Succes romanilor nostri de la Jocurile Paralimpice!

29 Aug

Doresc sa dedic cateva randuri unui eveniment sportiv mai putin mediatizat, insa nicidecum mai putin important sau spectaculos. Astazi incepe cea de-a 14-a editie a Jocurilor Paralimpice ce au loc la Londra – cu o participare record anul acesta, de 4.200 de sportivi din 166 de tari, inclusiv Romania.

Pentru cei care nu sunt foarte familiarizati, spre deosebire de Jocurile Olimpice, Jocurile Paralimpice sunt dedicate  exclusiv sportivilor cu dizabilitati.

Ma bucura foarte mult faptul ca, in cadrul acestei editii, Romania participa cu cea mai mare delegatie de sportivi, reprezentand tara noastra la probele de atletism, paraciclism, natatie si tenis de masa.

Din multe puncte de vedere, sportivii nostri sunt deja olimpici, intrucat prima si cea mea grea victorie pe care au obtinut-o a fost cea asupra spiritului – nu intamplator, motto-ul Jocurilor Paralimpice este ”spirit in miscare”. Sunt oameni cu totul si cu totul speciali, deoarece obtin performanta sportiva in conditii extrem de dificile si in ciuda greutatilor vietii cu care majoritatea dintre noi nu ne confruntam. Este o performanta pe care doar cei cu o ambitie si un spirit de fier o pot realiza. Pentru aceasta au intregul meu respect. Guvernul Romaniei ii va recompensa pe medialiati exact ca si pe cei care au obtinut rezultate foarte bune si la recenta Olimpiada.

Tocmai de aceea, vreau sa le urez mult succes celor 6 sportivi care vor reprezenta tara noastra la Londra: Florin CojocEduard Carol NovakImre TorokNaomi CiorapSamuel CiorapDacian Makszin! Stiu ca ne veti face mandri si va asigur ca suntem cu totii cu inima alaturi de voi. Va tinem pumnii!

 

 

190 Responses to “Succes romanilor nostri de la Jocurile Paralimpice!”

 1. anca August 29, 2012 at 11:21 am #

  domnule Ponta, ce le doriti romanilor care nu pot si nu vor sa coabiteze cu base?

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 30, 2012 at 10:19 am #

   Nu-i sclav pe lume să nu aibă puterea care sfărâmă cătuşa – William Shakespeare

  • Constantin August 30, 2012 at 10:58 am #

   Cat mai multe vacante pa “Coasta de Azur”.

   • Constantin August 30, 2012 at 10:59 am #

    Sau la Napoli ca tot mediterana este.

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 30, 2012 at 7:54 pm #

    Pot ierta prostia, dar nu şi răutatea! – Napoleon Bonaparte

  • Ionescu Ramona September 3, 2012 at 11:42 pm #

   Domnule prim ministru,
   V-am asteptat cu nerabdare ca alternativa politica pentru o guvernare bazata pe performanta, intr-o societate in care demnitatea umana trebuie restabilita.
   Constat cu stupoare ca va lasati condus de baronul local Liviu Dragnea,cel care se crede Dumnezeu pe pamant, cel care decide si pentru un post de femeie de servici in Teleorman!Se va lepada de dvs

   asa cum s-a lepadat si de Nastase si de Geoana!
   A adus inspector general la invatamant o mahalagioaca si cea mai mare ciubucareasa, care s-a imbogatit dupa examenle de bacalaureat si titularizare, o sa afle si procuratura in curand cu dovezi!
   Unde este performanta despre care vorbiti ?
   Daca veti continua cu astfel de oamnei pana la alegerile din decembrie nu mai aveti nici 30%.

  • anonim September 13, 2012 at 9:42 pm #

   Sa voteze afisul lui Mazare . Cred ca e valabil si in noiembrie.

 2. Gabriela Maria Herzbruckner Aczel August 29, 2012 at 11:28 am #

  Au luat aur la Olimpiada Internaţională de Mate!!!

  Aşa, şi?!

  Sînt vreo şase. Cinci băieţi si-o fată. Doi dintre ei au benoacle.
  “Feţe de tocilari”, aşa gîndeşte lumea despre ei! Plus vreo doi-trei profesori, dintr-ăia de au 15şpe milioane de lei vechi si halesc conserve în deplasările peste graniţă, ca să pună deoparte diurna şi s-o utilizeze la “trei stele”, ultra all inclusive, în Grecia, alături de soţia sa, o “mîhnită” de profă de biologie.
  La aeroport nu-i bagă nimeni în seamă, dar deasupra capului, unul dintre dascăli ţine o tăblie pe care scrie: “România”. Aeroportul se întrebă:”Ce e, mă, cu amărîţii ăştia?” Au nişte tricouri galbene pe ei, iar la gît le atîrnă medalii. La unii, de aur. “Dacă sînt sportivi, de ce dracu nu e ciorchinele de camere TV pe ei?” continuă întrebările. Aaaa, uite, au şi-un steag. Un tricolor! Cînd îl afişează, o fac cu mîndrie. “Bă, esti nebun?! Ăştia chiar mai cred în chestia asta cu reprezentarea cu cinste a ţării, cu… Cine naiba sînt?”
  Da, chiar aşa, cine naiba sînt de nu-i bagă nimeni în seamă, în afară de rude?

  1. Omer Cerrahoglu
  Primul cu benoacle. Clasa a XI-a, vine din Maramu’, din Baia Mare. Avea 14 ani cînd cucerea prima medalie de aur, la Bremen, Germania, în 2009. N-a vrut să dezamăgească, aşa că acum a venit tot cu cel mai preţios metal la gît.

  2. Radu Bumbăcea
  Fără benoacle. A luat – culmea nesimţirii! – BAC-ul, la “Tudor Vianu”, în Bucureşti. Aur la Amsterdam şi în Kazahstan. Adoră literatura, ştiinţele si-a fost, deja, acceptat la Cambridge. Pentru cei care n-au timp să caute pe Google, băieţii de aici au pornit la drum Universitatea în 1209, cam pe vremea cînd noi ne apucam de cnezate si voievodate.

  3. Ioana Tamaş = la 18 ani a primit premiu pentru întreaga activitate
  Singura fată din lot – fără nici o legătură cu fotbalistul! De cînd era în şcoala generală, la Nr. 79, rupea pe matematică. În primăvară a primit premiul “Laurenţiu Panaitopol” pentru întreaga activitate de olimpic pe parcursul şcolii! “Poftiiiim???!!! N-are nici 20j de ani şi primeşte diplome pentru “întreaga activitate”?!
  A, şi ea are benoacle. Unii poartă ochelari din cauza jocurilor pe calculator sau Wii. Ei, pentru c-au citit prea multe cărţi.

  4. Tavi Drăgoi
  E pasionat de chitară, informatică şi electronică. A luat doar “argint”, dar a fost acceptat, deja, la Harvard!
  Completare. “Harvard” desemnează o Universitate din SUA, fondată la 1636, cu 140 înainte ca americanii să se pună pe făurit state. Pur statistic, pe aici au trecut 75 de omuleţi care au luat premiul Nobel la diferite discipline!

  5. Alt benoclist, Fane (Ştefan) Spătaru, from Alexandria – atenţie, Alexandria de Teleorman, nu de Egipt! S-a “încălzit” pe plan local, la Balcaniada din Turcia, de unde a venit cu aur. Acum a coborît o treaptă, a luat doar argint, dar e mezinul trupei, are şanse.

  6. Fane (Ştefan) Ivanovici
  Vine din Bacău. Cei mai buni prieteni ai lui? Newton, L’Hospital, Gauss…

  7. Radu Gologan e coordonatorul. Prof în Poli, în Bucuresti. 10 ani ca preşedinte al Comisiei Naţionale a Olimpiadei de Matematică. 40 de articole de cercetare, peste 30 didactice, cărţi, bla-bla-bla. Le-a vorbit unor studenţi din Rusia, Franţa, SUA, Germania.

  În concluzie, nişte tocilari! Iată Delegatia României participantă la Olimpiada Internaţională de Matematică. Locul 1 pe Europa şi locul 10 în lume (din 100 de ţări, într-un clasament neoficial). Două medalii de aur luate în Argentina, la Mar del Plata, la cea de-a 53-a ediţie.
  Pe cine interesează, însă, o astfel de ştire? În ţară avem 120.000 de nebacalaureaţi. “Pacyno” se dă cu gel cînd merge să afle rezultatele la BAC. La Iaşi, de trei ani, la acelaşi liceu, NIMENI n-a luat examenul. Iar noi vorbim despre nişte puşti de 16-18 ani care uimesc lumea!

  De ce in tara asta inteligenta nu merita rasplatita inclusiv pecuniar?

  • NICU DIN ARDEAL August 29, 2012 at 9:32 pm #

   daca ei,cei care ne conduc, nu au scoala sau au absolvit pe bani si plagiaturi, de ce i-ar interesa de niste ”tocilari cu benoacle ” cum le spui dumneata ? ei inca nu au auzit de matematica si cauta pe GOOGLE rezultatul unei simple operatii matematice !

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 30, 2012 at 12:07 pm #

   Nu izbuteşte nimeni lucruri mai mari decât puterea lui:
   îţi spune dreapta judecată ce-i cu putinţă şi ce nu-i.
   Aşa-s poruncile naturii, aşa e legea omenească;
   să nu încerce neştiinţa ce nu-i e dat să-ndeplinească.

   Ah! Să coboare-n sine însuşi, nu-i dă prin minte nimănui:
   Priveşte fiecare traistă ce-o poartă cel din faţa lui.
   – Persius –

  • mariana August 30, 2012 at 4:39 pm #

   Oooo, d-na Gabriela, m-am infiorat citind mesajul dvs!! Din pacate , ca simplu muritor , nu pot decide nimic!! Atata adevar , atata tristete….E simplu ca buna ziua … din acest motiv am ajuns unde suntem , pentru ca decidentii nu apreciaza valoarea ….doar cei care nu pot face nimic cu propriile puteri , cei nepregatiti sunt apreciati , ei executa fara sa gandeasca tot ce li se spune . Din pacate acestia sunt promovati….da , m-am infiorat , poate de mandrie , sau de tristete….

  • viorel August 31, 2012 at 7:48 am #

   Nu stiu de ce te chinui sa-i scrii atat, ca si asa nu citeste. De fapt nici n posteaza el aici. Nici daca copii se inscriu in psd si vor spune ca succesul se datoreaza grijii si ajutorului venit din partea lor, nu vor primi vreo multumire. Grija lor e alta …
   ! Premier de paie !

   • viorel August 31, 2012 at 8:29 am #

    scuye… ”COPIII”

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 31, 2012 at 10:58 am #

    Cu cât eşti mai înţelept, cu atât îţi dai mai bine seama că pe lume există mulţi oameni deosebiţi. Oamenii de duzină nu observă nici o deosebire între semenii lor – Blaise Pascal

 3. cornelia August 29, 2012 at 11:47 am #

  E un mod frumos si drept ,de a evidentia aceasta activitate sportiva la nivel mondial a celor cu dizabilitati.Noi romanii am fost prezenti tot timpul la aceste competitii chiar daca au fost unu sau doi sau chiar mai multi.Trebuie sa apreciem vointa acestor sportivi ,ei inteleg mult mai bine ca noi cei normali sloganul”mensana in corpore sana”.Le doresc succes indiferent de palmaresul care-l vor avea.
  E bine ca a-ti dat un senm de viata,,de cateva zile nu am mai auzit nimic de dumneavoastra decat ca sunteti plecat in Africa De Sud,sper sa fi fost de bun agur aceasta vizita mai ales din punct de vedere economic pentru ca in acest continent exista o piata buna de exploatare avantajoasa pentru toti si chiar avem si multi prieteni la care sa cerem ajutor si parteneriat loial.
  Cand plecati prin lume ,dupa treburi nu va luati cu dumneavoastra si un “stirist”???!!! asta ca sa stim si noi in timp real ce mai e printr-o tara asa frumoasa si bogata.
  Randul viitor va rog sa va insusiti critica si sa actionati corect.
  Poate i-i dati un telefon lu’ don basescu ‘sa-l felicitati si spunetii ca noi prostimea suntem pe langa palate cu urari diverse.El stie sa asculte spre deosebire de “noi”,foloseste un “silencio stampa”avantaj ei.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 30, 2012 at 10:18 am #

   Oficioasele susţin că sunteţi la vânătoare de lei!!!! În realitate, s-ar putea să fiţi la “vânătoare” de dolari!

 4. anonim August 29, 2012 at 11:55 am #

  Succes!

 5. Daniela Margarit August 29, 2012 at 1:52 pm #

  Va felicit pt. atentia cu care tratati fiecare domeniu, fiecare eveniment. As vrea ca, in timpul vietii mele, acest popor sa priceapa cand este nevoie sa spuna prin vot categoric ceea ce trebuie si in acest fel sa-si sprijine conucatorii buni, ma intreb daca se va putea vreodata. Fie ca Dumnezeu sa va dea putere si sanatate sa puteti depasi dezamagirile si sa va avem muuuuulti ani Prim-ministru!

 6. Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 2:14 pm #

  Înaite de a recunoaşte superioritatea cuiva, lumea cere succese răsunătoare – Honore de Balzac

  • Florian August 29, 2012 at 6:36 pm #

   Oare iti vei da seama vreodata cat de penibil esti? Nu cred. Imi vei raspunde probabil cu o cugetare (de-a altora, pentru ca ai doar buton de redare, nu si de gandire proprie), dupa care vei continua sa arunci cu nuci in pereti, cu aceeasi lipsa de simt al ridicolului.

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 30, 2012 at 8:05 pm #

    Cu dedicaţie pentru Florin: “Cine nu vrea să greşească nu trebuie să meargă la război. Cei care se mărginesc să-i critice doar pe ceilalţi şi să le scoată în evidenţă greşelile, fac ei înşişi cea mai mare greşeală din lume. Ca să intri în tagma negustorilor de critici nu se cere nici un fel de talent, nici un fel de sacrificiu, nici un fel de geniu, nici un fel de pregătire şi nici măcar o fărâmă de… caracter – Napoleon Bonaparte

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 31, 2012 at 9:22 am #

    Ok! “Cine nu vrea să greşească nu trebuie să meargă la război. Cei care se mărginesc să-i critice doar pe ceilalţi şi să le scoată în evidenţă greşelile, fac ei înşişi cea mai mare greşeală din lume. Ca să intri în tagma negustorilor de critici nu se cere nici un fel de talent, nici un fel de sacrificiu, nici un fel de geniu, nici un fel de pregătire şi nici măcar o fărâmă de… caracter” – Napoleon Bonaparte

   • Constantin August 31, 2012 at 3:27 pm #

    D-ule Florian,cei ce critica sunt numiti cronicari si au un loc de cinste in istoria omenirii dar in cazul de fata banuiesc faptul ca acestui “replicator” ii lipsesc cu desavarsire oglinzile din locuinta personala.Pentru ca savurez deschis insuccesul USL,si subliniez ca nu succesul lui Basescu,sunt etichetat drept prost,spiritual in sensul rau al cuvantului si rau in sensul malitios.Oricum,una dintre tabere si sustinatorii acesteia arata gratie si cand pierd(vezi investirea lui Ponta ca premier de catre Basescu).

   • Ruşinică Tristoiu Taifas September 1, 2012 at 11:31 am #

    Cum este firesc, am afinităţi polititice, bazate pe intuiţie, dar nu sunt membru de partid, nu sunt conectat la bani publici, nu fac parte din rândul parveniţilor epocii. Cu alte cuvinte, sunt om simplu, agasat de vorbele şi faptele demisului, care confirmă cugetările lui Blaise Pascal: “Ce himeră mai este şi acest om? Ce noutate, ce monstru, ce haos, ce îngrămădire de contradicţii?! Judecător al tuturor lucrurilor, imbecil vierme de pământ; depozitar al adevărului; îngrămădire de incertitudine şi de eroare; mărire şi lepădătură a Universului. Dar ce sunt, prin urmare? Un lucru ce cugetă… unul ce se îndoieşte, înţelege, afirmă, neagă, vroieşte, nu vroieşte, totodată imaginează şi simte;… din simplul fapt că ştiu de existenţa mea şi… absolut nimic altceva nu aparţine firii sau esenţei mele.”

   • Ruşinică Tristoiu Taifas September 3, 2012 at 11:54 am #

    Despre succesul tradiţional băsist pe care-l savurează dl Constantin: “Nu-mi vorbi mie despre tradiţia navală. Nu e altceva decât rom, sodomie şi bici.” – Winston Churchill

   • Constantin September 4, 2012 at 10:01 pm #

    W.C. se referea probabil la vremurile galerelor,demult apuse.

 7. nastyb0y August 29, 2012 at 4:12 pm #

  Păi, ce facem, domnule Ponta, cu dorinţa dvs. de a vă afişa drept un mare iubitor al respectării legilor? Nu cumva ati făcut o (altă) boacănă cu detaşarea la detaşare a colegului dvs., Ceort? Vedeti că funcţionarii ăştia cu statut special din Ministerul Justiţiei au un Statut al lor, cu putere de lege. În plus, ăştia sunt cam supărăcioşi. Ei sunt si cei care au aruncat şepcile anul trecut prin curtea Modroganului. Faceţi bine şi reparaţi beleaua, cu sau fără cvorum.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 30, 2012 at 12:11 pm #

   Forţele vi ale unui neam pot fi stânjenite o vreme; când le vine însă ceasul, înmuguresc şi înfloresc cu putere irezistibilă – Mihail Sadoveanu

 8. nimabe August 29, 2012 at 4:17 pm #

  Pana cand nu spuneti adevaratul motiv pentru care ati fost nevoit sa acceptati pragul electoral si pana cand nu veti spune cine si cu ce a fost amenintata tara, de v-a determinat sa cereti colegilor sa asigure cvorumul in parlament, toate meclaratiile dvs vor veni exact ,,ca nuca-n perete,, , indiferent de cat de necesare sau bine intentionate vor fi , credeti-ma. Daca nu veti fi cinstit cu romanii, se darama tot. Astia vor depune motiune si va vor darama, iar dezastrul pentru tara va fi inimaginabil. Mai e timp sa reparati lipsa de transparenta . Indiferent cu ce ne-au amenintat strainii, trebuie, obligatoriu , sa faceti public. Romanii se vor intoarce cu increderea spre USL, fiindca adevaratii romani prefera sa rabde de foame decat sa fie tratati ca niste lasi ingenunchiati de mafia transfrontaliera. Eu, una, numai daca ne veti spune adevarul, adevar, voi mai vota si sunt convinsa ca, stiindu-se adevarul, vor veni catre USL mai multi sustinatori decat inainte de suspendare. Ne-ati promis ca veti comunica poporului orice, nu ca Boc. Tara asteapta.

  • nimabe August 29, 2012 at 4:20 pm #

   scuze, in loc de declaratii, am scris ,,meclaratii,,

   • Florian August 29, 2012 at 6:51 pm #

    Minte-ma frumos, cam asa suna smiorcaiala ta, @nimabe.
    Ce importanta are motivul pentru care un las este las, rasplata pentru care un tradator este tradator? Daca iti livreaza o scuza impanata cu vorbe sforaitoare despre interesul national, este mai putin las, mai putin tradator? Daca o sa iti placa felul in care te imbrobodeste o sa-l votezi?
    Daca asa conducatori becisnici am fi avut si la 24 ianuarie 1859, si la 1 decembrie 1918, si la 23 august 1944, ar fi fost vai de capul nostru.
    Nu, eu nu sunt un soarece oparit, vorba lui Mircea Badea, si nu voi merge alaturi de cei care s-au dovedit a fi soareci opariti. Sa voteze cine o vrea cu soarecii opariti.

   • anonim August 29, 2012 at 9:51 pm #

    Au promis pentru Rosia Montana de la anchete, discutii, interzicerea exploatarii cu cianuri si asa mai departe.

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 30, 2012 at 10:13 am #

    Violenţa a dat naştere celor dintâi sclavi şi laşitatea le-a perpetuat sclavia – Jean-Jaques Rousseau;

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 31, 2012 at 9:26 am #

    Pentru Florian: “Dacă tot ceea ce ai este un ciocan, toate obiectele din jur iţi par cuie”.

  • mariana August 30, 2012 at 4:43 pm #

   am aceeasi parere…..sunt foarte suparata !!!!!!

 9. isabel64 August 29, 2012 at 6:16 pm #

  Vesti din Romania…

  Domnule Ponta, articolul imi aminteste ca mama mea are un handicap grav. Mie imi este foame, fiindca insotitorii nu au primit salariul si de aceea m-am gandit sa scriu. Ca sa tina de foame. Poate nu stiti, dar la noi, domnul Presedinte se marita, sa-i fie cu noroc. sper ca domnia voastra ati ajuns cu bine in Africa, mai ales ca se pare ca ati plecat pe jos, sau poate chiar in genunchi. Va spun cu placere ca unii domni din PNL au aflat din presa cum ca domnul Antonescu ar fi intr-un concediu bine meritat, poate prin frumoasa Italie. Pe aici nu a mai fost Sedinta de Guvern si Parlamentul, dupa ultimul spectacol, a intrat in vacanta, sau coma. Nu a mai fost nicio sedinta a USL. Ziarele favorabile nu mai schimba articolele, probabil ca sa nu injure romaneste, a lehamite. Tot de pe surse aflu ca dreapta se coaguleaza ca racitura si chiar va pregateste o surpriza, in timp ce USL se topeste ca inghetata, impreuna cu ceva milioane de oameni. Cat despre mine, ca sa stiu cum mai stau, citesc blogul domnului Nastase, care are momentan cea mai buna vedere catre Romania. Tot imi mai este foame si tot mai astept, dar am uitat ce anume…

  • mariana August 30, 2012 at 8:18 pm #

   Super !!!! Atata amar de roman necajit , umilit , trist , simte la fel!!!! N-as fi scris mai bine !!

 10. Vasile Roaita August 29, 2012 at 9:09 pm #

  La multi ani!

  Ninge asa frumos afara
  Lumea s-a închis în casa
  Si înfipta în mâncare
  E mai grasa mai frumoasa

  Copilasii unsurosi
  Se strecoara-n asternuturi
  Si cu pofta de sub unghii
  Clantane si-nghit rebuturi

  Iar parintii se îmbata
  Sorb cu zgomot din pocale
  Sfâsie cu dintii lacomi
  Bucati din foste animale
  Si se simt mai buni si veseli
  Pentru ca e sarbatoare
  Fericirea lor depinde
  Ding ding ding
  Doar de mâncare

  Mos Craciun c-un sac de daruri
  Trecea-ngândurat pe afara
  O familie de sarmani
  L-a rapit si îl prepara
  Iar acum cu bucurie
  Va anunt: lumea-i mai buna
  Suntem toti în farfurie
  Ding ding ding ding
  Pofta buna!
  Ding ding ding ding
  Pofta buna!
  Ding ding ding ding
  Pofta buna!

  Versuri de la:

  http://www.versuri.ro/

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 31, 2012 at 11:05 am #

   Mult mai importante sunt caracterele decat talentele – Winston Churchill

 11. Mihaela August 29, 2012 at 9:30 pm #

  Foarte frumos din partea dvs ca aratati atentie fiecarui public in parte, asta inseamna mult.!!! Si eu le doresc SUCCES !!! nu pot sa ma abtin in a va transmite si dumneavoastra SUCCES!!! In olimpiada politica …….

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 1, 2012 at 12:21 pm #

   “Un conducător este un negustor de speranţă” – Napoleon Bonaparte

 12. marian_gl August 29, 2012 at 10:47 pm #

  le tinem pumnii romanasilor:)
  sper sa mai apara politicieni ca dumneavoatra..
  mai stati si cu domnul presedinte Ion ILIESCU,sa nu uitati de dansul,e mare om..
  salutari de la galati

 13. anonim August 30, 2012 at 10:45 am #

  Da, sunt intru totul de acord cu cele sustinute de “nimabe”.
  Domnule Ponta,
  sunteti obligat sa ne spuneti exact care sunt motivele in baza carora nu conteaza votul nostru nici la alegeri, nici la referendum. Va rugam sa ne spuneti tot adevarul, nu mai adoptati aceasta atitudine care va insemna pierderea de voturi de catre USL, la alegerile din toamna.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 31, 2012 at 9:46 am #

   “Europa e un muşuroi de cârtiţe” – Napoleon bonaparte

 14. dlnimeni August 30, 2012 at 4:15 pm #

  Domnule premier, va semnalez – fiindca blogul dnei ministru Andronescu pare a fi ramas in urma timpului – ca prin sectorul 4 unii profesori nu prea isi primesc integral drepturile salariale, am inteles ca pentru perioada de vara. Va rog sa semnalati chestiunea dnei Andronescu si sa o rugati sa discute asta cu dom’Piedone, fiindca am inteles ca, mai nou, salariile vin prin primarii. Dati-va seama ca profesorii mai iau salarii, pentru septembrie, tocmai la jumatatea lui octombrie si ca unii dintre ei sunt pusi pur si simplu in situatia de a nu avea ce minca 6 saptamini.

  • anonim August 30, 2012 at 9:44 pm #

   Ce salariu mai vrei daca viecare examen de bacalaureat e un dezastru mai mare decit precedentul?

   • dlnimeni August 31, 2012 at 10:39 am #

    Nu m-am adresat dumneavoastra. Si, oricum, mai inainte de a va baga in vorba, invatati, va rog, pluralul.

 15. veta666 August 30, 2012 at 7:36 pm #

  OLTCHIM?????.. Asta nu mai e vanzatea geamurilor, si ferestrelor din casa parinteasca???
  II DATI OLTCHIMU LU MERKALOAIA?????

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 31, 2012 at 11:10 am #

   “Omul este jumătate porc, jumătate sfânt. Paradoxul este că, cu cât îşi doreşte să devină mai sfânt, cu atât devine mai porc” – Blaise Pascal

 16. Lorelei August 30, 2012 at 7:55 pm #

  Domnule Ponta,
  V-am mai scris, nu stiu daca aveti timpul necesar sa cititi toate “offurile” noastre… stiu ca sunt multe presiuni pe umerii dumneavoastra interne si externe, dar nu faceti greselile pe care le-a facut si suspendatul… Ati spus ca veti fi transparenti, atunci de ce nu va consultati mai mult cu poporul??? De ce nu ne spuneti atat cat se poate despre aceste presiuni, de ce nu ne spuneti care este pretul (tributul) pe care trebuie sa-l plateasca Romania pentru a fi in aceasta mare “elita europeana” a se intelege (scursura) scuze daca sunt prea caustica…
  De ce nu ne spuneti nimic despre “vanzarea” Olt Chim??? De nu v-ati opus asa cum s-a procedat cu gazele de sist??? Chiar trebuie sa fim o natie de cocosati??? Care sunt beneficiile Romaniei si a romanilor din pozitia de capra???
  Domnule Ponta, am si eu acasa o fecioara, dar este foarte mandra si orgolioasa si vreau sa cred ca aceste trasaturi va caracterizeaza si pe dumneavoastra si nu veti mai ceda in fata strainilor cum ati mai facut-o de nu am reusit sa scapam de satana. Incercati sa tineti cont mai mult de noi si atunci veti castiga si dumneavoastra si noi. Lasati-i pe cei din afara caci niciodata nu ne-au dorit binele si niciodata n-am reusit sa-i multumim.
  Daca vreti sa nu pierdeti trenul din decembrie…apropiati-va de noi!
  Mult succes si putere!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 31, 2012 at 11:16 am #

   “Minciuna face jumătate din înconjorul lumii, înainte ca Adevărul să apuce să-şi tragă pantalonii” – Winston Churchill

   • veta666 September 5, 2012 at 12:44 pm #

    Mai taci ma, filosofule cu textele tale… Esti pus sa bruiezi? Esti pe automat? Daca nu, ia-ti o catedra si preda cultura civica!

   • Ruşinică Tristoiu Taifas September 8, 2012 at 6:48 pm #

    Cuvântul din limbă, cel mai greu de pronunţat şi de pus la locul potrivit, este “eu” – Alfred de Vigny

 17. moromete August 31, 2012 at 12:17 am #

  Imi este greu sa cred ca s-a cedat asa de usor in fata basismului, hotismului,
  banditismului , sistemului securisto- populist -european si american de *colonizare
  economica -fortata/cedata….. a acestei tari. Respectarea pragului de 51% – O MARE
  TIMPENIE —— VASALITATE CURATA – DEMOCRATIE FURATA. ……..???!!!. fara comentarii……

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 31, 2012 at 11:18 am #

   “Moartea nu înseamnă nimic, însă a trăi înfrânt şi fără glorie înseamnă a muri în fiecare zi” – Napoleon Bonaparte

 18. Black Rose August 31, 2012 at 9:52 am #

  http://www.dcnews.ro/2012/08/mru-nu-reuseste-sa-stranga-semnaturile-pentru-noul-partid/ acesta este blestemul angajatilor CFR CALATORI care au fost disponibilizati in luna februarie 2012 in perioada guvernului UNGUREANU asa ca blesemat sa fii UNGURENE pe veci http://www.mediafax.ro/social/disponibilizari-la-cfr-calatori-peste-1-100-de-angajati-vor-fi-concediati-sindicatele-vor-sa-conteste-decizia-9263352 printre disponibilizati este si sotul meu care dupa 20 de ani si 11 luni este SOMER si nici un sindicat nu a contestat nimic……..acest guvern ungureanu a facut prapad si a plecat si acum vrea din nou…….nenorocitu……copilasii mei peste 10 zile vor incepe scoala si tatal lor este somer din cauza acestiu nenorocit care a distrus totul…….BLESTEMAT SA FII UNGURENE PE VECI!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 31, 2012 at 11:19 am #

   “Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac” – Napoleon Bonaparte

   • HarapAlb August 31, 2012 at 10:55 pm #

    Depinde cine face lozincile si cu cit sint platiti unii dintre ei.

   • HarapAlb September 1, 2012 at 6:05 pm #

    Ca in decembrie 1989 dupa care toti au regretat.

 19. Black Rose August 31, 2012 at 10:21 am #

  DOMNULE PREMIER VICTOR PONTA CE SE VA INTAMPLA CU ACESTI FOSTI ANGAZATI CFR DUPA CE VOR TERMINA SOMAJUL?ACESTI OAMENI DIN PACATE NU VOR PUTEA SA SE ANGAJEZE NICAIERI DEOARECE ATESTATELE LOR PROFESIONALE SUN IN DOMENIUL CFR………CE SOLUTII AVETI PENTRU EI DOMNULE PREMIER?
  VA ROG DIN SUFLET SA AJUTATI ACESTI OAMENI CARE AU PLECAT DUPA ZECI DE ANI DE MUNCA CU DOAR 6 SALARII COMPENSATORII!SCRIU ACESTE RANDURI CU LACRIMI IN OCHI DOMNULE PREMIER VICTOR PONTA…….TARA ARE NEVOIE DE DUMNEAVOASTRA,VA ROG SA FACETI CEVA FIINDCA AM AJUNS LA DISPERARE……NU MAI PUTEM SUPORTA,NU MAI REZISTAM!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 1, 2012 at 11:44 am #

   “Nu vă daţi niciodată bătuţi! Nu vă daţi niciodată bătuţi! Nu vă daţi niciodată, niciodată, niciodată bătuţi!” – Winston Churchill

 20. Black Rose August 31, 2012 at 12:11 pm #

  Sincere felicitari !Dumnezeu sa va binecuvanteze!
  http://www.rtv.net/victor-ponta-ales-vicepresedinte-al-internationalei-socialiste_42418.html

  • HarapAlb August 31, 2012 at 10:57 pm #

   Iliescu e liber cugetator. Ramine de vazut .

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 1, 2012 at 12:15 pm #

   “Calitatea esenţială a comandantului este fermitatea caracterului şi hotărârea de a învinge cu orice preţ” – Napoleon Bonaparte

 21. Black Rose August 31, 2012 at 12:50 pm #

  Astazi, de la ora 22:00, premierul Victor Ponta este invitatul emisiunii „Vorbe grele” de la Antena 3, moderata de Victor Ciutacu.Puteti viziona promo-ul emisiunii la adresa http://promoa3.antena3.ro/vorbe-grele-editie-31-august/

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 1, 2012 at 11:47 am #

   “A avea curaj este deosebit de important. Poţi pierde banii – e rău. Poţi pierde un prieten – e şi mai rău. Dar dacă ţi-ai piedut curajul – ai pierdut aproape totul” – Winston Churchill

 22. Theodora August 31, 2012 at 3:34 pm #

  Mersul pe jos imbunatateste starea de spirit si activeaza capacitatea de socializare pentru ca, nu-i asa, de cele mai multe ori ne plimbam in grup.
  Deci, sa ne plimbam impreuna in jurul Palatului Cotroceni in fiecare zi la ora 18:00
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/31/plimbarea-de-la-ora-1800-mersul-pe-jos-imbunatateste-starea-de-spirit-si-activeaza-capacitatea-de-socializare-sa-ne-plimbam-impreuna-in-jurul-palatului-cotroceni-in-fiecare-zi-la-ora-1800/

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 1, 2012 at 12:17 pm #

   “Nu se poate salva naţiunea fără ajutorul naţiunii” – Napoleon Bonaparte

  • Adi September 1, 2012 at 9:27 pm #

   Poate iti da Basescu citiva colaci. E beat turta.

  • sica September 2, 2012 at 1:58 pm #

   de acord…..guv Romaniei ar trebui sa schimbe semnul heraldic al Romaniei..tot respectul pt cei care l.au initiat pe cel actual ..luat pe fiecare in parte separat este bine..dar cum este acum…ne separa unii de altii ..ne subjuga..nu este o joaca..

   comunistii cu spicul ,pentagrama cu varful in sus cu munti si toate cele
   nu au fost deloc neinspirati.pentagrama poate fi aurie ..nu rosie..
   faceti ceva si nu neglijati simbolurile.chiar conteaza..consultati specialisti care se pricep

  • Adrian September 3, 2012 at 11:59 am #

   Poti sa adaugi si citeva mantre budiste.

 23. ALM August 31, 2012 at 9:41 pm #

  Personal, credeam că o să ne comunicaţi că tot USL-ul a plecat la jocurile Paralimpice! Mi-am dat seama că nu se putea: cineva trebuia să-l întâmpine pe Honorius Prigoană şi pe Găbiţă Oprea cu detaşamentul lui de colonei pe puncte. Mă întreb, Cristian Diaconescu, actualmente şeful cancelariei prezidenţiale, mai este uneperist? Dacă da, atunci e bine, dacă tot n-aţi reuşit să ne scăpaţi de preşedinte, măcar aveţi un om lângă el.

 24. Mihai September 1, 2012 at 12:09 am #

  Domnule Ponta,
  V-ati postat si va complaceti in continuare intr-o defensiva tampita fata de clica mafioto-securisto- basista si a protectorilor lui din UE, USA, sau Gold Corporation !
  Prin atitudinea voastra timida, timorata si vinovata, recunoasteti ca minciunile propagandei basiste se bazeaza pe fapte reale si le legitimati !
  In acest timp Basescu isi rezolva, prin metodele lui specifice, majoritatea parlamentara si va pregateste motiunea de cenzura ! Daca Guvernul USL va cadea, alegerile parlamentare din decembrie (daca acestea vor mai avea loc), vor fi organizate de Basescu iar voturile vor fi numarate de Opris, Blaga, Berceanu si Videanu !
  Nici o sansa sa mai puteti obtine 50%+1 voturi, ceeace inseamna ca va trebui sa uitati de guvernul USL, de un prim-ministru V.Ponta si cu atat mai putin,de un presedinte C.Antonescu !
  V-ati comportat si continuati sa va comportati, din punctul de vedere al contracararii diversiunilor si hotiilor basiste, la un nivel submediocru !
  Aceasta atitudine perdanta,ne afecteaza in primul rand pe noi cei 7,5 milioane romani, carora ne pasa de viitorul Romaniei si mai putin te afecteaza pe dumneata, care intre timp ai avansat in ierarhia socialista, probabil ca o recompensa pentru atitudinea slugarnica, ascultatoare si supusa pe care ai avut-o fata de Merkel, Barroso sau Gatenstein si in esenta pentru acceptarea statutului de colonie a Romaniei !
  Domnule Ponta, Romania nu se deosebeste de Ungaria sau Polonia , decat doar prin calitatea si caracterul liderilor si oamenilor de stat Inferiori pe care ii are !
  Poporul Romaniei a fost umilit si calcat in picioare de catre “democratia” lui Merkel si Gatenstein care l-au desconsiderat, prin impunerea unor conditii nedrepte,iar voi liderii USL ati subscris si ati confirmat aceasta RUSINE NATIONALA !
  CONSIDERAM CA NE-ATI TRADAT PE NOI CETATENII ROMANIEI, ATI TRADAT ROMANIA! RESTUL E TACERE !

  • Proprietar September 4, 2012 at 11:03 am #

   Cato cel Batrân, în timpul războaielor punice, în faţa ameninţării cartagineze asupra Romei, îşi încheia toate discursurile cu cuvintele: “Toate ca toate, dar Cartagina trebuie distrusă” – Delende Carthago (lat.). Încă din februarie, noi cerem înlăturarea sistemului băsisă prin sloganul: Jos Băsescu!. Dacă votul nostru a fost furat printr-o şmecherie a judecătorilor CC, cu complicitatea reprezentanţilor PPE, noi vom repetăm, obsesiv: Jos Băsescu!. Pentru a se face dreptate celor 7,4 milioane, solicităm resuspendarea demisului şi repetarea referendumului, în condiţii reale, concomitent cu alegerile din decembrie, : “Delende Carthago (lat.)” vs “Jos Băsescu!”

 25. Florea Dumitrescu September 1, 2012 at 3:46 pm #

  Vineri, 31 august 2012, Primul-ministru Victor Ponta a fost invitatul emisiunii „Vorbe grele”, de la Antena 3.

  „Victor Ponta: Eu nu cred că a fost, dar, în Germania, fosta securitate a lui Ceauşescu şi, după aceea, preluată, a avut şi are, în continuare, cei mai buni oameni în presă – sunt nişte domni acolo pe care, dacă vă uitaţi în ultimii 20 de ani, scriu despre România şi scriu numai cum trebuie despre România”

  Biroul Executiv al Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul de Informaţii Externe spune altceva aici…http://www.acxie.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=36&Itemid=48

  Domnule Prim-ministru,
  Analizați şi dispuneţi!

 26. Mircea September 1, 2012 at 5:21 pm #

  Nu credeam d-le Ponta, nici in ruptul capului ca asa repede veti demonstra impreuna cu d-l Antonescu, ca megaciocoiul Diaconescu avea dreptate cand spunea ” PDL=USL= aceeasi mizerie”. Acum sunt convins ca avea dreptate, doar ca enuntul complet era ” PDL=USL=PPDD=UNPR=UDMR= orice gasca numita partid=aceeasi mizerie”.
  Pe cale de consecinta, toamna asta nu mai dorm, o sa-mi dau demisia din functia de cetatean al acestei asa zise tari, pentru ca pe mine nu mai reprezinta nimeni (nici macar un parlamentar). Doar Antena 3, dar acest lucru nu este suficient.
  Sa va fie rusine la toti, ati tradat poporul roman, fiind doar niste jalnice slugi ale unor criminali , straini sau autohtoni. O sa va mai voteze dracul, ca v-ati imbarligat cozile cu uneltele Satanei ( basalai, barosoi, merkelei etc)!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 4, 2012 at 4:02 pm #

   “De cele mai multe ori un om are mai multe caractere: unul pe care-l crede el, altul pe care i-l dă publicul şi un al treilea pe care nici unul, nici altul nu-l pot desluşi niciodată, şi care e cel adevărat” -Nicolae Iorga

 27. justitiaru September 2, 2012 at 9:07 am #

  D-le Ponta
  Sunt extrem de nemultumit de amatorismul politic dovedit in mod concret de USL si nu ma refer aici la cele din ultima vreme,care au dovedit un oarecare progres. Spre deosebire de multi care vin cu reprosuri la deciziile luate de Crin si Ponta in ultima vreme eu le reprosez in special lipsa de intelegere si de pregatire a USL pentru a guverna datorita lacunelor exista inca de la constituirea USL. Nu mai vorbesc de subordonarea sitsemului de justitite care impreuna cu factorii externi si cei legislativi l-au salvat pe TB de la demitere.Ani de zile TB s-a pregatit pentru aceasta confruntare pentru care USL au aparut ca niste simpli novici.
  De ani de zile incerc sa atrag atentia pe acest blog si pe altele asupra lacunelor USL, a faptului ca il subapreciati pe TB ca politician si ca va lasati inselati de comportamentul sau aparent primitiv. Iata ca faptele dovedesc contrariul a ceeace se afirma chiar si in presa interna: TB este un politician extrem de sistematic si sofisticat si in ciuda aparentelor are o puternica sustinere internationala pe plan politic si media, sustinere pe care a stiut sa o cultive timp de multi ani.
  Fata de aceasta realitate nu exista nici o alta solutie decat contracararea acestui sistem de sprijin intern si international in mod sistematic,pe principiul cui pe cui se scoate,ceeace va cere mult timp si efort(daca va fi facut bine)
  Nu trebui insa sa va faceti iluzii ,cei care il sprijina pe TB si clica lui au interese temeinice s-o faca,precum factorii internationali care sprijina regimul criminal Assad, in ciuda genocidului indreptat impotriva propriului popor.
  Cel mai urgent lucru oe care il sustin cu incapatanare de ani de zile este insa realizarea unui acord politic al USL cu UDMR,acord politic care insa va avea si un “pret politic” important pentru natiune.Pretul politic care va trebui platit pana la ultima “centima” este insa absolut indispensabil pentru instaurarea unei adevarate democratii.
  In perioada urmatoare guvernul Ponta trebuie sa-si “blindeze” total majoritatea parlamentara pentru a se putea mentine si pentru a avea sansa sa remedieze deficientele semnalate si pentru a avea sanse sa castige clar alegerile parlamentare.
  Alianta cu UDMR este absolut urgenta si indispensabila.
  Daca TB reuseste sa doboare guvernul USL si sa reinstaureze un guvern Boc sau MRU “adio si n-am cuvinte”.
  Recomand o viziune mult mai pragmatica bazata pe traditionalul principiu “interesul poarta fesul”

  • mrrr.... September 3, 2012 at 4:17 pm #

   De ce? De ce neaparat UDMR ?

  • Constantin September 3, 2012 at 5:30 pm #

   Cred ca un sfat de actualitate pentru USL ar fi sa castige peste 50% din mandatele parlamentare,sa faca un proiect de buget viabil pentru 2013 si sa nu se mai apere cu afirmatii de genul “greaua mostenire preluata de la fosta guvernare”.PDL a fost deja penalizat la localele din 10.iunie si mai poate primi o lectie si in decembrie cat despre TB,doar istoria va dovedi cat de vinovat a fost de asa zisele abuzuri pe care multi le-au considerat ca pe niste solutii de criza pentru depasirea acelor momente.”Extreme times call for extreme measures” ar spune d-ul Rusinica.

   • Ruşinică Tristoiu Taifas September 4, 2012 at 1:47 pm #

    Vă rog să mă citaţi cu numele întreg, Ruşinică Tristoiu Taifas. În al doilea rând, eu aş recomanda: “Think much, speak little and writte less” – Gândeşte mult, vorbeşte cu măsura şi scrie puţin.

   • tiberiuretu September 4, 2012 at 4:56 pm #

    Deoarece pe blog verbul “speak” nu isi are locul,dictonul citat nu poate fi decat “Think much,writte much”.Nu vreau sa concurez cu postarile
    tale ,in “stil haiku” altfel f.amuzante si la obiect.

 28. justitiaru September 2, 2012 at 9:59 am #

  D-le Ponta
  Nu intelegeti ca marile puteri sunt intoxicate de propaganda basista ca USL este o “aiianta socialist-liberala” prorusa si se tem pentru interesele lor? Prostia USL de a nu replica vehement prin contrapropaganda si de a nu difuza in presa internationala abuzurile regimului basescu-boc sunt platite scump.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 4, 2012 at 11:12 am #

   “Mulţi au avut aptitudini extraordinare, însă, fiindcă n-au avut curaj, ei au trait ca nişte morţi şi au sfârşit prin a fi ingropaţi în inactivitatea lor.” – Nicolae Iorga

 29. Emil September 2, 2012 at 11:52 am #

  Romania , la jocurile paralimpice , vad ca nu are nici un reprezentant din parlament !

 30. stoicescu September 2, 2012 at 11:23 pm #

  1) are dreptate mircea badea , nu mai zambi cu 100 de dinti nici tu nici dl crin antonescu…cred ca e proateasca buna dispozitie a amandurora in astfel de zile
  2) daca ion rus ramane in psd, usl, eu nu mai merg la vot in decembrie. garantat

  • Politicos September 4, 2012 at 4:11 pm #

   Băse spune că, dacă USL va câştiga alegerile, îl va desemna prim-ministru pe Rus şi nu pe Ponta, el fiind obligat să consulte partidele, dar este liber să desemneze pe cine doreşte. Este o coabitare ok!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 4, 2012 at 4:54 pm #

   “Zâmbetul este un “semn” al unei stări interioare de comfort, de armonie. Un zâmbet, ca şi o floare, întinde o punte între oameni, înlesneşte bunele relaţii. “Nu fii mai catolic decât Papa”, spune omul din popor. “Nu fii prea neprihanit”, spune Eclesiastul. Fii normal, natural, echilibrat. Bucură-te …” – Dragomir Bojin

 31. Roxette September 3, 2012 at 9:49 am #

  Imediat după ce s-a instalat în fruntea Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a numit-o ca secretar general adjunct al instituţiei pe protejata sa Elena Luncan, dar, în acelaşi timp, a început să concedieze câţiva oameni ai PSD pentru a face loc unora de la UDMR. Astfel, cea mai tare mutare a fost cea a lui Gaspar Istvan, fost consilier al ministrului Mediului Laszlo Borbely, ajuns pentru puţin timp şi secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor. Acesta a fost numit de Zgonea ca şef al Departamentului Administraţie, Infrastructură şi Întreţinere pe motiv că udemeristul “trebuie să-şi păstreze locuinţa de protocol de la RA-APPS”. Practic, cât PDL a fost la guvernare, oamenii PSD nu au fost daţi afară, dar când a venit Zgonea, pesedistii au fost trimişi la plimbare pentru a lasa locurile libere oamenilor de la UDMR.

  Maria Vanc

 32. mariana September 3, 2012 at 1:24 pm #

  eu as mai avea o intrebare simpla , legata de …alianta cu UNPR , si anume, cum se face ca Diaconescu e consilier prezidential ? a plecat din UNPR? sunt …confuza.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 4, 2012 at 4:58 pm #

   “Caracterul constă în tăria hotărârii cu care cineva vrea să facă ceva şi pune acel ceva în execuţie.” – Immanuel Kant

 33. adela September 3, 2012 at 9:10 pm #

  Ai devenit Boc2 prin faptul ca esti in genunchi in fata lui basescu si a Europei.

  • Politicos September 4, 2012 at 4:34 pm #

   După ce a cumpărat Distrigaz nord prin E.ON Ruhrgas, mătuşa Merkel nu ne primeşte în Schengen, dar vrea să cumpere Hidroelectrica şi Oltchim. Danezii au cumpărat însemnate suprafeţe de teren agricol în Ardeal. Apropo, metalele rare, aurul, argintul, cuprul din Apuseni, cui vor fi date? Ce fel de cetăţeni vom deveni? Europeni de mâna a doua, cu terenurile şi bogăţiile date pe nimic şi fără drepturi? Doar pentru fcă ne mai împrumută, încă, pentru a plăzi salarii şi pensii? Norvegienii, pentru exploatarea hidrocarburilor din Marea Nordului, încasează redevenţe care permit salarii şi pensii decente pentru cetăţeni!

 34. Iulian Somacescu September 3, 2012 at 11:13 pm #

  @justitiaru September 2, 2012 at 9:59 am #

  Putem intelege de ce-l sustine Occidentul pe Traian Basescu?

  Raspunsul este afirmativ daca meditam putin asupra catorva aspecte ale vietii politice din Romania.

  1. Pentru Occidentali, experimentul “contra-pregatit” al referendumului (cauzat de atacurile “sub centura” aplicate de D-l Basescu propriului Guvern si Primului Ministru) la scurt timp dupa formarea unei noi majoritati parlamentare, cu demiterea guvernului favorabil presedintelui si castigarea la un scor de peste 80% a alegerilor locale (vezi schimbarea avocatului poporului, a ambilor presedinti ai Parlamentului, a subordonarii Monitorului Oficial, etc.), a reprezentat pasul decisiv pentru re-instalarea totalitarismului in Romania.

  2. Evolutia evenimentelor demonstreaza ca diferenta culturala intre noi si Occidentali, cu privire la “totalitarism” este fundamental diferita.
  Prin “totalitarism”, majoritatea romanilor inteleg doar formele de guvernare ale “partidului unic” de tip nazist sau communist.
  Am constatat (cu costuri), ca Occidentalii inteleg prin “totalitarism” si alte forme de guvernare unde o coalitie de partide politice oligarhice acapareaza prin intermediul votului pseudo-democratic, toate puterile publice ale natiunii, inclusiv Presedintia tarii
  (care sprijinita de Curtea Constitutionala ar trebui sa reprezinte contraponderea care se opune exceselor si abuzurilor din partea majoritatii parlamentare si a guvernului).

  3. Pentru Occidentali, blocarea tendintelor totalitariste pare mult mai importanta chiar decat respectarea unor forme democratice lipsite de continut in cazul de fata, cum ar fi obtinerea unui vot majoritar de demitere, bazat nu pe meritele noii majoritati parlamentare, ci speculand nemultumirile oamenilor cauzate de o proasta guvernare si o proasta gestionare a crizei economice actuale, din partea tuturor guvernantilor cu apartenenta politica.

  (Vai de poporul a carei fericire depinde doar de mancare! – Cugetare de la Ada Milea)

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 4, 2012 at 4:39 pm #

   “Avem mulţi oameni inteligenţi, dar puţini oameni cu caracter. Acest paradox explică drama perpetuă a României, indiferent de regimul ei politic.” – Valeriu Butulescu

  • tiberiuretu September 4, 2012 at 4:45 pm #

   Pentru occidentali mai importante decat democratia sunt interesele financiare si geostrategice.
   Interesul poarta fesul pretuutindeni

 35. adela September 4, 2012 at 1:50 pm #

  Corlatean a fost calcat azi in picioare de basescu, n-a scos o vorba, a stat cu capul plecat si a plecat cu coada intre picioare. Bun ministru de externe ai ales, un baietica speriat, probabil dupa chipul si asemanarea cu tine. Am aflat de la dictator ca SRI,SIE , CCR ,Parchetul s-au implicat activ la referendum. Parlamentul si guvernul ce fac dupa o astfel de declaratie? Sau poate suntem Siria lui Bashar

  • tiberiuretu September 4, 2012 at 4:41 pm #

   Se trage in ceateni de pe acoperisuri ? Nu ! Inseamna ca nu suntem in Siria.Sper ca te-am convins

   • Bzzzzz! September 4, 2012 at 9:54 pm #

    Se trage si aici, dar cu tunuri de partid. O sa le vezi la OTV peste 10 ani. De ce trebuie neaparat sa fie distrus Cazinoul din Constanta?

   • Adi September 5, 2012 at 11:26 am #

    Nu esti in Siria . Aici se trage cu cianura pentru firmele canadiene.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 4, 2012 at 4:42 pm #

   “Caracterul reprezintă puterea de a te lăsa răstignit pe crucea suferinţei în numele unei idei. Dar asta nu-i destul. Mai trebuie să fii atât de drept în ideea ta, încât Dumnezeu să-ţi dea şi puterea de a reînvia după urcarea pe cruce” – Grigore Vieru

   • MIHAELA September 8, 2012 at 7:32 pm #

    @ Rusinica Tristoiu Taifas
    O prezenta noua si placuta pe acest blog. Aveti un bagaj mare de cunostinte din maximele si cugetarile marilor oameni ai lumii. Felicitari! Din acest topic nu am mai citit decat postarile dvs,in rest, majoritatea comentariilor, nu sunr decat refulari ale unora care nu ar avea niciodata curaj sa-i spuna lui Ponta in fata ceea ce scriu aici.

   • Pascanean September 12, 2012 at 11:33 am #

    Domnule prim ministru, pensionarii din Pascani va roaga sa anulati hotararea guvernului Boc prin care erau taiate permisele CFR si readucerea lor la numarul initial.Va multumesc.

  • Murfy September 5, 2012 at 12:46 am #

   Nu are * singe de patriot* – in instalatie ???
   Acest intrus calcat in * umila-i demnitate* de votul celor 7,4 mil
   romani ar trebuii sa DEMISIONEZE – nu sa aiba pofta de razbunare ——- Odata si odata trebuie judecat ——–cu dreapta
   judecata .

 36. Florea Dumitrescu September 4, 2012 at 10:02 pm #

  SCRISOARE NR. 2

  CĂTRE
  COMISIA EUROPEANĂ

  Domnului Preşedinte J. M. Barroso

  Aşa cum v-am mai scris, deşi nu am dorit, am fost nevoiţi să ne adresăm
  Dvs. în problemele noastre interne, pentru corecta dumneavoastră informare şi
  pentru a vă feri de minciunile şi dezinformările domnului Băsescu şi ale clicilor sale.

  I. DEZAMĂGIRE ŞI NEMULŢUMIRE GENERALĂ
  Curtea Constituţională prin 6 judecători – conştiinţe cumpărate de domnul
  Băsescu în cei 8 ani de dictatură – încălcând grav Constituţia şi legile ţării – a
  hotărât invalidarea referendumului de demitere şi a prezentat Hotărârea nr.6 din
  21 august 2012 în Parlament.

  II. LOVITURĂ MORTALĂ DATĂ DEMOCRAŢIEI
  DE DICTATORUL BĂSESCU
  Prin aceasta HOTĂRÂRE NEDREAPTĂ – regimul dictatorial Băsescu, cu ajutorul Curţii Constituţionale, pe care şi-a subordonat-o, a dat o lovitură mortală democraţiei, statului de drept.
  Milioanele de cetăţeni nu mai au nicio încredere în sistemul politic instaurat de dictatorul Băsescu, în instituţiile de stat pe care şi le-a subordonat prin corupţie generalizată.

  III. HOŢIA DE VOTURI FĂRĂ EGAL ÎN ISTORIE
  Să anulezi 8,4 milioane de voturi – prin 6 judecători iresponsabili, certaţi
  cu Constituţia şi legile ţării – înseamnă să organizezi cea mai mare hoţie directă
  de voturi, să furi milioanele de voturi – date prin exercitarea unui drept
  fundamental al cetăţenilor, drept garantat de Constituţie, ştiind că nu pot fi
  sancţionaţi pentru acest act total iresponsabil patronat de regimul dictatorial
  Băsescu.

  IV. ABUZUL ŞI FALSIFICAREA FĂRĂ PRECEDENT
  SĂVÂRŞITĂ DE CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
  Condiţiile pentru validarea referendumului au fost îndeplinite.
  A. Din cei 8,4 milioane de cetăţeni care au votat 7,4 milioane de cetățeni – deci 87%, o majoritate zdrobitoare – au decis demiterea domnului Băsescu.
  B. Cvorumul de participare la vot – 50% +1 a fost îndeplinit, conform datelor reale ce au fost prezentate, la solicitarea oficială a Curţii Constituţionale.
  Cei 6 judecători iresponsabili au judecat după CIFRELE FALSE din listele electorale permanente – ţinute neactualizate timp de 8 ani de regimul Băsescu şi guvernele sale (18,4 milioane de persoane în 2004, 18,4 milioane în 2008, 18,3 milioane în 2012), deşi populaţia a scăzut dramatic conform datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică (în 2012, cu peste 2,6 milioane persoane faţă de anul 2004 şi cu 3,4 milioane persoane faţă de anul 2000).
  Multe organizaţii ale societăţii civile – sunt hotărâte să acţioneze în Justiție – pe Băsescu şi miniştrii săi şi pe cei 6 judecători iresponsabili – pentru cifrele false folosite cu privire la cetăţenii cu drept de vot.
  FALS ŞI UZ DE FALS se va scrie în motivarea dosarului penal.

  V. TREI JUDECĂTORI DE LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
  AU VOTAT PENTRU VALIDAREA DEMITERII
  DOMNULUI BĂSESCU
  A fost dată în presă OPINIA SEPARATĂ a 3 judecători ai Curții Constituționale care au votat pentru validarea demiterii domnului Băsescu.
  Noi considerăm că, pentru obiectivitate, organismele abilitate ale Uniunii Europene şi Comisia de la Veneţia trebuie să examineze cu atenţia cuvenită aceste opinii separate, pentru corecta lor informare.

  VI. POPORUL ROMÂN NU MAI EXISTĂ!
  După ce domnul Băsescu şi cei 6 judecători iresponsabili de la Curtea Constituțională au călcat în picioare voinţa celor 8,4 milioane de cetăţeni care au votat la referendum – în concepţiile greşite ale domnului Băsescu – poporul român nu mai contează în viaţa politică.
  Pentru Băsescu şi regimul său dictatorial poporul român nu mai există.
  Există numai voinţa dictatorului Băsescu şi a celor care-l susţin.
  Este prea grav să acceptăm o asemenea situaţie în viaţa politică şi socială a României.
  Noi am făcut o revoluţie pentru răsturnarea dictaturii în 1989 şi nu putem să permitem să-şi facă de cap în viaţa noastră politică o nouă dictatură – dictatura Băsescu, care a încălcat în mod repetat principiile de bază ale Constituției, principiul separării puterilor în stat, dar mai ales drepturile fundamentale ale omului consacrate de Constituţie. Nu putem tolera o nouă dictatură.

  VII. CALITATEA JUDECĂTORILOR DE LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
  Curtea Constituţională din România este un organism politico-juridic. Dar mai mult politic, decât juridic. Acest caracter rezultă din modul de selecţie şi de numire a judecătorilor, din subordonarea politică a acestora.
  Domnul Băsescu, prin manevrele sale, prin actele de corupţie şi şantaj, și-a
  asigurat aici o majoritate, care încalcă principiile Constituţiei de imparţialitate
  cu o mare lejeritate.
  Aici au fost promovaţi şi oameni politici, care niciodată nu au avut calitatea de judecători, ci au fost politicieni preferaţi ai domnului Băsescu, aserviţi acestuia. Acum aceştia şi-au plătit datoriile pentru promovare.
  În presă au apărut informaţii despre cei 6 judecători, oameni controversaţi,
  implicaţi în multe acte de corupţie, frauduloase şi imorale. Societatea civilă este
  sensibilă la aceste aspecte. Într-o viitoare scrisoare separată, vă vom prezenta
  aceste aspecte. Acum ne referim numai la judecătorul-preşedinte.

  VIII. PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE UN
  PERSONAJ POLITIC CU CERTIFICAT DE HANDICAPAT
  Sub aspect profesional, se evidenţiază faptul că domnul Augustin Zegrean nu a fost niciodată judecător. Dar cel mai grav este faptul că în anul 2009 – şi-a scos certificat de handicapat, cu invaliditate gradul II, deci care nu mai poate munci. Domnul Băsescu l-a păstrat în activitate până în anul 2012, având nevoie de serviciile sale.
  Acest certificat de handicapat – făcut public – i-a dat dreptul să se pensioneze cu 10 ani mai devreme faţă de normele legale de vârstă. În felul acesta, a luat pensia ce i se cuvenea după anii de serviciu de 1300 lei, dar şi o pensie specială de judecător de peste 10.000 lei, la care se adaugă și indemnizația de judecător activ de peste 10.000 de lei şi alte venituri. Aşa se înfățișează „alesul” domnului Băsescu: UN HANDICAPAT, cu grave aspecte imorale, ilegale şi carenţe profesionale, care calcă în picioare voinţa poporului român.

  IX. ROMÂNIA – MEMBRĂ A UNIUNII EUROPENE – ARE UN
  PREŞEDINTE NELEGITIM
  Când cei 7,4 milioane de cetăţeni sau 87% din cei prezenţi la vot au decis demiterea (comparativ cu cei 5,27 milioane care i-au votat alegerea în 2009) – înseamnă că avem UN PREŞEDINTE NELEGITIM, lipsit de orice autoritate și prestigiu în România.
  Este o lipsă totală de demnitate că nu şi-a dat încă demisia, deşi i s-a cerut în toate colţurile ţării.
  Domnul Băsescu mai reprezintă doar pe cei 6 judecători iresponsabili și pe 11% din alegători.
  Ar fi un act de demnitate dacă şi-ar da demisia, din respect pentru poporul român suveran, căruia prin politicile sale de distrugere – i-a provocat mari suferințe.

  X. ATMOSFERA DE TEROARE SPECIFICĂ VREMURILOR STALINISTE
  Noi considerăm necesar să informăm Uniunea Europeană şi liderii europeni, în viitoarele noastre scrisori, despre următoarele fapte reprobabile.
  1. Climatul de teroare, instaurat de Procuratură, în timp ce procesul Referendumului era în curs, declanşând numeroase acţiuni de cercetare penală în comune şi sate (din 15 judeţe), cu grave încălcări ale regulilor din Codul de procedură penală, cu dube ale poliţiei, cu intrări în curţile şi casele oamenilor, cu nerespectarea dreptului de apărare. Aceste abuzuri nu pot rămâne nepedepsite într-un stat de drept.
  2. Ameninţările, ilegalităţile şi abuzurile făcute de domnul Băsescu în timpul suspendării – la adresa primarilor şi a unor demnitari – constituie fapte grave şi temeiuri juridice pentru o nouă suspendare a domnului Băsescu.
  3. Acţiunile de intimidare, ca în vremurile staliniste, declanşate de Procuratură, când procesul Referendumului era în curs, prin comunicatele de pornire a urmăririi penale împotriva unor demnitari care, în documentele oficiale înaintate Curţii Constituţionale, şi-au permis să afirme că nu pot garanta veridicitatea datelor din listele electorale permanente.
  Tot în stil stalinist, Procuratura şi Serviciile secrete au aranjat ca să apară în presă „ascultarea telefoanelor” a doi membri ai guvernului cu informații despre un aşa zis „grup infracţional”. Abuzurile acestor instituţii ne reamintesc de regimul dictatorial şi vor să ne înspăimânte pe noi cetăţenii de rând.

  XI. TRIUMFUL CORUPŢIEI ŞI AL CRIMINALITĂȚII, BLOCAREA DOSARELOR PENALE ALE DOMNULUI BĂSESCU
  Milioanele de cetăţeni sunt nemulţumiţi şi revoltaţi de faptul că, în regimul dictatorial Băsescu – timp de 8 ani – corupţia şi criminalitatea s-au amplificat, au cuprins instituţiile de stat, iar organele Justiţiei, în special Procuratura, au tolerat şi au blocat dosarele penale care-l priveau pe domnul Băsescu, pe miniştrii şi guvernanţii centrali şi locali din partidul domnului Băsescu.
  În faţa Justiţiei trebuie să fie aduşi – domnul Băsescu şi numeroși guvernanți băsişti.
  Revenirea în funcţie a domnului Băsescu – va împiedica Justiţia să-şi facă datoria (ca şi în cei 8 ani precedenţi), să acţioneze şi să-i judece pe cei care se fac vinovaţi de acte de corupţie şi criminale.
  Germania şi Franţa, prin doamna A. Merkel şi domnul Sarkozy, au oprit România la porţile sistemului Schengen, fiind vorba de România condusă timp de 8 ani de Băsescu şi miniştrii săi. S-au invocat oficial, la cel mai înalt nivel, problemele de corupţie şi de criminalitate ale regimului Băsescu. Acum, noi milioanele de cetăţeni români, ce să mai credem?
  Vom propune organizaţiilor societăţii civile să scrie direct şi să informeze pe domnul J. M. Barroso, pe doamna A. Merkel, pe doamna Viviane Reding cu privire la dosarele penale blocate de Procuratură şi care îi privesc pe domnul Băsescu şi pe miniştrii săi.
  Noi înşine vom face asemenea intervenţii, pentru informarea liderilor europeni şi vom trimite punctele noastre de vedere cu privire la zecile şi zecile de miliarde de euro pierduţi, furaţi şi risipiţi din banii publici de la buget în regimul Băsescu.
  Jefuitorii de bani publici în proporţii extraordinare trebuie aduşi în fața Justiției.
  Doamna Codruţa Kovĕsi şi domnul Daniel Morar trebuie aduşi în fața Justiției pentru că au tolerat aceste fenomene antisociale şi antieconomice.
  URGENŢA ÎN JUSTIŢIE aceasta este: să fie deblocate de Procuratură numeroasele dosare penale care îi privesc pe Băsescu şi miniştrii săi şi să fie aduşi în faţa Justiţiei pentru a fi judecaţi pentru faptele lor.

  XII. DISOCIEREA UNIUNII EUROPENE DE ABUZURILE
  ŞI ILEGALITĂŢILE REGIMULUI BĂSESCU
  Noi considerăm o necesitate urgentă ca Uniunea Europeană, după o corectă informare, să se disocieze de abuzurile şi ilegalităţile regimului Băsescu, cerându-i demisia.
  Băsescu şi acoliţii săi au asociat numele domnului Barroso, al doamnei Angela Merkel şi al doamnei Viviane Reding la abuzurile, ilegalităţile și încălcările de lege, la aberaţiile lor despre „o lovitură de stat” dată de Parlamentul ţării.
  Această asociere făcută în mod abuziv de Băsescu ştirbesc prestigiul și autoritatea Uniunii Europene cu grave consecințe.

  XIII. O MIŞCARE A EUROSCEPTICILOR IA NAȘTERE ÎN ROMÂNIA
  Minciunile şi dezinformările domnului Băsescu şi ale acoliţilor săi făcute la Comisia Europeană şi faptul că au fost luate în considerare – pot da naştere la o mişcare a euroscepticilor, de mare amploare, ceea ce nu este de dorit.
  Mulţi analişti şi mulţi cetăţeni sunt tot mai critici faţă de tratamentul la care este supusă România – datorită minciunilor şi dezinformărilor regimului dictatorial Băsescu.
  Ca cetăţeni ai României, noi înşine, în curând vom iniţia o largă dezbatere politică despre „Suveranitate” şi limitele ei.

  XIV. INTRODUCEREA CVORUMULUI DE PARTICIPARE LA REFERENDUM – O MARE EROARE PENTRU DEMOCRAŢIE
  Cvorumul de participare la referendum (50% +1) a fost conceput de Băsescu şi acoliţii săi – văzând ce strigă milioanele de cetăţeni români – în demonstrațiile numeroase din ultimii ani sub lozinca „JOS BĂSESCU”.
  Acest cvorum de participare este contrar Constituţiei ţării, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi contrar legii care era în vigoare în momentul declanşării referendumului.
  Acest cvorum este contrar legislaţiei şi bunelor practici din ţările membre ale Uniunii Europene.
  Modificarea legii referendumului, după declanşarea referendumului, reprezintă o încălcare grosolană a principiilor de drept, un abuz săvârşit sub presiunea regimului dictatorial Băsescu şi al celor care l-au susţinut din exterior.
  Când regimul dictatorial Băsescu va putea fi înlăturat, după alegerile parlamentare din noiembrie, va trebui să se facă ordine şi să se elimine această prevedere de cvorum de participare – extrem de dăunătoare democraţiei, care l-a favorizat pe dictatorul Băsescu în manevrele sale.
  A fost folosit ca un pretext periculos pentru invalidare, prin utilizarea unor date false privind numărul persoanelor din listele electorale permanente, foarte departe de datele reale.
  ٭
  ٭ ٭

  XV. Scrisori similare vor fi trimise doamnei Cancelar al Germaniei – Angela Merkel şi doamnei Comisar Viviane Reding.
  ٭
  ٭ ٭
  Pentru a doua oară vă rugăm să-l sfătuiţi pe domnul Băsescu să-şi dea demisia spre binele poporului român şi al României!

  2 septembrie 2012

  Cu deosebită consideraţie,
  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  fost Ministru al Finanţelor şi Guvernator al Băncii Naţionale a României

  Gheorghe Stroe
  fost Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României

  Cristian Apostol
  expert financiar

  • Constantin September 5, 2012 at 3:37 pm #

   Si eu astept demisia in bloc a guvernului pentru ca a prezentat un set de liste electorale pentru referendum dupa care tot ei le-au contestat la CCR ca mai apoi sa aflu de la Rus ca au fost reactualizate doar hartiile pe care au fost imprimate aceleasi liste la cererea CCR.Daca aveti impresia ca toti romanii sunt cretini va inselati amarnic.Eu zic sa pupam pamantul ca Barroso este presedintele CE ca daca era unul mai exigent deveneam un popor satisfacut de propriul nationalism,adica o enclava in UE.

   • Murfy September 5, 2012 at 10:53 pm #

    D-le *Constantin Mavrocordat* – ar fi cazul sa pupi d-ta pamantul ca te rabda – d-ta faci parte dintr-o clica pdl-ista
    satisfacuta de propriile matrapazlicuri – si hotii pe fata facute cu tupeu , fara frica lui D-zeu, si te inseli amarnic cind crezi
    ca cei 7,4 romani sunt *cretini* – dincolo de orice hirtii
    actualizate sau reactualizate.
    Restul au fost pupinbasistii aprox . 15=20 % – restul neputinciosii , complexatii , neinteresatii/ neglijentii/ neimplicatii in
    prop. de 30% – ca nu au apartinut nicidecum basismului ci
    indiferentei – prin neparticipare./ nepasare.
    Nici macar haz nu ai —— d-le client satisfacut si care
    cinti cintecul lui *atila – base* pe acest blog.

   • Constantin September 6, 2012 at 7:01 pm #

    Cam ingusta viziunea ca daca nu esti pro-USL musai te faci vinovat de pupinbasism.Eu chiar fac parte dintre cei care asteapta de cel putin 8 ani ca la putere sa ajunga un Vlad Tepes ca s-au cam inmultit vilele cu piscina,masinile de lux si iachturile dupa doar un mandat de 4 ani in politica la varf.Cat despre pupat pamantul eu chiar imi plec genunchii si fruntea in fiecare zi dar din alte ratiuni si te rog respectuos sa nu mai economisesti litere cand scrii Dumnezeu.Vom vedea cat de placut impresionat vei fi dupa 4 ani cu USL la putere.

   • Ruşinică Tristoiu Taifas September 10, 2012 at 8:45 am #

    “Omului îi place să se mintă şi să fie minţit, şi când nu-l mai minte nimeni şi nimic, se dezorganizează” – Tudor Arghezi

 37. Ghita Bizonu' September 5, 2012 at 9:37 am #

  Domnle Ponta

  daca tot e vorba de sporturi paralimioce ce ar fi daca v-ati deda la ceva sprorturi si in interioru PSD?
  Eu va-s sugera niste probe:
  – aruncarea lu’ Rus …
  – tir la Dancu alergator…
  – alergarea lu tata socru
  – lupte libere cu basitii infiltrati …

  Asta daca mai vreti voturi … Eu cam vaz ca va trage atat spre PDL …
  Eu unu am inceput sa ma satur de fitele dvoastra si a lu Corlatean si fumurile lu Sova … Sa va intre la cap: cu Basescu sau cu votantii!!!

 38. Ghita Bizonu' September 5, 2012 at 9:40 am #

  Iulian Somacescu

  uittai micu amanunt ca si in apus se mai schimba coalitiile .. pai de ce credetica Belgia a stat atata timp fara guvern ?

 39. veta666 September 5, 2012 at 12:40 pm #

  Deeci! Deci, deci!.. Da stiu, nu se pune deci la incepu de filisofeala..
  Deci! Care e faza cu RUS? Si buci rozalii??
  Ce piesa subreda de teatru mai e asta???
  Care e vrajeala cu RUS? E carticiog sau nu e carticiog??
  Esti cu bās sau nu esti? Ca sa stie si mintea mea.. Nu de alta dar ca piesa de teatru e naspa raaau si nu mai am chef.. Oricum te doare undeva de c balmajesc oamenii aici , oricum nici macar nu te ocupi tu de blog.. Noi doar sintem niste spectatori manevrato cum vreti voi spre NWO!
  Daca acesta NWO ar fi fost un lucru bun pt oamenii simplii,nemilionari, nepoliticieni, nu m-ar oftica fantezia ocultilor..

  Oricum…daca ma gandesc si la toate fazele cu cianuri, cu tacerea ta suspecta ma apuca lehamitea.. Tacerea lu ponta, nu a adminului postac..hai, pa.. Pana in noiembrie poate isi face pnl treaba mai bine… Caci nu vreau sa vad psd in ochi.., poate doar cateva femei care par mai responsabile decat restu.. O sa votez pnl si partidu comatusului dd.. Pdl si psd.. Bleah! Regret ca m-an porcait cu prieteni si necunoscuti pt ponta.. Mare greseala, nu se ca repeta.. Antonescube cel mai adevarat politician… Il voi vota cu drag!jos cu tradatorii! De aliante si oameni! Nu sintem prostii vostrii!

  • Politicos September 6, 2012 at 9:45 am #

   Când votezi cu Antonescu, la care alegeri? Înclinaţiile tale sunt de natură fanatico-băsistă! Cum ar spune ruşinică, citându-l pe Victor Eftimiu: “M-am săturat de lichele, dați-mi o canalie!”.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 10, 2012 at 8:39 am #

   “Unele minciuni au la bază politeţea şi par scuzabile” – Valeriu Butulescu

 40. elena September 5, 2012 at 2:10 pm #

  domnule premier va rugam mult de tot sa deblocati posturile in invatmant ca avem nevoie urgent de ingrijitoare copii la gradinite din buzau,astept rasp afirmativ din partea dumneavoastra sa puteti oferi o paine si unor oameni de jos care vor sa-si castige existenta muncind cinstit pentru familie.Va multumesc.(Elena din buzau)

 41. Adrian September 5, 2012 at 8:04 pm #

  In cadrul proiectului de la Certej banuiesc ca o sa fie dinamitata si stinca lui Horea daca stii ce e aia.

 42. Pixel September 5, 2012 at 9:11 pm #

  1. Se zvoneste ca dna Bica(sluga lui Predoi si Macovei) va fi numita procuror general.

  Aveti ceva de comentat?

  2. Cat mai aveti de gand sa asteptati pentru a-l acuza de inalta tradare pe basel?

  3. Cum de lasati ca psd sa fie denigrat si calcat in piciare de basel si oamenii lui?

 43. Salut, domnule Ponta! September 5, 2012 at 10:13 pm #

  Am vizitat azi pagina dumitale de facebook si chiar mi-a placut sa citesc repejor toate vestile bune=ati inceput sa va miscati, faceti ceva.

  Azi chiar ma uitam la metrou si zilele acestea, azi nu prea am vazut lucru, dar erau cativa muncitori. De obicei ii vedem lucrand pana seara tarziu si noaptea daca ma plimbam ei lucrau uneori.

  Chiar faceam o socoteala ca citeam ieri ca mai au doar 173 milioane de euro si cum sunt cateva tronsoane in drumul taberei=vreo 6 puncte de lucru fiecare cu vreo 10 muncitori pe teren zilnic=60muncitori doar in drumul taberei .

  173 :12=14,41 milioane euro lunar.

  14,41:30 (pt. ca lucreaza zilnic)=0,48 adica 480,000 euro per zi

  impartit la 6 puncte de lucru ,la muncitori, etc.

  cred ca ar trebui sa se descurce? adica aveau si mai multi bani? deci aveau cat? 1 milion euro per zi de lucru?
  dar bine ca i-ati dat lui sorin oprescu ca asta scoate si untul din ei

  ar fi un dezastru sa nu mai lucreze pt. ca au facut strazile praf, plus sapaturi, si daca sisteaza se deterioreaza lucrarile deja facute. plus ca lasa asa si oricum e circulatia deviata in tot drumul taberei

 44. Pai hai sa muncim impreuna, domnule Ponta! Misto declaratie September 5, 2012 at 11:41 pm #

  “Nu ma incalzeste cu nimic sa dau vina pe guvernele anterioare. Vorbesc doar de ce trebuie sa facem ca sa pierdem cat mai putini bani europeni.

  Nu ma intereseaza ce spun altii pe la televizor strict politic, insa trebuie sa va rog sa explicam oamenilor ceea ce se intampla si sa facem eforturi, nu doar Guvernul, ci toti oamenii responsabili si cu un pic de minte si cu un pic de obraz sa inteleaga ca aici e vorba de lucruri din trecut pe care putem sa le indreptam doar daca muncim impreuna.”

  • NICU DIN ARDEAL September 6, 2012 at 9:16 pm #

   da domnule , sa muncim impreuna, dar unii se aleg cu munca,altii mai isteti cu banii

 45. Imi place ca ati obtinut pt. Romania ceva bun September 5, 2012 at 11:49 pm #

  “O dobanda de 5,1% este o dobanda pe care Guvernul Romaniei nu a mai obtinut-o de foarte mult timp si pe care alte guverne ale tarilor Uniunii Europene probabil ca si-ar dori-o. “

 46. Trestia Cugetatoare September 6, 2012 at 11:45 am #

  @Iulian Somacescu September 3, 2012 at 11:13 pm #

  Argumentele tale aproape m-au convins ca romanii inteleg diferit conceptele de “totalitarism” si “democratie”.
  De aici intreaga harababura pe scena politica romaneasca.
  Dupa valorile antitotalitariste ale partenerilor occidentali, Presedintele ar putea fi suspendat doar de o majoritate parlamentara care i-a propus candidatura la inalta functie publica, asa cum presedintii celor doua Camere legiuitoare pot fi revocati doar la propunerea grupurilor parlamantare care i-au propus in functie.
  Intre alegerile generale, majoritatile oponente politic celor trei persoane, pot utiliza doar votul majoritar din Plen pentru atingerea obiectivelor, fara actiuni totalitariste de suspendare/revocare a lor inaintea termenelor de expirare a mandatelor.
  Eu am inteles “lectia”.
  Crezi ca si ceilalti “prostanaci” ai lu Iliescu-Constantinescu-Basescu, care populeaza Parlamentul si au transformat dealungul celor doua decenii, cea mai bogata tara din Europa intr-un desert uman si economic din cauza rapacitatii, prostiei si inculturii lor?
  Datorita “totalitarismului antidemocratic romanesc” pana in prezent aveam doar “Parlamentul nelegitim”, compus in majoritate din persoane care au pierdut alegerile in colegiile lor, clasandu-se pe locurile 2 la 6.
  Din pacate, incepand din 29 iulie 2012 avem cu certitudine si un “Presedinte nelegitim”.
  Care mai sunt puntile de legatura democratice intre noi si partenerii din U.E.?
  Putem repara ceva fara a pune la treaba inteligenta inovativa, care oricum lipseste politicienilor de duzina capabili sa-si faca doar propriile lor legi electorale (jinduiesc si dupa o noua “constitutie a lor”), in scopul perpetuarii alterantei la putere a “totalitarismului pluripartit” rezultat din reciclarea totalitarismului comunist?

  (Viata devine o mizerie in tara unde prostul clasei ajunge sef peste cei dotati si sarguinciosi de nota zece! – cugetare damboviteana tarzie)

 47. anonim September 6, 2012 at 2:07 pm #

  Ati facut multe promisiuni in problema expoatarii aurului de la Rosia Montana.

 48. Ghita Bizonu' September 6, 2012 at 6:09 pm #

  Ah ,,, coabitare … ce “romanitic” suna !
  Insa dupa cum incepu coabitarea cu Dragnea am asa o mica impresie ca o sa coabitati cu dl Nastase si la urmartoru congres procesu verbal al sedintei va fi scris de gardieni!!! Daca nu o sa va excluda Rus din partid…

 49. Florea Dumitrescu September 6, 2012 at 6:30 pm #

  SCRIEŢI PARTENERILOR, ALIAŢILOR ŞI
  PRIETENILOR OCCIDENTALI!

  URGENŢĂ MAXIMĂ, COMUNICAREA

  1. Noi, ca şi milioanele de cetăţeni raţionali din această ţară, am considerat că problemele noastre interne – oricât de mult ne-am certa şi confrunta între noi – nu trebuie să facă obiectul unor plângeri şi reclamaţii la Uniunea Europeană şi la liderii europeni.
  Dictatorul Băsescu şi acoliţii săi au considerat că pot transmite minciuni şi dezinformări despre statul de drept şi democraţia din România; a făcut aceasta tocmai dictatorul care a violat grav şi în mod repetat Constituţia şi legile ţării. Prin aceasta, dictatorul Băsescu şi clicile sale au adus imense prejudicii României.
  2. Trebuie să se recunoască de partidele din USL că nu au sesizat la timp şi nu au făcut ce trebuia pentru COMUNICARE, pentru informarea corectă a Uniunii Europene şi a liderilor occidentali.
  Nici noi, cei din societatea civilă, nu am realizat la timp ce mare pericol pentru ţară reprezintă minciunile, dezinformările şi intoxicările domnului Băsescu şi ale clicilor sale.
  Acum trebuie să ripostăm şi PROCLAMĂM dreptul nostru, al cetăţenilor români, la corecta informare a partenerilor, aliaţilor şi prietenilor noştri occidentali.
  PROCLAMĂM obligaţia noastră de a combate minciunile, dezinformările şi intoxicările domnului Băsescu şi ale clicilor ale – prin care au lovit în interesele poporului român şi ale ţării.
  3. Deşi nu am dorit, în aceste zile am fost nevoiţi să ne adresăm deja domnului Barroso, doamnei Angela Merkel şi doamnei Viviane Reding cu informări – în două scrisori.
  Îndemnăm pe toţi oamenii de bună credinţă să procedeze la fel.
  Va trebui să dovedim că în această ţară există milioane de specialişti şi oameni cu pregătire superioară care sunt hotărâţi să-şi apere ţara.
  Până când lucrurile se vor limpezi, vom fi nevoiţi să transmitem multe scrisori liderilor occidentali despre problemele noastre interne, despre încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării de către dictatorul Băsescu şi clicilor sale.

  NECESITATE URGENTĂ
  Toţi cei care nu sunt de acord cu abuzurile, ilegalităţile şi violarea Constituţiei şi a legilor ţării de către regimul dictatorial Băsescu – au datoria sfântă să scrie şi să informeze corect partenerii, aliaţii şi prietenii occidentali, dar şi organelor din presa internaţională.
  Cine trebuie să scrie imediat punctul lor de vedere despre realităţile din România?
  Cât mai mulţi cetăţeni români din partea societăţii civile, ziariştii de bună credinţă, dar şi reprezentanţii forţelor politice care au susţinut „schimbarea”, dând curs cerinţelor exprimate de milioanele de cetăţeni nemulţumiţi şi revoltaţi împotriva politicilor profund greşite ale regimului dictatorial Băsescu, astfel:

  I. Domnii Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin – să-şi comunice clar punctul lor de vedere liderilor occidentali.

  II. Toţi europarlamentarii USL să-şi exprime opiniile lor – în forma cuvenită – în Parlamentul Uniunii Europene – în mod obligatoriu, pentru justa informare.

  III. Cei mai mulţi deputaţi şi senatori, care prin votul lor în Parlament au hotărât „schimbarea”, să se adreseze direct – partenerilor, aliaţilor şi prietenilor occidentali cu punctul lor de vedere.

  IV. Toţi membrii noului guvern – să se adreseze omologilor lor din ţările membre ale Uniunii Europene.

  V. Cei 36 de preşedinţi ai Consiliilor Judeţene aleşi de poporul român suveran, din partea USL şi care reprezintă 87% (din totalul de 41 de consilii judeţene).
  Primarul general al capitalei şi cei 5 primari de sectoare aleşi din Bucureşti – să se adreseze omologilor lor din ţările Uniunii Europene.

  VI. Cei 1979 de primari aleşi din partea partidelor din USL – care reprezintă 62% din totalul primarilor (din totalul de 3180 primari).
  Aceşti reprezentanţi ai poporului român suveran, aleşi prin vot constituţional şi democratic, trebuie să-şi facă auzită vocea la partenerii, aliaţii şi prietenii occidentali. Nu este acceptabil şi nici democratic ca la Comisia Europeană să fie ascultaţi numai „portocalii domnului Băsescu”, care reprezintă 15% din electorii care au votat.
  Aceşti reprezentanţi aleşi de poporul român suveran, prin vot constituţional şi democratic, trebuie să facă auzită şi voinţa categorică a celor 7,4 milioane de cetăţeni sau 87% din numărul total al participanţilor, care au votat la referendumul naţional pentru demiterea dictatorului Băsescu
  Punctul de vedere al reprezentanţilor aleşi ai poporului român să se facă cunoscut în toate colţurile Uniunii Europene, exprimând ADEVĂRUL şi numai ADEVĂRUL.
  Nu a fost nici o lovitură de stat, cum i-au minţit cu neruşinare Băsescu şi clicile sale pe cei din Uniunea Europeană.
  Au fost numai schimbări de persoane făcute în mod constituţional şi democratic în Parlamentul ţării, organul reprezentativ suprem al poporului.
  A fost suspendat în mod constituţional de către Parlament – Preşedintele ţării, pentru încălcarea gravă a Constituţiei.
  A fost un referendum hotărât constituţional de Parlament şi desfăşurat constituţional şi democratic, cum a confirmat Curtea Constituţională.
  Invalidarea referendumului a fost o hotărâre nedreaptă a Curţii Constituţionale, deşi 87% dintre votanţi – 7,4 milioane de cetăţeni au decis demiterea domnului Băsescu şi, deşi cvorumul de participare a fost îndeplinit.
  Toţi reprezentanţii aleşi să solicite demisia imediată a domnului Băsescu!
  Este extrem de util ca domnul Barroso, doamna Angela Merkel şi doamna Viviane Reding să ia cunoştinţă de punctul de vedere al reprezentanţilor aleşi ai poporului român suveran pentru a putea să facă judecăţi drepte.

  6 septembrie 2012

  Cu deosebită consideraţie,

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 50. Scuze se pare ca nu stiam eu si novak a mai luat si un argint September 6, 2012 at 11:43 pm #

  Domnule Ponta, baiatul asta e cineva.

  Si se pare ca si dumneata le-ai purtat noroc, cu blogul.
  Astept pozele in care apari dumneata si novak cu medalia si il feliciti.

 51. Apropo de viteza si recorduri September 6, 2012 at 11:50 pm #

  Domnule Ponta, mi-e cam frica zau, desi stirea e amuzanta.

  http://www.jurnalul.ro/sporturi/record-viteza-usain-bolt-robot-623020.htm

  “”Recordul de viteză stabilit de cel mai rapid om al planetei, Usain Bolt, care a alergat la Olimpiada de la Londra cu o viteză de 44,6 km/h în timpul finalei de 100 de metri, a fost
  bătut!

  E drept, nu de către un alt atlet, ci de către Cheetah, un robot dezvoltat de Boston Dynamics şi finanţat de Darpa, la solicitarea Departamentului de Apărare al SUA, şi care, pe un stepper, a atins o viteză de 45,5 km/h!

  Pentru a spune adevărul până la capăt, Cheetah nu îl poate bate încă pe Usain, deoarece nu a avut de înfruntat şi forţa vântului. Performanţa a fost obţinută indoor, dar Wildcat, prototipul care îl va înlocui pe Cheetah în 2013, va fi capabil să depăşească acest record şi outdoor. Asta dacă nu cumva Usain nu îşi va îmbunătăţi performanţa”, a declarat dr. Alfred Rizzi, “părintele” robotului. “”

  ia uite aici:
  prototipul care îl va înlocui pe Cheetah în 2013, va fi capabil să depăşească acest record şi outdoor.

  nu ti-e frica? ca om , vorbind
  eu am vazut video si alerga asa de repede ca parca era masina de cusut

  iti dai seama ca daca ii doteaza si cu creiere autonome ne-o facem singuri cu mana noastra, adica a lor, a celor care fac astea

  deci initial vor fi pt. apararea omului,. apoi pt. treburi casnice si apoi ce se va intampla? vom intra in competitie cu robotzii?

 52. santinela September 7, 2012 at 9:38 am #

  Daca nu puteti face ceva, de ce parlamentarii USL-ului(dar toti) in frunte cu dvs. si Crin nu va plimbati o ora alaturi de Ghise ? Este un gest politic si cu mare impact in rindul oamenilor,a votantilor nostri.Ce drac este asa de greu de inteles?In loc sa stati si sa incasati zilnic de la Basescu,parchet,CSM(cu toti cretinii de acolo) iesiti la bataie.Cu o atitudine de acest fel,pasiva nu ne vedem bine la alegeri.

 53. mariana September 7, 2012 at 11:00 am #

  din pacate USL-ul da senzatia ca doar o ia pe coaja , …..asta e perceptia …..si oamenii nu prea stau alaturi de cei care stiu doar sa ia bataie …..aveti mijloace sa mai si casapiti….ce asteptati…m-am saturat de atata purtat cu manusi ….

 54. Domnule Ponta, EI JOACA ASA? PAI ATUNCI JUCATI SI VOI. N-AVETI CE PIERDE. DEJA ATI PIERDUT. September 7, 2012 at 6:11 pm #

  http://www.mediafax.ro/externe/liderul-grupului-ppe-il-invita-pe-victor-ponta-la-dezbaterea-situatiei-politice-din-romania-de-la-strasbourg-10035386

  DOMNULE PONTA!
  va rog frumos sa va duceti la intalnirea ppe unde ati fost chemat. INSIST, CA CETATEAN AL UE.

  DAR VA ROG FRUMOS SA VA DUCETI PREGATIT.

  M-AUZI, DOMNULE PONTA?

  Si anume.

  Dumneata te duci acolo cu o echipa de ziaristi din Romania, de la mai multe ziare.

  Si PT. ASTA http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13177676-barroso-sunt-mandru-rolul-care-jucat-reinstaurarea-statului-drept-romania.htm
  “Barroso: Sunt mandru de rolul pe care CE l-a jucat in reinstaurarea statului de drept in Romania ”
  SI ASTA
  “Datorita UE si Comisiei Europene a fost posibil sa evitam schimbarile nedemocratice din Romania si trebuie sa fim mandri de acest lucru, pentru ca am fost in stare sa reinstauram statul de drept intr-o tara care este membra a Uniunii noastre”, a mai afirmat Barroso.”

  TE ROG FRUMOS SA-L DAI IN JUDECATA PE BAROSSO!

  EXACT! DUMNEATA TE DUCI ACOLO SI FACI CONFERINTA DE PRESA, CHEMI TOATE ZIARELE STRAINE, SI TV, TE DUCI CU JURNALISTII ROMANI, IMPREUNA CU DOCUMENTE TRADUSE IN ENGLEZA DESPRE TOT CE AU ARATAT LA TV IN ULTIMA VREME. SI SCRISE SI FILMATE!

  1. CUM II HAITUIAU PROCURORII PE OAMENI PT. CA AU VOTAT.

  2. TOT CE AU SPUS DESPRE JUDECATORII CURTII CONSTITUTIONALE -IN CE FAPTE NEDEMNE SUNT IMPLICATI EI.

  3. CU TOATE DOCUMENTELE DESPRE SITUATIA REALA A CETATENILOR CU DREPT DE VOT DIN ROMANIA!

  DECI TE ROG SA TE DUCI ACOLO, SA FACI CONFERINTA, SA NU VORBESTI DOAR DUMNEATA SA-I LASI SI PE JURNALISTII ROMANI SA VORBEASCA. CRED CA CIUVICA, CIUTACU, MAI GASESTI DUMNEATA.

  3. IA-O SI PE OANA STANCU SA ARATE CUM PLASTOGRAFIAU GARANTIE DE 1 MILIARD DE EURO-CU CHESTIA AIA CU BANCA DIN IRAK. SI CINE E DE VINA PT. SISTAREA FONDURILOR EUROPENE PT. AUTOSTRAZI.

  TE ROG SA II LASI SI PE JURNALISTII ROMANI SA VORBEASCA CUM SUNT HAITUITI PT. CA SUNT CONTRA REGIMULUI.

  DA-LE TOATE DOCUMENTELE.

  ESTE O OPORTUNITATE EXTRAORDINARA, DOMNULE PONTA.

  NU O RATA!

  sper sa nu imi faca nimic pt. ca te sfatuiesc. crezi ca imi poti lua apararea, daca vor sa-mi faca ceva? si eu sunt presa, desi pe blog, sunt ca o dizidenta!

  TE ROG, DOMNULE PONTA, SA ANUNTI CA IL DAI IN JUDECATA PE BAROSSO, PERSONAL, PT. ACESTE AFIRMATII LA ADRESA A CEEA CE S-A INTAMPLAT IN ROMANIA.

  • Vad ca si Corina Cretzu September 7, 2012 at 11:37 pm #

   Am citit ca si Corina Cretu a scris pe blogul ei ca trebuie sa prezentati adevarul in PPE.

   Dar pe voi n-o sa va asculte. Ai vazut ca nu te-au ascultat data trecuta.

   Dumneata nu esti indignat de ce declara Barosso?

 55. Si domnule Ponta, September 8, 2012 at 1:28 am #

  Nu stiu, domnule Ponta, daca as avea si cel mai mic motiv de teama in societatea noastra democratica, pt. ca iti scriu dumitale pe blog.

  Dar intrucat dumneata ai declarat mai demult pe blog ca “cineva”, n-ai precizat exact cine ii urmareste pe cei care iti scriu dumitale pe blog, un lucru de-a dreptul ridicol deoarece daca eram intr-adevar o persoana grozava in Romania nu veneam sa vorbesc cu dumneata personal? de ce as mai fi ostenit sa-ti scriu, intrucat dumneata nu prea te inghesuiesti sa raspunzi pe blog.

  Deci intrucat ai zis chestia asta, m-ai speriat, si speriata am ramas pana in ziua de azi.

  De aceea, astazi, dupa ce mi-am permis sa te sfatuiesc sa-l dai in judecata pe Barosso si sa te duci cu o echipa de jurnalisti romani la intalnirea unde ai fost invitat de PPE cu documente scrise si filmate despre ce au tot zis la tv , mi-am dat seama ca daca dumneata te hotarasti totusi sa faci asta, acei “cineva” de care ziceai ca urmaresc pe cei care scriu pe blogul dumitale o sa se sezizeze ca eu ti-am dat ideea asta.

  Si m-am speriat, intelegi dumneata, asa ca desi foarte improbabil ca dumneata sa dai curs ideii mele intrucat dumitale iti place sa joci politic si nu jurnalistic, totusi poate , cine stie…

  Asa ca mi-am permis sa fac copy-paste din mesajul trimis dumitale pe blog si i l-am trimis si lui Victor Ciutacu si pe emailul Antenei 3 stiri pt. Mihai Gadea, Mugur Ciuvica si Adrian Ursu, precizandu-le ca ma numesc Alexa si ca nu vreau sa patesc ceva pt. ca te-am sfatuit pe dumneata.

  Totusi cred ca si voi v-ati gandit sa prezentati in PPE adevarul, insa la modul politic, tot prin europarlamentari. Am vazut eu cum ii tratau pe europarlamentari, exact cum se trateaza si la noi in Parlament. Se aplauda, se huiduie, dar apoi nimeni nu face nimic.

  Insa jurnalistii plus documente si conferinta de presa si dumneata care il dai in judecata pe Barosso, ar avea impact public. Nu ar mai putea sa nege evidentele, cum ca 7,5 milioane de oameni din UE, cetateni ai UE, au vrut alegeri prezidentiale anticipate si nu am fost lasati. Si de fapt sunt 8,5 milioane care au venit la vot.

  S-ar putea sa nu ai curajul politic sa il infrunti pe Barosso . Nici de data asta,

  Poate vor avea curaj ziaristii. Daca le dai voie.

  Si nu e vorba de domnul Basescu care are si bune si rele si ai vazut ca i-am luat apararea in fatza dumitale si ti-am zis ca merita sa i se lase demnitatea de a isi da demisia si de a nu fi haituit apoi prin justitie ci tratat cu respectul cuvenit unui fost presedinte si facut ambasador.

  E vorba aici ca cetatenii Romaniei, peste 50% in mod real, au votat alegeri anticipate prezidentiale. Si asta trebuia respectat.

  Si mai ales, vreau sa vad ca va lasa in pace sa faceti lucrurile bune economice, si nu v-au lasat. Azi am citit ca Motoc a zis ca trebuia dizolvat Parlamentul.

  Noi cetatenii Romaniei plus oamenii de afaceri de care depinde economia, ne simtim tracasati de aceste acuze permanente reciproce dintre voi. Si ce face o tabara bun, strica ceilaltzi.

  Chiar vreti sa continuati asa? Nu e bine pt. Romania, n-aveti deloc bun-simt, nici unii din voi?

  Ajunge! Pdl a avut sansa sa si a demonstrat ce poate, acum si romanii si Parlamentul au dat sansa de a ne conduce altora. Adica voua.

  dEci UsL a primit sprijinul populatiei=ar trebui sa va lase in pace sa guvernati.

  Nu a fost lovitura de stat! Parlamentul v-a votat legitim, Si peste 50% din cetatenii cu drept de vot s-au prezentat la referendum.

  Vi s-a cerut sa-l puneti inapoi pe Basescu. Bun,.L-ati pus.Ati tolerat mascarada de judecata de la Curtea Constitutionala.

  Dar vad ca tot nu se potolesc nu stiu cine, pdl-ul? cu acuze si lovituri la adresa USL. Adica nu va lasa sa guvernati.

  Eu cred ca Romania a ales USL ca sa vada niste schimbari in bine, si mai ales economice si relatii bune cu Europa.

  Oare nu putem avea relatii bune cu Europa si prin voi?

  Nu putem avea pace si liniste si in tara? sa conlucram cu totzii sa ne redresam?

  am citit azi undeva, nu mai stiu unde ca la intalnirea PPe va fi prezenta si Viviane Reding si spunea in articol ca … a cred ca corina cretu…spunea ca o sa-i fie rusine lui Reding pt. ca i se va spune ca face campanie electorala.

  Scuze, asta e strategia voastra? o sa i se falfaie lui reding de ce spuneti voi.

  zau asa! stiti si voi asta

  parca deunazi ziceai ca dumneata nu te bati cu slugile ci doar cu stapanul

  pai stapanul lui reding e barosso

  cine e stapanul lui barosso? asta nu mai stiu
  si nici nu cred ca conteaza, sau conteaza?

  of! dumneata faci politica 50% in zona crepusculara, cu chestii de culise, departe de ochii presei si ai cetatenilor obisnuiti

  Poate nu merita sa-l dai in judecata pe Barosso.

  Poate nu merita sa duci jurnalisti romani la Bruxelles,. cu documente si fapte reale, privind diverse abuzuri si situatia reala a cetatenilor cu drept de vot.

  Dar macar castigati respectul PPE? Sau totul o sa fie o mascarada si la PPe? o sa va ia hartiile si discursurile apoi =egal zero?

  Nu ajunge cat ti-au lovit reputazia? Si reputazia Romaniei?

  oricum ideea e , esti mai bun ca ei?
  daca se leaga de mine ca ti-am zis astea, o sa-mi iei apararea?

  sper sa nu se lege de mine pt. ca eu sunt doar un comentator de blog. nu sunt om politic. nu sunt jurnalist. dar sunt scriitoare, chiar daca publicata cu doar 24 exemplare dar cu isbn.

  Domnule Ponta, nu te lua dupa mine.
  Fa dupa capul dumitale.

  Zau!

  • Moromete September 11, 2012 at 9:09 pm #

   Ar trebui in mod legitim —odata veniti la Bucuresti toti PPe-istii
   dezordinii si dictaturii lor asa zis *populare* sa raspunda transant
   la toate intrebarile *fara raspuns* ——–la o mie de *de ce -uri?
   de ce i-si permit sa schilodeasca *Democratia din Romania*- de ce ?!!!. ——-poporul roman atunci – ce rol mai are —- daca rolul
   *cel mare il joaca Baroso si ceilalti populari de cumetrie* ?
   Halal democratie – vor popularii europei .
   Vor de fapt ca Romania sa devina o COLONIE.

  • ilie moromete September 12, 2012 at 1:56 pm #

   “ICOANE VECHI ŞI ICOANE NOUĂ

   I. ACTUALITATEA
   Sociologia nu este pană acum o ştiinţă, dar ea se intemeiază pe un axiom care e comun tuturor cunoştinţelor omeneşti, că adică intamplările concrete din viaţa unui popor sunt supuse unor legi fixe, cari lucrează in mod hotărat şi inevitabil. Scriitori cari in privirea ideilor lor politice sunt foarte inaintaţi au renunţat totuşi de-a mai crede că statul şi societatea sunt lucruri convenţionale, răsărite din libera invoială reciprocă dintre cetăţeni: nimeni afară de potaia de gazetari ignoranţi nu mai poate susţine că libertatea votului, intrunirile şi parlamentele sunt temelia unui stat. De sunt acestea sau de nu sunt, statul trebuie să existe şi e supus unor legi ale naturii, fixe, indărătnice, neabătute in cruda lor consecinţă. Deosebirea este că in viaţa constituţională lupta pentru existenţă a grupurilor societăţii care ştiu puţină carte găseşte răsunet, pe cand in statul absolutist acea luptă e regulată prin o putere mult mai inaltă, a monarhului adică, al cărui interes este ca toate clasele să steie bine şi ca lupta dintre ele să nu fie nimicitoare pentru vreuna.
   Nimic nu arată mai mult că spiritul public nu e copt decat discuţii asupra teoriilor constituţionale. Această copilărie a spiritului nostru public se arată de la inceputul dezvoltării noastre moderne, din zilele in care cei dintai tineri rău sau deloc preparaţi s-au intors din Paris, unde, uimiţi de efectele strălucite a unei vieţi istorice de o mie şi mai bine de ani şi uitand că pădurea cea urieşească de averi, ştiinţă şi industrie are un trecut foarte lung in urmă-i, au socotit a introduce aceeaşi stare la noi, introducand formulele scrise ale vieţii publice de acolo. E o zicală veche că, de-ai sta să numeri foile din plăcintă, nu mai ajungi s-o mănanci. Drept că e aşa, dar cu toate acestea acele foi există. Şi dacă n-ar exista n-ar fi plăcintă. Asemănarea e cam vulgară, dar are meritul de a fi potrivită. Condiţiile plăcintei noastre constituţionale, a libertăţilor publice, de care radicalii se bucură atata, sunt economice; temelia liberalismului adevărat este o clasă de mijloc care produce ceva, care, puind mana pe o bucată de piatră, ii dă o valoare inzecită şi insutită de cum o avea, care face din marmură statuă, din in panzătură fină, din fier maşine, din lană postavuri. Este clasa noastră de mijloc in aceste condiţii? Poate ea vorbi de interesele ei?
   Clasa noastră de mijloc consistă din dascăli şi din ceva mai rău, din advocaţi.
   D. X bunăoară e plătit de stat ca să inveţe pe studenţii de la universitate limba romană din punct de vedere filologic şi istoria romanilor, două obiecte pe cari nu le cunoaşte deloc. Să ne-nţelegem. Nu avem pretenţiune ca profesorii noştri să fie genii. Departe griva de iepure. Dar, in imprejurări normale, acest domn ajuns din intamplare profesor s-ar fi pus pe-nvăţat carte şi, fiindcă nu este cu totului tot mărginit, incat să aibă nevoie de a fi instalat intr-un spital de nevolnici, ar fi ajuns să poată impărtăşi studenţilor ceea ce au aflat alţii, de ex. invăţaţii străini, despre limba romană, le-ar fi arătat calea bună şi bătută de oameni mai cuminţi, incat s-ar fi implinit teoria unui pedagog francez, că un şcolar poate invăţa de la profesorul său mai mult decat ştie acesta insuşi. Atunci nu 1-am fi auzit susţiind pe d. X autenticitatea cronicei lui Hurul, autenticitatea unei scrieri care, pentru filologi elementari chiar, e o galimatie deplină şi un falsificat greoi, pe care-l cunoşti ca atare la cea dintii vedere.
   Dar imprejurările nefiind normale d. X nu invaţă nimic, ci face politică. Drepturile imprescriptibile, libertatea alegerilor, responsabilitatea ministerială, suveranitatea poporului sunt cuvinte care se-nvaţă pe de rost intr-un sfert de ceas şi care-1 ridică pe om la noi in ţară, făcand de prisos orice muncă intelectuala. Căci natura comună nu munceşte decat de silă. Silit de imprejurări
   normale, d. X ar fi devenit un profesor mediocru; nesilit de nimenea, se simte in sat fără cani şi umblă cu manile in şolduri, lasă şcoala pustie şi vine la Bucureşti ca să-şi facă mendrele şi să-şi deie o importanţă pe care natura n-au voit să i-o deie.
   Tot astfel e d. Y şi bună parte din cumularzii universităţilor. Am luat profesori de universitate pentru că un institut inalt de cultură poate ilustra mai clar starea noastră de decadenţă. Şi cine plăteşte oare pe aceşti domni din clasa de mijloc a căror mani şi inteligenţe nu produc valori de un ban roşu măcar? In linia din urmă munca ţăranului care, ca dorobanţ moare pe campul de
   război, ca muncitor se speteşte plătind dări, pentru a ţinea pe umerii lui o clasă de trantori netrebnici.
   Ce să mai zicem de advocaţi ?
   Intorşi din străinătate, ei nu şi-au dat silinţa să-nveţe legile şi datinile pămantului, să codifice obiceiurile naţiei romaneşti, ci au introdus pur şi simplu codicele pe cari le invăţaseră la Paris, ca şi cand poporul romanesc a fost in trecut un popor de vite, fără legi, fără obiceiuri, fără nimic, şi trebuia să i s-aducă toate celea de-a gata din cea mai renumită fabrică. Dar in genere advocaţii sunt inteligenţele cele mai stricate din lume. Căci, intr-adevăr, ce credinţe poate avea un om care azi susţine, maini combate unul ş-acelaşi lucru, un om a cărui meserie este să dovedească că negru-i alb şi albu-i negru? Oricat de bună morişcă intelectuală ar avea, ea se strică cu vremea şi devine incapabilă de a afla adevărul. De aceea cele mai multe din discuţiile Adunărilor au caracterul de carciocuri şi apucături advocăţeşti, de căutare de noduri in papură, de vorbe inşirate şi fire incurcate.
   Acestea sunt elementele cărora legile noastre franţuzeşti le dau in stăpanire ţara. Plebea de sus face politică, poporul de jos sărăceşte şi se stinge din zi in zi de mulţimea greutăţilor ce are de purtat pe umerii lui, de greul acestui aparat reprezentativ şi administrativ care nu se potriveşte deloc cu trebuinţele lui simple şi care formează numai mii de pretexte pentru infiinţare de posturi şi paraposturi, de primari, notari şi paranotari, toţi aceştia plătiţi cu bani peşin din munca lui, pe care trebuie să şi-o vanză pe zeci de ani inainte pentru a susţine netrebnicia statului roman.
   Ce caută aceste elemente nesănătoase in viaţa publică a statului? Ce caută aceşti oameni cari pe calea statului voiesc să caştige avere şi onori, pe cand statul nu este nicăieri altceva decat organizarea cea mai simplă posibilă a nevoilor omeneşti? Ce sunt aceste păpuşi cari doresc a trăi fără muncă, fără ştiinţă, fără avere moştenită, cumuland cate trei, patru insărcinări publice dintre cari n-ar putea să implinească nici pe una in deplină conştiinţă? Ce caută d. X profesor de universitate, care nu ştie a scrie un şir de limbă romanească, care n-are atatea cunoştinţe pozitive pe cate are un invăţător de clase primare din ţările vecine şi care cu toate acestea pretinde a fi mare politic şi om de stat?
   Ce caută? Vom spune noi ce caută.
   Legile noastre sunt străine; ele sunt făcute pentru un stadiu de evoluţiune socială care in Franţa a fost, la noi n-a fost incă. Am făcut strane in biserica naţionalităţii noastre neavand destui notabili pentru ele, am durat scaune care trebuiau umplute. Nefiind oameni vrednici, cari să constituie clasa de mijloc, le-au umplut caraghioşii şi haimanalele, oamenii a căror muncă şi
   inteligenţă nu plăteşte un ban roşu, starpiturile, plebea intelectuală şi morală. Arionii de tot soiul, oamenii cari riscă tot pentru că n-au ce pierde, tot ce-i mai de rand şi mai injosit in oraşele poporului romanesc, căci, din nefericire, poporul nostru stă pe muchia ce desparte trei civilizaţii deosebite : cea slavă, cea occidentală şi cea asiatică şi toate lepădăturile Orientului şi Occidentului, greceşti, jidoveşti, bulgăreşti, se grămădesc in oraşele noastre, iar copiii acestor lepădături sunt liberalii noştri. Şi, cand loveşte in ei, zic că loveşti in tot ce-i romanesc şi că eşti rău roman.
   Intr-adevăr, d. Serurie, care a scris un volum de poezii „greceşti”, d. Andrunopulos, care batjocoreşte armata noastră puind-o să joace la circ, d-nii C. A. Rosetti, Carada, Candiano, tot nume vechi de care foieşte textul cronicelor Romaniei, sunt singurii romani adevăraţi, iar noi ţăranii, mici şi mari, căci, la urma urmelor tot ţărani suntem, noi băştinaşii din ţările acestea suntem străini cari vindem ţara cui ne dă mai mult pe ea.
   Liberalii sunt smantana şi temeiul Romaniei, noi suntem nişte rămăşiţe din vechile populaţiuni autohtone, cari nu merită să fie băgate in seamă. De ! iertaţi-ne, boieri, Arioneşti şi Cărădeşti, că ni s-a părut şi nouă biet că trăim in ţara noastră ai avem de zis o vorbă. Iertaţi-ne pentru că nu băgasem de seamă că suntem in Bulgaria, iertaţi-ne apoi că n-am voit să ne batem pentru bieţii greci şi bulgari.
   Nu vedeţi că ne-am supus stăpanilor? Nu vedeţi că ne-am trimis copiii la junghiere pentru că d. Anghelescu să poată culege lauri pe pielea lor? Ba au ajuns ca pană şi cioro-horo, rumanaş de laie, alb ca pana corbului, să scoată gazetă, in care să ne batjocorească in toate zilele. Nu vă e destul, milostivi stăpani?
   Dar acum, de ne veţi fi iertat sau nu, să stăm la vorbă gospodărească şi să vă intrebăm ce poftiţi d-voastră ? Şi, ca să ştim că aveţi dreptul de a pretinde, să intrebăm ce produceţi ? Arătaţi-ne in Adunările d-voastră pe reprezentanţii capitaliilor şi fabricelor mari, pe reprezentanţii clasei de mijloc care să se deosebească de fabrica de mofturi ale „Telegrafului”, şi ale „Romanului” şi de fabrica d-voastră de palavre din Dealul Mitropoliei! Căci nu credem să puteţi cere ca noi să confundăm mătăsăriile de Lyon cu blagomaniile d-lui N. Ionescu, nici postavurile de Manchester cu isteţiile d-lui Popovici-Ureche.
   Ciudată ţară intr-adevăr ! Pe cei mai mulţi din aceşti domni statul i-au crescut, adică i-au hrănit prin internate, ca după aceea să-şi caştige, printr-un meşteşug cinstit, painea de toate zilele.
   Dar statul a ajuns la un rezultat cu totul contrar. După ce aceşti domni şi-au mantuit aşa-numitele studii, vin iar la stat şi cer să-i căpătuiască, adică să-i hrănească pană la sfarşitul vieţii. Dar nu-i numai atata.
   Domnia lor vor să facă pe boierii. 3—4—500 de franci pe lună nu-i liniştesc şi nu-i fac să se puie pe muncă pentru a deveni folositori naţiei de pe spinarea căreia trăiesc. Sunt născuţi pentru lucruri mai inalte, pentru deputăţii, ministerii, ambasade, catedre de universitate, scaune in academie, tot lucruri mari la cari cinstiţii lor părinţi, care vindeau bragă şi rahat cu apă rece sau
   umblau cu patrafirul şi sfiştocul din casă-n casă, nici nu visaseră şi nici n-aveau dreptul să viseze, căci nu dedese naştere unor feţi-frumoşi cu stele-n frunte, ci unor băieţi groşi la ceafă şi tarzii la minte, de rand, adesea foarte de rand.
   Căci din două una. Sau aceşti oameni sunt toţi genii, şi prin „calitatea” muncii lor intelectuale merită locul pe care-l ocupă, sau, neproducand nici o valoare, nereprezentand nici un interes general decat pe al stomahului lor propriu, trebuie reimpinşi in intunerecul ce li se cuvine.
   Ţărani? Nu sunt. Proprietari nu, invăţaţi nici cat negrul sub unghie, fabricanţi — numai de palavre, meseriaşi nu, breaslă cinstită n-au, ce sunt dar? Uzurpatori, demagogi, capete deşerte, leneşi cari trăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieroşi şi fudui, mult mai infumuraţi decat coboratorii din neamurile cele mai vechi ale ţărei.
   De acolo pizma cumplită pe care o nutresc aceste nulităţi pentru orice scanteie de merit adevărat şi goana inverşunată asupra elementelor intelectuale sănătoase ale ţărei, pentru că, in momentul in care s-ar desmetici din beţia lor [de] cuvinte, s-ar mantui cu domnia demagogilor.
   Intr-adevăr, cum li s-ar deschide oamenilor ochii cand unul le-ar zice: ,,Ia staţi oameni buni! Voi plătiţi profesori cari nici vă invaţă copiii, nici carte ştiu; plătiţi judecători nedrepţi şi administratori cari vă fură, căci nici unuia dintr-inşii nu-i ajunge leafa. Şi aceştia vă ameţesc cu vorbe şi vă imbată cu apă rece. Apoi ei toţi poruncesc, şi nimeni n-ascultă. Nefiind stăpan care să-i ţie in frau, ei işi fac mendrele şi vă sărăcesc, creandu-şi locuri şi locuşoare, deputăţii, primării, comisii şi multe altele pe care voi le plătiţi peşin, pe cand ei nu vă dau nimic, absolut nimic in schimb, ci din contră vă mai şi dezbracă, după ce voi i-aţi inţolit. N-ar fi mai bine ca să stăpanească cei ce n-au nevoie de averile voastre, avand pe ale lor proprii? Sau cel puţin oameni care, prin mintea lor bine aşezată, vă plătesc ce voi cheltuiţi cu danşii?
   De aceea alungaţi turma acestor netrebnici cari nu muncesc nimic şi n-au nimic şi vor să trăiască ca oamenii cei mai bogaţi, nu ştiu nimic şi vreau să vă inveţe copiii, şi n-au destulă minte pentru a se economisi pe sine şi voiesc [să] vă iconomisească pe voi toţi”.

   Mihai Eminesu: “Timpul”, 11 decembrie 1877

   Este inca valabil pentru toate personajele actualei scene politice romanesti. Din pacate.
   P.S.: Cred ca am pus corect ghilimelele.

   • Ruşinică Tristoiu Taifas September 14, 2012 at 11:13 am #

    “Mă simt ca-n Dacia, roman,
    De-acele vremuri mi-este dor,
    Căci azi trăim tot sub Traian…
    Dar ne lipseşte-Apolodor!” – Viorel Frâncu, “Cuget, deci exist, dar nu mai rezist”

   • anonim September 14, 2012 at 9:35 pm #

    Dar lasati macar stramosii ca sa doarma-n colb de cronici;
    Din trecutul de marire v-ar privi cel mult ironici.
    Cum nu vii tu Tepes doamne , ca punind mina pe ei,
    Sa-i imparti in doua cete :in smintiti si in misei,
    Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
    Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!

   • anonim September 15, 2012 at 11:43 am #

    ,,Linga-a leilor gradina regele Francisc asteapta,
    Ca sa vaza cum s -o-ncinge intre fiare lupta dreapta.”
    Manusa -Eminescu

 56. Este bine? September 8, 2012 at 8:35 am #

  De ce trbuie sa renunte Romania la banii pe care Germania ii datoreaza?
  Sluga cui este Isarescu?
  Daca Ceuasescu a fost terminat din cauza ca vroia Banca mondiala araba si arme nucleare se pare ca acum suntem noi romanii terminati pentru ca basescu a vandut tara americanilor si nemtilor

  Va aduceti aminte ca cineva v-a cerut pe blog sa spuneti romanilor despre presiunile si amenintarile lui rahat barosso?
  Cred ca odata cu referendumul pentru demitere lui base trebuia sa ii intrebati pe romani daca mai vor sa dea bani astora de la ue care fac ceva pe noi

 57. Murfy September 8, 2012 at 3:49 pm #

  * BASESCU ESTE BOLNAV DE PUTERE * – Nu Iliescu – zisaaa asta poporul.
  Iti cunosti vorbele ??!………………………… In urma celor 7,4 milioane de DA ,DA,…..
  cum ar trebuii sa procedezi/reactionezi BOLNAVULE DE PUTERE ce esti ?.
  De fapt ungurii si romii sunt *poporul tau* – procurorii, securistii, si clica pdl-ista.
  Cu atit ai mai ramas —–te-ai asezat *bogatule/grasule * pe grumazul poporului sarac/slab. Ne-ai pricopsit cu toate relele din lume in numele *unei false democratii ? —– saracie , sclavie…mirlanie/mitocanie, colonie —–minciuna- hotie /*prostie.—-in final vrei DICTATURA – Esti in slujba strainatatii – acelei parti zisa *populara unita* profitind de acea parte *socialista neunita/dezbinata*
  ………………………………….. Ai distrus tot………………………………………………….. .

 58. Moromete September 8, 2012 at 10:26 pm #

  Traian Basescu – acum , cind a luat girul escrocilor *populari* din Europa sigur
  se crede *indreptatit * ca prin *orice mijloace * sa incerce a forta USL-ul sa plece / sa-L debarce de la guvernare. – sa fie ei stapini -la alegerile parlamentare -2012, pentru asa zisa *RESTABILIRE A STATULUI DE DREPT* – (dupa spusele mariei sale)- ca si cind cu aceasta restabilire ne spune …
  * STATUL SUNT EU * – si nu cei 7,4 milioane – POPOR CE REPREZINTA STATUL.
  Acum mai mult ca oricind PSD -ul si PNL-ul trebuie sa fie unite si sa faca ca
  USL-ul sa produca grabnic in parlament legi votate prin care sa reformeze/ restr.
  acest * STAT SECURISTO / PROCURIST creat de basescu.- *opera sa *.
  Simplificativa actiunile si toate fortarile -derapajele / deviationismele STATULUI LUI T.B. faceti-le in forta cunoscute din timp *INALTEI PORTI * direct in Parlamentul European.,Consiliului Europei – chiar daca este dominat de acesti *populari/nepopulari) . – faceti-va auziti —–pentru a nu mai lua pozitia de *drepti*
  la toate nascocirile basiste precum * LOVITURA DE STAT ??!!.* – prag de 51%.
  Gasca lui de *populari odiosi* -europeni de *cumetrie* -il tin in *brate*.
  Stie cum sa faca ca mesajul MINCIUNII sa para drept ADEVAR. – E *scolit* in
  *dosarele* ascultarii /fabricarii -intrigii – defaimarii — compromiterii.
  UNITI – in LUPTA faceti sa trumfe ADEVARATA DEMOCRATIE- NORMALITATEA

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 12, 2012 at 2:11 pm #

   “Democraţia este un mecanism care garantează că nu vom fi guvernaţi mai bine decât merităm” – George Bernard Shaw

 59. Sibilla September 9, 2012 at 5:31 am #

  Frunzăverde îl bate pe Bă-SECU ! În ” gorile ”.La voturi NU s-a prea şifonat/strofocat, să-l…

  https://sfinx777.wordpress.com/2012/09/09/frunzaverde-il-bate-pe-ba-secu-in-gorile-la-voturi-nu-s-a-prea-sifonatstrofocat-sa-l/

 60. Sibilla September 9, 2012 at 3:48 pm #

  Adrian Năstase e la închisoare şi cei mai optimişti susţin că acesta ar putea fi eliberat condiţionat în această iarnă. Potrivit Statutului PSD el nu mai este în acest moment membru al partidului deoarece a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Asta înseamnă că influenta poziţie de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD a rămas vacantă. Până de curând nimeni nu a pretins funcţia… De curând însă s-au invit şi unul sau poate chiar doi pretendenţi la scaunul care a fost ocupat de fostul premier. Unul este Constantin Nicolescu, preşedintele CJ şi al PSD Argeş şi se vorbeşte insistent şi de lui Ioan Rus, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor. Totuşi… majoritatea din BPN al PSD susţine că în semn de respect faţă de Adrian Năstase scaunul ar trebui să rămână neocupat.

  Potrivit informaţiilor noastre subiectul ar fi fost abordat frontal în ultima şedinţă de Birou Permanent al PSD. El a fost ridicat de vicepreşedintele Marian Oprişan care l-a propus pentru a fi interimar şi apoi candidat la această funcţie pe Constantin Nicolescu de la Argeş care a acceptat. Numai că tentativei i s-a opus dur secretarul general Liviu Dragnea care i-ar fi spus pretendentului că nu are faţă de Adrian Năstase. Lui Dragnea i s-au asociat şi alţi lideri din ţară şi până la urma s-a decis ca postul să rămână vacant.

  În ultimele zile se spune că interesat de funcţie ar fi şi Ioan Rus, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor. Se bănuieşte că intensa activitate mediatică a acestuia ar ţinti tocmai funcţia de preşedinte al CN al PSD.
  POOOOFTIIIIM ??!!!!
  LICHEAUA IOAN RUS VREA ÎN LOCUL LUI ADRIAN NĂSTASE ??!!!!!!!!!!
  Victor Ponta !!!!! RISCUL CA PSD SĂ-ŞI PIARDĂ NU DOAR ELECTORATUL CI MARE PARTE DIN ARMATĂ E F F MARE DACĂ LICHEAUA I RUS OBŢINE AISTA !!!!
  IA MAI MERI TU PE PUSTII LA DRACU, LECHEA ION RUS CU HĂLA DE TE-A VÂRÂT PE GÂT LUI V PONTA CU TOT, CA SĂ FIU ŞI MAI CLARĂ !
  ÎNTREB DIN NOU: AŢI PRIVATIZAT PSD ?? IARĂ DICTEAZĂ TATA SOCRU ŞI NE SFIDEAZĂ PE TOŢI?? PÂNĂ UNDE SE MERGE CU IPOCRIZIA ?
  SPUNETI-MI CĂ NU E ADEVĂRAT !!!!!! PONTA ?????
  http://www.pesurse.ro/#/2012/09/09/n-psd-se-vneaz-funcia-lui-adrian-nstase-cine-vrea-.html

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 12, 2012 at 2:06 pm #

   “Întotdeauna să faci numai bine. Acest lucru va gratifica unele persoane şi le va uimi pe restul” – Mark Twain

   • Constantin September 13, 2012 at 12:50 pm #

    Rusinica pentru ca acum stai la “mititica”?

   • Ruşinică Tristoiu Taifas September 14, 2012 at 10:32 am #

    “La marginea verii
    Rumegă boii fânul tăcerii” – Costel Zăgan, “Universuri paralele”

 61. Victor September 9, 2012 at 9:05 pm #

  Lasa-ne d-le Ponta cu aiurelile astea, suntem satui de filozofia ta, de metodele tale de lupta cu balaurul raului, acest impostor si tradator de neam/tara, celebrul JON(javra ordinara nationala). Ai reusit prin ceea ce AI FACUT,sa compromiti sperantele romanilor. Asa ca, inainte de ati da Basalaul un sut in popou, mai bine bine du-te de buna voie la cursele auto si lasa presedintia PSD si functia de prim-ministru, ca nu sunt pentru tine. Dati din gura, dar sunteti de o inactivitate crasa, v-ati sinucis politic, mai bine va faceati sepukku, daca aveati curaj/demnitate.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 12, 2012 at 1:48 pm #

   “Un prost găseşte totdeauna unul mai prost, care să-l admire” – Nicolas Boileau

 62. Buna seara, domnule POnta. Iti place Shakespeare? September 10, 2012 at 12:18 am #

  Mult zgomot Pt. Nimic.

 63. santinela September 10, 2012 at 11:16 am #

  Domnule Ponta tocmai ati ingropat USL-ul. Chiar asa greu va este sa taceti din gura pina la alegeri ? Cind stiti ca electoratul nostru si altii, cel mai mult ii urasc dupa Basescu pe Merkel,Barosso,Viviene si ambasadorul american sa vii si sa faci sluj in fata lor din nou este de neiertat.Adio 51% la alegeri. Pai aia din Piata si de la plimbarea din fata Cotroceniului,aia 7,4 milioane ce sa mai spuna? Atit vor face,”hai acasa fratilor ca iar neau tras-o astia”.
  Bravo lui Antonescu !
  V-am sustinut si simpatizat mult domnule Ponta dar se pare ca m-am inselat amarnic.

 64. henter robert September 10, 2012 at 5:19 pm #

  Buna ziua domnule Ponta numele meu este robert si lucrez de pe 1 iunie la o fabrica de incaltaminte in cartierul stupini din jud Brasov numele firmei este severom prod srl.in fiecare luna fac in jur de 25-30 de ore suplimentare la care ora normala de lucru este platita cu 4.60 bani iar ora suplimentara 200/%.Cand primesc pe data de 10 fluturasul la sanatate si c.a.s imi trage in jur de 200 lei impozit banc 150-160 iar deducere personala 250 lei mai primesc si 20 de bonuri in valoare de 180 iar transportul

 65. vax-albina September 10, 2012 at 5:41 pm #

  Daca e adevarata plangerea dvs prezentata pe DCnews e o situatie penibila. Chiar nu puteti formula si redacta un material serios si credibil? Cine e autorul? Va bateti joc de noi cei care am votat? Luati exemplu de la cei care au scris aici: http://www.cotidianul.ro/plangere-penala-pe-numele-lui-traian-basescu-pentru-tradare-si-nu-numai-191571/ Poate vor accepta sa va scrie documentele. Sunteti o mare dezamagire desi mai sper sa va reveniti si sa cooptati tineri inteligenti. Chiar va este frica?

  • Moromete September 11, 2012 at 8:56 pm #

   Sunt placut impresionat de *SINTEZA privindu-l pe omul si
   inaltul functionar de stat – Traian Basescu * Totul este adevarat si
   de-o acuratete dezarmanta . Numai cei indoctrinati si ca beneficiari
   ai sistemului *(ticalosit * instaurat de basescu pot sa inchida ochii
   constiintei de sine – nu si constiinta poporului. …………

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 12, 2012 at 1:41 pm #

   “Hotărârea, dreptatea, exemplul şi sinceritatea alcătuiesc ceea ce noi numim caracter, el este temelia demnitâţii personale” – François de la Rochefoucauld

 66. emma September 11, 2012 at 7:38 am #

  DOMNULE PONTA
  CE ESTE CU OLTCHIMUL?DE CE NU IEI MASURI.?
  FENECHIU SI CHITOIU SUNT LA FEL CA RUS,TE VAND PE LA SPATE SAU ESTI IMPLICAT?DE CE NU SE SUFLA NICI O VORBA DESPRE ASTA LA TELEVIZIUNILE VOASTRE.?FACETI ASA CUM ATI FACUT CU PETROLUL? NU VA E FRICA DE DUMNEZEU>CINE VA OBLIGA ACUM?TOT FMI?

  • Adi September 11, 2012 at 5:54 pm #

   Vezi ca Iliescu e un liber cugetator inconjurat de ,,camarazi”.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 12, 2012 at 1:36 pm #

   “O naţiune care a pierdut încrederea în sine, între toate altele este cea mai mizerabilă, pentru că a frânt bastonul pe care se putea răzima” – Gheorghe Asachi

 67. Roxette September 11, 2012 at 8:34 am #

  Dupa ce ca nu au facut mai nimic pentru referendum si au acceptat in partid toate leprele pdl cei de la pnl vor sa dea vina pe psd pentru esecul de la referendum. exista toate sansele ca dupa alegerile parlamentare pnl sa rupa alianta cu psd si sa bata palma cu pdl si maimutele lor
  PSD nu poate accepta mizeriile celor de la pnl.

  Faceti ceva pentru partid, pentru tara si pentru cei care au votat ca basel sa plece.

 68. Admirator de lucruri cand sunt facute bine September 11, 2012 at 9:59 am #

  Va astept à Strasbourg sau Bruxxeles.

  Suntem 400 venim special sa va sustinem, luati-o so pe bunicuta Andronescu

 69. stefan September 11, 2012 at 2:36 pm #

  JOS USL !!!!!!!!1

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 12, 2012 at 1:05 pm #

   „Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa, inteligenţa are limitele ei, prostia nu” – Umberto Eco

 70. Constantin September 11, 2012 at 3:17 pm #

  Romani!Ma numesc Constantin si imi arog dreptul de a va indemna pe toti cei care ati implinit varsta de 18 ani sa candidati la alegerile parlamentare din 09.dec.2012 si va recomand sa si castigati un loc in parlament,care poate fi marit cu numarul de romani care au drept de vot ca doar politica in Romania se face de catre popor si pentru popor.Va adresez acest indemn deoarece astazi,11.sep.2012,am avut o revelatie in ceea ce priveste justitia si anume ca dreptatea cea dreapta se face de catre comisiile juridice parlamentare pentru membrii parlamentului si doar pentru ei,cealalta justitie fiind aservita lui Basescu si acolitilor lui asa cum reiese si din declaratiile unui fost procuror care acuza toti procurorii ca folosesc metode stalinisto-securiste in anchetele pe care le desfasoara in tara noastra.Nu stiu exact ce demersuri trebuiesc facute pentru a se organiza un referendum ca parlamentul sa contina pe toti romanii cu drept de vot caci Casa Poporului este foarte incapatoare si poate gazdui un asemenea parlament.Romani!Este timpul sa ascultam sfatul actualei guvernari si sa iesim cu totii las vot si primul lucru pe care sa-l votam sa fie acest parlament.Mai indemn pe toti detinutii sa conteste hotararile judecatoresti date pana acum si sa se alature acestei miscari de curatire a justitiei de toti cei ce sunt aserviti lui Basescu.Daca aveti oarece indoieli va rog sa-i contactati pe parlamentarii Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely pentru a va convinge ca doar in parlament se face justitie dreapta.

  • Constantin September 11, 2012 at 3:32 pm #

   Romani!Nu uitati sa-i cooptati si pe Ioan Ghise si pe Liviu Dragnea si pe toti moderatorii de la Antena 3 ca e si ei romani,fratilor!Uraaaaaa!

   • Ruşinică Tristoiu Taifas September 12, 2012 at 1:14 pm #

    „Nimeni nu e destul de inteligent ca să poată convinge pe un prost că e prost” – Jean De La Fontaine

   • Ruşinică Tristoiu Taifas September 14, 2012 at 10:38 am #

    Întrebarea este veche,
    Serioasă – nu glumesc –
    Dacă proştii n-au pereche,
    Oare, cum se înmulţesc?! – Nelu Vişan

  • Moromete September 11, 2012 at 10:35 pm #

   Esti ironic !——basistule —-pentru ca tot la masa lor ai *mincat*
   iar acum cinti cu , convingere si parlamentezi pe limba lor – de lemn.

   • Constantin September 13, 2012 at 5:58 pm #

    “Gura pacatosului adevar graieste” si extrapoland deduc faptul ca Moromete sade binisor si se gudura la masa USL,asteptand sa pice niscaiva resturi.Ilie,guvernarea este a USL si majoritatea parlamentara tot a lor este ase ca tipa niste apa pe fatuca si catadicseste sa te trezesti ca Basescu si-a invatat lectia si nu-l mai prind astia descoperit dar ei se dovedesc a fi tot mai ageamii pe zi ce trece in sarcina pe care si-au asumat-o,de a guverna Romania pe timp de criza.

   • Ruşinică Tristoiu Taifas September 14, 2012 at 5:10 pm #

    “Aflu, la sfârşit de an,
    Că în biata Românie,
    Tată ni-i Băse Traian,
    Mama-ar fi… Sfânta Prostie!” – Sever Purcia

 71. Roxette September 11, 2012 at 6:25 pm #

  Rovana Plumb garantează pentru oamenii PDL ??????

 72. Sibilla September 12, 2012 at 3:29 am #

  Confirm: Adrian Nastase este detinut politic!

  Duminica, la pranz, am intrat intamplator pe postul B 1 TV si am surprins momentele in care doi tineri comentatori vituperau postarea ultima de pe blogul lui Adrian Nastase. Consternarea celor doi tineri era dubla: cum se poate ca un detinut sa publice, din inchisoare, pe blog si cum este posibil ca Adrian Nastase, condamnat pentru fapte de coruptie, sa se poarte si (auzi aroganta) sa clameze situatia de detinut politic!
  De aceea, vreau sa risipesc nedumeririle celor doi tineri comentatori si sa le spun ca da, au inteles bine, desi numai pe jumatate: A. Nastase nu numai ca se poarta si clameaza situatia de detinut politic, dar el chiar este un detinut politic! Si, cred ca aici trebuie sa fac o corectura: nu numai el !
  Alaturi de el au fost condamnati la ani grei (apud Traian Basescu) si alte persoane, nefericite victime cloaterale, nesansa lor a fost ca A. Nastase nu putea fi condamnat de unul singur, ca ar fi batut prea tare la ochi, nici PPE nu ar fi crezut intr-o astfel de condamnare. Asa, au stat procurorii DNA si s-au tot gandit si au gasit solutia: dupa restituire dosarului, au creat alte infractiuni, au „descoperit” si alti faptuitori si dosarul a fost gata ! Nu a contat, nici pentru procurori nici pentru judecatori ca au trimis in inchisoare chiar si o familie intreaga (sotii Popovici), nemaivorbind de o femeie cu un singur rinichi (I. Jianu) si o alta care de-abia se tinea pe picioare, daca asa a fost comanda, asa s-a executat.
  Dar, ca sa fie clar pentru cei doi tinerei comentatori de la postul B 1 TV (si, eventual pentru cine i-a mai auzit duminica asta), mai trebuie spuse doua lucruri: in principal, procesul penal se conduce dupa doua legi, Codul penal (legea substantiala) si Codul de procedura penala (legea procesuala).
  Codul penal vorbeste despre prescriptie, care inlatura raspunderea penala. De exemplu, in Dosarul „Flota”, Traian Basescu nu a fost trimis in judecata (si) pentru infractiunea de mita, deoarece intervenise prescriptia raspunderii penale pentru aceasta fapta.
  Ei bine, tot asa si pentru A. Nastase intervenise aceiasi prescriptie (vorbim de dosarul „Trofeul Calitatii”), cea mai buna si peremptorie dovada fiind chiar dna M. Macovei care, raspicat si repetat a clamat ca din 10 iunie se prescriu faptele lui A. Nastase. Asta, odata.
  Cum am spus, procesul penal mai este guvernat si de Codul de procedura penala. Aici se spune un lucru foarte simplu si foarte clar: solutia in procesul penal se da numai pe baza de probe (certe, pertinente, legale). Nu pe prezumtii, nu pe analogii sau asemanari, nu pe lex tertia. Nu, pe probe si pe lege, atat si nimic mai mult !
  In „Trofeul Calitatii” problema principala a fost daca a existat sau nu un prejudiciu in dauna Inspectoratului de Stat in Constructii (celebrul, de acum, ISC). Pentru a se lamuri, instanta a dispus o expertiza contabila care sa stabileasca, intre altele, inclusiv daca a existat ori nu un prejudiciu in dauna ISC. Concluzia expertilor , audiati inclusiv in instanta, a fost clara si ferma: nu a existat un prejudiciu in dauna ISC ! Si, atunci, ce a facut instanta ? A incalcat legea ! Pentru ca aceasta concluzie a expertizei desfiinta acuzarile instanta, complet nelegal, a inlaturat concluzia expertilor.
  Si de ce zic nelegal ? Pentru ca legea procesuala e foarte clara: atunci cand are nevoie de opinia unui expert, instanta dispune o expertiza, deci daca a dispus expertiza inseamna ca expertul este cel indrituit de lege sa exprime opina calificata. Tot Codul de procedura penala statueaza ca, daca instanta are rezerve cu privire la concluziile expertizei, dispune fie completarea expertizei (ceea ce s-a intamplat, inclusiv prin audierea in sedinta publica a expertilor) fie dispune o alta expertiza. Or, instanta – dupa ce a cerut completarea si clarificarea expetizei – nu a dispus o alta si, fara a avea competenta, a inlaturat concluziile expertizei (care stabileau ca nu exista prejudiciu in dauna ISC) si astfel, prin incalcarea fatisa a legii, i-a condamat pe toti inculpatii. Ce ar mai trebui spus, ar fi ca, si daca instanta a inlaturat proba (expertiza) fara a dispune o alta (asa cum impune C.p.p.), se cheama ca in cauza nu a mai exista proba (legala, certa, pertinenta) si atunci trebuia sa prevaleze principiul in dubio pro reo, ceea ce inseamna ca inculpatii trebuiau – obligatoriu – achitati cel putin din acest punct de vedere.
  Asa ca, trebuie si eu sa le confirm celor doi tineri comentatori de la postul B 1 TV: da domnilor, ati intuit bine, Adrian Nastase (alaturi de victimele colaterale), este un detinut politic si se poarta ca atare! Altfel, ce mai poate face ?
  http://www.luju.ro/opinii/editorial/confirm-adrian-nastase-este-detinut-politic

 73. Florea Dumitrescu September 12, 2012 at 12:36 pm #

  PREŞEDINTELE NELEGITIM BĂSESCU SE PREGĂTEŞTE
  PENTRU A TREIA SUSPENDARE!
  CUM ?
  I. Prin defăimarea în continuare a ţării şi a naţiunii (contrar art.30, alin.7 din Constituţie), prin minciuni, dezinformări, intoxicări, denaturări propagate la Uniunea Europeană şi la cancelariile occidentale, cu privire la instituţiile fundamentale ale statului (Parlament, Guvern, Instanţe Judecătoreşti). Discursul aberant din 4 septembrie a.c. în faţa ambasadorilor, conţine asemenea elemente criticabile şi condamnabile.
  II. Prin continuarea unor acţiuni autoritare, totalitariste, dictatoriale, prin violarea gravă a Constituţiei şi a legilor ţării, mai ales prin încălcarea principiilor separaţiei puterilor în stat şi prin uzurparea funcţiei de prim-ministru, prin nerespectarea majorităţii parlamentare, prin nerespectarea sentinţelor judecătoreşti şi altele.
  III. Prin abuzurile extreme şi ilegalităţile duse la paroxism ale unor persoane din instituţiile represive (Procuratura generală, DNA, Serviciile secrete, Jandarmerie, Poliţie) şi ale unor judecători partizani politici.
  IV. Prin blocarea dosarelor penale – în principal de Procuratură şi DNA – care îi privesc pe domnul Băsescu şi pe membrii familiei sale, a dosarelor penale care îi privesc pe miniştrii portocalii şi pe liderii partidului domnului Băsescu (PDL) – care au fost implicaţi în pierderi, furturi, fraude şi risipirea banilor publici de la buget – de zeci şi zeci de miliarde de euro.
  Prin blocarea dosarelor penale care privesc supraîndatorarea ţării de către domnul Băsescu şi guvernelor care s-au succedat.
  V. Prin acţiuni şi măsuri împotriva statului social consacrat în Constituţie (contrar articolului 1 din Constituţie ) şi împotriva politicilor sociale destinate milioanelor de săraci şi categoriilor sociale defavorizate.
  VI. Prin acţiunile de teroare împotriva cetăţenilor din comune şi sate – declanşate de Procuratură şi DNA, încălcându-se grav legea şi prevederile codului de procedură penală.
  VII. Prin încălcarea dreptului la vot al cetăţenilor români, nesocotindu-se voinţa acestora exprimată prin cele 7,4 milioane de voturi pentru demiterea domnului Băsescu.
  VIII. Prin implicarea (pe bază de minciuni şi dezinformări) a Comisiei Europene şi a unor lideri occidentali în probleme strict interne ale noastre, ceea ce ne sileşte şi pe noi – cei din societatea civilă – să le trimitem acestora informări, pentru a combate minciunile şi dezinformările domnului Băsescu şi ale clicilor sale.
  IX. Prin încălcarea în continuare a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor la o viaţă decentă prin măsuri excesive de austeritate (tăieri masive şi unilaterale de salarii, tăieri masive la pensii, tăierea alocaţiilor pentru copii, tăierea ajutoarelor sociale şi a unor subvenţii, distrugerea sistemului public de sănătate, desfiinţarea de spitale şi de şcoli şi altele).
  X. Prin împiedicarea – pe multiple căi – a guvernului actual de tranziţie să-şi îndeplinească atribuţiile privind politica internă şi externă.
  Prin împiedicarea primului ministru al guvernului să participe la întâlnirile oficiale ale organismelor Uniunii Europene – care examinează şi dezbat problemele economice, financiare şi sociale – la care participă toţi şefii de guverne din cele 26 de ţări-membre ale Uniunii Europene, cu excepţia şefului de guvern al României
  ٭ ٭
  ٭
  Vom răspunde la problemele de mai sus prin mai multe studii şi analize trimise tuturor autorităţilor şi presei – fiind probleme care ţin de politicile publice, în care societatea civilă are dreptul şi datoria să se pronunţe cu evaluările şi opiniile sale, cu propunerile sale.
  Înainte de toate, în analizele noastre ne vom referi la:
  (1) ideile din aberantul discurs ţinut în faţa ambasadorilor, la date de 4 septembrie a.c.;
  (2) la abuzurile, ilegalităţile şi acţiunile de intimidare şi de teroare din timpul suspendării;
  (3) la ameninţările şi măsurile represive care sunt în curs de desfăşurare.
  Vom transmite punctul nostru de vedere Comisiei Europene – domnului Preşedinte J. M. Barroso, doamnei Comisar Viviane Reding şi doamnei Cancelar al Germaniei Angela Merkel. Vom îndemna pe toţi reprezentanţii societăţii civile să se adreseze celor de mai sus pentru informare corectă.

  AVERTISMENT
  Atragem atenţia celor care se grăbesc cu o nouă suspendare – a treia – ca aceasta să se facă numai după alegerile parlamentare din decembrie şi numai după o temeinică pregătire.
  A. Între măsurile preventive – vedem util ca să fie anunţaţi – cu cel puţin 30 de zile înainte, domnul J. M. Barroso, doamna Viviane Reding şi doamna Angela Merkel, pentru ca aceşti lideri occidentali să nu mai fie victimele unor dezinformări şi să poată face judecăţi drepte.
  B. Nu trebuie să ne mai lăsăm traşi pe sfoară – cu date false, neactualizate, timp de 8 ani de regimul Băsescu şi guvernele care s-au succedat, în condiţiile în care populaţia ţării a scăzut dramatic (cu 2,6 milioane persoane faţă de 2004 şi cu 3,4 milioane de persoane faţă de anul 2000).
  C. Legislaţia trebuie să fie clară şi precisă – care să asigure un control riguros – cu privire la cei care participă la vot.
  Totodată, să fie înlăturată aberaţia cu stabilirea de cvorum de participare, după consultarea Comisiei de la Veneţia şi a bunelor practici din ţările democratice dezvoltate. În caz contrar, vom fi traşi pe sfoară din nou de Băsescu şi de slugile sale politice de la Curtea Constituţională şi din alte organisme de stat, care nu-şi îndeplinesc îndatoririle cu profesionalism şi cu imparţialitate.
  ٭ ٭
  ٭
  GESTUL GHIŞE
  Trebuie să devină emblematic şi să fie urmat în toată ţara, în toate localităţile.
  Poporul român suveran – trebuie să-şi manifeste dezacordul cu fermitate. Votul celor 7,4 milioane care au decis demiterea domnului Băsescu – nu poate fi anulat de nici o instanţă, deoarece au fost îndeplinite toate condiţiile de validare a referendumului.
  În lipsa demisiei de onoare a domnului Băsescu – faţă de votul poporului român suveran (87% dintre participanţii la vot), nu ne rămâne decât să protestăm şi să exprimăm în mod hotărât voinţa noastră, afirmând răspicat:
  DEMISIA IMEDIATĂ, DOMNULE BĂSESCU!
  SUNTEŢI UN PREŞEDINTE NELEGITIM!
  SUNTEŢI „UN OM LAŞ” CUM V-AŢI AUTO-CARACTERIZAT ÎN INTERVENŢIA ÎN CARE INIŢIAL AŢI CHEMAT CETĂŢENII LA VOT PENTRU REFERENDUM, APOI V-AŢI RĂZGÂNDIT, CUM AŢI MAI FĂCUT-O ŞI ALTĂ DATĂ.
  În cuvântul dvs. – domnule Băsescu – niciun cetăţean român raţional – nu mai poate să aibă încredere. Vă confruntaţi cu o lipsă totală de încredere în România. Asta-i situaţia deplorabilă în care v-au adus politicile dvs. de distrugere – timp de 8 ani. (Va urma)

  12 septembrie
  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

  • Andrei Bora September 14, 2012 at 5:02 pm #

   Majoritatea parlamentară şi guvernul, acuzaţi de Băsescu că au produs “lovitura de stat”, să depună plângere penală împotriva acestuia pentru comunicarea de informaţii false, art. 168^1, CP: “Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa statului, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”.

 74. adela September 12, 2012 at 1:29 pm #

  cred ca ar fi bine sa pleci de la conducerea psd-ului si a tarii, esti foarte slab si fricos.De ce nu esti la Bruxelles sa aperi Romania?L-ai trimis peZgonea care abia leaga doua vorbe si pe fricosul de Corlatean, o sa-i calce aia in picioare.Lasa-ne in pace cu aburerile alea de sedinte transmise in direct, esti un filfizon, iti spune asta cineva care te-a votat si care e dezamagit de lasitatea ta

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 14, 2012 at 10:45 am #

   “Aştept, de-o viaţă, să răsară
   O “Stea” – conducător de ţară,
   Dar iată, am îmbătrânit
   Şi-aceasta tot n-a răsărit!” – Gheorghe Râmboiu – Bursucani, “Pleduarie”

 75. Sibilla September 13, 2012 at 1:58 am #

  Antonescu: Băsescu este “şi mai epavă” şi de la Ponta vreau “mai multă forţă”
  Antonescu: Nu cred că Honorius Prigoană este un simbol al răului din politica românească
  CRIN, MAJKĂ, DOVEDIŞI O FORŢĂ, AUUUUUU :))))))))))))
  CONCLUZIONÂND : BANUL E O FORŢĂ ! CE CONTEAZĂ DE UNDE PICĂ, N-AŞE….. 😛 :))))))))))))))))))))))))))
  ” Banii, N-aduc fericirea, cică totuşi o-ntreţin ” … cam aşe cu toarăşu Crin şi Nu e bine, domnu Crin, nu e bine….

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 14, 2012 at 10:50 am #

   “M-am săturat de viaţa asta,
   De mutra voastră de bandiţi!
   Prostiei îi spun, iată, basta!
   Iar proştilor: fiţi fericiţi!” – Costel Zăgan

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 14, 2012 at 11:17 am #

   “Vă spun cu tot discernământul,
   Pe scurt, aceasta-i epopeea:
   La început a fost cuvântul,
   Iar la sfârşit a fost femeia!” – Iulian Tănăsescu

 76. Sibilla September 13, 2012 at 1:59 am #

  Watson despre lobbişti
  Sir Graham Watson cere convocarea PE pentru analizarea comportamentului lui Jose Barroso şi Viviane Reding faţă de România
  Într-un interviu acordat corespondentului la Bruxelles al cotidianul.ro, Sir Graham Watson, liderul liberalilor europeni, vorbeşte despre decizia greşită a oficialilor europeni de a nu condamna derapajele politice din România şi despre viitorul politic al Europei.
  Despre intoxicările şi ampla operaţiune de manipulare a opiniei publice internaţionale, cum ar fi aşa-zisa „lovitură de stat“ din România, Graham Watson a afirmat că „oamenii lui Băsescu au fost extrem de bine organizaţi în a-şi vinde versiunea lor despre ceea ce se întâmplă în România, în fiecare capitală a Uniunii Europene şi, mai ales, la Bruxelles“. Watson afirmă că oficialii filiaţi Partidului Popular European nu fost obiectivi în evaluarea situaţiei din România, au exagerat şi şi-au depăşit competenţele. Oficiali europeni de rang înalt, în loc să judece obiectiv şi imparţial situaţia politică din România, au devenit, practic, lobby-iştii lui Băsescu…“.
  În opinia europarlamentarului liberal, Viviane Reding şi Jose Barroso „au comis o mare eroare politică, atunci când au insistat ca, la referendumul din România, să participe 50% plus unu dintre votanţii înscrişi pe listele electorale“, prevedere care este împotriva cerinţelor Comisiei de la Veneţia din cadrul Consiliului Europei.
  Watson a subliniat că aceiaşi oficiali europeni „au greşit când nu i-au condamnat, aşa cum ar fi trebuit să o facă, pe politicienii din România, care au cerut cetăţenilor să nu meargă să voteze“.
  Afirmând, despre referendum, că „trebuie făcută o netă distincţie între legalitate şi legitimitate“, Graham Watson s-a arătat „extrem de surprins“ că preşedintele demis „s-a mai întors în palatul prezidenţial. La referendum s-a văzut foarte clar că există o majoritate a cetăţenilor României care sunt împotriva continuării mandatului său prezidenţial. A fost la putere o lungă perioadă de timp, iar o serie de scandaluri în care este implicat, şi care au fost dezvăluite de presă, au demonstrat clar că nu mai avea ce căuta în fotoliul prezidenţial.
  Sincer vorbind, cel mai onorabil pentru Băsescu ar fi fost să demisioneze şi să declanşeze noi alegeri prezidenţiale. Trăim însă într-o perioadă în care lupta politică din România a devenit extrem de dură.
  În această dispută politică în care a existat o clară voinţă a majorităţii de a-l demite pe Băsescu, acesta a utilizat cele mai sensibile pârghii ale statului pentru a se menţine la putere: serviciile secrete (în special SIE), un ministru de interne fidel, procurorii DNA, judecătorii CCR. Se poate ca, într-o ţară democratică şi membră a Uniunii Europene, un personaj politic să îşi subordoneze asemenea instituţii pentru a frânge voinţa unei majorităţi democratice?“, se întreabă, retoric, Graham Watson.
  Acesta a adăugat că, în România, „Curtea Constituţională ar fi trebuit să fie compusă din oameni care să aibă acceptul tuturor partidelor politice, să fie mai presus de orice bănuială a partizanatului, şi cu o solidă experienţă ca judecători. Or, în timpul disputei politice din România, am văzut că cei patru judecători de la Curtea Constituţională numiţi de Băsescu au fost departe de a întruchipa un asemenea statut“, a spus Watson. (cotidianul.ro)
  http://www.azi.ro/index.php?data=13.09.2012&rubrica=Prima_pagina&citeste=1

 77. Sibilla September 13, 2012 at 6:06 am #

  “Who the Hell, you think, you are, Mrs Reding?”
  http://sfinx777.wordpress.com/2012/09/13/who-the-hell-you-think-you-are-mrs-reding/

  • Constantin September 15, 2012 at 10:41 am #

   Your nightmare,USL!

 78. Roxette September 13, 2012 at 10:56 am #

  Din Biroul Electoral Central vor face parte judecatorii:

  – Aurelia Rusu, de la Sectia I Civila,

  – Paula Pantea, de la Sectia I Civila,

  – Iulia Carnu, de la Sectia a II-a Civila,

  – Liliana Visan, de la Sectia de Contencios Administrativ,

  – Maricela Cobzariu, de la Sectia Penala (membru al Completului de 5 judecatori care a dispus condamnarea lui Adrian Nastase la doi ani de inchisoare, in dosarul “Trofeul Calitatii”)

 79. Constantin September 13, 2012 at 6:07 pm #

  Uraaaaaaaaaa!Voiculescu a invins!D-ul Voinea tocmai a anuntat ca metodele securiste folosite de Felix si Ghise in regimul ceausist devin acte civice,patriotice chiar,stimulate financiar,adica se legalizeaza “turnatoria”.Rusi’,Moro’,cred ca asta v-ati dorit si ati propovaduit chiar.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas September 15, 2012 at 10:19 am #

   “Visam că-s împărat pe-un colţ de rai,
   Iar tu – o fată care mă iubeai…
   Când m-am trezit, sărac ca-ntotdeauna,
   În loc să plâng, am râs… Şi-am râs întruna…
   Ai să-nţelegi vreodată bucuria?!
   Pierdusem doar un fleac… Împărăţia” – Voltaire

 80. Ghita Bizonu' September 13, 2012 at 6:57 pm #

  Dle Ponta

  Mircea Dusa ministru de interne este din cabinetu dvoastra? Si este membru PSD? Si dvoastra suntei givern USL? Si cine credeti ca o va mai voteze in iarna?

 81. Admirator de lucruri cand sunt facute bine September 14, 2012 at 11:13 am #

  Puscariabili s-au saturat de vorbele si promisiunile anuntate, doresc actiuni clare pentru a fi salvati de detentia care le este rezervata !!!

  Puscariabili au finantat campania referendumului, DNA este mai actif iar ministereasa PIVNICERU nu si-a scos dintii.

  Daca nu actionati cu masuri urgente pana pe 17 09 va schimbam si-l aducem pe Ioan RUS premier, renutam si la Antonescu in favoarea lui OPRESCU !!!

 82. Theodora September 14, 2012 at 4:38 pm #

  Doar el, “puternicul si apreciatul lider mondial” Basescu Traian, noul “geniu carpatin”, cu idei de inestimabila valoare teoretica si practica poate sa mai faca ceva pentru restabilirea increderii Europei in romani.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/09/14/pe-cine-mai-reprezinta-basescu-la-bruxelles-in-numele-cui-isi-ia-el-angajamente-s-a-consultat-el-cu-parlamentul-guvernul-societatea-civila-sa-il-opreasca-cineva-pe-noul-noul-geniu-carpat/

 83. JUSTITIARU September 14, 2012 at 11:24 pm #

  D-le Ponta
  R.Dumitrescu a dezvaluit ca Macovei a schimbat de pe o zi pe alta o gramada de procurori in 2005.Nu era firesc ca Macovei sa fie contrata pe aceasta tema de parlamentarii USL ? Pe ce lume traiesc ei ?
  Politicienii USL nu gandesc nimic bazandu-se ca A3 le face toata treaba.E o simpla iluzie.

 84. Andrei September 15, 2012 at 1:42 am #

  Domnule Ponta !

  V-am votat la ultimele alegeri insa acum regret amarnic ! Asa stiti sa fiti mai buni ca PDL ? Impozitand casele ? O sa ajung din cauza unor oameni ca voi sa-mi vand casa parinteasca pentru ca nu pot plati impozitul ? Eu sunt student, nu-mi gasesc serviciu si trebuie sa traiesc eu cu tata, dintr-o pensie de 1300 de lei ! Pentru ce sa platesc impozit pe a doua casa ? Pentru ca nu am voie sa o mai pastrez, nepermitandu-mi taxele ? Si voi, la fel ca si PDL tot in saraci dati ! N-as fi crezut…Rusine !!!

 85. deducrysty September 20, 2012 at 6:10 pm #

  Va admir dl Ponta…mult succes
  http://amenajarimuntecris.blogspot.ro/

  • cristian February 9, 2013 at 7:29 pm #

   Domnule Ponta, este normal sa va admire o lume si alta sa va nege, castigand si alteori pierzand capital, deoarece drumul pe care calcati este plin cu probleme.lasate sa se arate mai tarziu. Una din problemele care inca creste si poate deveni grava este problema politicienilor unguri, cetateni romani, care au uitat unde sunt si unde s-au nascut, ascultand la chemarile de la Budapesta, care isi face legi ce vor sa le aplice peste hotarele lor, pentru ca autoritatile romane post revolutionare nu au respectat legea romaneasca, nesanctionand multiplele escaladari ale acestora. Cred ca a venit timpul sa nu mai traiesc aici in zgomotul acestor indivizi ce nu au tara si care nu vor inceta sa faca zgomot daca nu se aplica legea. Oare noi nu avem conducatori ? Am invatat istoria noastra cu placere si vad ca nu mai avem conducatori cum am avut daca imi aduc aminte de Mihai Viteazul, Avram Iancu, Stefan si multi altii. Acestia au facut o tara pe care voi nu nu o aparati ca stramosii nostrii. Avem in sanul nostru oameni care ne tradeaza, tradarea devenind o chestia la ordinea zilei, egala cu apararea partidului. Oare nu mai avem nici coloana ?, ca tara este europenizata fara ca romanul sa inteleaga unde mergem si unde este locul lui si cand o va duce bine. Eu cred ca drumul pe care calcati voi nu are un viitor pentru romani deoarece romanul saraceste an de an mai mult. Ar fi momentul sa ne oprim si sa cugetam putin deoarece cei de afara nu vin aici sa ne dea ceva, ci sa ia cat pot. Dati-le daca asa va este credinta dar nu uitati ca nu ati dat si nu dati de la voi. Avem exemple recente de politicieni care au uitat de popor si au ajuns acolo unde nici nu si-au inchipuit. Nu vreau sa dau exemple pentru ca le stim cu toti si nimeni nu face nimic, ne uitam cu groaza si grije pentru ziua de maine. Si totusi ma intreb, daca un roman ia o rafinarie, o revinde, se umple de bani, ne da sfaturi la televizor si clacheaza cu un lant de mici magazine ramanand dator, ce a fost asta o poveste sau un vis urat ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: