Despre stenograme si autosesizari

21 Oct

Am aflat, din relatarile de presa, ca CSM s-a autosesizat in legatura cu stenogramele aparute din dosarul in care este judecat Sorin Blejnar si in care sunt surprinse discutii intre acesta si presedintele Traian Basescu.

Vreau sa precizez de la bun inceput ca sunt de acord cu aceasta actiune, daca par sa existe anumite probleme privind respectarea procedurilor judiciare de catre procurorul de caz.

Stenogramele ne aduc tuturor aminte de ce va lasa mostenire regimul Basescu: ura, mizerie, metode subterane… De la el si de la Morar a inceput aceasta practica. A lupta pentru justitie este una – corect si laudabil. A folosi stenograme pentru a murdari spatiul public – e cu totul altceva…

 

Am cateva anunturi/intrebari:

– CSM a procedat corect cerand ancheta. Dar de ce doar acum? De ce, de pilda, nu s-au sesizat la fel la inceputul anului, cand au aparut in presa stenograme si despre mine?

– Voi cere si oficial CSM sa imi trimita (ca simplu cetatean, nu ca prim ministru) rezultatele anchetei interne, daca exista, referitoare la cine a dat in presa convorbirea telefonica de doua vorbe dintre mine si procurorul George Balan (reamintesc ca, in acel caz, spre deosebire de cazul actual, nu exista nici rechizitoriu, nici cerere de arestare, nici dosar in instanta – asa cum e in cazul Blejnar). Iar daca o astfel de ancheta s-a demarat, as vrea sa stiu care sunt criteriile pe baza carora unele anchete sunt anuntate public si altele nu!

– Voi mai cere CSM sa investigheze legatura mea cu procurorul din cazul Blejnar. Eu, personal, nu-l cunosc! Cred insa ca doamna Macovei il stie mult mai bine…

– CSM este o institutie care trebuie sa apere interesele tuturor, atunci cand se ridica semne de intrebare asupra respectarii procedurilor judiciare. Amintesc de faptul ca, din acest punct de vedere, Romania a avut suficiente probleme la CEDO.

 

Suntem membri ai Uniunii Europene de peste cinci ani. Independenta Justitiei, respectarea procedurilor, drepturile omului, principiile statului de drept nu mai pot fi doar cuvinte goale folosite doar cand acestea corespund unor interese de moment.

Ne-am saturat cu totii de dubla masura a unor institutii, care reactioneaza intr-un fel cand e vorba de cetatenii obisnuiti, dar total diferit atunci cand vine vorba de Traian Basescu!

143 Responses to “Despre stenograme si autosesizari”

 1. CORNELIA October 21, 2012 at 4:54 pm #

  Buna ziua domnule PRIM MINISTRU,
  DACA DUMNEAVOASTRA CA OM IN STAT NU AVETI RASPUNSURI DIRECTE SI PROMTE DIN PARTEA OFICIALILOR STATULUI. NOI, CE SA MAI REZOLVAM IN ACEASTA TARA CARE NU MAI E A NOASTRA CA NE-AU LUOAT-O CEI CARE AU CONDUS INAINTEA DUMNEAVOASTRA,IAR NOI SUNTEM OAMENI FARA TARA..Apropo ,puteti sa-mi dati o patalama la mana ca sunt un om fara drepturi si obligatii in tara asta care nu ma recunoaste de cetatean al sau si am fost obligata sa ma declar ceea ce nu sunt. Daca mai zabovesc mult prin tara asta ma mumifiez si sigur nu mai au nevoie sfintii de alte caracude sa le sanctifice’ca si-a sa sunt destui ‘.
  Articolul are substanta dar nu si rezolvare ,e cazul sa va grabiti iar doamna Pivniceru sa nu dea socoteala ‘uie’ca nu avem de ce.

  • Livia Ursuleanu October 22, 2012 at 2:16 pm #

   Cornelia, NOI avem tara, avem demnitate si onoare, singurul tolerat de romani, un biped fara tara,fara demnitate si onoare este teroristul international Basescu Traian.Acest traficant de arme terorismului international a crezut ca odata cocotat in politica pana la Cotroceni poate distruge Romania.Recent generalul Pavel Abraham argumenta cu autoritatea pe care o are ca-n Romania regimului Basescu Traian criminalitatea si infractionalitatea ating cote extreme si ca Basescu Train ar fi fost atras de aceste grupari criminale.Este pentru prima oara cand nu sunt de acorg cu d-l general Abraham de la care eu am invatat foarte multe si pentru care am un respect deosebit.Din stenogramele LEGAL inregistrate ,probe in dosarul devenit public MOTORINA reese clar ca mafiot Basescu Traian este NASHUL,adica capo di ttuti capi a criminalitatii si infractionalitatii din Romania.Pentru aceasta inseala, minte, ucide si doreste faramitarea tarii.In stenograme apere si numele judecatorului Ilie Iulian Dragomir ,cel care a obstructionat actul de justitie in dosarele penale ,DEJA MUSAMALIZATE DE Kovesi in care Basescu Traian este acuzat de spalare de bani:

   In ciuda probelor evidente, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, condus illo tempore de catre Ilie Iulian Dragomir, dispune clasarea lucrarii nr. S IV/1014 referitoare la Basescu Traian, motivul fiind imunitatea oferita de functia de Presedinte al Romaniei (ANEXA 10 a Sesizarii inregistrate sub nr. 913/02.02.2012). In mod evident, clasarea lucrarii sus-mentionate este ilicita, neexistand vreo dispozitie legala care sa permita clasarea unei lucrari a O.N.P.C.S.B. in care exista indicii temeinice ale existentei unor infractiuni. Conform art. 6 alin. (1) din Legea nr. 656/2002, oficiul va proceda la analizarea si prelucrarea informatiilor, iar atunci cand se constata existenta unor indicii temeinice de spalare a banilor sau de finantare a actelor de terorism, va sesiza de indata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, O.N.P.C.S.B. avea obligatia de a sesiza de indata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, neavand atributiuni cu privire la constatarea imunitatii faptuitorului
   Traian Basescu. Mai mult acelasi art. 6 din Legea nr. 656/2002 stabileste, limitativ bineinteles, singurul caz in care O.N.P.C.S.B. poate decide clasarea: (2) daca in urma analizarii si prelucrarii informatiilor primite de Oficiu nu se constata existenta unor indicii temeinice de spalare a banilor sau de finantare a actelor de terorism, Oficiul pastreaza informatiile in evidenta, iar alin.(3) stabileste faptul ca in cazul in care informatiile prevazute la alin. (2) nu sunt completate timp de 10 ani, ele se claseaza in cadrul Oficiului. Or, nici macar una dintre cele doua conditii sine qua non necesare pentru a dispune clasarea (neconstatarea unor indicii temeinice de spalare a banilor, respectiv necompletarea informatiilor timp de 10 ani) nu este indeplinita in lucrarea O.N.P.C.S.B.

   http://www.luju.ro/dezvaluiri/musamalizari/incredibil-basescu-spalat-ca-la-nufarul-de-coloneii-din-parchetul-general-sectia-de-urmarire-penala-a-piccj-condusa-de-procurorul-horia-selaru-i-a-dat-nup-lui-basescu-pentru-acuzatiile-de-luare-de-mita-si-spalare-de-bani-din-dosarul-terenul-lui-casuneanu-

  • ARISTIDE ( ARY )PETCU November 26, 2012 at 10:32 pm #

   Cred ca in acest caz, al nostru , a oamenilor fara dreptate, se cuvine a ne aminti de fabula lui Lermontov:” NOI VREM EFALITATE CU LEII DAR NU INTRE CATEI”. CEDO. a devenit o gluma pentru cetatenii de rand al Romaniei, pentru ca si acolo ” mana lunga a fostilor comunisti” s-au infiltrat. sa faca dreptate nu noua ci , la cei in nputere. Asa se explica ca majoritatea cererilor inaintate la CEDO. sant respinse, chipurile ” nefondate” ca si Legea 221/2009. Cei care cunosc legea stiu despre ce vorbesc. Sa le fie rusine.

   • adr November 27, 2012 at 4:18 pm #

    Sint de acord! Dar cum putem sa avem o alta vedere asupra legii daca acolo lucreaza oameni ca sotul judecatoarei Barsan!? Cum sa avem dreptate daca Iulia Motoc este consultant in domeniul juridic pentru UE si CEDO? Hala justitie mai avem in Romania , ca si in Europa? Niciodata o colonie(Romanai!!) nu va fi tratata corect, ca un veritabil stat de drept! Daca Adrian Nastase este polul coruptiei oare, ce ar trebui sa spunem despre justitia romana care face doar jocurile murdare ale lui T.Basescu?

 2. paraschiva October 21, 2012 at 5:02 pm #

  Foarte multi cetateni au sesizat viteza cu care aceasta institutie s-a autosesizat in acest caz,Total diferit fata de alte cazuri cind nici nu s-au obosit sa dea un comunicat.Acum nu au avut putin bun simt sa o faca mai pe ocolite ,mai cu diplomatie sau poate nu le-a reusit?In orice caz trebuie sa intelegem acum pentru totdeauna ca legile trebuie facute pe vecie , pentru toti si cu convingerea ca nu pot fi interpretabile.Trebuie sa fie clare si la subiect,fara loc de intors.Cred ca daca vor fi clare, nici procese contestate nu vor mai fi asa multe si nici judecatorii nu mai pot sa protejeze pe unul sau pe altul si nici sa se mai faca de ris.Revenind la subiectul zilei ,tare mult mi-as dori sa vad deznodamintul si ce minciuni o sa mai foloseasca cei in cauza pentru a minimaliza efectul produs de stenograma.in ultimul rind ma ingrozeste ideea ca avem un presedinte implicat in lucruri groaznice dar si faptul ca a implicat institutii ale statului care trebuiau sa vegheze la bunul mers al tarii, nu la protejarea unor infractori.

 3. maricica October 21, 2012 at 5:04 pm #

  scapane de paduchele de base

  • livia October 25, 2012 at 1:52 pm #

   maricica ,de huliganul securist Basesuc Traian, ne poate scapa doar Viuctoir Ponta si consilierul acestuia Pino Arlacchi.Nu inteleg de ce victor ponta adopta aceasta atitudine impaciuitoare fata de mafiotul Basescvu Traain, cand toti romanii asteapta ca acesta sa fie scos ion catuse din palatul Cptroceni.Am si o veste foarte ,foarte buna.Oficiali europeni reactioneaza impotriva alcoolicei si impostoarei Macovei Monica.Aceasta dezinfoirmreaza,m inte ,inseala ,iar guvernul Romanie responsabil cu imaginea ,onorabilitatea si demnitatea tarii NU REACTIONEAZA?

   DIRECTOAREA AGENTIEI EUROPENE PE MEDIU ,JAQUELINE MCGLADE,A ACUZAT-O PE MONICA GHERGHESCU(MACOVEI)CA RASPANDESTE INFORMATII FALSE!Monica Macovei acuzată și de Agenţia Europeană de Mediu că răspândește informații false.Directoarea executivă a Agenţiei Europene de Mediu, Jacqueline McGlade, a acuzat-o pe Monica Macovei în plenul Parlamentului European de răspândirea de informații false privind instituția pe care o conduce. Jacqueline McGlade a devenit îngrijorată când a citit un mesaj trimis pe 19 octombrie tuturor membrilor Parlamentului European în care eurodeputata Monica Macovei le cere acestora să refuze descărcarea de gestiune a agenţiei pe 2010.

   Alarmată de acuzele nefondate ale fostului procuror comunist, doamna McGlade a trimis o scrisoare și preşedintelui Comisiei de control bugetar (CONT) din forul legislativ european, Michael Theurer. Jacqueline McGlade dezvăluie faptul că într-un email trimis tuturor eurodeputaţilor, Macovei face o serie de alegaţii răuvoitoare care dau impresia totalmente eronată asupra ei personal şi asupra instituției pe care o conduce. «Fiecare paragraf – spune doamna McGlade – conţine insinuări şi alegaţii, care nu pot fi fundamentate, pentru că pur şi simplu nu sunt adevărate. De exemplu, afirmaţia «există indicii privind un premiu fictiv către o companie» nu este susţinută în niciun fel de fapte. (…) Sunt conştientă de procedurile care există în uzanţele parlamentare, iar de aceea vă solicit ca îngrijorările mele reale că membrilor Parlamentului European li s-au furnizat informaţii false să le fie transmise tuturor».

   Pentru șefa Agenției, Macovei a dat dovadă de rea-voință și producere de fabulații în formă continuată, și pentru faptul că europarlamentarul român primise înainte o scrisoare lămuritoare de la preşedintele Consiliului de Administraţie al agenției. Acesta îi atragea atenția Monică Macovei că au fost alte instituții care au verificat gestiunea acestui organism european și că rezultatele oficiale ale controalelor scot Agenţia Europeană de Mediu de sub orice suspiciune : «Sunteţi conştientă cred de faptul că achiziţiile şi contractele Agenţiei din perioada la care vă referiţi au mai fost verificate de Curtea de Conturi şi că nu s-a găsit vreo dovadă privind existenţa unor probleme».

   Directoarea executivă a Agenţiei Europene de Mediu i-a sesizat cazul și preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Într-o scrisoare comună, semnată de peste 20 de şefi de agenţii de mediu din Europa, se arată că datele financiare ale instituţiilor membre sunt auditate în fiecare an de Curtea de Conturi Europeană, de organismele proprii interne şi de serviciul de audit intern al Comisiei. Ca atare, la finalul scrisorii lor către Schulz, semnatarii afirmă : «Găsim totuşi că este dificil de acceptat că directorului executiv al unei agenţii UE i se refuză descărcarea de gestiune în baza unor alegaţii, aşa cum este cazul cu Jacqueline McGlade, de la Agenţia Europeană de Mediu (EEA). Suntem ferm convinşi că un astfel de comportament riscă să afecteze credibilitatea instituţiilor UE».

   • livia October 25, 2012 at 1:54 pm #

    mea culpa, Victor Ponta.

   • adr November 27, 2012 at 4:23 pm #

    Capul plecat, sabia nu- taie! Dar oare de ce sa ne plecam doar NOI capul? Noi, cetatenii romani suferim si cind ne “cotonogeste” T.Basescu si cind se lasa “umilit” ministrul apararii! Nu cred ca trebuie chiar sa ne lasam calcati in picioare de niste nenorociti! Numai poporul roman sufera dupa “bucuria” lui T.Basescu ca nu s-a facut o reducere la bugetul UE de 50 miliarde ci de 100 miliarde! Prin extrapolare , ca si la referendum , 100 de miliarde este mai putin decit 200 miliarde! Dar cine dorea o reducere zero cum ar trebui sa procedeze? Sa se sinucida? Frate, daca intr-o sectie de votare s-au furat 100 de voturi insemana cu in 18000 de sectii s-au furat 1800000 voturi? Asta este “logica” lui Basescu presedintele Romaniei?!

 4. Androne Dorina October 21, 2012 at 5:18 pm #

  Si daca veti cere lamuriri la CSM, va rog sa ii intrebati si cu privire la inspectiile demarate la Timis, urmare a plingerii mele (Androne Dorina). Eu, desi am reclamat multe fapte de “coruptie” demascate de mine si sotul meu (cu privire la magistratii Roibu Mihaela, Crainiceanu Alina si Bogdan Laura Ani, judecatori , si Romanu Valentin si Bac Vasile, procurori) . Acest CSM ( prin Inspectia subordonata sau atasata, neimportant ca nu este nici o diferenta decit de costuri!!), a raspuns ca “nu pot sa intervina in actul de justitie”, cind de fapt acel act de justitie era finalizat (adica a lipsit cu desavirsire actul de dreptate in justitia lor!). Nu au cercetat nimic sau, daca au cercetat, au constatat ca ceea ce reclamam de mai bine de 5 ani este real si nu trebuie decit sa-l ascunda , sa musamalizeze acele acte de coruptie in legatura cu o avocata infractoare si pentru ea, pe numele ei nedemn Halmaghi Oana, care a folosit in fata acestor magistrati copii ale chitantierului sau pentru a obtine cheltuieli de judecata in instanta. Copii ale aceeasi file din chitantier(nu a avut destula judecata sa nu foloseasca astfel de “asa numite acte doveditoare” in trei dosare diferite, pe rolul a trei instante diferite _ ca grad si importanta-. Si dintre cele trei instante doar CURTEA DE APEL TIMISOARA , prin ilustra magistrat-judecator Bogdan Laura Ani, a si obtinut cheltuielile de judecata! Ca dovada a fost o copie (fara valoare) dupa chitantierul av.Halmaghi Oana deschis la fila HO 0000069. In Tribunal , o copie similara , nu a mai fost luata in seama, desi a fost depusa pentru a dovedi onorariu avocat. In Judecatorie a solicitat cheltuieli de judecata pe baza aceleiasi copii dar a pierdut cauza si nu s-a folosit de acea copie. Insa a facut contestatie in anulare in numele clientului solicitind din nou cheltuieli pe baza aceleasi copii. Asta pentru ca magistratul-procuror Romanu Valentin , sfidind toate normele de drept si de procedura, a spus ca Halmaghi Oana este cel mai corect si drept dintre avocati!! Halal justitie, halal CSM!! Cele doua talere ale justitiei in Romania sint legate strins de interesele de grup! Nu va mai mirati si nu va mai lamentati! Asta se intimpla pentru ca Statul Roman este slab si nedrept cu cetatenii lui!

 5. Marcu Gheorghe October 21, 2012 at 6:22 pm #

  Din 2004,de cand a ajuns presedintele Romaniei,Traian Basescu a cerut SRI si SIE sa-i monitorizeze ,24/24 de ore pe principalii lui adversari politici ori pe opozantii marcanti din presa audio-video! Asa a facut in 2009 cu Mircea Geoana-vizita lo SOV-,dar si cu Victor Ponta,Crin Antonescu,Mihai Gadea,Mircea Badea,Radu Tudor,Ioan Ghise,Adrian Nastase ,Liviu Dragnea precum si judecatorii ostili din CCR!
  Toti acestia sunt filati ,li se intercepteaza convorbirile telefonice ori ambientale,contactele personale si locurile frecvenate! Actiunile de acest gen au fost super amplificate cu ocazia referendumului din iulie ac. Cand se vor deconspira aceste interceptari,romanii vor realiza cum Basescu si-a subordonat total,in interes prpriu,serviciile secrte!

 6. Sorin Sandu October 21, 2012 at 6:25 pm #

  Domnule Prim Ministru am o mare rugaminte la dvs: incetati sa mai fiti victima. Eu unul m-am saturat de politicienii care pozeaza in victime. Vreau sa aleg politicieni jucatori in adevaratul sens al cuvantului, cei care accepta ce nu pot schimba si schimba ceea ce pot schimba. Pana si notiunea de jucator a fost pervertita de un presedinte care se autodefineste in acest fel si se victimizeaza de cate ori poate.
  CSM s-a autosesizat cu privire la stenogramele lui Blejnar. Foarte bine. Iesiti public si multumiti-le. Apoi cereti Minstrului Justitiei sa iasa public si sa ceara CSM sa ancheteze un caz care priveste un membru al fostei opozitii. Nu toate. Unul singur. Si puneti presiune publica. Focalizati efortul, mediatizati-l si generati presiune.
  Va mai rog sa opriti modelul PDL de a face lucrurile. Patronati o schimbare masiva a inspectorilor scolari. Daca va inchipuiti ca ati adus competenta in Inspectoratele scolare, va inselati. N-ati reusit decat sa intoarceti corpul profesoral impotriva USL. Pentru ca, daca sunt directori care trebuie schimbati, faceti acest lucru anchetandu-i pe ei, nu intrand peste cadrele didactice, in interminabile inspectii. Ati pus oameni care sunt rai, in purul sens al cuvantului in functii de inspectori, care fac lucrurile cu rautate.
  Vreti sa eradicati coruptia din sistemul de educatie, aveti votul meu. Dar loviti in cei care incalca legea, nu in cei care muncesc. Chestia cu victime colaterale nu tine. Cadrele didactice sunt agenti electorali puternici. E suficient sa le explice parintilor ca nu pot face scoala pentru ca sunt inspectati aiurea si vor intoarce parintii importiva USL.
  Ca sa va dati seama cat de aiurea stau lucrurile, pentru a te pregati pentru o inspectie, in calitate de cadru didactic, trebuie sa fii capabil sa arati un dosar cu cel putin 250 pagini. Daca aceasta birocratie vi se pare in regula este perfect, dar sa nu va mirati ca nu veti castiga alegerile. Eu unul, daca nu faceti schimbari majore in modul in care faceti politica, sigur nu voi merge la vot. Iar absenteismul celor care v-au sustinut le va aduce procente celor din PDL care au un nucleu dur de votanti. 15% din 10 milioane de votanti inseamna 1.5 milioane voturi. Daca la alegeri se vor prezenta 7 milioane de votanti, 1.5 milioane voturi vor insemna 21%.
  In concluzie, fiti jucator, creati presiune publica prin focalizarea mesajelor, puneti oameni cu adevarat competenti in functii si indreptati-va catre cei care incalca legea (cei care iau spaga pentru note).
  Si poate ne razgandim in ceea ce priveste mersul la vot, caci nui voi vota pe cei care m-au furat fara mila.
  Cu stima,
  Sorin S

 7. ortega October 21, 2012 at 6:30 pm #

  aceste stenograme ii spala cu sapun si detergent de toate hotiile , ii face pe cei doi ( vorba lui sima cel ce a tepuit milionarii si este fugit din tara ) un fel de RONINI , care se luptau cu evazionistii si alti dusmani ai tarii , ” pentru bine nostru , al poporului” .

 8. Simpatizant October 21, 2012 at 6:33 pm #

  În ţara lui papură chiorul, justiţia nu poate fi oarbă, ci chioară! Aduceţi oameni oneşti, cu respect faţă de lelge, în parlament, guvern, justiţie şi, în general, în toate structurile statului. Avem nevoie de dreptate şi ordine, începând cu cei care ne conduc. Cu deosebită consideraţie!

 9. Mihaela October 21, 2012 at 7:12 pm #

  Raspunsul meu la intrebarea dumneavoastra este :
  CSM NU A PROCEDAT CORECT, NICI IN ACEST CAZ si nici cand a inceput criza politica ,referendum numirea ministrulu de justitie si multe altele .de altfel de CSM nici nu prea s-a auzit in ultimi ani .
  In opinia mea aceasta institutie nu-si are rolul in societate atata timp cat exista INSPECTIA JUDICIARA CEA CARE ISI POATE PUNE AMPRENTA REALA PE ACTIVITATEA MAGISTRATILOR .
  CSM ,aceasta institutie a fost ridicata asa deasupra tuturor si a capatat o imagine superioara fata de ceea ce este defapt o evidentiere si recunoastere a magistratilor DECI O CONSIDER NULA.
  Un magistrat obtine o diploma ,pe aceasta diploma scrie mai jos urmatoarele:Titularului acestei diplome i se acorda toate dre[pturile legale .”DECI ARE EVIDENTIERE , DEZVOLTAREA LUI PROFESIONALA DEPINDE DE EL adica de titular . nu avem nevoie de o increngatura fara sens logic de institutii care sa ne afecteaze existenta .VIATA E SIMPLA DEPINDE DE NOI SA O MENTINEM ASA ,INDEPARTAND CAUZELE CANCEROASE !!!!
  DE ACEEA am un deosebit respect fata de dvs. deoarece aveti capacitatea de a le indentifica aceste cauze si sinceritatea dorintei de a le indrepata pentru o buna refacere .Va urez SUCCES in continuare ,si ma voi ruga pentru dvs sa aveti putere si intelepciune sa mergeti mai departe .ROMANIA are nevoie de dvs !!!

 10. Silviu cel necăjit October 21, 2012 at 7:23 pm #

  Chiar aşa, instituţional, forţează-i – prin aceste cereri, întrebări – să-şi arate dubla măsură, părtinirea, implicarea politică etc. Nu numai că vor fi blamaţi de toţi oamenii( mă rog, în afară de băsişti), da’ veţi avea MOTIV pt. orice eventuale măsuri politice împotriva lor. Şi-aşa, în breaslă, sunt deja contestaţi şi luaţi în vizor. Puţin curaj şi luptă dreaptă( TRÂNTĂ) cu aceşti impostori ce-şi apără stăpânu’ ce le-a acordat privilegiile şi funcţiile.

 11. marin October 21, 2012 at 7:29 pm #

  Sper(ăm) eu şi cred că majoritatea românilor, justiţia să revină la normalitate în această problemă care a devenit acută, înainte de a se croniciza. Trebuie cu maximă îndărjire ca acest Băsescu să fie adus în justiţie pentru toate faptele sale de crimă împotriva naţiunii române, plecând acum măcar de la acest caz care dovedeşte implicarea sa în cele mai mârşave hoţii cu banul public, căci drenarea impozitelor neîncasate sub formă de contribuţii la propaganda pedelistă şi în campaniile electorale ale PDL a constituit destulă vreme un fapt considerat normal de Băsescu şi clica lui. Nu trebuie neglijate nici posibilele delapidări cu banii din vânzarea si înstrăinarea flotei comerciale în care Băsescu pare a fi principalul actor. Cred că mai marii Europei trebuie să fie puşi în temă cu aceste lucruri.

 12. Livia Ursuleanu October 21, 2012 at 7:34 pm #

  Eu am o intrebare : de ce nu se autosesizeaza CSM impotriva judecatorului Dragomir cel ce este complice cu incriminatul Blejnar Sorin in traficul de influienta ?
  In ce-l priveste pe procurorul de caz din dosarul si asa tergivewrsat MOTORINA preocedeaza abspolut corect.este de buna credinta , nu a forfetat stenogrameledimpotriva le-a alasat asa cum au fost inregistrate.Cand s-au facut publice?In instanta., acolo unbde au acces mai multe poersoane, dar in primul rand avocatii lui Blejnar.CE REESE DIN STENOGRAME CA bLEJNAR ARE CIRCUMSTANTE ATENUATE, MULTE SI TEMEINICE, pentru ca cel care ii ORDONA traficul de influienta este Basescu Traian, de aceea il si suna Blejnar ,sa-i dea raportul.In acest moment judecatorii nu au decat sa extinda cercetarea penala asupra complicilor,Basescu Traian si toti cei din stenograme, inclusiv ceva pe la UM.
  In alta ordine de idei steniogarmele si inregistrarea d-tra este politie politica si nu se compara cu cazul Blejnar-Basescu dosarul Motorina.
  Dar in primul rand trebuie vazut cum se zbat cozile d etopor din CSM ,pipitzele deja disperate ca ajung iar la la strada , daca Basescu Traain ajunge sa raspunda ODATA PENTRU TOTDEAUNA de faptele lui extrem de grave de coruptie.

 13. Livia Ursuleanu October 21, 2012 at 7:46 pm #

  D-le premier in aceste zile avem in mana un alt caz de grava spalare de bani si de eschivare de plata a taxelor si impozitelor catre statul roman.este vorba de Credit Europe Bank Romania SA, asa cum este UNICA inregistrata in registrele BNR. Are actionar majoritar pe Credit Europe Bank NV Olanda care nu fiinteaza de sine statator in RomaniA, sub nici o forma,dar in actele oficiale apare ca si cum ar fi banca romaneasca ,doar in scopul de a obstructiona dreptul la actul de justitie al victemelor bancii romanesti Credit Europe Bank Romania si a IFN-ului ce-i sta in umbra sub denumirea de Credit Europe Ipotecar IFN.Spalarea de bani include si SRL-uri,despre care deocamadata nu sunt date clare.Cine sunt victimele Credit Europe Bank Romania, oameni in varsta, pensionari, sau tineri care de buna credinta au cazut in plasa PENALA a Credit Europe Bank Romania SA ,unica existenta in Romania, dar care-si ascunde faptele penale in spatele olandezilor de la Credit Europe Bank NV-Olanda.

 14. Moasa Stefania October 21, 2012 at 7:48 pm #

  Da, aveti perfecta dreptate, domnule prim ministru, in legatura cu stenogramele. Si, de asemenea, vreau sa va prezint un sentiment ce l-am trait astazi, mergand pe jos, prin Brasov: o mare tristete. Magazine care nu mai au cumparatori, cladiri fara “viata”, oameni cu fete triste, oameni debusolati si parca lipsiti de putere. In concluzie, viata din aceasta tara este secatuita de vlaga. Eu, sincer sper ca dvs. sa fiti sincer si sa luptati pentru noi, pentru poporul din care v-ati ridicat pe cele mai inalte culmi.

 15. Laura October 21, 2012 at 7:56 pm #

  … Credeti ca veti primi un raspuns serious de la CSM ? Eu, una, ma indoiesc …

 16. murfy October 21, 2012 at 8:20 pm #

  Este foarte corecta si obiectiva abordarea acestei probleme despre stenograme
  si autosesizari pe care o faceti in privinta CSM – care a devenit o *institutie de
  partid / stat sub comanda *preamaritului imparat TRAIAN*.
  IN URMA ALEGERILOR CARE VIN —–TREBUIE SCHIMBATA DIN TEMELII
  atit CONSTITUTIA cit si functionarea/ verificarea/coord/ subordonarea anumitor institutii ale statului modern pe care ne pretindem ca-l construim . —asta daca vrem sa avem un STAT CARE RESPECTA DREPTURILE SI LIBERTATILE
  OMULUI. ——-NU LEGI DE AZI PE MIAINE—-LEGI PE PLACEREA MOGULILOR
  ,HOTILOR – CLANURILOR POLITICE/SECURISTICE /ECONOMICE.
  AVETI CURAJUL SI LUCRATI ONEST PENTRU POPOR – PENTRU AI CONSTRUI UN VIITOR DURABIL -GENERATII DE GENERATII.
  ISTORIA V-A SCRIE ACEST MOMENT DE RASCRUCE de dupa *JON*.

 17. rudolf October 21, 2012 at 9:14 pm #

  Se pare ca CSM a avut insomnii in acest week-end. Cand interesele pe care le protejeaza sant atinse, sar ca arse cele 2 cucoane. Acum nu au mai fost ocupate ca atunci cand d-na Pivniceru si-a dat demisia. Si nu le-a interesat nici cand in perioada post-referendum au aparut stenograme si cu d-nul Dobre parca.
  Daca dosarul Blejnar a ajuns in instanta, dosarul este public, oricine putea sa faca o copie, chiar si o persoana din afara, care avea pile la arhiva. Sau poate chiar cineva de la arhiva. Sau dintre partile implicate in dosar. Sau poate dintre avocati. Posibilitatile sant multiple, nu trebuie banuit neaparata procurorul de caz. Ar fi bine sa fie un magistrat, pentru ca ar insemna ca este
  un curajos, care in sfarsit, se opune unui sistem corupt.
  Ar trebui sa infiintati un nou DNA, paralel, care sa fie adevaratul DNA.Celalalt sa nu mai primeasca bani de la buget, sa-l subventioneze mafiotii pe care ii apara.
  As dori sa fiti mai ferm, asa cum este Putin, sa bateti cu pumnul in masa, sa inspirati teama. Santeti tanar, doar nu va lasati invins de un babalac ramolit cum este Basescu.
  Iar CSM sa fie desfiintat. Mananca bani de la buget degeaba.

 18. NICOLETTE ORGHIDAN October 21, 2012 at 9:46 pm #

  Cu alte cuvinte, …,,Coane Fănică …pac la ,,Războiu”…ehei….adică cum…?” Și stenograma ca și…minciuna, e ,,arma prostului”, iar șopârlită-n presă seamănă a …,,Armaghedon”. Poate că se impune o acțiune mai fermă din partea CSM-ului, dar cine știe, poate că de preferat cu alți membrii ai acestei instituții. Curățenia din instituțiile statului trebuie să treacă și pe la JUSTȚIE, poate cea mai…virusată instituție din România la ora actuală!

 19. Gogu Ion October 22, 2012 at 9:53 am #

  Pana sa ceri ca simplu cetatean ce doresti sa ceri, n-ai putea, ca prim-ministru, sa faci publice cheltuielile ministerelor si institutiilor publice (inclusiv regii autonome, agentii etc)?
  Ca si salariile angajatilor? Sa vedem si noi alti simpli cetateni pe ce se cheltuie banul nostru, banul public.

 20. Mihai Constantin October 22, 2012 at 10:01 am #

  1. Un procuror stie ca e vorba despre transcrieri ale unor convorbiri telefonice interceptate. Stenogramele sunt altceva.
  2. Interceptarile se fac , evident, pe o perioada de timp si contin tot felul de convorbiri. Rechizitoriul, daca este cazul, se bazeaza pe probe, iar probe pot fi doar acele convorbiri relevante. Practica atasarii la dosarul instantei si a unor convorbiri care nu au legatura cu cauza este ilegala, iar faptil ca un magistrat sau mai multi comit astfel de ilegalitati este cu atat mai grav. La fel de ilegala este si atasarea unor convorbiri care dezvaluie aspecte imorale care nu cad in sfera penala si care nu au legatura cu cauza, insa aici lucrurile sunt destul de subiective avand in vedere ca si profilul moral al inculpatului are relevanta in circumstantierea cazului.

 21. Androne Dorina October 22, 2012 at 10:37 am #

  Vad ca femeile sint foarte active si ma bucur! Mafia este prezenta in fiecare zi a noastra! Si daca va pleca Basescu (in pensie) tot nu vom scapa de aceasta mafie infiltrata in cele mai mici “unghere” ale administratiei , de orice fel! Pacat de noi, cetatenii care credem in cinste!

 22. nicool October 22, 2012 at 11:06 am #

  eu nu sint sigura ca vei primi un raspuns de la CSM pentru ca toti sefi sint imbirligati la fel cum e” lantul slabiciunilor”in momentul cind ceva scirtie incep si arunca cite unul precum haitelor de lupii,pina se clarifica le vin alte idei,Asa ca d-le ministru cum se spune fara suparare <>ceia ce nu prea intelege acest popor care vrea totul din prima,,. va doresc o zi buna ,astept incontinuare vesti.

  • Livia Ursuleanu October 22, 2012 at 2:21 pm #

   Mda ,pipitzele numite de taurul national la CSM mari “shafe” nu raspund decat in fata marii adunari nationale si-n fata “shafului de stat” cel care abia asteapta sa ia si locul la zid al ultimului SEF DE STAT comunist ,Ceausescu Nicolae.

 23. Admirator de lucruri cand sunt facute bine October 22, 2012 at 11:35 am #

  Salut Victor,

  Inteleg ca nu toate mesajele mele sunt si iti fac placere, un prieten bun este cel care iti prezinta adevarul si realitate.

  Te asigur, in jurul tau nu sunt prietenii care te incojoara, fiecare isi are partea lui de frica si se apropie sa fie vazuti !!!

  Sunt un social democrat adevarat, iubesc aceasta ideologie si nu pot sa accept apropierea lui Victor PONTA de NEO NAZISTUL crin antonescu.

  in afara de bulgarul venit la ARENA cine si a mai manifestat interesul a va sustine, NIMENI.

  Seful PE social democrat sau socialist trateaza cu distanta apropierea de miscarea lui antonescu, exprimandu-se intrun cadru restrans a spus, “MA DERANJEAZA acest Victor PONTA”

  Si pentru a nu va retine, NE DERANJEAZA pe noi toti acest FASCIST crin antonescu !!!

  • Androne Dorina October 23, 2012 at 2:56 pm #

   De ce te deranjeaza un patriot cu spirit romanesc? Crezi ca este mai “nobil” sa te pleci in fata UE, sub orice forma si sub orice motiv! Cu astfel de cetateni, Romania va deveni o “provincie” a cui o vrea sa o guverneze! Mai bine mergi linga tradatorii ((PDL-istii) de neam si patrie (vezi ca am scris patrie, pentru a-ti aminti ca Romania este patria noastra si nu un teritoriu simplu ca cel de la “tara”, unde probabil ca ai citeva case de vacanta)..

  • TT October 24, 2012 at 9:34 am #

   Sunteti prea putini pdl-isti si nu mai contati. Nu ne pasa ca sunteti deranjati!!!

 24. anonim October 22, 2012 at 12:08 pm #

  Sa fii sigur ca o sa te creada cineva.

 25. Florea Dumitrescu October 22, 2012 at 1:39 pm #

  TRAGEDIA OLTCHIM
  O NOUĂ DIVERSIUNE A REGIMULUI BĂSESCU

  Tragedia OLTCHIM a fost adusă în atenţia întregii societăţi printr-o nouă
  diversiune cu iz electoral a regimului Băsescu.
  La OLTCHIM ne aflăm în faţa unei probleme sociale de mari proporţii pentru întreaga zonă Vâlcea, care trebuie tratată cu seriozitate şi responsabilitate. Regimul Băsescu şi unealta sa Dan Diaconescu nu au dreptul să batjocorească viaţa oamenilor de acolo printr-un circ politic dezgustător amestecat în campania electorală pentru alegerile parlamentare.
  Noi am analizat recent un document oficial publicat care ne permite să participăm la dezbatere şi să exprimăm considerentele noastre.

  CONJUNCTURA POLITICĂ ACTUALĂ
  a) Băsescu şi clicile sale – care au gestionat catastrofal timp de 8 ani situaţia de la OLTCHIM , caută prin minciuni, dezinformări, intoxicări, denaturări – să arunce răspunderea pe Guvernul USL de 5 luni, printr-o diversiune electorală – în mod direct şi prin uneltele sale.
  b) O unealtă josnică a regimului Băsescu – Dan Diaconescu. Prin minciuni, dezinformări, intoxicări şi denaturări, înşelăciuni, falsuri, uz de falsuri Dan Diaconescu învinuieşte Guvernul USL de 5 luni, printr-o diversiune electorală abjectă, cauzând mari prejudicii oamenilor de la OLTCHIM .
  c) Guvernul USL de 5 luni – aplicând măsurile nepotrivite din Acordul cu F.M.I. – (acord greşit conceput şi greşit convenit de guvernarea Băsescu – Boc cu F.M.I. pentru 2011-2013) – suportă loviturile iniţiate de Băsescu şi unealta sa, Dan Diaconescu, şi ripostează insuficient de energic.
  d) Acordul cu FMI (2011– 2013) impune măsuri greşite în ce priveşte OLTCHIM , iar Guvernul de 5 luni nu a explicat suficient opiniei publice – de ce este obligat să urmeze întocmai orientările nepotrivite stabilite de Băsescu şi Boc cu F.M.I.
  Ca economişti avem datoria să intervenim pentru a contribui la anumite clarificări, dar şi pentru a exprima protestul nostru.

  CÂTEVA INFORMAŢII ECONOMICE PRIVIND
  MOŞTENIREA BĂSISTĂ CATASTROFALĂ
  Specialiştii în economie, pentru a participa la o dezbatere în această grea şi dureroasă problemă a OLTCHIM – ului, – au nevoie ca autorităţile să facă publice datele privind realităţile economice şi financiare de la acest combinat.
  Am examinat un document oficial – „Raportul Corpului de Control al primului-ministru din august 2011”, care ne oferă câteva informaţii economice esenţiale pentru o analiză şi o judecată corectă. Aceste date oficiale se referă la pierderi şi datorii uriaşe şi apăsătoare.
  PIERDERILE au evoluat în ultimii ani astfel:în anul 2009 – 209 milioane lei (sau 49,4 milioane euro); în anul 2010 – 223 milioane lei (sau 52,9 milioane euro); în anul 2011, luna august – 130 milioane lei (sau 30 de milioane euro) şi 278,3 milioane lei (sau 64,5 milioane euro) la finele anului.
  Pierderile reportate din anii anteriori erau în 2009 – 859 milioane lei (sau 203 milioane euro). Acestea au crescut cumulat la 1.069 milioane lei (sau 253 milioane euro) în 2010 şi la 1.292 milioane lei (sau 299,7 milioane euro) în august 2011.
  În presă s-au publicat – ca date la zi (inclusiv anul 2012) – pierderi cumulate de 400 milioane euro.
  DATORIILE OLTCHIM au evoluat în ultimii ani astfel: în anul 2009 – erau de 1.879 milioane lei (sau 444 milioane euro); în anul 2010 – au urcat la 2.296 milioane lei (sau 545 milioane euro); în 2011 – în luna august – erau 2.488 milioane lei (sau 577 milioane euro) şi de 2.539,4 miliarde lei (sau 590 milioane de euro) la finele anului.
  Datele la zi (inclusiv 2012) publicate în presă se referă la datorii de circa 700 milioane de euro.
  Pierderile şi datoriile de mai sus – exprimă un DEZASTRU FINANCIAR, O STARE FALIMENTARĂ.
  Prin urmare, „GAURA NEAGRĂ” lăsată de regimul Băsescu – Boc de peste 1miliard de euro (pierderi şi datorii) provoacă mari îngrijorări oricărei guvernări, care nu pot fi rezolvate prin pălăvrăgelile total iresponsabile făcute de persoana fizică Dan Diaconescu şi „prietenii săi” la postul OTV şi la alte televiziuni.
  Pentru ca tabloul dezastrului să fie mai cuprinzător subliniem faptul că „gaura neagră” (pierderi + datorii) de mai sus este mai mare decât valoarea totală a activului OLTCHIM.
  Desigur, sunt de examinat cauzele situaţiei dezastruoase la care s-a ajuns la OLTCHIM (inclusiv cauzele obiective), dar mai ales proasta gestionare – de la nivel local şi de la nivel central, inclusiv acţiunile frauduloase, la care ne vom referi într-un viitor material.
  În „Raportul Corpului de Control” găsim şi o serie de date privind firmele care „au căpuşat” OLTCHIM, dar care merită să fie examinate temeinic, într-un material separat, întrucât ele ne conduc la suspiciuni deosebite privind gestionarea frauduloasă.
  În „Raportul Corpului de Control” sunt prezentate şi încurcăturile juridice ale OLTCHIM cu acţionarii minoritari şi evoluţia litigiilor cu aceştia, care merită, de asemenea, o atenţie deosebită.
  Soluţia nu era cea indicată eronat în Acordul cu FMI, după cum s-a dovedit. Autorităţile statului trebuiau să se angajeze în căi şi soluţii realiste, deoarece aici este un obiectiv important cu grave implicaţii sociale, care nu pot fi tratate în mod superficial şi iresponsabil cum face Dan Diaconescu, susţinut public de Adriean Videanu şi Vasile Blaga.
  Conform datelor bilanţiere certe de mai sus, este evident că răspunderea revine regimului Băsescu – Boc, miniştrilor băsişti. Răspunderea nu poate fi mutată – cum se încearcă – pe Guvernul USL – care a preluat de 5 luni această monstruoasă moştenire.
  Cu gura până la urechi, în ultimele săptămâni – reprezentanţii regimului Băsescu – foştii miniştrii Adriean Videanu şi Vasile Blaga – au încercat să dezinformeze şi să intoxice poporul român – susţinând că de acest dezastru financiar de la OLTCHIM ar fi vinovat Guvernul USL de 5 luni.
  O UNEALTĂ a regimului Băsescu, pe nume Dan Diaconescu, face aceeaşi operă de intoxicare a poporului român, pozând în chip de salvator, aruncând răspunderea pe Guvernul USL de 5 luni.
  Pentru orice specialist în economie, este evident faptul că pierderile de 400 milioane de euro şi datoriile de 700 milioane de euro – s-au înregistrat în decursul mai multor ani – datorită politicilor greşite ale regimului Băsescu – Boc şi nu în 5 luni. Totodată, avem datoria să facem următoarele atenţionări.
  1. Guvernul USL de 5 luni are obligaţia faţă de poporul român să informeze corect asupra situaţiei, asupra tragediei de la OLTCHIM şi să clarifice răspunderile până la alegerile parlamentare din decembrie:
  A. Răspunderile regimului Băsescu – Boc şi în mod concret şi direct răspunderile miniştrilor economiei Adriean Videanu şi Ion Ariton pentru pierderile şi datoriile de mai sus.
  B. Răspunderile conducerii Combinatului OLTCHIM pentru pierderile şi datoriile de mai sus.
  În caz contrar, minciunile şi dezinformările regimului Băsescu – Boc, ale iresponsabililor Adriean Videanu şi Vasile Blaga – vor face valuri în campania electorală.
  Prevederile din Acordul cu F.M.I. (2011-2013) în această problemă (inclusiv aşa-zisa privatizare) s-au dovedit a fi greşite. Răspunderea revine domnilor Băsescu, Boc, A. Videanu şi Vasile Blaga, care au negociat şi convenit greşit cu F.M.I. Guvernul USL are datoria să explice poporului român, de ce nu s-a putut abate de la ce a stabilit guvernarea Băsescu – Boc cu FMI.
  2. Guvernul USL de 5 luni are obligaţia să explice poporului român cum a fost posibil ca o persoană fără nici o pricepere în domeniu şi fără banii necesari, pe nume Dan Diaconescu, să declanşeze un circ politic profund dăunător OLTCHIM şi ţării, să se dedea la acte antisociale, fără ca autorităţile să poată preveni asemenea tulburări.
  SALVATORUL FALIMENTAR. Pentru corecta informare a opiniei publice, cerem ca autorităţile să dea un comunicat oficial, în care să precizeze starea grea financiară şi chiar falimentară a societăţilor în care domnul Dan Diaconescu este acţionar şi este certat cu legea.
  Până atunci redăm din presă unele informaţii despre starea financiară grea şi falimentară în care se află societăţile unde este acţionar domnul Dan Diaconescu („Precizia Bussines Center”, „Oglinda Television”, „El Salt&RCP 2000”, „Oglinda Press”, „Dan Diaconescu Distribution L.D.” şi „Ocram Televiziune”). Proprietarul televiziunii OTV Dan Diaconescu se află în proces de faliment despre care refuză să vorbească. Din dosarul de faliment rezultă datorii totale de 6,5 milioane de euro. Companiile acestui acţionar au datorii restante către stat de 2,3 milioane euro. „Bonitatea” acestui acţionar este pusă la îndoială de incapacitatea de a administra companiile sale (la OTV – salariaţii au rămas neplătiţi peste 3 luni).
  Orice specialist în economie se întreabă: cum a fost admis de autorităţi – o persoană cu o asemenea „bonitate” – la licitaţia unui obiectiv – unde sunt de rezolvat probleme de peste 1 miliard de euro, dacă dorim să discutăm serios despre situaţia de la OLTCHIM. Faptul că pălăvrăgeşte orice cu „prietenii săi” la propria televiziune, OTV, nu reprezintă un argument de luat în considerare de oameni raţionali.

  DAN DIACONESCU VREA DESPAGUBIRI DE 2 MILIARDE EURO – PENTRU CIRCUL POLITIC FĂCUT
  Noi, cei din societatea civilă, suntem revoltaţi de tupeul inadmisibil al acestui domn Dan Diaconescu, care acum a emis pretenţia ca statul român, adică noi contribuabilii, să-i plătim 2 miliarde de euro – pentru că au fost respinse – minciunile şi dezinformările lui şi, pentru că – în mod justificat – a fost criticat sever pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.
  La auzul acestei pretenţii aberante, am considerat necesar să exprimăm indignarea şi revolta noastră, a celor din societatea civilă; cerem Ministerului Public să se sesizeze din oficiu, astfel încât Dan Diaconescu să fie adus cât mai repede în faţa Justiţiei şi să dea socoteală pentru faptele sale antisociale, pentru înşelăciune, pentru fals şi uz de fals, în temeiul normelor legale.

  ANALIZA NOASTRĂ
  1. Nu numai cei de la OLTCHIM , direct implicaţi, dar şi noi ceilalţi – în calitate de contribuabili şi de foşti proprietari (ai proprietăţii de stat, conform vechii Constituţii) trebuie să fim cutremuraţi de ce a făcut regimul Băsescu în ultimii 8 ani la acest combinat.
  Acum constatăm, cu tristeţe şi revoltă, că regimul Băsescu, cu ajutorul unor unelte josnice, săptămâni de-a rândul – face un circ politic condamnabil pe seama tragediei de la OLTCHIM . Ne exprimăm protestul nostru energic şi cerem ca toţi factorii din societate să revină la o tratare serioasă şi responsabilă.
  2. Am avut reţineri în a participa la dezbaterea unei asemenea grave probleme, deoarece o examinare pe fond – necesită pentru specialiştii în economie – o cunoaştere temeinică a datelor economice şi financiare, care să exprime realitatea, pentru a se putea pronunţa asupra soluţiilor posibile, într-un caz de mare complexitate şi care necesită urgenţă. Datele din Raportul Corpului de Control al primului ministru din august 2011 ne oferă o serie de elemente esenţiale pentru o judecată raţională.
  3. URGENŢĂ. Este o problemă socială de mari proporţii, care nu poate fi tratată cu neglijenţă în serviciu, cum a procedat regimul Băsescu timp de 8 ani.
  La acest combinat lucrează circa 3500 de oameni. Prin interdependenţa şi relaţiile pe orizontală se ajunge la concluzia clară că în zona respectivă – sunt multe alte unităţi economice interesate şi afectate, care în ansamblu privesc circa 10.000 de oameni. Au dreptate specialiştii în economie care au scris pentru guvernanţi – că trebuie tratat ca un obiectiv de importanţă strategică, cu mare responsabilitate.
  4. ACORDUL CU FMI (2011-2013). Noi am făcut o analiză amplă a acestuia şi ne-am pronunţat public: prost conceput, prost convenit, prost aprobat (vom republica analiza noastră).
  Între abordările şi soluţiile greşite în acest Acord se află şi cazul OLTCHIM – cu aşa-zisa privatizare.
  Pentru specialiştii în economie, este evident că acolo trebuie întreprins altceva – alte soluţii care să angajeze statul român.
  Concepţia – că vine un investitor cu capital străin să acopere uriaşele pierderi şi datorii rezultate din proasta gestionare timp de 8 ani a regimului Băsescu – s-a dovedit a fi falsă.
  O spunem răspicat guvernului USL de 5 luni: aveţi obligaţia să informaţi corect opinia publică despre dezastrul ce s-a produs la OLTCHIM în cei 8 ani în regimul Băsescu.
  Dacă nu se face această limpezire a lucrurilor, atunci Băsescu şi clanurile sale îi fac vinovaţi şi răspunzători pe cei din Guvernul USL de 5 luni şi la acest scenariu asistăm stupefiaţi în aceste săptămâni, fără să se dea riposta cuvenită la minciunile basiştilor iresponsabili şi ale uneltei lor Dan Diaconescu.
  5. CLARIFICARE. Pe bază de documente oficiale, Guvernul USL trebuie să informeze poporul român printr-un comunicat oficial asupra următoarelor fapte:
  a) Aşa-zisa privatizare decurge din Acordul cu F.M.I. (2011-2013), prost conceput şi prost convenit de Băsescu şi Boc cu FMI.
  b) Termenul pentru începerea acestor aşa-zise privatizări a fost prost convenit de Băsescu şi Boc cu FMI.
  c) Termenul stabilit pentru licitaţia publică (luna aprilie) nu a fost respectat de guvernarea Boc-Ungureanu.
  d) Firma consultantă (Pricewaterhouse Coopers) a fost stabilită de guvernul Boc.
  e) Să se explice cetăţenilor români – de ce nu s-a putut – în tratativele recente cu FMI – să se schimbe ceva de fond la această acţiune prost concepută – de aşa-zisa privatizare (de ce nu s-au gândit soluţii viabile pentru redresare şi nu să se recurgă la aşa-zisa privatizare).
  Era obligatoriu ca actualul guvern să facă precizările de mai sus – printr-un comunicat oficial.
  6. CIRCUL POLITIC DĂUNĂTOR Regimul Băsescu, prin uneltele sale, a organizat (cum a mai făcut de multe ori) – acest circ politic cu iz electoral profund dăunător celor de la OLTCHIM şi ţării, ceea ce este condamnabil.
  Au ieşit la rampă, public, trei politicieni băsişti: Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Mugur Isărescu; ei „au înfierat” guvernul USL, care în 5 luni nu a făcut ceea ce trebuia să rezolve regimul Băsescu, care a avut la dispoziţie 8 ani.
  Noi, cei din societatea civilă, le vom răspunde acestor politicieni băsişti – fiecăruia în parte – relevând vinovăţia lor în ce priveşte prevederile greşite din Acordul cu FMI (2011-2013) referitor la OLTCHIM .
  Le vom răspunde cu datele concrete privind pierderile şi datoriile, politicile lor ineficiente şi acţiunile frauduloase.
  7. UNEALTA. Pentru noi, cei din societatea civilă, treptat, situaţia devine mai clară după intervenţiile publice ale politicienilor băsişti Videanu, Blaga, Isărescu care au învinuit Guvernul USL de problemele OLTCHIM .
  Cetăţeanul – persoană fizică Dan Diaconescu, în loc să se comporte normal şi responsabil, ca participant de bună credinţă la o licitaţie publică, a recurs la o serie de acte pe care noi le calificăm antisociale şi reprobabile.
  Este antisocial să te angajezi prin documente depuse oficial într-o licitaţie publică de asemenea importanţă şi să promiţi o sumă atât de mare – 45 milioane de euro fără să dispui în mod real de aceşti bani înainte de a te angaja.
  Folosirea propriei televiziuni pentru propagarea unor neadevăruri, minciuni şi dezinformări – reprezintă un abuz de o gravitate excepţională, care în orice stat civilizat se pedepseşte penal.
  Este antisocial să batjocoreşti o comunitate de 3.500 de oameni de la OLTCHIM , cu familiile lor, cu necazurile şi suferinţele lor, făcând promisiuni pe care nu le poţi onora.
  Este antisocial să umbli cu „saci cu bani” ca să faci circ politic electoral în faţa unei instituţii de stat, cu televiziunile după tine; în orice stat civilizat poliţia sechestra imediat „sacii” şi îl reţinea „pe circar” pentru tulburarea ordinii şi pentru încălcarea unor reguli în domeniul bancar şi financiar.
  Este antisocial să te amesteci în plata salariilor la o unitate economică, fără să ai o calitate în acest scop şi să ceri guvernului să-ţi facă „formalităţile” pentru o asemenea acţiune nelegală şi abuzivă.
  Este antisocial să dezinformezi opinia publică, minţind cu neruşinare, după ce nu ai fost în stare să respecţi condiţiile din licitaţie publică; noi, cei din societatea civilă, criticăm sever un asemenea comportament necivic şi instigator la dezordine în viaţa publică şi cerem autorităţilor să intervină pentru încetarea unor asemenea abuzuri şi ilegalităţi.

  ATITUDINEA NECIVICĂ CONDAMNABILĂ
  Persoana fizică Dan Diaconescu – a amestecat interesele sale politice electorale într-o problemă de o gravitate excepţională – socială, economică şi financiară la OLTCHIM , ceea ce este total inadmisibil.
  Îi facem următoarele atenţionări:
  a) Când te prezinţi la o licitaţie publică – trebuie să ai un comportament normal şi responsabil; trebuie să respecţi normele şi regulile după care se desfăşoară licitaţia publică respectivă.
  b) Dacă nu-ţi convin normele şi regulile ai dreptul să nu participi.
  c) După încheierea licitaţiei publice – în mod onest trebuie să respecţi condiţiile la care te-ai angajat.
  d) Declaraţiile publice pe care le faci, le faci în nume propriu şi în mod responsabil şi nu în „numele poporului” care nu te-a mandatat în niciun fel.
  e) Într-o licitaţie publică atât de grea, ca aceea privind OLTCHIM , nu ai dreptul să amesteci interesele electorale al unui partid pe care-l promovezi şi nici să aduci acuzaţii altor partide politice, întrucât te descalifici ca participant de bună credinţă.
  NECESITATEA INTERVENŢIEI PROCURATURII. Din partea societăţii civile, cerem ca Ministerul Public să se sesizeze din oficiu şi să înceapă cercetări privind persoana fizică Dan Diaconescu în legătură cu următoarele fapte:
  A. Pentru informaţiile false – reflectate în documentele depuse oficial în cadrul licitaţiei publice.
  B. Pentru documentele prezentate în faţa ziariştilor şi la televizor (aşa-zise extrase de cont etc.) prin care domnul Dan Diaconescu încearcă să justifice că a dispus de cele 45 de milioane de euro pe care trebuia să le plătească statului român în cadrul licitaţiei; verificarea conţinutului acestor aşa-zise documente şi contactarea băncilor în cauză – vor da posibilitatea să se constate adevărul. Experţii bancari vor putea sprijini Procuratura, în cercetarea iniţiată, pentru a se constata sau nu falsul şi uzul de fals în aceste documente fluturate pe la televiziuni.
  După aceste cercetări – ne vom putea referi, cu certitudine, la probe pentru înşelăciune, fals şi uz de fals – cu consecinţe deosebit de grave.

  NOTĂ SPECIALĂ . Ca specialişti în domeniul bancar, informăm că nici o bancă străină serioasă nu emite asemenea documente unei persoane care nu prezintă încredere , nu dovedeşte bonitate. Domnul Dan Diaconescu a prezentat la televizor informaţii puţin credibile – potrivit cărora diverse bănci din Dubai, Hong Kong, Londra etc. i-ar fi oferit fiecare câte 50 de milioane de euro, câte 75 de milioane de euro etc. Prin aceasta dovedeşte o lipsă de respect faţă de publicul românesc, faţă de specialişti în economie din această ţară.
  Autorităţile în drept au datoria să cerceteze cele propagate, în mod total iresponsabil, de domnul Dan Diaconescu la televiziunea sa timp de mai multe săptămâni.

  (Va urma)

  19 octombrie 2012

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

  • TT October 24, 2012 at 9:45 am #

   Felicitari! Doar asa putem cunoaste adevarul si apoi judecam singuri. Am mari sperante in Mona Pivniceru si sper ca nu mi le va risipi. As dori sa vad cat mai repede reactia Guvernului la tot ce se intampla urmare proastei guvernari pdl.

 26. Ioana October 22, 2012 at 4:21 pm #

  Bine faceti d-le prim ministru ,aratati caile strambe ale justitiei basiste , indreptati ce puteti indrepta pana la alegeri ,ca dupa , sa construiti o Romanie dreapta ,respectata ,cu un cuvant de spus in lume Stiu ca aveti si sufletul bulversat de “caracterele” intalnite in ultima perioada ,dar nu va ramane decat lupta .Uitati-va la guvernator cum fuge de rusine de romani , ca iepurele prin tufis Viata lui la Cotroceni s-a transformat in rusine si chin O sa plece singur ,veti vedea Eu si apropiatii mei nu-i spunem guvernator ,nu merita nici acest apelativ ,il numim – DOUA DEGETE -atat a mai ramas din basescu ,2 degete cu care voteaza pentru Merkel Sa-i fie rusine ,a patronat o mare retea de hoti si mafioti Trebuie asanate institutiile statului cu oameni competenti ,nu politici. Romania trebuie sa ia viteza si aceasta se face cu creierul ,inteligenta ,caracterul Puneti oameni integrii ,nu fragmente ca basescu redus la 2 degete .Va respectam ,va iubim si va suntem tot mai multi aproape

 27. ANONIMUS October 22, 2012 at 4:42 pm #

  Felicitari dle Ponta, pentru exercitiu de ironie subtire si pentru intrebarile retorice ,ca parte din populatia care se inscrie in cele 20% din partea de sus a cloptului lui Gauss si cu IQ-ul decent stiu fara uimiri ca Basescu a facut din Justitie o adevarata bataie de joc ,parte din asa zisii profesionisti , nu sunt nici alfabetizati ,fabricile de diplome si-au facut “bine” treaba.Procurori incapabili nici sa intelega ce scriu ,semantica fiind un mare mister pentru acesti “savanti “ai verbului.In loc de rechizitorii fac curata literatura SF,si nu inteleg sensul termenii cuvintelor inserate in rechizitorii.Logica lasa de dorit si nu-i de mirare ca se intorc din fata unui judecator daca nu asta se si urmareste.Pana cand Morar si Kovesi plus abuzivii care au cedat cerintelor sceleratului, nu vor fi acuzati si judecati ,pedepsiti exemplar si-si vor face penitenta in puscariile natiei ,justitia nu se va izbavii.Sper ca in viitor justitia cu adevarat va devenii ceea ce ar trebui sa fie.Sed Lex,Dura Lex.

 28. Dan October 22, 2012 at 8:50 pm #

  E clar ca Basescu a spalat bani , ca acumparat terenuri si masini pe bani de nimic …… Ar trebui sa ne spuna ce a facut cu uriasele sume imprumutate …. dar asa leu cu leu ! Referitor la taxa auto sper ca veti renunta iar impozitul se va calcula nu dupa cum se aduna acum , adica dupa capacitatea cilindrica ci dupa valoarea de catalog a autoturismului ! Cum, veti incuraja consumul si stopa importurile ? Ce faceti cu salariul minim ? Unii patroni prospera si sunt in top 500 dar isi platesc salariatii cu bani de nimic ! Etichetati produsele romanesti iar in supermarcheturi specificati acest lucru !Ar fi bine sa educati subtil romanii sa cumpere produse romanesti oferind preturi atractive si service bun !

 29. justitiaru October 22, 2012 at 9:33 pm #

  D-le Ponta
  Proiectul pedist-basist pentru Ro, cel utilizat in mod clasic in mai toate tarile dictatoriale bananiere : o patura corupta cauta sa distruga sistematic infrastructura institutionala,loveste in mod sistematic in nivelul de trai al populatiei cautand sa distruga clasa mijlocie, determinandu-i sa emigreze pe intelectuali si pe oponentii politici, aservind total resursele naurale si economice ale tarii puterilor straine.Indatorarea tarii marii finante, distrugerea sistemului de sanatate si de invatamant face parte integranta din acest proiect de distrugere si inrobire a natiunii.Numai o tara secatuita economic, financiar si de resurse umane de calitate poate fi subjugata.Ani de zile am fost martori ai punerii in practica a acestui plan diabolic fara ca oamenii politici si cetatenii sa dea semne ca inteleg ce se intampla.Proiectul basist expus fara perdea este o tara de ospatari si tinichigii,servitori ai mafiei portocalii, in timp ce intelectualii tarii au fost indemnati in repetate randuri sa paraseasca tara pentru a-si cauta un viitor mai bun aiurea. De abia acum oamenii incep sa se trezeasca la realitate.Lipsa de luciditate si inactiunea vreme de atat de multi ani costa.

 30. justitiaru October 22, 2012 at 11:40 pm #

  Dar D-na Reading si Barosso sunt informati despre modul partizan politic in care actioneaza CSM ?

 31. marian_gl October 23, 2012 at 12:58 am #

  sunt alaturi de dumneavoastra si de echipa usl ptr a castiga pe toate fronturile..
  trb facuta curatenie in institutii acolo unde sunt tantarii basisti
  is satul de nivelul de trai pe care trb sa,l suporte cetatenii romani lasat de guvernul boc si complicele basescu
  nu sunt in masura sa dau lectii,..nu uitati ca cei din a.r.d. vor recurge la multe alte jocuri murdare de imagine si manipulare..
  mult succes domnu Ponta..
  salutari de la galati

 32. pagubit October 23, 2012 at 9:42 am #

  Am depus acum 25 de ani bani pentru cumpararea unui autovehicul Dacia. Nu am primit valoarea reactualizata a depozitului meu bancar, nu am primit masina, nu am primit nimic. In aceeasi situatie mai sunt 2000 de oameni. Exista un proiect de lege, PLx 226/2011 care inlatura consecintele acestei privari de proprietate/ sanse in viata. De ce nu este adoptata ? Mi-am propus sa dau acest mesaj de 1000 de ori. Sper ca acest guvern sa fie … altfel. (nr.388)

  • anonim October 23, 2012 at 1:13 pm #

   Succes!

 33. Dumitru Pavel October 23, 2012 at 2:39 pm #

  CORECT

 34. misulika October 23, 2012 at 11:58 pm #

  frumos ,adevarat si dn pacate trist .. avem parte de tradatori mari pe care o sa ii blesteme atat stramosii cat si urmasii nostri. doar distrug si iar distrug…abuzuri fara precedent ,m-ai mari ca pe timpul comunistilor.. si chiar si asa as fi vrut sa vad si eu pe cineva ca Ceausescu, un biet cismar care a luptat mult ptr tara in fata capitalistior si a avut curajul in fata consiliului european sa le spuna in fata ca nu este democratie cand noi avem salarii chiar s de 10 ori m-ai mici si costuri identice … a spus-o si cei din europa au amutit .. oare cine are curaj sa o spuna si acum ..daca ar vedea sau ar sti s poporul asta cum pleaca trenurile pline cu aur de la rosia montana.. am luat si noi ceva cat de cat 18 % .. redeventa.. e ceva decat 9% sau deloc..pai e normal avand in vedere ca ptr un contract numai de loby consiliera lui MRU a primit 55 de milioane de lei,oare de ce am fi surprinsi…e o rusine sa vad ca trebuie sa ajungem la straini ,la CEDO sa gasim dreptatea ..sper ca macar de acum incolo sa mearga justitia ,cum a spus si domnul Ponta
  ca pe timpul lui Boc tot o mascarada a fost… ce ne m-ai ramane decat sa fim optimisti si sa speram intr-o revenire la normal .. a fost destul genocid ,ajunge cat rau s-a facut oamenior din Romania …

 35. Sergiu October 24, 2012 at 8:49 am #

  Aceasi Marie dar cu alta palarie.
  Asta reprezinta USL-ul in posta romana. S-au laudat ca vor disparea toti sefii PD-listi care au fost adusi din afara sistemului pe timpul guvernarii Boc iar in realitate acestia au ramas in posta cu aceleasi salarii dar pe functii inventate. Cum sa mearga posta? Cand un reprezentant audit in teritoriu are salariu de 8000 roni si nu face mai nimic. Da ati auzit bine. Stie d-nul prim ministru ce face d-nul ministru Nica? Cum sa mearga posta romana cand d-nul director general Smeeanu a batut palma cu D-nul lider de sindicat Matei Bratianu( deputat PSD) pentru mentinerea sau punerea pe posturi cheie a unor oameni care ii fac jocurile. Unul din exemple ar putea fi Victor Simon. Urmeaza alegerile si tare mie frica ca si USL-ul va fi sanctionat de votanti. Nu se mai respecta nici o regula nici un CCM. Poate ar fi mai bine privatizarea postei cat mai rapid pana mai au ce.

 36. Fault October 24, 2012 at 9:32 am #

  Blejnar îi are la degetul pitic pe toţi, într-atât încât dacă nu poate fi scăpat trebuie eliminat.
  Naşul nu poate risca, în condiţiile în care serviciile vor avea serioase probleme de etanşeitate, fiind posibile purjări comandate de vechi informaţii toxice.
  Cufărul cu bani invizibili, administrat de Srin, atât de necesari politicii dâmboviţene era „fisa” robinetului de oxigen al Guvernatorului, pe care-l primea muribundul de la doftoroaiele UE şi SUA.

 37. Jr October 24, 2012 at 12:08 pm #

  În prezent se desfăşoară examenul pentru ocuparea postului de procuror general şi procuror şef DNA. Sper să câştige examenul cine trebue ca să taie cordonul ombilical între justiţie şi băsescu.
  Se pare că o parte din serviciile secrete s-au cam lămurit pe cine slugăresc. Când aceste “scule” vor acţiona democratic, dictatorul poate fi trimis după gratii. Adrian Năstase îi oferă celula sa cu şobolani cu tot.

 38. Doina October 24, 2012 at 3:03 pm #

  Eu – si nu numai – nu vad cum se vor indrepta lucrurile in tara, cum vom avea cu adevarat un stat de drept si o democratie reala, daca in USL au fost acceptati MULTI, PREA MULTI dintre cei ce au contribuit la formarea si intarirea unui sistem mafiot. De aceea, multi sustinatori si simpatizanti USL si-au pierdut increderea si aceasta s-ar putea vedea la urne.

  • a October 24, 2012 at 9:43 pm #

   Carnaval.

  • anonim October 25, 2012 at 12:06 pm #

   Au fost acelasi partid.

 39. Admirator de lucruri cand sunt facute bine October 25, 2012 at 9:57 am #

  Buna Dimineata,

  Voi incepe cu tema fondurilor europeene, este grav si dateaza din anii din urma, dar identificand cei in cauza se constata ca majoritatea FRAUDORILOR apartin PSD & PNL, pDL are si el cateva nume.

  Printre acestia se numara CEPOI, ASTARASTOIE, BURLEA, DRAGNEA si se poate continua pâna mâine dimineata.

  Deci Victore,

  Problema este grava, in aceste proiecte sunt si oamen seriosi care nu au transformat aceste fonduri in feuda lor.

  Ma voi referi la Vasile CEPOI, acest Domn la prima vedere pare normal si serios dar in realitate s-a dedat la sarlatanie usoara, la fel si vasile ASTARSTOIE.

  Noi suntem multi care apreciem social democratia, asteptam proiecte clare din partea aceasta si Dvs ati legat acest USL de darâmarea lui BASESCU in loc sa construiti o ROMANIE SOCIALA PROSPERA.

  PNL are un singur scop, antonescu presedinte si nimic altceva !!!

  Va anunt, veti pierde alegerile, ARD si PDL au invatat lectia si gândesc NATIUNE inainte de toate.

  Victore,

  Am facut studiile impreuna, timpul ne-a orientat in directii diferite, continuarea nationalismului nazist de antonescu duce ROMANIA la PEIRE.

  CRIZA acum va veni, ROMANIA NU a trait prin MUNCA & MERIT ci din vânzarea ferului vechi de catre ciocoii si banii trimisi de asa zisii CAPSUNARI.

  ROMANIA este incenturata de UE care doreste un STAT DE DREPT, cu antonescu si modul in care actionati dovedeste contrariul.

  Va atentionez, sunteti responsabil in fata NATIUNII pentru aceste greseli !!!

  NU va propun sa demisionati ci sa demitetimajoritatea ministrilor incapabili si sa veniti cu proiecte, incepeti cu cea de la ministerul muncii, aduceti un ministru din afara pentru sanatate, etc.

  ORBA este o NULITATE in calitatea sa de ministru el isi pregatea planul de cariera la curtea de conturi si DVS il plângeti ca PDL s-a opus.

  Sa fim seriosi, luati-l pe BLANCULESCU, o fi fost el belea mare inprezent s-a trezit.

  Imi pare rau ca nu stiu unde pot sa comunic si altele.

  Un admirator iti spune ADEVARUL, ceilanti care te inconjoara asteapta sa-i aperi de PUSCARIE.

  sper sa-mi lasi mesajul astfel vei dovedi ca accepti comunicarea si dovediti calitati de socialist, precum HOLLANDE, FABIUS etc.

  Merci

 40. Florea Dumitrescu October 25, 2012 at 12:45 pm #

  SCRISOAREA NR.6
  O VIOLARE A CONSTITUŢIEI AVÂND CA MARTORI
  CREŞTINI-POPULARII EUROPENI

  Dictatorul Băsescu nu se opreşte în abuzurile şi ilegalităţile aşezate pe 8 ani de guvernare. Pentru domnia sa, Constituţia României reprezintă o „cărţulie” pe care o calcă în picioare oricând, oricum, ori de câte ori – ? sale dictatoriale au de satisfăcut nişte interese personale.
  Ţara şi naţiunea nu contează la acest dictator.

  1. Constituţia României, la articolul 84 despre incompatibilităţi, spune clar:
  Art. 84 (1) „În timpul mandatului Preşedintele României, nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.”
  Această prevedere îşi are rosturile sale şi a fost înscrisă în Constituţie la insistenţele unor constituţionalişti şi ale unor reprezentanţi ai partidelor istorice. Şi nu a fost întâmplător.
  La articolul 80, alin 2 din Constituţie, care defineşte rolul Preşedintelui în România (nu în altă ţară) se scrie limpede:
  Art. 80 (2) „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”
  Cum şi-a îndeplinit domnul Băsescu acest rol ? Violând Constituţia de mii de ori.
  Dictatorul Băsescu, declarându-se „preşedintele jucător”, fără nicio reţinere, a încălcat de mii de ori prevederile articolului 84, alin.(1) şi ale articolului 84, alin. (2).
  2. Dacă respecta articolul 84 din Constituţia României, dictatorul Băsescu – nu avea dreptul să participe la Congresul Partidului european al creştin- popularilor, să ia cuvântul şi să exprime un punct de vedere în calitate de creştin-popular. Era acolo preşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL).
  Nu este la prima abatere în acest caz specific.
  În mod total justificat, îi atragem atenţia că participarea sa a fost un act neconstituţional, care nu poate să rămână nesancţionat de societatea civilă din România.
  3. Creştini-popularii europeni – au avut prilejul nefericit să fie MARTORII acestui act neconstituţional al dictatorului Băsescu şi să se convingă de faptul că, organizaţiile societăţii civile din România – au dreptul să condamne acest act neconstituţional, raportându-se la Constituţia României.
  4. Informăm că „preşedintele jucător”, timp de 8 ani s-a comportat ca şeful de facto al Partidului Democrat Liberal (PDL), s-a amestecat direct, brutal şi nepermis în viaţa internă a acestui partid, dar şi a altor partide, s-a comportat, în mai multe rânduri, ca un „spărgător de partide”, abuzând de funcţia de Preşedinte şi aplicând metode de corupţie politică.
  A spart Partidul Naţional Liberal (prin desprinderea grupului Stolojan-Fluture), apoi a spart a doua oară Partidul Naţional Liberal desprinzând o grupare din acesta. De asemenea, a spart Partidul Social Democrat, desprinzând din acesta o grupare importantă de senatori şi deputaţi, creându-le privilegii.
  NOTĂ SPECIALĂ Chiar actualul Preşedinte al PDL, Vasile Blaga, a fost victima intervenţiei publice a domnului Băsescu împotriva sa, împiedicându-l să devină preşedinte al PDL în anul 2011. Ca să-l discrediteze pe liberal – l-a numit public – „un simplu caporal”, incapabil să conducă un partid (în urma acestei etichetări defăimătoare, mulţi analişti răutăcioşi au interpretat că îl aseamănă cu caporalul Hitler). În urma acestei defăimări – Vasile Blaga nu a mai fost ales în 2011, ca preşedinte al PDL.
  Toate acestea sunt acte neconstituţionale condamnabile, dar nesancţionate încă.
  Pe această temă, vă vom trimite o scrisoare mai lungă, cu descrierea concretă a violărilor Constituţiei.
  5. Cât de creştin-popular este domnul Băsescu, avem datoria să clarificăm, invocând faptele: a fost un comunist notoriu, avansat demnitar de Elena Băsescu; apoi în tranziţie a fost un om de stânga, un social democrat „convins” timp de 15 ani (1990-2005); a devenit Preşedinte al ţării ca socialist (declarându-l bolnav pe „liberalul” Stolojan); într-o noapte în anul 2005 a cârmit-o şi a devenit politician de dreapta „convins”, trecând Partidul Democrat de la Internaţionala Socialistă la Partidul european creştin-popular.
  În România, după aceste zig-zaguri de saltimbanc politic – comunist-anticomunist, politician convins de stânga, politician „convins” de dreapta este considerat un traseist politic de seamă, un om lipsit de convingeri politice; grav este faptul că în România a creat curentul traseiştilor politici – pe bază de corupţie politică – care are un singur scop – să fie la putere pentru propria îmbogăţire, pentru propriul interes.
  Politicile publice, interesele publice sunt călcate în picioare de aceşti traseişti politici în frunte cu Băsescu, spre nenorocirea ţării, spre tragedia poporului român.
  În expresie folclorică românească, politicianul Băsescu este considerat o zdreanţă politică, o cârpă politică, un om lipsit de convingeri, un traseist politic periculos.

  19 octombrie 2012

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

  • Bzzz! October 28, 2012 at 2:59 pm #

   punctul 5: ,,domnul Basescu……..avansat demnitar de Elena Basescu”’ =?????

 41. Din ce in ce mai sarac October 25, 2012 at 7:52 pm #

  Uite ce mai zice si ce mai crede lunea despre Ponta (cititi comentariile): http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Premierul_Victor_Ponta-fonduri_europene-absorbtie-suspendare_0_798520344.html . Poate va intereseaza. Zic si eu asa, ca prostu`, ca in fond si la urma urmei, in slujba poporului sunteti, si ar cam trebui sa conteze ce zice el. Daca nu va intereseaza, mii de scuze. Gresala mea.

 42. Gabriela Cirstoiu October 26, 2012 at 5:58 pm #

  Domnule premier la Petrila/Hd se pare ca nu au bani sa ne mai plateasca salariile asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav!Chiar astazi a vorbit o mamica asistent cu sefa splas si i-a spus respectivei ca nu mai are niciun leu pt.salarii si deocamdata face hartii peste tot sa primeasca banii necesari!Cum se rezolva aceasta problema?de 4 ani patim acest lucru in aceasta perioada a anului!

 43. Bibicu October 26, 2012 at 8:08 pm #

  MATERIAL DIDACTIC

  – Ce ete motorina, domnule elev ?
  – Este un combustibil folosit în motoarele politice cu „autoaprindere” de tip B-B (Băsescu-Blejnar), d-le profesor.
  Profesorul, cu un gest studiat, îi arată elevului amuleta sa de la gât reprezentând 3 maimuţe ( una cu ambele mâini peste ochi, lângă ea o alta cu ambele mâini acoperindu-şi gura şi a treia cu mâinile acoperindu-şi urechile).
  – Acesta-i materialul didactic pentru lecţia de azi… cu motorina.
  – Urâtă meserie v-aţi ales, domnule, îşi zise în gând.

 44. justitiaru October 27, 2012 at 1:03 pm #

  D-le Ponta
  In lipsa altor informatii impresia mea apriorica este ca actiunea de “spionaj rus” legata de resursele minerale ale Romaniei este conceputa pentru a asmuti si mai mult Departamentul de Stat,pe Barosso si ceilalti barosani occidentali impotriva actualului guvern pe ideea “iata v-am spus eu ca USL este antioccidental si prorus”.In aceste conditii trebuie multa abilitate diplomatica (si nu numai) pentru devoalarea acestei operatiunii securist- diplomatice.Gasca mafiota nu are nici o limita in fata pericolului ca va fi nimicita electoral.Pazea ! Luati in considerare orice scenariu horror din partea lor.Conducerea USL trebui sa porneasca imediat o ofensiva diplomatica de amploare pentru contracararea acestor operatiuni de sabotaj.iata rezultatul faptului ca USL nu a reactionat imediat ce gasca portocalia au difuzat in spatiul public ca USL este o “alianta socialista prorusa”.Lipsa de reactie de ani de zile se plateste scump.

 45. justitiaru October 27, 2012 at 1:05 pm #

  D-le Ponta
  faceti tot posibilul pentru a demonstra ca operatiunea de “spionaj rus” este o facatura orchestrata dela cotroceni pentru decredibilizarea guvernului USL in fata partenerilor strategici.

 46. justitiaru October 27, 2012 at 2:41 pm #

  D-le Ponta
  Se sugereaza ca guvernul transmite in secret informatii rusilor pentru a-i invita sa investeasca in Ro, in opozitie cu faptul ca USL a torpilat exploatarea Rosia Montana (sustinuta de TB) si initiatriva guvernului MRU de a vinde resursele unor investitori americani.Ce dovada mai clara ca guvernul USL este antioccidental si prorus asa cum sustine TB de ani de zile.Nu ramanti pasivi,contratacati,devoalati operatiunea,promiteti americanilor sprijin politic pentru exploatarea resurselor daca primiti sprijin politic in contrapartida.

 47. justitiaru October 27, 2012 at 9:36 pm #

  D-le Ponta
  D-na Udrea a fost filmata cum imparte caduri alegatorilor din colegiu.Asta e mita electorala.Va rog sa-i faceti o reclamatie penala.

  • Adi October 30, 2012 at 6:51 pm #

   …..ca nu a dat si la reclamagii…

 48. mihaela carmen October 28, 2012 at 10:02 am #

  Adriana Saftoiu ce mai cauta in PNL? vorbeste numai aiurea! s-a dat cu basistii? rusineeeeeeeeee

 49. Victor Gh Banţa October 28, 2012 at 11:12 pm #

  Cu sinceritate, apreciez bunele intentii si efortul de a lichida consecintele guvernarilor anterioare dar mi se pare ca raspunzand mereu provocarilor induse de liderii Dreptei ostili natiunii romane nu faceti altceva decat sa desfasurati un travaliu imens cu rezultate slabe in planul realitatilor social economice ale Romaniei. Desi presedintele jucator Basescu Traian este cel mai dezavuat conducator din istoria Romaniei moderne trebuie sa acceptam ca el este sustinut de marile puteri economice ale Europei si atunci, lupta directa cu el si acolitii sai este sortita esecului. Va sugerez sa-l lasati sa piara “pre limba lui” atunci cand mandatul i se va sfarsii iar dumneavoastra, domnule Prim ministru sa faceti exact ce nu vrea Europa si nu fac nici tarile ce au intrat sau vor intra in criza social-economica. De la inceputul accesarii UE de catre Romania, ne-au fost clare intentiile tarilor puternic industrializate : distrugerea economiei romanesti de pe pietele concurentiale, transformarea Romaniei in piata de desfacere pentru debuseurile occidentale, crearea unei pieti de munca ieftine in Rasaritul Europei. In acest context, credem ca ar fii mult mai eficient daca guvernul ce-l conduceti va elabora programe concrete in domeniile specifice fiecarui minister, pentru crearea de noi obiective social- economice si servicii generatoare de locuri de munca, plus valoare si profit. Cert este ca fiecare minister isi poate redimensiona activitatea in directia productivitatii si eficientei si nicidecum sa consatate prin studii si situatii statistice realitatea romaneasca, precara dealtminteri. Relansarea activitatii si “repornirea motoarelor” pot face ca Romania sa redevina ceeace a fost, o tara fara someri, o tara in care agricultura sa devina “vioara I-a” pentru simplul fapt ca “primum vivare, deinde filosofari” , sprijinita de industrie, comert, servicii. In industria turismului, consideram ca ar fi utila reorganizarea oficiilor regionale, judetene, municipale, comunale, pentru repunerea in valoare a obiectivelor si traseelor de care tara este plina dar abandonate. Ministerele ar trebuii sa-si dezvolte mai bine functia manageriala la nivel national cat si ca for metodologic pentru desfasurarea in teritoriu a problematicii specifice . Toate tarile care nu au creat locuri de munca si nu au abordat productivitatea, eficienta, rentabilitatea si plusvaloarea au intrat si vor mai intra in criza. Pentru a va obiectiva bunele intentii de care nu ne indoim, concepeti o strategie coroborata cu un buget adecvat pentru anul 2013 si abandonati orientarea impusa de a fii simplii consumatori intr-o tara nonproductiva cand spre resursele noastre privesc cu jind tarile Europei occidentale si nu numai. Activitatea politica nu produce bunuri de consum iar politica nu trebuie sa domine, subjuge, anihileze economia ci sa o stimuleze. Daca “politicul” se poate transforma in “bordul “societatii romanesti, merita sa-i acordam atentia cuvenita dar daca nu,nu. Sa auzim de bine domnule Prim ministru Victor Ponta. Va urez sanatate si va doresc succes.

  • verde October 29, 2012 at 2:27 pm #

   Dupa o campanie urmeaza o alta campanie electorala in care vinovatii vor fi cei din PDL reinventati in USL care vor condamna din toata inima cum au condus.

 50. Admirator de lucruri cand sunt facute bine October 29, 2012 at 11:35 am #

  Revin,

  Prudenta, grupul NICHITA IASI va pregateste un PUCH.

  Mi-ati sters mesajul dar acesta este realitatea.

  Dorim sa avem o social democratie moderna, victor PONTA este si poate reliza aceasta.

  Binomul psd&pnl =usl distruge ROMANIA MODERNA, coiocoii doresc eliminarea lui PONTA pentru a feudaliza ROMANIA !!!

  PUCHUL acompaniat de compromitere duce socialismul din ROMANIA in deriva, Domnul Ioan RUS trebuie apropiat si cât mai este timp separati-va de PUSCARIABILI si de cei care isi cauta IMUNITATE in sanul PSD.

  Si inca o noutate, zile care urmeaza si in finalul campagniei vor apare documentele FRAUDEI din TELEORMAN

  Grupul NICHITA & cie DRAGNEA stie ca este singura ocazie a scapa de puscarie, trebuie sa renuntati la ei

  doamna ANDRONESCU va pregateste decizia de plagiat a doctoratului, si ea face parte din grupul DRAGNEA

  Acceptati ADEVARUL si actionati cum trebuie!!!

  Va rog sa lasati mesajul !!!

  Merci

 51. Ion ILIESCU IASI October 29, 2012 at 3:37 pm #

  The President of the European Parliament, Martin Schulz, will pay an official visit to Romania tomorrow, Tuesday 30 October, and Wednesday, 31 October. President Schulz will meet with the highest Romanian officials, address parliament and hold a debate with students.

  Programme of the visit:

  Tuesday, 30 October 2012 – Bucharest

  15:30 Meeting with Prime Minister Victor Ponta – Government Headquarters

  16:15 Press point with Prime Minister Ponta – Government Headquarters

  16:30 Visit of the wastewater treatment plant in Târgu Jiu, project co-financed by the EU

  Wednesday, 31 October 2012 – Bucharest

  8:00 Meeting with representatives of the Roma’s NGOs

  9:00 Meeting with Valeríu Zgonea, President of the Chamber of Deputies and leaders of political groups – Palace of Parliament

  10:00 Address to the Chamber of Deputies and the Senate – Palace of Parliament

  10:45 Press conference – Spiru Hall – Palace of Parliament

  11:30 Meeting with President Traian Basescu – Cotroceni Palace

  12:20 Meeting with Vasile Blaga, President of the Liberal Democratic Party (PLD) and other members of the PLD – Palace of Parliament

  15:45 Meeting with Foreign Minister Titus Corlăţean – Foreign Ministry

  16:30 Meeting with European Affairs Minister Leonard Orban – Foreign Ministry

  17:15 Visit of the National Museum of Romanian History

  18:00 Award Ceremony of the Doctor Honoris Causa at the University of Political Studies and Public Administration – Aula Magna

  18:30 Speech at the University of Political Studies and Public Administration

  19:00 Debate with students

 52. Fault October 29, 2012 at 3:54 pm #

  Lui T®apalagă, voinicul muşcător de…
  al lui Năstase, pe Hotnews. Vă jur !

  CE GRIVEI

  În capul lui (dist)insul T®ăpălagă
  Este, şi fără dubiu, doar pârloagă;
  Un eunuc cu dorul după Macovei,
  Să-i lingă (parad)osul. Ce grivei !

 53. Ion ILIESCU IASI October 29, 2012 at 6:51 pm #

  Schneider-Ammann veut moins de maturités
  Le conseiller fédéral en charge de l’économie estime que plus le nombre de détenteurs d’une maturité est haut, plus le taux de chômage est élevé.

  Plus les détenteurs d’une maturité fédérale sont nombreux, plus le taux de chômage est élevé. Ce lien est clairement visible en France ou en Grande-Bretagne, assure Johann Schneider-Ammann. En Suisse, ce travers guette avant tout les cantons romands.
  Le ministre de l’économie souligne dans une interview à «NZZ am Sonntag» que la Suisse romande dispose d’un taux de maturants plus élevé qu’outre-Sarine, ce qui s’accompagne d’un taux de chômage également supérieur.
  De manière générale, la Suisse ne compte pas trop de personnes choisissant la maturité, estime M. Schneider-Ammann. Il souhaiterait cependant voir leur nombre diminuer à l’avenir et que le niveau soit revu à la hausse.
  Compétences manuelles
  Et le conseiller fédéral de comparer la société à une pyramide. Le sommet, composé d’intellectuels, doit être soutenu par un large socle de personnes aux compétences avant tout manuelles. Il est important que ce principe soit intégré au système de formation.
  «C’est la seule manière pour nous de rester compétitifs et innovants tout en gardant un taux de chômage bas», assure M. Schneider-Ammann. Les personnes qui n’ont pas eu de formation axée sur la théorie sont aussi celles qui se révèlent les plus mobiles, créatives et pragmatiques en entreprise.
  Pas de régulation du taux de maturité
  Le conseiller fédéral ne veut toutefois pas que l’Etat contrôle le taux de maturité. «Je pars du principe que la marché du travail va continuer à le réguler, même si cela se fera avec un certain effet retard».
  Il ne veut pas non plus rendre plus difficile l’accès aux études. «Mais ce serait une erreur si l’augmentation du nombre d’étudiants devait entraîner une baisse des exigences et ainsi du niveau des hautes écoles.»

 54. Admirator de lucruri cand sunt facute bine October 30, 2012 at 9:57 am #

  Am preluat programul Martin SCHULZ din EVZ pe una din postari, este normal a se intâlni cu intreaga clasa politica pentru a salva ROMANIA din blacareala neo nazista pe care o doreste ANTONESCU.

  Sallvarea ROMANIEI inseamna salvarea STATULUI de DREPT, SOCIAL DEMOCRATIEI de cotropitorii lansati in vara anului 2012.

  Domnul Martin SCHULZ a inteles bine riscul ROMANIEI, a preferat comunicarea cu intreaga clasa politica, este prima data in istoria europei când un social democrat intervine democratic in ERADICAREA NAZISMULUI in ROMANIA !!!

  Domnul Victor PONTA a fost ambalat de FURIA néo nazista dezvoltata in PNL de grupul ANTONESCU !!!

  Iata programul ,

  Martin Schulz to pay official visit to Romania on Tuesday and Wednesday, 30-31 October

  Brussels – 29 October 2012

  The President of the European Parliament, Martin Schulz, will pay an official visit to Romania tomorrow, Tuesday 30 October, and Wednesday, 31 October. President Schulz will meet with the highest Romanian officials, address parliament and hold a debate with students.

  Programme of the visit:

  Tuesday, 30 October 2012 – Bucharest

  15:30 Meeting with Prime Minister Victor Ponta – Government Headquarters

  16:15 Press point with Prime Minister Ponta – Government Headquarters

  16:30 Visit of the wastewater treatment plant in Târgu Jiu, project co-financed by the EU

  Wednesday, 31 October 2012 – Bucharest

  8:00 Meeting with representatives of the Roma’s NGOs

  9:00 Meeting with Valeríu Zgonea, President of the Chamber of Deputies and leaders of political groups – Palace of Parliament

  10:00 Address to the Chamber of Deputies and the Senate – Palace of Parliament

  10:45 Press conference – Spiru Hall – Palace of Parliament

  11:30 Meeting with President Traian Basescu – Cotroceni Palace

  12:20 Meeting with Vasile Blaga, President of the Liberal Democratic Party (PLD) and other members of the PLD – Palace of Parliament

  15:45 Meeting with Foreign Minister Titus Corlăţean – Foreign Ministry

  16:30 Meeting with European Affairs Minister Leonard Orban – Foreign Ministry

  17:15 Visit of the National Museum of Romanian History

  18:00 Award Ceremony of the Doctor Honoris Causa at the University of Political Studies and Public Administration – Aula Magna

  18:30 Speech at the University of Political Studies and Public Administration

  19:00 Debate with students

  Citiţi mai mult: ARD l-a desemnat, azi, pe contracandidatul lui Dan Voiculescu – Reportaj > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ARD-l-a-desemnat-azi-pe-contracandidatul-lui-Dan-Voiculescu-1008129.html#ixzz2AlZPuUSK
  EVZ.ro

  • anonim October 31, 2012 at 3:16 pm #

   Poate te referi la un primar care defila in uniforma nazista. Fasole.

  • anonim October 31, 2012 at 9:19 pm #

   Cred ca te referi la domnul Fasole.

 55. Dr.Gheorghe Avram October 31, 2012 at 1:13 pm #

  DOMNULE PRIM MINISTRU,
  Va sugerez sa numiti la Ministerul Sanatatii pe Domnul Prof.Dr. DORIN SARAFOLEANU-o somitate a SCOLII MEDICALE ROMANESTI CONTEMPORANE.
  Cu deosebita stima,
  Dr.Gheorghe Avram,senator PDSR de Botosani(Legislatura 1996-2000)

  • Admirator de lucruri cand sunt facute bine November 2, 2012 at 9:44 am #

   Atanasiu cel care a venit din social democratia lui CUNESCU la ministerul muncii sau la invatamant.

   Actualul de la telecomunicatii face parte din gruparea DRAGNEA

   Guvernare restrânsa cu max 9 ministere

 56. Banta Titiana October 31, 2012 at 1:23 pm #

  Exista ganditori pe care ai numim “clasici”pentru ca vorbesc continuu,ne ajuta sa gasim speranta care singura poate sa fondeze credinta in viata.Dar ceea ce se intampla in Romania(T.V;jurnale;web)e revoltator.Politica dvs.d-le Ponta trebuie sa consiste in a guverna oamenii dupa dorintele majoritatii.Acesta este,dupa parerea mea,modul prin care se recunoaste suveranitatea poporului!Sunt numai o mica voce a romanilor care lucreaza in Italia.Avem incredere in dvs.si in schimbarile pe care urmeaza sa le faceti.Mult succes!

 57. Victor October 31, 2012 at 9:39 pm #

  D-le Victor Ponta,
  Am auzit dintr-o sursa credibila, ca madam Nuti of Plescoi, cea mai “absorbanta” ministreasa de fonduri publice si europene, dupa ce a facut praf miliarde si miliarde de euro, nu are nici macar una bucata plangere penala, la asa zisele institutii ale statului?!! Eu credeam ca in urma auditurilor de la ministere, mult trambitate de dvs, vor apare zeci de dovezi ale jafului enorm facut de guvernele mafioto-basiste, urmate de plangeri penale in serie. Din pacate vad ca nu s-a rezolvat nimic in acest domeniu, timp in care lacheii basului va executa , fara nici o proba, toti oamenii de valoare, de la nivel central si local. Se poate asa ceva d-le prim-ministru ? Cu voturile celor 7,4 miloane romani care au spus DA la referendum bulibasa s-a sters la popou. Cum ati aparat concret aceste voturi ? Acum v-am auzit ca cele din 9 dec. vor conta ?! Naiv sunteti, odata precedentul creat, basalaul va repeta scenariul, asa ca nu aveti nici o sansa sa depasiti 50%, iar dvs. nu veti mai fi prim-ministru. Cu atitudinea USL-ului exista sanse reale ca baslaul sa va execute chiar inainte de alegeri. Ei actioneaza consecvent incalcand totul in calea lor; Constitutie, legi , institutii , oameni, iar dvs bla(t),bla(t),bla(t). Ati avut o sansa unica/istorica pe care o ratati cu seninatate, chiar iresponsabilitate. Timpul imi va da dreptate (din pacate).

 58. Constantin October 31, 2012 at 10:16 pm #

  Citez:”Domnule Ponta,guvernam si noi ceva?”Am incheiat citatul.Ceva noutati in guvernarea pregatita cu minutiozitate timp de 8 ani cat PSD a fost in opozitie?Ceva masuri constructive in economia reala?Zilele astea am primit un telefon din UE si un optimist sadea mi-a spus ca se impute treaba si in zona superdezvoltata.Mai gandeste-te daca vrei sa fii la putere cand se vor rupe zagazurile.Dar poate ca asa vei plati toate pacatele.

 59. Black Rose November 1, 2012 at 8:12 am #

  Eşti ROMÂN?

  Atunci alătură-te campaniei Antena 3 – “Pe tricolor e scris UNIRE” -> http://promoa3.antena3.ro/pe-tricolor-e-scris-unire/

  • anonim November 1, 2012 at 5:20 pm #

   ….cu batjocorirea granicerilor romani de pe timpul lui Milosovici.

 60. justitiaru November 1, 2012 at 1:30 pm #

  D-le Ponta
  In legatura cu multdiscutata incopatibilitate a lui M.Diaconu trag concluzia ca parlamentul are juristi sub orice critica.
  Imaginea publica rezultata din tratamentul corectional aplicat de CSM si CCR forului legislativ este lamentabila.Aceasta situatie trebuie remediata prin cooptarea unor juristi de inalta clasa din tara sau strinatate.Votul parlamentarilor in legatura cu problema lui M. Diaconu trebuia sa fie justificat juridic temeinic. Motivarea produsa de CSM precum ca Parlamentul blocheaza punerea in practica a hotararilor justiei in schimb pare logica.Este revoltatoare situatia ca gasca basista din justitie comunica infinit mai logic decat forul legislativ.Ce-i de facut ?

 61. Florea Dumitrescu November 1, 2012 at 4:50 pm #

  Către,
  POLIŢIA ROMÂNĂ
  MINISTERUL PUBLIC
  CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
  AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
  BIROUL ELECTORAL CENTRAL

  URGENŢĂ EXTREMĂ!

  1. Din „aleşii poporului” domnului Dan Diaconescu fac parte numai cei care au plătit 50.000 de euro şi s-au angajat să plătească 2 milioane de euro în cazul în care se vor despărţii de partidul domniei sale. Aceste informaţii au apărut în mass-media.
  Noi considerăm că aceasta este o insultă la adresa Poporului Român. Este totodată o gravă încălcare a Constituţiei şi a legilor, conform cărora candidaturile la un loc în Parlament nu sunt de vânzare.
  2. A sosit ceasul adevărului. Jos masca! Cei circa 500 de candidaţi proclamaţi „îngeri” de domnul Dan Diaconescu de pe lista sa electorală trebuie să aibă bani pentru a plăti domnului Diaconescu şi clici sale de la OTV – pentru vorbele fără şir pe care le aruncă în vânt fără nici un temei, având drept scop să înşele cetăţeni români alegători.
  3. AFACEREA ILEGALĂ DAN DIACONESCU ÎN DIRECT
  Deoarece societăţile pe care le are în stăpânire au intrat în faliment sau au o situaţie financiară grea, cu milioane de euro datorii, dovedind incapacitate să le gestioneze, domnul Dan Diaconescu s-a gândit să facă o afacere bănoasă şi rapidă: VÂNZAREA DE LOCURI DE CANDIDAT LA PARLAMENT – DE SENATORI ŞI DE DEPUTAŢI – cu 50.000 de euro plătiţi imediat de fiecare candidat şi câte o poliţă de asigurare de loialitate de 2 milioane de euro în viitor, pentru cei care se vor despărţi de domnia sa.
  CALCUL. De la cei 500 de candidaţi „îngeri” ar trebui să primească 25 milioane de euro. Poliţele de asigurare de loialitate se ridică la 1 miliard de euro. Frumoasă şi bănoasă afacere – pentru preacinstitul Dan Diaconescu. Aşa înţelege domnia sa „democraţia” şi „revoluţiile” promise.
  4. INFRACŢIUNEA ESTE EVIDENTĂ
  Nu există nici o prevedere în Constituţie sau în vreo lege, conform căreia o candidatură pentru senator sau deputat se poate vinde.
  De asemenea, nu există o prevedere legală ca să se plătească „despăgubiri” de 2 milioane euro celui care vinde locuri de candidat la Parlament, în cazul despărţirii de acesta.
  5. TĂINUIREA
  Deşi a publicat 100 de puncte electorale şi a ridicat munţi de vorbe prin televiziunea proprie, făcând campanie electorală în afara legii, luni de zile la rând, domnul Dan Diaconescu nu a scos o vorbă despre vânzarea de locuri de candidat pentru Parlament.
  Aceasta este o circumstanţă agravantă.

  6. URMĂRIREA PENALĂ IMEDIATĂ

  Solicităm instituţiilor de stat în drept să pornească imediat cercetări penale, conform legii, în cele 500 de cazuri propuse în lista electorală de domnul Dan Diaconescu.
  a. Să se verifice dacă s-au făcut chitanţe pentru cele 50.000 de euro în fiecare caz în parte şi ce s-a făcut cu banii. Să fie confiscaţi banii – ca sume dobândite ilegal.
  b. Să se ridice „contractele” ilegale (poliţele de asigurare de loialitate) pentru plata celor 2 milioane de euro, în caz de despărţire de domnul Dan Diaconescu.
  Toate acestea trebuie să fie probe materiale în Justiţie.
  c. Să se dispună de Autoritatea Electorală Permanentă Centrală şi de Biroul Electoral Central să fie eliminaţi din lista electorală depusă a acelor candidaturi pentru care s-au constatat infracţiunile arătate la punctele a şi b de mai sus.

  7. COMPROMITEREA ALEGERILOR PARLAMENTARE

  Mai jos nu se poate coborî. Dacă autorităţile în drept nu vor acţiona imediat conform Constituţiei şi a legilor, va rezulta o compromitere a alegerilor prin „vânzarea” locurilor de candidaţi, infracțiune constatată şi nesancţionată în timp de Justiţia Română.

  ESTE O HOŢIE LA DRUMUL MARE SĂVÂRŞITĂ DE DAN DIACONESCU

  Reprezentanţii şi organizaţiile societăţii civile nu pot să nu condamne o asemenea nelegiuire.

  1 noiembrie 2012

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 62. Jr November 1, 2012 at 6:01 pm #

  CAMELEONUL.
  „LUPUL ÎŞI SCHIMBĂ PĂRUL DAR NĂRAVUL BA”!
  Ce mesaj transmite omeniri acest proverb? Eu cred că e vorba de lupta pentru existenă! Lupul cu sau fără păr, ucide mielul; maidanezul rupe pisica bănuită că fură din raţia ce-i aparţine; uliul înalţă spre cer găina îmbuibată, hrănită din poală; toate sunt experienţe naturale. Fiecare specie cu abilitatea şi plăcerea sa. Dintre toate cel mai adaptat la condiţiile de mediu înconjurător, mi se pare CAMELEONUL. Cameleonul are proprietatea de a nu fi identificat de victimă sau de agresor, prin schimbarea culorii trupului. Cameleonul e capabil să-şi schimbe culoarea în tot spectrul ROGVAIV. El apare şi dispare după cum o impune situaţia: Nu poate fi identificat cu uşurinţă de agresor şi nici nu poate fi văzut de către victimă.
  OMUL, fiinţă raţională a învăţat aceste lucruri din mediul natural şi a adoptat metoda denumită generic DEGHIZARE. O persoană deghizată material şi spiritual, poate arăta lumii mai multe feţe, ascunzând cu abilitate intenţiile, pornirile, sentimente contra-naturii,etc.
  Am la îndemână un exemplu practic a cărui protagonist e d-na Elena Udrea: Femeia aceasta blondă, drăguţă, finuţă, deşteaptă, educată, egoistă şi rău intenţionată, s-a căţărat în politică până la cel mai înalt nivel, a furat pâinea de la gura copiilor din România, s-a îmbuibat, s-a afişat în ţinute provocatoare, a râs în nas celor care au votat-o parlamentar şi s-a îndepărtat de poporul căruia îi aparţine. Cinismul d-nei Udrea a jignit inteligenţa poporului român, motiv pentru care i-a fost retrasă încrederea. Acum d-na Elena Udrea în loc să stea prin tribunale să dea socoteală pentru răul făcut acestui popor, femeia sa tuns, sa vopsit, a schimbat ţinuta pariziană cu alta muncitorească, a coborât de pe tocuri, umblă printre ţărani şi vorbeşte cu femeile căţărate pe leaţul de la gard: „Vreau voturile voastre doamnelor dacă vreţi să vă fac pe toate madmoazele du Paris”. Primarul de Roman, Leureanu, i-a oferit un apartament la bloc în Roman să aibă unde locui în campania electorală iar Pinalti de la Piatra Neamţ i-a promis tot sprijinul domniei sale. Cele două lipitori pedeliste au supt din greu pe d-na Elena Udre: ambii la ţâţa din dreapta; Priviţii ce graşi şi frumoşi au ajuns.
  Oameni buni din colegil 4 Roman, NU VOTAŢI ELENA UDREA că v-aţi ars! După alegeri nu veţi vedea pe Elena Udrea decât în parlament cum taie pensiile, salariile, indemnizaţiile mamelor şi alte trăsnăi cerute de Trăian Băsescu. Nu faceţi acest rău României.

 63. nastyb0y November 1, 2012 at 9:27 pm #

  A venit şi rândul nostru. Să ne îngrozim cu motiv. Adică, de Halloween. Un fel de şoc şi groază pe versuri. Pe versuri de Minulescu despre gări, spaime, domnu’ Dan, candidaţii şi naşii din vis, mobilă din PFL şi uraganul Sandy, ielele şi luna muşcată pe bani euiropeni, dovlecii seci şi olt-chinuri perpetue. Poftiţi în vagoane, vă rog! E pentru voi..

  http://nastyb0y.wordpress.com/2012/11/01/de-halloween-cu-domnul-dan-cfr-si-restul-lunii/

 64. Fault November 2, 2012 at 8:53 am #

  MASA TĂCERII STIMULEAZĂ VORBIREA

  « Masa tăcerii » i-a stimulat vorbirea lui Martin Schulz, care primit în Parlament cu gardă militară şi un « ascendent covor roşu », s-a destăinuit, chiar şi Guvernatorului, că înţelege româna romanică, deschizând « agenda zilei » preelectorale, pentru un USL de neoprit.
  La scurt timp Mona Pivniceru dă lecţii de la tribuna Ministerului Justiţiei despre democraţia inteligentă, cu răspunsuri spontane « din timp studiate », pentru cele două vacanţe, ce o trimit pe sinistra Macovrei în fundul haznalei pedeliste.
  « Agenda zilei » poate fi o armă letală care trebuie folosită fără menajamente ; o organigramă specială la nivel, măcr, de serviciu, ocupată cu cele mai calificate şi cerebrale personaje la îndemână, este obligtorie.

 65. justitiaru November 2, 2012 at 12:59 pm #

  D-le Ponta
  Nu desconsiderati nici o clipa campania lui DD,mai ales in Gorj.Devoalarea caracterului mizerabil a lui MRU trebuie sa fie un model de campanie anti-DD. Este bun inceputul prin devoalarea modului in care se face racolarea candidatilor contracost cu 50.000 de euro ceeace contravine legii.O plangere penala pentru aceasta pentrui acest mod ilegal de aface politica se impune.
  Succes !

  • Adi November 3, 2012 at 11:43 am #

   E bine ca cere pe fata si nu umbla cu sacose de bani .

  • justitiaru November 4, 2012 at 12:33 am #

   D-le Ponta
   atentie La desantul lui DD la Tg-Jiu unde el interactioneaza cu oamenii intrebandu-i de problemeele lor personale.Atentie nu -l lasati sa zburde pe teren

  • anonim November 5, 2012 at 9:40 pm #

   Care campanie? Nu vad nici una si e bine ca spaga e publica . Poate plateste si impozite pe spaga.

 66. Iluminatu November 2, 2012 at 4:06 pm #

  Moto : « Precum în Cer aşa şi pe
  Pământ »

  UNIŢI SUB STEAG ŞI JURĂMÂNT

  SABINA noastră, inimoasă,
  româncă dulce şi frumoasă,
  poartă spre cer sfinţitul tricolor
  ce îl ţintes ochii românilor.
  Hai s-o primim cu toţii pe pământ,
  uniţi sub steag şi jurământ.

  Notă : S-a paraşutat de la 4000 m,
  revenind pe Clinceni azi 02.11.2011
  la 15 : 30 , cu DRAPELUL NAŢIONAL.

 67. Marinelu JB November 2, 2012 at 6:43 pm #

  http://www.antena3.ro/romania/cand-foamea-de-bani-distruge-o-tara-cum-arata-padurile-macelarite-din-muntii-harghitei-190486.html#comments Bravo Ponta tu pein strainataturi minista Mediului freaca menta .Consilierul tau cu pleata-n vant Cernea freaca manganu iar in tara mea se intampla un GENOCID al paduriilor.Exista trei explicatii ori santeti o adunatura de incapabili astia din USL. ori va doare-n fund de tara asta ori protejati pe cineva -Alte explicatii nu exista.Trei hectare se taie zilnic in Romania pe ORA .In fiecare ceas 3 HECTARE.Taie strainii ca in tariile din lumea treia ,taie mafia noastra ca in tara nimanui.In schimb avem garda de mediu si un minister al mediului si ocoalele silvice .Trei institutii de c—t Rezultatele muncii lor spun totul.Hai cenzureaza.

 68. adelinapinzariu November 3, 2012 at 3:21 pm #

  Sunt satula sa aud cum se tot da vina pe vechea guvernare. Poate ar fi mai simplu sa ne concentram cu totii pe ceea ce trebuie facut din acest moment si nu pe prostiile care sunt deja consumate. E clar ca nu se poate sterge nimic cu buretele, dar putem scrie peste. Chiar e cazul sa ne tot aiurim cu ce a facut X, Y? Eu, cetatean de rand al acestei tari, nu mai am incredere in nici un partid politic, daramite in vreun om politic. In Romania, politica a devenit un camp de lupta; nu va pasa de nevoile cetatenilor. Va “bateti” ca nebunii pe la tembelizoare. Am crezut in ideologia PSD, poate inca mai cred. Dar oamenii care sunt in fruntea partidului in momentul de fata nu fac decat sa murdareasca ceea ce a fost PSD candva. Tot din interese proprii (SI NU PENTRU TARA) v-ati aliat.. USL…Ce e asta, domnilor? Chiar nu mai exista pic de orgoliu, de demnitate, de IDENTITATE? V-ati vandut cu totii. Dar nu vindeti si tara.

 69. Iluminatu November 3, 2012 at 4:40 pm #

  Moto : “ Unui lucru fără cale dându-i cale, alte lucruri fără cale-i vor urma. »

  Vorbe de duh din gândirea ceferistă preventivă, extrapolabile la tot ce s-a-ntâmplat în România ultimilor 23 de ani. Cu ceva timp în urmă, tot aici, le-am mai amintit Numai unui iresponsabil nu-i e frică de siguranţa circulaţiei feroviare în acest caz, atât de încercată.

  (R)Sunt indignat că nu am tras un singur foc spre Soare, / aşa, să ştie că am cutezat, oricât e el de mare. Dar, « cine şi-a propus un ideal este deja la hotarul lui. »
  Cu zeci de ani în urmă, Toma, portarul naţionalei noastre de fotbal, a cutezat să execute o lovitură de pedeapsă de la 11 m, la Belgrad, împotriva Jugoslaviei, declarând mai apoi : « Am închis ochii şi am tras. Portarul sârb era cât poarta. Deschizându-i, realizez că dădusem golul calificării României, unicul în acel meci. »
  Poporul e pe val, Guvernatorul în cofă.
  Se spune că ambasadorul Gâgănştain care voia să vâneze ursul carpatin, văzându-l aşa de fioros a rupt-o la goană, iar pe urmele lui fiara a alunecat lovindu-se decisiv.
  Martor la ispravă, un ins recunoaşte că în atari condiţii ar fi făcut pe el de frică. Auzindu-l, Găgănştain se spovedeşte : Dar pe ce credeţi că a alunecat ursul ? O vechitură la modă pentru cei care au recunoscut-o.

 70. Florea Dumitrescu November 3, 2012 at 10:00 pm #

  STRUCTURILE MAFIOTE ÎN REGIMUL BĂSESCU (I)
  O PROBLEMĂ DE MACROECONOMIE Când evaziunea fiscală și contrabanda ating proporții de zeci și zeci de miliarde de euro, când se întind pe mulți ani succesivi și nu sunt combătute de autoritățile și instituțiile de stat însărcinate prin lege în acest scop – atunci apare o problemă de macroeconomie prin ravagiile care sunt produse într-o țară tot mai sărăcită.
  DIMENSIUNILE DISTRUGĂTOARE. În temeiul unor cifre cuprinse
  în documente oficiale, precum și în studii și analize alarmante, noi, ca și alți economiști, am încercat să atenționam autoritățile basiste în ultimii 8 ani, de pericolul economic și social, pe care-l prezintă acest fenomen în viața noastră publică.
  Mai întâi, redăm cifrele, care vorbesc de la sine despre nenorocirile
  produse: în anii 2008-2012 pierderile din bugetul țării prin evaziune și
  contrabandă se situează între 15 și 20 de miliarde de euro, în fiecare an.
  Aceasta înseamnă în guvernarea Băsescu-Boc-Ungureanu (până în mai) pierderi de circa 45-60 de miliarde de euro. Situația se prelungește în acest an 2012, cu alte pierderi de 15-20 de miliarde de euro.
  În cei 8 ani de regim Băsescu – pierderile cauzate de acest fenomen
  antisocial se ridică la circa 90-120 de miliarde de euro.
  Proporțiile sunt devastatoare. Suntem în top în studiile și analizele făcute
  în Uniunea Europeană și la Banca Mondială, chiar dacă cifrele prezintă anumite diferențe. La noi, analistul și consultantul Ionel Blănculescu, un specialist informat, în dezbaterile publice se referă la pierderi anuale la bugetul țării din
  evaziunea fiscală de 18 miliarde de euro. În ultimul timp, a considerat necesar și președintele Curții de Conturi, domnul Nicolae Văcăroiu, să abordeze public și cu cifre acest fenomen antisocial de mari proporții.
  CONCLUZIA Au dreptate acei economiști care susțin că dacă se
  combătea acest fenomen antisocial, resursele financiare ale țării ar fi acoperit multe din deficitele care ne apasă.
  ACTUL DE ACUZARE POLITICĂ în această gravă problemă – pe
  care societatea civilă îl întocmește – formulează învinuiri la adresa regimului Băsescu, avându-l în frunte chiar pe domnul Băsescu, președintele – jucător, care a uzurpat atribuțiile primului ministru și a paralizat activitatea în instituțiile de stat destinate să combată – conform legii – acest fenomen antisocial de o gravitate extremă.
  Alături de domnul Băsescu, în răspunderi, se așează politicienii-guvernanţi:
  Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Sulfina Barbu, Roberta
  Anastase și mulți alți foști miniștrii, care s-au schimbat ca oalele la foc, în
  perioada 2009-2012. Un loc de seamă îl ocupă toți miniștrii de la finanțe și adjuncții lor, demnitarii de la ANAF și de la vamă.
  La răspunderi, un loc special, pentru neglijentă în serviciu, îl vor ocupa
  Procuratura Generală și DNA, în frunte cu doamna Laura Codruța Kövesi și cu domnul Daniel Morar, dar și Consiliul Superior al Magistraturii.
  Reamintim că după circul inutil – cu controlul în vămi, atenția s-a
  concentrat pe șeful ANAF, domnul Sorin Blejnar, care în orice guvernare
  serioasă – trebuia să plece imediat, ca responsabil guvernamental al sectorului incriminat.
  Întrebarea este: de ce a fost menținut? Pentru ca structurile mafiote
  înmulțite și fortificate în regimul Băsescu – îl considerau absolut necesar și indispensabil acolo, pentru continuitatea „sistemului cu structuri mafiote”.
  Evoluția evenimentelor din ultimele luni începe să dezvăluie tot mai mult
  „sistemul”. Suntem abia la început. Dezvăluirile sunt încă firave.
  UN PROCUROR DIN PROVINCIE – a avut îndrăzneala să dezvăluie
  câteva fire care duc la șeful ANAF, Sorin Blejnar, apărat strașnic de regimul Băsescu și de „sistem”; au sărit și propagandiștii basiști de la „Evenimentul zilei” și de la televiziunea B 1 – să-l sfâșie pe procuror, întrucât nu-i interesează aflarea adevărului despre corupție și criminalitate în acest domeniu.
  REZULTATUL „Sistemul” s-a mișcat. Aflăm că procurorul respectiv a
  fost „mutat” în altă parte. Armatele de propagandiști basiști de la televiziuni și din presa scrisă – i-au găsit „multe crime și vicii” procurorului respectiv.
  Aceasta-i „metoda Băsescu”, experimentată timp de opt ani. S-a mișcat
  conducerea CSM și Inspecția Judiciară, dar nu să descopere crimele pe care le reprezintă evaziunea fiscală și contrabanda, ci să-l învinuiască pe procurorul care a îndrăznit să supere „sistemul”. Halal Justiție!
  NOTĂ SPECIALĂ Noi, cei din societatea civilă întrebăm CSM și
  Inspecția Judiciară, de ce nu s-au sesizat din oficiu la celelalte zeci de cazuri de apariție a unor stenograme în presă care ținteau adversarii politici ai regimului Băsescu. Acum, aceste instituții au intervenit pentru că a fost deranjat „sistemul” până la vârf?
  DECRIPTAREA
  Va fi un proces de durată. „Sistemul” este infiltrat în toate verigile
  statului, până la vârf, la numărul 1 în stat. Justiția română este în mare parte subordonată politic. Aceasta este cheia de boltă a înțelegerii situației.
  Conducerea Procuraturii Generale și a DNA s-au dovedit a fi de prea
  multe ori subordonate politic, în serviciul „sistemului”.
  Vârfurile Consiliului Superior al Magistraturii în decursul multor ani au
  dovedit același spirit de subordonare politică; prin inacțiune sau prin
  îndeplinirea de „comenzi politice”, au servit „sistemul”.
  Numai a a se explică de ce corupţia şi criminalitatea au luat o amploare
  și mai mare și ne situăm în top în studiile și analizele Uniunii Europene și ale
  Băncii Mondiale Dinamica pierderilor din evaziunea fiscală și contrabandă în
  România este crescătoare.
  Rețeaua „sistemului” s-a dezvăluit. Cum este subordonarea politică față
  de „Nașul Băsescu” rezultă clar – prin relația cu Procuratura Generală, prin relația la Curtea de Casație și Justiție, prin relația la CSM. etc.
  Poate, după alegerile parlamentare din decembrie se vor crea premizele
  pentru ca procesul decriptării „sistemului” să facă progrese cât de cât și să se afle câte ceva – de ce evaziunea fiscală și contrabanda în România sunt de asemenea proporții înfricoșătoare și de ce instituțiile de stat abilitate nu pot să și facă datoria, să își îndeplinească atribuțiile și acțiunile lor să se reflecte în diminuarea substanțială a acestor zeci de miliarde de euro pierdute de la bugetul României. Trebuie să ajungem la NUMELE guvernanților implicați, care întrețin „sistemul”. NUME sonore, desigur.
  Să fim atenți la „terminologia” participanților la „sistem”. Unii erau
  prudenți, știau că sunt ascultați în regimul Băsescu și vorbeau cifrat.
  FALSUL SCANDAL AL STENOGRAMELOR
  Deși nu s-au sesizat de alte zeci de ori, cei de la CSM – de această dată – au pornit o falsă cercetare, într-o zi nelucrătoare, de sâmbătă, când le-a fost tulburată liniștea, întrucât se află „ceva” despre domnul Băsescu și iubiții săi colaboratori, participanți activi la „sistem”.
  După ce au avut acces la dosarul „Motorina” – 23 de persoane în calitate
  de „părți” în proces și apoi un număr important de reprezentanți ai presei – nu mai ai ce să cercetezi.
  Rămân în dezbatere publică – faptele pe care le reflectă stenogramele, cu mai multă sau mai puțină claritate.
  Pentru cei din societatea civilă care au analizat și au scris despre
  nenorocirile produse României de fenomenul evaziunii fiscale și al
  contrabandei, acum se oferă – PROBELE – pentru a trece de la cifrele de zeci de miliarde de euro pierdute de la bugetul țării – la fapte concrete și la NUME SONORE ale guvernanților de la vârf și de la bază, care au asigurat PROTECȚIA numeroaselor acte de evaziune și de contrabandă, responsabilă pentru avântul fără precedent al acestui fenomen antisocial în ultimii 8 ani de regim Băsescu.
  Exprimăm mulțumiri PROCURORULUI DIN PROVINCIE – care a avut
  curajul să cerceteze dosarul „Motorina” și să-l pună la dispoziția INSTANȚEI JUDECĂTOREȘTI – un dosar temeinic documentat, cu multe dezvăluiri DESPRE „SISTEM”.
  DĂINUIREA LUI BLEJNAR ȘI A BLEJNARISMULUI
  Proporțiile extraordinare ale fenomenului de evaziune fiscală și
  contrabandă, „avântul” acestuia, au generat necesitatea unei schimbări în acest sector, mai ales după ce doamna Angela Merkel și domnul Sarkozy au împiedicat intrarea deplină a României în sistemul Schengen, acuzând prin miniștrii lor – corupția și criminalitatea din regimul Băsescu (noi am publicat atunci un amplu studiu intitulat „Ghilotina externă”; desigur, degeaba, deoarece regimul Băsescu a rămas neclintit).
  Circul organizat atunci de regimul Băsescu, cu transportarea a sute de
  vameși cu helicopterele și cu dubele la București – nu i-a convins pe doamna Merkel și pe domnul Sarkozy, iar blocarea României la ușile Schengen continuă și astăzi.
  După acea demonstrație de circ nerușinat, regimul Băsescu „a îngropat”
  dosarul. Totuși a fost și un aspect pozitiv: unele fire dezvăluite au probat
  direcția în care se duceau „șpăgile” la vârful „sistemului”, la militanții PDL.
  Dar responsabilul cu sectorul respectiv, domnul Sorin Blejnar, a rămas
  neclintit în scaunul guvernamental, de i era primul ș demnitar care trebuia să plece, față de cele întâmplate. De ce nu a plecat? „Sistemul” și-a dovedit tăria și a asigurat dăinuirea blejnarismului.
  Pentru ANI, Procuratura Generală, DNA şi CSM – nu a avut nicio
  importanță faptul că domnul Blejnar nu poate justifica averea sa, palatul său, cu salariul de bugetar.
  „Șpăgile” de aici au alimentat „sistemul” și explică dăinuirea domnului
  Blejnar.
  Chiar și după ce s-a deschis dosarul „Motorina”, domnul Blejnar
  beneficiază de toate favorurile și de toate ajutoarele posibile. Domnia sa
  reclamă și acuză procurorul pe toate căile, este primit cu bunăvoință pe la toate televiziunile „sistemului” și împroașcă cu noroi în toate direcțiile, cum a procedat și când era în scaunul guvernamental.
  Domnia sa intoxică opinia publică, susținând la televiziunea B 1 că, fostul
  său prieten și șef de cabinet, Codruț Marta (dispărut de câteva luni și dat de Poliție în urmărire generală pentru corupție) ar fi fost „răpit”; la aceasta mai adăugăm că și soția lui Marta este cercetată pentru proxenetism și prostituție în țară și în străinătate. Acesta era mediul în care își desfășura activitatea strălucită domnul Blejnar.
  Stenogramele publicate – cu fapte concrete izbitoare – întregesc tabloul
  abuzurilor și ilegalităților în care își ducea viața și activitatea profesională
  domnul ministru Sorin Blejnar. Firele duceau și la Președintele țării, la mulți miniștri și parlamentari basiști, la CSM și la înalta Curte de Casație și Justiție, la ANI etc.
  O ÎNTREBARE FĂRĂ RĂSPUNS
  Nici ANI, nici Procuratura Generală, nici DNA, nici CSM nu au
  reacționat la știrile din presă și de la televiziune despre importanta avere a domnului Sorin Blejnar, care nu se putea face din salariul de bugetar.
  PROBELE PENTRU JUSTIȚIE
  Numeroasele fapte din stenogramele făcute publice ne oferă PROBE
  ferme, indubitabile în domeniul actelor de corupție și criminalitate, în sfera evaziunii fiscale și a contrabandei; caracterul oficial al acestor înregistrări dau posibilitatea să fie folosite ca probe în Justiție.
  Comunicatul Administrației Prezidențiale reprezintă o altă probă oficială
  – a firelor care duc de la Blejnar (acuzat acum de corupție) la Președinția țării; acest comunicat nu justifică în niciun fel, de ce Președintele țării a răspuns la un telefon public domnului Blejnar.
  (Va urma)
  3 noiembrie 2011
  Grupul de inițiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 71. justitiaru November 5, 2012 at 10:08 am #

  D-le Ponta
  Actiunea lui DD la Tg-Jiu este extrem de periculoasa si reprezinta o sfidare la adresa dv si a USL..PP-DD este cel care va decide soarta alegerilor, PD in noul ambalaj ARD fiind deja compromis de rezultatele unei guvernari catastrofale.Oamenii sunt insa tentati sa caute optiuni noi pe care nu le-au verificat inca, iar DD ofera o astfel de optiune daca nu va fi contrat decisiv…
  DD este f. smecher si televiziunea lui personala este un atu puternic.
  Una din optiunile pe care le-as lua in considerare este deplasarea la Tg-Jiu al lui Gigi Becali care a fost racolat in USL tocmai pentru a contrabalansa “efectul DD”.
  Actionati ,actionati actionati

 72. constantin dan (@Constantin98Dan) November 5, 2012 at 6:00 pm #

  Serviciile si presa la ordinul ” presedintelui ” au reactionat prompt la nelegiuirea interceptarii ” sefului statului ” . O perdea de fum superba ! ” Spion rus ” cu ” harti de cupru ” prins la aeroport . Trei nefericiti sefi de sectie din Mehedinti la referndum ” trimisi in judecata ” pentru ” frauda ” . Chiar dv , domnule Ponta , sunteti obiectul unei ” plangeri penale ” depuse de lacheii prezidentiali pentru lucrarea de doctorat din 2003 – astia nu glumesc , uitati-va unde si cum s-a mers in cazul lui Adrian Nastase ( apropo , este atat de dificil sa fie data motivarea condamnarii lui , la 4 luni de la asa-zisa sentinta , ca sa poata fi inaintat un recurs ? ) .
  Ca tot vorbim de rau , cum stam cu zecile de mii de caini vagabonzi din tara , ca m-am saturat sa vad stiri cu copii de 9 ani din Bacau sfasaiati de caini intorcandu-se de la scoala sau ca turistii germani veniti cu TUI nu vreau sa se intoarca din cauza haitelor de caini care sunt peste tot , strazi , trotuare , parcuri , fara ca nimeni sa nu faca nimic …

 73. moromete November 5, 2012 at 10:38 pm #

  Este chiar caraghiosa expunerea programului ARD —-*fantomele de la opera*
  in privinta *cresteriii…..bla bla bla ……………………TAIERILOR facute * —-si visul lui
  VIDEANU – *hotul* — de a da primul ministru dupa alegerile din 9 dec.2012.
  Dar cel mai caraghios este presedintele TB —care s-a fortat sa taca in toata aceasta perioada de *dupa referendum* —-iar acum hahaind —se pregateste
  de lupta cu *MAJORITATEA din viitorul PARLAMENT , cu —CONSTITUTIA , vrind
  sa-si faca intrarea *triumfala* dar………..sa vedem IESIREA pe unde si-o va face. –in *GLORIE*. EL ESTE APOCALIPSA
  Este foarte buna o lege privind interzicerea MITEI POLITICE din campanii — dar ce ma fac —-ca nu pot sa-l mai suport pe generalul de *cacao* OPREA si altii ca el ce va stau alaturi la tribuna —- ESTE DEZGUSTATOR sa priveasca poporul o astfel de imagine —-intr-o *FRATIE TICALOASA*
  Mai in gluma mai in serios s-ar putea sa aiba dreptate VOICULESCU.
  Dupa alegeri sper ca stiti bine ce faceti –sa nu pierdeti prin * dislocare* – o cota de plus/ nonvaloare.—migratorii politici —-* FIGURILE/ persoanele de conjunctura – fara caracter , idealuri si principiii. AVETI GRIJA. !.

 74. Florea Dumitrescu November 6, 2012 at 9:39 am #

  STRUCTURILE MAFIOTE ÎN REGIMUL BĂSESCU (II)

  COMPROMITEREA PREŞEDINTELUI BĂSESCU

  Firele dezvăluite în stenograme – prin telefoanele domnului Blejnar, prin convorbirile acestuia cu diverşi guvernanţi băsişti – cu referire la Preşedintele ţării, prin intervenţiile şi caracterizările făcute de judecătorul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (de la secţia penală) – toate acestea se înscriu într-o acţiune de compromitere a Preşedintelui ţării – făcută chiar de membrii marcanţi ai „sistemului”.
  „NAŞUL BĂSESCU” („IL PADRINO”?!)
  Exprimăm mulţumiri domnului judecător de la Înalta Curte de Casaţie pentru lumina pe care ne-a dăruit-o.
  Domnia sa, domnul înalt judecător Iulian Dragomir, ne-a luminat în convorbirea sa strălucită cu excelenţa sa, domnul Sorin Blejnar; ne-a dat o caracterizare profundă, care vine de la un susţinător şi admirator şi nu de la un adversar politic răuvoitor (cum sunt cei care nu-i înalţă osanale domnului Băsescu).
  Redăm din stenogramă:
  I.D. „Am onoarea, excelenţă, să trăiţi, cu mare respect.” Şi îi reaminteşte domnului Blejnar, că au amândoi „UN NAŞ COMUN.”
  Cităm din stenogramă:
  „DA, EL ESTE NAŞUL NOSTRU ŞI ÎN SUFLETUL NOSTRU”.
  O mărturisire sinceră din „sistem”.
  A urmat un trafic de influenţă.
  („Vă trimit şi eu fata care manageriază acolo, unde am fost de ziua Claudiei. Ea are o audienţă de asta intempestivă acolo la ea, la locaţie şi nu ştiu ce să fac. Este o doamnă, se numeşte ……….” „Intră pe acolo prin spate …….”
  Răspuns Blejnar: „În 20 de minute să fie la mine.)”
  Este îndreptăţit domnul înalt judecător Iulian Dragomir să vorbească cu respect de „naşul nostru”? Desigur, domnia sa a parcurs un drum luminos până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut parte de sentimente de recunoştinţă din partea „naşului”, dar şi domnia sa a fost generos şi recunoscător.
  De ce este un om de încredere judecătorul Iulian Dragomir, când vorbeşte de „Naşul Băsescu”?
  (1) A condus Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) şi a „spălat” sau a „îngropat” dosarul afacerii imobiliare Băsescu-Căşuneanu; a refuzat să dea informaţii presei pe motiv că este „un dosar clasificat”.
  (2) Este o legătură solidă a domnului Băsescu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe care Băsescu s-a străduit să şi-o subordoneze politic (subordonarea a devenit mai puternică, după ce domnul Băsescu a făcut „numirile” de Preşedinte şi Vicepreşedinte, (după o informare la o cafea cu doi judecători de nădejde).
  (3) Este judecătorul care dă avize de interceptare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
  Acum este clar de ce „Naşul Băsescu” a ieşit bine de la ONRCSB – în august 2010 şi mai târziu (în februarie 2012 – de la Procuratura Generală).
  În decembrie 2004, când a devenit Preşedinte, „Naşul Băsescu”, avea pe cap şi un dosar întocmit de ONRSCSB (din 18 oct. 2004) – despre o tranzacţie dubioasă cu un teren în nordul Capitalei, după cum urmează.
  AFACEREA CU TERENURI între Băsescu şi Căşuneanu „închisă” de judecătorul Iulian Dragomir avea următoarele elemente concrete.
  A. Traian Băsescu şi Căşuneanu Costel („un bun prieten”) au cumpărat terenuri învecinate, în aceeaşi zi, prin acelaşi mandatar.
  a) La 9 august 2000, când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a cumpărat un teren intravilan de 3700 metri pătraţi, situat în Aleea Privighetorilor, pe care l-a plătit cu 1,5 miliarde de lei (a achiziţionat cu 13 dolari metrul pătrat, deşi la agenţiile imobiliare era cotat cu 90-200 dolari în zonă).
  b) Vânzătorul era un anume Petricilă Nicolae, care moştenise trenul.
  c) Parcela cumpărată de Băsescu era doar jumătate din terenul vândut de Petricilă Nicolae.
  Cealaltă jumătate a fost cumpărată „prin coincidenţă” în aceeaşi zi, de Costel Căşuneanu (zis şi „regele asfaltului”, omul care a tras miliarde din afacerile încheiate cu Ministerul Transporturilor, unde era ministru „Naşul Băsescu”). „Prietenul” Căşuneanu a plătit 5 miliarde de lei pe parcela sa (cu aceeaşi suprafaţă) spre deosebire de Băsescu care „a plătit” numai 1,5 miliarde de lei.
  d) La 14 octombrie 2002, Băsescu vindea terenul de mai sus unei doamne Gabriela Blaj din Oituz („întâmplător” cumnata lui Costel Căşuneanu) – şi încasa 12 miliarde de lei (respectiv 361.000 USD) adică de 8 ori mai mult decât preţul pe care l-a plătit (1,5 miliarde lei).
  La 21 octombrie 2002, cu banii jos a cumpărat vila din Băneasa cu 280.000 USD, pe care trei săptămâni mai târziu a donat-o fiicei sale Ioana.
  Afacerea a intrat în cercetarea ONCSB.
  (Apoi în februarie 2003, în calitate de primar general, şi-a atribuit singur, din fondul statului, „Casa din Mihăileanu”, pentru că nu avea unde locui).
  Domnul Iulian Dragomir, şeful ONPCSB a „închis” dosarul.
  B. La 15 februarie 2012, Grupul de Investigaţii Politice, a formulat la Procuratura Generală a sesizare penală împotriva lui Băsescu, pe care l-a acuzat de spălare de bani şi luare de mită în afacerea imobiliară Băsescu-Căşuneanu.
  Procuratura Generală (procuror Carmen Damian şi procurorul şef de secţie Horia Valentin Şelaru) – fără să cerceteze în mod adecvat, au „închis” dosarul, invocând lipsa de probe.
  C. Noi, cei din Societatea civilă, vom cere redeschiderea dosarului ( imediat după alegerile parlamentare din 9 decembrie) fiind vorba de indicii temeinice de spălare de bani şi de mită.
  D. La solicitarea presei de a se da informaţii cu privire la dosarul Băsescu-Căşuneanu, ONPCSB a răspuns că nu poate furniza niciun fel de informaţii, acestea fiind asimilate „secretului de stat”.
  Concluzia noastră: „Sistemul” lucrează bine, lucrează acoperit.

  NAŞUL BĂSESCU NU-L CUNOAŞTE PE BLEJNAR
  SAU MAREA MINCIUNĂ PREZIDENŢIALĂ

  „Nu-l cunosc pe acest Blejnar ….” a declarat la televiziune domnul Băsescu, ca să-l audă toată suflarea românească.
  Rugăm televiziunile unde mai există cinste, să redea în direct această scenă de mai multe ori, astfel încât să se lămurească cât mai mulţi cetăţeni români – cum minte cu neruşinare „Naşul Băsescu” când are de ascuns lucruri compromiţătoare care-l privesc.
  Din stenograme reiese clar că se cunoşteau de mult şi bine cu S.B.(„Să trăiţi, domnule preşedinte!”; T.B. „Salut, Sorine”, „Măi Sorine”).

  DISCUŢIILE LA TELEFON PUBLIC ALE
  NAŞULUI BĂSESCU CU BLEJNAR

  De ce a vorbit la telefon public şi de ce s-a lăsat înregistrat domnul Băsescu, dacă era vorba de probleme clasificate secrete? Nu ştia sistemul?
  Îi răspundem domnului Băsescu şi propagandiştilor săi care sar să-l apere.
  a. Nu trebuia să aibă loc discuţiile la telefonul public între preşedintele ţării şi şeful ANAF Blejnar. Existau alte căi şi alte mijloace de comunicare.
  b. Dacă există probleme clasificate, nu se tratează la telefonul public.
  c. Deciziile în problemele respective nu intrau în atribuţiile Preşedintelui ţării, după cum domnia sa recunoaşte chiar în cursul acelei convorbiri telefonice.
  d. Cei care puteau să discute cu Preşedintele ţării o asemenea problemă erau premierul şi ministrul finanţelor şi nu şeful ANAF (preferat special de Preşedinte din motive cunoscute numai de domnia sa).
  e. Comunicatul Adminstraţiei Prezidenţiale recunoaşte trei convorbiri cu Blejnar care au fost interceptate, dar justificările date sunt total nepotrivite. Nu era vorba numai de datoriile Rompetrol, cum se denaturează în Comunicat. Stenogramele arată că Preşedintele a primit de la Blejnar şi alte situaţii cu constructori şi alţi datornici către stat, care-l pasionau pe Preşedinte având interesele sale, mai ales cele privind firma, după cum comenta mai departe.
  f. Vinovăţia pentru problemele care nu trebuiau să apară în presă se afă la Preşedinţie şi nu în altă parte.
  g. Uzurparea atribuţiilor guvernului de către Preşedinte este clară. Ce urmărea şi pregătea Preşedintele cu „listele cu constructorii cerute? Mai avea de susţinut intersele unor datornici privilegiaţi sau mai avea de lovit nişte adversari politici? Nu ştim.

  TRAFIC DE INFLUENŢĂ. GALERIA
  MEMBRILOR MARCANŢI AI „SISTEMULUI”

  În stenograme apar diferiţi guvernanţi care intervin la domnul Blejnar cu trafic de influenţă pentru numiri sau alte treburi.
  1. PDL Mircea Toader, şeful grupului parlamentar PDL din Senat, intervine pentru numirea unui protejat la vama din Galaţi.
  2. PDL. Adriean Videanu, fost ministru, trimite un primar pentru un băiat din Teleorman ca să fie numit la Garda Financiară.
  3. PDL, Elena Udrea fost ministru, cu o treabă mai obscură, conversa cifrat despre nişte liste (S.B. „Ce fac cu alea? E.U. „Păi nu mai ştiu. Ai lista, nu? Sau ştii unde trebuie să le dai?” S.B. „Am liste. Le dau drumul” E.U. „Da, da”).
  Soţul doamnei, domnul Cocoş, îi face direct o simplă invitaţie până aici la Paris, cu copilul.
  4. PDL. Constantin Ostaficiuc, preşedintele PDL Timişoara, cere să-i confirme numirea unei doamne la Direcţia Finaţelor Publice, care ulterior a fost condamnată pentru corupţie.
  5. PDL. Viorel Arion, fost deputat (actual primar la Hunedoara) intervine pentru un post la vamă.
  6. CSM. Alina Bica, fost secretar de stat la Justiţie, în prezent preşedinte al CSM, intervine pentru promovarea unei protejate în funcţia de şef birou central (A.B. „Puiule tu vii la guvern astăzi?” „Sărut mâna din suflet. Te pup!”, „Eşti un drăguţ!” S.B. „E un post d-ăla frumos”).
  7. ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE. Iulian Dragomir, judecător, intervine pentru o doamnă care a fost „controlată intempestiv la locaţie”, să fie primită imediat. I se răspunde: S.B. „în 20 de minute să fie la mine”.
  8. ANI. Horia Georgescu, şeful ANI, îi cere să fie primit redactorul şef al revistei Kamikaze, Cătălin Prisăcariu, nu se ştie pentru ce (ulterior, a publicat căteva articole împotriva lui Nistorescu, Ponta etc.)
  Acum devine clar de ce ANI nu a observat averea domnului Blejnar (de peste 2 milioane de euro), care nu se poate justifica cu salariul de bugetar.
  9. În stenograme apar şi multe alte cazuri de intervenţii pentru numiri la vamă şi în finanţe sau pentru alte treburi care nu pot fi decriptate.
  După cum se vede din stenograme firele de „conlucrare” ale blejnarismului duc nu numai la liderii PDL, ci şi la celelalte instituţii de stat, verigi din „sistem”: CSM, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ANI etc.

  CONTROALE DE RĂZBUNARE LA COMANDĂ POLITICĂ

  În stenograme se găsesc şi cazuri de controale de răzbunare la comandă politică. Domnul Blejnar era necruţător şi aprig (control la Antena 3, la Realitatea, la avocatul Dan Chitic, care a avut un conflict cu Băsescu la Neptun etc.).
  Este posibil ca decriptarea să ne aducă şi alte surprize.

  (VA URMA)

  5 noiembrie 2011
  Grupul de inițiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 75. Admirator de lucruri cand sunt facute bine November 6, 2012 at 11:25 am #

  Salut Victor,

  Constat ca temele s-au epuizat, iva ofer tema “Asigurarea de sanatate ” casele de sigurari private cu toate avantajele ei dupa aplicare.
  RESURSE financiare pentru sistem, competitivitate, concurenta, noi locuri de munca, fiscalitate, si cel mai important ERADICAREA SPAGII !!!

  Domnul Vasile CEPOI v-a asculte prezentând in stil socialist legea si nu in mod pragmatic pentru cetatean, NATIUNE.

  daca l-ati fi lasat ati fi avut ceva sa prezentati NATIUNII ca SUCCES a celor 5 -6 luni de guvernare.
  Cei care v-au sfatuit dupa decembrie, in noua guvernare au gresit.

  Noua lege a sanatati crea in ROMANIA in stilul cum a iesit DRAFTUL de la COTROCENI 150’000 noi locuri de munca cu o prestatie egala pentru intraga NATIUNE (asigurarea de baza)

  Victor,

  Te rog sa intelegi, metoda de guvernare NASTASE este depasita, noul trebuie introdus in ROMANIA, luate exemple bune care au fost probate de alte natiuni.

  Cei care va inconjoara nu doresc succesul Victor PONTA, doresc sa va TERMINE !!!

  Chiar daca USL castiga la limita, ceea ce nu cred, inclin ca va pierde cele 6 luni de inactivitate sunt cauza principala a esecului.

  Domnul Vasile CEPOI a insistat cu trecerea legii si nu ati fost de accord, aceasta s-a manifestat prin aruncarea pe fara ade la ANI.

  Acest Vasile CEPOI are calitati, defectele sale nu sunt mai mari ca arabului care l-a surpat.

  Este un proverb, un câine este un câine, un arab este un arab, Vasile CEPOI este un co national sincer si loial.

  Si-a compromis viitorul cu acceptarea in guvernul PONTA, sperând ca legea va trece si un nou guvern PONTA se instala dupa dec. 2012.
  Ati gresit, trebuie sa platiti factura esecului.

  Domnul DRAGNEA spune sa va pregateasca un post de ambasador si apoi peste vreo 12 ani sa reveniti candidat la Presidentie, bine copt si maturizat politic.

  Nu este rau, dar ati pierdut STARTUL si cu ANTONESCU, din acest punct de vedere va felicit

  Al dvs admirator pentru lucruri bune.

  Va rog sa lasati mesajul, acum nu mai are cu ce schimba cartezienele.

 76. nutzu November 6, 2012 at 2:22 pm #

  Trebuie sa faci ceva diferit fata de ceilalti pt aceasta TARA, sa te zbati sa o ridici economic,politic sa-ti garanteze UN CAPITOL POZITIV IN ISTORIA ROMANIEI,trebuie ca dupa 22 de ani sa fie ceva maret si apreciat ,nu cred sa fie imposibil, nici o persoana prin coruptie sau interese financiare personale nu o sa ramana in istorie ,doar o sa traiasca in lux si totusi cu anumite griji, este sansa ta VICTOR PONTA sa faci IMPOSIBILUL ca ROMANIA sa nu te uite cat timp va exista.Mult success.

  • Adi November 6, 2012 at 10:00 pm #

   Asta imi aduce aminte de pionieri.

 77. Iluminatu November 6, 2012 at 3:57 pm #

  1. Moto : (R) În absenţa « judecătorului »
  procesul de conştiinţă se… amână.

  Unui (AM)BĂS ADOR al SUA

  Glisând două triunghiuri, echilaterale
  Aţi dibuit o stea, măi nene Gâgănştain.
  Of,of ! Ea nu ma face nici două parale
  C-un păcătos ca tine. Românul e prea fain !

  2. PROIECTIL CONVINGĂTOR

  Doamna sinistră, Monica Macovei,
  În schema lui TB pe postul de grivei,
  Adulmecând prezenţa acelui *proiectil,
  Ş-a ros demisia, în cuşcă. Ce subtil !

  *Guvernatorul are expus un proiectil
  din Kandahar pe masa lui de lucru,
  pentru care n-are autorizaţie !

 78. justitiaru November 6, 2012 at 7:00 pm #

  D-le Ponta
  Nu sunt deloc sigur ca este oportun sa-l intalniti pe Basescu sa-i dati lamuriri asupra acordului cu FMI ,probleme in care presedintele nu are competente cf, Constitutiei.In acest mod il ajutati sa se bage in seama si sa va bage numai strambe si sa se reactiveze electoral.
  Aveti grija ce informatii ii dati pentru ca toate informatiile se vor intoarce impotriva dv ca un bumerang.Daca va imaginati ca TB ca va autoriza sa mergeti la CE la schimb va faceti iluzii.Mare grija sa nu faceti greseli

 79. justitiaru November 6, 2012 at 7:25 pm #

  D-le Ponta
  Nu va lasati pacalit pentru a N-a oara de TB. Amanati intalnirea

 80. justitiaru November 6, 2012 at 8:36 pm #

  D-le Ponta
  Conf, ARTICOLUL 87 al Constituiei presedinttele are competente in (politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice.Chestiunile economice nu sunt de competenta domniei sale.Orice informatii date unei persoane necompetente se pot intoarce ca un bumerang

 81. Fault November 6, 2012 at 10:09 pm #

  MESERIE TE HALESC

  Doamnei Monica Macovei surprinsă la Bruxelles spălând, fără rezultat, imaginea lui TB şi a pedeleului i se adresează şeful unui abator :
  – Bretonato, nu le ai cu meseria. Întâi trebuie să pârleşti, apoi să opăreşti şi după astea să speli.

  • adr November 7, 2012 at 4:55 pm #

   Cine a vazut-o? Este mare minune!

 82. nastyb0y November 6, 2012 at 11:53 pm #

  “Prim-ministru de Hotz.landia caut ţară de furat” ce a mai rămas (după o idee de Victor Ponta, cu care voi impărţi drepturile de autor). Deşi unii spun că nu ar fi cazul, domnul Ponta are umor. Bine că mai avem fiecare câte ceva.
  http://nastyb0y.wordpress.com/2012/11/07/prim-ministru-de-hotz-landia-caut-tara-de-furat/

  • adr November 7, 2012 at 4:52 pm #

   Oare esti anastase. Numai o asemenea fiinta poate vedea printre rinduri “hotiile” nedepistate , inca, de nimeni! Mai invata sa numeri!

  • q November 8, 2012 at 11:50 am #

   Daca ai umor poti sa te angajezi la circotasi. Ai avea o noua cariera in fata.

   • nastyb0y November 16, 2012 at 8:01 am #

    @ adr, q
    La sfârşitul secolului trecut, ţăranii din Regat auziseră că a venit pe tronul României un neamţ. Dar nu puteau să ii rostească numele. Nici nu întelegeau prea bine, de fapt, care era treaba cu regele. Aşa şi voi. Sunteţi un fel de “Sic-Mariţa-hop-în-ţol”.

 83. Puiu Rusu November 7, 2012 at 12:29 pm #

  D-LE PRIMMINISTRU,INTELEG CA ACUM TINETI LOCUL MINISTRULUI SANATATII?.
  CE STITI DE SITUATIA I.CANTACUZINO(OBIECTIV STRATEGIC,DE ALTFEL)
  STITI ,DE EXEMPLUL CA ASTAZI TOTI ANGAJATII VOR SA IASA IN CURTEA INSTITUTULUI PTR.CA NU VOR PRIMII BANII LA 12 ALE LUNII?
  STITI CA AU ANGAJATI O SUMA DE PENSIONARI SI COLABORATORICARE NU FAC DECAT ,JOCURI PE CALCULATOR?
  NUMITI ,VAROG,O COMISIE SA CERCETEZE ACESTE FAPTE(SI PE FOSTA DIR.DE PRODUCTIE,ACUM LA PENSIE )SI ACTUALA CONDUCERE SI O SA AVETI MARI SURPRIZE,DAR NU TRIMITETI TOT LUPII PRINTE OICA D-UL MOLNAR ETC…..
  CU MULTUMIRI

  • Puiu Rusu November 7, 2012 at 1:44 pm #

   PS.
   PREA MULTA CERNEALA,PREA MULTE LUCRURI SCRISE,DAR,INCERCATI SA AFLATI DECE DIN PESTE 1000 DE VACCINURI INSTITUTUL I.CANTACUZINO NU MAI FABRICA.NIMIC,CINE LA SUBMINAT SICINE CONTINUA SA-L-DEGRADEZE.ESTE AL5-LEA INSTITUT DIN EUROPA SI NOI(ADICA EI)NE BATEM JOC DE EI.OAMENII VOR PLECA LA ALTE LOCURI DAR CE FACETI CAND NU MAI VOR FII SPECIALISTII?.DAR SUNT ANGAJATE PERSOANE CARE DE FAPT ,REALMENTE STAU DEGEABA.EX.:CU UN SALARIU DAT LA UN PENSIONAR ANGAJAT S-AR PUTEA PLATII 2 ASISTENTI DE FARMACIE(SALARII DE MIZERIE 700 RON.) INCERCATI SA AFLATI CE SPUN ANGAJATII,CEI DE JOS DIN LABORATOARE,DESFACERE,DEPOZITE ETC… SI PE URMA CONCLUZIONATI CU -APARAREA-CELOR DIN CONDUCERE.CRED CA SI MINISTERUL ARE VINA LUI,MULTE TREBURI SUNT IN -CEATA-LOCUL DE DISPUNERE A INSTITUTLUI,VOALOAREA LUI PE PIATA IMOBILIARA ETC…INSTITUTUL ARE BAZE LA DARVARI,LA BANEASA(AVEAU HERGHELIE DE ARMASARI)PTR.NU STUIU CE SERURI,MAIMUTE,IEPURI,SOARECI(MATERIAL DE CERCETARE) SI MULTE ALTELE,ERA -BOGAT-SE AUTOFINANTA SI ACUM:TARA NOASTRA AUR POARTA,
   NOI CERSIM DIN POARTA-N POARTA.
   INTR-O SITUATIE-RADICALA-(PE CARE N-O DORESTE NIMENI)DE UNDE VOM LUA VACCINURI?CINE VA FACE ANALIZE DE FOND?VA RASPUND EU-NEPLATITII DE LA I.CANTACUZINO(DACA VA MAI EXISTA.
   SCUZATI-MI INTERVENTIA ,DAR DACA(DACA ASTA-I MARE),VETI DORI SA AFLATI LUCRURI ADEVARATE SI-INTERESANTE ,CUM DISPARE UN INSTITUT DE IMPORTANTA EUROPEANA(SI NUMAI CA FACE CONCURENTA ALTORA)SI CINEVA-I AJUTA,BANUIESC,VETI AFLA .
   CU SPERANTA CA NU V-AM PLICTISIT SI CA NU MI-AM -BATUT GURA DEGEABA-VA MULTUMESC ANTICIPAT

 84. justitiaru November 7, 2012 at 5:00 pm #

  D-le Ponta
  raspunsul la solicitudinea dv de a va intalni cu TB s-a putut constata la conferinta de presa unde unul din reprezentantii presei v-a pus diverse intrebari ciudate privind
  anumite intentii (neexprimate inca) ale FMI fata de anumite propuneri ale guvernului aparute in presa.Cred ca va este evident ca toate aceste fitile au fost bagate pe filiera presedentiei cu scopul de a torpila anticipat rezultatul viitoarelor tratative cu FMI,dupa binecunoscutul model al mesajelor trimise pe filiera M.Macovei-Barosso care s-au intors ca un bumerang inpotriva gugernului .Va rog sa va interesati cine de la misiunea FMI organizeaza actiuni subversive antiguvernamentale.
  Asemenea gen de actiuni subversive pot intra sub incidenta acuzatiei de acte de sabotaj impotriva intereselor nationale.

 85. Admirator de lucruri cand sunt facute bine November 8, 2012 at 10:07 am #

  Salut Victor,

  Stiu ca unele opinii nu va plac, imi place sa spun ADEVARUL Ssi sa va sustin.

  Numirea lui ARAFAT este o greseala , probabil este o RASPLATA a fitilului aprins in ianuarie trecut.

  Asupra arabului planeaza afacerea “fundatia” SMURD !!!

  Nu zic nimic mai mult !!!

  A promite ca pâna la sfarsitul sesiunii parlamentare va fi lansata legea nu spune nimic, ati pierdut prin renuntarea la Vasile CEPOI 150’000 noi locuri de munca.

  Vasile CEPOI nu este vinovat in asa masura sa fie indepartat din functia sa ministeriala, un adevarat Premier isi asuma decizia de pastrare prin simpla motivatie, legea sanatati este pentru NATIUNE, suma de 40’000 Euro este o bagadela pe lânga misiunea lui vasile CEPOI.

  Ati ratat prin aceasta lege pierderea a multe locuri de munca in sanatate, asanarea financiara si calitativa a sistemului, imaginea ca un oltean salveaza sistemul si multe voturi.

  Ati actionat contra naturii.

  in alta ordine de idei, indepartarea de antonescu si voiculescu incepe cu aplauze, suntei bine monitorizat de CE si PE.

  rog, lasati mesajul !!!
  Promisiunea facuta arabului ca va fi si in guvernarea viitoare il face pe ARAFAT sa se orienteze si in alta parte, arabii sunt mincinosi si tradatori.

  • adr November 12, 2012 at 11:08 am #

   Nu este frumos sa vorbiti de rau un cetatean roman. Daca are si alta cetatenie nu inseamna ca-i stirbeste, in vreun fel, caliatea sa profesionala si de OM. Pacat ca nuu va indreptati atacurile spre alte persoane care ar putea fi facute responsabile cu adevarat. Raed Arafat traieste in Romania de la virsta de 16 ani. Este chiar mai roman decit multi dintre concetatenii nostri. Eu am cunoascut arabi si , ca orice natie, mai exista si uscaciuni. In realitate sint educati in spirit civic mai profund decit cetatenii romani.

 86. justitiaru November 8, 2012 at 6:48 pm #

  Succes in n campanie !
  Programul de guvernare USL striveste basismul ca ideologie criminala si antinationala.
  Intreaga politica basista pusa in practica de guvernul marioneta Boc s-a bazat pe conservarea recesiunii, pe saracirea populatiei, pe distrugerea sistemului de sanatate si invatamant,pe programe de asa zisa austeritate, de fapt programe de jaf sistematic al bugetarilor combinata cu jaful bugetului prin siteme de coruptie sofisticate .Indatorarea tarii marii finante straine a fost inca una din politicile de baza ale basismului de a creea dependenta de interesele straine menite sa mentina la putere clica pedista-basista .Ideea principala a mafiei porocalii era ca numai o tara slaba si dependenta de interesele straine poate fi controlata de o clica corupta.
  Crearea USL a dat o sansa de schimbare ,iar acest larg program ambitios de dezvoltare economica si sociala da o lovitura cred eu mortala ideologiei pediste-basiste.
  USL are acum aproape toate mijloacele sa obtina o victorie categorica la alegeri ceeace va deschide perspective frumoase pentru viitor.

  ATENTIE MARITA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Cine crede ca basescu se va resemna cu infrangerea este naiv.Fiti pregatiti pentru ce e mai rau tinand seama ca gasca mafiota basista este in pericol de a pierde pe langa putere si libertatea personala si averile ilicite.

 87. justitiaru November 8, 2012 at 10:28 pm #

  D-l Sova dominat net de d-L Boureanu la Realitatea pe tema programului USL.
  Este inadmisibila aceasta situatie.
  Boureanu a acuzat ca USL nu a facut nimic-Sova nu raspunde nimic
  Boureanu acuza ca programul sunt promisiuni fara acoperiure in buget-Sova nu raspunde
  Intolerabil

 88. nastyb0y November 9, 2012 at 5:26 am #

  Vă felicit public şi vă mulţumesc pentru eliberarea personajului Constantinescu Mihnea din funcţia de consilier al prim-ministrului României pe probleme de politică externă. Dacă nu ar fi venit Revoluţia în 1989, probabil că acest individ ar fi ocupat funcţii mult mai înalte Ghinion. Dar asta este o altă lungă istorie pe care, sper, o cunoaşteţi cel puţin la nivel de informaţie de bază.

 89. Fault November 9, 2012 at 8:18 am #

  EX – VAX

  – Papa, ce semnificaţie-i dă EX la o funcţie ?
  – Un fel de « fuse şi se duse ».
  – Şi domnul (am)băs ador american Gâgănştain devine EX după ce se cară ?
  – Nu. El rămâne în continuare un Vax-ambasador.
  – Aha, ca albina după ce o mierleşte. Devine vax-albina…
  – Dar d-l Guvernator pe funcţie de « CROC », ce devine după mazilre ?
  – EX-CROC, pe viaţă.
  – Şi bretonata despre care spui că e VAX ceauşist, ce devine după 09.12.2012 ?
  – EX-VAX.

 90. Fault November 9, 2012 at 8:57 am #

  TOAMNA SE-NUMĂRĂ ŞI BOBOCII…IUBIRII.

  Ea : Ce ieste teiu…, colega ?
  El : Jumătate din ce nu reuşesc să-ţi spun dintr-a IX-a !
  Ea (în gând) : Hai să-i suflu eu, gură la gură, continuarea (…besc) ?

 91. justitiaru November 9, 2012 at 9:59 am #

  D-le Ponta
  Ieri dupa lansarea programului vorbitorii USL s-au dovedit total nepregatiti sa raspunda la o intrebare simpla :”cum dovedesc ca acest program ambitios are resursele financiare bugetare si nu este simplu praf in ochii alegatorilor”.Ieri Sova a pierdut categoric meciul contra lui Boureanu pe acesta tema.Trebuie delegati oameni care sa fie in tema cu fundamentarea bugetara a programului.Fara expunere fundamentata financiar totul e gargara.
  Nici macar nu a fost in stare sa enumre cateva din realizarile guvernului Ponta.
  Va rog sa initiati o pregatire temeinica a purtatorilor de cuvant pe tema programului USL astfel ca persoanele care apar la TV sa fie capabile sa raspunda convingator nu sa faca figuratie.Altfel se creeaza impresia ca incercati sa pacaliti electoratul

 92. Admirator de lucruri cand sunt facute bine November 9, 2012 at 10:50 am #

  Salut Victor,

  Cu interes am citit programul tau de guvernare, ca fost coleg ma asteptam la ceva serios si de continut !!!

  S-au lansat lozincii, petarde rosii fara valoare, mai puti si chiar deloc termene si masuri.

  Ma voi referi la sanatate, credeam ca va fi ascultat Vasile CEPOI, dar din nou inapoi, mai rau si fara viitor pentru acest domeniu.
  El sustine o prostie MUTUELA, pentru a se apropia de ideea sugerata, trebuie ascultat, lasat liber sa vorbeasca, veti castiga 180’000 locuri de munca active si nu bugetare.
  Cand doresti intro 1H 1/2 le voi prezenta si intelege, azi nu mai conteaza ideologie trebuie sa gândim cu toti NATIUNE, iesirea din KAKA. (contacteza-ma si voi fi prezent)

  Am sa ma rezum in câteva cuvinte,Politica de guvernare în domeniul sănătății, patru priorități :

  1. Consolidarea mecanismelor de responsabilizare implicate:

  • Furnizori
  .
  • Pacienți

  • Case de asigurare

  • Ministerul de sanatate

  2. Consolidarea mecanismelor de control bugetar

  3. Consolidarea mecanismelor de evaluare

  4. Consolidarea sistemelor de informare

  La toate aceste puncte Vasile CEPOI stie ce trebuie, ARAFAT nu este competent in acest domeniu, trebuia lasat la SMURD si controlat la fundatia creata si la cei care sunt in CA (vs. HUREZEANU & cie)

 93. justitiaru November 9, 2012 at 1:55 pm #

  D-le Ponta
  Marsava actiune ANI trebuie sa primeasca un raspuns adecvat.Nu se mai pot taragana la infinit reactiile la acest mod de a folosi institutiile statului.
  Conferintele de presa ale d-lui Helvig si D-lui Mihalache excelente,
  pe intelesul tuturor si spulberand total acuzatiile javrelor basiste disimulate intr-o institutie a statului folosita ca politie politica.
  Limbajul neortodox folosit de d-l Mihalache mi se pare cat se poate de adecvat situatiei ca si poanta si comentariile legate de abac Va rog sa mobilizati Senatul si sa solicitati Comisiei de Integritate analizarea modului incalificabil,nelegal,inrolat politic in care actioneaza ANI. Pedepsirea ticalosilor cuibariti la ANI este o sarcina centrala a actualei campanii electorale.
  LSucces !

 94. Iluminatu November 10, 2012 at 8:17 am #

  MINISTERUL JUSTIŢIEI

  Stimată doamnă Pivniceru,
  Vă scriu aşa, a la Vieru
  Acum când ochii mi se uscă.
  Sunteţi o Mona (dar nu Muscă).

  Sloboadă-l pe AN-un deţinut politic,
  Cel judecat mai rău ca-n neolitic,
  Dând curs rapid la *Rezoluţie
  Ce se-ncadrează-n Constituţie.

  ……………………………………………….
  În munca ta poţi fi un zeu.
  Aşa să îţi ajute Dumnezeu !

  * Rezoluţia APCE nr. 1900/2012
  din 03.10. 2012.

 95. justitiaru November 10, 2012 at 9:25 am #

  D-le Ponta
  Nu va lasati derutat de marsava actiune ANI si marsati pe programul USL care va fi o loviturta mortala data basimului..Ideologia baisista conform careia Ro este o tara de 2 bani condamnata sa fie o colonie a marilor puteri .Planurilor marsave de subjugare a natiunii mafiei basite si interselor straine programul USL le da o lovitura nimicitoare Trebuie sa demonstrati insa cu date bugetare precise ca Ro se poate dezvolta refacandu-si capacitatile agricole si industriale, poate oferi roamnilor de pretutindeni speranta de a reveni in tara contribuind la progresul natiunii..Continuati cu consecventa,sunteti pe un drum bun.
  Succes

 96. silviu din Transilvania November 10, 2012 at 2:52 pm #

  Descantec contra Ciumei Portocalii

  Emblematici si Debili,
  Terminandu-si Treaba Mica,
  Langa noi se sting si mor,
  PDL-isti ce mor de Frica.

  Ordinul ce-i inspaimanta,
  Sta pe tzeava, va porni,
  Dupa Treaba ce facura,
  Treaba Mare va veni !

  Adunarea, adunarea !
  PDL-isti, incolonarea !
  La Jilava ARDe-v-as,
  Cu bocet, inainte Mars !

  Ia priviti-i cum se duc,
  La Jilava singuri cuc,
  Ia priviti-i cum dispar,
  Ia priviti-i cum se sting !

  Ciuma lor Portocalie,
  Vesnic ocara le fie,
  Hotia PDL-istului,
  Tradarea ARD-istului !

  Blestemati sa fiti din tata-n fiu,
  Blestemati din Mama-n fiica !
  Cu Blestemul Pamantului,
  Cu Blestemul Neamului,
  Cu Blestemul Romanului,
  Cu pedeapsa Domnului !
  In veci sa fiti afurisiti,
  Pacatele sa le platiti !
  Amin !

 97. Tecuci S.C. November 10, 2012 at 3:37 pm #

  D-le Ponta,daca promite-ti ca deschide-ti cutia Pandorei jur sau va promit cu adevarat ca am sa intru in PSD sau in PNL ca un simplu membru de partid si am sa ajut mult USL-ul la alegerile parlamentare

 98. un_roman November 10, 2012 at 6:17 pm #

  Am intrat pe blog sa va spun sa aveti in vedere dupa 9 Decembrie si modificari aduse codului muncii sau oriunde se pot face modificari referitoare la salarii, pentru ca unii suntem platiti la ora si nu regelementeaza nicio lege cat este salariul minim pe ora. Daca este si nu sunt eu informat, atunci este gresala mea. Dar n-am auzit sa se reglementeze asa ceva.

 99. gelu November 11, 2012 at 1:42 pm #

  Romani daca vi s-a urat cu viata!!!

  Votati ARD si veti ajunge in regim de urgenta la cintirim.

 100. Cristian November 11, 2012 at 6:28 pm #

  Cred ca interesul celor bogati de a fi parlamentari trebuieste minimalizat cu conditii de cultura istorica, economica, juridica si de cunoastere a poporului roman cu nevoile lui si realizarile personale in a folosi avutia acumulata in a crea locuri de munca.
  Pana in final si comunistii si-au dat seama de aceasta nevoie reala pe plan intern si international. Nu ar fi rea chiar o scoala de un am sau doi.

 101. Justitiaru November 12, 2012 at 4:43 pm #

  D-le Ponta
  Mare atentie,sondajele actuale nu sunt relevante pentru scorul final al alegerilor.
  Basescu si mafiotii lui actioneaza in disperare de cauza,dovada atacul marsv al ANI si desi fara o acoperire faptica dpdv public acest atac masiv la adresa guvernului induce o teama : “uite ce ne face basescu, nu poate fi invins”.
  Aparitia imediata a cazului Trasculescu a echilibrat putin situiatia,dar nu suficient.Sunt stringent necesare actiuni in forta ale guvernului care sa pericliteze efectiv mafia portocalie si care sa dea sentimentul public: “Acum ii dovedim pe mafioti”.
  Meciul se joaca si in fiecare zi scorul se sachimba functie de impresia publica despre actiunile competitorilor in cursa electorala.
  So pe mafioti cu toata forta,sa-i rupem !

  • mihails November 15, 2012 at 11:20 pm #

   este adevarat ca tradatorii de tara trebuie sa plateasca ..au vandut tot la straini .. petru romania viitorul aproape ca se inchide ..daca nimeni nu vede asta atunci ma intreb oare de ce ne m-ai numim romani .. din istorie romanii ne-au cucerit sa ne ia aurul , apoi rusii ne-au luat si aur si uraniu si petrol ,ne-au lasat in genunchi ,acum vine europa si iar tot aur vor si plus economia care guvernantii romani o cedeaza cu usurinta ,usurita pentru care o sa platim cu varf si indesat sute de ani .. trezirea din aceasta agonie pe termen scurt o sa ne coste mult si multe generatii ..ce pot sa spun decat ca stramosii nostrii sunt tristi si suparati ..ei au fost patrioti ,au luptat ,au aparat cu viata aceasta tara iar noi acum ce facem ? daca nu analizam profund situatia grava pe care singuri noi o cream o sa avem de suferit insutit m-ai tarziu.. nimic din ce inseamna europ[a sau democratie nu este corect pentru noi romanii.. ei au salarii de 10 -15 ori m-ai mari , costuri identice s-au chiar mai mici ..noi ce avem de castigat ma intreb ? doar ca ne apara cineva ,europa sau rusia ne ajuta oare ? dar chinul infernal al romanilor oare merita ? trebuie sa invatam sa ne protejam oamenii care sufera si sunt necajiti si sa nu uitam niciodata ca ,guvernatii sunt acolo exclusiv ca sa le fie m-ai bine romanilor si nu cum s-a intamplat aproape mereu ,inclusiv pe timpul comunistilor cand poporul a suferit si a trudit intr-o tara bogata dar traind saraci si in chinuri dupa o zi pe alta .. deci eu consider ca m-ai bine ca guvernantii nostri sa reflecteze bine acum decat ma-i tarziu sau prea tarziu ..

   • Justitiaru November 17, 2012 at 11:55 am #

    @Mihailis
    Inainte de asteptari de la guvernanti cetatenii sa-si asume respomsabilitati atunci cand este momentul si sa inceteze sa mai asiste ca spectatori la evenimente

 102. nelutiu November 16, 2012 at 3:09 pm #

  Domnule premier Ponta vă admir pentru curajul pe care l-aţi avut atunci când USL-ul a atacat Statul de Drept instalat intr-o Românie pentru care au fost împuşcaţi şapte mii de oameni fără arme asupra lor deoarece legile comuniste, cât şi legile de astăzi nu permit utilizarea armelor letale decât de câtre vechii comunisto-securişti, procurori şi alte structuri aferente unei dictaturi comuniste totalitare.

  Am fost arestat ( doar formal!) de către trei ofiţeri ai Securităţii(Dumnezeu să-i odihnească în pace!), chiar în anul emigrării generalului Pacepa, doar pentru curajul (sau poate teama!) exercitării a trei focuri în plan vertical cu o armă miniaturizată şi semiautomată în faţa clădirii PCR, de fapt Consiliul Local, am ieşit din postura de delator turnând tot oamenii lor( ai PCR-ului) şi azi sunt urmărit….. dar m-am consolat! De ce aţi aderat la structura securisto-bolşevică şi aţi mai corupt şi partidul PNL, ştiind că aveţi doctrine total opuse?

  Care sunt măsurile luate în perioada cât aţi fost magistrat împotriva criminalilor de la Revoluţie, de ce dosarele crimelor au fost returnate de reprezentanţii UE şi e tăcere?

  Mi-aş dori din tot sufletul un preşedinte al României postdecembriste de vreo patru-cinci decenii în vârstă, dar…..s-ar părea că nu vom avea parte! Succes în alegeri!

 103. Felicia December 14, 2012 at 7:03 pm #

  Dle Ponta , va sfatuiesc sa sa nu va lasati afectat de jignirile ce vi se aduc si MERGETI MAI DEPARTE SI SA VA FACETI O ANALIZA CLARA A FAPTELOR-CAUZELOR CARE AU CONDUS LA ACESTEA.
  Personal va spun ca eu am evaluat riscurile din orice critici, jigniri sau mesaje directe ce au incercat sa-mi murdareasca identitatea>>>>>si SURPRIZA AM CASTIGAT!!!!!!!! si am ajuns mai departe decat ei ………………..de fapt PARDON !!! daca nu erau acele elemente fara character eu nu deveneam VALOROASA .
  success si dv

 104. davcosti December 25, 2012 at 10:39 am #

  http://comunitate.ziare.com/blogs/34392/17107/salva-i-rom-nia-ve-nicul-buget
  Tot timpul mai există o șansă și NOI putem schimba asta,dacă mai avem încredere

 105. nelutiu April 6, 2013 at 7:47 pm #

  Bună d-nule premieer şi cu respect vă scriu , deoarece dintr-un
  antipatizant, am ajuns azi să vă repect, prin poziţia vluată

  • nelutiu June 3, 2013 at 5:45 am #

   @nelutiu . Acesta care postează e un fals, iar dacă-l respect eu sau nu pe premierul Ponta, asta nu e treaba impostorului care postează în locul meu, asta am dedus după poziţia virgulei din frază!!

 106. petrisor cornelia June 26, 2014 at 10:58 pm #

  domnule v.ponta ,faceti ceva si cu recuperatorii de credite(jacmanesc populatia)
  nu este vina noastra ca am ajuns in situatia aceasta(salarii taiate,majorari de preturi)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mediafax Group, vedeta topurilor celor mai viralizate stiri in social media | refresh.ro - October 24, 2012

  […] doi este ocupat de un articol redactat de premierul Victor Ponta pe blogul sau, in care scrie despre stenograme si autosesizari. Articolul a generat 808 share-uri pe Facebook, 81 […]

 2. Zelist Blog » Blog Archive » Topul celor mai viralizate stiri in social media in perioada 15-21 septembrie 2012 - October 25, 2012

  […] este ocupat de un articol redactat de premierul Victor Ponta pe blogul sau, in care scrie despre stenograme si autosesizari. Articolul a generat 808 share-uri pe Facebook, 81 de comentarii, 814 like-uri, 1 Twitter trackback […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: