Cine reprezinta Romania in strainatate. O posibila solutie

21 May

Va recomand, mai jos, un articol pe care il consider corect.

“Fiecare “-escu” ce a trecut pe la Cotroceni în ultimii 20 de ani a pus cărămidă pe cărămidă la ceea ce astăzi se consideră un argument irefutabil în gâlceava lui Băsescu cu Andrei Marga & Victor Ponta, şi anume că Legea Supremă îi garantează preşedintelui drepturi depline în materie de politică externă. În fond, totul se rezumă la o ambiguitate constituţională.

Să ne uităm în lege întâi: Articolul 80 din Constituţie: “(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”.

Trecem cu vederea articolul 2, care nu pare să aibă vreo aplicabilitate date fiind realităţile politice, şi ne aplicăm asupra primului articol.

Da, preşedintele REPREZINTĂ România, dar ceea ce Constituţia omite să ne spună, deloc întâmplător, este ce anume înseamnă reprezentarea aceasta. Înseamnă oare că preşedintelepersonifică (este simbolul) sau, mai degrabă, că personalizează (conduce potrivit concepţiei lui şi unui mandat) România peste hotare?

Fiecare preşedinte de până acum a ales cea de-a doua variantă. În realitate, însă, există la fel de multă bază legală aici cât adevăr e într-un comentariu literar. Fiecare cum şi ce vede.

Un alt indiciu pentru arbitrarea meciului pe tema politicii externe vine din aceeaşi Constituţie: Articolul 102 – “(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice”.

Preşedintele, după cum o spun şi Legea 590/2003, şi un alt articol din Constituţie (Articolul 91), poate semna tratate internaţionale în numele României. Nu e deloc puţin lucru, însă trebuie citită litera legii de la cap la coadă, iar la coadă vom vedea că este vorba despre tratatele negociate de Guvern.

Aşadar, pe post de concluzie intermediară, vedem că, dacă ar fi să acordăm puncte în acest meci de box pe tema politicii externe, nu numai că preşedintele nu face KO Guvernul, dar Executivul ar putea câştiga la puncte.

În ceea ce priveşte Consiliul European, căci de aici a pornit toată tevatura din ultimele zile, nu există nicio prevedere, nici de partea României, nici de partea instituţiilor europene privind funcţia care reprezintă ţara la Consiliul European.

Consiliul este un organism unic, dar, în funcţie de subiectele dezbătute, are zece configuraţii, date de miniştrii de resort şi comisarii europeni care participă.

Nu este corect nici argumentul ridicat împotriva lui Băsescu privind faptul că majoritatea membrilor Consiliului de Miniştri (sic!) sunt premieri (de unde şi dăţile în care Băsescu a fost confundat cu primul-ministru al României). Componenţa Consiliului este de aşa natură pentru că majoritatea ţărilor europene sunt republici parlamentare.

România, însă, este o republică semiprezidenţială, în care primul-ministru şi preşedintele au amândoi roluri active.

Cearta din ultimele zile pe marginea OMULUI care merge la Consiliu nu este singulară în viaţa Uniunii Europene. Aceleaşi probleme le-au avut, de exemplu, şi francezii (ca să ne comparăm tot cu semiprezidenţiabili).

Dacă Traian Băsescu a mers la mai toate reuniunile internaţionale de până acum, aceasta nu înseamnă că el deţine monopolul asupra politicii externe. Iar faptul că Andrei Marga când îi recunoaşte, când îi neagă puterile de politică externă preşedintelui nu îi face deloc cinste.

La Chicago, cu Băsescu de faţă, Marga a perpetuat, înaintea românilor care trăiesc Visul American, tradiţia monopolului asupra politicii externe exercitat de preşedinţii români.

Nu întâmplător, la acelaşi eveniment, Traian Băsescu a subliniat că “şeful politicii externe a statului român este şeful statului român”. Când a fost confruntat cu o replică similară, la sfârşitul campaniei electorale din Franţa, Francois Hollande i-a strigat lui Nicolas Sarkozy: “Preşedintele Republicii nu este Republica. Nu confundaţi Franţa cu persoana dumneavoastră”.

Atât preşedintele, cât şi primul-ministru au dreptul şi trebuie să se îngrijească de politica externă a ţării.

România nu are nevoie să îşi spele rufele politice murdare în văzul Uniunii. O soluţie pentru “înfruntarea titanilor” mioritici ar fi ca preşedintele să continue să meargă la evenimentele internaţionale ce ţin de priorităţile strategice, de politica de apărare, de parteneriate internaţionale. Primul-ministru, pe de altă parte, ar putea să se ducă la cele care ţin mai degrabă de chestiunile interne, cum va fi summitul din 28 iunie, unde se discută despre economie şi probleme sociale.

Până la urmă, cheia stă tot în Constituţie, în obligaţia preşedintelui de a media. Iar dacă tot vrea Victor Ponta alineatul 1 din Articolul 80, să binevoiască să îl ia şi pe cel de-al doilea, dacă Traian Băsescu nu-l vrea.”

Sursa: Gandul

Advertisements

112 Responses to “Cine reprezinta Romania in strainatate. O posibila solutie”

 1. Theodora May 21, 2012 at 6:03 pm #

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/05/21/victor-ponta-cere-parlamentului-sa-decida-cine-va-reprezenta-romania-la-consiliul-european-din-28-iunie/

  Oricine merge la Consiliul European trebuie să aiba un mandat sa reprezinte Romania.

  Basescu nu are atributii de politica economica.

  Basescu nu are sprijinul majoritatii parlamentare si nici sprijinul Guvernului.

  • tucurel May 26, 2012 at 8:00 am #

   mesaj pentru elena udrea: :))
   mai doamna ..las-o naiba de politica..fa si tu un copil ( cu cocosel sau cine vrei), fa-ti timp sa te bucuri de banii castigati cu atata truda si sudoare, dute la o apa termala..daca nu in bucuresti, ca na aici a picat afacerea- macar pe la unguri, dute pe la munte- daca nu la Rosia montana, macar la Aspen, dute pe la mare- daca nu la CONSTANTA, macar pe coasta de azur, si uite asa scapam si noi de o capusa ( ca tot e la moda LIME) .
   Multumesc frumos

  • c(l)orina June 7, 2012 at 7:45 pm #

   MI-E SCARBA. Romania e in criza si babele de la guvernare se piaptana. Si-si mai compara si lungimea parului si paietele din cap.
   Asta este principala voastra preocupare? De-aia v-ati “batut”? Stramosii nostri care chiar s-au batut pentru bucata asta de pamant se intorc in mormant.
   Ce MINISTRU AL EDUCATIEI AI GASIT, PONTA? Dupa ce ai dat 2 rateuri – cu marea doamna care n-a fost in stare sa-si scrie singura un CV si cu un plagiator? Cum a ajuns nesimtitul ala mare profesor universitar? I-a fost lene sa schimbe si alineatele.
   L-ai gasit pe ministrul educatiei care s-a gandit sa scoata camerele de la bac. De ce? ca sa treaca toti tziganii si sa umple buzunarele madamei c(l)orina dumitrescu? Aia “innoata” in bani. L-ai gasit pe incompetentul marga sa fie ministru de externe? Cate eseuri despre globalizare si despre politica externa a scris? Il tin minte de cand era ministru al educatiei….a fost un incurca – lume. Am facut la greve impotriva lui de am obosit. Voia sa ne taie tot cand eram studenti. Si tu, ponta, ca un mare recunoscator l-ai pus acum la externe. Ca sa nu mai spunem despre restul grozavilor si membrilor psd. Vad ca ai ciutaci prin toata tara pusi sa imprastie pomeni electorale si sa URLE pe strazi. Maine vor fi si astia ministri? HALAL AGENTI ELECTORALI.
   De fapt, daca ma uit bine la greselile de la postacii de pe blog, vad foarte bine cine vrei sa te voteze.

 2. livia May 21, 2012 at 6:06 pm #

  Domnule primministru cu mult mai importanta este compatibilitatea ,sau incompatibilitatea lui Traian Basescu cu Presedentia Romana.Pe site-ul Partidului Popular european este un anunt care spune ca membrii PPE se intalnesc ,inaintea intrunirii Consiliului european intr-un summit PPE,la acest summirPPE se intrunesc sefii partidelor membre PPE,din partae aRomaniie este citat Basescu Traian ca sef al PDL-,partid membru PPE ,asadar Basescu Traian ESTE membru d e partid, contrar art.84 din Constitutie.Va rugam clarificati cu PPE apartenenta lui Traian Basescu la “partid”, pe cai oficiale.

  • livia June 2, 2012 at 12:16 pm #

   D-le primministru,aveti in acest momnet inca un motiv temeinic de demitere a lui Traian Basescu de la Presedentia Romaniei,pe langa faptul ca este membru PDL ,conf.site-ului
   http://www.epp.eu/pressnew.asp?artid=1859
   Băsescu i-a dat lui Barroso o ciornă ?????cu explicaţii privind absorbţia scăzută a fondurilor europene.Preşedintele Traian Băsescu l-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, căruia i-a înmânat o ciornă cu explicaţiile privind motivele pentru care România are o absorbţie scăzută a fondurilor europene.

   “Domnule preşedinte, revenind la ultimul Consiliu European, discutând sincer, am vrea să facem principalii paşi pentru a obţine încă trei ani, cu privire la execuţia bugetului existent. Este clar că România riscă să nu absoarbă toţi banii alocaţi de UE. Şi aici, avem multe explicaţii. Dacă sunteţi interesat, vă pot explica”, a spus Băsescu, la începutul întrevederii cu Barroso.

   Şeful statului i-a înmânat o foaie, spunând: “Aveţi aici o ciornă (non-paper)”. “Pun ciorna (non-paper) în non-dosarul meu (non-file)”, a glumit Barroso.
   “Să nu puneţi niciodată scrisorile semnate de mine în non-dosare”, a replicat Băsescu.

   Preşedintele Băsescu a declarat, la finalul reuniunii informale a Consiliului European din 23 mai de la Bruxelles, că a propus în acest for european să se analizeze posibilitatea de extindere a perioadei de utilizare a fondurilor europene până în 2016.

   “Pentru a diminua riscul ca România să nu cheltuiască toată suma alocată pe fondurile structurale, am propus Comisiei şi Consiliului să analizăm în perioada următoare posibilitatea extinderii termenului de utilizare a banilor din bugetul 2007-2013 cu trei ani, deci nu până în 2015, ci până în 2016. Astfel am diminua în mod considerabil riscul ca România să nu utilizeze toţi banii şi să ne putem apropia de un procent de 100% al alocaţiei din bugetul 2007-2013”, a spus Băsescu.(sursa jurnalul.ro)

   Ce este aceasta d-le primministru Victor Ponta?Imixtiune in guvernarea Romaniei?Ce treaba are Basescu Traian cu absorbtia de fonduri europene ,DECAT alt jaf savarsit de Udrea Elena ,pupila lui Basescu Traian?Ce inseamna ciorna?O coala de hartie ce iese din Instituia Prezidentiala pe cai neoficiale?

   • SASA June 10, 2012 at 4:08 am #

    Daca esti atat de inteligenta precum te dai, spune-mi un singur lucru. E bine ca intreaga putere sa fie in mainile unui singur partid, in cazul nostru desi sunt trei asociate functioneaza ca si unul ? Iti inspira atat de multa incredere acest USL care au dovedit pe parcursul a atator ani ca au contribuit si ei, ca si ceilalti la distrugerea din temelii a tarii ? Nu crezi ca e mai bine ca una din parti sa fie presedinte cealalta sa aibe executivul pentru a exista un echilibru si a se urmari reciproc ? Eu cred ca da si ca atare nu as vota nici intrun caz pentru suspendarea presedintelui, desi nu am nicio simpatie pentru el, asa cum nu simpatizez nici USL-ul.

  • c(l)orina June 7, 2012 at 7:49 pm #

   LIVIA MAMA……esti si tu o baba care se piaptana. Tu ai vazut cine a fost numit la Romgaz? Intelegi cine o sa-ti taie gazu’ (romanesc) daca nu-l platesti? Da’ cine o sa-ti plateasca pensia si de unde intelegi? Sau crezi ca ponta e atlas care o sa scoata de la ciorap banii? Te doare atat de demiterea lui Base? Sau te doare mai mult de copiii tai (daca ii ai)?

 3. cornelia May 21, 2012 at 6:06 pm #

  Lasati-l sa mearga domnule Prim ministru pe dumnealui ,ca aici e nevoie de dumneavoastra sa rezolvati probleme grele, care au fost lasate de oamenii lui..
  Oricum trebuie sa mearga cu ministru de resort.Spunetile sa nu-i mai permita comporamente indezirabile.Un spate intors cu un zambet ingaduitor pentru cei care se cred “a tot stiutori” se numeste paranoia si se trateaza cu indiferenta.
  Nu mai e mult si poate va mai sfatuiti si cu cei mai batrani in politica.
  Sunt pareri date de noi cei simpli nu trebuie sa le luati in seama.

  • Curiosul May 21, 2012 at 7:43 pm #

   Se citesc aceste comentarii?

   • mihai traian May 25, 2012 at 10:57 am #

    Curiosule,te sfatuiesc sa nu citesti comentariile fiindca in majoritate covarsitoare sunt facute de slugoi USLasi.

   • ZOE, fii barbata ! May 28, 2012 at 7:55 am #

    @mihai traian
    Siiigur ca da !!!!!!!!! Slugoii portocalii sunt pe “bloagele” lui Udrea&Company, de ce nu stati voi în mâlul vostru puturos si veniti aici cu aerele voastre urât mirositoare ?!

   • kosmin May 30, 2012 at 12:14 pm #

    Sa sti ca se citesc , nu doar de “acoliti” si “slugi” .Ce trebuie sa inteleaga Ponta si ai lui , e ca toti romanii sunt cu ochii pe el , daca chiar face ceva pt tara asta e bine si pt el si pt noi , cu toate ca sincer nu cred ca reuseste , clasa politica romaneasca e prea murdara si corupta , dar ii doresc succes daca vrea sa faca ceva pt tara.
    P.S.Nu-mi comentati mesajul pt ca nu urmaresc “topicul”.

 4. livia May 21, 2012 at 6:53 pm #

  Constitutia nu este ambigua ,desi nu este perfecta.Parerea mea
  Ne ajuta foarte mult faptul ca Romania este un stat semi-prezidential,NU prezidential,Basescu nu-i Romania..Ne ajuta deasemeni distrugerea voita ,de catre regimul Traian Basescu, a separarii puterilor in statul roman,astfel incat in ultimii 2 ani Romanai a devenit”prezidetiala”,premierul a trecut pe plan secud, Basescu a caparat si guvernarea ,pardon jaful tarii, direct sau prin interpusi ,Boc-Udrea, principalii lui complici .Aceasta este realitatea actuala ,nonconstitutionala si Basescu tine cu dintii de ticalosia sa nonconstitutionala.de fapt aceasta si este cauza “conflictului”,practic a hartuiriri actualei guvernari si personal a premierului Victor Ponta de catre politia poliitca PDL-ista
  Ceea ce s-a intamplat pana acum in Romnaia, cand Traian Basescu a acaparat toate puterile in stat ,cand s-a autodeclarat atotcunoscator a orice , a facut ca Romania sa fie izolata international, a dus la dezastrul economic-social-politic ,dar in primul rand juridic al tarii.Ce ste de facut ?Simplu.Ceea ce romanii doresc ,demitera,judecarea si condamnarea acestui individ .Romania nu mai poate reveni in randul tarilor civilizate membre ale U.E pana ce adevaratii vinovati ai abominabilei crime de la maternitatea Giulesti nu sunt judecati,PrObe?PROPRIILE DECLAARTII ALE FAPTASILOR,BOC bASESCU si minstrul sanatatii, actele oficiale din dosar si nu in ultimul rand angajarile facute de Boc Emil ale propriilor rude in locul bigetarelor asistente medicale trimise in somaj.

  Consiliul European si Consiliul d e Minsitri,numai Basescu Traian si PDL-ul este prezent peste tot ,ceea ce inseamna ca pluralismul politic a fost, cu rea dorinta, distrus.Daca Uniunea Europeana vrea ca Romania sa ramana unica tara cu criminAlitate si infractionaliatea institutionalizate de Basescu ,atunci nu-i nimic de facut, daca U.E vrea democrAtie in Romania atunci este timpul ca la Curtea de justitie de la Luxembourg sa se judece incalcarea legislatiei internationale in materie de drepturi ale omului de catre BasescuTraian si complici lui.Aveti declaratia lui Basescu din 06.02,.2021,in care acesta recunoaste ca a distrus total nivelul de trai decent in Romania(art.25 DUDO),adaugati aici drepturi distruse ale persoanelor cu handicap, ale pensionarilor,dar in primul arnd ai copiilor, de la beblusi pana la adolescenti.

  • Gheorghe Zamfir May 21, 2012 at 7:37 pm #

   D-le Prim ministru , avind in vedere majoritatea USL din parlament,suspendati-l cit mai repede pe “presedintele jucator,,si organizati referendum in ziua de alegeri parlamentare.In vizita din SUA a dat din nou dovezi de mitocanie in relatia cu D-l ministru Andrei Marga.

   • mihai traian May 25, 2012 at 10:59 am #

    Domnule Gheorghe Zamfir,sa stiti ca Andrei Marga este un om de o finete deosebita.

  • dorian65 May 21, 2012 at 7:40 pm #

   Draga Livia nu vreau sa fiu partinic dar uitate si tu cat a costat o piulita sub,, inteleapta” conducere a unui ministru PSD?Idiotii astia care au venit dupa ,,maretele”impliniri PSD, au continuat nu cu o piulta de 2.000.000ROL ci cu o auto strada de 10.000.000Euro. Barem ala a pus ceva piulite dar astia ce au pus pe autostrada Bucuresti-Brasov?
   In concluzie eu sper ca noii PSD-isti au invatat ceva din trecut si poate de acum vor avea o alta viziune.Sper ca vor aplica sloganul ,,cate putin de la multi decat mult de la putini”.
   Economiei Romanesti ii trebuie de aici incolo vreo 10 ani sa isi revina si nu te astepta sa curga lapte si miere din 2013.
   Neica Ponta s-a jucat cu motiunea aceea de cenzura si daca nu este atent pierde capital electoral si ma astept sa aud iara de,, greaua mostenire”si nu de ceva concret despre viitor .
   Ma astept ca social- liberal -democratii sa gaseasca solutii simple si aplicabile imediat , fiabile in pe termen lung.
   De circ sunt satul!

   • mihai traian May 25, 2012 at 11:05 am #

    Doriane,stai linistit.Circul nu s-a terminat ci dimpotriva se amplifica.

   • livia June 2, 2012 at 12:21 pm #

    Dorian65,iti poti si argumenta cele afirmate,asa cum fac eu si alti vizitatori ai acestui blog?Voi vorbiti despre un PSD ce acum NUMAI ESTE,un PSD pedepsit deja de electorat ,de judecatori.D-ta practici aici o metoda stalinista,nepotii stranepotii,copii raspund pentru faptele parintilor,bunicilor,strabunicilor?Social-democartii de azi,trebuie sa fie constienti ca nu mai pot repeta greselile de pana in 2004.Spune ,cine s-ar lasa compromis ,doar pentru ca are in spate un trecut de care nu este vinovat cu nimic.

  • Inca un asa prim-ministru si se duce dracu tara asta de tot... May 22, 2012 at 1:26 pm #

   Aoleu….voi care scrieti pe acest blog cred ca sunteti toti din alianta USL, ori sunteti prost informati.
   Gafa nr 1 cea mai mare a domnului Ponta a fost in momentul care si-a anuntat intentia de-a merge in afganistan….nu stiu cine dracu il sfatuie pe acest om, dar sigur nu are nici un membru al familiei in zona sus mentionata, altfel, si-ar tine dracului gura….ar face fara sa iasa in fata camerilor de luat vederi si sa trancaneasca ce face la fiecare pas.
   In Romania sunt probleme mult mai grave decat o ambitie policieneasca pe care domnu Ponta o lanseaza acum parlamentului.
   In 22 ani, nu s-a pomenit o mai mare aberatie ca de cand e Basescu presedinte….nu am vazut pe nimeni mai inversunat pentru suspendare, umilire si bataie de joc la presedentia romaniei
   Domnu Ponta sa lase dracu joaca de-a marele “om” si sa faca treaba
   Romania are nevoie de locuri de munca, are nevoie de sanatate, are nevoi foarte mari….el ne i-a pe noi cu cine are dreptu sa mearga in strainatate sa-si reprezinte tara?
   Cand a fost investit MRU …l-am apreciat pe Ponta pentru maturitatea de care a dat dovada….acum ce dracu face?
   Calca din stangu in dreptu?
   Ne-am pricopsit cu el pe cap fara ca noi cetatenii de rand sa ne exprimam vrun vot…macar sa faca treaba ca nici un guvern nu a miscat un deget in aceasta tara sa ne fie noua mai bine.
   Legile sunt pe placul lor…Ponta a venit la putere printr-o motiune de cenzura…..au fost cumva alegerile parlamentare si eu nu stiu?
   NU, n-a fost asa ceva, nu inca….asa ca ponta sa-si tina gura acasa, sa trancaneasca mai putin, sa termine cu afisatu la tv ca nu impresioneaza pe nimeni
   Romanii au nevoie de FAPTE NU DE VORBELE DOMNULUI PONTA
   Pana acum vad un Ponta care zambeste fotogenic in fata camerilor de luat vederi si in unele cazuri face gafe mai mare ca el
   Oare trebuie sa ne mire?
   Are doar 39 ani, si-a obtinut masinuta preferata si anume sefia guvernului si acum ne duce in prastie, asa cum a facut partidul lui inca din anii 90!
   De cat sa-l tot pupati in dos pe ponta…puneti-l la treaba, sa arate fapte, nu vorbe!
   Si sfatuiti-l sa-ti tina gura acasa si sa termine cu actele caritabile ca el nu va da nimic din buzunarul lui, din contra, noi il platim.
   Nu ne plateste el pe noi!
   Tot ce face Ponta in acest moment ….este de imagine….treziti-va la realitate .
   Am ajuns sa nu m-ai deschid nici un post romanesc de stiri…cum il deschid, apare mister Ponta cu te miri cate declaratii la tv.
   Spunetii domnului Ponta sa-si organizeze conferinta de presa cand are ceva de declarat ca ne intoxica precum Ion Iliescu ( in anii 90 ) cu prezenta pe micile ecrane!
   Daca as stii ca Ponta citeste acest blog, sincera sa fiu, as scrie mai multe…dar are catelusii PSD care se ocupa de acest site, asa ca-mi tocesc degetele degeaba
   Trist este ca nu apare nici un lider politic care sa fie discret, si sa nu trancaneasca pentru ca bat la usa alegerile locale si trebuie musai sa iasa USL, sa faca domne treaba ca romanu sa fie multumit cu adevarat.
   Vreau sa vad un singur pensionar sau bugetar care este fericit pentru acei banuti care-i primesc, fara sa fie constienti ca dau statului la loc.
   Oare nu se vede cursul euro-leu?
   Of, of….romanii astia au ramas tot ingusti la minte!

   • MIHAELA May 23, 2012 at 6:10 pm #

    @ Inca un asa prim-ministru…
    Daca te deranjeaza atat de mult cei care comenteaza pe acest blog, “romani ingusti la minte” cum ii cataloghezi tu pe oamenii din tara asta, de ce nu ramai la blogul Elenei Udrea? Daca nu ai fi atat de orbita de ura ai vedea ca Ponta a mai prezentat si fape, nu doar vorbe.
    Si inca ceva: ar fi bine sa mai pui mana pe gramatica limbii romane.

   • mihai traian May 25, 2012 at 11:08 am #

    Domnule inca asa un primministru,ai perfecta dreptate.Nimic de adaugat in plus la comentariul tau.

   • SASA May 30, 2012 at 4:47 pm #

    Vorba lui Bogdan Chireac la un post Tv, ..”memoria colectiva a turmei de romani nu dureaza mai mult de doua ziel.” Au uitat cum au fugit de PSD-ul lui Nastase in bratele lui Basescu. Nu-i nimic, peste 4 ani il vor cauta din nou pe Basescu, satui de Ponta. Turma e usor de manipulat. In ce priveste plecarea la Consiliul Europei, parerea mea este sa se tina seama de urmatoarele:
    1.- Ponta e de o luna doar prim ministru intr-un guvern interimar, si sincera sa fiu tare ma tem ca o sa ne faca de ras, asa cum ne-a mai facut odata cu Antonescu si ala micu, cand si-au pus poalele-n cap , tot la CE .
    2.- depinde de subiectele care se discuta,
    3.- o tara nu poate fi condusa decat printr-o colaborare intre presedinte si primul ministru, indiferent cine ocupa acele functii. Restul, atitudinea razboinica copilareasca a lui Ponta e exclusiv pentru imagine. Ponta prin afirmatiile si atacurile permanente si prelungite la adresa adversarilor politici nu face decat sa fie pe placul unor anumite categorii de oameni, cu un grad de inteligenta redus. PSD are puterea, poate dispune verificari si dispune trimiterea in judecata a tuturor pedelistilor despre care spunea ca au praduit tara asta, gen Udrea, Basescu, Videanu si multi, multi altii. S-o faca, astept sa-i vad la inchisoare. Daca n-o fac inseamna ca ori au mintit, ori sunt parteneri la furaciuni. Astept….desi rezultatul il stiu.

  • Inca un asa prim-ministru si se duce dracu tara asta de tot... May 22, 2012 at 1:33 pm #

   Toata lumea il blameaza pe Basescu, de acord, a fost si este un nemernic.
   Vom scapa curand de el
   Dar mie nu mi s-a raspuns la intrebare….
   Ponta se comporta acum precum era tariceanu acum 3 ani, ce comportament va avea Ponta cand la putere va veni copia fidela a lui Basescu in persoana lui Crin Antonescu?
   Buna intrebare, dar nimeni nu mi-a raspuns, sa am oare o dreptate asa de mare incat nimeni sa nu aibe nimic de spus?
   Si aici nu ma refer la cei care isi pierd ca si mine timpul pe aici
   ma refer strict la domnu Ponta care evident nu a raspuns la nici una din intrebarile mele 🙂
   “Bun” premier, si halal guvernare avem evident aleasa tot de clasa politica
   Apai Domn Ponta, nu uitati ceva….romanu tace, tace…dar si cand va exploda….drumul lui ceausescu va este deschis 😀

  • sorina May 22, 2012 at 2:50 pm #

   Lasand la o parte ,pentru moment problematia externa,reveniti la popor…

   Izvorul Minunilor pentru banii (negri )PDL sunt vamile d-le Ponta !

   Ati demis dvs prefecti subprefecti si secretari de stat ,insa va spunem ca ,umbra lui Mircea (basescu) la Coz…pardon constanta…nu e fabulatie.Atata timp cat nu decapitati sefii din punctele vamale,o suma fabuloasa ,banii negri,va intra asa cum sefii PDL au planuit in conturi si in buzunarele smecherilor cu tupeu.

   Dati dovada de responsabilitate si incisivitate deoarece grupurile de interese sunt asezate pe ciolan ca si cainele pitbul.Nu-l vor lasa usor ,sistemul de capusare e facut sa fie aparat pana la capat.

   Punerea sub cercetare a lui Mircea Basescu ,Blejnar ,nu e o infloritura de imagine ,e ceea ce ar trebui facut ca sa decapitati o hidra si sa dejucati Caracatita dirijata de tipi ca Blejnar…

   Basescu este atat de infipt in acesti bani si asta o demonstreaza ranjetul lui cu care v-a intampinat imediat dupa desemnare…

   Nu uita Darie …!

  • sorina May 22, 2012 at 2:52 pm #

   Continuand cu categoria care NE doare …Dreptatea,mai incolo vine si politica externa…
   Indiferent cat sunt sau no pro feministe,spun si spun raspicat:daca madam Udrea nu face cunostinta cu DNA-ul cat de urgent,Ponta da dovada ca e corupt sau e avut la mana de cineva.Stiind clar ca nu e vorba de circ si paine,si tragerea la raspundere a Presedintelui era o reparatie morala necesara boborului,cum zicea taica Caragiale,insa e o procedura alambicata ,care poate sa mai astepte,dat fiind ca Presedintele poate fi tinut in sah in colivia lui aurita ,inconjurat de turnatori si SPP-isti.Insa nu tot asa sta treaba cu UDREA si cea care a numarat asa bine voturile in Parlament,femei care trebuie sa plateasca public si neintarziat.Nu ai nevoie de o procedura complicata sa le denunti la DNA sau la stiu eu ce organism care se ocupa cu strangerea celor incomozi de bilutze…Si daca Ponta nu o face orgent si implicat personal ,impotriva cel putin celor doua femei ingnobile e asa cum am spus,este un premier proaspat insa curat murdar ,coane Fanica…

   • mihai traian June 3, 2012 at 8:35 am #

    Sorino,stai linistita.Ponta n-o va freda DNA.Nu l-a predat el pe Elan Scwartzenberg,asa ca stai linistita.

 5. dorian65 May 21, 2012 at 7:13 pm #

  Mai, ma tot intreb dupa ce nu o mai fi Basescu ce o sa mai discutam?
  Ma gandesc ca daca iese Crin presedinte vom avea multe de dicutat.

  • mihai traian May 25, 2012 at 11:13 am #

   Doriane,stai linistit:Antonescu nu va iesi presedinte.Presedinte va deveni Nastase.Nu vezi ca acum se actioneaza sa fie achitat in procesele de coruptie pe care le are pe rol.Dupa ce va fi achitat,va putea sa-si depuna candidatur si in mod cert va ajunge presedinte.In tara noastra,mama prostilor ramane mereu gravida.

   • Bucataru Ioana May 26, 2012 at 9:40 am #

    Mihai , stai linistit si tu si celalt pentru ca solutia pentru popor ar fi Nastase ,oricum are creer mai mult decat toti PDL-isti la un loc pentru ca ei au fost pusi pe jefirea bogatiilor tarii, si subminarea ei
    Vanzarea de tara oricum fara pic de mila pentru viitorul tarii , si distrugerea ei cu sau fara ajutor din afara. Cetatenii cinstiti au fost indeparta-ti din fuctii ca sa poata ei fura cat mai mult .Astept de la presedintele Ponta o reparare dreapta in toate domeniile . Mai ales in restituirea bunurilor celor care au fost refugiati din Bulgaria si Basarabia este vorba de mostenitori din Banat ! cu minciuni ca au restituit primariile in natura ? Cui sa faca dovada cu acte .

   • MIHAELA May 26, 2012 at 10:30 pm #

    @ mihai traian
    Esti un monument de prostie daca tu ai inteles ca se incearca achitarea lui Nastase. Retragerea dintr-o cauza civila nu intrerupe automat procesul penal, desteptule!

   • ZOE, fii barbata ! May 28, 2012 at 8:00 am #

    @mihai traian,

    Dar voi, portolachei slinosi când raspundeti pentru toate furaciunile pe care le-ati facut , penalilor ?! Nu auziti zornait de catuse ? Veti cânta voi la formatia THE-BRELE, n-aveti teama !

   • mihai traian May 30, 2012 at 12:54 pm #

    In ceea ce ma priveste,iti spun ca nu sunt PDL-ist si cu atat mai mult USLAS.Sunt pensionar,dar n-am pensia colonelului pensionar protestatar ca are pensia mica,fost adjunct al lui Ilie Ceausescu la scoala securistilor de la Baneasa.Se spune ca ar avea,saracul 16000 de RONi.Eu o am de 16 ori mai mica si nu protestez

  • mihai traian May 31, 2012 at 7:54 am #

   Aferim!!!!

 6. nicool May 21, 2012 at 7:19 pm #

  ai sa te confrunti cu multe asemenea probleme ,pina acum au fost oameni de ai lui si l-au lasat pe el sa decida,iar acum daca cineva ii spune cum e corect nu -i convine dar pune piciorul in prag ,mergeti amindoi,acolo unde e ncesarsingur el nu trebuie lasat a facut atitea invirteli

 7. ZOE May 21, 2012 at 8:33 pm #

  Ne-a facut de rusine pe unde s-a dus Are mare dragoste pentru americani si le face cadou bogatiile tarii. Sa stea acasa si sa invete sa tricoteze Base.

  PS. nu uitati va rog sa modificati in legea pensiilor vechimea pentru femei : de la 35 la 30 ani

  • exact asa este :) May 23, 2012 at 11:34 am #

   Mai Zoe, ai de asteptat, cum naiba vrei tu sa reduca varsta de pensionare cand romania si asa are destui pensionari care trebuie sa-i plateasca luna de luna?
   Imbata-te cu apa rece.
   Economia romaniei este la pamant, nimeni nu ma poate contrazice, doar traim greul pe spinarea noastra….Dar cu asa clasa politica incompetenta, vom ajunge din jos, in mai jos
   Cu toti speram intr-un trai mai bun?
   Dar cine ni-l poate oferi?
   Jocurile politice ?
   Mascarada din parlament si senat la care suntem obligati sa asistam?
   Nu, stimata doamna
   Romania se va ridica in momentul in care toata clasa politica se va aseza la masa tratativelor, vor face programe viabile pe termen lung in care sa fie implicat orice partid vine la guvernare
   Cum asa ceva nu se va intampla si la fiecare 4 ani vom asista la un alt program de guvernare, suntem si vom ramane cosul de gunoi al bagatasilor si al tarilor dezvoltate.

   • MIHAELA May 23, 2012 at 6:15 pm #

    @ exact asa este
    Zoe vorbeste despre vechime in munca (durata de cotizare) nu de varsta de pensionare.
    Sunt cazuri cand o persoana are varsta de pensionare, dar nu are, din diverse motive, indeplinit stagiul de cotizare.

  • mihai traian May 25, 2012 at 11:16 am #

   In actiunea cu reducerea anilor de pensionare pentru femei,cere-i ajutorul colonelului securist in rezerva pe numele lui Dogaru.

   • MIHAELA May 26, 2012 at 10:35 pm #

    @ mihai traian
    Ti-am zis mai sus ca esti un monument de prostie si vad ca nu m-am inselat. Care varsta de pensionare omule? Este vorba de VECHIME IN MUNCA (perioada de cotizare).

 8. ANONIMUS May 21, 2012 at 9:32 pm #

  Domnisoara ziarista este in greseala,Romania nu este republica semi prezidentiala din pricina simplului fapt ca nu este postulat ca atare in Constitutie.In lume USA este republica prezidentiala pentruca presedintele este Seful Guvernului,pe care-l conduce. .Franta este republica semi prezidentiala pentruca in Franta presedintele este seful Prim Ministrului care este desemnat de el.Presedintele poate dizolva guvernul,nu parlamentul .Desi presedintele Romaniei este ales de popor nu este o republica semi prezidentiala.Desi este simbolul Romaniei(vai de noi)el nu poate, de capul el, sa faca absolut nimic.Si se poate demonstra.In afara ca poate prezida Guvernul in anumite situatii si nu poate sili guvernul sa ia vreo masura pe care el este impotriva.Singura prerogativa este ca poate cu asentimentul CSAL-ului sa declare un razboi ca raspuns a unei agresiuni si care dupa un timp rezonabil Parlamentul trebuie sa ratifice luarea acestei masuri. Constituatia a fost scrisa asa ,de frica,ca aparitia vreunui Ceausescu sa poata fi posibila.Din aceasta pricina multe ambiguitati planeaza,in textul legii legilor.Din pacate Dl.Basescu care ar trebui sa fie un pazitor al Constitutiei in text si in sens,prefera s-o violeze de cate ori are chef.In loc sa pastreze echilibru intre partide ,puterile statului,etc,le atata intre ele si profita de partea fostului partid pe care-l conduce.D-sa nu este Seful Statului ci un garant al bunului public.Hai da de!!!!Numai de asta nu se ocupa!Dl Basescu si-a arogat functia de Prim Ministru profitand de faptul ca umilul Boc n-a intraznit sa cracneasca si a inceput sa reprezinte tara uzurpand functia lui.Dl Basescu nu are prerogative administrative si si-le incalca cu nonsalanta.Trebuie ca mandatul pentru plecarea la Consiliului UE,trebuie s-o faca Parlamentul si vreau sa vad ca Dl Basescu sa are curajul sa nu tina seama de Parlament.Asta este cu adevarat uzurpare de functie, inalta tradare si care sa permita inceperea demiterii presedintelui.

 9. Vasile Roaita May 21, 2012 at 10:13 pm #

  Constitutia nu este ambigua; prin textele ei si, mai ales, prin actiunea celor care au ocupat aceasta functie, s-a creat obisnuinta de a trimite presedintele la paradele internationale si de a tine premierul legat de glie…

  A repune in discutie aceasta problema, a deschide acest conflict acum este dificil si, poate, riscant; dar, din cate va cunosc, sau mi-ati permis sa cunosc, ceea ce faceti, ce incercati, nu este o actiune hazardata…

  Astept urmatoarele evenimente din seria care, abia, s-a lansat…

  Mai cred ca nu aveti puterea sa il suspendati pe Basescu dar, problema poate fi tinuta la fezandat pana la investirea viitorului parlament…

  Sper, pana atunci, sa faceti ce trebuie pentru ca rezultatele alegerilor parlamentare sa nu fie, nici un moment, puse la indoiala!

 10. Irina Lia May 21, 2012 at 10:22 pm #

  Domnule presedinte, cred ca tara are nevoie de normalitate si de legi care trebuiesc aplicate. Toate confuziile care pun tara in dilema vin de la faptul ca aceasta batranica numita Constituie trebuie revizuita si modernizata ca sa nu mai lase vreodata la carma Romaniei vreun regim totalitar si “legea” hazardului. La intrebarea dumneavoastra va trebuie sa ne ghidam doar pe bunul-simt caci suntem in vid legislativ. Daca vreti parerea mea, clasa politica trebuie sa dea in sfarsit dovada de bun-simt si sa faca ceea ce trebuie. Sa se aplice macar legile Uniunii Europene si astfel totul va avea un inceput si o ordine fireasca. Succes.

 11. Oriana May 21, 2012 at 10:28 pm #

  Eu ţin să mergeţi dumneavoastră, domnul Ponta. Ultima dată când a fost domn Preşedinte s-a făcut de băcănie. Nu numai că nu-l băga nimeni în seamă dar când îi remarca cineva prezenţa fie îl criticau într-un mod vizibil, fie îl băgau în seamă ca să-l ignore într-un mod nepoliticos în urmatoarele secunde. Nici nu suportau să fie atinşi de Băsescu (fapt care mi s-a părut oribil din partea lor, dar asta e altă poveste)
  Personal nu cred că Preşedintele este în stare să-şi asume o asemenea răspundere şi decât să meargă să ne facă din nou de râs şi să nu rezolve nimic, mai bine merge cineva capabil care mai şi ţine la această ţărişoară.
  Vă rog nu renunţaţi la lupta pentru a reprezenta România la summit!

 12. Iulian Somacescu May 22, 2012 at 12:36 am #

  Stimate Domnule Prim Ministru, pentru a face o altfel de politica decat guvernantii anteriori, trebuie invatata guvernarea exclusiva prin legi noi, mai bune decat cele facute de grupurile profitoare, straine de interesul public.
  Deosebirea intre juristii eminenti si inginerii proiectanti obisnuiti, este data de rigoarea celor din urma cand este vorba de utilizarea termenilor si a formulelor. Fara o rigoare aproape perfecta, podurile, casele, alte constructii [mijloacele de transport terestre, navale si aeriene, sistemele de radio-televiziune, de comunicatii si informatica, internetul, masinile industriale de orice fel], toate proiectate pentru oameni, s-ar narui, nu ar exista sau nu ar functiona. Instrumentele inginerului proiectant sunt miile de legi tehnice numite standarde, fiecare de marimea unei brosuri asemenea legilor mai voluminoase din domeniul dreptului.
  Deosebirea consta in aceea ca toate legile tehnice incep cu capitolul “Definirea termenilor utilizati”, care le atribuie o interpretare unica, fara echivoc.
  In domeniul dreptului si mai ales in Constitutii, am observat ca exista multi termini care enunta principii si desi suscita diverse interpretari, nu sunt complect definiti, expediind sarcina in seama legilor ulterioare, cu ajutorul expresiei “conform procedurii stabilita prin lege”, uneori si aceasta fiind omisa.
  Am convingerea ca si in cazul de fata, problema poate fi usor rezolvata de catre guvern, supunand parlamentului proiectul unei legi care sa defineasca termenii constitutionali, precum: “statul roman”; “societatea romana”; “reprezentarea statului roman de catre Presedinte”; “puterile statului”; “medierea Presedintelui intre puterile statului”; “medierea Presedintelui intre stat si societate”; “programul de guvernare”;”guvernul asigura realizarea politicii externe a tarii” (deci mai mult decat “a statului”, care este doar o componenta importanta a tarii!), prevazuta in programul de guvernare, etc.
  Legea poate reglementa procedurile concrete prin care Presedintele “reprezinta statul roman”, prevazand situatiile tipice unde este nevoie de reprezentarea la nivel de presedinte conform dreptului international, si anume cand se semneaza tratatele negociate de guvern, care angajeaza statul.
  Aceeasi lege poate reglementa componentele politicii externe a tarii prevazute in programul de guvernare, cum ar fi negocierea de tratate angajante, care la semnare, dupa negociere, intra in atributul de reprezentare al Presedintelui, fie nemijlocit , fie prin mandatarea unui diplomat.
  [Numai o lege buna data in interesul public, face deosebirea intre “democratia autentica” si “anarhia legalizata” ]

 13. mihails May 22, 2012 at 2:52 am #

  Lasati va rog pe domnul presedinte Basescu ,aici in tara ce sa faca ! avand in vedere ca incalcarea Constitutiei s-a facut la scara larga si fara precedent ptr interese publice dar nenorocind oamenii acestei tari iar dansul nu vede ,nu aude sau poate ca aude doar sunetul banilor ..o sa fie blestemat de multi oamenii ,poate chiar milioane care au fost distrusi prin genocid ..pacat ca a tradat poporul Roman si la dezamagit .o sa ramana in istorie dar o istorie aparte …

 14. mihails May 22, 2012 at 2:59 am #

  apropo.atributul fundamental al Presedintelui este sa vegheze la respectarea Constitutiei ..oare ? atat de mult a vegheat incat de grija a mototolito , vai de ea si binenteles ajutat cu sarg de un ajutor de mare incredere profesor in drept constitutional mic la stat ,mare la sfat , .pai spuneti dumneavoastra cum sa nu iasa macel in tara ? mare noroc pe tara noastra ca a lor nu este ,doar o locuiesc din pacate …

 15. Dutescu Gheorghe May 22, 2012 at 7:31 am #

  Dle prim-ministru Ponta,
  Va felicit pentru inceputul de autoritate in materie constitutionala , a activitatii guvernamentale si a relatiilor institutionale , cu precadere in relatia cu institutia presedintiala . In ceea ce-l priveste pe acest individ numit Basescu , care intamplator este inca mai este presedinte al Romaniei ???????? , va pot spune urmatoarele:
  – Este autorul nemijlocit al distrugerii economiei Romanesti ,
  – Este autorul nemijlocit al intereselor straine in Romania ,
  – Este autorul nemijlocit al crimelor in adevaratul inteles al cuvantului din Romania ,
  – Este autorul nemijlocit al tentativei de dezintegrare statala a Romaniei ,
  – Este autorul nemijlocit al dezintegrarii multor familii de romani ,
  – Este sustinatorul nemijlocit al infractorilor economici existenti la ora actuala in romania.
  In ceea ce priveste ultima demonstratie de comportament incalificabil al prestetiei sale din America, sincer sa fiu imi este rusine ca Romania este reprezentata de un asemenea individ.
  Impotriva lui ,trebuiesc a fi luate masurile legale ce se impun ; Suspendarea si condamnarea prevazute de sistemul juridic ROMANESC.
  In privinta PDL-istilor, va rugam sa luati masuri urgente de recuperare a banilor furati ( capusati ) de indivizii acestei gasti.
  Practic , nu mai suportam economic privatiunile la care suntem supusi datorita activitatii infractionale a acestei bande organizate in vederea savarsirii de infractiuni numit gasca PDL ( partidul democrat liberal ).. Vrem sa raspunda penal si cvil , fiecare dintre ei , in functie de gravitatea faptelor savarsite , ce se regasesc ca infractiuni in codul penal .
  Am ajuns la limita subzistentei si la limita rabdarii .
  Daca nu se vor lua masuri urgente, ipotriva acestor golani politici ( PDL-istilor ) asteptam oferta organizatiilor de extrema dreapta sa stanga , nici nu mai conteaza doctrina. Important este ca asa nu se mai poate. Nu mai avem rabdare !!!!!!!!!!. Vrem sa avem unde lucra, vrem sa ne putem creste copii in siguranta , vrem liniste in tara , vrem demnitate !!!!!!!!!
  Acum lucrurile nu sunt rezolvate. INceputul este timid !!!!!

  • Bucataru Ioana May 26, 2012 at 9:56 am #

   Dutescu Gheorghe, sunt intr-u totul de partea dv. pentru ca ati pus punctul pe I , de fapt eu si multi alti cetateni cinstiti tot asa vad lucrurile in aceasta tara, care este condusa de un om fara scrupule si un proiect bun nu a avut in favoarea poporului lui .!.Asa ca votati motiunea de cenzura pentu schimbarea raului cat mai repede.
   Doresc ,demnitate si siguranta zilei de maine in tara asta ,unde parintii nostrii si bunicii, s-au jertifit pentu ca noi sa traim mai bine !

 16. Bibliotecaru May 22, 2012 at 9:01 am #

  @ Victor Ponta

  Ştiţi de ce sunt ambiguităţi? Pentru că parlamentarii au cu totul alte preocupări decât DEZBATEREA normativelor. Dacă ar exista o dezbatere reală, cuvânt cu cuvânt, a legilor, şi anume peste tot unde sunt ambiguităţi, atunci cu siguranţă că lucrurile ar fi clarificate înainte de actul promulgării.

  Pe de altă parte aţi făcut singurul lucru logic, aţi trimis spre interpretare oficială (obligatorie) textul la Parlament. În urma exprimării Parlamentului, interpretarea oficială va avea aceiaşi putere ca şi normativul şi nimeni nu va mai putea interpreta altfel legea până ce ea nu va fi modificată.

 17. ioan daian May 22, 2012 at 10:57 am #

  Buna ziua,
  suntem in 22 mai 2012 si din luna octombrie nu am primit nicio bursa de doctorat , desi in contractele semnate este specificat acest lucru,

  Ioan Daian, ULBS drd
  pacat de noi tinerii

 18. robi May 22, 2012 at 11:26 am #

  D-le Ponta ce opinie aveti in legatura cu exploatarea gazelor de sist?

  • Ioana Bucataru May 28, 2012 at 11:24 am #

   D-le Victor Ponta ce opinie aveti in legatura cu exploatarea gazelor de sist ? pentru ca ma intereseaza eu avad terenuri mici dar ,de interes pentru alti intru-cat nu a-mi explic indarjirea primariilor din com. Biled si Periam de a-ma inpiedeca de a,a-vea o idee pentru o adesvolta ca (livada de nuci, sau solarii de zmeura ,mur sau legume si tomate pentru familia mea si surplusul as fii dorit sa ies pe piata cu ele ) repet terenul este mostenire de la .bunicii si parintii mei , care au fost refugia-ti din Basarabia si apoi din Bulgaria in 1946

 19. Lucian May 22, 2012 at 11:37 am #

  Presedintele Romaniei ar trebui sa fie un nume si o semnatura prin care Romania isi asuma un document/tratat international, precum si gazda de protocol a altor sefi de stat.
  Nu ne intereseaza in ce fel se numeste tipul acesta de presedentie si de cine este ales presedintele.
  Romania trebuie sa aiba un singur conducator, care sa se supuna Parlamentului. Nu doi, fara impartire atributii sau procente/imprejurari.
  Desi este offtopic ceea ce am sa adaug, cred ca o situatie similara, cu grave consecinte in ceea ce priveste operativitatea si eficienta, se ragseste in structura bicamerala a Parlamentului. Ceea ce fac 500 de oameni in 2 camere, pota face aceiasi 500 intr-o singura camera, scurtand insa la jumatate timpul necesar adoptarii unei legi.

  Revenind la tipul de Presedinte, trebuie sa ne hotaram daca vrem modelul american sau modelul german. Niciodata intre.

  • Lucian May 22, 2012 at 11:56 am #

   Pentru ca a venit vorba, cand veti avea majoritatea confortabila in Parlament, domnule Ponta, in calitatea dumneavoastra de Presedinte PSD si copresedinte USL, ati putea initia un referendum privitor la tipul de Presedinte pe care romanii si-l doresc (fie Presedinte-simbol, fie Presedinte sef al guvernului, excluzand astfel functia de Prim-Ministru).

 20. Victor May 22, 2012 at 1:17 pm #

  D le Poanta mai bine te ai apuca in sfirsit de lucru aici in Romania ca decind ai fost numit premier in afara de a apare zilnic de zeci de ori la tv. si de a forma guvernul cel preacinstit si preacurat nimic nu ai facut. Am gresit , da ai mai cheltuit pe o vizita pina in Afganistan in scop electoral. Oricit te ai fuduli , aroganta ta mindria de sine nu te prezinta ca pe o persoana capabila. Sint apolitic din Oradea .

  • Lucian May 23, 2012 at 4:01 pm #

   Ce ar fi, din respect fata de titularul blogului, dar si fata de ceilalti cititori si comentatori, sa respectati tema subiectului atunci cand comentati?
   E chestie de respect si bun simt, ambele “apolitice”.

   • mihai traian June 3, 2012 at 8:27 am #

    Luciene,chiar esti convins ca,dupa limbajul domnului Ponta,acesta chiar respectul pe care il soliciti din partea unor comentatori?Jignirile aduse domnului Ponta la adresa presedintelui chiar daca nu te revolta,nici nu te deranjeaza?Pe mine si nu numai ma deranjeaza foarte tare,ceea ce ma determina sa nu am prea mare respect si consideratie pentru dumnealui.Cred ca am si eu dreptul la o opinie cum o ai si dta.

  • MIHAELA May 23, 2012 at 6:20 pm #

   @ Victor
   Esti apolitic pe dracu’!. Intoarce-te la blogurile tale basiste si nu mai imputi aerul pe aici.

   • Andreea May 23, 2012 at 10:48 pm #

    Stimata domna, va recomand sa criticati cand aveti cunostinte despre persoanele care scriu pe acest blog, da?
    Nu aveti nici un drept sa criticati pe cineva dupa cum scrie, sau se exprima, nu stiti cine se afla in fata acestui monitor .
    Toti care intram aici suntem oameni normal, daca eram politicieni sau bogatasi, nu ne exprimam nemultumirile pe un blog unde suntem cenzurati sau cineva ca dumneavoastra, are tupeu de-a critica.
    A gresi este omeneste, a avea probleme cu vederea si este o problema medicala.
    Daca dumneavoastra sunteti mutumita de traiul pe care-l duceti, ma bucur pentru
    Nimeni nu va dreptu sa criticati, fie prin greseli s-au opinii, ne spunem nemultumirile fata de oamenii care sunt platiti din banii nostri sa ne reprezinte, sa faca o legislatie pentru noi, nu pentru ei.
    Sa asigure un trai decent tuturor romanilor, nu sa numeasca oameni in functii cheie care sa le serveasca lor interesele!

  • mihai traian June 3, 2012 at 8:22 am #

   Aferim

 21. Inca un asa prim-ministru si se duce dracu tara asta de tot... May 22, 2012 at 1:45 pm #

  ARTICOLUL 80

  Rolul Presedintelui

  (1) Presedintele României reprezinta statul român si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.

  (2) Presedintele României vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. În acest scop, Presedintele exercita functia de mediere între puterile statului, precum si între stat si societate.

  ARTICOLUL 91

  Atributii în domeniul politicii externe

  (1) Presedintele încheie tratate internationale în numele României, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se încheie, se aproba sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege.

  (2) Presedintele, la propunerea Guvernului, acrediteaza si recheama reprezentantii diplomatici ai României si aproba înfiintarea, desfiintarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

  (3) Reprezentantii diplomatici ai altor state sunt acreditati pe lânga Presedintele României.

  (1) Presedintele României este comandantul fortelor armate si îndeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

  (2) El poate declara, cu aprobarea prealabila a Parlamentului, mobilizarea partiala sau totala a fortelor armate. Numai în cazuri exceptionale, hotarârea Presedintelui se supune ulterior aprobarii Parlamentului, în cel mult 5 zile de la adoptare.

  (3) În caz de agresiune armata îndreptata împotriva tarii, Presedintele României ia masuri pentru respingerea agresiunii si le aduce neîntârziat la cunostinta Parlamentului, printr-un mesaj. Daca Parlamentul nu se afla în sesiune, el se convoaca de drept în 24 de ore de la declansarea agresiunii.

  (4) În caz de mobilizare sau de razboi Parlamentul îsi continua activitatea pe toata durata acestor stari, iar daca nu se afla în sesiune, se convoaca de drept în 24 de ore de la declararea lor.

  In cazu in care domnu Ponta nu cunoaste aceste capitole din constitutia Romaniei, le las aici 😀
  Nu fiti suparat domnule Ponta, aveti jucarica preferata in mana si anume guvernul romaniei….ocupati-va de el, nu de imaginea externa….de aia se ocupa presedintele romaniei indiferent care este acela si ministrul de externe cu avizul presedintelui……dumneavoastra dovediti ca va meritati actualele facilitati si banii pe care-i luati din banii nostri!

  • Lucian May 23, 2012 at 4:08 pm #

   Mai bine ati citi si postarea de astazi, stimate domn.
   In art. 91, punctul a, citat mai sus, se spune clar:
   “Presedintele încheie tratate internationale în numele României, negociate de Guvern”
   Vorbim prin urmare de incheierea unor tratate NEGOCIATE de catre Guvern, adica nu de catre Presedinte.
   Cu alte cuvinte, sa lasam Guvernul sa negocieze la CE problemele externe, ca sa aiba Presedintele ce semna, ok?

   • ZOE, fii barbata ! May 23, 2012 at 6:18 pm #

    @Lucian,

    Draga Lucian, nu-ti consuma inutil energia dând explicatii unui portocaliu. Ar însemna sa strigi în desert, ei sunt doar niste roboti stricati !

  • ZOE, fii barbata ! May 23, 2012 at 6:15 pm #

   Ia uite, un alt PDLacheu care se zgârâie pe ochi, ca li s-a luat “punguta cu doi bani” !
   Adica Ponta ia din “banii vostri”, pe care voi i-ati luat de la noi, nu ?!

   P.S. de obicei se indica sursa, de unde ai copiat, ca articol 80 poate sa fie si pentru trimiterea câinilor la ecarisaj, iar d’astia avem destui si cu doua picioare !

   • MIHAELA May 23, 2012 at 10:29 pm #

    @ ZOE, fii barbata!
    Cand PDL-ul ne baga mana in buzunar, nu se mai tanguia pentru “banii nostri”,
    Acum le-a intarcat balaia si i-a apucat grija de “banii nostri”.

   • Andreea May 23, 2012 at 10:56 pm #

    Nu vreau sa va raspund cum meritati, am sa va spun doar atat; amintiti-va declaratiile domnului Taricieanu dupa guvernarea Nastase si a PSD.
    Amintiti-va comentariile lui Boc dupa guvernarea lui Tariceanu, oare nu vi se pare cunoscut tiparu criticilor ?
    Poate cel care comenteaza nu face parte din nici un partid si isi exprima doar o parere personala, sa doara cumva adevarul, s-au ne place sa traim doar in bezna si sa vedem doar ce ne convine?

   • Inca un asa prim-ministru si se duce dracu tara asta de tot... May 23, 2012 at 11:20 pm #

    Special pentru dumneavoastra stimata doamna postez si sursa 🙂
    poftiti!
    http://www.rogoveanu.ro/constitutia/const.htm
    Am dreptul sa-mi spun parerea personala, doar contribui la bugetul statului prin taxe si impozite.
    Domnu Ponta trebuie sa fie mai discret
    Chiar este obositor sa-l vad zilnic la tv
    Pentru functia care o are, poate sa organizeze conferinta de presa, nu sa apara zilnic la tv.
    O vrea sa dea bine pe sticla, dar nu da, nu, cel putin in ochii mei.
    Eu vreau doar fapte, nu vorbe
    Daca ma veti lua cu cei 8% si banii returnati pensionarilor….este o placa stricata….cresterea euro, nu ma incalzeste cu nimic
    Nici macar nu-mi acopera cheltuielile 🙂

   • ZOE, fii barbata ! May 25, 2012 at 8:09 am #

    @Inca un…,

    Ce bine ar fi daca ne-ai “onora” macar cu un nick, asta asa din politete !
    Sigur, ai dreptul sa-ti exprimi parerea oricare ar fi ea, doar suntem o tara “libera”( sau nu suntem ?!). Dar acelasi drept îl avem si noi sa te combatem.
    Daca “obosesti” sa-l vezi zilnic pe Ponta, afla ca s-a inventat telecomanda si cu o singura miscare poti sa treci pe B1Tv, “Realitatea”, TvR si chiar OTV sau oriunde în alta parte si sa vezi pe cine vrei tu.
    Cresterea euroiului, ar fi venit oricum deci nu va mai agatati de asta, ca n-are rost ! Un
    lucru e sigur, portocaliul-verde tomberon a ajuns la apus, obisnuiti-va cu situatia si dati dovada de putina demnitate !

   • MIHAELA May 26, 2012 at 10:47 pm #

    @ ZOE, fii barbata!
    Demnitate la portocalii (verzi, albastri)?
    Doar nu suntem intr-un film SF!

 22. elena May 22, 2012 at 5:41 pm #

  nu trebuie lasat Basescu sa-si faca de cap acum ca stim cine se ocupa de Romania.Acolo este tratata economia, am inteles eu. Ca sa ne mai faca de ras nu mai e necesar.A fost suficient.

 23. Theodora May 22, 2012 at 6:00 pm #

  Cetatenii Romaniei trebuie sa afle cine este cu adevarat “luptatoarea anticoruptie” Monica Macovei:
  “Monica Macovei a încălcat, în mod repetat şi cu bună ştiinţă, Constituţia României”
  “Monica Macovei a încălcat independenţa judecătorilor şi procurorilor.”
  “Monica Macovei a a adus grave prejudicii credibilităţii sistemului juridic în ochii opiniei publice”
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/05/22/cine-este-luptatoarea-anticoruptie-monica-macovei/

 24. dezamagiti May 22, 2012 at 8:56 pm #

  Domnule prim ministru, eu si fratele meu va rugam sa nu promovati aberatia cu privire la impozitarea in avans a tranzactiilor bursiere!! Ca urmare a acestor modificari ar aparea niste situatii ILEGALE, in care statul sa ne ia impozit pe ceva ce nu am castigat inca. Evident ca suntem de acord sa platim impozite pe castigurile realizate pe bursa, dar doar DUPA ce aceste castiguri au aparut. De unde sa prezicem noi cat vom castiga intr-un an??? Bursa romaneasca esti si asa vai de mama ei, daca apare si aceasta prevedere legala ii putem canta vesnica pomenire. Eu si fratele meu suntem hotarati sa ne retragem investitia si sa mergem cu banii intr-o tara care nu are asemenea sisteme de impozitare aberante. Si nu sunt bani putini, valoarea lor in euro depaseste 300.000 de euro. Sunt din ce in ce mai putini investitori in BVB, iar firmele romanesti prezente pe bursa vor claca daca nimeni nu va mai fi interesat de actiunile lor. Speram sa va dea Dumnezeu gandul cel bun si sa retrageti proiectul de lege. In caz contrar, eu, fratele meu si familiile noastre ne vorm retrage inclusiv voturile pe care le-am fi dat USL-ului pana sa apara acest anunt.
  Va atasam si o analiza a unor persoane specializate http://economictimes.ro/guvernul-pregateste-lovitura-care-va-omori-piata-de-capital-impozitul-de-16-pe-fiecare-tranzactie-profitabila-platit-anticipat/

 25. OLTEANCA May 22, 2012 at 9:36 pm #

  Ar vrea PONTA sa mearga el peste tot,presedintele a fost ales ,Ponta a ajuns premier cumparand voturile parlamentarilor SI ACUM SE IMPAUNEAZA.
  STIE EL CA PARTIDUL LUI A SCHIMBAT TOTI DIRECTORII DE SCOLI din orasele Cporabia si Caracal din judetul Olt si au fost pusi doar psd-isti ca sa castige candidatii lor alegerile?iar el si ai lui spun ca nu schimba nimic in teritoriu,niste mincinosi fascisti!

  • Lucian May 23, 2012 at 4:03 pm #

   Si actualul presedinte cum a obtinut noul mandat? Ipocrizia asta ne ucide, dragi romani!

  • ZOE, fii barbata ! May 23, 2012 at 6:20 pm #

   Ha ha ha !E o mica, mare diferenta, basescu a fost ales de prosti, Ponta este ales de destepti !

   • Andreea May 23, 2012 at 11:05 pm #

    Care destepti, cei care sunt in parlament si senat de peste 20 ani si au contribuit la distrugerea industriei, agriculturii si tot ce era productiv in romania?
    Politicienii care pozeaza in independenti dar trag sforile politice?
    Da, aia da oameni “destepti” ghionul notru ca le oferim pe tava un trai indestulat.

    Ei s-au ales prin motiune de cenzura
    Nu am ales noi.

   • ZOE, fii barbata ! May 25, 2012 at 8:23 am #

    @Andreea,

    Daaa, pai poporul manânca prin reprezentantii lui, hahaha !

  • MIHAELA May 23, 2012 at 6:45 pm #

   @ OLTEANCA
   Daca taceai, filozoafa ramaneai, olteanco.
   Basescu a fost ales?! Basescu a furat, desteapto!!!
   Daca nu ai memoria prea scurta, poate iti aduci aminte ca IN TARA Basescu nu a avut majoritatea, furturile de voturi din strainatate l-au facut presedinte!

 26. geea May 22, 2012 at 9:46 pm #

  esti fals , domnule !!!

 27. anonim May 23, 2012 at 12:39 pm #

  Cit costa prezenta armatei romane in Afganistan ?

  • ZOE, fii barbata ! May 23, 2012 at 6:22 pm #

   Întreaba-l pe presedintele tau, ca el a facut cartile !

   • Cornel May 23, 2012 at 11:11 pm #

    Dumneavoastra aveti alt presedinte?
    Din ce stiu, romania are doar un presedinte de stat, 1 camera deputatilor, 1 senat si evident toate partidele politice au 1 presedinte 🙂

   • ZOE, fii barbata ! May 25, 2012 at 8:14 am #

    @Draga Cornel,

    Nu da în clocot, nu l-am votat, nu e al meu !

  • Andreea May 23, 2012 at 11:09 pm #

   Nu cred ca mai mult decat costurile palatului parlamentului, victoria, cotroceni si toata clasa politica la un loc 😀
   Ah ce rea sunt….ma vot critica curind doamne Zoe si Mihaela…dar le primesc cu placere…aici este o pierdere de timp…oricum nu ne i-a nimeni in seama 🙂
   Le admir pe doamne, sunt sustinatoare infocate, din ce-am citit pe aici 😀

   • ZOE, fii barbata ! May 25, 2012 at 8:20 am #

    @Andreea draga,
    nu suntem asa rele cum crezi tu. Eu îl sustin pe Ponta de mult, nu de azi de ieri, am multa încredere în caracterul lui, este un om drept si cu mult suflet si daca n-o sa reuseasca tot ce si-a propus, te asigur ca nu va fi din vina lui.
    Te sarut !

 28. Iulian Somacescu May 25, 2012 at 7:16 am #

  Stimate Prim Ministru Victor Ponta,
  Referitor la persoanele care participa la actiunile de politica externa:

  1. Constitutia Romaniei dispune la art.91(1) ca la toate fazele de negociere ale actiunilor externe, fara exceptie (discutii preliminare, grupuri de lucru, sedinte informale, sedinte decizionale, redactare documente pana la varianta finala acceptata de parti), participa numai guverul Romaniei, nu presedintele.
  Apare evident ca la toate actiunile de politica externa care nu se finalizeaza prin semnare de tratate, presedintele nu poate participa in locul guvernului stabilit prin Constitutie pentru asemenea actiuni.

  2. Aceeasi Constitutie dispune prin prevederea generica de la art.80(1), concretizata riguros in acelasi art.91(1), ca la faza finala de incheiere prin semnare, a tratatelor internationale, participa doar resedintele, nu guvernul (respectiv premierul).
  Apare evident ca la actiunile de politica externa care se finalizeaza prin semnare de tratate negociate de guvern, Constitutia Romaniei, (diferita de toate celelalte constitutii, cum se demonstreaza in analiza institutului Sincai), prevede participarea “seriala”/succesiva, pe acelasi “scaun unic rezervat Romaniei”, atat a guvernului in toata perioada premergatoare semnarii, cat si a presedintelui in faza de semnare a
  formei finale a tratatelor.
  Trebuie precizat insa ca potrivit art.2.1(a). din Conventia de la Viena privind Dreptul Tratatelor: „Prin expresia tratat se întelege un acord international incheiat in scris intre state si guvernat de dreptul international, fie ca este consemnat intr-un instrument unic, fie în doua sau mai multe instrumente conexe si oricare ar fi denumirea lui particulara” (tratat, conventie, declaratie, ,directiva, document, act final, etc.).

  Referitor mandatele guvernului si a presedintelui:

  Spre deosebire de mandatele parlamentarilor, care fiind legislative, sunt neimperative, cele doua mandate discutate aici, fiind executive, ele sunt si imperative.
  Potrivit art.91(1) din Constitutie, mandatul presedintelui pentru incheierea prin semnare, a tratatelor negociate de guvern, il reprezinta chiar forma finala a acelor tratate inaintea semnarii lor.
  Potrivit art.102 din Constitutie, mandatul guvernului pentru negocieri in actiunile de politica externa, il reprezinta “programul de guvernare aprobat de parlament”,
  Pentru respectarea intocmai a acestei dispozitii constitutionale, noua lege ar trebui sa prevada realizarea urmatoarelor doua proceduri preliminare:
  a)- Obligarea primului ministru desemnat ca in capitolul “Actiuni pentru realizarea politicii externe a tarii” inscrise in programele de guvernare supuse aprobarii parlamentului, sa fie incluse toate actiunile planificate de organismele internationale la care Romnia este parte, deja cunoscute, cu initiative concrete, innovative, si chiar cu propuneri de actiuni noi, avantajoase romanilor, din partea noului guvern, in locul obisnuitelor lozinci politice placute auzului dar lipsite de concretete.
  b)- Obtinerea, pe parcurs, a aprobarii parlamentului, in regim de urgenta maxima, pentru orice actiune de negociere in politica externa, neinclusa initial in programul de guvernare.
  Aceleasi doua proceduri ar trebui cuprinse in noua lege si pentru actiunile de politica interna, ale guvernului, obligatorii potrivit art.102 din Constitutia incalcata flagrant de catre guvernele precedente.
  Toate dispozitiile constitutionale specificate aici sunt scrise intr-o gramatica romaneasca perfecta, fara nici-o posibilitate de interpretare alternativa, exceptand cazurile de regretabila incultura sau de reacredinta din partea profitorilor dezordinii existente.
  (Mai bine o ordine a legii imperfecte decat o dezordine perfecta!)

 29. Fragmentarium Politic May 25, 2012 at 1:05 pm #

  Reprezentarea Romaniei: De la presedintele jucator la presedintele legatar

  Cu un remarcabil simt al umorului, fostul premier Adrian Nastase spunea, pe blogul personal, in toiul controversei referitoare la cine este sau ar trebui sa fie seful politicii externe, ca daca ar fi intr-o biserica, presedintele Basescu ar vrea sa tina el predica, in locul preotului, numai pentru a arata ca el este sef peste toti si peste toate! Remarca nastasiana mi-a amintit de cea a lui Hollande despre Sarkozy, din campania franceza pentru alegerile prezidentiale, in care socialistul ii reprosa neoliberalistului ca vrea sa fie „presedintele a orice, seful a toate si, la sfarsit, responsabil pentru nimic”.
  Dupa cum stim, viata politica a celui care a fost pana nu demult presedinte-jucator al Frantei s-a terminat fara glorie, iar acum vedem cum ceilalti mohicani ai dreptei neoliberaliste europene dau semne a se duce, unul cate unul, context in care nici politichia lui Basescu nu pare a se simti prea bine. Pe speta romaneasca, spre deosebire de cele europene, nu mi se pare insa a fi in regula ca un sef de stat sa fie tras in jos de falimentul unei doctrine politice ori erorile unui partid sau guvern.
  In ultimii opt ani, de cand Basescu isi face veacul la Cotroceni, institutia prezidentiala pare sa fi suferit un proces progresiv de alienare, prin distantarea de nevoile si aspiratiile sociale si de interesul national. In mod practic, romanii nu mai au in frunte un legatar, in raporturile lor cu lumea, un om de stat respectat, cu autoritate morala nationala, un simbol neatins de patimile si, nu in ultimul rand, mizeriile luptelor politice. Da, liderul social-democrat are dreptate cand afirma ca presedintele ar trebui sa fie precum monarhul, care domneste dar nu guverneaza.
  Celor care se vor grabi sa observe diferentele de statut dintre cele doua tipuri de sefi de stat, in care unul e pe mandat, iar celalalt, pe viata, le voi raspunde ca au dreptate, dar mai importanta decat deosebirea ar trebui sa fie preocuparea de a apropia reprezentarea prezidentiala de cea monarhica, in care ultima, ca echidistanta si neimplicare in actul guvernarii, este intotdeauna, dar absolut intotdeauna, unica supravietuitoare in orice criza politica. Aceasta trimitere nu inseamna in niciun fel o pledoarie pentru o forma de guvernamant care subzista datorita inertiei traditiei, in raport cu care virtutile democratice ale republicii sunt inegalabile (nu intamplator parintii fondatori ai Americii au optat pentru republica).
  Sa privim cu atentie la regina Marii Britanii, in care guvernele Majestatii Sale s-au perindat sau cazut unul cate unul, dar regina a ramas mereu in picioare, ori la imparatul Japoniei care si in cea mai neagra pagina de istorie nationala a ramas intangibil. Sa nu uitam ca daca regele Mihai I ar fi fost seful guvernului si/sau al politicii externe, ar fi sfarsit precum cei doi Antonesti la Jilava, iar daca Ceausestii nu ar fi fost capo di tutti capo, nu li s-ar fi decontat, la Targoviste, lista greselilor de guvernare, la fel de dramatic, ca si in primul caz…
  Desigur, pastrand proportiile si revenind in zilele noastre, ale democratiei si statului de drept, ar fi foarte important sa constientizam, desi e mai greu, dupa deceniile de dictatura, ceea ce amplifica si mai mult rolul educatiei si autoeducatiei in eliberarea de stereotipurile nefaste, sa constientizam, repet, necesitatea primordiala a existentei unui “punct fix”, de stabilitate, neafectat de vanzolelile partidelor si crizele politice, de care sa ne “agatam”, in caz de turbulente, si de unde sa repornim inaltarea, asa cum chiar si Sisif o facea, pornind de pe o baza fixa… Iar acest aliniament de stabilitate ar trebui sa fie, trebuie sa acceptam si sa ne remodelam gandirea in acest sens, nimeni altul decat Presedintele, ca legatar electoral si constitutional al Romaniei.
  In persoana Presedintelui ar trebui sa se reuneasca toate acele principii care sa asigure perenitatea statalitatii si natiunii romane, iar institutia prezidentiala sa fie deopotriva sambure germinativ si chivot al valorilor de neam si tara. Acest legat de reprezentare se bucura deja de cea mai mare cota de reprezentativitate electorala, comparativ cu orice alta entitate eligibila, care va trebui insa sa capete si o consacrare constitutionala pe masura si fara echivoc.
  Ideea ca Presedintele nu guverneaza, ci mediaza a inceput sa capete o tot mai mare sustinere politica, in ultimul timp (si nu ma indoiesc ca civic si electoral lucrurile ar sta altfel), dar as face observatia ca nici macar medierea nu ar trebui sa fie un apanaj prezidential, cel putin pentru a nu substitui Curtea Constitutionala (care isi are rolul ei foarte bine definit in arhitecrura statala), ci medierea de catre seful statului ar trebui sa fie una de ultima instanta (de pilda, istoria a consemnat un singur caz de interventie a imparatului Japoniei in treburile guvernului, in problema capitularii din cel de-al doilea razboi mondial).
  Deosebirea esentiala dintre un om de stat si un om politic rezida, in cazul primului, in non-apartenenta politica si neatasamentul de niciun partid si niciun guvern. Din aceasta perspectiva, coabitarea sau non-coabitarea dintre presedinte si premier este o falsa tema de discutie, pentru ca cele doua ramuri ale puterii executive nu sunt concurente (si cu atat mai putin interschimbabile). Pe cale de consecinta, in probleme de reprezentare a statului (care este altceva decat cea a reprezentarii guvernamentale) nu exista actionariat. Presedintele, ca sef al statului, titular al unui dublu legat, electoral si constitutional, va fi unicul proprietar al dreptului de reprezentare a tuturor romanilor si a Romaniei.

 30. Iulian Somacescu May 29, 2012 at 6:32 am #

  Capcanele Domnului Presedinte Basescu (II)
  A doua capcana constitutionala pentru guvernul Ponta, dupa cea de anulare a rezultatului alegerilor organizate pe vechea sau noua lege, pentru incalcarea Constitutiei, respectiv a vointei poporului exprimata prin referendum, o prezinta interpretarea dispozitiilor art.103(1) din Constitutie: “Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament”.
  Este cunoscut precedentul cu desemnarea primului ministru in cazul Iohanis, unde presedintele Basescu a argumentat ca in Constitutie scrie negru pe alb „consultarea partidului”, iar domnia sa are obligatia constitutionala stricta sa respecte litera ei.
  Este cert ca nici-un partid nu va obtine peste 50% din mandatele puse in competitia electorala din toamna, chiar daca USL va obtine singura peste doua treimi din mandate, avand in vedere impartirea la doi a candidaturilor pe partidele componente.
  Interpretarea art.103 de catre Presedintele Basescu ar fi corecta daca se ignora cealalta interpretare in acord cu tratatul international privind drepturile civile si politice fundamentale unde „fiecare persoana are dreptul sa-si infiinteze propriul partid sau organizatie politica” in vederea participarii la alegeri libere si corecte.
  Este evident ca tratatele internationale pe drepturile omului, care au prioritate in raport cu dreptul intern, obliga la interpretarea cuvantului „partid” din art.8 si art 103, ale Constitutiei, sub forma corecta de „partid sau organizatie politica”, asa cum a fost interpretata deja participarea UDMR la alegerile parlamentare, atunci cand a fost contestata de catre PUNR la vremea respectiva si de catre Romania Mare ulterior.
  Solutia de evitare a acestei capcane prezidentiale (in ideia ca noul mod de a face politica se bazeaza exclusiv pe legile statului de drept), consta in supunerea spre aprobarea parlamentului, imediat dupa alegerile locale, a unei „legi privind interpretarea termenilor din Constitutia Romanie in acord cu tratatele internationale pe drepturile omului si cu reglementarile UE, prioritare fata de dreptul intern”.
  Altfel precedentul Iohanis se poate repeta, ajungandu-se la noi alegeri parlamentare prin respingerea de doua ori a prim ministrului desemnat (in mod sigur altul decat cel propus de catre USL).
  Acest scenariu a fost deja deconspirat de d-l Voinescu atunci cand a afirmat recent la un post TV ca peste minimum un an (si maximum trei ani), PDL se va intoarce la Palatul Victoria.
  In textul aceleiasi legi, poate fi transata legal si problema participarii Romaniei la intrunirile Consiliului UE, dand o interpretare riguroasa expresiei art.91(1) din Constitutie, in sensul ca prin expresia „şeful statului încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern”, coroborata cu dispozitia din art.102 “Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament, asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice”, se intelege ca “la intrunirile ordinare si extraordinare al Consiliului UE, unde se discuta , se negociaza si se aproba actiunile de politica interna si externa a statelor member, participa primul ministru, iar in situatiile de negociere a tratatelor internationale de catre guvern, la faza finala de incheiere a tratatului prin semnare, participa Presedintele Romaniei”.

 31. Iulian Somacescu May 29, 2012 at 6:38 am #

  Sugestia unei noi teme de dezbatere pentru Premierul Victor Ponta:

  I. Cine trebuie sa apere populatia si bugetul Romaniei impotriva saracirii dramatice generata prin devalorizeaza monedei nationale?

  A treia capcana a presedintelui Basescu pentru guvernul Ponta va fi prezentata in cadrul noii teme propusa pentru dezbatere.

  (Valorile unei scrieri sunt ca fructele situate in varful crengilor unui pom.Doar cititorii inteligenti si curajosi le pot atinge!. – cugetare chineza)

 32. Romanul May 29, 2012 at 10:10 am #

  Unul dintre invitatii postului Antena 3 este domnul Ilie Serbanescu. In Romania, comentariile sala trezesc zambete. In Republica Moldova insa opiniile sale sunt folosite frecvent de catre comunistii moldovenisti statalisti, si de catre miscarile rusofone, dusmani declarati ai statului roman, ca motivatie pentru a lovi abject in Romania si ca argument impotriva ideii de “unire”. Eu nu sunt neaparat un adept al curentului unionist dar asta nu ma impiedica sa fiu deranjat de propaganda antiromaneasca activa din media basarabeana. Iate un exemplu:

  “Unirea” cu “gunoiul”

  Ilie Şerbănescu: ROMÂNIA E TERMINATĂ. PESTE 20 DE ANI, ROMÂNII VOR DISPĂREA.
  “Abandonul şcolar şi cu bejenia sunt două tragedii care se vor resimţi nu acum, nici la anul, ci peste 20 de ani s-ar putea să ducă la dispariţia românilor, nu a României. Că România e terminată”, a declarat analistul economic Ilie Şerbănescu, într-o emisiune TV. “România este deja degradată. Este la ratingul junk, adică gunoi. Aşa că mai jos de atât nu poate să se ducă ratingul României”, a mai spus Șerbănescu.”

 33. Iulian Somacescu May 30, 2012 at 8:34 am #

  Propunere adresata Premierului Victor Ponta, legata de Consiliul European si criza

  Imediat dupa realegerea presedintelui Basescu in 2009, i-am transmis un set de 20 de propuneri concrete, practice si fezabile, rezultate din cercetari socio-economice aprofundate (efectuate de ingineri economisti rigurosi, nu de catre contabili performanti / calculatoare umane fara gandire economica), menite sa scoata Europe din criza (evident si Romania, a saptea componenta a UE). Au fost trimise in scopul de a fi ridicate de pe scaunul Romaniei la intalnirile semestriale ale Consiliului European, din partea reprezentantului tarii noastre, fapt care nu s-a peterecut pana azi.
  Una dintre propuneri, la fel de importanta ca celelalte 19, consta in eliminarea mecanismului de “returnare a TVA-ului”, prin introducerea mecanismului de taxare practicat in Romania pana la jumatatea guvernarii Vacaroiu, sub forma “impozitului pe circulatia marfurilor si capitalurilor” de 2,5%.
  O cercetare atenta demonstreaza ca minimum 3% din deficitele bugetelor suverane ale statelor UE, provin din fraudele comise prin mecanismul deficitar de returnare a TVA-ului (posibilitatea formarii “lantului de firme fictive” care, cu complicitatea celor din administratiile financiare, emit si incaseaza TVA returnat, dar in realitate nedatorat). Ne reamintim cele cateva zeci de mii de miliarde de lei vechi descoperiti ca frauda prin acest mecanism, produsa de complicitatea celor din Administratia Financiara a Sectorului 5 al Capitalei (de cateva ori bugetul anual al intregii Capitale), impreuna cu firme turcesti si romanesti ale membrilor de familie ai raufacatorilor. In mai putin de o luna de zile, cazul a disparut din atentia mass-media, cand s-a inteles de catre conducatorii politici ca acest este mecanismul, practc infailibil, de imbogatie a celor care acapareaza puterea politica, prin alegeri frauduloase.
  Insasi principiul interpretarii ca valoare “adaugata” la valoarea produsului fabricat si vandut, a pretului muncii din acea fabrica, este profound viciat sub aspect economic, deoarece munca proprie a fabricantului este taxata in plus de cel putin doua ori la producator, prin impozitele pe salarii si impozitul pe venit sau pe cifra de afaceri. In realitate, “valoarea adaugata” este de fapt valoarea comerciala produsa de altii, cumparata si adaugata productiei proprii sub orice forma (materii prime, carburanti, componente diverse, etc.). Stimulativ pentru productie si pentru pastrarea locurilor de munca, ar fi ca taxa sa fie pusa pe valoarea comerciala adaugata muncii proprii deja taxate a producatorului. Mai ales ca intre cele doua valori: cea comerciala adaugata si munca vie a producatorului, exista diferente fundamentale de constituire.
  Valoarea muncii producatorului are doar componenta cheltuielilor reale plus un profit minim de supravietuire (in cele mai fericite cazuri), in timp ce valoarea comerciala adaugata are o componenta speculativa “de piata mai mult sau mai putin aranjata” uneori de pana la 7 ori mai mare decat valoarea muncii producatorului.
  Un presedinte america in viata a ramas celebru prin ideia ca orice guvern inteligent trebuie sa procura banii de care are nevoie doar de unde exista bani acumulati speculativ, fara munca.
  Trecerea de la TVAul fraudabil de azi, de pana la 24%, aplicabil doar muncii, la TVA / TVCul nefraudabil, de 5- 7%, aplicat asupra intregii valori comerciale a produselor, este in mod evident singura solutie de echilibrare a bugetelor suverane in Europa, fara a cauza dezastrele sociale si politice generate azi in Grecie si maine in alte state. Motivul ca asemenea mecanism ar duce la taxarea de mai multe ori a acelorasi componente ale produselor vandute succesiv de mai multe ori, este inconsistenta socio-economic si politic, avand in vedere ca tot de atatea ori, cu fiecare vanzare, crasc si incasarile componentei speculative de piata de catre vanzatorii respectivi, si este deci corect ca tot de atatea ori sa fie taxate de catre statul care faciliteaza circulatia libera a marfurilor.
  Pentru a va edifica complect, asupra relatiei intre fraudarea bugetului prin actualul tip de TVA si evaziunea fiscala, va sugerez domnule Prim Ministru sa cereti ministrului finantelor sa dispuna perceptorului din Zona Poienii Brasov (imediat dupa urcarea pe platou, la cca un km in dreapta), sa constate daca proprietarii complexului de palate de vacanta (fiecare costand intre 1,5 si 5 milioane euro, apartinand exclusiv membrilor de familie ai persoanelor din conducerea tarii in perioada guvernarii Basescu-Boc, dupa afirmatiile constructorului), au platit sau nu impozitul de 16% pe veniturile persoanel in euro din care le-au platit ulterior dezvoltatorului. Este doar un exemplu din miile de palate de vacanta care au napadit intreaga tara, apartinand membrilor de familie ai celor care au ghilotinat abuzib si ilegal salariile de supravietuire a doctorilor, chirurgilor, profesorilor, politistilor si a a celorlalti bugetari.
  Propunerea de mai sus a fost adresata tuturor guvernelor europene, si in cartea “New Principles for the European Constitutiona” – 2004, ISBN 973-0-03443-5 , dar nebeneficiind de sustinere din partea reprezentantului Romaniei in Consiliul European, au ramas fara actiune, exceptand multumirile persoanele transmise autorului roman de catre Domnii Prodi si Verheugen, din partea Comisiei Europene, si ramase fara consecinte.
  (Orice ideie cu adevarat valoroasa pentru oameni, invinge pana la urma, chiar daca pare ucisa de adversarii ei la nastere!- cugetare chineza)
  (Niciodata nu spune ca nu se poate face ceea ce altii au putut sa faca! – cugetare engleza)

 34. milu bajenaru valentin 76 ani pensionar May 30, 2012 at 9:40 am #

  Este adevarat caci constitutia romaniei fiind facuta de niste romani avari de putere este ambigua,tocmai sa lase loc de intors celor ce-si folosesc””muschii””in vazul tuturor intern si extern,””Doamne cine am fost si ce am ajuns”-dimineata la oglinda!!!???.Dar acestia sant hotariti sa lupte cu orice mijloace pentru a nu pierde.Concret in prezent MRU face “valuri”‘cu DREAPTA..Atentie”se pregateste un “‘CROSEU DE DREAPTA
  GUVERNULUI PONTA.Ar mai fi de remarcat masura de impozitare ”unora” suplimentar la sume peste 4000 lei.”masura este populista si scade credibilitatea,vezi zicala din popor”pentru unii muma pentru altii ciuma!!!???

  • mihai traian May 31, 2012 at 7:47 am #

   Pentru mine si nu numai,guvernul Ponta,nu este cu nimic mai bun ca celelalte guverne.Nici nu vrea,dar nici nu poate face ceva ca Romania sa progreseze.Singurul scop este sa se catere la putere,dar puterea vrea s-o folosescs in favoarea imbogatitilor USLasi.Vorba ca guvernul nu va fi format nici la Cotroceni nici la sediul PSD este o vorba goala.Guvernul a fost format la Grivco.Domnule Bejenaru si eu sunt pensionar dar sunt mai tanar.Am doar 75 de ani.

 35. Cetateanul Cugetator (neturmentat) May 31, 2012 at 10:59 am #

  @Iulian Somacescu, May 30, 2012 at 8:34 am

  Cugetare damboviteana despre alegerile din Romania

  Cand tara devine o ruina prin desertizarea umana si valorica cauzata de prostia si coruptia guvernatorilor, de vina-i prostia majoritara a votantilor, sau legea electorala viciata andidemocratic, care tot de la prostie se trage!

 36. GIGEL May 31, 2012 at 11:07 am #

  DOMNULE VICTOR PONTA …VAD CA IN ULTIMA PERIOADA CONCEDIATI MULTI OAMENI DIN FUNCTI CHEIE DIN INSTITUTII ALE STATULUI DAR AM SI EU O INTREBARE? PE CEI DE LA ADMINISTRATIA LACURI PARCURI SI AGREMENT BUCURESTI NU II DATI AFARA AVAND IN VEDERE ABUZURILE CARE LE FAC SI CA FURA BANII DE LA BUGETUL STATULUI PE FATA FARA A SE ASCUNDE…NU II VEDETI SAU SUNT CUMVA SUSTINUTI DE DOMNUL PRIMAR SORIN OPRESCU SI ATUNCI NU VA BAGATI.VA ROG SA NE LAMURITI SI PE NOI CUM OARE SA COSTE O JARDINIERA 12800 DE LEI FARA TVA SAU CHIOSCURI DE PLASTIC AMPLASATE PESTE TOT PRIN PARCURI IN CARE 2 METRI PATRATI AU COSTAT 37 000 DE EURO.
  AU FACUT CONTRACT CU GOARD ONE SYSISTEMS CA SA PATRULEZE PRIN PARC SI SUNT PLATITI CU 2 MIL DE EURO.CUM EXPLICATI TOATE ACESTE LUCRURI DOMNULE VICTOR PONTA.

 37. @Iulian Somacescu, May 30, 2012 at 8:34 am (continuare)

  Cugetare damboviteana referitoare la politicienii corupti.

  Oricat de frumos ai vopsi arpile unei muste pentru a o transforma in albina producatoare de miere, nu vei reusi, deoarece intre parfumul unei flori si duhoarea unei scarne, musca o va alege totdeauna pe cea din urma!

  Aceasta cugetare mi-a fost inspirata de incidentul petrecut astazi intre ministrul Mircea Diaconu, pe de o parte si DNA plus mass-media, pe de alta parte.

  Intre orele 11 si 12 cand ministrul fusese convocat oficial la DNA sa explice probele (niste contracte semnate intre domnia sa si sotia sa pe bani publici), care-l faceau suspect de mica coruptie prin “conflictul de interese” si “abuz in serviciu in dauna intereselor publice”, d-l Diaconu, se pare gatuit de spaima, cauta protectie in spatele Premierului aflat in cladirea Ministerului de Justitie, unde tocmai punea la cale “strategia nationala anticoruptie” impreuna cu ministrul Corlatean.

  Ignorand grotescul situatiei si eventualul pericolul pentru decredibilizarea noului guvern (odata cu naruirea sperantelor oamenilor de buna credinta), nu poate fi trecut usor cu vederea dialogul purtat de ministru, timp de aproape o jumatate de ora, cu cele trei mediatoare de la televiziunea publica. Uitand, sau nestiind, ca orice ministru cand vorbeste in public reprezinta statul si exprima punctul de vedere al guvernului, d-l ministru s-a aparat spunand ca azi, cand in aceasta tara totul se fura ca-n codru: cu trenul, cu vagonul, cu trailerul, cu masina si cu sacul, iar in “lumea culturii” toti directorii de teatre fac la fel cu nevestele sau fiicele / fiii lor, considera ca citarea procurorilor este o inscenare politica pentru compromiterea domniei sale ca ministru in guvernul USL.
  Intrebat cine face asemenea inscenare, ministrul a incriminat, pe langa Procuratura si alte institutii ale statului, afrmand ca daca ar lucra in serviciile secrete i-ar cunoaste pe autorii inscenarii (pare o acuzatie indirecta de complicitate la adresa serviciilor secrete, care poate fi sau nu, adevarata).
  Intrebat daca nu considera ca ar fi corect sa acuze de scenarii numai in situatia cand contractele incriminate nu ar fi semnate de domnia sa ci ar fi semnate in fals de procurorii DNA sau de cei din serviciile secrete, d-l Diaconu a cazut intr-o tacere penibila de prost augur pentru credibilitatea unui ministru si a guvernului din care face parte.
  Domnule Prim Ministru Ponta, mai poate USL sa-l mentina in functie pe d-l Diaconu, fara a atenta la credibilitatea guvernului, in timp ce are la dispozitie personalitati de varf in domniu, cum ar fi d-l Prof.Adrian Iorgulescu (el insusi creator al unor opere de referinta in cultura romaneasca, cu experienta de ministru in domeniu), sau D-l Academician Razvan Teodorescu (parintele patrimonologiei culturale romanesti, de asemenea cu experienta de ministru in domeniu), ca sa dau doar cate un exemplu din fiecare partid al Uniunii?
  (“Primul succes e un profesor prost. Ii amageste pe oamenii inteligenti cu ideea ca nu vor pierde niciodata.” – cugetare de la Bill Gates)

 38. balbeck May 31, 2012 at 10:28 pm #

  Cum este posibil ca tatal Robertei Anastase sa castige pe luna, la Conpet, 35.000 lei/luna?Sunt bani publici,adica noi astia ce ne numim contribuabili,suntel prostii prostilor?Suntem luati in bataie de joc asa?Pe ce criterii se dau banii aia?

 39. Maria,profesoara June 1, 2012 at 7:39 am #

  MULTUMESC domnului VICTOR PONTA si domnului MARGA ,oameni, care ma fac sa ma simt bine ca sunt romanca! Romania are nevoie de BUN SIMT si LINISTE ,calitati pe care le au doar oamenii culti!

  • mihai traian June 8, 2012 at 10:28 pm #

   Doamna profesoara,Maria,nu va simtiti perfect romanca daca nu-l numiti si pe Antonescu,mai ales ca el a inventat “revolutia bunului simt” si o propaga impreuna cu Ponta.

 40. Cugetare despre “idiotii lui Gogol”

  @Iulian Somacescu, May 30, 2012 at 8:34 am (continuare)

  Dostoyevsky, dupa publicarea serialului „Idiot” (Russian Messanger, 1868-1869), a fost intrebat cum l-au influentat scrierile lui Gogol care prezenta lumea politica din vremea lui „as being self-satisfied of moral and spiritual inferiority”, a raspuns: „idiotii din operele lui Gogol, prosti si pupatori de icoane, m-au inspirat sa complectez peisajul cu alt tip de idiot, un fel de nebun inteligent, nobil si criminal, care bantuie societatea incercand s-o salveze pe cale spirituala”

  • mihai traian June 3, 2012 at 8:04 am #

   Perfect.Nemaipomenita coincidenta.

 41. Aneta Stegaru June 3, 2012 at 6:04 pm #

  adevar ai grait Dorian!!!!! daca iese Crin presedinte vom avea mai multe de discutat dar placute si realizari palpabile nu minciuni ca BASESCU!!!!!

 42. Jr June 4, 2012 at 4:19 pm #

  Domnilor şi doamnelor mă văd nevoit să dau din “casă”. După primul coniac mă simt superior celor din faţa mea. După al doilea, declar fără ruşine că ei sunt nişte proşti şi nu-şi dau seama că EU sunt timisul divin să repar ce-a stricat Isus Cristos pe pământ. Dacă mai consul unul, mă cred eu însumi că sunt trimisul lui Dumnezeu; Un fel da fac-totum în lume. După al patrulea pahar de coniac cred şi cei de lângă mine că sunt perpetum-mobile. Şi atunci îmi zic: de ce naiba n-aşi pune eu aceste idei geniale pe hârtie şi mâine dimineaţă să le bag pe gât contestatarilor mei?! Când mă trezesc

 43. Jr June 4, 2012 at 4:24 pm #

  Deci; când mă trezesc, citesc atent ce am scris şi-mi dau seamacă am pus pe hârtie cele mai idioate idei şi le arunc la coş. Astfel de lucruri i se întâmplă şi preşedintelui Trăian Băsescu după trei sticle de wiscki, numai că el le aplică fără să le recitească. Iată diferenţa dintre un beţiv şi un amator.

 44. toro June 6, 2012 at 10:48 pm #

  Domnule Prim Ministru, va rog sa faceti ceva cu admiterea in Baroul a celor care s-au definitivat in alte profesii juridice, cu scutire de examen, asa cum era inainte in legea 51. Ati fost si avocat si intelegeti bine situatia celor care nu pot profesa legal ca avocati, intrucat mafia din baroul bucuresti si UNBR nu le permite. Domnul Decan Iordachescu, alaturi de dl. Presedinte Florea , sprijiiti de domnul ministru Predoiu, au modificat legea si conditiile de intrare in profesie incat nu numai judecatorii cu experienta care se retrag din magistratura si cu care domnul Predoiu a fost in razboi deschis, nu mai pot intra in barou, dar si jjurisconsultii si consilierii juridici nu mai pot intra in profesie. Este de neconceput ca in tara ta sa nu poti profesa liber si legal in profesia pe care ti-o alegi. Unde se mai face asa ceva . Desi justitia se confrunta cu o lipsa de magistrati pentru punerea in aplicare a noilor coduri, si aici admiterea se face pe cai greu de inteles. Tara s-a umplut de legi, dupa vremuri si interese, insa nu are cine sa le puna in aplicare, un corp national al juristilor ar fi util de creat pentru a fi pusa in valoare pregatirea acestora in domeniu. Aparatul de stat ar putea utiliza in functie de necesitati forta de muca si capacitatile acestora in domeniu, in toate istitutiile publice , centrale sau locale, pentru a evita aberatii sau erori judiciare de aplicare a legilor.

 45. ion June 7, 2012 at 9:24 am #

  vad ca sunt niste femele care asi dau cu parerea si doresc sai faca ceva lui BASESCU de la distanta, eu consider cai bine sa lasati ura ca o sa va stearga DUMNEZEU de pe fata pamantului. eu spun ca presedintele are legitimitatea sa reprezinte romania oriunde si nui trebuie mandat de la puturosul nr 1 al ROMANIEI. PRESEDINTELE A FOST ALES DE CATEVA MILIOANE DE ROMANI NU A AJUNS PRESEDINTE DE PE LOCUL 3 SAU PRIM MINISTRU LA UN TROC MARSAV CU PERLAMENTERI DE DOI BANI FARA DEMNITATE. EU CRED CA AR FI BINE IN PRIMUL RAND PENTRU TINE CA PRIM MINISTRU SA TE OCUPI DE CEIA CE AI PROMIS CA VAD CA LEAI DAT UITARII. SINCER AL FELICIT PE MINISTRL DE FINANTE PENTRU ORDONABTA DATA DAR TREBUIE MERS SI MAI ADANC CU ACESTE PROBLEME UNDE UNII NU MAI AU LIMITE.EX IN PRIMARII SUNT TIXITE CU TOT SOIU DE INDIVIZI CARE AU FIRME UNII FABRICI EI SUNT INGINERI DE TOATE CELE SI SUG SI LA BANUL PUBLIC DIN GREU CA SUNT PUSI PE FUNCTII DE SEFI. CURATATI PRIMARIILE DE ACESTE LEPADATURI SUNT TINERI VORBITORI DE LIMBI STRAINE CARE INTELEG MAI BINE CEI AIA ADMINISTRATIE DAR NU ANCAP DE ACESTI PADUCHI . CURATA DLUI SI SE GHIDUSAU DE BANI.FACETI SI CU PRIMARIILE ACELASI LUCRU IAR PRIMARII CARE NU RESPECTA SA FIE SANCTIONARI PENAL URGENT.

 46. Argusdre June 8, 2012 at 6:18 am #

  Bai Ioane,
  Lasand deoparte faptul ca ai defect calculatorul din Cutia Ucraineana si nu se pune problema asa cum o vezi tu (pai acum presedintele are cam 8% in sondaje si nu mai reprezinta decat satul Murfatlar), tu nu stii sa scrii baaaa. Iaca cateva mostre din lucrarea ta de doctorat de mai sus :“doresc sai faca ceva” , “eu consider cai bine “, “si nui trebuie”, “OCUPI DE CEIA CE AI PROMIS CA VAD CA LEAI DAT “. etc
  Asa ca scuza-ne, n-ai ceva de sapat mai bine prin ograda si lasa pe altii la creion ? ia…analizeaza…da iute…

 47. Gica June 9, 2012 at 5:26 pm #

  “Cine reprezinta Romania in strainatate. O posibila solutie”
  Oare pe Crin Antonescu nu-l supara chestiunea asta?
  In curand va fi Presedinte….. Nu?

  P.S.Zice-o vorba din batrani:”Lacomia,strica OMENIA”

 48. VIO30 June 19, 2012 at 10:43 am #

  mi se pare o lispa totala de educatie ceeea ce face “dl. victor ponta”: jignirile aduse unei persoane care este inca PRESEDINTELE ROMANIEI, chiar daca este Traian Basescu. Sa nu se inteleaga gresit, nu il apar, dar ca o persoana care a citit destul de mult si cu oarece cunostinte , mi se face greata cand vad atata bataie de joc din partea unui om politic care nu respecta prea mult Constitutia tarii.Dar aceasta senzatie este accentuata cand vad posturi de televiziune, gen Antena 3,etc care fac acelasi lucru.
  Am foarte multe de spus, dar nu cumva este inutil?
  Am impresia ca desi spunem ceva ……e ca si cum nu am spune nimic……..

  • Lucian June 19, 2012 at 3:38 pm #

   N-am inteles la cine faceti referire cand discutati despre nerespectarea Constitutiei. In excludeati cumva pe presedinte din lista agresorilor Constitutiei? Nu de alta, dar unii abia au capatat puterea si nu fac un pas fara consultarea Parlamentului, in timp ce altii o detin si incalca Constitutia de vreo 7 ani incoace.

 49. map July 30, 2012 at 10:05 pm #

  “Primul-ministru Victor Ponta l-a somat luni pe presedintele suspendat Traian Basescu “sa inceteze imediat cu delcaratiile iresponsabile privind lovituri de stat si incalcari de lege”. Premierul l-a avertizat public pe acesta “sa nu mai ameninte persoane, institutii sau trusturi media si nici pe cei 8 milioane de romani care si-a facut datoria de cetateni”, adaugand ca “vom cere tragerea la raspundere a lui Traian Basescu si a celor din jurul sau care ameninta.” Afirmatiile premierului sunt facute la cateva dupa ce acesta a declarat pentru AFP ca a “invatat lectiile” dupa criza din ultimele saptamani si a promis ca nu va cauta “confruntarea” cu rivalul sau de centru dreapta.” …

  Aveti o memorie tare scurta dl Ponta…sunteti penibil…

 50. ciprian August 19, 2012 at 7:49 pm #

  Domnule Prim-Ministru!

  Nu stiu daca veti citi acest mesaj dar tare mi-as dori sa aud parerea dumneavoastra (in calitate de presedinte al partidului din care faceti parte amandoi) despre personajul care este actualmente primarul Constantei ….d-l Mazare! Atat ca imagine publica cat si competenta in functia pe care o detine!
  Sunt plecat de 12 ani din Constanta, insa la fiecare intoarcere in orasul natal sunt din ce in ce mai socat de ceea ce se intampla in acel oras! V-as recomanda o scurta plimbare prin acel oras sa va da-ti seama de proportiile dezastrului pe care primarul il ignora din motive stiute doar de el!

  Cu speranta unui raspuns…..recomand o privire si “prin ograda proprie”.

  Toate cele bune!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: