Joseph Stiglitz: Austeritatea nu mai este o solutie pentru Europa

5 Oct

“Mentinerea politicilor de austeritate nu reprezinta alegerea cea mai buna pentru a evita recesiunea, iar emiterea de obligatiuni ar trebui sa fie o parte a strategiei fiscale”. Joseph Stiglitz, cu care am avut onoarea sa stau de vorba anul trecut in Grecia, arata foarte clar si lucid ceea ce si noi spunem de multa vreme in tara. Si tind sa cred ca Stiglitz, laureat al Premiului Nobel pentru Economie in 2001, are mai multa dreptate decat Base, un biet marinar, atunci cand vine vorba despre efectele politicilor de austeritate.

Va invit sa cititi mai multe despre viziunea lui Stiglitz, AICI.

Advertisements

47 Responses to “Joseph Stiglitz: Austeritatea nu mai este o solutie pentru Europa”

 1. Cosmin Gheorghita October 5, 2011 at 1:10 pm #

  Eh, Hitler era un biet zugrav iar Ceauşescu al nostru un biet cizmar. A contat pentru ei ce au zis oamenii învăţaţi? Neah…. Tot ce au ştiut ei mai bine au făcut, nu au contat milioanele de victime colaterale… 😦

 2. gigi October 5, 2011 at 4:05 pm #

  Este nefericit intitulata politica de AUSTERITATE aceasta simpla taiere a salariilor , pensiilor si crestere a taxelor.Prin politica de austeritate cred ca se intelege o politica coerenta de cheltuire a banului public numai in locurile aducatoare de plusvaloare , creare de noi locuri de munca, investitii in IT , spitale ,scoala,cai ferate, sosele.Este un lucru elementar ca noi am sugrumat consumul ca motor de crestere si am risipit resursele in inv, care nu aduc plus valoare si nici nu creaza locuri de munca (sali de sport , patinoare ,telegondole,stadioane la tara) Era foarte simplu , am avut si avem resurse , sa infiintam depozite si centre de produse agricole ,fabrici de prelucrare , brutariis.a. si am fiimpuscat mai multi iepuri :am fi facut PIB, am fi dat de lucru la oameni,am fi revigorat ind.alimentara si textila unde avem destula traditie.In felul acesta am fi dat si valoare unei productii agricole pe care anul acesta am obtinut-o.Aceste lucruri le stim , e bine ca le confirma un laureat al premiului Nobel,dela care asteptam insa lucruri mult mai profunde , spre ex care este cauza acstei crize .Cauza dupa parerea mea este ca atit timp cit din valoarea unui produs cel care-l produce ia 25% iar restul il regasim in mina intermediarului si al speculatorului nu vom micsora nici datoriile suverane , nici deficitele , si nici nu ne vom dezvolta .De aceea nu pot fi de acord cu Isarescu , Vasilescu si ceilalti bancheri care au acumulat ceea ce se cuvenea a ramine in sectorul productiv.De altfel se vede si cum acum , in criza ,bancile crediteaza statul si nu sectorul productiv , adincind criza.Ar fi mult de discutat dar e greu pe net.Oricum solutii sint si chiar la indemina noastra cu resursele pe care le avem deja .Sigur ca sint necesare restructurari dar nu cum le-a facut boc-basescu.

 3. gigi October 5, 2011 at 4:27 pm #

  In alta ordine de idei , motiunea a cazut, dar ce facem ptr. ca sit. cu incalzirea la iarna este grava si dupa parerea mea discriminatorie .Deasemenea niveleaza veniturile aducindu-i si pe cei cu venituri medii linga cei cu venituri mici in cond . in care eu nu cumpar nimic in plus fata de cel care are venitul sub 800 lei.Actioneaza ca un impozit suplimentar ptr. cei cu venituri medii.Este inadmisibil sa spoliezi in halul asta populatia si sa nu avem ce face .Care este explicatia logica ca in constanta este dubla gcal fata de alt oras in cond. in care sintem captivi acestui sistem centralizat iar investitiile care s-au facut in unele orase sint si cu banii celor care nu au facut investitii ptr. ca banii (partial )vin din bugetul tarii.Cred ca este un act de iresponsabilitate si nu poate ramine asa ptr. ca nenoroceste o groaza de oameni.

 4. ANONIMUS October 5, 2011 at 4:30 pm #

  Hitler era un pictor veleitar..Nu un zugrav ,ca mester.Daca nenorocitul intra la” Belle Arte”,scapa de nenorocirile aduse de un ratat.Cred ca profesorii care l-au picat ar fi trebui sa fie impuscati.(SIC).Fara gluma,taiatul asta idiot facut de niste neaveniti,care habar nu au de economie,(Boc,Basescu ,Pogea,Vladescu,etc….ne-au dus la situatia aceasta.Si nu e sfarsitul nenorocirii.Ne asteapta ,daca nu se schimba regimul,nenorociri cu mult mai groaznice.Sa vedem cum trecem de iarna?!Parca vad ca” bizonii” se ocupa de” basseball fara minge”ca nou sport national in loc de oina.Se v-a vedea ce buna a fost ideea de a micsora politia si” jandarmeria.Igas asta este un vajnic luptator anti” branconier”cu un IQ de 70,destul pentru a fi ministru de interne.

 5. gigi October 5, 2011 at 4:37 pm #

  Astazi ,acest incompetent de prim -ministru -boc, a iesit sa spuna ca cifrele cu care s-au laudat tot anul asta nu sint adevarate datorita TURBULENTELOR din economia europeana .Vreau sa vad ca cineva de la usl iese si-i da pste nas spunindu-i ca e mincinos si incompetent .USL trebuie sa aiba 2-3 purtatori de cuvint cu carisma si bine pregatiti care sa-i monitorizeze pe acesti impostori si la fiecare afirmatie sa le dea replica

 6. gigi October 5, 2011 at 4:45 pm #

  Si PSD siPNL au oameni tineri si bine pregatiti gen SOVA dar si altii care au si carisma stiu sa manevreze o fraza nu se pierd in fata jurnalistilor si sint si bine documentati.Sigur ca atunci cind sint chestii politice importante apar PONTA , ANTONESCU , MITREA , DRAGNEA ( apropos ce e cu el )La aceasta ora e cam subtire replica pe care o merita tot timpul acesti portocalii cu tupeu

 7. santinela October 5, 2011 at 6:47 pm #

  Ce a zis nobelistul ala este valabil la ei sau oriunde in lume.La noi,din pacate,tot ce zice Basescu este valabil mai ales daca zicerea este insotita de malai,faina,tuica, mici.

 8. chiparosul October 5, 2011 at 7:32 pm #

  Solutii si evolutii
  Se nasc din REVOLUTII
  Din cinste si demnitate
  Din adevar si din dreptate.

 9. Cristea October 5, 2011 at 11:36 pm #

  Si @gigi. Nu sunt acela care da lectii, dar atentie! Statul are in vedere numai sectoare care-l priveste: sanatate, invatamant, ordine si siguranta, poate face investii care priveste comunitatea (sosele, retele ediliatare, conducte si magistrale etc.) nu face investitii productive si in ramuri economice. Asta este sector privat. Sigur ca, poate lua masuri fiscale, faciliati pentru unele activitati de interes public, atragerea investitiilor, masuri de finantare (BNR). Statul are in subordine institutii, mai are regii si companii unde detine procente. Problema esentialea este: folosirea banului public, evaziunea, dirijarea discretionara a fondurilor(inclusive Europene) catre clientele si zone de interes cu scop electoral. Acestea au fost initiate de partide (inclusive PSD) inca din ’90. Ulterior, aceste discriminari au devenit modus de lucru, s-au generalizat. Politicienii folosesc aceste metode NUMAI in scop electoral. Imi pare rau.
  Daca este vorba de criza, aceasta are manifestari care, nici renumiti economisti nu-si asuma solutii miraculoase, chiar si intre acestia sunt unele incoerente. Este vorba de o criza globala, nu este vorba de economii nationale, marea ingrijorare sta in bani si fonduri (finante, datorii). Cel putin asta am inteles eu. Pe acest fond pot apare (datorita unor interese) criza alimentara, saracie, alte manifestari. Ce ar fi de semnalat? Cine promitea “nu vom taia nici un leu de salarii si pensii, nu vom majora TVA, aceasta criza nu ne va atinge”, cinismul austeritatii, cand ei isi indeasa banii in buzunare si umbla cu pixul pentru a semna contracte pentru “finatarea de statii de inchiriat – biciclete”. Nu este rolul Opozitiei sa dea solutii guvernantilor, oricum sunt duse in ridicol de Putere. Cred ca, rolul Opozitiei este, sa dea incredere, sa ofere altenative viabile, SA CONTRACAREZE DERAPAJELE PUTERII, sa limiteze masurile exagerate, sa aduca la suprafata interesele ascunse ale celor care sunt la putere.

  • gigi October 6, 2011 at 12:39 pm #

   De acord , cred insa ca nu sint diferente intre ce sustii tu sau eu.Principalul este sa avem o cond. serioasa si cinstita ptr. ca resurse si solutii exista.

 10. Fragmentarium Politic October 5, 2011 at 11:37 pm #

  Victore, populismele astea ori fi bune electoral, dar economic si financiar, ba… Tiparnitele de abia asteapta sa “scuipe” bani sa ne faca doldora buzunarele, dar nu si economia reala, din pacate… Incepem iar sa re-umflam “bulele” de care de abia am scapat (sau de care suntem pe punctul de a scapa)?…

 11. iluminatu October 6, 2011 at 12:00 pm #

  PENSIONARI ŞUŞCĂIND

  – Mugurele, de ce vrea BNR să facă drumuri din pensiile noastre ?
  – Să aibă pe ce ne lăsa, Traiane…

 12. Ghiță October 6, 2011 at 1:08 pm #

  Domnule Ponta vorbiți frumos și aveți dreptate dar m-am săturat de vorbe de acea va intreb cum va fii format guvenul USL. Mai bine spus cum vor fii împărțite ministerele pe partidele din USL.Eu sint unul care daca mîine sânt alegeri stau acasă faceți ceva să mă duc la vot,traiesc in străinătate dacă nu veți reuși să convigeți să votez aș putea fii atent să nu vă fure base.Vă rog un lucru luații securitatea lu băse.

 13. Marcus October 6, 2011 at 1:22 pm #

  Uite Mortu’, Nu E Mortu’ !

  Bula, ca sa pacaleasca statul, mortu-n geam a asezat,
  Si crezandu-l viu postasul pensia i-a achitat.
  Tot asa si maoistii, pentru-a fraieri poporu’,
  Dupa ce murit-a Mao, la mumie au dat onoru’.

  Pe modele patentate derbedeii lui chiombila
  Pentru a pastra intacta mult hulita camarila
  Chit c-a le-a murit alesu si s-ar cuveni schimbat
  Trag de timp, neaga decesul si prefigureaza-un blat.

  Nedorind sa piarda locul mortului in parlament
  Inventeaza noi tertipuri si le dau drept argument
  Cum ca locul in disputa si ramas astfel vacant
  Li s-ar cuveni de facto si cu japca trebuie luat.

  Numai ca de vor baietii sa stea-n jilt de decedat
  Noi i-om aseza cu forta in pamant proaspat sapat.
  Si le-om da de amintire cand i-om duce-n loc de veci
  Cate-un tucal drept scaun pentru niste …. reci.

  • Marcus October 7, 2011 at 11:26 am #

   NOTA: Deoarece am remarcat ca nu toti vizitatorii blogului sunt tot timpul la zi cu stirea pe care o satirizez in versuri, incepand de astazi, in masura posibilului voi reda si “materialul clientului” cu care lucrez:
   “Un deputat UDMR decedat de o luna figureaza inca in registrele Parlamentului

   Un deputat UDMR care a decedat de mai bine de o luna este inca “oficial” inregistrat in actele Parlamentului.
   Deputatul UDMR, Palfi Zoltan, a murit pe data de 29 august, dar postul de deputat este tinut in continuare ocupat in Parlament, in conditiile in care colegii din UDMR au tinut chiar si un moment de reculegere in memoria acestuia in fata celor doua Camere.
   “Nimeni nu vrea se decreteze moartea si puterea nu vrea sa organizeze alegeri pentru un loc de parlamentar in Cluj. Ii tin locul cald lui Boc. A murit la fix pentru interesele lor, cei din PDL”, a spus jurnalistul Radu Tudor, in emisiunea “La Ordinea Zilei”.
   Asadar, 332 de parlamentari figureaza in actele Parlamentului, insa doar 329 de locuri sunt practic ocupate, dupa ce alti doi parlamentari s-au retras, insa cu toate aceste nimeni nu trece pe ordinea de lucru alegeri pentru ocuparea celor trei locuri.”

 14. ZOE, fii barbata ! October 6, 2011 at 1:23 pm #

  Singurul nostru deziderat trebuie sa fie, sa scapam de acesti sinistri. Degeaba ne chinuim noi sa dam solutii, pâna nu reusim sa-i gonim de la putere, lucrurile vor merge din rau în mai rau. Ei asculta orbeste de stapânul lor, restul e vorbarie goala.
  Nu avem decât o alternativa viabila : USL . Trebuie sa punem si noi umarul, atât cât ne sta în putere, sa vorbim cu oamenii si sa le explicam pe întelesul lor, sa-i convingem sa vada realitatea si sa nu se lase înselati de o punga cu alimente, sau de un pumn de bani
  amarâti, pentru care vor plati cu vârf si îndesat alti amar de ani. Mai bine ne-am canaliza
  discursurile pe acest aspect, sa convingem cât mai multi oameni. O facem pentru noi si pentru ei !

  • cristofor October 7, 2011 at 2:30 am #

   @Zoe,fi barbata.pe astea nu-ii alungi de la cioln decat cu masuri extrme,iar poporul asta nu marseaza la asa ceva,astea sunt ca mistretii,nu au nici rusine nici frica,pote daca vor continua asa,atunci cand foamea va da de-a dreptul si nu-or mai putea sa rabde,va iesi in strada.Sper.

   • ZOE, fii barbata ! October 7, 2011 at 8:54 am #

    @cristofor
    Asa este, greu la deal cu boii mici ! Vom ajunge vai mama noastra, viitorul nu suna deloc bine.

 15. Bibliotecaru October 6, 2011 at 6:13 pm #

  Tare îmi este teamă că singura soluţie rămâne reducerea populaţiei. Parcă văd că acesta este viitorul lucru pe ordinea de zi pentru Noua Ordine Mondială.

  • cristofor October 8, 2011 at 7:24 am #

   @Bibliotecaru,ai spus un mare adevar,(vezi ZEITGEIST)asta este scopul masoneriei mondiale,reducerea la mai mult de jumatate a populatiei planetei.

  • Bibliotecaru October 8, 2011 at 11:46 am #

   Dincolo de “ZEITGEIST”, păstrarea nivelului de trai, atunci când acesta nu se poate susţine economic, nu are altă soluţie decât fie luarea de la gura altuia, şi atunci unii trăiesc la fel de bine şi alţii mult mai prost, fie prin micşorarea populaţiei pentru creşterea bunăstării “pe cap de locuitor”. Cam ambele trimit spre o conflagraţie mondială, a doua variantă spre folosirea armelor de distrugere în masă.

   O rezolvare onorabilă nu se va face decât dacă se va descoperi ceva cu un impact socio-economic la fel de puternic precum revoluţia industrială adusă de motorul cu aburi. Deocamdată nu se observă aşa ceva. În lipsa unui război, nivelul de trai va ajunge rapid la nivelul feudalismului.

   Noua Ordine Mondială nu face decât să protejeze o structură oligarhică în faţa acestor realităţi.

 16. Florin Muresan October 6, 2011 at 8:11 pm #

  L-am vazut astazi pe boc la Caracal parca cum vorbea cu emfaza despre investitiile straine ce vor fi inaugurate in acest weekend in tara…dar nici un cuvant despre plecarea Nokia. Am mai afirmat ca individul este autist politic…vede si aude numai ceea ce doreste traind intr-o realitate paralela. Europa ne priveste cu o curiozitate morbida cum ne sinucidem economic si moral ca si societate iar boc o tine pe a lui…ca si prostul de bata…

  • ZOE, fii barbata ! October 7, 2011 at 9:04 am #

   @Florin Muresan,
   Tupeul lui Boc este inimaginabil, dar pe cât este de tupeist pe atât de obedient este în fata stapânului lui, caruia îi pupa condurii la nesfârsit .Cu acest individ nu se poate dialoga într-o logica a lucrurilor, el o tine pe a lui pâna în pânzele albe. Este foarte tenace, nu renunta nici în ruptul capului. Vai noua, pe ce mâini am încaput !

 17. al.c October 7, 2011 at 8:35 am #

  M-am saturat de atata agresivitate a mass-mediei euuropene impotriva romanilor, cand noi nu avem nicio vina, tiganii fiind un popor NOMAD, deci al Europei si Indiei, nu al Romaniei. Cand ajungeti la putere ar trebui sa fiti foarte agresiv impotriva acestor nemernici de europeni care ne dau lectii. Si toti capii retelelor de cersetorie sa ia ani grei de puscarie. Daca europenii nu ne vor, sa iesim din UE. Turcia creste puternic pentru ca e in afara UE si economia ei nu e distrusa de produsele nemtesti sau franceze ultra-competitive.

 18. Cosma Lucian October 7, 2011 at 8:40 am #

  Sunt nevoit sa reiterez alte declaratii : Racansamantul de anul acesta este facut strict cu interes electoral.Cei de la guvernare(PDL+Acolitii),vor da stie cati sunt plecati in strainatate,ca sa stie exact cate voturi pot frauda, Oare de ce se cere la acest recensamant si CNP – ul? Nu va dati seama ? Aveti mare grija la modul cum actionati in continuare !
  Cu stima, ing. Cosma Lucian

  • ZOE, fii barbata ! October 7, 2011 at 3:22 pm #

   @Cosma Lucian
   La ce data începe ? Sper ca vom fi anuntati cu ceva timp înainte si ora la care sa fim acasa ! Esti obligat sa raspunzi la toate întrebarile , e recensamânt sau interogatoriu ?!

 19. ZOE, fii barbata ! October 7, 2011 at 11:27 am #

  Azi în Timisoara, mâine în toata tara ?!
  Timisoara e în picioare ! O exploda mamaliga ?!

  • ZOE, fii barbata ! October 7, 2011 at 3:15 pm #

   Uite ca n-a explodat, a facut câteva clocote si apoi s-a racit.
   Malai românesc, ce sa-i faci !

 20. mirela October 7, 2011 at 12:10 pm #

  Am citit astazi cateva relatari de presa referitoare la vizita dumneavoastra la Jucu. Sunt surprinsa cum un politician care a reusit sa castige presedentia unui partid de talia PSD si, chiar mai mult, sa creeze o alianta politica de talia USL, care se pregateste pentru asumarea mandatului de premier, nu foloseste in discursul public termenii adecvati unei personalitati cu astfel de ambitii politice. Nu cred ca este posibil sa castigi o batalie care de departe va fi cea mai grea, cu formulari de genul am “venit sa-mi spuneti ce credeti ca ar trebui facut pentru ca sa nu va pierdeti locurile de munca”. Nu credeti ca ar fi mai adecvat sa-i asigurati ca in mandatul dumneavoastra locurile de munca vor fi garantate prin politici coerente si nediscriminatorii de atragere si mentinere a investitiilor in
  Romania.

  • ZOE, fii barbata ! October 7, 2011 at 3:12 pm #

   @mirela
   Limbaj de lemn, specific pedelacheilor !
   Adica, ce vrei sa faca Ponta, sa se târasca pe coate ca în transee în fata celor de la Jucu ? Pai ce ei nu stiu cine i-a adus în situatia în care se afla?!
   Nu Ponta va câstiga batalia, ci noi toti, interesul este al nostru sa terminam pentru totdeauna cu aceasta secta basisto-penticostala, punct !!!

  • Ghiță October 10, 2011 at 11:46 am #

   NU pt ca de fapt nu-l intereseaza cu adevarat.

 21. mirela October 7, 2011 at 12:12 pm #

  ?

 22. Marcus October 7, 2011 at 1:52 pm #

  Aux Armes Citoyens

  “Romania si cetatenii ei continua sa fie luati peste picior de presa franceza. Cazut inca sub farmecele colegei sale de cabinet – decoltata, blonda si foarte mulata – personajul care ar trebui sa raspunda apelativului de ministru de externe a declarat satirisit ca este jignit.”
  Sursa: Blogul lui Radu Tudor

  Basescu:- Ce facem Baconschi, le raspundem francezilor, sau mergem la aeroport sa intampinam “retrocedatii”, ca doar sunt de-ai nostri, de-ai lu’ Bercea?

  Ne c… fratuzu-n freza, cum vrea deltoidu’ lui,
  Si ne face buni de “Nufar” pe tema tiganului
  Care odat’ ajuns acolo invatat-a frantuzeste
  Si facandu-si meseria in grai neaos el cerseste.

  Pe langa cersetorie tiganimea da cu jula
  De speriat-a Quai D’Orsay-ul si temuta-i caraula.
  Daca socotesti poluarea produsa prin nespalare
  Ai imaginea completa si iz acru de picioare.

  Nevrand sa vada copacii din cauza de padure
  Frantuzu’ ne ia de-a valma si se-apuca sa injure
  Confundand voit o sula cu notiunea prefectura
  El ne-mproasca cu mocirla si ne-o zice rau pe gura.

  Raspopitul, la Externe, navigand pe-un nor de fala,
  Protesteaza-n varf de buze si-mbracat la tol de gala
  Se da grav lovit in ego si jignit de-asa insulta
  Plonjeaza drept in jacuzzi, pregatindu-se de lupta.

  De Basescu nu mai zicem, dupa ce-am vazut cu totii,
  Ce-i facut-a ungro-franco cand i-a aratat chilotii,
  De venit-a Traienelul din Briusel maro-n izmana
  Dupa ce si Berlusconi i-a tras public o castana.

  Asa ca, cinstit romane, de ti-ai pus in cap si Franta
  Cand privind atent la harta tu ti-ai aranjat vacanta,
  Sterge-o frate din programe si apuca pe-alte cai
  Caci frantuzu’ cu emfaza te-ncadreaza la cei rai.

 23. santinela October 8, 2011 at 8:28 am #

  Victore vrei sa patesti ca Geoana ? Ati analizat cit rau a facut imaginii partidului conversatia aia inregsitrata cu Oprisan ? Cum d r a c va lasati inregistrati asa? Nu aveti in suita aia a voastra oameni care sa va apere? Mai o figura ca asta si adio alegeri !

 24. Ghiță October 8, 2011 at 10:58 am #

  Citind acest articol http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-10347612-judecatoarea-iuliana-pusoiu-acuzata-oficial-trafic-influenta.htm m-am îngrozit.În România dictatura sa instaurat,(eu sînt fericit că nu sînt în țară) , că nu trebuie să să votez doar să dau un vot împotriva cuiva,și nu am să votez pe pe cei care nu mă reprezintăpentru că noi “oile” vedem și altceva noi nu “PARTICIPAM LA GUVERNARE”,pt că nu vă intereseaza de noi.DE acea trimit un mesaj celor ce vor să fie liberi FUGIȚI DIN ROMÂNIA CÎT SE MAI POATE.

 25. Sibilla October 8, 2011 at 11:29 am #

  Remember…. pentru nesimţitul ordinar Valentin Rusu, finul ayatollahului Frunză”verde” şi altor AMATORI din gaşca de mârlani şi cioflingari PD-L CS !!

  SORIN-LACHE FRUNZA”VERDE” E GRAV BOLNAV !!! BETEAG !!
  BOALA SE NUMESTE … : F 63.9 !!!!
  DECI…. FRUNZA” VERDE” O IUBESTE PE SIBILLA, ARE O OBSESIE… auuuuuu…. saracuuuuu…. deci se explica muuuuulte……
  Va sa zica… sunt REA. Daca Sorin-LACHE crapa,il am pe constiinta au ba ? 😉
  Nah, cu F 63.9 nu-i de gluma.
  Mai ales ca ayatollahul Frunzesky are si alte obsesii, ca par egzampla : Mihai Stepanescu, primarul Resitei si Marcel Vela, primarul Caransebesului ! Pe cei doi ii ” iubeste “ mai mult decat pe Sibilla, v-ati prins !
  Cum de ce…pai, iaca, numai recent :
  Stepanescu şi Vela, cei mai buni primari din Regiunea V Vest
  Evident, ayatollahul turbat de furie, a iesit in presa loco sa braveze, cica: zice ayatollahul frunza”verde” , ar castiga gasca PD cele doua primarii ( Resita si Caransebes ). Dupa cum se constata, saracu frunza”verde” are dija …. vise erotice, deci, boala de care sufera s-a agravat !
  Sa ne spuna, DACĂ are sânge in instalatie, acest Vali Rusu, despre groparii judetului, adica ortacii săi de partid, ca de exemplu :
  – gasca PD, respectiv viceprimarii camarazi ai pampalaului Vali Rusu sa-si vada de ce-au falimentat ( CET, PRESCOM, drumuri si poduri, SC PIETE, etc ) iar Vali Rusu, acest lache al ayatollahului mason sa-si dreseze putulachele numit politic dir adj la Piete SA, Rusu Dorin ( 22 ani ) nepot de frate , daca tot NU are vreo ocupatie constructiva, ca de distrus, a demonstrat, nemernicul , punct.
  – să ceară specimenul Vali Rusu explicatii hăndrălăilor, flenderilor, apropo de oaresce asocieri ale Consiliului Local Resita ( E VORBA,EVIDENT, DE CLIENTELA PD-L !! ) care asocieri au dus la rezultate de ” succesuri “, ca de ex. faptul ca NU se mai construieste o gradinita sau ceea ce ” fac ” cu cainii comunitari ca sa nu mai pomenim de SI de alte nemernicii , dar…. e timp si NIMIC nu va ramane neplatit caci NU Curtea de Conturi ii va judeca ci….. auuuuuuu….
  Valentin Rusu, viceprimarii PD-L, NU au avut şi NU au niciun aport în ce priveşte Proiectul de modernizare a Grădinii Zoologice, proiect care A FOST aprobat de către fostul Ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi (PSD) . şi subliniem faptul că d-l Nicolae Nemirschi nu numai că nu-şi aminteşte de Vali Rusu ci, NU îl cunoaşte, la fel de necunoscut fiind şi pentru alţi miniştri!
  Referitor la ” grija ” care-l macină vis a vis de praful din municipiu, amintim deputatului Valentin Rusu aceea că în adevăr, praful şi pulberea s-au ales de Drumuri şi Poduri SA Caraş-Severin al cărui director general a fost Vali Rusu până în anul 2008 precum şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Drumuri şi Po­duri. Din 1999 până în 2004 firma a avut o cifră de afa­ceri care a crescut constant, ajungând la 2,7 milioane de euro. În 2010 firma era deja în insolvenţă. Declinul a în­ce­put o dată cu numirea lui Valen­tin Rusu în septembrie 2004 ca director general .
  Amintim deasemeni monumentala ” operă de artă ”, respectiv drumul Soceni-Târnova, apropo de… praf şi pulbere.
  Deputatului Valentin Rusu, cu… bunăvoinţă ŞI spre meditaţie: e uşor s-arunci cu… vorbe, când NIMIC ( altceva ) nu ai a spune…
  Ete, d-aia steaua ayatollahului de carton şi-a căţeilor săi de Curte apune ! Că-s idiotsky !! Claro !!
  Apăi dacă e să dăm crezare gurilor slobode de prin târg, cum că sărmanul ayatollah Frunză”verde” l-ar scoate candidat la Primăria Reşiţei pe finul Valentin Rusu şi că se vor aloca resurse astronomice, auuuuu…. tragi-comedie, nu alta !!! Dumneamea participă cu fluturaşi despre ” actvitatea ” pămpălăului Vali Rusu pe care-i vom distribuii GRATIS !! Râd reşiţenii/cărăşenii…. nu de alta, dar cunosc specimenul fost chelner ” Valy ” şi da, e de râs !! Băi, Frunză”verde ”, în ce hal ai ajuns ….. Ăsta e canddat, bă ? JALNIC !!!
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/10/08/remember-pentru-nesimtitul-ordinar-valentin-rusu-finul-ayatollahului-frunza%E2%80%9Dverde%E2%80%9D-si-altor-amatori-din-gasca-de-marlani-si-cioflingari-pd-l-cs/

 26. Florin Muresan October 8, 2011 at 5:53 pm #

  Mai tineti minte cum “marinelul” a spus despre sine insusi (la o emisiune televizata) ca este “perfect” ? Probabil ca multi au crezut atunci ca glumeste…dar bietul chiar nu glumea. Si in aceste circumstante cum sa se coboare el la il asculta si mai mult la a-l intelege pe Joseph Stiglitz ?!

  • ZOE, fii barbata ! October 10, 2011 at 4:19 pm #

   @Florin Muresan
   Eu cred ca este “mai mult ca perfect” si de-abia astept sa folosesc orice verb care îl priveste, la timpul acesta !

 27. florin October 10, 2011 at 11:51 am #

  Nu stiu daca Stiglitz are dreptate. Poate ca are. Nu stiu nici daca are dreptate Roubini, pe care toti gurnalistii il prezinta ca laureat al premiului Nobel pentru economie insa eu nu-l regasesc in listele respective. Dar ceea ce vad ma ingrozeste. Efectele politicii de austeritate ale imbibatei minti a presedintelui se propaga in masa. Este vorba despre pomana. Ieri, 09.10.2011, la Berevoiesti Arges s-au desfasurat o serie de serbari cu specific local. La un moment dat totul s-a intrerupt fiindca au dat buzna portocalii, cca.20 persoane. Au impus un imn, nu cel cu marul, ci unul pentru viitorul senator PDL din zona, un tip debarcat dintr-un Audi Q7, un anume Lazaroiu, alintat in imn Lazarica. Omul era foarte important, am inteles ca este abonat la cotractele statului. Imediat gasca de langa el a impartit fluturasi portocalii in baza carora capatai o tuica si patru sarmale. Apoi a urcat pe scena viitorul primar care n-a putut sa spuna nimic coerent. La coborare s-a adresat unor persoane prezente, banuiesc ca din opozitie, cu “nu o sa votati voi cat o sa sfuram noi”.Vedeti unde ne-a adus politica golaneasca a derbedeului. Iar dvs. vorbiti cu Stiglitz despre politici economice in timp ce ei ne pregatesc cea mai neagra era de asuprire si furt?

  • ZOE, fii barbata ! October 10, 2011 at 4:16 pm #

   @florin
   Asa este, ai dreptate ! Ar trebui sa facem ceva, nu cred în alegerile care vor veni – daca vor veni- deocamdata le-au amânat în toamna
   lui 2012 , pâna atunci ce facem, rabdam sau crapam ?! Se pare ca nu-i
   pasa nimanui .
   Descrierea ta atât de sugestiva, parca vedeam pe viu scena , m-a dus cu gândul la Agamita Dandanache, adus de la Centru, în satul de munte pentru a “se alege”! Cu difetenta ca acest “catindat” a “scoborât” din Audi Q7, pare sa fie ca pe la anul 1884 când a fost scrisa piesa. Deci , nimic nou sub soare, Societatea Româneasca gaunoasa atunci, gaunoasa si acum ! Cam 127 de ani au trecut degeaba peste acesta tara.
   Eu cred ca în noi sta raspunsul la toate întrebarile…!

 28. Marcu Gheorghe October 13, 2011 at 10:03 pm #

  Masurile guvernului Basescu(Boc nu poate fi numit premier pentru ca a fost demis de catre parlament pentru incompetenta) nu sunt de austeritate! Taierile salariale,marirea TVA-ului,cresterea impozitelor si taxelor nu reprezinta decat mostre de incapacitate manageriala a guvernantilor portocalii,atata timp cat cheltuielile imense cu amenajarea parcurilor in comune,construirea de bazine ori patinuare la sate ori de teleferice in zone miniere au deturnat resursele bugetare spre imogatirea pedelistilor si a clientelei lor politice!

 29. carmen October 17, 2011 at 6:08 pm #

  “Un vechi tolbas de vorbe late,
  Om norocos din cale-afara,
  S-a pomenit pe neasteptate
  Stapin peste-o intreaga tara.
  ……………………………………
  “Poftiti aici!Oricine are
  Obrazul fara de rusine
  S-o constiinta de vinzare…
  Poftiti sa faceti tirg cu mine!

  Prostie,lene,lingusire,
  Eu cumpar tot.Veniti aici!
  Si cei mai naraviti din fire
  Mi-or fi tavarasi si amici.

  Eu dau tot felul de noroace,
  Caci suntatoatetiitorul,
  Mariri,averi…Sa vie incoace
  Toti trintorii ce le duc dorul!…”
  …………………………………..
  In zece ani ce de lingai
  Nu se vazura-n slujbe mari,
  Cati oameni fara catatii
  N-ajunsera milionari!

  Veniti si voi straini calici,
  Si stringeti tot ce-a mai ramas!…
  …………..

  Ce sa mai faci? Ce sa mai zici ?
  Sarmana tara de pripas! ”

  Nedreptatile din vremea sa l-au determinat pe Alexandru Vlahuta sa astearna pagini intregi in care-si exprima atitudinea protestatara. Recunoasteti personajele si apucaturile?!

 30. carmen October 17, 2011 at 6:10 pm #

  Erata:”sunt atoatetiitorul” si “oameni fara capatii” .

 31. Mircea October 18, 2011 at 9:21 am #

  Domnule Ponta va rog sa spuneti care sunt elementele principale de pe agenda publica a USL-ului , spuneti-ne va rugam daca amendarea Constitutiei conform referendumului din 2009 privind un numar de 300 de parlamentari se afla pe agenda publica a USL . Cand vom avea cei 300 de parlamentari promisi conform referendumului votat de peste 80% din populatia tarii noastre ? Pe forumul Realitatea Tv moderatorul a pus intrebarea , “Care este agenda politica publica a USL-ului?” si din pacate nici un simpatizant usl de pe forum nu a stiut ce sa raspunda asa ca va rugam spuneti-ne dumneavoastra . Va multumim!

  • gigip1948 October 18, 2011 at 10:48 am #

   @ Mircea,
   Comiti multe greseli,prima ca esti un basist de joasa speta! In afara de asta,pentru ceilalti postanti(care spre deosebire de tine gandesc si apoi scriu!),iata raspunsul unui simpatizant USL:
   1- e o minciuna basista ca 80% din populatia Romaniei a votat ce a vrut Basescu! Esti in mare eroare ,e vorba de 80% dintre cei care au vrut sa execute ordinul lui Basescu ,adica 80% din cei NUMAI 30% care au votat.Asta inseamna ca din 18 miloane de votanti,au zis da,numai 4 milioane de clienti si membrii PDL! Iata un calcul estimativ:30% din 18 milioane =5,4 milioane.Din acestia,80% au zis da,adica 4,2 milioane(un sfert din populatia VOTANTA!);
   2-in conditiile in care basistii tai,prin acte de coruptie,furaciuni si incompetenta au saracit si umilit pe romani,a vorbi(de fapt a repeta ca un papagal portocaliu!) despre modificarea Constitutiei,reorganizare administrativa vot prin corespondenta ori alte tampenii basiste,este o dovada de necunoastere a situatiei dezastruoase provocate de Basescu si gasca lui ori chiar de nesimtire!

 32. Mircea October 18, 2011 at 2:52 pm #

  Domnule gigip1948 va rog postati primele 7-8 elemente esentiale aflate pe agenda USL-ului , pe forumul Realitatea Tv de 2 zile se dezbate agenda politica a PDL si a USL singura problema este ca nici macar un singur uselist nu a fost in stare sa ne spuna care sunt elementele principale aflate pe agenda politica a usl . Dupa ce o sa vedem aceste elemente vom hotara cu cine vom vota . Pana una alta vroiam sa stim ce prioritati are USL-ul si daca militeaza pentru transpunerea in viata a referendumului care va place sau nu a fost votat legal de romani .

  Daca agenda USL-ului contine doar lozinca “Jos Basescu” fara sa vedem agenda politica uselista credeti-ma sunteti lipsit de convingere . Daca am folosit agramatisme iertati-mi ignoranta sunt doar un simplu capitan al unui petrolier …ca si domnul Basescu . Va multumesc !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: