O analiza corecta

25 Aug

Va recomand o analiza economica pe care o consider corecta.

Execuţia bugetului general consolidat după primele şapte luni s-a încheiat cu un deficit de 6,97 miliarde de lei, respectiv 1,15% din PIB, faţă de un deficit de 1,96% din PIB în perioada similară din 2011 şi de 1,12% din PIB după primul semestru din acest an.

Comparativ cu primele şapte luni din 2011, deficitul bugetar este în scădere cu 4,3 miliarde de lei.

Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI să reducă deficitul bugetar în acest an la 2,2% din PIB, de la 4,3% din PIB în 2011.

Veniturile bugetului general consolidat au totalizat 110,4 miliarde lei (18,2% din PIB) la finele lunii august, înregistrând o creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent în termeni nominali şi cu 0,5 puncte procentuale ca pondere în PIB.

Veniturile fiscale au înregistrat în termeni nominali o creştere cu 9,5% faţă de anul precedent, evoluţii favorabile înregistrându-se la taxa pe valoarea adăugată (+6,3%), accize (+5,2%), impozit pe venit (+16%), impozit pe profit (+5,4%).

Veniturile din alte impozite şi taxe pe bunuri şi servicii au crescut, de asemenea, datorită colectării începând cu anul 2012 a contribuţiei pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii conform OUG nr. 77/2011.

La nivelul administraţiilor locale, execuţia bugetară arată o creştere cu 4,3% faţă de anul precedent în cazul veniturilor din impozite şi taxe pe proprietate, şi cu 13,4% la venituri nefiscale.

Contribuţiile de asigurări au fost în sumă de 29,9 miliarde lei, mai mari cu 5,3% faţă de perioada similară a anului precedent.

Pe partea de venituri nefiscale, încasările au crescut cu 25,2% la bugetul de stat şi cu 17,8% la instituţiile autofinanţate.

În acelaşi timp, sumele rambursate de Uniunea Europeană în contul plaţilor efectuate din resurse publice au crescut cu 42,4%.

Cheltuielile bugetului general consolidat au fost mai mari cu 3,4%, totalizând 117,3 miliarde de lei (19,3% din PIB), iar ponderea lor în PIB a scăzut cu 0,3 puncte procentuale.

Creşterteri de alocări au fost înregistrate în principal la proiectele finanţate din fonduri UE, cu 44,2% mai mari faţă de anul 2011, dobânzi – 26,5%, bunuri şi servicii – 7,6%.

Cheltuielile cu bunuri şi servicii au crescut îndeosebi la administraţiile locale, precum şi la fondul naţional de sănătate ca urmare a plăţilor făcute pentru servicii medicale şi medicamente.

Cheltuielile de personal au avansat cu 2,1%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, creşterea înregistrându-se, în principal, datorită majorării cu 8% a salariilor personalului bugetar, care se reflectă în buget începând cu luna iulie 2012.

De asemenea, începând cu luna februarie 2011 este inclusă majorarea de 15% acordată personalului bugetar şi plăţile aferente contribuţiei de asigurări sociale datorate de angajatorii din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital, precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost de 17,4 miliarde lei (2,9% din PIB), în urcare în termeni nominali cu 8,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Sursa: Mediafax

Advertisements

159 Responses to “O analiza corecta”

 1. Miron August 25, 2012 at 4:04 pm #

  Propunerea de hotarare a D-lui Ghise ar trebui adoptata chiar daca se va stramba CE la noi, deoarece oricum daca se intoarce Basescu tot nu avem nimic de castigat avand in vedere decizia CCR cu privire la cine reprezinta Romania la CE.Un alt castig ar fi credibilizarea parlamentului ca sustinator al vointei populare.

  • Vasile Roaita August 26, 2012 at 10:36 pm #

   Foarte corect, Miron!
   Propunerea trebuie adoptata; Basescu va fi demis si, pentru a se “degreva” de o promisune facuta ( pe care nu avea caderea constitutionala sa o faca- adica a facut un abuz) Dl Ponta isi poate prezenta demisia…Gestul public va fi incarcat de o importanta deosebita…

   Negocierile dintre partide, pentru desemnarea viitorului premier, trebuie sa vehiculeze nume care sa sperie “Ieuropa”…In cele din urma, pentru linistea barosului, va fi mentinut premier, pana la alegerile parlamentare, Dl Florin Georgescu…

   Alegerile din toamna vor face dreptate; si, ca urmare a gestului de curaj de a-si da demisia, Dl Ponta poate reveni la conducerea guvernului!

   Hai, Victor, fii barbat!
   S-ar putea sa fie ultima ta sansa, de a intra in istorie pe usa din fata!
   Premier cu Basescu presedinte…Vai de noi!

   Mai exista si posibilitatea, premier cu sustinere PDL!

   Ce alegi?

  • Proprietar August 27, 2012 at 11:07 am #

   Hotărârea nr. 6/2012 a CCR, încalcă suveranitatea naţională prevăzută de Constituţia româniei: art. 2, alin. (1) “Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.” şi alin. (2) “Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu”. Senatorul Ioan Ghişe susţine că: “BEC este unica autoritate care urmăreşte pentru ca procesul de referendum să se desfăşoare legal. Când s-a transmis de BEC procesul verbal al rezultatelor finale ale referendumului, acela este rezultatul referendumului. CCR trebuia să îl confirme, nu îi era permis să îl infirme şi să facă judecătăţi privind legalitatea. Suveranitatea aparţine poporului român şi ea se exprimă prin referendum şi Parlament. Declaraţia universală a drepturilor omului articolul 21 precizează că voinţa poporului stă la baza puterii de stat şi voinţa poporului se exprimă prin vot valabil. Tot în declaraţie există un articol care se referă la demnitatea umană a persoanei, ori în clipa când aţi votat valabil şi BEC v-a recunoscut votul, acel vot nu mai poate fi anulat de nicio instanţă din lume. Este vot valabil exercitat la referendum, fiind exercitarea suveranităţii poporului. Poporul este suveranul suveranităţii şi nu şase oameni, chiar şi dintr-o Curte Constituţională. Ei nu pot printr-o hotărâre, pe care nu aveau dreptul să o dea din perspectiva legalităţii, ci doar din perspectiva constituţionalităţii, deci judecătorii nu pot anula voturile valabil exprimate”,

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 1:44 pm #

   nu oricine poate sa-si atinga idealurile: “Nec cuivis homini contingit adire Corinthum” (lat.) – Nu este dat oricui să ajungă la Corint – Horaţiu, Satirele

  • iulia September 6, 2012 at 11:29 am #

   va rog rezolvat problema cu irlanda ca am aplicat de 3 luni de pasaport irlandez si nici acuma nu lam primit

 2. Manole Benieamin August 25, 2012 at 4:18 pm #

  D-le Prim-ministru, si eu va recomand sa faceti o analiza CORECTA a prestatiei Ministerului agriculturii din mai si pana astazi si veti vedea ca…ceea ce reprosam USL anul trecut in vara, adica lipsa unui PROGRAM “necesar in cazul in care USL ajunge la guvernare”, (Viziunea-Proiect…era doar o gluma proasta) se reflecta din plin. In afara de faptul ca Ministerul Agriculturii a CHELTUIT BANI pentru SALARIILE COHORTELOR DE FUNTIONARI INUTILI…nu a facut NIMIC pentru AGRICULTURA… Inca odata, Ministerul Agriculturii a dovedit ca este un minister nu doar INUTIL ci si FOARTE PAGUBOS pentru agricultura romaneasca. D-le Prim-ministru, va rog sa analizati cu mare atentie, FAPTELE O IMPUN, desfiintarea Ministerului Agriculturii si pastrarii unui simplu DEPARTAMENT la Min. Economiei. Trebuie sa tineti cont de REALITATE si sa ACTIONATI in consecinta. Min. Agric. nu mai are nici o justificare economica pentru a mai EXISTA! Rostul PRACTIC si BENEFIC actual al acestui minister este comparabil cu cel al MOASTELOR CUVIOASEI PARASCHEVA! Cred ca a venit vremea sa mai si gandim PRAGMATIC, macar acum cand suntem pe marginea prapastiei; cand vom fi deja … la fundul fundului … degeaba veti mai incerca sa gasiti vinovati in guvernarile anterioare unde…fie vorba intre noi…tot psd, pnl, pc si pd au fost. D-stra faceti cum credeti de cuviinta.

 3. Anton Stanciu August 25, 2012 at 4:32 pm #

  Posibil ca analiza completa sa contina si o informatie care m-ar interesa, dar in datele de mai sus (si in trimiterea la “analiza”) nu am gasit-o. Ponderea -in procente- a cheltuielilor de personal, a cheltuielilor materiale precum si a celor de capital, raportate la totalul cheltuielilor bugetului consolidat.
  Si, doar o parere: atentie foarte mare la cheltuielile cu medicamentele si materialele sanitare ! Au si vor avea un impact major in perceptia generala, dar totodata si singura sursa majora de cheltuieli inca finantate majoritar de la Bugetul de Stat (includ programele nationale de sanatate. Cat privesc cele ale spitalelor (incluse in arierate), eu personal am mari rezerve fata de realitatea acestora. SI STIU CE SPUN.

 4. nastyb0y August 25, 2012 at 4:35 pm #

  Iar eu, vă recomand două lucruri. Atât dvs. cât şi prietenilor dvs. de pe acest blog. Un extraordinar discurs al lui Nigel Farage, membru în PE din partea UK Independence Party. Discursul a fost ţinut în faţa lui van Rompuy şi Barroso. Priviţi feţele celor doi. Priviţi şi ascultaţi această exceptională mostră de discurs eurosceptic şi elocinţă impresionantă. Mai târziu, voi reveni cu imagini foarte rare (din cauza FBI-ului) de la cel mai mare miting pentru democraţie al tuturor timpurilor, înscris ca atare în Guiness Book, care a avut loc anul acesta , pe 07.072012, la Mexico City. Asadar, primo tempo, să căscăm şi noi gura largă la o asemenea demonstraţie din Parlamentul Europei. Atât vă recomand. Look at that, bro! Isn’t he wonderful?

  • Proprietar August 27, 2012 at 11:15 am #

   Cartea “Naşa”, a publicistei Gertrud Höhler, lansată pe piaţa germană joi, aduce cele mai puternice critici de până acum la adresa cramponării de putere a cancelarului german Angela Merkel. Scrisă de o membră a propriului partid conservator al lui Merkel, o descrie pe aceasta drept un pericol la adresa democraţiei în Germania, o personalitate care face ca puterile Parlamentului să se reducă şi promovează valori de esenţă est-germană pe care mulţi dintre occidentali nu le pricep.
   http://www.jurnalul.ro/carte/nasa-markel-carte-cancelarul-german-621974.htm

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 1:49 pm #

   “Toţi se împiedică de adevăr, dar cei mai mulţi doar se ridică şi trec mai departe” – Winston Churchill

 5. mihaela carmen August 25, 2012 at 4:47 pm #

  mult succes in continuare! pacat ca nu ati reusit sa ne scapati de Basescu! data viitoare, poate!

  • Vasile Roaita August 26, 2012 at 10:40 pm #

   Daca nu il vor demite acum, lucrurile se vor schimba esential!
   Basescu va crea o noua majoritate parlamentara, cel mai tarziu in primavara….

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 11:20 am #

   Make hay while the sun shines – Coseşte fânul cât timp soarele străluceste. Înţelesul este cel al proverbului românesc: “bate fierul cât e cald”.

   • Vasile Roaita August 28, 2012 at 5:28 pm #

    “Bate fanul cat e cald!”
    Frumos proverb!

 6. Dan-Ioan August 25, 2012 at 4:48 pm #

  Foarte frumos…spus dar…
  …Ajunsă la putere, USL a fost nevoit să îşi înghită, pe loc, promisiunile populiste făcute în perioada de opoziţie. Proiectul de lege privind indexarea pensiilor anul acesta, de exemplu, depus de un senator PSD când USL era în opoziţie, a picat cu brio în Senat, la o comisie majoritară USL.
  -Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, care promitea la începutul lunii mai că gazele naturale nu se vor scumpi anul acesta şi-a înghiţit şi el promisiunea şi a revenit, după o discuţie cu FMI: se vor scumpi din septembrie, cu 5% pentru populaţie şi cu 10% pentru firme.
  -La fel şi premierul Ponta care, acum doi ani, susţinea roşu în obraji că acordul cu FMI de atunci este “o sinucidere naţională”, pentru ca acum să anunţe un nou acord, pentru 2013-2015. Spre diferenţă de Traian Băsescu, cel care făcuse înainte aceeaşi eroare, de a nega doar pentru a îmbrăţişa apoi această măsură, Ponta nu a numit acordul o “centură de siguranţă”, ci o “plasă de siguranţă”.

  În ciuda schimbărilor de la Palatul Victoria din ultimii ani efectele asupra economiei locale ale acestor rocade de putere, indiferent de premieri şi de miniştri, sunt aceleaşi: în loc să ajute, statul sufocă o economie fragilă care a crescut strâmb pe un sol instabil. Indiferent că a fost vorba despre Năstase, Tăriceanu, Boc, Ungureanu sau Ponta, miza “jocului” a fost ajungerea la “robinetul de bani” şi numirea în cât mai multe funcţii a colegilor de partid, a rudelor şi a prietenilor acestora. Atât şi nimic mai mult.!!!

  • anonim August 26, 2012 at 9:31 pm #

   Sa nu uitati de promisiunile pentru Rosia Montana.

  • Vasile Roaita August 26, 2012 at 10:45 pm #

   “De ce oamenii buni fac lucruri rele?” Sau, poate, nu sunt asa de buni cum am crezut!

   Daca guvernul ar fi avut curaj sa forteze negocierea cu FMI, pe o logica de genul, daca nu vreti banii inapoi, noi nu vi-i mai dam, sansele electorale la alegerile viitoare ar fi crescut foarte mult; naivitatea si setea de putere dau nastere unui guvern retinut, ezitant, care va demonstra un singur lucru: ca PDL nu a putut face mai mult!

   De aici pana la acuze de complicitate, nu e decat un pas!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 11:24 am #

   No good building without good foundation – Nu există o construcţie bună fară o temelie bună. Ponta şi USL trebuie să schimbe temelia.

  • Liliana Podhorodetchi September 12, 2012 at 1:26 pm #

   Aveti perfecta dreptate.Totul doar minciuna si nepasare.

 7. gigimarcu48 August 25, 2012 at 5:17 pm #

  Dupa trei ani de haos si evaziune fiscala,dupa construirea de bazine de inot fara canalizare ori a terenurilor de fotbal in panta,incet dar sigur,cabinetul Ponta,cu aportul competent al “profesorului”in economie si finante,Florin Georgescu,recladeste ,caramida cu caramida,o politica bugetara predictibila si eficienta! Sunt sigur ca,fara interventia distructiva a lui Basescu,cabinetul Ponta va reda increderea romanilor in guvernantii sai iar rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara! Succes!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 11:27 am #

   None so blind as those who won’t see: Nimeni nu e aşa de orb ca aceia care nu vor să vadă. Băssssescu şi PDL-işti nu vor să vadă.

 8. Mirela August 25, 2012 at 6:17 pm #

  Pana una alta incercati tot posibilul ca luni, 27 august 2012, sa validati referendumul in Parlament !!!…. e o sansa unica, ultima, si trebuie sa va luptati pana la ultima picatura de energie ! Ce mai aveti de pierdut ? Aveti mai mult de castigat aratand curaj, determinare si ambitie, mai ales ca va vor fi alaturi in acest demers milioane de oameni ! Faceti luni dovada ca sunteti doua partide care pot si vor sa obtina puterea legal si demn ! Doamne ajuta, sa aveti un gand bun si cu reusita luni !

  • Vasile Roaita August 26, 2012 at 10:47 pm #

   Asa e!
   Felicitari, Mirela!
   Curaj, Dle Ponta!

   Doar, nu va e frica de Beau,Beau!?

  • Papalagă August 27, 2012 at 11:31 am #

   Senatorul Ioan Ghişe a spus că va depune luni şase plângeri penale împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale care au votat pentru validarea referendumului cu următoarele capete de acuzare: uzurpare de calităţi oficiale, subminarea suveranităţii poporului, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu”Niciunde în Constituţie nu scrie că judecătorii Curţii Constituţionale au atribuţii după desfăşurarea referendumului, cu atât mai mult să modifice hotărârea BEC cu rezultatele finale. În Constituţie scrie Curtea confirmă rezultatele, la articolui 82, alin 1. Pentru alegerea preşedintelui validează, dar în cazul referendumului CCR confirmă rezultatele nu validează. Aşadar validarea pe care a făcut-o Curtea, invocând criteriul de legalitate este un abuz de drept în sensul că ea s-a pronunţat ca o instanţă de drept comun în locul puterii judecătoreşti, mai precis ÎCCJ. CCR este unica autoritate de jurisdicţie constituţională din România, dar în materie de legalite se poate pronunţa doar ÎCCJ. CCR nu este parte a puterii judecătoreşti, ci garantează constituţionalitatea”,

 9. Viragh Levente August 25, 2012 at 6:53 pm #

  Aspropune eu o analiza!
  Guvernul sa analizeze cati bani au jefuit basistii de la bugetul statului?
  Tot Guvernul sa analizeze cum se poate recupera de basistii banii jefuiti?
  Trebe CONFISCAT averiile basistilori si banii pusi la buget!!! Asta v-a fi o lectie pentru urmatorii politicieni!!!!!

  • Liviu August 26, 2012 at 10:07 pm #

   De acord cu tine dar trebuie facuta cu discernamant! Sunt si PDL-isti cinstiti si competenti dar au patruns si lichele prin intermediul USL. Treaba cu apartenenta politica nu mai trebuie sa primeze in nici o analiza competenta!

  • Vasile Roaita August 26, 2012 at 10:49 pm #

   Esti naiv!
   Basistii, aia, sunt “fratii nostri”!

   • Liviu August 28, 2012 at 10:40 am #

    Nu-s deloc naiv, ma uit numai la primari! La ei treaba cu apartenenta politica e nasoala pentru ca de ea pana acum a depins succesul sau insuccesul activitatii lor! Ar trebui sa inceteze asta. Sau in scoli…directorii sunt membri de partide politice! Sunt unde trebuie…au fonduri! Nu? Isi pierd functia si asta fara o analiza a eficientei lor! Treburile acestea sunt in vigoare si la momentul actual si asta dauneaza tuturor.

 10. blackthorne1877 August 25, 2012 at 7:22 pm #

  Mda mi se pare ca va cam contraziceti singuri in planul de guvernare. In rest nimic interesant . Demagogie si nimic concret .

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 11:43 am #

   Dacă tot ceea ce ai este un ciocan, toate obiectele din jur iţi par cuie.

   • Vasile Roaita August 28, 2012 at 5:32 pm #

    Parca era “secera si ciocanu'” nu “cuiul si ciocanu'”

 11. Ruşinică Tristoiu Taifas August 25, 2012 at 9:32 pm #

  He that is not handsome at twenty at twenty, nor strong at thirty, nor rich at forty, nor wise at fify, will never handsome, strong, or wise – Cine nu e frumos la douazeci de ani, nici puternic la treizeci, nici bogat la patruzeci, niciodată nu va fi frumos, puternic, bogat ori înţelept.

 12. Constantin August 25, 2012 at 9:48 pm #

  ”Qui s’excuse s’accuse” dit un vieux proverbe francais.Autant de numeros que dans le CCR juste pour mettre tous ces gens dans le brouillard.Traduire: “Cine se scuza se acuza” spune un vechi proverb francez.Atatea cifre ca in cazul CCR doar pentru a baga si mai mult poporul in ceata.C’est mon opinion.

  • Constantin August 25, 2012 at 9:52 pm #

   Stiti povestea “Lupul la oi”?Cine va mai crede?

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 11:45 am #

   Take each man’s censure, but reserve thy judgement! – Primeşte critica oricui, dar rezervă-ţi hotărârea. (Shakespeare)

 13. CALIMAN EUGEN-analist de provincie August 25, 2012 at 11:09 pm #

  1.In ce priveste administrarea PASIVA a economiei nationale,rezultatele sint din fericire pozitive si ele exista in parte si datorita noii atmosfere sociale si de afaceri,indusa de USL.
  Din pacate,aceste “realizari” sint datorate in conditiile lipsei “economiei nationale” si a “axei economice principale nationale”,compusa din asigurart,banci,utilitati nationale(gaze,petrol,energie electrica,etc.) ,situatie care nu permite sa vorbim de

  meritele “economice” ale unei Guvernari.
  Aceasta,deoarece nu poate exista un “proiect de dezvoltare economica,nationala”,cu intreprinderile straine.Ele au alte interese si dirijare economica,care raspunde intereselor firmelor straine,iar nu de celeale Romaniei.
  2.Fara un “proiect national de reindustrializare si reconstructie economica,de un tio special,nu va exista nici un aport concret la dezvoltareaaconomica,Romania avind nevoie de o crestere economica anuala de minim 4 la suta pe an,peste media tarilor UE,pentru ajungerea din urma,a tarilor foste comuniste(in 7-8 ani) si a celor dezvoltate,in 25-30 de ani.
  Fara o administrare nationala eficienta,care pare sa functioneze deja,dar mai ales fara un program de reconstructie industriala,care sa reieze cca. 5 milioane de noi locuri de munca,in 10ani,Romania se “indeparteaza”,in loc sa se apropie,de tarileUE ca dezvoltare si stare sociala.

  • Manole Benieamin August 27, 2012 at 7:47 am #

   Foarte corect si foarte adevarat. Cu stima, Manole Benieamin.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 12:58 pm #

   În “epoca de aur” România construia: vapoare, avioane, locomotive, tractoare, excavatoare, camioane, maşini agricole, căi ferate, sisteme de irigaţii, baraje hidroenergetice, Transfăgărăşan, Canalul Dunăre – Marea Neagră, Centrala Nucleară Cernavodă, etc. Astăzi, exploatările de petrol şi gaze şi reţelele de transport au fost date concernelor europene cu redevenţe mici, băncile au fost vândute străinilor cu sume modice, resursele minerale (metale preţioase, şisturi) sunt pregătite de privatizare. Cred că România va accepta vânzarea acestora pe nimic şi va continua să se împrumute pentru plata pensiilor şi salariilor. Acesta este interesul marilor corporaţii şi noi, constrânşi fiind, vom accepta jocul. În “epoca de aur” sistemele de irigaţii realizau producţii sigure şi stabile. Astăzi seceta a pârjolit pământul. Am devenit o piaţă de desfacere pentru produsele alimentare europene şi turceşti. Aşa se întâmplă şi cu produsele textile şi încălţăminte. Un proverb englezesc spune: „On fat land grow foulest weeds” – Pe pamântul gras cresc cele mai rele buruieni, iar altul spune că: “Who loseth his liberty loseth all” – Cine îşi pierde libertatea, pierde totul. P. Corneille spune: “Nu facem nimic atunci când ne propunem să facem prea multe”. Stabiliţi câteva priorităţi pentru România care să ducă la progres. O prioritate ar fi agricultura. Aşadar, puneţi temelia unei politici agricole sănătoase.

   • Constantin August 28, 2012 at 10:50 am #

    Cred ca nu intentionat uitati sa pomeniti hei-rupismul gen Bumbesti -Livezeni,munca patriotica prestata “benevol” de elevi,militari in termen si detinuti si “marile” productii agricole realizate de primari de comune care-si reingropau cartofii pentru a obtine locuri fruntase in intrecerea socialista.Asa cum necunoasterea unei legi nu ne absolva de vina tot asa si neinformarea indeajuns nu ne face mai putin ignoranti.Tot ce s-a realizat in “Epoca de aur” a fost posibil datorita practicarii unui circuit inchis cu emitere de bancnota ori de cate ori era nevoie si reducerea catre zero a importurilor pe valuta forte.Dar tot ce s-a reusit a se face in acele vremuri trebuia macar conservat fiindca a fost facut de poporul asta atat de clamat si atat de blamat in aceasta perioada.Constituirea acelui partid agrar ai caror membri vor fi si investitori si tarani deopotriva ar putea fi un raspuns la indiferenta politicienilor din ultimii 22 de ani.Cat despre asa zisa vanzare de tara nu arata altceva decat o mentalitate comunista.Daca nu detii tehnologie nu trebuie sa faci altceva decat sa inchei parteneriate public private avantajoase pentru toate partile implicate.Contractele incheiate pana acum arata ce spagi s-au luat de catre decidentii care si-au pus semnatura si daca aplici “follow the money” vei vedea ca toate partidele sunt corupte.

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 28, 2012 at 7:04 pm #

    Nea COSTICĂ, dta ţi-ai făcut, probabil, o vilă întru-nu cartier select, printr-o practică cu circuit deschis fără bancnote (bani de cont). Dar plecarea, de unde ai avut-o? Din vânzarea vreunui activ, ceva, din “epoca de aur”, că nu te-ai apucat mata să-ţi storci creerul cu vre-o invenţie din IT, spre exemplu! Mai tem că şi mata faci parte dintr-un partid! Spui că, în epoca respectivă nu s-au făcut importuri. După câte ştiu eu, s-au făcut împrumuturi care s-au regăsit în fabricile de ciment, de utilaje, maşini, unelte, combitatele chimice, petrochimice şamd. Acum, Băssescu, al dv, a făcut împrumuturi uriaşe, 20 mld. euro, şi nu se vede nimic. “Aici sunt banii dv.” spunea clasicul de la Cotroceni. Pasivele ţării sunt cu minus. Deficite şi datorii uriaşe, concomitent cu un nivel de trai scăzut şi polarizarea sărăciei. Cum explicaţi o astfel de politică? Este politica celui care conduce discreţionar, incompetent şi în interesul altora. În rest, multă sănătate!

   • Constantin August 30, 2012 at 11:12 am #

    Ati nimerit.Locuiesc intr-o comuna din jud.MM,intr-o casa batraneasca achizitionata in rate pentru ca nu am dat spaga in regimul trecut nomenclaturistilor care astazi sunt mari politicieni in partide istorice si detin un PC si un abonament la Internet si am cel putin o calitate: luciditate.Daca asta deranjeaza imi cer scuze.

 14. Iulian Somacescu August 26, 2012 at 1:35 am #

  Salut Victor,

  Rezultatele pozitive remarcabile obtinute in socio-economie de catre Guvernul Ponta demonstreaza ca in Romania persista inca doar o criza prezidentiala intretinuta de presedintele suspendat si demis prin referendumul constitutional, fara nici-un efect asupra stabilitatii politice a guvernului care se bucura de sustinerea a peste 80% din populatie, sustinere confirmata riguros cu ocazia recentelor alegeri locale.
  Totusi, avand in vedere decalajul semnificativ in sensul subdezvoltarii, inregistrat de Romania sub guvernarile precedente fata de statele partenere in UE, poate ar fi cazul sa iei in considerare ca strategie si o componenta suplimentara inovativa a activitatii in masura sa accelereze ritmul dezvoltarii mai mult decat o fac tarile comunitare deja avansate economic.
  Ma gandesc de exemplu ca PIB-ul Romaniei si implicit incasarile bugetare ar putea fi dublate pe durata unui singur ciclu electoral, daca guvernul ar pune la treaba un colectiv de experti inovativi, platiti corespunzator, capabili sa conceapa solutii si programe multidisciplinare fezabile, in masura sa aduca in circuitul economiei de piata cele aproape 50% din populatia activa in mediul rural, care in prezent, datorita economiei de subzistenta pe care o practica, membrii acelei populatii nu au obtinut inca statutul de cooperatori, angajati si angajatori, fiind deci fara salarii, fara contributii semnificative la bugetul de stat si la cel de asigurari si fara contributii semnificative la PIBul care exprima nivelul productivitatii globale si nivelul de trai al natiunii.
  Prima masura inovativa concreta spre atingerea unui asemenea scop ar fi reorganizarea administratiei locale, astfel incat fiecare oras cu economie de piata dezvoltata sa includa in administratia lui metropolitana toate localitatile rurale inconjuratoare care au mai putin de zece mii de locuitori.
  Sinergia punerii la un loc a resurselor naturale, umane si financiare comune a mii de gospodarii rurale cu zeci de mii de persoane care activeaza deja intr-o economie de piata dezvoltata, ar reprezenta exact mecanismul de trecere spre economia de piata a zonelor rurale, condamnate azi sa perpetueze subdezvoltarea, atat a lor cat si a intregii natiuni.
  Pe intelesul tuturor, “efectul de sinergie” apare atunci cand mai multe surse (in cazul de fata oameni capabili sa presteze servicii si sa realizeze bunuri de consum), se asociaza pentru a actiona simultan in vederea realizarii scopurilor propuse. In asemenea situatie, rezultatul actiunii a doua “surse” nu este doar dublul actiunii unei singure surse ci devine de patru ori mai mare decat actiunea unei singure surse. Inginerii care au descoperit efectul snergic il utilizeaza in toate procesele industriale performante si in toate tehnologiile de comunicatii moderne. Fara acest efect omenirea nu ar avea azi nici comunicatii si transmisiuni radio sau optice, nici televiziune, nici comunicatii prin sateliti si nici internet.

  (Nici-un progres real nu este posibil fara inteligenta inovativa pusa in actiune prin politici publice care utilizeaza mecanismele economiei de piata! – cugetare americana si japoneza)

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 1:03 pm #

   He that would know what shall be, must consider what has been – Cine vrea să ştie ce va fi, trebuie să ia în consideraţie ce a fost.

 15. Bivol Vasile August 26, 2012 at 12:15 pm #

  Va salut dle Ponta .Inalnte de ziua de luni si comentariile din PSD va rog sa va ganditi la un aspect ; USL trebuie sa ramana copact altfel daca PSD uita de acest lucru alianta se destrama si e posibil ca la toamna PNL sa migreze cu totul spre aripa de dreapta si PSD sa ramana de caruta.Va sta bine cu Antonescu alaturi .Dansul e un om de cavant si nu ar trada intelegerea pe care o aveti . O duminica placuta !

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 1:14 pm #

   Cut not bough that thou standest upon – Nu-ţi taia singur craca de sub picioare.

 16. gigi August 26, 2012 at 3:59 pm #

  Luni ,27.08.2009 TREBUIE sa aratati ca Parlamentul este reprezentantul poporului si ca prin el se exprima suveranitatea tarii si dorinta cetatenilor care v-au ales .Nu exista scuze ,nici macar presiunea externa,sa nu-l demiteti pe basescu.Trebuie explicat liderilor europeni si americani ca asta este dotinta cetatenilor care au votat si carora le pasa de aceasta tara la modul cinstit nu prin prisma intereselor reprezentantilor.Nu va faceti partasul uora care dispretuiesc poporul si nici nu tratati cu indiferenta vointa celor care v-au trimis in Parlament si v-au facut premier.In alta ordine de idei,Dincu cind este exclus din PSD?Cum isi permite sa vorbeasca in numele dvs. si sa va puna in sit. proasta fata de aliati?Atentie ,ar fi pacat sa ne dezamagiti,intelegem presiunile dar intelegeti si dvs. ca Merkelsau Barosso pleaca dar poporul roman este etrn.

  • Vasile Roaita August 26, 2012 at 10:55 pm #

   Corect!
   Ceea ce a promis Ponta este o chestiune personala, civila…Parlamentul nu asculta de guvern si de cetateanul Ponta si mai putin!

   Da’, mi-e teama ca daca se va vota “la secret”, ideile d-lui Ghise se vor respinge!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 1:18 pm #

   All lay load on the willing horse – Toţi aşază poveri pe calul blând.

 17. corneliu vasile mezdrea August 26, 2012 at 4:55 pm #

  inteleg ca toate au suit asa ca “suntem in pom”. Doresc activul nu pasivul economic. Imi cer scuze pentru indraznire dar rana se vindeca punand iod sau spirt pe ea.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 1:22 pm #

   Write down the advice of him who loves you, though you like it not at present -Ia aminte la sfatul celui care te iubeşte, deşi nu-ţi place pe moment.

 18. Alex August 26, 2012 at 6:11 pm #

  Cu parere de rau, nu cred ca sunteti in masura sa mai faceti recomandari. Intr-un tablou al povestii referendumului, ati fost mai mic decat Boc iar acum nici macar nu dati dovada ca va pasa de oamenii din strada. Nu dati dovada ca sunteti un luptator iar razboiul politic din Romania l-ati desconsiderat ca pe o joaca, nu v-ati purtat ca un razboinic. Ati pierdut mult din increderea oamenilor si o sa mai pierdeti daca nu va reconsiderati imediat modul de abordare a razboiului politic din Romania. Daca USL reuseste sa isi puna un om la Parchet, abia atunci ati fi in masura sa mai faceti recomandari. Pana atunci, va urez sa mergeti la lupta, nu la joaca.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 1:24 pm #

   Wishes never can fill a sack – Dorinţele niciodată nu pot umple un sac.

 19. Constantin August 26, 2012 at 6:36 pm #

  M-am uitat indelung in interiorul meu si in bagajul propriu de calitati,in cazul in care as poseda asa ceva,si am cautat macar una care sa merite toate eforturile pe care le fac atatea personalitati de o probitate incontestabila cum ar fi Oana Stancu,Adrian Ursu,Andreea Cretulescu,Victor Ciutacu,Mircea Badea,Dana Grecu,Radu Tudor,Niels Schnecker si ar mai fi dar mi-e teama sa nu plictisesc si cum spuneam toti acestia fac eforturi uriase in aceste zile ca sa ma salveze de omul caruia i-am dat votul de trei ori ca sa ajunga presedinte si mi-am atras si oarece antipatii in localitatea in care traiesc neprezentandu-ma la referendum-ul de demitere.Scriu aceste randuri pentru cei care ma vad ca pe o rama,care stie sa scrie,ca pe un retardat,cu oarecare coerenta,ca pe un las,care declina identitatea spre deosebire de acele personalitati care-si restrictioneaza blog-urile la acele mesaje pertinente dar care sunt periculoase ca mesaj pentru prostime.Daca Sodoma si Gomora ar fi avut macar un om integru ar fi scapat de mania divina,dar nu este si cazul Romaniei,deocamdata.

  • anonim August 27, 2012 at 1:21 pm #

   Se intelege ca esti un PSD-ist care nu a fost la referendumul pentru demiterea lui Basescu din simpatie pentru umanisti care isi cauta calitatile prin nu stiu ce bagaje.

   • Constantin August 27, 2012 at 5:04 pm #

    Pe blogul asta si autocritica este interpretata drept o atitudine partinica dar nu pot sa nu constat ca s-au facut pasi inainte pe calea libertatii de exprimare si mai ales a presei fata de perioada 2000-2004.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 27, 2012 at 1:29 pm #

   Good word without deeds are rushes and reeds – Vorbele frumoase fără fapte sunt lucruri fără valoare.

 20. Dan Capitan de Plai August 26, 2012 at 11:41 pm #

  Hai Victor,
  Nu te lasa. Ghise are dreptate. TREBUIE SPRIJINIT. Daca vine Basescu inapoi, VOI (PSD+PNL) sunteti PA!.
  Hai Victor, arata ca esti ROMAN. Hai VICTOR, arata ca poti sa le dai un pumn in nas celor care au spinarea cirlig. NU POTI VICTOR, NU AI VOIE VICTOR sa CEDEZI. INTELEGI VICTOR?
  PSD si PNL, TREBUIE MIINE SA SUSTINA CEEA CE GHISE AFIRMA. HELOOOOU? INTELEGI?
  NU AI VOIE SA CEDEZI. DACA PSD-ul CEDEAZA, PSD – ul ESTE TRECUT PENTRU MINE SI PENTRU MULTI ROMANI.
  VICTOR! MIINE BASESCU TREBUIE SA FIE ELIMINAT DIN PLANUL POLITIC. BASESCU NU TREBUIE SA AJUNGA LA COTROCENI……………..ESTE BAZIC, FUNDAMENTAL.ORICE RISC MERITA ASUMAT PENTRU ASA CEVA………… INTELEGI?
  Hai VICTOR ca poti. Hai ca puteti………. Va e frica de europa? CHINA, a fost si este prietenul nostru. CHINA vine si ne ajuta si ne da TOOOOOOOOOOOOOOOOOT DE CE AVEM NEVOIE. HAI! ARATA EUROPEI CA ARE DE CE SA SE TEAMA DE ROMANIA…………. ROMANIA ARE UN PRIETEN CARE SE CHEAMA CHINA…….. ECONOMIC, SI POLITIC, EI VOR FACE ORICE PENTRU ROMANIA……….. HAI VICTOR, NU TE LASA…… ROMANIA POATE SA DEVINA SI NEUTRA……… ROMANIA ESTE LA RASCRUCE DE VINTURI. ROMANIA POATE SA DICTEZE. TREBUIE SA VREA. TREBUIE SA VREI. POTI VICTOR. NU TE LLASA.
  Asculta Victor, traiesc in Canada din 2000. Am avantajul ca eu am trait in doua orinduiri…. Nu mi-e frica de niciuna. Am invatat. FARA COMPLEXE……….. INTELEGI? FARA COMPLEXE. Capitalistii, ca si socialistii sunt OAMENI, care au aceleasi aspiratii si dorinte. NIMENI DIN VEST NU ESTE SUPERIOR ROMANILOR…….. De ce? SI EI SUNT OAMENI CU DORINTE SI POFTA MARE DE BANI. NIMICA NOU SUB SOARE!
  NU AVETI VOIE SA-L LASATI PE BASESCU SA AJUNGA LA COTROCENI. Daca il lasati, nu sunteti mai buni decit cei care au tradat ROMANIA.
  – basescu, nu trebuie sa mai fie presedinte –
  HAI, MISCATI-VA DOSURILE…. SE POATE.

 21. Zoe August 27, 2012 at 7:59 am #

  Din 2009 și până în prezent, inspectorul-șef al ITRSV Cluj ocupă ilegal acest post, fiind, concomitent, funcționar public și administrator al unui ocol silvic privat. Liderul PSD Bistrița, Radu Moldovan, vrea să-l schimbe pe Avram Grigore cu Istrate Stetco, un alt funcționar silvic garantat de Ioan Oltean, liderul PDL zis Nelu Mexicanu

 22. Zoe August 27, 2012 at 8:11 am #

  Romsilva hăcuieşte Parcul Naţional Defileul Jiului
  O bucată de aproape 67 ha din aria protejată va fi distrusă pentru a face loc unei cariere de piatră.

 23. adina paraschiv August 27, 2012 at 8:45 am #

  Dl.Ponta,e bine ce ati facut pana acum, dar aceste rezultate vor fi anulate in fata oamenilor daca nu sprijiniti actiunea dlui. Ghise de demitere alui basescu in Parlament. daca se va intoarce basescu, orice efort al guvernului va fi anulat de actiunile lui marsave de denigrare, de blocare. Chiar nu sunteti constient. o sa urle UE un timp si gata, ce o sa ne faca? o sa ne taie fondurile? Cred ca mai bine ramanem o luna fara salarii si pensii decat sa se intoarca asta la Cotroceni. HAI PARLAMENTUL ! CURAJ!

 24. Florea Dumitrescu August 27, 2012 at 12:30 pm #

  CĂTRE
  CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
  DEMISIA IMEDIATĂ, DOMNILOR JUDECĂTORI ŞI
  DOAMNELOR JUDECĂTOARE!
  Cei 6 judecători care au decis furtul celor 7,4 milioane de voturi sunt
  următorii:
  1. AUGUSTIN ZEGREAN
  2. MIRCEA ŞTEFAN MINEA
  3. IULIA ANTOANELLA MOTOC
  4. PETRE LĂZĂROIU
  5. ASPAZIA COJOCARU
  6. PUSCKAS VALENTIN ZOLTAN
  Vă cerem demisia imediată:
  – pentru că v-aţi ridicat împotriva voinţei poporului român suveran,
  căruia îi datoraţi totul;
  – pentru hotărârea nedreaptă de invalidare a Referendumului naţional
  pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
  Considerentele şi argumentele noastre sunt expuse în continuare.
  Poporul român suveran s-a pronunţat:
  – prin vot constituţional, cu o majoritate zdrobitoare de 87%, fără
  egal în istorie, a decis demiterea preşedintelui Traian Băsescu;
  – cvorumul de participare la vot a fost de peste 50% + 1. În această
  problemă vă vom trimite un material separat.
  Cele două condiţii legale au fost constituţional şi democratic îndeplinite,
  în ciuda boicotului ilegal organizat de Băsescu şi adepţii săi.
  Concluzia noastră fermă şi categorică: aţi încălcat grav Constituţia şi
  legile ţării prin hotărârea dvs. nedreaptă faţă de poporul român.
  În consecinţă, lăsaţi locul unor specialişti în drept, care vor să se comporte
  cinstit şi obiectiv ca judecători, conform jurământului ce-l depun în faţa ţării.
  Prin HOTĂRÂREA NEDREAPTĂ a Curţii Constituţionale;
  – aţi dat o lovitură mortală democraţiei şi statului de drept;
  – aţi provocat imense prejudicii poporului român suveran şi
  României, care aveau nevoie de o schimbare;
  – aţi desconsiderat şi dispreţuit votul constituţional al celor 8,4
  milioane de cetăţeni participanţi şi al celor 7,4 milioane de cetăţeni care au votat
  pentru demitere – şi le-aţi zdruncinat încrederea în democraţie şi în dreptul lor
  fundamental de a hotărî în această ţară;
  – aţi provocat mari nemulţumiri şi revolta poporului român,
  batjocorind şi desconsiderând voinţa acestuia exprimată prin votul
  constituţional.
  Prin HOTĂRÂREA NEDREAPTĂ pe care aţi luat-o:
  – v-aţi înregimentat în regimul dictatorial Băsescu, v-aţi asociat la
  abuzurile şi ilegalităţile acestuia, la gravele şi repetatele violări ale Constituţiei
  şi legilor ţării;
  – v-aţi împotrivit la aducerea în faţa Justiţiei a regimului Băsescu,
  pentru zecile şi zecile de miliarde de euro pierdute, furate şi risipite din bani
  publici;
  – v-aţi împotrivit la pedepsirea de către poporul român – prin vot
  constituţional – a domnului Băsescu şi a guvernanţilor băsişti – pentru marile
  suferinţe provocate de politicile profund greşite privind distrugerea locurilor de
  muncă, tăierea aberantă a salariilor, tăierea aberantă a pensiilor la cei 5,5
  milioane de pensionari, tăierea alocaţiilor pentru copii şi a ajutoarelor sociale,
  distrugerea sistemului public de sănătate, alungarea din ţară în ultimii 8 ani a
  milioane de cetăţeni români cărora nu li s-a asigurat un loc de muncă;
  – v-aţi comportat partizan şi părtinitor politic, încălcând principiul
  imparţialităţii şi al obiectivităţii; frica mărturisită public de puşcărie nu are nicio
  justificare pentru un judecător;
  – v-aţi plâns „de presiuni” – la organismele internaţionale, ceea ce
  este nedemn şi grav pentru nişte judecători la Curtea Constituţională; v-aţi
  alăturat acţiunii domnului Băsescu şi a adepţilor săi de dezinformare a Uniunii
  Europene şi a partenerilor şi aliaţilor noştri occidentali şi acţiunii de denigrare a
  României, ceea ce este total condamnabil.
  Prin toate cele de mai sus, v-aţi încălcat jurământul faţă de popor şi vă
  cerem să vă daţi demisia imediat!
  NOTĂ SPECIALĂ 1. Vă vom trimite mai multe scrisori cu analizele
  noastre pentru a demonstra marile greşeli pe care le-aţi săvârşit faţă de poporul
  român prin deciziile dvs. în legătură cu referendumul.
  NOTĂ SPECIALĂ 2. Vă vom cere demisia – prin scrisori repetate, până
  vă veţi hotărî să eliberaţi locurile pe care nu le mai meritaţi.
  NOTĂ SPECIALĂ 3. Nu va exista linişte în această ţară până când
  domnul Băsescu nu-şi va da demisia, conform voinţei poporului român, deja
  exprimată la Referendumul naţional.
  NOTĂ SPECIALĂ 4. La viitoarea revizuire a Constituţiei vom propune
  din partea Societăţii Civile desfiinţarea Curţii Constituţionale şi înfiinţarea unei
  Secţii Constituţionale în cadrul Curţii de Casaţie şi de Justiţie în care să fie
  încadraţi, pe criterii exclusiv profesionale judecători de mare valoare.
  11 august 2012
  Cu deosebită consideraţie,
  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

  • Constantin August 27, 2012 at 5:27 pm #

   Stiam ca odata cu interventia in forta a membrilor PSD pentru a influenta masura de anchetare a liderului de Arges si anume Constantin Nicolescu s-a creat precedentul de incalcare a legilor juridice ale tarii asa ca nu ma mai mira atitudinea d-voastra fata de hotararile CCR care nu convin USL.Sunt cetatean roman si nu permit nimanui sa vorbeasca in numele meu atat timp cat rezultatul referendum-ului de componenta a parlamentului,referendum ce a intrunit si cvorum si a avut si majoritate in acea directie nu a fost pus in aplicare.

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 11:10 am #

    Dacă anumite laude ţi se par prea mari, socoteşte-le linguşiri – Democrit
    Omul este el însuşi făuritorul caractrului său – Leonardo da Vinci

 25. Marinelu JB August 27, 2012 at 2:35 pm #

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/guvernul-ungar-continua-nationalizarile-dupa-mol-si-raba-urmeaza-e-on-170901.html

  Poate inveti ceva de la asta.Si tu si Crin dar ma indioesc.Sclavii se nasc sclavi si mor sclavi.Si vezi ca ard paduriile tarii foametea bate la usa iar ministra voastra a Mediului sforaie si incaseaza salariu DEGEABA precum cel de la Agricultura.

  • anonim August 28, 2012 at 9:38 am #

   Aceeasi dinozauri care se sghimba intre ei de 22 de ani.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 11:16 am #

   Caracterul omului este destinul său – Heraclit;
   Învăţătura îţi dă lumină, dar nu te înalţi decât prin caracter – Ovid Densusianu – tatăl

 26. Chidu Holbea Raducu Catalin August 27, 2012 at 3:59 pm #

  Noi majoritatea romanilor nu contestam guvernul Ponta,guvern ales in mod corect,noi contestam faptul ca numai dorim sa fim furati si mintiti cu nerusinare,contestam faptul ca numai suntem stapani in casele noastre. U.E ar trebui sa ne priveasca ca pe niste parteneri si nu ca pe niste vasali. Dumneavostra ne reprezentati,aparati va rog frumos doleantele noastre,noi numai dorim sa fim vasalii nimanui. Tara are nevoie de guvernanti cu coloana vertebrala si nu de slugi ale unor grupuri de interese. Sper ca azi sa inchin un pahar in cinstea dreptatii. Daca dumneavostra sunteti cu noi si noi va vom sprijinii neconditionat. Aratati-ne ca va pasa,chiar daca scaunul domniei voastre va ramane in 3 picioare. Poporule ste suveran,vom venii si vom pune la lok al patrulea picior. U.S.l o coalitie pentru popor. Fie ca dreptatea si cinstea sa castige!

  • Judit gherghiteanu August 28, 2012 at 10:36 am #

   vad ca d-l ponta se straduieste din rasputeri sa ne arate ca ii pasa; dupa un sejur la Londra, acuma in Africa de Sud face nimic, nici macar la Congresul Socialistilor nu se duce…(care e intre 30 Aug si 2 Sept). Africa de Sud este o tara frumoasa, in Cape Town te poti stradui foarte placut…

 27. Maximmouse August 27, 2012 at 4:48 pm #

  Domnule Ponta! Se c…a astia pe votul nostru, le fac cvorum la satanisti! De ce le-ati ordonat asa din Africa de Sud! De c e ati fugit acolo , de ce a fugit Crin? Ce ESTE ASTA? Va bateti joc de noi? ASA? De ce nu ati lasat Parlamentul sa-si faca DATORIA fata de alegatori?

  • ZOE, fii barbata ! August 28, 2012 at 12:45 pm #

   @Maximmouse,

   Subscriu Maxi !

 28. rodica August 27, 2012 at 5:41 pm #

  Ponta ar trebui sa-si dea demisia / ne-a dezamagit pe toti cu slugarnicia fata de UE – am fost siguri ca el si Antonescu nu sunt santajabili de aceea am mers la vot!!!!!!!!!!
  In cine sa mai avem incredere in tara asta?

  • Roxette August 28, 2012 at 9:29 pm #

   daca isi da demisia o sa avem guvern boc 7

 29. Litruţă August 27, 2012 at 6:33 pm #

  dracu mai iese la vot. să ne conducă jegurile din pdl…!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 11:24 am #

   Forţele vi ale unui neam pot fi stânjenite o vreme; când le vine însă ceasul, înmuguresc şi înfloresc cu putere irezistibilă – Mihail Sadoveanu

 30. santinela August 27, 2012 at 6:36 pm #

  Ce ai facut astazi domnule Ponta este mizerabil si ati dat apa la moara partidelor lui Diaconescu,Vadim etc. Ce daca se amina sedinta, pentru lipsa de cvorum,citeva zile? Macar nu parea o infringere asa de rusinoasa.Pina acum citeva minute am fost PSD-ist convins dar ma jur ca nu voi mai vota niciodata acest partid si voi incerca sa determin citi mai multi oameni sa o faca. Sa va uitati in sondaje peste citeva zile si sa va dati palme.O palarie prea mare pentru dumneavoastra.
  Jos palaria pentru GHISE ! Nu ca sint dezamagit ci va urasc de acum inainte.Si Antonescu este pe acelasi calapod.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 11:32 am #

   O naţiune are dreptul să se conducă după interesul ei, în marginea cerinţelor morale, fără îndeplinirea cărora se săvârşeşte o derogare de la umanitate – Nicolae Iorga;
   Eşti tare când în luptă te sprijină poporul – Pierre Corneille

 31. Florian August 27, 2012 at 6:49 pm #

  Azi, in plenul reunit al camerelor, USL si-a batut joc de cei 7,4 milioane de fraieri care au zis DA.
  Prin gestul sau, USL si-a semnat condamnarea la moarte politica.
  Sentinta va fi executata pe 2 decembrie, cand cei 7,4 milioane se vor razbuna. Sondajele care vor fi facute in perioada urmatoare vor confirma. PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, vor deveni niste amintiri urate.
  Asa sa va ajute Dumnezeu!

  • Roxette August 28, 2012 at 3:26 pm #

   Poate spui tu ce mai era de facut. Ca in strada eram doar noi cei maxim 100 de oameni care nu cedam.
   Voi va plangeti doar.

   Si sa nu va duceti sa voatai ca sa se intoarca pdl si gastilor mafiote.
   Multa prostie

   • Florian August 28, 2012 at 5:59 pm #

    Am fost si eu in strada, Roxette. Asta iarna am mancat impreuna, fara sa stim unul de celalalt, covrigi, si am baut ceai cald si bun, de multe ori cu feliute de lamaie in el. Iar acum, cu referendumul, am baut tot impreuna, si tot fara sa stim, apa minerala rece, la sticle de 500 ml.
    Nu stiu insa daca tu ai fost si “sa aperi televiziunea” in decembrie 1989 (Doamne, ce naiv eram!), si daca ai fost golanca in Piata universitatii, in aprilie – iunie 1990. Si daca ai fost cumva colega cu mine la Magurele, in 14-17 iunie, in acel garaj unde am fost inghesuiti sute de oameni adunati de pe strada; si daca ai luat si tu bocanci in burta, cand ieseai in spatele garajului sa-ti faci nevoile.
    Poate ca ai dreptate, poate ca luni, in Parlament, nu mai era nimic de facut. Dar pana luni se puteau face multe, foarte multe, pentru ca votul nostru sa nu fie batjocorit. Antonescu putea sa nu semneze legea referendumului, dupa ce CCR a impus adaugarea cvorumului. Iar Parlamentul putea sa anuleze toata legislatia privitoare la referendum, emisa ulterior referendumului din 2007. In acest fel, referendumul din 29 iulie se putea desfasura exact in aceleasi conditii ca si cel din 2007, adica fara cvorum. Iar CCR nu putea sa mai intervina in niciun fel. daca referendumul din 2007 a fost constitutional, CCR nu avea cum sa atace legea in baza caruia s-a desfasurat.
    Crezi ca niciunui jurist din USL nu i-a venit ideea asta? Sau mai curand ca a fost vorba de indolenta, impotenta sau tradare?

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 11:41 am #

   “Dacă nasul Cleopatrei ar fi fost mai scurt, toată faţa lumii ar fi fost schimbată. Dar şi al ei!” – Blaise Pascal, Pensées (Cugetări).

 32. florin August 27, 2012 at 6:53 pm #

  Ati gandit extraordinar cand ati decis sa-l repuneti in jilt pe garajist. Nu v-a pasat de milioanele de romani care v-au adus la conducere in speranta ca vor scapa de hydra si lipitorile sale. V-ati batut joc de noi din momentul numirii lui Rus si uite unde am ajuns. In plan extern ati negociat in genunchi, fara pic de demnitate. Acum, cred ca ati facut-o intentionat, chiar va banuiesc de blat cu chiorul prin grupul de la Cluj.
  Cred ca daca mai aveti un pic de demnitate ati pleca si nu veti astepta o demitere rusinoasa. In orice caz ati reusit o performanta extraordinara, ati omorat speranta a milioane de romani si cred ca noi nu va vom mai vota niciodata.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 10:48 am #

   Când speranţele noastre de-abia înmugurite sunt nimicite de un vânt hain, fără putinţa de a învia, suntem parcă mai porniţi să ne închipuim cât de frumoase flori ar fi putut dat ele dacă ar fi fost lăsate să înflorească – Charles Dickens

 33. STELA August 27, 2012 at 7:03 pm #

  Nici nu va puteti inchipui ce dezamagire a produs in populatie faptul ca nu l-ati trimis pe mare pe Basescu.SuNt o necunoscuta pt.dvs.dar veti vedea in toamna cat de multi vor mai vota ,mai ales cu USL-ul,tocmai pentru ca nu au fost luati in considerare ca votanti USL-UL .TREBUIA SA-SI FACA TREABA LA TIMP !!Daca erau listele corect intocmite inainte de referendum acum nu mai vedeam un presedinte ranjit si nesimtit pus pe razbunari si procese…Ce se intampla daca USL-ul nu participa la mascarada din parlament?Ultima noastra speranta era acest parlament…Ne era frica de Europa?Unde erau cei din Europa cand eram catalogati cei mai saraci dintre ei?Nu i-am auzit vociferand ?Nu i-am auzit ca au luat guvernul roman la intrebari si nu au impus un nivel de trai decent si in Romania…Nu ati facut nimic nici cand tara noastra a fost aruncata in noroi de lingaii basisti…Romanii sunt vesnic obligati sa stea cu capul plecat in fata Europei…Cand o sa avem si nou conducatori care sa stea drept in fata Europei o sa fim si noi respectati…Multi nu vom mai vota si vom trai exact cum ne dicteaza Germania,Baroso,etc.Credeam ca generatia tanara de politicieni este mai verticala si mai putin umila fata de CE.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 10:35 am #

   Înainte de a ataca un abuz, trebuie văzut dacă i se pot ruina temeliile – Luc de C. Vauvenargues;
   Poartă-te în aşa fel încât oricare din faptele tale să devină o regulă universală de conduită – Immanuel Kant

 34. anonim August 27, 2012 at 7:41 pm #

  Oare ati fost in stare de tradarea celor sapte miloane si jumatate de romani?
  Am trait cea mai mare dezamagire in cei 22 de ani traiti in ce? in democratie? Nu, nimic mai fals. 22 de ani traiti in marea minciuna a noii securitati si a impunerii masurilor impuse de UE, FMI, BM……..

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 10:07 am #

   Ciudat este că omul adesea se teme tocmai de ceea ce speră – Gustave Flaubert;
   De mulţi trebuie să se teamă cei de care se tem mulţi – Decimus Laberius

 35. Zoe August 27, 2012 at 8:42 pm #

  cei care scrieti aici pe blog uitati-va sa vedeti de ce il susti usa si Merkel pe basel

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 10:22 am #

   Puţini oameni sunt supuşi robiei, cei mai mulţi oameni îşi pun ei înşişi lanţurile – Lucius A. Senaca;
   Violenţa a dat naştere celor dintâi sclavi şi laşitatea le-a perpetuat sclavia – Jean-Jaques Rousseau;
   Nu-i sclav pe lume să nu aibă puterea care sfărâmă cătuşa – William Shakespeare

 36. Ioan David August 27, 2012 at 8:45 pm #

  Sant un muzician cu atestat din Ardeal si vreau sa realizez un proiect umanitar ce va contine un album de autor cu 12cantece create de mine pentru UNICEF.Am trimis schita acestui proiect cu o scrisoare de intentii la TVR in vederea unui parteneriat dar a fost respins de oarece comisie.Va rog sa refie pus un discutia C.A..Cu stima I.D.

 37. Remy August 27, 2012 at 9:11 pm #

  Sunteti cea mai mare dezamagire a mea in privinta politicii. Rusine domnului Zgonea pentru atitudinea autoritara fata de colegul de alianta d-l Ghise .Dumneavoastra si PSD-ului daca cineva va da o solutie la o situatie negandita in profunzime tot nu aveti curajul sa o aplicati.Nu cred ca veti mai avea acelasi succes ca la alegerile din 10 iunie si mai mult lumea va percepe ca niste lasi si tradatori ai aliantei USL.Cred ca daca acum
  Basescu v-ar elimina de pe scena politica ,o mare parte a populatiei care a avut incredre in dvs si USL ,se va simti mai linistita .Atat de mare e DEZAMAGIREA.!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 9:47 am #

   Numai după durere omul se înalţă la o deosebită înţelegere – Mihail Sadoveanu;
   Tendinţa de a căuta plăcerea şi de a evita durerea, atât în domeniul fiziologic, cât şi în cel psihologic, e legea fundamentală a vieţii – Petre P. Negulescu

 38. justitiaru August 28, 2012 at 12:19 am #

  D-le Ponta
  Decizia USL de a asigura cvorumul de sedinta si de a se da unda verde revenirii lui base la cotroceni a fost cea mai mare prostie, care se va intoarce impotriva dv si a poporului roman ca un bumerang..Ati optat sa renuntati la orice urma de demnitate neamanand reintoarcerea lui base nici macar cu 2 zile,cum cerea D-l Ghise.Daca ati fi opus o minima rezistenta ne-ati fi dat oarecare satisfactie noua celor care am votat Da la referendum fara sa riscati nimic,Nu numai ca ati fi castigat stima noastra dar si pe cea a adversarilor si dusmanilor.Asa ati demonstrat o enorma slabiciune ceeace va fi exploatat de dusmani spre raul dv si al poporului roman care va confirma astfel ceeace se stia despre el ,ca nu stie sa-si apere drepturile.In lumea concurentiala contemporana oamenii slabi sunt striviti.

  O gresala politica incomensurabila !

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 9:37 am #

   Există doar un singur răspuns pentru înfrângere, şi acela este victoria – Winston Churchill

 39. Ion Petrescu August 28, 2012 at 8:17 am #

  Dragilor,
  Nu sunt analist politic, un om obisnuit din categoria celor refuzati ca intelectuali, a inginerilor. Am peste 50 ani de activitate in domeniul instalatiilor de electrificare a defunctei cai ferate, un pioner.
  Referitor la dezamagirea provocata de invalidarea referendumului de destituire a presedintelui am cateva comentarii.
  Momentul initierii actiunii a fost corect ales, dupa succesul din alegerile locale cand oamenii au aratat dorinta de schimbare a regimului basist. Au contat pe legile teoretice ale democratiei, pe participarea oamenilor la vot fapt realizat si fie din lipsa de experienta, fie din graba cu care au actionat, nu au luat in calcul cateva elemente.
  Nu s-a cunoscut reactia factorilor externi care au impus cvorumul complet nedemocratic si neconstitutional, cvorum care a dat peste cap intreaga actiune.
  Nu s-a cunoscut modul de reactie a institutiilor cu putere conduse din umbra de presedintele suspendat, care-si facuse din timp nuclee in conducerea acestora si care au actionat impotriva legilor si intereselor tarii.
  Nu s-au cunoscut din timp date privind componentii curtii constitutiionale, prevederile legale ale atributiilor acesteia si reactia pe care o va avea si din partea careia s-a primit lovitura decisiva.
  Nu s-a cunoscut numarul populatiei stabile si al celor cu drept de vot inscrisi in listele electorale permanente, element fundamental cand este vorba de cvorum.
  Si toate acestea s-au platit, lectiile costa.
  Vorba romanului, un sut in fund este un pas ininte. S-a pierdut o lupta dar s-a castigat experienta, s-au scos la lumina multe aspecte care erau tinute sub pres, inclusiv caractere. Razboiul trebuie sa continue. Sunati adunarea, spuneti adevarul si poporul va lupta in continuare pentru victorie.
  Si o intrebare, Monica Macovei a facut parte din MISA ?

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 9:32 am #

   Războiul! El opreşte vremea în loc şi desfăşoară de-a-ndărătelea pe pământ toate etapele civilizaţiei omeneşti – George Toparceanu;
   Nemulţumirea e primul pas către progresul unui om sau al unei naţiuni – Oscar Wilde

 40. cornelia August 28, 2012 at 9:52 am #

  Credeti domnule Prim ministru ca era cazul sa fiti plecati amandoi din tara intr-o zi decisiva pentru un popor asa de napastuit??????.
  Din punct de vedere economic aveti dreptate dar politic mai aveti de invatat amandoi
  Daca nu veti iesi sa spuneti adevarul “pe ce am fost vanduti ca neam si tara”nu veti mai avea girul poporului,asa ceva nu inseamna secret de stat ” ci imbuibarea catorva nelegiuiti si a acolitilor lor..Daca veti ocoli adevarul inseamna ca faceti parte dintre ei.Traiesc intr-o saracie lucie din 2004 si inca “exist”dumitale i-ti este frica de o austeritate personala de cate luni sau ani ca sa putem iesi din aceasta machiavelica situatie???,
  Mi-e sila de abundenta si opulenta pe care politicienii o afiseaza si ca mine cred ca sunt multi,nu va invidiez ci va desfid.Regret ca a trebuit sa va spun aceste lucruri.A-ti fost avertizati si nu a-ti inteles sau nu a-ti vrut, deoarece e mult mai comod sa dai vina pe rivali decat sa demonstrezi ca nu e decat un mod mai usor de a fi in varful unei misiuni care nu o poti duce pana la capat.Spunetile celor care nu au participat la sedinta de ieri din parlament nu sunt decat niste lasi si fara coloana politica.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 9:20 am #

   Cine ştie dacă adevărul nu este trist – Ernest Renan;
   Adevărul aşteaptă. Numai minciuna e grăbită – Alexandru Vlahuţă

 41. aurel August 28, 2012 at 9:56 am #

  Domnule Prim-ministru, va fac cunoscut faptul ca ieri, 27.08.2012, am suferit cea mai mare umilinta din viata mea. M-am simtit mai umilit decat atunci cand mi-au fost taiate 25% din venituri. Sunteti politicianul in care am avut cea mai mare incredere si omul in care mi-am pus speranta ca ma veti face sa ma simt mandru. Dar se pare ca m-am inselat. Se pare ca pentru dumneavoastra conteaza mai mult opinia a 2-3 indivizi / individe din Europa decat parerea si dorinta a milioane de cetateni ai acestei tari. Nu pot sa inteleg cum dar mai ales de ce ati cedat presiunilor externe avand in spate votul a 7,4 milioane de cetateni ai acestei tari ( chiar daca multi nu sunt simpatizantii USL v-au sustinut in acest demers ) stiind ca acestia reprezinta mai mult de 50% din votanti. In urma cu cateva zile, un analist facea un comentariu la un post de televiziune afirmand faptul ca in toata istoria sa poporul acesta, prin canducatorii lui, a fost mereu supusi si cu capul plecat in fata ” stapanilor” din exterior. Acelasi analist amintea insa si faptul ca, in istoria acestei tari au existat si lideri – foarte putini -care “au miscat in front” iar acestea au fost perioadele in care acest popor a scris istorie, cel mai elocvent exemplu fiind Unirea Principatelor. La alta scara si in alta epoca ati avut sansa sa scrieti istorie. Dar ati ratat-o! Domnule Prim ministru m-ati dezamagit! Probabil si pe altii. Ma gandesc foarte serios daca merita sa mai merg la vot. In acest moment cred sincer ca nu mai merita efortul pentru simplul fapt ca noi, cetatenii, nu contam. Pentru politicienii nostrii noi nu existam. Exista doar “stapanii” de la Bruxelles. De dumneavoastra depinde domnule Prim ministru sa ne demonstrati ca sunteti diferit de politicienii PDL-ului. Sa ne demonstrati ca sunteti DEMN de poporul pe care il reprezentati. Sa ne demonstrati ca meritati in continuare sustinerea noastra.

  • Florian August 28, 2012 at 9:32 pm #

   Ceea ce era de demonstrat, s-a demonstrat.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 9:13 am #

   Ceea ce numim destin îşi are originea nu înafară, ci înăuntrul indivizilor – Rainer Maria Rilke;
   Problema actuală nu este energia atomică, ci inima oamenilor – Albert Einstein

 42. Judit gherghiteanu August 28, 2012 at 10:40 am #

  Unde esti D-le Ponta?
  E frumos la Cape Town? nu uita sa vizitezi Table Mountain, lasa congresul ala, cu criza si marirea indicilor economici,,,complimente lui Zuma si multiplele neveste.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 9:03 am #

   Sunt trei feluri de ignoranţă: a nu şti ceea ce ar trebui să şti; a şti rău ceea ce şti; a şti ceea ce n-ar trebui să şti – Fr. de La Rochefoucauld

 43. Liviu August 28, 2012 at 10:47 am #

  Eu nu vreau decat sa fie liniste in tara, toti sa-si faca treaba si sa terminam cu mascarada asta. Lui Basescu propuneti-i sa fie presedinte pe viata, duceti-i o soba la Cotroceni si lemne de foc pentru la iarna si lasati-l in plata Domnului. Nu ma intereseaza daca e el sau nu presedinte in schimb treburile trebuie sa inceapa sa mearga! Si asta o vreau de la Guvern. Bai, e seceta, mancarea e tot mai scumpa, cheltuielile ne depasesc veniturile…Domnule Ponta sunteti responsabil pentru astea! de la dvs asteptam sa le rezolvati! In dvs. ne-am investit increderea!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 8:54 am #

   Toate fiinţele omeneşti trăiec cu idealuri şi speranţe – înalte sau mediocre -, care dau vieţii lor un anumit sens – Lu Sin
   Prin unire cresc lucrurile mici, prin vrejbă pir şi cele mari – Sallustius

 44. Roxette August 28, 2012 at 11:06 am #

  Voi care va plangeti tot timpul pe bloguri ca ati votat DA unde erati?

  Noi eram in strada , aceeasi mana de oameni ca si in iarna.

  Noi am strigat: DACA VA PASA IESITI DIN CASA.

  ATI ARATAT CA NU VA PASA DE VOTUL VOSTRU

  RUSINE CELOR CARE AU STAT IN CASA

  POPORUL ASTA A AJUNS IN GENUNCHI DAR NICI NU FACE NIMIC SA SE RIDICE

  • Constantin August 28, 2012 at 2:58 pm #

   Nu deranjati!Poporul se roaga!

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 8:42 am #

    Cei mai supărători printre proşti sunt spiritualii – Fr. de La Rochefoucauld

   • Constantin August 30, 2012 at 11:16 am #

    Multam fain!

  • aurel August 28, 2012 at 4:02 pm #

   Noi ne-am facut datoria in 29 iulie. Acum era randul lor sa continue ce am inceput noi. Dar nu fac altceva decat sa isi bata joc de noi. Ce a facut actuala putere dupa referendum? Nimic! Au lasat oamenii si o televiziune sa lupte in locul lor. Nici pe aceia care le-au pus pe tava dovezi ale mafiei pdl nu i-au ajutat vitejii de la putere. Va intreb de ce sa iesim in strada? Sa ii schimbam pe unii cu ceilalti? Merita USL-ul sprijinul nostru? Nu cred. In ultimii 20 de ani nu a existat rau mai mare ca pdl-ul pentru tara asta . Dar nici lasi mai mari ca USL-ul. NOI ne-am facut treaba. Trebuiau sa dovedeasca ei, USL-istii ca ne merita. De ce sa mai iesim in strada? Sa schimbam niste vasali occidentali cu altii? Cred ca singurul lucru care ne-a mai ramas este speranta ca intr-o zi adevaratii oameni de stat pe care ii are acest popor sa iasa in fata si sa isi asume, cu sprijinul majoritatii poporului, conducerea acestei tari. Cu demnitate si fara teama de stapanii occidentali.

   • Constantin August 28, 2012 at 7:58 pm #

    Chiar nu intelegeti ca toata aceasta mascarada la nivel inalt a fost de fapt o “galceava in familie” care s-a lasat cu “spalare de rufe in public” si poporul,care este perceput ca o masa electorala usor de manipulat,a fost folosit pentru a se regla conturile,consistente cat nu-si imagineaza nimeni.Sigur nu v-ati documentat cam cate concesii si de ce natura a fost nevoita sa faca Romania pentru a intra in UE fara a fi consultat acest popor punct cu punct si ghiciti cine se bate cu pumnul in piept cu aceste “realizari”?Hrebenciuc insusi in guvernarea Nastase prin indeplinirea tuturor masurilor de aderare.Doresc sa nu supar dar multi romani de buna credinta s-au trezit cu aceasta ocazie care incita spiritele,spectacol ieftin care ne va costa mult mai scump decat acele taieri de 25% din 2010.

   • Roxette August 28, 2012 at 9:28 pm #

    Asteapta atunci sa se intoarca pdl si javrele lor inapoi

   • Florian August 28, 2012 at 9:34 pm #

    Intreaga mea stima, domnule Aurel.

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 8:38 am #

    Destinele glorioase ale popoarelor nu depind nici de forţa lor numerică, nici de întinderea teritorială a ţărilor, ci de chipul în care se pricep şi slujesc civilizaţia – Nicolae Titulescu;
    Guvernările formează caracterul naţiunilor – Anne A.G. de Stael
    Părerea care va înăbuşi pe cea a poporului este ea însăşi menită pieirii – Blaise Pascal

  • Vasile Roaita August 28, 2012 at 5:42 pm #

   E o prostie sa spui “noi ne-am facut datoria, acum era randul lor” asa cum e o prostie sa accepti tot ce impune Ieuropa pentru a-ti pastra scaunul…

   E o prostie sa stai in casa si sa astepti sa-ti faca altii dreptate asa cum e o prostie sa accepti tot ce-ti impun noii stapani.

   E o prostie sa te rogi sa te ajute Dzeu cand te poti ajuta singur, cerandu-ti drepturile; asa cum e o prostie sa-ti fie frica de sefii “Ieuropii”…

   Nu vi se pare ca e cam multa prostie in tara asta?

   A propos!
   Traian ne transmite multumiri; si noua, cei care nu am stiut sa ne securizam votul si lor, cei care ne-au vandut!

   Multumim Dle Ghisa!
   Da’, mi-e teama ca nu intelegi; noi il iubim pe TB; e al nostru, dintre noi, pentru noi…

   Am mai auzit asta!

 45. vivi August 28, 2012 at 12:38 pm #

  “Numai un dictator sau un iresponsabil patologic (cum este cazul României) își asumă decizii fundamentale pentru țara sa împotriva voinței propriului popor – țările democratice au o consultare publică măcar la nivelul reprezentanților legitimi ai poporului – Parlamentul; dar referendumul oferă o legitimitate net superioară oricarei decizii luate în cadrul unei instituții formale. Îi invidiez pe greci că au în sfârșit un lider care ține cont de parerea lor” (Victor Ponta, 2010). Defapt, nici grecii nu au putut face referendumul pt ca George Papandreu si-a dat demisia la presiunea infernala a lui Merkozy, nevrand sa le execute ordinele. Sa ai 7.4 mil voturi in spate si sa-ti fie frica, cred ca ai batut orice record Ponta. Ai ajuns sa nu zici nici pis cand te-a amenintat cu tribunalul purtatorul de cuvant hitlerist al lui merkel. Mai Ponta, tu erai curajos, ce dracu s-a intamplat cu tine de ai ajuns un pisoi plouat!?

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 8:18 am #

   Adevăratul curaj constă în a face fără martori ceea ce am fi în stare să facem în faţa lumii întregi – Fr. de La Rochefoucauld
   Adevăratul curaj înseamnă să fi curajos tocmai atuncea când nu eşti – Jules Renard

 46. Victor August 28, 2012 at 2:57 pm #

  Nu credeam d-le Ponta, nici in ruptul capului ca asa repede veti demonstra impreuna cu d-l Antonescu, ca megaciocoiul Diacinescu avea dreptate cand spunea ” PDL=USL= aceeasi mizerie”. Acum sunt convins ca avea dreptate, doar ca enuntul complet era ” PDL=USL=PPDD=UNPR=UDMR= orice gasca numita partid=aceeasi mizerie”.
  Pe cale de consecinta, toamna asta nu mai dorm, o sa-mi dau demisia din functia de cetatean al acestei asa zise tari, pentru ca pe mine nu mai reprezinta nimeni (nici macar un parlamentar). Doar Antena 3, dar acest lucru nu este suficient.
  Sa va fie rusine la toti, ati tradat poporul roman, fiind doar niste jalnice slugi ale unor criminali , straini sau autohtoni. O sa va mai voteze dracul, ca v-ati imbarligat cozile cu uneltele Satanei ( basalai, barosoi, merkelei etc)!

  • Plictisit de politică August 29, 2012 at 8:01 am #

   Soarta României se joacă în altă parte, peste capul politicienilor români. Ştia Băssssssee asta când spunea că mai bine suge la licuriciul mare decât la mai mulţi licurici mici?

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 29, 2012 at 8:24 am #

   Politica este mai periculoasă decât războiul….. În război, poţi fi ucis doar o singură dat. În politică, de mai multe ori – Winston Churchill

 47. Roxette August 28, 2012 at 3:23 pm #

  Generalul Zisu a fost omul fostului ministru al Apărării, Victor Babiuc, mai precis ca ordonanţă a nevestei lui Babiuc. La 37 de ani, colonelul Cătălin Stefăniţă Zisu era avansat la gradul de general cu o stea, fiind cel mai tânăr general din Armată Română.
  Ulterior, pe 21 martie 2007 este înaintat la gradul de general cu două stele iar anul trecut a fost avansat de către Traian Basescu în gradul de general-locotenent – cu trei stele. Despre Cătălin Ştefăniţă Zisu s-a relatat în presă că a participat la campania de falsuri concretizate în schimbul de terenuri dintre Becali şi MAp. Că să ascundă o afacere imobiliară controversată, Armata a anunţat că va construi un centru secret de comandă la Ştefăneşţi. Generalul Cioflină, şeful SMG din acea perioadă, era cumnatul lui Rababoc, primarul localităţii Ştefăneşţi. Zisu a adunat sub comanda sa toate cercurile militare, hotelurile de la munte şi de la mare, dispunând discreţionar de fondurile de protocol ale Armatei.
  Totodată trebuie precizat că Zisu a devenit conferenţiar la Universitatea Naţională de Apărare în condiţii oneroase. Cazul său a fost verificat un timp de DNA, împreună cu al altor o sută de colonei şi generali. Dosarele au fost muşamalizate, inclusiv în urmă intervenţiei generalului Cătălin Voicu, cel care asigură spatele cooperativei. Până în urmă cu două luni, Cătălin Ştefăniţă Zisu era şeful Comandamentului Logistic din MapN, după care a fost numit de către ministrul Corneliu Dobritoiu în funcţia de “consilier coordonator domeniu în grupul consilierilor ministrului Apărării Naţionale”.

 48. Emil Vulcanescu August 28, 2012 at 8:02 pm #

  Domnule Victor Ponta
  Sunteti pentru mine o mare dezamagire , l-ati sacrificat pe domnul Adrian Nastase ca USL-ul sa castige alegerile locale , ati tradat interesul national si v-ati caciulit in fata…. , v-ati “speriat” de UE si ati tradat 7,4 milioane de votanti care au pus stampila pe DA.
  Nu e bine ce ati facut domnule prim-ministru…
  Sa-ti fie rusine… Dinu Patriciu

 49. Roxette August 28, 2012 at 10:37 pm #

  Iulia Motoc este bolnava psihic? Eugen Mihaescu afirma ca judecatoarea de la Curtea Constitutionala a primit tratament psihiatric la New York

  Brigada subterană
  de Eugen Mihăescu

  Am scris atât de mult despre Ministerul Afacerilor Externe pe vremea când eram senator, vicepreşedinte al Comisiei pentru politica externă…Am cunoscut pe propria piele felul în care «funcţionează» această instituţie a statului român pe vremea când eram ambasador pe lângă UNESCO…

  Am sperat ca, în timp, ministerul s-ar fi golit de funcţionarii care «au apucat» mai mult vremurile ceauşiste şi s-au obişnuit să fie slugarnici, să servească fără să crâcnească «stăpânul» ce nu are nici o legătură cu noţiunea de stat, ţară, patrie, ci se referă strict la individul care are puterea sau, mai corect, bâta şi morcovul. Am scris despre faptul ca Ministerul Afacerilor Externe nu acceptă (şi trebuie să constat cu tristeţe că verbul trebuie folosit în continuare la timpul prezent) să fie condus de un personaj care vine «dinafara» sistemului.

  Aşa se explică şi eşecul domnului profesor Andrei Marga care n-a avut nici o şansă să reuşească să contracareze acţiunile profesionist organizate pentru compromiterea României în străinătate prin toate mijloacele. Andrei Marga nu avea cum să reuşească nu numai pentru că era un «outsider», ci şi pentru că «suspendatul din curticică» a activat întreaga reţea de agenţi sub acoperire plasaţi în MAE (şi nu numai) de cei pe care eu i-am numit în cartea mea «Între linii» securicii.

  Ei, da! Suntem în anul 2012 şi vorbim tot despre ei, pentru că în acest război, care este pe punctul de a distruge România, se înfruntă poporul român şi securicii. Până acum, această confruntare s-a desfăşurat mai mult underground, prea puţin a răzbătut la suprafaţă. Acum, se pare că interesele economice sunt mult prea importante pentru ca securicii şi patronul lor Băsescu să accepte să cedeze teren.

  Bătălia este la apogeu şi, când săbiile sunt scoase din teacă, «agenţii», până acum numai bănuiţi, încep să iasă la iveală. În presă s-a comentat prea puţin despre faptul ca ambasadele României la Washington, Berlin şi Uniunea Europeana nu au făcut mai nimic pentru a contracara atacurile calomnioase împotriva ţării din presa de pe continent sau din America. Păi, de ce? Cred că s-a uitat cine reprezintă România la misiunile respective, în ordine: Adrian Cosmin Vieriţa, fiu de ambasador ceauşist, bursier la Viena în anii ‘90 şi însuşi şef de misiune la Berlin prin 2001, fostul ministru al afacerilor externe din guvernul Boc şi consilier la Cotroceni domnul Lazăr Comănescu şi, în fine, la Bruxelles, fostul ambasador la ONU şi soţ al doamnei judecător la Curtea Constituţională Iulia Antoanella, domnul Mihnea Motoc.

  Despre Adrian Cosmin Vieriţa am mai scris şi n-am să adaug decât că îl găzduia pe «recrutoru » sau consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu – de curând demisionat de la Cotroceni – de fiecare dată când acesta se afla în trecere prin Viena.

  Despre Lazăr Comănescu am câte ceva de spus pentru că este evident că rolul său la Berlin are prea puţin legătură cu diplomaţia. Având în vedere felul în care este văzută România în capitala Germaniei nu poţi să nu te întrebi ce păzeşte ambasadorul ţării acolo? Doar dacă, vă amintesc ce scriam despre domnia sa în cotidianul «Ziua» în perioada în care am fost senator şi am publicat o serie de articole intitulate «Lista lui Mihăescu»: «Lazăr Comănescu este membru marcant PSD şi lucrează în MAE de pe vremea lui Ceauşescu. În acea perioadă a intervenit brutal în procesul intentat fratelui său, acuzat de delapidare, ameninţând procurorul care instrumenta cazul că este ofiţer de Securitate şi îi va crea multe neplăceri dacă nu muşamalizează afacerea.

  În 1998 a fost trimis ca şef la Misiunea Permanentă a României la NATO, iar după ce a revenit la putere Iliescu, l-a numit ambasador la Uniunea Europeană, unde insista astăzi Geoană să fie lăsat să lucreze». Asta se întâmpla în 2004. Mircea Geoană ştia el ce ştia când spunea referitor la agenţii sub acoperire ai fostei Securităţi infiltraţi în viaţa politică a României: «nici noi nu mai ştim câţi suntem!» De la Bruxelles, pe Comănescu l-a preluat Băsescu şi l-a numit ministru la externe, după care l-a angajat direct la Cotroceni şi, în final, l-a trimis în misiune într-un punct strategic, la Berlin. Ceea ce demonstrează că domnul «diplomat» a servit ÎNTOTDEAUNA interese care n-au nici o legătură cu un anumit partid politic sau cu statul numit România.

  Cu Mihnea Motoc, ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, lucrurile sunt şi mai interesante. Cum se explică declaraţiile pe care angajatul Ministerului Afacerilor Externe le-a dat presei în legătura cu delegaţia României la summitul Consiliului European de la Bruxelles din luna iunie, cel care a stârnit scandalul dintre cele două palate, Cotroceni şi Victoria. E posibil ca un ambasador să nu ştie pe cine are de întâmpinat la aeroport? Chiar dacă, să presupunem, cei din «centrală» nu şi-ar fi făcut datoria transmiţând informaţiile respective, diplomatul nu avea voie să facă asemenea declaraţii.

  Domnul Motoc şi-a făcut studiile de Drept în perioada 1984-1989 când se ştie că Securitatea monitoriza cu mare atenţie candidaţii şi absolvenţii pe care nu se sfia să-i recruteze încă din amfiteatre. Tânărul Motoc a fost procuror la Bolintin şi după «revoluţie» a aterizat în MAE. A fost trimis la studii în străinătate. Puţini aveau această şansă…

  În fine, s-a ocupat de tratate până în 2003 când a fost desemnat ambasador pe lângă ONU în locul lui Sorin Ducaru care îi ţinea locul cald lui Geoană în capitala Statelor Unite. La New York, l-a urmat şi soţia sa, doamna judecător Iulia Antoanella Motoc. Aici devine interesant. Cred că lipsa de activitate a doamnei judecator (şi ea absolventă de Drept cam în aceeaşi perioadă cu Mihnea şi procuroare la Giurgiu pe unde s-o fi intersectat cu Monica Macovei) a îndemnat-o să urmeze – prin corespondenţă, că nu văd cum fizic ar fi putut altfel, cursurile a nenumarate universităţi. Efortul prea mare trebuie să fie vinovat pentru faptul că doamna Motoc a devenit cunoscută în New York (am locuit ani de zile vizavi de misiunea la ONU a României) pentru un comportament care a necesitat tratament psihiatric. E de notorietate că domnul Motoc a cerut să părăsească apartamentul din blocul proprietate a României din 3rd Avenue, colt cu 38th Street şi a închiriat în World Trump Tower cu $15.000 pe lună. Spera astfel să scape de indiscreţii martori ai comportamentului eratic al doamnei şi ai vizitatorilor pe care îi primea domnul ambasador.

  Revenit în Europa, Mihnea Motoc ocupa un post important la Bruxelles şi a scăpat şi de consoartă «cazând-o» la Curtea Constituţională. Un aranjament convenabil, care cred că ascunde, de fapt, o misiune la ordin. Aşa că zilele acestea fierbinţi privim cu îngrijorare spre Curtea Constituţională a cărei componenţă ne pune pe gânduri. Nu numai din cauza domnului preşedinte Augustin Zegrean, care a fost toată viaţa juristconsult, dar şi din cauza altor membri ştiuţi şi neştiuţi, care în loc să judece răspund poate la ordin. A cercetat vreodată Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securitatii la ordinul cui?

  Sursa: Cotidianul.ro

 50. Roxette August 28, 2012 at 11:07 pm #

  Procurorul Catalin Nicolae Ceort, numit ilegal la Institutul National de Expertize Criminalistice de catre fostul ministru Catalin Predoiu, a ajuns peste noapte sef peste Administratia Nationala a Penitenciarelor gratie ordinului dat de catre Victor Ponta (foto) in perioada in care a condus, ca interimar, Ministerul Justitiei. Numirea a fost facuta in data de 22 august 2012, la o zi dupa ce Curtea Constitutionala a dat verdictul final asupra rezultatelor referendumului, in pofida prevederilor art. 30, alin.3 din Legea 293/2004, care stipuleaza: ”Functiile de conducere vacante din sistemul Administratiei Penitenciare se ocupa prin avansarea ofiterilor si agentilor, prin concurs. Pot participa la concurs pentru ocuparea posturilor vacante de conducere persoane care au o vechime de cel putin 3 ani in sistemul administratiei penitenciare”.

  Detasat in MJ, de la INEC la ANP, fara stiinta CSM si fara concurs

  Interesant este ca in urma cu o saptamana-doua, procurorul Ceort ceruse CSM sa-l detaseze la Ministerul Afacerilor Externe, pentru ca ulterior sa renunte la cerere. La o zi dupa numirea sa de catre Victor Ponta in fruntea ANP, Sectia pentru procurori a CSM a luat act de retragerea acordului exprimat de Ceort necesar sustinerii detasarii sale la MAE. Ceort este al doilea procuror pus sa conduca penitenciarele, dupa ce o perioada buna de timp le-a condus Marius Iacob, actual prim adjunct – delegat – al Procurorului General al Romaniei. ANP este un punct strategic de importanta deosebita pentru ca si acum, dupa atatia ani de scandal, arhiva SIPA nu a fost predata la Arhivele Statului, nici nu are pecetea de secret de stat pe ea, asa ca noul director poate sa-si clateasca ochii cand vrea prin documentele politiei politice care a filat, monitorizat si interceptat magistratii pana in urma cu cativa ani.

  Motivul pentru care premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, a semnat numirea procurorului Catalin Ceort in functia de director general al ANP este, deocamdata, necunoscuta. Iata ce scrie in ordinul semnat de Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei: ”Incepand cu 22.08.2012, domnul Ceort Catalin Nicolae, procuror la PICCJ, detasat in MJ pe o perioada de trei ani, se numeste pe perioada detasarii in functia de director general al ANP, pana la ocuparea postului prin concurs”. O chestiune extrem de ciudata. In primul rand, asta inseamna ca lui Ceort i-a incetat numirea in functia de director al INEC, i-a continuat detasarea in MJ, si astfel a fost numit la ANP. Ceea ce iar e ciudat pentru ca – afirma Sorin Dumitrascu, lider sindical in ANP – trebuia sa existe imputernicire pe aceasta functie, pentru ca functia respectiva, de director general al ANP se ocupa prin concurs.

  Ce ascensiune! Din avocat, direct procuror la PICCJ

  Sa ne ocupam, insa, de saltul profesional remarcabil al lui Catalin Ceort. Asa ceva noi nu am mai vazut. Din referatul CSM privind solicitarea de detasare la MJ a lui Catalin Ceort reiese ca acesta are o vechime in magistratura de aproape 15 ani, in primii cinci ani fiind avocat, din 6.01.1997 pana in 7.05.2002, data la care a fost numit in functia de procuror la Parchetul Judecatoriei Ilfov in 2002. Nu a profesat o zi la acest parchet, iar prima sa zi ca procuror a fost direct in Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitiei – Sectia judiciara civila – unde a fost delegat imediat prin semnatura procurorului general de la acea vreme, Joita Tanase – (vezi facsimil). Apoi, a si ramas in PICCJ, la Sectia de urmarire penala si criminalistica, de unde a fost detasat la MJ in timpul ministeriatului lui Catalin Predoiu. Acesta l-a numit ilegal sef la INEC in conditile in care legea interzice ca INEC sa fie condus de un magistrat. Acum, o ilegalitate oarecum asemenatoare a facut-o si premierul Victor Ponta, care in calitate de ministru interimar la Justitie l-a numit pe detasatul Catalin Ceort sef la ANP.

  De ce spunem ca este ilegal? Pentru ca Legea nr. 293/2004 stipuleaza ca numai functionarii publici cu statut special pot ocupa astfel de functii. Iata ce spune legea – Art. 30, alin. 3 din Legea 293/2004: ”Functiile de conducere vacante din sistemul Administratiei Penitenciare se ocupa prin avansarea ofiterilor si agentilor, prin concurs. Pot participa la concurs pentru ocuparea posturilor vacante de conducere persoane care au o vechime de cel putin 3 ani in sistemul administratiei penitenciare”. Concluzia: asa cum ex-ministrul Predoiu l-a numit ilegal la INEC pe procurorul Ceort, tot asa, acelasi procuror este numit acum sef la ANP, el neavand nici calitatea si nici vechimea cerute de lege!

  Magistratul Ceort nu este functionar public. Si atunci, cum de s-a facut aceasta numire pe perioada detasarii la MJ a unui magistrat intr-o functie care necesita imputernicirea unui functionar public cu statut special?

  De la NUP-ul dat Monicai Macovei, la alt salt incredibil in cariera!

  In ultimele sale luni de mandat la sefia INEC, Catalin Ceort a facut toate manevrele posibile pentru a elimina din schema institutului pe singurul avertizor de integritate, expertul Camelia Grigore. La ora actuala, Camelia Grigore a dat in judecata INEC pentru desfacerea abuziva si nelegala a contractului sau de munca. Grigore a condus INEC in echipa cu renumitul expert audio-video Catalin Grigoras, care a preferat, din cauza mizeriilor continue la care a fost supus, sa plece din tara in Statele Unite ale Americii.

  Amintim ca in CSM a fost un intreg scandal cand cu detasarea procurorului Ceort la INEC. Georgiana Iorgulescu a cerut Consiliului sa isi revoce Hotararea prin care l-a detasat pe Ceort la INEC, pentru ca acesta nu indeplineste toate conditiile legale. Dupa cum si Lumeajustitiei.ro a atras atentia, inca de dinaintea detasarii lui Ceort la INEC, conform legii de functionare si organizare a Institutului National pentru Expertize Criminalistice, directorul acestuia nu poate fi pus in functie decat daca este expert!

  Pe mandatul lui Predoiu, CSM si Ministerul Justitiei au ignorat legea, la momentul detasarii lui Ceort in functia de director al INEC, dar nimeni nu a fost tras la raspundere pentru aceasta incalcare a legii, desi Inspectia Judiciara ar fi trebuit sa se sesizeze rapid. N-a facut-o ca, deh, era vorba de ministrul Justitiei. Catalin Ceort s-a miscat destul de bine in cariera, dupa ce, in calitate de procuror anchetator in cauza ”Freedom House” a scos-o basma curata pe Monica Macovei. Adica i-a dat un mare N.U.P. A fost momentul-cheie pentru ca altii, aserviti politicii PDL, sa aiba grija de promovarea sa ceva mai tarziu.

  In dosarul de care s-a ocupat Ceort sa-l „capaceasca”, Monica Macovei, fostul ministru al Justitiei, era acuzata de fals intelectual. Potrivit verificarilor efectuate de Corpul de Control al Ministerului Justitiei si trimise Parchetului General (ministrul Justitiei era atunci Tudor Chiuariu), Monica Macovei a fost cercetata de procurorul Catalin Ceort, de la Sectia de urmarire penala a PICCJ, pentru ca ar fi trucat o licitatie privind acordarea unui contract ministerial Asociatiei „Freedom House“, pentru realizarea unui raport privind evaluarea asupra luptei anticoruptie din 2005. De retinut ca acest raport al „Freedom House“ a fost folosit imediat dupa realizarea sa, pentru care s-au platit circa 40.000 de euro, in vederea eliminarii conducerii fostului PNA, a transformarii lui
  in actualul DNA, precum si a aducerii in fruntea acestui Parchet a unor persoane obediente.
  (lumea justitiei)

  • Florian August 29, 2012 at 6:17 pm #

   Incet – incet, vom incepe sa ne dam seama ca jegul de Dan Diaconescu are dreptate. Basescu = ponta = Antonescu = aceeasi mizerie.

   • Florian August 29, 2012 at 6:18 pm #

    Erata: Ponta, nu ponta.

   • Roxette September 1, 2012 at 11:04 am #

    Vezi de jigodiile tradatoare din pnl si nu mai vorbii prostii
    Diaconescu este o lipitoare basista

   • cristi September 1, 2012 at 4:15 pm #

    CORECT !

 51. nastyb0y August 29, 2012 at 7:25 am #

  07.07.2012, Mexico City. cea mai mare demonstraţie în favoarea democraţiei din toate timpurile, înscrisà ca atare în Cartea Recordurilor. Din păcate, aceste imagini sunt foarte rare. FBI-ul ştie de ce.

 52. Dobra Ion August 29, 2012 at 11:10 am #

  va inteleg atitudinea si sunt convins ca nu aveati alternativa.Pacat ca nu puteti sa faceti public motivatiile.Sper ca veti fi curios sa cunoasteti si Raportul de audit de la Min.Sanatatii.

 53. Zoe August 29, 2012 at 5:14 pm #

  TERMINATI CU FAVORURILE LA FUNCTII PENTRU PNL.
  NE-AM SATURAT DE TRADAREA LOR. DOAR CATIVA SUNT DE CALITATE IN PNL
  ISI BAT JOC DE PSD .
  SA LE FIE RUSINE. DATORITA PSD AU AJUNS UNDE SUNT ACUM

  • scinteianu sanda August 30, 2012 at 10:07 am #

   Domnule Prim-Ministru,ce aveti de gand sa faceti cu functionarii din primariile de comuna,asa cum sunt eu cu 20 ani vechime,studii superioare si am nu salariu de 720 lei,este posibil sa traiesti cu acesti bani?va rog sa mi raspundeti

   • Marius September 2, 2012 at 4:25 am #

    Pai de un job in sectorul privat ce spuneti? Asa puteti ajuta la consolidarea bugetului central si de a nu mai pune presiune pe restul contribuabililor din sectorl privat. Un aparat de stat, cu cati mai putini bugetari este de preferat actualului sistem care sufoca efectiv firmele! Personal m-am saturat sa platesc 1200 de lei taxe si impozite, iar firma la care lucrez sa plateasca pe inca atat pentru mine. Nu e normal, preferam sa incasez eu acesti bani decat sa platesc pentru ca un sistem clientelar, neperformant si extrem de numeros sa fie mentinut pe pozitie.
    Problema e ca toti vaneaza un job la stat, caldut, de la care se iese la pensie. Doar din cand in cand mai exista stres, atunci cand se schimba guvernarea si tot felul de incompetenti sunt promovati in functii publice!

 54. unroman August 31, 2012 at 3:20 pm #

  Ion Iliescu
  Data preluare mandat: 22 decembrie 1989
  Data predarii mandat: 29 noiembrie 1996
  Emil Constantinescu
  Data preluare mandat: 29 noiembrie 1996
  Data predarii mandat: 20 decembrie 2000
  Ion Iliescu (mandatul al doilea)
  Data preluare mandat: 20 decembrie 2000
  Data predarii mandat: 20 decembrie 2004
  Traian Basescu
  Data preluare mandat: 20 decembrie 2004
  Data predarii mandat: Este in prezent presedintele Romaniei,
  si fostii si actualul priministru ai Romanie
  Roman · Stolojan · Văcăroiu · Ciorbea · Vasile · Isărescu · Năstase · Popescu-Tăriceanu · Boc · Ungureanu · Ponta, sa va trasneasca DUMNEZEU ca v-ati batut joc de oamenii din Romania

  • Hop si eu August 31, 2012 at 11:01 pm #

   a aparut si PPdd -istul de serviciu, se putea sa nu se manifeste macar o zi ? unroman-ule, mai du-te de te plimba de aici, basistule travestit…. huo !

  • ali September 1, 2012 at 9:47 am #

   Este usor sa condamni cand nu esti in pielea lor..de la declaratia de la Budapeste au plecat toate relele Romaniei, care a fost tradata..cred ca inca nu ne stiim bine dusmanii din umbra.Oricum raul cel mai mare a fost facut de Basescu care ne.a bagat in cea mai mare nenorocire mondiala.Omul asta nu merita sa fie numit roman..ganditi.va doar cat a umilit ,jignit si invrajbit natia asta.Domnule Ponta sunteti oltean,de acolo Romania a primit cei mai demni si patrioti conducatori..va rog nu ingenunchiati dv si tara in fata nimanui doar ca sa ramaneti cea ce sunteti..faceti ce trebuie cu riscul de a va pierde functia acum,veti castiga pe termen lung mai mult,in plus istoria va judeca le fiecare..ca un umil cetatean care isi iubeste tara si natia va cer cateva lucruri
   1..faceti ce trebuie pt agricultura si ind tarii este nevoie de cateva nationalizari pt ca statul roman sa respire..recuperati ce sa instrainat
   readuceti in agricultura irigatiile,impadurile si samantele traditionale romaneste pe care dupa cum am inteles le mai are cineva prin moldova…creati o baza pt acestea undeva bine protejate pt ca vor venii mari nenorociri..interziceti otravurile aduse de Monsanto prin Fuia si Tabara ..Statul sa preia utilitatile care ii sufoca acum pe Romani si vom castiga cu totii..terminati cu baietii destepti indiferent ai cui sunt
   2..Faceti ceva pt natia romana..O RECONCILIERE..initiati in prima instanta un dineu ..ceva cu acest scop declarat..unde sa ii aduceti si pe comunisti urmasii unora care au facut multe rele dar si bune..si pe cei de dreapata de la taranisti la liberali care si ei au si bune si rele si pe rege care indiferent ce a facut era mult prea tanar sa fie atat de hulit pt asta ..omul asta mai are putin si trece in nefiinta si nu este bine sa plece urandu.ne si frustrat..Romania are nevoie de unitate pt a trece prin vremurile ce vin si veti avea si dv de castigat din asta..basescu..regret nu merita acolo pt ca va strica totul pot fi altii din pd
   3..faceti ceva ce v.am mai spus care sa adigure continuitate,siguranta indiferent de luptele politice acestei natii..un sfat al inteleptilor..care sa poata decide in vremuri nesigure..v.as sugera cateva personaje ka care dv adaugati ce cunoasteti mai bine..poate dl de la finante..eu ca roman simplu sugerez
   ..regele
   ..dl Bolcas
   …B Teodorescu
   ..Dl Campeanu
   …gen.Strainu sau Chelaru
   ..puneti si pe CVT.chiar daca nu va place.este patriot si iubit de multi
   ..cautati si la pd..si veti si multumi toata lumea veti asigura si soarta Romaniei
   ..si un reprezentant pt tanara generatie un om inteligent cu gandire matura si dreapta
   4..Fiti un bun roman si un om intelept si modest…stiti ca totul este relativ in urma dv raman urmasii faptele .reputatia
   Sunt doar niste idei..poate nebune..dar totusi ganditi.va la ele

   Mii de scuze..daca ce incerc sa va spun eu aici va deranjeaza sau este inoportun

   • Constantin September 3, 2012 at 11:20 pm #

    N-ai vrea sa se rupa vreo cativa anisori Romania in provinciile istorice ca sa vedem care e mai demn si mai muncitor?Inteleptii enumerati seamana izbitor cu pupincuristii ce frecventeaza o anumita televiziune si care nu mai judeca uniunea aflata la putere ci ataca furibund opozitia si chiar pe cei ce vor sa apara de-acum incolo pe scena politica.

 55. gelu September 1, 2012 at 12:25 pm #

  Premierul plangaret Ponta, locotenentul lui Traian. Nu te mai plange si treci la fapte daca esti in stare. Reactualizeaza macar la zi listele electorale permanente ca sa nu se mai voteze in Dec. pe aceleasi liste permanente de 18 milioane de alegatori. Si redu ca tot suntem in criza cu 50% bugetul alocat STS, SPP, SRI, SIE, CSM, CCR…. acestor institutii prin care Borfasul No.1 isi bate joc de popor. “De ce e nevoie de atata lux, de atatia angajati, de salarii atat de mari pentru chiulangii din CSM? Bugetul pe 2012 al CSM a fost stabilit la aproape 80 milioane de lei (circa 18 milioane euro) din care 47 milioane lei pentru cheltuieli de personal. Ce fac de banii astia cei 19 membrii ai CSM? Isi bate joc CSM de celelalte puteri ale statului? Sa-i taie si ele la randul lor bugetul la finele acestui an. Sa le inapoi BMW-urile duduilor Ghica si Haineala, ca nu s-au nascut in limuzine! Sa le taie toate cheltuielile cu deplasarile in strainatate si diurnele. Dupa fapta si rasplata! Sa vedem daca le mai arde pe viitor domnilor din CSM de aranjamente si de politica!”

 56. gelu September 1, 2012 at 12:27 pm #

  Serpii lui Traian!!!! Aruncatul serpilor la cantina, comportamentul diabolic din anii tineretii lui TB, pentru a speria fetele si a le determina pe acesta sa fuga de la masa si sa lase mancarea in farfurie pe care s-o manance mai apoi nesatulul viitor presedinte suspendat. Asta e filozofia lui de viata prin toate mijloacele sa ramana la putere ca sa poata sa fure nestingherit pentru a-si putea indestula insutit si inmiit neamul. Astazi serpii fiind CCR, DNA, STS, SPP, SRI, SIE, Barroso, Merkel, Gordon iar fetele in acest caz USL si poporul roman. Acesta este profilul psihologic al Borfasului National. No.1 iar pentru a-l invinge definitiv pe acest sarlatan USL trebuie sa-i faca profilul psihologic complex detaliat, amanunti si exact. Cati psihologi are in staful de campanie USL? In mod sigur nici unul, deci stimabilior usl-sti treceti la treaba si puneti-va la punct un plan concret de inlaturare a lui TB tinand seama de caracterul lui psihologic si de metodele folosite de acesta. Si bineinteles concomitent treceti la anihilarea serpilor, atata cat este posibil, din mana lui TB si anume CCR, DNA, Procuror General, STS, SPP, SRI, SIE si CSJ. Daca plecati iar la razboi ca bezmeticii o sa pierdeti din nou. Iar daca va uitati bine pe majoritatea celor 14 porunci date de Barroso tradatorului Ponta sunt chiar acelea de a nu-i anihila serpii lui TB. Cu alte cuvinte Ponta si Antonescu l-au salvat pe TB respectandu-si angajamentele luate in fata lui Barroso si anume acela de a nu-i anihila serpii, institutiile statului pe care acesta le ghidoneaza. Daca cei 2 au facut-o din prostie si credulitate e foarte grav si acestia trebuie sa plece, daca au facut-o in mod intentionat e mult mai grav si cei doi tot trebuie sa plece iar PSD si PNL are datoria de a gasi rapid alti lideri mult mai curajosi si inteligenti cu care sa-si duca la bun sfarsit actiunea de demitere definitiva a lui TB.

 57. cristi September 1, 2012 at 4:13 pm #

  DIN ORDINUL CUI JANDARMII INCHID STRAZILE CE DUC LA BISERICA UNDE SE CUNUNA EBA?!? CINE CONDUCE M.A.I.? RASPUNDETI DACA NU V-ATI VANDUT CU TOTUL!

  • Constantin September 3, 2012 at 5:39 pm #

   Nu este de ajuns ca esti ignorant,te mai dezvalui si public.Da un telefon la Jandarmeria Romana si edifica-te si nu te mai ofusca manipulator!

 58. Marius Pop September 1, 2012 at 6:14 pm #

  Salut,

  In afara de cifrele minunate, precizate pe blog, hai sa iti spun eu alta chestie interesanta. In prezent lucrez la o firma unde castig cam 3000 de lei/lunar. Platesc taxe de cca. 1250 de lei/lunar. In afara de acesti 1250 de lei, firma pentru care lucrez mai plateste inca 1200 de lei/lunar. De ce trebuie ca noi, cei care lucram in sectorul particular sa platim atatea taxe si impozite pentru a mentine in functii milioane de bugetari. Practic eu castig 3000 de lei si inca 2450 de lei se duc la stat, atat de la mine, cat si de la firma.
  Romania s-a transformat intr-o natiune de asistati sociali, care nu produc nimic, dar care sunt niste minunati votanti PSD si evident, o masa de manevra ideala!
  Prin toate actiunile voastre promovati lenea si prostia, milogeala si de aceea in Romania s-a ajuns ca un partid sa castige alegerile oferind alegatorilor pui, zahar, ulei si alte produse alimentare.
  De ce nu luati decizia de a reforma intreg aparatul de stat? Tinem in brate o gramada de capuse, indiferent unde mergi, iar aici ma refer la angajatii din serviciile publice, intalnesti in cele mai multe cazuri numai prostie, aroganta si tot felul de sefi si sefuleti pusi in functie pe criterii politice.
  Mi-e scarba de politica mainii intinse, a micilor si berii oferite cu ocazia alegerilor!
  Mi-e scarba de cei iesiti la pensie la 40 de ani, iar aici ma refer la militari, care au primit despagubiri si apoi pensii de zeci de milioane, ei fiind apti 100% de munca!
  Pe astia ii reprezentati voi? De ce nu promovati valorile autentice, in principal MUNCA?
  Acest mesaj vi-l trimite un idependent scarbit de toate fortele politice, dar scarbit mai ales de ipocrizia USL-ista!

  • florin September 3, 2012 at 11:54 pm #

   De acord cu cele de mai sus. Si eu sunt unul din aia care isi doneaza lunar jumatate din ce produc ca sa ingrase multe capuse bugetare. Probabil ca in viitorul apropiat o sa suga si mai mult de la noi ca sa se acopere reintregirea salariilor (ca doar urmeaza alegeri si e numai buna masa majoritara de votanti bugetari).
   By the way, de cei 8.4 milioane vorbeste acum toata lumea, de restul de ce nu spune nimeni nimic? Noi, acel rest, avem la fiecare scrutin o dilema: Pe cine sa alegi? Pe dracu sau pe ma-sa?

 59. gelu September 2, 2012 at 12:50 pm #

  Ponta doarme in ghete pentru ca este locotenetul lui TB. Ar fi normal ca maine sa-i trimita nota de plata la Cotroceni pentru ca revenitul sa plateasca din buzunar spp-isti, sri-isti si sts-isti folositi la paza nuntii private a botexatei si nu cotribuabilii platitori de taxe. Ca sa nu mai vorbim ca ANI si ANAF ar trebui sa faca verificarea la sange a primilor 100 celor mai bogati invitati la aceasta papranghelie basista. Dar faptul ca Ponta se face ca nu vede toate aceste lucruri demonstreaza inca o data ca acesta s-a facut ca lucreaza la suspendarea lui TB dupa modelul lui “Dinescu fa-te ca lucrezi la revolutie”

 60. justitiaru September 3, 2012 at 12:02 pm #

  D-le Ponta
  Nu sunt deloc convins ca dv si Crin ati gestionat cum se cuvine situatia de criza. Daca initial pozitia dv fata de pretentiile Bruxellului a fost corecta(in opinia mea), in lumina evenimentelor ulterioare,a actiunii procurorilor la comanda”nu e bine domnule chestor”, a “desantului procurorilor” si a modului sfidator in care s-au luat la CCR decizii cardinale ,pozitia USL trebuia sa se schimbe radical. Faptul ca ati lasat Parlamentul si initiativa d-lui Ghisa de izbeliste ,mi se pare un gest iresponsabil.Dupa parerea mea initiativa Ghise era un moment favorabil de a demonstra ca Ro nu este o colonie si de a negocia cu marile puteri conditiile reintoarcerii la cotroceni a lui TB.Timpul nu este inca pierdut desi s-a pierdut momentul favorabil de a demonstra demnitate nationala.
  Emil Constantinescu a povestit odata ca dosarul Flota era pe biroul lui pregatit pentru a merge in instanta.Din considerente de “fair-play politic”,pentru ca sa nu se spuna ca este vorba de un dosar politic cu scopul de a-l impiedica pe candidatul TB sa participe la cursa pentru presedentie. Consecintele acestui gen de fair-play rau inteles le platim cu toti.
  Cand adversarul tau joaca fair-play e onorant sa raspunzi in acelasi mod,insa cand adversarul tau practica un joc nesportiv,iti da la picioare si cumpara arbitrii a continua sa joci fair-play este semn de prostie sau slabiciune.

 61. Cristina Birjaru September 4, 2012 at 2:14 pm #

 62. ULTRA-PNL September 5, 2012 at 6:52 am #

  Ponta,
  DA-L AFARA PE rus DIN PSD!!!!!
  NU ADUCE NICI UN CAPITAL POLITIC PSDului.
  DIN CONTRA IL SUBREZESTE CU AFRIMATIILE LUI PROBASISTE.
  DA-L AFARA SI GATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  NU VOTAM USL PANA NU PLEACA rus DIN PSD.

  • Constantin September 6, 2012 at 10:36 am #

   Am priceput.Oamenii care prezinta risc de conduita morala nu au ce cauta in politica.Si ne mai miram de ce se intampla in tara asta.Platforma ULTRA-PNL include si masurile de protectie sociala caracteristice PSD?Preventiv trebuiesc facute rezerve de lamai.

 63. cristi r September 6, 2012 at 8:39 pm #

  Cat de actuale sunt cuvintele lui Corneliu Zelea Codreanu
  http://carteromaneasca.wordpress.com/2012/09/06/corneliu-zelea-codreanu-privelisti-din-viata-publica-romaneasca-politicianismul/

  “Biata masă a poporului român alerga de la partid la partid, de la promisiune la promisiune, legându-şi de fiecare, cu credinţa ei seculară, cele mai curate nădejdi, dar întorcându-se înşelată şi amărâtă, cu toate speranţele zdrobite, când de la unul, când de la altul. Aceasta, până când va înţelege odată, că a intrat în mâna unor cete puse pe câştig şi pe pradă.


  De aceea spectacolul luptelor politice era dezgustător. Fuga după bani, după situaţii personale, după avere şi plăceri, după pradă, dădea un aspect de duşmănie neasemuită, acestor lupte. Partidele apăreau ca adevărate cete organizate care se învrăjbeau, se mâncau şi se luptau unele cu altele pentru pradă.

  Numai lupta pentru neam sau pentru orice ideal, care depăşeşte interesul, egoismul şi poftele personale, este blândă, cuviincioasă, nobilă şi fără dezlănţuire oarbă de patimi. În ea poate fi pasiune, dar nu patimă oarbă şi josnică.
  Lumea politicienilor trăieşte în lux şi în petreceri scandaloase, în imoralitatea cea mai dezgustătoare, pe spinarea unei ţări din ce în ce mai demoralizată. “

 64. gelu September 8, 2012 at 10:55 am #

  In cele 3 luni ramase pana la alegeri TB va ordona arestarea tuturor liderilor USL ceeace va duce la caderea guvernului Ponta si pierderea alegerilor parlamentare de catre cei care nu vor sa foloseasca metodele antidemocratice pentru rapunerea fiarei basiste. Dupa aceea toate institutiile statului vor redeveni haznale pedeliste. Somnolenta firfizonilor liberali si pesedisti va reinscauna definitiv monstrul chior si tembel la Cotroceni.

 65. gelu September 11, 2012 at 4:57 pm #

  USL, Ponta si Guvernul dorm in ghete. Daca n-ar dormi ar trebui ca ANAF, ANI si DIICOT sa treaca in mare graba la controlul averii clanului Basescu: conturi din tara si strainatate, firme in derulare, bunuri imobiliare, taxe platite la fisc…. avand in vedere cum ca Traian Basescu a reusit sa stranga o avere considerabila din umila leafa de angajat al statului roman in toti acesti 22 de ani iar Mircea Basescu a fost bagat in comertul cu arme, evaziune fiscala in Portul Constanta. Acest clan mafiot trebuie incatusat tot la fel cum banditul AL Capone a fost ingenunchiat de fiscul american.

 66. gelu September 11, 2012 at 5:01 pm #

  D-le Ponat de ce nu le reduceti bugetele cu 50% celor de la SRI, SIE, STS si SPP avand in vedere ca aceste servicii ghidonate de TB sunt de vreo 6 ori umflate numeric fata de cele din Franta, Anglia, Spania, Italia si Germania raportate le 100.000 de locuitori mai ales cand acum Romania se afla in criza economica.

 67. gelu September 16, 2012 at 10:45 am #

  Mafiotul Basescu este bagat pana in gat in comertul cu arme, pietre pretioase, organe umane, stupefiante si spalare de bani. Va dati seama la cat se ridica cifra de afaceri a impielitatului daca compania respectiva Mia Airlines a executat peste 89 de zboruri pe rute externe care nici nu au fost declarate oficial. Fara sa mintim Borfasul No.1 are la acesta ora cel putin 4 miliarde de dolari si euro depusi in Arabia Saudita, Cipru, Andora, Monaco si Elvetia. Si pe langa el si sefii din SRI, SPP si STS au si ei sute de milioane de dolari stransi la negru. Daca nici acum dupa toate aceste dezvaluiri Ponta nu-i schimba pe sefii si se *editat* ii de la SRI, SPP, STS, CSM, Morar si Kovesi inseamna ca si Ponta face parte din mafia lui Basescu s-a fost numit PR pentru ca borfasii sa nu ajunga la inchisoare.

 68. Manole Benieamin November 7, 2012 at 3:18 am #

  Stimate Domnule Prim Ministru, o fi asa, nu o fi asa dar, prietenele mele din MEXIC imi spun ca, undeva, aproape de Xallapa Madrighez, mexicanii au reusit sa obtina un soi de porumb rezistent la seceta. Va rog sa ma trimiteti pe mine acolo. Eu sunt taran roman si stiu ce am suferit in aceasta vara cand din cauza secetei, de pe 5,3 ha de porumb am cules 8 stiuleti.Va rog sa ma trimiteti acolo! Nu va costa Statul roman decat cateva zeci de mii de euro cat voi sta eu acolo 2 ani si voi face analizele de sol, climaterice, precipitatii si…tot ce se cuvine. Iar daca intr-adevar acel soi rezistent la seceta chiar exista…il voi aduce in Romania, cu pretul vietii. Va multumesc anticipat.

 69. Corina Rosu November 9, 2012 at 1:31 pm #

  Ministerul Muncii a emis un ordin prin care hotaraste sa nu fie indexate tichetele de masa desi acest lucru este legal, moral si necesar !!!
  Alimentele s-au scumpit enorm in ultima perioada !
  Era normala indexarea valorii techetelor de masa, cu atat mai mult ca ele nu sunt platite de la bugetul statului ci de catre angajatori ! Iar salariatii asteptau aceasta indexare !
  Cucona asta de la Ministerul Muncii a mai dat repetat semnale care nu samana cu ce zice USL-ul: ea pare a fi omul lui Base si face servicii electorale PDL-ului !
  Atentie, USL: d-lor Ponta si Crin, nu faceti acum astfel de gafe ca o sa regretati enorm !

  • Marcu Gheorghe November 12, 2012 at 3:15 pm #

   USL.prin decizia guvernului Ponta,se tine de cuvant! Dupa ce le-a restituit pensionarilor si bugetarilor sumele de bani retinute ilegal de guvernele lui Basescu,astazi,rezervistilor pensionari le-au fost restituite pe carduri,sume cuprinse intre 3000-20.000 de lei,taiati ilegal de catre basisti! Inca o dovada ca USL face ce spune si spune ce face!
   Like · · Promote · 2 seconds ago ·

 70. limba lunga January 2, 2013 at 8:38 pm #

  va scriu din tibet si altai am o dragoste mare de aceste tinuturi /cind ma-ntorc as vrea sa nu mai fie criza…..

 71. Manole Benieamin January 9, 2013 at 8:55 pm #

  Stimate domnule Ponta Victor,
  Aici este vorba de o neintelegere. Se pare ca dupa parerea d-stra STATUL este ceva natural, precum GEOGRAFIA iar Guvernul este o CALAMITATE pe care cetatenii trebuie sa o accepte asa cum accepta iarna, vara, primavara si toamna. Dar nu este deloc asa. Exista natiuni si popoare dar acestea nu au fost niciodata fixate intr-un spatiu geografic fix si etern. Iar anotimpurile vin si pleaca. De ce Guvernele vor sa ramana pe vecie pe capul nostru? Se cred cumva ARMATE DE OCUPATIE? Precum hunii lui Atila, Mongolii lui Gingis Han ori turcii? ori ungurii, orii habsburgii ori rusii ori nemtii?
  D-le Ponta Victor, va rog sa GANDITI: sunteti la guvernare dar nu sunteti STAPAnii nostri!

 72. Manole benieamin January 12, 2013 at 9:12 pm #

  Stimate domnule Ponta Victor, stiu ca nu prea aveti timp si pentru noi, cei multi si pricajiti. Stiu ca bine este sa creasca “recoltarile” la venitul de stat. Dar daca nu am de unde sa DAU? Daca nu am de unde sa platesc? Din 5,4 ha de porumb am cules anul trecut 18 stiuleti! Iar cele 0,75 ha de lucerna semanate in primavara au murit si nu stiu daca am suficient nutret sa scot pana in primavara putinele oi si capre pe care le mai am. Iar putinii bani pe care i-am scos pe rosii si ardei … abia mi-au acoperit cateva cheltueli curente. Stimate domnule prim Ministru, cu tot respectul va anunt ca in acest an las cel putin 7 ha nesemanate. Sa le semene ONOR MINISTERUL AGRICULTURII. Eu nu imi permit. Voi pleca din nou sa fac agricultura in tari straine; iar in Romania sa faca agricultura GUVERNUL pe care cu ONOARE il conduceti. Cu stima, Manole Benieamin, taran din Priponesti, Galati, Romania (cat va mai exista inca o Romanie).

 73. Tugulea June 15, 2013 at 8:38 pm #

  Domnule Ponta minti cu nerusinare. Te schimbi cand esti la putere privitor la gazele de sist.Furi inteligenta si esti cel mai fatarnic om pe care l-am vazut in viata mea.
  Romani va meritati soarta.
  Ati votat USL!!!!
  Veti manca USL in loc de paine.
  Va meritati soarta.
  Ultimu care pleaca din tara sa stinga lumina si saq inchida usa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: