Lumea lui Basescu!

20 Dec

Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă: “Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!”. Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulţime de muşterii. “Trebuie să fie tare bune merele alea”, îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci: “Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela”.

Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse: “Uite, patru galbeni, du-te şi cumpără mere”. Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: “Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni şi îl trimise în piaţă. Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveţ şi îi luă la rost: “Hei, ce tot strigi aşa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetăţii, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere”. Zis şi făcut.

Întors la şeful său, străjerul se lăudă: “Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului”. Primul străjer merse la stolnic: “M-am târguit şi, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat, am reuşit să cumpăr un sac cu mere!”. Stolnicul – repede la paharnic: “Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere”. Paharnicul dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la primul sfetnic: “Iată, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere”. Iar primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpînitorului cetăţii şi glăsui: “Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reuşit să târguiesc decât cinci mere”.

Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă: “Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile!”

114 Responses to “Lumea lui Basescu!”

 1. Vasile Roaita December 20, 2011 at 3:08 pm #

  Evident, in popcultura romaneasca exista povestea cu cei 11 purcei raportati din 1 fatat…Unul merge la export si 10 ii mananca poporul…

  Basescu a invatat ceva din patania lui Nastase; nu se lasa el invins cand are pe mana si CAPul si IASul si BNRul si…FMIul…Daca trebuie sa omoare cateva milioane de romani, asta e! Daca pierde alegerile, ce mai poate face!?

  La finalul celor 2 mandate va putea spune:
  “V-am facut, fraierilor!”. “Am furat de-am rupt, am f… ce-am vrut Si iata-ma si Primministru…”

  Doamne fereste!”

  • Florin Matache December 31, 2011 at 10:21 am #

   In trecut am fost pro-Basescu si PDL . La fel multi prieteni de ai mei New Yorkezi si din alte states . Asta pana in ziua cand Basescu a jignit si insultat in maniera bolsevica pe Regele Mihai ,care nu i-a faut nici-un rau . Un character bolsevic securist , todeauna se identifica prin atitudinea si reactia ce o are fata de RegeleMihai,nu conteaza daca acesta este o fila istorica a Romaniei si a Europei . Din acea zi , de cand l-a jignit , nu numai eu , ci toti cetatenii americani romani , nu vor sa mai auda de Traian Basescu. Cred ca in Europa romanii nu sunt informati cum trebuie despre Basescu , asa cum fac ziarele romanesti din diferite orase americane . Cand Regele a fost jignit , toate aceste ziare din USA au informat pe romani caTraian Basescu este bolsevic- securist , no question about , si de atunci asa a ramas . Deasemeni , aproape toti politicienii PDL , deaemeni sunt infestati cu mentalitatea bolsevico-securista a lui T. Basescu . Perceptia unanima este ca anul viitor vor fi alegeri

   • Florin Matache December 31, 2011 at 10:40 am #

    Ca sa continu, peceptia unanima este ca anul viitor vor fi alegeri anticipate , poate chiar Basescu sau PDL doreste asta , caci daca mai asteapta se errodeaza enorm. Romanii , de data asta , sunt asa de porniti contra lui Basesu si PDL incat , oricand vor fi alegerile , cu siguranta PDL-istii vor fi inlaturati sau foarte mult diminuati . USL nu trebuie sa faca nimic , caci ellectoratul va face treaba pentru USL . Chiar daca PDL da ellectoratului pungi sau plase cu fel de fel bunatati … tot degeaba : romanul stie ce trebuie facut . Se vorbeste ca PDL vrea sa aplice fel de fel de metode illegale ca sa aibe voturi mai multe : nu au sa poata caci USL are sa ceara sa fie totul controlat .Si pentru ca se vorbeste ca vor frauda , probabil ca le va fi teama sa incerce . Oricum , nu au nici-o sansa .

   • ZOE, fii barbata ! January 2, 2012 at 10:57 am #

    @Florin Matache,
    Felicitari pentru ce ai scris ! Ma bucur ca tu si prietenii tai desi sunteti departe, vedeti lucrurile atât de bine, poate chiar mai bine decât multi dintre cei de aici care pur si simplu au orbul gainii .
    As vrea sa aflu de la tine cum se numesc ziarele românesti -daca se poate- din Washington, am acolo pe cineva foarte drag, care se plânge ca nu stie mare lucru despre situatia reala de la noi. Multumesc ! Îti doresc un AN NOU fericit tie si celor dragi !
    LA MULTI ANI !

  • George January 6, 2012 at 11:05 am #

   E o traditie. Au preluat si perfectionat metodele inaintasilor.

 2. ANONIMUS December 20, 2011 at 4:44 pm #

  D-le, ala era de buna credinta,si supusii niste lepre.Basescu ar fi dat ordin sa rechizitioneze merele,ca tipul facea galagie.Asta nu e lumea lui Basescu ci a lui Ispirescu.De unde atata toleranta Dl-e Ponta?!(SIC!)

 3. Bibliotecaru December 20, 2011 at 5:18 pm #

  Eu nu cred că “stăpânitorul” este atât de credul… doar îşi cumpără singur merele de la hipermarket şi are grijă să nu fie din Olanda…

  Eu cred că alt banc cu mere se aplică în acest caz.

  Un ţăran mergea pe stradă cu căruţa şi striga, bâlbâit…
  – Haaa ha ha haaaaaiiiii, la m m m mmmm me mem ememe mereeeee!
  Cineva îl opreşte ca să ia mere şi… în căruţă prune.
  – Ce faci măi creştine? Ai prune şi strigi hai la mere?
  – Pppp pă ppp păi dddd dacă striiiig, hai la pâr, hai la pârrrr… se oprrrrr opreeee preşte cacaluuuulu.

  Eu cred că asta este ştiinţa guvernării în România, semnalăm dreapta, cotim stânga, reducem consumul, relansăm în economia, scădem cheltuielile şi ele cresc, ne împrumutăm şi facem economie… Altfel totul merge bine, avem un viitor luminos, dar dimpotrivă.

  Când spuneam oamenilor politici în 2007-2008 că vine foametea în România, că ne-am împrumutat cu mult mai mult decât putem da înapoi, politicienii râdeau de mine că nu ştiu nimic, că limita este la 60% şi că… şi câte şi mai câte. Când am spus n 2008 că ar fi bun un guvern de uniune naţională timp de 4 ani, aproape că m-au alungat cu pietre activiştii politici de pe internet. În 2009 spuneam că vine foametea şi mi se răspundea că “nici chiar aşa”. Acum nici nu mai vorbesc… Haaaaaiiiii la minciuuunuleeee, Gogoaaaaaşa! Viiiin aleeeeegeriii!

  Problema nu este că se fură, problema este că oricine a ajuns “la butoane” este acuzat că se fură. Până acum, istoric, toţi au fost acuzaţi de furt şi corupţie. Unde este noua clasă politică, cea care a fost şcolită special pentru a face politică? Până acum România a avut politicieni de tranziţie, veniţi din rândul “maselor largi populare”. Nu este cazul să avem politicieni care au şcoala de politicieni? Măcar cei tineri, cei care au astăzi 18 ani, să se formeze ca politicieni.

 4. alex December 20, 2011 at 7:20 pm #

  domnu Ponta … da-ti-o afara pe aura razgandeana … ca pateaza imaginea si va mai scade din procentaj la alegeri 😉

 5. florin December 20, 2011 at 7:40 pm #

  Individul care stapaneste Romania nu seamana deloc cu cel din povestea cu merele. El isi ia primul tainul. Nu se face nimic fara sa-si ia tainul. Apoi urmeaza ceilalti ai lui si asa totul este in tara noastra mult mai scump.

 6. Mircea Hamza December 20, 2011 at 7:42 pm #

  Vorbiti de lumea lui Basescu. Eu ma refer doar la un obiect de imbracaminte: “Pantalonii lui Zavistie Voda” la http://www.mirceahamza.com/?p=1859.

 7. justitiaru December 20, 2011 at 8:13 pm #

  D-le Ponta
  O istorioara pilduitoare si plina de umor care m-a facut sa rad cu pofta.Daca fantezia politica ar fi pe masura celei literare succesul USL ar fi asigurat.
  Deocamdata insa…

 8. român December 20, 2011 at 8:32 pm #

  Tare! Dar, totodată, utopic.
  Să nu ştie conducătorul ce se întâmplă cu banii?
  Cred că o variantă mai plauzibilă ar fi aceea când stăpânitorul trimite misivă la vecinii bogaţi să-i dea ei cinci saci cu galbeni, promiţându-le nişte mere delicioase, în schimb… Apoi, îşi anunţă supuşii că ei şi urmaşii lor vor trebui să muncească pe degeaba să plătească, cu promisiunea că vor “trăi bine”, după ce reformează el livezile.

 9. justitiaru December 20, 2011 at 8:33 pm #

  D-le Ponta
  Razgandirea d-nei Aura vasile e de bun augur.Daca s-ar putea obtine acelasi lucru si cu Piedone ar fi si mai salutar.Manevrati ca D-l Geoana sa nu fie impins spre UNPR ci dimpotriva atras spre USL, daca va constitui o miscare politica independenta.Cautati sa atrageti cati mai multi si nu sa indepartati.

  • justias December 23, 2011 at 3:54 pm #

   eu sincer i-as lasa sa plece…asemenea oameni nu au ce cauta in politica romaneasca. strategiii de atragere etc… nu-si au sensul. cu asemnea oameni m-as feri sa incep un proiect politic si nici macar ca prieteni nu mi i-as apropia. taiati in carne vie si taiati putrezimea…

 10. Ilie December 20, 2011 at 9:11 pm #

  Ştiam povestea. Merge.

 11. moromete December 20, 2011 at 11:04 pm #

  Ce frumoasa este viata -privita de la palat
  Si ce trista si amara se revarsa peste tara
  Doar cu frica si teroare tu ne-ai condamnat
  La o saracie crunta – Jaf aduci si *para*

  Ai tai camarazi smintiti *reformeaza*(distrug) statul
  Sistemul l-ai * poleit-napadit* cu *nprumut de afara
  Si va-ti pus pe praduit – intr-o veselie ,altul
  Este rostul -Ci-*n sa va opreasca ? C*ati adus prapadul.

 12. om simplu din popor December 20, 2011 at 11:40 pm #

  POPOR ROMAN !.
  Cit mai esti dispus sa te lasi -hotit , batjocorit si umilit
  de catre aceasta camarila PDL-ista , UNPR-ista ,UDMR-ista a lui BASESCU
  Tu nu vezi ca prin forta si dictatura -cu indiferenta si ura ne-au impins
  pe marginea prapastiei – condamnindu-ne la saracie – la noi ,tot taind si
  iar taind – iar ei cu toate structurile lor de (Securitate , CC,DNA , ANI,
  Procuratura -MINISTERELE cu toate Directiile si departamentele de control
  pe baza *mafiei* relatiilor unite si interdependente de partid au devalizat si
  devalorizat prin afaceri veroase cu acest * STAT AL LOR *- din fonduri
  directionate de la buget numite INVESTITII- STRATEGICE au devenit BOGATII –
  CIOCOII NOI de azi ai ROMANIEI CAPITALISTE .
  HALAL CAPITALISM – HALAL CONDUCATORI
  HALAL DEMOCRATIE
  FRATILOR – Aceasta este ROMANIA FURATA .
  VENITI CU TOTII SA NE LUAM ROMANIA INAPOI.

 13. balbeck December 21, 2011 at 12:05 am #

  A fost buna revocarea domnului Geoana din fruntea senatului?Cu ce pret s-a realizat?S-a meritat?

 14. Sibilla December 21, 2011 at 3:57 am #

  chitarea fostului premier pesedist Adrian Năstase în dosarul ”mătușa Tamara” reprezintă eșecul regimului Traian Băsescu și demonstrează că mult invocata luptă anticorupție a fost doar o temă de campanie bazată pe fabricarea unor dosare care nu au legătură cu realitatea, afirmă analistul politic Bogdan Teodorescu, pentru Inpolitics.

  Atitudinea doamnei Raluca Turcan, care i-a urat lui Adrian Năstase succes spre șefia PSD, după ce fostul premier a fost absolvit de acuzațiile de corupție din dosarul ”mătușa Tamara”, vorbește de la sine. Raluca Turcan și-a dat seama de situația ingrată în care se află PDL și a dorit să provoace fisuri în USL. Este vorba despre un eșec clar al politicii duse de Traian Băsescu și de echipa sa. Traian Băsescu și PDL au venit la putere în lumina unor alegații potrivit cărora Adrian Năstase este un personaj corupt. Achitarea lui Năstase vine după șapte ani de regim portocaliu, într-un dosar făcut în perioada Băsescu. Se demonstrează astfel că motivul principal pentru care acești oameni se află la putere – lupta anticorupție – este fals. Nu mai au legitimitate. Actuala putere a preluat o Românie aflată în ascensiune și a dus-o pe marginea gropii. Cât despre lupta anticorupție, cazul Apostu vorbește de la sine. Și nu este un caz singular.
  http://www.pesurse.ro/#/2011/12/19/teodorescu-achitarea-lui-nastase-reprezinta-esecul.html

 15. Sibilla December 21, 2011 at 3:59 am #

  hmmm… un biet târgoveţ a REUŞIT să-l trezească din adormire…. potăile de la Curte , s-au intrecut in mânării, dar, aista pentru că-şi cunoaşteau atât de bine Stăpânul….. preadrăcitul aşa zis stăpânitor n-a făcut decât ce-i şade-n ” putinţă ”: s-a mirat că târgoveţul A REUŞIT să-l trezească, NU a realizat în schimb că a fost momit cu nişte ” mere dulci ”, a ” realizat ” că potăile din dotare i-au luminatără întunecimea, drept care i-a păstrat la Curte …. Şi-atunci, ce şi-a hăhăit în barbă, ce altceva decât că lumile ne-bune trebuie aspru pedepsite pen că nu se rădică la nevelul lumii ” bune ” în care ” vieţuau ”… De retinut ca Intunecimea sa a pohtit la ” merele dulci ” si l-a cam luat cumva cu nervi nervosi ca nu i-au picat din cer, moca… SĂRACU… e de plâns pe undeva, că toate de la pohtele fără număr i se vor trage şi VA TRAGE.

 16. VladM December 21, 2011 at 11:35 am #

  @Vasile, amara gluma ta, dar nu este foarte departe de ceea ce se va intampla.
  Probabil ca peste vreo 50 de ani o sa vina un altul si o sa condamne Epoca Basescu, la fel cum dansul a condamnat comunismul.

  D-le Ponta, diferenta intre regele acela si Basescu este ca ai lui furau fara ca el sa stie, ori acuma totul se fura pe fata, si ca sa poata fura mai mult mai cresc birurile.

 17. Bibliotecaru December 21, 2011 at 1:18 pm #

  @ Victor Ponta

  Stimate domn,
  Am urmărit în această dimineaţă, şi zilele trecute, reacţia populară la trecerea în nefiinţa a fostului preşedinte Vaclav Havel. Nu am putut să nu mă gândesc că România de astăzi nu are nici măcar un om politic care să nască, printre români, o astfel de reacţie a maselor largi populare. Sigur, poate s-ar găsi o parte a naţiunii care să deplângă moartea unui lider din România, dar nu întreaga ţară. Asta spune ceva despre politica românească. Nici un lider de talia unui om de stat. Nu este trist?

  V-am ascultat ieri părerea relativă la doamna Aura Vasile. Domnule Ponta, pot crede că domnul Oprea este oportunist, pot crede că domnul Onţanu este oportunist (chiar cu uşurinţă pot crede acest lucru)… despre doamna Aura Vasile nu pot să cred asta. Nu pot să cred că domnul Cristian Diaconescu a plecat oportunist fiind, nu pot să cred că domnul Sârbu a plecat într-un mod oportunist… Sunt unii oameni care pleacă din PSD fără să fie ahtiaţi după avere, ei par mai mult a fi siliţi să plece din PSD. De ce să piardă un loc stabil într-un partid de talia PSD numai pentru a face notă discordantă? De ce PSD nu deplânge plecarea acestor oameni… De ce PSD nu se bucură că doamna Aura Vasile a fost convinsă să nu plece şi a rămas în PSD… Ceva în PSD se întâmplă, sau poate mai bine spus, ceva se întâmplă membrilor PSD, dincolo de ce răzbate în presă.

  Domnule Victor Ponta,
  Ne puteţi spune ce este acest “ceva”? De ce pleacă oamenii din PSD, din PNL, din PC… care este acel factor, dincolo de oportunism şi traseism, care goneşte oamenii din USL.

  • justitiaru December 23, 2011 at 11:52 am #

   @Bibliotecaru
   Sustin integral punctul dv de vedere.Nu este in regula ca personalitati proeminente pleaca din PSD,asta inseamna ca acolo este o Problema.
   @ V. Ponta
   Aveti nevoie de sprijin public larg pentru a reusi in alegeri.Prin plecari sprijinul se restrange.

  • justias December 23, 2011 at 3:56 pm #

   apropo de dn. havel…
   Acum dupa moartea presedintelui Havel si evocarea personalitatii sale imi pare mult mai clar unde gresim ca societate. Intrebarea, chiar si astazi pusa de unii este: “De ce nu am avut si noi un Havel? hehe ce pacat…!”
   Eu cred ca intrebarea in sine ca si ceea ce a urmat dupa revolutia din decembrie explica multe din tarele societatii romanesti de ieri si de astazi.
   Oare nu am avut si noi un Havel?
   Eu cred ca da. si am avut mai multi..
   Ion Iliescu a fost un Havel pentru Romania si nu avem de ce sa ne fie rusine cu asta. Iliescu a fost un opozant al regimului lui ceausescu, printre cei foarte putini, si asta intr-o perioada in care chiar democratiile occidentale ii cantau dictatorului roman in struna. Iliescu in 1989 era director de editura avand la poarta securitatea care il urmarea pas cu pas si nu era atunci intr-o functie importanta in regimul comunist. nu avem cum nega asta si ar trebui sa-i respectam pe toti aceia care intr-un fel sau altul au avut atunci curajul sa se opuna si sa spuna NU. din pacate pe toti acestia ii putem numara pe degetele de la o mana.
   Sa le acordam repectul cuvenit!

   Sa ne punem intrebarea si invers: Ar fi fost in stare un Havel in decembrie 1989 sa preia puterea in Romania?” eu cred ca nu pentru ca in conditiile in care a avut loc revolutia din decembrie 1989 era un haos total. Un “Havel” autohton nu ar fi fost in stare in strada sa catalizeze masele si sa se impuna in fata revolutionarilor, in conditii practic de asediu, pe picior de razboi civil. Cu atat mai mult dnul Iliescu atunci a avut calitatile umane si de conducere care au permis in conditii de haos, cu guverne care dispareau la fel de repede precum se formau, unirea si catalizarea energiilor pentru un program. Urmariti imaginile din acele zile si luati in calcul ca erau sute de mii de oameni in strada care nu aveau nici cea mai mica idee despre ceea ce trebuie facut. Imi amintesc si acum ca pe langa euforia plecarii lui Ceausescu isi facea loc incet dar sigur ingrijorarea. Perindarea pe la televiziune a multora care isi faceau de treaba, tipatul isteric, nu erau de bun augur. Prezenta dnlui Iliescu atunci a fost una care pentru mine a insemnat pe loc: “El este!” si ca mine au fost foarte multi atunci. Tonul calm, modul de a relationa cu oamenii, comunicatul catre tara, capacitatea de organizare, echilibrul au fost calitati prim care dnul Iliescu s-a impus. Spun s-a impus si nu “a fost impus”! Sa fim seriosi! Putea cineva atunci sa impuna o anume conducere? Putea armata sa-si impuna atunci o marioneta? Au fost multe incercari de acest fel, vezi guvernul verdet, dar erau de la bun inceput sortite esecului. Numai o personalitate cu un anume trecut si cu calitati umane si de conducere putea face acest lucru. S-a vazut si mai tarziu in perioada CPUN modul in care dnul Iliescu a reusit sa structureze, cu echilibru si intelepciune, noua democratie in conditiile uni varietati de opinii, de multe ori, diametral opuse. Dnul Iliescu nu a fost contestat in acele zile de nimeni iar unitatea societatii romanesti intr-un moment atat de greu a cantarit decisiv la victoria revolutiei romanesti.

   Curios cum dupa revolutie, Romania a avut cei mai multi anticomunisti pe cap de locuitor. un anticomunism agresiv care da cu pumnul in masa si care vrea sa interzica. Culmea toti acestia nu s-au manifestat cu nimic inainte de revolutie. te intrebi cum de a fost posibil ca Romania sa fie chiar si o zi comunista!
   Reactia agresiva “anticomunista este cu atat mai pregnanta cu cat in perioada aceea s-a tacut malc. si asta in primul rand de cei care se proclama “intelectuali”. vedem astazi ca valorile “anticomuniste” ale acestor intelectuali sunt forma fara fond. acesti intelectuali tac din nou astazi ca si atunci pe vremea lui ceausescu. tac si legitimeaza abuzurile regimului basescian numai pentru a isi asigura sinecurile. “anticomunismul” agresiv fara a-si asuma credintele democratice este apa de ploaie si arata ca acesti indivizi nu au inteles cu adevarat ca democratia si nu anticomunismul este o cale de urmat. altfel nu este decat “aceeasi marie cu alta palarie”.
   Haideti sa facem impreuna un exercitiu de logica in ceea ce priveste teoriile conspirationiste despre revolutia romana.
   Consider aceste teorii conspirationiste in primul rand o continuare a mentalitatii ceausisto-securiste. daca ar fi trait ceausescu si daca revolutia atunci ar fi fost infranta sunt sigur ca aceleasi argumente ar fi fost folosite pentru pedepsirea celor “vinovati”. ceausescu a murit convins ca a fost invins de agenturi iar imediat dupa revolutie, dupa declansarea luptei politice, revolutia romana si infaptuitorii ei erau deja considerati KGB–ist fara prezentarea celei mai mici urme de dovezi. Sentinta acestora se pusese inainte dupa care au inceput sa caute pretinse “dovezi”. asta probabil pentru ca , asa cum s-a vazut ulterior, partidele istorice erau impanzite de securisti scosi la pensie si isi incepeau deja activitatea de defaimare si diversiune.
   vezi mai multe aici:
   http://justias.wordpress.com/2011/12/21/ganduri-si-raspunsuri-despre-revolutie/

   • Baronul Munchhausen December 25, 2011 at 9:59 am #

    @justias

    Stii de ce avea iliescu, daca intr-adevar avea, securisti la poarta editurii? Fiindca era perceput, pe drept sau pe nedrept, omul rusilor, iar de la rusi nu am avut ce sa asteptam lucruri bune pentru Romania. Nu de acum zece sau douazeci de ani, ci de peste 2 secole.
    Tarile Romane de abia au scapat sa nu fie inghitite de colosul rus, iar urss nu a facut nota discordanta fata de apucaturile tariste de rapturi teritoriale. Ai face bine sa te documentezi cum s-au mutat spre vest si sud granitele rusiei dupa 1700.
    Cat despre iliescu, cu tot regretul, nu are nici 5% din Havel. Si am sa-ti spun si de ce:Iliescu nu a fost un disident al regimului comunist. El era doar dusmanul lui Ceausescu. Asta nu este disidenta.
    Si ca sa vezi ce hram purta si inca mai poarta iliescu, haide sa analizam doua evenimente:
    1) Incheierea acelui tratat rusinos cu urss-ul lui gorbaciov, din primavara lui 1991, prin care Romania se lega singura la cap si nu avea dreptul de a decide vreo alianta cu alte state sau organizatii, decat daca primea aprobare de la Moscova. Nici o alta tara, fosta membra in CAER sau in Pactul de la Varsovia, nu a facut asa ceva. Doar norocul cu lovitura de stat din august 1991 si slabirea evidenta a urss-ului a permis ca tratatul sa nu fie ratificat de parlamentul de la Bucuresti. Vezi, acum, cine era Iliescu?
    2) Celebrul fir rosu cu Moscova din anii 1994-1996 iti spune ceva? Aufost facute in secret total demersurile pentru instalarea acestei legaturi. Cand a fost cazul sa explice ratiunea acestei miscari, iliescu a negat categoric ca ar fi existat asa ceva. Dupa ce probele prezentate in preesa si pe alte canale, ce credeti ca au sustinut oamenii de bine ? Cica si SUA avea fir rosu cu Moscova. Dar acest fir rosu ce lega Washington-ul de Moscova nu era secret. Dovezile despre implicarea lui iliescu si a generalilor din jurul lui in afacerea firului rosu, au aratat ca pe tovarasul Ilici Iliescu il tragea ata mai mult spre Moscova decat pe oricare dintre noii lideri post-1989 din Europa Centrala si de Est.

    In acest context, a-l compara pe Havel cu iliescu este mai mult decat o insulta la adresa noastra, ca sa nu spun si la adresa memoriei lui Havel.

   • justitiaru December 27, 2011 at 3:08 pm #

    @Baronul Munchhausen
    iliescu a vut marele merit de a ne scapa de Ceausescu.,un dictator odios, in opozitie cu el Pd si Basescu ne-aui adus inapoi o dictatura cu mult mai rea,caci nu au construit nimic dar in schimb au distrus, au furat ca in codru si au bagat populatia in sapa de lemn..
    Jos Dictaura Basescu-Boc -Udrea !

   • justias December 27, 2011 at 4:09 pm #

    @Baronul Munchhausen

    CITAT:
    “Stii de ce avea iliescu, daca intr-adevar avea, securisti la poarta editurii? Fiindca era perceput, pe drept sau pe nedrept, omul rusilor, iar de la rusi nu am avut ce sa asteptam lucruri bune pentru Romania. Nu de acum zece sau douazeci de ani, ci de peste 2 secole….”

    Putem pune mai corect intrebarea: de cine era perceput ca omul rusilor? de ceausescu? de securitate? ce inseamna sa fii omul rusilor? de ce aceasta gandire in etichete?
    De ce erau Dinescu, Plesu, dna Cornea si altii agenti sau oamenii cuiva? Care era punctul comun al acestora? Dincolo de istoria comuna romano-rusa pe care o las istoricilor haide sa vorbim despre prejudecati:
    “agent KGB” sau “omul rusilor” sau “omul…” este doar o eticheta asa cum au fost si sunt multe in istoria societatilor umane. “vrajitoare”, “mosieri”, “burghezi”, “agenti” etc….
    ce inseamna sa fi fost agent in comunismul ceausisto-securist?
    era Iliescu platit de KGB? o facea din convingere? furniza secretele editurii Tehnice? desigur pentru un cont gras in Siberia 🙂 ce insemna agent KGB? ca faci ca o maimutica ce spune ambasadorul sovietic etc… il vedeti dumneavoastra pe dn Iliescu semnand chitante cu lei schimbati din ruble sau ca o persoana lipsita de personalitate incat sa fie papusica cuiva? nu isi iubeste tara? deci spuneti-mi si mie concret ce este un agent KGB sau omul cuiva si ce face concret acesta? la fel si despre eticheta “mosier”. Ai casa? Ai pamant” pai esti mosier! Da si !? daca sunt mosier ce? pai spunea stalin atunci – atentezi la societatea comunista..si tusti in inchisoare. sau “fiu de chiabur” etc…Toate aceste sunt etichete care fac parte dintr-un mecanism de gandire securist sau ca sa intelegeti mai bine faceti o comparatie cu coreea de nord. oricine se opune acelui regim este sigur un agent imperialisto american-sud coreean.
    Singurul adevar este ca dn. iliescu isi dorea caderea regimului ceausescu.
    da este adevarat! si pentru asta, sau pentru ca isi facuse studiile la Moscova (alta gogorita securista pentru care locul unde iti faceai studiile te faceau automat suspect si perceput ca atare – ca si inainte fiu de burghez – era suficient sa fie asa pentru ca apoi erai “perceput ca fiind…” etc..) dar si pentru ca unii din afara (ambasadori etc) se gandeau sa-i protejeze de regimul securist pe cei care se opun acestuia. ei si ce era rau in asta? foarte multi ne doream sa scapam de ceausescu. eram si noi agenti KGB? era mai bine sa fim agenti CIA, Mossad etc…!? pai daca o spuneam cu gura mare sa stiti ca ne treceau in urmarire informativ operativa ale unor unitati ale securitatii care se ocupau cica-se de agenti. Asa era dn . Plesu, dn. Cornea (agenta franceza pentru ca-si avea fica in Franta), dn. Dinescu (soacra, sotia rusoaice etc…) Spuneti-ne dn. baron? ce agent era Dinescu? furniza KGB informatiile secrete ale Uniunii Scriitorilor? 🙂 vedeti ca singurul element comun era ca acestia s-au opus intr-un fel sau altul regimului si isi doreau caderea lui Ceausescu. Da domnule….ei si? de ce nu am fost si noi “agenti” in toti acesti ani de zile? Agenti ai “FRIGULUI” ai “AGENTULUI TERMIC” ai…in 22 decembrie erau milioane de “agenti” pe strazi. ne doream caderea regimului ceausescu. daca ceausescu ar fi invins sa vedeti cati erau gasiti ca fiind parte din agenturile straine. daca ne luam dupa Ceausescu toti dizidentii politici erau intr-un fel sau altul agenti. Si cum baroane? Folosim argumentele securisto-ceausiste acum dupa revolutie? Nu suntem in stare sa trecem peste indoctrinarea securista-ceausista de odinioara? saracii in coreea de nord…vor avea nevoie de zeci de ani sa-si revina..se vede insa ca si noi mai avem multe de facut…

    CITAT:
    “Iliescu nu a fost un disident al regimului comunist. El era doar dusmanul lui Ceausescu. Asta nu este disidenta.”
    Pai dn. baron spuneti-ne dumneavoastra cum era sa fii disident. asta desigur dupa ce va uitati in oglinda si ne spuneti ce disidenta ati facut dumneavoastra atunci. Sigur ca exista disidente si disidente dar in Romania de atunci ii putem numara pe degete. a spune acum ca domne nici astia nu au fost buni si ca uite domne in alte tari ce disidenta era este ceva care nu ne face cinste. riscurile putea merge in multe cazuri pana la pierderea vietii si privind post-factum faptul ca unora dintre ei nu li s-a intamplat nimic se datoreaza multor factori dar si protectiei unora sau altora care l-au temperat pe ceausescu. si sa traiesti cu securitatea la poarta nu cred ca este o favoare. ai o viata care nu iti mai apartine, cu prieteni alesi sau care se tem etc…
    Stiti ce dn. baron haideti pur si simplu sa-i respectam pe cei care au avut atunci curajul sa spuna NU! tot respectul! chibitarea asta pot-factum de pe margine si verdictele de cat de mult disidenti au fost si asa putinii nostri contestatari ai regimului nu ne face cinste. si sa ne uitam toti ceilalti in oglinda. daca am fi fost mai multi cu disidenta de tip iliescu macar nu am fi stat ca oile sau sa facem ca maimuticile pe stadioane. am fi avut mai multa “coloana”..ceea ce a devenit cronic pentru societatea romaneasca. uitati-va astazi la “oamenii politici de astazi “. ai cui sunt?

    CITAT:
    “Incheierea acelui tratat rusinos cu urss-ul lui gorbaciov, din primavara lui 1991, prin care Romania se lega singura la cap si nu avea dreptul de a decide vreo alianta cu alte state sau organizatii, decat daca primea aprobare de la Moscova. Nici o alta tara, fosta membra in CAER sau in Pactul de la Varsovia, nu a facut asa ceva. Doar norocul cu lovitura de stat din august 1991 si slabirea evidenta a urss-ului a permis ca tratatul sa nu fie ratificat de parlamentul de la Bucuresti. Vezi, acum, cine era Iliescu?

    imi pare rau nu vad. scopul tratatului era acela de a inlocui vechiul tratat comunist inca activ in acea perioada. era mai bine sa fi ramas vechiul tratat cu prevederi de departe dezastruoase? ce s-ar fi schimbat daca vechiul tratat era inca in functiune? pai nu era aceeasi marie? cu ce era rau noul tratat? scopul tratatului era tocmai inlocuirea celui vechi, posibilitatea de a stabili relatii in mod direct cu republicile sovietice fara a trece pe la moscova (deschidea drumul relatiilor cu republica moldova si asta cat mai rapid…)
    este falsa afirmatia dumneavoastra că Tratatul oferea drept de veto URSS în ceea ce priveste alianţele noastre. S-a interpretat abuziv şi deformat o prevedere din Tratat, si anume ca „cele două parti se angajeaza să nu participe la aliante indreptate împotriva celeilalte parti”. si NATO dupa cum poate stiti nu era si nu este indreptata impotriva URSS sau Rusiei.
    lasati alte tari membre CAER…aveau trupe sovietice in tara etc…si nu i-am vazut pe acestia impiedicandu-se intr-un fel sau altul pentru a adera la aliantele politico-militare pe care si le aleg.
    Tratatul a fost pregatit si asumat atunci de ministerul de externe si guvern. sincer acuza adusa domnului iliescu personal a fost cautarea acului in carul cu fan pentru a dovedi, celor deja convinsi, gogorita iliescu-kgb etc….sa fim seriosi un pact este o foaie de hartie care se poate schimba sau anula ca orice act. dn. constantinescu a semnat cu ucraina un tratat mult mai controversat si care interpretat asa cum dumneavoastra interpretati este dezastruos pentru romania. plus dezvaluirile dn. plesu despre felul in care dn. constantinescu lua anumite decizii externe. dar eu nici macar acest tratat nu il interpretez asa pentru ca nu fac proces de intentie si nici nu cred ca un tratat in zilele noastre schimba cu ceva relatiile noastre cu vecinii. proceesul de intentie pe care il faceti are la baza inca mentalitatea anti rusa etc…parte a ideologiei BAU-BAU si cautarea unui dusman cu care ne hranim de ani de zile. politica agresiva fata de rusia acum nu cred ca va aduce mai repede tezaurul in romania sau o schimbare in bine in republica moldova ci dimpotriva.
    Sa nu uitamin acest context anul 1992 cand Romania acuza Rusia ca Armata a 14-a, stationata in Republica Moldova inca din perioada sovietica, a sustinut autoritatile de la Tiraspol in perioada conflictului armat din martie-iulie 1992 impotriva Republicii Moldova. A fost o perioada in care romania a ajutat curajos moldova intrand in conflict deschis cu Rusia. Mai sunt multe de spus despre aceasta perioada, dar istoria o va face cu siguranta.
    Toate faptele dn. Iliescu si a guvernelor pe care le-a condus au demonstrat ca gogorita iliescu-urss nu-si aveau nici o baza. sa nu uitam ca romania a intrat in NATO in perioada mandatului dansului.
    CITAT:
    “2) Celebrul fir rosu cu Moscova din anii 1994-1996 iti spune ceva? Aufost facute in secret total demersurile pentru instalarea acestei legaturi….”
    Deci imi pare din nou rau. nu vad unde este conspiratia cu Moscova aici? Eu cred in sine ca orice presedinte are un “fir rosu virtual” cu orice capitala din lume. ce inseamna fir rosu din punct de vedere tehnic? o comunicatie rapida si criptata. pai eu cred pur si simplu ca este normal si cred ca orice comunicatii ale unor factori de decizie trebuie sa aiba caracteristicile unui fir rosu. nu vad de ce un fir rosu ar avea vreo semnificatie politica! si nu cred ca dn. iliescu se chinuia sa inteleaga aspecte tehnice legate de acesta. si sa presupunem prin absurd ca a fost vorba de un fir rosu. ce inseamna asta? ce sugerati? ar fi vorbit dn. iliescu secrete pe acest fir rosu cu moscova fara sa stie magureanu? ca ar fi tradat iliescu romania pe acest fir rosu? ce proces de intentie faceti? pai dn. baron ma tem ca nu exista nici o logica, asa zisul “scandal fir rosu” este incercarea “serviciilor” si a administratiei constantinescu sa-si acuze adversarul politic si inca o data pentru a face un proces de intentie dn. iliescu pe tema iliescu-kgb-urss si aratare din nou a BAU-BAULUI rusesc. a dusmanului asa cum cu siguranta coreea de nord o face cu cetatenii sai. va imaginati cum se hranesc nord-coreenii cu povesti despre imperialistii americano-sudcoreeni. cam aceeasi mentalitate si mod de gandire il intalnim pana astazi in mentalitatea romaneasca care are adanci componente securisto-comuniste.
    CITAT.,
    “In acest context, a-l compara pe Havel cu iliescu este mai mult decat o insulta la adresa noastra, ca sa nu spun si la adresa memoriei lui Havel.”
    Comparatia am facut-o in ceea ce priveste rolul acestora in timpul revolutiilor in europa de est. olul domnului Iliescu a fost mare atunci pentru ca intr-un timp scurt revolutia romana a invins si asta intr-o societate mult mai bolnava decat cea ceha. uitati-va in tunisia, egipt, libia,siria regimuri asemanatoare cu romania lui ceausescu. lupta de mai mult de 1 an si inca bajbaie pe drumul democratiei. romania nu este si nu a fost cehia ca traditii si nivel de dezvoltare al societatii. imi permit sa-mi pun si intrebarea in mod invers. ce ar fi facut un Havel in 1989 in Romania? Pai ma tem ca in situatia aceea de haos si razboi civil nu ar fi avut calitatile necesare pentru ca in timp scurt sa adune in jurul unei platforme milioane de oameni. Fiecare cu rolul sau si pentru societatea in care a trait.
    mai mult aici:

    http://justias.wordpress.com/2011/12/21/ganduri-si-raspunsuri-despre-revolutie/

 18. dan December 21, 2011 at 3:24 pm #

  Marilena Murariu
  vă invită să vizionaţi expoziţia
  PORTRETE ÎN REVOLUŢIE
  dedicată Marii Revoluţii din Decembrie
  pe următoarele adrese:

  http://www.marilenamurariu.ro/blog/2011/12/20/anunt-virtual/
  http://bit.ly/tonfQZ

  • Anonim December 24, 2011 at 6:38 pm #

   Va rog sa cititi cartea Sfirsitul Ceausestilor de Grigore Cartianu pagina 78 Interventia lui Roman. Incredibil!!!

 19. Ilie December 21, 2011 at 6:34 pm #

  @alex

  Aura nu poate fi dată afară, ci, eventual ne-reprimită! Să aşteptăm explicaţiile ciudatei poveşti!

 20. Dan Cornel December 21, 2011 at 8:51 pm #

  Un cioban avea printre cele mai bune contracte cu produse ale turmei sale. Unele tv-uri au vrut sa afle “reteta” reusitei unui simplu oier, au trimis reporteri., au realizat un interviu.
  -Cum faceti sa aveti asemenea reusite?
  – Simplu, am grija de oile mele, le dau hrana buna, le oblojesc, le adapostesc si toate cele.
  – Totusi, trebuie sa aveti o “reteta”, cum le ingrijiti, cum le alegeti?
  – Nu le aleg, am grija de toate, mai ales cu cele mai batrane am ceva probleme, dar, face!
  – Pai, cele batrane pot fi sacrificate. Scapi de o grija. Raman cele tinere, le inmultiti.
  – Daca stii cum sa faci, fiecare are rostul lor in turma, daca renunt la astea mai batrane renunt la cel putin jumatate din castig. Nu-mi pot permite. Nu turma mare iti asigura reusite ci, lucrul bine facut si cu rost.
  Ce a spus? Fiecare are rostul lor in turma? PSD-ul, USL-ul cum are grija de toata turma?
  Nu va inteleg, aveti grija de “turma”, va fura lupii.

 21. Anonim December 21, 2011 at 10:29 pm #

  Inca traiesc in Republica Mazare si nu vad nici o diferenta intre PSD si PDL.

 22. ZOE, fii barbata ! December 22, 2011 at 7:57 am #

  @Victor Ponta
  Exceptionala alegoria !

 23. Bogdan December 22, 2011 at 12:48 pm #

  Poem eroico-erotic si muzical cu accente filozofico-moraliste (in proza).

 24. Theodora December 22, 2011 at 10:13 pm #

  Comasarea alegerilor este un atac la democratie si un precendent extrem de periculos
  Scopul comasarii este fraudarea alegerilor.
  http://theodora0303.wordpress.com/2011/12/22/motiunea-de-cenzura-dupa-22-de-ani-democratia-in-pericola-fost-resprinsa-la-votul-in-parlament-comasarea-alegerilor-este-un-atac-la-democratie-si-un-precendent-extrem-de-periculos/

 25. gena December 23, 2011 at 8:03 pm #

  Noi nu suntem proprietari pe casele si pamanturile noastre,suntem chiriasi la stat.Ce reprezinta impozitul pe case si taxele pe terenuri,daca nu chiriasi?Mai trecem si prin diverse vami si uite-asa trece vremea.Trebuie sa vina o vreme si pentru “vamesi”.

 26. werrry December 23, 2011 at 10:20 pm #

  Exact asta e problema, fiscalitatea uriasa din Romania. Cu taxe foarte mici , nu ar avea ce sa fure paharnicul , stolnicul si ceilalti din poveste. Iar firmele si-ar pastra mare parte din bani si s-ar dezvolta mai rapid decat in alte tari

 27. Silviu December 24, 2011 at 9:16 am #

  Sărbători cu bine, frumoase, aşa cum ţi le doreşti să fie!

 28. acuvio December 24, 2011 at 11:10 am #

  Crăciun fericit alături de toţi cei dragi!
  (click to see greeting cards)

 29. Bibicu December 24, 2011 at 5:18 pm #

  DIALOG LA ÎNĂLŢIME

  în avion, între Emil Cnstantinescu şi Traian Băsescu, spre Bucureşti, la înapoiere de la Praga :
  – Nea Emile, cum ajunge cenuşă un om mare !
  – Mai bine cenuşă decât cenuşăreasa Europei, Traiane…
  – !!!

 30. Gabriel December 24, 2011 at 5:54 pm #

  Domnule Ponta,
  n-ati putea nici acum de Craciun sa ingropati securea razboiului si sa ne transmiteti niste ganduri bune? Credeti ca asta vreau sa aud de la d-voastra zi de zi: Huoooo Basescu, jos Basescu…. La anul veti lua puterea si ce veti face? Pun pariu ca toate relele din tara asta vor fi din cauza lui Basescu. Si ce facem, o luam de la capat?

 31. justitiaru December 24, 2011 at 6:43 pm #

  Tuturor Sarbatori fericite !

 32. Baronul Munchhausen December 24, 2011 at 9:28 pm #

  Craciun fericit! la multi ani! Hristos a inviat! Paste fericit!

  P.S. am continuat ideea comasarii craciunului cu pastele
  merge, nu???

 33. Bibliotecaru December 24, 2011 at 10:02 pm #

  Crăciun Fericit!

  @ Victor Ponta
  V-am văzut astăzi cu copii la Antena 3. Aveţi doi copii frumoşi şi deosebiţi. Să vă trăiască.

 34. murfy December 24, 2011 at 10:26 pm #

  Voua celor multi – purtatori si sustinatori ai democratiei – conducerii USL – intregii OPOZITII , voua fratilor blogheristi (Sibilla. Blek – Rose, Teodora, Zoe , Bibliotecaru , Silvii , Marcus-retras, Justitiaru si la toti ceilalti va urez * SANATATE – INTELEPCIUNE
  si NOROC si UN CRACIUN FERICIT !

 35. operatiunispeciale December 24, 2011 at 11:18 pm #

  Parabola cotidianului in anul de gratie 2011… Felicitari. Excelenta “radiografie”…

 36. operatiunispeciale December 24, 2011 at 11:19 pm #

  Craciun fericit….si un an…2012….ALTFEL!

 37. balbeck December 24, 2011 at 11:40 pm #

  Craciun Fericit!

 38. mgabim2009 December 25, 2011 at 5:47 am #

  Craciun fericit dumneavostra si familiei!

 39. Black Rose December 25, 2011 at 10:19 am #

  Dragilor, va urez un Craciun minunat, cu multe daruri, surprize, bucurii si oameni dragi in jur!!!

 40. Black Rose December 25, 2011 at 10:25 am #

 41. Black Rose December 25, 2011 at 10:30 am #

 42. Black Rose December 25, 2011 at 10:39 am #

 43. dlnimeni December 25, 2011 at 10:42 am #

  Craciun Fericit!

 44. Black Rose December 25, 2011 at 11:45 am #

 45. moraru December 25, 2011 at 8:40 pm #

  La multi anituturor Romanilor !

 46. Eu December 25, 2011 at 8:45 pm #

  La multi ani tuturor Romanilor !

 47. Daniel December 25, 2011 at 8:47 pm #

  Domnule Ponta am tinutb sa va scriu deoarece in satul Baita(nunnumai dar acesta este caz concret) s-au impartit biciclete portocalii chiar de la PD-L. Bicicletele sunt cumparate din China si costa aproximatic 80-95 de euro. Bietul taran roman cand v-a vedea o bicileta daruita copilului de acest partid ar fi gata sa voteze si de ori.

 48. Eu December 25, 2011 at 10:01 pm #

  Domnule Ponta.

  Cu sguranta,USL va cistiga alegerile viitoare,si implicit puterea.
  Dumnevoastra si domnul Antonescu, aveti datoria de a re-pune Romania pe linia tarilor democratice din Europa.–Penru a implini acest deziderat,dumneavoastra insiva va trebui sa renuntati la o parte din puterea ce vo dau unele din institutiile de putere ale statului,in acest sens fiind necesar sa legiferat-i imediat dupa alegeri.–Iata citeva idei exprimate foarte des de foarte multi Romani :
  1- Suspendarea presedintelui pentru foarte multe incalcari ale constitutiei, si o-data cu referendumul de suspendare si modificarea unor prevederi constitutionale,cum ar fi :
  1′- Alegerea membrilor CCR de catre un consiliu national al magistratilor,pe criterii strict profesionale,fara ingerinte politice.
  2-Alegerea membrilor CSM si ICCJ dupa aceleasi criterii de la punctul1′.
  3-Independenta judecatorilor, dar si obligatia acestora de a raspunde material si profesional, pentru indeplinirea cu rea credinta sau dezinteres a sarcinilor profesionale.
  4-Punerea in aplicare a hotarari populatiei prin referendum cu privire la numarul parlamentarilor,indiferent de numarul camerelor( sau reluarea consultarii in conditii normale cu ocazia referendumului de la punctul 1.
  ….>>>>…………..>>>>>>>………..>>>>>>>>………>>>>>>>>………>>>>>>.>…
  Alte legi care ar trebui revizuite.
  -Scoaterea Poitiei de sub influenta politicului,prin revenirea ei la statutul de subordonare exclusiv pe cale erarhica a MAI (nu subordonarii unor primari alesi pe criterii politice).
  -Restructurarea TVR si SRR precum si a altor societati de stat pe criterii strict profesionale,numirea presedintilor si CA a acestor societati de catre salariatii societatii.
  Numa-i asa vom putea scapa de abuzul de putere pe viitor.

 49. Eu December 25, 2011 at 10:25 pm #

  Erata.
  “Cu siguranta,”
  _DNA, Procurorul general al Romaniei si CNI ,sa fie supusi regulilor de la punctul 1′ si 2.

 50. mircea December 25, 2011 at 11:01 pm #

  Dl. Ponta, totul are o limita! Demisionati in bloc din parlament, administratie si toate structurile administrative pentru a declansa alegeri anticipate!!!!! Ajunge cu vorbaria multa si inutila! Fapte, nu vorbe altfel cred ca nu sunteti mai breji decat ceilalti! Asta asteptam, nu dezamagiti romanii!

 51. Sibilla December 26, 2011 at 1:09 am #

  Să ningă peste Oameni cu binecuvântări, sănătate şi Iubire ! !Şi… RENUNŢAŢI LA A TACE, RENUNŢAŢI LA… RENUNŢARE !!! Căci ne dorim Crăciunul CRĂCIUN pentru TOŢI Oamenii BUNI de pretutindeni… poate că…. într-o zi…

  … câinii răi se potolesc… facem oameni din ninsori….

  http://sfinx777.wordpress.com/2011/12/25/facem-oameni-din-ninsori/

 52. CALIMAN EUGEN-analist de provincie December 26, 2011 at 11:45 am #

  PSD ca si PDL este lipsit de un “proiect pentru Romania”.Geoana facuse unul:”Romania Social”,dat lipsea motorul :economic: care sa-l puna in “miscare”,fiind abandonat ca nefezabil.
  In acest sens,fac o “trimitere” PSD-ului la portalul “Ziare.com”,la articolul “Se arata noi modele de lideri in 2012”. Evident ca in Europa,iar nu in Romania.
  Intrebarea este daca d-l Ponta ar putea fi printreei,ca “politician-tehnocrat”?
  Raspunsul il putem avea,numai prin modul in care abordeaza si solutioneaza ideologic si programatic,problema “reindustrializarii” Romaniei – despre care Puterea nu sufla o vorba!
  Aceasta abordare este unicul raspuns tehnocrat-politic,la taierile de salarii si drepturi sociale !

 53. murfy December 26, 2011 at 9:26 pm #

  Nu ma mai satur sa-l ascult pe ROMANUL – DAN PURIC cu cita
  candoare , noblete , bucurie , stapinire de sine ne transmite
  ce-nseamna arta regasirii- renasteri- reimplinirii neamului romanesc
  Asa cu patima -transmite neincetat *bucati-parti* de romanism
  autentic – incit cred ca doar cu oameni asemeni lui sunt sigur ca
  – am face ISTORIE . Doar cu oameni asemeni lui precum : MIRCEA DIACONU ,Prof MARGA ,ATANASIU, MOCIORNITA, GIURASCU ( expl. de urmat pentru PONTA si ANTONESCU ) am putea racladii- viitorul ROMANIEI.
  si nu cu *scursuri perverse ,hoate si egoiste * precum -basesci,
  udre, boci, anastase, berceni,videni, prigoni, funerii s.a.m.d.
  Dintre acestia – TU POPOR – ESTI DATOR SA-TI ALEGI CU MARE GRIJA CONDUCATORII- SA TE REPREZINTE SA TE APERE si nu sa te minta si sa te fure porecum fac ce-i de azi ,in prezent.
  cum fac

 54. Bibliotecaru December 27, 2011 at 6:16 pm #

  @ murfy
  Vă foarte mulţumesc, Sărbători Fericite!

 55. Theodora December 27, 2011 at 7:11 pm #

  http://theodora0303.wordpress.com/2011/12/27/ministerul-finantelor-propune-ridicarea-de-la-20-la-50-a-limitei-pana-la-care-pot-fi-majorate-impozitele-si-taxele-locale-sau-eliminarea-pragului-maxim-actual-de-20-cu-posibilitatea-ca-taxele-sa-poa/
  Ministerul Finantelor Publice propune ridicarea de la 20% la 50% a limitei pana la care pot fi majorate impozitele si taxele locale sau eliminarea pragului maxim actual, de 20%, cu posibilitatea ca taxele să poata fi crescute în raport cu puterea financiara a locuitorilor.
  Ce putere financiara are un somer caruia i-a expirat ajutorul de somaj?

 56. Black Rose December 27, 2011 at 9:20 pm #

  La multi ani dragi prieteni care va sarbatoriti astazi ziua sfanta de nume ! Sa va insoteasca mereu credinta si puterea Sf.Stefan de a crede in lucruri bune si de a incerca sa se impotriveasca necredintei si rautatilor !
  http://www.jurnalul.ro/calendar/sfantul-stefan-primul-crestin-care-a-primit-cununa-muceniciei-599952.htm

 57. Buda Viorica December 28, 2011 at 12:13 am #

  D-le presedinte,
  v-am admirat ultima prestatie de la Turcescu ,ne-am bucurat cu prietenii. Insa ,am ramas cu un gust amar ,cind am constatat ca , dupa ultimul discurs al d-voastra in parlement , telespectatorii ,d-voastra si colindatorii mei ,au retinut doar ca Ponta ii spune “prost” la Boc!!!!!!!
  Sinpatizanti vechi ai psd ,i-mi spun : ar fi bun Ponta ,dar prea coboara in vocabularul acela dizgratios.Eu cred sigur ca va fortati sa vorbiti asa urit,fiind ca va urmaresc de multi ani ,si stiu ca puteti mult mai mult( asa ca la Turcescu ultima oara) D- le presedinte ,va rog mult sa -mi ascultati sfatul daca sinteti democrat.
  Cu respectul cuvenit ,un zelos membru dintodeauna.

  • vasile December 29, 2011 at 6:10 am #

   Bla…. Bla….E foarte usor sa spunem de altii ca sunt prosti cand noi nu facem nimic.

 58. Bibicu December 28, 2011 at 7:47 am #

  1. Test psihologic care măsoară inteligenţa verbală.

  După modelul : CAPSULĂ conţine unealta înţepătoare SULĂ,
  alegeţi din următoarele patru, cuvântul care conţine unealtă de spălat pe jos,
  folosit frecvent de Preşedintele Băsescu :
  armătură
  teuton
  democraţie
  cârpaci

  2 PERSPICACITATE

  Atât defunctul Kim JONg-il cât şi mortăciunea de preşedinte al României au acelaşi „titlu de nobleţe” popular atribuit : JON*.

  J – javră
  O – ordinară
  N – naţională

  (g-galben, literă pentru departajare cromatică)

  • ZOE, fii barbata ! December 29, 2011 at 9:30 am #

   Daca e vorba de spalat pe jos e TEU din “teuton”, iar de maturat, MATURA din “armatura”.
   Din pacate nici una nici alta dintre cele doua ustensile nu ne ajuta, cel putin deocamdata, sa curatam mizeria din fruntea tarii !
   Poate ne-ar ajuta un TUN !

 59. Fragmentarium Politic December 28, 2011 at 9:11 pm #

  Manipularea prin sondaje: Sunt romanii un popor de masochisti?
  28/12/2011

  Probabil ca nu intamplator, in randuiala lucrurilor ultima luna din an este si una a cadourilor. Sarbatorile de iarna, care marcheaza despartirea de vechiul an si intampinarea unuia nou sunt si un timp de bilant, de proiecte si, nu in ultimul rand, de rasplata, motiv deopotriva religios si laic care se revendica de la credinta ca cine daruieste, primeste. Poate ca din aceasta lege a compensatiei izvora si o regula a antichitatii, care permitea sclavilor romani, in timpul sarbatorii Saturnaliilor, din luna decembrie, libertatea de a-si critica stapanii si chiar de a fi serviti de catre acestia – Age, libertate Decembri utere / Haide, foloseste-te de libertatea din Decembrie – de care romanii si-au amintit in Decembrie 1989, spulberand miturile propagandistice despre cel mai „iubit” si mamaliga care nu „explodeaza”.

  Bine, bine, ma veti interpela, dar ce legatura exista intre manipulare si masochism?! Ei bine, exista, si inca una foarte subtila, pe care va voi lasa sa o descoperiti singuri, din ceea ce urmeaza. Imaginati-va, in primul rand, un Zeus furios si disperat la gandul ca muritorii nu-i vor mai vota, la alegerile pentru dregatoriile pamantesti, pe semizeii care-i indeplinesc poruncile, amenintandu-l cu alungarea din Olimp. Observati, apoi, cum chipul Maritului se insenineaza, la auzul cuvantului „sondaj”, pe care i-l sopteste, viclean, unul dintre sfetnicii insarcinati cu cunoasterea sufletului omenesc. In continuare, va rog sa priviti cu atentie scena celei de-a treia zile de Craciun, cand aburii smereniei, ai oalelor cu sarmale si ai carafelor cu vin ii fac pe romani amnezici, iertatori si dispusi sa accepte orice, facandu-i, pe moment, sa uite si sa nu simta grijile si frigurile care vin dinspre muntele de gheata al facturilor de plata… In sfarsit, ascultati vocea crainicului Imparatiei, a carei holograma ne patrunde in case prin teleportare si care ne da de veste ca iubirea fata de stapanire este in crestere in sectorul suflete, ca si cand, nu-i asa, biciuirile taierilor si inghetarilor de salarii, pensii, ajutoare, subventii etc. le-ar produce placere si fericire…

  Daca vom parasi povestea si ne vom apropia de viata reala, vom constata ca exact aceleasi lucruri se intampla, cu personaje in carne si oase, cu nume si pronume ca Traian Basescu, Elena Udrea, Roberta Anastase, Vasile Blaga si altii din acelasi clan portocaliu al PDL, unit de aceeasi nesabuita vointa de putere si manipulare, impotriva oricui, chiar si a propriului popor, si cu orice cost, chiar si al impingerii Romaniei in prapastia crizei economice si a datoriilor suverane. Revenind la tema cadoului, zilele acestea a facut si IMAS-ul unul, un sondaj de opinie efectuat in perioada 9-17 decembrie, din care ar rezulta ca USL ar fi scazut sub 50% in intentiile de vot (49,2%), in timp ce PDL ar fi in crestere (21,5%), luand ca termen de comparatie scorurile din octombrie, cand prima formatiune avea 52%, iar cea de-a doua, 18%.

  De ce sunt sceptic si rezervat fata de credibilitatea acestor procente? Din cel putin doua motive. Primul, pentru ca ele nu se intemeiaza pe schimbari in bine ale realitatii din campul social, asa cum incearca sa sugereze, ci dimpotriva, austeritatea sociala amenintand sa se mentina sau chiar adanceasca si in 2012, ci incearca sa impinga sange in vene si sa insufleteasca o imagine moarta, sustinuta mediatic de catre Guvern, cu alte cuvinte asistam la o transmutare a atentiei si judecatilor din planul realitatii in cel virtual, imagologic sau al verba-volant-ei, o chestie clasica de manipulare, care tine de manual.

  Al doilea, in acelasi registru, pentru ca rastoarna sau omite semnificatii politice majore, cu impact electoral. In fapt, punerea presupusei scaderi in sondaje a PSD pe seama episodului Mircea Geoana este o speculatie, care nu tine atat de realitate cat mai degraba de dorinta adversarilor de a manipula electoratul, pentru ca in urma demiterii acestuia din partid si de la sefia senatului social-democratii au obtinut un dublu castig politic, care pe termen lung se va transforma in puncte electorale (pe de o parte, au scapat de o sursa de subversiune, pe de alta, de una de posibil coautorat la decizii controversate ale Puterii). Cat priveste nemasurarea sociologica a infrangerilor umilitoare ale lui Traian Basescu in fata independentei justitiei si a achitarii lui Adrian Nastase, sunt omisiuni atat de partizane incat nici nu mai merita a fi comentate.

  Deocamdata nu am observat comentarii semnificative pe rezultatele sondajului, cel mai probabil rolul lor nu este de a produce valuri acum, ci de a constitui pozitia de plecare la atac la inceputul anului, dar se poate estima ca intinzand pelteaua manipularii, cel mai „iubit” sau cei mai „iubiti” vor continua sa „creasca” in sondaje. Pana cand?! Pana la „explozia” electorala a mamaligii, din noiembrie 2012…

 60. ZOE, fii barbata ! December 29, 2011 at 9:14 am #

  @ Victor Ponta
  Menestrelul de curte veche al lui ceausescu, Victor Socaciu, nu are astâmpar în
  deputatia lui si inventeaza o alta tâmpenie, dupa ce vroia sa ne arunce în analfabetizare cu dublarea textului la filme ! Acum i s-a nazarit sa interzica colindele în reclame, ca si cum toate merg brici în tara asta si singura problema ar fi bietele colinde. Ce poti sa spui despre un astfel de Gica-contra, un habarnist pripasit prin PSD, în timp ce nevasta-sa ridica osanale puterii la TVR -ul pe care îl platim din banii nostri ca sa ne minta ?!
  As putea eu vreodata sa votez un astfel de om ?! Mai ales ca întâmplarea face sa-l cunosc de pe vremea când era un pierde-vara si habar nu avea ca va ajunge mare deputat. Nu mai putin adevarat este faptul ca daca nu era poetul Paunescu – care a facut oameni, din multi derbedei – astazi probabil nici nu am fi auzit de el.
  Asa ca, draga Victor, ar fi cazul sa-i spui sa-si bage mintile în cap si sa ne lase în pace cu sopârlele lui !
  Ce diferenta poate fi între Socaciu si frigotehnistul – gunoier, care visa legalizarea prostitutiei, iar nevasta-sa se oferea sa fie prima matroana din tara ( e adevarat ca are figura de asa ceva!) ?!
  Sau între Socaciu si un pripas de prin Parlament, pe numele lui Pripitu – parca – care a scornit o alta idiotenie , sa fie amendati oamenii care dau bani la cersetori ?!
  Exista oare vreo tara din lumea civilizata, unde cersetoria este ilegala ? Nu cred, cel putin pe unde am fost eu, n-am auzit de asa ceva. Daca eu vreau sa dau bani unui cersetor, nimeni si nimic nu ma va opri !
  Numai pot cu tara asta ( vorba lui Mircea Badea) ! Pur si simplu am ajuns la capatul rabdarii, oameni buni !

  • Vasile Roaita December 30, 2011 at 11:02 pm #

   Draga Zoe,
   A considera ca Victor Socaciu a fost menestrel al lui Ceausescu este mult prea mult; draguta lui nevasta este o oportunista de prost gust; a slujit puterea din toate timpurile….

   Faptul, evident, ca pe Dl Socaciu nu il duce mintea foarte mult nu inseamna ca este un om rau, un dusman, un ceusist etc..

   Nu stiu daca a cantat colinde, probabil ca da, dar are cateva melodii de o sensibilitate deosebita…

   “Caruta cu flori” este ca un colind…

   La multi ani Zoe!
   La multi ani tuturor!

   • ZOE, fii barbata ! January 2, 2012 at 11:24 am #

    Vasile Roaita,
    Dragul meu,
    n-am vrut sa ma leg de poetul Paunescu pentru ca, “despre morti numai de bine” ! Dar te asigur ca toti cei din Cenaclul Flacara ridicau ode ceausestilor ; în cazul lor sigur nu prea aveau de ales daca vroiau sa existe. Socaciu si nevasta, se gudurä si ei pe lânga cineva, ca sa le mearga bine.
    Nu ma leg de talentul lui si nici de melodii, talentul este autentic si melodiile frumoase. Dar ideile lui sunt învechite si pacatoase. Pacat ca un artist -si nu e singurul- se amesteca cu politica !
    Tie îti doresc un 2012, plin de sanatate si împliniri !
    LA MULTI ANI !

 61. acuvio December 29, 2011 at 11:26 am #

  @Victor Ponta – Deocamdată să sperăm şi să urăm domnului 2012: La mulţi ani! 🙂

 62. Bibicu December 29, 2011 at 12:27 pm #

  @ ZOE, fii bărbată. Dragă fată e (de)MOC(raţie). Bine-ncorsetat, cum se vede, spală cu el Jon* de 7 ani.

  La Mulţi Ani, cu sănătate gârlă şi un cufăr cu bancnote de 100€ !

  • ZOE, fii barbata ! January 2, 2012 at 11:11 am #

   @Bibicu
   Aha… asta era, am gresit, iertare !
   Multumesc pentru urari si tie îti doresc aceleasi lucruri !
   LA MULTI ANI si te sarut !

 63. Baronul Munchhausen December 29, 2011 at 1:45 pm #

  @justias,

  Recunosc ca te-ai straduit din rasputeri sa ma combati. Din pacate pentru tine si clientii pe care ai incercat sa-i aperi, pledoaria tinuta aici este ca un castel de nisip: la cea mai mica adiere de vant, se prabuseste cu brio….
  Iliescu nu a fost disident al regimului comunist si asta reiese din toata atitudinea lui din perioada 1971-1989, plus acele zile ale lovilutiei si urmatoarele 2200 de zile, cat a fost, neintrerupt, presedintele Romaniei:
  1) A sustinut in gura mare ca oamenii de la Timisoara , Bucuresti, Cluj, etc au dorit caderea doar a lui Ceausescu, nu si a regimului comunist;
  2) A mers pana acolo incat a sustinut ca la Timisoara s-ar fi cerut aducerea lui Iliescu in locul lui Ceausescu, si ca nu s-ar fi strigat deloc “Jos Comunismul”.
  3) A cerut urss-ului sa trimita trupe in Romania pentru a -i combate pe “teroristi”.
  4) A facut si gafa de a spune ca “ceausescu a intinat idealurile scumpe ale socialismului” si ca de aceea isi merita soarta de a fi impuscat ca un caine fara o judecata….
  5) Unde sunt cele 60.000 de victime de la lovilutie, in baza carora a fost insailat rechizitoriul de la Targoviste???
  6) De ce nu a avut Iliescu nici un pic de respect fata de poporul roman si ne-a stricat sfintele sarbatori ale Craciunului, cu executia barbara de la Targoviste?
  7)De ce nu a asteptat cele minim 15 zile, la care avea ar fi avut dreptul ceausescu pentru a face recurs?
  8) De ce a incheiat acel tratat rusinos cu urss? Celelalte state est europene de ce au ales sa nu “reinnoiasca” tratatul? Explicatia ta referitoare la aceasta chestiune este mai mult decat puerila.
  9) De ce nu a recunoscut de la inceput Iliescu ca a vrut sa aiba o legatura rapida cu Eltin? De ce l-a luat pe NU in brate? Nu as fi avut ninmic de reprosat pe aceasta chestiune daca ar fi fost facuta la vedere, transparent. Doar cand nu a mai avut “argumente” fiindca au fost facute publice anumite documente, a binevoit si Iliescu sa spuna un “mda, mai draga…”
  10) Nu tine nici chestia cu NATO: Iliescu nu a facut nimic in acest sens. Cred ca stii cum au decurs lucrurile asa ca nu mai incerca sa aburesti pe nimeni….
  11) Despre mineriade ce mai zici? Iliescu si ai lui “oameni de bine”, au “facut totul” ca esalonul 2 al pcr, adica fsn-ul sa castige alegerile cu 2/3 pentru a avea control total asupra tarii. Asta fara a mai pune la socoteala partidele de apartament care erau “coloana a V-a” a fsn-ului…
  12) Iliescu a vrut sa faca si el un fel de perestroika in Romania, dar a fost depasit totusi de protestele populatiei, satula de tovarasii lui iliescu….
  13) Iliescu era atat de indoctrinat( mai este si acum) in bolsevism incat nu era nevoie sa fie platit de rusi ca sa-l dea jos pe ceausescu: El chiar pohtea(sic!) la functia de secretar general al pcr(anii in care a lucrat la propaganda atesta acest lucru). Rusii nu au facut altceva decat sa-l anunte ca il vor sustine in efortul de a-l dobora pe dictator. Cred ca ai citit ca inca de la inceputul anilor ’70 s-a creat o “celula” anti-ceausescu din care facea parte iliescu si alti nemultumiti, gen generalul militaru, patilinet, etc. In 1970, poporul inca nu facuse cunostinta cu mizeria anilor ’80, asa ca nu era interesat in caderea lui ceausescu….
  Ar mai fi multe de spus despre non-disidenta lui iliescu: inainte de a ajunge la editura tehnica a fost seful Consiliului National al Apelor(1980-1984), functie cu rang de ministru, in timp ce in perioada 1975-1980 a fost prim secretar la judeteana pcr din Iasi. Ce fel de disidenta promova din aceste posturi? A fost si Havel in aceeasi situatie? Chiar nu ai un pic de bun simt si sa nu-i pui pe acelasi soclu???

 64. Bogdan December 29, 2011 at 5:15 pm #

  Eu sper sa castigam alegerile viitoare, si cand zic sa castigam ma refer la noi cetatenii acestei tari, sper ca cei care vor veni sa fie cu capul pe umeri si sa duca tara asta acolo unde ii este locul.

  • ZOE, fii barbata ! January 2, 2012 at 11:27 am #

   @Bogdan
   Un mesaj concis si plin de adevar, felicitari !
   LA MULTI ANI !

 65. acuvio December 31, 2011 at 10:21 am #

  La mulţi ani!

 66. ZOE, fii barbata ! December 31, 2011 at 10:22 am #

  @Victor Ponta
  Draga Victor,
  Fie ca anul în care la noapte vom pasi cu totii, sa-ti aduca multa sanatate tie si celor dragi ai tai, pace în suflet, prosperitate si îndeplinirea tuturor dorintelor !
  Din suflet îti urez sa nu te schimbi niciodata, sa ramâi acelasi OM adevarat !
  LA MULTI ANI FERICITI !

 67. ZOE, fii barbata ! December 31, 2011 at 10:30 am #

  @ All
  Va doresc tuturor, sanatate, pace în suflet, prosperitate si un an mai bun !
  Fie ca 2012 sa ne îndeplineasca cea mai mare dorinta, a celor mai multi dintre noi !
  Nu renunt sa cred ca CINEVA COLO SUS NE IUBESTE, sa ne rugam LUI sa ne izbaveasca
  de tot raul care s-a abatut asupra noastra. Asa sa ne ajute Dumnezeu !
  LA MULTI ANI FERICITI !

  PS. Si nu uitati : sa fiti cu minte, nu cuminti !

 68. Jr December 31, 2011 at 12:09 pm #

  Crăciunul la români vine şi pleacă discret, lăsând în urma lui doar amintiri. Copiii rămân toată viaţa cu imaginea Moşului din sania trasă de reni, iar părinţii şi bunicii însailă poveşti pentru bucuria sufletelor tuturor. Ce frumos spunea George Bacovia: “Te uită cum ninge decembrie” o poveste adevărată! Numai în copilărie ningea până acoperea zăpada gardul şi nu de puţine ori se întindea la streşina caselor. Părinţii şi vecinii la lumina feerică din clar de lună, croiau căi de acces pentru o minimă circulaţie la o găleată cu apă de la fântâna îngheţată tun, apă necesară vieţii oamenilor şi animalelor deopotrivă. Colinda sau uratura se desfăşura în orice condiţii impuse de nămeţi, îngheţ, sau crivăţ. Obiceiurile sărbătorilor de iarnă au fost, sunt şi vor fi o normalitate pentru români; Moş Gerilă- cu sau fără carnet de partid- aducea din îndepărtata Siberie, nămeţii de zăpadă pe care luneca veselă sania trasă de reni, încărcată cu bucurii pentru copiii acelor vremi. Moş Crăciun l-a alungat pe Moş Gerilă sub acuzaţia de uzurpator. Nu ştiu care din ei minte mai frumos, dar eu îmi amintesc cu plăcere de MOŞULcare a intrat prin hornul casei părinteşti, a agăţat de tavan un vârf micuţ de brad, în care se legănau merele şi nucile îmbrăcate în staniol, biscuiţii şi bomboanele la care nu puteam ajunge, lumânările aprinse de la care a luat foc o crenguţă de brad. Nu vă puteţi închipui ce se petrecea în sufleţelul unui copil sărman de numai trei anişori, când a văzut o asemenea minune! Timpul a trecut;Amintirile au rămas. Concepţia mea despre lume, despre viaţă ,a înregistrat permutări, orientări pro şi contra. Numai stelele fără nume şi Carul Mare au rămas la locul lor. Din acei foarte îndepărtaţi ani lumea s-a schimbat, obiceiurile, datinele, au rămas. Oameni de bine sau nu au denaturat imaginea lui Moş Crăciun în Moş Gerilă, iar mai nou în Merry Christmas pentru care nu mai am niciun fel de înţelegere.
  Decembrie în zilele noastre nu mai ninge superb, uliţele nu mai troienesc, apa nu mai îngheaţă la fântână. Îmi vine să cred că s-a schimbat ordinea anotimpurilor, sau circuitul apei în natură. Până şi timpul trece mai repede deşi tic-tac-ul ceasului cu cuc ticăe ritmic aşa cum l-am programat. Să se fi mutat oare veşnicia din sat? Moşul foloseşte Rolls Roysul nababului care a descoperit PLEAŞCA în România?! Orice e posibil! Oare câţi îmbuibaţi sunt în ţară care înfulecă din blidul omului sărac? Pe găinarii ăştia “proşti da mulţi” îi mai putem trosni cu lingura peste degete, dar ce-i de făcut cu nababii dedulciţi la furtişaguri cu acte în regulă, aşa cum numai în România se mai întâmplă?! Au furat până şi icoana de sub mâna popii, cum a furat Gh. Flutur lumina vie din Ierusalim. Acum fac cu dracul legământ să le dea idei cum se pot fura alegerile în 2012. Frauda este îndeletnicirea de bază a PDL practicată de toţi membrii săi. Să fii membru PDL carte multă nu se cere; Să fii prost şi avid după putere. Greşesc?!

  • ZOE, fii barbata ! January 2, 2012 at 11:30 am #

   @Jr
   Pe cât de frumos mesajul tau, pe atât de adevarat, a fost o placere sa-l citesc. Îti doresc numai bine în 2012, LA MULTI ANI !

  • justitiaru January 4, 2012 at 12:39 pm #

   @Jr
   Cateva mici corectii :Sa fii membru de seama al PDL se cer mult mai multe “calitati” decat ai enumerat : trebuie sa fii corupt,mafiot, canalie lipsita de scrupule, dictatorial ,antidemocrat ,smecher.
   Sa fim realisti , n-au multa carte, nici urma de bun simt, ,dar prosti nu sunt deloc si stiu f. bine ce-i asteapta daca pierd puterea, asa ca nu vor permite sa fie dati jos in mod democratic.Aviz celor care inca viseaza ca Ro este o tara democratica.

 69. Theodora December 31, 2011 at 2:29 pm #

  La multi ani domnule presedinte Victor Ponta!
  La multi ani familiei dumneavoastra si celor dragi!
  La multi ani prietenilor acestui blog!

 70. murfy December 31, 2011 at 3:11 pm #

  La cumpana anilor , va trasmit voua tuturor sincere urari de sanatate
  putere de munca – intelepciune – noroc si sa dea bunul D-zeu sa scapam de acesti *tortionari* ai neamului romanesc- La Multi ani !.

 71. justitiaru December 31, 2011 at 6:13 pm #

  Un An bun tuturor si familiilor voastre !
  Sa inchinam un pahar si pentru victoria USL in 2012 !

 72. gabryela December 31, 2011 at 9:56 pm #

  LA MULTI ANI SI MULTA FERICIRE IN 2012!

 73. Sibilla January 1, 2012 at 1:13 pm #

  La Mulţi Ani !!!

 74. justitiaru January 1, 2012 at 1:54 pm #

  D-le Ponta
  Ar fi timpul sa postati o urare incurajatoare adresata blogerilor(si nu numai) pentru 2012..
  Simt ca va fi anul schimbarii.
  Haide Ponta !

 75. Black Rose January 1, 2012 at 1:55 pm #

  Treci peste ce-a fost, crede cu adevarat in tine. Anul Nou e o carte deschisa cu retetele succesului, alege ce ti se potriveste si porneste la drum cu incredere…intru in anul 2012 cu convingerea ca romanii merita mai mult si cu speranta ca viitorul nostru se va schimba in bine!
  LA MULTI ANI DRAGI PRIETENI !

 76. Antoniu Poienaru January 1, 2012 at 2:41 pm #

  V-am vast, cum zice ardeleanul, la Concertul de la Viena impreuna cu sotia. Astfel de procupari sunt laudabile!

 77. justias January 1, 2012 at 8:08 pm #

  @Baronul Munchhausen

  CITAT:
  “…Din pacate pentru tine si clientii pe care ai incercat sa-i aperi, pledoaria tinuta aici este ca un castel de nisip: la cea mai mica adiere de vant, se prabuseste cu brio”
  Sa-I lasam pe altii sa judece calitatea argumentelor aduse. Cu cat imi ridicati mai multe intrebari la fileu cu atat pot demonta mai bine “castelul de nisip” pe care mi l-ati atribuit. Discursul politic actual este plin de aceste “legende” pe care le reluati din nou in acest post. Dar sa le luam pe rand:
  CITAT: “1) A sustinut in gura mare ca oamenii de la Timisoara , Bucuresti, Cluj, etc au dorit caderea doar a lui Ceausescu, nu si a regimului comunist;..”
  Imi pare rau nu a sustinut acest lucru si nu produceti dovada ca a facut acest lucru. Luarea unor fraze din context si punerea in carca cuiva, facerea unui proces de intentie in care acuzati pe cineva chiar si atunci cand persoana in cauza va prezinta argumentele ca va inselati dovedesc nu ca aveti dreptate ci imi aminteste de etichetele si consecintele pe care le aveau aceste etichete in regimul communist. Nu mai conta cum se apara persoana in cauza, eticheta de “fiu de burghez” era suficienta. Ce sa mai demonstrezi aici! Cam asa mi se pare argumentatia dumneavoastra! Regimul comunist a cazut ca un joc de carti in 1989..iar programul CFSN de atunci era clar, nu avea nici o legatura cu un program comunist. Nu s-a opus nimeni in acel moment pana la declandsarea mai tarziu a luptei pentru putere. Imi pare rau faptele in sine va contrazic. Regimul communist cazuse iar programul CFSN a marcat trecerea romaniei la un regim democratic. Cititi programul CFSN si spuneti-mi ce punct de acolo insemna pastrarea unui regim communist?
  CITAT:
  CITAT: “2) A mers pana acolo incat a sustinut ca la Timisoara s-ar fi cerut aducerea lui Iliescu in locul lui Ceausescu, si ca nu s-ar fi strigat deloc “Jos Comunismul””
  Da la Timisoara s-a strigat “Jos Comunismul”, “Libertate”, “Jos Ceausescu”. Dar In Timisoara, in 20 decembrie 89 se striga in piata “Iliescu presedinte” ca va place asta sau nu. Nu l-am auzit pe dn. Iliescu sa nege acest lucru. In plus Lozincile nu tin loc de program! Si toate aceste dn. Baron s-au materializat la 22 decembrie in programul CFSN. Nu are nimic de-a face cu comunismul si a insemnat programul trecerii romaniei la democratie. Imi pare rau sa o spun dar “anticomunismul” strigat si datul cu pumnul in masa nu imi aminteste decat de comunismul intors pe dos. Vedem si astazi cum “anticomunisti” cu sinecuri tac ca si pe vremea lui Ceausescu la abuzurile antidemocratice ale regimului basescu. Forme fara fond, strigaturi lozincarde nu tin loc de democratie. Prefer oameni cu coloana, democrati decat “anticomunisti” vopsiti pentru care democratia in sine este un surogat. Uitati-va ce se intampla astazi in politica romaneasca si veti vedea cum un partid trecut peste noapte de la stanga la dreapta cu un reprezentant de frunte al romaniei ceausiste (basecu) condamna comunismul la 16 ani de la revolutie, o sinecura pentru intelectuali adormiti de mult si care s-au trezit iata ca mai pot fi de folos. Mi s-a intors stomacul…Forma fara fond a unui regim care nu are nici in clin nici in maneca cu democratia.
  In acest context un CITAT al dn. Iliescu
  “Au aparut combatantii acestia post-factum care se bat cu fantomele trecutului. Atunci cand era cazul lipseau, erau anonimi, nu se manifestau in niciun fel, nu-si asumau niciun fel de risc.
  In perioada confruntarilor din decembrie, nu s-au afirmat cu nimic. Au devenit campionii luptei impotriva unuei stafii a comunismului si cauta sa asimileze tot ce e orientare de stanga cu sechelele comunismului. Este o ofensiva ideologica la care nu dam raspunsul cuvenit”
  In plus dn. Iliescu nu a fost contestat de nimeni pana in momentul in care FSN nu si-a anuntat candidatura la alegeri. De aici incolo argumentele “JOS…”, da-te la o parte ca sa venim noi au fost lozinca principal a opozitiei. Nici vorba de democratie sau o cale de urmat pentru tara. Lupta s-a concentrate pe eliminarea dversarului politic cu orice mijloc.
  CITAT: “3) A cerut urss-ului sa trimita trupe in Romania pentru a -i combate pe “teroristi”.
  Imi pare rau nu cred ca este adevarat in sensul pe care il sugerati. Sa ne amintim contextual in care se desfasurau evenimentele de atunci. Vezi de exemplu inregistrare tv in care george marinescu prezinta o informare cum ca s-a luat legatura cu ambasada sovietica pentru un eventual ajutor…din nou autorii teoriilor conspirationiste vad in aceasta un apel la invadarea tarii de catre sovietici. imi amintesc insa foarte bine cum in acele zile ale revolutiei o informare asemanatoare a fost facuta in legatura cu ambasada franceza si prin care Franta se oferea sa ne sprijine in lupta antiterorista cu trupe speciale (informatie confirmata ieri 20.12.2011 la B1TV in emisiunea dnlui Turcescu de catre istoricul (informator dovedit) stoenescu .
  este si aceasta o invitatie la ocuparea romaniei de catre francezi?
  sa fim seriosi… sa ne reamintim acele zile si contextul in care evenimentele se desfasurau! in acel timp se vorbea de mii de morti la timisoara (vezi europa libera). atunci multe tari ale lumii s-au oferit sa ne sprijine si consider acest lucru mai mult decat normal. ce s-ar fi intamplat insa daca dupa 22 decembrie generali fideli lui Ceausescu ar fi continuat sa lupte contra revolutiei romane? sa ne amintim de tensiunea si incertitudinea acelor zile in care revolutia de abia incepuse. exista acest risc, care se transforma in mod sigur intr-un adevarat razboi civil.
  sa ne uitam la ce s-a intamplat in libia lui ghadafi sau in egipt. ce s-ar fi facut revolutionarii libieni fara sprijinul francez si al NATO? ar fi fost inecata in sange si ar fi esuat. acest ajutor a fost acceptat de rebelii libieni in pofida atitudinii general antioccidentale a acestui popor. ce ne-am fi facut noi in acest caz? greu de spus dar sunt sigur ca atunci am fi acceptat un ajutor francez, international sau rusesc. asta nu insemna ocuparea tarii dar un ajutor pentru a preveni o baie de sange ar fi fost de dorit.
  de aceea chiar americanii au dat unda verde unui asemenea eventual ajutor gandindu-se desigur ca alternativa ar fi fost un macel. deci faptul ca au exista asemenea miscari de tatonare, nu neaparat de la inalt nivel, mi se pare firesc. de aici insa pana la a prezenta aceste oferte de ajutor ca o invitatie la invadarea tarisoarei noastre este o cale lunga. au marsat pe aceasta idee a invadarii cativa generali ai armatei indoctrinati de pericolul rusesc dar si pentru a se prezenta pe sine insisi ca salvatori ai natiei de invazia sovietica. asta deoarece aveau mainile manjite de sange la timisoara, bucuresti, cluj etc…le-a convenit aceasta ipoteza pentru a-si spala pacatele….
  Vezi mai multe pe aceasta tema si demontarea altor teorii conspirationiste aici:
  http://justias.wordpress.com/2011/12/21/ganduri-si-raspunsuri-despre-revolutie/
  http://justias.wordpress.com/2011/12/27/mecanismul-psihologic-al-teoriei-conspiratiei/
  CITAT: „4) A facut si gafa de a spune ca “ceausescu a intinat idealurile scumpe ale socialismului” si ca de aceea isi merita soarta de a fi impuscat ca un caine fara o judecata”
  Transcriptul complet al acelui discurs il gasiti aici:
  http://mariusmioc.wordpress.com/2008/12/16/ion-iliescu-au-intinat-numele-partidului-comunist-si-memoria-celor-care-si-au-dat-viata-pentru-cauza-socialismului-in-aceasta-tara-tvr-22-decembrie-1989-video/
  discursul se referea la intinarea unor idealuri ceea ce in sine este adevarat. da ceausescu nu avut nimic in comun cu acele idealuri fie ale socialismului, fie ale comunismului si era un mesaj adresat milioanelor de comunisti din romania care poate isi doreau sa stie cum de a fost posibil ca atatia ani sa creada intr-o astfel de ideologie. cu alte cuvinte, voi cei care ati crezut toti acesti ani in idealuri si v-ati inscris in PCR nu sunteti vinovati in ansamblu! ceausescu nu avea nimic cu aceste idealuri care poate v-a facut pe voi sa alegeti acest drum politic. aceasta fraza se referea la trecut. a fost pur si simplu un discurs, o fraza care scoasa din context nu poate fi interpretata ca fiind calea pe care romania o va urma in viitor.
  In ceea ce priveste viitorul dn. Iliescu precizeaza in acelasi discurs:
  CITAT dn. Iliescu: “….Pînă vom fi în măsură să prezentăm un program amplu de acţiuni, acţiuni care să vizeze măsuri imediate care în cîteva zile să facă ordine în ţară şi într-o perioadă imediată să asigure îmbunătăţirea vieţii oamenilor, şi desfăşurarea normală pe baze democratice a vieţii sociale, ca şi un program de perspectivă care să ne asigure o dezvoltare aşa cum şi-o doreşte acest popor. Să intrăm în rîndurile civilizat, naţiunilor civilizate ale Europei.”
  se vorbeste aici de “şi desfăşurarea normală pe baze democratice”, “program de perspectivă care să ne asigure o dezvoltare aşa cum şi-o doreşte acest popor”, “Să intrăm în rîndurile civilizat, naţiunilor civilizate ale Europei.”.
  eu cred ca este clar vorba de democratie si intrarea romaniei in randul lumii – natiunilor civilizate ale Europei o pot interpreta numai ca fiind Europa de Vest….
  Acest lucru se va vedea apoi in programul FSN, punctele program ale FSN erau clar o indepartare de trecut si trecerea la un sistem democratic asa ca fraza respectiva scoasa din context nu are nici o relevanta, de aici si pana la a face proces de intentie ca in acel context a vorbit de asta este o cale lunga…
  CITAT: “”5) Unde sunt cele 60.000 de victime de la lovilutie, in baza carora a fost insailat rechizitoriul de la Targoviste???”
  Sa nu uitam ca in in zilele de dinainte de revolutie postul de radio Europa Libera informa ca la Timisoara sunt sute, uneori mii de morti. Asta stiam si noi cei care au participat la revolutia romana. Numarul real al victimelor de la Timisoara a fost cunoscut ult mai tarziu in februarie, martie 1990.
  Vezi aici transcriptul Europa Libera:
  http://mariusmioc.wordpress.com/2010/12/15/europa-libera-21-decembrie-1989-ora-2-ne-mira-reactiile-mai-degraba-palide-ale-moscovei-sute-si-posibil-chiar-mii-de-persoane-au-fost-ucise-frontul-eliberarii-nationale-audio/
  3-a parte ediţiei speciale – din noaptea de 20/21 decembrie 1989- 04:41 Ariadna Combes “….spre deosebire de prima zi, astăzi toate buletinele de ştiri, concordă, vorbesc despre sute, sau dacă nu, uneori de mii de morţi, femei, bărbaţi şi copii, împuşcaţi sau striviți de tancuri. “
  Sigur ca numarul real al victimelor a fost exagerat dar asta cred ca este scuzabil in acea atmosfera de suspiciune pe care insusi regimul comunist o crease. Dar numarul in sine nu schimba cu nimic realitatea. Sa fi fost si un mort numai sau, zeci, sute, mii de morti si acuzatiile din rechizitoriu ramaneau in picioare. Pe vremea lui Ceausescu se condamna la moarte pentru fapte mult mai blande! As spune ca a fost consecinta unui sistem pe care el insusi il crease.
  CITAT: “6) De ce nu a avut Iliescu nici un pic de respect fata de poporul roman si ne-a stricat sfintele sarbatori ale Craciunului, cu executia barbara de la Targoviste?”
  Cred ca decizia a fost una colectiva. Ceausescu daca ar fi fost prins ar fi fost cu siguranta linsat, atat de profunda era furia “mamaligii” care explodase. Tinand cont de ceea ce se intampla in strada, incertitudinea, panica cetatenilor care mureau zi de zi cred ca alta varianta nu ar fi existat. Cat despre “”..ne-a stricat sfintele sarbatori ale Craciunului..” nu pot decat sa va felicit ca dumneavoastra in acele momente va puteati gandi la asta! Ne scuzati ca v-am deranjat! Da, puteati sa aveti in continuare un program placut de sarbatori cu televiziunea romana ceausista! 2 ore de discursuri pe zi!
  CITAT: “7)De ce nu a asteptat cele minim 15 zile, la care avea ar fi avut dreptul ceausescu pentru a face recurs?”

  Vezi raspunsul anterior. Acum la cald dupa 22 de ani sa intrebi de ce, este usor! Chiar si dupa executia lui Ceausescu psihoza celor care nu credeau ca el disparuse era atat de mare incat a trebuit sa fie aratata caseta ca suspiciunea sa dispara. Din pacate din nou consecinta unui regim pe care il construise. Ura acumulata a fost atat de mare incat “sistemul de drept” pe care l-a construit nu a rezistat. Uitati-va si la libia etc precum si la alti dictatori. Nu au parte decat de ceea ce au semanat…
  CITAT: “8) De ce a incheiat acel tratat rusinos cu urss? Celelalte state est europene de ce au ales sa nu “reinnoiasca” tratatul? Explicatia ta referitoare la aceasta chestiune este mai mult decat puerila.”
  De ce nu! Ce a schimbat in sine incheierea tratatului? Ce consecinte a avut? Cu ce schimba situatia daca ramanea vechiul tratat? Am fi intrat in NATO cu vechiul tratat? De ce a semnat dn. Constantinescu tratatul cu Ucraina? Problema in sine nu exista si dupa cum spuneti mai tarziu in intrebarea „10) Nu tine nici chestia cu NATO: Iliescu nu a facut nimic in acest sens…” insemna deci ca ceea ce face Romania oricum nu era interesant. Ar trebui sa faolositi aceasta logica pana la capat! Daca vroiau sa aiba Romania in NATO o faceau mai de demult. Fraza in sine din tratat imi pare rau dar nu are relevanta. Daca ar fi vrut NATO, Romania intra acolo demult…Nu cred ca a fost optiunea Romaniei iar motivele si procesul de intentie care i se aduc presedintelui Romaniei (tratatul in sine si prevederile lui erau munca Guvernului si a ministerului de externe – nu cred ca dn. Iliescu a adaugat fraza respective in tratat.) nu se sustin.
  vezi interviul cu dn. Celac despre mandatul pe care l-a avut despre incheierea tratatului cu URSS:
  1- pactul Ribbentrop-Molotov si sa ne punem de acord asu­pra unei pozitii comune despre el si con­secintele sale, pe care sa o putem reitera in public si in documente
  2- . A doua propunere viza deschiderea unui consulat general roman la Chi­si­nau, care sa aiba in circumscriptia con­sulara si RSS Moldoveneasca si Bu­geacul si Bucovina de Nord, care tineau de RSS Ucraineana.

  http://m.jurnalul.ro/special/interviuri/sergiu-celac-am-contribuit-la-infiintarea-legala-a-sie-599314.html
  Autor: TOMA ROMAN JR
  15 Dec 2011
  ● Jurnalul National: De ce Ion Iliescu s-a prins cu ambele maini de nadragii unui stat muribund cum era URSS? Sa nu uitam ca Romania a semnat tratatul cu sovieticii in 1991, cand URSS era in disolutie…
  ● Sergiu Celac: Negocierile privind tratatul bilateral au inceput in ianua­rie 1991, cand eu eram de cateva luni am­basador la Londra. Retrospectiv textul tratatului bilateral a fost o eroa­re de judecata, atat in ceea ce pri­ves­te continutul lui, cat si momentul sem­narii. Pe 6 ianuarie 1990, cand a fost la Bucuresti Eduard Sevarnad­ze, mi­nistrul de Externe al URSS sa ia contact cu cei care au luat puterea aici, i-am ridicat problema ree­va­lua­rii generale juridice a tratatelor bilate­ra­le. Am facut o vizita de raspuns la Mos­­cova in martie si am abordat aceeasi tema pe 8 martie 1990. In acest cadru am avut o discutie in doi, eu cu Sevarnadze si cate un colabora­tor, secretar-stenograf. Documentul exista, exista si martori. De partea ro­mana a fost doamna Paraschiva Ba­descu, care acum are rang de am­ba­sador. Conform intelegerii cu pre­se­dintele Ion Iliescu, i-am pus lui Sevarnadze doua probleme, anume sa vorbim despre pactul Ribbentrop-Molotov si sa ne punem de acord asu­pra unei pozitii comune despre el si con­secintele sale, pe care sa o putem reitera in public si in documente, mai ales ca Sovietul Suprem condamnase tar­gul inca din decembrie 1989. A doua propunere viza deschiderea unui consulat general roman la Chi­si­nau, care sa aiba in circumscriptia con­sulara si RSS Moldoveneasca si Bu­geacul si Bucovina de Nord, care tineau de RSS Ucraineana. La finalul dis­cutiei, Sevarnadze mi-a destainuit di­ficultatile cu care se confrunta in con­ducerea PCUS in aplicarea re­for­melor. Eu i-am replicat “Eduard Am­brozievici, hai sa nu ne intrecem cui ii e mai greu”. De altfel, ceva mai de­vreme, in februarie, la Ottawa, fu­se­se “Conferinta cerului deschis” la care luasera parte toti ministrii de Ex­terne din NATO si Pactul de la Var­sovia. Sevarnadze mi-a propus atunci ca urmatoarea sesiune ordinara a Consiliului Politic Consultativ al Tratatului de la Varsovia sa se in­truneasca la Bucuresti, conform prin­cipiului rotatiei. Am refuzat po­li­ticos, invocand faptul ca vin ale­ge­rile in mai si ca opinia publica nu ar fi favorabila. Pana la urma s-a oferit Ungaria sa organizeze actiunea. Tot la acea intalnire, doi oameni, adica eu si ministrul de Externe polonez, profesorul Skubiszewski, am sustinut legitimitatea istorica si inevitabilitatea reunificarii Germaniei.

  CITAT: 9) De ce nu a recunoscut de la inceput Iliescu ca a vrut sa aiba o legatura rapida cu Eltin?…”
  CITAT:
  “Senatorul Ioan Talpes, presedintele Comisiei de Aparare din Senat, este decis sa redeschida dosarul “Firul rosu”. Invitat, joi seara, la emisiunea lui Stelian Tanase de la postul TV Realitatea, Talpes a facut dezvaluiri incendiare despre aceasta afacere. “Ce s-a intamplat in anul 2000 a fost o chestiune montata de fostul sef de la data aceea al Serviciului de Informatii Externe (Catalin Harnagea-n. r.)…”..
  CITAT:
  “Deputaţii opoziţiei au readus în atenţie că, deşi au existat în 1995-1996 mai multe solicitări din partea Rusiei privind convorbirile criptate, fostul preşedinte Ion Iliescu şi alte instituţii abilitate nu le-au dat curs. Ei au mai afirmat că după 1990 nu s-a folosit nici un fir roşu între Bucureşti şi Kremlin, spunând că problema s-a iscat acum strategic, cu două săptămâni înainte ca premierul Isărescu să prezinte la Bruxelles strategia de integrare a României în Uniunea Europeană. „Este o încercare de intoxicare prin care cineva, nu ştim deocamdată cine”, este citat unul din deputaţii prezenţi la dezbatere, „vrea în perspectiva integrării României în NATO şi în UE să compromită atât puterea cât şi opoziţia de la Bucureşti”.
  Cred ca acest scandal a demonstrat altceva. V-am demonstrate logic ca un “fir rosu”, exista sau ar trebui sa existe intre factorii de decizie romani si orice alti oficiali din alte tari. Comunicare rapida si criptata. Cam asta ar fi in esenta. Nu vad aici nici o problema politica si nu se pot face procese de intentie cum ca cineva ar trada tarisoara printr-un asa zis fir rosu.
  ce este foarte grav in acest scandal este implicarea serviciilor secrete si a administratiei Contantinescu in montarea scandalului inaintea campaniei electorale din 2000 pentru “fapte” care se petrecusera in 1994. Se folosea din nou sperietoarea sovietica intr-o lupta politica interna dar care cu siguranta lasa urme si pe plan extern.
  Si in 2000 nu intraseram inca in NATO…o batalie interna care in sine putea insemna amanarea pe vecie a intrarii noastre in NATO.
  CITAT: “10) Nu tine nici chestia cu NATO: Iliescu nu a facut nimic in acest sens. Cred ca stii cum au decurs lucrurile asa ca nu mai incerca sa aburesti pe nimeni….”
  Dup ce il acuzati de toate cele, atunci cand s-a intamplat ceva bun il scoateti automat din ecuatie. Pun obiectivitatea dumneavoastra in discutie. Dup ce-i atribuiti numai rele, poate ca va ganditi si la cele bune. spuneti atunci la fel ca si acestea i se datoreaza…

  CITAT: “11) Despre mineriade ce mai zici? Iliescu si ai lui “oameni de bine”, au “facut totul” ca esalonul 2 al pcr, adica fsn-ul sa castige alegerile cu 2/3”
  Eu cred ca dn. Iliescu atunci, simplu spus, era cel mai bun. A fost mai bun decat adversarii politici. Dn. Ratiu, dn. Campeanu, foarte respectabili dealtfel, nu s-au ridicat la inaltimea momentului. Se poate pune ca dn. Iliescu a castigat si ca dn. Ratiu, campeanu au pierdut. Au pierdut insa pe mana lor. Argumentul “JOS…” al opozitiei de atunci nu a fost suficient. Vom vedea apoi in 1996 ca cei 1 milion de specialisti ai opozitiei dupa ce au facut totul sa castige puterea, au facut mai apoi totul ca sa aduca in derizoriu democratia romana, si sa puna pe butuci economia romaniei.
  Cat despre mineriade cititi comentariul meu pe aceasta tema la link-ul:
  http://justias.wordpress.com/2011/12/21/ganduri-si-raspunsuri-despre-revolutie/
  Eu nu as numi-o mineriada ci “golaniada”. Mineriada a fost reactia si nu cauza…
  CITAT: “12) Iliescu a vrut sa faca si el un fel de perestroika in Romania, dar a fost depasit totusi de protestele populatiei, satula de tovarasii lui iliescu….”
  Uitati-va la componenta guvernelor si a primilor ministri ai dn. Iliescu: dn Roman, Stolojan, Vacaroiu, Nastase etc… eu cred ca acestia si oamenii pe care i-au adus la guvernare au fost de o calitate pe care nu o poate contesta nimeni in raport cu ceea ce ofera societatea romaneasca. Au facut acestia perestroika? Comparati cu regimul celor 1 milion de specialisti ai dn. Constantinescu si cu guvernul Boc de exemplu. Comparati rezultatele! Asa ca as fi foarte circumspect sa vorbesc despre “perestroika”. Uitati-va putin la boc si spuneti-mi cum ii numiti pe cei care ne conduc astazi?
  CITAT: “13) Iliescu era atat de indoctrinat( mai este si acum) in bolsevism incat nu era nevoie sa fie platit de rusi ca sa-l dea jos pe ceausescu: El chiar pohtea(sic!) la functia de secretar general al pcr(anii in care a lucrat la propaganda atesta acest lucru).”
  Eu vad ca dumneavoastra sunteti indoctrinat si ne serviti exact ca pe vremea lui Ceausescu etichete. Dn. Iliescu a facut parte din CC pe vremea lui Ceausescu care s-a opus invadarii ceholovaciei de catre rusi. Deci dn. Iliescu nu a facut nota distincta in aceasta privinta. Asa ca gogorita cu omul rusilor a fost numai modalitatea prin care Ceausescu isi controla adevrsarii din partid si pe noi milioanele de cetateni nevinovati ai romaniei. Nu dn. Iliescu i-a ales pe rusi ci rusii pe el. Ca ei credeau ca ar fi mai bun decat Ceausescu era treaba lor. La fel credeau insa si occidentalii. La fel credeam si noi cetatenii de rand care ascultam la europa libera sau cei care au lucrat cu dansul. Deci eram multi cei care ne bucuram ca am putea scapa de Ceausescu. Din diferite motive! Pacat ca nu am facut-o mai demult! Cu gogorita sovietica ca bau-bau extern si socialismul multilateral dezvoltat, ne-a incalecat si indobitocit incat faceam ca maimutele pe stadioane.
  Modul in care securitatea te incadra la KGB, agent francez, Mossad etc… era simpla. Daca ti-ai facut studiile la Moscova erai automat suspectat de acest lucru. Sau eliminate preventiv! Exact cam ca “fiu de burghez..!”.
  imi pare rau! Ganditi in lozinci si caracterizati oamenii si istoria simplist prin ochii securisti ai lui Ceausescu. Cat despre dizidenti inca o data..RESPECT tuturor celor care s-au opus intr-un fel sau altul! Daca amfi fost mai multi am fi evitat ani de umilinte, prostie, gogorite cu “agenturili”, degradarea morala si sociala a poporului raman. Si culmea spiritul lui Ceausescu traieste in capetele multora din ziua de astazi. Teorii ale conspiratiei, interpretarea dosarelului securist sunt metode care si astazi sunt in dezbaterea publica. Multi dintre cei care au un astfel de discurs nu sunt in stare sa propuna cu adevarat ceea ce un politician ar trebui sa o faca. O viata mai buna cetatenilor romani. Asta este jobul unui politician si nu dosarelele si interpretarea istoriei.
  CITAT: “A fost si Havel in aceeasi situatie? Chiar nu ai un pic de bun simt si sa nu-i pui pe acelasi soclu???”
  Nu-i pun pe acelasi soclu. Fiecare isi are soclul sau. Fiecare cu societatea in care trait cu bunele si cu mai putin bunele sale. Asta nu ma poate face insa sa nu recunosc si meritele unor politicieni romani pe care de multe ori incercam sa-i desfiintam fara mila. Si “cine arunca piatra” – sunt de multe ori aceia care pe timpul lui Ceausescu au tacut malc, contribuind prin tacere la mizeria morala si economica. Ehe! Daca eram atunci atat de viteji Romania ar fi avut un altfel de viitor! Pana atunci ramane mentalitatea oamenilor care din pacate este departe de o conceptie “democratic”. Lupta trebuie data pentru “democratie” si nu pe un “anticommunist” gaunos – forma fara fond. Cam asta este si diferenta intre un Havel si intelectualitatea anticomunista romaneasca. Nu cred ca in Cehia, Polonia trecutul mai este o problema si asta pentru ca au stiut sa treaca cu eleganta si intelepciune peste el. Este deosebirea intre societati inteligente si una care esueaza.

 78. Black Rose January 2, 2012 at 10:47 am #

 79. ZOE, fii barbata ! January 2, 2012 at 11:33 am #

  @All,
  Din nou numai bine tuturor si sa pasim cu dreptul în 2012 !
  Va sarut pe toti, LA MULTI ANI !

 80. Black Rose January 2, 2012 at 2:08 pm #

 81. Black Rose January 2, 2012 at 2:10 pm #

 82. Black Rose January 2, 2012 at 4:03 pm #

 83. Ciupanezul January 3, 2012 at 1:37 am #

  La multi ani si multa sanatate sa ai. Fie ca Anul 2012 sa aduca numai fericire, bucurii si bunastare in familie.

 84. Sibilla January 3, 2012 at 3:10 am #

  Un ŞANTAJABIL, Cristian Diaconescu, păcăliciul lacheu la acest moment, ne dă nouă, lecţii de … ” moralitate ” !!!
  Diaconescule, NU noi suntem vinovaţi că tu, un PĂCĂLICI care joci tontoroiul după cum îţi cântă duduia, EŞTI ŞANTAJABIL ! Cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să taci ! Pen că NU eşti în măsură să ţii prelegeri de niciun fel becouse, CREDIBILITATEA TA E ZERO ! Eşti, ai rămas şi nicio şansă să te schimbi, un păcălici, O MUIERE-N IZMENE ! PUNCT.
  NU vb tu, papă-lapte de RESPECT, tu cel care NU eşti în stare să te respecţi pe tine, VIERME !

  http://www.cristiandiaconescu.com/2012/01/cateva-precizari-despre-rusine-si-responsabilitate/

  unpr=o adunătură de lache, lachei, traseişti, păcălici, nima-n drum şi-n pociacă CU gene rimelate Oprea fanul duduii, pe post de cireşica de pe tortul ruşinii naţionale ! Vai de steaua voastră de pămpălăi !!

  C Diaconescu, FOST politician, acum păcălici, sărmanul, că nici lui nu-i e uşor să fie la mâna altora ! Şi-a-nceput să-i placă să pape rahat cu lingura mare la popota toarăşului gene rimelate zis şi Oprea Gabriel, fanul duduii… alt ţucalar, alt păcălici, altă MUIERE-N IZMENE, PFFF…
  C Diaconescu=caca-maca şi… maca cam mult la cât de idiotsky s-a dovedit a fi, prăpăditul !

 85. Sibilla January 3, 2012 at 3:13 am #

  p.s. păcăliciul C Diaconescu s-a supărat tare că l-am suduit câţiva, muuulţi pe facebook şi-a început să joace ŞI el după muzika pedeLICHELELOR, acelaşi refren despre d-l Preşedinte I Iliescu, că dacă n-au nimic în tolbă, nema gloanţe… vai de steaua lor….

 86. ZOE, fii barbata ! January 4, 2012 at 8:14 am #

  @Victor Ponta
  Oracolul Somerescu – Lazarescu pe numele lui, ministru de 3 luni, a iestit din nou ca sarpele la drum sâsâind venin cu limba lui ascutita. El “prevede” ca USL se va dezmembra pâna în luna iunie si ca exista premizele ca PSD sa se uneasca cu PDLacheii ! Nu iau de buna cele spuse de Negru ca Smoala / si nu Alba ca Zapada cum crede el, pentru ca se stie cu ce manipulari umbla el. Dar te avertizez ca în cazul în care, indiferent de motivul pe care l-ati putea invoca voi ca ati face aceasta “uniune” sau cum sa-i zic “alianta” poate, pentru salvarea tarii si alte bla, blauri de genul asta, voi veti pierde sustinerea populara de care va bucurati acum ! Nici prin gând sa nu va treaca asa ceva, sa tii minte vorbele mele ! Ai spus la un moment dat ca sa faceti o alianta cu Dracul si cu BNR – alt drac împielitat, pentru “binele” tarii !!! Dar cum ai putea sa crezi ca Sarsaila ar putea dori binele acestei tari ?!
  Veti fi huliti de toti cei care va iubesc acum, ar însemna ca noi “prostii” sa primim un alt scuipat în ochi si te asigur ca de data asta, ati simti pe propria piele ce înseamna mânia poporului, asa ca… nu va jucati cu focul !
  PS. Nu ma intereseaza sa postezi, daca nu-ti place ce-ti spun, ma intereseaza sa iei aminte si sa ramâi acelasi OM de care ne-am legat sperantele !

 87. Bibicu January 4, 2012 at 10:59 am #

  1. OBRAJI CU BAZOANE

  interşanjabile este moda politicianului român în electoralul 2012.

  2. Ana şi Tom din (ana)(tom)ie puşi pe fapte…mici

  NOUA LEGE A EDUCAŢIEI…SEXUALE

  dă roade. Eleve dintr-a 7-a născură la cumpăna dintre ani, spre cinstea taţilor d-o seamă, colegi de clasă, care mirosind curba abruptă a natalităţii… au rupt-o-n fericire.
  Domnule Funeriu, pupă-te ! Noua lege a educaţiei face…ochi.

  • ZOE, fii barbata ! January 5, 2012 at 8:53 am #

   @Bibicu
   Bravo Bibicule, esti THE BEST, d-aia te iubesc eu pe tine !

  • moromete January 10, 2012 at 12:33 am #

   Eu cunosc un exemplu la fel – aici in cartier – nemediatiizat.

 88. adi January 14, 2012 at 7:33 pm #

  Domnule Ponta, acum a sosit momentul ca Basescu să păraseasca corabia care în prezent a ajuns in pragul naufragiului, nu mai staţi, acum este monetul sa rezolvati problema înlaturarii lui Basescu. Acesti oameni din strada au nevoie sa fie condusi de cineva. Daca nu faceti acest lucru inseamna ca nu doriti sa preluati puterea de la acesti “ciocoi de moda noua”. Nu lăsaţi ca structurile specializate să distrugă prin manipulare acest miting care poate aduce binele acestei ţări.

 89. tyku January 22, 2012 at 11:58 pm #

  Stapanul ROMANIEI este poporul.
  Poporul nu ii mai vrea pe conducatori.
  Populatia toata vrea alegeri anticipate.
  Cat mai repede posibil.
  Acesta este adevarul, si este valabil de la cotroceni la palatul victoria pana la casa poporului.
  La vremuri noi, oameni noi.
  Iar cei ce au gresit sa plateasca………..

 90. Eba lui Base January 25, 2012 at 6:20 pm #

  Base lasa discursurile tale ca sunt varza, dati demisia daca mai putin bun simt, sunteti niste ticalosi.plecati odata si nu ne mai chinuiti. Nu va intereseaza numai de voi si de numeni alcineva. atata timp cat oameni au stat 2 saptamani in strada si te-ai ascuns dupa ziduri, ce presedinte mai esti care sa reprezionti romani. esti un papa lapte. dute dracului o data si lasane in pace cu aburerile tale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: