Image

Incepute de altii, finalizate de Guvernul USL

19 Jun

Exemple de succes

103 Responses to “Incepute de altii, finalizate de Guvernul USL”

 1. florin June 19, 2013 at 9:57 pm #

  ce conteaza mai cine incepe o constructie si care o termina…pai costurile voi nu le puneti…nu inteleg cum de va laudati ca …vai am executat am dres …precum copii de gradinita …cand …astea parca le faceti pentru voi=))…tampenii mai mari nu am vazut=)) exact cum ma gandeam…pai …trebiti aplaudati acuma sau?=))

  • Costi June 29, 2013 at 9:59 pm #

   Trebuie sa treceti inca unul: “bataia de joc si ignorarea poporului”, mai ales in cazul bugetarilor. Inceput de Boc si dus la apogeu de dvs..si mai nou cu minciuni ca vor avea salarii mai mari. Poate doar voi

   • marian July 17, 2013 at 9:39 am #

    ADEVARAT, dar oricum minciuna are picioare scurte

 2. Maresalul June 19, 2013 at 10:48 pm #

  FARSANTIILOR DE DOI LEI.Se aproprie REVOLUTIA .Pregatiti-va elicopterelor.

 3. Marin June 19, 2013 at 10:51 pm #

  Esti la fel ca ceilalti ,adica ,o mare dezamagire. Te am si votat. Tu stii cita durere este in tara asta? Cu preturile care cresc in fiecare zi ce faci? Cu euro care a luat o razna ,ce faci? Pupa i dreapata lui basescu.

 4. Pricopi Ionut June 19, 2013 at 11:13 pm #

  Problema Spiru Haret 2009 …inceputa de PSD (Ecaterina Andronescu ) neterminata in 2013

 5. Pricopi Ionut June 19, 2013 at 11:19 pm #

  Cand va fi rezolvata problema Spiru Haret 2009? In ce an ? Care guvern? Promotia 2008 in regula! Promotia 2010 in regula! Promotia 2011 in regula! Promotia 2012 in regula! Promotia 2013 in regula! Si acum studentii dau 5 examene intr-o zi ! Sunt in regula?Tot pe calculator!D-na Ecaterina Andronescu cunoaste situatia?Asteptati hotarari de instanta?
  Asa rezolvati problema?

 6. Vasile Roaita June 19, 2013 at 11:38 pm #

  Cine a inceput coabitarea si cand se va termina?

 7. florin June 19, 2013 at 11:54 pm #

  ..dupa ani de zile, revad pancardele pe care se scria..”AICI SUNT BANII DVS.!”..niciodata n-am reusit sa inteleg, unde sunt banii mei.!?..in educatia copilului.?! categoric NU.! in sanatatea familiei.?! categoric NU.! acum am inteles, banii mei sunt in sosele, autostrazi si toate cele ce au realizat PDL.!?

 8. Mircea June 20, 2013 at 6:01 am #

  Avioanele pe care promisese să le cumpere Băsescu de la portughezi ( unul dintre motivele forte pentru care Barosso, întâmplător portughez,a fost un susținător al lui Băsescu vara trecută ), dar nu au fost bani în guvernarea Boc, pentru că furau cu două mâini, au devenit o “realizare” a guvernului Ponta. Aceste epave care vor scoate din buget, în primă fază 620 milioane euro, pentru că mai urmează “modernizarea” pentru că sunt acoase din uz de americani acum 30 de ani! și au fost date Portugaliei cu 1(un) dolar, în schimbul dreptului de a amplasa un radar american pe o insula portugheză. La această gaură în buget se va adăuga cea produsă de Băsescu cu referendumul lui, deci în total un miliard de euro. Se pare că vă scăldați în bani, dar nenorociți pe românul de rând cu majorări de tarife la gaze, mai ales, ca să accepte “pulimea” exploatarea gazelor de șist ( că așa vrea Chevon, cel reprezentat de “consilierul” Wesley Clark)!

 9. Traian June 20, 2013 at 7:10 am #

  La faza cu laserul, ati dat-o-n bara

 10. gigip1948 June 20, 2013 at 8:15 am #

  Domnule prim-ministru,va felicit pentru ceea ce ati facut pentru romanii care au fost umiliti de regimul antidemocratic si antiromanesc basist! Numai rauvoitorii nu vad ori nu recunosc aceasta evidenta!
  Pentru ca stiu ca sunteti deschis in promovarea unor idei bune,eficiente,va propun si eu,doua:
  1-in scopul revigorarii creditarii pe termen lung de catre banci,sa supuneti analizei specialistilor din domeniu posibilitatea ca,in loc de suma de bani adusa de catre debitor in avans,sa se poata plati ,la acordarea creditului,anticipat,intreaga ori o mare parte a dobanzii stabilite. Astfel,banca si-ar 9incasa beneficiul rapid si l-ar reinvesti iar debitorul ar avea un dublu avantaj:nu ar trebui sa faca mari eforturi pentru a plati sume mari de bani ca avans si,mai important,ar reduce mult rata lunara de returnare a imprumutului!
  Incasarea dobanzii in avans este folosita cu succes,de zeci de ani,de catre Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor!
  2-in domeniul sanatatii(dar si in altele!),sa fie legiferata recompensa bunelor servicii! Cand un pacient este multumit de prestatia personalului medical(in sensul ca acesta s-a straduit mult,a depus efort pentru vindecarea sa),daca doreste,sa poata recompensa pe cel ori cei care l-au tratat cu o suma de bani stabilita de catre el! Sumele incasate de catre spital,pe baza de documente contabile(facturi,chitante) sa fie folosite astfel:60% pentru rasplata medicilor iar 40% pentru institutie. Cele incasate de catre institutie sa fie folosite pentru perfectionarea pregatirii personalului,pentru dotarea cu aparatura moderna.
  Prin aceasta s-ar imbunatati calitatea asistentei medicale,ar creste preocuparea si stimularea medicilor si,mai important,ar dispare fenomenul general de luare de mita(nu este un secret ca ,la toate operatiile ori investigatiile importante,medicii primesc sume de zeci de mii de lei)!

  • Neica Nimeni August 10, 2013 at 3:11 am #

   Bucura-te domnule pt. somajul record, impozite si taxe, inflatie care anuleaza intregirea salariilor, scaderea salariului real, investitii stopate, privatizari ratate care infrumuseteaza imaginea tarii in fata investitorilor, cresterea coplatii la medic si spital, ,situatie dezastruoasa in invatamant. Avetii tot dreptul sa va bucurati, probabil ca singura dvs. realizare in viata a fost aceasta postare ca de pe vremea lui ceasca. Felicitari, tara are viitor cu de-al de dvs.

 11. AndreiS June 20, 2013 at 10:07 am #

  Foarte inselatoare prezentarea care in titlu contine cuvintele cheie ‘finalizate/terminate’ pe cand marea majoritate sunt in faza ‘deblocate’. Curat murdar!

 12. nastyb0y June 20, 2013 at 12:17 pm #

  Într-un interviu recent, acordat postului ProTV, preşedintele coabitator Băsescu făcea diferite aprecieri faţă de viata de după Cotroceni. În acest context, au fost amintite şi posibilele dimensiuni ale viitoarei ferme cu livadă în fundul curţii, de ce fetele dumnealui nu înţeleg sau înţeleg evolutia natalităţii şi alte sublinieri personale cu accente posibil de luat în seamă, dar greu, dacă nu imposibil, de însuşit. Păi, cu zicerile oficiale cum rămâne? Ca la refendum, nu-i aşa? Prea multe asemănări, prea ca la ţară, ar zice arendaşul (fermierul) român.
  http://nastyb0y.wordpress.com/2013/06/20/ce-o-sa-ma-fac-cand-nu-voi-mai-fi-mare/

 13. Otto June 20, 2013 at 1:17 pm #

  Sau altfel spus: raul inceput de altii a fost dus la sfarsit de catre USL. Lasati poporul sa spuna daca ati facut bine sau rau pentru ca LAUDA DE SINE NU ADUCE A BINE. Din pacate sunteti o dezamagire, chiar daca de acolo de sus va credeti zei si aveti impresia ca ne duceti cu zaharelul.

 14. Theodora June 20, 2013 at 2:00 pm #

  Felicitari! Asteptam cu incredere si alte rezultate bune. 🙂

 15. Theodora June 20, 2013 at 2:01 pm #

  Cata incredere aveti in justitia din Romania? Care credeti ca ar trebui sa fie relatia dintre judecatori, procurori si avocati? Este justitia din Romania independenta si impartiala?

  http://theodora0303.wordpress.com/2013/06/20/cata-incredere-aveti-in-justitia-din-romania-care-credeti-ca-ar-trebui-sa-fie-relatia-dintre-judecatori-procurori-si-avocati-este-justitia-din-romania-independenta-si-impartiala/

  • Judex January 12, 2014 at 10:05 pm #

   Nu este independentă Theodora, că nu ascultă de ordinele Guvernului. Îi arestează în draci şi-i bagă la puşcărie pe hoţi, chiar dacă sunt persoane cu greutate în partidul de la guvernare. Iată justiţia a făcut de rîs pe hoţii din partid în loc să arunce muşamaua peste ei să nu afle boborul.

 16. gigip1948 June 20, 2013 at 2:36 pm #

  Va mai fac o propunere! Pentru inlaturarea exceptiei de neconstitutionalitate a statutului parlamentarilor,decisa ,din nou,de catre CCR va rog sa dispuneti amendarea de catre parlament a legii statutului in sensul ca,solicitarea de incepere a urmaririi penale,a perchezitionarii ori retinerii unui parlamentar sa fie facuta de catre un JUDECATOR,nu de un procuror! Beneficiul in acest caz,ar fi dublu:judecatorul poate sa verifice temeinicia si legalitatea probelor iar abuzurile politice ale procurorilor,ar fi inlaturate! In plus,Traian Basescu ori PDL-ul,nu vor mai avea motive sa sesizeze,din nou,CCR,pe motiv de neconstitutionalitate a legii!

  • Neica Nimeni August 10, 2013 at 3:13 am #

   Nu stiti cum sa mai faceti sa acoperiti penalii

   • Judex January 12, 2014 at 10:19 pm #

    Are dreptate omul. E bună simplificarea asta. De fapt nici judecătorul nu ar tebui să dispună începerea urmăririi penale ci însuşi infractorul să se autodenunţe către judecătorie că a furat ce a furat. S-ar face o economie colosală cu cercetările pentru trimiterea în judecată a hoţomanilor. Atunci şi puşcăriile nu ar mai fi atît de aglomerate. Aici s-ar face o economie şi mai mare. Prea a făcut scandal Băsescu ăsta cu infractorii care a furat statul cum au vrut şi cît au vrut. Ia să-i mai lase în pace! Nu-şi dă seama că îi stresează? sărmanii de ei!

 17. Dr. Nicoara Ovidiu June 20, 2013 at 5:04 pm #

  Domnule Prim-Ministru!
  Ma bucur mult pentru Dv. si echipa guvernamentala…nu pot spune decat :”Good job”! Si mult succes in continuare!
  Ma framanta totusi o chestie la care nu ma pricep tehnic, dar ma arde la buzunar…si nu numai pe mine ci si intreaga economie nationala: problema pretului energiei. Fara energie ieftina economia este pusa pe butuci, iar eu, cetateanul, platesc bani care se duc…unde ? Am inteles ca in America si Rusia pretul energiei scade, iar in Uniunea Europeana creste. Ca in CE indivizi ca Barosso, Reading sau comisarul acela neamt pentru energie nu au o inteligenta care sa-i dea afara din casa ,asta se vede din avion ! Ca sunt rau intentionati si asta e o posibilitate. Si nu pricep de ce ”liberalizarea preturilor” inseamna neaparat crestere, cand din gaze,productia este peste 75% din surse interne. Si in plus, eu, cetateanul nu am posibilitatea sa aleg intre mai multi furnizori de gaze, ca atare este ceea ce se cheama monopol. Si in Europa e la fel. Atunci despre ce ”liberalizare” vorbim? Mai mult Dv. va plangeati ca gazele din Rusia sunt scumpe si pentru a scapa de importul acela pagubos, trebuie sa exploatam gaze de sist si zacamintele din Marea Neagra , devenind independenti energetic. Ar fi excelent, numai ca am din nou o nedumerire: daca acele gaze sunt exploatate nu de o companie de stat, ci de un privat, atunci ei vor concesiona, vor plati niste redevente si vor vinde gazul unde vor…inclusiv la klingonieni de exemplu. Iar preturile vor ramane ”liberalizate”…si atunci care-i castigul meu, al cetateanului sau a economiei nationale ?
  Revin la problema gazelor rusesti… oare nu le-am putea ieftini ? Daca vom avea o politica in care Dl. cu care coabitati se rasteste aiurea la rusi, evident ca platim prostiile. In plus, vad ca media romaneasca si oficialitatile tac malc cand e vorba de un coridor de gaze numit ”South Stream”. Nu inteleg de ce Romania a preferat sa refuze participarea, in timp ce Bularia si Ungaria n-au avut astfel de reticiente si beneficiaza de avantaje economice si investitii remarcabile (chinezesti). La fel procedeaza si Serbia. Romania participa la un proiect cre n-a inceput si se pare ca nici nu are nici o sansa sa se deruleze(daca ar fi sa-l credem pe Dl. Emil Hurezeanu, dealtfel foarte bine informat):”Nabucco”, care ar aduce gaze de la mare distanta ; si-a anuntat participarea si celebra ”Gaz de France”. Numai ca…am aflat si care e principalul partener al companiei cu pricina:”Gazprom”…
  Cred ca normalizarea relatiilor cu Rusia si folosirea cu inteligenta a atuurilor pe care le avem ne-ar putea scoate din acest impas .
  Cu consideratie,

  • Stefan July 4, 2013 at 5:19 pm #

   Foarte corect ati surprins situatia, d-le Nicoara.Piata energiei electrice este de mult “liberalizata”, numai ca ANRE in complicitate cu distribuitorii au inventat niste costuri suplimentare numite “componenta de piata concurentiala” (CPC) care umfla deja factura consumatorilor captivi industriali si va fi introdusa si la cei casnici.La gaze ,numai pentru PETROM inca este impius un pret de vanzare.De fapt, OMV doreste liber la pret si la export pentru a-si mari profiturile nesimtite.Situatia e scapata din mana si tot felul de gasti politico-economico-financiare isi fac de cap pe piata energiei.Evident, in situatia de acum a excedentului de energie, pretul ar trebui sa scada….

  • Judex January 12, 2014 at 10:28 pm #

   Domnule Nicoară, am citit postarea dvs. şi m-am tare dispus. Nu-mi închipuiam că în România poate să existe oameni ca dvs. Eu zic să mergeţi la primul ministru personal şi să-i spuneţi să dea o ordonanţă de urgenţă ca să eftinească petrolul, gazul şi ce-o mai fi pe acolo.
   Mare e prostia omenească!

 18. Matei Corvin Marian June 21, 2013 at 10:16 am #

  Da, dl. Ponta ce-au inceput altii (distrugerea tarii) ai terminat dumneata…Stimate dl. Ponta te-am auzit cu ceva timp in urma spunand o mare gogomanie, in genul ¨Statul roman nu poate creea locuri de munca…¨, numic mai neadevarat…citeste bine Legea 31/1990 dl. Ponta, asa numita lege a societatilor comerciale si ai sa vezi ca gresesti. Spre exepmlu, daca intr-o anumita zona a tarii, ca urmare a unui studiu de fezabilitate s-ar preta constructia unei anumite societati comerciale, ei bine dl. Ponta, s-ar putea face de catre stat prin subscriptie publica, adica mai pe intelesul tuturor, am cumpara fiecare dintre noi, dupa posibilitati, actiuni la acea societate comerciala, creandu-se in acest fel noi locuri de munca. Problema este ca NU VRETI SA FACETI ACEST LUCRU, DIN REA VOINTA SAU DIN NEPRICEPERE! In alta ordine de idei, exista pentru anumite meserii obligativitatea pentru angajatori sa angajeze un specialist pe domeniul respectiv, exemplu, cel ce doreste sa-si faca o farmacie, e musai sa aiba angajat un farmacist, altfel nu se poate, alt exemplu, cine are firma de paza trebuie sa aiba agenti de securitate cu atestat eliberat de politie altfel intra sub incidenta legii si comite o infractiune. Atunci va intreb eu dl . Ponta de ce nimeni din tara asta arhiplina de parlamentari nu ia initiativa legislativa si sa faca un proiect de lege prin care sa fie obligatoriu ca indiferent de domeniul in care activeaza sa fie obligat prin lege sa-si angajeze oameni cu pregatire corespunzatoare? Bunoara, subsemnatul este referent de comert exterior si nu-si gaseste loc de munca pentru ca nimeni absolut nimeni nu obliga pe angajatori, care doresc sa faca operatiuni de comert exterior, in speta, operatiuni de import-export sa aiba specialisti in astfel de operatiuni, care din punctul meu de vedere sunt infinit mai complexe decat meseria de paznic si necesita cunostinte aprofundate in ceea ce priveste regulile si uzantele in comertul international, cunostinte despre modalitati de plata si instrumente de plata in sistem international, cunostinte despre contracte internationale, cunoasterea unei limbi de larga circulatie etc.,iar acolo, adica pentru meseria de paznic se cere ca o conditie sine qua non atestat, in schimb pentru a face operatiuni de import-export poti pune pe oricine sa faca acest lucru. Nu vi se pare nebunie curata stimate domn? In ce hal de tara traim stimabile?… In concluzie, nu va mai laudati cu ce au inceput altii si ati terminat dvs, toti sunteti o apa si un pamant…

 19. santinela June 21, 2013 at 10:56 am #

  Mai usor cu lauda fiindca nerealizarile sint mai mari si mai grave !

 20. STRAMOSII June 22, 2013 at 10:12 pm #

  va sustinem in continuare 🙂

  • Judex January 12, 2014 at 10:39 pm #

   Da D-le Prim Ministru, suntem mai devotaţi Dumneavoastră decît fanii Rapiduleţului pentru echipa lor. Mergem cu Dumneavoastră şi în prăpastie. Ce, fanii rapidişti nu ar fi mers cu Rapidul şi-n divizia C? sau în campionatul judeţean? Tot sunteţi dvs. un bun sportiv, un aruncător la coş.
   Închipuiţi-vă că economia naţională este o mige de basket. Aruncaţi-o la coş!

 21. Costache Marian June 23, 2013 at 8:15 am #

  Victore, te rog, termina cat se poate de repede autostrazile. Am incredere in tine.
  Marian COSTACHE

 22. Simonsays June 23, 2013 at 9:26 am #

  Urmaresc emisiunea Ferma si constat ca inca trebuie data spaga pentru ca tinerii fermieri sa acceseze fondurile europene.Stiti ce li se spune celor care sunt pregatiti pentru a accesa fonduri?Doar pentru fundatii umanitare ca initiativa privata nu este incurajata.Pana la urma o sa va mulgeti intre voi,politicienii.De la 1 ian.2014 se vor deschide cu adevarat portile uniunii si atunci o sa vedeti exod de inteligenta si de fonduri acolo unde ne sunt respectate drepturile si suntem incurajati sa muncim.

 23. moromete June 23, 2013 at 6:48 pm #

  Cite mai trebuie facute pentru tara asta ? —–Foarte multe lucruri -de catre
  politicienii tarii – cu suflet/daruire , pricepere ,responsabilitate.- sa respecte pe deplin
  drepturile si libertatile omului — O constitutie – pentru un STAT SOCIAL nu MINIMAL ( al JUNGLEI ) – SA GARANTEZE UNITATEA ROMANILOR ca STAT
  NATIONAL – UNITAR.
  Aveti grija cum VRETI CONSTITUTIA sa arate —si TARA odata cu EA.
  SA FIE OGLINDA A SUFLETULUI ROMANESC –
  Dupa 1989 —– prea a fost schimonosita si batjocorita natia romana –in numele unei false democratii impuse din afara.
  Ne-am /ne-au distrus la COMANDA – ECONOMIA – si celelalte *ramuri * de productie – demnitatea de roman —— Suntem – RUINATI —–prea indatorati
  prosteste strainatatii – la mina acestora —-de catre aceste adunaturi de
  politicieni tradatori si lacomi – care ne-au condus spre DEZASTRU —-devalizind
  totul doar in folosul lor – rudelor si acolitilor lor.
  V-a fi nevoie de inca O REVOLUTIE —–ADEVARATA – care sa mature tot
  GUNOIUL si PUTREZICUNEA ACESTEI SOCIETATII —CE A REUSIT sa fie
  A CAPITALISMULUI SALBATIC de CUMETRIE precum zicea odata I.I.
  Tu OMULE DE RIND —– trebuie SA RABZI si sa SPERI in MAI BINE ?!!.
  Pentru aceasta fii solidar , lupta pentru IDEALURI – JERFESTE-TE.
  Capata PUTERE si GLAS ca o ADEVARATA SOCIETATE CIVILA —nu DORMII.
  DESTEAPTA-TE ROMANE – altfel SOMNUL NATIUNII – NASTE MONSTRII .

 24. Sibilla June 26, 2013 at 4:31 am #

  DOGNECEA : Lacul cu nuferi FARA nuferi !! Autoritatile TAC ! Afaceriști în slujba masoneriei ?
  http://sfinx777.wordpress.com/2013/06/26/dognecea-lacul-cu-nuferi-fara-nuferi-autoritatile-tac-afaceristi-in-slujba-masoneriei/

 25. Theodora June 26, 2013 at 10:18 am #

  Raed Arafat: În 48 de ore, ne-am adus răniţii înapoi. Din Europa, nu ştiu dacă sunt mai mult de două, trei ţări care puteau să facă asta.
  Cu exceptia unor mici nesincronizari guvernul Ponta a avut o reactie buna. O reactie excelenta as putea spune daca comparam cu modul in care au reactionat guvernele Basescu – Boc – MRU in situatii asemanatoare.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/06/26/raed-arafat-in-48-de-ore-ne-am-adus-ranitii-inapoi-din-europa-nu-stiu-daca-sunt-mai-mult-de-doua-trei-tari-care-puteau-sa-faca-asta/

 26. Mioara June 26, 2013 at 10:29 am #

  In principiu cred ca ati terminat multe dintre proiectele anterioare.Dar,nu ati terminat cu mita si coruptia domnule Prim ministru.Nu ati terminat nici cu nedreptatea si cu nepotismele si nici nu cred ca va termina nimeni niciodata.Pentru ca nu se poate dar in primul rand nu se vrea.Intrebare:ce aveti de gand cu oamenii disponibilizati de domnul Borza fara nici un fel de criterii ci lasand doar la latitudinea directorilor cine ramane si cine pleaca…Cercetati domnule Prim Ministru si o sa ajungeti la o concluzie amara ….Au ramas fratii ,amantele ,relatiile si doar cativa prosti-destepti care sa se ocupe de soarta energiei in tara nimanui…Unde se poate duce un om care a fost evaluat cu foarte bine ,care nu a avut nici un fel de abateri si care are 50 ani din care 26 in Hidro..In sistemul public oare! NU ca este decimat!In sistemul privat…..!NU ca este falimentar!!AM INTELES!!!Cine nu este multumit sa plece din tara!!!Unde sa mergem domnule Ponta din tara noastra!!!Este tara noastra nu tara nimanui si va spun la modul cel mai serios in numele a milioane de romani ,ganditi-va inainte de a lua decizii!!!Ganditi pentru ca sunteti un om destept si este pacat sa admiteti atata prostie si atata nemernicie !!!Oricine putea sa aduca Hidro pe linia de plutire daca a fost vreodata scufundata ceea ce nu cred ,prin metodele domnului Borza si fara sa fie platit cu atata banet degeaba.Nu este problema cheltuielilor de personal ci este problema investitiilor frauduloase din sistem domnule Prim Ministru…Dar asa este…Mai bine tinem si platim incompetenti de acolo de unde nu se poate fura si mai bine avem bani pe investitii si ii furam …Pacat de noi si de toti acesti oameni care nu mai au nici un fel de mijloc de subzistenta ca multi altii de altfel..Pacat domnule Prim Ministru ca nu toti cei care va inconjoara sunt oameni de onoare…Pacat domnule Prim Ministru de copii nostrii si de tot…Am avut incredere, mare incredere ca veti promova macar omenia si corectitudinea daca nu si inteligenta…Nu ii mai cocotati pe scaune pe toti analfabetii!!!Si ganditi-va ca pana si rabdarea unui prost cum este romanul are limite….si din nou este mare …foarte mare pacat.

 27. Theodora June 26, 2013 at 11:47 am #

  Demisul Basescu recidiveaza: “O Uniune Europeană socială și-a pierdut sensul din cauza crizei economice”
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/06/26/demisul-basescu-recidiveaza-o-uniune-europeana-sociala-si-a-pierdut-sensul-din-cauza-crizei-economice/

 28. nastyb0y June 26, 2013 at 12:55 pm #

  Îmi cer scuze. De acum încolo voi fi mai rezervat, dar trebuie să o spun. Este opinia mea, cunosc problema şi persoanele. Eram sigur că la ICR se va propune un cetăţean de genul Lilian Zamfiroiu. Acoperiţii ăia din lume trebuie să fie salvaţi cumva, nu-i aşa, domnule Ponta? Lilian este de aceeaşi “coloratură”, factură şi provenienţă ideologică precum personaje triste, aduse din vârful UASCR-ului, cum ar fi Mihnea Constantinescu ori Ursachi Mircea. Vai de tara asta şi neamul ei, dacă nu se găsesc în ea oameni destoinici, cu CV-uri postrevolutionare.

 29. yoram54 June 27, 2013 at 9:44 am #

  Domnule Prim-Ministru !
  Voiam sa postez ceva despre ”tzeapa Nabucco”, dar cred ca ceva arde mai tare …decizia CCR. Nu sunt jurist, dar mai stiu sa citesc asa ca m-a apucat curiozitatea si am citit legea de organizare a acestei fantose sinistre de Curte …”Prostitutionala”…si iata ce am gasit:”Sectiunea 2 – Procedura jurisdictionala

  1. Controlul constitutionalitatii legilor inainte de promulgare

  Art. 15
  (1) Curtea Constitutionala se pronunta asupra constitutionalitatii legilor inainte de promulgarea acestora, la sesizarea Presedintelui Romaniei, a unuia dintre presedintii celor doua Camere, a Guvernului, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a Avocatului Poporului, a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori.
  (2) In vederea exercitarii dreptului de sesizare a Curtii Constitutionale, cu 5 zile inainte de a fi trimisa spre promulgare, legea se comunica Guvernului, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si Avocatului Poporului si se depune la secretarul general al Camerei Deputatilor si la cel al Senatului. In cazul in care legea a fost adoptata cu procedura de urgenta, termenul este de doua zile.
  (3) Data la care legea a fost depusa la secretarii generali ai Camerelor se aduce la cunostinta in plenul fiecarei Camere in termen de 24 de ore de la depunere. Depunerea si comunicarea se fac numai in zilele in care Camerele Parlamentului lucreaza in plen.
  (4) Sesizarea facuta de parlamentari se trimite Curtii Constitutionale in ziua primirii ei, de catre secretarul general al Camerei respective”.

  Deci la art 15::e stipulat undeva ca exista un termen de cand e valabila constitutionalitatea unei legi ?…ea e fie constitutionala, fie nu si atentiune scrie ca:”Inainte de promulgare” ..ori Parlamentu nu a dat o data …deci CCR e intr-o ILEGALITATE strigatoare la cer ! De cand au atributii legislative ? Asta-i la fel cu chestia ca e ”putin insarcinata”, sau ”e insarcinata la anul”. Faceti ceva Domnule Prim-Ministru pentru a curma acest abuz incalificabil, eventual convocati o dezbatere parlamentara, pentru a ignora incalcarea grava a legii facuta de o gasca de iresponsabili !

 30. Marcus June 27, 2013 at 12:00 pm #

  Basescule, Tu Chiar Nu Stii, Ce Jigodie Poti Fi!

  Nu sunt eu in masura si nici macar nu mi-am propus sa-mi dau cu presupusu’ asupra oportunitatii cu care Guvernul Romaniei a luat decizia sa declare ziua de ieri, Zi de Doliu National, in memoria victimelor cumplitului accident rutier din Muntenegru.
  Ca opinie personala pot totusi sa afirm ca, cel putin acest Guvern a aratat ca-i pasa de cetatenii sai obisnuiti, in timp ce in decursul timpului alte guvernari n-au dat doi bani, spre exemplu, cand saptesprezece (daca imi aduc bine aminte) tineri militari romani cadeau victime colective ale unui alt cumplit accident, in timpul unei misiuni de antrenament, pe un aeroport dobrogean intr-un avion prabusit si cuprins de flacari.
  Cert este ca ieri a fost Zi de Doliu National si oricat de nesimtit ar fi cineva, tot in opinia mea, ar fi imposibil sa nu rezoneze cat de cat la o asemenea drama umana.
  Dar asta este valabil pentru oameni normali, cu bun simt si credinta in suflete, cu oarece inclinare catre suferinta celui de aproape caruia in asemenea momente un sentiment de compasiune transmis de semeni de ai sai nu poate sa faca altceva decat sa-i mai aline din suferinta produsa prin trecerea brutala in nefiinta a celor dragi lui.
  Nu este valabil insa si pentru bestia de Basescu, presedintele tuturor romanilor, care a mai dovedit inca o data, cu toate ca ne-am saturat pana in varful unghiilor de la picioare de asemenea manifestari, cat de mic si de ticalos poate fi si cum foloseste el orice ocazie indiferent de tragismul ei, sau de modul in care aceasta ii afecteaza sufleteste pe locuitorii acestor meleaguri, pentru a arata el dusmanilor sai politici cine este sefu’ si cine este indrituit sa dea tonu’ la Doliu National in aceasta tara.
  Pentru ca despre asta a fost vorba!
  Lasand la o parte faptul ca Tricolorul Romanesc chiar de Ziua lui s-a intamplat ca, printr-o decizie guvernamentala, sa fie coborat in berna, motiv, in cel mai fericit caz, de a nu spune nimic, manifestandu-ti prin tacere compasiunea fata de victime si nicidecum de a adresa urari de viata lunga si la multi ani romanilor, si avand in vedere doar dorinta parsiv-ticaloasa a unui om de nimic de a plati polite vindicative celor care nu l-au consultat probabil atunci cand au decis acest lucru, si tot iti vine sa scuipi la modul propriu o astfel de secatura si cazatura umana si sa te rogi la Dumnezeu deoarece, datorita coabitarii, pe Pamant nu prea au mai ramas multe de facut in privinta acestei jigodii, s-o ia si s-o trimita la dracu’ exact unde acest suflet ratacit isi va gasi in sfarsit linistea, lasand in acelasi timp un popor sa respire usurat.

 31. Theodora June 27, 2013 at 1:02 pm #

  Guvernul Ponta nu putea continua politica de dispret si dezinteres dusa de guvernele Basescu – Boc – MRU, fata de cetatenii Romaniei aflati in stare critica in alte tari.
  Singura problema daca se poate spune asa, este ca, prin acesta decizie, Guvernul Ponta a ridicat “stacheta” foarte sus. Si de acum in colo va trebui respecte acesta stacheta.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/06/27/decizia-guvernului-ponta-de-a-decreta-doliu-national-a-fost-o-decizie-corecta/

 32. Badea Elisa June 27, 2013 at 6:57 pm #

  Domnule Ponta,
  Semanati ca doua picaturi de apa cu pdlistul Boc (adopti ordonante de urgenta, dai afara oameni desi spui ca de ministerul educatiei si de cel al sanatatii nu te atingi, ai numai tu sau Dragnea dreptate, ne ignori pentru ca suntem prostii care au crezut in voi si v-au votat cu majoritate zdrobitoare, fapt ce va da dreptul sa va bateti joc de noi). Sunteti o mare dezamagire si, in conditiile in care dati afara oameni, scadeti salarii, dar cresteti preturi, nu stiu cat o sa mai rezistam.Pacat! Te-am sustinut, am crezut in tine…

 33. Theodora June 28, 2013 at 11:13 am #

  Dupa cum ati aflat mi-am cumparat niste farfurii din portelan brodate cu fir de aur.
  Cum? Ce spuneti? Nu sunt pentru mine? Nu sunt inalt deminitar roman? Nu sunt nici presedintele Senatului, nici presedintele Camerei Deputatilor si nici judecator la CCR?
  Pai daca nu sunt pentru mine atunci pentru cine sunt? Cum adica sa imi platesc datoria la intretinere? Nu am timp acum. Plec la vila de la Neptun. Hai mai ca viata este frumoasa! Va las, ne vedem la alegerile viitoare. Pa!!!

  http://theodora0303.wordpress.com/2013/06/28/dupa-cum-ati-aflat-mi-am-cumparat-niste-farfurii-din-portelan-brodate-cu-fir-de-aur/

 34. Theodora June 29, 2013 at 2:50 pm #

  Crin Antonescu a fost delegat de Basescu sa il reprezinte la Ceremonia de la Zagreb, prilejuita de aderarea Croației la Uniunea Europeana? Deci coabiteaza? Nu se poate asa ceva !!!
  Ei uite, asta este un moment in care imi pare rau ca nu mai am cont de facebook.
  Tare mult as vrea sa vad ce scriu “prietenii” PNL-istii crinisti care tipau ca in gura de sarpe ca Ponta a tradat.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/06/28/crin-antonescu-delegat-de-basescu-sa-il-reprezinte-la-ceremonia-de-la-zagreb-prilejuita-de-aderarea-croatiei-la-uniunea-europeana-deci-coabiteaza/

 35. iulian June 29, 2013 at 11:05 pm #

  cu prostia de timbru de mediu ce ai de gand sa faci. luati banii tot abuziv ca sa aveti ce da inapoi. cinstitilor !!!

 36. Gabriela Cirstoiu June 30, 2013 at 4:05 pm #

  Domnule premier ,
  Daca schimbati legea salarizari,ce se va intampla cu asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav angajati ai primariilor in situatia in care primarul taie si spanzura?
  vom fi la cheremul primarului,daca vrea ne da afara daca nu nu!va rog sa aveti in vedere acest fapt!

 37. moromete June 30, 2013 at 11:45 pm #

  D-le PONTA cred ca este o DECLARATIE pripita ce poate devenii o ACTIUNE si
  mai nechipzuita —- cind vreti sa – le dati ORDONATORILOR DE CREDIT (
  Conducatorilor de la STAT ) – sa decida in VIITOR cine trebuie renumerat /salarizat mai bine — ca un pretext (chipurile) –ca sa recompensati harnicia si inteligenta -meritocratia .
  In atare imprejurari ACESTI conducatori i-si vor FACE DE CAP si i-si vor recompensa doar rudele , prietenii , aservitii politici si foate rar pe cei cu merite adevarate. DE VE-TI PUNE IN APLICARE UN ASTFEL DE SISTEM —
  v-a fii UN SI MAI MARE DEZASTRU —- INCERCA-TI ALCEVA ! ==== mai simplu
  mai tangibil .
  Este bine ca reinnodati din nou relatiile cu STATELE de la EST ——in folosul
  acestei TARI. – nu-l luati in seama pe *cel vindut strainilor* .–fixati-i rolul — strict
  in cadrul noii CONSTITUTII. SA NU VA DEZAMAGI-TI POPORUL /ALEGATORII !?.

 38. angelaglobal July 1, 2013 at 10:35 am #

  Dl Prim Ministru, va rog sa postati si pe blog poze din Samarkand. Sunt foarte pasionata de personalitatea istorica a lui Timur Lenk si mi-ar placea sa-mi completez cunostintele cu cateva imagini din timpul prezent. Cu stima, Angela

 39. Theodora July 1, 2013 at 1:33 pm #

  Basescu prezinta astazi strategia pe agricultura – Sub pretextul ca face reforma, acest individ distruge tot ce atinge. Sa il opreasca cineva va rog pe “cel mai mare strateg al tarii” !!! Sa se joace cu altceva!!!
  A facut reforma in sanatate, in invatamant, in Politie, etc.
  A cerut reforma partidelor de a ajuns sa isi distruga propriul partid.
  Vrea sa restructureze Parlamentul adica sa il transforme intr-o MICA MARE Adunare Nationala si am ajuns sa avem 588 de parlamentari.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/07/01/basescu-prezinta-astazi-strategia-pe-agricultura-sub-pretextul-ca-face-reforma-acest-individ-distruge-tot-ce-atinge-sa-il-opreasca-cineva-va-rog-pe-cel-mai-mare-strateg-al-tarii-sa-se-joa/

  • mconovers July 24, 2013 at 11:12 pm #

   CIND LA-TI VOTAT PE BASESCU, CE CRITERIE S-A URMAT? A FOST O INVESTIGATIE DE CARACTER, EDUCATIE, POLITICA AFILIATIE SI ISTORIA PARTIDULUI SI CONCEPTIILOR POLITICE CARE EL A OBSERVAT IN PROFESIA LUI? CIND CANDIDATUL BASESCU A FOST PUS PE BALOT CA UN CANDIDAT DE PRESEDINTE, CE A-TI STIUT DE EL? CE A STIUT TARA DE EL? CINE I-AU FOST PRIETENII, CE MESERIE A AVUT EL?

   IN ORDINE SA VOTATI PENTRU CINEVA TREBUIE SA STITI ABSOLUT TOT DESPRE O PERSOANA CARE VA FACE HOTARIRI PENTRU O TARA INTREAGA. ACEASTA PERSONA VA DECIDE DACA TARA VA FI INGROPATA DE VIE S-AU CA PHOENIX SE VA RIDICA DIN CENUSA SA FIE CEA MAI BUNA TARA IN EUROPA! TREBUIE SA FACETI INVESTIGATII SA AFLATI ABSOLUT TOT SI SA NU UITATI CA EXISTA O LEGE CARE SPUNE CA EVIDENTA TRECUTULUI ESTE O INDICATIE PERFECTA A VIITORULUI!

   CEL MAI IMPORTANT LUCRU PENTRU ROMANI SA TINA IN MINTE ESTE FAPTUL CA ORICE LEGE SE VA PROPUNE SI SE VA ADOPTA TREBUIE SA FIE O LEGE IN FAVOAREA LA POPOR NU LA GUVERN. VOI TREBUIE SA AVETI VOTUL CARE SCOATE UN PRESEDINTE DE LA POZITIE SI NU O “COMISIE” POPORUL TREBUIE SA AIBE “VOT DE CONFIDENTA” DACA POPORUL NU ESTE CONFIDENT CA PRESEDINTELE ESTE DE PARTEA POPORULUI, VOI SA AVETI DREPTUL SA-L VOTATI AFARA!!!!!!!!!
   SIMPLU! ORICE GUVERN LUCREAZA PENTRU VOI! FACETI LEGI CARE VA DA VOUA DREPTURILE NU LA POLITICIENII DIN GUVERN!

 40. Theodora July 1, 2013 at 4:18 pm #

  Faptul ca domnul Ion Iliescu este presedinte de onoare al PSD nu este o onoare pentru PSD, crede senatorul PNL Sorin Ilieșiu
  Fara suparare dar domnul senator PNL Sorin Ilieșiu ar trebui sa isi vada de treburile domniei sale.
  Sa nu inceapa si dansul la fel ca basescu traian sa aiba idei despre organizarea PSD-ului.
  Ion Iliescu e presedinte de onoare al PSD si daca domnului senator nu ii convine sa isi dea demisa.
  Nu vine nimeni la mine in casa sa imi ceara sa il dau afara pe bunicul pentru ca nu ii place lui de el si sa imi impuna sa schimb mobila.
  Nu ii cere nimeni sa il iubeasca pe Ion Iliescu dar din pozitia de senator al PNL nu are dreptul sa faca asemenea declaratii.

  USL este o alinta facuta pe o perioada de timp. Partenerii de alianta trebuie sa se respecte. Acest gen de declaratii fac rau aliantei. Ii place sau domnului senator Iliesiu, Ion Iliescu este apreciat si iubit in PSD.

  “încerc să pun în paranteză faptul că dl Ion Iliescu e președinte de onoare al PSD, fapt care nu este spre onoarea PSD, în viziunea mea”.

  • secuiu August 11, 2013 at 10:30 pm #

   Oricine poate sa-si spuna parerea. Si parerea mea este ca un criminal ca Iliescu nu are ce sa caute in fruntea unui partid, nici macar ca presedinte de onoare.

 41. violeta July 1, 2013 at 10:18 pm #

  Pozele alea cu sloganuri comuniste sunt excelente! Traiasca Partidul cu iubitul lui Conducator! Nu-i asa domnule Ponta? Nu ati inceput NIMIC, iar dintre cele terminate sunt: OLTCHIM, HIDROELECTRICA, ECONOMIA ROMANIEI, EDUCATIA, LOCURILE DE MUNCA CE MAI EXISTAU CAND ATI FURAT CONDUCEREA ETC. Va puteti aduce aportul sa completati aceasta lista nu aia.

 42. raduprajan July 2, 2013 at 3:35 pm #

  Cititi aici fiecare cuvant, merita: MANIFESTUL STANGII DIN ROMANIA: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2013/07/02/manifestul-stangii-din-romania/.

 43. Avadanii Petru Dorin July 3, 2013 at 12:06 am #

  Buna seara.
  Domnule Ponta, ce se mai aude de drumul national DN 24C ? Asa-i ca mafiotii de la guvernare nu au aplecat urechea la declaratiile si promisiunile facute de dumneavoastra. este posibil sa fi fost doar ceva electoral…..sau o POANTA !!!! Noi, FRAIERII din acea zona chiar ne puneam sperante in dumneavoastra si in echipa pe care o coordonati. Dar constatam ca platim acel RAHAT de rovigneta pentru a circula tot prin GLOD. Va multumim pentru ca ne reprezentati.

 44. Iluminatu July 3, 2013 at 9:07 am #

  CA SLANA PE ARCUŞ

  Când sapi la rădăcină şi patria străbună,
  Nu faci agricultură, toţi ştiu că nu-i a bună.
  Efectul e acelaşi, ca slana pe arcuş,
  Norocul ni-i, Traiane, că mori… acuşi, acuşi.

 45. DESTUL DEZASTRU July 3, 2013 at 10:49 am #

  …Este un DEZASTRU MORAL si MENTAL construit ZILNIC si METODIC de catre HOARDELE de ZIARISTI, de la TOATE ziarele si posturile TV, cu EXCEPTIA ANTENA 3… OARE ce este de facut ???!!!!…

 46. raduprajan July 4, 2013 at 4:05 pm #

  http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2013/07/04/salutari-din-absurdistan-sau-sapte-motive-pentru-care-referendumul-din-vara-e-perfect-valid-2/ Asta a propos de rezultatele oficiale ale recensamantului din 2011.

 47. Mona July 4, 2013 at 7:32 pm #

  buna ziua. nu are legatura cu subiectul dar am vrut sa scriu undeva ptr ca sunt revoltata. Iar vorbim la televizor de referendum. Iar si iar…Dnule Ponta, va rugam frumos, ne-am saturat pana peste cap…….au fost 2 mari referendumuri in ultima perioada….pe logica muritorului de rand (adica aici unde ne aflam noi) ori le respectam pe amandoua, ori nu mai aducem in discutie, asa mi-ar parea corect. Nu vreau sa vad si la d-voastra, in care am avut atata speranta, aceeasi “amnezie” aparuta in functie de pozitia ocupata. Sunteti un om tanar, cu viitorul inainte…nu ne dezamagiti, ca parem noi amortiti dar daca acum s-ar face alegeri, s-ar putea ca fata de anul trecut sa fie ceva schimbari.
  PS….mare dezamagire coabitarea dumneavostra, preferam sa fiti singuri la guvernare..asa se vor rasfrange si asupra imaginii dvoastra politice …….manifestarile “adormitului”. Datorita prestatiilor dumnealui deja incepem sa-l vedem simpatic pe fostul. Nici nu vreau sa ma gandesc daca un astfel de specimen ar ajunge presedinte.

 48. Petre July 5, 2013 at 1:17 pm #

  Ştiu deja răspunsul, imi veţi spune că aveţi probleme mai importante decît cîinii comunitari. Dar, ţara noastră este plină de aceste animale nedorite şi trebui făcut ceva la nivel naţional. Vrem să punctăm problemele de mai jos:
  1. Uciderea într-un mod barbaric a cîinilor din Mangalia
  2. Este necesară şi urgentă o lege pentru sterilizarea, microciparea si înregistrarea tuturor căinilor cu sau fără stăpîn din toată Romînia.
  3. Educarea polulaţiei în şcoli si mass-media, ca să înveţe ce înseamnă compasiunea.
  Exemplu negativ: Cu toate că din anul 2000, la Brasov se tot omoară la căini, (eutanasierea este interzisă) numărul cîinilor nu a scăzut. Oraşul este tot plin de cîini. Asta dovedeşte ineficienţa acestui program de ucidere a cîinilor fără stăpîn. Pentru că se acţionează asupra efectului nu şi cauzei. Cauza este in casele şi curţile oamenilor, oameni care abandonează animalele în stradă fără pic de compasiune, pentru că asta au învăţat de la conducătorii noştri. Cetăţenii vor năpusti la nesfîrşit puii nedoriţi pe străzi, administraţia locală va plăti mereu de la buget abandonul, iar hingherii vor avea tot timpul de lucru. Sau poate asta se urmăreşte?
  Exemplu pozitiv: Oradea şi Timişoara unde primari destupaţi la minte şi oneşti, fac ceea ce este corect: sterilizează, microcipează şi înregistrează animalele.
  Atîta timp cît eutanasierea cîinilor este interzisă, primarul din Mangalia comite o ilegalitate. Cetăţenii povestesc că animalele sunt date cu capul de asfalt şi aruncate în dubă. După care maşina încărcată cu cadavre porneşte spre Constanţa. Menţionez că primarul şi administraţia oraşului au refuzat orice colaborare cu ONG-rile. Vă rugăm să opriţi masacrul. Nu aşa se rezolvă problema căinilor fără stăpîn. Tot occidentul este cu ochii pe modul barbaric în care sunt ucise aceste fiinţe nevinovate. Nici un turist nu mai vrea să meargă în Mangalia, de teamă să nu fie martor la astfel de scene de o cruzime de neimaginat.
  Puteţi cîştiga voturile sutelor de cetăţeni oneşti, iubitori de de animale.
  Vă rugăm, aveţi milă! Fiinţe nevinovate sunt la mîna dumneavoastră

 49. Theodora July 6, 2013 at 10:51 pm #

  1. De ce procurorul de caz simte nevoia sa semneze in alb mandatele de aducere, perpetuand un mod de lucru din perioada comunista la fel de ilegal si atunci si astazi?
  2. De ce procurorul de caz i-a instigat pe politistii de la Inspectoratul General de Politie al Municipiului Bucuresti, mintindu-i ca au de pus in aplicare mandate de aducere, mandate care nu pot fi emise si puse in aplicare decat dupa ce martorul a refuzat sa se prezinte urmare citarii?
  In momentul sosirii la liceul Bolintineanu nici poltistii si normal ca nici procurul de caz nu cunosteau numele elevilor care se aflau in clasa in momentul examenelor. Lista cu numele elevilor a fost facuta ulterior emiterii citatiilor, proceselor verbale si a mandatelor de aducere !!!!
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/07/06/cine-apara-romanii-de-abuzurile-procurorilor/

 50. LIVIU July 7, 2013 at 2:39 pm #

  MAJORITATEA FIRMELOR PRIVATE SINT PENSIONARI NU LE MAI DATI VOIE LA CONTRACTE DE MUNCA CA DAIA NU AVEM TINERETU DE MUNCA IN ROMANIA

 51. Gabriela Cirstoiu July 7, 2013 at 4:10 pm #

  Domnule premier cum vom fi salarizati cu legea salarizarii care se va face noi asistenti personali ai persoanelor cu handicap grav?iarasi noi vom avea salariu de toata batjocora!

 52. Theodora July 7, 2013 at 4:13 pm #

  O coabitare ca un meci de box cu un individ care ocupa ilegitim functia de presedinte al Romaniei, un individ care se duce la Cotroceni prin abuz de putere si uzurpare de calitati oficiale, mimeaza functia de presedinte si semneaza acte in numele Romaniei.
  Nu pot sa nu observ ca Basescu Traian foloseste lovituri neregulamentare, scimba regulile jocului, loveste cu picioarele, musca, zgarie, scuipa si ascunde arme in manusile de box.
  Poate ii spune cineva domnului prim-ministru ca, atunci cand lupti cu un derbedeu trebuie sa fii atent in fiecare secunda si daca este posibil ar fi foarte bine sa folosesti aceleasi arme.
  Nu poti sa joci sah sau scrima cu un individ care si-a injunghiat pe la spate colegii de drum.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/07/07/o-coabitare-ca-un-meci-de-box-cu-un-individ-care-ocupa-ilegitim-functia-de-presedinte-al-romaniei-un-individ-care-se-duce-la-cotroceni-prin-abuz-de-putere-si-uzurpare-de-calitati-oficiale-mimeaza-fu/

 53. moromete July 7, 2013 at 8:33 pm #

  Cu asa zisa – NOUA Lege a salarizarii –pe care preconizati a o pune in aplicare
  ——de fapt ve-ti crea la nivel de orice institutie publica —-*MICI BASESTI*—locali care i-si vor face de cap — dupa bunul lor plac
  Prin asta o sa distrugeti mai rau sistemul public .
  Ginditi de 10 ori pina cind TAIATI /CROITI -o data.

  • Geambasu July 31, 2013 at 7:48 pm #

   Ba-i Moromete cred ca POANTA e prietenul tau….

 54. Iluminatu July 10, 2013 at 8:13 pm #

  DIALOGUL SCHIZOFRENICILOR

  De Iaşi : – Dacă arunc în aer universitatea păţesc ceva ?
  De Cotroceni : – Io n-am păţit nimic după ce distrusei o ţară ş-un popor !

  • Neica Nimeni August 10, 2013 at 3:25 am #

   Ati uitat ca de serviciu la furat este guvernul?

 55. adrian gheorghe July 12, 2013 at 6:40 am #

  Buna ziua.
  in calitate de instructor auto autorizat, va rog sa luati in vedere o revizuire a “Ordinul Ministrului Transporturilor” din mai 2013 privind functionarea ca si PFA a instructorilor auto autorizati. mentionez ca acest oridin nu face altceva decat sa elimine de pe piata categoria de persoane sus-mentionata, dand astfel posibilitatea scolilor de soferi sa detina monopol, iar instructorii sa fie nevoiti sa se angajeze cu 6 Lei/ora in cadrul acestor scoli de soferi. mentionez ca solutia de asociere doar a 4 instructori nu este viabila, deoarece costurile necesare pentru autorizare si continuarea activitatii ce se vor reflecta in pretul final va fi mult mai mare decat cel practicat de scolile de soferi, un pret care nici acum nu justifica costurile minime pentru pregatirea teoretica si practica a candidatilor cat si costurile privind intretinerea autovehiculelor si a salii, si taxele pentru angajati catre directia de sanatate, pensii si finante. va multumesc.
  candidatul sa se inscrie la cursuri teoretice in cadrul unei scoli de soferi sau organizate de un profesor de legislatie autorizat, sa i se elibereze o adeverinta, sa se prezinte la politie sa dea testul de legislatie, dupa reusita examenului de legislatie sa i se elibereze o adeverinta si sa se inscrie la cursurile de pregatire practica organizate de aceeasi scoiala de soferi, sau un instructor autorizat, sau alta scoala de soferi (unde doreste), sa efectueze pregatirea practica, sa i se elibereze o adeverinta si sa dea testul practic la final. va rog sa luati in vedere aceste etape si cu alti instructori pentru a vedea daca se poate pune in aplicare. sunt instructor autorizat, nu profesor de legislatie, de ce sa fiu obligat sa ma ocup de organizarea de cursuri teoretice? multumesc mult

 56. Adi July 16, 2013 at 2:14 am #

  Dl Ponta, ce parerea aveti de un proces de litigiu de munca, paratul fiind CFR marfa, iar Tribunalul bucuresti da termen dupa un an si 3 luni? justitia e dreapta, in loc sa privatizeze Dl Ponta marfa, mai bine ar face sa dea oamenilor drepturile cuvenite din CCM care nu s-au respectat si numai cine a avut boase a reusit sa infrunte justitia si neregulile statului… o tara de 2 lei!

 57. angelaglobal July 18, 2013 at 5:36 pm #

  Introduceti Unirea cu Moldova in noua constitutie.

  • iuly July 31, 2013 at 8:03 am #

   Domnule Ministru Interimar al Transporturilor
   Faceti ceva va rugam, in privinta inventarierilor anuale la CFR-SA.
   Se fac degeaba, pierdem timpul aiurea.

 58. Brad August 5, 2013 at 12:31 pm #

  5 aug. 2013

  Stimate Domnule Victor Ponta,

  Ma adresez Dvs. cu mari sperante pentru rezolvarea unei probleme personale cu care se confrunta, asemenea subsemnatului, mii de români.
  Personal am contractat in anul 2008 un credit în franci elevețieni (CHF). În momentul de față subsemnatul, împreună cu alți mii de români suntem în situația de a ajunge sapă de lemn din cauza creșterii cursului CHF/RON de la 2,2 în 2008 la 4,0 în 2010. În prezent cursul CHF/RON este 3,6.
  Vă rog, în numele miilor de români care au luat țeapă cu acești CHF blestemați să faceți ceva pentru noi, să ne ajutați să scăpăm de aceste credite în CHF!
  Vă rog ca personal să nu vă fie teamă să luați exemplul lui Viktor Orban: “Guvernul ungar este pe punctul de a lua o măsură șoc prin care vrea să vină în sprijinul cetăţenilor împrumutaţi în franci elveţieni şi euro. Mai exact, băncile ar fi nevoite să să acopere deprecierea forintului, ceea ce va duce ca ratele să fie mai mici cu până la 26 la sută la creditele în franci elvețieni.” (http://www.dcnews.ro/2013/08/ungaria-decizie-soc-pe-piata-creditelor-in-euro-si-franci-pentru-populatie/)
  … și a Croației: “Justiţia din Croaţia forţează băncile să transforme creditele în franci elveţieni în imprumuturi în monedă locală deoarece şi-au înşelat clienţii”
  (http://www.zf.ro/zf-24/justitia-din-croatia-forteaza-bancile-sa-transforme-creditele-in-franci-elvetieni-in-imprumuturi-in-moneda-locala-deoarece-si-au-inselat-clientii-11106138).
  Vă mulțumesc frumos în numele tuturor românilor înșelați de CHF.

  Traian Brad
  Baia Mare

  • Neica Nimeni August 10, 2013 at 3:28 am #

   Adica sa nenorocim o tara intreaga pentru nesabuinta unora care s-au imprumutat peste puteri… precis sunteti unul din cei 7,4 milioane de asistati social…

   • Brad August 26, 2013 at 4:08 pm #

    Răspuns pentru Neica Nimeni: Ungaria si Croatia sunt bine-mersi, (amândouă ţările!!!) după măsurile luate de prim-ministrii lor în legătură cu creditele populaţiei în CHF. Este vorba de câteva mii de credite, adică un procent limitat de aprox. 5% în raport cu totalitatea creditelor accesate de populaţia României în ultimii aprox. 10 ani. Dacă aş fi unul din cei 7,4 milioane de asistaţi social, cum spuneţi Dvs. cu răutate (ne)disimulată, credeţi că banca mi-ar fi acordat în anul 2008 acel credit de câteva zeci de mii de CHF???

  • Bukkake August 26, 2013 at 4:21 pm #

   Ati vrea cumva sa va platesc eu creditul domnule Brad? Nu e de mirare ca aceasta tara se duce naibii…:((

   • Brad August 28, 2013 at 9:02 pm #

    Fratilor Bukkake, Lulake, Bikake, Neica, … români: NU cerem ca poporul român să ne plătească creditele în CHF!!!! Cerem ca BĂNCILE să fie obligate de guvernul român, similar cu băncile din Ungaria şi Croaţia, să accepte plata ratelor lunare la cursul CHF-RON din 2008, când era 1 CHF=2,2 RON!!!! Acum cursul este 3,7! E o dată şi jumătate mai mult, nu mai rezistăm să ne plătim ratele în RON de 1,5 ori mai mari decât în 2008!!!! Unele salarii în ţara asta între timp s-au redus cu 25%!!!! E vorba de obligarea prin lege a băncilor, de către guvernul acestei ţări, de a suporta creşterea valorii CHF în raport cu moneda naţională… Dacă băncile = Bukkake, Lulake, Neica, … România, atunci da, am cerut ca Dvs. toţi să ne plătiţi creditele noastre de tăntălăi… Dar, repet, noi nu am solicitat să nu mai plătim ratele creditelor noastre în CHF, ci să le plătim tot noi, dar la un nivel suportabil, la fel ca tăntălăii din Croaţia şi Ungaria, unde guvernele au sărit în ajutorul tăntălăilor lor păcăliţi de către bănci…

   • The Flower King September 11, 2013 at 10:11 am #

    De ce nu ati luat rate in lei? Cine vreti sa suporte diferentele de curs valutar? Ati luat CHF pentru o dobanda mai buna, trebuie sa va asumati si riscurile aferente. Statul nu are obligatia sa-si asume responsabilitatea pt. deciziile noastre…noi trebuie sa ni le asumam. Cand ati luat creditul trebuia sa fiti constient de asta, iar acum trebuie sa va asumati responsabilitate. Imi pare rau pt. dumneavoastra, insa sunteti primul vinovat pentru situatia in care sunteti.

  • Cristian Valcu December 27, 2013 at 6:34 am #

   Pentru ce ii multumesti? Fii fara grija ca nu va face ABSOLUT nimic pentru a ajuta persoane aflate in situatia dumitale. Daca ii cereai sa dea vreo lege aberanta, votata si de analfabetii din Parlament, prin care sa va faca viata si mai nenorocita, atunci puteai sa-ti pui mari sperante in el.

  • Brad February 6, 2014 at 10:03 am #

   Domnule Victor Ponta: Dumnezeu să vă ajute pentru că aţi ascultat jelania noastră sinceră şi loială!!!
   http://www.b365.ro/ponta-romanii-scutiti-de-jumatate-din-rata-la-banca-timp-de-doi-ani_201910.html
   Sper ca aceasta promisiune să se îndeplinească întocmai şi noi, toţi păcăliţii de CHF să reuşim să depăşim cu ajutorul Dvs., a Guvernului României acest moment dificil! Dumnezeu să vă aibă în paza lui!
   Traian Brad,
   Baia Mare

 59. Gina August 11, 2013 at 3:51 pm #

  Gina
  Buna ziua dle Ponta SI VACANTA PLACUTA IN CONTINUARE SI NU CUM ATI FACUT-O CELOR DIN CADRUL ANAF(sau o parte a acestora), implicit familiilor acestora.
  Ceea ce a inceput Basescu in anul 2011, cind a vrut sa desfiinteze VAMA( pe locul 3 sau 4 ca aducatoare la buget ) , ati terminat dvs., adica USL, LSA CA-S PROSTI si nu zic nimic.
  Sunteti atit de flaminzi si lacomi, ca nu ati mai asteptat studii (trebuia gindit ), pareri ale

  specialistilor in domeniu, ati infiintat regiunile fiscale ca pe cele teritoriale nu puteati din cauza Constitutiei.Regiunile fiscale s-au infiintat, bineinteles de interesele fiecaruia: Ponta, Dragnea, etc.
  Ati desfiintat Directiile Regionale Vamale la Prahova, lin Alexandria, dar ati desfiintat-o pe cea de la Constanta, cu oameni pregatiti de 20 ani, cu logistica.Bineinteles ca amaritii care au primit preavize, acum la reorganizarea ANAF, de ex.din Galati, Constanta, nu pot da examen in alta regiune fiscala!Bineinteles ca acolo vor fi numiti oameni noi, care habar nu au ce inseamna vama.UN VAMES SE FORMEAZA IN 6-7 ANI D-L PONTA.Profesionalismul este ultimul criteriu care se ia in considerare de catre USL? cIND S-AU INFIINTAT dIRECTIILE REGIONALE VAMALE, DUPA MODEL OCCIDENTAL, nu era nimeni interesat, acum…LA tv, domnia voastra ati aparut si ati spus ca nimeni nu va fi dat afara, se vor desfiinta doar posturile vacante, nimic nu esteadevarat, vor ramine oameni pe drumuri: femei singure, cu copii, femei bolnave singure, oameni cu credite la banci, ca si acum 2 ani. Acum s-au dat preavize la vama de catre finante, dar care nu i-a preluat!!! Cei de aum 2 ani au fost niste docenti pe linga uslasi!Au fost procese si acum vor fi si mai multe si iarasi Romania va ,mai pierde bani in urma proceselor la CEDO.
  ACUM 1 AN, cind veniserati la putere, Arhimandritul IUSTIN PIRVU, a doua oara mi-a spus, dind din cap cu amar: “Greu, ma , si cu astia”.Atunci , noi, speram, ca justitia, ca totul va intra pe fagas normal, Nu am fost atenta la mesajul parintelui si v-am votat, la fel ca si alti romani prosti! PROSTI, DA MULTI si poate ne vom trezi.O sa va pomenim !

 60. STRAMOSII August 18, 2013 at 12:56 am #

  ne bufneste rasul la ce comentarii are udrea,basescu,blaga in ultima perioada..tupeisti cu multa nesimtire..trb starpiti microbii astia care infesteaza civilizatia..se scapa pe ei cand vorbesc de economie,de fapt numai la asta se pricep sa ciripeasca aiurea
  suntem alaturi de dumneavoastra domnu Ponta si de USL

 61. DANI August 22, 2013 at 3:09 pm #

  Dn Ponta am 27 ani si sunt din bucuresti de ce nu dati o lege in care obligati angajatori sa angajeze persoane care ies dupa bancile scolii exemplu eu am categoria de condus B,C,D, le-am luat pe toate acum 6 luni si nimeni nu vrea sa ma angajeze vor numai cu experienta SI AM TOATE USILE INCHISE LA ASTA NU VA GANDITI CA ESTE O GRAMADA DE TINERET CARE SE REPROFILEAZA SI NU AU NICI O SANSA O SA AJUNGEM O TARA NUMAAI DE BOSOROGI CU EXPERIENTA

 62. Ioana Izabela Odor September 4, 2013 at 6:50 pm #

  Cu toata buna mea credinta va scriu pt. ca, citind articolul lui Stelian Tanase de la:

  http://www.stelian-tanase.ro/cum-va-cadea-guvernul-ponta/

  ideea unei motiuni de cenzura pentru Proiectul Rosia Montana mi s-a parut o cacialma, care ar putea sa fie aplicata de unele cozi de topor din Parlament, mai ales dupa ce am auzit ca si Traian Basescu renunta la referendumul pt. aceasta problema si este de acord cu trecerea prin Parlament…

  Cu toata stima si dorinta ca USL sa reuseasca in toate initiativele pe care le intreprinde, I.O.

  • Cristian Valcu December 27, 2013 at 7:54 am #

   Doamne (nu doamna) cat sunteti de straina de realitatea din Romania! Aliantei USL si lui Ponta v-ati gasit sa le urati reusita in TOATE initiativele? De la ce sanatoriu pentru afectiuni psihiatrice scrieti? Sau sunteti una din persoanele care trag foloase (tzepe mi se pare ca este totusi termenul potrivit) profitand de harababura jalnica in care se afla biata mea tarisoara natala? Daca ati fi fost intreaga la minte (ceea ce ma indoiesc) n-ati fi avut neobrazarea de a atinge claviatura calculatorului pentru a produce un comentariu atat de gretos.

 63. Viorel September 11, 2013 at 11:30 am #

  Conform art.61 și art.63, proiectul de lege a fost dezbătut în
  ședințe separate, astfel:
  – În data de 10 iunie 2013 la Comisia pentru buget, finanțe și bănci;
  – În data de 3 septembrie 2013 la Comisia pentru muncă și
  protecție socială.
  Din totalul de 32 de membri ai Comisiei pentru buget, finanțe și bănci au fost prezenţi la dezbateri 32 deputaţi,iar la Comisia pentru muncă și
  protecție socială au participat 26 de membri din totalul de 27
  deputați.
  La dezbaterea proiectului de Lege a participat, în calitate de invitat, la ambele comisii, în conformitate cu prevederile art. 54 şi 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat,din partea Ministerului Finanțelor Publice domnul Gheorghe Gherghina – secretar de stat.
  În urma reexaminării inițiativei legislative și a opiniilor exprimate, membrii
  celor două comisii, au hotărât, cu majoritate de voturi, să mențină raportul inițial, prin care au propus plenului Camerei Deputaților, respingerea
  proiectului de Lege pentru abrogarea Cap.IV(art.17-26) din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorități și instituții publice, raționalizarea cheltuielilor publice, susținerea mediului de
  afaceri și respectarea acordurilor – cadru cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional .
  În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor organice.

  PREŞEDINTE,
  Gheorghe DRAGOMIR (PNL)
  PREȘEDINTE,
  Florin IORDACHE (PSD- semnatar al proiectului )

  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=12678

  ˝Multumim˝ frumos USL ! Ati reusit sa va respingeti propriul proiect…e rusinos…
  Am ajuns sa ne planga de mila boc,videanu,udrea….

  Col.(r) Emanuel BACIU, col.(r) Viorel BOLOHAN si multi, multi altii
  (…lăsati în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)

 64. Daniel Maftei September 13, 2013 at 12:42 am #

  Nu sunt membru al nici unui partid, insa trebuie sa recunosc ca politica ma afecteaza si pe mine, de fapt mai mult deciziile politice si as vrea sa considerati aceasta ca un feed-back ( retro-actiune) din partea oamenilor de rand.
  L-am auzit mai demult pe domnul Mircea Diaconu la o emisiune spunand ceva foarte interesant: daca ai lua un copil cu o pregatire minima de baza si i-ai pune in fata problemele si toate datele mai importante ale Romaniei ( citarea este din memorie) el iti va indica cu siguranta o serie de masuri de luat, care cu siguranta ar fi mai bune decat cele pe care le iau decidentii de astazi. Explicatia acestei situatii tot el a exprimat-o si anume ca acesti decidenti sunt prea angrenati intr-un soi de combinatie ( as zice eu de tip mafiot=numai ca unii dintre ei nu o recunosc ca fiind combinatie de tip mafiot) si au prea multe datorii catre cei din anturajul lor si de aceea nu pot vedea si nu pot lua masurile cele mai coerente si care sa produca efecte benefice economiei si pentru populatie.
  Cunosc destul de multi oameni care impartasesc aceeasi opinie.
  Desi am observat ca uneori am tendinta de a fi radical- cu toate ca nu-mi doresc acest lucru- as dori sa va comunic si dumneavoastra cateva propuneri la care m-am gandit sau despre care am auzit. Nu sunt sigur daca ceea ce o sa va spun, o sa fie ceea ce va doriti sa aflati, sau daca opiniile mele sunt cele mai bune, as fi insa foarte incantat daca le-ati citi si daca mi-ati da un semn cum ca macar ati incercat sa analizati cat de cat ideile.
  Ceva foarte important trebuie spus. Am observant ca politicienii nu realizeaza ca oamenii nu mai au incredere in ei, in partidele actuale si masurile propuse de partide. Stiu ca mai demult si dumneavoastra ati realizat acest lucru.
  Sincer? mi se pare ca ati uitat.
  La modul general si plictisitor trebuie spus ca trebuie actionat pe mai multe planuri ( asta asa ca o introducere- sunt constient ca stiti aceste lucruri): prezentarea catre public a masurilor, transparenta maxima, identificarea de masuri simple, dar cu impact economic major si mai ales schimbarea modului de a face politica. Nu am pretentia sa ating toate aspectele. Nu pot si nici nu vreau.
  Asa cum am mai spus unele dintre cele de mai jos o sa vi se para prea radicale, unele chiar utopice, insa daca le veti citi cu atentie m-ar bucura faptul daca macar v-ar dechide o noua perspectiva din care lucrurile trebuiesc privite.
  Pentru a recastiga increderea oamenilor ar trebui sa lansati un proiect politic nou ( daca ma gandesc bine, chiar ati si promis candva acest lucru):
  Primul lucru ar fi, in opinia mea, instituirea votului obligatoriu si uninominal. Votul uninominal trebuie sa fie cu adevarat uninominal, nu ameteala care este acum.
  Acest lucru tine de legea electorala si poate de constitutie, dar trebuie facut repede. Chiar si pentru parlamentari trebuie sa existe votul obligatoriu, in acest fel nu vor mai lipsi de la sedinte si vor vedea de “treburile tarii” ( stiti ca asta nu prea place oamenilor, nu e nici un apropo aici, e vorba despre principii). Nu voteaza- sa plece. La fel si noi oamenii de rand ( exceptand situatiile celor plecati in afara la munca, desi si pentru ei s-ar putea face ceva ca sa voteze- ceva utilizand CNP-ul ca acces la un soft de votare prin internet) trebuie sa votam obligatoriu,
  dar trebuie sa si avem posibilitatea sa spunem NU candidatilor prezentati, ideilor, platformelor (legilor – in cazul parlamentarilor).
  Pragul de voturi valide in acest caz ar trebui sa fie foarte sus 80%( chiar mai mult).
  Vot valid insemnand vot acordat unui candidat.
  Voturile indecise ( sa existe o rubrica unde sa votezi daca nu-ti plac candidatii si programele lor) nu trebuie considerate valide, in sensul validarii alegerilor, ci doar ca mod de exprimare a refuzului de a accede la putere pentru anumiti candidati. La fel si in Parlament, vot pozitiv sa insemne vot “pentru” a 80% din parlamentari. Stiu ca asta va duce la luarea mai greu a deciziilor, dar decat sa se ia decizii proaste, mai bine sa se ia mai putine, dar bune. Acest lucru va duce si la cresterea rolului opozitiei- cel putin in anumite situatii. In acest fel, poate ca partidele isi vor alege cu mai multa grija candidatii, candidatii nu ne vor mai minti ca vor face cerul si pamantul, pentru ca al doilea mandat nu-l vor mai avea. Mai mult, vor promite mai putin si vor munci din rasputeri ca sa faca ce au promis si vor face mai mult politica tarii si mai putin politica partidului, sau cea a unor interese. Indirect si partidele lor vor fi afectate de rezultatele lor.
  Toate aceste propuneri trebuie explicate oamenilor, care sa inceapa sa inteleaga ca aceste schimbari sunt in folosul lor.

  Ideea de baza este ca trebuie actionat pe mai multe planuri, dar concertat, insa fara a face concesii celor rau intentionati.
  Nu in ultimul rand, trebuie facuta multa publicitate masurilor care trebuiesc luate.
  Din aceasta publicitate vor rezulta dezbateri publice, iar unii dintre oponenti pot veni cu idei chiar mai bune decat cele initiale, sau cu completari necesare. Insa ideea conducatoare trebuie sa fie ca masurile sa fie simple, usor de inteles, fara exceptii ( asta ar ajuta si la reducerea coruptiei), nu cu exprimari avocatesti sau termeni economici sofisticati.
  In continuare voi incerca sa va transmit cateva idei ce pot fi aplicate in plan economic, cu referire la evaziunea fiscala si economia subterana. Sistemul actual de tip mafiot din economie va gasi oricand portite de a evita in continuare platirea impozitelor. De aceea trebuie gasite solutii, peste care sa fie dificil de trecut.
  Una din idei este cea a impozitarii la sursa pentru unele categorii de venituri ( se tot vantura aceasta idée in ultima vreme, dar nimeni nu face nimic cu ea).
  Personal cred insa ca mai bine ar fi sa marim TVA la 25%, dar statul sa dea trimestrial 10% inapoi platitorului de factura sau de bon fiscal.
  La inceput unii vor continua sa nu stranga facturile si bonurile, dar cand vor vedea ca daca au cheltuit intr-un trimestru 5000 RON( exemplul este cu un om rand), vor primi in a doua luna a trimestrului urmator 500 RON, pana si cei mai carcotasi sau cei mai lenesi vor incepe sa-si schimbe comportamentul, sa ceara si sa stranga toate aceste documente. Astfel vor iesi la suprafata MARE PARTE din afacerile derulate in prezent in economia subterana, ceea ce va conduce la venituri mai mari si din impozite, precum si venituri mai mari pentru sanatate, pensii, somaj. Mi se pare mai simplu asa, singurele lucruri care trebuie facute fiind doar schimbarea cotei TVA si acceptarea si RESPECTAREA returnarii cotei de 10% in a doua luna dupa terminarea trimestrului. Documentele sa fie depuse pana in primele 15 zile lucratoare ale lunii urmatoare ( ar putea fi depuse si mai tarziu, dar cu decontare in trimestrul urmator). Returnarea trebuie facuta obligatoriu trimestrial pentru a obtine efecte imediate; in timp ( ani) se poate mari acest termen ( dupa ani de aplicare se poate face la semestru).
  O fi bine?, o fi rau?, cineva ar trebui sa analizeze mai atent si aceasta propunere. Nu cred ca ne trebuie contabili pentru a completa un formular cu toate facturile si bonurile fiscale, iar cei de la finante, ar trebui doar sa verifice prin sondaj daca facturile nu sunt cumva false si sa ia masuri, dupa o investigatie prealabila, pentru ca s-ar putea ca in unele situatii cumparatorul sa fi fost pacalit, dar totusi o ancheta mai atenta a persoanei sau firmei in cauza se impun, precum si nedecontarea sumelor pana la elucidarea situatiei. Insa faptul ca decontarea se face trimestrial, daca cineva mai incearca sa fenteze, poate va renunta la cota returnabila a TVA-ului pe acel trimestru si ulterior, stiindu-se cu tinicheaua de coada va deveni un platitor de taxe mai onest. Amenzile pentru frauda sa fie exemplare, dar ea trebuie sa fie dovedita, nu ca acum dupa ureche. Este adevarat ca ar fi de mare folos informatizarea celor de la fisc, dar de ce nu o fac macar acum?.
  As vrea sa mai stiti ca un observator atent poate vedea cum legile din Romania sunt directionate ( e drept ca in ultimii ani ele sunt mult mai evidente): fie pentru a afecta un grup rival, fie pentru a favoriza un grup sustinator, fie pentru a favoriza un anumit grup de ineteresea- toate astea duc la erodarea increderii in clasa politica din Romania.
  1.Referitor la faptul ca legile trebuie sa fie la fel pentru toti- returnarea TVA trebuie sa se faca si la firme, etc nu numai la persoane fizice, aceasta pentru a mari increderea in aceasta masura.
  2. trebuie accentuat pe returnarea TVA trimestrial, banii sa intre intr-un cont, la care sa nu se umble decat dupa returnarea din trimestrul respectiv, pentru a avea in permanenta fonduri si pentru a se evita intarzierile la plata, care ar conduce la scaderea increderii ca masura este eficienta. Se va putea observa tendinta de fraudare prin faptul ca acel fond nu va fi suficient pentru returnarea TVA-ului. Trebuie indicata o sursa pentru acoperirea deficitului ( in cazul in care nu se poate retine toata suma TVA-ului colectat pana dupa decontare), iar organele statului trebuie sa identifice sursa fraudei. Informatizarea ar ajuta mult. O baza de date unde cei ce emit facturi, bonuri, etc raporteaza vanzarile, respectiv valoarea TVA, in corelatie cu baza de date formata din totalitatea bonurilor si facturilor. O simpla interogare a bazei de date ar indica posibilele locatii ale fraudei.
  3. Daca se va vrea ca anumite sectoare ale economiei sa fie sustinute, se pot gasi alte metode( nu reducerea TVA, care oricum s-ar reduce prin aceasta masura): subventionarea dobanzilor la credite, consultanta gratuita ( de ex. pentru proiecte europene), infiintarea de firme de stat cu termen de privatizare, etc. Retineti ca toate masurile trebuie sa ofere oportunitati egale.
  4.Cuantumul sumei de returnat sa fie de 10%, altfel nu ar fi prea atractiv si nu s-ar obtine efectele scontate.
  5. Rezultatele ar fi disciplinarea majoritatii agentilor economici si a persoanelor fizice ( ar avea si rol educativ).
  Pentru a intelege mai bine cum functioneaza, poate ar trebui precizat ca firmele ar trebui sa comunice trimestrial volumul vanzarilor, suma ce ar putea fi comparata cu cea din decontarile de TVA. Listele cu chitantele si formatul in care trebuiesc scrise ar putea fi depuse si electronic: email, memory stick-uri ( cele de marime mica costa sub 20 lei), CD-uri, pagini pentru introducerea datelor online, etc.
  Pot fi facute programe electronice care sa faca toata aceasta treaba.
  Se pot scana documentele. Se pot inventa diferite terminale pentru aceasta.
  6.Se pot infiinta firme, care pentru un procent din suma decontata ( 1% ar fi rezonabil, tinand cont ca ar putea avea mai multi clienti) sa faca toate operatiunile : scanare, contabilizare, depunere acte, introducere in baza de date, etc.
  Acestea sunt doar cateva cateva propuneri, dar sunt sigur ca daca mai multi oameni ar gandi la aceasta problema, rezultatele ar fi si mai bune.
  As dori sa va mai sugerez: propuneti ca macar legile urmatoare sa fie astfel intocmite incat ele sa fie pe intelesul oamenilor simpli. Exista pretentia ca necunoasterea legii nu te disculpa, dar cine poate interpreta legilea astea? Nici macar judecatorii. Am auzit o judecatoare care avea si nu stiu ce functie pe la o asociatie profesionala a judecatorilor, cum ca solutii diferite pot fi date la acelasi dosar in functie de tribunalul sau judecatoria la care ajunge, fiindca legea poate fi interpretata dupa mintea fiecarui judecator. De unde sa stiu eu cum gandeste judecatorul de la Galati, sau cel de la Calarasi? dar cel de la Oradea?
  O alta sugestie ar fi TAXE FOARTE PUTINE. Cat mai putine. Va asigur ca acest lucru reduce coruptia, birocratia. Daca cuantumul lor va fi mai mic, cu atat va fi mai bine.
  Acestea sunt opinii de om de rand, fara pretentii, doar cu dorinta de mai bine pentru ceilalti, ca sa-i fie si lui mai bine.
  Sper ca nu abuzez de bunavointa dumneavoastra, insa va consider o persoana, care poate si care este in pozitia in care sa poata sa ajute si pentru ca simt ca si eu trebuie sa fac ceva, am decis sa va transmit aceste ganduri si idei ( care insa, mentionez inca o data, nu imi apartin in totalitate).
  In final, CU DISPERARE va rog, OPRITI POLITIZAREA institutiilor statului si incercati sa gasiti o metoda de a selecta pe cei care merita ( sugestie: concurs de proiecte, dar nu teorie > Guvernul aloca pentru un proiect o anumita suma de bani, face invitatie de depunere de proiecte, care sa fie asemanatoare cu proiectele pentru cercetare, sau cele pentru UE, proiectele trebuie sa aiba: obiective, termene, raportari si trebuie sa prevada si sanctiuni pentru nerealizari – de regula profitul, suspendarea contractului, etc). In timp, se vor selectiona adevaratii manageri (directori, daca doriti echivalentul romanesc, numai ca directorii de la noi sunt departe de managerii lor). Aici sunt multe de spus, dar sunt sigur ca sunt si altii care vor aduce multe idei noi si precizari mai pertinente.
  Pentru cei dornici de replici acide la aceasta postare, ii rog sa nu se oboseasca, nu am intentia sa polemizez. Nu am pretentii de erudit, nici de analist nu stiu de care fel; simt doar ca ma sufoc si prin aceasta vreau doar sa iau o gura de aer.

 65. Bogdan September 13, 2013 at 4:40 pm #

  Sunt satul de propaganda voastra in still comunist sunt satul de toti politicienii din romania din orice partid sau alianta ar fi si daca ar fi dupa mine as vrea monarhie constitutionala si un guvern din persoane care nu fac parte din nici un partid si sa nu aiba nici o agenda pentru propria imbogatire.

 66. Chitu C September 25, 2013 at 1:27 pm #

  Domnule Ponta
  Remus Cernea va va ingropa. De ce l-ati bgat in parlament?

 67. Victor Stanciulescu October 1, 2013 at 4:48 pm #

  Domnule Victor Ponta cu noi oamenii trecuti de varsta de 50 de ani ce aveti de gand sa faceti?Sunt disperat m-a dat afara de la serviciu nu am ce pune pe masa,am copii de intretinut la facultati va rog din suflet sa dati o ordonanta ca sa numai plangem in casa ca nu avem ce sa mancam!Pana la urma o sa ajungem sa ne sinucidem de atatea datorii si neajunsuri.Puneti-va si dumneavoastra in situatia mea in care sunt acum de om disperat care va implora sa il ajutati din tot sufletul.Daca va pasa catusi de putin de oamenii saraci ajutatii pana nu este prea tarziu.Am incredere in dumneavoastra ca o sa faceti ceva bun si pentru noi cei trecuti de 50 de ani.Va multumesc

 68. Geo October 3, 2013 at 1:45 pm #

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/autostrada-sibiu-brasov-versus-sibiu-pitesti-realism-sau-fantezie-187200.html, referitor la proiecte incepute si neterminate, cititi poate bagati ceva la cap si faceti ce trebuie macar in ceasul al 12-lea.

 69. ilie jean October 7, 2013 at 10:56 pm #

  victor viorel ponta. tara arde si baba se piaptana. tu esti baba. in loc sa vezi ce se intampla in ROMANIA pe tine te intereseaza cum sa il dai jos pe DL. TRAIAN BASESCU. sa iti fie rusine , uitate in ograda ta nu a altuia, nu de asta ai fost ales prim ministru. medicii ne pleaca din tara , studentii care termina facultatea ne pleaca, totul din cauza ta. ai angajat 700 de parlamentari in loc aceste salarii care le i-au acesti asa zisi parlamentari de 10000 de lei pe luna sa le dai la oamenii de rand.
  Sa iti fie rusine ca gandesti in acest fel la varsta pe care o ai.

 70. calin November 11, 2013 at 12:21 pm #

  http://www.gandul.info/financiar/guvernul-ingheata-salariile-bugetarilor-prin-ordonanta-11659755 …CUM E DOMNULE PRIMMINISTRU CU PROMISIUNILE FACUTE ????? As avea doar pretentia, in calitate de votant si sustinator al dumneavoastra, sa imi raspundeti care e diferenta intre dumneavoastra si odiosul domn Boc ??? Eu o stiu dar ma intreb daca va uitati in oglinda o sesizati si dumneavoastra ( NU MA REFER LA CEA FIZICA, PENTRU CA E EVIDENTA).
  In campania electorala spuneati cat e de monstruos si de anormal ca un functionar public sa traiasca in fiecare luna cu 800-1000 de lei, cata nedreptate s-a facut…si acum dupa ce v-ati asezat confortabil in scunul de primministru uitati de toate…dar vreau sa va aduc aminte de ceva….UNDE SUNTETI DUMNEAVOASTRA E GREU DE AJUNS DAR, DUPA CUM S-A ADEVERIT SI IN CAZUL PDL-ULUI, E FOARTE GREU SA TE MENTII.
  Dupa inceputul dezastros pe care l-ai avut va preconizez aceiasi soarta ca si a PDL-ului, sau poate mult mai rau.
  Domnule Ponta, oamenii s-au saturat sa ne tot mintiti, toti cei care a-ti ajuns in functii “INALTE”, a-ti uitat de unde a-ti plecat, nu va mai intereseaza “vocea” poporului, nu va intereseaza cum traieste cel care v-a dat votul si mai ales increderea pentru a ajunge acolo.
  Domnule Ponta, romanii sunt la capatul puterilor !!!!

  • The Flower King November 20, 2013 at 9:20 am #

   Domnule Calin, stiti ca ma bucur pentru “necazul” dumneavoastra? Stiti de ce? Pentru ca ati votat cu stomacul, cu folosind capul. Trebuie sa invatati sa nu mai votati gogomani doar pentru ca va promit mariri salariale. Un politician trebuie votat pentru abilitatile sale de a gestiona problemele intregului popor nu doar problemele unei anumite parti a poporului in defavoarea celeilalte (vorbesc aici de bugetari). Bugetarii l-au votat gandindu-se doar la binele lor…ati ignorat insa ca pentru a avea voi salarii mai bune inseamna sa ne inrobeasca pe noi care suntem privati. Acum stai si rabdati si va rog sa va asumati in continuare rezultatul votului dvs.

   • calin November 26, 2013 at 1:42 pm #

    Permite-ti-mi sa va contrazic in privinta “votat cu stomacul”. Am votat asa pentru faptul ca stiu foarte multe “dedesubturi” din guvernarile anterioare PDL. Am sperat ca se vor schimba multe in bine, stiam ca aceasta alianta ( impotriva firii), are oameni capabili dar si hoti, dar speram ca hotii lor sa fie mai putini avizi decat cei de la PDL….se pare ca m-am inselat.
    In privinta “inrobirii” privatilor tin sa va va aduc la cunostiinta ca acesti bani pe care ii incasam noi se intorc tot in economie si tot la “privati”pentru ca noi platim bunri si servicii catre privati. Daca faceti un mic efort sa studiati putina economie vedeti ca ceea ce v-am spus e asa. Nu cred ca trebuie si acum sa mai adoptati politica idioata impusa de guvernul Poc…scuze…Boc, prin care se credea ca asa se va face economie la buget si economia fa functiona. Rezultatele acestei politici le-ati resimtit si dumneavoastra dar poate unii nu o stiu sau refuza sa o recunoasca.
    Cu multumiri pentru comentariu si in speranta ca “bucuria”pentru “necazul” nostru se va estompa dupa ce o sa cititi cele de mai sus va doresc o zi frumoasa.

 71. Alin P. November 25, 2013 at 1:04 pm #

  Reveniti la TVA-ul de 19%. Rupeti acordul cu FMI. Reangajati pe toti cei concediati de Boc. Dati o lege antigaze de sist. Nu mai mariti accizele, nu mai introduceti accize noi, nu mai mariti indirect facturile la utilitati prin taxe pe stalpi, baraje, tevi pentru ca ati zis ca prin stoparea jafului PDL se vor disponibiliza foarte multi bani (unde sunt acei bani de care ne-ati vorbit?!). Creati 1 milion de locuri de munca. Alocati 6% pentru invatamant. Mariti salariile si pensiile cu mai mult decat rata inflatiei, pentru ca pe noi nu ne intereseaza cuantumul salariilor ci ceea ce putem face cu ele. Sunt doar cateva promisiuni pe care mi le-ati facut cand mi-ati furat votul.

 72. Ioan-Radu Tanasescu December 12, 2013 at 11:37 pm #

  Nu inteleg. Ce a fost inceput de altii si terminat de Ponta? Ca nu e mentionat nici un proiect.

  Va referiti la lupta anti coruptie cumva care a fost inceputa de altii si terminata definitiv de noul cod penal?

 73. Nicu December 17, 2013 at 10:02 pm #

  Poporul roman: inceput de Decebal si Traian..terminat de astia ca tine!

 74. oprea February 14, 2014 at 10:51 am #

  NU CEDATI IN FATA PNL

 75. Alex June 23, 2014 at 12:29 pm #

  Daca v-ati concentra pe conducerea buna a tarii, atat cat va concentrati pe demiterea lui Basescu, Romania ar duce-o mai bine.

  • Dinica Oprea July 10, 2014 at 9:00 am #

   si una si alta

  • The Flower King July 14, 2014 at 12:11 pm #

   Era suficient daca scriati atat: DACA V-ATI CONCENTRA PE CONDUCEREA BUNA A TARII…ROMANIA AR DUCE-O MAI BINE.

 76. Valentina Dumitrescu January 22, 2015 at 2:49 pm #

  De sunt legile strambe in tara asta? De ce dreptatea se face pe jumatate?
  Cand s-au oprit bani din salarii (25%), nu s-a facut nici o discriminare, toti am ramas cu bani mai putini la salariu. Nu ne-a intrebat nimeni daca vrem sa renuntam la aceasta suma.
  Din fericire(?!?!?!) a venit si momentul in care statul roman s-a gandit sa returneze acesti bani, dar, de aceasta data s-au pus conditii… (deci cand este de inapoiat nu mai e pentru toata lumea….) : trebuie sa dai statul in judecata ca sa-ti recuperezi drepturile tale pe care ti le-a luat abuziv! Pai asta inseamna angajare de avocat, umblat dupa acte, umblat prin tribunal, si bineinteles bani…
  In institutia in catre lucrez, cei care sunt mambrii de sindicat, au fost norocosi. Sindicatul s-a ocupat de acest proces si au inceput sa-si primeasca banii…. dar noi ceilalti??!??!?
  Tare is curioasa daca voi primi vre-un raspuns!??!?
  Valentina – bibliotecar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: