100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL

18 Aug

S-au implinit 100 de zile de la preluarea guvernarii.

Este prematur sa fac un raport, il voi face inainte de alegerile din noiembrie, cand voi cere si votul oamenilor pentru a continua.

Dar as face un mic raport preliminar numit “100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL” – si ma limitez la doua exemple foarte cunoscute si clare:

 • As incepe cu ceea ce cred ca este cea mai mare realizare a guvernarii actuale – oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica – prin decizia dificila de a accepta un administrator special, am realizat urmatoarele: am oprit contractele cu baietii destepti care au produs, doar din 2010 cand au fost prelungite de Videanu, PESTE 1 MILIARD DE EURO PAGUBA (si economiile in acest loc de jaf pedelist vor continua), am oprit politizarea societatii si am pregatit pt listarea la bursa la valoarea adevarata a acestei companii
 • As continua cu reteaua de crima organizata de la ANAF (promovata de Gheorghe Falca si grupul de la Arad, cu protectia directa a lui Traian Basescu) – rezultatul: doar in trimestrul 2 al anului (dupa plecarea lui Blejnar) INCASARILE LA BUGET AU CRESCUT CU 1,2 MILIARDE DE LEI FATA DE PRIMUL TRIMESTRU

Deci simplu: 1,2 mld euro de la Hidroelectrica si 1,2 mld lei de la ANAF!

Pot sa adaug usor cca 50 mil euro prejudiciu la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate produse de activitatea ilegala de anul acesta a fostului presedinte Duta (alt protejat al lui Videanu si al PDL) – sau 50 mil lei furate de Funeriu la Ministerul Educatiei sub pretextul organizarii clasei pregatitoare, sau 200 milioane de euro deja contractati de Dna Udrea si Ministerul Dezvoltarii la faimosul PNDI, ca sa nu mai reamintesc de cei 600 milioane lei pe care MRU i-a dat ca “spaga” inainte de campania electorala de la locale catre primarii PDL; si putem continua acest raport!

Sunt gata sa-l completez si sa il trimitem in doua locuri:

 • La sediul PDL ca sa-i ajut sa faca un Raport corect la 100 de zile de cand au pierdut guvernarea si accesul direct la bani publici
 • Dnei Kovesi si Dlui Morar, cu intrebarea daca nu considera mai important de cercetat si recuperat acesti bani decat sa intre cu forta in biserici si in curtile oamenilor care au votat!

374 Responses to “100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL”

 1. mihaela carmen August 18, 2012 at 11:12 am #

  pleaca Basescu sau nu? asta ma intereseaza! faceti ceva ca ne-am saturat!

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 8:56 am #

   De ce-i este frică nu scapă, demisul!

  • carmen mihaela August 20, 2012 at 2:46 pm #

   da pleaca basescu la Cotroceni

   • Livia Ursuleanu August 25, 2012 at 10:31 am #

    Da pleaca Basescu la inchisoare.Primul p[as in oprirea jafurilor regimului mafiot Basescu Traain a fost facut administrativ,definitivarea opririi acestor jafuri va fi finalizata prin Sentinte penale definitive.Sunt deschise dosarele penale ,dar kovesi le-a musamalizat.Pana cand d-le premier?

  • ANA August 22, 2012 at 11:36 am #

   De ce va purtati ca donmisoare cu manusi, nu este cvorum in CSM nu au buget, nu este cvorum in CSM nu este cvorum in parlament . Incercati sa mai si castigati , nu numai sa pierdeti.Procurorii nu cumva , au depasit bugetul la diurna si trebuie marit?

  • Baubau August 22, 2012 at 2:16 pm #

   Ponta esti un Vandut lui Basescu! Tu si gasca din PSD nu ati actualizat listele, ati aceptat Cvorumul si ati VANDUT ILUZII Romanilor ca il dti jos pe Basescu! O MASCARADA!
   Acum acepti cu nonsalanta intoarcerea lui Basescu in timp ce CSM-ul nu acepta demisia lui Pivnoiceru! ESTI UN VADUT!

   • cristi August 24, 2012 at 2:19 pm #

    usl a facut pace cu demisul?!?
    de ce oare 49 dosare penale intocmite de jandarmerie pt. manifestantii de la universitate?

   • johnpokemoncioan August 24, 2012 at 4:17 pm #

    Nu vorbi prostii, cand au inceput cu referendum-ul nici nu au citit legea. Dar, daca tot au nevoie de bani, repede, sa dea o ordonanta de urgenta,cam asa:- (contra unei taxe de mediu, de prima inmatriculare, etc) toti cetatenii Romaniei, in termen de trei luni, “pot sa isi inmatriculeze autov. in Romania, contra unei taxe de 500 euro. Fa o socoteala simpla si vei vedea cati bani intra la buget! Au oare in atentie asa ceva? Nu cred!

  • Livia Ursuleanu August 25, 2012 at 10:27 am #

   Indiscutabil plenul Parlamentului roman va DECIDE ,constituional DEMITEREA teroristului international ,contrabandist in zone de razboi,supuse embargoului ONU(aceasta fapta savarsita si recunoscuta de mafiot Basescui nu se prescrie).Basescu este DEMIS, poporul roman asteapta doar confirmarea de la Parlament,Parlamnet care nu are voie sa accepte fara respectarea legilor p hotarare data de un CCR teroriszat si CATEGORIC SANTAJAT de securistul Basescu Traian.cazul judecatoarei penale Aspazia Cojocaru trebuie facut cunoscut in Uniunea Europeana,sa vada Barooso/comunistul,pe cine sustine.

 2. sandman August 18, 2012 at 11:18 am #

  Si totusi: de ce Koveshi si Morar inca mai fac abuzuri in RO? De ce jandarmii blocheaza un miting pe str. Comanita? Din ordinul cui? Ministrul ce masuri ia? De ce sefii jandarmilor care ne-au capacit la Universitate sint inca in functii si nu sint trasi la raspundere pt abuz si exces de zel?

  • Marian August 19, 2012 at 9:19 pm #

   Pentru ca, o spun cu regret,datorita presiunilor de afara, Koveshi si Morar nu au fost schimbati, cu toate ca era un act legal!
   D-le Ponta ,nu va fie frica, aplicati legea, iar cei de afara vor accepta, fiind evident legal!

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 9:03 am #

   Bune întrebări. Aşteptăm răspuns.

 3. mihaela carmen August 18, 2012 at 11:18 am #

  cred ca ati reactualizat corect listele de la referendum si sper sa scapam de Basescu! nu inteleg de ce nu sesizati UE avand in vedere verificarile facute de DNA asupra votantilor! e o intreaga nebunie! pe cei de la PDL si pe Basescu de ce nu ii ancheteaza nimeni ca au indemnat lumea sa nu mearga la vot???? faceti ceva ca nu se mai poate! tot ce spune Basecu se face, dar ce spuneti voi, nu! DE CE?

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 9:10 am #

   Aşteptâm reformerea autentică a statului, după plecarea sau fuga dictatorului.

   • ROX August 21, 2012 at 10:34 pm #

    Aha, se va prelinge scursura pana la urma. Nu are cum sa se inalte. E impotriva firii. Unde nu e dreptate, nu e pace!

 4. Vasile Roaita August 18, 2012 at 11:19 am #

  Felicitari!
  Reducerea evaziunii fiscale este cea mai mare realizare; puterea usl este la inceput; in scurt timp, retelele mafiote se vor reface si castigul relativ, de acum, se va dilua…

  Cu Hidroelectrica s-ar putea sa nu fi facut un lucru bun; pentru ca ai stricat piata, foarte mult…Cand seceta se va domoli, pretul energiei va fi supus unei presiuni foarte mari si va scadea, facand dificila supravietuirea producatorilor…Si in CEO te amesteci tot ca un elefant in raionul cu portelanuri…Este urgenta alegerea unei firme de management…Strategia nu se poate creiona, lucid, fara acest pas…Factorii politici din Oltenia, vorbesc de privatizare; este unproces dificil, sensibil si greoi…E nevoie de o evaluare corecta, de simulari de strategii si, in cele din urma, de asumarea unei strategii…la nivel national…

  Nu Calinoiu, Ruset sau Dian Popescu trebuie sa-si dea cu parerea in acest domeniu ci reprezentantii legitimi ai statului si asumarea in Parlament…

  Dupa parerea mea, guvernul are motive sa se laude…
  Dar, este un guvern slab care nu va rezista unei eventuale reveniri a lui suspendat…Indiferent de strategii, negocieri sau juraminte prestate!

  Mult succes!

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 9:18 am #

   Ar fi fost mai bine ca “băieţii deştepţi”, nederanjaţi de Băse, să fi rămas la ţuţuroiul cu bani? Este important ce va face guvernul (Florin Georgescu) cu banii aduşi la buget, ce direcţii de dezvoltare vor fi susţinute.

   • Lucian August 22, 2012 at 1:06 am #

    Spre uimirea ta o sa constati ca odata cu listarea la Bursa “baietii destepti” o sa fie mari actionari la Hidroelectrica, si cu putin ajutor de la alti “baieti destepti” o sa puna mana pe ea. Mai asteapta un an si vei vedea

 5. ombudsman August 18, 2012 at 11:21 am #

  Suna bine si promitator, dar raul cel mare inca nu a fost indepartat si capul balaurului nu a fost taiat…De cine va e frica pentru a-i indeparta pe cei doi si a-i inlocui cu oameni onesti???? Aveti inca milioane de sustinatori….

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 9:19 am #

   Ok!

 6. Livia Ursuleanu August 18, 2012 at 11:35 am #

  D-le premier Victor Ponta,d-le ministru interimar al Justitiei cum puteti avea dialog si sa acordati atentie gruparii de crima organizata,nonpartid politic,conf.art.2 din legea 14/2003,PDL.De o suta de zile Romania se afla sub teroarea politiei politice a securitatilor ceausisti care il sustin pe teroristul international ,contrabandist in zone de razboi ,violator si infractor ,Basescu Traian.Toate aceste faradelegi nu ar fi putut avea loc din partea teroristuilui securist Basescu Traain fara complicitatea unor servicii ai guvernului pe care il conduceti,SIE, SRI, CSM,PICCJ.Toate faptele de teroare ale mafiotului Basescu Traain incalca Tratate internationale de aparare ale drepturilor omului,inca;lca Conventi Internationale ale lupotei impotriva terorismului international,iar Curtea de la Luxembourg nu este sesizata,mai ales ca CCR se afla sub ocupatia unor judecatori aserviti intereselor personale,ilegale,nondemocratice si anticponstituionale ale mafiotului Basescu traian.De aceea CCR NU SE MAI POATE PRONUNTA IN CAZUL REFERENDUMULUI,unica atitudine morala,legala a CCReste sa se abtina,sau sa interzica votul celor doi aserviti/judecatori mafioptului Basescu Traian.
  Si o intrebare d-le ministru interimar al justitiie ,cum sa se pronunte CCR asupra referendumului daca acesta este in cercetare PENALA a procurorilor?Pana la Sentinta judecatoreasca definitiva CCR NU se poate pronuntaasupra referendumului.Readucerea lui Basescu Traain la Cotroceni va insemna ca tot ceea cea qti facut, enumerat ,sa fie disparut ,iar m,iliardele de eujro furate de regimul Basescu Traian sa nu fie niciodata judecate,dea ceea PICCJ,DNA-ul corupt nici nu le acorda atentie.

  Teroristul international Basescu Traian trebuie somat sa raspunda in fata romanilor la o singuira intrbare:de ce a refuzat in 2008 sa semneze Codul de Conduita aU.E in materie de achizitii miliatre fapt ce i-a permis lui si famigliei lui si gruparii de crima organizata PDL SA FACA COMENRT CU ARME pentru TERORISMUL INTERNATIONAL.
  Fara clarificarea acestei grave fapte a l;ui Basescu Traian,d-tra,CCR veti readuce la Cotroceni un terorist international, asa cum prea bine l-a caracterizat pe Basescu excelenta Sa d-l Alexander Weiss,seful EDA.

 7. maria August 18, 2012 at 11:38 am #

  Felicitari premierului pentru oprirea jafului basist!

  • NICU DIN ARDEAL August 25, 2012 at 9:16 pm #

   Nu a oprit nimic, doar se lauda sa ne scoata noua ochii ca si asa nu avem cum sa verificam . Nu se vede ca viata e din ce in ce mai grea si totul se schimba in mai rau de cum a fost ? Vezi cursul EURO, pretul carburantilor etc.

 8. Tudor August 18, 2012 at 11:49 am #

  Felicitări dle prim-ministru! Corupţia este cancerul oricărei socieăţi, împotriva căreia trebiue să luptaţi neobosit şi permanent. Ţara trebuie condusă de oameni cinstiţi, democraţi, inteligenţi şi patrioţi, care să acţioneze în interesul cetăţenilor, căci „patria se cheamă poporul, iar nu tagma jefuitorilor“. Va trebui să acţionaţi pentru modificarea legii fundamentale, care, în cazul Băsescu, şi-a arătat limitele. Trebuie să acţionaţi pentru restabilirea încrederii cetăţenilor în instituţiile fundamentale ale statului. Să acţionaţi pentru valorificarea superioară a resurselor solului, subsolului şi a resurselor energetice. Agricultura ar avea o pondere importantă în PIB-ul României, dacă ar exista o legislaţie adecvată, dacă s-ar face investiţii pentru repornirea sistemelor de irigaţii şi construirea unor sisteme noi: Siret-Prut. Banii europeni ar putea fi folosiţi în acest scop. O să urmăresc programul dv din campanie şi o să vă amintesc mereu de el. O să fiu exigent cu dv, căci este ţara în care vor trăim noi şi urmaşii noştrii. Vă mulţumesc!

 9. gigimarcu48 August 18, 2012 at 12:11 pm #

  Felicitari pentru oprirea jafului basist! Noi,cei peste 7 milioane de votanti cu DA la referendum,vrem sa iesim in strada pentru a ne apara votul! Pe facebook,postantii asteapta nerabdatori sa fie chemati la manifestatii de sustinere a votului lor pentru demiterea lui Basescu! Trebuie ca,de la nivelul comunelor,organizatiile PSD,PNL ori PC,sa convoace mitinguri ,marsuri contra abuzurilor comise de catre procurorii basisti,prin anchetarea abuziva a celor care au votat! Sa-i aparam pe votantii antibasescu de teroarea hoardelor de procurori comandate de catre slugile lui Basescu,Kovessi si Morar!

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 9:23 am #

   Nu pot ei aresta cât putem noi protesta!

 10. Angela August 18, 2012 at 12:19 pm #

  Domnule Ponta nu stiu daca o sa puteti citi tot ce vi se scrie, dar incerc
  O sa va soun parerile unuia din cele multe milioane care au spus DA
  Indiferent de ce va spune CCR care este o decizie politica si nu am nici o iluzie, il va aduce pe Basescu inapoi la Cotroceni , trebuie sa faceti urmatoarea miscare
  Iesiti si adresati-va poporului, clar si ferm
  Trebuie sa stie ca daca ati pierdut o batalie dintr-un razboi asa este la lupta. Ati fost cinstit si ati respactat aberatiile impuse de EU, pentru ca va respectati cuvintul dat Asa cum va veti respacta si cuvintul dat poporului, democratie, salarii, pensii o economie, insanatosita, Daca ati lucrat in aceste zile mai mult pentru partea economica ( FMI, contracte, salarii pensii , si tot ce ati mai realizat ) spuneti-le cinstit ca nu i-ati uitat. Faceti din natiune aliatul dumneavoastra . Sa reziste cu demnitate , sa considere audierile la Parchet si DNA, o parte din lupta lor pentru democratie
  Cind n-au iesit ungurii la vot am stiut ca s-a parafat o noua alianta PDL, UDMR, PPDD, SI ALTE PART. BASISTE Orban a fost doar portavocea celor din UDMR care joaca la multa capete, maghiarii stiau cu o saptamina inainte ca nu vor vota, de la liderii lor.
  Vor fi majoritari in parlament, va vani iar BOC, si sa ne fereasca cel de sus.
  A fost lovitura de Stat asa cum a spus Basescu dar a dat-o camarila lui, ( am impresia ca si el este o marioneta ) altfel nu-mi explic cum institutiile statului lucreaza impotriva poporului.
  FACETI DIN POPOR UN ALIAT, dar explicati-le pasii prin comunicate asa cum face si Basescu.
  Si spuneti-le ca , chiar daca nu puteti vorbi cu fiecare in parte luptati pentru popor si democratie, CERETI-LE AJUTORUL DIRECT SI SINCER. ca sunteti alaturi de toti cei care sunt saraci, bolnavi, marginalizati profesional,si ii iubiti
  Faceti din lupta USL, lupta lor. Inca nu se constientizeaza asta,
  Toata tara va va fi alaturi , altfel nu se va mai merge la vot , Speranta ca vor invinge ii va face mai fermi.
  Nu mai afisati … ne vor vota masiv pe noi… daca nu iesiti cu rugamintea la popor nu vor merge la vot. Si creati o strategie in USL., altfel iar va vor invinge.
  Sa nu ne abandonati, sunteti speranta noastra,
  Cu stima si consideratie

  • gigimarcu48 August 20, 2012 at 7:42 am #

   Corecta postarea Angelei! Basescu,pentru romani,este demis! Un argument in plus este faptul ca referendumul din 2003,pentru modificarea Constitutiei(modificare care se face OBLIGATORIU cu votul a 50%+1 din total alegatori!!!),a fost validat de catre CCR cu 8,6 miloane de voturi(deci cu acelasi numar de votanti de la referendumul de demitere a suspendatului! Asta dovedeste ca la referendumul de demitere s-a realizat cvorumul necesar si ca trebuie validat!

  • ZOE, fii barbata ! August 21, 2012 at 9:11 am #

   @Angela,

   Felicitari, cel mai bun comentariu de pe pagina !

  • anpolitic August 30, 2012 at 12:51 am #

   Domnule V.Ponta,dumneata si cu partidul asta USL,ati creat o mascarada,cu demiterea lui Basescu,mai bine il lasati dracu cu suspendarea,deja incep sa-j dau dreptate dlui Dan Diaconescu PSD+PDL=ACEASI MIZERIA,ati ajuns milogi UE,sa comande un popor democrat,Anghela Merkel si cu Barosso,Traian Basescu nu trebuie sa mai fie presedintele romaniei,faceti ceva pentru numele lui dumnezeu,si nu-l lasati sa intre in palatul cotroceni,adica poporul si-a facut datoria fata de dumneata,v-au votat primarii USL,si presedintii de consilii judetene acuma ca nu l-ati putut suspenda pe acest presedinte care si-a pus securisti sa-l pazeasca,adica pe cei de la CCR,care au invalidat referendumul,si care a ignorat votul a 7,4 milioane de romani,domnule Ponta sunteti magistrat,ce v-ati uitat meseria in dulap sau sunteti si dumneata un “basist vandut”,in schimb l-am vazut seara asta pe Sova asta care numai ranjea,adica pregatitiva pentru ce e mai rau dle Ponta,ca Basescu nu se joaca cu “ratusca in vana”,va pregateste ceva mai dur,pentru USL,tacerea e mana cereasca,si o viclenie crunta dupa nunta,asa ca luptati cu acest dictator comunist,si nu va lasati prada,uniuni europene,ca uniunea asta nu poate comanda un popor,dle Ponta nu vai visati la raliuri,ci ocupati-va de popor,si de acest dictator,daca nu inseamna ca v-ati cacat pe dumneavostra de frica,fiti barbat,pentru numele lui dumnezeu,un dictator se da prin forta majora nu prin gainari,acest om trebuie dat jos.

 11. moromete August 18, 2012 at 12:24 pm #

  Puneti-va stiinta si priceperea in slujba neamului si ve-ti fi iubiti,pretuiti respectati.

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 9:28 am #

   Constituţia şi legile să aibă în centrul lor cetăţeanul şi nu veţi greşi!

 12. gelu August 18, 2012 at 1:19 pm #

  ANAF nu mai e condus de Blejnar de ceva timp si ar fi fost foarte necesar sa-i fi facut un control la sange al averii lui Traian Basescu mai ales in aceasta luna a suspendarii lui in garaj. Si concomitent si ale averilor lui Berceanu, Videanu, Udrea-Cocos, Boureanu…Dovediti-i pe hotii din PDL la fel cum fiscul american l-a incatusat pe Al Capone.

  • johnpokemoncioan August 19, 2012 at 8:23 pm #

   Controlul averilor? Oare vor si USL-istii? Nu uitati ca ei au inceput jaful! Poate Ponta sa faca asa ceva? NU cred! Este politician ca si ceilalti! Si… corb la corb nu isi scoate ochii! De ce nu ne spune dl.Ponta cate averi sau bani s-au confiscat! E simplu, nu s-a confiscat nimic! Sunt numai povesti pentru mass media si pentru noi.

   • Marian August 19, 2012 at 9:38 pm #

    Ar fi tragic ca aceasta lentoare privind controlul averilor sa ii dea dreptate lui Dumitru Pelican!
    Acesta a spus la Antena3 ca parlamentarii USL sant “timizi” sa ia atitudine impotriva abuzurilor procurorilor deoarece 80% au dosare instrumentate de parchet!
    Eu totusi cred ca Ponta,Antonescu si ceilalti vor lua atitudine , chiar impotriva celor care se simt “santajabili”,altfel au de pierdut!

 13. gelu August 18, 2012 at 1:31 pm #

  D-le Ponta, ce spune Codul de Procedura Penala, se pot deschide dosare de inculpare in alb, fara ca initial sa existe nici o vina doar pe seama plangerii depuse de PDL? Iar atunci cand se interogheaza un asa zis inculpat de catre procurori inculpatul nu trebuie sa fie asistat de un avocat? Sau procurorii sunt si acuzatori, judecatori si aparatori in acelas timp asa cum se intampla in aceste zile cu cei anchetati pe ulitele satelor doar pentru c-au participat la Referendum. Cine dovedeste ca marturiile date de anchetati nu pot fi falsificate mai apoi la sediul DNA chiar de procurorii care au luat declaratiile, ei procurorii detinand originalele acestor declaratii iar cei anchetati neavand copia la indigo a propiei declaratii semnate sub intimidare.

 14. tudor August 18, 2012 at 1:42 pm #

  victoras,
  luni mergi la csm.
  despre actiunile procurorilor, as dori sa fac urmatorul comentariu.
  oamenii sunt audiati in calitate de martori.
  CPP:
  Art. 78: Martorul

  (1) Persoana care are cunostinta despre vreo fapta sau despre vreo imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal poate fi ascultata in calitate de martor.
  Art. 84: Intrebari prealabile

  (1) Martorul este intrebat mai intai despre nume, prenume, etate, adresa si ocupatie.

  (2) In caz de indoiala asupra identitatii martorului, aceasta se stabileste prin orice mijloc de proba.

  (3) Martorul va fi apoi intrebat daca este sot sau ruda a vreuneia dintre parti si in ce raporturi se afla cu acestea, precum si daca a suferit vreo paguba de pe urma infractiunii.
  Art. 86: Modul si limitele ascultarii martorului

  (1) Martorului i se face cunoscut obiectul cauzei si i se arata care sunt faptele sau imprejurarile pentru dovedirea carora a fost propus ca martor, cerandu-i-se sa declare tot ce stie cu privire la acestea.

  (2) Dupa ce martorul a facut declaratii, i se pot pune intrebari cu privire la faptele si imprejurarile care trebuie constatate in cauza, cu privire la persoana partilor, precum si in ce mod a luat cunostinta despre cele declarate.

  Prin urmare, dle prim ministru, daca oamenii sunt citati ca martori, intrebarile procurorilor fata de martori vizeaza daca au cunostinta despre imprejurari sau fapte pentru care este prpus ca martor.
  In nici un caz unei persoane citata ca martor nu i se pot pune intrebari despre fapte savarsite de persoana respectiva: daca a votat, unde, daca isi recunoaste semnatura, daca a votat pe liste speciale etc.
  Pentru asemenea intrebari oamenii ar trebui citati in calitate de faptuitori, adica procurorii sa si asume raspunderea.

 15. gelu August 18, 2012 at 1:47 pm #

  Cazuri enumerate de dumneavoastra daca tot aceste jafuri sunt dovedite cu documente nu atrage dupa sine si urmarirea penala? Daca da, chiar daca DNA si Procurorul General nu s-au autosesizat ce opreste Guvernul ca acesta sa depuna plangeri penale impotriva acelor care au furat cu miliardele de euro din banii bugetului de stat? Daca PDL a depus 500 de plangeri penale impotriva cetatenilor ce au fost la Referendum neavand nici o dovada a incalcarii legii tarii nu inteleg de ce USL nu depune plangeri penale impotriva hotilor dovediti cu documente care au devalizat la greu bugetul de stat in timpul guvernarii PDL. La fel de ce USL nu depune plangeri penale impotriva PDL si liderilor Blaga, Basescu, Olteanu..care au indemnat cetatenii sa nu se duca la vot incalcand la greu legile in vigoare. De aceea ar fi cazul ca USL si Guvernul sa se trezeasca din amorteala si sa actioneze cu acelasi arme cu care PDL actioneaza. PDL a facut plangeri penale pe baza unor acuzatii inexistente in realitate USL sa faca plangeri penale pe baza hotiilor dovedite.

  • Constantin August 20, 2012 at 5:06 pm #

   Domnule prim-ministru Ponta,
   Am incercat ieri o postare care am vazut ca nu a intrunit conditiile pentru a fi publicata. Mai incerc o data:

   1) Daca 1,2 mld euro a fost paguba doar pe unele contracte prelungite de Videanu in 2010, si doar pentru 2010 si 2011, atunci:
   – Care este paguba pe contractele neprelungite de Videanu, de la semnarea lor din 2003 sau 2006 si pana astazi?
   – Care este paguba pe contractele prelungite de Videanu in 2010, de la semnarea lor din 2003 sau 2006 si pana la momentul prelungirii din 2010?

   2) INCASARILE LA BUGET AU CRESCUT CU 1,2 MILIARDE DE LEI FATA DE PRIMUL TRIMESTRU
   Din datele existente pe site-ul ANAF, veniturile din primul trimestru al unui an au fost in general cele mai scazute din cele patru trimestre ale anului respectiv.
   Cresterea din trim. II, 2010 fata de trim. I, 2010, a fost de 2,8 miliarde lei, iar din trim. II, 2011 fata de trim. I, 2011, de 4,48 miliarde.
   Prin urmare, cele doar 1,2 miliarde lei colectate in plus in trimestrul II, 2012 fata de trimestrul I, 2012, reprezinta mai degraba dovada unei proaste colectari din trimestrul II, 2012, decat cea de furt a guvernelor Boc/Ungureanu din trim. I, 2012.

   3) 600 milioane lei pe care MRU i-a dat ca “spaga” inainte de campania electorala de la locale catre primarii PDL.
   In realitate:
   1. Nu i-a dat doar pentru primarii PDL. S-a vazut cand s-a incercat recuperarea lor, ca erau bani alocati si comunitatilor conduse de primari sau presedinti de consilii judetene PSD si PNL.
   2. Au fost dati pe criterii clare: sprijin pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene si plata arieratelor de catre primariile cele mai sarace.
   Prin comparatie, guvernul Tariceanu, sprijinit in parlament de PSD, a alocat pe 24.09.2008, cu doua luni inainte de alegerile parlamentarele 2008, 2.000 de milioane de lei (700 milioane pentru consilii judetene si 1.300 milioane pentru primarii), peste 90% „spaga” catre judetele si primariile PSD si PNL si, in cea mai mare parte, destinate „cheltuielilor curente si de capital”, conform raportului Curtii de Conturi pe 2008.

   • Adrian August 28, 2012 at 5:50 pm #

    Corect ! Am vrut sa il intreb si eu dar nu am avut vreme sa scriu. Oricum ne-am obisnuit cu “cel mai corect guvern” …

 16. ion August 18, 2012 at 2:18 pm #

  Domnule Ponta,

  Ati avut o sansa enorma datorita electoratului.
  Ati abandonat electoratul spre a face pe plac unor functionari ai CE si administratiei americane.
  Platim acum, nota dumneavoastra de plata cit si compromisurile facute de dumneavoastra si clasa politica careia apartineti, compromisuri care v-au adus foloase dumneavoastra si familiei. Nu vad diferente intre copilul europarlamentar al lui basescu si nevestele europarlamentari ale liderilor USL.
  Aceste compromisuri au facut imposibila propagarea credibila a oricarui mesaj asupra starii e fapt din romania, in parlamentul european. La fel, stipendiile domnului Soros au amutit verbul si eloccinta altor parlamentari, dintre care cel ce ne-a inselat amarnic asteptarile a fost Renate Weber.
  Sper sa gasiti resurse interioare cit sa coabitati zimbitor cu esecul actiunii de demitere a lui Basecu si sa va puteti bucura in continuare de veniturile obtinute de sotia europarlamentar cantonata in silentio stampa. Fericirea familiei unui politician merita, la urma urmei, orice sacrificiu, chiar si al fraierilor ce ies la vot sa-l sustina.

  Sper ca va dati seama ca va urma un jihad al orangegutanilor si ca TOCMAI in timp ce va scriu aceste rinduri, basescu va demonstreaza ca sinteti incapabil sa va protejati sustinatorii.

  Traim vremuri exceptionale ce ar fi impus masuri exceptionale. Din nefericire nu avem cine sa si le asume si sa le ia.
  Asta e!

  “Succesuri” si sper sa reusiti sa aduceti la vot pe “cei ce nu doreste sa vorbeste” cu dumneavoastra.

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 9:33 am #

   Eu nu vreau “să vorbeşte” cu tine!

  • ion August 21, 2012 at 3:35 pm #

   iata ca acum cind scriu, se vede ca din nefericire pentru mine, mai mult decit pentru domnia voastra, nu m-am inselat… daca ati putea simti macar o clipa dezamagirea pe care ati reusit sa o provocati… cit ne costa compromisurile dumneavoastra, seara cind de la o televiziune ati mers in parlament si ati cedat nominalizarea unui judecator in CCR… si cit s-au batut altii acolo , ca si acum, sa ii lasati balta si sa pierdeti nominalizarea lui valter dorneanu la curtea constitutionala…..

   imi pare rau daca am stirbit exercitiul de auto laudatio
   o scriu cu reala afectiune si enorma dezamagire….

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 11:00 am #

    Sunt de aceeaşi părere cu dv. Multă sănătate!

 17. Doru August 18, 2012 at 2:21 pm #

  Protest pentru LIBERTATE:
  Luni 20 aug 2012 ora 18.00 si Marti 21 aug 2012 ora 10.00, va invit in fata ACADEMIEI ROMANE (CASEI ACADEMIEI) pe Calea 13 Septembrie nr.2 sa eliberam Romania de Basescu !!! Indicatii: din Piata Constitutiei, stanga si apoi dreapta pe langa Palatul Parlamentului.
  https://www.facebook.com/events/109935542488227/

 18. nefetiti August 18, 2012 at 2:35 pm #

  Bravo, Domnule Ponta, starpeste hotia si coruptia din acesta tara! Felicitari!

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 9:35 am #

   Scătaţi-ne de vampiri!

 19. gazetarul August 18, 2012 at 2:46 pm #

  Domnule Victor Ponta,este foarte bine ca dati in vileag escrocheriile facute de P.D.-L. si ,,Marele Carmaci”Traian Basescu,dar in ceea ce-i priveste pe Kovesi si Morar,nu trebuie sa va rugati de ei,astia ascutla doar de,,bata”!Iar,,bata”trebuie sa fie in acest moment la U.S.L.,asta sa va fie clar!Cei doi trebuie inlocuIti de la Parchetul General,respectiv D.N.A.,dar intai trebuie sa faceti in asa fel ca Basescu sa nu mai vina inapoi la Cotroceni. N-ar trebui sa cereti ca C.C.R.-ul sa dea cat mai repede o decizie in ceea ce priveste referendumul,gandindu-va la cursul leului sau alte chestii d-astea,ele oricum se vor regla sub aspect economic,daca economia se va relansa si leul se va-ntari,asta nu tine de faptul ca va fi sau nu Basescu la Cotroceni.Sper ca pe 21.08.2012 C.C.R.-ul sa dea o decizie corecta tinand cont de datele totale care vor rezulta dupa,,perierea”listelor.

 20. Florian August 18, 2012 at 2:48 pm #

  Daca luni, 20 august, demarezi procedurile de destituire a Laurei Kovesi si a lui Daniel Morar, CSM isi va putea da avizul (fie el si negativ) in sedinta de miercuri 22 august. Motive sunt destule, si voi mentiona doar doua:
  – interogatoriile facute din poarta in poarta, fara citatii;
  – cei care au primit totusi citatii, au fost citati in calitate de martori, deci normal era sa li se ceara informatii despre fapte savarsite de terte persoane. Ei insa au fost anchetati despre propriul vot, deci este vorba de un abuz (citati ca martori, dar anchetati ca faptuitori).
  Daca nu vei demara pe 20 august procedurile de demitere a celor doi, in calitatea de ministru interimar al justitiei pe care o detii, va fi clar pentru toata lumea din ce tabara faci parte. Si voi avea grija sa raspandesc mesajul de mai sus pe cele mai citite bloguri politice care sustin USL.

 21. mavrodin August 18, 2012 at 3:01 pm #

  Domnule Prim Ministru,
  Doresc sa va adresez o singura intrebare : de ce partidul Dvs si alianta accepta oameni ca Voicu, Oprisan, etc? Va mandriti cu alegerile locale castigate, dar in realitate, daca e sa analizam structura demografica a populatiei care v-a votat la locale ati ramane surprins. Cei mai multi votanti ai PSD si PNL sunt oameni in varsta, fara studii superioare. Adica , mai pe romaneste, cei care au mai putina carte. Ca exemplu voi da Constanta, unde domnul Mazare castiga voturile pe baza de pui si ulei, care culmea, sunt “contributii volutare” ale societatilor comerciale. Asta ca sa nu zic pe romaneste ca oamenii din Primarie au ordin sa mearga in control daca o firma nu cotizeaza. Asa doriti sa guvernati?

  Multumesc.

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 9:38 am #

   A guverna mai bine Boc al 14-lea!

  • INA August 20, 2012 at 2:16 pm #

   Vreau sa te contrazic ,au votat USL foarte multi oamenii care au studii superioare ,cred ca ai incurcat PD-L cu USL

  • ZOE, fii barbata ! August 21, 2012 at 9:26 am #

   @mavrodin,

   Ce are demografia cu Prefectura – ca sa nu zic altfel, ca lui Victoras nu-i plac vulgaritatile – nu ai responsabilitatea termenilor. Habar n-ai cu ce se manânca demografia ! Dar, te-am înteles, vorbesti în stil basescian : deci oamenii în vârsta, sau cei fara studii, nu au dreptul sa gândeasca sau sa aibe o opinie, în gândirea ta si a lui, de doi bani. Adica tu îti permiti sa-i jignesti pe români la fel ca si dictatorul. Ti-as zice eu multe dar tin cont de amfitrionul nostru pe acest blog si ma limitez doar la, MARSH înapoi în vizuina de unde ai iesit !

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 11:21 am #

    În opinia mea, cele mai multe voturi exprimă opţiuniile întemeiate pe intuiţii sau păreri, exprimând speranţa cetăţenilor. Pot exista şi voturi întemeiate pe covingeri, interese şi, foarte puţune, pe certitudini. Eu votez întotdeauna cu speranţa şi convingerea că-mi va fi mai bine numai dacă va fi mai bine cât mai multora dintre noi.

 22. mihai August 18, 2012 at 3:05 pm #

  buna ziua sunt un roman si am o singura intrebare
  ce faceti pentru noi romanii si pentru romania ca sa ne fie mai bine(bani de la ue gratis)

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 9:41 am #

   Atragerea fondurilor UE, zilnic în atenţia premierului!

 23. Theodora August 18, 2012 at 3:30 pm #

  Sedinta Curtii Constitutionale din 21 august 2012 trebuie sa fie publica si sa fie transmisa in direct si integral la posturile de televiziune.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/18/sedinta-curtii-constitutionale-din-21-august-2012-trebuie-sa-fie-publica-si-sa-fie-transmisa-in-direct-la-posturile-de-televiziune-legea-nr-471992-privind-organizarea-si-functionarea-curtii-consti/

  • Flavia August 20, 2012 at 1:17 am #

   Subscriu la aceasta propunere. Sa se respecte legea. Mai ales intr-un caz de puternic interes national, cum este cel de fata. Plus ca si doamna judecator Motoc am inteles ca pleda pentru transparenta. Dar tare-mi e ca, prin aceasta pretentie, incercam sa fim noi mult mai constitutionali decat Curtea.

 24. Mihai August 18, 2012 at 3:37 pm #

  Buna ziua, domnule Ponta. Nereguli se fac nu numai in politica. Se fac si la scolile postliceale sanitare din judetul Mehedinti si anume la scoala postliceala sanitare “Gheorghe Titeica” din Dr.Tr.Severin. Din pacate, sunt absolvent al acestei scoli, iar faptul ca la examenul de absolvire, la proba scrisa care s-a sustinut joi, iar in urma rezultatului am depus contestatie. Domnul Director si profesorii de acolo, ca sa-mi demonstreze ca i-am enervat cu contestatia, mi-au scazut drastic nota. Deci politica se face si in scoli. A doua problema, este ca viitorii asistenti medicali, care doresc sa se angajeze in sistemul sanitar, si anume in spital, trebuie sa plateasca un onorariu de 5000 de euro, catre partidul care conduce judetul si 5000 de lei la colegiului medicilor. Examenele de repartitie, nu se mai tin cont. Cine are bani intra, cine nu, sta acasa. Precizez, ca judetul este condus de PDL.Cat despre acea scoala postliceala, mentionata mai sus, se pot inscrie si absolventi care nu au diploma de bacalaureat. Cat despre prezenta la cursuri, este undeva de 30% dintr-un total de peste 200 de persoane inscrise. La fiecare semestru, aproape de incheiere sau la incheierea anului scolar, se adopta metoda pachetelelor si banutilor, dati atat la conducere, cat si la profesori, pt a promova,iar cel mai rau caz cei care vin decat la Pasti si Craciun, au aceleasi medii ca si cei care vin zi de zi. Va multumesc!

 25. Alex Dinu August 18, 2012 at 4:13 pm #

  Domnule Ponta poate opriti si dezastrul asta http://youtu.be/Rjz2rrZsqD4

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 9:49 am #

   Transfăgărăşanul ar fi trebiut să fie brandul turistic al României şi nu frunza Elenei Udrea.

 26. marinel45 August 18, 2012 at 4:22 pm #

  felicitari,trbuie dat in ei ca hotii de cai,nu abandonati ca vom invinge cum l-am invins pe flutur in suceava,apropo de flutur si suceava si aici se simte nevoia de un control la sange.

 27. gina August 18, 2012 at 4:23 pm #

  va iubesc din inima si va sustin cu toate ca traesc departe de tara .Am fost la vot am spus da si voi spune oricind nu PDL SI miasi dori din suflet ca toti cei care au furat sa plateasca pt ce au facut

 28. Centru August 18, 2012 at 4:33 pm #

  FOARTE BINE . Taiati-le si abonamentul la serviciile SRI SIE, la diviziile lui Kovesi , la activistii RL de la stirile TVR ….Opuneti-va intoarcerii lui , ca nu-l mai suport , cel cu baile de multime in secuime si cu anonime la Nature ! 7,4 milioane spun pleaca , sa plece , daca se intoarce va mananca cu procurori , interceptii si atacuri pentru ,, lovitura de stat esuata ,, iNu uitati de autostrazi , vitale ! Ar fi fantastic sa se termine Deva Orastie anul asta si daca Bechtel ar ataca ceva pe sectorul lor . Mi se pare prost ca Moldova nu are nici un proiect de infrastructura in lucru – macar aeroportul Iasi …

 29. Mircea Teslovan August 18, 2012 at 4:47 pm #

  Poate ca cel mai bine ar fi ca specialistii USL sa pegateasca un raport documentat despre cele 100 de zile, care sa fie intens mediatizat.

 30. Mircea Dorel August 18, 2012 at 4:58 pm #

  “Este mai usor sa pacalesti un om decat sa-l convingi ca a fost pacalit”. (M.Twain)
  USL-ul stie foarte bine treaba asta.

 31. papasha August 18, 2012 at 5:08 pm #

  Felicitari , si speram sa nu te opresti din cruciada pe care ai pornit-o . Daca esti un barbat adevarat , trebuie sa sa ne explici , de ce la inceput erai asa de percutant , penetrant si chiar agresiv ( nimic rau cu asta ), de il faceai pe partenerul tau Crin sa para ezitant si chiar nehotarat , iar acum , este ABSOLUT INVERS !!!!!! Care este explicatia schimbarii si a scaderii presiunii din instalatie ? Tanar esti , cinstit esti , dosare n-ai , santajabil nu esti , de ce nu dai cu toti tradatorii astia de neam de pamant , asa cum ai promis ? Nu fi prea “domn” cu javrele astea , caci ai vazut cum javrele l-au legat pe alt “domn” acum vreo 2 luni ! Astia stiu numai de bata si de capete in gura . De ce esti asa de ghiocel in fata echipei merkel , barroso , reding , gordon , si ai acceptat toate idioteniile care ti-au fost impuse ? Daca nu continui asanarea TOTALA a “agenturilor bashiste” de toti slugoii implantati in 8 ani de jeg , toata lumea se va demobiliza si chiar s-ar putea si suci pe contra !!! De ce va sunt toti parlamentarii in vacanta ? De ce nu sunt toti in teritoriu , acolo unde au fost alesi ca sa-si apere cetatenii de abuzuri ? Faceti si voi niste greseli elementare , pe care , culmea culmilor le speculeaza toate gunoaiele si marcheaza puncte pretioase . Va cam bizuiti un pic prea mult numai pe suportul presei , iesiti la bataie pe teren , nu numai prin declaratii . Ati castiga enorm daca v-ar vedea lumea in teritoriu , pe ulite prin sate , acolo unde lumea are nevoie de protectie si de o alinare .
  Bafta in continuare , sa nu ti se moaie genunchii , ca ai in spate 7,5 milioane de oameni .
  Trebuie numai sa stii cum sa-i capacitezi si mai ales sa nu-i dezamagesti . Sa traiesti baiete cu toata familia ta , cu rude ,nasi , fini ,cumetri si prieteni !

 32. Anton August 18, 2012 at 5:27 pm #

  Stiu ca asa ati facut! Va doresc succes in continuare, dar, trebuie sa aveti in vedere ca Basescu nu renunta usor pentru ca are niste sarcini trasate de “licurici” pe care nu le-a rezolvat… De aici apare intreaga situatie de sprijin politic pentru suspendatul, bogatiile acestui teritoriu. Noi trebuie sa ne aparam legitimitatea de locuitori ai acestui teritoriu, nu sa vina Basescu si sa sprijine interesele unora sau altora…

 33. roman de departe August 18, 2012 at 5:44 pm #

  Vai dar cita durere ai srins in insuflet viata asta traita. Roaga-te Celui de sus pentru iertare, vorbeste cu un calugar. altfel iti pierzi si familia si prietenii si viata devine sterila si grea. Salveaza-te prin Dumnezeire. O sa intelegi mai tirziu, pamintul ala nu iarta, se vede din istorie.. Iti doresc numai bine

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 7:59 am #

   Nu înţeleg nimic! Fi mai explicit! Care este legătura cu prefectura?

 34. neagoe August 18, 2012 at 6:01 pm #

  Mi-e tema, Domnule Prim Ministru, ca sunteti inca departe de a opri marile jafuri, ci doar sa le semnalati, iar unde se poate sa le stopati administrativ. Mi-e teama ca daca va transmit niste date cu dovezi certe, nu vor ajunge la dumnevoastra, pentru ca in aparatul administrativ se stopeaza si selecteaza orice denunt al cetatenilor cu scop de ascundere si a nu desconspira mafiile intstaurate de-a lungul anilor. Entitati ale justitiei, prin lege, respind administrativ plangeri cu fapte reale ce privesc securitatea economica, inselaciuni asupra populatiei cu sprijinul si aportul justitiei (vedeti prevederile legilo modificate pentru admiterea executarii silite) iar judectorii nu verifica nici macar identitatea rela a celor ce pretind, acoperind in acest fel grave inselaciuni si evaziuni fiscale. Justitia dupa cum va exprimati e marea problema a tarii, iar dumnevoastra si parlamentul sunteti obligati sa stopati acest fenomen de stat in stat al magistratilor, care sub acoperamntul independentei incalca flagrant legile si drepturile constitutionale si fundamentale ale romanilor ramasi fara aparare. Transparenta actelor de justitie puteti vedea ca nu exista, nefiind pe nici un portal al instantelor, numele magistratilor ce participa la actul de judecata. De ce!? Pentru a nu fi depistati ca sunt incompatibili in multe cauze, cauze similare si implicit responsabilitati penale. Mi-e teama ca pana nu veti elimina acee texte din legislagislatie care-i face pe magistrati zei, nu vom trai mai bine si nici nu vom avea parte de dreptate. In rest, personal, va apreciez eforturile.

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 8:49 am #

   Eu n-aş fi chear aşa de sceptic. Am încredere în guvern, până la proba contrarie! Cred că Ponta nu vrea să devină Boc al 2-lea.

 35. Flavia August 18, 2012 at 6:43 pm #

  Asa este, ati venit la guvernare sa ne faceti bine, cu toate ca mai sunt inca unii printre noi carora le-ar fi mai bine cu raul.
  Dar ce folos de toate acestea, daca diavolul se va intoarce la putere si va trece cu tavalugul peste tot ceea ce ati incercat dumneavoastra sa indreptati?
  De ce ati acceptat trucurile murdare ale jucatorului, aranjate cu trisorii internationali? Tara noastra si poporul roman vor fi distruse complet din momentul in care Basescu va calca in picioare pe fata votul nostru real pentru nici nu mai stiu a cata oara. Ruinarea noastra, practicata de el si ai lui de atatia ani incoace, isi va atinge abia acum, dupa ce
  7 400 000 dintre noi i-am spus “pas”, punctul culminant.
  Iar dumneavoastra si USL-ul nu mai sunteti cei de dinainte de referendum, si nici cei din zilele urmatoare acestuia, pana la prima pronuntare a Curtii Constitutionale. I-ati lasat sa fure listele electorale inainte de finalizarea completa a procesului electoral, si acum sa ne hartuiasca si sa-si bata joc de numarul si de determinarea cu care am votat toti cei care am fost de aceasta data la vot. Si sa masluiasca din nou rezultatul, cu dumneavoastra concomitent prim-ministru si ministru de justitie. Pentru asta nu ne putem bucura, asa cum ar fi firesc, desi ne-am fi dorit-o, de realizarile laudabile pe care ni le-ati evidentiat astazi aici.

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 8:54 am #

   Sper într-o judecată dreaptă a CCR. Constituţia din 2003 a fost adoptată cu 8,4 milioane de voturi. Referendumul actual nu poate fi invalidat pe motiv de cvorum, participarea fiind tot de 8,4 milioane.

 36. Marinelu JB August 18, 2012 at 6:51 pm #

  Da ce sa-ti spun .De aceea soferii la Hidroelectrica au salarii de IT–isti iar angajatii prime de decese.Si cum ramane ei cu ce au furat si noi cu paguba ?Pana cand nu se recupereaza prejudiciile cu sechestru pe conturiile personale ale celor care au tepuit aceste institutii cat si pe proprietatiile lor nu ai facut NIMIC.100 de zile in care nu ati facut NIMIC .Pe cand legi sa le astupati gura celor care-si bat joc de istoria noastra,romanii nostrii,simboluriile Romaniei.Pe cand legi precum in Slovacia pt ,,minoritatea,, ungureasca si liderii lor.?Tara e jefuita in continuare .Romanii batjocura minoritatiilor si UE.Paduriile ard ,rauriile sant poluate ,Delta la fel,paduriile taiate salbatic Ce legi ati facut impotriva acestui genocid.Adica ministra Mediului care sforaie platita de Romani?De 100 de zile tot la A3 si da-i Basescu in sus Basescu in jos.

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 10:28 am #

   „Nu este nici o ruşine să te naşti prost. Ruşine e să mori prost”. Marin Sorescu

 37. mari glavan August 18, 2012 at 7:02 pm #

  E bine asa, felicitari! Dar partea proasta este ca ma asteptam la mai mult de la noua conducere USL. Un exemplu bun in acest sens este conducerea CNCF CFR S.A. Noul director general – Cristian Ghibu – nu pare sa faca nimic in interesul companiei decat sa le dea in cap propriilor angajati. Verificatul zilnic al condicilor de prezenta, sanctionarea abuziva a angajatilor – cam acestea sunt activitatile intreprinse de domnul director general Ghibu la CFR. Daca USL vrea sa nu piarda voturi in toamna, ar trebui sa fie atent si la ce fac oamenii numiti politic la anumite companii. Pentru ca daca mai multi sunt de teapa domnului Ghibu….e cam jale.

 38. ALM August 18, 2012 at 7:10 pm #

  V-aţi ţinut de cuvânt, adică aţi făcut ceea ce trebuie să facă în domeniul economic orice guvern responsabil. Şi? Credeţi că este suficient ca să mai ies în noiembirie la vot? Banii ăia fluturaţi pe la nasul nostru nu-mi spun nimic. Pentru mine sunt bani virtuali. Reală este viaţa din România , viaţă chinuită de procurorii lui Băsescu, de judecătorii lui Băsescu, de “licuricii” lui Băsescu, de Baroassele lui Băsescu, în general de spectrul lui Băsescu.

  Dvs, omul de la care aveam ceva speranţe ce faceţi? Întrebaţi ca şi noi! Ştiu, Constituţia, legile, alea, alea, vă împiedică să … Şi nu ştiaţi că intraţi într-un meci în care adversarul nu foloseşte Constituţia şi legile decât pe post de hârtie higienică?

  Ştiţi ce s-a întâmplat zilele astea? A scăzut încrederea în USL, a scăzut încrederea în UE, a scăzut încrederea în administraţia SUA, a scăzut dramatic pofta de a ieşi la alegeri! Şi totul în mai puţin de 100 de zile …

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 10:31 am #

   „România are prea mult noroc pentru a mai avea nevoie de politicieni” Petre P. Carp

 39. NICU DIN ARDEAL August 18, 2012 at 7:19 pm #

  Sa intelegem ca daca ati oprit furtul organizat de la Hidroelectrica veti ieftini curentul ? Faceti asta si va vom crede,altfel sunt vorbe in vant ca si ale lui Basescu !

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 7:56 am #

   Gândire îngustă.

   • NICU DIN ARDEAL August 20, 2012 at 8:40 pm #

    Daca ei, cei care ne conduc sau cel putin asa sustin ,gandesc ingust, oare e o problema majora gandirea ingusta a unui om de rand ? Oare ei cum pot gandi ca un pensionar cu o pensie foarte mica poate supravietui cand nu-i ajung banii nici de medicamente( nu e cazul meu ca eu am un loc de munca),dar hai sa nu fim naivi si sa le punem si noi problema cum ne-o pun ei noua cu forta,vrem nu vrem trebuie sa facem cum spun ei si ei se lafaie in lux si se bat pe ciolan !Lauda e si de astia ca si de Basescu !

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 22, 2012 at 10:14 am #

   Scuze! Şi eu sunt om de rând. Mă refeream strict la posibilitatea ieftinirii curentului!

 40. catalin August 18, 2012 at 7:54 pm #

  Domnule ponta nu ar fi bine ca bugetul parchetului si a dna si altor institutii de genul asta sa fie taiate la nivelul performantei?adica zero.sunteti prim ministru si puteti lua decizia asta.sigur 88 la suta din romani ar fi de acord.si inca o idee, spuneti romaniilor sa puna pe balcoane un stegulet tricolor cine e de acord cu trimiterea lui base acasa sau la parnaie.scuzati basismul.mult noroc in lupta asta grea, si multa intelepciune.

  • NICU DIN ARDEAL August 20, 2012 at 8:44 pm #

   eu as fi primul care pune steguletul,dar ma tem ca astia nu sunt in stare de nimic si mai vor sa ne si conduca !

 41. Anonim August 18, 2012 at 7:57 pm #

  Daca dupa 21 ajunge iar Basescu la Cotroceni, singurul mod de demitere este toti cei care am fost la vot sa iesim in strada. Sa vedem atunci ce va face domnul “presedinte”!

  • Ares August 22, 2012 at 1:10 am #

   Corect…Nu uita sa-i aduci cu tine si pe mortii care au votat pentru USL…Si pe cei care au votat de cateva zeci de ori…dar adu-i in toate cele cateva zeci de exemplare ! Dobitocule !

   • Flavia August 23, 2012 at 9:24 pm #

    Mortii vor refuza, pentru ca ei il sustin pe Basescu. Ei protesteaza pe lumea cealalta ca si-l revendica presedinte acolo, si el le tot inseala asteptarile.

 42. johnpokemoncioan August 18, 2012 at 7:59 pm #

  De ce nu spuneti si la cati ati confiscat averile pentru acoperirea furturilo pe care le-au facut?
  Cand iesiti la tv va sfatuiesc sa vorbiti de nevoile oamenilor daca doriti sa va iubeasca lumea. Intrebati-l pe dl.Iliescu !

 43. Nevermind August 18, 2012 at 8:21 pm #

  Nu vad in raportul preliminar anchetarea abuzurilor jandarmeriei din ianuarie. Presupun ca lipsa acestei anchete (de luat masuri ma abtin) a dus la lipsa actiunilor bravilor jandarmi la protestele copy/paste (corect) si la interventia in forta la protestul lumanarilor (da, stiu… erau intamplator pe strada niste jandarmi… si cu pijama de “negociator”).

 44. Dan Gavrila August 18, 2012 at 8:42 pm #

  Nu va limitati numai la descoperirea si oprirea fraudelor pdl-iste ….Videanu , Falca , Udrea ,Boc , Toader, Blaga, Basescu ….si multi altii …trebuie sa intre in puscarie .
  Nu va fie teama …ca locuri sunt destule …in puscarie …!
  Mult succes Domnule Prim Ministru !

 45. olarescu August 18, 2012 at 8:44 pm #

  STRIGAT DE DISPERARE

  V-ati catarat la putere pe umerii revolutionarilor si ai oamenilor din Piata Universitatii si a Pietelor din toata tara . A-ti promis reparatia greselilor guvernarii Basescu- Boc . Ne-ati chemat la vot pentru demiterea lui Basescu si am mers 21 in total din familia mea plus alte grupuri de prieteni cu familiile lor in total aproximativ 50 de votanti . Dar …………..
  Guver
  narea Basescu- Boc prin art. 18 din legea 283/2011 mi-a limitat dreptul la viata, fiindu-mi interzis un trai decent , au ales pentru mine saracia , imposibilitatea de a-mi achita facturile si ratele la banci , aruncandu-ma de pe o scara sociala la marginea societatii in mizerie . Acest lucru s-a intamplat vreme de 4 luni cu guvernarea odioasa. Din MAI 2012 ati venit voi USL si ati incercat sa-mi dati speranta ca veti repara greseala din att. 18 din legea 283/2011. Am crezut in normalitate si ca veti abroga acest articol . Numai ca mai aveti cateva zile si egalati guvernarea Basescu- Boc ce ne-a impus saracia , prin acceptarea acestei nedrepte legi 283/2011 doar pentru REVOLUTIONARI ca pentru celelalte categorii sociale ati rezolvat . Ma intreb si va intreb si pe voi ,, guvernanti de catifea” veniti la putere si pe suferinta mea oare era adevarat cand se striga in PIATA UNIVERSITATII : USL si PDL = aceeasi mizerie ? Nu m-ati convins ca acea lozinca era mincinoasa si aberanta .
  GATA , AJUNGE , AJUNGE CU SARACIA IMPUSA GUVERNAMENTAL . ABROGATI ART. 18 DIN LEGEA 283/2011 .(aceasta propozitie am s-o postez zilnic domnilor din USL doar pentru a va aminti ca va faceti ca ati uitat de noi ).

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 10:36 am #

   „Fi bun, dar fereşte-te să creadă lumea că poţi fi numai bun” Nicolae Iorga

  • NICU DIN ARDEAL August 20, 2012 at 8:49 pm #

   probabil a mai ramas ceva de furat in tara asta ,ceva de care Basescu nu a stiut si isi icearca ei norocul pe saracia noastra,de asta au venit la guvernare cu forta !

   • Papalagă August 23, 2012 at 11:55 am #

    Crezi că Băssssescu nu sţie ce-i de furat în ţară? Bagi hoţul în casă şi te aştepţi să fure pentru tine? Întotdeauna hoţul fură pentru el! Ne-a furat votul cu ajutorul CURţii constituţionale. Se spune că nu mai au nevoie de hârtie igienică pentru tot neamul lor. Rău am ajuns! Ne coduc hoţii! Unul orb şi unul chior! Noi suntem miopi? Nu vedem justiţia, în majoritate politică, aservită hoţilor? Acum şi-au lur ţara înapoi! Pot fura în continuare! Sper ca guvermul să se opună furtului aurului, care stă mai sigur în munte, cuma stat de mii de ani, decât în visteria nuştiu cui! Acum, se duce o bătălie mondială pentru resurse şi noi le vindem ieftin! Guvernul să vândă resursele cu cele mai mari redevenţe din lume, în beneficiul nostru, altfel să le lase acolo. Nu e momentul! Altfel trebuie să se împrumute lunar, pentru pensii şi salarii, chear de la aceia care vor aceste resurse.

 46. Ionel August 18, 2012 at 9:21 pm #

  Si pentru Rosia Montana ce o sa faceti?

  • NICU DIN ARDEAL August 20, 2012 at 9:04 pm #

   o sa o vanda si pe asta sa isi faca bani de sarbatori !

 47. costica August 18, 2012 at 9:28 pm #

  e bine ce ati reusit dar Cititi cu Atentie Legile Romaniei, deoarece Tovarasul Basescu si PDL-ul v-au batut numai pe Baza Legilor.

  si nu va mai aruncati aiurea cu tot felul de Arme impotriva Tovarasului Basescu si acolitilor ci, pe Rand, deoarece observ ca nu ati invatat un lucru si anume ( Tovarasul este exact acel Comandat de Nava care pe timp de razboi, aplica o tactica Bagabonteasca si anume, lasa sa se Arunce cu toate armele impotriva lui dupa care el observa Cu ce anume s-a arucant, dupa Care vine cu artileria Grea )

  asa ca, aveti mare grija, deoarece, Romanii v-au dat o Sansa si s-0ar putea sa o ( zguduiti )

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 10:38 am #

   „Dacă treci prin iad, nu te opri” Winston Churchill

 48. BADEA CARTAN August 18, 2012 at 9:49 pm #

  Domnule Prim Ministru,se vorbeste in popor despre un avion ROMBAC,incarcat cu arme,vandut de fratii B….scu lui Viktor Bout(vestitul traficant rus),care a fost prins de americani in Thailanda.Se vorbeste,ca asta ar fi moneda de santaj a piratului,pentru a supune Romania mofturilor si pretentiilor lor.Daca e ceva adevar in aceasta poveste nu ar strica sa folosiiti subiectul,lansandu-l in presa prin intermediul serviciilor(pe surse cum se spune).Poate ii mai temperati logoreea.O astfel de stire ar determina o alta atitudine a “nehotaratilor” care mai ezita in a-si manifesta dezacordul fata de “jucator”.

 49. nimabe August 18, 2012 at 10:13 pm #

  Sunt convinsa ca , in urma actualizarii listelor, se va atinge cvorumul dar, vor valida slugile lui Basescu referendumul? Nu cumva au de gand sa-l anuleze, fiind savarsit in baza unor liste false, dovada falsurilor producand-o tocmai noile liste , liste ce dovedesc ca primele nu corespundeau realitatii? Ce se va intampla in acest caz, avand in vedere ca referendumul se organizeaza in termen de 30 de zile de la data suspendarii? Poate fi repus in termen, ca intr-o instanta obisnuita? Nu s-ar putea ca, odata cu trimiterea datelor noi, sa se conteste listele vechi si sa se solicite anularea referendumului si repunerea in termen a acestuia? Sau parlamentul sa faca acest lucru, daca CCR il va anula? Nu stiu procedurile, dar trebuie sa ne scapati de Basescu! Intelegeti ca am prefera sanctiuni ale CE decat sa permiteti umilirea romanilor prin ingenunchierea noastra in fata unui dictator , mana in mana cu cei care, chipurile, apara democratia! Nu mai vrem democratie daca ea arata asa, bazata pe minciuni si pe interese financiare! Eu, una, mi-am pierdut increderea in CE si-n dreptatea lor!

  • nimabe August 18, 2012 at 10:25 pm #

   Scuze! M-am luat cu referendumul asta si nu am facut niciun comentariu la ,,micul raport preliminar,,. Da, se vad rezultate chiar si in aceste conditii de scandal continuu. Eu am o stare de bine numai si pentru faptul ca nu-i mai vad pe mafiotii aia la putere. Prefer amplificarea nevilor materiale, decat sa-l vad pe Basescu inapoi!

   • NICU DIN ARDEAL August 20, 2012 at 8:54 pm #

    dumneata poate mai ai ceva la ciorap de aceea iti permiti,dar altii nu au nimc decat greutati, datorii ,copii multi si sunt satui de certurile lor,asa ca trebuie sa se hotarasca odata,ori e alba ori e neagra

 50. Maximmouse August 18, 2012 at 10:37 pm #

  Perfect!

  Sa ne arate procurorii neamului daca sunt meseriasi sau numai ciomagasi portocalii!

  Stimate Domnule Prim Ministru, dar aceste fapte au ajuns pe caile necesare la parchet.? Ma gandesc ca lulutza se piteste in dosul lui : Vai, n-am stiut !

 51. iulian gavrilov August 19, 2012 at 12:45 am #

  Prietene astea sunt acuzatii f grave ce scrii tu acolo ! Unde sunt procesele ?

  • Părerolog August 23, 2012 at 12:02 pm #

   Cercetarea îm masă a votanţilor este un abuz de drept şi este foarte grav. Sper ca noul ministru al justiţiei să poată proba aceste nelegiuiri.

 52. Ionut August 19, 2012 at 1:16 am #

  Apreciez guvernul USL in general si pe dvs. in special, in ciuda unor balbe si greseli comise, intrucat nu consider ca au fost cauzate de rea-credinta.
  Trebuie sa rezistati pentru noi, cei ce va sustinem, pentru tara. Sper ca, nu prea tarziu, sa iesim de sub controlul FMI si sa nu ne mai pese de agentiile de rating, pe care, indirect, noi (si altii care se imprumuta) le finantam. Mi-as dori sa fie pastrate si rentabilizate cat mai multe societati de stat (in ciuda recomandarilor FMI). De ce sa intre profitul in buzunarul unor companii straine, in loc sa se faca venit la bugetul de stat?
  Aveti nobila si dificila misiune de a repara cat mai mult din ceea ce s-a stricat nu numai in ultimii 3 ani, ci in ultimii 22 de ani.
  Consider ca poporul, prin referendum si prin intermediul Parlamentului trebuie sa detina controlul suprem al tarii, nu alte puteri (judecatoreasca) sau institutii (CSM) care ar putea avea tendinta de a confisca democratia. Dupa cum puterea executiva (Presedintele si Guvernul) se supune Parlamentului, la fel trebuie sa se intample si cu puterea judecatoreasca. Iar eventualele abuzuri ale unor judecatori sau procurori sa nu fie analizate tot de colegii lor de breasla (“corb la corb nu-si scoate ochii”).
  Mai exista si alte anomalii in societatea romaneasca. Ma refer la diferenta de salarizare dintre un medic si un procuror si la modul anevoios in care un tanar absolvent de drept poate intra in barou sau in asociatia notarilor publici. Alta anomalie o constituie taxele notariale, si nu m-ar deranja poate asa de mult in cazul in care cel putin 90% din acestea s-ar face venit la stat, dar au fost date niste reglementari prin care sa se imbogateasca niste persoane particulare.
  O alta sugestie pe care imi permit sa v-o fac este ca Guvernul si/sau companiile de stat sa finanteze cercetarea. Exista multi studenti inteligenti si bine pregatiti care pot propune solutii viabile la diverse probleme si cu costuri mult mai mici decat cele pe care le solicita firmele private.
  Ar mai fi si alte probleme,dar deocamdata ma opresc aici.

  Va multumesc

 53. mihai August 19, 2012 at 1:28 am #

  Vreau sa li se confiste averile dobandite ilicit si apoi lasati in curul gol sa traiasca asa cum traim noi zi de zi cu 200 de dolari pe luna si sa stea pe chirie. Nu vreau sa ii trimiteti in puscarie pentru ca acolo e super avand in vedere ca nu trebuie sa faci nimic si ai totul gratuit. Ma refer la cazare si mancare precum si asistenta medicala. Puscaria e afara in libertate, in ROmania unde trebuie sa te descurci sa supravietuiesti sa te lupti cu institutiile statului unde totul merge foarte greu sau aproape deloc. Cand o sa vad ca ati facut asa ceva atunci o sa ma aplec si o sa incep sa am incredere din nou in Guvernul asta care ne conduce aiurea de 20 de ani. Timp in care toata lumea a furat si a vandut tara pe gratis contra benefiiciilor si spagilor cu care acesti indivizi traiesc in lux ei si familiile lor. Daca chiar vreti sa faceti ceva pentru Romania si daca chiar vreti sa fiti apreciat pe deplin atunci trebuie sa faceti dreptate – VREM FAPTE NU VORBE aruncate in vant din cand in cand care nu inseamna nimic practic. SUNT FOARTE MULTE DE FACUT DOMNULE PONTA. VA ROG SA NU NE DEZAMAGITI. EXISTA O URMA DE SPERANTA IN DUMNEAVOSTRA. DACA O SA PROCEDATI LA FEL CUM AU FACUT CEI DE PANA ACUM ATUNCI O SA SFARSITI SI DUMNEAVOASTRA CA RESTUL CELOR CARE AU CONDUS TARA PANA ACUM. DOAR TUPEUL MAXIM VA MAI POATE SALVA. ASA CUM IL AU MULTI CARE INCA MAI APAR IN PUBLIC SI CARE VOR SA PARA EI MARI PATRIOTI. VEZI: TARICEANU SI VOZGANIAN PRECUM SI CURVELE CARE AZI SUNT INTRUN PARTID SI MAINE II VEZI IN ALT PARTID. – VEZI GHEORGHE FLUTUR CARE ERA MARE PDL iST SI ACUM A FOST PRIMIT DE PNL. EU SUNT DIN ARAD SI AICI AVEM UNUL CARE ERA MARE PDL IST SI ACUM LAM VAZUT CA A APARUT IMPREUNA CU USL UL. IM MODUL ASTA NU SE VA FACE NICIODATA NIMIC IN TARA ASTA. PROBLEMA E CA DACA O SA CONTINUATI ASA LA UN MOMENT DAT TOTUL SE VA DUCE DRACULUI SI LUMEA VA IESI IN STRADA PENTRU CA FOAMETEA E maRE. MAI ALES DACA GAZUL SE VA SCUMPI CU 50 %. Nu stiu ce va fi la iarna. O sa fie Jale !!!!!!

 54. Stefan August 19, 2012 at 1:59 am #

  Devine obositor sa tot citim acuzele astea..am inteles domnule prim ministru…s-a furat!! Dar mie mi se pare ca de 100 de zile doar aratati cu degetul. La fapte concrete de relansare a economiei cand se trece? Exclud legea legata de incasarea TVA..macar domnul Florin Georgescu isi castiga salariul..altii doar dau din gura pe la televizor si in presa.

  • Flavia August 20, 2012 at 12:55 am #

   Tocmai iti arata omul aici ca nu arata cu degetul, ci a facut si treaba. Si daca il lasa Basescu al tau, care i-a hartuit crunt pe noii guvernanti de cand le-a dat guvernarea – in conceptia lui, din avutul lui personal, de pomana – facea si mai multe. Si simplul fapt ca nu se mai fura este vital pentru bugetul si economia Romaniei, oricat de multe istericale va smulge aceasta noua stare de lucruri voua, basistilor. PENTRU VOI EU L-AS FI TINUT PE BASESCU PRESEDINTE PE VECIE. SA PUTETI AVEA PARTE NUMAI DE BINEFACERILE LUI, SI VOI, SI URMASII URMASILOR VOSTRI.

   • NICU DIN ARDEAL August 20, 2012 at 9:02 pm #

    asta inteleg si eu ca nu se mai fura, dar ce s-a furat tot la hoti ramane in continuare ! asa ca nu-i mai ridicati in slavi ca trebuia sa stie ce-i asteapta si sa-si ia toate masurile de siguranta . Noi, poporul i-am ajutat cu ce ne-a stat in putere dar daca ei sunt blegi si un singur om ii invarteste dupa deget cum vreti sa conduca 20.000.000 de romani ?

   • Constantin August 21, 2012 at 11:03 am #

    Ia-l acasa p-asta de-acum poate reusesti in terapia somnului ca numai presedinte nu se poate numi,la cate incalcari grave ale constitutiei a facut in doar 2 luni de cand este interimar.Sau nu reusesti sa vezi alternativa care ne este oferita,fara sa fim basisti neaparat?Errare humanum est sed perseverare diabolicum,ar zice unul care n-a uitat regimul mentorului lui Ponta.

 55. Ionel Nicoara August 19, 2012 at 2:22 am #

  Domnule Ponta, toate bune si frumoase din partea mea aveti toata sustinerea pe care pot sa va o acord, sa merg la vot in principiu pana scapam de Basescu Traian.
  Dar cu minoritarea maghiara ce facem domnule Ponta?
  Eu personal nu mai sustin nici o grupare politica care nu are in agenda sa intentii clare pentru a se ocupa de problema maghiara din Romania.
  Da domnule Ponta a devenit o problema pe care dumneavoastra si ceilalti politicieni romani o ignorati total!
  Ori luati bani de undeva sa nu va implicati ori nu va pasa ceea ce este mult mai rau.

 56. tudor August 19, 2012 at 4:10 am #

  domnule prim ministru,

  Va rugam, daca veti considera necesar, sa aduceti in Dezbaterea publica ideile din textul de mai jos:
  Tema “justitiei”, a “independentei” acesteia constituie, in ultima perioada, un subiect constant al dezbaterii publice.
  Pentru a incerca o clarificare a citorva probleme care au generat controverse majore in societatea romaneasca si , mai mult, au fost folosite ca teme de campanile la Referendum, propunem raportarea la un document international de referinta, si anume “Principiile de la Bangalore”.
  Document , in traducerea si adaptarea actualului membru CSM, dl. Cristian Danilet:

  Click to access PRINCIPII_BANGALORE.pdf


  Documentul este insusit de institutiile UE care au atributii pe justitie si este baza Reformei pe justitie solicitata Romaniei; deasemenea, a stat la baza elaborarii “Codului deontologic al magistratilor. Ghid de aplicare”.
  http://www.asociatiamagistratilor.ro/deontologie/cod-deontologic/ghid-aplicare-amr/doc_view/3-codul-deontologic-al-magistratilor-ghid-de-aplicare?tmpl=component&format=raw
  Datorita sistemelor diferite de drept ale tarilor parti ale documentului, asimilam termenul “judecator” folosit cu precadere in “Principii …”, celui de “magistrat” din sistemul judiciar romanesc.

  Asadar, cele doua probleme propuse a fi dezbatute relativ la documentele propuse:
  I. PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ALE JUSTITIEI
  II. AVEM VOIE NOI, CA SIMPLI CETATENI SA ADRESAM CRITICI MAGISTRATILOR? DAR EXECUTIVUL?
  I.PRINCIPIILE FUNDAMENTALE SUNT: INDEPENDENTA, IMPARTIALITATEA SI INTEGRITATEA MAGISTRATULUI.
  Despre acestea, din document:
  a)INDEPENDENTA:
  1.3 Judecătorul nu numai că va trebui să nu aibă niciun fel de legături nepotrivite şi să nu fie influenţat de puterea executivă şi de cea legislativă, ci trebuie să şi apară astfel în ochii unui observator rezonabil.
  1.6 Judecătorul va manifesta şi va promova înalte standarde de conduită judiciară în scopul de a întări încrederea publicului în corpul judiciar, încredere fundamentala pentru a menţine independenţa justiţiei.
  b)IMPARTIALITATEA:
  2.2 Judecătorul se va strădui să adopte o conduită, atât în instanţă, cât şi în afara acesteia, care să menţină şi să întărească încrederea publicului, a juriştilor şi a justiţiabililor în imparţialitatea judecătorului şi a corpului judiciar.
  C)INTEGRITATEA:
  3.2 Atitudinea şi conduita unui judecător trebuie să reafirme încrederea publicului în integritatea corpului judiciar. Justitia nu doar trebuie facuta, trebuie sa se si vada ca s-a facut justitie.
  Dupa cum se observa, toate aceste principii fundamentale au un element comun: FINALITATEA LOR ESTE FELUL IN CARE SE REFLECTA PRIN ACTUL JUSTITIEI IN SOCIETATE .
  Asadar: SCOPUL INDEPENDENTEI ESTE NU JUSTITIA CI SOCIETATEA. Tocmai aceasta pozitionare a scopului dincolo de justitie, in societate, este ceea ce defineste statul de drept. Justitia nu poate exista fara respectarea societatii si fara a considera binele acesteia ca scop final. Independenta justitiei nu inseamna ca aceasta este stat in stat.
  Prin urmare, intrebam: Este, in acest moment, Parchetul General ( ca parte a sistemului judiciar din Romania) perceput de majoritatea opininiei publice (observatorul rezonabil…) ca independent?
  Daca, in urma unor sondaje de opinie profesioniste, peste 70% din cei chestionati ar raspunde ca aceasta institutie este dependenta de Dl. Basescu, ce ar impune asta? Ar fi important acest semnal?
  II.AVEM VOIE NOI, CA SIMPLI CETATENI SA ADRESAM CRITICI MAGISTRATILOR? DAR EXECUTIVUL?
  Documentul, la capitolul “Criticismul judecătorului de către alte persoane”:

  137. Membrii publicului, ai puterii legislative şi executive pot comenta în public asupra a ceea ce ei consideră că ar constitui limitări, greşeli sau erori ale unui judecător şi ale hotărârilor pronunţate de acesta.
  De obicei, judecătorul respectiv, datorită convenţiei de tăcere politică, nu răspunde acestor comentarii. Deşi dreptul de a-l critica pe judecător se supune regulilor legate de sfidarea curţii, aceste reguli sunt tot mai rar invocate în prezent decât erau în trecut, pentru a reprima sau pedepsi criticile exprimate la adresa puterii judecătoreşti sau la adresa unui anumit judecător. Cel mai bine şi mai înţelept să se ignore orice atac scandalos, decât a se exacerba publicitatea prin iniţierea procedurii de sancţionare pentru sfidarea curţii. După cum s-a observat, „justiţia nu este o virtute aflată în sihăstrie: trebuie să se permită examinarea sa de către oamenii obişnuiţi, şi comentariile respectuoase, chiar dacă sunt făţişe, ale acestora.”
  Asadar, avem dreptul cu totii, de la simpli cetateni pina la presedinti, de a ne manifesta critic si public fata de orice act comis de un magistrat sau de o parte importanta a sistemului judiciar.
  Cu atit mai mult sa ne manifestam indoielile!
  Prin urmare, par de neinteles reactiile de o duritate fara precedent ale CSM la solicitarile adresate de Presedintele interimar sau de alte persoane publice.
  Deasemenea, postarea dlui Danilet pe blog, pare cel putin nepotrivita.

 57. dani August 19, 2012 at 8:51 am #

  Toate astea mă interesează mai puțin.. Singura mea dorință e ca la alcătuirea bugetului pe 2013 , banii alocați DNA-ului și Parchetului să fie mai puțini ca-n 2012..Că mai mult pe cei USL , îi anchetează această instituție..Dacă aud de la tv că Dna și Parchetul aremai mulți bani ca-n 2012 adio , votul meu pentru această formațiune:)

 58. Fault August 19, 2012 at 9:02 am #

  1.„C” ZILE

  „C” zile romane de farmec s-au scurs,
  Viaţa se-ndreaptă spre sfântul ei curs.
  Haideţi români cu toţii în stradă,
  „Curtea” să afle că nu e paradă.
  Diavoli, blocţi-l pe *JON în Harghita,
  Să pască otrava ce satură vita…
  Iar noi să-nchinăm o cupă cu vin
  Alături de Ponta, alături de Crin,
  Să spunem, de-apururi, adio la chin
  Ce sublim!

 59. Dan Aurelian Ciobanu August 19, 2012 at 9:21 am #

  Domnule Premier! La mult mai multe! In bugetul viitor poate ne revedem si pensiile luate si taiate abuziv si-i vedem si pe cei raspunzatori in fata forurilor competente sa-i intrebe DE CE SI CUM?. N-am inteles cine si cum pot fi schimbati Procurorul General,membrii CCR si CSM si daca exista astfel de posibilitati de ce se fac? Nimeni nu e de neinlocuit!! Sau asteptam sa treaca in nefiinta??
  Toate bune si JOS BASESCU CU TOATA GASCA LUI DE PUNGASI SI GOLANI POLITICI SI POLITRUCI!!

  • nu conteaza August 19, 2012 at 8:48 pm #

   SERIOS? propabil ca aveai o pensie nesimtita – ca sa citez -. Ce penibilitati umane…

 60. Maia Blaj August 19, 2012 at 9:49 am #

  Victore, toate bune si frumoase, dar in toata perioada ati fost foarte timizi si pareati mereu cu spatele la zid.
  Ati facut greseli elementare care dovedesc ca nu aveti analisti cu viziune strategica.
  Cateva observatii
  1. Nu ati negociat cu serviciile (macar cu o parte a serviciilor) debarcarea lui Basescu. Voi sunteti complet lipsiti de informatii. Nu stiu ce-ti dau “baietii” la guvern, dar banuiesc ca NUMAI informatii nefolositoare
  2. Nu ati testat reactia americana la o posibila debarcare a americanilor. In faza intiala era bine sa-l puneti pe Geoana sa faca asta.
  3. Va mirati de reactia occidentala sireteaua Macovei la Bruxelles. va inselati. Acolo capo di tutti capi este Mihnea Motoc, care trebuia rechemat in centrala si inlocuit cu un interimar. Macovei putea spune orice daca Motoc nu ii sustinea spusele, cei de la UE ar fi acceptat mai greu spusele Monicutei.
  4. Daca tot ati pregatit o asemnea decapitare trebuia sa rechemati in centrala amabasadorii de la Washington, Berlin si Bruxelles si trimisi interimari. de exemplu la Washigton l-as fi trimis pe Geoana.

  Adevarul este ca v-ati gandit la un plan pe o saptamana, fara alternative, fara scenarii posibile si ati pierdut.
  Poate ar trebui sa-l chemi pe Rizea si sa-i trimiti la negocieri cu serviciile. Asta inca azi si maine.
  5. Un ultim sfat – nici o discutie cu Iulian Vlad, care a stat in permanenta in spatele lui Basescu nu ar strica. Aveti oameni in partid care o pot face.

  Ati pornit un razboi fara sa va acoperiti flancurile, fara sa va evaluati puterile si nici pe ce va puteti baza.

  Asa ca serviciile si corpul diplomatic romanesc a actionat in favoarea lui basescu, la ordinul lui Basescu.
  Nu trebuie sa va mirati de ce se intampla.
  Daca nu cadeti la pace cu serviciile, care are in mana si corpul diplomatic sunteti peirduti.
  Va urma o motiune de cenzura, cei care au tradat la fosta motiune vor trada de FRICA din nou.
  Sa nu va mirati daca apoi se vor amana alegerile parlamentare si veti fi arestati pentru lovitura de stat.
  Cam asta a clocit Basescu cu serviciile ascunsi in HarCov.
  daca Base se intoarce multi vor fi arestati sau implicati in procesul “LOVITURA DE STAT”.
  Cum se pregateste un razboi cu Iranul, in care cel putin China se va implica, nimeni nu va misca un deget in apararea voastra.
  Urmatorul proiect pe termen mediu este destructurarea PSD si dresarea PNL.
  Daca se intoarce Basescu si crede-ma se va intoarce, intr-o luna guvernul cade la o motiune de cenzura si va urma un guvern condus de MRU.
  Mai aveti 24 de ore sa va intellegeti cu serviciile, Chiar si pestu capul lui Coldea si Predoiu. mMre greseala ca nu i-ati “disponibilizat” a doua zi dupa suspendare si nu ati facut curatenie in servicii. Mare pacat. Daca reusiti sa va salvati, chemati-ma sa fac alternativele si strategiile pentru ca vad ca nu prea le are PSD la acest capitol.

 61. SAGYTARIUS August 19, 2012 at 9:54 am #

  Trebuie distrusă rețeaua de informatori și structurile securisto-mafiote ale lui Băsescu. Ce fel de stat de drept este România, unde Puterea judecătorească este cea mai coruptă? E democratic statul în care justiția este cea mai coruptă structură? E democratic statul în care justiția nu dă socoteală nimănui? E democratic statul în care justiția se comportă la fel ca oricare partid politic? Asta-i reforma statului lui Băsescu. Dragul meu Victoraș, știu că e greu dar, elementele nocive cu care Băsescu a infectat structurile puterii de stat trebuie urgent eradicate. Altfel vă va fi tare greu să implementați Programul USL de guvernare. Nu vă dă voie Baroso și Merkel? Ce ne pasă nouă de ei? Vreți să guvernați în deplină pace socială? Striviți viermușii băsiști din societate.

 62. carmen August 19, 2012 at 10:17 am #

  D-le prim ministru, salvati Romania! salvati-ne tara, ca se ne putem intoarce acasa……painea din straini e amara si are gust de lacrimi insangerate. Nu conteaza cati bani faci dincolo! tara ta si plaiurile tale , sunt aici, in Romania si eu vreau sa mor pe pamant romanesc……. unt parte compnenta a Diasporei care a votat DA cu mandrie!

 63. javi dominos August 19, 2012 at 11:10 am #

  De ce pe blog si nu in public aceasta declaratie?
  Credibilitate 0 doar un zambet ironic la adresa tuturor. Am uitat de Crin , se supara deoarece ii scade autoritatea .

 64. Cristian Berar August 19, 2012 at 11:53 am #

  Cred ca ce este facut deja este bine !
  De cand a aparut democratia in 1990, cetatenii romani de etinie maghiara lanseaza public tot felul de anunturi cu doleantele lor fara nici o jena, creand o presiune psihica romanilor despre care eu nu cred ca face bine.
  In acest sens ma intreb daca mai sunt cetateni romani ( ma refer la aceia care sunt implicati ) mai ales ca o parte din ei sunt in legatura directa cu guvernul maghiar si apoi eu socotesc ca pamantul acestei tari este proprietatea tarii si nu este de dat, ce se vinde avand numai titlu de utilizare. Ieri Dl. Hunor anunta ca va schimba Constitutia Romaniei si ma intreb de ce si-a permis sa depuna juramant de credinta fata de Romania cu mana pe biblie cand a fost numit ministru. Cand a fost loial Romanie atunci ca acum nu cred ?
  Intrucat o mare parte de investitori au cumparat pamant si imobile lasandu-le in paragina, punandu-ne pe noi romanii intr-o situatie neplacuta, stirbind imaginea Romaniei, socotesc ca lipsa de grije fata de proprietate la un termen de un an poate conduce automat la trecerea acestor bunuri in grija statului pentru a fi de folos poporului.
  La fel imaginea Romaniei este stirbita mai ale de cersetorii romani ce au napadit Europa. Putem sa fim indiferenti ? Nu ar fi cazul sa interzicem cersetoria si sa avem legal si o atitudine fata de cei ce savarsesc nelegiuiri in afara tari ?
  Cred ca este necesat sa interzicem legal relatiile de convietuire dintre elev si profesor.
  Cred ca ar trebui depus un efort mai mare pentru impozitul diferentiat care ar trebui sa fie copiat ca tehnice dupa un stat cu experienta in acest sens, fara nici-o modificare. Aceasta actiune ar stopa obtinerea de bani fara munca.
  Se infiinteaza tot felul de firme care jefuiesc fara jena statul roman. Nu ar fi bine sa se faca o verificare pentru a se constata ce fel de activitate desfasoara si daca aduce din start prejudicii statului roman sa li se retraga certificatul de inmatriculare interzicandu-le activitatea. Nu credeti ca multimea de oameni cinstiti din aceasta tara nu merita un climat mai bun.
  Ar fi multe de spus dar sper ca timpul ne va fi favorabil spre bine !

 65. flaviu August 19, 2012 at 11:55 am #

  asa…si Referendumul cat a costat?

  • Flavia August 20, 2012 at 1:00 am #

   Probabil cat o un numar modest de posetute si sandale PDL-iste.

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 10:50 am #

   „Banii nu aduc fericirea. Am 50 de milioane de dolari, dar eram la fel de fericit şi atunci când aveam 48 de milioane”. Arnold Schwarzenegger

  • ALM August 20, 2012 at 2:37 pm #

   Mai puţin decât merită … băsilă!

 66. George August 19, 2012 at 12:00 pm #

  Ramine de vazut daca recuperarea prejudiciilor se va face in functie de gradul din masonerie sau loja.

 67. nelu August 19, 2012 at 12:39 pm #

  asteptam energia electrica si gazul sa se ieftineasca ,asta ra fi ce mai mare realizare a guvernului.

 68. George Lucian August 19, 2012 at 1:16 pm #

  Si restul, domnu’ Ponta? Unde e restul??? Nu ati facut altceva decat sa va razboiti cu tampitii din PDL. Dupa cum spune o vorba din popor, v-ati pus cu mintea prostului. Nu spun ca nu erau prioritare problemele rezolvate de echipa dvs, dar dupa cum spuneati in Angajamentul de pe site-ul personal, aveti multe alte de facut. Au trecut o suta de zile, vor mai trece alte o suta si vor veni alegerile. Nu ne mai dezamagiti pe noi ceilalti care ne-am pus speranta in voi. Treceti odata la treaba, ca Romania e pe duca, se prabuseste. Lasati-l naibii pe Basescu. Stiu ca aveti placerea asta nebuna sa il dati jos, dar demonstrati ca sunteti mai destept ca el. Cu doua clase peste. Nu va mai puneti cu mintea nebunului. Pentru ca nu se termina suferinta tarii odata cu plecarea lui, ori a politrucilor lui. Ci atunci cand oamenii pe care ii veti alege sa se ocupe de reparatia tarii, asa cum lasati sa se inteleaga ca vreti sa faceti, sa se ocupe de asta si nu de alte mismasuri si furtisaguri precum predecesorii. Orice padure are uscaturile ei si din nefericire, multi sunt si in USL, veniti taman din PDL. Cu toata parerea de rau va spun asta, desi dvs o stiti mai bine.

  Cu stima,

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 10:53 am #

   „Istoria îşi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se” Nicolae Iorga

   • NICU DIN ARDEAL August 20, 2012 at 9:49 pm #

    draga domnule RUSINICA TRSTOIU,daca tot vorbesti in pilde sa iti spun eun o pilda: un lup prinde o oaie (lupul=ILIESCU IN 1989,oaia=ROMANIA) .vazand oaia prinsa au venit alti lupi sa o sfasie (CONSTANTINESCU ,BASESCU,FMI,UE,NATO ,PONTA,ANTONESCU samd.),degeaba striga oaia disperata dupa ajutor ca ciobanii (NOI POPORUL)dorm sau prefera sa isi vada de treburile lor fiecare lasand oaia unul in seama celuilalt. Oaia moare pana la urma si ce mai e de facut ? Daca tot a murit lasa lupii sa se bata pe ea ca oricum nu le ajunge si pana la urma se vor omori intre ei pana va ramane unul singur si crede-ma, mult mai usor e sa starpesti un lup decat o haita intreaga ! P.S. Haideti sa nu-i amestecam pe marii romani ca IORGA,MARIN SORESCU etc. in balacareala asta, ca noi cu manuta noastra ne-am facut-o intelegand gresit democratia pentru care au murit deopotriva tineri si batrani in 1989 si se pare ca au murit degeaba si lasand toti netrebnicii sa si bata joc de tara asta in folosul lor ! Daca v-am suparat imi cer scuze dar eu asa vad realitatea din ziua de azi !

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 22, 2012 at 11:32 am #

    DRAGĂ NICU, DIN ARDEAL sunt şi eu. Rezumând spusele dv: “lupul schimbă părul, dar năravul ba!”. Aveţi dreptate şi în legătură cu “oaia” care „a murit” fără să înţeleagă democraţia şi că au murit tineri şi bătrâni în ‘89. Dacă nu doriţi să-i amestecăm pe marii români în problemele noastre, pe Winston Churchill îl putem amesteca? El spunea : „toţi se împiedică de adevăr, dar cei mai mulţi doar se ridică şi trec mai departe”, iar Alphonse Allais: “nu orcine poate să mănânce iarbă şi să dea lapte”.

 69. CATALIN August 19, 2012 at 1:43 pm #

  domnule prim ministru.ma numesc catalin sunt din Suceava si as avea si eu niste intrebari la care as vrea sa imi ras dak putetii bine inteles.prima este taxa de prima inmatriculare.cum as putea eu sa imi imatriculez masina,taxa fin de 9710 ron eu avand o pensi de boala de doar 234 ron.a doua ar fii.pensiile de boala (handicap)nu mai cresc.cum as putea trai eu cu o pensie de 234 ron sami fac o casa sau sami intemeiez o familie.ma intereb ca un simplu cetatean al acestei tari dak cei ce nen conduc ar putea trai cu 234 ron pe luna.astept un ras dak puteti sami raspundeti.VA MULTUMESC

 70. Atena August 19, 2012 at 1:49 pm #

  SCHIMBATI-I ODATA PE KOVESI SI MORAR.
  NU VA MAI UITATI IN GURA LUI BAROSSO SI MERKEL SI GORDON
  SA-SI VADA DE ALE LOR SI SA NE LASE IN PACE

  DACA SE INTOARCE BASESCU O SA II TINETI TOTI DE URAT LUI ADRIAN NASTASE

  • ZOE, fii barbata ! August 21, 2012 at 9:43 am #

   Da… la fel spera si Lapusneanu, ” de ma voi scula pre multi am sa popesc si eu” numai ca nu i-au iesit pasentele. Ar vrea el basescu sa-i trimita lânga Nastase pe toti cei care i-se opun, dar noi unde sa fim în timpul asta ?! Poate sa fim plecati de acasa ! Mai era unul care zicea ca va cadea el când va face plopul pere si rachita micsunele si s-a întâmplat minunea, iar el a servit plumb la prânz în loc de Caviar. Asa ca, never say never !

 71. moromete August 19, 2012 at 1:52 pm #

  S-a facut o intreaga tevatura
  PDL-ul -tipa tare si urla
  Nu-i convine *realitatea * din LISTE
  Si ne trimite pe *alte piste*
  Dar LEGEA e LEGE pentru oricine
  Si pentru PDL/ CCR- procurori si pentru multime
  Asfel ca REFERENDUMUL – validat de CCR /popor
  V-a fi pentru T.B. precum * ULTIMUL VAPOR* .
  La plecare i-ti *multumim d-le presedinte
  Ca ne-ai fost *C -jucator si *parinte*
  Ne-ai ametit , ne-ai biciuit si incurcat
  Acum cu totii i-ti multumim –Ca ai plecat.

 72. beze August 19, 2012 at 2:38 pm #

  Daca este deja succes la Hidroelectrica va loc sa anuntati iesirea din insolventa si listarea pe bursa.
  Apoi, puneti si restul companiilor pe bursa sa aflam ce se intimpla si la celelalte.
  O tara fara o piata de capital dezvoltata va ramine subdezvoltata economic si romanii vor fi doar niste platitori de rate

 73. nu vreau August 19, 2012 at 3:02 pm #

  cand veti veni cu rezultatele referendumului, veniti cu si Legile care Prevad Clar in Text, ca acei oameni scosi din Liste, sunt pe Drept scosi si legea spune clar.

  in acest fel, voi USL-ul veti avea castig de cauza, veti avea cu ce sa le dati peste Gura celor din PDL-u si nu numai

 74. Ionică August 19, 2012 at 3:28 pm #

  Ardei pe corupţi!

 75. KDE August 19, 2012 at 3:51 pm #

  “As incepe cu ceea ce cred ca este cea mai mare realizare a guvernarii actuale – oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica”
  Cea mai mare realizare ar fi daca am trece de la vechile tehnologii de generare a electricitatii (bazate pe cunostintele de la sf. sec XiX) la obtinerea ei din surse neconventionale care nu se bazeaza pe combustibili sau un agent limitativ (apa, vant, materiale radioactive). A se vedea tehnologiile lui Tesla, Bedini, Moray, Searl. Si mai nou avem si cativa romani care au produs asa ceva. Altfel ramanem la acelasi nivel si ne invartim in cerc!

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 10:59 am #

   Un cadru economic atractiv pentru investitori.

 76. Theodora August 19, 2012 at 4:30 pm #

  Adevarata lovitura de stat o da Basescu care a inlocuit tancurile de pe strada cu o armata de procurori.
  Procurorii merg pe strazi, ii opresc pe oamenii pe care ii intalnesc, ii intreaba cum ii cheama si completeaza citatiile in alb???!!!
  Pe surse se pare ca aproape 2 milioane de oameni au fost scosi de pe listele electorale permanente.
  Referendumul este valid , iar Basescu trebuie sa plece!
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/19/in-numele-independenteti-justitiei-adevarata-lovitura-de-stat-se-da-cu-procurori-in-loc-de-tancuri-aproape-2-milioane-de-oameni-au-fost-scosi-de-pe-listele-electorale-permanente-basescu-si-sleat/

 77. fan usl August 19, 2012 at 5:33 pm #

  Va multumesc pentru lupta pe care o duceti impotriva acestor hoti.

  Pentru completare va sugerez si furtul unor spitale ca de exemplu cazul prezentat la

  http://www.mediafax.ro/social/fostul-spital-din-plopeni-prahova-dat-in-folosinta-gratuita-unei-firme-private-la-o-luna-dupa-in

  chidere-9486721.Dupa banii investiti de la bugetul de stat pentru dotarea spitalului el a fost “privatizat” fara a fi nevoie

  de nici un leu ca investitie.

  Ce sa facem , investitorii romani sunt mai saraci.
  Dar cine este Draghici?.
  Prezentare proprie pe http://ro.linkedin.com/pub/mircea-draghici/44/193/b98.
  “Chairman of the Board and Owner
  Dentirad Hospital Group
  December 2010 – Present (1 year 5 months) Prahova County, Romania
  CEO and Owner
  Sunrise Medical Clinic
  September 2005 – Present (6 years 8 months) Prahova County, Romania
  CEO and Owner
  Clinica Medicala Dentirad
  January 2000 – Present (12 years 4 months) Prahova County, Romania”.
  Un tip sarac nu-i asa? … Owner

  Sa vedem mai departe http://www.republicanul.ro/index.php?act=show&id=articolel&ids=1058 suma investita la o singura locatie –

  “Dr Mircea Drăghici şi Mariana Gîdiuţă, 1,3 milioane de euro într-un sediu modern, situat în cartierul Albert (str. Republicii

  nr. 301)”.
  Cum poate sa plateasca oare chirie la Plopeni cind a strins si ultimul banut si ia investit impreuna cu sotia sa ?
  Asa au reusit sa “construiasca” Dentirad Hospital Group format din Spital Plopeni; Clinica Plopeni; Clinica Sunrise; Clinica

  Stomatologie; Clinica Ginecologie; Clinica Timken; Clinica Goruna; Clinica Brazi; Clinica Urlati; Clinica Ceptura; Laborator

  Clinic.

  Deci un om muncitor si mai ales nederanjat de procurori ca sa-l intrerupa , Doamne fereste, din stringerea “Clinicilor”.

 78. protestatarul August 19, 2012 at 6:32 pm #

  bine,Victoras.v-ati tinut de cuvant cu multe chestii.dar ati promis ca veti apara de posibilele represalii pe cei care au votat la referendum contra lui Base.in domeniul asta ce ati facut?iti reamintesc faptul ca,de la tribuna,la ultimul miting organizat,Ceausescu promitea inca o suta de lei la salarii si pensii si a vizitat Targoviste apoi.deci,pt libertatea noastra,pt care au murit atatia oameni in `89 si inainte,in prigoana continua,ce ati facut?chiar calcati in picioare sangele eroilor?noi,iesind in strada,am dat jos guvernul de mascarici al lui Boc;voi trebuia sa scapati tara asta definitiv de teroare.asta,cel mai important lucru,nu ati facut-o.de ce?daca noi vom iesi din nou in strada,sigur nu va fi bine nici pt voi,din USL.crede-ma,ne-am saturat…

 79. Lucian August 19, 2012 at 8:02 pm #

  Da, domnule Ponta!sunt chiar Lucian Duta fostul presedinte al CNAS !mi-am propus sa va scriu in acest fel pt ca am considerat ca este cel mai bun mod de a va da o replica barbateasca si sincera!nu vorbind la tv in emisiuni aranjate ,nu calomniind,nu mintind!sunt convins ca veți fi atent la ce va voi spune si poate,intr-o zi va veti schimba!in bine,sper!dar,pt a te schimba ,mai întâi trebuie sa te eliberezi de povara minciunii si a urii pe care cu greu cred ca o suportati in fiecare minut al existentei Dvs efemere in functia de prim-ministru!nu minciuna,nu ura,nu impostura ,este solutia!Treziti-va domnule prim-ministruasumati-va greselile,deveniti mai bun,fiti cinstit,renuntati la impostura,si poate….veti deveni mai fericit!succes!

  • Ruşinică Tristoiu August 20, 2012 at 11:02 am #

   „Ştiu că sunt prost. Dar când mă uit în jur, prind curaj”. Ion Creangă

  • Stefan August 20, 2012 at 1:32 pm #

   Nu ai sa vezi domnule, asta nu stie ce e aia cinstea si responsabilitatea. Nu vezi ce a facut din tara asta? Rasul Europei!

 80. Toni August 19, 2012 at 8:09 pm #

  Ma intrebam ce fac procurorii cu toate declaratiile luate de prin sate. Cred ca se pregatesc de un raport catre Comisia de la Venetia. De ce nu chemati oamenii care au votat la referendum sa dea declaratii la sediile USL din tara precum ca au votat? In acest fel poate si USL sa prezinte un raport Comisiei de la Venetia. Eu vin si dau declaratie ca am votat. Asa poate si Comisia sa ne numere si sa se convinga.

  • Constantin August 19, 2012 at 10:49 pm #

   Dar cum facem cu mortii care au votat? Invocam seria “INTOARCEREA CADAVRELOR VII” ?Necunoasterea sau nerecunoasterea tuturor datelor problemei nu pot fi folosite ca scuza,asta in cazul unui joc cinstit,dar numai despre asta nu mai poate fi vorba in Romania de azi.

  • George August 20, 2012 at 11:36 am #

   Dar de ce trebuie neaparat sa dati raporturi la Venetia?

 81. Marian August 19, 2012 at 9:03 pm #

  Daca ramane coplata la sanatate propusa de PDL, atunci nu s-a inteles nimic din situatia catrastofala a fiecarui cetatean, chiar daca sistemul pare ca s-ar revigora!
  La sanatate nu se pune problema castigului financiar!
  PSD-ul ar trebui sa se gandeasca la asta, sa nu cedeze aici , ca la cota unica (care defavorizeaza marea masa, in ciuda promisiunilor PSD)!
  PSD si d-le PONTA, ganditi-va ca santeti partid de stanga, daca nu, abandonati doctrina, faceti pe plac altora, pentru propria putere!

 82. Stefan August 19, 2012 at 11:58 pm #

  Intrebare!Pe care lista electorala va apare Nadia Comaneci?Inteleg ca mai mai nou trebuie sa treaca pe alta lista.O fi renuntat la cetatenia romana? Nu avem nevoie de astfel de cetateni romani?
  Si asta numai ca sa va iasa numaratoarea.
  Rusine.

  • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 9:30 am #

   „Nu este nici o ruşine să te naşti prost. Ruşine e să mori prost” – Marin Sorescu

 83. Nu conteaza August 20, 2012 at 12:10 am #

  Bine, bine. Am inteles cu e cu Hidroelectrica.
  DAR CU BASESCU CUM RAMINE?
  CA SUNTEM 7.4 MILIOANE CARE NU VREM SA COABITAM CU EL?
  SAU TREBUIE SA IESIM TOTI ASTIA 7.4 MILIOANE IN STRADA CA SA FIM INTELESI?
  LA INTREBAREA ASTA CAND NE RASPUNDETI?

  • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 9:28 am #

   De ce-i e frică nu scapă boicotacu!

 84. Sibilla August 20, 2012 at 1:16 am #

  LUNI 20 AUGUST ORA 18.00 – PICHETARE A CCR – PALATUL PARLAMENTULUI- IN CALEA 13 SEPTEMBRIE

  MARTI 21 AUGUST ORA 10.00 – PICHETARE A CCR – PALATUL PARLAMENTULUI – IN CALEA 13 SEPTEMBRIE

  * PENTRU ACESTE PICHETARI EXISTA AUTORIZATIE DE LA PRIMARIA CAPITALEI

 85. Sibilla August 20, 2012 at 1:17 am #

  Conform Legii Nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, Art.12., Aliniatul 1: “Şedinţele de judecată sunt publice, în afară de cazul în care, din motive întemeiate, Curtea hotărăşte altfel.”.
  În virtutea acestui lucru vă cerem ca ședința CCR din data de 21 August 2012 să fie filmată, transmisă în direct de televiziuni și să se permită participarea unor reprezentanți ai poporului la dezbateri. Vă cerem aceste lucruri pentru a se elimina orice suspiciune despre modul în care veți lua o decizie care va hotărâ soarta țării pentru următorii doi ani.
  http://www.petitieonline.com/cerem_ccr_transmiterea_la_tv_a_sedintei_din_data_de_21082012

 86. bluetux August 20, 2012 at 9:03 am #

  Mai e un adevarat “jaf” care trebuie oprit: majorarea permanenta si fara logica a preturilor la carburanti. Asta distruge economia oricarei tari, amplifica inflatia in permanenta.

  Despre suspendarea “presedintelui jucator”: nu trebuia renuntat la anularea cvorumului la referendum, asa cum e in toata UE; nimeni nu poate spune exact cati alegatori sunt, asa ca nici 50 % +1 nu se poate calcula… Rezultatul e singurul care conteaza: 87 la 11, Basescu e istorie…

 87. Sergiu August 20, 2012 at 9:23 am #

  Esti jalnic Victor!!!!!!au trecut 100 zile de cand nivelul de trai in Romania a scazut foarte mult!!!!!!! Ti-ai batut joc de romani si i-ai manipulat mintindu-i ca o vor duce mai bine, ca sa iti salvezi prietenii de la parnaie. Lasa-neeeeeeeee!!!!!!

  • NICU DIN ARDEAL August 20, 2012 at 9:59 pm #

   ADEVAR GRAIESTI i

  • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 9:26 am #

   „Două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană. Dar eu nu sunt sigur în privinţa universului” – Albert Einstein

 88. Mihaela August 20, 2012 at 11:07 am #

  Toate aceste intamplari au scos la iveala foarte multe nereguli si felul in care ne-a transformat basescu in sclavi .de aceea salut curajul USL .Bravo voua !!! revenirea lui ala la Cotroceni ar crea un precedent acela ca el poate sa faca ce vrea sa comita infractiuni in masa ,deci de cand a inceput si pana acum acesta comite infractiuni GRAVE.
  M a rog La Dumnezeu sa va dea putere sa faceti dreptate si sa avem si noi liniste .va mai scriu un sfat:IMPORTANT este relatia bilaterala de parteneriat dintre institutiile statului si societatea civila ,cand aceasta relatie nu exista apar probleme mari .Nu uitati !!!

 89. anca August 20, 2012 at 11:33 am #

  in concluzie, parlamentarii USL si europarlamentarii USL sunt (in mare parte) in vacanta, iar aceasta vacanta e mai importanta decit prezentul si viitorul natiei romane. va rog, nu va mai lasati santajati de UDMR. va rog, nu mai folositi expresia “parteneri externi”. si UE, si SUA, pina acum s-au comportat ca niste stapini, nu ca niste parteneri. si USl, in consecinta, s-a comportat ca un slujbas, ca un servitor al UE si SUA.
  nu mai amanetati viitorul romanilor, copii si adulti, in favoarea carierilor voastre politice. nu sunt genul de roman care viseaza la mega masini, mega vila, mega mobile, mega conturi bancare, mega vacante de lux. sunt genul de roman, care din salariu, doreste sa traiasca decent si normal, care doreste sa-i fie protejate micile proprietati, care doreste sa nu suporte pierderile camatarilor (bancilor). sunt romanul care nu-si doreste un presedinte plin de ura si dispret, care nu-si doreste niste conducatori care sa-mi ofere doar doua variante: ori pleci din tara ta, ori mori umilit si in chinuri in tara ta.

 90. ZORRO August 20, 2012 at 11:55 am #

  Oamenii lui Blejnar încă ocupă funcţii importante în finanţe
  Milionarul ANAF, Marius Gaga, şef la Administraţia Finanţelor Publice București

 91. justitiaru August 20, 2012 at 11:57 am #

  D-le Ponta
  Cred ca lucrurile sunt f. clare si este momentul adevarului si al faptelor.
  Adevarul nu mai trebuie repetat, adevarul trebuie facut.

 92. ZORRO August 20, 2012 at 11:58 am #

  Aseara, foarte idignata Dragotescu spunea ca va da alte poze cu Mona Pivniceru

  Daca lasa indignarea poate da si date despre dosarul de coruptie ijn care este inculpata mama lui Striblea

 93. anca August 20, 2012 at 12:21 pm #

  domnule Ponta, Romania nu e proprietatea PDL-ului sau a lui Base.
  nu este nici proprietatea dumneavoastra.
  am ajuns, datorita “corectitudinii politice” ca minoritarii sa fie mai protejati decit majoritatea, ca minoritarii sa aiba mai multe drepturi decit majoritatea. am ajuns ca pensionarii (care nu reprezinta prezentul si viitorul tarii) sa o duca mult mai bine decit oamenii activi. de pensionari le pasa poliicienilor mai mult decit le pasa de forta de munca si de copii. , da, si Antenei 3 ii pasa mult de pensionari pentru ca toate vedetele de pe sticla au parintii sau bunicii pensionari.
  da, pensionarii reprezinta o parte importanta din populatia cu drept de vot, un segment usor de manipulat si reprezinta o categorie disciplinata la vot. la referendum, in CT, pensionarii au stat in casa, in timp ce Mazare era ocupat cu indeplinirea diverselor lui fantezii, pe banii oamenilor. Mazare e un fel de Udrea masculin, din partea USL.
  sincer, nu mai am nici o speranta de viitor pentru Romania.
  pe timpul meu biologic, Basescu deja inseamna prea mult.
  de ce ati dorit puterea?
  pentru coabitare cu Base?
  eu, cetatean roman, nu doresc coabitarea cu Base.

  • Nicolae August 20, 2012 at 5:56 pm #

   Va rugam sa nu ne distrugeti Cazinoul din Constanta in destrabalarea unui primar PSD.

  • Dumitru August 20, 2012 at 9:32 pm #

   Asta inseamna ca pensionarii vor vota fanteziile .Ramine de vazut de ce.

 94. carmen August 20, 2012 at 2:02 pm #

  mult succes !!!

 95. Theodora August 20, 2012 at 2:54 pm #

  De ce au fugit procurorii de ziaristii de la Antena 3? Procurorii sunt obligati sa se legitimeze. Va sfatuiesc sa verificati daca persoanele care intra in curtea sau in casa dumneavoastra sunt procurori sau nu

  Atentie!!!! – Nu sunati la numarul de telefon pe care vi-l dau ei. Sunati la informatii si aflati dumneavoastra numarul de telefon al insititutiei la care procurorii spun ca lucreaza.

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/20/de-ce-au-fugit-procurorii-de-ziaristii-de-la-antena-3-procurorii-sunt-obligati-sa-se-legitimeze-va-sfatuiesc-sa-verificati-daca-persoanele-care-intra-in-curtea-sau-in-casa-dumneavoastra-sunt-procuro/

  • Miorlau August 20, 2012 at 9:29 pm #

   Vrei sa spui ca guvernul va suna la informatii ca sa legitimeze membrii guvernului care intra in curtea domnului Ponta. Sa cumpere un pitbul.

  • Constantin August 20, 2012 at 10:05 pm #

   Nici nu-si da seama d-ul Premier ce serviciu a facut cu aceasta ocazie intregului popor care a fost anchetat permanent in aceasta maniera de procurori,inclusiv de domnia sa in perioada cat a functionat la Parchet,dar se vede treaba ca nimeni nu vrea sa recunoasca acest lucru.Doar daca ai cunostinte minime de drept iti angajezi un avocat pregatit sa lupte cu armele acestei institutii care,culmea,nu a fost inventata in regimul Basescu.Oamenii care au votat o singura data nu au nici un stres atata timp cat nu se induce o tensiune falsa.Si vreti sa mai auziti ceva?toti cei 7,4 milioane de cetateni care au mers si au votat DA isi rezerva dreptul de a nu se prezenta la vot atunci cand nu au pe cine sa aleaga si atunci devin si ei la fel de “iresponsabili” ca cei care au boicotat referendum-ul pentru ca au considerat ca “tara arde si Crinut se piaptana”.

  • Adi August 21, 2012 at 11:50 am #

   Au vazut crocodilul. Erau sensibili.

 96. Cornu August 20, 2012 at 6:13 pm #

  Un reporter de la France Press v-a pus o intrebare in mod obsesiv:
  – ce lege mentioneaza ca cei 3.052.397 persoane rezidente in strainatate trebuie scosi de pe listele electorale permanente ?

  Raspuns
  OUG 97/2005 republicata 2011 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani. Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 719 din 12 octombrie 2011

  Art. 26 (2) Cetatenii romani nu pot avea in acelasi timp decat un singur domiciliu si/sau o singura resedinta. In cazul in care acestia detin mai multe locuinte, isi pot stabili domiciliul sau resedinta in oricare dintre ele

  Art. 27 (1) Domiciliul persoanei fizice este acolo unde aceasta declara ca are locuinta principala

  Art. 30 Resedinta este acolo unde persoana fizica declara ca are locuinta secundara, alta decat cea de domiciliu

  Art. 31 (1) Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.
  (2) Mentiunea de stabilire a resedintei se acorda pentru perioada solicitata, dar nu mai mare de un an, si are valabilitate pe timpul cat persoana locuieste in mod efectiv la adresa declarata ca resedinta. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita inscrierea unei noi mentiuni de stabilire a resedintei.

  Art. 39 (1) Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrierea in cartea de imobil la noua locuinta in termen de 15 zile de la mutare

  • Constantin August 21, 2012 at 8:59 pm #

   Nimeni nu a dorit sa explice ce este cu listele electorale suplimentare si ce legatura au acestea cu cele permanente.Toti cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani au dreptul prin lege sa voteze si trebuie sa figureze pe listele electorale permanente indiferent de tara de resedinta,asta in cazul alegerii sau referendum-ului de demitere a presedintelui tarii ai caror cetateni sunt.Prezenta pe lista permanenta este necesara pentru a se putea face confruntarea listei suplimentare cu un reper.USL-istii risca sa ramana asa daca mai fac mult pe prostii.

 97. MIO August 20, 2012 at 8:00 pm #

  Eu va iubesc f. mult si va apreciez toate eforturile. Va rog sa anulati legea sau H.G prin care basescu si-a atribuit atatea drepturi dupa plecarea de la Cotroceni. El este disperat ca pierde aceste drepturi si pe de alta parte ii este frica de dosarele care il asteapta.
  Eu sper din toata inima sa nu se mai intoarca niciodata si sa nu-l lasati sa obtina iminitatea internationala despre care s-a vorbit la Realitatea TV va doresc toata bafta din lume.

 98. Mihaela August 20, 2012 at 11:57 pm #

  Doresc sa ineapa anchetarea imediata a PRIMARIEI SEC 4,si nu a procurorilor care-si fac datoria fie ca va place fie ca nu va place.In aceasta primarie se incrimineaza oameni nevinovati,care sunt maltratati si nu li se spune adevarul,se constituie din angajati primariei si un reprezentant de la paza si protectie ca sa-i forteze sa recunoasca fapte neadevarate,urand sa fie INCATUSATI ,citat di partea institutiei.Dumneavoastra stiti cum procedeaza primarii USL,DE ACEEIA NU DORITI ANCHETAREA LOR.Eu sunt apolitic dar din 2009,am inceput s partidelora vad fata tuturor
  Va rog incepeti curatenia in ROMANIA,de la USL,oameni dumneavoastra in teritoriu

  • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 4:47 pm #

   Inteleptul care se infurie, inceteaza sa fie intelept – Sun Tzu

 99. Claudiu_PT August 21, 2012 at 2:05 am #

  Ne-am saturat de toate hotiile, nu numai ca ii inlaturati de la putere, ar trebui trimisi la inchisoare !!!

 100. costel c August 21, 2012 at 10:46 am #

  da, este fb ca au fost stopate cateva jafuri(cum spui tu), dar in rest ???????????, nimic. sa se vada pt cei lupta asta (realizari fara platit polite), —–retrocedari?, nimic…..privatizari?, nimic…..tva micsorat la produsele de baza?, ….nimic. avem pib-ul cel mai mic din ue, iar preturile la alimentele de baza, egale sau mai mari decat la cei din vest!!!!?, si asta neraportandune la venitul inregistrat de muncitorul din vest!! asta doare!!  si voi umblati numai sa va razbunati, fara sa tineti cont ca noi altceva astepatam de la voi!  in ritmul asta nu se stie ceo sa fie in septembrie aveti grija ca pierdeti capital electoral oamenii asteapta sa vada schimbarea promisa de voi, nu luptele, mazilirile si acuzatiile indreptate impotriva vechi guvernari, treceti la fapte infiintati locuri de munca, –nu sa dati oameni afara pt ai plati somajul, caci nati facut nimic asa cei care sunt in varsta si au varsta de pensionare (cea veche) pensionatiii, ca avem tineri care au terminat o facultate si nau unde muncii –si sa sti ca tinerii sunt mult mai eficienti decat cei care au o varsta innaintata. cam asta ar fi o parte din ce ar trebui sa faceti. restul va “descurcati”voi sa auzim de bine costel 0729600847

  ________________________________

 101. adrian August 21, 2012 at 10:55 am #

  Domnule Prim-Minisru,sunteti tanar,asta imi place,inseamna ca tineti la “tavaleala”scuze de expresie,vreau doar sa va rog,pe dvs si pe d-nul Antonescu sa dati dovada acelor milioane de oameni care va sustin,ca nu au gresit . Daca considerati ca nu puteti castiga aceasta mizera batalie,domnilor gasiti altii mai determinati.
  PS As fi foarte incantat sa fiti dvs acela.
  Va cred si va sustin cu respect si infrigurare

  • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 4:42 pm #

   Armata de iepuri condusa de un leu este mai redutabila decat o armata de lei condusa de un iepure – Plutarh

 102. justitiaru August 21, 2012 at 11:49 am #

  D-le Ponta

  1)Propun adoptarea dictonului “Nihil sine Deo” ca motto al USL
  Acest dicton mi se pare esential in confruntarea pe care o duceti cu marile forte ale Raului.Fara determinarea provenita din credinta ca aveti de indeplinit o misiune divina si ca actionati in virtutea ei si cu ajutorul proniei ceresti nu puteti izabndi(in opinia mea)
  2)Constatam in toiul unei confruntari politice teribile care se desfasoara pe plan intern ,international si al mediei, ca aveti mari lacune organizatorice care impieteaza asupra sanselor de succes:
  a)lipsa de recunoastere internationala a USL este mai mult ca evidenta si este rezultatul faptului ca de la constituirea sa si pana la investirea guvernului Ponta activitatea diplomatica USL a fost aproape NULA.
  Regele Mihai,D-l Geoana,Petre Roman,D-l Tariceanu nu ii vedem actionand in acest sens. Lipsa de actiune in acest domeniu critic este evidenta.
  b)Desi a fost evident ca nu s-a obtinut cvorunul stabilit initial de 9 mil de voturi din cauza boicotului etnicilor maghiar,nu ati tras invatamintele care se impuneau.TB s-a dus in secuime inaintea hotararii CCR,se spune pentru a influenta judecatorul UDMR,dar ce a facut in aceste zile USL pe aceasta directie?
  De ani de zile incerc sa promovez ideea necesitatii imperioase a cooptarii UDMR in USL.Proiectul Johannis a fost o initiativa abndonata in mod gresit..Desigur un acord cu UDMR ar impune un proiect comun la care natiunea romana trebuie sa plateasca un pret politic.Dar acest pret oricum va fi platit ,fie ca TB va fi negociatorul fie USL.Nu intamplator Hunor a avut acele declaratii tocmai in zilele in care TB era in secuime.Cine nu tine seama de realitatile politice nu poate reusi.Deocamdata chiar si in aceasta conjunctura TB isi joaca “cartile” mai exact.Este inadmisibil.
  c)Nici macar acum nu se vede o coordonare clara a mesajelor vorbitorilor USL,fata de purtatorii de cuvant portocalii.
  In tabara noastra fiecare vorbeste cum il taie capul pe cand in tabara lor este evident ca sunt stabilite linii de actiune,fie absurde ,pe care pedaleaza la infinit. Prin aceasta tactica hoata au reusit sa-si impuna tematica in atentia opiniei publice si a CCR.
  De ex de saptamani incearca(si reusesc) sa genereze confuzia ca excluderea romanilor din starinatate de pe listele permanente este echivalenta cu lipsirea drepului la vot.
  Dv dar si altii v-ati lasat atrasi in acest joc (in bataie de joc !).Nu realizati ca sunteti luati de fraieri si va lasati angrenati in jocul lor in loc sa-l contracarati ?
  d)Desi asistam de ani de zile la jocul politic agresiv si abuziv al lui TB si al acolitilor sai ,culminand cu “desantul “procurorilor”, USL nu trage invatasmintele si continua sa se comporte fie cu pasivitate fie cu naivitate institutionala (ca in cazul Pivniceru,al listelor,al asediului procurorilor).va gasiti in permanenta defensiva la atacurile mediatice iar reactiile sunt extrem de intarziate si neconvingatoare.Acest gen de comportament politic este o reteta a esecului in actuala conjuncrura si cu asemenea adversari determinati si fara scrupule.
  Problema justitie era cunoscuta de ani de zile ca fiind fieful lui TB si cu toate astea nu a fost numit un ministru al justitiei cu c…e de la inceput.Corlatean a fost un esec total(nici la externe nu are nici o sansa in opinia mea).De ce nu a fost numita Norica Nicolai ? De ce nu s-a apelat la Pivniceru de la inceput ? Daca D-na Pivniceru este de acord sa-si dea demisia ce mai asteptati?Asteptati ca CSM si securistii sa torpileze numirea ? Asteptati sa revina TB la cotroceni ca sa nu o mai numeasca ? Dupa actiunea “blitz” am avut impresia ca intelegeti cum trebuie procedat ,dar continuarea afost deplorabila.
  Actionati cu ralanti-ul fata de cei din partea adversa.Cu acest tip de reactii intarziate nu aveti sanse.
  Admit ca USL a inregistrat progrese,dar total insuficiente.Aveti in fata un adversar puternic care are aliati puternici.
  Cine vrea sa castige un”meci politic” trebuie sa-si ridicei nivelul de joc peste cel al adversarului, sa fie in permanenta ofensiva, sa nu faca greseli(in special in momente critice).Ca la tenis.

  • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 4:40 pm #

   Cu cat omul gandeste mai putin cu atat vorbeste mai mult.

   • justitiaru August 22, 2012 at 12:17 am #

    Da, sunt cei care tac si fac …numai escrocherii
    E vorba de pedisti

 103. victor2011 August 21, 2012 at 12:03 pm #

  FACETI CEVA PENTRU ECONOMIE. ROMANILOR LE TREBUIE LOCURI DE MUNCA NU PROMISIUNI ALE POLITRUCILOR DE LA BUCURESTI. MASURI ECONOMICE ACTIVE. SINT FIRME CARE AU DAT FALIMENT, SINT NUMAI MALLURI CARE NU PRODUC NIMIC. BAGATI PEDEAPSA CU MOARTEA PENTRU CORUPTIE CUM AU FACUT CHINEZII. NU ESTE IMPORTANT SA VA CERTATI INTRE VOI IMPORTANTA ESTE ROMANIA FIINDCA ROMANII NU VOR MURI IN SCHIMB POLITICIENII SE VOR CARA DACA IES ROMANII IN STRADA SI LI SE TERMINA RABDAREA. VENITI CU MASURI ECONOMICE .

 104. justitiaru August 21, 2012 at 12:21 pm #

  D-le Ponta
  Cei din USL se comporata ca niste fraieri fata de unii care isi bat joc de ei pe fata.
  Ei evident ca CSM au primit ordin sa torpileze numirea lui Pivniseru pe orice cai si USL a intrat in jocul lor.E inteligent ?
  Cand ti se pun bariere artificiale cu rea intentie si esti luat la misto pe niste chestii procedurale absurde trebuie sa actionezi in consecinta.
  In opinia mea D-na Pivniceru trebuie sa-si depuna demisia la Presedentie , Crin trebuie sa ia act si sa decreteze retargerea din magistratura,decizia sa fie publicata in MO si sa o numeasca ministru al Justitiei.Dupa aceea CSM sunt invitati sa ia la cunostiinta cand au chef de demisie. Trebuie pusi in fata FAPTULUI IMPLINIT
  Daca e o problema, de ce nu o numiti ministru pe Norica Nicolai ?

  • Anca August 21, 2012 at 1:48 pm #

   Este incredibil ce se intampla – sa se intoarca! Cum este posibil asa ceva?! Am votat, dar se pare ca nu conteaza votul nostru! Totul este o mascarada, dar pana la urma va plati pentru tot! Trebuie sa faceti ceva sa-l opriti sa se mai intoarca – nu mai are ce cauta in fruntea tarii! Oamenii trebuie sa lupte pana la capat – asa cum a facut el – sa iasa in strada!

   • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 4:09 pm #

    Dacă-ţi cunoşti adversarul, poţi câştiga multe bătălii, dar numai dacă te cunoşti pe tine poţi câştiga războiul – Sun Tzu

 105. paulmuresan2 August 21, 2012 at 12:55 pm #

  LOVITURA DE STAT A EŞUAT.

  • veta666 August 21, 2012 at 1:25 pm #

   O balena a esuat!!!
   Aspazia cojocariu!!!
   A castigat la masa verde.. Ne-a vandut tara americanule, si tu RETARDULE BĀSAC TE BUCURI!!!!!!

   • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 4:02 pm #

    Începând cu o anumită vârstă, femeile se cred fetiţe – Henri Jeonson

   • Constantin August 21, 2012 at 5:58 pm #

    Pazea!Vocabular strict usl-ist.Se vede treaba ca nu prea agreezi persoanele cu handicap.Si-atunci de ce sustii miscarea usl-ista?O lectie pentru a ironiza la modul elevat,asa cumii sade bine unei “doamne”!

  • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 4:00 pm #

   „Ştiu că sunt prost. Dar când mă uit în jur, prind curaj” – Ion Creangă

   • veta666 August 21, 2012 at 6:18 pm #

    Si bostorogii ce se cred? Filosofi!

   • tiberiuretu August 22, 2012 at 12:20 am #

    Bravo, esti un prost curajos
    “prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul”

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 4:23 pm #

    veta999: Si tacuisses, philosophus mansises (lat.) – „Daca taceai, filosof ramâneai” – Boethius, “De consolatione philosophiae”.

 106. veta666 August 21, 2012 at 1:30 pm #

  SI TU PONTA!
  L-AI SUSTINUT SI LAUDAT PE RUS!
  AI ACCEPTAT PORUNCILE INALTEI PORTI
  ATI STIUT CU TOTII CE SE VA ONTAMLA SI TOTUSI NE-ATI TARAT LA VOT INUTIL..
  Incep sa ma intreb de care parte esti si daca imi aduc aminte ca l-au chemat pe tony blair sa tina aci conferinte despre noua ordone mondiala incep sa ma lamuresc.
  E cinstit domnule ponta???

  • Adi August 21, 2012 at 3:03 pm #

   Si nu in ultimul rind pe fondatorul PDL care se lauda pe A2 cum a preluat puterea ca sa distruga industria socialista. Petrica care grad mare in masonerie.

  • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 3:55 pm #

   Toţi se împiedică de adevăr, dar cei mai mulţi doar se ridică şi trec mai departe – Winston Churchill

   • veta666 August 21, 2012 at 6:15 pm #

    Mai cāmarā cu proverbe si filosofii… O idee proprie ceva? Un fâs, un bās..

    Bās e invicibil si vesnic.. Cred ca e dumnezeu bās! Incep sa ma inchin la el de maine..
    Romania pregateste-te de soc si groaza!!! Colectivizatea si comunismu au fost naspa??
    Hāhāhā.. Sa vedeti cum e cu globalizarea

    Da stim bās e ilegitim precum copii din flori . Si ce..

   • mert August 21, 2012 at 6:51 pm #

    Antonescu trebuia sa nu promulge legea refendumului. Dar el nu a crezut ca va fi tradat in parlament de colegi din pnl

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 4:37 pm #

   De gustibus et coloribus not disputandum (lat.) – Despre gusturi si culori nu trebuie sa discuti.

 107. Corneliu Radulescu August 21, 2012 at 1:30 pm #

  Rusine domnule Ponta! Ati distrus sperantele a 7,4 milioane de oameni prin slabiciune si incompetenta! Daca Antonescu era prim-ministru nu se intampla acest lucru! Rusine!

  • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 3:51 pm #

   Omul care nu mai are nimic de pierdut e cel mai greu de învins – Goethe

   • veta666 August 21, 2012 at 6:16 pm #

    Asa imi place

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 12:42 pm #

    Daragă vetă999. Am observat ce-ţi place: Băssssse! Vezi că ţi-am întors semnul diavolului! Poate te vei converti pe drumul cel drept! Socrate spunea: “Cunoaşte-te pe tine însuţi”. E un punct de plecare. Dacă te ajută mai mult: “Psalmul 78, Vs.15.Dumnezeul puterilor, întoarce-Te dar, caută din cer şi vezi şi cercetează via aceasta, Vs.16. Şi o desăvârşeşte pe ea, pe care a sădit-o dreapta Ta, şi pe fiul omului pe care l-ai întărit ţie”. Îţi doresc să trăieşti într-o ţară cu adevărat democrată şi asta sper să fie România.

 108. Blidaru Liviu August 21, 2012 at 2:01 pm #

  Convocati urgent Parlamentul si mobilizati parlamentarii USL si apropiatii USL, iar pentru ceilalti doar un anunt vag. Asigurati-va majoritatea, puneti juristii sa studieze legile si gasiti solutia de amendare a hotararii celor 6 judecatori aserviti lui basescu (cu litera mica). Succes pe care il asteapta 7,5 milioane de romani si nu numai.

  • Ruşinică Tristoiu August 21, 2012 at 3:56 pm #

   Disperarea este o înfrângere anticipată – Karl Jaspers

   • tiberiuretu August 22, 2012 at 12:26 am #

    Karl Jaspers se referea la disperarea lui base si a mafiei portocalii care stiu cate “schelete” ascund in dulapuri ?

   • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 12:48 pm #

    Ok! Disperare dată de cele 7,4 milioane de voturi!

 109. Salut domnule Ponta! August 21, 2012 at 3:44 pm #

  Rezistati acolo in USL!

  Asta e cel mai important, si sincer este cea mai buna campanie electorala . Cred ca aceasta decizie il favorizeaza pe domnul Antonescu pt. ca va fi preferat de alegatori.

  parerea mea este ca doamna pivniceru este ministrul propus de Crin Antonescu atunci ar trebui sa depuna juramant in fatza lui si deci de ce nu o chemati azi? demisia e un act unilateral de vointa, este libera cum s-ar spune

  o sa revin sa mai comentez tot o chestie economica

  • Salut domnule Ponta! August 21, 2012 at 3:46 pm #

   sa depuna juramant in fatza lui Crin Antonescu , nu pt. ca nu ar respecta orice presedinte , dar pt. ca asa e corect, pt. ca s-a amanat discutarea numirii dumneaei, fara voia dansei

  • mishu August 21, 2012 at 9:36 pm #

   -vere, trezeste-te din betie! ai mintea cat un out de bilbilica

 110. sorin August 21, 2012 at 4:33 pm #

  Dl pontacredeti in dumnezeu daca credeti in dumnezeu fiti realist pt ca nedreptatea sa indreptat

 111. constantin dan (@Constantin98Dan) August 21, 2012 at 4:51 pm #

  Nu cedati in fata mascaradei basiste si a presiunilor lui Gitstein – Vasinsky . 7,4 milioane de romani au iesit in plina canicula cerand alungarea individului . Nu-i dezamagiti , nu fiti atat de slabi !

 112. Adrian August 21, 2012 at 5:35 pm #

  Va salut domnule Ponta!

  A mai ramas ceva minor de facut (pe langa alte milioane de probleme majore nerezolvate in tara asta…)domnule prim-ministru!I Va rog sa vedeti ce puteti face,ca sa nu mai plateasca cetateanul de rand taxa radio si taxa tv.(TVR-ul) taxa impusa cu forta si regasita in factura de energie electrica.Este suficient ca majoritatea cetatenilor platim firmelor de cablu,chiar nu vad de ce trebuia sa platim inca o data pentru o televiziune plictisitoare si neperformanta care este pe deasupra si un instrument(sa zicem o trompeta care ne zgarie timpanele) de propaganda pentru clica basista…Va multumesc si astept de la dvs.NU un raspuns,doar O SOLUTIE CONCRETA la o nedreptate perpetuata de-a lungul anilor….

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 22, 2012 at 11:52 am #

   Şi eu sunt apreciez asta!

  • mihaela marinescu August 22, 2012 at 11:58 am #

   buna ,
   ai mare dreptate, e suficient ca dau peste ei , in timp ce caut alte programe , faptul ca ii si platesc este deja prea mult . sper sa se gaseasca solutie si la asta , cu toate ca daca ne uitam in jur ce se petrece slabe sperante .

 113. isabel64 August 21, 2012 at 5:55 pm #

  Domnule Ponta,

  Chiar va mai imaginati organizand alegerile Parlamentare? Chiar va mai imaginati o majoritate in Parlament? Cum va imaginati peste 5 luni, dar peste un an, dar peste doi?
  Eu nu ma mai pot imagina inca doi ani de-acum inainte. Ultimii doi ani au durat un secol. Am imbatranit, sunt epuizata, nu mai am perspectiva lui maine. Ma simt un gunoi cu patalama pe buletin. As fi in stare de orice negociere, numai sa se termine odata. Doar m-as stradui sa negociez cat mai bine pentru mine. Imi place mandria ca nu acceptati negocieri, dar eu nu mai impartasesc aceasta pozitie. Probabil nici nu vi se va mai oferi sansa sa negociati. Era mai usor de suportat daca toate acestea nu s-ar fi intamplat. Este ca in vorba populara, sa astepti un an si o zi. Ziua aceea este mai lunga decat un an si dupa acea zi este imposibil sa mai ai rabdare. Nu imi cereti rabdare. Nu mai am timp in fata. Aproape ca imi este egal ce se va intampla. Daca repede nu se schimba ceva fundamental, nu prea mai vine lumea la vot. Nu mai are putere. De prea multe ori sa fii perdant, este un risc prea mare sa te mai duci inca o data de buna voie ca tot sa pierzi. Sunt prea multi ani de cand nu am mai castigat. Nimic.

 114. anonim August 21, 2012 at 6:48 pm #

  ,,Atit timp cit exista stat , nu exista libertate. Cind va exista libertate, nu va mai exista stat”

 115. mert August 21, 2012 at 6:53 pm #

  Procurorul Ceort care este un acolit al lui macovei vrea la MAE.

  Sa nu-l primeasca Corlatean

 116. Will August 21, 2012 at 7:00 pm #

  CRIN ANTONESCU SA TERMINE CU TRADATORII DIN PNL

  S-A VAZUT CLAR CA ACOLO UNDE AU FOST PRIMARI PNL NU AU IESIT OAMENII LA VOT

  SUNT MULTI DE LA PNL IN TERITORIU CARE AU BATUT PALMA CU PDL

  ASA CA MAI LASATI-MA CU MINCIUNILE.

 117. Ioan August 21, 2012 at 7:00 pm #

  Domnule Ponta, ca un om care v-a votat, ma declar foarte surprins de lipsa dumneavoastra de reactie in ceea ce priveste tirul defaimator al unor moderatori tv, ca de exemplu Radu Barbu de la OTV, oameni care deja nu mai informeaza ci instiga ! Sunt multi oameni care spun ca plecarea copiilor lor in strainatate, acum 3-4-5 ani se datoreaza USL-ului – o aberatie ilogica pornita de la crunta dezinformare tv ! Nu intentionati sa dati in judecata pe acesti asa-zisi moderatori care se bazeaza pe libertatea presei pentru a instiga oamenii ? Chiar puteti fi atat de pasiv in aceasta privinta ?

 118. 02021969 August 21, 2012 at 7:46 pm #

  daca dintr-o familie pleaca 2-3 membri intr-o alta localitate oare? pe cite liste electorale sint trecuti …

 119. Memento August 21, 2012 at 8:39 pm #

  Modificarea constituţiei
  P. Corneille spunea: “nu facem nimic atunci când ne propunem să facem prea multe”. Totuşi, ţinând cont de intenţia exprimată de dv, vă propun ca în toamnă, cu ocazia alegerilor parlamentare, să pregătiţi şi şă organizaţi un referendum de modificare a constituţiei, în scopul limpizirii lucrurilor din ţară. Vă mulţumesc!

 120. Ghita Bizonu' August 21, 2012 at 8:41 pm #

  pana in noimebrie o sa fiti suspendat si anchetat!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 4:46 pm #

   Eripitur persona, manet res (lat.) – Persoana piere, lucrul
   ramâne

 121. Angela August 21, 2012 at 8:50 pm #

  DOMNULE PONTA !!!!!!
  MINE NUMITI-O PE D-NA PIVNICERU MINISTRU, POIMINE SA REVOCE DIN FUNCTII PE :
  PROCURORUL GENERAL, SEFII SERVICIILOR, DNA SI TOTI CEILALTI. destul pina la pronuntarea aacaurtii ati avut obligatii fata de Baroso , acum aveti obligatii fata de noi. acum aveti ,
  Presedintele Antonescu sa aprobe si aminati pe luni plenul camerelor, pina atunci rezolvati tot.
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 122. Gabriel ES August 21, 2012 at 10:03 pm #

  Proasta mutarea lui Antonescu. El ar fi trebuit sa spuna ca isi da demisia dupa care ar fi trebuit organizat un congres EXTRAORDINAR prin care sa se voteze sustinerea lui Antonescu. Doar dupa acel congres ar fi putut sa dea acea declaratie. Ar trebui sa se mai gandeasca si sa dea un exemplu, prin demisie din partid, daca nu o face toti il vor asemana cu Basescu (o persoana care nu se tine de cuvant).

  Si inca ceva. Fortati parlamentul sa declanseze alegerile anticipate prin DEMISIA in grup. Astfel, Basescu ramane suspendat, din lipsa de cvorum, si USL va creste in voturi in urma valului de ura care s-a acumulat la referendum.

 123. Citizen August 21, 2012 at 10:09 pm #

  Domnule Ponta ne-ati dezamagit profund.
  Suntem frustrati si suparati pe dvs.
  Sunteti (si va rog sa scuzati limbajul) niste oameni slabi. Nu dvs. ati fost infrant in 21 august 2012, ci cei 7,4 milioane de romani care si-au pus sperantele in USL-ul dvs.
  Cred ca purtati o mare raspundere pentru esecul actiunii de demitere. Nu trebuia sa acceptati cvorumul.
  De ce v-ati facut pres in fata celor din Comisia Europeana? Ati auzit de demnitate nationala? De ce v-ati speriat atata de comisarii de tip sovietic Baroso si Redding? Dar de cel din „familia dvs. politica” – Martin Schulz? Ridicol personaj, mi-aduc si acum aminte cum v-a pus la colt… Cred ca ne-ajunge de tot cu aceasta uniune sovietica europeana… Nicio diferenta fata de imperiul sovietic, absolut niciuna… Ce mi-e Visinsky, Redding sau Baroso sau Schulz asta? Ar trebui facut un refererendum daca poporul mai vrea sa fie in uniunea asta sovietica… probabil insa ca si atunci s-ar veni cu prostia asta de cvorum… A ajuns diaspora, Rep. Moldova, absentii motivati sau nemotivati, mortii de pe liste, o mana de pedelisti legati financiar de regim, serviciile secrete, procuratura, parchetul, DNA-ul, CSM-ul, CCR-ul si cercuri interesate din strainatate sa decida in locul a 7,4 milioane de romani ce presedinte sa avem?! Pai?!
  De ce v-ati facut pres in fata cererilor abuzive americane ale lui Gordon & Gittenstein?
  De ce sunteti atat de naivi? Chiar nu stiati cu ce pervers v-ati luat la tranta? Ati actionat pripit (ca sa ma exprim elegant) si v-ati subestimat adversarul.
  Aici nu e vorba de democratie, de respectarea unor reguli. Ei nu le respecta, dvs. de ce le respectati? Faceti atata tevatura cu respectarea de regulilor in lupta cu regimul basist. De ce?? Credeti ca dvs. daca respectati regulile, iar ei nu le respecta niciodata, veti invinge vreodata sistemul ticalosit basist? Credeti ca acum dupa infrangere veti primi vreo medalie de la comisarii sovietici europeni sau vi se va ridica vreo statuie pentru repectarea regulilor?
  Era vorba de realizarea unui plan bine gandit, care sa fi fost fara nicio fisura, care sa nu-i fii permis nicio iesire acestui sarpe care ne-a condus 8 ani.
  Nu uitati ca rezultatul conteaza. Restul inseamna…. nimic. Si rezultatul este oribil in acest 21 august 2012 pentru dvs., dar mai ales pentru cei 7,4 milioane de romani. Pacat…

 124. Yuki August 21, 2012 at 10:24 pm #

  Stimate domnule Ponta,

  Imi pare rau ca nu am indraznit sa va scriu inca de acum o luna si jumatate, pe considerentul ca sunt prea mic ca sa formulez sugestii la nivel inalt. Inca de la inceputul lunii Iulie a fost clar ca mesajul pe care l-ati transmis era nestructurat si nu facea parte dintr-o strategie. Prin contrast, strategia de guerilla a lui Basescu a presupus si transmiterea de mesaje foarte bine tintite catre categorii socio-demografice care il interesau.

  Dupa cum arata lucrurile acum cred ca va trebui sa actionati asupra anumitor resurse si sa destructurati centrul. Gasiti canalele prin care ajung fonduri externe la Basescu si ce interese financiare de viitor acopera aici. Aratati unde duc! Fiindca foarte multi dintre noi stim ca termenul de colonie nu a fost folosit intamplator de catre domnul Antonescu!

  Imi doresc sa traiesc intr-o tara civilizata, la fel ca si ceilalti 7,4 milioane de romani care vor sa aiba un viitor fara sa fie SLUGI!

  Franta, Germania, Chile, Argentina, Venezuela, Brazilia, Singapore, Islanda, Polonia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Belgia sau Ecuador au aratat ca se poate si altfel!

 125. iulian streinu August 21, 2012 at 10:28 pm #

  Domnule Prim-Ministru ,
  cu cel mai mare respect , eu Iulian Streinu , ofiter in rezerva al Fortelor Aeriene Romane , va propun ca noi , cei 7,4 milioane de cetateni romani care am votat la Referendum “DA” , SA PUTEM INCERCA SA FACEM CEA MAI MARE AFLUIRE CATRE COTROCENI (ESTE UN TERMEN MILITAR) . SINGURA PROBLEMA ESTE CEA A COMUNICARII SI A LOGISTI CII . CONSIDER CA AR PUTEA FI UN MOMENT UNIC IN ISTORIA OMENIRII IN CARE 7,4 MILIOANE DE ROMANI SE VOR DEPLASA IN ORDINE CATRE PALATUL COTROCENI SI II VOR CERE DEMISIA ! AJUTATI-NE , VA ROG FRUMOS !

 126. Emil August 21, 2012 at 10:34 pm #

  Ginditiva 10 minute la ce va zic la urmatoarea i n f o r m a t i e . De ce BASESCU a fost in SECUIME ? Sa se alieze la toamna cu UDMR , adica : UDMR , PDL , PP-DD. Si sa depuna o motiune de cenzura cu majoritatea in PARLAMENT , sa dea Guvernul PONTA jos. Atunci daca va cadea Guvernul ponta jos vor fii si mai usor santajabili cu acele dosare ale partidului UNPR,adica nu vor mai fii parlamentarele in NOIEMBRIE 2012 , si le va lungii basescu c-am prin IANUARIE , FEBRUARIE …..2013. Sa urgenteze mai repede USL ,alegerile parlamentare in luna septembrie ,inceputul lunii Octombrie ca sa nu mai aiba timp BASESCU sa faca alianta PDL , UDMR si PP-DD ,sa aiba majoritatea in parlament si sa poata dea Guvernul PONTA jos . Asta a fost discutia secreta din SECUIME.

 127. Criticos August 21, 2012 at 11:27 pm #

  Dle Ponta, vă avertizez din nou! Forţaţi cu orice preţ numirea dnei Pivniceru. Poate mai e o şansă să scăpaţi (şi noi, de altfel) şi mergeţi mâine cu un candidat în locul dlui Moraru. Avizul CSM – care se întruneşte mâine – e consultativ. Luaţi-i de pe picioare şi mâine încă să fie înlocuit superpenalul de la DNA: Ascultaţi-mă şi lăsaţi-l naibii pe Barroso. Citiţi articolul dlui Năstase şi lămuriţi-vă. E ultraurgent şi mai aveţi puţin timp. Sper că aţi citit mesajul PPE, vor să vă îngroape ( pe tot USL-ul) şi nu-i interesează prin ce mijloace. Toate vor fi calificate drept corecte! Nu fiţi naiv! Fiindcă sunteţi pe spinarea noastră naiv.

 128. gelu August 21, 2012 at 11:50 pm #

  D-le Ponta i-ati dat apa la moara lui Basescu prin impunerea pragului de 50% acum trageti ponoasele acestei imbecilitati si veniti si anuntati ca decizia CCR a fost ilegala dar cu toate ca decizia a fost ilegala o veti respecta. Pai daca decizia a fost ilegala nu e normal sa n-o respectati si sa luati ca PM impreun cu USL in Parlament toate masurile ca aceasta decizie ilegala sa fie contracarata. Basca ca de o luna de zile va plangeti cum ca TB s-a aflat la butoanele serviciilor. Era asa de greu sa-i demiteti pe Maior si Codlea de la sefia SRI si pe cel de la STS si dupa acea sa publicati toate convorbirile lui cu doua saptamani inaintea suspendari si dupa? Intr-o lupta politica cand adversarul este un bandit nu poti niciodata sa-l bati cu armele democratiei ci numai folosind metode mult mai dure decat acesta. Basca ca nu folositi ANAF si ANI pentru a face controlul la sange al averilor lui Udrea-Cocos, Blaga, Videanu, Berceanu, Macovei, Anastase, Olteanu, Boureanu, familia Basescu tata, fete si frate si daca acetia s-au platit taxele la stat aferente averii ciordite. Aflati-le conturile din strainatate si averile dosite si ingenunchiati-i pe acesti banditi tot la fel cum fiscul american l-a ingenuchiat pe Al Capone.

 129. Cornu August 21, 2012 at 11:53 pm #

  Doua echipe la un joc de fotbal: stabilesc regulile, accepta arbitrajul si incepe jocul. O echipa respecta regulile jocului, cealalta echipa da gol cu mana, muta poarta, da la picioare, e prietena cu arbitru … asa a fost la referendum. Am inscris 7.400.000 voturi si a castigat echipa adversa, ca asa-i in viata, cum ne spunea Basescu. In concluzie, daca vrem “democratie” trebuie sa impunem regulile, sa refuzam arbitrii corupti si sa descalificam definitiv “partidele” care nu respecta regulile.

 130. Manole Benieamin August 22, 2012 at 2:00 am #

  Suntem cu recurs la CEDO pentru art.2 din Legea 54/91, modificata abuziv in ian. 2003 de Guvernul Nastase, care a incalcat art.40 si 20 din Constitutia Romaniei, art.11 al Curtii Europene si art 23 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Taaare sunt curios cum va actiona Guvernul Ponta in aceasta…speta. Nu este mare lucru ca si Guvernul Ponta sa ajunga la aceeasi concluzie: taranii au dreptul sa munceasca siiii….doar atat…Ca sa vedeti raspunsul Guvernului roman la cererea Curtii Europene va rugam sa accesati revista “Taranul Roman” – on-line, iulie 2012.

 131. Maia Blaj August 22, 2012 at 7:11 am #

  Inca ceva Victore.
  Inca un motiv ca guvernul USL va cadea cu orice pret – SUA are nevoie de un CSAT obedient care sa-i dea tot ce doreste – in afara de vioane si fregate, mai importante sunt cererile legate de razboiul cu Iranul si chiatr o interventie in Siria, unde a finantat din greu opozitia.,

 132. ion August 22, 2012 at 7:54 am #

  Domnule Ponta,

  Va rog umiliti-ma cu un raspuns la urmatoarele intrebari:

  1. De ce respectati decizia injusta a unei curti aservite, CCR, in defavoarea votului a 8,4 milioane de cetateni?
  2.Care este diferenta dintre dumneavoastra si basescu, in conditiile in care basescu se reintoarce la cotroceni in dispretul profund al celor peste 7.4 milioane de voturi de demitere si dumneavoastra care respectind decizia CCR , le ignorati in aceiasi masura?
  3. Credeti ca prin respectarea deciziei CCR, veti fi acceptat in “clubul select” al sustinatorilor oculti ai lui basescu? …. stiti la cine ma refer, lobby-ul lui Soros etc.

 133. viziru August 22, 2012 at 8:39 am #

  Stimte Domn Ponta
  Dupa rezultatul CCR am stat in parc si am privit in gol o ora si nu pot sa va explic clar ce
  stare de debusolare am de ieri. Ma simt de parca as fi cazut in gol si nu ma ajuta nimeni.
  Am acelasi sentiment ca in ziua in care la o problema de sanatate mi s-a spus ca e prea tarziu sa mai fac ceva.Simt ca daca nu loviti in forta se instaureaza dictatura in tarisoara asta mica si frumoasa. Simt ca daca mai acceptati mult cu bun simt democratic palme de la Basescu si gloata lui de securisti , va fi prea tirziu sa mai reparati; dictatura o pregateste se pare de mult timp si asta vrea clar. Nu faceti nimic cu bun simt si tema de CE, si USA ca in Romania cu Basescu nu mai tine.Dizolvati cuibul de viespii si faceti ceva functional si cu profesionisti din institutiile statului.Va multumesc si ne punem mari sperante in Dvs

 134. marina August 22, 2012 at 8:46 am #

  Eu un membru PSD, va spun ca sunteti jalnici, iar v a FACUT chioru, sunteti o mare dezamagire pentru mine, aveti atatia oameni destepti in UDL atatia consilieri cu staif si va FACE asta cu doua clase mai mult ca trenul, cum vrea el.Doi iepuri fricosi si umili, va ploconiti la fel ca si el in fata UE si SUA, doar motivele difera.Nu ati reusit nici pe partenerii vostrii politici sa-i convingeti,ati citit presa straina de azi,???prietenul lui Ponta, SVOBODA,bate si el campii cu gratie.Ati tinut-o din greseala in greseala, incepand cu ministrii pe care i-ati schimbat cape ciorapii vostrii, pana la tradatorul de Rus pe care toata lumea l-a contestat,V-ati grabit cu suspendarea, fara sa aveti planul B.C.D ca doar stiati cu cine va luptati,v-ati grabit sa-i promiteti lui Barosso ca nu schimbati sefii serviciilor secrete si pe Kovesi si Morar desi stiati ca sunt ARMATA lui base,Nu v-ati gandit ca Barosso va cere ce-i spune chioru sa va ceara,Oare banii furati de pedelei nu sunt in buzunarele unor oficiali din UE????Acolo se vor duce si gazele de sizt, si aurul dar vom lua in schim avioanele americane, chiar daca nu le vrem,Mor de ciuda cand vad cat de slabi sunteti si v-o trage base cum si cand vrea el.Daca nu sunteti in stare plecati, lasati pe altii,degeaba iesiti acum si faceti pe vitejii, sa va vad in toamna cat de viteji veti fi, cand nu va mai iesi nimeni la vot si asta numai din cauza voastra.Din cauza voastra o sa ramanem cu base pe cap pana la adanci batranete,Acum asteptati sa iasa poporul in strada sa repare prostiile voastre, de ce ati acceptat cvorumul, din prostie, nu din buna credinta.Ce buna credinta cand e vorba de base???Nu ati inteles ca trebuie sa luptati cu aceleasi arme ca si el, ce-i asa greu?????Sunt dezamagita , furioasa si nervoasa, ati ratat o ocazie imensa.

 135. mihaela marinescu August 22, 2012 at 10:06 am #

  Stimate domnule Ponta ,
  Ieri a fost una dintre cele mai negre zile din viata mea si a multora ca mine . Ma uit ca un prost la ce se intampla si nu imi vine sa cred , atata dispret in continuare . Este prima data de la Revolutie cand am iesit la vot , USL m-ati convins ca trebuie sa fac asta (poate mergem impreuna sa ne autodenuntam )si acum constat ca a fost in van . Ca acest smenar se intoarce pana la urma incerc sa accept ca trebuie sa ii mai vad fata inca doi ani . Dar va pun urmatoarea intrebare si mi-ar placea sa primesc un raspuns daca mi-l puteti da : CINE IMI GARANTEAZA , CA DUPA DOI ANI , O SA ACCEPTE IN MOD DEMOCRATIC SA SE DUCA DRACULUI ? Dupa cate le-a demonstrat timp de o luna din garaj , am foarte mari indoieli , si ma mai intreb daca nu cumva ar trebui sa ma gandesc serios , sa imi iau copiii si sa ma duc intr-o lume normala , atata timp cat mai pot pleca (pentru ca in ritmul asta peste cateva luni nu se stie ) unde sa creasca fara teama ca vor implini 18 ani si vor fii anchetati ca …..voteaza . Va admir pe toti trei cei de la conducerea USL , sunteti foarte pregatiti , numai ca pentru un adversar precum dl. Basescu finetea si bunul simt , nu sunt eficiente , este imun la asa ceva Cu el trebuie vorbit si procedat in stilul sau .Cu un om care a citit trei carti , abecedarul inclus nu te poti purta cu finete , nu intelege. Inca sper ca in aceasta tara se va trai candva si normal si vom scapa de tot esalonul 2 din PCR , care din pacate inca exista . Numai bine ,
  cu stima

 136. santinela August 22, 2012 at 10:51 am #

  Ai plecat viteaz la capitala Europei,drept si plin de tine.Ai revenit cu o gramada de promisiuni facute alor mari dar care ne-au ingropat pe noi.Nu credeam sa fi asa de slab.
  Acum observ altceva.Adica CSM-ul,citiva oameni, “nu pot ” sa se adune dar noi latram sus si tare ca Parlamentul il reunim repede,repede ca sa citim mizeria CCR-ului si sa nu mai putem numi pe Mona ministru. Dar pentru parlamentari nu este vacanta ? Ce, sute de alesi nu au probleme? Daca cedati si acum va face praf Basescu.Si asa nu ati crezut,ceea ce era evident de la o posta ca se tergiverseaza lucrurile pentru ca un judecator sa fie “intors”.
  Nu lasati pe altii sa lupte.Puneti-va in fruntea oamenilor si in strada,este singura solutie.

 137. santinela August 22, 2012 at 10:55 am #

  Victore alegeti in jurul tau oameni de actiune care sa nu dea “inapoi” indiferent de cum trebuie facut ceva.Exista astfel de oameni,trebuie doar sa ceri si sa-i primesti !

 138. Iulian Somacescu August 22, 2012 at 11:29 am #

  Apel catre Primul Ministru Victor Ponta,

  La pierderea referendumului au contribuit mai multe cauze, dintre care pot fi mentionate deocamdata (ca invatatura de minte) doar urmatoarele doua:

  1. Greseala principala a liderilor USL care au acceptat un cvorum neconstitutional pe baza unor asazis liste electorale aleatorii numite in mod nerealist “permanente” avand in vedere ca zilnic mor personae cu drept de vot si tot zilnic sunt personae care inplinesc varsta de 18 ani.
  In stiintele exacte un cvorum de 50%+1 implica o eroare “Zero” la numararea elementului de refereinta, conditie care poate fi indeplinita doar de un numar cunoscut deja cu asemenea eroare cum ar fi de exemplu “numarul persoanelor care au votat pentru alegerea Presedintelui”, or numarul persoanelor care opteaza pentru exercitarea dreptului la vot, trimise Primariilor, consulatelor, sau Autoritatii Eletorale Permanente, pana la 31 decembrie al anului precedent, de pe listele electoarale anuale optionale, numite si “permanente” prezente in toate tarile cu guverne democrate din lume.
  In tarile respective, pentru economia si corectitudinea votului, in cursul anului, la fiecare proces electoral apar in plus doar “listele electorale suplimentare” cu persoanele care se prezinta suplimentar in mod efectiv la vot pentru ca au implinit varsta de 18 ani pana la data votului, sau care au omis pana la finele anului precedent. sa-si exprime optiunea pentru exercitarea dreptului de vot.
  Datorita greselii decisive mentionate, ar fi o eroare grava suplimentara s-o acuzam azi pe D-na Prof.Cojocaru pentru votul correct exprimat ca judecator in Curtea Constitutionala.

  2. Greseala principala mentionata evidentieaza in principiu si o greseala organozatorica a USL, care a pornit “un autentic razboi politic” fara a avea in staful sau specilisti in stiintele exacte, fara de care nimeni nu a castigat in mod real vre-un “razboi” de orice fel impotriva unor entitati bine dotate cu inteligenta si experienta unor astfel de specialisti.
  Bunaoare, din antichitate pana azi orice “staf de lupta” a avut in structura lui urmatoarele doua componente distincte:
  a)- Comandamentul format din Comandant (O persoana cu multa experienta si lider al generatiei lui inca de pe bancile facultatii, care a probat deja capacitatea de a organiza, conduce si castiga “razboaie” cu pierderi minime) , Seful Operatiunilor (Seful Statului Major, de aceeasi anvergura, insa cu abilitati organizatorice dovedite, suplimentare) si Loctiitorul Tehnic (componenta stiintelor exacte, dotat cu aptitudini innovative certe in masura sa dea prompt solutii riguroase la toate obstacolele neprevazute care apar pe parcurs).
  b)- Directia / Serviciul de Propaganda, necesar manipularii populatiei si dezinformarii adversarului.
  Cei care au substituit vreuna din cele trei persoane din Comandamentul specificat la lit.a) cu seful propagandei de la lit.b), au pierdut pana la urma razboiul.
  Privind obiectiv situatia, USL fiind dotat doar cu componenta b) in care D-l Antonescu exceleaza intradevar, nu avea cum sa castige “rezboiul cu Presedintele Basescu”.

  CE-I DE FACUT IN CONTINUARE?
  Pentru intrarea in normalitatea constitutionala democratica, ratata imediat dupa ce ai primit mandatul de Prin Ministru;
  (i) – pe lista subiectelor sedintelor saptamanale ale Guvernului ar trebui sa apara cel putin cate o “problema de interes national importanta”, la care sa-l inviti pe D-l Presedinte Basescu sa conduca sedinta (conform Constitutiei, doar la dezbaterea punctului respectiv);
  (ii) – ameliorarea totala a raporturilor cu partidele si organizatiile politice din opozitie, fara rabat la scoaterea din politica a celor care au comis fapte de coruptie, indiferent de apartenenta lor politica trecuta si prezenta, in vederea adaptarii Constitutiei la noile conditii si cerinte de stat membru al UE;
  (iii) – adoptarea unui moratoriu de abtinere totala de la acuzatii neprobate in justitie si de expresii jignitoare la adresa adversarilor politici, cu sanctiuni aprioric acceptate pentru cei care-l incalca si proceduri de constatare si sanctionare;
  (iv) – organizarea pe bani europeni a unei scoli politice (private cu statut autonom), pentru toti ministri si toti parlamentarii romani, numai cu profesori prestigiosi din UE, similara celei existente in Marea Britanie, unde cursurile de una sau doua zile pe luna sunt obligatorii, iar absentele sunt penalizate in mod drastic (pana la excludere), unde sa fie predate materiile democratiei statului de drept, inaintea inceperii actiunii de modificare a Constitutiei.

  Campul de cativitate in interes public al unui guvern in Romania este deosebit de vast, avand in vedere ca dupa cinci ani de la accesul in UE, toate legile, comportamentele si mentalitatile au ramas neschimbate, in conflict evident cu valorile democratiei europene, putand fi reformate doar prin eforturi inteligente si o cooperare fara reserve din partea tuturor fortelor politice integrate total in societatea civila.

  (Viata a demonstrat ca Basescu poate fi invins / inlaturat de la putere, impotriva vointei lui pana in anul 2014, doar de un alt Basescu, care se pare ca nu s-a nascut inca! – cugetare damboviteana tarzie)

 139. Catalin August 22, 2012 at 11:52 am #

  Sunt dezamagit domnule Ponta, cat ii trebuie unui minister, in speta M.Ap.N. sa retraga niste prime acordate unor comandanti de unitati, de catre Gabita Oprea ptr recalcularea pensiilor, atunci cand acei comandanti solicita solidaritate fata de starea de criza a natiunii. Ce sa cred ca marile jafuri sunt eradicate, iar cele mici sunt ignorate? Nu sunt bani ptr alte plati, dar ptr aceste prime lunare sunt bani. Cand oare se va face dreptate fata de noi oamenii de rand. Pe cine sa mai alegem oare? Intradevar vedem si noi ca sunt multe de rezolvat la nivel guvernamental, dar nu uitati ca, bani adunati de la cei ce ne au sfidat in guvernarea Boc pot ajuta guvernarea, nu atat financiar cat ca increderea de care va puteti bucura ca si guvern din partea oamenilor pe care i sfideaza acei comandanti care se imbuiba din banii nostrii pe cand noi inghitim galusti ca nu sunt bani.
  La un calcul simplu 11oo x cel putin 50 de beneficiari rezulta 55000 lei, lunar. Oare chiar asa nu stam in loc de acesti bani? Cand acel minister se plange de lipsa fondurilor ptr. cheltuielile de personal.

 140. Ana August 22, 2012 at 12:29 pm #

  Stimate Domnule Prim Ministru al Guverunului Romaniei,

  Ma numar printre cei 7.500.000 de votanti carora CCR si CSM ia scuipat intre ochi sau in plina figura. Va cer public ca USL care are MAJORITATE in Parlament sa inceapa URGENT PROCEDURA DE DESTITUIRE A TUTUROR MEMBRILOR CCR SI A TUTUROR MEMBRILOR CSM. Daca intradevar mai tinei cu acesta tara ( cu toate ca am impresia ca va convine intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni ) avand in vedere ca domnul Crin Antonescu a fost mult mai ferm indeclaratii iar dumneavoastra NU si nu am idee de ce, iar in calitate de Ministru Interimar al Justitiei va cer public sa ii demiteti de URGENTA pe Kovesi si Morar fara nici un fel de resentiment fata de acestia, iar daca NU VA CER PUBLIC DEMISIA DIMNEAVOASTRA ATAT DIN FRUNTEA GUVERNULUI CAT SI A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT SI MAI CER PUBLIC RUPEREA USL DEOARECE DUMNEAVOASTRA CEI DIN PSD SE PARE CA AVETI TOTUSI O MARE AFINITATE FATA DE BASESCU SI AI LUI.
  DISEARA LA ANTENA 3 ASTEPT UN RASPUNS URGENT LA ACESTE PROPUNERI ALE MELE

  P.S. CER PUBLIC ROMANILOR VOTANTI SA MERGEM IN FATA AMBASADEI SUA LA BUCURESTI PENTRU PROTESTE.

 141. balbeck August 22, 2012 at 12:51 pm #

  Faceti si voi boicot ca toti ceialti,nu faceti cvorum in parlament ca sa se intorca piratul cel chior in parlament.E perioada de concedii.Ramaneti acolo,altfel daca se intoarce chiorul,sunteti impotriva celor ce au votat.

 142. balbeck August 22, 2012 at 12:52 pm #

  Tineti-l pe chior in garaj cat mai mult.

 143. Victor August 22, 2012 at 1:43 pm #

  Cateva precizari necesare si unele nelamuriri;
  -Barosso a spus, a incercat sa impuna si a reusit sa impuna cvorumul ,insa cel care a semnat a fost d-l Ponta…In opinia mea,atunci se potrivea de minune o expresie de-a lui Nastase, Ponta la cererea lui Barosso sa semneze acel angajament , ar fi trebuit sa-si aminteasca ca poporul si nici macar Parlamentul nu i-a dat mandat sa semneze acel angajament, mai ales sa accepte cvorumul inexistent in Europa. Cea mai buna replica pentru Barosso pe care i-ati fi putut-o da d-le Ponta , era sa-i spuneti sa va numere ouale si sa-i amintiti ca Romania e membra a UE, stat suveran si sa-l trageti de urechi cum de isi permite sa ceara asa ceva…. Daca eram eu in locul dvs, nu facea “sluj “la vedere, iar in secunda 2 aranjam o vizita in Rusia, incheiam cateva acorduri bilaterale economice/strategice asa cum polonezii au facut-o si nu i-a acuzat nimeni de comunism….si in 2 saptamani Barosso lingea mainile Romaniei in frunte cu Merkel….ba le mai spuneam ca ne mai gandim daca UE ne merita avand in vedere ca UE a abandonat principiile democratice si impune statelor suverane legi inexistente ..asa trebuia sa fie..dar cu cine daca nu avem oameni cu cohones sa stie politica , sa o joace la nivel …pt tara…noi ne punem in genunchi si sugem la comanda.
  – Ce aveti in cap d-lor din conducerea USL, cand in lupta cu un adversar criminal, borfas care iti infige cutitul pe la spate, care nu respecta nici o lege/regula, voi respectati fiecare virgula a legii ? Nu vedeti ca, pur si simplu, nu doar ca va neglijeaza, ci va umilesc,batjocoresc si va iau in ridicol in fiecare zi. Aseara ,d-l Antonescu spunea la Gadea, ca nu se poate ca azi CSM-ul sa nu aiba cvorum, mirandu-se ca cel care a .
  vazut prima data girafa exclamand “asa ceva nu se exista”. Ati constatat azi pe propria piele ca asa ceva exista, v-au dat cu flit CSM-ul si Luluta.
  -O decizie luata de 6 pupinbasisti din Curtea Anticonstitutonala, pe care ati categorisit-o ilegala,imorala, ilogica, fara respectarea realitatii, de ce trebuie respectata, in defavoarea celor 7,4 milioane cetateni care au hotarat prin vot altceva. Asa le aparati votul si pe ei personal ?
  – Ati pierdut datorita greselilor numeroase ale USL si pasivitatii multor romani, batalia finala si cu asta razboiul, pe care l-ati inceput bine, dar pe care l-ati sfarsi prost, Consecintele vor fi catastrofale pentru USL, dar mai ales pentru romanii de rand, Basalaul va destrama USL, mai ales prin faramitarea lui, va face o noua majoritate din pedelichele, din tradatori, din minoritatile nationale, va va da jos de la guvernare, vor organiza alegeri, asa cum vor ei, nesocotind Constitutia, legile. in timp ce voi vreti sa respectati inclusiv ilegalitatile ccr. V-ati facut-o cu mana proprie, ca de cap nu prea v-ati folosit.

 144. Maximmouse August 22, 2012 at 2:28 pm #

  De ce ati facut asta domnule Ponta? E drept asta?

  De ce l-ati bagat pe rus in guv.? Ce obligatii aveati fata de republica de la cluj? De ce ati acceptat cvorumul? De ce va era frica? Acum , ce aveti de gand sa mai faceti? Ne-ati distrus! Ati avut o sansa istorica, nu ati ratat-0, ati distrus-o! Pacat! Acum, daca mai apucati , sa organizati alegeri in iarna, faceti alegerile tot pe listele electorale vechi? Asa-i? Ce-i spuneti baiatului dvs. acum? Ii povestiti , ca mai antartz din vasile dancu? Copiii mei trebuie sa se bajeneasca , iar ai dvs sa traiasca un vis frumos? E drept asta? Copiii mei trebuie sa moara “pentru tara” , ai dvs. ce o sa faca? Or sa fie europarlamentari la bxsl , asa ca sotia dvs.? Ce va pasa domnule Ponta, ce va pasa….:( De nimic nu va pasa decat de dvs.

  • ultimul mohican August 22, 2012 at 8:06 pm #

   Nu mai vad nici o diferenta intre mafie si partide.

 145. Theodora August 22, 2012 at 2:42 pm #

  M-am hotarat sa boicotez toate declaratiile acestui individ care, desi a vazut ca 7.4 milioane de romani i-au spus sa plece, se intoarce in fotoliul prezidential calcand in picioare vointa romanilor exprimata prin vot.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/22/presedintele-lui-jose-manuel-durao-barroso-a-lui-philip-gordon-si-a-celor-sase-judecatorii-de-la-ccr-care-au-invalidat-referendumul-din-29-iulie/

 146. mariana August 22, 2012 at 2:45 pm #

  esti un lider jalnic…..atatea sperante….degeaba….esti primul si cel mai mare vinovat ….oricum inteleg ca dobitocul basescu v-a facut felul…udmr intoarce armele…..voi mergeti in concediu….

 147. Zoe August 22, 2012 at 5:02 pm #

  Traian Băsescu poate fi demis ACUM. Vezi argumentele juridice
  Premisele concluziei de demitere: În conformitate cu Constituţia, Art. 95, Parlamentul, după consultarea CCR, suspendă din funcţie preşedintele României.

  În mod simetric arhirecunoscut, Parlamentul este instituţia în drept care să-l şi repună în funcţie, dacă există temeiuri de fapt şi de drept pentru repunere.

  CCR nu-l poate repune în funcţie, deoarece nu CCR l-a suspendat şi nici nu există altă prevedere legală care să stipuleze, în mod expres, că CCR îl repune în funcţie pe preşedintele suspendat, dacă există temeiuri pentru repunere.

  Rolul CCR în procesul de suspendare şi demitere este precizat clar în lege.

  -CCR dă un aviz consultativ asupra intenţiei de suspendare ce i-a fost adusă la cunoştinţă de către Parlament;

  -Plenul Curtii Constitutionale decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului;

  -Decizia CCR asupra valbilităţii referendumului nu este o decizie de repunere în funcţie, deoarece nu CCR a decis suspendarea;

  -(2) Hotararea Curtii Constitutionale stabileste NUMAI daca a fost respectata procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului si confirma rezultatele acestuia.

  -Ca orice Hotărâre a CCR, decizia asupra valabilităţii referendumului se publică în M.O.;

  -(3) Inaintea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, hotararea Curtii Constitutionale se prezinta Camerei Deputatilor si Senatului, întrunite in sedinţa comună.

  Ca for care a decis SUSPENDAREA, Parlamentul este singurul în măsură să se pronunţe asupra DEMITERII. (Parlamentul nu este poştaş, să primească Hotărârea CCR şi s-o trimită la M.O., mai ales că nu există o prevedere explicită în acest sens.)

  Parlamentul, în temeiul tuturor probelor existente la dosarul Referendumului, are atribuţia legală în această privinţă, atribuţie conferită de Legea Referendumului, Art. 10, care are următorul cuprins:

  „ ART. 10. Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum.”

  Această atribuţie, stabilită expres în Lege, nu poate fi a altei instituţii; ea poate fi numai a Parlamentului. Iată şi de ce:

  Conform Art 47 din Legea Curţii Constituţionale („Art. 47. – (1) Plenul Curtii Constitutionale decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului”). Coroborat cu Art. 5, alin (2) din Legea Referendumului („ART. 5 (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.”) Curtea are atribuţii NUMAI în privinţa VALABILITĂŢII Referendumului, dar nu are atribuţii să se pronunţe asupra demiterii.

  Aplicarea Art 10 din Legea Referendumului cade, fără dubii, în sarcina Parlamentului, deoarece Art. 10 nu se referă la aceleaşi fapte şi la acelaşi moment, ca Art. 5.

  Aplicarea Art.5 şi aplicarea Art. 10 nu pot fi făcute de aceeaşi instituţie şi din cauză că prevederile celor două articole sunt aproape contradictorii.

  Citirea corectă, logic, a celor două articole ne duce, fără nicio îndoială, la următoarea

  CONCLUZIE:

  1.CCR decide NUMAI dacă Referendumul a îndeplinit condiţiile de valabilitate, în baza tuturor prevederilor legale care-i cad in competenţă.

  2.Parlamentul analizează, în plenul celor două camere, decizia CCR privitoare la valabilitate.

  3.Parlamentul are, conform Art. 10 din Legea Referendumului, atribuţia şi posibilitatea de a APROBA DEMITEREA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI, prin referire numai la CONDIŢIA întrunirii majorităţii voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum.

  Această prevedere din Lege are corespondenţă logică în Turul al doilea al alegerilor pentru preşedinte, situaţie în care nu mai este necesară NICIO condiţionare a prezenţei la vot.

  Pe deasupra, Parlamentul are la dispoziţie şi Temeiul că numărul votanţilor pentru demitere a fost de 7,4 milioane, ceea ce corespunde la un cvorum ce 14,8 milioane de votanţi.

  (jurist Florea Ciobanu)

 148. Zoe August 22, 2012 at 5:33 pm #

  ultima strategie a CSM de a boicota luarea la cunostinta despre demisia lui Pivniceru, pana la reinscaunarea lui Traian Basescu la Cotroceni – art. 65, alin. 5 din Legea 303/2004

  Avem informatii din interiorul Consiliului, ca in mare taina s-a pregatit o noua diversiune pentru a stopa drumul Monei Pivniceru catre MJ.

  Pentru a nu vota joi, daca vor avea cvorum, membrii CSM vor supune la vot propunerea sa se amane cu pana la 30 de zile decizia pe demisie. In acest sens s-au pregatit buletine speciale de vot in care se face trimitere la art 65, alin 5 din Legea 303/2004 republicata potrivit caruia: „In cazul in care judecatorul sau procurorul cere eliberarea din functie prin demisie, Consiliul Superior al Magistraturii poate stabili un termen de cel mult 30 de zile de la care demisia sa devina efectiva, daca prezenta judecatorului sau procurorului este necesara.”

  Acest plan este o diversiune, intrucat Mona Pivniceru desi figureaza in acte ca judecator la Inalta Curte, ea nu este in activitate si nu are hotarari de redactat ori dosare programate pe sedinte de judecata. Ca atare, conducerea Inaltei Curti nu poate pretinde ca mai are nevoie de ea inca 30 de zile.

  Oricum ar sta lucrurile, un lucru e cert: unii mebrii ai CSM se vor da peste cap sa boicoteze!

 149. Rafila August 22, 2012 at 6:04 pm #

  Domnule Ponta, sunt o admiratoare de a dumneavoastra si va rog din tot sufletul sa nu mai folositi cuvinte vulgare la adresa adversarilor politici pentru ca atunci sunteti exact ca acestia. Mi- am dorit ca la conducerea tarii mele sa fie niste intelectuali pe care noi ceilalti sa ii luam exemplu, dar atat timp cat in discutiile contradictorii folositi cuvinte pe care nu le reproduc pentru ca dumneavoastra le stiti sunt foarte dezamagita. Din 90 am participat la fiecare vot si am votat din totdeauna cu stanga si imi doresc sa vad in fruntea tarii mele un DOMN.
  M-am contrazis cu multa lume tinandu-va partea spunand ca sunteti un om invatat, tanar si cu viitor politic.
  Nu raspundeti provocarilor cu aceiasi moneda ci raspundeti cu intelepciune si calm. Dumnezeu sa va ajute!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 2:34 pm #

   “Dacă un măgar îti dă o copită, nu face şi tu la fel” – Socrate

 150. bantas daniela August 22, 2012 at 6:12 pm #

  de ce?,de ce?cu ce am gresit noi? de ce faci asta ?pana si un copil isi da seama ca basescu va trisa daca il cauti are 5 asi de ce nu-ti poti da seama ca isi va apara amanta si mosia cu ghearele cu dintii cu picioarele,unde am gresit noi cand aveam incredere in tine ?crezi ca daca esti liderul psd-lor ei nu te vor inghitii? nu stiu pe cine ascultii cu cine te sfatuiesti dar pierzi,ai spun ca traian basescu e un scorpion stii ce face scorpionul dupa ce-i trecut apa?

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 2:43 pm #

   “Mai bine să fii prost 5 minute dacă pui o întrebare, decât să rămai prost toată viaţa dacă n-o faci….!!!” – proverb chinezesc

 151. marian_gl August 22, 2012 at 6:15 pm #

  am mizat pe aceasta formatiune,bravooooo usl..vor vedea romanii,ca peste ani au de ce sa fie mandri de voi..cat despre pdl,mai inchidetile gura cand apar pe post,nu le rusine,au distrus si jecmanit aceasta tara si acu urla ca niste copiii..mai tragetii de urechi,ei cred ca pot sa mai manipuleze cetatenii cu textele lor de tupeu ieftin..
  salutari de la galati

 152. gelu August 22, 2012 at 6:19 pm #

  Toata cariera profesionala si politica a lui TB a fost construita pe furt, santaj, turnatorie si minciuna. Acestea sunt adevaratele calitati ale acestui borfas ordinar care intr-un stat de drept era de mult imbracat in zeghe. Atat Ponta cat si Antonescu sunt slabi pentru ca au pornit la un razboi pentru aducerea Romaniei la regula jocului democratic cu un borfas care n-a respectat nici o regula a democratiei lasandu-l pe TB la butone chiar si in aceasta luna a suspendarii, Ponta si Antonescu tinandu-se mai mult de conferinte de presa si interviuri la televiziune fara sa-i taie efectiv parghiile de putere lui TB, cei doi laudandu-se ca ei respecata jocul democratic in acesta lupta politica. Dupa scandalul telefoanelor speciale Opris trebuia trecut imediat in rezerva, dupa scandalul cu cartita de la Jurnalul National atat Codlea cat si Maior trebuiau demisi de asemenea precum si cele doua generalese basiste din departamentele SRI care au facut parte din celula de criza pro-Basescu. Nu au facut-o iar acum culeg roadele, din pacate nu numai ei dar si cele 8,2 milioane de cetate care s-au prezentat la vot. Cel ce incepe un razboi fara a cunoaste pe deplin planurile si capcanele adversarului mai bine sa nu-l inceapa. Din impotenta politica sau de frica l-au lasat pe TB sa fure efectiv si cele 7,2 milioane de voturi. E aberat de aceea ca cei doi Ponta si Antonescu sa declare ca CCR a facut un lucru ilegal dar cu toate acestea ei vor respecta decizia CCR devenid astfel complici la decizia ilegala a CCR. Impotenta politica si frica nasc monstri.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 2:31 pm #

   Cu prilejul evenimentelor recente s-a observat politizarea excesivă a instituţiilor statului. Nu se poate continua aşa. Este nevoie de reformarea temeinică şi profundă a statului, de un stat în slujba cetăţeanului.

 153. bantas daniela August 22, 2012 at 6:30 pm #

  se face rectificare bugetara sunteti daca nu stiti PRIM MINISTRU ia uitati-va in bugetele celor care iau banii din taxele noastre sie ,sric,sm ia uitati-va parca sunteti ordinatorul de credite eu trebuie sa va spun astea ?luptati pentru noi dar dupa cum vad sunteti niste VIRGINE BATRANE luati niste membri activi psd trimite-ti sa picheteze ambasedele usa si germania faceti-le imagine urata si asa ei si-au batut joc de noi facand experimente

 154. Daniela August 22, 2012 at 7:01 pm #

  Domnule premier,am avut incredere ,am votat pe 10 iunie cu speranta si chiar in Murfatlar am scapat de portocalii.am votat “da”la referendum si nu accept esecul,furtul votului meu!dar dvs.ati gresit enorm,atunci cand faci ceva atat de important ca demiterea presedintelui faci totul ca la carte,mai ales cand ti se impune cvorum ,dar nu,voi v-ati bazat pe sondaje si atat.ati gresit ca si pe 1 mai ,cand ati coborat in mijlocul pensionarilor militari ,promitandu-le repunerea in drepturi si onoarea pe care le-o furasera basescu si pdl,dar faceati alianta cu dusmanul lor,oprea gabriel!dubla umilinta!o alta mare minciuna a fost promisiunea de revenire a pensiilor militare recalculate in minus la cuantumul avut in 2010.Prin OUG a fost facuta revizuirea,tot prin OUG putea fi facuta si revenirea,daca se vroia.era simplu,se invoca verificarea modului de revizuire si economia la bugetul de pensii consolidat,societatea civila n-ar fi comentat daca s-ar fi explicat ca in urma revizuirii lui boc,conform principiului “contributivitatii”(ce n-a existat niciodata in armata)unele pensii din nesimtite au devenit si mai nesimtite!cum se poate ca o pensie sa fie mai mare decat ultimul salariu avut in plata inaintea iesirii la pensie?daca a fost o strategie de campanie,a fost gandita prost,deoarece cei carora le-au crescut pensiile nu au votat USL!va spun in cunostinta de cauza,in ceea ce priveste “amnistia fiscala”,domnule premier,nu va putem multumi,deoarece noi nu ne-am furat pensiile,ele au fost calculate pe o lege existenta atunci ce nu presupunea principiul “contributivitatii”lui boc!va scrie toate acestea sotia unui maior in rezerva,scos la pensie fortat ,la 47 de ani,dupa ce a fost folosit de toti politicienii, pentru intrarea Romaniei in NATO,un om ce nu si-a mai permis sa-si cumpere medicamentele,din luna ianuarie 2012,dupa taierea pensiei cu 620 de lei,un om ce sufera de o boala cardiaca grava!numai eu stiu cum am rezistat timp de aproape 2 luni de canicula fara medicamente,asa cum sunt multi oameni care sufera de boli grave si nu isi permit sa se trateze!in concluzie,nu va mai laudati cu “onorarea”promisiunilor ,tuturor promisiunilor,caci v-am demonstrat ca nu este adevarat,sau nu stiati de toate acestea?

 155. Zoe August 22, 2012 at 9:03 pm #

  legea din 2000 a fost modificata de Boc care a scos diaspora de pe listele permanente

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 2:46 pm #

   “Învaţă să-ţi scrii durerile pe nisip şi bucuriile pe stâncă” – Sf. Augustin

 156. Alexandru August 22, 2012 at 9:07 pm #

  DOMNULE PONTA,VA ROG AJUTATI-MA!ASA NE-ATI PROMIS,CA ” IN ROMANIA SE VOR RESPECTA LEGILE,DEMNITATEA SI LIBERTATEA NOASTRA.VA IMPLOR,SALVATI-MA!

 157. Alexandru August 22, 2012 at 9:34 pm #

  NU SUNT CRIMINAL.CE TREBUIE SA MAI FAC?CUI SA MA ADRESEZ?”TOVARASULUI “Basescu?

 158. Alexandru August 22, 2012 at 10:08 pm #

  Iata ce ati afirmat,citandul pe Sariyl Clerviziun:«Vreau să ajut persoanele aflate în situaţii dificile…»EU MA AFLU ACUM IN MARE DIFICULTATE.DUMNEAVOASTRA ,SUNT CONVINS CA ,MA PUTETI AJUTA.IN MOD SIMPLU[doar printr-un telefon.dat primarului Mioveniului [domnului Ion Georgescu]CU STIMA!

 159. Alexandru August 22, 2012 at 10:15 pm #

  _erata nevinovata:Daryl,in loc de Saryl.

 160. Salcia Cugetatoare August 23, 2012 at 12:55 am #

  @Iulian Somacescu August 22, 2012 at 11:29 am #

  Mai poate fi respectata suveranitatea constitutionala a poporului care l-a demis pe D-l Basescu, dupa hotararea anticonstitutionala a CCR?

  Raspunsul este afirmativ, in urmatoarele conditii:

  1. Liderii USL sa precizeze public ca atunci cand au promis ca vor respecta hotararea CCR, au inteles implicit ca s-au referit doar la hotarari care respecta litera Constitutiei, nu la hotarari care incalca Constitutia, cum este cea data in cazul de fata.

  Mutilarea suveranitatii poporului prin cvorumul antidemocratic exista in constitutia mai veche a Portugaliei pe care o cunoaste foarte bine liderul nostru European, D-l Barosso.
  Ea nu a fost inclusa si in Constitutia Romaniei care a fost elaborata dupa o revolutie in care, pentru suveranitatea nestirbita a poporului exprimata prin vot, au murit peste o mie de tineri, situatie neintalnita in Portugalia in momentul revolutionar al Europei din anul 1989, care a facut posibila incheierea victorioasa a razboiului rece distrugator pentru continentul European.
  In plus, Constitutia Romaniei, spre deosebire de Constitutia Portugaliei, a fost elaborata dupa definirea si semnarea celor 21 de principii ale statului de drept ca Conferinta din 29 iunie 1990 la Copenhaga, pe care le respecta in integralitatea lor.

  2. Dupa citirea Hotararii CCR in plenul Parlamentului, acesta este obligat, in baza ordinii constitutionale de drept conform careia suveranitatea apartine in intregime poporului care si-o exprima prin referendum si prin Parlamentul liber ales, sa adopte o hotarare de aparare a Constitutiei in situatia cand constata o violare flagranta a Constitutiei de catre un grup (cum este in cazul de fata grupul CCR+Traian Basescu), care incearca sa exercite o suveranitatea in nume propriu, opusa suveranitatii exprimate de popor prin votul liber exprimat la referendum.

  3. Hotararea de aparare a Constitutiei de catre Parlament, ar trebui sa includa cel putin urmatoarele fapte incontestabile public si temeiuri constitutionale de substanta:

  a)- Faptul ca in Romania atat Criza Prezidentiala cat si cea Politica / Guvernamentala, au fost declansate de Presedintele demis Traian Basescu in luna ianuarie, cand a dispus guvernului sa privatizeze prin legea sanatatii, serviciul public de Urgenta, in scopul evident de imbogatire a oligarhiei PDL+UDMR aflat la guvernare, pe seama persoanelor aflate in suferinta.
  Masura dispusa a scos in starda mii de manifestanti, pe durata mai multor saptamani, la temperaturi sub -25 de grade, care cereau cu hotarare demisia Presedintelui Basescu (Componenta Prezidentiala a Crizei) si demisia Guvernului Boc (Componenta Politica a Crizei).

  b)- S-a incercat doar rezolvarea Crizei Politice prin demisia Guvernului Boc si inlocuirea lui cu Guvernul MRU.
  Criza Prezidentiala a ramas sa se manifeste in continuare la aceeasi intensitate.

  c)-Presedintele demis impreuna cu Guvernul MRU au declansat o noua Criza Politica atunci cand au incalcat autonomia universitara impunand prin Hotarare de Guvern, separarea rasiala a studentilor pe criteriul de limba optionala, violand astfel Tratatul International privind Inlaturarea Rasismului in Scoala, la care Romania este Parte.
  Noua Criza Politica s-a rezolvat prin formarea unei noi majoritati parlamentare care a demis prin procedura constitutionala Guvernul vinovat.
  Noua majoritate parlamentara a rezolvat Criza Politica prin instalarea unui nou guvern condus de cel mai tanar Prim Ministru din istoria Romaniei, lider al opozitiei inaintea primirii demnitatii respective.
  Criza Prezidentiala a ramas in continuare nerezolvata.

  d)- Au urmat alegerile locale, unde nerezolvarea Crizei Prezidentiale a condus la un rezultat doar de 13% din voturi pentru organizatiile politice prezidentiale (PDL si UDMR, ambele membre ale PPE care detine majoritatea in Parlamentul European), si la o consolidare a stabilitatii politice a Guvernului ne intalnita in Europa de azi, sustinuta de peste 87% din populatie.

  e)- Pentru a scapa de Criza Prezidentiala, Presedintele demis prin referendum, impreuna cu partidele prezidentiale infrante semnificativ la alegerile locale, au declansat atacuri concertate asupra propriului guvern (cerand demisia mai multor ministri si a Primului Ministru pe motive mincinoase de “plagiere a tezelor de doctorat”), utilizand intr-o maniera injurioasa si publica, fara nici-un simt al responsabilitatii, termini de specialitate inaccesibili nivelului lor de cultura superficiala.
  Din fericire, stabilitatea politica a guvernului a ramas neclintita, bazat pe o sustinere de peste 87% exprimata prin vot de catre populatie, cu ocazia alegerilor locale..

  f)- Presedintele demis prin referendum, impreuna cu cele doua partide prezidentiale (PDL+UDMR), au atras cu minciuni si promisiuni de organizare a Congresului PPE in Romania, sustinatori externi importanti, pentru hartuirea inadmisibila si continua a Guvernului, in scopul evident de a-l destabiliza si de a-l impiedica sa lucreze pentru rezolvarea problemelor grave si urgente create de cele doua guverne precedente, in scopul evident de a-l discredita pana la alegerile parlamentare din toamna.

  g)- In aceste circumstante, Parlamentul responsabil s-a vazut obligat sa utilizeze singura solutie democratica si constitutionala: referendumul pentru demiterea Presedintelui, care a avut ca rezultate peste 7,4 milioane de voturi pentru DA si sub un million de voturi NU, in pofida apelului public antidemocratic si anticonstitutional facut de D-l Basescu si cele doua partide (PDL+UDMR), adresat populatiei de a nu se prezenta la vot.

  h)- Spre deosebire de alte constitutii, Constitutia Romaniei nu contine nici-un cvorum pentru amputarea suveranitatii poporului de a-si exprima vointa la referendum, interzice oricarei persoane cum este Presedintele Tarii, si oricarui grup de tipul PDL – UDMR-CCR de a exercita suveranitatea in locul poporului sau in locul reprezentantilor alesi in Parlament, nu prevede nici dreptul CCR de a da Hotarari de validare sau invalidare a referendului.
  Litera Constitutiei prevede doar obligatia CCR de “a constata valabilitatea rezultatelor referendumului” exprimate doar prin doua numere: cate voturi au fost exprimate pentru DA si cate pentru NU.

  4. Sub aspect constitutional apare evident ca Hotararea CCR citita, se situeaza in afara Constitutiei Romanie.
  Pe cale de consecinta, Parlamentul Romaniei avand obligatia fundamentala de a apara Constitutia, constata ca Hotararea citita de presedintele CCR nu este constitutionala si deci nu poate fi nici publicata in Monitorul Oficial si nici pusa in executare.

  5. Parlamentul Romaniei constata, pe baza rezultatelor finale comunicate de catre Biroul Electoral Central si necontestate de catre Curtea Constitutionala, ca Presedintele suspendat a fost demis prin referendumul democratic si constitutional cu 7,4… milioane voturi liber exprimate pentru DA si cu 0,9… milioane voturi liber exprimate pentru NU.

  6. Ca urmare a demiterii Presedintelui suspendat prin vointa suverana a poporului exprimata liber si democratic la referendumul constitutional din 29 iulie 2012, Guvernul va organiza noi alegeri prezidentiale simultan cu alegerile parlamentare in termen de trei luni de la publicarea prezentei hotarari in Monitorul Oficial.

  7. Pentru prevenirea unor situatii similare de incalcare grava a Constitutiei (respectiv tentativa de uzurpare a suveranitatii poporului de catre persoane sau grupuri de persoane), Parlamentul Romaniei hotaraste organizarea unei comisii de ancheta parlamentara, compusa din reprezentanti apartinand tuturor partidelor politice, care sa analizeze cauzele si sa propuna masuri legislative adecvate menite sa previna comiterea unor fapte similare pe viitor.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 2:22 pm #

   Ce faci când, în republică, un preşedinte nebun nu respectă constituţia, votul naţiunii şi nu-l poţi da jos prin vot democratic? Englezii jură credinţă regelui, în imnul regal, numai dacă acesta respectă constituţia. De aceea susţin MONARHIA CONSTITUŢIONALĂ, practicată cu succes în Europa! Naţiunea ar fi mai respectată! Am fost republican, dar mă îndoiesc de republcă!Trăiască REGELE MIHAI!

 161. Salut domnule Ponta!Va e frica de prieteni sau dusmani? August 23, 2012 at 1:42 am #

  sau granitzele dintre prieteni si dusmani se estompeaza in lumina politicii? si binele natiunii primeaza?stii ca politica a pornit de la ideea buna ca sa ofere ordine si bunastare societazii

  la ce a ajuns se stie, ne batem noi pt. voi, in loc sa va batezi voi pt. noi

  mie una nu mi-e frica nici de prieteni, nici de dusmani? de ce? simplu
  pt. ca n-am nici de-aia, nici de-aia
  astazi, cu voia dumitale o sa fac pe comentatoarea stiintifica, DE CE ASA? io intreb, io raspund, dumneata citesti?

  hai sa-ti ziv ca totusi
  nu mi-e frica,nu mi-e frica de bau-bau

  ba imi e

  baubaul tampeniei (mele, nestiintza mea proprie)

  cum zicea un comentator de mai sus:
  Dacă-ţi cunoşti adversarul, poţi câştiga multe bătălii, dar numai dacă te cunoşti pe tine poţi câştiga războiul – Sun Tzu

  io tot incerc dar nu reusesc
  mi-e frica si de mine

  stiti ca v-am zis ca mi-e frica de dvs. , pai imi e frica si de o musca, tip daca o vad zburand
  prin bucatarie, mi-e frica ca n-o sa-mi mai creasca al treilea rand de dintzi , mai nou mi-e frica ca galaxia noastra si andromeda se vor ciocni peste 6 miliarde de ani , mi-e frica de aglomeratzia care se apropie odata cu septembrie in capitala, mi-e frica ca nu mai inteleg nimic din ce se intampla,

  uite ce zice altza comentatoare a dvs.:
  “Trebuie sa stie ca daca ati pierdut o batalie dintr-un razboi asa este la lupta. Ati fost cinstit si ati respactat aberatiile impuse de EU, pentru ca va respectati cuvintul dat Asa cum va veti respacta si cuvintul dat poporului, democratie, salarii, pensii o economie, insanatosita, Daca ati lucrat in aceste zile mai mult pentru partea economica ( FMI, contracte, salarii pensii , si tot ce ati mai realizat ) spuneti-le cinstit ca nu i-ati uitat. Faceti din natiune aliatul dumneavoastra .”

  ghici cine ii da replica? zoe!
  a aparut zoe!

  oamenii va iubesc mr. ponta, uite si zoe a revenit!

  io vreau putere mai mare de cumparare, ca asa ati zis ca e bine

  In orice caz vroiam sa va spun ca am citit un articol: http://www.realitatea.net/emisarul-lui-clinton-i-a-cerut-lui-basescu-sa-aiba-cu-ponta-o-colaborare-pragmatica_989166.html
  Philip Gordon a subliniat că există mai multe ”proiecte comune” care nu ar trebui să fie subiectul partizanatului politic. ”Vreau să cred că liderii din toate părțile spectrului (politic) doresc ca economia să se redreseze, doresc ca parteneriatul NATO și cel cu SUA și scutul antirachetă să meargă înainte, doresc să existe securitate energetică”, a spus oficialul american, care le-a reamintit politicienilor români că și în SUA au existat cazuri de coabitare.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/emisarul-lui-clinton-i-a-cerut-lui-basescu-sa-aiba-cu-ponta-o-colaborare-pragmatica_989166.html#ixzz24JNqvUCE

  Domnule Ponta, ce are domnul Traian si nu ai dumneata? sau crin? zau asa, diplomatic ar fi fost ca americanii sa colaboreze cu voi, fiind noua putere de la Bucuresti. ce le-ati facut de nu v-au placut?

  nu sunteti de acord cu vreun proiect de-al lor?

  sau suntezi de acord cu ei?
  pt. ca dumneata esti de acord cu tax the rich approach a lui hollande si president obama
  deci ati avea subiecte comune de discutzie

  care e subiectul pe care nu va intelegeti?

  e ciudat cum o tzara ca Romania cu milioane de oameni depinde de catziva lideri, fie aceia ponta, crin sau traian b.

  mie nu-mi vine sa cred ca americanii care sunt practici nu vad potenzialul UsL si votul pe care vi-l acorda romanii
  si invers, voi vedetzi potenzialul american?

  io de exemplu vorbesc engleza americana, nu pe cea britanica , dar imi place mai mult Europa, recunosc, mi-ar placea sa traiesc la paris sau in frantza undeva

  acu’ ce sa fac, ma multzumesc si cu Romania dar sa vad ceva bun, o schimbare frate in bine

  io nu inteleg politica, domnule ponta

  io sunt scriitoare, cel putzin asa ma consider eu, desi mi-au furat romanul, ti-0am mai spus

  asa ca iarta-ma daca iti spun ca eu as vrea alegeri anul acesta, alegeri =schimbare=progres

  i-am vazut si pe cei din piatza universitazii, iar au inceput protestele de strada? de ce? pt. ca oamenii asteapta o schimbare dupa criza economica

  ei vor ceva ce se numeste =new leadership =A new hope,de ce?/ de-aia , e ceva uman, de ce unii oameni divorteaza si se recasatoresc din nou?

  si traian b. a fost asociat cu pdl , care a fost asociat cu criza

  am auzit pe la televizor, jurnalisti speriatzi ca ar putea avea loc proteste de strada cu ciocniri intre oameni si politisti ,

  parerea mea este dupa toate discursurile auzite in saptamana asta si dinspre usl si dinspre pdl, este ca voi nu o sa putezi colabora deloc
  v-ati jicnit reciproc, v-ati amenintat cu inchisoarea , v-ati facut reciproc albie de porci
  in media

  nu inteleg de ce noi, cetatzenii trebuie sa suportam asa ceva?

  iar o sa va luati la cearta ori in Parlament, ori pt. Guvern, ori pt. orisice
  zau, romanii au nevoie de liniste pt. ca economia sa functioneze

  domnul traian b. a declarat de multe ori ca vrea sa-si dea demisia daca voi suntezi de acord cu revizuirea constituziei

  daca era adevarat ce scria pe surse.ro si in protv care cita din ghimpele atunci domnul basescu vroia doar o revenire de onoare la cotroceni, urmand sa-si anunte demisia in o luna?

  sau e adevarat ca vor sa impuna guvern pdl din nou?

  sper ca nu, pt. ca 8,4 milioane de romani au cerut anticipate
  prin votul dat la referendum, chiar si prin faptul ca s-au dus, au cerut anticipate prezidentiale

  de ce nu suntezi de acord cu revizuirea constituziei acum? de ce trebuie sa asteptati pana la parlamentul viitor? pt. ca e mult de discutat pe subiectul acesta? si vretzi sa dezbatezi in parlament si in media ca sa inteleaga si oamenii?

  dar de ce nu sunteti de acord cu revizuirea de principiu, urmand sa se definitiveze de catre noul parlament?

  aoleu, stai xca mi-am adus aminte, vor ungurii autonomie

  Nu, Crin Antonescu nu ii va lasa niciodata pe unguri sa obtina autonomie! vor sa ne ia harghita si covasna , adica vor sa muste miezul placintei lasandu-ne cu o gogoasa

  pai unde s-a mai vazut sa ia cineva chiar din mijlocul unei tari? asta e o gaselnitza ca sa revendice apoi si nord-vestul transilvaniei , nu le e rusine deloc?

  Gata, eu il votez pe Crin presedinte, sau un presedinte PNL, pt. ca astia sigur nu-i lasa pe unguri sa ne ia TARA.

  .

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 23, 2012 at 1:57 pm #

   Propun REFERENDUM DE MODIFICARE A CONSTITUŢIEI, concomitent cu alegerile din toamnă!

 162. AlexP August 23, 2012 at 10:56 am #

  Salutari tuturor ! ..ca buna nu pot sa va zic din moment ce viata nu mai e buna de foarte mult timp. Cum facem si mai ales cum faceti stimate Domnule Prim-Ministru Victor Ponta cu pretul benzinei care a ajuns sa fie 6,2 lei / L (si continua sa creasca) sa il oprim aici sau sa il diminuam incet incet ? Cum facem si mai ales cum faceti stimate Domnule Prim-Ministru Victor Ponta cu moneda noastra care si ea isi pierde din valoare?
  Multumesc anticipat pentru raspunsuri si consideratie !

 163. silviu August 23, 2012 at 11:06 am #

  Ma numesc SIRBU ILIE ,in virsta de 66 ani ,cu domiciliul in DROBETA T. SEVERIN .
  Intr-o propunere anterioara, foarte recenta , am afirmat ca PARLAMENTUL ar trebui sa aprobe hotararea CCR-ei ,de “INVALIDARE” a referendumului ,dar observad cum continua, actiunile nefiresti, ale unor organe vitale ale statului (CSM ,CCR,PARCHET,ETC.) ,cred ca ar fi o mare “GRESALA”.
  In consecinta ,propun ca sa nu fie “APROBATA” in parlament , hotararea CCR-ei , care contrar evidentelor zdrobitoare ( BOICOT MULTIPLU ,cifre si date clare si pt.un copil , dar mai ales a precizarilor facute de cei cca.7 milioane ,care doresc “DEMITEREA” d-nului BASESCU ) , pana ce o “COMISIE” stabilita de CE .nu “GIREAZA” acest lucru .
  Pentru aceasta propun , ca FFF.URGENT ,ministrul de externe d-nul CORLATEANU ,impreuna cu d-na PIVNICERU ( ce trebuie ,validata azi 23 .08 2012 ,ca ministrul al justitiei ,chiar fara avizul CSM-ului ,care dovedeste, ca nu reprezinta fara rezerve, statul roman ),sa se prezinte la COMISIA JURITICA a CE ,cu cererea expresa ,de a trimete in ROMANIA ,o echipa mixta de magistrati “EUROPENI “, care sa studieze situatia REALA .
  In paralel, presedintele interimar d-nul ANTONESCU si premierul PONTA ( pe care ii consider valoric intelectual, peste d-nul BASESCU), sa ia legatura cu marile cancelari ale EUROPEI, pt a ne ajuta in realizarea acestui “DEZIDERAT”…
  P.S. Daca d-nul BASESCU ( cu siretenia care il caracterizeaza ),se intoarce la COTROCENI, ( este mai greu ,daca nu imposibil ), sa se realizeze acest lucru , iar afirmatile iresponsabile ale d-nei Macovei ( vom avea razboi civil !!! ) si a multi altora se pot transforma (DOAMNE FERESTENE !!!) in realitate !!!

  • Constantin August 24, 2012 at 5:20 pm #

   Oare cifrele adunate de guvern pentru a fi trimise la CCR au fost binecuvantate si de comisia care a constatat NE-plagiatul? O intrebare retorica.

 164. Zoe August 23, 2012 at 11:30 am #

  CCR a decis invalidarea referendumului
  – prin pastarea in cvorum a diasporei
  – prin amenintarea unui judecator
  – prin nerespectarea modificarii facuta de Boc in 2008 prin care diaspora nu facea parte din listele permanente

  CCR nu are rol legislativ deci nu poate modifica legile

  Se poate cere anularea deciziei CCR pe aceste considerente?

 165. Flavia August 23, 2012 at 12:29 pm #

  PSD-ul ISI TRADEAZA MIZERABIL ELECTORATUL! SUB CONDUCEREA DUMNEAVOASTRA! SA VA FIE RUSINE!!!

  I-ATI LASAT PE PDL-isti SA BOICOTEZE VOTUL NOSTRU MASIV, IAR ACUM SARITI SA LI-L RECONFIRMATI, IN URMA ATATOR MARSAVII ALE LOR, PE BASESCU, NUMAI CA “SA ARATATI DIFERENTA”. DIFERENTA DINTRE PSD SI PDL ESTE CA PDL-ul NE CALCA IN PICIOARE FARA NICIUN SCRUPUL, SI DUMNEAVOASTRA NU SUNTETI IN STARE, SI DOVEDITI CA NICI NU DORITI SA NE SCAPATI DE EI. DIFERENTA ESTE CA EI CASTIGA IMPOTRIVA ORICAREI RATIUNI DE DREPTATE SI LEGALITATE, IAR NOI AM CASTIGAT LEGAL REFERENDUMUL, SI II FACETI DUMNEAVOASTRA CADOU DECIZIA CCR, “RESPECTATA, INDIFERENT CARE AR FI EA” (CHIAR SI INCALCAND FATIS LEGILE) SI LIPSA BOICOTULUI IN PARLAMENT. EI NE-AU BOICOTAT PE NOI, IAR DUMNEAVOASTRA VA FERITI SA LE CREATI CEL MAI MIC DISCONFORT.

  V-A CALOMNIAT BASESCU PRIN TOATA EUROPA, SI DUMNEAVOASTRA IL SERVITI CU TOATA CREDINTA!

  DACA ATI VREA, ATI PUTEA IMPUNE IN PARLAMENT LEGEA CLARA REFERITOARE LA DEMITEREA PRESEDINTELUI “CU MAJORITATEA VOTURILOR VALABIL EXPRIMATE DE CATRE PARTICIPANTII LA REFERENDUM”. DACA VETI VREA, O VETI FACE. DACA NU, NE VOM LAMURI CATE PARALE FACE ELCTORATUL IN OCHII DUMNEAVOASTRA.

  DACA BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI, O SA SE ALEAGA PRAFUL DE NOI TOTI, IN PRIMUL RAND DE USL SI DE MAJORITATEA PARLAMENTARA. DE CAND ISI DORESTE EL SA FACA DIN PARLAMENT O TROACA EXCLUSIV PDL-ista!!!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 3:38 pm #

   He that speaks, sows; and he that holds his peace gathers: Cine vorbeste seamana si cine tace aduna.

 166. ana August 23, 2012 at 1:31 pm #

  Stimate domnule prim ministru,
  Cred ca dincolo de toate aparentele va luptati cu MISA si cu Bivolaru.El se bazeaza pe magistrati,judecatori,politisti s.a.m.d.Concuzionatl Dvs.Reteaua internationala este foarte puternica si foarte influenta.Ei sunt cei din Meditatia trancendentala din trecut si sunt inversunati.Poate stiind acestea vi sa limpezesc unele nelamuriri.
  Cu profund respect
  Ana

 167. vivi August 23, 2012 at 3:02 pm #

  Ponta, ce-i cu tampenia aia ca tu joci fair-play in meciul cu chioru!? Adica, chioru are voie sa faca fault, sa dea gol din ofside, sa cumpere arbitrul, iar tu o faci pe galantul!? Pai fa pe galantul atunci cand e implicata doar persoana ta, nu atunci cand sunt in joc milioane si milioane de oameni pe care se pare ca tu nu vrei sa-i aperi cu toate mijloacele asa cum cei 7.4 mil au venit la vot in orice conditii, la 40 de grade. Daca mai faci declaratii dintr-astea sa nu cumva sa te astepti sa vin la vot in toamna, il las pe basescu sa te voteze, ca tu esti galant si chioru abia astepta sa voteze baieti galanti.

 168. Sergiu August 23, 2012 at 3:17 pm #

  Daca ar fi respectat legea 100% CCR nu trebuia sa amane decizia de destituire a lui Basescu. Avea doua variante:
  1. invalidarea referendumului deoarece nu s-a stabilit cvorum; si toti cei 9 judecatori erau obligati sa voteze asa; sau
  2. anularea referendumului – daca CCR nu ar fi primit documentele solicitate necesare luarii acestei decizii.
  In cazul al doilea guvernul in frunte cu Victor Ponta trebuia sa plece acasa si sa isi asume acest esec. Cei vinovati pentru risipirea banilor cu acest referendum anulat trebuiau pedepsiti exemplar. Referendumul trebuia reluat numai dupa formarea noului guvern . Crin putea sa numeasca alt premier si referendumul se relua. Dar Obligatoriu cei vinovati de esec trebuiau sa plateasca cumva cu Ponta in frunte care: la numit pe Rus la interne si la Bruxelles a spus ca suntem 18.3mil. Ponta e triplicitar.

  • Maia Blaj August 24, 2012 at 2:59 pm #

   Sergiule, adevarul este ca nu ne place ADEVARUL – refrendumul a indeplinit cvorumul real. Votul antiBase a fost masiv. Azi au publicat datele de la refrendum. E vorba de realitate si birocratia. Poporul roman a fost invins de birocratie. Din pacate CCr nu judeca birocratii. trebuie sa ceara date de la mai multe institutii si sa stabileasca singura cvorumul. CCR a incalcat legea in momentul in care a judecat referendumul dupa legea 370, care nu are nici o legatura sau referire in legea refrendumului – numai pentru ca asa le-a indicat di9n garaj Basescu! Daca cineva judecat, aceea sunt Basescu si CCR!

 169. Dana August 23, 2012 at 3:28 pm #

  Esti un naiv, dom-le. Daca dumneata crezi ca acum Basescu va astepta cuminte sa castige alegerile, te inseli amarnic, amarnic. Te increzi prea mult in majoritatea pe care o ai in prezent in parlament.
  Eu m-am saturat de atitudinea dumitale studiat politicoasa, defensiva, justificativa. Cred ca nu iti dai seama pe ce cai mari esti. Nu te-ai purtat nicio clipa ca si cand ai avea puterea. Din doua una, ori nu iti dai seama de asta, ori nu o vrei. Mai degraba ai o atitudine de tanar angajat la vreo multinationala preocupat in exces de imaginea sa si de cariera proprie. Si in cautare de protectori. Ca este Nastase, ca este Antonescu, ca este Swoboda, ca este premierul Poloniei. Acuma este Mona Pivniceru. Nu te mai infatisa oamenilor cu atitudinea asta de scolar multumit care si-a facut temele. Ai un comportament de autist. In timpul interviului la TVR 1 – oamenii erau in strada, dumneata nici macar nu te uitai la ei. Te-ai decuplat de la agenda lor. Uita-te pe afise sa vezi ce scrie acolo. Uita-te la nr de voturi cu DA. Imagineaza-ti acest numar 7,4 milioane. Vizualizeaza-l, domnule ! Aici nu este vorba despre cariera ta, ci de soarta tarii. Nu poti, lasa pe altul. Ai dovedit convingerea mea ca o tara nu poate fi condusa bine de tineri sub 40 de ani. Scurt !

 170. Cristina August 23, 2012 at 4:05 pm #

  Buna ziua
  Sunt un cetatean onest in aceasta tara care nu mai suporta sa fie jignit de Traian Basescu
  Va rog sa mergeti mai departe cu mesajul de mai jos al D-nei Anghel , pe care o respect foarte mult pentru ceea ce a facut si face

  Stimate domnule Barroso,

  Vă mulţumesc pentru interesul deosebit pe care îl acordaţi dezbaterilor publice interne ale României. Răspunzând preocupării dumneavoastre sincere şi imparţiale pentru independenţa justiţiei şi cinstea clasei politice din România, consider că este util să vă transmit următoarele date pentru a vă putea forma o perspectivă integrală asupra substratului recentelor schimbări politice din ţara noastră.

  1) În data de 27 septembrie 2011 a fost numit domnul Iancu Gheorghe în funcţia de Avocat al Poporului, fără a fi agreat de toate partidele, aşa cum ne-aţi sugerat recent, ci exclusiv de către majoritatea parlamentară din acel moment. În acel moment, Opoziţia a părăsit sala. Din nefericire, atunci nu aţi protestat !

  2) În data de 14 iunie 2010, votul Parlamentului pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională care nu era agreat de preşedintele Traian Băsescu şi coaliţia sa a fost repetat în mod ilegal până când a fost ales candidatul susţinut de preşedintele din acel moment. Şedinţa Camerei Deputaţilor s-a prelungit discreţionar până la ora 24:00. Din păcate, nici atunci nu aţi protestat.

  3) În data de 9 aprilie 2012, preşedintele Traian Băsescu a promulgat modificarea la legea privind referendumului, impusă de propria majoritate parlamentară, care făcea practic imposibilă suspendarea preşedintelui, încălcând astfel principiile Constituţiei României. Naţiunea română ar fi apreciat atunci o intervenţie hotărâtă a partenerilor noştri europeni.

  4) În octombrie 2009, preşedintele Traian Băsescu a refuzat să numească premierul propus de majoritatea parlamentară din acel moment, generând o îndelungată criză politică şi instituţională şi destabilizând structura Guvernului României, fiecare ministru din acel Cabinet deţinând cel puţin două portofolii. Este oare, domnule Barroso, în acord cu standardele europene ca voinţa majorităţii parlamentare să fie sfidată şi un ministru să deţină 2-3 portofolii ?! Ar fi fost utilă şi atunci o intervenţie a Comisiei Europene în sprijinul valorilor democratice.

  5) În iunie 2010, Traian Băsescu a impus în Consiliul Suprem de Apărarea a Ţării includerea presei libere în cadrul ameninţărilor la siguranţa naţională, un demers fără echivalent în nici un stat european. Atunci presa din România a aşteptat un semnal de la instituţiile europene. Încă îl mai aşteaptă, domnule Barroso !

  6) În anul 2003, Traian Băsescu, care deţinea atunci funcţia de primar general al Bucureştiului, s-a împroprietărit pe sine cu o vilă în centrul Capitalei, evaluată, la acel moment, la peste 500.000 de dolari. Preţul plătit de Traian Băsescu: 19.000 de dolari, adică de 25 de ori mai puţin decât preţul pieţei. Totodată, pentru că legislaţia din România nu permitea cumpărarea unui imobil aflat în proprietatea statului de către o persoană care deţinea alte proprietăţi, Traian Băsescu şi-a donat o casă unei fiice cu foarte puţin timp înainte de a îşi face cadou acest imobil. Cazul este cunoscut în România drept “casa din Mihăileanu”. La Bruxelles cum le spuneţi celor care în exercitarea unei funcţii publice îşi procură beneficii personale ?

  7) În anul 2000, Traian Băsescu a cumpărat un teren în Bucureşti, cu suprafaţa de 3.700 mp, cu suma de 1,4 miliarde de lei (de peste 3 ori sub preţul pieţei). Peste 2 ani a vândut acelaşi teren unui apropiat al persoanei de la care cumpărase cu suma de 12 miliarde de lei (în condiţiile în care, în acea perioadă, preţurile la proprietăţile imobiliare au stagnat). În România, asemenea demersuri se încadrează, de regulă, la spălare de bani. Din păcate, deşi toate aceste demersuri aflate dincolo de limita legii sunt foarte cunoscute în România, ele nu au ajuns, se pare, la cunoştinţa partenerilor noştri europeni. Dumneavoastră cum comentaţi acest caz, domnule Barroso ?

  8) În anii 2010 şi 2011, Traian Băsescu şi guvernele pe care le-a controlat au decis să nu respecte decizii definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată din România referitoare la unele drepturi salariale. Profesorii români ar fi apreciat atunci o intervenţie din partea, de exemplu, comisarului pe Justiţie, doamna Viviane Reding, care să apere, împreună cu noi, statul de drept. Şi totuşi doamna Reding nu a reacţionat, nici măcar pe Twitter.

  9) Traian Băsescu a atacat explicit, prin declaraţii oficiale, Consiliul Superior al Magistraturii, judecătorii şi Parlamentul, instituţiile fundamentale ale democraţiei româneşti, care ar fi fost, poate, astăzi la un nivel mai înalt dacă beneficiam mai devreme de sprijinul dumneavoastră.

  10) Traian Băsescu a făcut, în mod repetat, declaraţii rasiste, reţinute ca atare atât de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (există decizii în acest sens), cât şi de Curtea Constituţională, inclusiv în recenta decizie referitoare la suspendarea preşedintelui. Minorităţile jignite ar fi apreciat foarte mult dacă s-ar bucura, la rândul lor, de susţinerea Comisiei Europene.

  11) Traian Băsescu şi-a subordonat constant cele mai importante instituţii ale statului român în ciuda separaţiei impuse de Constituţie, aspect relevat explicit de către Curtea Constituţională, care a confirmat recent că domnul Băsescu şi-a subordonat Guvernul României. Ţinând seama că Decizia Curţii Constituţionale este publică, aşteptăm cu interes reacţia instituţiilor europene şi în special a dumneavoastră, domnule Barosso, care analizaţi cu atâta atenţie evoluţiile din România.

  Domnule Barroso,

  Este adevărat, schimbările recente din România s-au produs foarte rapid, dar au respectat, în egală măsură, legislaţia internă şi normele europene. Iar viteza, care a generat îngrijorare pe plan extern, a fost singura şansă de a schimba, în mod democratic, un regim politic care, în mod nedemocratic, inventase extrem de multe obstacole în calea unui transfer constituţional de putere.
  Naţiunea română suferă, în aceste zile, din cauza prejudiciului de imagine produs de anumite critici externe, întemeiate prea mult pe diverse afinităţi şi prea puţin pe realităţi obiective.

  Aşteptăm cu încredere analiza dumneavoastră asupra aspectelor comunicate prin acest mesaj.
  Sper că, şi de această dată, veţi reacţiona cu aceeaşi promptitudine pe care aţi demonstrat-o în ultima perioadă.

  22.07.2012
  Cristiana Anghel

 171. justitiaru August 23, 2012 at 4:34 pm #

  D-le Ponta
  ATENTIE : Culmea sclerozei/ticalosiei pentru o persoana care decide soarta unei natiunii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nu permiteti ca acest lucru abominabil sa se petreaca !!!!!!!!!!!!!!!!
  Aspazia Cojocaru intrebata fiind de ce si-a schimbat opinia ca “referendumul trebuie anulat bazat fiind pe date false”pur si simplu a negat (stupefiant!) ca a facut asemenea afirmatii, desi exista o inregistrare video-audio a acestor afirmatii.Una din doua:
  – este o mincinoasa ordinara
  – este complect sclerozata mintal
  In ambele ipoteze o asemenea persoana nu are ce cauta in campul muncii, darmite in forul cel mai inalt al justitiei care decide soarte unei natiuni.Daca o persoana cu dizabilitati mintale nu este responsabila penal pentru actele ei, bineinteles ca ea nu e in masura sa-i judece pe altii.
  Va rod insistent sa dezbateti toate aceste aspecte cardinale in Parlament. Este inadmisibil sa permiteti ca decizia unei astfel de persoane iresponsabile sa decida soarta unei natiuni.
  Faceti scandal monstru,toata lumea civilizata trebuie sa afle ce fel de oameni decid in Ro soarta natiunii.
  va multumesc !

 172. filme 2012 August 23, 2012 at 4:43 pm #

  Buna Ziua . Eu il sustin pe dumnul Ponta orice ar face .

  • A August 23, 2012 at 7:31 pm #

   Ce ai sa faci daca ar spune sa te duci in Antartica?

  • Napoleon August 23, 2012 at 10:03 pm #

   Buna Ziua. Eu ma sustin doar pe mine.

 173. tiberiuretu August 23, 2012 at 4:55 pm #

  D-le Ponta
  prin afirmatiile stupefiante, aiuritoare ale Aspaziei Cojocaru este de domeniul evidentei ca Parlamentul nu poate lua in considerare decizia CCR atat timp cat un judecator:
  1)se teame de represiuni politice,
  2)minte fara rusine
  3) e atins de scleroza mintala avansata
  4)Toate ipotezele sunt adevarate
  Nu va dovediti pentru a N-a oara niste Fraieri care inghit pe nemestecate orice gogomanie li se serveste.Pentru mult mai putin de atat TB si ai lui incendiau mapamondul

  «

  • Constantin August 23, 2012 at 10:34 pm #

   Pana am citit acest comentariu am avut in permanenta pornirea sa scriu ca in scurt timp acea parte de popor care a votat demiterea lui Basescu va primi de la cei carora le face jocul ceea ce merita dar situatia este mult mai grava pentru ca acest USL chiar ii reprezinta pe 7,4 milioane de romani,adica sunt foarte multe asemanari intre ei si ca sa fiu mai explicit autorul comentariului se identifica, si foarte multi ca el,cu USL-istii care,dupa 3 luni de criza politica in care au incalcat de mult mai multe ori legile penale si constitutia decat a facut-o Basescu in 8 ani,spun ca ei nu pot sa decada intr-asa hal incat sa foloseasca aceleasi metode pe care le-au folosit PDL-istii,minciuna,ipocrizie,intimidare,presiune asupra institutiilor statului.Daca asta inseamna sa fii politician in Romania de azi atunci poporul ar trebui sterilizat pentru a nu mai procrea asemenea specimene.

   • Părerolog August 24, 2012 at 3:24 pm #

    De gustibus et coloribus not disputandum (lat.) – Despre gusturi şi culori nu trebuie să discuţi.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 3:29 pm #

   Ignoti nulla cupido (lat.) – Cele necunoscute nu stârnesc nici o dorinţă – Ovidius, Ars amandi.

 174. Vlad August 23, 2012 at 5:22 pm #

  Dle Ponta, incercati cumva sa scapati de asocierea cu Dnii Antonescu si Voiculescu. Va submineaza eforturile si va scad sansele de reusita politica pentru dvs, si sansele noastre de a a trai mai linistiti si mai bine

 175. Greywolf August 23, 2012 at 6:48 pm #

  Parlamentul este cel care poate decide ce face cu Băsescu
  IN COTIDIANUL! CITITI SI TREZITI-VA D-LE PONTA!

  Parlamentul este cel care poate decide ce face cu Băsescu

  Hotărârea prin care CCR a invalidat referendumul de demitere a lui Traian Băsescu prezintă elemente clare de neconstituţionalitate. Un conflict legislativ dă posibilitatea Parlamentului să ia decizia finală în ceea cel priveşte pe Traian Băsescu.

  „Abuz de drept”

  Hotărârea nr. 6 din 21 august 2012 a CCR, referitoare la Referendumul din 29 iulie a.c. reprezintă un abuz de drept şi încalcă Constituţia. La această concluzie au ajuns trei jurişti cu experienţă în materie constituţională, care ne-au contactat şi ne-au prezentat detaliat argumente. Concret: CCR a emis o hotărâre (nr. 6 din 21 august 2012) în finalul căreia se precizează: Hotărârea este definitivă şi general obligatorie. „Această formulare este neconstituţională. În Legea fundamentală nu există vreo prevedere care să dea hotărârilor CCR această putere şi anume să fie definitive şi general obligatorii. Această formulare reprezintă un abuz de drept. Ţinând cont de acest aspect, Hotărârea nr. 6 a CCR nu este opozabilă Parlamentului”, susţin la unison juriştii consultaţi.

  Ce spune legea CCR…

  Art. 11 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR prevede la alin.1:

  Curtea Constituţională pronunţă decizii, hotărâri şi emite avize, după cum urmează:

  La acelaşi articol, la litera B prevede: Hotărâri, în cazurile în care:

  c) veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia;

  La alin. 2 şi 3 din lege se precizează:

  2) Deciziile şi hotărârile se pronunţă în numele legii.

  3) Deciziile, hotărârile şi avizele Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Deciziile şi hotărârile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

  …Şi ce spune Constituţia

  La art. 146 sunt enumerate atribuţiile CCR, iar la articolul 147 alin. 4 prevede: Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

  În caz de conflict legislativ, Constituţia are prioritate

  Juriştii consultaţi arată că, aparent, „suntem în faţa unui conflict legislativ. În legea CCR se spune că şi hotărârile sunt general obligatorii, iar în Constituţie nu există o astfel de prevedere. În acest caz, prevalează prevederile din Constituţie, pentru că o lege, fie ea ordinară sau organică, nu poate bate Constituţia”.

  Tot juriştii cu care ne-am consultat au mai precizat: „În Hotărârea nr. 6 din 21 august a CCR se fac, aşa cum este normal într-un document de natură juridică, trimiteri la numeroase articole din legea de organizare a CCR, din Legea referendumului şi din Constituţie. Cine citeşte cu atenţie documentul va observa că nu există nicio trimitere la art. 147, alin. 4 din Constituţie, adică cel care întăreşte un document CCR, şi anume îi dă puterea de a fi general obligatoriu şi cu putere pentru viitor. Or, judecătorii CCR erau obligaţi să facă trimitere la acest articol, din moment ce au inserat în document că hotărîrea luată este general obligatorie. Nu au făcut-o pentru că ştiau că art. 147 alin. 4 nu are nicio legătură cu hotărârile emise de CCR. Aici suntem deci în faţa a ceea ce în termeni juridici se numeşte abuz de drept”.

  Care este soluţia

  Având în vedere faptul că Hotărârea CCR nr. 6 nu se încadrează în prevederile Constituţiei şi având în vedere că este calificată ca fiind un abuz de drept, se impune o întrebare: care este soluţia de urmat în acest caz extrem de complicat. Tot juriştii ne-au arătat care este calea de urmat: „În această situaţie, Parlamentul este cel care poate lua decizia finală. Parlamentul este acoperit prin art.3 al Hotărârii nr. 34 din 6 iulie 2012, care prevede: În situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat. Ţinând cond de prevedea finală a acestui articol Parlamentul poate decide dacă Traian Băsescu se întoarce sau nu la Palatul Cotroceni. Orice decizie a Parlamentului în această speţă este legală”.

  Alte argumente privind abuzul de drept comis de CCR

  Hotărîrea CCR nr. 6 din 21 august 2012 nu poate fi definitivă şi general obligatorie şi pe alte considerente. Şi acest lucru reiese chiar din Legea CCR. Faptul că legea prevede că CCR veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia nu reprezintă o pronunţare asupra legalităţii referendumului, ci doar o acţiune în constatare. A veghea nu înseamnă verificarea legalităţii sau a constituţionalităţii, ci doar o constatare.

  Or, numai actele CCR legate de legalitatea unor acte normative, adică acolo unde se constată situaţii de neconstituţionalitate, sunt cele general obligatorii. Iar acestea sunt, repetăm, Deciziile CCR. Decizia CCR nu reprezintă acelaşi lucru cu o hotărâre sau cu un aviz al CCR. Iar Constituţia face o distincţie clară şi defineşte explicit situaţiile în care este vorba de Decizii ale CCR.

  Un alt argument care vine şi arată că hotărârea CCR nu are caracter definitiv şi general obligatoriu îl reprezintă prevederile articolului 2 din Constituţie. Acesta la alin. 1 spune: Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum, iar la alin. 2, Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. Cum se traduce în limbaj popular acest articol în speţa de faţă: referendumul reprezintă o formă de exercitare a suveranităţii poporului. Asupra legalităţii exercitării suveranităţii poporului nu se pot pronunţa 6 sau 9 persoane, fie ele şi judecători ai CCR. (Că şi aici suntem în faţa unui conflict de legislaţie nu contează, pentru că, aşa cum am arătat, prevederile Constituţiei au prioritate.)

  CCR a încurcat borcanele în propriul document

  În Hotărârea CCR nr. 6 din 21 august 2012, pe care juriştii o consideră ca fiind neconstituţională şi că reprezintă un abuz de drept, prin inserarea în dispozitiv a formulei definitivă şi general obligatorie, mai există un element care demonstrează ilegalitatea ei. În document se face referire la Hotărârea nr. 5 a CCR din 14 august 2012, prin care judecătorii Curţii au venit cu noi precizări referitoare la ce au solicitat guvernului referitor la actualizarea listelor electorale. Şi această Hotărâre nr. 5 este una ilegală. Pentru că este vorba de un act administrativ pur şi simplu, iar un astfel de act nu poate fi „îmbrăca” haina unei hotărâri. De exemplu, atât pe 2 august a.c., cât şi pe 6 august, solicitări similare au fost transmise guvernului prin adresele nr. 3.505, respectiv 3.506. O adresă reprezintă un act administrativ, în timp ce o hotărâre în niciun caz. Drept urmare, am mai avut un document ilegal, iar la acesta face expres trimitere Hotărârea nr. 6.

 176. stefan August 23, 2012 at 10:17 pm #

  Stimate domnule Ponta,

  Avand in vedere batjocorirea dreptului meu de a vota de catre CCR, solicit parlamentarilor PSD din Salaj (pe care i-am votat ultima data) sa se abtina de la prezenta in Parlament in ziua in care se va citi hotararea CCR. In opinia mea este corect si necesar ca macar ei sa-si respecte alegatorii.

  O seara buna,
  Stefan,

  • anonim August 24, 2012 at 11:59 am #

   100 de zile de oprit marile jafuri sarbatorite cu 100 de zile de carnaval in Mamaia.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 2:58 pm #

   Est modus in rebus (lat.) – Este o măsură în toate – Horaţiu, Satirele

  • Părerolog August 24, 2012 at 3:18 pm #

   Constituţia României, art. 61, al. (1) “Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”. Art. 67, “Camera Deputaţilor şi Senatul adoptă legi, hotărâri şi moţiuni, în prezenţa majorităţii membrilor”. Parlamentul poate fi părtaş la o ilegalitate (erata CCR). Ori parlamentul a primit ordin de la Barroso şi ordinul se execută, nu se discută? Decizia CCR nu poate fi atacată la instanţele internaţionale? Întrunirea parlamentului se poate face după soluţionare.

 177. nae8888 August 23, 2012 at 10:56 pm #

  O nenorocire mai mare decat seceta a lovit tara. Sase persoane cu sprijinul UE si sub acoperirea “legii” au gasit o cale spre anularea puterii de decizie a peste 8 milioane de voturi si in loc sa decida pe voturi au decis pe ne-voturi, dand castig la zero voturi (erau “DA”, erau “NU” ?). La aceasta situatie absurda s-a ajuns prin 2 manevre : cvorum si boicot. CCR stia ca peste 40 % n-au votat niciodata si ca boicotul trebuia sa aduca sub 10 % si rezultatu-i gata. “Prostii” (care nu pot sa gandeasca, sa judece, ce ei sant JUDECATORI ?) au fost lasati sa mearga la vot prin zapuseala aia ca “sa se invete minte” desi rezultatul era asigurat. La fotbal ar fi asa : 6 insi din Federatie decid “definitiv si irevocabil” ca echipa gazda castiga daca inscrie cat adversarul + 1, la care adversarul decide “boicotul” (furtul) si nu se prezinta, se duce la carciuma si-si serbeaza victoria. Ce ziceti de asta Domnule Baroso ?

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 2:53 pm #

   Homo homini lupus (lat.) – Omul este lup pentru om – Plaut, Bacon, Hobbes.

 178. vivi August 24, 2012 at 9:05 am #

  Ponta, iti recomand ceva instructiv pentru week-end. Uita-te la discursurile lui Nigel Farage tinute in PE. Poate inveti si tu cate ceva. Daca ai avea macar 10% din curajul acelui Domn poate ca altfel ar fi fost soarta tarii noastre. Dar nu e timpul pierdut, esti tanar, mai poti invata cate ceva. Trebuie sa recunosti ca ti l-a scarmanat pe barroso si pe prietenul tau schultz de nu s-au vazut. Nigel Farage e un fel de Antonescu in PE, un orator de exceptie si un om care spune lucrurile pe nume. Deci, ochii pe Farage, d-le Ponta si ia-ti notite. Zona EURO se va destrama, asa ca fa un plan pt situatia asta si nu te mai increde orbeste in europa, cauta si alte tari (ex BRIC) ca ne ducem dracu cu tot cu europa.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 2:35 pm #

   Nec cuivis homini contingit adire Corinthum (lat.) – Nu este dat oricui să ajungă la Corint – Horaţiu, Satirele

 179. Zoe August 24, 2012 at 9:54 am #

  ANULATI DECIZIA CCR IN PARLAMENT

  IN EU DIASPORA NU ESTE PE LISTE PERMANENTE

  BASESCU INTORS LA 3COCENI VA PUNE DE O MOTIUNE DE CENZURA SI TRADATORII,UDMR SI PDL VOR VOTA
  PDL SE VA INTOARCE LA BUTOANE SI VAI DE NOI ROMANII

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 2:29 pm #

   Quid prodest? (lat.) – Cui foloseste?

 180. bluetux August 24, 2012 at 10:33 am #

  Vreau sa reamintesc principalul “jaf” care continua in Romania: cresterea aberanta a pretului la carburanti; TREBUIE sa faceti ceva, economia e si asa la pamant, creste inflatia, scade nivelul de trai si creste nemultumirea populatiei si a firmelor… Trebuie instituit CONTROLUL PRETURILOR LA CARBURANTI, asa cum de ex. Germania si Israelul au inceput deja…

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 2:23 pm #

   In vitium ducit culpae fuga (lat.) – Fuga de greşeală duce la viciu – Horaţiu, Ars poetica.

 181. ioan August 24, 2012 at 10:35 am #

  Domnula Ponta,voi de ce nu puneti postaci documentati sa dea reply-uri la minciuni precum cele din The Economist http://www.economist.com/node/21560922

  Asteptati sa comentam noi, vulgul, sa va luam apararea? Noi am facut-o la vot dar mai trebuie sa va ajutati si singuri. Eu zic sa va organizati si sa contratacati. Acum aveti si resurse, Miscati-va pe toate fronturile.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 2:10 pm #

   Ok! Take each man’s censure, but reserve thy judgement! – Primeşte critica oricui, dar rezervă-ţi hotărârea. ( Shakespeare)

 182. Zoe August 24, 2012 at 11:14 am #

  Afaceri proaste
  România exportă grâu în plină secetă, pentru a-l importa la toamnă mai scump

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 2:07 pm #

   Who loseth his liberty loseth all – Cine îşi pierde libertatea, pierde totul.

 183. Zoe August 24, 2012 at 11:34 am #

  Era clar ca nu trebuie sa ne asteptam de la nimic bun de la UE si usa.
  Interesele lor sunt mai importante decat Romania si romanii.
  Uraniul si Banca Mondiala Araba pentru ajutorarea Africii a facut ca destinele multor popoare sa fie schimbate.
  Romania sta la prea multi in gat.
  Va trebui sa intelegem ca suntem singurii care putem sa facem ceva.
  Poate ca USL a fost un lucru benefic, dar daca nu se face ceva impotriva tradatorilor din pnl( cei asimilati de la pdl si ai celor care sunt impotriva usl si mai ales ai lui Crin Antonescu)ne asteapta vremuri grele.
  Deja pedelacii cu udmr vor sa depuna motiune de cenzura impotriva guvernului Ponta.Vor mai face si alianta cu partidul admiratorului Anei Pauker si cu cel al micului legionar cu usturoiul in mana.
  Vin vremuri grele pentru romani

  PS. Nu trebuia scos din Constitutie articolul care stabilea ca Parlamentul cu 2/3 pot anula deciziile CCR
  O Constitutie se face pentru binele tarii si nu pentru interesele celor care vin vremelnic la putere

  PPS. PARLAMENTUL NU POATE ACCEPTA DECIZIA CCR PRIN INCALCAREA ATATOR LEGI INTERNE SI DISPOZITII OBLIGATORII AL UE.

  DACA VA PASA ROMANI IESITI DIN CASA

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 2:01 pm #

   If it were not for hope, the heart would break – Dacă n-ar fi speranţa, inima s-ar frânge.

 184. Zoe August 24, 2012 at 11:38 am #

  CCR A DEVENIT CURTEA ANTICONSTITUTIONALA A ROMANIEI

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 2:04 pm #

   Truth and oil are ever abowe – Adevărul iese ca uleiul la suprafaţă.

 185. Zoe August 24, 2012 at 1:06 pm #

  DE CE JANDERMERIA ANCHETEAZA PE CEI CARE PROTESTEAZA IMPOTRIVA LUI BASESCU?
  sCHIMBATI -L PE SEFUL JANDARMERIEI

  • Zoe August 24, 2012 at 1:38 pm #

   ESTE PORTOCALIU

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 1:55 pm #

   De acord cu Zoe. Nu mai puteţi da vina pe sistemul ticăloşit băsssssist! Manifestul pe carosabil, interpretat ca o încălcare a legii, este motivat de încălcarea Legii referendumuli de către CCR şi de alte nemulţumiri exprimate paşic. O să spuneţi că încălcarea unei legi nu poate fi justificată prin încălcarea altei legi. Protestul a rămas singura modalitate de manifesta a nemulţumirii oamenilor. Alternativa este resemnarea şi lipsa implicării în exercitarea dreptului la vot. Poate asta se doreşte.

   • Rooster August 24, 2012 at 4:21 pm #

    Asta doresc javrele portocalii care sunt infiltrate peste tot

   • Constantin August 24, 2012 at 5:08 pm #

    Nu puteti claca atat de usor.Orice abuz real sau imaginar dar cosmetizat la tv ii aduce capital politic lui Ponta.Si decizia CCR il protejeaza indiferent de “insuccesurile” ca premier atat timp cat poate invoca imposibilitatea de a coabita cu dusmanul.Dar vorbesc prostii,atat timp cat sunt subiectiv.Scuze!

 186. Carmen Vasilescu August 24, 2012 at 1:34 pm #

  Chiar nu puteti pune la MAI un ministru uslist? Ce face Dusa acum? Jocul lui Basescu? Cum e posibil ca jandarmeria sa isi permita sa intocmeasca dosare penale manifestantilor din Piata Universitatii? De ce jandarmeria nu a facut niciun dosar penal manifestantilor din Piata Victoriei? De ce numai manifestantii anti sunt luati in vizor, cei pro sunt aparati de jandarmerie? Ce face Dusa? Ce fel de ministru USL este? De ce nu pune lesa jandarmeriei? L-a schimbat pe Gogu? Mai bea asta cafeaua la PDL?

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 6:43 pm #

   The end of passion is the beginning of repentance – Sfârşitul pasiunii este începutul căinţei.

 187. mihaela August 24, 2012 at 2:01 pm #

  Rusine ptr dosarele penale facute romanilor care au manifestat la Universitate.Am vazut cum ii aperi pe romani, toata ziua esti in gura cu apararea votului romanilor, esti un incapabil, moale si de care isi bat joc toti inclusiv ziaristii. Ai devenit dupa 3 luni de putere la fel de autist ca si basescu . Oamenii te implora ca Parlamentul sa valideze referendumul, ti se dau solutii de la juristi privind abuzul de la putere, dar vad ca nici macar nu ii iei in seama.Dispret

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 6:40 pm #

   Take each man’s censure, but reserve thy judgement! – Primeşte critica oricui, dar rezervă-ţi hotărârea. (Shakespeare)

 188. vivi August 24, 2012 at 2:15 pm #

  Ce faci Ponta!? Acum le faci dosare penale celor care te-au adus la guvernare, adica cei din pta Universitatii. Daca nu tu ai dat ordinul asta atunci trebuie sa demiti toata sefimea jandarmeriei si sa dai explicatii rapid, altfel nu te vad bine deloc Ponta. Dumnezeule, ce imagine de neputincios, mereu cu spatele la zid, dai!!!

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 6:37 pm #

   The fooly of one man is the fortune of another – Prostia unuia este norocul altuia.

 189. gigi August 24, 2012 at 2:17 pm #

  D-le Ponta cum e posibil sa se faca 106 dosare penale ptr. cei care protesteaza si culmea au dreptatea de partea lor .Desi vuiesc posturile nimeni nu iese sa zica ce se intimpla.Este inadmisibil ,avet isau nu control asupra min. de interne .In iarna ati promis cu lideri marcanti (Oprisan ,Mazare ) ca jandarmii care au agresat protestatarii vor raspunde ,si ce vedem este la fel.Incredibil.Va stimez dar daca nu dati raspunsuri este pacat.

 190. Maia Blaj August 24, 2012 at 2:49 pm #

  “Felicitari”!
  Chiar NU controlati nimic?
  Acum jandarmeria amendeaza masiv protestatarii din Piata Universitatii?
  Scopul?
  Simplu – de diseara se va striga in Piata Jos guvernul Ponta.
  Jandarmeria pregateste niste strigate antiUSL, premergatoare motiunii de cenzura.
  Victore nu trebuie sa fiti ticalosi ca base si pdelistii, dar este inadmisibil sa fiti atat de naivi si sa primiti pumni in figura fara nici o miscare de aparare.
  Inepeti sa-mi inspirati compasiune!

  • Constantin August 24, 2012 at 5:31 pm #

   Inseamna ca am intuit bine din moment ce nu mi-ati postat comentariul.

   • Constantin August 24, 2012 at 5:35 pm #

    Stiti de cat timp a fost nevoie ca pana si diabolicul Hitler sa fie dibuit si anihilat?De 7 ani si chiar daca pare mult timp,trece si asta.

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 6:30 pm #

   O, sancta simplicitas! (lat.) – O, sfânta naivitate!

 191. brasoveanca August 24, 2012 at 3:51 pm #

  d-le Ponta, daca nu-i protejati pe cetateni de jandarmi si procuratura, e posibil sa nu mai castigati alegerile parlamentare. referendumul a fost furat, si nu ati facut nimic….

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 6:26 pm #

   Referendumul a deschis Cutia Pandorei! Un proverb englezesc spune: “Never do things by halves” – Niciodata nu face treaba pe jumatate.

 192. Rooster August 24, 2012 at 4:44 pm #

  Procurorul sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminialistica (cu delegare) Horia Valentin Selaru, se tine de glume alese! Stiti ce a facut zilele trecute? Ceva urat, urat… In numai cateva zile, Selaru si o procuroare din subordine au dat si girat un NUP lui Traian Basescu intr-un dosar penal, profitandu-se ca in saptamanile de suspendare din functie prezidentul nu mai are imunitate. De parca intrasera zilele in sac. Chiar asa, cum se poate rezolva un dosar de coruptie in doar cateva zile si ce cauta un atare dosar la SUPC si nu la DNA? In curand aflati toate amanuntele, foarte picante… Si ca sa adaugam o informatie condimentata pentru „cunoscatori”, cica Horia Selaru, pardon, lt. colonelul Horia Selaru, ar fi fost facut general. Greu de probat asa ceva pana nu se va deschide lada cu documente secrete de la Cotroceni, dar ne amintim ca la un trecut bilant al Ministerului Public, singurul procuror in fata caruia general SRI Florian Codlea s-a frant in doua sa-l salute la intrare a fost Horia Selaru

  • Ruşinică Tristoiu Taifas August 24, 2012 at 6:06 pm #

   O să facă dosare la toţi USL-işti şi asta place multora! “Panem et circenses” (lat.) – “Pâine şi circ”. Pâine mai puţină că e secetă şi e în ograda lui Ponta. Atunci ofră circ, la greu, căci “L’Etat est moi” (fr.) – “Statul sunt eu”, Traian Băsescu.

  • Verosimil August 25, 2012 at 9:52 am #

   URSS = comunism = votul nu conteză = Petru Groza!
   UE = nazism = votul nu conteză = Traian Băsescu!
   URSS = UE = votul nu conteză = aceeaşi mizerie!

 193. Florian August 24, 2012 at 5:31 pm #

  Off topic (cu scuze):
  Aserţiunea potrivit căreia Parlamentul trebuie doar să ia act de hotărârea CCR este falsă. Parlamentul are dreptul să hotărască repetarea referendumului. După cum însăşi CCR a precizat, Parlamentul este cel care hotărăşte calea de urmat. Ori, pentru a respecta atât decizia CCR, conform căreia referendumul nu a fost valabil, cât şi votul celor 8,5 milioane de români, calea de urmat este repetarea referendumului.
  Si, până la data repetării referendumului, Parlamentul trebuie să elimine pragul electoral de 50%+1. Dar asta nu se poate face prin modificarea legii referendumului, deoarece în secunda doi CCR ar declara neconstituţională modificarea în cauză.
  Parlamentul trebuie să anuleze toată legislaţia privitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului, emisă ulterior referendumului din 2007. In aceste fel, repetarea referendumului se va desfăşura conform legislaţiei care a guvernat referendumul din 2007; legislaţie asupra căreia CCR nu se mai poate pronunţa, deoarece în 2007 a acceptat-o ca fiind constituţională.
  CCR nu poate interveni în niciun fel în privinţa unor anulări de legi sau ordonanţe, nu poate declara o anulare ca fiind neconstituţională. CCR se pronunţă numai în legătură cu ceea ce se adaugă, legi noi sau modificări ale celor vechi, nu şi asupra anulării unor legi.
  Iar când Băsescu, PD-L, Barroso, Merkel sau Obama vor reacţiona la aceste demersuri ale Parlamentului, să fie puşi la punct în modul cel mai ferm cu putinţă. Curtea Constituţională a statuat că Parlamentul este cel care, după primirea deciziei CCR, hotărăşte calea de urmat, aşa că nici Băsescu, nici Barroso, nici Merkel, nici Obama nu pot lua Parlamentului acest drept.

 194. Theodora August 24, 2012 at 6:36 pm #

  Ce era de vazut s-a vazut – Ce era de castigat a fost pierdut – Aproape tot ce se putea folosi impotriva noastra a fost folosit
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/24/ce-era-de-vazut-s-a-vazut-ce-era-de-castigat-a-fost-pierdut-aproape-tot-ce-se-putea-folosi-impotriva-noastra-a-fost-folosit/

 195. remus August 24, 2012 at 6:37 pm #

  jandarmeria face dosare penale protestatarilor din piata universiatii pentru ca oamenii refuza sa stea dupa garduri precum detinutii din lagarele germane.de ce nu le fac custi din fier celor care mai vor in romania lui 2012 sa protesteze.de ce oare in 2007 cand basescu era suspendat si aplaudacii lui au ocupat piata universitatii nimeni nu s-a sinchisit sa-i ingradeasca si sa le faca dosare penale.domnilor de la guvern si usl ,tot basescu conduce ministerul de interne si jandarmeria ?!! LASATI OAMENII SA-SI MANIFESTE FRUSTRAREA SI NEDREPTATEA .DE CE NU LE FACETI DOSARE PENALE CELOR CARE AU FURAT VOTUL ROMANILOR PRINTR-O DECIZIE POLITICA SI ABUZIVA A C.C.R.daca sunteti neputinciosi sa le faceti acestora dosare penale pentru furtul votului pe fata atunci dati dovada de mult zel impotriva celor care se ridica impotriva hotilor si nedreptatilor.SA VA FIE RUSINE nu ma asteptam de la voi la acest lucru dupa ce ne-ati lasat cu basescu si procuratura pe cap, cate dosare penale s-au deschis jandarilor in luna ianuarie pentru abuzurile comise?!!cate ,RASPUNDETI??!!!!

 196. remus August 24, 2012 at 6:39 pm #

  REPARATI LUNI IN PARLAMENT CE A-TI STRICAT PRIN STRATEGIA DE SUSPENDARE

 197. argusdre August 24, 2012 at 6:54 pm #

  Ce faci domnule cu jandarmii ?Astia stim cu totii ca sunt ai guvernului. I-ai pus cumva sa prigoneasca populatia care protesteaza ? orice-ai spune asa se intelege, asa se vede.Si mai vrei sa castigi alegerile-n toamna ?

 198. nico August 24, 2012 at 6:59 pm #

  Dl Ponta va rog nu-i mai amendati pe cei din Piata Universitatii. In definitiv si ei acelasi tel si dvs.: JOS BASESCU!, nu-i asa??Este absurd sa amendezi oamenii pentru ca vezi Doamne au strigat prea tare.Este de neconceput ca unii dintr-un minister care va apartine sa isi bata joc de oameni. Nu e de ajuns cat si-a batut joc Basescu???Dl Dusa din cate stiu e din Psd, nu?De ce nu-i amendeaza si pe basistii din Piata Victoriei? Sau ei striga sub limita de decibeli (care apropo nu stiu sa fie pentru proteste)?

 199. Maximmouse August 24, 2012 at 11:01 pm #

  Domnule Prim Ministru!

  Totusi, cu votul meu la referendum, cum ramane? Cu votul a 7.400.000 de oameni , cum ramane? Dvs. pentru ce guvernati? Ca sa fim multumisti. Daca ni se nesocoteste votul, suntem multumiti? Poate, dvs., noi NU! Asadar,, cum ramane cu votul meu ,din 7.400.000 de voturi ,pentru demiterea satanei?

  Cu stima, inca…, un votant la referendum.

 200. Iulian Somacescu August 24, 2012 at 11:17 pm #

  @Salcia Cugetatoare August 23, 2012 at 12:55 am #

  Comentariul tau m-a trezit la realitate ca si cum asi fi auzit primul vers din imnul de stat.

  Prevederea din Constitutie ca “hotararile Curtii Constitutionale sunt general obligatorii dupa publicarea lor in Monitorul Oficial”, coroborata cu dispozitia art.1(5) din aceeasi Constitutie [“In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie”], probeaza ca in Monitorul Oficial nu pot fi publicate nici legi si nici hotarari ale Curtii Constitutionale cu prevederi neconstitutionale.

  Hotararea CCR are o parte conforma cu prevederile Constitutiei semnata de toti Judecatorii CCR, care respecta vointa majoritatii electoratului si pune capat crizei prezidentiale generata de presedintele suspendat.
  Hortararea mai are o parte suplimentara care este respinsa/obiectata de un grup al membrilor CCR pe motivul ca mentine in continuare pentru inca doi ani criza prezidentiala generata de presedintele suspendat prin incalcarea flagranta a prevederile Constitutiei si a principiilor statului de drept, asa cum se demonstreaza in continuare prin citarea catorva dintre principiile statului de drept stabilite la 29 iunie 1990 la Conferinta C.S.C.E. din Copenhaga.

  1- “Apararea si promovarea drepturilor omului si libertatilor fundamentale constituie baza libertatii, justitiei si a pacii interne si externe a statelor…”

  4. “In statul de drept, legile, reglementarile, practicile si politicile sunt conforme cu obligatiile decurgand din dreptul international si armonizate cu prevederile documentelor si angajamentelor asumate in cadrul C.S.C.E.”
  [Hotararea CCR incalca acest principiu, avand in vedere ca atat Pactul International privind Drepturile Politice si Civile, cat si Principiile Justitiei si ale Statului de Drept stabilite la Copenhaga la 29 iunie 1990, dispun ca “vointa electoratului exprimata liber prin vot” sa fie respectata de catre guverne si autoritatile judiciare, fara nici-o limitare bazata pe orice fel de criteriu, cum este in cazul de fata criteriul bazat pe un cvorum care tine seama de numarul persoanelor care nu se prezinta la vot, nu de vointa electoratului exprimata liber prin vot”; in stiinta dreptului, prin definitie, “vointa electoratului exprimata liber prin vot” nu include si persoanele care in mod intentionat nu se prezinta la vot].

  5. “In statul de drept principiile minime ale justitiei esentiale pentru protejarea demnitatii inerente persoanei umane si a drepturilor egale si inalienabile ale tuturor fiintelor umane sunt urmatoarele:
  5.1.- alegeri periodice urmand o procedura care asigura libertatea votului in conditii care garanteaza respectarea efectiva a vointei alegatorilor de a-si alege reprezentantii”.
  [Aceleasi argumente de la pct.4 de mai sus demonstreaza ca acei membrii CCR aflati in conflict de interese cand au votat (cei care au fost numiti politic de catre presedintele demis prin referendum, caruia ii datoreaza fidelitate), nu si-au indeplinit prima obligatie de serviciu de a constata si declara ca neconstitutionala prevederea cvorumului din legea referitoare la referendumul de alegere sau demitere a presedintelui].

  7.4 –“Pentru ca vointa poporului sa fie fundamentul autoritatilor publice, statele participante vor veghea ca voturile exprimate liber, sa fie numarate si prezentate cu obiectivitate”.

  Potrivit acestui principiu al statului de drept, apare evident ca singurele rezultate ale referendumului intr-o Romanie – stat de drept, constau in numarul corect al voturilor liber exprimate pentru DA si cele liber exprimate pentru NU.
  In concluzie Parlamentul Romaniei in baza angajamentelor asumate prin tratatele internationale si prin tratatul de aderare al Romaniei la UE, de a respecta propria Constitutie, drepturile si libertatile fundamentale, cat si principiile democratiei statului de drept, poate hotara urmatoarele:

  a)- Parlamentul Romaniei constata ca obiectiunile grupului de membri ai CCR, care se opune partii din Hotarare in care celalalt grup de membri ai CCR incearca sa exercite o suveranitate proprie in locul suveranitatii constitutionale a poporului, incalcand Constitutia Romaniei, angajamentele luate de statul Roman prin tratatele internationale privind drepturile si libertatile fundamentale inclusiv cele din tratatul de aderare al Romaniei la UE , cat si principiile statului de drept, sunt intemeiate, si pe cale de consecinta le admite, dupa ce a analizat textul integral al Hotararii asa cum a fost citit de catre Presedintelen CCR in fata deputatilor si senatorilor reuniti in sedinta comuna.

  b)- Partea din Hotararea CCR care se refera la cele doua numere de voturi exprimate pentru DA si pentru NU, prezentate cu obiectivitate de catre Biroului Electoral Central, si considerate valabile de catre toti membrii CCR prin hotararea data, este constitutionala si in consecinta, admisa de catre Parlamentul Romaniei, care constata demiterea prin referendumum constitutional a presedintelui suspendat, in urma votului liber exprimat la data de 29 iulie 2012.

  (Deputatii si senatorii care au primit exercitarea suveranitatii din partea alegatorilor si refuza sa o exercite in realitate, trebuie sa nu fie votati la viitoarele alegeri pentru un nou mandat de “nereprezentare”! – Cugetare damboviteana tarzie)

 201. Maria August 25, 2012 at 2:04 am #

  D-le Ponta, ati spus ca respectati DECIZIA Curtii Constitutionale, dar nu si HOTARAREA. Avem de a face cu o hotarare neconstitutionala.

  • Părerolog August 25, 2012 at 3:13 pm #

   Dacă majoritatea parlamentară va lua o horărâre contrară horărârii CCR, ce hotârâre veţi respecta? Guvernul se supune parlamentului şi ar trebui să respecte hotărârea acestuia, iar dv, ca şef al guvernului, puteţi respecata decizia CCR numai pe “persoană fizică”, aşa cum probabil v-aţi angajat. Dacă majoritatea parlamentară va asuma pasiv hotărârea CCR, parlamentul se situează, ca şi majoritatea judecătorii, împotriva constituţiei, legilor şi votanţilor, creând acestora frustrări şi mai mari. Dacă votul a fost ilegal, parlamentul trebuie să-şi asume acţiunea şi să dea socuteală celor frustraţi. În acest caz, propun ca în noiembrie să alegem judecători CCR şi nu parlamentari.

 202. gelu August 25, 2012 at 10:05 am #

  D-le Ponta daca USL va valida in Parlament decizia hoteasca a CCR va pierde increderea celor 7, 5 milioane de cetateni pe care USL i-a chemat la vot si care au hotarat ca Basescu sa plece si nici Barroso, Merkel sau M.UE nu vor putea salva USL de la pierire. Ganditi-va bine inainte de a va da girul ca Borfasul No.1 sa se reintoarca din nou la Cotroceni.

 203. temujin August 25, 2012 at 2:49 pm #

  Domnule Ponta…..am urmarit cu interes si chiar atat cat am putut m-am implicat…..insa la Bruxelles ati fost de acord cu acest 50% +1 stupid…..avem nevoie de guvernati pentru tara si popor…..va las un link…..pentru mine domnul Basescu este un presedinte tradator si pe deasupra si “vampir”. Tara nu are nevoie de guvernanti ce urmaresc alte interese decat ale cetateanului…..Romania nu este a guvernantilor si nici a strainilor….Romania este a noastra……Poporul este suveran….Ce faceti domnia voastra pentru a apara poporul? Se fac dosare la oamenii ce ies in strada…..convingeti-ne…..nu vorbe ci fapte..Succes!

 204. Trestia Cugetatoare August 25, 2012 at 11:40 pm #

  @Iulian Somacescu August 24, 2012 at 11:17 pm #

  Revenirea presedintelui demis, la Cotroceni, este imposibila constitutional ?
  (Calea constitutionala de urmat in Parlamentul Romaniei)

  Pentru respectarea dispozitiei Constitutiei din art.147(4), potrivit careia hotararile Curtii Constitutionale nu sunt obligatorii in fazele de transmitere si de analiza parlamentara, coroborata cu dispozitia art.1(5) din aceeasi Constitutie potrivit careia nu pot fi publicate in Monitorul Oficial nici legi si nici hotarari ale Curtii Constitutionale continand prevederi neconstitutionale, Parlamentul Romaniei este obligat sa dispuna publicarea in Monitorul Oficial doar a partii care respecta Constitutia Romaniei insusita de toti judecatorii CCR, insotita de invocarea pericolului major la adresa valorilor fundamentale ale democratiei statului de drept, pe care-l reprezinta mutilarea suveranitatii poporului interzisa expres in Constuitutie, printr-un CVORUM ce tine seama de vointa persoanelor care nu s-au prezentat intentionat la vot, impotriva vointei liber exprimata prin vot, a cetatenilor care s-au prezentat la urne, pe care statul s-a angajat prin tratatele internationale la care este parte, sa o respecte si sa adopte toate masurile care garanteaza aplicarea ei.
  La judecarea obiectiunilor ridicate de judecatorii nepartinitori ai CCR, care au respins partea din Hotarare aflata in conflict cu Constitutia si principiile statului de drept, trebuie invocat si conflictul de interese in care s-au aflat membri CCR numiti politic de catre presedintele demis caruia ii datorau fidelitate in momentul cand au votat pentru mentinerea lui in functia din care a fost demis prin vointa poporului liber exprimata la referendumul constitutional.
  In mod suplimentar pentru viitor si fara a influenta Hotararea Parlamentului, Presedintii celor doua Camere legiuitoare pot sesiza CCR cu cererea de a constata si procedural neconstitutionalitatea prevederii in legile referitoare la alegerea si demiterea Presedintelui, a unui cvorum ce tine seama de vointa persoanelor care nu s-au prezentat intentionat la vot, impotriva vointei liber exprimata prin vot a cetatenilor care s-au prezentat la urne, pe care statul s-a angajat prin tratatele internationale la care este parte, sa o respecte si sa adopte toate masurile care garanteaza aplicarea ei.
  Faptul ca si alte legi si hotarari ale CCR date in principal sub oligarhia partidocratica a presedintelui demis (si nu numai), au fost publicate in Monitorul Oficial desi contineau prevederi neconstitutionale, nu reprezinta o jurisprunenta in sensul celor 21 de principii ale justitiei statului de drept, ci sunt fapte grave de incalcarea a dispozitiilor imperative ale Constitutiei exprimate prin art.1(5), care trebuie curmate imediat prin masuri constitutionale ferme asupra partii din Justitie care prin hotararile pronuntate incalca ordinea de drept constitutionala in Romania.

  (In disputele de orice fel si mai ales in cele juridice, inteligenta si cultura, daca exista, ar trebui sa castige totdeauna impotriva prostiei si inculturii! – cugetare de la Platon)

 205. adina paraschiv August 26, 2012 at 4:09 pm #

  Dl. Ponta, pentru numele lui Dumnezeu, daca mai e o cat de mica portita legala ca nemernicul asta sa fie demis in parlament, lasati parlamentarii USl sa voteze demiterea in Parlament. Nu va fie teama ! Au reusit sa va timoreze si nu e bine pentru noi pentru Romanhia! Ce o sa ne faca Occidentul ? Si ei au nevoie de noi. O sa faca scandal o luna si apoi se linistesc. Dar daca Base se intoarce la Cotroceni vom avea numai scandal si instabilitate timp de 2 ani. Plus ca o sa-si bata joc de dvs. si de ceilalti luideri USL. Vor fi periclitate alegerile din toamna in sensul ca va face tot posibilul sa pierdeti alegerile. Nu va dati seama ce forta diabolica are acest om ? LASATI PARLAMENTUL SA- L DEMITA

 206. Alexandru Victor August 26, 2012 at 7:57 pm #

  Domnule Prim Ministru,
  Maine este o zi foarte importanta pentru Romania, dar si pentru Guvernul Ponta.
  Maine Guvernul Ponta va intra in istorie intr-un sens pozitiv sau negativ, in functie de decizia pe care Parlamentul o va lua.
  In sens pozitiv, daca Parlamentul va avea taria si demnitatea de a lua o hotarare in sensul apararii Legii pe care Curtea Constitutionala a nesocotit-o in pofida tuturor evidentelor, fapt ce va conduce la REAFIRMAREA DEMNITATII ROMANIEI, indiferent de amploarea urmarilor acestui fapt.
  Daca insa parlamentul nu va face decat sa “ia act” de frauda CCR, cartea de istorie va consemna : “In 2012 Guvernul Ponta a avut ultima sansa de a readuce Romania pe drumul democratiei, sansa pe care a irosit-o fiindca si-a propus sa lupte cu maniere englezesti impotriva unei secte de mafioti !”.
  Inteleg dilema in care va aflati, dar sunt momente in istorie in care pozitia verticala face mult mai mult decat capul plecat!
  Nu va bazati prea mult pe alegerile din toamna. In trei luni se pot intampla multe si daca maine doar “veti lua act”, e posibil sa pierdeti tot ce ati construit in acesti ani.

 207. Iulian Somacescu August 27, 2012 at 9:00 am #

  @Trestia Cugetatoare August 25, 2012 at 11:40 pm #

  Din comentariul tau rezulta ca fara cei trei judecatori numiti politic de catre presedintele demis caruia ii datorau fidelitate in momentul cand au votat pentru mentinerea lui in functia din care a fost demis prin vointa poporului liber exprimata la referendumul constitutional, aflati in conflict evident de interese, VOTUL Curtii Constitutiionale a fost in realitate 3 la 3, adica in mod legal:BALOTAJ, fapt juridic ce nu poate fi omis dupa citirea Hotararii CCR.

  (La votul din Parlament, deputatii si senatorii vor proba daca-i reprezinta cu adevarat pe alegatorii care le-au data mandatul de reprezentare, sau sunt analfabeti in materie de democratie a statului de drept si ar trebui sa plece acasa! – cugetarea alegatorului inca neturmentat)

 208. Eva Evelina August 27, 2012 at 1:54 pm #

  Domnule Ponta si cu noi, cei 7,4 milioane de de romani care am votat impotriva intoarcerii lui Basescu, cum ramane? Chiar credeti ca veti mai avea viata lunga la conducerea tarii, dupa ce se intoarce acesta? Sunteti chiar ATAT de naiv? Sau ati hotarat ca, „capul plecat sabia nu il taie”? Ma tem ca USL a pierdut votul meu din toamna…

 209. Alexandru Victor August 27, 2012 at 9:11 pm #

  FELICITARI! ATI INTRAT IN ISTORIE.
  Sunt cu atat mai mahnit, cu cat in toamna va trebui sa votez tot cu USL.
  Daca veti mai fi pe acolo…

 210. florin September 2, 2012 at 2:24 pm #

  ceea ce-am citit mai sus este similar cu ce spunea Tariceanu in 2004, dupa plecarea lui Nastase, nimic nou, doar povesti pescaresti despre realizari maretze. La fel va spune altcineva in 2016 dupa ce pleaca astia… si furtul legalizat continua inca…
  Domnule Ponta, daca aveti curajul, va rog sa ma contraziceti! Daca nu o faceti, inseamna ca sunteti de acord cu mine!

 211. victor52 September 11, 2012 at 9:59 am #

  intrebare pt toti – care ar fi fost situatia Romaniei si Europei daca la conducerea UE nu ar fi PP,sa accepte globalizarea,noua ordine economica si financiara,criza IMPUSE Europei de SUA ??? Acest PP a nenorocit multe state cu economie medie dar stabila,state care-si permiteau sa foloseasca forta de munca straina chiar daca nu aveau resurse interne – bogatii naturale spre ex. Daca gasiti raspunsul,intelegeti pt ce a fost protejat Basescu si camarila,acceptindu-se de UE toate faradelegile,toate abuzurile si hotiile din utimii ani in Romania,el fiind un soldat fidel cancelarului si liderilor UE.

  • Moromete September 13, 2012 at 9:11 pm #

   Pe timpuri —-domnitorii erau vasali turcilor *Inaltei Porti*
   Acum *Inalta poarta * este Europa.

 212. victor52 September 11, 2012 at 10:07 am #

  NU SUNT USL-IST !!! sunt de mult timp rezident in Italia.

 213. carmen nicoleta September 13, 2012 at 6:57 pm #

  CREDETI CA DOAR PDL FURA? FACETI VERIFICARI DESPRE AMVELOPAREA BL 20 ORAS PETRILA-HD UNDE SE LUCREAZA CU ZILIERI,FARA RESPECTAREA NTS-ULUISI UNDE ZILIERII SPUN CA MARELE PNL-IST MOLOT DE LA JUDET E TARTORUL LUCRARII CARE SE FACE CU CEI 20% DE LA LOCATARI SI CEI 80% MERG IN SACII PERSONALI.CU LICITATIE FACUTA LA PRIMARIE DE MATUSALEMICUL PRIMAR PADUCEL SI CINE O MAI FI COMPLICE LA PARANDARAT.PNL+PSD TIN UMBRELA PESTE ACEST JAF FARA SA OBIECTEZE SAU SA VERIFICE EXECUTIA CORECTA A LUCRARII.PENTRU BENEFICII OARECUM PERSONALE UN BLOC VECIN A FOST CONSOLIDAT,AMVELOPAT SI CE MAI TREBUIA FACUT FARA CA LOCATARII SA DEA VREUN BANUT.VERIFICATI .OAMENII VOSTRII DIN TERITORIU NU SUNT ASA DE PURI.MAI SI PLECATI IN TERITORIU DACA VRETI VOTURI

 214. dorina September 28, 2012 at 9:10 am #

  La Inspectoratul de Stat in Constructii chiar ii pastrati pe impostorii care au dat afara inginerii cu experienta si au adus in locul lor slugile pdl iste?

 215. Ioanitescu October 12, 2012 at 12:07 pm #

  Pana cand guvernul Romaniei nu-l va da in judecata pe Barosso la Curtea Europeana de Justitie pentru incalcarea tratatelor europene si implicarea in procesul electoral al unei tari membre ….acuzele si manipularile vor continua ! NU SUNT RESPECTATI DECAT CEI PUTERNICI SI AI NAIBII !
  Saraca Corina Cretu si dumneavoastra domnule Ponta sunteti prea naivi. Toti au interesul sa tina Romania in genunchi, tot timpul vinovata de ceva !!!

 216. valentin sorescu January 4, 2013 at 12:01 pm #

  NU cred ca citeste cineva cu putere de decizie acest blog-Va informez ca in viata mea nu am intalnit atata incompetenta si rea vointa ca in cazul ANCPI (agentia nationala de cadastru si publicitate imobiliara).;mii de dosare trmise aiurea in instate ,aglomerand si asa o institutie (justitia )care e in agonie !!! Luati masuri urgente

 217. BUBU January 23, 2013 at 7:52 am #

  DOMNULE PONTA NU VA-TI TINUT DE CUVINT PENTRU CA EU DE EXEMPLU:NU AM PRIMIT INAPOI CELE 25 LA SUTA IN NICI O TRANSA POSIBILATOT CU SALARIILE TAIATE SUNTEM :LUCREZ LA O FIRMA DE PAZA CARE APARTINE DE CONSILIUL JUDETEAN OARE CINE SE LINGE PE BOTULET CU SALARIILE NOASTRE??SA TRAIESTI DUMNEATA CU 700 DE RON CA VENI VORBA NICI MACAR SPORUL DE ARMA NUL AVEM OARE AEROPORTUL ORADEA NU ESTE DE GRADUL 1??????MA TEM CAUSL VA PIERDE VOTUL MEU PENTRU TOTDEAUNA RUSINE…….PUNCT.

  • NICU DIN ARDEAL January 23, 2013 at 8:30 pm #

   EI SPUN CA LUPTA IMPOTRIVA HOTIEI SI AU INMULTIT HOTII IN PARLAMENT SI GUVERN ! RUSINE LOR !

   • Maia Blaj March 27, 2013 at 11:21 am #

    Nu inteleg cine a inmultit hotii in parlament. Din cate stiu USL a propus doua legi in parlament – cea cu 300 de parlamentari, dar si legea alegerilor pe principiul cel care ia cele mai multe voturi castiga colegiul. prima lege NU a fsot bagata in seama de PDL, cand avea majoritatea, iar a doua tot PDL a contestat-o la CCR, iar aceasta a declarat ca legea nu este dreapta pentru ca…..a scazut populatia (a uitat afirmatia cand a judecat referendumul si aveam pe liste mai multi votanti decat populatie). Deci Nicusor din Ardeal cum e?
    Bubu esti angajat intr-o firma de paza sau in politia locala? Daca esti intr-o firma privata angajat, chiar deaca este a Consiliului judetean, nu are nici o legatura cu bugetarii si nu inteleg de ce vi s-au taiat 25% din salarii. Aceasta taiere NU se aplica angajatilor din firmele cu capital de stat. Ceva din ce spui nu este corect si nu are nici o legatura cu guvernul!

 218. valentin87 March 25, 2013 at 4:40 pm #

  Daca gasiti dovezi fara dubii sau fara a fi ‘fabricate’, contra celor 2 cercetati Videanu si Ariton,atunci sa se ia masurile care trebuie contra celor 2 si sa fie condamnati pentru incalcarea juramantului depus la instalarea in functie

  • Maia Blaj March 27, 2013 at 11:57 am #

   Cat timp la DNA sunt oameni lui Base, nimeni nu s e va atinge de un fir de par PDList. Ai vazut vreun PDList chemat la DNA spre cercetare> Poate acu, vor fi chemati oamenii lui Blaga, dar ma indoiesc. blaga a declarat la Tealitatea asa brusc subit si dintrodata ca el a fost ministru de interne si nu ministrul culturii.|Deci in PDL trecem in faza de concurs “cine are dosare mai multe”. Va fi amuzant acest concurs, dar pagubos pentru tara daca nu se vor denunta sa aflam si noi unde sunt banii jefuiti in guvernele Boc si Unguent.

 219. Maia Blaj April 5, 2013 at 3:03 am #

  Victore, apropierea de servicii este fireasca, dar nu de Ghita care este unul din profitorii, care vor sa fie aparati in continuare “verosii” sub acoperire. Crede-ma, daca asculti de oameni ca Ghita e de rau. E malefic, e rau si PROFITOR!!! Te va baga in buda rau de tot, daca iti promite ca serviciile te vor ajuta sa ajungi presedinte in 2-14. Tradarea lui Geoana a fost simpla, a lui Antonescu, va fi o lovitura nu numai pentru tine, ci si pentru PSD. daca de paretid nu-ti pasa, macar de tine sa-ti pese. Domnul Sarbu este un om de treaba, in limitele banatene obisnuite, dar se grabeste si in ultimul timp ti-a dat sfaturi nasoale (iarta-mi barbarismul, dar alta expresie nu gasesc). Lucrarea lui Geoana ai facut-o fara urmari (ca personajul se preta sa fie marginalizat si tradat), dar cu Antonescu lucrurile stau altfel – romani o vor considera “marea tradare”: si nici daca traiesti pana in 2200 nu vei ajunge presedinte. Geoana i-a tradat pe Iliescu si Nastase si nu i-a fost cald. Tu l-ai tradat pe Geoana, urmeaza Antonescu? Daca vrei “sfetnici: din servicii nu apela la Ghita si Maior ca ajungi rau. Pana si “Canosa” Iulian Vlad, la 81 de ani e mai util. L-a facut presedinte pe Basescu si poate iti da un sfat mai bun decat penibilul Ghita, care are ceva personal cu Antonescu. Sa construiesti un post TV sa combati un presedinte de partid este hazliu! Dupa mine este un Voiculescu mai tanar, dar mai sulfa si mai ticalos ca asta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: