Pentru presedintele Basescu – un CDS in loc de martisor!

28 Feb

CDS-ul Romaniei (costurile la care sunt asigurate obligatiunile suverane impotriva riscului de neplata) au avut o tendinta descrescatoare in ultimele 7 luni . Aceasta inseamna cresterea credibilitatii macroeconomice a Romaniei si reducerea costurilor de imprumut pe pietele interne si externe. In plus, se poate reduce presiunea finantarii datoriei pe termen scurt in favoarea maturitatilor pe termen mediu si lung.

grafic 1

 

Evolutia datoriei publice si structura pe scadente:

grafic 4

 

Evolutia CDS (costurile la care sunt asigurate obligatiunile suverane impotriva riscului de neplata) la 5 ani pentru Romania:

Picture1

 

Evolutia riscului de default in cazul Romaniei:

Picture2

179 Responses to “Pentru presedintele Basescu – un CDS in loc de martisor!”

 1. Ruşinică Tristoiu February 28, 2013 at 5:33 pm #

  Daţi-i şi o sticlă cu whisky, că numai aşa înţelege despre ce este vorba în propoziţie!

  • livia March 16, 2013 at 3:45 pm #

   O sapa si-o lopata si o inghititura de tuica de pufoaica ,hai distrati-va ,iata aici cine-i woodreasa si ce bine-i sta cucuvelei de la palat in strada la cersit .Iata acesta-i adevarul despre PDL:

   http://baselandia.wordpress.com/2013/03/04/taranca-se-imbraca-de-la-prada/paizana/

   http://baselandia.wordpress.com/2012/09/21/la-milogu-s-a/cersescu/

  • Aly3n March 17, 2013 at 5:08 pm #

   Este adevarat ca aveti un aranjament cu Basescu sa numiti dumneavoastra procurorul la Parchet si Base la DNA?

  • Livia Ursuleanu April 16, 2013 at 4:04 pm #

   D-le Victor Ponta oare va imaginati cata incredere aui ninvestit romanii in d-tra! Oare va imaginati ca motivul pe care l-ati ales ca sciza a coabitarii cu teoristul international Basescu Traian nu inseamna nimic in fata romanilor?pe romani nu-i intereseaza nici MCV-ul,care -i o mare insulta pentru judeactorii si procurorii ,dar si pentru justitiabilii romani,pe romani nu-i intereseaza nici fondurile europene,pentru ca romania este o tara in care sunt foarte multi bani, bani ce au fost insa jecmaniti cu maxima nerusinare de haita securista a mafiotului international Basescu Traian.
   D-le Victor Ponta ati ratat UNICA SANSA ,data de romani de a intra in istoria postdecembriosta cu onorabilitate.Doar faptul ca cel mai dispretuit asasin al securiatii comunsite va pronunta numele ” laudandu-va va compromite total. nu uitati romanii suinty unicul popor din estul Europei care a avut si are cea mai puternica rezistenta in fata ocupantilor stalinisti, pentrui mii de romani condamnarea teroristului Basescu Traian este sinonima cu o mare victorie in fata comunismului.
   mai aveti timp d-le Victor Ponta in numele copiilor dtra sa va rupeti de mafiotul Basescu Traian si situatia umilitoare in care acest individ v-a atras,altfel veti ramane ion istoria Romaniei ca acel priministru care a girat reaparitia monstrului neostalinisto-nazist, in mod kgb-ist numit ” Miscarea Populara, PENTRU CA ACEASTA ESTE MIZA din spatele asa zisei coabitari,terorsitul international Basescu traian va foloseste ca paravan al celei mai criminale fapte pe care si-o pune acum in practica ,folosindu-se de numele poporului roman. Monstrul neostalinist ce ameinta intreaga europa apare chiar in Institutia Prezidentiala ,iar d-tra d-le priministru nu-l intelegeti.
   Raspundeti-va d-tra insiva:
   Este Miscarea Po/pulara o fundatie asa cum prevede OUG 26/2000?
   Raspunsul este NU,pentru ca atat in p[rogramul acestei false Fundatii se regaseste doctrina PCR si pentru ca o Fundatie nu este galagiopasa si nici nu face politica prin propaganda de tip neostalinsito-nazist la care recurge aceasta falsa miscare po-pulara.
   este aceasta miscare populara un atentat la siguranta nationala, conform art.3 lit.”l” din legea 51/1991 .raspunsul este da.
   IAR LOGICA BUNULUI SIMT DESFIINTEAZA ACEASTA LEGIOPNARA MISCARE NONPOPULARA , atat timp cat popurul este victima securistilor,contrabandiostilor siexspionilor sovietici ce alcatuiesc falsa miscare populara, deci aceasta “miscare ” nu este pentru poporul roman,CI IMPOTRIVA INTREGII ROMANII,Girati aceasta faradelege?

   • Livia Ursuleanu April 16, 2013 at 4:12 pm #

    Imi cer scuze pentru greselile din tastatura, dar de saptamani intregi nu am ce explicatie logica sa dau oamenilor care din respect pentru noi v-au votat.Este ultimul meu comentariu .M-as bucura foarte mult daca v-ati reintoarce catre romanii care au asteptat cu incredere in d-tra ceea ce le-ati promis,DREPTATE PANA LA CAPAT,adica condamnarea Udrei,lui Basescu, Videanu, Kovesi…

   • Dan Marinescu September 4, 2013 at 8:29 am #

    Lilico esti varza!

 2. FELICIA February 28, 2013 at 6:02 pm #

  Excelenta prezentare a PULSULUI ECONOMIEI Romanesti. Este un material bine structurat si da orientare clara asupra pozitiei fiecari criteriu analizat=VALOROS!

  • vivi March 4, 2013 at 1:49 pm #

   Da te stii mai Felicia !Avem o economie traznet!!!E mare gradina asta a Domnului….

   • Flavia March 18, 2013 at 8:32 pm #

    Si multi basisti respira aerul altora.

   • Livia Ursuleanu June 4, 2013 at 3:11 pm #

    Domnele premier Victor Ponta cat mai dureaza aceasta pacaleala, sa nu folosesc un termen dur,PENAL, despre a sa zisa colaborare cu criminalul teorist ionternational Basescu Traian? Aceasta colaborare cu un crimianl internrational ,contrabandist in zoine de razboiu supuse embargoului ONU nu este benefica pentru Romania.Baroso ,Merkel si van Romnpy dar si sefa FMI sunt in cercetarea penala ,pentru crime impotriva umanitatii la procurorii de la Haga. Plangerea este facuta de cetateni germani, este foarte bine argumentata,iar in aceasta cerere sunt si crimele savarsite in ultimii 4 ani( 2008-2012-iarna)impotriva Romaniei de catre asasinul international, traficant de arme terorismului internatioanl Basescu Traian la ordinul lui Barroso + Merkel + Rompy.

    http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/doi-cetateni-germani-i-au-parat-la-haga-pe-barroso-merkel-van-rompuy-si-lagarde-89099

 3. andrada February 28, 2013 at 6:34 pm #

  Ca un necunoscator in economie spun ca e bine si poate ar trebui …tradus cu niste exemple sa se inteleaga efectul acestor economii ; doar ca aceste lucruri bune in mersul economiei vin in ultima vreme cu niste nedumeriri legate de popularitatea d-voastra d- le Ponta si anume ca sa ma intelegeti : nu cu o nepasare …gratioasa se rezolva mizeriile de la CSM ; nu cu o glumita si pasarea raspunderii sentimentele zgariate periodic de ungurii nelinistiti si nu cu acceptarea in fata d-voastra a principiilor de convietuire debitate ca un refren de hunor si in ziare si la tv sa revina cu aceleasi obraznicii desucheate (acum se exprima si borbely ,ca frunda tace strategic ) ; nu cu tacere si iar tacere cu sisturile de la barlad , fiindca rezultatul va fi neexploatarea lor ,romanii nu vor accepta niciodata chiar daca unii…vor altceva , ; si e pacat sa-l lasati sa se dezvolte cu aceesi nesimtire ca in vara pe chiriasul de la cotroceni ; in final lucrurile se vor rezolva cum trebuie ,ca in campanie dar popularitatea d-voastra e cam afectata si am observat ca reveniti si faceti lucrurile bine cand raul s-a produs ,adica a aparut dezamagirea …poate nu e prea tarziu sa va tineti de cuvant chiar cu confruntari ,coabitarea e un cuvant care n-are continut !!

  • vivi March 4, 2013 at 1:45 pm #

   Nu trebuie sa fii cunoscatoare in economie sa citesti aceste grafice iar in al-2lea rand ceea ce prezinta aceste grafice, nu e faptul ca economia noastra s-a dezvoltat ci reprezinta faptul ca e stabilitate politica.Cand economia se va remedia ,daca se va remedia,vei vedea alte grafice.Pana atunci trebuie sa te multumesti ca ai ajuns la nivelul de pe vremea guv.Boc.

   • paul March 12, 2013 at 9:10 am #

    Patronii fac ce vor pe banii lor. Statul sa decidă pe banii lui!

    Pe care nu prea ii mai are. Si de ce a rămas statul fără bani? Tocmai pentru ca este cel mai tăntălău patron din istorie. Si atunci cum sa îmi spună mie un tăntălău, cum sa îmi conduc afacerea?

    Discriminările la angajare si concediere trebuie legalizate.

    De fapt, ce-i aia discriminare? Ce-i aia, concediere abuziva? Dau bani cui vreau (ca sunt banii mei) si când nu vreau, nu-i mai dau. Daca iau decizii greșite, eu dau faliment, nu statul. Daca dau afara un angajat bun, e pierderea mea, nu a statului. Nu e treaba statului sa hotărască el cine e angajat bun pentru mine si cine nu. Mai ales ca statul – vai de capul lui! Plătește sute de mii de profesori incompetenți, funcționari corupți si polițiști hoți. Întâi sa-si facă curățenie in curtea lui, după aia sa dea lecții firmelor!

    Orice angajator poate sa impună angajaților orice ținuta considera el ca e mai buna pentru afacerea lui. Asta include sort de bucătărie, boneta, burka sau orice altceva are el chef. Angajații n-au nimic de spus in treaba asta. La Hooters se servesc clienții in pantaloni scurți si in maieu decoltat, fără sutien. Nu-ti place? Te angajezi in alta parte! Nu decide angajatul cum trebuie sa lucreze. Daca nu-ti convin condițiile, piața muncii e libera.

    Mai mult: nici nu stai la discuții cu un angajat care contesta ordinele, ca o firma nu e blog de dezbateri. Iți zice ca el nu face cutare chestie ca nu e la moda, ca e imoral, ca nu-l lasă religia, ca i-a promis bunicii cu limba de moarte, ca-l doare degetul mic de la picior? Îl dai afara pe loc, nu stai sa-l convingi.

    Constituția României e o tâmpenie comunista, care te pedepsește daca iți aperi proprietatea împotriva hoților. De fapt, toate legile românești îi favorizează pe hoți și își bat joc de proprietari.

    Soluția? nu mai plătiți taxe si impozite! Cu asta ii loviți pe toți politicienii (si PDL, si PSD, si PNL). Nu respectați legile, decât când legile o sa va respecte pe voi!

    Nu fiți solidari cu bugetarii si cu cei săraci! Lăsați-i sa moara de foame si de frig! Fericirea poporului nu e treaba firmelor. Firmele produc bani, nu fericire. Iar o firma nu e creata ca sa plătească impozite, cum cred politrucii. O firma e creata ca sa o duca mai bine patronul si familia lui. Cat despre poporul român, el va trebui sa învețe o lecție foarte dura; o lecție pe care mulți români din afara o știu deja prea bine.

   • paul March 12, 2013 at 9:13 am #

    sursa mihai giurgea capitalism pe paine

   • Livia Ursuleanu June 4, 2013 at 3:17 pm #

    BASESCU WANTED. Unde sunt toti banii im prumutati de mafiotul guvern PDL-BASESCU UDREA-BOC ? PENTRU BUNASTAREA ROMANILOR ACESTI BANI NU AU FOST FOLOSITI si atunci unde sunt toti banii imprumuatti de criminalul securisdt Basescu Traian?România( VICTIMA CRIMINALULUI BASESCU) trebuie să plătească, în iunie, către Fondul Monetar Internaţional (FMI) 122,1 milioane euro, suma reprezentând rambursări rate de capital din împrumutul stand-by contractat în 2009, potrivit datelor furnizate de Guvernul României şi citate de Agerpres. Suma trebuie plătită în data de 23 iunie 2013.

    România trebuie să efectueze, în acest an, plăţi în valoare totală de peste 1,164 miliarde euro către Fondul Monetar Internaţional (FMI), Uniunea Europeană şi BIRD. În primele cinci luni din 2013, din suma totală datorată au fost achitate 428,5 milioane euro.

    Rambursările sunt efectuate în contul pachetului financiar acordat României de creditorii internaţionali în anul 2009, care are o valoare totală de 19,95 miliarde de euro. Vârful de plată în cadrul acestui pachet este în anul 2015, când autorităţile trebuie să ramburseze 1,826 miliarde de euro.

    Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că România a îndeplinit acţiunile prioritare convenite cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), cu excepţia CFR Marfă, iar scrisoarea va intra în iunie în board-ul instituţiei financiare internaţionale. O misiune FMI va veni în România în a doua jumătate a lunii iulie.

    “După aprobarea scrisorii în board, în iunie, misiunea FMI va veni în România în a doua parte a lunii iulie. Am îndeplinit acţiunile prioritare asumate cu FMI, cu excepţia CFR Marfă, care are deadline-ul (termenul final – n.a.) pe 21 iunie. În jurul datei de 20 iunie trebuie să avem declarat câştigătorul la CFR Marfă, toate celelalte acţiuni – listarea Transgaz, arierate – le avem îndeplinite, reformele structurale, procedurile de listare la Romgaz, Nuclearelectrica, de vânzare a pachetului majoritar de 51% la Electrica, de listare a 15% prin majorare de capital la Oltenia. Suntem în calendarul asumat cu organismele financiare internaţionale – au fost selectaţi consultanţii de privatizare, consultanţii juridici şi procesele sunt în derulare astfel încât să le îndeplinim în a doua parte a anului. Menţionez şi introducerea managementului profesionist la companii, există o efervescenţă în ultimul timp, au fost selectate firmele de recrutare profesională pentru selecţia board-ului companiilor cu capital majoritar de stat, reducerea arieratelor companiilor de stat, tăierea contractelor oneroase cu clientela politică, alocarea sumelor pentru a acorda subvenţii consumatorilor vulnerabili, pentru creşterea preţului la gaze”, a declarat ministrul.

    În anul 2009, România a parafat un împrumut stand-by pe 24 de luni, în valoare de 12,95 miliarde de euro cu FMI, parte a unui pachet de sprijin de 19,95 miliarde acordat de FMI, UE şi Banca Mondială.

 4. marcel February 28, 2013 at 8:24 pm #

  Pentru maidanezul de garaj mai bun ar fi ,de martisor , un sut in c… Ar fi pe intelesul lui . Un CDS ,precis , va aduce o conferinta de presa ..se va simti jicnit..ptr ca nu-l pricepe .

 5. Giani Timoftoaiei February 28, 2013 at 9:33 pm #

  e o vrajeala scrisa nimik concret

 6. Moasa Stefania February 28, 2013 at 11:39 pm #

  Dumneavoastra, domnule Ponta, deschideti ochii occidentului spre Romania, creeati premise pentru investitori, faceti eforturi mari de a fi recunoscuta tara noastra in lume, prin tot ce are ea mai bun si “minunatul conducator” este, cum se spune in popor “Ghita contra”. Iertati-ma, dar, asa ceva nu am mai vazut si nu sunt o persoana chiar tanara . Pana nu scapam de “base”, tara aceasta o s-o duca foarte greu.

 7. Mihai March 1, 2013 at 9:21 am #

  Foarte tare! Daca e asa cum spuneti de ce noua ne e din ce in ce mai greu? Ce fel de statistici sunt astea cand salariile sunt de mizerie,preturile au luat-o razna si toate taxele au crescut!? In realitate habar nu aveti cat de greu traieste un om de rand. AJUTATI la crearea de locuri de munca,pentru ca nu vrem pomana,vrem doar sa avem unde munci pe un salariu decent. Pana acum toti care a-ti fost la putere,nu a-ti facut decat sa adanciti suferintele oamenilor.DESCHIDE-TI OCHII SI FACETI CEVA….

  • vivi March 4, 2013 at 1:51 pm #

   Asta e Mihai ,incearca sa va imbete cu apa rece si cine nu stie crede ca economia noastra e in floare

 8. STRAMOSII March 1, 2013 at 5:22 pm #

  multumim ptr ceea ce faceti

 9. anonim March 1, 2013 at 6:27 pm #

  Lipseste orchestra de pe Titanic.

  • vivi March 4, 2013 at 1:52 pm #

   Cam asa ceva

   • moromete March 5, 2013 at 11:01 pm #

    Nu cumva esti madam *UDREA*- focoasa pdl-ista.*instrumentista* – Ca prea le stii pe toate.

 10. Fault March 1, 2013 at 8:54 pm #

  http://www.fiicurios.ro/stiai-ca/au-facut-o-descoperire-fantastica-intr-un-mod-cat-se-poate-de-norocos-inventia-care-va-revolutiona-viitorul.html

  Un anume El-Kady a făcut întâmpltor o conexiune între o bucată de grafen şi un bec, descoperind cu surprindere un mediu de stocare a energiei electrice cu un potenţial revoluţionar.

  Reuşita acestuia ar putea duce la un mecanism prin care telefoanele mobile să fie încărcate în doar câteva secunde, iar automobilele electrice într-un minut.
  Grafenul este varianta bidimensională a grafitului; este cel mai bun conductor de electricitate și căldură cunoscut. A fost descoperit și izolat în anul 2004, prin exfolierea grafitului de către doi cercetători britanici, de origine rusă, distinsi cu Premiul Nobel/2010.
  ……………………………………………………………………………………………
  Bre El-Kady, rogu-te, încearcă, tot întâmplător, o coneziune cu scaiva grafen la calviţia Guvernatorului care maschează o lampă arsă. Dacă-ţi iese, ai să schimbi lumea asta schimonosită.

 11. marele dezamagit March 2, 2013 at 10:40 am #

  nu e nevoie de CDS , domnu’ ponta . l-ati facut FERICIT cu vila DANTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Fault March 2, 2013 at 6:25 pm #

  CE DE SEU (CDS)
  Cu alte cuvinte, ai seul ok ai şi CDS-ul ok. Cu un CDS de cca 200, Guvernul Ponta demonstrează că face bine ce face, fiind perceput ca atare, drept care l-a oferit ca mărţuc la nimeni altcineva decât primei dame politice – Guvernatorul.

  http://www.zf.ro/opinii/cds-ul-noul-inamic-al-lui-basescu-cine-este-el-si-ce-face-8902017
  « CDS-ul vine de la credit default swap, respectiv prima de risc pe care o plăteşti pentru a-ţi asigura o investiţie făcută în titlurile unei ţări sau ale unei companii. CDS-ul se adaugă la indicatorul de referinţă (EURIBOR, LIBOR, titlurile germane) şi rezultă o dobândă de la care se porneşte în discuţii.
  Ex :CDS-ul României era cândva pentru titlurile pe cinci ani de 375 de puncte de bază, respectiv dacă voiai să-ţi asiguri în caz de faliment 10 milioane de euro investiţi în titluri de stat în euro pe România trebuia să plăteşti 375.000 de euro.
  Acest indicator este folosit în ultimul timp pentru a arăta cât de riscantă este o ţară.
  Piaţa CDS-urilor este netrasparentă din punctul de vedere al contractelor încheiate şi nimeni nu ştie care este volumul tranzacţiilor, cine sunt cei mai mari jucători şi ce bănci au în dulapuri cele mai mari expuneri.
  CDS-ul este cotat să spunem de un dealer care are 20-30 de ani şi care pune nişte cifre în funcţie de cum evaluează el riscul investiţiei în ţara respectivă, de cum mai citeşte rapoarte ale analiştilor, articole din presă sau de cum se uită la datele statistice. În final evaluează riscul şi în funcţie de liderii politici şi financiari ai ţării, respectiv cât de mult crede în ei că vor face ceea ce spun.
  Am privatizat şi nu prea mai avem ce vinde acum. România a dat companiile investitorilor străini în schimbul investiţiilor, admiterii în NATO şi în UE. Fiecare multinaţională şi-a luat tainul din România pentru că a pus o vorbă bună la ea în ţară la politicieni atunci când trebuia să ridice mâna pentru admiterea României în structurile politice.
  Dar acea perioadă s-a terminat, iar pieţele şi investitorii vor altceva. Şi întâi de toate vor să aibă încredere în liderii politici şi financiari că ceea ce spun la nivelul dezvoltării României se va întâmpla şi în realitate. “

  SEU (Dex) ♦ Fig. Avere, bogăție, bunăstare personală.

 13. anonim March 2, 2013 at 8:34 pm #

  Din pacate lipsesc florile.

 14. mihails March 2, 2013 at 8:50 pm #

  Oare ce ar fi de spus , suntem intr-o continua disputa cine a facut ,cine nu a facut , cine a crescut datoria ,cine nu , exact ca la gradinita .. oare asa se comporta oamenii mari si cu diplome si cu doctorate ? mai bine punem toti mana de la mana si facem ceva ptr tara asta .. chiar nu vede nimeni ca se duce de rapa ? eu nu cunosc bine in ce consta acel MCV pe justitie insa , eu cred si sunt convins % ca tot raul si nenorocirile care vin pentru tara noastra este tocmai JUSTITA ROMANA ., acea justitie care in loc sa respecte juramantul dat ,sa slujeasca in sensul legii , al oamenilor isi vand sufletul fara ezitare pentru asa zisele interese indiferent de natura lor si injosind oamenii din toata tara ..
  Acum vrea cineva sa stie cati oameni din tara asta mai are incredere in justitie ? va pot spune ca foarte putini ,un procent de maxim 25% ,resul oamenilor sunt scarbiti si nici nu vor sa auda de tribunale , judecatorii si nimeni nu poate sa faca ceva sa indrepte aceste nelegiuiri .. iar raspunsul e simplu si anume cine sa ii traga la raspundere pe justitiabilii care gresesc ,oricine este supus greselii ,insa domniile lor gresesc pe libertatea oamenilor ,pe munca oamenilor si niciodata nu recunosc ca au gresit .. ce buni sunt strainii ,va vine sa credeti ? acolo romanii de multe ori gasesc dreptatea ! pai atunci hai sa spunem cat de patrioti sunt strainii ,cat de mult tin la romani si la tara noastra ..
  Apoi vine intrebarea cine este mai patriot ,justitia romana sau strainii ( Haga ,Strasbourg ) ? Sper sa nu va chinuiti mult sa gasiti raspunsul corect !chiar as fi bucuros sa mi-l spuneti si mie ..

 15. moromete March 2, 2013 at 10:37 pm #

  Omul acesta -TB—–sufera de * dictatura cronica* – operabila prin —referendum de
  suspendare. Intreg POPORUL ROMAN – este /a ramas prizonierul acestui *borfas-suspendac*.

 16. ZeV March 3, 2013 at 9:00 am #

  E bine ca ati devenit mai stapan pe dvs, in relatia cu neomul scapat pe usa intredeschisa a iadului.
  Dar cel mai tare imi place replica dvs legata de Schengen.
  Cum am mai spus, de nenumarate ori, Schengen este o imensa gaura de covrig. Apa de ploaie ! Vax albina !
  Europa, trebuie sa ne invite la acest spatiu, pentru ca ea este mai interesata, prin companiile sale, decat Romania !
  Romania este o tara mare si anormal de putin demna. Mi-am mai revenit dupa cele doua interventii: prima, magistrala, a domnului Corlatean, urmata de confirmarea seaca a domniei voastre: Este punctul de vedere al GUVERNULUI ROMANIEI, iar tu, Base, mai taci dracului din gura spurcata, si nu mai face rau Romaniei !
  Cam asta este nuanţa.
  😀 😀
  Go, Romania !

  • ZeV March 3, 2013 at 9:02 am #

   ps
   Apropo de Scenghen…..aflu ca in Belgia poti ramane fara masina, ba mai mult, ristti sa fi si lichidat, chiar daca esti europarlamentar. In Bruxelles exista autoritati, sau ..doar birocrati platiti cu greutatea lor in aur, absolut degeaba ?
   😉 😉

 17. santinela March 3, 2013 at 9:49 am #

  Victore asta cu spatiul si neploconirea fata de “inalta poarta” m-a uns pe suflet.Ai procedat corect si de acum inainte fa tot asa si da-i peste bot lui Basescu cu “coabitarea”.
  Cit despre ce ai demonstrat mai sus ma indoiesc sincer ca Base a priceput ceva.

 18. ZeV March 3, 2013 at 2:35 pm #

  Dacă nimeni nu-şi asumă o anume recomandare, legată de programul de guvernare al USL, atunci îndrăznesc eu, stimabililor colegi.
  Care are ocazia să comunice direct, să transmită liderilor USL să ia aminte la legea referendumului, masacrată în interesul lui Băsescu de către PDL.
  Pe atunci, frau Merkel a tăcut chitic şi nu a mai sărit ca înţepată-n….că se loveşte statul în moalele capului, prin urmare, nu văd de ce ar face-o la revenirea pe coordonate europene, unde, cvorumul este dezavuat….cel puţin, limita difuză şi discutabilă de 50%.
  Prin urmare, spun următoarele: să nu-şi imagineze cineva că noua formă a Constituţiei va atrage opoziţia la vot. Aş fi în stare să pariez că leprele trădătoare de neam vor incita , din nou, la BOICOT, pentru a bloca revizuirea.
  Să nu spuneţi că nu v-am spus.
  Poate doar dacă va câştiga Blaga, există o firavă speranţă de dialog interpartinic.
  Dar nu trebuie dată vrabia legii din mână, pe cioara portocalie de pe gard.
  😀

 19. Paul Summers March 3, 2013 at 5:23 pm #

  În opinia mea, noul veto impotriva României și Bulgariei în ceea ce privește tratatul Schengen este de stil nazist.
  Cetățenii din coloniile olandeze Curacao și Aruba sunt mai liberi să călătorească în Europa decât cei din Europa de Est.
  Germania, Regatul Unit și Olanda implementează politici de stil Apartheid față de România și Bulgaria.

 20. Viorel Comisu March 3, 2013 at 7:01 pm #

  pai daca le-ati dat gazele de sist , normal ca aveti grafice frumoase!
  dar saracia din REALITATE nu se regaseste in grafice?
  SOMAJUL REAL care este peste 50%?
  Nu stiti decat sa colectati taxe si sa amenintati cu executari silite!

 21. manuela March 3, 2013 at 9:47 pm #

  Buna seara, nu stiu cati vor citi sau daca macar se va publica acest comentariu. ATI AVUT DREPTATE!Ati spus ca dupa referendum Angela Merkel va privi altfel poporul roman. Asa e. Acum nemtii nu ne vor in Schengen. Si au tot dreptul, asta v-o spune cineva care lucreaza in Germania. Ati reusit sa ne trageti in jos cu aroganta si duplicitatea de care ati facut risipa la tv. Multumesc domnule, scuze ca nu va pot numi si functia, multumesc ca datorita dumneavoastra ultima farama de dor de casa a disparut.

  • ZeV March 4, 2013 at 6:20 pm #

   Cand ne-au vrut nemţii în Schengen ?
   Dar noi romanii mai vrem ?
   Eu nu am vrut niciodata. Nu tin neaparat sa zbor la Paris pentru o cafea, prefer sa o beau in Romania. Este mult mai ieftin si am si prieteni.

 22. Valentin March 3, 2013 at 10:22 pm #

  Nu trebuie să vă grăbiţi, timpul este relativ, precum sunt toate. Imediat vine 1Martie2014, să nu mai vorbim de 2016. Aşa că, glumă mărţişorului este nepotrivită. Este păcat că, în acest fel, aprovizionaţi o stare negativă pentru toţi. Cum spuneam, timpul trece şi graficele se schimbă. Aşa şi traiul Românilor. După cum ştim viitorul este sumbru din punct de vedere economic şi bancar. Să vedem ce mărţişor pregătiţi dumneavoastră, doamnelor şi domnişoarelor în anul ce urmează.

 23. Arhimede March 4, 2013 at 6:00 am #

  .RECENSAMANTUL !!! Ce se aude cu recensamantul .Cati suntem cu adevarat ca iar ne fenteaza chiorul ……Puneti parul pe INS ca stau pe coada si nu fac nimic.

  • Viorel Comisu March 4, 2013 at 8:31 pm #

   asa este , acum dupa apraoape un an de guvernare , ne spuneti si noua
   CATI SUNTEM IN TARA astazi?
   Adica dupa ce -au invetit zeci d emilioane in sisteme informatice
   si in timp ce platim din banii nostrii 10.000 de securisti si 20.000 de politisti , chiar atat nu putem stii?
   CATI SUNTEM IN TARA?
   Cum ati putea sa rezolvati alte probleme ale tarii cand nu sunteti in stare sa raspundeti la aceasta nevinovata intrebare?
   Veniti la TV si spuneti: Suntem xx din care x pensionari,
   y copii iar din cei ce sunt in stare sa munceasca, 50%=SOMERI.
   Asa trebuie sa inceapa totul;
   De la zero : CU ADEVARUL!
   Nu uitati MRU a picat si din cauza gazelor! Plus despagubirile ANRP plafonate la 15%………..care l-au suparat pe cocos…si pe altii….
   E o capcana pt dvs.! CAPCANA!!!!! CAPCANA!!!! Mar otravit!
   Daca imaginea dvs. va fi asociata cu CHEVRON, sunteti TERMINAT politic! La fel ca mru! Terminati cu prostiile astea! Indiferent de unde e ordinul ! NU VREM! NU INTELEGETI??????

   • Mihai March 5, 2013 at 6:27 pm #

    Ma bucur ca mai sunt si oameni care gandesc corect…

 24. camelia March 4, 2013 at 9:27 am #

  Atat timp cat Base e la conducere si orcat ar incerca Ponta sa faca…nu va putea. Incercati sa inchide-ti conducta de alimentare cu tain a PDL-ilor……dar vad ca se semneaza contracte tot cu cei care au fost pana acum…si atunci cum vreti sa mearga tara asta bine?? Inteleg ca nu se pot face asa rapid………..dar am ajuns sa nu mai putem rabda….cati ani sa mai asteptam sa zicem si noi ca supravetuim. Dintr-o tara asa bogata …am ajuns muritori de foame si altele isi etaleaza sutele de posete!…Nu am nimic cu posetele nimanui…dar ce am eu….. ca nu sunt facute cinsitit. Nu o sa le i’a in mormant …tot cu 4 scanduri se va duce…o sa le ajunga blestemele. Am ajuns la limita rabdari……..dar pana cand? Domnule Ponta cred ca sunteti un procuror tanar…ce va rog eu ca o mama……..nu va lasati condus de acea hartie…asa zisa coabitare……….asa incearca presedintele sa conduca ca sa-i fie lui bine….va veni poate si vremea noastra si nu speram ca o sa traim mai bine….suntem prea indatorati de acesti oamenii…….dar macar sa vedem cum sufera….asa cum am suferit si noi! Sa nu de-a Dumnezeu sa se reverse suferinta unui popor ca va fi grav si asta nu e nimic…nu pot eu sa spun ce ar merita acesti oamenii care au format o clica si noi am fost prosti. Blestemele noastre ii vor ajunge…. pacat ca va cadea pe copii …copiilor lor care poate nu au nici o vina……………..nu mananca cu doua linguri. Merg la buncar si vad cum oamenii scurma in gunoaie…si cand vad ma doare, Stau si ma uit cand totusi ii vad curati….de ce scurma in gunoaie…………..oare ca nu mai pot de bine? Nu au oamenii unde munci….nu vor pomana …dar ma intreb unde sa lucreze tineretul? …. va spun un fapt concret aici. In campania electorala primarul Lungu de la Suceava a promis 5000 locuri de munca……nu tin cu TERMICA care el o distruge acum…nu poate tine 340 de muncitori( mentionez ca TERMICA apartine de primarie) si atunci cum face 5000 locuri de munca?
  Nu zic a facut si ceva bun…dar putin pentru un oras asa mare……..veniti sa vedeti cum sunt strazile in Suceava………..putin pe centru dar si aici deja asfaltat au inceput sa apara gropi…. pe strazile laturalnice e ca dupa bombardament Platim impozit ca si cei din centru . Se scrie in ziar ca vom plati giga la centrala noua cu 200 si ceva………e o minciuna….gazul e foarte scump..si daca ar fi sa platim corect asa cum e cand ai centrala de apartament……….de la personalul Termica am aflat ca se va plati 500 de lei giga. Daca acum populatia nu poate plati cand giga e parca 185 ..ce va fi atunci? Nu am vazut nimic in tara asta sa fie in favoarea cetateanului….doar jacmanit cu taxe si impozite! Sa traiti bine ca asa a zis BASE…

  • MIHAI March 4, 2013 at 8:29 pm #

   Vorbesti prostii -camelia-.Macar stii pe ce lume te afli?

 25. justitiaru March 4, 2013 at 10:06 am #

  D-le Ponta
  Reiterez sugestia de a-l numi pe d-l P. Roman la Externe.Suntem intr-o Mare Problema in acest sector critic,iar D-l Corlatean fata de care am toata simpatia nu ne poate ajuta.
  D-l P. Roman are mult Mai multe usi deschise in occident.Nu cred ca aveti o solutie Mai buna

  • ZeV March 4, 2013 at 6:17 pm #

   Wrong, după domnul Adrian Năstase, domnul Corlăţean a demonstrat că este cel mai demn, adică cel mai bun, ministru de externe al României.

   • Valentin March 19, 2013 at 1:22 pm #

    Poate în altă viaţă, este cel mai bun ministru de externe. Este cel mai slab ministru de externe. Mare ghinion pe noi să-l avem pe acest domn la externe. Mare, mare ghinion

  • Viorel Comisu March 4, 2013 at 8:15 pm #

   asa este Dl. Corlatean are ambitii dar nu si COMPETENTE
   externele se pare ca nu i se potrivesc

 26. aronpetru March 4, 2013 at 10:42 am #

  Nu mi-e teama sa va spun. Domnule Ponta! eu personal m-am saturat de minciunile dumneavoastra. Incercati si alt “registru”, poate va prinde mai bine.

 27. Ovidiu Coman March 4, 2013 at 11:38 am #

  Daca te uiti ca la TV pe grafice vezi ca am fi putut sa stam mai bine daca mai taceam din gura. Mai ales presedintele. M-am saturat sa ies pe dincolo si sa fiu tratat ca un oricare om normal da ca roman sa fiu tratat pe hachitele altora. Sunt si eu unu’ ca si oricare si atata astept de la oricine nu sa platesc idei venite cu pluta si la fel de duse.

 28. dirtman March 4, 2013 at 12:21 pm #

  arata bine..

 29. vivi March 4, 2013 at 1:13 pm #

  Ceea ce vad eu pe aceste grafice,este faptul ca ,pe vremea guv.MRU lucrurile au inceput sa mearga bine pana v-ati bagat voi din nou coada.Asa ca nu cred ca e cazul sa va laudati pt. ca sunteti lasati sa lucrati in pace de catre opozitie,fiindca voi nu ati facut acest lucru ci dimpotriva.CONCLUZIA:rezultatele pe care le aveti nu sunt rodul muncii voastre ,sa zicem extraordinare ,ele se datoreaza faptului ca celelalte partide va lasa sa va “faceti treaba” chiar daca nu o faceti prea bine,dar acest lucru in exterior da senzatia de stabilitate.Asa ca bravo partidelor din opozitie.Ah,inca ceva se vede cat de bine lucrati ca nu ne primesc astia nici acum in Schengen.Felicitari!!!

  • ZeV March 4, 2013 at 6:07 pm #

   Corect, am intrat pe covorul portocaliu in Schengen in 2011 dupa ce Basescu le-a spus olandezilor ca au Roterdamul infestat cu droguri, spre deosebire de Albiţa si ne-au dat afara in decembrie 2012, imediat dupa exit poll-uri.
   😉
   Asa este, de asemeni, PDL isi vede de treaba, cu exceptia banalului sabotaj legislativ dirijat de la Cotroceni.
   😉
   PS
   De fapt, exagerez..nu am intrat, ci a intrat doar Basescu. De fapt, nu Basescu a intrat, ci, si-a……pana la origini, cu sete, aratatorul din dotare, nici de stanga, nici de dreapta, ci, de centru. Noi, am ramas pe dinafara intrebandu-ne cui foloseste Schengenul, de care, Marea Britanie si Irlanda (presedinte in exercitiu al UE) nu simt, catusi de putin, nevoia.
   😉

   • Livia Ursuleanu March 6, 2013 at 8:45 am #

    Nimeni nu se mai gandeste si la Romania! Oare cum poate respira un roman care are legea in sange cand infractori si cirminali internationali ce se agita in Romnaiasunt inca liberi si nejudecati si condamnati.Marefer la Udrea,Boc,Blaga MR UNGUREANU si lista ramane deschisa pentrutoti mafiotii PDL-FC-exARD. Eu,personal, ma sufoc nu pot ramane indiferenta cand infractorii PDL AU RAMAS LIBERI si inca mai asteptam DREPTATEA PANA LA CAPAT.
    Iata pana si PDL-istii, in momente de nemultumire, recunosc ca la conducerea PDL-ului sunt complici la crima organizata:

    ” O pedelista acuza conducerea partidului de legaturi cu CRIMA ORGANIZATA!

    A patra motiune, despre care se tot vorbea la PDL a aparut, dar prea tarziu pentru a mai putea fi inregistrata.Candidatul-surpriza la sefia PDL era sa fie jurnalista Simona Fica, daca aceasta nu ar fi ratat depunerea motiunii si inscrierea oficiala in cursa. Suparata din cauza respingerii candidaturii sale, Fica s-a napustit asupra conducerii PDL, pe care a acuzat-o, in corpore, de implicare in crima organizata.

    ”Va voi aduce probe despre grupul de crima organizata, infiltrat la conducerea Partidului Democrat Liberal. Dosare despre care nu s-a vorbit, care sunt in curs de cercetare. Nu vorbim numai de acte de coruptie, ci si despre infractiuni care tin de crima organizata, dosare la DIICOT. Insusi presedintele PDL are”, sustine cea care a vrut sa concureze cu Vasile Blaga, Elena Udrea si Monica Macovei pentru presedintia PDL.

   • vivi March 6, 2013 at 12:07 pm #

    In primul rand as vrea sa stii ca nu sunt cu PDL si cu Basescu si principalul lucru pe care am vrut sa-l subliniez este urmatorul;Prin simplu fapt ca exista o stabilitate d.p.d.v. politic are ca si consecinta rezultatul din graficele respective si care in realitate NU REPREZINTA O DEZVOLTARE A ECONOMIEI.Asadar dl.Ponta isi asuma un merit care nu e al lui personal ci este o derivata indirecta.In al-2lea rand sincer m-am cam saturat sa fim dusi de nas in privinta Schengen-ului si sa fim tratati ca si Sclavii Europei:buni cand au nevoie dupa care aruncati ca si niste carpe.Asa ca o pozitie mai ferma ar fi recomandata si sa ne dea putin respect.Ziarele si televiziunile din U.K. ne-au facut cu ou si cu otet in scandalul carnii de cal, iar dupa ce am fost gasiti nevinovati nu am auzit pe nimeni spunand:”Sorry Rumania,do yo accept our apologize?”.Dar ce e si mai rau e ca nici autoritatile romane competente nu au cerut ca Anglia sa-si ceara scuze.Concluzia:Daca plecam prea mult capul astia ne-o trag pe la spate cand vreau ei si cum vreau ei.

 30. vivi March 4, 2013 at 1:35 pm #

  Dar daca ne uitam un pic mai bine pe aceste grafice ne putem da seama ca stati doar un pic mai bine decat pe vremea guv.Boc.Si atunci intrebarea mea este:DACA I-TI FI LASAT SA ISI FACA TREABA IN CONTINUARE ;IN LOC SA TOT RASTURNATI GUVERNE SI REFERENDUMURI SI ETC…..OARE NU STATEAM NOI ACUM MAI BINE???????Eu stiu ca dv.credeti ca lumea e proasta, atunci de ce nu explicati pana la capat aceste grafice si sa le spuneti oamenilor carui fapt i se datoreaza acest lucru.SI anume:putina stabilitate politica face ca prima de risc sa scada sa ne imprumutam mai usor si cu dobanzi mai mici.Si atunci o alta intrebare:ce ati facut voi in perioada guvernelor Boc si MRU?RAspunsul v-il dau tot eu :a-ti creat o stare de instabilitate politica si a-ti dus la cresterea primei de risc si a dobanzilor.Felicitari!!!!! inca o data.Iar acum va dau un sfat mai bine STERGETI GRAFICELE alea ,deoarece atunci cand se uita o persoana care are un pic de habar isi da seama imediat, ca defapt nu iti poti asuma aceste merite si ca in momentul de fata am fi putut sta mult mai bine.

  • ZeV March 4, 2013 at 6:14 pm #

   Le ajunge cat au furat pentru frunze, telegondole si terenuri de fotbal in panta. Nici macar in 8 ani nu-si vor termina osânza din conturile bine securizate, asa ca, nu le purta de grijă,
   😉
   Guvernul Boc a fost rasturnat de Traian Basescu, daca te lasă, cumva, memoria. Aşa va face cu orice guvern pedelist, din viitorul îndepărtat, atunci când este în joc puterea/interesul ,,absolutului”, dacă portocalicilor nu le vine mintea la cap, la apropiatul Congres.
   😉

   • vivi March 7, 2013 at 1:52 pm #

    E ceea ce a vrut romanii:CAPITALISM +U.E….Pai acum le aveti din plin si nu stiu cum o sa putem opri acest lucru deoarece banul tot la ban trage si cine nu are e vai de saracia lui.Mai vazusem un comentariu postat pe alt site acum vreo un an de zile in care o studenta la economie in 1 an ,spunea:”Pe noi primul lucru care ne invata e faptul ca statul nu trebuie sa se amestece in economia de piata si ca trebuie sa se privatizeze tot,singurul lucru pe care sa-l faca fiind legile.”Si atunci intrebarea mea a fost:Daca domnii patroni te dau afara,bineinteles dupa ce au supt tot sangele din tine,de ce te plangi statului”.Statul nu se poate ocupa de tine daca ii iei toata pùterea deoarece se transforma intr-o marioneta care e santajata de mediul privat facand legile dupa bunul plac al acestuia.Asa ca atentie la ce va doriti!

 31. Marcu Gheorghe March 4, 2013 at 3:22 pm #

  Intaiul Demis al tarii trebuie obligat sa renunte la acordul de coabitare! Pentru asta va trebui sai arati mereu ca nu face nimic bun pentru romani,pentru tara si,mai ales,ca nu-si indeplineste atributiile constitutionale prevazute in fisa postului! Neindeplinirea acestora este un caz grav de incalcare a Constitutiei si un motiv puternic pentru suspendarea si demiterea lui definitiva!

  • Marcu Gheorghe March 4, 2013 at 3:23 pm #

   Scuze,sa-i arati…

  • MIHAI March 4, 2013 at 8:43 pm #

   Domnule Marcu Gheorghe chiar credeti ca numai Basescu e vinovat? Chiar credeti ca mai exista vreun politician interesat de binele tarii? De mult caut si inca nu am vazut.In afara de interesele proprii,de altceva nu le pasa.Da, mai exista categoria INCAPABILI…

 32. Theodora March 4, 2013 at 5:27 pm #

  Romania si-a indeplinit obligatiile, toate obligatiile initiale si multe alte obligatii suplimentare. Pana cand?!
  In urmatoarele zile (se pare ca basescu se grabeste sa ne enerveze si o s iasa astazi la ora 18) vom avea cel putin o conferinta de presa a demisului basescu traian in care liderii USL vor fi “demascati” ca vor sa scoata Romania din UE si sa o apropie de Bau-Bau, adica de Rusia si de ce nu, poate si de China.

  http://theodora0303.wordpress.com/2013/03/04/salut-pozitia-guvernului-ponta-vreau-sa-intru-in-spatiul-schengen-dar-nu-in-genunchi/

 33. angelaglobal March 4, 2013 at 5:31 pm #

  Cum ar trebui sa sustina Ponta aderarea la Schengen?
  La comisia JAI , Victor Ponta ar trebui sa precizeze ca a bagat specialistul la puscarie, a respins apararea si a mai numit 2 procurori.

 34. victor2011 March 4, 2013 at 6:16 pm #

  Domnule ministru creati locuri de munca.Lasati taxele mai jos incercati sa dati oamenilor libertatea de a constitui firme care sa mearga sa poata sa aiba guri de oxigen, sa poata sa respire ca pestii.Dati libertate Romaniei si dupa aia veti avea recompensele.Dar explicati securistilor,aparatului guvernamental si politrucilor platiti din spagi ca la un moment dat ne vom duce dupa ei.Au vile inseamna ca sunt bogati.Cred ca cineva -i proteja? Nimeni.Cine te poate proteja impotriva a sute de mii de oameni cum a fost in Bulgaria? Ok poate romanii nu vor iesi niciodata in strada dar candva vor iesi!Candva cand cineva le va infinge adanc cutitul in spate.Fara investitii,fara locuri de munca Romania se scufunda.UItati-va la Otchim , la Mechel, uitati-va la Politia Romana uitati-va peste tot numarul oamenilor creste,a disperarii fiindca fiecare om are problemele lui individuale si stiti care este problema ca romanii nu au constiinta sociala sa se adune.Nu stiu cine v-a spus sa puneti pe blog aceste date dar ati facut o chestie la care nu ma asteptam.In sfarsit recunoasteti adevarul.Si sunteti primul prim ministru care recunoaste public un adevar inexorabil.Romania va redeveni puternica in momentul in care romanii vor fi uniti si nu dezbinati.

  • Mihai March 5, 2013 at 6:22 pm #

   Dumneata domnule -victor2011- crezi ca guvernul asta v-a crea locuri de munca? In primul rand nu sunt interesati,si chiar de-ar fi nu sunt in stare. Politica asta poate fi o mare nenorocire pe capul nostru! Daca ar lucra pentru POPOR cand ar mai avea timp sa faca avere pentru ei?

 35. constantin dan (@Constantin98Dan) March 4, 2013 at 6:31 pm #

  Grabiti odata licitatia pentru cei 20 de kilometri ai autostrazii Nadlac Pecica !
  Contractul Romstrade a fost reziliat in noiembrie 2012 , suntem in martie 2013 si nici o data pentru licitatie , ce sa mai spun de reluarea lucrarilor !
  Sunt 20 de kilometri usor de facut , in campie , expropriati si inceputi .
  Prea inceata aceasta CNADR , prea ineficace !

 36. Călin L. March 4, 2013 at 6:51 pm #

  Bravo guvernului pentru poziția fermă în privința spațiului Schengen. Asta vrem, să ținem capul sus. Dă-l încolo de spațiu Schengen, noi nu vrem pomană, VREM RESPECT.
  Ne-am săturat de exercițiile de târât în genunchi ale guvernelor PDL-iste.
  Totuși o mare dezamăgire nu poate fi încă ștearsă domnule Ponta. Gazele de șist nu fac bine românilor. Nu aveți dreptate – ați spus că nu există studii care să arate că acest tip de exploatări este dăunător. Ați pus greșit problema. NU EXISTĂ studii care să arate că aceste exploatări sunt sigure. Gândiți-vă la români, nu la companiile străine. Mai bine lăsați-i pe străini să construiască mori de-ale de vânt, pentru alea nimeni nu are nici o obiecție.
  NOI, ROMÂNII NE GÂNDIM LA DVS. DUMNEAVOASTRĂ VĂ GÂNDIȚI LA NOI?

  • ZeV March 5, 2013 at 7:37 pm #

   Foarte frumos, domnule Calin. Pur si simplu am simtit o boare in plus de oxigen. Romanesc.

 37. casandra March 5, 2013 at 11:59 am #

  @Victor Ponta,
  In 27 martie 2013 se implineste UN AN de cand a fost publicata H.G. nr. 215/2012 de aprobare a STRATEGIEI NATIONALE ANTICORUPTIE 2012-2013. Strategia nu a fost aprobata la niovel de lege, ci la nivel de HG. Poate ar fi momentul unei EVALUARI DE PARCURS.
  Evaluarea a putea fi facuta in conjunctie cu un plan de actiuni relativ la RAPORTUL DE CONFORMITATE GRECO, publicat in februarie 2013, raport care arata nu prea bine.
  Tema “luptei anticoruptie” trebuie sa fie, in mod legitim, apropriata de guvern, iar nu lasata drept tema de propaganda ieftina la indemana opozitiei. Cred ca finalul lunii martie este un bun prilej de a scoate acesta tema importanta din registrul propagandei opozitiei si introducerea ei in deybaterea societatii si ntre prioritatile majoritatii guvernamentale.
  Succes!

  • Jr March 6, 2013 at 11:21 am #

   Mica şi fragila noastră opoziţie din Parlament este extrem de ineficientă; bolnavă de frică, eterogenă şi dezorientată, pândeşte toată ziua pe gaura cheii să vadă când vin mascaţii. Cei care au pătruns în Parlament prin uşa din spate, clienţi ai unor partide de buzunar, aud şi noaptea cum bâzâie musca pe căciulă. Ceilalţi, nefamiliarizaţi cu uzanţele parlamentare, transpiră încercând să înţeleagă ce li se întâmplă, se izbesc ca apa de maluri şi se lasă duşi de val. Liderii grupurilor parlamentare ale opoziţiei joacă rolul măgarului din fruntea turmei mândrii de importanţa lor şi de bogăţia organelor sexuale. 4-pezii pdl sunt orbi de furie că au pierdut guvernarea şi cântă fals pe mai multe voci; Doamne, ce umilinţă trăieşte pdl cel arogant, sfidător, corupt şi păgân; aproape că îmi vine să plâng de mila căţeilor frumoşi când văd ce javre au ajuns. Pizma le întunecă judecata, fac gafă după gafă, certurile interne le minează (a câta oară) credibilitatea. Sunt în PDL oameni de valoare, educaţi, specialişti în multe domenii, dar plini de păcate! Îmi pare rău că trebuie s-o spun. Mediocrii sunt folosiţi ca propagandişti: spun ce li se cere fără să treacă informaţia prin mintea propie; Dacă cineva atacă pe băsescu, se fac foc şi pară cum vedeţi în emisiuni televizate; Nimeni nu se mai poate înţelege cu ei; Un exemplu e Costică Canacheu: un tip elegant, cu mustăcioară, freza în două părţi cu vârticuş în frunte, plin de el şi misiunea lui, conflictual şi needucat.
   Propagandiştii sunt aruncaţi pe linia întâi, cu discursuri scrise la partid din care nu ratează nicio iotă şi încasează ironii cât le încape pielea, fără să-şi dea seama. Nimeni nu le dă crezare mai ales când se contrazic pe aceiaşi temă. Oricât de argumentat explică Videanu un fenomen economic, cu dreptatea în mână, nu are credibilitate! Memoria colectivă a reţinut un primar Videanu hoţ, jongler de borduri şi panseluţe, marmoră şi alegeri de orice fel. Averea colosală, opulenţa afişată, aroganţa manifestată, mă determină să-i doresc confiscarea averii şi ani grei de puşcărie. Pedeliştii de această factură mint de îngheaţă apele în luna august. Cum apare o ştire care vizeză pdl, încep să latre fără nicio noimă, arătând cu degetul cu care se scarpină în nas, adversarii politici aflaţi la putere. Guvernul Boc a asumat răspunderea pe zeci de legi proaste, acum nu recunoaşte nicio responsabilitate.
   Părintele naţiunii Trăian Băsescu, râde-plânge, plânge-râde, funcţie de numărul cuburilor de gheaţă îngurgitate, se-n piedecă, cade, se scoală, înjură ţara, electoratul şi guvernul Victor Ponta, dezinformează CE, ceia ce se cheamă trădare de ţară. Abia aştept să-l ia gripa aviară.

  • livia March 7, 2013 at 5:40 pm #

   Grupul Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) bate campii cu maxima inxompetenta si eu as psune chiar cu complicitate fata de criminalitatea si infractionalitatea regimului mafiot Basescu Traian.Raportul GRECO /2012 este categoric contrazis de alte rapoartele facute de profesionistii monitorizarii coruptiei de la vamile romanesti pwe anii 2011-2012.Daca GRECO era constient d ece se intampla la vamile romanesti din vina gruparii de crima organizata PDL-Blejnar-Basescu-Udrea-Marta,acum Romania era primita in spatiul Schengen ,iar prostituatele si proxinetii mafiei PDL-Basescu ar fi fost strasi din U.E
   .Iata aici se se scrie in aceste Rapoarte,rap[oarte pe care premierul Victor Ponta ar fi trebuit sa le discute in Comisia JAI,iar p[roxinetii si prostituatele ,contrabandistii lui Basescu cu Basescu in frunte sa suporte rigorile legilor europene .Romanii nu au nici o vina ca mafia basista inspaimanta Europa.

   Pus la curent, intr-un tarziu, de catre serviciile secrete cu privire la adevaratele motive pentru care tara noastra nu are nicio sansa sa pupe inca Spatiul Schengen, probabil ca Victor Ponta s-a rugat fierbinte ca nu cumva nabadaiosul Radu Stroe sa-l fi suparat prea rau pe omologul sau german.

   Eforturile de intrare in Spatiul Schengen au fost zadarnicite de preocuparile pornografice ale celor platiti sa apere frontierele
   Si astfel, sa nu traim cumva si umilinta ca partenerii occidentali sa faca publice adevaratele motive pentru care nu suntem primiti in spatiul comunitar. Pentru ca rapoartele informative ale ofiterilor de legatura germani, britanici, olandezi si spanioli, inaintate propriilor guverne, contin amanunte uluitoare despre situatia reala de la frontiere, explicand de ce cazut scenariul intrarii Romaniei in Schengen.

   De la bavarezi ni se trage!

   Partidele de sex filmate cu camere ascunse aveau loc pana si in gheretele de control a documentelor
   Directia Generala Anticoruptie a beneficiat inca de la infiintarea sa de sprijinul logistic, dar si de indrumarea directa a ofiterilor de la structurile anticoruptie ale unor tari cu vasta experienta in domeniu. Insa, pe langa spanioli, olandezi si britanici, cel mai mult s-au implicat germanii, prin Ministerul de Interne al landului Bavaria. Asa ca, dupa atatia ani in care au coordonat din umbra multe actiuni incununate cu succes ale celor de la DGA, oficialii nemti cunosc, mai bine chiar decat guvernantii romani, adevarata situatie a coruptiei generalizate de la noi. Iar dupa mai multe amanari succesive, tarii noastre i s-a promis ca va fi primita in Spatiul Schengen in primavara anului 2011. Adica la putin timp dupa ce trebuia sa „explodeze” operatiunea „Vami curate”, care sa demonstreze opiniei publice internationale ca am facut curatenie generala la frontierele tarii. Numai ca, in ciuda eforturilor laudabile ale ofiterilor sub acoperire infiltrati trei luni de zile in punctele de trecere a frontierei, actiunea s-a dovedit in cele din urma un esec. Iar despre o eventuala primire in Schengen nici nu s-a mai pus problema, dupa ce consilierii bavarezi, dar si ofiterii de legatura ai altor tari occidentale au informat despre dezastrul de la frontierele Romaniei. Unde nu doar spaga, dar si curvasareala era deja generalizata. Ingroziti de rapoartele de monitorizare primite in cadrul acestei ample operatiuni, partenerii externi si-au dat seama ca degeaba am cumparat noi toata tehnica necesara, daca, pentru un sex oral, politistii si vamesii lasa vraiste ceea ce trebuia sa devina frontiera externa a Uniunii Europene.

   Toata lumea face sex!

   Intr-un film porno apare si politista Andreea Brebenoiu, acuzata ca ar fi fost ofiter sub acoperire care i-a provocat pe subalternii de la Vama Moravita
   Dupa cum sustin sursele noastre, descoperirile ofiterilor sub acoperire asupra preocuparilor pornografice ale personalului de la frontiere i-a determinat pe germani si pe aliatii lor sa spuna „pas” planului de primire a Romaniei in Schengen, acum un an. Acestia au fost bulversati mai ales ca, in timpul orgiilor sexuale, politistele si colegii acestora renuntau pana si la perceperea spagii! Mai mult, la vamile de la granita cu Serbia, reprizele de sex oral filmate cu camerele ascunse aveau loc chiar in gheretele pentru controlul documentelor, in timp ce contrabandistii treceau nestingheriti granita. Iar la Vama Naidas, in fiecare noapte, timp de cate doua-trei ore, politistii nu ieseau din birouri, unde se masturbau in timp ce priveau in grup filme porno. Iar pentru ca tacamul sa fie complet, dupa retinerea lor, unii dintre politistii de la Moravita au declarat ca pana si ofiterul sub acoperire care i-a turnat, nimeni alta decat sefa lor de tura, Andreea Brebenoiu, era o maestra a sexului oral si de aceea i-au cazut asa usor in plasa. S-au considerat deci provocati, incercand sa-si demonstreze nevinovatia inclusiv cu un filmulet mai mult decat explicit aruncat pe internet, in care politista sub acoperire presta la greu…

   Platiti in natura

   Iar descoperirile din cadrul operatiunii „Vami Curate” au fost continuate de altele, pana in ziua de astazi. Ofiterii straini care monitorizeaza situatia la frontierele Romaniei stiu foarte bine ca in zona de Nord-Est , la granita cu Ucraina, politistii care colaboreaza cu contrabandistii sunt platiti de catre acestia nu doar in bani, dar si in natura, prin furnizarea de prostituate. De asemenea, scandaluri sexuale au rabufnit si la Giurgiu, ceea ce i-a facut pe consilierii straini ai sustinerii intrarii tarii noastre in Schengen sa se lase pagubasi. Cel putin pana cand tehnica cumparata cu milioane de euro va fi deservita de o armata de „eunuci”, imuni la ispitele sexuale. Si care sa nu mai permita astfel existenta culoarelor libere prin care crima organizata internationala poate patrunde nestingherita in UE, in timp ce politistii nostri apara frontierele tarii pe sub birouri.

   http://www.enational.ro/catalin-tache/incendiar-%e2%80%9enational%e2%80%9d-a-descoperit-rapoartele-secrete-de-monitorizare-a-frontierelor-romaniei-care-au-ingrozit-cancelariile-occidentale-252069.html/

 38. Victor March 5, 2013 at 12:12 pm #

  Ma bucur sa vad ca “coabitarea” dvs cu demisul demisilor, da rezultate exceptionale in fiecare zi. Asa ca racnesc din tot sufletul:
  TRAIASCA, INFLOREASCA SI SA RODEASCA COABITAREA !
  TRAIASCA (asa cum traim noi) COABITANCII- BASALAU+ PONTALAU= LOVE FOREVER

 39. gelu March 5, 2013 at 1:51 pm #

  D-le Ponta de ce nici un lider al USL-lui nu iese in conferinta de presa pentru a-i informa direct pe cetatenii Romaniei cum ca Daniel Morar este acela care a incalcat legea ordonand din functia de Sef la DNA o contra-expertiza prin care l-a scos cu fata curata pe marele Mafiot Traian in dosarul Flota si de aceea TB il vrea pe suspusul DM din nou sef la DNA sau sef la Parchetul General? Urmata de depunerea unei plangeri penale din partea USL impotriva lui DM tocmai pentru infractiunea de favorizare a infractorului TB. Cate contra-expertize cu dedicatie speciala au mai fost intocmite la cererea sefului DNA pentru a-i albi pe cei invinuiti in toti acesti ani de functionare a institutiei????, nici una. E asa de greu ca USL sa-i loveasca pe basistii de frunte cu chiar litera legii pe care acestia trebuiau s-o respecte????? Si iarasi de ce USL nu intocmeste dosarul borfasului TB cu toate smenurile si mega furtisagurilor in care acesta a devalidat bugetul de stat atat din functia de ministru al Transporturilor, primar al Capitalei si de cel de presedinte care sa fie prezentat PE, agentiilor internationale de presa si marilor cancelarii europene pentru ca sa se lamuresca odata pentru totdeauna lumea civilizata cu cine au de aface. Va rog sa-mi dati un raspuns pentru a intelege si eu de ce USL nu vrea sa-i rapuna legal pe TB si pe slujitorii lui de frunte din institutiile statului. Aceeasi intrebare si pentru necontrolul averii stranse de clanul TB in toti acesti ani de cand borfasul National No.1, Traian Basescu a ajuns presedintele Romaniei. Cu respect astept raspunsuri pertinente de la D-voastra in aceste doua chestiuni.

 40. epolitikon March 5, 2013 at 3:10 pm #

  Eu o sa bat putin campii cu o problema care ma afecteaza direct:

  Se pot efectua niste schimbari prin partile importante ale conducerii OSIM? Nu de alta dar cei de acolo nu respecta niciun termen fata de cei care-si inregistreaza marci fara sa lase si o atentie pentru urgentarea lucrarii.
  Motivul: sunt multe cereri, e personal putin. Vrajeala. E nevoie de un control simplu ca sa constati limpede ca nu se respecta ordinea FIFO ci ordinea spagii.

  Cele bune!

  Epolitikon

 41. Mircea March 5, 2013 at 8:50 pm #

  D-le prim-ministru,
  Cetatenii simpli/cinstiti ai acestei tari va solicita sa terminati de urgenta aceasta coabitare, deosebit de paguboasa, cu demisul demisilor, care va face sa va tot haraiti, mai rau decat cainii, ocupandu-va aproape tot timpul. Daca cei doi factori principali din stat, asa zisul presedinte si primul ministru, nu se ocupa serios de problemele principale ale tarii, va invitam sa dispareti amandoi urgent si sa mergeti sa va tot coabitati pe alte meleaguri, sau pe un vapor in deriva. Ne-am saturat de acest circ de doi bani, care nu intereseaza nici pe cretini !

 42. moromete March 5, 2013 at 11:27 pm #

  Reverberatiile trecutului il * incita * pe *JON*.
  Sub Scutul PUTERII – ipune-al DICTATURII TON.

 43. anonim March 6, 2013 at 12:01 pm #

  Linga mine e un teren pe care a fost o cladire devastata pina la fundatie. Credeti ca exista posibilitatea sa fie amenajat un parc?

 44. Theodora March 6, 2013 at 9:13 pm #

  Asteptam rabdatori “dreptatea pana la capat” Asteptam locuri de munca. Nu putem sa ne sinucidem cu totii
  Prin “dreptate pana la capat” intelegem ca cei care au jefuit si au distrus tara sa plateasca pentru faptele lor.
  Mai stie cineva de ce au iesit romanii in strada in iarna lui 2012? Ce strigau oamenii la minus 20 de grade?
  Au strigat “Jos Basescu” si forma de viata care se numeste basescu este inca la Palatul Cotroceni.
  Cei care au protestat in viscol si ger au vrut ca toti pdl-istii vinovati de starea dezastruoasa in care a ajuns Romania sa plateasca si nu ii vedem ca platesc. Unii dintre ei sunt in Parlament (au intrat rusinos prin redistrbuire dar au intrat) in loc sa fie la DNA. Oamenii pusi de PDL prin ministere sunt tot acolo, in esalonul doi dar sunt tot acolo. Sleahta portocalie isi pastreaza, in continuare, slujbele, sinecurile si privilegiile obtinute pentru sprijinul acordat lui basescu si guvernului boc. De ce si pana cand?
  Da, Guvernul Ponta a restituit banii furati de basescu si boc de la pensionari si de la bugetari. S-au redeschis niste spitale Dar mai departe? Mai departe cand? Multi romani nu mai au putere sa mai astepte. Prioritatea guvernului trebuie sa fie creearea de locuri de munca.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/03/06/asteptam-rabdatori-dreptatea-pana-la-capat-asteptam-locuri-de-munca-nu-putem-sa-ne-sinucidem-cu-totii/

  • livia March 7, 2013 at 5:20 pm #

   Teodora este inexplicabil de ce Victor Ponta isi distruge cariera politica, se compromite ca om, ca politician prin coabitarea cu cel mai sadic asasin al securiattii ceausiste. Dreptatea pan al acapat ar insemna bani, foarte multi bani la buget ,locuinte pentru tuneri si siguranta publica in tara.Numai de la infractoarea inca nejudecata Udraeeelna s-ar strange cateva miliarde de euro ,plus un bloc pentru tineri,asisderea de la Videanu, sau de la Blaga ,sau de la Stanisoara, care iata este primit in PNL!
   Ce inseamna aceasta ca USL inseamna PNL-PDL-MAFIOT-PSD?
   Am langa mine mii de oameni care au votat pentru USL,doar pentru ca ii vor judecati si condamnati pe PDL-stii mafiotului Basescu Traian.

 45. moromete March 6, 2013 at 10:03 pm #

  Citi pdl-isti mai vreti sa primiti in usl ?!.
  Asa se v-a scrie *istoria – cresterii si descresterii imperiului USL*.
  CE MESAJE SUNT ASTEA —-?! .
  Acesti intrusi din PNL vor dinamita in viitor USL-ul din interior.
  Oare nu mai sunt oameni valorosi in tara asta –chiar trebuie sa apelati la
  serviciile detractorilor si ciumatilor portocalii ??. Sunt dezamagit .
  Traiasca SFINTA MIGRATIE – PAGUBOASA REINNOIRE A CADRELOR .
  *CINSTE / OROARE TIE POLITICA CUI TE-A SCRIS *.-HALAL SA-TI FIE>?

  • Simonsays March 10, 2013 at 4:58 am #

   Mai Ilie,datorita acestei migratii a cazut MRU si au putut sa ajunga astia de la USL la putere.Eu astept altceva de la tine si anume:sa ii intrebi pe astia pe care-i sustii tu cand au de gand sa guverneze tara asta ca pana acum n-au facut altceva decat sa schimbe destinatia fondurilor si sa dea pomeni prostimii.Sper ca,in afara de a fi etichetat basist,sa si trezesc putin ratiunea schimbului de acum care-i venereaza pe astialalti.

   • Flavia March 18, 2013 at 8:45 pm #

    Ai si tu dreptatea ta. Ca, din punctul de vedere al celor ca tine, pomana grasa e pentru “grei”, nu pentru “catei”. Cat despre MRU, iti impartasesc regretul ca acesta n-a putut sa-si dea singur, la nesfarsit, vita Cobe, unghiere, betisoare de urechi si Bepantene de pomana.

 46. claraandre34 March 7, 2013 at 12:49 am #

  Ponta………… vezi ca in Timisoara incepi sa nu mai fi suportat, stimabile! Mi-e mila sa zic, cat ai mintit poporul……… facturi la intretzinere astronomice, la curentul electric la fel, pretzuri de-ti sta mintea-n loc, locuri de munca din parti………. mai ai tupeu sa zici ca esti mare prim-ministru stimabile? Ai grija ca te joci cu focul, cu nervii romanilor! Daca-ti pui poprul roman in cap………. e vai de pielea ta!

 47. Sibilla March 7, 2013 at 1:26 am #

  ADIO PNL !!! INTRĂ-N SCENĂ PNDL CU IOROPENII POPOLARI STĂNIȘOARĂ, VIDEANU… BOSS FRUNZĂ”VERDE” !!!! DE ” SUCCESURI ”, MĂI DRAGĂ CRIN…. AI AJUNS PREȘUL LOR, MARIONETĂ, GROPARUL PNL!
  Frunzăverde confirmă că va aduce și alți democrat-liberali în PNL: „Vor mai fi veniri”. Pe cine ar putea avea în vedere
  Vicepreședintele PNL Sorin Frunzăverde, fost prim-vicepreședinte al PDL, a confirmat miercuri că în perioada următoare exemplul lui Mihai Stănișoară va fi urmat și de alți democrat-liberali care vor adera la PNL. „Vom continua acest demers de construire a unei foarte puternice grupări de dreapta în PNL. Partidul e deschis unor asemenea demersuri, înțelege să grupeze oameni politici de valoare. Da, vor mai fi veniri”, a spus Sorin Frunzăverde pentru ziare.com. Frunzăverde a precizat că „l-a încurajat” și pe Mihai Stănișoară să vină în PNL. „E un câștig, o personalitate, un foarte bun om politic”, a mai declarat Frunzăverde. De remarcat că acesta a fost întrebat la începutul lunii februarie într-o emisiune la Antena 3 care ar fi democrat-liberalii pe care „i-ar lua” în PNL, iar de pe lista de cinci nume dată de Frunzăverde în fața lui Mihai Gâdea nu lipsea Mihai Stănișoară. Celalalte patru personaje politice evocate de vicepreședintele liberal la momentul respectiv erau fostul primar general al Capitalei Adriean Videanu, fostul deputat Romeo Raicu, deputatul Gheorghe Albu (trezorier al PDL) și liderul senatorilor democrat-liberali Cristian Rădulescu.
  A.M.PRESS
  http://ampress.ro/stiri/frunzaverde-confirma-ca-va-aduce-si-alti-democrat-liberali-in-pnl-vor-mai-fi-veniri-pe-cine-ar-putea-avea-in-vedere/

  • ZeV March 13, 2013 at 1:15 pm #

   Nici aici nu te potolesti, stimabilo ? Nu esti cumva tradatoarea Saftoiu ?
   Te-ai certat cu Peter Imre, dupa ce i-ai abandonat, pe rand, pe Basescu si pe Antonescu ?
   😉

 48. vivi March 7, 2013 at 1:12 pm #

  @MOROMETE din pacate nu sunt “madam Udrea”(La ora asta mi-ar fi fost cu mult mai bine) si cum am scris intr-un alt comentariu in care ii raspundeam lui @ZeV NU sunt fan PDL,dimpotriva sunt de stanga. Insa la noi in tara cum stanga e aliata cu dreapta,lucru care ar trebui felicitat daca ar lucra impreuna pt.binele tarii si nu pt.a infrange alt partid si a fi la conducerea tarii pt. ca asa e frumos,lucrurile nu merg.De altfel astept sa vad cat va dura aceasta alianta care e facuta sa acapareze puterea si dupa cum vedeti se sfasie unii pe altii pt.fiecare oscior, oricat de mic ar fi el.In al-2lea rand cum am mai spus intr-un comentariu mai vechi sunt cu cativa pasi inaintea voastra cu ceea ce se va intampla in Romania pe viitor,iar daca cei de la putere nu fac o intorsatura de 180ºdin directia inspre care merg.dar noi cum nu avem conducatori ci lideri politici,care nu conduc tara ci conduc partidele, lucrurile vor continua in aceeasi directie:”Ne umflam buzunarele si dupa noi potopul”.Iar in al-3lea rand,si ca sa stii cum stai,daca mi-as permite as candida la viitoarele prezidentiale ,ca sa conduc o tara si nu un partid,si pot sa-ti spun ca nu mi-ar fi frica sa fac ceea ce trebuie facut,pt. ca problema la noi nu e daca se poate face, ci daca vrei sa o faci.

  • moromete March 9, 2013 at 4:20 pm #

   Ok.!.

 49. vivi March 7, 2013 at 1:29 pm #

  Vad cum multi cereti sa se termine aceasta coabitare,dar ceea ce nu vedeti voi e faptul ca aceasta coabitare a facut posibila publicarea acestor grafice in semne de lauda de catre dl.Ponta,deoarece in exterior aceasta coabitare e bine vazuta, ea insemnand stabilitate.SA incerce dl.Ponta sa mai faca un referendum ca sa il dea jos pe Basescu si veti vedea cum acele grafice vor capata o alta tendinta si anume ascendenta.Eu unul nu ii vad nici un rost asa cum nu am vazut nici inainte ar face doar rau tarii.Politicienii trebuie sa vegheze asupra bunului mers al tarii si sa imbunatateasca traiul oamenilor de rand si nu sa se joace dea cainele si pisica.

 50. Sibilla March 7, 2013 at 2:28 pm #

  Liberalii – ATAC la scaunul lui Ponta in trei pasi!
  Din aliat, Victor Ponta a devenit inamicul nr.1 al liberalilor. Capitalul de imagine pe care-l are si abilitatea cu care a concentrat intreaga putere de decizie in mainile sale l-au transformat pe liderul social-democrat intr-un adevarat pericol.

  Liderul liberal a prezentat cea mai recenta ”achizitie” a partidului: ex-pedelistul Mihai Stanisoara
  Constienti de faptul ca Ponta ar putea sa-i scoata in orice moment de la guvernare, liderii PNL au pus si ei la cale o strategie de neutralizare a premierului.

  Pasul 1- intarirea formatiunii

  Liberalii au pus deja la punct un plan ca sa scape de Victor Ponta
  In timp ce PSD-ul ramane acelasi partid monolit, la PNL se aplica regula saptamana si transferul. Dupa neamtul Klaus Iohannis, liberalii l-au adoptat ieri si pe democrat-liberalul Mihai Stanisoara. Acesta urmeaza sa faca echipa cu un alt ex-pedelist , Sorin Frunzaverde, care a trecut in barca PNL inca din vara. In cazul lui Stanisoara, impactul a fost generat mai mult de functia de prim-vicepresedinte pe care acesta o detinea in PDL, decat de personajul in sine. Interesant este insa ca liberalii se lauda ca surprizele nu se opresc aici si ca partidul se va ”inarma” in continuare cu nume grele de pe scena politica romaneasca. In felul acesta, PNL isi propune sa ia fata PSD in interiorul Uniunii Social Liberale.

  Pasul 2- specularea greselilor comise de Ponta

  Popular in sondaje, Victor Ponta a reusit, insa, sa-si atraga antipatia unor politicieni. Motivul: a promis mult, dar nu s-a tinut de cuvant. Acum, cand premierul ii evita, nu le mai raspunde la telefon si ii paseaza pe la diversi consilieri, politicienii cu pricina, care l-au sustinut in perioada campaniei electorale, asteapta cu nerabdare sa-si ia revansa. Aici intra in scena proaspatul prim-vicepresedinte liberal Klaus Iohannis care trebuie sa-i atraga de partea PNL-ului pe cei care se dezic de Victor Ponta si, in paralel, sa refaca relatia cu minoritatile care a avut de suferit din cauza lui Crin Antonescu.

  Pasul 3 – o noua majoritate

  Daca Iohannis se va achita de obligatiile asumate si puntile cu UDMR si Grupul parlamentar al minoritatilor nationale vor fi reconstruite, liberalilor nu le mai ramane decat sa-i atraga de partea lor si pe democrat-liberali. O misiune usoara, avand in vedere ca partidul lui Vasile Blaga este in deriva si ca lideri importanti, cu multe voturi in spate, cum ar fi George Scripcaru sau Liviu Negoita, refuza sa ia partea vreuneia dintre tabere, semn ca nu mai cred in sansa partidului de a mai misca ceva de unul singur. Culmea, apropierea de liberali a fost recunoscuta chiar de liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, acesta declarand ca ”pe zona de dreapta va trebui sa existe o colaborare intre toate fortele, in special intre PNL si PDL”. Prin urmare, intarirea zonei de dreapta si ”infratirea” cu PP-DD, UDMR si minoritati ar reprezenta lovitura de gratie aplicata premierului Victor Ponta.

  Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/actualitate/liberalii-atac-la-scaunul-lui-ponta-in-trei-pasi-253454.html/#ixzz2Mr7ByFn7

 51. moromete March 7, 2013 at 10:08 pm #

  MEMORANDUM CATRE GUVERNUL ROMANIEI.

  Demult imi propusesem sa discut si despre :
  proprietatile ce trebuie reconstituite in baza legilor fondului funciar.
  Sunt avizati in anexe pe legea 1/2000 si 247/ 2005 la UAT -uri mii de ha de terenuri de primit in fizic . —–dar care nu mai pot fi reconstituite din lipsa de
  terenuri rezerva —-prin ADS-uri privind acest demers.
  Astfel din acest motiv exista —–inevitabil doar posibilitatea – prin despagubire.
  Eu am propus la Prefectura mai demult ca toate aceste *cazuri* – printr-o solutie
  viabila sa fie *inscrisi* la un FOND asemeni fondului PROPRIETATEA si sa li se
  dea la cerere – actiuni -cote parti – sau chiar bunuri rezultate din confiscari
  sau in modul in care am inteles ca vreti sa actionati prin initierea unui astfel de
  demers – pentru a debloca situatia din prezent.
  Ma bucur pentru o astfel de initiativa legislativa.
  Sunt ani de zile decind treneaza aceasta PROBLEMA ce se trebuie rezolvata.
  La UAT-uri –neexistind CADASTRU —pentru extravilane —-nu se stie cu precizie rezervele de teren ——-Vor aparea /exista aceste rezerve configurate cu
  precizie/exactitate doar in urma —–intocmirii /finalizarii cadastrului pe extravilan la
  toate UAT-le.
  Abia atunci – pe baza datelor obiective – adunate si insusite —-toate Primariile
  din tara – pe baza acestor date ——-( de unde vor rezulta rezerve de teren -la
  toate UAT-urile din tara) – vor putea in cunostiinta de cauza sa treaca la aplicarea legilor fondului funciar——-prin reconstituirea in fizic cu o parte din
  suprafetele validate in anexe.
  Pina atunci se pot face tot felul de *balante anuale* – mincinoase- si nu se v-a
  intimpla nimic in acest domeniu. —-ASA CA —-TREBUIE EXECUTATE OBLIGATORIU ——CADASTRELE LA TOATE UAT-urile din tara , si abia pe urma
  se poate trece la aplicarea / finalizarea legilor fondului funciar -SINGURA SOLUTIE.
  Specialistii pe aceste probleme ce fac —–DORM. –Trece-ti la FAPTE.
  CU RESPECT — AL D-voatra MOROMETE.

 52. Fault March 8, 2013 at 7:37 am #

  DOMNULE PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA,

  Laptele (unguresc cu aflatoxină care determină apariţia cancerului hepatic) administrat la peste 20 milioane de copii români, din 2002, şi merele turceşti cu pesticide oferite 100 de zile pe an (noiembtie-martie), din 2010, copiilor români din clasele 1-8, or fi făcând parte dintr-un plan diabolic de nimicire a neamului românesc ? Se vor fi implicat serviciile secrete în această ipoteză macabră ? Este o teamă exagerată ?
  Cancerul la copii este o realitate În România, care acum începe să capete răspuns.
  Parlamentul României trebuie să declanşeze imediat o anchetă în aceste probleme, iar Guvernul Ponta să dispună de acum măsurile specifice.
  Către ce zone ale României erau destinate zecile de mii de litrii de lapte unguresc « otrăvit » descoperite azi de Ministrul Agriculturii ? De curiozitate, şi secuimii sau altor zone cu etnie maghiară majoritară ?

 53. Florea Dumitrescu March 8, 2013 at 2:09 pm #

  FONDURILE EUROPENE NERAMBURSABILE
  ŞI IRESPONSABILUL BĂSESCU (II)

  În intervenţia noastră din 18 februarie 2013, am promis că-i vom explica politicianului Băsescu mai multe lucruri pe această temă, începând cu „dezamăgirea” milioanelor de cetăţeni români.
  Ca economişti, invităm din nou la o dezbatere echilibrată a temei, lăsând la o parte afirmaţiile necontrolate şi etichetele aruncate (în stilul său caracteristic) de iresponsabilul Băsescu în conferinţa sa de presă din 10 februarie 2013. Problema este prea gravă şi serioasă, ca să fie tratată în stilul băsist afişat în cei 8 ani de guvernare catastrofală.
  Printr-un compromis, şefii de guvern din ţările membre UE au ajuns la un consens la 8 februarie 2013. Urmează o analiză, o dezbatere şi o negociere în Parlamentul European.
  Nu ştim dacă vor fi posibile corecţii şi cât de mari vor fi acelea. Şi acolo sunt reprezentanţii celor 27 de state membre UE, cu viziunile şi interesele lor. Cu nemulţumirile unora şi cu satisfacţiile altora (ale câtorva decidenţi mai puternici). Să privim cu realism lucrurile.
  Este de dorit ca reprezentanţii ţării noastre să aibă un punct de vedere unitar (indiferent de culoarea lor politică), să exprime şi să susţină interesele ţării.

  ÎI RĂSPUNDEM POLITICIANULUI BĂSESCU

  I. Cetăţenii ţării noastre au dreptul să fie concret informaţi şi nu dezinformaţi de autoelogierile exagerate despre „marele, excepţionalul şi unicul negociator-şef” Băsescu; ei nu aşteptau de la domnul Băsescu „argumente” în favoarea celor care au decis în ansamblu reducerea fondurilor europene nerambursabile destinate politicilor europene, politicilor comunitare, politicilor de solidaritate şi de convergenţă. „Mai multă Europă” nu se poate realiza cu bani mai puţini – dacă se doreşte într-adevăr să se sprijine această orientare, această direcţie fundamentală.
  II. Intervenţiile publice ale liderilor principalelor curente politice din Parlamentul European conţin vorbe dure şi grele, care contrazic evaluările şi aprecierile domnului Băsescu din conferinţa de presă din 10 februarie 2013, multe afirmaţii ale domnului Băsescu ne apar acum şi mai neîntemeiate, cu elemente de dezinformare (cu preocuparea domniei sale de a discredita pe cei care doresc mai multe fonduri europene pentru ţara noastră).
  Din aceste intervenţii ale liderilor din Parlamentul European, rezultă două aspecte esenţiale:
  A. Insatisfacţia în ansamblu, dar şi a unor ţări membre.
  B. Posibila renegociere la Parlamentul European, ceea ce contrazice poziţiile exprimate de domnul Băsescu. Rămâne de văzut dacă aceste poziţii critice vor avea ecoul necesar şi se vor concretiza în direcţia de ameliorare a bugetului multianual.
  III. Situaţia pe ţări este diferită, chiar şi la ţările care în ce priveşte politicile de convergenţă şi de solidaritate îşi puseseră mai multe speranţe, mai ales la fondurile de coeziune şi structurale.
  O analiză mai aprofundată va fi posibilă după ce vor fi făcute publice aceste date pentru toate ţările. O deplină clarificare vom avea în viitor când vom putea să trecem la o analiză comparativă.
  Desigur, nu putem fi de acord cu punctul de vedere al politicianului Băsescu, potrivit căruia o renegociere ar însemna o diminuare de fonduri pentru ţara noastră; dar nici cu faptul că alţi reprezentanţi ai ţării noastre nu ar fi în stare să ducă „lupte grele”, cum a dus domnia sa în 7-8 februarie 2013.
  IV. În „Concluziile” publicate de Consiliul European şi în declaraţiile de presă s-au înfăţişat şi „puterile câştigătoare” la Consiliul European din 7-8 februarie 2013, prin „diminuările” de contribuţii (şi nu de „donaţii”, cum în mod eronat propagă domnul Băsescu), prin modificarea unor criterii în favoarea acestor ţări contribuitoare.
  „Ţările câştigătoare” în această parte a balanţei (a resurselor) sunt Germania şi Marea Britanie, precum şi alte câteva ţări. Susţinerile lor au fost mai „convingătoare”, ca din partea unor „decidenţi” cu puteri mai mari. Şi această parte a balanţei va trebui să o examinăm cu atenţie cum constatăm în presa unor ţări-membre: cu aspectele critice, dar şi cu cele de susţinere (mai ales în presa britanică şi germană).
  *
  * *

  În cele din urmă va trebui să se ajungă la un compromis acceptabil, la un consens, ca să mergem înainte pe drumul european de progres.

  PENTRU CORECTA INFORMARE
  A OPINIEI PUBLICE DIN ROMÂIA

  În lumina celor de mai sus, am apreciat util să reluăm aici poziţiile exprimate de liderii din Parlamentul European, chiar dacă sunt în contradicţie cu evaluările şi dezinformările lansate de negociatorul-şef Băsescu. Ne vom referi la două categorii de documente: la un comunicat comun şi la declaraţiile unor lideri din P.E. Este o problemă de documentare şi de corectă informare.
  UN COMUNICAT COMUN În acest comunicat, din partea liderilor din Parlamentul European, ni se atrage atenţia că acordul din 7-8 februarie 2013 nu este acceptabil şi că negocierile ar putea fi continuate în Parlamentul European.
  Cităm din Comunicatul Comun:
  „Acest Acord (din 7-8 februarie) nu va întări competitivitatea economiei europene. Dimpotrivă, nu va face decât să o slăbească. Nu este în interesul cetăţenilor europeni. Parlamentul European nu poate accepta în forma actuală acordul convenit astăzi (8 februarie) în Consiliul European.” Un fapt esenţial: Comunicatul Comun este semnat de liderii tuturor curentelor politice din Parlament şi anume: Joseph Daul (creştin populari), Hannes Swoboda (social democraţi), Guy Verhofstadt (liberali), Rebecca Harms şi Daniel Cohn-Bendit (grupul verzilor).
  Este limpede că au exprimat un punct de vedere total opus celui prezentat de negociatorul-şef Băsescu în Conferinţa de presă din 10 februarie 2013.

  DECLARAŢII SEMNIFICATIVE ALE LIDERILOR
  DIN PARLAMENTUL EUROPEAN

  Liderii politici din Parlamentul European au făcut declaraţii pline de semnificaţii. S-au rostit cuvinte dure şi grele. Aceste declaraţii diferă substanţial faţă de anumite dezinformări propagate de politicianul Băsescu.
  Declaraţia domnului Joseph Daul (liderul popularilor din Parlamentul European)
  „Avem cel mai mic buget din istoria UE. În acest moment în faţa unor state, care nu mai pot face totul, concetăţenii noştri au nevoie de valoarea adăugată a Europei şi, în numele responsabilităţii, care ne revine, adaug faptul că acest buget nu este acceptabil …”
  „Nu cerem un buget enorm. Cerem un buget realist şi care să pregătească viitorul….”
  „Vrem un Regulament ferm asupra unei clauze de revizuire, în doi sau trei ani, pentru a putea permite noului Parlament să revadă acest buget.”
  „Cerem introducerea unei reale flexibilităţi între liniile bugetare şi între ani.
  „Ultimul summit european, nu a fost european decât cu numele…”
  „Aş vrea sa reamintesc unor state-membre că suntem o comunitate care se bazează pe prevalarea dreptului şi pe un Tratat, care este legea noastră supremă. Iar cadrul financiar care ne-a fost propus vine împotriva Tratatului.”
  „Mai întâi, deoarece Consiliul şi-a depăşit competenţele şi a ocolit comisiile parlamentare de specialitate. Apoi să prevezi credite pentru plată care sunt cu 52 miliarde de euro mai mici decât creditele de angajament, asta se numeşte creare de deficit. Un deficit care contravine regulii înscrise în Tratat.”
  „Eu am uneori impresia că „solidaritatea”a devenit un cuvânt mare”
  „Eu cred într-o Uniune fondată pe metode comunitare”
  „Să facem claritate asupra politicilor europene destinate creşterii economice şi creierii de locuri de muncă”
  „Noi avem dreptul să spunem „DA” sau „NU”
  „Statele-membre ne-au făcut o propunere de negociere. Să negociem.”
  Declaraţia domnului Hannes Svoboda (liderul social democraţilor din Parlamentul European)
  „În PE nu va exista o majoritate favorabilă care să voteze acest buget.”
  „Nu este posibil să existe mari priorităţi pentru care să fie alocate sume mici de bani….”
  „În starea prezentă a lucrurilor, trebuie să spunem NU acestui buget. Trebuie să urmeze negocieri substanţiale şi doar după aceea veţi beneficia de sprijinul nostru… Este prefigurat un buget pe 7 ani de austeritate.”
  Declaraţia domnului Guy Verhofstadt (liderul liberalilor din Parlamentul European)
  A declarat că „este un buget copy-paste după Perspectivele Financiare 2007-2013.” „Da, este adevărat, sunt mai puţini bani pentru agricultură şi un pic mai mult pentru inovaţie, dar în rest, nu s-a schimbat nimic. De fapt, este mai prost. Şi de acum înainte vor exista 50 de excepţii, exceptări, discounturi …”
  „În plus, acest acord va duce la creşterea deficitului bugetar…”
  *
  * *
  În „Financial Times”, preşedintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz a declarat:
  „Când preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy va veni la Parlamentul European, va avea de dat câteva explicaţii. Rompuy a salutat concluziile negocierilor adoptate de şefii de guvern. Dar rezultatele i-au lăsat pe mulţi nemulţumiţi, inclusiv pe mine.”
  Germanul Martin Schulz explică şi de ce:
  „În primul rând, este primul buget european multianual, care face un pas înapoi faţă de precedentul.
  În al doilea rând, acordul la care s-a ajuns după o noapte de dezbateri este doar începutul negocierilor care trebuie continuate în Parlamentul European. Nu este un acord definitiv.
  În al treilea rând, propunerea nu dă Europei un buget potrivit pentru o lume globalizată. Astfel că plăţile până în 2020 ar fi îngheţate la nivelul bugetului din 2011. Cu alte cuvinte, bugetul propus ar slăbi şi mai mult economia europeană.”
  *
  * *

  Rămâne de văzut dacă – în urma dezbaterilor şi negocierilor din Parlamentul European – va fi posibil să se ajungă la un alt compromis, la un alt consens.

  ANALIZA COMPARATIVĂ PE ŢĂRI

  Când se vor publica datele cu alocările pe ţări, vom face mai multe analize comparative, mai ales la ţările care aveau aşteptări, ca şi ţara noastră, de la politicile de convergenţă şi de solidaritate.
  Chiar în „Concluziile” publicate de Consiliul European, există o serie de fonduri cu alocări suplimentare la care ţara noastră nu participă. Legat de aceasta vom pune întrebări pentru clarificare.
  Unii analişti au făcut deja anumite comparaţii cu ţările din jur privind fondurile de coeziune raportate pe cap de locuitor.
  Noi ne limităm să ne raportăm la experienţa pozitivă a Poloniei.
  Polonia a obţinut fonduri de coeziune şi structurale în sumă de 72,9 miliarde de euro, în timp ce României i s-a alocat o sumă de 21,8 miliarde de euro. Prin urmare, Polonia a obţinut de 3,3 ori mai multe fonduri decât România.
  Judecând după criteriile de alocare din „Concluziile” Consiliului European, ţara noastră nu este de 3 ori mai mică nici la populaţie, nici la teritoriu, nici la alţi indicatori folosiţi în metodele şi criteriile de alocare.
  La fonduri pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Poloniei i s-a alocat suma de 32,9 miliarde de euro, faţă de 18,1 miliarde de euro sumă alocată României (deci de 1,8 ori mai mult în condiţiile în care suprafaţa Poloniei este de 1,3 ori mai mare decât a ţării noastre).
  Să exprimăm respectul nostru pentru Polonia şi să studiem experienţa pozitivă a Poloniei pe această temă; să ne întrebăm cu ce am greşit în acţiunile noastre?
  Va trebui să recunoaştem, în mod autocritic, că nu am reuşit să fundamentăm şi să susţinem convingător interesele ţării noastre în faţa decidenţilor de la Consiliul European.
  Faptul că strălucitul negociator-şef Băsescu nu a aflat de cifra de 48 de miliarde de euro propusă în noiembrie 2012 pentru România de Comisia Europeană (iar acum acuză pe alţii de minciuni), ne spune mult despre caracterul şi comportamentul acestui negociator-şef.
  O CRITICĂ GREŞIT ADRESATĂ. Politicianul Băsescu la Conferinţele de presă din 10 februarie şi din 28 februarie 2013 s-a adresat critic guvernului actual, căruia îi atrage atenţia asupra absorbţiei de fonduri europene foarte slabă, uitând că regimul său este de 8 ani la guvernare şi că neabsorbţia s-a petrecut în perioada 2007-2012.
  Fără să-şi dea seama, politicianul Băsescu şi-a semnat ACTUL DE AUTOACUZARE.
  Cităm din afirmaţiile iresponsabilului Băsescu:
  „Nu vă ascund că am avut greutăţi enorme în a convinge… din cauza nivelului de absorbţie foarte scăzut pe care România îl are după 5 ani de la începerea exerciţiului bugetar curent…
  Să vă dau câteva cifre… La Transporturi am absorbit doar 6,46% din fonduri… La POSDRU am absorbit 7,7%… iar media generală a fost de 11,4% din ce avem alocat.”
  „Când ai asemenea cifre este extrem de greu să negociezi o creştere a fondurilor alocate… iar domnii care îşi manifestă dezamăgirea ar trebui să se bată să cheltuim banii.”
  „UE nu este dispusă să aloce unei ţări nişte bani în condiţiile în care există nişte riscuri foarte mari să nu fie cheltuiţi.”
  Cui reproşează domnul Băsescu aceste lucruri, celor care guvernează de câteva luni?
  Întrebarea este: cum „s-a bătut” politicianul Băsescu împreună cu miniştrii portocalii să cheltuiască bani în cei 6 ani care au trecut (2007-2012) din cei 7 ani programaţi (2007-2013)?
  Este evident că vinovăţia şi răspunderea revin în întregime domnului Băsescu şi politicienilor portocalii (E. Boc, A. Videanu, Radu Berceanu, Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur şi alţii).
  Noi am atras atenţia în mai multe studii şi analize trimise autorităţilor asupra neabsorbţiei, dar regimul Băsescu a rămas insensibil. Şi acum încearcă să arunce răspunderea pe alţii. Este inadmisibil.
  Noi, cei din societatea civilă, am cerut în mod repetat ca pentru pierderile de zeci de miliarde de euro prin neabsorbţie – să fie aduşi ÎN FAŢA JUSTIŢIEI – Băsescu şi politicienii portocalii care au fost la guvernare în anii 2007-2012.
  O ALTĂ MINCIUNĂ BĂSISTĂ În conferinţa de presă din 10 februarie 2013, domnul Băsescu afirmă că ar fi în pericol de „dezangajare” (adică de anulare a fondurilor alocate României) – numai circa 4 miliarde de euro şi ce „lupte grele” ar fi dus domnia sa „pentru salvare” şi atrage atenţia noii guvernări.
  În realitate nu este vorba de o „dezangajare” de numai 4 miliarde de euro. Noi am atras atenţia regimului Băsescu că este vorba de 20 de miliarde de euro (din care neabsorbţia de circa 14 miliarde de euro la fondurile de coeziune şi structurale şi neabsorbţia de circa 6 miliarde de euro la fondurile pentru agricultură şi de dezvoltare rurală) în cei 6 ani trecuţi din cei 7 ani programaţi (2007-2013) de Uniunea Europeană.
  Prin urmare, nu va fi vorba numai de o „dezangajare” de 4 miliarde de euro, cum afirmă în mod mincinos politicianul Băsescu, ci de zeci de miliarde de euro –din cele 34,8 miliarde de euro alocate României pe perioada 2007-2013 (domnul Băsescu evită să mai pronunţe această cifră acuzatoare de 34,8 miliarde de euro).
  Domnul Băsescu şi politicienii portocalii trebuie să-şi asume direct vinovăţia pentru pierderea a zeci de miliarde de euro fonduri europene gratuite, prin neutilizarea şi neabsorbţia acestora – în cei 6 ani trecuţi (2007-2012), conform programării iniţiale aprobate de Uniunea Europeană. Pentru „aceste isprăvi” de neabsorbţie, ţările contribuitoare din UE l-au aplaudat pe domnul Băsescu, deoarece fondurile respective neabsorbite de România li se restituie acestora. Acesta este „cadoul” făcut de regimul Băsescu în mod total nejustificat ţărilor contribuitoare.
  Societatea civilă insistă pentru întocmirea grabnică a ACTULUI DE ACUZARE POLITICĂ – pentru NEGLIJENŢA ÎN SERVICIU a politicianului Băsescu şi a politicienilor portocalii şi cere ca aceştia să fie trimişi ÎN FAŢA JUSTIŢIEI, cât mai curând posibil, pentru pierderile suferite de ţară prin neutilizarea şi neabsorbţia a zeci de miliarde de euro din fondurile europene gratuite în anii 2007-2012.
  *
  * *

  Greutăţile României s-au amplificat după ce politicianul Băsescu şi adepţii săi portocalii au inventat minciuna despre lovitura de stat ( reluată şi în conferinţa de presă din 28 februarie) şi defăimează în continuare ţara la UE şi la cancelariile occidentale. Va trebui mult timp şi multă răbdare, până când forţele sănătoase ale ţării vor spulbera definitiv această minciună băsistă.
  Iar noi, cei din societatea civilă, trebuie să ne unim forţele şi să-i aducem ÎN FAŢA JUSTIŢIEI pe toţi cei care au discreditat ţara, au defăimat-o, violând grav articolul 30, alineatul 7 din Constituţie, în care se precizează că, este interzisă prin lege, „defăimarea ţării şi a naţiunii”.
  Preţul pe care îl plăteşte poporul român pentru discreditarea ţării de către Băsescu şi politicienii portocalii este prea mare şi insuportabil.
  Diversiunea pusă la cale de politicianul Băsescu, prin care leagă admiterea României în Sistemul Schengen de turnătoriile făcute de domnia sa şi de adepţii săi portocali la Comisia Europeană despre „lovitura de stat” şi alte minciuni – reprezintă tema unui nou dosar acuzator, care cade sub incidenţa articolului 95 din Constituţie privind suspendarea.
  DEMISIA IMEDIATĂ, DOMNULE BĂSESCU!
  (Va urma)

  8 martie 2013

  Grupul de Inițiativa „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 54. justitiaru March 8, 2013 at 6:57 pm #

  D-le Ponta
  http://www.ziare.com/jose-manuel-barroso/comisia-europeana/tarile-ue-care-incalca-statul-de-drept-vizate-de-un-mecanism-de-interventie-1223082
  este absolut clar esecul total al politicii guvernului pe plan extern.
  Nu inteleg ce trebuie sa se mai intample pentru a intelege ca nu aveti omul potrivit la externe.

 55. anonim March 8, 2013 at 11:01 pm #

  Ei incearca sa-l dea jos si el incearca sa nu se dea jos.E o traditie.

 56. centru March 9, 2013 at 2:32 am #

  Cand reluati lucrul pe autostrada Pecica Nadlac ?
  Ati reziliat contractul cu Romstrade in noiembrie , suntem in martie si n-avem nici o idee despre data noii licitatii !
  Organizati-o odata si incepeti lucrul , sa TERMINATI macar autostrada Arad Nadlac anul asta !

 57. justitiaru March 9, 2013 at 12:26 pm #

  Bravo Ponta pentru initiativa si imaginatia de a contraataca in “inima maghiarimii”
  http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/victor-ponta-despre-autonomia-maghiarilor-categoric-poate-si-trebuie-sa-existe-1223165

 58. ioan March 10, 2013 at 4:42 pm #

  De ce nu dati graficele cu dedicatie jurnalistilor, care mai toti sunt niste mediocri. Poate le arata la TV sa afle si romanii care nu stau pe blog-uri.

  In alta ordine de idei: dati-i un sut undeva, niste sedative, niste vitamine, niste lecitina, un dos de palma, niste bromura, sau orice are efect asupra domnului ZGO(r)NEA de la Cam. Deputatilor. Pare ca s-a ‘urcat purcica in copac’ si a devenit patruns rau de importanta functiei. Se baga in seama cand nu este cazul, vorbeste fara rost, samd. A facut atatea gafe de cand a preluat functia de nu le mai stiu numarul. Mai mari, sau mai mici, dar muulte. Vedem de la o posta ca nu este o ‘lumina’. Suntem indulgenti, dar pretul fidelitatii (?) nu pot fi decenta si masura. Daca este “baiat bun cu lipsuri mari” poate faceti ceva sa il recuperat, sa-l treziti la realitate. Ah, puteti incepe prin a-i schimba frizura de cocalar.

 59. Victor March 11, 2013 at 12:51 pm #

  D-le prim-ministru Victor Viorel Ponta,
  Noi cetatenii simpli/normali, din tara in care ziceti ca sunteti prim-ministru, va rugam nu ne mai amenintati/bombardati cu promisiuni desarte/mincinoase. Suntem supra-suprasaturati de ele, mai ales noi cei mai trecuti prin viata (eu am peste 60 de ani). Tot timpul am servit , din partea guvernantilor, aceste “gogosi electorale”, numite promisiuni, gen” vom face…vom drege”, totdeauna la timpul viitor. Conform spuselor guvernantilor, intotdeauna noi romanii aveam un “trecut glorios”, urma sa avem un ” viitor luminos”, dar conform realitatii, intotdeauna avem un prezent “cac.cios “.
  Deci rugamintea ar fi sa ne anuntati doar cand ati realizat ceva deosebit, gen ” am finalizat 100 km autostrada, am redus TVA-ul la alimente la 5%, am redus impozitele cu 25%, am creat 50000 de locuri de munca, etc. Pana atunci lasati promisiunile, ca l-ati depasit si pe Bo(k)ul la acest capitol ?! Vad ca cea mai mare “realizare” a dvs .ati treut-o cu vederea, deoarece n-ati anuntat-o public, decat atunci cand s-a aflat din alte surse. Este vorba de COABITAREA cu tradatorul de neam si tara, bulibasa JON (javra ordinara nationala) si cu alti tradatori de neam si tara, hortystii, grupati in organizatii, partidulete care au inscrise in statut, autonomia teritoriala, deci sfartecarea tarii. Sunteti se pare acolitul lor. Atentie d-le Ponta, nu va jucati prea mult cu focul, ca o sa va ardeti rau-rau!

 60. Theodora March 11, 2013 at 1:39 pm #

  Nu asta asteapta cei care au votat USL la alegerile locale si parlamentare de la domniile voastre, domnilor lideri USL. Sunteti obligati, condamnati as putea spune sa salvati Romania.

  http://theodora0303.wordpress.com/2013/03/11/nu-toti-cei-care-au-votat-usl-sunt-membrii-psd-pnl-sau-pc-adevarul-este-ca-unii-oameni-incep-sa-fie-nemultumiti-si-urmeaza-alegerile-europarlamentare/

 61. florin March 11, 2013 at 11:05 pm #

  un grafic cu evolutia (cresterea) taxelor in ultima vreme? Ceva surprize de viitor? Acum, ca il elibereaza si pe A.N., ma gandesc sa-mi mut afacerea in Congo…

 62. adel March 12, 2013 at 3:26 pm #

  rusine ptr participarea de azi din Parlament. Macar atat puteati oferi celor 8 milioane de romani. Vazandu-te cum stateai cuminte ca un pisoiaj( citat din seful tau) langa Dusa mi-am adus aminte de momentul rusinos cu Mru. Tot respectul liberalilor si lui Antonescu

 63. Tine minte March 13, 2013 at 5:12 am #

  Ponta nu uita un lucru: VOTANTII TAI VOR UN LUCRU: SA NU COLABOREZI CU BASISTII SI SA EXTERMINI BASISTI ASA CUM AU FACUT SI EI CU VOI.
  Atat sa tii minte. Ca o sa vii inapoi la noi la votanti la anu pentru pe si peste 4 ani pentru parlament. Noi nu uitam sa stii!!!!!!!

 64. ZeV March 13, 2013 at 12:58 pm #

  justitiaru
  Spuneti ce ar trebui sa faca altcineva la externe. Sa pleca capul si sa taca ?
  Sa spuna doar ce vrea Basescu sa auda ?
  Bai frate, uneori, imi doresc ca Basescu sa castige…poate ca asa va vina mintea la cap. Sau poate, va place statutul de sclavi.

  • ZeV March 13, 2013 at 12:59 pm #

   CORLATEAN A AVUT O ATITUDINE EXCELENTA ! FELICITARI !

   • FELICIA April 7, 2013 at 10:13 am #

    Colatean a avut nu numai o atitudine pertinenta dar si coloana verticala=ROMAN!

  • justitiaru March 14, 2013 at 12:02 am #

   @ZeV
   Smecheria la Externe este legata de diplomatie ca sa fii in relatii bune cu cine trebuie ,nu sa te iei in bete cu sefii lumii
   P.Roman este o personalitate de renume international pe cand pe Corlatean nu-l baga nimeni in seama.
   Un om respectat va fi ascultat si se vor evita tensiunile cu marile puteri pe care BaSecu le incurajeaza.
   BaSecu este pentru ei un partener pentru ca a fost la presedentie 8 ani,pe cand Corlatean este nimeni.Trebuie numit la Externe un om cunoscut si respectat.

   • anonim March 14, 2013 at 8:25 pm #

    Si P Roman a recunoscut ca a fost si el s….. E comedie!

 65. ZeV March 13, 2013 at 1:11 pm #

  @vivi
  USL sa basculeze la 180 de grade ? Eroare …după acordul de coabitare, mai au doar vreo 45 grade până la suprapunerea pe voinţa unui singur om, fie el şi guvernatorul Angelei Merkel. 😉
  Nu cred ca de asta a votat lumea in 2012. Si nu cred ca USL ar trebui sa blocheze efortul de reforma interna al judecatorilor, de dragul unei himere cu ro strict simbolic…e vorba, evident, de Schengen.
  Nu cred ca parlamentul are dreptul, prin Zgonea, in special, sa se lase calcat in picioare de Basescu, Macovei , sau Reding, Barroso, cu ,,sursele ” lor oculte cu tot.
  Daca face asta, eu nu mai votez, in veci aceasta formatiune. Cu atat mai putin, PSD , sau PNL. Eu nu am votat, ca alte milioane de cetateni neinregimentati politic, pentru partide, ci, pentru PROIECTUL POLITIC NUMIT USL,INCLUSIV, PENTRU CRIN ANTONESCU IN CALITATE DE VIITOR PRESEDINTE SUSTINUT DE USL SI VICTOR PONTA CA PREMIER AL COALITIEI!
  ASTA E PROMISIUNEA ELECTORALA, SINGURA, IN CARE CRED ! Restul, nu depinde, decat in mica masura, de politicieni. Mai mult de FMI @Co+BNR
  😉

 66. ZeV March 13, 2013 at 1:17 pm #

  Vedeti, domnule premier, ati intrat la mijloc. Uneori, calea de mijloc este teribil de incomoda, mai ales, cand incerci sa mergi cu o fesă în şea şi cu una prin colbul coabitării.
  😉

 67. ZeV March 13, 2013 at 1:20 pm #

  Vivi, spune
  ,,Statul nu se poate ocupa de tine daca ii iei toata pùterea deoarece se transforma intr-o marioneta care e santajata de mediul privat facand legile dupa bunul plac al acestuia”
  EXCELENT, VIVI. Cand vrei, poti. Ataete problemaia.
  🙂

  • murfy March 13, 2013 at 10:15 pm #

   Poti sa-i zici in loc de @vivi —–FIFI INARIPATA.

 68. Ionel March 14, 2013 at 8:29 am #

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/nababii-de-la-metrou-au-averi-de-milioane-de-euro-438559.html Intrebati cate mii de euro este spaga pentru spatiile comerciale pe care le detin in incinta Metrorex.Verificati si firmele din incinta merorex si aflati cum acesti comercianti s-au imbogatit din evaziune fiscala acestia nedeclarand profiturile reale.

 69. ZeV March 14, 2013 at 9:15 am #

  Iată, în fine şi o veste bună din Europa..parlamentarii europeni au respins bugetul ,,uşilor închise” al doamnei Merkel, însuşit ditirambic şi trâmbiţat de bufonul Europei. Nu ştiţi cine e bufonul Europei ?
  Ceva care are iniţialele T şi B. 😉
  Raportul de forţe a fost zdrobitor: 506 la 161. Între cei care au votat ÎMPOTRIVĂ, s-au numărat, ÎN PROPORŢIE SEMNIFICATIVĂ şi parlamentarii..PPE !
  Iată, se confirmă ceea ce vă spune un optimist incurabil (adică MOI):
  Europa NU este a lui Merkel, Barroso şi Băsescu !
  Europa este o comuniune a statelor suverane !
  Ce face, oare Băsescu ? Probabil, acum, varsă bale şi muci de nervi cu 4 cuburi de gheaţă colorate în rubiniu în proximitatea măştii faciale..seamănă cu Rigoletto, nu-i aşa ? 😉
  Ce va spune ? Este extrem de predictibil….că vinovaţi sunt cei câţiva parlamentari USL care au votat (şi ei) împotrivă. Exact ce spune şi telectualul comunist Cristian Preda, sau, procuroarea comunistă, sper, de tristă amintire (în curând)…vai de capetele lor…
  A ..să nu uit…uite acum se vede ce caractere jegoase au pedelacii boicotând taman LEGEA BUGETULUI NAŢIONAL ! Adică, s-au bazat pe maimuţoiul Băsescu, marşând pe cioara bugetară de pe gardul UE !
  Eu când spun că portocaliii bolnavi de băsism sunt de-a dreptul retardaţi (cu exceptia lui Blaga), unii, care citesc, sunt oarecum reticenţi.
  Oricum, prin comparaţie cu ei, Ponta şi Antonescu sunt de-a dreptul premianţi Nobel, aşa că, repet, e bine să fim mai îngăduitori şi cu Oprea şi cu Stânişoară. 😉
  Se poate cu mult mai rău, stimaţi colegi, iar pedeleii, au depăşit toate recordurile la capitolul ,,ridicol”.
  Mă mai gândesc la ceva..poate guvernanţii se gândesc să reintroducă în Coduri ,,trădarea naţională”. Mi se pare că este una dintre prioritatăţi în acest moment.

 70. Ionel March 14, 2013 at 9:40 am #

  http://adevarul.ro/news/eveniment/mafia-metrou-sindicalistul-ion-radoi-ajutat-mocanu-orban-munte-bani-chiriile-luate-spatiile-comerciale-1_50ae5e817c42d5a6639c1fa8/index.html

  În subteranele metroului, printre zecile de comercianţi mărunţi, sumele plătite drept chirie arată cu totul şi cu totul altfel – deşi nu e deloc uşor să le afli: pentru a-şi proteja afacerea, conducerea „societăţii sindicale” Sindomet le interzice patronilor care au magazine în incinta Metroului să divulge chiriile pe care le plătesc.

  Citeste mai mult: adevarul.ro/news/eveniment/mafia-metrou-sindicalistul-ion-radoi-ajutat-mocanu-orban-munte-bani-chiriile-luate-spatiile-comerciale-1_50ae5e817c42d5a6639c1fa8/index.html

 71. Jr March 14, 2013 at 11:41 am #

  Trăian Băsescu a recunoscut public că ce spune azi, mâine nu mai e valabil (vezi:demisionez în cinci minute). Omul se adaptează la situaţia politică a zilei. Ca atare nu am niciun motiv să-l cred ce va face după plecarea de la Cotroceni. Mai repede cred că doreşte să ne bage pe gât „blonda pragmetică”; Cât de pragmatică e d-na Elena Udrea am văzut cum a devalizat bugetul Ministerului Dezvoltării şi Turismului în guvernul Boc şi cum a desfiinţat org.PDL-Bucureşti cât i-a fost preşedinte. Auzi la băsescu: „Monica, emblema anticorupţiei”! Ştie cineva un alt caz de demnitar corupt care să fi înfundat puşcăria afară de Adrian Năstase?! Hoţul dovedit –d-na Ritzi- şi furăcioasa Roberta Anastase în loc să numere stelele de pe cer din celula „X”, hălăduesc prin Parlament venite de pe locul 2 din alegerile desfăşurate după o lege a PDL făcută în interes personal. Iată, ce fel de oameni apreciază şi susţine cinstitul nostru preşedinte! El nu a furat decât flota, casa din Mihăileanu şi cârdăşia cu Blejnar pentru bani!?
  Întâlnirile de taină la ceas de noapte cu blonda pragmatică care intră la Cotroceni prin poarta secretă, avertizează pedeliştii că li se pregăteşte ceva. Vasile Blaga dacă nu părăseşte repede corabia care a luat apă, va avea de suferit. Probabil pdl se va rupe în paiş’pe şi numai Blaga va fi ţapul ispăşitor.
  Declaraţiile lui Băsescu mă amuză; Nici dacă era plătit de USL nu ajuta aşa mult alianţa.

 72. ZeV March 14, 2013 at 3:34 pm #

  @justitiaru 14.03.13-12:02

  Smecheria este la Cotroceni, sau in alta parte, dar nu la Externe.
  😉
  In cazul de fata, diplomatia nu este suficienta, tinand cont de faptul ca interventiile unor politicieni occidentali au ca suport, fie interesul globalist de putere al PPE, fie motivatii de natura interna, inclusiv, electorale.
  Prin urmare, nu se poate raspunde punctual, doar cu formule diplomatice noncontondente. Uneori, esti mai credibil, pe termen mediu si lung, daca te comporti demn, asa cum a facut-o Donald Tusk in relatia cu doamna Merkel.
  Altfel, risti sa..te impaunezi cu bugetul facut de altii, dupa care, sa te mai si faci de ras dupa votul Parlamentului european. 😉
  In ceea ce priveste asazisa experienta internationala a domnului Roman, mi se pare extrem de subtire stagiul de la Externe efectuat in perioada 22 dec. 1999 – 28 dec. 2000 cand a fost ministru de stat, ministrul Afacerilor Externe in Guvernul Mugur Isarescu.
  Ma e ceva ?
  Hai sa spunem ca…in septembrie 2008 a fost numit, prin decizie a premierului Calin Popescu Tariceanu, in postul de Inalt Reprezentant al Guvernului pentru romanii din strainatate.
  Ei si ?
  😉 😉
  Sau poate credeti ca e relevanta si perioada copilariei prin Spania, bineinteles cu bona care l-a invatat ,,limba” ?
  😉 😉

  • justitiaru March 17, 2013 at 2:31 pm #

   D-l Roman are o relatii,recunoastere si credibilitate internationala ca erou al revolutiei si primul premier al Roamniei democratice
   Este evident ca pe plan extern D-l Roman are ascendente incalculabile fata de D-l Corlatean

   • ZeV March 18, 2013 at 6:02 pm #

    hahaha…chiar m-ati binedispus cu afemeiatul dvs sters si incoerent.
    😉
    Auzi…primul premier…ei si ? Ce parteneriate a realizat in acea calitate ?
    😉

   • ZeV March 18, 2013 at 6:03 pm #

    ..cu femeile de la APACA ?
    😀

  • FELICIA April 7, 2013 at 10:03 am #

   Corecta descriere!

 73. Mircea March 14, 2013 at 8:11 pm #

  D-le premier Ponta,
  Ceea ce ati facut azi, 14.o3, spre stupefactia tuturor cetatenilor cinstiti/normali din aceasta tara, a depasit orice inchipuire, fiind de un grotesc/ridicol de nedescris si umpland de manie/scarba pe toti cei cu bun simt (macar elementar). N-ati plecat la Bruxelles, unde cica aveati ceva treaba si v-ati dus la “intronizarea” presedintelui baronilor locali. Daca ati fi participat doar la inscaunare celui mai baron dintre baroni, celebrul Oprisan , mai mergea, dar ati tinut sa va dovediti ca sunteti bufonul de serviciu, prin ceea ce ati scos pe gaura gurii. Ceea ce ati spus , nu e doar o gafa de Gaga, ci din punctul meu de vedere (cetatean crestin-nu catolic) este mult mai grav. Sa compari conclavul cardinalilor pentru alegerea papei, cu adunatura de baroni ( multi dvediti hoti ordinari) si pe Papa cu puscariabilul Oprisan, este o blasfemie de ultima speta ??!!! Am auzit ca noul Papa este de o cucernicie si modestie rara, ca ajuta mult pe cei saraci, ca traieste ca un cetatean simplu care merge cu metroul/tramvaiul, isi gateste singur etc. Ce are Oprisan comun cu asemenea om, ca sa nu vorbim de nivelul la care se raporteaza cei doi, planetar pentru Papa, judetean si in gasca PSD, in cazul Oprisanului.
  Decat asemenea batjocura pentru romani, in special pentru cei crestini (peste 97% la ultimul recensamant), era mult mai bine pentru dvs sa fi mers in acelasi avion cu Basalaul sa va COABITATI si pe drum, caci acest lucru este cel mai important pe care l-ati “facut ” romanilor, care v-au sustinut/ votat masiv in anul trecut. Rusine d-le Ponta, va spune un om trecut de 60 de ani, absolvent de facultati (cand acestea se faceau pe bune). apolitic, care in anul trecut v-a votat (USL) de 3 ori (DEGEABA!). Cat mai traiesc voi deveni ANTIPOLITIC, deoarece s-a dovedit clar, ceea ce spuneau unii;
  USL= PDL=UDMR= PPDD=….= ACEEASI MIZERIE

 74. Popescu March 14, 2013 at 8:27 pm #

  Cade Nicusor? Uraaaaa! Felicitari domnule Ponta!

 75. anonim March 15, 2013 at 11:39 am #

  Nicusor a picat! E o mare drama!

  • anonim March 15, 2013 at 12:41 pm #

   Uraaaa!

 76. justitiaru March 15, 2013 at 1:28 pm #

  D-le Ponta
  Sustin cu tarie necesitatea inscriptionarii dictonului “Nihil sine Deo” atat pe drapelul Roamniei cat si pe bancnotele roamnesti dupa modelul dolarilor americani unde gasim insscriptionat “In God we trust”
  Nihil sine Deo este o declaratie de credinta in valorile morale eterne,iar un popor fara valori morale perene nu are sanse de supravietuire perena

 77. Iluminatu March 15, 2013 at 4:34 pm #

  SALATA ROGVAIV şi POLITICA ALB – IMACULATĂ MIORITICĂ

  ® Îmbucaţi o slată din componente, strict, în culorile ROGVAIV, şi veţi constata la ieşire politica alb imaculată a aparatului digestiv mioritic.

  • intunecatul March 16, 2013 at 4:48 pm #

   E carne de cal. Aia minca tu!

   • ZeV March 20, 2013 at 3:18 pm #

    E cea mai sanatoasa si buna carne…unde nu da Dumnezeu sa primesc pe gratis cateva caserole cu mici confiscate ?
    Ma inchideti televizoarele, ca ei, jurnalistii, asta vor…sa ne tina ostatici.
    😉

 78. constantin dan (@Constantin98Dan) March 15, 2013 at 6:37 pm #

  Mai putine discursuri .
  Prea multe cuvinte duc la pierderea valorii cuvintelor pronuntate .
  Cand plecati intr-o vizita pe santierele autostrazilor in lucru de pe Valea Muresului , domnule Ponta ?
  Asteapta romanii ca pe Mesia o autostrada spre Ungaria de la Timisoara sau o alta de la Sibiu spre Timisoara !
  Sa nu spun nimic de tronsonul Bors Suplacu de Barcau , care a costat bani grei ( doar viaductul enorm , subiect in TopGear ) pe care il , lasati , inceput , expropriat , ” in conservare ” .
  Parca vroiati sa terminati acest tronson si sa-l luati la intrebari pe Basescu pentru sabotaj …
  Inainte de a construi autostrazi prin Carpatii Meridionali sau intre Pitesti si Craiova ( proiecte fara finantare clara ) nu e mai bine sa terminati ce ati inceput ?

 79. Iluminatu March 15, 2013 at 8:51 pm #

  Domnule Guvernator,

  ® Geaba strangulezi cocoşul, zorii tot vor veni .
  ® Numai un căpitan nărod aruncă ancora-n Groapa Marianelor.

 80. Mihai March 16, 2013 at 10:39 am #

  Sa speram ca in sfarsit vom avea o tara buna. Oricum de datoriile acumulate de guvernul Boc, MRU, vom scapa destul de greu… dar graficele arata bine!

 81. devilssays March 16, 2013 at 11:46 am #

  Domnule PONTA CREATI LOCURI DE MUNCA, ABSORBITI FONDURILE EUROPENE PRIN O CORUPTIE CAT MAI MICA, MICSORATI FISCALITATEA DATI SANSA FIRMELOR MICI SI MIJLOCII SA CREEZE LOCURI DE MUNCA SI VALOARE ADAUGATA DACA STATUL ROMAN NU MAI POATE FACE FATA CHELTUIELILOR.NU CRED CA POPORUL ASTA VA IESI IN STRADA CA BULGARII DAR DOAMNE FERESTE SA O FACA!!!

  • ZeV March 18, 2013 at 6:00 pm #

   Chiar nu pricepeti ca fondurile europene nu produc DEZVOLTARE ECONOMICA PE TERMEN LUNG ?
   Romania are nevoie de investitori, romani si straini, precum si de politici publice ierarhizate dupa oportunitate, mai putin dupa interesele MDRT-ului de trista amintire.
   😉
   Constat ca lumea, inca habar nu are cu ce se mananca fondurile europene si pentru ce proiecte se…deconteaza, DUPA eventualele receptii.
   😉

 82. papasha March 16, 2013 at 2:57 pm #

  DACA MINTE , SA PLATEASCA !
  DAR DACA OMUL ASTA SPUNE ADEVARUL ? CE-I DE FACUT DOMNULE PRIM MINISTRU PONTA ?
  http://www.cotidianul.ro/ghica-si-haineala-si-doi-handralai-din-spp-au-stat-zece-zile-la-hong-kong-208984/

 83. Iluminatu March 16, 2013 at 8:53 pm #

  CLAR, DE LA “STÂNGA” I SE TRAGE

  “Preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit vineri, în faţa jurnaliştilor acreditaţi la Bruxelles, despre concluziile Consiliului European dedicat agendei de politică economică.

  Interesant este că, în timpul expunerii sale, lui Traian Băsescu a început să-i tremure mâna stângă. Nu este prima dată când se întâmplă asta. În ultimii ani, presa a mai semnalat această problemă, însă o explicaţie oficială nu a apărut.
  În al doilea video, se poate vedea acest lucru la minutul 09:30.”

  http://www.click.ro/concurssilicoane/traian_basescu-consiliul_european-discutii-maini-tremurat_0_1578442179.html

 84. papasha March 17, 2013 at 3:19 pm #

  ATI VAZUT EMISIUNEA ” Q & A ” DE LA ANTENA 3 , DOMNULE PONTA ?
  http://www.antena3.ro/inregistrari/q-a-cu-alessandra-stoicescu-54.html
  V-A SURPRINS PE DVSTRA , SAU PE SOTIA EUROPARLAMENTAR , VREO DECLARATIE DE CARE NU PREA ERATI LA CURENT , LEGATA DE ROSIA MONTANA , CUMVA ?

 85. moromete March 17, 2013 at 4:21 pm #

  Unul numit *ALIFIE* plus unul *MIC CU CAPUL MARE* plus cimpalacii portocalii
  vor sa reinvie alianta DA =. ( NEDREPTATE + MINCIUNA).
  TU CE ZICI POPOR !?——– SUNT SANATOSI !? …
  Asta SETE DE PUTERE !? si NESIMTIRE CURATA !. E legal orice in ROMANIA !

 86. Sibilla March 18, 2013 at 4:47 am #

  AVEM NEVOIE DE ADRIAN NĂSTASE !!!
  ” Am crezut și cred, în continuare, în nevoia de loialitate în politică, în respectul pentru ceilalți și în respectul pentru cuvântul dat. Să nu mă întrebați, însă, ce cred despre trădare în politică…. ” – ADRIAN NĂSTASE
  La fel și noi spunem că E nevoie de loialitate în politică ! Și nu, AN, n-o să vă-ntrebăm vreodată ce credeți despre trădare în politică… pentru că și noi credem la fel ca domnia dumneavoastră !!!
  Ce să spun Adrian Năstase, prietenul meu de suflet…. să spun trădătorilor și unui mârlan ca bă-SECU că :
  ” Trebuie să ai totuşi ceva inteligenţă, ca să te doară că nu ai destulă. ”… iar de unde NU-i, nici Doamne, Doamne….
  http://sfinx777.wordpress.com/2013/03/18/ajunge/

  • MIHAI March 18, 2013 at 12:42 pm #

   Asa!? Deci avem nevoie de hoti? Nu a furat destul nemernicul asta de Nastase? Daca gandesti asa inseamna ca faci parte din aceeasi categorie de oameni care isi bat joc de oamenii cinstiti….Sa va fie rusine!

   • anonim March 20, 2013 at 11:22 am #

    Ar trebui pus din nou prim ministru in locul domnului Ponta.

  • ZeV March 18, 2013 at 5:56 pm #

   Pe blogul lui AN ai postat ?
   Acolo, nu are acces tot vulgul basist.
   😉

   • intunecatul March 19, 2013 at 5:27 pm #

    Il declari dusman al poporului ? Punel sa-si faca autocritica.

   • MIHAI March 19, 2013 at 9:10 pm #

    Inca unul(a) care simpatizeaza hotii…

   • ZeV March 20, 2013 at 3:15 pm #

    Mă băieţi cucuieţi, vorbeam cu Sibilla, care este suporteriţă a lui AN.
    Am întrebat-o de ce mama naibii postează pe acest blog ceva adresat lui Adrian Năstase, când are posibilitatea să o facă direct, pe blogul acestuia ?
    Acuma aţi priceput ? Şi voi vă repeziţi ca babele la măritat ? Se cunoaste ca sunteti intoxicaţi de băsism şi nu analizaţi/judecaţi în prealabil.
    😉

  • ZeV March 20, 2013 at 11:43 am #

   ..Asta cu tradarea in politica las-o mai moale…ce ar trebui sa faca un politician, daca constata ca partidul nu mai corespunde cu principiile sale ? Sa plece cum a facut-o Sorin Frnzaverde, sau sa ramana, DUPA o decizie concertata a partidului de a-si sutine liderul pentru prezidentiale, incercand sa-l deturneze de la obiectivele pentru care a fost votat, subminandu-l din interior, asa cum au procedat jigodiile Tariceanu si Orban ? Eu daca eram in locul lui Antonescu îi luam de guler şi-i tăvăleam pe scări în jos.
   Asa ca, referitor la exaltarea cu tradarea mai scuteşte-mă-toi de excese hormonale. Uneori, si partidele gresesc, nu numai cei care pleacă.

 87. Theodora March 18, 2013 at 3:36 pm #

  De ce a confiscat basescu orientarea proocidentala a poporului roman?
  Lupta pentru interesele româneşti în Uniunea Europeană nu înseamnă poziţie „antieuropeană”. Pot fi învinuite Franţa, Germania, Polonia, atunci când îşi apără interesele, de atitudine antieuropeană?
  De ce sa nu avem niste relatii politice si economice normale si corecte cu Rusia?
  De ce Romania trebuie sa cumpere gaze din Rusia la cel mai scump pret?
  De ce sa nu ne uitam si spre China, India, Japonia, America de sud, Orientul Mijlociu?
  Dupa 1989 Romania a pierdut piete economice importante. De ce sa nu incercam sa le recucerim?
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/03/18/de-ce-sa-nu-ne-uitam-si-spre-est-de-ce-a-confiscat-basescu-orientarea-proocidentala-a-poporului-roman/

  • ZeV March 18, 2013 at 5:54 pm #

   Excelent…sper sa citeasca cat mai multi romani.

   • Theodora March 20, 2013 at 8:20 pm #

    Multumesc!

  • intunecatul March 19, 2013 at 5:29 pm #

   Nu mai avem fabrici si agricultura si nu traiesti in 1980.

   • Theodora March 20, 2013 at 8:24 pm #

    fabrici nu mai avem dar agricultura o putem reporni … trebuie sa rezolvam problema irigatiilor in primul rand … ne putem orienta si spre agricultura ecologica …. se poate …. trebuie sa vrem si sa credem ca sa poate …. daca incepem cu NU … nu ne ramane decat sa asteptam sa iesim din sistem … stiti dumneavoastra ce inseamna asta … basescu spunea ca sunt prea multi pensionari carora statul trebuie sa le plateasca pensii

  • anonim March 20, 2013 at 11:21 am #

   Asta era valabil prin 1980 cind aveam industrie , agricultura si comert. Astazi o sa ai gaze de sist si nu ar strica sa tii regim.

  • moromete March 20, 2013 at 10:29 pm #

   De ce trebuie poporul sa fie umilit de Traian Guvernatorul .

 88. justitiaru March 18, 2013 at 8:58 pm #

  D-le Ponta
  Consider ca la Justitie este nevoie absoluta de o persoana ca D-na Pivniceru, experimentata,competenta,credibila,recunoscuta de colegii de breasla, independenta politic.Numai ea poate reforma sistemul judiciar alterat grav de basism.Cred ca plecarea domniei sale la CCR ar fi o grea pierdere pentru reforma justitiei.Nu cunosc o alta persoana publica din justitie care sa poata continua reforma in fruntea minsisterului ,in schimb cred ca la CCR se pot gasi si alte persoane potrvite Cred ca ar trebui s-o rugati sa-si continue activitatea ca ministru si abia dupa ce isi va realiza obiectivele de reformare a justitiei, care la ora asta pur si simplu este paralizata, sa devina in viitor judecator CCR

 89. casandra March 19, 2013 at 5:21 pm #

  @Ponta, eu nu stiu cine iti vrea raul, dar esti tare harnic la prostii!
  Abandonarea programului “cornul si laptele” exact acum, cand puterea de cumparare reala a pensiilor si salariilor scade, iar prestatiile sociale sunt la o putere de cumparare injumatatita fata de 2008, este… cum sa-ti spun delicat?, dovada de mare tampenie.
  Nu judeca situatia copiilor dupa situatia din buricul Bucurestilor sau din marile orase.
  Vrei sa renunti la program pentru copiii din familii avute? Da posibilitatea legala a consultarii parintilor asupra derularii programului in scolile copiilor. Vei avea si asemenea situatii. Dar sa iei gustarea asta minima de la gura copiilor saraci este o crima prosteasca.
  Te avertizez, ca sa stii: aceasta masura de va pune pe toboganul politic. Cateva milioane de rude adulte ale copiilor te vor abandona. Iar daca te gandesti cumva sa@privatiyeyi@ si sanatatea pe sest si treptat, te vei ingropa nu doar tu, ci si PSD.
  Ce s-a intamplat cu tine, ai pierdut contactul cu realitatea. Banii care-ti trebuiesc tie pentru proiecte guvernamentale ia-i de unde sunt, nu de unde nu sunt!

  Si renunta rapid la furnizorii ideilor de mai sus, nu-ti sunt prieteni. Deloc.

  • ZeV March 20, 2013 at 3:11 pm #

   E o propunere de dezbatere, veniti cu idei constructive, ce tot sariti in sus ? Pe Boc l-ati suportat atatia ani si n-ati mai spus nimic.
   Da, programul trebuie sa se adreseze doar celor care au nevoie de corn si lapte !
   La domnul Moise Guran (pe radio n.r.) a vorbit un profesor/director din Sibiu, care spunea că elevevii joacă fotbal şi handbal prin clase cu pungile de lapte.
   E bine asa ? Bai frate, in tara asta toti vor schimbare, dar sa nu se schimbe nimic, sau, ar trebui cate un program pentrtu fiecare roman in parte. De aia suntem dezbinati si-si bat joc strainii de noi. Daca noi nu ne respectam, cine dreak sa ne respecte ?
   Tara lui papura voda, sau mai precis, a lul..nea Iancu’.
   😉

 90. justitiaru March 19, 2013 at 7:51 pm #

  D-le Ponta
  In opinia mea nici d-l Chiuariu nici D-na Nicolai nu sunt potriviti pentru a o inlocui pe d-na Pivniceru.Aparatul de justitie este si asa in “coma”,contaminat de basism si nefunctional. Numai o persoana care apartine sistemului de justitie actual ar putea avea sanse sa se descurce in actuala criza de structura.
  Poate luati in considerare candidaturile unor reprezentati recunoscuti ai magistratilor,precum cei din AMR,persoane cu merite si autoritate incontestabila

  • ZeV March 20, 2013 at 3:05 pm #

   Pai daca s-a putut cu doamna Macovei, nu vad de ce nu s-ar putea si cu doamna Nicolai, sau domnul Chiuariu….. Basescu nu poate refuza un ministru decat O SINGURA DATA (cf. unei decizii a CC n.r.).
   Pe de altă parte, singurul care mi-a plăcut, în contrast cu Zgonea, ca atitudine în Parlament le legea statului, a fost domnul Chiuariu.
   Ce tot atatea menajamente ? Credeti ca pe Base il intereseaza reforme justitiei ? Dimpotriva, fuge ca de dracul de ea. Pe de alta parte, REFORMA JUSTITIEI nu o pot face decat judecatorii…guvernul, ar trebui sa fac altceva..SA SCOATA PROCURORII DE SUB PAPUCUL CONDUCERII ADMINISTRATIVE A MINSITERULUI PUBLIC SI SA CEDEZE, PRIN CONSTITUTIE, CSM, PREROGATIVA DESEMNARII SI NUMIRII PROCURORILOR SEFI, FARA IMPLICAREA PRESEDINTELUI. Sau, care sa ia doar act formal de decizia CSM.

   • justitiaru March 22, 2013 at 6:34 am #

    @Zev
    Singura cale rationala de eradicare a abuzurilor actuale din justitie este ca in fruntea aparatulul judiciar sa fie oameni supercorecti si neinrolati politic.Justitia trebuie sa respecte legile si ordinea publica si nu pe cei care ii numesc in functie pe judecatori sau procurori.NUmai un ministru independent politic si recunoscut ca principial de lucratorii din justitie poate reforma apparatul de justitie facandu-l credibil.Altfel inlocuim tusea cu junghiul

 91. Victor March 19, 2013 at 8:36 pm #

  D-nule Ponta,
  Dupa declaratia naucitoare/iresponsabila, ca regretati suspendarea basalaului din vara, eu zic sa luati un sac cu cenusa, sa mergeti in fata palatului Cotroceni, cu televiziunile dupa dvoastra, sa va puneti cenusa in cap si apoi sa ii CERETI SCUZE PUBLICE basalaului. Dupa care sa declarati in directca da,ati PLAGIAT si ca basalaul a avut dreptate. Apoi,mergeti si la Barosso, sa va inlesneasca o intalnire cu Merkeloaia si Redingoaia. Dupa ce va intalniti cu FEMEILE,sa le cereti sa va dea niste PORUNCI,altele decat cele de la Barossanul si cu ele in buzunar, sa tineti o CONFERINTA de PRESA la GUVERN,in care sa le CERETI si celor care au VOTAT USL-ul, IERTARE.Asta ca sa stie ROMANII pe cine sa VOTEZE la urmatoarele ALEGERI!

  • ZeV March 20, 2013 at 2:56 pm #

   Chiar asa a spus ? Daţi-mi un link.
   Eu nu am auzit, dar e mai bine…probabil că aş fi aruncat televizorul pe geam.
   😉

 92. Marinelu JB March 19, 2013 at 11:48 pm #

  http://www.antena3.ro/romania/guvernul-propune-firmelor-discriminarea-pozitiva-a-romilor-la-ce-se-refera-aceasta-207510.html#comments Bravo Ponta .De parca nu ai sti ce hram poarta si faci pe prostulAsta a fost targul pt ca Franta sa fie de acord cu intrarea Romaniei in spatiul lui peste prajit.Sa se scape de cei care i-au speriat .Dar pe ROMANI cand ii discriminezi pozitiv.Doar cu taxe si impozite.Plecati fratiilor din tara aia plina de farsanti si fripturisti la putere care fac experimente pe voi,munca voastra,cinstea voastra viitorul vostru.Papagali si anti-Romanism.O sa ajungeti slugiile minoritariilor si straini in tara care o sa va fie furata si data lor incet incet dupa un plan diabolic la care coziile de topor si alogene votate de voi pun umarul.Hai cenzura.,

 93. Valentin March 20, 2013 at 12:46 pm #

  Greşeala recunoscută pe jumătate iertată? Nu suspendarea preşedintelui a adus deservicii României ci MODUL în care a fost făcută. Acum dacă tot suntem la ora regretelor, ar mai fi câteva de spus şi recunoscut. Avem un ministru de externe care are un mod puţin diplomatic de a-şi semnala dezacordul cu privire la unele aspecte. Este păcat că în serviciul extern este reprezentat atât de slab fiind chiar brutal şi grotesc uneori. Acest serviciu trebuie să fie AS! Poate mai trece ceva vreme şi gazda recunoaşte acest fapt care îi aduce deservicii chiar domniei sale.

 94. ZeV March 20, 2013 at 2:46 pm #

  @Intunecatu
  Datorita unei aberatii comunitare, fermierii romani arunca tone de lapte pe camp, chipurile contaminata cu aflatoxina….o substanta descoperita in 1965 si inconcentratie care nu a facut niciodata rau omului.
  Specialistii spun ca, in primul rand ar fi animalul afectat, daca ar fi o problema reala.
  Spuneam ca avem de-a face cu o anomalie comunitara, similara cu asazisa asomare a porcului, determinata/determinate de functionari si comisari europeni incompetenti, [preocupati sa-si justifice salariile babane de peste 10.000 euro pe lună , marte şi pământ , respectiv, imunităţile …adevărate imunităţi, nu ca cele din Parlamentul României unde orice terchea berchea poate cere arestarea preventivă pentru că aşa vor mulchii lui.
  Mai mult, insasi Uniunea Europeana a fost constituita initiativa grupului Bilderberg, cu scopul precis de a liberaliza si globaliza capitalul. I
  nteresul cetateanului a fost doar tangential abordat ca motivatie.
  Adevărul este, domnule ,,intunecat”, că România a intrat prematur în UE negociind sub presiune, în condiţii impuse din afară. Printre condiţii, se numără şi vânzarea a tot ce poate produce ceva, de dragul fondurilor europene destinate telegondolelor şi canalizării la sate. Taman acolo unde oamenii nu se pot…… de foame şi nu au bani de utilităţi. 🙂
  Iată, a venit şi rândul fermierilor şi producătorilor de carne, tocmai în momentul când au devenit relativ competitivi pe pieţele europene.
  E simplu, micsorezi de 10 ori, fata de Statele Unite, limita admisa de aflatoxina in lapte si…gata….ai nenorocit o intreaga activitatea agricola care deranjeaza alti producatori din Franta, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Germania, etc.
  Dvs spuneti, acum, ca nu aveam agricultura ? Pai la v-ati asteptat de la Bruxelles , in afara de un noian de conditionalitati pentru o amărâtă de subvenţie, dată, oricum, de statul român ?
  Noroc ca micul popor cipriot a dat tuturor tarilor o lectie de demnitate nationala si nu a acceptat bataia de batjocura a liderilor europeni, care, ne spun ca sunt de dreapta, cand de fapt, au ,,apucaturi” eminamente bolsevice.
  Poate ca va veti destepta, cu totii, dupa aceste evenimente si veti fi mai reticenti cand exact cel care a esuat in perioada de glorie a pedelismului, ne vantura pe la nasuri fete morgana cum ar fi Schengen sau euro, adica, doar gauri de covrig.
  Sa dea Dumnezeu sa nu le vina in minte sa nationalizeze banii deponentilor si din alte tari, ca praful se va alege de UE, fara ca romanii sa miste un deget. Altii, nu stau la povesti ca noi si ies in strada.
  ps
  In semn de incredere si respect fata de laptele romanesc, chiar in acest moment dau pe gat un pahar ras cu lapte proaspăt de la ţară, desi, sunt in postul Pastelui.
  ..Si inca ceva…domnul ministru al agriculturii, cum a gestionat aceasta FALSĂ şi ARTIFICALĂ criză ? AUD ?

 95. ZeV March 20, 2013 at 2:53 pm #

  Domnule premier, dvs va jucati cu viitorul dvs politic.
  Aveti grija, ca excesul de concesii se va intoarce impotriva dvs si impotriva intregului PSD.
  V-am mai spus, o majoritate zdrobitoare este mai mult O POVARA decat un ATU.
  Tot mai multi colegi isi exprima frustrarea , confirmandu-mi temerile.
  Eu NU am votat cu PSD , sau cu PNL, ci, cu USL !
  Sa ia aminte si sustinatorii/sustinatoarele lui Tariceanu, Orban si alti mascarici care ne spun ca….v-ati abatut de la ,,calea europeana”.
  Pai mai european decat dvs, doar Basescu maimuţărescu, mai e.
  😀

 96. Theodora March 20, 2013 at 8:24 pm #

  Cred ca ar trebui sa aflam si noi daca Romania este membra UE cu drepturi depline sau doar o colonie saraca care trebuie sa accepte un guvernator impus. Nu de alta dar sa nu ne mai facem iluzii.

  Sunt romani care cred ca UE este mai rea decat fosta URSS. Exista riscul ca romanii sa devina anti-europeni. Romanii au vrut si vor sa fie membri ai UE dar vor drepturi egale. Nu au vrut sa intre in genunchi. Nu au vrut ca Romania sa aiba statutul de colonie saraca.

  http://theodora0303.wordpress.com/2013/03/20/cred-ca-ar-trebui-sa-aflam-si-noi-daca-romania-este-membra-ue-cu-drepturi-depline-sau-doar-o-colonie-saraca-care-trebuie-sa-accepte-un-guvernator-impus-nu-de-alta-dar-ca-sa-nu-ne-mai-facem-iluzii/

 97. anonim March 20, 2013 at 9:11 pm #

  De ce nu tii cont de vointa romanilor in cazul exploatarii gazelor de sist? Vrei sa ne imbolnavim toti de cancer?

 98. Theodora March 21, 2013 at 10:31 am #

  Domnule prim-ministru,
  Am incercat sa ii transmit fara succes ministrului Sanatatii o rugaminte.
  Corpul de control al ministrului sanatatii (daca are asa ceva) ar trebui sa verifice cum se fac decontarile operatiilor DE MARIRE DE SAN de la Casa de Asigurari de Sanatate.
  Se pun silicoane pe banii statului???!!!
  Nu am nimic impotriva cantaretei Anda Adam dar eu cred ca CASMB nu ar trebui sa deconteze asemenea opeartii.
  Mor copiii cu zile in spitale ca nu avem aparatele necesare. Cum sa decontam asa ceva?

 99. marcela March 21, 2013 at 6:28 pm #

  Domnule Victor Ponta,sunteti procuror ? Conduceti guvernul Romaniei ? Ma astept sa fiti primul care respecta legile acestei tari . Va cer sa respectati legea pensiilor ! Cresterea cu rata inflatiei ,plus 50%din cresterea salariului mediu pe economie,pare -se,daca mai inteleg eu bine ceea ce scrie negru pe alb…

 100. ZeV March 23, 2013 at 10:09 am #

  Un ministru de externe (mai/cu) diplomat
  Stimaţi colegi mai mari din UE..eu, noul ministru mai/cu diplomat, de externe, al României, ţin să vă mulţumesc pentru observaţiile pertinente adresate politicienilor români imaturi şi naţionalişti şi
  vă promit, în numele poporului român recunoscător, că nu vom precupeţi nici un efort pentru a îndeplini cum se cuvine, recomandările din MCV, pe care, vă mai rog, să nu-l închideţi niciodată. România este un stat imatur, dar european şi locul poporului român este în vest. România aparţie doar minorităţilor şi imigranţilor.
  Vă rog să ne asiguraţi cazarea şi masa, compusă din lapte praf, mere decorative şi adaosuri alimentare sub forma pastilelor din reclame, pentru a rămâne sănătoşi
  Ce spuneţi ? N-aveţi cazare pentru încă 20-22 milioane de oameni ? Păi noi aşa am crezut după Revoluţie…că suntem europeni.
  Dar pentru PDL şi Băsescu aveţi cazare ? Dar putem să păstrăm noi cheia ?
  Da ? Vă mulţumim.
  😀

 101. mihai April 16, 2013 at 1:11 am #

  De ce nai ba il mai bagati serios in seama pe acest gunoi periculos, Basescu? nu ii mai dati importanta.

 102. marcela April 18, 2013 at 6:12 pm #

  Domnule PROCUROR Victor Ponta, va rog,respectati legile acestei tari !Daca dv n-o faceti,atunci cine?!….Despre legea pensiilor vorbesc…si o sa tot vorbesc pana o sa faceti ce trebuie ,sau pana mor eu………

 103. marin May 25, 2013 at 3:49 pm #

  Iată ce am primit pe mail :

  Manual de transformare a unei țări fără datorii într-o colonie disciplinată și fericită
  Se pare că rețeta folosită e următoarea:

  1. Aranjezi imediat după lovitura de stat (pe care fraierii o s-o numească multă vreme revoluție) să vină la conducere niște fraieri pofticioși care pentru un tablou în plus și-un cont în Elveția sunt dispuși s-o vândă și pe mă’sa
  2. Le spui proștilor că industria lor chimică e de c…, că sunt înapoiați rău și le promiți două bax-uri de Bonibon dacă te lasă s-o manageriezi tu, faci privatizare Mebo până le piere cheful de întreprinzător
  3. Le iei băncile și apoi le instruiești să le dea fraierilor credite căcălău cu buletinul pentru orice, apartamente, mașini (produse tot de tine, în vest), smartfoane, cizmulițe dă vară, alte acareturi la Mall, le dai cât de mult pot ei hali c… monden din reviste gen Click și Libertatea, emisiuni in “care te râzi” cu Capatos, Acces din direct și “Fraierii are talent dacă și câinii are talent”. Aici nu trebuie să precupețești vreun efort, că dacă fraierii n-au ce comenta la muncă, s-ar putea, ai dreacului, să se apuce de făcut ceva și asta nu e bine…
  4. Le spui fraierilor că s-ar putea să-i atace nepoții lui Gingis Han, că trebuie musai să intre într-o alianță armată, le iei armata din țară, să nu cumva să o folosească vreunu’, Doamne-ferește, la păzit infrastructura feroviară și combinatele de furat și de evaziunea fiscală cu produse petroliere și-o trimiți cică la instruire cât mai departe, la unde a înțărcat mutu (nu fotbalistul) iapa , prin Afganistan, să-l apere pe dracu’ de tac’su. În prealabil le desființezi și diviziile de geniu, alea cu care fraierii au construit Transfăgărășanul, să nu-i încurce cumva pe cei de la Lena Construciones, în cele 24 de luni cât se screm să construiască un amărât de pasaj
  5. După ce le-ai făcut fraierilor burta mare de chipsuri, bere și Orice-Cola și-ai obișnuit pițipoancelor fraierilor că nu mai poa’ să trăiască dacă părul lor “n-are volum”, începi să racolezi forța de muncă și-o aduci la tine în țară unde-o plătești cum se cuvine, și din ăia de high-tech dar și căpșunari. Asta din două motive, ca să scazi presiunea șomajului de pe umerii guvernanților, să nu care cumva să le dea prin gând să facă locuri de muncă și ca să fii sigur că fraierii, dacă vor să deschidă iar vreo uzină, să lucreze doar cu pensionarii, ăia care se încăpățânează să mai trăiască după toate reformele în sănătate sau cu puștanii care au terminat bacalaureatul și care nu știu nici să schimbe vreo siguranță însă manevrează la perfecțiune smarfonu’
  6. Ignori complet (ba chiar le dai și două peste bot) specialiștii care încearcă să-i lămurească pe conducătorii fraierilor că avem o groază de rezerve pe care toți se fac că nu le văd ( vezi aici )
  7. Pune-i pe reprezentanții fraierilor să semneze înțelegeri europene că trebuie musai să se transforme în paradisul energiei verzi, pune-i să ridice moriști de vânt peste tot și să plătească toate investițiile astea în timp ce termocentralele și hidrocentralele lor se duc puiii de suflet ( vezi aici articol detaliat )
  8. Dacă le-a mai rămas fraierilor cumva vreo urmă din industria chimică, de-alde OltChim cumva, bag-o în faliment, ca să fii sigur că țara asta nu mai are nevoie de gaze naturale decât puțin pentru brichetele fumătorilor și cât să se încălzească fraierii iarna
  9. Te faci că faci niște prospecțiuni (aiurea, tu știai de mult ce-i acolo) prin Marea Neagră și afli că poți scoate de acolo la gaze naturale de n-are ce să facă toată România cu ele ( vezi aici ).
  10. Prostești pe proști zicându-le că le pune Dumnezeu mâna în cap și-o să treacă pe la ei o mare conductă, Nabucco, care ar urma să-i aprovizioneze cu gaz natural ieftin (la ce dracu’ le-o mai fi trebuind, nu știu)
  11. Liberalizează prețul la gaze pe piața internă (că industrie care să mai profite de chestia asta nu mai există) pentru ca nu cumva să guițe vreun fraier atunci când o să le dai gazele pe piața externă la ce preț vrei tu.
  12. Ce să vezi, când începe Exxon să scoată gazu’ din Marea Neagră, țop, o să fie pe-aproape și-o conductă să-l trimită în afară, că în România el mai e la fel de util românului precum îi este mortului util un abonament la sala de forță. Și iacătă ce frumos devine România exportatoare de gaze naturale, alea pe care Putin le dădea cam scump vesticilor care o să le ia acum mai ieftin… de la niște fraieri!
  Noi am ajuns de abia pe la punctul 8,9 …

  Uniunea Europeană şi-a schimbat poziţia faţă de mititeii româneşti!
  După ce ieri oficialii europeni voiau să interzică complet micii începând de la 1 iunie, azi ei au anunţat că vor introduce o serie de reguli care să le permită românilor să consume mititei, însă numai după obţinerea unei aprobări de la Bruxelles. În acest scop va fi înfiinţat postul de Comisar European pentru Grătare, un înalt funcţionar care va avea ca sarcină să verifice toate cererile de făcut grătar din România.
  De asemenea, pentru a-i ajuta pe români să completeze cele 23 de formulare europene care sunt necesare pentru a face mici de acum înainte vor exista şi consultanţi europeni de grătare. În schimbul unui comision de 15% din mititei, aceştia vor acorda asistenţă la realizarea unui grătar şi vor merge la Bruxelles pentru a obţine aprobările necesare.
  Pentru cei care vor să facă pe grătar şi altceva decât mici, de pildă cârnăciori sau ceafă de porc, mai este necesară şi o aprobare de la Comisarul European pentru Alimente. De asemenea, în cazul în care ardeţi un mic, va trebui şi un certificat de la Comisarul European pentru Mediu.

 104. marcela June 4, 2013 at 12:44 am #

  Va reamintesc ca TREBUIE sa respectati legile acestei tari . La legea pensiilor ma refer….iar…..

 105. Dora Esca June 14, 2013 at 5:05 pm #

  Dle Prim Ministru,
  Mai intai sa va declar ca desi am fost cam sceptica cand ati fost numit in fruntea guvernului, acum am devenit un fun; imi place ca sunteti ponderat, echilibrat, nu aruncati cu injurii si invective chiar daca unii le-ar merita din plin, dar prea am avut parte (si inca mai avem din pacate!) din partea unora care nu scapa de balastul mediului de luntras .

  Motivul ptr care intervin aici este urmatorul: de ce nu se incearca gasirea unei solutii viabile ptr starpirea muncii la negru, pentru ca ajutoarele de somaj, sociale , sa fie distribuite intr-adevar celor care nu au alta sursa de venit;

  un exemplu din foarte multe, probabil: de-a lungul Sos.Fundeni si pe strazile adiacente de la Colentina pana in Pantelimon, exista zeci de ateliere mecanice auto improvizate unde proprietarul imobilului este si “patron” si prestator de servicii de mecanica auto; acestia nu numai ca nu platesc impozite la stat, nefiind declarata existenta vreunei firme , dar dupa ce si-au pierdut ultimul loc de munca cu acte , mai beneficiaza, sau au beneficiat de ajutor de somaj pentru maximum de durata legala , au asistenta medicala gratuita, daca au nevoie, desi ei nu mai cotizeaza de mult la fondul CAS, iar in locul casutei si-au ridicat vile cu 2-3 nivele, unii din ei.
  In alte state democratice cu traditie se instituie regulat niste verificari incrucisate dar si prin intervievarea la domicilii , astfel incat sa poata fi coroborate de catre agentii fiscali (in multe state avand grade echivalente cu cele din politie sau armata) datele din verificarile incrucisate de documente cu starea de fapt de la fata loculuii ; in unele state daca exista discrepante care pot conduce la prezumtia de fraudare a Fiscului, respectivul cetatean are de infruntat rigorile unor legi foarte dure; dar numai astfel s-a reusit starpirea fenomenului , coroborat si cu utilizarea exclusiva ca mijloc de plata pe tot lantul serviciilor, a instrumentelor bancare, cum este cardul de debit.

  Tare mi-ar place sa cred ca si in Romania se va scoate la suprafata aceasta economie asa zisa gri, dar care pentru cei care o practica si beneficiaza de pe urma ei este o economie foarte roza!

 106. minerva50 August 3, 2013 at 7:15 pm #

  cred ca USL nea mintit in campania electorala,DREPTATE PINA LA CAPAT,a fost un moto mincinos care o sa va coste f mult ATENTIE REPARATI CE SE POATE REPARA,URGENT pentru a nu va pierde total increderea in voi a electoratului

 107. Dan Marinescu September 4, 2013 at 9:14 am #

  M-am nascut in Romania si nu mi-e rusine de asta desi uneori regret datorita compatriotilor mei care fac fel de fel de prostii in afara granitelor Romaniei.Pentru ca nu ne alegem tara in care vom veni pe lume si nici familia in care ne vom naste si nici nu ne putem controla factorii genetici ,eu nu ma simt cu nimic vinovat pentru ce reprezinta in acest moment Romania.Sint unele voci care spun ca ceia ce reprezint la un moment dat este definit de 3 factori.1.Ereditatea sau materialul genetic.2.Mediul in care imi duc existenta.Si 3 si cel mai important dintre toate este felul in care reactionez la cei 2 factori.Cu alte cuvinte sta in puterea mea sa-mi pastrez si sa-mi formez caracterul.Ar trebui sa fiu multumit daca trebuie sa ma compar cu altii.Si acum apare etalonul.Cu cine ar trebui sa ma compar?Daca voi lua ca etalon o tara din Africa cu triburi care folosesc urina vacilor ca antiseptic pentru spalat vasele atunci ma voi simti fericit.Daca voi lua insa ca etalon o tara dezvoltata tehnologic, economic cu oameni educati lucrurile vor fi foarte triste pentru mine.Din cite stiu eu genele mele sint de Roman desi strabunicul din partea mamei se numea Stoian Hristu si era originar din Muntii Ocri din Macedonia.Ceia ce vreau sa sustin in acest comentariu este ca sint importanti si factorii genetici si neavind nici un control asupara lor nu putem fi invinuiti pentru acest lucru.Si acum apare marea problema si dilema a mea.Minoritatea RRoma din Romania este o problema nationala pentru ca din cite stim este foarte numeroasa sau cea mai importanta in comparatie cu alte etnii.In toate CV-urile tuturor oamenilor politici din Romania nu este scris nimic despre etnie.Sint nascut in cartierul Tei din Bucuresti si de mic am avut conflicte cu tiganii pentru ca eram obligat sa-mi duc existenta alaturi de ei si vrind nevrind am invatat sa-i tolerez.
  Intrebarea mea este:Cum pot afla etnia domnului Victor Ponta pentru ca in CV-ul dinsului scrie doar nationalitate Romana.In modul cel mai respectuos doresc un raspuns de la domnul prim-ministru al Romaniei.

  Cu stima.

  Dan Marinescu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: