Image

Al doilea val al crizei in UE

14 Feb

rca2012

82 Responses to “Al doilea val al crizei in UE”

 1. olteanca February 14, 2013 at 7:35 pm #

  Si e meritul tau ca suntem pe plus? e meritul guvernului Boc,pe care l-ati blamat atata si ar trebui sa recunoasteti asta toti USL-istii de doi bani ,care a-ti dat retinerile de salarii si a-ti crescut preturile atat incat cu banii restituiti luam o duzina de chibriturii,hotilor!

  • ZeV February 18, 2013 at 9:00 pm #

   Ba nu, crescătoare de praz, este meritul doamnei Elena Udrea & Father 😉
   Domnul Boc nu a avut bani pe mână, în mod direct, şi nu el a negociat ceva, sau a …anunţat altceva, naţiunii, prin 2010.
   😉
   Nu ştiu cum se face, dar o sumedenie de români par bine şi ireversibil spălaţi pe creiere. Vă reamintesc, stimabililor, că nici un guvern nu mai gestionează producţia sau comerţul, după ce, mijloacele de producţie au trecut în mâini întreprinzătoare extrem de încăpătoare pentru profit. În principal, cu trunchiul şi capul în afara ţării.
   În fond, asta ne-am dorit, în 1989, asta avem. Dacă am vrut capitalism victorios, asta e, nu putem cere tot statului să intervină prin mercuriale în pieţe.
   Pe de altă parte, în ianuarie 2013, cheltuielile mele cu achiziţia de produse alimentare au scăzut, faţă de decembrie 2012. Nu ştiu ce a cumpărat Băsescu din supermarket, dar cred că cineva i-a schimbat ambalajul şi codul de bare.
   😉

  • un February 19, 2013 at 9:23 am #

   Despre ce merit vorbesti ? Boc a pus tara pe butuci. Cea mai infecta guvernare si cu oamenii cei mai incompetenti din politica ultimilor 22 de ani. A mai avut Romania o perioada “neagra” intre 1996-2000 dar mizeria nu a fost atat de evidenta. Pentru Dumnezeu, folositi-va creierul cand faceti aprecieri si ganditi-va la tara, nu la culoarea politica. Romania este in pericol si nu pricepeti ca, mai mult ca oricand este nevoie de unitate, nu de balacareli primitive si dezbinari interne. Boc si echipa, sa scoata banii si sa acopere gaurile, nu sa plateasca poporul . Nu-ti place ca ti-e greu ? Tipa la Boc, Basescu, Udrea, Vidanu, Berceanu, Boagiu, Anastase si totii banditii care au devenit milionari din averea tarii nu a mamelor lor.

   • un_roman February 19, 2013 at 9:29 am #

    @olteanca….raspunsul de mai sus este pentru tine.

   • anonim February 19, 2013 at 6:24 pm #

    La urmatorul cutremur dupa inceperea exploatarii gazelor de sist o sa dati vina unii pe altii? Va asumati plata despagubirilor impreuna cu Basescu?

   • VENA DACU February 21, 2013 at 11:37 am #

    ACOLO UNDE NU VAD NIMIC DESPRE TEZA DACIA/DACI NU VOTEZ …nici pe DOM SEF…

   • Simonsays February 25, 2013 at 2:46 pm #

    Este interesant cum de-au disparut dovezile ce-i incrimineaza pe fostii guvernanti dupa ce actualii si-au mulat trupurile in noile fotolii si portofolii…..

  • anonim February 19, 2013 at 11:50 am #

   Vezi ca meritul guvernului Boc e si indatorarea statului cu 100 miliarde de euro. Ha! Ha! Ha!

 2. Ruşinică Tristoiu February 14, 2013 at 7:59 pm #

  La criza menţionată se cunulează şi criza “negociatorului”!

  • VENA DACU February 19, 2013 at 1:20 pm #

   E CLAR U.E. se va prabusi ..fiind conceputa pe teorii gresit..vz..numai membrii parlamentului european citi bani manica pe spinarea saracilor din popoarele alipite dupa zicala ..afara e frumos vopsit gardul iar inuntru leopardu ..Deci zgiltie u.e. iar profitorii ei membrii din parlament unde mai gasesc ei desmatul si huzurul ca aici….ee turnu lu BABEL IN FORME URITE….fara istoria popoarelor componente nu se poate…fara istoria etniilor componente si mai grav ..iata cum scot capu secuii..iata si autointitulatii romi ..iata si restul etniilor ce supun cu tupeul lor popoare milenare in EUROPA ..AICI E buba ..fara istorie aprobata…in fat nu va merge mai departe ..zgiltie si inghite bani ..adinceste saracia si decalajele intre state ….

  • anda March 1, 2013 at 9:24 am #

   Sunt ANDA as dori sa stiu de ce s-au sters comentariile postate de mine?Sa fi atins vreo “coarda sensibila”?.Inseamna ca este adevarat ce am spus despre SANTIERUL NAVAL CONSTANTA si nu ati facut nimic pentru cei de acolo.Ce facem cu cei care nu se mai pot incadra la un loc de munca?Va rog sa-i transmiteti domnului PONTA de unde o sa mai plateasca oamenii taxele la stat daca nu au de munca si au fost dati pe nedrept afara pe favoritisme au fdost tinuti restul.

 3. ioan February 14, 2013 at 11:05 pm #

  DOMNULE PREMIER IN PREALABIL SI DIN ACEASTA CAUZA NE INVIDIAZA UNI DIN UE E SI O VOVBA CE SPUNE NU MOR CAII CIND VOR CAINI CACII TOT A VENIT VORBA DE CAII ROMANIEI IN UNIUNE

 4. Vasile Roaita February 14, 2013 at 11:47 pm #

  Interesant; suntem pe locul 3 dupa Bulgaria si imediat dupa Germania; acum inteleg grija Dlui Basescu pentru contributorii europeni…

  Pai, daca stam asa de bine, ar trebui sa ne solidarizam cu sarmanii europeni…..Exceptand cetatenii cu ceafa groasa si bautorii de bere fara noima, ceilalti ar trebui sa se bucure de sprijinul nostru; acuma, nu cred ca trebuia sa-i mariti bugetul inca suspendatului cu 16%…Pana si Tariceanu l-a tinut la regim in 2008…

  Cu milionul de parai pe care-l cheltuie presedintele lui Ghisa, in fiecare luna, am fi putut sustine Grecia sau Portugalia…Cred ca daca luati de la Cotroceni si dadeati la Lisabona, nu se supara Barosso!

 5. cornelia February 15, 2013 at 9:05 am #

  Daca mi-ati explica graficul as intelege mai bine ,nu cunosc chiar tot ce tine de PIB

 6. Mioara February 15, 2013 at 9:33 am #

  Ce stim…..Ca sunteti un tanar in care ne-am pus multe sperante …si speram sa ne aduceti stabilitatea de care avem atat de mult nevoie. Si pentru a rezolva mai usor aceasta ar trebui sa stopati coruptia dupa ce cresteti nivelul de trai.Nu mai acordati drepturi fabuloase celor care nu merita,cautati specialisti in toate domeniile(ca mai exista 2 sau 3) si ganditi- va mult la cei care sufera din diverse motive de saracie .Mai ales la copii pentru ca ei nu au nici o vina …doar vina ca s-au nascut intr-o tara bogata gestionata in mod gresit .Stim ca o floare nu aduce primavara,dar totusi incercati.Sunteti prea cult si bine pregatit ca sa nu stiti ca pentru orice fapta exista o rasplata.Inconjurati-va de tineri ca ei sunt viitorul si inca nu au acele vicii………

 7. un_roman February 15, 2013 at 7:14 pm #

  Domnule Ponta, nu inteleg de ce nu aveti curajul sa faceti o altfel de regionalizare ? Va inteleg atitudinea pacifista, educata, eleganta dar trebuie sa impuneti si o limita. Aveti o majoritate cu care poate n-o sa ne mai intalnim si TREBUIE sa profitati. Este un tren pe care va rog sa nu-l pierdeti. Ungurii nu vor inceta sa renunte la Transilvania. Puneti Covasna intro regiune cu Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati ; Harghita, intro regiune cu Neamt, Iasi, Suceava si Botosani ; Mures, intro regiune cu Sibiu, Alba, Hunedoara si Valcea. Va rog sa reganditi regionalizarea si dati o lectie ferma tutoror. Aveti poporul in spate, nu va temeti !

  • vivi February 18, 2013 at 4:04 pm #

   NU mai posta prostii dintr-astea .Stii ce inseamna regionalizarea?PRIMUL PAS pt. ca domnii unguri sa-si ceara autonomia.DE ce?Pt. ca in momentul de fata constitutia Romaniei nu o permite,dar o va schimba PONTA pt. tine si toti ceilalti ce credeti in el.E cea mai proasta idee pe care a putut-o avea.Dar cum spunea cineva”Ma VIorel is multi in tara,da-s prosti”

   • vivi February 18, 2013 at 4:20 pm #

    Cum nu stii ce inseamna regionalizare ,iti spun eu cate ceva:
    1.Un guvern mai mic pt. fiecare regiune,adica alte alegeri, alti politici……
    2.Aparitia asazisilor baroni locali
    3.Dezbinarea tarii si aparitia de contraste mai accentuate decat acum intre regiuni.
    4.UNgurii isi vor cere autonomia(ex. Catalunya).
    5.Concluzia finala 😮 tara dezbinata si pana la urma tot saraca pe care unii sau chinuit sute de ani sa o uneasca.
    Cam asta e regionalizarea lui Ponta ,voteaza-l in continuare

   • un_roman February 19, 2013 at 7:10 pm #

    Inainte sa-mi dai lectii despre regionalizare, intreaba-ma daca stiu, iar despre prostii la care faci referire, eu zic ca este un epitet pe care trebuie sa-l folosesti cand vorbesti despre propria familie, pentru ca pe componentii ei, ii cunosti. Revenind la subiect, regiunile de dezvoltare au fost deja trasate de catre cei in care crezi tu, Basescu, Boc, Udrea. Eu nu am facut altceva decat sa sugerez o alta dispunere a judetelor in regiuni, pentru a se evita enclavizarea, pentru ca romanii sa fie majoritari in regiuni si implicit in propria tara. Daca ar fi dupa mine, as lasa Bucurestii sa ramana o metropola financiara si as muta capitala administrativa exact in mijlocul Transilvaniei, acolo in coasta maghiarilor.

 8. Matasă Cristian Dumitru February 16, 2013 at 5:53 pm #

  Propuneri pentru modificarea Constitutiei.

  Negocierea, incheierea si ratificarea tratatelor internationale

  Presedintele republicii, ca reprezentant al statului roman, incheie tratate internationale in numele Romaniei. Negocierea tratatelor internationale, participarea la sedintele de negociere a Consiliului European revine primului ministru. Tratatele internationale sunt contrasemnate de primul ministru si ratificate de catre Parlament.

  Alegerea primului-ministru si numirea in functie

  Primul ministru este ales dintre parlamentarii in functie, prin votul direct si secret al parlamentarilor, in sedinta comuna a celor doua camere.

  Dupa publicarea rezultatelor alegerilor generale in Monitorul Oficial sau in caz de vacanta a postului de prim ministru, Presedintele convoaca Parlamentul in sedinta comuna pentru desemnarea candidatului la functia de prim ministru.

  Partidul sau alianta politica care are majoritate in Parlament va desemna unul dintre parlamentarii sai pentru functia de prim-ministru. In termen de 10 zile, acesta va propune lista completa a Guvernului si programul de guvernare in sedinta comuna a Parlamentului. Dupa dezbateri se trece la vot. Daca prim- ministrul desemnat obtine increderea Parlamentului cu cel putin doua treimi din voturi, premierul si ministrii sunt numiti in functie de catre Presedinte.

  In caz contrar, procedura se repeta inca o data in termen de 10 zile. Dupa a doua procedura, numirea premierului de catre Presedinte se poate face daca acesta a obtinut increderea Parlamentului, cu o majoritate de jumatate plus unul din numarul total al parlamentarilor.

  In cazul in care nici dupa cea de-a doua procedura nu se ajunge la o majoritatea politica in Parlament, desemnarea si numirea primului ministru cade in sarcina Presedintelui.

  Premierul si ministrii in functie, precum si cei care sunt abia desemnati, pot participa la dezbaterile din Parlament, dar nu au drept de vot.

  Revocarea primului – ministru

  Presedintele nu poate revoca prim-ministrul.

  Parlamentul poate revoca primul ministru printr-o motiune de cenzura initiata de cel putin doua treimi din numarul total al parlamentarilor. Cu ocazia motiunii, grupul initiator trebuie sa propuna un alt potential prim- ministru, care trebuie sa prezinte in sedinta comuna a Parlamentului un program de guvernare si o echipa guvernamentala. Daca in urma votului, cel putin jumatate plus unul dintre parlamentari voteaza pentru primul – ministru desemnat, premierul in functie este revocat.

  Numirea in functie a noului premier se face in termen de zece zile de catre Presedinte.

 9. devilssays February 16, 2013 at 6:02 pm #

  Si domnule ministru ce credeti ca va fi in continuare cand banii se vor imputina? Daca cresteti taxele si impozitele macar si spuneti ca este faliment! Daca firmele fac evaziune o fac pentru a supravietui nu fiindca le place.Aveti o alternativa simpla renuntati la socialism faceti ce fac asiaticii singapore,hong king,china,indonezia toata asia. In termeni romanesti dar faceti, Atrageti investitori,oamenii care creeaza locuri de munca fiindca ca politician plecati totul este efemer iar in fata lui Dumnezeu fiecare dintre noi raspundem.Creeati locuri de munca fiindca altfel vor fi explozii sociale nu numai in Romania ci in Europa si nu azi in 2,3 luni.

 10. Viorel Comisu February 16, 2013 at 8:05 pm #

  Despre prezenta securistului Ghita Sebastian in comisa parlamentara de control a SRI ce ne spuneti?

 11. moromete February 16, 2013 at 9:08 pm #

  DACA MA ASCULTA CINEVA pe acest BLOG ?
  In agricultura – prin noua lege a impozitarii agricole a celor ce detin in exploatatie mai mult de 2,0 ha teren – conform normelor elaborate —-pina nu incepe in primavara (martie-mai) depunerea din nou a cererilor APIA – pina
  nu este prea tirziu —–pentru a preintimpina fragmentarea / impartirea terenurilor
  de la rolul agrigol al fiecarei gospodarii – proprietate , daca in prezent figureaza
  la APIA la unul dintre acestia – in primavara v-a fii o mare nebunie in toate
  primariile din tara.——-pentru ca totii proprietarii / cetatenii — ca sa scape de
  impozitarea suprafetelor de teren peste 2,0 ha , vor incerca /forta la PRIMARII
  la REGISTRUL AGRICOL – impartirea /fragmentarea ROLULUI AGRICOL de la
  fiecare poz. in cit mai MULTE EXPLOATATII – trecute atit pe numele sotului ,sotiei,
  bunicilor , copiilor lor , chiar nepotilor – toti in acest fel vor sa ocoleasca legea
  noii impozitari —-daca APIA si Ministerul Agriculturii nu vor lua masuri in acest sens. V-a fi O MARE NEBUNIE -PROSTIE. Vor aparea astfel DECLARATE LA
  APIA noi si noi exploatatii de pina in 2,0 ha – astfel la TOATE PRIMARIILE DIN
  TARA EXPLOATATIILE APIA- SE VOR MULTIPLICA de peste 3-4 ori -cit exista in prezent .
  DOMNULE PRIM MINISTRU – PONTA , domnule ministru al Agriculturii
  FACE-TI CEVA URGENT – PENTRU A PREINTIMPINA ACESTA NEBUNIE care
  deja se pregateste peste tot —PINA NU ESTE PREA TIRZIU.
  Dincolo de valurile crizei :
  Acest MESAJ –am vrut sa-l transmit PRIMULUI MINISTRU si MINISTRULUI
  AGRICULTURII. TREBUIE LUATE MASURI URGENTE. Va multumesc !.

 12. STRAMOSII February 17, 2013 at 3:45 am #

  ce bine era daca se evita criza financiara care a pus stapanire in aproape toate tarile,nu mai erau dificultatile din ziua de azi..se putea preveni astfel de situatii si multi experti in domeniu nici nu au avertizat,sau mai bine zis trebuia luate masuri din timp..FMI-UL trebuia sa dea lectii la mijlocul anului 2008,dar au preferat alta varianta..criza,criza o simt cel mai mult cei are au ramas fara servici si stau pe tusa fara sperante,fara bani,fara sansa sa gaseasca un alt loc de munca-e greu sa fii in situatiile celor care au simtit dureri,suferinte,amaraciunile vietii,tristeti,dezamagiri -e greu al naibi sa fii in situatia lor..

 13. Dan February 17, 2013 at 10:02 am #

  Ca e criza e criza…… dar nu pot sa inteleg ca pentru cei cu cancer nu ajung banii, la fel asistenta sociala e la pamant . Pe de alta parte sunt bugetari platiti de stat cu salarii mari, bugetari ce cumuleaza iar altii isi cauta disperati un loc de munca, sau oameni ce incaseaza si pensie si salariu . Legea nu e lege pentru toti . Pentru unii chiar in timp de criza statul e mana larga . Ce nu pot sa mai inteleg tot pe timp de criza ca unul cu o masina de 50000 euro plateste impozit ca unul ce are o masina de 2000 de euro . De ce nu s-au emis cataloage ce impoziteaza bunurile dupa valoarea de piata !?

 14. Gigi February 17, 2013 at 12:31 pm #

  Daca noi nu stim nici acum CATI SUNTEM IN TARA ?
  Daca statistica spune ca somajul este 7% :):):):) ?
  Cum sa credem noi grafice ca acesta????

 15. dirtman February 17, 2013 at 2:00 pm #

  Crestere din ce..?

 16. balbeck February 17, 2013 at 7:55 pm #

  Criza asta nu a fost provocata de Bilderberg?
  @Cat timp va mai fi protejat de psd Sebastian Ghita?

 17. moromete February 17, 2013 at 8:47 pm #

  La ce v-am informat anterior cu privire la *impozitul agricol pt. exploatatii de peste
  2,0 ha* SOLUTIA — ar fi ca din simgurul Rol agricol actual al gospodariei – ca
  proprietate (cu o singura exploatatie in prezent la R.Agr.) – sa nu se permita
  divizarea/impartirea exploatatiei in mai multe FALSE EXPLOATATI – prin LEGE de
  catre A.P.I.A. — exceptie sa faca doar la cei ce vor sa lucreze pe *masuri europene* 141 –112 s.a.m.d. Mai este o luna —faceti CEVA pina nu incepe
  BALAMUCUL pe aceasta LEGE – caci —- toti vor sa evite impozitarea.

 18. Marian February 18, 2013 at 8:14 pm #

  Buna seara d-le Ponta. Vad ca incercati sa transormati un esec economic rasunator intr-o victorie, ceea ce este total neproductiv pentru un premier. Va imbatati cu apa rece ca aveti cea de-a 3-a crestere economica din UE. Aveti de fapt a doua cadere din UE pe cele 8 luni de guvernare a USL, ceea ce sincer ma ingrijoreaza foarte tare. Daca veti continua sa ascundeti gunoiul sub pres in cateva luni veti vedea o cadere si mai mare. Nu se poate ascunde adevarul ca Liviu Voinea este doar un teoretician modest, iar Vosganian un poet mai bun decat economist. Eu va doresc din inima succes, desi ma indoiesc ca veti avea cu asemenea persoane in guvern si cu o atitudine total gresita a dvs ca prim-ministru.

 19. anonim February 18, 2013 at 8:26 pm #

  Te crezi in opozitie si astazi?

 20. Florea Dumitrescu February 18, 2013 at 10:24 pm #

  FONDURILE EUROPENE NERAMBURSABILE
  ŞI IRESPONSABILUL BĂSESCU

  1. Cadrul financiar multianual 2014-2020 reprezintă un interes fundamental pentru toate ţările membre ale UE, pentru ieşirea din criză şi pentru relansarea economică europeană.
  2. Invitaţia noastră, ca economişti, este la o analiză şi la o dezbatere echilibrată.
  S-a ajuns la un compromis, care lasă în urmă nemulţumiri şi nemulţumiţi, dar şi unele puteri europene satisfăcute. Este totuşi un compromis care se înscrie în practica şi istoria Proiectului European din 1958 încoace.
  3. Prin voinţa câtorva mari puteri europene, concepţia de „Mai multă Europă” a fost golită de conţinut prin SCĂDEREA fondurilor destinate politicilor europene, politicilor comune, politicilor de convergenţă şi politicilor de solidaritate.
  4. Analiza şi dezbaterea în Parlamentul European vor trebui să definitiveze consensul. Nu ştim dacă se vor mai aduce corecţii semnificative.
  În cele din urmă, va trebui să se ajungă la un consens pentru a se merge înainte.
  Reprezentanţii noştri în Parlamentul European, euro-parlamentari români, indiferent de culoarea lor politică, vor trebui să exprime interesele României printr-un punct de vedere unitar.
  5. Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au dat un Comunicat Comun, în care afirmă că „Parlamentul European nu poate accepta în forma actuală acordul convenit la 7-8 februarie în Consiliul European” – sub următoarele semnături: Joseph Daul (PPE, populari), Hannes Swoboda (social democraţi) Guy Verhofstadt (liberali), R. Harms şi Daniel Cohn-Bendit (grupul verzilor).

  6. DEZAMĂGIREA. Îi vom explica domnului Băsescu că nu există un „dezamăgit naţional”, ci o dezamăgire a milioanelor de cetăţeni români în raport cu marile aşteptări întemeiate pe principiile solidarităţii, cooperării şi ale convergenţei.
  7. DONATORII. Îi vom explica domnului Băsescu că termenul de „donatori” este născocit de domnia sa. Vom evoca avantajele şi inconvenientele în lumina principiilor de bază ale construcţiei Uniunii Europene. Îi vom arăta inconsistenţa pledoariei sale, chiar dacă a fost bătut pe umăr de doamna Angela Merkel.
  8. CIFRE ŞI COMPARATII. Îi vom explica domnului Băsescu cu cifre şi comparaţii că nu trebuia să se declare nici „mulţumit” şi nici că „i-a făcut plăcere”, ca un „strălucit negociator fără egal în România.” Este evident că „mulţumirea” domnului Băsescu este în contradicţie cu aprecierea şi dezacordul exprimat în Comunicatul Comun al grupurilor politice europene din Parlamentul European – menţionat mai sus.
  Va trebui să clarificăm cum „un strălucit negociator” ca domnul Băsescu nu a aflat de cifra de 48 de miliarde de euro propusă în noiembrie pentru România de Comisia Europeană şi, să stabilim „cine minte”, domnia sa sau altcineva.
  Premierul Poloniei s-a declarat satisfăcut. A obţinut 105,8 miliarde de euro. Să exprimăm respect şi să studiem cu atenţie experienţa poloneză (inclusiv pentru perioada 2007-2013 în ce priveşte absorbţia). Să ne întrebăm: cu ce am greşit în acţiunile noastre şi nu ne-am putut situa nici la jumătate faţă de fondurile alocate Poloniei (adică la 50 miliarde de euro).
  Va trebui să recunoaştem, în mod autocritic, că nu am reuşit să fundamentăm, să convingem, să ne susţinem interesele în faţa decidenţilor de la Consiliul European.
  9. NEABSORBTIA A 20 MILIARDE DE EURO FONDURI EUROPENE(din care: neabsorbţia de circa 14 miliarde de euro la fondurile de coeziune şi structurale şi neabsorbţia de circa 6 miliarde de euro la fondurile pentru agricultură şi dezvoltare rurală) în cei 6 ani trecuţi din cei 7 programaţi (2007-2013). Domnul Băsescu şi miniştrii portocalii trebuie să-şi asume vinovăţia şi răspunderile pentru pierderea acestor fonduri uriaşe europene gratuite – prin neutilizare şi neabsorbţie, conform programului iniţial. Să nu arunce răspunderea pe noul guvern.
  Este acesta CADOUL de 20 de miliarde de euro pe care domnul Băsescu şi regimul său l-au făcut contributoriilor din UE, care au avut toată satisfacţia să-l aplaude pentru această imensă restituire de fonduri neabsorbite.
  Dar acesta este şi CONŢINUTUL ACTUL DE ACUZARE POLITICĂ pe care societatea civilă îl întocmeşte pentru NEGLIJENTA ÎN SERVICIU a domnului Băsescu şi miniştrilor portocalii – Emil Boc, Adriean Videanu, Elena Udrea, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Theodor Stolojan şi mulţi alţii. Noi, cei din societatea civilă, cerem ca politicienii portocalii de mai sus să fie aduşi ÎN FATA JUSTITIEI pentru uriaşa pierdere de fonduri europene gratuite.
  Acesta va fi un avertisment şi pentru noii guvernanţi – să nu se ajungă la o situaţie similară în perioada 2014-2020.
  10. DEFĂIMAREA TĂRII ŞI CONSECINTELE EI. Îl vom întreba pe negociatorul Băsescu, dacă tratamentul aplicat României – ar putea fi şi o consecinţă a turnătoriilor făcute la Comisia Europeană şi la cancelariile occidentale de domnul Băsescu şi politicienii portocalii despre „lovitura de stat” şi toate celelalte minciuni, falsuri, denaturări şi intoxicări care s-au reflectat în raportul MCV. A fost un cost pe care trebuia să-l plătim? Noi facem această legătură între „defăimare” şi fondurile europene alocate pe 2014-2020.
  Este oare o exagerare? Noi îl atenţionăm din nou pe domnul Băsescu asupra articolului 30, alineatul 7 din Constituţie, care „interzice defăimarea ţării şi a naţiunii”.
  11. ADERAREA LA SISTEMUL SCHENGEN. Îi vom explica domnului Băsescu şi miniştrilor portocalii că eşecul neaderării la SCHENGEN – le aparţine în întregime.
  Noi am publicat un studiu intitulat „Ghilotina externă” la data de 2 februarie 2011, în care am tratat pe larg această problemă şi răspunderea care revine domnului Băsescu şi miniştrilor portocalii pentru eşecul înregistrat.
  O NOUĂ ABERATIE BĂSISTĂ. Acum, domnul Băsescu, în mod aberant leagă neaderarea la Shengen – de raportul MCV şi cere ca Guvernul şi Parlamentul să facă o scrisoare cu aşa-zise angajamente pe temele din MCV. Din partea domnului Băsescu este şi inconsecvenţă şi rea credinţă, deoarece şi domnia sa a susţinut în trecut ca decizia în ce priveşte aderarea la SCHENGEN să se ia pe raportul privind angajamentele tehnice şi nu pe alte criterii politice.
  12. BĂSESCU ŞI AFIRMATIILE NECONTROLATE
  Este total inadmisibil ca în dezbaterea unei probleme atât de serioase şi grave – cum este problema fondurilor europene gratuite de zeci de miliarde de euro să se dea replici necontrolate, ca în conferinţa de presă din 10 februarie 2013.
  CONCLUZIA. Referitor la problemele esenţiale de mai sus vom publica mai multe studii şi analize în perioada următoare.

  *

  * *

  13. PROGRAMUL PENTRU SUSPENDAREA PREŞEDINTELUI:
  La violările de Constituţie din campania electorală pe care le-am semnalat în analizele noastre, se adaugă noi violări ale Constituţiei în ultimele luni.
  Societatea civilă nu poate rămâne pasivă la aceste noi violări care dăunează ţării. Sunt fapte grave care cad sub incidenţa articolului 95 din Constituţie.
  Cu regret constatăm că nu există un climat pentru coabitare. Din nou are loc un amestec al preşedintelui ţării în problemele executivului şi ale parlamentului, noi încălcări ale principiului separaţiei puterilor statului cu efecte nocive pentru ţară, noi atacuri împotriva guvernului rezultat din alegerile din decembrie 2012.
  Noi, cei din societatea civilă, considerăm necesar să se elaboreze şi să se anunţe programul pentru suspendarea preşedintelui în 5 puncte, anume: dacă preşedintele nu-şi prezintă demisia în termen de 30 de zile, se vor parcurge următoarele etape:
  (1.) strângerea de semnături în toate judeţele, oraşele şi comunele pentru suspendarea preşedintelui;
  (2.) informarea de către societatea civilă a Comisiei Europene şi a cancelariilor occidentale despre această iniţiativă;
  (3.) dezbaterea în Parlament şi luarea deciziei pentru suspendarea preşedintelui conform art. 95 din Constituţie;
  (4.) organizarea referendumului naţional, cel târziu în luna mai pentru aprobarea demiterii preşedintelui;
  (5.) stabilirea datei şi organizarea alegerii unui nou preşedinte.

  (VA URMA)

  18 februarie 2013

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

  • moromete February 20, 2013 at 8:28 pm #

   Sunt intru totul de acord cu Grupul de initiativa *Reinnoirea*.

 21. STRAMOSII February 19, 2013 at 1:03 am #

  noroc cu acest blog:)..ma bucur ca putem sa tinem legatura cu dumneavoastra

 22. nastyb0y February 19, 2013 at 9:04 pm #

  Domnule Victor Ponta, îmi este atât de teamă să nu dau în laude deşănţate încât, sincer, nici nu mai îmi vine să comentez pe aici. În acelaşi timp. cu un deosebit respect, pe persoană juridică, mă gândesc că ce ar conta pentru dvs. dacă un pişpirel de nastryb0y nu mai comentează pe blogul dvs. Tocmai de aceea, cred că voi mai trimite câteva rânduri, din când în când.. Nu trebuie, sub nicio formă, să fiţi de acord cu mine. Ar fi şi periculos. Mă mulţumesc, doar, cu ideea că mai citiţi aberaţiile pişpiriilor de pe aici. Succes. Dau ţuica la Smârdan. Peste pod, desigur. Am şi eu un fix. De peste 50 de ani de zile.

 23. o romanca dezamagita February 19, 2013 at 9:22 pm #

  Domnule Ponta, as vrea sa stiu cand romanul va simti ca este mandru ca este roman? As dori sa stiu cand scara de valori din societatea asta cu dosul in sus vesnic va ajunge la valorile normale? Incep sa cred ca Romania e un mic Oblio, daca stiti filmul….Sunt medic si am fost si militar… Poate asta va da de gandit… Adica umilinte indoite… Si ca medic si ca militar… Acum sunt pensionar militar prin lege speciala, dar am intre timp pensie de limita de varsta! Ce pacat ca traiesc unde nu trebuie, pentru ca la implinirea varstei pentru ca pensia sa fie integrala a fost jumulita cu 50% iar la revenirea la pensia din decembrie am revenit la cea de pensie anticipata…La recalculare, mi s-a mai taiat din ea… Desi nu apartin de MApn, ci de alt minister, in care militarii ies la pensie intr-un fel, civilii altfel si magistratii …cu totul altfel…toti fiind in cadrul aceluiasi minister, puteti spune cu voce tare ca s-a facut dreptate??? De ce in cadrul aceluiasi minister pensionarile nu au acelasi mod de masurare? Conditiile speciale nu inseamna nimic? Sau numai pentru magistrati?! Despre aceasta parte a acestui minister struto-camila, care este militar cand ai obligatii si esti civil cand trebuie sa ti se dea drepturi…nimeni nu vorbeste!
  Atata pot sa spun: simt amaraciunea regretului refuzului meu patriotic de a vietui la nivelul pregatirii mele de varf in alte teritorii de peste ocean! Atunci mai speram ca pot “muta muntii” in tara mea!

 24. Victor February 20, 2013 at 11:46 am #

  D-le Victor Ponta, vreau sa precizez, spunand doar ca adevarata bomba atomica/cu hidrogen nu e recalcularea pensiilor, ci o reprezinta asa zisa
  COABITARE=BASE+ PONTALA= LOVE, sau pe plan mai general,
  USL=PDL=PPDD=UDMR= ACEEASI MIZERIE.
  In Romania nimic bun si de esenta nu se va intampla pentru cetatenii de rand, pana cand va functiona aceasta demonica si monstruoasa coabitare.
  Daca nu vreti sa intelegeti acest lucru, poate va dati demisia cu tot guvernul si parlamentul si il lasati pe Basalau si slugile lui sa faca tot ce doresc, caci nu faceti nimic pentru a introduce de urgenta normalul in tara. Cu coabitarea sunteti penibili.
  Stiu ca va veti grabi sa stergeti postarea, dar realitatea crunta nu o puteti sterge, ati putea-o ameliora, daca ati dori cu adevarat acest lucru !

  • Livia Ursuleanu March 5, 2013 at 8:40 am #

   Culpabilizarea tuturor vechi practica securista.Despre ce coabitare vorbesti? Despre una din procedurile penale prin care incriminatului i se da false dovezi de “pretenie” pentru a se autodenunta.Mafiot Basescu este gata pregatit sa fie impodobit cu catuse.

 25. Doru Bantus February 20, 2013 at 8:21 pm #

  Domnule Ponta, dumneavoastra obisnuiti sa va uitati pe postul de televiziune al lui Ghita, Romania TV? Ghita asta este in toate mintile?

 26. Radu February 20, 2013 at 8:43 pm #

  Referitor la intrarea lui Klaus Iohanis in PNL, vreau sa fac urmatoarele consideratii.
  Eu l-am cunoscut(personal) pe Iohanis pe vremea cand era insp.sc.general la Sibiu si pe mine m-a impresionat din multe puncte de vedere. Eu consider ca primirea lui in PNL este mult mai benefica, decat dorinta lui Ponta de a coopta UDMR la guvernare si luarea de consileri unguri la guvern. Un alt lucru pe care vreau sa-l apreciez la Iohanis este seriozitatea (tipic nemteasca), faptul ca vorbeste putin, concret, la obiect si nu repeta ca papagalul niste ineptii. Deci spune putin si face mult, ceea ce e total diferit de spiritul romanesc. Iohanis ar fi fost si ar fi un bun premier, care ar face si ar drege, spre deosebire de premierii “vorbeti” de tipul Bok, Unguent, Ponta. Mie imi plac raspunsurile lui seci, monosilbice sau in propozitii simple, in care spune mult mai mult decat logoreea(de tip vorbe goale, ca sa nu zic diaree) celorlalti politicieni de varf. Ce mi-ar placea ca, uneori sa nu spuna nimic(nici o silaba), dar sa constat ca s-a terminat tronsonul “X” de autostrada, ca s-a realizat cutare mare lucru, etc. Deci, fapte nu vorbe, cred ca e o buna deviza a lui Iohanis. Poate adoptati si dvs. aceasta deviza.

 27. Florea Dumitrescu February 20, 2013 at 9:24 pm #

  O NOUĂ ŞI GRAVĂ VIOLARE A CONSTITUŢIEI
  DEMISIA, DOMNULE BĂSESCU!

  În ziua de 14 februarie 2012, Preşedintele nelegitim al ţării, Traian Băsescu, a săvârşit o nouă şi gravă violare a Constituţiei ţării, prin amestecul brutal ilegal în treburile interne, în viaţa şi activitatea unui partid (PDL). Cum? După o acţiune ascunsă şi perversă, stând la un taifas de taină cu Emil Boc, la Cluj, a ieşit la televiziune şi, fără nici o ruşine: a dat ordine şi directive cu privire la orientările de bază în partid (PDL), cu privire la persoanele care trebuie să candideze pentru conducerea partidului (susţinând-o pe preferata sa Elena Udrea), elogiind activitatea preferaţilor săi şi criticând nimicitor prestaţia actualilor conducători ai PDL.
  Acum, chiar prin gura lui Băsescu, avem o recunoaştere a gravelor încălcări constituţionale.
  Acum, avem şi riposta preşedintelui acestui partid (Vasile Blaga) făcută public. Preşedintele partidului (Vasile Blaga) a precizat că este a doua oară când se amestecă domnul Băsescu în mod brutal în alegerea conducerii partidului, impunându-şi voinţa (a mai făcut-o şi la alegerile din Congres în anul 2011 în favoarea preferatului său Emil Boc).
  Acum, avem probele indubitabile, ale amestecului şi ale încălcărilor.
  Prin aceste fapte grave, preşedintele nelegitim al ţării, Traian Băsescu, a depăşit orice limită constituţională.
  În acest mod, au fost violate prevederile articolului 84, alineatul (1), care interzice preşedintelui ţării să fie membru al unui partid, să îndeplinească alte funcţii (publice sau private) şi, deci, îi interzice să se amestece în treburile interne ale unui partid. De asemenea, au fost încălcate prevederile articolului 80, alineatul 2, care-i cere Preşedintelui ţării să se limiteze la funcţia de mediere şi să fie echidistant, neutru.
  Este limpede că această nouă şi gravă violare constituţională cade sub incidenţa articolului 95 din Constituţie, care prevede suspendarea din funcţie a preşedintelui ţării. Prin urmare, în mod categoric s-a adăugat un nou dosar la acţiunea de suspendare.
  Ne vom face datoria şi vom transmite o informare corectă domnului J. M. Barroso, doamnei Viviane Reding şi doamnei cancelar Angela Merkel, asupra acestei noi violări constituţionale săvârşite de Preşedintele nelegitim al ţării, Traian Băsescu.

  TOT MAI MULTE FAPTE ŞI ARGUMENTE
  PENTRU SUSPENDARE
  La acţiunea de suspendare, conform articolului 95, s-au adunat deja mai multe dosare în ultimele luni, pe care noi, cei din societatea civilă, le-am pus în atenţia milioanelor de cetăţeni, după cum urmează:
  A. Dosarul privind participarea ilegală, anticonstituţională, a preşedintelui Băsescu la campania electorală pentru a influenţa în mod partizan alegerile parlamentare din decembrie, cu poziţii şi atacuri partizane prin 8 intervenţii publice şi abuzive la televiziune, cu răspândirea de criterii anticonstituţionale cu privire la desemnarea candidaturii pentru funcţia de prim-ministru, cu utilizarea unui întreg arsenal suburban de invective şi înjurături, total inadmisibil într-o societate civilizată. În curând, vom publica mai multe studii şi analize pe această temă.
  B. Dosarul privind participarea ilegală, anticonstituţională, la congresul de partid al creştin-popularilor europeni la Bucureşti (dându-l la o parte pe preşedintele PDL), cu un amestec direct în problemele de fond partinice discutate.
  Situaţia s-a repetat prin participarea ilegală, anticonstituţională (şi pe bani publici) la reuniunea de partid a creştin-popularilor europeni din Cipru, (uzurpând din nou funcţia preşedintelui PDL).
  C. Dosarul privind amestecul politic al domnului Băsescu în treburile Justiţiei; amestecul în organizarea alegerilor la Consiliul Superior al Magistraturii ceea ce a declanşat o adevărată revoltă în rândurile a mii de judecători, care s-au întrunit conform legii în toată ţara şi au cerut revocarea unor membri al CSM şi au contestat alegerea ca preşedinte a CSM a doamnei Oana Hăineală; tergiversarea total inadmisibilă de către domnul Băsescu a numirii conducerii la Procuratura Generală şi la DNA, prin anunţarea a tot felul de criterii şi proceduri, contrar legii în vigoare; încercarea abuzivă de a impune ca procuror general pe Daniel Morar, deşi domnul Băsescu nu are dreptul să facă propuneri (a fost nevoit să recunoască public în ziua de 14 februarie a.c. această încercare abuzivă); conform legii, acest drept aparţine ministrului Justiţiei.
  Toate aceste abuzuri şi ilegalităţi sunt o continuare a practicilor sale timp de 8 ani pentru subordonarea politică a Justiţiei (noi am publicat mai multe studii şi analize pe această temă în anii 2004-2012).
  D. Dosarul privind denigrarea în plan internaţional a României, cu grave consecinţe pentru prestigiul şi interesele ţării. Aberaţiile băsiste despre „lovitură de stat”, minciunile, falsurile, dezinformările şi intoxicările – cu care a înşelat organismele Comisiei Europene şi unele cancelarii occidentale – sunt condamnabile; acestea şi-au găsit reflectarea şi în ultimul raport MCV şi în intervenţia publică abuzivă la televiziune a domnului Băsescu din 3 februarie 2012 (în legătură cu care vom publica mai multe studii şi analize).
  Aici se adaugă acuzaţiile total neîntemeiate, susţinute public de Băsescu de mai multe ori, potrivit cărora, actuala guvernare este antiatlantică şi antieuropeană, ceea ce a produs efecte total nocive pentru ţară
  A fost grav violat articolul 30, alineatul 7, care precizează în mod clar că, „este interzisă de lege defăimarea ţării şi a naţiunii,…”
  E. Dosarul privind alocarea de fonduri europene nerambursabile în cadrul financiar multianual 2014-2020 care se referă: la lipsa unei poziţii unitare privind fundamentarea şi susţinerea intereselor României; la poziţia divergentă a domnului Băsescu faţă de cererile guvernului; la poziţiile greşite exprimate de domnul Băsescu împotriva României la conferinţele de presă din 8 şi 10 februarie 2012.
  Faptul că pentru România s-au obţinut fonduri de coeziune de două ori mai mici pe cap de locuitor, comparativ cu alte ţări din jur (Polonia, Ungaria şi altele), a produs dezamăgire în România şi reflectă şi poziţia greşită a domnului Băsescu în aprecierea situaţiei.
  *
  * *
  Noi, cei din societatea civilă, considerăm că există deja mai multe fapte grave, care cad sub incidenţa articolului 95 din Constituţie şi susţinem acţiunea de suspendare a Preşedintelui ţării, ce se impune cu necesitate şi că trebuie pus în aplicare un program – conform Constituţiei – cu anunţarea cu câteva luni înainte a Comisiei Europene şi a cancelariilor occidentale, pentru a nu mai fi nici o surpriză şi nici o mirare că poporul român suveran îşi impune voinţa proprie faţă de violările Constituţiei.
  Ameninţările domnului Băsescu la televiziunea B1, din 14 februarie 2012, că „va lupta” şi „spre gloria sa – va ieşi învingător” – la referendumul de demitere – îl descalifică total şi demonstrează că nu a învăţat nimic din lecţiile pe care i le-a dat poporul român suveran de mai multe ori – în anul 2012.

  20 februarie 2013

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 28. VENA DACU February 21, 2013 at 11:34 am #

  ACOLO UNDE NU VAD NIMIC DESPRE DACIA UNITA CU BASARABIA///DACI….NOI FRONTUL SPIRITUL DACIC SINTEM SATUI DE VROTATIA STINGA DREAPTA ..acum DACIA UNITA MILENARA ANTICA e in voge si asigura victoria ca poporul so prins de smekerii politice ….noi teza istorica vrem si sustinem un presedinte sau rege autohton[TARICEANU]care va schimba formalitatile…in fapt noi avem acum si temei legal …VZ.REZ.I.de GENETICA HAMBURG …SINTEM DACI..Nu ne tragem din romanii invadatori…si oricum nu mai votam partidu lu DOM SEF SI NEAMU CA acolo chiar marea bulibaseala si stinga si dreapta in aceiasi OALA……

 29. Agent imobiliar February 21, 2013 at 3:56 pm #

  Eu zic sa nu mai cautam explicatii

 30. Manole Benieamin February 21, 2013 at 6:30 pm #

  Stimata Doina Arsenie…si d-stra sunteti unul din fratii mei de suferinta! Necazurile d-sta sunt exact si necazurile mele. oricat incerc sa muncesc mai mult pentru a trai mai bine…nu reusesc pentru ca RAII de la guvernare pun noi taxe si impozite incat toata munca mea se duce doar spre ei. Dar ce? sunt armata de ocupatie? Precum hoardele lui Ghinghis Han? iar noi suntem sub palos? Si daca DA…nu avem dreptul sa ne si rasculam? Si sa punem sub PALOS toti raii, hotii si ne-avenitii din asa-zisul GUVERN al Romaniei? Mie personal…aceasta mi se pare calea cea dreapta.

 31. Bibicu February 21, 2013 at 7:12 pm #

  „CE ŢIE NU-ŢI PLACE ALTUIA NU-I FACE”

  http://www.zf.ro/business-international/spionajul-economic-al-chinei-devine-insuportabil-pentru-sua-ce-e-unitatea-61398-din-armata-chineza-10578849

  „Unitatea 61398, care oficial este denumită Biroul 2 din Departamentul 3 al Statului Major al Armatei Populare de Eliberare a R.P. Chineze, este aproape inexistentă în documentele oficiale ale Chinei. Specialiştii în spionaj spun, însă, că această unitate este elementul central al activităţilor de spionaj cibernetic desfăşurate de China.
  Atacurile se concentrează în ultima vreme pe infrastructura critică a americanilor, reţeaua de electricitate, conductele de gaze şi utilităţile. Un atac recent a avut ca ţintă o companie care controlează 60% dintre conductele de petrol şi gaze din America de Nord.
  Administraţia Obama nu a discutat niciodată în mod public activităţile de spionaj chinez, dar o telegramă secretă din 2008, apărută cu o zi înainte de alegerea lui Barack Obama ca preşedinte, descrie în detaliu agitaţia pe care o provoacă atacurile Chinei asupra serverelor guvernului american. SUA nu sunt nici ele străine atacurilor cibernetice, având în vedere că recent au lansat un atac cibernetic împotriva programului nuclear iranian, cu ajutorul virusului Stuxnet, dezvoltat în colaborare cu Israel.”
  ………………………………………………………………………………………………
  Vizita la Paris de astăzi a lui Victor Ponta, care a vorbit numai în franceză, i-a lămurit pe toţi că România are, în sfârşit, un veritabil prim-ministru de exterior.
  Nu m-ar mira să-l aud, în curând, vorbind fluent şi chineza.
  Dar până atunci, o vizită tematică în China a VVP-ului, va fi una oportună şi, poate, istorică.
  Poate că un capitalism de stat ar putea fi soluţia de succes pentru ţări îngenuchiate de „mahalaua politică mondială”.

 32. ioan February 22, 2013 at 7:39 am #

  Sa nu faceti ca oranjgutanii:

  Buying votes vs. supplying public services : political incentives to under-invest in pro-poor policies
  http://econ.worldbank.org/external/default/main?pagePK=64165259&theSitePK=469372&piPK=64165421&menuPK=64166093&entityID=000158349_20130128102901&cid=decresearch

  P.S. Am urmarit declaratiile oficiale din Franta, si anterior si prestatia din Itlaia. In sfarsit nu ma mai simt umilit cand un reprezentant al tarii mele discuta cu unu din Uniunea Sovietica Europeana. Totusi, era bine daca la intrebarea privind coabitarea mentionati ca populatia care a iesit la referendum ramane nemultumita de situatia curenta vis-a-vis de Gubernator

 33. Revizorul tehnic de trenuri February 22, 2013 at 10:06 pm #

  NOAPTE BUNĂ !

  Cale lungă drum de fier pe linia 703 Galaţi- Bârlad, 109 km, dar nu şi azi când un deal a lut-o la vale, aşa cu totul, şi cu terasamentul căii, pe o lungime de 500m, făcându-se linia precum şarple, că tot suntem în Anul Şarpelui Negru de Apă. Pe trenul de călători 15 407 plecat din Galaţi, la ferit Sfânta Sâmbătă de azi, mecanicul de locomotivă vâzând din timp că pământul e pus pe harţă, drept care a proţăpit mânerul robinetul ce-i poartă numele, pe frânare rapidă, roţile au făcut ca damele isterice, îmbrăţişate de saboţi, şi…gata. A anunţat băiatul prin staţia funcţională, evenimentul cu pricina, şi, cu aprobare a înpins trenul în staţia de unde plecase cu ceva minute în urmă. Kaput circulaţie (o vreme) pe 703.

  Şi pentru că Şarpele îşi vâră coada şi pe oarece falie care ar face legătură între Vrancea şi viitoarele bazine cu cea(nuri) de la Roşia Montata, ales bules cu afacerea evreiescă în stop cardiac.
  – Ssssss !
  – Am înţeles, coane…

 34. Revizorul tehnic de trenuri February 23, 2013 at 8:12 am #

  Pe când îmbrăcăminte fotovoltaică ca soluţie
  de supravieţuire pe vremea caniculară tot mai
  greu de suportat ?

  O companie britanică a descoperit un mod mai uşor de a obţine energie electrică alternativă. Mai exact, a creat o peliculă fotovoltaică ce se aplică pe geam. Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/geamurile-care-produc-energie-electrica-au-fost-create-de-o-companie-britanica_1119402.html#ixzz2LhJjrr43
  Aş face un pariu că până la finele anului, China va umple lumea cu pelicule ieftine la dimensiuni standardizate cu geamurile apartamentelor, ce vor asigura parţial consumul necearul de energie electrică în zeci de milioane de locuinţe, iar ca o « curiozitate », acestea vor fi aidoma cu cele de mai sus.

 35. justitiaru February 23, 2013 at 9:17 am #

  D-le Ponta
  Stirea ca Gittenstein se intoarce este revoltatoare.Este limpede de mult ca d-l Corlatean este total depasit de anvergura obiectivelor.S-a putut asta constata cu prilejul MCV dictat de la Cotroceni in dispretul guvernului Romaniei.
  Numirea D-lui P.Roman la externe se impune de ieri ,nu de maine.

 36. justitiaru February 23, 2013 at 12:08 pm #

  D-le Ponta
  Stirea ca Gittenstein se intoarce este revoltatoare.
  Cu toata simpatia pt D-l Corlatean ar fi un nou esec major pentru politica externa USL, inca unul dupa MCV redactat la Bruxelles dupa dictarea de la Cotroceni in dispretul guvernului si parlamentului mandatati cu o majoritate zdrobitoare de cetateni.
  Va rog sa actionati pentru atragerea la externe a unei personalitati puternice cu vizibilitate si recunoastere internationala ale carui opinii sa nu poata fi desconsiderate.
  Din tara d-l P. Roman ar fi cred cel mai nimerit.As lua in considerare si candidatura d-lui Tariceanu care poate da o contributie buna. As sonda si optiunea achizitionarii unui “jucator politic” de prima marime cum ar fi D-l Tony Blair care poate ar accepta o asemenea provocare.

 37. vivi February 23, 2013 at 1:51 pm #

  @UN_ROMAN intentia mea nu era sa te jignesc iar daca asa ai inteles imi cer scuze.Ceea ce am vrut sa scot in evidenta este faptul ca ideea de regionalizare in sine este O MARE PROSTIE.In al doilea rand nu sunt fan al lui Basescu&Company.Iar in final as dori sa-ti spun ca eu nu am “studiat” regionalizarea eu o “traiesc” si tot ceea ce am scris sunt lucruri pe care eu le traiesc iar consecintele regionalizarii sunt cele pe care le-am prezentat.

 38. vivi February 23, 2013 at 1:55 pm #

  Regionalizare=Dezbinarea tarii, pentru care unii sau luptat sa o uneasca.

 39. Revizorul tehnic de trenuri February 23, 2013 at 7:53 pm #

  SE-NDOIEŞTE CINEVA ?
  http://www.rtv.net/bizar-o-mazga-verde-cu-provenienta-extraterestra-a-fost-descoperita-intr-o-rezervatie-naturala_66947.html
  Misterioasa mâzgă de culoare verde a fost descoperită într-un parc natural din Marea Britanie, de mai mulţi cercetători britanici. Potrivit acestora, substanţa vâscoasă nu seamănă cu nicio altă substanţă ;nu este nici animal, nici plantă. Un alt lucru bizar este faptul că nu conţine ADN, cu toate că seamănă cu ceva care este viu”, a declarat Steve Hughes, una dintre persoanele care investighează misterul.
  Cetăţenii sunt informaţi să nu atingă bizara descoperire.
  ………………………………………………………………………………………………………………………………
  Pământenii, cu siguranţă l-au scârbit şi pe Diavol, care nu a pregetat

  să le arunce o flegmă satanică. Se-ndoieşte cineva de această ipoteză ? Sigur, aşa ceva se află şi pe gazonul din curtea Palatului Cotroceni.

 40. justitiaru February 23, 2013 at 8:43 pm #

  http://www.ziare.com/crin-antonescu/traian-basescu/antonescu-basescu-mi-a-scrie-mie-si-lui-ponta-ca-noi-vom-fi-vinovati-daca-nu-intram-in-schengen-1220474
  D-le Ponta
  Trebuie sa-l reclamati pe BaSecu la Bruxelles ca se amesteca si executa presiuni in mersul justitiei si inceraca sa va implice in acest tip de acutiune pe care MCV o interzice oamenilor politici
  BaSecu trebuie amenintat cu suspendarea pentru acest tip de imixtiune

  • Livia Ursuleanu March 5, 2013 at 8:46 am #

   Hei ,hei ,ziare.com o mocirla securist-basista.Bine este ca sunt si oameni care au curajul sa infrunte insultele si grobianismul mafiotilor PDL-isto-basisti acolo pe ziare.com.Iata un comentariu care arata fatza hidoasa la propriu si la figurat a lui Basescu Traian:

   ” Basescu scrie scrisori?Nu .Se gudura pe langa USL sa nu fie uitat .
   Singura grijă a lui Basescu, pe langă candidatura infractoarei-prostituate-politruce ,Udrea la șefia PDL ESTE ca nu cumva sefia DNA si a PICCJ sa fie data unor procurori competenti care nu=-l au pe “nashul mafiot in suflet”,pentru ca din acel moment UdreaElena devine locatara la inchisoarea Targusor.
   Băsescu face presiuni asupra liderilor USL ca “să pună mai repede” procurorii-șefi. Gruparea mafiota Basescu Traian si Udrea Elena se zbat ca pestele pe uscat pentru ca sunt disperati de justele condamnari de care ,fiti siguri , ca nu vor scapa nici ei si nici complicii lor. Atat timp cat Basescu Traioan o sustine fatis pe infractoarea -prostituata Udrea Elena ,astfel indentificata in politiile de moravuri din tara,acesta compromite Institutie Prezidentiala dar si Uniunea Europeana .In ce-l priveste pe coruptul impostor procuror Daniel Morar Basescu se tine cu dintii legat de acesta pentru a exploata la maxim falsa imagine creata lui Daniel Morar de procuror incoruptibil si luptator anticoruptie,dar si pentru a-i plati ca a musamalizat dosarul FLOTA.

 41. Revizorul tehnic de trenuri February 24, 2013 at 2:14 pm #

  Ş-A FĂCUT-O CU MÂNA LUI

  Scrisoarea de somaţie a Guvernatorului către Antonescu şi Ponta, prin cre-i face responsabili de neintrarea României în Şhengen dacă nu vor numi imediat Procurorul General şi Şeful DNA, este, numai ea, suficientă pentru suspendarea imediată a lui Traian Băsescu din funcţia de Preşedinte, pe care cu toţii ştim că o ocupă ilegal.

 42. vivi February 25, 2013 at 10:38 am #

  As dori sa stiu de ce s-au sters comentariile postate de mine?Sa fi atins vreo “coarda sensibila”?.Sau poate dl-lui Ponta nu-i plac criticile sau mai bine zis adevarul?In orice caz daca doriti sa stiti de ce e prosta ideea dv.de regionalizare contactati-ma.Pana una alta cititi novelele ce vi le posteaza niste lingai.Iar pt.cetatenii romani:Sunt un pas inaintea voastra cu tot ce se va intampla in tara d.p.d.v al reformelor ce vor avea loc si pot sa va spun ca nu vor fi deloc bune.

 43. ZeV February 25, 2013 at 8:09 pm #

  Baroneasa a venit si a plecat, dar scrisoarea pierduta a basescului nu trebuie trecuita cu vederea.
  Domnul Cristian Preda, care se bate pe blogul personal cu Victor Ponta, dar nu vede ca posteriorul intors spre partid este neprotejat si vulnerabil, mai da o mostra de atitudine politruca, absolut paralela cu calitatea domniei sale de telectual cu pretentii de staif.
  In fine, incerc un raspuns, care, exprima, dupa parerea mea, prea mult adevar pentru a fi acceptat de distinsii telectualo-politicieni :
  Ponta face exact ce trebuie, stimate profesor, spre deosebire de guberniatorul Traian Basescu care se joaca cu schimbul de scrisori ca la o partida de pocker, sau tenis de masa, plusand mereu, fortand legea si nervii cetanenilor suprasaturati de circul unui om iresponsabil, demis, la urma urmei, de poporul roman, daca ar fi sa ne raportam fie si la criteriile Comisiei de la Venetia, unanim acceptate in Europa. Desigur, cu exceptia coloniilor.
  Romania nu a fost admisa (in spatiul Schengen n.r.) in perioada de glorie a puterii basiste si implicit a justitiei politice a doamnei Monica Macovei, nu va fi nici acum, indiferent cine si cand va fi numit in posturile vacante de procurori sefi. Este clar pentru cetatenii romani suverani ca MCV este un instrument politic al PPE si al gastii de clone antinationale care compun, din pacate, in majoritate vizibila, actuala opozitie portocaliu – de/re/colorata din Romania.
  Traian Basescu demonstreaza pentru a n-a oara cat este de ipocrit, desi, el insusi a respins numirile anterioare ale doamnei Pivniceru, chiar daca, tot el , le-a admis pe ale predecesorilor, in pofida avizelor negative ale CSM.
  MCV nu cere grabirea procedurii, ci, una transparenta, pe care, chiar Traian Basescu a invocat-o la respingerea precedentelor numiri.
  Domnul presedinte navigheaza, iarasi, dincolo de limita Constitutiei, cerand imperativ unor oameni politici neabilitati de lege in acest sens, sa interfereze in algoritmul de selectie si numire, demers evident abuziv si neconstitutional. Dar, toata lumea stie ca legea, inclusiv cea suprema, nu este o piedica in cale ambitiilor si orgoliilor prezidentiale.
  Constat ca in acest spatiu virtual asazis democratic (al blogului Cristian Preda n.r.) nu se sufla o vorba despre conflictul ce se acutizeaza, pe zi ce trece , intre judecatori si institutia ilegitima, din punctul lor de vedere, a CSM, ceea ce sugereaza, cel putin din punctul meu de vedere, o concluzie trista: esecul asazisei reforme Macovei din justitie.
  Din pacate pentru PDL, liderii acestui partid se comporta in mod autist, de ca si cum lumea nu exista, exista doar viziunea lor despre lume. Totusi, in ,,lumea care nu exista”, o anumita doamna, Emma Nicholson, a aratat ca nu se teme de DNA, şi nici de CSM, facand de rusine colegii de partid ai domnului Adrian Nastase. Devine tot mai vizibil ca era musai nevoie de un sacrificiu politic notabil , indiferent de cat de credibile sunt probele, pentru ca justitia doamnei Macovei sa primeasca…o justificare, o amprenta de ISO-9xxx european, iar salariile consistente ale unei armate de politruci angajati la parchetele aservite politic, sau la institutia unicat in Europa, recte, ANI, sa para ca sunt perfect legitime.
  Tot mai multi europeni incep sa-si revina din transa, realizand ca cineva, de la cel mai inalt varf institutional, incalca flagrant drepturile omului in Romania, iar viitorul pare destul de sumbru pentru asazisii proeuropeni la alegerile din 2014. Din pacate, s-ar putea ca euroscepticismul sa depaseasca granitele ideologice al PPE.
  Atat din Romania, dar nu numai.

 44. ZeV February 25, 2013 at 8:10 pm #

  continuare
  Victor Ponta a replicat magistral scrisorii transmisa la cacialma de catre domnului Presedinte.
  Schengen si MCV, NU AU NICI O LEGATURA. Lucrul acesta a fost afirmat de nenumarate ori, de :
  -Traian Basescu ;
  -José Manuel Durão Barroso ;
  -Ultimul raport de monitorizare pe justitie ;
  Acestea fiind spuse, astept, cu incredere, scrisoarea premierului adresata primilor ministri ai tarilor europene.
  Apropo de MCV….eu nu am uitat contextul in care a fost introdus acest mecanism umilitor de amestec in treburile interne ale unui stat membru suveran……dupa indepartarea PD din guvernul Tariceanu si iminenţa primei suspendări a lui Traian Băsescu, doamna Monica Macovei, in cardasie cu domnul Franco Frattini (vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul pentru Justitie si Afaceri Interne in acea perioada n.r.) au produs un instrument diabolic prin care, sa fie aparate atat interesele de putere ale clicii basesciene in Romania, si in acelasi timp, sa se descurajeze libera circulatie in spatiul european, dinspre est spre vest, pe care domnul Frattini nu a privit-o niciodata cu ochi buni.
  Iaata ce spunea Renate Weber:
  ,,Pe 23 aprilie 2008, comisarul Frattini a declarat pentru ziarul La Stampa ca Directiva privind libertatea de miscare a cetatenilor europeni in spatiul european este depasita si trebuie revizuita, permitandu-si sa induca in eroare opinia publica afirmand ca Directiva 2004/38/EC “dadea posibilitatea guvernelor nationale … sa stabileasca un prag [minim] al veniturilor si obligatia de a dovedi originea legala a veniturilor”. Ceea ce este un neadevar, singurul lucru mentionat de directiva referindu-se la necesitatea unor resurse suficiente in asa fel incat cetatenii unor state membre al UE, rezidenti in alt stat, sa nu devina o povara pentru sistemul de asistenta sociala al statului gazda, a mai spus Weber. Potrivit acesteia, actualul inca vice-presedinte al Comisiei Europene isi permite sa ignore cu desavarsire prezumtia de nevinovatie prevazuta inclusiv de art. 48 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene afirmand ca “libertatea de circulatie a cetatenilor, care este sacrosanta, nu trebuie sa devina libertatea de circulatie a infractorilor”. ”
  MAI MULT DECAT ATÂT:
  Domnul Frattini , devenit ministru de externe in guvernul Berlusconi, a cautionat, prin prezenţă, toate excesele, la limita legalităţii, ale premierul italian, certat iremediabil cu justiţia italiană. Despre aceasta, domnul Berlusconi afirma că ,,este mai rea decât mafia”.
  Cu toate acestea, EXISTĂ UN MECANISM DE MONITORIZARE ÎN RELAŢIA CU ITALIA ?
  Evident, nu. Doar România este pusă la colţ, tratată precum o colonie, DEŞI, ROMÂNIA ESTE PARTENERĂ EGALĂ A STATELOR EUROPENE !
  Ştiu domnii şi doamnele din PDL aceste lucruri ? Desigur că ştiu, mai ales, le cunosc bine, europarlamentarii PDL . E cu atat mai gravă atitudinea recentă a acestora, ca de altfel a întregului grup PPE, referitor/referitoare la infiltrarea redacţiilor de presă cu ofiţeri sub acoperire.
  În această situaţie care tinde să nu se mai lase ascunsă sub preş, o serie de politicieni insistă să ne spună ca sunt mai legitimi decât cei din actuala putere să ne ceară votul.
  Aveţi tot dreptul din lume, stimaţi domni, să ne cereţi votul…noi vom ştii, dacă vom fi pe deplin informaţi, desigur, ce să facem cu el. 😉

 45. MIHAI SC February 26, 2013 at 8:48 am #

  DOMNULE PONTA, PROIECTUL DE LEGE PRIVIND MODIFICAREA OUG195/2002 NU VA FACE DECAT SA-I IRITE LA MAXIM PE CEI 70% DE ALEGATORI CU CARE ATI CASTIGAT ALEGERILE IN NOIEMBRIE. IN LOC SA MUNCITI MULT LA ASTFEL DE LEGI MAI BINE ATI CREEA LOCURI DE MUNCA PENTRU TINERII CARE AU MAI RAMAS IN TARA SI ASTFEL PRIN TAXELE SI IMPOZITELE COLECTATE VETI CONTRABALANSA DEFICITUL SALARIATI-PENSIONARI LA CARE STAM ATAT DE “BINE”. VA RUGAM SA NU NE OBLIGATI SA NE LUAM SI FAMILIILE IN STRAINATATE SI ASTFEL SA PIERDETI SI CELE CATEVA MILIARDE DE EURO PE CARE LE TRIMITEM ANUAL IN TARA. EU VREAU SA CIRCUL CU MASINA MEA INMATRICULATA IN GERMANIA PE NUMELE MEU 2LUNI PE AN IN ROMANIA FARA SA FIU OBLIGAT SA UMBLU SA TRADUC ACTELE. SA INVETE DOMNUL POLITIST LIMBI STRAINE ASA CUM STIU CEI DIN TARILE CIVILIZATE. VA MULTUMESC.

 46. justitiaru February 26, 2013 at 9:44 am #

  BaSecu indrazneste sa ceara demisia penalilor?Splendid,cereti demisia imediata a lui BaSecu sa fie judecat in Dosarul Flota care il asteapta.cu dor in piept.

 47. Fault February 26, 2013 at 12:21 pm #

  CĂPITANUL VAL – VÂRTEJ

  « http://stirileprotv.ro/stiri/politic/moment-neasteptat-la-sedinta-de-bilant-a-mapn-traian-basescu-a-parasit-sala-fara-nicio-declaratie.html
  Moment inedit la sedinta de bilant de ieri a Ministerului Apararii. Imediat dupa ce intrevederea cu usile inchise s-a terminat, presedintele a plecat val-vartej fara sa faca nici o declaratie. »

  La câteva minute Administraţia Prezidenţială a motivat comportamentul Guvrnatorului prin apariţia unei crize spontane de inteligenţă care necesita depresurizare craniană de tip alcoolic în baro-clinica
  Palatului Cotroceni.
  Pentru răutăcioşi s-a dat şi explicaţia suplimentară că n-ar fi fost vorba de îndemnul patriotic : Ieşi afară, etc…

 48. un roman February 26, 2013 at 1:51 pm #

  buna ziua, am o intrebare pentru Dvs. ca si cetatean care isi plateste impozitele la timp si toate taxele….cum este posibil sa scoateti acea taxa de mediu, care este aberanta? mi se pare imposibil sa platesti taxa la o masina care a rulat 4 ani deja in romania, euro 3 sa platesti 1400 euro. …deci masina a fost rulata 4 ani in tara (ce vina am eu ca nu s-a platit taxa la ea?)…de ce bagati aceasta taxa aberanta…unde in lumea asta mai exista atatea taxe ca in romania??????????? nu vreti sa ne puneti taxa ca mergem pe strada pe jos? nu m-ar mira….oricum romania este tara tuturor posibilitatilor…..pacat ca am ajuns sa ne injosim si nimeni nu mai are curajul si puterea sa mai strige ca nu mai vor.

 49. justitiaru February 26, 2013 at 6:01 pm #

  D-le Ponta
  Una din prioritati este repornirea Oltchim fie prin ajutor de stat cu aprobarea UE, fie din surse private.Eu propun deschiderea unei chete nationale pentru salvarea Olhim.Cred ca ar fi o solutie frumoasa la care ar adera toata lumea.

 50. nastyb0y February 27, 2013 at 12:38 pm #

  în exclusivitate, dedicaţie pentru dl. Ponta care, la două zile după ce eu m-am ridicat de pe scaunul Reginei Danemarcei din Parlamentul de la Copenhaga, în râsetele oficialilor danezi, hop şi dânsul după mine, în vorbe cu prim-ministrul danez, o femeie extraordinară. Să fie într-un ceas bun. Pentru ţară, desigur. Pamfletul se intitulează :”3 iezi, 4 pezi”.
  http://nastyb0y.wordpress.com/

 51. Sa Dati Vina PE UE=Noua Uniune Sovietica Insemana Ca nu V-ati Maturizat Inca..Dar Aveti Timp..Ce-ar fi Sa Taiati Din Bugetul Apararii si Sa Investiti In Energie Libera, Agricultura Urbana Organica Si Sisteme IT Open Source ..google: motor apa inventie romaneasca..rugatii pe olimpici sa va creeze un website de genul https://petitions.whitehouse.gov/ sa evitati iesirea oamenilor in strada
  sa scapam de criza spune-i lui isarescu sa aduca aurul in tara ca sa facem o moneda bazata pe aur si argint..intram in postcapitalism iar statul de drept nu va mai fi obligatoriu..prima data va fi democratie directa apoi colaborari locale cu participatie voluntara..monopolul corporatiilor si a bancilor se va prabusi odata cu google microsoft si apoi bursele..nu ati fost trimis degeaba pe acest pamant..totul este foarte bine calculat..natura este gratuita si open source..sa invatam de la ea

 52. Valentin February 27, 2013 at 3:50 pm #

  Bună ziua, având în vedere aceste situaţi concludente (grafic), care sunt măsurile luate de către Dumneavoastră, pentru a ameliorarea furtuna în care se află România urmând ca ea să se poată transforma în taifun d.p.d.v. economic. Am observat din acţiunile Dumneavoastră ca investiţiile au scăzut, dar creşte cheltuială cu aparatul de stat. Nu mă aştept să îmi răspundeţi. Părerea mea contează câtuşi de puţin, dar viitorul nostru, a celor de jos, contează. Ar fi frumos şi bine să mai culcaţi urechea şi acolo unde vorba vă atrage atenţia. Dumneavoastră gândiţi măsurile şi viitorul pe termen “lung”, adică patru ani, atât cât durează mandatul. Linia dintre plus şi minus este foarte subţire, după cum se vede (vezi grafic), iar dumneavoastră trebuie să veniti cu măsuri care susţin acel mic plus. Trebuie să aveţi curajul să folosiţi un mesaj sincer şi să recunoaşteţi, spre avantajul Românilor, ca situaţia este gravă pentru viitorul nostru. Însă prin măsurile luate, cred că vom ajunge pe minus, acolo unde te imprumuţi mai scump iar vârtejul este mult mai puternic. În consecinţă pe termen “lung”, vă faceti muncă mai grea prin non-măsuri de creştere. Pe lângă munca grea pe care o ve-ţi presta, atrageţi, după sine trai greu pentru restul. Văd ca vă atrage televiziunea, nu este rău, dar folosiţi spaţiul tv. şi pentru a ridica probleme cu impact pozitiv în societate. De multe ori aveţi discurs socialist, ceea ce arată plafonare. Să îmi fie iertată îndrăzneala. Trebuie să stati mai mult timp cu miniştri din economie, unde să vă simţiţi sub asediu, căci aşa arată lumea economică mondială, iar serviciul extern trebuie să fie ireproşabil……. Nu doresc să fiu un alt fatalist, dar mă îngrijorează perspectivele nivelului de trai. După părerea mea neînsemnată, tehnic România nu avea nevoie de măsuri socialiste, ele vor duce imediat pe minus firavul plus, câştigat cu greu de Români. Dincolo de aceste rânduri există o realitate, de care suntem responsabili prin acţiuni.

  • Valentin February 27, 2013 at 7:52 pm #

   situaţii concludente. Mulţumesc!

 53. Mihai February 27, 2013 at 7:59 pm #

  Din păcate ptr. noi cetăţenii, atât timp cât USL-ul se mulţumeşte doar cu guvernarea dar fără să ia puterea din mâna lui băsescu, cu servicii, cu procurori, cu justiţie, cu argaţi şi slugile sale umile şi vomitoase, nu ptr. a le trece de partea lor, ci de a le aduce într-o stare de normalitate, tot aşa vom păţi. Tare îmi este teamă că revocarea dănileţului şi ghicăi de la CSM, sunt două “mişcări mult prea firave” ptr. grosolăniile instituţiilor şi oamenilor băsişti. Până acest USL nu va înţelege cu adevărat că răul naţional băsescu traian trebuie eradicat complet, nimic, dar absolut nimic, nu va funcţiona în ţara asta. Vom avea instituţii aservite lui băsescu – CCR tocmai şi-a adus aminte de mesajul lui băsilă legat de statutul parlamentarilor – vom avea oameni şi ofiţeri acoperiţi peste tot pe unde doreşte băsescu, interceptări legale-ilegale grupa mare, vom avea dosare politice la comandă după poftele naşului din suflet, vom avea guvernul şuntat, jignit şi făcut cu ou şi cu oţet la ceas de seară şi ori de câte ori i se ridică suspendatului demis de popor nivelul politic să scoată flăcări pe nas. Vom avea răzmeriţe ungureşti cu toate mizeriile prin toate zonele cu unguri. Până la urmă, şi USL-ul trebuie să înţeleagă că nu se mai poate aşa – un neica nimeni, ce tocmai a primit 7 milioane de şuturi în fund de la un popor scârbit de trădările sale grosolane, să se joace cu nervii noştrii şi tu majoritate parlamentară de 70 %, stai capră şi băsescu să te călărească cum vrea şi când vrea el. Mai mult, mai trebuie să-i suportăm şi pe iredentiştii ăia vomitoşi ai lui Tokes de pe la Sfântu Ghe. şi Miercurea Ciuc, să-şi dea şi ăia în stambă şi să-şi bată joc de acest neam şi de acest popor !!! Cât mai acceptaţi toate astea USL ? De vorbe “fioroase” spuse pe la televiziuni de reprezentanţii puterii, sunt sătul. Vreau să văd fapte – să văd că un primar de`ăsta cu provocări de drapele secuieşti sau ungureşti, este arestat pur şi simplu ptr. faptele sale inconştiente, să văd (cum bine se discuta într-o seară la televizor) cum li se retrage cetăţenia unor indivizi de teapa lui Tokes sau a ciudaţilor ălora de arborau cu tupeu steagul secuiesc pe instituţiile publice din România. Să se ducă în Ungaria dacă nu mai vor aici, că nu-i ţine nimeni cu japca şi nici nu le va duce cineva lipsa.
  Deci, situaţia e destul de gravă, din punct de vedere al celor cu naşu în suflet, cu Schenghen-ul o luăm în freză şi hai să fim cinstiţi – suntem orice numai “parteneri” europeni nu suntem. Adică, suntem cam bătaia de joc a Europei, iar o contribuţie esenţială ptr. că am ajuns aici, o are băsescu şi regimul său canceros pe care-l patronează de 8 ani. Dar USL-ul, trebuie să rezolve toate astea. Da, într-adevăr nu se poate să baţi din palme şi gata, dar nici să prestezi aşa de slab şi băsescu să ne batjocurească în fiecare zi.
  Şi totuşi, nu pot să nu-mi aduc aminte de cvorum, de lipsa de curaj şi bâlbele lui Ponta şi Antonescu de-astă vară când ar fi TREBUIT să scape ţara asta definitiv de băsism. Nu ştiu ce ne rezervă viitorul, dar presimt că mult timp ne va călca băsismul pe bombeuri în ţara noastră şi USL-ul nu va face mare şmecherie în afară de lamentările care încep să devină din ce în ce mai penibile. D-le Ponta noi cei multi si prostiti tot timpul, dorim sa stim clar daca sunteţi ori nu mai sunteţi la putere ? Dovediti-ne prin fapte !

 54. Fault February 27, 2013 at 8:55 pm #

  MOTIVAREA DECIZIEI PUTEA FI DATĂ ŞI PE 32 FEBRUARIE 2013 DACĂ NU SE ARĂTA BARONEASA
  http://stirileprotv.ro/stiri/politic/js4-lucrarea-stiintifica-a-lui-adrian-nastase-in-acord-cu-legea-cele-45-de-zile-acordate-corect.html

  « Cele 8 luni de detentie pe care trebuia sa le execute obligatoriu s-au scurs, dar fostul premier n-a parasit celula. Si nu stie deocamdata cand se va intampla acest lucru. Procurorii anticoruptie au atacat sentinta judecatorilor care au stabilit ca Nastase poate fi pus in libertate.
  Judecatoria sectorului 4 a stabilit pe 12 februarie ca Adrian Nastase poate fi eliberat: “Instanta apreciaza ca timpul executat din pedeapsa este suficient pentru ca detinutul sa isi insuseasca scopul preventiv si educativ al acesteia, astfel incat pe viitor sa nu mai comita si alte fapte infractionale”, se arata in motivarea deciziei, data astazi publicitatii.
  Judecatorul recunoaste ca fostul premier a indeplinit toate conditiile pentru a putea fi eliberat inainte de termen: a executat o treime din pedeapsa, adica cele opt luni, ba chiar a castigat alte 45 de zile de libertate scriind o lucrare stiintifica despre rolul Romaniei in Uniunea Europeana. Fostului premier i se recunosc si calitatile de dascal, pentru ca a participat la programele de educare a detinutilor de la Jilava.
  “Instanta retine ca este indeplinita si conditia dovezilor temeinice de indreptare, concluzie ce rezulta din aceeasi caracterizare care releva participarea constanta a condamnatului la nu mai putin de 17 programe educationale pe parcursul carora s-a implicat in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate.”

  Chiar daca judecatorul a fost de acord cu eliberarea, procurorii au atacat decizia.
  Procurorii DNA se opun eliberarii conditionate a lui Nastase si pentru ca au declarat recurs impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 4 vor trebui sa spuna si care sunt motivele. Cert este ca motivarea recursului nu este limitata in timp asa ca nimeni nu stie cand va ajunge dosarul fostului premier la Tribunalul Bucurest.
  “Se asteapta ca dna-ul sa fie civilizat si sa urgenteze recursul, pentru ca in cateva zile sa se termine totul”, a declarat Dan Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase.
  Adrian Nastase va fi eliberat abia in momentul in care va avea parte de o decizie judecatoreasca favorabila definitiva.”
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  Azi Băsescu Traian era la Vie(na) constatând că « Strugurii sunt acri ». Sau o fi aflat că Adrian Năstase va fi liber mersi, la Zambaccian, încă de duminică 03.03.2013

 55. Doru Bantus February 27, 2013 at 10:22 pm #

  Domnule Ponta,
  Am o intrebare care nu are legatura cu subiectul dar are legatura cu profesia domniei voastre. Este normal ca un avocat cu vederi portocalii ( si, din pacate, sunt destui, chiar prea multi, printre avocati ) sa refuze sa asiste in instanta pe cineva din tabara adversa, mai ales daca respectivul petent este notoriu pentru convingerile sale? Se poate intampla insa si asa: Avocatul nu stie cine esti si ce hram porti si incepe sa se apuce de treaba. Apoi afla ce este cu tine si te lasa la mijloc de proces. Cum ramane totusi, domnule procuror, cu dreptul la aparare al celui care apeleaza la justitie? Ce facem? Ne intoarcem la anii 50′?

 56. left February 28, 2013 at 1:15 am #

  Stânga nu are voie să mai facă greșeli – Adrian Nastase

  http://nastase.wordpress.com/2013/02/27/stanga-nu-are-voie-sa-mai-faca-greseli/

  “La începutul anului, Michel Rocard a publicat, la Editura Flammarion, împreună cu Pierre Larrouturou, o carte extrem de interesantă: “La gauche n’a plus droit à l’erreur “. Evident, autorii se referă la situația din Franța, de după alegerile prezidențiale de anul trecut. Cred însă că unele concluzii ale volumului sunt relevante și pentru România, în contextul rezultatelor de la alegerile parlamentare.

  Analiza crizei economice, care a început în 2007, subliniază, în primul rând – consideră autorii – întârzierea cu care au fost luate măsurile necesare. “Toate marile înfrângeri în istorie – spunea generalul MacArthur – se rezumă în două cuvinte – <>”. Lipsa de reacție a determinat, succesiv, explozia crizei sociale, a crizei financiare, a crizei alimentare, a crizei democratice, și aceste crize continuă…

  Încă din 2010, Paul Krugman – laureat al Premiului Nobel pentru economie – sublinia pericolele unei politici de austeritate ce viza doar reducerea deficitelor, politică ce a agravat recesiunea și, în final, a mărit deficitele, așa cum s-a văzut în Grecia, în Italia, în Portugalia, în Marea Britanie sau în Spania. Și concluziile autorilor sunt în sensul că politicile de austeritate agravează criza.

  Una din tezele interesante este aceea că se poate ieși din șomaj fără să existe creștere economică (creșterea economică nu va reveni curând chiar dacă se vor face mari cheltuieli publice).

  Autorii consideră însă că obiectivul principal nu trebuie să-l reprezinte creșterea economică, ci justiția socială. Ideea de bază este aceea că nu creșterea economică va determina mai multă justiție socială, ci din mai multă justiție socilă vor veni stabilitatea economică și prosperitatea.

  Exisă multe alte sugestii (unele au mai fost formulate): separarea băncilor de depuneri de băncile “speculative”; impunerea unei taxe serioase asupra tranzacțiilor financiare sau dezvoltarea unei “economii sociale și solidare”.

  Astfel, în Franța, în 2008, aproximativ 2 milioane de persoane lucrau în cooperative și asociații (12% din sectorul privat). Existau aproximativ 21000 de societăți cooperative de producție (SCOP) cu 900000 salariați. Caracteristica lor este aceea că salariații sunt asociați majoritari ai întreprinderilor în care dețin 51% din capital. Problema esențială, în opinia autorilor, este aceea de a depăși faza de “corporate governance“, în care acționarii (tot mai des hedge fonds) având drepturi exclusive, sacrifică strategia pe tremen lung a întreprinderii pentru a obține dividende mai mari cât mai rapid. În acest sistem, tactica prevalează asupra strategiei.

  Evident, schimbările nu pot fi realizate într-o singură țară europenă. De aceea, este nevoie și de o reformă a instituțiilor europene. Rocard și Larrouturou reiau propunerea din 2000 a lui Joschka Fischer, aceea a unui sistem parlamentar, în care guvernul europen să fie desemnat de majoritatea Parlamentului Europen. În final, și o rețetă culinară pentru politică – Cum pote fi gătită o broască?

  Metoda intuitivă ar fi să fierbem apă și să aruncăm broasca în apă fiartă. Probleme este că broasca, cu atenția ei cunoscută, va sări instantaneu din vasul respectiv. Soluția este să puneți broasca în apă rece iar vasul cu apă să-l puneți la foc mic. Broasca va înota și nu va reacționa la încălzirea apei. Când va dori să facă lucrul ăsta, nu va mai avea forța necesară, spun autorii, “numeroase civilizații au știut să câștige războaie dar au dispărut în urma unei îndelungate decadențe”.

 57. Fault February 28, 2013 at 8:40 am #

  « DIN MAI MULTĂ JUSTIŢIE SOCIALĂ VOR VENI ŞI STABILITATEA ECONOMICĂ ŞI PROSPERITATEA

  De la Michel Rocard şi Pierre Larrouturou, citire (cartea lor extrem de interesantă: “La gauche n’a plus droit à l’erreur “).
  Schimbările nu pot fi realizate într-o singură țară europenă. De aceea, este nevoie și de o reformă a instituțiilor europene. „

  „Rețetă culinară pentru politică – CUM POATE FI GĂTITĂ O BROASC ?
  Metoda intuitivă ar fi să fierbem apă și să aruncăm broasca în apă fiartă. Probleme este că broasca, cu atenția ei cunoscută, va sări instantaneu din vasul respectiv. Soluția este să puneți broasca în apă rece iar vasul cu apă să-l puneți la foc mic. Broasca va înota și nu va reacționa la încălzirea apei. Când va dori să facă lucrul ăsta, nu va mai avea forța necesară, spun autorii, “numeroase civilizații au știut să câștige războaie dar au dispărut în urma unei îndelungate decadențe”.”
  http://nastase.wordpress.com/

  Doamne, ăsta e cazul României de azi.
  Dragii mei fraţi,
  Vă rog să reflectaţi.

 58. Vasile Roaita February 28, 2013 at 10:07 pm #

  al doilea val e “Valul lui Traian”

 59. Victor February 28, 2013 at 11:02 pm #

  D-le Victor Ponta,
  Pe mine nu ma mai surprinde nimic,nimic. Atata vreme cat Basalaul, acest demis al demisilor, tartorul tartorilor, tradatorul tradatorilor este la butoane, comandand CCR, CSM, Serviciile secrete etc, nimic nu se va face normal in tara asta. Ma mir ca cei de la USL, pe care din pacate i-am votat(degeaba!), in frunte cu Ponta si Antonescu, nu stiu nici macar atata, ca “pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti”, asa ca Basalaul va trage toate sforile, va baga toate betele posibile si chiar imposibile, in activitatea Parlamentului/Guvernului, asa ca praful se va alege de toate sperantele romanilor. Ce pacat, ca USL-ul dupa o saptamana de vis, in care a schimbat presedintii camerelor, l-au suspendat pe bulibasa, au dat cu piciorul la toate, prin coabitarea cu “suspendatul”(de atunci dainuie coabitarea aceasta blestemata) si au trantit, cu buna stiinta, referendumul pentru demiterea satanei (ce tupeu maxim la acesta sa-l invoce chiar el pe Dumnezeu!), iar de atunci a inceput dezastrul guvernarii USL. Dar stati, ca dracul de abia si-a scos coarnele, nici nu va puteti inchipui ce va urma. Rusine USL pentru ce ne-ati facut si ce urmeaza sa ne faceti prin COABITARE= TRADARE. Imi e o scarba groaznica de ceea ce se intampla in tara, dar din pacate nu o pot parasi definitiv, fiind mai in varsta si avand probleme de sanatate. O sa abandonez inclusiv gandurile despre acesti ticalosi care ne guverneaza, desigur in frunte cu guvernatorul.

 60. arama March 1, 2013 at 8:41 am #

  As vrea sa va felicit pentru Mama dvs.A fost o placere sa o ascult si mi/a dat o cupa de liniste in suflet.Dumnezeu sa o binecuvanteze si dvs sa aveti grija ca batranetea e grea.Sunt de aceeasi profesie cu ea si de aceeasi varsta.Aveti rabdare sa o ascultati si veti avea doar de castigat in ceea ce priveste baza in economia mica.Pic cu pic se face lacul.

 61. Ion March 1, 2013 at 1:31 pm #

  D-le Victor Ponta,
  Pana cand va veti bate joc de romanii, care in marea lor majoritate v-au dat votul, prin aceasta demonica si catasrofala COABITARE, cu cine nu se poate asa ceva. Cum puteti fi atat de orb/surd si sa nu vedeti aceasta crunta reliate, pentru a lua masuri corespunzatoare ? Cand va veti trezi, sau veti fi trezit la aceasta cumplita realitate, va fi prea tarziu, atat pentru dvs+USL, cat si pentru poporul roman !

 62. Bogaci lucia April 3, 2013 at 4:28 pm #

  Va urmaresc zilnic miscarile pe tabla de sah a guvernarii Dvs. La inceput ati abordat lupta contra regimului basist si reprezentantilor acestuia cu curaj si fermitate. Dar incet incet ati cazut in plasa de paianjen a acestuia, fie din lipsa de curaj fie santajat!!! In ultimile zile ati trecut categoric din tabara antibasistilor in tabara lui. Ati devenit chiar supusul umil al acestuia. In acest mod de conducere si de comportament aduceti grave deservicii tarii, votantilor care si-au pus mari sperante in Dvs. si USL. Chiar daca PDL a cazut in dizgratia lui Base va joaca cum vrea el. Ati uitat ce scria pe asfalt in fata vilei Dante? Ati uitat ca v-a insultata acuzandu-va de plagiat?!. Imi aduc aminte cu cat dispret se adresa Dvs. cu”dotore Ponta” si azi va vedem propunand-o la sefia DNA pe L.C.Kosesi, schimbandu-va opiniile si declaratiile de la o zi la alta.
  Ieri: Maine voi desemna pe noul ministru al justitiei, e treaba lui sa numeasca procurorii;
  Azi: Desemnati si dati lista cu propuneriler Dvs. fara a va consulta cu PNL-ul.
  Domnule Ponta nu uitati ce ati promis si ati spus in campania electorala, nu uitati ca sunteti reprezentantul unui mare partid, nu uitati ca sunteti prim ministru datorita votului celor 7.4 milioane de cetateni care si-au pus speranta in Dvs., care au crezut ca ve-ti avea curajul de a face ce ati promis. Pacat ca ati dezamagit o tara intreaga. Am vazut acest lucru din moment ce v-ati prezentat la ordin la Palatul Cotroceni ca sa semnati o intelegere secreta(dar datorita mass-mediei a devenit publica), ca nu ati urmat pasii aratati de D-l senator Ghise in demiterea lui Basescu. V-ati instalat in locul visat din copilarie si faceti jocul guvernatorului. Privesc cu dezamagire evenimentele din aceasta primavara si nu-mi vine sa cred. Daca nu aveti consilieri capabili sa va sfatuiasca, adresati-va lui Ion Iliescu, e mai experimentat, mai in varsta si mai priceput in a descurca situatii complicate. Sa nu credeti ca nu stiu ca lucrurile sunt foarte complicate, ca in culise se coace mereu ceva, ca forte oculte si dusmanoase va pot determina sa intrati in impas, dar poporul asteapa cu nerabdare sa faceti ceea ce e ati promis, ce e corect si democratic. Aduteti dreptatea sociala, nu domnia unei paturi de imbogatiti prin furt, excrocherie si subminarea economiei nationale. De aceea am botat USL=Antonescu+Ponta+Constantin. Sper ca opinia mea sa va trezeasca din beatitudinea puterii.
  Un votant

 63. dan April 10, 2013 at 10:03 am #

  Romania versus talharii moralisti ai planetei
  Data aparitiei: 06.10.2011
  In ultima vreme reprezentantii a diverse natiuni pretinse civilizate si dezvoltate ne tin lectii de morala, ne trag de urechi sau chiar ne insulta. In acelasi timp, nevertebratele care conduc aceasta tara fac sluj in fata impertinentei externe. Desigur, unul dintre primele lucruri care trebuie rezolvate este aceasta aberatie biologica in virtutea careia, intr-o tara cu multe vertebrate, in varful lantului trofic se afla indivizi fara coloana vertebrala. Este evident ca Romania se confrunta cu o conspiratie a acestor specimene care, pentru a-si pastra locurile privilegiate, se inghesuie unele in altele si isi tin de “sase” pentru ca lumea sa nu afle ca sunt doar niste lipitori lacome, descendente ale taratoarelor bolsevice care ne-au otravit cultura si spiritul national.

  Sa revenim insa la moralistii din afara tarii si sa ii cunoastem mai bine. Iata care este adevarul despre pionierii democratiei, ai drepturilor omului, ai umanismului s.a.m.d.:

  FRANTA: putere coloniala care a controlat, la un moment dat, aproape 13.000.000 kilometri patrati, aproximativ 9% din intreaga suprafata a uscatului mondial. Un numar impresionant de tari au fost ocupate cu forta de catre francezi. Prosperitatea Frantei se bazeaza intr-o buna masura si pe crimele si jaful din fostele tari coloniale. Iata cateva dintre acestea – Algeria, Camerun, Ciad, Gabon, Niger, Senegal, Tunisia, Madagascar, Maroc, Vietnam, Laos s.a. Mai jos puteti vedea harta coloniala a Frantei:

 64. Elev April 17, 2013 at 4:21 pm #

  Buna Ziua Domnule Premier as vrea sa va intreb de ce trebuie sa primim acea “spatamana altfel” in loc sa facem scoala pentru a nu ne strica si weekend-ul mi-ar placea sa imi raspundeti.

  Cu Stima,
  Un Elev

 65. silvia September 28, 2013 at 9:52 am #

  Domnule Premier daca face-ti cualitie cu udmr ve-ti avea 0 voturi si nu mai luati decizi de unul singur ca nu este corect fata de romani care va-u votat. incercat-i sa nu va mai certat-i, ca opozitia asta urmareste sa va strice cualitia.consultati-va cu parlamentul ca aveti inca o majoritate mare.va doresc multa sanatate si dumnezeu sa va ajute in tot ce face-ti.stim ca nu este usor.

 66. Ionut satul de politicieni October 1, 2014 at 9:19 am #

  Scoli, spitale, impozitare BOR, arestarea tuturor baronilor locali, autostrazi, cultura, dezvoltarea turismului, protejarea naturii, fara defrisari; esti in stare de asa ceva sau cer prea multe ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: