Sustinem clasa de mijloc!

9 Mar

imm 2Guvernul pe care il conduc va fi primul care va respecta legea conform careia IMM-urile sunt sustinute de la buget cu minimum 0,4% din PIBMa bucur sa anunt ca luna aceasta vor intra in vigoare patru programe menite a ajuta IMM-urile si tinerii antreprenori. Este vorba de programele Tineri Intreprinzatori, Stimularea Femeilor Manager, la care inscrierile vor fi deschise de maine, programul Start, care va incepe de saptamana viitoare, si programul de dezvoltare pentru IMM-uri, disponibil din luna aprilie.

Pe langa Schema de minimis de 2 miliarde ron (cu posibilitate de prelungire la 4 miliarde RON), care faciliteaza accesul la credite prin mecanismele de garantare si contragarantare, la care aveam deja peste 7000 de IMM-uri aplicante eligibile la final de ianuarie, luna aceasta si luna viitoare intra in functiune aceste patru programe:

1)  Programul Tineri intreprinzatori, de luni, cu finantare nerambursabila de pana la 10.000 de euro. Debutantii in afaceri, cu varsta de pana la 35 de ani, pot sa depuna online cererile incepand cu data de 10 martie. Buget, 21 milioane de lei. Institutia – Departamentul pentru IMM-uri, mediul de afaceri si turism. Tinerii primesc 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de 10.000 euro. Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii va garanta pentru creditele contractate de firmele infiintate de tineri in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, cu pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei. Beneficiarii programului vor fi scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariati, angajati pe perioada nedeterminata.

2) Programul de stimulare a Femeilor Manager incepe chiar de luni. El inseamna alocare financiara nerambursabila de maxim 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA) si nu poate depasi suma de 41.500 lei/beneficiar. Bugetul programului pentru anul 2014 este de 500.000 lei.

3) Programul Start – acces la finantare a tinerilor intreprinzatori. Incepe din 17 martie. Bugetul alocat pentru 2014 este de 13 milioane de lei. Si aici estimam cateva sute de beneficiari. Programul inseamna finantari nerambursabile de maximum 80% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar. Intreprinzatorii trebuie sa contribuie cu restul banilor din surse proprii.

4) Programul de dezvoltare pentru IMM-uri va incepe din aprilie. Inseamna finantare pentru dezvoltarea si modernizarea activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata. Bugetul alocat programului este de 18 milioane de lei. Beneficiarii eligibili primesc finantari nerambursabile de maximum 80% pentru microintreprinderi, 70% pentru intreprinderi mici si 60% pentru intreprinderi mijlocii din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA). Valoarea maxima a grantului nu poate depasi 80.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Actualul guvern nu este doar format din tineri, ci este de partea tinerilor. Vreau sa ii incurajam pe tinerii antreprenori si sa ii ajutam in dezvoltarea unei afaceri la noi in tara, care sa creeze astfel noi locuri de munca in Romania.

81 Responses to “Sustinem clasa de mijloc!”

  1. Emil Neagu March 9, 2014 at 11:23 am #

    Sper sa-i sustineti si pe cei care au pensii minime,350 lei….

  2. Florea Dumitrescu March 9, 2014 at 11:30 am #

    SCRISOAREA NR. 2

    DOMNULUI
    CRIN ANTONESCU PREŞEDINTE AL
    PARTIDULUI NAŢIONAL LIBERAL

    O DECIZIE PNL ÎMPOTRIVA INTERESELOR ROMÂNIEI

    Decizia PNL de a se retrage de la guvernare şi de a desfiinţa proiectul politic USL – este total lipsită de înţelepciune. Domnul Crin Antonescu şi PNL poartă întreaga răspundere pentru ruperea USL. V-o spunem noi, ca economiști. Desigur, cu regret pentru această retragere a PNL.
    Consecinţele sunt catastrofale pentru interesele ţării.
    Criza guvernamentală şi criza politică provocate de domnul Crin Antonescu şi PNL – dau o lovitură groaznică stabilităţii politice a ţării, cu prejudicii imense în plan economic şi social.
    Ţara trebuie să fie guvernată mai bine şi mai eficient – pentru a face ceva pentru viaţa milioanelor de cetăţeni care suportă curbele de sacrificiu barbare – impuse de regimul Băsescu.
    Situaţia economică a României este extrem de grea, iar domnul Crin Antonescu şi PNL refuză să trateze cu răspundere această situaţie nenorocită lăsată moştenire de regimul băsist, după cum urmează.
    A. Dezechilibrele macroeconomice moştenite de la regimul Băsescu sunt gigantice şi greu de corectat. Vor trebui mulţi ani de eforturi, chiar decenii pentru îndreptarea situaţiei.
    B. Sutele de miliarde de euro – pierdute, jefuite şi risipite prin politicile de distrugere în cei 8 ani de guvernare băsistă – sunt găuri negre şi apăsătoare în economie. Trebuie urgent ca noua guvernare să stopeze şi să diminueze aceste pierderi şi jafuri.
    C. Ţara este îngropată în datorii externe enorme. Politicile aventuriste băsiste au dus la o supraîndatorare – șoc, nimicitoare pentru orice economie, mai ales în anii de criză a datoriilor pe plan mondial.
    D. Ţara este obligată să trăiască în continuare pe datorie, mărindu-se pericolul intrării în incapacitate de plată a ţării, având în vedere experienţa tragică a Greciei.
    Ori, decizia domnului Crin Antonescu şi a PNL – prin instabilitatea politică determinată de trecerea în opoziţie – împiedică o guvernare mai eficientă, identificarea şi aplicarea de soluţii la pericolele de mai sus.
    Accesul la pieţele financiare externe va fi îngreunat, iar costurile pentru ţară vor fi mai mari şi mai greu de suportat.
    În documentele Acordului cu FMI şi UE s-a atras atenţia asupra acestor riscuri posibil a fi generate de instabilitatea politică.
    Nu este deloc uşor să guvernezi în aceste condiţii cu rezultate satisfăcătoare.
    Domnul Crin Antonescu şi PNL neglijează – în mod condamnabil – contextul internaţional extrem de nefavorabil. Omenirea este în criză mondială şi globală. Uniunea Europeană, din care facem parte, este în criză profundă şi în stagnare. România se află într-o criză multilaterală şi mult prelungită. Resursele sunt extrem de limitate. Este nevoie de o guvernare stabilă pentru a face ceva constructiv.
    În aceste condiții, se impune ca PNL să decidă întoarcerea la proiectul USL de guvernare, luând în considerare interesele României, care sunt deasupra oricăror interese înguste de partid şi deasupra unor orgolii nemăsurate.

    *
    * *

    Cum apreciază societatea civilă trecerea PNL în opoziţie?
    DEZERTAREA de la guvernare a PNL – după voturile date de milioanele de cetăţeni pentru proiectul politic USL – este total condamnabilă.
    Dezbinarea – făcută de Băsescu timp de opt ani de guvernare a fost înfierată de poporul român. Cu regret constatăm că acum dezbinarea este reluată de domnul Crin Antonescu.
    Nu le rămâne cetăţenilor români decât hotărârea ca – prin votul lor – la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale – să sancţioneze sever dezertarea PNL şi pe dezertorul Crin Antonescu, fuga lor de la guvernare.
    O opoziţie păguboasă pentru ţară – cu acţiuni de sabotare a guvernării – fac domnul Băsescu, violatorul aprig al Constituţiei şi clicile portocalii, jefuitorii de bani publici – de sute de miliarde de euro.
    Domnul Crin Antonescu şi PNL se alătură acum acţiunilor de sabotare politică băsistă împotriva intereselor ţării aflate într-o cumplită criză economică. Milioanele de cetăţeni care trăiesc din muncă nu vor putea ierta pe dezertorii de la guvernare.
    LECŢIA GERMANĂ. Doamna Merkel a considerat necesar să guverneze împreună cu social-democraţii, punând mai presus de orice interesele ţării care se află în criză. Politicienii raţionali din PNL să ia aminte!

    9 martie 2014

    Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”
    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

    • justitiaru March 11, 2014 at 8:44 am #

      @Florea Dumitrescu
      Cu parere de rau dovediti totala neintelegere a realitatilor politice.Eu am fost un mare sustinator al USL dar comportarea neloiala a PSD I-a obligat pe liberali la actiunea lor radicala.
      Retragerea PNL era inevitabila dupa constituirea USD ca alternativa la USL si dupa declaratiile consecvente a PSD ca vor un prezidentiabil propriu ,dar mai ales prin promovarea lui S.Oprescu la “pachett” cu USD.
      Acest proces a fost demarat insa prin intentia PSD de a merge la europarlamentare pe liste separate de intentie concretizata prin alianta USD care a lasat pe dinafara ca pe “paria” pe partidul liberal.

      • Reis Mitica March 27, 2014 at 8:13 pm #

        Foarte corect

      • Liana April 28, 2014 at 11:00 am #

        PNL-ul nu avea ce sa caute in alianta cu PSD-ul.Daca este cineva care a distrus Romania,acela este PSD-ul.

    • Marcu Gheorghe March 11, 2014 at 11:22 am #

      Un punct de vedere corect,echidistant si de bun simt! Felicitari,Florea Dumitrescu!

      • Marcu Gheorghe March 18, 2014 at 4:51 pm #

        Incepand din 1990,coruptia in Romania a urcat permanent,intr-un ritm alarmant! Pana in 1996,pentru aprobarea unor contracte cu statul se percepeau comisioane de 2-5%! Intre 1996-2004 s-a ajuns la 8-10 %! Intre 2000-2004 la 15-18 %! Intre 2004-2014 se percepe un comision intre 90-800%! S-a ajuns sa se perceapa spaga la firul de iarba,la fiecare floare ori pom plantat! Banul public este deturnat fraudulos catre clientii politici iar viata cotidiana a romanilor ,a alegatorilor,a devenit un cosmar!
        Va propun,domnule prim-ministru sa cereti parlamentarilor sa adopte ,de prima urgenta,legea privind organizarea si functionarea licitatiilor publice! Prin lege sa fie infiintat Oficiul National pentru Licitatii,cu filiale la nivelul judetelor ,municipiilor si oraselor!

        Prin adoptarea acestei masuri vor fi inlaturate actele grave de coruptie,vor scadea preturile la achizitii publice si banul public va fi protejat fata de actiunile ilicite ale coruptilor!

    • andrada April 9, 2014 at 11:50 am #

      Aveti dreptate ,orbirea lui Antonescu ,furia cu care vrea distrugerea lui Ponta arata un om slab si nepregatit pt actuala economie de piata ….cred ca grupul lui,oameni plini de bani si extrem de indarjiti ca nu mai pot profita fara …numar (ca basescu si udrea )de actuala guvernare au hotarat sa treaca in barca lui Basescu ,care …arata ce poate cu dna,cu csm,cu procurorii obedienti …si le da iluzia reantoarcerii..dar romanii nu-l mai vor si pe el si pe cei din jurul lui si cred ca la alegeri vor arata asta…daca nu merg la vot si uita ultimii ani ..vom retrai trecutul nenorocit din epoca Basescu -Boc-Udrea ..si pacat.de pnl-isti despre care aveam alta parere …si chiar simpatie ,…..aveam… …! in 2004 eram sigura de progresul tarii dupa taranistii nepriceputi si lacomi, si-mi doream sa ne regasim …dar propaganda basista ,prefacuta a acaparat tineretul (chiar fiica mea era pro basescu)si au votat propria lor distrugere…acum vor locuri de munca,vor decenta in profesie ,vor liniste ,cu ce economie si bani ??cu ce ne ofera un Antonescu ,scandal,mizerie,dispret ,fudulie inutila ,….asa ca votez cu Ponta si partidele din jurul lui sa avem ce ne dorim cu totii si sa ajutam aceasta guvernare ,nu dandu-i in cap ci pasnic dar hotarat….pe bloguri ,in piata , in Parlament….

  3. andrada March 9, 2014 at 11:54 am #

    O masura excelenta pe care tinerii fara pile politice o asteapta de mult ,si nu numai tinerii , deoarece orice activitate care ruleaza bani in economie aduce beneficii la toti ; ar trebui mai multa comunicare media si inspirata incredere populatiei destul de necajita de scena politica , populata de multi care nu merita si pe care in anii ce vin partidul d-lui Ponta trebuie sa-i cearna mai atent ,mai ales pe cei pe care-i pe care-i promoveaza , traseisti fara valoare si carte si mai multi profesionisti care sa arate ca romanii sant pregatiti si pot produce si proiecte si constructii si mancare si protectie populatiei si pot fi administratori calificati ,lasand politicul ..la partid si mai putin in economie ,unde putini arata calificare…!

    • nichita September 19, 2014 at 8:47 am #

      din păcate dl. Ponta este înconjurat numai de traseişti fără valoare care au făcut facultăţi la apelul de seară şi care taie şi spânzură în judeţele lor de baştină pentru că sunt ţinuţi în braţe de acesta. Uitaţi-vă la OLT unde fam. Bărbulescu şi Vâlcov au ajuns să deschidă şcoli în care să predea mahalagismul, ignoranţa lor şi setea de putere, felul în care ameninţă în stânga şi în dreapta şi îi execută pe cei care nu sunt de acord cu ei! O ruşine pentru tinerii din ziua de azi! Ce să înveţe copiii noştri de aici? Pentru cine să ne sacrificăm banii şi copiii? Ce să înveţe şi de la cine?

  4. dorina March 9, 2014 at 12:31 pm #

    Si chiar ar trebui sa credem ca nu numai afiliatii PSD vor deveni , din nou, exigibili. Propaganda intr-o tara a tratatelor de coabitare! Ilie Sarbu ce mai face?Isi mai aminteste despre Catedrala din Timisoara si de rolul pe care l-a avut in 1989? Asa crdem noi in promisiunile PSD

  5. Vali March 9, 2014 at 1:47 pm #

    sa inteleg ca cele 2 guverne Ponta anterioare nu au sutinut clasa de mijloc? interesant!

    • Stefan March 27, 2014 at 5:41 pm #

      Vali o sustine doar pana trec alegerile, dupa aia le un sut in dos… Sustinerea de care vorbeste cu atat patos e praf in ochii fraierilor.

  6. Marcu Gheorghe March 9, 2014 at 2:16 pm #

    Fac parte din clasa de mijloc! Nu sunt bogat dar,nici sarac! Foarte bine ca sustineti dezvoltarea afacerilor tinerilor,a celor care,prin competenta si spirit intreprinzator,contribuie,esential si determinant la cresterea eficientei economice!

    • Stefan March 27, 2014 at 5:40 pm #

      Problema este ca din gura dau multi si sprijina de nu mai pot clasa de mijloc, dar cu adevarat nu le pasa decat de spagile lor. Acest prim ministru nu e cu nimic mai bun decat ceilalti ci dimpotriva…

  7. Fumea Maria Marcela March 9, 2014 at 2:56 pm #

    Imi place implicarea D-lui Ponta , ca Prim – Ministru, in toate domeniile. Ajuta foarte mult. Multumim!

  8. Bratu Marius-Cosmin March 9, 2014 at 3:54 pm #

    România trebuia să fie o ţară mult mai puternică şi mai bogată în raport cu alte ţări din Europa dar datorită lăcomiei,corupţiei şi minciunii guvernanţilor care timp de 25 de ani s-au perindat pe scaunele de conducere ale ţării am ajuns să fim printre primii de la coadă în topuri …

  9. tuna March 9, 2014 at 4:34 pm #

    este important sa avem traditii… in cultura, civilizatie, economie…..

  10. Aurelia Grigorescu March 9, 2014 at 5:12 pm #

    Bun. Si doamnele de 47 ani, care nu sunt manager. Dar au fost, ce fac?! Sa stiti ca multi angajatori limiteaza angajarile pana la varsta de 45 ani. Aveti nevoie de o persoana responsabila in campania electorala?! Va rog, astept raspuns.

    • VIO March 18, 2014 at 9:12 pm #

      DACA E CONCURENTA ACERBA …..NU VA COMPARATI CU O PUSTOAICA DE 18 ANI DOAMNA ,ASTA E … ECONOMIA CONCURENTIALA DE PIATA .. NU DISPERATI , E LOC PENTRU TOTI!

  11. Lisa March 9, 2014 at 5:31 pm #

    Sper ca noul guvern compus dintr-o generatie tanara sa fie cu succes.Sa fie ca acesti oameni sa aiba o alta mentalitate si vor face tot ce le este in puterea lor sa transforme si sa duca Romania pe un drum demn de acest popor.

  12. marius March 9, 2014 at 6:00 pm #

    Laudabila initiativa,insa va ginditi ca in marea masa de someri sunt persoane cu virste cuprinse intre 45-60 ani care (desi nu se face discriminare) nu-si pot gasi un serviciu?Ei nu pot participa la aceste fonduri,care sunt pentru tineri.Va ginditi oare ca si ei vor inca sa mai traiasca si sa lucreze? Va ginditi ca este o perioada in care apar bolile,si au nevoie de ingrijire? Marea majoritate a angajatorilor platesc un salariu (minim pe economie) la care mai adauga ceva la negru.Si daca il superi acel “negru” nu ti-l mai da si nu ai ce sa-i faci ca nu este trecut in acte.Mai bine creati un sistem care sa anihileze munca la negru. D.na CIMPEANU a dat acea lege care ofera pentru angajatorii care angajeaza tineri pina in 20 ani si peste 45 niste facilitati dar actele care se cer ii determina pe angajatori sa renunte.

    • Herzbruckner Aczel Gabriela Maria March 10, 2014 at 6:26 pm #

      Aveti perfecta dreptate! Codul muncii trebuie schimbat din temelii! Ideea d-lui Ponta cu salarizarea diferentiata in functie de calitatea muncii prestate ar trebui aplicata cit mai curind! Atita timp cit si cel care munceste bine si serios este platit la fel cu cel care face treaba de mintuiala sau se fofileaza, descurajeaza munca sustinuta, responsabila si de calitate!

  13. Manole Benieamin March 9, 2014 at 6:57 pm #

    Stimate domnule PONTA, cum sustineti clasa de mijloc atata vreme cat nu ati facut nimic impotriva aberatiei Guvernului Nastase din ianuarie 2003 privind Legea 54/91 (legea sindicatelor-observatie pentru prosti gen v.ponta). Ori d-stra considerati ca NOI…TARANII…nu facem parte din clasa de mijloc? Ca suntem undeva la periferia societatii? Desi suntem PROPRIETARI LEGALI pe 90% din suprafata agricola a Romaniei? Sau EXACT acest lucru va roade la maruntaie? …eu doar intreb …. ca simplu taran ce ma aflu.

  14. moromete March 9, 2014 at 11:48 pm #

    Ideea in sine este foarte buna —cea care conduce la PROGRES si DEZVOLTARE.
    Dar pentru alesi de ce atita grija si graba in a le marii salariile –nejustificat
    cu aprox 45% ——-este ca o sfidare la adresa celor ce lucreaza in *aparatul lor* .
    *Saracutii de ei * – nu au din ce cumpara cadouri/flori de 1 si 8 martie.!?–si
    nu au din ce platii cotizatia la partid. – Exista mereu acel STATUT al privilegiatilor / alesilor natiunii. Vai , cum ne mai credeti – drept naivi –pe noi oamenii de rind —cei care va asiguram functiile si traiul. si rotatia la CIOLAN.

  15. Ioana Bucataru March 10, 2014 at 7:29 am #

    De ce conditionati varsta romanilor ? Pentru ce care au depasit varsa de 35 de ani ei ce cusur au domnule Ponta ?

  16. Herzbruckner Aczel Gabriela Maria March 10, 2014 at 8:51 am #

    Este foarte bine ca doriti sa sustineti clasa de mijloc, deoarece se stie ca un stat puternic si civilizat nu poate exista in absenta unei clase de mijloc puternice si prospere! Doar ca s-ar putea sa avem o viziune putin diferita asupra clasei de mijloc in acest moment… Peste tot in lume ea se compune din oameni cu studii medii si universitare, dar nu neaparat mici intreprinzatori ci si salariati! La noi clasa de mijloc este foarte slaba mai ales din punct de vedere financiar, in primul rind din cauza veniturilor salariale foarte, foarte mici in raport cu pregatirea (avem profesori si medici cu venituri la nivel de ajutor social in alte state); iar intreprinzatorii mici si mijlocii au fost sufocati in primul rind de legea TVA-ului (plata TVA-ului inainte de incasarea facturii), in al doilea rind de clientelismul politic ca sa nu-l numesc mafia afacerilor cu statul, in al treilea rind din cauza coruptiei din institutiile de control care la fel actionau la comanda politica (in timp ce unele firme care erau ale cui trebuia nu erau deranjate cu anii de controale, alte firme erau calcate si de 2-3 ori intr-o luna), ca sa nu mai vorbim ca sistemul contabil francez adoptat si de tara noastra, este foarte interpretabil, ca orice lege din tara asta! In concluzie v-am fi foarte recunoscatori daca ati reusi sa stirpiti acest sistem clientelaro-mafiot, si ati incuraja cu adevarat afacerile si munca cinstita din tara asta! Pentru ca cei mai nevoiasi oameni din tara asta nu sunt cei lipsiti de educatie, calificare, initiativa,etc. indiferent de sex sau virsta, ci oamenii care se incapatineaza sa ramina cinstiti (sa respecte legea), neafiliati politic, care nu sunt dispusi sa se prostitueze moral sau la propriu si sa dea spaga fie pentru un loc de munca, fie pentru ca sa le mearga afacerile! Asta este realitatea din aceasta tara, v-o spune o cetateanca de-o virsta cu dvs. care ar trebui conform pregatirii sa faca parte din acea clasa de mijloc, dar este la limita subzistentei din cauza ca s-a incapatinat sa ramina demna si cinstita!
    P.S. Singurul care a incurajat cit de cit clasa de mijloc din aceasta tara a fost Calin Popescu Tariceanu pe vremea cind a fost premier.

  17. Ion March 10, 2014 at 9:52 am #

    Dragilor, avem toata increderea in guvernarea voastra, simbol al renasterii, al unei noi generatii care sa conduca tara spre bine. Nu ne dazamagiti!

  18. mama March 10, 2014 at 1:27 pm #

    Buna ziua domnule Prim ministru Victor Ponta
    Realitatea mea este alta, sunt vaduva cu 2 copii, lucrez la Directia Agricola Timis si doresc sa va intreb de ce nu primim la timp transele din sentintele judecatoresti castigate in instanta. Concret, suntem in 10 martie 2014 si nu am primit transa a IV-a pe anul 2013, in conditiile in care alte institutii sunt la zi cu plata sentintelor.
    Cu stima, un bugetar disperat

  19. maria March 10, 2014 at 8:08 pm #

    Bataia pe os est mult mai amare decat interesul national,Era mult mai bine pe vremea raposatului,nimic din ce se face nu este pentru omul de rand.In politica numai burtosi ,in afaceri la fel,intre Ponta si Basescu niici o diferenta .Iar daca au constiinta sa se uite la multime ca datorita ei au ceia ce au.Multi oamenii isi pun capat zilelor datorita saracieii si lor nici nu le pasa,cui pasa de cel ce nare ,mai dai si un picior in cap sa se duca mai repede.
    Trageti fratilor acum cat puteti ca daca s-o duce lumea de rapa nu mai aveti ce pastori ,ce minti,iar eu un om simplu zic de s-ar termina odata ca prea mult chin .

    • LOBY April 4, 2014 at 5:36 pm #

      felicitari Maria

  20. Paul Catalin March 11, 2014 at 8:44 am #

    Domnule Prim Ministru,
    O, decizie luata impotriva romanilor este aceasta OUG privind modul rambursarea taxei auto. In momentul in care au fost platiti banii au fost luati toti odata si nu in rate asa cum doriti dumneavoastra sa ii dati inapoi sau macar rambursarea lor in rate de la un anumit plafon nu cum este stabilit acum 20% in 5 ani. Mai ales in conditiile in care documentele au fost depuse inainte de intrarea in vigoare a OUG, inclusiv primirea instintarii de ridicare a banilor. In hotararea judecatoreasca se spune sa se dea bani inapoi nu in rate sau asa cum doreste guvernul.Din pacate prin aceste decizi multi romani care au sustinut aceasta clasa politica ajung sa isi schimbe optiunile .
    Va multumesc pentru deciziile luate.

  21. justitiaru March 11, 2014 at 8:48 am #

    Bravo Ponta pentru masurile de incurajare a tineretului intreprinzator dar mai ales pentru peomovarea tinerilor talentati in guvern.
    La capitolul politica ati festelit-o insa cu USL.

  22. impricinatul March 11, 2014 at 10:59 am #

    O intrebare: medcii fac parte, si ei, din clasa de mijloc?

    • Herzbruckner Aczel Gabriela Maria March 17, 2014 at 7:18 pm #

      Conform pregatirii asa ar trebui! Dar din pacate conform veniturilor fac perte din categoria asistatilor social (in tarile civilizate atit e ajutorul social, cit cistiga la noi un medic specialist). Extrem de trist si de ingrijorator pentru aceasta tara!

  23. anca radut March 12, 2014 at 10:57 am #

    Buna ziua,

    Nemultumirile sunt multe legate de statul roman dar OUG8/2014 le intrece pe toate. Cum este posibil ca sa castig in instanta o taxa neconstitutionala si sa-mi recuperez banii in 5 ani. Cum ?
    Statul Roman este hot prin guvernul Ponta. Prin ordonanta de guvern se poate hotara sa se incalce Constitutia ca lege fundamentala si legi organice cum ar fi codul de procedura civila. Statul Roman trebuie sa dea inapoi ce a luat nelegal. Cum este posibil sa se restituie doar daca exista hotarari definitive de instanta, si atunci doar in transe, fara ca statul sa poata fi executat silit. Oricine datoreaza trebuie sa isi plateasca datoriile. Eu asa am fost educat. Statul baga mana in buzunarul meu si apoi restituie suma doar daca doreste si cand doreste. PARTID STAT? sau aristrocatie a proletariatului?

  24. Maria March 12, 2014 at 4:04 pm #

    Sustinem ca presedintele Romaniei sa aiba numai nationalitatea romana!

  25. Emilia Costea March 13, 2014 at 6:48 pm #

    Schimbul incalificabil- modificarea unor competente ale unui vicepremier vs udmr -nu va da niciun drept sa sustineti ca un intreg partid a parasit usl , miscare pregatita de mult de psd .Ceea ce a sustinut si sustine Crin Antonescu e perfect adevarat . Coabitarea si armistitiile va denunta .

  26. Zsok Donat March 16, 2014 at 3:55 pm #

    Citeste ultima versiune din:
    TRAIM BINE ???

    Base, cit timp ne-ai condus,
    Tara pe butuci ai pus.
    Avem multa bogatie,
    Dar traim in saracie.

    Tara noastra cea bogata,
    De straini e exploatata.
    Si muncim… ce pot sa zic,
    Pe salarii de nimic.

    Base, stii economie,
    Cat stiu eu marinarie;
    Un pic de te pricepeai,
    De la romani nu taiai.

    PIB-ul tarii,,, sa sporeasca,
    Vanzarile,,, tre’sa creasca.
    Iar acum, te-ntreb pe tine,
    C-ai taiat, ai facut bine???

    Ai redus ,,,salariile,,,
    Primele si pensiile…
    Astfel ca “stimabile”
    Au scazut ,,,vanzarile.

    TVA-u ‘n sus l-ai dus,
    Stim cu toti cin’ te-a pus
    Si cum, …LOGIC,…s-a vazut,
    Falimentarile au inceput.

    Asta fiindc-ai fost…BARBAT,
    Si masuri ,TU ai luat.
    Iar din Romania-n PRIZA,
    Base, ne-ai bagat in CRIZA.

    FMI a laudat
    Masurile ce-ai luat.
    E normal, caci in viitor,
    Ne-ai facut, doar, sclavii lor.

    Si-n loc ,,,sa ne dezvoltam,
    Camata lor,,, o sa dam.
    Fiindc’ai fost, asa “ne…ghiob”,
    FMI ti-a spus”GOOD JOB”

    De la romani ai luat,
    Si la FMI ai dat.
    Romanii au saracit,
    FMI s-a-mbogati

    Fmi ,,,ne-a tot condus,
    Iar noi,,, tot in jos ne-am dus.
    FMI,,, de ne conduce,
    Tara ,,,de rapa se duce.

    Base,,, vrei sa-ti multumim,
    Pentru viata ce-o traim.
    Multumim domniei tale,
    Pentru subminarea economiei nationale.

    Base,… tu,… cum ne-ai condus,
    Pata,… mie,… mi s-a pus.
    Si-as vrea, ca sa candidez,
    Numai ca sa-ti demonstrez.

    Ca eu,… un simplu tamplar,
    Am,,, cu mult mai mult habar,
    Sa fac tara sa sporeasca,
    Romanii sa se mandreasca.

    Iti spun Base-acuma,drept,
    Meritam… mai mult respect…

    Bun simt,… Base,… de aveai,
    Demisia iti dadeai.
    Si-ti spun, Base,… fara tine,
    Noi traiam,…CU MULT MAI BINE.

    La final, un argument,
    Sunt roman si am talent.

    by Zsok Donat (TG-Mures)

    • eu libertate ca nu avem April 30, 2014 at 11:12 pm #

      ce promisiuni pe ceausescu lati impuscat pe astia cand ii impuscati nu credeti ca luind imprumut sa platesti alt imprumut nu creste economia tarii toti sunteti psd si pnl de aia vedeti ce vreti nu realitatea

  27. Jr March 17, 2014 at 2:56 pm #

    Stimaţi compatrioţi! Ştim cu toţii că Trăian Băsecu a ajuns Preşedintele României prin fraudă! În calitate de preşedinte-jucător- cum s-a auto-intitulat, întreaga s-a activitate economică şi politică a fost în interes personal, al familiei sale şi a clanului de care s-a înconjurat cu atenţie selectivă. Nesimţit, tupeist, diversionist, lipsit de bun simţ, urmat de oameni şantajabili şi corupţi, s-a căţărat pe umerii românilor până sus-sus de tot. Ajuns PREŞEDINTE a distrus economia ţării de la +7% în 2004, la zero absolut în 2009-2010 când s-a văzut nevoit să scoată ţara din criză sacrificând salariile şi pensiile românilor care l-au VOTAT. Îmbogăţit peste măsură împreună cu clanul lui cu tot, a încălcat legile ţării, Constituţia, a desconsiderat guvernul, Parlamentul, apărat de instituţiile de forţă conduse de persoane obidiente, corupte, servile, docile, cu sau fără muscă pe căciulă. Într-un cuvânt a pus ţara pe butuci, a adus popuaţia în pragul sărăciei şi a izolat România de restul lumii. Conform uzanţelor, Parlamentul ţării l-a suspendat în 2012, suspendare confirmată prin referendum de 7,4 milioane de români. Prin mijloace oculte, diversiuni şi mini, a revenit la Cotroceni GUVERNATOR numit de Germania şi SUA. Pentru acest lucru a plătit cu SUVERANITATEA ţării. Acum îşi dă în petec cu fiecare zi ce trece la tv ora 18. Când cântă cucul iese la TV şi face campanie pentru PMP şi Elena Udrea criticând absolut pe nedrept guvernul, parlamentul şi mai ales pe Victor Ponta –nucă tare- în calea lui băsescu.

    • Rodica Miclescu March 31, 2014 at 1:29 pm #

      Daca susțineți clasa de mijloc, de ce procedați in mod umilitor cu pagubiții din legile despagubirilor si nu le dati dreptul lor castigat prin instanțe? Dupa ani de zile in care am asteptat cuminți ,am incercat sa ne obținem dreptul nostru prin instanțe si in final am ajuns la mila domniei voastre pe niste liste de popriri ,asteptand de un an bugetul ANRP si asa destul de mic,dar nici macar acesta nu se aplica.Onor ANRP in comunicat informeaza ca din suma totala au mai ramas 178 milioane de lei .Unde sunt? Cat aveți de gand sa ne mai amanați ??Suntem batrani pensionari si asteptam cu sufletul la gura sa ni se dea dreptul nostru caci asa este normal intr-un stat de drept cand parcurgi toate caile de drept.Daca noi am fi avut datorii statul ne-ar fi executat fara amanari si credeți-ne ca avem datorii la stat.asteptand bani sa le platim.Cu restul din buget s-ar mai rezolva o buna parte din popriri.Nu stiu de ce suntem tot noi de vina si tot noi trebuie sa suferim ca instituția ANRP nu si-a facut datoria la timp.Suntem de acord sa-si faca curațenie in ograda lor,insa nu suntem de acord ca mii de pagubiți sa mai astepte inca ani cu dreptul ce li se cuvine in mana.Noi nu suntem de vina ca ani de zile in debandada creata cu buna stiința au furat cat au putut facand trafic de influența.Daca nu au reusit in 16 ani sa rezolve in mod corect ,vor reusi in 6 luni?nu cred.In fiecare an se da cate o ordonanța neconstiționala si amanari .Nu asa se rezolva problema.Imi pare rau ,dar la acest Guvern chiar nu ma asteptam sa rezolve asa problema! Ne-ați dezamagit domnule Ponta ,ne-ați calcat in picioare demnitatea care o mai aveam.Noi pensionari mai mult de atat nu avem ce face ,dar impreuna cu copii si nepoți ne vom exprima la vot.Este singura noastra arma care ne-a mai ramas.Nu asa se procedeaza intr-un stat de drept,calcand in picioare legile ,neținand cont de hotarari definitive si executari judecatoresti.De ce nu recunoasteți ca nu sunt bani,sau daca sunt, se duc in alta parte noi fiind o cantitate neglijabila ca intotdeauna. Va mulțumesc

  28. oprea March 19, 2014 at 9:50 am #

    mare atentie ;DNA va face tot posibilu sa fure alegerile

  29. Florea Dumitrescu March 19, 2014 at 3:14 pm #

    CĂTRE

    Parlamentul României,
    Toate sindicatele din România,
    Toate organizațiile și asociațiile pensionarilor din România,
    Toate organizațiile neguvernamentale.

    CURBELE DE SACRIFICIU BĂSISTE
    JOS BĂSESCU! JOS BĂSISMUL!

    Domnul Băsescu, cu sprijinul unor televiziuni finanţate din bani publici jefuiţi, face declaraţii după declaraţii – că “ar fi scos ţara din criză” (domnia sa împreună cu supusul său Emil Boc) și că ar fi dat “dovadă de curaj”.
    Domnia sa consideră că România este o ţară de proşti, care înghit orice aberaţie şi bazaconie a sa şi că cetăţenii acestei ţări nu ar avea ţinere de minte.
    Îi reamintim că domnia sa a guvernat țara începând din decembrie 2004 şi până în anul 2010; dacă ţara a ajuns în 2010 într-o situaţie gravă (când domnul Băsescu striga “că nu avem bani pentru salarii şi pensii”) ¬– aceasta s-a datorat în mare măsură guvernării sale dezastruoase, politicilor sale de distrugere. Acesta este adevărul istoric.
    Măsurile de austeritate monstruoase pe care le-a decis domnul Băsescu împotriva celor care trăiesc din muncă (împotriva salariaţilor, pensionarilor) reprezintă curbe de sacrificiu barbare, cum nu şi-a permis nici-o altă guvernare din Uniunea Europeană în anii de criză.
    Pentru memoria sa scurtă (şi mai ales pentru comportamentul său cinic), noi o să-i spunem mereu că greşeşte când înfățișează politicile sale de distrugere „ca salvatoare ale ţării” și când afirmă că „a luat ţara în spate (împreună cu Boc)” şi „a scos-o din criză”.
    Vom explica populaţiei faptul că a aplicat „curbele de sacrificiu barbare” nu numai în aceşti ani de criză 2008-2012, dar că ne-a lăsat moştenire „curbe de sacrificiu” şi pe termen mediu şi lung – extrem de împovărătoare pentru cei care trăiesc din muncă, pentru ţară în ansamblul ei. Şi acum îndrăzneşte să ne mintă cu neruşinare că „a salvat ţara”.
    În realitate, au fost 8 ani de guvernare catastrofală, de jefuiri şi de pierderi enorme în economie, de supraîndatorare a ţării pentru multe decenii. Să examinăm în mod concret “curbele de sacrificiu băsiste” pentru restabilirea ADEVĂRULUI.

    I. ARUNCAREA ÎN DRUM a oamenilor apţi de muncă. Cea mai groaznică – curbă de sacrificiu a fost desfiinţarea unui număr însemnat de locuri de muncă.
    Conform datelor oficiale, în anii 2008-2012 au fost desfiinţate peste 600 de mii locuri de muncă salariate (reducere de la 5.046 mii de salariaţi în 2008 la 4.442 mii de salariaţi în 2012).
    Mai mult. În discursurile sale aberante, domnul Băsescu se laudă că, prin deciziile sale directe, a tăiat peste 200 de salariaţi din învăţământ, sănătate şi alte sectoare de activitate și a „modernizat statul”. Guvernul care a urmat trebuie să repare, să corecteze situaţia în aceste sectoare.
    Un fapt esenţial îl constituie situaţia că în guvernarea băsistă un număr de 3-4 milioane de oameni au fost siliţi să plece în străinătate pentru un loc de muncă în ţările din Uniunea Europeană.
    Când nu asiguri locuri de muncă pentru 30-40% din populaţia activă – nu este loc pentru laude, ci numai pentru critici severe la adresa unei guvernari incompetente şi iresponsabile.
    Acestea sunt adevăratele dimensiuni ale crizei sociale în care se zbate ţara. La aceste disproporţii în piața muncii – domnul Băsescu şi politicienii portocalii trebuie să se raporteze cu un sentiment de profundă vinovăţie şi nu să afirme în mod total iresponsabil că „au scos ţara din criză”.
    Aceasta este o criză socială cumplită care impune ca – la alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale – să dezbatem aprofundat curbele de sacrificiu în acest domeniu şi să stabilim răspunderile pentru cei care au guvernat.
    Tot la aceste alegeri – va fi necesar să ne referim la promisiunile băsiste electorale (total mincinoase) pentru 2009-2012.
    ACTELE DE ÎNŞELĂCIUNE ELECTORALE. HOŢIA DE VOTURI.
    Minciuna băsistă o găsim în programul de guvernare intitulat „Gândim altfel”, publicat în septembrie 2008 (deci, la un an după izbucnirea crizei mondiale – în 2007).
    În acest program băsist (la pag.171) – se promitea o creştere a numărului de salariaţi în perioada 2009-2012 – cu 460 de mii.
    Ce a fost în realitate în anii de guvernare Băsescu-Boc? Nu o creştere de 460 de mii de locuri de muncă, ci o reducere de 600 mii de locuri de muncă.
    Aceasta desființare de locuri de muncă înseamnă pierderi de venituri, de putere de cumpărare, la nivelul anului 2012 – de 15,3 miliarde de lei la cei care trăiesc din muncă.
    Domnul Băsescu – în zeci de declaraţii, fără ruşine – ne spune că împreună cu Emil Boc „au salvat ţara”, „au luat-o în spate” şi au „trecut-o prin criză”.
    Ca hoţ de voturi (prin promisiuni mincinoase) domnul Băsescu ar fi trebuit să-şi ceară iertare şi nu să se autoelogieze că a avut „curaj”.
    În opinia noastră, domnul Băsescu împreună cu domnul Emil Boc şi ceilalţi guvernanţi portocalii ar trebui să se ascundă în fundul pământului pentru rezultatele dezastruoase în acest domeniu şi nu să emită pretenţii că domnul Boc e bun pentru prezidenţiale şi domnul Băsescu pentru a fi premier în ciclul 2014-2019.
    Este evident că domnul Băsescu şi Boc au aruncat ţara într-o criză socială cumplită pentru mulţi ani în continuare, din care nu se va putea ieşi uşor.
    II. TĂIEREA SALARIILOR CU 25%. Domnul Băsescu a ieşit la televizor în anul 2010 şi a anunţat tăierea salariilor cu 25% la cei 1,4 milioane de salariaţi din sectorul public (mai ales în învăţământ şi sănătate, unde erau deja cele mai scăzute nivele de salarizare).
    Precizăm că în nici-o ţară din Uniunea Europeană – niciun guvern nu şi-a permis să aplice o asemenea curbă barbară de sacrificiu.
    În realitate, tăierea a fost mai mare de 25%, deoarece domnii Băsescu şi Boc – au operat şi tăieri la o serie de sporuri de salarii. Recent, ministrul muncii a relevat faptul că, în multe cazuri, tăierile de salarii au fost de până la 40%.
    NOTĂ. Pierderile de venituri, de putere de cumpărare, la nivelul unui an întreg, la cei 1,4 milioane de salariați afectați de tăierile băsiste de 25%, se ridică la circa 9 miliarde de lei.
    Domnul Băsescu îşi permite, în mod cinic, să se autoelogieze pentru asemenea tăieri barbare de venituri şi să-l proslăvească pe supusul său Emi Boc, în ziua de 2 martie 2014, ca pe un „curajos” şi ni-l propune pentru candidatura la funcţia de Preşedinte al ţării (iar domnia sa să fie premier – după modelul Putin – Medvedev).
    La alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale trebuie să dezbatem pe larg aceste curbe barbare de sacrificiu, pentru ca guvernanţii care i-au succedat să nu-şi mai permită asemenea barbarii în secolul 21 – împotriva celor care trăiesc din muncă.
    Totodată, la aceste alegeri va trebui să dezbatem pe larg şi actele de înşelăciune electorală din anii 2008-2009 şi promisiunile neonorate, după cum urmează.
    ACTELE DE ÎNŞELĂCIUNE ELECTORALĂ. HOŢIA DE VOTURI
    Domnul Băsescu (ca înalt hoţ de voturi) împreună cu marioneta sa Emil Boc şi ceilalţi portocalii – pentru ei furau din voturile celor 5 milioane de salariaţi prin programul de guvernare intitulat „Gândim altfel”, publicat în septembrie 2008 (la pag. 171) – promițând în mod aberant şi total mincinos – că vor mări câştigul mediu salarial nominal în perioada 2009-2012 cu 85%, astfel:
    – de la 487 euro sau 1.730 lei în 2008 – la 905 euro sau 3.023 lei în 2012.
    Să facem comparaţie cu ce s-a realizat în fapt: în anul 2012 câștigul salarial mediu pe economie a fost de 2.133 lei (sau 479 euro); deci, cu o diferenţă în minus de 30% (exprimat în valută diferența în minus a fost de 47%, din cauza înrăutățirii cursului de schimb).
    Minciuna gogonată băsistă este evidentă.
    NOTĂ SPECIALĂ Milionarii Theodor Stolojan şi Adrian Videanu au fost puşi să urle la toate televiziunile – cu mâna ridicată în formă de săgeată – „veţi avea salariul mediu 902 de euro în 2012”. „Votaţi-ne!” Şi mulţi naivi le-au dat crezare şi ulterior dezamăgirea a fost mare.

    *
    * *

    În programul de guvernare „Gândim altfel”, specialistul în minciuni Băsescu şi supusul său Emil Boc au promis că vor mări salariul minim brut pe economie – de la 152 euro sau 540 lei în 2008 – la 452 euro sau 1510 lei în 2012. Deci, o creştere de 2,8 ori.
    Ce s-a realizat în fapt? Salariul minim brut pe economie a fost de 700 de lei (sau 157 euro) în 2012; deci, cu o diferență în minus de 53% (exprimată în valută, diferența în minus a fost de 65%).
    Este evident cât de mare a fost minciuna electorală băsistă pentru salariații cu cele mai mici salarii din România.

    COMPARAŢII ACUZATOARE. Să comparăm curbele de sacrificiu barbare, de tăieri cu 25%, cu promisiunile aberante de creştere a salariului mediu pe economie (cu 85%) şi de creștere a salariului minim brut pe economie (de 2,8 ori) și cu datele de realizări.
    Apoi să ne întrebăm: nu este cazul ca specialistii în minciuni electorale Băsescu şi Emil Boc să-şi ceară iertare – în timpul alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale – faţă de milioanele de salariaţi înşelaţi – ale căror voturi le-au fost furate cu promisiunile amăgitoare?
    Sau ar fi mai bine ca acești politicieni să se ascundă în fundul pământului, să nu le mai vedem feţele mincinoase!
    În campaniile pentru alegerile parlamentare şi alegerile prezidenţiale va trebui să dezbatem pe larg despre curbele de sacrificiu băsiste şi despre promisiunile mincinoase băsiste. Va fi şi un avertisment pentru guvernanţii care i-au urmat.
    III. TĂIEREA PENSIILOR Pensionarii în număr de peste 5,5 milioane – reprezintă pătura socială cea mai săracă a societăţii româneşti.
    În mod total incorect Băsescu şi politicieni portocalii susţin că nu s-ar fi tăiat pensiile, deoarece Curtea Constituţională a respins ca fiind neconstituţională tăierea pensiilor cu 15% anunţată de Băsescu în 2010.
    Chiar și în documentele oficiale portocalii se afirmă în mod total incorect că ar fi avut loc numai “o înghețare a pensiilor”, ceea ce contravine flagrant adevărului.
    A. ADEVĂRUL CRUNT. Băsescu şi Boc au operat tăieri substanţiale de pensii pe calea inflaţiei, desfiinţând – contrar legii anterioare – corectarea pensiilor nominale cu rata inflaţiei. Deci, au redus pensiile în termeni reali. Cu cât?
    În anul 2009, corectarea pensiei nominale cu rata inflaţiei s-a făcut în două etape, deci cu o anumită decalare (la 1 aprilie – cu 3% și la 1 octombrie cu 2%). Aceasta înseamnă că la o inflaţie anuală de 5,59% s-a avut în vedere o corecţie mai mică cu circa 2,7%.
    În anul 2010 – la o inflaţie anuală de 6,09%, nu s-a făcut nici-o corecţie a pensiei nominale cu rata inflației: în consecinţă, în termeni reali, pensiile au fost diminuate cu 6,09%.
    În anul 2011 – la o inflaţie anuală de 5,79%, nu s-a făcut nicio corecţie a pensiilor nominale; prin urmare, pensiile, în termeni reali, au fost ciuntite cu 5,79%.
    În anul 2012, la o inflaţie medie anuală de 3,33%, nu s-a făcut nici-o corecţie a pensiei nominale cu rata inflației; deci – pensiile, în termeni reali, au fost ciuntite cu 3,33%.
    În mod cumulat – în cei 4 ani (2009-2012) pensiile au fost diminuate în termeni reali cu 19%.
    Valoarea nominală a punctului de pensie a fost menţinută la 732 lei. Aplicând rata cumulată a inflaţiei la valoarea nominală a punctului de pensie – rezultă o reducere – în termeni reali – de 139 lei la nivelul anului 2012 la fiecare punct de pensie.
    Deci, domnii Băsescu şi Emil Boc au băgat mâna în buzunarele pensionarilor săraci şi le-au şterpelit – în termeni reali – câte 139 de lei la fiecare punct de pensie.
    NOTĂ. La nivelul anului 2012, veniturile din pensii ale celor peste 5,5 milioane de pensionari, prin reducerea cu 19% a pensiilor în termeni reali au marcat o diminuare a puterii de cumpărare a celor mai sărace categorii sociale cu circa 9,7 miliarde de lei.
    B. La o serie de categorii sociale – s-au făcut recalculări de pensii, ciuntindu-se pensiile sub formularea aberantă a lui Emil Boc de „pensii nesimţite”. Acestea s-au referit la militari, la diplomaţi, la aviatori şi alte categorii.
    Ulterior, a trebuit să se revină pentru îndreptarea situaţiei şi pentru calmarea nemulţumirilor justificate ale pensionarilor, dar nu la toate categoriile.

    C. Domnii Băsescu şi Boc – au introdus impozitul de 5,5% (pentru contribuția la asigurările de sănătate) la partea din pensii între 740 lei şi 1000 de lei. Tot o „frumoasă curbă de sacrificiu” aplicată pensionarilor.
    D. Domnii Băsescu şi Boc – în mod total abuziv, fără niciun temei legal – au aplicat la milioane de pensionari – o impozitare de 5,5% la partea din pensii de până la 740 lei. Aceasta a însemnat o tăiere de circa 40 de lei la fiecare pensionar (în total la circa 2 milioane de pensionari). Această pungăşie băsistă – la protestele a mii de pensionari în justiţie – a trebuit să fie anulată printr-o decizie a Curţii Constituţionale.
    Statul a fost obligat să dea înapoi banii pensionarilor (noua guvernare a fost nevoită să facă aceste restituiri, dar eşalonate pe timp de 18 luni). Pentru acest abuz, Băsescu şi Boc nu au fost traşi la răspundere pentru pagubele cauzate pensionarilor, la care contează fiecare leu (cu precizarea că la câteva sute de mii de pensionari care au trecut în nefiinţă în răstimpul până în 2012 – nu li s-au mai făcut restituirile).
    Pensionarii în viaţă nu au cum să uite această curbă de sacrificiu băsistă, această monstruozitate săvârşită în aşa-zisul stat de drept băsist.
    E. Înrăutăţirea legii pensiilor. Domnii Băsescu şi Boc au introdus prelungirea stagiului de vârstă pentru pensie pentru femei şi alte înrăutăţiri (în special o înrăutățire la formula de determinare a valorii punctului de pensie), care au condus la ciuntirea drepturilor de pensii. Desigur, curbele de sacrificiu se așează pe o perioadă mai lungă de timp.
    NOTA SPECIALĂ. Aici trebuie relevat faptul că în acești ani de criză – s-a renunțat la criteriile de stabilire a valorii punctului de pensie din vechea lege a pensiilor (dar și din programul băsist “Gândim altfel”) care prevedea creșterea valorii punctului de pensie în funcție de rata inflației, dar și de creșterea salariului mediu pe economie, asfel încât pensia medie să nu fie mai mică de 45% din câștigul salarial mediu pe economie. Ca efect al acestei înrăutățiri, pensia medie în anul 2012 a reprezentat numai 37% din câștigul salarial mediu pe economie.
    F. Teoria portocalie aberantă despre pensii. Domnii Băsescu şi Boc au lansat teoria mincinoasă şi jignitoare potrivit căreia pensionarii ar – cauza deficite la bugetul ţării. Aceasta este o prezentare total denaturată a realităţii. Este evident pentru orice om cu scaun la cap – că nu pot să producă deficite bugetare milioanele de pensionari – care şi-au plătit contribuţiile la asigurări sociale cu anticipaţie – înainte cu 25-30-40 de ani. Ce-au făcut guvernanţii cu aceste contribuţii, cum le-au cheltuit – raţional sau nu – cade în răspunderea guvernanţilor care s-au succedat, a statului care a încasat aceste contribuţii timp de decenii.
    Dacă statul, respectiv guvernanţii incapabili, incompetenţi şi necinstiţi – au aplicat politici de distrugere în economie, au desfiinţat milioane de locuri de muncă – ceea ce a diminuat numărul contribuabililor la asigurări sociale în gestiunea bugetară curentă – pentru situaţia creată nu pot fi învinovăţiţi decât guvernanţii, statul.
    Aceşti guvernanţi nu au dreptul să arunce vina pe pensionari – că aceştia ar provoca deficite bugetare. Pensionarii neputincioşi (din cauza bolilor şi suferinţelor) nu pot să iasă în stradă şi să manifesteze împotriva falselor teorii portocalii, băsiste. Dar ei pot arunca la adresa politicienilor portocalii, băsişti un blestem negru, care să-i ajungă cât mai repede.
    BATJOCORIREA PENSIONARILOR de către regimul băsist – prin curbele de sacrificiu aplicate – nu trebuie uitată de cei 5,5 milioane de pensionari. La alegerile europarlamentare şi prezidenţiale – cei 5,5 milioane de pensionari – trebuie să le aplice politicienilor băsişti, portocalii – sancţiunea meritată şi să fie respinşi – prin votul covârşitor al milioanelor de pensionari. Asfel să se facă dreptate!

    ٭ ٭
    ٭
    ACTELE DE ÎNŞELĂCIUNE ELECTORALĂ. HOŢIA DE VOTURI. În programul băsist de guvernare intitulat „Gândim altfel” (la pag. 171) publicat în septembrie 2008, domnii Băsescu și Boc (deşi criza mondială izbucnise cu un an înainte, în 2007), în calitatea lor de hoţi de voturi – promiteau celor 5,5 milioane de pensionari – o creştere substanţială a pensiilor, astfel:
    de la 164 euro sau 590 lei pensie medie în 2008, la 405 euro sau 1.336 lei în anul 2012.
    Deci, domnii Băsescu şi Boc promiteau o creştere a pensiilor în următorii 4 ani (2009-2012) – de 2,4 ori. Ce calcule au făcut – când au lansat această minciună şi înşelăciune electorală?
    NOTĂ SPECIALĂ Cu chip de actori vestiţi, milionarii portocalii Theodor Stolojan şi Adriean Videanu – cu mâinile ridicate în formă de săgeată – la toate televiziunile au urlat că în 2012 vor asigura o pensie medie de 405 euro. Votaţi-ne, pentru aceasta, au cerut domniile lor!
    COMPARAŢIE ACUZATOARE. În anul 2012 – în realitate pensia medie a fost de 778 de lei sau 175 euro; deci, o diferență în minus de 42% față de promisiunea băsistă (exprimată în valută, diferența în minus este de 57%).
    Fiecare din cei 5,5 milioane de pensionari se poate uita în talonul de pensie la sfârşitul anului 2012 şi să constate minciuna gogonată băsistă cu creşterea promisă de 2,4 ori a pensiei, propagată de specialiști în minciuni Băsescu şi Boc.
    Acum ne întrebăm: cum mai au curajul aceşti domni, Băsescu şi Boc, să apară în faţa celor 5,5 milioane de pensionari pe care i-au înşelat cu promisiunile lor amăgitoare?
    În opinia noastră, aceşti domni ar trebui să se ascundă în fundul pământului, să nu li se mai vadă feţele lor mincinoase.
    În campania pentru alegerile parlamentare şi pentru alegerile prezidenţiale, cei 5,5 milioane de pensionari au dreptul să întrebe: de ce s-au aplicat curbele de sacrificiu barbare – acestei pături sociale (cea mai săracă) şi de ce nu sunt încă traşi la răspundere pentru actele de înşelăciune domnii Băsescu şi Boc, care au promis în mod mincinos o pensie medie de 405 euro sau 1.336 lei, o creştere generală a pensiilor de 2,4 ori?
    IV. ALTE TĂIERI BĂSISTE DE VENITURI. Domnii Băsescu şi Boc – în mod total iresponsabil – au aplicat curbe de sacrificiu la alocaţiile pentru copii, la indemnizaţiile pentru şomaj, la cei cu handicap şi dizabilităţi, la ajutoarele sociale. Domnii Băsescu şi Boc s-au ridicat împotriva „statului social” consacrat de Constituţie.
    Iar acum, domnii Băsescu şi Boc vor să fie „apreciaţi” pentru aceste curbe de sacrificiu aplicate păturilor sociale cele mai sărace şi vor să fie din nou – unul preşedinte de ţară şi altul premier, cu voturile săracilor pe care i-au umilit și batjocorit continuu.
    V. TĂIERI DE FONDURI ÎN SĂNĂTATE ŞI ÎNVĂŢĂMÂNT. S-au făcut tăieri la fondurile pentru medicamente compensate. S-au desfiinţat 70 de spitale (5.400 de paturi). S-au desfiinţat mii de şcoli.
    Domnii Băsescu şi Boc – vor să fie lăudaţi pentru „curajul lor”, susţinând că „ar fi dus ţara în spate” cu aceste curbe de sacrificiu.
    VI. MĂRIREA SUBSTANȚIALĂ A IMPOZITULUI INDIRECT – TVA
    Majorarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) de la 19% la 24% a lovit năprasnic pe toți consumatorii, care se aprovizionează zilnic la prețuri mărite cu această taxă. Este vorba de multe miliarde de lei care au diminuat puterea de cumpărare a populației pentru mulți ani. În mod cinic, domnul Băsescu a încercat să justifice acestă curbă de sacrificiu mizerabilă – prin faptul că nu i s-a admis tăierea directă a pensiilor cu 15%, cum decisese domnia sa. Această curbă barbară de sacrificiu va dăinui încă multă vreme. O revenire se va face greu, deoarece va trebui să se găsescă alte resurse la buget și să se introducă un mecanism de control asupra prețurilor. Altminteri, măsura de revenire nu va avea eficiență pentru consumatori, prețurile rămânând în fapt umflate cu impozitul de 24%. Această situație trebuie să o înțeleagă și noua guvernare.
    VII. CREȘTEREA PREȚURILOR ȘI INFLAȚIEI. DEVALORIZAREA LEULUI.
    Acestea au acționat drept curbe de sacrificiu cu caracter general pentru întreaga economie pentru întreaga populație, în cei opt ani de guvernare Băsescu. Au fost afectate grav veniturile curente și economiile populației.
    În cei opt ani de guvernare băsistă – rata cumulată a inflației a fost de 60%, iar leul s-a devalorizat de la 3,62 lei pe un euro în 2005 la 4,45 lei pe un euro în 2012.
    CURBELE DE SACRIFICIU BĂSISTE
    PE TERMEN MEDIU ŞI LUNG
    Domnii Băsescu şi Boc, cu politicile lor de distrugere, s-au „îngrijit” să lase moştenire curbe de sacrificiu substanţiale – pentru următoarele cicluri de guvernare, pentru mulţi ani, pentru multe decenii.
    Au lăsat moştenire structuri economice şi financiare generatoare de dezechilibre macroeconomice enorme, care vor impune în mod obligatoriu – noi curbe de sacrificiu celor care trăiesc din muncă (salariaţi şi pensionari), tuturor contribuabililor.
    Moştenirea băsistă înseamnă în continuare dezechilibre şi deficite, creşteri de preţuri şi inflaţie, devalorizarea leului, creşteri de impozite, noi curbe de sacrificiu pe care le vor aplica guvernările următoare pe umerii celor care trăiesc din muncă; aceasta va însemna extinderea şi adâncirea stării de sărăcie.
    Dintre aceste dezechilibre macroeconomice cauzatoare de curbe de sacrificiu ne referim aici în mod special la datoria externă gigantică, mărită extraordinar şi aventurist de regimul Băsescu, cu o viteză uluitoare (fără a se crea capacităţi de producţie creatoare de resurse valutare). Totodată, are loc procesul de transformare în măsură însemnată şi cu mare viteză a datoriilor externe în datorii de stat (suverane) pe umerii tuturor contribuabililor.
    Astfel, dinamica extraordinară impusă de regimul Băsescu a însemnat o creştere de 4,3 ori a datoriei externe pe termen mediu şi lung şi o majorare de 4 ori a datoriei de stat (suverane) în cei opt ani de guvernare băsistă.
    Domnii Băsescu şi Boc – ne-au lăsat o datorie externă de peste 100 miliarde de euro, cu dobânzi împovărătoare de peste 5-7 miliarde de euro în fiecare an (volumul datoriilor este de 13 ori mai mare decât – vârful datoriei externe în vechiul regim, înainte de 1989).
    Aceasta înseamnă – pe cap de locuitor – o povară de 5000 de euro; la o familie cu 2 persoane – 10000 de euro; la o familie cu 2 copii – 20000 de euro. Aceasta este moştenirea de la regimul Băsescu pentru fiecare familie şi pentru fiecare contribuabil.
    Rambursarea acestor datorii imense va fi extrem de apăsătoare, va însemna noi şi importante curbe de sacrificiu asupra celor care trăiesc din muncă, ce vor fi aplicate de guvernele următoare, indiferent de culoarea lor politică.
    Subliniem: datoria externă monstruoasă moştenită de la regimul băsist a pus în genunchi economia României şi a făcut-o exagerat de dependentă de fluctuaţiile şi tensiunile de pe pieţele financiare externe. O dependenţă extrem de periculoasă, cu lovituri posibile nimicitoare.
    ٭ ٭
    ٭
    NOTĂ SPECIALĂ Situaţia economică a ţării este extrem de grea. Ne aflăm în criză mondială şi globală. România este lovită de o criză multilaterală. Studiile noastre au atras atenţia noii guvernări. În ultimul Studiu am relevat pericolul intrării în incapacitate de plată a ţării, deoarece trăim în continuare pe datorii imense, iar structurile economice şi financiare moştenite de la băsism generează noi deficite şi noi datorii. Pieţele financiare externe sunt extrem de tensionate din cauza crizei mondiale a datoriilor în care sunt puternic implicate marile ţări dezvoltate, dar şi ţările mici şi mijlocii (vom publica în curând un Studiu despre criza datorilor).

    ٭ ٭
    ٭
    În documentele din septembrie 2013 ale Acordului cu FMI şi UE se atrage atenţia asupra riscurilor privind instabilitatea politică cauzată de alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.
    Constatăm cu regret că la acţiunile de sabotaj întreprinse de Băsescu şi politicienii portocalii s-au alăturat domnul Crin Antonescu şi PNL – care au iniţiat o criză guvernamentală și politică, o acţiune de dărâmare a guvernului, cu consecinţe extrem de grele pentru ţară.
    Considerăm că este o acţiune total iresponsabilă. România are nevoie de stabilitate politică. Instabilitatea politică creează vulnerabilităţi suplimentare, noi dificultăţi pe pieţele externe în obţinerea de finanţări şi refinanţări pentru rostogolirea datoriei externe gigantice, cu o majorare semnificativă a costurilor finanţării, agravarea pericolului de intrare în incapacitate de plată a ţării, după modelul Greciei.
    Câtă inconştienţă la Băsescu şi politicienii portocalii, cărora li s-a alăturat domnul Crin Antonescu şi PNL!
    Nu de războiul din opoziţie anunţat de domnul Crin Antonescu (alături de Băsescu şi politicienii portocalii) are nevoie ţara.
    Interesele ţării, aflată într-o situaţie economică extrem de grea, trebuie să primeze, domnilor politicieni! Vă jucaţi în mod iresponsabil cu soarta ţării!
    Indiferent de ce alianțe politice se vor face – acţiunea de dărâmare a guvernului întreprinsă de domnul Crin Antonescu şi PNL, înfrăţiţi cu domnul Băsescu şi politicienii portocalii – a cauzat deja prejudicii imense pentru România – pe pieţele financiare externe tensionate.
    V-o spunem noi, ca economişti, cu multe decenii de experienţă acumulată.
    ٭ ٭
    ٭

    ÎN FAŢA JUSTIŢIEI
    Domnul Băsescu şi politicienii portocalii trebuie să ajungă în faţa Justiţiei cât mai curând posibil pentru nenorocirile cauzate milioanelor de cetăţeni (salariaţi şi pensionari), dar şi pentru minciunile propagate continuu pentru derutarea populației că “ar fi restabilit echilibrele macroeconomice”.
    În realitate, avem dezechilibre macroeconomice gigantice moștenite de la regimul Băsescu.

    17 martie 2014

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  30. ZeV March 19, 2014 at 5:21 pm #

    Emilia Costea
    (Sper ca nu aveti legatura cu Mircea Geoana)
    Da, aveti dreptate, PSD ,,a premeditat” de mult timp, retragerea ministrilor PNL de la guvernare, dupa care, intr-un mod ocult, si-a hipnotizat partenerii liberali sa procedeze ca atare si sa intreprinda ei acest demers, desigur, fara voie.
    😉
    Nu-i bai, ca doar si PSD a procedat la fel in 2009, pentru ca Mircea Geoana , scapat de responsabilitatea guvernarii, sa poate candida cu succesuri la presedintie, mai curat si mai uscat dupa o sedinta de Spa.
    😉
    ps
    Sper ca Victor Ponta sa-si duca crucea responsabilitatii pana in 2016. M-am convins ca Romania are mai multa nevoie de un premier puternic, decat de un presedinte-jucator.

  31. IOANA OANCEA .FOSTA DEPORTATA IN BULGARIA 93 ANI March 19, 2014 at 9:04 pm #

    BUNA SEARA .AUD VESTI BUNE DESPRE FOSTII DET. POLITICI SI DESPRE DEPORTATI .DAR D-LE PRIM MIHISTRU NU I-TI DESPAGUBIT NICI PE CEI CE AU DEPUS DOSARELE DIN ANI 2005 SA -U PECEI CE S-AU JUDECAT CU STATUL.FIECARE GUVERN A PROMIS REZOLVAREA ACESTEI PROBLEME DAR NU SA REUSIT. PACAT

  32. Bertina March 20, 2014 at 1:23 pm #

    o masura menita sa loveasca in smecheri dauneaza celor cu venituri modeste: plata prin banca peste 2000 roni.

    sa va explic situatia mea; am un venit de 1400 roni. cu greu am strans bani pentru un frigider nou si o masina de spalat. acum aflu ca trebuie sa platesc prin banca pentru ca depasesc 2000 roni. , adica totul face 2130 roni. Oare ce trebuie sa faca un amarat de roman cu venitul meu si un copil de crescut?

    Sa stiti ca smecherii vor sti sa eludeze legea in continuare.

    De platit platesc tot amaratii.

    Sustinem ce?

  33. Valentin March 21, 2014 at 2:17 pm #

    Adica e un guvern liberal si nu de stanga.

  34. judyindesguise March 25, 2014 at 11:05 pm #

    Dincolo de lozinca putem privi? Cand toate promisiunile contin un “Daca veniturile bugetare o vor permite” dar nici un angajament in privinta realizarii acestor venituri, despre ce vorbiti? Veti sustine clasa mijlocie daca veniturile bugetare vor cadea din cer.

  35. ady March 26, 2014 at 10:48 am #

    D-le premier,

    Va sustin din tot sufletul,deoarece observ o deschidere si o abordare cu spirit democratic la Dv-tra,motiv pentru care,imi permit sa va dau un sfat…Mai aveti ore,chiar si zile,pentru a lua masuri ca acciza sa nu fie marita de nici un fel,pentru a nu da satisfactie in prag de alegeri postacilor basisti,pdl-isti antonisti si ce-or mai fi ei…!!!Sunt covins ,ca ve-ti gasi alte resurse pentru autostrazi,ex.marirea pensiei de sute de milioane la aviatori si diplomati…Astia nu o duc rau,cum o duce marea majoritate a oamenilor,si pot trai cu pensiile actuale…in acest fel,nu dati un motiv,ca fiecare precupeata din piete,sa mareasca pretul la ceapa si morcov,pe motiv,ca s-a scumpit benzina si motorina.Bunul Dumnezeu,sa va dea intelepciunea necesara…!!!

  36. Petru Budeanu March 26, 2014 at 10:59 am #

    Domnule Prim ministru al Romaniei ,

    Antrenati specialistii romani in elaborarea de proiecte cu finantare europeana , asigurati creditarea prin politici inteligente si usor de aplicat eliminati birocratia
    Statul roman trebuie sa angajeze cate 25 de specialisti in elaborarea de proiecte in fiecare din cele 42 judete ale Romaniei.Jumatate trebuie sa fie specialisti in domeniile pentru care se aloca finanttari , cealalta jumatate din specialisti in finante si IT.
    La randul lor primariile din Romania trebuie sa angajeze cel putin cate un specialist in elaborarea de proiecte.
    Statul sa faca prin acesti specialisti proiecte gratuite , avizate pentru toti aceia care vor sa depuna proiecte si sa inceapa o afacere de indata ce li se aproba proiectele .
    Atribuirea finantarii sa se faca in ritm alert , birocratia minimizata.
    Dati fonduri atat pentru dezvoltare rurala cat si pentru dezvoltare urbana pentru a fi create locuri de munca la sate si orase iar in 20 de ani aceasta clasa de investitori sa se constituie in clasa de mijloc din statul roman si motorul economiei in Romania.
    Astfel la fiecare 3-4 case sa apara cate o afacere mica-mijlocie care sa contribuie la cresterea standardului de viata al cetatenilor si la aducerea zambetului pe chipurile lor triste.
    Odata fondurile banesti europene (foarte mici ) absorbite veti solicita fonduri suplimentare de la Uniunea Europeana.
    NU MAI ANGAJATI SPECIALISTI STRAINI CACI ARE ROMANIA ATATIA CATI II TREBUIESC! SCOATETI POSTURILE LA CONCURS ,
    MOTIVATI-I PE SPECIALISTII ROMANI SA SE IMPLICE CU SALARII CORESPUNZATOARE SI ANTRENATI-I IN DEZVOLTAREA INTEGRALA A SOCIETATII ROMANESTI .
    PUSCARIASII DATI-II GRATUIT ACESTOR OAMENI CA SA ISI PUNA IDEILE ECONOMICE SI NU NUMAI IN APLICARE .
    BANII ALOCATI INTRETINERII PUSCARIASILOR SUNT DIRIJATI PRIN METODE IN APARENTA LEGALA SPRE APROPIATII OFITERILOR DE POLITIE DIN FRUNTEA PUSCARIILOR SPRE APROPIATI DE-AI LOR SI NU SUNT FOLOSITI IN INTERESUL CELOR ARESTATI; PROBABIL CA DIN COMISIOANELE GRELE PE CARE LE PRIMESC OFITERII DIN FRUNTEA PENITENCIARELOR DAU PARTEA LEULUI POLITICIENILOR DE LA BUCURESTI.
    VAMILE NU LUCREAZA CORECT. PE LA VAMI TREC TIRURI PLINE CU TIGARI NETAXATE LEGAL.COMISIOANE GRASE SE INDREAPTA SPRE POLITICIENII DE VARF DIN BUCURESTI. OPRITI FRAUDA DE LA VAMI!M-AM SATURAT SA TOT FIU ABORDAT DE TIGANII DIN IASI AMPLASATI PRIN TOATE PIETELE SI PUNCTELE INTENS CIRCULATE CARE CAUTA SA VANDA TIGARI LA NEGRU; PRIMARUL ORASULUI IASI NU ISI FACE TREABA NICI CU CONTRABANDISTII DE TIGARI , NICI CU CAINII VAGABONZI( IAR NU COMUNITARI !)SI NICI CU OAMENII FARA ADAPOST DIN ORAS.
    DATI BANI PENTRU ABSOLUT ORICE ACTIVITATE LEGALA !

  37. Raluca March 26, 2014 at 12:14 pm #

    Legea prin care românii de rând nu mai au dreptul să facă tranzacţii în numerar de peste 2.000 de lei II LOVESTE PE CEI CU VENITURI MICI SI MEDII

  38. Florea Dumitrescu March 26, 2014 at 4:08 pm #

    SCRISOAREA NR. 3

    DOMNULUI CRIN ANTONESCU,
    PREŞEDINTE AL PARTIDULUI NAŢIONAL LIBERAL

    O DECIZIE PNL ÎMPOTRIVA MILIOANELOR
    DE CETĂŢENI CARE AU VOTAT PROIECTUL POLITIC USL

    Cea mai grea problemă o vor avea domnul Crin Antonescu şi PNL – cu milioanele de cetăţeni care au votat proiectul politic USL, deoarece aceştia au fost înşelaţi.
    DEZAMĂGIRE TOTALĂ

    Milioanele de cetăţeni care şi-au dat votul pentru proiectul politic USL – au avut mari aşteptări, dorind o guvernare stabilă şi competentă – care să fie total diferită de guvernarea din cei opt ani băsişti; ei doreau o guvernare care să întreprindă ceva pentru viaţa milioanelor de cetăţeni care trăiesc din muncă şi care se zbat în mizerie.
    Domnul Crin Antonescu şi PNL, prin dezertarea de la guvernare, întorc spatele acestor milioane de cetăţeni care luptă pentru supravieţuire.
    Nu de opoziţie politică distructivă are nevoie ţara aflată în cumplită criză economică, ci de politicieni care să-şi asume răspunderea şi să găsească soluţii pentru ieşirea din criză a ţării şi pentru ameliorarea cu ceva a condiţiilor de viaţă. Să ia aminte domnul Crin Antonescu!

    SĂRĂCIA UCIGĂTOARE
    În cei 8 ani de guvernare băsistă, starea de sărăcie s-a extins şi s-a adâncit.
    Datele publicate recent de Comisia Europeană arată că riscul de sărăcie şi de excludere socială a cuprins 41% din populaţia ţării. Suntem pe ultimul loc, alături de Bulgaria, în ce priveşte standardul de viaţă în Uniunea Europeană.
    Domnul Crin Antonescu şi colegii din PNL trebuie să manifeste înţelegere pentru cei care se zbat în sărăcie, pentru milioanele de pensionari şi salariaţi cu venituri extrem de modeste.
    Acesta este interesul ţării şi nu alăturarea la îmbogăţiţii de tranziţie, la jefuitorii de bani publici din tabăra portocalie băsistă, cei care se fac vinovaţi de sutele de miliarde de euro – pierdute, jefuite şi risipite din bani publici şi care acum fac OPOZIŢIE cu minciuni şi manipulări criminale.

    LIPSA DE RESPECT FAŢĂ DE POPORUL SĂRĂCIT
    Milioanele de cetăţeni care trăiesc din muncă – vor aprecia dezertarea domnului Crin Antonescu şi a PNL de la o guvernare grea – ca o totală lipsă de respect pentru votul democratic pe care aceştia l-au dat şi au făcut din PNL un partid cu o pondere mai mare în Parlament şi în Guvern.
    Asocierea domnului Crin Antonescu şi a PNL cu Băsescu şi cu băsismul, cu jefuitorii de bani publici (de sute de miliarde de euro în cei 8 ani de guvernare băsistă) – va duce la compromiterea lor, la mari nemulţumiri pentru electoratul USL.
    Cei care trăiesc din muncă, loviţi de sărăcia neagră – nu-şi vor mai da votul lor pentru domnul Crin Antonescu şi PNL – care s-au înfrăţit cu băsismul – nici la alegerile euro-parlamentare, nici la cele prezidenţiale.
    Lipsa de respect a domnului Crin Antonescu şi a PNL faţă de cei care trăiesc din muncă va fi sancţionată extrem de sever.
    Se vor rosti critici şi vorbe grele la adresa dezertorilor liberali, care le-au înşelat aşteptările. Acuzaţiile vor fi extrem de apăsătoare.

    PIERDEREA ÎNCREDERII
    Domnul Crin Antonescu şi PNL vor avea mari dificultăți în raporturile cu electoratul USL. Este vorba de o pierdere totală de încredere față de domnul Crin Antonescu şi PNL – care numai după un an de guvernare de la alegeri – au dat bir cu fugiţii, s-au înfrăţit cu băsiştii.
    Nu există amărăciune mai mare pentru cei care au crezut în proiectul USL.
    Exprimăm regretul nostru pentru faptul că îndemnul din Scrisorile noastre nr. 1 și nr. 2 a rămas fără ecou în deciziile PNL. Vor urma vorbe grele și acuzatoare.

    26 martie 2014

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  39. Florea Dumitrescu March 26, 2014 at 9:44 pm #

    SCRISOAREA NR. 4

    Domnului
    CRIN ANTONESCU
    PREȘEDINTE AL PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL

    MASACRAREA POLITICĂ
    A DOMNULUI MIRCEA DIACONU
    SAU VICTORIA BUNULUI SIMȚ CETĂȚENESC

    1. Trecerea în tabăra băsistă, portocalie, a domnului Crin Antonescu și a PNL este acompaniată de tot mai multe cazuri de abuzuri și nedreptăți față de proprii militanți.
    2. La ordinul domnului Crin Antonescu, a fost eliminat din lista PNL pentru alegerile europarlamentare domnul Mircea Diaconu.Reprezentanții PNL, pe la televiziuni, sunt într-o postură extrem de ciudată, când încearcă să explice o asemenea mazilire, o asemenea nouă alungare.
    Se invocă de PNL – total nejustificat – deciziile unor instituții din justiție subordonate politic regimului Băsescu. După ce l-au alungat din funcția de ministru al Culturii (al Culturii pe care o slujește cu credință de o viață), acum i se interzice de conducerea PNL canditatura pentru Parlamentul European.
    Băsismul, cu care domnul Crin Antonescu și PNLse asociază tot mai mult și tot mai evident, face tot mai multe victime.
    3. Cu înaltă demnitate și ținută morală, domnul Mircea Diaconu s-a decis să-și apere dreptul său constituțional de a alege și a fi ales. A optat pentru o candidatură independentă la alegerile europarlamentare, cu hotărârea fermă de a învinge “sistemul”. Este vorba de “sistemul băsist” care nesocotește în mod grav Constituția, drepturile fundamentale ale omului. Pentru a respecta normele legale și-a dat demisia din funcția de Vicepreședinte al PNL și din PNL, spre satisfacția domnului Crin Antonescu și a susținătorilor săi pe care i-a părăsit spiritul de solidaritate și de obiectivitate.
    4. Noi, cei din societatea civilă, salutăm acest act de demnitate cetățenească și de curaj civic. Ne declarăm întrutotul solidari cu domnul Mircea Diaconu. Desigur, timpul a fost prea scurt și sunt imense dificultăți pentru a aduna 100.000 de semnături. Indiferent de cum se va încheia, această acțiune civică a domnului Mircea Diaconu este pilduitoare pentru lupta împotriva “sistemului băsist”.
    5. Solidaritatea civică și alăturarea cetățenilor la atitudinea de luptă a domnului Mircea Diaconu au fost impresionante. Acesta ne dau speranța că frica pe care o cultivă de peste opt ani regimul dictatorial Băsescu, cu instituțiile de forță ce îi sunt subordonate politic – poate fi învinsă, iar spiritul democrației să triumfe.
    6. Indiferent de rezultatul final, ne exprimăm respectul nostru deosebit față de domnul Mircea Diaconu, omul curajos și actorul îndrăgit de noi, care a decis să lupte cu “sistemul”, cum se exprimă domnia sa. Victorie!

    26 martie 2014

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  40. Stefan March 27, 2014 at 5:36 pm #

    De bine ce-i sprijinitiu intra toti in insolventa, sa va fie rusine neocomunistilor cu gand doar la furat.

  41. Branzila Gelu March 31, 2014 at 12:45 am #

    Domnule Prim Ministru, va rog sa tineti cont de faptul ca multi oamenii de la tara, precum si cei proveniti de la tara care au terenuri agricole proprietate acolo, sunt legati psihologic de pamant si de aceea nu vor vinde micile lor proprietati care vor constitui un venit permanent pentru ei si familiile lor sau urmasii acestora. De exemplu o parte din terenul pe care il am eu de la parinti provine de la un bunic care participat la ambele razboaie mondiale si in memoria lui nu voi vinde niciodata acest teren. Mai mult, imi educ si copilul sa nu vanda acest teren. Sa nu uitam ca in aceasta tara a fost o rascoala pentru a obtine dreptul de proprietate asupra pamantului. De aceea, va rog sa luati in calcul in politica guvernului sprijinirea mai eficienta a acestor mici proprietari de terenuri. Consider o propunere excelenta formulata de dvs. marirea sumelor alocate ca sprijin de APIA de 4 ori fata de cele acordate in prezent. Poporul roman munceste la pamant mult mai mult fata de ceilalti din UE dar nu au inca ajutoare de la FEADR asa cum au cei din UE. Ba mai mult,romanii lucreaza si unii europeni pamantul intr-o anumita masura. De ce sa mearga cetatenii romani sa culeaga capsuni in Spania cand ar putea sa cultive la noi si sa le vindem la straini produse agricole romanesti care sunt de calitate. Sa nu uitam ca tarile dezvoltate ne vand noua produse agricole scumpe si, de multe ori, fara calitati nutritive. Va rog sa acordati o mai mare atentie masurilor ce trebuie luate in agricultura si astfel aceasta tara va deveni una dintre cele mai productive tari pe domeniul agricol din Europa. O urmatoare masura urgenta ar fi o fabrica de tractoare romaneasca la preturi accesibile multor oameni. Dumnezeu sa va ajute.

  42. Rodica Miclescu April 1, 2014 at 11:33 am #

    Revin la comentariu si completez cu o nelamurire care as dori sa o clarificați.Am auzit la tv.ca Guvernul a trimis 1milion de euro in Basarabia .Noi stim ca intai platesti datoriile din tara ta si apoi onorezi pentru imagine externa si altele.Se pare ca se uita voit ,faptul ca si parinți nostri sunt refugiați tot din Basarabia.Exista cazuri in familii refugiate care au trait tragedii o data cu deportarea.Mama mea s-a imbolnavit de tbc,fiind transportata in vagoane de animale pana in țara.A murit la varsta de 24 ani ,eu avand 3 ani .Este foarte greu sa cresti si sa nu cunosti mama. V-am relatat un caz ,ele sunt mult mai multe.Din acest motiv nu pot sa ințeleg cum reusiți in continuare de 15 ani sa ne umiliți si sa ne calcați demnitatea care ne-a mai ramas.Gandiți-va ca avem o varsta inaintata ,si atat cat ne mai ramane sa traim ,am dori sa traim decent.,dar numai cu ajutorul dumneavoastra putem.Am urmat pas cu pas toate etapele unui stat de drept dar ne-am impotmolit de ordonanțe neconstituționale si mai mult de atat, de bugetul promis dar nefolosit in totalitate.Am ajuns niste nume pe o lista cu speranța ca poate ne ajutați sa intram in dreptul ce ni se cuvine de ani de zile .Daca nu se poate va rugam sa ne comunicați ,sa nu ne mai amagiți!.In final vreau sa va asigur ca nu noi am fost de vina la nemerniciile ANRPului si la listele de popriri interminabile .Daca instituția isi facea treaba la timp si in termenele stabilite ,nu se ajungea in instanțe Noi am avut toata rabdarea din lume ,respectand legile.Ei, au fost cei care nu le-au respectat ,si acum si Guvernul.Va mulțumesc ,daca veți reusi sa citiți deoarece este bine sa cunoasteți si parerea celor in cauza.

    • Rodica Miclescu April 4, 2014 at 5:37 pm #

      In nici un caz nu ma gandeam sa-mi raspunda domnul Ponta,desi este blogul lui,dar putea sa raspunda un consilier .Noi v-am ales si ar trebui sa ne mai bagați si pe noi in seama .Oricum si tacerea este un raspuns ,comentat asa cum il ințelegem noi .Sa nu credeți ca toata lumea este naiva si crede in populismele voastre Ne-am pacalit cand am votat de mai multe ori ,sper ca acum nu ne vom mai pacali .

  43. sabau April 2, 2014 at 11:00 am #

    Domnuie Ponta o sa va dau in judecata penru discriminare daca la uni osa le restituiti acciza innapoi si osadau in judecata si usl pentru nerespectare a angajamentului intre mine ca votant ei au promis ca nu maresc taxele si leau marit adica a dus electoratul in eroare

    • eu libertate ca nu avem April 30, 2014 at 11:16 pm #

      si cate altele ce sa nu mareasca ei ce mai fura ca nu mai au ce ceausescu din 72 pana in 89 a achitat toata datoria tarii aste de cand sunt ce au achitat bancile care le au si ei siapropiatii lor atat au achitat

  44. LOBY April 4, 2014 at 5:29 pm #

    cum sa sustineti voi clasa de mijloc?:)))

    – de 4 ani de zile un numar de 30% din cadrele militare au salariul mai mare decat restul de 70% cu 25-30%, din cauza introducerii salariului de merit (solda de merit) în salarii;
    – ce ziceti domnule ministru?, este corect?, numai aceeaşi merită salariul de merit?

  45. vasile April 10, 2014 at 11:25 pm #

    Unii susțin că în vremuri grele prăpastia dintre bogați și săraci se adâncește. Alții că, de fapt, diferențele se mențin însă bogăția devine mai vizibilă pentru că induce invidie sau chiar ură. Cert este că în Italia vânătoarea de bogați care au „uitat” să își plătească taxele sau nu își pot justifica averea este în toi. La ei se poate.
    Începând din luna decembrie a anului trecut pe șoselele care leagă marile orașe italiene de renumitele stațiuni din Alpi sau de pe litoral au început să apară filtre ale poliției care nu îi „deranjează” decât pe posesorii de Ferrari, Maserati, Lamborghini, Bentley, Porsche sau alte mărci auto exclusivite. Pe vestitul Corso Cosmo din Milano carabinierii opresc SUV-uri de lux și mașini sport pe bandă rulantă solicitând documentele șoferului și ale vehiculului pe care apoi le dau mai departe inspectorilor fiscali care așteaptă răbdători în mașini. În numai o lună, cinci astfel de filtre au băgat spaima în posesorii de bolizi al căror preț de achiziție se termină cu multe zerouri. La intrarea în Portofino, pe riviera italiană, și cu doar câțiva kilometri înainte de renumita stațiune montană Cortina d’Ampezzo situația se repetă întocmai.

    Luna trecută lângă Veneția, un astfel de filtru a dus la arestarea unui bărbat de 44 de ani, mândru proprietar al unui Ferrari F40, care nu își plătise taxele din 2006 și avea datorii de peste opt milioane de euro către stat. Tot în iulie, la Bergamo de acestă dată, a fost oprit în trafic posesorul unui Ferrari F131 în valoare de circa 200.000 de euro. Uitase că datora statului taxe în valoare de trei milioane de euro încă din 2007.
    Rezultatul vânătorii de „uituci”? Numărul de vehicule sport de lux second-hand exportate din Italia s-a triplat doar în primele cinci luni din 2012, de la 4.923, la 13.633 de vehicule. Bogații care fie nu își pot justifica averile, fie au omis să își plătească taxele, fie sunt deranjați de insistența polițiștilor și a inspectorilor fiscali, încearcă să scape de dovada evidentă a statutului pe care ei înșiși și l-au creat. Mai mult sau mai puțin legal. „Mulți posesori de Ferrari vor să renunțe la supermașinile lor după ce poliția a apărut neinvitată la unul dintre evenimentele clubului nostru și a verificat fiecare șofer”, declară plin de năduf Fabio Bertone, șeful clubului Passione Rossa care grupează mai mulți deținători de bolizi purtând căluțul cabrat pe capotă. „Unul dintre membrii noștrii vinde un 458 cu doar 143.000 de euro după ce, anul trecut, a plătit dealerului pentru el circa 224.000 de euro”, adaugă Bertone.
    Nu doar posesorii de Ferrari par disperați să își vândă bolizii sau să îi ascundă la locuințele deținute în afara Italiei. Conform lui Loris Casadei, șeful mărcii Porsche pe piața italiană, aproximativ 200 de mașini aparținând mărcii sale pleacă lunar către alte state europene. Volumul de Porsche Cayenne second-hand exportate s-a triplat în perioada ianuarie – mai 2012 ajungând la 1.134 de unități. Alte 424 de modele Ferrari și Maserati de ocazie au fost radiate din evidențele poliției luând calea exportului. În urmă cu un an numărul acestora nu depășea 142.
    Încet, încet, pe bulevardele marilor orașe italiene mașinile de lux devin păsări rare. „Italia a fost unul dintre statele unde posesorii de supercaruri își creaseră o adevărată fortăreață. Acum bolizii dispar de pe străzi și asta nu arată decât ce adâncă este criza prin care trecem”, consideră Giuliano Noci, profesor la universitatea politehnică din Milano. De fapt, atât dispariția mașinilor de lux de pe străzi cât și încercarea proprietarilor de a scăpa de ele nu este decât un efect al programului de austeritate impus de prim-ministrul Mario Monti. În încercarea de a reduce datoria de 1,9 mii de miliarde euro a Italiei și de a stopa evaziunea fiscală care înseamnă pierderi anuale de 120 de miliarde de euro, guvernul italian pare dispus să îi lase pe cetățenii săi mai de soi fără jucăriile cu patru roți pe care au cheltuit sume obscene. Desigur, nu toți cei verificați sunt și vinovați de evaziune fiscală sau de eludare de la plata taxelor însă rezultatul unui singur raid al poliției prin Cortina d’Ampezzo este exemplul clar că astfel de acțiuni merită puse în aplicare: 42 de posesori de supermașini de lux declaraseră la fisc venituri anuale sub 30.000 de euro atât în 2010 cât și în 2009. Dar erau mândri proprietari unor mașini care costau de 10 ori pe atât.
    Merită oare discutat despre potențialul efect al unor măsuri similare ale autorităților române pe Valea Prahovei, de exemplu? Sau poate la intrarea în cetatea de vară a huzurului, Mamaia? Ori pe șoselele care leagă marile orașe de suburbiile pline de vile sau… în cartierele cu turnulețe?

  46. Coman Gabriel April 12, 2014 at 11:29 pm #

    Prin aceste proiecte doar un procent mic ajung sa aiba o afacere de succes, deoarece in Romania nu se ofera o educatie corespunzatoare pentru tinerii care au o idee de afacere, dar din pacate o aplica in mod gresit.

  47. cetateanintaramea May 4, 2014 at 3:36 pm #

    Mesajul unui cetatean disperat catre prim-ministrul sau si catre cetateni
    Vedeti ultima decizie a acestui govern pe care l-am votat, in care ne-am pus toata increderea, care striga ca sprijina clasa mijlocie…..
    Vedeti si voi link http://www.conso.ro/credite-imobiliare/trbunalul-specializat-va-limita-riscul-clauzelor-abuzive-pentru-banci-
    Citez:
    Guvernul si BNR isi propun sa reduca riscurile la care sunt expuse bancile, ca urmare a noilor prevederi privind clauzele abuzive. Noul tribunal specializat unde se vor judeca procesele va fi solutia salvatoare.
    Pentru a evita aceste situatii, autoritatile au infiintat un tribunal specializat in Bucuresti, care sa asigure aplicarea armonizata a prevederilor, in spiritul legii”, subliniaza expertii FMI., adica TRADUS sa dea dreptate bancilor in procesele privind clauzele abuzive.
    Nu asta asteptam de la un guvern SOCIAL- DEMOCRAT
    Daca e sa vorbim despre riscuri , ce masuri se iau pentru a se limita riscul clauzelor abuzive si pentru consumatori?
    Va imaginati numai, un cetatean care a luat un credit in 2006 in CHF cu rata de 18 mil si plateste azi 32 mil pentru aceeasi rata??. Unde este protectia BNR, a Guvernului , pentru cetatenii sai?. Noi nu suntem experti financiari, eu cred ca riscul pentru aceste contracte de credit date aiurea la un grad de indatorare de 65% cu acceptul BNR, trebuie impartit acum intre parti , nu pus pe umerii cetatenilor. Sunt tari in Europa care chiar aplica aceasta legislatie, nu isi lasa cetatenii sa fie furati in acest hal. Cum ar putea cineva plati acum rata cand ea se ridica la 118% din venit. Ca cetatean am respectat toata legislatia bancara, nu exista nicaieri o informare pe intelesul tuturor privind riscul la care se expune cineva care contracteaza un astfel de credit , inca o data repet, simplul cetatean nu este expert financiar, Cine ar fi trebuit sa informeze cetateanul? Eu sunt economist si nu am reusit sa ma pazesc de aceasta nenorocire…. Nu este normal , statul este raspunzator pentru protectia cetateanului. Unde este scris in contractul de credit riscul la care se expune cetateanul ? Mai mult, se recunoaste din textul acestei decizii/scrisori ca este vorba de clauze abuzive// mai pe inteles FURT, si ni se spune senin ca statul trebuie sa protejeze banca care te-a furat. ASTA-I CULMEA. Suntem SCLAVI.
    La greu suferim numai noi, cetatenii Este foarte interesant. Sunteti aparatorii celor care FURA .De ce nu se cauta o solutie de crompromis in care sa scada macar de acum aceste rate, sa se elimine unitar de acum inainte aceste clauze…. Tarile Europene aplica noua legislatie privind clauzele abusive. Inclusiv cresterea exagerata a CHF, conform contractului de credit poate fi considerata clauza abuziva, sa pui intreg acest risc pe umenrii cetateanului este abuzz. A se vedea ultima decizie a Curtii Europene de Justitie in cauza C26/13 Arpad Kasler contra OTP, care stabileste denominarea platilor si plata ratelor la cursul la care s-a contractat creditul.
    Vor mai ramane putine personae catre vor solicita plati retroactive, astfel veti proteja si bancile saracile , ce ar putea sa li se intample rau daca de acum nu mai fura ????.
    DOMNULE PONTA – PRIM-MINISTRUL MEU, CLAUZE ABUZIVE , COMISIOANE NECUVENITE INSEAMNA FURT!!!!!!!!!
    Opriti furtul , macar acum.
    D.P inginer si economist, salariat , fara nici un ban in buzunar

  48. augustinradescu May 18, 2014 at 7:45 pm #

    Domnule Victor Ponta,
    E timpul sa faceti un gest politic de adevarat om de stat: denuntati, MACAR ACUM, pactul de coabitare.
    Justificare pentru acest gest exista cu prisosinta, prin “grija” actualului chirias de la Cotroceni.
    Ati spus, nu demult, ca nimeni nu-l mai sustine, acum, in Europa, pe traian basescu. Asadar, pe plan extern, nu poate fi un gest rau primit. Asa cum vor sta lucrurile si cu americanii, daca le veti oferi asigurarile necesare ca acest pas nu va afecta, in niciun fel, capacitatea Romaniei de a fi conectata, permanent si efectiv, la cerintele situatiei tensionate din est.
    Nu mai vorbesc de efectele benefice in plan intern, macar si doar prin prisma alegerilor ce vin in acest an. Va rog. reflectati!
    Cu stima.

  49. alex May 21, 2014 at 6:12 pm #

    Este tardiv pt Ponta…S-au trezit românii!!!

  50. Tiberiu George Triandafil May 22, 2014 at 1:30 am #

    Domnule Victor Ponta .
    Ar putea exista solutii pentru eliminarea unor tampenii facute de Guvernul Boc , in Codul Muncii ?
    1 ) -Eliminarea din Codul Muncii , a variantelor de angajare
    —Perioada determinata 2 ore /zi , cunoscut si sub forma de Contract de Colaborare .
    — Perioada nedeterminata , dar conditionata de perioada “”de proba”” de 1-3 luni.
    —- Perioade determinate de 1 sau 3 luni .
    Si am sa incep cu prima varianta : nu ne garanteaza nimeni ca vom avea in caz de urgenta , spitalizarea sau concediul medical platit Nu ne garanteaza nimeni , zilele de concediu de odihna . S-a ajuns la varianta “” vrei concediu, pleci tu de bunavoie sau iti inchei eu contractul .” sau in caz de boala, ti se spune “te-am pus eu sa te imbolnavesti?”
    Varianta asta da libertatea angajatorilor sa se joace cu angajatii dupa cum le place .
    Contractul e pe 2 ore dar de fapt se lucreaza si 12 ore sau mai mult .

    A doua varianta este iar o portita pentru angajatori si exemple sant destule .
    Te angajezi, ti se incheie contract de munca “PERIOADA NEDETERMINATA “, dar …..cu perioada de proba.
    Dar ai surpriza sa auzi , indiferent daca ai incheiat perioada de proba sau nu, ca nu mai are nevoie de “serviciile” tale , deci in concluzie La revedere !
    Si din pacate se stiu cazuri in care “La revedere” a fost chiar si fara banii meritati pe acele zile .
    Chiar personal am avut probleme de genul asta

    La contractele pe 1 luna sau 3 luni, exista frica si multe persoane cedeaza psihic cand afla ca nu mai au nici o sansa dupa expirarea contractului .

    Cu astfel de contracte nu exista nici macar cea mai mica sansa de un posibil Ajutor de somaj , neavand perioada minima de 1 an.

    Multi angajatori au inceput in ultima vreme sa nu mai accepte la angajare persoana care au trecut de o anumita varsta (30-35 ani) . Sau faci dovada ca ai mai lucrat in domeniu, sti cam ce ai de facut in firma respectiva, poate ai si ceva Atestate profesionale pe acel domeniu, si totusi , au prioritate cei SUB anume limita de varsta .
    Nu mai speram la pensie, dar macar sa putem avea un loc de munca cat de cat stabil .
    Oare exista vreo sansa cat de mica sa nu mai ingrosam randurile SOMERILOR , sau al celor FARA LOC DE MUNCA, datorita libertatii pe care o au angajatorii in astfel de cazuri?

    Cu stima Triandafil Tiberiu

  51. Reis Mitica June 10, 2014 at 3:12 pm #

    – ce se mai aude cu autostrada Comarnic-Brasov ?
    acum cateva luni colegul dvs d-l Dan Sova era extrem de incantat ca ac drum se va realiza fara bani de la Buget…..

  52. Mirela June 15, 2014 at 9:34 am #

    Daca tot spuneti ca vreti sa faceti multe va intreb de ce nu reparati ce a facut Boc cu impozitarea pensiilor si cu retinerea pentru asigurari de sanatate……pentru ce platesc eu CAS ?…….pentru ca sa le pun tate lui Anda Adam si la altele?……….eu inteleg ca nu se pot repara toate odata dar vad ca de asta nu se vorbeste nimic………..am platit din salarul meu CAS o viata si nu am beneficiat de nimic ……cat esti tanar nu ai nevoie de medicamente de la stat si chiar daca ai nevoie te lesi pagubas cat platesti la medici ca altfel nu te baga in seama…….daca mergi la privat tot aceiasi medici care sunt la stat te trateaza cum trebuie ca le bagi banul in buzunarul propriu, la stat nu le place ca nu i-au cat vor ei…………si la privat nu ii cauta nimeni …….nu se da chitante pentru consultatie….de ce asta si pana cand?……..vrem sa se termine odata cu hotiile astea.

  53. Fraier votant usl July 9, 2014 at 3:47 pm #

    Titlul corect al articolului este „Ucidem clasa de mijloc”. Masurile „economice” sunt de ingradire a dreptului la viata a celei mai mari parti din populatie si de ploconire de un gretos servilism, pana la cedarea libertatii si suveranitatii in fata puterilor straine si ostile tarii.

  54. Greva fiscala ;) July 10, 2014 at 1:23 pm #

    Frumoase vorbe… 😉
    M-am plans si pe zoso.ro, dar am zis ca poate, cieste si autorul blogului comentariile, desi raspunsuri la comentarii nu am prea vazut.
    Ador cand politicienii isi fac blog, sa creada “bizonul votant” ca este undeva un tatuc care vegheaza si-l asculta.
    M-am dus ieri cu sotia mea la medicul de familie. Dupa ce am stat noi (platitorii de taxe la stat ) zi-lumina, pentru ca nu functiona iar sistemul informatic (banuiesc ca a costat putin, o nimica toata realizarea lui si s-a facut pe baza unei licitatii corecte), intru la medic cu nevasta.
    Isi face treaba femeia. Doctorita imi spune ca eu nu figurez ca asigurat, desi am o Intreprindere Individuala (un fel de PFA) si platesc taxele de cativa anisori, inclusiv sanatatea.
    Acum eu, pentru ca nu merg la medic (nu am fost de cel putin un mileniu 😉 ) mi-am inchipuit ca atunci cand platesc un lucru si beneficiez de el, ca altfel e hotie si e caz penal, nu?
    Daca nu, macar sa nu ma oblige sa platesc. Daca tot fac jumate-jumate cu statul din banii pe care-i castig, macar sa imi usureze viata de banii astia.
    Imi da doctorita un numar de telefon de la casa de asigurari de sanatate, ajung in sfarsit la un tip de la suport si-mi spune ca trebuie sa completez o padure de acte si sa fac cateva drumuri pana in strada Gheorghe Titeica nr. 2 (cel putin doua, asta face cu taxiul cam 100 lei, sa zicem). Cu timpul meu pierdut (inseamna bani si asta, nu ca la functionarii statului), se face de o suma frumusica.
    Omul imi spune unde sa verific pe site-ul lor daca sunt asigurat (site care bineinteles ca nu a incarcat acea sectiune atunci, merge greu, ca doar a fost ieftin).
    Concluzia: printez si adun actele, fac copii dupa ele si dupa documentele de plata, platesc taxiul, pierd cateva ore pe la casa de sanatate, eventual cu functionarii ironici si nepoliticosi (ca doar eu le platesc salariile, din ce platesc statului roman) si obtin un lucru pentru care am platit deja.
    Vi se pare normal? Nu trebuia sa stie ca le-au intrat niste bani in cont de la un idiot, idiot care pentru acest lucru trebuie sa beneficieze de un serviciu?
    Ca doar nu am platit de nebun, asa, ca vreau eu sa aiba ei un banut sa-si indulceasca zilele.
    Dar daca eram bolnav si nu puteam sa umblu atat si sa stau la cozi?
    O sa-mi fac curaj sa ma duc sa infrunt functionarimea platita de mine.

    • Greva fiscala ;) July 14, 2014 at 1:39 pm #

      Incercati sa sunati la unul dintre telefoanele de la casa de pensii sector 6. Va garantez eu ca nu ridica nimeni telefonul. Nu le pasa, asa cum nu le pasa tuturor autoritatilor statului.
      Avem o singura posibilitate sa-i mai strunim putin: votul, desi…nu conteaza cine voteaza, conteaza cine “boteaza”, ca se falsifica si se fura si voturile in aceasta frumoasa tara bananiera.

  55. Petre Gabriela August 8, 2014 at 8:08 pm #

    Cu tot respectul vreau sa va aduc aminte ca in 2012 v-am votat cu toata inima . M-am bucurat ca ati castigat si am crezut in dvs . Intamplarea nefericita de astazi cu dosarul lui Voiculescu si a celor 11 oameni nevinovati ma scarbit -la maxim . Dar ”poveste desfintarii Antenei 3 -care este cel mai imoortant post din Romania si cel mai profesionist ‘a ajuns sa-si cute sediu si asta din cauza d-nei Kovesi . Nu spun ca cineva este devina ptr ca stiti cu siguranta ‘dar dezamagirea in ceea ce va priveste e mare si dureroasa . In acest caz eu am mai trimes com sau msj -cu specificatia ca in doi ani ati acumulat doua bile negre . Astazi vreau sa spun ca aveti o bila atat de mare si neagra ct cele 7,4 mil de voturi ale noastre . Nimic din ce ar trebuii sa faceti nu dvs personal ci subalternii dbpvs cum ar fi Min justitiei si d-ul Nitu CSM care achiar au ajutat la ce sa intamplat de 30 de zile si in special astazi – pacat . Cand spun asta sa intelegeti ca cel putin din cele 2 mil de fani A 3. se vor reorienta catre cineva care vrea si poate sa se implice in probleme de gen -ul acesta . Inca odata –pact .

  56. Tudor August 13, 2014 at 12:31 pm #

    Fata de multele problebe pe care le ridica guvernarea unei tari, problema pe care o ridic eu ar parea un fleac, dar priveste multe mii de cetateni ai acestei tari si care cu un minim de efort ar putea fi rezolvata. Rog introducerea unui paragraf in art.5 pct.(1), al Legii 205/2004 rep. care sa prevada obligativitatea, sub sanctiune contraventionala, a detinatorilor de caini, ca sa ia masuri de dresare sau izolare a acestora, astfel incat prin latratul lor sa nu mai tulbure linistea locuitorilor (oameni care inca mai muncesc, copii care inca se mai nasc si care au nevoie de odihna). Aceasta prevedere este conforma cu legislatia in domeniu, aplicata in tarile civilizate si cu prevederile art.34 si 35 din Constitutia Romaniei. In asentimentul meu sunt multi oameni care locuiesc in Romania – a se vedea si numai postarile de pe internet. Nu ar fi afectati nici iubitorii de animale, cei de buna credinta, deoarece si cainii trebuie sa se comporte civilizat ca cei din tarile civilizate.
    Va multumim anticipat!

  57. Marius August 28, 2014 at 7:51 pm #

    Ar fi o problema importanta la modificarea Codului Rutier, zic eu si anume : de ce nu se tine cont de perioada cat astepti pana la finalizarea unui proces penal, o hotarare definitiva ,in cazul unei infractiuni la legea circulatiei ??? Tu ramai fara permis atunci,pe loc ,astepti un an,doi sau cine stie cat?,Pana la finalizarea procesului ,dupa care se da o condamnare cat de scurta sa fie si tot mai stai UN AN !!! Asta chiar daca NU au fost victime si nici pagube de nici un fel ,esti la prima “abatere” si la prima confruntare cu legea penala din viata ta de om (spun asta pentru ca o mai si incasezi de la “domnii?” politisti,dar neavand martori?nici o sansa de a demonstra, ptr.ca filmarile din benzinarie,de la o ora si15min,au fost vizionate max.45secunde,iar de la spital si politie?PAUZA !!!),nu ai avut nici amenzi de circulatie in ultimii 5ani,nu ai avut niciodata permisul suspendat ptr.nici un fel de gresala la legea circulatiei in 24 de ani petrecuti pe soselele Ro.sau ale U.E. si totusi esti catalogat la fel cu altii care au avut probleme de acest gen o data sau poate de mai multe ori in viata !!! Despre acest subiect chiar nu se gaseste nimeni capabil sa-l puna in dezbatere, pentru acei DOMNI care creaza legi?!!! Aceasta sa fie o lege pentru soferii profesionisti,care din meseria aceasta traiesc si-si mai intretin si familiile. Toate tarile civilizate au o lege care ii diferentiaza pe soferii profesionisti de cei amatori pentru ale da posibilitatea sa traiasca. Nu cred ca cineva in tara aceasta poate spune ca avem o economie care “DUDUIE”,iar aceasta categorie se poate reprofila?,mai ales cand ai trecut de 40-45 de ani sau mai mult?!!! Sunt convins ca stiti cum se circula pe soselele Patriei si in ce conditii, asa ca e foarte usor sa gresesti,mai ales cand Tu ca sofer de camion( T.I.R.) esti legat de un program [ Regulament (C.E.)n.r.561/2006 sau A.E.T.R.(2)].Daca-l depasesti te amendeaza I.S.C.T.R.-ul ,asta in tara, “afara” altii de teapa lor…si credeti-ma ca amenzile nu sunt mici de loc…!!! Daca intarzai si firma transportatoare primeste penalizari…tot soferul plateste prin “bunavointa si intelegerea patronului”,chiar daca nu recunosc oficial acestia…! Daca aceasta modificare ,de a se tine cont de cat ai stat si sa se scada din condamnare,nu se poate introduce in Codul Rutier ,INTRODUCETI UN AMENDAMENT la N.c.p. si N.C.p.p. Sunt CONVINS ca pentru un asemenea AMENDAMENT v-ati castiga simpatia si respectul multor oameni care practica aceasta meserie si de ce nu,pana la urma ar fi o reglementare corecta si chiar constitutionala. Pin aceasta s-ar executa strict pedeapsa primita si nu acel “nenorocit” de BONUS care il primesti, deoarece acum se i-a in considerare ce se da, dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei,dupa cum bine stiti.Chiar daca sunteti un om care provine din sistemul justitional,acum sunteti si cel care guverneaza peste viata de zi cu zi a Poporului Roman si azi maine Presedintele Lor. Cu deosebit respect si cu speranta ca probabil, va veti gandi la aceasta propunere de ajustare a legii,va doresc o seara placuta,de aici din Alba-i.

    • lisafl2012 September 29, 2014 at 9:08 pm #

      Cum ramane cu Legea 221/2009. Ati promis in luna Aprilie a.c., ca intr-o luna veti rezolva problema. Acum suntem la sfarsitul lui Septembrie. Se pare ca, si Dvs,.promiteti fara a rezolva nimic. Si, nu cumva sa avem din nou;ACEASI MARIE, DAR CU ALTA PALARIE- cum de fapt se intampla de mai bine de 20 de ani.Nu credeti ca.meritam sa va tineti de cuvant? Am imbatranit asteptand omagiul celor care si-au dat viata pentru aceasta tara si pamantul lor natal, ROMANIA..

  58. Nicu Lungu September 7, 2014 at 3:04 pm #

    Buna ziua,va tot laudati cu diferitele activitati pt.binele cetatenilor din tara,ma refer la banii pt.dezvoltarea localitatilor(PNDL)-Din punctul meu de vedere este un demers ff.bun,un lucru laudabil,dar totusi tin sa va informez ca intr-o localitate la doar 13 Km de Bucuresti numita Copaceni din Judetul Ilfov nu exista nici un fel de dezvoltare.Sa ma fac mai clar,in Localitatea Copaceni din Judetul Ilfov exista un primar de la PSD care nu face nimic pt.dezvoltarea localitatii pe care domnia sa o conduce,in aceasta localitate Copaceni nu exista drumuri,nu exista electrificare(curent electric) pt.zona intravilana unde exista deja case construite si-n care cetatenii stau(locuiesc) fara curent electric in sec.21.Cum este posibil asa ceva?? Cum este posibil sa nu existe drumuri in aceasta zona intravilana?? De ce primarul nu respecta Avizul de Mediu??? Stiati ca din cauza faptului ca nu exista drumuri amenajate si curent in aceasta locatie,au fost refuzate Fonduri Europene pt.creare locuri de munca prin PNDR.MAS.312-IMM-URI.Stiati?? Asta sa intamplat in anul 2012 luna septembrie.D-le Victor Ponta va rog cu mult respect sa aveti in vedere ca PNDL-Programul National de Dezvoltare Locala sa ajunga si-n Localitatea Copaceni Ilfov.Pe acest primar il cheama Marin Ionut.PSD.

  59. romanca September 15, 2014 at 2:06 pm #

    Daca sustineti clasa de mijloc sa nu uitati si de adevaratele persoane cu handicap, (nu falsii si hotii Romaniei)care nu au vrut ei sa fie asa doar ca soarta a fost mai dura cu ei si multi au lucrat si au contribuit la dezvoltarea Romaniei dar din cauze de accidente iar altii din nastere cu probleme de sanatate ,sunt cum sunt,handicapati.
    Niciodata nu stim ce ajungem de aceea sa nu uitati si de ei ca vechiul sistem caci din anul 2008 nu l-i s-a mai dat nici un leu la indemnizatii si ei au protectie prin lege si au fost ignorati de guvern si restul reprezentantilor lor a celor care se ocupa de protectia lor.
    Bani si mariri de salariu au luat toti directorii si reprezentantii lor si guvernantii , dar lor nu li sa dat nici un leu in plus de 8 ani pentru ei nu a luptat nimeni ,o mare indiferenta a fost din partea guvernantilor .Gradul 1 de handicap au numai 293 de lei ,inchipuiti-va viata unui handicapat dependent de medicamente si ingrijiri medicale si corporale ,cu acesti bani !!.
    Va rog in numele lor sa ii ajutati si sa obligati primariile sa angajeze insotitorii lor care stau fara drepturi legale cu ei si nici banii de la primarii nu ni se dau la termen ci cu intarziere de saptamani de zile.Verificati toate primariile si mai ales cele din judetul Mures ca e dezastru aici la noi in judet ,caci nu ne dau banii la timp. Va doresc sa va impliniti toate proiectele si lasati pomenile electorale ci veniti cu proiecte bune si de ajutor romanilor si astfel veti castiga.
    Vrem proiecte noi si eficiente dar si sustinere pentru clasa de mijloc a Romaniei, din partea D-vs Victor Ponta.Succes!

  60. fonduri mutuale monetare December 10, 2014 at 11:59 am #

    Ma uit cat de mare e discrepanta intre comentarii. Pe de o parte sunt cei care il sustin si care par prea pozitivi ca sa fie reali, iar pe de alta parte cei care il combat cu inversunare. Desi exista exagerari de ambele parti, tind sa cred ca sustinatorii lui sunt prea fortati ca sa fie autentici.

  61. gicu February 18, 2015 at 10:08 pm #

    Referitor la noua lege antifumat :
    fumez de cand era pachetul de carpati 3,25 lei , marasesti 2,25 ,nationale 1,75 , bucegi 4,5 . La 3 pachete de winchester va rog sa imi acordati un spray sau plasture antifumat gratuit fiindca in 30 de ani am contribuit destul la bugetul statului . Sprijiniti si metodele antiviciu incluse in pretul tigarilor . Pentru cativa trecatori prin parlamentul Romaniei nu trebuie sa va bateti joc de 2/3 din populatie .

  62. druga claudia February 20, 2015 at 7:58 pm #

    sUNT O MAMA SINGURA,DISPERATA,NU MAI STIU CUI SA SCREIUPE MAMELE AFLATE IN DIFICULTATE LE AJUTATI?

Leave a comment