No comment

17 Jul

Nu voi mai face nici o declaratie publica referitoare la acuzatiile de plagiat care mi-au fost aduse. Pozitia mea publica este deja cunoscuta, si am transmis-o si comisiei legal constituite la Consiliul National de Etica din cadrul Ministerului Educatiei, in cadrul audierilor de saptamana trecuta la care am participat. Am luat nota de verdictul dat de comisia tehnica din subordinea acestui Consiliu, si prefer sa imi exprim un punct de vedere dupa ce intreaga ancheta se va incheia.

Nu doresc sa mai comentez informatii pe surse despre acest subiect – s-a dovedit deja ca majoritatea sunt inventii si manipulari, pentru ca as contribui la politizarea excesiva care este stimulata in prezent. Cred ca mediul academic din Romania trebuie sa fie protejat de astfel de presiuni si de folosirea institutiilor in sens politic.

Voi astepta finalizarea anchetei in cadrul Consiliului National de Etica, precum si verdictul final emis de aceasta institutie, pe care il voi respecta, asa cum am declarat in mai multe randuri. 

292 Responses to “No comment”

 1. mihaela carmen July 17, 2012 at 6:57 pm #

  problema nu e plagiatul! problema e Basescu! oare reusim pe 29 sa scapam de el? sper, pt ca nu se mai poate! mult succes!

  • Constantin July 18, 2012 at 4:14 pm #

   S-AR PUTEA DAR TE ROG SA-TI PREGATESTI PSIHICUL,MORALUL SI BUZUNARUL PENTRU CE URMEAZA CU ASTIA.

  • Mircea July 19, 2012 at 3:00 am #

   “de vina e oaia vecinului” ! …

   … si ca tot ne pregatim ca popor sa decidem soarta lui Basescu, iata si o declaratie “interesanta” a unui membru PSD :

   “Nu e de competenta poporului roman sa decida daca Parlamentul este unicameral sau bicameral. Romanii nu pot decide o chestiune atat de tehnica, este o chestiune a unui Parlament, a unor oameni care stiu despre ce e vorba.E o chestiune a elitei. In marile societati nu mai exista alegerea presedintelui asa la indemnana unui popor, ci la indemana Parlamentului. La noi e semi-prezidential”, a mai spus Socaciu.

  • nicolaita July 19, 2012 at 7:21 pm #

   AVERTISMENT!

   D-le Prim Ministru Ponta,personal am remarcat ca foarte multi dintre tineri nu stiu cum sa voteze si desi doresc demiterea presedintelui vor pune stampila pe ,,NU” avand astfel impresia ca spun nu presedintelui Basescu .Aceasta ,fiindca nu cunosc intrebarea de la referendum sau nu inteleg sensul ei. .Sugerez ca USL sa trimita reprezentanti in teritoriu care sa le clarifice alegatorilor semnificatia intrebarii si felul practic in care trebuie sa voteze

   Invit pe toti cititorii blogului dv-s sa viziteze blogul personal ,,Calea adevarului (cautare pe google.ro)

   • eu July 20, 2012 at 4:34 pm #

    eu o sa fiu un tanar care zice NU Demisiei lui T. Basescu!!!
    Nu o sa imi spele creierii amicii Domnului POANTA

   • vio July 22, 2012 at 11:55 am #

    daca nu inteleg sensul intrebarii cred ca mai bine ar sta acasa. Chiar nu vreau sa decida pentru mine un individ care nu stie sa citeasca…..

   • mario July 24, 2012 at 5:59 pm #

    D-le Prim Ministru Ponta, personal am remarcat ca foarte multi dintre oamenii in varsta nu stiu cum sa voteze si desi nu doresc demiterea presedintelui vor pune stampila pe ,,DA” avand astfel impresia ca spun da presedintelui Basescu .Aceasta ,fiindca nu cunosc intrebarea de la referendum sau nu inteleg sensul ei. .Sugerez ca USL sa trimita reprezentanti in teritoriu care sa le clarifice alegatorilor semnificatia intrebarii si felul practic in care trebuie sa voteze

   • Mike July 25, 2012 at 7:52 pm #

    Chiar trebuie sa ascult mizeriile debitate de Ponta si Antonescu? Cine le da dreptul sa se proclame “aparatori ai vointei poporului”? Ma fac sa-mi fie rusine ca m-am nascut in Romania!!! Daca mai continua in ritmul acesta o sa ramana numai handicapatii astia de hoti in tara ca sa se sature. Problema lor va fi pe cine vor mai prosti si cine va mai fi prost sa munceasca pentru ei.Cred ca Romania avea nevoie de stabilitate iar romanii de venituri corecte si preturi rezonabile macar la produsele de stricta necesitate. Hahalerele care s-au trezit la conducere acum nu fac altceva decat sa ne distruga si putinul pe care nu l-au furat. Asta este opinia mea de cetatean LIBER!!!!!

   • rusinica July 31, 2012 at 10:16 am #

    probabil ” tinerii” respectivi nu stiu sa citeasca.

  • NICOLETA July 21, 2012 at 3:00 pm #

   Nu inteleg de ce nu se poate da o hotarare ca celor care participa la vot sa li se reduca 1% din impozit anul viitor.Ar veni lumea.Si sa se dea niste bani la baiatul cu melodia “VARA NU DORM” sa o adapteze pentru referendum.. ETC Sa iasa Victor sa spuna ca renunta la doctorat daca atat de tare ii preocupa pe toti.Sa il trimita lui Basescu sa se spele cu el pe cap !

  • Stand July 24, 2012 at 11:59 am #

   Sunteti niste copii! RAI..asa cum zicea mama…
   jucati-va in nisip pt ca acolo puteti sterge urmele. Lasati tara asta…nu o confundati cu nisipul mai oameni buni

  • livia July 25, 2012 at 1:37 pm #

   DA,pe 29.iulie scapam de iltimul asasin securist Basescu Traian.Pentru sustinatorii mafiotului Basescu Traian care vor fapte pentru suspendare iata-le aici raporate la articole din Constitutia Romaniei.
   1. A încălcat drepturile constituţionale ale cetăţenilor români
   Prin promovarea şi susţinerea măsurilor de austeritate, implementate de către Guvern, preşedintele Traian Băsescu a încălcat grav o serie de drepturi constituţionale: dreptul la muncă, dreptul la un nivel de trai decent, dreptul de proprietate, dreptul la pensie, ocrotirea familiei etc.• Articolul 80, alineatul 2: „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”
   2. A pus în pericol democraţia
   Parlamentul este instituţia fundamentală pentru democraţie. Preşedintele a adus Parlamentului grave prejudicii de credibilitate şi imagine, prin declaraţiile denigratoare şi presiunile asupra activităţii instituţiei.

   • Articolul 61, alineatul 1: „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.”
   3. A subminat autoritatea Parlamentului
   În octombrie 2009, preşedintele a desemnat miniştrii interimari fără aprobarea Parlamentului, încălcând legea fundamentală şi provocând un conflict de natură constituţională.
   • Articolul 85, alineatul 3: „Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru”.
   4. A încercat să controleze activitatea legislativă a Parlamentului
   Preşedintele a făcut presiuni asupra parlamentarilor partidului de guvernământ în vederea susţinerii măsurilor de austeritate promovate de acesta şi asumate de Guvern. Astfel, Preşedintele a încălcat principiul separaţiei puterilor în stat.
   • Articolul 77, alineatul 1 şi 2: „(1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. (2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.”
   • Articolul 1, alineatul 4: „Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.”
   5. A pus în pericol libertatea presei
   Deranjat de criticile la adresa sa şi a Guvernului venite din partea unor jurnale şi televiziuni, preşedintele s-a folosit de calitatea sa de şef al CSAT şi a introdus presa pe lista de vulnerabilităţi în Strategia Naţională de Apărare a Ţării.
   • Articolul 30, alineatele (1)- (4): Libertatea de exprimare
   (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
   (2) Cenzura de orice fel este interzisă.
   (3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
   (4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.”
   6. A numit neconstituţional un judecător la Curtea Constituţională a României
   În iunie 2010, preşedintele l-a numit, în mod neconstituţional, pe Petre Lăzăroiu, pentru un al doilea mandat de judecător la Curtea Constituţională. Conform Constituţiei, judecătorii la CCR pot avea doar un singur mandat.
   • Articolul 142, alineatul 2: „Curtea Constituţională se compune din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit.”
   7. A fost partizan politic
   De-a lungul mandatului său, preşedintele a adoptat o atitudine de partizanat politic, abandonând rolul de mediator. El s-a exprimat în repetate rânduri cu privire la situaţia din PDL, a sprijinit, a criticat şi a dat sfaturi conducerii acestui partid.
   • Articolul 84, alineatul 1: „în timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nicio altă funcţie publică sau privată”.
   8. A creat tensiune între stat şi societate
   Prin acuzaţiile constante şi denigrarea opoziţiei politice şi a unei părţi a presei, preşedintele a contribuit la divizarea României.• Articolul 80, alineatul 2: „( …. ) Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”9. A acaparat toată puterea executivăPreşedintele Traian Băsescu s-a comportat ca fiind şeful Guvernului: a dat declaraţii, a avut iniţiative legislative în numele acestuia şi a avut întâlniri foarte dese cu miniştrii. Conform articolului 107 din Constituţie, Guvernul este condus de premier şi nu de preşedinte, acţiunile acestuia din urmă încâlcând principiul separaţiei puterilor în stat.
   • Articolul 107, alineatul 1: „Primul-ministru conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiile ce le revin. De asemenea, prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate.”
   • Articolul 1, alineatul 4: „Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.”
   10. A deturnat voinţa electoratului
   În contextul căderii, la 13 octombrie 2009, a Guvernului Boc I, Preşedintele Traian Băsescu a ignorat propunerea de premier venită din partea partidelor parlamentare, desemnând un prim-ministru, fără a ţine cont de rezultatul alegerilor.
   De asemenea, şi în decembrie 2009, a existat o majoritate clară, asumată şi transparentă în Parlament, care a sprijinit un candidat la funcţia de prim-ministru. Preşedintele a consultat partidele parlamentare, dar nu a ţinut cont de această propunere, încălcând art. 103, alin. 1.
   • Articolul 103, alineatul 1: „Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.”

  • FCBV July 25, 2012 at 5:31 pm #

   Lepra rosie va mistui Romania in urmatorii ani. Hrebenciuc, Voiculescu & company acesti sacali comunisto-securist vor transforma tara intr-o dictatura sovietica.

  • Anton July 27, 2012 at 10:25 am #

   Reusim daca Victor Ponta va fi atent la demersurile facute de Basescu si gasca lui, de acesti zombi(uitati-va la Traian Ungureanu, la mortaciunea cealalta de consilier, ca daca ii vad copii seara nu mai dorm de frica), la cine ii instruieste si ii sprijina, ce cercuri de interese pentru castigarea unor sfere de influenta ii sprijina si daca nu cumva chiar este un atac concentrat la siguranta nationala….

  • petru August 3, 2012 at 9:13 pm #

   problema nu e cat a furat nastase, voiculescu, patriciu, pe ei ii iertam, noi vrem jos basescu

 2. UN O CARE VEDE SCHIMBAREA ROMANIEI July 17, 2012 at 7:03 pm #

  Echipa lui Basescu este formata din spagari nu doctoranzi,asa ca nu poate intelege oamenii care invata.Romania este condusa in prezent de oameni care au o pregatire (D-nul Ponta si D-nul Crin )deci clar nu pot fi intelesi de clica basescu.
  In concluzie ; scapati-ne de ei , ca altfel TARA ROMANEASCA,va fi condusa de idioti cu pretentii de sefi,intelegeti D-nule Ponta?
  In numele celor care au o facultate de stat si sunt someri.

  • Adi July 18, 2012 at 4:10 pm #

   Domnul Crin Antonescu nu stie nici o limba straina. Citi traducatori a angajat?

   • mihaela carmen July 18, 2012 at 5:53 pm #

    a demonstrat ca franceza stie dupa discursul pe care l-a tinut la ambasada Frantei! a citit cu accent si cursiv!

   • theone88 July 19, 2012 at 9:42 am #

    Ca Franceza care a vorbit-o la Ambasada Frantei a invatat-o de la mama ta !

   • MIHAELA July 19, 2012 at 11:20 pm #

    @ theone 88
    Pe tine vad ca nu te-a invatat nimeni romaneste; “franceza PE care…” nu “franceza care…”.

  • mihaela July 20, 2012 at 3:51 pm #

   Dar macar nu sunt aroganti, mincinosi si hoti. Ce au facut P.S.D-istii cand au fost la utere au vadut terenuri si ce au putut arabilor. Faceti apel la memoria lui Iliescu , Taracila , Armas si la toti baronii locali si vedeti ce au facut. Au scos la inaintare doi agarici aroganti si in umbra lor stau Iliescu , Nastase , voiculescu si multi altii

  • unul care nu vede nici o schimbare July 30, 2012 at 10:32 am #

   pune-ti niste ochelari ca nu vezi bine…
   in plus, mai bine nu spuneai ca ai terminat o facultate, ne faci de ras pe noi, ceilalti…

 3. Gabriel ES July 17, 2012 at 7:08 pm #

  Miscarea cea mai buna: No comment

  Si daca Basescu sau PDL spune ceva, ar trebui la conferintele USL sa puneti un televizor mare si sa le raspundeti cu propriile lui cuvinte (in acelasi fel cum a facut Basescu, cand spunea: afara ploua).

  Cred ca ar trebui sa faceti o selectie de declaratii pe care le-a dat TB sau PDL si in fiecare zi sa-i dati “teme pentru acasa”. Doar astfel veti putea face o campanie pentru demiterea lui… cu ajutorul lui.

  • ion July 25, 2012 at 11:58 am #

   Vezi dumneata, domnule Gabriel, aici este marea neînțelegere (măgărie) a suspendării. Pentru demiterea președintelui constituția zice: “ARTICOLUL 95 din Constiruție
   (1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei…”. Așadar, domnule Gabriel, FAPTE, nu vorbe. Dacă ar fi să judecăm politicienii după vorbe, ar trebui să fie toți demiși sau mai rău, unii dintre ei, în pușcărie.

 4. Elena Licsandru July 17, 2012 at 7:14 pm #

  In cunostinta de cauza,fiind detinatoare a titlului de doctor(din anul 1980)vreau sa fac o scurta consideratie asupra acestui subiect.Pentru a pune in evidenta contributia proprie la domeniul ce face obiectul tezei,aspirantul la titlu citeaza si reproduce ideile precursorilor sai in partea de studiere a solutiilor date de acestia si are,sau nu,abilitatea de a-i prezenta mai evident,mai amanuntit sau mai general la bibliografie.,Dar teza are si o parte originala,distincta,care este numai a doctorandului si daca aici el isi insuseste ideile si rezolvarile altcuiva,atunci este plagiator.Prea multi neaveniti si rauvoitori(chiar raufacatori)se pronunta fara sa se priceapa,doar pentru a trage in noroiul lor pe cei ce nu le canta in strune.Va multumesc.

 5. tiberiuretu July 17, 2012 at 7:18 pm #

  D-le Ponta
  Nu cedati santajului basist via UE.Rezulta clar ca la Bruxelles democratia e in vacanta.Ei sunt interesati sa pastreze un presedinte care subjuga romania intereselor lor.Unul dintre interese este ca Ro sa nu atraga fondurile europeene de care ei au nevoie pentru Grecia ,Spania si Italia.basescu este cea mai buna garantie ca Ro va plati mai multe fonduri de aderare decat atrage .Ro lui base este o afacere buna si pentru FMI de la care base a imprumutat sume astronomice pentru ca mafia lui sa aiba ce fura.Datoriile le platesc insa cetatenii.Ro finanteaza astazi lumea occidentala si nu invers,toate astea cu largul concurs a lui base.
  Daca cedati in fata acestui santaj ordinar in care normele democratice consfiintite de comisia de la Venetia sunt incalcate grosolan va recunoasteti definitiv sclavetii mafiei basiste combinati cu mafia financiara internationala.
  Puneti in miscare pe Regele Mihai, Petre Roman,M.Geoana etc pentru a face lobby international pentru Romania impotriva mafiei basiste.

  • Constantin July 18, 2012 at 4:04 pm #

   EUROPA,TREZESTE-TE!Ca astia vor sa-ti tulbure spiritul de democratie doar pentru un ciolanel.

   • theone88 July 19, 2012 at 9:50 am #

    EUROPA , TREZESTE-TE ! Ca Basistii nu se mai dezlipesc de ciolan mai ceva ca raia de om ! Caci ei flutura Constitutia pe post de evantai !

 6. cornelia leopa July 17, 2012 at 7:31 pm #

  sunt romanca traiesc in romania de azi si imi doresc din tot sufletul sa dispari definitiv din viata politica .azi mi-am platit chiria si rata la banca stii cat am dat in plus fata de ultimii ani?incompetenta si lipsa ta de adaptabilitate la politica civilizata ma costa pe mine si copii mei viata de zi cu zi .m-am saturat de tine de acolitii tai de antonescu de toata sleahta voastra imatura care ne nenoroceste ca sa isi satisfaca orgoliile bolnave .in timp ce astia munceau voi faceati greva si va plimbati pe la antene injurand ca ultimii golani de pe drum .acum te crezi atotputernic .vom merge la referendum si nu vom vota pentru basescu ci vom vota pentru ca tu si ai tai sa dispareti odata pentru totdeauna si cand basescu se va intoarce la cotroceni sa fii tras la raspundere pentru toate nenorocirile pe care le-a pricinuit orgoliul tau mie si tuturor din tara asta care asteptam de ani de zile sa fim ca cei pentru care muncim sa ne intrerinem familiile .sa iti fie rusine! pentru tot pentru minciunile pe care le spui ,pentru faptul ca subestimezi poporul asta si il dispretuiesti atat de tare incat nu il crezi capabil sa realizeze ce se intampla , cine minte ,cine fura ,cine maipuleaza .vom merge la referendum si nu ca sa ii dam o lectie lui basescu ci ca sa iti dam tie o lectie pentru ca in 2012 nu mai este permis nimanui ,niciunui nemernic avid de putere ce saruta dosul unora ca voiculescu sa isi bata joc de copiii nostri si de viitorul lor.sa-ti fie rusine !ai un copil si ar trebui macar din punctul asta de vedere sa te gandesti in ce tara va trai rusine!pleaca sa nu te mai vedem nu ne reprezinti nu te-am ales ai ajuns acolo unde esti prin furt asa cum esti obisnuit tu si toata sleahta care te incojoara

  • Nu dorim sa mai iesim in frigul iernii impotriva PDL-ului si a lui Basescu ! …Daca ar fi sa iesim ….iesim impotriva ori cui ,insa nu a PIRATULUI care a PIRATAT ROMANIA 7-8 ani si a umplut cimitirele pana la refuz cu mormintele PARINTILOR NOSTRII !…De aceea trebuie ca acest individ oneros,criminal si mincinos,sa DISPARA de pe ESHICHERUL POLITIC,asa cum au disparut 50 % dintre pensionarii Romaniei in perioada DICTATURII BASESCIENE ,cand romanii au avut un servici si o slujba sigura ,si anume SERVICIUL MORTUAR si SLUJBA DE LA BISERICA .Cand au disparut 7000 de spitale si gradinite si au aparut,18000 de manastiri ,schituri si biserici ; Cand au disparut padurile Romaniei ,aparand in schimb PADURI DE VILE ,neverificate de ANAF si DNA . Pana si copii pe strada mea se joaca inca din DECEMBRIE 2011,de-a :Jos BASESCU ,JOS BASESCU ,JOS BASESCU !

 7. Stoian P BogdanBogdan Stoian July 17, 2012 at 7:34 pm #

  Domnule Prim Ministru sau domnule Victor Ponta sau Victor daca imi permteti ( am 36 de ani , cred ca nu este o diferenta mare de varsta intre noi) , sunt economist dar pe bune adica ASE Bucuresti 1994 examen admitere bla bla bla , adica nu am facut studiile in vremurile acestea cu admitere pe dosare, ati luat o decizie buna.
  Va spun ceva , nu stiu daca postati dv sau un purtator de cuvant ceva , dar vreau sa va transmit cateva observatii. Oricum, nu sunt reprezentativ pentru votantul mediu roman dar totusi stau zilnic printre oameni de toate categoriile si am analizat perceptiile acestora.
  Lucrurile stau in felul urmator : oamenii simplii va percep altfel pe dv si pe Crin Antonescu, aveti o sansa uriasa.Dar. Nu stiu ce fac consilierii dv., ca bine nu fac.Sa explic.Basescu este un om simplu, a trait printre oameni simpli , le cunoaste mentalitatea , dorintele , capacitatea de intelegere si ca atare arunca permanent si pe toate canalele de informatii acuze simple , mitocanesti si pe intelesul oamenilor.
  Daca va pricepeti la manipulari de genul “butonul nr 3” atunci intrati in polemica cu el si oamenii lui , daca nu dv comportati-va altfel. Ignorati-i , aruncati pe piata semnale si masuri economice si sociale simple pe care oamenii sa le priceapa si discutati numai despre ele. Intrebarile referitoare la ce a declarat Basescu , ignorati-le , este dreptul dv.
  Oamenii vor intelege si vor face diferenta.
  Altceva , comunicarea USL este dezastroasa.
  Rugati liderii USL si PNL sa apara public si mai ales online si sa reaminteasca permanent ceea ce era sa faca PDL -ul in Romania.Zilnic.In acest timp dv. ignorati PDL si pe Basescu.
  Va spun increderea latenta a oamenilor este ff mare.
  Si lasati naiba plagiatul ca nu ne intereseaza. E treaba dv. Faceti ceea ce trebuie , faceti politica cum se facea in perioada interbelica si oamenii va vor transmite semnalul asteptat.

  Cu scuze ca mi-am permis sa va transmit niste sfaturi dar si cu speranta ca le cititi personal Astept.

  Cu stima
  Bogdan Stoian

  • Miriam Radulescu July 23, 2012 at 11:21 am #

   FELICITARI DOMNULE ,pe bune la comunicare nu stau bine cei din USL,noroc de gafele SADICULUI CARE RAMANE inconstiinta publica ca SPANUL care NE-A INCALECAT PE TOTI intocmai cum a facut cu prietenul care l-a carat 8 etaje!NOI IL CARAM DE 8 ANI BASTA!http://youtu.be/15qcoBXn27M

  • petru August 3, 2012 at 11:18 pm #

   Pai cum, daca 75% din timpul sedintelor de guvern, discuta despre Basescu , cand sa mai si guvernezi….

 8. Ady July 17, 2012 at 7:51 pm #

  Foarte democratic si totodata o replica de adevarat gentelman din pareta dumneavoastra domnule Ponta .
  Noi cei care nu ne-am lasat timp de 7 si jumatate intoxicati de propaganda basista vom fi alaturi de dumneavoastra si USL in continuare.
  Insa nu cred ca cei intoxicati de plaga portocalie se vor opri aici.
  Intr-o tara in care politicienii sunt politicieni adevarati nu demagogi si respecta adevaratele valori ale democratiei poate ca aceasta mutare ar merge .
  Insa in “statul” lui basescu tare ma tem ca va fi vazuta ca o oportunitate de a arunca cu noroi peste munca dumneavostra fara ca cei ce o vor face sa fie trasi la raspundere.
  Si sa nu credeti ca se vor opri aici.
  Daca au fost in stare sa va asculte telefonul , adica telefonul primuluiministru in functie intr-un stat in care parese s-ar respecta legile, constitutia si valorile democratice ,
  nu cred ca adversarii politici se vor gandi de doua ori inainte de a folosi orice metoda
  de a va discredita pe dumneavoastra si USL-ul.
  De altfel oficiosul portocaliu-basescian ( aka hotnews) urla de azidimineata din toti rarunchii ca iar vrea usl-ul sa confiste democratia. De parca in acesti 7 ani jumatate de mandate basiste si 1,2,3,4,5 guverne boc sau cate of mai fi fost , am zburdat in democratie ca ciutele prin codru.
  Sper sa sa fie demis odata acest individ abject numit presedinte suspendat ca asta a strigat poporul toata iarna trecuta : Jos basescu ! si Vrem laegeri anticipate !
  Poporul nu a uitat ce a strigat si asta vrea in continuare . .

 9. Stoian P BogdanBogdan Stoian July 17, 2012 at 7:52 pm #

  Ps:
  Asta ar trebui sa aratati in media si sa isi aminteasca toata lumea ce spunea saracul Octavian Paller

 10. Lorelei July 17, 2012 at 8:49 pm #

  Domnule Ponta,
  Imi pare rau ca trebuie sa treceti si prin asta. Nu cred, refuz sa cred si am mai scris pe acest blog ca nu cred in toata aceasta mascarada inscenata cu plagiatul. Nu cred ca acesta este cel mai important lucru acum, toate se vor lamuri si nu cred ca vor avea zile toti cei care au aruncat cu noroi sa va ceara scuze. Dar asa cum stiti si dumneavoastra, intrucat au cam epuizat intoxicarile vor sa le scoata la lumina iar pentru a ne indeparta, iar si iar de la adevaratele probleme si nereguli si ilegalitati facute de presedintele demis.
  Stiu ca aveti multe de facut, dar cred ca imperios necesar este sa luati atitudine vis-a-vis de campania electorala pe care presedintele demis si-o va face cu ajutorul STS-ului si sa FACETI CUNOSCUT si celor de la Inalta Poarta toate matrapazlacule facute de Dl. Basescu. Dumneavoastra si Dl. Crin Antonescu incercati sa fiti corecti, dar cu corectitudinea vom pierde alegerile si noi suntem ingroziti. Nu spun sa eludati legea, dar cred ca ar trebui sa faceti totul la limita legalului. Domnnule Ponta, dl. Basescu are dreptul sa iasa de “n” ori pe toate posturile si sa-si faca campanie??? Sincer nu stiu.
  Credeti-ma ca sunt disperata cand vad cat le cantati in struna celor din C.E. stiu ca se fac presiuni mari, interesele de asemeni sunt foarte mari, cred ca nu stiu multe din culise, dar incercand sa le tot faceti pe plac ramanem cu Basescu pe cap si vom innebuni.
  Incercati sa speculati si dumneavoastra orice greseala a ex-ului presedinte si sa o aduceti la cunostinta CE, nu personal, asa ca din greseala, dar nu trebuie sa va invat eu, trebuie ca cei de afara sa stie orice marsavie si ilegalitate pe care o face dl.B.
  V-as mai scrie, dar nu mai am timp.
  Sa va dea Bunul Dumnezeu, putere si tarie sa treceti peste tot cu bine!
  Lorelei

 11. mihai traian July 17, 2012 at 8:52 pm #

  Domnule Ponta cu cat taraganezi solutionarea problemei plagiatului,,cu atat mai mult intaresti banuiala ca intradevar ai plagiat si ca atare ar trebui sa tai nodul gordian.

 12. livia July 17, 2012 at 9:01 pm #

  Nici nu aveti ce sa comentati pentru ca din Romania mafiotului Basescu Traian a disparut total prezumtia de nevinovatie.Daca PSD-ul nu ar fi permis mafiotului Basescu Traian sa-l transforme pe Nastase Adrian in” monstru “corupt,dupa metode securiste,acum nu mai eram victimele denigratorilor Macovei si Basescu.
  Dupa 21 de ani de la asasinarea lui Petre Ioan Culianu aflam CINE a profitat de moartea profesorului roman NIMENI ALTUL DECAT H R Patapieveci. Opere intregi ale eminentului profesor roman,Petre Culianu sunt insusite,PLAGIATE de Patapievici.Este inadmisibil, este strigator la cer,ne umple de revolta pe toti cei ce cunosc ticalosia stalinistului HR Patapievici.Va las sa cititi.Dupa demitere teroristului Basescu ,poate se vor gasi procurori determinati sa afle tot adevarul despre oribila crima de la Universiatea din Chicago.

  http://roncea.ro/2012/07/16/patapievici-plagiat-dupa-metoda-ponta-ochii-de-sticla-ai-beatricei-filosoful-maghiar-istvan-aranyosi-demonstreaza-ca-presedintele-icr-a-plagiat-dupa-culianu-osserman-peterson-si-egginton-intr/

 13. seb July 17, 2012 at 9:02 pm #

  D-le Ponta, sunt SIGUR ca veti castiga…!!!
  Ne punem toata speranta in d-voastra!traian basescu(special am scris cu litere mici!!!)merita cea mai mare UMILINTA din viata lui…,acest personaj caricaturistic-la propriu si la figurat,trebuie sa plateasca cu varf-si-indesat pt.tot ceea ce a facut acestei tari..-EL SI ACOLITII LUI SATANISTI:udrea,videanu,anastase,cocos..!!!

  • Sunt alaturi de tine SEB & 10 Q pentru asentimente reciproce ! Mama mea, invatatoare PENSIONARA, a murit in fata noastra cand ne explica cum din salariul ei PE CARE L-A AVUT IN PERIOADA ACTIVITATII! s-au extras impozitele si banii pentru pensie de care s-a folosit STATUL ROMAN .Iar acum ( 10 Mai 2010)-de INALTARE ,BASESCU i- a impozitat pensia in loc sa i-o mareasca fiindca erau banii ei folositi de STATUL ROMAN !….A murit de inima in fata noastra in timpul explicatiilor si de aceea eu voi cere in instanta ca toti PDL-istii din acea perioada in frunte cu FOSTUL PRESEDINTE Basescu si premierul Boc sa plateasca cu UN MILIARD DE EUREO pentru a despagubi pierderea enorma care este MAMA MEA ! Am martorii suficienti care au fost de fata . Acum caut un avocat care sa -mi sustina cauza ,impotriva PDL-istilor. Jos BASESCU !

 14. Constantin C. July 17, 2012 at 9:18 pm #

  Printre cei care fac parte din comisia Universitatii Bucuresti se afla si doctoranzii:

  Ovidiu Bozgan, un fost nomenclaturist , mare specialist in istoria bisericeasca ce locuieste in Bd. Primaverii, nr. 17, sector 1, Bucuresti , si care a fost uns de tov Basescu cu rangul de sef al Institutului Diplomatic Roman.

  Viorel Mihai Ciobanu cel care face si desface la Camera de Comert si Industrie, a fost omul lui Basescu in CCR fiind decorat de acesta cu Steaua Romaniei.

  Georgeta Gherbea cea care a scris Arta si politica in dictaturi moderne drept pentru care era sa fie mazilita de tartor dar a sfirsit prin ai linge picioarele.

  Adrian Paul Iliescu fostul redactor sef al revistei POLIS fost colaborator al securitatii in caliate de asistent universitar inainte de 1989.

  Sterea Tache popalaul care este omul procurorului Marian Delcea care la rindul sau este omul lui Basescu.

  Marian Popescu care sub masca de producator delegat activa ca securist la Casa de filme 3 pe timpul lui Ceausescu.

  Alaturi de acestia autorul moral este fostul om al securitatii si al Elenei Ceausescu la ICECHIM Marius Andruh care nu e strain de diploma de academician dr inginer obtinuta de analfabeta. Ai drequ polimeri!

  Cu personaje cu asemenea trecut e greu de grezut ca sentinta in cazul Ponta e justa. Si mai e ceva. Daca cineva a folosit MS Word 2003 la intocmirea tezei de doctorat e sigur ca va fi acuzat de plagiat. Acest program se incapatineaza sa nu afiseze ghilimelele de rigoare.

  La urma urmei si Eminescu si Enescu au fost acuzati de plagiat insa nu a contat ei devenind nr 1 in domeniile lor de activitate. Daca Ponta reuseste sa-i dea jos pe Basescu si clica lui de nemernici inainte de termen poate sa fie si plagiator. Pentru mine si alti 75% din populatia tarii va fi cel mai tare.

  Iar daca va reintroduce fosta lege 16 privind confisacrea averilor ilicite va fi urias. Intelegeti acum de ce se fac aceste presiuni asupra lui? Ponta a gresit. Trebuia sa dea intii legea cofiscarii averilor si abia dupa aceea trebuia sa se ocupe de Basescu. Dar niciodata nu e prea tirziu.

  • Constantin C. July 17, 2012 at 9:23 pm #

   Rectific , este vorba de fosta lege 18 de pe timpul lui Ceausescu. Da legea asta dle Ponta si i-ai distrus. Nimeni nu poate face averi din munca cinstita . Nimeni nu poate deveni capitalist in 22 de ani decit prin acte de coruptie si furaciuni. La altii au fost nevoie de decenii si secole. Noi sintem cei mai ai dreq capitalisti.I-a;e averile si indreapta cu ele spinarea tarii.

 15. Genoveva July 17, 2012 at 9:18 pm #

  Eu am absolvit o facultate economica acum 40 de ani si lucrarea de stat si nu mi-am pus problema ca am plagiat si nici profesorii indrumatori care aveau o varsta si fusesera educati si in strainatate nu ne-au spus ca nu putem lua texte din diverse lucrari,dar eram obligati la finalul lucrarii sa sciem bibliografia consultata.Dar nu pentru asta va scriu, ci sa va rog sa nu cedati sub nicio forma.Mi-am mobilizat tot blocul sa mearga la vot pentru DA.Ironie a sortii,Basescu a facut alianta DA si acum va fi demis cu DA.E nevoie de activitate a organizatiilor PSD si PNL in teritoriu, pentru mobilizarea populatiei la referendum si modul cum se voteaza.

  • MIHAELA July 18, 2012 at 11:57 pm #

   @ Genoveva
   E grozava aceasta asociere a DA-ului de la referendum cu alianta DA creata de Basescu! Un DA l-a ridicat, alt DA il doboara. Este la fel de ironic precum numarul de voturi cu care a fost data jos de la sefia Camerei Deputatilor Roberta Anastase: 160, acelasi numar pe care il declara la votarea legii pensiilor, cand de fapt prezenti erau doar 80!

 16. Constantin C. July 17, 2012 at 9:28 pm #

  Agustin Zagrean nascut in jud Cluj in 1954 promotia 1980 numit de presedentie in 2007

  Aspazia Cojocaru nascuta in 1946 in jud Botosani promotia 1972 numita de camera deputatilor in 2004

  Acsinte Gaspar nascut in jud Suceava in 1937 promotie 1963 .Activeaza in CCR din 2004 de presedentie

  Petre Lazaroiu (numit de presedinte in 2008) nascut in judetul Vilcea in 1953 promotia 1978.

  Mircea Stefan Minea (numit de Camera Deputatilor in 2010) nascut in 1950 in jud Brasov , promotia Cluj(unde si locuieste) 1973

  Iulia Antoanella Motoc nascuta in Timisoara 1967 (numita de Senat in 2010) promotia 1989.

  Ion Predescu nascut in Olt in 1927 promotia 1951. A fost numit de senat inca din 2004

  Puskaz Zoltan nascut in Sovata in 1949 ales de senat din 2007 Cavaler al ordinului de Malta!!

  Tudorel Toader nascut in Vrancea in 1960 numit de camera deputatilor in 2007 promotia 1986

  Acestea sint personajele care ne conduc. Toti sint creatii ale orinduirii comuniste. Toti au colaborat cu Securitatea , altfel nu ar fi ocupat posturi de conducere inainte de 89. Toti sint aserviti politic fiind numiti incepind cu 2004 incoace pe 9 ani. Sa stai 9 ani cocotat in jiltul monstrilor sacri nu e o democratie ci o nemernicie. 3 au fost numiti de senat. 3 de camera deputatilor si 3 de presedentie. Numirile au fost facute pe criterii politice in perioada de virf a PDL acesti oameni neputind fi impartiali. Virsta si trecutul lor indica ca ar trebui o remaniere si o intinerire. Iesirea la pensie pentru limita de virsta ar fi o solutie deoarece au muncit la greu.

 17. petrica July 17, 2012 at 10:00 pm #

  trebuie sa fii tare!succes si multa inspiratie ptr.decizii.

 18. dan July 17, 2012 at 10:07 pm #

  Victor te rog sa te gandesti serios sa castigam referendumul ! E musai ! estimat azi mai mult de 35% nu vin la vot ! Te rog in ultimele 2 saptamani sa te concentrezi pe acest subiect. CONCENTRARE MAXIMA!

  Pentru ca CCR a cerut sa “asigurati” prezenta a 50%din oameni, ce ar fi daca printr-o HG din fondul de rezerva veti face o tombola de sa zicem 20 de dustere si 500 de smart phone. In timpul zilei de duminica pe posturi TV sa fie trase la sorti pe baza de CNP cu marirea numarulul de castiguri spre finalul zilei devotare
  Deci votezi si castigi!

  Mai mult trebuie facute tot din fond de rezerva campanie de invitare la vot agresive care sa socheze gen: “toti iti vor binele. Ai grija sa nu ti-l ia. votraza” sau nu te mai “NU TE PROSTITUA INTELECTUAL VOTEAZA. Gandeste singur si nu fi sclavul nimanui Voteaza”

  trebuie mentionat intr-o HG ca stimularea participarii la vot nu e mita intelectuala

  • Elena July 25, 2012 at 6:51 pm #

   Pai… in ritmul asta demitem presedintele odata la doua luni si le dam cate 5.000 de Ron celor care vin la vot! Si asa, am rezolvat problema saraciei la Romani. Cine plateste insa, asta-i alta problema. Ca banii cresc in pom. In plus, ce conteaza ca banii astia vin de la buget, platiti si de cei care n-au chef sa vina la vot. Halal sustinatori are Poanta asta!

 19. Dan July 17, 2012 at 10:14 pm #

  Domnilorrrrr… treziti-va si luati masuri, nu-l mai lasati pe Basescu sa-si bata joc de voi si de noi. Daca se va intoarce la Cotroceni dupa referendum, vina va fi a voastra ca nu i-ati putut face fata. Nu-i mai lasati atatea “controale ” pe mana. Scapati-ne de el !!!

 20. dan July 17, 2012 at 10:20 pm #

  Trebuie sa schimbati sefii de la servicii cat mai repede, aveti nevoie ca STS-ul sa nu mai masluiasca alegerile. VICTOR concentreaza-te pe referendum ! Trebuie castigat!

 21. Gerula July 17, 2012 at 10:21 pm #

  Macar solicitati analiza lucrarii dumneavoastra impreuna cu alte 5-10 lucrari de doctorat din perioada respectiva. Cred ca asta ar reflecta modul de analiza din acea perioada. Mai mult nu inteleg ce legatura are candidatul in situatia in care lucrarea de doctorat putea fi admisa sau nu de catre comisia constituita in acest sens. Eu unul sunt ferm convins ca nu ati plagiat, in conditiile in care cerintele din vreemea respectiva erau ……. Am fost autorul unei lucrari din domeniul dreptului administrativ si am sesizat dupa ce am cumparat vreo 5 lucrari de specialitate ca toti autorii se inspirasera intr/un mod profund din Tratatul de Drept Administrativ al regretatului Antonio Iorgovan.

  In ceea ce priveste modul in care se face politica in ultima vreme cred ca ar trebui sa promovati existenta unui cod deontologic al parlamentarului roman care sa cuprinda sanctiuni, inclusiv pentru cazurile de nedemnitate, cazuri pe care le puteti defini dumneavoastra cu ceilalti parteneri politici.
  Cu stima,
  Un admirator /Gerula

 22. Iulian Somacescu July 17, 2012 at 10:55 pm #

  Sugestie pentru D-l Crin Antonescu

  D-lui Ponta i-a ramas o singura optiune perfect constitutionala de a fi desemnat ca Premier dupa alegerile din toamna (aplicabila cu doua luni inaintea scrutinului), chiar si in situatia de revenire a D-lui Basescu la Cotroceni
  Orice profesionist in strategii politice observa ca si D-l Antonescu mai are o singura optiune de a ramane in politica, sugerata chiar de d-l Basescu in strategia lui “de aparare”, unde se pare ca a castigat bunavointa celor cca 8 milioane de alegatori care au votat “Da” la referendumul pentru reducerea numarului de parlamentari, insinuand ca in situatia revenirii pe functie va demisiona conditionat de aplicarea rezultatelor acelui referendum prin amendarea Constitutiei.
  Optiunea lui Antonescu consta in trecerea din defensiva in atac, acuzandu-l correct pe fostul presedinte (inclusiv la PPE si Consiliul Europei pentru incalcarea principiilor statului de drept, canform recentelor proceduri) ca a obstructionat cu reacredinta aplicarea unei decizii definitive si irevocabile data de poporul roman intr-un referendum constitutional, atunci cand nu a trimis timp de trei ani la Monitorul Oficial, Decretul prevazut de art.100(1) al Constitutiei, prin care poporul a amendat (nu a revizuit) Constitutia, exprimandu-si vointa suverana de reducere a numarului de parlamentari, pentru a o folosi azi ca santaj in scopul ravenirii lui la Cotroceni, si sa trimita Decretul constitutional de aplicare, spre publicare in Monitorul Oficial, in baza Deciziei Curtii Constitutionale care a validat rezultatul acelui referendum.
  Orice atac public la adresa Decretului constitutional va insemna “sinucidere politica / functionala” pentru entitatea initiatoare (persoana, partid sau Curte Constitutionala), simultan cu asigurarea succesului garantat pentru referendumul de suspendare.
  Pentru asigurarea echilibrului intre cele doua puteri publice alese (Majoritate Parlamentara si Guvern, pe de o parte si Presedinte, pe de alta parte, Constitutia prevede exercitarea suveranitatii poporului printr-un referendum de “revizuire” a Constitutiei, la initiativa Guvernului, dar cu aprobarea Presedintelui si a Parlamentului, cat si printr-un referendum de “amendare” punctuala a Constitutiei pe probleme de interes national aparute dupa intrarea in vigoare a Constitutiei (dupa anul 2003), initiat de Presedinte cu avizul consultative al Parlamentului.
  Procedura de revizuire a Constitutiei in baza referendumului initiat de Presedinte pe baza proiectului propus de Guvern, este reglementata la art.150, 151 si 152.
  Procedura de amendare (nu de revizuire), a Constitutiei „pe probleme de interes national” aparute dupa intrarea in vigoare a Constitutiei, este reglementata prin:
  Art.2(1) – „ Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum”.
  Art.90 – „Presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa cu privire la probleme de interes national”.
  Art.100(1) – „ In exercitarea atributiilor sale, Presedintele Romaniei emite decrete care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei”.
  Dispozitiile Constitutiei de referinta:
  Articolul 2 Suveranitatea
  (1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.
  (2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.
  Articolul 80 Rolul Presedintelui.
  (Dvs ati exercitat suveranitatea proprie in nume personal atunci cand ati refuzat in mod continu sa puneti in aplicare prin Decretul prevazut de Constitutie, vointa suverana a poporului exprimata prin referendumul constitutional! In aceeasi maniera instigati Curtea Constitutionala sa exercite o suveranitate de grup impotriva suveranitatii poporului transmisa majoritatii parlamentare prin Constitutie)
  Articolul 90 Referendumul
  Presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa cu privire la probleme de interes national.
  Articolul 100 Actele Presedintelui
  (1) In exercitarea atributiilor sale, Presedintele Romaniei emite decrete care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.
  (Refuzul de a pune in executare o hotarare definitiva si irevocabila data de poporul suveran printr-un referendum constitutional, are un pret politic platibil mai de vreme sau mai tarziu!- cugetarea celui care a propus in proiectul primei Constitutii postdecembriste, cele doua referendumuri ca instrumente ale echilibrului intre cele doua Puteri Publice alese democratic in baza principiilor statului de drept).

 23. dan July 17, 2012 at 11:24 pm #

  uite un filmuletz superb ultima secventa este bestiala

 24. vlad July 17, 2012 at 11:32 pm #

  victor vezi ca cei de la naturecom sunt publicati de editura MacMillan care surprinza sau nu vand carti de engleza Ministerului de Invatamantului. NU poate nimeni sa investigheze cum au fost semnate contractele pe vremea lui Funeriu?

 25. Vladimir Tpazuskin July 17, 2012 at 11:35 pm #

  La vot Români, Trăiască România. Sprijinim Guvernul Victor Ponta. Aşa să ne ajute Dumnezeu.

  • Vladimir Tpazuskin July 17, 2012 at 11:51 pm #

   Cei ce vor un viitor corespunzător pentru copii noştrii, trebuie să facem front comun, să sprijinim tinerii, să sprijinim Guvernul Primului Ministru Victor Ponta. Să mergem toţi la vot, să îndepărtăm răul ce a încătuşat România. Dumnezeu să ne ajute.

  • Micu Mihai July 21, 2012 at 6:09 pm #

   asa sa va ajute, ai dreptate!

 26. Daniela Margarit July 17, 2012 at 11:38 pm #

  Buna seara Excelenta, actionati exemplar din punctul meu de vedere de doua luni si ceva. Eu cred ca NU sunt necesare niciun fel de comentarii si replici nici chiar la finalizarea analizei, chiar si pentru simplul motiv ca niste analfabeti…mult prea multi… isi permit sa foloseasca un cuvant pe care nu-l pot “cuprinde” – “plagiat”.
  Rugaminea mea ar fi aceea de a gasi o formula in echipa cu Crin vis-a-vis de istoria cu STS-ul la sediul de campanie al ……pt. ca au inceput cei din media niste comentarii timide deocamdata, pe care ar fi bine sa le “stingeti” cumva. Nu uitati sa transmiteti cat de des posibil prin purtatorii de mesaj: “VOTATI DA”. Sa fiti sanatosi si puternici psihic pt. ca e din ce in ce mai greu de suportat! Dumnezeu sa va ocroteasca!

 27. nimabe July 18, 2012 at 12:41 am #

  Voi expune ingrijorarea mea , si nu numai, cu privire la infractiunea grava comisa de STS impreuna cu Basescu, privita cu iresponsabilitate de d-nul presedinte Antonescu, care a fost imbrobodit de seful STS-ului, punand in pericol rezultatul referendumului si, ca o consecinta, speranta noastra de a scapa de Satana (si nu glumesc, este intruchiparea raului). Trebuie restabilita legalitatea, IMEDIAT, tinand cont de faptul ca d-nul Antonescu nu se mai reprezinta numai pe dansul, ci intregul popor, iar Basescu nu mai beneficiaza de drepturile conferite de functia suprema in stat. Nu permitem , nici macar d-lui Antonescu, pe care-l iubim, ca si pe dvs, sa riste fraudarea votului de catre STS-ul LUI BASESCU, ca in 2009. Sa ia neintarziat masuri, inclusiv ptr ca a fost mintit ca a fost instiintat. Ce instiintare-i aceea?! I s-a spus ca in cartea de pe birou este lista cu cei ce beneficiaza de telefoane securizate, printre care si Satana, dar nu i s-a spus ca acest lucru era ilegal .

 28. petre July 18, 2012 at 12:48 am #

  Buna seara domnule Ponta ,observ un pas inapoi de cand ati venit de la Bruxelles, parerea mea este ca ati fost intimidat si amenintat, dar nu uitati ca politica tarii ar trebui sa o facem noi romanii.Cum nimeni de acolo nu a vazut si nu vorbeste despre presiunile care le facea Basescu asupra serviciilor secrete si asupra justitiei?De ce nu vorbiti despre cum a inceput totul de la Hidroelectrica, acesta a fost primul incovenient,taierea finantarii firmelor PDL -iste si nu de la incercarea de umilire a lui Adrian Nastase de a fi incarcerat chiar de ziua lui? Daca Europa nu vede aceste lucruri atunci nu merita sa ne aiba ca parteneri.Scoateti masele in strada sa vada si ei sustinerea si protestul acestora despre cum suntem fortati sa desfasuram Referendum-ul .Chiar acceptam o dictatura a lui Basescu si a celor care il sustin pe plan european?A fost ales ca presedinte dar controversat nici acum nu stim daca a trisat la alegeri sau nu.Daca Referendum-ul se desfasoara dupa aceste reguli (51% din totalul alegatorilor) fiind sigur ca va fi reales , atunci totul va fi un circ oamenii isi vor pierde speranta dobandita , si eu sincer ma gandesc sa parasesc aceasta tara, cu familie cu tot. Cu respect Marciu Petre.

 29. Salut, domnule Ponta! July 18, 2012 at 1:14 am #

  Salut, domnule Ponta!

  Am citit cu atentie, blogul cu masurile economice, si am mai citit si niste articole sa inteleg ce inseamna aia cu tva. Am inteles ca e o masura buna, agreata de mediul de afaceri.

  In ceea ce priveste vizita in moldova, mi-a placut chestia aia cu: romania si rep. moldova au un trecut comun care nu e politic sau ceva de genul asta. un pic asmuzant, dar ce sa faci cand protocolul de stat iti impune?

  ai zis ca in 10 zile o sa zica nu stiu ce de tine, ce sa zica in 10 zile? chiar inainte de referendum, pare prea cusut cu ata alba, lumea n-o sa priveasca chestiile astea, n-o sa aiba acelasi impact

  io sincer, nu inteleg de unde vine ura asta intre politicieni si mai ales de ce ne-o transmiteti noua, cetatenilor? vi se pare corect?

  in orice caz, voi fiti cei mai buni acolo in functia voastra, voi ati avut legitimitatea parlamentului si a cetatenilor, exact ca niste alegeri anticipate, nu e guvern pus de presedinte ci doar agreat de presedinte

  bai frate, chiar nu puteti sa va intelegeti acolo la varf?

  • Elena July 25, 2012 at 7:00 pm #

   Bravo! Acum ai aflat si tu ce-i ala TVA (daca nu stiai e o abreviere pentru taxa pe valoarea adaugata), desi il platesti de vreo douazeci de ani! Haide, in inca douazeci de ani vei intelege de ce e al naibii de rau (pentru tine) faptul ca Euro creste. Pana atunci, da-i la gioale lu´ Baescu! Asta-i solutia pentru toate problemele tale!

 30. Nelu-Doru Popescu July 18, 2012 at 2:11 am #

  Buna dimineata,

  Va rog respectuos, a analiza posibilitatea inscrierii in documentatia procesului electoral, a definirii notiunii de “electori inscrisi in listele electorale” si anume :

  <>

  Consider ca prin introducerea acestei precizari, nu vor mai fi obiectii asupra constitutionalitatii alegerilor pe baza optiunilor celor care se prezinta la vot si nu a celor pe care nu-i intereseaza alegerile, oricare ar fi ele….

  Cu deosebita stima si respect,
  Nelu-Doru Popescu, medic primar dermatolog Constanta.

  • Nelu-Doru Popescu July 18, 2012 at 2:22 am #

   Observ ca mesajul propriuzis nu s-a transmis ; il rescriu :

   Prin “electori inscrisi in listele electorale” se intelege totalitatea persoanelor majore inregistrate in registrele de evidenta a populatiei, care se prezinta la circumscriptiile electorale pentru a-si exercita dreptul la vot, in perioada precizata in documentatia organizatorica a procesului electoral.

 31. Georgeta Mucichescu July 18, 2012 at 3:06 am #

  Dati-mi voie sa va salut cu tot respectul si cu permisiunea dv va spun o poveste frustrant de adevarata. Locuiesc in Toplet, jud CS. Nu am fost si nu sunt angrenata politic dar sunt un cetatean informat(despre viata politica). Anul acesta am votat USL chiar daca primarul PSD Hasca Ilie si viceprimarul PSD Duicu Ion nu au facut NIMIC pt comuna in cele 4 mandate anterioare.AM DAT GIR USL-ului in virtutea protocolului semnat in cadrul USL prin care dl Duicu Ion s-a angajat scris ca NU VA CANDIDA la functia de viceprimar. Dupa alegeri protocolul a fost calcat in picioare, ne_am trezit pe cap tot cu DUICU viceprimar(PRIN METODE “SPECIFICE”).Evident, ne simtim UMILITI si INSELATI, cu atat mai mult cu cat NU AVEM APA CURENTA in Toplet de mai bine de 3 SAPTAMANI(subliniez faptul ca de anul trecut din vara este a treia perioada lunga de timp fara apa). Stimate d-le Presedinte Victor Ponta, nu cerem o scara pe Marte, cerem doar APA CURENTA in anul 2012. Dv ati spus ca dv PERSONAL veti pedepsi inclusiv “degetelele”celor din PSD care vor gresi.Am mare incredere in dv ca nu ne veti dezamagi(sa nu ne gandim macar la sintagma “PLEACA AI VOSTRI, VIN AI NOSTRI”).Noi am votat primar USL dar cu viceprimar PNL, BIDARIU ADRIAN( in campanie au fost la pachet).Imi doresc din suflet, si nu doar eu,sa vad ca PSD-ul este cu adevarat un partid reformat in care CUVANTUL si ONESTITATEA sunt la loc de cinste(NU vorbesc de cinstea lui BASESCU!!!) VA MULTUMESC, va doresc succese(NU SUCCESURI!) la Partid, la Guvern si mai ales in “interactiunea” cu d-na MERKEL! VOM IESI F MULTI LA VOT!!!

 32. blogideologic July 18, 2012 at 8:05 am #

  Unanimitatea aceasta http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/verdict-in-unanimitate-a-comisiei-de-etica-a-universitatii-bucuresti-ponta-a-plagiat-270722.html este hilară. Pentru că nu aflăm care sunt sunt conceptele plagiate. Or, teza de doctorat este compusă din judecăţi. Într-una din Prelegerile anului 1926 ţinute la Universitatea din Bucureşti pentru a forma “noua dăscălime română” (fusese o hecatombă de învăţători şi profesori în primul război mondial), metafizicianul Nae Ionescu sublinia importanţa conceptelor în structura judecăţilor “S este P”. De unde două abordări posibile în ştiinţă : Pe baza analiticului a posteriori (aceasta după scepticul scoţian David Hume), precum şi pe baza sinteticului aprioric (aceasta după teologul pozitiv Immanuel Kant). Deci sub judecăţile ştiinţifice se află întotdeauna conceptele! Or, specialiştii de la CNATDCU care declarau pe 29 iunie 2012: “Ne-am făcut doar datoria faţă de sistemul universitar şi faţă de studenţii pe care, fiecare dintre noi, îi avem în instruire şi pe care îi învăţăm să-şi construiască un drum cinstit şi spectaculos, dacă se poate, în ştiinţă.”, dovedeau numai egregioasă lipsă de onestitate intelectuală, pentru că nu arătau care erau “conceptele plagiate” din teza domnului Victor Ponta. La fel, “specialiştii din cadrul Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti” fac o probă crasă de lipsă de etică intelectuală prin verdictul lor, deoarece nu precizează care sunt “conceptele plagiate” în teza de doctorat a domnului Victor Ponta.

  • Elena July 25, 2012 at 7:04 pm #

   Doamne, de unde ati aparut? Adica e bine ca a copiat doar pagini intregi, si nu concepte! Iar paginile alea cu contineau concepte? Conceptele nu se pun pe hartie, plutesc in capul dumnevoastra, asa…

   • blogideologic July 27, 2012 at 6:28 pm #

    Filosoful Adrian Rogoz îmi spunea că o şcoală de învăţătură modernă trebuie să înceapă cu studiul dualismului. Un bun articol pe englezeşte introduce în temă http://en.wikipedia.org/wiki/Mind%E2%80%93body_problem Dacă vi se pare dificil, singura consolare este aceea că ilustra Comisie de Etică (prin membrii ei) întâmpină aceleaşi dificultăţi.

 33. Trestia Cugetatoare July 18, 2012 at 8:40 am #

  @Iulian Somacescu July 17, 2012 at 10:55 pm #

  Excelenta ideie!
  Inseamna ca nu va mai avea loc nici-un referendum, deoarece a doua zi dupa publicarea Decretului Constitutional, D-l Basescu va demisiona asa cum a promis repetat si insistent in ultimele zile (cerand si o intalnire speciala cu liderii USL in acest scop), promisiune ce pare sa fie apreciata de catre cei 7-8 milioane de votanti la acel referendum validat deja de catre Curtea Constitutionala.
  (In politica, ca si in sah, sugestiile valoroase trebuie aplicate chiar daca sunt facute cu viclenie de catre competitori! – cugetare Damboviteana tarzie)

 34. Puiu Trofin July 18, 2012 at 9:00 am #

  Daca camarila(lasati cacofonia la locul ei!) pun semnul egal intre furtul a miliarde de euro din bani publici,genocidul impotriva populatiei prin desfiintarea spitalelor si restructurari de personal abuzive cu un plagiat amarat (care dupa legislatia din 2003 nici nu poate fi evaluat) haideti pe cale de consecinta sa punem semnul egal intre taierea pensiilor si salariilor cu pierderea privilegiilor Domnului Presedinte Traian Basescu dupa demitere!

 35. gigi July 18, 2012 at 9:51 am #

  bine faci !!! in sfarsit un lucru inteligent……. asa e mai putina apa la moara lui BASE.

 36. Demitac July 18, 2012 at 10:10 am #

  Europenii, urmaşii lui Traian!
  Băsescu: Nuţi, mă înfurie teribil românii care nu mai ştiu să-i iubească preşedintele!
  Elena Udrea: Traiene, românii nu te merită! Europenii sunt acum urmaşii lui Traian Băsescu!

 37. Black Rose July 18, 2012 at 10:55 am #

  Regimul Băsescu a însemnat politizarea tuturor instituţiilor publice şi promovarea unor politruci incompetenţi în cadrul tuturor structurilor de stat. Principala prioritate a acestora a fost protejarea clientelei portocalii şi direcţionarea abuzivă de fonduri către aceasta.
  Nu cumva aceştia sunt adevăraţii „puşcăriabili” ai domnului Băsescu?
  Traian Băsescu și acoliții lui care și-au bătut joc de lege, de banii publici și de români vor da socoteală pentru toate prejudiciile pe care le-au adus acestei ţări. Pe 29 iulie România va scăpa de ei.Eu votez pentru demiterea lui Băsescu, fiindcă nu uit ce ne-a făcut și vad ce face în continuare!

 38. Black Rose July 18, 2012 at 11:04 am #

  Referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu reprezintă pasul decisiv prin care putem schimba în bine viitorul României !! Traian Băsescu nu v-a întrebat când v-a tăiat salariile, pensiile, indemnizaţiile. Nu v-a întrebat când a desfiinţat peste un milion de locuri de muncă. Nu v-a întrebat când a închis spitalele şi şcolile. A râs tot timpul fără să-i pese de greutăţile pe care le aveţi. Acum e rândul dumneavoastră! Este ocazia pe care o aşteptaţi de multă vreme! Nu rataţi acest moment! Nu-l lăsaţi să scape de răspundere! Veniţi pe 29 iulie la referendum să votaţi DA pentru demiterea lui Traian Băsescu! Veniţi la vot pentru a face schimbarea până la capăt!

 39. Dorina Androne July 18, 2012 at 11:09 am #

  Domnule Ponta,

  Desi sunteti foarte tanar, dovediti fermitate! Sper ca cei de la Comisia Europeana sa nu va subjuge! Ce trebuie sa stiti este ca in perioda in care Basescu sustine ca Romania a fost un “partener credibil pentru Uniunea Europeana”, noi, cetatenii cei mai umili ai Romaniei ne-am simtit marginalizati, discreditati in toata presa straina, am fost umiliti in statele “asa zis europeene”. Chiar si in Ungaria (unde detin o proprietate desi nu sunt vorbitor de limba maghiara) au incercat sa ne umileasca in fel si chip. Cine din aparatul de “stat de drept” din Romania ne-a aparat? NIMENI! Trebuie sa va spun ca-l apreciez in mod deosebit pe dl.Antonescu pentru ca nu se lasa “calcat in picioare” de “comisionarii” Uniunii Europene. Mai bine nationalisti decat sclavi cu titlu de europeni “cu drepturi depline”. Justitia independenta a facut jocurile murdare ale lui Basescu! Verificati toate hotararile din instantele romanesti cu privire la cota de 5,5 % aplicata la pensia integrala. Au fost cazuri in care se vorbea de “culpa procesuala” in cazul celor care apelau la statul de drept al lui Basescu. Luati masurile necesare sa transformati justitia! Sa scoateti in afara justitiei magistratii care doresc sa dea o lectie prin Adrian Nastase. Daca nu au putut sa-l dovedeasca vinovat l-au gasit raspunzator! Doar Adriaan nastase. Sincer , nu mi-a placut niciodata Adrian Nastase dar, motivarea ICCJ este o rusine a justitiei romanesti. Va scriu ca un simplu cetatean care a facut scoala inainte de 1990! Am muncit pentru ca trebuia sa ne aratam performantele dobandite! Astazi, datorita politicii statului de drept a lui Boc (n-ar mai fi!) si a lui Basescu (duca-se pe mare!) ma lupt sa supravetuiesc prin munca intelectuala pe care o cunosc : proiectare in domeniul cel mai afectat de politicile fiscale “europene”! Refuz sa fiu comerciant pentru ca nu vreau sa traiesc evazionand Statul Roman! As vrea sa cautati in Arhiva ANAF cite scrisori am trimis plingindu-ma de evaziunea facuta de o avocata din timisoara! Am devenit “acea nebuna”.Acum a venit randul lui Blejnar pe care il rugam sa faca un control corect! Vai si amar de tara noastra! Va salut si va doresc numai bine! Trebuie sa va spun ca sunt membru PNL de foarte multa vreme dar, ca si in toata tara, in Timisoara , ca in orice alt partid, nu este nevoie de oameni corecti dar nu tocmai bogati! Spun asta cu amaraciune mai ales ca pe dl.Robu il cunosc f.bine fiindca am lucrat si in Politehnica Timisoara(ianinte de a ma ocupa doar de sectorul privat). Asa cum il cunosc eu nu ma mira de cum se vad lucrurile aici, pe plan local! Am scris prea mult si cred ca v-ati plictisit deja! Va salut inca o data!

 40. Black Rose July 18, 2012 at 11:12 am #

  Declaratii Victor Ponta intr-o conferinta de presa la Palatul Parlamentului, despre raportul Comisiei Europene pe justitie:

  “Referitor la raportul Comisiei Europene, acesta se va adopta astazi in forma finala. Acest raport va reflecta starea justitiei din ultimii 5 ani. Patru ani si 10 luni a fost Traian Basescu la putere cu Guvernul PDL si doua luni Traian Basescu la putere cu un Guvern USL. Important este ca trebuie sa luam foarte in serios si partile bune si criticile aduse, trebuie sa consideram ca o monitorizare a justitiei din Romania este in beneficiul nostru pentru a putea sa avem parte de expertiza externa. Am considerat ca lucrurile rele petrecute in justitie in acesti 5 ani trebuie indreptate.”

 41. sabin July 18, 2012 at 11:12 am #

  Foarte bine, Victorash, asa sa faci ! Dar cu demisia ?

  • MIHAELA July 19, 2012 at 12:13 am #

   @ sabin
   Fii fara grija, Basescu va fi demis pe 29 iulie! 😀

   • Tepes July 19, 2012 at 6:18 pm #

    Vorbesc de DEMISIA lui Victoras!!!

  • MIHAELA July 20, 2012 at 5:12 pm #

   @ sabin sau Tepes
   Ei, lasa ca nu sunt chiar asa proasta, m-am prins de la inceput, am vrut doar sa te iau in ras! 😀

 42. nastyb0y July 18, 2012 at 12:12 pm #

  Domnule Victor Ponta,
  este inadmisibil să se comenteze pe marginea măririi duratei zilei de votare de la intervalul 8-20 la 7-22, de exemplu. Toţi cetăţenii acestei ţări au dreptul de a vota înscris în Constituţie. Nimeni nu poate îngrădi acest drept. Vă menţionez faptul că mulţi oameni lucrează în dispecerate (ex. Comisia Impotrica Dezatrelor etc.). Aceşti oameni au, in general, program de 12/24/48. Dacă, în ziua referendumului, un astfel de cetăţean lucrează între orele 8 si 20? Să nu îmi răspundeţi că se poate face o schimbare în programul de lucru, la întelegere cu şeful, cu colegii, urne mobile etc. Si speţe de acest gen sunt, încă, destule.

 43. victor2011 July 18, 2012 at 12:26 pm #

  Domnule politician ceea ce pierdeti din vedere este ca poporul roman uraste politicienii de fapt. Ceea ce m-ar bucura este sa va mancati intre voi si sa iasa Basescu la referendum. Chestia este ca regulile economice functioneaza oriunde in lume. Banii nu sint la voi sau la statul roman sint la firme,patroni cei are ofera locuri de munca si creeaza locuri de munca . Apoi romanii nu o sa voteze 9 milioane pentru a fi un referendum corect cu principiile constitutionale reiterate de Curte , adica de aia dinainte de orice alta legislatie pe care va pregatiti sa o emiteti. Asa incat daca nu respectati ceva din principiile Uniunii in care am intrat este simplu adio fonduri. Ceea ce nu ar fi foarte rau fiindca nici la asta nu am fost in stare sa ne descurcam. Apropo investitiile straine conform BNR ului sint sub 500 milioane de euro . Asa incat va las pe dvs. sa trageti concluziile si stati linistit coruptia in Romania este in floare de abia sinteti de vreo luna la putere si oamenii dvs. au inceput cu sforariile de tras. Sint unii de prin parlament care au inceput deja sa faca presiuni pentru contracte contractele etc. Restul este vrajeala iar masurile din caietul de sarcini asumat sa vedem cum le puneti in aplicare.
  Sint curios.Toate respectele.

 44. blogideologic July 18, 2012 at 12:49 pm #

  Atacurile mediatice nefondate ale lui Marius Andruh, Mircea Miclea şi Daniel Funeriu la adresa primului ministru Victor Ponta, care a promis să aplice riguros legea penală împotriva infracţiunilor economice ale guvernării portocalii, ne arată că intelectualii lui Băsescu nu pricep deloc natura timpului în care trăim. În decembrie 1989 s-a făcut o comparaţie, de asemenea foarte superficială şi pripită, cu Marea Revoluţie din 1789. Dacă evenimentul francez venea din Iluminismul continental şi producea o recalibrare importantă a ideilor fundamentale despre societate şi progresul omenirii, o recalibrare recunoscută ca fiind “paradigma thermidoriană”, în România abia insurgenţa populară din această iarnă,orientată în mod expres contra dictaturii portocalii, a produs îndemnurile serioase pentru recalibrarea ideilor societal la noi. S-ar putea crede că atacurile nefondate sunt pentru “binele României” făcut posibil de Legea educaţiei naţionale, vorbesc despre legea nr. 1/2011 publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 18 din 10 ianuarie 2011. La vremea respectivă, legea a fost vehement criticată pentru că defavorizează material flagrant educaţia copiilor români, în mediul rural acestora li se neagă pur şi simplu dreptul la şcoală, în vreme ce minorităţile din România sunt intens favorizate, şi material şi ideologic, prin Legea educaţiei naţionale din 10 ianuarie 2011. Eu cred că a venit momentul să întrebăm acum în ce ideologie a fost formulată această “lege a educaţiei” atât de flagrant anti- românească? Este evident că noi punem întrebarea aceasta în cadrul ideologiei naţionalismului românesc care a fondat şcoala de la Sfântu Sava. Aceasta pentru că „Vreme trece, vreme vine,/ Toate-s vechi şi nouă toate”. Atunci, la început de veac XIX, pruncii români Ioan Eliade Rădulescu şi Petrache Poenaru asimilau un acquis cultural european, anume ideologia lui Destutt de Tracy. Acolo ideologia primară este pusă în triadă cu psihologia şi metafizica. Baza aceea primară este valabilă şi acum. Pentru că orice lege a educaţiei moderne trebuie să incorporeze, tacit ori explicit, şi un model al omului, o noţiune care ţine de psihologie şi filosofie politică. Şcoala românească a fost fondată pe un model senzualist al omului (vezi de exemplu, mai recent, dezvoltarea unui marketing senzorial precum şi a unui neoromarketing extreme de complex!), deci un model senzualist deloc abandonat în lumea ultimelor două veacuri, pentru că pedagogia senzualistă nu a fost uitată nici măcar în şcoala comunistă. Sigur, a existat şi o scurtă perioadă de rătăcire, sprijinită voios de Cabinetul 2 (dar sîntem şi aici, bineînţeles, în tema anunţată, pentru că Marius Andruh a fost “ales” să plece în Franţa, la fel ca şi domnul Daniel Funeriu, înainte de 1989, de către tovarăşa Elena Ceauşescu îndeobşte “colegă”, chiar şi peste timp, cu academicienii chimişti!) şi de „filozoful” Andrei Pleşu. Dar modelul senzualist al omului coincide cu omul epitomic liberal ! Deci, care-i modelul omului din Legea educaţiei care justifică atacurile nefondate ? Să ne întoarcem la sursele “intelectuale” ale “proiectului” legii numărul 1 din 2011. Am pus între ghilimele cuvintele prea mari pentru această “lege” a educaţiei. Sursele “intelectuale” ale “proiectului” se găseau la comisia prezidenţială pentru învăţământ care slujeşte interesele lui Traian Băsescu, marioneta unor interese oculte din exteriorul României, şi fundamental ostile României. Sistemul educaţional românesc este “ineficient, nerelevant, inechitabil şi de slabă calitate”, spunea şeful comisiei prezidenţiale, impertinentul psiholog Mircea Miclea, fostul ministru al Educaţiei şi Cercetării, un personaj dat ca exemplu de “verticalitate” (simbol crypto- masonic din ideologia 33, ţine oare Mircea Miclea de Districtul Masonic Transilvania ?). În psihologie şi educaţie, pseudo – savantul Mircea Miclea a înlocuit modelul etologic al omului bazat pe reflexele câinelui lui Pavlov (modelul acesta are meritele sale, aşa cum arăta filosoful Alfred Korzybski), cu modelul robotic al omului conceput ca un fel de Swiss Army Knife de funcţii cognitive. Psihologul Mircea Miclea este totodată şi ministrul care a insistat pe importanţa testelor şcolare. Reamintim că la teste se propun şi răspunsurile, dintre care trebuie ales cel corect. Or, aceasta introduce o perturbare inacceptabilă în modul de gândire al copilului, pentru că induce subliminal DISTOPIA, ideea perversă că toate răspunsurile propuse ar avea statut egal în cultură ! În realitate, despre celelalte răspunsuri propuse, chiar şi cei care alcătuiesc testele sunt de acord că propoziţiile acelea sunt aberaţii. Niste aberaţii căutate, aberaţii construite artificial, căci o minte condusă natural de gramatica generativă nu creează aşa ceva. Acesta este un caz clar în care exemplul prost înţeles al străinătăţii ne îndeamnă să compunem solecisme în limba română. Ideologia testelor din şcoala propusă de Mircea Miclea instituţionalizează blocajul gramaticii generative naturale. Ceea ce nu au reuşit să termine fanarioţii pe vremuri împotriva limbii române, finalizează cu succes sistemul de învaţământ propus de Mircea Miclea. Care propagă subliminal şi intenţionat un puternic mesaj anti-creştin, testele şcolare degradează Cuvântul pe care îl propovăduia Evanghelistul Ioan. Cred că şi teologii români condamnă blasfemia testelor scolare. Este regretabil ca şcoala românească nu se concentrează pe sinergia câtorva, –nu sunt multe –, arhetipuri culturale utile. Pentru şcoală, totul decurge din arhetipurile culturale care conţin adevăruri sintetice, adevăruri care nu mai trebuiesc demonstrate. Mircea Miclea a fost continuat în „proiect” de către Daniel Funeriu, intens şcolit în Franţa. Prin aceasta, Daniel Funeriu seamănă cu un personaj zugrăvit la 1874 de către junimistul Iacob Negruzzi în „Copii de pe natură, portrete satirice în proză şi versuri”. Miniştrii Educaţiei aleşi&culeşi de Traian Băsescu, vorbim despre Mircea Miclea şi Daniel Funeriu care cred în “modelul robotic al omului”, au adus în actualitate cărţile scrise de marele psiholog Vasile Pavelcu (fost profesor universitar la Iaşi), Drama psihologiei şi Elogiul prostiei. Daniel Funeriu promitea că va aplica proiectul Mircea Miclea de reformă a educaţiei în România. Din ce ne spunea Daniel Funeriu despre „maximizarea entropiei în cercetare şi învăţare”, conchid că el vrea sa aplice la educaţia şi cercetarea din România “modelul robotic al omului”. Pentru că acest model de învăţare prin „maximizarea entropiei” este o procedură de inferenţă statistică şi se aplică numai la roboţi, numai la învăţarea de către maşină ! Sigur, “plagiatul lui Ponta” poate fi uşor demonstrat de către roboţi printr-un algoritm convenabil. Fără ca roboţii să intre în profunzimea gândirii juridice. Ceea ce n-a făcut de altminteri nici “academicianul chimist” Marius Andruh, fostul preşedinte de la cnatdcu. “Academicianul chimist” s-a ferit să spună, cu subiect şi predicat, ce idei din Codul Penal a plagiat Victor Ponta în teza lui de doctorat în mod expres dedicată legii penale internaţionale. De altminteri nici articolaşul de relaxare din revista Nature, articolaş care nu fusese scris de către jurişti, n-a punctat în vreun fel serios tema respectivă.

  • Ionescu July 21, 2012 at 10:38 pm #

   @ blogideologic. Serios? Aţi scris mult, dar n-aţi spus nimic, unde sunt vinovaţii pentru crimele de la Revoluţie şi de ce o comparaţi cu aia care a avut loc în altă locaţie şi cu o sută de ani în urmă? Cine doreşte să şteargă urmele de sânge ale criminalilor sau clasarea dosarelor prin prescrierea crimelor?

 45. Gabriel ES July 18, 2012 at 2:09 pm #

  Ce-ar fi sa invadam parlamentarii europeni cu mesaje in toate limbile posibile. Le-am putea relata care este situatia reala a tarii.

  Astfel lobby-ul pe internet ar fi mult mai puternic si eficient decat cel facut de Macovei, Stolojan, Preda si ceilalti portocalii ce nu dau dovada de impartialitate.

  Pentru a fi mai credibile mesajele trimise ar trebui adaugate 2-3 probe din presa, legi sau constitutia Romaniei pentru ca mai mult ca sigur ei nu o cunosc.

 46. Trestia Cugetatoare July 18, 2012 at 2:45 pm #

  Sugestie pentru D-l Crin Antonescu

  D-lui Ponta i-a ramas o singura optiune perfect constitutionala de a fi desemnat ca Premier dupa alegerile din toamna (aplicabila cu doua luni inaintea scrutinului), chiar si in situatia de revenire a D-lui Basescu la Cotroceni
  Orice profesionist in strategii politice observa ca si D-l Antonescu mai are o singura optiune de a ramane in politica, sugerata chiar de d-l Basescu in strategia lui “de aparare”, unde se pare ca a castigat bunavointa celor cca 8 milioane de alegatori care au votat “Da” la referendumul pentru reducerea numarului de parlamentari, insinuand ca in situatia revenirii pe functie va demisiona conditionat de aplicarea rezultatelor acelui referendum prin amendarea Constitutiei.
  Optiunea lui Antonescu consta in trecerea din defensiva in atac, acuzandu-l correct pe fostul presedinte (inclusiv la PPE si Consiliul Europei pentru incalcarea principiilor statului de drept, canform recentelor proceduri) ca a obstructionat cu reacredinta aplicarea unei decizii definitive si irevocabile data de poporul roman intr-un referendum constitutional, atunci cand nu a trimis timp de trei ani la Monitorul Oficial, Decretul prevazut de art.100(1) al Constitutiei, prin care poporul a amendat (nu a revizuit) Constitutia, exprimandu-si vointa suverana de reducere a numarului de parlamentari, pentru a o folosi azi ca santaj in scopul ravenirii lui la Cotroceni, si sa trimita Decretul constitutional de aplicare, spre publicare in Monitorul Oficial, in baza Deciziei Curtii Constitutionale care a validat rezultatul acelui referendum.
  Orice atac public la adresa Decretului constitutional va insemna “sinucidere politica / functionala” pentru entitatea initiatoare (persoana, partid sau Curte Constitutionala), simultan cu asigurarea succesului garantat pentru referendumul de suspendare.
  Pentru asigurarea echilibrului intre cele doua puteri publice alese (Majoritate Parlamentara si Guvern, pe de o parte si Presedinte, pe de alta parte, Constitutia prevede exercitarea suveranitatii poporului printr-un referendum de “revizuire” a Constitutiei, la initiativa Guvernului, dar cu aprobarea Presedintelui si a Parlamentului, cat si printr-un referendum de “amendare” punctuala a Constitutiei pe probleme de interes national aparute dupa intrarea in vigoare a Constitutiei (dupa anul 2003), initiat de Presedinte cu avizul consultative al Parlamentului.
  Procedura de revizuire a Constitutiei in baza referendumului initiat de Presedinte pe baza proiectului propus de Guvern, este reglementata la art.150, 151 si 152.
  Procedura de amendare (nu de revizuire), a Constitutiei „pe probleme de interes national” aparute dupa intrarea in vigoare a Constitutiei, este reglementata prin:
  Art.2(1) – „ Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum”.
  Art.90 – „Presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa cu privire la probleme de interes national”.
  Art.100(1) – „ In exercitarea atributiilor sale, Presedintele Romaniei emite decrete care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei”.
  Dispozitiile Constitutiei de referinta:
  Articolul 2 Suveranitatea
  (1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.
  (2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.
  Articolul 80 Rolul Presedintelui.
  (Dvs ati exercitat suveranitatea proprie in nume personal atunci cand ati refuzat in mod continu sa puneti in aplicare prin Decretul prevazut de Constitutie, vointa suverana a poporului exprimata prin referendumul constitutional! In aceeasi maniera instigati Curtea Constitutionala sa exercite o suveranitate de grup impotriva suveranitatii poporului transmisa majoritatii parlamentare prin Constitutie)
  Articolul 90 Referendumul
  Presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa cu privire la probleme de interes national.
  Articolul 100 Actele Presedintelui
  (1) In exercitarea atributiilor sale, Presedintele Romaniei emite decrete care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.
  (Refuzul de a pune in executare o hotarare definitiva si irevocabila data de poporul suveran printr-un referendum constitutional, are un pret politic platibil mai de vreme sau mai tarziu!- cugetarea celui care a propus in proiectul primei Constitutii postdecembriste, cele doua referendumuri ca instrumente ale echilibrului intre cele doua Puteri Publice alese democratic in baza principiilor statului de drept).

 47. Ionut July 18, 2012 at 3:16 pm #

  D-le Ponta,am votat USL.Acum imi pare rau.Nu aveti coloana vertebrala in relatiile cu Uniunea Europeana.Daca ei stranuta catre dvs,dvs spuneti ;Am inteles:. Ceea ce au impus ei Romaniei nu cred ca se aplica in tarile lor.Problema e ca una ati promis in campanie si alta faceti acum.Si ca mine gindesc multi care au votat cu USL.

 48. Black Rose July 18, 2012 at 3:38 pm #

  De zece zile de când a început campania electorală, Traian Băsescu încalcă legea din România.
  Traian Băsescu a transformat Constituția României într-un brand electoral și defilează ilegal la fiecare apariție mediatică cu însemnele naționale în spate, tricolorul României și stema României.
  Sancționăm dublul limbaj folosit de președintele suspendat Traian Băsescu și, în același timp, sancționăm starea de ilegalitate în care acesta își desfășoară campania electorală pentru referendum.

 49. aura July 18, 2012 at 4:18 pm #

  PREFECTURA DAMBOVITA INTARZIE SA PUNA IN APLICARE DECIZIA INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE DE DEMITERE A PRIMARULUI PDL (FOST PSD) DIN ORASUL RACARI. ACEST PRIMAR CU DECIZIE DE INCOMPATIBILITATE DATA DE INALTA CURTE , IN SEDINTA CU CONSILIERII SI ACOLITII SAI DIN 16.07.2012 ,A HOTARAT SA-SI TRIMITA SLUGILE CREDINCIOASE DIN CASA IN CASA SI SA AMENINTE OAMENII CARE VOR AVEA CURAJ SA IASA LA VOT SPUNANDU-LE CA CINE VA VOTA VA AVEA PROBLEME CU PRIMARUL. LUATI LEGATURA CU CEI DE LA TARGOVISTE SI REZOLVATI DVS. SITUATIA. DACA LA LOCALE I-A AMENINTAT SI CUMPARAT PE OAMENI , ACUM – IATA- LE INTERZICE SA MEARGA LA VOT. LA RACARI PRESIUNEA ESTE FOARTE MARE SI NU TREBUIE DECAT APLICATA LEGEA PENTRU CA LUCRURILE SA REINTRE IN NORMAL. MULTUMIM , VA ADMIRAM SI VA SUSTINEM DIN TOT SUFLETUL!

 50. ion groapa July 18, 2012 at 5:23 pm #

  Va admir si va respect pentru felul in care ginditi ,dar daca este sa fim corecti trebuie sa respectam fiecare cetatean din ROMANIA .
  In Dr.Tr.Severin democratia cu USL este mai degraba DICTATURA . Nu este normal ca la Regia Autonoma de Activitati Nucleare sa-l numesti DIRECTOR GENERAL pe fostul Director Economic RAAN (14 ani) care a adus datorii de 8 mii miliarde lei (de la instaurarea guvernului Ponta si in campania electorala pentru alegerile din iunie , 24/24 ore ,DUICU presedintele USL Mh ne anunta ca cei care au fraudat RAAN-ul vor ajunge in fata JUSTITIEI .De fapr fostul Director RAAN , Olaru Adrian a trecut la USL , Dulcea Ghe. a ajuns DIRECTOR GENERAL,Director Tehnic RAAN este un coleg de BENZINARIE a lui DUICU ,director la sucursala ROMAG PROD este sotul fostei directoare comerciale de la RAAN care a facut contractul cu pamintul in loc de carbune (Ion Mihai si Stela Mihai din Strehaia fiind fini lui DUICU )….
  Deci in Dr.Tr.Severin suntem dezamagiti de acest USL si nu intelegem , de ce d-nul RODIN TRAICU nu face curatenie in RAAN , mai ales ca a fost DIRECTOR GENERAL RAAN si cunoaste foarte bine problemele .

  Corpul de control de la MECMA si a GUVERNULUI sa-si faca datoria.

  daca doriti va pot oferii materiale care sa dovedeasca tot ce spun

  Contracte cu CONFORT S.A. pentru Instalatia de evacuare slam dens :
  -12.05.2009 contract 132 : valoarea 165381830 ron
  -19.04.2011 contract 6 ; valoarea 30084320 ron
  -11.05.2012 contract 180 ; valoarea 23999266.79 ron
  -26.06.2012 contract 228 ;valoarea 40006547.17 ron
  Toate contractele sunt prin atribuire directa si starea instalatiei este ….adica nu prea este
  Toate contractela sunt fara TVA
  Le gasiti pe licitatii.ro

  datorii de 8 mii miliarde lei si sponsorizezi echipa de fotbal a orasului ? Asta face RAAN-ul prin Director DULCEA Ghe.

  http://www.tele2drobeta.ro/stiri/4851-nu-sunt-probleme-financiare-la-echip

  D-nul DULCEA GHEORGHE ,director R.A.A.N., se afla in conflict de interese , deoarece este cenzor la firma S.C.PERLMET Tg.JIU cu care ,RAAN are contracte prin atribuire directa
  deci , de ce sa-l demitem pe BASESCU ?

 51. tiberiuretu July 18, 2012 at 5:31 pm #

  D-le Ponta
  Va rog sa interveniti cu toata energia pe canalele pe care le aveti la dispozitie pentru a-l determina pe Crin Antonescu sa ordone decuplarea imediata a sediului de campanie basist de la reteaua STS la care a fost conectat ilegal.Trebuie de asemenmea decluplat de la STS si la locuinta sa.
  Crin este sinucigas politic daca nu o face.

 52. iosif saniuta July 18, 2012 at 6:37 pm #

  cred ca lucrarea de doctorat este corecta, de ce? pai daca nu ar fi fost corecta trebuia la verificarea ei sa fie respinsa de comisia din acel moment nu sa se trezeasca acum cineva ca este plagiat ,acel cineva este mana-n mana cu T.B. si eu cred ca d- Ponta trebuie sa dea in judecata pe cei ce au scos aceste zvonuri si sa ceara despagubiri morale ca sa simta la buzunare palavragii si sa fie invatatura de minte si pentru altii

 53. protestatarul July 18, 2012 at 6:42 pm #

  vezi,Victor ca ai juns la vorba mea?eu de cand ti-am scris sa lasi dracu` diplomele si doctoratele si sa te apuci de treaba?lista cu masurile economice luate deja si cele care urmeaza sa le luati in Guvern ar trebui sa fie subiectul unui comunicat de presa oficial din partea executivului.pt a fi vizibil la nivelul intregii tari.ar fi mai eficient pt imaginea USL,a Guvernului si a ta,personal.asta ca sa stie tot poporul de ce sa voteze contra lui Hahaila(TM)la referendum.

 54. Roxana July 18, 2012 at 6:46 pm #

  Domnule prim ministru, dumneavoastra sunteti exact cum spuneam prim-ministru al acestei tari, presedintele PSD si unul dintre liderii USL si dvs aveti o atitudine umila, de copil pus la colt de niste functionari ai UE. Dumneavoastra ne reprezentati pe noi cetatenii romani, si cu atat mai mult pe cei care v-au votat si care doresc acum sa mearga din nou la vot. Indiferent de parerile doamnei Merkel si a lui Barroso si doamnei Reding dumneavoastra ar fi trebuit sa sprijiniti vointa electoratului roman deoarece pe noi nu ne incalzeste cu nimic cum s-a intamplat in toti acesti 8 ani, faptul ca este Barroso multumit si noi ramane tot cu Traian Basescu pe cap spre nenorocirea noastra. Daca nu vor veni 51% din cei aflati pe listele acelea vechi din 1900 toamna, va asumati dumneavoastra raspunderea pentru ca ati cedat un drept al nostru de a-l demite pe acest individ, doar asa ca trebuie sa facem frumos, sa ne placa domnii si doamnele din afara?Unde au fost toti acesti indivizi cand s-au intamplat abuzuri peste abuzuri ale regimului Basescu? Am considerat ca dumneavoastra ne veti proteja de aceste abuzuri si am impresia cumplia ca ne-ati vandut de-a dreptul. Ar trebui sa fiti liderul ofensivei, conducatorul “ostilor” impotriva lui Basescu si eu asist de 2 saptamani doar si doar la eforturile dumneavoastra de-ai linisti pe unii din afara, cand noi ducem aici in interior o batalie politica foarte importanta si decisiva, pe care imi pare ca ati abandonat-o, unde e PSD-ul, mai exista, ce se intampla cu acest partid, se mai misca ceva, cineva? In afara de domnul Sova e tacere totala, fapt inadmisibil.

 55. blogideologic July 18, 2012 at 6:51 pm #

  “gândirea sănătoasă” invocată de un coleg de blogosferă, într-un context politic, probabil că se referea la gândirea fiziocrată. Îmi place să cred aşa. Eu vorbeam pe aici preponderent (mi-a plăcut acuzaţia adusă de “Propagandă” ! ) despre gândirea Ideologilor primari care au creat paradigma thermidoriană. Marchează un interval de timp dintre Iluminism şi Romantism. Noi, rumânii, am pierdut complet binefacerile din Epoca Luminilor, datorită oprimării fanariote. Comparaţia între epoca fanariotă şi comunism a fost făcută, înaintea mea, de romancierul Eugen Barbu şi de istoricul Vlad Georgescu. Aşa că Ideologia primară a fost implementată la noi de primii noştri poeţi romantici, care au fost totodată şi primii ideologi naţionalişti români. Dar economiştii fiziocraţi, de exemplu Turgot, mai sunt uneori supranumiţi Ideologi primari avant la lettre. Să amintesc şi faptul amuzant că un economist fiziocrat francez, anume Dupont de Nemours, după ce a plecat în America şi a citit cartea de economie politică folosită la colegiul Virginian William and Mary sponsorizat de preşedintele Thomas Jefferson, a devenit entuziast şi spontan un Ideolog primar (fără să ştie că Thomas Jefferson doar supervizase traducerea unui text în franceză scris de Antoine Destutt de Tracy). Bunicul meu analfabet, răzeş din judeţul Soroca, bunul Dumnezeu să-l ierte şi odihnească!, nu ştia nimic despre Turgot şi David Ricardo. Însă, în refugiu, spunea mereu că „Omul sfinţeşte locul”. În programele şcolare de la noi, se consideră că fraza citată este un proverb. Dar citind studiul economic al fiziocratului Turgot despre exploataţia agricolă, constatam că el extindea şi dădea claritate înţelepciunii bătrâneşti din fraza „Omul sfinţeşte locul”. Clasicul David Ricardo preia aproape nemodificate ideile fiziocratului Turgot din analiza sistemului de producţie (doar exploataţia agricolă la Turgot). Sunt principii de bază şi în microeconomia neoclasică de acum. Tot aşa, chinezii nu ştiau mai nimic despre colbertism (mandarinii probabil că ştiau). Dar succesul lor economic de acum este colbertism/mercantilism în toată legea ! În fine, un capitol din cartea lui David McNally : Political Economy and the Rise of Capitalism, este intitulat “The Paradox of the Physiocrats: State Building and Agrarian Capitalism in Eighteenth-Century France”. Deja aceasta mă face optimist în ceea ce priveşte viitorul nostru. Naţionalismul românesc nu va muri ! Păi dacă definiţia fiziocrată a sistemului de producţie se află de multă vreme în folclorul românesc, înseamnă că avem capacitatea să avansăm ideatic extrem de rapid. În situaţia aceasta, fericită pentru noi dar foarte enervantă pentru birocraţii UE, românii trebuie să-şi impună voinţa în faţa jacobinilor din UE.

 56. Zoly July 18, 2012 at 7:10 pm #

  UN FNI PENTRU STRAINI – Un actionar acuza ca Fondul Proprietatea face presiuni asupra unor judecatori ai Tribunalului Bucuresti in scopul instrainarii participatiilor Fondului la societatile din domeniul energetic: “Patrimoniul Fondului este valoros doar in contextul mentinerii participatiilor la OMV-Petrom, Hidroelectrica, Termoelectrica, Nuclearelectrica… o prabusire a fondului ar fi la fel de dezastruoasa ca FNI”

  • blogideologic July 19, 2012 at 4:30 pm #

   Aveţi dreptate. Mulţumesc personal pentru această postare.

 57. matei July 18, 2012 at 7:59 pm #

  UITATI MIZERIILE ACESTORI RETARDATI INTELECTUALI.
  VA DAU UN SFAT CA UNUL CARE AM SLUJIT IN EXTERIOR ACEASTA TARA: PREZENTATI POZITIA GUVERNULUI ROMANIEI NUMAI PRIN COMUNICATE SCRISE

 58. dietrich July 18, 2012 at 8:53 pm #

  Horia Georgescu, președintele ANI, scoate pe șest din instituție dosarele care vizează membri ai PDL

  • Constantin July 20, 2012 at 4:03 pm #

   Stii cum au format cadrele de securitate in anii ’50?Inrolau ciobani.Tu de unde provii in anii 2012?

 59. ovidiu nicolae July 18, 2012 at 9:17 pm #

  Domnule Victor Ponta
  Va aduc la cunostinta prin intermediul acestei postari pe blogul dvs ca in zonele rurale ale intregii tari electoratul nu este suficient de bine informat in legatura cu referendumul , afirm acest lucru pentru simplul fapt ca am avut ocazia de a sta de vorba cu oameni din circa 6 comune din 3 zone diferite ale tarii si intreband oamenii ce vor vota spuneau ca voteaza impotriva lui Basescu punand stampila pe NU ei intelegand ca astfel isi dau votul pentru demitere.
  Trag un serios semnal de alarma si consider ca trebuie chemati la mobilizare generala primarii si consilierii locali USL din zonele rurale , cereti in mod expres ca electorii sa fie bine informati asupra ce voteaza de catre functionarii din administratiile locale.
  Exista o lentoare si un dezinteres aproape total vis-a-vis de referendum in mai multe din administratiile locale din comune ale judetelor precum Bacau ,Vrancea , Galati , Dolj , Gorj , Bihor , Sibiu.

  • Adrian July 19, 2012 at 10:28 pm #

   Teribil.

 60. Daniela July 19, 2012 at 1:21 am #

  Romania nu are nevoie de alte lupte politice, ci de fapte si liniste.
  Sunt multi intelectuali care ateptau altceva de la noua “putere” instalata si votata la alegerile din iunie. Nu dovediti prin utimele actiuni decat ca doriti puterea cu orice pret.
  Personal sunt dezamagita de actiunile si declaratiile dvs. din ultimele zile. Astept sa vad ce se va mai intampla, dar nu am mari sperante ca se va vedea o schimbare.
  Toti veniti la putere si incercati cat mai mult sa va impuneti si sa va instalati apropriatii si nu lasati macar acei oameni care sunt buni sa continue.
  La inceputul campaniei electorale aveati un plus de imagine prin faptul ca discursul era mai serios. Nu trebuie sa dati vina tot timpul pe “vechea mostenire” si sa precizati ca ceilalti sunt mininosi.
  Va rog sa va reganditi atitudinea si sa ne faceti sa fim mandri de dvs. ca si prim ministru.
  Prin ultimele dvs. pozitii ma faceti sa il votez pe Basescu numai ca si vot negativ fata de puterea instalata.
  Multumesc.

 61. Black Rose July 19, 2012 at 8:16 am #

  Merita sa cititi dragii mei http://uslonline.ro/noutati/stiri/premierul-ponta-cele-10-minciuni-ale-lui-traian-basescu/

 62. Spinoglu July 19, 2012 at 8:37 am #

  Subscriu la opinia cetatenilor cu bun-simt pe care ii intereseaza problema plagiatului la fel de mult cat pretul prezervativelor in Uganda.

 63. papagal July 19, 2012 at 10:50 am #

  Poate o sa va surprinda ca nu sunt cu dvs. Nu pot fi cu un om care singur numeste o comisia care sa spuna adevarul despre plagiat.Ce mama isi tradeaza copilul?
  Nu pot crede in dvs, dupa ce spuneti apasat _EU MERG LA BRUXELLES-EU REPREZINT ROMANIA-dupa care senin declarati ca ati gasit scaunul gol si v-ati simtit dator sa-l umpleti.Nu merg cu un om care tot senin spune eu vreau sa colaborez cu Basescu,dar in acelasi timp declarati ca nu aveti vce vorbi cu el

 64. Gabriel ES July 19, 2012 at 11:41 am #

  Reforma statului.

  L-a intrebat cineva pe TB daca actiunile lui Blejnar faceau parte din planul lui de reformare a statului?
  L-a intrebat cineva pe TB daca stia despre coloneii lui Oprea?
  L-a intrebat cineva pe TB unde sunt femeile pe care le-a promovat, de ce nu sunt alaturi de el in campanie?
  😀 😀

 65. blogideologic July 19, 2012 at 12:07 pm #

  Funeriu fără bac / Dar un ministru al Educaţiei, vorbesc despre Daniel Funeriu, fără examenul de bacalaureat ? Daniel Funeriu n-a putut dovedi, şi nimeni altul n-a putut demonstra, că are un examen de bacalaureat francez, unde proba de filosofie este obligatorie ! Dacă ar fi trecut un asemenea examen, Daniel Funeriu s-ar fi lăudat toată viaţa cu titlul subiectului de filosofie, şi felul cum l-a tratat el. Însă Daniel Funeriu tace mâlc pe temă. Singurul lucru care l-am putut găsi la subiectul Daniel Funeriu, este faptul că-i absolvent în Franţa al unei şcoli de elevi-pontonieri pentru candidaţi veniţi din Europa de Est, şi care îşi plăteau ei studiile (în treacăt fie spus, cine a plătit cursurile acelei şcoli de elevi-pontonieri pentru Daniel Funeriu ?). La sfârşitul şcolii de pontonieri contra-cost, Daniel Funeriu a primit un certificat de absolvire, echivalabil cu o diplomă DAEU [diplôme d’accès aux études universitaires].

 66. Bibliotecaru July 19, 2012 at 12:46 pm #

  @ Victor Ponta

  Domnule premier,
  Înainte ca echipa de propagandă a suspendatului preşedinte să-l găsească cine ştie ce atentator, acestui om statul român ar trebui să-i ceară scuze.

  bibliotecarul.blogspot.ro/2012/07/o-lacrima-pentru-romania-ajunsa-stat.html

 67. blogideologic July 19, 2012 at 4:28 pm #

  Norma examenului de bacalaureat francez a fost alcătuită în paradigma thermidoriană. Şi acolo în mod limpede se cere proba de filosofie ! Pe subiectele probei de filosofie la bacalaureatul francez, spontan apare totdeauna o dezbatere naţională în Franţa. Aşa funcţionează societatea civilă într-o democraţie autentică ! N-am găsit nicăieri în legătură cu personajul succesiv externalizat/internalizat Daniel Funeriu, nici măcar afirmaţia, desigur, susţinută prin dovezi credibile, că a susţinut vreodată proba de filosofie la bacalaureatul francez ! Iar fără proba de filosofie, Daniel Funeriu nu are un bacalaureat autentic.

 68. tiberiuretu July 19, 2012 at 6:12 pm #

  D-le Ponta
  Atentie base trebuie decuplat de la STS si la locuinta sa

 69. Adrian July 19, 2012 at 6:35 pm #

  Am o mare dilema . Daca votez pentru demitere inseamna ca o sa vad carnavalul de la Rio in fiecare zi.

 70. Barosanul July 19, 2012 at 7:27 pm #

  Apropos, v-ati gandit sa le faceti o plangere penala pt a fi anchetatii ‘Macovei, Sever Voinescu, Blaga,Boc, Basescu & Co’ pt denigrarea tarii si subminarea economiei nationale (ex scaderea leului etc) pt acuzatiile ‘lovitura de stat, puch, decapitarea statului de drept, mineriada parlamentara” etc?

  Aceste acuze fiind instigari chiar la violenta si nu declaratii politice.

 71. Ram0na July 19, 2012 at 10:04 pm #

  Am inteles azi ca mergem degeaba la vot. STS va comunica numarul celor care participa.Deci chiar daca participa toata Romania, dimineata vom sti ca de fapt am participat doar 49.99% . Totusi nu inteleg de ce a fost acceptat Fota la sedinta.Eu cand sunt in concediu nu pot revenii numai cu chemare din partea sefului. Prin urmare consider ca totul e un joc inscenat de-a suspendarea. Sunt complet dezamagita.

 72. Van-man July 19, 2012 at 10:08 pm #

  porcaria aia de plangere penala este facuta cumva de cei de pnl?

  Este de tot rahatul si va da munitie lui basescu, NU mai lasati toti papagali sa faca plngeri neargumentate. Mai ales ca pnl joaca la doua capete.( Il exclud deocamdata pe Crin Antonescu)

 73. blogideologic July 19, 2012 at 10:31 pm #

  Aud că recent, la o emisiune TV care l-a avut ca invitat pe Daniel Funeriu, acesta şi-a arătat diploma de bacalaureat. Ce pot comenta ? Pe pixeli puţini se poate arăta orice. Problema este că Daniel Funeriu trebuia să lase o copie la ministerul Educaţiei. Ceea ce nu a făcut. De teamă că i se va dovedi impostura. Dar întreb : A spus Daniel Funeriu la acea emisiune TV şi titlul subiectului de filosofie pe care l-ar fi tratat ?

 74. X July 19, 2012 at 10:37 pm #

  Kondyakov, omul lui Putin a vizitat România luna trecută, chiar înainte de suspendarea lui Băsescu. Precum acest rus spurcat ne-a vizitat și înainte de precedenta lui suspendare. Ciudată coincidență, nu credeți?
  Vă bateți joc de neamul acesta și veți plăti. Dumnezeu nu doarme. A…uitasem, voi sunteți atei, de-ai lui Ilici Iliescu.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/kondyakov-se-intoarce-posibila-legatura-dintre-suspendarea-presedintelui-rusia-si-sectorul-energetic-271027.html
  Să nu fiți judecați voi pentru înaltă trădare!!!
  Nu numai că sunt foarte revoltat, ca orice român (care simte și gândește românește – voi nu știți ce este așa ceva), dar sunt cuprins de o mare greață și o imensă scârbă, când văd de ce sunteți în stare.

  • MIHAELA July 20, 2012 at 5:17 pm #

   @ X
   Ia o lamaie (de la Basescu)! 😀

 75. Ganditorul July 19, 2012 at 10:52 pm #

  Victor Ponta, imi pare rau, imi place viteza ta de lucru. However la Bruxelles te-au facut si nu trebuia sa te grabesti!
  In decizia CCR pt referendum este obligatie de DILIGENTA nu de REZULTAT. Cuvantul este “asigura” adica guvernul trebuie faca diligentele ” gen prelungire program, numar de sectii mai multe…” ca sa asiguri prezenta si ai apucat sa promiti 50% + 1 DESI curtea nu cerea asta! Uneori viteza nu e BUNA! Trebuia sa spui ca vei aplica deciziile CCR in spiritul lor! Care era exemplu in EUROPA ca trebuie sa fie 50% ? Cred ca aici am pierdut REFERENDUMUL, sau poate ne ajuta Cel de Sus. Hai SUCCESS!

  D E C I D E:

  Constată că Legea pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
  Definitivă şi general obligatorie.

 76. blogideologic July 20, 2012 at 8:33 am #

  Conivenţa Traian Băsescu – Sveatoslav Mazur / Iată-l din nou pe Traian Băsescu versus interesele României http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/basescu-atac-la-antonescu-suntem-in-fata-unei-lovituri-de-stat-in-desfasurare-paiata-de-la-cotroceni-a-incercat-destructurarea-serviciilor-271034.html Problema este aceea că, aproximativ o săptămână în urmă, preşedintele suspendat Traian Băsescu a lansat un atac furibund la adresa ideologiei naţionalismului românesc, pe care se bazează de fapt construcţia statului nostru naţional. Reamintesc că în anul 1948, la indicaţiile tovarăşului Lioncik Tismineţki (un alogenocominternist şi tatăl ideologului anti-român Vladimir Tismăneanu, angajat de Traian Băsescu) şi ale tovarăşului Valter Roman (alt alogenocominternist şi tatăl „revoluţionarului” Petre Roman, fondator al Partidului Democrat) au fost arse toate cărţile bune din bibliotecile publice ale României, precum şi ale şcolilor din România. Un fost elev de la Liceul Comercial „Gheorghe Chiţu” din Craiova îmi povestea că atunci el a văzut cum au venit muncitori comunişti voluntari, din categoria Vasile Paraschiv, muncitori care au încărcat camioane şi camioane de cărţi. Paginile lor au încălzit luni şi luni de zile cazanele Băilor Comunale din Craiova (toate bibliotecile şcolilor au fost lăsate fără de cărţi). Au fost arse atunci, de exemplu, cărţile ideologilor primari Jean-Baptiste Say şi Claude Frédéric Bastiat privitoare la construcţia modernităţii economice, precum şi excelenta carte de învăţătură a managementului industrial şi general scrisă de către Henri Fayol, cărţi aflate atunci la „Gheorghe Chiţu”. Şi câte încă alte cărţi din literatura universală de economie politică, extrem de valoroase, nu doar atunci, ci şi acum ! Dar bibliotecile publice deţineau la anul 1948, înainte de arderile ordonate de alogenocominternişti (subliniez că fiii şi nepoţii lor au fondat după anul 1989 Grupul pentru Dialog Social, un ONG anti-românesc) şi cărţile care descriau şi explicau felul cum ideologia naţionalismului românesc a incorporat, la începutul secolului XIX, un acquis european, anume Ideologia primară a grupului Destutt de Tracy care a creat paradigma thermidoriană, paradigmă dominantă între Iluminism şi Romantism, o paradigmă care este incorporată şi în Jeffersonianismul american. De exemplu, au ars cartea lui George Băiculescu, tovarăş de idei cu Alexandru Duţu, membru al mişcării culturale ortodoxe Rugul Aprins, un viitor academician şi membru fondator la Fundaţia Europeană Titulescu. La o săptămână după acel atac îndreptat de preşedintele suspendat Traian Băsescu către ideologia naţionalismului românesc, iată că într-o perfectă conivenţă, rusnacul Sveatoslav Mazur anunţă o nouă ideologie declarat anti- românească ! Anume Sveatoslav Mazur anunţă victorios lumii întregi “centralizarea poporului moldav multinaţional în jurul ideii renaşterii Patriei-Mamă Moldova şi pentru a salva teritoriile istorice de laşi şi tradatori” prin Mişcarea „Moldova Federativă” pentru crearea unei noi ţări în care să intre cinci republici autonome: Moldova de Est, Moldova de Vest, Republica Moldovenească Transnistreană, Republica Găgăuzia şi Republica Bucovina. Potrivit ideologiei anunţate de Sveatoslav Mazur, populaţia noului stat federativ va constitui 10,5 milioane oameni, care vor locui “pe întreg teritoriul fostului cnezat moldovenesc”. Limbile oficiale în noul stat ar urma să fie “moldoveneasca” şi rusă. Totodată, noul stat ar urma să facă parte din Uniunea Euroasiatică a lui Vladimir Putin. De notat că Sveatoslav Mazur se declară ezoterist, el fiind şi director al Institutului de Ezoterism, Psihologie şi Viaţă Reală din Republica Moldova. Pe vremea lui Traian Băsescu, preşedinte activ, palatul Cotroceni era de asemenea un „dulce cuibuşor de Ezoterism”. Se pare că prin Ezoterism s-a creat o înţelegere perfectă între Traian Băsescu şi muscalul Sveatoslav Mazur.

 77. Sergiu July 20, 2012 at 8:53 am #

  Sunt sigur ca dreptatea NU este departe. In regimul Adrian Nastase s-au dat cele mai mari lovituri impotriva poporului roman. RISTI enorm daca protejezi mafiotii. Curand o sa fi arestat pentru INALTA TRADARE. Eu ca cetatean roman ma simt tradat prin deciziile dictatoriale pe care le aplicati. Ti-ai facut consiliu care sa spuna ca esti DESTEPT. RUSINE …TRDARE!!!! DREPTARE!!!!

 78. MARIA S. July 20, 2012 at 10:33 am #

  Am auzit multe pareri precum ca multi functionari se gandesc ca aplicandu-se impozitarea graduala in functie de salarii , se trezesc cu salarii mai mici si stau in dubii daca sa se duca sau nu la vot.

  Deasemenea sunt penticostali care au spus ca ei au fost indrumati sa voteze “Nu” si dupa cat stiu, sunt vreo 3000000 in tara. Trebuie ca USL-ul sa se implice in plan local si sa indrume oamenii sa mearga la vot, sa nu stea pe o ureche caci la tara multi nu apuca sa se uite la televizor si nu prea inteleg ei totul. Sa fie atenti sa verifice pe cei care sunt in comisiile de operare si centralizare a voturilor ca acolo s-au facut greseli intentionate si au schimbat cifrele intre cei doi candidati si ne-am trezit cu ei la putere. Informati mereu populatia ca la alegerile trecute in tara el nu a obtinut voturi mai multe ci numai in strainatate unde s-au facut aranjamente .

 79. Lazarescu Catalin July 20, 2012 at 10:42 am #

  Stimate d-le Ponta, citisem pe internet faptul ca intr-o intalnire la nivel administrativ, veti discuta si bursele doctoranzilor. Retrogradarea proiectelor de la clasa A la clasa C a adus un factor negativ asupra platilor. Daca altii au gresit (au dat tunuri cum se spune pe romaneste), tb sa platim toti. Universitatile s-au apucat sa scrie memorii, etc dar situatia a ramas nerezolvata si situatia ptr multi doctoranzi pe ani terminali e dezastroasa. La intalnirea dintre doctoranzi si managerii de proiect nu au solutii si ni s-a transmis ca o solutie ar fi sa ne rugam. Bineinteles din pct lor de vedere

  Cu siguranta ati fost, v-ati plimbat in atatea tari straine si ati obs cum stau lucrurile cu birocratia acolo. Ex: Germania si Austria. An de an aceeasi situatie in administrarea acestor fonduri si efectuarea platilor chiar daca dosarele au fost intocmite corect si la timp.

  Nimeni nu este stras la raspundere, si nici verificari in teren nu s-au facut la timp iar platile au fost facute “dupa ureche” ajugandu-se astfel la precedentul creat in care sunt prinsi si cei care si-au facut temele.

  Discrepanta dintre stadiul cercetarii in Ro vs state din UE este una foarte mare atat la nivel de dotari cat si de plati (burse). Nu se face mai nimic pentru a ne oferi posibilitatea de a ramane si lucra in tara, exodul celor care mai gandesc tehnic inca nu a scazut si in tara de 2 ani de zile problemele la Bacalaureat se reflecta in notele obtinute de elevi. Ne gandim ca ei vor fi generatia de maine.

  Interesul nivelului de pregatire a scazut foarte mult. Daca nu formam o baza buna in scoala daca nu avem un sistem sanitar pus la punct f bine in urmatorii 5 ani vom sta cu mana intinsa la vecini pentru urmatorii 50 de ani.

  Industria dupa 89 a fost distrusa, sistemul sanitar si cel social. Struturile birocratice sunt implementate prost. Oferta locurilor de munca in domeniu tehnic, industrie facuta de companii nu este facuta dupa indici de performanta ci doar bazata pe un salariu minim care il ofera la angajare indiferent de studiile facute.

 80. tiberiuretu July 20, 2012 at 10:54 am #

  D-le Ponta
  Este o situatie grava faptul ca comisia parlamentara recunoaste ilegalitatea instalarii STS si totusi parlamentarii si Crin ies cu coada intre picioare.Rezulta ca desi suspendat base inca taie si spanzura dupa cum vor muschii lui. Pe plan international ce sa mai vorbesc ,USL s-a dovedit total inexistent si in problema legii referendumului a fost ingenuncheat de presiunile externe abuzive dictate de base.Cele 11 puncte ale lui Barosso i-au fost dictate unul cate unul de base si macovei.Lucrurile nu pot continua asa.Cetatenii sesizeaza aceste slabiciuni majore si vor ezita sa mearga dupa Crin si Ponta care nu se dovedesc capabili sa-si impuna punctul de vedere nici pe plan intern nici pe cel extern.
  Desi mult imbunatatita fata de anii din urma capacitatea de reactie mediatica a USL este inca net inferioara pedistilor.
  Iata se afla ca o noua gaselnita de sabotare a referendumului este aceea ca patronii pedisti confisca cartile de identitate ale salariatilor sub amenintarea concedierii pentru ca acestia sa nu participe la referendum.Aceasta strategie samavolnica de perpetuare a tiraniei basiste -pediste nu gaseste nici un raspuns din partea factorilor USL pe plan ineternational.Un asemenea plan marsav profund antidemocratic trebuia sa faca deja “valuri” in presa internationala,dar se pare nu aveti cai de comunicare eficiente.Asemenea situatie nu poate continua.Va cer sa mobilizati pe Regele Mihai,pe Petre Roman,M.Geoana ,d-l Tariceanu, poate si dv., toate personalitatile USL cu reputatie internationala pentru a duce confruntarea mediatica cu sanse si a slabi presiunile internationale probasescu.Nu-mi miroase a bine daca nu veti actiona cu operativitate si eficienta.Atentie v-ati lasat bagati in corzi ca Bute,sa nu sfarsiti ca el.Iesiti din defensiva imediat pe plan international !
  Base trebuie deconectat de la STS cu orice pret.
  Nu este admisibil ca Base sa fie suspendat dar de facto tot el sa decida.Ce este Crin,o paiata ?

 81. blogideologic July 20, 2012 at 12:40 pm #

  carenţa de etică / Tocmai ce l-am ascultat la TV pe domnul profesor universitar dr. Mircea Dumitru, spunând răspicat : “În urmă cu 200 de ani, ACADEMIA a stabilit normele de etică după care se constată un plagiat.” Sîntem acum, parcă în Anul Domnului 2012. Deci “în urmă cu 200 de ani” înseamnă Anul Domnului 1812. Atunci, apare ca foarte legitimă întrebarea noastră : Despre care “ACADEMIA” vorbim ? Pentru că apare aici o gâtuitură în comunicare. Cu atât mai bizară mi se pare, cu cât profesorul dr. Marian Popescu lucrează la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării 🙂 Apoi, mă uit mai atent la componenţa acestei Comisii de Etică din cadrul Universităţii din Bucureşti. Nu există nici măcar un singur specialist în ştiinţe juridice ! Atunci, profesorii Marian Popescu (Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării), Ionel Lazanu (Facultatea de Fizică), Cristian Mărunţeanu (Facultatea de Geologie şi Geofizică), Vasile Preda (Facultatea de Matematică şi Informatică), Tudor Roşu (Facultatea de Chimie), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială), Anca Sârbu (Facultatea de Biologie), Sterea Tache (Facultatea de Teologie Ortodoxă), Liliana Zaharia (Facultatea de Geografie) n-au nici un fel de senzaţie a carenţei de etică în abordarea lor “etică” ?

 82. Gabriel ES July 20, 2012 at 1:04 pm #

  Ar trebui sa priviti campania dintr-o alta perspectiva. Ar trebui lasata partea materiala si privita partea spirituala.

  Mai bine un prânz de verdeţuri şi dragoste, decât un bou îngrăşat (NATO, UE, CE, etc) şi ură.
  Un om iute la mânie stârneşte certuri, dar cine este încet la mânie potoleşte neînţelegerile.

  E ca si in cazul unui sot care isi maltrateaza sotia insa ii aduce multi bani.
  In acelasi mod aceasta tara a fost maltratata chiar daca suntem in interiorul UE. Pe oameni ii intereseaza respectul si iubirea, iar SUSPENDATUL a dat dovada de tupeu si obraznicie.

  Daca revine la Cotroceni, nu se va schimba deloc, pentru ca caracterul si apucaturile sunt foarte greu de schimbat.

  • Constantin July 20, 2012 at 3:58 pm #

   Lasa ca se vor intoarce toti romanasii acasa si o sa ai timpde meditatii berechet(cu stomacul gol) ca s-ar putea sa nu stii dar tara asta functioneaza cu bani UE de cand mentorul lui Victoras a vandut tot ce se mai putea vinde.Si te rog sa nu te faci ca nu intelegi.Si ca sa te linistesc,EU NU SUNT BASIST.

   • Gabriel ES July 20, 2012 at 7:55 pm #

    Spre norocul meu ma aflu de mai bine de 12 ani in afara tarii. Asa ca nu-ti face griji pentru mine, mai bine ti-ai face griji pentru viitor.

    De aici lucrurile se vad altfel, aici medicii, politia, judecatorii sunt respectati si independenti… in tara are mai multa putere “pila” iar legea se interpreteaza dupa bunul plac.

    Oamenii sunt trecatori legile trebuie respectate. Iar cel mai important:

    Cand un om starneste certuri da dovada de egoism, prepotenta si lipsa de modestie.

 83. varinia July 20, 2012 at 2:08 pm #

  Asteptam plangeri penale pt plagiatele lui kovesi, patapievici, igas, etc.Usl inca doarme , macar acum sa se trezeasca

 84. Florentin July 20, 2012 at 3:34 pm #

  Domnule Ponta hai sa lasam plagiatul caci putin spre deloc ma intereseaza. Ce ma framanta pe mine este referendumul de pe 29. Marea parte a oamenilor din mediul rural si ma refer aici la cei in varsta ,nu vad sau nu stiu sa citeasca (nu incerc sa jignesc pe nimeni, sunt cazuri reale). Ideea e ca am dat peste cateva persoane care la alegerile locale au votat gresit (culmea e ca au votat pdl-isti) tocmai datorita faptului ca au fost prost informati. Azi ma intrebat cineva cum sa voteze pentru a-l demite pe Basescu, DA sau NU? Incepeti odata campania de informare si aveti mare grije la buletinele de vot, ele trebuie sa fie simplu de inteles pentru a evita confuzia. Toate cele bune si jos Basescu 🙂

  • Gabriel ES July 21, 2012 at 12:50 pm #

   Ai dreptate, sti care ar fi solutia? Sa iasa oamenii ca in anii 90 cand spuneau: si eu sunt golan.

   Acum sloganul ar suna cam asa: si eu sunt plagiator.

   Chestia cu plagiatul lui Ponta e PAI in comparatie cu BÂRNA lui Basescu.

   • Constantin July 23, 2012 at 8:18 am #

    Interesanta opinie.Pai Basescu a spus cu gura lui ca a fost bisnitar dar Ponta asta al dumitale sustine cu tarie ca a fost procuror.Chiar nu reusesti sa vezi diferenta?Cu toate hibele pe care le-a si recunoscut,Basescu a castigat toate alegerile la care a participat pe cand Ponta si Antonescu trebuie sa falsifice si legile europene pentru a pune si ei mana putin pe ciolanel.Eu nu neg defectele presedintelui suspendat dar sa dai mandat in alb actualei puteri se cheama sado-masochism si asta la doar doua luni de guvernare.

  • zep July 21, 2012 at 1:39 pm #

   DA, jos basescu
   dar dumneavoastra , domnule Florrntin, aveti grija la ortografie…
   ma intrebat??

 85. Popateapa July 20, 2012 at 3:59 pm #

  Iată ce spuneam deunăzi
  Cod Roşu pentru România
  Cu câțiva ani în urma nu exista aceasta sintagmă. Acum este des folosita în previziunile meteo!
  “COD ROŞU!” pentru România! Treziți-vă domnilor politicieni ai României ce încă mai iubiți această ţară și acest popor! Noi v-am ales, chiar de v-am votat sau nu! Nu am putut în mod logic să îl votez și pe dl Ponta și pe dl Antonescu. În calitate de lideri ai opoziției faceți orice este posibil să înlăturați hidra cu două capete Băsesciano-PDL-ista! Poate și pentru dumneavoastră va fi prea târziu să mai acționați la întoarcerea din vacanţă!
  Nu înlăturarea lui Boc și a guvernului este prioritară, ci însăși păstrarea democrației încă fragile. Dacă vă rezumați numai la declarații sforăitoare, fără a întreprinde nimic concret nu sunteți cu nimic mai buni ca ei. În calitate de lideri trebuie să vă asumați niște riscuri, trebuie să îi mobilizați pe cei ce v-au votat. Puteți declanșa sistemul de promovare a unei legi cu strângerea a 100.000.de semnături din toată țara, puteți declanșa alegeri anticipate etc. Timpul cu joaca de-a moțiune de cenzura,cade nu cade,etc a trecut. Nu numărătoarea de voturi necesare, făcută de domnul Năstase, (ca numărătoarea de oua) este prioritară acum.Acest malefic Traian Băsescu este foarte răzbunător,după cum vedeți! N-a putut să reducă pensiile cu 15% vrea să le impoziteze cu 16%; abureala cu tva-ul este de adormit copiii! Dacă domnul Geoana a candidat împotriva sa, și totuși n-a putut să îl învingă in ţară, ci doar prin frauda și din străinătate, a încercat să îl dea jos de la conducerea senatului! Am mai emis avertismentul ca poate ;la întoarcerea din vacantele dvstra exotice ne veți găsi pe cei ce nu am putut pleca, cu tancuri pe străzi,politia înarmata pana în dinți pe strada,iar partidele dvstra dizolvate. Cine știe câți dintre noi vor fi în pușcăriile noului președinte Băsescu ales pe viata. Aceasta imagine apocaliptica mi se pare totuși foarte reala! Ajutați-ne ca să va ajutam!

  Publicat de Popa Ţeapă la 8:09:00 /12 iulie 2010

  Este previziunea mea care se împlineşte!
  http://popateapa.wordpress.com/2012/02/08/cod-rosu-pentru-romania/

  • veve July 20, 2012 at 10:24 pm #

   NUUUUUUUUUU!…va fi raspunsul la referendum,sa va intre bine in cap, pana atunci. (:-))))))))))))))))

   • Popateapa July 23, 2012 at 8:53 am #

    De ce te pastrezi anonim?

 86. Salut, domnule Ponta! July 20, 2012 at 5:19 pm #

  Eu sunt analistul lu’ peste. (eu analizez ce vad, ce am chef, ce-mi vine, imi place sa critic analitic si subiectiv, inclusiv videoclipuri muzicale, deci, esti intr-o companie nobila)

  Nu ma plateste nimeni=exprim o opinie personala=nu prezint interes pt. marea adunare nationala, ca sa te parafrazez, nu scriu nicaieri in media si nu am blogul meu=

  vroiam sa spun, domnule ponta, hai sa vedem si lucruri pozitive in activitatea dvs., sa va incurajez

  evident, ati facut multe vizite in strainatate=cu profit economic, ati adus niste masuri economice bune pt. mediul de afaceri cum e cea cu tva=plan in 5 pasi gen planul cincinal al lui hollande

  vreti sa faceti si mai bine de la toamna

  nu va supra expuneti cu iesirile in public pt. nimicuri cum a fost cel de azi =in calitatea de prim-mnistru, cum au facut altii,
  nu luati asupra dvs intreaga presiune media

  uite ce zicea titlu mare la antena azi: PONTA se lupta cu basescu, sau ceva de genul=asta se intelegea

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ft-intoarcerea-lui-ponta-cu-180-de-grade-o-victorie-a-lui-jose-manuel-barroso-992452.html
  “Critici internaționale

  Premierul român a atras critici internaţionale în Europa şi Statele Unite după ce a adoptat demersuri pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, demiţând Avocatul Poporului şi limitând puterile Curţii Constituţionale.

  Citiţi mai mult: FT: Întoarcerea lui Victor Ponta cu 180 de grade, o victorie a lui Jose Manuel Barroso – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ft-intoarcerea-lui-ponta-cu-180-de-grade-o-victorie-a-lui-jose-manuel-barroso-992452.html#ixzz21AjfXpQ6
  EVZ.ro ”

  stiu ca e ezv , dar asa ai fost vazut=DUIMNEATA FUCKING TE LUPTI CU BASESCU=CA SI CAND DUMNEATA FACI TOATE ASTEA PT. TINE SI PARTIDUL TAU

  DAR DOMNUL ANTONESCU CRIN, UNDE E? PARCA PARTIDUL LUI NU E IMPLICAT DELOC? NU PT. EL S-A FACUT TOTUL?

  DE CE DUMNEATA IEI TOTI PUMNII IN LOCUL LOR? DE CE PE DUMNEATA SA TE TINA MINTE EUROPA CA AI FACUT SI AI DRES?

  MIE IMI PLACE CRIN, dar trebuie sa-si asume responsabilitatea proprie, nu dumneata sa pari deja uzat la toamna

 87. Dan July 20, 2012 at 5:51 pm #

  Basescu e un securist care pe asta se bazeaza , pe denigrarea adversarului , il urmareste , ii asculta telefoanele, il intimideaza ! Problema e ca in teritoriu lumea e foarte slab mobilizata pentru referendum , nu afise , nu propaganda , nu portavoci . Insistati si dvs pe ideea ca e un securist care si-a denigrat tara la Merkel si Barosso mintind, ca a facut romanii sa sufere taind venituri, si ca ar mai face acest lucru , ca a secatuit si distrus economia tarii luand imprumuturi . Spuneti tarii ca pragul de 50+1 mai exista doar in Lituania si nu in Europa !

 88. Zoe July 20, 2012 at 7:18 pm #

  Domnule Ponta v-am mai rugat si alta data sa nu-l mai lasati pe Basescu sa va faca agenda,
  Nu mai pierdeti timpul ca sa raspundeti la mizeriile portocalii si basiste. Faceti ce trebuie pentru tara si pentru acest popor care asteapta multe de la dvs.

  Aveti grija ca cei din teritoriu sa le explice oamenilor ce inseamna daca voteaza DA sau NU si sa mobilizeze oamenii sa vina la vot.

  Daca ati picat in capcana CCR cu cvorumul si doar v-am scris clar ca in decizie scria :cu conditia sa asigure: aveti obligatia sa faceti tot ce se poate sa se indeplineasca dorinta oamenilor;”Jos Basescu”

  Daca se va pierde sansa asta de a scapa de Basescu si se va intoarce la Cotroceni am senzatia ca poporul va va acuza pe dvs, pe Crin Antonescu si usl

  Mult succes si Jos Basescu

 89. cel ce a crezut ca " o sa traim bine " . ei da , noi , nu!!!! July 20, 2012 at 7:54 pm #

  mai lasati-ne cu plagiatul , poporului putin ii pasa de acest subiect . pe POPOR il intereseaza salariul , casa , pretul la benzina si energie , sa aiba ca sa puna pe masa , intr-un cuvant sa faca ce face de mii de ani : ” SA SUPRAVIETUIASCA ” .
  Si despre Basescu se spune ca : a vandut flota ; ca a luat casa din Mihaileanu , ca si-a facut fata notar intr-un post infiintat pentru ea ; ca l-a ajutat pe fratele sa faca trafic cu armament ; ca si-a facut cealalta fata europarlamentar ; ca vorbeste urat ; ca tiganii sunt imputiti , ca romanii sunt lenesi si betivi ; ca elena udrea alimenta la pompa lui de la cotroceni noaptea la ora 22.00 , ca a tinut locul primului ministru tinandu-l pe boc de ” mangafa ” sau daca vreti ” de paiata” . de aia vorbeste asa despre guvernul PONTA . nu era obisnuit sa primeasca replici . de aceea :<> , sa-l intoarcem pe mare daca nu cumva se va duce la ” BRUTARIE ” . ce s-ar mai jelui , ce ar mai plange Angela Merkel , Barosso , Berlusconi si alti ” aliati ” recomandati de raspandacii de la la 2 si u sfert , STS , SIE etc. atentie , la cati pdl -isti sunt in structurile statului , USL – ului ii trebuie 2 ani sa scape de ei . ne intalnim pe 29 , da ?? sa nu lipseasca nimeni .

 90. blogideologic July 20, 2012 at 8:07 pm #

  Urmează articolul ISI ? Profesorii aceştia din Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti sunt lipsiţi de etică atât cât cuprinde. Pentru că doi dintre ei vor scrie un articol despre această situaţie negativă din România de ei inventată (s-a mai întâmplat). Şi ei îşi vor publica articolul într-o revistă internaţională cotată ISI. De acolo, mai departe, articolul va fi preluat, citat, şi de revista Nature.com. De altminteri, tocmai dintr-un articolaş de relaxare de acolo, scris de către “academicianul chimist” Marius Andruh, care înainte de 1989 pleca oricând în străinătate cu avizul “academicianului chimist” Elena Ceauşescu, s-a iscat pe plan internaţional şi vântul “plagiatului primului ministru român Victor Ponta”. Aşa se creează ceea ce se cheamă un “cerc vicios” ! Dar nu mă refer la drogurile de sinteză dezvoltate de Marius Andruh la ordinul tovarăşei Elena Ceauşescu. Cum se face oare că trei personaje cheie din această poveste : Traian Băsescu, Marius Andruh, şi Daniel Funeriu, au fost favorizate în carieră de către tovarăşa Elena Ceauşescu (şi serviciul de securişti al Cabinetului 2)? Nimic nu este întâmplător.

 91. anti prosti July 20, 2012 at 8:11 pm #

  Ar trebui luate ultimele 3000 teze dr doctorat la puricat daca vrem sa facem curatenie si nu una doar k e a lu’ Ponta

 92. Trestia Cugetatoare July 21, 2012 at 12:36 am #

  @blogideologic July 20, 2012 at 12:40 pm #

  Cugetare despre erorile fundamentale ale Comisiei de Eica din Universitatea Bucuresti in raportul referitor la teza de doctorat a D-lui Victor Ponta.

  1. Cele doua rapoarte reprezinta o incalcare flagranta a tratatelor internationale pe drepturile omului si a unuia din principiile statului de drept, potrivit caruia “impotriva unei persoane nu pot fi pronuntate hotarari, sau lua masuri administrative, judiciare sau de alta natura, fara audierea prealabila a persoanei respective” (vezi monografia juridical cu tratatele internationale pe drepturile omului si cu cele 21 principii ale justitiei si ale statului de drept in “Drepturile Omului”, Bucuresti 1990, ISBN 973-9128-09-9, autori N.Pavel, I.Somacescu si D.Ifrim).

  2. Rapoartele semnate de prestigiosii membrii ai Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti (ce par a fi acte ale fostei dictaturi comuniste care ignora principiile statului de drept), sunt probe materiale ale infractiunii de “abuz in serviciu”, potrivit dispozitiilor codului penal in vigoare, astfel:

  ART. 175 / c.p.(2009) – “(1)Funcţionar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fãrã o remuneraţie: a) exercitã atribuţii şi responsabilitãţi, stabilite în temeiul legii, în scopul realizãrii prerogativelor puterii legislative, executive sau judecãtoreşti”.
  Art. 297 / c.p.(2009) – Abuzul în serviciu: “Fapta funcţionarului public, care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzeazã o pagubã ori o vãtãmare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcţie publicã”.

  In cazul de fata este evidenta “indeplinirea in mod defectuos a actului” (prin violarea drepturilor fundamentale protejate de lege), si “prin aceasta cauzarea unei vatamari a drepturilor si intereselor legitime ale unei persoane fizice (Victor Ponta) sau ale unor persoane juridice (Universitatea Bucuresti care risca sa piarda dreptul la cursurile doctorale, cat si Guvernul care prin demisie risca sa arunce Romania in instabilitate politica cu toate consecintele nefaste pentru toti cetatenii romani).

 93. Liviu July 21, 2012 at 1:18 am #

  Deja sunt satul de tot ce se intampla! Victor Ponta, ma dezamagesti! Voiam masuri economice,voiam sa vad ca te strofoci pentru tara asta dar tu…iti pierzi vremea cu Basescu! Cu ce te oprea Basescu sa faci treaba pentru tara? Dar din pacate tu nu ai solutii si esti constient de asta…si tragi de timp iar economia se duce naibii! Iarta-ma ca-ti spun, eram fan al tau dar acum nu mai cred in tine.

 94. Daniel July 21, 2012 at 3:15 am #

  Domnule Victor Ponta, sunt o persoana apolitica, sunt student si am 23 de ani.Personal va rog sa va dati demisia in urma acuzatiilor de plagiat.
  In caz contrar va rog sa aduceti argumente solide in acest caz, care sa va sprijine pozitia deoarece Comisia de Etica, cea care v-a acordat acest titlu va acuza de plagiat cu dovezi.
  As dori sa vad acest comentariu pe blogul dumneavoastra ,adica sa fie aprobat de administratorul bog-ului pentru a nu imi confirma ca democratia si acceptul la “parearea celuilalt” se vor deteriora in viitorul dumneavoastra mandat.

 95. Camelian Propinatiu July 21, 2012 at 10:22 am #

  Dl Victor Ponta are sansa de a replica occidentalizând infrastructura intelectuala, trebuind a se colecta in prima urgenta de la marii capitalisti, incurajând filantropia, 2-3 miliarde euro, achizitionându-se pentru bibliotecile publice periodice si carte occidentala universitara serioasa, materiale multimedia recente si soft didactic, asigurându-se totodata digitizarea intregii prese vechi. Sau poate oferi transformarea TVR2 in TVR Didactic, vizând egalitatea de sanse si lectii de limba româna si de istorie nationala pentru copiii românilor din jurul României si din Diaspora. In fine, poate ajuta retelele de telecablu sa difuzeze canalul franco-german ARTE, pentru intelectualii români si pentru minoritatea germana din toata România, inclusiv la Bucuresti.

  • Constantin July 23, 2012 at 5:19 am #

   D-ule!Astia n-au vrut decat sa ajunga ei la putere nu si sa destepte masele care trebuie tinute cat mai mult timp in intuneric pentru a nu prinde spilul.IDEALISTULE!

 96. Gabriel ES July 21, 2012 at 12:46 pm #

  Acoperirea unor posibile “gauri” la referendum. Se zvoneste ca vor exista multe manevre ale portocaliilor prin care multe persoane sa ramana fara carti de identitate.

  Ce-ar fi sa veniti cu o decizie prin care romanii care si-au pierdut, si-au uitat sau nu mai detin cartea de identitate in momentul referendumului sa le facilitati pe baza de certificat de nastere, permis de conducere, pasaport, etc sa solicite la ORICARE circa de politie un document provizoriu (valabil doar 24 de ore).

  Astfel multi dintre cei ce merg la mare sau la munte, cu trenul sau in masina unor prieteni, dar isi uita buletinul acasa ar avea o sansa sa voteze cu un buletin provizoriu.

  • Constantin July 23, 2012 at 5:38 am #

   Daca e drept ce spui inseamna ca plecarea dumitale din tara a coincis cu venirea la putere a PSD-ului si a lui Nastase in 2000.pai ar trebui sa intrebi cam cum s-a trait in perioada aia.

 97. camelia July 21, 2012 at 2:02 pm #

  Imi cer scuze ca ma abat de la subiect, dar as dori sa va aduc la cunostinta o situatie pe care s-ar putea sa nu o cunoasteti, in speranta ca poate vom primi un raspuns si chiar o rezolvare.
  La sfarsitul anului 2011, MAI trebuia sa finalizeze recalcularea pensiilor (cf. OUG 1/2011). Acest lucru nu s-a intamplat (probabil datorita volumului foarte mare de munca) dar, ca sa bifeze actiunea incheiata, ministrul Igas a aprobat emiterea unor decizii de pensie in bataie de joc. Astfel, foarte multi pensionari (printre care si sotul meu) au primit pensia injumatatita, Abia in luna mai au reusit sa calculeze pensia corect, conform adeverintelor de venituri. Diferenta insa nu a fost trimisa si nici nu ne informeaza nimeni ce se intampla.
  Este unul din multele motive pentru care voi vota DA!!!!

 98. nastyb0y July 21, 2012 at 2:16 pm #

  Domnule Victor Ponta,
  Drept pentru care vă scriu cu subiect şi predicat. Eu ştiu că domnul Adrian Năstase este unul diintre cei mai adevăraţi bloggeri ai acestei ţări. Odată, cândva, la o anumită postare, domnul Adrian Năstase imi mărturisea că dânsul are un mare respect faţă de dl.gen, Iulian Vlad, ultimul şef al Securităţii lui Ceauşescu (puteţi verifica). Drept pentru care, s-ar putea, nu ştiu sigur, ca dl. Adrian Năstase să îşi fi revizuit părerile de când nu mai are acces direct la blog. Nu ştiu. Zic şi eu. Respectiv, drept pentru care, vă întreb, dumneavoastră aveţi de gând să faceţi vreun comentariu, măcar colateral, la CV-ul domnilor foşti, actuali, colaboratori ai dv., Mihnea Constantinescu (un diplomat de “mare carieră” după părerea lui Chirieac), respectiv tov. Micea Ursache, (fost) membru PSD, ? Sper că, măcar din bună creştere, nu îmi veţi şterge comentariul. Nu pot să vă asigur că nu voi face ce trebuie. Mulţumesc pentru deschiderea de care daţi dovadă.

 99. tiberiuretu July 21, 2012 at 6:44 pm #

  l
  ATENTIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ATENTIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://www.ziare.com/cautare/ministri+harsaiti

  Scumpul de base SE AUTONENUNTA ca a incalcat in mod grav Constitutia tarii art.84 actionand ca presedinte PDL de facto el dictand partidului sau componenta ministeriala.El declara cu inocenta infatuata ca:
  1) In 2009, cand am format Guvernul PSD-PDL. Atunci pentru ca PSD-ul a venit cu o garnitura foarte veche experimentata a trebuit sa-i opun daca vreti din PDL o granitura la fel de harsaita
  2)”Imediat ce nu au mai fost in guvernare cei de la PSD le-am cerut sa-mi dea ministri tineri
  3)pe urma a venit iarasi o garnitura absolut noua in guvernul Mihai Razvan Ungureanu in speranta ca vom reusi sa crestem cativa politicieni de prima marime”
  Remarcati exprimarea :sa-i opun, sa-mi dea,sa crestem
  Aceste declaratii trebuie dezbatute la sange !

 100. blogideologic July 21, 2012 at 7:16 pm #

  Studii culturale / Tema cu titlul “Descoperirea printr-o cercetare ştiinţifică atentă şi condamnarea virulentă a plagiatului primului ministru român Victor Ponta” se pretează foarte bine la o abordare prin metodologia Studiilor culturale. Celor care au uitat, ţin să le reamintesc că sintagma englezească “Cultural studies” a fost propusă în anul 1964 de către britanicul Richard Hoggart, fondatorul Centrului pentru Studii Culturale Contemporane aflat la Birmingham. În acest sens, mi se pare demonstrativ rânjetul victorios, de infatuat ignar, http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/marian-popescu-despre-declaratiile-premierului-privind-comisia-de-etica-nu-am-carnet-de-partid-271072.html afişat de profesorul universitar dr. Marian Popescu (care predă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării ) : “I got him, I got the bastard !” Disciplina ştiinţifică a Studiilor culturale se referă într-o măsură importantă la un conflict între ideologii adverse care încearcă să producă semnificaţii. Ideologia de care ţine premierul Victor Ponta este ideologia naţionalismului românesc (la fel ca tot USL-ul, dar nu într-o măsură suficientă, din păcate, pentru că ei n-au respins hotărârea obraznică şi fără de fundament a CCR pentru fixarea cvorumului de referendum la 50 %). Profesorul universitar dr. Marian Popescu răspunde la declaraţiile premierului privind Comisia de Etică: “Nu am carnet de partid!” Vai, vai, vai!, dar nu asta contează domnule profesor Marian Popescu ! Nu ştiaţi ? Contează ideologia pe care o aveţi ! Din secolul XIX ştim că între ştiinţă şi ideologie există o legătură strânsă. Iar domnul profesor universitar dr. Marian Popescu a făcut următoarea afirmaţie pe un post de televiziune : “În urmă cu 200 de ani, ACADEMIA a stabilit normele de etică după care se constată un plagiat.” Sîntem acum, parcă în Anul Domnului 2012. Deci “în urmă cu 200 de ani” înseamnă Anul Domnului 1812. Atunci, apare ca foarte legitimă întrebarea noastră : Despre care “ACADEMIA” vorbiţi ? Pentru că apare aici o gâtuitură în comunicare. Cu atât mai bizară pare, cu cât dumneavoastră lucraţi la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Suplimentar, eu, un ilustru anonim, îi solicit domnului profesor universitar dr. Marian Popescu să prezinte copia listei “cu normele de etică după care se constată un plagiat”, norme stabilite de ACADEMIA domniei sale, deocamdată rămasă foarte, foarte incertă 🙂 de la Anul Domnului 1812. Dar la acel timp, “în urmă cu 200 de ani”, se aplica Ideologia primară/paradigma thermidoriană. Care cere EXACTITATE în exprimare ! Iată de pildă un scurt excerpt din discursul unui oficial din Isère pronunţat pe data de 30 fructidor anul VII (adică 16 septembrie 1799) : “Vous mettrez de l’ordre dans vos idées; vous acquerrez cette précision, cette justesse philosophique qui rachète la sécheresse du sujet par la netteté des conceptions”, adică “Veţi pune ordine în ideile voastre ; veţi câştiga acea exactitate filosofică şi precizia aceea care compensează ariditatea subiectului prin tăietura clară a concepţiilor”. Discurs de excepţie, ţinut totuşi de un funcţionar din provincia franceză în faţa şcolarilor şi profesorilor de la Şcoala Centrală din Isère, în urmă cu mai bine de două sute de ani ! Deci înainte chiar de proverbiala “vreme a lui Pazvante”, adăugăm noi, pentru a face o comparaţie mai de înţeles cu situaţia românească. Adică Proful nostru de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, preşedintele Comisiei de Etică din cadrul Universităţii din Bucureşti, ne ţine un discurs fără exactitate, ca pe “vremea lui Pazvante”.

 101. gabrielaq90 July 21, 2012 at 8:37 pm #

  o sa votez pentru traian basescu voi nu a-ti reusit sa ma convingeti de nimic ,,,voi decat jigniti si amenintati altceva nimic sunteti disperati sa veniti la conducere

  • say YES on 29.07.2012 July 23, 2012 at 1:19 pm #

   Daca esti o capusa pdl nu inteleg de ce trebuie sa fii convinsa ca s-au taiat salarii, pensii, ajutoare sociale,ca s-au inchis spitale si nu se gasesc medicamente pentru bolnavii incurabilr, ca au iesit pe cale naturala din sistem(cum spunea boc) atatia oameni.
   cap ai minte ce iti mai trebuie

  • MIHAELA July 25, 2012 at 11:02 pm #

   @gabrielaq90
   Foarte bine, asa sa faci, voteaza pentru ramanerea lui Basescu, dar ce te faci, guvernul este altul si nu vei mai avea parte de contracte cu statul! 😀

 102. Miron July 21, 2012 at 8:54 pm #

  “Băsescu: Miza schimbării lui Opriş de la STS era ca USL să adauge 2-3 milioane voturi la referendum”
  Deci asa a facut el in 2009?

  • MIHAELA July 25, 2012 at 11:04 pm #

   @ Miron
   Gura pacatosului adevar graieste! 😀

 103. marinela July 21, 2012 at 9:52 pm #

  Dle Ponta luati atitudune fata de minciuna pe care pdl-isti o spun oamenilor
  – ca daca nu ramane basescu presedinte romanii nu vor mai putea circula in UE pe baza de buletin

 104. Ionescu July 21, 2012 at 10:27 pm #

  Deocamdată în aceste două luni de guvernare nu a suferit decât moneda noastră naţională în urma luptei pentru putere, iar când vor suferi cetăţenii ar fi bine să-i evitaţi, aşa cum ne vor evita de acum marile state ale lumii.

 105. danny July 21, 2012 at 11:01 pm #

  PRIME MINISTER OF THE YOUNG PEOPLE !

 106. santinela July 22, 2012 at 9:10 am #

  Domnule Ponta reevaluati urgent situatia.Am vazut si stiu primari USL-isti care si-au vazut sacii in caruta si care in afara de citeva afise nu vor face nimic sa scoata oamenii la vot.Va vorbesc de partea de vest a tarii.Sa nu fie asa si-n rest ca ne-am ars !

  • Constantin July 23, 2012 at 5:11 am #

   Cu Ponta premier 4 ani de-acum incolo te-ai ars oricum.Incearca sa nu uiti asta!

 107. Trestia Cugetatoare July 22, 2012 at 10:14 am #

  Falsificarea voturilor de catre guvernele precedente

  Traian Basescu a adus ieri la cunostinta publica mecanismul prin care guvernantii care au organizat alegerile sub regimul lui le-au fraudat “prin aruncarea in urne a unor pachete de buletine gata stampilate” in corelare cu liste false de alegatori gata pregatite, cu putin timp inainte de incheierea procesului electoral, profitand de iesirea din sala urnelor a reprezentantului (lor) competitorilor pentru nevoi fiziologice normale, sau prin tertipul de invitare a lor “la o tigara” in spatial exterior incaperii de votare (a mentionat ordinul de marime practicat de cca doua milioane)..
  Sugerez Procuraturii Generale sa se autosesizeze si sa inceapa o ancheta preliminara in Franta, audiind un anume procentaj din persoanele care apar nominal pe listele votantilor din noiembrie 2009, si sa trimita in judecata pe vinovatii de falsificare alegerilor prezidentiale, indiferent daca Basescu se intoarce sau nu la Cotroceni.
  Temeiurile cercetarii preliminare il pot constitui atat suspiciunea ca era imposibil fizic ca in ultima jumatate de ora, sa fi putut vota intre 500 si 1000 de alegatiori pe minut, cat si suspiciunea legata de numirea ambasadorului in functia de ministru de externe imediat dupa castigarea alegerilor prin mecanismul suspectat de frauda (dupa obiceiul lui Basescu probat suficient, prin care-si-a rasplatit acolitii cu grade de generali si functii de ministrii sau de ambasadori).
  (Gura pacatosului adevar graieste! – cugetare ortodoxa)

 108. MARESALUL July 22, 2012 at 11:30 am #

  http://www.dcnews.ro/2012/07/incendiul-din-muntii-bucegi-vizibil-din-statiuni/ Ce face ministra ta de la Mediu?In afara faptului ca ia bani degeaba ce masuri a luat de cand este in functie pt situatiile de acest gen?

 109. Trestia Cugetatoare July 22, 2012 at 11:53 am #

  @Ganditorul July 19, 2012 at 10:52 pm #

  Raspunsuri posibile pentru D- Barosso

  Ca raspuns la ingrijorarile transmise D-lui Victor Ponta de catre D-l Barosso, sugerez Premierului sa-l intrebe, in scris, la randul lui, atat pe D-l Barosso , cat si pe toti ambasadorii UE, daca protrivit valorilor UE si principiilor statului de drept, o persoana poate fi in continuare compatibila cu functia de Presedinte al unei tari UE in situatia cand:

  a)- acuza public in mass media interna si internationala ca aprobarea organizarii unui referndum de suspendare dispus in mod expres de Constitutie, de catre Parlament, cu aviz de constitutionalitate dat de Curtea Constitutionala, este “lovitura de stat”, instigand populatia la nesupunere civica si la sabotarea actiunilor guvernului;
  b)- abuzeraza de dreptul la libera exprimare, afirmamnd permanent in mass media ca:
  – un vot pentru suspendarea lui va insemna (in propria-i gandire) anularea din partea institutiilor comunitare conduse de prietenii lui politici, a drepturilor cetatenilor europeni din Romania de a circula liber, ei, capitaluirile, forta de munca si marfurile lor, ajungand pana la excluderea Romaniaie din UE;
  – suspendarea lui constitutionala va insemna (in propria-i gandire) “dezastru economic pentru toti romanii”, intrucat guvernatorul Bancii Nationale i-a promis ca-l va sustine (asa cum a procedat si in trecut), practicand masuri dure de expropiere ilegala a tuturor activelor romanilor devalorizand fortat moneda nationala la paritati de peste 4,5 lei la 1 euro, desi raportul paritatii reale dat de productivitatile de tara (media PIBurilor de pe piata concurentiala unica, al tarilor din zona euro si PIBul Romaniei pe aceeasi piata concurentiala unica), este in realitate de 2 la 1, conform statisticilor oficiele ale UE;
  c)- a subminat securitatea socio-economica a natiunii obstructionand permanent absorbtia fondurilor europene destinate Romaniei (peste 30 miliarde euro), prin imixtiuni in atributiile guvernului, militand pentru inglodarea tarii in datorii de peste 20 miliarde euro, destinate in principal imbogatirii sustinatorilor lui corupti, si impunand populatiei coborarea nivelului de trai cu mult sub standardele minim acceptate in UE si prevazute prin tratatele internationale referitoare la drepturile fundamentale (a majorat TVA cu la 24% simultan cu taierea salariilor bugetarilor cu 25%, desi profesorii, doctorii, politistii si ceilalti bugetari romani presteaza aceeasi munca cu omologii lor din zona euro, dar la salarii de 5-10 ori mai mici!);
  c)- a obstructionat justitia obtinand suspendarea mai multor dosare penale de coruptie nesolutionate din cauza imunitatii temporare a functiei;
  d)- abuzand de deficientele legii care-i da dreptul sa faca imixtiune in justitie prin numirea procurorilor si a judecatorilor (lege care va fi modificata de actuala majoritate parlamentara in accord cu principiile statului de drept), a obstructionat permanent cercetarea suspiciunilor de fraudare a alegerilor prezidentiale din noiembrie 2009, cat si a suspiciunilor legate de coruptia practicata de acolitii lui in functiile publice primite din partea lui;
  e)- abuzand de functia dominanta in stat, a subminat permanent securitatea increderii populatiei in propriul guvern (singura premiza pentru reusita unei guvernari stabile si eficiente), calomniindu-l permanent in mass media internationala si nationala;
  f)- pe cand era ministru al transporturilor in mai multe guverne a afirmat insistent in mass media ca Romania europeana nu are nevoie de autostrazi, sabotand de pe functia de ministru un obiectiv national fundamental;
  g)-.. la deschiderea unui an de invatamant a subminat securitatea cultural – educationala a generatiilor de tineri, prezentand ca model de reusita in viata propria-i persoana afirmand ca “pe cand eram elev nu m-am isterizat invatand ca tocilarii; cand ma cautau profesorii, ma gaseau la WC fumand cu prietenii, si iata ca am ajuns presedintele tuturor romanilor, iar prietenii mei au ajuns ministri si ambasadori”;
  h)- a subminat securitatea corectitudinii in munca si comportament a adultilor atunci cand a afirmat public la un post TV, ca presedinte al tarii, ca “in viata important nu este sa sti carte si codul manierelor elegante, ci sa ai suficienta inteligenta data de natura”, exemplificand cu incendierea celor 28 de nave dintr-un port francez, pe cand era capitanul unui petrolier si a scapat de procuratura franceza umbland la pozitiile unor vane, fapta soldata doar cu o amenda de 13 milioane dolari in contul Romaniei, fara nici-o zi de inchisore pentru el care comisese fapta, etc.
  (Este un drept fundamental castigat cu milioane de sacrificii umane, acela de a te apara nelasand fara raspunsul cuvenit vre-o acuzatie publica, indiferent din ce parte vine! – cugetare damboviteana tarzie)

 110. moromete July 22, 2012 at 11:58 am #

  Pentru demiterea lui BASESCU puneti DA la referendum pe 29.07. 2012.
  Tu popor l*ai pus drept *STAR*…
  El e *MARE GAOZAR *.,
  Tu popor l*ai pus pe… tara
  El e *JAVRA ORDINARA*.
  Tu popor ne scapi acum
  Spunind DA – l-*arunci in drum
  Sau la lada de *gunoi*
  Pune DA, pe acest – * ZOI*

 111. Martha July 22, 2012 at 4:31 pm #

  Victore, nu ne intereseaza daca ai plagiat sau nu. In fond, toti plagiem pe cineva. Tu fa treaba sa mearga, sa avem o tara curata, frumoasa si, partea ce mai grea, bogata.

 112. Lupus July 22, 2012 at 4:37 pm #

  29 iulie 2012, Ziua imnului DESTEAPTA-TE ROMÂNE și a redesteptării prin referendum, la Rm Valcea
  http://www.plano10.com/2012/07/29-iulie-2012-ziua-imnului-national.html

 113. Black Rose July 22, 2012 at 5:55 pm #

  JOS BASESCU!aceste cuvinte le-am strigat astazi la IASI alaturi de cei peste 30.000 de participanti…….vom castiga……victorie!

 114. Black Rose July 22, 2012 at 5:58 pm #

  pentru toti cei care au fost astazi prezenti la IASI…….va iubesc dragii mei!

  • Constantin July 24, 2012 at 12:14 pm #

   Si pentru toti cei care au fost pe 21.07 prezenti la IASI…….pentru ca si ei sunt romani si sunt la fel de manipulati…….ca si voi dragii mei!

  • Adarian July 26, 2012 at 12:47 am #

   Super videoclipul ! Iti multumesc pentru postare .
   Ma bucur enorm de faptul ca deja multi copii incep sa-si dea seama ca nu au nevoie sa fie condusi de nimeni .
   Nevoia de libertate a devenit o prioritate la majoritatea dintre ei. Daca motivatia de a invata nu mai exista ,cheful de munca de asemenea ,ne putem oare imagina cum va arata viitorul pentru ei,pentru noi ?
   Cand hotii se intalnesc cu prostii ,singura modalitate de a scapa de hoti este ca cei prosti sa devina constienti ,sa se trezeasca …. Copii au inceput acest proces ,iar parintii lor trebuie sa-l continue,lasand la o parte fricile si vinovatiile care ne limiteaza .
   Vin vremuri,si au si venit cand Dumnezeu ,Constiinta vorbeste prin copii .Haideti sa incepem sa tinem cont si de parerea lor,chiar daca nu au inca drept de vot…

 115. Black Rose July 22, 2012 at 6:08 pm #

  Fragmente din discursul lui Victor Ponta in cadrul mitingului de la Iasi:

  „Primii care au spus «Pleaca acasa, tradatorule!» au fost cei de la cadrele militare disponibilizate. Apoi toata Romania i-a spus «Pleaca acasa, tradatorule!».

  Am spus ca trebuie sa dam inapoi banii profesorilor, medicilor, pompierilor, politistilor. Basescu a spus nu, eu am spus DA. Am spus ca dam inapoi pensionarilor ce le-a furat Basescu. Vom da inapoi pensionarilor daca dumneavoastra spuneti DA pe 29.

  Am spus ca terminam cu jaful facut de Blejnar, Basescu a spus nu. Am spus ca de ani de zile baietii destepti care i-au sponsorizat campaniile lui Basescu sa nu mai fure, Basescu a spus nu. Spuneti DA pe 29 si scapam de Basescu si de hotii lui.

  Am spus ca redeschidem spitalele, Basescu a spus nu. Am spus ca trebuie sa ii ajutam pe cei care creaza locuri de munca, sa angajeze tinerii, Basescu le-a spus sa plece in alta tara. Eu le spun DA, va ajutam!

  Vara asta nu se poarta albul lui Basescu, se poarta tricolorul. Eu voi purta tricolorului acestei tari pe 29 iulie.”

 116. Black Rose July 22, 2012 at 6:15 pm #

  Haideti sa ne luam tara inapoi..o putem face pe 29 iulie ,votand DA
  http://www.jos-basescu.ro/

 117. andrei July 22, 2012 at 6:49 pm #

  Domnule prim-ministru,

  Duceti si dvs. oamenii la vot cu autobuzele asa cum a facut PDL-ul la toate alegerile din ultimii ani.
  Nu ne mai putem permite sa-l lasam pe Basescu sa-si bata joc de poporul roman: de medici, de pensionari, profesori, tinerele mame, regele Mihai.
  Trebuie demis neaparat.
  Succes la referendum !

 118. andrei July 22, 2012 at 6:58 pm #

  Daca PDL indeamna oamenii sa nu se prezinte la vot, atunci USL de ce sa nu ii duca la vot ?
  Ar fi absolut corect.

 119. Asterisc July 22, 2012 at 11:11 pm #

  Cred că ar fi mai bine dacă s-ar spune ce aduce nou o teză de doctorat, nu ce conţinut formal are. De altfel, comisiiile care acordă titlul cred că aşa procedează.

 120. Gabriel ES July 23, 2012 at 1:28 am #

  😀

 121. blogideologic July 23, 2012 at 8:50 am #

  Lucrurile nu sunt simple. România este acum, mai ales după mişcările civice anti-Băsescu, într-un posibil final de epocă fanariotă. Urmează, plauzibil, eu cel puţin aşa doresc, o revoluţie educaţională, şi o necesară înflorire naţionalistă în siajul vechilor idei paradigmatice care au oprit în urmă cu 200 de ani căderea noastră în nefiinţă. Infatuatul şi ignarul preşedinte al Comisiei de Etică din cadrul Universităţii din Bucureşti, profesorul dr. Marian Popescu de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, habar nu are ce vorbeşte atunci când spune : “În urmă cu 200 de ani, ACADEMIA a stabilit normele de etică după care se constată un plagiat.” Sîntem acum, parcă în Anul Domnului 2012. Deci “în urmă cu 200 de ani” înseamnă Anul Domnului 1812. Nu, Profule dr. Marian Popescu, “în urmă cu 200 de ani” lucrau pentru România doar pruncii noştri quintesenţiali : Petrache Poenaru şi Ioan Eliade Rădulescu. Ei citeau pe franţuzeşte cărţile de Ideologie primară (scrise de Antoine Destutt de Tracy) şi le comentau pe româneşte. Ei au lărgit pentru toţi rumânii şcolirea prin metoda lancasteriană, ei au inserat ca pe un acquis de valoare nepreţuită paradigma thermidoriană (prezentă şi în Jeffersonianismul american) în ideologia naţionalismului românesc. Similar, după 29 iulie 2012, dacă DA, atunci structura instituţională a şcolii româneşti poate fi ameliorată printr-o agregare cu trei structuri asociative : 1/Agenda 21 de proximitate a şcolii (pentru principiile Brundtland) ; 2/ Laboratoarele de fabrică şcolară unde se învaţă noile metode de producţie (deja Alvin Toffler ne vorbea despre acestea în „Al treilea val”); 3/ Comunităţile anarho-epistemice pentru inovaţia industrială (să nu uităm că în Belle Époque avionul nu a fost inventat de universităţi, ci de comunităţile anarho-epistemice) şi crearea germenilor de întreprindere/startups. Dacă NU pe 29 iulie 2012, înseamnă că ideea de România a primit un NU hotărât de la populaţie.

 122. blogideologic July 23, 2012 at 8:57 am #

  Cotidianul RL exagerează : “Universităţile şi cercetătorii români ar putea avea probleme de credibilitate în străinătate în urma scandalului în care a fost implicat Victor Ponta.” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/soarta-politica-a-lui-ponta-in-pixul-ecaterinei-andronescu-271066.html Universităţile şi cercetătorii români au grave probleme de credibilitate şi în ţară, atâta vreme cât nu ajung să îşi folosească ideile pentru crearea unor germeni de întreprindere (startups). Iar America nu îi primeşte pe cercetătorii români decât dacă : 1/ Doresc să îşi asume riscuri antreprenoriale ; 2/au idei clare pentru crearea de startups.

 123. Francofonulgerman July 23, 2012 at 1:27 pm #

  Domnule Ponta sunteti cu totii niste hiti si dv si Basescu si toti de la conducere. Toti ati distrus tara. Adrian Nastase pe vremea cand era prim-ministru a distrus toate intreprinderile si a vandut Dacia pe 3 lei, acum francofoni vor sa faca in maroc dacia si sa desfinteze fabrica de aici. Ce avea daca Dacia ramanea anoastra si faceam noi incontinuare? Iar Basescu a vandut flota si a taiat pensile.

  • cetatean July 24, 2012 at 3:03 am #

   este extraordinar cit poate sa minta victor ponta oare nu realizeaza ca este imposibil sa-l credem traieste cu impresia ca sintem chiar atit de prosti ?

 124. Valentin July 23, 2012 at 1:29 pm #

  http://www.money.ro/leul-se-prabuseste–euro-sparge-pragul-de-4-6-lei_1224807.html – Ce ziceti de asta domnule Ponta? Sunt curios sa vad daca aveti tupeul de a raspunde.

  • Radu H July 24, 2012 at 5:52 pm #

   Mai bine il intrebi pe Isarescu de ce a tinut euro la un curs artificial atatia ani.
   Citeste si scrisoarea catre americani a lui Isarescu de acum cativa ani ( a fost desecretizata de americani)
   De aceste consecinte se folosesc unii.
   Cursule se va stabiliza curand caci jocul unora va inceta.

   Si daca tu crezi ca basescu a fost un super presedinte si un mare democrat inseamna ca ai niste probleme de percetie.
   Timp de 8 ani in tara orbilor chiorul a fost rege

   PS. ROMANI VENITI LA VOT SI SPUNETI “DA”

   pentru ca noi romanii sunt o forta si asa cum va cadea basescu vor cadea si altii care isi vor mai bate joc de noi

   • Radu H July 24, 2012 at 5:53 pm #

    “probleme de perceptie” sorry

 125. Fault July 23, 2012 at 2:31 pm #

  Domnule Prim Ministru,

  Pentru Referendrumul din 29.07.2012 trebuie organizate 20000 de urne mobile care să fie duse la cei cca 1,5 milioane votanţi ce nu se pot deplasa (bolnavi, persoane cu handicap, gravide, bătrâni care nu se
  pot deplasa, etc).
  Primăriile trebuie să asigure mijloace de transport pentru cei din zone îndepărtate de secţiile de votare.

  • Constantin July 24, 2012 at 12:23 pm #

   Astept aceleasi propuneri si cand o sa fie suspendat Antonescu pentru ca s-a molipsit de la predecesorul sau si face politica la Cotroceni si campani electorala pro USL deci,conform deciziei CCR,incalca grav constitutia.Cata ipocrizie!

 126. Nineta July 23, 2012 at 4:11 pm #

  D-le Prim-Ministru Ponta,

  Îmi îngădui să îmi arăt nemulțumirea față de câteva greșeli ale noii guvernări, ce puteau fi ușor evitate, nemulțumire care stă pe buzele multora dintre cei care, ca și mine, văd acum în schimbarea președintelui și guvernarea U.S.L. singura soluție pentru democratizarea României și mai binele acestui neam.
  Astfel:
  1) Nu ați pregătit deloc pe plan internațional și în special la liderii de opinie și de partid din C.E. modificările legislative și politice făcute pe plan intern în vederea suspendării lui Băsescu și organizarea referendumului.
  După 8 ani de opoziție nu ați avut timp sau nu ați putut să formulați către Curtea Constituțională mai mult de 7 puncte ( nici măcar 1/an!) împotriva președintelui Băsescu?

  2) Tolerarea în continuare a lui Horia Roman Patapievici în funcția de președinte I.C.R, deși este dovedită atitudinea sa profund antiromânească. Mai mult, i se lasă la dispoziție discreționară o sumă uriașă de bani ce pot fi/ sunt folosiți împotriva propriului său popor și guvern și nu i s-a solicitat nici măcar un bilanț financiar privind cheltuielile exacte efectuate în această instituție.

  3) Alegerea unui consilier american în persoana g-ral. Clark Wesley, deși acesta s-a pronunțat categoric și în public împotriva Tratatului de la Trianon. Această alegere a prim-ministrului României, a unui consilier în haine militare, poate creea impresia pregătirii unei adevărate lovituri de stat și nu o consolidare de democrație civilă.
  Dezvoltarea, pentru care vă consiliază, se referă tot la risipirea resurselor de aur și cupru ale României? Pentru că în alocuțiunea avută, W. Clark a pomenit de 4-5 ori cuvântul resurse ce pot fi înstrăinate. Nu asta dorim, d-le prim-ministru Ponta, nu suntem colonie unde comunitățile străine să stea la două capete ale aceleiași cozi făcute la puținele dar bogatele resurse care ne-au mai rămas și nu au fost încă spoliate pe nimic așa cum s-a întâmplat cu celelalte: petrol, gaze naturale, materiale de construcții (marmura și piatra de construcții, lemnul pădurilor), apele minerale și multe…multe altele… și nu în ultimul rând terenurile agricole, poate cea mai prețioasă resursă a țării, ce sunt cumpărate în disperare și cu dispreț de către aceste comunități, dispreț ce se reflectă în prețul de nimic oferit țăranului român sub ochii îngăduitori și chiar cooperanți ai oficialităților.
  4) Lipsa de anticipație de care dă dovadă, în mod constant, echipa de consilieri ai prim-ministrului Ponta. Astfel, este de neiertat cum printr-o bâlbâială, consilierul președintelui suspendat este menținut în funcție și “uitat“ în concediu de odihnă, pentru a apărea nechemat la ședința prin care, în condiții de unanimitate de voturi, trebuia să fie demis responsabilul cu telecomunicațiile speciale.
  Era atât de greu să găsiți o motivație de ultim moment (ex. neprezentarea altor membrii ai comisiei) ca ședința să fi fost amânată chiar și în ultima clipă și reconvocată numai după demiterea, perfect legală, a consilierului băsist?!
  Nu este nimeni conștient că acele telefoane nu au alt rol decât acela să codeze comunicațiile naționale și internaționale ale președintelui suspendat în vederea influențării sau furtului de voturi din străinătate, așa cum a mai făcut (vezi cariera lui Baconski:vot/5sec.)? Prin codare dispare și posibilitatea de a exista vreodată vreo dovadă fizică a acestor comunicații.

  La ce gafe, care îi costă atât de mult pe români și țara, să ne mai așteptăm, d-le Ponta? Nu uitați că bâlbâielile și imprudența lui M. Geoană în perioada alegerilor ne-au costat ani de zile de suferință și umilință.
  Vă rugăm respectuos, învățați din aceste greșeli pentru că istoria vă poate condamna.

  5) Nu există o persoană mai potrivită de a prezenta punctul de vedere al partidului, pe diverse teme, decât dl. E.Nicolăescu atât de ‘îndrăgit‘ de populație, pentru ‘bunul mers‘ al acordării medicamentelor și calitatea actului medical, în perioada când a fost ministru? Sau ca dl. Relu Fenechiu?

  REFERENDUMUL ESTE PESTE 5 ZILE.
  NU NE MAI PERMITEM NICI O GREȘEALĂ!
  NOI, VOM FI LA VOT.

 127. Zoe July 23, 2012 at 6:15 pm #

  Asta se intampla daca evidenta populatiei este la primarii si nu la Interne cum este normal. In 2004 cand a castigat alegerile Basescu a trecut Evidenta populatie la primarii

  Ca sa nu voteze nu le dau CI

  Mesaj primit de la Turda

  Buna ziua! Eu si mama mea locuim in Turda, localitate cu primar P.D.L.-ist, la al 3-lea mandat. Eu mi-am schimbat buletinul inainte de alegerile locale si a fost gata in 4 zile, fara taxa de urgenta. M-au chemat sa il ridic sambata, cand de obicei nu au program, ca sa pot sa votez duminica la alegerile unde primarul era favorit. Mama mea a depus actele ca sa si-l schimbe saptamana trecuta si i-au spus ca e gata in 2 saptamani, adica dupa referendum!!! Taxa de urgenta e 100 de lei. In plus, tin oamenii la cozi ca animalele fiindca in perioada asta le cer tot felul de acte suplimentare (de la registrul agricol, cartea funciara, etc.), doar ca sa-i impiedice sa-si schimbe buletinele si sa poata sa voteze. Cat de corect vi se pare asta?! Mult succes in continuare.

  • MIHAELA July 25, 2012 at 11:17 pm #

   @ Zoe
   Imi pare rau ca mama dvs.intampina dificultati in schimbarea actului de identitate, dar eu nu inteleg pentru care motiv locuitorii localitatii dvs. l-au votat pentru a 3-a oara pe primarul PDL-ist, a facut atat de multe lucruri bune incat sa merite al treilea mandat?

 128. Zoe July 23, 2012 at 6:41 pm #

  de pe blogul emisiunii Esential de la A3
  mariana | 23 Iulie 2012 16:26

  ma scuzati ca va scriu si va deranjez dar in arad deja au inceput problemele, adica am fost azi sa schimb un buletin si au invocat fel si fel de motive cum ar fi : nu se fac saptamina asta buletine cu plata de 50 de ron pentru urgente, ca, contractul de locuinta nu este act doveditor ca stai la adresa din buletin si altele. Spuneti-mi dv daca ce se face este legal, cum se poate ca acum 10 ani a fost valabil cintractul iar acum nu mai este, si de ce nu se poate face buletinul saptamina asta platind acea taxa de urgenta? Va multumesc

 129. Alex July 23, 2012 at 11:15 pm #

  Astazi mi-e limpede ca basescu si PDL va boicota referendumul. Sunt intr-o buna masura de acord cu ce a scris Fault. Poate ar fi bine ca problema urnelor mobile sa fie serios discutata si bine organizata, Reprezentantii UE la alegeri ar fi bineveniti. Iar ca o lovitura pentru PDL si basescu cred ca ar fi bine ca sa fie studiate afacerile lui Mircea Basescu. O sa aveti multe surprize fata de ceea ce veti gasi.
  Unde sunt manifestatiile organizate de USL in Piata Universitatii? Orice scolar stie ca in Piata Universitatii sta cheia castigarii referendumului.

 130. petru andrei July 24, 2012 at 12:38 am #

  Cuvantul lui Dumnezeu catre cei care l-au suspendat pe presedintele Traian Basescu:

  http://www.noul-ierusalim.ro/php/look.php?cheie=1131

 131. blogideologic July 24, 2012 at 3:23 am #

  @Ionescu spune : “Deocamdată în aceste două luni de guvernare nu a suferit decât moneda noastră naţională în urma luptei pentru putere, iar când vor suferi cetăţenii ar fi bine să-i evitaţi, aşa cum ne vor evita de acum marile state ale lumii.”
  Un mare speculator financiar extern, ostil României şi în particular unei Românii naţionaliste condusă de USL, face pariuri pe cursul leului, punându-l în corelaţie cu demisia guvernului USL, pe care doreşte să o impună, să o forţeze cu orice preţ. Totodată este apreciată de către acest agent speculator politica anti-naţională, adică pronunţat anti-românească, a preşedintelui Traian Băsescu, un exponent al intereselor externe care acum îl susţin feroce. Însă a putea trasa o politică a ofertei reformelor structurale pe teremen lung pentru România este mai important decât speculaţia externă anti-leu românesc pe termen scurt.

 132. blogideologic July 24, 2012 at 4:04 am #

  Agenţia de notaţie pentru riscul financiar Moody’s plasează Germania, Olanda şi ducatul Luxembourg sub o spraveghere negativă http://www.lemonde.fr/economie/article/2012/07/23/moody-s-place-l-allemagne-les-pays-bas-et-le-luxembourg-sous-surveillance-negative_1737383_3234.html

 133. blogideologic July 24, 2012 at 4:37 am #

  @ Victor Ponta
  “Liberalii din Covasna au trecut în bloc la PDL” http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/liberalii-din-covasna-au-trecut-in-bloc-la-pdl-271337.html Văd că şi pe blogul lui Adrian Năstase, un partizan altminteri necondiţionat al USL scrie: +Ponta a reluat tema regionalizarii! Pai iar??? Daca vor ungurii regionalizare, pai atunci vreau si eu cu niste prieteni de-ai mei, uite asa, “regiunea Domenii”, sau eu ca roman n-am dreptul? E o tampenie menita sa slabeasca de tot statul roman+
  Trebuie să căutaţi, şi poate să găsiţi, echilibrul just în “discursul regionalizării”. Dar întrucât, în opinia mea, sursele acestui dezechilibru sunt multiple, chiar şi Parisul intervine acum anti-Trianon uitându-l pe Jules Michelet!, cred că trebuie să abandonaţi complet pe moment acest tip de discurs. Mai cred că Universitatea din Bucureşti trebuie să organizeze o conferinţă franco-română dedicată lui Jules Michelet. La terminarea primului război mondial, diplomaţia franceză era îmbibată de discursul istoric al lui Jules Michelet (pe care îl citau fără ghilimele, de exemplu Rien ne dure contre la justice, Nimic nu durează împotriva dreptăţii, ca răspuns la „argumentul” diplomaţilor unguri că ei stăpâneau de o mie de ani Ardealul :-)).

 134. blogideologic July 24, 2012 at 5:15 am #

  Firmele capitaliştilor investiţionali de risc în noi întreprinderi (venture capitalists) încep să practice un joc promoţional http://www.nytimes.com/2012/07/23/business/venture-capital-firms-once-discreet-learn-the-promotional-game.html?hpw

 135. Black Rose July 24, 2012 at 7:56 am #

  Boicotul?
  Platoşa invizibilă a laşităţii în formă supremă, definiţia ultragiatoare a dispreţului faţă de morală, primul pas din ruşinoasa goană disperată a trădătorului care, întorcând spatele luptei, o ia la sănătoasa înspre tufişurile dezonoarei, ultima speranţă a mincinosului… Prin gestul său disparat laşul îşi recunoaşte păcatele, lipsa de caracter şi micimea morală, epuizarea resurselor de viclenie, neîncrederea maladivă în onoare şi regulile sale scrise şi nescrise. Boicotul certifică fără urmă de îndoială adevărul celuilalt.

 136. Zoe July 24, 2012 at 8:33 am #

  Dle PM Victor Ponta iesiti la tv si spuneti clar sa stie toata lumea ca cei de la pdl iau BI siCI ale oamenilor ca sa nu se prezinte la vot.

  Spuneti clar la tv ca nu este democratic sa indemni oamenii sa nu vina la vot si sa boicotezi referndumul

  ISpuneti clar sa stie toata lumea cum ameninta basescu cu puscaria pe cei care l-au suspendat., cum va taia inca 100.000 de paturi de spital

  Daca faceti asta va fi considerat ca un semnal catre UE care i-a luat apararea lui basescu.

  UE nu va reactiona dar macar va stii toata lumea ce se intampla aici

  VA AVEA IMPACT ASUPRA OAMENILORI SI VOR IESI LA VOT

 137. vivi July 24, 2012 at 8:47 am #

  Sunt dezamagit de tine. Nu trebuia sa cedezi in fatza lui barosso, chiar daca prin absurd ne dadeau afara din UE. acum, o sa-l mai avem de dementul de basescu inca 2 ani + inca alte clone ale sale inca cativa ani. e responsabilitatea ta. daca base revine la cotroceni indiferent cum, trebuie sa-ti dai demisia si sa-l lasi pe zegrean sa fie prim-ministru. ori va fi revolutie ori ne ia dracu pe toti

 138. O din Germania July 24, 2012 at 9:50 am #

  256 de voturi pentru suspendare
  256 de perchezitii azi

  Coincidenta?

 139. santinela July 24, 2012 at 11:36 am #

  CONSTANTINE- tu nu sti pe ce lume de afli darami-te sa mai comentezi.Eu prefer sa ma ard pe mina mea decit pe a lui Basescu.Pariezi pe un cal mort,mort de tot.Eu preferam sa nu fie chiar asa de mort ci sa mai chinuie ,macar cum ne-a chinuit el pe noi.

  • MIHAELA July 25, 2012 at 11:26 pm #

   @ santinela
   Nu merita sa tocesti tastatura pentru un comentariu adresat lui Constantin, nu este decat un postac basist, prost, ca de altfel toti acesti postaci portocalii si basisti!

 140. Victor July 24, 2012 at 12:02 pm #

  D-le prim-ministru Victor Ponta,
  Va supun atentiei urmatoarea propunere:
  – daca minunata noastra curte constitutionala da dreptate PDL-ului, iar acesta prin glasul minunatului conducator TB, solicita admiratorilor si sustinatorilor sa boicoteze referendumul de demitere, atunci,Guvernul are datoria (fata de popor) sa respecte recomandarile Comisiei de le Venetia si sa dea o Ordonanta de urgenta in care sa specifice ca nu e nevoie de cvorum la referendum. Nu riscati viitorul romanilor si contraatacati masurile aberante/neconstitutionale ale acestui odios personaj Basalaul cu ciurda lui de dobitoace. Nu va mai uitati la aberatiile/cererile lor, caci orice si oricum veti face, ei vor interpreta pe dos.
  ACUM ORI NICIODATA ! Sper ca veti spune/face ACUM !
  Ce ar avea de obiectat comisia europeana? Dar PDL? Si daca vor comenta, ne doare in …de ce spun, daca dictachiorul v-a fi demis. Daca pedelasii si-au schimbat tactica, aveti dreptul/ datoria sa o faceti si dvs.

 141. Sergiu July 24, 2012 at 12:26 pm #

  Daca Nu voteaza “basistii” cred ca treaba cu referendumul se poate transa mai repede!
  Ce rost are sa ii tineti pe cei care se ocupa de votare pana la 11 noaptea?
  Hai la lupta cea mare! alaturi de Ponta si Crin nu mai bem whisky…ci vin! si eu vin!!!

 142. Theodora July 24, 2012 at 12:51 pm #

  Niciodata presedintele unei tari europene nu a facut atat rau pentru tara unde a fost ales presedinte cum a facut presedintele suspendat Basescu Traian
  https://theodora0303.wordpress.com/2012/07/24/niciodata-presedintele-unei-tari-europene-nu-a-facut-atat-rau-pentru-tara-unde-a-fost-ales-presedinte-cum-a-facut-presedintele-suspendat-basescu-traian/

 143. Sclefi July 24, 2012 at 12:51 pm #

  Lasand la o parte acuzatiile de plagiat si orice alte acuzatii care vi se aduc as vrea sa va intreb D-le. Prim ministru Ponta, daca dupa alegeri cand probabil veti fi reconfirmat ca Prim ministru veti reusi sa va tineti in frau colegii din teritoriu si sa asigurati o guvernare corecta, democratica, echidistanta si veti reusi sa asigurati progresul Romaniei pentru toti romanii pentru ca D-nul. Basescu nu a reusit acest lucru si asta in mare masura pentru ca nu a reusit sa isi tina in frau colegii de partid care odata ajunsi la lapte si miere au furat pe rupte si astfel a pierdut suportul maselor?

 144. ticalin July 24, 2012 at 1:10 pm #

  Domnule Prim Ministru,

  ar trebui sa vizionati filmuletul de mai jos si sa trageti oaresce concluzii referitoare la Angela Merkel, CE si “demo(n)cratia” europeana.

  O zi buna va doeresc!

 145. Gabriel ES July 24, 2012 at 1:22 pm #

  Se poate face ceva in cazul CCR? Ma refer la faptul ca fara o cifra exacta a numarului real de persoane care au drept de vot?
  Ar putea aduce guvernul dovezi ca printre cei 18 milioane exista persoane care nu au drept de vot sau ca recensamantul inca nu a fost validat in consecinta cum poti valida un referendum fara un recensamant??

  Si inca ceva, daca CCR a cerut minim 50% +1 atunci corect ar fi sa fie:

  25% DA si 25% NU iar acel 1 este cel care decide.

  Ce se intampla in cazul in care mai bine de 2/3 adica 66% voteaza DA? Nu exista nici o lege care sa sprijine acest lucru?

 146. eu July 24, 2012 at 1:45 pm #

  BUNA,nu ma prea pricep eu la politica dar mi se pare o prostie ceea ce se intampla in Romania.
  Domnule Ponta e foarte tare ceea ce incercati sa faceti, cand in toate tarile membre ale UE se tae salariile, se urca tva-ul dumneavoastra iesiti in fata poporului si promiteti ceva ce va fi imposibil.Normal faceti asta acum inaintea referendumului si dupa aceea ce????????

 147. Sergiu July 24, 2012 at 2:54 pm #

  Dl.Victor Ponta a declarat pt, Hot News ca Adrian Nastase a fost cel mai bun premier al Romaniei. Acest personaj este IDOLUL actualului prim ministru al Romaniei. Oare vrea sa ii calce pe urme!? Vad ca se straduieste. MATURIZATI -VA domnule Ponta!!!!!!!

 148. Blidaru Liviu July 24, 2012 at 3:34 pm #

  Domnule Ponta, sunteti jurist si cred ca nu este prea greu sa incadrati actiunea PDL de indemnare a populatiei sa nu iasa la vot intr-un articol al codului penal. Va adresez rugamintea de a iesi in masmedia si a anunta ca vor fi cercetati penal toti primarii(mai ales primarii din localitati basiste mici si directorii din zonele miniere, etc., multi care au declarat pe posturile de TV) si vor suporta rigorile legii. Sa afle si cetatenii indusi in eroare, naivi sau neinformati… Fiti mai duri cu lichelele. Romanul nu este prost, dar este usor de imbrobodit. Succes!!!

  • Constantin July 25, 2012 at 12:13 am #

   Ca si boicotul din parlament al USL-ului pe cand era in opozitie?Si atunci acei parlamentari mai erau si platiti din bani publici.Liviule,esti cam ipocrit!Sau traim in doua tari diferite?

   • MIHAELA July 26, 2012 at 12:43 am #

    @ Constantin
    Legea 3/2000 (cu modificarile ulterioare), art.52(1): Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu a dreptului de a participa la referendum SE PEDEPSESTE CU INCHISOARE DE LA 6 LUNI LA 5 ANI si interzicerea unor drepturi.
    Se pare ca traiesti intr-o lume paralela! 😀

    Boicotul in parlament nu este incriminat de nici o lege, este o forma de protest.

 149. andrei July 24, 2012 at 5:47 pm #

  Transmiteti domnului prim-ministru succes la referendum si sa reusim sa aducem cat mai multi oameni la vot. Am incredere in domnia-sa si in Crin Antonescu.
  Romani, mergeti la vot ca sa fiti liberi !

 150. blogideologic July 24, 2012 at 5:58 pm #

  Corelaţie / La Nature.com, este acum vorba despre o chestiune de afaceri. Se constată că există o corelaţie între atacurile speculative asupra leului, şi cererea simultană pentru demiterea premierului Ponta (din motive de „plagiat“, bineînţeles! :-)). Un mare speculator financiar extern, ostil României şi în particular unei Românii naţionaliste condusă de USL, face pariuri non-fortuite pe cursul leului, punându-l în corelaţie cu demisia guvernului USL, pe care doreşte să o impună, să o forţeze cu orice preţ. Totodată este apreciată de către acest agent speculator politica anti-naţională, adică pronunţat anti-românească, a preşedintelui Traian Băsescu, un exponent al intereselor externe care acum îl susţin feroce. Însă a putea trasa o politică a ofertei reformelor structurale pe teremen lung pentru România (politica USL) este mai important decât această speculaţie externă anti-leu românesc pe termen scurt. Îmi amintesc că atunci când speculatorul financiar George Soros atacase lira sterlină, gestul lui a provocat o reacţie de ostilitate printre cetăţenii UK. Şi stafful de la revista Nature se raliase acelor opinii. Dar iată că acum conducerea de la Nature.com sprijină prin corelaţie (cauzalitate Grangier) atacurile speculative asupra leului românesc.

 151. Razvan July 24, 2012 at 6:37 pm #

  Domnule Ponta, ar trebui sa va dati demisia… Nu sunt pro Basescu, dar nici dumneavoastra nu sunteti capabil sa faceti ceva pentru tara asta. Nu atata timp cat va conduce cineva. Nu sunteti capabil sa luati decizii pe cont propriu. Rusine!

 152. Darius Sandu July 24, 2012 at 7:37 pm #

  Domnule Prim Ministru,

  Sunt un cetatean roman platitor de taxe, revoltat de modul in care Traian Basescu si PDL incearca sa anuleza prin neprezentare optiunea majoritara la vot. Nu as dori ca din banii mei si ai altora ca mine sa fie platiti angajati la institutii bugetare care nu respecta dreptul democratic de a decide al majoritatii celor care voteaza.
  In acest sens, va rog sa initiati un demers legislativ urgent, prin care sa se impuna drept criteriu de ocupare a unui post platit din bugetul statului, dovada prezentei la vot la referendum. Acest demers este justificat de deformarea potentiala a optiunii majoritare a celor cu responsabilitate civica, motiv pentru care consider ca aceia care nu se prezinta la vot sa-si exprime optiunea (DA sau NU), nu au dreptul sa fie platiti din banii contribuabililor responsabili civic.
  Va multumesc anticipat.

  Acest demers este justificat de deformarea potentiala a optiunii majoritare a celor cu responsabilitate civica, motiv pentru care consider ca aceia care nu se prezinta la vot sa-si exprime optiunea (DA sau NU), nu au dreptul sa fie platiti din banii contribuabililor responsabili civic.
  Va multumesc anticipat.

 153. Ion Pandrea July 24, 2012 at 7:45 pm #

  1 EUR=4,6397 RON
  Sper că sunteți mândru d-le Ponta.

 154. Mihail Puiu July 24, 2012 at 8:28 pm #

  Domnule Prim Ministru
  Anuntati o scadere a impozitelor pentru cei care participa la referendum si veti scoate la vot mai multi romani indiferent de ordinele primite de la portocalii.
  Vor veni oamenii asa cum se imbulzesc in ianuarie la circa financiara ca sa beneficieze de reducerea de 5-10%.
  Stimulati romanii si prin ceva palpabil pentru ca exista o mare indiferenta la mesaje verbale, in schimb cand e vorba de bani oamenii se mobilizeaza.
  Bafta mare la suspendarea matelotului.

 155. blogideologic July 24, 2012 at 8:48 pm #

  Organizaţia de bază PDL de la CNATDCU http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/plagiat-ponta-legea-educatiei-plagiatele-nu-sunt-examinate-de-consiliul-national-de-etica-singurul-pe-care-il-recunoaste-ponta-ci-de-cnatdcu-271076.html Toţi cei care au dat verdictul “plagiat” erau membri PDL, simpatizanţi PDL, ori favorizaţi de către PDL. În plus, academicianul chimist Marius Andruh a fost favorizat pe vremuri de academicianul chimist Elena Ceauşescu (de fapt de către serviciul de securişti al Cabinetului 2). La fel ca şi preşedintele Traian Băsescu ; la fel ca şi micuţul Daniel Funeriu care în anul 1988 a primit actele de 11 clase de liceu făcute în România, pentru a putea continua apoi liceul în Franţa.

 156. Zoe July 24, 2012 at 10:05 pm #

  Dle Ponta am citit ca se va privatiza Posta Romana. Din punctul meu de vedere este o greseal, Va dati seama ce se va intampla cu pensiile oamenilor care sunt distribuite prin PR? Posta este de stat in foarte multe tari.

  O tara daca privatizeaza energia,apa,gazele, posta devine sclav asa cum s-a intamplat cu petrolul, cimentul etc.
  Faceti orice sa le pastrati la stat

  V-am scris despre tranzactiile dubioase de la fondul Prorietatea si nu ati luat nici o masura ” de curand a vut loc o tranzactie dubioasa.

 157. Zoe July 24, 2012 at 10:59 pm #

  Faceti ceva pentru romanii dinstrainatate car vor sa voteze

  Popa Simona | 24 Iulie 2012 22:39
  In Italia romanii nu stiu daca au voie sa voteze sau nu . Nu stiu nici unde vor fi sectiile de vot, daca vor putea vota. Verisoara mea sta in Sardinia la Decimomannu si spune ca nu se voteaza din cauza celor intamplate data trecuta la Paris. Anuntati va rog acest lucru celor care pot remedia situatia.
  Me | 24 Iulie 2012 21:45
  Repet, deoarece mesajul nu a fost postat. O intrebare pentru domnul Marga. De ce pe site-ul ambasadei romane de la Londra nu se gaseste nici o informatie despre organizarea referendum-ului si locatia sectiilor de votare?

  sorin | 24 Iulie 2012 20:20
  NOI CEI CE SUNTE IN SPANIA SI NU AVEM POSIBILITATE SA VOTAM CA,CE MAI APROPIATA SECTIE DE VOTRE ESTE LA 300KM SI AM VREA SA VOTAM CA UNDE SUN EU SUNTEM CITEVA MI DE OAMENI CARE VREA SA VOTEZE DACA SAR FACE SECTI DE VOTARE LA CEL PUTIN 100KM SA NU PATIM CA IN 2007 CIND NEA AM AVUT NEVOIE DE CEVA DE LA ANBASADA NI SA CERUT NUMARU DE BULETI SI SUNTEM SIGURI CA A VOTAT ALTI IN LOCU NOSTRU.

  • anca – a propos de conditionari absurde ale functionarilor din consulatele noastre din lume | 24 Iulie 2012 19:12
  Am mai povestit… Prietena mea de la Milano s-a interesat la consulat, acum 10 zile, daca poate vota acolo si, i s-a raspuns ca nu sau ca trebuie sa plateasca sau, daca nu-i place, sa se duca sa voteze tocmai la Roma.
  Bataie de joc, pe banii nostri!

  • 41. elena olariu | 24 Iulie 2012 19:12
  In Goteborg/Suedia, sunt circa 300 de romani. Nu se duc la biserica pentru ca preotul este tot timpul baut si oficiaza slujbele dupa ritualuri inventate de el. Nu pot vota, ca nu au unde. Consulatul roman din Suedia nu poate asigura cetatenilor romani din aceasta tara exercitarea unui drept fundamental.Multi au ajuns acolo la indemnul actualului Presedinte suspendat! De fapt, consulatul habar nu are de cati romani sunt acolo, ce fac ei si nu raspunde nevoilor lor nici atunci cand este solicitat. Asa cum nici Patriarhia Romana nu isi controleaza preotii care stau pe bani multi si pe munca putina.
  In cate alte state se intampla acelasi lucru? Sau mai rau…
  Stima pentru eforturile dumneavoastra.Sa va dea Dumnezeu putere sa ii convingeti pe oameni! Eu una, va multumesc ca existati!

  42. Ciprian T | 24 Iulie 2012 19:11
  Dana, Radu,

  Din punctul meu de vedere, una dintre marile porcarii de care va fi acuzat USL, este de turism electoral. De ce credeti ca au declarat pe fata ca boicoteaza referendumul? Pai uitati cum vor sta lucrurile: domnii PDL, vor practica “la greu” turismul electoral si culmea e, ca vor arunca cu acuze inspre USL pentru acest lucru, sub pretextul ca ei nu participa la referendum si ca toate “autobuzele” ( PDL-liste) sunt folosite in scopul fraudarii. Tocmai de aceea sunt atat de vehementi si convinsi ca va exista o mare frauda, pentru ca o sa fie organizata chiar de ei. Suna ca o teorie a conspiratiei, dar sunt convins ca asa se va intampla. Nenorocitii astia nu se lasa asa usor si vor apela si la aceasta diversiune.
  Asa ca, ramane sa vedem cate autobuze vor “naveta” prin tara si cine le-a inchiriat.
  ?

  maria, din suedia | 24 Iulie 2012 19:06
  cum se face ca in suedia sunt doar 2 sectii de vot,in toata suedia…. de ce nu is si la consulatele din orasele mari, ale suediei??e totusi greu ca sa mergi cateva sute , vreo 500 kim, pt vot… poate primim ceva ajutor ca sa fie mai aproape

  maria | 24 Iulie 2012 19:03
  SUNTEM LA NAPOLI VREM SA VOTAM DAR NU STIM ADRESA UNDE NE PUTEM INFORMA ??PE SAITUL MINISTERULUI DE EXTERNE NU SCRIE.

 158. Joana Tudor July 25, 2012 at 12:12 am #

  Nici nu-i cazul sa te mai obosesti cu explicatiile D-le Ponta. Stim deja cat valoreaza cuvantul tau. Esti rusinea Romaniei; doar demisionand mai poti sa-ti “speli rusinea”. Oricum ar fi, noi nu vom uita.

 159. Poli July 25, 2012 at 1:02 am #

  In cazul in care nu se indeplineste cvorumul necesar pentru validarea referendumului, acesta ar trebui repetat. La al doilea referendum nu ar mai trebui cvorum, decizia urmand a se lua cu oamenii prezenti la vot. Este logic si legal acest lucru si argumentez.
  Daca la Adunarea generala a unei societati sau asociatii nu se prezinta numarul necesar de membrii, atunci se convoaca in cel mai scurt timp posibil o Adunare generala extraordinara in care se va delibera cu membrii prezenti si nu mai este necesar un numar minim de prezenti.
  Nu e normal sa se admita ca toti cei care nu se prezinta la referendum de fapt ar vota NU. Cine nu voteaza nu conteaza pentru democratie.
  Va garantez ca este o parere buna pentru ca am postat-o pe site-ul EVZ in aceasta seara in jurul orei 00.16, la articolul “Referendum repetat pana iese sau sperietoare anti-boicot” mi-a fost publicata si apoi dupa circa 3 minute mi-a fost stearsa.

 160. Sibilla July 25, 2012 at 4:06 am #

  dragilor…
  înainte să săriţi, să mă judecaţi, luaţi aminte la ce vă spui : MI-E DOR TARE, TARE DE PSD !!….
  Pe unele din blogurile liederilor social-democraţi ( !! ), opiniile noastre NU mai contează, din păcate. Comentariile la articolele postate ” dispar absolut întâmplător ”.. E loc însă pt opiniile, diversiunile diversioniştilor, opiniile pupinbăsiştilor, pedeleprelor şi-a închinătorilor de ode… E loc pentru opiniile şi odele închinate sanchi ” liberalilor ” fără de care nu s-a reuşit suspendarea necităvului mârlan alcoolic bă-SECU, c-aşa slabi şi lipsiţi de vână ne-am dovedit, că nu găsirăm altă soluţie decât să ne procopsim cu penali vopsiţi, cu ” ayatollahi ”, mămicuţa ei politichie mioritică !! Şi ui aşe se rădică oteviştii, alte exemplare de panarame ce duhnesc groaznic. Cu alte cuvinte ne-o tragem…

  dar să revin la ce-am musai de spus :

  RUBRICA : DUMNEAMEA ESTE USLAŞ , NU CA ALŢII CARE-S US-LAŞI…
  în opinia dumneamea, un banner FĂRĂ mufele unora, altora, DOAR cu îndemnul ” PĂREREA TA CONTEAZĂ ! E DREPTUL TĂU ! VOTEAZĂ ! ” era muuuult mai credibil CU impact pozitiv ŞI mobilizator ! Altfel….. există riscul ca lumile , omi şi oame … să se tot uite luuung la mufa unora, altora şi să rămână privind în…. gol ! După ce mama naibii nu se poa abţine câte vreunu să nu se ” masturbeze-n public ”….. mămicuţa ei politichie mioritică de doi bani !!…
  ZIC SĂ IEŞIM LA VOT, SĂ-L DEBARCĂM PE NECITĂVUL, SUSPENDATU bă-SECU, de muheri în izmene ne-om ocupa mai apoi… că NU au priceput că suntem OAMENI, nicidecum … oi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  p.s. se vede treabă că us-LAŞII şed prost la capitolul imagine şi comunicatori, nu că n-ar exista, da NU le convin unora, altora, că cică cei care EXISTĂ sunt radicali şi n-au vocaţie de intonat ode şi imnuri la adresa ” bulangiilor politici ” ( am încheiat citat din clasici în viaţă )

  EU MERG LA VOT ! E DREPTUL MEU ! SUNT RADICAL DE STÂNGA, RECUNOSC ŞI SUNT USLAŞ, DAR NEVER EVER N-AM FOST …. PEDELEPRĂ ŞI NICI LAŞ !!

  p.s. să bage ” bulangiul ” la mansardă : IES LA VOT SĂ-L DĂM JOS PE SECURISTUL DE LA ANVERS C-AŞA SE IMPUNE ŞI PEN C-AŞA VREU EU, DAR…. EU UNA NU SUNT OAIA ” bulangiului ”, punctum.

  • livia July 25, 2012 at 1:49 pm #

   Opinia ta este subiectiva,te temi ca odata cu caderea proxinetei Marta va peirdeti si voi sustinatoarele lui Basescu Traain afacerilei imorale.Eu nu inteleg cum il puteti sustine pe [roxinetul Basescu Traain pentru ca doar la prostitutie si proxinetism se reduce regimul Basescu Train..Iata aici de ce trebuie legata “opinia”ta in apararea celui mai abject corupt din Romania ,Basescu Traian.Marele Base! “Luptatorul CORUPT impotriva coruptiei”?!
   Cititi si va minunati… voi cei care INCA il mai credeti pe Basescu un campion al luptei anti-coruptie!
   “Basescu – 10%” sau deturnarea banului public in buzunare private!
   Grupul de Investigatii Politice (GIP) publica documente care demonstreaza ca practica incasarii unui comision de 10% din contractele cu statul nu a fost inventia guvernarii Nastase. PSD a preluat reteta deturnarii banilor publici in buzunare private de la Traian Basescu, arata presedintele GIP, Mugur Ciuvica. In 1998, ministrul Traian Basescu a reorganizat SNCFR infiintand mai multe societati comerciale aflate in subordinea Ministerului Transporturilor intre care si Societatea de Administrare a Activelor Feroviare (SAAF) SA. In fruntea acestei societati, Traian Basescu l-a numit pe Mircea Dinu, un apropiat al sau. In mai 1999, SAAF a incheiat un contract prin care a inchiriat si apoi a vandut locomotive firmei germane Karsdorfer. In paralel, in decembrie 1998, SAAF a incheiat, fara licitatie, un contract de comision cu o firma din Romania, KOR Industrie SRL, prin care se obliga sa-i plateasca acesteia 10% din valoarea contractului incheiat cu Karsdorfer. KOR Industrie SRL fusese infiintata cu doar doua luni inainte de a primi contractul de comision din partea SAAF. Dupa numai un an de la incheierea contractului de comision, KOR Industrie SRL a trecut in proprietatea firmei Karsdorfer. SAAF a ajuns astfel in situatia absurda in care platea comision pentru afacerea cu Karsdorfer chiar firmei Karsdorfer. Ministrul Traian Basescu a fost permanent la curent cu mersul afacerii cu locomotive. GIP publica documente care demonstreaza ca ministrul Basescu aproba personal pana si deplasarile in Germania ale directorului general SAAF pentru a negocia afacerile cu Karsdorfer, spune Mugur Ciuvica.

   • MIHAELA July 25, 2012 at 11:47 pm #

    @ livia
    De ce ti-ai plasat comentariul ca replica la cel al Sibillei? I-ai citit cu atentie comentariul? Cum de ai ajuns la concluzia ca se teme de caderea proxinetei (apropo, corect este “proxenetei”) Marta si ca este o sustinatoare a lui Basescu? O stiu pe Sibilla (doar din mediul virtual, nu in persoana) de ceva timp si stiu ca este fidela PSD-ului (ca si mine de altfel) si intotdeauna a tinut sa mentioneze asta, fapt pentru care o stimez. Comentariul tau s-a potrivit exact ca nuca in perete. Chiar nu te inteleg!

 161. Black Rose July 25, 2012 at 7:35 am #

  Daca tu nu votezi, toti suntem Basescu !

 162. Iulian Somacescu July 25, 2012 at 8:05 am #

  @Trestia Cugetatoare July 22, 2012 at 11:53 am #

  Noi fapte grave de incalcare a Constitutiei de catre Traian Basescu

  Tentativa de obstructionare a prezentarii cetatenilor la urnele de vot (fapta de incalcare a drepturilor constitutionale, pedepsita penal de lege), prin instigarea publica a alegatorilor sa nu se prezinte la urne in ziua referendumului, este o noua “fapta grava” comisa de Traian Basescu in calitatea lui de “presedinte ales, fie si suspendat” cum ii place sa se autodenumeasca.
  In realitate este vorba de mai multe “fapte grave” indreptate impotriva Constitutiei (concurs de infractiuni cu periculositate publica maxima).

  1)- Incalcarea prevederii constitutionale privind atributul de “stat de drept al Romanie”.
  D-l Basescu dovedeste dispret total fata de unul din cele 21 principii ale justitiei si statului de drept potrivit caruia partea din Puterea Executiva care este aleasa prin vot general (cum este cazul presedintelui, in cazul de fata), este obligata sa dea socoteala in fata electoratului pentru eventualele acuzatii care i se aduc de catre Parlament, referitoare la propria activitate publica.

  2)- Incalcarea ordinii de drept constitutionale potrivit careia referendumul este mecanismul democratic prin care poporul isi exercita suveranitatea, iar pe cale de consecinta orice manifestare avand ca scop vicierera sau anularea acestui mecanism democratic fundamental, reprezinta in sine o “fapta foarte grava” de incalcare a Constitutiei si a suveranitatii constitutionale a poporului.

  3)- Infractiunea cumuleaza si “fapta grava” de incalcare a Constitutiei si a principiului statului de drept referitor la “votul secret”, prin “desecretizarea votului”, expunand public identitatea celor care voteaza pentru demitere prin prezenta la urne si a celor care voteaza impotriva demiterii, prin absentarea solicitata de Traian Basescu.

  4)- Cele trei incalcari mentionate aici inseamna in acelasi timp si “incalcarea juramantului” depus, prin care d-l Traian Basescu s-a angajat se respecte Constitutia Romaniei, incalcare care prin ea insasi reprezinta o alta “fapta grava de incalcare a Constitutiei”.

  Sugerez Presedintelui Interimar, Presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Consiliului Suprem al Magistraturii si Avocatului Poporului, sa sesizeze Curtea Constitutionala asupra celor patru noi incalcari grave ale Constitutiei de catre d-l Traian Basescu in calitatea lui inca de “Presedinte ales”, chemat conform Constitutiei sa dea socoteala in fata alegatorilor asupra tuturor faptelor de incalcare a Constitutiei si pe cale de consecinta, CC sa actualizeze partea din Hotararea data anterior, referitoare la intrunirea pragului electoral in conditiile cand D-l Traian Basescu, cat si fostul partid de guvernamant impreuna cu organizatiile politice aliate, au cerut public electoratului sa nu se prezinte la vot, cu scopul declarat de a obtine invalidarea referendumului, prin incalcarera ordinii de drept constitutiionale in aceasta materie.

  (Principala arma a oricarui invingator dealungul istoriei a fost inteligenta inovativa. De acolo si zicala: in politica e mai bine sa mergi cu un destept la pierdere decat cu un prost la castig! – cugetare damboviteana).

 163. blogideologic July 25, 2012 at 8:10 am #

  La rubrica politică “Idées” (şi ar cam fi vorba despre “ideologie”) din Le Monde, văd roadele propagandei pro-Traian Băsescu dusă cu un succes prelungit de către fostul ambasador Theodor Bakonsky în Franţa http://www.lemonde.fr/idees/article/2012/07/24/cessons-d-ignorer-la-crise-democratique-en-roumanie_1737659_3232.html Un colectivist “Collectif” [François Bafoil (CERI – Sciences Po Paris) ; Marie-Laure Basilien-Gainche (Université Paris 3 Sorbonne Nouvelle) ; Jean-Jacques Becker (Université Paris 10 Nanterre) ; Emmanuelle Boulineau (Ecole Normale Supérieure de Lyon) ; Dominique Bursztejn (rédactrice) ; Olga Camel (INALCO) ; Georges-Marie Chenu (ministre plénipotentiaire) ; Philippe Claret (Université Bordeaux IV) ; Irène Cortelian (politologue) ; Lydia Coudroy de Lille (Université Lyon 2) ; Stéphane Courtois (CNRS) ; Marie Elizabeth Ducreux (EHESS – CRH) ; Catherine Durandin (INALCO) ; Nicolas Escach (Ecole Normale Supérieure de Lyon) ; Pauline Fournier (INALCO) ; Francois Frison Roche (CERSA-INALCO) ; Gueorgui Gotev (journaliste) ; Claude Grasland (Université Paris 7 Diderot) ; Petia Gueorguieva (Nouvelle Université Bulgarie) ; Béatrice von Hirschhausen (Centre Marc Bloch, Berlin) ; Nicolas Jacob (Université Lyon 2) ; George Frederick Jewsbury (CERCEC – EHESS) ; Roman Krakovsky (Sciences Po Paris) ; Nicolas Lecaussin (IREF) ; Sébastien Leclef (Center for Social and Economic Research, Varsovie) ; Anne-Marie Le Gloannec (CERI – Science Po) ; Stefan Lemny (BNF) ; Judit Maàr (Université Paris 3 Sorbonne Nouvelle) ; Jean-Sylvestre Mongrenier (Université Paris 8 Institut Français de Géopolitique) ; Paul-Antoine Miquel (Université de Nice) ; Ioan Negrutiu (Ecole Normale Supérieure de Lyon) ; Ilinca Nicodim (artiste plasticienne) ; Carmen Popescu (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne) ; Patrick Renaud (Université Paris 3 Sorbonne Nouvelle) ; Violette Rey (Ecole Normale Supérieure de Lyon) ; Andreia Roman (INALCO) ; Hélène Roth (Université Blaise Pascal Clermont Ferrand) ; Stéphane Rosière (Université de Reims Champagne-Ardenne) ; Samuel Rufat (Université de Cergy-Pontoise) ; Traian Sandu (Université Paris 3 Sorbonne Nouvelle) ; Anne-Marie Scotto (OVR Solidarités) ; Elena Soare (Université Paris 8) ; Svetoslav Terziev (journaliste) ; Damien Tricoire,(Université de Halle, Allemagne) ; Ana-Maria Vele (Université de Nantes) ; Marie Vrinat-Nikolov (INALCO) ; Serge Weber (Université Paris-Est Marne-la-Vallée) ; Mariusz Wolos (Academie polonaise des Sciences, Varsovie).] protestează faţă de inacţiunea guvernului francez la presupusa “criza democratică” din România. Dacă intelectualii franţuji, bulgari şi polonezi semnează fără a şti despre ce-i vorba de fapt, păi românii Ioan Negruţiu, Ilinca Nicodim, Carmen Popescu, Andreia Roman, Traian Sandu, Elena Soare resping pe faţă ideologia naţionalismului românesc şi tradiţia politică liberală a doctrinei Partidei Naţionale! Prin faptul că ei îşi asumă declarat o atitudine de sprijin deschis faţă de politica anti-românească dusă de actualul preşedintele suspendat Traian Băsescu. Şi prin faptul că ei aderă total la conceptul stupid de “coup d’Etat parlementaire” lansat de către europarlamentarul Monica Macovei. Aceşti intelectuali ai lui Băsescu trăitori în Franţa nu se lansează, pentru că nu-i duce mintea?, să facă o comparaţie între acţiunea curajoasă şi nobilă a Parlamentului din Bucureşti împotriva dictaturii lui Traian Băsescu, şi acţiunea din 9 thermidor anul II (27 iulie 1794) a Convenţiei din Paris împotriva Terorii Comitetului de Salvare Publică. Certamente, Ioan Negruţiu, Ilinca Nicodim, Carmen Popescu, Andreia Roman, Traian Sandu, şi Elena Soare n-au învăţat nimic din istoria Franţei în care trăiesc, şi habar n-au ce înseamnă paradigma thermidoriană ! Ca “Idées”, intelectualii lui Băsescu se află mult sub acea intellighenţia rusă care aderase, liberă, măcar la simulacrul buharinist de paradigmă thermidoriană prezent, cumva, şi aproape nevoalat, chiar şi în Revoluţia Rusă cea mare! Eu detest profund acest “Collectif” semnatar acum pro-Traian Băsescu în ziarul franţuzesc Le Monde. Un “Collectif” care încearcă să imite acţiunea Comitetului de Salvare Publică ! Acest “Collectif” internaţionalist îi terorizează de facto pe bieţii români care vor îndrăzni să voteze DA pe 29 iulie 2012 la referendum.

 164. nexya July 25, 2012 at 8:51 am #

  Romania (circa 20 milioane de locuitori)
  Parlamentul:
  137 de senatori = un senator la 160.000 locuitori
  332 de deputati = un deputat la 70.000 locuitori
  469 parlamentari in total

  SUA (circa 300 milioane de locuitori)
  Parlamentul:
  100 senatori = un senator la 3.000.000 locuitori
  435 reprezentanti = un deputat la 560.000 locuitori
  535 parlamentari – total

  Daca SUA ar proceda ca Romania ar avea:
  1.875 senatori
  4.286 deputati

  Daca Romania ar proceda ca SUA ar avea:
  7 senatori
  31 deputati

  Nu-i un calcul fain?
  Scuze dar nu ma pot abtine 😀

 165. Încrezător July 25, 2012 at 11:37 am #

  Cu spatele la popor!
  Băsescu este un escroc politic adevărat, aşa cum sunt escrocii jocurilor de noroc, trişori de profesie. Cred că escrocheria lui s-a bazat pe Mefisto din spatele butonului 3. Aşa se explică răsturnarea peste noapte a rezultatelor exit-pollurilor la alegerile anterioare. Rămas fără Mefisto, Băsescu s-a întors cu spatele la popor!

 166. nastyb0y July 25, 2012 at 1:29 pm #

  News, news, news. A intrat direct pe locul I în Top 20 de la Hollywood. “Imnul referendumului”, “Nu mi-e frică de Beau-beaU”, interpretat pe 3 voci de Corul de copii ai României. Înregistrarea a fost efectuată în studiourile MediumPro, votaţi DA. Ascultaţi, fredonaţi si daţi mai departe!

  • MIHAELA July 26, 2012 at 12:05 am #

   @ nastybOy
   Maestre, esti mare cu aceasta postare! Clipul este grozav, ( 😀 ) merita promovat si pe alte bloguri. Eu nu ma pricep (de, nu m-a nascut mama cu laptop, il am de putin timp) ca l-as posta, de exemplu pe blogul lui Radu Tudor, ca vad ca are foarte multi cititori, sau chiar al lui Victor Ciutacu.

  • Domnule July 26, 2012 at 2:13 pm #

   Sa pui niste copii sa zica: Cand poporul nu-i cuminte, guvernantii in cap ii dau si La cati ne-a facut dosare…? Si Beau-Beau,oare cate case are,….
   indiferent care ar fi adevarul , nu implici copiii, este de prost-gust.

   • nastyb0y July 27, 2012 at 11:07 am #

    @Domnule Domnule,
    Poate că nu ar fi fost necesar, dar îmi fac o datorie de onoare. Nimeni nu a implicat niciun copil. Vocile sunt sintetizate. În plus, am vaga impresie că nu aţi priceput mesajul. Mai ţineţi minte corurile de copii care îl proslăveau pe Ceauşescu? “Ce vină aveau acei copii?”, cred că vreţi să spuneţi. Videoclipul nu este decât o jalnică parodie după cântecele acelea care îl proslăveau pe El, unicul şi iubitul împuşcat conducător.

 167. blogideologic July 25, 2012 at 2:05 pm #

  Băsescu: “E cert în proporţie de 99% că referendumul va fi invalidat şi voi reveni la Cotroceni” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/basescu-e-cert-in-proportie-de-99-ca-referendumul-va-fi-invalidat-si-voi-reveni-la-cotroceni-271471.html Fără cvorum, se repetă la altă dată votarea de referendum. Iar până la cvorum, preşedintele Traian Băsescu rămâne în starea de suspendat.

 168. andrei July 25, 2012 at 2:26 pm #

  Domnule prim-ministru,,
  CCR a decis astazi ca parlamentul are ultimul cuvant in privinta referendumului.
  Cu alte cuvinte, chiar daca nu va fi cvorum, parlamentul decide ce se va intampla.
  E o victorie a USL.
  Noi insa trebuie sa mergem la vot si sa spunem ca vrem o Romanie libera, fara Basescu.
  Jos Basescu ! Traiasca Romania !

 169. gigi July 25, 2012 at 2:28 pm #

  D-le Ponta ,in acest moment blaga tocmai declara ca basescu se poate intoarce cu fruntea sus la Cotroceni chiar daca va avea 8 mil. de voturi impotriva ,Astia fac misto de noi si cred ca e necesar sa contestati si dvs ,si d-l Antonescu decizia CCR cu asigurarea cvorumului in cond . in care ei OFICIAL au cerut boicotul.Va faceti un titlu de glorie ca respectati toate deciziile CCR dar trebuie sa aparati voturile noastre.Stie barosso smecheria asta a lui basescu ,adica noi trebuie sa-l suportam pe basescu chiar daca votam impotriva lui ptr. motivul ca el e smecher si….Aveti raspunderea dea contesta acum acasta decizie cred ca si juridic este posibil.Madam Reding sau cum o cheama vad ca tot nu se linisteste chiar daca ati cedat pe linie ,ce dracu sa mai facem sa-l mingiiem pe basescu ,sa-i cerem iertare .Aveti grija de noi care votam DA>

 170. Încrezător July 25, 2012 at 2:39 pm #

  Democraţie marginală
  Dna Merkel şi dl Barroso trebuie să se exprime public faţă de hotărârea luată de Băsescu şi PDL de a boicota referendumul, hotărâre care încălcă spiritul constituţiei, deciziile CCR şi legile ţării. Tăcerea liderilor UE arată interesul acestora de a promova o democraţe marginală, de tip surogat, în România.

 171. Varro July 25, 2012 at 3:02 pm #

  Romania nu va scapa de grozavia comunista decat prin refuzarea sistematica a participarii la vot. In calitate de vechi si durabili securisti v-ati infiltrat peste tot, ati patruns in toate partidele politice si le-ati dat forma si continut dupa chipul vostru democratic de Dambovita. PDL, US,. PC, PRM, PNTCD colcaie de acest Fanar politic cu radacini comuniste . Singura sansa a Romaniei de a renaste este sa va refuze in bloc, voi aveti totul in mana pentru moment, banci, universitati, companii multinationale, televiziuni particulare, jurnalistii zgarie tastatura, unii dintre ei aproape agramati, dar inca nu aveti putere dictatoriala. V-ati transformat in luminatori ai neamului in dascali de valoare planetara, ati pus romii peste romani, cu ajutorul romanilor fara credinta, dispusi sa se vanda pentru gustul de sefie, ati dat drumul la marea privatizare, risipind pe comisioane grase avutul national, nestiind ce inseamna munca asidua.Dupa lovitura de Comitet Central din 1989, o parte din mentorii dumneavoastra, hraniti de mana carmaciului neamului, s-a cocotat pe trupurile sotilor mult iubiti si plumbuiti ca sa ne arate viitorul luminos de dupa Decembrie 1989.
  L-am vazut prin perdeaua batelor mineriadelor surazatoare. Nu doriti decat sa fiti “Senatorii Melcilor” pentru ca asta ati profesat cu temeritate. Noi, cei care vrem sa bem apa limpede din ciuturile cerului nu ne plecam urechea la “veninoasele nimicuri”. Ce s-a ales de strigatul : Vom muri si vom fi liberi? Doar sange si cruci de marmura legate la gat cu tricolor intr-un cimitir numit cimitirul eroilor revolutiei.
  Viitorul vostru politic se va apropia de sfarsit, si atunci nu o sa mai triumfe in tara capitalistii cu fata umana. Nici Dumneavoastra, nici Crin Antonescu, nici Traian Basescu nu reprezentati esenta neamului romanesc. Si lupii de stepa se retrag sa moara in liniste, numai ce inraiti de pirderea puterii nu se gandesc la asta ci se conduc dupa maxima: “sa piara toata lumea, numai sa-mi pot bea ceaiul linistit”.
  Nu mai pun in discutie tema plagiatului. Dar cui i se potriveste maneaua?” Daca as fi o zi presedinte/ v-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde.”

  • MIHAELA July 26, 2012 at 12:14 am #

   @ Varro
   Traiasca politicianul de tip nou promovat de PPDD! 😀 😀 😀 😀
   Ai uitat sa adaugi asta la comentariul tau.

  • anti tradatori July 26, 2012 at 1:53 pm #

   Nu vreti sa incepem cu cei care au pupat la serviciile secrete straine si ne vand sistematic?

 172. Libertate July 25, 2012 at 3:18 pm #

  Eu o sa votez NU. deja ne-ai facut tara de rusine. leul a urcat la 4.6+ deja suntem priviti oaia neagra a UE. si toate astea din cauza TA nu din cauza lu BASESCU. Rusine sa-ti fie. ai si plagiat pe deasupra. Tinerii care au murit la revolutie au murit pentru LIBERTATE SI DEMOCRATIE . Am sa le onorez moartea printr-un vot simplu NU. a si..ce-ati facut dupa 89′ cand ati venit la putere? ce-ati facut? ati distrus si furat tara. acum cand base a facut acolo putin…incercati din nou sa faceti la fel. RUSINE SA VA FIE!

  • tiberiuretu July 25, 2012 at 6:36 pm #

   @Libertate numele tau adevarat este @Tiranie basista
   mafia basista a furat putin,miliarde de euro ?
   mars de aici canalie

  • MIHAELA July 26, 2012 at 12:17 am #

   @ Libertate
   Vai de capul tau daca in felul asta stii tu sa-i cinstesti pe cei care au murit la Revolutie!

  • Jos prostii si hotii portocalii July 26, 2012 at 1:38 pm #

   se pare ca tie ti-a da basescu multa democratie. Perprtuati prostia, incultura si hotia

 173. tiberiuretu July 25, 2012 at 6:32 pm #

  D-le Ponta
  Excelenta lovitura mediatica cu vila Dante.Tine-o tot asa.Exercitati presiuni permanente pe UE cu boicotul pedist.Adresati-va CCR si cereti scoterea in afara legii a PDL care a dat un atac grav la dreptul fundamental al democratiei -dreptul de vot.
  Popularizati in toata lumea aceasta manevra marsava,acuzati-l pe Barosso de complicitate cu base pentru a invalida referendumul.Denuntati politica antidemocratica si antiromaneasca de la Bruxelles.
  Nu va fie frica si canalia pica !

 174. blogideologic July 25, 2012 at 6:37 pm #

  @Varro&@Libertate
  Deja m-am săturat de onghiştii, presupuşi luptători anti-comunişti, pregătiţi foarte oportun de către europarlamentarul PDL Monica Macovei ca să intervină pe blogurile Partidei Naţionale! Chiar nu vă este ruşine să vă daţi drept ceea ce nu sunteţi ? Oamenii aceia vechi, luptătorii anti-comunişti, aveau şi ei un bun simţ tradiţional, care pe voi în modul cel mai evident nu vă caracterizează.

 175. viorica July 25, 2012 at 7:00 pm #

  Nu mai comenta da-ti demisia !
  NU merg la vot ! NU vreau sa subscriu la lovitura de stat !

 176. Florea Dumitrescu July 25, 2012 at 7:03 pm #

  C H E M A R E

  Către
  CEI 5,4 MILIOANE DE PENSIONARI AI ROMÂNIEI

  VENIŢI LA VOTUL PENTRU REFERENDUM
  ÎN ZIUA DE 29 IULIE 2012 !

  Niciun pensionar din cei 5,4 milioane nu trebuie să lipsească de la vot în ziua de 29 iulie 2012, în ciuda bătrâneţilor şi bolilor care ne răpun.

  VOTAŢI DA – PENTRU DEMITEREA
  DICTATORULUI BĂSESCU !
  Stă în puterea noastră, a pensionarilor, să-l alungăm prin votul nostru democratic – pe călăul pensionarilor – Băsescu, împreună cu regimul său dictatorial.

  DE CE ?
  Prin politicile sale monstruoase a atentat la DREPTUL NOSTRU LA VIAŢĂ, la dreptul nostru constituţional la o pensie decentă.
  Prin toate politicile sale şi-a propus să ne trimită cât mai repede pe lumea cealaltă, călcând în picioare Constituţia ţării, care consacră statul social şi politicile sociale în favoarea celor care trăiesc din muncă.

  TĂIEREA MASIVĂ A PENSIILOR
  În anii de criză cumplită (2009-2012), în timp ce Băsescu şi guvernanţii băsişti s-au îmbogăţit tot mai mult prin jefuirea a zeci şi zeci de miliarde de euro din banii publici, acelaşi Băsescu a decis să facă tăieri masive de pensii de la categoria socială cea mai săracă din România.
  În nicio ţară din Uniunea Europeană nu s-au făcut asemenea tăieri de pensii.
  Cetăţenii români au cea mai scăzută pensie medie din Uniunea Europeană (de câteva ori mai mică decât în ţările dezvoltate).

  CUM S-AU FĂCUT TĂIERILE DE PENSII ?
  În modul cel mai perfid şi iresponsabil.
  I. Contrar prevederilor iniţiale din legea pensiilor (19/2000), Băsescu şi camarila sa nu au mai rectificat pensiile cu rata inflaţiei; în această perioadă a avut loc o creştere nebunească a preţurilor (cea mai înaltă rată a inflaţiei din Uniunea Europeană).
  Pe această cale a inflaţiei, regimul Băsescu a tăiat – în termeni reali – la fiecare din cei 5,4 milioane de pensionari – câte 19,3% în cei 4 ani de criză – 2009-2012 (în anul 2009 – a tăiat din pensie 2,8%, în anul 2010 – a tăiat 6,1%, în anul 2011 a tăiat – 5,9%, în anul 2012 – a tăiat 3,4%).
  Aceste tăieri înseamnă – în termeni reali – că la fiecare pensionar s-a diminuat pensia în medie cu 140 lei la nivelul anului 2012, în comparaţie cu decembrie 2008.

  II. Începând cu 1 ianuarie 2011, Băsescu a introdus impozitul de 5,5% (sub denumirea de contribuţie de asigurări de sănătate) la pensiile între 740 de lei şi 1000 de lei.
  III. În mod nelegal, Băsescu şi regimul său au aplicat impozitul de 5,5% şi la partea de pensie de până la 740 lei; prin această hoţie a regimului Băsescu s-a tăiat la peste 2 milioane de pensionari câte 40 de lei la fiecare, timp de 16 luni.
  Curtea Constituţională, în urma acţiunilor în Justiţie ale pensionarilor, a fost nevoită să condamne această hoţie şi să o anuleze; întrucât visteria ţării este goală, revine ca abia în următoarele 16 luni să se recupereze de către cei peste 2 milioane de pensionari suma furată de Băsescu şi regimul său.
  Noi am propus Ministerului Public – să se sesizeze din oficiu conform Codului de proceduri penale (art. 221, alin. 1) şi să întocmească un dosar penal pentru Băsescu şi guvernanţii băsişti pentru această hoţie.

  CÂT A FURAT BĂSESCU ŞI REGIMUL SĂU DIN PENSII ?
  Un calcul minimal arată faptul monstruos că prin tăierile de pensii, pe căile de mai sus, Băsescu şi camarila sa au furat din pensii – în termeni reali – la nivelul anului 2012 – peste 2 miliarde de euro (peste 9 miliarde de lei) comparativ cu luna decembrie 2008.
  Am propus public UN DOSAR PENAL – pentru aceste sume tăiate în mod nejustificat, în comparaţie cu zecile şi zecile de miliarde de euro – pierdute, furate, jefuite şi risipite din banii publici de regimul Băsescu în cei 4 ani de criză groaznică (2009-2012).
  Sperăm ca Ministerul Public să se sesizeze din oficiu, în conformitate cu Codul de procedură penală (articolul 221, alin.1).

  LIPSA DE RESPECT
  Niciun politician nu şi-a permis să supună batjocurii şi umilinţei – milioanele de pensionari din această ţară, nu şi-a permis să dispreţuiască munca şi contribuţia acestora aşezată pe decenii, cum a făcut-o dictatorul Băsescu. Această lipsă de respect faţă de bătrâni nu mai poate fi tolerată în această ţară. Ei nu sunt „asistaţi”, cum în mod mincinos susţine Băsescu. Ei şi-au plătit contribuţiile pentru pensii cu anticipaţie în anii de muncă activă şi nu aşteaptă milă de la nişte guvernanţi iresponsabili.

  ALTE MĂSURI ÎMPOTRIVA VIEŢII PENSIONARILOR
  Menţionăm aici măsurile de distrugere a sistemului public de sănătate, prin subfinanţare, prin tăierea fondului pentru medicamente, prin desfiinţarea unui număr mare de spitale (5.400 de paturi), prin introducerea sistemului de coplată la serviciile medicale şi altele.
  În nebunia sa, în aceste zile, domnul Băsescu a anunţat intenţia sa de a desfiinţa 100.000 de paturi din spitalele din sistemul public de sănătate, ceea ce este o aberaţie.

  CÂTEVA ABUZURI, ÎNCĂLCĂRI, ABATERI ŞI
  VIOLĂRI ALE CONSTITUŢIEI
  Mai enumerăm aici numai câteva încălcări de care se face vinovat regimul Băsescu: (1) înrăutăţiri considerabile în noua lege a pensiilor (263 din dec. 2010), în special înrăutăţirea substanţială a formulei de calcul a valorii punctului de pensie, majorarea vârstei de pensionare pentru femei şi altele; (2) violarea noii legi a pensiilor în ce priveşte rectificarea pensiilor cu rata inflaţiei în anul 2012; (3) decizia personală a domnului Băsescu (din 6 mai 2010) de tăiere a pensiilor cu 15% care a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională; (4) înşelăciunea politică prin Programul basist („Gândim altfel”) pentru a fura voturile pensionarilor în 2008 şi 2009, în care s-a promis majorarea extraordinară a pensiilor – de 2,4 ori (în termeni nominali) în 2012 faţă de 2008 (adică s-a promis că se va ajunge în 2012 la o pensie medie de 405 euro – sau 1.336 lei); (5) marea minciună din Acordul cu FMI şi din alte documente oficiale – că se va asigura „îngheţarea pensiilor” – când în realitate s-au făcut tăieri masive de pensii, în termeni reali. Fiecare pensionar a constatat pe propria piele – aceste încălcări, abuzuri şi violări ale Constituţiei.

  SĂ-L ADUCEM ÎN FAŢA JUSTIŢIEI
  Pentru tot răul făcut celor 5,4 milioane de pensionari, la viaţa cărora a atentat prin politicile sale monstruoase, trebuie să facem posibil – prin votul nostru din 29 iulie 2012 – să-l aducem pe domnul Băsescu în faţa Justiţiei şi să-l judecăm drept pentru gravele încălcări ale Constituţiei şi ale legilor ţării.

  UN SINGUR GÂND !
  JOS BĂSESCU ! JOS REGIMUL DICTATORIAL BĂSESCU!
  VOTAŢI DA – PENTRU DEMITEREA DICTATORULUI

  25 iulie 2012

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea” Federaţia „Formul Democrat
  Solidaritatea Românească”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe Asociaţia Naţională a
  Cristian Apostol Pensionarilor din România

  Preşedinte Ştefan Dumitrescu

 177. Ioana July 25, 2012 at 11:01 pm #

  Foarte bine. Tăcerea e de aur. Oricum nu mai e nimic de spus.

 178. Fault July 26, 2012 at 7:56 am #

  URNE MOBILE LA FRONTIERE

  Zeci de mii de voturi cinstite se salvează pe această cale, neapărat cu o bună organizare, D-LE PRIM MINISTRU.

 179. dan th. July 26, 2012 at 8:24 am #

  buna,
  eram sa fiu un sustinator al dvs, dar faptul ca v-ati coborat atat de jos sa spuneti ca probabil vila dante ar fi ptr Traian Basescu mi se pare a fi un mod tare mahalagesc de a face politica, ceea ce nu ma asteptam de la dvs, adica imi puneam baza in tineretea dvs,apropo suntem cam deo varsta, educatia dvs, dar nu se fac asa gesturi, nu mai am cuvinte. mai bine emigrez.

  • MIHAELA July 26, 2012 at 11:28 pm #

   @ dan th
   Nu ai vazut adresa de la RAAPPS? Acolo scrie negru pe alb cui ii era destinata vila! Mai informeaza-te!

   • dan th. July 29, 2012 at 8:14 am #

    fost sef de stat, nu scrie traian basescu, si in plus se stie ca toti fosti presedintii au o casa de la stat asa ca faptul ca poate se adresa lui basescu aceasta resedinta nu cred ca e un motiv de referendum cand guvernul poate sa dispuna ce resedinta trebuie data unui fost sef de stat, oricum un gest de mahala, si apoi partea economica este lasata deoparte de guvern doar ptr ca are un referendum de facut, e doar unitask guvernul, nu poate sa faca 2 lucruri deodata? concluzia:o persoana tanara politica nu a facut dovada pana acum, sa speram ca o va face, ca se poate dezbara de modul de-a face politica de mahala si a la petru groza. apropo am inceput dosarul ptr . canada.

 180. Referendac July 26, 2012 at 10:17 am #

  Adeverinţă de sănătate mintală!
  Ce ai făcut Traiane pentru români în 20 de ani ca ministru, primar, preşedinte? Nimic! De ce-mi ceri acum să nu mă prezint la vot? Decând votul meu înseamnă „legitimarea loviturii de stat”? Tu eşti statul? Îţi cer şi eu să depui în mapa ta profesională o adeverinţă de sănătate mintală!

 181. Referendac July 26, 2012 at 10:55 am #

  Divina Commedia
  Traiane, de ce ai investit în timpul crizei un milion de euro, banii publici, în Vila Dante? Este interpretarea filozofică, morală şi mistică a spiritului românesc şi purificarea sufletului în linişte interioară, înţelepciune şi dragoste de tip „Paradiso”? S-ar putea ca referedumul să te trimită în „Purgatorio” şi „Inferno”!

 182. Referendac July 26, 2012 at 11:28 am #

  Mai taie din vile!
  Traiane, te-ai îngrăşat pre mult, ai devenit chear obez! Hai la referendum şi mai taie din vile, nu din salarii şi paturi de spital!

 183. Referendac July 26, 2012 at 11:30 am #

  Apelul Dr. Rath către poporul german şi popoarele Europei, Berlin 13.03.2012: „Dar cel puţin, cu moneda naţională proprie, aveţi o şansă de a păstra demnitatea şi independenţa popoarelor voastre prin forţe proprii”

 184. Referendac July 26, 2012 at 11:38 am #

  Istoria se repetă
  Ceauşescu către Băsescu: Tovarăşe Băsescu, eu te-am lăsat la cârma corabiei ca să duci mai departe flacăra securităţii socialismului în Europa şi în întreaga lume, iar dumneata ai aruncat-o la canal?
  Băsescu: Mult iubite cârmaci, eu am jurat credinţă nestrămutată partiei mele socialiste şi deghizând flacăra securităţii în flacăra democraţiei, pe aceasta din urmă am aruncat-o la canal!
  PS: Am modernizat vilele dumneavoastră de la Snagov pe bani publici şi vă rog să pregătiţi un căzănel cu smoală mai călduţă pentru Trăienel!

 185. Gabriel ES July 26, 2012 at 2:09 pm #

  O propunere legislativa.
  Toti fostii presedinti sa aiba o suma maxima de cheltuieli ce ii sunt acoperite.

  Astfel pentru a nu fi partinitor, se poate face o medie a cheltuielilor celor 2 fosti presedinti.
  Odata facut calculul, NICI UN PRESEDINTE nu poate depasi acest prag MAXIM. 😀 😀

  • Gabriel ES July 26, 2012 at 2:24 pm #

   Si mai am o propunere. Dupa referendum punerea sub acuzare a LCC pentru abuz in serviciu si neglijenta in serviciu. Pentru ca doar datorita ei au putut sa se intample toate aceste lucruri.

   Inca nu s-a dat un raspuns la intrebarea: este PDL un partid legal sau NU?? LCC inca nu a spus nimic in legatura cu acest lucru.

   Pentru cei curiosi LCC este Laura Codruta Kovesi.

 186. Florea Dumitrescu July 26, 2012 at 3:01 pm #

  A P E L

  Către
  TOŢI CETĂŢENII ROMÂNIEI

  VENIŢI LA VOTUL PENTRU REFERENDUM
  ÎN ZIUA DE 29 IULIE 2012!

  Nici un cetăţean nu trebuie să lipsească de la vot în ziua de 29 iulie 2012.

  VOTAŢI DA – PENTRU DEMITEREA
  DICTATORULUI BĂSESCU!

  Este datoria noastră, a tuturor cetăţenilor, să-l înlăturăm prin votul nostru democratic pe Băsescu şi totodată regimul jefuitorilor de bani publici şi al prăduitorilor de avuţie naţională.
  În anii de criză groaznică – zeci şi zeci de miliarde de euro au fost pierdute, furate şi risipite în regimul Băsescu, în timp ce în casele milioanelor de cetăţeni datorită politicilor profund greşite – s-au extins şi adâncit sărăcia şi mizeria.

  SĂ-I ADUCEM ÎN FAŢA JUSTIŢIEI!

  Prin votul nostru – să deblocăm Justiţia şi să fie aduse în faţa legii – marile dosare penale ale lui Băsescu şi ale camarilei sale.

  CINCI DOSARE PENALE GIGANTICE

  Băsescu şi camarila sa se fac responsabili şi vinovaţi de zeci şi zeci de miliarde de euro pierdute, furate şi risipite din Bugetul ţării, în formele şi căile de mai jos.

  I. EVAZIUNEA FISCALĂ ŞI CONTRABANDA, tolerate şi necombătute, de Băsescu şi camarila sa, au provocat pagube în banii publici, în proporţii extraordinare, de 15 – 20 de miliarde de euro în fiecare an (60 – 80 de miliarde de euro în cei 4 ani de criză.)
  II. NEABSORBIREA FONDURILOR EUROPENE GRATUITE, în anii de criză cumplită, într-o sumă de 18 – 20 de miliarde de euro, din cele 34,8 miliarde de euro alocate de Uniunea Europeană pe 7 ani (2007 – 2013), prin neglijenţă în serviciu şi prin comportamentul iresponsabil al lui Băsescu şi al guvernanţilor portocalii.
  III. JEFUIREA ŞI RISIPA, în anii de criză, din Bugetul curent, a multe miliarde de euro, prin cheltuieli neraţionale şi inutile la bunuri şi servicii, la investiţii neproductive şi extravagante, la drumuri şi asfaltări, la sectorele speciale.
  IV. APLICAREA „COTEI UNICE” DE IMPOZIT PE PROFIT ŞI VENIT (introdusă de regimul Băsescu în ianuarie 2005) a produs pagube la Bugetul ţării de 3 – 4 miliarde de euro în fiecare an (12 – 16 miliarde de euro în cei 4 ani de criză.) Aceste sume au umplut seifurile monopolurilor şi companiilor transanaţionale şi buzunarele oligarhiei politico-financiare şi ale păturilor sociale cu venituri mari şi foarte mari.
  V. SUPRAÎNDATORAREA ŢĂRII. Prin politicile iresponsabile ale regimului Băsescu datoria ţării a fost mărită de câteva ori, fără precedent în istorie, ajungând la peste 100 de miliarde de euro.
  Fiecare familie de 2 persone moşteneşte de la Băsescu o datorie de 10.000 de euro; o familie de 3 persoane moşteneşte o datorie de 15.000 de euro; o familie de 4 persoane moşteneşte o datorie de 20.000 de euro. În calitate de contribuabili-plătitori de impozite vom fii nevoiţi să susţinem plata acestor datorii.
  Aceste datorii sufocă economia în prezent şi în viitor, cu rate şi dobânzi împovărătoare, împiedincând reluarea creşterii economice.

  *
  * *

  Aceasta este gestiunea catastrofală pentru care trebuie să dea seamă în faţa poporului Băsescu şi camarila sa.
  JUSTIŢIA trebuie lăsată să-şi facă datoria, conform Constituţiei şi legilor ţării.

  *
  * *

  VOTAŢI DA – PENTRU

  DEMITEREA DICTATORULUI BĂSESCU

  26 iulie 2012

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 187. nyx July 26, 2012 at 4:45 pm #

  esti jalnic Ponta,te urmaresc ca figura politica de mult timp,si pot sa spun ca nu mi-ai placut niciodata,sper sa ai mustrari de constiinta pentru tot ceea ce faci

 188. studenta July 26, 2012 at 5:15 pm #

  Am crezut in voi si echipa voastra,dar am ramas dezamagita pentruca desi doriti sa conduceti tara,nu prea faceti nimic pentru acest lucru.Aveti atatea secretare,reporteri TV ,etc care nu sunt in stare sa scrie ceva benefic in favoarea voastra .pe FB,;Sunt pe reteaua aceasta de socializare doua persoane care va sustin in mod constant:Val valcu si o necunoscuta,.daca pierdeti tot ,o faceti din cauza faptului ca nu ati stiut dialoga asa cum trebuie cu lumea, care astepta altceva de la voi.Celelalte televiziuni concurente au postaci de dimineata pana seara si doua persoane nu au cum sa le tina piept .Cu atata personal nu stiti sa dati nici macar un LIKE comentariilor favorabile.Ati fi putut castiga ,dar acum nu mai sunt asa de sigura!!

 189. Varro July 26, 2012 at 5:39 pm #

  Romania nu va scapa de grozavia comunista decat prin refuzarea sistematica a participarii la vot. In calitate de vechi si durabili securisti v-ati infiltrat peste tot, ati patruns in toate partidele politice si le-ati dat forma si continut dupa chipul vostru democratic de Dambovita. PDL, US,. PC, PRM, PNTCD colcaie de acest Fanar politic cu radacini comuniste . Singura sansa a Romaniei de a renaste este sa va refuze in bloc, voi aveti totul in mana pentru moment, banci, universitati, companii multinationale, televiziuni particulare, jurnalistii zgarie tastatura, unii dintre ei aproape agramati, dar inca nu aveti putere dictatoriala. V-ati transformat in luminatori ai neamului in dascali de valoare planetara, ati pus romii peste romani, cu ajutorul romanilor fara credinta, dispusi sa se vanda pentru gustul de sefie, ati dat drumul la marea privatizare, risipind pe comisioane grase avutul national, nestiind ce inseamna munca asidua.Dupa lovitura de Comitet Central din 1989, o parte din mentorii dumneavoastra, hraniti de mana carmaciului neamului, s-a cocotat pe trupurile sotilor mult iubiti si plumbuiti ca sa ne arate viitorul luminos de dupa Decembrie 1989.
  L-am vazut prin perdeaua batelor mineriadelor surazatoare. Nu doriti decat sa fiti “Senatorii Melcilor” pentru ca asta ati profesat cu temeritate. Noi, cei care vrem sa bem apa limpede din ciuturile cerului nu ne plecam urechea la “veninoasele nimicuri”. Ce s-a ales de strigatul : Vom muri si vom fi liberi? Doar sange si cruci de marmura legate la gat cu tricolor intr-un cimitir numit cimitirul eroilor revolutiei.
  Viitorul vostru politic se va apropia de sfarsit, si atunci nu o sa mai triumfe in tara capitalistii cu fata umana. Nici Dumneavoastra, nici Crin Antonescu, nici Traian Basescu nu reprezentati esenta neamului romanesc. Si lupii de stepa se retrag sa moara in liniste, numai ce inraiti de pirderea puterii nu se gandesc la asta ci se conduc dupa maxima: “sa piara toata lumea, numai sa-mi pot bea ceaiul linistit”.
  Nu mai pun in discutie tema plagiatului. Dar cui i se potriveste maneaua?” Daca as fi o zi presedinte/ v-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde.”
  Romania este a tinerilor si a batranilor de asemenea dar sa vrei razbunare pensionara cu orice pret, fara a tine cont de viitorul natiunii romane este o crima!

 190. Maria July 26, 2012 at 6:27 pm #

  Imi e scarba de voi si de tot ceea ce inseamna politica in tara aceasta. Multumim ca ne umiliti in halul acesta. Doar pentru a va satisface interesele personale si ego-urile de 2 bani.

 191. blogideologic July 26, 2012 at 7:29 pm #

  @ studenta
  Facebook nu aduce valoare adăugată în rezolvarea problemelor actuale din România. Hai, cum ? Care-o fi modelul acela pe care îl vezi dumneata (presupunând prin absurd că modelul există), şi pe care nu reuşesc să-l văd eu ?

 192. SORIN July 27, 2012 at 1:12 am #

  SALUT VICTOR SUN UN BAIAT DIN TG JIU GORJ ATI UREZ MULT SUCCES SI SPER SA SCAPAM PE 29 DE DOMNUL VAPORAS .ESTI UN FAN AL AUTOTURISMELOR TE ROG FRUMOS SA NU UITI SI DE TAXA AIA TE ROG .TE ASTEPTAM LA TG JIU SUNTEM CU TINE SI TE SUSTINEM SUCCES .

 193. Dan July 29, 2012 at 3:51 am #

  Daca ramineti si vreti sa nu mai fie manipulata populatia in ceea ce priveste drepturile cetatenesti si aici ma refer la “sfaturile” exprimate in mod public de a nu-si exercita dreptul fundamental de a vota, impiedincind astfel consolidarea primei baze democratice dintr-o societate, fara de care s-ar tinde sper anarhie luati aminte de ce am scris mai jos (nu am facut altceva decit sa spun cum vad eu acest referendum) si propuneti un proiect de lege, sau o complectare la cel referitor la cadourile electorale.

  E putin ilar si ca sa fac o analogie, e ca un meci de fotbal in care una din echipe refuza sa intre pe teren, normal pierde cu 3:0 (sa nu cititi impartit aia mai smecheri) dar in cazul de fata nimeni nu poate demonstra care echipa nu a intrat pe teren ptr ca avem doar declarati fara a putea proba faptele, poate pe viitor sa se sesizeze cineva si sa sanctioneze declaratiile, ma gindesc ca si instigarea publica de la sustragerea drepturilor cetatenesti sa fie sanctionata.

 194. blogideologic July 29, 2012 at 2:23 pm #

  @Trestia Cugetatoare
  Mulţumesc pentru cugetările din July 21, 2012 at 12:36 am # . Şi să sperăm,

 195. Dan July 30, 2012 at 12:58 pm #

  Domnule Ponta,
  Nu pot sa inteleg cum ati acceptat pragul de 50%+1, cind la mijloc e o inselatorie. Printre cei asa zisi 18,3 milioane de cetateni cu drept de vot, sint oameni care nu au nimic comun cu Romania, intradevar cetateni romani, iar uni dintre ei nici macar nu stiu romaneste. Personal stiu famili intregi din Israel, USA , Canada care au dobindit cetatenia odata cu bunicul, mama sau tatal lor si care fiiind cetateni romani cu acte in regula au drept de vot, … mai sint multe famili mixte. Personal nu am nimic impotriva faptul ca au vrut sa aiba si cetatenie romana, atita timp cit este legal, dar in ceea ce priveste dreptul de vot lucrurile trebuie sa se schimbe, in sensul ca legea trebuie modificata si anume drept de vot sa aiba cetateni romani care au domiciliul stabil in Romania, adica C.I. eliberata de evidenta populatiei, din care reiese clar unde locuieste.
  Vedeti ce zice Basescu acum, ca ati pierdut 10% de la alegerile locale, dar nici el nu stie ca la alegerile locale, procentul de raportare la vot se refera doar la persoanele care locuiesc in localitatea respectiva adica fara cei care nu au domiciliul stabil in Romania.

 196. Daniel Cristea July 30, 2012 at 1:10 pm #

  Nu sitiu daca cititi aceste mesaje dar vreau sa-mi exprim si eu o parere despre ce sa intamplat in ziua de 29 iulie 2012. Domnule Prim Ministru al Romaniei stiu foarte bine ca nu va curge lapte si miere in urmatorii 2-3 ani insa va rog ca incepand de astazi 30 iulie 2012 dumneavoastra si domnul Crin Antonescu sa fiti cei care reprezinta Romania peste tot ,chiar daca aceasta inseamna fortarea Constitutiei Romaniei, Constitutie care a fost calcata in picioare de Basescu Traian (de ex. a fost si premier , presedinte de partid dar si presedinte al tarii). De asemenea toate legile elaborate de Guvern ar trebui sa nu mai fie trimise la promulcare catre acest individ pentru ca nu mai este presedinte de tara deci nu mai are nici un sens sa fie introdus in aceasta ecuatie care se numeste Romania. Atunci cand indemni oamenii sa nu mearga la vot ,cand tocmai tu garantul Constitutiei acestei tari, nu ai respectl fata de tine insuti , cand iti este frica de cei pe care sustii ca ii reprezinti fie ca te-au votat sau nu atunci nu mai esti reprezentativ pentru tara (vezi 7,2 mil la 5,2 mil).M-am saturat sa aud doar certuri intre Guvern si Presedentie , sa aud doar minciuni, sa aud cum strainii imi hotarasc soarta mea si a copiilor mei cum europarlamentari romani isi bat joc de mine. Din acest moment sunt hotarat sa-mi gasesc servici intr-o alta tara pentru ca nu mai vreau ca familia mea sa mai traiasca in aceasta tara.Sa va mai spun ca nu sunt in nici un partid nu sunt fan al USL dar nici al PD-L insa ma intereseaza in ce tara traiesc si unde imi vor creste copiii. Va rog sa faceti ceva chiar daca asa cum am spus asta inseamna fortarea Constitutiei ,stiu ca nu este normal stiu ca nu este corect insa ceea ce a facut Basescu Traian este oare corect din toate punctele de vedere. A merge cu para la UE este injositor pentru Romania, de aceea prefer sa plec altundeva decat sa ma injosesc in tara la mine.

  Cu respect Daniel Cristea

 197. Daniel. July 30, 2012 at 2:43 pm #

  Domnul pota eu n-am votat pt. ca ma dezgustati atat dumneavoastra cat si domnul basescu. Eu vreau sa vad ce faceti pt. tara sunteti priministru de ceva timp si deocamdata nu ati facut mai nimic, nici dumneavoastra, nici primarii judeteni care apartin usl. Unde sunt locurile de munca care le promiteti, daca ma uit la olguta vasilescu din craiova deocamdata nu a miscat nimic, si nici alti primari usl. Apareti toata ziua pe la tv, dumneavoastra ce faceti pt. tara ? Eu zic sa mai lasati certurile si sa treceti la treaba, vizitati uzine, vizitati autostrazi asa motivati muncitorii aia, ceausescu a lasat un sistem de irigatii, luati si refacetil, nu dati vina pe iliescu, basescu, treceti la treaba. Daca antonescu ar fi facut ceva cat timp a avut functia de presedinte chiar cat de scurta a fost ea, lumea probabil ar fi venit la vot, dar nu voi spuneti doar “basescu a facut aia, udmr aia”,ia spuneti voi ce ati facut acest timp, chiar se merita chestia asta intr-o perioada de criza, aproape ati distrus leul. Mai lasati aparitiile tv, radio, si treceti la treaba, nu deaia vi s-a dat functia, va intereseaza soarta tarii sau nu, daca nu ar fi fost atata certuri probabil economia ar fi revenit cat de cat la normal. Voi usl aveti o groaza de oameni, ce fac ar trebui sa fie pe teren sa vada ia ce nu merge la fabrica asta, de ce se usuca porumbul, de ce se sparge asfaltul asta daca doar s-a pus. Asa ca treceti la treaba iesiti ca fiecare om pe caldura mare si mergeti pe teren, mai lasati fotoliile, piscinele, vreau sa vad sudoare, cum curge pe fiecare roman asa sa curga si pe voi parlamentarii.

  • rusinica July 31, 2012 at 10:23 am #

   subscriu. este o seceta cumplita in tara, oameni buni. hadeti sa facem ceva cu sistemele de irigare pe care ni le-a lasat ceausescu. macar atat.

 198. Ionut July 30, 2012 at 4:51 pm #

  Bravo domnilor.Ati executat ordinele Comisiei Europene si acum,dupa referendum il avem iar pe cap pe Basescu.Sinteti slabi,nu aveti ce cauta la guvernare.Romania are nevoie de un guvern cu coloana vertebrala si fruntea sus in relatia cu Uniunea Europeana.V-am votat pe baza promisiunilor pe care le-ati facut dar daca va stiam asa de lasi nu va mai votam.Aveati atitea optiuni si dovezi constitutionale ca sa le dovediti celor din Uniunea Europeana ca nu au dreptul sa ne impuna acele aberatii dar nu ati avut curajul sa le tineti piept .Acum ati avut ocazia sa aratati ca sinteti pt oameni,mai ales ca aveti in spate populatia tarii.Dar cintind in struna Strainilor v-ati indepartat de popor.V-am votat la locale dar in noiembrie nu va mai votez.M-ati dezamagit cumplit..Si ca mine gindesc multi.

 199. ari July 30, 2012 at 6:45 pm #

  Suntem toti dezgustati de circoteca existenta in mediul politic si in presa. Dezamagiti ca ati permis incalcarea Constitutiei si ati inclinat capul in fata acelui Apus care nu ne- a dat niciodata nimic doar au carat de la noi , ne-au inselat si si-au batut joc, care crede ca suntem mai rau decat o colonie africana. Daca vreti sprijinul nostru in continuare , nu mai acceptati compromisuri cu acest Apus care isi doreste doar bunastarea pe spatele nostru , iar pe noi sa ne vada in postura de robi fara gandire si simtaminte. Incercati sa nu ne luati cat a mai ramas din dreptul si mandria de a fi ce suntem -Romani si nu prostii Europei .Datorita faptului ca ati inclinat capul in fata UE avem un presedinte pe care nu il dorim si de care de fapt ceilalti presedinti europeni se amuza. Am ajuns ciuca bataii.

 200. Mara July 30, 2012 at 7:37 pm #

  Sa va fie rusine tuturor ca ne credeti o masa de dobitoci, care pot fi manipulati oricand si oricum! Sunt suficient de desteapta sa gandesc cu propria minte si suficient de rationala cat sa-mi dau seama ca Romania este … eterna si fascinanta, cu popor cu tot si cu ai sai conducatori! Cat regret ca m-am nascut aici! Sa nu uit: nu-mi fac iluzii ca o sa cititi acest mesaj, pentru ca nu va intereseaza decat PUTEREA! Chestiile astea cu bloguri si dialoguri sociale – niste mascarade, circ pentru oameni simpli!

 201. Ionut July 30, 2012 at 11:03 pm #

  Felicitari pt dovada prezentata de d-l Dan Sova in aceasta seara la Ant 3.Acum este momentul sa actionati.

 202. Ionut July 31, 2012 at 4:30 pm #

  Habar nu am daca cititi aceste postari.Caci nu primim nici un raspuns.Demonstrati-ne ca meritati sa va votam la alegerile generale,altfel votul nostru va merge in alta parte.Nu fiti slugile occidentului numai ca sa ramineti la putere.Ca altfel veti pierde tot sprijinul popular.Astept decizii si mai mult tupeu in fata PDL-ului si Comisiei Europene. Nu va mai faceti pres in fata lor.

 203. Mihaela August 21, 2012 at 8:29 pm #

  Domnule Ponta va rog sa nu va lasati !!! a revenit la Cotroceni conform deciziei curtii de astazi ,sunt suparata dar o sa imi treaca ,sunt alaturi de dvs cu indemnul nu va lasati!!! acest presedinte fara studii superioare, complexat ,rau in momentul in care a s-a luat de dvs .ca ati plagiat habar nu are ce inseamna o facultate ,studii ,etc .eu am doisprezece ani de studii superioare si eu stiu sigur ca nu se poate pune problema plagiatului in cazul dvs. tocmai de aceea trebuie sa plece de la Cotroceni deoarece nu are studii superioare si nu se incadreaza cu fisa postului .cel mai bine pentru el este sa-si dea demisia .VA UREZ SUCCES sa va Dea Dumnezeu putere sa actionati cu calm si intelepciune!!!

 204. orest September 3, 2012 at 10:12 am #

  nici nu conteaza plagiat sau nu, toata societatea noastra , este degradata, incat scapa cine poate

 205. mihail October 1, 2012 at 10:17 pm #

  Guvernul trebuie să explice de ce a semnat ACTA în numele României, fără niciun fel de dezbatere publică! Când vom ajunge la guvernare, mă oblig să suspend aplicarea ACTA, până ce nu va avea loc o dezbatere publică. Socialiştii şi liberalii, în Parlamentul European, au cerut mai multă transparenţă. Singurii care s-au opus acestei rezoluţii au fost eurodeputaţii PDL. Votul va fi în vară, şi vă asigur că nu vom susţine ACTA în forma actuală, fără dezbateri şi fără acord cu societatea civilă. Cei din PDL ar trebui să explice de urgenţă de ce susţin astfel de reglementări fără niciun fel de dialog cu nimeni”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

 206. Cristian October 17, 2013 at 8:36 am #

  Stimate Domnule Ponta, legatura cu poporul este esenta viitorului unui partid. Se pare ca ambitiile dv. depasesc statutul unui conducator deoarece nu tineti cont de vointa localnicilor cand dati aprobari de foraj lui Chevron. Cand erati in opozitie vorbeati despre ce facea PDL-ul si acim vreti sa ii luati locul ? La cultura dv., nu vorbesc de limbile straine cunoscute ca astea nu conteaza prea mult pentru un conducator, ar trebui sa stiti ca marii conducatori ca si marii nostri voievozi, cu care ne laudam, nu au fost prea darnici cu strainii. Dv. politicienii romani excelati in darnicie dar nu de la dv. ci de la ce are si da poporul. Noi vrem locuri de munca ale noastre, cu capital romanesc. Gresesc cumva ?, daca nu ati semnat ca nu mai putem investi pentru noi ? De ce comertul este luat de straini si hoti pe care ii vad zilnic la televizor ca mari evazionisti? De ce profitul marilor magazine nu exista si daca da sa plece dar nu pleaca. Vorba Acad. Giurescu si a D-lui Serbanescu, ca nu mai avem drum de intors nu va alarmeaza ? De ce nu vorbiti si cu ei ? Dar si cu noi poporul ca sa va spunem ce vrem. Vrem locurile noastre ale romanilor nu la straini.Ne rad in nas strainii dar voi nu vedeti si nici nu ne ascultati. De asta nu avem viitor !

 207. ovesea nicolai December 16, 2013 at 2:59 pm #

  USL ar trebui sa reintroduca in legea pensiilor o prevedere existenta in vremea guvernului Nastase potrivit careia pentru fiecare an lucrat de persoanele cu handicap peste stagiile legale pensia creste cu 1% pe an.IN prezent legea pensiilor prevede un spor de 0,5% pentru ficare luna lucrata peste stagiu standard de 35 de ani ,legea ar trebui sa prevada ca in cazul persoanelor cu handicap acest spor se aplica pentru ficare luna de contributie ce depaseste sta giile prevazute de art 58 din legea pensiilor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: