De ce a furat, din nou, Roberta Anastase votul din Parlament?

29 Sep

Faptul ca Roberta Anastase a mai fraudat un vot in Parlament nu mai este deja o stire interesanta. Este absolut normal caun copil prins la furat, care este aparat, mangaiat si chiar laudat de “Taticul Traian” pentru glorioasa fapta, sa recidiveze; ba chiar sa inteleaga ca asta trebuie sa faca daca vrea sa primeasca recompensa. Comportamentul acestei “Doamne Goe” a Camerei Deputatilor se inscrie perfect in nota de ticolasie si prostie descrisa de vizionarul Caragiale (sper sa nu-mi citeasca Igas blogul ca n-am chef sa explic ce inseamna “vizionar”).

Copila furacioasa are insa pretentia sa ne si minta – cica la votul respectiv, “majoritatea” a decis prin vot, iar “Plenul este suveran”; iar de votat era, vezi Doamne, “activitate legislativa”. Ma vad obligat nu doar sa spun ca aici sunt trei minciuni gogonate, dar sa si explic miza furaciunii, care este mult mai mare decat a inteles-o opinia publica.

1. Majoritatea nu a decis nimic prin vot pentru simplul motiv ca nu era in majoritate prezenta – tocmai asta au reclamat liderii de grup ai Opozitiei, si tocmai din acest motiv votul se amanase de saptamana trecuta, cand sedinta a fost condusa de Presedintele Senatului; trebuia de altfel amanat si de aceasta data, dar Puterea s-a decis sa nu rateze ocazia in care la conducere, si implicit la numarat, se afla tocmai Roberta Anastase (aceasta Iosefini a PDL).

2. Povestea cu “Plenul” decide este evident absurda; Plenul nu poate sa decida asupra matematicii si nici asupra prezentei fizice a unui senator care nu a participat la lucrarile Comisiei; Regulamentul e foarte clar; au fost prezenti doar 5 senatori din 11, in conditiile in care este nevoie de cel putin 6 ca sa se intruneasca cvorumul necesar; sa intelegem ca Plenul poate sa decida ca 5 este egal cu 6? Sau ca majoritatea din 11 este 5? Doamna Roberta, cat ati avut la Bac la Matematica? Astfel se creeaza un precedent nu doar periculos, ci de-a dreptul absurd! Nu as vrea ca viitoarea majoritate a USL sa aplice asemenea orori!

3. “Activitate legislativa” in plenul reunit al celor doua Camere nu a fost deloc in acea zi – a fost votul pentru numirea in functie a unor persoane (ceea ce zau ca nu poate fi considerat ca “legiferezi”, cu toata incultura atat de prezenta in randul liderilor Puterii).

Miza este insa uriasa, si nimeni din presa nu a sesizat-o. Practic, prin noul vot fraudat de Roberta, PDL-ul a preluat controlul asupra singurei institutii care are dreptul constitutional si resursele necesare sa controleze modul in care Guvernul a cheltuit banii publici (inclusiv fondurile europene). Adica, mai direct, sa nu va mai faceti iluzii ca un control de la Curtea de Conturi va mai putea dezvalui unde s-au praduit banii ministerelor sau autoritatilor locale “portocalii”. Adio rapoarte in care sa aflati de la o institutie publica cu autoritate cum patinoarele au costat de 5 ori pretul real, cum telegondolele au fost finantate ilegal, cum toate licitatiile publice sunt castigate de firmele lor, cum kilometrul de drum comunal e mai scump decat unul de autostrada, cum banii din fonduri europene au fost praduiti fara jena si au ajuns in casieria de la Partid, cum Videanu are de justificat milioane de euro la Primarie si Flutur a cheltuit de la buget mai mult decat scolile si spitalele din toata Moldova! Cel mult, primarii USL se vor trezi pe cap si cu cei de la Curte, in concurenta cu ANI, ANAF, DNA, ANRMAP, Garda de Mediu etc.

Votul furat de Roberta la ultima sedinta este de fapt consfintirea unui nou atac la fundamentul statului de drept – Curtea de Conturi nu mai este a Romaniei ci a Puterii PDL; si nu va mai controla modul in care Guvernul foloseste banii publici, ci va acoperi fraudele, ilegalitatile si risipa acestora. Un nou pas catre edificarea Societatii Pedeliste Multilateral Controlata, o realizare inestimabila e noii “Epoci de Aur – Epoca Basescu”.

Oricum, in prima sedinta comuna a viitorului Parlament, toate aceste numiri frauduloase trebuie revocate; si nu pentru ca “asa a decis Plenul” ci pentru ca sunt ilegale si inacceptabile intr-un stat de drept.

56 Responses to “De ce a furat, din nou, Roberta Anastase votul din Parlament?”

 1. moromete September 29, 2011 at 7:19 pm #

  Fura findca i se cere, pentru ca unde nu -i frica -nici lege , nici rusine nu-i.

 2. Va face Igas infatuat si fara educatie, September 29, 2011 at 7:35 pm #

  Dvs. aveti ce aveti cu Roberta, iar Igas are ce are cu Ponta!!!

  http://www.e-politic.ro/Palatul-Victoria/Interviu-e-politic-ro-cu-Traian-Igas-Victor-Ponta-este-impertinent-infatuat-fara-educatie_123035_6.html

  • chiparosul October 2, 2011 at 1:08 pm #

   Acesti *traiani * – igasi,ungureni , basesti, – sunt acel balast al
   al societatii de azi de care trebuie obligatoriu sa scapam ca prea mult ne-au aiurit – zapacit -timpit cu incultura si nepriceperea lor.

 3. Maximmouse September 29, 2011 at 8:25 pm #

  Pe ei!

 4. Doru C September 29, 2011 at 10:44 pm #

  Sobaru, un muncitor oarecare(???) si-a riscat viata, o profesoara a facut greva foamei. Mai vreti exemple? D-v aveti 1001 de posibilitati(inclusiv politice) sa nu acceptati asa incalcari flagrante ale regulilor, regulamentelor, legilor. Chiar nu inteleg.

 5. ZOE, fii barbata ! September 30, 2011 at 9:13 am #

  Stai sa vedem daca nenea Iancu n-o fi vreun BRANCONIER !
  Asa cum taticul D-nei Goe a sudat portile Uzinei 1 Mai de la Ploiesti, la revolutie, ca muncitorii sa nu poata iesi în strada, tot asa ex Miss-a ( eu i-as zice Misa, ca tot se integreaza ea în absolut) interzice adevarul si da frâu liber minciunilor si furtisagurilor.
  Si pentru asta mai e si premiata de “Atotputernicul” zilei ca de , cum e turcu si pistolu !
  Din pacate sirul relelor care apasa tara nu se încheie aici si fiecare zi ne aduce o noua
  povara pe grumaz.
  Ne pleaca Nokia în alta tara dom’le – ca sa-l parafrazez pe Valentin Stan care explica fatalitatea destinului românesc înt-o emisiune – si asta asa cam peste noapte, desi se mai vehiculau zvonuri în acest sens. Unii avanseaza ideea ca aceasta hotarâre intempestiva, ar fi un raspuns la “razboiul lalelelor” – adevarat sau nu , suntem atât de prost vazuti de straini ca nimic nu trebuie sa ne mire !
  Nu numai ca ramân pe drumuri cca. 2300 de insi, dar se vor desfiinta si alte întreprinderi mici care lucrau pentru Nokia ! Sunt familii în care ambii soti muncesc la Nokia, au copii de crescut, au rate la banici, au întretinere de platit, ce vor face acestia ?! Multi dintre muncitori sunt oameni peste 50 de ani, cine îi mai angajaza ? Numai vorbim despre afectarea PIB -ului si alte pierderi provenite din banii investiti pentru a facilita instalarea Nokiei la noi. Si daca în Germania au platit o caruta de bani la închiderea fabricii, la noi vor da ce curge pe apa Sâmbetei, gratie noului Cod al Muncii – care acum îsi arata “roadele”! Motivele stipulate de ei sunt praf în ochi, tinând cont ca în Germania mai functioneaza înca doua fabrici, iar în Ungaria au o alta fabrica.
  Si din câte se aude, si alte Multinationale vor pleca !
  Noroc , ca a iesit Vass care se si vede “D-na de fier”, sa ne explice ca alti învestitori straini dau buluc la poarta tarii, si asa ne-am mai linistit !!!
  Boc, s-a ascuns dupa fuste acum ca pleaca Nokia, dar când a venit aceasta în tara, îi taia gura în sabii pe la toate posturile Radio- Tv !
  Cum era de asteptat, fiecare îsi da cu presupusul despre motivele acestei plecari , un lucru e sigur, suntem tratati asa cum meritam atât timp cât nu facem nimic, ca sa schimbam o data pentru totdeauna, aceasta Putere atât de paguboasa pentru noi si atât de profitabila, pentru ea însasi !
  Credeti cumva ca ghiftuitii tarii au vreo apasare pentru ceea ce se întâmpla ? Cât de naivi ar trebui sa fim ca sa credem asta ?!

  • ZOE, fii barbata ! September 30, 2011 at 4:23 pm #

   erata
   Si din cât se aude si alte Multinationale vor pleca ! ( nu se pune virgula înainte sau dupa – si -)

 6. Marcus September 30, 2011 at 9:43 am #

  Oficial O Ducem Bine

  Se pare ca muhaielele din pedeleu au o grava problema de sincronizare, cu alte cuvinte ne servesc gogonatele exact la momentul in care realitatea din teren spune cu totul si cu totul altceva. Este cazul madamei de la transporturi, Boagiu pre numele de scena, care numai bine ce ne anunta ca am iesit din recesiune, ca hop si Nokia cu anuntul ca urmeaza sa-si ia calabalacu si se muta mai spre Soare Rasare.
  Acum daca si-ar lua doar calabalacu, fie, duca-se pe pustii, baietii si-au facut treaba in Romania, fiind primiti cu bratele deschise si cu facilitati cat cuprinde, de ce ar mai sta daca li se ofera ceva mai bun in Asia? Problema este ca pleaca si cu 1% din PIB-ul Romaniei si cu 30% din bugetul orasului Cluj, ca sa nu mai vorbim de miile de someri rezultati in urma acestei migratii. Din toata aceasta poveste ne putem face insa o imagine de cat de performanta este economia guvernului Basescu, daca 1% din PIB a stat doar in spatele unei fabrici de telefoane mobile cu aproximativ 2500 de angajati. Cu alte cuvinte cu 100 de astfel de unitati industriale noi am putea realiza PIB-ul fara altfel de probleme. Ori noi una am avut si pleaca si aia, ramanand ca 99% din PIB sa fie realizate prin taieri de pensii, salarii, concedieri etc.
  Pe de alta parte nici n-ai ce sa-i reprosezi guvernului ceva in aceasta privinta. Au facut si ei ce-au putut si ce pot face de cand sunt la guvernare. Adica, nimic!
  Dar chiar si asa au facut prea mult. Interesanta mi s-a parut insa pozitia chiombului referitoare la aceasta situatie. Intrebat fiind cum vede el lucrurile in aceasta privinta nu a gasit altceva mai nimerit de facut decat sa faca o reclama desantata, fara pic de perdea sau jena pentru inceperea cianurizarii Rosiei Montane.
  De la o vreme (adica aproximativ de la inceputurile mandatelor sale) cand se intammpla sa apara accidental pe canalul pe care urmaresc eu vreo emisiune, schimb de urgenta postul, ieri insa am vrut sa-l aud ce zice, mai ales ca intrebat despre Nokia el raspundea despre Rosia Montana. Ei bine, prestatia sa mi-a amintit de o reclama la termopane in care un individ terorizeaza pur si simplu vecinii si trecatorii de pe strada, manevrand inchis/deschis fereastra termopan si strigand la intervale foarte, dar foarte dese :” cucu !”. Asa si Basescu al nostru, in urma stipendierii la greu probabil a unei astfel de atitudini, el are, n-are treaba, deschide geamul si tipa din toti bojocii :”Dati drumul la Rosia Montana!”. Si noi, sanchi, ar trebui sa murim de incantare ca Basescu se gandeste la binele si prosperitatea poporului suveran atunci gand gureste de se aude pana in insulele cu firme offshore :”Rosia Montana”. Baiatul si-a luat banul fara numar si acum munceste pentru el. Punct . Sau cum ar zice-o ‘mnealui in engleza de talcioc marocan: “point”.

 7. Black Rose September 30, 2011 at 9:51 am #

  Programul presedintelui Victor Ponta, in perioada 30 septembrie – 2 octombrie
  .de Victor Ponta la 29 septembrie 2011 la 16:43.Vineri, 30.09.2011

  17.15 – Conferinta de presa la sediul Organizatiei Judetene PSD Vrancea, din Bd. Republicii, nr. 13, Focsani.

  19.00 – Inaugurarea Pietei Unirii din Focsani.

  Duminica, 02.10.2011

  10.00 – BPJ PSD + BPJ PNL la Suceava

  10.45 – Cafenea politica, Iulius Mall, urmata de declaratii de presa.

  12.30 – Victor Ponta participa la targul agricol organizat de PNL Botosani in statiunea de cercetari Popauti

  14.30 – Intalnire cu activul USL la sala Teatrului Botosani

  15.45 – Conferinta de presa, sala Teatrului Botosani

  16.30 – Zilele Municipiului Dorohoi

 8. Florin Muresan September 30, 2011 at 11:01 am #

  De ce fura fosta miss ??? Fiindca asa este construita…si ii face placere…si in defenitiv pt. ca nu-i pasa…Cine ce o sa-i faca…??? Ei aici se inseala grav individa…o sa vina vremea sa fie intrebata de ce…si o sa trebuiasca sa dea explicatii si o sa mai trebuiasca sa si raspunda pt. refuzul constant de a respecta Regulamentul Camerei si legiile acestei tari…

 9. Anonim September 30, 2011 at 12:52 pm #

  FSN-istii au creat actualul sistem si cei de azi nu au facut decit sa il perfectioneze.Furtul e o traditie si daca nu mai exista nici o rusine fata de camerele de votari ne arata ca ciordeala e generala.

  • ZOE, fii barbata ! October 1, 2011 at 8:53 am #

   @Anonim
   Mai, ai numai bazaconii în cap ! FSN-istii au pus actualul sistem sa fure dincolo de umar, ei le-au spus “bagati mai mâna în banii tarii, umpleti-va de averi necinstite si saraciti populatia în asa fel încât s-o bagati în pamânt” ?! Pai nu erau ei “cinstitii” si “corectii” neamului , înainte de venirea la putere ? Judeca mai cu creierii capului !

  • chiparosul October 2, 2011 at 1:16 pm #

   In curtea unui anomim
   Crestea *rusinea* ca un spin
   Sistemul *FURT* – voteaza FAPTA
   Sistemul *ANTIFURT* – RASPLATA.

 10. fault September 30, 2011 at 2:37 pm #

  MELANJ

  Înc-un pic şi cântă cucu
  Chiar în fabrică la Jucu
  Nokia-şi lasă cucuveaua;
  Peste sclavi a dat beleaua.

  Baza ni-i la Răchiţele
  Că s-o-mperechiat „căţele”
  Cu alde Emil şi Jon*
  Mari, iluştrii în…pardon !

  Frunză verde de cucută,
  P-ăştia dracii să îi (n-am rimă)
  Şi iar frunză de stejar,
  Să-i văd cu fundul pe jar !
  —————————————
  Un gând mă duse la Bacovia –
  Titan, şi rimă rară la „Varşovia”.
  Cad frunze, uneori şi avioane (!?)
  Chitesc ca Iliescu, nea Ioane…

  PS : 130 de ani de la naşterea lui
  Bacovia fuseră (n. 17 septembrie 1881).

  • ZOE, fii barbata ! October 1, 2011 at 9:37 am #

   @fault
   Reusit “melanjul ” tau .
   Felicitari ca te gândesti la Bacovia, poetul nefericit !
   As vrea sa stiu câti din Igasii, Ialomilitienii, Basescienii, Udrenii
   si toata pleiada lor stiu cine a fost si au citit macar un vers de-al sau ?!

 11. ZOE, fii barbata ! September 30, 2011 at 3:42 pm #

  Trâmbitele PDL-iste au si anuntat ca la Cluj va veni firma Bosch – “vestea” a fost data de Pres.Cons. Jud. Cluj , Alin Tise ( din câte am auzit, acest personaj ar fi ruda cu Boc) probabil de frica sa nu li-se urce “ardelienii” în cap , ca-i bai mare !
  Cred ca Bosch, statea de mult la coada la poarta tarii si se tot înghesuia sa ajunga în fata si sa intre in the” land of choice”, acum a prins momentul prielnic sa vina cu jdemii de investitii ca pâna acum îi încurca Nokia ! Sa fim seriosi, Boc, capra râioasa cu coada în sus, n-ar recunoaste nici în ruptul capului, ca dezastrul care se cheama guvernare are “esece” dupa “esece” si e si normal sa fie asa când sunt condusi de însusi The Esec !
  În schimb, coana Mita are “succesuri”, din cauza ei, UE ne-a blocat fonduri europene în valoare de 1 miliard de euro – adica, EU blocata de UE !
  Acum vrea sa se aleaga în “Tinutul Secuiesc ” – pâna una , alta le-a mai dat niste bani.
  Ce, doar nu da de la ea, tara piere si baba se piaptana !

 12. justitiaru September 30, 2011 at 7:57 pm #

  D-le Ponta
  Cazul Piedone poate devi critic pentru USL. Verificati daca D-l Piedone vrea sa treaca in tabara puterii numai pentru a fi sustinut la primaria Buc. si daca e asa remediati gresala.

  • ZOE, fii barbata ! October 1, 2011 at 9:16 am #

   @justitiaru,
   Adica e de vina Ponta si USL ca Piedone si Ciuhodaru, sunt niste tradatori fripturisti ?! Esti putin în urma cu evenimentele, ei deja s-au înscris în partidul dezertorilor PUNR. În cazul în care Ponta si Antonescu cu adevarat s-au opus în privinta celor doi, nu putem decât sa-i felicitam pentru ca i-au “mirostit” bine pe tradatori. Aseara Constantin – PC, a spus cu subiect si predicat, ca regreta faptul ca s-a înselat în privinta celor doi. La ce sa te astepti de la niste traseisti pe centura politicii ?! Unu ca Piedone, care a luat permis de sofer la Arges, în aceeasi zi la toate categoriile, lucru practic imposibil. Seamana leit cu votul din Franta când potrivit MAE au votat 5 alegatori pe minut, o gogorita mai mare nici ca se poate !
   Vorbesti discutii, pai pe Primaria Bucuresti vrea sa puna gheara Udrea, candidata de profesie !

   • justitiaru October 2, 2011 at 2:37 pm #

    @ZOE, fii barbata !
    In lipsa unor informatii solide presupun ca oamenii lui lui base au “mirosit” oportunitatea de a-l racola pe Piedone, care poate fi un candidat serios la primarie, abia dupa.dupa disputa mediatizata din USL.Nu stiu daca Piedone are o “vulnerabilitate” asa cum se vorbeste, ceeace presupun este ca nu este dispus sa renunte la propriile aspiratii de promovare de dragul nimanui.”Interesul (personal) poarta fesul”
    Piedone este un “budozer politic” care trebuia sprijinit si pus in “linia intai” a politicii USL.Trebuia mers cu doi candidati si decizia finala luata in ultima clipa in functie de sondaje .O persoana matura si puternica ca Piedone la conducerea PC ar fi o solutie mai oporuna. Ponta si Antonescu au gresit fundamental in acest caz si trebuie sa remedieze situatia chiar cu pretul rabatului la propriile cariere pe termen scurt.Ponta este destul de tanar si mai are tot timpul sa ajunga in varful piramidei dar trebuie avut in vedere ca “timpul democratiei” va fi epuizat daca USL nu castiga proximele alegeri.

 13. informatorul September 30, 2011 at 9:25 pm #

  Doi sau cel mult trei ani, andrei cu colegi de virsta lui , se va ducecu scoalasa viziteze lucrarile canalului bucuresti – dunare. Va privi cum puscariasi boc si roberta cu base sef la lopata cara roaba dupa roaba cu balast. Asta e dorinta mea

 14. chiparosul September 30, 2011 at 10:36 pm #

  Este-o *MODA* azi in Parlament
  Unde *mersul* de ROBERTA *i *emitent*
  Din numaratoarea ei furata (trucata)
  V-a iesii o ROMANIE *condamnata*
  La saracie ….din prea multa hotie – poporul
  La bogatie ….din prea multa lacomie – Clanul PDL-UNPR-UDMR (Misc. pop)

  • ZOE, fii barbata ! October 1, 2011 at 9:28 am #

   @chiparosul
   Dragul meu “chiparos” sa fii iubit !

 15. nastyb0y September 30, 2011 at 10:59 pm #

  La mulţi ani, domnule Ponta! Şi…hai la lupta cea mare, domnule Victor Ponta!

  • ZOE, fii barbata ! October 1, 2011 at 9:25 am #

   @nastyboy
   Mai baiatule, pe unde umbli, ca ne este dor de tine !
   Ce faci, mai esti statuie pe Coasta lui Azor, hahaha ?!
   Sper ca esti bine si ma bucur când dai câte un semn de viata
   Salutasion cordiales !

 16. Anonim October 1, 2011 at 9:52 am #

  Stie cineva unde sint dosarele lui Walter Roman si Alexandru Roman?

  • ZOE, fii barbata ! October 3, 2011 at 8:20 am #

   @Anonim
   Dar dosarul Flota, pe unde o fi ?!

 17. Popateapa October 1, 2011 at 12:51 pm #

  Domnule Ponta, ceva este putred în politica romanească. De bun timp va plângeţi ca nu aveţi putere în parlament, ca fura Roberta sau cine o mai fi. Si eu vad aceste lucruri. Din păcate la dvstra, politicienii nu vad acţiune. Nu vad forţarea notei pentru alegeri anticipate. Pentru preluarea democratica a puterii. Vreţi sa ieşim din nou cu topoare şi furci pe străzi, sa mai fie câteva mii de victime umane! Credibilitatea dvstra începe sa scadă. Lăsaţi moţiunea Nokia. Faceţi ceva sa nu ajungem ca în cazul preluării puterii de dvstra sa nu găsiţi aceleaşi scuze cu moştenirea dezastruoasa.

 18. ZOE, fii barbata ! October 1, 2011 at 4:19 pm #

  POTERAS SECTORUL 6
  Cu burta de popa si grebanul de bour, smecherul de la Sectorul 6 a organizat azi-noapte un chef electoral de pomina, pentru pensionari. Auzi lume, cica din banii lui, hahaha !
  Îi acuzam pe amarâtii de la tara ca au primit o plasa cu peste în schimbul unui vot, dar ce mai putem spune când pensionarii bucuresteni, care se cred oameni cu shtaif se aduna ca o gloata hamesita si în deriva la pomana acestui bour portocaliu?! Ramâi pur si simplu
  blocat si dezarmezi în fata unui asemenea act de lasitate sfruntata, din partea pensionarilor ! Si daca totul s-ar opri aici, dar oamenii astia, chiar vor vota cu portocaliii, asta e necazul . Nu stiu, le-au spalat cumva creierele ?

  • chiparosul October 2, 2011 at 1:36 pm #

   Chefuri preelectorale au pornit prin tara
   PDL-istii furiosi si speriati ca o sa piara
   O sa piarda tot ce-au cistigat pe nedrept
   Prin minciuna si prin ura – Asa-i drept .

 19. ZOE, fii barbata ! October 2, 2011 at 10:26 am #

  BLONDA, PITICU SI GAZONU
  Vazându-l pe piticul atomic tragând suturi pe poarta noului stadion din Cluj, mi-am amintit de ceausescu când iesea la vânatoare si credea el ca împusca vânatul. Când colo erau altii care îl împuscau lasandu-i lui, impresia ca a facut-o. Tot asa si piticul, statea unu în poarta de lemn-Tanase si era atent ce traiectorie ia mingea, ca sa se fereasca din drumul ei. Imagini grostesti care arata ce minte puerila are acest papusoi manevrat de sfori, ca la teatrul de papusi ! Bineînteles ca papusoiul, n-a scapat ocazia sa-l “întepe” pe Oprescu, spunând ca la Cluj si gazonul arata bine, dar si Imnul s-a cântat corect.
  Ca sa nu ramâna în urma Diva / maladiva, hop si ea cu “aprecierilii”, gazonul a fost testat de “distinsa” sa persoana rezistând tocurilor ei de cinshpe si vezi draga Doamne nu a plecat cu o brazda din el ! Pai e si normal, acest gazon e facut special pentru tocurile dumneaiei, pentru ca altfel nici nu te poti duce pe stadion decât cocotata pe papainoage , ca asa poarta “lumea buna” ! Curios ca de data asta nu a mai huiduit-o nimeni, probabil ca la Cluj a fost scos tot “arsenalul” de portocalii existenti si adusi pe stadion. Si mai mult ca sigur, n-a calcat picior de viitor disponibilizat de la Nokia.
  De fapt clujenii au numai motive de bucurie în aceste zile, titând cont ca “investitorii” straini dau buluc sa vina cu bani grei sa investeaca la noi, ca doar suntem Raiul pe pamânt nu alta ! Ne-am obisnuit cu tupeul bocului, dar nu poate sa nu te socheze când îl auzi ca pentru instalarea Nokiei la noi, Statul nu a dat niciun ban, asa ceva … !
  Si sa vezi cum se împauneaza piticania încercând sa transforme “escele” sau mai bine zis dezastrele guvernarii sale, în “succesuri” !
  Sa-ti fie într-un ceas cu cuc, piticule !

 20. Anonim October 2, 2011 at 6:30 pm #

  Vad niste comentarii cu declaratii de dragoste pentru alti comentatori intre doua birfe fata de ciordelile lui Base. Si multa oftica.

 21. al.c October 3, 2011 at 2:17 am #

  Ok. Deci in PRIMA sedinta trebuie demisi. Daca ati face asa ceva chiar in prima sedinta, veti fi laudat. Ar fi tare!

 22. Rangă October 3, 2011 at 10:33 am #

  (a)P(f)DL (asociaţia politicienilor cu fundu-n două luntre)

  este în măsură să declare că numitul Piedone a confirmat în faţa comisiei pdl-udmr corectitudinea obţinerii permisului de conducere la toate categoriile de autovehicule, cu menţiunea că la motociclete, datorită fundului agabaritic, a folosit două (câte una pentru fiecare bucă) cea a UNPR şi cea a PC, cu eşapamentul între ele.
  Cooptat în Circul Politic, cascadorul Piedone va evolua la zidul morţii electorale, numai pe o bucă, pe păcăneaţa UNPR…

  (…)Primarul Popescu Cristian Victor Piedone si-a sustinut in Arges, in ziua de 19 octombrie 2007, examenul pentru obtinerea permisului de conducere la toate categoriile de autovehicule – motociclete, autoturisme, camioane (cu sau fara remorca) si tractoare. Ieri, prefectul judetului Arges, Marcel Proca, i-a suspendat permisul lui Piedone, invocand suspiciunile de ilegalitate care planeaza asupra dobandirii lui. “Din cercetarile noastre rezulta ca Popescu Cristian Victor Piedone, primarul sectorului 4 al Capitalei, a obtinut viza de flotant pe data de 27 septembrie 2007, figurand ca ar fi stat la cetateanul Constantin Grigoroiu, dar din informatiile noastre lucrul acesta nu s-a intamplat, iar la putin timp dupa obtinerea vizei, pe data de 19 octombrie 2007, a sustinut examen pentru obtinerea permisului de conducere la toate categoriile, examen pe care l-a promovat”, a declarat prefectul Marcel Proca.(…)

 23. Marcus October 3, 2011 at 12:06 pm #

  Vivat Bocu’ Cel Cu Goluri!

  In cotete scroafa-i moarta
  Boc cel mic trage la poarta
  Pleaca Nokia din tara
  Boc suteaza mingea-n bara.

  N-avem bani de mamaliga
  Boc se vrea inscris in liga
  Cu Elena pe arena
  Boc se da mare balena.

  Suntem campioni la foame,
  Boc e ctitor de stadioane.
  Fiind croit doar pe gheseft,
  Boc da goluri in buget.

  De rateaza nu e bai,
  Boc da gol de strigam: vai!
  Lasa visteria goala
  Noi n-avem ce pune-n oala.

  Si-uite asa din gol in gol
  Boc ne lasa fara tol
  Si far’de izmana-n …geamantan (ca sa treaca de cenzura, cfm disclaimer !
  De-i vom mai vota un tur.

 24. Silviu cel necăjit October 3, 2011 at 12:34 pm #

  Dacă demisionaţi, îi faceţi praf! De ce? se pune şi mai mare presiune pe ei, pe cei de la Putere, se pune presiune pe organizarea unor alegeri anticipate în colegiile respective, nu le mai lasă timp prea mult de comploturi şi proiecte politice mizerabile, se acutizează, se ” ciulesc” urechile în exterior, internaţional, devine semnal de alarmă, se creează un precedent nemaiîntâlnit în politica noastră, până acum, puneţi toate instituţiile statului aservite într-o stare de alarmă, de teamă, de reconsiderare a poziţiilor ilegale pe care le au, le întreţin, iar oricât ar crede ei că îi favorizează o aşa măsură extremă, pe fond îi distruge, toţi românii ştiind cu multă claritate, de acum înainte, pe cine să alunge de la putere, cum să voteze etc. Mai ales că ei vor să ia nişte decizii nemaiîntâlnite, ce frizează genocidu’, absurdu’, batjocura ş.a. Lucrurile sunt oricum complicate, iar orice formă de frondă, de opunere, de sancţionare a tuturor ilegalităţilor Puterii, coaliţiei de guvernare, pe care le fac într-o continuă dezinvoltură, lipsă de apăsare, nefrică de nicio sancţionare, le poate strica planurile netrebnice şi mercantile de supunere – cu orice preţ – a tuturor categoriilor sociale, a poporului în speţă. Gata! radicalizaţi orice formă de opunere, respingere – în Parlament sau în afara lui – faţă de planurile politice şi sociale antinaţionale ale membrilor Coaliţiei de tristă amintire. Cu respect,

  • justitiaru October 3, 2011 at 2:07 pm #

   @V.Ponta
   @ Silviu cel necăjit
   Inainte de demisia dintr-un Parlament aruncat in derizoriu de actualul regim trebuie declansata o greva parlamentara si alte actiuni de protest parlamentare(pancarte si scandari in plen etc). Un lucru este sigur ca actualmente vorbiti la “bec”.

 25. ZOE, fii barbata ! October 3, 2011 at 1:59 pm #

  o fi cineva care sa nu fi auzit de DADAISM ?
  se pare ca da !

 26. iluminatu October 3, 2011 at 2:22 pm #

  @ Marcus

  Ce pudic, ar zice-n dodii Topârceanu !
  Zâmbind luă de-acolo… geamantanu’ .

 27. Sever Avramoiu October 3, 2011 at 2:31 pm #

  Dle Presedinte , astept de la Dvs mult ,mult mai multa implicare : mult mai multe declaratii ( si mai agresive ) si Actiune. Succes!

 28. Socrate October 3, 2011 at 3:16 pm #

  @VP * Intrebati “ De ce a furat, din nou, Roberta Anastase votul din Parlament? “. Simplu. Pentru ca nu ati adus la cunostiinta PE furaciunile precedente si mai ales furaciunea de la legea pensiilor, ilustrata multimedia cu imaginile martor din Parlamentul Romaniei !!. Nici acum nu este prea tarziu.

 29. rodica halasz October 3, 2011 at 8:12 pm #

  ica-oct.3 2011. d-l Ponta,esti tinar,onest,foarte destept si te admir.Sper sa traiesc ca te vad presedintele tari.Avem mare nevoie de oameni capabili ca dumneata.Iti doresc sanatate si toate cele bune

 30. Mihai October 3, 2011 at 11:08 pm #

  Nu credeti ca la pozitia pe care o aveti ar trebui sa renuntati ca fiecare interventie a dumnevoastra sa fie o gluma???…ma astept sa va maturizati si sa aveti interventii de substanta, nu doar de imagine…

 31. ZOE, fii barbata ! October 4, 2011 at 9:00 am #

  Nu stiu daca demisia în bloc a Opozitiei ar aduce o schimbare a situatiei. Daca am trai într-o tara normala, ar avea repercusiuni dar la noi totul ar fi în zadar, ba mai mult fericirea acestei Puteri contra naturii ar fi deplina !
  D-na. Goe s-a si lansat în comentarii, spunând ca nu ar însemna nimic, ca si asa Ponta si Antonescu nu fac act de prezenta si cu ocazia asta s-ar reduce si numarul de parlamentari asa cum doreste “Atotputernicul” zilei.
  Deci am asista neputinciosi la reînfiintarea Marii Adunari Nationale partea a II- a. Armele democratice într-un sistem nedemocratic nu functioneaza.
  Se anunta vremuri atât de grele încât nu stiu câti dintre noi le vom putea face fata ! Nu stiu ce va fi cu noi, încerc un sentiment de mare deznadejde , un pesimism exacerbat de tote vestile rele cu care suntem “bombardati” zilnic – viitorul nu suna deloc bine !
  Parca am trai în lumea lui Kafka, bâjbâim printr-un labirint fara iesire fiind nevoiti sa ne luptam cu un stat acaparator, cu puteri ostile si stranii . Si chiar nu se vade deloc “luminita de la capatul tunelului” ca sa-l citez pe V.Ciorbea. Parca am aluneca pe un tobogan la capatul caruia nu stim ce ne asteapta.
  Ce vom face, cum vom scapa – daca vom scapa – de aceasta Hydra, sau cine ne va scapa, sunt întrebari la care nu gasesc raspuns. Aud ca se avanseaza ideea ca ar fi posibil sa nu se mai faca alegeri la anu, ca vezi draga Doamne e criza si nu sunt resurse
  pentru ele. De câte ori zvonurile nu s-au adeverit în aceasta tara ?! Va dati seama de enormitatea acestei idei?! În tara asta orice rau este posibil, nu ne poate mira nimic, s-a trecut de mult peste limita de suportabilitate si totusi surubul se strânge în continuare, ma întreb pâna când?
  Cred ca nimeni nu ne poate ajuta daca nu ne ajutam singuri. Sa nu ne îmbatam cu apa rece sperând ca nu se va întâmpla dezastrul, asa cum spera lumea ca nu vor îndrazni sa taie salariile sau pensiile, s-a vazut ca au avut tupeul si nerusinarea necesare si au taiat în carne vie. Ce va face majoritatea populatiei care traieste la bloc, când numai caldura va costa 1600 Ron, practic, cu ce va plati ? Se vor acumula datorii enorme care duc la pierderea locuintei. Ati vazut ca Motiunea Opozitiei a picat, e adevarat “la mustata” dar a picat ! Se spune ca românul e îndelung rabdator, eu cred ca mai curând fricos, dar si aceasta rabdare are o limita, s-au acumulat prea multe energii negative si într-o zi supapa va ceda. Cine sunt eu sa dau solutii sau sa anticipez ce va fi ? De un lucru sunt sigura, nu putem sa stam cu mâinile în sân si sa vedem cum totul se naruie în jurul nostru. Aseara la emisiunea Gabrielei Firea a venit profesorul Voiculescu, care initiaza o actiune în vederea schimbarii unor puncte din Constitutie, vor exista voluntari care vor strânge semnaturi, în toata tara. Domnul Voiculescu a atentionat asupra riscurilor pe care le comporta gestul de a semna cu nume, adresa, CNP, întrucât ele vor fi publice – nu secrete- si vor trebui validate de fiecare primar al localitatii respective.
  Ia sa vedem “Coplan îsi asuma riscul” ?!( este o metafora)
  Fiecare se gândeste la familia sa si la câte rele în plus îl pot astepta daca semneaza acest demers. Toata lumea trebuie sa reflecteze si sa vada daca îsi poate asuma riscul.
  Ma rog ca bunul Dumnezeu sa ne dea la toti întelepciune si sa ne aiba în paza Lui !

 32. justitiaru October 4, 2011 at 11:49 am #

  D-le Ponta
  Ideea demisiei parlamentarilor opozitiei este o Mare prostie si. puterea ar fi incantata de o asemenea situatie Poate ca o zi doua,o saptamana doua se va vorbi in media si dupa aceea toti vor uita de opozitie si Parlamentul va ramane la discretia ticalosilor,iar opozitia va ramane fara nici o parghie institutionala.
  Solutia NU este de a demisona dintr-un Parlament si asa aruncat in derizoriu de actualul regim, ci dimpotriva solutia este ReActivarea Parlamentului prin actiuni de protest parlamentare energice zilnice(pancarte si scandari in plen,prin greve demonstrative etc) care sa atraga zilnic atentia mediei si a opiniei publice din tara si strainatate Un lucru este sigur ca actualmente vorbiti la “bec”.Iesiti din inertie si pasivitate si faceti scandal in plenul parlamentului si pe plan international !

  • ZOE, fii barbata ! October 4, 2011 at 1:48 pm #

   @justitiaru
   Aici ai perfecta dreptate, subscriu !

 33. Paul Cimpeanu October 4, 2011 at 1:33 pm #

  Stimate domnule presedinte Victor Ponta,
  Nu pot sa afirm ca sunt un cunoscator al spectrului politic, dar ca simplu cetatean, interesat de soarta acestei tari urmaresc ce se mai intampla pe scena politica romaneasca si sunt de-a dreptul ofensat, ingrijorat si oripilat de ceea ce vad.
  Cei de la putere, nu dau dovada decat de incompetenta, cat si de o crunta si rusinoasa obedienta fata de “ctitorul”dictaturii din Romania, domnul Basescu, in fata caruia nu cred ca se mai poate opune cineva.
  Este cat se poate de clar ca in Romania avem dictatura, care se incearca chiar “fara perdea” a fi implementata in toate structurile si institutiile Statului. Raspunsul actualei puteri la luarile de pozitie din partea opozitiei, sau a ONG-urilor cu privire la incalcarea flagranta a legilior din Romania, nu este altul decat ignorarea acestora si aroganta fatisa. Oare mai avem un DNA liber? Oare mai avem o justitie libera in Romania lui Basescu? De ce nu se sesiseaza nici o institutie a Statului?
  In prezent se pregateste “terenul” pentru o mare frauda electorala, si aceasta este posibil de realizat, tinand cont ca domnul Basescu are de partea sa, toate serviciile, politia, justitia etc.Ceea ce ma mira este cum de nici un membru marcant al PDL nu se opune acestor “manevre”, oare chiar PDL-ul nu mai are in structura sa oameni integrii? Oare atat de mult i-a orbit puterea si banul incat nu mai sunt in stare sa reactioneze? Lamentabil acest partid, format din oameni slabi si iresponsabili ( multi dintre ei), fara “coloana vertrebala. Sa le fie rusine!

  Dar ceea ce ma ingrijoreaza cel mai mult domnule presedinte Ponta este neputinta clasei politice din opozitie de a opri pe cale legala aceasta dictatura, care aproape ca a falimentat Romania.
  Toate atitudinile celor de la PDL ( furtul din parlament – R.A., coruptia, incalcarea fatisa a legilor, atacarea si acapararea presei din Romania,incalcarea Constitutie de catre T.B,etc.) sunt o demonstratie de forta, prin care va arata cat se poate de clar ca in tara aceasta, ei, PDL-ul, partidul stat, fac ce vor, nu se mai tem de nimeni si de nimic,si va rade in fata atunci cand incercati sa aratati tarii intregi neregulile savarsite cu buna stiinta de acest partid, condus fara dar si poate de domnul Basescu.

  Inchei cu un sfat, cu tot respectul, dar cred ca mult mai bine ar fi pt dvs,cat si pentru domnul presedinte Antonescu, ca sa evitati cu orice pret sa-l mai atacati public sau privat pe domnul Basescu, pentru ca in cazul dansului actioneaza f. bine factorul psihologic ca cel de victima si stiti ca oamenii in general au o orecare sensibilitate fata de cei sunt in aceasta stare. Nu castigati nimic, eu zic sa-l ignorati total, pe el, declaratiile acestuia, cat si pe cei din PDL, si sa veniti in fata natiunii cu programe de revigorare economica, sociala, etc. Ocupati-va de oameni, si le veti castiga increderea!
  Veti avea mult mai mult de castigat, in randul electoratului ( la mine in zona mai aud ce discuta oamenii, deci stiu ce spun) si veti creste cateva trepte, ca valoare, mai sus fata de domnul Basescu, si fata de PDL, va asigur de aceasta. Lasati resentimentele, si orgoliile personale, puneti mai presus de orice interesaul national, si veti fi cu adevarat un mare lider si un om de mare valoare.Stiu ca nu va este usor, sunteti presedinte de partid, o importanta persoana publica, si suportati mai greu aroganta si atacurile domnului Basescu, si a celor din PDL, UNPR ,etc., dar ignoratiile, si veti avea numai de castigat. Focalizati-va pe lucrurile pozitive, si nu mai pierdeti timpul cu “nimicuri”.

  Va doresc multe sanatate si succes in viata politica !

  Paul Cimpeanu
  Dej, Romania

  • Jr October 10, 2011 at 3:25 pm #

   Săptămâna trecută o grupare mafiotă de tip fascist din PDL, a luat-o razna pe drumurile ţării, otrăvind electoratul cu populisme şi minciuni.
   La Timişoara localnicii au primit delegaţia PDL condusă de Emil Boc, cu ostilitate, lozinci anti-guvernamentale, anti-PDL, Băsescu, Boc, Udrea şi au ironizat programul “Albă ca Zapada” lui Lăzăroiu care ascunde Mişcarea Populară marca Ioana Băsescu. S-au scandat lozinci anti-fasciste, anti-guvernamentale, înjurături şi huidueli.
   In şedinţa cu activul PDL-Timiş, Roberta Anastase, cu o neruşinare ieşită din comun, a împărţit electoratul român după criterii concepute de Th. Baconschii, în BOGAŢI şi CERŞETORI. Cu alte cuvinte , hoţii de dreapta sunt BOGAŢI, oamenii cinstiţi de stânga, sunt CERSETORII.
   Această teză fascistă este susţinută de preşedintele PDL Emil Boc, Vice-preşedinte la Camera Deputaţilor,Roberta Anastase, ministrul de externe Th. Baconschi, Wiliams Brânză- senator, etc. PDL. Toţi nominalizaţii şi nu numai, poartă eticheta de “HOŢI”!
   -Boc, a furat funcţia de prim-ministru al guvernului în mai multe rânduri ;
   -Roberta Anastase a furat în Parlament voturi în văzul lumii;
   -Theodor Baconschi a furat voturile Moldovenilor;
   -Wiliams Brânză, hoţ de voturi din diaspora.
   Această grupare de furăcioşi sunt susţinuţi de membrii guvernului, administraţia Cotroceniului, baronii PDL din judeţe, sefii instituţiilor deconcentrate (ex. Sefa ITM-Tm) şi dl. Blejnar, cu voia dumneavoastră. Aceşti oameni îndrăznesc să corupă conştiinţe, criticând mincinos şi neruşinat, USL şi tinerii ei conducători.
   Veniţi să-i demascăm oameni buni prin orice mijloace; Participaţi în număr cât mai mare la vot să-i luăm din mână lui Băsescu, funcţia de Prim-ministru; Votaţi USL pentru redresarea vieţii noastre a tuturor; Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 34. Paul Cimpeanu October 7, 2011 at 12:21 pm #

  De ce a furat, din nou,Roberta Anastase, votul din Parlament?
  Pai, este treaba noastra domnule presedinte Victor Ponta? Dvs si USL_ul ce paziti acolo? De ce nu protestati toti cei de la USL, asa spontan, in Parlament, impotriva acestei nesimtite, care sfideaza poporul roman? Daca institutiile Statului nu se autosesizeaza, inseamna ca in Romania a apus orice dara de democratie. Sunteti constient de aceasta realitate?
  Va doresc mult bine si mult succes in viata politica!

 35. Posea Samuel November 8, 2011 at 2:20 am #

  Domnule Ponta. Sunt unul dintre miile care așteaptă ca această guvernare să dispară cât mai repede posibil. Vă rog din suflet, nu lăsați ca tot ceea ce s-a putut construi până acum , cu atâta trudă, să se ducă de râpă din cauza unor neâțelegeri dintre Dvs și Dl Geoană. Puteți rezolva toate aceste neânțelegeri acolo, în „bucătăria partidului ” Chemați-l la ordine, faceți tot ce aveți de făcut cu domnia Sa în interiorul partidului, nu în văzul a milioane de „amărâți ” care așteaptă o eliberare de sub această tiranie la care sunt supuși clipă de clipă. Nu-l iau în brațe pe Dl Geoană. Nu spun că nu trebuie „scuturat” însă nu așa.De ce trebuie neapărat să „puneți pe tavă ”adversarilor Dvs, și ai noștri în acelaș timp, și ultima redută ce o mai aveți(avem) si anume SENATUL ca să-i schimbați președintele?Repet. Nu-l iau în brașe, pe președintele Senatului, dar vă întreb, și nu vreau un răspuns din partea Dvs, ci numai o regândire a strategiei de luptă, ESTE CHIAR NECESAR SĂ FACETI O AȘA DE MARE GREȘEALĂ PE ULTIMA SUTĂ DE METRII? Sunteți siguri că după acest pas veți mai rămâne tot pe aceeaș poziție în sondaje și că cetățenii acestei țări nu vă vor taxa? Mai este un an până la alegeri .În această perioadă se vor întâmpla multe. Nu credeți că mai aveți nevoie de puțină răbdare și să vă uniți eforturile, ca să puteți câștiga alegerile? Acum, avem nevoie de dezbinare și în final de rupere a USL așa cum doresc cei din PDL? Asta ne-ar mai lipsi, că în rest le avem pe toate.Cu speranța că nu ne veți dezamăgi, închei , și vă rog încă o dată, nu faceți greșeala de a cădea în cursa PDL. Cu stimă, un cetățean român din afara hotarelor țării, care vă apreciază și care crede că lucrurile vor intra pe făgașul lor normal pentru VICTORIE. Așa să ne ajute DUMNEZEU!

 36. marius November 11, 2011 at 7:06 pm #

  minte-a romanului de pe urma

 37. popalumi November 12, 2011 at 3:43 pm #

  Subscriu la inteleptele cuvinte ale d-lui Posea.Trebuie totul petru VICTORIE.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Opoziţia din Sălaj : privatizarea Poliţiei, o capcană pentru primari !! | Pensiuneaedenjibou's Blog - September 30, 2011

  […] De ce a furat, din nou, Roberta Anastase votul din Parlament? […]

 2. Mesajul PSD de Ziua internaţională a persoanelor vârstnice « Sfinxul - October 1, 2011

  […] Președintele PSD a  subliniat că România a pierdut peste 700 de mii de locuri de muncă în doi ani de zile, iar țara noastră s-a împrumutat în luna septembrie cu cea mai mare rată de dobândă din UE, cu excepția Greciei. Liderul PSD a mai adăugat că USL i-a propus lui Traian Băsescu un Comitet anti-criză la ultimele consultări de la Cotroceni, pentru rezolvarea situației economice, dar președintele A REFUZAT  categoric. […]

 3. Câte ceva despre ” viziunile ” şi preocupările gubernului bă-SECU-Udrea-Boc… « Sfinxul - October 4, 2011

  […] Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că USL caută soluţii legislative pentru a bloca deciziile din ultima şedinţă a CSAT privind reorganizarea poliţiei şi privatizarea sistemului energetic. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: