La multi ani, Romania! La multi ani romanilor de pretutindeni!

1 Dec

tricolor

Astazi, de 1 decembrie, imi doresc sa avem intelepciunea celor care, la 1918, au inteles cat de important este sa fim solidari, sa fim uniti intr-o singura natiune. Imi doresc sa privim spre viitor, sa depasim ura si dezbinarea, si sa construim impreuna proiectul de tara care sa ne uneasca, sa ne mobilizeze si sa ne faca din nou sa fim mandri de Romania.

Acum este momentul sa construim ceea ce ne dorim de atatia ani: o Romanie Puternica, cu institutii eficiente, cu o economie functionala si o societate dreapta si echitabila. Este ceea ce, in urma cu 95 de ani, isi doreau si inaintasii nostri sa fondeze si sa lase urmasilor lor.

Avem toate motivele sa fim mandri de prezentul nostru, de locul in care am ajuns azi! Trebuie sa fim mandri de toti cei care au ridicat drapelul Romaniei in lume, fie ca vorbim de performeri, sportivi cu mari performante, cercetatori sau inventatori; elevii si studentii olimpici, medaliati la competitii externe sau artisti premiati.

Trebuie sa fim mandri de toti acei romani care, sub anonimat, isi fac datoria zilnic pentru tara, fara sa apara in presa – fie ca vorbim de militari, medici, pompieri, politisti sau profesori.

Trebuie sa fim mandri de faptul ca statul roman incepe sa fie din nou eficient si puternic. Astazi avem crestere economica dupa ani de austeritate; reparam multe din nedreptatile anilor trecuti; marim salarii si pensii, platim datorii, suntem mai corecti cu partenerii statului; scoatem tara din izolare si lucram la noi proiecte mari – independenta energetica, afirmarea unor domenii cheie, precum agricultura, industrie auto si IT sau dezvoltarea infrastructurii.

Trebuie sa fim mandri ca parcursul nostru in Europa si pe plan international devine unul tot mai solid. Acest an marcheaza inceperea unui amplu proces de reafirmare a pozitiei noastre in lume, un proces prin care Romania isi regaseste puntile de legatura cu Europa, SUA si cu alti prieteni istorici din toate colturile lumii.

Si, ca un mesaj special, trebuie sa fim mandri ca fratii nostri din Republica Moldova urmeaza acelasi parcurs ca si noi, spre Europa, in care ne vom regasi impreuna in anii urmatori.

Toti acesti pasi ne duc catre momentul in care vom sarbatori 100 de ani de cand Romania este unita. La 95 de ani de la Marea Unire, avem datoria sa inaintam pe calea unitatii, a constructiei, a unei societati demne si puternice. Sa privim spre viitor, sa dam noilor generatii un nou proiect, un nou sens, o noua speranta. Sa ne propunem ca in urmatorii ani sa continuam pe acest drum, un drum pe care il privesc cu speranta, pentru ca avem suficiente motive sa fim optimisti si increzatori in fortele noastre.

Indiferent de diversele provocari, Guvernul Romaniei isi va face treaba si nu se va lasa tulburat de scandal, de conflicte interne inutile. Avem datoria sa inaintam pe un drum al unitatii, al constructiei, al unei societati demne si puternice. Inca mai sunt multe de facut, dar sunt convins ca putem privi cu mandrie spre viitor, intr-o Romanie puternica, o Romanie ce-si respecta cetatenii si le ofera un nivel de trai mai bun.

Mesajul pe care-l transmit azi tuturor romanilor este unul de unitate, intr-o zi in care trebuie sa fim mandri de trecutul nostru, mandri de ceea ce suntem azi, mandri de ceea ce putem deveni!

La multi ani, Romania!

La multi ani romanilor de pretutindeni!

168 Responses to “La multi ani, Romania! La multi ani romanilor de pretutindeni!”

 1. aronpetru December 1, 2013 at 12:01 pm #

  “Indiferent de diversele provocari, Guvernul Romaniei isi va face treaba si nu se va lasa tulburat de scandal, de conflicte interne inutile.” Mi se pare mie sau este altfel,

  • Nicolai Cristian January 13, 2014 at 10:03 am #

   Ti se pare rău de tot.

 2. Victor Gh Banţa December 1, 2013 at 1:30 pm #

  Apreciem realizările făcute de guvernul USL și trebuie să ne asigurăm de ireversibilitatea pașilor realizați întrucât direcția spre care mergem este bună. Consider însă că pentru viitorul apropiat și în perspectivă este necesară o disjuncție mai evidentă între politic și administrativ astfel încât deciziile premierului să aibe consistență , să fie unilaterale dar construite și pe criterii politice, preponderentă fiind însă componenta social-administrativă. Defectul actual constă în abordarea excesivă a laturii fenomenale a actului de guvernare și mai puțin a fondului problemelor. Prea desele ”ieșiri” pe micul ecran nu conving și cel mai adesea dau prilej de critici, comentarii acide, trimiteri în derizoriu.Dinamica informării populației trebuie să aibe o ritmicitate logică, să fie documentată, concretă, obiectivă. Se așteaptă concretizarea proiectelor, dinamizarea și eficientizarea administrațiilor locale, eradicarea corupției și remoralizarea societății.

  • Roman January 15, 2014 at 10:18 am #

   si poate ni le spui si nou, ca nu le-am vazut. Oltchim, CFR, Autostrazi, nimic dezastru, Salarii mai mici, taxe mai mari, as vrea sa te vad traind in asa realizari toata viata.

 3. Olimpia sandulescu December 1, 2013 at 2:23 pm #

  Sunt mândru ca sunt roman si avem un premier ADEVARAT.

 4. Gavrilescu Paul December 1, 2013 at 2:39 pm #

  Doresc sa va scriu despre alte lucruri. Se spune ca suntem un popor inventiv. Cred ca este adevarat. Dar nu avem un mecanism pentru promovarea rezultatelor acestor inovatii. Consider ca nu toate inventiile sunt aplicabile sau utile. Dar merita ca toare sa fie analizate si cele care rezista din punct de vedere tehnic, tehnologic, al necesitatilor pietii sa fie pregatite si promovate in industrie.

  Pentru aceasta activitate ar trebuie facute oricate cheltuieli sunt necesare ca va merita. De acest lucru am aflat din relatarile dlui Nastase Adrian in urma unei vizite in Israel.

 5. Liviu Blidaru December 1, 2013 at 3:42 pm #

  E frumos cand vorbesti la modul general. Azi, de ziua Romaniei, ma duce gandul la incalcita istorie a acestui popor. Sigur, nu numai a lui. dar, privind critic ultimul sfert de veac al Romaniei, constat cu tristete ca se confirma un adevar despre care istoricii nu sufla un cuvant, ei fiind parte a prezentului lor istoric. Cam la 100 de ani acest napastuit popor, cantat cu candoare de poeti de-a lungul timpului, isi aduce aminte ca este exploatat si spoliat de bogatiile primite de la Dumnezeu. Asta au facut-o mai ales taranii si mai tarziu, in cecolul 20 si muncitorii. Astazi, desi in 45 de ani(1945-1990) prapaditii de romani au reusit sa transforme tara, cu sacrificii, intr-un producator si exportator respectat in toata lumea, a devenit o simpla colonie. Inca din 1989 s-a instalat debandada, s-au distrus si furat intreprinderile ce aduceau valuta, s-a dezagregat sistemul de prelucrare a pamantului si s-a promulgat domnia haosului si a furtului.
  Nu este de mirare… Ce a suportat acest supus popor de-a-lungul veacurilor? Turci, austrieci, greci, unguri, rusi, mai nou americani, UE, ONU, Banca mondiala, dar, mai ales FMI. E vina noastra. Muncitorii se plang de slarii compensatorii, taranii de saracie(desi au vrut pamant, dar l-au parasit), functionarii de nu stiu mai ce… Politicienii se plang de imdenizatii, bani se benzina, masini invechite,etc. Dar se lafaie in milioane de EURO.
  Ma gandesc ca nu trebuie sa plangem pe nimeni, dormim pe noi de veacuri. Avem deschdere la Marea Neagra din negura istoriei. Am iesit cu flotele noastre, ca englezii, spaniolii, portughezii, Wikingii, etc., cu “flori in varful pustii” peste alte popoare sa ne umplem “pasnic”de bogatrii? Burii jucau de fericire cand s-au trezit cu englezii pe capul lo?
  Dormim cu istoria romantata sub perna si pupam moaste spre vindecare. Somn usor, popor roman!!!
  Trezeste-te, domnule Ponta, ignora parerile rudelor, desprinde-te de nesatuii din jur caci, daca nu le mai satisfaci poftele, te vor inlatura. Avem nevoie de intelepciune tinereasca, daca se poate spune asa!

 6. sep December 1, 2013 at 4:59 pm #

  La multi ani! PENTRU ROMANI SI ROMANIA .
  Astazi la SIBIU DEFILARILE au fost foarte reusite si pline de sentimente placute ROMANESTI.

 7. Gabriel December 1, 2013 at 6:34 pm #

  Din pacate guvernul Romaniei nu isi prea face treaba! Promisiunile din campanie, nici 10% nu sunt indeplinite!!!!!!
  Cele mai mari manifestatii de nemultumire si protest din 1990 incoace!!!!!
  RUSINE!

 8. moromete December 1, 2013 at 7:56 pm #

  Din SUFLET urez * La MULTI ANI ! * – tuturor romanilor —-in limba -cuget si simtire.
  De ZIUA ROMANIEI. ————– SUCCES POPORULUI ROMAN .

 9. IONESCU FLORIN December 1, 2013 at 8:44 pm #

  LA MULTI ANI, ROMANIA! LA MULTI ANI , DRAGI ROMANI! LA MULTI ANI, PSD! LA MULTI ANI DRAGI , PSD-ISTI ! LA MULTE REALIZARI, SI SA NU UITAM CA VREM SA LE ARATAM SI ALTORA DE CE SUNTEM MANDRII CA SUNTEM ROMANI! VA IUBIM SI VA STIMAM DOMNULE PRESEDINTE PSD, DOMNULE PRIM-MINISTRU, DOMNULE VICTOR PONTA! DUMNEZEU SA DEA ROMANILOR GANDUL PSD-ISTILOR. CU STIMA, IONESCU FLORIN- PRIMAR COM. STOILESTI- VALCEA.

 10. Moasa Stefania December 1, 2013 at 10:13 pm #

  LA MULTI ANI tuturor romanilor!!! Nu stiu daca cititi acest mesaj, dar totusi imi permit sa va scriu unele randuri. Intr-adevar, dvs. sunteti primul Premier al Romaniei care-si merita locul pe care il ocupa. Am incredere in politica dvs. de guvernare. Dar, ca toti oamenii am si eu un necaz. Lucrez intr-o institutie culturala de stat, in care salariile sunt sub limita subzistentei, motivandu-se faptul ca institutia noastra este cuprinsa in cadrul caselor de cultura din localitatile rurale. Este vorba de Centrul Cultural Reduta din Brasov, care, dupa renovarea facuta acum 6-7 ani, gazduieste frecvent atat spectacole, conferinte, evenimente de tot felul, cat si cursuri de balet, gimnastica pentru copii si adulti, cursuri foto, cursuri de pictura. Eu sunt corepetitoare (pianista) in cadrul cursurilor de balet si gimnastica si am un salariu net de 701 lei. Am 56 de ani si aproape 36 de ani de munca. Munca mea nu este numai creatoare, ci si de coordonare a ritmului cu miscarile corpului. Nu stiu cum este gandita grila de salarizare, dar, ca o femeie de servici sa aiba salariul de aproximativ 650 de lei si eu de 701 lei, ma intreb, oare sunt corecte departajarile? Va mai spun ca, inaintat in varsta fiind, am terminat Facultatea de Muzica, am adus, acum 6 luni adeverinta de absolvire la biroul de resurse umane si mi s-a spus ca nici sa nu-mi fac iluzii ca o sa primesc ceva la salariu. Va intreb: cum poate munci un om in asemenea situatie?

 11. Ioan D December 2, 2013 at 8:06 am #

  La multi ani!

 12. I. G. December 2, 2013 at 8:26 am #

  Va inteleg pe deplin. Este greu sa fii in frunte cand ai pe langa tine numai rechini, chiar din acelasi partid. Nu uitati trecutul. Este singura parte cunoscuta , pe care ne putem baza. Prezentul e controversat, cu multe “gunoaie” care vor sa fie in frunte, iar despre viitor nu putem spune mare lucru.
  Va doresc intelepciunea bătrânilor nostri iubitori şi luptători pentru tara.

 13. Mioara December 2, 2013 at 10:04 am #

  La multi ani ! Suntem mandrii de trecutul nostru si poate de viitor ,dar de prezent sa nu mai vorbim domnule Prim Ministru.Prezentul este culmea saraciei,a prostiei si a incompetentei.Din nefericire! In prezent tremura de frica zilei de maine oameni pregatiti ,care ar face ceva pentru aceasta frumoasa si sarmana Tara …. iar prostii stau la loc sigur ajutati politic.Despre ce la multi ani vorbim!!!!Va rugam doar atat ..eutanasiati-ne ca poate atunci vom trai bine in alta lume eventual daca va este mila de noi ,transportati-ne pe Marte pentru a avea parte de acel La multi ani!!!!!

 14. sdagfsdfgsdf December 2, 2013 at 12:35 pm #

  bugetul apararii!!!!!!!!!!!!!!!

  2,38%!!!!!

 15. PARTIDUL COMUNIST ROMAN December 2, 2013 at 3:05 pm #

  Domnule Ponta…Noi Comitetul de Reorganizare al Partidului Comunist Roman va transmitem cu cordialitate sfatul sa va dati demisia. Este destul…ati facut destul teatru in aceasta tara pe care o vindeti bucata cu bucata. V-ati batut joc de noi destul blocandu-ne timp de 23 de ani. Ati inceput sa ignorati acest popor in cel mai grosolan mod. Mintiti si dezinformati aceasta tara zi de zi la fel ca si predecesorii dvs. PDL – in frunte cu Boc si Basescu. A venit momentul sa le explicam romanilor adevarul. Capitalismul nu mai poate face fata nevoilor fiecarui om pe acest pamant. Dupa cum vedeti si in lume se dau ultimele zvacniri ale acestuia. Sondajele din Romania arata ca romanii ne vor inapoi. In urma lucrarilor celei de-a VIII-a Conferinte Internationala a partidelor comuniste si muncitoresti care a avut loc la Lisabona in luna noiembrie si care Partidul Comunist Roman a fost invitat si a participat cu o delegatie s-a ajuns la concluzia ca si in intreaga lume oamenii vor locuri de munca pe care dvs nu sunteti in stare sa le faceti, vor spitale, vor sa fie ingrijiti medical gratuit ceea ce este si normal.Toate acestea nu sunteti capabil sa le infaptuiti. Dvs promovati interesele companiilor straine in detrimentul interesului national. Cand vorbiti de interesul national o faceti voalat pentru a nu va supara “prietenii” de afaceri, vedem in fiecare zi ce se intampla cu Pungesti, cu Rosia Montana, in curand vor venii si reactiile ca urmare a efectului vanzarii de pamant catre straini. In cea mai mai lunga perioada cat PSD a fost la guvernare, dupa lovitura de stat din 1989, nu a facut altceva decat sa lase Romania fara industrie, fara agricultura, fara cea mai mare retea de irigatii din Europa, ati fost masina de fabricat someri, masina de fabricat deznadejde in randul romanilor. Intr-un cuvant ati adus haos in aceasta tara. Traiasca Romania, Traiasca toti romanii. Traiasca Partidul Comunist Roman erou al propasirii Romaniei.

  • moromete January 11, 2014 at 7:39 pm #

   Dar, despre partidele de dreapta – (ale capitalismului salbatic -prin furt si jaf ) in asa zisa/falsa democratie – CE AVETI DE ZIS ??!.

 16. MARIUS December 2, 2013 at 4:06 pm #

  La multi ani cu sanatate si bucurie!

 17. daliana December 2, 2013 at 6:24 pm #

  FORMA FARA FOND….NU NE MAI ABURITI….ROMANIA PROFUNDA S-A TREZIT!!!! LA MULTI ANI ROMANIA PROFUNDA!!!!

 18. NIKU THOMAS December 2, 2013 at 6:34 pm #

  Da domnule Ponta,sunt de acord cu unitatea tuturor romanilor,dar cam atat.Pana nu nu luati atitudine impotiva impostorilor din clasa politica nu veti avea sustinerea poporului,pana nu ii pedepsiti pe cei care fura si tradeaza Romania,veti avea din ce in ce mai multi dusmani.La alegerile de anul viitor, veti avea o mare surpriza,si anume faptul ca Romanii isi doresc altceva,isi doresc Monarhia ca forma de guvernamint.Atata vreme,cat sunteti aliat cu acest neica nimeni de Antonescu veti primi din partea celor care v-au trimis la conducerea tarii doar suturi,si sa nu uitati:VOI SUNTETI IN SLUJBA NOASTRA, A POPORULUI, SI NU INVERS!!!!

 19. Rusu Iulian December 2, 2013 at 6:47 pm #

  La multi ani Romaniei si cetatenii acesteia.

 20. justitiaru December 2, 2013 at 11:20 pm #

  D-le Ponta
  actuala linie adoptata de PSD de divizare USL pentru europarlamentare este imbecila si sinucigasa politic.Numai dementii isi taie singuri craca de sub picioare
  USL unitar si-a dovedit eficienta electorala in 2012 la locale si parlamentare.
  USL divizat -esec asigurat

 21. Sergiu December 2, 2013 at 11:48 pm #

  Buna seara, eu personal nu inteleg cum de puteti spune ca dupa marirea accizelor preturile nu vor creste ? Cand majoritatea produselor depind de transport si asa suntem sufocati de taxe,pe care vreti sa le si mai creste din 2014, chiar bugetul Romaniei depinde numai de taxarea noastra pana la sufocare ?

 22. Maikăl Grețu December 3, 2013 at 10:04 am #

  ne mai ,,sadomasochism-ati” mult cu banel de la cotreceni?
  dreptate pana la capatul,cui?
  nu uitati ca vin alte alegeri!!!
  daca nu dreptate pana la capat,atunci nici vot pana la nemurire,sa fie clar!
  vreti votul meu?
  luptati pt el!

 23. Ioana December 3, 2013 at 11:55 am #

  Frumos discurs domnule Ponta. Nu am intrat pe acest blog sa va citesc discursurile inaltatoare ci numai pentru a va spune RUSINE pentru vanzarea acestei tari si tradarea interesului national!!!!

 24. Raluca December 3, 2013 at 9:39 pm #

  Daca vreti sa-l doara si mai rau pe Base, luati-i vila de la Covasna

  • Opinca January 13, 2014 at 12:30 pm #

   Raluco, ia zi taica…ca tu le sti pe toate…unde ai auzit prima data de Basescu??…nu cumva la televizor?!

   Si ia mai zi lu’ taica…cam de pe unde esti de pamant ?

 25. anny December 5, 2013 at 1:32 pm #

  dle premier,as dori sa ma primiti si pe mine in audienta,1 min,va rog daca se poate

 26. Michael December 6, 2013 at 12:27 pm #

  Nu stiu cum se face dar singurul partid din Basarabia care s-a opus adoptarii denumirii de limba romana pentru limba oficiala din Republica Moldova si a cerut organizarea unui referendum pe aceasta tema a fost Partidul Democrat, adica exact partidul care la propunerea dumneavoastra a fost admis in Internationala Socialista si mai ales seful sau, bunul dumneavoastra prieten, comunistul raspopit Marian Lupu, a carui tata a si cerut oficial in 1991 reinfiintarea Partidului Comunist in teritoriul pruto-nistrean, dupa ce Gorbaciov il desfiintase in fosta URSS, care tot la propunerea dumneavoastra a fost ales vicepresedinte al Internationalei Socialiste. Nu va suparati domnule Ponta dar am cam inceput sa ma satur de prostiile in serie pe care ati inceput sa le faceti in ultima vreme. Cred ca ar trebui sa va intoarceti la postul de copilot. Va prinde mai bine…

 27. Mitoaica Alexandru Deliu December 7, 2013 at 12:29 am #

  La multi ani !

 28. sasha December 7, 2013 at 8:39 pm #

  Cei mai mincinosi sunt aceia care nu au nici pentru ei adevarul.
  NICOLAE IORGA
  Minciuna in vorbe nu-i altceva decat expresia starii interioare a sufletului .
  PLATON

 29. Raluca December 9, 2013 at 5:49 pm #

  Daca faceti jocul pnl si mai nou dati tvr pe mana unui basist inseamna ca deja voi cei din psd sunteti calcati in picioare de pnl si basisti.
  Pnl a tradat increderea romanilor si acum voi picati de fraieri.
  Si toate astea au sa va coste la alegeri

 30. Brezan Ciprian December 11, 2013 at 9:35 am #

  D-le Ponta, observ ca de fiecare data comparati si incercati sa aduceti preturile, taxele si aproape orice cu cele ale celorlalte tari membre UE, cand vine vorba sa ne luati bani, dar salariile cand le veti compara?! Sunt subofiter M.A.I cu scoala militara, am 11 ani vechime, salariul de baza este de 200 de Euro, norma de hrana a ramas neschimbata de cativa ani, pe cand preturile la mancare s-au tot scumpit, vi se pare normal? Incercati sa vedeti viata prin ochii tuturor cetatenilor romani si poate veti gandi altfel inainte de a lua o decizie. De ce militarii nu au drepturi, de ce nu ne sunt platite orele suplimentare, de ce nu sunt platite dublu serviciile din weekend si de sarbatori legale ca la alte institutii si ar mai fi multe astfel de ” de ce-uri ” ? Daca ati putea sa-mi dati un raspuns logic si real in afara de ” nu sunt bani “, as fi foarte incantat. Multumesc!

 31. Ionela Costea December 11, 2013 at 8:14 pm #

  La multi ani romanilor? Eu personal consider ca meritam mai mult de atat. Meritam respect ,meritam scuze oficiale din partea dumneavoastra si a celor care in prezent ‘conduc Romania’. Tot ce Romania si-a dorit a fost ca dumneavoastra sa va faceti treaba , pentru ca asta a fost motivul pentru care ati fost alesi, motivul pentru care ocupati functii in parlament. Ati promis ca veti face Romania, un loc mai bun pentru parintii si copiii nostri, dar din pacate au ramas tot la stadiu de promisiuni. Mie, cetateanului roman ,mi-e rusine sa vad si sa aud cum va pierdeti vremea certandu-va intre voi ,alesii Romaniei. Mie ,cetateanului roman, mi-e rusine cu legile pe care le adoptati in parlament,legi favorabile voua celor care ne furati ,in mod legal,in fiecare zi! Mie cetateanului roman, mi-e teama pentru viitorul meu si al semenilor mei, pentru ca in timp ce dumneavoastra va permiteti patru luni de concediu pe an,noi muncim 7 zile din 7 , pentru a ne putea permite o paine. Din cauza voastra mie cetateanului roman, mi-e rusine ca sunt…roman…desi rusinea ar trebui sa va apartina tot voua…dragi alesi!

 32. justitiaru December 12, 2013 at 10:28 am #

  D-le Ponta
  Nu va lasati fraieriti ,nu renuntati cu nici un pret la investirea lui Bolcas.Presedintele Senatului il poate inlocui pe presedintele tari daca acesta absenteaza dintr-un motiv oarecare

 33. Raluca December 13, 2013 at 10:22 am #

  LISTE COMUNE CU PNL LA EUROPARLAMENTARE= O MARE GAFA A PSD

  • Opinca January 13, 2014 at 12:36 pm #

   …sa mai dea D-zeu si altele nu numai una….. :)))))

 34. mihaela December 16, 2013 at 12:52 am #

  Accest discurs a fost rostit si in 1989,marire salariilor……,ma rog la cel de sus ,ca istoria sa se repete….

 35. mihai December 16, 2013 at 2:54 pm #

  La multi ani! ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎(◔ д◔) ค้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้

 36. Ralu December 18, 2013 at 5:38 pm #

  LASATI IN PACE MUZEUL TARANULUI ROMAN. ESTE UN SUBIECT SENSIBIL CARE VA INGROPA PSD

 37. ANONIMUS December 20, 2013 at 3:46 pm #

  Sa fim mandrii de conducerea noastra care s-a tarat in fata conducerii PPE din UE?.Celor care au uitat ce au promis si isi bat joc de buna credinta a celor care v-au cocotat in frunte si acum sunt insultati?Sa fim mandrii de Dl Rosu si ce-i care sunt santajati de securistii redivivus si ati facut un pact,cei care a doua zi dupa alegeri ati incercat sa luati la guvernare UDMR-ul si acum bateti palma cu PP-DD.?Sa stiti ca nu toti sunt tampiti si tradatorii vor plati pentru obraznicia voastra si pentru coabitarea asta obscena cu sceleratul care va joaca in foi de vita.Vox populi vox Dei.Vai de pielea voastra!

 38. Sibilla December 25, 2013 at 5:55 pm #

  Hristos s-a născut pentru noi ! Să deschidem porțile inimii pentru : speranță, bucurie, iubire, înțelepciune !
  Sărbători Binecuvântate, dragi prieteni !! Crăciun fericit alături de cei dragi !

 39. Anca Petrescu December 26, 2013 at 3:00 pm #

  domnule premier,noi nu avem nevoie de urari de bine din parteadvs,a lui base si a altor politicieni.avem nevoie de masuri economice care sa fie benefice pentru noi,oamenii de rand.o urare e doar o vorba.oricine poate vorbi.de ce va prefaceti ca nu exista alternative la marireaaccizei la carburanti.de ce nu vreti sa mariti redeventa luata celor de la omv?tineti mai mult la omv decat la noi ,fraierii de rand.sunteti ori incompetent,ori tradator?eu nu cred ca sunteti incompetent ci doar tradator,ca si base iliescu si tapu de constantinescu si aproape toti premierii de dupa 89.eu cred ca ati fost cumparat de corporatistii straini,cu sume mari,ca sa luati masuri favorabile lor.la fel au fost si ceilalti ianaintea dvs.intr-un fel ar trebui sa fiti iertat pentru asta.orice om isi are pretul lui.poate doar nebunii ,fanaticii sau oamenii ca Putin care nu poate fi mituit de corporatii deoarece isi ia banii singur din trezoreria statului rus.macar el a facut ceva pentru tara lui.poate o sa cititi mesajul si va mai vine mintea la cap.daca o tineti tot asa eu va garantez ca nu veti prinde toti cei patru ani ca premier cu toate manipularile Rtvului cu sondaje de opinie mincinoase.nu pot dovedi ca ati fost mituit.mituitorii nu lasa chitanta si nici nu va pot citi gandurile,dar politica antinationala pe care o faceti e sufienta sava incrimineze.Va salut si doresc sa va treziti.

 40. Alexa December 27, 2013 at 6:08 pm #

  Un Craciun Fericit!

 41. MIO December 28, 2013 at 4:23 pm #

  Aveti toata admiratia mea si a familiei mele pentru tot ceea ce faceti!!! Eu pot intelege motivele pentru care ati semnat pactul cu base si toate celelalte cedari din partea d-voastra, chiar si gafele,insa Crin de ce nu intelege? Il orbeste invidia in ceea ce priveste nivelul gandirii si viziunii politice pe termen mediu si lung ale d-voastra? Pacat! Eu nu-mi mai bat capul cu Crin…m-a dezamagit total.
  Imi doresc, pentru d-voastra, sa reflectati serios, la ceea ce a spus d-na Lidia Fecioru referitor la anul 2014 si sa luati in seama riscul de a cadea in plasele intinse de rauvoitori, (pot fi si PSD-isti, cred), propunerea de a sprijini patura de mijloc si mai ales faptul ca este cel mai indicat sa ramaneti premier pana in 2016 si inca un mandat. Va doresc tot binele si toata BAFTA din lume!!! NU CANDIDATI LA FUNCTIA DE PRESEDINTE! ESTE O PISTA FALSA pe care base o lanseaza pentru a se elibera scaunul de prim-ministru- el viseaza la acest scaun…Tot el ii agita pe PSD-istii slabi de inger. Si eu sunt membru PSD si va sustin cu toata puterrea mea.

 42. Iluminatu December 31, 2013 at 2:43 pm #

  CERUL NE UREAZĂ
  PENTRU ANUL NOU 2014

  Pe astrograma zilei când dădui o tură,
  La dreapta şi la stâga e doar cuadratură.
  Mai rău nici că se poate, Doamne Sfinte ;
  Trimeteţi mila către noi, Ceresc Părinte.
  ……………………………………………..

  – Până atunci iubiţi-vă, copii sărmani !
  De-aci din Cer primiţi dumnezeescul

  LA MULŢI ANI !

 43. moromete December 31, 2013 at 10:23 pm #

  Acum in prag de Nou An —urez *LA MULTI ANI ! – tuturor romanilor – oriunde s-ar
  afla — sanatate si tot ce-si doresc.—-iar guvernului —
  1. – Sa aplice cota diferentiata /progresiva — asa cum o practica maj. statelor democratice /civilizate .
  2. – Sa *diminueze * coruptia , risipa , evaziunea -,furt/jaful —-sa respecte *poporul de jos* asa cum se respecta pe ei insisi ——prin legi generale -nu *personalizate s-au cu dedicatie*
  3.- In Lume si in tara —–nu trebuie ca *AVUTIA * sa fie distribuita / sa ajunga prin legi speciale doar in mina unei minoritati extrem de bogata.–iar restul sa
  fie las cheremul acestora (slugile acestor exploatatori).
  4. – Statul nu trebuie sa aiba nu un rol * minimal * – secundar /decorativ cum zicea prea veninosul BASESCU – si care sa privesaca neputincios cum acesti sacali acumuleaza din ce in ce mai mult din avutia tarii/torilor . —care praduiesc si tepuiesc – sistemele bancare —–doar in folosul lor —pagubele/asa zisele CRIZE suportindu-le doar poporul/ popoarele ( nevoiasii de rind).
  5. – EMINESCU – a avut perfecta dreptate (mai mult ca oricind ) este de actualitate toata teoria /scriitura sa cu privire – societate , la rolul statului si al
  religiei ( ca tu omul de rind *credincios,generos si umil * sa fii pus la jugul conducatorilor tai – si sa suporti toate poverile puse de ei pentru o asa -CONTINUA zisa REFORMA – fara fond si fara forma.
  D-zeu sa va dea INTELEPCIUNEA ……………………………………………………………

 44. Ciobanu Mihail-Viorel January 2, 2014 at 2:09 pm #

  Proiectul de tara pe o perioada de 15 ani este un vis pe care multi romani il asteapta a fi implinit in 2014. Mult succes!

 45. gheorghe January 2, 2014 at 3:06 pm #

  LUATI EXEMPLUL DANEMARCEI : EGALITATE INTRE OAMENI CU DIFERENTIERI LA TAXE.SALARIUL MEDIU 13000EURO/POPULATIA RECUNOASTE :ESTE UN COMUNISM /DAR POT VOTA MAI MULTE PARTIDE/AU SIGURANTA LOCULUI DE MUNCA/INVATAMANT GRATUIT/SANATATEA GRATUITA/SALI DE SPORT GRATUITE=pana aici este comunism 100%./sunteti un partid se stanga totusi..

 46. eugen serban(cheudeanu) January 2, 2014 at 10:03 pm #

  Buna domnule presedinte,rep.As de Cultura a Romilor din ROMANIA Cheudeana,eugen serban,v-am facut si va fac propunerea pt. a constitui organizatia PSD a Romilor,am vorbit lamm,sj.bn,sm,sb,lista ramane deschisa si pt celelalte judete,stie si domnu URSCHE,SI PARLAMENTARI MARAMURESENI,multumesc pt atentie.

  La multi anii

 47. X January 2, 2014 at 10:16 pm #

  Cu taxa de stâlp și pe construcții speciale veți ruina toată economia. Ce companie vă va plăti vouă zeci și sute de milioane de euro taxă pe ce este deja al lor? 1,5% înseamnă că în câteva decenii mai achită încă o dată prețul construcțiilor și capacităților de producție deținute. Ce companie străină vezi tu atât de fraieră. Vor pleca toți. Veți deșertifica economia românească într-un singur an de zile. Veți scumpi catastrofal toată energia și toate alimentele.
  Dar stați liniștiți, căci vă veți prăbuși și voi dimpreună cu țara.
  Tot ceea ce faceți demonstrează că sunteți doar o mafie sinistră și scârboasă, care doar mimează democrația. Dovada: cârnatele de Zgonea a adus parlamentului României titlul internațional de cea mai coruptă instituție. Să nu dați voi socoteală o dată și o dată, pentru subminarea statului, a economiei și a justiției?!

 48. dlnimeni January 5, 2014 at 3:26 pm #

  LIBERTATE PENTRU ADRIAN NASTASE!

  • martinica January 6, 2014 at 8:33 pm #

   te duci tu la puscarie in locul lui?

   • dlnimeni January 28, 2014 at 2:54 pm #

    Martinica, ideea nu era (si nu este) sa mearga altcineva la inchisoare in locul dlui Nastase, v-ati prins? Si, lasati-ma sa stiu, ati lipsit de la scoala atunci cind v-au predat pluralul? Erati la fumat, in wc, ori prin club, la baut? Ori poate nu v-ati simtit bine.

 49. Raluca January 7, 2014 at 6:15 pm #

  Guvernul de la Budapesta nu vrea să liberalizeze piaţa funciară, aşa cum cer normele europene, însă dezvoltă un program de susţinere a cetăţenilor maghiari care doresc să cumepere terenuri agricole în Transilvania.

  Zvonuri despre intenţiile autorităţilor maghiare de a sprijini achiziţionarea de terenuri agricole în România de către cetăţii Ungariei circulă de câteva luni bune, pe fondul liberalizării pieţei funciare de la 1 ianuarie 2014.

  Acum, un oficial maghiar a dat detalii despre o întreagă strategie a autorităţilor de la Budapesta în acest sens. Ataşatul pe probleme de agricultură din cadrul Ambasadei Ungariei de la Bucureşti, Szabo Jozsef Andor, a declarat că Guvernul de la Budapesta are o strategie cu privire la achiziţionare a terenurilor agricole din Ardeal de către cetăţenii maghiari.

  Programul autorităţilor de la Budapesta nu esta deocamdată finalizat. Oficialul ungur a precizat, pentru publicaţia Szekelyhon, că strategia prevede ca cetăţenii maghiari să cumpere teren agricol din Ardeal.

  Ulterior, un funcţionar maghiar se va deplasa la faţa locului, unde va face o evaluare a terenului şi va face o ofertă cumpărătorului. Dacă acesta va accepta, atunci va încheia un contract cu statul maghiar, în baza căruia va beneficia de renta viageră, iar terenul agricol şi dreptul de folosinţă vor rămâne pe numele lui pe durata vieţii.

  Terenurile care vor intra astfel în sfera autorităţile maghiare vor fi date spre exploatare unor tineri care nu deţin suprafeţe agricole, dar care sunt dornici să îl lucreze, a mai explicat ataşatul pe probleme de agricultură din cadrul Ambasadei Ungariei de la Bucureşti.

  De la 1 ianuarie 2014, România a liberalizat piaţa funciară, conform angajamentelor asumate la aderarea la Uniunea Europeană. Astfel, cetăţenii români, cetăţenii altui stat membru al Uniunii Europene, cetăţenii statelor care sunt parte la Acordul privind Spaţiul Economic European (ASEE), apatrizii cu domiciliul în România, într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat care este parte la Acordul privind Spaţiul Economic European (ASEE) sau persoanele juridice având naţionalitatea unui stat membru al Uniunii Europene sau a statelor care sunt parte la acordul privind spaţiul Economic European (ASEE) vor cumpăra direct terenuri agricole în România.

  Spre comparaţie, în Ungaria va intra în vigoare în luna mai o lege care nu le va permite străinilor să cumpere mai mult de un hectar de teren agricol.

  În plus, cumpărătorii trebuie să aibă studii în agricultură sau silvicultură sau sădemonstreze că au avut activităţi agricole în ultimii trei ani pe teritoriul maghiar sau că deţin mai mult de 25% din cooperative agricole înscrise în Ungaria.

 50. justitiaru January 9, 2014 at 9:37 am #

  D-le Ponta
  Axioma:
  Basismul este mai nociv decat nazismul pentru Ro.In timp ca nazismul urmarea distrugerea altor state si natiunii pentru instaurarea dominatiei germane,Basismul urmareste distrugerea propriului stat si popor pentru a conserva dominatia regimului mafiot si antinational basist.Basismul incearca sa-si realizeze obiectivul malefic prin alainta cu fortele antiromanesti traditionale reprezentante de iredentismul maghiar.

  Corolar1:
  USL este in primul rand “masina electorala” invincibila,are importanta aliantei antinaziste dintre Rusia si SUA ,fiind mijlocul politic esential pentru infrangerea electorala a basismului

  Corolar2:
  USL este o alianta politica indispensabila RO si dupa infrangerea electorala a basismului,caci eradicarea basismului din structurile statale si din societate va trebui sa continue mult timp si dupa Victoria electorala
  Inca mult timp pana la destructurarea totala a sistemului mafiot basist

  Corolar3:
  Abia dupa indeplinirea obiectivelor istorice USL se va putea dizolva in PSD si PNL urmand sa ocupe scena politica la stanga si la dreapta

  Corolar4:
  USL trebuie sa edifice un proiect politic comun cu comunitatea democratica a maghiarilor
  Ro

  • ZeV January 28, 2014 at 5:27 pm #

   De la inceput, am spus ca UDMR trebuie tinut ,,captiv” la guvernare. Este in interesul politic si strategic al USL ca maghiarii sa detina cel putin un portofoliu in govern. Iata, dumnul Funda s-a dovedit mai …roman si un politician mai demn (in relatia cu trepadusa Nuland) decat mormanul de parlamentari tinuti degeaba pe banii fraierilor.
   Parlamentarii, au prima obligatie SA NU UITE ca Parlamentul este institutia suprema in statul roman si SINGURUL for legiuitor.
   Nu DNA, nu ANI, nu ICCJ,, nu….Traian Ba-secu. Nici macar ambasada SUA la Bucuresti.

 51. iuli1 January 10, 2014 at 8:34 pm #

  Aparte toate nereusitele guvernului USL ( supraimpozitarea accizelor la carburanti , bauturi , tigari, alimente , etc…) puteai sa ai macar bun simtul sa elimini taxa de poluare care ne obliga sa circulam cu rablele de dacii vechi si protejam dacia francezilor care ne fac tigani peste tot. Nu uita ca ai promis asta , sau vrei sa devii daca nu cumva esti unul dintre cei mai mincinosi premieri din istoria Romaniei ? Halal , dar urmeaza alegerile anul asta si veti pierde tot ce a-ti avut pana acum!

 52. ioan ionescu January 14, 2014 at 12:02 pm #

  Domnule Prim Ministru Victor Ponta. Sunt un Pesedist de la inceputul infintarii acestui partid, datorita faptului ca Dl. Ion Ilescu a studiat la Liceul unde eu am predat peste 25 ani si ne vedeam cu Domnia sa pe 15 Februarie la simpozionul dedicat lui Spiru Haret in fiecare an si ne povestea f. multe lucruri din viata sa, precum si ce l-a determinat pe Ceausescu sa-i intre in dizgratie, dar asta este altceva. Eu va rog ca odata creeata aceasta alianta a USL sa-si duca planul la bun sfarsit pentru starpirea tuturor celor care au facut rau Romaniei in frunte cu Basescu . Ati avut ocazia anul trecut sa faceti un referendum pentru a termina cu el. Nu ati facut-o. Sincer ca o parere personala sunteti cam bland cu el. El va ataca pe toate partile si nu prea ziceti nimic. Iar deputati sau senatorii care i-i trimiteti la tv sa contaatace basismul cand sunt fata in fata cu acestia parca i-i himnotizeaza, ca deabia scot o vorba din gura in loc sa-i atace mai virulent. Trimiteti oameni care au mai mult curaj. Iar in legatura cu Dnul Crin Antonescu ati facut o mare gresala pana eri cand v-ati intalnit si in sfarsit ati stabilit cele doua functii de presedinte care i-i revine dlui Crin Antonescu si Prim Ministru Domniei Voastre. Pana inainte de aceasta data nu ati spus acest lucru si ati dat de inteles ca va candida altcineva la presedintie, dandu-le apa la moara celor basisti. Si nu a fost bine ca ati avut si intre dumneavoastra contre si astea au fost percepute de electorat ca va certati. Si nu este bine. Ati plecat la razboi impreuna, impreuna trebuie sa continuati si sa finalizati ce ati propus. Nu vedeti ca Basescu va pune piedici si va blameaza ori de cate ori are ocazia. Ce mai asteptati. Si ca o parere personala nu mai reamintiti romanilor ca in Decembrie o sa scapati de Basescu, ca nu este meritul USL, este ceva costitutional si dela sine i se termina mandatul, deci nu este nici-un merit al USL. Dar daca puteti sa faceti ceva inainte faceti-o , dar ma tem ca nu. Si sincer nu -mi pare rau ca Basescu va pune piedici ca asa meritati ati fost prea bland cu el si bine ar face sa va dea peste cap tot ce va propuneti saci cu asemenea om nu trebuie sa va purtati cu manusi. Cei care au facut de 1000 ori mai mult impotriva regimului basescu nu ati fost cei dela USL ci antena 3si unu, care merita toate felicitarile. Vom vedea ce se mai intampla, dar veti avea zile grele Dle Prim Ministru si sincer imi pare rau ca sunt un fan inrait al PSD.

 53. catalin iepure January 14, 2014 at 8:01 pm #

  mi-a placut un comentariu din Adevarul, este fffff tare: “Poziţia doamnei Nuland a fost apreciativă la nivelul României..”, a declarat Victor Ponta, dupa ce si-a facut aparitia la Antena 3… Premierul si-a aratat dispretul absolut fata de romani in momentul in care a disparut in ceata zile in sir, fix de cînd s-a anunţat vizita în România a Victoriei Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA, şi pînă cînd aceasta s-a încheiat. Este inadmisibil ca premierul unei tari membra NATO, partener al SUA, sa fuga ca un hot, fara a anunta unde si de ce pleaca, nici motivul pentru care nu se intalneste cu delegatul SUA. In loc sa respecte datoria elementara de a informa opinia publica din Romania despre scopul si durata “disparitiei”, ne-a lasat sa ne dam cu parerea. -Cel mai apropiat de realitate fiind anuntul: „A dispărut de acasă tânăr major, cu handicap psihic minor (mitomanie). La data dispariţiei era îmbrăcat cu un trening roşu, cu înscrisul „Votăm USL! 2012 – Anul Victoriei”, adidaşi marca Huan Wei şi fes alb, cu moţ. Răspunde la numele de Victor, Viorel, Parşivel, Dottorel sau Titi (de la Titulescu). Persoanele care-l găsesc sunt rugate să-l păstreze”… Acum, hotul intelectual ne informeaza de la antene ca a fost impreuna cu sotia intr-o vizita privata “stabilita deja”, asa cum a fost cea de la Sarmizagetusa. Unde a tinut, pe 31 decembrie, sa se umfle in penele de la geaca de firma. Dar acum vorbele sunt de prisos. Aceasta reprezinta mitomanul si partidul sau: promisiuni incalcate, vorbe goale, minciuna, hotie si dispret. Asteptam in continuare sa fim “salvati”, iar americanii se mira de ce nu protestam pentru independenta justitiei. De ce nu facem nimic. Lasam bolsevicii sa-si bata joc in continuare?…

  • ZeV January 28, 2014 at 5:58 pm #

   Doamna Nuland nu este domnul Kerry, iar domnul Ponta nu a invitat-o pe aceasta doamna in Romania, deci, a procedat corect, respectandu-me pe mine, ca alegator al domniei sale, neintalnindu-se cu trepadusa sub-secretar.
   Cat despre parteneriatul strategic cu SUA, inca nu am descifrat care sunt avantajele Romaniei CA STAT SUVERAN. Ale SUA, sunt mai mult decat evidente, dar asta nu este problema poporului roman, un popor pasnic, care nu are si nu trebuie sa aiba dusmani externi,ci, prieteni sau cel putin parteneri egali in domeniile multiple ale cooperarii.
   Romania nu trebuie sa raman tributara unui singur grad de libertate, VESTUL, cu orice pret.

   • ZeV January 28, 2014 at 6:02 pm #

    ps
    Ce-i aceea ,,Adevarul” ?
    😉

  • ZeV January 28, 2014 at 6:01 pm #

   ..si inca ceva mai basistule: mars naibii pe blogurile voastre, otrava ce esti.
   Ne vedem la europarlamentare, sa va vedem atunci cat sunteti de coerenti si viteji, fara…Basescu.
   😉

 54. Raluca January 15, 2014 at 3:53 pm #

  Daca s-a modificat salariul minim de la 740 la 800 si acum la 850 ron de ce nu se modifica baza de calcul pentru sanatate?

 55. moromete January 18, 2014 at 11:55 pm #

  Ascultati-ma cu atentie ….si tine-ti minte …..
  * Cucul* de la cotroceni ,, – dupa ce v-a acaparat iToate institutiile de forta ale statului -facindu-le uneltele *statului lui de drept ?!* — punindu-le la lucru pina si pentru cele doua *pupeze* ale sale —-inbogatindu-se doar prin scumpa lor *semnatura pe contractele ANL si pe cele cu miros de petrol – praduind astfel in stil MAFIOT aceasta tara —-prin INFLUENTA SA FASTA pentru familia sa si
  pentru clica securista – si INFLUENTA NEFASTA -pentru tara si poporul roman.
  usor ,usor – unul cite unul –pe toti greii din USL vrea sa va bage la mititica
  (dosare fabricate – prin procurorii pe care i-a ridicat in grad de mari cavaleri ai
  justitiei si dreptatii* —–o sa va ridice cu tot (cu 70% – putere de vot cistigata)
  si ma intreb cind o sa va treziti —dupa ce i-si v-a netezii CARAREA prin USL
  cu JUSTITIA FORTEI .. Ma intreb —daca noi totii muncitorii de rind (profesori,
  doctori si toti ceilalti avem o RASPUNDERE pentru faptele noastre in aceasta
  societate , de ce acesti PROCURORI / SECURISTI nu au nici o RASPUNDERE
  pentru FAPTELE LOR —facindu-si de cap in orice moment la COMANDA
  POLITICA . Nu in felul acesta se construieste asa zisul STAT DE DREPT .
  Curind o sa urmezi si d-ta d-le PONTA , esti la cleremul justitiei lui basescu
  si nu intreprinzi nimic pentru stoparea nemerniciei . In PARLAMENT trebuie sa gasiti calea de STOPARE a *PUTERII* acestui impostor.
  FACETI LEGI DREPTE pentru ca si PROCURORII sa raspunda – inclusiv
  presedintele ——si sa nu se mai intimple ce s-a intimplat in cei 10 ani de
  influenta si dictatura . —tara sa intre pe un fagas de normalitate si democratie.
  RAZBOIUL nu este in USL de purtat – ci cu acest monstru cotrocenist./securist. – cocotat pe grumazul ROMANIEI.

 56. APARAREA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! January 19, 2014 at 8:22 am #

  Chiar nu invatati din istorie niciodata?
  Face-ti pe dracu in 4 si bagati bani in tehnica pentru armata, tancurile sunt din anii 60, artilerie nema, transportoare blindate si amfibii la fel din anii 60, aviatie pauza….etc etc etc

  Nu mai ignorati starea critica in care se afla armata si nu va mai ascundeti dupa NATO, US si alte desene animate…
  Noi ne-am tarat SINGURI cand a fost vorba de SUPRAVIETUIRE, nu de vreo victorie…si cum, si cu CE am facut-o, nu mai are rost sa aduc aminte….

  In comisia de aparare, un membru nici macar nu stia ca F-22 (nu F-35) nu e pentru export si mai si spunea ca e multirol (F-22) cand defapt e succesorul F-15lui care este pentru suprematie aeriana….

  Nu dormiti pe o ureche cu gandu’ ca vecinii nostrii ne sunt “aliati”, NATO tralala….la ce aliati avem in Europa cine mai are nevoie de dusmani….
  Documentati-va bine, inconjurati-va de oameni care cunosc domeniul si apucati-va de treaba…..

  Datorita Armatei inca mai exista Romania nu datorita Min.Turismului…

  P.S

  In documentele NATO scrie 2.38% NU 2%, e o diferenta…..

  Noroc.

 57. Florea Dumitrescu January 19, 2014 at 9:12 pm #

  ASASINATUL POLITIC CU REPETIŢIE

  1. „Înalt-Prea-Sinucigaşul Adrian Năstase” – a grăit în mod batjocoritor şi râzând la televiziuni domnul Băsescu (Preşedintele demis de poporul român cu 7,4 milioane de voturi la 29 iulie 2012).
  Prin aceasta ne-a spus să nu mai avem nicio îndoială că domnia sa a pus la cale asasinatul politic cu repetiţie.
  Noi, cei din societatea civilă, îi răspundem pe măsură:
  Înalt-Prea-Iniţiatorul şi Înalt-Prea Organizatorul Băsescu – este cel care a dat porunca politică râzând. Este evident şi nu este nevoie de altă probă pentru identificarea Ordonatorului.
  2. Premierul Adrian Năstase – este politicianul care a negociat intrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană, fapt de o importanţă covârşitoare pentru istoria acestei ţări. În ura sa fără limite – faţă de un adversar politic cu asemenea merite, domnul Băsescu a regizat din nou un act de asasinare politică.
  Iar societatea civilă, oricât de înspăimântată, nu va putea să tacă, iar regimul Băsescu va trebui să primească blamul public.
  3. Subordonarea politică a unei părţi importante din sistemul judiciar de către regimul Băsescu este evidentă pentru orice om cinstit din această ţară.
  4. Regimului Băsescu şi sistemului judiciar subordonat politic i-au trebuit 8 ani pentru fabricarea acestui dosar politic. Nu este cumva prea mult?
  5. Compromiterea sistemului judiciar este evidentă. Nu vom da aici numele celor 5 judecători care au dat sentinţa de condamnare fără probe întemeiate.
  6. Încrederea milioanelor de cetăţeni în sistemul judiciar a fost grav afectată.
  7. Precedentul juridic creat (fără probe, cu grave abateri, încălcări), este extrem de periculos. Aceasta va intra în jurisprudenţa juridică.
  8. Domnii Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin trebuie să ia aminte: Înalt-Prea-Iniţiatorul şi Înalt-Prea Organizatorul Băsescu le pregăteşte aceeaşi soartă politică.
  Dacă Parlamentul nou ales nu va lua atitudine, nu va dezbate şi nu va da legile necesare pentru reorganizarea din temelii a sistemului judiciar – abuzurile fără limite ale regimului Băsescu se vor amplifica, se vor face noi asasinate politice.
  9. După ce se va publica motivarea sentinţei, noi, cei din societatea civilă, avem datoria să examinăm în detaliu lipsa de probe, acuzaţiile fără temei, fabricate, lipsa unui proces echitabil – pentru corecta informare a milioanelor de cetăţeni români.
  10. Despre acest asasinat politic vom scrie, pentru corecta informare, domnului J.M. Barroso – Preşedintele Comisiei Europene, doamnei Comisar Viviane Reding şi doamnei Cancelar Angela Merkel.
  11. O URARE Înalt-Prea-Defăimătorului ţării şi naţiunii (prin violarea articolului 30, alineatul 7 din Constituţie) pe nume Băsescu îi facem o urare: să aibă totuşi parte de o judecată dreaptă în zecile de dosare cu caracter penal „blocate abuziv” timp de 8 ani – de sistemul judiciar pe care şi l-a subordonat politic şi care i-a creat „o super-imunitate” contrară Constituţiei României.

  19 ianuarie 2014

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 58. justitiaru January 20, 2014 at 4:25 pm #

  d-le Ponta
  Consultati va rog “Principiile de la Bangalore” privind conduita judiciara si respectarea normelor de integritate si impartialitate judiciara

  Click to access PRINCIPII_BANGALORE.pdf

  acestea sunt o arma eficienta impotriva propagandei care incearca sa justifice satanismul basist din justitia aservita cotrocenilor

 59. TE January 22, 2014 at 10:26 am #

  cum suna aceasta urare de La multi ani . poporul e cufundat in lacrimi si tristete, frig psihologic, cum sa/i urezi la multi ani. Dar se vede clar clivajul dintre guvernanti si guvernati. Frontul atmosferic, adica linia de demarcatie intre cele doua este o ceata psihologica. Daca va mai voteaza cineva …..

 60. Ralu January 22, 2014 at 7:09 pm #

  dosarul electronic de sanatate este o noua metoda de a sifona bani d la buget dar si o mare nenorocire pntru pacienti deoarece
  -exista posibilitatea stergerii datelor
  -pot fi accesate de foarte multi oameni si este incalcata confidentialitatea datelor despre bolile pacientilor
  -da posibilitatea manipularii datelor de anumit persoane
  – vor fi acelasi probleme ca si la cartile de munca cand au pierdut date si oamenii au pierdut din vechime si la pensii, etc

 61. Mirela January 22, 2014 at 7:47 pm #

  Se pare ca basistul de Stelian Tanase este de acord cu ideea unui personaj de la CNA sa faca taxa universala pentru tvr si eliminarea publicitatii.
  de ce trebuie sa plateasca taxa cei care nu au tv si radio? Primesc bani de la buget si taxa de la cei care au tv si radio,
  De unde ideea asta ca trebuie sa platesc ceva ce nu am?

 62. justitiaru January 23, 2014 at 12:46 am #

  D-le Ponta
  Trebuie sa cereti stenogramele convorbirii dr Zamfir cu 112. Daca va rezulta ca drZamfir a transmis locatia Gps corecta cei raspunzatori din STS care au ignorat informatia cruciala trebuie sa plateasca cu functia si cu dosare penale

 63. Raluca January 24, 2014 at 4:32 pm #

  Liberalii vor sa scape de DUSA( pentru ca a plecat Stroe) si de Ramona Manescu (ca nu fost de acord sa le dea spitalele cfr care sunt foarte tentant in afacerile cu terenuri)
  Antonescu vrea sa numeasca noi ministrii care sa va faca probleme la Guvern)
  aveti mare grija cu liberalii mai ales ca au inceput lupta pentru a lovi in psd

 64. Raluca January 24, 2014 at 6:05 pm #

  Am găsit în Ministerul Transporturilor spitale şi o casă de asigurări de sănătate. Nu a putut nimeni să-mi explice de ce ministerul are nevoie de o casă de sănătate. Am vorbit deja cu premierul şi a fost de acord ca în cel mai scurt timp să transferăm casa de sănătate la Casa de sănătate naţională, iar toate spitalele să le transferăm către consilii judeţene, primării sau către Ministerul Sănătăţii” , a afirmat Relu Fenechiu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

  Sa inteleg ca ati fost umplut de respect de transformatorul Fenechiu?
  Spitalele CFR si casa de sanatate sa ramana ale MT
  Trebuia sa ramana si casele de sanatate ale MI si MApN. asa cum trebuia sa le ramana si casele de pensii si nu sa fie terminata financiar casa nationala de pensii.

  Mai pastrati ce este bun si nu faceti jocurile rechinilor de orice fel

 65. Dezamagit de PSD January 24, 2014 at 6:42 pm #

  Pentru un rahat de centrala termica de 11500ron obligati romanii sa plateasca in plus comisioane la banci.
  Acum reglementati si obligativitatea sa ingrasam bancile.
  V-ati gandit macar o clipa ca poate cineva a strans ban cu ban sa-si ia o surs ade caldura sau sa faca niste reparatii la casa si acum il obligati sa dea bani si la banca? Cum vor putea romanii care s-au chimuit ani sa adune niste bani acum sa aflre ca trebuie sa mai adune si pentru comisioane?
  Mai bine hotarati ce sa mancam, cat si cum, cat sa traim?
  Cand ai un deces si alergi de nebun in durerea aia cumplita sa le rezolvi pe toate mai trebuie sa stai si pe la banci.
  Oricum se pare ca avem numai obligatii. ROMANII MAI AU SI DREPTURI?

 66. bogdan1987 January 25, 2014 at 1:07 am #

  Domnule Ponta, am si eu o intrebare simpla: de ce tara noastra e imprumutata cand noi avem un munte de aur? De ce ati dat aurul tarii pt doar 4% ? Sunt convins ca presiunile vin din afara tarii… Si ca multe din actinuile dvs poate sunt impuse, insa ganditi-va ca sunt sute de mii de oameni plecati si alte milioane care spera la un viitor mai bun….ganditi-va ca anglia si america sunt la un pas de a fi declarate default cu datorii publice de 99% respectiv 120% din pib iar noi avem atatea resurse pe care le dam pe gratis, oare nu e pacat? Daca cititi mesajul asta desi nu cred, ganditi-va ca ati munci in afara tarii departe de prieteni si familie ca sa aveti o viata decenta si ca va uitati la tara din care ati plecat si vedeti un grup de oameni care o vand inexplicabil pe chibrite…uitati-va la documentarele cu ceausescu si cu ce avea romania la 1989…va intreb, cum ati permis sa ajungem atat de jos? Sunt convins ca pana si cu toti banii pe care ia-ti fi facut v-ati fi simtit mult mai bine intr-o tara mai infloritoare dar cu mai putini bani iliciti, si poate si noaptea constiinta v-ar fi fost mai impacata…va scriu din partea multor romani plecati la facultati in afara, cu joburi de succes si cu o mare durere in suflet ca stam printre straini ca sa avem un viitor in loc sa fim in tara noastra, si asta din cauza dvs si a celor care au fost pana acum la putere si au vandut tara…

 67. Raluca January 25, 2014 at 2:16 pm #

  Pnl va schimba toti ministrii pe care ii considera pro psd,
  Va urma Chitoiu, chiar daca Antonescu va avea scandal cu Rusanu
  Vor fi numiti oameni care nu ies din cuvantul lui Antonescu si chiar vor creea disensiuni in guvern,
  Antonescu doreste ruperea usl dar sa fie dati afara de la guvernare de psd si toate greselile lor sa fie puse in carca psd.

  Din 2012 de la referendum v=am zis ca pnl tradeaza.

 68. salut January 27, 2014 at 11:44 am #

  Faceti cum a spus Dl Izvoranu azi 27/01/2014 la emisiunea “se intampla in Romania” la Antena 3, treceti atributiile pentru situatii de urgenta la ARMATA si asa nu mai e nevoie de tot felu’ de contracte dubioase pentru deszapezire etc si acei bani economisiti pot merge la bugetu’ apararii.

  Mie m-i se pare excelenta idea si asa putem accelera cresterea bugetului pentru Armata si o sa avem si treaba facuta calumea 🙂

  Noroc.

 69. jean January 27, 2014 at 4:30 pm #

  Dnle Ponta, in legatura cu vesnica problema a furatului sinelor de cale ferata si parazapezilor (http://observator.tv/…/parazapezi-furate-de-pe-marginea… )
  , chiar este atat de greu sa se inchida toate centrele de colectare de fier vechi din Romania, sau cel putin ele sa primeasca doar fierul vechi pt care a existat o autorizatie de ridicare din partea unei institutii? Chiar e atat de greu de rezolvat problema asta?

  • ioan February 4, 2014 at 11:59 am #

   Foarte corect. Daca nu se face inseamna ca se atrag beneficii din acest cerc vicios care imbogateste doar pe unii, in timp ce noi ceilaltu platim inlocuirea furtisagurilor

   Eventual pe langa hartii si adeverinte sau ce o mai fi niste camere de luat vederi in aceste centre conectate la politie nu ar strica.

 70. ZeV January 28, 2014 at 6:12 pm #

  @Pentru nemultumitii de taxe si impozite
  Va propun sa reducem toate taxele la zero si sa privatizam statul.
  Serviciu efectuat, serviciu platit, exact ca la distribuitorii de energie. Sper sa nu spuneti ca nici asa nu e bine.
  😉
  Am un fost coleg de liceu in America, plecat acolo de 20 de ani.
  Fetita lui, de 11 ani, sta acasa.
  La intalnirea aniversara de liceu, am intrebat-o (stia bine romaneste, desi era nascuta in State): ,,Mergi la scoala ?”
  Raspunsul ei a fost: ,,Nu”.
  Tatal ei a privit-o chioras, dar, dandu-si seama ca nu se mai poate ascunde, mi-a spus:
  ,,O tin acasa si o pregatim noi, in baza unui atestat ….scoala costa 11000 de dolari pe an”.
  Am intrebat-o pe fata: ,,Nu ti-e dor de colegi?”
  ,,Ba da, dar n-am ce face…poate cand cresc, vin in Romania”
  Asta a spus un copil de roman, copil nascut in America tuturor posibilitatilor…tara in care esti liber, doar daca esti inarmat..spunea un american ( nu mai tin minte cine).

 71. ZeV January 28, 2014 at 6:22 pm #

  Un jurnalist, nu mai retin de la ce televiziune. ne vorbea ieri de posibilitatea revenirii la retetele traditionale de mezeluri, asa cum au fost ele implementate prin 1968…adica, 70-80% carne in compozitie.
  Cand eram mic copil, mancam un parizer…si acum simt, parca, gustul formidabil al acelui parizer.
  In prezent, avem 80% grasimi, iar restul..Dumnezeu stie ce, plus E-uri.
  Sa nu va imaginati ca in Vest este altfel, ba chiar exista ,,directive”
  europene in materie, respectate cu sfintenie de producatori. Cu conditia sa nu avem niscaiva carne de cal nedeclarata, oricat de putina ar fi, desi, este mai buna decat carnea traditionala. Oricum, mai sanatoasa.
  😉
  Nu inseamna ca imi doresc sacrificarea bietelor patrupede, dimpotriva, eu subliniez IPOCRIZIA armatei de functionari si comisari apatrizi, bine remunerati, de la Bruxelles, care dau romanilor lectii de cum trebuie sa taie ei porcul.
  Il intreb, acum, pe domnul Adrian Nastase (parintele politic al domnului Ponta):
  Stimate domn, de ce v-ati grabit cu negocierile de pre/aderare? In interesul cui, domnule Adrian Nastase ?

 72. Raluca January 28, 2014 at 9:25 pm #

  Se pare ca am avut dreptate cand am spus ca Antonescu este ca base.
  Asa cum am mai scris Chitoiu va fi inlocuit de o nulitate ca Bogdan Olteanu care nu stia nici macar cum se extrage tva dintr-un tarif.
  Pocora habar nu are de pensii si altele dar va fi propusa la Munca.
  Johanis vrea si primar dar si ministru.

  Daca veti de acord cu asa ceva Antonescu va continua cu planul lui de a va pune contre la Guvern.
  In spatele usilor inchise numai de bine nu spune despre dvs si psd.

  Aranjamentele lor cu pdl sunt de mult, ca dovada ca au numit in ministerele lor numai pdlisti (cosmetizati sau nu).

  V-ati intrebat de ce filiala pnl sector 4 este condusa de Stanisoara si de ce toti emanatii de la pdl fac parte din aceasta organizatie?
  Sper sa nu cadeti in capcanele lui Antonescu care doreste sa loveasca in psd. Ei doresc sa rupa USL dar sa fie dati afara de la guvernare de psd.

  Aveti grija si cu tradatorii din psd dar si cu basel

  • florentina axinte January 29, 2014 at 11:50 am #

   Domnule Ponta vreau si eu sa va intreb, care este mostenirea pe care o lasati urmasilor dumneavoastra? ca banuiesc ca de urmasii urmasilor nostri nu va pasa. Sunteti tanar, aveti idealuri, aveti vise, nu va doriti sa scrieti istoria, sa scapati Romania de pleava infractoare care ne conduce, nu va doriti ca fiica dumneavoastra sa fie mandra de parintele ei, stranepotii dumneavoastra cand vor citi cartile de istorie a la randul lor sa fie mandri? Ajutati-ne sa fie o tara intreaga mandra de dumneavoastra!

 73. salut January 29, 2014 at 10:48 am #

  PORNITI ROSIA MONTANA!!!!!!!!!!!!!

 74. ZeV January 29, 2014 at 6:53 pm #

  Ma amuza, dar mai mult, ma intristeaza, nonsalanta cu care o gramada de oameni, inclusiv din presa de semianalfabeti a Romaniei, vorbesc despre ,utilitatea” parazapezilor.
  Stiti ce sunt ? Niste bucati de gard metalic amplasate din loc in loc. Erau asemenea ,,dispozitive minune” inainte de 1990, Efectul lor, la viscol puternic ? Zero barat taiat in doua.
  De fapt, gardurile din jurul caselor de sateni sunt mai inalte decat parazapezii/le,,,cu toate acestea, taman in acele curti zapada este mai mare decat casa. In plus, se vad la televizor palcuri de arbori in jurul acestor case. Si ?
  O solutie ar fi, poate, impadurirea masiva, gen codrii Vlasiei, a Baraganului. Este posibil ? Evident, este o utopie. Ce ar spune taranii, dar ce ar spune cei care mananca paine in aceasta tara ? ,,Nu e bine, domnule chestor”. 😉
  Ca inginer care a invata de i-au sarit capacele,. ma intreb cum si-au luat BAC-ul ziaristii mioritici. Probabil ca nu conteaza, din moment ce banii nu sunt in buzunarul meu, ci, in cel al domnului Robert Turcescu….nu multi, doar vreo 14.000 euro pa luna, marte si pamant. Si pen’ce, stimati colegi ? Pe’ ce ?
  😉

 75. ZeV January 29, 2014 at 7:00 pm #

  Este posibil ca Raluca sa aiba dreptate…dupa retragerea, eventuala, a d-lui Chitoiu, s-ar putea ca dosarul instrumentat sotiei acestuia sa se inchida, ,,din lipsa de probe”. 😉
  Oricum, domnul Antonescu nu a reactionat ca in situatiile similar survenite in cursul anului trecut…probabil, operatia de castrare initiata de domnul Basescu prin asaltul dosarelor, s-a finalizat cu succes.
  😉
  Ma bucur ca Victor Ponta inca rezista.
  😉

 76. ZeV January 29, 2014 at 7:13 pm #

  bogdan1987
  Stimate coleg, ati incurcat…anii. 😉
  Redeventa de 4% (aferenta exploatarii aurifere de la Rosia Montana n.r.) a fost negociata de pedelaco-boccisto-basisti, in timp ce Victor Ponta a marit-o la 6%. Nu stiu, pe plan mondial, sa existe o redeventa mai mare.
  Oricum, fiti linistit….aurul este si va fi la locul lui. Desigur, doar pana cand Traian Basescu va reveni la carma guvernului, oricare ar fi acesta si va gasi, cu siguranta, mijloace convingatoare de persuasiune in relatia cu ,,ecologistii intarziati”. Am citat de ,,ctitorul” ,,statului de drept(i)”, sintagma nu-mi apartine.
  Ar fi bine sa nu va doriti aceasta, ca veti regreta, sunt convins.
  😉

 77. ZeV January 30, 2014 at 9:15 pm #

  Se pare ca partiduletul numit Miscarea Populara, format eminamente din barbati, se va….intari, pe ici pe colo, prin partile esentiale. E si normal, din moment ce renumita ,,Cleopatra a Romaniei” a intrat, cu fata la public si cu spatele catre activul proaspetei formatiuni politice.
  Va amintiti ce fascinat era ,,mister Jacuzzi”, alias Teodor Baconschi , cand venea vorba despre amazoana din Plescoi ? Iata, in sfarsit, Dumnezeu i-a ascultat rugaciunile si i-a indeplinit visul…nu va mai fi singur in bolboroseala noii drepte care se tot chinuie sa se nasca.
  Impreuna, vor da nastere la noi si noi clone basiste, pentru viitorul de aur al Romaniei, adevaratul areal 51 al SUA, in care, orice este posibil…daca noi toti, vom dormi, bineinteles. 😉

 78. justitiaru January 31, 2014 at 1:54 pm #

  d-le Ponta
  Nu va lasati impresionat de mahalagismele lui base care vrea sa lasati Interceptarile telefonice la discretia lui.d-l Sova a explicat ca interceptarea se poate face conform lefislatiei europeene NUMAI dupa inceperea urmaririi penale?Nu cedati presiunilor care vor sa transforme Ro intr-o Republica a dictaturii si represiunii basiste.Explicati public si partenerilor externi ca base doreste introducers unei masuri ilegale si abuzive incompatibila cu democratia.

 79. justitiaru January 31, 2014 at 6:36 pm #

  Dina Anghelescu de la Luju.ro lanseaza o bomba !
  http://citynews.ro/eveniment-29/sts-fost-premiat-pentru-salvarea-unui-grup-de-belgieni-223535
  STS a dovedit deci ca poate sa gaseasca in doua un grup de belgieni pierdut in munti , dar probabil ca cineva de la STS nu a vrut sa fie gasiti romanii din Apuseni. Nu exista pedeapsa suficienta pentru asasinii platiti din banii contribuabilului roman.
  basismul dusmanul de moarte al Romaniei !

  • justitiaru January 31, 2014 at 6:39 pm #

   erata
   STS a dovedit deci ca poate sa gaseasca in doua ore un grup de belgieni pierdut in munti

 80. Batman February 1, 2014 at 1:09 pm #

  Prin conduita lor, procurorii şi judecătorii care au generat isterie în ultimele 36 de ore au încălcat principiul constituţional al separării puterilor în stat!
  Iar a cere EXPRES modificarea unor legi (şi nu prin dezbatere publică, consultări cu parlamentarii) reprezintă încălcarea art.69, alin.2 din Constituţie – „orice mandat imperativ este nul”.”

  Reply

 81. Ralu February 2, 2014 at 11:30 am #

  Intre 1992-1996 psd a pus tot felul de taxe.si oamenii erau foarte nemultumiti. Pe fondul nemultumirii a castigat alegerile CDR.
  Poate nu repetati aceleasi greseli pentru ca sunt foarte multe sanse sa pierdeti alegerile.
  Furia oamenilor este alimentata si de accidentul aviatc, de iarna si de facturile extrem de mari.
  Daca mai punem la socoteala limitarea platii in numerar pentru PF, CP CPP , si tradarea ciolanistilor, nu vad un viitor prea roz pentru psd

 82. justitiaru February 3, 2014 at 1:36 pm #

  D-le Ponta
  Va rog sa actionati imediat la nivel PSD,,USL si Parlament pentru scoaterea Inspectiei Judiciare din organigrama CSM, transformarea ei intr-un organ de control independent si popularea ei cu juristi independenti si alesi de o comisie de juristi cu autoritate academica si curati de partipris-uri politice.
  Acesata bataie de joc a unei justitii inregimentate politic sub pulpana basista trebuie sa fie franata de un mecanism de control independent ,profesionist si total depolitizat astfel incat nici “bunica lui Reading” sa nu poata carai.Nu este de conceput ca un organ de controlca Inspectia judiciara sa fie subordonat celui pe care il controleaza(CSM).Nu este de conceput ca acest organ de control sa apere abuzurile magistratilor si sa nu apere cetatenii de abuzurile din sistemul de justitie. Este un non sens.

 83. Marian February 3, 2014 at 3:18 pm #

  Oameni buni voi nu vedeti ca si fata il tradeaza pe acest ‘PAPAGAL’ de prim-ministru!Ultima ‘NEFACUTA’ NOUL COD PENAL. Grije mare la masini de acum ancolo!Cum e turcu si pistolul!

 84. salut February 3, 2014 at 5:55 pm #

  formati o institutie publica pentru deszapezire si alte servicii asemanatoare pentru a scapa de contractele paguboase.
  Folosind camioane de la ROMAN de exemplu si freze facute in Romania.

  Asa se vor putea economisi o gramada de bani si stimulam si productia interna + locuri de munca.

 85. Gogu February 3, 2014 at 11:41 pm #

  Doctorul Sorin Ianceu a precizat că telefoanele sale au fost distruse în momentul impactului, însă a vorbit cu cei de la 112 de pe telefonul colegului Radu Zamfir comunicând la numărul unic de urgenţă poziţia avionului.

  “Le-am spus inclusiv că dacă pleacă din Horea spre Beliş pe drumul 1R, la jumătatea distanţei, pe partea dreaptă, ne aflăm prăbuşiţi. Ştiam localităţile între care s-a prăbuşit avionul. Ar trebui să existe aceste înregistrări. În acele momente, nu ne-am gândit să ne înregistrăm telefoanele ca să ne justificăm. Cei de la 112 ne tot cereau coordonate GPS. Eu nu ştiu să ofer coordonate GPS dintr-un smartphone. Am încercat să scoatem coordonatele din aplicaţia Google Maps, coordonate pe care le-am furnizat. Ni s-a spus că trebuie să aşteptăm un SMS de la un operator de telefonie mobilă care să conţină şase cifre, pe care să îl dăm mai departe şi în funcţie de acesta ne vor localiza. Eu nu îmi aduc aminte să fi primit vreun mesaj”, a afirmat Ianceu, luni seară, la Digi 24.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/avion-prabusit-medicul-ianceu-a-declarat-ca-a-sunat-la-112-si-a-dat-coordonatele-de-pe-google-maps_1372366.html#ixzz2sIS3QYcA
  Follow us: @realitatea on Twitter

 86. Goert February 4, 2014 at 8:36 am #

  Circula informatia ca judecatorii din penal ar fi primit inca de la fnele anului trecut, o foaie de “Angajament”, pe care sa o semneze ca nu vor deconspira niciun document secret din interiorul unui dosar! Cum e posibil asa ceva? Daca un document e secret, pus de o anume institutie ca anexa sau proba in dosar, in cazul in care nu se desecretizeaza, judecatorul e obligat sa nu o ia in considerare intrucat documentul nu poate fi cunoscut partilor, adica celui incriminat si avocatilor acestuia, ceea ce incalca dreptul la un proces echitabil. Auzim ca majoritatea judecatorilor ar fi si semnat o asemenea porcarie, si putini au fost cei care nu s-au conformat sistemului de “politie politica”. Sa vedem daca va exista si o devoalare publica a acestor “angajamente” ale magistratilor! Pana atunci, ne intrebam cine este in spatele acestui “angajament”?

  * La instantele din Gorj se petrec lucruri ciudate. Va dam un sigur exemplu, de actualitate. Desi recuzati pentru ca au fost criticati de catre jurnalistul Narcis Daju in articole din presa locala de-a lungul timpului, cei doi judecatori (in complet de doi!) de la Tribunalul Gorj, Gheorghe Radu si Veronica Negrulescu au ramas in scaun, ca sa dea verdictul intr-un dosar in care Judecatoria Targu Jiu l-a obligat pe Daju la plata a 40.000 lei ex-rectorului Adrian Gorun de la Universitatea Constantin Brancusi. Cat de impartial poate fi un magistrat cand judeca un jurnalist care le-a adus critici publice? Interesant este si faptul ca ancheta jurnalistica a lui Daju a fost premiata de Freedim House…Pe de alta parte, de curand, Tribunalul Gorj i-a dat ZERO daune lui Gorun, cerute de acesta pentru ca ar fi fost defaimat si calomniat in mai multe articole, printre care si materialul lui Daju de pe Gorjnews.ro. Drept urmare, ne intrebam ce fel de Justitie se face la Gorj? Una prin care jurnalistii nonconformisti sa fie pusi la coltul falimentului?

 87. ioan February 4, 2014 at 11:55 am #

  http://www.dcnews.ro/2014/02/ponta-care-este-rezultatul-negocierilor-esuate-ale-lui-basescu/

  La cat de scandalos este rezultatul negocierii ar trebui repetat acest lucru ori de cate ori iesiti pe sticla, in plus de mentionat si “socoteala” ca la aceasta suma Basescu i-a economisit lui Merkel circa 2 miliarde de Euro, adica inca cca 10% din imprumuturile de la Troica

 88. DEMOGRAFIA February 4, 2014 at 3:17 pm #

  1. “Premiu” de X euro pentru al 2-lea (sau la al 3-lea daca este posibila fortarea) copil, fie cash, fie prin adaugire la salariu + concediu si alte beneficii. (aceasta masura fiind cea principala, de unde se pleaca pentru a fi eficientizata cat mai mult)
  Desigur “Punctul 1” fiind dezvoltat pentru a evita “abuzul” total previzil a unei anumite etnii, fiind deja de 3 ori cel putin, mai productiva decat populatia bastinasa, care a platit cu sange pentru tara si pentru Romani, si nu pentru altii.

  Exemplu: accesarea beneficiilor fiind posibila DOAR de persoanele care (si aici sper sa intelegeti unde merg pentru ca nu cunosc legislatia…) au carte de munca cu o anumita vechime in munca(ca un termen generalist..), persoanelor cu studii mici/medii(pornind de la clasa a 8-a sau liceu), persoanelor fara cazier, persoanele active in societate in general.

  2. Cursuri platite de Stat avand ca obiectiv informarea in legatura cu avortul, prin explicarea pericolului acestei masuri extreme care poate duce la moarte si care pana la urma ucide o alta fiinta, direct; prin prezentarea de imagini oricat de extreme etc etc.

  3. Reducerea taxelor

  4. Zile libere, special pentru aceast “obiectiv”

  5. Implicarea intensiva a BOR de tip islamic daca e nevoie, gen “cu cat mai multi cu atat mai bine”

  6. Educarea in scoli, licee etc, tip “Punctul 2” de mai sus.

  7. Beneficii in sistemul medical

  8. Cresterea preturilor la prezervative pana cand nici nu vor mai dori sa auda de ele…

  9. Tombole lunare (sau odata la cateva luni) pentru mame productive avand ca premii masini de familie Dacia si alte premii mai mici, ca un fel de clasament oricum…

  10. Siguranta locului de munca.

  etc etc, se poate continua la nesfarsit, este chestiune de vointa politica.

  11. Program de amploare pentru aducerea Romanilor inapoi in tara.

 89. Tara February 4, 2014 at 8:44 pm #

  Mircea Rosca (PNL): Ministrii PSD sunt veriga slaba a guvernarii

  acum vrea sa fie ministru de interne?

 90. Tara February 4, 2014 at 8:46 pm #

  mircea rosca (pnl): Reprezentantii PSD in Executiv nu au pic de initiativa si continua politica incoerenta a pedelistilor,

 91. Manfred February 4, 2014 at 9:09 pm #

  Pentru militari cand va faceti timp sa promovati pachetul legilor apararii, statutul cadrelor miltare si noua lege a pensiilor militare (proiectul Dusa)? Pana la urma, EI CU CINE VOTEAZA IN 2014?

 92. Atentie la MAI February 5, 2014 at 11:27 am #

  Intalnirea dintre cei Antonescu, Videanu si Bebe Ionescu a avut loc intr-un cochet restaurant din centrul Capitalei, Surse liberale, mentioneaza ca Videanu, Antonescu si Ionescu au discutat, printre altele, despre ”un proiect comun de dreapta la prezidentiale”. ”Este clar pentru toata lumea ca domnul Antonescu nu poate sa aiba incredere in promisiunile pesedistilor. De asemenea, in PNL exista mari presiuni, oameni care bat in retragere. Din acest motiv trebuie sa caute aliante in alta parte”, au mai precizat sursele

  Rosca , vizat de Antonescu la MAI, joaca la doua capete. Este un apropiat al dnei Valean . dar si al lui Fenechiu

  Antonescu habar nu are, principalul favorit al partidului la preluarea Internelor este totodata si „omul” lui Relu Fenechiu. De altfel, in stenogramele unor interceptari dintr-un dosar in care este implicat si acesta din urma, exista mai multe convorbiri extrem de relevante cu privire la relatia secreta extrem de apropiata dintre Rosca si actualul detinut de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi.

 93. Letitia February 7, 2014 at 8:30 pm #

  Pe noi sa nu contati la vot daca acceptati ca \iohannis sa fie vice prim ministru si ministru de interne.

  Antonescu va forteaza mana ca sa iasa de la guvernare si sa va acuze sau doreste sa va distruga/.

  Antonescu este la fel ca basescu poate chiar mai rau

  Mare greseala alianta asta cu pnl
  pc a mai tradat
  unpr idem

  Poate va inscrieti la tribunal ca altfel iar va lasa astia cu buza umflata

 94. Mana T February 8, 2014 at 10:46 am #

  “Mișcarea cu Sorin Frunzăverde a fost la diversiune. I-a canalizat pe toți pe o pistă falsă pentru a-l putea doborî pe Daniel Chițoiu. Cum ăsta a renunțat fără luptă din varii motive i-a deschis drumului lui Antonescu să atace la baionetă PSD-ul. Iohannis nu vrea să fie în Guvern 100% dar a acceptat să intre în joc pentru că știe că PSD nu-l va accepta niciodată ca vicepremier pe siguranță națională și apărare. Noi fără gura asta de oxigen ne prăbușeam sub PDL în 25 mai“, susține sursa citată.

  Liberalii se așteptau la opoziția PSD-ului în privința lui Iohannis și au calculat totul în amănunt: “În cazul în care pesedeii vor ceda este evident că Iohannis va face tot ce poate ca să nu treacă o lună până când să provoace o criză și să se întoarcă la primărie. Știm însă de la ei că nu vor ceda și că au fost surprinși total de mișcarea președintelui“, a mai spus sursa indicată.

  Condițiile PNL îi vor fi transmise premierului în convorbirile de duminică.

  Singura frică a lui Crin Antonescu pare a fi la această oră o defecțiune în partid, dar mizează “puternic pe faptul că nu este un lider care să coaguleze în acest moment nemulțumirile nu puține din partid.”

 95. Mana T February 8, 2014 at 9:44 pm #

  Acceptati manariile lui Antonescu si poate va treziti ca nu mai sunteti premier si vine iohannis.
  Antonescu face asa” Ii fortez mana lui Ponta sa aleaga daca accepta sau ma da afara de la guvernare”
  Antonescu este chiar mai rau decat Basescu
  Iohannis este smecher si avid de putere. Uitati-va cu cata nesimtire se face ca uita de dosarul de la parchet pe fonduri europene sau de casele retrocedate ilegal.
  de cand s-a auzit ca Iohannis vrea vicepremier se vorbeste prin Sibiu ca exista posibilitatea sa vrea sa fie acum premier si sa candideze la prezidentiale

 96. de ce tradezi antonescu? February 9, 2014 at 8:42 am #

  ANTONESCU VREA SA IL DEA JOS PE PONTA .
  ANTONESCU ESTE INTELES CU BASESCU. DOAR EL L-A AJUTAT LA REFERENDUM
  VEDETI CA TOTI LIBERALII AU SCAPAT DE ACUZATIILE PARCHETULUI IN LEGATURA CU REFERENDUMUL

 97. HANS February 10, 2014 at 2:12 pm #

  NU CEDATI SANTAJULUI PNL> IOHANNIS ESTE MAI PARSIV CA BASESCU SI ANTONESCU

  Veti pierd e si veti calcati in picioare de pnl care se vac oaliza, chiar daca nu pe fata cu cei ai lui basescu

 98. fotiny February 10, 2014 at 7:20 pm #

  INCEPE SA SE ADEVEREASCA INPRESIA MEA … DACA IL SUSTII PE ANTONESCU SI ESE PRESEDINTE CRED CA FACE CE AFACUT BASESCU CU TARICEANU ANTONESCU E MAI PERICULOS INCA … A SI INCEPUT … O SA-L PUNA PREMIER PE IOHANIS NU ACCEPTA !! SI SA MAI CANDIDEZE CINEV=VA CA PRESEDINTE DIN PARTEA PSD … . O SA FIM NEVOITI SA VOTAM OPZITIA S… DOMNULE PONTA FI ATENT NU NE DEZAMAGI !!!!!!!

 99. Ctatean onest February 10, 2014 at 7:28 pm #

  Domnilor , mai lasa-ti cearta si MAI FACE-TI SI TREABA , ca sa vada si romanul ceva . S-a saturat lumea de baliverne .

 100. Raluca February 11, 2014 at 10:43 am #

  Eugen Nicolăescu a creat, prin interpuși, o bombă biologică în Institutul Cantacuzino. Ministrul a permis testarea vaccinului pe oameni, deși știa că e toxic

 101. ZeV February 11, 2014 at 5:53 pm #

  Cine spunea ca avem nevoie de,,nemti in orice domeniu, ar face bine sa se ma gandeasca.
  Unul dintre ei, se pare ca este un balon gonflabil creat de presa, pentru a fasai neplacut mirositor in interiorul guvernului, atunci ca altcineva va apasa pe buton.
  Domnul Antonescu ne crede pur si simplu prosti, imaginandu-si ca noi privim ca pe o normalitate atributiunea de vice premier la finante exercitata in paralel cu functia de ministru de interne.
  Iata care este respectul liberalilor fata de coerenta si profesionalismul actului de guvernare, scopul oricaror alegeri libere, oriunde in lumea democratica.

 102. Feri baci February 11, 2014 at 6:31 pm #

  Se necesita o mare atentie asupra Stefoni care gestioneaza fonduri europene la Min.Muncii , omul Marianei Campeanu care era padurar

 103. Maria February 11, 2014 at 8:33 pm #

  Cica basescu ar vrea sa scape de dvs pe mana lui Crinut.

  Aveti grija cu mersul in Parlament la vot

  Basescu a cerut ca dna , ani si altele sa calce peste “Ponta si psd”

 104. STS - o miză crucială February 11, 2014 at 11:40 pm #

  Propulsat peste noapte, printr-o mutare surpriză, în prima linie a războiului de uzură dintre PNL și PSD, Klaus Iohannis – care e un mai vechi colaborator al președintelui Traian Băsescu! – reprezintă un veritabil cal troian, menit să toarne gaz pe focul disensiunilor de la vârful USL, în perspectiva celei mai importante mize politice a anului 2014: bătălia pentru Cotroceni.
  Prin nominalizarea sibianului pentru funcția de vicepremier și ministru al Internelor – mișcare cu importante implicații strategice, menită să schimbe decisiv structura Cabinetului Ponta și să asigure strămutarea controversatului Serviciu de Telecomunicații Speciale(STS) sub o nouă pălărie politică -, Crin Antonescu pune premisele unei viitoare apropieri de Traian Băsescu. Cu alte cuvinte, în timp ce continuă să-l critice pe premier pentru semnarea pactului de coabitare – asumat în mod public -, liderul PNL lasă deschisă, pe șest, calea unei colaborări subterane cu Palatul Cotroceni.
  O rocadă pro-Băsescu
  Aceasta în condițiile în care, dacă se rupe USL, doar o largă alianță electorală de dreapta – alcătuită din PNL, PDL, PMP, FC, PNȚCD, poate UDMR și diverse alte fărâme – ar putea învinge un candidat al PSD, în turul doi al alegerilor pentru Cotroceni. Prin desemnarea lui Iohannis, un critic vehement al premierului Ponta și al măsurilor de stânga, Antonescu a reușit îndepărtarea lui Daniel Chițoiu – considerat “pontist” și om de casă al șefului ASF, Dan Radu Rușanu, marele partizan al parteneriatului cu PSD -, și a deschis ușa unei potențiale colaborări cu Băsescu, care urmărește o bipolarizare a scenei politice, prin unificarea forțelor de dreapta.
  Iohannis, EBA și “Steaua României”
  Bunele relații dintre Băsescu și Iohannis s-au cimentat încă din 2004, odată cu instalarea fostului pedist la Cotroceni, și s-au clădit întotdeauna pe diversele interese electorale avute în vedere. Din 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, legăturile au devenit din ce în ce mai strânse, cei doi întâlnindu-se de zeci de ori, atât oficial, cât și din rațiuni personale.
  În același an, Băsescu l-a decorat pe edil cu Ordinul Național “Steaua României”, iar, în 2009, Iohannis a susținut din umbră candidatura Elenei Băsescu la europarlamentare, într-un colegiu perfect eligibil, pregătit chiar la Sibiu.
  Băsescu: “Mulțumiri lui Iohannis și regelui Cioabă!”
  De asemenea, răposatul Florin Cioabă a reprezentat un liant electoral între șeful statului și Iohannis, în condițiile în care ambii s-au bucurat de voturile așa-zisei “case regale” a romilor. În campania electorală pentru prezidențialele din 2009, aflat la un miting organizat la Sibiu, Băsescu a declarat, în fața a peste 30.000 de simpatizanți: “Îi mulțumesc Sibiului și primarului Klaus Johannis pentru că ne-a găzduit, le mulțumesc celor de la PNȚCD pentru că sunt alături de noi astăzi aici, și îi mulțumesc și regelui Florin Cioabă pentru sprijin!” Chiar dacă, din octombrie 2009 – când a acceptat fără succes să fie propus premier -, Iohannis s-a poziționat într-o tabără politică rivală, el are mai multe legături cu Băsescu decât cu Antonescu, sau cu “partenerii” pesediști, pe care îi critică fără să clipească.
  STS – o miză crucială
  Nominalizat pentru funcția de vicepremier și ministru al Internelor, Iohannis devine o piesă esențială a viitorului joc politic. Motivul? Pe când încă nu bănuia planurile lui Antonescu, Ponta a anunțat că pregătește scoaterea STS de sub jurisdicția CSAT, pentru a-l muta în ograda MAI. Potrivit unor surse de la vârful PSD, în lumina ultimelor permutări liberale, liderii social-democrați sunt scandalizați de ideea că Iohannis poate fi omul care va avea acces la informațiile STS, mai cu seamă că decuplarea acestuia de CSAT viza tocmai scoaterea Serviciului de sub influența Cotrocenilor.
  Iohannis versus Dragnea
  Dacă se instalează la Interne, Iohannis va fi ministrul care organizează alegerile prezidențiale, devine omul doi în Guvern, dar și fericitul beneficiar al informațiilor STS, pârghie ce poate fi folosit chiar împotriva PSD. Adică, liberalii – și posibil Băsescu, în funcție de viitoarele evoluții politice – vor beneficia de un sistem informatic complex, care poate fi folosit din punct de vedere electoral, într-un mod asemănător celui brevetat de pesedistul Liviu Dragnea, potrivit dosarului “Fraude la referendum”. Dar atribuțiile reclamate de Iohannis modifică structura Cabinetului: Ponta i-a atribuit deja lui Gabriel Oprea coordonarea domeniului ordinii publice din postura de vicepremier. Semn că războiul dintre palate e în toi, Mihai Răzvan Ungureanu a emis o declarație halucinantă, bazată pe “propria experiență”, avertizând că STS poate frauda alegerile.
  Tandem liberal
  Surse liberale ne-au declarat că desemnarea lui Iohannis face parte dintr-un proiect mai vechi, gândit la începutul anului trecut: edilul urma să fie uns la cârma unui minister important și, în funcție de momentul disoluției USL, să fie fluturat, pe post de viitor premier, în tandem cu Antonescu. În ultimele două luni, Iohannis a permis plecarea mai multor experți din echipa sa de la primărie – menținută intactă timp de 14 ani! -, cărora le-a comunicat că va pleca din administrația locală pentru a intra în politica mare.
  Iohannis – candidatul dreptei unite?
  Potrivit unui sondaj INSCOP, Klaus Iohannis stă mai bine la capitolul încredere decât Crin Antonescu – clasamentul fiind condus de Isărescu (44,9%), Ponta (37,4%), Oprescu (34,6%), urmat de sibian, cotat la 33,9%. Antonescu (29,7%) rămâne pe poziția a cincea. În urma ultimelor vendete de la vârful PNL, printre liberali circulă tot soiul de scenarii. Cel mai interesant e următorul: dacă se rupe USL, iar toate analizele comandate vor prognostica eșecul lui Antonescu la prezidențiale, acesta ar putea face o rocadă cu Iohannis, care s-ar transforma în unicul candidat al dreptei.

 105. Florea Dumitrescu February 12, 2014 at 3:47 pm #

  CĂTRE
  PARLAMENTUL ROMÂNIEI
  DOMNULUI CRIN ANTONESCU, PREŞEDINTE AL SENATULUI
  DOMNULUI VALERIU ZGONEA, PREŞEDINTE AL
  CAMEREI DEPUTAŢILOR

  CE ÎNSEAMNĂ BĂSESCU?
  CE ÎNSEAMNĂ BĂSISMUL?

  LĂMURIREA POPULAŢIEI ROMÂNIEI
  Parlamentul nou ales are o datorie sfântă faţă de poporul român supus nenorocirilor provocate de Băsescu şi băsism timp de 8 ani: să dea documente de poziţie în care să explice în mod fundamentat ce înseamnă Băsescu şi Băsismul (ca sistem) – în plan economic, social, politic, juridic şi moral, pentru a se cunoaşte ADEVĂRUL despre situaţia dezastruoasă în care a fost adusă România după 8 ani de guvernare băsistă-portocalie.
  Cu cât mai repede se vor da aceste documente de poziţie, cu atât mai grabnic se vor putea crea premizele necesare pentru a face câte ceva pozitiv pentru poporul român şi pentru România.
  De la ce pornim în judecăţile noastre?
  De la constatarea tragică potrivit căreia:
  A. Băsescu şi băsismul – înseamnă provocarea – prin politici greşite – a unor dezechilibre macroeconomice enorme (şi greu de corectat) şi, totodată, înseamnă fonduri de zeci şi zeci de miliarde de euro – jefuite, pierdute şi risipite din bani publici, ceea ce a făcut ţara extrem de vulnerabilă.
  Trebuie combătută minciuna criminală băsistă, profund dăunătoare, potrivit căreia s-ar fi asigurat „restabilirea rapidă a echilibrelor economice”; această minciuna este destinată dezorientării şi derutării populaţiei.
  B. Băsismul va dăinui în mod evident până la 21 decembrie 2014; totodată, băsismul va dăinui prin băsiştii din instituţiile de forţă şi din sistemul judiciar, din ministere şi agenţii, din deconcentrate – şi dincolo de 21 decembrie 2014.
  Acţiunile împotriva României ale domnului Băsescu şi ale băsiştilor se vor intensifica.
  C. Minciunile, dezinformările şi intoxicările băsiste despre „statul de drept” vor fi folosite în continuare împotriva României.
  De la tribuna Administraţiei Prezidenţiale şi prin televiziuni Băsescu propagă intens aberaţia despre „lovitura de stat” şi aberaţia despre „milioanele de voturi fraudate” la referendum.
  Iar Parlamentul nou ales nu a dat încă documentul de poziţie în care să combată aceste minciuni băsiste, care au compromis România în plan extern.
  D. Domnul Băsescu şi Administraţia Prezidenţială, în loc să păstreze statutul de neutralitate, de mediator, de arbitru şi să conlucreze instituţional cu noua guvernare:
  – continuă acţiunile de defăimare a ţării şi naţiunii pe plan internaţional (contrar articolului 30, alineatul 7 din Constituţie);
  – întreprind tot mai multe acţiuni de sabotaj, care aduc mari prejudicii României în plan economic; hărţuiesc guvernarea prin abuzuri peste abuzuri şi ilegalităţi.
  E. Încălcând grav Constituţia ţării, statutul de neutralitate, de mediator, de arbitru, domnul Băsescu – adoptând poziţia de partizanat politic – şi-a creat un partid politic (PMP) – utilizând ilegal consilieri prezidenţiali plătiţi din bani publici şi folosind fonduri obscure (încă necercetate de Curtea de Conturi și de Procuratură).
  Domnul Băsescu şi-a pus în aplicare vocaţia şi experienţa sa de spărgător de partide, decimând PDL – cu scopul de a-i da şi o bază parlamentară noului său partid (PMP), violând toate reglementările legale şi normele morale.
  F. O parte din DNA şi procuratură şi unii judecători – subordonaţi politic băsismului continuă să facă abuzuri şi ilegalităţi: „blochează” dosarele penale ale domnului Băsescu şi ale familiei sale; „blochează” dosarele penale ale guvernanţilor portocalii (peste 400 de dosare de audit și verificări) şi fabrică „dosare politice” pentru adversarii politici ai băsismului.
  Aceşti băsişti din sistemul judiciar – în mod total fals şi denaturat – invocă problema „independenţa justiţiei”, încercând să ascundă în fapt – subordonarea lor politică băsisnului şi propria lipsă de obiectivitate în activitatea lor.
  G. Multe televiziuni şi ziare băsiste – finanţate de jefuitorii portocalii de bani publici – dezinformează şi derutează populaţia cu minciunile băsiste despre „statul de drept”, despre „restabilirea echilibrelor macroeconomice”, despre „competenţa guvernanţilor portocalii” etc.
  Va trebui explicat populaţiei că Băsescu înseamnă politicile greşite, politicile de distrugere impuse timp de 8 ani de guvernare portocalie.
  Băsismul înseamnă un sistem în care s-au implicat guvernanţii portocalii centrali şi locali şi instituţiile de stat în care aceştia au fost numiţi şi care au pus în aplicare politicile de distrugere băsiste.
  Ca economişti, noi ne vom referi în studiile noastre la politicile economice, cu deosebire la dezechilibrele macroeconomice gigantice (greu de corectat) şi la zecile şi zecile de miliarde de euro jefuite, pierdute şi risipite – prin incompetenţă abuzuri şi ilegalităţi.
  Liderii USL – trebuie să conştientizeze şi să ia act de realităţile de mai sus, să dea dovadă de UNITATE şi FERMITATE şi să mobilizeze toate forţele cinstite ale poporului român sub chemarea categorică:
  „JOS BĂSESCU!, JOS BĂSISMUL!”

  * *
  *

  Noi, cei din societatea civilă, ca economişti, suntem datori să spunem milioanelor de cetăţeni care trăiesc din muncă – MARELE ADEVĂR ECONOMIC: de la Băsescu şi băsism, România după 8 ani de guvernare portocalie – s-a ales cu o MOŞTENIRE ECONOMICĂ DEZASTRUOASĂ, CATASTROFALĂ, ca efect al politicilor greşite, al politicilor de distrugere.
  În domeniul economic s-au produs cele mai mari NENOROCIRI.
  AVERTISMENT. Noi considerăm că liderii USL – trebuie să aibă în vedere următorul fapt fundamental: STRUCTURILE ECONOMICE ŞI FINANCIARE moştenite de la băsismul care a guvernat 8 ani – nu se pot modifica şi îndrepta într-un termen scurt; va fi necesară o perioadă îndelungată. Acest adevăr trebuie spus în mod deschis populaţiei.
  STRUCTURILE moştenite de la băsism sunt producătoare de MARI DEZECHILIBRE MACROECONOMICE în continuare (un număr de ani în care se vor aplica politici de corectare și restucturare).
  Acest adevăr neconvenabil trebuie spus populaţiei.
  Aceasta înseamnă că, România – în următorii ani – va fi nevoită să se îndatoreze, să trăiască pe datorii:
  – să mărească DATORIA EXTERNĂ
  – să mărească DATORIA PUBLICĂ (de stat suverană)
  Acest ADEVĂR ECONOMIC TRAGIC – trebuie spus populaţiei, celor 20 de milioane de cetăţeni.
  RESURSELE sunt extrem de limitate în raport cu AŞTEPTĂRILE populaţiei. Deci, pe termen scurt, nu se pot face decât mici reparaţii, mici îmbunătăţiri – faţă de nenorocirile produse de băsism timp de opt ani de guvernare.
  Atenţia principală – în condiţiile resurselor limitate de care dispunem – trebuie concentrată pe relansarea economică, pe creşterea producţiei naţionale. Nu există altă cale.
  Nu se poate urma calea băsismului – adică a SUPRAÎNDATORĂRII-ŞOC A ŢĂRII, cu zeci și zeci de miliarde de euro într-un termen scurt.
  Dacă nu se înţelege rapid acest lucru – România va fi împinsă în situaţia Greciei – de incapacitate de plată. Şi băsiştii vor aşeza întreaga răspundere pe seama guvernării USL, cum intoxică chiar acum – prin propaganda lor – populaţia zi şi noapte.
  CONCLUZIA Îndreptarea situaţiei economice moştenite de la băsism – pentru reducerea dezechilibrelor macroeconomice gigantice va necesita o vreme îndelungată, mai multe cicluri de guvernare, chiar mai multe decenii.
  Ori se conştientizează acest pericol şi se vor schimba treptat politicile, ori România va fi împinsă în situaţia Greciei, va fi pusă în imposibilitatea de a-şi onora datoriile excesive create de băsism.
  STAREA ECONOMICĂ GENERALĂ Guvernanţii USL trebuie să aibă în vedere realităţile actuale. Omenirea se află încă în criza mondială şi globală. Uniunea Europeană, din care facem parte, se află într-o criză profundă şi în stagnare. România se află într-o criză economică şi financiară mult prelungită. Ieşirea din criză a României va dura încă mulţi ani de acum înainte.
  Parlamentul nou ales ar trebui să dezbată şi să dea documente de poziţie în ce priveşte criza multilaterală şi prelungită în care a fost aruncată ţara de regimul Băsescu.
  În prim plan se situează CRIZA SOCIALĂ PROFUNDĂ şi de mare anvergură. Pe piaţa muncii se află cea mai mare disproporţie, cel mai mare dezechilibru macroeconomic, despre care băsismul discută în mod fals, ascunzând realitatea.
  Nu ne putem limita la datele statistice despre şomaj, deoarece datele sunt parţiale şi insuficiente pentru prezentarea realităţii.
  Marele dezechilibru macroeconomic este reflectat de cele 4 milioane de locuri de muncă desfiinţate. Acest dezechilibru macroeconomic este redat şi de cele 3-4 milioane de persoane silite să migreze în alte ţări (adică 30-40% din populaţia activă) în căutarea unui loc de muncă, cu toate problemele extrem de grele pentru copiii şi familiile lor, aici în ţară, cât şi în ţările în care au fost silite să migreze.
  Acest adevăr trebuie să-l spună liderii USL. Dezbaterea despre locuri de muncă trebuie să se raporteze la aceste cifre imense.

  CRIZA DATORIEI EXTERNE este extremă, deoarece băsismul a majorat datoria externă de câteva ori, într-un ritm record şi a dus-o la peste 100 miliarde de euro (la care se adaugă multe miliarde de euro de dobânzi înrobitoare).
  Problema refinanţării acestor datorii externe, a rostogolirii datoriilor, este extrem de ascuţită şi primejdioasă pentru țară.

  CRIZA DATORIEI PUBLICE (DE STAT, SUVERANĂ) este, de asemenea extremă, deoarece băsismul a mărit-o de câteva ori, într-un termen record şi a dus-o la peste 220 de miliarde de lei, mutând poverile şi pagubele pe umerii cetăţenilor contribuabili.

  CRIZA SISTEMULUI BANCAR moştenită de la băsism creează un blocaj general în economie.
  Cu privire la aceste componente ale crizei economice multilaterale în care a fost cufundată România de băsism – Parlamentul nou ales trebuie să organizeze dezbateri şi analize, punând accentul pe căi şi soluţii şi să nu se lase copleşit de diversiunile şi manipulările băsiste, de agenda publică impusă de băsism cu false probleme politicianiste.

  * *
  *

  Ce să spună Parlamentul nou ales celor 20 de milioane de cetăţeni români, cu autoritatea şi legitimitatea sa?
  În primul rând, să le spună ce înseamnă Băsescu şi băsismul din punct de vedere economic.
  În faţa Parlamentului nou ales, la 12 martie 2013, domnul Băsescu, în mod total neruşinat, a afirmat că regimul său ar fi asigurat „restabilirea rapidă a echilibrului macroeconomic” şi „stabilitatea economică”.
  Aceasta este MINCIUNA SECOLULUI. Şi Parlamentul nou ales a înghiţit această minciună şi nu a găsit ulterior timp să o combată printr-un document de poziţie.
  În consecinţă, domnul Băsescu – în alte zeci de declaraţii de presă televizate – a repetat această MINCIUNĂ CRIMINALĂ pentru ţară, această ÎNŞELĂTORIE POLITICĂ.
  Este timpul ca Parlamentul nou ales să aducă clarificările necesare; altminteri milioanele de cetăţeni vor fi înşelaţi de discursurile aberante ale domnului Băsescu şi ale foştilor guvernanţi portocalii, care sunt extrem de activi în propaganda lor nocivă.
  Noi, cei din societatea civilă, ca economişti, am transmis tuturor autorităţilor studiile şi analizele noastre în această problemă, tocmai cu scopul demascării minciunilor criminale ale băsismului în probleme economice.
  Rostim aici, din nou, adevărurile despre ce înseamnă Băsescu şi ce înseamnă băsismul în plan economic: provocarea de dezechilibre macroeconomice greu de resorbit şi jefuirea, pierderea şi risipirea de zeci de miliarde de euro din banii publici în cei opt ani de guvernare băsistă.

  DEZECHILIBRELE MACROECONOMICE GIGANTICE
  LĂSATE DE BĂSESCU ŞI DE BĂSISM

  I. SĂRĂCIA EXTINSĂ ŞI APROFUNDATĂ în anii regimului băsist o resimt milioanele de cetăţeni care trăiesc din muncă.
  Ultimele date publicate de Uniunea Europeană se referă la riscul de sărăcie şi de excludere socială din România, care cuprinde peste 42% din populaţie.
  Băsescu şi băsismul înseamnă această stare de sărăcie extrem de extinsă.

  II. DEZECHILIBRUL MACROECONOMIC ÎN PIAŢA MUNCII este groaznic. O ţară care nu asigură locuri de muncă pentru 30-40% din populaţia totală activă trebuie să se cutremure.
  În anii guvernării băsiste 3-4 milioane de cetăţeni apţi de muncă au fost nevoiţi să ia drumul migraţiei în alte ţări pentru un loc de muncă, cu toate consecinţele tragice ale unei asemenea mişcări masive de populaţie, fără precedent în istoria ţării noastre.
  Această migraţie a avut loc în cea mai mare parte în cei opt ani de guvernare băsistă.
  Această contraperformanţă istorică înseamnă Băsescu şi băsismul în cei opt ani de guvernare.

  III. DEZECHILIBRUL MACROECONOMIC ÎNTRE EXPORT ŞI IMPORT a fost enorm în cei opt ani de guvernare băsistă.
  Diferenţa negativă între export şi import, deficitul cronic şi de mari proporţii din balanţa comercială externă – în cei 8 ani de guvernare băsistă a atins sumă de 85 miliarde de euro, fără precedent în istoria ţării.
  În studiile noastre trimise autorităţilor portocalii am examinat evoluţia pe ani a acestui dezechilibru.
  Băsescu şi băsismul înseamnă acest dezechilibru extern de 85 de miliarde de euro, această gaură neagră în economie în cei opt ani de guvernare portocalie. Aceasta este o contraperformanţă fără precedent în istoria ţării ca amploare şi viteză.

  IV. DEZECHILIBRUL MACROECONOMMIC VALUTAR a fost enorm în cei opt ani de guvernare băsistă.
  Ca efect al dezechilibrelor dintre export şi import, al politicilor valutare neraţionale, deficitele contului curent al balanţei de plăţi externe în cei opt ani de guvernare băsistă – au însumat 72 de miliarde de euro, o contraperformanţă fără precedent în istoria ţării.
  În studiile noastre trimise autorităţilor portocalii am examinat evoluţia pe ani ale acestor deficite valutare.
  Băsescu şi băsismul înseamnă acest dezechilibru valutar de 72 de miliarde de euro în cei opt ani de guvernare portocalie, pe care îl lasă moştenire guvernărilor viitoare şi generaţiilor viitoare, după cum arătăm mai departe.

  V. SUPRAÎNDATORAREA RAPIDĂ ŞI PERICULOASĂ A ŢĂRII
  DATORIA EXTERNĂ EXCESIVĂ A ŢĂRII.
  CRIZA DATORIEI EXTERNE
  Concepţiile eronate ale domnului Băsescu şi ale băsismului potrivit cărora ţara se poate îndatora oricât de mult şi oricât de repede – au condus la aplicarea unor politici greşite, care au determinat creşterea aberantă a datoriei externe a ţării, pentru a acoperi lipsa de eficienţă economică şi dezechilibrele macroeconomice acumulate în cei 8 ani de guvernare portocalie.
  În felul acesta, datoria externă a fost majorată la 100 de miliarde de euro (la care se adaugă multe miliarde de euro dobânzi înrobitoare ce trebuie plătite în fiecare an).
  Avem un munte de datorii externe – lăsat moştenire generaţiilor viitoare – în mod total iresponsabil – de Băsescu şi băsism.
  Este o moştenire monstruoasă – care va necesita decenii pentru rambursare şi redresare.
  Băsescu şi băsismul au mărit în anii 2005-2012 datoria externă pe termen mediu şi lung de 4,3 ori (de la 18,3 miliarde de euro în 2004 la 78,7 miliarde de euro în 2012). Precizăm că toate guvernările anterioare în anii tranziţiei, deci în interval de 15 ani, au acumulat o datorie externă pe termen mediu şi lung de numai 18,3 miliarde de euro.
  Este o dinamică a datoriei externe periculoasă (ca volum – record negativ şi ca viteză – record negativ), fără să se fi creat capacităţi de producţie, care să asigure exporturi şi încasări valutare pentru achitarea datoriei angajate.
  Este o contraperformanţă fără egal în istoria ţării. În felul acesta Băsescu şi băsismul au provocat criza datoriei externe a României, chiar înainte de izbucnirea crizei mondiale şi globale (cum am demonstrat noi în studiile trimise autorităţilor portocalii).
  NOTĂ SPECIALĂ 1. După ce a minţit poporul român în 2008 că solicită un credit de la FMI, UE şi Banca Mondială numai – ca „centură de siguranţă”, l-a transformat în credit efectiv, de 20 de miliarde de euro, cel mai mare credit din istoria României.
  Problema problemelor – o constituie refinanţarea datorii externe excesive, care necesită – în fiecare an o rostogolire, o reînnoire de zeci de miliarde de euro, apelând la pieţele externe. Aceasta creează o vulnerabilitate extremă, o slăbiciune periculoasă pentru întreaga economie naţională, pentru dezvoltarea economică.
  Acest dezechilibru macroeconomic, amplificat extraordinar de băsism, va dăinui multe decenii ca o piatră de moară agăţată de gâtul economiei României şi făcând-o extrem de vulnerabilă la şocurile externe de finanţare (această datorie externă de peste 100 miliarde de euro este de 10 ori mai mare decât vârful datoriei externe din regimul dinainte de 1989, când am intrat în moratoriu).
  În faţa Parlamentului nou ales (la 12 martie 2013), domnul Băsescu, a lansat MINCIUNA CRIMINALĂ potrivit căreia a asigurat „restabilirea rapidă a echilibrelor macroeconomice”, înşelând poporul român. Apoi, în zeci de declaraţii de presă a propagat această minciună profund dăunătoare şi derutantă.
  Este evident că pentru această înşelăciune periculoasă trebuie să ajungă în faţa Justiţiei.
  CRIZA DATORIEI EXTERNE provocată de Băsescu şi băsism – o resimt instituţiile statului care trebuie să asigure refinanţarea, rostogolirea a zeci de miliarde de euro, în fiecare an.
  NOTĂ SPECIALĂ 2. În curând, pentru informarea corectă a populaţiei României, vom publica un studiu cu datele concrete privind rostogolirea datoriei externe, reînnoirea în fiecare an a acestei datorii, pentru ca ţara să nu intre în incapacitate de plată. Aceasta este moştenirea monstruoasă băsistă.
  Băsescu şi băsismul înseamnă supraîndatorarea – şoc a ţării, vulnerabilizarea extremă şi periculoasă a economiei României pentru o vreme îndelungată. De aceea, locul domnului Băsescu – va fi în faţa Justiţiei pentru a împărtăşi soarta de „puşcăriabil” (un termen atât de îndrăgit de domnia sa, pe care l-a rostit cu înverşunare în cei 8 ani de guvernare împotriva adversarilor săi politici). Locul băsismului este la lada de gunoi a istoriei.

  DEZECHILIBRELE FINANCIARE ENORME
  Din cauza politicilor eronate şi ineficiente aplicate timp de opt ani de regimul Băsescu – stabilitatea financiară a ţării a fost zdruncinată puternic, din temelii.

  VI. DEFICITELE BUGETARE – în cei opt ani de guvernare băsistă, în mod cumulat, s-au ridicat la 150,4 miliarde de lei (circa 35 de miliarde de euro).
  În faţa Parlamentului nou ales, la 12 martie 2013, domnul Băsescu a uitat să examineze acest dezechilibru macroeconomic provocat de politicile greşite băsiste.

  VII. DATORIA PUBLICĂ (DE STAT, SUVERANĂ)
  În cei opt ani de guvernare, regimul Băsescu a recurs la mărirea considerabilă a datoriei publice, pentru a finanţa deficitele bugetare anuale, ajungând la un nivel record de 222 miliarde de lei (circa 52 miliarde de euro).
  În cei 8 ani de guvernare, regimul Băsescu a mărit datoria publică de 4 ori (de la 55 miliarde de lei în 2004, la 222 miliarde de lei în 2012).
  În faţa Parlamentului nou ales, la 12 martie 2013, domnul Băsescu, în mod total iresponsabil a trecut peste acest dezechilibru macroeconomic, prin afirmaţia mincinoasă că ar fi „restabilit rapid echilibrele macroeconomice”.

  VIII. DEFICITELE QUASIFISCALE au atins în cei 8 ani de guvernare băsistă proporţii considerabile. Conform documentelor privind Acordul cu FMI, plăţile restante în sectorul de stat, care sunt o componentă de bază a deficitelor quasifiscale – la nivelul anului 2012 – au fost de 24,1 miliarde de lei (3,3% din PIB).
  Aceste deficite quasifiscale se adaugă la datoria publică a ţării.
  Băsescu şi băsismul înseamnă datorie publică (de stat, suverană) de 222 miliarde de lei, la care se adaugă deficitele quasifiscale de 24 miliarde lei şi provocarea crizei datoriei publice în România, pusă pe umerii cetăţenilor contribuabili.

  DEZECHILIBRELE MACROECONOMICE ÎN
  DOMENIUL MONETAR ŞI BANCAR
  Fenomenele negative de mari proporţii din economia reală şi din domeniul financiar s-au reflectat şi în mai multe dezechilibre în domeniul monetar şi bancar.

  IX. INFLAŢIA Fenomenul inflaţionist a fost extrem de intens. Ratele de creştere a inflaţiei în fiecare an – au fost de câteva ori mai mari decât media din Uniunea Europeană.
  În cei 8 ani de guvernare băsistă – rata cumulată a inflaţiei a înregistrat o creştere de 60,92%, cu toate consecinţele negative pentru economie şi populaţie.

  X. DEVALORIZAREA EXTERNĂ A LEULUI Cursul mediu al leului faţă de euro – a fost depreciat de la 3,33 lei /un euro în 2004, la 4,45 lei/ un euro în 2012.
  A avut loc o depreciere cu consecinţe deosebite şi diferenţiate pentru agenţii economici şi pentru persoanele fizice care au avut datorii în valută.

  XI. DOBÂNZILE sunt preţuri cu caracter semnificativ în mişcarea capitalurilor şi a disponibilităţilor pe piaţă. Dobânzile sunt componente esenţiale ale sistemului monetar şi bancar, ale politicilor monetare şi bancare. Acestea au jucat şi joacă un rol important prin nivelele practicate la creditele în lei şi în valută. În România nivelele dobânzilor au fost de câteva ori mai mari decât în ţările din Uniunea Europeană, ceea ce a avut un impact extrem de negativ în activitatea economică.

  XII. MARELE DEZECHILIBRU ÎN DOMENIUL BANCAR
  În domeniul bancar există un mare dezechilibru – constând în faptul că circa 90% din totalul capitalurilor bancare aparţin capitalurilor străine. Capitalurile româneşti au fost practic înlăturate din acest sector.
  Sunt de examinat problemele de o gravitate excepţională, care decurg din înstrăinarea aproape totală a băncilor de pe teritoriul României.
  Disponibilităţile şi economiile de pe piaţa României sunt administrate şi gestionate în proporţie covârşitoare de băncile cu capital străin. Deciziile în acest domeniu le aparţin acestora şi „mamelor lor” din străinătate.

  XIII. ALTE DEZECHILIBRE ŞI FENOMENE NEGATIVE Tabloul va fi mai complet prin prezentarea evoluţiei la următorii indicatori: 1) ritmurile de creştere extraordinare a masei monetare şi a anumitor categorii de credite, în special în 2005-2008; 2) blocajul plăţilor restante în economie; 3) blocarea activităţii de creditare a economiei în ultimii ani; 4) amplificarea creditelor neperformante şi a pierderilor la unele bănci; 5) fuga unor capitaluri străine din sistemul bancar; 6) scumpirea deosebită a serviciilor bancare; 7) băncile cu situaţie precară; 8) slăbiciunile şi insuficienţa politicilor monetare.
  Sistemul bancar din România se află într-un blocaj general, care creează mari obstacole pentru relansarea creşterii economice.
  Băsescu şi băsismul înseamnă multiplele dezechilibre enunţate mai sus în domeniul monetar şi bancar, blocajul general în acest domeniu, criza prelungită a sistemului bancar românesc.

  ZECI DE MILIARDE DE EURO JEFUITE, PIERDUTE ŞI
  RISIPITE DIN BANII PUBLICI
  În analizele noastre, între factorii cauzali ai dezastrului economic – am criticat politicile regimului Băsescu care au lăsat libere căile de jefuire, pierdere şi risipire a banilor publici, ceea ce a contribuit în mod substanţial la agravarea şi exacerbarea dezechilibrelor macroeconomice.
  În cei 8 ani de guvernare băsistă, noi, cei din societatea civilă, am trimis la autorităţile portocalii mai multe studii şi analize în care avertizam asupra acestor fenomene grave şi de mari proporţii. Degeaba.
  În anii de criză cumplită, când Băsescu şi politicienii portocalii strigau la toate televiziunile „Nu avem bani pentru pensii şi salarii”, în sistemul băsist de jefuire şi risipire a banilor publici – se făceau „nevăzute” zeci şi zeci de miliarde de euro în fiecare an. Să le examinăm în mod sintetic aceste nenorociri.
  I. EVAZIUNEA FISCALĂ ŞI CONTRABANDA în anii regimului Băsescu s-au amplificat prin politicile de tolerare, de non-combat a fraudelor fiscale, a corupţiei şi a criminalităţii.
  În această problemă, deosebit de studiile şi analizele unor economişti, există studiile de la Comisia Europeană, există chiar şi documente oficiale autohtone care probează situaţia extrem de gravă în acest domeniu.
  Pagubele din fraudele fiscale în anii de criză cumplită s-au situat la nivele de 15-20 de miliarde de euro într-un an.
  În cei opt ani de regim Băsescu, după estimările multor economişti, pagubele la bugetul ţării din evaziune fiscală şi contrabandă au fost de 90-120 de miliarde de euro.
  Guvernanţii portocalii, în frunte cu domnul Băsescu, trebuie să-şi asume răspunderea pentru aceste pagube cauzate de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu la Guvern, la Ministerul de Finanţe, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, la Serviciile Secrete, la Procuratura Generală şi la DNA, la alte ministere şi instituţii centrale, la administraţiile locale.
  În mesajul către Parlamentul nou ales (din 12 martie 2013), politicianul Băsescu nu a examinat aceste pierderi colosale de resurse la bugetul ţării şi nici nu şi-a asumat răspunderea.
  Jefuirea bugetului de stat prin evaziune fiscală şi contrabandă, cu toleranţa şi complicitatea autorităţilor, se înscrie ca un factor cauzal important în provocarea dezechilibrelor macroeconomice, a deficitelor financiare şi valutare de zeci de miliarde de euro.
  Băsescu şi băsismul înseamnă aceste pierderi prin evaziune fiscală şi contrabandă de 90-120 de miliarde de euro, în cei 8 ani de guvernare portocalie.
  Domnul Băsescu trebuie să-şi asume personal răspunderea pentru aceste pagube imense.

  II. NEUTILIZAREA ŞI NEABSORBŢIA FONDURILOR EUROPENE
  GRATUITE
  Prin indolenţă, incompetenţă şi incapacitate, regimul Băsescu, guvernanţii portocalii – au dat cu piciorul la cele 34,8 miliarde de euro – fonduri europene gratuite – alocate României prin Programul pe 7 ani (2007-2013).
  Acuzaţia este de mare neglijenţă în serviciu.
  În numeroase studii şi analize, cu cifre concrete pe anii programaţi, ne-am adresat autorităţilor portocalii. Dar degeaba.
  Din cele 34,8 miliarde de euro fonduri europene gratuite cu programare pe ani au rămas NEABSORBITE – în cei 6 ani (2007-2012) fonduri în sumă de circa 20 miliarde de euro, astfel:
  – s-au pierdut în cei 6 ani (2007-2012) circa 14 miliarde de euro sau 90% din fondurile structurale şi de coeziune eşalonate pe perioada respectivă (din totalul pe 7 ani – de 19,2 miliarde de euro);
  – s-au pierdut în cei 6 ani (2007-20112) circa 6 miliarde de euro sau 50% din fondurile pentru agricultură şi dezvoltare rurală eşalonate pe perioada respectivă (din totalul pe 7 ani de 14,7 miliarde de euro);
  La cele de mai sus se adaugă ca pierderi – restituirile de peste un miliard de euro ce trebuie să fie făcute de la bugetul de stat – pentru nereguli şi fraude constatate de auditul Comisiei Europene în anii de guvernare portocalie 2009-2011.

  Ca urmare a pierderilor de mai sus, în fiecare din anii respectivi – pe perioada 2007-2012 – dezechilibrele macroeconomice valutare şi financiare au fost grav afectate, recurgându-se la mărirea datoriilor ţării – din cauza neabsorbirii fondurilor europene în anii în care au fost programate.
  Rămâne de văzut ce se va mai putea recupera, dar suma ce se va pierde definitiv în final, prin „dezangajare” (anulare de către Comisia Europeană) va fi importantă.
  Domnul Băsescu şi guvernaţii portocalii trebuie să-şi asume răspunderea pentru cele 20 de miliarde de euro pierdute în anii programaţi 2007-2012, deoarece aici este vorba de neglijenţă în serviciu; în final trebuie să-şi asume răspunderea şi pentru sumele ce vor fi pierdute prin „dezangajare” (anulare).
  În mesajul adresat Parlamentului nou ales (la 12 martie 2013), domnul Băsescu nu a găsit de cuviinţă să se refere la aceste pierderi de fonduri europene gratuite de zeci de miliarde de euro şi la cei vinovaţi.
  Băsescu şi băsismul înseamnă pierderea de zeci de miliarde de euro fonduri europene gratuite în anii programaţi.

  III. PIERDERI ÎNSEMNATE DE RESURSE LA BUGET PRIN
  INTRODUCEREA COTEI UNICE DE IMPOZITARE
  Regimul Băsescu – prin introducerea „cotei unice” de impozitare pe profit şi pe veniturile persoanelor la începutul anului 2005 – s-a îndepărtat în mod substanţial de politicile şi practicile fiscale europene.
  Aceasta a însemnat impozite mai mici pe profiturile monopolurilor şi companiilor transnaţionale dominante în România şi desfiinţarea impozitării progresive pe veniturile persoanelor fizice.
  În ianuarie 2005, noi am transmis autorităţilor băsiste un amplu studiu în care criticam politicile de „cotă unică” de impozitare şi efectul negativ ale acestor politici asupra echilibrelor macroeconomice. Degeaba.
  Prin aplicarea politicii greşite de „cotă unică” (16%) la impozitul pe profit şi la impozitul pe veniturile persoanelor (o reducere de 36% la impozitul pe profit şi de 32% la impozitul pe veniturile persoanelor) s-au pierdut de la bugetul ţării resurse financiare în medie de 3-4 miliarde de euro pe an.
  În cei opt ani de guvernare băsistă – pagubele la bugetul ţării prin politicile de „cotă unică” – au însumat 24-32 de miliarde de euro.
  Aceste fonduri pierdute de la bugetul ţării au umplut seifurile monopolurilor şi companiilor transnaţionale dominante în ramurile şi sectoarele de bază din România; de asemenea, fondurile pierdute de la buget au umplut buzunarele celor cu venituri mari şi foarte mari, în special ale oligarhiei politico-financiare.
  Este evident că aceste pagube de multe miliarde de euro au agravat dezechilibrele macroeconomice ale ţării cu zeci de miliarde de euro.
  Băsescu şi băsismul înseamnă pierderi de bani publici de la buget – prin aplicarea „cotei unice” – de 24-32 de miliarde de euro în cei opt ani de guvernare portocalie.
  Comparaţii Cota de impozitare maximă pe profitul companiilor în ţările din Uniunea Europeană a fost între 25% şi 34%, în timp ce în România a fost de 16%.
  Cotele de impozitare maximă pe veniturile persoanelor fizice în ţările Uniunii Europene au fost între 41% şi 59%, în timp ce în România au fost de 16%.

  IV. JEFUIREA BANILOR PUBLICI DIN BUGETELE ANUALE,
  CU FORME LEGALE ŞI PE CĂI ILEGALE
  Este vorba de pierderi de 5-10 miliarde de euro în fiecare an, mai ales în anii de criză cumplită (2009-2013).
  Aceste pagube se referă la cheltuielile neraţionale la bunuri şi servicii şi la cheltuielile cu investiţiile neproductive în infrastructură.
  Mulţi ziarişti de investigaţie au pus în evidenţă cazuri de asemenea pierderi de bani publici. Rapoartele anuale ale Curţii de Conturi pe anii 2010, 2011 și 2012 au constatat nereguli şi ilegalităţi de 9-10 miliarde de euro în fiecare an. S-au pus în evidenţă numeroase cazuri de folosire de preţuri exagerate şi de evaluări exagerate la cheltuielile publice, la achiziţiile publice, la investiţiile publice.
  Președintele Curții de Conturi, cu autoritatea sa, a atras atenția că la 100 lei cheltuială bugetară circa 40 de lei reprezintă nereguli, risipă, cheltuieli neraționale, fraude.
  Banii jefuiţi şi risipiţi pe aceste căi au afectat grav deficitul bugetar, dezechilibrele macroeconomice ale ţării.
  Băsescu şi băsismul înseamnă pierderi de bani publici de la buget de 5-10 miliarde de euro în fiecare an din perioada crizei economice.

  * *
  *
  CURBELE DE SACIFICIU. Într-un material separat vom trata despre curbele de sacrificiu pe care îmbogățiții de tranziție – milionarii Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Elena Udrea, Adriean Videanu, Emil Boc și alți guvernanți portocalii le-au aplicat milioanelor de pensionari și salariați care trăiesc din muncă, cum nu și-a permis nici un stat din Uniunea Europeană.

  * *
  *

  ÎN FAŢA JUSTIŢIEI
  Băsescu şi băsismul trebuie să ajungă în faţa Justiţiei pentru a da socoteală pentru dezechilibrele macroeconomice gigantice şi pentru zecile de miliarde de euro jefuite, pierdute şi risipite din banii publici – în cei opt ani de guvernare portocalie.
  Noi, cei din societatea civilă, considerăm că, alături de domnul Băsescu trebuie să dea socoteală cei care au făcut parte din sistemul băsist (Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Anca Boagiu, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Theodor Baconski, Gheorghe Ialomițeanu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur și alți portocalii).
  Parlamentul nou ales va trebui să sprijine această acţiune de justiție prin documentele sale de poziţie.

  12 februarie 2014

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 106. Boar Gligor February 12, 2014 at 5:45 pm #

  Domnule Presedinte , daca Crin Antonescu se comporta asa , acum va intreb cum se va comporta daca va fii Presedintele Romaniei. Boar V. Gligor , Gorj .

 107. Raluca February 13, 2014 at 9:50 am #

  CSM ESTE DEASUPRA LEGII PRIVIND INFORMATIILE CLASIFICATE?

  Consiliul Superior al Magistraturii a găsit o metodă pentru a evita trecerea magistraţilor prin verificări laborioase şi incomode, impuse de obţinerea unui certificat de securitate ORNISS. De multe ori, judecătorii şi procurorii refuzau să se supună acesteia, pentru că presupunea inclusiv o intruziune în viaţa privată, documentând de la relaţii extraconjugale la prietenii sau relaţii de afaceri.

  CSM a emis o hotărâre prin care a aprobat regulamentul prin accesul magistraţilor la informaţii clasificate, în baza unui jurământ şi a unui angajament de păstrare a tăcerii. În condiţiile în care în România se scurg din dosarele penale în fiecare zi informaţii nedestinate publicului, hotărârea CSM pare riscantă, mai ales că, prin acest regulament, s-a acordat dreptul oricărui procuror din România, de la orice parchet şi orice nivel, să aibă acces la toate documentele serviciilor de informaţii care acţionează în ţară sau în
  străinătate!

  Legea informaţiilor clasificate nu exclude magistraţii

  Legea privind accesul la informaţiile clasificate, 182/2002, prevede cum pot avea acces la informaţii clasificate anumite categorii de persoane. Unele dintre ele prin obţinerea certificatului ORNISS, altele, prin simpla depunere a jurământului în funcţie. ” (1) Persoanele care vor avea acces la informaţii clasificate secrete de stat vor fi verificate, în prealabil, cu privire la onestitatea şi profesionalismul lor, referitoare la utilizarea acestor informaţii. (…) Procedurile de verificare sunt cele obligatorii pentru persoanele care lucrează în cadrul Autorităţii Naţionale de Securitate, care gestionează informaţii NATO, potrivit echivalenţelor nivelurilor de secretizare prevăzute prin prezenta lege. (4) Accesul la informaţii clasificate ce constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu (…) este garantat, sub condiţia validării alegerii sau numirii şi a depunerii jurământului, pentru categoriile de persoane (…) care, în concordanţă cu atribuţiile specifice, sunt îndreptăţite să aibă acces la informaţiile clasificate (…) în baza unor proceduri interne ale instituţiilor din care aceştia fac parte, avizate de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, după ce au luat la cunoştinţă de responsabilităţile ce le revin privind protecţia informaţiilor clasificate şi au semnat angajamentul scris de păstrare a secretului (…)” Conform regulamentului elaborat de CSM, magistraţii se încadrează la această ultimă categorie prevăzută în lege, ca atare, nu au nevoie de certificat ORNISS.

 108. Vio February 13, 2014 at 1:59 pm #

  Cel mai bun lucru pentru salvarea USL este ca domnul Gabriel Oprea sa se gandeasca la interesul national (cum a mai facut-o si altadata) si sa-si dea demisia din guvern. Astfel ar fi doar 2 vicepremieri, unul de la PSD (Dragnea) si altul de la PNL(Iohanis).
  4 vicepremieri ar fi prea mult si pare neserios.

 109. moromete February 13, 2014 at 10:52 pm #

  Mai —–fratilor – va ruam –noi toti oamenii simplii din popor sa duceti la bun
  sfirsit —–ceea ce ati pus la cale ca USL —– Distrugerea REGIMULUI BASAESCU.
  nu sa va distrugeti VOI intre VOI —- ca niste *natarai*.
  SALUT – INTRODUCEREA COTEI DIFERENTIATE la IMPOZIT – ca un fapt de
  intelepciune si echilibru.

  SI ——NU VA FACETI DE RIS — tocmai acum pe placerea *BROSCOILUI CEL
  RIOS *- DESPOTUL TRAIAN.

 110. Mermaid February 14, 2014 at 9:05 am #

  Chestorul Sorin Oprea este in vizorul procurorilor

 111. Mermaid February 14, 2014 at 11:30 am #

  V-ATI PUS MACAR O DATA INTREBAREA CE FACETI DACA UNPR SI PC VOR TRADA DIN NOU?

 112. Mermaid February 14, 2014 at 12:22 pm #

  NU TREBUIE SA ACCEPTATI ACUM LISTE COMUNE CU PNL LA EUROPARLAMENTARE.

 113. Mermaid February 14, 2014 at 1:14 pm #

  Batalia politica prin Justitie va atinge apogeul in lunile ce urmeaza. Sistemul de culoare DNA – servicii – judecatori aserviti, construit de regimul Traian Basescu in ultimii ani isi va arata muschii cum nu a mai facut-o pana acum. Deja pana in prezent, prin dosarele DNA au fost facuti doi vicepremieri (Dragnea si Chitoiu), cativa parlamentari si ministrii, secretari de stat si numerosi inalti functionari din aparatul guvernamental. In tot acest razboi, liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, dau impresia celor din partidele lor ca au impus embargo la orice initiativa anti-Basescu, fiind lansat mesajul descurajant pentru sustinatorii USL ca trebuie asteptat pana ce presedintele isi va incheia mandatul. Numai ca, prin aceste intelegeri de „coabitare”, masinaria DNA si culoarele create in Justitie nu se va opri. Dimpotriva, s-ar putea ca premierul Ponta sa constate ca DNA va ajunge pana la el si sa aiba el insusi un dosar. Nu conteaza daca exista sau nu probe care sa tina. Conteaza ca pana la alegerile europarlamentare din mai 2014 sa se rupa cat mai mult din electroatul USL, iar la alegerile prezidentiale sa iasa candidatul lui Traian Basescu, adica Elena Udrea, cea prin care se doreste sa se preia sistemul infernal construit in cei noua ani, iar superimunitatea inventata pentru actualul presedinte sa fie asigurata si pe viitor.
  Scenariul de mai sus are un puternic sprijin extern din partea Partidului Popular European, iar scopul este castigarea controlului in Parlamentului European, dupa alegerile din luna mai. In 2014 au loc alegeri parlamentare si prezidentiale in Suedia, Ungaria, Belgia, Lituania si Romania. Calcule politice europene meschine, arata ca Romania poate inclina balanta in Parlamentul European, unde se duce o batalie acerba intre PPE (care are in prezent majoritatea si controlul) si social-democrati (PSE). In functie de cine va castiga controlul in Parlamentul European, depinde impartirea functiilor politice in structurile euro-atlantice (NATO, OECD, BCE si CEDO).

  * Primul mare dosar, care va lovi naprasnic in USL, va fi cel privind ordonanta de urgenta pentru care DNA a lansat amenintari ca va trimite mascatii la Parlament daca nu i se trimit actele din procesul legislativ al acestui act normativ. Sunt vizati cinci semnatari ai ordonantei, ca prezumtivi autori ai unor acte de coruptie!

 114. Mermaid February 14, 2014 at 4:45 pm #

  Potrivit unei analize interne a PNL ajunsa in posesia STIRIPESURSE.RO, presedintele PNL controleaza cu adevarat doar 27 de organizatii judetene, in timp ce celalalte 20 sunt controlate de diversi baroni locali care isi doresc sa stea la guvernare. Probleme mari sunt in filiale si cu privire la potentialul la vot al filialelor partidului din cauza framantarilor locale intre diversI lideri.

  Legenda
  1 nu sunt scandaluri in filiala
  1/2 filiala impartita intre diversi lideri
  1/20 nu conteaza

  MM 1/2 – organizatia este slabita de luptele dintre actualul presedinte interimar al PNL Maramures, Ovidiu Nemes, primar de Sighetul Marmatiei si deputatul Mircea Dolha. Este un asteptat prost la europarlamentare.

  SV 1/2 – Disesnsiuni majore intre presedintele organizatiei, deputatul Alexandru Baisanu si organizatia de tineret. Se estimeaza un rezultat mediocru la europarlamentare.

  BT 1 – In principiu se asteapta un rezultat excelent, dar presedintele Florin Turcanu (si sef al CJ Botosani) conditioneaza sprijinul total la europarlamentare si fata de presedinte de desemnarea pe loc eligibil a fratelui sau, fostul presedinte al ANSVSA – Mihai Turcanu.

  IS 1 – Nu sunt probleme de fidelitate si nici de mobilizare la europarlamentare. Se estimeaza ca vor fi scaderi in ce privete votul din cauza problemelor de imagine cauzate de codamnarea fostului sef al filialei, Relu Fenechiu.

  NT 1/2 – Nu ar fi probleme in ce priveste organizaria, dar se semnaleaza ca din punctul de vedere al potentialului de vot se sta foarte prost spre dezastruos.

  HR 1/20 – Nu se ia in calcul.

  BN 1/2 – Se semnaleaza probleme intre presedintele organizatiei judetene, deputatul Stelian Dolha si prefectul Ioan Tintean care desi prin lege apolicit se vrea in continuare seful de facto. Potentialul de vot al organziatiei este vazut ca unul scazut.

  SJ 1/2 – Se pune mare speranta in primarul de Zalau care ar aduce voturi pretioase pentru partid, dar judetul este condus cu mana de fier de social-democrati si de aceea potentialul este vazut ca unul mediu.

  BH 1 – in principiu nu ar trebui sa fie probleme pentru ca PNL detine sefia CJ Bihor prin Cornel Popa, seful PNL Bihor, dar el este vazut mai degraba un apropiat al fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

  CJ 1/2 – potentialul de vot este vazut ca fiind foarte bun, dar puterea organizatiei este scazuta din cauza disensiunilor dintre presedintele CJ Cluj, Horia Uioreanu si aspirantul al sefia CJ Cluj, Mihai Szeplekan.

  MS 1/2 – nu sunt probleme din punctul de vedere al framantarilor interne, dar desi detin conducerea judetului se tine cont de faptul ca judetul are o pondere foarte mare de cetateni romani de etnie maghiara.

  BC 1 – un potential de vot excelent. Singurele probleme sunt cu PSD-ul care condus autoritar Consiliul Judetean.

  VS 1 – este vazut ca un judet pierdut in care PSD face legea.

  GL 1/2 – ar fi un potential de vot foarte bun, dar sunt de notorietate disensiunile majore dintre presedintele organizatiei judetene, deputatul Victor Paul Dobre si Ion Stan, primarul municiului Galati.

  VN 1 – nu sunt probleme din punctul de vedere al organizatiei judetene, dar speranta de un rezultat bun la voturi scade daca se tine cont de Marian Oprisan, seful PSD si al CJ Vrancea vrea sa dovedeasca la Bucuresti ca e cel mai tare baron.

  CV 1/20 – nu conteaza

  BV 1/2 – potential de vot exista, dar organizatia a cam fost rupta in doua dupa luptele dure dintre partizanii presedintelui Aristotel Cancescu si cei sprijiniti de vicepremierul Daniel Chitoiu. Cu siguranta rezultatele la europarlamentare vor fi afectate de de asversitatea crescanda a sefului organziatiei fata de conducerea crentrala.

  SB 1 – se spera intr-un rezultat dintre cele mai bune dat fiind prezenta lui Klaus Iohannis.

  AB 1 – organizatia este condusa autoritar de ani buni de senatorul Teodor Atanasiu cel care va marsa pe un rezultat bun la europarlamentare intr-un judet inca controlat destuld e bine de PDL

  AR 1 – desi nu ar fi probleme din punctul e vedere al organizatiei, la Buucresti se mizeaza pe un rezultat prost spre dezastru.

  TM 1 – tendinta de vot ar fi buna, dar strategii partidului iau in calcul caderea masiva in sondaje a primarului Nicolae Robu.

  CS 1/2 – judetul este controlat de PNL si se spera intr-un rezultat bun la europarlamentare.

  MH 1/2 – desi s-a reusit cu chiu cu vai instituirea unei noi conduceri judetene dupa excluderile din partid de anul trecut dictate personal de Crin Antonescu, organizatia judeteana abia se vede intr-o zona condusa autoritar de PSD. Nu se spera nimic la europarlamentare.

  GJ 1 – nu sunt probleme la nivelul organziatiei, dar se tine cont de faptul ca judetul e condus autoritar de PSD si mai ales ca e judetul din care provine premierul care va dori sa dovedesca ca e in stare ca in fief-ul lui sa scoata un scor excelent.

  DJ 1/2 – organizatia este rupta in doua intre presedintele Mihai Voicu, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul si deputatul Ionut Stroe care vine tare din urma si incearca sa preia organizatie. Se spune ca seful organizatiei conditioneaza mobilizarea la europarlamentere de prezenta pe un loc eligibil a sotiei sale, Claudia Benchescu, seful CSL.

  VL 1 – nu sunt probleme la nivelul organizatiei, dar rezultatul la europarlamentare va fi afectat de scandalul de coruptie in care a fost implicat primarul Emilian Francu si de problemele de la Oltchim tinand cont de faptul ca Ministerul Economiei a fost si este detinut de liberali.

  AG 1/2 – la nivelul organizatiei nu ar fi probleme, dar recenta retragere cu scandal a sprijinului politic pentru ministrul demisionar al Economiei va afecta puterni felul in care organizatia judeteana se va implica in alegerile europarlamentare.

  OT 1 – o filiala judeana autoritar condusa de Gigel Stirbu, ministrul Culturii, dar se tine cont de faptul ca judetul este considerat a fi rosu.

  TL 1 – este judetul de bastina al presedintelui Crin Antonescu si se spera la un rezultat bun mai ales ca nu sunt probleme deosebite la nivelul organizatiei judetene.

  GR1/2 – organizatia judeteana este sfasiata de lupta dintre senatorul Lucian Iliescu, fostul sef al organizatiei si al municipiului si Vasile Mustatea, actualul sef al CJ Giurgiu si sef al PNL Giurgiu. Se estimeaza un rezultat prost.

  IF 1 – organizatia este condusa cu mana de fier de seful campaniei electorale pentru europarlamentare si sef al CJ Ilfov, Marian Patrache. Se estimeaza rezultate bune.

  CL 1 – judet condus autoritar de presedintele CJ Calarasi, Raducu Filipescu. Rezultatele se estimeaza a fi buna, dar nu se mizeaza 100% pe loialitatea conducerii organizatiei.

  IL 1 – mici probleme in organizatie, dar se nu se spera intr-un rezultat bun intr-un judet considerat a fi rosu.

  PH 1 – nu sunt probleme in organizatie si se estimeaza un rezultat excelent, mai ales ca PSD se confrunta acolo cu un imens scandal de coruptie la varf, iar PDL nu prea mai exista.

  BZ 1/2 – o organizatie judeteana condusa autoritar de Cristinel Bagiu, seful CJ Buzau. Rezultatele la vot se asteapta a fi multumitoare.

  DB 1/2 – se estimeaza rezultate foarte proaste, mai ales ca sunt tensiuni majore in cadrul organizatiei.

  CT 1 – fara probleme la nivelul organizatiei, iar la europarlamentare se estimeaza rezultate in raport cu ponderea PNL in judet.

  TR 1 – organizatia nu ar avea probleme, dar rezultatele vor fi in mod traditional proaste din cauza dominatiei absolute.

  BUCURESTI – se estimeaza

  S1 – o organizatie nerefacuta dupa excluderile de anul trecut. Se asteapta un rezultat foarte prost la europarlamentare.

  S2 – o organizatie ca si inexistanta. Se estimeaza rezultate foarte proaste.

  S3 1 – o organizatie in regula si se spera in rezultatel bunicele.

  S4 1 – o organizatie facuta praf prin impunerea lui Mihai Stanisoara la carma organizatiei. Cum sectorul este dominat de conservatori se estimeaza un rezultat foarte prost.

  S5 – o organizatie cu probleme din cauza divergentelor dintre seful organizatiei, Cristi Olteanu si deputatul Alina Gorghiu. Se estimeaza rezultate sub medie.

  S6 1 – se estimeaza rezultate proaste din cauza prabusirii popularitatii primarului Rares Manescu care conduce totusi autoritar organziatia.

 115. Mermaid February 15, 2014 at 9:20 am #

  Toata nebunia ata pleaca de la Antonescu si ai lui . In pnl este o lupta interna. Antonescu doreste sa loveasca in adversarii lui din partid. Banuiesc ca de aici a pornit si ciripeala unor neveste pnliste pro Antonescu impotriva sotiei lui Chitoiu.

  Daca oamenii lui Antonescu vor consisera ca lui Dormeo o sa-i fie mai bine daca va lucreaza si pe dvs sa stiti ca nu vor ezita.

  Nu cred ca PSD trebuie sa piarda locuri l PE ca sa ajute cele 2 neveste, o amnata si o logodnica (adica jumatate din lista pnl) sa ajunga europarlamentare.

  Daca vor sa guverneze sa aiba bun simt si sa termine cu mizeriile astea.

  Se zvoneste ca dl Chitoiu ar fi cumparat pt PNL situl surse.ro dar cred ca nici stiripesurse.ro nu este departe.

  Ce cauta papagalul ala de Vulpescu ca administrator la cele doua firme care au fost trecute la SGG?

  Indiferent de stategia lui Antonescu de a acapara “dreapta” mahaligesmele si minciunile lui va dauneaza.

  Si daca vreti sa faceti un bine romanilor mai faceti curatenie pe la ministere, si scapati de pdlistii ramasi si de cei pe care i-a semnalizat presa ca sifoneaza banii statului.

  • Mermaid February 15, 2014 at 9:27 am #

   Aveti mare grija cu Iohannis. Se pare ca va va face viata grea in Guvern.
   Faptul ca dl .Chitoiu a aratat apropiere de dvs sa stiti ca el ramane un pnlis convins si omul lui Rusanu.

   Si Mai vedeti ce faceti si pe la justitie si la DNA care cumpara aparatura de ascultare dar nu au in atributii asa ceva

 116. Teea Istrate February 15, 2014 at 10:33 pm #

  NU vrem liste comune cu pnl la europarlamentare ca sa-i ajutam sa castige locuri si apoi sa ne faca comunisti. Sa-si tina nevestele, amantele si iubitele pe liste pnl si nu usl

  Asta daca vreti voturile romanilor.

 117. Tane Yolu February 17, 2014 at 9:50 am #

  DNA A PRIMIT LIBER DE LA BASE SA DISTRUGA PSD PANA LA 25 MAI

 118. justitiaru February 17, 2014 at 2:51 pm #

  D-le Ponta
  Comparatia relatiei PSD-PNL cu o relatie de cuplu este destul de.exacta si de aceea si strategia adoptata trebuie sa fie una asemanatoare cu o strategie de cuplu (cu adaptarile de cuvinta la lumea politica)
  Atunci cand intr-o relatie de cuplu exista impresia unei asimetrii de interese cuplul esueaza in mod necesar si este o prostie inutila sa negociezi in aceste conditii.
  In cazul de fata insa “cuplul USL” au un puternic interes comun care a stat la baza constituirii aliantei-constituirea unei forte politice capabile sa lichideze basismul.Acest obiecti nu a fost inca atins si de aceea desfacerea “casatoriei politice” ar fi contrara intereselor celor doi parteneri de alianta(in cazul ca “sotii” au ratiune)..
  Actiunea dv de a constitui USD este mai putin semnificativa , semnalul negativ fata de Antonescu a fost acela de a-l asocia pe S.Oprescu la aceasta actiune,ceeace transmite mesajul ca nu Crin Antonescu ca fi candidatul USD la presedentie,ci S.Oprescu .ceeace ar fi incalcarea acordului USL.
  Daca vreti sa pastrati únitatea USL la guvernare trebuie :
  1)Sa retrageti cu mutarea S.Oprescu pus la inaintare
  2)Cea mai buna garantie de vointa politica a continuarii aliantei USL sunt candidaturi comune USL la europarlamentare,asa cum au fost la alegerile locale si la cele parlamentare

  Concluzie:
  USL unit=al basismului sfarsit
  USL divizat=un esec asigurat

 119. Varvara February 19, 2014 at 12:46 am #

  Nu cedati santajului PNL. Ei oricum vor iesi din USL. Planul este mai vechi.

  Aratati tuturor cine este Antonescu. Esalonul 2 din partid poate face asta. Sa nu va compromiteti. Se poate arata ca in Sibiu nu se acorda audienta la primarie si ca nu interactioneaza Iohannis cu oamenii saraci. Este adevarat. Acuzatiile de trafic de copii au disparut. Iohannis este dornic de putere. In curand o sa-l striveasca si pe \antonescu(daca va fi vicepremier,in locul lui Oprea,
  Basescu va lovi in dvs, Dragnea si cine oare va ocupa locul de prim ministru?

  Aveti mare grija.
  Cu rabdarea se trece marea..

 120. justitiaru February 19, 2014 at 11:09 am #

  D-le Ponta
  Nu faceti gresala vietii, echivalenta cu o sinucidere colectiva.Refaceti imediat unitatea USL,luati singura decizie corecta,aceea de a merge la europarlamentare pe liste comune cu PNL.
  USL este singura garantie a lichidarii basismului si singura solutie este un USL strans unit pana la alegerile prezidentiale.

 121. Raluca February 19, 2014 at 12:38 pm #

  LASATI-I PE CEI DIN PNL SA IASA SINGURI DE LA GUVERNARE,

  NU LE FACETI JOCURILE SA-I DATI DCS AFARA. EI ASTA ISI DORESC.

  AM SPUS MEREU CA ASTA URMARESC.

  SUCCES DOMNULE PONTA

 122. Raul February 20, 2014 at 9:18 am #

  Secretarul de stat de la Ministerul Economiei, tanarul liberal Bogdan Badea, a comis-o rau de tot din preainalta functie unde a fost cocotat de catre protectorul sau, Daniel Chitoiu.

  Insa desi este coordonatorul Departamentului industriei de aparare, probabil ca Bogdan Badea nu este din cale afara de afectat de faptul ca a pierdut la Las Vegas banii, deloc putini, investiti de SIE pentru salvarea ROMARM. Si la ce i-ar pasa din moment ce este vorba de bani publici, pe cand fostul consilier de la Primaria Ramncu Valcea este specialist in fondurile europene. Din care s-a infruptat din plin, cu sprijinul protectorului sau, Daniel Chitoiu.

  Afacere in familia liberala

  Pana sa-si bata joc de eforturile de revitalizare a industriei de armament, Bogdan Badea s-a fofilat in grupul asa-numitilor baieti destepti din energie. Astfel ca pana de curand a condus o firma de consultanta cu lipici la fondurile europene, via oficialii de la Bucuresti, companie specializata in proiecte de energie din surse regenerabile, parcuri eoliene si solare sau centrale electrice pe biomasa. Iar din aceasta postura, Bogdan Badea a pritocit un proiect pentru realizarea unei astfel de centrale in Horezu. Iar „absorbtia” a aproape 10 milioane de euro a mers ca pe roate. Si nici nu este de mirare, din moment ce totul s-a dovedit a fi o afacere in sanul familiei liberale. Astfel, cel care a dat verde accesarii respectivelor milioane a fost nimeni altul decat protectorul lui Badea din partid, Daniel Chitoiu, pe cand acesta conducea Ministerul Economiei.

  Responsabilii din minister pentru implementarea proiectului si verificarea cheltuirii banilor erau de asemenea tineri liberali, in timp ce „partenerul public” a fost primarul liberal din Horezu, la randul sau bun prieten cu Badea. Deci, chiar te miri de ce s-or vaita alti investitori ca nu se pot lipi si ei macar de cateva zeci de mii de euro ca sa-si salveze afacerile, cand, uite ca tanarul Bogdan Badea a reusit, intr-un timp record, sa primeasca aproape zece milioane de euro …

 123. Merkel si americanii ne impun presedinte ? February 20, 2014 at 4:23 pm #

  “Sunt zvonuri ca inscrierea lui Klaus Iohannis in PNL, impunerea lui dupa doar cateva luni de la inscrierea in partid in functia de prim vicepresedinte in detrimentul altor lideri cu vechime in partid, precum si desemnarea lui in functia de ministru la MAI obligatoriu cu functia de vicepremier pe siguranta nationala al Guvernului Ponta, face parte dintr-un plan gandit sa ii netezeasca primarului de nationalitate germana drumul catre o candidatura din partea PNL-ului la functia de presedinte al Romaniei.
  De cativa ani circula zvonul ca, liderul actual al PNL, domnul Crin Antonescu, nu este agreat nici de Departamentul de Stat al SUA si de nici de cancelariile occidentale pentru functia de presedinte al Romaniei. Se pare ca nu sunt putini cei care il sfatuiesc pe Crin Antonescu sa se retraga din cursa pentru Cotroceni, bineinteles dupa ce i s-a tot repetat ca nu va fi sustinut de PSD la alegerile prezidentiale, pentru al propulsa pe Klaus Iohannis care se spune ca este acceptat de toti liderii ocidentali, in special de prietena Romaniei Angela Merkel.”

  Am gasit postarea pe blogul cuiva care a avut si are legaturi cu liberalii

 124. cIne este Iohannis? February 20, 2014 at 8:19 pm #

  Klaus Iohannis, succesorul organizatiei naziste Deutsche Volksgruppe – Grupul Etnic German. Ziaristi Online publica DOCUMENTELE NAZISTILOR – See more at: http://www.ziaristionline.ro/2014/02/18/klaus-iohannis-succesorul-organizatiei-naziste-deutsche-volksgruppe-grupul-etnic-german-ziaristi-online-publica-documentele-nazistilor/#sthash.ZvrxyJtv.dpuf”

 125. Nu va mai cred February 20, 2014 at 9:12 pm #

  Cum sa cedati mizeriilor liberale si sa-l puneti pe Iohannis vicepremier pe interne?
  Pnl va forta ruperea din nou dupa europarlamentare. Daca nu, veti avea probleme cu Iohannis si cei doi smercheri Nicolaescu si Atanasiu.

  Eu pot sa va spun ca daca faceti asa noi cei care am votat si am facut munca voluntara ca oamenii sa va voteze vom renunta sa votam
  Se pare ca nu conteaza decat interesele voastre.

  Fereasca Dumnezeu sa explodeze mamaliga

 126. Werber February 20, 2014 at 9:48 pm #

  Klaus Iohannis, pionul Germaniei pe tabla de sah intinsa de Rusia la Bucuresti – See more at: http://www.ziaristionline.ro/2014/02/20/klaus-iohannis-pionul-germaniei-pe-tabla-de-sah-intinsa-de-rusia-la-bucuresti/#sthash.ViAVIWBr.dpuf

 127. Werber February 20, 2014 at 9:51 pm #

  Preambul la o dezvaluire zguduitoare despre “Iohannis – sase case”. Azi: “Primarul-minune”, traficant de carne vie. VIDEO / DOCUMENTE – See more at: http://www.ziaristionline.ro/2014/02/17/preambul-la-o-dezvaluire-zguduitoare-despre-iohannis-sase-case-azi-primarul-minune-traficant-de-carne-vie-video-documente/#sthash.8L08wapB.dpuf

 128. Nu va lasati pacalit February 20, 2014 at 10:15 pm #

  Klaus Werner Iohannis nu iubeşte România şi el nu a rămas aici din patriotism, ci cu misiune! Imaginea acestui personaj a fost construită temeinic, de-a lungul anilor, conform „politicii paşilor mărunţi” specifică prusacilor de-a lungul secolelor, ei fiind, prin răbdarea lor diabolică un fel de „chinezi” ai Europei şi la fel de răzbunători ca rasa galbenă! Iohannis este loial Germaniei care conduce Europa, aşa cum şi-a dorit Adolf Hitler. Singura deosebire pentru realizare visului dictatorului a fost dată de calea prin care a fost câştigată supremaţia pe bătrânul continent. Germania a ajuns să conducă Europa după ce s-a impus economic, nu prin intermediul armelor. Însă Germania nu uită şi nici nu iartă trădarea românilor, care au întors armele împotriva ei, în al Doilea Război Mondial, devenind, din aliat, duşman. La fel nu a iertat Iugoslavia şi nici Cehoslovacia, ambele state fiind dezmembrate datorită intrigilor politice ale Germani –
  Cum să slujească România, din moment ce primarul Sibiului nu a participat în nici un an la manifestările desfăşurate de ziua naţională în oraşul pe care-l conduce? Nu-i patriot, dar este plin de sine însuşi. Klaus Iohannis este foarte arogant şi are acea atitudine de superioritate pe care o afişa „rasa ariană” pe vremea când Adolf Hitler agita sceptrul războiului deasupra Europei. Se pare că această superioritate afişată ostentativ nu este altceva decât o mască pentru a ascunde lipsa de competenţă şi carenţele în cultura generală. Vrea să pară opusul propriei sale persoane. Pe lângă îngâmfarea afişată, noul prim-vicepreşedinte PNL vrea să pară şi un om corect. Corect ca în cazul retrocedărilor ilegale către diverşi escroci, inclusiv o organizaţie nazistă reactivată la Sibiu? La fel de corect ca şi atunci când a revendicat şi a obţinut pentru familia lui două imobile pe bază de documente false? Tot aşa de corect ca în cazul celor două lucrări, Aeroportul Internaţional şi reabilitarea Pieţei Gării, ambele obiective realizate cu constructori germani şi soldate cu eşecuri? Pista aeroportului a luat-o la vale, spre Germania, cu tot cu sistemul de balizaj, iar piatra cubică adusă din China în Piaţa Gării a ieşit din caldarâm după doi ani, exact cât a fost şi garanţia dată de „serioasa” firmă germană. La fel de corect ca şi în relaţiile de afaceri pe bani publici cu afaceristul- puşcăriaş Ilie Carabulea, actualmente arestat în scandalul asigurărilor? – See more at: http://www.ziaristionline.ro/2014/02/20/klaus-iohannis-pionul-germaniei-pe-tabla-de-sah-intinsa-de-rusia-la-bucuresti/#sthash.wGqnUFJR.dpuf

 129. justitiaru February 20, 2014 at 11:47 pm #

  D-le Ponta
  Sper ca ati urmarit aparitia d-nei Campeanu in urma unuia din cele mai oribile linsaje mediatice care s-au petrecut vreodata.Sper dv si cei din jurul dv mai pastrati o farama de onoare si luciditate trebuie sa intelegeti in ceasului al 12-Lea ca sunt obligati sa va puneti ordine in ganduri si simtaminte pentru a continua umar la umar cu PNL lupta cu cel mai sinistru regim pe care Ro l-a cunoscut in timpurile moderne.Nu va puteti permite niciun fel de calcule politicianiste caci altfel soarta celor care le vor face va fi cumplit de amara

 130. SAS DIONISIU February 21, 2014 at 1:46 am #

  SAS DIONISIE ma numesc si vreau un raspuns simplu cum sa ajung sa pot trai decent in romania ce spuneti domnule PONTA va rog sa ma invatati si pe mine (eu la ce 57 de ani ai mei am ajuns la disperare nimeni nu are nevoie de cei ca noi ce sa facem sa putem trai si noi decent)

 131. vasile February 21, 2014 at 12:47 pm #

  Ar fi chiar atit de rau daca l-ati lasa pe Iohannis sa fie vicepremier si ministru de interne, atit timp cit este o intelegere cu Oprea? Dati-i si neamtului o sansa sa faca ceva pentru tara asta ca s-ar putea sa avem toti de cistigat!
  Am votat USL in speranta ca veti fi in stare sa faceti compromisuri in interesul tarii, dar vad ca aceste compromisuri daca nu sint in favoarea persoanelor, nu se fac. Nu este corect domnule Ponta. Poate va mai ginditi!

 132. moromete February 22, 2014 at 3:19 pm #

  A fost *O miscare * foarte inteleapta si vigilenta/prompta in formarea USD deoarece. celelalte grupari din jurul lui *Javra Ordinara* ar fi format imediat acest USD ca alternativa la USL —inclusiv * Crinutul /prostutul de el.*
  A-ti fost cu un pas inaintea lor —– O IDEE la care , chiar voiam sa va indemn mai devreme. (desii pe generalul de *cacao* OPREA – il detest.
  Constantin – inspira incredere.
  Totusi lupta voastra /noastra comuna pentru schimbarea *SISTEMULUI* croit
  de * cimpalacul nattiunii * — este prioritara (tot ce a-ti promis impreuna.)
  SA RAMINA – CA UN DEZIDERAT — Altminteri ve-ti fi si VOI – rejectati de POPOR — iremediabil / pentru totdeauna. Deci: ( Modificati Constitutia , Sistemul de
  impozitare progresiv ,—Alegerile sa se faca in doua tururi – limitarea puterii – /trecerea sub controlul parlamentului , a presedintelui , a – CCR , – a procurorilor –
  o limitare si un control clar a institutiilor pe care azi le controleaza un singur om cit si in privinta numirilor si demiterilor.
  VRETI SA INTRATI IN ISTORIE – sau sa-si bata joc iar T.B. de voi/noi toti.
  ALEGETI ce faceti cu USL.-ul ?!!.

 133. Raluca February 23, 2014 at 7:22 pm #

  Domnule Prim-ministru

  Va rog sa nu lasati spitalele, policlinicile CFR sa treaca la Ministerul Sanatatii.
  Fenechiu si altii din pnl doresc sa dea un tun pentru terenurile spitalelor . Este un tun pe care vor sa-l dea de ani de zile Se vorbeste de sume fabuloase.

  Nu lasati pe Antonescu si gasca lui sa continue jaful.

 134. rezitests February 23, 2014 at 8:12 pm #

  Cred ca ar trebuii sa va tineti de cuvant si sa ne acordati bursele mult promis….nu cred j cineva poate trai cu 1000 ron…dupa atatia ani de facultate cu zeci de examene sustinute….nopti nedormite….fara a mai pune la socoteala stresul

 135. justitiaru February 23, 2014 at 11:59 pm #

  D-le Ponta
  S-au facut multe greseli nepermise dar cea mai grava a fost aducerea lui S.Oprescu la constituirea USD ceeace i-a transmis lui Antonescu mesajul ca PSD va avea alt candidat la prezidentiale.Situatia este critica.Prima solutie reparatorie este
  -liste comune cu PNL la europarlamentare

 136. Iohana February 24, 2014 at 9:15 pm #

  Din gabdirea liberala:

  “Liberalii vor iesi de la guvernare, insa nici prin cap nu le trece sa doboare guvernul Ponta pana in decembrie. Ca sa treaca o motiune de cenzura, PNL ar trebui sa se alieze cu minoritatile, UDMR si acolitii presedintelui, adica FC, PMP si PDL! Iar apoi sa faca o alianta cu aceste formatiuni … cred ca toata lume este de acord ca asta ar fi sinucidere politica.
  Asa ca planul liberalilor este simplu si foarte eficient. Ies de la guvernare si asteapta, din opozitie, alegerile din iarana. PSD-istii nu ar trebui sa se agite pentru ca Ponta anunta zilnic cat de bine merge economia, ca anul trecut am avut o crestere economica de 3,7% iar anul acesta va fi de peste 4% … dar de fapt ei se tem. Stiu, ca situatia economica nu este roza, stiu ce efecte va avea scumpirea gazului si a benzinei, stiu ce efect politic national si european va avea reintroducerea pe ordinea de zi a legii gratierii si amnistiei! Poate acesta este motiviul pentru care Ponta a scapat porumbelul, acuzandu-l pe Crin ca vrea sa candideze din opozitie fugind de responsabilitatea guvernarii!
  Dar este bine. De cate ori se intampla ceva “naspa” se acuzau reciproc, fie ca a fost vorba de Rosia Montana, gaze de sist, modificarile la codul penal, legea amnistiei si gratierii … acum vom avea un guvern PSD (nu USD, pentru ca PC si UNPR nu conteaza) si un singur decident iar romanii vor sti cui sa-i multumeasca sau sa-i dea cu parul in cap! :)”

  • Iohana February 24, 2014 at 9:17 pm #

   exista posibilitatea sa dea jos guvernul cat mai curand

 137. STOPATI JAFUL PNL February 25, 2014 at 10:37 am #

  Deranjată de dezvăluirile privind aranjamentele regizate la Ministerul Transporturilor de finul său – Manuel Avramescu, Ramona Mănescu a început să treacă la represalii, restrângând total sau parţial atribuţiile de serviciu a celor care o deranjau ori pe care îi bănuiește că “toarnă” la presă.

  Mai mult, liberala din fruntea Transporturilor a început să-i şicaneze şi să îi ameninţe cu demiterea pe directorii sau chiar pe unii demnitari care sunt etichetaţi ca fiind susținuți de PSD, UNPR sau PC, adică pe cei din zona USD. Ultima “performanţă” a Ramonei Mănescu a fost omologată astăzi, când a decis să transfere, fără nicio justificare legală, atribuţiile privind activitatea medicală la nivelul ministerului de la secretarul general adjunct- Cristian Marinescu către secretarul de stat, Nelu Buica. De fapt, Ramona Mănescu, sfătuită de finul său Manuel Avramescu, vrea să preia controlul privind agrearea centrelor medicale şi psihologice şi totodată să grăbească trecerea spitalului CF2 către Ministerul Afacerilor Interne.

  Finul Avramescu insistă ca testarea psihologică să fie cedată unui srl care nu este agreat de Colegiul Medicilor. În schimb, Ramona Mănescu refuză să dispună măsuri împotriva directorilor din minister sau de la companiile din subordine care fac jocurile lui Gruia Stoica, Relu Fenechiu și PDL, cum este cazul lui Valentin Dorobanţu, Claudiu Dumitrescu, Cristina Chinde, Carmen Popescu, Cătălin Radu, Gelu Dae, Sorin Supuran, Gheorghe Huţanu sau Antonel Tănase. Mai trebuie precizat că până acum, deşi a fost informată de către procurorii DNA, Ramona Mănescu nu a luat nicio măsură împotriva finului său Manuel Avramescu şi a secretarului de stat- Manuel Donescu care sunt menţionaţi foarte des în stenogramele privind licitaţia de la Complexul Energetic Oltenia în urma căruia a fost arestat pentru mită afaceristul Gruia Stoica. Oare de ce au apărut cei doi în interceptări pentru că nu aveau nicio atribuţie în organizarea acelei licitaţii?

 138. Maurul February 25, 2014 at 9:38 pm #

  Delegația Permanenta a PNL a decis ca liberalii vor iniția o moțiune de cenzură
  Se pare ca o sa aveti mari [robleme.
  Sper doar ca udmr sa nu aiba cereri care sa stiti dvs,,,,

 139. Alyna February 25, 2014 at 10:07 pm #

  Am atât de multe sa va spun încât nu știu cu ce sa încep, dar cred ca cel mai important ar fi ca îmi doresc sa rămâneti OM. Va susțin de la început si am încredere ca sunteți si veți fi așa cum trebuie sa fiti in legătura cu noi oamenii asupra cărora se răsfrânge fiecare hotarâre a dvs. Trebuie ca atunci când luați o hotarâre sau o decizie, sa va ganditi ce efect are ea asupra noastră, a oamenilor de rând. Sa iesiti mai des in rândul oamenilor si sa vedeți ce se întâmpla in practica. E păcat ca o hotarâre buna sa fie aplicată defectuos, ca sa nu zic prost. Si e păcat sa nu fie efecte bune atâta timp cât va străduiți si va pierdeti atâta timp in stres si griji. Chiar ar fi păcat. Știu ca nu e ușor sa rămâi om si sa ai suflet in aceasta politica ciudata si pot sa înțeleg ca va e greu, dar trebuie sa va luptați sa faceți ceva pt copiii noștri. Dacă le faceți pe toate doar teoretic, nu e bine, trebuie sa vedeți cu ce se lupta omul de rând in toate domeniile:in viața de familie, in afacerea fiecăruia,in legăturile cu instituțiile statului si câte si mai câte. Trebuie sa aveți grija de noi toți, asta este, nu aveți încotro, v-ați asumat asta in momentul in care v-am acordat încrederea… Sper sa aveți puterea de a face totul cum trebuie si de a ne face mândri ca suntem condusi de dvs. Va doresc tot ce e mai bun si sa aveți sănătate sa le puteți face pe toate!

 140. abc February 26, 2014 at 5:50 am #

  BUGETUL APARARII!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 141. Maurul February 26, 2014 at 11:35 am #

  Ce intelegeri a facut Coarna de la sindicatul politistilor cu cei din dna de nu se mai aude nimc de cazul Berbeceanu?
  Poate stie Stroe de la pnl. de atunci Coarna ataca psd pe toata posturile de tv. Azi ii spunea lui Ivan sa lase vrajeala si sa suna puna osul la treaba)rtv)

 142. Herta February 27, 2014 at 10:14 pm #

  va sugerez sa cititi justitiarul national(www,justitiarul.ro) poate vreti sa mai aflati un alta despre cine ne vinde. ca de….. informatii de la specializati nu stiu daca aveti

 143. Eugen Pavaloiu March 1, 2014 at 10:13 am #

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Eu impreuna cu sotia mea lucram de mai bine de patru ani in Jersey UK, unde suntem o comunitate de peste 1000 de romani. Romania nu are nici un agreement cu acest stat (cum au cei din Portugalia si Polonia) chiar daca este un dominion britanic si nu prea avem nici un derept legal cum au celelalte comunitati de staini care lucreaza cu forme legale pe acesta insula. De exemplu cei care au permise de conducere trebuie sa faca scoala de soferi din nou pentru a putea preschiba permisul de conducere. In urma cu cateva luni Statul Jersey a inaintat formele legale catre Consulatul Roman din Londra pentru a putea fi semnat acst acord dar pana acum nu s-a intamplat nimic din partea Romaniei (mai multe puteti gasi pe pagina noastra de Facebook Romani in Jersey). Acelasi lucru se intampla si la alegeri, noi trebuie sa mergem in Londra daca vrem sa votam. De ce Consulatul Romaniei de la Londra nu ne baga si pe noi in seama, totusi sa stiti ca Dumneavoastra si partidul pe care in conduceti aveti destui sustinatori acolo si eu sincer va spun ca sunt destula voturi pe care le-ati pierdut si le veti pierde daca consulatul nu face toate demersurile pentru ca romanii de acolo sa aiba reprezentantul lor din partea romana in Jersey.Sa vina sa deschida o sectie de votare si acolo ca nu cred ca romanii de acolo nu s-ar duce la vot. Din cate stiu eu la vechile alegeri nu au fost romani care sa plateasca bilete de avion sa plece in Londra doar sa voteze si sa se intoarca inapoi.

  Va rugam sa nu ne uitati deoarece si noi suntem romani si speram sa avem aceleasi drepturi ca toti romanii care lucreaza in stainatate.

  Cu stima si respect
  Eugen Pavaloiu

 144. petrescu March 2, 2014 at 10:25 am #

  de ce nu faceti proiectul de lege cu privire la deconspirarea persoanelor din romania care au conturi secrete in paradisuri fiscale,asa cum au facut americanii.ati ajuta bugetul tarii si ati mai descuraja mafia si jaful generalizat.

 145. Marian Raduinea March 2, 2014 at 12:17 pm #

  Riscul unei guvernări împreună cu UDMR este mult mai mare pentru USD decât a uneia fără UDMR.

 146. abc March 2, 2014 at 4:13 pm #

  apararea!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 147. anonima March 7, 2014 at 10:43 am #

  buna ziua .vin si eu pe acest blog cu o problema care sper sa fie inteleasa si de cei de la guvern sa nu mai inchida ochii la problemele romanilor este vorba despre romanii care in 2005 /2007 au facut credite la bancii ,a fost frumos erau locuri de munca cit de cit bancile au venit cu tot felul de oferte iar noi romanii de rind am intrat in jocul lor ca dupa 2/3 ani din cauza a tot ce sa intamplat in tara criza economica somajul politica asa cum e sa nu mai putem face fata traiului de zi cu zi si sa nu ne mai putem plati datoriile .problema e ca pe linga ca am ramas datorii banca sa gindit sa ne vinda si identitatea si datele personale la tot felul de srl poloneze de recuperare care te tot streseaza cu scrisori cu telefoane ca vei fi executat daca nu platesti.eu as intreba pe domn.premier cum e posibil ca sa fim vinduti la polonezi fara sa ne intrebe banca daca sintem de acord sa ne fie vinduta identitatea .?ei au cumparat datoriile noastre atunci sa ramana cu datoriile, de la un credit restant de 5000 sa vina sati spuna ca defapt le datorez cu 15000 e posibil asa ceva chiar daca am vrea sa platim cum sa inchizi ochii cind te fura pe fata ,nici in mormint nu te lasa astia nu stiu ce vreau sa recupereze sicriul si sal vinda la licitatie? noi nu avem nici un sprijin la cine sa mergi la avocat sa te judeci cu banca sa te poarte prin tribunal 3/4 ani si daca traim cum traim de unde sa platesti un avocat,de ce nu se introduce o lege prin care bancile sa nu ne mai calce asa in picioare ,ar trebui sa ne adunam cei un sfert din populatie care trec prin aceeasta situatie sa nu mai votam sau sa iesim in strada ca poate atunci vom fi bagati in seama pentru ce am votat ,pentru binele poporului si ce primim majorarii taxe si toate celelalte ce se intampla in prezent cei ce au fost mici sau facut si mai mici iar cei ce au fost mari sau facut si mai mari atunci unde e dreptatea trebuie sa plecam din tara sa traim mai bine sau sa ne schimbam cetatenia ../ faptul ca esti roman inseamna umilinta ,atata am avut de spus sper ca sa fim intelesi si noi si cei care au putere sa schimbe lucrurile sa o faca si pentru omul de rind .va multumesc!

 148. Virgil November 15, 2014 at 6:11 pm #

  Frati romani, veniti CU NOI
  Sa votam UNU… din doi
  Si – atunci va fi foarte bine
  Pentru TOTI si pentru mine
  S – aveti sanatate multa
  Iar eu, zic si DOAMNE – AJUTA!

  • Virgil November 15, 2014 at 6:14 pm #

   PS Azi am 70 de ani
   Victor Ponta, LA MULTI ANI1

 149. CULBEC November 30, 2014 at 11:15 pm #

  Stimate Domnule Prim ministru , sunt unul dintre cei cinci milioane trei sute ca v-am votat la presedentie , sunt una din cei care am votat in 2012 si in 2014 PSD , in noiembrie 2014 romanii au votat presedintele si nu guvernul , va rog in numele meu si a celo care v-am votat in 2012 cit si in 2014 , sa ne reprezentati asa cum ati inceput din anul 2012 , va rugam sa nu mai incercati sa mai anuntati public ca va puneti mandatul de premier pe masa , mandatul de premier vi l-am dat noi votantii pina in anul 2016. Va rugam sa nu dati nimanui speranta de a deveni premier deoarece noi romanii v-am votat premier. Daca veti pune mandatul de premier pe masa , veti calca voturile noastre in picioare , veti calca atit voturile din 2012 cit si cele din 2014 . Va rugam nu dati dovada de LASITATE, dati dovada de un premier luptator , dati dovada de VICTOR PONTA cel care apara Romanii , dati dovada de VICTOR PONTA care apara si uneste ROMANII , nu calcati voturile noastre in picioare la comanda unor politruci. VICTOR PONTA a pierdut alegerile datorita campaniei slabe pe care ati avuto , nu pentru ca romanii nu voteaza PSD. Cit despre votul din diaspora e un motiv aruncat in vant. De ce nu intreaba domnul JOHANNIS, de acele autobuze care au plecat in data de 15 seara in germania sa voteze in data de 16 la prima ora ? De ce oamenii din acele autobuze au votat de 3 ori ? Dimineata in Germania ,la prinz in Ungaria si seara in Romania. De ce nu vede domnul Johannis si Parchetul ? Va rugam schimbati tot staful de campanie , dati afara pe toti cei ce au dosare penale si conduceti mai departe . Avem toata increderea in VICTOR PONTA , eliminati toti baronii cu procese penale , schimbati in teritoriu toata conducerea care nu si-au facut treaba si care ignora poulatia . Curatati partidul si mergeti mai departe pina in 2016, nu ignorati voturile din 2012 si 2014 .Nu ignorati cinci milioane de voturi , nu jucati cu voturile noastre pe masa. Va rugam tine-ti guvernul si parlamentu aproape si guvernati mai departe . Johannis daca nu va respecta constitutia il veti putea suspenda deoarece aveti in spate cinci milioane trei sute de voturi. Vrem prim ministru pe VICTOR PONTA nu pe altul din PSD , acel atul din PSD care vrea functia de premier afara din partid. Va rugam nu ne ignorati cinci milioane de voturi. Va cerem sa ne fiti prim ministru. VICTOR PONTA PRIM MINISTRU. Multa sanatate si puterea de a conduce guvernul Romaniei.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Despre sărbătoarea unirii | - December 1, 2013

  […] „Astăzi, de 1 decembrie [2013], îmi doresc să avem înțelepciunea celor care, la 1918, au înțeles cât de important este să fim solidari, sa fim uniți într-o singură națiune. Îmi doresc să privim spre viitor, să depășim ura și dezbinarea, și să construim împreună proiectul de țară care să ne unească, să ne mobilizeze și să ne facă din nou sa fim mândri de România”. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: