Editorial Catavencii: ”Apel catre Lichelul”

11 Dec

Va recomand acest editorial semnat de Doru Buscu in Catavencii – o radiografie foarte buna, dar cumplit de amara!

http://www.catavencii.ro/Apel-catre-lichelul_0_6591.html

244 Responses to “Editorial Catavencii: ”Apel catre Lichelul””

 1. florin dinu December 11, 2012 at 3:51 pm #

  -dupa ce am citit tot felu de declaratii care mai de care mai bine facute prin laboratoare=)
  -dupa ce am vazut toate tampeniile si caterincile
  -INTREBAREA-CE SE VA INTAMPLA DUPA CE SE VA INSTALA NOUA OCARMURE A TARII?–RASPUND TOT EU= NIMIK NE VOM AFUNDA TOT MAI JOS SI IN ACEEASI MOCIRLA ECONOMICA SOCIALA SI POLITICA =)
  -NU PESTE MULT TIMP SE VA DA VINA PE GREAUA MOSTENIRE SI CA PROBABIL PESTE 20 DE ANI TARA MEA NUMITA ROMANIA-VA DEVENI PROBABIL MIEZUL LUMII=) SI TOT MINCIUNI SI TOT SCANDALURI SI TOT UTOPII=))
  -CINE TRAIESTE CU SPERANTA SI CREDE IN VISE MOARE POSTIND=))

  • Flavia December 12, 2012 at 9:56 pm #

   Acuma, cand incepi sa dai inapoi miliardele de euro de la FMI, nu stiu daca poti servi numai lapte si miere. Ca am tot imprumutat “centuri de siguranta” si ni s-au si redus salariile si locurile de munca. Nu sunt adepta scuzei cu “greaua mostenire”, dar nici n-a lasat nimeni Romaniei o mostenire ca Basescu, Boc si Ungureanu.

  • armaghedon December 16, 2012 at 11:52 am #

   Domnule Ponta ,
   Ati reusit in ultima vreme prin comportament si deciziile aiurea pe care le-ati luat sa ne convingeti ca Basescu va are cu ceva la mana , un atu foarte puternic pe care l-a pastrat ca ultima sansa .
   Cum altfel puteti explica faptul ca:
   – La investirea guvernului MRU Unguent v-ati trezit in parlament aducandu-i osanele acestuia .
   -la cateva minute de la incheierea alegerilor paralmentare ne-am pomenit ca anuntati hodoronc tronc cooptarae UDMR la guvernare
   – iar acum bomboana pe coliva semnati un angajament de loialitate fata de Basescu ,strict secret,dra pe care acesta il vantura la Consiliul European sa-l vda tota lumea ,el este seful .
   Este evident pentru oricine ca ati fost santajat ,cred ca cea mai buna solutie pentru toti este sa va d-ati demnisia ,adio visuri de ministru gta asa faceti oricer sacrificiu pentru binele nostru al tutulor !
   In interviul prin care vi s-au solocit toate aceste lamuriri ati reusit sa va acoperiti de ridicol si sa ne convingeti ca sunteti vinovat !

   • IntelMar December 18, 2012 at 1:31 pm #

    PONTA NU NE MERITI! Sunt total de acord cu ceea ce ai scris. victor ponta pare ca nu este diferit fata de gioana, si de aceea PSD trebuie urgent sa -si caute alt lider.ponta mi-a inselat asteptarile, iar comportamentul fata de cei care-l sprijina este deplorabil!

   • Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina December 23, 2012 at 11:43 am #

    Ai dreptate, Armaghedon. Basescu se are la mana si pe sine.
    Cat despre tine, estii dintre aceia care cum vezi un om normal, cum il condamni ca nu e ca tine.

   • fluxnews December 31, 2012 at 7:58 pm #

    Da faptul ca, in sfarsit, avem un premier de bun simt, nu un boc cazut in cap, de asta nu te-ai convins? Sau tocmai asta va deranjeaza, pe voi, agentii portocalii…

  • Florin December 20, 2012 at 4:46 pm #

   Victor, Ma cenerveaza ziaristii care dau stiri bobastice in presa fara nici un fel de discernamant.Ultimul exemplu este legat de dezapezire, cum ca aceasta ar costa de 4- 5 ori mai mult decat in tarile nordice.
   Sursa de informare a lor este cea de mai jos:

   Click to access roadexspbsummary0111.pdf

   Probelma e ca raportul e din 1997, au trecut 15 ani de atunci.
   Barilul de petrol a crescut de 4 ori, Inflatia creste cu 2-3 % pe an X 15 ani,
   Costurile de finantare sunt la noi duble
   Utilajele sunt mai vechi deci au un randament mai slab
   concurenta e mai mica deci in mod rational marja de profit ar trebui sa fie mai mare.
   La un pret mediu de 6000 euro km nu e nimic scandalos, ba chiar s-ar putea sa fie putin.
   Asa ca te rog frumos transmite-le domnilor ziaristi sa se informeze mai bine.
   TXS

   CFG

   • ion007@yahoo.fr December 30, 2012 at 3:46 am #

    prietene las=o jos ca macane ! cred ca esti unul din beneficiari… In primul rand cu 6000 de euro iei freza noua sau 2 freze la mana a 2-a pe care le atasezi la tractorul agricol iarna . Fiecare comuna sa aibe o freza 2 si au rezolvat singuri problema drumurilor de interior . La drumurile nationale la fel, ca nu scrie niciunde ca trebuie sa se infrupte excrocii in fiecare an din sudoarea noastra. Doar dati juma inapoi la cei care va dau asemenea contracte grase. In tari precum belgia, franta, germania, olanda samd sunt intreprionderile de stat care fac asemenea treburi si nu privatii. Sunt regiile comunale care fac chestia aceasta si gunoiul la fel. Asa ca v-ati imbuibat destul pe carca poporului ! cu 20 de km de drum care inseamna 120 000 de euro se cumpara auto freza cu ditamai camionu si nou !!!

  • feed-back la comment December 29, 2012 at 2:19 pm #

   esti sarac cu duhu’ fratioare !
   DACA SE VA OPRI HOTIA DIN ROMANIA, LUXUL DIN FRANTA SI BETIA DIN RUSIA…MAI AVEM O SANSA!

  • feed-back la comment December 29, 2012 at 2:24 pm #

   SCAPA CINE MAI POATE !
   VA FI GREU DAR NU IMPOSIBIL !
   IN ATENTIA DOMNULUI VICTOR PONTA: REFORMATI DE URGENTA AGENTIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI !
   ESTE O AGENTIE CENTRALA INUTILA!
   TRANSEFERATI LA NIVEL DE PREFECTURI EXAMENELE !
   PS. TOTI ANGAJATII MINISTERELOR HALADUIESC PE BANI GREI PRIN DELEGATII SI CONCEDII PLATITE.
   IN TIMP CE 8 DIN 10 ROMANI STAU ACASA SI PETREC UN NEFERICIT REVELION…
   DOAMNE MILUIESTE-I PE ROMANI CU MILA TA!

  • no name December 29, 2012 at 2:27 pm #

   nimic SPECIAL !
   aceiasi imbuibati vor dori sa fie si mai BOGATI.

  • Jr December 30, 2012 at 2:21 pm #

   florin dinu, tu vezi jumătatea goală a paharului; eu o văd bine jumătatea plină; Citeşte asta:
   DE CRĂCIUN:
   La vârsta de 2 ani am cunoscut pe Moş Crăciun; mi-a făcut mare bucurie puiul de brad împodobit cu mere, nuci în staniol, covrigei, beteală şi fluturi de vată sugerând zăpada.
   De atunci au trecut 70 de sărbători ale iernii dar de Moş Crăciun n-am mai auzit niciodată. Strecura câte ceva pe furiş sub uşă şi se făcea nevăzut. Părinţii îmi răspunde-a alambicat când întrebam: „De ce nu mai vine Moş Crăciun pe la noi?” Odată tata a spus ceva din care am înţeles că Moş Crăciun a fost demis de Moş Gerilă…În anii următori Moş Gerilă se dădea în spectacol prin şcoli, fabrici şi uzine; bea şi mânca tot el darurile ce trebuie-au date celor îndreptăţiţi să le primească. Nu m-am putut lipi de el; mi se părea grotesc, imoral şi violent. Nu avea şarmul, blândeţea, vorba dulce a moşului care mi-a încântat copilăria.
   De Moş Gerilă deghizat de mai multe ori, mincinos şi duhnind a alcool şi tutun, m-am lepădat de imaginea lui. Românii l-au vrut înapoi pe Moş Crăciun şi l-au salvat de ziua lui în 1989.

   • Jr December 30, 2012 at 2:27 pm #

    Pribeagul Moş Crăciun s-a întors solitar cu vechile lui obiceiuri: Daruri pentru toţi românii de bună credinţă. În 2012 de Crăciun generaţia mea a primit cel mai frumos cadou din câte a primit vreodată: GUVERNUL ROMÂNIEI REALE-PONTA II pe care l-a aşteptat toată viaţa. Îţi mulţumim Moş Crăciun.

  • robert voicu January 4, 2013 at 8:50 pm #

   dle PONTA trebuie sa opriti salariile de merit si de exceptie oferite ILEGAL acelorasi salariati din untatile MAI si MAPN de catre predecesorii dumneavoastra

  • marian voicu January 4, 2013 at 9:09 pm #

   dle PONTA dvs stiti ca in MAI si MAPN unii salariati beneficiaza de 4 ani ILEGAL de salarii de merit si exceptionale? Ce este de facut? De ce nu puneti capat erorilor facute de predecesorii dvs? Este normal ca salariatii cu aceeasi incadrare si vechime sa aiba salarii diferite?

 2. ANONIMUS December 11, 2012 at 5:10 pm #

  Teribil de bun articolul si numai daca esti prost nu observi ca Dl.Doru Buscu, pur si simplu la implorat destul de umil pe scelerat sa faca bine sa nu-si forteze norocul ,ca ulciorul nu merge de trei ori la put ramanand intreg.Putea sa-i spuna canaliei ca cine nu asculta de popor o pateste ca zeci de exemple una mai groaznica ca alta ,de la Mussolini la Gaddafi.
  Vox populi vox Dei.Sunt convins ca acest ignobil lipsit de caracter este un las si ca nu va face scandal nici pentru a salva aparentele,caci dupa ce poporul a aratat “pisica”, PDL-ului si totusi prin ajutorul CCR-ului sa strecurat prin spate in parlament impotriva dorintii sale , pentru popor , doar o obraznicie a sceleratului este destul ca sa devina ‘martir a PPE-ului” devenind “ciur’ in urma furiei populare.De alfel decembrie si Craciunul
  n-a fost fast pentru dictatori si m-a tem nici pentru doritori.

 3. florin December 11, 2012 at 6:12 pm #

  Cum a fost posibil sa conduci o tara in care reducerea bugetelor alocate sanatatii si invatamantului a fost o practica, in compensatie cu ravasirea banilor pe proiecte care finantau parcuri, stadioane, sali de sport, autostrazi virtuale sau cine mai stie ce vis de-o vara a blondei ministrese, prin firme pedeliste abonate la banii publici.?!
  Asta-ti arata ura fata de propriul popor. Cum sa ai o societate sanatoasa cand darami si ataci la temelie pilonii societatii de maine ori averea de ieri, copii precum si batranii..?!.
  Cum sa nu te revolti cand vezi ca la Viena se trateaza un presedinte ptr o banala hernie de disc ori un parlamentar de o banala entorsa la glezna.?! Avem acesti guvernanti pe care i-am ales (!?) ptr ca de 20 de ani acordam votul negativ ori alegem raul cel mai mic. Rezultatul este edificator, presedintele ori deputatul n-are nimic de a face cu strada si oamenii care l-au ales si nu ne reprezinta decat la cumparaturi, in supermarket ori la cârciuma pe litoral.
  Sper ca de la anul sa traiesc intr-o Romanie decenta, guvernata decent iar in Europe sa fiu reprezentat de profesionisti. M-am saturat sa visez ca TRAIESC BINE..!?
  PERIOADA BĂSESCU, 2004 – 2009
  Decembrie 2004: VICTORIE, a invins Primarul !
  Au trecut anii si nu s-a intamplat nimic din cele promise. Am vazut cum retelele numite „mafiote” au trecut cu arme si bagaje la noua conducere portocalie. Acestia au fost fericiti sa preia furturl din banii publici si sa foloseasca banul public in interes de grup (n.r. PDL-ist). Au vandut avioane, calea ferata si comunicatiile, petrolul, au defrisat dealurile si muntii, chiar si rezervatiile naturale protejate.

  PERIOADA BĂSESCU-BOC-UDREA SI EBA, 2009 – 2012
  Decembrie 2009: VICTORIE, a invins Marinarul !
  Au trecut iar anii si nu s-a intamplat nimic din cele promise. Am vazut cum afacerile de grup s-au transformat in afaceri personale. Am vazut cum retelele mafiote si metodele folosite pentru drenarea banilor publici s-au perfectionat iar furtul a devenit stare de fapt. Guvernantii au imprumutat tara pentru a finanta afacerile proprii din lipsa de bani publici. Cineva spunea ca nu mai este nimic de furat in tara asta. Adevarat, dar cand nu mai e nimic de furat te imprumuti in numele copiilor si generatiilor viitoare pentru a satisfice nevoile financiare personale. Au parjolit totul in cale si au indemnat cetatenii sa plece din tara in cazul in care doresc un viitor decent. Dupa ei potopul.
  PERIOADA BĂSESCU-USL, 2012 – 2014
  Decembrie 2009: VICTORIE, AM INVINS MARINARUL !
  Ce ramane oare de facut de acum.?!..OARE O SA TRAIESC BINE.?!

 4. mihaela December 11, 2012 at 6:47 pm #

  Felicitari pt castigarea alegerilor! felicitari USL! mult succes!

  • iuli1 January 4, 2013 at 8:05 pm #

   Ponta a declarat ca TAXA AUTO e ilegala si trebuie abolita ; a declarat ca UDMR nu va fi partener la guvernare si totusi un maghiar e secretar de stat la MINISTERUL EDUCATIEI…Atentie si eu te-am votat dar nu fi de paie ca precedentii ca sa nu platesti si pentru ei…

 5. Flavia December 11, 2012 at 8:24 pm #

  Foarte inspirat!

 6. murfy December 11, 2012 at 9:09 pm #

  Admirabil editorial —–sublim .—-Cuprinde viata de *javra ordinara* – in rabdarea
  si suferinta romanului.

 7. Bolog Ioan December 11, 2012 at 9:18 pm #

  succes si mult noroc

  ________________________________

 8. Aryadna December 11, 2012 at 10:24 pm #

  EU NU VREAU SA PLATESC DIN SALARIUL MEU DE PROFESOR NISTE PARLAMENTARI CARE NICI MACAR NU AU FOST ALESI DE POPOR CI AU IESIT LA MICA INTELEGERE !
  SA LE FIE RUSINE!
  CE POT SA FAC IN ACEST SENS?
  TOTI CEI CARE GANDIM LA FEL TREBUIE SA FACEM CEVA!

 9. marian_gl December 11, 2012 at 10:25 pm #

  domnu ponta,mult succes si ne bazam pe USL sa reporneasca bucuriile ptr fiecare cetatean roman

 10. Daniel December 12, 2012 at 5:48 am #

  Domnule Prim Ministru, mare atentie la ce va face panarama care isi zice presedinte. Dupa ce convoaca noul parlament, trebuie suspendat automat daca nu va numeste in fruntea guvernului. Scoateti pragul electoral si mergem la referendum din nou. Nu-l lasati sa-si faca jocurile murdare.

 11. Arama-pensionara December 12, 2012 at 9:46 am #

  D.le Prim*Ministru ,traduceti articolul si dati la toate ambasadele,UE.E strigarul poporului roman.Si o rugamine,evitati prea desele aparitii si interviuri.Aveti suficiente treburi si ganduri de rezolvat.Sunt prea multi cei care inca rastalmacesc ce ziceti dvs.

 12. Victor December 12, 2012 at 12:20 pm #

  D-le Victor Ponta, nu ne mai imbatati cu apa chioara si cu articole din “catavenci” (bune fara indoiala),caci principalele fapte ale dvs, acompaniat de Antonescu (cu sau fara voie ?!), demonstreaza ca sunteti blat cu Basalaul si clica lui mafioto-securistico-fascista, totul rezumandu-se la prostirea prostilor, ce suntem noi cetatenii de rand. Nu ma obosesc sa scriu nenumaratele argumente/probe, ca mi-ar trebui prea mult timp, dar e clar ca ne-ati ” tras-o”, cred definitiv. Eu nu mai am nicio speranta de la uslasi, dar cred ca ceea ce au facut, inclusiv cu acest balaur de parlament, e numai in defavoarea noastra. In aceste vremuri de criza, sa suportam cheltuieli uriase cu acest asa zis parlament, in care au intrat toti ( unii pe usa din fata, ceilalti prin spate), mi se pare oribil. Povestile ca nu vor creste cheltuielile, nu le cred nici idiotii care nu au nici un neuron functional !! Cine are curaj sa puna pariu cu mine, ca realitatile urmatoare, vor demonstra blatul ordinar si cacealmaua ce ne-au tras-o Ponta, Crin si ceilalti uslasi, mai putin naivul Ghise, care nu stia ( nu i s-a spus, sau nu a acceptat ?!) ce piesa se joaca pe marea scena uselista) ?
  P.S. Nu va grabiti sa stergeti postarea, ca va vom inunda ( pe toate canalele posibile) cu aceste mesaje, reale si sincere , din partea celor pe care i-ati dezamagit . Stergerea lor ar demonstra clar ca nu va mai intereseaza realitatile, ceea ce ar fi dramatic, atat pentru noi cat si pentru dvs.

 13. justitiaru December 12, 2012 at 1:55 pm #

  D-le Ponta
  Sustin cu tarie necesitatea cooptarii UDMR din multe considerente temeinice.UDMR este o componenta absolut necesara a viitoarei guvernare USL din cateva puncte de vedere:
  1)UDMR este o componenta politica absolut necesar reprezentand comunitatea maghiara indispensabila pentru o guvernare echilibrata
  2)Alianta cu este absolut sigura si securizeaza in mod aproape absolut majoritatea USL impotriva oricarei incercari basiste viitoare de a schimba majoritatea.
  3)Alianta cu UDMR este importanta prin prisma aliantei cu o componenta politica apartinand familiei europene PPE care inchide pliscul lui Merkel si Barosso
  4)Consolideaza majoritatea si sansele de reusita de demitere in cazul unei noi suspendari a lui base(daca ungurii votau suspendarea base era deja Pa)
  5)UDMR are un judecator CCR care poate cantari greu in anumite momente
  O astfel de alianta este o decizie politica superinteligenta care trage definitv scaunul prezidential de sub c…. lui base.
  Nu va lasati influentat de carititori .Toti trebuie sa inteleaga ca neutralizarea definitiva a mafiei basiste necesita uniunea tururor fortelor democratice, inclusiv UDMR. Asa cum se sugereaza si din articolul din FAZ Romania risca sa fie supusa unor presiuni politice si financiare externe menite sa-l salveze pe Satan de la cotroceni care a reusit sa insufle aliatilor strategici teama viscerala ca Ro va schimba optiunile strategice spre Est cu guvernul Ponta. UDMR poate fi o punte de comunicare eficienta cu PPE spre aripa care asculta acum numai ce i se sopteste de la Cotroceni
  Orice decizie politica in viata are avantaje si dezavantaje.In cazul de fata avantajele unei colaborari stranse cu UDMR au prioritate neta fata de dezavantaje.
  Succes deplin in continuare !

  • rudolf December 12, 2012 at 6:06 pm #

   Esti cumva ungur? Daca ai fi roman nu ai vorbi asa. Ce nevoie avem de UDMR? Poate nevoia stringenta sa ii scoatem din tara. Acum ce facem, legalizam prostitutia, aducem la guvernare curva UDMR? Sant josnici, au vazut ca isi pierd privilegiile si acum vor sa roada iar osul Rusine!!! Avea dreptate Vadim cand a scris ca USL a facut o intelegere secreta cu UDMR. Daca stiam nu mai votam!!

   • justitiaru December 15, 2012 at 12:17 am #

    Nu sunt ungur sunt insa rational.Inainte de toate trebuie scos din politica cauza principala a raului-Basescu si pentru realizarea acestui deziderat este necessara cea Mai Larga coalitie democratica.Au fost benefice cooptarea lui P.Roman si Becali.Este exceptional de be FICA si Cooptarea UDMR.Daca nu pricepi e problema ta

 14. Quintessence December 12, 2012 at 3:22 pm #

  ,,Stai doi ani liniştit. Îţi plătim noi salariul, paza, mesele, transportul. Nu ne cere şi bacşiş.”
  Cum adica !? Pai, cum sa stea linistit puscariabilul nr.1 ; trebuie demis si arestat si atunci sunt de acord sa-i platim mesele , ,,cazarea” si mai ales paza pentru macar 15 ani !

  • anonim December 13, 2012 at 4:05 pm #

   Inca doi ani de motiuni, mitinguri si de alergari prin piata Universitatii? Atunci o sa ajunga la 89 %!

 15. Bogdan December 12, 2012 at 3:40 pm #

  D-le Ponta,
  Pentru risipirea ideii ca USL a vrut sa creasca nr de parlamentari de ce nu-i propuneti D-l Basescu, BOc & ceata ca toti parlamentarii care au intrat de pe locul 2 si cei care au dublat mandatul intr-un colegiu ( indiferent de partid – USL, ARD, UDMR) sa- si dea demisia , sa schimbati legea (primul castiga colegiul) si sa se organizeze alte alegeri dupa noua lege in aceste colegii , ca dupa alegeri sa existe o singura formatiune parlamentara USL.
  Care credeti ca o sa fie raspunsul acestor latrai? Al lor si a celorlalti care va ataca?

  • anonim December 14, 2012 at 11:41 am #

   Exista si posibilitatea decimarii. Chiar nu o recomand.

 16. stefania December 12, 2012 at 4:03 pm #

  1) As vrea sa stiu cum justificati marirea Parlamentului cu inca 117 parlamentari.
  Nu inteleg numarul acestora.
  Astept o masura de micsorare a bugetului in acest sens, nici macar nu doresc acelasi nivel ca in 2012. Astept ca parlamentarii sa fie solidari cu oamenii pe care ii reprezinta prin micsorarea indemnizatiilor, cazari etc.
  2) De unde sunt banii pentru revolutionari? Foarte multi bani ati promis in luna decembrie revolutionarilor. De unde ati facut rost de acesti bani?
  3) Asteptam masuri pentru privati. Tva la incasare e praf in ochi.
  Transparenta vreau sa vad. Nu minciuni si goana dupa un loc cald in Parlament.

  Sunt cerintele si drepturile mele ca cetatean al acestei tari, care voteaza si a votat si va vota.

 17. anonim December 12, 2012 at 4:08 pm #

  Ai intrebat macar un singur roman daca e de acord cu regionalizarea sau federalizarea?

 18. justitiaru December 12, 2012 at 4:32 pm #

  D-le Ponta
  Cred ca este evident ca base difuzeza zvonuri false percum ca negociaza cu membrii PSD pentru premier.Incerca marea cu degetul si inceraca sa genereze valva in PSD poate va certati intre voi si rupe bucati din USL
  Mult zgomot pentru nimic !
  baselu incearca sa faca “furtuna intr-un pagar cu apa” sa nu bage lumea de seama cat este de singur,infricosat si disperat de dezastrul alegerilor.
  base este terminat si daca icreac o cacialma Crin schimba procurorii in interimat.Acesta este scenariul cel ami ingrozitor pentru unul ca el cu dulapul plin de “schelete”
  Mult calm si Succes !

 19. George Ban December 12, 2012 at 5:01 pm #

  Iata ce scriam pe 29 noiembrie aici:
  “George Ban
  November 29, 2012 at 8:13 am

  Domnule Ponta,

  Atentie la Mircea Geoana! Cum se poate ca un PSD-ist sa critice PUBLIC propriul partid, spunand ca [PSD] acorda prioritate PERSOANEI primulul ministru si nu PROGRAMULUI DE GUVERNARE? Sa fie Mircea Geoana “solutia” lui Basescu?

  Cine a tradat, va mai trada! Eu l-as exclude imediat din PSD…”

  Din pacate, am avut dreptate!

 20. Lander December 12, 2012 at 7:36 pm #

  Foarteeeeee interesant.

 21. Cristi Dumitrescu December 12, 2012 at 8:31 pm #

  un sfat Victor Ponta face una din cele mai mari greșeli. Accepta sa contracareze atacurile cuiva care il manipulează prin simularea atacului. Eu as aștepta sa expire termenul legal. As consolida poziția prin demersuri internaționale de relaționare si prin mesaje publice interne, alături de cei care au fost votați in aceeași alianta.
  plus atentie la anumiti consilieri, au prostii in cap desi par competenti

 22. Mircea December 12, 2012 at 8:34 pm #

  In urma votului “democratic” puterea va trece in opozitie. Guvernul Ponta1 se schimba cu Ponta2. valoarea vot = 0, niciodata nu au plecat de la putere securisto-comunistii. Dati-va jos de pe noi haimanalelor!!!!!!!

 23. Flavia December 12, 2012 at 9:58 pm #

  FELICITARI PENTRU VICTORIE! NU VA LASATI SI NU NE LASATI!

 24. Vasile Roaita December 12, 2012 at 10:24 pm #

  Ar mai fi de sarbatorit cateva zile; Basescu ar sustine :”linistea” sarbatorilor daca ar amana, putin, nominalizarea…Daca noul guvern s-ar instala in ianuarie…

  Razboiul in USL, vreti nu vreti, a inceput atunci cand v-ati dat mana pentru alianta; marele castigator este, evident, PNLul care reuseste un scor… interbelic…Daca PDL ar fuziona cu PNT si i-ar lua numele, am avea aceleasi partide ca atunci – PNL, PNT si PSD.

  Basescu tine USL-ul unit? Nu cred! Lucrurile stau mult prea prost pentru a ne permite confruntari electorale; Li-chelul a ajuns in situatia dictatorului “nemuritor” din Toamna Patriarhului si alearga, cu limba scoasa, curvele din port, crezand ca sunt fetite de gimnaziu….

  De fapt, ce spun eu; razboiul a inceput: nu intre partide, ci intre televiziuni; pentru ca, nu e asa?, Felix poate fi vicepresedinte la Senat dar Ghita nu are voie la guvern!…

  Dar, orice s-ar intampla, m-as declara fericit daca ne-ai promite ca aceasta guvernare, indiferent de rezultate, indiferent de obiective, indiferent de nemultumiri, se va feri de penibil! De cultul personalitatii, de limbajul de lemn, de infatuarea snoaba , de minciuna sfruntata, de basismele puturoase….

  Si, mai ales, ca nu te vei crampona de putere, de guvernare, in situatia in care devii mult mai nepopular in tara decat in parlament!

  Pentru ca, in acea situatia, asemenea lui Buscu si Dinescu, cei care te-au sustinut iti vor deveni cei mai mari adversari…

  Si, trebuie sa stii, nimic nu ucide mai urat decat dragostea devenita dezamagire!

  Cred ca stii ca nu mi-as permite sa cer aceste lucruri, daca nu as fi convins ca ni le poti oferi!

  Motiv pentru care imi permit sa va urez mult succes si Sarbatori cat mai linistite!

 25. Lungu Mircea December 13, 2012 at 7:59 am #

  Poate că la întâlnirea dvs. cu emulul Monicăi Macovei, Mark Gitenstein, s-a stabilit că veți fi numit de către Băsescu dacă refaceți majoritatea prin cooptarea UDMR și cu sprijinul ARD, deci “trădătorul” din PSD este o fumigenă, cel care a negociat fiind chiar dvs.
  Oare?

 26. Criticos December 13, 2012 at 9:25 am #

  N-aţi învăţat de la infectele guverne portocalii că aroganţa nu duce nicăieri? Înţeleg că limitarea la bugetul anterior a parlamentului e o necesitate, nu o prezentaţi ca pe o pedeapsă. Stârniţi nemulţumiri şi frustrări şi, mai ales, puneţi parlamentul într-o poziţie proastă. Parcă era vorba că USL va aşeza parlamentul acolo unde îi e locul şi din perspectiva guvernului, dar şi a opiniei publice. Parlamentul nu e în nicio ţară o adunare de înţelepţi, ci mai curând pestriţ, cu oameni de toată mâna, dar guvernul trebuie să se sprijine pe el şi “vorba dulce, mult aduce”. Un parlament tratat cu respect se va strădui să se ridice la înălţimea respectului care i se acordă. Nu mai anunţaţi triumfalist şi autoritar măsuri constrângătoare, ci cu înţelegere şi părere de rău.

 27. constantin dan (@Constantin98Dan) December 13, 2012 at 9:36 am #

  Da , asta e chipul privit in oglinda al individului de Cotroceni . Nu a reusit nici formalitatea Schengen , l-a facut inamic pe Sarkozy in 2009 promitandu-i cumparari de centrale nucleare si parteneriate , promisiuni neonorate …
  In alta ordine de idei , nu uitati TERMINAREA autostrazilor in lucru , inainte de a gandi la altele noi – santierul Deva Sibiu este imens , lucrarile de arta foarte grele , asta in ciuda eforturilor firmelor constructoare . Ce sa spun de traseele atat de usoare din Campia de Vest , prea grele pentru Nelu Iordache , de cei 6 km dintre Centura Bucurestiului si Moara Vlasiei – abandonati – sau de licitatia pentru Lugoj Timisoara – de 6 luni asteptam castigatorul ! Nu se poate vedea cu Bechtel odata , sa reia lucrul ( stiu ca pretind inca bani , ” datorii ” , dupa calcule de ei stiute ) in Bihor si sa ne scapam de ei odata ( dati-le 100 de milioane de lei sa inceapa pe Suplacu de Barcau – Bors , dupa aceea inca 100 la 6 luni , dupa aceea termina si adios Bechtel )

 28. Admirator de lucruri cand sunt facute bine December 13, 2012 at 11:14 am #

  Salut Victor,

  Campania s-a terminat,
  Alegerile s-au incheiat acum a venit momentul cel mai important, ASSUMAREA !!!

  Deci, la munca si gasite resurse.

  Pentru ca accept democratia votului am sa va recomand cateva metode a gasi resurse financiare si noi locuri de munca :

  1. La nivel national.

  Taxe notariale la 30 % din valoarea actuala a procedurilor.

  1.1 Trecerea valorilor immobiliare si mobiliare din patrimoniul firmelor private in nume propriu.

  1.1.1 Casele, vilele, imobilile si automobilile care au uzanta dubla prof / privat , etc.

  1.2 Constituirea de societati anonime SA si diminuerea de SRL . Acestea din urma fiind limitate la o cifra de afaceri de max. 75’000 Euro/an

  1.3 Introducerea obligatorie a asigurarii de sanatate si accident pentru intreaga populatie rezidenta in ROMANIA.

  1.4 Largirea si obligativitatea asigurarii imobiliare la alte riscuri decât cele prevazute actual.

  Resurse calculate la 1 miliard EURO / an

  2. La nivel local

  2.1 Exploatarea domeniului public la maximum

  2.1.1 Concesionarea terenurilor actual ne utilizate si in zone fara viitor imediat daca dezvoltarea se prevede in urmatoarele 3 luni.

  2.1.2 Accordarea de autorizatii de constructie imediate pentru zone de locuinte, micro industriale, agro alimentare acestea daca constructiile incep in max 6 luni.

  Resurse locale 3 miliarde EURO / an

  Lista este lunga, contactati-ma si o putem defini

 29. Ioan Popa December 13, 2012 at 1:07 pm #

  Domnule Ponta ! De ce ne-ati mintit . Nu sunt , nu am fost si nici nu voi fi intr-un partid. Sunt un biet pensionar bugetar. Daca tot spuneti ca trebuie indexate impozitele la 3 ani pentru ca este lege. nu este lege si pentru indexarea pensiilor ?. Am votat cu toate mainile dar i-mi pare rau.

 30. Nicoleta December 13, 2012 at 2:33 pm #

  “Potrivit prevederilor art.5 alin.(2) si (3) din Legea pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 şi a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 70.000 de locuitori, iar norma de reprezentare pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 de locuitori. In aceste conditii, aplicarea procedurii de atribuire a mandatelor in etapa a doua (redistribuirea) se poate face numai pana la nivelul la care sunt respectate normele de reprezentare mentionate. Atribuirea unui numar mai mare de mandate, decat cel care asigura respectarea acestor norme de reprezentare se face prin incalcarea prevederilor art.5 alin (2) si (3) din Legea nr.35/2008 si, din aceasta cauza, este nelegala. Prin urmare, nr total de parlamentari trebuie sa fie chiar mai mic decat cel de pana acum, intrucat numarul populatiei totale a tarii este in scadere. De aceste prevederi legale ar fi trebuit sa tina seama BEC, dar acum de aceste aspecte ar trebui sa se tina seama macar la validarea mandatelor. Ar fi culmea ca insasi constituirea noului legislativ sa se faca prin incalcarea legii. “

 31. Mircea December 13, 2012 at 2:42 pm #

  D-le Ponta, pana pe 9 Decembrie 2012 ati fost in opozitie sau la putere? Eu vreau sa stiu cine e harnic si cine nu, astfel cand sunt alegeri sa votez in cunostiinta de cauza. Doresc ca valoarea votului sa arate “pe bune” gradul de seriozitate al politicienilor! Este inaceptabil sa se spuna ca votul popular e important dar in realitate este = cu 0; Poporul a spus ca sunteti prea multi parlamentari si ca USL a castigat alegerile. Cand se tine cont de decizia poporului?????(probabil doar cand va convine!!!). Chiar credeti ca suntem o adunatura de analfabeti pe care ii prostiti cum vreti????Statul trebuie sa fie un arbitru, de fapt statul sunt cativa smecheri care sau autointitulat asa (Hrebenciuc, Basescu, Sarbu etc)

 32. fluxnews December 13, 2012 at 9:50 pm #

  Senzational Buscu. Felicitari!

 33. disperat December 14, 2012 at 11:19 am #

  Off topic
  Domnule Prim Ministru,
  Desfiintati cat mai repede CNVM-ul pentru ca produce numai paguba !!!!
  Acesti komisari care nu stiu absolut nimic refuza sa ia atitudine fatza de o ilegalitate care se petrece zilele astea pe bursa romaneasca: Electroarges cumpara ILEGAL actiuni la societatea Artego Tg. Jiu.
  Este ilegal deoarece patronul Electroarges, Catalin Chelu, refuza sa respecte legea care il OBLIGA sa faca Oferta Publica de Preluare a firmei din Curtea de Arges. Cum poate sa cumpere orice o entitate la care actionariatul nu este clar stabilit? CNVM refuza sa intervina si vom avea inca o societate cu mari probleme, asa cum sunt zecile de firme la care Catalin Chelu este actionar si la care refuza ILEGAL sa deruleze OPP.
  Va rog infiintati ASF de la 01.01.2013 si dati-i puteri sporite!!!!! Sa se ajunga la inchisoare pentru cei care nu respecta legea. Nu mai suport bataia de joc la care suntem supusi de unii smecherasi aparati de institutiile statului!!!! Ajunge!!!
  Desfiintati CNVM si bagati-i la puscarie pe komisarii care nu vor sa aplice legea!!!!

 34. casandra December 14, 2012 at 1:04 pm #

  Atentie la problema “tradatorului” din PSD care ar fi negociat cu Basescu.
  Nu te grabi!
  Solicita facturile telefonice desfasurate ale acestor persoane si confrunta datele cu declaratiile.
  Nu te transforma in ostaticul nimanui!

  • anonim December 14, 2012 at 4:24 pm #

   Asta e spionita cronica.

  • Vasile Roaita December 15, 2012 at 6:36 pm #

   Eu cred ca e doar constructie mediatica – bigg brother; USL este prea puternic….

  • Adi December 16, 2012 at 9:23 pm #

   Sa presupunem ca a fost soacra. Cum o interoghezi?

 35. Iluminatu December 14, 2012 at 2:52 pm #

  OBSERVAŢII

  Între alegerile parlamentare şi alegerea grâului pentru colivă există scaiva relaţiuni :
  – primele promovează neghina, ceialaltă o slobozeşte;
  – unii aleg neghina (Agrostemma githano) din grâu, alţii aleg grâul din neghină;
  – Veşnica Pomenire se cântă în ambele cazuri : prostimea la prima, popa la a doua ;
  – Neghina amărărăşte « pâinea cea de toate zilele » a amărăştenilor ;
  – Pentru derută, despuiaţii sunt la fel : neghina şi grâul, cât şi oamenii între ei ;
  – cotoroanţele aleg : cele politice, neghina pentru parlament, celelalte pentru colivă
  – Numai păsările cerului înghit fără discriminare grâul şi neghina ;
  – Straiele negre ale neghinei o face invizibilă în noptea politică
  – Coliva din neghină ar fi incompatibilă cu formula « Dumnezeu să-l/s-o ierte ! »
  – Numai grâul se seamănă, deocamdată…

 36. Cristi December 14, 2012 at 3:48 pm #

  deoarece s-ar putea ca cineva să dea oricum foc scenei politice românești, este bine să existe o bună înțelegere la vârful USL pentru a prevenii posibilele speculații, așa că între prieteni se poate discuta amical o susținere pentru șcenariile proaste.

  conform normalității premier de drept este Victor Ponta. dacă există un atac care pune sub semnul întrebării acest aspect. cel care îl face este răspunzător pentru acest gest, mai ales dacă a ascuns informațiile. în cazul în care nu se poate respecta normalitatea actuală, premier trebuie să fie Crin Antonescu. dacă este nevoie, trebuie să avem cum să respectăm decizia luată de cetățenii României. …aceea de a nu mai credita persoanele care în loc să facă ceea ce trebuie se ocupă de șantaj și zânzanie, în timp ce își protejează hoardele de hoți. acest text este față de posibilele scenarii ce vor apărea, până se vor clarifica împrejurările generatoare. USL nu trebuie să nu aibă alternativă credibilă și anti -marinel-ească. ps una din metode este să dai tare și să profiți de buimăceală (aceasta bimăceală nu trebuie să existe la USL) sper ca în final să nu aibă rost acest mesaj deși….

 37. Adi December 14, 2012 at 9:34 pm #

  Trebuiesa te straduiesti ca inamicul sa fie luat prin surprindere , sa fie exploatat momentul in care trupele lui sunt rasletite.

 38. justitiaru December 15, 2012 at 12:31 am #

  D-le Ponta
  astept cat Mai curand nominalizarea dv pentru functia de PM si sper sa confirmati marile asteptari in dv si echipa USL.
  ca un fervent sustinator al dv si al USL va sugerez sa-l cooptati pe dl Vosganian in echipa dv.Este o persoana de maxima onorabilitate si loialitate si de maxima competenta profesionala dovedita pe deplin in guvernarea Liberala,cea Mai benefica cetatenilor Tarii dupa revolutie.

 39. nastyb0y December 15, 2012 at 8:52 am #

  După atâta pamflet de excepţie, puţină poezie naivă, de pe bloguri obscure, nu strică. Ieri, în prezenţa unui grup restrâns de prieteni, în avionul care venea de la Brussels, s-a lansat “Epopeea Elenei din clanul Tălmăcenilor”. Urmează, peste câteva zile, lansarea părţii a doua din volumul “Apusul ardeienilor mei”, intitulată “Cânta un matelot la prova, dar nimeni nu îl asculta”, cu ocazia cumetriei partidelor de la Palatul Cotroceni, miercuri, 19 decembrie 2012, înainte de Apocalipsă. Veniţi cu şampania de acasă. Iar eu, domnule Ponta, cu prima ocaze, în avionul de Brussels, o să îndrăznesc la un autograf pe prima pagină. Sal voios.

  http://nastyb0y.wordpress.com/2012/12/14/epopeea-elenei-din-clanul-talmacenilor-2/

 40. Adi December 15, 2012 at 10:25 am #

  Trebuie remarcat ca oamenii care au instincte rele sint mai numerosi decit cei cu instincte bune.

 41. Miky December 15, 2012 at 10:44 am #

  Stimate tinere premier!
  Ţi se adresează un „bătrân”pesedist în speranţa că, totuşi, vei lua aminte şi de
  vorbele noastre, ale celor mulţi, dar care cunosc pulsul vieţii cotidiene. În primul
  rând, nu fă greşeala de a nu ţine cont de Antena 3. Jurnaliştii de la Antena 3 şi
  invitaţii constanţi de mare forţă mediatică au contribuit extraordinar la formarea
  spiritului antibăscian şi antipedelist. Ori dacă acolo se spune, pe bună dreptate,
  că UDMR nu trebuie chemat la guvernare, atunci ţine cont, te rog, de această
  realitate. O posibilă înţelegere parlamentară -da, o participare guvernamentală-
  ba. Eu, personal, înţeleg raţionamentul tău. Tu gândeşti că o alianţă cu UDMR
  îi va îmbuna pe popularii europeni. Poate, numai că rişti enorm şă pierzi o parte însemnată din electoratul care a votat masiv USL. Ai în spate voturile românilor,
  iar atitudinea ta faţă de Barroso şi Merkel trebuie să fie una fermă. Ai promis
  românilor că prin câştigarea alegerilor cu peste 50% puterea lui Băsescu se va
  nărui. Dacă însă instituţiile de forţă ( Procuratura generală, DNA, ANI, CCR, CSM, serviciile)vor rămâne în mâna lui Băsescu, atunci promisiunea ta a însemnat apă
  de ploaie, iar Băsescu va fi câştigător. Ştii foarte bine că e greu să discerni între
  voturile pro USL şi voturile anti Băsescu. Dacă luăm însă în calcul numai voturile
  pro USL, te rog să nimiceşti orice zvon care începe să circule, mai ales în media portocalie, cum că cooptarea UDMR la guvernare pregăteşte despărţirea de PNL.
  Ar fi cea mai mare greşeală politică a ultimilor 22 de ani, dar, după părerea mea,
  aşa ceva nu se poate întâmpla, mai ales că personal cred în seriozitatea ta, a lui
  Crin şi a junelui Daniel Constantin. Sper totodată ca DD – marele tău „opozant”- să plătească juridic pentru repetatele încălcări ale legii la televiziunea lui de apartament.
  Aş mai avea să-ţi repoşez modul cum vezi problema deconcentratelor, dar o voi face
  cu altă ocazie.
  Până una alta, îţi doresc mult succes în formarea noului guvern (sperăm să nu fie
  prea extins) şi fă ca învăţământul şi sănătatea să nu mai fie cenuşăresele bugetului naţional. Da la 2,5%, cât a avut educaţia în timpul portocaliilor, pânâ la 6%, cât spune legea, este o distanţă astronomică. Te rog, nu uita şi acest lucru.

 42. Victor December 15, 2012 at 3:04 pm #

  D-le Victor Ponta, nu mai cautati tradatori in PSD si pana una alta, propun ca tradatorii din USL, d-nii Ponta, Antonescu, Dragnea sa fie dati afara, caci ei au fost la Basalau si au acceptat/semnat (?) CAPITULAREA NECONDITIONATA ! Tot ei au capitulat si in fata UDMR-ului, asa ca rusine sa le fie. In acest fel si-au batut joc de votul nostru, asa ca scriu cu toata convingerea USL=PDL=PPDD=UDMR= ACEEASI MIZERIE !
  Mare fraier am fost ca m-am dus sa votez USL .

 43. Iulian Somacescu December 15, 2012 at 3:49 pm #

  Masuri inovative pentru noul Program de Guvernare a Romaniei

  [Orice entitate poate elimina decalajele acumulate in raport cu cei din fata numai prin preluarea INOVATIVA a experientei pozitive a celor mai avansati.
  Doar INOVATIA face diferenta intre locul din coada si cel din fata oricarei evolutii umane! – cugetare americano-japoneza timpurie].

  Stiu din experienta Romaniei si a celorlalte state din UE, ca Guvernul Ponta va fi un succes numai daca va utiliza in mod hotarat resursele inovative ale natiunii, incluzandu-le de la inceput in noul Program de Guvernare, pe langa cele 3 solutii legislative pe care le va propune fiecare candidat la o functie de ministru, pentru solutionarea primelor 3 din cele mai importante probleme cu care se confrunta departamentul vizat, din care mentionez doar cateva exemple posibil de realizat si in Romania..

  1. Legiferarea inovativa a trecerii managementului fondurile UE nerambursabile
  adresate Romaniei, de la structuri bazate pe clientela politico-familiala, dovedite falimentare pana in prezent, la structuri formate exclusiv din ingineri proiectanti inovativi care poseda gradul profesional I, obtinut pe baza unor proiecte complexe de aceeasi anvergura cu cele finantate comunitar. In Germania doar inginerii proiectanti gradul I au dreptul sa fie managerii proiectelor complexe de investitii pe bani publici; inginerii proiectanti gradul II pot coordona doar proiecte “pe obiecte” iar inginerii proiectanti gradul III au dreptul sa coordoneze doar proiecte “pe categorii de lucrari de specialitate”.
  (Proba celor afirmate o constituie neutilizarea celor peste 30 miliarde euro tinute la
  dispozitia Romaniei timp de 5 ani, din care puteau fi executate peste 5 mii km autostrada, daca managementul se realiza de catre ingineri proiectanti gradul I, romani, dupa exemplul Germaniei).
  2. Legiferarea inovativa a incasarii la bugetul de stat a redeventelor de 50% din cifra totala de afaceri pentru orice resursa naturala exploatata.
  Toti economistii, juristii si politicienii din tarile civilizate stiu si aplica “regula de
  aur a celor 3 procente din cifra de afaceri totala obtinuta de oricine din exploatarea resurselor naturale: 25% = costul efectiv al exploatarii; 25% = profitul companiilor care exploateaza; 50% redeventele statului din calitatea de proprietar conform prevederilor dreptului international referitor la suveranitatea statului asupra bogatiilor naturale.
  (Proba celor afirmate o constituie contractele de exploatare a resurselor naturale de pe teritoriul national incheiate de Norvegia, tarile arabe si africane, etc., cu companiile de tipul OMV, Cupromin, etc., accesibile on-line).
  3. Legiferarea inovativa de scoatere a monedei nationale din zona speculative-
  bancara, printr-o paritate valutara fixa leu/Euro, asa cum face Elevetia, Marea Britanie, Norvegia, Ucraina, Rusia, etc., paritate data de raportul intre PIBul Romaniei impartit la totalul persoanelor care contribuie la realizarea lui plus numarul persoanlului bugetar, pe de o parte si PIBul mediu al zonei euro impartit la totalul mediu al persoanelor care contribuie la realizarea lui plus totalul mediu al persoanlului bugetar, pe de alta parte.
  (Proba celor afirmate o constituie intelegerile / anticriza, accesibile on-line, de
  paritate fixa intre BCE si Bancile statelor mentionate).
  4. Legiferarea inovativa a impozitarii progresive asupra tuturor veniturilor din zona
  speculativa a “economiei de piata libera”, de la un anumit nivel in sus, prestabilit prin lege (vezi recentul “model anticriza” american).
  5. Legiferarea inovativa, impreuna cu celelalte state UE, a trecerii de la “taxa pe
  valoarea adaugata la valoarea comerciala a componentelor cumparate de producator”, direct la “taxa pe valoarea comerciala totala” (avand in vedere ca valoarea adaugata consta in principal din manopera producatorului / versus locurile de munca, este impozitata deja pentru buget, asigurari sociale, somaj si sanatate, ca venituri salariale). Pare sa fie singura masura apta sa scoata Europa din criza si sa lichideze in scurt timp asazisele “datorii suverane”, fara a bloca dezvoltarea socio-economica prioritara a Europei, asa cum se intampla in prezent.
  6. Consolidarea inovativa prin lege a sistemului bancar de creditare prin fixarea la
  cel putin zece miliarde euro a capitalului minim necesar pentru autorizarea functionarii unei banci, pe piata de capital in Romania. Costurile Regiei de functionare a unei banci avand un capital mai mic, face imposibila acordarea unor credite stimulative pentru cresterea economica, respectiv la nivelul de crestere medie a PIBului pe seama valorificarii acelor credite.
  (Proba celor afirmate o constituie faptul ca Bancile cu peste 10 miliarde euro
  capital isi permit sa crediteze cu dobanzi sub 1%, economiile care devin astfel emergente).
  7. Dezvoltarea inovativa a sistemului de autocreditare a populatiei prin transformarea Bancii-CEC in “Banca de credit mutual” dupa principiile CAR-ului.
  (Proba o consituie recentul experiment din India, unde autorul acestei masuri a primit premiul Nobel pentru obtinerea unor cresteri economice la scara nationala fara precedent dupa infiintarea Bancilor de Credit Mutual in toate satele, identice ca functionare cu foatele CARuri din Romania).
  8. Legiferarea inovativa a dreptului Bancii comerciale de stat care ar trebui numita
  “TREZORCOMBANK”, de a nu mai fi discriminata in raport cu bancile comerciale ale altor state care opereaza pe teritoriul Romaniei, in ceeea ce priveste imprumuturile de la BNR, in locul imprumuturilor umilitoare prin conditionarile impuse de la alte institutii bancare “multistatale”, externe.
  9. Legiferarea integrarii zonelor rurale in economia de piata libera a oraselor, printr-
  o reorganizarea administrativ-teritoriala inovativa, prin care toate zonele rurale din jurul oraselor sa devina sectoare administrative ale acelor orase. Se obtine pe aceasta cale posibilitatea maririi pana aproape de dublare a PIBului si a veniturilor bugetare, fara nici-un efort suplimentar din partea statului. Dimpotriva, se vor micsora cheltuielile birocrato-bugetaro-administrative ale statului prin aplicarea acestei inovatii exterm de simpla si usor de realizat.
  10. Introducerera inovativa a procedurii de elaborare a “studiilor socio-economico-
  legislative” de catre grupuri de lucru mixte (institutii de stat +entitati private) compuse din cercetatori profesionisti interdisciplinari avand abilitati inovative dovedite (sociologi, ingineri economisti, statisticieni, istorici, juristi, specialisti in administratie publica, etc.), pe baza “Caietulor de Sarcini” elaborate de catre Comisiile Parlamentare pe domenii, finalizate cu “Drafturile Proiectulor Legislative” supuse in continuare avizarii (corectarii lor dupa caz in Comisiile Parlamentare), inaintea trimiterii lor spre votare in plenul Camerelor Legiuitoare. Etc., etc.

  {Orice au realizat pozitiv ceilalti oameni pot realiza si romanii daca la guvernarea lor este instalata Inteligenta Inovativa, in locul Prostiei Arogante! – cugetare damboviteana tarzie).

 44. Opinie December 15, 2012 at 7:05 pm #

  Am depus acum 25 de ani bani pentru cumpararea unui autovehicul Dacia. Dupa anul 1990 am transferat banii la BRD(2000 de familii suntem in situatia aceasta) pentru a cumpara un ARO. Nu am primit nimic inapoi, a venit legea din 2008 care a dat banii doar la cei care au depus la CEC(adica vreo 50.000 de familii). Un pagubit (blidaru vs. Romania) care a avut situatia mea (CEC+BRD) a dat statul in judecata pentru discriminare la CEDO (a castigat 22000 euro). Statul a fost nevoit sa conceapa o lege (plx 226/2011) pentru cei de la BRD, totul a fost clar, nimeni nimic nu a contestat (arhivele s-au pastrat/sumele calculate respectau toti indicii inflatiei de dupa 1990, etc etc) dar aceasta lege nu primeste OK din partea Ministerului Finantelor. Se propunea o despagubire de 26.000 lei/ depunere integrala. Ultima stire de la Guvern e ca suntem sfatuiti sa dam in judecata statul. Este normal ca noi acesti oameni ajunsi la o varsta sa ne tarasca statul pentru un drept al nostru prin proces ? E normal ?

 45. Mihaela December 16, 2012 at 12:56 am #

  Da , o descriere pe intelesul tuturor,foarte frumos conceput si realistic ,dar nu ma amuza ci ma intristeaza .FELICITARI pentru victoria USL si atept sa va transmit si dvs .cand veti fi PREMIER cu drepturi depline
  .Daca T. B . nu va propune ca premier e fraier si nu mai vreau sa spun mai mult despre el deoarece am obosit, iar eu am sa fiu trista .Dar stiu sigur ca DUMNEZEU VEDE
  In legatura cu UDMR,desi au fost atatea discutii , dumneavoastra aveti dreptate cu dorinta de nu mai avea conflicte cu ei si sa fim toleranti si sa -i respectam si ei ar raspunde la fel .adica sa-i tratam ca egali ,ca cetateni romani europeni ,fara ai persecuta sau ei pe noi ,dati dovada de intelepciune si asta imi place foarte mult ,acest mod de gandire corect de a indeparta cauzele ,imbolnavirii la propriu si figurat a natiunii.
  Va doresc sanatate si rabdare !!! eu una nu concep ca Romania sa aibe alt PREMIER .

 46. Catalin Bliort December 16, 2012 at 12:45 pm #

  Stimate dle. Ponta,
  Atragerea la guvernare a unei asociatii culturale infiintata pe criterii etnice, asa cum este UDMR, care prin gura liderilor sai a anuntat ca priotara pentru ea este agenda cetatenilor din 3 judete, ar insemna acceptarea primitivismului politic. USL poate avea grija mai bine de toate judetele tarii pentru ca nu face diferenta intre ele. Asoceirea cu UDMR este nedemna prin lipsa de demnitate a UDMR! Participarea in sustinerea proiectelor basiste, boicotarea referendumului din Iulie, participarea la politica criminala de reducere a posturilor bugetare ce a condus la tragedia de la maternitatea Giulesti, neinvesigata corect inca pentru ca autorii morali sint in libertate, cu ministru al sanatatii in functie la acea vreme si anume Cske Atilla, va determina preluarea de catre USL si in special de catre PSD si Victor Ponta a tuturor acestor tare de care vor deveni, iremediabil, raspunzatori! Trebuia sa ne spuneti inainte de alegeri si nu la 3 minute dupa ce v-ati vazut sacii in caruta, ca doriti cooptarea UDMR la guvernare! Nu ati fi trecut de 30 de procente si acelea ale liberalilor! Apararea intereselor Romaniei se face cu coloana dreapta! Orice persoana care va asculta la colturi mica birfa europeana sau NATO, nu va fi capabila sa construiasca nimic, mentinind tara in bezna! Miza nu este functia de prim ministru dupa care tinjiti! Miza nu este nici macar cresterea economica sau acordurile cu FMI de care trebuie sa scapam cit mai repede; miza nu este nr de km de autostrada pe care vreti sa-i construiti! Miza sintem noi, cetatenii romani carora, din nou, le este inselata speranta, asteptarea, intr-un mod cinic, dupa doar 3 minute! Prea mult cinism pentru om de virsta dvs! Progresul moral al Romaniei, redarea demnitatii, actionarea in mod cinstit si demn inseamna pentru noi, cei care v-am votat, fara UDMR la guvernare! Aici nu se negociaza nimic! Daca veti intelege ca puterea vine de la cetateni, ca nimic nu se poate realiza fara cetateni, si ca de fiecare data cind mergeti sa reprezentati Romania veti sti ca 20 de milioane de romani sint in spatele dvs sustinindu-va, veti fi patruns arta conducerii. Daca veti participa la jocuri de salon, suete periculoase cu ambasadori sau europeni in care comercializati viitorul nostru, sa fiti convins ca locul va va fi in rind linga basescu! E tragic sa constat ca incepeti sa semanati, politic, din ce in ce mai mult cu el! Tara, cetatenii, resursele naturale nu se negociaza. Totul se foloseste in interior pentru a face fericiti romanii! Cind veti fi inteles asta, vati deveni un conducator. Se poate naviga in Europa si in lume cu demnitate, ocolind capcanele chiar daca nu vom liberaliza preturile pina ce nu vom avea veniturile europenilor, nu vom vinde paminturile incepiind de la 01 Ianuarie pentru ca cetatenii romani sint intr-un dezavantaj evident. Participati la toate acestea fara sa ne fi convins ca ati facut tot ce va sta in putiinta pentru a le preintimpina? Romania e complicata, iar romanii sint foarte dificili pentru ca aspira de zeci de ani la normalitate insa aceasta le este furata in mod constat de cei pe care noi ii platim sa ne faca bine, adica de politicieni care cred ca pot face doar vinzind Romania si pe Romani. Noi, cei care am votat si la referendum si la ultimile alegeri, asa ne simtim, vinduti intereselor straine de noi. Si nu din cauza noastra, ci datorita faptelor altora. Aici va aflati si dvs. Nu acceptam diktat, conditionari, santaj european, nato sau de orice alta natura! Acceptam sa colaboram onest cu toata lumea insa aparindu-ne si interesele noastre! In deciziile care imi privesc viitorul meu si al copiilor meu doresc sa fiu implicat! Nu am incredere in discernamintul politicienilor romani in rindul carora va aflati! Romania se conduce pentru Romani nu pentru Barroso, Reding, Schulz, Obama, FMI sau care or mai fi! Redati demnitatea acestei natiuni daca sinteit in stare sa o faceti. Daca nu, eliberati locul cit mai repede pt ca nu vreau sa mai pierdem ani buni asa cum i-am pierdut cu basescu! Va promitem, noi alegatorii, ca PSD va deveni istorie percum PNT si mai nou PDL! timpul nu mai are rabdare cu noi! Puneti in fata tarii proiecte de demnitate, de moralitate, de refacere a spiritualitatii romanesti! Iar asta incepe cu exemplul personal! Nu sinteti acolo pentru ca v-ati ales ci pentru ca noi am ales! Nu ne tradati asteptarile, increderea, sperantele! Veti primim inapoi pe masura faptelor dvs!

 47. BlogR Ikonoklast December 16, 2012 at 1:30 pm #

  Domnule Prim-ministru, am să folosesc această cale pentru a vă transmite câteva gânduri. Sper să-mi iertaţi îndrăzneala şi să nu mi-o luaţi în nume de rău.
  Nu vreau să ma erijez în purtătorul de cuvânt al electoratului dumneavoastră, dar sunt destui care gândesc asemănător – oameni pe care îi cunosc şi au votat USL, ca şi mine.
  USL a câştigat, ca şi PSD-ul în anul 2000, ca beneficiar al unui vot negativ.
  Dar nu a fost un vot negativ doar împotriva persoanei Băsescu. Mulţi dintre noi nu am votat împotriva lui Băsescu doar pentru că nu ne plăceau chelia, ochii sau manierele lui Băsescu.
  Noi am votat împotriva BĂSISMULUI, împotriva “PROIECTULUI BĂSESCU”, nu doar împotriva lui Băsescu.
  Daţi semne că veţi repeta greşelile lui Adrian Năstase şi că, la fel ca el, nu aţi înţeles votul care v-a dat puterea.
  Noi nu v-am votat ca să continuaţi sub alt nume “proiectul Băsescu”.
  Năstase nu a înţeles că în anul 2000 noi nu am votat PSD pentru ca acesta să continue reformele CDR, ci ca să le stopeze. Le-a continuat şi a fost taxat în 2004. Cred că nici azi nu a înţeles de ce. Nu, nu a fost aroganţa, nu a fost stilul personal şi poate nici măcar bănuielile de corupţie, ci reformismul.
  Alianţa cu UDMR o înţeleg, deşi pe mulţi i-a dezamăgit: nu doriţi conflicte interetnice, deşi chiar aşa n-ar fi exclus să aibă loc, provocate de partidul lui Tokes, pentru a vă transforma în ochii Occidentului într-un nou Miloşevici. Cu câtă voluptate s-ar arunca asupra dumneavostră (şi a noastră), FAZ sau “Nature”, ca să nu mai vorbim de oameni ca Gordon Sahib sau Reding.
  Este ceva de care îl pot suspecta pe Băsescu, de ani de zile sunt convins că nu va ceda puterea pe cale paşnică, că este capabil absolut de orice şi că va trage ţara după el când se va prăbuşi sau măcar va încerca s-o facă.
  Dar regionalizarea? Păi pentru asta îl păstram pe Boc, ce nevoie aveam de atâta agitaţie? Să păstraţi la “centru” doar apărarea, externele? Păi asta-i deja federalizare, e mai mult decât voia chiar Băsescu. Cu sau fără judeţe, e un rău enorm pe care aţi anunţat că-l veţi face României, indiferent ce v-or fi zicând “prietenii” din Europa care v-au abandonat la greu. Nu uitaţi, la greu, NOI am fost alături de dumneavostră, nu ei.
  Noi ne iubim judeţele şi nu vrem regiuni – dacă nu ne credeţi, consultaţi orice sondaje sau rezultate la referendumul din Constanţa, de pildă.
  Nu, nu v-am votat ca să faceţi, ci ca să stopaţi regionalizarea.
  Dar privatizarea Poştei Române?
  Nu, domnule Prim-ministru, nu v-am votat ca să privatizaţi poşta ci ca să-i stopaţi privatizarea. Şi în general, privatizările.
  Nu, domnule Prim-ministru, nu v-am votat ca să pulverizaţi ministerele astfel încât pe toţi să-i încapă Guvernul. Aici, nu mai puteţi da vina pe PDL sau pe Curtea Constituţională.
  Puţin îmi pasă se Schengen sau MCV. Îmi pasă de Poşta Română, de judeţele României, de administraţia României, de economia României.
  Dacă nu înţelegeţi că ne-am săturat de privatizări, de FMI, de reforma statului sau a oricui, de istericale anticorupţie, de politici dictate de “ţările frăţeşti” de la Apus, şi DE-ASTA V-AM VOTAT, veţi păţi ca Năstase sau poate chiar ca PDL la alegerile viitoare.

 48. Criticos December 16, 2012 at 1:34 pm #

  Am primit răspunsul. Un trădător becisnic, asta eşti, dle Ponta! Nu contează ce vrea electoratul, contează ce “ar putea spune” nu ştiu cine., din afară bineînţeles, că noi, ăştia din ţară nu contăm. Vom fi obligaţi să înghiţim broasca râioasă! Nu eşti cu nimic mai bun decât paiaţa alcoolică de la Cotroceni cu care semeni din ce în ce mai mult.

 49. Criticos December 16, 2012 at 1:43 pm #

  Dacă nu mi se publică comentariul nu-i nimic. Oricum greaţa rămâne. Nu fac parte din milioanele de votanţi traşi pe sfoară şi dispreţuiţi?! Nu-mi place să înjur. Mi-s mai la îndemână blestemele. Le voi rosti în lăcaşul potrivit şi te vor ajunge din urmă!

 50. BlogR Ikonoklast December 16, 2012 at 1:45 pm #

  Era să uit – cu asta trebuia să încep: felicitări pentru victorie!

 51. w December 16, 2012 at 2:56 pm #

  Guvernul care se lasa condus de morala nu este politic si in consecinta puterea sa este subreda.

 52. justitiaru December 16, 2012 at 3:08 pm #

  d-le Ponta
  va urez multa rabdare la intalnirea cu base.El incearca sa va enerveze convocand toate partidele la gramada.Poate va incerca sa genereze un conflict verbal cu celelalte formatiuni sau sa va umileasca.Poate va inecerca sa va ia la misto spun and ca va analiza alte propuneri pentru PM. Nu va lasati derutat si nu va angrenati in discutii sterile.
  recomand sa mearga la cotroceni si d-l Antonescu pentru a nu genera un pretext.
  Succes!

 53. Criticos December 16, 2012 at 6:45 pm #

  Dle Ponta, ţi-aduci aminte că ai fost ministru în guvernul trădării ?! PSD şi-a umilit şi atunci votanţii. Ai trădat arunci, trădezi şi acum ca să pupi mâna PPE. Am să-ţi scriu zilnic aici că eşti un trădător.

 54. papasha December 16, 2012 at 8:39 pm #

  Cu multa tristete , ma vad nevoit sa scriu asemenea randuri .

  Mai dragi conducatori USL-isti , mai incet cu pianul pe scari !!! Mai dragii noastri , noi v-am votat asa la gramada , cu ghiotura ( NU pt.ca sunteti voi Dumnezeu pe pamant ), ci , ca sa rezolvam ce n-ati putut voi rezolva asta vara , cu CVORUMUL , cu 7,4 milioane de voturi la referendumul lu’ peste pajit , adica , bashescu OUT , si pt.o COABITARE INTRE NOI , TOT POPORU’ , NU INTRE VOI !

  Ce mai observ cu ingrijorare ,este faptul ca atunci cand va criticam un pic , CENZURATI COMUNICAREA , s-a intamplat si pe blogul lui Nastase ( vot , blam ,basescu , bla,bla,bla ), dar si pe blogul lui Ponta ( schema cu ” lichelul ” ). Mai dragilor , la ipohondria si isteria ACUMULATA in atatia ani de frustrari si care mocneste la nivelul strazii , s-ar putea sa fiti surprinsi cat de repede , “marea dragoste” de 67% ,sa se transforme in marea ura de 16% ( vezi exemplul pdl )

  Tineti bai dialogul cu ungurii , dar NU la guvernare . Daca vor bine , daca nu , sa-i fooota cainii in opozitie .

  Incep sa se intrevada niste accente de aroganta mult prea timpurie !!!

 55. Doru Bantus December 16, 2012 at 11:57 pm #

  Usl a apelat la sprijinul postului de televiziune al lui Voiculescu, Antena 3, cu iluzia ca acest post va fi un sprijin loial si dezinteresat in promovarea doleantelor populare si a politicii USL. In final Antena 3 s-a dovedit sprijinitoare a unor ideologii sovine si aparatoare a unor interese meschine de grup. Drept urmare, nu USL va guverna Romania ci Antena 3. Ceea ce se intampla acum pe postul Antena 3 este santaj pe fata. Ceva l-a suparat tare pe Voiculescu de este in stare acum sa calce in picioare Romania pentru satisfacerea propriilor orgolii. Eu nu cred ca USL este in mare pericol. Eu cred ca integritatea fizica a liderilor USL, in special a liderilor PSD este in mare pericol. Uneori aburii succesului devin letali. Intre santajul obscen al lui Basescu si santajul veninos al lui Voiculescul, la care se adauga si ambiguitatea aliatului PNL, PSD-ul se afla intr-o situatie de-a dreptul sinucigasa. Ce simplu era sa-si faca PSD-ul propriul post de televiziune…

 56. radu December 17, 2012 at 3:41 am #

  Titlu in DC News, duminica seara, 17 dec 2012:

  Dacă Ponta ia UDMR la guvernare, PNL iese din USL

  Indiferent ce se mai intampla de luni incolo, esti deja un cadavru politic.
  Exact cum spunea Antonescu: “sa-l ia merkel pe basescu si sa-i dea un petec de pamant unde sa se joace”. Acum esti si mataluta exact in situatia lui basescu, adica te-ai gudurat in exterior pana ai pierdut totul in interior.

  Totul.

 57. Iceflame December 17, 2012 at 4:00 am #

  Domnu’ Ponta,

  nu am mai postat nimic pe blogul dumneavoastra de ceva vreme, nu-i asa?

  Sa stiti ca nu am facut-o din cauza ca, fiind dumneavoastra in campanie electorala,

  blogul aducea mai mult cu o gazeta de dirijat oligofrenii decat cu o platforma online a

  unui prezent si, probabil, viitor prim-ministru.

  Nu stiu ce e in mintea dumneavoastra de “invingator” in alegeri la ora aceasta, insa,

  sincer va spun, nu imi miroase deloc a bine…

  Bineinteles ca noi, romanii, suntem obisnuiti cu tradarea, cu tradatorii si cu

  recompunerea intru refolosire a oalelor sparte de catre politicienii “fara mama fara tata

  fara principii dar cu multe nevoi personale”.

  Domnu’ Ponta, cred ca sunteti de acord cu mine; lucrul cel mai de pret al fiecaruia dintre

  noi, este timpul.

  Cand vorbim despre timpul nostru, vorbim de fapt, despre viata noastra.

  De aceea, va rog sa ma credeti, nu am timp de pierdut, niciunul dintre noi nu ar trebui sa aiba…

  Cu toate acestea, am decis sa va acord cateva minute din foarte pretiosul timp al vietii

  mele in ideea ca, totusi, cineva trebuie sa va traga de manecutza atunci cand sunteti

  pe cale de a face “chestii care nu se fac”…

  Pe scurt si la obiect;

  Nu se face, sub nici o forma si sub nici un motiv, sa dezamagesti, ca sa nu zic tradezi,

  increderea a 70 la suta din cetatenii responsabili ai tarii tale.

  Nu se face, sub nici o forma si sub nici un motiv, sa lingi acolo unde ai scuipat.

  Nu se face, sub nici o forma si sub nici un motiv, sa negociezi cu teroristii, cu cei care

  au condamnat un popor intreg la umilinta si la foame, cu cei care au decis inchiderea

  spitalelor, cu cei care au hotarat taierea salariilor, pensiilor si a indemnizatiilor pentru

  persoanele cu handicap.

  Nu se face, sub nici o forma si sub nici un motiv, sa-i acoperi pe cei care, pentru a

  putea fura in voie banii din bugetul national, au inventat si muls pana la sange PNDI, in

  detrimentul folosirii corecte si cu mare folos pentru Romania, a fondurilor europene…

  Nu se face, sub nici o forma si sub nici un motiv, sa negociezi sau colaborezi EXACT cu

  acele persoane care, in lacomia lor, au compromis aproape total sansele tarii tale de a

  prospera economic, cu cei care, cu buna stiinta, au favorizat si favorizeaza, aproape

  pe fata, interesele strainilor in detrimentul intereselor cetatenilor tarii tale.

  Bineinteles ca dumneavoastra veti face ceea ce doriti acum, ca tot aveti mandat de la

  popor…

  Sa nu ziceti insa ca nu v-am spus !!!

  Va salut!

 58. bluetux December 17, 2012 at 8:24 am #

  Nu faceti jocurile UDMR care isi bate joc de romanii din Harghita si Covasna si vrea sa schimbe prefectul de Covasna pentru ca respecta legile; nu dati ungurilor prefecti in zona, electoratul nu v-a votat pentru asa ceva, a fost 100% vot anti-basist, anti-pdl si anti-udmr – nu fortati mana romanilor….

 59. Admirator de lucruri cand sunt facute bine December 17, 2012 at 10:21 am #

  Cher Victor PONTA,

  Merci pentru necenzurarea mesajului meu cu privire la crearea de resurse.
  Voi continua cu una formidabila, aproape 500’000 de Românii sunt stabiliti si au dubla nationalitate de anii de zile chiar inainte de dec 89.

  Multi din ei sunt pensionarii si dispun de pensii marii cuprinse 3’000 – 5’500 Euro/luna.
  Uni din ei doresc sa aiba o a doua resedinta sau chiar pentru anumiti a treia resedinta si sa-si aleaga in orasul natal in ROMANIA.

  Ce va propun imediat ce ajungeti premier, azi sau mâine când noul guvern intra in operational sa veniti cu exonerarea de TVA 24,5 % pentru zona apartamentelor rezidentiale.

  Ce veti castiga ?

  – Aprecierea Romanilor din strainatate,
  – Dezmorti piata imobiliara,
  – Cresterea consumului si
  – Mai important intrarea in tara a 1 miliard EURO de lichiditati
  – Crearea de locuri de munca in sectorul servicii
  – Pedagogic, o alta mentalitate de gândire, responsabilitate, curatenie, maniere de respect a proprietatii si patriotismului.

  Imi amintesc SPANIA in anii dupa intrarea in Ue a liberalizat constructia de vile si apartamente de lux pentru straini, Germani, Olandezi, Elvetieni, etc etapa foarte infloritoare acelei perioade,.
  Dece nu si ROMANIA ?!

  Cred ca ati inteles, prin retur de acest mesaj pot sa va comunic si alte forme de a crea de resurse fara a sacrifica NATIUNEA cu impozite aiurite si fara valoarea adaugata.

  Pentru ca miercuri seara v-ati indepartat de cel care compromite socialismul in Romania semnand protocolul de continuare a MODERNIZARII Romaniei in colaborare cu Institutia Prezidentiala devenind Premierul ROMANIEI va urez succes.

  Nu uitati, plata impozitului reprezinta PATRIOTISM, alti spun ca se cumpara civilizatie, EVAZIUNEA este inca o cale a recupera de resurse.

  Presedintele FRANTEI are idei in acest domeniu, nu va indepartati de filosofia lui si apreciati de la Angela MERKEL MUNCA si MERITUL.

  crin antonescu UMBRESTE socialismul !!!

  Nu uitati PSD ul trebuie sa aiba candidat la Presidentie !!!

  SUCCES !!!

 60. Black Rose December 17, 2012 at 10:43 am #

  NICI EU NU VREAU UDMR LA GUVERNARE!
  ALIATII LUI BASESCU NU AU CE CAUTA ALATURI DE USL!

  • zoe December 29, 2012 at 2:36 pm #

   stai ca-ti vine oprea,rozico, de te pupa pe tatuaj!

 61. santinela December 17, 2012 at 11:16 am #

  Victore ai facut un sondaj acum sa vezi cit ai pierdut din increderea romanilor ? Cred ca nu fiindca altfel nu-mi explic oscilatiile si greselile pe care le faci.Chiar asa de obedient esti in fata UE? Acum,mai ales acum cind aveai in spate asa o masa mare,un popor intreg sa incepi sa negociezi-(cu cine,cu Basescu ? Ce drac aveai de negociat?).Asculta-l pe Antonescu,pare mai sigur pe ce face decit tine ! Daca si acum te pacaleste Basescu sau aduci la guvernare UDMR-ul poti sa pleci linistit acasa.Vei fi al doilea Geoana !

 62. Adi December 17, 2012 at 12:51 pm #

  Inca o dictatura.

 63. vax-albina December 17, 2012 at 2:49 pm #

  1. Nu mi-a placut vizita dvs, la vreme de seara la cotroceni. Putea fi facuta ziua, cu informarea electoratului.
  2. UNPR si UDMR nu au ce sa caute la guvernare. Ne-au sfidat si ne sfideaza,
  3. Felicitari pentru nominalizarea pentru postul de prim ministru. Sper sa alegeti guvernul competent de care avem nevoie. Fara compromisuri si fara bla bla-uri privind consensul si interesul national.
  4. Faceti curatenie si porniti la treaba. Succes.

 64. franci December 17, 2012 at 2:57 pm #

  Domnule Ponta,Oprea si UDMR nu au ce cauta nici macar in anticamera damite la guvernare.Nu irositi votul dat din vara si pana in prezent..$ ani sa stea fiecare si sa-si spele pacatele.

 65. Titus Berinde December 17, 2012 at 3:11 pm #

  Atente mare ! U.D.M.R.-ul la guvernare, va fi buturuga mica ce va rasturna carul mare! Mergeti pe calea dreapta! Ascultati vocea poporului si nu-i nesocotiti votul ! Multumesc pentru ascultarea sfatului unui umil pensionar care a votat U.SL.

 66. ZeV December 17, 2012 at 6:36 pm #

  Domnule prim ministru al Romaniei

  Ii vedeam (azi 17.12.21012 pe la orele 15 n.r.) pe jurnalisti si politicieni (multi dintre ei, cu bacul luat in goana calului) , in gramada (dez)ordonata, comentant, cu inversunare, impotriva cooptarii UDMR la guvernare, motivand ca aceasta ar fi…vointa electoratului roman.
  Sa inteleg ca daca romanii ari fi dorit ca UDMR sa fie admis in guvern, ar…fi votat UDMR ???
  Doamne, de unde provine atata ura, prostie si inversunare ? Cum de lumea nu pricepe ca o majoritate zdrobitoare este O IMENSA POVARA, O IMENSA RESPONSABILITATE , iar interesul acestei majoritati este sa fie cat mai permisiva la dialog si cooperare, chiar cu forte politice aparent minore ?, dar semnificative , ca impact, in ansamblul familiilor politice europene ?
  Primul dvs impuls, din seara zilei de 09.12.2012, cred ca a fost cel corect.
  Mi-amintesc cat de entuziasmati erau cei din Conventia democrata in 2006…credeau ca ei sunt dumnezei , nu au nevoie de nimeni , iar electoratul ii va urma ORICE AR FACE…cu argumentul ca ANTICOMUNISMUL ESTE SUFICIENT.
  Praful s-a ales de ei, iar orice majoritate, daca isi pierde decenta, realismul, luciditatea si deschiderea catre dialog cu alte forte politice si cu societatea civila, se disipa rapid, de ca si cum nici n-ar fi existat vreodata.
  Sper ca domnia voastra, domnule Ponta, sa nu cedati presiunilor venite din partea unor oameni care nu isi asuma IN MOD DIRECT responsabilitati si sa va urmati drumul propriu, in interes national. Acest drum trebuie sa duca in mod obligatoriu la reconciliere nationala.
  UPDATE
  Chiar acum aflu ca vom avea trei viceprim-ministri, fara portofoliu si un guvern compus din 22-23 de ministri. Va fi un guvern mai eficient ? Sa dea Dumnezeu, dar am oaresce dubii…Cu cat o majoritate este mai ampla, cu atat, se pare, este mai dificil de incropit un guvern competent. Paradoxul este doar aparent.
  😉
  Si celor de la PDL le-am spus ca nu fac bine marsand pe aroganta, dispret, anticomunism feroce si….simbioza cu Traian Basescu.
  Nu m-au ascultat. Ba chiar, s-au suparat pe mine. Rezultatul ?
  😉

  • ZeV December 17, 2012 at 6:56 pm #

   ..Nu uitati, domnule Ponta…aveti o majoritate din 40%.
   Nu trebuie sa faceti altceva decat sa va urmati instinctul politic. Antibasismul de tip antonescian se va risipi, cu repeziciune si va trebui sa puneti, pe masa, programe compatibile si cu restul de 60%.

   • moromete December 23, 2012 at 3:22 pm #

    Esti din *garda * Udresei
    *cintasi pe coltul mesei*
    Cu rivna ai *Trudit in COR*
    Acum esti *…….* calator/ voiajor.

 67. justitiaru December 17, 2012 at 8:11 pm #

  Felicitari pentru nominalizare.
  Succes!

 68. balbeck December 17, 2012 at 10:56 pm #

  Pe Realitatea TV ati spus ca arieratele din sanatate au scazut foarte mult.Nu e adevarat..Decontarea retetelor gratuite si compensate se face la 11 luni.Nici macar HG 1088/2009 nu se respecta.Am chiriasi farmacii.Si imi spun ce se intampla .Nu stiu daca va informeaza corect consilierii.E o problema majora.

  • moromete December 23, 2012 at 3:15 pm #

   Domnule pdl-list -udrist
   Te-ai facut pe acest blog -*fochist*
   I-mi place cum critici – pe drept
   Esti informatorul cu respect

 69. moromete December 17, 2012 at 10:58 pm #

  Cit m-am abtinut de la orice comentariu ! —in aceasta perioada de efervescenta
  postelectorala …….In final vad ca s-au linisatit *apele*
  —N-a fost buna intilnirea de taina —pe care a-ti avut-o cu Traian Belicosul. ?
  —Nici invitarea UDMR-ului sa participe la guvernare ??.
  Poporul a votat impotriva : —T.B. —UDMR si PDL.. —-Vot de condamnare
  nu de negare.
  —- Prea multi parlamentari au iesit din * jobenul uninominal * -la redistribuire?
  —- Nominalizati –ministrii —curati /competenti. ,pentru a nu-i da apa la moara
  belicosului. A inghitit votul /*porcul* poporului —-dar v-a iesi agresiv la atat
  ori de cite ori v-a considera . —— Fiti CUMPATATI si CLARI in ACTIUNI – DECISI
  Altfel ve-ti fi maturati de *valul intors * al simpatiei populare.

 70. justitiaru December 18, 2012 at 7:44 am #

  D-le Ponta
  felicitari pentru modul in care va descurcati in hatisurile politicii si pentru nominalizare.
  va rog sa cantariti cu prioritate candidatura d-lui Vosganian pentru ministerul Finantelor.
  Este cred cea Mai buna solutie.D-l Vosganian a dovedit cu brio in timpul guvernarii Tariceanu nu numai ca stie sa calareasca “dinozaurul finatelor” dar are si capacitatea creativa de a genera bunastare generala.Pentru etnia sa ca si pentru evrei banul este aproape un cult,un mijloc esential de supravietuire.Pentru ca guvernul dv sa reuseasca guvernul trebuie sa produca bani si bunastare generala.
  Mizati pe D-l Vosganian,este o “carte castigatoare”
  succes!

 71. Cristi Dumitrescu December 18, 2012 at 9:42 am #

  mare atentie la fondurile europene, numele vehiculate pana acum nu sunt prea fericite , mai ales la domni. iar regii asfaltului trebuie limitati la accesul in ministerele de resort. cat despre finante, trebuie justificate masurile mai clar, nu daor ca iese o economie de atat, s-ar putea sa aduca prejudicii unele economii

 72. Admirator de lucruri cand sunt facute bine December 18, 2012 at 10:09 am #

  Salut Victor,

  Ai inceput sa ma superi, ce inseamna acest guvern mamut ?!

  Iata ce iti propun, un guvern suplu si simplu de condus.
  Ideea cu 20 de ministere 3 vice premieri, este valabila pentru tarile africane, pentru ROMANIA iti propun ;

  – Ministerul Justitie si POLITIEI

  – Ministerul Economiei

  – Ministerul Mediului, Transporturilor, Energiei si Comunicatie

  – Ministerul de INTERNE

  – Ministerul Aparari Nationale, Protectia Populatiei si a Sportului

  – Ministerul Afacerilor Externe

  – Ministerul de Finante

  In rest poti crea agentii sau oficii in cadrul ministerelor, important ca sedintele de guvern sa fie precise si nu adunari generale de tip PCR.

  Guvernul lanseaza strategia si fiecare ministru raporteaza executia deciziilor.
  este asemanator functionarii unei mari entreprize.

  Dirija inseamna a prevede !!!

  Planifica !

  Scopul planificari :

  – asigura continuitatea in politica prin previziunile gândite,
  – conduce activitatile de gestiune nationala prin principii clare si nete,
  – informeaza Parlamentului de mersul afacerilor,
  – informeaza Publicului de intentiile politice ale guvernului.

  Voi reveni si astept interventii pe blog la reflexiile mele, ne intereseaza cum primiti mesajele noastre si cum veti gândi cu TVA la achizitionarea de catre Romanii ain domeniul imobiliar.

  Va felicit pentru indepartarea de Crin Antonescu si sper ca socialismul in Romania va fi unul europeean.

  o zi buna

 73. Bibicu December 18, 2012 at 10:29 am #

  A MAI LUNGĂ
  este soluţia cea mai potrivită pentru reluarea parlamentalelor dâmboviţene.
  Se stabilesc cele 300 colegii şi criteriile minimale pe care trebuie să le îndeplinească toţi candidaţii desemnaţi.
  Tragerea pe sfoară, televizată, se organizează într-o sală suficient de încăpătoare pentru candidaţi, reprezentanţii partidelor, presă, organe de ordine.
  Sforile din plastc grafitat, inegale ca lungime, în număr egal cu al candidaţilor din colegiu, se introduc într-un tub mat, cu dop la un capăt şi libere la celălalt pentru a putea fi trase.
  Comisia de tragere compusă, musai, din : Patriarh, Preşedintele CCR, Procurorul General şi Şeful DNA, asigură, la vedere, derularea tragerii pe colegii şi candidaţi.
  Câştgătorul, cu cea mai lungă (sfoară) este desemnat pe loc parlamentar în Camera unică, concomitent cu tragerea clopotului lui Gauss.
  Dracul nu-şi vâră coada în prezenţa Patriarhului !

 74. Criticos December 18, 2012 at 11:18 am #

  Aţi sărutat papucul PPE şi Barosso! Papucul care ne-a dat un şut nouă, votanţilor! Credeţi că sunteţi mai bun ca beţivanul chior? Nu! În nici o săptămână v-aţi mâncat integral capitalul de simpatie. E şi asta o performanţă. În istorie aţi intrat deja la “etc.”

 75. Cristi Dumitrescu December 18, 2012 at 2:11 pm #

  Va rog sa faceti o consultare publica cu firmele mari care lucreaza cu firmele mici, in domeniul aplicarii TVA se pare ca nu este reglementat clar asupra influentelor noii legislatii. Ideea e buna dar trebuie adaptata pietei. Se risca blocarea comenzilor din partea marilor firme catre cele mici, daca acestea nu au noroc de parteneri comerciali buni, astfel incat sa nu-i blocheze la tva pe cei mari (pe relația comerciala directa).

 76. corina December 18, 2012 at 4:43 pm #

  speram cu ajutorul dvs sa o ducem mai bine

 77. justitiaru December 18, 2012 at 4:50 pm #

  d-le Ponta
  Pe palierul de politica Externa guvernul dv are o mare problema de imagine alimentata de gasca lui base.D-l Corlatean desi sunt comvins ca a depus eforturi considerabile rezultatele nu sunt cele asteptate.Va propun sa luati in considerare pentru Externe candidatura D-lui P.Roman care se bucura de o buna reputatie pe plan extern fiind o persoana cu mare experienta.
  Aveti datoria sa utilizati toate resursele umane pe care adevaratii democrati romani le au la dispozitie
  Succes !

 78. ionicus December 18, 2012 at 5:28 pm #

  ce frumos…PNL a luat toate ministerele cu reprezentanti in teritoriu…mai bine le dati tot si PSD are doar premier;)

 79. Cristi Dumitrescu December 18, 2012 at 7:34 pm #

  Grupurile de consultanta si firmele de audit au facut deja
  o sesizare la Comisia Europeana pt ca aceasta lege
  contrazice directivei UE prvind legislatia TVA (directiva 112)/
  OG 15/ 2012 contravine directivei UE

 80. aura December 18, 2012 at 9:30 pm #

  Buna seara,
  Indraznesc sa va las un comment desi probabil nu prea aveti timp sa ne raspundeti sau sa ne lamuriti…sunt studenta…doar ce am ajuns in camin de la facultate si desi in mod normal nu ma implic in politica…poate si pentru ca urmez cursurile unei facultati cu profil economic…am ramas socata…dupa ce astazi la seminar, in timpul unei prezentari am aflat numarul parlamentarilor pentru urmatorii 4 ani…se pare ca refuzam sa invatam…desi economisti de renume au afirmat faptul ca anul 2013 este mult mai greu din punct de vedere financiar decat 2012, noi avem acest ”surplus” de parlamentari care vor genera semnificativ mai multe cheltuieli…de asemenea, am aflat ca unii parlamentari ascund faptul ca au case in Bucuresti doar pentru a primi banii pentru decontarea cazarii…am condamnat-o pe sora mea ca nu a mers la vot (lucreaza in invatamant si are doar, subliniez doar 550 Ron salariul net) dar dupa ce am aflat…dezamagire imensa… si intelegere pentru cei aflati in situatia surorii mele…poate ne veti explica intr-o seara in care sunteti mai liber…asteptam vesti de la dumneavoastra…de la omul Victor Ponta…nu de la politicianul Victor Ponta…O seara frumoasa!

 81. balbeck December 18, 2012 at 10:50 pm #

  De Oprea asta nu mai scapam?A fost ministru si pe vremea lui Boc.Vorba cuiva: a decorat pe toata lumea,pe toti i-a facut colonei,generali.Mai trebui sa decoreze si cainii vagabonzi.

  • moromete December 23, 2012 at 7:30 pm #

   Ai perfecta dreptate —- Este O JAVRA fara scrupule. in toate
   sensurile.

 82. Black Rose December 19, 2012 at 2:12 pm #

  Nu pot sa inteleg…..de ce nu a fost numit Iulian Iancu la Ministerul Energie?
  Va rog din suflet Domnule Premier sa va razganditi in privinta numirii la Ministerul Energiei a Domnului Nita !Va rog sa luati in consideratie votul oamenilor si sa-l numiti la Ministerul Energiei pe Domnul Iulian Iancu un deputat pentru sufletul nostru,un adevarat profesionist care a candidat cu multa credinta pe Valea Trotusului si a fost votat cu speranta de mai bine!Sper ca BUNUL DUMNEZEU sa-mi asculte rugaciunile si pana vineri sa se faca aceasta schimbare …pentru deputatul sufletului meu voi pleca pana la Bucuresti in genunchi pentru a va ruga sa-l numiti pe Iulian Iancu la Ministerul Energiei……aici in colegiul 8 din Judetul Bacau oamenii plang si nu inteleg ce s-a intamplat…..

 83. justitiaru December 19, 2012 at 2:40 pm #

  Deplin succes GUVERNULUI Ponta 2 !
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 84. Black Rose December 19, 2012 at 4:07 pm #

  IL VREM PE IULIAN IANCU MINISTRUL ENERGIEI!

 85. Mihai Daniel December 19, 2012 at 5:11 pm #

  Momentul 0 a sosit , noul guvern capata contur, toata lumea este gata de start. Care este directia ? Ne apucam serios de infrastructura rutiera ( autostrazi ) ? Regandim de la 0 strategia pentru agricultura ? Incepem si noi se ne facem treaba, sa absorbim fondurile europene ce ne revin ? Simplificam taxarea, incurajam economia autohtona si micii producatori ? Dezvoltam turismul ( de aici vin multi bani ). Sugestie , modernizati fantanile de la Piata Unirii, tehnologie noua, lumini si sunet, zona va avea un bum major . Incurajati tinerii, proiectele , educatia , PATRIOTISMUL . Succes

 86. justitiaru December 20, 2012 at 12:36 am #

  D-le Ponta
  Cuvantul dat trebuie respectat fata de UDMR. Devoalati acordul scris pentru ca oamenii sa intelega esenta lui si incet vor accepta ca USL trebuie sa respecte intelegerile politice ,altfel isi pierde repede credibilitatea.
  Acum cartoful este prea fierbinte, dar dupa ce se mai raceste va trebui inghitit

 87. santinela December 20, 2012 at 9:54 am #

  Spre deosebire de Justitiarul care te felicita continu,desi te-am votat si imi placi trebuie sa-ti spun Victore ca ai facut un talmes balmes de Guvern de toata frumusetea.Vei vedea ministrii care se vor calca pe picioare “in atributii” si in general Guvernul da impresia de “sa-i multumim pe toti ai nostrii”.
  Ai pierdut mult cu “actul” ala de rahat semnat cu Basescu.Daca te are la mina asta cu ceva mai bine spune si pleaca cit mai ai timp.Nici picat cu ceara nu trebuia sa semnezi cu Basescu . Avind atita putere de voturi in spate nici europenii nu mai spuneau nimic.Nu stiu de ce nu-l asculti pe Crin.
  Acum ai o singura cale de urmat.Schimba rapid Constitutia si taiei macaroana asimetricului.La modificarea Constitutiei nu se poate opune nimeni.
  Iti doresc totusi succes !

  • justitiaru December 20, 2012 at 4:59 pm #

   In ultimele luni D-l Ponta a actionat impecabil si de aceea il felicit Asa cum l-am criticat pentru sprijinul acordat lui MRU la investitura.
   Daca ai fi citit Mai atent ai fi observat ca am militat pentru schimbarea Dlui Corlatean cu o persoana Mai experimentata si Mai credibila pe plan international si am propus analiza candidaturii d-lui P. Roman
   Schimbarea Constitutiei in sensul dorit de noi (impiedicarea abuzurilor basiste)va intampina opozitia indarjita a lui TB si a sprijinitorilor lui externi.
   cred ca nu realizezi dificultatile.care vor veni pentru ca guvernul Ponta sa-si realizeze planurile,deoarece reusita lui Ponta va fi esecul basismului.base isi joaca viata,libertatea si averea.

 88. anonim December 20, 2012 at 10:15 am #

  In cite emisiuni ati fost in ultima luna?

 89. Mihaela December 20, 2012 at 12:45 pm #

  Domnule Ponta, dumneavoastra impreuna cu al nostru Presedinte, chiar faceti misto de noi cu acel asa zis “pact” sau “intelegere” cum s-o numi;? oamenii nu au serviciu, isi doresc sa munceasca, dar nu gasesc joburi platite rezonabil si pe masura abilitatilor lor si voi faceti intelegeri pe ce apelativ sa va spuneti si alte banalitati asemanatoare; cred ca nu sunteti sanatosi niciunul, daca va imaginati ca astea sunt lucrurile importante de rezolvat in Romania la ora actuala

 90. liviu December 20, 2012 at 12:51 pm #

  Domnule ponta cred ca sunteti cel mai nefolositor ministru
  Venim in romania din london in fiecare an e din ce in ce mai rau in romania.
  Nu va este teama ca intro zi o sa fie o revolutie si o sa muriti ca ceausescu?
  Macar ceausescu a facut ceva ptr romania voi ati distrus romania.
  Incepeti sa refaceti tara prin plantarea copacilor a padurilor e ca desertul romania.
  Scoateti puscariasii din celule sa dezapezeasca.
  Nu va bateti joc de romani.
  Fiti roman adevarat ca ne am saturat de hotii.
  Daca asi fi dzeu o zi ati vedea ce sar intampla.

 91. Black Rose December 20, 2012 at 3:07 pm #

  Click to access program-de-guvernare-2013-2016.pdf

 92. Black Rose December 20, 2012 at 3:14 pm #

  PROGRAMUL DE GUVERNARE USL: TVA va reveni la 19%, salariul minim pe economie va creşte la 1.200 de lei până în 2016.

  Principalele puncte ale programului de guvernare pentru perioada 2013-2016:
  *TVA va reveni la nivelul de 19%.
  *Revizuirea sistemului de impozitare si combaterea evaziunii; pe termen mediu, stabilirea unei cote reduse de TVA la produse agroalimentare de bază, cu condiţia asigurării spaţiului fiscal necesar;

 93. Mircea December 20, 2012 at 9:09 pm #

  Tot cei ce au strigat “jos Basescu!” vor acum in parlament, vor “malai”, vor, vor, vor…si sunt foarte, foarte, foarte multi. 60-70%!!!!!!Ce te faci d-le (miki) Ponta???? Se pare ca invatatoarea “grevista foamei” a strigat si a intrat (conditie indeplinita) in rest nu conteaza , nu stiu de ala care s-a aruncat de la etaj daca a avut si el sansa asta!? Oricum au intors cu susul in jos ideea de valoare. Cat de usor ajungi parlamentar: in primul rand esti lichea, pt. ca altfel nu calci calci pe principii, si stragi “JOS BASESCU!!! si e de ajuns. Vreau sa fim condusi de oameni care stiu mai mult decat:”Jos Basescu!”

 94. anonim December 20, 2012 at 10:27 pm #

  Guvernul primeste prima de Craciun? De ce nu doua?

 95. bogdan December 21, 2012 at 8:18 am #

  Cred ca liberali sunt mult mai “penali decat PSD-istii”. Adica ei vor sa nu se expuna la fraude dar va indemna pe voi. Dl. Crin vrea, spune ca nu ii e frica dar te lasa pe tine. Adica da tu Ponta ordonante de urgenta care sa ii “scaoata” si pentru confratii mei. Oricum e posibil sa vina si un moment al decontului. Nici chiar Gadafi n-a scapat. Sa nu uiti niciodata de lege si de “putin simt” cand vei utiliza dreptul constitutional de a da ordonante de urgenta. Sa te gandesti si la ce vor oameni din Gorj!

 96. epolitikon December 21, 2012 at 8:54 am #

  Gluma, gluma, dar cu educatia ce aveti? In loc sa faceti o campanie pentru promovarea in functii de conducere (macar la stat) a profesorilor educati afara, cu mentalitatea nealterata de mangi si popi, dati ordonanta sa-i repuneti in functii. O mizerie! Practic v-ati batut joc de ce-i mai important…

 97. Florea Dumitrescu December 21, 2012 at 10:21 am #

  VOINTA POPORULUI ROMAN SUVERAN

  I. RESPECT

  1. Exprimam stima şi respect pentru milioanele de cetățeni care în ciuda vremii neprietenoase, câinoase, au ieșit la vot şi şi-au exercitat dreptul constituțional de a alege, indiferent care le-a fost opțiunea politica.
  O majoritate zdrobitoare a alegatorilor (care au asigurat 66% din mandate), şi-au exprimat voința categorică pentru ca regimul dictatorial Băsescu sa plece şi să ne lase sa ne oblojim rănile.
  2. Să nu uitam şi să exprimăm un profund respect pentru anonimii din Piața Universităţii şi din numeroase localităţi din ţară, care la începutul anului, în plină iarna, pe un ger năprasnic, au manifestat ferm şi au formulat liniile de lupta pentru schimbare: Jos Băsescu! Jos Guvernul! Alegeri anticipate!.
  Au căzut doua guverne. La alegerile locale, o majoritate a alegatorilor a votat pentru schimbare.
  S-a organizat un referendum național, la care o majoritate covârșitoare de 87% dintre votanți a decis ca domnul Băsescu să fie demis (7,4 milioane de voturi).

  II. SCHIMBAREA

  1. La alegerile parlamentare din decembrie, a fost un VOT NEGATIV împotriva regimului dictatorial Băsescu, împotriva partidului său – PDL (revopsit şi camuflat în alianța ARD, schimbându-şi culoarea portocalie în albastru şi verde, schimbând-şi sigla, toate acestea pentru a înşela din nou alegătorii).
  Soluțiile pentru redresare urmează să le aprofundam, după ce noul Guvern rezultat din alegeri, pe deplin legitim, va binevoi să prezinte poporului roman ÎNTREGUL ADEVAR despre ,,MOSTENIREA ECONOMICA CATASTROFALA” lăsată de Băsescu şi clientela sa portocalie.
  În studiile noastre publicate (ca şi ale altor economiști) noi am prezentat cu amărăciune starea dezastruoasă a economiei, reflectată în sărăcirea în masă a celor care trăiesc din muncă, concomitent cu îmbogăţirea jefuitorilor de bani publici –guvernamentali şi non-guvernamentali.
  Când laşi o supraîndatorarea externa a ţării de peste 100 miliarde de Euro şi o datorie suverana (de stat) mărită de câteva ori, în ritm rapid, la 50 miliarde de Euro, trebuie sa dai socoteala poporului suveran, iar principalii vinovați trebuie aduşi în faţa Justiției pentru pierderile, jafurile şi risipa de zeci şi zeci de miliarde de Euro în perioada crizei cumplite.
  2. Poporul român suveran a decis – prin votul sau constituțional -SCHIMBAREA DE FOND.
  USL (în mod neașteptat de categoric) a primit 66% din mandatele parlamentare.
  Partidul domnului Băsescu –PDL a primit 16% din voturile parlamentare.
  O creație a regimului Băsescu – Partidul Dan Diaconescu – PP DD (unde s-au refugiat şi salvat mai mulți băsişti – traseişti) a primit 14% din mandatele parlamentare.

  III. LEGEA ELECTORALA PROFUND CRITICABILA

  Legea electorala impusă de Băsescu, PDL şi Curtea Constituțională, este supusa acum unor critici severe (după ce la cererea PDL , Curtea Constituțională a respins legea propusă de USL cu vot uninominal pur (în care câștigă direct cei de pe locul 1 în fiecare Colegiu, intr-un singur tur de scrutin).
  Conform legii electorale impuse de regimul Băsescu, un mare număr de candidați de pe locurile 2 sau 3 au intrat în Parlament.
  Deosebit de criticată este situația ca s-a ajuns la o mărire a numărului de parlamentari de la 471 în trecut, la 588 în noua legislatură.
  Cu toate imperfecțiunile legii electorale impuse de Băsescu ( care au favorizat PDL şi PP-DD) , trebuie sa spunem ca opțiunile milioanelor de cetățeni au fost extrem de clare şi categorice pentru schimbare.
  Noi, cei din societatea civila, dorim să subliniem câteva aspecte esențiale care pentru milioanele de cetățeni ai României înseamnă ca s-a făcut dreptate, dar şi câteva aspecte care vor fi apreciate că reprezintă o nedreptate generată de imperfecțiunile legii electorale.

  IV. DREPTATEA

  A. Milioanele de alegatori au satisfacția că, prin voturile lor, au determinat ca partidul domnului Băsescu – PDL să fie alungat de la guvernare şi să fie așezat în Parlament în minoritate (numai 16% din mandatele parlamentare).
  Votul de blam şi oprobiul public date de către alegatori celor din PDL este remarcabil prin faptul că aceștia nu au câștigat colegiile în care si-au depus candidaturile:
  – Nici Vasile Blaga (cel gratulat de Naşu’ Băsescu cu gradul de caporal şi cu epitetul câinesc de „buldog”).
  – Nici Mihai Răzvan Ungureanu ( ales de Naşu’ Băsescu ca Prim – Ministru şi pregătit pentru funcția de Președinte al României , un traseist politic plin de ifose şi aroganţă, securist – spion, respins de legea lustrației ca fost fruntaş utecist etc.).
  – Nici Mihai Neamțu (ales de Naşu’ Băsescu, cu funia de usturoi la gât, mare admirator al ,,Căpitanului”).
  – Nici Aurelian Pavelescu (traseist politic, care a trecut prin 4 partide politice, gratulat de Naşu’ Băsescu „acela mic, cu capul mare”).
  Prin urmare, un act de dreptate au făcut alegatorii faţă de fruntaşii PDL cărora prin votul lor nu le-au permis să câștige colegiile în care şi-au depus candidaturile în număr de peste 15 şi pe care îi vom nominaliza mai departe.
  Exista un număr de fruntași PDL care – prin voința alegatorilor – au rămas în afara Parlamentului.
  Au fost lăsați în afara Parlamentului, respinși categoric de alegatori, o serie de fruntași PDL, aroganți şi agresivi: Theodor. Baconski; Sulfina Barbu; Cristian Boureanu; Radu F. Alexandru; Gabriel Berca; Daniel Buda; Marius Spânu; Wiliam Brânza, ş.a.
  De asemenea, au fost respinși şi au rămas în afara Parlamentului aroganții şi agresivii Mihai Neamțu şi Aurelian Pavelescu de pe lista ARD.
  B. „Alegătorii liberi din Gorj” au făcut un act de dreptate în cazul Dan Diaconescu, căruia – prin votul lor – nu i-au permis sa intre în Parlament nici direct din Colegiu, nici prin redistribuire.
  Sancțiunea a fost extrem de amară pentru domnul Dan Diaconescu ce se închipuia în mod bolnăvicios Președinte al ţării, Prim – Ministru, „mare salvator” al poporului etc.
  Cazurile de mită electorală practicate de domnul Dan Diaconescu în văzul lumii (împărţind fulare, căciuli, geci, umbrele şi alte cadouri, finanţând nunţi, finanţând o spălătorie auto cu gratuităţi etc.) nu au fost observate de Poliţie şi de Parchet.
  Parchetul şi DNA nu şi-au îndeplinit îndatoririle de serviciu nici în dosarele penale ale domnului Dan Diaconescu (dosarul penal de șantaj, dosarul de înşelăciune, fals şi uz de fals legat de participarea la licitația OLTCHIM, dosarul penal privind vânzarea de locuri de candidat pentru Parlament, dosarul de faliment la OTV).
  Protecția băsistă a fost deplina şi l-a lăsat pe Dan Diaconescu sa-si joace rolul în favoarea regimului Băsescu.

  V. NEDREPTATEA IZBITOARE

  Nedreptatea consta în mecanismul prevăzut de legea electorală care permite mai multe redistribuiri, prin care intra în Parlament cei care au pierdut în Colegii şi s-au situat pe locurile 2 şi 3.
  În felul acesta, au rămas în afara Parlamentului mulți candidaţi care s-au situat pe primul loc în colegii, dar nu au realizat un procent 50% +1.
  Beneficiarii acestei nedreptăţi, care decurge din legea electorala Băsescu, au fost în principal candidaţii PDL şi Partidului Dan Diaconescu – PP-DD.
  A. PARTIDUL DOMNULUI BASESCU – PDL, deși nu a câștigat niciun colegiu în tara ( cu 50%+1), prin redistribuirea de pe locurile 2 şi 3, a obținut 80 de mandate ( 24 senatori şi 56 deputați).
  Aceștia sunt parlamentari cu „legitimitatea şifonată”, chiar daca formal au drepturi egale cu cei care au câștigat colegiile.
  Aici se înscriu toți fruntașii portocalii, agresivi şi aroganți, care au intrat în Parlament pe ușa din dos, la masa verde, prin redistribuire: 1. Vasile Blaga; 2. Răzvan Mihai Ungureanu; 3. Elena Udrea; 4. Roberta Anastase; 5. Anca Boagiu; 6. Gheorghe Flutur; 7. Ioan Oltean; 8. Mihai Stănișoara; 9. Mircea Toader; 10. Cezar Preda; 11. Raluca Turcan; 12. Florin Popescu (Dâmbovița); 13. Cristian Rădulescu; 14. Theodor Paleologu; 15. Andreea Paul Vass, ş.a.
  B. PARTIDUL DAN DIACONESCU – PP-DD, nu a câștigat niciun Colegiu în ţară, dar din redistribuiri de pe locurile 2 şi 3, conform legii electorale Băsescu, a obținut 68 de mandate (din care 21 de senatori şi 47 de deputați).
  Şi în acest caz parlamentarii au „legitimitatea şifonată”, intrând pe ușa din dos, chiar daca formal au drepturi egale cu cei care au câștigat colegiile (cu 50%+1).
  Contrar punctului din Programul PP – DD care condamna traseismul politic, domnul Dan Diaconescu a promovat în lista sa mai mulţi traseiști politici (pedelişti Monica Iacob Ridzi, Antonie Solomon şi alţii, traseista Liliana Mincă de la Partidul Conservator).
  Banii contează pentru ,, Domnul Dan”. Rămâne de văzut daca Poliţia şi Parchetul General vor clarifica câţi bani a încasat domnul Dan Diaconescu de la cei incluși pe liste (câte 50.000 Euro de căciulă) De asemenea, vom vedea cât va încasa „Domnul Dan” de la cei aleși care se vor desprinde de partidul DD (câte 2 milioane de Euro conform angajamentului semnat).
  Nu avem nici o speranță ca Poliţia şi Parchetul General își vor îndeplini sarcinile de serviciu şi vor cerceta abuzurile şi ilegalitățile comise de către ,, Domnul Dan”.

  VI. SPERANŢA

  Nădăjduim ca Președintele Comisiei Europene, domnul Barroso, doamna Comisar Reding, doamna Cancelar Angela Merkel, nu se vor mai lăsa dezinformaţi şi înșelați de politicianul Băsescu şi de clicile sale, cum s-a întâmplat în vara.
  Domnul Băsescu s-a amestecat abuziv şi ilegal în campania electorală prin cele 7 intervenții în presă; fiecare intervenție constituie o violare a Constituției.
  Prin urmare, faptele grave, anticonstituționale prin amestecul în campania electorală care cad sub rigorile articolului 95 din Constituție, sunt suficiente pentru acțiunea de suspendare a Președintelui României.
  Noi, cei din societatea civila, subliniem acum aceasta posibilitate de suspendare, dar vom solicita sa fie pusa în aplicare după 3 luni. Motivam această decalare prin faptul ca în prealabil vom acționa ca Justiția română să repună pe rol cele 15 dosare cu caracter penal care-l privesc pe domnul Băsescu, blocate nejustificat de Parchetul General şi DNA în cursul celor 8 ani de guvernare a regimului Băsescu.
  Dacă domnul Băsescu îşi va da demisia imediat ca om politic responsabil (cum a recomandat domnia sa recent altor politicieni) spre binele ţării şi al poporului roman, se va putea solicita de societatea civilă ca orice sentința ce se va da în dosarele de mai-sus să fie cu suspendare a execuţiei.

  20 decembrie 2012

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 98. anonim December 21, 2012 at 11:51 am #

  De ce nu opriti exportul de cherestea? Care au fost promisiunile din programul USL pentru Rosia Montana?

 99. Admirator de lucruri cand sunt facute bine December 21, 2012 at 12:47 pm #

  PNL a cedat,

  Victor Ponta si-a impus punctul de vedere:
  – Astazi voi cere votul de incredere al Parlamentului /Autostrazile merg la ministrul pentru Marile Proiecte,
  – prefectii vor fi coordonati de mine

  BRAVO !!!

  Néo nazisti din PNL trebuie bine monitorizati.

  LA MULTI ANI !!!

 100. center@yahoo.com December 21, 2012 at 2:50 pm #

  Out of topic : Multinationala Michelin vrea sa se extinda pare-se la Zalau , o noua fabrica de cord metalic , 250 de locuri de munca . Ar avea nevoie de un teren folosit ca pasune de comuna suburbana Criseni , lipita de Zalau . ConsiLiul Criseni cere 7,90 euro pe metru patrat , alungand Michelin , care va pleca in Serbia .Un pic ca Montupet la Cluj in 2005 , care au plecat la Ruse .
  Nu puteti interveni ? Sa rechizionati , in interes de stat , acel nenorocit camp de doi lei ?

 101. justitiaru December 21, 2012 at 11:49 pm #

  Felicitari pentru investirea guvernului.
  Instructiva luarea de cuvant a lui base.Dictonul clasic”Timeo danaos et dona ferentes” ar trebui tradus in cazul nostru astfel:
  “Temeti-va de base si cand vorbeste frumos”
  Craciun fericit !

 102. Florea Dumitrescu December 22, 2012 at 12:56 am #

  Consultare publică națională?!!!

  Comisia Europeană organizează o consultare publică privind dezvoltarea pe viitor în Europa a unor proiecte de exploatare a combustibililor fosili neconvenționali, cum ar fi gazele de șist. Toate persoanele, organizațiile și autoritățile publice interesate sunt invitate să își exprime opiniile asupra posibilelor ocazii și provocări care ar putea decurge din dezvoltarea unor astfel de proiecte și asupra celor mai bune metode de abordare a provocărilor identificate până în prezent. Consultarea este deschisă până la 20 martie 2013. Materialele de consultare sunt disponibile în toate cele 23 de limbi oficiale ale UE.
  http://ec.europa.eu/romania/news/20122012_consultare_publica_combustibili_fosili_neconventionali_ro.htm

 103. Black Rose December 22, 2012 at 8:51 am #

  Buna dimineata,dragii mei!
  Lacrimi de bucurie…..lacrimi de fericire….votul de învestitură a Guvernului Ponta II în Parlament s-a încheiat cu 402 voturi “pentru” şi 120 “împotrivă”. Noul Executiv a fost validat……..mult succes ministrilor alesi!

 104. Catalin December 22, 2012 at 8:51 am #

  apel catre lichelul.. se potriveste! ai inceput numai cu prostii. te deranjeaza stan? il deranjeaza pe nashu? ai pre multi nasi prea multi fini si prea multa putere pe care o folosesti irational! pretul la energie creste, la gaze de asemena, puterea de cumparare scade, toti mai multi romani traind in nevoi. iar tu faci circ cu stan cind stan a avut curajul devoalarii unor aspecte ilegale infaptuite de niste institutii? ai devenit protectorul ilegalitatilor??? daca cei din psd sint destepti il vor pune pe stan preseditnele psd. are mult mai mult discernamint, logica, bun simt, moralitate decit tine. inca nu ai lamurit relatia cu wesley clark! inca nu ai lamurit lumea de ce cresc preturile la utilitati cind puterea de cumaprare scade! atentie mare ce pasi faci ca boc a cazut tot iarna! nu te-am votat sa ne faci colonie! nu te-am votat sa fii ascultator in relatia cu ue si orice alt stat. te-am votat sa ne reprezinti cu onoare si demnitate. se pare ca ai genunchi prea moi pentru ce ai de facut!

 105. Black Rose December 22, 2012 at 8:54 am #

  Ce-a fost şi ce-a ajuns…..
  Cum a devenit Băsescu un Pinocchio diabolic…..
  http://www.cotidianul.ro/cum-a-devenit-basescu-un-pinocchio-diabolic-202791/

 106. un_roman December 22, 2012 at 9:15 am #

  Ati reusit, am reusit ! Felicitari si multa bafta. Va fi greu, dar daca ramaneti conectat cu noi veti primi informatii si opinii care va vor ajuta sa nu cadeti in plasa celor duplicitari pe care-i aveti prin preajma. Pentru ca sunt. Va dau un sfat de parinte, sa nu aveti incredere in nimeni. Aveti sansa istorica de a demonstra nu doar romanilor, ci intregii lumi ca Romania nu este o tara de mana a doua, ca poporul Roman este demn de consideratie si respect. A sosit timpul ca romanii sa-si recapete identitatea, mandria si meritul de a fi urmasi ai Traco-Dacilor. Motiv pentru care, ministrul culturii impreuna cu cel al educatiei si cercetatori istorici internationali, sa declanseze o actiune de rescriere a Istoriei adevarate a romanilor. Avem dreptul sa stim adevarul despre stramosii nostri, adevarata identitate a noastra, nu povestile create de unii cu scop politic sau de alta natura. Imi permit sa continui sa va mai sugerez cate ceva. Aveti grija cu regionalizarea tarii. Nu lasati cele trei judete din inima tarii intro singura regiune. Din motive “economice si potential turistic” le puteti separa si integra in regiuni diferite, astfel ca romanii din zona sa numai fie minoritari in propria tara. Ajunge cu atata suferinta ! Interziceti dubla cetatenie in functii si demnitati de stat. Aveti grija de resursele ce inca ne apartin. Fermitatea, verticalitatea si demnitatea impun respect, nu capul plecat, nu conformarea la ordin extern. Instituiti in activitatea dumneavoastra, inca de acum, o transparenta si un contact cu poporul, astfel ca in orice decizie sau reactie in situatii sensibile, ne veti avea scut de aparare. Reactionati ferm impotriva celor care defaimeaza sub orice forma pe romani, in tara si-n afara ei. Este ciudat ca, exista o lege despre care romanii nu prea stiu, aceea care pedepseste “antisemitismul” chiar si atunci cand esti indreptatit sa constati ceva in neregula. Dar o lege pentru antiromanism, exista ? Nu. Pai de ce dubla masura ? Romanii, nu s-au saturat atat de saracie, cat de mizerii si desconsiderare. Aveti grija si de acest aspect. Inca odata, felicitari si toate urarile de bine noului Guvern.
  CRACIUN FERICIT alaturi de cei dragi, un AN NOU cu sanatate si bucurii in familia dumneavoastra si-n toata Romania.

 107. protestatarul December 22, 2012 at 11:31 am #

  mai Victoras,ia spune tu celor care te-au votat cu ce sunteti,voi,uslistii,diferiti fata de gasca portocalie pe care noi am dat-o jos?in timp ce romanii platitori de taxe ingheata in case sau pe drumurile patriei,voi va soateti ochiii pe functii si ciolan.deci,cu ce sunteti voi diferiti fata de MRU,care isi cumpara creme si trabucuri din banii alegatorilo,in timp ce acestia din urma mureau congelati in case si in masini?daca veti continua asa,o veti pati mai rau ca portocaliii.deja v-ati dat in petec marind impozitele.sunteti mai multi ministri,mai multi parlamentari si e normal ca nuva mai ajung banii.

 108. BGT December 22, 2012 at 6:07 pm #

  Eu cred în reuşită. Pentru reducerea birocraţiei sfatul meu ar fi să încercaţi reducerea funcţiilor de conducere din instituţiile publice cu 50%. Garantez că astfel reuşiţi să reduceţi birocraţia cu un procent mult mai mare (cred că undeva cu 75-80%).

 109. moromete December 22, 2012 at 10:22 pm #

  Citesc cu abnegatie toate postarile (critico-laudative).Sunt *multe adevaruri -multe gogomanii atit de la oameni simpli din popor -ca mine , cit si de la (*oameni de bine* —-ultrasi /securisti basisti ..pdl-isti..
  Am citit si * PROGRAMUL DE GUVERNARE AL USL *
  Ce pot sa spun !? . INTENTII / DORINTE — MARETE/NOBILE de materializat.
  — FI-TI CINSTITI cu POPORUL.
  — STIRPI-TI DELAPIDAREA , EVAZIUNEA , CORUPTIA si RISIPA.!
  Banii investiti de STAT sa se vada in REALIZARI —sa nu ajunga in buzunarele *geambasilor din /de ministere /portofolii*. Daca am aduna toti banii prinsi in proiecte de-a lungul timpului (22 ani)—-consider ca in proportie de 40-60% acestia se regasesc in patrimoniul indivizilor deveniti *moguli -investitori.*
  ai Romaniei. In aceste *conditii *Romania i-a creat pe EI /PROFITORII si nu invers. Problema este —ca acestia NU SE MAI OPRESC DIN FURAT.-vor sa
  FURE INTRUNA DIN BANII PUBLICI DE LA STAT .
  Asa s-a nascut STATUL CAPITALIST DE CUMETIE in ROMANIA.
  Asa au ajuns *EI* MILIONARII in EURO ai ROMANIEI.
  — VERIFICATI si SISTEMUL FINANCIAR !?.
  — TINETI-VA DE CUVINT.
  In rest ,acum de CRACIUN si ANUL NOU —— VA UREZ —–SA AVETI /AVEM
  PARTE DE O GUVERNARE INDELUNGATA si SANATOASA si
  LA MULTI ANI..!.

 110. anonim December 23, 2012 at 9:38 am #

  De ce nu dublati numarul de parlamentari? Dublati locurile de munca.

  • vasile irod December 27, 2012 at 12:32 pm #

   Domnule premier,la multi ani cu sanatate si sa va dea Domnul tot ce va doriti.Nu bagati in seama gurile rele si raii intentionati,in schimb romanii asteapta o guvernare mai buna,o revigorare economica cu locuri de munca si conditii mai bune de viata.Am si o rugaminte;interveniti la Ministrul Transporturilor pentru reintroducerea cursei feroviare directe Bucuresti-Craiova Targu-Jiu- Cluj Napoca,intrucat scoaterea unicului tren direct la sfarsitul acestui an-2012,a rupt efectiv legatura Olteniei cu Ardealul.Cineva a facut-o cu rea intentie,vaduvind ,bunaoara zona Gorjului cu inca o izolare vs de interesele economice ale judetului dar socio-comunitare.Va doresc multa sanatate,un an nou fericit si cu spor in toate,LA MULTI ANI!

 111. ZeV December 23, 2012 at 2:59 pm #

  Domnule prim ministru al Romaniei
  A venit timpul sa ne scuturam de capcane si constrangeri impuse din afara, pentru a ne face defensivi si slabi, in orice negociere. Atentie, IN ORICE NEGOCIERE, CARE VIZEAZA RESURSE SI SUVERANITATE !
  Va cer, imperativ, in calitate de votant (implicit) al domniei voaste, sa modificati codurile de procedura penala si sa faceti in asa fel, incat, daca un roman, arestat preventiv, ESTE ACHITAT DE INSTANTA, printr-o hotarare definitiva, procurorul de caz sa fie exclus din bransa !
  Nu merge asa, sa ne batem joc de demnitatea unui om, oricare ar fi el, de dragul imaginii la Bruxelles. Este, pur si simplu, inacceptabil, moral, uman, si…national !
  Eu, cum am mai spus, NU UIT NIMIC.
  In imensa lui ipocrizie (generata din/de frustrare), acest individ malefic cu numele de Traian Basescu, a afirmat, relativ recent, ca, cineva trebuie sa raspunda pentru distrugerea imaginii si….carierei unui politician ales. Asta, dupa o achitare intr-unul din dosarele lui Adrian Nastase, din cate imi amintesc. Oricum, al unui politician. Inca o dovada ca acest om se amesteca (toxic si perfid) in actul de justitie, dar, altfel spus, a avut atunci, pe fond, dreptate.
  Este momentul sa meditam asupra acestei obsesii moraresti de a aresta preventiv, in cazuri care nu tin de crima, viol, trafic de droguri, etc.
  Se bifeaza, vorba domnului Bibliotecar, un numar de cazuri de inalti demnitari arestati, se raporteaza la ,,Inalta Poarta” (pentru MCV n.r.), iar procurorii, pot sa doarma linistiti. Ar trebui, oare ? Chiar si-au indeplinit menirea si rolul constitutional cum trebuie ? Are vreo relevanta , pentru procurori, prezumtia de nevinovatie, sau ei sunt…avocatii diavolului ? Oare democratia nu are, cumva, o hiba, la care trebuie sa meditam cu totii ?
  Va intreb domnule Ponta…unii demnitari, politicieni, sau analisti, comentatori si formatori de opinie, ne spun persistent si sistematic ca justitia este mai presus de vot, mai presus de cetatean. O fi chiar asa, domnule Ponta ? Institutiile justitiei, alcatuite din oameni care au trecut prin scolile platite din taxele si impozitele cetatenilor si care consuma un segment semnificativ din bugetul national pe salarii si pensii…nu vreau sa utilizez epitetul inaintasului dvs (domnul Emil Boc n.r.), pentru a nu incalca ,,protocolul”, deci, repet, aceste institutii nu ar trebui sa se subordoneze, ca toate celelalte, poporului suveran, prezumat demn, cinstit si liber ?
  De ce, procurorul general, presedintele ICCJ si seful CSM, nu ar fi alesi prin vot direct, de catre cetatenii Romaniei ? Daca si aceste institutii ar accepta o asemenea modificare constitutionala, ar demonstra ca sunt, REALMENTE, atasate principiul universal in democratie si anume PREZUMTIA DE NEVINOVATIE. Altfel, ar insemna ca toti suntem infractori, fraudatori si puscariabili potentiali.
  Ma intreb, in final: ce este si de unde a venit, in prime time-ul romanesc, acest personaj malefic, SPONSORIZAT DE GEORGE SOROS, cu numele aparent domestic, de Monica Macovei Gherghescu si ce vor sa faca din Romania, cei care o sustin ?
  Poate ca veti decide ca, din cand in cand, sa intrati in dialog cu cei care incearca sa comunice cu domnia voastra si nu sa o imitati pe doamna pe care am nominalizat-o mai sus. In nici un caz, la un premiu Nobel. 😉
  Altfel, vorbim la bec, iar efervescenta celor care doresc schimbare REALA/FUNDAMENTALA si RESPONSABILITATE se va disipa treptat. Nu uitati ca, pentru prima data, Traian Basescu are dreptate: nu veti avea nici o scuza.

  • ZeV December 23, 2012 at 8:55 pm #

   ….Si inca ceva , domnule Ponta…sa nu-mi frecati neuronii cu tot felul de ,,programe de guvernare”, masuri, procente, bla bla bla, luandu-va dupa mascaricii de jurnalisti din privata. Pe ei, oricum, nu-i intereseaza de soarta romanilor ci doar de ratingul lor (al jurnalistilor).
   Faceti cinci lucruri, si, veti avea votul meu pentru o …eternitate (;)):
   1. Mentineti cursul euro/leu sub control;
   2. NU duceti Romania in zona Euro;
   3. Treceti in carantina prioritatilor tratatul Schengen( din care, MAREA BRITANIE NU FACE PARTE);
   NOTA: Romania TREBUIA sa intre in Schengen in martie 2011, deoarece, autoritatile statului roman (Presedinte+Guvern+Parlament) si-au facut lectiile si au indeplinit TOATE criteriile convenite in/prin TRATATE OFICIALE.
   Se aude, Monica Macovei Gherghescu, tradatoare sorosista a neamului romanesc ?
   Cine garanteaza ca, si in cazul arestarii preventive a TUTUROR celor 588 de parlamentari, vom intra in Schengen ? Ma astept ca Olanda sa….ne ceara ca toti sa devenim blonzi cu ochi albastri. Brunetii, oricum, nu au nevoie de aceasta ,,fata morgana” inconsistenta si inutila numita Schengen. 😉
   Cineva, doar ne santajeaza, pentru a ne tine in corzi, oferindu-ne un ambalaj poleit, gol pe dinauntru !
   4. Finalizati si promovati prin referendum, proiectul Noii Constitutii, in 2013;
   5. Initiati negocieri pentru reconciliere nationala, cu sau fara Basescu, pentru a intari pozitia Romaniei la Bruxelles;
   In rest, domnule Ponta, ma descurc singur, fiind un om cu convingeri de dreapta.
   Unii, mirati, ar putea sa ma intrebe: de ce n-ai votat, domnule, ARD ?
   Le raspund: ARD NU este o entitate de dreapta, ci, doar o adunatura conjucturala , antinationala si obedianta fata de Tatuci autohtoni si multinationali cu apucaturi totalitariste, iar eu sunt, oricum, mai mult roman, decat de dreapta.
   😉

 112. Iluminatu December 23, 2012 at 3:34 pm #

  – Aflaşi că Papa dădu ieri o Bulă, de-l slobozi minchenaş pe fostul

  său mjordom condamnat pentru sustragere de documente secrete de la Vatican ? Imită gestul şi Guvernatorul, cu prea-nevinovatul AN ?
  – Nu ! Un Bulă nu poate da o Bulă…

 113. bunul samaritean December 23, 2012 at 8:10 pm #

  APEL CATRE *LICHELUL* DIN PRIMARII. –
  Vad ca in programul de guvernare vreti ca * -PRIMARII – sa fie exonerati de orice raspundere. Raspunderea sa cada pe direct pe umerii prostilor de salariati.
  cum se intimpla de pe timpul anormalilor de pdl-isti.
  Pai —mai fratilor …..Daca .Ordonatorul de credite * impune cu forta* demararea
  anumitor INVESTTITII – fara sa respecte normele legale — si in elaborarea
  actelor nevrind/ocolind sa se treaca aqtit in Comisiile de evaluare/licitatie si de receptie ca PRESEDINTE impreuna cu viceprimarul —practic ei se ESCHIVEAZA
  (—*trecindu-se ca INVITATI * —-in ce sens —AI CUI – ca alesi locali.
  Nu este posibila !? – o astfel de abordare ?. – Este o mare prostie ce se practica la primariile din Dolj.
  STATUA-TI CLAR RASPUNDEREA PE ASTFEL DE PROBLEME si IN ASTFEL
  DE SITUATII — CA ALTFEL SE ALEGE PRAFUL ?!
  Nu pot fi unii ALESII * arvuniti cu MALAIUL * si altii SALARIATII cu ……………
  AVETI GRIJA ? – CE LEGI MODIFICATI si CITA PUTERE DATI PRIMARILOR !?
  SA VA ADUCA GINDURI BUNE DE GUVERNARE – ANUL CARE VINE -2013.

 114. justitiaru December 23, 2012 at 8:17 pm #

  d-le Ponta
  nu am cuvinte de lauda pentru deciziile politice si organizatorice pe care le luati.
  Constructia guvernului dupa model european, astfel ca fiecarui comisar European sa-I corespunda un ministru este geniala.Cei care critica guvernul “mamut” nu stiu ce vorbesc
  De asemena desemnarea ministrilor delegati este inetligenta si putini dinafara inteleg schepsisul.
  Decizia de astazi de a va pune in subordine DGIPI este mai mult decat geniala.
  Securismul basist cu securism se scoate.
  Sarbatori fericite dv si familiei
  Sa va ajute Dumnezeu cu ganduri bune !

  • murfy December 29, 2012 at 9:19 pm #

   A-ti prins bine *spilul* politichiei autohtone — pe moda europeana,

 115. Black Rose December 24, 2012 at 11:29 am #

  Fie ca Sfintele Sarbatori de Craciun sa va umple sufletele de lumina, dragoste, liniste, intelepciune si nu in ultimul rand multa sanatate. Craciun fericit!

 116. Black Rose December 24, 2012 at 11:40 am #

 117. ion December 24, 2012 at 10:13 pm #

  Articolul este corect! Intrebarea este alta: se poate face ceva? Si daca da, ce?

 118. Iluminatu December 25, 2012 at 8:13 am #

  La Mulţi Ani, domnule Premier !
  Vrem dreptate pe pâine, non stop.
  O CE NOAPTE MINUNATĂ
  Bate Rudolf din copită, înţeles cu Moş Crăciun,
  Se deschid zăvoare grele să îl ia pe cel mai bun
  Dintre pământenii ţării, pentru-o noapte minunată.
  Pruncul ştie şi zâmbeşte. O Fecioară Prea Curată !
  Într-o clipă stau sub brad taman în Zambaccian
  O femeie şi trei brazi. Moşul tace şi le cântă la pian.
  Se sărută, Cerul ştie, şi-i priveşte.Vinovaţii fără vină
  Înţeleg că-n noaptea sfântă au protecţie divină.

  …………………………….

  • Mos Gerila December 28, 2012 at 11:28 am #

   La multi ani!

 119. Sibilla December 26, 2012 at 3:15 am #

  “Ca Dumnezeu asa a iubit lumea, incat a dat pe Fiul Sau Unul-Nascut, pentru ca oricine care crede intr-Insul sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” AMIN
  (Evanghelia lui Ioan 3:16)
  *******
  ‎”Ce este Crăciunul? E nostalgie pentru trecut, curaj pentru prezent, speranță pentru viitor. E dorința ca fiecare ceașcă a vieții să fie plină de binecuvântări și ca fiecare drum să ducă spre pace.”
  ” Şi sufletul? Un abur care trăieşte şi el şi se tot plimbă…. ”…
  și tot plimbându-se, va tresări, alt zâmbet, sau, mai multe…. poți să știi… ?
  Șiu că sufletul meu călătorește și fiecăruia din voi, toți prietenii mei, a lăsat un zâmbet la fereastrele sufletelor voastre… să vă fie rouă !!
  sinceră prietenie,
  s

  • Mos Gerila December 29, 2012 at 2:15 pm #

   La multi ani! Sarbatori fericite!

 120. Aly3n December 27, 2012 at 10:33 am #

  Ce face Guvernul ales cu numirile politice in functii? Care posturi se ocupa politic in tara asta? M-am saturat ca la 4 ani sa se schimbe directorii si sefii politic. Pe asta va luptati de 22 de ani.

 121. sharpei December 27, 2012 at 9:01 pm #

  Ati inceput sa semanati cu Basescu-Boc; nu o luati inaintea FMI cu “masurili” grele si necesare si nu loviti in romanii ultra-saraciti; aveti grija de pensiile speciale ale aparatului represiv, dar nu va pasa de romanii care va platesc din greu “politicile” economice; cum ati urcat, asa veti cobori…

  • . December 29, 2012 at 7:26 pm #

   Ai rabdare .

 122. i.o.flavius December 27, 2012 at 9:39 pm #

  buna seara…
  off-topic: speram sa tineti pe mai departe comunicarea deschisa pe cat mai multe “canale” si intr-un mod cat mai franc si mai nonconformist, chiar mai abitir decît pînă acum! Puterea, guvernarea, o stim, se castiga si se pierde gratie comunicarii sau… arogantei.
  A… si schimbati “insigna” aceea cu “Palatul Victoria”, de la… Palatul Victoria, care vă “insoteste” in fotografiile de presa. Cred ca emblema “Guvernul României” isi are locul acolo si e… suficienta.
  In rest, sa auzim numai de bine! La Multi Ani!, un an 2013 mai bun decît cei de pînă acum şi toate cele bune! 🙂

  • PETRICA N December 29, 2012 at 11:10 am #

   UNDE VA SUNT ACELE CALITATI DE OM D-LE PONTA?? OARE ASA REPEDE AI UITAT CE PROMITEAI UMBLAND PRIN TARA ?? DZEU AI BATE PE CEI CE CAMATEAZA: VIATA , SPERANTA : DAR MAI GREU ATI VA FI CAND NOI CEI MULTI PE CARE TU AI REUSIT SA-I MINTI VOM VENI SA NE DAI SOCOTEALA , CE ZICI PONTA ? E BINE?

 123. Daniela December 28, 2012 at 9:17 am #

  Apropo de sporurile generalilor din ministere: problema nu e salariul unui general (80 mil lei vechi inseamna sub 2000 euro), ci faptul ca sunt prea multi si nu au ce cauta pe functii de civili; nu poti fi militar sau functionar cu statut special cu arma pe post de sef de birou, director, etc, acestia trebuie sa se afle in unitati militare; foarte multi au fost avansati si pusi in functii cu ajutorul aliatului Oprea…sunt de asemenea militari detasati in functii civile; de domnii generali locotenenti doctori (etc) pusi pe functii civile sau de demnitari ce mai spuneti, nu mai au loc la MApN ?! Au fost concediati functionarii publici sau li s-au redus drastic salariile ca sa faca loc personalului militar pe functii civile ?!?

 124. Iluminatu December 28, 2012 at 3:04 pm #

  Ungaria a dat legea pământului.
  Noi ce mai aşteptăm.
  CU MORMÂNTUL ÎN DESAGĂ
  Ion, copil bătrân din flori de mai,
  poartă în cârcă sacul de mălai
  de patru duble, cu bătaie, peticit,
  cu glie de pe Bărăgan. E fericit.
  La vamă controlat de mortăciune,
  oftă : îi locul meu de-ngropăciune.
  E plină ţara noastră de şnapani,
  atât mi-a mai rămas de la varani.
  Fraţii mei, treziţi-vă, nu-i şagă,
  luaţi cu voi mormântul, în desagă ;
  băgaţi acuşi în Constituţie o vorbă,
  pământul strămoţesc nu este ciorbă
  de halit, cu lingura sau polonicu’.
  S-ar zvârcoli în groapă şi nea Nicu.

 125. matei.razvan65@hushmail.com December 28, 2012 at 6:25 pm #

  Ref taxa de mediu, Toti posesori de autovehicole sa fie oblgati sa plateasaca o taxa de plouare calculata pe niste indicatori avand la baza trei obiective: 1.Norma Euro2.Cilindrea3. Tipul de carburant utilizat4. Vechimea de utilizare Succes, Razvan

 126. Iluminatu December 28, 2012 at 7:58 pm #

  LA MINE O LAMIN A
  sau
  EPOCALĂ REUŞITĂ CHINEZEASCĂ
  « Cercetatorii chinezi au studiat o mutatie in proteina Lamin A, mutatie care intrerupe procesul de reparatie al celulelor, ceea ce provoaca imbatrinirea accelerata. Lamin A activeaza gena SIRT1, gena asociata longevitatii. Elaborind un medicament care imita Lamin A, cercetatorii l-au administrat soarecilor suferinzi de progeria, prelungindu-le viata cu 30%. »
  PS : La mine o Lamin A, a cerut Guvernatorul cu gândul la al 3-lea mandat, şi de ce nu, la comunism. Dacă a mers la şoarece de ce să nu meargă şi la şobolan…

 127. Iluminatu December 29, 2012 at 2:29 pm #

  STIMATE DOMN PREMIER
  VICTOR-VIOREL PONTA

  Aplecaţi-vă, rogu-vă asupra acestor dezvăluiri. Există, încă, acolo un martor ocular pe care sper să nu-l fi uitat : Adrian Năstase

  MĂCAR APA SĂ FIE POTABILĂ !
  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/alimentatia-din-penitenciare-pericliteaza-sanatatea-condamnatilor-suferinzi-87766

 128. vax-albina December 29, 2012 at 4:04 pm #

  Poate aveti timp sa aruncati o privire aici: http://dongabone.com/2012/12/28/domnu-guvernul-ponta-2-faceti-ceva-sau-incepem-sa-va-injuram-de-mama/
  E parerea unui emigrant si sper sa conteze.

 129. Iluminatu December 29, 2012 at 6:44 pm #

  UNA PE LUNĂ NOUĂ

  ® Fericirea este o frântură din Rai, semn că el există şi-i face curte sufletului.
  ® Când fericirea stă la baza nefericiri, cât şi ivers, Raiul şi Iadul îşi fac reclamă mascată.
  ® Revelionul : o petrecere eminamente crăcănată
  ® Iubirea este o boală care nu cunoaşte imunitatea.
  ® Pe puntea dintre ani este sens unic de circulaţie.
  ® De frica oamenilor ameţiţi anul vine şi pleacă numai noaptea.
  ® Masă de disecţie pentru regele vieţuitoarelor este cea de Revelion.
  ® Într-o clipă…cu un an, se pot învechii jurămintele de Revelion.
  ® Strănuţi într-un an şi-ţi ştergi nasul în altul, numai de Revelion.
  ® Ştiind că-i poartă în cârcă, anii nu pregetă să-l cocoşeze pe om.
  ® Adam şi Eva necunoscând copilăria au dat în mintea copiilor… pentru un măr.
  ® Sorcova : Şi bătut (la cap) şi cu banii luaţi !

 130. moromete December 29, 2012 at 9:32 pm #

  Findc*a-ti fost cistigatori
  Va urez de sarbatori
  Sanatate – intelepciune si noroc
  Si sa * adunam ROMANIA * la un loc.

 131. moromete December 29, 2012 at 9:47 pm #

  COLINDA – DORINTA
  Sus credinta mai romane,
  c*asa — datina ne spune.
  S-aparam ce-am cistigat
  Sa cistigam ce-am sperat.
  Si sa-i rugam pe alesi ——florile dalbe
  Sa ramina vesnic * TREZI *
  S*aiba grija de POPOR
  Precum de *copilul lor*.

 132. murfy December 29, 2012 at 9:51 pm #

  LA MULTI ANI ! – 2013
  TUTUROR ROMANILOR DE PRETUTINDENI , ORIUNDE V-A-TI AFLA.

 133. Doru Bantus December 30, 2012 at 7:00 am #

  Iata ce posteaza, mai nou, basarabenii, care au votat covarsitor cu ARD, in legatura cu masurile de sprijin a romanilor basarabeni lansate de Guvernul Ponta. Eu cred ca noi, romanii, pierdem vremea cu liftele astea, de unde au venit toate relele Romaniei.

  “Acest om, vrea sa ne convinga, ca el, mizeria Romaniei, care este interesat doar de putere, si nu de soarta romanilor, este un conducator bun, grijuliu si cinstit.
  Cind o sa-si ceara scuze in fata lui Basescu si a romanilor pentru toata mizeria sa, care o face, o sa ne mai gindim in ce categorie sa-l clasificam.
  Ponta, tu nu meriti nici macar sa lingi papucii lui d. Basescu!”

 134. Ion December 30, 2012 at 9:21 am #

  La multi ani!

 135. anonim December 30, 2012 at 9:59 pm #

  Asta e tot?

 136. ZeV December 31, 2012 at 10:10 am #

  Domnule Victor Ponta
  Inainte de a va ura La Multi Ani, incerc o remarca referitoare la Francois Hollande (un presedinte care vrea sa reduca consumul de energie, cu iluminatul Marelui Paris de Sarbatoare)…inteleg ca unii sunt nemultumiti ca nu le merg afacerile pe intuneric…dar , totodata, francezii, platesc (aproximativ) aceleasi taxe si impozite.
  Pai atunci, ma intreb, de ce, consumatorii de energie, nu formeaza o asociatie, care sa ceara, in mod direct, companiilor ce fac profituri uriase cu energia, sa subventioneze, macar pe perioada sarbatorilor, o parte din costurile iluminarii oraselor Frantei ? Sau ale Romaniei ? Sau ale Europei ?
  Maharii care exploateaza resursele planetei si distribuie ,,aurul” energetic in casele oamenilor,se comporta de ca si cum ei nu ar apartine acestei lumi, prin urmare, ei nu trebue sa preia responsabilitati, ci, DOAR PROFIT !
  Ce spui, domnule Traian Basescu, mare iubitor de FMI SI PAPUSARI U-EUROPENI, care, chipurile, promoveaza interesele…cetatenilor/tarilor europeni/europene ? Sau, cel putin, le gestioneaza increderea (in alb) si banii contribuabililor.
  Traim intr-o imensa minciuna, ni se spune ca avem legi, masuri, directive, distractie, munca, venituri, etc. In realitate, suntem sclavi ai unui sistem care nu are nici o legatura cu ideologiile, fie si prin faptul ca suntem legati de ,,glia” marii finante, vanturandu-ni-se pe la nas tentatii de tot felul: case, masini, gadgeturi, face-buci si tot felul de inventii trasnite care ne creeaza iluzia ca avem ce ne trebuie, ca ne satisfac…,,propriile” nevoi.
  Nu radeti, stimati colegi ? Daca nu dvs, cu siguranta ca Dumnezeu rade…amar.
  Domnul Hollande incearca o timida masura de control…ha ha ha…dar si el e sclav.
  😉
  De aceea spun: cu dreptacii m-am lamurit, pe termen lung…tocmai s-a inaugurat, la Roman, un bazin de inot…laminorul ? este inutil, avem produse chinezesti ieftine si bune.
  Astept sa vad ce faci, domnule Ponta. Cel putin, nu mai vinde orice, oricum, pentru ca asa au spus Cei de Sus, sau, asa a semnat nemernicul de la Cotroceni…de dragul catorva parai imprumutati. Apropo, CE ATI FACUT CU BANII, MAH JIGODIILOR PORTOCALICE ? Sa nu credeti ca mistocareala voastra pe bloguri va poate scapa de responsabilitate. Ati pierdut, faceti un dus, si gata, sunteti ca noi. S-O CREDETI VOI ! 😉
  Stati sa treaca sarbatorile, daci neliberi…oamenii sunt mult mai inteligenti si cu memorie decat va inchipuiti voi. De fapt, exact de asta ati pierdut: erati convinsi de contrariul.
  😉
  PS
  Atentie, domnule Ponta: ,,pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti !”
  Duceti TOATE anchetele in ministere PANA LA CAPAT, dati afara oamenii incompetenti, sau care va pun bete in roate. Nu e de gluma, Romania este fragila si obosita de combinatorica politica, si vulnerabila in contact cu frontul mondial al intereselor straine.
  Nu uitati de reconciliere nationala si…negocierea cu UDMR. Un politician care nu-si tine cuvantul, doar pentru ca asa spune un jurnalist sau un alegator plin de ura oarba, pe fond, oameni CE NU-SI ASUMA IN MOD DIRECT RESPONSABILITATI, repet, un astfel de politician nu poate fi de cursa lunga. Cel mult…un velier.
  😉

 137. Miron December 31, 2012 at 3:15 pm #

  Am citit mesajul de Anul Nou al guvernului si dupa parerea mea, nu este corecta adresarea cu “romanilor”, corect ar fi “cetatenilor romaniei”.

 138. justitiaru January 1, 2013 at 1:14 am #

  D-le Ponta
  va urez sa reusiti sa dovediti in 2013 ca este posibila obtinerea de progress economice semnificative si o prosperitate crescuta in opozitie cu politica antinationala dusa de regimul Basescu
  va urez sa xcoptati UDMR la guvernare conform acordului semnat.Acordul semnat trebuie respectat,cu acest lucru sunt de acord cetatenii de buna credinta care au votat USL.
  Aveti nevoie de cea Mai Larga coalitie de unuiune nationala(fara basisti)pentru a inlatura sechelele basismului
  La multi ani dv si familiei

 139. Iluminatu January 1, 2013 at 7:51 am #

  Către Măritul Soare
  aflat temporar în Capricorn
  la 10˚39′

  LA MULŢI ANI SOARE

  La Mulţi Ani Mărite Soare,
  Acum când Anul Nou răsare.
  Doar tu ai mai rămas
  Românilor- poporul de pripas.

  Ai grijă, bre, să nu te înnegreşti.
  P-acii e tare frig, prin Bucureşti.
  Suntem datori vânduţi, pe viaţă;
  Speranţa ne atârnă ca de aţă.

  Dreptatea a murit, de gălbinare
  Călcată de justiţie-n picioare.
  Prea multe am avea de spus,
  Şi despre Răsărit, dar şi despre Apus.

  Dacă ne reperezi, nu ne căta la ţol.
  Ţi-o spun pe şleau : suntem în curul gol.
  Auzi ? acum umblăm urgent la Constituţie.
  De nu ne iese facem mare revoluţie

 140. Victor January 1, 2013 at 2:02 pm #

  D-le prim-ministru,
  Cei 7,4 milioane de romani, care au votat DA la referendum, striga la unison : JOS BASESCU(LICHELUL) , JOS COABITAREA ! Daca nu veti actiona rapid si eficient in acest sens, o sa-i auziti stigand; JOS PONTA, JOS USL !
  Nu va grabiti sa stergeti postarea, caci veti auzi glasurile oamenilor in strada, iar pe acestea nu le veti mai putea opri, decat prin forta sau bun simt (demisionand)!

 141. Sibilla January 1, 2013 at 2:47 pm #

  ” LA MULTI ANI cu bucurie! Casa, casa sa va fie, Masa, masa sa ramaie Iar in jurul ei sa vie Oameni buni, de omenie, Sa v-aduca veselie, Ganduri bune, cumpatate si urari de sanatate/ Zile multe si prospere, de la Dumnezeu putere/ Sa invingeti relele ce va-ncurca vietile! ”
  Vă doresc sănătate , iubire, echilibru și împliniri ! La multi ani si… sa fie totul dupa sufletul nostru!
  HAPPY NEW YEAR !!! SRECNA NOVA GODINA !!! LA MULTI ANI !!!
  sinceră prietenie,
  sibilla

 142. anonim January 1, 2013 at 7:34 pm #

  Nu stau prea bine lucrurile in virfurile parlamentare ale partidului, trebuie sa li se acorde mai multa atentie , e nevoie de mai mult control din partea muncitorilor; competenta fractiunilor parlamentare trebuie sa fie determinata cu mai multa strictete.

 143. Vasile Roaita January 2, 2013 at 12:00 pm #

  La multi ani!
  Prima problema a acestui inceput este crearea si consolidarea opiniei ca Romania nu are 2 guverne; autoritatea premierului bazata pe un program de guvernare solid este singura cale de realizare a acestui deziderat…

  Liberalii nu sunt mai “liberali” decat social-democratii asa cum cei din urma nu sunt, nici pe departe, mai empatici cu alegatorul decat cei din urma; aceasta marota a “investitiilo” pe care trebuie sa le apere partea liberala a guvernului trebuie omorata rapid… Daca cineva si-ar permite o analiza corecta, cea mai proasta guvernare s-a desfasurat in 2007-2008 din cauza refuzului celor doua parti de a-si asuma guvernarea in cualitie…

  Viziunea macroeconomica trebuie sa se sprijine pe oameni care stiu sa trateze lucrurile de jos in sus, de la baza spre varf; altfel, banii se vor pierde, atatia cati vor fi, in demersuri birocratice si in sifonari cvasioficiale…Cauza principala a acestei crize este tratarea exclusiv macro a proceselor; tineri geniali, toba de carte, au ajuns in functii de decizie si, drsi plini de bune intentii, au dat chix; in banci, in multinationale, in guverne…

  Societatea nu-si va reveni cu lozinci:
  “investitiile creaza locuri de munca”
  “banii europeni pot face diferenta”
  “trebuie promovati tinerii”
  etc, etc…

  Deciziile trebuie sa se bazeze pe raspundere si responsabilitate; fiecare individ promovat, indiferent de valoarea lui, se poate pierde in hatisurile birocratiei statului ineficient…

  Nu voi da exemple de tineri care au fost promovati si nu au realizat mare lucru…Nu este relevant! Managementul capitalist, care s-a umflat la sfarsitul mileniului trebuie controlat atent… Altfel, nu exista diferente esentiale intre o birocratie de partid ( comunist ) si una de tip “nou”…

  Oamenii nu trebuie prezumati competenti pe criterii strict subiective! Ei trebuie judecati in sistemul de competente din care provin; si, credeti-ma, in ultimii ani, s-a creat un sistem mai greoi, mai prost si mai banditesc decat cel comunist; bazandu-ne pe el, vom pierde, inevitabil!

  Ma scuzati pentru circumspectie! Poate, la inceput de an, ar merita sa fiu optimist dar, dupa prezicerile economice, financiare, carmice, ezoterice etc, ceea ce urmeaza este foarte…greu!

  Mult succes!

 144. Victor January 2, 2013 at 3:18 pm #

  D-le Victor Ponta, vad ca ati inceput sa ne aburiti ( ca sa nu zic prostiti) din ce in ce mai des/mult, de cand v-ati vazut cu sacii ( de voturi) in caruta. In loc sa faceti ceea ce ati promis si este necesar, faceti teorii desantate despre toate lucrurile. Vad ca ati intors-o si ne explicati ca “politica se face cu compromisuri , fara sa faceti precizarea ca nu e vorba de COMPROMISURI MARI ?! Cel mai mare compromis l-ati facut ( practic de la inceputul guvernarii) cu criminalul si tradatorul de tara celebrul JON (javra ordinara nationala ) si cu mafia lui securisto-nazista. Asa ca o mana spala pe alta, uitand ca cei 7,4 milioane de romani care au votat DA la referendum, au zis JOS BASESCU si NU COABITARII/CONCUBINAJULUI cu bulibasa (“sef al statullui”?!) .
  Vad ca mai nou stergeti toate postarile, care in general va sunt defavorabile, considerand astfel ca problemele nu exista, sau au fost rezolvate prin eludarea lor .
  Nu e bine deloc, d-le prim-ministru .

 145. marian January 4, 2013 at 5:51 pm #

  ce n-au avut curaj sa faca boc si unguent, face ponta si poporul. statul roman nici macar nu stie sa ne ia banii, asa ca statul bulgar va fi bucuros ca de obicei sa-i primeasca. de ce ati mintit ca veniti cu o noua taxa auto? nu era mai simplu sa spuneti ca n-aveti bani la buget si vreti sa pastrati aberatia aia de taxa auto ca sa luati cat mai multi bani? v-a luat guvernarea pe nepregatite, nu-i asa? un logan din 2004 cumparat acum cu 1300 de euro trebuie sa plateasca 950 de euro “taxa de prima inmatriculare”. singura solutie: emigrarea!

  • Constantin January 7, 2013 at 3:37 pm #

   Asta-i abia inceputul.Tot ce conteaza e ca am ajuns la putere ca ne executau creditorii partidul.Va pup pe portofel,romani!

 146. justitiaru January 4, 2013 at 9:10 pm #

  D-le Ponta
  pentru modificarea Constitutiei va sugerez sa angajati constitutionalisti straini de talie mondiala astfel incat nimeni sa nu poata contesta legitimitatea modificarilor in spirit democratic autentic

 147. balbeck January 5, 2013 at 9:41 am #

  As dori sa stiu si eu cand se mai reduc taxele si impozitele.Sunt prea multe.De ce trebuie sa platim pentru un lucru doua-trei impozite?Sau de ce acel lucru e impozitat de trei ori?Tara asta e sufocata de atatea impozite.Dar probabil ca unde sunt guvernanti hoti,sunt si impozite multe si mari.Noi avem cam cele mai multe taxe si impozite din lume….asta inseamna ca avem guvernanti hoti.

 148. balbeck January 5, 2013 at 9:46 am #

  Foarte multi soferi sunt nemultumiti de “timbrul de mediu”.
  As mai vrea sa stiu un lucru….de ce guvernantii nu iau si exemplele pozitive din lumea asta?Norvegienii primesc 500 euro pe an de la stat din vanzarea petrolului din mare.Statul norvegian nu doar impoziteaza,dar si da cetatenilor sai.La noi doar sa se fure….daca se poate sa se ia si hainele de pe sarac.

 149. balbeck January 5, 2013 at 9:51 am #

  Dupa mine modelul francez e idiot….sa ii impozitam cu 75% pe cei bogati.Pai s-au dus toti care incotro.Si-au depus banii in banci elvetiene.Si-au vandut casele,apartamentele,terenurile si stau cu chirie.

 150. Taxa AUTO-timbru January 5, 2013 at 1:33 pm #

  Guvernantilor, ati urlat cat era PDL la guvernare ca ia pielea de pe romani cu taxa auto, acum voi faceti la fel?
  De ce nu puneti o taxa unica per automobil anuala, UNICA, de 40 de euro ,ca un al doilea impozit sa zicem, obligatoriu, si aveti 5,5 milioane masini x 40 euro= 220 milioane euro anual la buget pentru ”poluare” , decat sa va injure lumea , sa va coste electoral mai repede decat credeti .

  Acum dati inapoi 500 milioane $ ca despagubire pentru taxa veche pe care romanii si-au castigat-o in instante, cu ce mai ramaneti? Puneti un alt bir de 2000-5000 de euro/automobil care va fi contestat la anul si va trebui sa platiti iar despagubiri romanlor care isi vor castigabanii inapoi in instante ?

  Degeaba sperati sa ajutati astfel ”renault” si ”dacia” ,cu taxe prohibitive pe poluare, ca nu alearga romanii sa-si cumpere cutiile alea pe 4 roti romanesti.

  Cum? De ce sa plateasca la fel si ala cu motor de 1500 cm si ala cu motor de 5000 cm? Pai tembelilor, cati credeti ca-si vor aduce in tara masini de 5000 cm cubi care consuma 1 rezervor plin la 3 zile ? Si daca ar fi asa, si-ar lua 2 milioane de romani numai masini puternice cu motoare imense, nu va ganditi cati saci cu euro pe zi veti incasa la buget din accize si taxe pe litrul de combustibil? Miliarde !

  Ajutati populatia saraca ce nu-si permite nici Logan nou de 5000 euro, ci doar un second hand de 10 ani la 1500 euro, si cu mare drag v-ar da toti 40 euro anual ca impozit de poluare, dar sa le ceri 3000 euro-5000 euro pe o masinuta veche de 10 ani pe care au dat 1500, e strigator la cer!

 151. Valahul January 6, 2013 at 6:59 pm #

  Intreb si eu ca unul care inca mai gandeste , de ce Rusia care are 110 milioane de votanti au un parlament (sau Duma de Stat ) de 450 de “alesi “, iar noi o tarisoara de mana a 3-a cu un nr. de votanti de 18 mil. ne trebuiesc 580 de parveniti care se cred mari alesi ai neamului romanesc.
  De ce nu ati fost de acord cu 300 de parlamentari , asa cum si-a exprimat dorinta la referendum , acest popor tradat si saracit de toti care au intrat la guvernare dupa 1989.
  De ce trebuie sa tinem in spate o intreaga clasa de opurtunisti si foarte multe categorii sociale favorizate , care au salarii si pensii enorme si nu platesc nici un impozit ?
  Rusine tuturor pentru ce au facut acestei tari si acestui popor .

 152. constantin dan (@Constantin98Dan) January 7, 2013 at 6:48 pm #

  La Multi Ani domnule Ponta .
  Nu uitati autostrazile , cele in constructie si in lucru – Deva Orastie Sebes Sibiu si Arad Pecica , sau 120 de km si cele in constructie uitate , sabotate sau escrocate – Nadlac ¨Pecica dat lui ” Nelu ” Iordache , Bors – Suplacu de Barcau , legatura Bucuresti Ploiesti cu Bucurestiul , legatura Gilau Nadasel – sau 88 de km !
  Nu uitati de licitatiile pentru Lugoj Timisoara , le asteptam rezultatul de 6 luni !
  Inainte de a construi autostrazi despre care nimeni nu stie pe unde vor trece si cu ce vor fi finantate – in cel mai bun un buldozer va apare pe Autostrada Sudului in 2015 , vazand viteza de lucru a MT si a CNADR – sa ne concentram pe ce am inceput !

 153. Nicholas January 8, 2013 at 1:28 pm #

  Cum ati dat afara doctori, muncitori si multi altii asa sa dati afara si din parlamentari dm.ponta, sunteti prea multi care frecati menta, de ce trebuie sa platim noi populatia pentru ca ati mancat voi bugetul tarii, masini de lux si fotolii in care sa dormiti, acum puscariasi pitipoance care apar pe la tv oricine poate deveni parlamentar, primari fara scoala, tigani interlopi, ia mai reducetiva la numar, si mai lasati aparitiile pe la tv toata ziua cu, comentariile voastre penibile. Pe la sate am vazut cei din usl dau chefuri in fiecare seara, chiar daca nici nu au fost alesi, de unde vin banii astia. Nu asa ajutati tara furand la locul vostru. Ia mai pune parlamentarii si ministrii sa se miste in teren asa poate motivati populatia, poate nu mai ramanem cu drumuri si poduri neterminate, unii prea dormiti mult acolo la guvern.

 154. ZeV January 8, 2013 at 3:37 pm #

  @Justitiaru
  Votul romanilor a fost zdrobitor in favoarea redobandirii demnitatii nationale, demnitate profund alterata de basism si macovism. Nicaieri in Europa nu exista MCV si ANI si, din cate cunosc, nici DNA.
  Sunt convins ca avem constitutionalisti foarte buni, ca de altfel, oameni competenti in multe domenii…..ganditi-va numai la Bitdefender.
  Actuala Constitutie s-a inspirat din cea franceza, eliminand cateva dintre prerogativele Presedintelui. Cu ce rezultat ?
  😉
  E timpul sa ne regasim increderea in noi insine.
  Va asigur ca PD-ul va contesta competenta si neutralitatea oricarui strain contactat de Victor Ponta. Mai bine, ne rezolvam singuri problemele…oricum, cum e si normal, (ni) le cunoastem cel mai bine. Barrosii si redingii cunoasc doar varianta Macovei. E adevarat ca, fiind si ei …doar oameni (politici) , nu au urechi pentru oricine.
  😉

  • justitiaru January 9, 2013 at 6:15 pm #

   @ZeV
   nimeni nu poate sa-si faca singur legea cat timp este membru al unei colectivitati.Daca Ro nu era membra UE putea sa faca ce vrea,Asa insa trebuie sa se consulte cu sefii UE fie ca ne place sau nu(mie nu-mi place).Eliminarea cvorumului care l-a tinut pe base este acceptata de Comisia de la Venetia dar ei vor cauta orice chichita sa impidice modificarile care sa-l scoata pe tusa pe base.E nevoie de un om de-al lor care sa lucreze pentru tine dar pe care sefii UE si SUA sa nu-l poata contesta

 155. ZeV January 8, 2013 at 6:13 pm #

  Continuati, domnule prim ministru să comunicaţi în acelaşi registru, la fel de aplicat, echilibrat şi orientat către cetăţean.
  Aveţi un…turnesol foarte relevant/revelant ( 😉 ) în persoana fostei ministrese a risipei, extrem de vexată că şi-a găsit naşul în materie de expresie în spaţiul public. Cu cât se agită mai tare, cu atât înseamnă că sunteţi pe drumul drept. Sau stâng. Scuze, glumesc. 😉
  Desigur că îşi vântură zulufii în…virtual, spaţiul public real /instituţional fiindu-i , pentru mult timp, inaccesibil.
  Ce la vie, toujours…în fine, are un refugiu în Tabu.
  😀

 156. dan January 8, 2013 at 6:40 pm #

  A mai mințit Ponta cu sloganurile USL :

  ” Dreptate pana la capăt !” și ” Ajutați-ne sa scapam de Băsescu !”

  Cuvantul dat electoratului prin aceste sloganuri a fost incalcat prin acordul cu Băsescu .

  Puterea lui Ponta vine de la votanti înșelati de el cu aceste sloganuri anti-Basescu nu de la UDMR .

 157. in van January 8, 2013 at 7:09 pm #

  Domnule Victor Ponta. Va reamintesc ca sunteti Premierul Romaniei, Seful Guvernului, Seful Executivului. Ar trebui sa va treziti la realitate si sa guvernati ACEASTA TARA. In calitatea dumneavoastra nu mai aveti dreptul sa va dati cu parerea in spatiul public si cel virtual despre deciziile justitiei indiferent de situatie. Cum ar fi sa ca justitia sa critice deciziile Guvernului Ponta in mod continuu pe toate canalele (nu neaparat la TV). Oare nu s-ar considera ca justitia se amesteca in treburile altei puteri. Nu mai comentez faptul ca la baza sunteti procuror. ROATA SE INVARTE.
  PS: lumea a votat USL nu pentru cresterea taxelor s-au nascocirea altora. Lumea a votat USL pentru a evita acestea de mai sus; asa cred. Sper sa nu deveniti o dezamagire.

 158. Iluminatu January 8, 2013 at 9:02 pm #

  NOUTĂŢI TV

  La cererea d-lui Dan Voiculescu „Grupul sud-coreean Samsung a prezentat la Las Vegas un nou televizor la care doua persoane pot urmari doua filme sau programe diferite in acelasi timp, gratie unui ecran de noua generatie denumite electroluminescent (OLED sau OEL), relateaza AFP.”
  Scopul este eminamente democratic, ecranul împărţindu-se, funcţie de procentul de popularitate al USL(94%) şi Guvernator(6%).
  Una este să apară prostia Guvernatorului pe toată măreţia ecranului şi alta pe o suprafaţă cât unghia degetului mare de la stânga strecurat strategic printre arătător şi mijlociu.

  • Adormitul January 9, 2013 at 9:15 pm #

   Nu e o noutate. Incearca cu drujba.

  • anonim January 10, 2013 at 11:04 am #

   Oricine poate sa faca asa ceva cu un fierastrau dar iti recomand sa scoti televizorul din priza.

 159. moromete January 8, 2013 at 10:19 pm #

  ALO.O…OOO . —–GRABITI-VA cu INOIREA /REVIZUIREA CONSTITUTIEI prin care sa aseza-ti/preciza-ti/statua-ti clar rolul si pozitia tuturor institutiilor -separat si in interdependenta (unele fata de altele) – fara a mai lasa nici urma de
  ambiguitate –ca in prezent , de care sa *profite* UN ALES SUPREM – in orbirea
  pe care i-o da PUTEREA efemer cistigata.
  Dincolo de CRIZA —— prin masurile aberante luate cu devotament de guvernanti la indrumarea FMI —— trebuie sa ramina scrisa pentru generatiile
  viitoare – O CONSTITUTIE NOUA – purtatoare de LIBERTATE si DEMOCRATIE
  ADEVARATA. , totul – pina nu va erodeaza PUTEREA CRIZEI si CRIZA PUTERII.
  Din moment ce in orice societate omeneasca exista o departajare SOCIALA
  pe criterii de saracie sau bogatie furata /cistigata —este foarte corecta aplicarea
  unui IMPOZIT PROGRESIV in trepte cu valori mai mari de la 16% la 38% dublata
  de impozitarea rezonabila a bogatiei si de alte masuri economice si fiscale de
  luat in cel mai scurt timp. * AVETI GRIJA —CA TIMPUL TRECE! si RABDAREA
  MASELOR se v-a eroda si-si vor pierde oamenii increderea.
  Bugetul statului doar astfel se va reechilibra rapid –dublat si de masuri de
  oprire / micsorare /diminuare a EVAZIUNII FISCALE .–crearea de locuri de munca
  stabilitate —institutii * solide*- TOTUL IN SLUJBA CETATEANULUI.
  RESTUL SUNT POVESTII .—–ASA CA ACTIONATI RAPID —-SUCCES!.
  Nu trebuie ingradita EXPRIMAREA in MASS MEDIA — inscriind-o in categoria de vulnerabilitati/ – un pericol la adresa PUTERII. ASA S-A NASCUT TIRANIA.

 160. crip January 9, 2013 at 12:00 am #

  Buna ziua

  Introduceti impozit forfetar si pentru salile de fitness & culturism (intretinere corporala). Credeti-ma, firmele respective incaseaza mult peste ce declara, si nu pot fii verificati deoarece clientii vin la ore diferite in zile diferite! Am lucrat intr-o sala si stiu ce zic, fac profit foarte mare in special in lunile ianuarie-iunie!

  Pe unde am lucrat, cam 20% din incasari declara cat sa fie cu profitul pe 0!

  Ar mai fi si frizeriile, iar sursa mare de evaziune!

 161. Admirator de lucruri cand sunt facute bine January 9, 2013 at 11:32 am #

  LA MULTI ANI 2013

  Salut Victor,

  Se vede ca sunteti ocupat cu bugetul si MMe Mona PIVNICERU, intr-adevar doua probleme importante.

  Sa le luam in ordine :

  – bugetul ;

  Am sa paraferez ,

  « La toate promisiunile deputatilor alesi in 9 decembrie, bugetul SUA este insuficient pentru judetul IALOMITA a lui DRAGNEA. »

  deci tot la austeritate trebuie sa revenim.

  Dar stiu ca acest cuvânt nu va place, este la moda si deaceea am sa incerc a explica la un jurist-procuror, fost coleg sa se inteleaga.

  Cu 1000 RON in realitate se pot face 5 m de trotuar (borduri), in TELEORMAN la amicul DRAGNEA se fac 0,5 m de trotuar (borduri).

  Daca in noul buget in TELEORMAN se fac 3 m de trotuar (borduri) vor fi bani suficienti pentru 2013.

  Deci exemplul puteti sa-l extrapolati la sanatate, mediu, SOVA, etc si veti fi un adevarat Premier

  – MMe Mona PIVNICERU,

  O doamna simpa, cu accent si caracter, bine intentionata a juca rolul de independent / dependent PNL (FENECHIU -VLASOV-VOICULESCU) care va impiedica afi cu fata sus la Bruxelles.

  Acesta este protocolul si trebuie sa-l respectati, ma indoiesc ca veti rezista, va cunosc, am fost colegii si va stiu caracterul.

  Totul are o limita, va felicit inca pentru rabdare.

  Va anunt ca nu va iesi cum gândeste MMe sa treaca procurori sub ordinea MJ..

  Se anunta o iarna fierbinte, atentie la iesirile pe media, figura va demasca !!!

  Succes la Presidentie in noembrie 2014

  Social democratia trebuie sa fie invingatoare si sa veniti in marea familie europeana.
  Martin SCHULTZ va sustine daca respectati doctrina !!!

  Sa auzim de bine !!!

 162. gigip1948 January 9, 2013 at 1:47 pm #

  Adresez o rugaminte postantilor care,pe 29 iulie au votat DA la referendum! Nu cadeti in plasa propagandistilor basisti ori a anarhistilor,criticand,de multe ori aiurea orice masura luata ori propusa de catre guvern,inclusiv invitarea la guvernare a UDMR-ului(pe care personal ii detest pentru ca sunt condusi de catre securistii unguri de ieri si de azi)! Incepand din ianuarie 2012 ,mpreuna,romani simpli,revolutionari,membrii ori simpatizantii USL-ului,tineri,varstnici,bugetari,pensionari,satui de masurile antiromanesti si antidemocratice luate de clanul mafiot basist am cerut si am obtinut demiterea lui Boc.a Elenei Udrea,a Robertei Anastase ,a lui Blaga ,MRU si a altor slugi basiste! Am reusit asta pentru ca ,a doua oara dupa inceputul anilor ’90 am fost UNITI,am actionat in aceeasi directie! Noi,impreuna,romani simpli ori membrii ori simpatizanti ai USL-ului,i-am alungat pe basisti din primarii,din consilile judetene si din parlament! L-am suspendat si l-am demis pe nedemnul de la Cotroceni,tot UNITI! Cei care denigrati toate aceste izbanzi ale noastre,care DEMOLATI CU INCONSTIENTA CE AM CLADIT IMPREUNA,faceti un mare serviciu lui Basescu si slugilor lui! Sa ne vedem de treburile noastre si sa-i lasam pe cei care i-am ales sa puna in aplicare dorintele si idealurile noastre! Este o ineptie sa-i acuzi pe Ponta ori Antonescu de pactizare cu cel pe care se lupta de 2 ani sa-l demita!

 163. gigip1948 January 9, 2013 at 1:55 pm #

  Unii dintre postanti nu inteleg ori nu vor sa inteleaga un lucru simplu! In anul 2013 nu mai functioneaza lozinca comunista aceea de “conducerea tarii de catre intregul popor”! Sa lasam guvernul,parlamentul si celelalte institutii ale statului sa-si faca treaba ! In curand vor fi alungati slugoii basisti din CSM,apoi cei din CCR ,urmati de ca[pul rautatilor,Basescu! Nu putem fi invinsi decat de catre noi insine,prin dezbinare,prin aruncarea cu noroi si informatii false despre cei care au reusit sa repare unele din marile nedreptati basiste!

 164. Ion ILIESCU IASI January 9, 2013 at 2:21 pm #

  Avem candaidat la presidentiale pentru noembrie 2014, Domnul Adrian NASTASE !!!

  Traiasca PSD, JOS dusmanii NATIUNII PNL in frunte cu crin antonescu !!!

  • anonim January 10, 2013 at 4:22 pm #

   Emigrez. Adio! Ma declar chinez.

 165. justitiaru January 9, 2013 at 4:44 pm #

  D-le Ponta
  In urma solicitarii AMR de demisie a membrilor CSM nu cred ca este de asteptat ca oamenii lui base din CSM sa demisioneze .Propun ca pana la revocarea basistilor care si-au facut pantofii cu justitia membrii CSM care se opun politizarii basiste sa intre in greva blocand CSM-ul basist pana cand revocarile intra in vigoare.
  Jos basismul!

 166. Vasile Roaita January 9, 2013 at 11:28 pm #

  In vremea lui Nastase…

  Uneori, e bine sa bei bautura amara pana la fund; nimeni nu te obliga dar vei fi mirat sa aflii gustul cel mai dulce…

  Adrian Nastase va parasi locatia actuala cu fruntea sus; cu respectul celor care au avut privilegiul sa il cunoasca, sa il asculte, sa fie consiliati de el…A fost si un film cu Tim Robins in acest fel…

  Toata lumea stie ca, nu mult dupa eliberarea lui Nastase, un alt om politic cu functie mare, parca presedinte, va locui in acea celula; sau in alta…

  Fraierii de detinuti asteapta cu infrigurare viitoarele lectii de etica, de morala, de drept, etc…In realitate, in cateva lectii simple, ei vor invata cu totul si cu totul altceva:
  – unde vor gasi tigari, electronice si alte bunuri la preturi bune
  – cum se fura una-doua case de la stat
  – cum sa-ti aranjezi odraslele sfertodocte
  – cum sa fii de dreapta si sa hartiesti oamenii de afaceri
  – cum sa iei o casa de 1,5 mil euro de la un dezvoltator, fara un ban
  – cum se fura o tara…

  Deja, imi vine sa ies in strada impotriva arestarii lui Basescu!
  Sunt riscuri prea mari!

  Pe de alta parte, colegii de celula ai lui Basescu trebuie, intr-un fel, protejati!
  Trebuie prevenit pericolul degradarii morale a puscariilor din Romania!

 167. BGT January 10, 2013 at 8:15 pm #

  „Obedienţii, sinecuriştii, ariviştii şi fondurile europene” – o altă problemă pe care dumneavoastră ar trebui să o gestionaţi. Problema este simplă, chiar mai simplă decât pare, totul decurgea frumos în privinţa gestionării fondurilor europene până când a apărut strigătul celor care munceau în domeniu spunând că nu sunt “MOTIVATI”. Problema a fost rezolvată simplu de către “ŞEFI” (acei reticienţi la schimbare de care v-am mai vorbit în comentariile anterioare), a fost transmisă mai departe “ dar în momentul în care au vazut soluţia (75% spor la salariu hohohoho) s-a schimbat placa frate şi ce credeţi că s-a întâmplat, responsabili de gestionarea fondurilor europene au devenit “obedienţii, sinecuriştii, ariviştii şi agreaţii şefilor” pe care nu trebuie să vii descriu deoarece au fost etichetaţi în comentariile anterioare. Consider că aceasta este principala problema în domeniu şi anume faptul că gestionarea fondurilor europene sunt gestionate de către persoane care nu au legatură cu doctrina europeană, cu concepteprecum: dezvoltarea regională, susţenabilitatea, predictibilitatea, ş. a. Cred că şi în acest domeniu ar trebui făcută o evaluare în scopul identificării persoanelor cu veleităţi în domeniu. Eu unul cred în reuşită. Următorul comentariu se va referi la dezvoltarea regională……o altă problemă ……..

 168. ZeV January 10, 2013 at 8:29 pm #

  @justitiaru
  Stimate coleg, dvs spuneti ca ,,nimeni nu poate sa-si faca singur legea cat timp este membru al unei colectivitati”…nici macar, ,,Legea Fundamentala” a statului, recte Constitutia ?
  Pai daca este asa, ma intreb, desigur retoric, la ce mai folosestte articolul 1 din prezenta Constitutie ? Si-asa, domnul Traian Basescu si-a exprimat, de principiu, acordul pentru constituirea Statelor Unite ale Europei. Prin urmare, nu are sens sa ne strufocam neuronii incercand sa ne facem ordine legislativa in ogada proprie. Alte eminente cenusii, sau mai degraba invizibile, vegheaza. 😉
  Cred, totusi, ca cei care ne privesc de sus (la propriu) si care se odihnesc sub forma de pamant (si nu de cenusa) in pamantul patriei din care au fost zamisliti de Dumnezeu, daca ar putea, s-ar rasuci in mormintele lor.
  As fi extrem de curios, cum ar reactiona cetatenii Regatului Unit al Marii Britanii, daca li s-ar spune ca legile esentiale de functionare ale statului britanic ar trebui validate de expertii comisarilor europeni. Nu stiu ce sa spun, dar presupun ca ar privi o astfel de perspectiva drept o ofensa inadmisibila la adresa Reginei si demnitatii nationale.
  In fond, la ce bun votul celor 7,4 milioane de romani ? La ce foloseste, de asemeni, actuala majoritate a USL ?
  Dvs va imaginati ca un guvern, chiar daca dispune de o sustinere consistenta poate ..crea, in mod direct, locuri de munca ? Mereu aud acest cliseu pueril din partea unor jurnalisti rupti complet de realitate si cu IQ-ul, ori prea mare, ori prea mic. 😉
  Eu am votat CONTRA basismului antinational si dictatorial si totodata, PENTRU Victor Ponta (personal), pentru putine, dar importante, lucruri (din punctul meu de vedere):
  – stabilitate si predictibilitate
  – curs euro/leu relativ constant
  – Constitutie
  – respect fata de cetatenii Romaniei, indiferent cu cine voteaza, sau nu voteaza deloc
  – comunicare coerenta a ceea ce face si vrea sa faca
  -refacerea demnitatii nationale, PENTRU CA ROMANIA SA DEVINA O TARA DE PRIMA MANA la Bruxelles.
  Fara MCV, fara amestecul diplomatilor straini in treburile Romaniei, fara conditionalitati absurde, lansate, in mod evident, dinspre Inalta Poarta, cu complicitatea unor asazisi romani din…Romania, pentru a mentine statul roman in defensiva si..a salvgarda scaunul guvernatorului.
  In Romania, in ultimii ani, o clica de tradatori de natiune romana au incercat (si partial, au reusit) sa controleze institutii de forta si sa se mentina la putere IN AFARA CADRULUI DEMOCRATIC, şuntând si dispreţuind cetaneanul generic, considerat nelegitim si incapabil sa participe la deciziile fundamentale luate….tocmai in numele lui.
  De aceea, desi am fost simpatizant (şi rămân un nostalgic) al proiectului politic numit Alianta D.A.(datorita si doamnei Mona Musca), nu puteam exprima, acum , o alta optiune de vot.
  Am remarcat la premier, supra(sub)numit, candva si nedrept, ,,cârlanul”, sau mai recent ,,pisic”, etc, o capacitate de adaptare si de evolutie rapida de-a dreptul remarcabila, care m-a surprins pana si pe mine.
  Sper să nu mă dezamăgească. De fapt, nu-i cer nimic pentru mine, nici salariu, nici pensie speciala, nici loc de muncă. Pentru toate acestea, statul roman a investit masiv si M-A INVATAT CARTE. Esentialul privind destinul meu, depinde de mine….evident, daca sunt si raman sanatos. 😉
  Îi cer doat atât: SĂ RESPECTE ROMÂNIA, PE ROMÂNI ŞI SĂ-ŞI ŢINĂ CUVÂNTUL.

  • ZeV January 10, 2013 at 9:32 pm #

   ..Si inca ceva…sunt un eurosceptic convins, domnule Justitiar. Asa cum sunt, intr-o masură mai mare, sau mai miăa, state precum Marea Britanie (care nu face parte din Schengen) si Suedia, ambele state, curtate, fără succes, să adere la moneda euro. Întâmplator, sau poate nu, state extrem de dezvoltate, stabile si cu un grad de civilizatie invidiat de o lume întreagă. Mai vreţi să amintesc de Elveţia ?
   😉
   Oare in interesul CUI, îşi doreste Traian Basescu si compania portocalie accelerarea procesului de integrare si dizolvare a Romaniei intr-un UE amorf, birocratic, centralizat si impersonal ?
   Ghici ciupercă…
   😉
   De ce Romania trebuie să meargă spre vest, pentru a…. nu aluneca spre est ?
   ROMANIA TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ LA LOCUL EI, ISTORICESTE DAT.
   Cine respectă un individ, sau o natie, care nu se respectă pe sine, ba mai mult, se dispretuieste prin renuntarea la propria demnitate şi la propriile principii ?
   Vă spun eu, domnule justitiar: NIMENI.
   In fine, sa rămânem europeni, dar cu moderaţie şi nu…în primul rând. Mai piano cu vânzarea şi concesionarea resurselor, mai selectivi cu companiile multinationale ce se dovedesc goliaţi cu picioare de lut, nefiind în stare să termine barem o autostradă prin Transilvania…
   Mai piano si cu zona euro, sau spatiul Schengen.
   Veti vedea că şi în situaţia arestării preventive a tuturor parlamentarilor, Olanda va ridica ştacheta şi ne va cere altceva…bunăoară, să devenim cu toţii blonzi şi să ne punem lentile de contact albastre. Cetăţenii români, nativ bruneţi, ORICUM, nu se împiedică de Schengen.
   😉 😉
   Iar doamna Monica Macovei, împreună cu George Soroş, mai inventează ceva…dacă este ceva de admirat la doamna Macovei, ar putea fi…. imaginaţia debordantă şi fără limite. În afară de domnia sa, domnul Danileţ, domnul Daniel Morar, doamna Hăineală şi doamna Ghica, restul suntem o turmă de plebei. Mulţi dar prosti. Asa o fi ?
   😉

  • ZeV January 10, 2013 at 9:46 pm #

   Este interesant sa analizam ce spun analistii…UE se sustine pe locomotiva economica a Germaniei.
   Asa este , domnule Justitiar. Germania este motorul economic al UE…dar ma intreb: de ce, Germania, tine mortis sa mentina pe linia de plutire Grecia si nu numai ? De ce subventioneaza sistemul bancar, in primul rand german, dar nu numai, platind datoriie Greciei ?
   Iata, cu toate acestea , somajul in Grecia a ajuns la recordul istoric de 27%.
   Cu toate acestea, Germania continua sa pompeze bani.
   Nu cumva, daca zona euro se destramă, cel mai mult pierd…..chiar promotorii proiectului european ? Nu cumva, daca zona euro se destramă, multe miliarde de bani fictivi/enroni, tipariti in avans cu scopul de a fi acoperiti din munca generatiilor viitoare isi pierd instantaneu valoarea ?
   Ce implicatie are F.E.D.-ul american in proiectul european ?
   Gândesc si eu, retoric, cu voce tare, ca sa nu adorm.
   Oricum, doar peste 50 de ani, vom afla 1% din adevar.
   😉

   • justitiaru January 13, 2013 at 3:37 pm #

    @Zev
    Simtim absolut la fel.Cred ca si tine ca basismul este cancerul societatii roamensti si extirparea lui este de maxima urgenta ,insa spre deosebire de tine sunt cred mai realist.Romania este actualmente o tara ingenuncheata financiar si politic de regimul basist aliat cu forte antiromanesti straine.O tara indatorata si ruinata economic de regimul mafiot basist este prada usoara presiunilor.Trebuie sa fim destepti si cred ca Ponta a inteles perfect lectia referendumului si actioneaza incet si sigur spre eradicarea basismului si refacerea economiei. Aceste obiective vor lua insa timp.Satan BaSecu si-a subordonat justitia cu incetul si pe cai aparent legale,iar USL trebuie sa scoata justitia de sub papaucul basist cu incetul si pe cai absolut legale deoarece fortele straine probasiste si antiromanestio de abia asteapta cea mai mica gresala a USL pentru ca sa exercite presiuni politice si financiare.Pana acum romanii s-au comportat ca niste adevarati Fraieri lasandu-se dusi de nas de BaSecu timp de 8 ani timp pe care mafiotul nu l-a pierdut si a lucrat zi si noapte la subminarea natiunii si la falimentarea statului roamn (prin delapidari si imprumuturi exorbitante).Schimbarea macazului nu se poate petrece in aceste conditii de pe azi pe maine.Rabdare,guvernul USL actioneaza f. inteligent, fara graba dar cu consecvebta

 169. Sibilla January 11, 2013 at 1:35 am #

  NICI MĂCAR UNUL DIN JMECHERII DE MAI JOS NU RĂSPUND PENTRU TICĂLOȘIILE LA CARE S-AU TOT DEDAT ȘI SE DEDAU IN CONTINUARE, DAR…. FLUTURĂM SANCHI ” ROMÂNIA CORECTĂ ” ORI ” DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT ” !!! TRAVESTIȚI ÎN PESEDEI ȘI LIBERALI, MAJORITATEA PENALILOR SUNT BINE MERSIC LA BUTOANE, LA GUVERNARE ! POPOR, CIOCUL MIC ….
  bine că Ponta și Petală continuă să coabiteze…. foooarte bine, deh…. bine pentru cine, hmmmm ….. a, da, pentru frunză-verde”, pentru Jiji, pentru baronii loco de pe feude, pentru hăia din vârf care DOAR flutură sanchi ” dreptate până la capăt ”, sanchi ” România corectă ” și sanchi asemenea altele…. vai steaua ta popor !!! Toți penalii sunt la BUTOANE pen că s-au avântat la transferuri, acum sunt curati lacrimă, noi suntem nebuni.. Procurorul Victor Ponta – site Mafiile PD-L – penalii, ticăloșii care figurează pe Harta Mafiilor PD-L sunt bine mersi ayatollahi pe FEUDE, dar, continuăm să fluturăm , sanchi România Corectă…. și miștouri, scuipat în obrazul națiunii , de genul ” dreptate până la capăt ”…. !!!! Mi-e silă și scârbă !!! Petală zis și Crin, continuă să-mi impună, mie, Sibilla să-mi ceară să-l privesc pe una bucată frunză”verde” drept salvator al națiunii…. ptiii !!! În opinia cărășenilor, bă-SECU ȘI frunzăverde au loc în aceiași CELULĂ ! Mafia, ticăloșii și ticăloșia NU au culoare politică ! Cât timp toți acești PENALI sunt liberi NU există dreptate !! Niciun pedelacheu NU e după gratii, sunt bine mersi la guvernare pentru că sunt ” liberali ”, niște labe triste travestite !! Terminați și voi cei de la Antena3 să-l tot menajați pe masonul penal de frunzăverde ! De ce nu se investighează cazul Moldomin și de ce niciun fir nu duce spre capo di tutti capi ???!! Și eu il vreau mort politic pe javra ordinară, DAAAAR sunt deja prea multe javre ordinare TOLERATE și menajate inclusiv de către mass-media, PUNCT.

  p.s. după gratii e ÎNCĂ Adrian Năstase, executat politic, NU penalii de pe Harta Mafiilor PD-L…
  toarăși Ponta și Crin….. ” bravo ”, lălăiți-o în continuare cu coabitarea cu bă-SECU și clicile lui care găști geaba s-au împrăștiat care-ncotro, c-au găsit CUIBURI, că dacă i-ați primit ( !!! ), voi NU noi ( !!! ) și dați-i nainte cu SANCHI , i-auzi, dreptate până la capăt … Păi pentru cine, măi ficiori ” dreptate ” ???!!!!

 170. Sibilla January 11, 2013 at 1:35 am #

  MAREA MOBILIZARE – Stapanul parchetelor Daniel Morar a ordonat tuturor sefilor de unitati din tara sa se prezinte la el, la sediul PICCJ, vineri la ora 11.00. Misiunea: “apararea independentei procurorului si a CSM”. Fiecare sef de parchet a primit ordin sa se deplaseze la Bucuresti pe cheltuiala proprie (Documente)
  Document incendiar! Pentru a sari in ajutorul procuroarei Oana Haineala (foto) contestata de asociatiile profesionale ale magistratilor din tara pentru alegerea ei ca presedinte a CSM, prim-adjunctul Procurorului General al Romaniei, Daniel Marius Morar (foto), a dat ordin tuturor sefilor parchetelor de curti de apel si de tribunale din tara sa se prezinte vineri 11 ianuarie 2013, orele 11.00, la Bucuresti, la sediul PICCJ pentru o “intalnire de lucru”. Atentie, la aceasta intalnire vor participa si membrii Sectiei de procurori a CSM, probabil chiar si Oana Haineala!
  http://www.luju.ro/magistrati/parchete/marea-mobilizare-stapanul-parchetelor-daniel-morar-a-ordonat-tuturor-sefilor-de-unitati-din-tara-sa-se-prezinte-la-el-la-sediul-piccj-vineri-la-ora-11-00-misiunea-apararea-independentei-procurorului-si-a-csm-fiecare-sef-de-parchet-a-primit-ordin-sa-se-dep

 171. Admirator de lucruri cand sunt facute bine January 11, 2013 at 10:56 am #

  Salut Victor,

  Mi-a placut, putina pedagogie merita din timp in timp, recomand mai putin referire la vechile guvernari, oamenii vor intelege din masurile guvernului actuial ca nu sunt asemanatoare.

  Cateva reflexii:

  0. REENGENERING total fara sentiment inceput din sfarsitul lui ianuarie si terminat 30 iunie 2014 aduce resurse de 800 mil Euro / an in 2013 si 1 miliard / an incepand cu 2014

  1. Implementarea legii salarizari, mai precis finalizarea aduce un capital de 1 miliard Euro /an

  2. In a doua parte a anului o remaniere cu un guvern ajungând la 7 ministere si agentii pentru acoperirea obligatiilor inca politice, capital 400 mil EURO / 2013 iar din 2014 1 miliard Euro/an resurse
  2.1 din 2014 agentiile reduse la jumatate resurse in plus de inca 1/2 miliard Euro /an si din 2015 cca 1 miliard Euro /an

  3. Legea sanatati cu disfiintarea CNAS si introducerea activa a agentiei de supraveghere a caselor de asigurari capital din 2014 2 miliarde euro /an resurse.

  Lista este lunga, Ecaterina Andronescu are adresa mea d’Email si vom putea comunica.
  Sunt provocator si dur asa trebuie sa fiti, tot ce se poate face, recomandarea mea este acum in primele 6 luni.

  Incepând cu acest REENGINERING veti constata ca toate guvernele din 90 pâna in prezent au gaspiat banul statului fara rezultat.

  Voi continua cu alte masuri a vi le prezentain comuncând in prin e mail

  O zi excelenta

  Rog sa-mi lasati toate mesajele, aceasta este democratia, provocarea este succesul unei guvernari.

  Lasii si tradatori trebuie eliminati si uita sentimentul.

 172. gelu January 11, 2013 at 1:57 pm #

  Daniel Morar este infractorul aflat la sefia DNA care l-a spalat pe mafiotul Basescu de prejudiciu de 300 de milioane de dolari adus statului in cazul vinderii celor 16 mineraliere norvegienilor. De ce nimeni din partea actualei puteri nu depune plangere penala impotriva infractorului Daniel Morar.Daniel Morar este infractorul aflat la sefia DNA care l-a spalat pe mafiotul Basescu de prejudiciu de 300 de milioane de dolari adus statului in cazul vinderii celor 16 mineraliere norvegienilor. De ce nimeni din partea actualei puteri nu depune plangere penala impotriva infractorului Daniel Morar??????????? De ce juristii USL nu depun plangere penala impotriva lui Daniel Morar tocmai pentru infractiunea comisa de acesta din postul de sef la DNA????????? In ce tara din lume un procuror sef ordona realizarea unei expertize speciale prin care sa fie spalat de pacate presedintele tarii???????????

 173. Iluminatu January 12, 2013 at 8:55 am #

  Doamnei Mona Pivniceru
  Ministrul Justiţiei

  DIALOG PRINTRE OCHIURI

  Năstase :

  Copii bătuţi de vreme, albiti de timpuriu,
  Cătând în colbul cosmic o urmă de dreptate,
  Pe jilţ stă-ntotdeauna un monstru pirpiriu
  Cu globi în cataracte prin care nu pătrunde
  Lumina Absolută ; meschin grilaj la libertate.

  Eminescu :

  « De lege n-au nevoie – virtutea e uşoară
  Când ai ce-ţi trebuieşte…Iar legi sunt pentru voi,
  Vouă vă pune lege, pedepse vă măsoară
  Când mâna v-o întindeţi la bunuri zâmbitoare,
  Că nu-i iertat nici braţul teribilei nevoi.”

 174. ZeV January 12, 2013 at 2:17 pm #

  Ia fiti oţâră atenti, domnilor colegi, ce premonitie am avut (inclusiv pe blogul domnului Ponta), privind euroscepticismul meu:
  GERMANIA AMENINŢĂ MAREA BRITANIE, DACĂ DOMNUL CAMERON ORGANIZEAZĂ UN REFERENDUM PRIVIND VIITORUL APARTENENŢEI LA U.E.
  Se pare că premierul din Downing Street nr.10, asemenea lui Winston Curchill, NU SE LASĂ IMPRESIONAT.
  Aşa cum am subliniat, în repetate rânduri, ISTORIA SE REPETĂ CICLIC.
  Iată ce exemplu de demnitate natională ni-l oferă liderul Executivului Reginei Marii Britanii.
  Jos pălăria, stimabililor vorbitori de limbă engleză AUTENTICĂ, nu de tip surogat, ornată din belşug cu ketchup, maioneză şi Coca Cola.
  😀
  Apropo, domnule Traian Băsescu, pe axa Bucuresti-Londra-Uaşintăn, care este veriga slabă ? Ceva nu se (mai) leagă.
  :))

 175. Emil Vulcanescu January 12, 2013 at 8:07 pm #

  CINE AR PUTEA SA-I INFORMEZE DESPRE ACESTE LUCRURI PE VICTOR PONTA,TRAIAN BASESCU SI CEILALTI? DACA PUTETI,NU EZITATI!

  Oare Finlanda sau Albania….ar putea fi o noua optiune ?!
  Chiar daca stiati….. mai cititi o data!
  “Puternicele si capitalistele State Unite ale Americii ar putea lua unele lectii economice de la mica tara balcanica Albania care, timp de decenii, s-a zvarcolit sub cruda dictatura stalinista.Astazi , Albania are cea mai promitatoare economie din Europa.
  A fost singura economie din Europa care a crescut realmente”.
  Este uluitor, nu? Sa afli asemenea lucruri despre Albania !
  Dar nu cumva cel care si-a exprimat opiniile consemnate mai sus este un om dus cu capul? Vreun ziarist din gradina vreunui mogul? Care vrea sa dea bobarnace Americii si Europei Occidentale?Nu! Nu este vorba de un om dus cu capul. Ci de insusi Steve Forbes, editorul sef si proprietarul faimoasei publicatii cu acelasi nume, fondata in 1917 si care are sediul principal la New York .

  Este publicatia de referinta pentru analizele economice si politice pe care le avanseaza societatii.

  Iar primul ministru al Albaniei, Sali Berisha, a fost invitat in birourile Forbes pentru a prezenta cifre si informatii de alta natura privind miracolul numit Albania .

  In 1992, venitul pe cap de locuitor era de doar 200 de dolari. Astazi el depaseste 3.500 de dolari.

  Si este in plina ascensiune. Tara se schimba cu repeziciune. Cum Dumnezeu s-a intamplat aceasta minune in Albania ? Si de ce nu se intampla si in Romania ? De ce Albania a decolat si se inalta in ritm ametitor, in timp ce Romania , dupa zece ani de crestere, s-a prabusit? Unde este diferenta? Nu e deloc dificil sa observam diferenta.

  In Albania exista o taxa unica de impozitare. De numai 10%. Si, atentie! Aceasta taxa de numai 10 la suta este atat pe veniturile personale, cat si pe cele din afaceri.

  Si un singur impozit pe salarii. Care s-a micsorat de la 35 la 15 la suta.
  In Romania , pentru un salariu de 1.000 de lei mai platesti, tu salariat si tu intreprindere, statului, inca 680 de lei. In Albania platesti doar 150 de lei.

  Asta, evident, contribuie, pe de o parte, la cresterea consumului, pe de alta parte, la dinamizarea activitatilor economice, la largirea bazei de impozitare si, nu in ultimul rand, la eliminarea muncii la negru si la dimininuarea evaziunii fiscale.

  In Albania TVA-ul este de 10 la suta.
  In Romania TVA-ul este de 24 la suta, unul dintre cele mai mari din Europa. Mai ales daca tinem cont de faptul ca limita maxima admisa in Uniunea Europeana este de 25 la suta.

  Statele care se duc cu TVA-ul in sus pierd bani la buget.
  Statele care se duc cu TVA-ul in jos castiga bani la buget. Pare un paradox. Dar nu e.
  De fapt, TVA-ul redus, ca si impozitele reduse pentru firme si salarii, largesc baza de impozitare.
  Colectezi mai putin de la mai multi si, in final, bugetul de venituri al statului devine mai mare.
  In Albania , sistemul judiciar este independent. Independenta este garantata.
  In Romania , sistemul judiciar este dependent. Este subordonat presedintelui, primului ministru si ministrului Justitiei.

  In Albania a intrat in vigoare o lege, acum patru ani, care obliga toate constructiile noi, inclusiv statiile de benzina, sa aiba incluse echipamente ce folosesc energii regenerabile: panouri solar-termale, panouri fotovoltaice, pompe de caldura, instalatii eoliene etc.

  Si mai exista o diferenta. Guvernul, in Albania , a rezolvat definitiv problema proprietatii. Ceea ce a fost de restituit s-a restituit si o lege speciala garanteaza acum toate drepturile derivand din calitatea de proprietar.
  Dar diferenta diferentelor este alta: Albania nu a recurs la sprijinul FMI.
  Si nici nu a implementat ideile contabililor acestei banci mondiale.

 176. moromete January 13, 2013 at 12:55 am #

  Procurorii au devenit STAT in STAT ——- nu dau seama nimanui , decit lui ZEUS -. Sunt antrenati doar sa lupte cu zel pentru propasirea lor a acolitilor
  lor si a * STAPINULUI * lor. –pe care il recunosc de *stapin*.
  NU POATE FI SCHIMBATA ACEASTA CROIALA STRIMBA in *continut si
  spirit* odata cu NOUA CONSTITUTIE. !?? —–> Prea au PUTERE DISCRETIONARA si de necontrolat. – NU SUNT EROI AI NIMICIRII CORUPTIEI , HOTIEI , EVAZIUNII —————ci sunt TUPEISTII NEAMULUI. A-sa ca limitatile *PUTEREA*.- trceti-i
  sub control parlamentar riguros.

 177. Iluminatu January 13, 2013 at 8:13 am #

  Pe când un proces al « dosului de palmă »,
  stimată doamnă Mona Pivniceru –
  Ministrul justiţiei ?

  DIALOG PRIN OCHIURI
  (Continuare)

  Năstase :

  Roşindu-i albul feţei cu dosul de carabă,
  Copilul înţelese oferta socială, a preşedintelui;
  Caninul nou mişcându-se ca marfa pe tarabă
  Când este deranjată de vâlva, iscată din senin.
  Acolo-n alveolă e stocată memoria, a dintelui…

  Eminescu :

  “Astfel umana roadă în calea ei înghiaţă,
  Se petrifică unul în sclav, altu-mpărat,
  Acoperind cu noime sărmana lui viaţă
  Si arătând la soare-a mizeriei lui faţă –
  Faţa – căci înţelesul i-acelaşi la toţi dat »

 178. ZeV January 13, 2013 at 9:01 am #

  Marea miză pentru România , nu este , în aceste momente cruciale, GUVERNAREA, ci , INDEPENDENŢA AUTENTICĂ A JUSTIŢIEI, îndepărtarea ei, a Justiţiei, de lupta politică. Până acum, această independenţă a fost doar clamată, tocmai în scopul de a transforma justitia în ARMĂ POLITICĂ, cu sprijinul unor forţe oculte de la Bruxelles şi…nu numai.
  Aici este cuiul lui Pepelea pentru domnul Victor Ponta. Va reusi să gestioneze imensa povară reprezentantă de o majoritate…fragilă, care crede că nu are nevoie de UDMR ?
  Vi se pare întâmplător că Traian Băsescu face deplasări în Covasna şi le cere ungurilor, fie sa nu voteze , fie să..iasă la vot ? El ştie cum vor gândi cetăţenii: ,,Băsescu şi ungurii sunt în cârdăşie, deci, spunem NU maghiarilor”. Este un plan diabolic, menit să subţieze sprijinul minorităţilor pentru USL şi IMPLICIT, imaginea USL la Bruxelles.
  Vi se pare întâmplător că Traian Băsescu a afirmat la investirea noului guvern, că USL are majoritatea şi…PUTEREA absolută, deci, nu va avea nici o scuză ?
  Puţină lume pricepe că, de fapt, USL şi guvernul său, nu deţin, în realitate, PUTEREA. Doar MAJORITATEA PARLAMENTARĂ…într-o instituţie pe care Traian Băsescu şi Monica Macovei, la care se adaugă oamenii lor din CSM, O DISCREDITEZĂ CU ORICE PRILEJ.
  USL şi susţinătorii săi au căzut în această capcană şi au urlat din rărunchi: ,,NU, introducerii UDMR la guvernare!”. Nu au înţeles că din două ,,soluţii imorale”, una este mai imorală decât cealaltă.
  Victor Ponta înţelege,încearcă să atenueze şocul ruperii unui acord prealabil cu maghiarii, dar USL este prea mare, prea eterogen, iar el, Victor Ponta, (încă) prea mic.
  După cum se observă, orice fac/spun magistraţii împotriva CSM, se transformă, prin vectorii Macovei, Udrea şi alţii, în acuze la adresa USL, precum că doreste acapararea justitiei.
  Acesta este planul lor, iar atentia tuturor celor care doresc schimbarea, este abil orientată de către propagandistii portocalii, pe care îi cunosc bine, înspre ,,performantele” guvernarii domnului Ponta, căruia i se cere, rapid, să curgă ,,lapte şi miere”.
  Suntem naivi, daca le facem jocul, prioritatea, repet, este CONSTITUTIA SI REFORMA INSTITUTIONALA REALA, NU TAXA AUTO, CIFRE, PROCENTE, BLA BLA BLA. Ea, reforma, nu a început niciodata in Romania postdecembristă, la modul serios.
  Iar prin semnarea acordului de…coabitare (sic!) Traian Băsescu dă semnalul că nici nu doreste să înceapă.
  În actualul climat, el se simte ca…peştele în apă. Până la urmă, vorba unui coleg virtual celebru, timpul curge în favoarea marinarului.
  Dacă majoritatea se va mulţumi cu…ea însăşi, va realiza, prea târziu, că se va fi dizolvat deja şi definitiv în propria-i neputinţă.

 179. un_roman January 13, 2013 at 11:19 am #

  Domnule Ponta, aveti grija cu ungurii. Pozitia ai comentariile lor devin insuportabile pentru romani. Nu faceti aceeasi greseala ca si predecesorii dvs. Cititi acest articol vechi ca sa numai considerati ca pozitia liderilor maghiari este cumva accidentala si specifica doar lor.

  Din presa anilor 1928.
  Portetul sovinului ungur. “Cui dintre noi îi trebuie drepturi pentru ungurii din România? Le cerem provizoriu, să putem zdrobi cu ele statul”
  „Țara, națiunea, instituțiile și tot ce este valah e, înaintea noastră, superlativul odiosului ce trebuie urât din toate puterile și combătut prin toate mijloacele. Orice comunicare sau împăcare cu spiritul acesta și cu situațiunea de egal cu voi este sacrilegiu… În trecutul nostru de dominație ne-a devenit o a doua natură disprețuirea valahului. Cultură, civilizație, pentru noi nu poate fi decât la Budapesta. Bucureștii sunt personificarea bizantinismului și balcanismului celui mai întunecat, unde mergem numai ca să corupem și să facem afaceri în stil balcanic… Legile țării le privim din punct de vedere al eludărilor sau ca să tragem eventualul profit pe care ni-l asigură… Nu există între unguri și unguri deosebire, toți vă urâm, toți tindem cu toate mijloacele la păstrarea supremației noastre, ca ceasul reînvierii Ungariei să ne afle înmulțiți și întăriți…
  Cu cât vom avea mai multe libertăți, cu atât vom lucra mai intens, cu cât vom avea mai multe drepturi, cu atât vom fi mai periculoși pentru statul român, căci nouă drepturi și libertăți de la români nu ne trebuie, decât ca să le îndreptăm în contra lor. Ungaria ciuntită ne așteaptă și lucrează pentru noi, eroic, cu toate mijloacele, ca și noi.
  A slăbi tot ce este românesc, a-l strica cu tot prețul, a alimenta nemulțumirile, discordia înăuntru, ponegririle în afară – iată datoria noastră pe teritoriul românesc. Patria pentru noi este maghiară, cea veche, numai cetățenia forțată, temporară este cea română. De aceea stăm în cetățenia impusă nouă, până ne vom putea reuni cu Patria.
  Pentru ajungerea scopului nostru suprem, nu există cuvânt de onoare, caracter, consecvență, ci posibilitate. Căci existența și fericirea maghiarilor nu se poate încadra în actualele hotare ale României. Cui dintre noi îi trebuie drepturi pentru ungurii din România? Le cerem provizoriu, să putem zdrobi cu ele statul”.

  Va suna oarecum cunoscut ? Toate astea s-au intamplat intocmai, din 1996 incoace.

 180. Alesia January 13, 2013 at 9:03 pm #

  Buna d-le.Victor Ponta,
  Din cate am observat din primele zile imediat ce ati castigat alegerile, deja ati inceput-o cu taxe si impozite si cate si mai cate de genul asta……iar pana la alegeri ati promis marea cu sarea, iar la salariile parlamentarilor si la pensiile celor batrani tot timpul va ganditi sa le mai urcati ca sa fie cat mai mari, dar la alocatiile copiilor de ce nu se gandeste nimeni?????Aici in tara la noi sunt niste alocatii de mizerie…sa nu mai spun ca sunt familii care doar din asta traiesc din cauza ca nu sunt locuri de munca in ziua de azi.Cum poate o familie sa traiasca doar din 42 de lei de la un copil si sa-l creasca in acelasi timp???numai la voi bugetarii si la pensionari va ganditi, la nimeni altcineva.Sper ca o sa faceti ceva si in cazul acesta cat mai repede posibil

 181. Admirator de lucruri cand sunt facute bine January 14, 2013 at 10:29 am #

  S-a revenit la democratia populara a anilor 50, lovitura de stat a evoluat din vara anului 2012 la forma democratiei populare, cumpararea asociatilor de magistrati.

  Ce crede lumea ca MME PIVNICERU a renuntat pe degeaba la pensis sa de 20’000 Ron /luna.
  va inselati in joc pachetul este de cca câteva milioane, si nu trebuie pierdut.
  Va face totul sa scape PUSCARIABILI de puscarie.

 182. Sebastian January 14, 2013 at 4:58 pm #

  Face treaba buna domnul Ponta, dar nu prea e lasat de altii…

 183. justitiaru January 14, 2013 at 9:59 pm #

  D-le Ponta
  Va rog sa interveniti pe langa Crin pentru a se reduce tonul polemic in PNL. Nu avem nevoie de o astfel de criza.Gasiti mediatori care sa tempereze atmosfera incinsa ,in special cea legata de D-l Tariceanu.Nu cred ca D-l Tariceanu merita un asemenea tratament ostil chiar daca a gresit.Domnia sa este un adversar al basismului.E interzis sa apara fisuri in USL,fisurile trebuie inchise din timp ,inainte ca disensiunile sa se amplifice.
  Actionati neintarziat,e vital

 184. UN GRUP DE MAMICI January 15, 2013 at 9:46 am #

  Buna ziua Domnule Ponta
  Va apreciez pentru ceea ce a-ti inceput sa faceti, adica sa claditi o Romanie independenta, in care oamenii sa inceapa sa se bucure ca traiesc in ea.
  Va apreciez si va sustin in decizia clasei pregatitoare de a se face din nou la gradinite. Oare domnul ministru al Educatie realizeaza cat de greu e pentru un copil de numai 5 ani si jumatate sa mearga la scoala? De ce trebuie sa le umbrim copilaria? Dansul a vazut cate probleme au fost anul trecut si cati copilasi au fost marcati la varste atat de fragede de mediul din scoli? Nici macar nu sunt amenajate spatiile de la toalete in primul rand, nu mai vorbesc de clase care au fost insuficiente si in ultimul rand de parinti care nu
  au cu cine lasa copii
  dupa ora 12,00. Oare dansul daca ar avea 2 copii asa cum am eu si alte mamici ar putea sa-si dea puii la scoala de la 5 ani si jumatate? Oare stie ce implicatii sunt cand se treaieste dintr-un singur salariu de bugetar si sa asiguri copiilor tot strictul necesar. Oare stie ce implicatii poate aduce in cresterea si educarea lor? Nu cred ca stie ca daca da ar fi de acord cu dumneavoastra simate Victor Ponta si ar aduce la gradinite clasa pregatitoare. Spun toate aceste lucruri deoarece invatamantul de azi nu il mai putem considera gratuit. Se cer f multi bani pe fondul clasei, manuale, after school daca nu ai cu cine sa-i lasi etc….
  Din partea unui colectiv de mamici care considera ca clasa pregatitoare sa ramana la gradinte. CU STIMA.

 185. ZeV January 15, 2013 at 2:06 pm #

  Ma intreb, daca nu cumva, domnul Dan Voiculescu, ar trebui a faca pasul inapoi si sa se retraga COMPLET si DEFINITIV, din viata politica si publica.
  Domnia sa a fost cel mai virulent adversar al cooptarii UDMR la guvernare si a creat impresia ca il controleaza pe domnul Crin Antonescu.
  Sper sa ma insel, dar, de prea multe ori si din nefericire, am avut dreptate.
  PS
  Exceptional curajul de a taia macaroana privatilor din sanatate….din pacate, domnul Nicolăescu nu este cel mai bun comunicator.
  L-am ascultat, pe ProTv, pe domnul Arafat. Extrem de argumentat, concentrat, convingator.
  Se spune ca deciziile majore nu pot fi luate decat de politicieni. Sunt de acord, dar trebuie sa fie la fel de…valorosi si la capitolul ,,comunicare”.
  In acest context, iesirea lui Dragnea nu face decat sa amplifice ..stangacia in materie de comunicare. In locul domniei sale, as fi spus urmatoarele:
  ,,Da, lucram la variante de a mari performantele spitalelor strategice, IN INTERESUL PACIENTULUI, cand finalizam drafturile, le vom supune dezbaterii in guvern, urmand ca ultimul cuvant sa-l aibe primul ministru al Romaniei”.
  Dragnea a mai comis-o si in dialogul cu televiziunile, imediat dupa alegeri, cand a afirmat ca, stafful PSD nu a decis nimic in privinta cooptarii UDMR la guvernare, lasandu-l in offside pe premier…care, semnase un pre-acord cu maghiarii, la fel de top secret ca si cel de..coabitare. Auzi… ,,coabitare” cu un mutant. 😉
  Prin urmare, vin cu o rugaminte:
  Domnule Dragnea, vă rog să vorbiţi mai puţin. Mai puţin şi..mai puţin timorat, cu presa. Şi de aceea avem…premier, purtător de cuvânt, departamente de comunicare, etc.
  😉
  Nota:
  Am auzit azi ca sunt vreo 200 milioane de someri in lume…probabil doar varful icebergului. 😉
  Recomandarile oficialilor internationali, sunt, din cate observ, MEREU ACELEASI, mereu aud aceleasi clisee si sterotipii:
  Sa se acorde facilitati mediului privat. Sincer, dupa aparitia paradisurilor fiscale, dupa liberalizarea pietei de capital, dupa concesionarea/vinderea zacamintelor mondiale si distributiei de energie, ce avantaje mai doresc multinationalele ?
  Incep sa-i dat dreptate Bibliotecarului…probabil, in Noua Ordine Mondiala, vom deveni cetateni amprentati cu coduri de bare (sau implantati cu cipuri de identificare) iar privatul va prelua si zona decizionala a UNIUNII de state. Desigur, ca nu vorbesc de orice privat…ci de unul cu greu localizabil in spatiu si timp, oricum, in afara efectelor oricaror crize.
  😉

  • ZeV January 15, 2013 at 7:14 pm #

   UPDATE
   Stimabilul politician local, recte, Nicuşor Constantinescu, demite ministri, numeste miniştri, după vechile năravuri ale politichiei româneşti, remarcate şi puse în operă de nea Iancu’ : noi te-am făcut, noi te omorâm…noi te-am pus, tot noi te demolăm. ,,Ai noştri”, odată ajunşi la ,,butoane”, desigur, bine înfipţi în spatele ,,aleşilor”, adică al acelora care îşi asumă DIRECT responsabilităţi, cred că instituţiile statului sunt proprietăţi particulare, sau, jucării-tonomat: pui ,,melodia”, şi alesul ,,joacă”.
   Desigur că, la origine, domnul Nicuşor Constantinescu era un om de stânga. Mai precis, în perioada în care putea fi cuprins cu privirea într-un unghi ascuţit.
   Eu îi propun distinsului politician local, să privatizeze toate spitalele din judeţul Constanţa, dar mai simplu, să le coteze la bursă..sau , şi mai bine, să le joace la ruletă. Ce spuneţi ? N-avem, Cazino în Constanţa ? Păi e şi normal, oamenii de afaceri locali şi-au pierdut banii la Las Vegas, sau Rio de Janeiro. Abia le-a mai rămas după ce bea apă.
   😉
   Să ne mai mirăm dacă, într-un viitor nu foarte departe, cetăţenii vor scanda în TOATE pieţele din România (nu numai în Piaţa Universităţii) : ,,PDL=USL=Aceeaşi mizerie” ?
   În fine, FMI ne spune că am redus deficitul, dar n-am privatizat tot şi/sau n-am pus manageri privaţi la companiile de stat.
   Sistemul e verificat În America:
   Managementul privat face minuni…si la Enron si la Lehman Brothers si la Federal Rezerve… Băieţii o pun de-o estimare optimistă, tipăresc un munte de parai, cotarea acţiunilor creste, iar micii investitori dau năvală…după un timp, orice ,,avion” supraturat în sus, o ia, inevitabil, în vrie. E o legitate a fizicii. Eu am studiat-o, că mi-a plăcut, dar oare, onorabilii economisti, multi dintre ei, premianti Nobel, au luat notă de trecere la disciplina….reală susnumită ?
   Vine un moment în care micii investitori care şi-au depus economiile în mâna privaţilor de geniu în management, bat din buze, scărpinându-se în cap şi spunând: ,, Cum……… …… vine asta dom’le ?”
   😀

 186. Iluminatu January 15, 2013 at 4:20 pm #

  ZECE FULGI DE NEA
  ® Zăpada prinde la uscăciune precum şpriţul la friptură.
  ® De teama privatizării, fabrica de nea s-a cocoţat în nori.
  ® Ador pălmuirea fulgilor de nea.
  ® Fulgul de nea este paraşuta picăturii de apă.
  ® Strategi, nu ignoraţi armata fulgilor de nea.
  ® Numai cei fierbinţi pot procrea pe salteaua de omăt.
  ® Deopotrivă, fulgii de nea şi iubirea îmbujoresc obrajii.
  ® Tropăitul fulgilor de nea are zero decibeli !
  ® Lui Oprescu nu-i place „Iarna pe Uliţă”.
  ® Guvernatorul are teamă de bulgăreala populară.

 187. justitiaru January 15, 2013 at 9:15 pm #

  D-le Ponta
  La CE se tese o noua actiune de dezinformare a basistilor pe tema justitiei unde unii sclavetii basisti care au politizat justitia urmeaza sa fie indepartati din CSM.D-na Pivniceru trebuie sa pregateasca o contrainformare la Bruxelles care sa prezinte evolutiile ..Reprezentantii organizatiilor proofesionale a magistratilor trebuie sa se deplaseze si ei la Bruxelles si sa informeze despre conduita politica a sustinatorilor basisti din CSM .

 188. anonim January 15, 2013 at 9:31 pm #

  Nu stau prea bine lucrurile in virfurile parlamentare ale partidului, trebuie sa li se acorde mai multa atentie, e nevoie de mai mult control din partea muncitorilor.

 189. Enoh January 15, 2013 at 11:17 pm #

  Buna ziua,
  legat de decontarile pentru sistemul de sanatate privat,
  cred ca ati facut foarte bine ca ati sistat decontarea serviciilor spitalicesti catre privat. Ma gandesc insa, in acelasi timp, ca se poate face o derogare in cazul nasterilor.
  Nasterile nu sunt o boala, nu sunt o afectiune, nu sunt o maladie. Nasterile sunt ceva util societatii. Poate ca nu costa prea scump daca se face o decontare de 1500 de lei, cat era si inainte, pentru nasterile in privat. Nu stiu, e doar o idee … N-as asimila nasterile cu afectiunile propriu-zise, cu bolile. Dar.. probabil ca totul se calculeaza in functie de buget …
  PS : ati avut o emisiune foarte buna la Realitatea TV marti 15 ianuarie, felicitari

 190. marian_gl January 16, 2013 at 4:40 am #

  exact de ce avea romania nevoie ptr a fi salvata..bravo usl..se vede ca sunteti patrioti!
  daca ar fi dupa mine v-as strange pe toti in brate ca semn de multumire..
  domnu ponta,mai aveti inca un prieten in plus la galati:)
  va doresc multa multa fortza,veti avea nevoie la cat efort veti depune si anul acesta..
  cu respect

 191. Admirator de lucruri cand sunt facute bine January 16, 2013 at 11:49 am #

  Victor,
  Iata ca sunt de accord cu Dvstra din mesajul lansat la TV.
  In schimb nu a fost bine prezentata justificarea lui Nicolaescu.

  Colaborarea cu sistemul privat trebuie continuata in sensul ca el sa devina completarism la cel public.

  Cum ;
  – micsorarea preturilor la privat si cresterea lor la public
  – obligativitatea de a fi asigurat, vulnerabili ajutati in functie de reveniturile lor
  – legea sanatati cat mai urgent implementata
  – reorganizarea spitalelor universitare sistem guvernanta
  – introducerea unui tarif a prestatiilor medicale pe baza valorii punctului medical
  – plata fie la privat sau public sa se faca pe baza de facturi punctuale conform tarifului agreat de case si unitatile prestatoare de servicii
  – cabinetele privata sa fie supuse aceluiasi regim de facturare su nu in lichiditati la ghiseu.
  – Medicii rezidenti ajutati a se instala, creste educatia sanitara si micsoreaza cheltuelile de boala
  – lista este lunga, astep sa comunicam.

  Atentie printre consilieri personale aveti si lepre care joaca dublu.

  Lasati mesajul va rog !!!

 192. Iluminatu January 16, 2013 at 12:22 pm #

  TRENUL RULEAZĂ, DATORIILE SE ROSTOGOLESC.
  INVERS E NASOL

  Bre nea Relu Fenechiu, puseşi calea ferată în fund, vreo 2 ore, azi 16 gerar 2013(!!!) pentru că procedaşi ca femeia de serviciu suedeză de mai jos.
  http://stirileprotv.ro/stiri/10-romani-geniali/a-furat-un-tren-si-a-intrat-cu-el-intr-un-bloc-de-apartamente-de-lux-din-suedia-video.html
  Ia aminte, linia moartă e plină cu d-ăştia ca mate.
  Ceferiştii dacă-şi pun mintea schimbă şi sistemul social (de remorcare, evident) !
  Ce fel de caiet de bord ai?

 193. ZeV January 16, 2013 at 1:04 pm #

  @Justitiaru
  Eu personal refuz sa cred ca distinsii nostri parteneri externi sunt mai putin dotati intelectual decat conationalii nostri băsişti.
  În atare situaţiune, domnul Ponta nu are a face nimic altceva decât să..tacă. Dar, împreună cu oamenii de profesie (că avem destui) să înceapă a pregăti viitorul proiect al Noii Constituţii.
  Premierul României nu are timp de polemici cu jegurile băsiste, timpul domniei sale este ocupat cu ..comunicarea măsurilor avute în vedere de guvern. Nu vedeţi cât de greu este să găseşti….buni comunicatori ?
  😉
  Iată, bine informat, domnul Ponta a fost extrem de elocvent, la Realitatea TV, inclusiv pe problema spitalelor, care, într-adevăr, trebuie să asigure un serviciu PUBLIC de înaltă calitate.
  Sănătatea nu este şi nu poate fi o afacere privată, iar banul public nu trebuie să genereze…profit în buzunarele întreprinzătorilor, pe seama suferinţei umane.
  Există o barieră, ca şi în domeniul intervenţiei de urgenţă, până la care statul este singurul abilitat să acţioneze şi să intervină. Altfel, la ce foloseşte statul şi de ce plătim taxe şi impozite ? Pentru ca unii să se înbogăţească ? Ne ajung…distribuitorii de medicamente.
  😉

  • justitiaru January 17, 2013 at 4:06 pm #

   @ZeV
   Suntem aproape total de acord dar…
   Problema complicilor externi ai lui BaSecu nu este inteligenta ci interesele lor murdare de a primi tot ce mai este in Ro pe tava.Planul lui Satan BaSecu era simplu : sa falimeteze tara si apoi FMI sa aduca cercuri interesate care sa cumpere la preturi de nimic resursele miniere,producatorii de energie,terenurile si in general tot ce misca, chipurile pentru stingerea datoriilor la FMI.Ro se confrunta cu mari dusmani mai ales dupa ce BaSecu i-a asigurat ca vor primi toata Ro pe tava.Marii rechini internationali nu vor renunta cu usurinta la prada pe care Satan BaSecu le-o pusese déjà in farfurie
   Ponta trebuie sa fie f. smecher ca sa le scoata dintii basistilor si sa-i lasa pe complicii lui externi cu ochii in soare
   Cum procedeaza o banca cu un datornic insolvabil ?Pune poprire pe averea datornicului si o vinde la licitatie pentru a-si recupera pierderile
   Acesta era planul. Satanic

 194. justitiaru January 16, 2013 at 7:40 pm #

  D-le Ponta
  In legatura cu planul de impartire regionala cred ca fiind vorba de politici de de dezvotare strategice regionale care tin direct de politicile guvernamentale,cei responsabili vor fi un fel de prefecti ai regiunilor de dezvoltare si ar trebui fie inclusi in schema ministerului dezvoltarii regionale cu rangul de secretari de stat.

 195. Gabriela Cirstoiu January 17, 2013 at 7:03 pm #

  Buna seara domnule premier,
  Eu am un baiat in varsta de 24 de ani cu handicap grav care ar trebui sa beneficieze de acele alimente de la UE.Va spun ca la inceput nu le-am ridicat ca era nebunie de oameni pt a le ridica,apoi nu au fost toate.Eu nu m-am dus sa le ridic fiind cu gandul ca le voi ridica cand vor fi toate,dar acum aflu ca sunt multe produse care nu sunt si nici nu vor mai veni.Ce facem noi care nu le-am ridicat acum ca nu mai vin produsele lipsa?Va rog respectuos sa faceti ceva si sa rezolvati aceasta problema.Sunt din localitatea Petrila,jud Hunedoara.
  Va multumesc!

 196. marin 35 January 24, 2013 at 9:02 pm #

  Cu respect d-le prim ministru PONTA, eu tin sa aduc doar o simpla mentiune la un anumit aspect in ceea ce priveste activitatea “garzi financiare”,stiti de ce garda de finante din Italia este cea mai eficienta(stire din presa)pt de exemplu nu face control in firmele pe care l-e controleaza ci asteapta “in afara magazinului”pentru a verifica bonurile fiscale a “clientilor” care fac cumparaturi,si l-e confisca lor produsele….rezulta ca acel”client”data viitoare solicita bon fiscal sau factura fiscala! poate asa dispare si coruptia din aceasta zona sensibila…?

 197. popalumi February 5, 2013 at 2:55 pm #

  Cind se vor introduce uniformele in scoli?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: