La multi ani de Ziua Europei!

9 May
Astazi celebram Ziua Europei! Se implinesc 62 de ani de la primul pas facut in directia unei Europe Unite, o Europa in primul rand a solidaritatii – principiul fundamental pe care se sprjina viitorul constructiei europene si, din nefericire, principiul cel mai puternic lovit de austeritatea ultimilor ani.

Tocmai de aceea, cred cu tarie ca a sosit momentul ca relansarea economica sa se produca sub imperiul solidaritatii, iar cresterea sustenabila si crearea de noi locuri de munca sa ia locul austeritatii. Acestea sunt, deopotriva, crezul si misiunea pe care mi le asum pentru Romania europeana!

La multi ani tuturor cetatenilor romani si europeni!

186 Responses to “La multi ani de Ziua Europei!”

 1. nicool May 9, 2012 at 4:10 pm #

  La multi ani ,fie ca ziua de azi sa-ti dea incredere in tine si echipa ta sa salvati si Romania si sa traim mai linistiti

  • 7Doors May 11, 2012 at 1:04 pm #

   Vom fi un popor cu oameni dastepti cand toti vom trai ca danezii,norvegienii,
   suedezii si vom implementa modelele lor si ca cel prezentat pe http://www.romaniacurata.ro CNAS-urile au sedii mai mari ca spitalele si salarii mai mari ca medicii.

  • livia May 14, 2012 at 2:29 pm #

   Suntem primii in europa .
   9 Mai ziua Europei;
   10 Mai ziua nationala a Romaniei.

   • livia May 16, 2012 at 6:26 pm #

    D-le primministru interimarul de la educatie e unindivid care face invatamantul de rusine, el vrea sa fie partener cu Funeriu si cu Baba.cine se aseamana se aduna?

    CV-ul interimarului de la Educație, plin de greșeli.Liviu Pop, cel numit ministru interimar al Educației după plecarea lui Ioan Mang, arată în CV-ul publicat pe blogul său că s-a ocupat de „reprezintarea FSLI în probleme generale”, de „convoacarea ședintele Biroului Operativ” sau de „adaptarea ofertei educaţionale a IPT la cererea pieţei munci”. De asemenea, el precizează că este „coautor a unor lucrări cu regim intern”. Atât în CV, cât și în declarația de avere, Pop a scris numele liceului la care a predat, „Anghel Saligny”, cu doi „y”. La competențele obținute la un seminar desfășurat între 1 și 4 noiembrie 2009, Pop a trecut: „Ghiozdanul cu Suflete, Dorinţa profundă de legături cu sine, cu alţii, cu natura (animale, plante, etc) sau cu divinitatea, Dorinţa de retragere în linişte şi solititudine, ca tarâm al reflecţiei, Căutarea de scopuri şi semnificaţii: Cine sunt eu? Are viaţa mea vreun sens? Cum îl pot afla?,etc. Bucuria şi încântarea, pierderea de sine, Misterul creaţie, impulsul creator de idei, de opere artistice, etc”.

    Ioan Mang a părăsit funcția de ministru al educației în urma unui scandal de plagiat. Înaintea sa, Corina Dumitrescu fusese acuzată că și-ar fi trecut în CV studii pe care nu le-a făcut. Printre pasiunile menționate în CV-ul Corinei Dumitrescu era „înnotul”.

    http://ro.stiri.yahoo.com/cv-ul-interimarului-de-la-educa%C8%9Bie–plin-de-gre%C8%99eli.html

  • livia May 16, 2012 at 6:21 pm #

   Ce incredere? Am coborat in nici doua saptamani in mocirla securitatii criminale a teroristului international Traian Basescu.Eu nu inteleg pana cand d-l premier Victor Ponta se va mai lasa calcat in picioare de criminalii internationalizati ai mafiotului Traian Basescu.Azi Silvian Ionescu ,criminalul ,nejudecat din Singapore a avut neobrazarea sa-l numeasca pe premier magar,articol cu injuria pare pe ziare.com, site monitorizat tocmai pentru ca aici gasiti in toata desfasurarea ei politia politica PDL-UdreaMR Ungureanu.

   Silvian Ionescu: Ponta e un magar cand anunta ca m-a demis

   http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/silvian-ionescu-ponta-e-un-magar-cand-anunta-ca-m-a-demis-1167602

  • livia May 21, 2012 at 3:46 pm #

   D-le primministru este vital sa cereti Partidului Popular European lamuri in ce calitate este invitat pe 23.Mai.2012 Traian Basescu la summitul PPE ,summit ce are loc inaintea intrunirii Consiliului European ,atat timp cat la acest summit sunt invitati sefii partidelor ce fac parte din PPE.Rezulta ca Basescu este seful PDL-ului!In acest caz conform art.84 alin.1 din Constituie Basescu Traian este incompatibil cu Presedentia tarii.Orice toleranta fata de acest individ real pericol pentru toti romanii este nepermisa .

   http://www.epp.eu/pressnew.asp?artid=1859

   • MIHAELA May 21, 2012 at 5:04 pm #

    @ livia
    Ce spuneti dvs.este foarte grav si daca este adevarat (si nu ma indoiesc ca este) este un motiv mai mult decat suficient de suspendare pentru incalcarea grava a Constitutiei. Sper ca se va mai sesiza si altcineva, in masura sa procedeze in consecinta, caci noi, aici pe blog, nu putem decat semnala unele lucruri.

 2. livia May 9, 2012 at 4:13 pm #

  Sa va ocroteasca Dumnezeu pentru ca peste 2 ani sa fim si noi romanii, membri cu drepturi depline in Europa si sa fi sters pana atunci rusinea ca Romania a fost condusa de cel mai mare criminal international creat de securitataea stalinist-nazista,Traian Basescu.
  Pentru ca alta ocazie nu voi mai avea ,va felicit sincer D-le Primministru pentru prima reusita !
  Atunci cand s-a anuntat trecerea motiunii de cenzura la noi s-a deschis sampania,pentru d-tra si pentru noi,ca prea suntem batjocoriti de cozile de topor basesti.

  • viki May 16, 2012 at 12:52 pm #

   Stai sa vezi de acum cat de persecutata vei fi!!!O sa aduca Ponta tara in faliment,cum au mai facut…Dar,asa popor,asa conducatori!!!!Un popor de nimic,care asteapta numai pomana.

   • ZOE, fii barbata ! May 17, 2012 at 1:46 pm #

    @viki,

    Ce spui tzatzo, parol ?! Gustul amar al înfrângerii, asta e, voi ati fi vrut sa ramâneti vesnic la butoane, uite ca nu se poate intr-o tara democrata, mutati-va la rusi !

   • MIHAELA May 17, 2012 at 1:56 pm #

    @ viki
    Curat faliment!
    In anul 2000 PSD a preluat guvernarea de la CDR, care a avut o magnifica crestere economica (cateva procente bune SUB ZERO) si atata a falimentat-o, ca la sfarsitul mandatului, in 2004, a avut nerusinarea sa lase tara cu o crestere economica de +8,4%.
    Asta da falimentare!

 3. nicool May 9, 2012 at 4:16 pm #

  a,am uitat ceva imi place ca ai readus facultatea de la tg mures pe fagas ce le trebuie copii nostri din spania italia sau alte tari le pune prof.rom ei nu s-au gindit ce cer mine poimine o sa vrea si romi si tatari sialti citi convetuiesc in tara noastra.

 4. Raul May 9, 2012 at 4:19 pm #

  Cu siguranță fiind solidari vom putea redresa multe dintre esecurile economice,dar am putea începe cu relansarea producției in România,urmată de export.
  La mulți ani !

 5. dorian65 May 9, 2012 at 4:27 pm #

  Pentru mine 9 mai reprezinta altceva decat Ziua Europei.Eu celebram altceva.Ce celebram noi? Ziua Europei?Ma doare undeva de Europa, la fel cum o doare si pe Europe de noi!

 6. vana cornelia May 9, 2012 at 4:36 pm #

  Multumim pentru urare, domnule Prim ministru la fel si dumnevoastra sa ne duceti intr-o Europa mai sustenabila din punct de vedere economic.
  Sa nu uitati niciodata ,economia nu poate merge fara politic.
  Nu ma numar printre cei care vor beneficia de acele inapoieri de CASS am o pensie mai mica pe caz de boala de vreo 570 lei dar ma bucur ca a-ti reusit sa rezolvati aceasta problema si masura e corecta ,,dar ma numar printre acei carora nu leau fost date toate drepturile ca asa au primit ordin casele de pensii in ultimii 4 ani si anume: sporuri toxicitate ,sporuri noapte, sporuri grupa, recalculari anuale.Toate astea nu vi le cer ci ,vi le spun pentru a putea sa o ajutati pe doamna Ministra Mariana Campeanu sa poata ameliora acesta situatie.
  Nu stiu cand mai aveti timp sa scrieti pe blog.?!
  I-mi place ca purtator de cuvant e Zaharescu ,este un om elevat si spunetii sa le raspunda la orice intrebare ziaristilor ,asa se va putea vedea dechiderea fata de comunicare si mentalitate.
  Iar domnul, Ministrul Florin Georgescu este o “:doxa”.Orientare perfecta, cine va dat “Pontul”
  Aveti grja de dumneavoastra si familie, nu uitati atunci cand sunteti corect si noi suntem la fel de corecti chiar daca mai chircotim .
  Multa putere de munca ca avem nevoie de dumneavoastra.

 7. Oriana May 9, 2012 at 5:11 pm #

  La multi ani!
  Un prim pas ar fii iesirea de sub papucul FMI, ar trebui si Romania sa realizeze ca mai mult rau fac decat bine.
  Suna bine solidaritatea, toti cetatenii unei tari lucrand impreuna pentru un stat mai bun. Un prim pas impotriva segregarii a fost la UMF Tg. Mures si o prima dovada de aceasta solidaritate a fost respectarea promisiunii facute pensionarilor si bugetarilor. Tineti-o tot asa si nu uitati de Constitutia aceastei tari care a fost incalcata cu nesimtire in ultimii ani.

  [[Nu uitati mai ales de:
  Teritoriul: ARTICOLUL 3
  (1) Teritoriul României este inalienabil.
  (2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.
  (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.
  (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.]]

  • robinandbarney May 9, 2012 at 8:38 pm #

   Văd unde baţi în tot comentariul, bun sfatul, chiar foarte bun!

   Succes domnul Ponta, sper să nu-mi trădaţi încrederea şi să ne scăpaţi cumva de Băsescu :))
   La mulţi ani şi sus paharul pentru o Românie europeană.

  • Ioana May 14, 2012 at 12:52 pm #

   Pentru Oriana
   La multi ani !
   Sunt pentru solidaritate si foarte corect pe teritoriul statului Roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine .
   Articolul: 3
   Cu stima .

 8. mihaela carmen nour May 9, 2012 at 5:36 pm #

  La multi ani si mult succes, dle premier!

 9. marinica :) May 9, 2012 at 5:54 pm #

  ptr un viitor mai bun ptr toti..o romanie mai bine vazuta din afara

 10. Adrian May 9, 2012 at 6:58 pm #

  Toamna se numara bobocii.

 11. Pruteanu Teo May 9, 2012 at 7:34 pm #

  Sper ca peste un an sau doi,sa primim pe drept aceasta urare.Succes domnule Prim ministru !

 12. neagoe May 9, 2012 at 8:18 pm #

  La multi ani Dragul nostru Prim Ministru, va vom ajuta sa iesim din cercul vicios al saraciei si coruptiei institutinalizate. La multi ani ROMANI adevatrati ce ati avut curaj sa infruntati gerul si hoardele de jandarmi sa scapam de lepadaturi. mai avem inca si va incredintam ca romanii nu sunt nici puturosi si nici betivi, iar viermi si alte epitete chiar ca nu se potrivesc in gura unui oficial ce pretinde respect.

 13. Vasile Roaita May 9, 2012 at 9:33 pm #

  La multi ani, dle prim ministru!

  Este normal si necesar un anumit festivism; Europa Unita este un lucru, deopotriva, bun si rau…

  Europa regiunilor, a comunitatilor mici, locale, a libertatilor individuale si de grup, a discriminarii pozitive, a liberei initiative, a protectiei sociale, a bunastarii…

  Europa militara, a monopolurilor, a globalizarii de-a valma, a lipsei de individualitate, de personalitate, a regulilor abuzive, a birocratiei corupte, a lipsei de speranta, a birocratiei monstruose…

  Poate ca ar fi trebuit sa incep cu pilda ce urmeaza si sa continui cu randurile de deasupra:

  La intrarea in cetate, un calator intreaba un batran; “cum sunt oamenii din acest oras?” ” pe la voi, cum sunt?” ” rai, barfitori, lenesi, corupti si ignoranti” “la fel sunt si pe aici…”

  Dupa un timp, alt calator il intreaba: ” cum sunt oamenii din acest oras? ” ” pe la voi cum sunt ” ” harnici, prietenosi, muncitori, credinciosi si inteligenti ” ” la fel si cei din acest oras ”

  Astept sa vad ce Europa poarta in suflet si in gand tanarul nostru premier!

  Mult succes si gratie divina!

 14. Anonim May 9, 2012 at 9:44 pm #

  Toamna se numara voturile. E un discurs foarte frumos.

 15. Aurora May 9, 2012 at 10:01 pm #

  MULTUMIM PENTRU MESAJUL DUMNEAVOASTRA DOMNULE PRIM MINISTRU!
  AM CREDINTA CA O SA NE FACETI VIATA MAI USOARA, O SA RESPECTATI CONSTITUTIA SI LEGILE TARII, O SA LUPTATI PENTRU DREPTURILE CETATENILOR SI O SA-I PEDEPSITI PE TOTI CEI CARE FURA PENTRU INTERESUL LOR PROPRIU.

 16. ANONIMUS May 9, 2012 at 10:06 pm #

  Cucerirea Independentei……….Nimic?Nimic?
  Felicitari ca a-ti nimerit tonul nimerit pentru a dialoga.Pana acum foarte bine.Bravo!

 17. sorina May 9, 2012 at 11:32 pm #

  Alez enfants…va supun cu respect atentiei o urgenta 0 care poate repara increderea si reda speranta ca intr-adevar Ponta ramane un om dedicat Romanilor.
  Actiunea este urgenta :PORTUL CONSTANTA .altceva nu trebuie sa va spun aici si in acest context.
  Alez d-nule Ponta,va urmarim,speram,suntem alaturi…!

 18. Aya May 10, 2012 at 12:23 am #

  TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT – TRAFIC DE ARMAMENT- TIGARETA II (SI CU IMPLICAREA G.I.P.P !!!.)

  Cu precadere in timpul celor doua mandate de ministru al Transporturilor din perioada 12 decembrie 1996- 22 decembrie 1999 Traian Basescu a avut o stransa colaborare cu Viktor Bout in domeniul marii criminalitati transfrontaliere (trafic de armament destinat zonelor aflate in conflict si organizatiilor paramilitare teroriste).
  Pentru desfasurarea acestor activitati criminale au fost folosite, in buna parte, aeronave din flotila Romaniei pe care Traian Basescu, tot in calitate de minsitru al Transporturilor, i le vanduse lui Viktor Bout, cu precadere, in timpul primelor sale doua mandate –cu precadere, in timpul celui de al doilea, din perioada 16 octombrie 1991 – 19 noiembrie 1992 (prim ministru, Theodor Stolojan).
  Pentru operatiuni a fost folost- cu implicarea directa a lui Traian Basescu (mai exact, la ordinul sau) Aeroportul Militar Otopeni.

  Traian Basescu a fost implicat in operatiunea de trafic transfrontalier cunoscuta sub numele „jurnalistic” de „Tigareta II” (in fapt, trafic tigari- armament)- aprilie 1998.

  Remarcabil este faptul ca Traian Basescu si-a inceput, efectiv, cel de al doilea mandat de ministru al Transporturilor din perioada CDR cu aceasta „activitate” de criminalitate transfrontaliera.

  O paranteza esentiala.
  Cei care cunosc „istorie recenta” stiu, desigur, ca, urma scandalurilor bine dirijate si „calibrate” incepute, intentionat, inca din decembrie 1997, Traian Basescu este cel care a determinat caderea guvernului Ciorbea in martie 1998.
  Scandalul care a dus la criza ce a provocat plecarea guvernului Ciorbea nu a fost „intamplator” sau „dezinteresat”, dar finantat cu bani GRU (de mentionat ca Traian Basescu era numit, in epoca, in cercurile politice, „specialistul in crize”.)

  Se stia ca Traian Basescu urma sa fie ministru al Transporturilor in viitorul guvern imediat dupa plecarea Cabinetului Ciorbea (martie 1998).
  In fapt, Traian Basescu- anuntat ca ministru al Transporturilor- isi prelua efectiv mandatul (repet, anuntat fiind, deja, oficial) in 17 aprilie 1998.

  In noaptea de 16/17 aprilie (oficial, deja in 17 aprilie) pe Aeroportul Militar Otopeni ateriza aeronava IL-76.
  La ordinul lui Traian Basescu, avionul a primit „gazduire” in zona militara, unde a fost descarcat (continea tigari) si a fost incarcat cu armament.
  „Schimbul” a fost „operat” in „cadrul” vechii colaborari intre Traian Basescu si Viktor Bout (unul dintre cei mai cunoscuti traficanti de armament ai lumii, „fost” ofiter GRU si un constant colaborator al lui Traian Basescu, in domeniu).
  Operatiunea („supervizata” de la Sofia de Ioan Talpes- „extensie” GRU in Romania si ambasador al Romaniei la Sofia, in acel moment) a fost descoperita in urma inregistrarii sale, si difuzarii ulterioare a informatiei catre presa, printr-o informare „discreta”.

  Cei care vor sa isi aminteasca, pot extrage din memorie informatia conform careia, din totalul incarcaturii de tigari, circa 300 de baxuri (care nu au putut fi depistate, ulterior, oficial) au fost incarcate separat si au luat o destinatie necunoscuta. In fapt, era „partea” ce trebuia sa revina, pe loc, „colaboratorilor romani” ai lui Viktor Bout- intre care, principalul, era Traian Basescu.
  Acele baxuri „disparute” au ajuns, in aceeasi noapte, la sediul GIPP (din epoca)- in cartierul Floreasca (deocamdata- repet,deocamdata!- nu dau adresa exacta, pe care o cunosc, asa dupa cum stiu si cine este martorul-cheie) unde au fost descarcate si depozitate temporar. GIPP apartinea, formal, generalului Dumitru Iliescu (de unde devine clar- daca mai exista vreo indoiala- ca marea criminalitate transfrontaliera este umbrela sub care se reunesc, in realitate, cei care, aparent, joaca roluri de personaje aflate pe parti diferite ale baricadei).
  In mai 1998, procurorul general Sorin Moisescu anunta ca (dupa “vinovatii de serviciu”- desigur, expreisa nu ii apartine fostului procurer general) urmeaza ca, pentru evaluarea probelor “sa se mearga pe verticala”. Dar se ajungea, astfel, la Traian Basescu si la acele parti ale serviciilor “corelate” cu GRU- ca atare, anuntul procurorului general a ramas nefinalizat.

  Mai ofer un “avertisment” (cu precizarea ca este doar o parte din “intreg”):
  Anterior- si tot la inceputul unui mandat de ministru al Tramsporturilor- s-a desfasurat o operatiune similara in cadrul “colaborarii” Traian Basescu- Viktor Bout.

  Traian Basescu si-a inceput primul mandat de ministru al Transporturilor din guvernarea CDR in 12 decembrie 1996.
  In 21 decembrie 1996. pe Otopeni Militar a fost „acceptat” (la ordinul si, evident, cu sustinerea lui Traian Basescu- repet, in cadrul „colaborarii” sale cu Viktor Bout) avionul IL-76 incarcat cu tigari. „Schema” a fost cea care avea sa fie regasita, ulterior, in cadrul operatiunii „Tigareta II- tigarile au fost descarcate iar avionul a fost incarcat cu armament.

  P.S.
  Avertismentul este ferm!
  A bon entendeur, salut!

  • livia May 11, 2012 at 5:27 pm #

   Subscriu acestui comentariu,Patrati-va verticalitatea d-le priministru Victor Ponta ,nu puteti sa vaa fisati la Bruxelles cu teoristul international Traian Basescu.

 19. Bibliotecaru May 10, 2012 at 12:45 am #

  @ Victor Ponta

  Solidaritatea europeană trebuie să ţină seama de faptul că nu trebuie să nu ne facem că nu vedem faptul că “Europa” este totuşi într-un regim concurenţial cu noi.

  Într-o carte a domniei sale, domnul Năstase explica de ce României îi este foarte greu să prindă din urmă ţările europene în dezvoltarea lor soci-economică. Presupunând că România va reuşi să repete ritmurile de creştere socio-economică ale celorlalte ţări europene, ceea ce este greu de crezut, ritmul de creştere este nu unul liniar ci unul accelerat, după o curbă exponenţială. Cu alte cuvinte, în fiecare an avansul dintre România şi celelalte ţări, în loc să se reducă, de fapt se măreşte.

  În aceşti ani de criză mondială, 2008, 2009, 2010, 2011şi, iată, şi o bună parte din 2012… România nu numai că nu a profitat de stagnarea ţărilor europene pentru a recupera, dar a pierdut şi mai mult teren decât ar fi trebuit.

  “Imperiul solidarităţii” este, fără doar şi poate, un concept “de bine”, tare îmi e mie teamă că însă că România va rămâne o rudă săracă venită să se angajeze ca femeie de serviciu pe la casele celor băgaţi.

  După părerea mea cheia este protejarea resurselor naturale primare, respectiv să nu ne mai grăbim cu exploatarea resurselor, şi investirea în resurse cu valoare adăugată mare, muncă, inventică, tehnologii.

  De exemplu, ce se mai aude cu fabrica chinezească de la Dărmăneşti? Ar fi trebuit să fie “cea mai mare fabrica de electronice din Europa”… 184 de milioane de euro.

  Aceasta cred că este soluţia, deschiderea unor fabrici cu înalte tehnologii, nu neapărat cu capital străin, şi să exploatăm noi cartea tehnologică exportând la ei produse competitive şi ieftine.

  Să sărbătorim Ziua Europei, dar să nu uităm să visăm spre o Europă în care România este egală cu Germania, Franţa, Anglia şi restul ţărilor ce fac politica mondială şi sunt şi prospere.

  • gabi May 10, 2012 at 8:58 am #

   la multi ani romani! Dumnezeu sa va binecuvinteze d-le Prim. Felicitari ptr. decizia de ieri banii primrilor vor merge acolo unde este nevoie de ei.Cu dvs in fruntea tarii nu imi mai este rusine ca sunt romanca. Poate anul acesta “comisia de expertiza ” ii va da dreptul fiului meu de a beneficia de gradul de handicap. Multumim ca existati.

  • scarbita de politica si politicienii buni la nimic :D May 10, 2012 at 9:44 am #

   Mai bibliotecarule, esti bun…pacat ca oameni ca tine sunt in umbra si vin pe tribuna politica tot felu de agarici numiti politicieni….
   Romania sa ajunga la un nivel cu germania, franta…etc….are nevoi de oameni la carma tari care sa se implice cu adevarat…iar pe noi sa ne traga dupa ei….suntem ceea ce reprezinta clasa politica si economica a tari.
   La nici un comentariu de al meu domnu Ponta n-a comentat….oare sa-mi fi dat domnia-sa dreptate tacita?
   Cine stie…poate sunt considerata o persoana care nu are altceva de facut decat sa isi spuna umila parere dar nimeni sa n-o ia in seama 😀
   In ceea ce priveste ziua europei…..dragut….dar momentan suntem doar cu numele in europa…banii care trebuia sa-i luam…abia daca e de 20-30 paini 😀
   asa ca europa este departe de noi cu mult, incepand de la civilizatie, tehnologie, legislatie sa nu mai spun economic….la capitolul asta suntem 0

   • Bibliotecaru May 11, 2012 at 7:55 pm #

    @ scarbita de politica si politicienii buni la nimic 😀

    Stimată doamnă,
    Nu fiţi pasivă. Comentariile sunt un prim pas, aveţi foarte multe căi de participare la viaţa civică. Sunteţi parte din forţa suverană a României, puterea este în mâna domniei voastre. Politicienii sunt doar în serviciul poporului (popor din care şi ei fac parte). Din păcate, atât politicienii cât şi non-politicienii au uitat că toţi românii sunt cetăţeni egali, nimeni nu are o putere mai mare decât a altuia. Oameni sun egali, restul reprezintă o funcţie şi nu un beneficiu. Democraţia bate la uşă şi trebuie să fim în stare să o primim, să o preţuim, să luptăm pentru ea. Vine vremea democraţiei, criza o aduce.

   • MIHAELA May 11, 2012 at 11:06 pm #

    @ scarbita de …
    Scarbita, scarbita, dar vad ca va face placere sa va pierdeti timpul pe acest blog.
    Asta-i masochism curat!
    Faptul ca Victor Ponta nu v-a raspuns nu inseamna neaparat ca va da dreptate in mod tacitr, n-am vazut sa fi raspouns celorlalte comentarii, numai dvs.nu.

   • ZOE, fii barbata ! May 14, 2012 at 9:34 am #

    @scârbita,

    Stiu, nu esti Udrea, esti o admiratoare de-a ei ! Iar ti-ai dat singura telefon ?!

  • ZeV May 10, 2012 at 10:39 am #

   Domnule Bibliotecar, lasati specialistii sa se pronunte. Daca domnul Ponta este consecvent, va face si el aceelasi lucru. 😉
   Cum vine asta ? ….,,fabrica (virgula) chinezească la …”, concomitent cu…,,fabrici…nu neapărat cu capital străin” ? 😉
   Ar fi o crimă, domnule Bibliotecar, să stăm cu c … pe resurse și să nu le exploatăm eficient. Nu întâmplător țări dezvoltate din nordul Europei, cu tradiție în inalta tehnologie, investesc, totuși, în minerit. Mai ales că aurul și cuprul sunt la mare căutare.
   Oricum, domnul Ponta, dacă va face ceea ce spune , va promova o ,,Strategie a exploatării resurselor minerale”.
   Știe ce are de făcut, are suficientă susținere, prin urmare, nu are altceva de făcut, decât să…facă.
   Are deja sfaturi multiple, pe trei luni înainte, de la o mulțime de binevoitori, ,,specialisti de specialisti” , inclusiv de la mine.
   Dacă le va citi măcar pe sfert, tot va fi bine.
   😉 😉

   • Bibliotecaru May 11, 2012 at 8:06 pm #

    @ ZeV

    Vă daţi seama ce tehnologie se aduce odată cu cea mai mare fabrică de electronice? Am avea acces la o tehnologie care să ne permită să ne dezvoltăm propria industrie electronică la un nivel de noutate mondială.

  • fanul dvs. May 10, 2012 at 10:41 pm #

   dati-o jos pe ROBERTA !!!!! nu o mai suportam!!!

   • fanul dvs. May 12, 2012 at 9:58 pm #

    ACTA , ATI UITAT DE EA?
    Parca erati impotriva,sau asa erati acum 3 luni….

    Noul ministru la comunicatiilor TACE.
    Bulgarii au iesit din acta

    NOI DE CE MAI RAMANEM?

  • livia May 11, 2012 at 5:35 pm #

   Bibliotecarule, solidaritatea europeana cu Romania ocupata de gruparea de crima organizata PDL-UNPR-Udrea-Basescu MR Ungureanu s-a vazut prin izolarea acestei grupari criminale timp de aproape 3 ani,izolare ce a incetat imediat dupa validarea actualului guvern al Romaniei,guvern ce mai are de trecut examene grele in fata politiei politice PDL-iste care ataca furibund zi de zi guvernul ,sau pe unii membri ai guvernului.d-le primministru “cazul”Mang ,caz ,cert, creat de politia politica PDL-ista poate fi cel care ar fistruge total PDL=ul.Vrem sa stim, ce a vrut sa spuna d-l ministru al educatiei azi, cu “lucrarea plagiata ,nu-i lucrarea mea?e o lucrare luicrata de securistii lui Basescu+MR Ungureanu?Daca se dovedeste asa ceva p[utem apoi respira usurati.nu va dau sfaturi ,dar ascukatti-va numai mintea ,constiinta ,doar ele va pot da gabdul cel bun.Dumnezeu sa va aiba in paza.

   • Bibliotecaru May 14, 2012 at 12:34 am #

    @ livia

    Stimată doamnă,
    Sincer nu am văzut ca Europa să se izoleze de “gruparea de crima organizata PDL-UNPR-Udrea-Basescu MR Ungureanu”. Nu am văzut ca PDL să aibă o problemă cu primirea în Grupul Popular din P.E. Vă aduceţi aminte când Joseph Daul, preşedintele Grupului Partidului Popular European (Creştin-Democrat) al Parlamentului European, a transmis susţinerea Parlamentului European şi a grupului său politic faţă de România de la Palatul Victoria? Nu cumva era premier domnul Boc? Vă amintiţi cum tot pe vremea domnului Boc preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a venit în România la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi s-a întâlnit cu şeful statului, prim-ministrul, preşedinţii celor două Camere, ministrul de Externe…

    Stimată doamnă,
    Dacă mă întrebaţi pe mine, pe ei nu-i interesează cine este premier în România cum nici pe noi nu prea ne interesează cine este premier la ei. Dacă vă întreb repede cine este premier în Franţa… probabil că nu ştiţi. La fel dacă vă întreb cine este preşedinte în Germania… Recunosc că eu habar nu am şi nici nu am aşa, o străfulgerare, că nu aş putea să trăiesc fără să le ştiu numele.

    Asta cu plagiatul este o copilărie, nici nu i-am dat neapărat atenţie, am tratat-o mai mult ca pe o glumă… Mie important mi s-a părut deturnarea de fonduri de la ministerul Educaţiei. Am o intuiţie că dacă se dovedeşte că s-au deturnat fonduri de la educaţie, atunci să se facă o cercetare şi la pe la CNAS… că tare cred eu că şi de acolo s-au deturnat ceva fonduri.

    Gândul meu este, sper eu, foarte bun. Şi voi veghea asupra activităţii Guvernului Ponta aşa cum am privit cu atenţie şi Guvernul Boc şi guvernul Ungureanu… ba chiar şi guvernul Tăriceanu (cam pe atunci am început eu cu bloggingul). Doar nu vă închipuiţi că voi fi mai îngăduitor cu domnul Ponta decât am fost cu ceilalţi doar pentru că-l apreciez de pe vremea când era la tineret? Dimpotrivă, de la domnia sa am aşteptări mult mai mari dat fiind că este produsul societăţii moderne şi nu a apucat să deprindă metehnele PCR (Pile Cunoştinţe Relaţii). Domnul Ponta a spus că nu vor fi numiri politice sub un anumit nivel. Acesta este primul examen politic pe care îl are de dat, numirea tehnocraţilor în posturi mai jos de sub-secretar de stat.

    Eu nu susţin politicieni de dragul lor, susţin pe cei care au respect pentru democraţie, normalitate instituţională, bun-simţ… Asta îmi doresc întâi şi întâi de la politicieni, să renunţe la mentalitatea de conducător şi să revină la normalitatea instituţională, anume la mentalitatea de om aflat în slujba poporului.

 20. Moraru May 10, 2012 at 8:48 am #

  La multi ani Europa,la multi ani prim-ministru d-le Ponta!

 21. Moraru May 10, 2012 at 9:51 am #

  Domnule prim-ministru Ponta.
  Pentru ca si Romanii sa se bucure ca sunt membri a-i uniuni Europene,dumneavoastra ca prim-ministru,trbue sa faceti totul pentru respectarea legii in Romania.
  Ca om al legii,prima si ce-a mai mare preocupare a dumneavoastra,trebue sa fie intronarea si respectarea legii.-Puteti munci zi si noapte,puteti rasturna muntii,fara disciplina financiara nu rezolvati nimic!
  Iata cateva idei :
  1-Amistie pentru datoriile agentilor economici, mai vechi de trei ani.
  2-O lege care sa oblige toti agentii economici, sa-si plateasca datoriile catre stat in termen de trei luni de la intrarea in vigoare a legii,sub amenintarea desfiintari companiilor care nu respecta legea si interzicerea de a mai desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei.
  ****************************
  Sunt in Romania, mii de oameni care a-u muncit in ultimii 5-10 ani la firme (in special ale cetatenilor Arabi),care sa-u trezit ca nu le-au fost operata vechimea in cartile de munca,si evident nu le-au fost platite contributii pentru pensii si sanatate –Oamenii fiind pusi in situatia de a nu putea esi la pensie de-si au varsta de pensionare!
  Nu in ultimul rand;–mafia pietelor,anuleaza orice incercare a guvernului de-a ameliora problemele pensionarilor,atat timp cat comerciantii (in majoritate de etnie Rroma) au
  acaparat toate tarabele din piete,ei facand legea si preturile in aceste piete,andepartand prin amenintare si santaj producatorii autohtoni.
  Nu esta normal ca Romanii sa plateasca pepreturi de (extra-sezon) la fructe si legume,preturi mai mari in luna Mai decat in Ianuarie!
  Fara legi care sa duca la decapusarea cetateanului si a statului, nu puteti avea succes la guvernare!

 22. ZOE, fii barbata ! May 10, 2012 at 10:20 am #

  @Victor Ponta,

  Din discursul citit ( ca liber nu poate sa sustina un discurs) de foarte blonda Udrea, înainte de votul Parlamentului, am auzit printre multele reprosuri pe care ti le-a facut,
  ca vreti sa închideti un post de televiziune – probabil Tvr. ca p’asta îl platim cu totii degeaba. Tuna si fulgera despre dreptul presei si alte bla, blauri.
  Azi, aflu ca Maria Sa CNA -ul care traieste pe bani grei din munca noastra, a hotarât sa închida mult mai repede OTV -ul ! Nu ma intereseaza ce balacareste Dan Diaconescu, împreuna cu toti trogloditii lui, nu ma intereseaza ca împrosca cu noroi pe cine nu-i convine si nu ma intereseaza ca o mâna de debusolati îl pupa ca pe sfintele moaste, treaba lor, ai o telecomanda schimbi canalul si îi lasi sa vorbeasca pâna obosesc ! Aici este vorba de PRINCIPIUL LIBERTATII DE EXPRIMARE, ori suntem liberi,
  ori nu, asta este întrebarea ! Nu este normal si este un abuz la fel de mare ca toate abuzurile portocalii !

  Un alt abuz portocaliu, care trebuie sa înceteze urgent este faptul ca la Târgoviste, USL nu a primit aprobarea din partea primariei, sa tina discursuri electorale !!! O motivatie pe cât de impertinenta pe atât de penibila venita din partea acestei primarii – cum ca, la momentul depunerii cererii de aprobare nu ar fi fost decât PDL-ul, vine sa întareasca ideea ca suntem în”Regatul PDL-it Târgoviste”, azi la Târgoviste, mâine cine stie unde !
  Victor, cu tot respectul, cu Duhul Blândetii nu vei face nimic “pune saua pe ei” !
  Altfel o sa te calce si o sa ne calce în continuare în picioare, iar noi nu mai suportam, AJUNGE !!!

 23. SAGYTARIUS May 10, 2012 at 1:46 pm #

  Multumesc de urari, dar, probabil ca abia azi, 10 mai, mi-a venit randul. Mu-i nimic, si azi e sarbatoare. E ziua regelui.

 24. PETRICA CLAUDIU TITEL May 10, 2012 at 2:45 pm #

  Multumesc pentru urare!
  Va salut, cu respect si incredere!
  Mult NOROC!

 25. Theodora May 10, 2012 at 2:51 pm #

  Domnule prim-ministru,
  Cu respect va rog sa ganditi si la situatia cetatenilor romani fara nici un venit.
  Conform actualei Legi a sanatatii acesti romani sunt obligati sa plateasca asigurarile de santate
  Daca nu au nici un venit de unde sa plateasca?
  Stiu ca situatia economica a Romaniei este foarte grea dar nu putem sa ii lasam sa moara pe cei care IN MOD REAL nu au nici un venit.
  In acest moment cetatenilor romani neasigurati li se acorda un ajutor medical de urgenta dupa care sunt externati, uneori dupa catreva ore de la internare
  Neasiguratii nu au dreptul sa primeasca retete compensate, trimiteri la medicii specialisti, trimiteri pentru analize, etc.
  Trebuie sa plateasca totul.
  De unde sa plateasca daca nu au bani?
  Dupa parerea mea este ABSURD.
  Stiu ca actual ministru al Sanatatii trebuie sa elaboreze un nou proiect de lege
  Va rog sa nu ii uitati pe cei mai saraci romani
  Va multumesc!
  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/05/09/daca-nu-ai-nici-un-venit-de-unde-sa-platesti-ce-facem-cu-pacientii-neasigurati-ii-lasam-sa-moara/

  • murfy May 11, 2012 at 11:27 pm #

   Cred cu tarie ca este absolut necesar o lege si pentru acesti oamenii sarmani . ——– pentru salvarea acestui popor de
   neasigurati. Acesta estre un semn al social – democratiei – autentice. – nu indiferenta —–

 26. Radu May 10, 2012 at 4:53 pm #

  Toate ziarele de astazi vorbesc despre plagiatul ministrului Mang. A mai multor lucrari ! Acuzatii facute de un profesor din Japonia si altul din Israel, acuzatii confirmate de directorul Institutului de Cercetari in Informatica dupa compararea lucrarilor. Ministrul Mang trebuie sa raspunda acuzatiilor imediat si convingator, sau sa-si dea demisia !

 27. Cristian May 10, 2012 at 6:40 pm #

  Multumim de urare Domnule Prim Ministru

  In speranta ca veti face lucruri bune in folosul cetatenilor va scriu pasul meu.
  Sunt un tanar, care doreste sa isi intemeieze o famile, sa aiba si copii, ca de, sa lasam si noi pe cineva in urma noastra.
  Problema mea este ca vrem sa achizitionam o locuinta, dar conditiile actuale nu sunt inca optime pentru o asemenea investitie, datorita faptului ca preturile la locuinte sunt tinute artificial la o valoare ridicata, iar piata imobiliara este oarecum blocata.
  sper ca veti gasi o solutie de deblocare a pietei imobiliare (blocata de un program guvernamental sustinut din banii contribuabililor – numit “Prima Casa”) va rog sa analizati comentariile oamenilor, referitoare la ceea ce se intampla in piata.

  O prima susra este de inspiratie http://tavanulfals.wordpress.com/ unde mai multe persoane explica de ce acest program este unul pagubos pentru cetatenii de rand, dar extrem de profitabil pentru bancheri. (garantii guvernamentale pentru bancheri – ei culeg roadele iar statul impovareaza poporul)
  Propun ca in cel mai scurt timp sau sa eliminati imediat acest program sau sa nu il mai continuati sau daca il continuati reduceti plafonul maxim pana la care se pot acorda garantii guvernamentale.
  Eu as vedea cel mai bine o modificare, ca acest program sa fie utilizat doar pentru achizitia de imobile noi, iar limita maxima pana la care se pot acorda garantiile imobiliare sa nu depaseasca pretul de cost al imobilelor, stabilit in baza documentelor de constructie, avansul pe care un posibil cumparator l-ar avea de achitat sa fie adaosul comercial al dezvoltatorului si TVA-ul. In felul acesta, lumea ar sti care este valoarea pe care o merita un imobil, iar dezvoltatorii ar fi impulsionati sa construiasca, pentru ca nu s-ar mai vinde apartamentele vechi.

  O alta rugaminte este sa incercati sa scadeti pretul la carburanti, intrucat in momentul de fata acestia sunt suprataxati – la accizele se calculeaza TVA , care este o dubla taxare.
  Va rugam sa va aplecati asupra definitiei TVA-ului si sa observati ca ea nu este corect aplicata in pretul la pompa.
  Daca s-ar taxa corect, pretul ar scadea cu 10%.
  Un carburant mai ieftin, implica multe, de la alimente mai ieftine, la o mobilitate mai mare a oamenilor si la un rulaj mai mare – care ulterior duce la un castig mai mare pentru buget.

 28. Romanul May 10, 2012 at 7:51 pm #

  La Botosani, PDL-ul, rebotezat “Miscarea Pentru Botosani”, conduce detasat in sondaje, prin persoana primarului Catalin Flutur, varul celebrului Gheorghe Flutur de la Suceava si a lui Mihai Tibuleac, un om de afaceri dubios, lansat ca mare comerciant cu alcool. In timpul asta Organizatia PSD Botosani si aliatii lor stau intr-o prostratie mistica, afirmand ca asta este vointa electoratului botosanean. Drept argument se aduce notorietatea de necontestat a lui Catalin Flutur, sumele de bani de care dispune PDL-ul si mita electorala imposibil de stapanit. Daca modelul Botosani s-ar extinde la intregul teritoriu national, rezultatul sondajelor nationale ar fi un anestezic perfect pentru adormirea spiritului combativ al stangii militante. Chiar lasam judetul Botosani pe mana ciumei verzi-portocalii? Dumneavoastra stiti ce a spus despre acest judet criticul literar Nicolae Manolescu? “Daca judetul Botosani n-ar fi existat in componenta Romaniei, istoria culturala a acestei tari s-ar fi oprit la pagina 5!”

 29. veta666 May 11, 2012 at 2:14 am #

  Sint convinsa ca ai idee despre asa ceva dar tot o sa dau linku… http://2blackjack1.wordpress.com/2010/11/02/asasinul-economic-jeffrey-franks-a-ucis-si-economia-argentinei/

 30. Bibliotecaru May 11, 2012 at 9:24 am #

  @ Victor Ponta

  Domnule prim-ministru,

  Se pare că situaţia este un pic mai îngrijorătoare decât ne aşteptam cu toţii la începutul anului. Specialiştii spun că această schimbare de Guvern a produs ceva repercusiuni în activitatea economică a României, iar “Pagubele” trebuiesc cumva recuperate sau realocate. Consiliul Fiscal lansează un semnal de alarmă în ceea ce priveşte deficitul:

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/05/mai-mult-dar-prea-putin-spune-consiliul.html

  S-a identificat deja o soluţie de politică bugetară menită să rezolve această problemă?

  • livia May 16, 2012 at 5:50 pm #

   stimabile,d-ta vorbesti serios ,sau faci parte din gruparea de crima organizat PDL-BasescuUdrea Mr Ungureanu.Schimbarea de guvern s-a facut democratic si nu oricul ci ca urmare a genocidului socio-economic savarsit in tara in ultimii trei ani ai regimului corupt Traian Basescu.In toata aceasta perioada Romania nu a avut economie,deci nu aveti despre ce “repercusiuni economice “sa vorbiti,sau poate va referiti la afacerile gruparilor mafiot-teroriste Udrea-Cocos, Videanu-Dragoi-Ionescu(SYDA)Bercean,Boc-amanta-sot amanta numit vice la ANAF cu Negoita alaturi,sau poate te referi la excrocul incriminat penal Mircea toader care si din opozitie are activitati extreme cu repercusiuni penale asupra economiei?

   http://www.jurnalul.ro/anchete/mircea-toader-pregateste-afacerile-finului-sau-pe-banii-statului-612208.htm

   • Bibliotecaru May 17, 2012 at 9:03 am #

    @ livia

    Stimată doamnă,
    Eu nu-mi permit să fac astfel de acuzaţii la adresa oamenilor politici, încă şi nominalizaţi, dat fiind că eu nu sunt parlamentar să am impunitate asupra discursului de natură politică, însă “acuzaţia” că nu a existat economie este hilară. Este ca şi cum cineva ar spune că firmele care dau faliment nu au contabilitate (asta pentru că dă “cu minus”).

    Îmi propuneţi o alternativă, A sau B:
    A. vorbesc serios
    B. fac parte din “crima organizat PDL-BasescuUdrea Mr Ungureanu”

    Aş alege A, “vorbesc serios”. 😀

    Stimată doamnă,
    Economia este una, sistemul mafiot este alta. “Sistemul Mafiot”, “excrocheria” şi “Corupţia” se adresează procuraturii şi Codului Penal. De ce să vorbesc eu despre acestea când există instituţii ale statului plătite să constate şi să rezolve aceste lucruri. În locul domniei voastre, dacă sunteţi preocupată de aceste lucruri, puteţi să-l întrebaţi pe domnul Ponta în ce măsură există o preocupare a ministerului de interne, a Ministerului Public, a DNA şi a DIICOT de a cerceta astfel de cazuri. Domnul Ponta deja a spus că face un audit general, a spus că sunt în cercetare anumite acţiuni politice care implică fonduri naţionale şi europene… Nu ar fi mai bine şi mai corect să aşteptaţi rezultatele înainte se vă pronunţaţi de o asemenea manieră?

   • MIHAELA May 17, 2012 at 2:01 pm #

    @ livia
    Face parte.

   • livia May 17, 2012 at 7:49 pm #

    pentru bibliotecar,educatia,bunul simt, ne obliga sa nu fim indiferenti cand justita devine arma a crimei organizate ,asa cum face Traian Basescu si complicii in Romania.poti contrazice un senator roman?

    Din culisele oamenilor lui Băsescu: Procurorul General Laura
    Codruța Kövesi
    Dezvăluiri uluitoare despre viata privată scandaloasă a Laurei Codruța Kövesi, protejata lui Traian Băsescu:
    Un senator, vicepreședinte al Comisiei de Abuzuri, face dezvăluiri uluitoare despre procurorul general al României • Laura Codruța Kövesi ar fi în legături foarte apropiate cu Florian Coldea, prim-adjunct la SRI • După cu un chef cu mult alcool, Coldea se deplasa cu mașina din dotare, la miez de noapte, acasă la Kovesi, dar a intrat într-un pom de beat ce era • Procurorul general, aflat în autoturism, a mușamalizat cazul • După divorț, Kövesi a trăit o idilă cu spp-istul Mihai Stancu, de la gărzile de corp ale lui Traian Băsescu • Ea a încercat să-l angajeze pe bodyguard la DGA, pe mâna fostului ministru Igaș…
    O serie de dezvăluiri uluitoare au fost făcute public în această săptămână. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi, a fost numită în funcţie de preşedintele Traian Băsescu în 2006, la propunerea ministrului justiţiei Monica Macovei.

    Kovesi a fost promovată în funcţia de procuror general al României, la vârsta de 33 ani, de la Sibiu, unde activa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu ca procuror şef al structurii locale a DIICOT. Ea a fost propulsată spre înalta funcţie de către secretarul general al PDL, Vasile Blaga, care era prieten cu tatăl său, fostul procuror-șef Ioan lascu, şi care a obţinut şi sprijinul preşedintelui PDL, Emil Boc, care a fost coleg de an şi de grupă cu Kovesi la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca. „Promovarea Codruței Kovesi i-a surprins pe colegii săi de facultate şi de serviciu, întrucât fusese o studentă mediocră, iar ca procuror nu se remarcase în mod deosebit pe plan profesional, la bilanţul de profil pe anul 2005, anterior promovării sale, ocupând doar locul 10 din 16. A surprins şi mai mult renominalizarea sa în septembrie 2009 ca procuror general de către preşedintele Traian Băsescu, în condiţiile în care Consiliul Superior al Magistraturii a respins categoric renumirea sa, cu 5 voturi contra şi un vot pentru.”, afirmă senatorul PSD Valer Marian, vicepreședinte al Comisiei de Abuzuri a Senatului, într-o declarație politică de joi, cu o zi înaintea dezbaterii Moțiunii de Cenzură a Opoziției.
    Parchetul a cocoloșit afacerile lui Blejnar
    Procurorul general al României e acuzat de senatorul amintit că a aservit total Parchetul preşedintelui României şi serviciilor secrete, îndeosebi Serviciul Român de Informaţii: „Laura Codruţa Kovesi se supune orbeşte cererilor şi ordinelor generalului Florian Coldea. Nu în ultimul rând, lui Kovesi i se impută că ar fi favorizat corupţia şi contrabanda din vămile româneşti, inclusiv pe marele patron al acestora, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar datorită prieteniei sale cu şeful Autorităţii Naţionale Vamale, Viorel Comăniţă, care este vicepreşedinte al ANAF şi era mâna dreaptă a lui Blejnar din perioada în care a deţinut funcţiile de director al Direcţiei Juridice şi de director al Direcţiei Supraveghere şi Accizare Vamală din ANAF. În compania unor subalterni, ca de exemplu, şeful Direcţiei Regionale Vamale Cluj, Călin Vesa, şi şeful Direcţiei Vamale Judeţene Satu Mare, Ioan Sabău, directorul ANV Viorel Comăniţă s-a lăudat cu prietenia şi protecţia lui Kovesi, afirmând că sunt originari amândoi din judeţul Sibiu şi că s-au intersectat profesional în municipiul Sibiu, unde el a fost avocat, iar ea procuror. Dealtfel, şi Kovesi şi Comăniţă au fost promovaţi de la Sibiu la Bucureşti, pe filiera politică a PDL, după alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 2004.”
    Favorizarea amicului Coldea de la SRI
    “Kovesi l-a favorizat pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, într-un dosar în care acesta a fost cercetat pentru că ar fi provocat un accident de circulaţie în timp ce conducea în Bucureşti un autoturism de serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.”, mai susține senatorul Valer Marian. „Potrivit unor informații din Secţia Parchetelor Militare, confirmate de surse din SRI, în anul 2008, generalul Coldea şi-a sărbătorit ziua de naştere, pe 21 septembrie, împreună cu procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, într-o locaţie secretă a SRI, după care, pe timp de noapte, s-au deplasat spre domiciliul acesteia să continue petrecerea, Coldea conducând personal un autoturism de serviciu. Pe B-dul Ştefan cel Mare, Florin Coldea a provocat un accident de circulaţie, respectiv a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe carosabil şi a intrat cu autoturismul în copacii din faţa Clubului Dinamo, avariind grav partea din faţă a autoturismului, inclusiv parbrizul şi bordul acestuia. Circumstanţele producerii accidentului indică faptul că generalul Coldea se afla sub influenţa accentuată a băuturilor alcoolice. Dosarul a fost muşamalizat ulterior de Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a intervenţiei procurorului general al României. În cauză a fost emisă o soluţie de neîncepere a urmăririi penale de către procurorul şef Ion Vasilache, promovat în această funcţie de procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi avansat ulterior de preşedintele Traian Băsescu la gradul de general.”, își continuă senatorul seria dezvăluirilor.
    http://www.romanialeaks.org/2012/04/din-culisele-oamenilor-lui-basescu.html

   • Bibliotecaru May 18, 2012 at 5:10 pm #

    @ livia May 17, 2012 at 7:49 pm #

    Stimată doamnă,
    Eu pot contrazice un senator, nu-l pot obliga însă să facă ceva.

    Justiţia este construită de Constituţie cu o maximă independenţă. Asta înseamnă că eu, cetăţean al României, nu am dreptul “să dau în cap” Justiţiei dacă nu sunt mulţumit de activitatea justiţiei. Unora le pot “da în cap” prin vot, altora le pot “da în cap” prin controlul parlamentar… asupra justiţiei nu am nici un control. Dacă “justita devine arma a crimei organizate ,asa cum face Traian Basescu si complicii in Romania” eu, ca cetăţean, nu am nici o pârghie prin care pot acţiona. Ar trebui să reacţioneze CSM-ul.

    Vă rog să mă credeţi că nu mă interesează ce face în particular doamna procuror general. Mă interesează însă ce face domnia sa în exerciţiul funcţiunii. Dacă aveţi date despre muşamalizarea fie şi unui singur caz, ar trebui să faceţi o sesizare la CSM.

    Spuneţi că doamna procuror general este “pila” domnului Blaga. Legea spune însă altceva:
    “Art. 54 – (1) Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.”
    (Legea Nr. 303 Republicată din 28 iunie 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor)

    Prima problemă a fost faptul că s-a dat putere ministrului Justiţie deşi propunerea ar trebui să o facă CSM-ul. Apoi s-a mai făcut o “măgărie”, atunci când avizul a fost considerat neobligatoriu (respectiv preşedintele poate să nu ţină seama de el). Astfel “numirea” de către preşedintele Traian Băsescu s-a transformat din actul oficial (procedura oficială) de legalizare a alegerii în actul de voinţă a preşedintelui. Asta s-a făcut cu încălcarea flagrantă a Constituţiei.

    ARTICOLUL 134 – Atributii
    (1) Consiliul Superior al Magistraturii propune Presedintelui Romaniei numirea in functie a judecatorilor si a procurorilor, cu exceptia celor stagiari, in conditiile legii.

    În condiţiile legi se pare că CSM nu mai numeşte în funcţie procurorul general. Se vede cu ochiul liber încălcarea constituţiei dar nimeni nu se sesizează.

    Apoi faptul că avizul CSM este “ceva să fie acolo”, pentru că nu există obligaţia de a ţine seama de el, dă peste cap şi alt articol din constituţie…

    ARTICOLUL 133 – Rolul si structura
    (1) Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei.

    Iată că CSM nu are puterea să o dea jos din funcţie procurorul general. CSM a dat aviz negativ pentru doamna Kovesi şi nimeni nu a ţinut seama de asta… Ce mai garantează CSM?

    În consecinţă, problema nu este, aşa cum ar părea, la doamna procuror general, nu este nici la domnul preşedinte Băsescu, problema este că parlamentarii sunt aserviţi partidelor din care fac parte astfel încât îşi permit să încalce prevederile constituţiei pentru a capta politic posturi precum cel de procuror general. Dacă prevederile constituţionale ar fi respectate, dacă principiile de drept ar fi respectate, nici o problemă dintre cele pe care le semnalaţi nu ar fi posibilă, pentru că ar fi imediat corectate de sistem.

    Eu nu ştiu dacă cele ce le spuneţi sunt sau nu adevărate, până una alta sunt doar nişte cuvinte. Veridicitatea lor ar trebui demonstrată în sala de tribunal cu probe administrate conform legii. Din păcate acest lucru nu poate exista fără o restaurare a unei stări de normalitate, fără respectarea constituţiei, fără respectarea principiilor de drept.

    Iată de ce eu nu-mi bat capul prea tare cu ce face preşedintele Băsescu, cu ce face doamna Kovesi şi aşa mai departe, pentru că nu este deloc productiv. Pentru mine este important ca sistemul instituţional să funcţioneze normal, ţara să funcţioneze normal, după constituţie, după regulile democraţiei, după bunul-simţ… în ultima instanţă. În momentul în care se atinge această normalitate, nu mai contează cine este la Cotroceni, în Palatul Victoria, la Ministerul Public… şi aşa mai departe. De ce? Pentru că sistemul se protejează de aberaţie atâta timp cât aberaţia de la regulă rămâne o excepţie şi nu însăşi regula.

   • ZOE, fii barbata ! May 19, 2012 at 9:08 am #

    @livia,

    Draga Livia, nu-l lua în serios pe Dl. “bibliotecar” pentru ca el spune întotdeauna lucruri traznite. N-ai ce sa-i faci, asa e el un Gica/Contra al blogurilor, daca afara e plina zi, el va sustine mortis ca e cea mai neagra noapte. Altfel, nu cred ca e rau intentionat doar ca vede lucrurile invers decât sunt în realitate.
    Sa ai o zi frumoasa !

   • ZOE, fii barbata ! May 19, 2012 at 9:10 am #

    @livia,

    Ha ha ha ! Sa vezi acum ce-mi pateste mie pielea cu “bibliotecarul” ca eu si asa sunt pe lista lui neagra, dar… noi sa fim sanatosi !

   • mihaela carmen nour May 21, 2012 at 12:11 pm #

    vorbesti numai prostii! nu mai comenta aiurea!

 31. invitatie May 11, 2012 at 9:35 am #

  Dle Prim-Ministru, de ce nu aduceti la educatie un profesor fara culoare politica…cunosc eu oameni capabili care in cateva luni vor face cat altii in ani…ma rog, nu ca Fat-Frumos, dar…:)

 32. tiberiuretu May 11, 2012 at 9:44 am #

  D-le ponta
  Aseara am vazut la TVRinfo o emisiune Cu D-l Horia Georgescu care declara(spre neplacerea moderatorului) ca ANI a devoalat reteaua mafiota din teritoriu care vamuiesc banii statului.
  So pe ei fara intarziere !
  Succes !

 33. Bibliotecaru May 11, 2012 at 11:55 am #

  @ Victor Ponta

  Domnule prim-ministru,
  Observ ştirea care spune că, în premieră în România, este posibil să fie cerută şi desecretizarea unor şedinţe de guvern.

  Senatorul Marko Bela, viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu şi Adriean Videanu au fost citaţi, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul privatizărilor strategice.
  Adriean Videanu nu s-a prezentat la termenul de vineri, iar procesul a fost amânat pentru săptămâna viitoare. La următorul termen se aşteaptă şi un răspuns de la secretariatul general al Guvernului.
  Magistraţii de la ICCJ au cerut instituţiei să le fie oferite informaţii despre persoanele implicate în privatizarea companiilor de stat. Foştii miniştrii, Codruţ Sereş şi Zsolt Nagy, sunt inculpaţi în acelaşi dosar.

  Revin şi eu, cu această ocazie, cu propunerea (rugămintea) mea de a transmite în direct. prin internet, şedinţele de Guvern şi apoi pe site-ul guvernului să existe înregistrarea şi textul transcrierii şedinţelor, aşa cum este şi la Paralment. Guvernul lucrează în slujba românilor, “secretizarea” nu-şi are nici un rost. Nu se discută în şedinţele de Guvern nici strategie militară şi nici secrete tehnologice… nu are ce să fie secret faţă de poporul român suveran.

 34. Adrian May 11, 2012 at 12:23 pm #

  Vorbe.

 35. Emanuel May 11, 2012 at 2:02 pm #

  Felicitari pentru discursul dvs. la numirea ca premier si sincer cred ca daca veti urmari ca cererea adresata de dumneavoastra ministrului de interne ca prioritatea 0 sa fie asigurarea sigurantei cetatenilor si inasprirea legilor pentru cai care tulbura siguranta si linistea publica si incaseaza zeci de amenzi pe care nu le platesc niciodata. Multa bafta!

 36. oana May 11, 2012 at 3:09 pm #

  de ziua Europei ne ai cadorisit d le Ponta cu ministrii tot unul si unul .Felicitari in special ptr. d i Mang este Oradean ca si mine. Cum sa nu ma bucur? Cum sa nu mi fie rusine?

 37. val May 11, 2012 at 4:45 pm #

  Domnule Ponta,
  permiteti-mi sa fac o propunere pentru postul de ministru al educatiei: dl Alexandru Calinescu de la Universitatea Cuza din Iasi. Nu stiu daca e membru in vreun partid, dar sunt convins ca ati face o alegerea foarte buna pentru cresterea calitatii in invatamantul românesc, iar pentru dvs ar fi o lovitura de imagine

  o zi buna,
  Cristian
  (numele il aveti in adresa de email)

  • ZeV May 11, 2012 at 7:57 pm #

   Da, este o personalitate notabilă.

  • Bibliotecaru May 11, 2012 at 8:23 pm #

   Propunerea mea în cazul vacantei la ministerul Educaţiei este doamna Gabriela Creţu. Nu aş vrea să se înţeleagă că nu-l apreciez pe domnul Călinescu… cred însă că doamna Creţu are o capacitate politică mai potrivită.

  • marina May 12, 2012 at 5:06 am #

   D-le.Ponta, La multi ani sa fie, dar va rog , va conjur, fiti mai atent cu nominalizarile de ministri, dupa ce i-ati tinut secret si ni i-ati prezentat ca pe bomba secolului, ati iesit cu unii cel putin indoielnici si ma refer aici la balbaiala de la invatamant,la marele ministru de interne , clujean, alunecos si nu prea competent Rus, stiu ce spun eram in sistem cand a mai fost la interne si la oportunistul Cepoi.Din cati oameni valorosi are USL, unde i-ati gasit pe astia?Marga la inv, Sova la justitie,Corlatean sau P.Roman la externe, nu mergeau? e doar un exemplu.Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, eu de cand ma stiu am votat cu PSD, tin la voi si nu vreau sa va faceti de ras.Nu uitati asteptarile oamenilor sunt atat de mari incat daca dati gres, veti cadea mai jos ca PDL si nu vrem asta.Nu ne dezamagiti ca sunteti ultima ns. speranta!

   • Ioana May 14, 2012 at 1:15 pm #

    Domnule premier Victor Ponta va urez succes si guvernare lunga si dreapta . Dar subscriu ca la invatamant cel mai potrivit ministru sa fie Alxandru Athanasiu !

  • PetruS May 12, 2012 at 3:50 pm #

   Alexandru Athanasiu este cel mai potivit ministru al educatiei.

   • silviu din Transilvania May 13, 2012 at 9:59 pm #

    Subscriu si eu ! Domnul Athanasiu este nu numai un profesionist de mare clasa dar poate ca in primul rand, cel mai de pret dar al sau este Caracterul sau admirabil, onestitatea si cinstea sa ! Asemenea oameni, si nu sint putini cei cu asemenea valoare si calitati, trebuiesc adusi in serviciul public daca se doreste cu adevarat slujirea corecta, onesta a interesului Cetateanului si a Statului Roman ! Daca se doreste scoaterea Romaniei din Criza Morala, de indentitate si din toate celelalte rele care au cuprins Societatea si Institutiile statului ca un Cancer distrugator !

   • MIHAELA May 16, 2012 at 10:55 pm #

    @ PetruS, Ioana, Silviu din Transilvania
    Alexandru Athanasiu este, intr-adevar, cel mai potrivit. Eu sper ca este pastrat pentru guvernul de dupa alegeri. Ar fi cea mai buna si mai potrivita nominalizare.

  • livia May 16, 2012 at 5:38 pm #

   Va refeti la Alexandru Calinescu istoric literar, critic literar și publicist român Este profesor de literatură franceză la Facultatea de Litere a Universității din Iași. Este directorul Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu din Iași. Deține o rubrică, intitulată Interstiții, în revista „Dilema veche”. Colaborator al editurii Polirom din Iași. A fost profesor la INALCO, la Paris și este specialist în Proust. În 2004 a fost ridicat la rangul de Cavaler al Ordinului Național de Merit de către Franța. Alexandru Călinescu a fost invitatul special al reputatutului realizator de talk show cultural francez Bernard Pivot, gazda emisiunii “Double Je spécial Iași”, care a fost filmată în Iași în 2004. Din 2006, detine o rubrică în revista „Dilemateca”, intitulată Decupaje.

   Ar fi exceptional,ministrul educatiei nu trebuie neaparat sa fie inregimentat politic ,interesul Romaniei conteaza,numai ca la ministerul educatiei s-au inatmplat foarte multe infractiuni, sa pus in aplicare incepand cu grobianul politruc Funeriu ,distrugerea invatamantului romanesac,oameni educati sunt un pericol pentru teroristul internatioanl traian Basescu sau cozile de topor asemeni lui MR Ungureanu.

   D-le premier lasati-l pe Majestataea Sa Regele Mihai Intaiul al romaniei sa va ajute in numirea ministrul educatiei.Sunt mari personalitati romanesti care nu pot fi atinse nici cu o silaba de asasinii politiei politice PDL-Basescu -MR Ungureanu.

 38. BOGDAN May 11, 2012 at 6:52 pm #

  DOMNULE PONTA frumoase randuri ,cred ca ar trebuii sa fie trecute prin sita toate canditaturile celor propusi de PSD pt ca si MANG nu inspira incredere si atunci vom ajunge ca pdl care au numit oameni corupti si de o cinste indoielnica si cred ca sa schimbam unii hoti cu alti nu facem nimic . VA MULTUMESC

 39. ostap bender May 11, 2012 at 7:03 pm #

  domnule ponta,m-ati dus cu presul cu reducerea numarului de parlamentari.de data aceasta,treaca de la mine.dar daca nu desfiintati taxa tvr si nu demiteti conducerea acestei institutii care pe banii mei face propaganda presedintelui si pdl-ului,neam de neamul meu n-o sa va mai voteze in vecii vecilor.amin.

 40. Bibliotecaru May 11, 2012 at 8:13 pm #

  @ Victor Ponta
  Astăzi m-a trecut un fior pe şira spinări. Domnia voastră, premierul României şi ministrul Agriculturii, domnul Constantin… aveţi timp de lansarea candidaţilor? Eu credeam că sunt atât de multe de făcut la Palatul Victoria încât ziua nu are îndeajuns de multe ore.
  Nu vă supăraţi că vă comunic acest lucru atât de abrupt, dar pe mine mă apucă frica…

 41. balbeck May 11, 2012 at 10:43 pm #

  Ce se intampla cu euro asta de a crescut atat de mult?Avem guvern,trebuia sa scada.Sa fie tot din cauza unei Europe unite?Bine ca nu am credite….ce face BNR?

 42. Gabriela Cirstoiu May 12, 2012 at 12:37 am #

  Domnule prim-ministru Victor Pontava rog sa abrogati Ordonanta de urgenta 84/2010.
  ART 1
  “(7) In situatia in care angajatorul nu poate asigura angajarea asistentului personal, se acorda indemnizatia prevazuta la alin. (4), indiferent de optiunea exprimata potrivit prevederilor alin. (1) si (4). ACEASTA ORDONANTA ESTE UN ABUZ. Potrivit art 44 din legea 448/2006, AUTORITATILE ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE PREVAZUTE LA ALIN 2 AU OBLIGATIA: A) DE A ANGAJA SI SALARIZA ASISTENTUL PERSONAL AL PERSOANEI CU HANDICAP GRAV, IN CONDITIILE LEGII: b) DE A ASIGURA SI GARANTA PLATA INDEMNIZATIEI LUNARE, IN CAZUL IN CARE PERSOANA CU HANDICAP GRAV SAU REPREZENTANTUL EI LEGAL A OPTAT PENTRU ACEASTA.
  Am cerut asta basistilor si i-a durut undeva!datorita acestei ordonante multi asistenti personali ai persoanelor cu handicap grav au fost dati afara si nu au mai fost reangajati!
  Si totodata va rog sa aveti in vedere si marirea cuantumului indemnizatiei lunare a celor cu handicap grav care acum este de 293 lei si nimeni nu a indexat-o in ultimii 7 ani!
  Multa stima si respect!Va multumesc!

 43. getodacian May 12, 2012 at 4:04 am #

  Domnule Ponta trebuie sa scapati de Roberta Anastase ; si-a batut joc de romani si locul ei este intr-o celula. De asemenea trebuie sa faceti ceva si cu legea pensiilor fraudata de Roberta Anastase . Trebuie sa le faceti dreptate romanilor afectati de furaciunea Robertei si a PDL-ului .

 44. ZOE May 12, 2012 at 8:48 am #

  Dle Ponta va rog nu mai acceptati anumite persoane propuse de pnl

  unii sunt doar tereticienii altii au bube. aveti mare grija pentru binele dvs dar si al nistru al romanilor.

  • mihaela carmen nour May 13, 2012 at 9:49 pm #

   mult succes dle premier! sper sa scoateti tara la liman!

 45. Vasile Roaita May 12, 2012 at 4:13 pm #

  !. Acest guvern nu are timp pentru experimente; asa cum ati declarat, va bazati pe experienta si imaginea unor politicieni, sau tehnocrati, competenti…Nu inteleg de ce faceti experiente la Ministerul Invatamantului…Daca va faceti treaba, veti avea, din iarna, 4 ani de facut experiente; eu, personal, as merge pe mana dlui Atanasiu…El a suferit, suficient, in perioada Geoana… A nu se intelege ca il consider pe Dl Mang vinovat…Chiar daca a acceptat sa ii fie trecut numele pe o lucrare plagiata, asta nu inseamna ca nu poate fi un ministru bun…Din pacate, Dl Mang nu este pregatit sa faca fata ipocriziei de care este in stare “societatea civila”…

  2. In lunile de guvernare ce vor urma, nu problemele de fond va pot eroda popularitatea ci smecheriile echipei de zgomote care s-a format si consolidat in jurul lui Traian Basescu; pe de alta parte, o presa obiectiva si ostila va face bine; mult mai mult decat anumite emisiune de la Antena 3…Nici subiectivismul agresiv al postului B1 nu este de dorit…

  Am fost stupefiat de reactia unor ziaristi la numirea lui Andrei Zaharescu in functia de purtator de cuvant; acestia, prin atacul idiot asupra lui A Z, au dat un semnal concludent; chiar daca se va dubla PIB ul in urmatoarele 6-7 luni, nimic din ceea ce veti face nu va fi apreciat…

  In aceste conditii, cea mai buna strategie de comunicare va fi ignorarea sau evitarea presei ostile…

  3.Evenimente de tip “camatarii” se vor succeda, probabil, planuit; cred ca va asteptati la asta…Tehnica otravirii fantanilor…In aceste conditii, strategia “corecta politica” este o eroare; trebuie, mai de graba, riscat si fortata usor realitatea; corectiile se vor face din ianuarie…Altfel, se va legitima neputinta guvernelor lui Basescu, drept politica prudenta si inteleapta…

 46. Chitu C May 12, 2012 at 4:45 pm #

  Stimate domnule Ponta,
  Felicitari pentru tot ce faceti. Toate aceste mesaje scrise arata ca populatia va iubeste.Va rog, nu uitati, ca adversarii portocalii isi schimba culoarea si pun tot felul de piedici.Nimeni nu are un dosar mai grav decat el, care vede paiul in ochii altora, dar barna din ochii lui, nu o vede.De exemplu, dosarul flota si multe altele.
  Ar fi multe de spus, dar dvs le stiti si nu uitati increderea noastra in dvs ca le veti rezolva.

 47. kuki May 12, 2012 at 7:18 pm #

  d-le ponta nu se poate sa -si bata joc pdl de usl si de tine in asa fel… de ce-i lasati pe ticalosii portocalii sa faca ce vor cu guvernul si implicit cu tara… pana si in opozitie partidul asta isi bate joc de noi… schimbati javrele portocalii pana la ultimul om… new e frica ca vor veni iar… traim cu groaza… vedem cum si azi ataca acest guvern..au ajuns sa schimbe ministri ei … ne e frica ca vin iar si noi ce am fost contra lor mereu ne vom nenorocii … scapati-ne de ei si basescu…

 48. dascalu May 13, 2012 at 11:22 am #

  Domnule Ponta,
  Cu ce v-a gresit domnul profesor Marga? De ce nu a fost propus pentru postul de ministru al educatiei? Doamna Andronescu, la fel. Ce ati cautat, ati gasit. Atat de mult am dorit ca acest cabinet sa fie unul perfect, incat sunt cel mai dezamagit USL-ist. Sunt un om al scolii si sa stiti ca m-ati dezamagit.

 49. dsv May 13, 2012 at 6:26 pm #

  De ce mai este soferul Marian Bucur in carti la ISC ? Asta asa ca inainte sa ne bucuram atata de Ziua Europei, sa vedem cum corectam (le corectam ?) lucrurile pe la noi.

 50. Florea Dumitrescu May 13, 2012 at 8:08 pm #

  CĂTRE MINISTERUL PUBLIC

  PROPUNERI DE DOSARE PENALE PENTRU
  PĂGUBIREA PENSIONARILOR

  1. Curtea Constituţională, prin deciziile nr. 223 şi 224 pronunţate în data de 13 martie 2012, a stabilit în unanimitate de voturi, că interpretarea corectă a art. 259, alin (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii este aceea că impozitul în procent de 5,5% (contribuţia de asigurări de sănătate) se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 lei. Decizia este definitivă şi general obligatorie.
  Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale este prezentată în cuprinsul deciziilor, care au fost publicate în Monitorul Oficial al României (nr. 256 din 18 aprilie 2012).

  2. Efectul economic şi social al interpretării şi aplicării greşite a Legii 95/2006 de către autorităţi a fost groaznic, a afectat viaţa a milioane de pensionari, a provocat mari nemulţumiri sociale, manifestări de indignare şi revoltă exprimate în presă, la televiziune şi în demonstraţii de stradă în numeroase localităţi.
  A fost un act de nedreptate socială, care se adaugă şi altor nedreptăţi sociale şi mai mari – făcute milioanelor de pensionari de regimul Băsescu-Boc.
  Fiind într-un stat de drept, având în vedere gravitatea excepţională a situaţiei, trebuie sancţionată această nelegiuire prin dosare penale deschise guvernanţilor implicaţi.

  3. Nedreptatea socială s-a făcut în proporţii de masă – la milioane de cetăţeni (peste 2 milioane de pensionari).
  A fost păgubit în medie cu 40 de lei fiecare pensionar, ceea ce înseamnă peste 40 de pâini, sau nişte medicamente, sau nişte plăţi de întreţinere.
  Nelegiuirea s-a săvârşit începând cu data de 1 ianuarie 2011 şi a durat 16 luni.
  Guvernele Boc şi Ungureanu, deşi au primit numeroase sesizări, nu au reacţionat conform legii, ceea ce înseamnă o gravă neglijenţă în serviciu.

  4. Vinovăţiile pentru nelegiuirea de mai sus au o mare întindere şi pun în discuţie atât Guvernul şi Parlamentul, cât şi mai multe ministere, Casa Naţională de Sănătate şi Casa Naţională de Pensii.
  a) Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 107 din decembrie 2010 – pentru modificarea şi completarea legii nr. 95/2006, semnată de primul-ministru Emil Boc – nu a clarificat situaţia şi a creat ambiguităţi (îndeosebi la art.1, pct.7)
  Se reţine, totodată, o critică severă: de ce modificarea nu s-a făcut printr-o lege supusă aprobării Parlamentului într-o problemă socială de mare importanţă care priveşte viaţa a milioane de pensionari şi s-a ales calea către ordonanţa de urgenţă, practică criticată de societatea civilă, deoarece ocoleşte organul legiuitor. Această ordonanţă reprezintă un abuz şi o neglijenţă în serviciu.
  b) Din deciziile 223 şi 224 ale Curţii Constituţionale reiese că Preşedintele Senatului, domnul Vasile Blaga şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, doamna Roberta Anastase nu au comunicat Curţii Constituţionale punctele lor de vedere, ceea ce dovedeşte o mare neglijenţă în serviciu într-o problemă de mare importanţă socială.
  c) Din deciziile Curţii Constituţionale rezultă că autorităţile nu au interpretat şi aplicat corect şi unitar legea.
  Miniştrii de Finanţe, Miniştrii de la Sănătate, Miniştrii de la Muncă, conducătorii Casei Naţionale de Sănătate şi ai Casei Naţionale de Pensii au dat dovadă de neglijenţă în serviciu, nu au sesizat Guvernul şi Parlamentul asupra pagubelor create milioanelor de pensionari timp de 16 luni.
  d) Curtea Constituţională a dat deciziile sale 223 şi 224 pe baza încheierilor pronunţate la 10 noiembrie 2010 de Tribunalul Braşov (deci după 15 luni) şi pe baza încheierilor pronunţate la 5 mai 2011 de Curtea de Apel Cluj (deci după 9 luni).
  e) Curtea Constituţională nu a dat o hotărâre adecvată pentru pagubele provocate pensionarilor – în trecut – timp de 16 luni. Decizia sa se referă numai la viitor.
  Urmează ca Guvernul şi Parlamentul să dea soluţii şi pentru pagubele din trecut – pentru cele 16 luni.

  5. Pentru deciziile greşite generatoare de pagube pentru milioane de pensionari trebuie făcute cercetări şi întocmite dosare penale pentru guvernanţii vinovaţi.
  PROBE Deciziile Curţii Constituţionale şi datele concrete ce vor fi puse la dispoziţie de Ministerul de Finanţe, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Casa Naţională de Sănătate şi Casa Naţională de Pensii.
  RECLAMANŢI ŞI MARTORI Milioanele de pensionari păgubiţi – care pot prezenta tichetele lor de pensii.

  6. Din partea societăţii civile, solicităm ca Procurorul general, doamna Laura Codruţa Kövessi să se sesizeze din oficiu, să facă demersurile legale necesare şi să pornească acţiunea de cercetare penală – în vederea sancţionării celor vinovaţi în Justiţie.

  ٭
  ٭ ٭

  NOTĂ SPECIALĂ Tăierile masive de pensii decise de domnii Băsescu, Isărescu şi Boc, vor fi tratate într-un act separat de acuzare politică. În cei 4 ani (2009-2012), în termeni reali, tăierile au reprezentat 19,3%, prin necorectarea pensiilor cu rata inflaţiei (în 2009 – cu 2,8%, în 2010 – cu 6,1%, în 2011 – cu 5,9%, în 2012 – cu 3,4%) cum prevedea legea. Aceasta a însemnat o diminuare, în termeni reali, a valorii punctului de pensie cu 115 lei – la nivelul anului 2012, comparativ cu nivelul din decembrie 2008.
  Datele reale spulberă marea minciună din Acordul cu FMI (2011-2012) că ar fi vorba numai de „îngheţarea pensiilor”. Cei peste 5,4 milioane de pensionari au fost păgubiţi în total (prin inflaţie şi impozitul de 5,5%) la nivelul unui an întreg (2012) cu circa 8 miliarde de lei, comparativ cu anul 2008. Aceasta este dezastruoasa moştenire lăsată de guvernarea Băsescu-Boc, marea nedreptate socială făcută pensionarilor.

  13 mai 2012

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 51. Psd Bihor May 13, 2012 at 10:49 pm #

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Ne bucuram pentru felul cum s-au asezat lucrurile,va felicitam si va dorim din toata inima, mult succes !

  Regretam profund faptul ca domnul Ioan Mang v-a inselat vigilenta si l-ati numit Ministru al Invatamantului. Nu merita deloc ! Pe langa ceea ce a iesit la iveala ar trebui sa stiti ca are si o viata de familie imorala in sensul ca s-a incurcat amoros cu o tanara in jur de 25 de ani, Tiron Ana Maria careia i-a dat o functie in partid si a trecut-o pe un loc eligibil in Consiliul Judetean Bihor. Ea taie si spanzura in filiala judeteana, dl Mang fiind un om slab. Organizatia este in degringolada totala,mediocritatea fiind la mare rang in PSD Bihor. Au avut grija sa indeparteze toti oamenii care cu adevarat au crezut in acest partid de 20 de ani .Va rugam sa va indreptati atentia asupra acestei organizatii si sa o reformati. Aici ,in Bihor, PSD este la remorca PNL,lucru de neacceptat pentru cel mai mare partid din tara.

  Persoana cea mai dezagreabila si mai discutabila in PSD Bihor este Pop Claudiu care a facut presiuni asupra oricarui potential candidat si s-a instalat presedinte al organizatiei municipale, sub ochii reprezentantului Comisiei de Etica trimis de dvs.A santajat fiecare candidat anuntat pentru a nu mai candida, prin mijloace dolosive, folosindu-se inclusiv de cei de la PDL. Claudiu Pop este “beizadeaua lui tata”, Pop Andrei, director la Hotel Continental din Oradea, unul dintre marii mafioti locali. Lumea ii cunoaste, se stie ca la ei se cotizeaza cu sume mari,cel care aduna banii fiind chiar Andrei Pop. ACEST LUCRU SE INTAMPLA IN MOMENTUL DE FATA IN PSD BIHOR, SE ADUNA BANI PENTRU POSTURILE DIN DECONCENTRATE ! Pe ei nu-i intereseaza nici valoarea, nici competenta oamenilor ci doar banii, NUMAI BANII ! VA RUGAM SA VA ASCUTITI VIGILENTA SI SA NU FACETI GRESEALA SA-L NUMITI PREFECT DE BIHOR. Este un incompetent,un neserios cunoscut in oras pentru problemele cu amantele de joasa speta fiind ridicat doar de banii lui taica-sau si de ambitia de a parveni. Nu cred ca doriti sa aveti “surprize” cu dansul asa cum aveti in momentul de fata cu domnul Mang. Va rugam sa luati in seama apelul nostru, sa analizati cu atentie aceasta persoana astfel incat sa nu se mai greseasca din nou. AR FI PREA MARE RUSINEA PENTRU PSD BIHOR !

  Pe dumneavoastra, domnule prim Ministru, va asiguram de intreaga noastra simpatie si consideratie !

  Un grup de cetateni din Oradea,
  membri si simpatizanti ai PSD

 52. nis May 14, 2012 at 1:40 am #

  Dati odata drumul la proiectele:

  – CASA RADIO (Dambovita Center)
  – ESPLANADA

  Aceste 2 proiecte ne vor shimba imaginea deprimanta a capitalei intr-una moderna.

 53. Black Rose May 14, 2012 at 9:11 am #

  Declaratii Victor Ponta la PRO TV:

  “De la 1 ianuarie 2013 ne dorim impozitarea pe 3 trepte, 16% pentru societati comerciale si persoane cu venituri medii. Pentru cei cu venituri foarte mici vom incerca aplicarea cotelor de 12% si 8%. Va fi, daca vreti, o cota sociala.”

  • dorian65 May 14, 2012 at 4:37 pm #

   Mai baiete tu chiar crezi ca isi va respecta cuvantul Dl Prim.?
   Mai trandarir negru o sa te faci si mai negru cand vei vedea ca nu isi respecta CUVANTUL.
   Eu unul o sa votez cu ala care promite ca nu mai pune laba aia idioata pe Codul Fiscal.Asfel nu ma duc mai m,a duc la vot si daca ma duc anulez votul.

  • murfy May 14, 2012 at 9:34 pm #

   Inca odata conchid ca : Impozitarea progresiva de pina la 38% ar fi solutia viabila si corecta pentru tot romanul – Din motive oarecum populiste (sa nu-i suparati pe cei cu venituri mari ) -va-ti
   oprit la cota maxima de 16% cu scadere de pina la 8%, dar asta
   nu este o rezolvare. Pentru ca bugetul sa fie alimentat si consolidat pe masura —trebuie aplicata cota de pina la 38%
   (la salarii pe *MASURA* sa se simta aportul pe *MASURA** al
   tuturor. Asta inseamna DREPTATE SOCIALA si ECHITATE -cuvinte
   perimate.

 54. ZOE, fii barbata ! May 14, 2012 at 9:38 am #

  @ZOE,

  Si marmota învelea ciocolata în staniol !
  M-ai clonat, sau ce ? Te-ai inspirat de le listele electorale portocalii, unde candideaza 10 insi cu acelasi nume ?!

 55. Black Rose May 14, 2012 at 9:55 am #

 56. anonim May 14, 2012 at 11:19 am #

  Ce e permis , nu stim pina acum; socotim ca toate-s permise.
  Ii luam, si-n aceasta privinta , pe zei ca exemple ilustre.

 57. Admirator de lucruri cand sunt facute bine May 14, 2012 at 12:14 pm #

  Romania va deveni in 6 luni PARADISUL din LUME.

  Nu mai avem nevoie sa muncim vor veni Elvetienii si Germanii care vor muncii pentru noi.

  Vom avea salariile triplate, salariul mediu pe economie va fi 2’500 Euro / luna totul GRATUIT, fara impozite si asigurari.

  Fiecare va primi de la STAT un BMW si o vila.

  VOTATI BINE PONTA !!!

  Eu voi vota PONTA & Cie si nu PNL !!!

 58. Ein Engel May 14, 2012 at 12:34 pm #

  Destituiti-l pe ministrul copy-paste, Mang-afaua guvernului.
  Dati dovada de o minima decenta si incetati balciul de la Ministerul Educatiei.
  Puneti in functia respectiva un om impecabil (stiu ca suna SF, dar mai exista si asa ceva).

  • ZOE, fii barbata ! May 17, 2012 at 8:43 am #

   @Engel,

   Si infernul are îngeri ! Daaa, uite de exemplu un om “impecabil” Udrea, buna de ministru !

 59. Black Rose May 14, 2012 at 5:33 pm #

 60. getodacian May 14, 2012 at 6:11 pm #

  Domnule Ponta ce facem cu pensionarii fraudulosi ?
  Pensionarii fraudulosi din FORTUS Iasi
  http://fortusiasi.blogspot.com/

 61. Bibliotecaru May 14, 2012 at 8:47 pm #

  @ Victor Ponta

  Domnule Ponta,
  Am observat că o mare parte dintre politicienii României nu stăpânesc efectiv înţelesul real al cuvintelor pe care politica le utilizează. Evident că orice spun politicienii greşit la TV cetăţenii preiau drept adevăruri irefutabile rostogolind greşeala până este mai puternică decât varianta corectă. Răscolind pe internet după lucruri interesante, am găsit următoarea lucrare:


  De la ea mi-a venit ideea că ar fi necesare nişte discuţii între partide politice la televiziune în jurul termenilor politici astfel încât cetăţenii să rămână măcar cu concluzia că este nevoie să citească mai mult şi să nu se încreadă într-o spusă “la grămadă” aruncată de nu ştiu cine la TV.

  Economia socială este sistemul socio-economic care are un scop imediat economic și un scop social atât imediat, cât și mediat.

  O formă aproape poetică…
  USL prezentând astfel de noţiuni poate va face cetăţenii să înţeleagă că spunând undeva acel “social” nu înseamnă “pomană” de la bogaţi spre săraci.

  De undeva trebuie să înceapă dimensiunea schimbării (transformării) de la “învăţatul politicii după ureche” la “deprinderea unui vocabular bine definit şi, mai ales, bine stăpânit”.

  Iată, în România nici măcar preşedintele României nu are aceşti termeni clar definiţi. Domnia sa a spus…
  “Romania nu mai poate supravietui fara reforma statului, realitatea se numeste criza(…) Ea ne-a aratat ca statul social nu poate functiona in Romania, in intelesul pe care noi l-am dat. Va trebui sa definim ce insemana stat social, aici, la noi in Carpati. Este una sa incerci impunerea unui stat social intr-o tara extrem de bine dezvoltata, a carei economie genereaza resurse, si alta intr-o tara ca Romania, cu economia in transformare si inca insuficient de performanta, pentru a aplica statul social in intelesul stangii”

  Păi dacă nici domniei sale nu-i este clar ce înseamnă stat social, ce pretenţie să am de la cineva mai izolat de preocupările capitalei care nu ştie bine cine-i preşedintele României?
  De aceea vă sugerez că propuneţi o emisiune, poate chiar la TVR, sau la Antena 3 (tot văd că este o legătură între Antena 3 şi USL), în care specialiştii în politică din fiecare partid să dezbată aceste noţiuni până la definirea lor completă. Se simte nevoia ca poporul român să înceapă a învăţa instituţiile, instrumentele şi mecanismele democraţiei. În plus, poate nu ar fi rău ca cetăţenii să vadă că partidele au şi o dimensiune a experţilor.

 62. X May 14, 2012 at 9:43 pm #

  Nici nu ati luat bine puterea ca leul a si luat-o la vale. Asta dovedeste ce mare incredere au mediile de afaceri si romanii in general fata de guvernarea voastra. Nici nu ati luat bine puterea ca si ne-ati bagat mainile in buzunare, micsorandu-ne salariile reale si marindu-ne facturile si ratele la banci. Tot Basescu o fi de vina si pentru aceasta?!!!

  • tina May 16, 2012 at 5:24 pm #

   Auzi, tu de Grecia ai auzit? Ai o idee, asa vaga, despre ce se intampla acolo? Si ce consecinte sunt?

   • ZOE, fii barbata ! May 17, 2012 at 8:50 am #

    @tina,
    lasa-i sa se tavaleasca în chinurile invidiei pe portocalici !
    Nu e Grecia de vina, asta e venita din ” Olimpul” nostru, facatura, împreuna cu eternul Isarescu rezultatul ofticii ca USL a învins si va învinge si pe viitor tirania !

 63. Bibliotecaru May 14, 2012 at 11:39 pm #

  @ Victor Ponta

  Domnule Ponta,
  V-aş recomanda să-l deranjaţi pe Ministrul de Interne, pe lângă urmăriţii general, şi cu o hartă a României în care să fie delimitată harta clanurilor mafiote. Pe timpuri era o hartă cu industria Românie… Când vroiam să ştim unde este industria iutei… mergeam la hartă şi căutam semnele de la industria iutei. Ceva asemănător ar putea fi creat cu clanuri mafiote… sunt absolut convins că va fi tuturor la fel de folositor.

 64. veta666 May 14, 2012 at 11:39 pm #

  POATE CA DACA TOT AJUNGI LA brusseles, O SA II INTREBI P-ASTIA DIN UNIUNE CAT MAI AU DE GAND SA NE MAI DEA CU CHEMTRAILS…STII TU AVIOANELE ALEA CARE BRAZDEAZA CERU ROMANIEI CATEVA ZILE PELUNA,SI LASA IN URMA DARE ALBE CARE IN LOC SA SE DISPERSESEZE RAPID(asa cum e la contrails),SE IMPRASTIE SI IMPANZESC TOT CERU ACOPERIND SOARELE O BUNA PARTE DIN ZI…POTI SA MA CREZI NEBUNA,POTI SA MA CONSIDERI PARANOICA(si nu neg) ,DAR VREAU SA ITI ATRAG ATENTIA CA SI COPIII TAI,SI COPIII MEI SI TOTI COPIII DIN TARIELE UE,SUA SI NATO,RESPIRA AERUL ASTA INTOXICAT CU NUMA EI STIU CU CE…am cateva idei si chiar documentare in legatura cu asta da nu mai am chef de dat linkuri…un simplu search ‘chemtrail’ va da mii si zeci de mii de rezultate…germania chiar a avut o emisiune tv pe tema asta…

 65. nastyb0y May 15, 2012 at 12:13 am #

  Da, desigur. Probabil că aşa cum aţi şi recunoscut, domnule Ponta. aţi făcut multe greşeli la desemnarea candidaţilor în teritoriu. Vreau să vă spun că m-aţi pierdiut de susţinător în cazul cetăţenilor Bunea Stancu şi Siminonescu, din Brăila. Eu cred că nu ştiţi la ce v-àţi înhămat, d-le Ponta.. Iar eu, acest obscur cetăţean, care nu îmi acopăr destul identitatea, nu voi ezita să îmi exprim opozitia faţă de aceşti oameni care , în opinia mea, nu vor face nimic pentru dezvoltarea judeţului Brăila. Am demonstrat şi cu date. Rog sesizarea Parchetului. Menţionez că am fost angajat al Consiliului Judeţean Brăila,. Sef birou Bancă de Date. Vom reveni, în caz că va fi nevoie..Rog, din nou., să treceţi la cele legale. Treaba dvs. d-le Ponta. Dacă nu, nu. Vorba aia, desigur.

 66. Aya May 15, 2012 at 2:31 am #

  @
  A bon entendeur, salut!

  TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC DE ARMAMENT- TIGARETA II
  (deocamdata, doar o scurta completare)

  De curand, Monica Macovei a avut un “puseu” (aberant) de procuror.
  Daca o incearca nostalgii “procuroristice”, ii furnizez Monicai Macovei un subiect cu adevarat interesant si autentic, legat de marea criminalitate organizata. Il poate recomanda, eventual, “gruparii” Daniel Morar et Cie- ii asigur pe toti ca investigatiile vor scoate la lumina nu doar o infractiune de mare complexitate, dar si implicarea unor pesonaje apartinand zonei de varf a politicii romanesti.
  In noaptea de 16/17 aprilie 1998, pe aeroportul militar Otopeni ateriza o aeronava (venind din Bulgaria) incarcata cu tigari. Tigarile au fost descarcate- iar avionul, care a fost incarcat cu armament, si-a continuat drumul catre zone de conflict. A fost o operatiune de mare criminalitate organizata transfrontaliera in care au fost implicati- ca nume rasunatoare- Viktor Bout (ex-ofiter GRU si traficant celebru de armament), Traian Basescu (care a acoperit operatiunea la Bucuresti; TB este un vechi colaborator al lui Viktor Bout in materie de trafic de armament) si Ioan Talpes (“extensie” GRU si ambasador la Sofia, in epoca).
  Din incarcatura de tigari (descoperita, la scurt timp, in urma presiunii media si a unui denunt) lipseau niste sute de baxuri (“partea” celor implicati) carora li s-a “pierdut urma”. S-a spus ca nu au fost gasite nici acum.
  Baxurile respective au fost descarcate, in noaptea mentionata, la sediul de atunci al Grupului International de Protectie si Paza (GIPP) apartinandu-i generalului Dumitru (Mitica) Iliescu. Sediul se afla, atunci, in cartierul Floreasca, pe strada Turbinei.
  Daca nici dupa aceste completari Daniel Morar et Cie (si Monica Macovei) nu pot stabili relatia dintre Traian Basescu si marea criminalitate organizata (trafic de armament) inseamna ca au nevoie de informatii suplimentare.
  Oricand, cu placere!
  P.S.
  A bon entendeur, salut

 67. valori May 15, 2012 at 12:17 pm #

  nume noi de ministrii in educatie…sunt profesori universitari buni…daca ii cautati ii gasiti…chiar daca sunt la acel nivel, no-name…isi fac jobul tres bien! allez ponta!

 68. Forumistul May 15, 2012 at 5:59 pm #

  Domnule Ponta felicitari in cazul Mang , in mod sigur Boc n-ar fi avut barbatia sa isi demita un ministru compromis . Mergeti inainte pe drumul reformelor , pe drumul luptei impotriva coruptiei . Felicitari , ati convins chiar si parte din electoratul pedelist sa va urmeze, sa va aprecieze fermitatea si onestitatea fata de promisiunile facute . felicitari si pentru uninominalul promis pe care-l sustineti , care va durata clasa politica de baroni . oamenii politici onesti nu au a se teme de electorat . Va astept la toamna pentru a va da votul !

  Cetatenii trebuie sa-si exercite controlul asupra clasei politice printr-un sistem de vot cat mai eficient .

  Votul pe liste mai mult sau mai putin proportionale asigura linistea oligarhiei parlamentare , permite baronilor sforari accederea pe viata in Parlament la adapostul sigur al procentelor electorale ale partidelor . Votul uninominal elimina siguranta totala a baronilor si da electoratului o sansa sa-i elimine !

 69. Oameni scârbiţi May 16, 2012 at 8:51 am #

  ULTIMA RUGĂMINTE
  Cartierul Henri Coandă, copilul dv. de suflet, cu cele 1250 de case NEOCUPATE, plătite integral, dar fără : apă, canalizare, gaze, străzi circulabile mijloace de transport în comun, etc, aşteaptă de 8 ani mila autorităţilor. Acum este vremea să vă implicaţi decisiv, domnule senator Mitrea, alături de Primarul General Oprescu, primarul Pandele şi de potrivnicul Primar Chiliman.

  Apropiatele alegeri pot să taxeze, başca un amplu material care este deja pregătit pentru a fi susţinut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

 70. ZeV May 16, 2012 at 10:31 am #

  Domnule Ponta, conform miturilor epocii moderne, toată lumea vă suspecta, ca partid, că știți despre adversarii politici până și gradul de lapte praf existent (eventual) în hrana suptă pe când erau bebei. 😉
  Când colo, dvs habar nu aveți ce , unde și cum au studiat si făcut, propriile personalitățil agreate de domnia voastră.
  Domnule Ponta…comiteți eroare după eroare la Ministerul Educației. Nu înțeleg, de ce nu nominalizați ACUM o persoana credibilă ?
  Una dintre acestea, ar putea fi o doamnă de excepție, cu un mesaj public extrem de coerent și articulat, consilier local la Iasi si directoare a liceului de elita Costache Negruzzi.
  Numele domniei sale este Camelia Gabrilă și este membră a PNL. Credeți-mă pe cuvânt, dar puteți verifica. Este o personalitate de elită care cunoste bine sistemul de educație.
  Nu de un universitar are nevoie ministerul pentru a organiza bacalaureatul si a face reforma in invatamantul preuniversitar.
  PS
  Revin si va intreb : Cine naiba vi l-a bagat pe gat pe domnul Marga, cand aveati solutia Aurescu ? Ca sa nu mai spun, ca la justitie, trebuia mentinut Catalin Predoiu.

 71. O vrem pe Cati May 16, 2012 at 10:49 am #

  Rezolvati problema ministrului de la Educatie…..

 72. santinela May 16, 2012 at 11:49 am #

  Sa nu cumva sa pierdeti procesele cu primariile pentru banii luati ca ride Boc de se astupa !

 73. tiberiuretu May 16, 2012 at 4:24 pm #

  Dr.Stangelove posteaza pe ziare.com urmatoarea sugestie pt. D- Ponta:
  “Sa-l numeasca ministru al educatiei
  pe prof. univ. dr. Alexandru Atanasiu de la Facultatea de Drept si sigur nu se va mai praji nimeni. In schimb, se vor perpeli cei de la PDL.
  Cred ca ar fi o solutie minunata

 74. tiberiuretu May 16, 2012 at 6:46 pm #

  D-le Ponta
  http://www.cotidianul.ro/peste-300000-de-picati-la-bac-ar-rupe-12-15-din-voturile-usl-182869/
  Scopul cotrocenilor si al pedelacilor este de a sabota activitatea guvernului sub orice forma, iar sabotarea bac-ului este o tinta buna din punctul lor de vedere. De aceea consider ca desemnarea unui profesor de liceu(sper ca Liviu Pop este suficient de experimentat) este o solutie optima pentrtu moment.Sper ca Pop va sti de asemenea sa dea replici mediatice rapide si incisive atacurilor pediste care nu vor inceta de buna seama.Trebuie bine inteles ca fostii guvernanti aplica tactica de demolare a natiunii, tactica “pamantului parjolit si a otravirii fantanilor” disperati fiind de perspectiva de a ajunge in fata justitiei pentru jafurile lor mirobolante.

 75. Aya May 16, 2012 at 7:47 pm #

  MONICA MACOVEI INCERCA SA ACOPERE PRIN “VOCALIZE” RELATIA SA CU MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA- SI CU “TIGARETA II”.

  (RELATIA VIKTOR BOUT- TRAIAN BASESCU- TRAFIC DE ARMAMENT; continuare)

  Monica Macovei ar face bine sa-si tempereze vocalele “puseuri procuroristice” si sa-si foloseasca energia pentru a-si pune mental, in ordine, episoadele relatiei sale cu marea criminalitate organizata (de exemplu, parte a trocului tigari- armament) si momentele in care, dupa Operatiunea “Tigareta II”, facea vizite la sediul Grupului International de Protectie si Paza (GIPP)- aflat, in epoca, pe strada Turbinei nr. 21- cartierul Floreasca, Bucuresti.

  Monica Macovei ar trebui sa se abtina de la puseuri “procuroristice” si sa afle ca “zgomotul” nu distrage totdeauna atentia (sau, nu distrage atentia tuturor) de la implicarea celor carora vrea sa le acopere faptele penale de imensa gravitate (in cazul de fata, doreste sa distraga atentia de la Traian Basescu dar si de la diversi ofiteri- acoperiti sau nu- implicati in operatiuni de mare criminalitate transfrontaliera, de exemplu, in Operatiunea “Tigareta II”).

  Mult mai grav pentru Monica Macovei, in mod direct, este ca puseurile sale “procuroristice” foarte zgomotoase nu pot nici acoperi, nici distrage atentia de la legatura pe care a avut-o ea insasi, in 1998, cu Operatiunea “Tigareta II”.

  Inca de la inceput, Monica Macovei ar trebui invitata sa isi aminteasca, exact, ce cauta, in 1998, DUPA operatiunea Tigareta II, la sediul formei GIPP, din cartierul Floreasca?

  Daca Monica Macovei are indrazneala sa nege acele vizite din perioada mentionata- sau daca incearca sa “acopere” acest adevar prin noi puseuri procuroristice vocale- o anunt public ca exista persoane care au vazut-o si sunt dispuse sa depuna marturie in acest sens. Ca sa nu mai discutam de faptul ca “unele persoane” stiu- si sunt dispuse sa spuna- si ce se ascundea, de fapt, in spatele acelor “vizite intamplatoare si inocente” ale Monicai Macovei, la sediul GIPP, dupa Operatiunea “Tigareta II”

  La sediul (din epoca al) Grupului International de Protectie si Paza (GIPP)- apartinandu-i, formal, generalului Dumitru (Mitica) Iliescu- fusesera aduse, in secret, si descarcate cele 750 de baxuri de tigari “constatate lipsa” (dupa declansarea scandalului si a anchetei in Operatiunea “Tigareta II”) din totalul de 3000 de baxuri descarcate pe Otopeni militar, in noapte de 16/17 aprilie 1998 din avionul IL-76 care, apoi, fusese incarcat cu armament si care decolase catre zonele de conflict.

  Remember (pentru Monica Macovei):

  In 14 martie 1998, un anumit maior de la UM 0215 retinea la Eforie doua TIR-uri cu tigari sosite pe mare la Agigea si le preda sigilate Directiei Generale a Vamilor.
  Importatorul marfii era firma (SRI, acoperita) “Business Woman”.
  Proprietarul firmei (in acte) era sirianul Jamal al-Atm avandu-l ca partener pe Gheorghe Florica, fost sef al Garzii Financiare.
  Administatorul firmei si creierul contrabandei cu tigari era colonelul activ Gheorghe Dumitrescu, care il avea in legatura pe informatorul Al Atm.
  Avocat al firmei era Monica Macovei.

  In noaptea de 16/17 aprilie 1998, pe Otopeni militar a aterizat avionul IL-76, incarcat cu tigari. Tigarile au fost descarcate iar avionul, care a fost incarcat cu armament, a decolat catre zonele de conflict.
  Traficul armamentului catre zona de conflict era asigurat de Viktor Bout, iar incarcarea in siguranta a aeronavei, gararea, stationarea si decolarea au fost acoperite de Traian Basescu. Avionul IL-17 era operat de compania bulgareasca aflata, formal, sub conducerea lui Rumen Draganov (ofiter al serviciilor)- aflat in coordonarea lui Ioan Talpes, “extensie” GRU si ambasador la Sofia.

  Din cele 3000 de baxuri cu tigari existente initial (ca parte a trocului tigari- armament) si descaracate pe Otopeni militar au fost recuperate 2250.
  Restul de 750 baxuri au “disparut”- acestea reprezentand, de fapt, “partea” celor implicate in desfasurarea si incercarea de acoperire a episodului de trafic tigari- armament cunoscut ca Operatiunea “Tigareta II”.
  Intre beneficiari se numarau si cei care se ocupau de “legendarea” si acoperirea juridica a firmei Business Woman- avand-o ca avocat pe Monica M acovei.
  Iata legatura:
  La o saptamana dupa operatiunea Tigareta II, cand traficul a fost descoperit, tigarile apartinand firmei (acoperite a SRI) “Business Wiman”, al carei avocat era Monica Macovei, au fost scoase din depozitul Directiei Generale a Vamilor si transferate, in secret, intr-un depozit de langa Capitala de unde au fost introduce “in circuit”, prin asociere cu cele descarcate pe Otopeni militar, pentru a crea o diversiune menita a da impresia ca la Otopeni, in noaptea de 16/17 aprilie 1998, se desfasurase doar contrabanda cu tigari.
  Anchetarea trocului tigari- armament- incarcarea armelor in avionul garat in siguranta pe Otopeni militar si decolarea lui catre zonele de conflict- ar fi dus la depistarea implicarii unor ofiteri (acoperiti sau nu) ai serviciilor si direct la Traian Basescu (ministru al Transporturilor- cel care a garantat siguranta gararii, incarcarii si decolarii aeronavei pe si de pe Otopeni militar; TB era vechi colaborator al lui Viktor Bout – ex-ofiter GRU, traficant de armament, cel care a asigurat, si atunci, traficul armamentului catre zonele de conflict).

  Cele 750 de baxuri “lipsa” din incarcatura avionului IL-76 au ajuns, in nopatea de 16/17 aprilie 1998 la sediul (din epoca al) firmei GIPP- Grupul International de Protectie si Paza- apartinandu-i, formal, generalului Dumitru (Mitica) Iliescu, unde au fost descarcate. Sediul firmei GIPP (unde au ajuns, in noaptea respectiva, cele 750 de baxuri) se afla, repet, in cartierul Floreasca, strada Turbinei nr. 21 (sediul fiind intr-o casa inchiriata).

  Ulterior descarcarii celor 750 de baxuri, la sediul firmei GIPP din strada Turbinei nr. 21, sector 2 Bucuresti au aparut figuri interesante- printre care ofiteri SPP active, cu functii sau insarcinari importante – si Monica Macovei.

  Dupa ce scandalul Tigareta II a luat amploare, GIPP si-a mutat, discret, sediul. Initial a fost doar demontata firma metalica (avand insemnele si numele GIPP) aflata pe frontispiciul casei (motivandu-se ca ar fi fost daramata de o furtuna). Apoi, discret, au disparut si “locatarii” GIPP (si colaboratorii), inclusiv “obiectele” firmei. Sub aparenta mutarii (pentru care au fost folosite TIR-uri) au fost scoase din cladire si valorificate corespunzator si cele 750 de baxuri cu tigari provenind din Operatiunea “Tigareta II”.

  Ar fi interesant de aflat cat de “vocala” ar mai fi Monica Macovei, intru puseuri procuroristice, cand ar trebui sa isi justifice prezenta la firma GIPP- DUPA ce, la sediul mentionatei firme, fusesera descarcate, in secret, cele 750 de baxuri “gasite lipsa” in urma Operatiunii Tigareta II (trafic tigari- armament) desfasurata pe Otopeni militar in noaptea de 16/17 aprilie 1998.

 76. sandra22 May 16, 2012 at 8:17 pm #

  poate sa explice cineva de ce actorul Serban Ionescu va beneficia de ajutor financiar din partea Guvernului din fondul de rezerva???? pentru tratament in strainatate. Cu ce este mai presus acest om? nu suntem cu totii egali in fata vietii si a mortii? nu ar trebui sa avem tot sanse egale la tratament? mi se pare strigator la cer ce sa intampla si nimeni nu spune nimic. Maine voi depune un memoriu la Guvern in care voi cere explicatii si de asemena voi depune o cerere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pe aceeasi speta. Insa cred ca am avea mai mult succes daca mai multi ar face la fel…

 77. veta666 May 16, 2012 at 9:27 pm #

  Ce faci? dublezi primele gimnastelor si dai bani din fondu de rezerva pentru Serban IOnescu…si asta pe timp de criza…asa ceva!!!!!…asa ceva nu cred ca i-as fi vazut facand pe boculet-poponetz sau bozgoreanu si ungurenii lui.Bravo,e un lucru minunat…am vazut campionatu si in direct si reluare..m-am simtit ata de mandra ca am ascultat de patru ori imnu Romaniei la scarbosenia aia de bruxelles…be aware,romanians are comming!!!! sper sa fie inceputu sfarsitului lumii lor..acu chiar incep sa ii cred pe inteleptii mayasi si premoniitiile lor..Cat despre dragii nostrii actori..ei sint precum perlele coroanei ,trebuie protejati si ajutati din tot sufletu..prea i-au aruncat in bezna si mizerie,asasinii spiritului national..Omenirea nu e gata de globalizare…nu de una facut cu paru,foamea si decaderea morala…NU IN STIL BARBAR SI COLONIALIST,NU ASA CUM VOR EI SA O FACA..m-am bucurat asa muuuuult azi, cand l-am auzit pe simpaticul ilie serbanescu, spunand ca are 70 de ani si nu credea ca mai apuca ziua in care in tara noastra draga se va lua o masura ANTICOLONIANISM,precum taxa pentru benzinarii nesimtiti…NU stiu…e ciudat,ma trezesc ziua si nu imi mai e asa teama sa deschid tv…nu imi vine sa il mai flegmez,sau chiar sa il zbor pe geam…acum parca simt ca o mana de oameni vegheaza atat cum pot si cat pot asupra tarisoarei noastre…mai parca am fi intr-un trib de nativi amerindieni,a caror principal scop in viata e sa se foloseasca de comunitate si pamant , avand grija ca timp de 7 generatii dupa ei sa asigure bunastare .Nu ca lacustele astea portocalii si tradatoare care au ras si vroiau sa rada tot,durandu-i in pix ce potop vine dupa ei…TINETI-O TOT ASA….SI BRAVO DACIANEI ,PENTRU SPIRITUL EI DE PROTEJARE A MAMEI NATURA…PACAT CA FEMEI CA FOTOMODEALA WANNABE DE UDREA,AU AJUNS SA NE FACA DE RUSINE,IN DETRIMENTUL UNOR FIINTE DISCRETE SI CAPABILE PRECUM SINT EU CONVINSA CA E DACIANA…macar te-a molipsit si pe tine…si LAVINIA SANDRU imi face o impresie foarte buna,in ciuda partidului anatemizat din care face parte…are ea o idee fixa cu energia sustenabila,care ma incanta foarte tare…astia sint oamenii de care avem nevoie…sa fii ecologist nu mie se pare o fita,e o NECESITATE…avem copii,si vrem o planeta sanatoasa pentru ei…

 78. bunul samaritean May 17, 2012 at 12:05 am #

  IN ATENTIA D-lui PONTA.
  Daca tot se face control la Posta Romana —-va rog sa verificati in teritoriu exp. Craiova —angajerile pe criterii clientelare PDL- iste –in ce conditii s-au facut
  (fara liceu ) – iar in provincie mai toti postasii sunt si agenti electorali ai PDL-lui
  Trebuie de urgenta sa luati masuri legale -de verificare si de schimbare din
  functie a directorilor regionali (mai ales a celor PDL-isti si totii provenitii de la PDL. Este de neimaginat cu cit tupeu -zel si cu cita ura participa acestia in prezent la Campania locala .. Opriti-i din aventura —-schimbati-i urgent.

 79. ANONIMUS May 17, 2012 at 1:18 am #

  ANONIMUS-in vederea D-lui Ponta.
  17/05/2012 la 01:15

  art. 80 din Constituţie, conform căruia “Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.”
  Dl.Basescu nu accepta logica si bunul simt,termenii descrisi, semantica,in loc punand bunul plac.
  Ce se spune, arata ca presedintele reprezinta simbolul statului roman ,etc…… si este parte la intelegeri intre tari la niveluri omonime pentru semnari intre tari penntru pacte etc….Discutiile intre tari se fac intre omologi si pe diverse afaceri:economice,interne, externe,etc,,,
  In cadrul UE,in Consiliu European ,presedintii participa cand sunt si sefii primilor ministri daca
  exista,(EX.Franta).In Romania toate problemele sunt apanajul Parlamentului si a primului ministru care au intaietate chiar daca unele reprezinta Romania prin Presedinte. Presedintele nu poate lua de capul lui ,in lipsa Parlamentului si Guvernului nici o hotarare.QED.
  Externele si Apararea nu sunt apanajele Presedintelui,ci a Parlamentului si a Guvernului.
  Singurul penibil a fost defunctul Presedinte a Poloniei care a pretins in aceasi situatie sa reprezinte nejust Polania in care situatie Primul Ministru i-a taiat avionul ,Presedintele a venit cu un avion particular si a stat la bar.Presedintele ar face bine sa nu se faca de ras, ca ne-a facut destul.Domnul Ponta nu e Emil cel Umil care faceau concurs cu Dl Basescu , de engleza de la “eseck “la “aviara gripa”asa ca ar fi bine sa se abtina pentru binele Romaniei,nu pentru
  interesele sale meschine.Sunt sigur ca daca Dl.Basescu provoaca vreun scandal cu Primul Ministru sunt sigur ca v-a izbucni un scandal in care cel produs cu cel Arafat este o mica gluma.Mingia este la Cotroceni aveti grija ce faceti.

  Răspunde

  • ZOE, fii barbata ! May 17, 2012 at 9:08 am #

   @ANONIMUS,

   Felicitari pentru comentariul facut ! Lipseste “SULAINA ” doar atât.
   Sa fii iubit (vorba lui Marcus ) !

 80. unul May 17, 2012 at 1:24 am #

  te-am injurat pentru ca l-ai facut pe sarcozi cum l-ai facut. acum imi cer scuze pt ca si tu ai facut la fel recunoscand greseala (mare, pe care ai facut-o, un deserviciu tarii). sunt profesie liberala, dar urasc actualii liberali care s-au facut frati cu voi, pentru ca va urasc din toti rarunchii pe voi, adica pe hotii de la voi din partid care au tinut romania in saracie ani buni. totodata nu sunt orb sa nuvad cand cineva vrea sa faca bine.

  am vazut ca astazi nastase incearca sa scape de puscarie invocand neconstitutionalitatea locului unde sta procurorul in sala. e PENIBIL! stiu ca te-a facut mare, dar e timpul sa-i dai escrocului un sut in fund si sa faci ceva deparazitare in partid.

  iti propun cateva masuri pe care le-as propune oricui, pentru ca eu nu sunt membru de partid ci doar un cetatean umilit de clasa politica de hoti care lucreaza 99% pentru propriul buzunar:

  1. vamesi straini. dati afara toti nenorocitii cu care basescu isi facea reclama ca-i aresteaza. am citit azi ca pe nu stiu ce loturi ii eliberara ca din sute de mite, nu au avut un singur mituitor, probabil camera inregistra doar cutia in care stateau escrocii. banuiesc ca nu era prostie. daca faci asta esti cel mai tare. dar trebuie sa fii mai tare ca mafia din partidul tau care colcaie de escroci ca si pdl.

  2. sa lasi dosarele sa mearga si sa pui presiune pe ele. cum facu basescu. sa nu te uiti ca-s ai tai sau ai lor. taie in carne vie. daca poti. ca vor sari sa te taie ei, ai tai. iti vor cere bani ca sa-ti voteze legile in parlament si nu vor ezita sa te dea jos daca vrei dreptate in tara asta. baga-i la parnau pe basescu,pe sov, pe voiculescu, si pe tata tau nastase. ai sansa si puterea pentru ca nu cred ca esti escroc ca astia, adica nesantajabil. tara asta fara lege e sortita pieirii.

  3. pune fundamente solide statului. moara viitoarele bule. impoziteaza drastic castigul usor din imobiliare si alte domenii..recte construiesti cu 400E/mp si ceri 1500E/mp urland ca s-a ajuns la minimul istoric si nu mai poti scadea (adica ce fac escrocii imobiliari de 4 ani incoace)!! distruge escrocimea bancar-imobiliara care ne-a nenorocit. termina cu cadoul otravit intitulat Prima Casa, ajutorul guvernului acordat mafiei imobiliare si bancare, si lasa piata libera ca romanii sa-si poata lua case la salariul mediu de 350E/luna. avem 60mii de clienti prima casa, viitri faliti, pentru ca e o idiotenie ca poti plati 3o de ani credit lapret dublu decat ai putea duce! pune-l pe magarul isarescu (care a facut posibil jaful imobiliar in 2007-2008 lasand piata bancara nereglementata,prada speculantilor) sa dea o lege prin care bancile pot acorda imprumuturi imobiliare prostimii doar in limita unor sabloane de costuri de constructie. diferenta pana la pretul pietii va fi suportata prin conomisire de catre cel ce vrea sa cumpere. creditele subprime pe care cei saraci nu le pot duce au nenorocit lumea ducand preturile la niste valori exorbitante. cere reglementarea profesiei de agent imobiliar, acesti paraziti care umilesc medicii, profesorii si oamenii cu carte, incasand 6% din parazitarea tranzactiilor imobiliare. tu inveti 10 ani, si un ciumpalac din asta ia cateva mii de euro pentru ca te-a pus in legatura cu un propiietar. ei inflameaza piata si o duc numai in sus, dand nastere bulelor. sunt o rotita defecta, nereglementata in angrenajul de facut bule imobiliare.

  4. privatizeaza sanatatea.asa precum RCA casco etc. statul va fi mereu locul unde se vor angaja incompetentii si hotii. oamenii de calitate vor fugi, si managementul banului oamenilor va fi generatii de acum incolo catastrofal. cotizezi si ai mizerie de spital romanesc. lasa medicii s-si puan tarifele si sa ceara dupa valoarea lor. casele de asigurari ii vor plati dupa valoare. numai privat putem progresa. basescu v-a facut un bine inchizandu-va focarele alea de infectii cu paturi ruginite pline de gandaci si gresie de aia alba mica sparta de pe vremea lui ceasca. ah, si lasa dopul pus la pastile. escrociii din farmaceutica te vor lasa fara bani daca scoti dopul-taxa de clawback. lasa-i peliberali sa se ocule de asta. si inca ceva. oricine trebuie sa plateasca daca vrea ceva. 5% din putin e putin. dar asa lumea e responsabilizata. nu va mai sta precum handicapatii ca cineva sa le dea. NIMIC nu trebuie sa fie GRATIS.

  5. lasa impozitele pe jurnalism. aia nu fac jurnalism ci LATURISM. ai sa incepi sa simti asta pe pielea ta in curand. latraii pe bani grei care deplang “sarmanii” pensionari, trebuie sa plateasca. ei oricum sunt platiti din banii murdai facuti de patronii lor din afaceri cu statul.

  6. introdu in constitutie procentul matematic din buget de DEFICIT MAXIM si cel de BANI DE SALARII. astea fiind postulate, nimeni nu va mai putea veni sa spuna ca mareste si dubleaza. salariile bugetare vor creste and bugetul creste, si vor scadea cand el scade. lumea va fi informata si nu vor mai fi nevoie de taieri in caz de crize. lumea sa nu mai spere ca statul e cuibul dragostei, unde intri si mai iesi la pensie. noi plagiem exact grecia, un stat de politicieni escroci care au tot marit pe datorie, fara nici o legatura cu ce proucea economia.

  ma opresc aici ca nu stiu daca accepta atata text.

 81. aluas veronica May 17, 2012 at 9:05 am #

  suntem mai multi absolventi ai ush promotia 2009 care nu am primit diplomele . au intrat in posesia diplomelor doar ei care au facut plangere in instanta . cum este posibilca noi care nu am inaintat plangere sa nu avem diplome ? ne punem speranta in d-voasta. va multumim

 82. ZOE, fii barbata ! May 17, 2012 at 9:10 am #

  @Victor Ponta,

  Felicitari pentru NEratificarea ACTA ! Nu m-am îndoit nicio clipa ca va fi altfel din partea ta si a USL !
  Sa fii iubit !

  • murfy May 18, 2012 at 11:58 pm #

   Felicitari si din partea tuturor romanilor –iubitori de libertate si
   democratie.

   • cornelia May 21, 2012 at 12:03 pm #

    Fii tare, lasa-i sa fiarba in suc propri,nu cobora la nivelul lor.
    Cei care sufera de ani de zile nu-ti cer sa le faci pe toate odata ci pe rand cu cap ,,chibzuinta, metodic .Si scotei pe ministri in fata sa vorbeasca fiecare pe domeniul lui.

   • mihaela carmen nour May 21, 2012 at 12:13 pm #

    felicitari si mult succe, dle Ponta!!!!!!!!!!!!

 83. educatie? May 17, 2012 at 9:29 am #

  dl mang a avut onoare…noul rector didea ionel de la upit, sustinut in plagiat de ministrul baba, croitoru si mircea andrei, scrie VETI altfel…iata cum…http://danieldavidubb.wordpress.com/…se pare ca ministrul interimar se exprima incoerent…uau! alegeti atent, dle Prim-Ministru, va rugam…un ministru curat, care este apt sa curete sistemul…

 84. vs dsa May 17, 2012 at 10:51 am #

  Pleaca mafia de la transporturise intorc penalii. Astea da promisiuni d-le Ponta. Halal ministru silaghi asta si iata si “profesionistii” promisi:

  Directorul general adjunct al ARR, Laszlo Sajtos, a fost trimis in judecata prin rechizitoriul 151/P/2003 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti pentru infractiunile de inselaciune, fals intelectual, abuz in serviciu contra intereselor publice.
  In acest dosar, alaturi de Laszlo Sajtos, au fost mai fost trimise in judecata alte 14 persoane. Din motive de procedura, cauza s-a plimbat prin mai multe instante – Curtea de Apel Ploiesti, Curtea de Apel Brasov, Tribunalul Brasov, Inalta Curte de Casatie si Justitie. In 2006, Tribunalul Brasov a observat mai multe vicii in rechizitoriu si a decis sa intoarca dosarul la Parchet pentru refacerea urmaririi penale. Curtea de Apel Brasov a confirmat hotararea instantei inferioare.
  Procurorii DIICOT sustin ca acest grup era specializat in trafic de autoturisme de lux furate din strainatate si a beneficiat de complicitatea unor functionari de la Registrul Auto Roman, Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei, birouri vamale din teritoriu. Masinile erau introduse in tara cu acte false, li se modificau seriile de identificare, iar actele vamale erau intocmite pe nume din Republica Moldova, repatriati (fara cunostinta acestora), in scopul eludarii taxelor.
  Directorul general al ARR, Sorin Supuran, este convins, insa, ca nu poate fi vorba despre adjunctul sau: “Omul lucreaza de opt luni in sistem. Au aparut in primele luni de instalare astfel de zvonuri, am aflat si eu. Lucrurile au fost verificate si niciunul dintre ele nu s-a confirmat. Nu exista un dosar, nu am cunostinta si pot sa va confirm ca nu exista”.

  Autoritatea Rutiera Romana a legalizat spaga!
  Sorin Supuran recunoaşte că sunt nereguli în …
  Directorul general adjunct al ARR, fostul arbitru Laszlo Sajtos, este judecat pentru trafic de maşini. Şeful său nu ştie nimic Autoritatea Rutieră Română a reuşit performanţa de a legaliza şpaga! Angajaţii ARR şi ai Ministerului Transporturilor, membri ai comisiilor de examinare, sunt plătiţi (şi) de către şcolile care…
  Stirea completa in: Adevarul
  Laszlo Sajtos – un fost arbitru căruia justiţia îi … Directorul general adjunct al ARR, Laszlo Sajtos, a fost trimis în judecată prin rechizitoriul 151/P/2003 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti pentru infracţiunile de înşelăciune, fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor publice.
  În acest dosar, alături de Laszlo Sajtos, au fost mai fost trimise în…

 85. nastyb0y May 17, 2012 at 10:53 am #

  Câteva idei simple, aparute dimineata pe stomacul gol, a la Jules Verne, putin exotice dar aducatoare de bani pentru o guvernare scurtă::
  -luaţi legătura cu chinezii lui Boc măcar pentru câteva investiţii gen: Podul Braila-Smardan, Canalul Dunare -Bucuresti, Unitatea 3, 4 Cernavoda, Canalul Siret-Baragan, eventual autostrazi (Comarnic-Brasov), domnul Banicioiu ar putea sa îşi aducă prinosul, întrucât a rămas cu câte ceva în urma vizitei la chinezii-ungureni;
  -apropo de Domeniile Statului- anulaţi de urgenţa contractul lui Culiţă Tărâţă cu Insula Mare a Brailei. Acolo sunt 65 mii de hectare de teren agricol inalt productiv, cea mai mare suprafata agricola compacta din Europa din proprietatea statului, pe care se produce un jaf sistematic şi care, in timpul cel mai scurt, folosita judicios, si-ar putea pune amprenta pozitiva asupra economiei Romaniei, inclusiv prin integrarea producţiei agricole
  -incercati renegocierea contractelor de furnizare gaz-metan cu intermediarul MetalExport, sau cum ii spune, si incercati negocierea directa cu Gazprom; faceti o vizita in Rusia, luaţi-l şi pe Geoană, desigur; treceţi, până în noiembrie, la inmagazinarea in depozitele subterane a cantitatii maxime din gaz metan romanesc;
  -asiguraţi-va ca scanerele din vamile Giurgiuleşti şi Constanţa funcţioneaza perfect. Se va reduce drastic evaziunea; sistemul romanesc de scanere este unul dintre cele mai bune din lume. Atunci când este introdus in priza, desigur, şi nu are scobitori la senzori, normal;
  -o lege a cooperaţiei, a micilor meseriasi de la tara, incurajarea meseriilor mai putin raspandite, statul sa infiinteze centre regionale pentru preluarea producţiei ( ex; cautatorii de aur individuali, impletituri de rachita, caramizi (depozitele de loess ale Romaniei sunt imense, ar putea asigura caramizi pentru toata lumea), covopare taranesti, cermaica populara etc.)
  -taierea vestiţilor plopi de pe marginea drumurilor şi plantarea nucilor sau altor plopi, salcii pentru biomasa etc., biomasa regenerabila din zonele Luncii Dunarii şi Delta Dunarii ar putea fi folosita pentru combustibil-motorina ecologica; se poate infiinta o firma de stat in acest sens, pentru apariţia unei concurenţe la Petrom, de asemenea se poate studia si varianta amplasarii de parcuri fotovoltaice in zone foarte aride;
  -apropo de Petrom, se poate trece in forta la aplicarea masurilor de retorsiune, existente in contractul deocamdata secret. Se pare ca Petromul trebuie pus la punct urgent. Devine un atentator la siguranţa nationala, pe zi ce trece.
  In curand, vom reveni si cu ideile lui HG Wells de la Brussels. La revedere, d-le Ponta !

 86. Theodora May 17, 2012 at 12:28 pm #

  off topic
  Domnule prim-ministru Victor Ponta
  Nu stiu daca ati aflat ultimile declaratii facute de domnul Viorel Hrebenciuc ieri la RoNewMedia:

  “Uitaţi-vă la revoluţiile din nordul Africii. Am încercat şi noi ceva de genul ăsta în ianuarie, unele subiecte ne-au reuşit, altele, nu. Dar nu intru în detalii….”
  “De foarte multe ori ne-a ajutat internetul pentru că acolo poţi fi necunoscut. Eu nu văd online-ul ca pe o campanie directă. Eu mă refer la campania persuasivă, la manipulare.”
  “Nu te întrebi cum a apărut Piaţa?”
  “E o mare bătălie pe bazele de date. Unii umblă după CNP-uri, eu umblu după adrese de email”.
  “O mulţime dacă stă 2-3 zile în piaţă, începe să-i placă. Apar chioşcurile cu băutură…. (amintindu-şi o negociere de la Reşiţa, cu sindicaliştii).”
  “Nu ştiu câţi postaci au alte partide, dar la noi sunt puţini, nu avem mai mult de cinci, dar şi aceia doar în perioadă de campanie.”

  Ce trebuie sa intelegem noi din aceste declaratii?
  Ca PSD-ul a incercat sa ii manipuleze pe cei care au inghetat in viscol si ger?
  Noi cei care am protestat in fata Teatrului National nu am fost manipulati de nimeni …. am iesit in strada pentru ca nu mai puteam suporta … am iesit sa strigam “Jos Boc” si “Demisia Basescu Traian” … poate domnul Hrebenciuc a incercat sa ii manipuleze pe cei din grupul lui Claudiu Craciun care strigau “pdl=usl = aceeasi mizerie” si “pdl si usl fura prin rotatie” … stiu SUNT REA … dar cum altfel poti sa reactionezi la declaratii de genul asta?
  De ce doreste domnul Hrebenciuc ca noi, cei care am ingetat la – 20 de grade celsius sa parem in ochii oamenilor drept niste amarati care s-au lasat manipulati si nu niste oameni hotarati care au inteles ca asa nu se mai poate ?
  Adevarul este ca parlamentarii USL s-au hotarat sa intre in greva dupa ce au vazut romanii in strada.
  Adevarul este ca si noi, amaratii inghetati in Piata Universitatii, am contribuit (intr-o foarte mica masura este adevarat) la victoria din Parlament.
  Sigur ca noi nu am putut sa convingem parlamentari de la putere sa se inscrie in USL asa cum probabil a facut domnul Hrebenciuc.
  Daca domnului Hrebenciuc nu ii convine reactia mea la declaratiile domniei sale nu are decat sa propuna avertizarea, suspendarea sau chiar excluderea mea din partid. 🙂 Ii urez succes!
  Oare stie domnul Hrebenciuc care este diferenta intre postac si blogger ?
  Stie domnul Hrebenciuc ca in acest moment sunt 10 – 15 puternice bloguri de stanga?
  Daca stie de ce oare nu a amintit nimic despre bloggerii psd-isti in declaratiile domniei sale?
  Nimeni nu aminteste de blogurile de stanga.
  Nu suntem chemati la nici o intalnire. Nici macar la evenimentele gen ‘RoNewMedia”.
  Unde sunt oare cei 5 postaci PSD-isti ca la mine pe blog nu a ajuns nici unul din septembrie 2009 de cand am inceput sa scriu?
  Ce crede ca face domnul Hrebenciuc cu niste adrese de e-mail?
  Poate sa faca niste spam si sa ii enereveze pe cei care primesc acele e-mailuri.
  Nu stiu ce urmareste domnul Hrebenciuc cu asemenea declaratii dar pot sa va spun ca a reusit sa ii enerveze pe toti cei care au participat la protestele de la Universitate, indiferent de simpatiile politice.

 87. unu May 17, 2012 at 5:01 pm #

  si inca una

  baga tvr in faliment! e imoral ca toti sa platim lunar la tvr pe factura de curent si sa avem parte de reclame nonstop si politica. la TVR nu trebuie sa apara de loc politica!!

  deci dupa ce ca ne servesc reclame cu razatoarea boerner mai ceva ca la privat, mai sunt si gaura la buget, adica banii pensionarilor, medicilor, profesorilor, se duc sa asigure hotiile protipendadei ce salasluieste prin dorobanti dar lucreaza in TVR pe salarii barosane!

  falimentul tuturor intreprinderilor de stat care sunt gaura la buget!! si management privat ca sa te asiguri ca nu se fura prea rau si ca deficitul poate fi o chestie temporara, nepremeditata de conduderile de hoti si de incompetenti!!

 88. nastyb0y May 17, 2012 at 5:51 pm #

  Revin cu câteva idei a la HG Wells, in direct din Brussels, in vederea aducerii unor bani la bugetul secatuit al statului:
  -infiintarea, in parteneriat public-privat, a unor exploatari miniere neconventionale, de exemplu redeschiderea minelor de aur si tratarea haldelor existente din zone cum ar fi: Suior, Baia de Arama etc. ( ca sa nu dau prea multe amanunte) care contin concentratii minime exploatabile, prin metode fara folosirea cianurilor, brevetate la Institutul de specialitate de la Baia Mare, deschiderea unor mini-exploatari pentru minerale utile rare si neconventionale: nisipuri cuartifere Botosani, minerale gen granaţi (TiO2), grindul Chituc, zone limitrofe Delta Dunarii, pietre semipretioase (gen ametist-Baia Mare, cuart amorf, chihlimbar – Colti, Buzau, ape sulfuroase, loess, tremolit, roci ornamentale-calcare si granite (ex.Tismana, Macin)-bune si pentru a inlocui pavela ori bordura nationala care se consuma rapid, marca “Videanu”);s.a, s.a.,
  -stoparea evaziunii cu produse petroliere si a transporturilor ilegale de astfel de produse (ex.: identificarea de garnituri feroviare incarcate cu produse petroliere care in acte figureaza drept “uleiuri minerale”)
  – identificarea discreta a conturilor care contin sume externalizate, nesupuse impozitarii in Romania sau de provenienta dubioasa, din bancile unor state ex; Belgia, Elvetia, Luxemburg, Cipru, Olanda, paradisuri fiscale); de mentionat ca tari cum ar fi SUA, Germania au reusit sa incheie acorduri cu Confederatia Elvetiana in acest sens. (acest punct este comunicat in speranta ca nu va citeste nimeni blogul, desigur; sau tocmai de aceea);
  -controale periodice, mult mai stranse, la fabricile de tutun, alcool, rafinarii, depozite produse agricole, cereale, supermarketuri, hypermarketuri, AFDJ, Navrom, porturi etc.vami asupra circulatiei produselor accizabile de natura alimentara, tigari, alcool. ; exista suspiciuni ca barje incarcate cu cereale fac o adevarata naveta spre largul Marii Negre de unde se intorc bine mersi cu marfa respectiva inapoi, in patria mama spre a solicita chiar si nreturnari fictive de TVA; apropo, atentie la exporturile fictive si la cererile de returnari ilegale de TVA;; in timpul campaniei agricole atenţie la locurile de incarcare a marfii (ex. Dunarea Veche-Blasova, cereale cantitati care pot scapa fiscului, destinatii-apropo de sumele care nu se platesc catre buget pentru folosirea domeniilor statului, pe motive de seceta ori grindina dar se incaseaza subventii, in schimb, mari, pe hectar)
  Urmeaza si alte idei semifantastice pentru aducere de bani la buget, din literatura SF a lui Alexandru Mironov.

 89. nastyb0y May 17, 2012 at 7:17 pm #

  In sfarsit, ultimele 3 idei nastrusnice, de natura SF, inspirate din opera lui Alexandru Mironov, CT Popescu si Ion Hobana, de aducere de bani la buget, intr-o perioada relativ scurta de timp.
  -reinitializarea discutiilor in vederea valorificarii certificatelor verzi de emisii de CO2, tranzactionare care a fost ratata in mod inacceptabil si, poate, penal de catre guvernarea respectivă, tradatoare;
  -majorarea tuturor taxelor de tranzit pe teritoriul Romaniei;
  -discutarea cu institutiile bancare in vederea posibilitatii impunerii unei taxe modice pe tranzactiile financiare, taxa propusa si de institutiile financiare europene, dar si a unei taxe modice pe cifra de afaceri a companiilor mari straine care fac afaceri in Romania (lanturi de hypermarketuri, banci);
  -in toate instituiile statului sa se infiinteze departamente, la nivele inferioare, pentru utilizarea fondurilor europene, alcatuirea de proiecte viabile, cu specialisti din interior. Este inacceptabila nefolosirea unor astfel de specialisti cu inalta calificare (ex.: in sistemul de aparare nationala exista specialisti formati la standarde NATO si europene, prin cursuri in limbi straine, postgraduate , ex. DRESMARA-UNAP care nu sunt folositi in niciun fel s.a)
  La revedere, domnule Ponta! Desigur, lumea este plină de idei,, dar asta nu inseamna ca idiotii trebuie luati in seama. Succes la Brussels. Data viitoare, desigur.

 90. Theodora May 17, 2012 at 8:14 pm #

  Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc respinge interpretările din presă potrivit cărora la RoNew Media ar fi lăsat să se înţeleagă că unii dintre protestatarii din ianuarie din Piaţa Universităţii ar fi fost manipulaţi politic, precizând că s-a referit la faptul că mobilizarea s-a făcut prin mediul online.

  http://www.mediafax.ro/politic/hrebenciuc-declaratiile-de-la-ronewmedia-se-refereau-la-mobilizarea-online-nu-la-manipulare-politica-9638485/

  “Am văzut că a ajuns un subiect de presă astăzi o discuţie care a avut loc într-un work-shop la RoNewMedia în care m-am referit la rolul social-media în Revoluţiile din Nordul Africii şi, în context, la Piaţa Universităţii, eu gândindu-mă la faptul că oamenii au fost invitaţi în Piaţa Universităţii prin Facebook. Şi asta o ştim cu toţii, nu era o cascadă de informaţii“

  Sper ca nu vor aparea unii cu inregistrari video sau/si audio care sa demonstreze altceva

 91. Bibliotecaru May 17, 2012 at 10:12 pm #

  @ Victor Ponta

  Domnule Ponta,
  Vă urmăresc în acest moment la România TV şi tocmai aţi spus că referendumul pentru votul uninominal din 2007 a fost pentru votul uninominal într-un singur tur. Dacă îmi permiteţi, am să vă corectez.

  Puteţi verifica în DECRET Nr. 909 din 23 octombrie 2007 pentru organizarea unui referendum național privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului României, PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 719 din 24 octombrie 2007

  ART. 2
  Pentru realizarea celor prevazute la art. 1, cetatenii sunt chemati sa se pronunte
  prin “DA” sau “NU” la urmatoarea întrebare: “Sunteti de acord ca, începând cu
  primele alegeri care vor fi organizate pentru Parlamentul României, toti deputatii si
  senatorii sa fie alesi în circumscriptii uninominale, pe baza unui scrutin majoritar
  în doua tururi?”.


  Preşedintele spunea atunci “ca primarii”. Desigur, între timp s-a schimbat şi acest “ca primarii”, iar cetăţenii tot nu au fost întrebaţi dacă sunt de acord sau nu.

  Înţeleg că nu mai citiţi comentariile de aici… pentru că am spus chiar eu acest lucru despre referendumul pentru uninominal pe acest blog.

  Până acum NICI UN POLITICIAN care susţine votul uninominal într-un singur tur nu vrea să spună de ce este deranjat de cel de al doilea tur de scrutin care ar alege parlamentarii cu 50%.

  • murfy May 20, 2012 at 2:29 am #

   Isi iubesc mai mult (interesul – *egoisti*),decit DEMOCRATIA.

   • Bibliotecaru May 21, 2012 at 3:51 pm #

    Da, dar forţa democratică, respectiv poporul, le permite asta, în timp ce instituţiile, care ar trebui să apere suveranitatea poporului, sunt pervertite de politicieni la interesul personal.

    Iată, chiar domnul Ponta observă că domnul Băsescu exercită funcţia prezidenţiale nu ca Preşedintele României, aşa cum ar fi normal, ci ca Traian Băsescu, dar nu există nici un fel de sancţiune ca urmare a faptului că cineva se foloseşte de funcţia sa pentru a o exercita în interes personal.

    De exemplu, nu se poate să controlezi sistemul legislativ prin controlul asupra 9 oameni de la CCR, nu se poate să controlezi mersul justiţiei controlând cei 14 plus 5 membrii ai CSM. Dacă există suspiciunea că anumite instituţii sunt controlate politic, cine nu mai contează neapărat că nu este aşa. Cât timp vine preşedintele CCR şi spune că instituţia sa este una juridico-politică, cât timp vine chiar preşedintele Băsescu şi vorbeşte despre influenţarea politică a justiţiei (e drept, la trecut)… instituţiile pot fi chiar independente, dar suspiciunea rămâne.

    Mecanismele democratice înseamnă în primul rând imposibilitatea folosirii posturilor din organigrama statului în nume propriu sau de grup. Dacă funcţionare democratică nu se întâmplă pe scară largă, dacă abuzul devine regulă şi nu accident, democraţia este doar o declaraţie ţipată în microfoane.

 92. balbeck@yahoo.com May 18, 2012 at 7:15 am #

  Un nebun vrea sa puna taxa pe bere.Dar nebunul ala nu stie ca un pahar de suc are mai multe calorii decat un pahar de bere.Degeaba e in functia aia,ca nu stie nimic.Hai sa impozitam tot…..doar ca sa ne jucam asa.Hai sa scumpim viata romanilor in continuare.

 93. casandra May 18, 2012 at 10:11 am #

  http://edition.cnn.com/2012/05/17/us/vermont-fracking/index.html?hpt=hp_t2
  Statul Vermont a interzis exploatarea gazelor de sist prin tehnologia de fractionare chiar ieri, 17 mai 2012, in ziua in care dl. Gitenstein ne facea niste reprosuri si niste recomandari.

  • ZOE, fii barbata ! May 19, 2012 at 9:20 am #

   Cepoi, omul lui basescu ! Cu asta nu sunt de acord, dintre atâtia oameni capabili, cum de a ajuns acest individ ministru la Sanatate , este la fel ca Ritli sau oricare alt portocaliu. Îmi pare rau , o bila neagra !

 94. balbeck May 18, 2012 at 11:57 am #

  Pentru Ploiesti alt om pentru consiliul judetean nu ati gasit,decat pe Mircea Cosma,cel cu patru dosare penale,care i s-au inchis cum i s-au inchis?Lumea are o parere f. proasta despre el.Sau probabil totul e facatura……………..

  • MONA (fara Lisa) May 19, 2012 at 10:27 pm #

   @ balbeck
   Mai balbeckule, de ce nu ramai tu la blogul lui madam Udrea? Nu-ti mai da tu cu parerea pe acest blog al “USL-inosilor”(expresie preferata si mult folosita pe acel blog). Mai taca-ti fleanca!

 95. nelu May 18, 2012 at 3:12 pm #

  Nu va suparati ce fel de experiment mai doriti sa faceti cu cei de la gradinta? Nu de alta dar sa stim mai repede cu un an totusi

 96. nastyb0y May 18, 2012 at 4:36 pm #

  Poate nu aş fi revenit niciodată la acest fir, dar. este inacceptabil ceea ce se întâmplă. Sunt de meserie şi trebuie să îmi spun părerea. In Dobrogea de Sud există cele mai importante acvifere sub presiune. Volumele şi vitezele de deplasare sunt imense. Simpla explorare, nu mai spun despre probele de producţie, care sunt necesare trecerii la etapa de exploatare, deci simplele forări la niveluri inferioare, pot duce la contaminarea acestor acvifere, lucru pe care bulgarii l-au nînteles la timp. Asadar, este pusă in pericol una dintre cele mai mari bogatii ale Dobrogei, apa subterana. De aici, se pune in pericol si agricultura, cu unele dintre cele mai mari productii la hectar, dar si resursele de apa potabila ale locuitorilor, ba chiar si resursele de apa transfrontaliere, pana in Bulgaria, spre zona falei Şabla. Drept pentru care, bulgarii au interzis orice studiu in domeniul gazelor de sist. Spre exemplificare, va rog sa analizati expunerea de motive a Guvernului regiunii Quebec-Canada, care a impus acum o luna un moratoriu asupra acestui subiect. Este incredibil ca un nespecialist, in speta domnul Basescu Traian, sa isi dea cu parerea intr-un subiect care nu are de a face decât cu specialistii in domeniu si activitatea lor. In acelasi timp, Nu se poate face abstractie de pozitia lui Gitenstein, ambasadorul SUA, cel care ne-a tras cam violent de maneca in problema gazelor de sist si a companiei Chevron, dar si a avioanelor F16 second hand. Desigur, noi trebuie să înghiţim noi şi noi incercarin santajiste la vedere fara a ne spune, cumva, parerea. Dumneavoastra sunteti intr-o pozitie in care i-ati putea, eventual, intioarce tragerea de maneca prietenului dezinteresat, Gitenstein. Rog, in acelasi timp, sa se studieze toata documentatia de prospectiune anterioara a Companiei Chevron, si toate operatiunile dezvoltate in prealabil pe teritoriul Romaniei, atat in perimetrele din Dobrogea de Sud, cât şi in zona Barlad ori Arad, sau Bihor. De abia atunci veti intelege, domnule Victor Ponta. La revedere, sa speram.

  • mihaela carmen nour May 21, 2012 at 11:57 am #

   nu stiu daca mai trb luat in consideratie acest ambasador sua! vorbeste aiurea! nu ai ce face sa-l iei in seama?

 97. balbeck May 18, 2012 at 7:29 pm #

  Ce se fac romanii amarati daca se vor scumpi gazele cu 11%?

 98. bunul samaritean May 19, 2012 at 12:22 am #

  Inca ceva ——-Schimbati daca puteti cit mai repede –la primariile PDL-iste
  membrii comisiilor de la sectiile de votare — cu rezervele — aco;o unde sunt
  nominalizati oameni nepregatiti desii in corpul fuctionarilor exista suficienti.

  • ZOE, fii barbata ! May 21, 2012 at 2:38 pm #

   Corect si nu numai atât ! Trebuiesc chemati toti consulii PDL-isti trimisi în diaspora ! Cred ca ministrul Marga stie ce are de facut, asta ca în toamna sa nu ne trezim ca voteaza iar Prisul cu 50 de insi pe secunda.

   • ZOE, fii barbata ! May 21, 2012 at 2:39 pm #

    erata
    Parisul

 99. silviu din Transilvania May 20, 2012 at 12:31 pm #

  Emil Boc – Hommo Sovieticus !

  “Omul Nou” Creat de N.Ceausescu si reactivat de T.Basescu !!!
  Aventurile lui “Boc cel Mic”, secondate de “Rosal” si “Ev.Zilei” din Campania de Manipulare si Diversiune Comunisto-Securista pentru recastigarea Increderii pierdute a Clujenilor si a fotoliului de Primar !!! Fotoliu care pe Necinstitul si Hotul Apostu, tovarasul de incredere si de afaceri a lui E.Boc, l-a dus la Gherla acolo unde dupa cat se pare va ajunge si E.Boc !

  A dat “5 Bugete” Clujului spune E.Boc intr-un interviu unde altundeva decit celor de la “EV.Zilei” ?!
  Putin probabil, dar daca le-a dat le-a dat ca sa faca toate “manariile”, shmenurile cu care ne-au obisnuit Oamenii lui Base’- Boc sau oamenii lui Boc – Apostu !
  Sutele de milioane de euro despre care se vorbeste ca ar fi fost subtilizate numai din zona Retrocedarilor fostelor Proprietati nationalizate de Comunisti in zona Clujului si a Bistritei-Nasaud, sau sutele de milioane de euro consumate pe tot felul de Centuri Ocolitoare si alte asemenea obiective care acum sint deja o ruina inainte chiar de a fi fost macar folosite, despre aceste fonduri oare ne vorbeste E.Boc ?!
  Despre Fondurile care au ingrasat pina la Obezizare Clientela si Camarila Portocalie, UDMR-ista sau UNPR-ista ?!

  Sa candideze la Presedintia Romaniei ?!
  Asta-i buna ! Dupa ce a dovedit atita lipsa de Caracter, de Demnitate sau de Competenta dar dovedind in schimb o Slugarnicie si un Suflet de Sclav fara margini !?
  Dupa ce a dovedit ca este doar un supus Lacheu si executant al tuturor ordinelor, primite de la Sefii sai Basescu, Udrea, UDMR sau Gitenstein, care ordine tinte-au Distrugerea si Desfiintarea Statului si Natiunii Romane ?!
  Ar fi o Mare Rusine si o Mare Dezamagire pentru Reputatia, Discernamantul si Responsabilitatea Cetatenilor Clujului !

  Ar fi o mare rusine pentru Clujeni daca acestia i-ar acorda votul lui E.Boc, un Produs al Scolii de Partid Ceausiste, formatoare a acestui “APARATCIK”, Politruc de Partid, Umil, Obscur si Mediocru aflat acum sub Controlul absolut aL Sefului sau T.Basescu care l-a randul sau se afla sub Fustele si sub Controlul absolut al “Blondei Nutzi”, al Grupului lor de Interese si al celor care prin M.Gitenstein comploteaza la furtul si instrainarea Bogatiilor, Resurselor Romaniei mergand pina la atacarea si si subminarea Fiintei Nationale si Teritoriale ale Romaniai !

  Pentru acest individ, care daca Justitia va incepe sa functioneze corect va trebui sa i se alature lui Apostu la Gherla, vedem azi pe strazile Clujului activistii PDL-ului camuflati in Tricouri Albastre, fosta culoare a PSD din Campaniile Electorale trecute pentru ca acesti “activisti” nu mai indraznesc sa mai poarte Portocaliul, simbol al Jafului, Hotiei sau Tradarii ?! Culoare compromisa de ei o data cu PDL si cu toata Guvernarea lor, pentru acest Tradator al Patrie si a Lui Dumnezeu, pentru acest AntiCrist cu numele E.Boc i-i vedem pe complicii lor impartind Afise si Materiale de Propaganda Electorala Mincinoase ?!
  Pentru acest E.Boc, un personaj Nefericit pentru el insusi, pentru Romania, pentru Transilvania dar mai ales pentru Clujeni, Cozmin Gusa produce acum Sondajele lui False si Manipulatorii foarte probabil platit fiind “regeste” din banii “Sifonati” de la Bugetul Statului, adica de la noi, cetatenii Romaniei !

 100. Victor May 20, 2012 at 1:02 pm #

  D-le prim-ministru Victor Viorel Ponta,
  Nu fiti naiv d-le Ponta, Bo(k)ul e doar un catel, dulaul mare e la Cotroceni. Sunteti la guvernare, dar nu la putere, atat timp cat tiranul Basalau e presedinte. Pana atunci, cateii, gen Bok, Udrea, Preda, Cotoi etc, latra si chiar va vor musca. Asa ca lasati vorbele astea goale, gen “coabitare institutionala”, “Bok ultima reduta” etc. Pana nu-l veti lichida (politic) pe Basalau, nu o sa realizati nimic semnificativ, iar timpul nu (mai) lucreaza pentru USL. Fiti mai ferm in lichidarea caracatitei portocalii. Spuneti clar tot timpul, ca la prima ocazie veti decapita aceasta caracatita, puneti sabia lui Damocles deasupra tiranului si nu dati dovada de slabiciuni/ezitari, caci ii faceti sa profite. Balbaielile cu ministrul educatiei, prin numirea unor “ciumpalaci”, cand il aveati pe d-l Atanasiu, un om deosebit si cu experienta in domeniu, sunt gafe mari care va vor costa mult. Faceti ce ati promis; promovare pe criterii de competenta, respectarea legii, principialitate si fermitate. Pentru aceste lucruri nu e nevoie de bani ci doar de vointa. ” Succesur” !

 101. tiberiuretu May 20, 2012 at 5:03 pm #

  Dle Ponta
  E timpul sa fie verificata corectitudinea organelor de justitite pana la “cotor”. Nu este admisibil sa fie doua unitati de masura.
  Trebuie adresata urgent comisiei de etica si CSM o cerere de a analiza suspiciunile de plagiat ale d-nei Kovesi.si ceruta suspendarea ei din functia de procuror sef pana la elucidarea cazului.
  Grupul de Investigatii Politice (GIP) si Militia Spirituala publica documente care demonstreaza ca lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este un plagiat.
  In decembrie 2011, Laura Codruta Kovesi a sustinut la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii de Vest din Timisoara teza de doctorat cu titlul Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal. Laura Codruta Kovesi a fost insotita de un cortegiu de sustinatori in frunte cu George Maior, directorul SRI si Marius Iacob, procurorul general adjunct. Procurorul general al Romaniei a primit pentru aceasta lucrare calificativul magna cum laude. http://grupul.ro/wp-content/uploads/2012/05/01-Laura_Codruta_Kovesi-Viorel_Pasca.jpg
  Lucrarea Codrutei Kovesi este un plagiat incepind chiar de la prima propozitie. Prima fraza din lucrarea procurorului general este urmatoarea: „La inceputul secolului XXI, crima organizata a devenit unul dintre pericolele cele mai grave la adresa existentei, stabilitatii si continuitatii societatilor statale din cauza transformarii grupurilor infractionale primitive de tip mafiot in adevarate intreprinderi criminale, cu scopul de a se opune autoritatilor statale si de a teroriza intreaga comunitate prin exacerbarea violentei, diversificarii modurilor de operare, a diversificarii structurilor de tip criminal si comiterea de infractiuni din aproape intregul spectru al infractionalitatii”. Aceasta reproduce cuvint cu cuvint, fara sa citeze, prima fraza din studiul Lupta societatii organizate impotriva criminalitatii organizate publicat de Col. (r) prof. dr. Ion Dragoman si Drd. procuror Aurel Mihai Ciorobea in Buletinul Universitatii Nationale de Aparare „Carol I” in nr. 2 din 2007, cu patru ani inainte ca Laura Codruta Kovesi sa-si sustina teza de doctorat. http://grupul.ro/wp-content/uploads/2012/05/LCK_7-Dragoman7.jpg
  Laura Codruta Kovesi a copiat fara sa foloseasca ghilimelele sau sa indice sursele, lucrari cunoscute in domeniu, studii din reviste de specialitate, strategii guvernamentale, dar si referate disponibile pe internet, pe site-uri specializate. Procurorul general a copiat inclusiv lucrari disponibile pe site-uri precum: http://www.referate-scolare.ro/, http://www.referat.ro/, http://6profu.ro, http://facultate.regielive.ro/ etc.
  In incercarea de a-si ascunde frauda, Laura Codruta Kovesi a inserat in lucrarea sa note de subsol si referinte bibliografice, ca si cum ea ar fi citit lucrarile respective. In realitate, procurorul general a copiat pasajele din lucrarile plagiate cu tot cu note. Pentru ca ridicolul sau fie deplin, nici macar aceasta copiere nu a fost facuta cu acuratete. Fara sa citeze sursa, Laura Codruta Kovesi a copiat, la pagina 16 din teza sa, pasaje intregi din lucrarea lui Nicolae Lupulescu, Spalarea banilor si finantarea terorismului publicata in 2006 pe site-ul Institutului National al Magistraturii. In lucrarea sa, la pagina 16, Nicolae Lupulescu citeaza articolul Conexiunile intre terorism si criminalitate publicat in Jane’s Intelligence Review in 2004 de Tamara Makarenko, o cunoscuta specialista in domeniul crimei organizate si terorismului. „Copy-paste-ul” i-a jucat aici o festa Codrutei Kovesi. Copiind pasajele din lucrarea lui Lupulescu, procurorul general copiaza si notele in care se facea trimitere la lucrarea lui Makarenko, dar greseste numele autoarei, botezind-o „Tamam M.” http://grupul.ro/wp-content/uploads/2012/05/LCK_16-NL_161_1.jpg
  Lucrarea inexistentei „Tamam M.” apare inclusiv in bibliografia tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, ceea ce demonstreaza o data in plus intentia de frauda a acesteia. http://grupul.ro/wp-content/uploads/2012/05/LCK_doctorat_bibliografie_Tamam11.jpg
  Laura Codruta Kovesi a copiat inclusiv pasajele in care a subliniat faptul ca formuleaza concluzii personale. La pagina 20 din teza de doctorat, procurorul general spune: „Putem concluziona ca in era globalizarii organizatiile criminale nu mai au nevoie de o baza teritoriala de unde sa-si coordoneze actiunile, pentru ca progresul tehnologic a creat posibilitatea sa-si conduca afacerile indiferent de locul unde se afla, datorita multiplelor retele de calculatoare si telecomunicatii”.
  „Concluzia” personala a Laurei Codruta Kovesi este, in realitate, copiata dintr-o alta lucrare: „In era globalizarii, organizatiile situate in afara legii nu mai au nevoie de o baza teritoriala de unde sa-si coordoneze actiunile. Revolutia tehnologica a creat posibilitatea sefilor de retele sa-si conduca afacerile, indiferent de locul unde se afla. Multe dintre actiunile lor pot fi duse la indeplinire prin intermediul retelei de calculatoare si telecomunicatii.” (Amenintari la adresa securitatii si apararii nationale si colective)
  GIP si Militia Spirituala publica un tabel in care sint puse fata in fata pasaje plagiate de Laura Codruta Kovesi si textele originale. Tabelul nu reproduce decit o mica parte din textele copiate de procurorul general fara a folosi ghilimele si fara a cita sursa. Publicam, de asemenea, o parte dintre paginile tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi puse fata in fata cu paginile din lucrarile plagiate.
  Este inadmisibil ca un plagiat evident care poate fi demonstrat printr-o simpla cautare pe Internet sa nu fie descoperit de nici una dintre institutiile care ar fi trebuit sa verifice autenticitatea lucrarii, cu atit mai mult cu cit acestea detin softuri create special in acest scop.
  GIP a transmis documentele care demonstreaza plagiatul Laurei Codruta Kovesi Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) si Universitatii de Vest din Timisoara. Potrivit articolelor 20, alineatul 3, articolului 50, alineatul 2 si articolului 69 alineatul 2 din Codul studiilor universitare de doctorat si potrivit articolului 170, alineatul 1 din Legea 1/2011 a educatiei nationale, titlul de doctor al Laurei Codruta Kovesi trebuie retras, iar aceasta trebuie sa raspunda in fata legii.
  Am transmis, de asemenea, documentele care probeaza faptul ca lucrarea de doctorat a procurorului general este un plagiat Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerului Justitiei.
  Grupul de Investigatii Politice si Militia Spirituala

 102. tiberiuretu May 20, 2012 at 10:04 pm #

  D-le Ponta
  Conform Constitutiei ARTICOLUL 102
  (1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.
  In acelasi timp la art ARTICOLUL 91
  (1) Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern,
  Concluzia:Guvernul negociaza intai ceeace presedintele semneaza.Negocierea are prioritate.incheierii acordurilor si deci Primul Ministru trebuie sa mearga la UE pentru a negocia orice acorduri se discuta.Chestiunea este f, clara

 103. ion May 20, 2012 at 10:07 pm #

  D-le Prim Ministru cu ceva timp in urma cind erati in opozitie , in parlamentul Rominiei v-ati adresat Primului Ministru dela acea data D-ul Boc spunindu-i sa se tina de cuvint si sa desfinteze pensiile profitorilor revolutiei pentru ca in caz contrar cind ve-ti veni D-vs la conducere ve-ti lua aceasta masura.

 104. Bibicu May 21, 2012 at 7:43 am #

  Cu scuzele de rigoare.

  @Zoe, fii bărbată , comentariul din 17 mai a.c. la 8:5o.

  Îţi împărtăşesc concluzia referitoare la conspiratorul mereu mugur Isărescu căruia actualul premier ar trbui să-i arate, inconfundabil, şi pisica.
  Că leul mioritic supravieţuieşte în incubatorul BNR protejat termic prin ter(moş)tatul Isărescu, se cam ştie ! De n-ar avea soarta incubatorului de la Giuleşti…
  Am o broşură scrisă de Isărescu, înainte de loviluţie, despre minunata lege a dezvoltării planic-proporţionale care acţionează în socialism, pe care încearcă să o tot altoiască pe rugul uscat al economiei capitaliste dâmboviţene. Am să încerc valorificarea ei şi prin Antena 3 !

  • ZOE, fii barbata ! May 22, 2012 at 9:02 am #

   @Draga Bibicule,

   Trebuie sa fii orb sa nu vezi cum aceasta Eminenta Cenusie ( Cardinalul de Richelieu, mic copil pe lânga el) “sta combinando le cose”. Cum se face ca de 22 de ani el nu e schimbat cu nimeni presedintii vin si pleaca, guvernele la fel, el nimic : piatra de temelie! S-au terminat economistii capabili din tara si a ramas numai el ? Pentru mine este o mare enigma, nu stiu ce pârghii îl sustin si cu ce liant s-a lipit pe viata de scaunul ala ! Iar când apare la scena deschisa aghiotantul lui matusalemic, Vasilescu – atunci isteria este deplina. Nu pot sa-l vad pe Vasilescu si sa nu-mi aduc aminte cum, cu mânie proletara înfiera el faptul ca MÂNCAM PREA MULT, umplem cosurile la market, ca traim pe datorie si mai ales avem îndrazneala sa ne cumparam în rate frigider sau televizor ba culmea tupeului sa ne luam si masini, în loc sa traim ca omul grotelor ! Ignorând cu buna stiinta faptul ca lumea occidentala, de fapt asa traieste – nu esti neamt, frantuz, italian, englez, american, etc. daca n-ai împrumut macar la o banca !
   De fapt discursul acestuia a fost un preambul la ce urma sa vina si anume abatorul veniturilor populatiei ca de, suntem în criza. Degeaba au încercat o mie de destepti sa scoata bolovanul din baltoaca, explicând ca de fapt consumul stimuleaza productia – lucru stiut si de copii – ca ei si-au vazut de taieri fara mila, ba mai mult cu un cinismo-sadism daca pot sa ma exprim asa. Rezultatele n-au întârziat sa apara, punând economia si asa destul de anemica , pe butuci. Un pârjol la rece comandat de un Nero modern ! Iar acum, ” va mirati cum de minciuna, astazi nu vi se mai trece” ? vorba poetului.
   Sa ai o zi frumoasa Bibicule !

  • ZOE, fii barbata ! May 22, 2012 at 9:05 am #

   @Bibicu,

   În legatura cu brosura, eu zic sa-i scrii lui Radu Tudor, mi-se pare unul dintre cei mai seriosi oameni din Antena 3 !

 105. ZOE, fii barbata ! May 21, 2012 at 8:38 am #

  @Victor Ponta,

  În tara lui Papura Voda, militienii deghizati în politisti, omoara oameni în bataie la sectii !
  Luati masuri urgente, Rus, sa demonstreze ca nu e” tovaras” si sa-le aplice cele mai drastice sanctiuni, sa le bage mintile în cap !

 106. Bibliotecaru May 21, 2012 at 4:57 pm #

  @ Victor Pointa

  Domnule Ponta,
  Tocmai am aflat “pe surse” că la Poştă Română s-au oprit contribuţii pe stat de plată dar nu le-au livrat la trezorerie (respectiv nu au ajuns la Casele de Asigurări). Este adevărat?

 107. ZOE, fii barbata ! May 22, 2012 at 9:12 am #

  @Victor Ponta,

  Am înteles ca esti plecat în Afganistan si cred ca ieri în avion, având un pic de respiro ai reusit sa postezi comentariile noastre. Trag concluzia ca nu ai lasat blogul pe mâna nimanui si vreau sa-ti multumesc pentru asta ! Indiferent câta încredere ai avea într-o echipa, noi cei care scriem aici o facem pentru tine personal. Nu mi-ar placea sa stiu ca altcineva în locul tau, hotaraste daca îmi posteaza commenturile sau nu !
  Îti doresc sa ai mult succes acolo si sa te întorci cu bine acasa !
  Sa fii iubit !

 108. elena July 30, 2012 at 1:04 pm #

  SUGESTIE:
  In situatia in care se afla Romania ati putea sa luati masuri economice favorabile poporului roman greu incercat si sa terminati cu aceste certuri :pleaca Basescu, nu pleaca Basescu.Faceti ceea ce trebuie si lasati tot circul asta ca m-am saturat.De cand sunteti premier nu se vede decat ca va pasa cine este presedintele tarii si nu situatia ROMANIEI si a romanilor.Va transmite acest comenatriu o ramanca care s-a saturat de toata clasa politica din Romania.

  • cornelia July 30, 2012 at 5:07 pm #

   Incearca-ti sa mergeti mai departe,ajutati-l pe Crin sa treaca de impas.
   Puneti listele electorale la punct.Stiia-ti ca asa au facut tot timpul suntem 17500 mil.
   Nici un ban sa nu dati la moldovenii de peste Prut nu sunt romani sunt rusofoni, adevaratii romanii de peste Prut sunt in Siberia iar o parte au murit.Fate frate cu dracu sa ne treci puntea.Asta merita criminalul asta.Un medic pentru toti 11%..
   Iertati-ma dar nu mai rezist si asa mai refulez si eu..Faceti tot ce e mai bine pentru toti,asa e normal sa faca un prim ministru.
   Dar noi ne putem exprima si aiurea sau din prea multa suferinta.
   Eu pe toti capii europei i-as compromite,mai sunt si prieteni prin srainataturi care ne poate ajuta. Nu suntem o turma si nu trebuie sa fim vanduti la mezat chiar daca suferim.
   Cu respect
   Vana Cornelia

   • DAN July 31, 2012 at 8:46 pm #

    CRED CA PRIN NUMIREA DE CATRE PNL A UNOR OAMENI CU TRECUT ,, MURDAR,, AVEM SI NOI PSD-ISTI DE PIERDUT , EXEMPLU DL SUPURAN NUMIT DIR. ARR ARE IN JUD. TIMIS O MARE FIRMA DE TRANSPORT RUTIER DE MARFA ,, MARACANA,, VI SE PARE CA ANGAJATII ARR VOR OPRI ACESTE CAMIOANE??????????????

 109. cornel July 31, 2012 at 5:05 pm #

  Domnule premier,ma bucur ca pot sa va scriu,sa stiti ca va IUBIM foarte multi pensionari si cred ca toti inafara de basisti chiar di ungurii si alte etnii,faceti tot ce este legal sa nu-l mai vedem pe scharaoschi la cotroceni.Va iubim ca sunteti tinar,drept,cinstit si ma impresionat mult la investirea Dvs prezenta mamei Dvs care stiu ca intotdeauna o sa va spuna numai lucruri bune,nu cum a facut mama lui boc.Acuma va rog sa luati in calcul si marirea valorii punctului de pensie ca o ducem greu in timpul cit mai avem de trait.DUMNEZEU sa va dea intelepciune si sa invingeti.Va iubim cu totii si sa stiti ca eu acuma nu sunt m de p am fost pina in 1989.

  • Andreea August 1, 2012 at 1:32 pm #

   Of, of…..mare-i gradina ta doamne.
   Domnu Cornel, iubiti-l ca ce va dat incepand cu luna iunie, va i-a prin preturi inapoi 🙂
   Dar cum sa vedeti dumneavoastra asa ceva daca nu sunteti capabili sa ganditi singuri si aveti nevoie de antena3 sa va “lumineze” mintile?

   • mihaela carmen August 1, 2012 at 5:52 pm #

    mari basisti sunteti unii! nu vreti sa-l luati pe Base si sa va duceti departe, departe sa nu mai auzim nici de el , nici de voi?

   • cornelia August 1, 2012 at 8:59 pm #

    Draga mea ,tu uitate la satelit si daca nu ai uitate pe o carte ,iar daca nici pe aia nu o ai cumparati o batista ,vei avea nevoie cat de curand de ea.

   • mihaela carmen August 2, 2012 at 5:33 pm #

    acum, ca a hotarat Curtea Constitutionala, ar trebui ca USL sa arate ca nu mai sunt 18 mil de romani cu drept de vot! pacat ca nu ati organizat cum trebuie Referendumul! Pana acum Basescu trebuia sa fie plecat si basistii sa aiba colectie de batiste! succes in demonstrarea adevarului!

   • cornelia August 2, 2012 at 5:43 pm #

    Thank Mihaela -Carmen ,ca nu teai suparat de trimiterea mea la batista ,sateli,carte,a fost o gluma.
    Nu ,referendumul a fost organizat foarte bine de guvern,dar listele care de 8ani nu au mai avut modificari pe ele au dat aceasta situatie.Acum se va rezolva daca vrem sa fim corecti .

   • dorian65 August 3, 2012 at 6:07 pm #

    Referendumul nu a fost deloc organizat bine de asa zisul guvern.Ponta s-a bazat pe OUG41 .El a crezut,si parlamagarusii au crezut ca ei sunt Dumnezeu in aceasta tara.

   • mihaela carmen August 5, 2012 at 6:19 pm #

    e adevarat ca s-au cam grabit, dar Basescu trebuie sa plece! ne-am saturat de el!

 110. cornelia August 1, 2012 at 2:20 pm #

  Curaj domule Prim ministru,mergem mai departe nu ca niste fanatici ,ci echilibrati si cu putearea de a discerne intre bine si mai putin bine..E dreptul nostru sa se faca dreptate, iar pentru asta nu se poate spune ca noi nu am avut rabdare si putere de a le da acestor “indivizi” atata timp .Niciodata nu trebuie ca un presedinte sa stea atat de mult la putere,.
  Devine paranoic si periculos pentru popor.
  Dar va veni si timpul judecarii acestor fara de legi.Cereti-ne ajutorul in orice domeniu si orice situatie ,vom fi acolo.
  Cu respect
  Cornelia V.

  • Andreea August 2, 2012 at 5:40 pm #

   “Draga mea” crede-ma ca am carti.
   Dar am o singura problema si unca una foarte grava ….
   NU dau doi bani pe clasa politica, sunt total apolitica si nu mi se pare normal ca eu si toti apropiatii sa platim nota de plata a politicienilor care fac totul in interes propriu….daca as avea garantia ca n-as plati ratele mai mari la banci din cauza deprecierii leului, daca nu ar veni luna de luna facturile mai mari din acelasi motiv, crede-ma ca pentru mine politicienii sunt inexistenti.
   Cu dosu ne trateaza, cu dosul ai tratez!
   Cu astea fiind spuse, sper sa inceteze sa-mi vina comentariile voastre in mail.
   Sustineti politicienii care ne-au adus in situatia asta.
   NICI UN PARTID, NICI UN POLITICIAN IN 22 ANI, N-A FACUT NIMIC, DAR ABSOLUT NIMIC PENTRU ACEASTA TARA!
   Ar trebui sa fiti cu toti realisti, dar mna… ce spune “mama antena3” vad ca este sfant pentru sustinatorii politicienilor.

 111. cornelia August 2, 2012 at 4:40 pm #

  SUCCES
  Si cu rabdare si luciditate acum ne vom mobiliza si vom arata ca se poate face dreptate printre “rechini”.

 112. mihaela carmen August 2, 2012 at 5:37 pm #

  Dle PONTA
  Sper ca acum dupa decizia Curtii Constitutionale sa-i mobilizati pe toti factorii de raspundere sa demonstrati ca suntem mai putini romani cu drept de vot si Basescu sa plece pt totdeauna! e ultima sansa! succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: