Te pitesti si castigi!

6 Mar

Va recomand, mai jos, un articol bun!

Boc a luat iar aviara gripa. Încolţit de ziarişti să răspundă ce şi cum cu Mişcarea Populară, glăsuieşte: Ol politics iz lăucal. Ce vrea să zică? La locale, ascundem sigla. Înghiţim trandafirul, dăm cu verde peste portocaliu. (Portocoliul amestecat cu verde produce totdeauna în istorie un căcăniu strident). Care e sloganul Mişcării Populare? Te piteşti şi câştigi. (O să deseneze şi o inimă roşie, s-o confundăm cu mişcarea donatorilor de sânge nevinovat).

Păi, de ce să vă pitiţi, bravi pedelaşi? N-aţi salvat voi România? De ce-aţi merge la alegerile din iunie cu pseudonim? Ce-o să zică Miţa Baston, republicana de la Ploieşti, (azi şefă de Cameră la Bucureşti)? Ea cară pungi prin urbe, pe deşălate, ca să le împartă alegătorilor. Ce-o să scrie Miss Artimetica pe pungă? Mişcarea Populară pentru Ploieşti? Va trebui să le facă alegătorilor cu ochiul, ca-n filmele indiene, ca să priceapă cine i-a pricopsit.

Să fim cinstiţi: ideea cu Mişcarea nu-i chiar tâmpită. Dar, ca să câştigaţi alegerile detaşat, să puteţi desăvârşi reforma şi încă un kilometru de autostradă, să furaţi în tihnă ce-a mai rămas de furat, să dănţuiţi cu Jeffrey pe bugetul consolidat, ar trebui să vă numiţi de-a dreptul Mişcarea Populară Antipedele. O să vă dea poporul în judecată pentru copyright, dar nu mai contează când n-ai decât două soluţii – puterea sau puşcăria. Cât despre alegerile parlamentare (dacă, totuşi, vă încăpăţânaţi să le ţineţi), n-o să aveţi emoţii şi o să vă împărţiţi pungi unii altora, fiindcă rămâneţi singuri în ţară.      

Sursa: Lelia Munteanu, Gandul

 

35 Responses to “Te pitesti si castigi!”

 1. anghel March 6, 2012 at 12:36 pm #

  D-ule Presedinte,ca vor pierde alegerile suntem siguri,nu mai incape nici-o indoiala, problema e alta,oare va fi in Romania un transfer de putere normal?ca dupa cum ma uit la fata lui basescu,nu se prea intrevad sperante,astea sunt in-stare sa dea ordin sa-se traga-n demonstranti,!!!!

 2. nicool March 6, 2012 at 1:42 pm #

  in orice caz aveti si avem mult de furca cu colorati acestea trebuie sa documentati mult sa nu ne pacalim

 3. Black Rose March 6, 2012 at 3:14 pm #

  • chiparosul March 6, 2012 at 11:46 pm #

   Prin replica si tinuta — meritati toata cinstea si pretuirea.
   Asa trebuie sa va prezentati in fata alegatorilor
   Curati – proapeti – nealterati precum * O Marfa buna si de calitate in fata cumparatorului *- poporul roman lucid -neintoxicat.

 4. Reni March 6, 2012 at 3:25 pm #

  Raspunsuri echilibrate in interviul hotnews, miezul basismului, ocazie cu care am aflat- vina mea ca nu stiam – presedintele Ponta a absolvit Lic. Neculce supranumit in epoca Bastilia pentru disciplina de fier. Sunt incantat, poate fara justificare, si eu sunt absolvent al liceului Neculce promotia 1988. Dupa anii de simpatie Psd, aderarea mea la partid mi se pare umanizata de aceasta apartenenta comuna in educatie. Sincer m-am bucurat ca liderul meu de partid a absolvit unul din cele mai bune licee din tara noastra

 5. Bibliotecaru March 6, 2012 at 4:21 pm #

  @ Victor Ponta

  Se pare că domnul Boc a intrat în curentul “omului de pe tuşă”. Din acest motiv eu cred că nu mai reprezintă o ţintă.

  Dincolo de pamflet, eu, ca cetăţean, aş aprecia dacă USL mi-ar transmite un mesaj care să nu fie în mod permanent “votaţi USL şi nu partidele PDL!”, ci “Ţara are nevoie să faci cutare lucru pentru ea!”. Încă nu ştiu ce ar trebui să fac ca să ajut România şi românii… ASTA nu-mi spune nimeni. Toţi îmi vor votul, vor să-i susţin, vor să-i ajut că câştige prin alegeri, să fiu împotriva celorlalţi… nimeni nu-mi spune ce să fac să ajut românii şi România. Cât timp întreaga Românie, de la cel mai mic la cel mai mare, se va concentra pe o luptă politică, nimeni nu va face agricultură, industrie, comerţ, servicii, educaţie, apărare naţională… românii nu au deci cum să trăiască fără grija zilei de mâine pentru că nimeni nu lucrează pentru români şi România cu aplicaţie, toată lumea face planuri minunate. Nu credeţi că românii ar aprecia nişte mesaje directe?

  Oamenii se aşteaptă de la politicieni şi la altceva decât la normative, la aplicarea normativelor, la bătălia pentru nu ştiu ce post… De exemplu, în curând va începe semănătura de primăvară, dacă nu cumva a şi început. Cred că cineva de la ministerul agriculturi ar trebui să aibă o previziune de tipul “an ploios” sau “an secetos”, să recomande un anumit tip de sămânţă pentru fiecare zonă agricolă, se recomande mai mult porumb decât grâu dacă este nevoie de mai mult porumb decât grâu.

  S-au scumpit ouăle, este un deficit de produs… Lumea nu ştie de ce a sărit oul de la 40-50 de bani la 1 leu sau mai mult… Poate că nu mai sunt gaze sau s-au scumpit şi nu se mai încălzesc facilităţile avicole, poate găinile au murit îngropate în zăpadă, poate că domnul Blejnar a oprit prea multe tiruri cu ouă de contrabandă… Ministerul agriculturii ar putea sugera că este nevoie de un plus de nu ştiu câte găini ouătoare pentru ca românii să se apuce de o asemenea afacere. Or poate ar trebui să renunţe la găini şi să se apuce de ciuperci…

  Politica are rolul de a privi macro-economic.

  Am văzut la TV cum prin Ardeal nişte oameni stau cu silozul plin de cartofi şi aruncă cartofii la gunoi? Pariez că dacă se caută cu atenţie prin hârtiile de import-export descoperim că cineva importă cartofi mai scump decât preţul de 40-50 de bani pe kilogram al acelor producători.

  Vi se par lucruri prea mărunte pentru ca un partid să-şi bată capul cu ele?

  Sigur, apreciez un articol semnat de doamna Munteanu… dar mi-aş dori ca nu aceasta să fie ceea ce vă atrage atenţia.

  Dacă astăzi ar exista o lege a eutanasierii, m-aş înscrie imediat pe listă. Personal m-am săturat să trăiesc lipsit de cea mai elementară prezenţă de respect. Privind ştirile cu omorurile şi sinuciderile din ultimul timp, bănuiesc că nu sunt singurul care ar prefera să moară decât să ducă această viaţă… Poate că la un moment dat politicienii se vor trezi că trebuie să se guverneze pe ei însuşi pentru că nu va mai fi nici România şi nici alţi români în afară de ei.

 6. dana March 6, 2012 at 7:24 pm #

  domnule ponta daca tot vreti sa veniti la putere schimbati va rog legile infractionale pentru cei care fura care fac crime legi mai dure in tara asta chiar nu se face nimic

 7. casandra March 6, 2012 at 8:01 pm #

  @Victor Ponta

  Senatorul Sova, purtator de cuvant al PSD a comis o greseala de neiertat in privinta pogromului de la Iasi. Nu conteaza nici motivul, nici contextul, nici scuzele sale. Pentru el este prea tarziu deja, va juca intotdeauna in liga minora spre minuscula.
  Dar Victor Ponta si PSD trebuie sa ia decizii inteligente in aceasta situatie. Sunt necesare: scuze pentru lipsa de cultura istorica a tanarului limbut si incult, recomandarea lui pentru un stagiu de studiu a Holocaustului si retragerea sa din functia de purtator de cuvant. Sunt greseli care nu mai sunt personale atunci cand sunt comise de purtatorul de cuvant al unui partid, iar Sova nu a ratat-o pe una dintre cele esentiale in politica. Daca PSd si Ponta isi asuma soft pozitia lui Sova in aceasta chestiune si nu exista reactia asteptata, PSD si Ponta vor suferi consecinte. Sentimentele de amicitie nu au loc in aceasta chestiune. PSd are o misiune foarte importanta in tara asta si ar fi o idee imbecila sa se sacrifice aceasta misiune de dragul unui candid…

 8. Theodora March 6, 2012 at 8:05 pm #

  Protestatatarii din Arad au fost batuti de jandami … unul dintre protestatari a lesinat din bataie …. Falca le-a anulat autorizatia de protest si a eliberat in ACELASI LOC autorizatie pentru activitati sportive si jocuri … astazi in zona unde ei au avut autorizatie de protest PDL-istii si-au adus copii sa se joace … au bagat copiii la inaintare
  Revin cu filme si poze

 9. Quintessence March 6, 2012 at 8:59 pm #

  ”……… nu mai contează când n-ai decât două soluţii – puterea sau puşcăria.” Este ce am asteptat de mult timp sa aud din partea vreunui lider USL, pentru ca poporul acesta asta asteapta – sa vada odata ca acei conducatori care aduc o natiune in pragul disperarii vor face puscarie. Sa ne ajute Dumnezeu sa-i vedem acolo unde le este locul ,ca daca nu, inseamna ca totul este un teatru politic , o cardasie cumplita impotriva romanilor pe care numai o revolta cu multa varsare de sange o va putea lichida.

 10. Pop Alina-Fulga March 7, 2012 at 7:04 am #

  Degeaba isi pun mastile, degeaba isi schimba sigla, culoarea, romanii trebuie sa fie informati ca Ioana Basescu a inscris Miscarea Populara, care de fapt este miscarea lui Basescu, miscarea mafiota portocalie

 11. Silviu cel necăjit March 7, 2012 at 9:53 am #

  Victor, aveţi grijă să-i sprijiniţi, în Parlament sau în altă parte, pe ziariştii de la Antena 3, în caz de închidere a postului, a emisiei lui. Este crucial ca acest post să emită, să-şi facă auzite opiniile, prin acei pricepuţi jurnalişti pe care-i are, transmisiile live, luările de poziţie, tot ceea ce are de spus. Atât de mult îi deranjează existenţa acestui post de televiziune, lupta lui, a celor ce lucrează acolo, cu ei, cei ce vor să-şi menţină puterea, jăvriţii şi toxicii pt. acest neam, pt. oameni şi drepturile lor, pt. viitoru’ democraţiei însăşi, şi fiind disperaţi politic şi d.p.d.v juridic, a răspunderii pt. ceea ce au făcut, încât vor încerca să le-nchidă gura acestora, jurnaliştilor de la Antana3. Chiar aveţi putere, ca parlamentari, să puneţi şi mai multă presiune pe ei, aceşti nelegiuiţi, în caz că se întâmplă, se ia această decizie de a opri emisia acestui post de televiziune. Aveţi grijă! fără el, fără acest post impoortant, care are şi audienţă pe măsură, fiindcă oamenii sunt avizi de a afla adevăru’, de a şti cine şi cum îi conduce, îi batjocureşte, îi înşală etc., riscurile politice şi electorale sunt şi mai mari, deosebit de periculoase. În rest, vă urez succes cu protestu’, cel puţin încă o perioadă bună – căci efectele acestuia( a protestului), presiunile şi revelanţa lui, sunt vizibile şi comprehensive – ca toţi oamenii să cuprindă, să-nţeleagă, să priceapă şi să decidă cine sunt mai bandiţi şi rău-voitori: opoziţia sau puterea, coaliţia toxică din care se compune aceasta. Da, e nevoie de răbdare, mai ales în sânu’ vostru, al parlamentarilor care îşi pot pierde răbdarea pt. un aşa gest, şi consecvenţă. Se apropie alegerile şi vă doresc să reuşiţi conservarea a ceea ce aţi avut d.p.d.v politic, administrativ, şi să obţineţi, cu ajutoru’ oamenilor, care sunt mult mai nemulţumiţi şi sătui de PDLşi aliaţii lor, având şi o emoţie negativă puternică faţă de aceştia, ceea ce v-aţi propus: mai multe primării, consilii judeţene, da’, mai ales,majorităţi puternice în consiliile locale. Acestea sunt esenţiale, îi vor putea îngenunchea definitiv. Cu respect,

 12. Cezar Mihai March 7, 2012 at 12:10 pm #

  “Înghiţim trandafirul”, “Ol politics iz lăucal”, “să vă pitiţi”, “nu-i chiar tâmpită”, “să dănţuiţi”, “Antipedele”,
  Acu, o doamna profesoara de limba romana ce nota ar da ?
  Domnule Ponta, chiar sunteti jurist ? Eu cred ca ati uitat ce nu ati invatat la timp.
  Nu stiti sa scrieti intr-o limba romana curata ? “Iz a veri intristing end juisi articol… ”
  Asa doriti sa fiti credibil, ca Sef de partid ? Cu cele insirate mai sus ?
  Pe net s-ar folosi :)) >:) desi cred ca potrivit e :(( !
  Astept mai multa decenta: de la dl.Iliescu aveti ce invata la acest capitol.

  • ZOE, fii barbata ! March 7, 2012 at 2:03 pm #

   @Cezar Mihai,

   Stiu, esti un ORGANISM VIU SI FACI OUA ! Dar aceste oua sunt clocite, dragutä. Ai ce ai cu Ponta dar alergi singur si iesi mereu pe locul 2 !
   Daca nu-ti place articolul, scrie la Gândul si ceart-o pe Lelia Munteanu ca ea l-a scris.

   Vezi ca te asteapta stapânul sa-i pupi si azi mâna !

  • Quintessence March 7, 2012 at 9:07 pm #

   Hai mars de-aici !!!

   • ZOE, fii barbata ! March 8, 2012 at 11:43 am #

    @Quintessence,

    Ha ha ha ! Eu am fost ceva mai blânda cu portocalicul, tu însa ai punctat la fix, bravo !

   • Quintessence March 8, 2012 at 2:08 pm #

    @ ZOE, fii barbata ! – Multumesc ! – Pai, cand vad cate-un pdl-ist prost ( na c’am scapat un pleonasm) nu-mi mai arde chiar deloc de comportament civilizat .

 13. ZOE, fii barbata ! March 7, 2012 at 12:27 pm #

  “Te pitesti si câstigi” a luat locul lui FURI ALEGERILE si CÂSTIGI ( ca le furi la Paris sau la Honolulu, nu conteaza) !
  Sunt prosti, ori sunt prosti ! Pai cum îsi închipuie ei ca mai pot pacali lumea, pai de la pruncul din fasa, pâna la mosul cu barba alba, se stie ca orice deghizare a lor e de prisos ! Sa nu credeti ca mai exista cineva care sa nu stie cu cine avem de-aface, chiar în vârful dealului sau în fundul padurilor, tot norodul stie cu cine NU TREBUIE SA VOTEZE ! Din punctul asta de vedere eu, nu-mi fac griji.

  Grijile pe care mi-le fac, sunt, când vad ca lumea nu mai iese în strada, acum când a dat caldura !!!! Oamenii au iesit zile în sir pe un frig de minus 20 de grade, iar acum, când este destul de cald, mai ies 3 insi !
  Pâna acum, o gramada de voci, strigau în cor ca Opozitia sa ia atitudine si sa faca greva parlamentara, uite ca aceasta s-a executat – a facut greva – vi se pare ca s-a schimbat ceva ? o întrebare retorica.
  As vrea sa nu am gura aurita, cum s-a mai întâmplat dar va spun, daca nu luam atitudine si nu iesim masiv în strada, ne vom trezi cu alegerile în 2013 ! Nu mai vorbim ca Putinova,
  se viseaza facând rocada ruseasca !
  Între timp, încet dar sigur, libertatile noastre dispar cu fiecare zi, presa cu adevarat libera de basism, e îngenunchiata sistematic, oamenii vor începe sa fie arestati pe sest ca pe vremea lui împuscatul, Antena 3 va fi închisa si nu vom mai afla nimic din matrapazlâcurile
  pe care le face puroiul portocaliu. Pe vremea împuscatului exista Europa Libera iar românul statea cu urechea lipita de radio ca s-o asculte, acum însa nu ne va mai ramâne nimic, decât noi si mizeria noastra, noi si boala noastra, noi si saracia noastra, noi si moartea noastra ! Daca nu ne trezim nici acum în al 12-lea ceas, s-ar putea sa ne trezim prea târziu si atunci nu vom mai avea dreptul de a ne plânge, din contra, am merita sa fim batuti cu frânghii ude, poate ne vine mintea la cap ! JOS PUROIUL PORTOCALIU, ROMÂNIA, TREZESTE-TE !

 14. Reni March 7, 2012 at 12:53 pm #

  Ma tem de o dezechilibrare a bugetului, disperarea actualilor guvernanti este usor predictibila, actiunile UNPR o dovedesc.
  Starea de spirit a varstnicilor din mediul rural este pentru mine cel mai bun indicator electoral, modul in care acesti electori privesc guvernarea este extins prin rude spre zonele urbane.
  Tendinta de vot este clara, sustinuta de perceptia publica, anume – guvernarea pedelista distruge fibra vietii noastre prin mindrie, egocentrism si inavutire excesiva prin furt. Ori aceasta perceptie va fi alimentata prin suvoiul de pungi, 10-100 lei pretul dispretului si ingamfarii. Romania a fost dintotdeauna o tara surprinzatoare, oamenii vor primi punga si vor pastra demnitatea la vot. 
  Premierul Ungureanu nu a avut, nu are si nu va avea vreodata charisma unui politician popular, ii lipsesc reactiile rapide iara benevolenta sa nu pare rupta din popor ci aristocratica si distant dispretuitoare.

  • ZOE, fii barbata ! March 7, 2012 at 1:53 pm #

   @Reni,

   Tendinta de vot este clara , la oars si la tara,
   Pupa-l în bot si papa-i tot, iar la vot îi arati un cot !

   Chiar ti-se pare ca ai inventat apa calda ?! Tara asta nu e proasta, cum credeti voi !

   • justitiaru March 7, 2012 at 4:21 pm #

    @ZOE, fii barbata !
    daca iti imaginezi ca ei sunt fraieri si se vor lasa trai in piept gresesti.De sistemul de fraudeare “suveica” ai auzit ?Oranjgutanii sunt “doctori” in fraudari si cine crede ca ii poate pacali la acest capitol gresete fundamental.

   • ZOE, fii barbata ! March 8, 2012 at 7:28 am #

    @justitiarul,

    Hahaha ! Asta cu Oranjgutanii e buna, n-o mai auzisem.
    Draga Justi, dar nici nu trebuie sa-i supraestimam ca nu sunt chiar asa de smart, ba din contra, sunt bâte ! Tu chiar crezi ca pentru o pomana, lumea o sa-i voteze ? Eu nu cred.
    Have a nice day !

 15. justitiaru March 7, 2012 at 4:16 pm #

  D-le Ponta
  Incheierea postarii este total neinspirata “Cât despre alegerile parlamentare (dacă, totuşi, vă încăpăţânaţi să le ţineţi), n-o să aveţi emoţii şi o să vă împărţiţi pungi unii altora, fiindcă rămâneţi singuri în ţară”. Un asemenea scenariu , ca sa ramana ei singuri in tara exmatriculand toti opozantii, este extrem de atractiv, visul fierbinte , pentru clica portocaliilor- cacanarilor.
  Nici macar in gluma nu trebuie evocata o asemena posibilitate monstuoasa..

  • ZOE, fii barbata ! March 8, 2012 at 7:33 am #

   @justitiarul,

   De ce îi reprosezi lui Victor ce scrie în articol ca nu el l-a facut, el, doar l-a postat ?! Iar tu esti prea pesimist, crede-ma.

   • justitiaru March 9, 2012 at 11:09 am #

    @ZOE, fii barbata !
    Sunt extrem de suparat pe Ponta pentru prezenta si discursului la investitura lui Ungureanu, fapte mult maI grave decat o gafele monumentale ale lui Geoana.
    Asa ceva NU se face.

   • ZOE, fii barbata ! March 9, 2012 at 1:10 pm #

    @justitiaru,

    Da, acolo nici mie nu mi-a placut si câtva timp am fost cam derutata – daca sa mai cred în el sau nu !
    Acum însa mi-a trecut !

 16. Ioana March 8, 2012 at 10:24 am #

  D-le Victor Ponta,ne spuneti ca nimeni nu va spune cum sa ajutati Romania si pe romani ? mai spuneti ca nimeni nu se implica sa desvolte o activitate pentru a porni economia ,comertul ,serviciile ,agricultura si tot ce implica plus valoare si profit ?
  Cu ce bani ? si cum ai de gand sa desvolti o afacere in orice domeniu deja sunt pe tine tot felul de controale , care nu stiu ce controleaza, dar , sunt porniti de a incasa cat mai multe amenzi cu chitanta si mai ales fara chitanta . Eu cred ,ca primul pas ar fii sa curatati sistemul de mici ciubucari din finanta si de peste tot si sa vedeti cum ROMANII singuri vor pornii economia cea normala intr-o tara normala ! Si fiecare sa desvolte o afacere pe care o stapaneste si va lucra cu drag ! si asa va disparea si stresul si teama zilei de maine ca nu ai un loc de munca !

  • ZOE, fii barbata ! March 9, 2012 at 10:59 am #

   @Ioana,

   Multa dreptate ai tu Ioana ! NIMIC nu poti sa întreprinzi în tara asta, vrei sa muncesti cinstit dar nu te lasa. Daca vrei sa deschizi o mica afacere pe cont propriu este ca si cum ai vrea sa muti muntele din loc.
   Am o cunostinta care si-a deschis un Seconde-Hand de confectii, a durat multe luni pâna a reusit . Desi a închiriat un spatiu pentru asta, a
   trebuit sa ceara acordul locatarilor din blocul unde locuieste, cica pentru
   “sediul” firmei – adica unde sa tina 3 dosare mari si late. Exact ca pe vremea împuscatului, când COM -ul ( comitetul oamenilor muncii) trebuia sa-ti aprobe ca sa iei un TV color, sau ca sa dai examen la scoala de soferi. Asta e un mic exemlu dar daca vrei sa faci altceva, orice, alergi de înebunesti, dai un sac de bani platesti taxe peste taxe si nu te alegi cu nimic decât cu bete în roate ! Un lucru e sigur în tara asta, cine munceste n’are cine fura are !

 17. ZOE, fii barbata ! March 9, 2012 at 1:14 pm #

  @justitiaru,

  Cum e cu fraudarea “suveica” ? Explica-mi si mie ca habar n-am !

  • justitiaru March 11, 2012 at 5:43 pm #

   @ZOE, fii barbata !
   Sistemul “suveica” este asa : Alegatorul platit (santajat) sa voteze un anumit partid primeste in afara sectiei de votare un buletin de vot deja complectat dupa dorinta platitorului, in sectia de votare alegatorul primeste un buletin de vot in alb, dar introduce in urna buletinul complectat anterior si aduce platitorului buletinul in alb ca dovada ca a votat cum “trebuie” si numai atunci isi primeste plata.

 18. Mircea----C-ta January 6, 2013 at 5:58 am #

  Anulati domnilor taxa auto. s-ar putea sa iesim in strada din nou si ptr asta. promisiunea facuta inainte de alegeri era alta. poate va amintiti .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: