”Fețele cârdășiei politice”

17 Nov

Va recomand un articol interesant, AICI.

Advertisements

46 Responses to “”Fețele cârdășiei politice””

 1. Puiu November 17, 2011 at 7:37 pm #

  Bun articol….

  In alta ordine de idei, aflu ca Udrea, Ariton si altii nu mai semneaza “hartii” de teama…
  Mi se pare o idiotenie: pentru ca, din cate stiu eu, raspunderea nu poate fi delegata…
  Nu la fel stau lucrurile cu autoritatea….
  Principiile managementului modern nu au fost preluate si de legislatia din Romania!?

  In institutii, Regii, Societati cu capital de stat, documentele circula cu agrafe de care stau agatate opiniile managerilor…Dupa ce acestea ( documentele ) au forma pe care “managerii” si-o doresc, apar si rezolutiile necesare…Eventual, sub semnatira unui adjunct…

  Nimic din ce se intampla intr-un minister, indiferent sub ce semnatura, nu poate exonera de raspundere pe ministru si, implicit, pe primul ministru…Nici macar in cuantumul raspunderii!

 2. gigi November 17, 2011 at 8:10 pm #

  Articol excelent si in buna parte autorul are dreptate .
  Exisa insa un mare pericol de a nu scapa de acesti banditi ptr. ca pregatesc o mare frauda prin adoptarea acestei legi electorale si sistem al alegerilor care sa la asigure din start acel 30% de care ne miram de unde l-a scos basescu .D-le Ponta ,atentie ca aceasta este cea mai importanta problema , nu lasati ca votul nostru ptr. dvs. sa fie fraudat prin ticalosia unei cualitii .Trebuie gesturi extrem de hotarite ptr. a nu lasa sa se produca aceasta netrebnicie.

 3. Florin Muresan November 17, 2011 at 8:35 pm #

  Am citit articolul si cred ca este o analiza interesanta…In ceea ce priveste demersul d-voastra vis a vis de excluderea lui Geoana din partid eu va sustin cu toata convingerea…si mai cred ca mai sunt si alti oportunisti cu functii grele in partid care ar putea sa-l urmeze repejor…

 4. Reni November 17, 2011 at 8:56 pm #

  Un ultim tun, asta mai stiu TB si pdl. Asa este intocmit si bugetul. Ma gandeam la ceea ce s-a intimplat la Neamt….cred ca oamenii au constientizat ca prin votul lor nu vor scapa de PD si de TB , Boc. Au fost doar precauti, in stilul romanesc, supravietuitor. Un vot precaut, da, smecheresc pentru supravietuire si lipsa problemelor ce puteau fi aduse pe capul lor de Pinalti, asta daca il infruntau prin vot. Doar guvernul nu cadea…..tot cu el ramaneau pe cap. In schimb la alegerile generale situatia se va schimba, radical.

  PSD da dovada de adevarata prudenta atunci cind respinge privatizarile din energie, aceasta este prudenta lucida, nu ceea ce face un guvern colonial fara coloana verticala minat doar de interese mercantile.

  Se tot exprima “cunoscatori” ai domeniului cum ca aceste companii vor deveni cu adevarat profitabile in sistem privat, ca numai sindicatele se opun. Din interiorul sistemului pot sa va spun ca unele dintre companiile de stat nu vor fi nici in privat profitabile, vor fi doar dezmembrate si inchise, lasand locul altor companii straine,( Ex: vindem complexele pe carbune —>inchise—–>clusterul se constituie in jurul eolienelor care inlocuiesc centralele de carbune——->lignit si huila la export—–>vanzari masive de turbine si soft in Ro (doar ca nu sunt produse la noi si nu dau de munca romanilor, eeehh, numai sa incercam sa facem ceva si Comisia Europeana ne va sari in cap cu ajutorul de stat).

  Nu are sens sa mai vorbim de privatizarea Electrica, a fost profitabila, va fi profitabila, doar ca prin privatizare va putea creste marja de profit (adica se va putea scumpi energia) asa cum fac si baietii din furnizare si distributie privatizati deja. Cat despre sindicate, nucleul dur de experti din aceste companii de stat, asteapta cu nerabdare privatizari, doar le vor creste salariile tinute in jos de sistemele salariale la stat.

  Drama guvernului in Romania este ca nu reuseste sa multiplice investitiile. Nu stie si nici nu vrea. Stiu insa sa multiplice altceva. O natie bezmetica care baga toti banii in drumuri, pe care vor circula turcii si bulgarii, rusii si asiaticii cu marfuri produse in tarile lor si exportate in occident. Aceasta este perceptia usor smechereasca din acelasi occident care ne spune ca nu avem drumuri. Nu vreau sa comentez alegatorul de dreapta care a pierdut modestia demna, drept urmare vrea autostrazi sa se duca cu masina la tara (autoconsum), cum poti sa explici unui astfel de public ce impact are in economie constructia de drumuri sau de ce se fac drumuri in alte tari dezvoltate.

  Probabil statul roman vrea sa iasa din educatie si invatamant, reteta americana, sau reteta sec. XIX, nu spune aceasta, dar face toate demersurile. Cine are bani, va avea sanatate si invatamant. Cine nu are bani, va privi delincventa si furtul ca unic mod de a dobandi bani. Reteta a fost dovedita “de succes” in tarile Americii Latine, da da, locurile acelea unde iti trimiti copilul la scoala cu garda de corp si faci tratament la Miami. Nu stiu de ce, am aceasta senzatie de dejavu, parca si la noi incepe incet incet, doar avem ministrese minune care sunt fascinate de alte orase sclipitoare.

 5. justitiaru November 17, 2011 at 9:29 pm #

  D-le Ponta
  Articolul nu aduce nimc nou :
  1)E un loc comun faptul ca PDL(Partidul Delapidatorilor Liberi) actioneaza ca o retea mafiota impartind tara in zonele de actiune in care ele fac legea. Rolul “nasului” este de mentor spiritual,,de Mare Preot al nemerniciei care asigura gastilor infractionale siguranta de sine si justificarea morala a actelor lor.
  2)Este de la sine inteles de asemenea si faptul ca opozitia trebuie condusa cu mana forte in aceasta situatie exceptionala, ,care in anumite privinte aminteste de o situatie de beligeranta
  Problema este insa ce-i de facut pentru a remedia situatia si aici articolul nu aduce nimic demn de relevat.
  Asteptam insa de la dv. mai multa initativa si abilitate in acest sens .Ne asteptam de
  asemena sa rezolvati crizele din interne in asa fel incat PSD sa iasa mai puternic si nu Doamne fereste slabit.V-o spun ca persoana mai in varsta si cadru didactica, atunci cand apar probleme de disciplina solutia practicata este in principal una educativa, bazata pe discutiil de motivarea elevului, solutia exmatriculariii luandu-se numai cand toate celealte solutii au fost epuizate.In societatea de astazii autoritarismul numia “tine”,cadrul didactic trebuie sa castige disciplina si respectul elevilor prin personalitatea sa charismatica, prin cunostiinte sale, prin sutinerea primita de la sistem isi nu prin masuri punitive(decat rareori).
  Exista un principiu sahist(si nu numai) :”amenintarea este mai puternica decat executia”
  .

 6. ZOE, fii barbata ! November 18, 2011 at 8:14 am #

  Dupa umila mea parere, acest articol nu vine cu nimic nou, spune lucruri foarte bine stiute. Salutar este faptul ca recunoaste forta celor doi lideri ai USL, Antonescu si Ponta.
  Poate cu ocazia asta se renunta la eticheta pusa de TB ca Ponta este imatur. Un praf în ochi, întru prostirea prostilor, aruncat în stilul caracteristic al “Leului” devalorizat.
  Cea mai mare oftica a PD-lacheilor este ca USL se dovedeste indestructibil si nu prezinta brese.

 7. fault November 18, 2011 at 9:21 am #

  CÂND RÂNDUNICILE SE DUC

  Eşaloanele negre ale fricii au apărut pe fondul crizelor morale generalizate, când armele ruginite ale justiţiei corupte şi-au pierdut până şi caracterul de simbol. Mulţimea le-a acceptat cu o satisfacţie draconică, ignorând întârzierea pedeapsei divine ca şi contrapondere la absenţa democraţiei autentice. Boc este şeful haitei de hoţi care îşi recrutează cu grijă supuşii, cazul de la Cluj, împins de DNA, detaşându-se prin faţada concepută şi implementată de el, decriptată la ordinul Javrei Ordinare Naţionale – Jon* – cu gânduri ascunse ale unui Preşedinte jucător la două capete.
  Pentru ca hoţii să ştie de frica justiţiei, PROCURORULE, aceasta ar trebui să existe, dar ei se bizuie tocmai pe absenţa „rândunicilor” din peisajul saharei mioritice generalizate.
  Ne este sete de dreptate, domnule , iar dumneata poţi să îţi asumi un rol istoric de „sacagiu”…
  Trebuie să forăm adânc pentru apa potabilă a dreptăţii, cea de suprafaţă fiind o baltă cât cuprinde.
  ® Fără frică trebuie instaurată frica de justiţia oarbă !

  • Jr November 20, 2011 at 12:38 pm #

   Ş O B O L A N U L N O R O C O S
   Şobolanul de care vă povestesc este un animal disgraţios, miop şi caraghios. Născut cu dezabilităţi, a avut totuşi norocul să nimerească la CAŞCAVALUL unui iubitor de rozătoare.
   Pisica cu ochii albaştrii care asigura securitatea casei, l-a prins la furat pe nefericitul amator de bunătăţi din cămară; cu o singură gheară l-a imobilizat şi în loc să-l expedieze pe lumea cealaltă cum face deobicei, a decis să-l păstreze pentru antrenamente la orele de prins şoareci. Când STĂPÂNUL a observat tratamentul aplicat bietului avorton, s-a gândit să-l promoveze pe un post rămas liber după moartea unui dulău care îşi dorea să devină preşedinte. Pisica din respect pentru şef, l-a lăsat pe şobolan în plata DOMNULUI.
   De la o vreme, însă, şobolanul s-a urşit; se murdărea pe unde apuca şi mâţa era disperată, motiv pentru care din timp în timp îi arăta ghiarele. Miopul cel spurcat şi deşelat turna totul la ŞEF. Şeful îl apăra pentru că debilul animal îşi făcea nevoile în farfuria celui desemnat, fără să se gândească la consecinţe. Văzându-se şef mare, rozătorul a început să se întindă la bunătăţile interzise din cămară; Rezerva de subzistenţă a regnului animal din comunitate. Pisica urmăreşte cu ochii ei albaştrii şi răi, din umbră fraudele şobolanului, conştientă că într-o zi va veni Judecata de Apoi. Vai, mă cutremur când ştiu ce-l aşteaptă fără niciun fel de judecată.
   Asemănarea cu persoane reale este absolut întâmplătoare. Mă credeţi?!

 8. gabryela November 18, 2011 at 10:46 am #

  astept sa faceti cat mai mult pentru a impiedica adoptarea legii asistentei sociale in forma initiata de pdl.
  aceasta lege este un genocid impotriva persoanelor cu handicap.

 9. Bibliotecaru November 18, 2011 at 12:42 pm #

  Nu-mi place articolul. Nu-mi place cum este scris, nu-mi place cum este structurat, nu-mi place cum anume îşi demonstrează realitatea.

  Altfel domnul Dragoş Moldovan identifică nişte elemente ale realităţii concrete, fără doar şi poate.

  Ceva îmi place totuşi (pentru că este ceva şi la acest capitol). Articolul are o echidistanţă partinică, pentru că îi pune pe toţi în aceiaşi oală… o oală departe de normalitatea permanenţei (pentru că, în totală contradicţie cu igiena socială, în politică oala care stă ziua pe aragaz şi prepară mâncare pentru popor, poate foarte bine sta noaptea sub patul oligarhiei politice în caz de nevoie urgentă).

  Mă bucur că domnul Ponta, deşi binişor tras de perciuni în articol, reuşeşte să-l recomande.

 10. archer November 18, 2011 at 1:57 pm #

  de ce nu punem tunurile pe cluj cand avem atat munitie? parca tragem cu arcul!!!!!!!!

 11. archer November 18, 2011 at 2:00 pm #

  tocmai ce-ti spuneam. a aparut munitie si pentru primarul din brasov. victore, pune sa bubuie tunurile.

 12. gabryela November 18, 2011 at 3:58 pm #

  http://www.zvj.ro/articole-495-Weekendul+acesta+++Alegeri+la+PSD%E2%80%88Petro%C5%9Fani.+C%C3%A2%C5%9Ftig%C4%83tor+antecunoscut…+Tiberiu+Iacob-Ridzi%09.html
  aveti grija cu tradatorii de la petrosani.

 13. m November 18, 2011 at 5:18 pm #

  Daca pdl propune in parlament comasarea alegerilor locale cu cele generale, va fi usl-ul in sala pentru a legitima aceasta propunere?

 14. Anonim November 18, 2011 at 7:12 pm #

  Nu exista opozitie si putere pentru ca toti sint masoni.

 15. justitiaru November 18, 2011 at 10:43 pm #

  D-le Ponta
  Am vazut o emisune la TVRinfo cu participarea doamnei Roxana Plumb cu o prestatie exceptionala de convingatoare si documentata, in fata unor moderatori filobasisti recunoscuti ,pe problema legii asistentei sociale.Cred ca d-na Plumb a reprezentat cu cinste pozitiile PSD si trebuie delegata cat mai des sa comunice.

  • gabryela November 21, 2011 at 10:12 am #

   @justitiaru
   cand a fost aceasta emisiune si cum s-a numit?poate gasesc inregistrarea.
   doamnei i-am scris si eu legat de aceasta lege,referitor la persoanele cu handicap.

   • justitiaru November 22, 2011 at 2:20 pm #

    @gabryela
    Banuiesc ca era vorba de “Foc Incrucisat” (din ziua in care am postat sau cu o zi inainte),cu particparea lui Mircea Marian si Ioana lupea(moderatorii sunt siguri)

   • gabryela November 23, 2011 at 5:28 pm #

    @justitiarul
    multumesc!

 16. chiparosul November 19, 2011 at 6:28 pm #

  In padurea ofrandelor mitice
  Stau *fetele cirdasiei politice*
  Si se lafaie pe banii intregului popor
  Vindut pe multe generatii -ce viitor ?!!!

 17. murfy November 20, 2011 at 2:53 pm #

  In tara asta-s atitea javre *turistice*
  Incit *cirdasia fetelor lor politice*
  E rezultatul decadentei noastre – spre INFERN
  S*atunci ne mai mira ca traim in BLESTEM !!!.
  Ei alde basescu ,boc,udrea, oprea -* gagautii si gusatii *]
  Sunt cu totii stapinii si HOTII aste-i natii *
  Eternul EMINESCU

 18. Florea Dumitrescu November 20, 2011 at 5:35 pm #

  DIN NOU DESPRE ABSORBŢIA
  FONDURILOR EUROPENE GRATUITE

  Milioane de oameni care trăiesc din muncă, fiind striviţi de criza cumplită, au auzit de sute de ori la televiziuni pe guvernanţii Băsescu, Isărescu şi Boc – strigând, cu gura până la urechi, – „Nu avem bani”.
  Alături de alţi economişti, în mai multe studii şi analize publicate am atras atenţia acestor guvernanţi asupra celor 34,8 miliarde de euro – fonduri europene gratuite (pe categorii de fonduri şi pe ani) – care au rămas neutilizate în mari proporţii. Degeaba.
  Cu neglijenţa în serviciu, cu dezinformările politicienilor Băsescu, Isărescu şi Boc nu se va putea ajunge să fie absorbite efectiv până în 2013 cele 34,8 miliarde de euro fonduri europene gratuite alocate României de UE.
  Au trecut 5 ani (fără două luni) şi au mai rămas 2 ani şi ceva până la termenul limită 2013.
  Cât reprezintă absorbţia efectivă după 5 ani trecuţi de la aderare la UE?
  În cadrul sumei totale de mai sus, din cele 19,2 miliarde de euro alocate ca fonduri structurale şi de coeziune s-au absorbit efectiv circa 3% (adică 576 milioane de euro), iar din cele 14,8 miliarde de euro destinate agriculturii şi pescuitului s-au absorbit câteva miliarde (aşteptăm ca domnul ministru Leonard Orban să publice o cifră oficială de absorbţie în acest domeniu).
  Pe baza unor informaţii făcute publice de Ministerul Afacerilor Europene (căruia îi mulţumim) ne întoarcem la această problemă gravă a ţării şi vom proceda la o analiză mai concretă a situaţiei, cu scopul de a atenţiona factorii oficiali să acţioneze cu mai multă răspundere – pentru utilizarea acestor zeci de miliarde de euro gratuite în folosul ţării sărăcite de politicile greşite ale tranziţiei.
  Ne folosim de începutul de transparenţă în acest domeniu oferit de noul Minister al Afacerilor Europene, care a pus la dispoziţia societăţii civile o listă cu 60 de proiecte prioritare finanţate din fondurile structurale şi de coeziune şi unele informaţii grave privind neregulile, abaterile şi abuzurile constatate de auditorii Comisiei Europene. La aceste date şi informaţii vom apela în studiul de faţă.

  O PALMĂ PESTE OCHI DIN PARTEA DOMNULUI BĂSESCU

  Profund nemulţumit că domnul ministru Leonard Orban nu a evidenţiat „minunile” din ultimele luni – în ce priveşte absorbţia efectivă a fondurilor europene, domnul Băsescu a ţinut să-i dea o palmă peste ochi – afirmând la televiziune – că absorbţia ar fi de 14,7% (din cele 19,2 miliarde de euro alocate pe anii 2007-2013) şi nu 3,7% cât a comunicat public domnul Leonard Orban. Totodată, domnul Băsescu a relevat cât de bine a acţionat doamna Udrea în această privinţă. Deci, domnul ministru Orban nu a spus poporului român cât a dorit domnul Băsescu, adică mai multe miliarde de euro absorbite, ceea ce a provocat o mare supărare.
  Domnul Băsescu a absorbit, în imaginaţia sa, 14,7% – respectiv 2,8 miliarde de euro şi nu numai 3,7% sau 710 milioane euro cât şi-a permis să spună domnul ministru Orban, conform datelor reale pe care le deţine.
  Cetăţenii români trebuiau dezinformaţi în continuare după „modelul” Băsescu.
  Noi ce să mai credem? Nu a mai rămas nimic din elogiile exprimate la televizor de domnul ministru Orban la adresa domnului Băsescu, care „îl ascultă şi îl consultă”.
  De data aceasta, „atotştiutorul” Băsescu i-a dat o lecţie ministrului Orban – care nu ar fi luat în calcul „ce nu s-a facturat” (după expresia total nepotrivită a domnului Băsescu). Domnul Băsescu nu a înţeles până astăzi că – „absorbţia” – înseamnă încasarea efectivă de bani de la Uniunea Europeană şi nu cifrele declarate de domnia sa, de doamna Udrea şi alţi guvernanţi, ca „singurul adevăr” ce trebuie spus „prostimii române” (cum ne consideră domnia sa).
  Noi îi atragem atenţia din nou domnului Băsescu că documentele oficiale ale FMI şi cele două scrisori oficiale ale Preşedintelui Comisiei Europene – precizează că absorbţia efectivă de bani de la UE a fost de sub 3% (din cele 19,2 miliarde de euro) – după ce au trecut peste 4 ani de la alocarea fondurilor gratuite.
  Dezinformarea prezidenţială are picioare scurte, după cum va reieşi categoric din prezentul studiu.
  În ciuda tuturor dificultăţilor, noi vom continua analizele noastre – pentru ca poporul român să afle întreg adevărul despre cele 34,8 miliarde euro fonduri europene gratuite, la care domnii Băsescu, Isărescu şi Boc le-au dat cu piciorul timp de aproape 5 ani de când au fost alocate României. Vom face aceasta, indiferent de câte palme peste obraz îi va mai da domnul Băsescu – ministrului Orban, care nu dezinformează ca domnia sa – despre „miliardele deja absorbite”.
  *
  * *

  Preferăm, în studiul nostru, să apelăm la informaţiile cu caracter mai concret cu privire la absorbţia efectivă – făcute publice de Ministerul Afacerilor Europene – chiar dacă sunt parţiale. De aceea, de această dată, stăruim asupra listei cu cele 60 de obiective prioritare şi asupra învăţămintelor ce se degajă din elementele analitice privind implementarea acestor obiective.

  LISTA CELOR 60 DE PROIECTE PRIORITARE
  ANALIZA NOASTRĂ OBIECTIVĂ

  Ministerul Afacerilor Europene a publicat o lista cu 60 de proiecte prioritare ce trebuiau să fie finanţate din fondurile structurale şi de coeziune alocate României de Uniunea Europeană (din suma totală de 19,2 miliarde de euro, pe anii 2007-2013). Totodată, a oferit şi câteva elemente analitice concrete privind contractarea şi implementarea proiectelor. Ne vom apleca asupra acestor date pentru a dezvălui evoluţia în termeni reali şi pentru a da la o parte dezinformările pe care le practică guvernanţii, cu scopul de „a înfrumuseţa” lucrurile.
  Ce rezultă din examinarea atentă a datelor publicate de Ministerul Afacerilor Europene (căruia îi exprimăm încă o dată mulţumiri pentru acest început de transparenţă)?

  UN TABLOU DESCURAJANT PRIVIND ABSORBŢIA

  Lista de proiecte prioritare merită să fie examinată cu grijă – pentru a afla adevărul – chiar dacă nu este o situaţie completă. Ea cuprinde 60 de obiective de valori importante.
  Acum, după 5 ani (fără 2 luni) de la aderarea noastră la UE şi de la alocarea fondurilor europene gratuite, Ministerul Afacerilor Europene – ne prezintă stadiul implementării proiectelor la cele 60 de obiective prioritare.
  Ce rezultă din datele oficiale publicate în listă?
  A. Până în octombrie 2011 (deci aproape după 5 ani), la cele 60 de obiective prioritare s-au executat lucrări în valoare de 1.070 milioane de euro. La aceste lucrări realizate, după datele ministerului – contribuţia UE ar fi de 515 milioane euro.
  B. Până la finele anului 2012 (deci după 6 ani) Ministerul Afacerilor Europene estimează ca la cele 60 de obiective prioritare – se vor executa lucrări în valoare totală de 3,1 miliarde de euro. Ministerul estimează că la aceste lucrări ce se vor realiza – contribuţia UE ar urma să reprezinte 1,8 miliarde de euro (prin urmare, în anul 2012 – ministerul estimează că se vor executa lucrări în valoare de 2,1 miliarde de euro, peste lucrările de circa 1 miliard de euro executate în anii 2008-2011).
  C. ABSORBŢIA POSIBILA Dacă totul decurge cum a estimat ministerul – se va putea absorbi efectiv de la UE – până la finele anului 2012 (deci, după 6 ani) – o sumă de cel mult 1,8 miliarde de euro la cele 60 de obiective prioritare. La această sumă urmează să se adauge sume privind şi alte obiective necuprinse în listă şi ceea ce se va contracta şi implementa în cursul anului 2012.

  CE INFORMAŢII PUBLICE AVEM DESPRE
  ABSORBŢIA EFECTIVĂ DE FONDURI DE LA UE

  (1) Ce ni s-a precizat în documentele oficiale ale FMI şi în cele două scrisori oficiale ale Preşedintelui Comisiei Europene, domnul J.M. Barroso: absorbţia în peste 4 ani de sub 3% din fondurile totale alocate (de 19,2 miliarde de euro).
  Aceasta înseamnă o absorbţie de 576 milioane de euro (la cele 60 de obiective prioritare cuprinse în listă şi la alte obiective necuprinse în listă).
  (2) Ce a declarat la televiziune domnul ministru Leonard Orban, având în vedere şi ultimele luni: o absorbţie efectivă de 3,7% din fondurile totale alocate, ceea ce înseamnă 710 milioane de euro (pe 4 ani şi 10 luni).
  (3) Ce a declarat la televiziune domnul Băsescu: o absorbţie de 14,7% din fondurile europene alocate, ceea ce înseamnă 2,8 miliarde de euro. Această cifră este departe de realitate şi induce în eroare societatea civilă.
  Noi avem încredere în cifrele de absorbţie comunicate oficial de FMI şi de Comisia Europeană, ca cifre care exprimă realitatea, oricât de neconvenabile ar fi pentru guvernanţii români.

  *
  * *

  Acesta este tabloul descurajant privind situaţia executărilor de lucrări şi absorbţia efectivă de fonduri europene (ca să nu spunem tabloul jalnic) după aproape 5 ani, pe care ni-l oferă neglijenţa în serviciu a politicienilor Băsescu, Isărescu şi Boc.
  RĂSPUNDEM DOMNULUI BĂSESCU Nu este clar de unde aţi luat cifra de absorbţie de 14,7% sau 2,8 miliarde de euro, din moment ce ministerul – arată lucrări executate până în octombrie 2011 – în valoare totală de numai 1 miliard de euro, la cele 60 de obiective prioritare la care se cuvine o contribuţie UE de 515 milioane euro?
  Este oare posibil ca celelalte lucrări, necuprinse în lista de priorităţi, să reprezinte o diferenţă de contribuţie a UE de circa 2,3 miliarde de euro până la cifra de absorbţie susţinută de domnul Băsescu de 2,8 miliarde de euro sau 14,7%?
  Ca specialişti, ne exprimăm convingerea că aşa ceva nu este posibil. Lucrările executate la obiectivele necuprinse în lista priorităţilor nu pot reprezinta o sumă atât de mare ca aceea susţinută de domnul Băsescu.
  Deci, o absorbţie în sumă de 2,8 miliarde de euro sau 14,7% – până în luna octombrie 2011 – nu poate fi decât produsul imaginaţiei domnului Băsescu. Cu regret, trebuie să spunem că această cifră reprezintă o erore prezidenţială destinată să dezinformeze poporul român.
  DE UNDE PROVINE CONFUZIA?

  Guvernanţii noştri amestecă lucrurile şi seamănă confuzie: amestecă valoarea proiectelor contractate (dar executate numai în proporţie redusă) depuse – cu absorbţia banilor de la UE care reprezintă altceva. Absorbţia – reprezintă suma efectivă încasată (sub formă de rambursare) de la Uniunea Europeană pentru lucrări efectiv executate şi pentru care s-a solicitat rambursarea, ţinând seama de proporţia de contribuţie a UE stabilită odată cu verificarea şi aprobarea proiectelor depuse.
  (1) Conform listei publicate de minister, valoarea totală a proiectelor la cele 60 de obiective prioritare este de 7,3 miliarde de euro. Când acestea se vor executa efectiv (până în anul 2015, potrivit contractelor) se vor putea încasa drept contribuţie a UE la aceste obiective – fonduri în sumă de 4,8 miliarde de euro (respectiv 65% din valoarea totală a celor 60 de proiecte prioritare).
  Rămâne de văzut cât şi când se vor executa şi finaliza lucrările la cele 60 de obiective prioritare şi când se va face absorbţia efectivă la aceste lucrări (în lista ministerului nu se răspunde decât parţial la aceste întrebări, cu estimări de realizări numai până în 2012).
  (2) De asemenea, rămâne de văzut câte proiecte se vor mai aproba şi contracta, dar mai ales, ce lucrări se vor executa efectiv din aceste proiecte în următorii 2 ani – pentru a se ajunge la utilizarea unor fonduri totale de 19,2 miliarde de euro – cât sunt fondurile alocate de UE – ţării noastre până în anul 2013.
  Deci, vor trebui să se aprobe noi proiecte dar mai ales să se execute – într-un volum imens – care să permită atragerea contribuţiei UE – în 2 ani de zile – de încă circa 14,4 miliarde de euro, după ce s-au pierdut aproape 5 ani de zile (2007-2011) în ce priveşte absorbţia efectivă de la UE.

  *
  * *
  FACTORI NEGATIVI ŞI DEFICIENŢE CARE
  ÎNGREUNEAZĂ ABSORBŢIA FONDURILOR

  Din examinarea datelor publicate de Ministerul Afacerilor Europene în lista celor 60 de obiective prioritare ce trebuie să fie finanţate din fondurile europene structurale şi de coeziune se desprind deficienţe care au determinat slaba absorbţie a fondurilor alocate.
  (1) MARI ÎNTÂRZIERI ÎN ÎNCHEIEREA CONTRACTELOR
  În fapt, acestea reflectă tergiversările în elaborarea documentaţiei, a proiectelor, în parcurgerea procedurilor de aprobare – din cauza nepăsării şi neglijenţei în serviciu a guvernanţilor.
  Contractele pentru cele 60 de obiective prioritare au fost încheiate astfel: în anul 2007 – niciun contract; în anul 2008 – 7 contracte (în valoare de 742 milioane de euro); în anul 2009 – 9 contracte (în valoare de 1212 milioane de euro); în anul 2010 – 17 contracte (în valoare de 1842 milioane de euro); în anul 2011 – 27 contracte (în valoare de 3409 milioane de euro).
  Prin urmare, în cei aproape 5 ani care au trecut s-au încheiat contracte la cele 60 de obiective prioritare reprezentând 38% din totalul fondurilor alocate de UE. În primii 4 ani s-au încheiat contracte astfel: în anul 2007 – zero contracte; în anul 2008 – 3,8% din total fonduri; în anul 2009 – 6,3%; în anul 2010 – 9,8%; în al cincilea an – 2011 – 17,7%, ceea ce reflectă o anumită intensificare în ultimul an al activităţii în acest domeniu.
  (2) EŞALONAREA FINALIZĂRII INVESTIŢIILOR Conform termenelor din contracte, eşalonarea finalizării investiţiilor a fost următoarea: în anii 2007-2010 (3 ani) – nicio investiţie finalizată; în anul 2011 – 1 obiectiv finalizat (în valoare de 43 milioane euro); în anul 2012 – 4 obiective vor fi finalizate (în valoare de 1.136 milioane euro); în anul 2013 – 29 obiective vor fi finalizate (în valoare de 3.772 milioane euro; în anul 2014 – 22 obiective vor fi finalizate (în valoare de 1.956 milioane euro); în anul 2015 – 4 obiective vor fi finalizate (în valoare de 446 milioane euro).
  Prin urmare, finalizarea obiectivelor prioritare a fost proiectată masiv (peste 84 %) pe anii 2013, 2014 şi 2015.
  TERMENELE DE EXECUŢIE PREVĂZUTE ÎN PROIECTE sunt foarte lungi şi merită să fie examinate de către autorităţi.
  La unele obiective cu caracter similar termenele sunt extrem de lungi, ceea ce are influenţe negative asupra costurilor şi eficienţei investiţiilor.
  Ar fi util ca Ministerul Afacerilor Europene să examineze acest aspect esenţial pentru a trage învăţăminte pentru proiectele viitoare, dar şi pentru a acţiona în sensul mobilizării constructorilor de a scurta aceste termene. La 10 obiective – termenele de executare sunt de 60-62 de luni, la 5 obiective sunt de 50-57 luni, la 24 obiective sunt de 40-49 de luni, la 13 obiective sunt de 30-39 de luni, la 8 obiective sunt de 20-29 de luni.
  (3) RITMUL ŞI STADIUL EXECUTĂRII EFECTIVE A INVESTIŢIILOR ŞI AL ABSORBŢIEI
  În primii 5 ani (2007-2011) – s-au executat efectiv lucrări în valoare de 1 miliard de euro (din totalul valorii de 7,2 miliarde de euro al celor 60 de obiective prioritare); contribuţia UE aferentă acestor lucrări realizate în cei 5 ani este de 515 milioane de euro.
  GRADUL DE EXECUTARE A LUCRĂRILOR este extrem de scăzut la un număr de 43 de obiective din cele 60 de obiective prioritare; la un număr de 18 obiective, deşi au trecut 10-18 luni de la contractare, gradul de realizare este de numai 1-5%; la un număr de 12 obiective, deşi au trecut 6-9 luni, nu s-au început lucrărilor; la alte 13 obiective la care contractele au fost încheiate în ultimile două luni – în mod evident – nu au început lucrările.
  În 6 ani (2007-2012), ministerul estimează că se vor executa lucrări în valoare totală de 3,1 miliarde de euro la cele 60 de obiective prioritare; contribuţia UE aferentă la aceste lucrări executate va fi de 1,8 miliarde de euro.
  În anii 2013-2015 – la cele 60 de obiective prioritare rămân de executat – conform proiectelor – lucrări în valoare de 4,2 miliarde de euro (sau 57% din valoarea totală acelor 60 de proiecte prioritare); contribuţia UE aferentă acestor lucrări rămase de executat va fi de 3,0 miliarde de euro.
  NOTĂ Ministerul Afacerilor Europene – a publicat o listă lărgită de obiective prioritare, care cuprinde încă 40 de obiective prioritare în valoare totală de 900 milioane de euro, la care contribuţia UE ar urma să fie de 567 milioane de euro. Lucrările executate la aceste obiective prioritare până în luna octombrie reprezintă numai 74 milioane de euro (8%). Ulterior, vom examina amănunţit şi aceste liste suplimentare de obiective prioritare.
  (4) BLOCAREA ABSORBŢIEI ÎN ANUL 2011
  Ce aflăm din comunicatul Ministerului Afacerilor Europene?
  Din cauza unor nereguli grave constatate – în cursul unui control anual pe zona de achiziţii publice, Comisia Europeană a întrerupt rambursările pentru Axa prioritară nr.2 din Programul Operaţional Regional – administrat de ministerul doamnei Elena Udrea, începând cu data de 11 iunie 2011. Au trecut de atunci 5 luni.
  Ulterior, la sfârşitul lunii iulie 2011, Comisia Europeană a cerut părţii române să îndeplinească o serie de condiţionalităţi – la nivelul sistemului de management şi control care să ofere garanţii suficiente – privind credibilitatea acestuia, ne precizează ministerul în comunicatul său.
  La data de 1 noiembrie 2011, biroul de presă al Ministerului Afacerilor Europene a comunicat unele informaţii privind mersul rezolvării unor probleme în domeniul utilizării fondurilor europene gratuite – pentru programele structurale şi de coeziune.
  În comunicat se precizează că la 31 octombrie 2011, Ministerul Afacerilor Europene – a transmis informaţiile referitoare la îndeplinirea condiţiilor pentru reluarea rambursărilor de la Comisia Europeană pentru proiectele finanţate din fondurile structurale şi de coeziune. Ministerul a furnizat Comisiei Europene date cu privire la problemele identificate de auditorii Comisiei Europene în sistemul achiziţiilor publice, cât şi în ce priveşte reverificarea achiziţiilor publice deja derulate.
  Documentele expediate la 31 octombrie 2011 – conţin date detaliate despre reverificarea achiziţiilor publice efectuate în toate zonele identificate în urma misiunilor de audit ale reprezentanţilor Comisiei Europene.
  Reverificările s-au efectuat de către toate cele 7 autorităţi de management – pe eşantioane reprezentative, în funcţie de specificul fiecărui program. Acolo unde s-au găsit nereguli, autorităţile stabilesc şi aplică corecţii financiare corespunzătoare.
  Într-o declaraţie publică, domnul ministru Leonard Orban a precizat că este posibil ca de la Comisia Europeană să se ceară unele informaţii suplimentare şi că speră ca în luna decembrie să putem relua transmiterea cererilor de rambursare la Bruxelles.
  Reluarea rambursărilor de la Comisia Europeană până la sfârşitul anului – constituie o direcţie de acţiune a ministerului. Deci, s-au pierdut 6 luni de absorbţie efectivă la Programul Operaţional Regional.

  BLOCAJ TOTAL ŞI ATAC ASUPRA BUGETULUI DE STAT, MĂRIND DEFICITUL BUGETAR

  În luna iulie 2011 – domnii Băsescu şi Boc au decis să suspende transmiterea declaraţiilor de cheltuieli pentru rambursare către Comisia Europeană – pentru toate programele operaţionale (deci nu numai la programul blocat de Comisia Europeană). S-a justificat această hotărâre – prin faptul că au existat semnale privind suspiciuni de nereguli în domeniul achiziţiilor publice şi la alte programe operaţionale.
  Cât ne costă această măsură de blocare decisă de domnii Băsescu şi Boc?
  Ca o realizare „măreaţă” ni se precizează de minister că „gospodarii” Băsescu şi Boc au decis – ca în locul absorbţiei de bani de la Comisia Europeană – să se bage mâna în bugetul de stat şi să se continue plăţile la intern la toate proiectele. Aşa înţeleg domniile lor să se ocupe de absorbţia fondurilor europene, atacând bugetul de stat şi mărind deficitul bugetar (după ce strigă zilnic pe la toate televiziunile că „nu avem bani” la buget pentru pensii şi alocaţii pentru copii, pentru sănătatea publică, pentru învăţământ, etc.).

  PERSPECTIVE PRIVIND ABSORBŢIA FONDURILOR EUROPENE.
  RISCURI MARI DE PIERDERE DE MULTE MILIARDE DE EURO

  Este evident că prin neglijenţă în serviciu şi dezinformări în continuare nu se poate recupera tot ce s-a pierdut în cei 5 ani care au trecut. Au mai rămas 2 ani.
  Pentru a ajunge la utilizarea fondurilor structurale şi de coeziune de 19,2 miliarde de euro (alocate pentru 2007-2013), ar urma ca în anii 2012 şi 2013 să se contracteze şi să se execute un volum de lucrări de investiţii atât de mare încât să permită o contribuţie a UE pentru diferenţa de 13,4 – 14,4 miliarde de euro (după ce scădem contribuţia UE de 4,8 miliarde de euro aferente celor 60 de obiective prioritare şi altele). Ca specialişti, avem mari îndoieli ca în termen de 2 ani s-ar putea recupera tot ce nu s-a făcut în 5 ani anteriori, din nepăsarea şi neglijenţa guvernanţilor.
  Îl rugăm pe domnul ministru Leonard Orban să estimeze cât de mari vor fi pierderile de fonduri, după anul 2013, stabilind ce sumă nu va mai fi disponibilă – din cele 13,4 – 14,4 miliarde de euro – şi care va fi tăiată de Comisia Europeană, potrivit regulilor şi procedurilor UE şi să informeze corect şi cinstit autorităţile şi societatea civilă.
  Totodată, îl rugăm pe domnul ministru Leonard Orban să facă o analiză similară cu privire la utilizarea fondurilor europene nerambursabile de 14,8 miliarde de euro alocate de UE (pe anii 2007-2013) pentru agricultură şi dezvoltare rurală, pentru garantare agricolă şi pescuit.
  Numai după asemenea analize aprofundate şi cuprinzătoare va fi posibil ca Ministerul Afacerilor Europene – să informeze corect şi cinstit poporul român – despre modul cum guvernanţii români au accesat şi absorbit cele 34,8 miliarde de euro alocate generos de UE ţării noastre pentru anii 2007-2013.

  *
  * *

  Actul de Acuzare Politică – ce va fi întocmit de societatea civilă – se va întemeia pe gradul de absorbţie efectivă a celor 34,8 miliarde de euro – în anii 2007-2013 – şi va avea în fruntea listei pentru neglijenţă pe guvernanţii Băsescu, Isărescu, Boc şi pe alţii. Fondurile europene pierdute din cauza neglijenţei în serviciu a guvernanţilor – vor fi aşezate lângă tăierile de pensii, de salarii, de alocaţii pentru copii, de alocaţii pentru sănătate publică şi pentru învăţământ – în anii de criză economică groaznică.

  20 noiembrie 2011

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 19. moromete November 20, 2011 at 8:45 pm #

  Daca poporul este de *stinga * -dintotdeauna ei cei multi mai ales pe timp de criza trebuie sa sufere lacomia si egoismul
  fara limite al acestor *conduceri de dreapta* care lucreaza fara
  scrupule in momentul cind sunt la putere avind doar singura grija – ca , clanurile lor de interese si afaceri murdare sa nu
  fie lovite de criza – cu orice risc -poporul tirindu-l in mizerie – desnadejde si umilinta , ei bucurindu-se ostentativ de tot felul de privilegii mari si marunte .GUVENELE DE DREAPTA sunt
  criminale NU LE PASA DE POPORUL MUNCITOR. Ele isi vad doar de
  interesele lor meschine -protejind bogatia cistigata pe cai necinstite – neimpozitind-o decit sub forma de COTA UNICA – astfel jupuindu-i de vii pe cei multi in detrimentul privilegiatilor
  lor – care fac toate legile sa fie in favoarea lor.
  GUVERNUL DE *DREAPTA* din ROMANIA este un GUVERN ASERVIT FMI-lui si clanurilor PDL-iste , UNPR-iste, UDMR-iste , care *trage* tare
  doar pe *poporul muncitor * – TRAIM INTR-O DICTATURA A DEZMATULUI
  CAPITALIST DE DREAPTA -in care UDREE , BLEJNARI ,BOTISI,BASESTI, si altii de teapa lor formeaza si dicteaza mersul impovarat in datorii al acestei tari. ROMANIA – TREZESTE-TE si ALUNGA-I pe CIOCOII DE DREAPTA ce-i care te praduiesc azi.

 20. murfy November 20, 2011 at 8:53 pm #

  Mie dor sa mai merg la un ceai
  Sa fiu din nou copilul balai
  Mie dor de *MARCUS ,de ZOE si TEODORA*
  Dar mult mie dor sa se schimbe o lume -veni-va ora ?!!.
  VENITI CU TOTII – SA SCHIMBAM ACEASTA *LUME*!.

 21. Rangă November 21, 2011 at 6:08 am #

  UŞURARE

  Îl urăsc de moarte pe Jon* care mi-a mâncat 7 ani din viaţă, dar îngerul păzitor mă apără de păcat chiar şi în Postul Mare al Crăciunului.
  Numai că astă-noapte fiind martor la procesul public al lui Jon* am fost invitat de Jude să execut sentinţa cu un automat căzut dintr-o maşină spp mai acum ceva ani în Piaţa Universităţii. Nu am şovăit şi am tras, în uralele mulţimii… când o voce protectoare de lângă mine m-a dojenit :
  – Dragule, te rog să nu mai mănânci fasole la masa de seară înainte de culcare !
  PS : Domnule, daţi-l pe mâna mea pe cel care vă supără !

 22. Iluminatu November 21, 2011 at 10:29 am #

  PERLELE DREPTĂŢII

  – Ce este direptatea, loază ?
  – Direptatea, domnule, este când nu se zăresc strâmbăciuni pe lung, pe lat, pe-nalt.
  – Şi cum se-ndreaptă acele stâmbăciuni, loază ?
  – Cu alte strâmbăciuni, domnule, dar pe contre…
  – No, meri la forja caracterelor politice…savantule !

 23. ZOE, fii barbata ! November 21, 2011 at 2:02 pm #

  @murfy
  Multumesc ca te-ai gândit si la mine în reveria ta !
  Totusi simt tristetea în gândurile tale si un pic de deznadejde, care sunt atipice stilului tau, altfel, spiritual si plin de vioiciune . Haide, scutura melancolia si revino în forta !

 24. ZOE, fii barbata ! November 21, 2011 at 2:44 pm #

  FELICITARI USL, PENTRU ÏNCEPEREA DEMERSULUI DE SUSPENDARE AL LUI TB !
  Oricât de mici ar fi sansele ca asemenea demers sa aibe sorti de izbânda, cel mai important pas este începerea lui. Sa vedem ce cârcotasi mai au curaj sa spuna ca USL nu se misca, ca este prea moale, ca nu-i convinge pe ei, etc. etc.
  Cât despre PD-Lachei , cred ca vor scoate flacari pe nari, pe toate canalele media, cum ca fiindca, sa vedeti ca o fi si-o patii si n-o sa reuseasca Opozitia – cunoastem f.bine repertoriul asta, bla, blaurile si toate tertipurile de prostire a prostilor si va spun domnilor ca : NU TINE, A ZBURAT PUIU CU ATA !!! Sigur, va iesi însusi “Leul” devalorizat sa tune si sa fulgere cu amenintari, dar pe de alta parte cu inima cât un purice de frica, pentru ca stie ca de data asta, numai poate prosti pe nimeni.
  Se pare ca a început trezirea de-adevaratelea în tarisoara. Astfel ca, prostimea a ignorat pomana izmenarului de la intendenta – compusa din 2 cârnati si o chifla , parca !
  Si când te gândesti cât efort a facut izmenarul – pe banii babachii – ca sa ajunga la fata locului cu elicopterul statului ! Iata un mic exemplu care arata ca românul se desteapta “din somnul cel de moarte”, încet dar sigur !
  Vom trai si vom vedea, un lucru e sigur române : “acum ori niciodata croieste-ti alta soarta, la care sa se-nchine si cruzii tai dusmani”!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 25. Angela November 21, 2011 at 5:32 pm #

  Suspendare Presedintelui Traian Basescu

  http://prezidenta.wordpress.com/2011/11/21/suspendarea-presedintelui-traian-basescu/

  • ZOE, fii barbata ! November 22, 2011 at 2:35 pm #

   @Angela
   Parca ne-ai vorbi din Înaltul Cerului, noua muritorilor de rând !
   Tu cine te mai crezi ca esti, ca lumea e plina de “Napoleoni” ?!

 26. Victor November 21, 2011 at 6:32 pm #

  Va felicit si eu pentru actiunea de suspendare a calaului natiunii,celebrul bulibasa JON. Indiferent de rezultat, USL-ul trebuie sa actioneze si sa sanctioneze permanent toate actiunile anticonstitutionale/ilegale ale clicii portocalizate.Pe de alta parte va semnalizez faptul ca PD-Lichelele,incep sa faca unele clarificari doctrinare.
  Astfel,saptamana trecuta,individul care raspunde la numele de Ion Olteanu,mare s(c)ula pe bascula pdl-ului,s-a eliberat de broscoiul din gat si ne-a iluminat si pe noi prostimea.A spus ca partidul tziganilor “facuti” (pdl) se va alia (uni cu acte) cu partidul tziganilor nascuti (partida romilor),avand in vedere identitatea doctrinara si metodele de actiune (hotia/ciordeala). Eu zic ca e bine,dar ce face puradelul Dan Diaconescu,ca si el are aceeasi doctrina/metode,iar in plus, i-a popularizat enorm ? Simplu,se va uni si el cu ei si astfel impreuna vor conduce,sub sceptrul bulibasei JON, ROM-manelia,inca multa,multa vreme. Pana aici au ajuns cu tactica de a scadea procentul USL-ului. Si vor reusi deoarece sunt multi ciorditori, care se vor lasa cumparati de banii acestor nesimtiti,care fura tot din avutia nationala. Deci ochii in patru si nu iertati nimic,poate se mai face ceva bun in tara aceasta,chiar daca e prea tarziu.

 27. liviu November 21, 2011 at 10:13 pm #

  eu zic sa faceti ceva si scoateti lumea in strada. doar asa putem scapa de jegurile ordinare care conduc acum tara dupa cum ii taie capul si fura ca in codru. ce masuri veti lua cand o sa ajungeti la guvernare impotriva hotilor din tara? se defriseaza paduri, se fura banii publici prin diverse firme intermediare cum e cazul in energie de exemplu, se asfalteaza drumurile doar in judetele portocalii. ati circulat domnule ponta pe drumul pitesti-campulung? este drum european. dar arata mai rau ca unul de tara. ne rupem masinile prin el zi de zi. am facut 8 memorii la ministerul doamnei aceleia retardate, care vorbeste in reluare, boagiu parca se numeste. numai raspunsuri tampite mi-a dat cucoana asta. n-am jignit cu nimic cand am spus ca e retardata. chiar asa e. si cate si mai cate nedreptati in tara asta. ne dorim ca usl sa scoata tara din criza si sa scapam de clientelismul politic. nu vrem sa plece niste hoti si sa vina altii.

 28. justitiaru November 22, 2011 at 12:23 am #

  D-le Ponta
  Referitor la declansarea procedurii de suspendare,,este bine ca USL iese in sfarsit dintr-o lunga etapa de pasivitate extrem de nociva , printr-o “mutare supriza” eminamente ofensiva .Ofensiva poate fi insa cu “doua taisuri”.daca nu va fi manageriata cu mult “schepsis” si fara actiuni pripite si insuficient pregatite.
  As avea o mica sugestie cu caracter f..general ,actionati conform principiului sahist conform caruia “amenintarea este mai puternica decat executia”..
  Succes !

 29. fault November 22, 2011 at 6:44 am #

  SOLUŢIA „CIUŞ”

  Un pensionar de conformaţie tipic auschwitziană, călare pe un măgar portocaliu, având aninaţi de şaua din lemn, simetric, doi baloţi cu fruze recent căzute, coboară în Piaţa Victoriei cu speranţa unei audienţe, nu înainte de a lega dârlogii de capacul securizat al unei guri de canal.
  Simţind diversiunea d-l Emil Boc îl întâmpină protocolar în afara uşii palatului:
  – Ce dor te-aduce, dragule ?
  – Nu pe mine ci pe el (arată spre urechiat) mascota pdl cu dăsagii de redresare economică…
  – Du-l la Cotroceni pentru deplasarea viitorului suspendat şi ţine de la mine 1000€ din care îţi opresc 240€, să fie legal. Pentru că la o măgărie (chestia cu primarul de la Cluj) se răspunde tot cu o măgărie !
  – La bună vedere Coane! Şi în gândul lui : Îl credeam mai dobitoc, dar acum m-am convins.
  Hai Ciuş ! şi pregăteşte-te să vi mâine cu alt pensionar…

 30. ZOE, fii barbata ! November 22, 2011 at 9:00 am #

  SARPELE CU CLOPOTEI…
  a iesit din nou la drum. Numai stie cum sa faca si sa dreaga sa-l scoata pe Ponta dalmatian cu sponsorizarea pentru raliu – dar nici de data asta nu-i iese !
  Ceea ce este revoltator de-a dreptul este faptul ca ne jigneste din nou inteligenta.
  Acesti oameni portocalii au impresia ca se adreseaza prostilor, ca noi înghitim toate
  brasoavele lor denigratoare, în timp ce ei îsi ascund gunoiul pestilential sub presh.
  Cât tupeu jegos la acest individ care nici acum nu a raspuns cum a facut sa-si “traga”
  casoiul ca un palat si sa-i mai ramâna si bani în cont !
  În timp ce tara moare de foame si de frig, ei huzuresc în palate, manâncând caviar, rasfatându-se în haine de mii de euro, plimbându-se în limuzine luxoase, etc. etc.
  ……………………………………………………………….
  “Prin bunuri ce furara, în veci vezi cum conspira
  Contra celor ce dânsii la lucru-i osândira
  Si le subjuga munca vietii lor întregi.”

  “Unii plini de placere petrec a lor viata,
  Trec zilele voioase si orele surâd.
  În cupe vin de ambra-iarna gradini, verdeata,
  Vara petreceri, Alpii cu fruntile de gheata-
  Ei fac din noapte ziua s-a zilei ochi închid”.

  Nu cred ca mai trebuie facut vreun comentariu asupra starii de fapt a acestei tari, dupa 145 de ani de la scrierea acestor versuri de catre Poetul Nepereche !

 31. archer November 22, 2011 at 11:17 am #

  astazi suntem in 22.11.2011. sa fie ziua in care incepe curatenia in psd. victore, fi ca mihai viteazul la calugareni cand a luat securea si a taiat si in stanga si in dreapta. FARA MILA!!!!

 32. silviu din Transilvania November 22, 2011 at 11:45 am #

  Pina cind Justitia nu va incepe sa bage la Puscarie pentru ani multi si grei, pe toti Borfasii de teapa lui Apostu, care fura din Banul Public si care iau mita acordind Contracte dezavantajoase pentru comunitatile locale sau pentru intraga Tara risipind banii de la Bugetul de Stat adunati din Dari si Biruri grele de la CETATEANUL ROMAN FRAIERIT, CETATEAN care a votat si a pus in functii si demnitati ale Statului pe toate aceste PRAMATII, PE ACESTI HOTI DIN BUZUNARUL CONTRIBUABILULUI, pina atunci in Tarisoara asta nefericita si blestemata sa aiba parte de un asemenea Presedinte cum este Basea, HOTIA nu va inceta !
  Se va tot fura pina nu va mai ramine piatra pe piatra in Romania !
  Acesta se pare ca este si Scopul, Misiunea, Tinta acestui Regim: sa falimenteze Romania asa cum au falimentat si vandut pe nimic toata Economia si sa o dea pe mana celor care poftesc la dansa, celor care ar vrea sa o gaseasca cit mai saraca si cat mai nelocuita !!!
  Cine patroneaza tot acest RA-HAT care pute din ce in ce mai urit ?!!
  A cam sosit vremea ca Popeye Marineru far’de Flota sa primeasca un shut in koor si sa fie pus la popreala pentru multa vreme alaturi de Ciracii lui !
  Parlamentarii care nu vor vota suspendarea lui Basea sa fie tratati asa cum si sint, ca pe niste Complici la Genocid, Subminarea Ec. Nationale samd toate cite le-au mai facut si sa li se faca cunoscuta si pedeapsa care ii asteapta pentru faptele lor !

 33. Pardaf.ro November 22, 2011 at 12:36 pm #

  Domnule Ponta,

  Se pare ca Blejnar a pornit o campanie personala impotriva ta, ca cetatean privat.
  http://www.realitatea.net/blejnar-ponta-a-primit-300-000-de-euro-de-la-sorin-ovidiu-vintu-si-robert-negoita_888751.html

  Cum raspunzi si cum te aperi de asa ceva? Vreau sa stiu cum vei face, in eventualitatea ca vine sa zicem si dupa 3 leii mei pentru ca se pare ca oricine conduce o institutie in tara asta, e posibil sa foloseasca acea institutie in vendette personale impotriva oricarui cetatean privat! Sincer, mie unul mi-e frica si vreau sa stiu cum sa ma apar!

 34. justitiaru November 22, 2011 at 1:02 pm #

  .D-le Ponta
  Revin asupra parabolei sahiste.
  Numai sahistii incepatori (ca Ducadam) sunt facuti mat pe tabla.Sahistii experimentati cedeaza partida inainte de a fi umiliti, atunci cand amenintarile din partea unui adversar superior le devin evidente si conduc la pierdere inevitabila. Aceasta este situatia de “zuigzwang” echivalenta cu incercuirea ermetica a adversarului. Jucatorul versat adus intr-o astfel de situatie se va declara de regula invins si (aici se incheie analogia sahista) vei putea incheia cu el un acord de pace de pe pozitia invingatorului.
  Acesta este sensul formulei “amenintarea(matului) este mai puternica decat “executia”(matul insusi)..
  Acest concept sahist poate fi adoptat nu numai in cazul Geoana.
  Si lucrarea de filozofie antica a lui Sun-Tzu poate fi o valoroasa sursa de inspiratie cotidiana a politicianului modern (@Bibliotecaru v-a recomandat-o).
  Succes !

 35. justitiaru November 22, 2011 at 1:38 pm #

  Erata :”zugzwang”

 36. gabryela November 22, 2011 at 3:05 pm #

  d-le ponta
  am inteles ca azi a fost adoptata legea asistentei sociale in camera deputatilor.asta inseamna moartea persoanelor cu handicap!

 37. Black Rose November 22, 2011 at 5:59 pm #

  mda…a mai trecut o zi grea ptr noi romanii….din ce in ce mai greu nu stiu cat vom rezista….eu va doresc tuturor o seara frumoasa!

 38. Black Rose November 22, 2011 at 6:05 pm #

  trist,,,,http://www.alinagorghiu.ro/2011/11/22/generatia-ranita/

 39. Anonim November 22, 2011 at 6:53 pm #

  Cu siguranta e vorba despre parlamentari.

 40. silviu din Transilvania November 24, 2011 at 11:35 am #

  De ce nu mai vor sa iasa romanii in strada !

  “Generatia Ranita” ?! Cu totii am avut, avem sau vom avea varsta dintre 15 si 24 ani. Este virsta la care cu totii ne simtim si ne credem nemuritori !
  Este responsabilitatea guvernelor din lumea intreaga ca aceste energii sa fie folosite mai ales acum spre binele lumii intregi !
  Este de datoria celor care guverneaza lumea sa nu lase ca acele energii sa se acumuleze in nemultumiri va mai apoi sa fie lasate si dirijate sa se materializeze in explozii de furie sociala !
  Care sa fie oare strategiile si scopul proiectului de Globalizare Mondiala ?
  Trecerea la o alta forma de organizare a existentei noastre va trebui sa se faca din nou cu framantari sociale si cu jertfe de sange ?
  Ceeace se intimpla acum in Lumea araba care brusc nu se stie cum si-a redecoperit Demnitatea si Curajul, se pare cam la fel cum ni l-am descoperit si noi in ’89, aceste convulsiuni ale lumii lor vor fi programatic implementate oare si in Lumea noastra ?

  Daca o sa privim la istoria recenta sau mai putin recenta a popoarelor de pretutindeni, vom putea observa ca iesirile in strada, rascoalele, revoltele sau revolutiile au avut loc si au reusit doar daca au fost animate si conduse de Lideri cu Har cu Charisma devotati total cauzei lor !
  Liderii au trebuit sa gaseasca si sa sigure logistica si resursele necesare inclusiv financiare care sa permita desfasurarea cu succes a actiunilor lor !

  Nemultumirile populare pot fi dirijate si exploatate din pacate, inclusiv in directii gresite de catre Lideri si Grupuri de interese Fatarnice, Impostoare straine de adevaratele interese ale comunitatilor in care au actionat asa cum sa dovedit cu Miscarile Portocalii din Georgia, Ukraina sau de la noi !
  Basescu a speculat nemultumirile cetatenilor fata de ceeace atunci era numit si condamnat ca Sistem Ticalosit, confiscind incet puterea doar pentru el si Camarila sa si folosind-o in interesele lor personale care vin in confilct flagrant cu Interesul National sau Binele Public.
  Am ajuns azi in situatia in care fostul Sistem Ticalosit sa devina, sa se transforme prin confiscare si subordonarea Institutiilor Statului de catre un singur individ, intr-un un Sistem Mafiot, o Guvernare si un regim cu mult mai rau !

  Avind in vedere starea f. Amorfa a societatii romane, stare care este sistematic incurajata si inoculata de catre acest Regim de Dictatura, care isi propune sa-si indeparteze poporul-cetatenii de la propria Identitate sau Demnitate Nationala pina la pierderea acestora, in care societatea a fost din nou adusa in situatia de a fi nevoita sa-si gaseasca singura solutiile de supravietuire(starea cea mai convenabila pentru acest regim Malefic pentru ca astfel sa-si poata manipula mai usor cetatenii readusi la starea de iobagie ), avind in vedere acumularile genetice mostenite de la atitea generatii de inaintasi ai nostri la fel de incercati la vremea lor, avind in vedere toate acestea si altele care au afectat in mod negativ Spiritul nostru National, Politicienii nu ar trebui doar sa astepte ca poporul sa iasa in strada din nou cu pieptul gol, unde sa-si ofere vietile ca Jertfa pentru rasturnarea unui Dictator iar in final poporul sa se trezeasca din nou cu un alt Dictator inca si mai rau !
  Jertfele celor iesiti atunci in ’89 in strada, vedem azi ca au fost zadarnice !
  Amintirea Martirilor Revolutiei este pingarita azi permanent de o puzderie de politruci, trepadusi si fripturisti politici In frunte cu acest Dictator Malefic care incalca permanent regulile Democratiei, legile Constitutiei si legile Lui Dumnezeu !

  Politicienii, adevaratii Lideri trebuie sa-si asume Riscurile si Responsabilitatile necesare si impuse de situatia reala in care ne aflam !
  Faptul ca Romania a reusit sa alunge si sa doboare un Sistem si o Dictatura ca a lui Ceausecu ca mai apoi sa esueze azi atit de lamentabil intr-o alta noua si mai Abjecta Dictatura a Mitocanilor, Borfasilor si Interlopilor nasiti de Tradatorul National T.Basescu dupa numai 15-20 de ani, este o dovada a slabiciunilor noastre ale tuturor dar in primul rind al Elitelor si al Liderilor Politici care nu au reusit sa se solidarizeze in jurul unor Strategii al Interesului National, care nu au reusit sa se angreneze si sa-si coordoneze actiunile cu acele zone ale Tarilor Democrate si Civilizate din Europa care sa ne permita integrarea in acea lume, care nu au reusit sa aduca Societatea Romaneasca la un statut si nivel de perceptie demna si civilizata astfel incit sa nu se fi ajuns azi ca Romania sa fie atit de Hulita, Batjocorita, si Dispretuita de toata lumea atit de cei pe care ii aveam Prieteni tradiotionali dar mai ales de Neprietenii traditionali ai Romaniei !

  Guvernarile succesive care s-au perindat la conducerea Romaniei nu au reusit sa impuna Strategiile necesare, nu au reusit sa impuna in Societate adevaratele Modele demne de urmat care sa ne duca pe Calea corecta inspre Civilizatie, Cultura, Prosperitate, Bunastare si inspre o Morala Crestina reala ferita de Impostura si Fatarnicia Clerului sau a Politicienilor !

  Asistam azi spre rusinea noastra la permanenta profanare a memoriei Martirilor si Sfintilor nostri Crestini ale caror Moaste sint plimbate si expuse ca la Panarama si unde crestinii(?!) se calca in picioareintr-un mod inuman ca sa nu zic necrestin, pentru a pupa icoane, racle, cutii si cutiute sau alte obiecte comercializate si oferite spre cumparare turmei de oite, tunsa temeinic de Baciul lor Sef (Marketing de Succes), in speranta ca aceste ritualuri le vor rezolva problemele, inclusiv cele ale saraciei, sanatatii sau inculturii !
  Aducerea populatiei de catre Seful BOR intr-o permanenta stare de exaltare mistica, indeparteaza Poporenii nostri de la menirea data de Dumnezeu noua care sintem Creatia Sa, aceea de a muncii si gasi solutii pentru asigurarea painii cele de toate zilele si a nevoilor noastre, aceea de a fi si a ne purta asa cum am fost creati adica dupa Chipul si asemanarea Sa !
  Ce se intimpla oameni buni cu Smerenia, Decenta si Demnitatea fiintei umane creata de Dumnezeu si daruita de El cu Sufletul Sau Nemuritor ?!

  Traim din nou in vremurile lui Caragea Voda reincarnat in Basescu si a Ciumei lui, azi sub forma Ciumei Portocalii !
  Care sint solutiile oferite sau gasite de Elitele Politice care sa poata recastiga Increderea si Sperantele Tinerilor dar si a intregii societati astfel incit acestia sa ii urmeze si sa mai fie dispusi sa iasa din nou in strada unde sa-si riste viata pentru idealuri inaltatoare sau pentru o viata decenta ?
  Care sint acei Lideri care sa prezinte incredere si sa fie urmati ?
  Avem oare asemenea Elite care sa indrazneasca si sa fie devotate intradevar Statului si Interesului National sau avem doar niste humanoizi inzestrati si animati doar de instincte primare de animal de prada, de interese meschine, mercantile, pecuniare samd ?!
  Starea actuala de decadere Morala a Clasei Politice a fost f.bine intuita de catre cetatenii Romaniei !
  Aceasta stare a determinat pierderea increderii in Politicieni !
  Aceasta este cauza refuzului populatiei de a le mai raspunde intr-un numar corespunzator si necesar care sa asigure succes, la actiunile sau proiectele propuse !

  • murfy December 2, 2011 at 10:36 pm #

   Adevar crud si de netagaduit .
   Suntem pierduti datorita nimicniciei conducatorilor nostri meschini
   si indecenti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: