O analiza primita dupa evenimentele de ieri

28 Apr

Va redau, mai jos, o analiza primita dupa evenimentele de ieri.

“Ieri am fost martor ocular la cel putin noua premiere (minuni) in viata publica a natiunii romane postdecembriste.

 1. Pentru prima data o coalitie intreaga, adevarata (stanga –  pe protectie sociala si justitie + dreapta – pe dezvoltare economica si inovatie) preia guvernarea in urma unei motiuni de cenzura.
 2. Pentru prima data un guvern este demis de Parlament pentru incalcarea flagranta a drepturilor fundamentale (nivel de trai decent; proprietate publica asupra resurselor naturale ale natiunii ca sursa pentru nivelul de trai al romanilor si al urmasilor; acces universal la servicii publice de sanatate in limba oficiala a statului, obligatorie pentru personalul medical angajat in spitalele din Romania).
 3. Pentru prima data partidele si organizatiile politice care au sustinut guvernul demis de parlament isi recunosc greseala si nu propun alt candidat pentru functia de prim-ministru.
 4. Pentru prima data seful statului desemneaza un prim-ministru, impotriva vointei lui (pe care l-a dezavuat public atat personal, cat si politic) si cu care este obligat sa colaboreze in interesul natiunii.
 5. Pentru prima data un prim-ministru tanar, promitator, este demis de parlament pentru ca a comis erori inadmisibile sub santajul coalitiei politice partenere care l-a propulsat in functie.
 6. Pentru prima data, inainte, nu dupa alegeri generale, incepe dezagregarea celui mai mare partid politic (rezultat din alegerile parlamentare precedente), datorita calitatii conducatorilor pe care si i-a ales sau acceptat.
 7. Pentru prima data organizatia politica a unei minoritati bi-lingve este inlaturata de la guvernare “pe mana ei”, in urma santajelor exercitate asupra propriului guvern.
 8. Pentru prima data persoane cu convingeri politice diferite coopereaza pentru binele natiunii romane comune (cand domnul Iancu pledeaza pentru securizarea avutiilor naturale ale natiunii, juri ca-i un politician 100% de dreapta; cand doamna Campeanu afirma ca protectia sociala are doua componente fundamental diferite: cea de solidaritate umana concretizata in ajutoarele sociale platibile din bugetul public si cea contributiv-asiguratorie, concretizata in imprumuturile pe care Banca / Casa Pensiilor le cere si le primeste in rate lunare de la toti contribuabilii asigurati, pe durata vietii active, si are obligatia sa le restituie actualizate cu inflatia / dobanzile aferente, tot in rate lunare, deponentilor creditori, dupa varsta pensionarii, juri ca-i un politician 100% de stanga).
 9. Toti cei de buna credinta trebuie sa uram succes deplin celui mai tanar prim ministru din istoria Romaniei (a 9-a premiera), fiind convins ca-l va obtine daca invata din greselile predecesorilor si se consulta cu adevaratii profesionisti, inaintea oricarei decizii majore, cu consecinte imprevizibile (majoritatea aflati, nu in partidele politice, ci pe copertile cartilor din Bibliotecile Universitare; exemplu: New principles for the European Constitutions, ISBN 973-0-03443-5) ! Daca va face eroarea sa copieze din naravurile predecesorilor va culege aceleasi roade.”

347 Responses to “O analiza primita dupa evenimentele de ieri”

 1. Toma April 28, 2012 at 4:30 pm #

  Felicitari si succes domnule Ponta! As vrea ca Premiera nr. 10 sa fie deviza “Totul pentru romani”,ca de sloganul “Totul pentru Romania” sunt satul. Tot dvs. ati spus ca daca s-ar fura cu niste procente mai putin s-ar gasi bani si pentru pensii,salarii, si orice alte nevoi ar mai fi. Sper sa nu fie greu daca reduceti cu macar 30% scurgerile din vama, taxe,returnari de TVA -desteptii nu platesc nimic dar acumuleaza averi – programe electronice aiuritoare, costuri naucitoare la asa-zisele licitatii, proiecte europene pentru nimic, vorba celui de la Turism – a facut si nevasta-mea un dvd si un clip si de ce sa nu ia 1800000 de euro?- si, in fine, stiti dvs. toate canalele de scurgere si canaliile/profitorii …Stiu ca e greu pentru ca sunt multe reparatii de facut dar, aveti o sansa extraordinara, pentru ca orice finalitate pozitiva va fi cuantificata si transformata in rezervor inepuizabil de simpatie si loialitate. Cred ca nu ar trebui sa uitati ca majorarile in procente ale salariilor si pensiilor nu ar trebui sa fie la fel pentru toti. Este complet aiurea sa marim cu 10% pensiile de 350 lei si pe cele de 35000 lei pe motiv ca este echitabil si ca respectivul judecator sau pilot au contribuit mai mult… La fel si cu salariile… Bafta!

  • daniel May 1, 2012 at 9:49 pm #

   Dl Ponta, am vrut sa va abordez in autobuzul de la avion la terminal, din Dubai, dar m-am abtinut fiindca erati cu copilul in brate si Sebi de la Ploiesti vorbea prea mult. Cititi biografia lui Lee Kwan Yew, The Singapore Story, de vreo 10 ori, si apoi mergeti la guvern. Lectura placuta, Nastase s-ar putea lumina de asemenea citind cartile despre un fost satuc/port/stat devenit centru financiar.aeroportuar/maritim de top in lume

  • My name May 1, 2012 at 9:54 pm #

   Domnule Ponta, va urez mult succes, va asigur de sprijinul meu si atat cat voi putea si al prietenilor pe care ii pot eu capacita!
   Dar aveti o mare problema!
   Daca nu veti scapa de basescu, asa cum ati promis de fapt de mult timp, atunci veti scapa de dumneavoastra! Nu uitati ca raul cel mare este inca tot acolo. Vad ca aveti solutii de coabitare? Sau sper ca nu am inteles eu bine?
   Daca aveti solutii de coabitare cu dansul, nu mai aveti solutii de coabitare cu noi!

   • My name May 2, 2012 at 12:13 am #

    Domnule Ponta!
    Mi-am dat seama ca sunteti identic cu ceilalti!
    Sunteti vandut lui basescu! Ce cauta Rus besescist cunoscut? De ce nu este Marga la invatamant? Magaria cu autostrada spre Mare, v-o asumati?
    Cereti demiterea lui basescu!
    Nu va mai cred!!!
    Nu credeam asa ceva!!!

  • Adi de la Galati May 3, 2012 at 6:14 am #

   Dle Ponta pentru prima data vedem un presedinte jucator care bate in retragere. Dar oare asa sa fie? Din discursul sau PRIMUL PACALICI AL ROMANIEI a dat tarii un prim ministru asa cum romanii si-l doresc de prea mult timp insa mesajul sau a fost otravit. A investit un prim ministru si apoi a rostit cuvantul PANICA DE 3 ORI. Si-ar dori Basescu sa arunce Romania in haos financiar? Se pare ca da. A dat semnalul speculatorilor ca “este momentul”. Insa spre norocul nostru mai avem inca profesionisti in tara asta care vegheaza si ne protejeaza.
   Prin urmare AVETI MARE GRIJA. DE ACUM NU MAI LUPTATI CU BOC SI CU AI LUI CI CU INSUSI MARELE PACALICI. Iar la asta se pricepe cel mai bine. Nu a pacalit 22 de milioane timp de 10ani? Vom vedea ca de acum orice face orice spune VA AVEA UN SCOP. Asteptam cu nerabdare sa vedem ce mai “INVENTEAZA: MARELE MAESTRU.

   Solutia pentru marirea salariilor bugetarilor exista fara a mai fi nevoie de fonduri suplimentare. Se poate face facand doar ordine in sistemul bugetar. Exista bugetari care-si creaza singuri salariile si bugetari care “papa” veniturile celorlalti. Exista intreprinderi de stat care creza plus valoare si intrerpinderi de stat care “papa” resursele statului. Echitabil ar fi cei care se descurca singuri sa fie lasati sa o faca iar ceillalti sa fie “ajutati” sa reduca cheltuielile sau sa isi gasesca altceva de facut, pentru ca oricum ceea ce fac nu o fac bine deloc.

   • Adi de la Galati May 8, 2012 at 7:11 am #

    FELICITARI ! TINETI-O TOT ASA !
    Suntem impresionati asupra parcursului de pana acum.
    Iata si motivele:
    – ati renuntat la oamenii contestati
    – ati respectat programul stabilit
    – ati avut un discurs foarte bun prin care atiidentificat principalele probleme ale Romaniei: dreptate, egalitate, normalitate.

    Va recomand sa urmariti si sa imbunatatiti urmatorii indicatori pentru ca asteptarile romanilor sa fie realizate:

    1. Crearea de noi locuri de munca

    De exemplu, ce ar fi sa se acorde facilitati printr-un program de angajare a tinerilor absolventi timp de un an de zile, astfel incat nici angajatorul si nici angajatul sa nu plateasca nimic la bugetul de stat. PROGRAMUL DE INTEGRARE AL TINERILOR ABSOLVENTI.
    In momentul de fata pentru un salariu net de 2000 de lei, angajatorul trebuie sa suporte un cost de 3643 de lei adica doar 82%.

    2. Reducerea taxelor si impozitelor

    Pornind de la gradul de colectare care nu este mai mare de 32% in fiecare an fiscal, ne intrebam de ce nu se reduc taxele si impozitele astfel incat gradul de colectare sa ajunga la 95%. Ce rost au aceste sume de bani daca nu vor fi colectati niciodata.
    Statul roman in momentul de fata se comporta ca CEL MAI MARE CAMATAR AL EUROPEI. Pentru neplata la timp se calculeaza dobanda de 0,04%/zi adica 14,6%/an si penalitati de 15% daca ai depasit 60 de zile adica 0,24% zi respectiv 87,6%/an.Deci in total 102,2%/an. In cele mai multe cazuri sunt bani conform facturilor emise si nu bani incasati. O MASURA IMEDIATA ESTE SCHIMBAREA MODULUI DE COLECTARE A TVA-ULUI. ESTE O METODA GRESITA si COMPLET ERONATA CREATA PENTRU TEPARI SI EVAZIONISTI. TVA-ul trebuie platit la incasare si nu la emiterea facturii. PAREREA MEA ESTE CA AICI POATE FI IMPLICAT SISTEMUL BANCAR ca in mometul in care se face o plata de orice fel 24% din suma respectiva sa mearga automat la bugetul de stat. ASA SE POATE REZOLVA SI PROBLEMA GRADULUI DE COLECTARE SI PROBLEMA LIPSEI DE FONDURI.

    3. Grija pentru banul public

    Va rugam sa dati dovada de transparenta maxima si sa solicitati tuturor insitutiilor statului sa publice pe siteurile proprii toate cheltuielile efectuate. Sa putem vedea cu totii pe ce se duc banii noastri.

   • Adi de la Galati May 17, 2012 at 8:40 am #

    Dle Ponta avem nevoie de un ministru cu experienta in domeniu invamantului. Aveti la indemana un astfel de ministru nu exitati sa o numiti in functie, asa poate va putea sa descurce itele incarcite de la fosta guvernare si tot asa va putea sa predea IN BUNE CONDITII unui ministru mai tanar asa cum il dorim cu totii. Ezitariile fac ca guvernul dvs. sa para o adunatura de …..

 2. vana cornelia April 28, 2012 at 4:47 pm #

  Va doresc succes Domnule Prim Ministru in fuctia dumneavoastra primita de cateva ore.
  Asa e bine, sa-i consultati pe toti cei care cunosc, stiu si au pus in practica cele mai bune solutii economice ,sociale ,dar nu uitati de cei batrani in politica care nu v-au intors spatele atunci cand din greseala ia-ti jignit.Va sunt aproape de 23 se ani si va ajuta neonditionat.Este un gest pentru poporul din care vin si unde vor sa ramana drepti in fata istoriei indiferent de nume ,averi si stiinta.Nu trebuie sa-i rostesc numele pentru ca e mereu langa dumneavoastra.
  Consultatii pe toti si apoi luati o decizie fara graba si fara” daca “asa cum a-ti avut in discursul de ieri fara “daca”..
  Si va multumesc pentru informatie

 3. PETRICA CLAUDIU TITEL April 28, 2012 at 5:02 pm #

  Mare grija si MULT NOROC!

 4. Argusdre April 28, 2012 at 5:22 pm #

  Cine acceptă coabitarea cu cineva care a călcat în picioare Constituţia, legile ţării, bunul simţ, cetatenii in mare majoritate şi are 90% ostilitate nu poate primi mai multă încredere electorală. Deci retineti : CINE-L IARTA PE BASESCU, VA PIERDE INCREDEREA ELECTORATULUI SI II VA URMA LA CADERE ! PAI CUM NE-A FOST INVOIALA MAESTRE ?
  Da-ti drumul ca justitia sa-si faca datoria, pentru ca-n politica e legea care pe care, iar iertarea lui Matrozu va insemna caderea domniei tale !
  pana la alegerile din toamna, iti dau scris ca te va lucra in “foi de vita”…
  Acest om a gresit prea mult ca sa fie facut scapat …

 5. Victor April 28, 2012 at 5:23 pm #

  D-le prim-ministru desemnat Victor Ponta,
  Ma grabesc sa va scriu cateva consideratii;, inainte de a fi prim-ministru oficial, ca atunci va veti anula/securiza blogul;
  1. Va felicit pentru , pe dvs si USL-ul, pentru victoria de ieri, care sper ca va fi inceputul sfarsitului, pentru ciuma portocalie. Dar nu uitati, ati castigat o batalie si trebuie castigat razboiul, asta inseamna castigarea alegerilor parlamentare cu peste 50% de USL si apoi suspendarea Basalaului, izvorul tuturor relelor din Romania. Cred ca de abia atunci cand, principala revendicare “Jos BasescU”, va fi realizata , se va putea schimba fundamental lucrurile in tara. Pana atunci sa va asteptati la orice rau din partea acestui personaj odios.
  2.Deoarece asteptarile sunt f. mari, trebuie sa va miscati repede si bine,asa ca daca nu se vor putea realiza in scurt timp, macar sa nu faceti greseli, care vor fi exploatate la patrat/cub. Trebuie sa se vada imediat ca guvernati ALTFEL.
  3. Pana la alegerile generale, pastrati structura guvernului (circula stirea ca mariti nr.ministerelor ?!), iar dupa alegeri reduceti efectiv, nr. de ministere/agentii si alte institutii bugetofage si intermediare (ex.inspectorate scolare etc.).
  4. Promovati in ministere doar pe criterii de competenta/expertiza profesionala si caracter, ca altfel nu se va schimba nimic. La Ministerul Sanatatii daca l-ati numi pe dr. Arafat, ati demonstra acest lucru si ati castiga simpatia/voturile multora. M-am speriat cand am auzit ca la Interne, ar putea veni Ioan Rus din “grupul de la Cluj”, un mafiot si om fara caracter, va spun in cunostinta de cauza, sunt din zona.
  5.. Atentie mare la actiunile megaciocoiului Dan Diaconescu , cu al sau PiPi-DiDi, care va prosti f.multa lume si s-ar putea sa va incurce rau de tot.
  Sa aveti MULTE “SUCCESURI !

  • anna May 5, 2012 at 2:36 pm #

   Domnule Ponta,sunt un profesor pensionar si ma doare sufletul ca invatamantul ar putea incapea pe maini nedemne.Va sugerez sa renuntati la desemnarea ca ministru al educatiei a doamnei Corina Dumitrescu,care,dupa cum se vede,are probleme de credibilitate si sa desemnati pentru acest portofoliu pe domnul Alexandru Atanasiu,tot de la PSD.Este un om onest,cunoaste problemele invatamantului,are charisma si cred ca este bine intentionat.Mai ganditi-va si sfatuiti-va si cu alti specialisti si veti vedea ca am dreptate.

 6. gigel April 28, 2012 at 5:24 pm #

  Sper ca nu il tineti pe Predoiu pe functie. este cel mai dezavuat si nepriceput, rau intentionat, arivist ministru al justitiei. instantele si parchetele il urasc, este o greseala sa fie mentinut in functie.

 7. Dutescu Gheorghe April 28, 2012 at 5:27 pm #

  Felicitari !
  Sa nu ne mintiti si sa nu ne dezamagiti !

 8. jos basescu April 28, 2012 at 5:40 pm #

  are timp domnu Ponta si ptr blog:)hehe..
  daca ar fi dupa mine a 10 minune e ca suntem oameni din nou dupa 8ani..
  FORTZA USL..MULTA PUTERE SI REZISTENTA
  salutari de la galati..

 9. Aurel Roman April 28, 2012 at 5:42 pm #

  Bai,Victore! Acum ca ai ajuns mare premier,de fapt,sa vedem daca-ti este aprobat guvernul…sa te vad de ce esti in stare ca la Tv te lauzi cu multe si iti place sa improsti cu noroi pe cei care nu sunt in coalitia ta…Sa nu ma crezi fan Base,ptr.ca nu sunt…Apreciez ca a avut curajul sa faca ceva ce niciun guvern in tara asta postdecembrista,nu l-a avut,adica reforma in mai multe domenii.Nu stiu detalii sau particularitati ale vietii lui Traian Basescu.Sigur,ca si noi,restul oamenilor e un om rau,dar care a incercat sa faca bine asa cum a crezut el.Acum a venit randul tau sa demonstrezi de ce esti in stare asa cum ai declarat ca vei face…Ramane sa vedem daca vei trece de nivelul declarativ.Pana atunci,retine ca nu esti atat de bun si pregatit pe cat pari chiar daca ai trecut in biografia ta mai multe ocupatii,in care nu stiu cat de apt ai fost.Probabil,ca da…Ce nu-mi place la tine este ca te crezi prea bun,te crezi superior si de la o posta esti plin de tine insuti de parca ai fii un dumnezeu,De fapt,unul esti,dar al tau insuti…Nu stiu ce modele ai in viata dar daca eul tau este acela si te increzi in el,vei esua…Dupa cum stii si tu,nu functia te va tine acolo sus,ci caracterul…caracter ce nu se formeaza cu intrigi,minciuni,reprosuri,improscari cu noroi,certuri,polemici,caterinci si alte d-astea care-ti cam plac…Reprezinti un stat,o tara si interesele ei si e timpul sa termini cu asa ceva daca vrei sa fii longeviv.Sa nu te crezi la tine,la tara la Gorj,unde joci un fotbal cu prietenii si daca ratezi un sut la poarta,nu conteaza,ptr.ca e un meci amical…Tot ce a fost pana acum a fost o pregatire ptr.ceea ce esti…Ramane de vazut ce vei face intr-o astfel de functie.Daca ai ajuns asa sus multumeste-I lui Dumnezeu,si gandeste-te ca mai intai de toate Lui ii dai socoteala si apoi oamenilor,si mai ales superiorilor tai…In orice caz,eu nu te vad un premier competent…Sper sa gresesc eu…Unul ca Adrian Nastase,colegul si mentorul tau,era mult mai potrivit avand in vedere pregatirea,diplomatia lui si mai ales ca are limba mai scurta decat a ta…Iti urez succes,desi eu cred ca va fii unul de scurta durata…

  • Elena May 3, 2012 at 1:04 pm #

   Dl. Aurel,

   Nu-i in obiceiul meu de a-mi petrece timpul pe bloguri ( normal, cind muncesti 16 sau 17 ore pe zi ) si este prima data cind scriu pe un blog – mai ales in romana.

   Nu stiam deloc de ce mai intimpla prin Romania ( multumesc stirile internationale caci nu mai stiam nimic de fostii colegi ).

   Citind criticile unora, singele nu mi-a facut decit un tur.

   Nu-l cunoasteti pe Victor si nici valorile generatiei noastre !

   Eu am fost colega de clasa cu Victor timp de 4 ani ( din care 3 ani sub dictatura ) si pot sa va spun ca generatia noastra nu a avut viata usoara deloc !

   Fara sa dau in melodrama atit de favorita unei parti din populatii, sa stiti ca am mincat “salam cu soja” mai mult decit ati mincat dvs, Aurel !

   Ce valori ne anima, pe generatia noastra, cea de 39 de ani ?

   Pai nu ar ajunge timpul la dispozitie de a le enunta pe toate.

   In primul rind, o mare valoare etica.

   Da, da …

   Generatia noastra nu este nici “comunista dictatoriala” dar nici “capitalista salbatica” …

   Am avut, daca pot spune asa “norocul” de a avea niste profesori adevarati care au stiut si dorit sa ne puna pe drumul bun si care ne-au educat in spiritul unor valori adevarate.

   Multi din colegii nostri de generatie si-au luat lumea in cap pina la urma, si foarte rari sint inca cei care au mai ramas sa se lupte pentru tara.

   Asa ca ce pot sa spun ?

   Multumiti celui pe care il invocati cu atita “ardoare” sa va ajute ( adica lui Dumnezeu ) sa va dea un pic de creier acolo care sa-l puteti folosi si sa-i fiti recunascator ( tot lui Dumnezeu ) ca v-a “dat” astfel de prim ministru, capabil, inteligent si cu o forta mare de munca !

   Sintem “plini” de noi ca si generatie ?

   Pai … Avem toate motivele de a fi plini de noi.

   Habar nu aveti ca in timpul studilor in Romania, la liceu si la facultate, in plus de serviciu, noi aveam slujba la patron si munceam ? De la liceu inca ???? Adica citi dintre voi au inceput sa munceasca la patron la virsta de 17 ani ????? Si culmea, sa trecem si bacul, si sa facem studii, si sa mai si muncim in plus ????

   Cu singura mincare un ou pe zi ( cind era, ca piinea era un lux ) ???

   In timpul vacantelor, dupa Revolutie, noi nu stateam sa ne binoclam la emisiuni tv ( caci nu erau pe vremea noastra, cu numai cela 2 ore pe zi si apoi, dupa 1989, nu avem timp sa pierdem timpul caci la patron muncesti de-ti sare camasa pe tine, nu iti “da” ( cuvint tipic romeste ) un salariu daca nu esti bun si nu-i aduci profit in firma patronului.

   Cind ajungeam acasa :
   – hai de facut ordine,
   – hai de facut curatenie,
   – hai de facut de mincare,
   – hai de de incalzit apa pentru spalat ( ca apa calda se taia, precum si de spalat, apai la mina, ca nu erau masini de spalat !!! )
   – hai de ingrijit parintii,
   – hai de alte treburi in casa,
   – hai de facut temele,
   – hai de citit ( la luminare, ca se taia lumina in plus ),
   – hai de mincat rece, o simpla bucata de piine cu zahar, ca se taiau gazele si totul era cu ratie,
   – hai de invatat pina noaptea tirziu pe la 3 noaptea pentru examene ( si examenele pe vremea aia erau mai dure decit astea pipi de pisica acum ),
   – hai de dus la biblioteca simbetele si duminicile ca nu avem nici un leu in buzunar sa ne cumparam carti, abia ne ajungea de mincare si intretinere … baremi de caiete – scriam pe notele de la lotto pe dos pe vremea aia …

   Normal ca ne imbolnaveam dupa un asa regim si numai cu 3 sau 4 ore de somn pe noapte, normal ca era greu, si asta este, o saptamina “vacanta la spital cu perfuzie” era un mare lux pentru noi !!!

   Lasati deoparte ura asta de “intelectuali” si de cei care prin munca au “reusit” sa-si faca un loc sub soare.

   Pentru ca din cauza nivelului extrem de prost ati pus pe fuga din tara oameni capabili !!!!

   Luati o carte de istorie si cititi un pic acolo in loc sa vorbiti multi si prost.

   Veti vedea ca scriitorul Eugen Ionescu este considerat “francez” – la fel si Cioran !!! Ce sa mai spunem de … Eminescu, care si el si-a luat lumea in cap ????

   Aurel si Co., daca nu va convine Romania si nici sistemul, profitati de libera circulatie.

   Toti cei care critica, dupa ce veti vedea cum este viata “dincolo” ( desi cu doua miiini stingi si cu invidie si puturosie, ma intreb ce va iesi ), va asigur ca Romania si ce se intimpla in tara vi se va parea ca o curte plina de gaini ( cu creierul corespunzator ) …

   Continuati asa, cu cotcodacia si veti constata ( cind va fi mult prea tirziu ) ca ati pus “fuga creierele” si inca le puneti, ca nu s-a oprit hemoragia de oameni capabili !!! In postul in care sint aici, banchiera intr-o tara de banci, pot sa spun ca aleg un Roman din generatia mea, decit un puturos invidios, si va asigur ca am un odorat teribil care-l simte de la distanta un astfel de personaj.

   Si ginditi-va un pic, despre cel mai mare defect al unor “romani”.

   Stiti care este ? Nuuuuuuu ?

   Hai Aurel, sa va fac o favoare si sa va scriu ( si va asigur ca este extrem de rar, dar il scriu pentru cei care pricep ) :

   Puturosia si invidia.

   Puneti osul la munca, cei care va permiteti “luxul” de a fi invidiosi si puturosi … si dupa ce veti munciti asa cum a muncit generatia noastra, 16 sau 17 ore pe zi mort copt cu sacrificii alimentare, in plus de scoala si treaba in casa si cu numai 1 ( una ) saptamina de vacanta pe an ( la spital cu perfuzii ), apoi mai discutam !!!

   Caci atunci cind cineva vrea sa faca ceva pentru tara si pentru patrie, primeste un mare cadou maron pe figura.

   Un scandal !!!!!!

   Stiti ceva, cind citesc unele comentarii pe aici, apai nu regret deloc ca am emigrat din tara iaca, acum 10 ani.

   Semnat :

   Fosta colega de clasa, fata buna la literatura din rindul din mijloc care citea sub banca in timpul liceului …

   • Matei May 3, 2012 at 6:36 pm #

    Cu tot respectul pentru greutatile intampinate in trecut, o persoana (publica) trebuie judecata (in special) in urma actiunilor de acum, si nu dupa salamul mancat acum 20 de ani. Iar in momentul de fata, Victor Ponta a propus un guvern in care abunda oameni cu incompatibilitati in ocuparea unei functii publice, ocazional si cu probleme cu legea, sau persoane suspecte de analfabetism (printre altele), cum este (in mod ironic) viitorul ministru al Educatiei.
    Cumva, imaginea “premierului mesianic” nu pare a fi, in opinia mea, compatibila cu realitatea.

   • Paul Atreides May 5, 2012 at 2:42 pm #

    Greu tare cu limba română…

   • Elena May 11, 2012 at 8:51 pm #

    Dl Matei,

    Sint total de acord cu ideea dvs. privind analiza unei persoane dupa actiunile din prezent.

    Atunci, de ce nu asteptati sa vedeti rezultate concrete, in loc sa judecati dupa “unele actiuni” din trecut, asa cum o faceti privind unii membrii ai guvernului dvs. ?

    Nu pot sa ma pronunt despre membrii guvernului, pentru simplul motiv ca nu am avut ocazia de a discuta cu domnii sau doamnele respective.

    Dar pot sa va spun fara nici o rezerva ca Victor stie perfect sa citeasca, este educat si respecta legile ! Cred ca primul ministru actual care il aveti va face o treaba buna … Desi va dura ceva timp pina cind obiceiurile si naravurile ( proaste ) se vor schimba prin Romania …

    Personal, sint absolut convinsa ca valorile pe care le poseda Victor vor aduce un suflu nou in Romania !

    Este EXACT ce are nevoie Romania in stadiul actual !

    Romania actuala are nevoie de un manager, iar Victor are, din experienta mea personala, cum am spus deja in postul precedent, toate caracteristicile pentru acest post de responsabilitate.

    Tot respectul pentru cineva care are curajul de a deveni un personaj public, descusut, urmarit la orice pas si care la orice eroare umana, chiar mica de tot, este judecat si “luat la misto” in “bascalie” !!! Toata admiratia pentru personale care sint capabili sa ia o astfel de responsabilitate si vor sa faca ceva bine in Romania !!!

    Citi dintre voi ati fi capabili de a deveni prim-ministru ??? Unul adevarat, nu un simplu functionar pus la ingrasat … Citi dintre voi ati fi capabili de a pune viata personala, copilul, sotia, etc… sub luminile jurnalistilor ???? Citi dintre voi ar fi capabili de a nu a avea nici o umbra de indoiala cind o lege va fi propusa sau cind o decizie are implicatii directe asupra vietii unor milioane de oameni ??? Citi dintre voi ati fi capabili de a munci cu adevarat 16 sau 17 pe zi ( in loc de a se distra ) ??? Citi dintre voi ar putea rezista la presiunea constanta de responsabilitate a destinului unei tari ?????

    De ce atita rautate si invidie in capul unora ? Stiti, din experienta, este mult mai constructiv de a coopera si a ajuta primul ministru in sarcina dumnealui.

    Impreuna, veti putea reusi sa schimbati tara in bine !!!

    Nu uitati niciodata, un prim ministru va putea “da” toate legile anticoruptie, dar daca obiceiul de a “da mita” ramine in ADNl , legea este inutila.

    Este o vorba : “cu o floare nu se face primavara”. Dar cu mai multe ???

    Luati sansa care vi s-a oferit in acest moment si plantati si dvs. o floare. Este rolul dvs. ca si cetatean, dl. Matei, dl. Aurel, dl. …. sau doamna …. de a planta o floare, la rindul dvs. … 😉

    Si va asigur ca vecinul va face ca si dvs. Si vecinul vecinului va face la fel. Iar cuvintul “roman” nu va mai suna ca o insulta cind veti fi in vacanta dincolo …

    Altfel, cu chestii maron si cu bascalie nu reusiti decit sa sufocati florile care incearca sa iasa …

    Cum se spune, mingea este in cimpul dvs. Romani !

    Elena

   • mihails May 16, 2012 at 11:07 pm #

    foarte frumos spus Elena .. ar fi bine sa avem parte multi din tara asta parte macar de atata intelepciune ca tai tu .. as vrea faca domnul prim -ministru o garda ,un corp de control ,de fier daca se poate si care sa fie ca o sperietoare ptr toti care fac abuzuri in functiile publice ..poate o sa treaca si pe la CNADNR-S.A sa faca un pic de curatenie
    prin jaful secolului facut incepand de la ministru transorturi si totusi poate ptr cati au murit inzapeziti din cauza lui casuneanu si umbrarescu mai marii regi ai asfaltului care au castigat licitatii fara sa aiba nici un utilaj adecvat dar pe bani grei .poate o sa gaseasca totusi o solutie de deratizare a tradatorilor care au facut jaf si au batjocorit oamenii .. ii doresc multa bafta si noroc domnului prim-ministru si sunt convins ca va castiga nu doar o lupta ci batalia pentru Tara si ptr oameni …

   • Elena May 11, 2012 at 8:55 pm #

    Cit despre membrii unui guvern constituit …

    Credeti ca toti ministrii – oricare ar fii tara in chestiune – sint “perfecti” si “fara nici un repros” ?

    In aceeasi linie, mai asa, pe inteles, credeti dvs. ca un produs, o mincare sau un serviciu vindut va place fara nici o rezerva la absolut TOATA lumea … si fara nici o exceptie ??? Unii adora mazarea, altii salata de boeuf, altora nu le place deloc fasolea batuta … Unii asculta manele la 2 noaptea de scoala tot cartierul, altii asculta muzica clasica cu casti pe urechi, sa nu deranjeze vecinii ! Unii cumpara un Volvo, iar altii cumpara o Dacia ! Unii se duc in vacante la mare, altii la munte ! Exemplele nu lipsesc.

    Daca va ginditi un pic, ajungeti rapid la concluzia ca 100% perfect, 100% care place la toate lumea fara reserve si 100% ireprochabil este … o simpla utopie !

    Realitatea nu este perfecta, prin definitie.

    Dar realitatea poate fii … frumoasa !

    Elena

   • mihails May 18, 2012 at 10:14 pm #

    Da Elena asa este numai realitatea este perfecta si daca ne gandim bine ,vrem nu vrem trebuie sa traim in realitate .. nimeni nu vrea perfectiunea ci doar o realitate mai buna decat genocidul facut de fostii politicieni .. sper sa intelegi ,daca nu acum intr- o zi poate ..

   • SASA May 12, 2012 at 7:29 am #

    Elena, bine c-ai plecat, nu-i nicio paguba. Zici c-ai fost buna la literatura ? La gramatica in schimb esti varza.

  • Jr May 9, 2012 at 12:25 pm #

   @Aurel Roman.
   Aurel, după cum te exprimi în scris îmi creează senzaţia că faci parte dintre acei nefericiţi cu un singur neuron bolnav care visează noaptea că a murit şi la deşteptare îi pare rău că nu s-a întâmplat aşa. De fapt ce mesaj ai dorit tu să-i transmiţi d-lui Victor Ponta?!

 10. gigel April 28, 2012 at 5:45 pm #

  va distruge justitia cu codurile lui elucubrante. nu aveti idee cat de nocive sunt aceste coduri invelite in vorbe mari specifice incompetententilor. nu il mai mentineti, este un dezastru. ascultati-l pe dl Lupascu, acestra trage niste semnale de alarma privind dezastrul din sistem si dezastrul care va urma. opriti-l.

 11. tiberiuretu April 28, 2012 at 6:10 pm #

  D-le Ponta
  Coalitia care a trecut motiunea este extrem de firava si nesigura si ,poate fi infiltrata cu agenti basisti dubli care ar putea pica guvernul cand ne este lumea mai draga si vor primi telefon de la cotroceni.
  Cu asemenea incertitudini este imposibil sa guvernezi. Fara sa am dovezi am sentimentul ca guvernul Ponta depinde deocamdata de cotroceni.Nu cred ca majoritatea de la
  motiune este una reala, ci este unul dintre infinitele “jmecherii cotroceniste”.Aceasta impresie s-a nascut dupa usurinta cu care ati fost nominalizat,fara obisnuitele jocuri de glezna si din ranjetulul machiavelic pe care l-a afisat TB atunci cand a anuntat nomnalizarea.
  In aceste conditii cooptarea UDMR un aliat serios, care nu si-a tradat niciodata colegii de guvernare, este cred cea mai buna solutie (si unica)pentru ca guvernul Ponta sa-si securizeze majoritatea parlamentara si sa poata actiona cu toata determinarea pentru a reusi sa convinga cetatenii ca guvernarea USL este total diferita de cea a mafiotilor portocalii..UDMR s-a dovedit un aliat de nadejde in toate guvernarile,un partid care respinge traseismul..
  Reflectati si incercati sa admiteti,in pofida unor resentinemente pe care le inteleg ,ca aceasta este unica solutie rationala.
  In ultima instanta cererea UDMR de a infiinta o sectie in limba maghiara este legitima pentru un partid etnic.Problema a fost ca acest lucru guvernarea precedenta a vrut s-o faca prin incarcarea legislatiei.Luati-i pe UDMR si n-o sa va para rau.

  • Paul April 30, 2012 at 12:58 pm #

   Ba mi se pare ca aceasta a fost cea mai proasta politica a tuturor guvernantilor romani. Cedarea pas cu pas in fata celor de la UDMR pentru a se putea mentine la putere este o politica foarte paguboasa pentru Romania.
   Eu as ridica pragul electoral in asa fel incat aceasta organizatie (UDMR) sa nu poata sa intre in Parlament si sa mai aiba puterea de a-si face politica lor, politica pasilor marunti. As lasa ca la celelalte minoritati, accesul in parlament.

  • Danut Bacauanu April 30, 2012 at 1:04 pm #

   Domnule Ponta, daca vreti sa faceti un bine enorm romanilor si Romaniei duceti lucrurile spre alegeri anticipate altfel este teapa cea mai mare pe care v-ar fi putut da-o Basescu. Succes si minte buna.

 12. florin dia April 28, 2012 at 6:38 pm #

  Mda, în regulă, însă nu vă culcați pe o ureche. Dacă o să fie să vă înjurăm după guvernare, peste 8 luni sau peste 5 ani, măcar să vă înjurăm civilizat. Baftă!

 13. CALIMAN EUGEN-analist de provincie April 28, 2012 at 6:42 pm #

  Totul bine si frumos daca…
  a.Daca noul si tinarul P.Ministru are un program de reindustrializare,care s acreieze resursele financiare,care sa sustina “solidaritatea sociala” cu pensionarii;
  b.Daca va avea acel program de reconstructrie industriala care sa asigure cele 5 milioane de locuri de munca,pierdute dupa 1989;
  In caz contrar,tinarul P.Ministeu va inregistra acelasi esec,ca si al mai “batrinilor” P.Ministri,care de 22 de ani,au contribuit DECISIV,la saracirea natiunii romane.
  Sa speram ca acest program exista,fie ca elva fi insusit de noul si “tinarul” P.Ministru spre alicare in economie !

 14. mariana April 28, 2012 at 7:03 pm #

  ar fi mai bine sa analizati moartea domnului procuror Panait.

 15. ANONIMUS April 28, 2012 at 7:05 pm #

  Tare m-a tem ca Basescu a cedat din prima,fara sa fi avut niste intentii malefice.Lupul
  nu-si schimba naravul,numai culoarea blanii.Probabil ca urmareste ca guvernul nou sa nu primeasca investirea.Dar in cazul acesta si datorita situatiei politice actuala , cred ca Basescu a gresit in aceasta sforarie.Cred ca se poate convinge parlamentul sa voteze guvernul.Sunt destui nemultumiti,si multi usor de multumit care sa duca la o surpriza de proportii.Nu scapati clipa.Este unica .Mult succes si intelepciunea de a nu se schimba in alt Ungureanu.

 16. Paul April 28, 2012 at 7:10 pm #

  Felicitari, domnu` Ponta pentru reusita.
  Vreau sa cred ca dreptatea mai exista in Romania si in alte locuri decat in justitie.
  Doamna Andronescu, ministru` educatiei?
  Atunci pot sa`mi iau adio de la visu` de a mai vedea vreodata dreptate in tara mea…

 17. Petrica din Timisoara April 28, 2012 at 7:37 pm #

  Sper ca “Lupta ” cu PDL si cu T. BASESCU s-a incheiat . Acum ve-ti trece la treaba . Oameni de rand , asemeni mie asteptam sa vedem diferenta de la vorbe ( cand erati in opozitie ) si realitate ( acuma cand sumteti la guvernare ) . Daca va doriti si voturile noastre , SPOR LA TREBA ! .

 18. Flavia April 28, 2012 at 8:11 pm #

  SINCERE FELICITARI! VA IMBRATISAM CU MULTA AFECTIUNE SI VA MULTUMIM DIN SUFLET!!!
  TINETI-O TOT ASA SI TRECETI-VA GUVERNUL IN PARLAMENT!
  EU VA SFATUIESC SA VA ALIATI CU ORICINE, DAR SA NU PRIMITI CAI TROIENI (UNELTE BASISTE) IN GUVERN. SI NU IGNORATI DISPERAREA PDL-ISTILOR DE A-SI MASLUI LOCALELE, PENTRU A-SI PUTEA ARANJA APOI PARLAMENTARELE!!! FACETI TOTUL PENTRU A-I CONTRACARA CU SUCCES!!!
  DUMNEZEU SA VA LUMINEZE, CA SA PUTEM SCAPA DE BASESCU SI DE TOATA GASCA LUI DE RAUFACATORI!!!

 19. Mircea April 28, 2012 at 8:15 pm #

  Domnule Ponta mai sustineti votul uninominal ? Mai sustineti legea electorala propusa de USL ? Cum vom vota la locale si parlamentare ? Multumesc !

 20. tiberiuretu April 28, 2012 at 8:17 pm #

  D-le Ponta
  Pentru a putea reusi intr-un timp atat de scurt aveti nevoie de cei mai experimentati ministrii care se afla in rezerva de cadre USL.La finante trebuie sa fie nominalizati in opinia mea fie d-lM.Tanasescu fie d-l V.Vosganian.In acest minster cheie nu este loc de nici un experiment cu o alta persoana mai putin experimentata decat cei doi fosti ministrii.
  va urez succes deplin !

 21. Flavia April 28, 2012 at 8:21 pm #

  Aud ca Udrea face pe Mama Omida si prezice ca dupa 7 luni de guvernare USL, guvernarea lor va fi regretata. Daca ei raman la butoane in teritoriu, sunt convinsa ca vor face tot ce le sta si ce nu le sta in putinta ca sa demonstreze acest lucru.
  Mare atentie!
  Va iubim si ne rugam pentru dumneavoastra! Dumnezeu sa va ajute sa ne eliberati de raufacatori si sa ne faceti dreptate!

 22. Cris April 28, 2012 at 8:33 pm #

  Felicitări. Sper să vă consultați cu Adrian Năstase, Ion Iliescu, Tăriceanu, Crin Antonescu și alții din USL care au carte, educație politică, cunoștințe de specialitate și experiență. Știu că aveți simț politic, logică, naturalețe, spontaneitate, inteligență și multe alte calități.
  În altă ordine de idei, vă rog ca, în contactele cu Bs, dacă el va râde, dv. să nu râdeți din politețe, nici să nu zâmbiți măcar. Lăsați-l pe el să râdă cât vrea!

 23. alex constantin April 28, 2012 at 8:39 pm #

  Hmm …. “incalcarea dreptului la un nivel de trai decent;” ?

  e un drept? chiar daca romanul leneveste si refuza sa munceasca, el are dreptul la un nivel decent pe banii contribuabilului ? Gata , nu mai muncesc si ma duc sa stau pe banii statului, pentru ca imi asigura un nivel de trai decent. Insa sunt sigur ca autorul analizei nu se gandea la asta. probabil se gandea ca guvernul a distrus economia in asa fel incat oricat ai munci nu iti poti asigura legal un nivel de trai decent .

 24. vlad April 28, 2012 at 8:40 pm #

  sunt curios ce masuri veti lua in legatura cu fostii proprietari. crred ca o solutie corecta va atrage voturi importante, cd ca sunt minim 4000000 voturi pe care le puteti atrage. am ceva propuneri, daca sunteti interesat, imi puteti scrie la adresa avocatparota@yahoo.com

 25. nicool April 28, 2012 at 9:04 pm #

  d-le primministru cred ca iti da-i seama in ce te-ai bagat dar am convingerea ca o sa reusesti ,poporul o sa -ti fie alaturi dar pentru asta trebuie sa nu ii dezamagesti mai bine le explici ca mai mult cistigi decit sa iti bati joc de el cum au facut anteriorii .imi pare nespus de bine ca te-am intilnit azi in orasul meu ,esti acel copil pe care l-am vazut acum 20 de ani iti doresc mult noroc si bafta de foc.Alege intelept pe cei ce te inconjoara

 26. tinca April 28, 2012 at 9:52 pm #

  Felicitari pentru tot ce ai facut! Fii atent si nu repeta gafele facute de cei dinaintea ta!Bazeaza-te pe oameni care vor sa te ajute si sa te sustina neconditionat!

 27. Bibliotecaru April 28, 2012 at 10:14 pm #

  Foarte multe premiere.
  Eu mi-aş dori ca pentru ultima dată acest popor să fie condus de politicieni şi pentru prima oară să fie servit de politicieni aşa cum este el, suveran. Poporul nu poate fi suveran şi condus în acelaşi timp.

 28. Cristi Voican April 28, 2012 at 10:38 pm #

  E, poate, pt prima data, dupa 22 ani, cand noi, romanii, ne-am pus cu adevarat ,speranta in cineva…in USL. Va rugam, nu va bateti joc, la nesfarsit, voi, politicienii, de noi…cred ca nu meritam. Incercati sa conduceti impreuna, altfel, hidra pdl-ista reinvie..si , data viitoare, nu mai avem sansa sa scapam de ei.Am ajuns de rasul tarilor din jurul nostru…chiar nu s-au mai nascut oameni cu adevarat ‘de stat’?!… Aveti sansa sa dovediti ca si noi, romanii, putem avea conducatori adevarati!

 29. Danut Bacauanu April 28, 2012 at 10:44 pm #

  Domnule Ponta,

  Cu tot respectul va spun ca aceasta este momeala otravita a lui Basescu. Nimeni si nimic in acest timp nu poate face ceva notabil la nivel economic pentru Romania. Basescu v-a adus aici pentru a va decrebiliza in vederea urmatoarelor alegeri parlamentare. Nu veti face alta decat erodarea imaginii iar poporul va uita repede cui se datoreaza acesti ultimi patru ani amari sub guvernarea PDL. Puteti insa face castigatoare aceasta mutare daca impingeti lucrurile spre alegeri anticipate. Oricum, succes.

 30. Un Barladean April 28, 2012 at 10:52 pm #

  Felicitari pentru motiune!
  Priviti domnule prim-ministru:
  http://www.b-o.ro/Evenimente-877-Mii_de_oameni_in_strada_la_Barlad_la_cel_de-al_doilea_miting_impotriva_exploatarii_gazelor_de_sist.html

 31. viorica April 28, 2012 at 11:00 pm #

  nu are legatura cu “pentru prima data…… ” ci ,cu posibilitatea reveniriri d-nei Campeanu la ministerul muncii; am o singura nelemurire – in perioada in care domnia sa era ministru, s-au descoperit asa zisele “‘pensii nesimtite” ;daca inteleg explicatiile domniei sale,la vremea respectiva,cum ca aceste pensii erau acordate conform prevederilor legale,nu pot sa inteleg de ce nu a facut nimic ca,printr-o alta reglementare sa se corecteze acest lucru;doar sa iei cunostinta ca se intampla un lucru nu tocmai in regula si sa asisti pasiv, sa zici doar ca .asta-i situatia ,mi se pare a nu fi tocmai in regula.

  daca “pensiile nesimtite “erau in regula fiind acordate in baza unei legi,de ce retinerea cass-ului ,din pensii este nelegala,daca s-a facut in baza unei legi?

  cum acceptati mentinerea “pensiilor nesimtire”doar pentru magistrati;

 32. Mihaella April 28, 2012 at 11:18 pm #

  Domnule Ponta , trebuie sa va spun ca ma bucur ca ati ajuns la guvernare cu 6 luni inainte de alegeri, fiindca asa nu imi irosesc votul degeaba in caz ca nu reusiti sa performati pe masura asteptarilor.Cred ca e un lucru bun ca s-a intamplat asa pentru ca astfel vedem de ce sunteti si dumneavoastra capabili si ne putem exprima votul in consecinta.Eu sper totusi sa nu fiu nevoita sa nu merg la vot in caz ca nu veti face nimic si va veti plange de greaua mostenire lasata de cei care au fost la putere inaintea dumneavoastra.Oricum, in acest moment beneficiati de increderea mea si sper sa nu imi schimb parerea!

 33. Gabriel April 28, 2012 at 11:26 pm #

  Doar o recomandare, daca nu vreti sa va “frigeti” cu viitoarele masinatii ale lui Basescu luati decizii care vor avea un efect major asupra tuturor institutiilor statului si o schimbare radicala. Cetatenii va pot ajuta in aceasta schimbare RADICALA. Cum?
  1. Deoarece TOATE institutiile au fost politizate exista o forma de a le curata fara a da vina pe guvern. Dati mana libera tuturor institutiilor de stat sa isi aleaga conducatorii (prin alegeri interne). Astfel toate institutiile isi vor face propria curatenie in ograda iar guvernul nu va fi suspectat de epurare.
  2. toate institutiile sa aiba angajati cu specializare in domeniul pe care il are acea institutie. Sa nu mai intalnim medici pe post de consilier agricol sau mecanic auto pe post de director la spitalul municipal.

  Va doresc o zi buna si daca veti face acest lucru in urmatoarele comentarii va voi oferi si alte idei care pot relansa turismul si spiritul oamenilor de a colabora la reconstruirea lucrurilor stricate.

  Ascultati sfatul lui Tony Blair, lasati tehnologia in casa si veti evita multe suferinte (ascultari si alte neplaceri).

 34. andrada April 28, 2012 at 11:53 pm #

  Felicitari d-le Ponta ,alianta USL a reusit sa reinvie speranta oamenilor care vor sa munceasca si sa traiasca in aceasta tara ; prin preluarea guvernarii aveti posibilitatea sa demonstrati o altfel de politica si sa reconstruiti tot ce a distrus basescu si pdl-ul cu aroganta si prostia omului lacom si needucat ,fara compasiune ,abrutizat de televiziuni si lasat de izbeliste de scoala; sa nu va schimbati felul onest de a fi si veti fi un prim ministru de calitate si cu realizari; mult succes alaturi de d-l Antonescu ,un orator deosebit de inteligent ,si de tanarul D.Constantin ,reprezentant al unui partid cu oameni valorosi .

  • Gabriel May 2, 2012 at 8:33 pm #

   Oare care sunt oamenii valorosi din Partidul Conservator?
   Acum am inteles de ce nea “Antonescu” nu prea vorbeste in parlament-ESTE PREA DEOSEBIT

   • scarbita de politica si politicienii buni la nimic :D May 3, 2012 at 12:58 pm #

    Se pare ca toti blogari care va dati cu parerea…aveti scoase cuvintele din vocabular cuvantul reforma statului si criza economica aparuta in 2007 in USA …si extinsa in europa…asia….etc….pai dati-va cu parerea cand ati primit sume de bani in perioada bumului imobiliar, al economiei mondiale….nu este vina nimanui ca un guvern care se pregatea de plecare a scos banii cu nemiluita din visteria statului…va plangeti de masurile de austeritate, va plangeti de lipsa locurilor de munca….dar domnilor…nimeni n-a facut o greva foamei in masa ca un combinat sau intreprindere mare sa nu fie inchise…nimeni n-a facut greva foamei si n-a iesit in strada cand actualii piliticieni de la USL au privatizat s-au au vandut pe bani de nimic tot ce putea fi retehnologizat …..
    Mie personal nu-mi este mila de nimeni…ne meritam soarta…meritam tot prin ce trecem…suntem un popor, las, prost, fudul si puturos.
    Daca eram destepti cu putinul ramas din anii comunismului….am fi facut investitii masive in infrastructura, agricultura, autostrazi si industrie, educatie si sanatate…..daca toate astea ar fi fost modernizate….romania nu traia drama de azi.
    Jos palaria lui Ponta daca va reusi sa faca ceva…..
    Intrebarea mea este, oare va reusi sa faca ce colegii lui de partid au distrus inca din anii 90?
    Sa nu uitam ca PNL a facut parte din alianta Da ….au fost la guvernare in 2 etape….in ambele etape …au distrus…FSN ( actualul) PSD ..iar a fost la guvernare….de la ei a inceput raul in aceasta tara…dar recunoaste cineva asta?
    Nea….doamne fereste…pacat….cum sa recunosti ca ai fost un incompetent pe spinarea a milioane de suflete.
    Vreau un singur politician sa-mi iasa in fata si sa-mi spuna ca propria lui avere este facuta pe munca cinstita….daca are tupeul sa iasa public si sa spuna ca s-a spetit muncid…il scuip in ochii….marile corporatii din USA au dobandit venituri de-alungul anilor…la noi in 22 ani….avem deja milionari in euro ori $….apai sa-mi fie cu iertare….un om de la cuca macai sa creada asta…eu n-o cred!

 35. murfy April 29, 2012 at 1:04 am #

  Este pentru prima data cind *jucatorul * cu destinele romanilor nu a mai putut fi *JUCATOR*. doar la *NEPTUN * cu ai sai *populari * ratati – repetenti cazuti in dizgratia poporului tot mai tes planuri si intrigi de defaimare a USL-ului.
  Pentru asta s-au intrunit – Tara este in criza – furata si saracita – iar ei profitorii crizei au exportat capitalul personal in conturi straine – imbogatindu-se.
  Bugetul tarii – din fonduri publice nu se poate varsa doar in buzunarele
  clientelei politice a pdl-ului , acest partid *ingrasat* cu bani furati si nemunciti
  si visuri de *marire* . Odios *cirmaci* mai are poporul roman.

 36. Aya April 29, 2012 at 3:58 am #

  RELATIA TRAIAN BASESCU – VIKTOR BOUT – TRAFIC DE ARMAMENT

  Viktor Bout, fost ofiter GRU, anchetat pentru trafic de armament în favoarea retelelor teroriste din Orientul Mijlociu, Africa si al gherilelor FARC, si-a procurat arme si munitie din România (principalul “troc” fiind tigari-armament).
  Reteaua lui Viktor Bout este unica atat din cauza abilitatii sale de a livra arme sofisticate oriunde în lume, cat si prin faptul ca traficul a luat amploare cu sustinerea lui Traian Basescu, in timpul mandatelor sale de ministru al Transporturilor.

  O paranteza:
  In 2005, odata cu instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, in calitate de presedinte, in Romania s-au desfasurat (cu protectie dispusa de la Cotroceni) chiar negocieri intre traficantii de armament (colaboratori si membri ai retelei lui Viktor Bout) si detinatarii livrarilor ilicite.
  Implicarea lui Traian Basescu in operatiunile specifice traficului de armament a continuat, dupa 2005, in principal prin oferire de protectie.

  Unul dintre colaboratorii apropiati ai lui Viktor Bout, arestat anterior acestuia, a furnizat informatii despre modul de operare al ramificatiilor retelei si despre implicarea lui Traian Basescu in traficul “negru” transfrontalier de armament, in perioada in care era ministru al Transporturilor.
  Pe parcursul anchetei el a declarat ca Romania a fost, alaturi de Bulgaria, una dintre tarile care îi furnizau armament lui Viktor Bout.

  Informatia a fost confirmata si prin declaratiile date de Viktor Bout in timpul investigatiilor din SUA, unde a ajuns dupa arestarea sa in 2010, in Thailanda.

  In perioadele in care Traian Basescu a fost ministru al Transporturilor, Viktor Bout a cumparat din Romania, cu sprijinul acestuia, avioane din florile aeriana romaneasca. Avioanele au fost destinate traficului transfrontalier de armament.
  Ulterior cumpararii, aeronavele au fost inregistrate la companii precum Air Cess (Emirate), Santa Cruz Imperial Airlines, Renan Air.

  Conform unor importante surse americane, Viktor Bout a virat, in beneficiul lui Traian Basescu, sume de bani in conturi din afara Romaniei.

  Dupa 1996, in perioada celor trei mandate ale lui Traian Basescu de ministru al Transporturilor, Viktor Bout a transportat (conform propriilor declaratii) printre altele, armament catre zone din Africa aflate in conflict .
  Ruta transporturilor era Bugaria- Romania- Africa.
  In unele dintre aceste operatiuni, era transportat armament din Bulgaria catre Africa (fiind facuta o escala “tehnica” la Otopeni- militar, Baza-Sud, cu protectia lui Traian Basescu).
  In alte cazuri, la Bucuresti ajungeau avioanele incarcate cu tigari. Se realiza “trocul” tigari- armament. Apoi, armamentul era transportat, mai departe, catre Africa. Unul dintre aceste transporturi (aprilie 1998) este binecunoscut sub numele “Tigareta II”- “acoperit”, in Bulgaria, de Ioan Talpes (ambasador al Romaniei la Sofia) si, la Bucuresti, de Traian Basescu (ministru al Transporturilor, in epoca).

  Intr-o ordine conexa de idei, conform declaratiilor lui Viktor Bout, prin mijlocirea si cu sprijinul lui Traian Basescu ar fi fost trimise, catre zonele de conflict, rachete sol-aer.
  Memento.
  Aceasta declaratie aminteste, celor cu memorie buna, faptul ca, in 1998, Romania a fost tinta unui scandal declansat si sustinut, cu precadere, de CNN. Era vorba de faptul ca, in anul respectiv (1998)- cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor- Romania ar fi fost implicata in livrarea de giroscoape de rachete balistice intercontinentale (SCUD) catre Irak.
  Ulterior, scandalul a fost acoperit prin declaratiile unor specialisti, conform carora Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD. Analizand cu atentie declaratiile, se observa o deviere logica in declaratiile pentru stingerea scandalului: daca este adevarat ca Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD, este la fel de adevarat ca scandalul viza livrarea lor, nu fabricatia.

  Conform surselor americane, un alt traficant de armament care a fi dat declaratii referitoare la implicarea lui Traian Basescu in traficul de armament si la relatiile dintre acesta si reteaua transforntaliera condusa de Viktor Bout este Shimon Naor.

  P.S.
  Se pare ca vizita-fulger (si neasteptata) facuta de seful CIA la Bucuresti a avut directa legatura cu relatia dintre Traian Basescu si “traficantul mortii” Viktor Bout, aflat, din 2010, detinut in SUA.

  Relatia Traian Basescu – GRU, privitoare la traficul de armament. este veche, ea luand amploare in perioada in care a fost sef al Agentiei NAVROM din Anvers (aflata in stricta vecinatate al unui “sediu sub acoperire” GRU).
  Sub acoperirea Agentiei NAVROM din Anvers a fost desfasurata si condusa de Traian Basescu o ampla operatiune de trafic “negru” armament- diamante (am detaliat in postari precedente).

  P.S.2

  A bon entendeur, salut!

 37. scarbita de politica si politicienii buni la nimic :D April 29, 2012 at 6:06 am #

  Sa va felicit pentru acest “castig?” …Nu, n-o fac pentru ca din punctul meu de vedere ca cetatean….asta este putere cu japca….guvernu a fost dat jos tot de clasa polititca nu de mine ca cetatean …sunt apolitica…dar ma scarbeste politica romaneasca….Eu sunt vocea cetateanului de rand..si am sa spun un singur lucru…cat timp puterea si opozitia indiferent de culoarea politica, nu va asezati la masa sa veniti cu proiecte pe termen lung…xaare sa creieze locuri de munca….sa creasca puterea de cumparare a romanului….nu va merge nimic…vom asista doar la vin ai nostri, pleaca ai nostri :)…..aceasta tara merge din jos in mai jos….partidul psd sau ex fsn….nu a miscat un deget in retehnologizare in anii 90, nu a investit in infrastructura…n-a creat locuri de munca..n-a facut bun nimic pentru cetateanu de rand…iar eu acum la alegeri sa va dau votu meu?
  Il dau cu placere…dar sa-l si meritati…din partea mea…nu-l veti avea…nu doar dumneavoastra ca om polititc…..nici un alt politician sau partid nu va avea votul meu..dar mascarada facuta in ultimi 4 ani…..are toate sansele sa va taxeze la alegeri domnule Ponta….prin iesirea la vot masiva….si evident supriza suprizelor va fi Dan Diaconescu…..saracu de el, n-are nimic cu viata politica, e un fel de agarici…..la fel ca si partenerul dumneavoastra de guvernare…domnu Anronescu :)) ….care sa fim seriosi…..este domnu Basescu 2 chiar mai rau ca el :))……stiti vorba noastra romaneasca..ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.
  Regret sincer ca dumneavoastra ca om nu a-ti luat de la nastase ce era mai bun..are el pacatele lui..dar daca tot a-ti crescut sub aripa lui….trebuia s luati de la el partile bune….si sa nu-i copiati pe toti agaricii care au devenit oameni politici peste noapte !
  Se asteapta enorm de mult de la dumneavoastra….nu veti avea timp sa aratati ce puteti….iar premierele de care spuneti….nu le traceti la categoria castiguri….ca veti pierde inzecit 🙂
  Ca om politic, parerea mea despre dumneavoastra este urmatoarea; Un om care timp de 4 ani n-a facut altceva decat sa fie gigi contra…n-a venit cu nici o solutie viabila cand s-au anuntat si s-au pus in practicamasurile de austeritate, ati incasat timp de 2 luni banii cetateanului care va plateste sa-i reprezentati in in parlament si senat iar voi ati iesit ca baietii cu mingea pe teren…si ne-ati aratat cine castiga…oooo Da si noi am vazut cine a castigat :)))…inca ceva..lasati tonu ala certaret si arogant in public…nu da bine pe sticla :)))
  Cat priveste guvernarea dumneavoastra…puneti-va echipa la munca si veniti cu ceva nou si spectaculos…altfel in toamna…veti fii raxati de electorat…..aratati ca tam-tamul facut si banii luati moca, a meritat…aktfek,,,puteti sa va intoarceti la ale dumneavoastra si lasati cuiva cinstit locu…pentru mine nu sunteti un om cinstit…sunteti “copilu” lui adriian nastase!
  Circu politic la care am asistat noi in ultimii 22 ani….arata ca suntem cunodusi de niste oameni frustrati si avizi de ciolanase…pai domnule Ponta…ciolanu s-a cam dus…de 22 ani…..colegii dumneavoastra de partid…au ras cam tot…acum e prafu de pe toba 🙂

  • MIHAELA April 30, 2012 at 10:04 pm #

   Stimata “scarbita…”
   Vad ca mult va mai arde la ficati faptul ca iubitul dvs.PDL a pierdut, de improscati cu atat noroi!

   • ZOE, fii barbata ! May 6, 2012 at 8:41 am #

    @MIHAELA,

    FELICITARI ! Ai sintetizat perfect si m-ai scutit de scârba de a ma adresa “scârbitei”!
    Te sarut cu drag !

   • MIHAELA May 11, 2012 at 10:38 pm #

    @ ZOE, fii barbata
    Multumesc, imi pare bine ca esti de acord cu cele scrise de mine.(Pacat ca moderarea comentariilor se face atat de tarziu, desi in acelasi timp ma bucur ca Victor Ponta mai are timp si de blog, acum cand are atatea probleme.)

   • exact asa este :) May 23, 2012 at 5:20 pm #

    Ce dragut ….mi-au placut comentariile, dar din pacate pe acest blog sunt cenzurata de 2 zile, in ceea ce priveste parerea proprie nu mi-o m-ai pot exprima, doar traim in romania secolului 21, nu?
    Sunteti doua doamne respectabile dupa cum va exprimati, diferenta este ca eu aici mi-am spus punctul meu de vedere, nu este nevoie sa fiti de acord cu el:)
    Faptu ca imi sunt cenzurate toate mesajele, asta ami spune ca Domnul Ponta vrea sa ne reprezinte in CE , dar ne reduce la cenzura daca spunem ceva ce dumniei-sale nu-i convine .
    Pacat….

 38. Popescu Elvira April 29, 2012 at 8:20 am #

  D-le Ponta, nu faceti greseli cu care celalat guvern a pierdut. Numiti profesionisti in functii dupa criterii de profesionlism, nu dupa apartenenta la partid. Oamenii nu mai accepta asa ceva , nu mai dorim semianalfabeti in functii, fara sa stie o limba straina, fara sa poata spuna doua fraze corecte, fara greseli gramaticale. Luati in calcul expertiza fiecarui ministru. Ce cauta la Ministerul Agriculturii acest personaj? este agronom, stie ceva despre agicultura? cum sa faceti din start asa o greseala. Stiti ce asteapta populatia ? SPECIALISTI, nu fantome. Daca n-o sa faceti ce trebuie, alegerile din toamna o sa le pierdeti pe mana dv. ATENTIE!!!!!!!!!

 39. santinela April 29, 2012 at 8:53 am #

  Felicitari Victore,tie si lui Crin,Acum trebuie,trebuie sa fiti corecti si in primul rind “transparenti” in orice masuri luati.Fiecare minister trebuie sa prezinte public situatia pe care a preluat-o..situatie insotita,acolo unde este cazul(si cred ca la toate ministerele)de declansarea cercetarilor.Nu-i lasati sa scape !

 40. dlnimeni April 29, 2012 at 8:57 am #

  Domnule prim ministru, analiza arata frumos atunci cind o citesti si suna splendid atunci cind cind o rostesti, insa – dincolo de faptul nu lipsit de importanta ca o puteti pastra pentru memoriile dumneavoastra, atunci cind le veti scrie, este o referinta – destule puncte din analiza sunt neesentiale, desi redau observatii finute, ori aduse din condei. Atentie la punctele 3 si 4, acolo motivul este incercarea prezidentiala si a pedeleului de a creste, cit se poate, din opozitie. Atentie si la punctul 5, fiindca despre dumneavoastra, daca veti inregistra un esec ca premier, nu se vor spune si scrie astfel de cuvinte, chit ca vorba premier e la fel in CV. Aveti o responsabilitate incomparabil mai mare ca a predecesorului dumneavoastra iar asteptarea publica este si ea mult mai mare. Inca o data succes si va indemn la treaba. Atentie sa nu scapati lucrurile din mina, imediat dupa victoria parlamentare unele personaje din pesedeu s-au grabit sa apara in prim plan, desi cuminte era sa mai stea inca o vreme in spate. De exemplu, sa stiti ca aparitia imediata in prim plan, pe televizoare, a dlui Hrebenciuc nu va face bine. Sigur, e regretabil ca nu prea aveti vreme sa va bucurati, dar asta este.

 41. ZOE, fii barbata ! April 29, 2012 at 9:00 am #

  @Victor Ponta,

  Toate bune si frumoase dar am mai îndoieli în privinta “coabitarii” cu basescu. Sper ca esti constient ca îti va baga cel putin tot atâtea strâmbe, câte i-a bagat lui Tariceanu.
  Be strong !

  • omul mereu treaz. May 1, 2012 at 12:20 am #

   Nu exista coabitare
   Cu acest om sucit.
   Decit o s…a tare
   Sa-i fie infipta-n decubit

 42. madalina April 29, 2012 at 9:22 am #

  Felicitari ,coalitiei USL pentru reusita motiunii . Dar , d-le Ponta ,imi doresc , sa fiti intotdeauna uniti , ar fii pacat sa fisurati aceasta coalitie . Spun acest lucru ,pentru ca de la caderea guvernului MRU , cei din UNPR ,au inceput , sa va faca complimente , dupa ce doar citeva ore inainte EI AU VOTAT CONTRA MOTIUNII .
  D-le PONTA AVIND IN VEDERE CA ATIT DIN MEMBRII USL CIT SI 98% DIN POPULATIE NU CREDE SI NU SUPORTA ACEST PARTID FORMAT NUMAI DIN TRADATORI DE JOASA SPETA , SPER SI CRED CA NU VE-TI FACE UN PAS GRESIT , ADUCINDU-I IN PSD .
  SE AUDE , CA VA RAMANE IN NOUL GUVERN PREDOIU ? DE CE ? NU TRADATI POPORUL , SI NICI PNL-PC . OAMENII AU INCREDERE ATITA TIMP CIT VORBELE DEVIN FAPTE , PENTRU CA VOTUL ESTE DE LA CETATENI , NU DE LA TRADATORI , SI ADEVARATUL CONDUCATOR AL TARII , NU SINT POLITICIENII , CI POPORUL ROMAN ,CARE VA TRIMITE SA LE REPREZENTATI INTERESELE . .
  CE FACETI CU BLEJNAR , DUTA , ETC, ETC , ?

  VA UREZ DIN TOATA INIMA ,PENTRU ALEGERILE VIITOARE ,
  V I C T O R I E , L I B E R T A T E , D R E P T A T E ,
  SI UN N U CATEGORIC ,TRADARII INCREDERII POPORULUI ROMAN IN USL.

 43. nastyb0y April 29, 2012 at 9:24 am #

  BANC. Dupa evenimentele de alaltaieri, au aparut si bancuri, nu numai analize. Va felicit, domnule Ponta. Asta este cea mai mare recunoastere populara a faptului ca existati, cu adevarat, si in constiinta poporului. Sper sa nu ma dati la cremenal. Iata unul dintre acele bancuri de care va ziceam.
  Cică, dl. Ponta dă mâna cu fostul premier, MRU, pe scările Palatului Victoria, după predarea mandatului acestuia. Are loc următorul schimb protocolar de replici:
  – (Ponta): Îmi pare rău, Răzvan…Eu am vorbit frumos despre tine, la început, dar m-ai făcut să vorbesc foarte urât la moţiune…
  – (MRU): Nu-i nimic, Victore…Şi NOI am vorbit foarte urât despre tine tot timpul, dar după moţiune am vorbit foarte frumos. Am râs, chiar !
  (creaţie: nastyb0y, pe drepturi de autor taiate de Blejnar)

  • ZOE, fii barbata ! May 4, 2012 at 7:55 am #

   @nastyboy,

   Ia asculta dragutule, pe unde mai faci tu pe statuia ?!
   Sa ai o zi minunata, oriunde te-ai afla !

 44. Moraru April 29, 2012 at 9:50 am #

  Domnule Ponta.
  Toate bune si frumoase, dar;-circula-n targ zvonul ca va fi propus la interne Ioan Rus.Sper ca este doar un zvon!
  Daca incep sa s-e miste-n public oameni ca Rus si Hrebenciuc,va-ti stricat fasonul.
  Credeti-ma -colaborarea cu fantomele trecutului,nu va ajuta nici la imagine,nici la alegerile din toamna!

  • Gabriel May 2, 2012 at 8:35 pm #

   este realitate , nu zvon!

 45. Bibliotecaru April 29, 2012 at 10:27 am #

  @ Victor Ponta

  Domnule Ponta,
  Vă propun o primă măsură pe care aţi putea să o luaţi ca premier (şi rog colegii comentatori să mi se alăture dacă, evident, consideră că este o idee bună). Vă propun ca de la prima şedinţă de Guvern pe care o prezidaţi acestea să fie înregistrate urmând ca apoi să se realizeze şi transcrierea şedinţei, astfel încât pe site-ul guvernului oricine să poată avea acces la lucrările Guvernului României, aşa cum are acces la lucrările Parlamentului României.

  Această propunere se oglindeşte în principiile angajamentului USL (cel din colţul paginii) la punctul 1, 3 şi 5. Dacă va rămâne cutuma şi în regulamentele de ordine interioară acest caracter public al Şedinţelor Guvernului, democraţia nu poate avea decât de câştigat. În definitiv cum să fie secret şi inaccesibil poporului actul de guvernare în numele poporului? Este timpul ca cetăţenii să cunoască nu numai cum se fac legile dar şi cum anume se ajunge la Hotărârea de Guvern, la elaborarea iniţiativelor legislative venite din partea Guvernului, la logica stabilirii acţiunilor guvernamentale… să nu ne mai trezim brusc cu reforme care închid spitalele sau cu aberaţii stabilite cu FMI, Banca Mondială, UE sau mai ştiu şi eu ce organisme Internaţionale. Actul de Guvernare trebuie să fie transparent şi asumat. Faptul că în altă parte a lumii şedinţele de guvern nu sunt publice nu este, după părerea mea, un argument suficient ca la noi să nu fie publice.

  Vă aştept cu un răspuns pe această problemă, cred eu, foarte importantă (pentru mine este foarte importantă) care ar putea începe o Guvernare altfel decât a avut-o România până acum, o guvernare pentru popor şi în slujba poporului.

  • gala April 30, 2012 at 1:23 pm #

   Buna idee ! Ar fi chiar un plus pt. USL , sa initieze o astfel de masura !

 46. Pitu Doru April 29, 2012 at 11:26 am #

  Sa va ajute dumnezeu sa indepliniti tot ce declarati.Trebuie intr-un final sa intram si noi in randul tarilor civilizate care isi pot duce traiul in tara natala,sa nu mai trebuiasca sa ne cautam un loc oriunde altundeva si sa lasam tara prada ungurilor sau altora

 47. Virgi Bratu April 29, 2012 at 11:26 am #

  Domnule Ponta,
  Nu fac politica. Sunt doar un cetatean umilit in tara mea, care dupa 31 ani de munca si o boala necrutatoare, traiesc din 960 lei pensie, si aceea indurand umilinta reviziuirii anuale. In tara mea unde toti agramatii dau lectii de politica la televizor.
  Mi-a placut declaratia dvs : “Va fi un guvern cinstit”. Atunci, dle Ponta, ce cauta acolo Dan Nica sau Liviu Dragnea? Niciodata nu mi-a placut discursul lor alunecos si pe alocuri lipsit de coerenta. Se poate sa fie o parere personala, dar chiar nu gasiti niste tineri necompromisi? Ce cauta “baronul local” Dragnea in guvernul dvs?
  Oamenii seriosi din tara asta stiu ca nu se poate de maine sa traim bine. Unii ne-au promis acum 8 ani, dar nici o clipa nu s-au gandit sa ne explice de ce nu s-a intamplat. Dar, dvs va trebui sa explicati oamenilor , sa fiti cinstiti, sa nu mai vedem fosgaiala de neamuri si protejati politici in capul tuturor institutiilor statului. Sa nu mai pareti ca detineti secretele rezolvarii tuturor problemelor. Ne-a ajuns cat bine ne-a facut Boc, Udrea si compania. Comunicati cu oamenii, altfel in toamna, pretul pe care il veti plati va fi unul scump.
  Eu am speranta ca ceva se va indrepta! Va urez succes si dvs personal cat si USL !

 48. blackmetal April 29, 2012 at 11:37 am #

  Cred că este pentru prima dată, după mulţi ani (cel puţin patru), când simt înfiripându-se un strop de speranţă. Mă lupt, însă, cu această senzaţie, nefiind convins că există oameni politici fundamental “curaţi” în această ţară. Sau, poate că există, dar ascensiunea lor este bazată pe sprijinul altora, nu chiar neprihăniţi care, la momentul oportun, vor păşi în faţă cerându-şi “drepturile”, forţându-i pe primii menţionaţi să-şi calce pe idealuri şi să-şi întineze “curăţenia”, sau să rişte prăbuşirea…
  Cel puţin o vreme, de acum încolo, voi rămâne sceptic. Vă provoc să-mi demonstraţi că mă înşel şi că rasa umană (în special noi românii) poate furniza surprize chiar şi celor mai pesimişti dintre noi.

 49. Tanase Daniel April 29, 2012 at 11:47 am #

  Felicitari domnule Ponta si succes in noua dvs. postura. Acest nou guvern este o schimbare necesara si suficienta. Dupa atatia ani in care PDL-ul a provocat numai distrugere, deziluzie si disperare, este timpul ca USL-ul sa produca o schimbare in mentalitatea sociala imbunatatind conditiile de trai. Este timpul pentru o schimbare pe care doar USL-ul o poate aduce oferind romanilor ceea ce asteapta de 23 de ani:”Un trai civilizat intr-o tara civilizata!”

 50. CRISTI BANDRABUR April 29, 2012 at 1:35 pm #

  MRU A SPUS:”NU MI-AM SPUS ULTIMUL CUVINT”.SI EU IL CRED. MAI VORBIM IN TOAMNA.

 51. Flavia April 29, 2012 at 2:00 pm #

  Nenorocitii astia de PDL-isti lanseaza deja ideea ca dumneavoastra trebuie sa recladiti in trei zile tot ce au sfaramat ei bucatica cu bucatica timp de trei ani.
  Faceti ce stiti, dar nu uitati vorba veche romaneasca: “Daca nu-l lasi pe dracu sa moara, nu te lasa el sa traiesti”.
  Dumnezeu sa va ajute si sa ne scapati de Satanele astea!

 52. Un cetatean obisnuit April 29, 2012 at 2:08 pm #

  Felicitari dumneavoastra si celor 2 reprezentanti ai Aliantei de Centru Dreapta – domnul Crin Antonescu si domnul Daniel Constantin -, pentru victorie! Bravo USL!, bravo tuturor celor care au contribuit la aceasta mare alianta! Acum cred ca e foarte bine sa va concentrati pe guvernarea acestei tari, folositi adevarati PROFESIONISTI pentru a scoate tara din dezastrul in care se afla!
  Este esential totodata, cred, sa ramaneti UNITI, asa veti fi puternici in fata personajului extrem de toxic de la Cotroceni! Cred cu tarie ca acest personaj este urmatoarea reduta si cea mai importanta care trebuie sa cada. Mai cred, domnule presedinte Ponta, ca trebuie sa fiti extrem de atenti la slugile portocalii (inca in functii) din teritoriu care pot manipula alegerile, locale sau parlamentare. Si mai cred domnule Ponta, ca interese obscure, straine de interesele romanilor, au mentinut acest regim Basescu-Boc-Ungureanu, timp de peste 3 ani!
  Nu astept minuni de la noul Guvern insa ati reusit, cu victoria din Parlament, sa imi readuceti mie si milioanelor de romani obisnuiti, care muncesc cinstit in tara lor si care nu mai merita sa fie umiliti si marginalizati, zambetul pe fata. Domnule Ponta, este o sete extraordinara de NORMALITATE in tara asta, o normalitate care ne lipsea de atat de amar de mult timp sub regimul basist! Si de asemenea o sete extraordinara de DREPTATE.
  Multumesc.

 53. vorbeacide April 29, 2012 at 2:11 pm #

  Mult succes domnule Victor Ponta in activitatea pe care o s-o desfasurati de acum inainte.Si va doresc multa tarie de caracter,sa ramaneti acelasi om si daca o sa ramaneti acelasi om,o sa reusiti cu brio,in calitate de premier al Romaniei.

 54. Criticos April 29, 2012 at 4:01 pm #

  Dle Ponta, am o încredere moderată în dumneavoastră, din motive – socot eu – întemeiate. Din toate promisiunile pe care le-aţi făcut de una mai cu seamă să ţineţi cont, de cea mai dificilă dintre toate: respectarea legii. Când autoritatea şi respectul legii vor fi suverane multe se vor îndrepta. O vorbă veche spune că “peştele de la cap se împute”

 55. Numai D. Bine April 29, 2012 at 4:11 pm #

  Toate ca toate, dar referinta bibliografica cu ISBN-ul ei cu tot mi-a inveselit timp de o ora dupa-amiaza. Daca vreti sa va bine-dispuneti, va recomand cu caldura sa cautati un pic dupa autorul cartii “New principles for the European Constitution” (nu “Constitutions”), domnul Iulian Somacescu “innovative researcer (see IDEAS)”, sa vedeti ce alte publicatii, idei si comentarii a produs. Ce sa mai spun… Excelsior! (Doamne, ca nu stiu ce fac).

  Desi mi-ar fi greu sa regret caderea guvernului MRU, trimiteri catre “adevaratii profesionisti” precum cea de mai sus ma fac sa ii recomand domnului Ponta, pe langa lecturi despre multiplele constante Planck ale domnului Somacescu si urmatorul articol despre efectele puterii/pozitiei sociale asupra creierului:
  http://www.telegraph.co.uk/science/9228257/Like-baboons-our-elected-leaders-are-literally-addicted-to-power.html

  Altminteri, toate cele bune, cu speranta ca nu v-a disparut capacitatea de a va lua in ras (mai ales cand e, indiscutabil, cazul).

 56. tiberiuretu April 29, 2012 at 4:13 pm #

  D-le Ponta
  Sunteti obligat sa va securizati majoritatea parlamentara firava si nesigura pentru a trece cu certitudine investitura.NU aveti dreptul sa va asumati riscul de a nu trece votul de investitura.Consecintele ar fi catastrofale-continuarea guvernarii MRU pana la alegeri.UDMR este singurul partener de coalitie credubil care nu si-a tradat niciodata partenerii..Nu va bazati pe UNPR.Cine a tradat odata o va face inca odata fara scrupule.
  Luati UDMR in coalitie cu orice pret

  • Paul Atreides April 30, 2012 at 2:08 pm #

   UDMR`ul?
   Este cea mai mare greseala sa mai fie inca odata cooptati la guvernare.
   Nu au tradat pe cei cu care au fost la guvernare?
   Pe mine asta ma intereseaza?
   Nu au tradat pentru ca au avut interes sa ramana la guvernare.
   Nu au tradat pentru ca cei ce i-au acceptat la guvernare, ei insisi au tradat, acceptand politica pasilor marunti ai celor din organizatia UDMR.
   Asta vreti? Alti tradatori la guvernare?
   Pai atunci, ce rost a mai avut ultima motiune ? Sa inlocuim pe unii cu altii?
   Eu sper sa nu mai fie valabila vorba: “Pleaca ai nostrii, vin ai nostrii…”

   • tiberiuretu April 30, 2012 at 5:14 pm #

    @Paul Atreides
    Nu realizezi pericolul.A risca ca guvernul Ponta sa nu treaca investitura ar fi o crima,asta ar insemna continuare guvernarii MRU si fraudarea alegerilor.Ai auzit ca pe listele alegatorilor au aparut vreo 3 milioane de alegatori de niciunde ?

   • Paul Atreides May 5, 2012 at 1:03 pm #

    Oricare ar fi pericolul , tot este mai bine decat coabitarea cu UDMR.
    Daca nu trece guvernul, poate ca ar fi cazul sa se faca alegeri anticipate, nu crezi?

 57. Marian Nicolae April 29, 2012 at 4:50 pm #

  Buna ziua,

  Domnule prim-ministru, ma gandesc totusi ca in afara auditului care se impune la preluarea mandatului de catre USL, problema cea mai spinoasa este ca aceia care au semnat pentru îndatorarea externă excesivă a ţării să fie judecaţi si condamnati, pentru ca romanii sa vada ca exista schimbare. plus banii recuperati de la basecu ssi co. Udrea, Boc si altii care au indatorat tara si au luat banii pentru folosinta personala.

  Va rog ciititi acest articol:

  Şi totuşi, de ce s-a împrumutat statul român cu 15% din PIB într-o noapte dacă datoria sa publică era de doar 20% din PIB?
  Autor: Sorin Pâslaru

  http://www.zf.ro/opinii/si-totusi-de-ce-s-a-imprumutat-statul-roman-cu-15-din-pib-intr-o-noapte-daca-datoria-sa-publica-era-de-doar-20-din-pib-9572849

  Omul care a îndatorat România într-o noapte cu 15% din PIB, adică 20 miliarde de euro, Jeffrey Franks, face ultima sa vizită în România ca şef al delegaţiei FMI, la trei ani de când a aterizat cu banii.
  Încheierea misiunii lui Franks, care a schimbat patru miniştri de finanţe în aceşti trei ani şi doi premieri, lasă nelămurită o întrebare fundamentală, la care niciunul din înalţii oficiali nu a dat încă un răspuns clar: de ce a trebuit să împrumute statul român peste noapte cu 20 miliarde de euro, adică 15% din PIB, dacă datoria sa publică era de doar 20% din PIB în 2008?
  Cu numai 6-7 ani înainte, când se discuta despre un credit de la FMI era vorba de un miliard de euro, iar tranşele erau de 100-150 milioane de euro. Dintr-o dată, a trebuit să ne împrumutăm cu 20 miliarde de euro.
  Împrumutul luat în martie 2009 este cel mai mare împrumut din istoria României şi probabil cel mai mare împrumut din istoria lumii raportat la datoria existentă deja.
  Adică statul român avea o datorie de doar 20% din PIB în decembrie 2008, ceea ce după orice standarde era foarte puţin, dar a luat un credit de încă 15% din PIB, adică aproape că şi-a dublat datoria publică.
  PIB-ul în 2008 a fost de 137 mld. euro, iar datoria publică, internă şi externă, era în decembrie 2008 de 27 mld. euro. În prezent, după trei ani şi trei luni, este de 50 mld. euro.
  Datoria publică a României era mult mai redusă în decembrie 2008 decât a Ungariei – 80% din PIB, decât a Portugaliei – 90% din PIB sau Greciei – 120% din PIB.
  Şi totuşi, România a trebuit să se împrumute cu o sumă care, raportată la PIB şi la buget, este mai mare decât în cazul acestor state care a trebuit să fie salvate pentru că nu se mai puteau împrumuta pe pieţele financiare, fiind sufocate de ponderea mare a datoriei publice în PIB.
  Aceste state s-au împrumutat de la FMI pentru că sarcina de rambursare a datoriei devenise de nesuportat. Este de înţeles când datoria este 80% din PIB sau mai mare şi la scadenţă vin într-un an plăţi de 5, 7, 10% din PIB.
  Dacă dobânzile cresc brusc, povara mare a rambursării – rate plus dobânzi – depăşeşte capacitatea statului de a se ţine de plăţi faţă de creditori şi atunci, în loc să declare default, s-au refinanţat de la FMI cu dobânzi mai mici.
  În cazul României, deşi sarcina de rambursare în 2009 era foarte redusă raportată la veniturile bugetare – 0,5-1% din PIB – statul s-a împrumutat cu 15% din PIB. De ce?
  Indiferent ce ar spune sau face cei care conduc această ţară şi au luat decizia că numai un împrumut de o asemenea amploare o poate ţine în picioare – deşi căderea PIB-ului în doi ani a şters patru ani de creştere anterioară, deci amortizarea prin credit nu a funcţionat – vor rămâne în istorie drept cei care au îndatorat România.
  Puţini ştiu că în urmă cu 30 de ani, înainte de a începe nebunia cu plata datoriei externe în avans, s-a pus problema ca aceia care au semnat pentru îndatorarea externă excesivă a ţării să fie judecaţi, a început o anchetă, dar până la urmă procesul a fost oprit. Sigur, ar fi fost un abuz, ca atâtea altele atunci. Dar când te uiţi acum care este situaţia din Grecia, parcă întrebarea trebuie pusă: de ce aţi luat şi ce-aţi făcut cu 20 miliarde de euro?

 58. alex constantin April 29, 2012 at 7:22 pm #

  cineva imi spune : daca ponta desfinteaza taxa auto atrage milioane de voturi; are dreptate

 59. Flavia April 29, 2012 at 8:38 pm #

  Pe mine personal m-ar bucura foarte mult reconcilierea completa a PSD-ului cu domnul Mircea Geoana. L-am sustinut din toata inima pentru presedentie in 2009, si am suferit la propriu pentru fraudarea grosolana a alegerilor de atunci.

  Si va mai rog un singur lucru: DESFIINTATI IN INTREGUL EI SCANDALOASA LEGE A INVATAMANTULUI ASUMATA DE GUVERNUL BOC, SI REVENITI LA VECHEA LEGE DIN MANDATUL DOAMNEI MINISTRU ANDRONESCU!!!

  VA URAM MULT SUCCES SI VA SUSTINEM DIN TOATA INIMA!

 60. vlad April 29, 2012 at 9:32 pm #

  sunt curios Domnule Ponta, care e pozitia dvs in legatura cu problema proprietatilor nationalizate.

 61. Grigorescu Valentin April 29, 2012 at 10:01 pm #

  Ma bucur din tot sufletul ca ati reusit sa-i da-ti jos pe acesti monstri,dar vin si eu cu o doleanta, dac pot indrazni, sunt din Galati si de trei luni nu am mai luat alocatia pentru sprijinul familiei(monoparentala) din cauza ordonantei emisa de Boc prin care se intrerupe primirii acestei alocatii pentru neachitarea unui impozit pentru o masina veche pe care nici nu o mai am(1987-anul fabricatiei) ar fi trebui sa o radiez dar lipsa banilor ma blocheaza. Nie mi se pare incorect deoarece tot acest Boc a dat o ordonanta prin care toti demnitarii sa fie scutiti de impozite si taxe. Sper sa ma puteti sa ma ajutati, va multumesc anticipat.
  Cu respect, Grigorescu Valentin

 62. simona dinca April 29, 2012 at 10:09 pm #

  Pentru prima data ar trebui sa formati un guvern care “tine aproape ” de catateni si sa gasit o metoda de a cere parerea omului simplu , sa va sfatuiti cu ei ! Poate cetatenii de rand va dau idei la care nu v-ati gandit. Acceptati sa primiti chiar si mesaje private. Uneori semnalele cele mai bune sunt cele pe care le primiti direct , fara intermediari.
  Si ca o parere : printre primele masuri ar trebui sa dispuneti si sa analizati lista marilor datornici …..pentru ca ne intrebam si noi, cum se face că unele societăţi, până „să-şi dea duhul“, acumulează datorii inimaginabile la stat, care nu se mai pot recupera niciodata. Iar in demersul lor bine pus la punct , nu-i impiedica nimieni. Masurile asiguratorii sunt ineficiente! Doar in acest an sunt cateva firme care au procedat asa !

 63. 7Doors April 30, 2012 at 12:31 am #

  Vom fi un popor cu oameni dastepti cand toti vom trai ca danezii,norvegienii,suedezii si vom implementa modelele lor ca si cel prezentat pe http://www.romaniacurata.ro Daca ne vom imprumuta in ritmul actual vom ajunge mai rau ca grecii.Succes.

 64. valentin April 30, 2012 at 1:19 am #

  buna seara domnule victor ponta . eu sint un cetatean roman plecat din tara care urmareste amanuntit si cu mare interes tot ceia ce se intimpla la noi,sint foarte bucuros si vreau sa va felicit pentru numirea dumneavoastra in functia de priministru si sa va transmit ca bunul Dumnezeu sa va stea alaturi,sa va dea sanatate ,intelepciune ,putere de decizie si luciditate in aceste vremuri destul de zbuciumate si de importante pentru bunastarea si integritatea nationala, sa va ajute sa serviti scumpa noastra tara cum o sa puteti mai bine,nu vreau sa comentez fostele guvernari pentru ca ele nu mai sint si stiu cu siguranta ca impartasim aceleasi idei .acum dumnevoastra aveti sceptrul in mina.as vrea sa va amintesc ca romanii asteapta de la dumneavoastra un trai ceva mai decent si ca vor sa se simta siguri si sa aibe certeta zilei de miine ,acum si nu altadata aveti aceasta sansa sa demonstrati ca sinteti un bun roman si un optim politician care stie sa ia decizii importante dar nu drastice indiferent de anumite presiuni ,aratati cit valorati dar fara sa va atrageti antipatii exagerate ,numai cit sa va faceti respectat punctul devedere,pentru beneficiul nostru al tuturor,ginditiva un singur lucru puteti termina mandatul si sa fiti reales sau puteti termina asa cum au terminat si altii cu dezonoare.sint foarte bucuros ca am posibilitatea sa ma exprim si sa ma fac auzit direct pe blogul dumneavoastra,va transmit sincere si calde salutari si numai bine .

 65. alex constantin April 30, 2012 at 2:01 am #

  Am gasit prezentarea pe care ati facut-o pe 10 noiembrie 2010 de la sinteza zilei
  ( http://inregistrari.antena3.ro/view-10_Nov-2010-Sinteza_Zilei_cu_Mihai_Gadea-12.html ) in care ati facut o prezentare destul de buna si corecta pentru electoratul dumneavoastra . Ati putea sa mai faceti o prezentare pe un post dupa ce sunteti premier ca sa afle si privatii cam ce se va intampla cu Romania. Ar fi util sa inteleaga si romanii ce o sa faceti.

 66. Mariana April 30, 2012 at 4:17 am #

  Felicitari multe! Le meriti din plin,insa tot nu ne-ai lamurit ce va fi cu UMF Mures? De ce nu vrei sa pui la sanatate un profesor de-acolo? Profesorii de-acolo impreuna cu studentii lor, in ultimul timp au iesit de multe ori in strada pentru niste drepturi care li se cuvin! Medicii de acolo au reusit sa faca asa de multe lucruri din sponsorizari! Eu cred ca daca ai pune la sanatate un ministru de la ei,le-ai aduce o reparatie morala si ai castiga foarte multi simpatizanti!

 67. Scrie opinia ta April 30, 2012 at 4:44 am #

  Felicitari, intr’adevar a fost un lucru bun pe care il astepta de mult timp marea majoritate a cetatenilor si toti sustinatorii USL. Vedeti, de asta si scriem ce gandim pt ca avem incredere(pana la proba contrarie) si va sustinem!

  Acuma, ca tot am auzit ca vom avea ceva fosti in noul guvern.

  Predoiu si cu Orban nu cred ca au ce cauta in noul guvern. O fi coabitare, insa asta nu inseamna sa’si plaseze Basel capusele.

  Predoiu, fost la Justitie, nu a produs nimic altceva decat sa’i serveasca lui Basea la fileu prelungirile mandatelor lui Morar (ala cu imunitatea cvasi-totala) si’a baschetbalistei(o Anastase pe procuratura) Individul ar fi un foarte prost augur pt guvernarea USL.

  La Justitie trebuie cineva care sa produca continuu in cele 6 luni ceea ce spunea odata Basel: fiecare om are o obligatie in viata, si aceea de a da fata la fata cu procuroru’.

  Ha ha ha!!

  As vrea sa vad multe maimute dand fata cu procuroru, vreau s’o vad pe Nutica facand sant pana la DNA. Zilnic!

  Leonard Orban e alta nulitate prezenta in toate guvernarile, fara sa fi produs absolut nimic, da’ chiar nimic. Avem mai multe fonduri europene, ce Dumnezeu a produs nulitatea asta afara de a se bucura de sustinere externa?

  In locul individului trebuie adus un om corect care sa produca ceva pe ministerul pe care’l gestioneaza nu o papusica buna de pus in vitrina. Ca strica toata marfa. Serios vorbesc!

  Am vazut tot felul de planuri cu ce poate face USLul in 6 luni. Dupa parerea mea dvs si USL TREBUIE sa faca 1 sg lucru: sa le inlesneasca maimutelor din oranjerie drumul catre DNA, sa vada procuroru’ (febletea lui Basel, “o singura obligatie are fiecare in viata..”), in genere sa le dea ocupatie la cat mai multe maimute, cu Udrea in frunte.

  Sa vada lumea cam ce prapad si praduiala a fost in timp ce au taiat salariile si pensiile.

  In sinteza:lumea vrea sa vada ceva dreptate! Si nu cred ca ar trebui sa deranjeze pe nimeni din actualul guvern acest lucru.

 68. Scrie opinia ta April 30, 2012 at 5:04 am #

  Acuma daca am avut o parere despre ceea ce TREBUIE, sa continui cu ceea ce cred ca AR FI BINE:

  – modestie, dar hotarare. Lumea nu vrea sa vada un nou sau nici macar un wanna-be MRU. Respectivul e deja istorie si probabil si din cauza asta.

  – lumea ar vrea sa vada corectitudine in distribuirea fondurilor catre primarii

  – lumea ar avea nevoie sa primeasca comunicare, daca se poate zilnic, si nu comunicare defensiva pe nu stiu ce s’a scris in oficioase. Comunicare activa, guvernul face subiectele.

  – nu stiu daca chiar daca toata lumea, insa marea majoritate a sustinatorilor dvs vor sa vada caracter, nu vor sa primeasca certuri din coalitie, nu vor cutite infipte pe la spate (au viata relativ scurta, vezi Basel care le’a tras’o si liberalilor si pesedistilor), sustinatorii dvs si poate inca multi altii inca nedecisi vor caracter, onoare, intre ce’am zis si ce’am facut, intre cu cine m’am imprietenit si cat de repede l’am tradat sau am stat langa el.

  Eu as zice ca daca reusiti cateva din lucrurile astea, ati vazut ca nu vb de salarii si pensii, aveti toate sansele ca la alegeri sa aveti si puterea necesara pentru restul.

  Succes!

 69. Scrie opinia ta April 30, 2012 at 5:52 am #

  Ahh si inca o rugaminte de data asta personala: sfatuiti’l , va rog, pe domnul Antonescu sa aiba comunicare online. Il apreciez foarte mult, insa in acelasi timp cred ca are foarte mult de pierdut (pe viitor) fara acest aspect.

  Blogurile, comentariile sunt o hazna, insa totusi una democratica, si chiar daca multi postaci de partid se pot aglutina, multi alti oameni onesti citesc si ar aprecia un contact de acest fel.

  Nu cred ca este un aspect de neglijat. Dumneavoastra vad ca ati inteles foarte bine acest lucru, transmiteti va rog rugamintea mea colegului dumneavoastra, sper prietenului dumneavoastra.

 70. Miriam April 30, 2012 at 8:46 am #

  Cind am sa vad ca am un trai decent in Romania, atunci am sa stiu ca guvernul si parlamentul lucreaza pentru romani.
  Pina atunci…. toti sint la fel. Nici nu cred ca am sa merg sa votez. De vreo 10 ani nu am mai avut pe cine sa votez. Toti politicienii sunt numai pentru interesele lor.

 71. Black Rose April 30, 2012 at 8:55 am #

  USL a obtinut o victorie in Parlament si a sanctionat toate ilegalitatile comise de PDL in ultimii ani. Victoria a fost asteptata si primita cu bucurie de majoritatea populatiei Romaniei. Acum este timpul ca oamenii sa-si exprime asteptarile si la vot. Sa sanctioneze, la randul lor, mafia PDL care a provocat dezastrul ultimilor ani. Toti liderii locali ai PDL, primari, presedinti de CJ, consilieri sunt complici la masurile dezastruoase, cum ar fi taierea salariilor, majorarea TVA, micsorarea pensiilor, inchiderea spitalelor, pentru ca niciunul dintre eu nu a avut nicio reactie fata de deciziile luate la Guvern. Alesul cetatenilor trebuie sa-i apere pe cei care l-au votat! Alesii locali ai PDL au tacut, iar acum trebuie sa plateasca!

 72. mirela April 30, 2012 at 8:57 am #

  pentru prima data nu mai vad pic de speranta pentru tara asta …

 73. Gabi Pavel April 30, 2012 at 9:58 am #

  Felicitari Domnule Presedinte

 74. VIRUSOLOG April 30, 2012 at 10:00 am #

  Dl. Ponta va felicit pentru reusita de ati fi desemnat premier si investit sa formati un nou guvern. Daca se poate in aceste momente, va voi transmite ce ar trebui sa faca daca ……
  :
  1. problema salariilor trebuie trecuta pe ultimul plan si privit mai mult mediul de afaceri .
  2. munca sa fie flexibila dar aceasta flexibilitate sa nu fie rezumata la modul cum te dau afara si mai mult cum poti sa te asociezi, demara o activitate, angaja oameni.
  3. taxele pe munca sa fie reduse in corelatie cu salariu platit si vorbesc aici pentru angajatori. Sa stimulez angajarea si cuantumul salarilor platite fie mai mari oferind 0 reducere corespunzatoare pt. cei ce isi respecta angajatii pentru munca depusa. Impozitarea progresiva nu tb. gandita sa determine aparitia leneviei. Fata de anul 2004, cand puterea a fost pierduta, Romania s-a schimbat destul de mult si ar tb. sa ne gandim cum ridicam nivelul de viata fara a impune in acest sens un salariu garantat . Sa oferi taxe pt. angajator de 14-15% cand pachetul salarial oferit de acestia sa fie de cel putin 4000 lei si taxe de 40% pt. cei ce ofera 700 lei brut sunt conditii reale de crestere sanatoasa a veniturilor populatiei. Cand vorbesc de pachet salarial ma gandesc la :
  salariu brut 3.000 lei
  tichete de masa 500 lei, neimpozitarea tichetelor si cresterea valorii nominale a acestora la 20 de lei
  pensie privata pilon 3 500 lei
  Taxele pe salarii sa creasca la 25%, iar pana la aceasta valoare a pachetului salarial sa nu fie impozitate..
  Din acest cuantum suportat de angajat :
  CAS 15%, acest cuantum ar permite cresterea de la 6% la 8%, a sumelor ce pot fi transferate pt. pilonul 2 si pasi de la 0,5% la 1% anual.
  SANATATE 8%, din care 1/2 sa fie directionate catre o societate de administrare ca in cazul pilonului 2 de pensii, dar sumele de bani sa nu se faca pierdute la decesul titularului, acestea putand fie transferate succesorilor de drept sau donate.
  SOMAJ 1%
  ITM 1%
  4.cresterea valorii de intrare a bunurilor din categoria imobilizarilor corporale si necorporale de la 1.800 lei la 20.000 lei. Aceasta crestere sa se realizeze in etape de cel putin 2.000 lei semestru.
  5. pentru a evita efectul inflationist in ce priveste creterea preturilor la carburanti ar rebui stabilit un pret maxim la pompa in corelatie cu ce se intampla in Europa si veniturile reale din Romania.
  6. Scaderea incepand cu toamna acestui an a t.v.a, la 2%, pentru toate intrarile ce genereaza adevaratele cheltuieli din agricultura (combustibil, energie electrica, apa, ingrasaminte si insecticide pentru combaterea daunatorilor, medicamente de uz veterinar, utilaje agricole cu obligatia pastrarii pe 3 ani si folosirea acetora in productie, piese de schimb, consumabile pentru aceste utilaje-filtre, ulei s.a.) si pastrarea acestui tva pe intreg lant (procesare,distrubtie,comert cu amanuntul si angro). Acelasi tva trebuie acordat si persoanelor fizice producatoare de carne, lapte, oua, cereale,miere s.a.
  7. Reducerea duratei de amortizare pentru cladirilor noi construite (hoteluri, restaurante, birouri s.a.) de la 40 de ani la 20 ani.
  8. Eliminarea platii taxei pe sanatate a pensionarilor ce au indeplinit varsta legala de pensionare si plata acestei de catre cei nu indeplinesc aceasta minima cerinta. Impozitarea progesiva a pensiilor ce depaseste valoarea de 2.500 lei, a.i. cei ce au pensii de peste 8.000 lei sa plateasca impozit de cel putin 45 %.
  9. Informatizarea reala a sistemului de sanatate pentru cunoasterea in mod real a calitatii de contribuabil sau noncontribuabil pentru fiecare cetatean roman sau nerezidenti.
  10. Pentru reducerea birocratiei reale din sistemul bugetar trebuie sa se renunte la masurile pecuniare (amenzi). Acest lucru inseamna realizarea informatizarii sistemului fiscal iar inspectorii fiscali sa aiba rol de indrumare iar unde sunt probleme grave, serviciile sa fie acordate contra cost si implicit sesizarea organelor de cercetare .

  Nu consider ca am raspunsuri la toate problemele existente in acest moment in economie dar cred ca sosit momentul ca responsabilitate guvernarii trebuie realizata si printr-o austeriate la nivelul administratiei centrale si parlamentare. Ganditiva ca sectorul privat nu poate apela atat de usor la imprumuturi asa cum a facut si va face statul. Fac apel la bun simt si omenie. Stiu ca primarii, presedintii de judet nu au primit sumele de bani necesare rezolvarii problemelor din localitatilor lor fata de cum sau bucurat portocalii. Sa privim cheltuirea banului public nu pt.rezolvarea unor probleme personale cat pentru rezolvarea unor probleme economice reale. Pastrati oamenii capabili, eviati sa angajati neamurile, iar cei susceptibili luatile dreptul de a impartii dar pastratii pentru pregatirea practica a noilor veniti daca profesinal sunt foarte buni.

  Florin Moraru
  Constanta

  • Mihai F. May 2, 2012 at 10:23 am #

   Cel putin interesante ideile domnului Florin Moraru. Referitor la ultima fraza: cred ca este extrem de greu de urmarit si de corectat situatiile de genul acesta. Legea care dorim sa fie respectata zici ca este facuta asa fel incat sa poata fi ocolita (PDL, in general, nici nu a mai cautat ocolisuri, in unele cazuri, a incalcat-o la vedere). Constiinta ar trebui educata, valorile morale “injectate”, sa nu mai fie tentati sa calce gresit. Prea mult de discutat si poate prea putine lucruri posibile de facut. Acord un vot pentru ideile domnului Moraru.

 75. Zgimbau Florin April 30, 2012 at 11:22 am #

  Sper ca in noul guvern pe care il construiti sa nu apara si unguri pe acolo ca numai merg in viata mea la vot !!!!M-am saturat de ei !!!!

 76. DAVE April 30, 2012 at 12:43 pm #

  DOMNULE PRIM MINISTRU NU SUNT UN OM DE STINGA ,NU AM VOTAT NICODATA PSD SUNT UN OM DE DREAPTA CARE DORESTE CA MUNCA FIECARUI OM DIN ROMANIA SA FIE RASPLATITA SI CE-I CARE NU MUNCESC SA NU FIE AJUTATI DOAR PT CA NU AU DE LUCRU,TREBUIE VAZUT DE CE NU AU DE LUCRU ,DE PUTUROSI?SALARIUL NU O SA NE AJUNGA NICIODATA ,DACA ASTEPTAM SALARIUL UNUI NEAMT,TREBUIE SA SI MUNCIM CA UN NEAMT .DEPOLITIZATI INSTITUTILE ,STIRPITI CORUPTIA,SI NU INCURAJATI PUTUROSI ,DATI SUBVENTI DOAR CELOR CARE LE MERITA ,CARE INTRADEVAR AU NEVOIE

 77. gala April 30, 2012 at 12:53 pm #

  Felicitari, domnule Ponta! 🙂
  Cred ca nu gresesc, daca spun ca acesta este “raliul vietii”…Cu diferenta ca adversarii nu sunt cu dvs. pe pista,ci stau pe margine si asteapta infrigurati sa va “rupeti gatul” si sa distrugeti “bolidul”.Atentie mare, la oamenii de la “boxe”! Ar fi ideal daca toti (cei din USL) ati intelege ca acum ,mai mult ca oricand,este nevoie sa va lasati ambitiile si orgoliile deoparte si sa-i puneti in functii pe cei mai buni dintre cei buni ! Daca nu sunt specialisti de prima mana, in scurt timp le veti da satisfactie adversarilor…si o mare dezamagire celor care va sustin !
  Succes ! 🙂

 78. Maria April 30, 2012 at 2:17 pm #

  Felicitari! Stabiliti guvernul cat mai repede!
  Consider ca negocierele in cadrul USL trebuiau
  facute inaintea de declansarea Motiunii de cenzura.
  Iti doresc puterea de a crea un mediu de incredere,
  atat in guvern cat si in teritoriu, sa fii clar in decizii si
  consecvent in comportament; emotia pozitiva
  sa fie mai puternica decat indoiala ( indoiala fireasca
  pentru orice lider ).
  Maria

 79. Oriana April 30, 2012 at 2:31 pm #

  Nu va aliati cu UDMR, sunt niste santajisti care nu vor decat sa destrame statul roman incet si sigur. Va rog frumos, fara UDMR!

 80. Tagore April 30, 2012 at 3:06 pm #

  D-le Ponta,felicitari ! O rugaminte, nu va “incurcati” cu Bejenariu – Secretar general al Guv. El este cel care i-a dat contracte juridice de milioane “avocatei” elena udrea pe cand era director general la raapps.Tot el l-a “reclamat” pe fostul ministru al Apararii,pnl-ist,Atanasiu. Este,intr-adevar,un apropiat al lui Adrian Nastase dar…
  In ceea ce priveste “sa vedem de unde bani ptr.pensii si salarii “, sugerati va rog Antenei 3 sa faca un serial cu emisiuni dezbatere ” Aici sunt banii dvs.” si in care sa fle vorba ,in continuare,despre elena udrea,emil boc,familionul basescu,in general “famiglia”basescu.
  Mult succes !

  • speranta. April 30, 2012 at 11:35 pm #

   Frate Tagore ai dreptate —-Sa inceapa imediat verificarile –unde sunt inghititi banii dirijati de elena udrea ,emil boc, si familionul
   Basescu ..banii poporului .

 81. tiberiuretu April 30, 2012 at 5:21 pm #

  D-le Ponta
  Planul B al alegerilor anticipate in cazul neinvestirii guvernului Ponta este un plan sinucufgas echivalent cu continuarea guvernarii Basescu-MRU si fraudarea alegerilor va la alegerile din 2009.Se vorbeste ce 3 miliane de persoane pe listele de alegatori aparuti de niciunde.Securizati cu orice pret coalitia cu UDMR.Este cel mai bun “medicament” fortificare a coalitiei desi putin “amar”.Asa cum ati luat decizii grele si controversate pana acum pentru a vindeca Ro de “ciuma portocalie” luati si aceasta decizie grea dar corecta
  Mult succes !

 82. Bogdan April 30, 2012 at 6:11 pm #

  Ce sa promis pana la caderea guvernului vreau sa fie pus in fapta.
  Nu doresc sa colaborati cu Udmr.
  Nu doresc incompetenti in functii ministeriale .
  Rezultatul alegerilor vor avea la baza ,…pentru mine si cred ca pentru multi alti romani ,respectarea acestor angajamente, facute ferm de catre uniunea dvs. nu cu mult timp in urma.

 83. andrei April 30, 2012 at 7:27 pm #

  Domnule Ponta, ar fi bine ca USL sa schimbe rapid toti prefectii PDL din judete, pana la alegerile locale, ca altfel tare mi-e teama ca PDL va fura iar la alegeri.
  Nu mai trebuie lasati la carma.
  Daca fura cum au furat si la alegerile trecute e cam nasol.
  Aveti grija.

 84. andu April 30, 2012 at 8:42 pm #

  DOMNULE PONTA,DE URGENTA TREBUIE SA REVENITI PE LEGEA DIN 2001 PRIVIND PENSIILE MILITARE,DEOARECE DIN CAUZA CA BOC A INVENTAT LEGEA DIN 2011 PRIVIND PENSIILE MILITARE SA PLATESC IN FIECARE LUNA(DIN IANUARIE 2011) CATE 200 DE MILIOANE DE EURO IN PLUS PENTRU PENSIILE MILITARE.
  AJUNG COLONEI SA CASTIGE JUMATATE CAT SUBOFITERI(SUNT MULTE ANOMALII DAR SPER CA LE STITI).
  TOTI BANII PRIMIT IN PLUS DE PENSIONARII MILITARI DIN IANUARIE 2011,TREBUIE RESTITUITI STATULUI,SI ASA VOM AVEA BANI DE PENSII SI SALARII.
  NEAPARAT DOMNULE PONTA,DOAR ASA O SA AVETI BANI PENTRU SALARII SI PENSII,REVENIND PE LEGEA DIN 2001 PRIVIND PENSIILE MILITARE.

 85. Un cetatean obisnuit April 30, 2012 at 9:45 pm #

  Pentru politica dezastruoasa pe care a dus-o, cred ca PDL-ul ar trebui scos in afara legii. Este un partid nu de dreapta, ci clar de sorgine neofascista, dupa cum bine a spus si dl. Ponta. Este de neconceput, de nemaintalnit, ca un partid / un om sa se lupte cu propriul popor! Va rog sa nu uitati nicio clipa de cei, nu putini, care si-au luat viata din cauza ca nu au mai putut sa isi plateasca datoriile pentru ca au fost concediati, de suferinta enorma provocata atator milioane de oameni…

 86. Luminita April 30, 2012 at 10:42 pm #

  Buna seara domnule Ponta,
  Va doresc mult succes in tot ce v-ati propus ca sa realizati si piedici cat mai putine. Voi fi scurta in comentariul meu, nu fac politica, dar sper sa fiu auzita. Sunt profesor iar ministerul in cadrul caruia lucrez a fost condus de diferiti oameni politici, mai mult sau mai putin inspirati in cariera de ministru; oameni cu n scoli, buni de gura, profesionisti la catedra desavarsiti, dar care au afundat invatamantul in mocirla. Va rog sa il lasati pe domnul Marga sa duca la sfarsit ceea ce a inceput cu ani in urma! Sau pe cineva care sa inteleaga cu adevarat problemele invatamantului preuniversitar, acolo unde se pun bazele educatiei. Va rog sa aveti grija de invatamant deoarece de acesta depinde calitatea viitorului tarii!

 87. Raul April 30, 2012 at 10:48 pm #

  Buna ziua domnule Ponta,ne bucurăm pentru aceste demersuri sustinute atât de opoziție cat si de cei din alianța de la guvernare.
  Totuși am fi incantati ca trecutul părinților nostri,ai generatiei care conduce astăzi guvernul României, sa nu ne intunece judecata si sa dovedim poporului roman ca se poate redresa economia naționala .
  Succes!

 88. Andrei Cosmin April 30, 2012 at 11:08 pm #

  Bafta Victore, sa ne traiesti!

  Fa dreptate pentru oameni, ia de la hotzii dracului care au furat 3 ani jumate si da inapoi drepturile la oamenii amarati.

 89. harry April 30, 2012 at 11:29 pm #

  Domnule PONTA va felicit si astept ceeace ati promis.Coabitare nu.Sint foarte multi primari din PDL care au trecut la PNL si candideaza din partea USL.Alti nu mai sint tot acei-a care au fost in timpul PDL sint acum pe liste .De ce asa?.Sa intelegem intelegerea 4 ani PSD 4 ani PDL?

 90. Aldea Razvan Cosmin April 30, 2012 at 11:43 pm #

  Sper doar ca nu il veti pune pe Ioan Rus.Are o imagine proasta.Oricine altcineva dar nu el.

 91. un bugetar May 1, 2012 at 9:00 am #

  Domnule Ponta va rog sa aveti in vedere restituirea drepturilor de natura salariala castigate in instante prin hotarari definitive si irevocabile si amanate la plata pana in 2016 de guvernarile Boc-Basescu, astept de la guvernul condus de domnia voastra anularea O.U.G. care esaloneaza la plata aceste drepturi salariale si acordarea lor cat mai urgent celor in cauza.

 92. Andreea May 1, 2012 at 11:37 am #

  Buna ziua domnule Ponta. In primul rand as vrea sa va felicit pentru succesul in fata acestor dictatori si as vrea sa va rog sa nu ne dezamagiti si sa formati un guvern care sa tina cont de parerile noastre. Lucrul care m-a deranjat in mod special a fost faptul ca ati promis ca noul guvern nu o sa contina nici un membru din vechiul guvern si am vazut ca la ministerul justitiei este propus tot Predoiu. Va rog frumos sa va mai ganditi asupra acestei decizii pentru ca asa nu se va schimba nimic in aceasta tara si procurorii si judecatorii vor face abuzuri in continuare. Va multumesc!

 93. Anonim May 1, 2012 at 11:56 am #

  Nu uitati ca voi insiva conduceti acum statul.Nimeni nu va va ajuta , daca nu va veti uni si nu veti lua tozate treburile statului in miinile statului.

 94. titiana May 1, 2012 at 12:04 pm #

  BUNA ZIUA DL prim ministru va rog sa luati in considerare si pensiile de invaliditate sa fie revizuite cui se dau si daca pe drept multumesc si multa bafta

  • titiana May 7, 2012 at 7:03 pm #

   si va rog urgent sa se revina legea pensiilor cum a fost cu 2 ani in urma ptr ca stiu ca a fost o frauda am mare incredere in d-voastra multumesc

   • titiana May 9, 2012 at 7:35 pm #

    art.73 legea pensiilor trebuie modificat s-a facut o nedreptate stiti si d-voastra va rog nu pot sa intru in posesia pensiei ptr ca nu va-ti gindit si la cei care intradevar sint bolnavi va rog sa luati o decizie si ptr.noi si nu anul viitor cind va fi probabil prea tirziu sint disperata ptr.ca sint singura si nu am bani nici de medicamente darminteri sa mai si traiesc va rog reparati gresala care a-ti votato fara sa ginditi pe cine afecteaza nu poti da comanda cind sa te imbolnavesti si nu mai poti munci sint foarte multe persoane care nu au nici o boala si incaseaza niste bani ca au pileeeee legea trebuie facuta ptr.cei bolnavi nu ptr.cei sanatosi verificate toate dosarele cum trebuie nu trebuie sa plateasca unii ptr. prostia altora cred ca in ROMANIA nici-o data nu o sa se faca DREPTATE numai ptr unele persoane va rog luati in considerare ce am scris

   • marian May 11, 2012 at 7:35 pm #

    Sa se modifice lg.pensiilor, iar pentru femei varsta de pensionare sa fie 58 de ani,pentru limita de varsta , iar anticipat sa inceapa de la 52 de ani. Mama mea a murit la 58 ani fara sa se bucure de pensie. A crescut 2 copii si 2 nepoti, renuntand la serviciu la 50 de ani . A muncit 30 de ani si nu a putut beneficia de pensie pentru ca atunci cand se incadra , a murit.

 95. Black Rose May 1, 2012 at 12:07 pm #

  MEMBRII GUVERNULUI PONTA
  PREMIER: Victor Ponta
  VICEPREMIERI: Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu
  1.MINISTERUL DE EXTERNE- Călin Popescu Tăriceanu (PNL). Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (probabil PNL)
  2. MINISTERUL ECONOMIEI- Daniel Chiţoiu (PNL)+ MINISTRUL DELEGAT PENTRU GAZE SI ENERGIE Iulian Iancu (PSD)
  3. MINISTERUL DE INTERNE- Ioan Rus (PSD)+ MINISTRU DELEGAT PENTRU ADMINISTRATIE Victor Paul Dobre (PNL)
  4. MINISTERUL MUNCII- Mariana Câmpean (PNL)
  5. MINISTERUL CULTURII- Mircea Diaconu (PNL)
  6. MINISTERUL AGRICULTURII- Daniel Constantin (PC)
  7. MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE- PNL (nu s-a stabilit încă)+ MINISTRU DELEGAT PENTRU TURISM (PSD)
  8. MINISTERUL TRANSPORTURILOR- Eduard Hellvig (PNL)
  9. MINISTERUL APĂRĂRII- Corneliu Dobriţoiu (PNL)
  10. MINISTERUL JUSTIUTIEI: Titus Corlăţean (PSD) sau Ioan Chelaru (PSD) sau O VARIANTA DE TEHNOCRAT, dar nu Catalin Predoiu (condiţie pusă de PNL)
  11. MINISTERUL MEDIULUI: Rovana Plumb (PSD), Nicolae Nemirschi (PSD), Carmen Moldovan (PSD) sau Ioan Mocioalcă (PSD)
  12. MINISTERUL EDUCATIEI: Remus Pricopie (PSD) sau Ecaterina Andronescu (PSD)
  13. MINISTERUL AFACERILOR EUROPENE- Vasile Puşcaş (PSD)
  14. MINISTERUL COMUNICAŢIILOR- Dan Nica (PSD) sau Constantin Niţă (PSD)
  15. MINISTERUL FINANŢELOR: Florin Georgescu (prim-viceguvernator BNR) sau Liviu Voinea (consilier economic Victor Ponta)
  16. MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: Florin Popa (PSD) sau Nicolae Bănicioiu (PSD)
  MINISTRUL DELEGAT PENTRU RELAŢIA CU PARLAMENTUL- Claudiu Manda (PSD) sau Ioana Pop (PSD)

 96. silviu din Transilvania May 1, 2012 at 12:13 pm #

  Este MRUngureanu un Cal Troian al “Armadei Portocalii” ?!!

  Toata “cariera” lui de pina acuma mi se pare dubioasa !
  Cine sint cei care au avut interesul sa impinga pe MRUngureanu, pe aceasta Mazeta spre varfurile Puterii in Romania si de ce ?!
  Jocurile si interesele cui trebuie sa le apere, sa le protejeze, sa le sprijine ?!

  Vedem acum cu totii foarte clar interesele cui le sprijina si ca acestea sint indreptate inpotriva intereselor Romaniei !

  A fost adus la Ministerul de Externe de catre Taliceanu care s-o fi bazat pe dosarul lui cu origine sanatoasa din UTC sau pentru ca a fost recomandat si impus de catre cei care acum prin Gitenstein vor sa patroneze Colonia Portocalie care inca se mai numeste Romania ?!

  Dupa Ministerul de Externe a fost trecut la SIE de acolo la Palatul Victoria ca PM iar pasul urmator pe care il pregatesc, pregateau Gitenstein, Soros&Co. este Cotroceniul si functia de Presedinte al Romaniei Portocalii !!

  Sintem deja constienti foarte multi ca in prezent in lume, razboaiele cu cele mai eficiente rezultate in ceeace priveste Ocuparea sau Subordonarea unor State, Populatii sau Economii cu tot ceeace cuprind ele, Industrii, Comert, Resurse Naturale samd, nu se mai poarta cu armele din transee, cu tancuri sau cu avioane !

  Numele noului Model de Razboi, razboiul modern care se desfasoara acum in lume se numeste GLOBALIZARE si sau NOUA ORDINE MONDIALA !
  Efectele Agresiunii si Agresivitatii acestor Agresori PORTOCALII se pot vedea, le vedem in jurul nostru la tot pasul in Romania !
  Vedem starea Economiei, a Spitalelor, a Scolilor, vedem Saracia si Incultura care ne invadeaza dirijat si programatic si care ia proportii si se extinde precum o molima peste Romania !

  Agresiunea acestei “Armada Portocalii” al carei Soldat, dupa cum poate vedea orisicine, este proaspatul ex. P.M. MRUngureanu dar si T.Basescu impreuna cu E.Boc, E.Udrea si impreuna cu toata Camarila lor tradatoare si aservita inamicilor Romaniei, aceasta Agresiune este cu mult mai devastatoare deja prin rezultatele ei decit a fost cel de al-II-lea Razboi Mondial, dar mai ales prin efectele ei in viitor asupra Statului si Natiunii Romane !

  Inpotriva acestei Agresiuni Portocalii este nevoie de Solidaritatea tuturor celorlalte Neamuri ale Lumii care si ele la fel ca si noi Romanii, sint amenintate de aceleasi grave pericole !
  Este nevoie sa ne aparam si sa ne protejam menirea si rolul dat noua de catre Dumnezeu, Cel care ne-a creat dupa Chipul si asemanarea Sa, adica Liberi, Demni, Buni, Intelepti, Inteligenti, Invatati, Sanatosi, Frumosi, Vesnici si cu Dreptul de a fi Fericiti !
  Rol si Drept care se doreste a fi incalcat de catre acesti Demoni Portocalii, Dusmani ai Lui Dumnezeu si a Lui Iisus Christos !

 97. alexph May 1, 2012 at 1:10 pm #

  dl. ponta probabil ca nu veti acest comentariu dar e musai sa=l postez. nu cred ca tot ce apare in presa este si adevarat dar…. listele care apar cu prezumtivi viitori ministrii dau nastere la serioase semne de intrebare. cum e posibil sa-ti doresti sa pastrezi componenti din fosta guvernare? un orban sau predoiu care nu s-au facut remarcati decat ca oamenii lui basescu? fara rezultate doar ca yes manii lui base? cum vrei sa-l aduci pe rus la interne, rus omul de la cluj al pdl-ului, omul suspicionat ca unul dintre mafiotii tarii, omul gata sa rupa psd-ul? adica psd-ul nu mai are specialisti in diferitele domenii? pana acum va laudati ca sunteti plini de specialisti ca in noul guvern nu se vor regasi fosti ministrii iar acum cu ce ne alegem? am sperat ca veti veni cu ceva nou dar posibilele nominalizari vehiculate in presa( sper sa nu fie reale) ridica mari semne de intrebare ( chiar si aceea ca poate intradevar relatia cu base este doar mascata) sper sa va vina mintea la cap si sa aduceti intradevar schimbarea si nu sa dati prilejul la acuzatii inca de la inceputul mandatului! va urez succes!!

 98. Misha May 1, 2012 at 2:24 pm #

  Domnule Ponta! Nu mă dumeresc de ce nu-l vreţi în guvern pe domnul profesor Alexandru
  Atanasiu. Să neglijati un profesionist de o asemenea valoare este de neînţeles. Cred că ar putea fi un excelent ministru de justiţie, ca să nu mai spun că ar fi fost foarte bun şi la educaţie şi la muncă. Slavă domnule că aţi renunţat la Predoiu şi Orban. În rest, vă urez mult succes!

 99. Cezar Mihai May 1, 2012 at 5:12 pm #

  O mare responsabilitate de a fi Prim Ministru. Felicitari.
  Exista in zona euro o ingrijorare: Germania si-a mutat sprijinul spre Italia din cauza alegerilor din Franta, unde exista sanse sa câstige un socialist, adica stânga !
  Stirea e foarte proaspata iar d-na Cancelar Merkel e in negocieri cu Primul Ministru al Italiei.
  Indiferent ce vrem, ce credem ca e mai bine, Germania e lider economic ! Noi suntem economie emergenta: adica se scurg bani de la noi si in zona euro.
  Adaugati FMI, Banca Mondiala, BERD si nu cred ca veti avea un mandat usor.
  Nu sunt partinic, dar evolutiile externe ne pot da peste cap orice program, politica si previziune. Va doresc succes !

 100. Ada May 1, 2012 at 10:36 pm #

  Dle Ponta felicitari pentru nominalizarea la functia de prim ministru Sper din tot sufletul ca dvs:
  sa nu uitati de promisiunile facute,
  sa conduceti guvernul cu intelepciune
  sa ramaneti modest
  sa aveti o relatie buna cu presa SA NU UITATI SA MULTUMITI JURNALISTILOR CARE V-AU SPRIJINIT
  feriti-va de tradatori si nu cedati presiunilor facute de baronii psd
  avet grija cu smecherii din pnl

  MULT SUCCES

  PS de ce l-ati uitat pe Iulian Iancu pentru o nominalizare in guvern? Din cauza baietilor destepti din energie?

 101. ares May 1, 2012 at 10:37 pm #

  Nu ai avut incredere in Iulian Iancu. Nu stii sa iti alegi echipa. Rusine. Poate iti vine mintea la cap din toamna. Iancu va da lectii la toti mai caisa! Are argumente. Voi aveti gargara. Rusineeeeeeeeeeeeee

 102. Andrei Cosmin May 2, 2012 at 12:01 am #

  Bai Victore, tu esti sigur de Ioan Rus?

 103. moromete May 2, 2012 at 12:09 am #

  La drept vorbind *Guvernul acesta de conjunctura * – pina la alegerile generale
  anticipate sau la termen * are unele nume cu renume – recunoscute ca fiind
  personalitati – sunt ca sa garanteze reusita alegerilor generale anticipate.

  Printre masurile pe care le-ati enumerat cu totii in program – as mai adauga.
  1. Reverificarea votarii presedintelui la Alegerile din 2009 – FURTUL in ce masura
  am fost prostiti cu totii de acesti borfasi de pdl-isti.
  2, Introduceti de urgenta legii care sa interzica imunitatea preaiubitului presedinte
  sa poata fi demis , lege contra migratiei politice.,lege prin care mandatul de
  primar sa fie limitat ( la doua mandate ) consecutive.
  3 . Lege prin care sa se interzica –comisioanele -in domeniul public (spaga).
  4. Lege prin care sa se instituie politia spitalelor , a primariilor , si a tuturor afacerilor derulate de particulari cu statul. – toate in subordinea guvernului.
  5. Votarea pentru introducerea de vamesi straini in corpul vamesilor.
  6. Cota progresiva sa fie de la minim 8-10% pina la 38% – numai astfel
  ve-ti avea bani la buget in spiritul normalitatii,
  7,8, 9 – si cite altele dar pe parcurs. ——Numai procedind asfel ve-ti pastra
  echilibrul – Impozitarea averilor. -contrlul tuturor prioiectelor s.a,m.d

 104. dan May 2, 2012 at 12:49 am #

  Pentru ”Prima Data” dupa foarte mult timp vedem un guvern 100% romanesc,vedem aproape la toti ministrii competenta romaneasca, in timp ce acesti santajisti nenorociti adunati sub sigla udmr-ului stau pe tusa si isi rod degetele impreuna cu tradatorii de tara.Va doresc succes si in tot ceea ce va propuneti, sa fiti impreuna cu colegii de coalitie animati de buna-credinta fata de poporul roman,,de buna-credinta fata de Romania, pentru ca avem o datorie fata de copii nostrii.Sa va ajute Dumnezeu!

 105. Mihai Ionescu May 2, 2012 at 1:10 am #

  USL-ul și-a redus opțiunile la una singură, aceea de a guverna cât mai curat posibil timp de 6 luni, altfel riscă să fi intrat într-o capcană și să nu mai câștige alegerile din toamnă. După aceea, probabil că vor reveni unele dintre năravurile vechi, dar până atunci n-au de ales. Corect?

 106. curiosu' May 2, 2012 at 6:44 am #

  Domnule Ponta, felicitari pentru numire> Nu sunt un un faan al FSN -pardon USL- dar nici greselile si furtul PDL-ului nu putea fi tolerate la nesfarsit. Sper saa se fi schimbat ceva in paartidul tovului Iliescu. Nu inteleg insa ce cauta Felix la negocieri. Faaptul ca a fondat PC nu este o justificare; nici Bunicuta nu a venit. Nu va compromiteti cu acest personaj sinistru. Voiculescu, sunt sigur, are PROPRIU lui plan. Securistul tot securist ramane!

 107. betstef May 2, 2012 at 8:12 am #

  Sunt foarte curios sa vad daca primul ministru va fi, intr-adevar, dl. Ponta, sau ‘domnul’ Antonescu-Ponta.

 108. mdea May 2, 2012 at 8:36 am #

  Fara UDMR viata romanilor va fi mult mai buna. Aceasta organizatie vrea doar distrugerea Romaniei si de aceea, incearca prin orice mijloace sa ii reuseasca asta, pentru ca doar o Romanie slaba le poate da UDMR-istilor functii de presedinti in asa zisul Tinut Secuiesc. De aceea cred ca nu trebuie sa negociati nimic cu aceasta organizatie. Aveti voturi suficiente pentru a trece legi, si fara UDMR.

 109. Mihai F. May 2, 2012 at 9:33 am #

  Referitor la formula aleasa pentru guvern: Sunt dezamagit. Ma asteptam la mai mult. Stiu ca politicienii privesc de multe ori omul de rand ca pe un suporter care da sfaturi antrenorului cum sa alcatuiasca echipa (ce stie omul de rand?…), dar totusi imi voi spune parerea in speranta ca, daca mai multi oameni de rand va vor aduce la cunostinta parerile lor si vor fi asemanatoare cu a mea, poate veti reconsidera, poate veti renegocia/schimba ceva in formatia pe care ati ales-o. Mie, unui om de rand, mi se pare destul de clar ca cel putin un sfert din echipa aleasa de dumneavoastra nu ar avea ce cauta intr-un guvern condus de cineva pe care eu il consider cinstit si capabil. In acest sfert includ: oameni cinstiti probabil, dar testati/dovediti neperformanti (dupa parerea mea, nu si-au facut treaba bine cand au mai fost ministri); oameni implicati in afaceri sa le zicem dubioase iar unul chiar dovedit ca a facut ceva ilegal (poate nu a stiut ce face, dar… ); oameni care nu ar avea voie, cel putin d.p.d.v. al moralitatii, sa ocupe posturi deoarece pot intoarce legea intr-un mod prin care sa stearga pacatele lor sau ale prietenilor foarte apropiati lor (adica sa le faca de nevazut in fata legii) ori prin care sa obtina avantaje pentru afacerile care le detin direct ori indirect. A doua sansa e pentru prieteni in probleme ce tin de sfera personala, nu intr-un asemenea caz. Ai gresit, nu ai fost bun sau ai fost prins cu mata in sac: la revedere! Macar sa nu mai treaca prin functii de asa mare insemnatate. Dar imi dau seama cum e in politica, sunt unii de care nu poti scapa, au un cuvant prea greu de spus, iar cuvantul tau, fara cuvantul lor, nu prea se poate face auzit… Si totusi ma asteptam la mai mult… Reusita “demiterii” tiranului grup PDL+UDMR+PUR este insa mare, au coborat stacheta foarte jos. Asa ca am ceva sperante ca lucrurile vor fi mai bune si pentru mine, omul de rand, chiar in conditiile unei formatii care nu urmareste, in totalitatea ei, sa faca si pentru mine sa fie bine, daca muncesc cinstit si nu ma implic politic (sa ader la un partid). Mult succes!

 110. Matei May 2, 2012 at 11:17 am #

  Mi se pare inadmisibla numirea Corinei Dumitrescu in functia de Ministru al Invatamantului. Dna. Dumitrescu este rectorul unei universitati particulare ce se bucura de reputatia de “fabrica de diplome”, si nu de mult timp dadea in judecata Ministerul (pe care acum il conduce) din cauza cotarii slabe a universitatii pe care o reprezinta. Ne puteti explica ratiunile din spatele acestei numiri ?
  Cu o astfel de persoana in fruntea Educatiei, ce garantii mai exista pentru cresterea calitatii invatamantului si cercetarii in Romania ?

  • gicacontra May 2, 2012 at 12:29 pm #

   D-le Ponta,
   Liniste nu veti avea niciodata cu Basescu. Probabil curand vor aparea fragmente din convorbirea dv. cu Basescu de dinainte desemnarii. Cu Base atentia trebuie sa fie la maxim.
   1. de schimbat urgent legea referendumului.
   2. de schimbat urgent lege Curtii Constitutionale.
   Asa veti pune presiune pe nevolnic care plin de venin va face greseli. Sarpele incoltit va incerca sa muste.
   3. de anulat HG cu UMF cat mai curand.
   4. auditul trebuie terminat inaintea alegerilor locale si comunicat pe fiecare minister.
   Ma opresc. Succes.

   • Matei May 2, 2012 at 1:51 pm #

    Am observat ca, desi mesajul de mai sus vine ca un raspuns la interventia mea, el nu pare sa aiba vreo legatura cu afirmatiile mele. De altfel, comentariile acestei postari, in marea lor parte, sunt cuprinse de pasiuni exacerbate (pro Ponta, sau anti Basescu), si nimeni nu pare a fi realmente preocupat de ce se intampla cu/in tara asta.

  • ioana May 2, 2012 at 1:58 pm #

   …si credeti ca D-na Andronescu era mai buna? Ce lucruri marete a facut cat timp a fost in fruntea ministerului ?

   • Matei May 2, 2012 at 2:57 pm #

    Nu am insinuat ca dna Andronescu ar fi fost un ministru mai bun, si nici nu cred ca se pune problema alegerii (doar) intre Corina Dumitrescu si Ecaterina Andronescu.

    Optiunea mea personala ar fi fost pentru un individ avand un profil asemanator cu cel al lui Funeriu, care, in opinia mea a inregistrat cateva performante: (i) impiedicarea fraudei la Bacalaureat, (ii) reglementarea modului de acordare al titlurilor universitare. Acesta din urma incepea sa semene tot mai mult cu modul in care au fost, sunt, si (se pare) vor fi sunt alesi unii ministrii, anume fara a se tine cont de competenta sau de valoare.

 111. Vasile Roaita May 2, 2012 at 12:43 pm #

  Balansez intre aprecierea rece a dlui C T Popescu si criticile punctuale aparute; nu cred ca numindu-l pe Ioan Rus la interne, ati vrut sa va razbunati pe Mircea Badea dar, fara sa ezit, cred ca doamna C Dumitrescu este o lovitura data USH sau, cel putin, o atentionare privind modul in care va juca in finala mica ( alegerile locale ) pentru ca, pana la finala mare ( alegerile generale ) PDL ul va disparea, intr-o forma sau alta…

  Dizolvarea PDL si reevaluarea membrilor ajunsi in alte partide, disparitia “popularilor romani” ca si in 2000, va simplifica viata politica; vor ramane doua partide, pe cele doua zone politice fundamentale ( PSD si PNL / stanga – dreapta ) si cateva partide satelit care, in functie de conjunctura, vor participa la formarea majoritatii…

  Cu o singura remarca rautacioasa, pe care nu mi-o pot retine…
  Prin alegerea dlui Rus la interne avem asigurate voturile unei categorii sociale…largi ( dupa caz ) asigurata de dra Laura Andresan…

  Va urez, inca odata, succes si sunt convins ca aceasta repetabila minune, numita Speranta, isi traieste ultima ei viata; pentru ca, acceptand ca veti prelua, doar, pdl-istii si unpr-istii onesti si de calitate, viitoarea opozitie va fi de…rahat!

 112. Vasile Roaita May 2, 2012 at 12:54 pm #

  Va mai spun “una” pe care am auzit-o de la dl Iliescu:
  Pe presedintele Romaniei nu il cheama Jos Basescu ci Traian Basescu!

  Am zis!

 113. pupaza din tei May 2, 2012 at 2:14 pm #

  Pastrati-l pe Raed Arafat! Sa nu faceti greseala de a-l trata la marea gramada!!!

 114. mdea May 2, 2012 at 2:29 pm #

  Multi romani, care nu stiu sa foloseasca un computer sau care nu au internet, se bucura de victoria pe care ati obtinut-o in fata ciocoilor PDL-aci. Pentru asta, ei va multumesc si asteapta masurile dumneavoastra pentru bunastarea lor.

  • scarbita de politica si politicienii buni la nimic :D May 2, 2012 at 3:50 pm #

   Aoleu…asa incuiat poti fii la cap?
   Uita-te bine la cursul euro…si spune-le celor care au rate la banci de “binele” facut momentan romanului de rand 🙂
   Apoi felicita tu pe cine vrei :))
   Cand am spus ca romanu este fudul, prost si puturos…..multi mi-au ras in nas…ete ca am avut dreptate…pe mine ma felicit nu pe domnu ponta 🙂 care saracu e un fel de agarici precum antonescu, sau diaconescu….cei nominalizati…au mai fost la conducerile ministerelor….daca romania este unde e acum…se datoreaza si lor.
   Sigur…luni noul cabinet ales constitutional va intra in paine….este ciolanasu politic…..ca doar el face legea in tara….noi restu?….ete rahat….nici macar nu existam….ganditi dracu cu capu ala de pe umeri macar o data in viata si vedeti dedesupturile acestei schimbari 😀
   Basescu are la dispozitie 30 zile sa-si dea demisia…altfel, va fi demis….apai domnule(a) daca acest lucru tu numesti stabilitate in romania…..eu imi pun gatu la taietoare…ce se intampla in romania acum…..in spania s-a intamplat acum un an si ceva doi….iar spania este vai soarta ei….le bate la usa incapacitatea de plata…..sa vina un alt presedinte si in franta….sa vedeti atunci caderi masive in franta….germania cere austeritate…..iar noi ne schimbam guvernele ca pe sosete!
   Da doamne mintea romanului cea de pe urma!

   • mdea May 2, 2012 at 4:56 pm #

    Nescarbita de PDL, bineinteles. Stiu… Asa ca nu au nicio relevanta cuvintele tale.

   • scarbita de politica si politicienii buni la nimic :D May 2, 2012 at 10:25 pm #

    Nu domne, sau doamna…sunt scarbita de tot ce insemna politic in romania…..nu am vazut pe nimeni in 22 ani sa paralizeze viata politica pentru ca se inchide nu stiu ce intreprindere mare sau combinat care asigura prin retehnologizare, mii locuri munca si milioane lei venit din taxe si impozite la bugetul statului…..
    Tara nu se conduce dupa ce ai trancanit timp de 3 ani la antena3 ca scopul tau in opozitie este sa demiti cuvernu si sa-l dai jos pe basescu…..sa fim seriosi….acest guvernn nu va avea nici o posibilitate sa faca nimic pentru noi cetatenii de rand…ca si in 2008 vor mari salariile si pensiile in campania electorala…si dupa ce vor fii alesi….vor lua inapoi :)….ca de…visteria statului e goala de multi ani….dar din vorbe…toti vin si promit….aratati-mi un singur guvern care nu a facut disponibilizari, dar a creat locuri de munca la loc!
    Apoi discutam culoare mea politica inexistenta….sunt alergica la la FSN…am fost alergica de la inceputurile lor…..raul de atunci a inceput in romania si toti care isi framainta minile de bucurie acum….sunt romanii care au luat salarii compensatorii, au facut si au dres…banii s-au dus, automat trebuie acum un loc de munca….
    Din toti care au luat salarii compensatorii, exista unu singur care sa fi refuzat banii, sa intre in greva foamei pentru un loc de munca?
    Doamne fereste…romanii sunt primi la luat moca…mai greu cu munca 🙂

   • gala May 3, 2012 at 1:52 pm #

    Au dat buzna sustinatoarele blondei din Plescoi!
    Cu aceleasi greseli de scriere si exprimare,dar cu pretentii de jurnalista!…

   • ZOE, fii barbata ! May 6, 2012 at 2:27 pm #

    @gala,

    Draga mea, s-ar putea sa fie însasi Mita Baston(de Plescoi) varianta blonda !
    Nu ti-se pare ca-i recunosti stilul pe cât de agramat, pe atât de impertinent ?!
    Eu cred ca este chiar ea, cu spume la gura si cu ochii iesiti din orbita !

 115. Valy May 2, 2012 at 2:32 pm #

  Domnule Ponta,

  Va multumim!!! Ati reusit sa aduceti cursul euro acolo unde ati dorit. Acum romani s-au afundat si mai tare in noroi si rahat. Frumos!!! Se vede interesul pentru poporul ROMAN …. Noi ne chinuim si muncim sa ne platim ratele la banca si dumnevoastra veniti si ne afundati si mai tare in noroi. Asa vedeti dumneavoastra viitorul Romaniei?

  • Un cetatean obisnuit May 4, 2012 at 5:53 pm #

   Stai linistit domnul Valy, cursul de schimb euro-leu va reveni in limite normale… Sunt ceva atacuri speculative, dar vor trece fara sa lase consecinte de durata…

 116. Gabriel May 2, 2012 at 2:39 pm #

  pentru prima data nu mai stim nimic in tara asta: parlamentari din partidul hulit si blamat de USL-isti sunt buni-A AVUT LOC SCHIMBAREA LA FATA! sau ne lispseste coloana vertebrala.
  pentru prima data un grup de media “Intact” impune ministrii in guvern-cei mai gornisti antenisti sunt acum in guvern
  ce experienta are domnul Marga in diplomatie?
  ce experienta in management are Diaconu in afara de rolurile jucate?
  de ce te-ai sfatuit cu domnul Grivco ca sa faci guvernul? in ce calitate?.

 117. alin May 2, 2012 at 3:02 pm #

  ATAC SPECULATIV PE LEU. ATAC SPECULATIV PE LEU. ATAC SPECULATIV PE LEU. Mugur Isarescu a anuntat ca leul a fost tinta unui atac esuat saptamina trecuta, BNR intervenind in piata printr-o injectie de 2 miliarde de lei. “Ea n-a fost suficienta pentru toti lacomii, mai cu seama cei din exterior”, a spus Isarescu.

  Reacţia vine după ce presa a relatat despre implicarea mai multor bancheri în atacurile asupra leului, printre care Bancpost, Royal Bank of Scotland (fosta ABN Amro) şi ING, alături de UniCredit Ţiriac Bank. Totul a pornit de la un e-mail care a ajuns la banca centrală, trimis de trezorierul uneia dintre băncile implicate, prin care îşi îndemna colegii şi şefii de bănci cum să stabilească cotaţiile.

 118. Reni May 2, 2012 at 4:13 pm #

  Aud cum la deconcentrate vor fi pastrati…independentii, expertii, profesionistii, neafiliatii politic. Daca este o gluma este una seaca. Asa numiti directori independenti au furat si semnat pentru PDL, ceilalti erau chelnerii numiti de PDL din rindurile lor, in zona energie nu exista un sef de birou care sa nu fi fost numit si acceptat de PDL pe criteriul ” face bani” pentru ai nostri. Pastrarea acestor vopsiti va reduce electoratul USL, oamenii vor vedea ca la vremuri noi…tot ei. Ar fi culmea sa platim din banii statului postacii lui Basescu, culmea neroziei si a political corectness

 119. tiberiuretu May 2, 2012 at 4:43 pm #

  D-le Ponta
  va felicit pe Dv si pe D-l Antonescu pentru guvernul de “armistitiu” cu TB facut cu schepsis..Pe buna dreptate ati afirmat orice conflict cu TB va afecta in primul rand activitatea noului guvern.Interesul nostru este ca guvernul Ponta sa se dovedeasca eficient si sa convinga cetatenii sa voteze USL
  Mult succes la votul de investitura !

 120. Victor May 2, 2012 at 6:05 pm #

  Daca noua putere, USL+”aliatii”, nu va realiza suspendarea Basalaului, pentru multele si gravele incalcari ale Constitutiei si legilor pe care le-a facut pana acum, va esua lamentabil, pana la alegerile generale, lucru de care va profita megaciocoiul DiDi, cu al sau PiPi-DiDi. Vad ca Frunzaverde (devenit Frunzagalbena?!), da linia directoare de urmat “suspendarea presedintelui nu este o prioritate”?! Nu-i nimic, o sa vedeti, nu peste multa vreme, ca Basalaul va ia gatul si atunci o sa va ocupati de asa zisele voastre prioritati,din opozitie. O tara intreaga urla “Jos Basescu”, nu-i auziti, s-au v-ati innodat cozile cu tartorul tartorilor ?
  Sunt de acord cu cei care au postat impotriva mafiotului Ioan Rus, cunoscandu-l si stiindu-i “activitatea”, dvs. facand, in acest caz, cea mai mare greseala la intocmirea listei guvernului. Ma mir de acest lucru si nu gasesc explicatii. Cine le poate da, dar nu p(r)ostacii portocalii.
  Nu inteleg de asemenea, de ce d-nii Athanasiu si Iancu nu se regasesc pe lista
  guvernului, doi oameni deosebiti. Pacat, mare pacat !

  • ZOE, fii barbata ! May 3, 2012 at 8:58 am #

   @Victor,

   Ai dreptate ! Totusi s-ar putea ca Athanasiu si Iancu, doi oameni de valoare incontestabila sa fie pregatiti pentru “esalonul” 2 care ne dorim cu totii, sa vina dupa alegeri .

  • MIHAELA May 3, 2012 at 9:46 am #

   @ Victor
   Poate cei doi domni mentionati in ultimul paragraf al comentariului dvs. au fost pastrati pentru guvernul de 4 ani ce se va instaura dupa alegerile generale. Nu credeti ca ar fi mai bine? Guvernul de acum are atributii limitate, nu poate schimba prea multe lucruri in materie de legislatie, cum ar fi reducerea CAS, care presupune schimbarea Codului Fiscal. Si daca vor intr-devar sa respecte legea nu pot face acest lucru acum.

 121. fragmentariumpolitic May 2, 2012 at 6:26 pm #

  Un Guvern pentru Romania
  02/05/2012

  Sfarsitul zilei de 1 Mai m-a gasit in fata televizorului, urmarind anuntul premierului desemnat, Victor Ponta, privind lista cu ministrii viitorului Guvern. Am vazut un Ponta usor tras la fata, semn ca-si refuzase sarbatorile din ultimele zile, dar zambitos si sigur pe el, ca atunci cand te prezinti la examen cu lectia invatata. Nu cred in lideri providentiali, ci in cei care sunt cinstiti cu oamenii si isi asuma responsabilitati, cu stiinta si constiinta. Nu neg ca s-ar putea, dupa atatia ani de strambatate, sa vad normalitatea ca pe ceva neobisnuit, dar impresia mea este ca Victor Ponta va fi in multe privinte un premier atipic. Nu numai ca varsta, ca cel mai tanar prim-ministru din istoria Romaniei, cu toate avantajele date de absenta unor reflexe ale trecutului, ci si ca profil politic, opus celui santajabil, caruia ii va lua locul.

  De bun augur mi s-a parut, in acest sens, “prioritatea zero” a viitorului Guvern USL, respectarea legilor. Fara respectarea legilor nu exista coeziune, identitate si sens. Legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti, de la vladica la opinca, cum spuneau stramosii. Nerespectarea legii face din libertatea de a fi egalul juridic al celuilalt o fictiune, dupa cum a fost democratia din Romania ultimilor opt ani. Iar Victor Ponta, ca fost procuror, in sensul nedepreciat politic, are acest cult democratic al respectarii egale a legilor. Pe cale de consecinta, este de salutat ca prima decizie, anuntata, a Guvernului Ponta va fi anularea hotararii abuzive privind infiintarea UMF Tg. Mures, de incalcare a autonomiei universitare si segregare a educatiei pe criterii etnice, care a fost una din temele principale ale motiunii de cenzura.

  O idee motoare, din acelasi set de prioritati, care atrage atentia asupra viziunii economice a viitorului Cabinet, se refera la crearea de locuri de munca, pe care o percep (si bine ar fi sa nu ma insel) si ca pe o critica implicita a cresterii bazate (numai) pe consum, nu (si) pe productie. Lectia crizei, de al carei pericol nu se stie cand vom scapa, judecand dupa exemplele recente ale Marii Britanii si Spaniei, de recadere in recesiune, ne recomanda sa nu ignoram faptul ca atat consumerismul (SUA), cat si austerismul (Europa) sunt doua fete ale aceleiasi monede. Veniturile care vor veni in buzunarele populatie si care vor stimula consumul vor trebui sa provina nu din imprumuturi, ci din munca, iar acest lucru se va intampla prin relansarea productiei si cresterea gradului de ocupare a fortei de munca.

  In acest moment, despre calitatea conceptului de guvernare, in afara informatiilor din Programul de Guvernare, ce va urma sa fie anuntat, cel mai bine pot vorbi nominalizarile, prin ele insele, pentru cele 21 de posturi de ministri, si tesatura de interactiuni, gandita unitar, in care acestea vor fi plasate. Este vorba, in primul rand, de pivotul financiar al viitorului Guvern, respectiv de desemnarea pentru Ministerul Finantelor a lui Florin Georgescu, viceguvernator la BNR pana la luarea in primire a postului de ministru, care va fi totodata si vicepremier, statut ce-i va permite sa coordoneze si ministerele cu obligatii decurgand din acordurile semnate cu FMI, CE si BM. O a doua proiectie inteligenta este stransa intercorelare a principalelor doua ministere implicate in accesarea fondurilor europene (1 mld. euro in 2012 si 6 mld. euro in 2013), prin pastrarea tehnocratului Leonard Orban la Ministerul Afacerile Europene si desemnarea lui Daniel Constantin la Ministerul Agriculturii. O a treia mutare inspirata, nominalizarea lui Titus Corlatean la Ministerul Justitiei va raspunde nevoii intaririi dimensiunii diplomatice a acestui minister, din perspectiva interactiunii cu Bruxelles-ul, pe linia MCV.

  Relevanta pentru gandirea anticipativ-inovativa a Guvernului Ponta (care la Guvernele Boc si MRU a lipsit cu desavarsire) mi se pare a fi si ideea desemnarii unui ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, transparenta decizionala si relatii cu societatea civila, care-i poate oferi un feedback adaptativ, de evitare a incremenirilor in proiect. Una peste alta, cred ca activarea energiilor nationale si larga deschidere europeana intr-o maniera fara precedent, pe care numai stanga si dreapta, aliate in USL, ar putea-o face, ne vor smulge din inertie si izolare, motiv pentru care sloganul electoral care se aude peste Ocean s-ar potrivi de minune si Romaniei: “Inainte!”.

 122. BOGDAN May 2, 2012 at 8:39 pm #

  SUNTETI INDREPTATIT SA SPUNETI LUCRURILOR PE NUME SI CRED CA POT SA VA SUGEREZ SA VEDETI CUM 2 FIRME PDL -ISTE AU CASTIGAT IN TIMIS 90% DIN LUCRARILE CU CJ TIMIS SI MDRT +CNADR SI VREAU SA VA SPUN CA CEI DE LA RAR SI ARR SE INTORC CU SPATELE CAND TREC CAMIOANELE CELOR 2 FIRME CARE SE NUMESC CONFORT TIMISOARA DETINUTA DE CORNU IN CARDASIE CU COCOS SI TEHNOCER LUGOJ DETINUTA DE MARAN MARE PDL FOST PSD UN FEL DE IUDA POCAITESTE DE CERCETAT VA MULTUMESC

 123. Victor May 2, 2012 at 9:18 pm #

  Daca noua putere, USL+”aliatii”, nu va realiza suspendarea Basalaului, pentru multele si gravele incalcari ale Constitutiei si legilor pe care le-a facut pana acum, va esua lamentabil, pana la alegerile generale, lucru de care va profita megaciocoiul DiDi, cu al sau PiPi-DiDi. Vad ca Frunzaverde (devenit Frunzagalbena?!), da linia de urmat “suspendarea presedintelui nu este o prioritate”?! Nu-i nimic, o sa vedeti, nu peste multa vreme, ca Basalaul va ia gatul si atunci o sa va ocupati de asa zisele voastre prioritati,din opozitie.
  Sunt de acord cu cei care au postat impotriva mafiotului Ioan Rus, cunoscandu-l si stiindu-i “activitatea”, Ponta facand in acest caz, cea mai mare greseala la intocmirea listei guvernului. Ma mir de acest lucru si nu gasesc explicatii. Cine le poate da, dar nu p(r)ostacii portocalii.

 124. demostene May 2, 2012 at 9:31 pm #

  PENTRU PRIMA DATA am vazut o analfabeta numita ministru al Educatiei. Daca nu o schimbati e ca si cum v-ati da singur la “joale”

 125. Ocna Mures Online May 2, 2012 at 10:29 pm #

  Vi se pare corect cum actioneaza USL-ul in orasul Ocna Mures, judetul Alba?
  http://www.ocnamuresonline.ro/stiri-din-ocna-mures/articolele-zilei/1123-comunicat-usl-ocna-mures.html

 126. Dispecer May 2, 2012 at 10:52 pm #

  Domnule premier desemnat,
  vă supun atenţiei următoarea paradigmă încurajată:
  http://geotax.wordpress.com/2012/05/02/agenda-locala-electorala-sector-6/
  PS:
  Vă susţin cu îngrijorare moderată demersul ca premier. Ca jurist, vă susţin până la capăt…

 127. tiberiuretu May 2, 2012 at 11:24 pm #

  D-le Ponta
  Rezolvati fara intarziere cazurile celor cu probleme si a celor avand conflicte de interese in viitorul cabinet..Nu va puteti permite nici o umbra de neincredere asupra guvernului dv.
  Integritatea si moralitatea trebuie sa fie ireprosabila,chiar daca reprosurile vin din partea unor cercuri pediste total compromise de coruptie.Guvernul dv. trebuie sa fie mai “catolic decat Papa” d.p.d.v al integritatii

 128. moromete May 2, 2012 at 11:35 pm #

  Cind il vad pe *nimicul general* oprea linga PONTA ma i-a groaza – cum acesta
  *mafie personala a lui Adrian Nastase* * a lui Basescu* se afiseaza linga PONTA
  cu cit tupeu si cita nesimtire face *slalom in politica* – fara a trece prin alegeri.
  Domnilor conducatori ai USL daca aveti o minima verticalitate, demnitate lasati
  UNPR-ul in plata domnului – nu — vi-i luati ca si *PARTENERI*- pe acesti *CAVALERI AI TRISTEI FIGURI * tineti-i la distanta -pe aceste reptile unpr-iste.
  Aveti grija ce schimbati si cit schimbati din structurile osificate ale pdl-ului , pentru
  ca am impresia ca indirect prin * bascaliosul TB * si securitate vor sa ramina totr
  ei la butoane prin unele structuri ramase fidele si de incredere regimului pdl.
  Maimutoiul de MRU — nu stiu in ce mod a iesit in fata natiunii – cu ce bilant !!?? si cu ge ginduri de marire. – proiecte -sfaturi – demagogie si parvenitism. Debarasativa- de GUNOAIELE de UDMR si UNPR si pagubele de PDL. Aveti multe de schimbat si tara de guvernat.
  Si fiindca veni vorba de guvernatorul BANCII NATIONALE – parca ar fii prea
  fericitul PAPA al finantelor si de fapt el trage sforile si face jocul SECURistilor
  si nu al securitatii neamului si tarii. Mai trebuie schimbat -obligatoriu pentru ca el
  nu este un DALAI LAMA al finantelor *mare vizionar* – este mare
  fericitul

 129. ZOE, fii barbata ! May 3, 2012 at 8:53 am #

  @Victor Ponta,

  Stiu ca ai multe pe cap dar trebuie neaparat sa-l “extirpezi” pe Duta de la Casa de Sanatate, iar Blejnar sa “zboare” urgent, asta ca sa nu-ti pui în cap si prietenii ca
  de dusmani te feresti si singur ! “Sa ne dai un semn si noua, de mila Mariei Tale” !

 130. FOC May 3, 2012 at 11:14 am #

  Victoras,
  cum vine chestia? Nu mai tolerezi risipa, dar ai inceput prin a cere o masina hibrid scumpa? in plus ai declarat ca vei cere institutiilor de stat sa achizitoneze de acum doar masini hibrid (adica scumpe)!?

 131. marina May 3, 2012 at 11:19 am #

  domnule ponta va doresc putere si mult suflet pentru romanii majoritatea necajiti poate faceti ceva cu legea fraudata de d-na roberta cu pensiile de boala cei care nu au 25 de ani de munca si sa-u inbolnavit ce fac daca au 18 sa-u 15 si de ce cei care au pensie boala majoritatea nu sint bonavi si ne rid in nas si noi chiar sintem bolnavi eu una am 6 operatii abdominale si 53 de ani ce fac locuiesc in cornetu ilfov si sint multi in situatia asta ce facem in comuna mea 70 la suta cu pensie boala chiar amindoi soti au pensie boala si muncesc au afaceri si bani sa plateasca doctorul care le-a dat acceptul nu sint rautacioasa dar nu este corect va multumesc si mult noroc

 132. Ralu May 3, 2012 at 1:19 pm #

  Am 35 de ani si imi doresc din suflet sa reusiti. Sper sa cititi mesajul meu iar sfatul meu pentru Dvs este sa promovati tinerii, pentru ca sunt o multime de tineri inteligenti care parasesc tara si lucreaza si fac minuni pentru altii… sa fiti patriot: ungurii sa vorbeasca ungureste la ei acasa, aici au buletin de Romania si sunt pe teritoriul nostru. Nu ma impac cu ideea ca elevii minoritari au mai multe drepturi in Romania decat elevii romani. Am vazut atat de mediatizata nunta a Nicoletei Luciu, unde barbasu’ isi asuma la primarie sa o ia de nevasta in ungureste. Mi se pare revoltator, o jignire adusa statului roman. Sentimentul patriotic, mandria de a fi roman, drapelul ar trebui trezite in constiinta romanillor. Iar cel MAI IMPORTANT LUCRU, consider ca ar trebui lucrat foarte mult la TRANSPARENTA, CORECTITUDINEA SI ATRIBUIREA licitatiilor publice. O lege care sa sustina concurenta legala, corecta. Sa nu ajungem sa castigam lucrari la 35-40% din valoarea de anunt. Mi-as dori sa-mi raspundeti, dar tare ma indoiesc ca nici macar nu cititi Dvs mesajul. Iar cu sfaturi de la Iliescu nu va incurajez, e un sovietic, tradator de tara… Sincer, atul Dvs in fata mea pentru a va castiga simpatia nu tin de politica: sustin tineretea, studiile, educatia, cultura, bunul simt si corectitudinea. Sper ca aveti aceste calitati.

  Va multumesc si va urez succes!

 133. alex constantin May 3, 2012 at 3:24 pm #

  De ce nu exista salariu minim in Germania? Pentru ca angajati ale caror skill-uri valoreaza mai putin decat salariul minim vor fi concediati sau nu sunt angajati ,creste somajul, iar cei productivi oricum castiga in timp salarii mai mari. http://www.youtube.com/watch?v=Ct1Moeaa-W8&feature=relmfu

  Asa ca nu stiu daca marirea salariului minim are vreo logica economica. Daca ar fi stabilit de piata, ar fi foarte mic, pentru ca Romania nu produce mai nimic.

 134. USL May 3, 2012 at 3:42 pm #

  Daca nu se gasesc bani pentru a indrepta tot ce au stricat cei din echipa BUBA ( Basescu , Udrea ,Boc, Anastase ) va pot indica cateva surse :
  1. Din Evaziunea fiscala care s-a marit ingrijorator dupa introducerea TVA de 24 % , din contrabanda cu produse accizabile
  2. Sunt zeci de mii de pensionari fraudulosi care paraziteaza sistemul de pensii
  3. De la baietii destepti din pseudoeconomia acestei tari care fac bani din contracte avantajoase cu statul
  4. Din amenzi pe care ar trebui impuse romanilor pentru nesimtire , comportament inadecvat , pentru cei care arunca mizerie pe jos , pentru cei care devasteaza zilnic bunurile publice , pentru cei care deranjeaza linistea si ordinea publica …etc
  5. Din decapitarea clanurilor mafiote atat a interlopilor de rand comun cat si a celor din administratie , justitie si alte aparate administrative ale statului

 135. bogdan burlibasa May 3, 2012 at 5:22 pm #

  BANI DE SALARII
  Domnule Ponta, daca doriti reintregirea salariilor bugetarilor, banii ii veti gasi sub ochii dumneavoastra, in aceleasi fonduri de salarii. nu e nevoie sa le mariti ci doar sa reveniti la vechiul mod de calcul de dinaintea taierilor. astfel, fara sa mai fie platite salariile de merit si de exceptie cu care au ramas toti cei care le aveau in momentul inghetarii salriilor, nu e nevoie de fonduri suplimentare pentru ca SURPLUSUL CHELTUIT ACUM PE SALARIILE DE MERIT aproape VA ACOPERI SUMA NECESARA PENTRU “REINTREGIRE”. si nu se va supara nimeni ca nu mai are salariul de merit. ar fi si culmea avand in vedere ca in timpul crizei unii au avut salarii mai mari decat inainte. acesti bani ar fi fost suficienti si pentru mentinerea in serviciu a personalului disponibilizat ultima restructurare. societatea a fost mintita ca nu s-au dat astfel de salarii in timpul crizei. ele exista inca si cei care le au benficiaza de ele la nesfarsit chiar daca inainte de inghetarea salariilor ele se acordau pe o perioada determinata.

 136. Reni May 3, 2012 at 9:24 pm #

  http://www.jurnalul.ro/economia/ultimele-zbateri-la-companiile-de-stat-611767.htm

  Cu alte cuvinte, fostul candidat la postul de senator PDL, Tudor Serban este un “expert” independent care nu face politica….haha. Totusi, unde este onoarea celor care, directori fiind acum in companiile nationale, independentii, nu isi prezinta demisia, macar pentru cat au slujit PDL, macar pentru a se delimita de smecheriile astea de 2 bani. Doar toti sunt acum cu USL, slujesc noul guvern….o delimitare prin demisie ar fi un gest de incredere.
  Iata efectul intentiilor utopice ” nu schimbam decat secretarii de stat” . Normal, presa pedelista va prezenta pe larg eforturile de “politizare” a USL. Aici sunt banii de campanie, bani adevarati. miza managementului privat cu contracte beton tip “baietii destepti” , de nu mai scapi de ei in veacul vecilor.

 137. Misha May 3, 2012 at 9:30 pm #

  Domnule viitor premier!
  Dacă tot nu l-aţi propus în guvern pe profesorul A. Atanasiu, sper ca măcar desemnarea d-ei C. Dumitrescu la MECTS să nu fie o dezamăgire. Individul Funeriu, marea calamitate
  a managementului ministerial educaţional, a zdrobit dialogul social, dar eu sper,ca şi mulţi
  alţii (vă spun cu certitudine acest lucru) ca noul ministru, împreună cu LIviu Pop, susţinuţi
  de d-stră, să îndrepte situaţia, inclusiv cu programul EDUSAL. Îmi permit să vă fac o nouă
  recomandare. Vă rog să vă informaţi şi pe postul de secretat de stat pentru învăţământul
  preuniversitar să-l numiţi pe domnul profesor doctor VIOREL MORTU din Brăila, un cadru
  didactic cu o vastă experienţă managerială şi cu un orizont de cultură desăvârşit. Eu vă garantez că nu veţi greşi.

  • Matei May 4, 2012 at 2:53 pm #

   As dori, daca se poate, sa-mi explicati succint cum anume a zdrobit Funeriu dialogul social, si care sunt calamitatile manageriale de care este responsabil.

 138. veta666 May 3, 2012 at 9:37 pm #

  Pfui!!!! scaparam de BOZGOREANU,cel mai mare tradator de tara.Pentru asta (si AC/DC de la congres) va multumesc draga usl…FELICITARI ca ati dezlipit capusele bine infipte…FELICITARI Victor Ponta pentru functia de priministru.Sfatul meu e sa dezinfectezi cu atentie si fooaaarte bine,locu pe care a sezut posterioru bozgoreanului.Ca mi-e teama ca vanzarea de neam si tara sa nu fie molipsitoare.Apoi fa ce se poate.Nu cred ca multi oameni doresc aur si miere cat ai clipi…mai ales aur otravit.Sarmanii pensionari jefuiti au dreptul sa li se dea banii inapoi.Restul poate ca mai avem un pic de rabdare.MAI ALES PENTRU CURATAREA INSTITUTIILOR SI A ROMANIEI DE CORUPTI SI TRADATORI. multi ne dorim CORECTITUDINE SI TRANSPARENTA..nu fofilarea cu bani publici,masluiri stupide de bugete si indatorarea fara motiv real a ROMANIEI asa cum a facut cheliosu de la cotroceni.Nu sintem nici naivi si nici dezinformati gratie netului…ca cheliosu(cu tot cu cacofonie) si intelectualu nambar oan al poporului au facut abstractie de acest mic detaliu,i-a condus la pieire.Am avut o deplina satisfactie sa ascult discursu post mortem al lu snobu intelectual.Pentru prima data in 2 luni am reusit sa il ascult pana la capat fara sa imi vina sa flegmez televizoru.Asa ca io imi doresc,pt moment,doar sa AI GRIJA DE TARA,SA II PASTREZI BOGATIILE,SA O PASTREZI INTACTA SI SA NU O VINZI NIMANUI DIN AFAR,SA NU ARUNCI ROSIA MONTANA IN AER SI SA U OTRAVESTI PAMANTUL CU CHEVRON…la naiba sint ai mai bogati din europa si vin astia sa ne colonizeze??? Pe bune???? FMI AR TREBUI SA ISI IA UN MARE SUT IN DOS.MAI ALES IN DOSU DOLOFAN A LU JEFFREY FRANKS…fmi a atins un mare grad de nesimtire,mai ales ca aci i-au prosperat manariile si experimentele cu coruptu nr unu al tarii..si chel pe deasupra.Recunosc ca ma apuca iar cu paranoia cand auzii ca Andrei Marga e prieten cu Angela Merkel…ma apuca paranoia ca stiu cam ce hram poarta gemania si anglia ,ce nebunii le mai trec prin cap…fmi nu s-a dezmatat aci fara stirea ei.Franks nu ajucat horele unirii fara ca papusarii europei sa afle…ma gandesc poate ca daca tot cunoaste asa bine romania si mai e si pe bune cu marga,sa ne respecte ma mult si sa nu mai faca experimentele lor stupide pe pielea noastra.NU SINTEM MILOGII NIMANUI..SINT CEA MAI VECHE CIVILIZATIE DIN EUROPA,DOVADA STAU TABLITELE DE LA TARTARIA,si nu numai…EUROPA AR TREBUI SA NE DEA CU SARUMA SI NU INVERS CUM NE-A OBISNUIT SLUGA DE BASESCU….oricum…vom vedea ce va fi…BAFTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 139. lenus May 3, 2012 at 9:44 pm #

  as vrea sa stiu si eu cum o sa sustineti invatamantul performant chiar daca este in clasele primare,nu acordati burse, nu faceti nimic pentru viitorul copiilor nostri,cum ii motivati spre performanta inca de mici

  • ZOE, fii barbata ! May 5, 2012 at 10:17 am #

   @lenus,

   Daaa , trebuia sa le dea Ponta burse de ieri din portofelul lui !
   Nici n-a depus omul juramântul ca Prim- Ministru, ca v-ati si aruncat ca hienele la gâtul lui !
   Spuneti-le stapânilor vostri PDL – isti sa mai termine cu sopârleala, ca nu tine ! Hai, somn de voie !

 140. Desteapta de Alexa.Ponta,nu mai pot sa tac. May 3, 2012 at 11:28 pm #

  Deci Ponta, de data asta nu te mai iert,ca nu mai esti in opozitie.
  Vreau sa vad tot ce ati promis, pus in practica.

  1. Cati pensionari sunt cu pensii peste 740 lei,domnule Ponta? Iti spun eu, sub un sfert din totalul pensionarilor. Deci nu va mai dati mari ca dati cas-ul inapoi la ” pensionari”, ca nu il dati la pensionari ci doar la aia cu pensii mari si medii.

  2> De ce s-a scumpit benzina? Si euro? specula? vreau sa vad arestari chiar de luni a speculantilor, altfel inseamna ca sunteti mana in mana cu ei

  3. De ce sa scada painea din septembrie tva la 9%? Va bateti joc de noi? S-a votat legea aia cu tva 5% la mai multe alimente, si voi ati votat-o. Vreau sa o vad pusa in practica de luna viitoare. DE ACUM. ASTA E PRIORITATEA VOASTRA, ASTEA SUNT PROMISIUNILE.

  • ZOE, fii barbata ! May 5, 2012 at 10:26 am #

   Pai, pensiile se dau înapoi celor carora li-s-au oprit în mod ilegal si abuziv ! La cei sub 740, nu s-a oprit nimic, deci ce vrei sa dea înapoi – nimicul ?!
   Îl întrebi pe Vitor de scumpirea benzinei ? Dar pe basescu, boc, ungureanu, i-ai întrebat ?!
   Ce a scumpit-o Victor azi-noapte sau se tot scumpeste de 3 ani ?!
   TVA 5% la alimente a fost legea propusa CHIAR DE USL, dar ai întrebat vechiul guvern(boc) de ce a anulat votul ?!

 141. Desteapta de Alexa. Si acum felicitari, domnule Ponta. May 4, 2012 at 12:03 am #

  Am uitat sa te felicit cu ocazia ca vei fi prim-ministru. Si USl- a reusit in Parlamentul Romaniei.

  Domnule Ponta, sper sa fie de bine pt. Romania.

 142. Black Rose May 4, 2012 at 7:52 am #

  Dan Suciu, fostul purtator de cuvant al Guvernului MRU, a facut o declaratie pe B1 TV in care a spus ca “nu exista bani pusi deoparte pentru reintregirea salariilor, nu exista un cont in care sa fie pusi bani in acest scop”. El a argumentat ca aceasta reintregire salariala presupune bani dati lunar si ca Guvernul MRU a facut doar o analiza care spune ca exista posibilitatea unei asemenea masuri in conditiile unor taieri de cheltuieli si a unei eficientizari financiare.

 143. Black Rose May 4, 2012 at 7:56 am #

  Programul de guvernare al Guvernului desemnat !!!
  http://cafeneauapsd.wordpress.com/2012/05/03/programul-de-guvernare-al-guvernului-desemnat/

 144. Black Rose May 4, 2012 at 8:01 am #

  Primul sondaj după căderea guvernului Ungureanu. Ponta conduce în topul încrederii românilor, cu 53%
  http://www.rtv.net

 145. Black Rose May 4, 2012 at 8:04 am #

  Toţi consilierii şi secretarii de stat din aparatul de lucru al premierului demis Mihai Răzvan Ungureanu demisionează din funcţie, urmând să elibereze posturile până la instalarea noului Guvern, au declarat, joi, surse guvernamentale.
  Duca-se… ca nu-i jeleste nimeni, sa stea linistiti!:);)

 146. mami May 4, 2012 at 8:09 am #

  Nu mai am incredere in nici un partid si nici in dvs. ca veti putea face ceva “pe bune”… ati aparut triumfator la Tv sa anuntati mariri, scutir etc… mai incet … a doua zi cam debusolat… eu zic sa o luati mai usor … intiti vedeti despre ce este vorba, ce se poate face si apoi va stabiliti 2 , 3 obiective nu mai multe ca nu aveti timp si in toamana s-ar putea sa nu mai fie aceeasi configuratie politica … oricum de promisiuni, vorbe desarte si bla- bla-uri m-am saturat pina peste cap si dvs ati inceput tot cu bla bla… mai bine sa fie locuri de munca , asistenta medicala cit de cit acceptabila (am fost operata de neoplasm mamar si la Fundeni trebuia sa astept 3 luni sa ma operez) daca va axati pe citeva numai citeva puncte “fierbinti” si nu veti lasat “clientela” politica sa fure pe rupte veti avea de cistigat … daca nu inca un prim ministru degeaba … asa ca mai usor cu declaratiile … mai scapati din guvern si de cei “patati bine ” si o sa fie promitator .. daca nu in toamna o sa o luati tareeeee de tot in “barba” ….. sanatate si intelepciune ….

 147. ZeV May 4, 2012 at 10:56 am #

  Doamnă Monica Macovei
  (Spre știință, domnului Victor Ponta)

  Stiți ceva ? Vă susțin, ca pe un ultim bastion al reformei în PDL și în România.
  Dar am un mare defect. Nu-mi plac campaniile de nici un fel, sunt extrem de curios și nu uit nimic. Campaniile simplifică, până la denaturare și distorsionare realitatea și ne inhibă centrii nervoși implicați în procesarea matură, complexă și completă a noianului de informații contradictorii. În contradicție, cel puțin, aparent. 😉
  Vedeți domnia voastră, lucrurile din lumea reală sunt cu mult mai complexe, iar adevărul, mistificarea, competența, incompetența, reformismul, antireformismul, consecvența, inconsecvența, onestitatea și corupția SUNT UNIFORM DISTRIBUITE în toată clasa politică românească.
  Dvs reprezentați o singularitate, care, sper eu, va genera, cândva , un nou big bang, ÎNCEPÂND cu partidul din care faceți (încă) parte. Desigur, dacă acest partid dorește să revină în zona de credibilitate, pentru că, stimată doamnă, cu o floare (adică dvs) nu se face reformă și nici măcar nu se elimină MCV-ul. 😉
  Cum vă imaginați că puteți convinge o masă critică de conaționali, vorbind în numele unui partid lamentabil de slab, care nu schimbă nimic în interior, de sus în jos , de jos în sus și pe orizontală ? Dacă vorbiți doar în numele dvs, este cu totul altceva.
  Haideți să nu mai băgăm sub preș neputințele PDL și totodată să punem în cârca altora doar intenții malefice și apocaliptice care vor pulveriza România.
  Pentru readucere aminte și în numele unui demers spre obiectivitate, vă citez ceva :
  ,,Traian Basescu si liderul PSD Victor Ponta si-au schimbat radical discursul public fata de procurorii DNA, primul devenind din sustinator un critic al procurorilor anticoruptie iar al doilea evoluand, la nivelul declaratiilor publice, in sens invers. DNA a avut doi aliati care au ramas consecventi in declaratii: Comisia Europeana si Ambasada SUA.
  ………………………………………………………………..
  Daca la inceputul lui 2011 Traian Basescu impartasea concluziile raportului pe Justitie al Comisiei Europene in care DNA era laudat, in august declara ca nu ii plac spectacolele de la DNA, iar in decembrie i-a acuzat pe procurori ca distrug cariere si ca au performante slabe. De cealalta parte, liderul PSD a inceput anul prin a acuza procurorii ca sunt aserviti politic ca apoi intr-un interviu sa ii felicite si sa le transmita ca USL le va garanta independenta.”
  COMENTEZ:
  Vedeți doamnă ? Deși vă susțin, deși susțin reforma, deși cred că Dreapta este mai bună decât Stânga, totuși, nu-mi pot bate joc de propria mea demnitate și judecată (așa de puțină câtă este), comportându-mă, la rându-mi, ca orice politruc aservit unui grup de interese.
  Avem minte de la Dumnezeu, pentru A GÂNDI.
  Iar mintea mea îmi spune că a cam venit timpul dialogului matur și al consensului, iar prin urmare, votul să fie întotdeauna cantonat pe planul doi în raport cu interesul național. Indiferent dacă mâine sunt alegeri.
  Altfel, reîntregirile de salarii, promisiunile populiste și lupta perpetuă româno-română, ne va duce în faliment pe toți. NIMIC NU ESTE GRATIS PE ACEASTĂ LUME. Totul se plătește, mai ales, ignoranța, credulitatea, lăcomia, generate de crezul SF că merităm să trăim mai bine decât putem oferi, noi înșine, aproapelui și societății.
  PS
  Apropo, l-am înțeles pe Gabriel Oprea. Emil Boc a venit la Cotroceni FĂRĂ NICI O PROPUNERE DE PREMIER, Emil Boc a declarat că , virgulă, COALIȚIA NU MAI EXISTĂ, Emil Boc înfierează grupul minorităților. dar nu-și vede ,,bârnele” portocalii din ochii personali. Emil Boc…de ce mai este, și în acest moment, liderul partidului ?
  ACEASTA e chestiunea, stimată doamnă . În rest, râde hârb de oală spartă ! În toată această dezordine, singurul ,,în afara cercului” este domnul Traian Băsescu.
  Deh…DIVIDE ET IMPERA să trăiască.
  PS1
  Domnule Victor Ponta….sper că domnul ministru de justiție Corlățean se va comporta cu totul diferit de politicianul Corlățean :
  PS2
  Domnule Victor Ponta…sper să vă mențineți direcția și trendul către maturitate și normalitate pro-democratică și proeuropeană. 😉
  PS3
  Domnule Victor Ponta….pregătiți-vă un discurs de retușare, în cazul în care Sarkozy câștigă. 😀

  • ZeV May 4, 2012 at 10:59 am #

   erata…ne vor duce în faliment pe toți

  • moromete May 5, 2012 at 11:04 pm #

   Sarkozy v-a intra in faliment.

 148. Duta Cristian-Ionut May 4, 2012 at 11:46 am #

  Daca UDMR-ul vrea sa aiba o facultate la Tg. Mures in limba magheara, construiti-le una si astfel puneti capat acestui scandal ridicol. Si schimbati deconcentratele PD-L-iste din intreaga tara, pentru ca astia isi bat joc de oameni si fura pe rupte. In Rm. Valcea primarul foloseste aceste deconcentratele pentru a strange bani pentru alegerile locale, dar si pentru a-si pune oamenii in functii mari, iar pe angajati ii concediaza dupa 3 luni de zile, deoarece contractele sunt pe perioada determinata. Asa ca va propun, din partea unui student la Master, sa schimbati toate deconcentratele din intreaga tara, pentru ca daca nu o sa faceti acest lucru, o sa lasati aceasta mafie sa prospere, pana cand nu o sa mai puteti face nimic. SCHIMBATI TOTII HOTII SI EXCROCII DIN DECONCENTRATE (pentru ca pana in luna noiembrie, o sa fure absolut tot)!!!

 149. Bibliotecaru May 4, 2012 at 2:05 pm #

  Chiar dacă văd că sunt uitat în moderare… insist.

  @ Victor Ponta

  Prima urgenţă a Guvernului Ponta este deja formulată: vaccinul antirabic. Actual se achiziţionează din Franţa şi este cu factura neachitată.

  Poate că ar fi utilă producerea în România. Să nu uităm că vaccinul antirabic se face şi la animale, nu numai la oameni muşcaţi de animale. Domnul Oprescu plănuieşte să strângă toţi câinii din Bucureşti. Numai pentru aceştia ar fi nevoie de o sută de mii de doze de vaccin. La acestea se adaugă şi animalele de companie. Rapelul este anual (din câte ţin eu minte). Vorbim despre o piaţă pentru vaccin antirabic de zeci de milioane de RON numai pentru câini. Ar fi util să avem o linie de vaccinuri de acest tip, spun eu, şi să nu mai dăm adausuri comerciale uriaşe unei firme din Franţa (bine, trebuie spus că firma nu şi-a primit banii, de aceea nici nu mai livrează vaccinul). Eu aşa visez, la un institut românesc care să facă toate aceste vaccinuri de uz veterinar (sunt mult mai multe), că poate ştim şi noi să facem aşa ceva, nu trebuie să le luăm neapărat din străinătate.

  • ZOE, fii barbata ! May 5, 2012 at 10:31 am #

   Aha, acum am rezolvat dilema, tu n-ai apucat sa fii vaccinata ! De aici toate derapajele, domana “Bibliotecaru” !

   • exact asa este :) May 23, 2012 at 5:36 pm #

    Stimata doamna, vad ca sunteti sustinatoare inraita al domnului Ponta
    Relaxati-va doamna, nu s-a nascut inca politicianu care sa fie in slujba poporului
    Am spus si in alte comentarii, romania de azi este rezultatul politic de 22 ani, nimeni nu ma crede, toti ma ironizati, dar traiti in romania.
    Data viitoare cand faceti o remarca la adresa mea, va rog sa veniti cu argumente solide din care sa rezulte ca eu sunt PDL-sta, sau ca fac parte dintr-un partid politic.
    Aici imi exprim parerile personale, nu am treaba cu viata politica…imi spun doar parerea in calitate de cetatean simplu!
    Toata sarada politica din ultimile luni sau mai bine spus, ani….este o mascarada politica.
    Nimeni n-a fost judecat de subminarea economiei romanesti, nici un guvern n-a raspuns pentru nimic.
    Faptu ca asistam la pleaca ai nostri, vin ai nostri…nu ma incalzeste cu nimic, nu ofera locuri de munca, nu ofera un trai decent, din contra…noi platim greselile lor si a prostului managment!

 150. ZeV May 4, 2012 at 3:33 pm #

  RERITOR LA PROGRAMUL DE GUVERNARE AL DOMNULUI VICTOR PONTA

  De mult nu mai citesc maculatură electorală, dar, in altă ordine de idei, salut eforul dvs, domnule Ponta, de a vă fundamenta obiectivele de guvernare..Sincer, este nevoie de multă răbdare și sistematizare pentru a ordona un asemenea noian informational, în situația tulbure în care se află instituțiile statului și economia românească.
  Pot spune doar un singur lucru si este singurul care mă interesează in acest moment. Functie de decizia noului guvern în ceea ce priveste hotararea de guvern promovată de echipa domnului MRU privind facultatea în limbă minoritară de la Tg.Mureș, voi decide gradul de respect pe care i-l voi acorda, domnului Ponta, de acum încolo. 😉
  Desigur că ar crește enorm în ochii mei, dacă ar spune :
  ,,Stimați concetățeni, în acest an, nu putem decât să transpunem în practică decizia CC privind CASS-ul pensionarilor. Eventual, vom căuta soluții pentru aplicarea retroactivă a acestei decizii.
  ,,Reîntregirea” salariilor bugetare, a fost o cacialma băsesciană, dragi români, destinată a fractura și mai mult societatea românească, în condițiile în care cele două guverne precedente, nu au prevăzut surse CONTINUE și SUSTENABILE pentru aceste majorări, pe termen lung. Anul acesta ne vom concentra pe asigurarea MACROSTABILITĂȚII ECONOMICE, pe ORGANIZAREA CORECTĂ A ALEGERILOR, bazată pe O NOUĂ LEGE ELECTORALĂ – A VOTULUI UNINOMINAL PUR și vom promova legea ANTI-TRASEISM POLITIC”
  COMENTEZ (ipoteticul discurs al domnului Victor Ponta) :
  Desigur că unii vor spune că a promis altceva. Eu aș spune că, uneori, este mai bine să faci ce trebuie, în interes național, chiar dacă te dezici pentru asta. Nu suntem încă maturi și capabili de autoguvernare, stimați concetățeni, asta este. Dacă politicianul ascultă și face tot ce vrea gloata, am rupt-o-n fericire. În compensare, este nevoie de un EXTRAORDINAR EFORT DE COMUNICARE ȘI EXPLICARE, lucru pe care Emil Boc & Co nu au fost capabili să-l facă. S-au speriat, probabil, că pierd voturi. 🙂
  Atât aștept, stimați colegi, de la domnul Ponta, întrucât, NU SE POATE SĂ GENEREZI UN PROGRAM DE GUVERNARE SOLID ȘI COMPLEX pentru următoarele șase luni. Pentru asta, este nevoie de alegeri și de O NOUĂ ȘI NATURALĂ MAJORITATE ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI.
  Și încă ceva, stimați domni….cine vorbește de un program de guvernare de tip Biblie, greșește flagrant. Ar fi posibil așa ceva, doar dacă economia românească ar fi UN SISTEM TERMODINAMIC ÎNCHIS.
  De aceea, înainte de a citi un program de guvernare, ORICARE AR FI EL, aștept rezultatul negocierilor dintre noul guvern INVESTIT și FMI, Comisia europeană și Banca Mondială.
  ;))

 151. George May 4, 2012 at 3:52 pm #

  Domnule Ponta !
  Cand veti schimba directorii de deconcentrate ??? Acei oameni au data afara o multime de angajati fara sa respecte nici un criteriu pentru ca dupa scurt timp sa angajeze oameni cu legaturi in PDL.!!!!!!!
  Veti avea probleme la alegeri daca-i lasati in continuare pe posturi.

 152. Doru May 4, 2012 at 6:23 pm #

  Felicitari ! Eu sant cel care va rugam in urma cu un an sa va faceti frate cu dracu’ pana treceti puntea,dar vad eu ca in jurul dvs acum .misuna cam multi ….Cu sau fara acele “studii” Corina D. nu avea ce sa caute la sefia ministerului educatiei.Exista atatia oameni capabili in acest sistem incat vrand nevrand te gandesti la motivele care au dus la desemnarea sa…..In rest sa va dea bunul Dumnezeu sanatate !

 153. radu May 4, 2012 at 6:53 pm #

  Domnule prim-ministru, sunt un vechi si constant sustinator al USL, si tocmai pentru ca tin la victoria acestei constructii politice care TREBUIE sa ajunga la guvernare dupa noimebrie 2012, va implor: renuntati la dna Corina Dumitrescu! E o vulnerabilitate grava, riscati sa va pierdeti sustinerea majoritatii corpului didactic si a elitelor universitare care conteaza! Va rog, rezistati presiunilor si nu dati ce a mai ramas din invatamantul romenesc pe mana mafiilor din inv. universitar si pe mana unei doamne care a ajuns deja de pomina prin falsurile si agramatismul ei. Daca veti renunta la dna Dumitrescu, USL va avea doar de castigat, si guvernul Romaniei la fel, fara a mai vorbi de invatamant.

 154. Bibliotecaru May 4, 2012 at 7:01 pm #

  @ ZeV

  Domnule ZeV,
  Un Program de Guvernare poate fi făcut “Biblie”, asta pentru că veniturile bugetare nu variază imprevizibil în mod dramatic. Guvernele României au probleme cu bugetele pentru că supradimensionează datele pentru a da bine pe la FMI, pe la Banca Mondială.

  Dacă ar exista de la început ţinte economice pesimiste pentru creştere economică, pentru inflaţie… cu siguranţă că s-ar putea ajunge şi la un exerciţiu bugetar pe excedent, adică ne-am putea plăti datoriile înainte de termen şi am scăpa de ratele înrobitoare, dar şi de alte împrumuturi pentru a acoperi deficitele şi a rostogoli datoriile scadente.

  Sunt bani şi pentru salarii, şi pentru pensii, şi pentru sănătate… Problema este că bugetele speciale s-au dat peste cap în încercarea disperată de a avea mai mulţi bani la bugetul de stat pentru “investiţii” susceptibile de “parandărăt” şi trebuiesc redimensionate de la zero, trebuiesc deci şi alte legi, nu se mai poate face totul printr-o banală OUG care anunţă creşterea. De atâţia ani se tot cârpeşte pe ici şi pe colo fără să se regândească sistemul de la zero.

  Greşeala politicii româneşti este că nu poate colabora. Singura soluţie reală implică certitudinea unor soluţii pe termen foarte lung, şi vorbesc chiar de 20 de ani sau 50 de ani… or asta nu se poate face decât prin certitudinea că anumite lucruri sunt asumate de către toate partidele fără posibilitatea de “răzgândire”.

 155. dsv May 4, 2012 at 9:54 pm #

  Ce a fost asa de greu sa fii ales mai bine cativa oameni ? Ce cauta de-alde Rus in guvern ? Sau Cepoi ? Sau Dumitrescu ? O luam de la capat ? Chiar nu putem pune in frunte niste oameni destepti si cu buna vointa fata de cetateni si fata de tara asta ? (nu mai cerem sa aibe si viziune …).L-auzeam azi pe Cepoi ca el nu are treaba cu politicu l!!! Atunci ce cauta in guvern ? Nu poate sta linistit pe-acasa ? Madam Dumitrescu are probleme cu CV-ul. Pai cum sa crezi un astfel de om ?
  Ma gandesc la membrii aia obisnuiti ai PSD-ului cum se simt cand il vad pe ingamfatul ala de clujean Rus – ministru – care n-a facut nimic bun pt PSD, doar zazanie, zazanie.
  Vorbesc si eu asa, ca multi altii in tara asta, la pereti. Presimt ca iar o sa tradeze PSD-ul oamenii care il voteaza. N-am incredere in dvs. Nu cred ca aveti suficienta bunavointa fata de mine, omul care plateste taxe (multe !) in tara asta – adica un cetatean !

 156. Robi Rob May 4, 2012 at 10:08 pm #

  Asteptam pedepsirea jandarmilor ce au comis abuzuri la proteste de la universitate !

 157. Voteaza cat mai poti! May 4, 2012 at 10:32 pm #

  Buna seara,
  In opinia mea ar trebui sa renuntati la nominalizarea dnei Corina Dumitrescu. Noul guvern nu are nevoie de oameni controversati!

 158. Poate esti fericit,Ponta! May 4, 2012 at 10:42 pm #

  Azi m-am simtit ultimul om.

  Deci mergeam in fatza bisericii si un grup de tineri de 15-16 ani dadeau foc la iarba in intuneric. Si am intrebat de ce fac asta?frumos, fara ton si unul din ei mi-a zis ca arde puful. era vorba de iarba nu de droguri. iarba aia de la flori. o ardeau cu bricheta dar aruncasera o substanta, pt ca ardea exact ca un incendiu. am trecut mai departe. cand nu trec nici 2 secunde si unul din ei mi-a aruncat cu un bat in cap de la distanta, pe intuneric care m-a nimerit in cap la spate, nu era un bat greu, era o creanga sau ceva dar am ametit si au fugit cand au venit 2 oameni sa intrebe ce s-a intamplat.

  probabil cineva ma uraste si m-a pomenit

  ma doare si acum capul si atata am plans ca nici nu mai vad bine sa scriu

  parca era unul din viselea alea urate, cosmarele , m-a atacat in intuneric

  cel putin in vis ma aparam aici am ametit si am stat ca o proasta, nu stiam si nici n-am putut sa fac nimic

  ca urmare, cred ca tu m-ai pomenit si n-o sa-ti mai scriu

  • MIHAELA May 9, 2012 at 8:07 pm #

   @ Poate esti fericit, Ponta!
   Si cu ce este de vina Ponta in povestea asta cu pustanii si iarba arsa?

 159. Bibliotecaru May 4, 2012 at 11:17 pm #

  @ Victor Ponta
  Îmi aduc aminte că un preşedinte american a lansat o provocare făuritorilor de maşini din Statele Unite cu privire la consumul de combustibil. Domnia voastră spuneţi că Statul nu va achiziţiona decât scumpele maşini nepoluante. Este o soluţie a acestui moment? Nu ştiu. Poate că ar trebui să lansaţi o provocare celor doi constructori de maşini din România pentru o maşină de mic litraj, două locuri, cu consum mai mic de 3 la sută şi un preţ de sub 5 mii de euro.

  Recunosc, nu am carnet, maşină nici atât, nici nu-mi doresc. Dacă ar mai exista maşini din anii ’50… poate că ar merita un efort, dar aşa nu.

 160. Duta Cristian-Ionut May 5, 2012 at 11:09 am #

  Nu ii lasati pe cei de la FMI sa ia toate companiile, chiar daca sunt in pierdere, deoarece ei or sa ii puna oameni competenti, care stiu cum sa conduca o companie, sa o scoata din faliment si sa scoata profit mare, iar noi astfel pierdem bani ce ar fi benefici pentru statul roman. Mai bine puneti specialisti sau management privat din strainatate, care sa conduca aceste companii.

 161. NostraD May 5, 2012 at 12:41 pm #

  Buna ziua!
  Am citit ,am analizat…hm deocamdata nimic foarte important de comentat,dar….da exista un “dar” : – intr-un tabloid de azi apare cum ca l-ati dori in echipa Dvs. de candidati la un fotoliu in Parlamentul Romaniei pe cel mai nepotrivit om,adica Ioan Becali. Cred ca este o gluma ca de ar fi altfel si eu si inca 15 – 20 de prieteni ai mei care in acest moment va sustinem neconditionat ne vom intoarce armele(sa se inteleaga voturile noastre si ale familiilor noastre!) impotriva a tot ce inseamna USL ! Este lesne pentru orice om de buna credinta de ce – a se vedea multele declaratii ale “meseriasului”Becali,Ioan Becali si totodata sa se revada faptele aceluiasi I.B.! Atat!

 162. Viorel Dumitrache May 5, 2012 at 12:56 pm #

  Ref. Studii Corina Dumitrescu
  Domnule Ponta,
  Vineri 4 mai 2012 dupa-amiaza am intervenit operativ pe blogul emisiunilor Antena 3 ”100 de minute” si ”Subiectiv”, cu urmatorul comentariu:
  Viorel Dumitrache | 04 Mai 2012 18:00 la 100 minute si 04 Mai 2012 21:14 la Subiectiv
  The Hoover Institution is a public policy think tank located at Stanford University in California.
  The Hoover Institution is a unit of Stanford University, and is located on the campus.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Hoover_Institution
  Concomitent am sunat la PSD Bucuresti Relatii cu publicul – 031.413.51.55 pentru em. 100 de minute
  si la Biroul de Presa – tel: 031.413.51.90 pentru em. Subiectiv,
  comunicandu-le informatia pe care o pusesem pe blogul emisiunilor si rugandu-i sa verifice si sa ia masuri pentru a se interveni in emisiune, fie prin purtator de cuvant, fie d-na Dumitrescu.
  Am constatat ca nu s-a actionat si populatia nu avut acces operativ la aceasta informatie!
  Regret ca USL nu este bine organizat pentru a se fi putut actiona!
  Doresc sa primesc un raspuns la adresa de mail.

 163. Adrian May 5, 2012 at 2:32 pm #

  Domnule Premier
  Ma bucur ca USL a ajuns la guvernare. Trebuie sa stopati vanzarea inteprinderilor de stat (mai ales cele profitabile) si sa trageti la raspundere pe cei ce au facut acest lucru pana acum. Ei au vandut pentru comisioanele incasate fara sa le pese de viitorul copiiilor nostri.
  Tara va sustine! Succes!

 164. Black Rose May 5, 2012 at 4:40 pm #

  Cele 6 prioritati ale Guvernului Ponta:

  1) Legile acestei tari trebuie respectate! Fara exceptii si fara scuze!
  2) Toate nedreptatile sociale care s-au facut, trebuie reparate!
  3) O viziune economica de lunga durata, care sa ofere predictibilitate, locuri de munca si sa protejeze resursele naturale.
  4) Administratia locala trebuie “curatata” de oamenii numiti politic. Doar ministrii si secretarii de stat vor fi numiti si sprijiniti politic.
  5) Coruptia si clientelismul trebuie sa dispara. Trebuie continuate eforturile pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooerare si Verificare.
  6) Alegerile din noiembrie trebuie sa fie democratice si corecte

  • paul pacuraru May 6, 2012 at 1:31 pm #

   8%? nemernicule!

 165. Theodora May 5, 2012 at 4:43 pm #

  Nu ma gandesc la negocierea privind reintregirea salariilor bugetarilor si restituirea sumelor furate de la pensionari ci la mult mai importantele privatizari in domeniul energiei si a resurselor minerale (Cupru Min, Hidroelectrica, Transelectrica si Nuclearelectrica), pentru care exista “investitori strategici” externi foarte nerabdatori.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/05/05/ce-bine-ca-il-avem-pe-georgescu/

 166. tiberiuretu May 5, 2012 at 5:47 pm #

  D-le Ponta
  Am spus-o de “n” ori si o spun inca odata : numai un acord politic cu UDMR poate da o majoritate parlamentara credibila.

  • Paul Atreides May 7, 2012 at 8:22 pm #

   Lasă-neeeeee……… lasă-ne……
   Ne-ai albit cu UDMR`u….

 167. Florea Dumitrescu May 5, 2012 at 5:59 pm #

  CĂTRE MINISTERUL PUBLIC

  PROPUNERE DE DOSAR PENAL

  1. În ziua desemnării domnului Victor Ponta – drept candidat pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului, Preşedintele ţării, domnul Traian Băsescu, încălcând grav Constituţia – i-a transmis dispoziţia să reîntregească salariile bugetarilor (tăiate la ordinul său începând cu luna iulie 2012). Ulterior i-a precizat şi procentul de 15% şi data de aplicare – începând cu 1 iunie a.c., adică înainte de alegerile locale.
  A indicat existenţa în acest scop a unei rezerve valutare de 5 miliarde de euro şi a unei rezerve de 6 miliarde de lei la Ministerul Finanţelor.
  2. La postul de televiziune Realitatea TV – ministrul finanţelor Bogdan Drăgoi (demis prin moţiunea de cenzură) a încercat să susţină afirmaţiile făcute de domnul Traian Băsescu şi a discutat în contradictoriu cu cei doi ziarişti prezenţi la emisiune.
  3. Tot la televiziune, primul-ministru al Guvernului – M. R. Ungureanu (demis prin moţiunea de cenzură) în darea sa de seamă nu a combătut şi nici nu a clarificat afirmaţiile domnilor Băsescu şi Drăgoi; mai mult, într-o formă confuză a susţinut acelaşi lucru.
  4. Finanţişti şi economişti, bine documentaţi, au demonstrat că rezervele respective au alt rol, alte funcţii.
  5. În presă şi la televiziune – reprezentanţii opoziţiei au informat că în prezent – nu există prevederi bugetare speciale cu acest scop – reîntregirea salariilor bugetare (tăiate începând cu iulie 2012).
  6. Precizăm că în datele publicate privind bugetul ţării pe anul 2012 nu există prevederi bugetare speciale privind reîntregirea salariilor bugetare (tăiate începând cu luna iulie 2010).
  În cele 4 documente de evaluare privind Acordul cu FMI 2011- 2012 – în scrisorile de intenţie şi în documentele misiunii FMI, nu există o prevedere bugetară specială cu această destinaţie.
  Există declaraţii publice la televiziune ale Preşedintelui ţării, făcute anterior, conform cărora în bugetul ţării nu au existat prevederi bugetare speciale în acest scop şi nici fonduri care a putea fi utilizate pentru această destinaţie.
  7. Pentru minciună, dezinformare, false declaraţii, semănarea de confuzii şi tentativă de a înşela cetăţenii, domnii T. Băsescu, B. Drăgoi, M. R. Ungureanu pot fi invinuiţi şi cercetaţi.
  PROBE : înregistrările de la televiziune şi documentele oficiale enumerate mai sus.
  MARTORI : sute de mii sau chiar milioane de cetăţeni care au luat cunoştinţă de declaraţiile publice de la televiziune şi din presă.
  În Constituţie, la articolul 138, aliniatul 5, se spune: „Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare”
  Prin urmare, instituţiile de stat în drept trebuie să constate adevărul: – dacă există o cheltuială bugetară aprobată pe bază de documente oficiale, şi dacă în prealabil a fost stabilită sursa de finanţare.
  8. Din partea societăţii civile solicităm ca Procurorul General, doamna Laura Codruţa Kövessi să se sesizeze din oficiu, să facă demersurile legale necesare şi să pornească acţiunea de cercetare în vederea sancţionării celor vinovaţi.
  9. PRECIZARE. În ce priveşte resursele ce ar putea fi mobilizate – mulţi economişti şi-au exprimat punctele lor de vedere. În Studiile şi analizele noastre, transmise către autorităţi şi publicate, şi noi ne-am referit la posibilităţile de mobilizare a unor resurse. Noi am demonstrat că zeci şi zeci de miliarde de euro au fost pierdute, furate, risipite, cheltuite cu investiţii inutile şi neproductive, în favoarea clientelei politice, iar regimul Băsescu nu a acţionat în mod competent şi ferm pentru mobilizarea şi folosirea acestor resurse pentru nevoile ţării.

  05 mai 2011

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 168. Frauda cu pensii May 5, 2012 at 6:14 pm #

  N-ar strica sa decapitati filiera de pensii frauduloase de la FORTUS SA IASI
  Un control asupra valului de pensionari din 2010 va scoate la iveala SURPRIZE SURPRIZE … dar fara Andreea Marin

 169. gazetarul May 5, 2012 at 9:45 pm #

  Domnule viitor prim-ministru Victor Ponta!

  Ce cauta d.-na Corina Dumitrescu la Ministerul Invatamantului,o femeie care in cv.-ul ei apare la hobbyuri,,innotul”(???),in loc de ,,inotul”? Ca fosta membra a C.S.M. ma asteptam sa fie o femeie cu mai multa cultura,dar mi se pare ca nu-i altceva decat egala lui Funeriu in aceasta privinta.
  De ce nu-l puneti in locul acestei femei pe domnul Alexandru Athanasiu,un om cu o foarte mare cultura,sau daca nu,pe doamna Lia Olguta Vasilescu,care cred ca-i mult mai in tema in ceea ce priveste domeniul invatamantului decat sus-numita doamna.

 170. balbeck May 6, 2012 at 7:14 am #

  Cu Roberta ce veti face?Nu o demiteti?

  • MIHAELA May 7, 2012 at 6:11 pm #

   @ balbeck
   Pe Roberta nu o poate demite premierul. nici macar noua majoritate din parlament; poate fi demisa doar daca grupul parlamentar care a sustinut-o ii retrage increderea, ceea ce, va dati seama, nu se va intampla in veci.

 171. carmen May 6, 2012 at 1:49 pm #

  Mai astept sa taiati pensiile de boala ale celor care si le-au platit si care azi muncesc bine mersi prin in Europa

 172. Cezar Mihai May 6, 2012 at 2:13 pm #

  Succes, mai ales ca un guvern social democrat – liberal aduce a haiducie ! Liberalii au sa faca economia sa “duduie” iar social democratii au sa imparta la saraci… interesanta “doctrina” cu FMI si restul in spate… Si daca in Franta renaste socialismul, vai de noi si UE ! Mai sunt si grecii la vot… Stânga nu prea e agreata de Germania, care E GERMANIA !

 173. claudia May 6, 2012 at 4:42 pm #

  D-le Ponta ,acum citeva minute a terminat interviul la RTV d-na Corina Dumitrescu Nu este buna de ministru ,are aceiasi personalitate nevrotica ,superficiala ,neprofisionista ca d-na Macovei .Spunea citeva idei , nu le putea argumenta (nici nu avea cu ce ) si facea apel la cuvintul” DA ” pentru a ascunde neputinta ei intelectuala .De ce trebuie sa tineti acest “cartof fierbinte “in mina ? numai ca este in spate un baron local numit Oprisan?
  D-zeule ,pentru 6 luni nu gasiti un profesor universitar capabil sa administreze acest minister ? ce intelege ea din tot ce se desfasoara intr-un minister ,stie poate acele legi care aduc profit (toate fac private sint fabrica de diplome )Ati ajuns la un compromis ce nu va caracteriziaza Am citit foarte multe pareri despre ea si majoritatea celor venite de la persoane competente ii sint ostile
  retrogradeaza invatamintul romanesc cu aceasta doamna Poate seara vom avea o veste buna asa cum ne-ati obisnuit ca renuntati la serviciile ei. Sa va dea D-zeu intelepciune

  • Vasile Roaita May 6, 2012 at 8:45 pm #

   Claudiu,
   comparatia ta este onoranta pentru dna Gumitrescu; Monica Macovei este malefica dar este valoroasa…

   dna Dumitrescu, incercand sa se apere, a facut o seama de dezacorduri…

   eu as asemana-o cu prietena ei, dna Udrea; o femeie care, desi are mai mult decat si-ar putea dori un om normal, niciodata nu este multumita…

   este avida de recunoastere; de aici si exagerarile din C V..

   se imbraca asemenea unei pustoaice, se coafeaza ca o adolescenta si isi da ochii peste cap, in acelasi registru…

   alegerea este una politica; ea nu poate influienta calitatea guvernului…
   batalia este “de imagine” si tatele din PD si din societatea civila, arondata basescului, vor toca, marunt, guvernul Ponta…

 174. Anonim May 6, 2012 at 4:53 pm #

  E mai mult decit bizar ca un ONG pentru protectia mediului cu cei din PDL sa vrea sa sece un lac pentru a face un parc.

 175. paraipan,lascarica,semaca May 6, 2012 at 5:10 pm #

  Domnule Victor Ponta,acum ca ati intrat la guvernare(cu siguranta Parlamentul va vota cabinetul d-vs in unanimitate)cand veti ANULA,DESFIINTA TAXA DE POLUARE PT AUTOVEHICULE?Va dorim SUCCES in activitatea d-vs

  • Elena din BUZAU May 7, 2012 at 10:07 am #

   FELICITARI DOMNULE PONTA PENTRU ALEGEREA FACUTA LA EDUCATIE! IOAN MANG ESTE CEA MAI BUNA ALEGERE!sper sa ramana si pentru toamna.Nu ar fi de dorit sa apara iar ABRAMBURICA adica doamna Andronescu.Succes azi la tercerea Guvernului in Parlament!

 176. ZOE, fii barbata ! May 6, 2012 at 8:35 pm #

  Evrika, Hollande Presedinte ! Vivre Hollande, vivre la France !

 177. mariana May 6, 2012 at 8:52 pm #

  Schimbati ministrul educatiei.In rest va sustin daca voi vedea ca sunteti altfel decat cei din ultimii 20 de ani.Succes!

 178. Vocea poporului May 6, 2012 at 9:49 pm #

  Franta dupa cum am anticipat – a schimbat macazul – pe stinga poporului de la
  lacomia dreaptei diavolului capitalist – (banul – capitalul).
  Ai nostrii PDL-ei – siguri pe ei – in urma pierderii PUTERII —au inceput imediat
  sa urle cit i-i tine gura —-au tupeu porcesc dupa ce au facut PRAPAD sa
  pretinda ca ei sunt cei *BUNI* —–Contracaratii dur prin cuvinte nimicitoare, ori de cite ori bat cimpii —fiiti promti in actiuni . Nu-i lasati sa va defaimeze.
  Timpul lor a trecut – prin ei se vede trecutul —-taierilor necontrolate- demagogia si dezmatul pe bani publici .
  Singura GRIJA a lor a fost propria capatuiala. Acum impreuna cu seful lor TB
  vor face actiuni subversive pentru a va coborii sub pragul de 51%.
  Fi-ti pe faza- lovitii intre *COARNE*.

 179. ZOE, fii barbata ! May 7, 2012 at 7:32 am #

  @Victor Ponta,

  DUMNEZEU sa fie cu tine si cu noi !
  BE STRONG !

 180. ZeV May 7, 2012 at 8:30 am #

  dsv
  Credeti-ma, domnul Cepoi este un profesionist in sistemul de sanatate. Daca nu ma credeti pe mine, intrebati-l pe domnul Gheorghe Nichita. 😉
  In locul domnului Ponta, l-as fi mentinut in guvern si pe domnul Catalin Predoiu. Asta inseamna aliantele politice…compromisuri, uneori, toxice.
  Corlatean, cel care a declarat ca procurorul lui Adrian Nastase ar trebui (eventual) arestat, trebuia si el lasat de-o parte.
  Sunt convins ca nu Victor Ponta, ci Crin Antonescu a avut ultimul cuvant, in ceea ce-l priveste pe Predoiu. Cat despre Corlatean, imi amintesc ca domnul Radu Mazare avea, candva, ceva rezerve cu privire la consistența zestrei de hormoni androgeni ai actulalului candidat la ministerul de Justitie.
  Din pacate, Victor Ponta este si el…..doar aproape independent.
  😉

 181. ZeV May 7, 2012 at 8:47 am #

  Felicitari, domnule Victor Ponta.
  V-am urmarit aseară si am constat ca…v-ati ,,retusat” discursul față de domnul Sarkozy, chiar daca piticul galic a pierdut. A pierdut, însă, FOATE STRÂNS, lucru puțin remarcat de analiști. La un moment dat, sondajele au modificat cifra lui Hollande de la 52 la 50,8%. Ia ghiciți ce situațiune românească similară mi-a trecut prin minte. 😉 😉
  Spe ca moderatia, dialogul si echilibrul sa devina dominantele comportamentului politic al domniei voastre, pe termen lung. Avem , încă, un ,,un anume model” la Cotroceni, ce trebuie să rămână doar o singularitate istorică.
  Nu uitați ca după investire, să luați câteva lecții de ,,atitudine independentă” de la domnul Tăriceanu. Credeți-mă, vorbesc cât se poate de serios. 😉
  Din păcate, preferatul meu, domnul MRU, nu a ținut cont de sfatul meu. 😉

 182. gabriela May 7, 2012 at 9:27 am #

  imens de multe comentarii! Felicitari si din partea mea! Un singur lucru as avea de adaugat, in rest, eu va acord credit pe ce veti face de acum inainte: sper sa nu negociati despre statutul minoritatilor! Ascultati-l pe d-l istoric Giurescu, daca vom ceda mereu, nu vom mai avea nimic, “caci ne va ramane nu ne mai apartine”! Luati aminte, nimic nu e mai sfant decat tara si cetatenii ei! nu am apucat sa citesc toate comentariile, sper sa nu fi repetat ce au spus altii. Pana in viitorul care incepe azi, eu va doresc sincer mult succes, poate mai avem o sansa si o speranta!

 183. AURICA B. May 7, 2012 at 10:33 am #

  D-LE VICTOR PONTA, VA URAM MULT SUCCES SI NE BUCURAM MULT CA IN SFARSIT NU MAI VEDEM PE ”BOC si UNGUREANU” CU AIURELILE LOR. CEEA CE VA RUGAM SA NU NE UITATI PE NOI PENSIONARII CU PENSII MICI SI SA SUSPENDATI TAXA RADIO- TV DE LA FACTURA ”ENEL” VA MULTUMIM SI VA DORIM MULT SUCCES !! VA SCRIE UN GRUP DE PENSIONARI DIN LUGOJ.

 184. STROESCU VICTORIA May 7, 2012 at 3:30 pm #

  victoria S.felicitari d-le ponta,fi un mesia pentru romania dar nu uita de iuda. va urez succes si va sustin azi la investire.

 185. Bibliotecaru May 7, 2012 at 3:48 pm #

  @ Victor Ponta

  Domnule Ponta,
  La ora când scriu aceste rânduri nu sunteţi încă premier, dar sunt convins că atunci când veţi citi aceste rânduri veţi fi deja premier.

  În calitate de cetăţean al României am o mare şi importantă rugăminte.

  În acest moment există un loc vacant la Casa Naţională de ASIGURĂRI de Sănătate. Rugămintea este să numiţi în postul de preşedinte al CNAS un specialist în ASIGURĂRI, eventual chiar specializat în ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE. Existe specialitatea aceasta pe la masteratele şi doctoratele ASE, cu siguranţă că există deci şi cetăţeni români cu master şi doctorat în Asigurări de Sănătate. Dacă nu găsiţi pe cineva, cu siguranţă sunt profesori specializaţi în astfel de asigurări, tehnocraţi specializaţi în asigurări…

  La cârma CNAS au tot fost tot felul de “specialişti”, ba medici, ba contabili… nu specialişti în ASIGURĂRI. Or principala activitate a CNAS este traducerea matematică a corelaţiei contribuţiei cu actul de sănătate, deci activitatea de ASIGURARE.

  De aceea vă rog, şi insist în rugămintea mea, să puneţi în fruntea Casei un specialist în ASIGURĂRI. Dacă se poate să fie în structură şi o echipă care să verifice de ce banii sunt din ce în ce mai mulţi pe la CNAS dar serviciile merg rapid spre zero… aş fi un cetăţean şi mai mulţumit.

  Eu unul abia aştept auditul general al guvernărilor de până acum, un prag de tip “To=0”. Dacă îmi permiteţi încă o sugestie benefică transparenţei… Ar fi bun un site unde să fie puse toate rezultatele intermediare, toate rezultatele controalelor, la toate instituţiile, la toate ministerele, imediat ce parvin de la organismul care face acest audit… Şi la final, într-o încununare a efortului, auditul final. Sunt gesturi pe care nu le-a făcut nimeni până acum şi aveţi deci posibilitatea de a arăta că transparenţa nu este o vorbă goală.

  • marina May 8, 2012 at 4:18 am #

   FELICITARI, Doamne Ajuta, inca mi se pare ca visez, nu-mi vine sa cred ca ati reusit, ca am reusit, pareau vesnici, paream blestemati, acum 2 luni pareau ca nimic nu-i va misca din loc, mai avem un HOP, CHIORU SI SUNTEM SALVATI.Imi doresc sa aveti puterea sa-i vedem pe toti in ZEGHE,vrem dreptate pt.acest popor care a fost prea mult asuprit si umilit.

  • ZOE, fii barbata ! May 8, 2012 at 8:03 am #

   @Victor Ponta,

   FELICITARI !
   Lupta ce mai grea deabia acum începe, fii tare ! Hydra, nu a fost învinsa, dar e grav ranita. Ai vazut unul din capetele ei (Udrea) câte flacari a scos pe nari, câte spume la gura a facut. Daca ar fi putut te-ar fi mâncat, te uraste mult la fel ca si Cerberul. Aceste lighioane te vor hartui neâncetat, roaga-te la bunul Dumnezeu sa-ti dea putere si sa judeci limpede, nu te lasa înfrânt. Nu asculta glasul sirenelor cântatoare si nu intra în mrejele lor, nu lasa Cerberul sa decida pentru tine ca sa nu ajungi al 3 -lea Boc. Sunt multe capcane în jurul tau, vegheaza sa nu pici în vreuna din ele. Am ales un limbaj alegoric, ca sa fie mai sugestiv.
   Sa fii sanatos si puternic si sa fii iubit, asa sa-ti ajute Dumnezeu !

 186. Aplicati PEDEPSELE!!!! May 7, 2012 at 5:19 pm #

  Domnule Ponta,Succes in continuare.
  Pentru rezolvarea multor probleme din aceasta tara este necesara Pedeapsa Cu Inchisoare Pe Viata pentru Subminarea Economiei Nationale.Altfel…pleaca unii satui si vin altii flamanzi.Si noi murim de foame in tara noastra.

  • oana May 14, 2012 at 1:33 pm #

   Dar cu cei ce au ras fabricile romanesti ce propuneti sa se faca? Nu sint ei oare din PSD?

   • exact asa este :) May 23, 2012 at 5:42 pm #

    Oana, de aia nu se leaga nimeni, acele fabrici sunt inchise cea mai mare parte inca din anii 90….dar ce mai conteaza asta?
    Visam ca in urmatorii 4 ani, in romania va curge miere si lapte pe strazi 🙂
    Vom cere si iar vom astepta din sacul guvernului ( si asa gol) sa ne vina cat se poate de mult si daca se poate moca 😀

 187. tiberiuretu May 7, 2012 at 8:16 pm #

  Bravo Ponta,bravo USL !
  Cu toata viteza inainte !
  Deplin succes !

 188. isac ionel May 7, 2012 at 10:17 pm #

  prima data cand exista Parlament, dupa intrarea Romaniei in Europa

 189. mara May 7, 2012 at 10:47 pm #

  În legătură cu 8% aş spune ceva. Acest procent nu înseamnă aceeaşi sumă, cum poate mai credi unii. 8% din 1000 de lei înseamnă 80 de lei, iar 8% din 5000lei reprezintă 400 lei. Aşa că mărirea salariilor cu acelaşi procent accentuează diferenţele, care şi aşa, cred eu că sunt prea mari. Socotesc că echitabil ar fi ca majorarea să se facă diferenţiat. Nu cu acelaşi procent pentru toate salariile.

  • MIHAELA May 8, 2012 at 7:21 pm #

   @ mara
   Daca ar fi vorba de o majorare, ar fi perfect indreptatit ceea ce ati scris; nu este insa vorba de majorare, ci de revenire la salariile de dinainte de taierea cu 25%, masura care s-a spus ca este temporara.
   E interesant de stiut daca aplicarea procentului se va face la salariul taiat deja, sau la cel de dinainte, pentru ca si vechea guvernare a restituit 15%, aplicat insa la salariul de dupa micsorare, ceea ce de fapt a insemnat o reve ire cu numai 11,25%.

   • Jr May 9, 2012 at 3:30 pm #

    Mihaela, când vei înţelege “Jocul dragostei şi al întâmplării”, ai să-ţi poţi explica singură cum e cu procentele astea halucinante care una spun şi alta fumează (vorba lui Arghezii). Când pui mâna pe bani dă-mi şi mie un email să mă bucur alături de voi, bugetarii, prietenii mei. Abia atunci eşti sigură de ce ţi s-a întâmplat.

   • scarbita de politica si politicienii buni la nimic :D May 9, 2012 at 3:36 pm #

    De cateva zile urmaresc cum curg felicitarile …si pupincuriile romanilor catre clasa politica :))
    Domnilor, bucurati-va de tot ce vi se ofera acum, la anu veti avea alte taxe mai mari…asa ca nu iesiti in castig, relaxati-va si savurati-va momentul…..mai bine de cat este acum nu va fi….om trai cu toti pe pielea noastra toata mascarada politica din ultimii 22 ani
    Ramin stupefiata la cat de receptivi sunt romanii pentru un 8% care initial e un drept al lor…nu i-am vazut la fel de receptivi cand america era in plina criza iar romania crestea salariile si pensiile pe banda rulanta….minte scurta mai aveti dragilor 😀
    Domnule ponta, ai pasit cu dreptu in calitate de prim-ministru…sper sa te si ti la fel….scuze ca nu pot vb la persoana a 2-a cuiva care vorbeste in nas ca sa dea bine pe sticla…scuzati eu nu simt ca ai respect fata de mine ca cetatean cat timp folosesti acel ton arogant…ca si cum ce faci tu…nu este nimeni capabil sa faca….toti politicienii pot sa dea cei 8% sau 40 lei pensionarilor….intrebarea este, pretul care il vom plati noi anu viitor sau dupa prezidentiale, cat este de mare?
    Dati-mi voie sa nu cred o secunda la anii mei ca faceti ceva de dragul nostru al cetatenilor…dati de toate pe banda rulanta…ca sa aveti de unde lua, nu, sau ca locale deja au intrat in campanie electorala?
    Aveti grija…scara are urcus, dar si coboras….

   • Jr May 10, 2012 at 12:05 pm #

    @ MIHAELA:
    Cu tot respectul MIHAELA trebue să-ţi amintesc zicala care ţi se potriveşte: “Câinele moare de drum lung şi PROSTULde grija altuia!”

   • scarbita de politica si politicienii buni la nimic :D May 11, 2012 at 8:24 pm #

    Doamnelor, probabil traiti pe roze, pentru voi ceea ce am spus eu, este un copy-paste….
    Pentru mine si multi altii, am spus adevarul…..daca domnu ponta ma poate contrazice cu ceva…imi are mail….il poate folosi.
    Traim cu toti in aceasta tara…si timpul va demonstra daca am gresit cu ceva,
    dar cursul valutar de astazi, a vorbit de la sine ….
    initial el vorbeste de ceva timp ca nu mergem spre mai bine.

   • MIHAELA May 9, 2012 at 7:21 pm #

    @ Jr
    Imi pare rau, dar dvs.ati inteles gresit, cred eu, comentariul meu. Am vrut doar sa-i atrag atentia Marei sa nu faca greseala sa creada ca aceasta este o majorare, ci ca este o restituire a unor drepturi taiate. Numai in cazul unei majorari adevarate ar fi avut dreptate.

    Cat despre mine, sa stiti ca nu sunt bugetar, lucrez intr-o firma particulara, e adevarat destul de mica, de multi ani (se vor implimi 18 ani in 15 nov.2012) si nici macar nu am
    cunostinte care sa lucreze in firme de stat, imi puneam doar intrebarea cum se va aplica procentul de 8%, mai ales ca PDL-ul se lauda ca a restituit 15%, ceea ce era o minciuna. Asa ca nu am cum sa va anunt ce bani am primit.
    .

   • MIHAELA May 11, 2012 at 10:27 pm #

    @ JR
    Cred ca prostul sunteti dvs. Daca sunteti atat de egoist incat sa nu va intereseze soarta celor din jurul dvs., sa va fie de bine!

 190. nelucuanghel May 7, 2012 at 11:44 pm #

  Buna ziua domnule prim ministru,eu am doar o nelamurure de spus.Eu locuiesc in Agnita jud Sibiu si as vrea sa ma inscriu in PSD ,am fost de cateva ori la sediul PSD din Agnita dar niciodata nu era nimeni acolo,Cum pot sa fac sa ma inscriu in partidul dumneavoastra,nu exista o alta cale?
  Va multumesc anticipat.
  Cu respect

  Anghel Ion

 191. cristea May 8, 2012 at 12:01 am #

  Domnule Ponta, sper sa nu uiti de cadrele militare disponibilizate

 192. veta666 May 8, 2012 at 12:45 am #

  FELICITARI!!!! TE IMPLOR NU ARUNCA APUSENII IN AER,NU OTRAVI TARA,NU CRED CA NU EXISTA ALTE SOLUTII PENTRU CEI DIN ROSIA MONTANA…TE ROG MULT NU DISTRUGE CEA MAI VECHE LOCALITATE DIN ROMANIA….M-AM SATURAT DE GLODCORP. PANA PESTE CAP…DE EI SI MANEVRELE LOR PATETICE…SA PLECE DIN TARAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!asa cum plecara udmr de la putere….

 193. ZeV May 8, 2012 at 9:11 am #

  Domnule Ponta
  Ma asteptam ca din legea privind votul uninominal pur sa nu lipseasca prevederea referitoare la reducerea numarului de parlamentari, precum si aceea legata de combaterea traseismului politic. Poate ca va ganditi sa le includeti intr-o lege separata, inca nu stiu.
  Nu uitati ce ati promis, si nu debutati in cariera cu….. stangul.
  Fiti foarte atent ce faceti. Udrea are timp liber berechet si chiar de sub cascheta de la coafor, e cu ochii pe dvs. Mai ales dupa ce ati neglijat-o in Parlamentul Romaniei nebagandu-i tocurile in seama.
  😉

  • ZeV May 8, 2012 at 9:22 am #

   A…sa nui uit.
   Felicitari pentru cei 8%. Asta arata ca nu ati cazut in plasa populismului iresponsabil, promovat, culmea, chiar de catre cei care au facut dreapta de ras (PDL+Presedintele n.a.), doar doar or mai salva ceva din imagine. Penibil.
   Este timpul bunei guvernari si al deciziilor echilibrate si fundamentate, dincolo de ideologiile care aproximeaza in fante inguste realitatea economico-sociala.

 194. Mihai Amza May 8, 2012 at 9:33 am #

  Domnule Ponta, in primul rand, felicitari ! In al doilea rand, as vrea sa va multumesc din suflet pentru ca ati inlaturat caracatita maghiara de la putere. Am devenit prea ospitalieri cu toate natiile lumii, ii tratam chiar mai bine decat pe proprii nostrii conationali, iar noi, cand ajungem la dumnealor in tara suntem priviti ca niste tigani care fura si nu putem scoate capul din pamant de rusine si nu putem tinti decat la munca de jos. Nu se poate
  ca la NOI in tara sa nu te serveasca la niciun magazin daca nu vorbesti in ungureste.
  Nu vreau sa considerati acest comentariu rasist, nu am nimic cu ungurii atat timp cat respecta tara unde traiesc, tara care le da painea. Inca o data, multumesc domnule Ponta, si sper ca Dumnezeu sa va binecuvanteze pe dumneavoastra si pe familia dumneavoastra ! Mult succes in continuare !

 195. dlnimeni May 8, 2012 at 9:34 am #

  Cum am militat ani destui impotriva guvernelor dlui Basescu si cum am sustinut (nu am curajul sa proclam ca am fost printre propozanti, desi eu asa cred) candidatura dlui Ponta la functia de premier in cadrul unei aliante cu penelistii, este firesc sa ii urez dlui Ponta succes ca sef de guvern. Cu mentiunea unei mari atentii, pentru ca acest guvernorat de 6 luni sa nu il plateasca cu viitorul guvernorat pe 4 ani. Voi copia aceasta urare si pe blogul dlui Ponta.

 196. Forumist May 8, 2012 at 11:28 am #

  Domnule Ponta sunteti primul premier al Romaniei care sustine votul uninominal , se vede ca sunteti din alta generatie , se vede ca aveti in primul rand constiinta si suflet de roman . Pe forumurile televiziunilor de stiri , pe facebook grupurile care au sustinut candva pdl-ul de dragul votului uninominal au intors “armele” si sunt alaturi de dumneavoastra , alaturi de PSD . Ati dovedit ca sunteti cei mai apropiati de electorat .Daca noi cei care 8 ani de zile am sustinut PDL-ul de dragul votului uninominal , iar acum va sustinem pe dumneavoastra , inseamna ca ati convins alegatorii ca meritatati sa fiti prim-ministru in continuare si dupa alegerile din toamna . Prin sustinerea votului uninominal ati dat lovitura de gratie ipocriziei pdl-ului , ne-ati aratat cat de meschini sunt acesti politicieni care una au spus si alta au facut . Sunt de acord cu faptul ca nu se poate face totul odata si ca pentru inceput este suficient uninominalul apoi la momentul oportun cand veti avea majoritatea necesara sa reduceti si nr de parlamentari . Oricum ati cucerit mare parte din electoratul pedelist ! Succes mult si sanatate !

 197. Theodora May 8, 2012 at 12:06 pm #

  Am avut emotii atat de mari incat nu am putut sa urmaresc votul… si la motiune am avut emotii.
  Si calculatorul meu a avut emotii. Brusc a refuzat sa mai functioneze aproximativ 2 ore dupa care si-a revenit inexplicabil 🙂
  Este o victorie asteptata de multi romani.
  Sunt cu sufletul alaturi de politicienii USL.
  Mult succes guvernului Ponta!
  Doamne ajuta!
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/05/07/guvernul-ponta-a-fost-investit-de-parlament-romania-are-un-nou-guvern-victor-ponta-este-noul-prim-ministru-al-romaniei/

  • Jr May 9, 2012 at 1:30 pm #

   @ Theodora.
   Sărut mâna Theodore. Îţi împărtăşesc trăirile şi frământările sufleteşti din ultimile zile. Am urmărit şi eu cu sufletul la gură desfăşurarea evenimentelor, mi s-a umplut inima de bucurie că lucrurile se desfăşoară aşa cum mi-am dorit dintotdeauna. Fără falsă modestie trebue să spunem că un mic merit cât un vârf de ac am avut şi noi caream încercat să combatem on line aberaţiile cozilor de topor care susţineau regimul Băsescu-Boc, şi pe cât ne-am priceput, am spus pe toate blogurile ADEVĂRUL.
   Victor ponta nu s-a clătinat câtu-şi de puţin în aceste momente demare încercare psihologică, ceia ce ne dăsiguranţa că nu ne va dezamăgi în veci. Acum îmi pot permite să cânt şi eu: “o mai fi şi cum vrem noi” Dar noi mai vrem să-l alungăm pe Trăian Băsescu de la Cotroceni cât mai repede că omul ăsta e capabil să-i creeze lui Ponta tot felul dediversiuni pentru a demonstra căParlamentul s-a înşelat când a “trecut” Moţiunea de cenzură. Mulţumesc pentru mesaj; Mai scrie-i.

 198. LiviuR May 8, 2012 at 12:41 pm #

  FELICITARI SI SUCCES IN MAREA PROVOCARE CARE VA ASTEAPTA !

  Personal am trecut de-a lungul anilor de la admiratia ideilor de dreapta si a liberalismului ,de la neincrederea in social-democratie,la a intelege ca,cel putin in Romania, dreapta a fost acaparata de interese particulare ,abjecte care n-au nici o legatura cu interesul oamenilor sau interesul national.De aceea admir aceasta constructie politica( USL),cel putin in intentia de a repune lucrurile in firescul lor.
  Apropo de declaratia de a nu face numiri politice pe anumite nivele in teritoriu:sunt de acord ca momentul zero trebuie aplicat candva,dar ce faceti cu cozile de topor,cu absolventii de baruri de noapte si acolitii numiti de PDL ?Puteti guverna in teritoriu cu incompetenti recunoscuti aflati in functii care nu numai ca nu se pricep la treburile specifice din institutii,dar mai mult ca sigur va vor pune bete in roate.Ce sentiment creati adevaratilor specialisti care au avut o mare asteptare de-a lungul anilor, de umilinta PDL-ista in care erau obligati sa accepte subordonarea fata de IGASI,UDRE,etc.? Nu se gaseste o metoda de selectie onesta care sa redea increderea oamenilor in valori,principii si corectitudine ?
  Atentie la politica de resurse umane ! Exista oameni valorosi dispusi sa va ajute,dar trebuie gasiti !
  Va pot spune ca in teritoriu au inceput negocierile anumitor baroni USL care nu nu au scrupule,negociind inclusiv cu pesoane din PDL,pt.ca ,nu-i asa,interesul local este transpartinic.

  Inca o data mult succes si nu uitati ca asteptarile sunt foarte mari !

 199. Iulian May 8, 2012 at 1:18 pm #

  stimate domnule victor ponta, in calitatea dvs. de premier sper sa aveti in vedere si inasprirea codului penal pentru fapte precum traficul de persoane si faptele grave de violenta.
  uitati cat de nonsalant isi relateaza ispravele o condamnata pt. o astfel de infractiune in editia de astazi a unui ziar central.

  http://www.click.ro/news/national/Faceam-EUR-noapte-urma-fetelor-proxeneta-prostitutie-ioana-eugenia-gavrila_0_1390660998.html#commentsPage-2

  acesti oameni n-au frica d lege, stiind ca in cel mai “rau” caz primesc o pedeapsa de 10 ani cu executare care si aceea poate fi scazuta ulterior prin diferite artificii.

 200. Bibliotecaru May 8, 2012 at 2:34 pm #

  @ Victor Ponta

  Domnule Ponta,
  Se schimbă iarăşi legea electorală fără ca politicienii să facă cea mai mică consultare publică, deşi astfel de legi ar trebui supuse unui referendum sau unui plebiscit. Neplăcut… din punctul de vedere politic şi al democraţiei.

  Mă văd deci pus în poziţia de a mă adresa domniei voastre ca iniţiator.

  Personal nu am nimic împotriva unui vot uninominal “pur”, dar cu două condiţii:
  1. Să fie un vot uninominal majoritar în DOUĂ tururi de scrutin (aşa cum poporul a votat deja la un referendum în trecut la data de 25 noiembrie 2007)
  2. Evident în aceste condiţii, trebuieşte eliminat pragul electoral care nu-şi mai are sens din moment ce partidele nu mai au nici un rol în alegerea parlamentarilor.

  Repet. Poporul s-a exprimat într-un referendum pe această formă (referendumul nu a atins însă 50% din lista electoral, 26,51% prezenţă la vot, deşi a întrunit o largă majoritate, 81,36% au votat DA), logic ar fi ca orice formă ar fi la final să fie validată prin referendum (fie în forma sa normală, adică de validare a legii, fie sub forma sa de plebiscit de dinainte de trecerea legii prin Parlament). Deja votul la primari s-a schimbat neplăcut (cel puţin pentru mine) fără ca poporul român să fie întrebat în nici un fel, nici măcar prin sondaj de opinie. Eu consider că astfel drepturile mele electorale stabilite prin constituţie sunt îngrădite democratic din moment ce oamenii aleg ca reprezentanţi fără a se forma neapărat o voinţă politică exprimată prin vot a unei majorităţi.

  • Jr May 9, 2012 at 2:42 pm #

   @ Bibliotecaru.
   D-le eu am crezut că eşti om serios. Dintr-o dată nu-ţi convine Legea Electorală votată de Senat. Dar nu guvernul demisionat a înaintat LEGEA Parlamentului? În Senat s-a făcut o corecţie dorită şi de guvernul Boc cu ceva timp în urmă. Că nu mai sunt două tururi ar trebui să te bucure că nu te poartă pe drumuri de două ori şi mai ales că nu va mai putea nimeni pătrunde în Parlament de pe locurile secunde sau terţe. Dacă aceste mici ajustări ar puteadetermina pierderea Parlamentului de către PDL, pe mine mă bucură; Dacă eşti de altă părere e problema ta! Rămâi cu ia.

   • Bibliotecaru May 9, 2012 at 8:59 pm #

    @ Jr

    Nu văd legătura dintre faptul că nu-mi place legea votată în Senat (şi am argumentat de ce) cu faptul că ea este, sau a fost, susţinută de PDL.

    Stimate domn,
    Am impresia că nu aţi citit sau nu aţi înţeles Constituţia României.

    ARTICOLUL 2 – Suveranitatea
    (1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.
    (2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.

    Deci eu sunt parte din suveranitatea naţională, ca individ din popor, cetăţean român, încă am şi drepturi electorale.

    ARTICOLUL 8 – Pluralismul si partidele politice
    (1) Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.

    Faptul că am o opinie diferită de a dumneavoastră este un lucru despre care Constituţia nu spune că e doar un drept constituţional, dar şi o condiţie a democraţiei.

    ARTICOLUL 8 – Pluralismul si partidele politice
    (2) Partidele politice se constituie si isi desfasoara activitatea in conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectand suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.

    Vedeţi, nu spune nimic acolo despre voinţa partidelor politice, ci de voinţa politică a cetăţenilor, cei ca mine, ca dumneavoastră, ca domnul Ponta… toţi suntem cetăţeni. Asta fac şi eu, îmi exprim voinţa politică spunându-mi părerea pe care o am la adresa unui proiect de lege.

    Concluzia: dreptul dumneavoastră de a fi mulţumit de lege, dintr-un motiv sau altul este egal cu dreptul meu de nu fi mulţumit de lege. În momentul în care îmi limitaţi mie dreptul de a emite o părere practic militaţi împotriva democraţiei.

    Revenind la articolul al doilea:
    ARTICOLUL 2 – Suveranitatea
    (1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.

    Deci nici propunerea unui referendum nu este ceva lipsit de logică, este o formă a exercitării suveranităţii, ba chiar una mai puternică decât exercitarea prin organele reprezentative.

    ARTICOLUL 61 – Rolul si structura
    (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii.

    Eu fac parte din poporul român şi domnul Ponta este parlamentar care doreşte să facă o lege. Eu nu-i impun cum să facă legea, nu-i impun cum să voteze… pur şi simplu spun ce nu mă mulţumeşte la acea lege.

    Ceea ce însă nu pare să vă sară în ochi este faptul că domnul Ponta, domnul Băsescu, doamna Anastase, domnul Blaga… şi oricine mai doriţi dumneavoastră, nu au o voinţă politică mai importantă decât a mea. Toţi cetăţeni sunt egali într-o democraţie, toţi au o voinţă politică egală ca “putere”.

    Întrerup un pic cu constituţia şi citez un pic din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică:
    Art. 6. – (1) În cadrul procedurilor de elaborare a proiectelor de acte normative autoritatea administraţiei publice are obligaţia să publice un anunţ referitor la această acţiune în site-ul propriu, să-l afişeze la sediul propriu, într-un spaţiu accesibil publicului, şi să-l transmită către mass-media centrală sau locală, după caz. Autoritatea administraţiei publice va transmite proiectele de acte normative tuturor persoanelor care au depus o cerere pentru primirea acestor informaţii.

    (2) Anunţul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunoştinţă publicului, în condiţiile alin. (1), cu cel puţin 30 de zile înainte de supunerea spre analiză, avizare şi adoptare de către autorităţile publice. Anunţul va cuprinde o notă de fundamentare, o expunere de motive sau, după caz, un referat de aprobare privind necesitatea adoptării actului normativ propus, textul complet al proiectului actului respectiv, precum şi termenul limită, locul şi modalitatea în care cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ.

    (3) Anunţul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ cu relevanţă asupra mediului de afaceri se transmite de către iniţiator asociaţiilor de afaceri şi altor asociaţii legal constituite, pe domenii specifice de activitate, în termenul prevăzut la alin. (2).

    (4) La publicarea anunţului autoritatea administraţiei publice va stabili o perioadă de cel puţin 10 zile pentru a primi în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice.

    (5) Conducătorul autorităţii publice va desemna o persoană din cadrul instituţiei, responsabilă pentru relaţia cu societatea civilă, care să primească propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la proiectul de act normativ propus.

    (6) Proiectul de act normativ se transmite spre analiză şi avizare autorităţilor publice interesate numai după definitivare, pe baza observaţiilor şi propunerilor formulate potrivit alin. (4).

    (7) Autoritatea publică în cauză este obligată să decidă organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, dacă acest lucru a fost cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate publică.

    (8) În toate cazurile în care se organizează dezbateri publice, acestea trebuie să se desfăşoare în cel mult 10 zile de la publicarea datei şi locului unde urmează să fie organizate. Autoritatea publică în cauză trebuie să analizeze toate recomandările referitoare la proiectul de act normativ în discuţie.

    (9) În cazul reglementării unei situaţii care, din cauza circumstanţelor sale excepţionale, impune adoptarea de soluţii imediate, în vederea evitării unei grave atingeri aduse interesului public, proiectele de acte normative se supun adoptării în procedura de urgenţă prevăzută de reglementările în vigoare.

    Schimbarea legii electorale, fiind cea mai importantă lege a democraţiei, ar trebui să se facă numai după ani de dezbatere. Aceasta este lumea normală pe care aş vrea să o am eu de la acest “altfel” al USL. Cer lucrurile din “Normalitatea” mea pentru a nu spune cineva că nu m-am exprimat. Sunteţi deranjat de asta?

    Procedura nu prea este îndeplinită “de regulă”… pentru că nimeni nu prea ascultă ce are de spus poporul în dezbaterile publice (într-un timp trimiteam mesaje în locurile “special amenajate” pe site-urile instituţiilor respective şi nu am primit niciodată un răspuns… am dezbătut public în intimitatea propriei păreri)… fac şi eu deci ce pot, îmi spun şi eu părerea unde pot, în condiţiile în care pot şi atunci când mi se dă prilejul să spun ceva.

    Revin la constituţie…

    ARTICOLUL 69 – Mandatul reprezentativ
    (1) In exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului.

    Asta înseamnă, printre altele, că legea electorală (în caz particular) nu se face pentru ca unele partide să fie mai avantajate la vot, ci ca cetăţenii cu drept de vot să fie cât mai bine reprezentaţi în Parlament în urma votului, în condiţiile exprese ale unei societăţi democratice.

    Revenind la problema legislativă…

    Acest sistem “într-un singur tur”, fie el cu redistribuire a voturilor spre ceilalţi candidaţi, aşa cum este actual, fie fără redistribuire, aşa cum doreşte această iniţiativă legislativă, propulsează în Parlament, în formă uninominală, foarte mulţi parlamentari care nu au votul a 50% din voturile valide din colegiu. Asta înseamnă că democratic există o problemă de vreme ce se constituie o majoritate implicită împotriva celor care merg în Parlament cu un bagaj mai mic de cei 50%. Turul al doilea rezolvă această problemă democratică.

    Eu am făcut efortul să vă explic ce şi cum, deşi sunt absolut sigur că asta nu are nici o importanţă pentru domnia voastră.

    Am şi eu o rugăminte. Puteţi să-mi spuneţi unde anume vedeţi domnia voastră legătura între ceea ce spun eu mai sus şi ceva legat de PDL? Am citit de două ori fără să găsesc nici cea mai mică referire la PDL. Mai mult, am argumentat exact de ce nu sunt mulţumit şi nu cu argumente de tipul “Că nu mai sunt două tururi ar trebui să te bucure că nu te poartă pe drumuri de două ori”. Argumentul mai raţional “nu va mai putea nimeni pătrunde în Parlament de pe locurile secunde sau terţe” este valabil şi în cazul celor două tururi de scrutin (ba chiar şi mai valabil, că în cazul uninominalului pur în două tururi de scrutin nu mai pătrunde nimeni sub 50%), deci nu stă în picioare. Aţi putea să răspundeţi la întrebarea mea… cum aţi ajuns să vorbiţi despre PDL, ce anume v-a adus la concluzia respectivă, şi încă în asemenea măsură încât aţi simţit nevoia să interveniţi în “mono-dialogul” meu cu domnul Ponta?

  • MIHAELA May 9, 2012 at 8:37 pm #

   @ Bibliotecaru
   De ce nu va convine votul nominal PUR, Basescu insusi urla ca vrea astfel de vot. Iata ca acum are ce si-a dorit. Oricum, stiu ca in acest fel madam Udrea nu va mai fi in parlament cu cele 4 procente de care se bucura in colegiul ei.

   Cat despre referendum, hai sa fim seriosi! Aia este participare? Prin asemenea participare romanii au arat clar cat ii intereseaza pe ei numarul de parlamentari sau aberatia cu parlament unicameral!

   • Bibliotecaru May 13, 2012 at 11:53 pm #

    @ MIHAELA

    Bănuiesc nu aţi sesizat că am mai răspuns la această întrebare…

    Eu nu am nimic împotriva uninominalului pur, indiferent ce-şi doreşte sau nu-şi doreşte Traian Băsescu, că doar nu ia hotărâri domnia sa pentru mine, cel mult eu pentru domnia sa, că de aceea preşedintele este angajatul poporului şi nu invers.

    Eu am ceva împotriva uninominalului pur într-un singur tur de scrutin, aş vrea unul în două tururi de scrutin, asta pentru ca cel ales să aibă accepţiunea a peste 50% dintre alegători. Este aşa de greşit ca într-o democraţie să ceri peste 50% din voturi pentru cel ales?

    “Madam” Udrea va intra sau nu în Parlament funcţie de domnia sa, aveţi impresie că eu ca cetăţean îmi aleg modul meu de vot funcţie de cine intră în parlament? Domnia voastră aşa faceţi? Mai mult… Probabil că ştiţi că după acest tip de uninominal pur într-un singur tur doamna Udrea intra în parlament fără probleme în 2008 pentru că a fost foarte aproape de 50%? Mi se pare ciudat că o introduceţi în asemenea discuţii. Dar trec şi mai departe…

    Să presupunem că la acel referendum ar fi participat 100% dintre cei înscrişi pe listele de vot. Conform statisticii diferenţele ar fi fost de 0,01%. Referendumul a fost pe departe de validare, dar a fost un referendum. Adică atunci era necesar un referendum pentru determinarea modului de vot şi acum nu? Eu despre asta vorbesc.

    În plus vorbesc despre referendumul ce se referea la modul de vot. Sunt convins că nu vă amintiţi, dar la cele două referendumuri pentru unicameral şi numărul de parlamentari s-au întrunit şi depăşit cei 50%. Cu alte cuvinte cele două referendumuri au fost validate. Personal eu nu-mi doresc nici unicameral şi nici mai puţini parlamentari… de aceea nici nu am votat. Dacă nimeni dintre cei care au votat “NU” la cele două referendumuri nu ar fi participat la vot, cele două referendumuri nu ar fi trecut pentru că nu ar fi întrunit 50%.

    PS.
    Am aceiaşi rugăminte ca şi la JR. Puteţi să-mi spuneţi unde anume vedeţi domnia voastră legătura între ceea ce spun eu mai sus şi ceva legat de PDL?

   • Asa politicieni, asa trai prosper :D May 14, 2012 at 1:55 pm #

    Nu-ti bate capu bilbliotecaru, d-mna Mihaela, traieste intr-o lume roza creata de USL si domnu Voiculescu.
    Nu traieste in romania, cu atat mai putin pare ca este iesita din traiul noastru al tuturor 😀

   • MIHAELA May 16, 2012 at 10:34 pm #

    @Asa politicieni, asa trai prosper
    Aveti dreptate, sunt iesita din traiul dvs.,al tuturor. Eu fac parte din bogatii Romaniei (in viziunea luminatului Lazaroiu) cu un salariu net de 800 lei lunar!

 201. Jr May 8, 2012 at 4:12 pm #

  Domnule Prim-Ministru Victor Ponta, am urmărit cu ochii lipiţi de televizor la tot ce vi s-a întâmplat zilele trecute; Imensitatea răspunderii nu va dezechilibrat şi nici succesul nu va infatuat; Aţi rămas Victor Ponta. Este foarte important ca românii să sesizeze echilibrul psihologic, tăria de caracter a premierului pentru ca încrederea să fie deplină şi fără echivoc. Pot spune că va ieşit totul relaxat, fără emoţii vizibile şi fără modificări de comportament.

  Fără gestu

 202. Jr May 8, 2012 at 4:21 pm #

  Vă doresc mult succes în activitate, sănătate fizică şi morală, curaj cât încape. Probabil veţi primi foarte multe cuvinte de încurajare, de succes, de viitor strălucit; Eu cred că cea mai frumoasă urare a făcut-o mama dvs. la Cotroceni: La întrebarea: Ce vă doriţi pentru fiul dvs? MAMA A RĂSPUNS: “să fie pe picioarele lui!” No coment.

 203. Constantin GEORGESCU May 8, 2012 at 4:39 pm #

  Voi continua,

  Pentru prima data nu am vazut o alcatuire de guvern mai dezastroasa ca cea prezentata.

  Prin traditie sunt de dreapta insa apreciez ce este bun de stanga.
  In ceea ce ati alcatuit consider total nul este cabinetul propus la cateva excepti precise.

  Nu voi comenta exceptiile cum nici nulitatile ambele va apartin, mai precis apartin celor din spatele lui aNTONESCU si a DVS.

  Va propun o thema de discutie legea sanatati, mergand prin lume v-ati intrebat cum functiooneaza sistemul de sanatate ?

  Am sa ma explic, imaginati-va cand ajungeti acasa la Bucuresti si ca sunteti in ELVETIA, doriti sa va treziti in ELVETIA unde locuiti.

  Stiti ce trebuie sa realizati a trai visul in realitate !

  Voi incepe cu legea sanatati, draga la toti chiarsi la cei care v-au trimis lista de ministri si iubesc cele 800’000’000 Euro deturnati.

  Imaginati-va cum scria cineva, populatia rezidenta in ROMANIA angajand o prima de asigurare de sanatate de 50 RON /luna ce buget ar avea acest domeniu al sanatati, la care sa ajutati 10% din prestatia medicala sau paramedicala din partea pacientilor.

  Terminata FRAUDA celor 800 mil EURO din medicamente.

  Participarea din taxele de la tutun si alcol la bugetul sanatatii
  De asemenea participarea din impozite a unei mici parti la infrastructura spitaliceasca.

  Si acum partea sociala, unde socialistii trebuie sa fie demni si nu la ½ inclinati celor care v-au trimis lista de ministri, ajutorarea celor a carui revenu este sub 1’000 RON /luna.

  A nu se confunda salariu si revenit

  Cand terminati visul voi incerca sa va transmit continuarea, cand reveniti de la palatul VICTORIA terminat dupa o zi de munca si aveti acelasi vis

  Va urez succes, incercati sa remaniati guvernul cu personaje demne

  Salut in trecere varul meu Florin GEORGESCU si ii urez sanatate, trece printr-o perioada grea, celalant var, cardiologul l-am pierdut.

  Distinse salutari

  • Jr May 9, 2012 at 3:41 pm #

   D-le Constantin Georgescu, fie-mi îngăduit să întreb: aşa obişnuiţi dvs. să comunicaţi, sau numai când vi se urcă alcoolul la cap. Aţi început să-mi spuneţi că nu vă place componenţa guvernului, apoi aţi găsit o rudă prin guvern şi aţi accptat doar jumătate după care aţi bătut câmpii într-o direcţie neunoscută de v-am împins nişte înjurături ca la mama lor. Ce dracul măi omule, chiar nu eşti constient că aberaţiile tale ar putea fi citite şi de oameni inteligenţi?!

 204. Alex May 8, 2012 at 10:05 pm #

  Felicitari, ati reusit perfect! Si veti reusi in continuare! Doar ca trebuie schimbat basescu, lucru evident pentru toti.

 205. Cris May 8, 2012 at 10:11 pm #

  Felicitări! Vă doresc succes, realizări și vă țin pumnii.

 206. Bibliotecaru May 9, 2012 at 12:04 am #

  @ Victor Ponta

  Domnule premier,
  Mai am o rugăminte la domnia voastră.
  Aţi putea spune celor de la Biroul de Presă ca în momentul în care generează câte un comunicat de tipul “Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul…” să ofere şi un link către documentul cu pricina? Este absolut neplăcut să faci o muncă de investigaţie pentru a afla sub ce număr a fost publicat normativul în monitorul oficial, apoi să cauţi documentul, monitorul… asta numai cu răbdare, peste câteva zile… Este mult mai simplu să se ofere direct textul documentului, chiar dacă încă nu este încă apărut în Monitorul Oficial.

 207. bogdan.vladimir May 9, 2012 at 1:03 am #

  Uitativa la documentarul asta domnule Ponta

  Cred ca toata lumea ar trebui sa stie cum functioneaza sistemul monetar cu adevarat

 208. ZeV May 9, 2012 at 7:46 am #

  Celor care vorbesc cu temere (vecina , la unii, cu paranoia) de o asazisa restauratie, le spun ca , de fapt, reforma statului nici nu a avut loc.
  Acest proces, ar presupune, analiza detaliata a tuturor organigramelor, perierea lor de elementul politic in beneficiul competenței, diminuarea numarului aberant de sefi inutili, ierarhizarea corecta a veniturilor intre functii si posturi, samd, lucruri promise de PDL si Presedinte inca din 2010, dar nepuse niciodata in practica. Dimpotriva, efortul s-a axat pe interesul clientelei de partid. Daca s-ar fi realizat, se putea proceda la,,reintregire” in cadrul aceleiasi anvelope salariale rezultate dupa diminuarea cu 25%, incepand chiar cu 01.01.2011. Cel putin, cam asa preconiza Presedintele.
  Am mai spus-o , eu nu uit ceea ce mi se spune. Din acest motiv, nu cred ca binele absolut este cantonat intr-un anume segment politic, iar raul absolut, concentrat in …opozitie. ATENTIE ! Asa gandesc si ei. Cine sunt ei ? Tot cetateni cu drepturi depline ai Romaniei, dintre care, o mare parte plateste taxe si impozite statului roman.
  Biblio are dreptate cand spune ca de fapt, opozitia este o inventie a unora, contrar principiilor democratiei , destinata a justifica lupta pentru ciolan. Alesii, de orice culoare, reprezinta interesele cetatenilor si nu ale castelor care i-au promovat. De aceea nu cred ca analiza/judecarea fenomenelor si oamenilor in cheie electorala, 24/7, ne va conduce la un adevar general valabil pentru un stat national, unitar si indivizibil.
  Asta nu inseamna ca nu trebuie sa privim cu ochi critic ce se intampla in aceasta perioada.
  Eu de exemplu, am mari indoieli cu privire la numirea domnului Marga la externe. Ma astept, daca Ponta este asa cum vrea sa para, la o remaniere rapida, in urma careia sa fie promovat, fie Bogdan Aurescu, fie Cristi Diaconescu. Mai ales ca exista deja un protocol parafat intre USL si UNPR.
  Repet, la Externe , decizia a fost gresita. Dupa parerea mea, Marga nu are ce cauta in aceasta functie.

 209. ZOE, fii barbata ! May 9, 2012 at 7:46 am #

  @Victor Ponta,

  Bravo Victor, i-ai facut sa se tavaleasca în chinurile invidiei !
  Ai rezolvat într-o singura zi cât n-au rezolvat ei de 3 ani, dar
  nu uita cea mai mare realizare este plecarea basescului.
  Când ne vom “vindeca” de basescu, vom fi cu adevarat sanatosi !
  Sa ai o zi minunata, pentru ca meriti !

 210. Bogdan May 9, 2012 at 10:04 am #

  Atat am de zis:

  1. BENZINA – a crescut in fiecare saptamana cu 6 bani pe litru, indiferent de cotatiile internationale. MOTORINA a ajuns la 6 Ron pe litru, anul trecut era 4,3 Ron pe litru. Eu nu cred ca salariile si bunastarea in Romania au crescut cu 25% ca si pretul combustibilor.
  2. PENSIILE
  3. REVENIREA salariilor la nivelurile din trecut
  4. TVA

  Acum sa vedem ce faceti si ce nu faceti, de asta depinde daca va mai voteaza cineva la alegerile de peste jumatate de an, sau nu. V-ati aruncat sa jucati o carte periculoasa domnilor, aveti tot sprijinul meu si al romanilor, dar daca nu va tineti de cuvant… pierdeti toata increderea pe care o aveti din partea noastra.

 211. Black Rose May 9, 2012 at 11:19 am #

  Astazi este 9 mai: Ziua Independentei Romaniei, Ziua Victoriei si Ziua Europei! Va spun La multi ani romani si europeni, oriunde v-ati afla!

 212. ionela May 9, 2012 at 12:00 pm #

  Domnule Ponta va urez mult succes si va rugam foarte foarte mult sa va ocupati de codul penal sa-l aplicati odata, ne-am saturat sa tot asteptam si sa fim mintiti faceti ceva pentru oameni din penitenciare nevinovati !!!!!!!!!!

 213. Black Rose May 9, 2012 at 12:00 pm #

  COMUNICAT DE PRESA

  Guvernul Romaniei: “Reintregirea salariilor se va realiza anul acesta, cel tarziu pana in decembrie”

  Angajamentului Guvernului României, condus de Primul Ministru Victor Ponta, este acela ca reintregirea salariilor bugetarilor sa aiba loc in doua transe, pana la finalul anului 2012.

  Prima dintre acestea, de 8%, va fi acordata incepand cu 1 iunie 2012, iar a doua etapa de majorare va fi cel mai tarziu in decembrie 2012.

  Acest angajamanent al Guvernului Romaniei se bazeaza pe negocierile purtate cu reprezentantii Fondului Monetar International, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale. Decizia Guvernului este una ferma si in conformitate cu negocierile purtate cu FMI.

  Tot de la 1 iunie, in transe lunare egale cu ceea ce guvernele trecute au incasat gresit, se va incepe restituirea sumelor catre pensionarii cu pensii de peste 740 lei.

  • Anda May 11, 2012 at 11:43 am #

   As dori sa stiu daca s-a gandit cineva sa restituie si bugetarilor banii care s-au retinut ilegal si nemaintalnit in istoria salarizarii, incepand cu anul 2010!Reintregirea salariilor cu 8 % inseamna putin mai mult decat
   nimic!Pacat!

   • Jr May 12, 2012 at 12:22 pm #

    @La sfârşitul anului veţi primi 7,5% pentru reîntregire. Dacă actualul guvern reuşeşte să aducă înapoi la buget banii furaţi de vechiul BOC-MRU, poţi avea surpriza să încasezi şi un procent de mărire a salariului mediu brut pe republică. E ceva decât nimic, nu-i niciun păcat!

 214. ioanna--- May 9, 2012 at 12:02 pm #

  Felicitari, d-le Ponta! Am fost placut surprinsa de alegerea dvs in ceea ce priveste purtatorul de cuvant al Guvernului, dl. Andrei Zaharescu! Felicitari!

 215. Forumistul May 9, 2012 at 1:05 pm #

  Bravo domnule Ponta , veti ramane in istorie ca primul si cel mai curajos politician care a dat cu adevarat puterea romanilor . Ati torpilat definitiv PDL-ul ! Din nefericire torpila e atat de puternica incat sincer nu stiu daca va mai intra in Parlament !

  • marian May 9, 2012 at 6:07 pm #

   marian Domnule Ponta, va rog sa faceti ceva cu justitia, sunt oameni condamnati pe nedrept, grabiti intrarea in vigoare a noului cod penal.
   Va rog gasiti o modalitate de revizuire a condamnarilor facute politic, nu este drept sa faci puscarie pe criteri politice. Judecatorii care au facut aceste condamnari sa fie trasi la raspundere si sa plateasca pentru nedreptatile facute, au distrus vietile multor oameni care acum zac in puscarii. Salvatii domnule Ponta!

 216. Rodica May 10, 2012 at 5:39 pm #

  Rodica
  Mare,mare atentie la atitudinea si actiunile lui Basescu. Asta si cand respira face rau. Sa nu lasati garda jos nici o secunda!
  Succes si Dumnezeu sa va ajute sa ne scapati cat mai repede de belea!!!

 217. Jr May 11, 2012 at 12:22 pm #

  @Bibliotecaru.
  Stimate domn, educaţia mea îmi cere să răspund mesajului dvs. trimis pe adresa mea de email în ziua de 9 Mai 2012, ora 8:59:
  Citind postările dvs. o primă constatare: dovediţi o foarte bună cunoaştere a legislaţiei în general , dar mai ales a Constituţiei în special, lucru pentru care vă felicit. Probabil lucraţi în domeniu şi sunteţi mai familiarizat cu însuşirea şi aplicarea legilor în mod corect. Eu ne fiind de specialitate sunt mai superficial, recunosc, dau întâietate bunului simţ! Dacă punctul meu de vedere deranjează, asta e, acordaţi-mi circumstanţe atenuante.
  Oricât de argumentat ar fi punctul dvs. de vedere, pentru mine nu face doi bani dacă apără imaginea PDL! ADEVĂRUL dumneavoastră susţinut de aplicarea legilor, este cel puţin tot atât de credibil pe cât este ADEVĂRUL meu când nu împărtăşesc punctul dumneavoastră de vedere. Fiecare avem dreptul să credem în subiectivismul propriu. Pe mine nu mă puteţi convinge cu toate CONSTITUŢIILE din lume că numai PDL ar putea să izbăvească poporul român punând pe crucea cetăţeanului încă un bolovan!
  Dacă văd sau nu unde e legătura între ce postaţi şi PDL, e foarte simplu: PDL atacă toate acţiunile guvernului Ponta; Cine procedează la fel se înscrie în rândurile admiratorilor PDL; Mulţumit?!
  De ce sunt înverşunat împotriva PDL? Pentru că a impus românilor regimul Băsescu-Boc care a adus ţara la un grad de sărăcie fără precedent. Criza economico-financiară nu e o scuză. Guvernul Boc avea obligaţia de a feri popolaţia de acest flagel. Amatorism sau prostie, asta nu ştiu să spun. Ce pot spune e faptul că regimul Băsescu-Boc m-a găsit cu o situaţie economică decentă, cu casă şi maşină, un cont în bancă pentru înmormântare…Acum nu mai am nimic. Pensia ciupită de BOC, cu greu ajunge de la o lună la alta. Nu îmi permit nimic pentru suflet decât biserica uneori. Acum aţi înţeles de ce muşc gardul?!
  Vă doresc tot binele din lume.

  • Bibliotecaru May 11, 2012 at 9:58 pm #

   @ Jr

   Stimate domn,
   Eu nu v-am trimis nimic pe email, nu ştiu la ce vă referiţi. Nu vă ştiu adresa de email şi nici nu ştiu cine sunteţi. În general trimit foarte rar emailuri, eu vorbesc pe bloguri. Bănuiesc că aţi avut setat “Notify me of follow-up comments via email.”

   Eu sunt inginer, despre legi am citit şi am gândit, nu am fost învăţat. Poate că tocmai este atuul meu.

   Eu întrebam de unde aţi dedus că susţin PDL şi mi-aţi răspuns. Apreciez. Acum înţeleg că aţi dedus că susţin PDL pentru că nu sunt un “aplaudac” PSD. Stimate domn, când exista un guvern Tăriceanu, eu criticam guvernul Tăriceanu, când exista un guvern Boc, eu criticam guvernul Boc, când exista un guvern Ungureanu, criticam guvernul Ungureanu. Acum dacă există un guvern Ponta, ce guvern aţi vrea să critic dacă nu Guvernul Ponta?

   Până acum criticam PDL şi eram făcut pesedist, uslaş, comunistu’ lui Iliescu, securistu’ lui Voiculescu şi alte lucruri pe care nu aş putea să le reproduc fără să roşesc. De ce? Din acelaşi motiv, îmi permiteam să nu fiu “aplaudacul” puterii, spuneam “nasoale”, cum se spune în cartier… ba le şi argumentam. Iată acum critic în continuare guvernul dar dumneavoastră spuneţi că sunt omul PDL. Măcar o faceţi cu bun simţ şi apreciez asta.

   Citiţi care este nivelul “activiştilor” PDL:
   http://www.elenaudrea.ro/usl-se-teme-de-votul-bucurestenilor-la-referendumul-pe-legea-capitalei.html/comment-page-1#comment-192119

   … şi am ales unul decent, ca să nu roşiţi când îl citiţi. Observaţi şi faptul că pe acel fir al blogului nu am postat absolut nimic, ca să nu credeţi cumva că aş fi provocat o “ripostă”.

 218. Dragos May 11, 2012 at 12:33 pm #

  Urra, traiasca guvernul, traiasca Romania, in sfarsit cresc salariile bugetare; scad impozitele.

  Atatea vesti bune m-au miscat pana la lacrimi, dar lacrimile mele nu-s de bucurie ci de ciuda.

  Recapituland un pic:
  – Crestem salariile bugetarilor (sistem public neconcurential cunoscut pentru gradul de ridicat de coruptie si incompetenta);
  – Reducem impozitul pe venit.

  Ce inseamna asta:
  – Crestem cheltuielile Bugetare;
  – Scadem veniturile Bugetare.

  Cum putem aplica asa ceva?
  – Ne imprumutam pentru ca fonduri proprii nu avem;
  – Crestem veniturie Bugetare si scadem cheltuielile bugetare din alte parti.

  Efectele?
  – Incercam sa ajungem din urma Grecia dpv datorie externa;
  – Neavand nici un program ferm si coerent de crestere venitui si scadere cheltuieli, efectul este tragic – Nu putem balansa noile cheltuieli “electorale”

  O singura problema am – una matematica: Daca eu castig 100 lei/luna si am cheltuieli curente tot pe-acolo, si cresc cheltuielile curente la 120 lei/luna la care adaug ca sunt indatorat cu venitul meu pe cativa ani, in ce categorie intru? Tehnic asta se numeste “bataie de joc cu miros de faliment” pentru ca nu vad nici o propunere coerenta si concreta care sa susina doleantele noului guvern.

  Exista o vorba care spune “este o mare diferenta intre vointa si putinta”

  Oameni buni, faceti ceea ce e corect; luati oameni competenti care au demonstrat ca stiu micro/macro economie pentru ca altfel persistam in ingnoranta si ne batem joc de putinii din noi care inteleg parghiile economiei si substraturile policite, timp in care pacientul e OK dar a murit.

  Nu am culoare politica ci am cuonstinte economice si ceva experienta profesionala si de viata – daca “nu stiti, nu vreti si nu puteti” angajati consultanti din afara (recomand Nemti) care sa va ghideze – pentru aia chiar sunt dispus sa platesc. Sau luati in seama mesajele primite de la anumite persoane care au demonstrat ca stiu ce verbalizeaza (Mugur Isarescu; Ec Bancilor Raiffeisen, Unicredit, CEC, BRD etc)

 219. umilitul TARII May 11, 2012 at 1:13 pm #

  buna ziua d-le prim ministru si mult succes va rog nu uitati de cei saraci interveniti va rog la legea pensiilor art.73 nu este normal sa nu ai dreptul la viata luati in considerare si pe cei umiliti nu este vina noastra ca ne imbolnavim asta nu inseamna ca trebuie sa murim trebuie sa ne ajute si pe noi cineva nu ne baga nimeni in seama nu a fost o solutie modificarea art.73 asta ce inseamna ca nu avem dreptul sa traim unde sa ne cautam dreptatea aici prt.ca aici este tara noastra va rog nu ne excludeti ginditiva si la noiaici trebuie sa traim nu cred ca nu este o solutie si prt.noi cum este prt.ceilalti se discuta numai de salarii si de celelalte pensii va rog discutati si despre acest aspect prt. ca ne-am imbolnavit aici in tara ca ne-a fost foarte bine speram ca o sa ne fie de acum mai bine stim ca banii nu sint multi dar ne-am descurca si cu putin daca am avea dar nu avem nici putinul acela iar altii se lafaie in miliarde NU MI SE PARE NORMAL daca este dreptate sa fie prt.toata lumea

 220. ana conda May 11, 2012 at 7:41 pm #

  TRIST, DAR ADEVARAT!
  Cu mare interes si cu o mare speranta in suflet, am lecturat programul de guvernare al tanarului Guvern Ponta si cele 10 angajamente ale USL , dar nu mica mi-a fost mirarea ca la punctul 9, nu cel din urma este drept, s-a facut referire la siguranta cetateanului.
  Ce intelegeti prin siguranta cetateanului, domnilor, prim-ministru si ministru de interne? Sfidarea si umilirea politistilor? Desfiintarea posturilor comunale de politie? Infiintarea sectiilor de politie, conduse de sefi ai caror functii si posturi au fost sablonate dupa culoarea din obraji? Aveti idee cu cat este remunerat un asemenea sef? Daca nu stiti, va spun eu. Cu sume cuprinse intre 4500 si 6000 de lei ( in functie de vechime si grad ). Faceti un calcul si inmultiti numarul de sectii de politie infiintate la nivel national (fara a lua in calcul orasele si municipiile, in final sunt functii aproximativ egale) si probabil nu veti fi mirati de economiile facute cu desfiintarea posturilor de politie. Un sef de sectie in prezent, care din punct de vedere profesional nu prea stie ce inseamna munca de politie in mediul rural (bineinteles mai sunt si exceptii, dar pe care le poti numara pe degetele de la o mana, cel putin in judetul Bihor), castiga cat 3 sau 4 fosti sefi de posturi, dar ce e si mai penibil, un politist din strada de la patrulare, a fost facut secretar/a, ca de , asa da bine unui sef. Este drept, birocratia ne omoara, parca de la o zi la alta hartogaria este tot mai mare, vorba unui coleg, fost sef de post, “daca tot castiga sefu o caciula cu bani, macar situatiile statistice sa fie in stare sa le intocmeasca si dispozitiile primite sa ni le comunice la timp”. Logistica este la pamant, autospecialele de serviciu cad una dupa alta, consumabile ne aducem de acasa, numarul de kilometri la o autospeciala s-au triplat, benzina nu ne ajunge de la o luna la alta. Si toate astea pentru ce? Pentru economiile mult trambitate in toata massmedia de catre cel mai cinstit politist al tuturor timpurilor. Exemplele ar putea continua. Dar au vreun sens? Intereseaza pe cineva? Ce spune domnul ministru de interne? Vorbele sunt frumoase. Dar faptele cand vor vorbi? Sau, apa trece si pietrele raman? Astazi, in timpurile celui mai cinstit politist, politia este condusa de ingineri sudori, mecanici si de protectie a mediului. Stiti ce au acesti indivizi in comun? Pilele, cunostintele, relatiile, culoarea portocalie din obraji si nu in ultimul rand numarul derogarilor pentru a putea ocupa functiile si posturile pe care sunt astazi si care oricum au fost sablonate dupa chipul si asemanarea lor. Si iar ma intreb, pana cand domnilor, prim-ministru si ministru de interne? As putea continua cu multe alte exemple, dar totusi as dori sa inchei, prin a va face cunosut un alt exemplu elocvent, de toata lauda pentru fostul regim portocaliu. La o politie oraseneasca din judetul Bihor (or. Stei), a fost promovat ofiter un fost portar (agent cu functie de ofiter de serviciu) care fara nicio recomandare profesionala (dar de alta natura, da), fara a indeplini conditiile de studii, la aproximativ trei ani a ajuns seful institutiei. Este sef? Este. Castiga 4500-5000 lei pe luna? Castiga. Cum justifica un astfel de om retributia primita, cand nici macar nu stie sa scrie corect un text in limba romana, de folosire a pc-ului ce sa mai vorbim, cu toate ca a fost proba eliminatorie la examenul de promovare ( bine spus, examen nu concurs, pentru ca la valoarea lui nu a avut contracandidat)? Pardon. Are o recomandare, a fost, este si va fi probabil pe veci recunoscator (“matroanei celor fara studii de specialitate din politia bihoreana”), seful de personal de la I.P.J. (ghiciti singuri cine este, sau daca vreti dispuneti verificari, nu de alta dar sa nu se creada ca sunt rautacios). Asta sa insemne cu adevarat siguranta cetateanului domnilor? Cu astfel de oameni doriti sa intram in Schengen? Daca o sa aveti interes sa urmariti ierarhia profesionala a celui mai cinstit politIst roman si intaiul politist dintre politistii patriei, o sa observati, sa constatati daca vreti, ca la fel si-a promovat acolitii, obedientii, slugile, etc., care astazi ocupa functii nu de neglijat in Politia Romana………Probabil, dar sunt singur ca toti acesti “oropsiti” ai soartei in curand vor capata o alta culoare in obraji, dar sincer sa fiu, mi-as dori sa isi schimbe naravul (ce iluzii imi fac?). Cine credeti ca sunt cei care asteapta reintregirea salariilor? Tot ei domnule prim-ministru! Cei cu salarii … nesimtite….Chiar daca nu veti lua in considerare cele supuse atentiei dvs., macar am constiinta impacata ca am incercat. In rest, numai de bine!

 221. Iulian Somacescu May 12, 2012 at 8:49 am #

  Roman din Brasov,

  Domnule Prim.Ministru Ponta (aveti un nume latin istoric, predestinat) am intrat azi prima data pe blogul Dvs si nu regret, caci lectura majoritatii comentariilor m-a conectat la o realitate umana pe care o ignorasem din lipsa de timp.
  Analiza desi are unele parti mai putin reusite (ex.pct.8), surprinde intr-o forma evident fascinanta, esenta fenomenului politic exceptional petrecut in ziua de 27 aprilie: inlaturarea pe cale democratica a unui guvern care a inselat asteptarile celor care i-au dat puterea, cu un guvern nou in care-si pun sperantele majoritatea romanilor.
  Nu uitati insa ca speranta oamenilor (care moare ultima), se bazeaza in principal pe tineretea, inteligenta si loialitatea reciproca a celor doi co-presedinti ai USL, cat si pe atitudinile lor exprimate public fata de greselile fostilor guvernanti, pe care promit sa nu le repete.
  Nu pot fi de acord cu cei care scriu ca noul guvern este esentialmente similar cu cele precedente, fiind sprijinit de partide care au in componenta lor fosti faptuitori care au comis greseli similare sau mai grave decat cele criticate de Dvs.
  Brasovenii nu pot uita faptele d-lui Tariceanu pe cand era ministru al industriei cand a distrus intreaga industrie constructoare de masini din subordine, in ideia ca firmele lui vor importa masinile de care vom avea nevoie.
  Guvernul Dvs are un avantaj decisiv in comparatie cu cele anterioare. Fiind generat, nu de alegeri generale, ci de motiunea de cenzura, Dvs ca Prim Ministrul nu datorati nimic “baronilor locali”, lipitorilor de afise, sponsorilor interesati fraudulos, regizorilor din culise, soferilor, agitatorilor / profitorilor de tot felul, etc. (poate doar manifestantilor sub zero grade din Piata Universitatii si d-lui Basescu a carui rautate a generat fenomenul !), ceea ce poate fi considerata a zecea premiera / minune petrecuta pe 27 aprilie.
  Va sugerez sa acordati o atentie suficienta pericolului semnalat de un comentator, cand se referea la teribila arma a “devalorizarii monedei nationale” care poate fi utilizata in continuarede d-l Basescu (cu complicitatea d-lui Isarescu), pentru a distruge in mod speculativ, pana la toamna, sansele noului guvern.
  In anul 1997, d-l Isarescu, profitand de inlaturarea guvernului Vacaroiu, a devalorizat moneda nationala de la 3.600 la 12.600 lei / dolar, blocand astfel orice sansa de retehnologizare si supravietuire a intreprinderilor romanesti (productivitatea scazuta si costurile de productie mari, fiind cauzate in principal de masinile invechite).
  Exemplul tipic este intreprinderea Tractorul Brasov cu 38.000 angajati trecuti in somaj, dupa inecarea ei in datorii speculative care au adus-o din situatia de “profitabila” in cea de “datornica”, spre a fi vanduta pe 126 milioane dolari. Imediat dupa preluare, cumparatorul strain a obtinut aproape un miliard dolari prin vanzarea masinilor si echipamentelor vandabile altor intreprinderi din strainatate. Apoi a mai obtinut peste 4 miliarde dolari prin vanzarea tuturor componentelor metalice ale intreprinderii, ca fier vechi.
  Arma devalorizarii a fost utilizata si in perioada 2000-2004, cand s-a ajuns la paritatea de 40.390 lei / euro.
  La amenintarea parlamentarilor ca nu-l vor mai realege in functie, a adus leule in primele luni ale anului 2005, la paritatea de 3,21 Roni / euro.
  Pe aceasta baza a inceput asazisul “bum economic” sub prima parte a guvernarii Tariceanu.
  “Arma devalorizarii monedei nationale” a fost reutilizata de d-nii Basescu / Isarescu si in anul 2008 (an electoral), cand au aparut zvonurile despre criza mondiala. Devalorizarea de la 3,21 la 4,37 lei / euro, a redus puterea de cumparare / chltuielile bugetare si ale populatiei cu cca 35%, peste care s-au suprapus taierile guvernelor Boc incepand din anul 2010. Asa se explica deficitul bugetar de 5,5% in conditiile existentei unei cresteri economice de 8% din ultimul an al guvernarii Tariceanu.
  Imediat dupa demiterea guvernului Ungureana, in doar cateva zile, d-nii Basescu / Isarescu au devalorizat moneda nationala cu 2,2% (de la 4,37 la 4,465 lei / euro), anuntand public prin vocea d-lui Isarescu ca o vor devaloriza in continuare (o astfel de declaratie publica probeaza incompatibilitatea intre functia ocupata si persoana d-lui Mugur Isarescu).
  Pentru aparare va sugerez domnule Ponta, sa-i comunicati d-lui Isarescu ca daca continua, veti initia proiectul de lege pentru constatarea incompatibilitatii intre functiile din BNR, pe de o parte, si persoanele care detin nemijlocit sau prin membrii familiei, valute straine concurente (infractiunea conflictului de interese). Proiectul de lege poate include si persoanele din institutia prezidentiala.
  Un comentator va recomanda sa cititi cartea New principle for the European Constitution, pentru a va mai inveseli. Crezand ca este vorba despre o carte de bancuri care te tine peste o ora in priza de ras, am gasit-o cu greu la Biblioteca Centrala Universitara, unde am si citit-o. Am fost surprins sa gasesc acolo, in loc de bancuri, idei noi, exceptionale prin valoarea lor aplicativa pentru zilele noastre, care merita a fi cunoscute de orice politician European, isotite de comentarii fascinante pentru orice cititor.
  O valoare cu totul aparte o are harta Europei antice unite, in care apar si granitele Daciei, atat de neplacute vecinilor nostri (care-au acces si la blogul Dvs), copiata din Biblioteca Vaticanului de un istoric englez si reprodusa pe coperta cartii respective.
  In concluzie domnule Prim Ministru, ma solidarizez cu toti comentatorii care va ureaza din inima un succes total (cei cativa cere se abtin nu conteaza !), cu precizarea ca voi continua sa pledez de pe “tarlaua mea”, pentru ca succesul sa se si realizeze !

 222. popescu maria May 12, 2012 at 4:33 pm #

  Domnule prim-ministru, va rog sa nu dati curs cererilor sidicatelor de a introduce cotizatiile pe statul de plata deoarece cei mai multi salariati nu mai vor sa faca parte din sindicat.Ar fi o masura abuziva care in alte state europene nu se aplica si vor fi organizate masuri de protest daca ni se mai iau cotizatii fara acordul nostru.

 223. mihails May 12, 2012 at 6:24 pm #

  Buna ziua Domnule prim-ministru .Felicitari pentru functia detinuta .as vrea sa va spun ,indiferent ca cititi dumneavoatra sau doar vi se aduce la cunostinta , un lucru foarte important si anume ,sa nu uitati ca cel mai mare dusman al tarii este F.M.I. si Banca Mondiala ..va rog sa retineti ca nu vor decat sa ne cumpere pe nimic si sa ne faca sclavi pe plantatie ,insa sub forma moderna iar, tot ce ne mai tine in viata si inca ne confera identitatea sunt resursele tarii.faceti ceva cu aceste resurse si sunt convins ca aveam oameni cu bani si inteligenti incat sa putem sa valorificam noi si ptr tara aceste resurse fie ele aur ,wolfram ,uraniu ,platina , cupru si altele si nu sa le vindem pe nimic cand putem sa le extragem singuri si sa le prelucram tot singuri si astfel sa putem plati datoriile la straini. este singura si ultima solutie iar daca o pierdem si pe aceasta o sa fim o natie compromisa si distrusa definitiv..fiti tare si luptati pentru tara si veti ramane in istorie .sper sa apara acest comentariu ,celelalte nu mi au aparut aici si nu cunosc motivul ..va doresc bafta si nu succesuri ,doar bafta si putere sa luptati cu tradatorii de tara..

  • Jr May 14, 2012 at 11:27 am #

   Subscriu , mihails. Românul cedează greu din ce ştie că-i aparţine. Rezervele subsolului sunt strategice gestionate de CNAS care nu a fost convocat niciodată de preşedintele Băsescu pentru a fi consultat cum trebue gestionate aceste rezerve; De ce oare?!

   • MIHAELA May 16, 2012 at 10:41 pm #

    @ Jr
    Ce legatura este intre CNAS (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) si gestionarea rezervelor subsolului?

   • Jr May 17, 2012 at 1:27 pm #

    @ Mihaela.

    Mulţumesc mult Mihaela pentru observaţie. Cred că înafară de tine, ceilalţi şi-au dat seama că e o greşeală (regretabilă dealtfel) de postare. Prescurtările astea multiple uneori se impun necontrolat. Am dorit să mă refer la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi ai văzut ce-a ieşit. Viteza bat-o vina. Oricum, ai avut dreptate.

    C

   • MIHAELA May 18, 2012 at 7:03 pm #

    @ Jr
    Inchipuiti-va ca si eu mi-am dat seama ca v-ati referit la CSAT, dar am vrut sa faceti dvs. insiva cuvenita rectificare.

 224. Valy May 15, 2012 at 3:05 pm #

  Fratilor!!! Voi sunteti nebuni? Tara se duce de rapa si voi il laudati pe Ponta! Cursul euro urca intr-o veselie, Ponta zambeste si ne sfideaza! Tot ce a spus sunt numai minciuni grosolane. Muncim si nu ne alegem cu nimic… Apare la televizor si numai minte! Dece pana acum cursul a fost cat de cat ok? Acum este un dezastru total! De ce nu reuseste sa faca ceva? Cica tine cu poporul! O minciuna grosolana! Voi va imbatati cu apa rece!

 225. Iulian Somacescu May 16, 2012 at 11:18 pm #

  Noul guvern si populatia sub ghilotina d-lui Isarescu
  Din anuntul public facut de d-l Isarescu (http://business.ro/content/view/121160/4/Miercuri, 09 Mai 2012), ca dupa ce anul trecut “s-a chinuit sa nu permita aprecerea leului”, (pentru a nu descuraja exporturile ? = este vorba de sacrificarea bugetului public si a nivelului de trai decent al tuturor romanilor pentru a proteja nesemnificativ interesele catorva exportatori straini care opereaza in Romania), astazi admite devalorizarea leului la 4,4 lei si chiar mult mai mult (“pana in partea cealalta”), am inteles ca dansul a utilizat si utilizeaza in mod speculativ aceasta arma ori de cate ori se pare ca primeste spre executie anumite comanzi politice antiromanesti si iata faptele care confirma aceasta suspiciune:
  3. Spre deosebire de cei care au fost promovati in diferitele functii guvernamentale ca “economisti” pe motivul ca s-au dovedit a fi foarte buni contabili (calculatoare umane), dar fara gandire economica, d-l Isarescu stie foarte bine ca indicatorul sintetic cheie, nespeculativ, care exprima starea economiei pe care se sprijina moneda nationala a unei tari este PIBul.
  4. Cand PIBul creste sau stagneaza inseamna ca:
  – a crescut sau este stationara ocuparea fortei de munca productiva;
  – a crescut sau este stationar volumul marfurilor produse si vandute;
  – a crescut sau este stationara viteza de circulatuie a capitalurilor proprii si atrase / imprumutate;
  – a crescut sau s-a pastrat puterea monedei nationale in raport cu monedele straine din tarile cu aceeasi situatie a indicatorului PIB.
  3. Deci d-l Isarescu nu avea nici motivul si nici dreptul sa sperie lumea de pe functia de guvernator al bancii centrale, amenintand-o cu “recesiunea economica”, daca nu asculta de comenzile politice primite de d-sul de la nu stiu cine.
  4. D-sul profita de faptul ca noul prim ministru nu a cerut inca unui grup de lucru format din economisti autentici (exemplu d-l Blanculescu), sa elaboreze si sa faca publice:
  a. graficele reale de evolutie pe ultimii zece ani, a PIBului Romaniei exprimat in dolari si euro la inceputul fiecarui an (ca puncte de referinta pe durata fiecarui an);
  b. graficele reale de evolutie pe ultimiim zece ani, a PIBului SUA si a mediei tarilor din zona euro;
  c. graficele reale de evolutie pe ultimiim zece ani, a puterii monedei nationale in raport cu cele doua monede concurente;
  d. graficele de devalorizare reala a dolarului si euro pe ultimii zece ani in raport cu pretul bunurilor naturale de referinta universala, existente in Romania, dar existente in proportie mult mai mica per mia de locuitori in SUA si in zona euro (petrol, gaze, aur, argint, uranium, cupru si fier)
  5. Din comparatia graficelor specificate mai sus (relativ usor de realizat utilizand datele statistice oficiale, publicate), am intelege cu totii, ca d-l Isarescu a utilizat aproape permanent ghilotina devalorizarii speculative a moneda nationala in favoarea monedelor concurente, sub pretextul fals ca “asa dicteaza in piata, legea cererii si a ofertei”, contand pe lipsa de cultura economica a auditoriului.
  6. Este exclus ca d-sul sa nu fi aflat pana azi ca legea cererii si a ofertei actioneaza si “trebuie sa actioneze doar pe piata libera a bunurilor de consum create de om”, avand ca scop si efect benefic in acelasi timp, cresterea productiei bunurilor de consum cerute in defavoarea celor ne-cerute in aceeasi masura. Monedele nationale nu sunt “bunuri de consum” ci doar instrumente intermediare de schimb al bunurilor de consum. Este aberant si speculativ in acelasi timp sa spui ca legea cererii si a ofertei valutare are ca scop si efect benfic in acelasi timp cresterea fabricarii de dolari, euro sau lei, functie de raportul cerere / oferta din piata. Dimpotriva. De altfel d-l Isarescu afirma deseori la televizor ca salariile in Romania rezulta nemijlocit din productivitatea muncii (cum a invatat din pricipiile economiei comuniste), nu din “valoarea productiei realizate si vandute”, care include atat cantitatea cat si calitatea muncii directe si a managementului ei, conform principiilor economiei de piata.
  7. Graficele specificate la pct.3 de mai sus, vor arata in ce masura, pe langa puterea economica reala a monedei nationale data de PIBul si avutia naturala a tarii [care ar obliga la o paritate de schimb unde media salariilor bugetarilor din zona euro sa fie egala cu salariul mediu al bugetarilor din Romania, caci profesorii, medicii, chirurgii, politistii si alti bugetari desfasoara aceeasi activitate ca si bugetarii din zona euro], a fost diminuata permanent de o componenta speculativa a monedei nationale, creata in minus de catre politicile d-lui Isarescu, mereu in favoarea speculantilor din BNR si nu numai, care –si pastreaza avutia agonisita speculativ sau prin pradarea banului public (conform dezvaluirilor din mass-media independenta).
  8. Apare evident ca in curand, noul guvern este amenintat sa cada sub ghilotina devalorizarii speculative a monedei nationale, daca nu-l va demite cat mai urgent pe d-l Isarescu (in scop de aparare nationala), pentru conflictul de interese dat de incompatibilitatea functiei de guvernator BNR cu cea de proprietar al valutelor straine concurente.
  Sub aceeasi ghilotina a cazut si guvernul Tariceanu, cand in ultimul an de guvernare (tot inaintea alegerilor parlamentare), la o crestere a PIBului de 8%, BNR a devalorizat speculativ moneda nationala de la 3,21 lei/euro la 4 lei/euro, cauzand o imensa suferinta populatiei si un deficit de 5,5% bugetului public, generand distrugatoarea criza in Romania.
  9. Alternativa este ca d-l Isarescu sa-si schimbe imediat comportamentul “cu 180 de grade”, daca vrea sa mai repare putin din ce a stricat atat de mult.
  [* Nu moartea ci indreptarea pacatosului o vrem – citat biblic]

  • Jr May 17, 2012 at 12:52 pm #

   @ Iulian Somacescu,
   Postarea dumneavoastră este mult prea tehnică şi obositoare pentru mulţi români. Dacă aveţi dovezi care vă susţin, e foarte bine că atrageţi atenţia organelor competente pentru a evita greşelile. Dacă puneţi băţul între spiţe, pe mine m-aţi pierdut de client.

 226. Gabi T May 17, 2012 at 1:06 pm #

  Seriozitatea,corectitudinea si multa mediere intre popor si guvernanti,dar fara promisiuni mincinoase,o sa va aduca voturi.Puneti omul potrivit la locul potrivit, intotdeauna minciuna si incompetenta au rezultate mici.
  Succesul pentru voi ,dorim sa fie castigul pentru noi.
  Respect.

 227. Iulian Somacescu May 19, 2012 at 1:10 am #

  @Jr
  Multumesc pentru sugestie. Nu mi-a scapat calitatea Dvs cenzoriala. Nu sunteti singurul naiv care crede in competenta functionala a organelor din Romania. Daca ar exista compatibilitate intre competenta institutionala a organelor, pe de o parte si competenta profesionala personala a celor care populeaza acele organe (cum le numiti Dvs), romanii ar avea cel mai ridicat nivel de trai din Europa, bazat pe faptul ca Romania este cea mai bogata tara din aceasta zona (“muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta’n poarta” – mai tineti minte ?). Astfel de probleme si idei de rezolvare, am trimis tuturor guvernantilor, incepand cu Ceausescu. Pentru mine singura critica utila sunt solutiile alternative de rezolvare a problemelor, daca romanii au sansa sa intalnim oameni de calitate ca destinatari. In majoritatea cazurilor am primit raspunsuri formale, fara continut, cu exceptia D-lor Iliescu, Nastase si Aurescu, din tara, a D-lor Prodi, Verheugen, Potockin, Barroso si mai recent Mary Gheorghegan – Qwin (din partea CE), a D-lui Jacques Chirac, cat si a catorva presedinti de Academii si laureati ai premiului Nobel din lume, care mi-au multumit pentru scrisori, mi-au transmis e-mailurile si numerele lor de telefon mobil protejate, promitandu-mi ca vor lua masurile cuvenite in linia propunerilor mele, pe care le-am si constatat ulterior in buna masura realizate. (Scrisorile impreuna cu raspunsurile domnilor mentionati, pot fi publicate in curand pro memoriam).
  Datorita oboseli ma tem ca nu am prea inteles care este batul si care sunt spitele. Multumesc anticipat pentru ajutor!

 228. Iulian Somacescu May 19, 2012 at 5:30 pm #

  @Jr (continuare)
  Legat de expresia „mult prea tehnică”, va informez ca pe internet exista trei feluri de bloguri, fiecare mediat de un anume GURU, astfel:
  a)- Blogul standard, pentru oricine, care pune in discutie idei, proiecte de legi, etc., propuse de participantii anonimi si nu numai;
  b)- Blogspotul care, de regula, pune in dezbatere doar o singura tema actuala si importanta, cum sunt proiectele de legi sau idei / carti noi aparute pe piata mai mult sau mai putin academica, in orice domeniu [exemple: Eye Blink Universe: Subatomic Universe ; Correction errors identified in conventional physics pdf free ebook ];
  c)- Blogul Forum, care de regula pune in dezbatere orice teme care tin de o anumita profesiune[exemplu: CR4 Daily Digest do, pentru ingineri].
  Toate blogurile au organizarea cronologica cu ultima postare in capul coloanei, dupa tema pusa in dezbatere.
  Personal sunt convins ca blogul unui prim-ministru sau simplu ministru, ar deveni autentic instrument de cuplare cu societatea, daca va fi de tipul Blogforum, cu bara superioara de comutare:
  -toate comentarile (fara coloana de meniu);
  -comentarii selectionate de la o anumita importanta in sus, pentru guvernare;
  -comentarii – spot pe teme individuale foarte importante pentru populatie (proiectele de legi, hotarari, etc.).
  Nimeni nu este obligat sa citeasca ceva care nu-l intereseaza, sau sa accepte fara reactie, parerile altora care i se par daunatoare pentru ceilalti.

 229. Iulian Somacescu May 20, 2012 at 10:26 am #

  Stimate Domnule Prim Ministru Victor Ponta,
  Promisiunea ca veti face altfel de politica (cea dedicata interesului public) decat a guvernelor precedente, va deveni realista doar incepand cu o lege electorala noua, caci politica unei tari depinde intr-o masura decisiva de oamenii din parlament, indiferent de altitudinea valorica a premierului.
  In baza experientelor cu rezultate negative din Romania postrevolutionara, si a cercetarilor sociologice innovative, orice lege electorala noua cu valoare nationala si europeana, poate devini profitabila interesului public doar daca include urmatoarele componente minime de reglementare:
  1. Stabilirea normei de reprezentare proportionala, pentru forurile legislative, tinand seama de limitarea deficitelor bugetare suverane admisibile pe plan european.
  2. Stabilirea numarului de mandate puse in competitia electorala, ca raport intre numarul populatiei cu drept constitutional de vot si norma de reprezentare proportionala, fie netinand seama de apartenenta votantilor la populatia majoritara, sau la cea minoritara, fie separat pentru populatia majoritara / monolingva si separat pentru populatia minoritara / bilingva.
  3. Stabilirea teritoriilor aferente fiecarui colegiu electoral unic, sau separat pentru populatia minoritara (in varianta separata sectiile de votare sunt aceleasi / unice, diferind doar urnele si birourile electorale de colegiu unde vor fi contabilizate voturile).
  4. Stabilirea incompatibilitatilor pentru depunerea candidaturilor, respectiv restrangerea temporara a dreptului de a candida, in acord cu tratatele internationale pe drepturile omului (detinerea unei cetatenii straine, starea de urmarire penala in desfasurare, starea de judecare penala sau de interdictie pronuntata in hotarari judecatoresti, conflictul de interese intre starea functionala la data depunerii candidaturii si demnitatea publica pusa in competitia electorala, etc.).
  5. Dispunerea procedurilor administrative pentru desfasurarea competitiei electorale (organizarea, desfasurarea, monitorizarea si stabilirea rezultatelor alegerilor).
  6. Atribuirea mandatelor puse in competitie, pentru colegiile unde alegatorii s-au prezentat la urne in proportie democratica suficienta (peste 50%) si ne atribuirea mandatelor pentru colegiile unde majoritatea votantilor au optat sa nu fie reprezentati in parlament, absebtand in majoritate (calea democratica de reducere a numarului de parlamentari doar acolo unde hotaraste electoratul suveran), desi buletinele de vot includeau si candidatul “ALTA PERSOANA”, care in situatia obtinerii majoritatii voturilor, ar da posibilitatea votantilor sa repete alegerile cu alti candidati decat cei propusi initial de catre organizatiile politice, dar neacceptati de catre majoritatea electorilor care voteaza “alta persoana”.
  7. Stabilirea supleantilor pentru fiecare mandat atribuit, in ordinea descrescatoare a voturilor obtinute in fiecare colegiu electoral (evitarea de noi cheltuieli bugetare in cazurile de vacante survenite pe parcurs).
  8. Stabilirea conditiilor de realizare a compatibilitatii constitutionale a parlamentarilor cu functiile de profesori univarsitari sau membrii ai guvernului, prin vacantarea temporara a mandatului pe intreaga perioada de exercitare a uneia din cele doua functii optionale personal (un ministru nu poate fi in acelasi timp si intr-o sedinta de guvern importanta pentru ministerul lui, si intr-o sedinta a parlamentului la fel de importanta prin legea care se supune la vot; un professor univarsitar nu poate fi in acelasi timp la orele lui de curs in fata studentilor, si intr-o sedinta a parlamentului importanta prin legea care se supune la vot).
  9. Dispunerea procedurilor de constatare a incompatibilitatilor specificate la pct.4 de mai sus, survenite pe durata exercitarii mandatului de parlamentar, si de re-atribuire a lui catre urmatorul supleant disponibil, cunoscut deja conform pct.7 de mai sus.

  • mihails May 22, 2012 at 2:41 am #

   da destul de corect spus .. insa eu as recomanda domnului prim-ministru in functie sa de-a o lege in care toti functionarii publici care fac abuzuri in functiile publice sa plateasca cu averea sa ,avere care trebuie prezentata oricum in fisa de avere anuala la intrarea in functiile respective ..si atunci o sa vedeti ca magistratii ,judecatoarele ,avocatii , medicii,politistii cei de la autostrazi (jefuitorii Tarii ) o sa fie mult mai responsabili cu oamenii si abuzul va inceta .. eu zic totusi sa ii aduceti la cunostinta domnului Ponta
   o sa ii fie de un real ajutor iar credibilitatea oamenilor va fi la cote maxime in ceace il priveste .. si alaturi de ce ati scris si dumneavoastra domnule Somacescu o sa fie ok ptr toata Tara ,Tarisoara asta..

   • Jr May 23, 2012 at 4:15 pm #

    …şi mai trebue adăugat aici mihails un lucru foarte important. Toţi funcţionarii publici sunt obligaţi ca în relaţiile de serviciu să folosească corect Limba Română. Imediat ce va fi timp toţi funcţionarii publici vor fi testaţi cât de bine stăpânesc limba oficială a statului şi mai ales cum o utilizează. -condiţie determinantă dacă rămân pe funcţii ori ba. Să-mi mai spună mie de aici înainte vreo caricatură de funcţionar public “nem tudom romano.”

 230. Asa politicieni, asa trai prosper :D May 21, 2012 at 2:15 pm #

  Am o mare curiozitate domnule Ponta……
  In toamna sau iarna dupa alegerile parlamentare, cu toti stim ca presedintele va trebui sa paraseasca cotroceniu prin demitere….balarii policienesti…..locul il stim de pe acum ca-l va lua “respectabilul” domn Antonescu, daca relatia dumneavoastra actuala este vizibil ( eu sunt sefu ) nu presedintele romaniei, ce relatie va fi intre dumneavoastra si domnul Antonescu?
  Din ce am vazut in ultimii ani, domnu Antonescu este o copie a domnului Basescu…tare curioasa sunt in ce relatii veti fi.
  Pana acum apreciez ca v-ati schimbat tonalitatea in public ….si este chiar benefic ca imagine pentru dumneavoastra.
  MRU nu a fost bun de functia pe care a avuto in fruntea guvernului….dar dumneavoastra aveti o problema cam maricica….cantati dupa cum va dicteaza baronii PSD, dar eu ma intreb altceva, de ce mai platim institutiile statului care sunt abilitate pentru imaginea romaniei si a premierului…unde este acea echipa din spatele dumneavoastra?
  Momentan vad pleaca PDL de la conducerile judetene, vin cele de la USL…deci asta este pleaca vechiul guvern cu oameni cu tot, si vine USl ….e un fel de marie cu alta palarie?
  Daca da, care mai este rolul nostru al cetatenilor din aceasta tara, decat sa va platim salarii grase si facilitati ca sunteti politicieni?
  La cat de blogar sunteti, sper sa aveti amabilitatea sa-mi si raspundeti….prin taxele si impozitele care le platesc, merit macar atata lucru, nu?
  Doar particip la bunastarea politicienilor care-mi fac greata cand ai vad la tv 😀

  • Jr May 23, 2012 at 6:13 pm #

   Domnule/doamnă/domnişoară/CURIOSULE D oricine-ai fi;
   Fără intenţia de a intra într-o polemică politică pe acest blog, vă atrag atenţia că vă aflaţi într-o mare şi gravă eroare , fără ca cineva să vă fi o capcană;
   În primul rând PREŞEDINTELE ROMÂNIEI nu poate fi DEMIS; Cel mult poate fi SUSPENDAT de Parlament în limitele Constituţiei României de azi.
   În al doilea rând, faceţi o afirmaţie fără acoperire că Antonescu ar fi o „copie” a lui Băsescu; Păi, stimabile, Antonescu a demonstrat că ştie carte, are stil, bun simţ, este echilibrat psihic, nu are vicii, nu se trage de bârneaţă cu ţiganii, şi nu-i pun ţigăncile poalele-n cap prin cârciumi, nu jigneşte jurnaliştii, nu minte, spune lucrurilor pe nume, este onest, pare corect;
   Sună a PEDELIST comparaţia dumneavoastră. Ai dreptate când spui că Antonescu îi va lua locul lui Băsescu: Da! Dar asta se va întâmpla după alegerile prezidenţiale din 2014.
   În al treilea rând, privitor la relaţia Ponta- Antonescu: A reuşit Victor Ponta să co-abiteze cu un nebun ca Băsescu şi nu va putea să aibă relaţii amicale cu un aliat, cu un prieten, cu care au reuşit să doboare un guvern? Să nu vă înbolnăviţi de grija asta, vă rog eu.
   Spui că Ponta „cântă” cum îi cere baronii PSD. Fals. Cel mult „joacă” cum îi cântă dacă asta ai vrut să spui. Dacă nu ştii îţi spun eu că BARONII aceia care te-u speriat de faci şi azi pipi-n pat, nu mai sunt; Victor Ponta i-a îndepărtat pe toţi pesediştii cu probleme şi a păstrat oamenii curaţi şi de bună calitatea dispuşi să servească interesele României printre care mă număr şi eu. E bine?
   Mai jos observ că te-ai scăpat în pantaloni şi miroase a PDL; Eşti prea pretenţios/pretenţioasă dacă aştepţi ca premierul României să-ţi prezinte ţie raportul asupra activităţii sale, deşi eu cred că dacă ar avea timp chiar ar face-o; Uite, ţi-am răspuneu şi pentru domnia sa.
   Cât despre politicienii care ţi-au mâncat banii, caută-i în guvernările BOC I-VI şi reproşeazăle ce vrei, dar nu cere cont guvernului Ponta instalat de două săptămâni.
   În încheere îţi dau un sfat: fii mai atent(ă) cu gramatica Lb Române ca să te pot înţelege corect ce vrei să spui. Altfel refuz să-ţi răspund.

   • MIHAI S. May 23, 2012 at 8:38 pm #

    Extraordinar ,ce-i mai pupati… pe Antonescu si pe Ponta! Parca n-ar fi si cei din USL la fel de hoti ca cei din PDL! Nu va uitati ce ministrii au fost desemnati? Nu mai am incredere in nici un politician. Toti au fost la putere si uite unde am ajuns. Cat despre gramatica,sunt si unii ministrii care nu stiu sa scrie corect…

   • exact asa este :) May 23, 2012 at 9:12 pm #

    Multumesc pentru observatie, aveti dreptate, fac greseli din simplu motiv ca sunt miopa, dar marog, asta nu este o scuza.
    Da aveti dreptate, am gresit cuvantul, nu am scris suspendat, si am scris demis.
    Este un blog si am dreptu sa-mi exprim o parere proprie
    Asa cum domnului Ponta ai place sa se vada zilnic la tv, poate sa-mi si raspunda la o intrebare daca o pun, nu?
    Sunt apolitica….nu ma intereseaza politica, apreciez in schimb ca sunteti un sustinator al domnului Ponta.
    Eu personal nu am vazut nici un politician care sa-l intereseze de noi..toata mascarada la care asistam ca uni au facut ca altii au dres….e o chestie de imagine, doar ne aflam in an electoral …iar actuala stare vorbeste de la sine.
    Nu am nimic personal cu domnu Ponta
    Dar daca tot cauta galceava in vazul lumi, eu as aprecia mai multa disrectie din partea dumnealui iar faptele sa vb
    Nu ma incalzesc cu nimic pe mine cei 8% care se dau incepand cu luna viitoare, euro a crescut luna asta, nu luna viitoare.
    Traiul meu si al celor care traiesc ca si mine din 800 lei, nu se schimba daca domnu Ponta vrea sa-l puna sau nu pe presedintele romaniei la “zid”.
    Modestia este cheia succesului, iar domnu Ponta nu stiu cat este d e modest aparand la tv zilnic cu franturi de declarati.
    Are ceva de spus in interesul nostru al tuturor, sa faca conferinta de presa si acolo sa spuna ce are de spus
    dar nu mi se pare normal ca imediat ce iese de te miri pe unde si un reporter il intreba nu stiu ce…el gata da declarati.
    Cu ce ma incalzeste pe mine cine merge la CE, cu ce ma incalzeste pe mine sau pe ceilalti romani apolitici ce relatie are cu presedintele Basescu?
    Va spun eu, cu NIMIC
    Noi oamenii de rand, vrem fapte, nu vorbe!
    Relatia intre presedinte si premier trebuie sa si-o realizeze domniile-lor
    ce vedem noi la tv, este un razboi mediatic, fiecare vrea sa-si atraga populatie de partea s-a, sau alegatori pentru ca suntem in an electoral.
    Eu de exemplu am intentionat sa-l sustin pe domnu Ponta dupa ce i-am auzit discursul la inverstirea lui MRU…atunci am vazut un Victor Ponta matur, un viitor politician de mare clasa
    Asta se intampla atunci, acum?
    Sincera sa fiu, vad in Victor Ponta un fel de gigi contra, un om care vrea sa ne arate cat este de competent ….momentan sunt doar chestii de imaigine pentru ca bat alegerile la usa…adevaratul domn Ponta il vom vedea la de la anu.
    Iar anul 2013 nu va fi un an usor si criza cred ca abia de acum incepe in romania daca nu tine fraiele in mana acum.
    In ceea ce priveste Domnu Antonescu, nu-i cunosc calitatile, ai cunosc doar defectele pe care le-a aratat public, i-am urmarit reactia in timpul motiuni de cenzura…iar starea dumnealui, era una nevrotica, nu era reactia unui viitor candidat la presedentia romaniei..
    Mi-am permis sa-l compar cu actualul presedinte din simplu motiv ca
    au foarte multe asemanari.
    Dar asta nu se vede acum, se va vedea cand va ajunge la cotroceni ( sper sa nu ajunga ) …dar nu trebuie sa fie ce-mi place sau nu mie.
    Cine crede ca urmatorii 4 ani vor fii prosperi, ca va curge miere si lapte, se inseala amarnic….in 2010 am platit nesabunita guvernului Tariceanu, dupa ce va pleca USL de la guvernare, vom asista la lucrurile murdare a guvernarii lor, asa cum s-a intamplat in 2004 ( daca nu ma insel )…asa ca stimabile domn, imi permit sa-mi exprim punctul de vedere fie ca el deranjeaza pe dumneavoastra sau
    pe domnu Ponta sau orice partid politic.
    Nu am vazut pe nimeni din clasa politica sa fie interesat de noi, vad totul in campaniile electorale, atunci suntem bagati in seama…in rest, suntem platitori de taxe si impozite, ducem guvernu cu toate costurile lui in spate si inghitim cu amaraciune toata clasa politica, care este foarte costisitoare si uneori lipsita de scrupule si bun simt, sa mai spun ca in parlament si senat banu vorbeste si nu compatibilitatea sau calitatea?
    N-are rost….e un subiect sensibil si mi-as consuma energia degeaba 🙂

 231. Mariana Corescu June 15, 2012 at 10:17 am #

  Domnule Ponta, iata motivul pentu care eu si prietenii mei nu mai votam PSD : http://www.pressalert.ro/2012/06/sotie-de-interlop-propulsata-consilier-local-usl-de-catre-deputatul-ciobanu/

  • Jr June 15, 2012 at 5:23 pm #

   Mariana Corescu, am văzut motivaţia ta pentru care nu votezi USL; Nu te supăra, dar pentru un păduche,nu se aruncă cojocul pe foc. Votul tău e ca frunza pe lac; nu se mai poate întoarce în pom; mai repede sau mai târziu sfârşeşte pe fundul lacului. Pentru câteva frunze USL nu taie copacul. Sesizează instituţiile statului dacă ai ştiinţă de un caz anti-social, nu manipula cititorii cu votul din toamnă. Rămâi în lumea ta care confundă puricile cu elefantul.

  • Felicitari USL!! June 16, 2012 at 12:56 pm #

   Draga Mariana, padure fara uscaturi, nu exista….guvernul trecut, n-a fost usa de biserica, asta nici atit.
   Vina ne apartine noua ca nu suntem capabili sa-i dam afara de pe sccena politica pe toti, sa le cerem demisiile in masa, sa refuzam sa le mai platim salarile .
   Daca am face asta, ai vede in parlament cum politicienii lucreaza pentru noi, nu pentru ei!
   Partidele politice trebuiesc reformate din temelie….crezi ca ma ia cineva in seama?
   Nu, nu ma ia nimeni in seama…sunt o persoana rea, pentru ca critic puterea 🙂 si mai ales aceasta alianta pe care evident nu dau 2 bani.
   Politicienii, pentru mine sunt niste nulitati care traiesc pe spinarea noastra, atit!

 232. gazetarul June 15, 2012 at 1:03 pm #

  Un singur comentariu am de facut pentru ceea ce a realizat U.S.L.-ul la aceste alegeri locale:felicitari si exterminati toti portocalii! Iar domnului Ponta i-as da un sfat: sa nu se arunce asa repede cu termenele cand U.S.L.-ul nu va mai exista,U.S.L.-ul trebuie sa existe pana cand P.D.-L.si resturile sale vor iesi fie din politica,fie vor ajunge la puscarie! Nu vedeti ca portocalii vor sa se replieze in spatele lui M.R.U.? Pana la alegerile parlamentare si prezidentiale(adica peste cateva luni,fiindca va trebui sa-l suspendati pe Basescu,asta este clar pentru mine!) trerbuie sa conduceti Romania destu lde bine si sa le faceti pedelistilor viata un IAD,asa cum le-au facut-o ei atator milioane de romani!

  • Jr June 15, 2012 at 5:01 pm #

   gazetarule, felicitările sunt meritate; US a muncit foarte mult pentru această victorie; 54% e un procent neaşteptat de bun. Câştigarea zdrobitoare a alegerilor locale în dauna PDL, ne dă speranţa că uniţi umr la umăr, să alegem în toamnă o majoritate parlamentară care să permită implementarea programelor economico-sociale ale USL în folosul întregului popor.
   Cât priveşte lichidarea PDL, nu trebue să ne grăbim şi nici să ne implicăm foarte apăsat ca să nu se spună că USL urmăreşte o anumită răzbunare! “Răzbunarea e arma prostului
   “, ştii tu.
   Deocamdată se devorează între ei; Trebue încurajaţi. Şi Băsescu ştie că în PDL nu rămâne piatră pe piatră.
   Trăian Băsescu ştie sigur că nici domnia sa nu are zile multe la Cotroceni. Acum ciupeşte ce se mai poate ciupi. Crează diversiuni şi pune capcane în speranţa că USL-ul e luat de val, ameţeşte şi greşeşte ireperabi.

   , ceia ce eu cred că nu se va întâmpla.

  • Felicitari USL!! June 16, 2012 at 12:48 pm #

   Am obosit sa spun ca, romania nu se afla in situatia actuala doar din cauza celor de la PDL, romania este in declin economic si social incepind inca din anii 90.
   Nici un guvern n-a gestionat romania in folosul cetatenilor, s-au dat pomeni si s-a privatizat pe banda…..exista in romania vreo investitie majora ( care a asigurat cel putin 2 mil locuri de munca ) din toate aceste privatizari?
   Eu nu stiu, nu am vazut, nu am auzit.
   Aud an de an cuvint privatizari in sus, privatizari in jos, dar investitii majore..ioc.
   Ah sa nu fiu rea….da, au aparut imm-rile care tin economia romaniei in spate, in rest?
   Nimic!

 233. Andra July 2, 2012 at 6:01 am #

  Felicitari Victor Ponta !
  In ultima saptamina ai dovedit ca poti definitiv scufunda PSD -ul .

  Sa te tina Dumnezeu pina in noiembrie si sa guvernezi tara asa cum ai facut-o pina acum si scapam sigur de voi.

  • mihai July 11, 2012 at 3:29 pm #

   domnilor , fiecare om trebuie lasat sa isi exprime liber punctul de vedere.cine nu vede sau nu intelege este problema lui insa, cine intelege ce s-a intamplat pana acum si de ce toate aceste acuze are toate sansele sa aprecieze corect si la referendum sa decida .. eu sunt convins ca avem televiziuni ,presa si tot ce trebuie ca fiecare om sa inteleaga unde este de fapt realitatea in care traim si sa putem sa decidem cine sa ne reprezinte Tara .. eu de opt ani realizez in ce ape ne scaldam ,cum unii renoveaza casele de protocol ale presedentiei cu milioane de euro din bani publici paralel cu taierile de salarii si de pensii .asta da patriotism fata de oameni si fata de Tara .eu am credinta ca poporul asta adus la disperare de tradatori au puterea sa discearna si sa vada realitatea de zi cu zi in care ne-au adus cei care ne-au condus pana acum cat si jaful care l-au facut din fruntea tarii si pe spatele romanilor …nu trebuie sa fi academician sa intelegi cata minciuna si batjocura suporta poporul Roman din cauza la o mana de oameni destepti … sper sa se termine cat de curand ..Doamne ajuta aceasta Tara bogata unde oamenii traiesc in chin si batjocura din cauza tradatorilor si a unor interese meschine …

  • Jr July 11, 2012 at 6:11 pm #

   @ Andra
   Andra, citeşte cu atenţie şi vezi dacă te găseşti printre protagonişti,da?
   OGARUL PORTOCALIU.
   Ogarul portocaliu a pornit şchiopătând prin ţară pe urmele paşilor pierduţi în speranţa să găsescă „ciolanul” subtilizat de alţi dulăi, de alte culori. Cortegiul –în frunte cu Băsescu- e foarte numeros din care nu lipseşte PDL –măscărici şi cabotini- B1tv, EVZ şi alţi maimuţoi de ocazie pregătiţi să dea poporului filme cu proşti, spectacole groteşti, prestidigiatori, bufoni.
   Programul are la bază MICIUNA. Dacă credeţi ce spun şi ce vă arată, v-aţi ars!
   Saltimbacii joacă poker cu Belzebut. Copii cu dezabilităţi, barbă şi mustăţi de la EVZ sar într-un picior la B1tv seară de seară şi strigă „joc drace, joc” să fie pontaţi şi remuneraţi. Ce credeţi că vând? MINCIUNI: „lovitură de stat, parlament corupt, guvernul încalcă legile şi reglamentele, Ponta şi Antonescu mint, suspendarea PREŞEDINTELUI Trăian Băsescu neconstituţională, şcl. Rând pe rând acuzele sunt demontate, devin goale de conţinut şi ajung la populaţie arme albe cu care se poate omorâ democraţia şi electoratul le va arunca la coş pe data de 29 iulie. Dar imaginea ţării mele rămâne stropită de noroi pentru toată Europa!
   Bocitoarele lui Băsescu consumă tone de chichiţe avocăţeşti, doar, doar, reuşesc să violeze conştiinţe virgine, naive, sau proaste cum îşi imaginează ei. E bine că gândesc aşa; au eşecul asigurat.
   Cea mai mare tâmpenie auzită de mine până acum: „Băsescu nu poate fi DEMIS”! Spre liniştea lor le spun că preşedintele Băsescu va fi demis de electorat orice lege ar invoca „tonomatele” lui băse.
   Controversele dintre CCR şi guvern le va soluţiona Parlamentul într-o nouă sesiune cerută de premierul Victor Ponta. Până atunci lucrurile stau aşa:
   CCR „Legea referendumului este Constituţională dacă participă jumătate plus unu din alegători”.
   USL „ Referendumul din 29 iulie se va desfăşura în baza OUG, nu a deciziei CCR”
   Aşa-i rău, aşa nu-i bine, cum o pui, ca dracu vine: Băsescu trebueextirpat din Cotroceni.

 234. D. Dobre July 5, 2012 at 2:11 pm #

  D.le Prim Ministru nu va lasati santajat in privinta d.lui Marga. Maine il suspendati pe Basescu, preia dl. C. Antonescu prerogativele si poate hotari in privinta ambasadorilor, dupa suspendare face-ti un tur de forta si rezolvati si problema energiei.

  • Jr July 9, 2012 at 3:44 pm #

   Cine şi cum poate şantaja Premierul? Poate Băsescu? Dar ce şanse acordaţi acestui om care de mâine încolo devine istorie? Eu cred că frica de Băsescu ne va urmări până dincolo de mormânt. Am încredere în Antonescu şi Ponta că vor reuşi până la urmă să pună România pe un drum acceptat de tot poporul Român. E drept că în campania pentru referendum vom auzi fel şi fel de grozăvii scornite de câteva minţi bolnave din PDL şi mai ales a fiarei rănite numită Trăian Băsescu.

 235. cristian February 20, 2013 at 9:06 pm #

  Oare puteti sa ne spuneti unde vreti sa ne duceti si cat dureaza drumul dv. ca sa ne luam ceva APA DE BAUT. Privatizarea un mare fiasco, rusul arata ca si-a facut datoria si acum a venit timpul sa rada ce a cumparat si 6000 de oameni devin someri. Romania trebuieste sa cumpere de afara cat mai are bani ca cetatenii romani oricum nu mai au. Nu puteti face nimic. La asta nu v-a dus gandul la vanzare. Eu stiu o treaba ca sculele sunt producatoare de bani si nu exista mecanic fara ele. O tara trebuieste sa aibe …….sa dea oamenilor locuri de munca, voi asteptati capitalul strain, ca si d-na Paul care avea sub maneca vreo 10 investitori din care se pare ca a venit doar unul. Deci viata noastra si viitorul nostru este dependent de investitorii straini pe care nici nu faceti eforturi sa ii aduceti. Eu tot astept sa ne vorbiti de ce faceti venind la putere si daca acest joc nu este o poveste lunga fara de sfarsit. In curand nu o sa mai avem nimic si chiar si voi nu o sa mai puteti face nimin cu declarati acum cabd rusul face ce vrea in nasul nostru. Oare mai avem si o tara pentru noi.

  • Jr February 22, 2013 at 12:31 pm #

   cristian, mă înduioşează analiza ta; Gândeşti şi te exprimi cam în acelaşi registru cu propagandiştii pdl. Spui că “România trebuieşte” Eu spun că România trebuie să facă ceva la care tu nici nu îndrăzneşti să gândeşti!

   Crezi tu că se poate alcătui peste noapte un guvern care

   să facă un gest ca Samanta, şi să mulţumească până şi pe adversarii politici din ţară sau din afară, după ce PDL a adus România în sapă de lemn?! Eu cred că nu! Toată lumea cere; Nimeni nu e dispus la sacrificii personale pentru un timp ca ţara să se poată

   înzrăveni economic şi apoi să emitem pretenţii la redistribuirea plus valorii!

   • Mihai February 25, 2013 at 6:14 pm #

    Asta-i culmea! Nu PSD-ul ainceput macelul? Apoi PNL-ul acontinuat cheltuind banii nostrii nejustificat? PDL-ul a dovedit ca nu sunt in stare decat sa taie salariile si pensiile amaratilor nereusind sa faca nimic bun? Stati linistiti acum acum USL-ul are majoritate in parlament. O sa le vina mult mai usor sa ne termine de tot!

   • mihails February 26, 2013 at 4:59 pm #

    sall .. asa se intampla cand un popor da incredere si putere unor guvernanti si apoi sunt chinuiti si batjocoriti ..din ce spuneti pot sa concluzionez adika toti sunt la fel ! cred ca asta ati vrut sa spuneti si e posibil sa fie adevarat .. totusi fiecare din cei care s-au perindat pe la putere au primit increderea oamenilor si apoi dupa un timp se pune stop .asa se intampla cu toti ..pacat ca inca nu se vede cineva care nu doar sa strige moguli si apoi sa distruga tot ci sa si faca ceva ptr tara noastra .. este un subiect tare sensibil si ma tem ca atat timp cat in fruntea tarii avem tradatori nimic nu o sa fie bine .. daca ar privi putin in istoria tarilor din jur si inclusiv a noastra ar observa ca majoritatea au pus mai presus tara lor si apoi interesele meschine sau de grup .. dar romanii ce sa faca in cazul asta ,sa ajunga la straini sa isi caute dreptatea .. asai ca este ceva normal ? rusine si iar rusine .. sper ca toti care au jefuit tara asta si au tradato sa ia cu ei pe lumea cealalta toata averea si sa avem puterea sa ii ajutam cu caratul .. e o vorba .. de unde nu e nici Dumnezeu nu cere .. minti luminate zic unii dar , se inseala amarnic , nu au nici macar o scanteie in cap ,este pur si simplu bezna .. sper ca o sa fie bine intr-o zi si in tara noastra
    si cu siguranta doar timpul o sa rezolve tot ..

   • mihails February 25, 2013 at 7:02 pm #

    sall ,domnule Jr .. imi pare rau dar cred ca este o confuzie .. nu sunt cuvintele mele , eu am scris aici ca mihails si nu stiu de unde a aparut acel citat .. cred ca undeva este o greseala .. eu am spus foarte clar daca observati comentariile anterioare ce parere am fata de cei care au adus tara noastra unde este acum ,adika intr-o mare gaura … eu am spus si o spun si acum ,domnul Ponta are toate parghiile necesare sa puna la colt pe toti cei care au adus tara in situatia asta ca niste tradatori sau vreti sa stiti ca familia mea a fost batjocorita in ultimul hal printr-o justitie corupta la maxim si data afara cu forta din casa lor de o viata …. spuneti va rog ce sa va m-ai spun ? ca trebuie sa scapam odata de toate personajele diabolice care pun interesele mai presus de orice ? ar trebui sa stim un lucru fundamental si anume faptul ca omul intr-o societate este cel mai important si apoi interesele fie ele si comunitare ,fie ele si de grup sau orice ar fi .. cand o sa intelegem ca alte state ar face orice ptr un singur om de al lor in probleme atunci a sa ne fie si noua mai bine .. credeti ca este o mandrie ptr cineva din Romania ca ajunge la CEDO ? eu nu cred . Este doar o mare rusine ptr Romania ca dupa 20 de ani inca nu a invatat nimic si cei care au condus ,poate si astazi , abuzeaza in continuare de oameni care in disperarea lor ajung la straini sa isi caute dreptatea .. eu asta cred .. iar vizavi de rusi as vrea sa va intreb cate combinate luate de ei functioneaza astazi si cate sunt la fier vechi ? trebuie sa privim realitatea si sa ne-o asumam . nu eu o spun , o spun milioane de oameni care vad si care patimesc .. cine va avea de dus povara suferintei lor ? Dumnezeu stie ! eu consider ca se poate schimba ceva in bine si am spus asta de fiecare data .. doar sa fie vointa , sa vrem si pas cu pas se poate schimba in bine multe din greselile trecutului .. e normal ca nimic nu e simplu dar nici imposibil .. avem oltchim ,mai este un combinat asemanator in germania .. stiti cred ca este un combinat foarte profitabil , care nu poate produce cat de multa cere are .. vorbim de plastic .. daca este ceva care ar face profit maxim in romania atunci o aveti in fata .. vorbiti cu directorii ,inginerii si o sa vedeti ca este o mina de aur ptr tara si profit maxim ptr socitate .. doar ca trebuie un pic de implicare.. si slava domnului inca avem ingineri ,specialisti care o pot face .. va doresc tot ce este mai bun sa realizati aceste lucruri si in urma sa ramana nu numai un nume pe o hartie ci si in sufletele oamenilor ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: