Azi, de la 17:00, sunt invitat la Antena 3

4 Jan

Astazi, incepand cu ora 17:00, sunt invitatul Alessandrei Stoicescu la emisiunea “100 de minute”, difuzata de Antena 3. Astept propunerile si intrebarile voastre!

47 Responses to “Azi, de la 17:00, sunt invitat la Antena 3”

 1. silviu January 4, 2012 at 2:59 pm #

  Magazinul Titan a fost vandut de Bitner lui Alin Cocos care este motivul?

 2. gigip1948 January 4, 2012 at 3:07 pm #

  La Multi Ani! Voi urmari,cu placere,prima aparitie televizata,in noul an! Anul viitor,in calitate de premier,va voi urmari pe TRV ,eliberata de basism!

  • George January 6, 2012 at 6:40 pm #

   La multi ani!

 3. mishu January 4, 2012 at 3:08 pm #

  buna ziua! doresc sa prezentati pozitia dvs fata de taxa auto. daca aceasta va mai ramine in vigoare dupa ce ajungeti la putere. dupa parerea mea ar fi un numar mare de voturi daca ati fi impotriva acestei taxe mai … vehement!!

  • ZOE, fii barbata ! January 5, 2012 at 12:46 pm #

   Mare dreptate ai, pe lânga multe mizerii pe care ni le-a facut guvernarea asta paguboasa pentru noi si benefica pentru ea, se numara si taxa auto !

 4. sustinvictorponta January 4, 2012 at 3:39 pm #

  Va vom urmari cu interes domnule presedinte Victor Ponta!

 5. Miron January 4, 2012 at 3:39 pm #

  Ar fi util sa explicati, ce poate si ce nu poate face opozitia, pentru a-i lamuri pe cei care spun ca “opozitia doarme”.

 6. luci narcisa panait January 4, 2012 at 3:41 pm #

  pe cine ti-ar placea sa vezi in postura de presedinte al tarii dintre cunoscutii tai?

 7. ionut January 4, 2012 at 3:59 pm #

  cum a fost la viena? comenteaza lumea ca ati fost cu ghita..asa prieteni buni sunteti?

 8. Theodora January 4, 2012 at 4:06 pm #

  Domnule Ponta cred ca ar trebui sa vorbiti despre Proiectul Legii Sanatatii si despre coplata care a intrat in vigoare incepand cu 01.01.2012
  Succes!

  • ZOE, fii barbata ! January 5, 2012 at 12:48 pm #

   Absolut adevarat !

 9. dan January 4, 2012 at 4:29 pm #

  DEZBATETI SUBIECTUL ASTA

  DATI MAI DEPARTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  
  Romania a pierdut in perioada 1952-1960 printr-o firma sovieto-romana cea mai mare rezerva energetica a tarii, 17.288 tone de uraniu. Gheorghe Gheorghiu-Dej s-a suparat foc, pentru ca sovieticii “ nu ne-au dat noua, utilaje pentru extragerea uraniuluiâ€.
  Politicienii de astazi vor sa dea unei firme canadiano-romane cu actionariat american, zacamintele de metale rare si pretioase de la Rosia Montana in schimbul locurilor de munca.(praf aruncat in ochi) Participatia Romaniei in aceasta firma este de doar 20% si risca sa ajunga al 0,6% in urma ultimei majorari de capital, la care actionarul roman nu a putut participa. Statul urmeaza sa suporte cheltuielile de intretinere a barajului si a sistemelor de captare, monitorizarea emisiilor de acid cianhidric, pompare si tratare a apei pe o perioada nedeterminata, estimate la 12 milioane de euro anual. (…)

  Statul roman ar primi 4% redevente pentru aur si argint. Presa vorbeste despre majorarea acestui procent la 6% prezentata ca o negociere reusita, fara se spuna ca in tari ca Africa de Sud redeventele pentru metale pretioase sunt de minim 20%.

  In cele 200 de milioane de tone de minereu care se doresc a fi procesate cu cianuri la Rosia Montana, se estimeaza a fi 1,5 grame de aur pe tona de minereu si 11, 7 grame de argint pe tona. Daca nu vi se pare o exploatare rentabila aveti dreptate! Motivatia pentru acest proiect sta in metalele rare care insotesc zacamintele de aur. Vanadiu – 2500 grame pe tona, arseniu – 5000 grame pe tona, titan – 1000 grame pe tona, molibden – 10 grame pe tona, nichel – 30 de grame pe tona, crom – 50 grame pe tona, cobalt – 30 grame pe tona, galiu – 300 grame pe tona, germaniu – 20 grame pe tona, wolfram, molibden etc.

  Daca punem aceste resurse in context mondial, epuizarea resurselor de energie si nevoia dezvoltarii energiilor regenerabile, a panourilor fotovoltaice si turbinelor eoliene, descoperim ca prima criza cu care se va confrunta lumea nu va fi cea petroliera ci a metalelor neferoase.

  Galiu, spre exemplu, care se gaseste la Rosia Montana in cantitati de 300 de ori mai mari decat aurul, este folosit in fabricarea panourilor fotovoltaice si pretul actual este de 900 de dolari pe Kg. Utilizarea lui va creste pe masura ce tehnologiile vor fi perfectionate si rentabilitatea energiei solare va creste cu scumpirea petrolului.

  26% din resursele de cupru extractabil din scoarta Pamantului s-au pierdut deja in gropi de gunoi. Inchiderea minei de cupru de la Rosia Poieni pentru a se face loc RMGC a dus la disponibilizarea a sute de muncitori, de care oficialii Gold Corporation nu isi aduc aminte cand fac calculele locurilor de munca.

  Din anumite informatii, in contractul de concesiune secretizat se spune ca orice metal in plus recuperat intra in beneficiul celui care exploateaza zacamintul. Falsa desecretizare trambitata de Traian Basescu nu a facut lumina asupra acestui aspect.

  Turcia, Cehia, Grecia, Costa Rica, Germania, Argentina, Filipinie au interzis mineritul cu cianuri.(de ce guvernantii nostrii permit ?!) Parlamentul European a cerut Comisiei Europene interzicerea acestei tehnologii de minerit pana la sfarisitul anului 2011. Aduceti-va aminte de accidentul de la Baia Mare de acum 10 ani. Ungaria l-a considerat cea mai mare catastrofa dupa Cernobal. Statul roman are de platit circa 200 de milioane de dolari despagubiri.

  La Rosia Montana ar urma sa se foloseasca aproximativ 1.561.000 tone substante periculoase, dintre care 84.000 tone de cianura in cea mai mare cariera cu crater deschis din Europa si cel mai mare baraj, inalt de 185 m. Ganditi-va la efectele pe care un posibil accident le-ar avea asupra Deltei Dunarii, un ultim bastion european pentru protejarea biodiversitatii.

  Rosia Montana este unul dintre siturile cele mai bogate in resurse de patrimoniu cultural ale Romaniei, cuprinzand intr-un teritoriu intins pe cca. 650 ha 50 monumente istorice clasate, dintre care 7 desemnate ca monumente de valoare nationala si universala. De asemenea, patrimoniul cultural de la Rosia Montana este recunoscut si prin Planul de Amenajare a Teritoriului National.

  Acest statut juridic de protectie plaseaza Rosia Montana inaintea multor orase ,prin numarul si valoarea monumentelor istorice si pe primul loc intre asezarile rurale ale Romaniei. Conform legii, protejarea si punerea in valoare a acestor valori instituite reprezinta lucrari de utilitate publica, de interes national.

  Academia Romana, Casa Regala, ICOMOS (Comitetul International al Monumentelor si Siturilor), ca organizatie expert a UNESCO, Ad Astra, Alburnus Maior, ONG-uri din Romania si internationale, numerosi experti, institutii, studenti si cercetatori români din strainatate (RSSA, LSRS) recomanda si sustin includerea Rosiei Montane în Patrimoniul UNESCO.

  Constatam ca rusinea de a fi roman si lipsa de reactie a romanilor in fata nedreptatilor a fost indusa de aceleasi televiziuni care astazi sunt complice la cel mai mare jaf din istoria poporului roman.

  Va aflati printre putinii care au rezistat campaniei de dezinformare in care au fost angajate televiziunile, de aceea va solicitam implicarea nu doar ca simplu semnatar, ci ca militant, sa faceti cunoscut adevarul despre proiectul minier de la Rosia Montana.
  Dati acest mesaj mai departe!

 10. ANONIMUS January 4, 2012 at 4:30 pm #

  Sper ca” Afacerea Geoana” este terminata si-n’gropata,slava domnului.Idea reprimirii lui Geoana de 45% dintr-e “bizoni” este gresita.Nu le raspundeti.!Lasati-l pe Geoana sa vorbeasca ,ca nimeni nu-i poate face mai rau decat altul.Este expert,si se apropie de Basescu,in ultimul timp isi da cu stangu-n’dreptu’ cu o viteza de ametesti.Cred ca de acolo a cazut cum spune “lumea”.Aveti grija sa nu faceti gafe,ca se ocupa Basescu ,Boc&CO.Mult succes si La Multi Ani.

 11. Toma January 4, 2012 at 4:32 pm #

  Nu stiu daca mai aveti timp sa preluati cateva idei:
  1.Culmea cinismului – Am ajuns sa traim ca sa mancam si, pentru asta, mai trebuie sa si
  multumim partidului/basescului iubit!
  2. Romanii nu mai au dinti/dantura; daca tot se face ceva cu sanatatea sa se faca si cu
  dintii. Chiar sunt dentistii/stomatologii stat in stat ca sa faca totul numai pe banii prostimii?
  Sa se asigure prin Casa macar ceea ce se asigura in Occident!
  3. Fiti mai vizibili/agresivi in promovarea ideilor proprii; sunt multi, din pacate formatori de
  opinie gen Chirieac, care nu va vad…
  4. Incercati sa atacati fiecare prostie basista cat de repede puteti.
  5. Romanii s-au saturat de ungurii instigatori, vor optiuni foarte clare si ferme…
  Cele bune, La multi ani!

  • ZOE, fii barbata ! January 5, 2012 at 12:57 pm #

   @Toma,
   Câta dreptate ai !!! Sa stii ca acest Chiriac sau Chireac este o mare, mare sarla, în mare prietenie cu cocosul si consoarta sa . Intra pe Google cu numele lui, cum am facut si eu si minuneaza-te când ai sa vezi ce hram poarta !
   O zi frumoasa !

 12. MARIAN ANTONESCU January 4, 2012 at 5:10 pm #

  Imi plac emisiunile ALESANDREI STOICESCU.Singura si-a ridicat stacheta.Asi dori sa vad tot mai des emisiuni ca aceea unde l-a avut invitat pe fostul ministru de externe,STEFAN ANDREI.ANTENA 3 A DESCHIS CUTIA PANDOREI PRIN CARE VIOREL RINGHILESCU A DEMONSTRAT CU ACTE-N REGULA CA PDL ESTE UN PARTID ILEGAL.Ce a facut procurorul VICTOR PONTA specialist in drept constitutional pentru a demonstra ca PDL SI UNPR,sunt partide ilegale si neconstitutionale?Daca ADRIAN NASTASE a fost si mai este obligat sa se duca sa dea cu presupusul pe la parchet si MIRON MITREA ZIS MANIVELA cu dosare penale grele nu este deranjat,nu cumva este cartita lui BASESCU in PSD.Este PSD UN PARTID DE STANGA AVAND IN COMPUNERE ATATIA CIOCOI MAI VECHI SI ,AI NOI,CAPITALISTI DE CUMETRIE SI TOT FELUL DE BARONI DE TOT FELUL?

 13. gigip1948 January 4, 2012 at 5:24 pm #

  Pentru toti rezervistii militari,umiliti de catre Basescu si gasca lui,rog sa-i asigurati ca le veti reda demnitatea si onoarea ce le-a calauzit toata viata! Va multumesc si va urmaresc,cu placere!

 14. Alex January 4, 2012 at 6:05 pm #

  Victore ,ai vorbit bine bine in seara asta la antena 3.Ca sa imi arati ca nu esti altceva decat OM,sper sa nu fi vorbit degeaba ; Parerea mea!.Mi-ai placut de cand te-am vazut prima data in parlament : pareai un copil,dar se vedea increderea in tine. Te sustin si sper ca nu o sa regret.

 15. Mishu January 4, 2012 at 6:11 pm #

  Domnule viitor prim ministru va urez in noul an sa aveti numai realizari si sanatate de fier dvs. si familiei. As dori sa mediatizati si problemele legate de invatamantul medical de la Tg. Mures unde ministrul invatamantului (acel individ care are cunostinte doar despre formarea imaginii pe un ecran tv – “pixelul albastru” uitand si de celelalte culori de baza -) intra cu bocancii in administrarea Universitatii si incalca normele europene ce reglementeaza invatamantul medical, si impune infiintarea departamentelor pe criterii etnice. Oare, pe viitor, la un accident rutier, de exemplu, o victima va fi chestionata daca este roman sau maghiar inainte de a i se acorda primul ajutor? pentru a sti ce medic il va trata?

 16. chiparosul January 5, 2012 at 12:40 am #

  Redesenati harta – actiunilor USL pentru 2012…………………………?
  Cit imi doresc sa fiti portdrapelul nemultumirilor si miscarilor populare din tara.

 17. Simona January 5, 2012 at 8:53 am #

  La multi ani, domnule Victor Ponta !
  Va voi urmari cu interes la emisiunea “100 de minute”.
  Va doresc ca anul 2012 sa fie anul USL. Va doresc sa castigati alegerile, sa fiti cinstiti si corecti cu romanii. Prea mult timp am fost mintiti si jefuiti. Nu-mi doresc sa-mi fie mie mai bine, cat copiilor mei. Am doua fete, una la liceu, una la facultate, de pe acum ma pregatesc psihologic ca “vor pleca dincolo”. Ce facem, ramanem o tara de batrani ?
  Va doresc mult succes !
  Apropo, v-am vazut familia la “Exces de putere”, este foarte frumoasa, Irina este deosebita.

 18. Vasile January 5, 2012 at 9:22 am #

  Luati pozitie ferma impotriva UDMR – 70% din banii dati de Ministerul Culturii se duc la reviste si publicatii unguresti, 80% din banii dati de guvern pentru monumente istorice se duc la firme unguresti si la lucrari la monumente unguresti. Nu se mai repara biserici ortodoxe ci numai biserici reformate si catolice! Raul facut in acesti doi ani de UDMR se va vedea inca cel putin 5 ani…….Iar raul pe care UDMR (Borbely si Hunor) il face tarii cu aprobarea Rosia Montana se va vedea inca 50 ani de acum incolo!
  Domnule viitor prim-ministru numai Dv puteti cere public lui Boc sa dezavueze acest proiect nenorocit. Sunt convins ca facand asta veti castiga ff multe voturi mai ales de la tineri!
  Succes si sper sa nu ne dezamagiti! Fiti fermi impotriva UDMR si a lui Base-Boc-udrea!!!

 19. gica popescu January 5, 2012 at 10:52 am #

  v-as ruga sa va exprimati CLAR in privinta masurilor pe care le veti lua si cum intentionati sa guvernati , mai precis , in cuvinte clare si concise , nu ceva de genu :” vom adopta masuri pentru cresterea economica si scaderea somajului ” , sau ” prin masurile pe care le vom lua va creste nivelul de trai ” . va vrem mai concret , gen : ” vom mari salariile profesorilor si bugetarilor cu 15 % in 2013 , si inca 15 % in 2014 . sau ” vom mari pensiile cu rata inflatiei si cu un procent de 3% din cresterea salariului mediu brut ” . sau ” vom elimina toate (( capusele )) din sistemul de stat , vom reduce la 10 numarul Agentiilor care mai mult lucreaza pentru patronat decat pentru STAT ( populatie ) ; sau vom face licitatii corecte , transparente si CONTRACTE NESECRETIZATE , situatie in care preturile de achizitie pentru articolele necesare institutiilor statului sa fie preturi reale si rezonabile . sau ” VOM ADUCE PRETURILE KILOMETRULUI DE AUTOSTRADA LA NIVELUL CELOR PRACTICATE IN UE ; sau vom introduce un sistem de control pentru toate societatile comerciale care practica modelul comertului fara eliberare de factura sau bon fiscal , deci vom elimina evaziunea prin ” interzicerea ca patronul sa fie si administrator si patron si vanzator . de asemenea eliminarea rudelor de gradul I din acest sistem de vanzari ar scade evaziunea fiscale , patronul fiind acela care ar obliga vanzatorul sa inregistreze orice operatiune de teama ca <> . si cate altele se pot face , dar CU PROMISIUNI CONCRETE , NU CU UNELE CU CARACTER GENERAL , DIN CARE REZULTA UN FEL DE << DA-I INCOLO DE PROSTI , NE VOR VOTA CA S-AU SATURAT DE ASTIA . VORBA LUI VANGHELIE : PATRU ANI VOM FURA SI NOI , NE VOR SCHIMBA , VOM STA PE TUSA 4 ANI , SI IAR NE VINE RANDUL SA GUVERNAM .!! CA ALTII NU AU DE UNDE SA IA ! . ce ziceti , faceti diseara un discurs de acest gen , sa inghete ROMANIA ASTA DE UIMIRE ????????????????

 20. ZOE, fii barbata ! January 5, 2012 at 2:01 pm #

  @Victor Ponta
  Vezi ca iar te actaca cel mai necitit ziar din tara ” EZ ” cum ca între 17 si 22 ianuarie vei fi la Monte Carlo unde vei “sparge” între 30.000 – 50.000 de euroi, împreuna cu pilotul tau !

  Mi-a placut emisiunea de aseara, felicitari !
  O zi minunata îti doresc !

  • George January 5, 2012 at 8:21 pm #

   Nu inteleg pentru ce se cheltuiesc atitia bani pentru statiunea Mamaia.

 21. rusen daniela-elena January 5, 2012 at 5:03 pm #

  desi se stie pozitia dv.vizavi de animalele fara stapin iar orasul Moreni DB.are conducere PSD,ONG-ul din oras nu are nici o intelegere din partea autoritatilor locale.Noi dorim sa colaboram cu primaria si sa facem sa fie bine si ptr.oameni si ptr.animale dar nu ne asculta nimeni.

 22. Stan Gradinaru January 5, 2012 at 8:20 pm #

  O parte dintre presedintii de consilii judetene PSD, sunt baroni locali care guverneaza in mod autocratic. Dece se nu se respecta legile democratiei? Ce masuri veti lua in cazull cand veti ajunge la guvernare?

 23. costy January 5, 2012 at 10:17 pm #

  Buna ziua,
  Numele meu este Dochian Constantin si am gasit adresa de mail incercand sa caut ajutor pentru un copilas de numai doi anisori internat la spitalul Marie Curie sectia oncologie, fiind diacnosticat cu hepatoblastom, cu alte cuvinte cancer.De acest caz am aflat de la fratele meu care m-a rugat sa incerc sa-i ajut stiind ca si eu am trecut printr-o situatie asemanatoare cand cu ajutorul unor oameni cu suflet mare am reusit sa ajung in afara tarii si sa-i redau copilaria.Deoarece nu vreau sa scriu un roman in speranta ca bulgarele meu de zapada va devenii avalansa care va salva acest suflet va dau cateva date de contact:tel mama(Vinturis Cosmina)-0766314799 sau pentru donatii:RO15RNCB0082085429340001 deschis pe numele tatalui:Vinturis Cristian Octavian. http://www.davidvinturis.wordpress.com

 24. Buda Viorica January 5, 2012 at 11:22 pm #

  Da. mi-a placut emisiunea de aseara..Asa sa tot vorbiti. felicitari.

 25. ZOE, fii barbata ! January 6, 2012 at 8:11 am #

  @Victor Ponta
  Ghena numita OTV nu-si dezminte porecla. Aseara pe burtiera era scris cu litere de-o schioapa si comentat în maniera personala a parvenitului DD, faptul ca Ponta a fost de Craciun la Viena si urmeaza sa plece la Monte Carlo. Da, si ce-i cu asta ?! Ponta are o sotie europarlamentar care nu cred ca lucreaza pe gratis, are si el un salariu, chiar e interzis sa-si ofere o plimbare, chiar nu are dreptul dupa un an de munca într-un mediu mai mult decât nociv, sa-si ia o vacanta ?! Câti dintre noi nu stim ca a pleca într-o vacanta în Europa este mult mai ieftin decât în cloaca româneasca ?!
  Este strigator la Cer de câta mizerie morala poate sa dea dovada acest impostor, DD sluga oneroasa a Cotrocenilor, dupa ce l-a umplut de noroi pe Oprescu, acum a început tirul cu gloante otravite împotriva lui Ponta !
  Întreb pe toata lumea, Ponta pleaca în diverse locuri pe banii nostri, a furat de la noi ca sa mearga în plimbari, din cauza lui Ponta platim 540 de taxe – studiu facut de Banca Mondiala – din cauza lui suntem singura tara din UE cu atâtea taxe si impozite si a 4-a din
  lume?! Este revoltator ! QUO VADIS ROMÂNIA ?! Nu este o întrebare retorica, raspunsul este, la pierzanie !

 26. ionel January 6, 2012 at 11:19 am #

  Domnule Ponta, zilnic, toate ziarele sunt pline de fotografii si declaratii ale celor din PDL: Udrea, Lazaroiu, Preda, Prigoana, Urban etc. Dv si Crin apareti foarte rar. Nu mai pot sa citesc niciun ziar online pentru ca dau mereu de portocalii. Vestile despre PSD, USL sunt mereu negative, cele despre Guvern, PDL sunt vesti bune. Aveti de gand sa schimbati cumva aceasta situatie? Aveti vreo strategie de comunicare sau patim iar ca Mircea Geoana?

 27. Ibrea Ion January 6, 2012 at 12:58 pm #

  Timpul nu mai are rabdare domnul Ponta!

 28. wolf January 6, 2012 at 4:02 pm #

  wolf
  January 5, 2012 at 1:55 pm #
  wolf a scris pe 05 Ianuarie 2012, 01:36 pm

  Ioan Selaru, primarul comunei Zemes: “Drumul asta e cosmarul meu” 19/11/2011
  vizualizari:430

  Agentii economici fug din Zemes

  Drumul din Zemes a ajuns un calvar pentru locuitori, pentru ambulanta, pentru firma de transport public. Desi e administrat de CJ, primarul e cel care inghite reprosurile. Toti il cearta ca li se strica masinile, sunt obligati sa circule cu 10 km/ora si intârzie la treburile lor.

  Drumul care trece prin Zemes si face legatura intre satul Bolatau si municipiul Moinesti e atât de stricat, de la un capat la altul, incât soferii nu pot ocoli gropile oricât de talentati ar fi. Situatia a devenit foarte grava de vreme ce agentii economici renunta sa mai faca afaceri in Zemes si se retrag. Intre cei suparati, e si Mioara Buftea, administrator al Silvanorom Com SRL Moinesti, care il anunta pe primarul Ioan Selaru: “Ma vad nevoita sa-mi restrâng activitatea din cauza drumului pentru ca furnizorii de marfa refuza sa-mi aprovizioneze punctul de lucru.” Si firma de transport public il atentioneaza pe Ioan Selaru, desi stie ca drumul se afla in administrarea CJ Bacau, nu a CL Zemes: “Suntem in neplacuta situatie de a aduce in discutie din nou situatia carosabilului dar, de aceasta data, nu este vorba numai de modul in care gropile existente in asfalt afecteaza starea tehnica a mijloacelor de transport in comun, ci si de imposibilitatea de a respecta orarul curselor stabilit prin caietul de sarcini”, arata Cristian Agavriloae, administratorul SC Publitrans Com SRL. El sustine ca, pentru siguranta calatorilor, soferii sunt obligati sa circule incet, “or’, la o viteza de 10 – 20 km pe ora ne este imposibil sa ne incadram in orarul curselor.”

  Ambulantele nu ajung la timp!

  Ambulantele au aceleasi probleme: nu pot ajunge la bolnavi repede si in conditii de siguranta. Coordonatorul Substatiei Moinesti a SAJ Bacau ii reproseaza primarului “starea foarte proasta a drumului din zona comunei Zemes, cu satele arondate, Pietrosu, Modârzau, Bolatau, Geamana”, avertizându-l ca Servicul de Ambulanta nu-si poate desfasura acvitatea “in conditii normale, având intârzieri foarte mari la urgentele din aceasta zona.” Asta e, deja, foarte grav. Pe lânga faptul ca se tem pentru viata bolnavilor, cadrele medicale sufera si din cauza jignirilor aduse de rudele pacientilor, suparate ca ambulanta ajunge târziu. “Totodata, se pune problema ambulantelor pe care le avem in dotare, de tip A1,2, B1,2, moderne” care se strica si “se cheltuiesc sume de bani” pentru repararea lor, mai mult, “ajungem la scoaterea lor din activitate pe perioade indelungate.” Primarul Ioan Selaru sustine ca a ajuns la capatul puterilor si ca nu mai vede nicio iesire: “Eu am asfaltat toate drumurile comunale, insa nu e destul. Cetatenii circula foarte mult pe DJ 117. Am explicat, am cerut, am insistat, dar nu am primit, in opt ani, decât promisiuni.”

  “Ajunge la 10 milioane de euro”

  Edilul sustine ca a facut sute de demersuri la CJ, la partid, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) in care s-a rugat sau a pledat pentru importanta investitiei. “Ma cunosc si gardienii de la minister, acum, stiu pentru ce vin si la cine”, afirma Ioan Selaru, adaugând ca DJ 117 a devenit cosmarul lui. Valentin Palea, directorul Serviciului Public Judetean de Drumuri (SPJD) Bacau, arata ca CJ Bacau a facut, in vara asta, niste lucrari de intretinere: “Pe segmentul Pod Foale – Bolatau, care era cel mai afectat, am ras asfaltul si acum se circula in conditii bune. Pe 7 km am cheltuit patru miliarde.” A ramas asfaltul frezat, care este neted. Nu de aceeasi parere sunt agentii economici sau SAJ. “Acum, mai rau e de la Pod Foale pâna la iesirea din Zemes”, arata Valentin Palea. El precizeaza ca reabilitarea DJ 117 ar fi extrem de scumpa: “Drumul merge pe lânga Tazlaul Sarat si sunt necesare lucrari de consolidare, intariri de maluri, e o investitie care ajunge la 10 milioane de euro. Noi l-am dat in administrarea MDRT pentru a fi prins in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Tocmai pentru ca nu avem bani l-am predat.” Ce sanse sunt sa fie reparat in 2012? “Mi-as dori sa stiu, dar nu stiu. Daca sunt alocati 4 miliarde de euro PNDI, eu cred ca se vor gasi bani si pentru drumul din Zemes.”
  Silvia Patrascanu

  Raspunde acestui comentariu
  wolf a scris pe 05 Ianuarie 2012, 01:41 pm

  Raspuns:
  30885052-raspuns-consiliul-judetean-bacau-serviciul-public-judetean-drumuri.png
  Reparatia Drumului Judetean 117, Zemes

  Categorie: Guvernare, administrativ, Infrastructura, transporturi.
  Destinatar: Presedentia Romaniei

  Comuna Zemes situata in N-V judetului Bacau cu o populatie de aproximativ 5000 oameni risca sa ramana practic izolata de restul lumii din cauza indiferentei Cosiliului Judetean Bacau care refuza sistematic alocarea fondurilor necesare reparatiei Drumului Judetean 117 , drum ce tranziteaza comuna. Motivatia oficiala a Consiliului Judetean este , bineinteles , lipsa de fonduri .Cu toate acestea dinspre comuna Zemes pleaca anual inspre bugetul de stat MILIARDE de lei vechi , bani care au tot felul de destinatii ( inclusiv buzunarele alesilor ) mai putin una -D.J.117 . Acest lucru ne face sa credem in motivatia neoficiala a presedintelui C.J. Bacau , aceea ca primarul Zemes-ului apartine de PD-L , in timp ce ” domnia sa ” este un vajnic membru PSD . La mijloc sunt prinsi cei peste 5000 locuitori care spera intr-o rezolvare rapida a problemei .

  Raspunde acestui comentariu
  wolf a scris pe 05 Ianuarie 2012, 01:51 pm
  Comentariul tau asteapta aprobarea.

  “DRUMUL OASELOR”, Moinesti – Zemes – Bolatau, victima a rafuielilor politice20/04/2011
  vizualizari:1087

  Uitat in paragina

  Drumul judetean 117, care face legatura intre Moinesti si Zemes, este uitat in paragina de autoritati. In ultimii ani doar protestele disperate ale localnicilor au mai atras atentia asupra starii execrabile in care se afla artera rutiera. Costurile de modernizare a drumului se ridica la cateva sute de miliarde lei vechi, iar reprezentantii Consiliului Judetean Bacau sustin ca n-au fonduri pentru reabilitarea sa. In replica, oficialii Primariei Zemes sustin ca au batut in repetate randuri la poarta CJ Bacau insa au obtinut, tot timpul, raspunsuri politice. Reprezentantii Guvernului in teritoriu afirma ca situatia in care se afla drumul este folosita politic de conducerea CJ care, in realitate, n-ar dori modernizarea lui.

  Unul dintre cele mai proaste drumuri din judet, DJ 117, a ajuns victima unor rafuieli politice intre conducerea CJ Bacau, administratorului arterei, si guvernanti. Disputele politice fac victime colaterale, cei peste 5000 de locuitori ai comunei Zemes, principalii utilizatori ai drumului alaturi de lucratorii de la sondele petroliere avand viata grea cu hartoapele din asfalt. In urma cu mai multi ani, locuitorii comunei, exasperati de neputinta autoritatilor si de lipsa lor de implicare, au organizat un protest de amploare blocand drumul in dreptul satului Bolatau. Ultimul protest de acest fel dateaza din toamna lui 2010, cand aproximativ 200 de localnici din satul Bolatau au blocat circulatia pe drum. Protestatarii au sustinut ca autoritatile incaseaza 3 miliarde lei vechi din licentele de traseu si chiriile pe conducte dar nu investesc un leu in modernizarea drumului.

  “Am facut o mie una sesizari”

  Emil Ciubotaru (PDL), viceprimarul comunei Zemes, spune ca oficialitatile au facut sute de sesizari, insa nu au rezolvat nimic. Drumul, mai spune Ciubotaru, nu e inclus nici in planul national de modernizare a 10.000 de kilometri de drumuri propus de Ministerul Dezvoltarii Regionale condus de Elena Udrea. “Eu stiu ca drumul nu a fost propus spre modernizare. Drumul e administrat de CJ. Din partea CJ nu s-au facut solicitari pentru modernizarea drumului. Noi am facut o mie si una de sesizari, inclusiv pe plan politic, dar nu s-a rezolvat nimic. Nu e drumul nostru, e al CJ Bacau”, a declarat viceprimarul.
  Conducerea Serviciului Judetean de Drumuri (SJD), aflat in subordinea CJ, afirma ca modernizarea DJ 117 este mult prea costisitoare si ca in primavara se va incerca o balastare a arterei rutiere. “Noi l-am propus pentru programul cu 10.000 de kilometri. In paralel vom face si niste lucrari de intretinere a drumului, pentru ca nu se stie ce finalitate va avea acest program 10.000 de kilometri. CJ cu siguranta nu are bani pentru modernizarea drumului. Ne-ar trebui cam 10 milioane de euro. E si drum de munte, foarte accidentat”, a afirmat Valentin Palea, seful SJD.

  “In 8 ani, daca se dorea se moderniza”

  Reprezentantii Guvernului in teritoriu declara ca administratorul a transformat starea drumului intr-o problema politizata. Prefectul Constantin Scripat a apreciat ca in ultimii 8 ani, daca ar fi dorit, conducerea CJ ar fi reabilitat drumul. “Este, in primul rand, drumul CJ. Nu se face din niste ambitii politice. Noi am propus sa se treaca drumul la comuna insa nu s-a vrut. Pe domnul Benea nu prea il intereseaza acel drum. Daca l-ar fi interesat, in 8 ani de zile facea ceva concret. Avem numai studii de fezabilitate pe care s-a cheltuit o groaza de bani. CJ a tinut lucrurile incurcate in privinta acestui drum”, a explicat prefectul.

  Program hipercentralizat

  Conducerea CJ Bacau afirma ca nu dispune de sumele necesare pentru modernizarea DJ 117 si ca reabilitarea arterei ar costa intre 18 si 20 de milioane de euro. Dragos Benea, seful CJ, a declarat ca este necesara inclusiv regularizarea albiei raului Zemes. “Atat timp cat nu se regularizeaza cursul de apa, nu am de gand sa propun CJ o astfel de investitie. Vine o semi-viitura si distruge tot drumul si astfel am arunca pe geam 18 milioane de euro”, a afirmat Benea. El a mai spus ca o alta varianta ar fi fost introducerea drumului in programul de modernizare a 10.000 de kilometri, insa – apreciaza Benea – programul este utilizat politic de PDL. “Programul este hipercentralizat si e folosit de PDL atat in perspectiva alegerilor locale din 2012, cat si la alegerile interne din mai. Primarii care vor vota cu Boc vor avea sute de kilometri de drumuri. Noi am pus acest drum pe lista transmisa doamnei Udrea la minister, dar nu am primit niciun raspuns”, spune seful CJ.

  Moinesti – Zemes, reabilitat pentru 3 milioane de euro

  Tronsonul de 5,5 kilometri dintre Moinesti si Zemes urmeaza a fi reabilitat cu bani europeni. Potrivit primarului moinestean Viorel Ilie (PC), proiectul a fost declarat eligibil saptamana trecuta. “Portiunea dintre Moinesti si Zemes e prinsa intr-un proiect pe Axa 1 a Planului Operational Regional. Saptamana trecuta am primit instiintare de la ADR Nord-Est ca cei 5,5 kilometri vor fi modernizati. Costul proiectului este de aproximativ 3 milioane de euro”, a afirmat Ilie.

  Drumul nimanui

  DJ 117 Moinesti – Bolatau are o lungime de peste 20 de kilometri. Drumul e administrat de un serviciu judetean aflat in subordinea CJ Bacau. Aproximativ 5,5 kilometri intre Moinesti si Zemes sunt in administrarea Primariei Moinesti, iar restul in administrarea CJ.

  “Benea si USL blocheaza modernizarea drumurilor in judet”

  Reprezentantii principalului partid de guvernamant afirma ca DJ 117 nu poate fi refacut cu bani de la Ministerul Dezvoltarii pentru ca el a fost… scos la licitatie de CJ. Gabriel Berca, seful PDL Bacau, sustine ca – in plus – CJ refuza transmiterea catre minister a drumurilor ce vor face obiectul modernizarii. “Drumul nu e prins in proiect pentru ca el a fost scos la licitatie de CJ. E blocat, ministerul nu poate intra cu bani, nu poate finanta. In plus, ca drumurile judetene sa fie finantate trebuie sa existe hotarari de CJ prin care drumurile sa fie transferate la minister pe perioada executarii lucrarilor. Toate consiliile locale care au drumuri in proiect au emis astfel de hotarari. Benea refuza sa faca treaba asta la CJ. E in USL, sa explice bacauanilor de ce blocheaza modernizarea drumurilor”, a afirmat Berca.
  Lucian Bogdanel

  Raspunde acestui comentariu

 29. wolf January 6, 2012 at 4:16 pm #

  Este inadmisibil ce se intimpla in municipiu MOINESTI si com. ZEMES cu un primar conservator unul pedelist si un presedinte al consiliului judetean BACAU psd nu sunt in stare sa asfalteze de 15 ani un drum judetean de 18km intr-o zona de unde se extrage 500 de tone de petrol zilnic rusine tuturor

 30. daniela January 7, 2012 at 12:45 pm #

  Chiar nu poate opozitia sa faca mai mult? Treziti acest popor care doarme! Daca nu se intampla nimic, atunci revolutia din decembrie nu a fost revolutie, recunoaste-ti-o ca lovitura de stat! Ca opozitie nu sunteti virulenti de loc, nu se vede nici o atitudine revolutionara, nici o impotrivire , nu se poate sa nu se faca ceva! Nu se poate sa acceptati legalizarea genocidului prin noua lege a sanatatii, vorbind doar vorbe care zboara in vant! Ridicati-va oamenii, umblati prin tara, vorbiti cu poporul, si aduceti-i la vot!

 31. antonesa January 7, 2012 at 1:54 pm #

  VRETI LA GUVERNARE?! atunci bateti la pingea, toate satele orasele tarii. nu trebuie lasata nicio palma de pamant ,necutreerata de USL. nici una!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nu ascundeti sub pres nici cea mai mica neregula a guvernantilor din ultimii ani “89-2012 sa inceapa o democratie noua cum nu a mai fost nicicind ca pamantul sa rodeasca sa infloreasca deacum si pina in veacul vecilor! daca nu aveti astfel de intentii ! lasatio moarta. ne meritam soarta. ANTONESA LUCACI IASI un muritor ca putini din lumea asta. DUMNEZEU SA VA AIBA IN PAZA!

 32. Sibilla January 7, 2012 at 3:36 pm #

  La Mulţi Ani cu sănătate şi bucurii, tuturor sărbătoriţilor purtători de Sfânt nume : Ion, Ioana, Ionica, Ionel, Ionela, Ionuţ… !!
  Calde urari de sanatate si bucurii alături de familii şi cei dragi !
  LA MULŢI ANI !!!
  Colegilor social-democraţi precum şi credincioşilor care sărbătoresc astăzi Crăciunul – pentru crestinii ortodocsi de rit vechi este sarbatorit pe 7 ianuarie, după calendarul iulian – le urăm Crăciun Fericit !
  МИР БОЖИЈИ ! – ХРИСТОС СЕ РОДИ!
  ( Pacea lui Dumnezeu! – Hristos se naşte ! )
  Hristos se rodi ! – Vaistinu se rodi !
  http://sfinx777.files.wordpress.com/2012/01/d0bcd0b8d180-d0b1d0bed0b6d0b8d198d0b8-d185d180d0b8d181d182d0bed181-d181d0b5-d180d0bed0b4d0b8.jpg?w=468&h=446

 33. jony January 7, 2012 at 4:52 pm #

  …..TE ROG SA AI RABDARE,FII MAI INTELEPT SI ASTEAPTA,”VORBESTE ATUNCI CAND SITUATIA E SIGURA ”
  …..EU te voi vota !

 34. chiparosul January 7, 2012 at 9:43 pm #

  Ma*ntreb !….. Ce-or mai pune la cale acesti odiosi (grupul ce s-a intilnit cu
  starostele lor – de Anul nou. Probleme de omologare a DICTATURII lor personale.

 35. teofil January 8, 2012 at 1:00 pm #

  Cu foarte mult respect, v-as da un sfat: cu doar 3 teme importante, putem castiga alegerile de anul acesta. 1) diminuarea jafului din banul public, 2) scoaterea politicului din institutiile publice si 3) revenirea la normalitate in ceea ce priveste relatia, politician-alegator.

  • moromete January 8, 2012 at 8:23 pm #

   Sunt teme – pentru a porni actiuni de anvergura intru desteptarea romanului din somnul de anormalitate.

  • George January 9, 2012 at 12:26 pm #

   In Constanta

 36. antonesa January 8, 2012 at 1:27 pm #

  SUNTETI IN STARE SA SCOATETI TARA DIN MIZERIE? DEMONSTRATI ASTA!!!!!!!!!!!!!!!1VREAU FAPTE VREAU REZULTATE. DE CE SE NVIRTE OPOZITIA IN JURUL COZII? DOMNUL PONTA DOMNUL CRIN MERGETI OCOLO UNDE PDL ul A GRAIT CEVA fiti in umbra lor. a zis la universtate ceva? mergeti in urma lor si graiti adevarul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 istoria v a judeca opozitia actuala nu! puterea! nu dormiti”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pamantul se nvirte ! pamantul rodeste!!!!!!!!!! oranduirea doarme!!!!!11si doarme!!!!!!!!!!!!! scoateti lumea in strada!!!!!!!!!!!!!!1

  • chiparosul January 8, 2012 at 8:18 pm #

   Sunt perfect de acord. -Hai – ca asa nu se mai poate !
   Vreti doua dictaturi ROMANIA si UNGARIA. ?

   • Viorica Tanase January 11, 2012 at 11:37 am #

    Eu am alt sfat pentru domnul PONTA!
    Domnul PONTA, stiti care este adevarata problema a Romaniei?
    1. IMORALITATEA 2. LIBERTATEA excesiva a presei, care promoveaza doar gunoi. (circ si imoralitate) O sa radeti cand veti citi articolul. dar il justific imediat. Niciodata o criza economica nu apare singura. O CRIZA ECONOMICA este consecinta unei CRIZE SPIRITUALE. cautati in istoria lumii si veti gasi asta (va recomand biblia) O CRIZA ECONOMICA ia sfarsit atunci cand poporul isi indreapta privirea catre Dumnezeu.
    COncubinajul si Imoralitatea caracterizeaza poporul roman. Aceste lucruri sunt interzise de Dumnezeu, deci suntem intr-o criza spirituala. TEleviziunea are libertatea de a publica in fiecare zi emisiuni imorale. televiziunile au transformat oamenii imorali, oamenii de ultima speta in EXEMPLELE copiilor si adolescentilor. Si asta persista de 10 ani.

    Ce legatura are asta cu politica? Pai GERMANIA a pierdut 2 razboaie mondiale si este liderul European.
    E vorba de mentalitatea si educatia omului.

    Domnule PONTA,sfatul meu pentru dumneavoastra este sa fiti un om care-l cauta pe Dumnezeu, mergand la biserica in fiecare duminica, citind din biblie si rugandu-va in fiecare dimineata cand va treziti? sau poate… considerati cartea aceasta, biblia, o carte demodata?
    Este o carte care a pus bazele fiecarei constitutii de pe planeta aceasta. 😀

 37. moromete January 8, 2012 at 9:58 pm #

  Ascensiunea unui *NIMENI*

  A fost odata un pirlit
  Ciudat – Istet – cu * har*
  Scoala si tara l-au scolit
  De-ajunse marinar

  Atunci vazu el ca se poate
  Sa urce la timona
  Si ca stapin – Le faci pe toate
  Si nu ai pic de norma

  Incarci – descarci si gata
  Restul e bisnita de rind
  Ce-ti ghiftuie rasplata
  Si uite-asa mai urci cu*n gind

  Vestitul marinar se puse
  Pe*afaceri , *port in port*
  Securizate dar si unse
  I-adusera din plin aport

  Atunci cind garantii avea
  Si toti vroiam – SOLUTIA
  El adaptat – in front privea
  Cum creste REVOLUTIA

  Si ca l*astepta o rasplata
  Transport de minister
  Pliat nevoilor de*ndata
  Se oferi – Mon – sher

  Sa ne aduca daruri multe
  Si cum *Sa trai-ti bine !*.
  Ajunse dara PRESEDINTE
  ROMANE*I – VAI DE TINE

  I s-a inecat vapoarele
  Iar gasca-i la furat
  Nu se mai satura. – Pe cind motoarele
  Economiei s-au gripat

  *Privatiza strategic – totul*
  Moartea o vrea de privatizat
  As vrea sa-l i-a de tot prapadul
  Din palat – Drept CONDAMNAT.

  Poezie pentru o minte de toroipan
  In consonanta cu JAFUL de la DIVAN-ul DOMNESC
  Pe care o voi creste mereu si-o voi elabora
  Cind tot batindu-si joc de popor si Constitutie
  Isbucni-va REVOTUTIA -ADEVARATA REVOLUTIE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: