„Cu cat si-au taxat bogatii guvernele in criza”

18 Jan

Va recomand acest articol.

„Suprataxarea celor avuti a devenit, in plina criza, practica la care au apelat tot mai multe guverne pentru a face fata complicatiilor de natura financiara, ce nu au putut fi rezolvate prin alte masuri.

Metoda a fost testata inca din 2011 in Italia, unde fostul premier Silvio Berlusconi a introdus, in 2011, o “taxa de solidaritate” de 3% pentru italienii care castiga mai mult de 500.000 de euro anual, al caror numar a fost estimat la 3.600 de persoane, ce urma sa fie mentinuta pana in 2013. Mentionam ca varianta initiala a propunerii viza o taxa de 5% pentru veniturile mai mari de 90.000 de euro, abandonata in contextul tensiunilor politice.

Potrivit ministrului de Finante Giulio Tremonti, diferenta urma sa fie acoperita prin masuri mai dure pentru combaterea evaziunii fiscale, a scris Bloomberg

De asemenea, in septembrie 2011, fostul premier spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a resuscitat taxa pe bogatie, eliminata chiar de el inainte de recesiune, pentru spaniolii cu proprietati imobiliare, cu exceptia locuintei principale, precum si actiuni si depozite bancare, cu o valoare cumulata de peste 700.000 de euro. Numarul contributorilor a fost estimat la 160.000 de euro, iar platile totale la peste un miliard de euro pe an.

“In momente dificile, este corect ca cei care au mai mult sa dea mai mult”, a argumentat atunci seful inspectorilor fiscali, Jose Maria Mollinedo, potrivit The Guardian.

Guvernul Mariano Rajoy a introdus, la inceputul lui 2012, majorarea impozitului pe venit, acesta ajungand la de la 45% la 51% pentru veniturile mai mari de 175.000 de euro pe an.

Insa anul trecut, marcat de o deteriorare accentuata a perspectivelor economice, este cu precadere momentul de varf al atacului la avutie.

In decembrie 2012, guvernul slovac a decis majorarea taxei de 19% pentru bogati, politicieni si companii, incepand cu 2013. Astfel, a fost majorata taxa pe profit pentru toate companiile din Slovacia la 23%, iar taxa pentru persoanele care castiga mai mult de 3.300 de euro a fost stabilita la 25%.

Pentru toti politicienii, inclusiv pesedintele, ministrii si membri ai Parlamentului, a fost prevazuta o taxa suplimentara de 5% din salarii, conform AFP.

Introdusa in 2004 in Slovacia, taxa pe profit de 19% a fost considerata motorul succesului economic, atragand investitii straine directe in special in sectoarele auto si electronic.

Slovacia a avut cea mai rapida crestere economica, in 2012, dintre tarile din zona euro, estimata la 2,6%, comparativ cu 3,3% anul precedent si 4,2% in 2010. In acest an, cresterea ar putea incetini la 1,6%, potrivit bancii centrale.

Tot in decembrie, presedintele ceh, Vaclav Klaus, a aprobat legea privind suprataxarea bogatilor. Astfel, din 2013, cehii cu un castig lunar de peste 100 de mii de coroane cehe (5.200 dolari) platesc o taxa suplimentara de 7%, a relatat The Voice of Russia.

Potrivit estimarilor, economia Cehiei, puternic dependenta de exporturile in zona euro, a inregistrat o contractie de 1% anul trecut.

Nici americanii bogati nu au scapat de suprataxare. In mijlocul furtunii declansate de “varful fiscal”, administratia Obama a decis majorarea impozitelor pentru americanii cu venituri mai mari de 400.000 de dolari, dar si pentru venituri din capital, dividende si proprietati imobiliare cu o valoare mai mare de cinci milioane de dolari.

Emblematica pentru aceasta tendinta este politica presedintelui francez Francois Hollande.

Guvernul sau socialist a incercat sa impuna o taxa de 75% asupra partii de venituri care depaseste 1 milion de euro anual. Masura, care a declansat un exod al bogatilor francezi in tari precum Belgia sau chiar Rusia, a fost respinsa de catre Consiliul Constitutional al Frantei, deoarece nu ar respecta principiul egalitatii in fata finantelor publice.

Oricum, presedintele francez este hotarat sa gaseasca o noua forma de a-si pune planul in aplicare.

Totusi, “avand in vedere venitul redus pe care il poate aduce (de circa 300 milioane de euro anual – n.red), scandalul pe care l-a provocat si prejudiciul adus imaginii Frantei, ar fi mai indicat sa fie trecuta sub tacere”, considera Philippe Gudin, economist la Barclays, citat de BBC.

Sursa: Ziare.com

209 Responses to “„Cu cat si-au taxat bogatii guvernele in criza””

 1. adr January 18, 2013 at 9:51 am #

  Asa este oriunde , in lume! Numai musulmanii au obligatia, dupa ce isi platesc obligatiile catre stat, sa mai contribuie cu 10% din ce le ramine pentru a ajuta pe cei mai saraci dintre ei! Putem lua exemplu de la musulmani ca doar nu toti sint teroristi! Cei mai bogati uita de cei care abia isi duc zilele! Dramele produse in ultimele zile , si ma refer la ingerasii care au murit incendiati, nu mai impresioneaza decit tot pe saraci. Si numai pentru a ajuta aceste familii sarmane merita sa va luptati cu “rechinii”. Daca as avea mai multi bani si eu as aprecia o obligatie de a plati impozit mai mare. Pentru cei cu cistiguri mici impozitul de 16% este foarte mare. Pentru cei care cistiga mult acest impozit este foarte redus. Trebuie sa existe un echilibru in toate, ca si in viata si natura. Sper sa depasiti momentele grele create de cei bogati si sa nu uitati de dramele celor 300000 de firme care au murit pentru gindirea ingusta a lui Pogea si a cazutului in cap BOC !

  • btt January 23, 2013 at 7:20 pm #

   Domnule Ponta aveti sau nu onoare si demnitate? Cand mergem până la capăt? Când scăpăm de cel care votul poporului nu are nici o valoare si care ne-a arătat că democrația nu contează ci contează cine are mai mult tupeu ? Nu aș putea spune același lucru despre USL, însă …….

  • Vio Com January 27, 2013 at 5:56 pm #

   Cum ramane cu cianura?
   BORBELY a refuzat, platind cu functia si riscand puscaria.
   NU DATI DRUMUL LA CIANURA!
   STOP EXPLOATARII GAZELOR DE SIST!
   Din pacate imi dau seama ca suntem niste negrii in AFRICA !
   Nu v-o placut cianura de la CHIOR, no binie, luati de la Ponta!

  • pensionar sarac. January 29, 2013 at 11:16 am #

   DOMNULE PONTA.DE CE NU SE POATE INTRODUCE INPOZITUL DIFERENTIAT PE VENIT????CA IN TARILE NORDICE???DE CE NU ESTE INTREBAT CEL CARE PLATESTE DIN BUZUNAR MII DE EURO, CA IN SUA???? DE UNDE ARE?????DE CE ESTE IN SOCIETATE MAI BINE VAZUT UNUL BOGAT, CARE NU SE STIE DE UNDE ARE AVERE COLOSALA FATA DEC CARE A MUNCIT CINSTIT PENTRU ROMANIA 41 ANI.????

  • Mircea Steinberg February 1, 2013 at 6:28 pm #

   Domnu’ Ponta ati promis multe lucruri si ati facut…. multe taxe si impozite.

   Cat mai trebuie sa suferim ca sa umplem buzunarele statului care nu face nimic pentru oameni…. mai lipseste sa ne taxati pentru aerul respirat ca pentru apa de ploaie suntem deja taxati….

   Am firma abia facuta si trebuie sa o inchid… cu noile taxe si impozite ajung mai sarac decat sunt… nu avem bani nici sa trecem strada domnule Ponta, o sa va ascundeti si dvs sub sintagma “mostenirea vechiului regim”…

   Cat mai suferim domnule PONTA? Cat?

   O sa ajungem sa ne sinucidem in masa ca nu avem cu ce sa platim.
   Eu unul deja ma gandesc la asta… sper sa ma aveti pe constiinta.

   Un Roman.

   • Bagosi Cristian February 19, 2013 at 1:01 pm #

    400 lei un plin benzina, 1000 lei intretinere + alte cheltuieli I telefon, curent…), 500 lei mancare pe luna, 300 lei diverse….iar eu castig 600 lei pe luna in mana….. EVAZIUNE FISCALA…… va exista atata timp cat nu ne permitem nici sa traim din salar. STATUL va fi furat la nesfarsit (cel putin de mine ) daca tot asa se va continua. bafta in continuare

  • Coman Costin February 6, 2013 at 6:15 am #

   ce stie ponta?…base e de vina…

  • ccucueanu February 9, 2013 at 1:48 pm #

   Buna ziua D-nule Prim Ministru

   Sunt unul din miile de sustinatori ai dv. personal si ai USL-ului.
   Sunt unul din optimistii acestei tari avind studii superioare si de 28 de ani de conduceree a proceselor de productie industriala care asteapta clipa cind la conducerea Romaniei va veni o generatie care va conduce acesta tara bogata-saraca atit pentru ei cit si pentru romani.Mi-as permite sa va sugerez citeva idei din experienta vietii mele:
   -In 1992 am avut ocazia sa plec intr-o delegatie in Germania prima in viata mea,si la o discutie cu directorul general al unei mari firme acesta a facut urmatoare afirmatie:
   -daca intr-o zi mi-as cumpara o masina noua si nu as justitifica bani cu care am cumparat-o a doua zi mi-ar fi confiscata iar eu arestat pentru evaziune fiscala.
   -Daca ati reusi sa infiintati politia fiscala in Romania si fiecare cetatean ar plati impozite pentru veniturile extrafiscale inclusiv pentru comisioanele primite cum este in Germania iar fiecare firma sa raporteze pretul de cost al produsului prin prezentarea normei de consum realizate iar plata salariului net peste cel declarat sa-l faca din propriul profit net ar disparea aproape 90% din evaziunea fiscala.
   -industrializarea tarii este una din pirghiile de dezvoltare ale tarii.
   -exploatarea si prelucrarea adinca a resurselor naturale ale tarii.
   – nu este posibil ca exploatarea aurului sa fie nerentabila ,inchisa si pe urma viduta la 5 golani si acestia sa exploateze tot zacamintul.
   -aurul trebuie prelucrat in tara cu toate celelalte metali si valorificate de stat.
   -nu este posibil sa exporti namol aurifer iar alti isa beneficieze de toate materialele rezultate.
   -lemnul este o resursa regenerabila iar dupa cca120 de ani isi pierde valoarea economica.Aceasta resursa exploatata dupa reguli precise si sustinuta de legi care sa se si aplice va aduce mari valorii tarii si multe locuri de munca.
   -comertul arabesc cu PAL una din resursele evaziunii fiscale
   -legumele si fructele
   -bauturile
   -tigarile etc.
   -aplicarea salariului mediu ar obliga patronii sa plateasca muncitorii la salariile reale asigurindu -le o pensie decenta ca sa poata trai.
   -aplicarea unei cote de impozitare pentru marele profituri scoase din tara de banci si firmele care comercializeaza carburanti.
   -nu este posibil ca fimele de carburanti sa faca profit pe ridicarea pretului la benzine si motorina si nici bancile sa practice dobinzi de 15-20% si profitul sa-l duca in alta tara
   -nu se numeste privatizare cind se vind societati firmelor de stat din UE
   Ar mai fi multe de spus dar tare m-as bucura daca unul din aceste aspecte ar fi discutate si puse in discutie publica poate ar apare si alte solutii ca sa traim mai bine in aceasta tara iar fetita mea medic s-ar intoarce in tara ei cu bucurie si asta ar fi una din dorintele mele cit voi mai trai,ca un copil al acestei tari sa se poata specializa in afara tarii iar dupa accea sa alega cu placere sa vina sa produca ce ainvatat in tara
   lui.

   Cu stima.
   C Cucueanu

   • mihai March 7, 2013 at 6:41 am #

    ca bine mai spune domnul, dar tot vorba romaneasca……cainii latra, ursul trece. eu sunt un tanar, care a muncit de mic, fara un suport, cel mai mic atunci cand iesi dintr-un sistem de protectie sociala, ajungi…… cu vointa si buna intelegere se pot face multe,dar momentan, nu in Romania. suntem corupti pana in maduva oaselor, si cu asta cred ca amspus tot.
    cand vominvatza sa cerem si sa primim ceea ce ni se cuvine de drept nu mai mult si nici mai putin, vom trai mai bine, fara nepotisme si favoruri!!!!!
    viatza e o jungla, dar oamenii au legi, trebuiesc doar respectate, va salut domnilor.

    un tanar care a muncit de mic copil!!!

  • dumitran stefan January 20, 2014 at 12:44 am #

   momentele grele le/am depasit si ca un fel de constatare nu/mi ramane decat sa plec din tara asta deoarece aici nu poti sa/ti cauti dreptatea totul e conrupt iar daca incerci sa/ti cauti dreptatea ajungi muritor de foame cum am ajuns eu cu trei copii vorba aceea decat sluga in tara ta mai bine sa traiesti un trai decent in strainatate.

 2. Felicia January 18, 2013 at 9:52 am #

  3% IMPOZIT pe profit la cei bogati este foarte putin, iar cu o floare nu s eface primavara.
  Eu propun minim 15% pe profit la cei bogati, iar daca nu sunt in stare este ok statul se poate reforma incet si pormii motoarele economiei ca : inteligenta este , forta de munca nu se pune problema si restul la munca POLITICIENI:
  Apropo, dle Ponta este vreun politician care sa fi vrut salariul minim pe economie ? ca facilitati au destule ……numai la cluburile din Palament ce trai bun este ….plus masina, si alte alte..DE CE LE TREBUIE LOR LUX PE SPATELE POPORULUI NOSTRU ? SUNT BOLNAVI DLE PONTA DE ACEEA NU FUNCTIONEAZA SISTEMUL POLITIC SI ESTE DIZGRATIOS! Pe termen lung riscul reputational al politicianului este puternic afectat .
  Apropo, sper ca dl.Adrian Nastase sa fie eliberat , merita din punctul meu personal .

  • dorian65 January 18, 2013 at 9:00 pm #

   Pai de ce nu propui ca politicienii sa nu mai incaseze salariul lunar, ca de eia au?

 3. Caliman Eugen - consultant de provincie January 18, 2013 at 10:13 am #

  Stimate d-le Ponta,
  Cind “bogatii” vor avea aceeasi putere financiara ca cei din Italia, putem vorbi de taxari !
  Cind ve-ti lansa “programul de reindustrializare”,atunci bogatii vor fi in stare sa mai dea impozite in plus.
  Cind impozitati o clasa bogata in formare, distrugeti fundamentul dezvoltarii viitoare:capitalizarea.
  In 1948 s-a luat de la bogati, dar acest lucru se face o singura data….
  Romania nu poate deveni dezvoltata, doar prin taxare si impozitare.Astfel demoralizati pe toata lumea, iar anul 2011 si 2012, al Guvernarii PDL trebuie sa va aduca aminte de viitor!

  • justitiaru January 18, 2013 at 1:58 pm #

   Aveti perfecta dreptate d-le Caliman

  • Alex January 22, 2013 at 1:50 am #

   Foarte adevarat ca DL Ponta da exemple din tari care aveau milionari in Dolari cel putin din 1993. Nu se poate aplica in Romania mai ales ca “bogatii” sunt in majoritate spagarii (vezi casa micuta de 1400mp) care nici impozitele nu le platesc (vezi bifa de scutire de impozit si/sau scutirea de dobanzi si penalitati din ministerul Finantelor care se aplica cui vrea “seful”). Cata vreme averea marinelului, sau a florarului, sau a “parcangiului cocosilor de aluminiu” nu pot fi justificate avand in vedere impozitele platite la stat (mai ales ca nu se doreste verificarea) nu are sens sa vorbim de impozitarea bogatilor. Daca mai iei in calcul ca sunt si revolutionari degeaba pui aceasta taxa. Din cate stiu eu capitalul comercial trebuie sa se regaseasca in capitalul productiv (adica industria o dezvolta in primul rand banii comerciali) deci vorbim in zadar si de industrializare ca spagarii sau cei care stiu doar peste 500% adaos comercial nu vor risca nici o letcaie pentru 15% adaos comercial dupa muuuuulta transpiratie (caci in industrie transmpiri foarte mult). Tot din istorie clasa bogata in formare a fost sustinuta de o clasa de mijloc foarte solida. Nici un bogat nu a riscat doar banii lui ci a atras capitalul clasei d emijloc. In Romania clasa de mijloc lipseste cu desavarsire daca vrem sa o definim asa cum a fost ea definita in toate tarile care au reusit sa se dezvolte. Caracteristica clasei de mijloc este capitalizarea a 2 salarii medii anuale timp de 5 ani consecutivi (minim) pe langa faptul ca-si permite un oarecare lux. Cand societatea consuma tot nu poate avea clasa de mijloc

 4. bolog January 18, 2013 at 10:13 am #

  este bine caci sa nascut cineva de a face ordine in aceasta tara

 5. MARIUS January 18, 2013 at 10:28 am #

  Domnule Prim Ministru, noi stim si suntem constienti ca daca nu muncim nu avem cele necesare vietii…dupa parerea mea banii sunt doar o scuza, care ne creeaza impresia ca suntem puternici, nemuritori. clar, nu este asa. ca sa miscam muntii trebuie sa avem vointa si forta de munca.creati locuri de munca!!! si noi cei multi vom fi mai mult decat multumiti. lipseste organizarea, spiritul de echipa. guvernarea trecuta nu a facut decat sa ne DEZBINE!!!…a pus impotriva clasele sociale, DUMNEAVOSTRA UNITI-NE…REPARATI-NE NEDREPTATILE, FACETI-NE SA NE SIMTIM DIN NOU MORALI…REPARATI LEGILE…V-AM VOTAT TOCMAI PTR ACESTE LUCRURI….V-AM DAT INCREDERE!!!

 6. ZeV January 18, 2013 at 10:30 am #

  Domnule prim ministru, nu prea sunt multe de comentat la acest articol.
  Aş spune, cu permisiunea dvs, altceva…faceţi ce aţi spus că faceţi si inca ceva pe deasupra:
  – măriţi redevenţele
  – imbunatatiti colectarea taxelor si impozitelor
  – activati acel minister al Marilor Proiecte
  – faceti ceva cu fondurile europene.
  As mai adauga:
  Legislatia privind achizitiile este extrem de ineficenta…pe de o parte, in numele libertatii concurentiale, am preluat cu prea multa usurinta si neselectiv directivele europene, ajungand in situatia sa ne trezim ca vine Dan Diaconescu la (chipurile) privatizarea OLTCHIM; pe de alta parte, exista prea mult drept de a contesta licitatiile , ceea ce tergiverseaza extrem de mult semnarea contractelor; as mai spune că, ar trebui obligati, prin Caietul de Sarcini, particpantii la licitatii, să nu poată SUBCONTRACTA mai mult de 5% din valoarea contractului. Iata ce se intamplă…apar tot felul de trepădusi, nu exista o organizare unitara, unii pun asfaltul , desi, alti subcontractanti nu au terminat lucrarile la terasamente. 😉
  Ca sa nu mai spun, ca apare un detinator de Blue Air si deturneaza banii, neplatindu-si colaboratorii carora le-a incredintat lucrari.
  A nu se confunda ,,subcontractanţii” cu ,,furnizorii” de materiale , prefabricate şi echipamente.
  Domnule, ai experienta similară, capabilitati financiare, personal suficient/calificat de executie si conducere, dotare tehnică ,tehnologie si autorizatiile necesare pentru a presta activitatea principala inscrisa in Certificatul de Inmatriculare ? Atunci, vii la licitatie. Daca nu, stai acasa.
  Sa mă mai scutească comisarii (a se citi ,,birocraţii”) europeni, ca m-am saturat de ei ca de
  mere pădureţe.

 7. Corneliu January 18, 2013 at 10:41 am #

  VINERI, 18 IANUARIE 2013

  Ganduri despre DOR DE …

  ” Când privesc zilele de-aur a scripturelor române,

  Mă cufund ca într-o mare de visări dulci şi senine
  Şi în jur parcă-mi colindă dulci şi mândre primăveri,
  Sau văd nopţi ce-ntind deasupră-mi oceanele de stele,
  Zile cu trei sori în frunte, verzi dumbrăvi cu filomele,
  Cu izvoare-ale gândirii şi cu râuri de cântări. ”

  Eram in trecere pe bloguri si am vazut ceva demn de o cauza mai buna. Adica,in loc de semnaturi anonime si polemici fade, distructive, actiuni directe si pertinente.

  Sa ma explic.

  Privind la toata tevatura actuala cu “uite OUG-ul, nu-i OUG-ul”, cu “moftul roman” al parlamentarilor suparati de obligativitatea, din solidaritate macar, de a mai strange cureaua, cu directori la stat care nu-si fac treba, cu promisiuni bombastice si rectractari pe masura, cu propuneri interesante de redresare dar, in acelasi timp, contestate, mi se face dor de …

  De perioada anilor cand, elev fiind citeam, pe nerasuflate, despre un invatamant bine structurat si eficient “implementat” (cu toate ca la acea vreme termenul nici nu exista in dictionare) de “titani” ai pedagogiei romanesti, chiar daca si atunci elevii “isi faceau de cap” ( DAR CU CAP !). Pentru cine nu a ghicit, recomand cu caldura romanul “CISMIGIU & CO”.

  De perioada “luminoasa” a istoriei, cand “greii politicii nationale” faceau si desfaceau atat pentru binele lor DAR MAI ALES PENTRU BINELE POPORULUI. Recomand “Istoria romanilor” lui Vlad Georgescu.

  De perioada de glorie a armatei, cand instructia era instructie, cadrele militare erau stimate si respectate, statutul acestora fiind “un target” urmarit de majoritatea celor care-si doreau o cariera de succes.

  De timpurile cand a fi doctor, chiar si la tara, era o mandrie si o pasiune bine apreciata si remunerata.

  De un IMN care, ori de cate ori il auzeam, ma furnica pe spate, pentru ca era scris pentru ETERNITATE de Ciprian Porumbescu si se incheia, desi in comunism nu s-a intonat, niciodata, ultima strofa:

  Iar când, fraților, m’oi duce
  De la voi ș’oi fi să mor
  Pe mormânt, atunci să-mi puneți
  Mândrul nostru tricolor

  pentru “carcotasi” recomand Wikipedia.

  … si de multe altele care raman doar vise, cand vad epigonii politicii romanesti actuale, copii deteriorate, incorecte dar perfect asemanatoare “menajeriei politice” caragialesti.

  Fata de toata aceasta situatie, fata de toata incapacitatea intregii clase politice de a se ridica la standardele si “Acquis-ul Comunitar”, nu pot decat sa-l remarc pe un mare filozof, care conchidea:

  “Nu sunt supărat că m-ai mințit, sunt supărat că de acum încolo nu te pot crede.”
  Friedrich Nietzsche

 8. ANONIMUS January 18, 2013 at 11:15 am #

  Daca faptul ca Slovenia cu asemenea taxa a atras investitii inseamna ca functioneaza un paradox,eu nu inteleg dece, desii nu ma plang de inteligenta.In privinta bogatiei la romani m-a tem ca ar trebui sa functioneze preceptul biblic:- daca cineva spune ca este bogat sa-i dai ,daca, ca e sarac cerei mai mult.Din pacate multi asa zisii bogati nu au bani ghiata,iar daca iei bani din afacere o ingropi,bine inteles in afara de dl.Becali care cara banii cu punga.Ce e sigur e ca daca un bogat este lovit la punga isi scoate banii pe spinarea fiscului si de castigat nu castiga guvernul.La fel ,daca TVA-ul la paine scade, de castigat nu castiga cumparatorul ci producatorul.La idea ca producatorul va reduce evaziunea fiscala m-a face sa mor de ras ,desii ar fi cazul sa plangem.Colectarea corecta a taxelor ar duce la un castig pentru buget ,nu inventii populiste.Parerea mea,vorba dlui.”Saniuta”.

  • Maximmouse January 19, 2013 at 11:39 am #

   @Anonimus?

   ….eu zic sa te plangi, totusi de inteligenta….:) 🙂 :0

 9. justitiaru January 18, 2013 at 12:07 pm #

  D-le Ponta
  bateti saua ca sa priceapa bogatii ca vreti sa le cresteti impozitarea.Nu cred ca este o masura din care Ro va avea de castigat.Mai degraba as reduce imnpozitarea pentru cei care investesc in economia autohtona de la o anumita suma in sus.Stimularea economiei si amediului financiar si antreprenorial sa genereze noi locuri de munca -aceasta este calea succesului care va aduce mai multe venituri statului si cetatenilor

 10. Mioara January 18, 2013 at 1:27 pm #

  Nu cred ca este solutia optima .Cred ca ar trebui sa aflati sursa acestor averi fabuloase si pentru ceea ce nu poate fi justificat si sigur o mare parte nu va fi exista varianta confiscarii.Dar cine poate sa faca acest lucru……….Nimeni ….Pentru ca este imposibil.

 11. justitiaru January 18, 2013 at 1:56 pm #

  D-le Ponta
  Pentru stimularea anumitor zone inapoiate as propune o alta solutie mult mai drastica : IMPOZIT DIFERENTIAT PE ZONE DE DEZVOLTARE !!!!!
  Zonelor decretate ca ramase in urma sa li se aplice o cota unica redusa (10%?) stimuland astfel migratia capitalului si a fortei de munca spre aceste zone.

  • justitiaru January 18, 2013 at 8:15 pm #

   Evident conditia este ca respectivele fonduri impozitate cu rabat sa fie rulate intregral in respectiva zona.In momentul in care s-ar scoate fondurile din circuitul economic local va trebui platit rabatul facut anterior.

 12. justitiaru January 18, 2013 at 2:36 pm #

  D-le Ponta
  Asa cum am mai spus eu suspectez pe FMI de colaborationism cu BaSecu si de intentia malefica de falimentare a Romaniei pentru a vinde apoi pe pe nimic tot ce are valoare (resurse,industria energetica,cai ferate,terenuri,imobiliare etc) ,chipurile pentru stingerea datoriilor.

 13. Matabura January 18, 2013 at 2:42 pm #

  Reiterand problema forndurilor structurale, referitoare la rata scăzuta de absorbție a asistentei comunitare nerambursabile care se datorează in mare parte eșecului de reformare si performare a administrației centrale si locale, cat si a politicilor de descentralizare implementate prin Palatului Cotroceni. Aceste doua s-au suprapus in mod firesc lipsei de profesionalism de care a dat dovada administrația publica in etapa de programare a perioadei financiare 2007-2013. Acum in perioada de implementare avem proiectele pe care le-am dorit, care nu au nicio legătura cu nevoile curente ale locuitorilor din regiunile economice cărora li se adresează. Așa se face ca am închis scoli si spitale in loc sa le modernizam cu bani europeni iar proiectele ce vizeaza construirea de autostrazi si modernizare drumurilor judetene nu ajung la final de implementare din cauza tumultului de adendumuri cu cereri de modificare a termenelor de implementare si majorari de costuri. Un prim punct slab reprezinta procedurile dupa care lucreaza aceste autoritati de management. Aceste proceduri au termene largi ce nu permit accelerarea semnarii contractelor cu beneficiarii proiectelor si nici procesarea dosarelor cererilor de plata de la beneficiari pentru rambursarea cheltuielilor declarate si autorizate ca fiind eligibile. Un al doilea punct slab il reprezinta lipsa lichiditatilor din conturile aferente autoritatilor de management, si anume acele FEN-uri ( fonduri externe nerambursabile) iar acum proiectele aprobate nu mai pot si finantate. Asta explica de ce faimosul guvern BOC, a ravasit banii primiti de la Comisia Europeana in conturile speciale ale acestor autoritati de management pentru finantarea proiectelor aprobate. Pentru imaginea USL ar trebui facut public faptul ca acum platim restantele lasate de GUVERNAREA BOC-EDREA-RITZI-IGAS, samd.

 14. ZeV January 18, 2013 at 3:24 pm #

  Sa fie domnul Valeriu Zgonea, chiar mai abil decât mi l-am imaginat ?
  Răspunsul la această întrebare, poate fi unul afirmativ, doar dacă se dovedeşte că interpretez corect ultimele evenimentele de tip breaking news:
  Pe marginea statutului deputatilor, presedintele Traian Basescu transmite , SIMULTAN, doua mesaje:
  1. nu a primit draftul;
  2. se pronunta, totusi, pe capitolul ,,imunitati”, fara a citi despre ce este vorba, prin urmare, suspecteaza ca o institutie fundamentala a statului actioneaza, prezumtiv, in sensul blocarii actului de justitie.
  Este o atitudine descalificanta, ce pune inca o data, in evidenta, faptul ca presedintele Romaniei dispretuieste Parlamentul, implicit, cetatenii si statul de drept, neputandu-se ridica, prin urmare, la statului de MEDIATOR conferit de Constitutie.
  Traian Basescu, a ramas acelasi ex-presedinte de partid, preocupat sa-si desfiinteze adversarii politici, prin orice mijloace.
  Din aceasta perspectiva, se pare ca a cazut in capcana intinsa de Zgonea.
  Daca ar fi spus , simplu si atat : ,,nu am primit nimic, oricum, nu am atributii constitutionale intr-o problema ce tine de competenta Parlamentului”, ar fi fost un bun filosof.
  Chiar daca..tarantela ar fi inceput, oricum, DUPA votul din plen si avizele prealabile de legalitate. Si, va incepe.
  😉
  PS
  Ei, ce părere aveţi, domnule Justiţiar ? Este o perspectivă corectă, sau, parlamentarii dovedesc slăbiciune şi inabilitate, cerând, A PRIORI, puncte de vedere exterioare în raport cu atribuţiile şi competenţele intrinseci organului reprezentativ suprem al poporului român ?
  😉

  • justitiaru January 21, 2013 at 12:26 pm #

   @V.Ponta
   @ZeV
   Opinia mea este ca actiunea D-lui Zgonea a fost complect aiurea (nu numai complect gresita) prin trimiterea proiectului de lege al atributiilor deputatilor la BaSecu ,Parchet si ANI.
   Daca trimiterea la BaSecu a fost numai complect gresita, acordandui-se o legitimitate pe care el a pierdut-o demult ,aceasta trimitere are o anumita logica dat fiind ca in cele din urma legea va trebui aprobata si promulgata totusi de presedinte .Trimiterea proiectului la ANI si Parchet este o insa enorma tampenie politica si institutionala, acestea neavand jurisdictie asupra activitatii legislative parlamentare.Aceasta actiune absurda da deci legitimitate acestor institutii (actualmente de politie politica represiva basista)sa se amestece in activitatea curenta parlamentara !!!!!!!!!!!!!???????????
   Nu mai vorbesc de actiunea lamentabila de a trimite proiectul la Ambasada SUA ceeace .
   Una peste alta Zgonea a facut o mare gogomanie. Nu stiu daca altii (Ponta ,Pivniceru etc) l-au indemnat sa o faca.Ar fi si mai grav daca ar fi asa.Daca Zgonea a facut tampenia de capul lui nu-i scuteste de raspundere pe Ponta si Pivniceru ca nu au controlul a ce se intampla in mustaria lor.

   CONCLUZIE
   In opinia mea toate proiéctele legislative trebuie discutate numai cu D-na Pivniceru care la gandul ei ,impreuna cu reprezentantii comisiei juridice parlamentare trebuie sa le discute cu un reprezentant juridic autorizat, nepolitizat si normal la cap al comisarului CE pe justicie..Orice alta filiera metodologica demota

   • justitiaru January 21, 2013 at 12:49 pm #

    E revoltator ca responsabilii USL se comporta atat de pueril intr-o situatie atat de complicata.

 15. Monica V. January 18, 2013 at 4:11 pm #

  Buna ziua dnule Ponta chiar nu aveti de gand sa ne redati si noua somnul??? noua parintilor care asteptam cu infrigurare decizia dvs care sa aduca clasa pregatitoare inapoi la gradinita? de ce atatea discutii dnule ponta, pana acum un an cum era loc in gradinite pentru toti dnule ponta? asa cum era inainte loc de ce nu ar fi si acum? clasele sunt tot aceleasi, educatoarele sunt tot aceleasi si f. capabile! Ne simtim injositi tot rugandu-ne de dvs practic sa va respectati argumentele si promisiunile campaniei electorale pentru care ati dobandit votul nostru!! Va rugammmmm readuceti clasa pregatitoare la gradinita si puneti inspectoratele si toate organele abilitate la treaba pentru a face programe fiabile, sa dezvolte afterschool-uriuri competente, locuri de joaca in scoli, cantine, sali de mese….etc etc etc doar daca ar exista toate acestea atunci oricine ar aproba clasa pregatitoare la scoala. Daca tot se persista in masura aceasta de ce nu ne lasati macar sansa celor care putem repeta grupa mare sa mergem direct in clasa 1? de ce daca repet grupa mare tocmai pt a nu duce un copil de nici 6 ani in scoala, apoi ma obligati sa fac si pregatitoare pana la clasa 1? cum aleg ca parinte dnule ponta? il dau de 5 ani si ceva sau de 8 la scoala??? pentru ce atata mizerie cand ar fi mai simplu sa va respectati principiile pentru care ati fost ales!!! Cu respect si Incredere in constiinta dvs astept decizia dvs.

 16. Stefanis January 18, 2013 at 4:29 pm #

  Si cine va opreste sa ii impozitati, au facut averile din banul public, din impozitele, taxele noastre . Este perfect legal : ordonanta nene rapid .

 17. Stefanis January 18, 2013 at 4:33 pm #

  Ca sa fie toata lumea multumita, procentul de impozitare sa mearga la sanatate in programele persoanelor cu handicap , adica in recuperare . Castiga pacientii, castiga medicii, castigati dumneavoastra la imagine, in plus nu ratati ocazia de a face un bine romanilor .

 18. cogetoergosum January 18, 2013 at 5:26 pm #

  Vom fi un POPOR civilizat,prosper si fericit cant toti vom trai ca danezii,elvetienii,norvegienii si vom implementa modelele lor.GUVERNUL sa roage pe elvetieni sa faca REGIONALIZAREA ca la ei,altfel cu facaturile noasre originale va fi o nenorocire.

 19. Dan January 18, 2013 at 6:26 pm #

  Pe langa impozitul marit care s-ar cuveni dupa ce ai a doua a treia casa sau daca ai masini, sau bunuri de lux , Romania acorda cu larghete salarii mari unor bugetari iar altii trag pentru 800 de ron . Ba mai mult Romania permite pensionarilor dupa ce s-au pensionat sa incaseze si pensie si salariu , ca doar e de unde, unii cu doua linguri . La fel Romania permite cumulul la stat, si aici ma refer la profesorii universitari si nu numai care orele nu le fac dar de la stat merg acasa cu 15ooo roni iar altii pe somaj ! Nu se poate ca unii sa o fenteze la nesfarsit in timp ce unora li se spune ca nu e de unde ! Ce face garda financiara ? Ce fac ce de la fisc de ce nu emit criterii dupa care trebuie incasat impozitul comparativ cu statele europene ?

 20. centru January 18, 2013 at 10:52 pm #

  Rusinos pentru noi , cei ce am votat in masa PSD si USL – toate santierele de autostrazi in lucru astazi – toate pe culoarul Muresului , autostrada A1 – au fost deschise de Boc , in 2010 si 2011 ( adevarat , tronsoane deschise fara nici o logica ,in teren greu , intre Orastie si Sibiu , in loc sa se fi atacat portiunea granita – Lugoj sau granita – Deva , mult mai usor de construit .)
  Nici un santier de autostrada , nici o licitatie pentru un sector de autostrada nu au fost deschise din mai 2012 pana astazi .
  Asteptam sa inceapa lucrarile la Gilau Nadasel ; sa se reinceapa cu adevarat lucrarile la Suplacu de Barcau – Bors , sa se liciteze Brasov Comarnic si Timisoara Lugoj , sa se continue autostrada Transilvania spre Ludus si Iernut .
  Oamenii vreau actiune , nu discursuri .

 21. anonim January 18, 2013 at 11:41 pm #

  Cum ai sa impozitezi averile baronilor PSD care in curind vor ajunge la gradul de voievozi ? Dar hotelurile lor de pe toate continentele?

 22. Manole benieamin January 19, 2013 at 12:37 am #

  „Cu cat si-au taxat bogatii guvernele in criza”.
  Eu, mai intai de toate, nu AM INTELES TITLUL. Adica bogatii taxeaza Guvernul? Nu Guvernul taxeaza pe toti, fie bogati ori saraci? Domnul Ponta Victor, Prim Ministrul Romaniei, vrea sa ne spuna ca cei bogati TAXEAZA GUVERNUL ROMANIEI? Domnul Ponta Victor vrea sa ne spuna ca BOGATII fura/jefuiesc Guvernul Romaniei? Domnul Ponta Victor vrea sa ne spuna, prin acest titlu ca de fapt si de drept, marile averi care exista acum in ROMANIA sunt facute prin “taxarea Guvernului”? Adica prin furt si jefuirea banului public? Daca este asa…atunci PROCURATURA/Parchetul sa inceapa sa isi faca treaba, sa isi merite “salariile si privilegiile nesimtite” ( asa spunea Traian Basescu, ca sunt nesimtite comparativ cu rezultatele muncii depuse).

 23. marian_gl January 19, 2013 at 2:08 am #

  asa se intampla de zeci de secole..cei care vin sa repare sunt mai criticati decat cei care au distrus..dar si normal printre cei buni se afla si profitori
  intrebari
  -cata omenie mai au politicienii?
  -politicienilor chiar le pasa de cei din jur(cetatenii)?
  -de ce ar ajuta un politician un sarac?

 24. mihai January 19, 2013 at 5:43 am #

  legile sunt prea usoare cu hotii, stau in craiova de cel putin 5 ori mi a fost sparta masina pe aceiasi strada, acum si casa, la fel s a intamplat si altor vecini, politia deabi ia cateva amprente, aproape ca nici nu vor sa auda detalii despre obiectele furate, pana acum nu au prins pe nimeni cu toate ca hotii lucreaza pe aceleasi strazi. solomon proteja comunitatea roma, vad ca nici doamna olguta nu se implica foarte mult. politia lucreaza mana in mana cu acestia, ar trebui mai multe controale atat in politie cat si la sefi acestora. romi de ce nu platesc taxe? au aur, au vile luxoase, masini, unde e dreptatea in tara asta, pe noi ne taxati si pentru o bicicleta. mai multe controale si arestati cand sunt prinsi la furat, nu lasati liberi, iar politia sa stea sa supravegheze si la randul lor sa fie supravegheati.

 25. un votant USL dezamagit de USL January 19, 2013 at 7:36 am #

  Domnule Prim-Ministru,
  Va rog pentru a nu stiu cata oara, faceti ceva ca sa-i obligati pe actionarii majoritari dintr-o firma sa lanseze Oferta Publica de Preluare. Ei de ce nu respecta legea, asa cum o face orice om obisnuit? Ati spus ca USL va face dreptate pana la capat. Hai sa vedem rezultate concrete!!!! Ma refer la cazul Electroarges din Curtea de Arges, unde Catalin Chelu refuza de 4 ani sa respecte legea care il obliga sa deruleze Oferta Publica de Preluare. Ceilalti actionari cu ce sunt de vina ca institutiile statului roman, in speta CNVM-ul, nu isi fac datoria? Va rog sa interveniti cu o OUG sa dati Comisiei puteri sporite pentru ca aceasta sa il poata constarnge pe Chelu sa respecte prevederile legale. Va multumesc.

 26. Sclefi January 19, 2013 at 10:49 am #

  Toate bune si frumoase dar as vrea sa aud o parere a D-lui. Prim ministru Victor Ponta vizavi de taxa de redeventa pe care o platesc companiile care exploateaza resurse minrale si energetice care apartin poporului roman (chiar daca pare ca suna nationalist dar asta este realitatea) si aici unul din cele mai elocvente exemple este cazul aurului.

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Avem-6-000-de-tone-de-aur-adica-250-de-miliarde-de-euro-364785.html

 27. Maximmouse January 19, 2013 at 11:36 am #

  Domnule Prim Ministru V. Ponta,

  Bineinteles ca solutia taxarii averilor este benefica , mai ales in situatii de criza majora…dar , solutia nu este numai aceasta, sau , mai exact, aceasta solutie nu aduce dupa sine si o rezolvare sanatoasa a crizei ….Solutiile reale, pe termen lung, as zice , sunt , parte din ele , cele enumerate de de colegul ZeV.

  Nu este nepotrivit, sa va ganditi la supraimpozitarea averilor care se fac din afaceri cu statul, in primul rand! acolo este hemoragia adevarata, nu la cei care au incropit ceva pe baze sanatoase …

  Cu stima.

 28. MARIUS January 19, 2013 at 11:57 am #

  As spune asa …TITLU …”GUVERNUL BOC, SI MINISTRUL IGAS AU TAXAT SCUMP MINISTERUL DE INTERNE”…va rugam domnule Prim-Ministru Victor Ponta faceti dreptate in cazul nostru. Avem procese in instanta cu M.A.I.-ul. Ne retragem plangerile si revenim la serviciu cu placere.V-am dat votul, si ne-am pus increderea in U.S.L.Multumim, in numele celor disponibilizati.

 29. Adrian January 19, 2013 at 11:57 am #

  Asta imi suna cam asa: hai sa-i pedepsim pe cei care muncesc. Nu toti care au de unde au si furat. Mai sunt cativa care nu dorm nici noptile ca sa aiba realizarile astea. Dece sa-i pedepsim cu impozite?

 30. Vasile Roaita January 19, 2013 at 12:06 pm #

  Aparent, pare o masura buna, care creeaza impresia de solidaritate…
  In Romania, marile castiguri sunt netaxate, pentru ca sunt evazioniste, iar marile averi sunt necunoscute; foarte multi bogati provin din clasa politica, oameni care au castigat doar salarii de demnitari; acestia nu-si risca averea, nu si-o cheltuie si, evident, nu si-o folosesc pentru a crea valoare adaugata, pentru a creea locuri de munca, pentru a participa la cresterea societatii…

  O masura necesara ar putea fi amnistia fiscala; o masura, relativ, reparatorie, in compensatie, ar fi ca cei amnestiati sa nu mai lucreze, vreodata in sectorul de stat si, prin urmare, nici sa nu mai candideze, vreodata, la functii platite de la buget; ei si familia lor…

  Aparitia pe piata romaneasca a miliardelor de euro furate din economie, ar creea mult bine; economic si social.

  Indiferent de parerile pe care si le exprima public, de modul in care voteaza, romanii isi cunosc adevaratii bogati, imbogatiti ai neamului…Si pastrarea lor in spatiul public, dupa o astfel de amnnistie, ar fi indeceta. Cel putin!

  Efectul ar fi multiplu; pe langa o realizare social-economica, am beneficia si de retragerea mafiotilor din politica; ceea ce, de fapt, se petrece in toata lumea!

  Pentru echilibru social si controlul relatiilor care se nasc in societatile cu capital de stat, o taxare progresiva a castigurilor ar fi cea mai sanatoasa; pentru ca persoanele vizate sa nu sufere prea mult, un sistem de deduceri si facilitati ar produce beneficii suplimentare; si nu ma refer doar la scutirea de impozit a profitului reinvestit….

  Cred ca, in titlu, o virgula dupa cuvantul bogatii ar schimba sensul propozitiei!

  Tu ce ai vrut sa spui?

 31. Doru Bantus January 19, 2013 at 1:52 pm #

  Fostul deputat în parlamentul Republicii Moldova, actualul analist politic Andrei Safonov scrie într-un comentariu postat pe portalul de limbă rusă nr2.ru că “România trebuie dispară de pe harta lumii”, aceasta fiind singura soluţie pentru a fi oprit “expansionismul românesc”.

  Safonov aminteşte că miniştrii de externe ai Rusiei şi Ucrainei se vor întâlni la Cernăuţi pentru a discuta problema conflictului modavo-transnistrean, locul nefiind ales întâmplător ci pentru că Bucovina de Nord este un teritoriu asupra căruia România are pretenţii.

 32. moromete January 19, 2013 at 4:35 pm #

  IN SFIRSIT !. —MASURI INTELEPTE ,CORECTE si DREPTE PENTRU *POPOR*.
  De cind i-mi bat eu gura despre acest *FAPT*
  – O impozitare a *BOGATIEI * – cu 10 –> 25% – denumita *taxa solidaritate* sau……!
  – Aplicarea cit mai repede a cotei graduale de impozitare.
  – Aplicarea celorlalte masuri specifice disciplinei fiscale / financiare – enuntate in
  antepostarile sustinatorilor lor.
  – Diminuarea evaziunii si delapidarii.
  – Formarea unui SISTEM DE PLATA nediscriminatoriu pentru toti lucratorii de la
  stat(bugetari ) —sa existe un ECHILIBRU descrescator intre toate paturile sociale —nu cum exista in prezent discrepante prea mari in sistemul public , intre 😦 securistii -> procurori- >*sefii * din diferitele* agentii* –>*sefii* din energie – > *sefii* din politie si lucratorii –> doctorii —> profesorii —-> invatatorii (si cei cu liceu) – carora vreti sa le dati drepuri mai mari chiar decit profesorilor ( fara atitea obligatii si raspunderi cit au profesorii !? – e corect sa aiba studii universitare (tamiiosii ) —-> functionarii publici (anumitii ) din primariile comunale care sunt cei mai vitregiti la salarizare —> si ceilalti contractuali din sistemul public (posta cfr samd.).
  In PRIMARII –nu vad rostul atitor consilieri platiti de la stat. ?!.- nu vad rostul
  atitor primarii mici – finantate aproape –exclusiv de la stat.(Nu degeaba Ceausescu
  facu-se comunele MARI , unificindu-le pe cele mici , din lipsa de fonduri).
  De ce trebuie / care este rostul ?!—–> de vad din ce in ce mai multi *politai*
  si alti *guzgani* scosi la pensie la virste de 40 ani —> 45 ani – cu pensii *babane* cit trei functionari publici activi ?!. Au toate facilitatile , favorurile ,,…iar un functionar public de oriunde trebuie sa *traga * in sistem pina la virsta de
  65 ani obligatoriu .—acestia fiind mult mai *uzati/casati* —– decit politaii , multi
  nu apuca nici pensia din cauza stresului. —-dar contribuie neprecupetit pentru
  huzurul celorlanti care de 40-45 ani —-iau pensie pina la 80-90 ani din contributia celorlalti .
  De ce trebuie STATUL —cu unii sa fie MUMA si cu ceilalti CIUMA?!
  De ce trebuie STATUL sa asigure astfel de PRIVILEGII unor CLASE SOCIALE
  SPECIALE ?!. CU CE PRET ? – Cu pretul inrobirii celorlalte clase.
  Cine m-ar putea face pe mine – *MOROMETE* —- sa inteleg ca aceasta REALITATE NEDREAPTA a STATULUI ROMAN —poate fi schimbata , CINE ,CINE!?.
  VREAU UN RASPUNS !—-> VREAU O MINUNE ? – vorba cintecului.

 33. Enoh January 19, 2013 at 5:35 pm #

  As vrea sa va ofer opinia mea vizavi de masura lui Hollande din Franta de taxare cu 75 la suta a veniturilor nete peste 1 milion de euro.
  Pentru cei care poate nu au inteles despre ce e vorba : se impoziteaza doar diferenta peste 1 milion de euro, nu toata suma.Un francez care castiga 2 mil de euro net intr-un an va plati extra 750000 euro. Unul care castiga 3 mil euro intr-un an va plati extra 75% din 2 mil , adica 1500000 euro.
  Este buna aceasta masura ?
  Da, imi pare buna, dar trebuie tinut seama de un aspect : ce se intampla daca o persoana castiga azi in Franta 2 mil de euro, si apoi nu mai castiga nimic pentru tot restul vietii ?
  Cam cat ar trebui sa consume pe luna o astfel de persoana ?
  Pai asta depinde de VARSTA persoanei. Aici e “cheia” corectitudinii acestei masuri.
  Sa presupunem ca varsta maxima a oricarei persoane este de 100 de ani. Un francez astazi ar trebui sa aiba o limita de supraimpozitare egala cu :
  (diferenta intre varsta persoanei si 100 de ani) inmultit cu
  (12 luni pe an) inmultit cu
  (valoarea normala pentru supravietuirea persoanei in conditii foarte decente).
  Pentru Franta, valoarea normala de supravietuire in conditii decente este de vreo 5000 de euro pe luna.
  Asta inseamna ca domnul Gerard Depardieu,care are vreo 70 de ani, ar trebui aiba o limita de impozitare de :
  (100-70) ani * 12 luni * 5000 euro = 1800000 euro adica 1,8 milioane de euro. Ceea ce este mai mult decat 1 milion. Este chiar foarte bine.
  Cred ca domnul Depardieu ar fi fost multumit cu aceasta limitare si n-ar mai fi plecat din Franta in aceste conditii.
  Pentru ca ar fi putut trai din banii respectivi la nivelul de 5000 de euro pe luna pana la sfarsitul vietii fara sa mai munceasca niciodata.
  In Romania se poate aplica acelasi sistem cu urmatorii parametri :
  varsta maxima = 100 de ani
  impozit pe venituri nete extra = 80% (sau mai mult)
  baza de calcul lunar = 1000 de euro.
  O persoana de 40 de ani azi in ROmania ar avea limita de impozitare pe venitul net anual la :
  60 ani * 12 luni * 1000 euro = 720000 euro
  Tot venitul net in plus fata de aceasta suma poate fi impozitat cu 80% sau mai mult.
  O persoana de 70 de ani ar avea limita :
  30 ani * 12 luni * 1000 euro = 360000 euro.
  Astfel, se ia in calcul posibilitatea ca persoana care a castigat multi bani anul acesta sa nu mai aiba sansa NICIODATA sa castige vreun ban.Pentru acea persoana ar putea aparea probleme pe viitor. Astfel de situatii sunt posibile in viata.
  Cei tineri sunt avantajati de acest sistem.

 34. emma January 19, 2013 at 10:48 pm #

  doomnule PONTA
  IN2004 indianul gupta a facut niste previziuni curioase despre romania.domnule ponta,gupta asta i a spus in 1993 elenei ceausescu ca va muri impuscata impreuna cu sotul ei si ea l a facut nebun si l a alungat din tara.domnule ponta ,ce cautati dumneavoastra in algeria ?de ce tarati romania in niste conflicte care n o privesc,de ce nu se duc acolo ungurii,cehii,polonezii,austriecii.basescu ne vinde ca pe animale pentru buzunarul sau,dumneavoastra ne trimiteti carne de tun.halal conducatori!in parlamentul european parlamentarii romani isi denigreaza propria tara si se cearta ca …romii .dumnezeu ne a dat resurse ca la nici o alta tara si noi traim mai rau ca in lumea a 3 a. pana cand?

 35. Iluminatu January 20, 2013 at 6:31 am #

  UN BĂRBAT EXTREM DE DEMN

  Aşa este descris Adrian Năstase de către senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, noaptea târziu, cam pe la 23:35 într-o emisiune reuşită, pe Antena3. „După o aşteptare suficientă la Vorbitorul Jilavei, coboară un bărbat înalt, bine făcut, extrem de demn, îmbrăcat gros – prietenul şi colegul meu Adrian Năstase, pe care l-am vizitat în calitate de senator, cerând scuze pe această cale familiei sale pentru a fi consumat una din cele 4 întrevederi lunare.”
  Fericitul vizitator a comentat scurt câteva dintre răspunsurile lui AN la problemele abordate în cursul întrevedeii din camera specială a aşezământului, din care redau numai două ca fiind chiar vorbele vizitatului :
  – Doamne fereşte să abordaţi modificarea Constituţiei pornind de la Traian Băsescu !
  – Activităţile importante ale unui guvern trebuie să se deruleze imediat după alegeri, şi nu tardiv, spre finele mandatului !!!
  Din spusele lui SRS, vizitatul s-ar fi arătat rezervat în privinţa lui Ponta, Antonescu şi alţii, afirmând că „Pactul de Coabitare” a fost o greşeală.
  Despre şicanele ce i se fac lui AN în legătură cu legala eliberare condiţionată, senatorul Sorin Roşca Stănescu nu a ezitat să-şi spună părerea autorizată, în traducerea mea : „Teama unora de fluviul sfaturilor competente ale lui Adrian Năstase, tocmai în perioada de germinare a hotărâtoarelor decizii ale Parlamentului şi Guvenului României veşnice.

 36. nicool January 20, 2013 at 11:17 am #

  nu e o idee rea ,dar le as si confisca ceia ce nu poate justifica

 37. Admirator de lucruri cand sunt facute bine January 21, 2013 at 10:35 am #

  Salut Victor,

  Constat ca a inceput sa se clatine cabinetul.
  Era si de asteptat, este stufos si plin de buruiana, lipsit de ceea ce trebuie in actuala perioada.
  Se merge din greseala in greseala precum valsul pisicilor in calduri.

  Am propus un cabinet a 7 ministere, din care unul sa apartina premierului, este solutia cea mai buna pentru comunicare si responsablizare.
  Brefing fiecare miercuri, explicati-mi cum faceti acest brefing cu 20 de cabinete ???

  Devii nebun sau mai grav un infarct posibil, antonescu nu mai judeca are in cap scaunul de la Cotroceni.

  Scaunul lui crin antonescu nu este sigur nici la simplu si nici la figurat, ce este de facut ?

  Un nou guvern de criza care sa nu mai treaca prin parlament pentru a usura birocratia.

  Si iata solutia, ;

  – 3 ministri din PNL & PC si
  – 3 ministri din PSD & UDMR Cie verzi (pepenii, verde in exterior rosu in interior),
  – al patrelea minister revine premierului PONTA.

  Solutia este remarcabila si prin introducerea ideii ca in fiecare an ministerele se schimba, adica cel care a avut economia in anul urmator va avea un alt minister, deci surubareala se micsoreaza.
  Astfel cei din echipa stânga vor fi schimbati cu cei din echipa “liberalizata”.

  O alta recomandare, aruncarea de prafuri nu mai tine, ce s-a produs cu seful de la inv.pre universitar sau cel de la sanatate este o prostie.
  Acestea nici nu trebuie sa mai existe ca minister, agentii poate si trebuie stiut in ce minister din cele 7.

  Timpul este scurt, cele 6 luni pleaca repede, deci trebuie facut rapid asanarea sistemului administratif local si central, legea sanatati aduce investitii straine de 1 miliard si 200’000 noi locuri de munca.

  MMe PIVNICERU respecta ordinele dar sigur scade seriozitatea ROMANIEI, faceti cel putin NATIUNEA sa respire.
  Semne nu sunt, din contra sunteti in vizorul CE si NATO ca sovaelnici, lipsiti de curaj pentru continuarea reformei si curaj nebun sa salvati PUSCARIABILII !!!

  Papitoii si katiusele sa-si faca datoria in parlament si senat, ratingul la TV nu va serveste la nimic.

  Este unul cu ochelari de cal la cultura, face de râs cultura si cabnetul, putina urecheala merita !!!

  Campania s-a terminat, utilizarea repetata a numelui lui BASESCU nu serveste nici de foame, siguranta cetateanului sau de snatate.

  Mai aveti unul, jurnalist zice el bate seau sa inteleaga magarul, amnistie cu puscariabili, inchisorile nu sunt salubre si costa mult…
  Este adevarat, vine din partea cealanta dela voiculescu putere cu aghezma lui antonescu.
  Tot din aceiasi parte vine si batrânica de ministerul muncii, o alta ofcina care trebuie sadevina agentie la ministerul economiei.

  Aceasta batrânica probabil ar avea altceva de facut, sa-si duca nepotii la gradinita, sa prepare supa calda, sa se intretina si sa arate a femeie.

  Nu se poate continua asa !!!

  Veti cadea din ceruri fara parasuta !!!

  Astept adresa dvs privata pentru detalii

  O zi excelenta !!!

  NB

  Nu stergeti mesajul daca sunteti demni si curajosi de lucruri bune

  • justitiaru January 21, 2013 at 12:54 pm #

   Constat ca “admiratorul de lucruri bine facute” este de fapt un admirator basist care admira hotia si tradarea pedista si cobeste guvernului Ponta care a pus zabala mafiotilor portocalii

   • Admirator de lucruri cand sunt facute bine January 22, 2013 at 11:14 am #

    Admirator de social democrati cand devin intr adevar social democrati, perin excelenta sunt social democrat !!!

    Ponta are calitati de social democrat dar este impiedecat de néo fascistul “liberal” Antonescu.

    Un guvern social democrat poate rezolva situatia in criza actuala.

    “liberalii” isi vad de buzunarul lor, când social democratii impart buzunarul cu NATIUNEA !!! social democrat

   • Admirator de lucruri cand sunt facute bine January 22, 2013 at 11:19 am #

    @
    justitiarul

    Merci de interventie, voi veni cu precizari si la regionalizare.
    Sustin social democratii singuri pot schimba ROMANIA orice ghiveci politic complica avansarea Romaniei.

    Ponta este obligat de antonescu sa joace pe sârma fara fileu, imaginati-va obsesia scaunului de la COTROCENi il obliga pe Victor a face gafe, gafe ireparabile !!!

    Daca gânditi social democrat, ajutati social democratia !!!

 38. ZeV January 21, 2013 at 12:20 pm #

  Sincer, eu nu inteleg nerabdarea unora dintre concetateni, care propun domnului Ponta tot felul de masuri, tot felul de cresteri, sau scaderi de taxe, cand Romania, inca nu are publicata in Monitorul Oficial, Legea Bugetului de Stat pe anul 2013.
  In plus, mai trebuie clarificate cateva probleme organizatorice si de principiu:
  – numirea procurorului general si a sefului DNA ;
  – noul statut al alesilor care a fost atat de dezbatut, fara ca (aproape) nimeni sa citeasca pana la capat ce scrie in el ;
  – lamurirea opiniei publice cu privire la consultarea presedintelui in privinta noului statut, consultare, despre care, PNL nu a fost, pare-se, informat ;
  – stabilirea unui calendar al elaborarii noii Constitutii si inceperea dezbaterii publice pe aceasta tema, pe cea a legii Sanatatii si a altor legi esentiale pentru functionarea statului, justitiei si economiei;
  – demararea procedurilor privind regionalizarea ;
  – informarea opiniei publice cu privire la rezultatele discutiilor in CSAT-ul din 05.02.2013, de care depinde gradul de implicare al autoritatilor si armatei romane in posibile aventuri externe, cu grad indoielniv de beneficiu pentru cetateanul roman;
  Sincer, pe mine personal, nu ma intereseaza, acum, altceva, nu cer absolut nimic de la premier, pentru a-mi fi mie mai bine…deocamdata sunt multumit ca , virgula, cursul euro/leu este stabil, iar economia, functioneaza, oricum, dupa regulile ei.
  Statul sa-si plateasca obligatiile salariale si fata de pensionari la timp si sa faca tot ce se poate pentru a grabi ritmul atragerii fondurilor europene ;
  Abia dupa aceea, va veni si momentul sa intram in detalii….inca nu sunt convins ca acordul de coabitare va functiona, prin urmare, rog concetatenii sa fie mai ponderati in asteptari. Sper, dar nu cred, că lupta politica si mai ales, conflictul intre institutii fundamentale, s-a incheiat.
  Oricum, eu nu-mi amintesc ca domnul Ponta sa fi promis marea cu sarea, asa cum incearca sa ne convinga, cu disperare, adversarii portocalii (verzi de ura si furie) ai actualei majoritati…dimpotriva, a fost cat se poate de ponderat, spre deosebire de predecesori.
  Ce a spus ca face, a facut, recte, a reintregit salariile bugetarilor si este in curs sa rezolve problema cu CASS-ul retinut abuziv de la pensionari. Mai mult de atat, depinde de evolutia economica, interna, dar si de contextul international. Cel putin, eu asta am retinut, urmarind, cu atentie, un premier calm, echilibrat, care pare ca stie mai multe decat lasa sa se inteleaga, inclusiv, cu privire la viitorul succesor al domnului Traian Basescu la Cotroceni.
  😉

 39. anonim January 21, 2013 at 12:59 pm #

  Suprataxarea e o recunoastere indirecta a esecului.

 40. justitiaru January 21, 2013 at 1:14 pm #

  D-le Ponta
  In legatura cu actiunea lamentabila (in aprecierea mea) a d-nului Zgonea asa cum am detaliat in raspunsul catre @Zev(pe care va rog sa-l parcurgeti) In opinia mea toate proiéctele legislative trebuie discutate de D-na Pivniceru de reprezentantii comisiei juridice parlamentare,iar dupa stabilirea unei pozitii comune cu Ministrul Justitiei proiectul legislativ trebuie discutat cu un reprezentant juridic autorizat, nepolitizat si normal la cap al comisarului CE pe justitie..Orice alta filiera metodologica este inadecvata

 41. ZeV January 21, 2013 at 5:17 pm #

  @justitaru
  Revin, deoarece esre o tema extrem de importanta…..am citit cu atentie art.72 din Constitutie, de asemeni, varianta in vigoare a statutului deputatilor si senatorilor.
  Nicaieri nu se specifica altceva, decat ca plenul Camerei din care face parte, decide, PE BAZA ASCULTARII CELUI PENTRU CARE SE CERE ARESTAREA PREVENTIVA SAU PERCHEZITIA, daca incuviinteaza, sau nu, cererea parchetului de pe langa ICCJ , transmisa Parlamentului prin intermediul ministrului Justitiei. Nu se vorbeste nicaieri de obligatia procurorilor de a prezenta PROBE.
  Avand in vedere ca , tot in Constitutie, se pune accent pe PREZUMTIA DE NEVINOVATIE, in situatia in care procurorii REFUZA SA PREZINTE LISTA CU PROBE, mi se pare logic, ca implicit si ORICE CAZ, Parlamentul sa voteze PENTRU respingerea cererii de arestare si/sau perchezitie.
  Realizez acum ca aveam de-a face cu o mare hiba in Constitutie, dar, asa cum este ea, obliga, dupa parerea mea, sa nu se dea curs niciunei cererei inaintate de procurori.
  Exista in Constitutie flagrantul, caz in care parlamentarul poate fi retinut sau perchezitionat, iar in celelalte cazuri penale, poate fi cercetat in libertate, ASA CUM ESTE NORMAL INTR-UN STAT DE DREPT.
  Ceea ce ne propune procuroarea comunista Monica Macovei Gherghescu, are legatura, cu orice altceva, in afara statului de drept…cum ar fi, de exemplu, cu..DICTATURA asazis LUMINATA a unui om, sau a unui grup de oameni, care se considera mai egali , cu mult, decat majoritatea cetatenilor, erijandu-se in depozitari ai adevarului absolut.

  • ZeV January 21, 2013 at 6:44 pm #

   ps
   Cred ca trebuie reanalizat art.23 din Constitutie…la aliniatul 11, se precizeaza:
   ,,Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată”.
   Daca este asa, nu se justifica arestarea preventiva, la care se face referire in alin. 2-1o, DECAT in situatia flagrantului. Ceva se bate cap in cap la acest capitol.
   De altfel, arti 23 aliniatl 1 ne spune:
   ,,Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile. ”
   Fac, de asemeni, trimitere la Declaratia universala a drepturilot omului, adoptata, de ONU, la 10 decembrie 1948. Citez:
   ,,Articolul 9.
   Nimeni nu trebuie sa fie arestat, detinut sau exilat în mod arbitrar.”
   NOTA: Arestarea, preventiva, in urma unei solicitari a procurorilor NEINSOTITE DE PROBE, este, prin definitie, abuziva.
   Unii, ar putea sa spuna: ,,Da, dar a decis un judecator. El, judecatorul, a vazut probele”
   Raspund: ,,Da, dar atunci, de ce se mai cere incuviintarea Parlamentului ?”
   DE ASEMENI:
   ,,Articolul 11
   Orice persoana acuzata de comiterea unui act cu caracter penal are dreptul sa fie presupusa nevinovata pâna când vinovatia sa va fi stabilita în mod legal în cursul unui proces public în care i-au fost asigurate toate garantiile necesare apararii sale.”
   COMENTEZ:
   Nu este posibil sa fii considerat nevinovat si SIMULTAN, sa fii incarcerat, fie si temporar, avand in vedere ca instanta nu a dat o sentinta definitiva.
   CE SE INTAMPLA, DACA PERSOANA ARESTATA PREVENTIV, ESTE DECLARATA NEVINOVATA, DE CATRE INSTANTA DE APEL ?
   Cine raspunde ? Cine retrocedeaza, victimei, timpul pierdut in inchisoare ?
   E timpul sa meditam, cu totii, indiferent de culoarea politica, la aceste lucruri, daca tot facem trimitere, pana la saturatie, la ,,statul de drept”.

   • ZeV January 21, 2013 at 8:02 pm #

    pps
    ,,inchei, deocamdata, ciclul de comentarii, pe marginea imunitatii parlamentarii, cu urmatorul text:
    demagogia sforaitoare si revansardă a unor pedelisti, depăseste orice imaginaţie….
    …..domnul Flutur, mare specialist in gripa aviară, ne spune ca ,,Parlamentul nu trebuie sa se transforme intr-o justitie paralelă”.
    Haidade, domnul Flutur…lăsati-o moart-n…, că măcăne. Cine spune aşa ceva, evident, în afară de doamna Monica Macovei ?
    Constat că, distinsii politicieni pedelisti, adusi de un destin fast in aula Parlamentului Romaniei, isi imaginează ca românii sunt amnezici, ba chiar ignoranţi lemn, iar ei, perdanţii, cred că ne pot prosti pe faţă, fără ca ei să schimbe, fie şi un fir de păr, din creştetul mansardei personale.
    Vă înşelaţi, dragii mei şi iată de ce…CITEZ:
    ,,Presedintele Traian Basescu a propus in proiectul de revizuire a Constitutiei ca “urmarirea, perchezitia, retinerea, arestarea sau trimiterea in judecata penala a parlamentarilor pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului se pot face numai de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.
    ASTA, PROPUNEA PRESEDINTELE.
    Ce decide CCR ? Ia să vedem:
    ,,Curtea constata ca modificarea propusa sub acest aspect este neconstitutionala, deoarece are ca efect suprimarea unei garantii a unui drept fundamental al persoanei care ocupa o demnitate publica, incalcandu-se astfel limitele revizuirii prevazute de art.152 alin.(2) din Constitutie”, se subliniaza in motivarea Curtii. ”
    ……………………………………………………………………………..
    ,,Astfel, CCR sustine in motivarea hotararii din 17 iunie, ca institutia imunitatii “protejeaza parlamentarul fata de eventualele presiuni sau abuzuri ce s-ar comite asupra persoanei sale, fiindu-i astfel asigurata independenta, libertatea si siguranta in exercitarea drepturilor si a obligatiilor care-i revin potrivit Constitutiei si legilor”. ”

    NO COMMENT…totusi, spun ceva, incă odată: patima politicianistă şi oarbă nu ne va duce prea departe, indiferent de tema supusă dezbaterii publice.
    REPET: FARA PROBE, NIMENI NU-SI POATE ASUMA, CHIAR PRIN VOT MAJORITAR, DECIZIA DE A PERMITE CA UN PARLAMENTAR SA FIE ARESTAT PREVENTIV.
    Curtea Constitutionala ne spune limpede: articolul privind imunitatile, este nerevizuibil..deci, votul plenului, nefiind doar unul consultativ, nu poate fi dat decat in sensul respingerii cererii de arestare.

   • justitiaru January 22, 2013 at 2:11 pm #

    Sunt insa naivi incurabil cei care isi imagineaza insa ca BaSecu si gasca sa mafiota vor consimtii la argumente rationale , pentru ca tucalosiile lor si delapidarile de miliarde de euro ii incrimineaza si conform legislatiei ei toti sunt buni de puscarie pentru perioade indelungate de detentie.Ce le ramane acestei adunatiri mafiote si acolitiilor lor din justitie este sa sfideze ratiunea si sa caute nod in papura tuturor adversarilor politici. ANI este un instrument de persecutie politica a adversarilor prin inventarea unor “incompatibilitati” demne de povestirile Baronului Munchausen.
    Procuratura fabrica dosare politice la comenda Cotrocenilor ca in cazul D-lui Nastase condamnat la detentie fara probe(in dosarul calitatii) sau cu probe false (banii emisio la o data ulterioara infractiunilor incriminate in dosarul Zambaccian)
    mafiotii prin definitie sfideaza argumentele si legislatia iar a incerca sa ajungi cu ei la o intelegere este pura naivitate

 42. moromete January 21, 2013 at 9:59 pm #

  ASTIMARATI-VA , BAI COPII POSNASI AI TREANZITIEI SI CRIZEI ? (PSD –> PNL)
  Nu va mai certati fara rost pe tot felul de nimicuri —— din care presa abunda.
  Da-ti dovada de unire —-prin intelepciune si respect reciproc.,
  Abia v-ati *pus* la DRUM si a-ti inceput sa va *ciondaniti*.
  Eu cit si poporul , vom lasa rusinea la o parte —cind vom considera ca intreceti masura si va vom da o *urecheala* s-o duceti minte —*pui de
  politichie precupeta –ce sunte-ti !.
  De dupa *colt* astepta si altii sa va de-a cit un sut in fund —cind voi o sa incepeti sa va dati cu STINGA in DREAPTA si invers.
  AVE-TI DE GRIJA CE FACETI ?!. – ca de sabotori nu duceti lipsa.
  HAI —-TRECE-TI LA TREBA —–SUNT ATITEA LUCRURI DE FACUT .
  SA AVETI RUSINE si RESPECT FATA DE POPOR.
  Nu vreau sa vad *paranghelii * jalnice si ieftine la TV.
  AVETI DE CONDUS/GUVERNAT O TARA .- FI-TI MINDRII si DEMNI ———–
  nu va *pierdeti* in nimicuri. A-TI INTELES ?!.

 43. marian_gl January 22, 2013 at 6:43 am #

  cand vad la tv ca va critica astia de geaba de la b1 ma apuca dracii..cum naiba nu vad ca usl indreapta ce au stricat ai lor sefi..n,au bun simt deloc..de respect nu mai zic..le,as trage o injuratura aici,da citeste lumea..huaaaaaaaaaa b1:)hehe…
  forza USL..VA MAI APARAM SI NOI

 44. Iluminatu January 22, 2013 at 8:00 am #

  1. OXIMORONE

  ® Cotcodăcitul cocoşului e de rău augur, Tăpălagă.
  ® Mugetul măgăriţei nu-i aducător de lapte, Andreea.
  ® Splendidă urâciune meşterită-n piatra ponce, Pora.

  PS: ® Numai gândul poate critica lentoarea luminii, domnule.

  2. ® ASTA DA „FONCŢIE”

  – Cu ce se ocupă exchimoşii Sahelului, Andreea Pora şi Tăpălagă ?
  – Sunt vajnici grăniceri la marginea Universului.
  – Şi cu ce rezultate ?
  – Încă n-au ajuns la posturi…

 45. MARIA S. January 22, 2013 at 9:55 am #

  Pana la impozitarea suplimentara a bogatilor , ar trebui sa se revina la obligativitatea repartizarii si platii impozitului pe dividende la fiecare sfarsit de an. Ar trebui insa pus ca impozit pe dividende , un procent mai mic de 16 % pentru a nu se mai spune ca se face impozitare dubla. Daca nu mai sunt obligati la acest lucru tot profitul nu mai este repartizat, impozitul pe dividende nu-l platesc si apar niste sume imense in conturile de profit si de fonduri proprii, conturi care ascund sume neimpozitate.

 46. MARIA S. January 22, 2013 at 10:05 am #

  Analizati de urgenta si aplicati un coeficient fix intre salariul minim si salariul maxim admis astfel incat sa nu mai fie salarii (pe la agentii si pe la institutiile de stat) exagerate de 15000 – 30000 Ron. E absurd sa fie o astfel de diferenta mare intre salariul minim si aceste cele mai mari salarii.
  E urgent de rezolvat aceasta problema.

  Ne lasati impresia ca pe posturi afirmati un lucru iar in realitate ministerele, agentiil, regiile fac tot ce vor ele cu banii publici.

 47. MARIA S. January 22, 2013 at 10:15 am #

  In agricultura a fost permisa arendarea a sute de ha de pamant de catre persoane fizice neautorizate fara a fi obligati la plata impozitului pe profit. Au incasat subventii pe suprafata de ordinul a zeci de miliarde de lei, la cei carora le-au arendat pamantul nu le-au dat mare lucru si nu au fost obligati ca banii primiti pe subventii sa fie legati de veniturile realizate si de aceea nu se vad rezultatele in agricultura. Au fost la inceput cazuri cand acele-asi suprafete muncite erau aratate la control la APIA de catre mai multi din acesti arendatori. Ii vezi ca si-au ridicat vile, si-au luat masini de lux si multe campuri sunt numai discuite si necultivate cu toate ca au primit miliarde pe subventii.

  Cand s-a dat subventia sub forma de cupoane se munceau mai mult pamanturile, acum le intra banii in conturi si ei isi cumpara alte chestii in loc sa-si are si sa-si munceasca terenurile.

  Sunt multe lucruri pe care probabil le stiti si ar trebui sa luati masuri sa le rezolvati.

 48. codrinpo January 22, 2013 at 11:36 am #

  Tot in Italia si Spania (daca tot le dam ca exemplu), unele dintre primele masuri luate au fost legate de impozitarea terenurilor si cladirilor cultelor folosite pentru obtinerea de profit (are si BOR cam 100.000 de hectare de teren agricol pentru care primeste subventii parca), taierea salariilor platite de stat angajatilor cultelor si subventiile date acestora (prin intermediul platii asigurarilor sociale si de sanatate spre exemplu).
  Dar parlamentarii nostri (ai unui stat laic conform Constitutiei) se pregatesc ca, la amendarea proiectului de buget pe 2013, sa propuna tot felul de amendamente pentru construirea si renovarea de biserici, pentru o catedrala megalomanica in mijlocul Bucurestiului construita in principal din bani publici.
  Nu ar fi mai bine daca banii unui stat laic (de ex. Romania) care sunt dati cultelor recunoscute din bugetul de stat ar fi folositi pentru, sa zicem, crearea de locuri de munca…sau sanatate…educatie?!?

  • ZeV January 22, 2013 at 12:55 pm #

   Citez:
   ,,Referitor la fondurile pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, reamintim că acestea provin din donaţiile credincioşilor făcute în toate bisericile şi mănăstirile Patriarhiei Române şi din contribuţiile de la bugetele de Stat centrale şi locale. Până în prezent, în cei doi ani de la începerea lucrărilor sunt aproape finalizate lucrările la infrastructura Catedralei, urmând ca la începutul anului viitor să fie continuate lucrările de construcţie la suprafaţă.”
   COMENTEZ:
   Multi romani vorbesc despre rolul esential al bisericii ortodoxe romane, de-a lungul istoriei, in salvgardarea unitatii de spirit a poporului roman.
   Daca nu suntem ipocriti, trebuie sa asumam si anumite costuri, atunci cand este cazul. Si este.
   Patriarhia romana este mai mica decat Mitropolia din Iasi, sau Sibiu, sau Timisoara. Eu insumi, donez, anual, atat cat imi pot permite si intotdeauna cu chitanta si/sau contract de sponsorizare. Mi se pare firesc, deoarece doar in biserica, la Sf Liturghie duminicala, imi (re)gasesc linistea si alinarea.
   Ce ne ofera lumea mediatica din afara ? Apocalipse in fiecare an, prevazute de civilIizatii disparute cu mult timp in urma , filme, la finele carora, ramane in viata doar căţelul sau Rambo, accidente, dezastre, in doua cuvinte..BREAKING NEWS. 😉
   Noroc ca, periodic, se mai (re)tiparesc carti…ca de scris, distinsul poet Mircea Dinescu o mai face, doar cand descopera cate o nouă reţetă culinară. Bine că este, măcar, ECO.
   Ceilalti scriitori si poeti, scriu despre politica. Au incercat, unii, sa o si faca efectiv, dar au constat ca e cam dificil sa te intelegi cu domnul Traian Basescu. Domnul presedinte, oricum, face doar ce-l taie propriul cap din dotare, neascultand de nimeni. Cu o singura exceptie: domnul Barroso, dupa care alearga disperat, prin tot Bruxelles-ul, ori de cate ori are a se plange de ceva.
   😉

   • codrinpo January 23, 2013 at 2:49 pm #

    Nu am nimic impotriva sa donezi tu personal BOR…sau orice alta persoana care asa isi gaseste linistea cum ai declarat. Dar de ce sa fie platite cheltuielile bisericii din bugetul de stat (local sau central) atat timp cat BOR are un buget de 3,4 miliarde de euro (cu profit anual de peste 90 milioane euro conform propriei declaratiei)?
    Atat timp cat BOR este administrata ca o afacere (a se vedea si ultima idee – cea cu interzicerea slujbelor din cimitirele private) ar trebui taxata ca una. Iar, precum stim, societatile platesc impozite catre bugetul de stat, nu doar primesc subventii de acolo.

    Intrebare: de ce imediat ce se intampla ceva (gen ninge, ploua, vine frigul, caldura) Biserica cere bani de la Guvern pentru diferite cheltuieli? A se vedea exemplu aici: http://www.catavencii.ro/Dupa-zapezile-de-la-inceput-de-an-bor-a-cerut-8-milioane-de-euro-pentru-acoperisuri_0_5950.html
    De ce toate bisericile, manastirile, cantinele sociale (detinute de BOR) sunt construite din donatiile “credinciosilor” si nu din bugetul bisericii?

    Imi place la nebunie analiza asta: http://www.sferapoliticii.ro/sfera/113/art4-herteliu.html . Pacat ca nu e actualizata.

    BOR este o afacere scapata de sub control. O fi avut un rol in “salvgardarea unitatii de spirit a poporului roman” (serios acum?!?), dar mai bine am fi investit banii astia in educatie pentru ca, sincer, avem un popor indobitocit (a se vedea ultimele evolutii de la Bac din ultimii ani, precum si audientele OTV, Acces direct, Cancan TV etc.).

  • moromete January 24, 2013 at 9:52 pm #

   Sunt intru totul de acord in privinta BOR.- *O MASINARIE scapata
   de sub control *. – FARA REPLICA . Doar Legea banului i-i calauzeste ——- intr-o lume de falsi dumnezei – si falsi aparatori ai credintei. Sunt multe de disecat pe aceasta tema.
   Statul roman tolereaza si sprijina toate mirseviile acestui *stat -BOR*.

  • socrate February 8, 2013 at 12:57 pm #

   Corect,si la obiect dar cine sa te “auda”?!,d-nul.Ponta din cate am inteles e peste 50% RATIONALIST si iubitor de istorie(Mama Înțelepciunii),cunoaste foarte bine “binefaceriile” guvernarii patriarhale pt. omenire de la accederea la “putere” pana la ora actuala,ce poate face el insa intr’o cloaca ultrapatriarhala enorma, Romania, campioana europeana absoluta la religie(relogare,reformulare)?!
   Sunt sigur ca d-nul Ponta se uita cu jiind la curtile europene laicizate in proportii considerabile si la bunastarea popoarelor lor darr…hamesita ortodoxie, bat’o vina e inca in continuare.. pt….”rabdati si suferiti in lumea asta(de la cei rai),ca fericiti veti fi dincolooo..”,in timp ce catolicismul crud si salbatic,odata,sa domesticit incredibil,acomodanduse cu ceriintele noii ere…in care va prevala RATIUNEA si implicit Principiile Dreptatii (Dreptul Natural) respectate (instituite prin Lege).
   Pana una alta…apropoo…. de educatie….doi copii de liceu ai caror tutore sunt stau acasa …tristi…deoarece …. de 4 luni nu s-au decontat abonamentele de transport(Nu sunt Bani pt. educatie) iar celalti doi mai frecventeaza inca..caci sunt la gimnaziala in sat…
   Eu am un salar de 680 ron,sotia in cautarea unui loc de munca….
   Posibil ca, printr-o minune d-nul Ponta sa citeasca acest “mesaj” si prin calitatea de Prim Ministru pe care o are sa faca ceva pt.copiii aflati in stuatia descrisa….

 49. Violeta Nita January 22, 2013 at 12:25 pm #

  Domnu’Ponta, sper sa va transmita cineva , eu prostie mai mare ca asta ca sa aleaga parintii unde vor pregatitoarea n-am auzit in viata mea. Nu credeti ca v-am pus acolo si ca platim specialisti in ministere ca sa ia ei deciziile si sa le explice oamenilor?
  Cum adica sa aleaga parinte daca vrea pregatitoarea la scoala sau la gradinita? Adica, in acelasi an scolar vor avea programe diferite sau cum?
  N-ar trebui sa analizati unde aveti spatii, cadre, logistica etc? Ca sa le sariti in cap parintilor cand s-or plange ca ei au ales asa ca sa taca din gura?
  Copilul meu a facut clasa pregatitoare anul acesta la scoala desi puteam opta sa mai stea un an in gradinita. Nu mi se pare ca i-a facut vreun rau. Dar nici nu stiu daca ar fi fost mai bine daca ramanea la gradinita astfel incat fiecare a optat dupa ratiuni proprii care nu cred ca pot sta la baza intocmirii unei strategii in invatamant.
  Dar nu vreti…pe acelasi principiu al alegerii, sa ne intrebati daca suntem de acord sa ma platim mancare puscariasilor? Ca eu, de exemplu…n-as mai fi de acord. I-as scoate la munca in folosul comunitatii ca e nevoie…Slava Domnului!
  Nu mai bine faceti o analiza a motivelor care au stat la baza acestei decizii si a eficientei clasei pregatitoare la scoala sa stiti daca o mentineti sau nu? Cu argumente solide? Ne apucam de daramat ce s-a facut fara sa vedem daca e de daramat sau doar trebuie consolidat putin?

 50. MARIA S. January 22, 2013 at 1:53 pm #

  Sunt culte la care se plateste zeciuiala mai marilor lor, iar cand este vorba sa plateasca impozite la stat umbla cu facturi pentru comercializarea de legume aduse din Uniunea Europeana la preturi de 0.5 lei iar apoi le revand la cei care vand in piata pe baza de certificat de producator cu 1.2 lei, si la final gasim produsul pe piata cu 8 – 10 lei. Statul este tras in piept dar mai marii lor primesc corect zeciuiala.

  Si foarte multi preoti nu inregistreaza veniturile din prestarea de servicii la inmormantari, la botezuri, la pomeni si parastase, din vanzarea de locuri de veci, si se vaita mereu ca sunt pe pierdere si cer bani mereu de la buget dar in acelas timp traiesc intr-un lux greu de descris.

 51. tudor January 23, 2013 at 1:20 am #

  masura supraimpozitarii bogatilor va avea impact minim si, asa cum se intimpla de cele mai multe ori in romania, vor fi afectati prostii care si declara corect veniturile.
  smecherii, spagarii, functionarii si politicienii corupti, traficantii de persoane si de droguri, toata aceasta fauna nu va fi deranjata citusi de putin.

  daca se doreste cu adevarat asanarea finantelor si a vietii publice romanesti exista o solutie mult mai simpla:
  1.declaratii fiscale ( de venituri si de avere) pentru toti cetatenii romaniei
  atunci un politician precum vblaga nu va mai putea declara ca a imprumutat 700-800 mii euuro “de la doua persoane fizice”, dupa cum nici un functionar public precum georgescu- ani nu va scrie in declaratia de avere ca a imprumutat 300 euro de la nasul sau ca sa cumpere case de la ta su si ca si achita datoriile catre nasi su cu bani pe care i i da ta su din banii cu care i a vinndut lu fi su(!) decit daca persoanele in cauza ar figura cu sumele in cauza in declaratia de avere

  2. un oficiu pentru prevenirea spalarii banilor care chiar sa faca servici; apropos: de ce OPSB este in subordinea presedintelui si nu a guvernului?
  este presedintele raspunzator de stringerea darilor?

 52. tudor January 23, 2013 at 1:23 am #

  @Victor Pota

  Toate statele pe care le enumerati au introdus, inaintea masurilor pomenite, declaratiile de avere si de venit.
  In Romania constat ca se evita aceasta masura, cu mai multa sau mai putina gratie – de la fiecare, dupa talent!

 53. justitiaru January 23, 2013 at 9:47 pm #

  D-le Ponta
  Obsesia lui BaSecu pentru spatiul Schengen are o logica electorala.El vrea plecate din tara elitele si cat mai multi dintre romani pentru a ramane cat mai putini opozanti si cat mai slabi.Unei tari slabe ii pleaca cetatenii iar BaSecu este interesat in
  slabirea Romaniei.Tarile dezvoltate castiga din munca calificata prestata de romani iar Romania pierde
  In situatia actuala Ro nu are decat de pierdut prin admiterea in spatiul Schengen

 54. moromete January 24, 2013 at 12:24 am #

  Eu *Moromete* ……nu inteleg de ce s-a introdus acea ( *taxa nesimtita* – Taxa verde ) de aprox. 20% – in facturile de *curent/energie electrica —pentru vijeitorile
  si panourile solare — instalate de unii particulari profitori—-PE CARE TREBUIE SA-I PLATIM NOI !? . —-Mai mica de 3- 5% , nu se putea ?!
  Care este explicatia !? —-exista vreo explicatie.?!
  Reveniti si corectati-o macar ——Asa cum este in facturi in prezent .– este O TAXA CRIMINALA -ORIBILA.?!.
  Aveti atitea masuri mai corecte si directe – enuntate pe care ar fi bine sa le
  puneti in practica –cum ar fi .
  – impozitatea graduala –mai elaborata de la 16% -> 38%.
  – impozitarea *luxului si bogatiei*.
  – impozitarea agriculltorilor – in felul propus , pare o masura corecta. cit timp nu-i
  afecteaza pe nevoiasi.
  – marirea acizelor la tigari si tutun – acceptata.
  – marirea taxei pentru utilitati —cit de cit cu un procent rezonabil , dar * taxa
  verde* – asa cum este prefigurata —-este o mare porcarie –pe care oamenii
  de rind —o detesta (dupa ce s-or dezmetecii) si va vor *taxa* si ei la rindul
  lor.
  O PROBLEMA –* CE NU O INTELEG*?!! este si acompaniamentul pe care i-l faceti de citva timp cu presedintele/guvernator T.B. – stiu eu?! -sub tutela
  securitatii /FMI -strainatatii . PARCA SE VREA CA O IERTARE RECIPROCA A *PACATELOR* pe care le aveti cu totii ( hotie , minciuna , intriga , furtul banilor de la stat prin diverse metode) si care pot fi musamalizate /uitate/
  S*uite asa intr-o fratie -acoperindu-va de ani de zile unii pe altii —pentru toate
  RELELE facute poporului —sa nu existe *vinovati* dintre guvernanti care sa
  plateasca ( Trebuie sa existe *drept exemplu* — doar A.Nastase !? – pe pofta unora
  care vremelnic decid cum se imparte dreptatea / nedreptatea. – )
  Exista si un astfel de PACT *chiar nescris* care permite acelorasi insi /zmei ai
  tranzitiei ………. ROTATIA CADRELOR in PARLAMENT intre guvernare/putere si opozitie. – permanent. PENTRU TOATE NELEGIUIRILE FACUTE —- TREBUIE SA PLATEACA ——VESNIC POPORUL !?!?!?.
  As vrea sa vad –cind orice presedinte ales si (la noi) – asemeni lui OBAMA se jura pe *BIBLIE si CONSTITUTIE* —ca nu are partid. – O DATORIE DE ONOARE.

 55. Revizorul tehnic de trenuri January 24, 2013 at 9:48 am #

  DE LA SUFLET LA SUFLET

  Aproape de ora 24:oo, la Sinteza Zilei din 23.01 2013, Draga Olteanu Matei, a scos pieptul afară – şi ce mai piept – într-o explozie sufletească care să ne găsească îmbrăţişaţi de ziua de azi a Unirii Principatelor, un simţământ-factor comun pentru toţi românii, ce ne înăbuşe, faţă de cel care a distrus România, *JON, alias Traian Băsescu : „ Am simţit în el omul rău, omul periculos, lacom, zgârcit, incult, care urăşte cultura, urăşte inteligenţa…”

  Hai la Cotroceni cu toţii.
  De mânuţă cu nepoţii
  Astăzi de Ziua Unirii;
  Să întindem horă mare,
  Să zgornim acea putoare
  De Guvernator impus,
  Să-l punem cu josu-n sus.

  • moromete January 24, 2013 at 9:18 pm #

   Daca exista ZIUA UNIRII – pentru POPORUL ROMAN
   pentru *maestrul* guvernator de azi ar trebuii sa inventam (uschi pe limba) ZIUA DEZBINARII. Ce zice-ti ……merita…………………..!!!!.

 56. VIOREL MIHALCEA January 24, 2013 at 12:27 pm #

  AM OPTIUNI DE STINGA.DESI PSD SE DECLARA DE STINGA, DIN DEC. 1989 PINA ACUM NU CRED CA A EXISTAT UN PARTID CU O POLITICA COERENTA DE STINGA.S-A SEMNALIZAT STINGA SI S-A FACUT LA DREAPTA.NU STIU DACA VA CITI CINEVA ACEST MESAJ,DAR AS AVEA O INTREBARE-DE CE IN GERMANIA UN LITRU SI JUMATATE DE APA MINERALA COSTA 0,19 EURO SI IN ROMANIA COSTA 0,60 EURO.?DACA VRETI VA MAI DAU MULTE ALTE EXEMPLE..CUM A PUTUT STATUL ROMAN SA PRODUCA IN 23 DE ANI ATITI DE MULTI MILONARI SI MILIARDARI IN EURO….CIT TIMP VOR MAI FI STIMULATI SA SE IMBOGATEASCA ASA CUM AU FACUT-O PINA ACUM? REALITATEA ESTE CA DE EX. IN GERMANIA POLITICILE SOCIALE SI PROTECTIA SOCIALA SINT ASIGURATE CIND SE AFLA LA GUVERNARE ATIT DE STINGA CIT SI DE DREAPTA.SI NU IN ULTIMUL RIND GINDITIVA CA PUTETI IMPLEMENTA NORME SI LEGI PRIN CARE SA SCHIMBATI MIZERIA COTIDIANA EXISTENTA-SI ASTA FARA BANI-AICI,TOTI CETATENII AU OBLIGATIA SA CURETE TROTOARUL DE GHEATA,ZAPADA….AMENDA ESTE FOARTE MICA DAR DACA CINEVA CADE, ALUNECA PE TROTOARUL MEU, SE ACCIDENTEAZA,CASA DE ASIGURARI DE SANATATE VA PLATII COSTURILE TRATAMENTULUI MEDICAL DUPA CARE II VA RECUPERA DE LA MINE…SIMPLU,NU? IAR LEGEA PRIVIND TIMBRUL DE MEDIU ESTE UN ALT EXEMPLU …DE STINGA ROMANEASCA-LUATI DE LA SARACI CA DATI LA …..?CU STIMA, UN ALEGATOR DIN BONN….

 57. justitiaru January 24, 2013 at 2:08 pm #

  D-le Ponta
  Lupta pentru epurarea justitiei de protectorii mafiotilor portocalii trebuie sa continue CSM trebuie primenit de basistii care l-au transformat intr-o oficina care raspunde la comenzile de la cotroceni.In paralel trebuie organizat un nou concurs de selectie in conformitate cu normele europeene ,nu cu indicatiile pretioase ale lui Reading sau Barosso
  Cand candidatii vor fi selectionati pe metodologie si criterii 100% europeene si vor primi OK de la CSM nici “bunica” lui Merkel mu va mai putea comenta iar BaSecu va fi obligat sa-i numeasca asa ca cum v-a numit pe dv PM
  Nu va mai angrenati in discutii sterile cu BaSecu, este pura naivitate sa credeti ca veti ajunge la un consens

 58. epolitikon January 24, 2013 at 6:15 pm #

  Domnule Ponta,

  Despre impozitare se pot spune multe dar oare nu credeti ca ANAF-ul, o institutie condusa pana nu demult de Blejnar, mana-n mana cu un individ care a tulit-o si care-i casatorit cu o matroana, nu trebuie primenit URGENT?

  Si ca o sugestie: incepeti curatenia la ANAF cu sectoarele din Bucuresti. Sectorul 3, primul va rog! Mi se pare absurd ca Nastase sa stea la Rahova si aia de la ANAF (3 si ceilalti) in functii.

  • moromete January 24, 2013 at 9:19 pm #

   Bine tintit .

  • saga_saga68@yahoo.com January 24, 2013 at 9:55 pm #

   cred ca va cunosc de cand ati venit la strehaia an campania prezidentiala cu mircea geoana..dupa toata manifestatia daca va aduceti aminte ati venit si atri facut poze cu participantii. am dat mana cu dumneavoastra,si ati facut 3poze cu niste fani.(domnisoare). dumneavoastra ati evoluat pe linie politica si ati ajuns premier eu am ramas asa cum am fost ., un sustinator un fan. NU MINT. Am sa va rog ceva si sa tineti cont de cea ce am sa va spun: an tara asta am nevoie de o justitie corecta ,lnu sa mor cu dreptatea an mana de un sistem medical necorupt si plin de spoagi de o politie corecta si care sa ma apere pe strada de infractori si de talhari si de niste profesori bine pregatiti care trebuie sa a-mi educe noua generatie,. Cu asta trebuie sa va ocupati domnule prim ministru.Trebuie sa aveti grija de copii nostri ai mei ai dumneavoastra ai poporului acesta care si pus omare soeranta an dumneavoastra . Nu vreau sa mai aud ca nu aveti bani pentru pensionarii.Vreau sa va ocupati de aceste probleme si nu de autostrazi de nustiu io ce mai ce .CONCESIONATILE. poporul asta moare si daca nu luati niste masuri urgente poate antro zi o sa al aveti pe constinta ca nu ati facut nimic pentr al salva de la o moarte sigura si lenta ….AVETi SI DUMNEAVOASRRA COPII VREAU SA TRAIASCA AN ALTA ROMANIE> VREAU SA INTRATI AN ISTORIE CA VLAD TEPES MIHAI VITEAZU SI ALTII.BAGATI HOTI LA PUSCARIE FARA MILA>

 59. adrian January 24, 2013 at 8:47 pm #

  D-le Premier,

  Eu si familia mea am sustinut cu tarie,venirea USL la putere.
  Sunt profund dezamagit in doua cazuri.
  Pentru noi din MAI care BOC ne-a taiat 5 mil.lei,ne-ati promis ca ne aduce-ti si pe noi macar la suma avuta anterior.Ori acum,nu mai aud nimic despre pensiile taiate in MAI.
  Al doilea caz:
  Ce avet cu masinile euro 3 si 4 de ne-ati sanctionat in halul asta.Cazul meu,masina veche din 2002,Euro 4,1871 cm.,taxa veche=540 euro,iar taxa PLUMB,751 euro.Frumos nu ?
  Strigator la ceruri….!
  D-le VICTOR PONTA,nu este inca prea tarziu…indreptati lucrurile rele,mai este inca timp.
  Repet,ma doare sufletul cand va spun ca v-am fost aproape si mi-am dorit sa ajungeti in functie.
  Sper modificarea si repararea nedreptatilor…
  Multumesc,asa sa va ajute Dumnezeu !

 60. . January 25, 2013 at 2:07 am #

  De asemenea, premierul le-a propus celor prezenti sa se gandeasca la ce tara vor sa lase urmasilor lor: “Va rog si va propun tuturor celor prezenti, celor care in orase, sate se gandesc la viitor, sa vorbim, sa ne gandim nu doar ce tara am mostenit si mai ales ce tara ne dorim sa construim acum si ce tara vrem sa lasam celor ce vin dupa noi”.

 61. Bibicu January 25, 2013 at 8:43 am #

  DUH RĂU FĂRĂ DUH HAI-HUI PRIN VĂZDUH

  Spuneţi-mi cine-i arestat, Traian Băsescu pitit printre sticloaie poleite, ascuns lucirilor de
  Soare şi razelor împrumutate ale Lunii, sau Adrian Năstase înconjurat de sufete care-l regăsesc, conjuctural, pe Cristos, dedicându-i florile imaginaţiei lor însoţite de slove nicicând risipite : „ Cu multă stimă şi respect, din partea Comunităţii Terapeutice Phoenix Jilava pentru un Domn important al României, Adrian Năstase.” http://nastase.wordpress.com/2013/01/24/unirea-principatelor/#comments şi asta în măreaţa zi de Unirea Princpatelor.
  Traian Băsescu-şi numără zilele imposibilei supravieţuiri, în timp ce Adrian Năstase cretează pe tabla zilelor negre, numărul 19 (prietenii ştiu de ce).
  Păsările negre ale refulărilor colective îl însoţesc spre America de Sud pe Guvernatorul impus, plecat astăzi, hai-hui.
  Adio bă, şi n-am cuvinte !

 62. ZeV January 25, 2013 at 9:51 am #

  @Re codrinpo
  Problema educatiei intr-o societate este mult mai complexa si nu se reduce la injectarea de bani in sistem pentru a mari salariile profesorilor.
  Bunaoara, traind, cu totii, in societatea libera pe care ne-am dorit-o, tinerii si copiii patriei au acces neingradit la televizor si internet. Ce vad si/sau ce aleg de acolo ? Culmea este ca ceea ce vad, pun imediat in practica, ba chiar, trimit mai departe pe/prin Youtube. O fi bine ? O fi rau ? Aveti idei si/sau solutii, evident, in afara unui climat militar de disciplina ? Nici nu s-ar putea implementa asa ceva, avand in vedere ca legea Funeriu centreaza pe elev. Si, ca si in fotbal, dă/lasă gol. 😉
  Iata, o tema de dezbatere care excede capabilitatile unui blog, mai ales, al unuia unde moderarea dureaza aproape una saptamana. 😉
  Ii sugerez, domnului Ponta (daca are timp sa-si citeasca propriul sait) sa abordeze, in viitorul apropiat, doua teme majore:
  1. educatia, intelegand prin asta un fenomen social, amplu si continuu, in care, nici o institutie purtatoare de valori nu ar trebui exclusa…mai ales acelea care au o nuanţă de perenitate şi se pot asimila ca referenţiale. Nu mă refer la directivele europene, acestea neavând prea mare legătură cu interesul cetăţeanului, ci, cu libertatea de mişcare a capitalului investiţional, dar mai ales, speculativ. Chiar dacă, vârfurile de lance se numesc FMI, Banca Mondială, etc, etc.
  2. sănătatea, inclusiv, rolul distribuitorilor de medicamente în structurarea legilor aferente acestui domeniu…aţi remarcat că nimeni, dar absolut nimeni, nu se atinge de această zonă de afacere ?
  Vorbeam, ieri, la Iasi, cu un medic renumit, fost negruţist…îmi spunea că, afacerea/comerţul cu arme, este mic copil în afara producţiei şi distribuţiei mondiale de medicamente şi accesorii medicale. Evident că se face cercetare, dar costurile aferente sunt amortizate/recuperate extrem de rapid.
  Se mai întâmplă, uneori, ca anumite substanţe NICI SĂ NU FIE MENŢIONATE ÎN PROSPECTE. Stai şi te întrebi, de ce te simţi mai rău, decât mai bine, luând un anume medicament. Afacerile mari nu se încurcă în detalii, nu-i asa ?
  Cum să se atingă televiziunile de ei, când reclamele conving miloane de oameni să dea mai mult pe o combinaţie de substanţe domestice, decât să le cumperi separat ?
  Desi, discutand cu acelasi medic, am aflat ca, luat impreuna, un medicament complex, poate genera compusi chimici metabolizati imprevizibil, ce pot fi toxici. Exact ca o bomba chimica…substantele 1 si 2 sunt inofensive, in mod individual…dar impreuna fac ..BOOM !
  Cum să se atingă media de medicina de familie, daca ne gandim că industria reţetelor medicale este singura care…produce cu profit, în România ? 😉

  • ZeV January 25, 2013 at 9:54 am #

   erata..reformulez
   afacerea/comerţul cu arme, este mic copil versus producţia şi distribuţia mondială de medicamente şi accesorii medicale

 63. Bibicu January 25, 2013 at 9:54 am #

  REPREZENTARE EZOTERICĂ
  a celor 8(opt) regiuni de dezvoltare economică a României din aranjamentul artistic pseudo-floral http://nastase.wordpress.com/2013/01/24/unirea-principatelor/#comments
  inspirat şi gratuit lucrat la Jilava, în mătănii, post şi rugăciuni, trebuie filtrată pentru valorificare de Guvern, eventual chiar pentru înlocuirea „frunzei bordeliare”plătită cu un milion euro. Fără intenţia de a jigni inteligenţe autentice, vă rog să remarcaţi că

  REPREZENTARE EZOTERICĂ
  a celor 8(opt) regiuni de dezvoltare economică a României din aranjamentul artistic pseudo-floral http://nastase.wordpress.com/2013/01/24/unirea-principatelor/#comments
  inspirat şi gratuit lucrat la Jilava, în mătănii, post şi rugăciuni, trebuie filtrată pentru valorificare de Guvern, eventual chiar pentru înlocuirea „frunzei bordeliare”plătită cu un milion euro. Fără intenţia de a jigni inteligenţe autentice, vă rog să remarcaţi că elementele componente în număr de 8(opt) sunt prezente atât pe exterior cât şi pe concentricele lucrării.
  Poate fi comentată imediat pe eterna Antena 3.

  elementele componente în număr de 8(opt) sunt prezente atât pe

  exterior cât şi pe concentricele lucrării.
  Poate fi comentată imediat pe eterna Antena 3.

  • maria January 26, 2013 at 11:29 pm #

   Te-am votat, dar daca faci exploatare de gaze de sist in Romania e nasol rau. O sa iasa rau de tot. Fa referendum! Nu este corect sa iei tu asa o decizie.

 64. marian_gl January 26, 2013 at 9:37 am #

  domnu ponta,parerea mea e ca avem nevoie in continuare de dumneavoastra,mai bine zis romania are nevoie de dumneavoastra ,de domnul antonescu ,de domnul constantin..cu siguranta nu,i usor..as vrea ca fiecare roman sa se puna in locul dumneavoastra si sa analizeze ce sacrificii se fac in momemtul asta din toate punctele de vedere..sunteti om de omenie si va respect din suflet ptr ca a,ti intrat in politica intr,un moment greu in care ne aflam
  cu stima marian

 65. cristidenilo2000 January 26, 2013 at 4:04 pm #

  Buna ziua. Domnule prim ministru,indraznesc sa va fac o propunere, o invitatie la mine acasa, un simplu cetetean,care, desi nu pot spune ca traiesc in conditii de lux, v-as primi cu cea mai mare placere si mult drag.Si, din prisma omului simplu,sa pot sa va expun parerile mele vis-a-vis de problemele cotidiene,o dezbatere asupra vietii si a lucrurilor asa cum le vede un om de rand. In speranta ca veti da curs invitatiei mele, in masura timpului pe care il aveti la dispozitie, va multumesc si va doresc putere de munca, sanatate si sa va ajute Dumnezeu sa duceti la bun sfarsit ceea ce v-ati propus.
  Cu speranta ca nu v-am deranjat, o zi frumoasa

 66. moromete January 26, 2013 at 8:11 pm #

  Aveti multe de pus la punct ; de corectat de indreptat si mai ales de *oprit -jaful* din ROMANIA . -DA – MEDICAMENTE pentru napastuitii ce au *cancer*.
  Luptati si impotriva *CANCERULUI *- din TRUPUL ROMANIEI * prin masuri
  specifice nimicitoare/ radicale.
  Pute-ti prin anticorpi noi —— sa cresteti imunitatea *ROMANIEI*.
  I-mi place —–pentru inceput atitudinea de *premier* —– integru, ordonat , disciplinat – pregatit mereu – prevazator prin reverificari proprii , direct , dispus cu sarm.
  Tot timpul /chiar la greu sa ai in vedere —-cinstea , modestia , intelepciunea , curajul ——realitatea putererii si guvernarii – la care nu-i trebuie nici un pic de infatuare nici minciuna.
  Daca destinul te-a pus in fruntea tarii , esti dator sa lupti pentru prosperitatea
  si fericirea romanului pentru VIITORUL TARII —-sa lupti cu integritate si demnitate -pentru a crea o imunitate a romanului in fata saraciei / bogatiei. —nu pentru a-ti crea propria IMUNITATE a faradelegii — IN FATA LEGII .
  Asa ca grabiti un pic ritmul in privinta : noii CONSTITUTII , -legislatiei , legii
  electorale, —– si-a atitor alte probleme /boli ce trebui vindecate/; rezolvate ………..
  nu de azi pe miine ci sa dainuie pentru VIITORUL ROMANIEI. SUCCES !.

 67. justitiaru January 26, 2013 at 8:18 pm #

  D-le Ponta
  Cred ca propaganda antiguvernamentala externa trebuie contracarata in mod mai eficient
  Ar trebui sa formati un colectiv guvernamental sau parlamentar care sa investeasca timp si gandire pentru acest domeniu strategic. Este inadmisibil ca pe planul informarii opiniei publice internationale si a forurilor responsabile guvernul sa asiste pasiv la ofensiva mediatica basista

 68. justitiaru January 27, 2013 at 4:43 pm #

  D-le Ponta
  Propun constituirea unui FOND NATIONAL DE SALVARE AL OLTCHIM care sa fie constituit din donatii personale, din mesaje SMS cu valoare, manifestari filantropice etc
  Mai important decat efectul financiar va fi impactul mediatic si sentimentul de solidaritate nationala cu guvernul care ar initia aceasta actiune.
  Reamintiti-va impactul mediatic urias al actiunii lui DD. De ce guvernul nu ar initia o asemena campanie de care ar beneficia negresit?

 69. justitiaru January 27, 2013 at 5:04 pm #

  P.S
  mai important decat efectul strict finannciar al unei actiuni filantropice in favoarea Oltchm
  asta inseamna a lucra pe palierul unitatii nationale in opozitie cu politica regimului criminal basist care a lucrat pe palierul discordiei nationale.

 70. Nemultumit January 27, 2013 at 5:41 pm #

  Domnule Ponta, degeaba ne ascundem dupa deget, in tara asta, din munca cinstita nu te poti imbogati! Atata timp cat salariul unui angajat nu acopera cheltuielile de intretinere a casei, de hrana, imbracaminte, crestere a copiilor, divertisment si cultuta, fara sa mai vorbim de posibilitatile de economisire, nu va fi niciodata cinste, corectitudine si incredere in guvernanti! Cand veti reusi sa schimbati acest lucru, sa faceti in asa fel incat angajatii la stat sa poata avea un trai decent DIN SALARIU, atunci veti fi cel mai tare guvern pe care l-a acut Romania din 1989 incoace. Degeaba sunt salarii mari – si alea doar cateva – in mediul privat, penrtu ca mare parte din forta de munca platitoare de impozite lucreaza la stat. Vorbesc aici de cei care ne educa si ne ingrijesc copii de la cresa, trecand prin gradinita, scoala , liceu pana la facultate, vorbesc de medicii la care apelam pentru a ne ingriji sanatatea, vorbesc de functionarii din administratia publica la care apelam pentru a ne rezolva fel de fel de probleme si suntem nemultumiti ca nu si-ar face treaba bine. Dar ne intrebam vreo secunda daca oamenii aia sunt platiti macar 1/2 din cat muncesc?! Ne intrebam vreodata daca oamenii aia sunt linistit sa isi faca treaba sau se gandesc ca daca platesc intretinerea, lumina, apa, gazul, si telefonul nu le mai ramane nimc din salariu? E aceasta Romania in care vrem sa traim? Sigur nu este Romania in care vreau sa traiesc eu si in care nu as vrea sa traiasca urmasii mei. Si e pacat! Fiindca e o tara in care doar sa nu vrei, nu poti porduce. Vorbeam deunazi cu un functionar public la o primarie de sector din Bucuresti. Nu mi-a venit sa cred ca are salariul sub 1000 lei! Cu studii superioare, cu ceva vechime! Spunea ca, daca s-ar face maturator ar avea salariu mai mare. In conditiile astea, ma intreb care mai e scara valorilor?! Ce respect mai avem pentru inteligenta, pentru cultura? Niciunul! Si cred, domnule Ponta, ca de aici trebuie sa incepeti! Redati oamneilor demnitatea prin a le arata ca munca lor are valoare si ca este apreciata.

 71. Revizorul tehnic de trenuri January 27, 2013 at 9:21 pm #

  Forumul Economic Mondial – Davos, ianuarie 2013 fără Traian Băsescu dintr-o confuziune.

  « Criza euro este în totalitate politică,şi nu s-a încheiat încă.Este o chestiune de suveranitate, iar toate statele din regiune trebuie să se pregătească să renunţe la o parte din suveranitate », comentează miliardarul cu dublă cetăţenie, germană şi americană (50 de ani, avere 1,7 miliarde euro), Nicolas Berggruen.
  Soros, la Davos : o economie în criză este ca o maşină care derapează ; euro o să distrugă Uniunea Europeană.
  Cei 3 M (Medvedev, Monti, Merkel) au condus discuţiile FEM de la Davos, ianuarie 2013.

  PS :Guvernatorul a confundat D(av)OS-Hotel de 5 stele din centrul Devei, lipsit de snowmobile, apreciind că este sub nivelul său de reprezentare.

 72. ZeV January 28, 2013 at 12:21 pm #

  @Nemulţumit
  Dvs induceţi ideea că cea mai utilă şi valoroasă formă de muncă pentru societatea umană, este aceea prestată/desfăşurată de salariaţii din sistemul bugetar. Nimeni nu contestă că există inechitate în sistem, sau, că activitatea medicilor, profesorilor, judecătorilor, procurorilor, etc, nu ar fi esenţialmente indespensabilă, dar, a afirma că taxele şi impozitele colectate din activitatea bugetarilor menţin echilbrele macro-economice ale naţiunii, e ca şi cum am spune că sistemul bugetar este asimilabil cu un perpetuum mobile de speța a treia (concept de dată recentă n.r.). În această categorie intră dispozitivele care, deși nu schimbă energie cu exteriorul (sunt sisteme izolate), violează ireversibilitatea fenomenelor.
  As mai adăuga, că nu au nevoie de energie şi materie din afară, o permanentă reciclare şi reutilizare permiţându-i să funcţioneze la parametri optimi şi constanţi pentru restul eternităţii.
  😀
  PS
  Scuze pentru maliţiozitate, dar, pentru ca guvernul să poată genera PIB doar din activitatea bugetarilor, se impune o mică mare condiţie: exploatarea directă a surselor de materii prime şi energie, respectiv, renaţionalizarea distribuţiei de energie şi producţiei de bunuri materiale şi servicii. Asta ar însemna, desigur,…… continuaţi dvs.
  😉
  PPS
  În acest fel, poate că premierul va putea să ducă la îndeplinire (şi) sarcina trasată guvernului de către domnul Dan Voiculescu, recte, aceea de a crea 1.000.000 locuri de muncă în perioada mandatului domnului Victor Ponta, ba mai mult, să asigure şi să garanteze pensia minimă de una mie lei/lună, marte şi pământ.
  😉
  PPPS
  Oare domnului Dan Voiculescu nu-i spune nimeni că e timpul să-şi vadă de …pensie şi nepoţi ?

 73. ZeV January 28, 2013 at 12:37 pm #

  @justitiaru
  Domnul Ponta nu are si nu poate avea solutii pentru OLTCHIM. Nici nu l-am votat pentru asta..l-am votat ca să..continue reforma statului. De fapt, aceasta, nici nu a început, decât în imaginaţia maladivă a băsiştilor însetaţi de putere. De resurse, degeaba sunt însetaţi, a pus mâna pe ele, cine trebuie. Lor, le mai pică câte un os de ronţăit…dar e bun şi acela, după cum se vede, nu-i aşa ? Altfel, de ce s-ar agita atât, într-o continuă şi murdară, campanie electorală, fără nici o legătură cu interesul cetăţeanului şi cel naţional?
  Am vrut Constituţie cu dedicaţie, în 2003, avem…cu vârf şi îndesat .
  Am vrut în NATO, avem…trupe peste mări şi ţări şi scut antirachetă. O fi suficient ? Nu ştiu, sau nu sunt sigur.
  Am vrut în UE, prematur, ne merităm soarta. Acum, jucăm aşa cum ne cântă purtătorii de pantofi găuriţi din FMI….care, la rândul lor, au exact mobilitatea păpuşarilor din grupul Bilderberg.
  Ce este grupul Bilderberg ?
  ,,Istoria Clubului Bilderberg începe după cel de-al doilea război mondial. Prima reuniune oficială a avut loc în luna mai 1954, în localitatea olandeză Oosterbeek. Atunci s-a împrumutat numele Hotelului Bilderberg, amfitrionul întânirii, al cărui proprietar era Prințul Bernhard, tatăl actualei Regine Beatrix a Olandei.
  Grupul Bilderberg este o organizație cu agendă globalistă, ce include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri și academicieni. Reuniunile au loc anual, începând din 1954. Fondatorii grupului au fost magnații David Rockefeller și familia de bancheri Rotschild. Grupul este puternic exclusivist și se reunește anual pentru a promova o apropiere între Europa și Statele Unite ale Americii. Organizația are o agendă globalistă și afirmă că noțiunea de suveranitate națională este depășită. Din cauza caracterului secret al întâlnirilor și a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial. Grupul nu are pagină de internet și nicio întâlnire nu este înregistrată.
  Din Grupul Bilderberg fac parte cam 180 de personalități politice, culturale, economice, universitare, ce se întrunesc în fiecare an în luna mai, alternativ în Europa și America, în aproape 50 de țări
  CE ESTE COMISIA TRILATERALĂ ?
  ,,Comisia Trilaterală este o asociație particulară cu caracter secret înființată în 1973 de un număr de 300 oameni de afaceri, politicieni, intelectuali cu putere de decizie din trei zone geostrategice: Europa, America și Asia. Grupul a fost fondat din inițiativa bancherului american David Rockefeller”.
  DIN EA, FAC PARTE (printre alţii):
  ,,Prințul Charles al Marii Britanii, Jose Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene, fostul președinte american Bill Clinton, Tony Blair, Gerhard Schroder, Henry Kissinger și Zbigniew Brzezinski.”
  COMENTEZ: Parcă apare şi domnul BARROSO ? Dacă greşesc, vă rog să-mi spuneţi.
  😉

  • ZeV January 28, 2013 at 2:44 pm #

   ..Hotelul Bilderberg este În Olanda, iar Olanda….Schengen….faceţi domniile voastre toate conexiunile. În primul rând, în minte.
   😀 😀

 74. TGB January 28, 2013 at 9:02 pm #

  NU TE SUPARA FRATE!!!
  Un joc pe care l-am învăţat cu toţii din copilarie. Cred ca ceea ce se întâmplă acum are legătură cu acest joc. USL este atacat din toate direcţiile, urmarindu-se ce….. În ultimul timp principiul de mangement, depăşit după părerea mea “DEZBINĂ ŞI CONDU”, a luat avânt. E bine sau nu, cei mulţi să aleagă, că doar suntem în democraţie. Revin la întrebarea mea, e bine sau nu!!! Joaca de-a justiţia nu face bine nimănui, scuze excepţie face FMI sau UE care doresc sa vada sânge pentru a arăta celorlalte state ceea ce se va întâmpla dacă nu le sunt respectate directivele.

 75. Revizorul tehnic de trenuri January 28, 2013 at 9:16 pm #

  *JON S-A HOTĂRÂT SĂ DEMISIONEZE AFLÂND CELE DE MAI JOS
  « O teorie controversata ar putea explica ce reprezinta defapt “sufletul uman”:
  Doi cercetatori din Statele Unite sustin ca au descoperit esenta sufletului omenesc. Stuart Hameroff si Sir Roger Penrose de la Departments of Anesthesiology and Psychology Universitatea din Arizona, au elaborat o teorie care ar putea explica ce reprezinta sufletul uman.
  Teoria propusa de cei doi sustine ca la baza constiintei sta rezultatul unor efecte de natura cuantica gravitationala. Constiinta fiind regasita la nivelul celulelor din creier sub forma unor structuri numite microtubuli.
  Cu alte cuvinte sufletul este un produs al mai multor interactiuni ale intregului Univers care cauta si se concentreaza in celule vii precum cele din creier, ceea ce ar insemna ca acesta ar exista si in afara unui corp, deci practic “noi” am putea trai si dincolo de moartea fizica.
  Cei doi sustin ca din punct de vedere biologic corpul nu poate trai decat un numar limitat de timp, dar ca “interiorul” care se regaseste la nivelul creierului poate calatori si se poate regasi si in alte forme fizice care sunt “dotate” cu astfel de celule , de-alungul timpului.
  Teoria este acceptata de o serie de savanti de renume din intreaga lume, dar nu este unanim aprobata, fiind destul de multi care au rezerve asupra definitiei de “natura cuantica gravitationala”. Definitie care pana acum nu este cu adevarat stabilita.”

  PS : Cu alte cuvinte, Guvernatorul ar pute să fie chiar om într-o viaţă viitoare…

 76. victor2011 January 28, 2013 at 9:33 pm #

  Domnule prim ministru aflat la fel ca altii efemer in functie haideti sa pornim de la un lucru cert pe care il stim cu totii. Ca Romania este in faliment. Ca Romania condusa de politruci poate foarte bine sa se duca la groapa.De ce sa imi furati dvs. , altii ca dvs. si haitele hamesite din aparatul mafiot al Romaniei banii facuti de mine fara ajutorul nimanui in special al unora ca dvs.? De ce eu firma privata sa doresc sa va suport in tara asta cand eu pot sa plec oriunde inclusiv firma mea,inclusiv ideile mele ceea ce stiu sa fac , sa creez locuri de munca din care oamenii sa isi hraneasca familiile.Iar chestia aia cu plata taxelor voi PDL ul si toti comunistii sa va o bagati in gaura ceea mai neagra daca am fost pe deplin inteles.Daca dvs politrucii Romaniei toti credeti ca oamenii mai sint speriati,infricosati sau redusi la tacere de ceva va inselati fiindca fenomenul care se intampla este ca un buldozer ca un tavalug iat dvs nu aveti curajul sa spuneti romanilor adevarul, ca saracia bate la usa. Dar stiti ce dati salariu guvernului dvs si parlamentarilor exact cat merita 1 leu. Evaziunea fiscala nu veti putea sa o micsoarati nu in tara asta unde orice e de vanzare . Cuvintul ala frumos solidaritate nu exista iar chestia aia cu suntem nascuti egali este spusa pentru prosti. Asa incat domnule prim ministru ce ar fi sa faceti ce au facut polonezii,germanii si englezii.Taiati,taiati,taiati aduceti chirurgul si amputati totul.Mai bine pacient in scaun cu rotile decat mort..

  • ZeV January 29, 2013 at 3:50 pm #

   Domnule, coruptia endemizată presupune de duplex de entităţi:
   funcţionarul/demnitarul de stat şi privatul care dă şpaga.
   Mereu aud privaţi (şi eu sunt privat, dar realist) care tot acuză statul şi se plâng de cât de mult şi cinstit muncesc ei, sacrificându-şi seva vitală pe altarul statului-vampir, cuantificând randamenul Dorelului din formaţie/echipă, singurul, de altfel, cu carte de muncă. Desigur, plătit cu salariul minim, la care se adaugă o cotă din profit pentru restul angajaţilor, de regulă, beneficiari (şi) de ajutor de şomaj de la stat.
   Singurul afacerist pe care îl admir, fără să-l aprob, este J. D. Rockefeller, care a recunoscut, cu onestitate: ,,nu ma intrebati cum am facut primul milion”.
   În a doua jumătate a secolului XIX, personajul susnumit a infiintat Standard Oil…bineinteles că afacerea s-a rosgolit in sus…taxe si impozite canci, petrol ieftin in Texas si Louisiana cât un ocean subteran, legea junglei era singura respectată, iar directivele europene nu erau nici macar in proiect. 😉
   Eu vă mai propun să recomandaţi tuturor privaţilor din România să refuze toate contractele cu statul. Nu de alta, dar , cu siguranţă, riscă să-şi murdărească mânuşiţele imaculate cu pliculeţele de euroi şi parai fără număr, fără număr, pe care angajatul de la stat le include în caietele de sarcini ca cerinţe minime de eligibilitate.
   Ce bine ar fi fost ca firmele private care au construit telegondole , bazine de înot şi terenuri de forbal în pantă să-i fi spus doamei Udrea:
   ,,Stimată doamnă, nu aruncaţi banii pe fereastră, ci, cheltuiţi-i cu folos pe autostrăzi, sau/şi retehnologizare la companiile naţionale, mai ales, cele din industria energetică.”
   Dar…ar fi fost prea frumos…de ce să construim o fabrică, nu-i aşa, stimaţi concetăţeni de la privat ? Mai bine cumpărăm, pe nimic, una veche, o demolăm şi….construim un mall.
   😉

 77. Mircea January 28, 2013 at 11:38 pm #

  Dl Dan Voiculescu m-a inselat. Mi-a promis ca daca il votam se va lupta in parlament sa scada TVA la produsele alimentare de baza. Acum si-a dat demisia intr-un mod nedemn. Dl Ponta de ce va e frica de Voiculescu, chiar nu observati ca e IMPOSTOR.

 78. Monica V. January 29, 2013 at 9:32 am #

  Buna ziua …again…stimate Domn Ponta ne mai fierbeti mult asa la “rece” cu aceasta clasa pregatitoare? dupa ce ati iesit si ati spus ca o vreti inapoi la gradinita si am dormit si noi bine vreo 3 zile,a iesit iar ministrul si a zis altceva, apoi iar ati intervenit si ati zis ca ne lasati sa alegem pe noi parintii acum iarrrrr pt a n-a oara ne luati somnul???? chiar nu se poate trece peste aceste interese dnule Ponta? cine are atat de castigat din faptul ca stau copilasi de nici 6 ani in scoli???pentru ca pe acesti “baieti destepti” care iau deciziile astea aberante as vrea eu sa ii intreb ca mama multeee lucruri printre care: au dansii idee cum e sa stai la 5 ani si putin , in banca 8-16?? au dansii idee ce se serveste de la firma de catering mancare copiilor nostrii in asa zisele after school-uri????mai muncim la patronat dnule Ponta sau ne dam demisia si ne milogim sa lucram la stat ca sa ne putem furisa pe romaneste la 12 sa ne luam copilasii de la scoala si sa ii aducem la noi la birou unde e bine si cald pe banii statului??? Sondaj acum Dnule Prim Ministru? dupa ce parintii copiilor din actuala clasa pregatitoare deja au trecut peste furie, peste resemnare, dupa ce deja au ajuns poate la un grad de satisfactie??? De ce nu va tineti cuvantul si promisiunile pentru care v-am votat, de ce nu puneti tot aparatul guvernamental sa faca sali de joaca, sa faca cantine in scoli si abia atunci sa ne impuneti scoala de la 6 ani!! De ce nu ne alocati fonduri pentru bone dnule Prim Ministru? Credeti ca toti avem bunici si alte rude ca sa ne ajute cu copilasii? Noi asteptam de la o zi la alta o decizie finala si dvs stati comod si asteptati sondaje de opinie? pai parca pana acum ati asteptat finalul lunii ian si totusi nu se anunta nimic oficial….de ce abia in martie???? ca sa nu mai dormim deloc pana atunci, ca sa fie imbulzeala si spaga maxima la clasele pregatitoare cu program pana la 4? ca sa nu avem timp sa ne pregatim moral copiii? Oricum e clar ca ati mintit, mintiti si ne veti minti, spuneti o data adevarul in fata sa terminam circul: AVETI INTERESE PREA MARI DE PROTEJAT CA SA NE ASCULTATI!!

 79. justitiaru January 29, 2013 at 9:36 am #

  D-le Ponta
  Iata un articol basist cu un titlu tendentios ,dar care are totusi un sambure de adevar:
  este nedrept si nestimulativ pentru obtinerea de performanta in invatamant faptul ca subventia statului pentru scolarizare a fost anulata pentru elevii care urmeaza o scoala privata.Nu numai ca elevii care merg la invatamantul privat sunt si “privati” nemeritat de un drept elementar ,dar in modul acesta nu numai ca nu este stimulata concurenta intre scolile de stat si cele private,ci dimpotriva ,invatamantul de stat este incurajat in conservatorism ,sa nu caute modalitati de a performa si de a atrage cat mai multi elevi,fiindu-i asigurata oricum finantarea

  http://www.ziare.com/social/spital/prizonieri-in-comunism-1215368

  • ZeV January 29, 2013 at 3:58 pm #

   Va spun doar un lucru:
   Am un fost coleg de liceu stabilit, de multi ani, in America. Anul trecut si-a retras fetita de 11 ani, de la şcoală, neputând achita taxa de 10.000 dolari/ani. Şi-a luat un atestat educaţional valabil DOAR pentru acasă, iar fetiţa a fost…privată de un drept elementar: cel de a creste şi socializa printre/cu colegi de aceeasi vârstă.
   Cât de mult şi-ar dori o şcoală de stat ca în România…vă relatez un fapt strict real.
   Privatul, vorba lui Nicolăescu, să facă afacere din sănătate (şi educaţie n.mea), PE BANII LUI, nu pe contribuţiile mele.

   • ZeV January 30, 2013 at 9:01 am #

    ..s-au pe banii paciantului…
    Presa ne tot toca la cap cu exemplul maternităţilor, unde, nasterea costă vreo 1500 lei din contributii, iar restul până pe la 8000, sau 10000.achită pacienta de lux.
    Păi dacă-i aşa, este clar că o femeie care nu-şi poate permite mai mult de 1500 lei, nu se va duce la clinica particulară, iar o alta, fără grija zile de mâine, dacă poate plăti grosul diferenţei din buzunar, poate suporta şi ,,mărunţişul” de 1500 lei, din aceeaşi sursă.
    În concluzie, banii din contribuţii trebuie dirijaţi, preponderent, către spitalele de stat, mai bine dotate interdisciplinar.

  • moromete January 29, 2013 at 11:11 pm #

   Pina la urma —– privatii Romaniei din sanatate si invatamint nu pot beneficia in mod egal de subventionare totala si egala —cu SISTEMUL PUBLIC de invatamint si sanatate , decit colateral sa beneficieze de anumite stimulente ——deoarece in
   sistemul privat – intra toti acei care *dispun financiar la greu * – pentru odraslele si familiile lor .—-ca un privilegiu al sistemului privat – si nu ca o necesitate absoluta cea pe care o duce
   sistemul public.
   Este corect ca statul sa asigure doar finantarea sistemului public masiv – ca sistem social —obligatoriu scris in Constitutie.
   Celalalt sistem se poate autointretine din taxele instituite —
   pentru performanta —oferind performanta pe BANI. —ceea ce
   nu-si permite o intreaga comunitate / societate . — ce -bine ar fi ?!
   Discriminatoriu este sa arunci bani publici in sistemul PRIVAT
   – vaduvind asfel sistemele publice de sanatate si invatamint care si asa sunt subfinantate.
   I-i dau astfel dreptate PREMIERULUI —- .

 80. - January 29, 2013 at 12:29 pm #

  De ce impuneti exploatarea gazelor de sist fara acordul cetatenilolr?

  • ZeV January 30, 2013 at 9:01 am #

   erata
   sau pe banii pacientului
   scuze

  • ioio January 30, 2013 at 9:19 am #

   Sunt de acord cu comentariul de mai sus. NU pentru exploatarea gazelor de sist. Daca va considerati alesii poporului ar trebui sa respectati dorintele “POPORULUI”. Multe din tarile dezvoltate interzic exploatarea doar noi si Polonia suntem mai destepti. NU distrugeti si putinele lucruri pe care le mai avem in TARA asta.

  • justitiaru January 31, 2013 at 9:38 am #

   Nu exista acordul pentru exploatare ci numai pentru prospectare,iar in zona maritima de la Costinesti nici nu se pune discutia
   Ministrul Vosganian a spus clar ca pana nu vor fi evaluate resursele de gaze de sist nu se ia in discutie exploatarea iar acesta numai daca va exista garantia ca nu va fi afecat mediul,Clar ?

 81. Gabriela Cirstoiu January 29, 2013 at 3:21 pm #

  Domnule premier referitor la coplata la spitalizare.10 lei pe ziua de spitalizare este foarte mult pt romanii de rand!va rog sa aveti in vedere ca persoanele cu handicap sa nu plateasca avand in vedere ca au nevoie de foarte multe internari intr-un an.

 82. Dispecer January 30, 2013 at 1:40 am #

  Preambul:

  Când făceam băşcălie de Ialomiţianu că nu ştie cum stă treaba cu impozitele şi taxele locale ne gândeam că atâta poate şi aşteptăm alte vremuri…

  Domnul ministru Ialomiţianu, după ce a mai citit Codul Fiscal un pic, a realizat că orice modificare adusă acestuia trebuie să respecte principiul unui termen de minim sase luni între momentul întroducerii şi intrarea în vigoare. Vacs albina. Amintim că OUG nr.59/2010 emisă şi publicată în Monitorul Oficial în data de 30.06.2010 a intrat în vigoare a doua zi. Actul normativ viza majorarea impozitelor pentru deţinătorii a mai multor clădiri şi posesorii de autoturisme având o capacitate cilindrică mai mare de 2000 cmc. Atunci nu a mai vorbit nimeni de prinţipuri în fiscalitate, măsura fiind reclamată de majorarea fondurilor la buget şi taxarea averilor proporţional. De fapt, retractarea celor spuse în ajun are o altă explicaţie. Majoritatea consiliilor locale din întreaga ţară adoptaseră deja hotărâri de stabilire a nivelurilor şi taxelor locale pentru anul 2012(majoritatea menţinând nivelurile din anul 2011), iar domnul Ialomiţianu risca să se facă de băcănie şi, mai grav, să perturbe activitatea de încasare a tuturor primăriilor din România. Putea să întrebe dacă nu ştia şi îi răspundeam noi…

  Precizări legale:

  ART. 292 Indexarea impozitelor şi taxelor locale

  (1) În cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează o dată la 3 ani, ţinând cont de evoluţia ratei inflaţiei de la ultima indexare.(Codul fiscal, sursă: anaf.ro)

  ART. 287 Majorarea impozitelor şi taxelor locale de consiliile locale sau consiliile judeţene

  (1) Autoritatea deliberativă a administrației publice locale, la propunerea autorității executive, poate stabili cote adiționale la impozitele și taxele locale prevăzute în prezentul titlu, în funcție de următoarele criterii: economice, sociale, geografice, precum și de necesitățile bugetare locale, cu excepția taxelor prevăzute la art. 295 alin. (11) lit. c) și d).

  (2) Cotele adiționale stabilite conform alin. (1) nu pot fi mai mari de 20% față de nivelurile aprobate prin hotărâre a Guvernului potrivit art. 292. (Codul fiscal, sursă: anaf.ro)

  Concluzie parţială:

  Indexarea şi/sau majorarea impozitelor şi taxelor locale sunt instituţii juridice de sine stătătoare, fiind tratate lingvistic şi tehnic legislativ separat în Legea nr.571/2003, privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

  Cronologia actelor normative pentru anul 2013:

  1) Prin H.C.G.M.B. nr. 211 din 18.12.2012, Consiliul General al Municipiului Bucureşti stabileşte nivelul impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013 la nivelul valorilor calculate pentru anul 2012; Edilul Capitalei anunţă în agora că “nu creşte taxele şi impozitele în Bucureşti”.

  2) Prin H.G. nr. 1309 din 28.12.2012, Guvernul României stabileşte valorile impozabile pentru anul 2013 prin indexarea valorilor impozabile faţă de anul 2012 cu 16,05%, conform art. 292 din Codul fiscal, abrogând prevederile H.G. nr. 956/2009; Premierul Ponta anunţă în agora că “lasă la latitudinea consiliilor locale creşterea taxele şi impozitele locale în România”. Uită sau nu ştie temporar că “un act normativ emis de executiv se aplică pe întreg teritoriul României(sic!)”, primarii şi consiliile locale fiind simpli executanţi ai unui asemenea act normativ. Altfel, România împreună cu Boc la seral se răzvrăteşte împotriva executivului şi pozează prin intermediul presei din Cluj drept un haiduc legislaliv.Care nu aplică o hotărâre de guvern, care este în drept constituţional.

  3) Prin O.G. nr. 1/2013, Guvernul României se vede nevoit să legifereze “părerile” premierului Ponta de la televizor şi statuează, “cu titlu de excepţie legislativ”, posibilitatea reducerii nivelurilor impozitelor şi taxelor locale stabilite deja prin H.G. nr. 1309/2012. Contibuabilii exultă, presa de asemenea, totul e clasat uitării şi cozilor de la ghişee. Televiziunile transmit de la faţa locului mişcarea haiducească şi proclamă luna ianuarie drept “revoluţia contribuabilului plătitor cu anticipaţie”.

  4) Prin O.G. nr.8/2013, cineva din Guvernul României sau chemat să găsească o soluţie la punctele 1 şi 2, se prinde de harababura legislativă creată şi găseşte o portiţă legislativă, cităm:

  (1) Prevederile alin. (1) al articolului unic din Ordonanţa Guvernului nr. 1/2013 pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul impozitelor şi taxelor locale sunt aplicabile numai de autorităţile administraţiei publice locale care nu au înregistrate la data de 31 decembrie 2012 arierate, aşa cum sunt definite în Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare.

  (2) Autorităţile administraţiei publice locale care au adoptat hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul 2013 în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 1/2013 şi care nu îndeplinesc condiţiile de la alin. (1) adoptă noi hotărâri, stabilind că începând cu 1 februarie 2013 nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile sunt cele din Hotărârea Guvernului nr. 1.309/2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul 2013. Hotărârile se adoptă în procedură de urgenţă, intrând sub incidenţa prevederilor art. 6 alin. (9) din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, cu completările ulterioare.

  (3) Persoanele fizice care au achitat impozitele şi taxele locale pentru anul 2013 şi achită integral până la data de 30 septembrie 2013 diferenţele rezultate în urma aplicării alin. (2) beneficiază de prevederile art. 255 alin. (2), art. 260 alin. (2) şi art. 265 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. (sursă: codfiscal.net)

  Concluzie contribuabili:

  E normal? Poate apare iar Ponta la televizor şi ne spune că nu se măresc…

 83. Miraj January 30, 2013 at 10:41 am #

  Domnule Ponta, cu sinceritate recunosc faptul ca am votat USL nu pentru ca as fi avut mari asteptari din partea acestei forte politice, ci pentru a elimina de pe scena politica acest cancer portocaliu, PDL. Cu aceeasi sinceritate pot spune ca, in naivitatea mea, am
  considerat ca , tineri fiind si necontaminati total de mizeria din politica romaneasca, veti lua decizii care sa avantajeze si acest popor greu incercat de-a lungul timpurilor… cat m-am inselat! Desigur,taxarea marilor averi in mod diferentiat nu este un lucru rau, mai ales in tara noastra, tinand cont de modul in care acestea au fost facute… dar aceasta este singura metoda prin care v-ati gandit sa faceti bani? In ultimele zile se tot vorbeste despre coplata in sistemul medical…o suma modica, simbolica…Domnule Victor Ponta, stiti oare ca oameni care locuiesc la 30 de kilometri de capitala nu-si permit sa mearga la medic, in Bucuresti, pentru ca nu au opt lei sa plateasca transportul? Si pentru ce aceasta coplata? Pentru 6,2 milioane de euro! Nu va suparati pe mine, aceasta suma este infima pe langa furturile, risipa din banul public!Si, pentru ca a venit vorba de sistemul medical, as avea o nedumerire: a cui a fost initiativa -trecuta ca si angajament in scrisoarea de intentie cu FMI- ca managerii spitalelor care acumuleaza datorii trei luni consecutive sa fie demisi? Daca a fost impusa de cei de la fond, le putem gasi o scuza prin prisma faptului ca nu cunosc realitatile romanesti, mai ales cele din sistemul public de sanatate. Daca a fost la initiativa partii romane, atunci este un lucru grav.Nu ma intelegeti gresit, nu pledez pentru indatorare, dar chiar dumneavoastra ati spus ca o suma importanta din bugetul sanatatii merge spre plata unor datorii istorice fata de furnizorii de medicamente samd.La ce termen deconteaza Casa asigurarilor de sanatate cheltuielile spitalelor? Asta ca o paranteza…Din pacate, incepeti sa semanati din ce in ce mai mult cu cei de care am vrut sa scapam, una spuneti si alta faceti.Pacat!

 84. Revizorul tehnic de trenuri January 30, 2013 at 10:59 am #

  TRAIAN BĂSESCU ŞI CORTEXUL PREFRONTAL
  Somnul de calitate al parlamentarilor (în plen, evident) este garanţia că nu-i vor uita pe cei ce i-au ales (penultimul paragraf) – unu la mână.
  Pentru Guvernator, care a manifestat constant probleme grave de memorie în ambele mandate, stimularea electrică (ultimul paragraf) ar putea să-i reamintească angajamentul – cel cu masa verde, în special – de a demisiona, şi altele neonorate încă – doi la mână.

  “Schimbările structurale care au loc în creierul uman în mod natural, de-a lungul timpului, ajung să afecteze calitatea somnului, care la rândul său reduce abilitatea oamenilor de a stoca amintiri pe termen lung.
  Cercetări precedente au arătat că regiunea creierului aflată în spatele frunţii, cunoscută sub numele de cortexul prefrontral, tinde să se reducă în volum cu timpul, iar o parte din această regiune joacă un rol cheie în susţinerea somnului de calitate, o componentă critică în consolidarea amintirilor noi. Noul experiment, efectuat de cercetători de la Universitatea California, este prima cercetare care arată direct existenţa unei legături între schimbările structurale şi problemele de memorie provocate de somn.
  Rezultatele studiului sugerează că o metodă prin care putem preveni declinul memoriei în rândul adulţilor este prin îmbunătăţirea calităţii somnului, mai ales a fazei cunoscute sub numele de „faza slow-wave”, ce reprezintă aproximativ un sfert din durata totală a somnului obişnuit dintr-o noapte.
  Doctorii nu pot inversa schimbările structurale care au loc odată cu înaintarea în vârstă, aşa cum nu pot nici să întoarcă timpul. Cercetătorii folosesc în mod experimental stimularea electrică pentru a îmbunătăţi calitatea somnului adânc în rândul persoanelor în vârstă. Prin amplasarea electrozilor pe scalp, cercetătorii transmit curent electric în regiunea prefrontală, simulând astfel forma „undelor încete” de calitate. »

 85. justitiaru January 30, 2013 at 7:28 pm #

  D-le Ponta
  Este necesara o lege impotriva agentilor “descoperiti” si in primul rand a lui MRU. Nicaieri in lume o persoana care a ocupat o functie intr-unul din sistemele de securitate ale statului(SIE in cazul MRU) nu are dreptul sa ocupe o functie in aparatul politic decat dupa un numar semnificativ de ani astfel incat sa nu existe riscul ca prin legaturile si prin conduita lor sa transforme sistemul politic in unul securistic ,asa cum s-a intamplat cu BaSecu

 86. ZeV January 30, 2013 at 8:36 pm #

  REFERITOR LA MCV

  Domnule Victor Ponta
  Am remarcat, azi, că aţi punctat, la începutul şedinţei de guvern, faptul că în raportul MCV pe Justiţie, s-au comis unele erori legate de comportamentul unor ministri incompatibili şi/sau anchetaţi. E bine şi aşa, dar, după părerea mea, nu aţi comentat pe fond. Înţeleg că aţi semnat un acord de coabitare care vă impune anumite restricţii, dar, la fel de bine remarc că preşedintele în exerciţiu nu se împiedică în detalii…dvs nu spuneţi mai nimic, domnul Antonescu pare-se că nu mai are susţinerea necondiţionată a dvs în calitatea pentru care am votat, de fapt, USL, CEA DE CANDIDAT UNIC AL USL LA PREZIDENŢIALE, iar adversarii proiectului politic numit USL, se dau de ceasul morţii să vă dezbine, netrecându-le nici un moment prin cap că, ar putea folosi cu folos perioada de opoziţie REFORMÂNDU-SE şi PARTICIPÂND LA DECIZIILE IMPORTANTE DIN PARLAMENT, ÎN INTERES NAŢIONAL, nu să le curgă mucii văicărindu-se pe culoarele instituţiilor europene.
  Nu-i bai, poate că, la rândul dvs, cei de la putere, nu veţi mai comite aceleaşi erori, când se va întoarce roata istoriei. Asta e viaţa…când sus, când… 😉
  Chiar dacă dvs nu aveţi timp, nu vreţi, sau nu puteţi să spuneţi, acum, mai multe, permiteţi-mi mie să o fac, eu, nefiind semnatar al niciunui acord prenupţial. Eu sunt, doar un cetăţean suveran amărât care încă mai crede în tăria şi semnificaţia votului. 😉
  Deci, referitor la MCV:
  Domnule premier, stimaţi colegi, desigur că, şi sper că e aşa fără limită de timp, democraţia permite multiple puncte de vedere. Chiar dacă sunt diferite de poziţionările partizane, deşi nerecunoscute ca atare, ale comisarilor politici de la Bruxelles şi chiar dacă, în viitor, comentariile jurnaliştilor s-ar putea să aibă nevoie, ca să li se permită accesul în spaţiul public, de un aviz cel puţin consultativ al CSM. Din fericire, cred eu, încă nu am ajuns acolo. Dar dacă vom ajunge, spun şi eu ca Traian Băsescu: NU VEŢI AVEA NICI O SCUZĂ.
  Am tras, astăzi, concluzia că raportul MCV nu este, câtuşi de puţin, luat în serios, de către oficialii şi funcţionarii europeni. De ce ? Raportul MCV, reia, cuvânt cu cuvânt, alegaţiile doamnei Monica Macovei, ale domnului Cristi Danileţ şi ale doamnelor Aspazia Cojocaru şi Motoc, fiind, un evident copy paste însuşit şi semnat ca atare , deci fără prelucrare, cu tot cu aberaţia numită (în ţară n.r.) SUPERIMUNITATE, de comisarii europeni.
  După ce l-au semnat, ni l-au livrat, exact aşa cum un stat suzeran remite unei colonii primitive, o directivă însoţită de o punguţă cu mărgele colorate. Ce conţine de fapt, punguţa ? Două cadouri esenţiale:
  – spaţiul Schengen (adică, gaura covrigului);
  – privilegiul de a ne vinde pe nimic ultimele resurse.
  Statul român, va rămâne să administreze o naţiune de consumatori. Desigur, statul este şi va rămâne, mereu, vinovatul de serviciu. Evident, dar în alt sens, din punctul meu de vedere. Întotdeauna statul va trebui să focalizeze atenţia mediei, va trebui să plătească toate oalele sparte şi eventualele daune şi sau punere/repunere în drepturi, desigur, tot din banii contribuabililor, pentru ca adevăraţii sforari ai lumii financiare să rămână în omniprezentul şi impenetrabilul ,,con de umbră”.
  Atenţie, când am spus stat, nu m-am referit atât la politicieni cât, mai ales, la cetăţeni.
  Stau, uneori şi mă întreb: La ce bun, un ,,imn naţional” ? Cui bono ?
  Poate lămureşte cineva cum stau lucrurile…..
  …sau: la ce bun să menţinem nemodificat art.nr.1 din Constitutie ?
  Poate că, deveniţi semiindependenţi, ungurii din Covasna si Harghita vor reusi să-l convingă pe domnul Soros să-şi investească banii şi în altceva decât operaţiuni speculative si..ONG-uri.
  În final, poate că şi românii care cunosc pilda cu femeia cananeancă vor reuşi să-si gasească un loc de muncă, maghiarii, nefiind suficient de mulţi şi având origini mai nobile decat Dorelul neaoş.
  În fine, dacă justiţia independentă permite domnului Traian Băsescu ca ieri să promulge o lege care pemite ministrului justiţiei să facă propunerile pentru şefii administrativi ai procurorilor, iar azi, o reneagă într-un mod perfect anticonstituţional, atunci, daţi-mi voie, ca cetăţean suveran să spun: mai bine lipsă. Prefer ca justiţia să devină…dependentă de lege şi de propriile sale instituţii alese de magistraţi. De nimeni din afară. Deşi, în mod normal, nici o instituţie a statului nu trebuie să exceadă dreptul poporului suveran de a decide, alege şi de a se administra. Când spun aceste lucruri, o fac cu Constituţia deschisă în faţă şi nu cu o cărticică în mână.

  • ZeV January 31, 2013 at 6:53 am #

   ps
   Victor Ponta
   Nu uitati, pentru ce v-am votat:
   -Justitie independentă, adica NON băsistă;
   -Constituţie;
   -Curs euro/leu stabil;
   Restul, e can can pentru presa tabloidă şi NU MĂ INTERESEAZĂ.
   Şi încă ceva…nu uitaţi că aveţi candidat pentru Prezidenţiale..chiar dacă aţi semnat un acord de coabitare, AŢI JURAT PE BIBLIE că, atât dumneata cât şi miniştrii, veţi sluji interesele poporului român, nu ale guvernatorului şi păpuşarilor săi din culise !
   Toată lumea vorbeşte astăzi, unii, cu infinită ipocrizie, despre necesitatea normalităţii.
   Ca sa ajungem la normalitate, trebuie sa facem ceva cu anormalitatea.
   Stiti pilda cu Dumnezeu si traista.
   Prin anormalitate, inteleg, inclusiv, ocuparea prin uzurpare de suveranitate a scaunului sef de la Cotroceni. Si de aceea spun ca USL are nevoie de UNITATE. Chiar daca Victor Ponta..pare ca a fost imblanzit. Sper ca e doar o tactica de parcurs, si nu altceva.

 87. Fault January 31, 2013 at 8:59 am #

  ŞENGHENIREA TABLOURILOR OLANDEZE
  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/dosarul-jaful-secolului-hotii-tablourilor-au-retinut-numele-lui-matisse-dupa-masina-matiz.html
  Regina Beatrix a Olandei a abdicat în semn de protest referitor la tablourile furate, nu înainte de a-i aminti premierului că la baza acestui caz stă decizia neghioabă a acestuia de neadmitere în spaţiul
  şenghenitor a strămoşilor din Carpaţii de curbură.
  « Grăbeşte-te repede », pân’ nu pun ăia ochii şi pe digurile Olandei, a mai adăugat Suverana.

 88. Fault January 31, 2013 at 9:02 am #

  DIN GOANA CALULUI

  “Vom colabora cu adunările generale ale Parchetelor din cele două structuri, cu consiliile acestora de conducere, cu procurorii șefi de la aceste structuri, în sensul de a ne face ei recomandarea unor persoane care, în viziunea lor, ar avea aptitudinea profesională, morală și viziune în lupa anticorupție care i-ar face apți de a ocupa aceaste funcții”, a adăugat isteaţa şi plăcuta doamnă Pivniceru.
  Raportul MCV de ieri, bîntuit de fantome, a introdus în cursa cu obstacole altele decăt îi dă dreptul regulamentul Federaţiei Internaţionale de Călărie, din care cauză armăsarul de rasă l-a cam copitat, cele 3 iepe-găurile negre ale justiţiei româneşti (Haineaţă, Macovrei, Koverşi) admirându-i pofticios podoaba.
  http://www.realitatea.net/pivniceru-raportul-mcv-nu-a-criticat-procedura-de-selec-ie-a-conducerii-piccj-i-dna_1102545.html#ixzz2JWo33x4Z

 89. Fault January 31, 2013 at 9:06 am #

  DOAR CU PRAFUL DE PE CĂILE MARITIME
  « Avem experienţă în construcţia de vagoane pentru călători şi marfă. Există vechea bază tehnică în acest sens, utilizată sporadic. Este asimilat boghiul Y35 în ambele variante (călători şi marfă). Cererea peruană poate fi onorată de către furnizorii români, numai că preluarea vagoanelor pe apă, atât de călători cât şi de marfă este foarte scumpă.Ne rămâne varianta de a exporta în Peru, via mare, containerizat, componentele metalice ale carcaselor, boghiurilor, instalaţiilor de frână automată, de încălzire şi iluminat de la vagoane. »
  Acesta este doar un fragment din discursul cretinului Guvernator, ţinut ieri la sosirea pe aeroportul Henri Coandă pentru novicii mioritici de oriunde. Câteva explicaţii :
  Transportul pe apă, la capătul lumii, a numeroaselor componente ale unor structuri metalice complexe asamblabile prin sudură de rezistenţă, în bună parte, presupune, obligatoriu, şi exportul sedevisticii, implicit a tehnologiei de fabricaţie.
  Manopera de asamblare a acestor structuri poate reprezenta până la 70-80 % din preţul vagoanelor. Şi atunci românii cu ce se aleg ? Cu praful de pe…căile maritime, certamente.
  Superba industrie de material rulant ceauşistă exporta curent, via mare, vagoane de cale ferată asamblate, pentru că avea şi o puzderie de nave, o flotă, bă cretinule nenorocit, vânzător de neam, ţară şi…FLOTĂ.
  Bun e Cel de Sus ! Vai mama ta, cât de repede vei afla.

 90. justitiaru January 31, 2013 at 9:33 am #

  D-le Ponta
  Dat fiind faptul ca guvernul si natiunea se afla sub asediul unor institutiil manipulate singura solutie constitutionala pare sa fie o Constitutie care sa transforme Ro intr-o Republica eminamente Parlamentara in care toate institutiile de forta sa fie subordonate
  parlamentului si in care rolul presedintelui sa fie eminamente simbolic si nu executiv. Republicile Parlamentare sunt majoritate astazi deci aveti suficiente exemple de Constitutii care sa nu poata fi contestate de nimeni.Poate fi luata in considerare desigur si Constitutia unei Monarhii Parlamentare.
  Propun de asemenea rezolvarea definitiva prin noua Constituitie a problemei maghiarilor dupa modelul Republicii Helvetice,cea mai recunoscuta si mai progresista rezolvare a coabitarii nationalitatilor conlocuitoare din lume
  Sunteti intr-o situatie politica grea dar aveti toate mijloacele institutionale sa reusiti.
  .Mult succes !

  • ZeV January 31, 2013 at 6:24 pm #

   Luati aminte, domnule Ponta !
   Pe bune, este cea mai de retinut idee de pana acum, pe acest blog.
   Rezolva multe…
   😉

   • justitiaru February 6, 2013 at 10:14 am #

    @ZeV
    Multumesc pentru sustinere.
    Nu-l invidiez pe Ponta care are pe cap un milion de probleme fundamentale nerezolvate si colac peste pupaza il are si pe Satan BaSecu a carui unica preocupare este cum sa saboteze guvernul

 91. Crystyan January 31, 2013 at 10:11 am #

  Domnule Ponta
  Articolul dumneavoastra „Cu cat si-au taxat bogatii guvernele in criza”” are in vedere si masurile adoptate de guvern in data de 30.01.2013 prin care ati prorogat la data de 01.07.2013 termenul de intrare în vigoare a dispoziţiilor Art. 38 din Legea nr.76/2012, prin care se modifică dispoziţiile art. 12 şi 13 din Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori.
  Consider aceasta intrebare legitima atata timp cat dumneavoastra in calitate de prim ministru, prin aceasta ordonanta ati dat in continuare dreptul celor bogati respectiv bancilor sa continue exercitarea de presiuni asupra guvernului pentru pastrarea unor practici abuzive in detrimentul populatiei.
  De ce in momentul in care ati luat decizia de a ceda in fata presiunilor FMI si a Bancilor nu ati luat in calcul si faptul ca banii pe care bancile iau obtinut prin clauze abuzive pana la momentul actual au produs dobanzi si implicit profit pentru acestea, profit pe care bineinteles ca nu vor dori niciodata sa-l puna in discutie.
  Mai mult decat atat prevederile art. 12 şi 13 din Legea nr. 193/2000 ca urmare a publicarii in M.Of erau aplicabile pana la momentul 30.01.213, nici una dintre banci nedorind a le respecta desi aveau caracter imperativ.
  Un ultim aspect pe care doresc sa-l supun atentiei dumneavoastra este cel al obligativitatii respectarii de catre Romania in calitate de membra a Uniunii Europene a deciziilor Curtii Europene Justitie, un exemplu in acest sens fiind decizia C-602/10, care a decis ca limitarea comisioanelor percepute la credit prin OUG 50/2010 nu incalca directivele europene. Curtea considera limitarea comisioanelor ca o masura de protectie a consumatorilor. Implicit, decizia sustine eliminarea comisionului de risc, conform prevederilor legale de la acea data.
  Concluzionand domnule Ponta titlul articolului dumneavoastra consider ca ar trebui reformulat astfel: ” Cu cat vor continua bogatii sa taxeze guvernele si tarile aflate in pseudocriza”

 92. adel January 31, 2013 at 2:39 pm #

  dreptate pana la capat, nu?la asta te refereai in campanie, la cresterea salariilor ANI, CCR? Rusine

 93. Victor January 31, 2013 at 2:49 pm #

  Nu va mai mirati deloc in privinta MCV-ului, este efectul direct al COABITARII dintre Ponta/USL, cu Basa(laul)si UDM(Raul). Mentionez ca aceasta coabitare a existat IN FAPTE, inca de la numirea (initiala) a lui Ponta, ca prim-ministru de Basa(lau). Acum in decembrie doar s-a consemnat si in scris, ca sa aiba Piratul JON(javra ordinara nationala), ce sa arate sefilor lui de la Bruxelles.
  Datorita acestui pact cu diavolul, vor veni multe lucruri si mai grave, incepand cu arestarea lui Voiculescu, inchiderea Antenei 3, a Jurnalului National (cei care au contribuit decisi la victoria in alegeri a USL-ului) si toate relele posibile. As vrea sa fiu cinic si sa zic ca daca la urma vor fi arestati Ponta, Antonescu si alti cativa lideri USL, ar fi o mica “recompensa” pentru tradarea lor, dupa ce au facut ceva urat mirositor pe voturile milioanelor de romani !

 94. ZeV January 31, 2013 at 3:50 pm #

  Văd ca ambasada SUA nu are altceva mai bun de făcut, decât să rezoneze, în public, cu indicaţiile preţioase din MCV, preluând promt şi mecanic DOAR ceea ce poate pune presiune pe instituţiile româneşti în care susţinătorii/adepţii băsismului au pierdut controlul.
  Poate că, cineva, cu mai multe posibilităţi şi relaţii, îi transmite, domnului Corlăţean, că nu ar strica (prea mult) să ia atitudine vis a vs/face to face de zecile de copii care mor prin şcolile americane, împuşcaţi de dezaxaţi dornici de succes şi imagine în genul ,,eroilor” din benzile desenate , ilustre reprezentări ale civilizaţiei, culturii şi democraţiei unchiului Sam şi să solicite ambasadorului României la Washington a remite Departamentului de Stat, următorul mesaj:
  IS NOT WELL, Mr. OBAMA.
  😉

 95. VladM February 1, 2013 at 7:50 am #

  D-le Ponta, de ce unii pot sa impuna plata unor bani necuveniti fara ca legea sa-i pedepseasca pe cand altii, care muncesc banii aceia trebuie sa-i dea iar Guvernul Romaniei pleaca capul la institutiile financiare internationale si cand in joc este interesul multor cetateni ai acestei tari?
  Mai jos gasiti un link despre clauzele abuzive ale bancilor si a supra faptului ca eliminarea acestora a fost amanata deoarece FMI nu doreste acest lucru:

  http://www.zf.ro/eveniment/eliminarea-mai-rapida-a-clauzelor-abuzive-din-contracte-se-amana-pana-in-iulie-10536385

  Se face atata caz pe cresterea economica, dar dupa parerea mea nu se iau masurile corecte.
  Impozitarea ar trebui sa se faca dupa ce se va raspunde la urmatoarea intrebare:

  cine produce cresterea economica a unei tari?

  O produc notarii publici?
  O produc chiriile platite pentru spatiile comerciale si productive?
  O produc firmele neproductive, fara legatura cu productia?
  O produc magazinele care importa produse si le comercializeaza?
  O produc firmele producatoare de produse noi?
  O produc Bancile prin impunerea unor clauze contractuale abuzive,?
  ………

  Dupa umila mea parere ar trebui sa se realizeze o ierarhizare a celor care produc crestere economica iar impozitarea diferentiata sa vina in sprijinul celor care aduc crestere economica si in defavoarea celor care nu produc crestere economica!

  Dupa cate se pare profiturile/veniturile cele mai mari sunt realizate de catre persoane (fizice si juridice) care nu au nicio legatura cu producerea de bunuri, iar din producerea de bunuri profitul/venitul este cu mult mai mic? Aici trebuie introdus un impozit diferentiat, in functie de ponderea cu care participi la cresterea economica, nu neaparat cu profitul/venitul realizat.

 96. justitiaru February 1, 2013 at 3:19 pm #

  D-le Ponta
  MCV este scandalos,precum conditiile impuse de ocupator unei tari ocupate.
  E o conduita absurda a USL atitudinea concesiva fata de UE care sutine neconditionat pe mare dusman al natiunii BaSecu si mafia lui.Nu poti fi prieten cu cineva care este prietenul dusmanului tau.E absurd.
  Este clar ca CE este interesata de falimentarea Ro in complicitate cu BaSecu si deci nu ai nimic de asteptat din partea lor si din pdv economic(chiar politic) trebuie sa te orientezi si pe alte directii. Numai atunci cand bosii din CE vor vedea ca Ro nu stau ca milogii la mana lor isi vor schimba atitudinea.
  Dl Vosaganian trebuie sa faca un scandal monstru si sa ceara despagubiri astronomice din partea celor care i-au difuzat numele fara a face verificari. faptul ca CE a redactat MCV numai cum i-a fost dictat de Macoveii si Haineala fara a consulta guvernul inseman ca nu este partener ci dusman si trebuie tartati ca atare.Orice comportare concesiva va inrautatii lucrurile.

 97. justitiaru February 1, 2013 at 4:14 pm #

  D-le Ponta
  Pe planul politicii externe guverenul a esuat total.Faptul ca CE a elaborat MCV Exclusiv pe baza informatiilor si dorintelor exprimate de Cotroceni este un esec personal al ministrului de externe si trebuie sa duca la demisia/demiterea lui imediata.Intuiam ca D-l Corlatean nu are anvergura necesara situatiei dificile a Ro pe plan extern ,insa dupa acest MCV, ca un dictat impus unei tari ocupate, trebuie facuta o schimbare imediata la Externe,de “ieri”.
  Eu demult l-am propus demulkt pe D-l Petre Roman, o personalitate recunoscuta cu mari merite si o imagine f. buna si in tara si in strainatate.Nu exita altcineva care sa poata scoate Ro din impas.

 98. Iluminatu February 2, 2013 at 8:30 am #

  Ştiinţă : Premier Victor Viorel Ponta

  10♣ NUMĂRĂTOAREA INVERSĂ PENTRU ADRIAN NĂSTASE

  începe de azi şi se termină cu ☼ pe12. În această perioadă, cea mai lungă, care a mai rămas, trebuie să faceţi faţă la cele mai cumplite josnicii din partea unei canalii (Guvernatorul), să vă autosupraveghiaţi 24 din 24 şi, nu în ultimul rînd, să vă procuraţi o « bască ».
  Momentul aducerii pe tapet a executării silite este prestabilit în planul *Jonbarosa de suprimare fizică al lui Adrian Năstase. Vor urma alte procese, expres derulate, în care tragerea de timp este arma victimei în faţa unei justiţii aservite şi compromise. Nu partidul v-a veghiat şi ţinut moralul cât mai sus, ci prostimea sinceră şi pură care năzuieşte ca prin dv. să asigure în România un Comandament al Dreptăţii Sociale, anexă la cel al Dreptăţii Divine.
  Aveţi grijă de sănătatea mentală şi fizică a dv.
  Rămânem prin preajmă devotaţi spiritului românesc de « justiţie pe pâine ».

 99. Gangnam Style February 2, 2013 at 12:41 pm #

  i love you base!!
  i hate you ponta!!

 100. justitiaru February 2, 2013 at 12:46 pm #

  Indiferent cine ar fi difuzat pe “surse” o stire falsa compromitatoare la adresa Romaniei ,guvernul trebuie sa-i actioneze in judecata imediat si sa ceara plata unor sume care sa-i falimenteze sau sa le fie invatatura de minte.Daca nu veti reactiona dur la asemenea actiuni dusmanoase guvernul va fi atacta in continuare “pe surse”.
  Daca nu este rasplata pentru astfel de fapte ,actiunile dusmanoase de acest gen vor continua negresit

 101. Cetățeanul Turmentat February 2, 2013 at 2:49 pm #

  Chiar și Biblia prescrie: pentru săraci: ajutoare (sunt destule), crearea locurilor de muncă (asta e ultima preocupare a guvernului actual, deși populația țării a scăzut de la 23 la 19 milioane, în timp ce țara a devenit mai bogată – primă preocupare a țărilor vest-europene în zilele noastre de criză: menținerea locurilor de muncă), taxe și impozite mai mici. Pentru bogați, adică (zic eu) cei cu un venit lunar net de peste 1.000 de euro (4.000 de lei), salariul minim în Franța, Biblia prescrie: taxe și impozite mai mari, și filantropie (de genul starurilor de la Hollywood). Deci cota unică pe venit e în contra Bibliei, deși tot mai multe țări așa-zis creștine o practică: rezultatul: bogații devin mai bogați, săracii mai săraci, clasa de mijloc dispare. Dacă știți un model mai bun decât cel biblic, cuvântul lui Dumnezeu, aștept comentariile DVS…

 102. justitiaru February 2, 2013 at 5:05 pm #

  http://www.ziare.com/victor-bostinaru/stiri-victor-bostinaru/usl-declanseaza-ofensiva-la-bruxelles-vom-cere-ce-redactarea-unui-nou-raport-pe-justitie-1216289
  Trebuie contraatacat in forta si pe intern si pe extern altfel veti fi calacati in picoare si veti pierde guvernarea.
  Numiti-l imediat pe D-l Petre Roman Ministru de Externe.Este singura personalitate din
  Ro care are credibilitate pe plan extern fiind si un antibasist convins.Nu pierdeti ocazia sa faceti o numire inteligenta.Faceti un hatar comisiei si In locul d-lui Fenechiu numiti un ministru PSD

 103. santinela February 3, 2013 at 10:16 am #

  Nu va mai inteleg domnule Ponta si nici comportamentul si pozitia de sluj in fata Europei.
  Spre exemplu acum astept de la dvs. sa iesiti cu o declaratie de presa dupa convorbirea cu Barosso si in care sa aratati ca ati prezentat protestul Romaniei fata de mizeria asta de raport pe MCV.Daca acum dv,ministrul justitiei, Parlamentul nu va alaturati cu toata forta partii din presa romaneasca care a inceput lupta nu mai este nici o speranta.
  Daca nu o faceti,de curiozitate dupa doua saptamini vedeti cum stati in sondaje.

 104. Sibilla February 3, 2013 at 3:08 pm #

  p.s. si+am sa fac public numele incompatibililor caraseni !! ANI + incompatibilitate, Curtea de Apel Timisoara + incompatibilitate, Inalta Curte de Casatie si Justitie + termen in mai 2013, da+i promovati directori la deconcentrate…. si fluturati Romania bunului simt, Schimbare, o altfel de politica… – noi comportandu-ne precum pedeleprele securistului de la Anvers…. halal !!
  De ce Adrian Nastase e hartuit inca si inca si inca si voi pesedeii cu totii MUCLES ????!! Bine ca-i frunzaverde bine mersi, apropo de MOLDOMIN !!
  ALTCEVA ATI PROMIS SI VA STA-N PUTINTA DE-ATI SI VREA ASTA ! VRETI AU BA ?

 105. Ion February 3, 2013 at 8:10 pm #

  Parerea mea e ca liderii politici aflati la guvernare sunt si prea moi/prea comozi, dar in primul rand, sunt complici(coabitanti?!) ai tiranului, cunoscut sub numele de cod JON (javra ordinara nationala). Rusine tuturor celor care sustin (direct/indirect) un tradator de neam si tara. Nici cum nu pricep, de ce daca d-lui Ponta i-a placut COABITAREA (celor 7,4 milioane de votanti DA la referendum nu ne-a placut deloc!), de ce se complace doar in pozitie pasiva, in raport cu bulibasa intitulat “sef al statului” ?!

 106. potlogi February 4, 2013 at 11:54 am #

  Domnule Ponta ma numesc Barbu Florin sunt din Poltlogi jud Dimbovita ,am incredere in dumneavoastra v am sustinut si votat si sper sa faceti ceva pentru potlogi …astept asta de foarte mult timp dar in mandatul dumneavoastra sunt comvins ca lucrurile isi vor reveni iar potlogiul cu un asa ansamblu brancovenesc situat in centrul comunei va imflori …oare asa va fi ?!!!!!! vom vedea …. tin sa va precizez faptul ca firma care se ocupa de restaurarea palatului nu este serioasa ,suntem peste 50 de angajati,nu am primit salariile de peste 4 lunii,de mai bn de o luna nu se mai lucreaza deoarece noi muncitorii nu mai venim la munca sa fim rasplatiti cu minciuni in loc de salarii….va mentionez ca la acoperis este dezastru ..se infiltreaza apa ..iar tencuiala este afectata in mod vizibil ….va rog faceti ceva si pentru noi..

 107. Radu February 4, 2013 at 2:43 pm #

  Rezonez intru totul cu cele scrise de ZeV. In plus am citit ca d-l Ponta a fost laudat de Barosso, oare care va fi pretul (in porunci macar) ?
  Cand te lauda Barosso si alti melteni de la Bruxelles, e clar ca le faci jocul, coabitand (pana cand ?) cu hotul hotilor, piratul piratilor- celebrul JON(javra ordinara nationala), pe spinarea poporului roman.
  Jos Basa(laul), jos Ponta, Jos Coabitarea ! Noi cei ce am votat DA la referendum si(din prostie) USL (la locale si parlamentare), dorim celor doi coabita(lai) sa-si termine cat mai repede cariera politica in tara si sa mearga sa faca sluj la Marea Uniune Internationala Europeana.
  Grabiti-va cu stersul mesajelor care nu va preamaresc “realizarile” si legiferati odata cenzura pe tot ce se spune/scrie altceva decat ce gandesc marii coabitatori. Asta o puteti face, ca alte lucruri constructive pentru tara/popor nu le vedem.

 108. Cgv February 4, 2013 at 3:04 pm #

  Noi ce averi mari avem de taxat? Cred ca majoritate banilor se invart pe piata neagra, mai intai ar trebui stopata evaziunea, si aici nu la chioscuri ma gandesc, ci la cei cu averi colosale.

 109. Admirator de lucruri cand sunt facute bine February 5, 2013 at 10:03 am #

  BRAVO,

  Strategia aplicata dupa MCV din acuzat de CE ati devenit acuzator a CE !!!

  Ideea cu scrisoarea apartine sefului, reactualizata cu SDCHENGHEN are dubla valoare chiar daca se incearca seoararea.

  SCHENGHEN reprezinta technica si statul de drept al grupului la care a aderat ROMANIA, deci trebuie respectat cu exactitudine angajamentele de aderare, statul de drept.

  Cât priveste FENECHIU, DRAGNEA si al treilea care este in ruta sa apara va rog sa nu incercati sa intindeti pelteaua.

  Aveti elemente bune in PSD, un NECHITA trebuie utilizat la maximum, ca el sunt inca multi.

  FENECHIU nu este iubit, DRAGNEA este hulit si in plus prieten cu ANTONESCU.
  Scopul PSD este sa se detaseze de pnl putred si hartuit de certuri si ambiti politice dusmanoase NATIUNII si electoratului social democrat.

  Deci atentie vello !!!

 110. ZeV February 5, 2013 at 4:16 pm #

  Justitiaru
  Sarcina contracarării MCV, revine primului ministru , ministrului justiţiei, Parlamentului României şi europrlamentarilor USL. Nu intră în atribuţiunile ministrului de externe să se bată cu morile de vânt ppe-iste de la Bruxelles, ostile, pe fond, aderării României la spaţiul Schengen şi diminuării puterilor pe care le deţine ,,calul (lor) traian” de la Bucureşti.
  Cât despre Petre Roman, această creaţie a timpurilor tulburi din perioada romantică a revoluţiei la televizor, cred că ar face mai bine să-şi scrie biografia, menţionănd împrejurările în care Traian Băsescu l-a făcut arşice în PD, iar mai apoi, să ne explice cum de un bărbat politic trecut de prima tinereţe îşi abandonează nevasta pentru o păpuşă nouă şi perfect andurantă. Acelaşi lucru l-aş întreba şi pe domnul Răzgândici cu papillon, ce pare că a dormit continuu în ultimii doi ani, neştiind că PNL şi PSD au format USL, mergând în alegeri cu candidaţi nominalizaţi de forurile partidelor la cele mai înalte funcţii şi un proiect politic pentru care am fost motivat să votez, de altfel.
  Eu, încă mai aştept să identific dacă maleabilitatea domnului Victor Ponta de la Bruxelles, asociată cu semnarea buclucaşului protocol prenupţial, reflectă inteligenţă şi spirit tactic cu bătaie pe termen lung, sau, înseamnă un compromis de la principiile pentru care cetăţenii au votat masiv în decembrie 2012.
  Atenţie, domnule Ponta, prima oară, în iulie 2012, am înţeles că obstacolul reprezentat de Merkel & Co s-a dovedit insurmontabil, a doua oară, în decembrie 2012, v-am acordat majoritatea confortabilă din Parlament, dar a treia oară….până atunci, faceţi ce trebuie ACUM, domnule Ponta şi luaţi aminte la ce spune domnul Sorin Frunzăverde….cu Traian Băsescu nu se negociază….decât dacă respectă regulile jocului democratic şi instituţiile fundamentale ale statului de drept, încă (cel puţin pe hârtie), naţional, unitar şi indivizibil.

  • ZeV February 5, 2013 at 7:48 pm #

   ps
   În Constituţie, NU scrie că ANI ar fi o instituţie fundamentală în stat. De altfel şi nu întămplător, CC i-a redus prerogativa de a substitui atât parchetul cât şi instanţa de judecată.
   Atribuţiile ANI ar trebui integrate în Parchete, PRIN NOUA CONSTITUŢIE, iar MCV trebuie închis, cât mai repede posibil.
   Cât despre Schengen….dacă Marea Britanie face referendum pe apartenenţa la UE, sunt convins că ne vor invita europenii, pe covorul roşu, să intrăm. Flancul estic al NATO şi UE este exprem de important, dar, atât cetăţenii cât şi instituţiile fundamentale (Parlament şi Guvern) trebuie să conştientizăm, cu adevărat, că România are ce oferi aliaţilor.

  • justitiaru February 6, 2013 at 10:37 am #

   ZeV
   D-l Corlatean nu trebuia sa se “bata” cu nimeni, dar trebuia sa actioneze pe cai diplomatice pentru ca sursele de informatii ale celor care au redactat MCV sa nu fie exclusiv pe linia base-macovei-zegrean-haineala, adica trebuia sa actioneze pe filiere diplomatice astfel incat guvernul legitimat de votul zdrobitor al cetatenilor roamni sa fie respectat.Este inadmisibil de asemenea ca pentru prima oara MCV a fost publicat fara consultarea prealabila guvernului.Sunt esecuri diplomatice inadmisibile pentru o natiune care vrea sa fie respectata.Asta era msiunea unu ministru de externe.
   Cineva trebuie sa-si assume acest esec diplomatic major iar acesta este d-l Corlatean fata de care am simpatie dar pe acest post dificil trebuie sa fie o persoana cu experienta ,credibilitate si legaturi internationale
   Viata persoanla a d-lui Roman.nu este relevanta cat timp nu a lezat intereselor nationale, insa cred ca domnia sa are vizibilitatea,credibilitatea si experienta internationala pentru ca sa fie ascultat.
   Este totusi primul PM al Ro necomuniste siu un erou al Revolutiei,cel care a pus Ro pe sinele democratiei.Antibasismul lui este de asmemenea indiscutabil
   .Nu cred ca Ro poate avea acum, un ambassador mai potrivit.
   Este in opinia mea URGENTA NR!

   • ZeV February 8, 2013 at 10:30 am #

    Vă iluzionaţi, MCV este convenit de o ţară membră a UE, cu reprezentanţii Comisiei Europene, intervalul de funcţionare a acestui mecanism a expirat, prin urmare, este problema şefului guvernului să ceară, oficial şi imperativ, închiderea acestui instrument de restrângere a suveranităţii naţionale.
    În ceea ce priveşte conţinutul, nimeni nu-l putea influenţa, în afara filierei PPE din România. Vă reamintesc că PPE este o structură a unor forţe politice fără ideologie , obiectivul acestei ,,struţocămile” fiind subminarea statelor naţionale pe altarul globalizării, în interesul marii finanţe şi multinaţionalelor ce au nevoie de un spaţiu cât mai uniform pentru libera circulaţie a capitalului. În viziunea PPE, UE nu există pentru a promova interesul cetăţeanului, deşi, nu vor recunoaşte niciodată asta.
    Cât despre Petre Roman, fiul lui Walter Roman, o apariţie teleportată din tenebre în perioada Revoluţiei, un răsfăţat cu bonă în perioada de creştere din..Spania, vă rog să…mă lăsaţi. 😉
    Dacă acest ins şters, imatur şi neconvingător, care a cochetat ba cu socialismul extrem, ba cu liberalismul, are experienţă de relaţionare externă, înseamnă că eu sunt fizician aspirant la un premiu Nobel.
    😉

 111. justitiaru February 5, 2013 at 4:27 pm #

  D-le Ponta
  Atentie la planul de “contingenţă” NATO care poate ascunde o manevra diabolica basista.

  • anonim February 5, 2013 at 9:35 pm #

   Ca in Iraq?

   • justitiaru February 8, 2013 at 1:11 am #

    Posibil,nu ?

 112. ZeV February 5, 2013 at 7:53 pm #

  @Admirator de…?
  Taman în ziua aniversării v-aţi trezit şi dvs să sabotaţi USL ?
  Aşteptaţi, măcar, finalizarea noii Constituţii.
  😉
  Dacă dvs puneţi problema întocmai ca şi PDL, nu ne rămâne decât să ne împuşcăm în cap aşteptând ziua în care, în sfârşit, românii să descopere că ceea ce-i uneşte este mult mai important decât ceea ce-i dezbină. Mai ales, într-o perioadă tulbure în care masonii financiari ai lumii ne spun pe faţă că suveranitatea naţională este un concept istoriceşte depăşit.

  • justitiaru February 8, 2013 at 10:49 am #

   @ZeV
   “Admiratorul de ….” este de fapt un “admirator basist” care incearca sa se disimuleze pe blog.Sunt multi ca el pe forumuri
   Rechinii financiari aflati in spatele FMI conlucreaza strans cu mafia basista la falimentarea si dezmembrarea tarii(vezi episodul steagului in
   ajunul plecarii lui base la Bruxelles) pentru ca sa o cumpere la bucata si la pret de talcioc.In acest scop au fost falimentate sistematic de mafia basista Hidrolelectrica,Oltchim, Posta,Cuprumin,,CFR si multe altele nemeduatizate

 113. Mircea February 5, 2013 at 9:38 pm #

  Eroul luptei pentru dreptate,
  Dl. Dan Voiculescu,
  A impletit de-a lungul timpului,
  Visele romanilor pentru un trai mai bun,
  Ce se armonizeaza cu speranta viitorului in USL.

  Cata lipsa de respect si indiferenta poate avea un om, care copiaza un text scris de altcineva, isi pune numele in dreptul lui si semneaza ca si cum i-ar apartine. Si culmea societatea il trateaza cu respect oferindui functia de PRIM MINISTRU. Doamne ce usoara e viata pentru unii. Mai nou se lauda cu marile realizari USL, pe care in realitate nu le percepe NIMENI. Un EXEMPLU de urmat, In acest personaj ne regasim mai mul de 80%.

 114. Iluminatu February 5, 2013 at 11:56 pm #

  ® CU RUGĂCIUNI SE MERGE PRIN CÂMPUL DE MINE

  Cu rugăciuni se merge prin câmpul de mine.
  Acum, ca niciodată vom fi alăturea de tine,
  Privind spre Cer, încrezători, aşa cum se cuvine.
  Suntem o droaie-n preajmă, convinşi că va fi bine.

 115. Miraj February 6, 2013 at 12:11 pm #

  Domnule Ponta, de ce nu spuneti cati suntem in realitate? O socoteala simpla: norma reprezentare deputat=70000 locuitori.Avem 412x 70000=28,84 mil locuitori…norma reprezentare senator, 160000, avem 176x 160000=28,16…sunteti jurist…nu cumva parlamentul actual este ilegal?

 116. epolitikon February 6, 2013 at 1:34 pm #

  Domnule Ponta,

  Sunteti sigur ca furturile de la calea ferata de pe tronsonul Bucuresti-Constanta sunt cu adevarat furturi realizate cu scopul principal de a valorifica materialul din care sunt facute respectivele componente?

  Ati cerut SRI-ului un punct de vedere in acest sens, pentru ca suntem totusi tara din Europa cu cei mai multi securisti pe cap de rezident, deci ar trebui sa stie daca acolo chiar sunt 100-200 de tigani/romani care fura sau e vorba de mai mult, de sabotarea infrastructurii tarii si respectiv a unei companii de stat in beneficiul unor afaceri private?

 117. Black Rose February 7, 2013 at 7:55 am #

  Buna dimineata!Avem o pagina oficiala a purtatorului de cuvant al PSD. Va invit sa dati cat mai multe LIKE-uri! https://www.facebook.com/pages/Catalin-Ivan/236885119709864
  O zi placuta sa aveti,dragii mei!

 118. Black Rose February 7, 2013 at 2:44 pm #

 119. Black Rose February 7, 2013 at 2:46 pm #

  Premierul considera ca problemele de legislatie interna privind minoritatile sunt o chestiune care priveste doar Romania

  “Problemele de legislatie interna si de respectare a legislatiei minoritatilor tin de Romania si nu au nicio legatura cu premierul maghiar. Eu am vazut pozitiile reprezentantilor minoritatilor si acestea sunt echilibrate. Cred ca aceasta provocare are loc ca urmare a alegerilor din Ungaria si nu sunt de acord cu faptul ca Romania este folosita in lupta electorala”, a declarat premierul Victor Ponta.

  Echipa VP

 120. anonim February 7, 2013 at 9:18 pm #

  Era un ministru al apararii care se bucura ca sa aibe avioane peste 4-5 ani. Se bucura si acum?

 121. TGB February 7, 2013 at 10:24 pm #

  IDEI BUNE PENTRU OAMENI BUNI (ca tot se vorbeste despre regionalizare)
  Pentru ca regionalizarea să aibă efectele dorite cred că cel mai bine ar fi ca odată cu stabilirea regiunilor să aveţi în vedere şi transferul/mutarea unor ministere în aceste regiuni. De exemplu Ministerul Dezvoltării Regionale ar putea avea sediul în regiunea din nord-est la Iaşi (euroregiunea cea mai săracă din UE), Ministerul Agriculturii ar putea avea sediul în regiunea sud-est, la Brăila, Ministerul Turismului în regiunea din care va face parte judeţul Braşov, şi exemplele cred că ar putea continua. Doar aşa putem vorbi de descentralizare şi deconcentare şi cred că ideea ar fi apreciată şi de Uniunea Europeană. Tranformarea economică şi socială a regiunilor şi alinierea acestora la standardele euroregiunilor din statele cu vechime în Uniunea Europeană trebuie tratate cu isteţime…….

 122. arici February 8, 2013 at 12:31 am #

  Domnule prim ministru. Cei care v-au sprijinit in alegeri asteapta sa faceti publica lista auditelor(inventarelor) de la ministerele conduse anterior de gruparea PDL. Stim ca au furat ca in codru. Corect ar fi sa stim si noi cit anume. Altfel nu ar fi democratic. Altfel dati apa la moara unora gen Udrea care trancane pe la televiziuni de parca ea a fost usa de biserica. Comunicati datele si in caz de furt calificat luati masurile de rigoare.Poporul trebuie sa stie.

 123. nastyb0y February 8, 2013 at 8:41 am #

  Domnule Ponta, de data aceasta nu vă mai iau pe persoanq fizică. Am tras o linie pe mijlocul paginii şi am scris în stânga ‘bune” iar în dreapta “rele”. Săştiţi cq cele rele începuserq, de când cu pactul de colaborare, să se adune. Numai că , surpriză!, am bifat câteva lucruri neaşteptate şi în stânga, la ‘de bine’. Respectiv, unele dintre ele, deblocarea POS DRU şi proiectul de regionalizare scăpat pe “surse”. Drept pentru care, trebuie să vă raportez un aspect. Aici, ca să vadă toată lumea că nu e nimic de ascuns şi pe e-mailul de la miezul nopţii să vă descriu exact cum stă tărăşenia, ca să ştiţi ce sforicele se trag prin dosul urbei. Aşadar, rezumat pentru public. Domnul Tudor Radu, analist semidoct pe la Antena 3, om rezonabil cu fason pe sticlă, de altfel, într-o postare pe Facebook s-a contrat cu subsemnatul pe tema Regiunii Sud-Est şi a locaţiei capitalei din proiectul respectiv. Am crezut , chiar, la un moment dat, că îl reprezintă pe vreun naş ori fin în spaţiul online, de nu întelege ce şi cum cu proiectele astea.de dezvoltare regională, atât de bombastic devenise în intenţii. Nu vă mai spun cum a catalogat relaţia dvs. cu nişte bieţi membri PSD din profil teritorial. Se sperie blogul. Deşi, în marea lor majoritate, îmi sunt dragi, nu înţeleg cum un colaborator Antena 3 împacă această calitate cu cea de lobbyst la limita legii, promovându-şi locurile de baştină pentru un scop de gintă şi nu unul naţional. Totul e bine când e demascat la timp. Voi mai lucra la acest caz. Domnul Ponta va trebui pus în gardă, însă, şi va trebui să aleagă. După mine, capitala regiunii Sud-Est ar putea fi şi la Isaccea ori Vama Veche. Pericolul este imens, din moment ce unii vor să transforme locaţia respectivă într-un loc de “nebunii”. Între timp, Brăila, ca şi capitală prezentă a Regiunii De Dezvoltare Sud-Est, îşi face datoria şi este foarte apreciată în ceea ce face chiar la Bruxelles, vă pot confirma cu certitudine. Dumneavoastră, desigur, puteţi verifica şi confirma. Ceea ce nu înteleg aceşti mari pătimaşi ai micilor ecrane, ca să îl parafrazez pe nea Fănuş, este că proiectele pleacă de la comunităţile locale către un centru de management şi nu invers. Bani sunt pentru toată lumea. Ce mai încolo şi încoace, domnule Ponta, cu Radu Tudor sau fără ţuţeri, să trecem la treabă şi…”Să facem podul, tovarăşi!” . Aveam 10 la gimnastică,

 124. ZeV February 8, 2013 at 9:56 am #

  Îmi pare rău, domnule prim ministru, dar nu cred că vă cunoaşteţi cetăţenii.
  Dvs credeţi că lumea v-a votat, în speranţa că în două săptămâni veţi crea 1.000.000 locuri de muncă ?
  Asta o spune Vass/Paul.
  Dvs credeţi că lumea v-a votat, în speranţa că mâine, se va inaugura autostrada lui peşte prăjit din Transilvania ?
  Asta o spun Boagiu şi Udrea.
  Dvs credeţi că lumea v-a votat, în speranţa că preţurile la energie vor scădea, în loc să crească, în urma liberalizarii ?
  Desigur, asta o spune..Videanu (!)
  Dvs credeţi că lumea v-a votat, pentru a …privatiza cu ,,succes” tot ce a mai rămas important în producţie şi energie ?
  Asta o spune…FMI. Lumea nu crede în poveşti, nu crede că cineva, din afară, nu mai poate de soarta şi binele României. Noi ştim că este o utopie să credem că este în interes naţional.
  Dvs credeţi că lumea v-a votat, ca să întoarceţi spatele propriului ministru al justiţiei ?
  Asta o spune Monica Macovei.
  Dvs credeţi că lumea v-a votat, ca să….semnaţi un pact de coabitare ?
  Asta o spune Barroso.
  Dvs credeţi că lumea v-a votat ca ulterior, să permiteţi subminarea USL ?
  Asta o spune, dar mai mult..o face, Traian Băsescu.
  Nu, domnule Ponta, lumea v-a votat ca să drenaţi aerul irespirabil din această ţară şi pentru un strop în plus de respect şi demnitate naţională !
  Lumea v-a votat, ca să faceţi Constituţie !
  Lumea v-a votat, ca să vă dea toate pârghiile necesare ca să scăpaţi ţara de Băsescu !
  Cu permisiunea dvs vă reamintesc ce am spus, într-un comment anterior:
  1. O MAJORITATE CONFORTABILĂ ESTE MAI MULT O POVARĂ DECÂT UN ATU !
  2. NU VEŢI AVEA NICI O SCUZĂ !
  Românul nu trăieşte doar pentru a mânca şi a sta la televizor. Chiar îşi doreşte să fie respectat , atât de către instituţiile româneşti, cât şi de către străini.
  Nu uitaţi un lucru : UE are mai multă nevoie de România, decât România de UE.
  Având în vedere cele de mai spus, vă somez, în calitate de cetăţean suveran, să încetaţi cu ploconeala la porţi străine şi la poarta Cotrocenilor, redaţi Parlamentului statutul şi demnitatea prevăzute în Constituţie, încetaţi să mai priviţi spre preşedinte atunci când aveţi de luat o decizie, returnaţi la Cotroceni legea statutului parlamentarilor în forma pe care instituţia supremă în stat o consideră corectă şi în acord cu prevederile constituţionale.
  Nu puteţi să fiţi demn şi puternic ?
  Ura şi la gară ! Oricum, nu voi mai vota niciodată monstruozitatea băsisto – pedelacă, dar nici dvs nu veţi mai vedea votul meu, decât atunci când îmi voi vedea ceafa, dacă, nu faceţi ce trebuie pentru MINTEA şi SUFLETUL oamenilor şi nu pentru STOMAC.
  Nu suntem animalele lui Orwell !

  • Victor February 8, 2013 at 7:29 pm #

   Subscriu intru totul la cele de mai sus si cred ca si cei 7,4 milioane de romani care au votat DA la referendum, gandesc la fel. Pana cand veti intelege acest lucru, SERVITI DE LA BASE, d-le coabitant Ponta!

 125. nastyb0y February 8, 2013 at 10:19 am #

  Doimnule Ponta, din nou pe persoană juridică, simt nevoia unei mici completări la ceea ce am scris anterior. Este pentru prima dată când revin pentru o mică adăugire de conţinut la ceva scris anterior. Asadar: Şoc şi groază. Autodenunţ pe vreme de ploaie……..A fost odată. Într-o perioadă mai frământată a existenţei mele efemere, am lucrat ca şef birou bancă de date şi urbanism- Consiliul Judeţean Brăila. Eram terorizat de cuvântul POD. Ajunsesem să încalc normele de securitate internă. Luam cheia de la birou cu mine, acasă, numai să pot dormi liniştit că nu umblă cineva prin documentaţia, de un anumit caracter, a podului. În mod normal, documentaţia, în 4 variante, a IPTANA trebuia coborâtă la boxa de arhivă, prin catacombele umede ale construcţiei ceauşiste. Numai că, a doua zi ar fi trebuit să o iau de la capăt. O mie de chei, coboară printre lilieci şi tarantule, ‘adu’ “PODUL” că au venit italienii, chinezii, japonezii şi mama dr… din toată lumea’, că vor să facă P O D U L. Drept pentru care, i-am şi spus şefului meu, arhitectul şef al judeţului, un om deosebit şi cu un mare simţ al umorului, cumătru de peste gardul lui Fănuş Neagu: “Auziţi, dom’ director, mai bine fac eu podul. Am avut 10 la gimnastică.” . …..Dar iată că a venit salvarea. După zeci de ani, de Alexandre Dumas -stră-stră-bunicul. lu’ Apolodor din Grădiştea Brăilei, Domnul Ponta face PODUL. În locul meu. Mersi. Dau o ţuică la Smârdan, pe malul celălalt. Dacă nu eu, nepoţii mei, mai degrabă. Sau nepoţii nepoţilor mei. Parol.

 126. Balosu Marin February 8, 2013 at 2:35 pm #

  O lege în această manieră nu ar putea fi decât benefică pentru bugetul ţării şi n-ar afecta serios oamenii bogaţi ai ţării. Aceştia ar trebui să se simtă datori faţă de ţara în care şi-au ridicat averile pe baza unei legislaţii extrem de permisive până acum.

  ________________________________

  • eugen February 9, 2013 at 8:35 pm #

   Interesant cateorie ce spuneti dumneavoastra, dar pana la practica e drum lung….. Momentan vad ca v ati pus cu raul pecei din clasa mijlocie si pe cei mai de jos…. Considerati bogat pe cel cu 10 oi, pe cel cu 6 porci, pe cei cu trei vaci, pe cei cu 50 de familii de albine …. Acestea sunt marile averi din Romania ? Pentru ca nu era de ajuns v ati gandit si la cei ce au mai putin in gospodariile lor… si le ingraditi accesul in piata prin noul carnet de producator – care ii si obliga la o colectivizare fortata ( inscrierea intr o asociatie ) …..
   Chiar vazand toate acestea, n as fi comentat Domnule Ponta daca itelegeam cu ceva gresit albina….
   Sunt in ceata ….. poate imi explicati dumneavoastra :
   De cand albina este animal domestic ? De cand apicultorii fac zootehnie ? De ce o impozitati ca pe animale ? De ce nu luati in calcul binele vacut omeniri prin faptul ca polenizeaza atat flora spontana cat si cea cultivata ? Va reamintesc ca sectorul zootehnic este subventionat ( pe cap de animal ) in schimb familiile de albine nu primesc nimic . De ce ? Nu astept raspuns … pentru ca imi dau seama ca in apicultura sunt marile averii ce trebuiesc impozitate !
   Totusi, DEX ul imi spune ca albina i insecta ! Si nu i domestica … , polenizeaza, nu polueaza….

   Albert Einstein spunea : “Daca albinele vor disparea , omenirea va mai trai 4 ani ” Vreti sa faceti aceasta experienta ?

 127. mrrrr... February 8, 2013 at 10:56 pm #

  Va mai miorlaiti mult pe antene? Daca vrei sa-l dai jos pe Basescu , il dai jos si gata !

 128. Iulian Somacescu February 8, 2013 at 11:27 pm #

  Migrarea capitalurilor – sursa majora pentru dezvoltarea accelerata a Romaniei?

  Din viata reala intelegem ca oamenii practica in principal doua tipuri distincte de economie:
  – economia familiara de subzistenta, proprie societatilor subdezvoltate cultural si tehnologic, unde producatorii impreuna cu animalele si pasarile lor de curte, consuma tot ce produc, si
  – economia de piata proprie societatilor dezvoltate cultural si tehnologic, unde oamenii specializati pe producerea diferitelor bunuri si servicii, muncesc unii pentru altii. In asemenea etapa oamenii au functia de producatori pe domeniile lor de specializare si calitatea de consumatori pentru toate celelalte domenii de activitate.
  Medierea intre producatori si consumatori o fac comerciantii prin intermediul pietei, care poate fi “complect libera” (in stadiile primitive ale dezvoltarii), sau “libera de discriminari si practici daunatoare”, insa cu reguli rationale referitoare la protectia consumatorilor in relatia cu calitatea bunurilor si a serviciilor cumparate, protectia producatorilor / vanzatorilor fata de concurenta neloiala si fata de pozitia dominanta / privilegiata a unor agenti economici care distornsioneaza concurenta bazata pe calitate/pret, in dauna consumatorilor, protectia sanatatii publice legata de alimente si medicamente, securizarea impotriva drogurilor, terorismului, armelor de distrugere in masa, coruptiei politico-economice, etc.
  In aceasta a doua faza economiile au doua componente complementare majore:
  a)- Economia Productiei care intra in Piata (EPP), bazata pe Management – Tehnologie – Munca (MTM), si
  b)- Economia Consumului care iese din Piata (ECP), bazata pe Speculatia Raportului Cerere / Oferta (SRCO). In aceasta componenta intra si serviciile bancare si cele de asigurari, private.
  Cu exceptii nesemnificative, componenta EPP nu genereaza bogatie pentru sine ci doar bogatie pentru componenta ECP. In zona EPP profiturile se situeaza de regula in plaja 5-10%, iar in zona ECP profiturile ating in majoritate cote de peste 100% mergand pana la 500% – 1000%.
  Componenta speculative este admisa moral si legislativ, deoarece bogatia obtinuta de speculatori alimenteaza capitalurile esentiale pentru creditarea atat a productiei cat si a consumului, ca baza a dezvoltarii oricarei societati.
  Bugetele de stat isi adjudeca in interes public o parte din bogatiile speculatorilor prin mecanismul impozitarii veniturilor realizate pe teritoriul statelor nationale. In democratiile statelor de drept autentice, spre deosebire de “impozitarea veniturilor”, “impozitarea averilor” exprima de fapt expropierea partiala a proprietatilor private, si ea poate fi facuta doar prin lege si doar in interes public, cu conditia ca asemenea proiect sa fi fost facut cunoscut electoratului inaintea alegerilor parlamentarilor pusi sa voteze asemenea lege.
  Globalizarea prin liberlizarea pietii de capitaluri are ca efect major migrarea capitalurilor speculative (respectiv a resurselor de creditare a productiei si consumului ca baza a dezvoltarii accelerate) spre tarile cu impozite pe venituri mai mici si fara impozite pe avere (fara expropieri).
  Intrebare legitima pentru dezvoltarea tarii noastre:
  Cine impiedica Romania (una din tarile subdezvoltate ale UE), sa favorizeze dezvoltarea accelerata prin migrarea de capitaluri spre sine, aplicand strategia celor mai mici impozite in raport cu vecinii sai?
  (i)-incompetenta politicienilor din guvernarile trecute, care au substituit administratorii din functiile publice, desi experienta sutelor de ani a demonstrat ca si cel mai stralucit politician devine un prost administrator daca-l muti din Parlament in locul unui profesionist in administratie?
  (ii)-sau factorii de influenta ai statelor vecine infiltrati cu abilitate langa decidentii romani usor coruptibili, care-si ating scopul prin scoaterea Romaniei concurente, de pe lista viitoarelor tinte de migrare a capitalurilor speculative?

  (Decalajul intre Romania urcata recent la volanul unui Logan si Germania urcata de mult timp la volanul unui Mercedes, poate fi micsorata doar daca suplimentam “hard-motorul” Loganului cu un “soft-motor” (inteligenta diplomatica si economica inovativa+ nediscriminare), care cumulate sa depaseasca redutabilul “hard/soft-motor” al mercedesului german !– cugetare “postdecembrista” recenta).

  Iulian Somacescu, ing.economist in zona cercetarii inovative,
  expert in hard/soft inovativ pentru accelerarea dezvoltarii Romaniei.

 129. Iluminatu February 9, 2013 at 7:35 am #

  ANUL ŞARPELUI 10.02.2013 – 31.01. 2014

  “*In mitologia chinezeasca sarpele are insa, o mare putere distructiva. Este cel mai puternic semn negativ din zodiacul chinezesc, iar astrologii traduc asta prin razboaie sau chiar prabusiri financiare. Tocmai de aceea in Anul Sarpelui nu trebuie sa riscam si sa speculam pentru ca vom pierde.
  *De altfel, istoria confirma ca anii care au stat sub semnul Sarpelui au fost marcati de dezastre si evenimente nefericite.
  *In 2001 au avut loc atentatele teroriste din New York, in 1989 revolutiile au impanzit Europa, inclusiv Romania, iar in 1977 a avut loc unul dintre cele mai devastatoare cutremure din tara noastra soldat cu moartea a peste 1500 de oameni.”

  Mâncaţi peşte şi supă de orez în noaptea de 09/10. 02. 2013 dacă vreţi să driblaţi destinul.

  PS : Există riscul să-l pierdem pe Guvernatorul Traian Băsescu.

 130. ZeV February 9, 2013 at 9:20 am #

  Am avut mari dubii la desemnarea unor ministri..iată, mi se confirmă scepticismul cu privire la armean.
  După domnia sa, nu există decât două obiective majore:
  1. Să vindem, naibii, mai repede şi oricum, tot ce a mai rămas de vândut; adică, să scăpăm de ,,poveri” (sic!);
  2. Să ne rotunjim veniturile, pentru că eu, Vosganian, nu pot trăi doar din salariul de ministru (sic!);
  Vosganiene..BâŞTI afară din guvern ! Şi ia-l şi pe Relu Mosorelu’ cu dumneata.
  Acest gen de oameni nu fac alteva decât să creeze adversitate faţă de însăşi ideea privatizării…acest tip de comportament, arată neputinţă, indolenţă şi, nu în ultimul rând, interes.
  Nu STATUL este prost administrator ! POLITICENII băgaţi la înaintare să ia decizii economice în interesul clientelei ! Franţa şi-a păstrat un important sector de stat, mai ales, în zona energiei !
  Băi frate, de unde atâta sete de avere şi profit ? Măcar dacă aţi cumpăra, măi politicienilor afacerişti, terenuri pe nimic pentru cimitire private. Astfel, veţi putea construi, fiecare, câte o piramidă, să vă luaţi cu voi bunurile materiale dobândite pe această lume…poate cine ştie ?…măcar cu o plasmă veţi trece de filtru spre purgatoriu, aceasta, funcţionând tot pe bază de..incandescenţă.
  😉 😉

 131. Centru February 9, 2013 at 8:57 pm #

  Faceti AUTOSTRAZI . Sova sa fie demis . Ministrul Marilor Proiecte care incepe ucigand Bors Suplacu de Barcau , unde este gata 50 % din lucrare ? In loc sa ofere de exemplu solutii , pui o taxa pe segment de 5 euro pe vehicul si il lasi pe Bechtel administrator 10 ani !

 132. nastyb0y February 9, 2013 at 9:23 pm #

  Guardare. Un discurs excepţional, fără îndoială. Noroc că italienii, nici chiar Berlusconi, nu s-au îngrozit prea tare de comparaţia domnului prim-ministru al României. În orice caz, un discurs remarcabil.

  .

 133. Iluminatu February 9, 2013 at 10:19 pm #

  COREEA DE NORD ÎŞI DESCHIDE PORŢILE

  « Pachetele turistice care includ bilete la Mass Games costa in jur de 1.500 de dolari iar vizele sunt acordate, de obicei, in decurs de 10 zile de la depunerea aplicatiei.
  In privinta operatorilor aerieni, turistii pot opta pentru Air Korea, Air China sau Air Koryo, cu escala la Beijing. De asemenea, turistii din afara Americii, pot ajunge in Coreea de Nord cu trenul.
  http://www.incont.ro/lifestyle/cea-mai-izolata-tara-din-lume-deschide-portile-occidentului-cum-poti-calatori-in-coreea-de-nord.html
  Autoritatile nord-coreene au anuntat ca nu mai este nevoie ca vizitatorii sa-si predea telefoanele mobile inainte de intrarea in tara. Cu toate acestea, telefoanele nu vor functiona cu cartela proprie, ci doar cu una cumparata de la fata locului (din aeroport), suportata de operatorii locali de telefonie mobila. Se vor putea da si primi telefoane internationale. »
  Bucureşti – Moskova – Phenian, 15000 km în trei săptămâni. Stau acolo până dau ăia lovitura de stat, după care cumpăr cu un dolar multe fabrici şi uzine (cum sugera Petre Roman pe la începutul anilor 90), le vând la fier vechi, achiziţionez un avion, mă stabilesc în ţinutul Secuiesc, şi fac naveta la Titu prin aeroportul Boteni, propietate personală.

 134. ZeV February 10, 2013 at 6:15 pm #

  Băsescu vorbeşte cu tot mai mult tupeu, aproape zilnic, dă indicaţii preţioase şi dispozţii politicienilor, cere să se voteze cioara bugetară de pe gard impusă de la centru cu pumnul donatorilor în gură, în timp ce România nu are un buget naţional , adică, cioara din mână, aprobat şi consfinţit printr-o lege publicată în Monitorul Oficial.
  Domnule prim ministru…dacă domnia voastră tace a neputinţă, vă reamintesc că puteţi face, totuşi, ceva, fără să vă temeţi că încălcaţi protocolul…daţi-vă demisia. 😉
  Nu se poate merge aşa, cu o fesă în şea şi cu un picior târşâit pe jos.
  Totuşi, România este mult mai mult decât o iapă ghidonată, ba hăis, ba cea.
  😉

 135. Cetățeanul Turmentat February 10, 2013 at 8:33 pm #

  M-ați dezamăgit, domnule Victor Ponta! Nu sunteți cu nimic mai bun, decât predecesorii DVS, doar că acum a venit rândul DVS, că oamenii au votat pentru schimbare, și la alegerile ce urmează vor vota tot pentru schimbare, adică în contra DVS. Asta dacă va mai fi cineva în țara asta, să se ducă la vot, că absenteismul se înțelege! Ați luat majoritate din voturile cele mai puține din ultimii 23 de ani! Tare e într-o stare jalnică, în punctul cel mai de jos, nemaiîntâlnită în ultimii 23 de ani, țara asta atât pe plan internațional (tema de casă UE și FMI nota 4 – corigență – nu știu dacă cineva vă mai întinde mâna în aceste foruri), cât și pe plan intern: pe teren nimeni nu vrea regionalizarea artificială a DVS, nici primarii și consilierii, dar nici boborul! Mai mult decât atât: Senatul nu s-a desființat, și nici DVS nu o să-l desființați, iar numărul parlamentarilor l-ați dublat de la 300 la 600: nici nu încap în sală, și nici bani nu sunt pentru toți! Așa vreți să intrți în manualele de istorie? Ceva bun, benefic pentru viitorul țării, domnule Prim-Ministru…

 136. justitiaru February 10, 2013 at 11:43 pm #

  D-le Ponta
  Referitor la cererea lui Barosso ca cei acuzati de fapte de coruptie sa demisioneze, cereti la Bruxelles demisia lui base care are instrumentat dosarul Flota.Daca base va demiona acceptati si dv revocarea d-lui Fenechiu.
  Sustineti aceeasta pozitie in permanenta.

 137. ZeV February 11, 2013 at 7:54 am #

  Iată, domnul prezident vă spune că semnătura domniei sale pe scrisori, e inutilă. Exact asta spuneam şi eu, referitor la un preşedinte ilegim şi nereprezentativ.
  Trimite-ţi destinatarului direct (instituţiile UE n.r.) nu una, ci, câte un exemplar tuturor liderilor PPE din Europa. Ei trebuie să ia aminte că în România s-au desfăşurat alegeri democratice şi că, ele, alegerile, vor veni şi peste ei. 😉
  PS
  Sper ca parlamentarii USL să voteze împotriva proiectului de buget comunitar, care este conceput doar în interesul donatorilor principali. A nu se uita niciodată că extinderea UE a fost şi este vitală (şi) pentru economia Germaniei, dependentă de exporturi şi libertatea de mişcare a capitalului pe o piaţă cât mai vastă, cu cât mai mulţi…consumatori.

 138. ZeV February 11, 2013 at 2:21 pm #

  @Re Centru
  De ce să fie demis Sova ? Că n-a făcut o autostradă în 2 săptămâni ?
  Propuneţi voi soluţii, deşteptăciunile virtualului.
  Tot o ….la rece ca nişte copii retardaţi, în situaţia când actuala putere, pentru a putea guverna, trebuie să scape ţara de Băsescu, iar fosta putere, care n-a făcut nimic, îşi alimentează tupeul şi obrăznicia fără limite, tot de la Cotroceni. Cum poţi să vobeşti, cu asemenea nesimţire, de aşazisele promisiuni neonorate ale USL, când tu ai furat, risipit, blocat capitole întregi din fondurile europene şi ai mai şi tăiat, OTOVA, veniturile bugetarilor ? Avem de-a face cu un adevărat zombi mecanic comandat de un presedinte disperat.
  Habar nu aveţi ce înseamnă o licitaţie, în condiţiile în care directivele europene permit oricărui maimuţoi să participe şi să conteste.
  Eu propun, ca prin noua Constituţie, să guverneze procurorii şi judecătorii. S-i vedem de unde scot banii. Să-i vedem ce fac şi cu exproprierile, despăgubirile şi siturile arheologice.
  Ne punem speranţe în firme straine şi concesiuni ? Au fost, dar s-au retras de pe tronsonul Ploieşti-Braşov.
  Hai să vă vedem…ce propuneţi ? Concret, profesional şi fără partizanate politice.
  De asta suntem din ce în ce mai vulnerabili, pentru că ne dăm singuri cu stângul în dreptul. Vă spun mereu : Traian Băsescu conduce după DIVIDE ET IMPERA. După el potopul, pe acest om, nu-l mai interesează România, ci, doar puterea. Oare de ce ? Se teme că, în absenţa SUPERIMUNITĂŢII DIN DOTARE, SINGURA, TOTALĂ, ÎN ROMÂNIA, îşi va pierde controlul asupra justiţiei şi implicit, LIBERTATEA ?
  Să-i fie de bine, dacă s-a crezut Icarus. Nimeni nu este, până la urmă, deasupra poporului român, justiţiei şi a lui Dumnezeu.

 139. Florea Dumitrescu February 11, 2013 at 10:41 pm #

  O NOUĂ LOVITURĂ DATĂ DE BĂSESCU
  ROMÂIEI

  I. PREŞEDINTELE NELEGITIM RECIDIVEAZĂ
  Băsescu şi politicienii portocalii au aplicat o nouă şi puternică lovitură României pe plan european şi internaţional prin minciunile, falsurile, denaturările şi intoxicările făcute la Bruxelles şi în cancelariile occidentale şi – cuprinse, fără o examinare obiectivă, în raportul MCV al Comisiei Europene.
  Raportul MCV s-a întocmit fără COOPERARE cu noua guvernare, ceea ce depăşeşte orice limită a partizanatului politic din partea unor funcţionari de la Bruxelles.

  II. BUCURIA ŞI SATISFACTIA BĂSIŞTILOR EXPRIMATE PUBLIC
  Domnul caporal („fost Buldog”) Vasile Blaga a fost încântat că „România a fost pusă la colţ”.
  Iresponsabilul Boc a învinuit guvernul de câteva luni de toate relele; utecistul şi incriminatul de legea băsistă a lustraţiei Mihai Răzvan Ungureanu, care a intrat în Parlament pe uşa din dos (la redistribuiri) – a făcut acelaşi joc nefast.
  NAŞU BĂSESCU, sufletul lor (după definiţia dată de un înalt judecător din „sistem”) a ţinut o conferinţă de presă la 3 februarie 2013, în mod abuziv, în care şi-a exprimat din nou poziţiile sale împotriva României.
  Ne exprimăm totalul nostru dezacord faţă de aceste poziţii şi vor fi necesare mai multe studii şi analize din partea societăţii civile, pentru a exprima punctul nostru de vedere critic. Astăzi doar începem cu câteva observaţii de fond, principiale şi preliminare.

  III. O NOUĂ SUSPENDARE SE IMPUNE CU NECESITATE
  REACTIA NOASTRĂ . Noi cei din societatea civilă, legaţi de această ţară, de acest pământ, dăm o ripostă pe măsură, fără menajamente, politicienilor iresponsabili care denigrează România în plan internaţional. Vom face şi nominalizări.
  Este prea grav ce se întâmplă României, ţară egală în drepturi în Uniunea Europeană, care are încă recunoscută suveranitatea naţională.
  Reacţia noastră este îndreptăţită împotriva comportamentului total iresponsabil al lui Băsescu şi al politicienilor portocalii.
  ÎNTRZIERE Toate aceste lovituri împotriva României se produc pentru faptul că întârziem să-i aducem ÎN FATA JUSTITIEI cu dosarele de audit şi penale, pe cei care au provocat – prin politicile lor – marile nenorociri, găurile negre gigantice în economie, zecile şi zecile de miliarde de euro pierdute, jefuite şi risipite; să-i judecăm pe jefuitorii de bani publici care s-au îmbogăţit pe spinarea poporului român sărăcit în ultimii 8 ani.
  Trebuie urgent „deblocate” dosarele care stau în nelucrare la Procuratura Generală şi DNA şi în unele instanţe judecătoreşti – pentru ca poporul să afle întreg adevărul despre moştenirea economică şi financiară catastrofală pe care o lasă regimul Băsescu – viitoarelor generaţii.
  Cât mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile vor trebui să scrie şefilor de guvern din Uniunea Europeană şi liderilor Comisiei Europene pentru o informare corectă şi o apreciere justă a situaţiei din România.
  Cu regret, vom scrie şi despre funcţionarii de la Bruxelles şi le vom preciza că nu am renunţat la demnitatea noastră naţională. În această ţară suntem câteva milioane de specialişti cu pregătire superioară, gata să tratăm şi să dezbatem – ca cetăţeni europeni egali în drepturi – toate problemele de fond ale democraţiei şi ale statului de drept.
  NOTA 1. Unii funcţionari de la Bruxelles au uitat că Mecanismul este de COOPERARE şi verificare; au uitat să COOPEREZE – cu cei care reprezintă 70% din votul popular; desconsiderarea şi dispreţul nu sunt acceptabile în relaţiile din interiorul Uniunii Europene. Noi nu suntem cetăţeni europeni „inferiori”. Nu merităm un asemenea tratament.
  PIEDICA MAJORĂ . O constituie prezenţa în sistem a domnului Băsescu, care nu a învăţat nimic din lecţiile pe care i le-a dat poporul român suveran – prin votul său constituţional – de mai multe ori în anul 2012.
  Dacă nu-şi dă demisia într-un termen scurt, ca om politic responsabil, unica soluţie pentru poporul român suveran – este SUSPENDAREA, conform Constituţiei României (articolul 95).
  Programul şi etapele suspendării trebuie propuse de noi, cei din societatea civil; cu câteva luni înainte trebuie să informăm Comisia Europeană şi cancelariile occidentale ca să nu mai fie nici o surpriză şi nici un pretext că nu ar fi ştiut de voinţa suverană a poporului român.
  Prima lege care trebuie adoptată urgent de Parlamentul României este aceea privind desfiinţarea CVORUMULUI ABSURD de participare la referendum. Argumentele în acest scop ni le-a servit chiar domnul Băsescu în anul 2007 (putem să le cităm) pe care noi le-am comunicat deja Comisiei Europene într-o scrisoare recentă.

  IV. ÎMPOTRIVA INTERESELOR ROMAIEI
  A. APRECIEREA ŞI RĂSPUNSUL NOSTRU. Considerăm că a fost o eroare de neiertat faptul că Băsescu şi politicienii portocalii au transferat în anul 2012 în plan european şi internaţional, nişte dispute şi confruntări interne, ridicându-se împotriva voinţei poporului român, exprimată prin vot democratic şi constituţional.
  Prin turnătoriile, minciunile, falsurile, denaturările şi intoxicările făcute – au fost induse în eroare unele organisme ale Comisiei Europene şi unele cancelarii occidentale. În felul acesta, s-au creat premisele pentru un amestec în treburile interne ale României, total nepermis conform principiilor UE.
  Această discreditare a ţării pe plan extern a provocat mari prejudicii prestigiului României şi intereselor sale. A subminat încrederea de care trebuie să se bucure în relaţiile internaţionale o ţară, mai ales în aceste vremuri tulburi de cumplită criză economică, şi o subliniem noi – ca economişti.
  Şi toate acestea se petrec, în mod total nejustificat; sunt nişte acţiuni care au la bază în mod exclusiv interesele meschine ale unor politicieni portocalii iresponsabili, izgoniţi de propriul popor de la guvernare.
  Băsescu şi politicienii portocalii nu au tras nici un învăţământ din condamnările politice rostite în mod categoric de poporul român suveran.
  O REMARCĂ SPECIALĂ În loc să se pună de acord cu noua guvernare aleasă constituţional, pentru a avea o poziţie unitară în apărarea intereselor României legată de noul cadru financiar 2014-2020 în UE, pentru fundamentarea cererilor şi poziţiilor noastre, Băsescu, în mod iresponsabil – s-a dedat la dispute publice dăunătoare, împotriva noului guvern, ceea ce a slăbit poziţia ţării în susţinerile sale la Uniunea Europeană. Aşa ceva este inadmisibil. Nu şi-a făcut timp să discute cu „Prietenii Coeziunii” care s-au întâlnit la Bucureşti. Pledoariile sale publice, în contradicţie cu cele ale guvernului, justificările date pentru diminuarea fondurilor europene pentru coeziune şi pentru agricultură şi dezvoltare rurală, au slăbit poziţia ţării noastre în negocierile duse. Ţările care au acţionat pentru reducerea contribuţiei lor la fondurile comune europene, l-au aplaudat. Şi i-o spunem noi ca economişti, cu amărăciune.
  După deciziile definitive ce se vor lua în Uniunea Europeană, vom reveni la această temă fundamentală pentru adevărata cooperare în UE.
  B. PRETUL PLĂTIT DEJA. Neglijenţa în serviciu timp de mulţi ani a domnului Băsescu şi a miniştrilor portocalii s-a soldat cu pierderi colosale, sub forma neabsorbţiei a zeci de miliarde de euro din fondurile europene gratuite, nerambursabile. În ce priveşte aceste pierderi colosale nu există nici o scuză pentru politicienii guvernanţi, pentru Băsescu şi miniştrii săi portocalii.
  În studiile noastre repetate adresate autorităţilor, noi am avertizat asupra acestor pierderi imense, asupra neabsorbiţei unor fonduri gratuite. Degeaba. În cei 6 ani trecuţi din cei 7 ani programaţi (2007-2013) – NEABSORBTIA a fost de 19-20 miliarde de euro, astfel:
  – neabsorbţia a 14 miliarde euro sau circa 90% la fondurile de coeziune şi structurale (din totalul de 19,2 miliarde de euro);
  – neabsorbţia a 6 miliarde euro sau circa 50% la fondurile pentru agricultură şi dezvoltare rurală (din totalul de14,7 miliarde de euro).
  Vinovaţii portocalii, în frunte cu Băsescu, în mod total neruşinat ne dau acum lecţii la televizor de ce nu a făcut în câteva luni noul guvern, ceea ce ei au risipit în 6 ani. Ne cred nişte proşti, care ar putea să înghită asemenea minciuni gogonate.
  Noi, cei din societatea civilă, am cerut şi cerem ca domnul Băsescu şi miniştrii săi portocali, cei ce se fac vinovaţi de aceste pierderi uriaşe, să fie aduşi ÎN FATA JUSTITIEI, cât mai curând posibil. Şi o cerem din nou, cu toată fermitatea. Trebuie să fie o învăţătură şi pentru noii guvernanţi, că nimic nu poate rămâne nesancţionat de voinţa poporului român suveran.
  Dorim ca această experienţă tristă, amară, a regimului Băsescu să nu se mai repete şi să ne trezim peste 4-5 ani că vom discuta de alte pierderi de zeci de miliarde de euro din fondurile europene gratuite.
  Nu există nici o scuză pentru politicienii băsişti, portocalii, în ce priveşte această pierdere de fonduri europene gratuite.
  Vrem să se acţioneze în mod responsabil în Uniunea Europeană.
  Este posibil ca la Uniunea Europeană unii să fi aplaudat această neglijenţă în serviciu a domnului Băsescu şi a miniştrilor săi portocalii, incapabili şi incompetenţi, dar mai ales iresponsabili, care nu au catadicsit să ia la timp nişte măsuri organizatorice şi administrative pentru absorbţia a 20 de miliarde de euro fonduri europene gratuite în primii 6 ani. Au preferat să adâncească sărăcia, să taie masiv pensiile celor 5,5 milioane de pensionari, salariile profesorilor şi medicilor, ajutoarele de şomaj, fondurile pentru ajutoare sociale; au tăiat fondurile pentru sănătate şi şcoli. Milioanele de cetăţeni sărăciţi nu le-au mai dat votul lor şi îi vor izgoniţi cât mai repede din funcţiile publice pe care le mai ocupă, din care au stors sute de milioane şi miliarde de euro pentru buzunarele lor.
  C. În lunile care au trecut de la schimbările din vară, decise de poporul român, Băsescu şi adepţii săi, nu au tras nici un învăţământ şi au continuat să mintă şi să dezinformeze, au transmis la funcţionarii de la Comisia Europeană – minciuni, falsuri, dezinformări şi intoxicări, care se reflectă în ultimul raport MCV.
  Este regretabil că funcţionarii de la Comisia Europeană au dat ascultare turnătoriilor acestor politicieni iresponsabili.
  Este regretabil că nu şi-au revizuit formulările greşite în care vorbesc în mod incorect la adresa poporului român suveran, despre „restabilirea statului de drept” şi despre „restabilirea independenţei justiţiei”, caracterizări profund eronate şi nedrepte.
  „Plângerile” unor băsişti portocalii numiţi politic pe la Curtea Constituţională, Curtea de Casaţie şi Justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii şi de la ANI – după cum ne-a precizat recent domnul Barosso – vor rămâne fără substanţă după o examinare obiectivă a situaţiei reale din România.
  D. PREŢUL CE SE VA PLĂTI. Neîncrederea faţă de România, propagată nejustificat de Băsescu şi adepţii săi pe plan internaţional, în anul 2012, costă mult poporul român. Ca economişti, ne vom întoarce de multe ori la acest cost, la acest preţ.
  Sarcina primordială a societăţii civile este să-i aducă pe Băsescu şi miniştrii portocalii ÎN FATA JUSTITIEI, cât mai curând posibil, pentru abuzurile şi ilegalităţile săvârşite timp de 8 ani, dar mai ales în ultimii 4 ani.
  E. DEFĂIMAREA TĂRII. Societatea civilă cere ca prevederile Constituţiei de la articolul 30, alineatul 7, să fie aplicate lui Băsescu şi adepţilor săi portocalii; acestea sunt categorice şi precizează: „sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii…” Acestea trebuie puse în aplicare pentru prejudiciile provocate României pe plan internaţional. Băsescu şi miniştrii portocalii, rămaşi nesancţionaţi, conform Constituţiei, continuă să facă rău ţării cu minciunile, falsurile, dezinformările şi intoxicările lor.
  Ca şi alţi specialişti din societatea civilă, am publicat multe studii şi analize despre abuzurile şi crimele politice ale regimului Băsescu. Degeaba. Politicienii băsişti portocalii nu au dat ascultare avertismentelor noastre continuând să facă rău ţării.

  V. SUVERANITATEA NATIONALĂ
  Vom fi nevoiţi să evocăm tot mai mult suveranitatea naţională şi rolul ei în apărarea intereselor României. Vom fi obligaţi să tratăm despre demnitatea naţională şi despre cei care o terfelesc. Vom sublinia dreptul nostru de stat egal în Uniunea Europeană, conform tratatelor UE. Vom discuta despre relaţiile corecte ce trebuie să existe cu funcţionarii de la Bruxelles.

  VI. FURIA POPULARĂ IMPOTRIVA BĂSISMULUI
  Poporul român suveran s-a pronunţat în mod clar şi categoric împotriva băsismului.
  România are Constituţia sa democratică şi regimul său politic constituţional, care asigură statul de drept, indiferent de aberaţiile susţinute de Băsescu şi adepţii săi portocalii.
  În modul cel mai democratic şi constituţional, poporul român şi-a exprimat VOINTA SA SUVERANĂ.
  A. LA ALEGERILE LOCALE, poporul român a decis ca în 37 de judeţe (din 41), în majoritatea covârşitoare a oraşelor şi comunelor să fie – preşedinţi şi primari – alţii decât adepţii portocalii ai domnului Băsescu.
  B. LA REFERENDUMUL NATIONAL din iulie, poporul român suveran a decis, cu o majoritate zdrobitoare de 87% dintre votanţi – ca domnul Băsescu să plece; de atunci avem un preşedinte nelegitim, cu multe dosare penale „blocate” abuziv timp de 8 ani şi care refuză să-şi dea demisia (cum chiar domnia sa recomandă – în numele MCV – în mod repetat pentru alţi politicieni).
  C. LA ALEGERILE PARLAMENTARE din decembrie 2012, poporul român suveran, prin vot constituţional, a acordat peste 66% din mandatele parlamentare, Uniunii Social Liberale şi numai 16% partidului domnului Băsescu (PDL).
  Acestea sunt deciziile categorice ale poporului român suveran.
  Băsescu şi adepţii săi portocalii refuză să recunoască aceste realităţi constituţionale şi pun – în mod total nejustificat – sub semnul întrebării statul de drept făcând o propagandă falsa şi nocivă pe plan internaţional.
  Statul de drept înseamnă, în esenţa sa, asigurarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. Între acestea, dreptul de a alege şi a fi ales.
  Statul de drept înseamnă, parlamentul ales de poporul suveran şi guvernul aprobat de acest parlament. Băsescu şi adepţii săi nu recunosc aceste puteri constituţionale stabilite de poporul suveran. Domniile lor vor să acorde prioritate şi supremaţie instituţiilor de forţă, represive, unor funcţionari numiţi (nealeşi de popor). Noi am avut aşa ceva timp de 45 de ani şi respingem categoric această concepţie totalitaristă.
  „Plângerile” unor funcţionari portocalii numiţi politic în unele instituţii – nu pot să descalifice România şi să pună sub semnul întrebării statul de drept (cum ni se dau lecţii de către Băsescu şi unii funcţionari europeni care-l ascultă).
  Minciunile şi falsurile lui Băsescu şi ale adepţilor săi portocalii, care au guvernat 8 ani în această ţară, nu pot să constituie o bază serioasă şi temeinică pentru a descalifica România ca stat de drept, în momentul în care poporul român suveran – prin vot constituţional – a decis înlăturarea băsiştilor portocalii de la guvernare.
  Reamintim faptele: schimbările de persoane la Senat şi Camera Deputaţilor au fost perfect democratice şi constituţionale. Curtea Constituţională a consemnat în hotărârile ale – constituţionalitatea acestor schimbări.
  Suspendarea preşedintelui şi Referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui au fost organizate constituţional. Curtea Constituţională a consemnat în hotărârile ale – aceste măsuri drept constituţionale.

  VII. ABERATIILE BĂSISTE
  La 3 februarie 2013, vine iresponsabilul Băsescu, fără nici o ruşine, ca un mincinos dovedit de atâtea ori şi în mod total abuziv şi susţine – că a fost încălcat statul de drept prin aceste măsuri – considerate constituţionale – chiar de Curtea Constituţională.
  Avem parlament constituţional, avem guvern constituţional, aceste instituţii de bază ale democraţiei noastre constituţionale, care iau decizii constituţionale.
  Atunci, care stat de drept a fost pus sub semnul întrebării? Există numai aberaţiile lui Băsescu şi ale politicienilor portocalii (cu regret ascultate de unii funcţionari de la Bruxelles).
  Despre ce „lovitură de stat” să discutăm? Putem discuta despre nemulţumirile celor care au fost schimbaţi din funcţii de poporul român suveran – prin măsuri constituţionale.
  NOTA 2. Unii funcţionari de la Bruxelles, în mod unilateral, partizan, subiectiv, au făcut aprecieri greşite despre realităţile din România. Vom discuta deschis despre erorile lor de aprecieri într-un material separat.
  Despre ce „restabilire a statului de drept” să discutăm? Nimic mai fals. Vom putea discuta despre minciunile şi falsurile lui Băsescu şi ale politicienilor portocalii.
  Desigur, imperfecţiuni, abateri şi încălcări există în România, ca şi în toate statele democratice. Poate chiar mai multe.
  NOTA 3. În Germania, în perioada guvernării doamnei Angela Merkel au fost „schimbaţi” doi preşedinţi şi ne aflăm la al treilea preşedinte. Nimeni nu a pus sub semnul întrebării statul de drept din Germania. Nimeni nu a acuzat-o pe doamna Angela Merkel de „lovitură de stat”. Unul dintre preşedinţi a displăcut pentru nişte declaraţii privind interesele Germaniei, considerate inacceptabile. La al doilea au existat nişte suspiciuni în presă privind corupţia.
  La noi, domnul Băsescu are peste 15 dosare penale „blocate” nejustificat în Justiţie timp de peste 8 ani şi vor să ne pună „botniţă” în continuare.
  Vom răspunde pe larg la aberaţiile susţinute la 3 februarie a.c. de domnul Băsescu, potrivit cărora – timp de 5 ani – nimeni nu-i poate pune în discuţie mandatul, deşi domnia sa a avut fapte grave de violare a Constituţiei, pe care noi – ca şi alţi specialişti – le-am semnalat public.
  Noi vom cere din nou suspendarea, conform articolului 95 din Constituţia României.
  Noi, cei din societatea civilă, avem dreptul şi obligaţia să discutăm şi să criticăm toate instituţiile de stat. Nimeni nu ne poate opri, deoarece avem drepturi constituţionale.

  VIII. DEZACORD TOTAL FATĂ DE ANUMITE POZITII ESENTIALE
  Noi, cei din societatea civilă, suntem datori să ne exprimăm dezacordul nostru total faţă de unele aprecieri şi formulări din raportul MCV, care reflectă în mod unilateral şi partizan concepţiile şi poziţiile false şi denaturante ale domnului Băsescu şi ale politicienilor portocalii cu privire la situaţia şi realităţile din România, cu privire la statul de drept şi la independenţa Justiţiei.
  O vom face punct cu punct în mai multe studii şi analize. Problemele sunt prea grave şi prea importante pentru România ca ţară, pentru poporul român suveran care primeşte lovitură după lovitură din partea iresponsabilului Băsescu şi a politicienilor portocalii, din partea unor profitori şi jefuitori de bani publici.
  ( Va urma )
  11 februarie 2013

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 140. Grigore Alexandru February 12, 2013 at 12:16 am #

  Salut,
  am si eu o problema poate reusesti si ma lamuresti , ai introdus impozitul forfetar fara a lua in calcul anumite aspecte, de exemplu eu am facut o firma in noiembrie 2012 pentru a deschide un magazin alimentar, am optat pentru impozit pe profit, dupa multe peripetii in 7 decembrie 2012 am deschis magazinul , toate bune si frumoase 100% legal , casa de marcat, program gestiune , vanzare dupa cod de bare si surpriza a venit incepand cu 1 februarie 2013 mi s-a schimbat impozitul de la 16% pe profit la 3% pe venit, cum sa fac sa raman 100% legal ???? In magazin 42% din vanzari sunt tigari , am pret de vanzare impus de guvern si in consecinta am un profit de 4% din acestia eu trebuie sa dau impozit pe venit 3% , daca tigarile se incaseaza cu cardul mai platesc la banca un comision de 1,8% din valoarea tranzactiei , in concluzie eu trebuie sa aduc de acasa o diferenta de 0,8% . In conditiile astea cum pot sa lucrez 100% legal ?????? Te rog sa imi raspunzi. Eu inteleg ca nu sunt bani la buget dar forfetarul un este o solutie, vei arunca in economia subterana si firmele care pana acum lucrau legal sau partial legal. Eu iti recomand sa fi un pic mai curajos sa nu ii mai asculti pe specialisti ca si ei au interese fa ce crezi tu ca e mai bine ]

  Sunt foarte multe multe variante dar trebuie sa ai curaj, sa risti un pic (reduce tva la cat a fost inainte de criza 19% , legea salarizarii bugetarilor si a companiilor cu capital majoritar de stat sa fie aplicata la sange, introducerea cardului de sanatate, limitarea medicamentelor compensate, farmaciile sa nu mai elibereaze medicamente la liber doar pe reteta de la medic ca in vest, am vizitat foarte multe tari si nu am vazut in toata Europa atatea farmacii cate sunt in Bucuresti, scoate subventiile de la caldura si alte pomeni, creaza un departament in guvern care sa vizeze toate licitatiile pe bani publici, elimina limita de suma pentru achiziitii fara licitatie , toate achizitiile sa fie la licitatie). si nu mai imi vin acum dar daca faci numai ce am enumerat mai sus in 2 ani o sa ai excedent
  NU M UITA SPUNE-MI CUM SA FAC CU IMPOZITUL FORFETAR SA NU ADUC BANI DE ACASA , EU AM GASIT SOLUTIA, SA TREC IN SUBTERAN , ASA MAI LA SUPRAFATA , TU CE ZICI ?

 141. somacescu1 February 12, 2013 at 9:32 am #

  Cine are obligatia sa-i apere pe cetatenii cu pasaport romanesc impotriva discriminarilor la care sunt supusi pe teritoriul UE?

  Ne referim in primul rand la cazul tipic de discriminare a cetateanului cu pasaport romanesc, rezident in Suedia, care a trimis CV-ul cu optiunea pentru ocuparea unui job declarat “vacant” de catre firmele suedeze, fara sa primeasca vre-un raspuns in urmatoarele 6 luni.
  Omul a repetat trimiterea CV-ului, dar semnandu-l cu alt nume (fara terminatia “escu”). Din 20 de firme adresate, 17 l-au invitat promp pentru interviu.
  Cazul relatat in presa scrisa nu a generat nici-o reactie vizibila in mass media europeana din partea Guvernului Roman si nici-un comentariu semnificativ in mass media audiovizuala din Romania.
  Deoarece discriminarea relatata este de mult timp multiplicata in mii de cazuri pe teritoriul UE, la inceputul acestei luni, D-na Comisar pentru JAI si VicePresedinte CE (Viviane Reading), la sugestia mea (probabil si a altora, inclusiv a guvernelor bulgar si roman), a cerut oficial Guvernului Englez sa adopte cele mai potrivite masuri pentru inlaturarea oricarei discriminari practicate pe teritoriul Marii Britanii impotriva cetatenilor europeni cu pasaport romanesc si bulgaresc.
  Si de aceasta data mass media audiovizuala din Romania a ramas intr-o tacere suspecta (ca si cum ar fi platita din banii guvernelor care discrimineaza), desi problema este.de cel mai mare interes public, avand in vedere ca cca 5% din PIBul Romaniei este furnizat “in cash” de catre muncitorii romani din afara tarii.
  (Democratie autentica nu inseamna imensa birocratie costisitoare, cu institutii democratice care nu functioneaza ! – Cugetarea publica a unui ambasador al SUA in Romania, anul 2003)

 142. Bogdan February 12, 2013 at 2:21 pm #

  PONTA cand a semnat cu BASESCU nu a semnat numai cu acesta !!! a semnat inevitabil si cu serviciile din spatele lui BASESCU !!! a fost doar 9 DECEMBRIE si atat ,asta inteleg eu, a fost o zi de euforie apoi dl.PONTA a aruncat-o in aer . i-a facut jocul lui BASESCU ori pentru ca e slab ori pentru ca BASESCU il are la mana cu ceva ,habar n-am cu ce !!!! cert pentru mine este ca BASESCU nu va fi demis iar coabitarea va duce la dezastru pentru noi !!! multumim din inima d-le PONTA ca te-ai facut ”pisicut” pentru poporul roman !!! Felicitari ca mentii co.abitarea cu basa(laul)!

 143. Ion February 12, 2013 at 5:56 pm #

  Ce ma “bucur” eu si cred ca si cei 7,4 milioane de romani care au votat DA la referendum, ca d-l Ponta ne-a asigurat ieri ca pactul de coabitare cu Basa(laul) e in vigoare si functioneaza cu rezultate stralucitoare. Mi-au trecut palpitatiile de inima si astept cu nerabdare sa culegem fructele acestei COABITARI ! Dau ca sigura numirea celebrului Morar ca procuror general, asa ca luati de la Basel , roadele asteptate.
  Cu poporul roman cine si cand semneaza un adevarat pact de coabitare ??!

 144. Ionel February 14, 2013 at 9:09 am #

  Stimaţi guvernanţi,
  O nedreptate nu se corectează cu o altă nedreptate!
  După ce ani de zile pensionarii militari au fost umiliţi, fiind taxaţi fie că sunt asistaţi sociali, fie că au pensii nesimţite, cu toate că majoritatea lor le aveau în cuantum de la 1000 -2000 lei, se pare că a sosit momentul să redeschideţi Cutia Pandorei pentru noi, luând în calcul supraimpozitarea pensiilor militare.
  Este o mare greşeală, stimaţi guvernanţi, să supraimpozitaţi pensiile militare, după ce, în opoziţie fiind în ultimii ani, alături de cei nedreptăţiţi, ne-aţi vorbit despre o Românie Corectă, o Românie Dreaptă şi o Românie a Bunului-simţ, să ne transformaţi din nou în luptători pentru drepturile noastre.
  Uluitor e faptul că Avocatul Poporului, instituţie a Statului de Drept, menită să apere cetăţeanul, e cel care a redeschis acest caz, în timp ce în 2011, când pensile ne-au fost recalculate, în baza principiului contributivităţii, prin încălcarea principiilor elementare de drept, aceeaşi instituţie respectabilă, alături de Curtea Constituţională, a închis ochii la toate abuzurile puterii şi nu ne-a reprezentat deloc.
  Ştim că sunt constrângeri bugetare, că anul în curs este foarte greu, având de rambursat o sumă foarte mare din datoria externă. Înţelegem că acolo unde s-a greşit la recalcularea pensiilor să fie realizate corecturile de rigoare, însă nu acceptăm sub nicio formă idea de a fi călcaţi din nou în picioare, supraimpozitându-ne pensiile!
  În ultimii ani am fost umiliţi într-un mod de nedescris. Ne-a fost luat statutul. Am fost obligaţi, în primă instanţă, să străbatem ţara în lung şi-n lat pentru a pune la dispoziţie datele necesare recalculării pensiilor. Unii dintre noi am trecut pragul tribunalelor, am ajuns la CEDO, pentru apărarea drepturilor noastre. Celor mai tineri, nevoiţi să părăsim sistemul pentru a ne încadra în standardele cantitative impuse de forurile internaţionale, ni s-a îngrădit dreptul la muncă prin neacceptarea cumulului pensie salar, cu toate că veniturile celor cu pensie anticipată nu sunt deloc mari, fiind penalizaţi drastic din cauza vârstei, majoritatea având pensii sub 2000 de lei.
  Ştim că, momentan, supraimpozitarea legală nu e posibilă, existând cota unică de impozitare, însă după ce veţi ajunge la impozitul progresiv, sper să nu cădeţi în greşeala de a supraimpozita pensiile militare, cel puţin cele aflate sub nivelul salariului mediu brut pe economie! De veţi face această greşeală, noi, pensionarii militari, vom strange din nou rândurile şi vom forma cea mai activă opoziţie la această guvernare!
  Personal, în semn de protest, dacă această nouă umilinţă se va săvârşi, îmi voi da demisia din PNL Satu Mare, unde sunt vicepreşedinte al Biroului Politic Municipal, intrarea mea în politică fiind generată de lupta cu puterea ce a umilit milioane de români, printre care şi pe pensionarii militari, pentru a putea protesta, pe diverse căi, fără nicio îngrădire, împotriva actualei puteri .
  Stimaţi guvernanţi, sper să vă lumineze Bunul Dumnezeu şi să luaţi o decizie înţeleaptă în această speţă , călăuziţi de axioma că o nedreptate nu se corectează cu o altă nedreptate!
  Cu deosebită consideraţie,
  Unul din miile de pensionari militari

 145. Cetățeanul Turmentat February 14, 2013 at 12:45 pm #

  Majoritatea comentariilor de aici sunt off-topic, adică n-au nici o legătură cu articolul despre impozitarea bogaților din țările străine. Domnilor! Folosiți acest blog ca o ladă de gunoi?

 146. catalin February 15, 2013 at 1:09 pm #

  Bine ca strainii si-au taxat bogatii in timp de criza iar voi v-ati gandit sa taxati marea masa a populatiei tot in criza !
  V-am votat cu toata familia mea la alegeri dar deja regret. Ati “desfiintat” taxa auto ilegala ca sa puneti un timbru de poluare care este dublu fata de actuala lege si in care incurajati aducerea rablelor din strainatate( cum e posibil sa ii dati intruna cu masini electrice si cu hibride cand lumea nu are bani de unele normale,exista la ora actuala destule masini Bmw,Lexus,Mercedes hibrid pentru care proprietarii lor nu platesc nici-o taxa de inmatriculare desi masinile au costat in unele cazuri peste 100000 euro iar acum ca ati vazut ca lumea nu a iesit in strada v-ati gandit sa puneti o taxa si mai mare la diesel ca doar avem de unde si daca nu avem,de ce sa nu lasam masinile acasa si sa mergeti doar voi pe strazi,pe DN-uri la munte sau la mare), va aprobati privilegii suplimentare in Parlament ca doar nu sunteti tot oameni ca si noi,nu mariti impozitele dar ele s-au marit,nu introducem forfetar dar il introducem, vom sprijini firmele dar le punem sa plateasca suplimentar impozite ,le taiem din deductibilitati dar daca nu le convine sa se inchida.
  Semnat : Un naiv care a vrut sa scape de Basescu si ai lui si a dat de tasu!

 147. Sibilla February 16, 2013 at 9:42 pm #

  @Cetățeanul turmentat,
  problema e că NU noi tolerăm / păstrăm GUNOAIE în peisaj !!
  Noi suntem cei care am sperat, vrem Schimbarea mult fluturată , știi și tu, România curată, o altfel de politică, România bunului simț, etc etc – ori aistea cu gunoaie = penali aciuiați sub alte umbrele NU se poa, punct.

 148. P March 3, 2013 at 2:26 pm #

  Da,asta mai lipsea….. In ritmul asta toti bagati destepti sa-si ia Toti bani din banca,sa inchida afacerile din Romania si sa plece in tarì non UE sa investeasca.eu unu asa as face. Deja in Franta,Italia si Spania asta s-a intamplat,pt ca nemultumitului i se ia darul….. Ar trebui sa fim realisti si sa nu ne jucam cu focul,deja nava se scufunda!!!

 149. Cristian March 5, 2013 at 9:31 am #

  Stimate Domnule Ponta,
  Cred ca orientarea dv. nu va impiedica sa creati LOCURI DE MUNCA.
  Orice faceti nu are pentru romani valoare mai mare ca LOCURILE DE MUINCA.
  Voi nu faceti nimic doar asteptati capitalul strain ?
  Nu ne intereseaza regionalizarea care va cerea o bulibasala mai mare decat este acum, actuala administratiew trebuieste pusa la treaba si urmarita sa nu mai cenzureze dosarele.
  Pentru ca v-am votat cu speranta va rog frumos orientativa spre problema de baza a romanilor, LOCURI DE MUNCA.
  Vad ce se imtampla la Campia Turzii si celelalte, oare cei ce au facut contractele nu au nici o raspundere ? Oare nu trebuia sa se conditioneze falimentul cu cedarea fara nici-o valore a acestor active catre stat ?
  Tot lantul de comet este al strainilor ? Va place cum va da cu tifla si nu luati nici un ban de pe ele ca si acestia nu au venit decat sa ia cat mai mult.
  Voi aati dat piata romaniei pe nimic deoarece acumnu mai au nevoie de voi si isi bat joc de noi. Ce faceti fratilor, ne bagati in mormant de tot, se mai salveaza tinerii care pleaca afara. Bugetarii isi fac salarii nesimtite mult mai mari decat in mediul priva de umde luati banii ! Institutele de cercetari, vorba lui Stolo, somaj acoperit, si-au tras salarii nesimtite ce nu poate un pricvat sa spere. Nu va mai intrebati de ce sufera Romania, sufera de nesimtirea celor ce nu stiu sa conduce si se reped sus sa fie in frunte iar poporul nu exista ca daca ar exista ar fi multe de reparat in repsect fata de aceasta natie.
  Poate nu stiti, nu se mai fac razboaie, se distruge o tara cu sisteme economice si cu o clasa politica lipsita de respect pentru tara.
  LOCURI DE MUNCA DOMNILOR ! si o sa aveti si bani la buget astfel. E greu de inteles.

 150. Adi P. March 6, 2013 at 4:53 pm #

  Vreau banii de la ANRP , nu iti bate joc de noi . Vreau banii acum nu in 2017 si platiti in 10 ani . PSD e un partid al hotzilor , al comunistilor . Esti cel mai jalnic premier al Ro din toate timpurile > Dati banii acum nu cand nu mai au valoare . Bunicului meu i-au luat proprietatile toate odata nu cate putin in 10 ani . Nu mai dati ajutoare sociale ca ii invatati pe puturosi sa nu munceasca si sa cace copii . PSD =PCR , tot ai vostri au si confiscat bunurile oamenilor .

  • Mircea Steinberg March 7, 2013 at 3:24 pm #

   subscriu…. dati banii de la ANRP… cad s-au luat averile si cand au fost prigoniti cei cu legea 9 sau 290, nu s-a gandit nimeni la ei… atunci a luat statul, … acum tot statul …

   Scadeti taxele si nu mai puneti taxe noi ca in curand iesim in strada…

 151. Cetateanul de rand March 9, 2013 at 7:23 pm #

  PEDEPSE MAI ASPRE PENTRU HOTI, Vlad Tepes ii tragea in teapa, usl-ul n-are genul asta de masuri, totusi tinetii mai mult la inchisoare ca acolo ar avea ce manca. S-a umplut tara de hoti, pana acum am cel putin 5 case sparte pe strada, masini sparte in repetate randuri, hotii nu ajung nici-o data la inchisoare sau daca ajung sunt scosi foarte repede. Lumea nu depune plangere, pt. ca voi nu faceti nimic sa protejati un martor.

 152. COTMAN ADIAN April 16, 2013 at 5:04 pm #

  CE NU STIM DESPRE PREMIER! Probabil multe dar, cred ca vom afla.
  CE STIM ESTE SIGUR CA ESTE UN MINCINOS MAI MARE CA BASESCU, BOC &COMP.
  A REUSIT SA SE ,,JOACE,,CU ALEGATORII CARE AU CREZUT IN EL SI SA-SI BATA JOC DE O CATEGORIE SOCIALA ONESTA SI ANUME PENSIONARII MILITARI.
  Eu unul sigur nu voi mai vota niciodata.

  • miki February 18, 2014 at 3:03 pm #

   Preţurile energiei ucid metalurgia/ Combinatul ArcelorMittal Galaţi, pe punctul de a fi închis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: