în ce priveşte starea reală a ţării.
  3. Când tratezi despre un nou proiect de ţară, despre necesitatea unei viziuni – pe termen lung, la depunerea jurământului, este absolut necesar să porneşti de la realităţile economice şi sociale ale ţării, de la situaţia reală a ţării şi nu de la simple afirmaţii despre „prosperitate”.
  Ca specialişti în economie, considerăm că este mai realist în primul rând să se analizeze şi să se dezbată starea de sărăcie şi de mizerie – în care a fost aruncată ţara de regimul băsist în decurs de aproape 10 ani, trebuie să fie studiate în mod responsabil şi cu profesionalism CIFRELE care caracterizează adevărata stare a ţării – moştenită de la băsismul criminal, şi anume:
  A. Dezechilibrele macroeconomice gigantice, provocate de politicile de distrugere ale guvernanţilor băsişti portocalii.
  B. Sutele şi sutele de miliarde de lei – pierdute, jefuite şi risipite – de politicile guvernanţilor băsişti portocalii.
  Orice proiect de ţară, orice nouă viziune pe termen lung – trebuie să aibă în vedere – aceste uriaşe dezechilibre şi pierderi de la care se porneşte; pentru a fi învinse şi depăşite aceste dezechilibre vor fi necesare eforturi mulţi ani şi chiar decenii – pentru schimbarea structurilor economice şi financiare moştenite de la regimul Băsescu – generatoare de deficite şi dezechilibre.
  Preşedintele ţării – dacă vrea să contribuie la „transformarea şi reconstrucţia ţării”, cum a afirmat la depunerea jurământului, atunci trebuie să se delimiteze în mod radical – de băsismul care a guvernat ţara 10 ani şi de băsiştii care poartă răspunderea pentru nenorocirile provocate ţării, să nu se înconjoare de aceşti politicieni total compromişi – prin incompetenţă, incapacitate, corupţie şi necinste, prin acte de jefuire a banilor publici şi a avuţiei naţionale.
  4. Problemele de fond ale ţării – sunt de o gravitate excepţională; acestea trebuie puse în prim plan – pentru combaterea sărăciei şi mizeriei, pentru atenuarea dezechilibrelor macroeconomice uriaşe; ce s-a făcut în anii 2013-2014 de noua guvernare – reprezintă doar un început timid, anumite reparaţii, în condiţiile de sabotare a guvernării de către Preşedintele Băsescu şi de către băsiştii nemascaţi şi mascaţi, acum deghizaţi în PNL cel nou.
  5. Aprecierile realiste sunt acelea care au în vedere că omenirea nu a ieşit din criză; Uniunea Europeană se afla în criză şi stagnare; România se află într-o criză profundă, multilaterală şi prelungită. De la aceste aprecieri noi pornim în avertismentele noastre: avem de învins în ţara noastră – fenomenele grave de criză socială cumplită, de criză a datoriei externe gigantice şi a supraîndatorării ţării, de criză a datoriei publice (suverane), de criză a sistemului monetar şi bancar. Aceasta este o abordare realistă – care trebuie să stea în atenţia şi preocupările guvernanţilor, politicienilor, indiferent de culoarea lor politică.
  6. Este nevoie de o gândire şi abordare realiste, pornind de la resursele extrem de limitate şi de la dificultăţile economice de a accesa noi capitaluri străine şi noi îndatorări pe pieţele externe.
  Primejdia intrării în incapacitate de plată a ţării, după modelul Greciei – este prezentă şi ameninţătoare şi nu mai permite o tratare neglijentă şi nici afirmaţii fără acoperire despre „prosperitate”. Această îngrijorare rezultă pregnant din CIFRELE pe care le supunem atenţiei Preşedintelui ţării.

  CIFRELE CARE CONDAMNĂ BĂSISMUL CRIMINAL
  ŞI CONTINUAREA ACESTUIA

  I. DEZECHILIBRELE EXTERNE GIGANTICE

  Începem prin a sublinia marile pericole în domeniul relaţiilor externe. În condiţiile de criză economică globală, de criză generală de încredere pe pieţele externe – pericolele sunt extreme şi pot fi rapide, bruşte chiar.
  CIFRELE pe care ni le-a lăsat moştenirea dezastruoasă Băsescu – în relaţiile externe sunt acuzatoare. Ne vom referi la trei indicatori semnificativi.
  DATORIA EXTERNĂ URIAŞĂ – de circa 100 miliarde de euro la finele anului 2012 – este indicatorul cel mai sintetic şi expresiv pentru situaţia gravă în domeniul relaţiilor de echilibru externe.
  CIFRA ÎN LEI Această datorie externă înseamnă, la cursul de 4,43 lei/1Euro – 443 miliarde de lei.
  Un munte de datorii, pentru multe decenii, care condamnă generaţiile viitoare să plătească şi să strângă cureaua. Este o datorie fără precedent în istoria ţării – ca dimensiune şi viteză de formare. Este rezultatul politicilor băsiste de distrugere în economie.
  Caracteristicile de bază. Este o supraîndatorare a ţării în raport cu posibilităţile de rambursare – pe care le oferă capacităţile de producţie ale ţării.
  Cum s-a format această datorie? În mare viteză, într-un termen scurt. Structura şi dinamica acestei datorii sunt următoarele:
  a) Creditul extern pe termen mediu şi lung – a fost mărit de regimul Băsescu de la 18,3 miliarde de euro în 2004, la 78,7 miliarde de euro în 2012. Deci, s-a înregistrat o creştere de 4,3 ori în 8 ani de guvernare (faţă de datoria acumulată în cei 15 ani anteriori ai tranziţiei – de 18,3 miliarde de euro). O experienţă extrem de amară şi periculoasă pentru ţară.
  b) Creditul extern pe termen scurt – a fost de 20 de miliarde de euro la finele anului 2012.
  Cum s-a ajuns la această datorie externă enormă? Prin politicile de distrugere ale regimului Băsescu şi anume în economia reală, la export şi la import.
  DEZECHILIBRUL DINTRE EXPORT ŞI IMPORT enorm, ca efect al politicilor de distrugere în cei 8 ani de guvernare Băsescu – a fost de 85 de miliarde de euro. CIFRA ÎN LEI, la cursul de 4,43 lei/1 euro, este de 376 miliarde de lei.
  Acest deficit al balanţei comerciale externe – este fără egal în istorie. Vor fi necesari mulţi ani pentru „reechilibrare”. Este un record extrem de negativ şi periculos.
  Această GAURĂ NEAGRĂ colosală în economie este prezentă, nu a dispărut cum dezinformează în mod criminal domnul Băsescu (cu afirmaţia mincinoasă că împreună cu Boc au „restabilit rapid echilibrele în economie”).
  DEZECHILIBRUL VALUTAR, în cei 8 ani de regim Băsescu a fost de 72 miliarde de euro, ca efect al dezechilibrului dintre export şi import, al politicilor ineficiente şi neraţionale, mai ales în ce priveşte importurile total necontrolate. CIFRA ÎN LEI, la cursul de 4,43 lei/ euro, este de 318 miliarde de lei.
  Deficitul balanţei de plăţi externe de mai sus nu a dispărut, cum dezinformează domnul Băsescu (prin afirmaţia că „a restabilit rapid echilibrele economice”).
  DOBÂNZI ÎNROBITOARE. La datoria externă de mai sus se adaugă în fiecare an dobânzi împovărătoare de multe miliarde de euro – 5 -7 miliarde de euro pe an. Cifra în lei – privind dobânzile la cursul de 4,43 lei/euro, este de 22-31 miliarde de lei pe an.
  În următorii 10 ani – aceste dobânzi pot însuma 220-310 miliarde de lei.
  Regimul Băsescu ne lasă moştenire criza datoriei externe, care se va întinde mult timp, chiar decenii, cu pericolul intrării în incapacitate de plată a ţării la fluctuaţiile şi convulsiile de pe piaţa externă, după modelul Greciei.
  Domnul Băsescu nu este „îngrijorat” de aceste sute de miliarde de lei, ne lasă şi se duce, râzând întruna. Răspunderea va cădea pe guvernările care urmează, care vor tolera minciunile şi dezinformarea criminală pe care domnul Băsescu le repetă în declaraţiile sale de zeci de ori – potrivit cărora împreună cu Boc „ar fi restabilit rapid echilibrele economice” şi „ar fi scos ţara din criză”.

  II. DEZECHILIBRELE FINANCIARE ENORME
  DATORIA PUBLICĂ (de stat, suverană) – în cei 8 ani de guvernare Băsescu – a fost mărită în mod considerabil, ajungând în 2012 la un nivel record de 222 miliarde de lei (circa 52 miliarde de euro).
  Regimul Băsescu a mărit în 8 ani datoria publică de 4 ori (de la 55 miliarde de lei în 2004 la 222 miliarde de lei în 2012). Jefuirea şi risipa de bani publici au fost extraordinare.
  Cum s-a format? Deficitele bugetare în cei 8 ani – în mod cumulat – au însumat 150,4 miliarde de lei (circa 35 miliarde de euro).
  La cele de mai sus se adaugă şi deficitul quasifiscal, care la nivelul anului 2012 – s-a ridicat la 24,1 miliarde de lei (3,3% din PIB) – sub forma plăţilor restante la companiile de stat şi la instituţiile bugetare.
  Structurile economice şi financiare moştenite generează în continuare deficite bugetare importante.
  DOBÂNZI APĂSĂTOARE. La datoria publică de mai sus se plătesc în fiecare an dobânzi de circa 10-14 miliarde de lei.
  Regimul Băsescu ne-a lăsat criza datoriei publice apăsătoare. Domnul Băsescu – nu are îngrijorări pentru aceste sute de miliarde de lei. Ne lasă şi se duce, râzând în hohote.

  III. DEZECHILIBRELE MONETARE ŞI BANCARE
  Fenomenele negative de mari proporţii din economia reală şi din sistemul financiar s-au reflectat în mai multe dezechilibre în domeniul monetar şi bancar.
  A. INFLAŢIA În cei 8 ani de guvernare băsistă – rata cumulată a inflaţiei a înregistrat o creştere de 60% cu toate consecinţele negative pentru economie şi populaţie. Creşterile de preţuri au avut efecte dezastruoase pentru economie, pentru puterea de cumpărare a salariaţilor şi a pensionarilor, pentru erodarea economiilor populaţiei.
  Ratele anuale de creştere a inflaţiei au fost de câteva ori mai mari decât cele din Uniunea Europeană.
  B. DEVALORIZAREA EXTERNĂ A LEULUI Cursul mediu al leului a fost depreciat de la 3,62 lei în 2005 la 4,45 lei pe euro în 2012, cu consecinţe deosebite pentru agenţii economici şi pentru populaţie.
  C. DOBÂNZILE Nivelul dobânzilor a fost de câteva ori mai mare decât în ţările Uniunii Europene, ceea ce a avut un impact extrem de negativ în activitatea economică.
  D. MARELE DEZECHILIBRU ÎN DOMENIUL BANCAR. Circa 90% din totalul capitalurilor bancare – aparţin capitalurilor străine, cu probleme de o gravitate excepţională ce decurg din această înstrăinare aproape totală a sistemului bancar care a mutat deciziile în afara ţării.
  Există şi alţi indicatori care arată grave dezechilibre în domeniul monetar şi bancar.
  Sistemul bancar din România se află într-un blocaj general, într-o criză prelungită, care creează mari obstacole pentru relansarea creşterii economice. Pentru politicianul Băsescu – aceste dezechilibre în sistemul monetar şi bancar nu provoacă „îngrijorări”.

  IV. DEZECHILIBRUL GROAZNIC ÎN PIAŢA MUNCII
  Cel mai cumplit dezechilibru macroeconomic s-a produs în piaţa muncii. Politicile de distrugere a locurilor de muncă în anii tranziţiei au lovit nemilos milioane de familii din această ţară. Vrând să ascundă acest adevăr – domnul Băsescu se limitează – în discursurile sale – să se refere la cifra statistică parţială de 6-7% privind şomajul şi chiar îndrăzneşte în mod cinic să afirme că stăm mai bine decât în alte ţări europene.
  ADEVĂRUL ESTE ORIBIL Au fost distruse peste 4 milioane de locuri de muncă. Când trimiţi 3-4 milioane de oameni apţi de muncă (30 – 40% din populația activă a țării) să-şi caute de lucru pe drumurile străinătăţii – înseamnă că situaţia este disperată.
  În cei opt ani de guvernare băsistă situaţia s-a înrăutăţit, contrar promisiunilor electorale iresponsabile.
  O CRIZĂ SOCIALĂ CUMPLITĂ – ne lasă moştenire regimul Băsescu. Cât de mincinoasă şi criminală este afirmaţia repetată cu insistenţă de domnul Băsescu că „ar fi restabilit rapid echilibrele economice” şi că „ar fi scos ţara din criză”, când milioane de oameni nu-şi găsesc de lucru în ţara lor şi sunt condamnaţi la sărăcie şi mizerie.

  ٭
  ٭ ٭

  JEFUIREA, PIERDEREA ŞI RISIPA BANILOR PUBLICI
  ÎN PROPORŢIE DE SUTE DE MILIARDE DE LEI.
  Între factorii cauzali ai dezastrului economic, ai exacerbării dezechilibrelor macroeconomice se află – căile libere şi tolerate de jefuire, de pierdere şi de risipire a banilor publici. Evocăm din nou CIFRELE.
  1. Regimul Băsescu trebuie să-şi asume răspunderea pentru pagubele imense – din evaziunea fiscală şi contrabandă în cei 8 ani de guvernare. Pagubele din frauda fiscală s-au situat la 15-20 miliarde de euro într-un an.
  În cei opt ani de regim băsist aceste pagube au însumat circa 120-160 de miliarde de euro. Cifrele în lei, la cursul 4,43 lei/pe euro – înseamnă 531-708 miliarde de lei. Neglijenţa în serviciu a guvernanţilor portocalii a condus la aceste pagube. Structurile de tip mafiot moştenite de la regimul Băsescu dăinuie în continuare, sunt greu de învins.
  2. Regimul Băsescu trebuie să-şi asume răspunderea pentru neutilizarea şi neabsorbţia fondurilor europene gratuite (din cele 34,8 miliarde de euro alocate României).
  În perioada 2007-2012 au rămas neabsorbite fonduri programate pentru această perioadă de circa 20 de miliarde de euro (din care circa 14 miliarde de euro neabsorbite la fondurile structurale şi de coeziune şi 6 miliarde de euro neabsorbite la fondurile pentru agricultură şi dezvoltare rurală). Cifra în lei, la cursul de 4,43 lei/ pe euro, este de 88 miliarde de lei.
  În lipsa utilizării acestor fonduri gratuite – s-a recurs la credite externe, la care se plătesc dobânzi împovărătoare. Acuzaţia la adresa guvernanţilor portocalii este de neglijenţă în serviciu.
  3. Regimul Băsescu trebuie să-şi asume răspunderea pentru pierderile imense la resursele din buget – prin introducerea cotei unice de impozitare pe profit şi pe veniturile persoanelor fizice.
  Prin aceste politici greşite – pierderile la bugetul ţării – au fost în medie de 3-4 miliarde de euro pe an. În 8 ani de guvernare băsistă, pierderile din cota unică au însumat circa 24-32 miliarde de euro. Cifra în lei, la cursul 4,43 lei/euro, este de 106 – 141 miliarde de lei.
  Zecile de miliarde de lei pierdute de la buget din cota unică – au umplut seifurile companiilor transnaţionale şi buzunarele celor cu venituri mari şi foarte mari, în special ale oligarhiei politico-financiare.
  Deosebit de pierderi de resurse în euro, aceasta a însemnat, totodată, o îndepărtare de politicile şi practicile fiscale din ţările Uniunii Europene, unde suntem ţară membră.
  4. Regimul Băsescu trebuie să-şi asume răspunderea pentru jefuirea banilor publici din bugetele anuale, cu forme legale şi pe căi ilegale. Ne referim aici la pierderile de 5-10 miliarde de euro în fiecare an, în perioada 2009-2012, la cheltuielile neraţionale de bunuri şi servicii şi la cheltuielile neraţionale cu investiţiile neproductive în infrastructură. Rapoartele Curţii de Conturi pe anii 2010, 2011, 2012 – au arătat abateri, risipă, fraude şi ilegalităţi de 9-10 miliarde de euro în fiecare an.

  CIFRELE DE MAI SUS – pledează pentru faptul că domnul Băsescu şi guvernanţii portocalii trebuie să ajungă ÎN FAŢA JUSTIŢIEI, cât mai curând posibil. Pagubele sunt enorme. Dezechilibrele macroeconomice sunt imense. Sărăcia şi mizeria pentru milioanele de cetăţeni care trăiesc din muncă sunt în masă; conform datelor oficiale ale FMI şi UE – peste 40% din populaţie este afectată de riscurile de sărăcie şi excludere socială.
  CURBELE DE SACRIFICIU BARBARE – aplicate de regimul Băsescu milioanelor de cetăţeni care trăiesc din muncă, salariaţi şi pensionari, au fost fără egal în Europa.
  Suntem disponibili, ca specialişti în economie, să discutăm cu toţi guvernanţii portocalii, cu toţi jefuitorii de bani publici şi de avuţia naţională, despre cifre.
  ٭
  ٭ ٭
  Cine vrea să lanseze un nou proiect de ţară, o nouă viziune pe termen lung – trebuie să cunoască datele reale privind dezechilibrele macroeconomice uriaşe şi pierderile de sute de miliarde de lei – provocate de politicile băsiste portocalii în anii 2005-2012, deoarece structurile economice şi financiare nu se pot modifica substanţial într-un termen scurt, în 1-2 ani.
  Domnul Preşedinte al ţării, Klaus Iohannis, dacă se înconjoară de băsiştii Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungurean şi de alţi băsişti dă un semnal care va provoca mari îngrijorări; aceasta va însemna că are în vedere continuarea băsismului criminal încă 5 ani, a politicilor care au distrus ţara, şi va ucide orice speranţă pentru redresarea ţării, pentru un nou proiect de ţară.

  ( Va urma)

  2 februarie 2015

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 58. Florea Dumitrescu February 9, 2015 at 7:41 pm #

  SCRISOARE CU AVERTISMENTE (III)

  DOMNULUI
  KLAUS IOHANNIS
  PREŞEDINTELE ŢĂRII

  DELIMITAREA RADICALĂ DE BĂSISMUL CRIMINAL ŞI
  DE BĂSIŞTII CRIMINALI

  1. Valul de simpatie pentru domnul Klaus Iohannis se spulberă rapid – în rândul milioanelor de cetăţeni care trăiesc din muncă.
  Înfrăţirea politică cu băsiştii milionari – Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu, Theodor Stolojan, Gh. Flutur şi alţii – reprezintă alianţa cu forţele negre băsiste, care timp de aproape 10 ani au tăiat şi spânzurat în România. Aceşti băsişti formează nucleul de bază al jefuitorilor de bani publici și de avuţie naţională.
  Aceşti jefuitori nu trebuie să fie PROTEJAŢI de regimul prezidenţial Klaus Iohannis.
  Aceşti băsişti trebuie să ajungă urgent în faţa Justiţiei.
  Frontul muncii, format din milioanele de cetăţeni care trăiesc din muncă – se va ridica tot mai ferm împotriva acestei alianţe cu forţele negre băsiste – ascunse, deghizate şi protejate în noul PNL (în aşa zisa “dreaptă unificată”).

  2. STRUCTURILE MAFIOTE BĂSISTE protejate timp de 10 ani de instituţiile de stat – acum au început să iasă la iveală, când unor procurori şi judecători cinstiţi – li s-a permis să-şi îndeplinească atribuţiile. Cerem domnului Klaus Iohannis să ia act de faptele infracţionale care încep să se dezvăluie, în care sunt implicaţi foştii guvernanţi băsişti.
  Cei care au fost la guvernare timp de opt ani nu trebuie să ajungă din nou la GUVERNARE – prin deghizarea lor în noul PNL, în aşa zisa „dreapta unificată”.
  3. Cerem în mod ferm domnului Klaus Iohannis să studieze în mod responsabil CIFRELE, pe care i le-am trimis despre starea ţării (la data de 2 februarie 2015) despre problemele de fond ale ţării.
  Sutele şi sutele de miliarde de lei – PIERDUTE, JEFUITE şi RISIPITE – de băsismul criminal – impun o SCHIMBARE radicală – dacă se doreşte să se facă ceva pentru combaterea sărăciei şi a mizeriei – în care au fost aruncate de regimul Băsescu aproape 10 ani – milioanele de cetăţeni care trăiesc din muncă.

  4. AVERTISMENT SEVER. Băsiştii vor să transforme mandatul prezidenţial Klaus Iohannis în regim Băsescu II – prin participarea lor la GUVERNARE – cu ajutorul domnului Klaus Iohannis şi al noului PNL.
  Din partea societăţii civile, atragem atenţia că participarea băsiştilor criminali la GUVERNARE va însemna COMPROMITEREA inevitabilă a mandatului domnului Klaus Iohannis.
  Înlăturarea guvernului legitim Ponta, stabilit prin alegeri parlamentare constituţionale se va înscrie în acţiunile antidemocratice sub patronajul domnului Klaus Iohannis. Îi atragem atenţia domnului Klaus Iohannis asupra corupţiei politice, traseismului politic şi „soluţiilor imorale” – la care recurg – sub ochii domnului Klaus Iohannis, doamna A. Gorghiu, Ludovic Orban, Th. Athanasiu şi alţi foşti liberali (deveniţi peste noapte creştin-populari), pentru dărâmarea Guvernului legitim, impulsionaţi de băsismul criminal reprezentat de Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţii.
  FRONTUL MUNCII – va trebui să riposteze energic la această acţiune neconstituţională a jefuitorilor de bani publici şi de avuţie naţională, a milionarilor şi miliardarilor adunaţi în noul PNL.

  9 februarie 2015

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 59. moromete March 1, 2015 at 12:02 am #

  Dragul de tine —— Sef. peste social -democrati —-si folosesti masuri liberale
  sperind ca vei revigora social -democratia — abandonind programul promis.
  Usor , usor – vei devia de la social – democratie -neaplicind imp. gradual , a-i
  scufundat social-democratia in liberalism = lacomia nemasurata a speciei – numita *om*. – Vrei sa dai girul unui astfel de *SISTEM* – in care doar LACOMIA
  UNORA SA PRIME E —IN A ACUMULA PRIN FRADA / FURT – BANI PUBLICI /VALORI SI BOGATIE –
  Nu vad nici un sacrificiu si generoitate din partea vreunui guvernant – pentru ca poporul prin legile date s-o duca mai bine.

 60. Florea Dumitrescu March 12, 2015 at 7:26 pm #

  SCRISOARE DESPRE DOSARELE PENALE „BLOCATE” (IV)

  DOMNULUI
  KLAUS IOHANNIS
  PREŞEDINTELE ŢĂRII

  URGENŢA DEBLOCĂRII DOSARELOR PENALE
  PRIVIND PE ÎNVINUITUL TRAIAN BĂSESCU

  1. Sub mandatul Preşedintelui Klaus Iohannis, SUPERIMUNITATEA artificială pentru Traian Băsescu şi acoliţii săi apropiaţi – dăinuie în mod condamnabil.
  Justiţiei i se fac dificultăţi în îndeplinirea atribuţiilor conform Constituţiei şi legilor ţării – din partea băsismului criminal.
  Regimul privilegiat – timp de 10 ani – pentru Traian Băsescu şi acoliţii săi apropiaţi, în care băsiştii nu au fost cercetaţi şi judecaţi pentru faptele lor penale de o gravitate excepţională – se prelungeşte ca regim Băsescu II – extrem de agresiv şi dăunător statului de drept.

  2. CIRCUL BĂSIST AGRESIV ŞI ODIOS
  Cuplul politic. T. Băsescu-E.Udrea, în aceste zile, ne dă un spectacol de circ înspăimântător împotriva statului de drept.
  Timp de 10 ani – celor din Justiţia subordonată politic băsismului – li s-a interzis să se atingă de faptele penale evidente ale acestui cuplu politic sinistru.
  În faţa unor fapte penale grave, de corupţie şi jaf în banii publici, de hoţie evidentă de multe milioane de euro – unii procurori cinstiţi şi judecători cinstiţi, în mod timid şi cu mare întârziere – au invitat-o pe Elena Udrea în faţa Justiţiei să dea socoteală ca orice cetăţean, care trebuie să respecte legile acestei ţări amărâte. Cum au răspuns băsiştii? Cu circ agresiv şi odios!
  A. Elena Udrea, sfidând pe cei 20 de milioane de cetăţeni ai acestei ţări, în loc să se comporte ca orice cetăţean în faţa legii, a făcut un spectacol de CIRC MONSTRUOS, cu acuzaţii de tip băsist – împotriva instituţiilor de stat, cu tot felul de ameninţări şi denunţuri (împotriva instituţiilor de stat pe care le-a proslăvit timp de 10 ani şi care au protejat-o şi au favorizat-o).
  B. A ieşit la rampă Traian Băsescu, protectorul Elenei Udrea de 10 ani (cum s-a autodefinit) şi a transmis celor din Justiţie – comanda sa politică (ca în decurs de 10 ani), afirmând că Elena Udrea este nevinovată şi cinstită, deşi faptele penale ale acestei doamne sunt dovedite şi evidente pentru milioanele de cetăţeni din această ţară de mulţi ani.
  C. Batalioane de băsişti înfocaţi au acoperit toate televiziunile în apărarea infractoarei Elena Udrea, cu tot felul de acuzaţii împotriva instituţiilor de stat, în care unii procurori cinstiţi şi judecători cinstiţi (după 10 ani de băsism şi de interdicţii) au îndrăznit să o trateze pe Elena Udrea în mod egal – ca pe orice cetăţean.
  Biata Românie, te deplângem! Unde am ajuns, cât de jos; ce stat de drept este acesta, în care după 10 ani de fapte penale – băsista protejată nu poate fi întrebată de instituţiile statului de drept. Jalnică stare a statului de drept!
  Din partea societăţii civile, noi vom lua o poziţie categorică pentru a condamna aceste acte agresive împotriva statului de drept, din partea băsismului criminal.
  În intervenţiile noastre, noi vom trata despre sutele şi sutele de miliarde de lei – pierdute, jefuite, risipite în cei 10 ani de băsism, în care un rol decisiv l-a jucat cuplul politic T. Băsescu-E.Udrea şi alţi guvernanţi portocalii.

  3. La data de 7 ianuarie 2015, ne-am adresat din nou doamnei Livia Stanciu, Preşedintele ICCJ, domnului Tiberiu Niţu, Procurorul general şi doamnei Procuror şef L.C.Kövesi şi am cerut să acţioneze imediat pentru deblocarea dosarelor penale:
  A. A celor peste 20 de dosare penale, în care învinuit este domnul Traian Băsescu.
  B. A celor peste 300 de dosare cu caracter penal, în care sunt învinuiţi guvernaţii băsişti portocalii.
  DEGEABA.
  4. Noi considerăm că este timpul ca Preşedintele ţării, domnul Klaus Iohannis, chiar în mod timid şi cu sfială, să afirme că sub mandatul său – doamna Livia Stanciu, domnul Tiberiu Niţu şi doamna L.C.Kövesi, respectând statul de drept – au datoria să facă „deblocarea” imediată a dosarelor cu caracter penal în care învinuiţi sunt domnul Traian Băsescu şi foştii guvernaţi băsişti portocalii.
  „Blocajul” de 10 ani trebuie să ia sfârşit; să ne întoarcem la statul de drept, în care „nimeni nu este mai presus de lege”: nici cuplul politic. T. Băsescu-E.Udrea; nici Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M.R.Ungureanu, Emil Boc, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Radu Berceanu, Adriean Videanu; nici Theodor Stolojan, Gh. Flutur şi mulţi alţi portocalii.
  Este timpul ca aceştia să ajungă în faţa Justiţiei pentru faptele lor penale, cât mai curând posibil.

  12 martie 2015

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 61. moromete March 15, 2015 at 11:17 pm #

  Vad ca se vrea simplificarea in sistemul de salarizare a tuturor celor din
  sectorul bugetar (stat) printr-o noua formula– grila de salarizare –ESTE UN LUCRU FOARTE BUN —– dar sa se tina cont de mai multe criterii la
  evaluarea salariilor salariatilor (funct. publici, profesori , sa zicem si doctori si altii)
  si anume de PREGATIRE , VECHIME si MUNCA si RASPUNDERE – nu asa
  simplist cum s-a procedat pina in prezent — cind o simpla fita –din Asistenta
  sociala ia cu mult mai mult ca ce-i de la agricol (ca exp.) – unde sunt foarte multe probleme de rezolvat .——Fi- ti odata PRAGMATICI si CLARI in
  ACTIUNE. —– si AS VREA SA VAD ca si cei de la PDL – jefuitorii bugetelor
  tarii sunt chemati /ridicati de catre SERVICIUL NOSTRU PUBLIC numit DNA
  nu ca pina in prezent cind doar PSD -isti si ( PNL-isti mai rar trec pe acolo.)
  Conduc tot oamenii lui baselu – baselu fost protector este ferit /ocolit de DNA.
  ba mai mult are tupeu sa ceara revocarea de ministri -urita SITUATIE.

 62. Dumitru Fota March 19, 2015 at 6:51 pm #

  Stimabile d.le prim ministru Ponta. Scuze ca nu am alte posibilitati, le-am epuizat pe toate. Sunteti singurul care poate indrepta o nedreptate, facuta de duietul de trista amintire, Basescu,–Boc, in urma cu 7 ani, cand a sistat (avand o indemnizatie de 1,5 lei pentru fiecare luna muncita pe marile santiere ale tarii,) indexarea cu rata inflatiei conform legii, abuziv, a beneficiarilor LEGI 309 / 2.002, cu toate ca indexarea anuala era de maxim 2 lei, acesti neoameni, au intrerupt-o. Sunt un pensionar de 78 de ani din Buc. sector 5 si am fost pedepsit din vina parintilor, politic, peste 2 ani in detasamentele de munca fortata sub acoperirea salopetelor si pufoaicelor si inarmat cu tarnacop si lopata, dar sub acoperirea emblemei de militar. Am muncit la barajul hidro-centralei de la Bicaz, 1958–1959, foc continu, FARA SALARIUL muncii depuse, in 3 schimburi, inclusiv Duminicile, de paste, de craciun, de anul nou, s.a.m.d. –iar echivalentul indemnizatiei de 36 de lei noi, pentru cei peste 2 ani de munca neplatita si mizeria indurata, este deja o bataie de joc. Se cuvenea si nouo macar 400 de lei pe cei 2 ani, macar sa fim egali cat au ceilalti persecutati politic acum, marire ce ati binevoit sa le-o faceti lor, dar puteti face aceasta reparatie morala si nouo celor cu legea 309.? va lasa inima sa reluati indexarile, de la data cand odiosii au suprimat-o,?–ati facut reparatiile cu pensionarii, chiar din urma, felicitari, se poate, iar cazul nostru cred ca va scapat, cine trebuia, nu va informat, asa ca va INFORMEZ eu, MULTUMESC.

 63. moromete March 20, 2015 at 10:36 pm #

  Si fiindca —ati ramas intepeniti in * Mult succes in noul an scolar * –va aduc la
  cunostiinta ca : – Pentru Ministerul Invatamintului ?!!!—- Iar ati schimbat modul de examen la titularizare pentru profesori – inglobind elemente si de la definitivat – pe patru subiecte – in care saracii profesori desii nu au posturi pentru a se titulariza – au parte an de an (unii chiar –de la tinerete pina la batrinete – an de
  an -) de examene tot mai grele -prin standard ridicat —-pentru a prinde niste
  ore razlete pe ici pe colo -netitularizabile – strofocindu-se in examene grele an de an —–astfel ca in orice competitie – poti claca si ramine oricind pe dinafara cu toate ca ai avut note de peste 9 sa zicem in ultimii 6 ani la rind.
  O mare porcarie ?!.—–In ce meserie se mai intimpla ASA CEVA.
  Unii sunt titularizati (majoritatea )- cu ani in urma fara atita chin si munca
  si stres. Nu este drept ?!!.
  Facetii ca – si pe actualii titularizabili ca in baza medieii de trecere obtinute —intr-un an anume ales de acestia, ca media acea obtinuta si pastrata sa se poata participa cu ea la compertitia anuala de titularizare — adica nota obtinuta
  odata si pe care profesorul si-o selecteaza – sa poata apartina cu ea sistemului
  de incadrare fara a mai fi nevoie ca an de an sa inebunesti in examene –
  inutile. Faceti la un fel — si rezolvati aceasta problema –legat de sistem.
  Cred ca toti profesorii — va vor fii recunoscatori .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: