In seara aceasta, de la 20:00, voi fi la Realitatea TV

11 Sep

In aceasta seara, incepand cu ora 20:00, voi fi invitatul Andreei Cretulescu in cadrul emisiunii ”Editie Speciala”, difuzata de Realitatea TV. Astept mesajele voastre!

51 Responses to “In seara aceasta, de la 20:00, voi fi la Realitatea TV”

 1. Marcus September 12, 2011 at 12:41 pm #

  De La “Lacrima Lui Ovidiu” La Lacrimile Lu’ Traian

  Traim vremuri injositoare si umilitoare pentru un popor adus intr-o proportie covarsitoare la saracie lucie si la conditia traiului de pe o zi pe alta, cu mentiunea ca sunt destui din cei care nu mai apuca ziua urmatoare. Dar mai presus de toate traim vremuri ciudate. Ciudatenia consta in faptul ca fata de toate giumbuslucurile, minciunile, ipocriziiile, scenariile securistice oferite in loc de hrana unei populatii (ca numai popor nu ne mai putem numi) abrutizate si fara viitor, golaniile, marlaniile intr-un cuvant nefacutele savarsite de cel impropriu numit “presedintele tuturor romanilor”, noi, in loc sa instituim o comisie medicala care din mila crestineasca sa-l diagnosticheze corect pe dementul din capul statului si pe cale de consecinta sa-l interneze, la o adica in camasa de forta, intr-un spital de boli mintale, sau mai pe sleau la balamuc, am ajuns sa consideram si sa incadram drept normale aceste manifestari ale unui om atins grav la tartacuta de nebunie.
  Se zice ca nu da bine sa razi de betesugul unui om si subscriu la aceasta idee, totusi nu pot rezista in a ma intreba oare la ce se gandeste chiombila de reuseste sa-si umecteze ochii la comanda, atunci cand norma electorala o cere. Faptul ca aceasta “hipersensibilitate” este data si de perioade de abstinenta pe termen scurt de la consumul bauturilor alcoolice cat si de labilitatea personajului grav atins de nebunie este evident pentru orice profan, conditia de a fi specialist in psihiatrie nefind musai necesara pentru o astfel de constatare. Totusi eu stau si ma intreb la ce se gandeste atunci cand incepe sa planga ca fata mare inainte de prima penetrare.
  Ca nu cred eu ca a plans de mila Stolojanului, par exampl, atunci cand s-a manifestat public cu un astfel de comportament de copil de gradinita pentru handicapati. Mai degraba cred ca s-a gandit la ce-ar pati daca ar fi nevoit sa se lase brusc de sticluta. Ei, da, asta da subiect pentru un betiv notoriu ca el sa izbucneasca in plans la comanda. Sau la ce se gandea cand o plangea pe ma-sa in campanie electorala si in versuri proprii comise la tinerete cand aceata era in floarea varstei si sanatoasa tun pe motiv ca si-o imagina el moarta si ingropata la sosirea din voiaj. Eu zic ca se gandea ca Elena Udrea l-ar putea traduce cu f’un consilier prezidential. Ori cand ii plange pe pensionarii pe care si-i doreste iesiti cat mai curand din peisaj pe cale “naturala”, lasati de el fara mijloace de subzistenta si tratamentele medicamentoase de zi cu zi, in iarna care vine fara posibilitatea de a-si plati facturile la incalzire, deci la ce gandeste chiombu cand la scoala de vara a izmenarilor junior, il apuca amocu si izbucneste histrionic in plans doar la pronuntarea cuvantului pensionar. Aici cred ca se gandeste la cum o sa-l beleasca Opozitia dupa ce o sa vina la Putere si-l va suspenda, stabilindu-i totodata domiciliul la Rahova pe perioada hotarata prin lege pentru toate magariile comie ca presedinte de tara.
  Subiecte la care sa se gandeasca de sa-l apuce plansul are garla ca urmare a modului in care si-a batut el joc atata amar de vreme de romani.
  Tragic este faptul ca noi cand vedem cum se manifesta nebunul, in loc sa punem mana de la mana si sa-l internam la sanatoriu, il toleram in continuare, iar altii mai prosti, asa ca mine, stau si se intreaba “la ce se gandeste chiombu’ cand plange la comanda?”

  • carmen September 18, 2011 at 3:19 pm #

   Ai putea sa scri pe blogul lui Ponta lasandu-l pe Traian Basescu? Insultele tale nu te onoreaza si nu il onoreaza nici chiar pe Ponta.

 2. justitiaru September 12, 2011 at 5:02 pm #

  D-le Ponta
  Cred ca asemenea “proiectului Johanis” aveti nevoie in fruntea USL de o persoana terta nealiniata politic cu PSD,PNL,PC ,credibila, charismatica,experimentata ,reputata pe plan intern si extern si capabila sa atraga voturi din alte sectoare decat cele traditionale celor 3 grupari politice aliate. Il propun pe d-l Petre Roman.Faptul ca domnia sa a fost presedintele PD ar da USL o noua deschidere politica si electorala.
  Domnia sa a fost una din personalitatile marcante care au condus Romania de la comunism spre fagasul democratiei.Cred ca D-l Roman ar putea contribui si astazi la reasezarea Romaniei pe “sinele” democratiei de pe care actuala guvernare a “deraiat”

  • Bibliotecaru September 14, 2011 at 8:52 am #

   Păi domnul Petre Roman nu este membru PNL? Din câte îmi aduc eu aminte, a fost şi consilierul domnului Crin Antonescu. Mai mult, tot din câte îmi aduc aminte, domnia sa a avut la Congresul PNL o propunere de doctrină şi acţiune politică liberală, document menit să modifice Programul Politic al PNL. Nu că aş avea ceva cu domnia sa, dimpotrivă… dar asta nu ar altera dezideratul unei persoane terţe nealiniate politic?

   • justitiaru September 14, 2011 at 3:08 pm #

    @Bibliotecaru
    Convingerea mea este ca USL are nevoie stringenta de un “comandant suprem” si un “comandament suprem” care sa coordoneze si sa armonizeze .actiunile politice si electorale.
    In primul rand trebuie ca D-l Ponta si D-l Antonescu sa constientizeze necesitatea uneu asemenea solutii.Daca si cine este acea personalitate integrativa este o chestiune pe care numai conducerea USL o poate stabili.
    In opinia mea D-l Petre Roman pare persoana potrivita.dar nu este deloc sigur ca el este interesat.

   • Bibliotecaru September 15, 2011 at 3:26 pm #

    Repet, nu persoana domnului Roman o pun în discuţie, ci faptul că domnia sa nu poate fi precum dl. Johannis în ecuaţie pentru că are deja o opţiune politică, nu poate fi considerat neimplicat şi apolitic. În plus nu pot fi de acord cu comandatul suprem. Asta merge în totalitarism dar nu în democraţie. Traian Băsescu este un lider de tip comandat suprem şi vedeţi încotro se duce istoria.

    Acum o lună spuneam, în glumă, la o discuţie în faţa blocului, tocmai acest lucru… că ar trebui să mă pună pe mine preşedinte al USL (dat fiind că sunt doi copreşedinţi) pentru a reforma, din punct de vedere politic, cele trei partide (eu fiind neafiliat politic şi deci nici parte interesată) astfel încât o victorie a USL să nu reprezinte “pleacă ai noştri, vin ai noştri”, ci o reformă profundă a conceptului politic, a conceptului de partid, o revenire la normalitate a sistemului instituţional, fără politicianism, fără politicieni la tot pasul în organigrama instituţiilor statului…

    Sigur, eu glumeam când spuneam că eu ar trebui să fiu preşedinte al USL, sunt însă convins că România are un asemenea om, mai bun ca mine, care să fie neimplicat politic şi care să poată face o astfel de reformă. Mai mult, prin lipsa lui de interes în zona preşedinţiei sau a Guvernului sau a altor funcţii (pentru că aşa as fi eu, fără gând de câştig personal), acel om ar coaliza populaţia într-un nou mesaj. Domnul Băsescu nu poate renunţa la zona Euro şi la spaţiul Schengen pentru că ele sunt SINGURELE obiective pe care România le mai poate avea. Eu cred că, dimpotrivă, România are astăzi un interes contrar decât înscrierea în logica consumeristă a occidentului în plină criză de resursă. Când ajungi la fundul sacului, niciodată nu te apuci să mănânci mai multe, întotdeauna raţionalizezi totul astfel încât să ajungă la toată lumea. Prima directivă a raţionalizării este să arunci la gunoi cât mai puţin. Astăzi suntem în poziţia în care mimăm încă o societate de consum fără să avem un ban în buzunar. Mai mult, ieşirea din situaţie a Guvernului este să de afară oameni, adică să coasă gura la cât mai mulţi pentru ca cei puţini care rămân să mănânce cu aceiaşi poftă. România cred că ar avea puterea să impună mondial o societate post-consumerism, singura cale are poate rezolva criza mondială fără prăbuşirea nivelului de trai şi fără 4-5 miliarde de cadavre răspândite pe cerneala tratatelor politice.

    Din păcate… nimeni din lumea politică nu mă ascultă real, nimeni nu se gândeşte la ceea ce spun… toţi au impresia că prin subterane le doresc răul. Oricât de greu ar înainta degradarea omenirii, la un moment dat va exista un ireversibil şi un “prea târziu”.
    Până atunci am bucurii mici. De exemplu aseară m-am bucurat că domnul Ponta nu “s-a luat în gură” (cum se spune în popor) cu domnul Nicolicea Eugen care a dat nişte replici de toată jena pentru un om politic. Dar astfel de gesturi aproape zgârie suprafaţa celor ce trebuie făcute pentru normalitate.

   • justitiaru September 16, 2011 at 11:34 am #

    @Bibliotecaru
    Destinul imprevizibil ne poarta spre anume imprejurari, nu neaparat cele pe care le dorim. Important ca fiecare din postura lui sa dam ce avem mai bun ..
    Gresesti cand afirmi ca nu esti ascultat. Astazi exista net-ul care nu exista acum 15 ani , exista blogurile blogurile personalitatilor publice care nu existau acum 5-6 ani, .
    Accepta insa ca pe acest blog noi avem postura de chibitzi politici,iar jocul il fac jucatorii politici veritabili iar deciziile ei le iau dupa criterii de care rareori avem cunostiinta.
    Presa cat ar fi ea de bagareata reflecta numai o mica parte si nu totdeauna cea mai relevanta din faptele vietii politice.

   • Bibliotecaru September 17, 2011 at 3:50 am #

    🙂
    Mintea umană are o adaptare colosală. La un moment dat interpretează anumite zgomote drept cotidiene şi le trece la “zgomot de fond”, fără să le mai bage în seamă. Ceea ce spunem noi pe bloguri reprezintă, în mare parte, un asemenea zgomot de fond. Da, au existat momente în care marile figuri politice ale acestei perioade istorice m-au ascultat în sensul citirii conştiente şi raţionale, mai ales atunci când calitatea lor de bloger era nouă şi atrăgătoare. Între timp cei mai mulţi au intrat într-o rutină şi comentariile (cel puţin ale mele) au trecut la capitolul zgomotului de fond. Poate este şi normal, pentru că atunci când sunt multe comentarii nu te mai poţi concentra pe fiecare şi ajungi, într-un fel sau altul, să mimezi cel mult eventualul interes. Este de înţeles, timpul pentru blog nu poate fi prea mare, politicienii au şi viaţă personală şi un “job” part-time la stat plus un part-time la partid plus un part-time pe la TV.

    Dar, deşi nu pot să le găsesc o vină oamenilor politici care să reiasă din faptul că nu ascultă şi “aberaţiile” mele, până la urmă am şi eu dreptul să fie terifiat de faptul că observ, cu ochiul liber, că România este în cădere liberă în genune şi nimeni nu pare să vadă că, după “spectacolul” căderii ca la mountain rousse, va exista şi un impact la final cu efecte devastatoare. Dacă cineva din cei care decid în această ţară în numele nostru ar înţelege din timp că va exista impactul final, poate se va îngriji din timp de o paraşută sau ceva care să mai salveze ceea ce mai se poate salva. Sau poate s-a ajuns deja că nu se mai poate face nimic şi, în consecinţă, lumea se distrează pe ultimele clipe de viaţă. Dar măcar să ni se spună şi nouă, să ne dăm toţi banii pe ultima petrecere într-un final carpe diem, vorba lui Horaţiu.

   • justitiaru September 17, 2011 at 1:40 pm #

    @Bibliotecaru
    E mai practic sa contati pe propria ratiune(o aveti) si pe propriul instinct de conservare si nu pe avertizari din “sfere inalte”. .
    Cred ca actualul purgatoriu prin care trece Ro. era unul absolut necesar caci prin el oamenii trebuie sa invete ce este constiinta civica si faptul ca libertatile democratice trebuie in primul aparate pentru ca sa le ai .Deocamdata este valabil dictonul ca “fiecare popor are conducatorii pe care ii merita”.
    Singuri v-ati bagat in c…t, tot singuri va trebui sa gasiti o cale sa iesiti.

   • Bibliotecaru September 17, 2011 at 4:23 pm #

    @ justitiaru

    Je m’appelle Zangra et je suis lieutenant
    Au fort de Belonzio qui domine la plaine
    D’où l’ennemi viendra qui me fera héros
    En attendant ce jour je m’ennuie quelquefois
    Alors je vais au bourg voir les filles en troupeaux
    Mais elles rêvent d’amour et moi de mes chevaux

    Je m’appelle Zangra et déjà capitaine
    Au fort de Belonzio qui domine la plaine
    D’où l’ennemi viendra qui me fera héros
    En attendant ce jour je m’ennuie quelquefois
    Alors je vais au bourg voir la jeune Consuelo
    Mais elle parle d’amour et moi de mes chevaux

    Je m’appelle Zangra maintenant commandant
    Au fort de Belonzio qui domine la plaine
    D’où l’ennemi viendra qui me fera héros
    En attendant ce jour je m’ennuie quelquefois
    Alors je vais au bourg boire avec don Pedro
    Il boit à mes amours et moi à ses chevaux

    Je m’appelle Zangra je suis vieux colonel
    Au fort de Belonzio qui domine la plaine
    D’où l’ennemi viendra qui me fera héros
    En attendant ce jour je m’ennuie quelquefois
    Alors je vais au bourg voir la veuve de Pedro
    Je parle enfin d’amour mais elle de mes chevaux

    Je m’appelle Zangra hier trop vieux général
    J’ai quitté Belonzio qui domine la plaine
    Et l’ennemi est là je ne serai pas héros

    Stimate domn,
    Numai în aparenţă lucrurile se dezvoltă în urma principiilor maselor de oameni. În realitate fiecare dintre noi este exclusiv martorul zilelor noastre. Oricât m-aş chinui eu să fiu erou, asta nu este o hotărâre a mea, ci a personajelor de tipul lui Traian Băsescu, Barack Obama, Nicolas Sarkozy, Angela Merkel, sau, dacă vreţi, Mahmoud Ahmadinejad. Deşi trăiesc într-o ţară care se declară democratică, deşi aproape în întreaga lume valorile democratice “au învins”, deşi am fost crescut şi educat cu conştiinţa puterii civice… nicăieri democraţia nu funcţionează, este o vorbă în vânt menită să adoarmă simţul raţiunii, nu există nici o societate în care eu aş putea să-mi dimensionez o cale de ieşire spre existenţa ce mi se pare mie normală. Sistemul este foarte pervers şi de acea nu funcţionează totuşi acel “fiecare popor are conducătorii pe care ii merita”. Construcţia instituţională este astfel formată încât cetăţenii să voteze candidaţi impuşi. Dacă eu aş dori să candidez pentru o funcţie în stat, să spunem că aş candida pentru a fi deputat european, ce succes aş avea? Desigur aş avea un succes nul, oricât aş fi eu de pregătit, or cât aş fi eu de perfect, oricât sclipici ar fi între sinapsele mele. Ca independent nu poţi câştiga decât pe schema Elena Băsescu, Sorin Oprescu, Daniel Vanghelie (că a avut şi domnia sa o candidatură câştigată ca independent). Notorietatea şi apartenenţa politică aduc şi voturile, pentru că nimeni nu votează necunoscuţi, oricât ar fi ei de perfecţi. În consecinţă, nefiind independenţi care să intre în sistem, oamenii nu au cum să schimbe starea de fapt a construcţiei politice. Cu alte cuvinte poţi sancţiona PDL votând USL dar nu poţi sancţiona în nici un fel anti-democraţia indusă de întreaga clasă politică. Exercitarea puterii, oriunde în lume, este posibilă astăzi numai prin mecanisme anti-democratice care permit unei pături subţiri de oligarhi să manipuleze totul.

    Sigur, raţiunea mea poate alege între o masă copioasă cu un kg de carne de porc transformat într-o frumoasă friptură la cuptor urmată de 29 de zile de foamete şi o pâine pe zi cu ceai. Eu nu-mi pot determina însă propria raţiune a existenţei cât timp ea depinde, în cea mai mare parte, de alţii. Degeaba vin 20 de milioane de Români care afirmă că nu doresc în România clanuri mafiote dacă 100 de mii de români ocrotesc 50 de mii de români organizaţi în clanuri mafiote şi alţi 50 de mii în alte tipuri de structuri tip clan. Degeaba vor 20 de milioane de români să trăiască decent şi demn dacă alţi 200 de mii le iau pâinea de la gură. Poporul nu poate avea putere decât în momentul în care se construiesc şi mecanismele sociale prin care poporul are putere şi poate exercita puterea pe care o are. Chestiunea este că românii nu au conştiinţa că pot alege mecanisme sociale, ei ştiu că trebui să voteze oameni, partide, figuri mai vesele sau mai încrâncenate. Cum poate spune poporul în acest moment că nu doreşte scut anti-rachetă? Nimeni nu-l întreabă, preşedintele a mers mai departe fără să-i pese, în Parlament votul este ceva care nu are nici o legătură cu subiectul despre care votează ci cu “ce-mi iese mie dacă votez aşa şi nu invers”… poporul nu are nici un cuvânt de spus. Roşia Montană, mii de hectare otrăvite, tone de substanţe rare “prăduite”, mită, lobby, trafic de influenţă… poporul nu are nimic de spus. Desfiinţarea spitalelor, eficienţă a morţii, oameni care îşi dau suflarea la poarta unităţilor desfiinţate, ultimul horcăit lângă o lumânare aprinsă şi factura de coplată… poporul moare de prea mult timp, cât o întreagă istorie, pentru a mai putea riposta cumva. Poliţiştii puşi pe drumuri, pompierii puşi pe drumuri, recrudescenţa factorului de stres din surse infracţionale… poporul iar nu poate face nimic, nici măcar nu-şi poate lua furca pentru a face din infractor proţap.

    Stimate domn,
    Suntem la mâna acestor lideri. Singura speranţă este să regăsim printre ei câţiva rătăciţi ce mai au încă o brumă de bun-simţ, de conştiinţă nealterată de bani şi interese şi dragoste de putere şi…

    Dacă nu ar fi aşa, v-aş mulţumi pentru sfat şi aş merge direct spre introspecţia mea fără să-mi pese de politică.

   • justitiaru September 18, 2011 at 1:01 pm #

    @Bibliotecaru
    Opinia mea este ca la problemele grele amintite participarea la blogosfera cu ceritudine nu ajuta.

 3. iluminatu September 12, 2011 at 5:19 pm #

  ® CA-NTRE NOI

  Învăţaţi să nu-nvăţaţi din învăţătura neânvăţatului !
  La Şcoala Soarelui unii se luminează, alţii doar se bronzează.
  La Şcoala Vieţii se dau lecţii, nu diplome !
  De la statul cu fundul pe carte, şi nu cu burta, Traian Băsescu a rămas înfundat la minte.
  Copile, la trenul în viteză, uşa din spate a culoarului ultimului vagon dă acces la eternitate
  Înlocuirea clopoţelului cu alarma ar fi ultima găselniţă a lui Funeriu.
  Elevi, cucerirea catedrei nu se face prin urcarea pe ea în recreaţii ; mai simplu cu mintea.

  • gigip1948 September 17, 2011 at 5:08 pm #

   @bibliotecaru,
   Preietene esti magistral! Ai facut o radiografie perfecta a “democratiei’de azi,de la noi si din lume!Pacat insa ca nu exista solutii de a schimba ceva, La noi a fost inlocuita democratia colectivista,cea care aducea valorile la nivelul vulgului pentru a avea egalitate si echitate,cu democratia banului,a relatiilor,a pilelor si a gastilor,fie ele si de partid. Asta e realitatea,cu mentiunea ca nici intre membrii aceluiasi partid nu functioneaza sita de cernere a valorilor.Si aici nu promoveaza specialistii,integrii ci aceiasi bogatani,escroci,mincinosi (cu unele exceptii,desigur). Pe vremea comunista,70-85% erau promovati pe merit,pe competenta iar acum numai 10-15%,restul pe bani,trafic de influenta,pile ori relatii.
   Nu sunt un nostalgic,personal m-am realizat profesional,social ori material,dupa ’89 dar ce se intampla acum in Romania ,dar si in lume(cum bine ai descris tu),nu e un lucru bun!

  • Bibliotecaru September 17, 2011 at 9:44 pm #

   @ gigip1948

   Din păcate pentru mine, eu nu mă pot adapta într-o societate diferită de cea promisă. Am nevoie de dreptate, de justeţe, de cultură, de omenie, de înţelegere, de dialog, de integrare… Nu pot nici să însoţesc turma încă 40 de ani de acum încolo prin deşert. Am ajuns să mă simt, în propria mea ţară şi înconjurat de poporul meu, ca într-o puşcărie, un loc în care nu ai drepturi, nu ai cuvânt, nu beneficiezi de respectul nimănui şi, la cel mai mic semn de aplecare după săpun, cineva profită imediat. Ce am făcut eu să merit aşa ceva?

 4. gigip1948 September 12, 2011 at 8:42 pm #

  Am urmarit,cu placere ,evolutia de la Realitatea TV! Ati dovedit,odata in plus ,ca dumneavoastra si Crin Antonescu va completati reciproc,ca sunteti cel mai valoros tandem politic,postdecembrist!
  El a abordat problematica politicii externe,atributul presedintelui,dumneavoastra pe cea a premierului,intr-o dezbatere profesionista,de tinuta.Felicitari!
  Domnule Ponta,i-am scris si lui Crin Antonescu,dar revin cu o propunere:cu ocazia inscrierii USL-ului la tribunal,organizati o intrunire publica cu membrii de partid ai PSD,PNL si PC si simpatizantii USL! Oamenii,care va stimeaza si apreciaza au nevoie sa veniti in mijlocul lor,sa-i incurajati si mobilizati in lupta contra regimului antidemocratic basist! Manifestarea va constitui o sarbatoare populara,de amploare,un semnal de incredere in dumneavoastra!

 5. capricorn1972 September 13, 2011 at 10:29 am #

  Toti trebuie sa ne rugam pentru lideri curajosi si intelepti, caci numai cu ajutorul lui Dumnezeu cel atotputernic vom invinge!
  Cei doi capi ai opozitiei au pe umeri o mare raspundere pentru cei care i-au votat si care ii sustin prin gandurile si emotiile prezente.
  Va urmarim cu atentie si va sprijinim, empatizand cu cei in nevoie.
  Aveti obligatia sa le aratati celor saraci, neajutorati, parasiti, prinsi in mrejele adanci ale creditelor mincinoase ca nu ii veti uita atunci cand veti veni la putere.
  Trebuie sa gasiti resursele interioare de a nu minti si de a reusi sa faceti dreptate sociala: sa taiati adanc in carnea vie a averilor de conjunctura, a imbuibatilor de bani si dezonoare care nu ne fac cinste.
  Nu e greu, trebuie doar sa vreti.Oameni aveti.

  Ajutorul vine de la Dumnezeu Cel care a facut cerul si pamantul si de la cei care Il cunosc pe El!
  Doamne ajuta!

  • ZOE, fii barbata ! September 13, 2011 at 4:51 pm #

   @capricorn1972,
   Foarte frumos, mi-a placut comentariul tau si mai ales aplecarea spre Atotputernic ! Într-o lume nebuna , într-un haos general, într-o goana
   nesabuita pentru avantaje materiale, uite ca exista si oameni cu frica lui Dumnezeu si care stiu secretul succesului : nimic nu se poate face fara ajutorul LUI !

 6. cristian nemteanu September 13, 2011 at 10:50 am #

  s-a promovat o lege privind salarizarea sefilor de societati care le permite incasare a 4-5 milioane euro si ceilalti din AGA inca 25%,cred ca fatman s-a dus in america sa le propuna un export de manageri pe bani buni.

 7. Marcus September 13, 2011 at 10:57 am #

  Da, Doamne, Sa N-am Dreptate!

  Stiu ca nu da gigea sa ma autocitez dar, pe cuvantul meu, daca vizita chiombului in USA nu este un deja-vu mai mult decat umilitor atat pentru chiombu cat si, dar mai ales, pentru poporul pe care fraudulos il conduce de pe pozitia de sef de stat. In urma episodului cu tratamentul aplicat de Sarkozy mascariciului nostru national scriam: “Nu stiu de ce, dar imaginile in care chiombu’ tragea pur si simplu de Sarkozy pentru a fi bagat in seama, iar acesta din urma isi turase motoarele in marsarier mai ceva decat armata franceza, urmarita in WW2 de blindatele hitleriste si inghesuita pe plajele Manecii, mi-a trezit in minte o analogie cu imaginea unei prostituate, consumata in abuz de alcool si sex, lipsita de nurii tineretii, care a ajuns sa traga de clienti cu promisiunea ca-i va plati ea, doar, doar o mai baga-o cineva in seama.”
  Basescu vizibil dejectat in latrina tarilor nefrecventabile de catre lumea buna a planetei si intr-o acuta criza de adulatie manelista in tara, infricosat pana la maronizarea izmenelor de ideea de a da din nou ochii cu “baile de multime” in care sa se produca de pe pozitia “maimuticii cu pozarul”, are musai nevoie de o lovitura de imagine cu care crede el ca mai poate repara oarece din dezastrul care infesteaza aerul de la Cotroceni in materie de popularitate prezidentiala.
  In aceste conditii, sfatuit probabil de raspopitul cu jacuzzi si palat de la RAPPPS, libidinosul de Baconschi, s-a hotarat sa intre pe usa din dos in resedinta de lucru a liderului american, cu ocazia semnarii unor documente comune, in speranta ca ii va merge metoda “la plesneala” si Obama, in drumul sau spre Biroul Oval, se va impiedica de el pe culoarele de la White House si volens-nolens va “arde” o poza cu maimutoiu, poza cu care acesta sa vina si sa le spuna romanilor :” vedeti, ba prostovanilor, cu cine imi fac eu veacu’?” Napa este ca, desi chiombu s-a autoinvitat in State, deocamdata Obama n-a dat doi bani pe vizita Nosferatului de Basarabi si a pus-o de-o plimbare prin Ohio.
  Sincer sa fiu, si va rog sa ma credeti ca o spun cu mana pe inima, m-as bucura dn tot sufletul ca macar acum, in ceasul al doisprezecelea, chiombu sa se bucure in SUA de atentia pe care o merita orice sef de stat normal la bibilica si sa nu mai fie tratat precum leprosul acestui grup select de sef de state unde democratia este la ea acasa. M-am saturat, ca cetatean roman, sa fiu luat la misto de niste loaze de francezi care au tinut ca tampitii un compatriot de-al meu la mititica in ciuda tuturor evidentelor ca era nevinovat si sa fiu asimilat totodata cetateanului tigan Popescu care si-a dat obstescul sfarsit sub drapelul de lupta al Legiunii Straine, fara ca guvernul meu sa aiba drept la replica.
  In tinerete, in timp ce serveam ca ofiter pe navele flotei comerciale romane, in orice port din lume faceam escala din extremitatile Africii si pana in SUA, atunci cand ziceam ca sunt roman mi se raspundea :” Ah, da, roman, Nastase, Nadia, Hagi, Ceausescu !”. Trebuia sa duc munca de lamurire cu interolucutorul pentru a-i explica faptul ca “Ceausescu, no good”, insa rareori reuseam sa-mi impun punctul de vedere. Astazi, datorita politicii externe (oare o mai pot numi asa?) tembele dusa de imbecilul de basescu asistat de acest macho refuzat la export dar cu pretentii de fu.ac national tomnatec, Baconschi, am ajuns sa-mi fie rusine sa afirm faptul ca sunt roman si sa asist neputincios la modul in care televiziunile unor tari cu state grele in materie de democratie si stat de drept fac misto de misto de natia romana, faca ca diplomatia romana ca purtator de stindard al acestei natiuni sa ia vreo contramasura.
  Ori in aceste conditii chiar daca Obama ar pune covorul rosu si i-ar acorda cea mai inalta distinctie americana chiombalaului, prea mare lucru nu s-ar mai putea repara la imaginea la care a adus-o acesta in mai bine de sase ani de mandat, dar ar insemna totusi un gest de bunavointa din partea celui mai puternic om al planetei care ar mai indulci putin amarul umilintei pe care romanii de bun simt o indura sub chiombu-voda.
  Tare mi-e teama insa ca si aceasta noua cacealma basita va esua lamentabil, Obama il va ignora pur si simplu pe cioclul si asasinul democratiei in Romania, iar noi ca popor vom mai lua o palma sanatoasa si umilitoare de la lumea civilizata.
  Da, Doamne, sa n-am dreptate!

  • ZOE, fii barbata ! September 13, 2011 at 5:03 pm #

   @Marcus,
   Multa dreptate ai si tare mi-e teama ca din cauza frustrarilor lui, sa nu ne traga un alt shut în dos. De fiecare data când esueaza intr-o actiune, “se întoarce la popor” si-i mai scuipa o lege dementa, în ochi !
   De doi ani se chinuie sa-l primeasca Obama si tot de doi ani Vadim, spune si de ce. Daca însa suntem capre râioase cu coada în sus si nu-l credem pe Vadim , atunci o sa ramânem cu semnul întrebarii deasupra capului – aici ma refer la onor presa, care da din colt în colt sa afle, dar nici “Tribunului” nu vor sa-i dea credit !

 8. Marcus September 13, 2011 at 7:44 pm #

  @Zoe: om trai si om vedea. Tine un mic dar de la marcus:

  Toti Ne(Oamenii) Presedintelui

  Petru Groza cu Zaroni a deschis un nou capitol
  Cand ungandu-l ca ministru se umplu tot de ridicol.
  De-adunai anii de scoala in guvernul comunist
  Obtineai la toti ministri ciclul unui gimnazist.

  Mai tarziu, sub Ceausescu, am avut un dobitoc
  Absolvent de sase clase, ministru cu mult noroc.
  De la Roman la Nastase plus guvernul Tariceanu
  Fost-au demnitari cu carte, nu precum are golanu’.

  De cum insa chiombu unse de cinci ori acelasi boc
  Ne-am trezit din reverie, guvernanti cu scoala ioc.
  Agramati, cultura nema, muti ca pestii-n dialog
  Toti ministri lui Basescu au doar trei in catalog.

  De la Boc “constitutionalul”, des de Curte faultat,
  C-a facut din Legea Mama un obiect de aruncat,
  Mai apoi trecand la Nutzi, experta in scandinavi,
  Cabinetul lui chiombila pute de inculti scarnavi.

  “Branconieru’” e de coma cand vorbeste agramat
  Fiind urmat de Funeriu cel far’de bacalaureat.
  Lazaroiu-n tron la Munca ne serveste des sarada
  Cum ca el fara de dubiu va fi Alba ca Zapada.

  Pacatos este si Vreme cand ne spune adevarul
  Cum c-ar vrea batranii tarii sa-si incheie azi calvarul,
  Sa se duca-n graba mare far-de-a face vreo escala
  Pe un drum cu vami platite, mai precis cu toti sa moara.

  ‘Telectualu’n asta troaca, popa fara portofoliu,
  Ce prin furt ajuns-a primul la Externe in fotoliu,
  Are-n cap doar milionul d’electori fara de urna
  Ce-or vota prin scrisorele si s-or mistui pe urma.

  Peste toti troneaza chiombu’ mandru tata la o tuta
  Ce s-a vrut politiciana, dar mai bine era muta.
  Vorbitor de limbi straine, autorul lui “Sulaina”,
  Bine-ar face marinarul dac-ar da comanda “maina”.

  Nota Dex: MAINÁ, mainez, vb. I. Tranz. (Mar.) A coborî o greutate cu ajutorul unei instalații de manevră de forță. [Pr.: ma-i-] – Din tc. mayna
  Nota autorului: comanda data la nava celui care manevreaza o instalatie de forta (grui, biga, macara etc.) pentru a cobori o greutate

  sa fii iubita
  marcus

  • ZOE, fii barbata ! September 19, 2011 at 10:06 am #

   @marcus
   Multumesc, esti un dragut !
   Sa fii iubit !

 9. Reni September 13, 2011 at 8:29 pm #

  Iata o stire interesanta care arata cum basculeaza puterile mondiale

  http://www.cotidianul.ro/statele-brics-vor-sa-ajute-uniunea-europeana-in-criza-datoriei-157744/

 10. Vasile Roaita September 13, 2011 at 8:49 pm #

  1. Promovarea modelului corporatist in economia romaneasca este o eroare; criza actuala este una a corporatiilor. Salariile foarte mari si lipsa de control asupra managementului sunt cauzele esecului capitalist. Privatizarea managementului este un pas important si pozitiv; dar, drumul spre iad este pavat, de multe ori, cu intentii bune. Cand intentiile nu sunt bune, drumul spre iad devine sigur si…facil!

  2. In conditiile unei economii bazate pe corporatii, neoliberalismul este o miscare de stanga; neoliberalismul incurajeaza ecosistemele sociale de mica dimensiune, afacerile mici si cu aport major asupra comunitatilor locale. Mai retinem din ideile neoliberale: curentul slowfood ( care, printre altele, reduce ritmul de lucru la nivel de confort ), rolul organizatiei ( intreprindere, institutie, etc ) in comunitatea aferenta, necesitatea socializarii.

  Spun asta pentru ca nu am inteles daca USL are o astfel de orientare; daca accepta acest punct de vedere care, in politicile UE este esential. Modul in care se fac alocarile de fonduri in UE incurajeaza conservarea comunitatilor “private”.

  In aceste momente, dezbaterea “la Mogul” este de tipul “a fost sau m-a fost”. Este vorba despre ala mic ( ceva mai mare decat Boc ) si ala “bronzat” de la Casa Nebronzata!

  Dna Campeanu de la PNL este facuta zob de Popoviciu, umul dintre manelistii lui Falca; asemenea intregului USL si Dna Campeanu incearca sa minimizeze vizita basescului; este ca si cant ai micsora o furnica…Dar, se creeaza cadrul dorit de PDL pentru a-si pune in practica un plan bazat pe retorica, indelung repetat!

  Ma ingrozesc cand vad cat de prost se comporta reprezentantii USL in duelurile de la B1 si Realitatea; poate ca, inca, nu conteaza; dar, PDL are si rabdare si Timp…Si Timpul, mai ales in cazul lor, inseamna foarte multi bani!

  Ceea ce traim acum pare a fi povestea…porcilor din “Ferma animalelor”…Iar ragaitul sasiu al lui Traian Basescu imi umple sufletul de scarba!

  Mi-e o sila infinita; si, in plus, imi e teama! Ca ne invartim in cerc, ca ne “inchinam la idoli”, ca ne e dor de dictatura; si, colac peste pupaza, avem in fruntea tarii omul potrivit in momentul potrivit!

  Cred ca mi-ar trebui un mod de viata spartan; sa dorm pe cuie si sa mananc mai rar; din doi in doi…Ca Lazaroiu. Sau Lazarescu! Nu mai st6iu…

 11. ZOE, fii barbata ! September 14, 2011 at 9:38 am #

  GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE !
  Dupa gafa monumentala facuta la “Scoala”- mai de graba de toamna sau chiar iarna ca sunt destui mosi în UNPR- când blestemul neamului a spus sharada cu pensionarii, iata
  ca la 2-3 zile, un alt trepanat marca PDL, a facut o afirmatie halucinanta, cum ca ei pedecalicii neamului, trebuie sa puna umarul ca batrânii sa fie din ce în ce mai putini în tara asta ! Au încercat unii sa-l “scoata” ca vezi Doamne l-ar fi parafrazat pe Ac. Moisil si bla, bla, bla dar lumea nu e proata asa cum cred ei.
  Am cunostinte stabilite de 20, 30 de ani peste mari si tari si care auzind aceste aberatii – pentru ca foarte multi români prin intermediul satelitului prind posturile noastre chiar de la” capatul pamântului” – s-au interesat daca e adevarat sau sunt cumva farse ale televiziunilor. Erau consternati , pur si simplu si nu numai pentru aceste doua aberatii , dar în general de tot ceea ce se întâmpla aici.
  Halucinant si neverosimil si totusi cât se poate de real !

 12. Marcus September 14, 2011 at 10:48 am #

  Intrevederea Obama-Basescu, Minut Cu Minut, Relatata De Erevan News

  Dupa tot misterul si ceata care au plutit vreme de cateva ore bune deasupra dedesubturilor vizitei presedintelui Basescu la Casa Alba si a intalnirii strict secrete pe care acesta a obtinut-o intr-un final cu presedintele american, Agentia de stiri Erevan News, citiand ca surse Serviciile Secrete Somaleze, este in masura sa redea, minut cu minut, detaliile intalnirii dintre cei doi sefi de stat.
  Astfel:
  H 17.53 O.L. Femeia de serviciu insotita de vicepresedintele Joe Biden intra in Biroul Oval si-l anunta pe presedintele Obama ca pe culoare asteapta presedintele Basescu, care refuza cu incapatanare sa plece la hotel, pana cand nu este primit in Biroul Oval, deoarece are sa-i faca presedintelui american o oferta care nu poate fi refuzata. Nici macar amenintarea cu evacuarea cu forta de catre Serviciile Secrete nu a avut efect, Basescu s-a asezat pe jos refuzand cu obstinatie sa se ridice, daramite sa plece.
  H 17.58 O.L. Presedintele Obama, dupa o adanca cugetare, este de acord sa-l primeasca pe Basescu si da ordin ca acesta, infasurat intr-o draperie, sa fie introdus in Biroul Oval prin intrarea de serviciu.
  H 18.01 O.L. Basescu este introdus cu multe precautii in B.O. si cum scapa de draperie se repede si-i pupa mana presedintelui Obama. Acesta vizibil impresionat dar si emotionat de gest il invita sa ia loc si sa-i spuna care-i baiu’, dupa ce in prealabil, stiindu-i meteahna, a dat ordin sa i se puna la indemana o sticla de Chivas.
  H 18.03 O.L. Basescu, dupa eforturi vizibile de a-si stapani emotiile, ii spune lui Obama ca detine cheia succesului pentru ca presedintele american ca castige fara niciun fel de probleme un al doilea mandat si ca, pentru a i-o face cunoscuta, are si el o mica rugaminte.
  H 18.05 O.L. Brusc interesat presedintele Obama zice “O.K.”
  H 18.05.30” Presedintele Basescu ii propune lui Obama ca in schimbul unor poze de album facute impreuna, cu care sa se laude la pedelei cand se va intoarce in tara, cu scopul de a le intari moralul, care de la maroniu spre portocaliu a ajuns la verde “frunza de morcov” la curul lor dupa ce USL-ul s-a inregistrat la Tribunal, el sa i-l imprumute pe Aliodor pe timpul campaniei electorale. In acelasi timp, cu o seara inainte de confruntarea finala televizata cu contracandidatul la Casa Alba, i-l va imprumuta si pe S.O. Vantu care cu ajutorul lui Manolea il vor atrage pe acesta intr-o cursa fara de scapare si-l vor compromite in ochii electoratului. Basescu ii spune lui Obama ca i l-ar da si pe Voiculescu, pe post de mogul sperietoare pentru americani, numai ca momentan nu poate deoarece relatiile lor s-au racit vizibil de cand polemizeaza pe tema care dintre ei a avut grad mai mare ca ofiter de Securitate. Oricum, pentru a compensa, daca presedintele american are de gand sa otanjeasca f’un plod in timpul campaniei, pe motiv ca a strigat “Traiasca Bush”, i-l poate da pe Funeriu care sa caluculeze la televizor viteza pumnului prezidential si sa demonstreze fara dubiu ca nu se putea ca acesta sa-l loveasca pe copil, cu alte cuvinte “Rusine, republicanilor!”. La pachet cu Aliodor, doi in unu, Basescu i-l imprumuta si pe Baconschi care sa le tina ambasadorilor americani din toata lumea un curs intensiv prin care sa-i invete cum pot vota americanii din strainatate la interval de 13 secunde.
  H 18.10 O.L. Dupa ce asculta propunerea omologului sau, Obama cere Time Out pentru a rumega oferta.
  H 18.15 O.L. Presedintele american bate “five” cu Basescu si este de acord sa faca poze cu maimutoiu, motiv pentru care da ordin sa vina fotograful lui personal.
  H 18.15-18.23 In asteptarea fotografului Traian da gata sticla de Chivas oferita de gazda, dupa care goleste si sticluta lui plata de 1 L, din argint aurit, facuta cadou de Elena, de care nu se desparte niciodata si se pregateste de pozat.
  H 18.23 si un pic Intra fotograful si incepe sedinta de fotografiat in diferite pozitii: cei doi dand mana, cei doi imbratisandu-se afectuos, cei doi intretinandu-se intr-o conversatie in pozitia sezand pe c..r in fotoliile din B.O. langa o masuta pe care este asezat un cosulet cu mere din plastic, cei doi in picioare intr-un grup in care apare si generalul Izmana etc.
  H 18.45 Cei doi pecetluiesc inelegerea cu o poza finala in care Obama il pupa pe chelie pe Basescu si-i spune acestuia ca-i de acord sa le spuna pedeleilor ca el, Obama, presedintele tuturor americanilor, l-a pupat pe el, Basescu, presedintele a din ce in ce mai putini romani, in c..r ca ala nu-i cap.
  H 18.47 Basescu isi ia la revedere de la Obama izbucnind in traditionalul si consacratul bocit asimetric, ii saruta din nou mana Licuriciului (de fapt a dat sa se repeada la slitul acestuia, dar a fost oprit la timp de Secret Service) este din nou infasurat in draperie si scos pe usa din dos din Biroul Oval de doi ofiteri de la Secret Service.

  A Consemnat pentru Dvs.

  Vartan Vosganian

  Comentariul tă e în așteptare.

 13. vasile roaita September 14, 2011 at 12:29 pm #

  https://mail.google.com/mail/?hl=ro&shva=1#inbox/13266e56987c3998

  Cat valoreaza libertatea presei in aur
  12 Septembrie 2011 – Ioana Lupea

  Se spune că aurul iţi ia minţile. În cazul preşedintelui Traian Băsescu goana după aur este doar calcul rece. Aurul salvator, El Dorado, este o bună poveste electorala într-o perioadă de criză economică. Tot o veche tactică a preşedintelui este aceea de a-i numi pe duşmanii din interior: grupurile de interese, politicienii zoaie pe geam, mogulii. A apelat din nou la ea, iar conspiraţiei împotriva interesului naţional li s-au alăturat politicienii laşi, ong-urile ipocrite şi jurnaliştii care ascund realitatea. “Protectorii păpădiei şi ai râmelor”, cum îi numea europarlamentarul Traian Ungureanu pe cei care nu ovaţionează exploatarea cu cianuri.

  Într-o inspecţie la faţa locului, Traian Băsescu le-a reproşat ziariştilor: “Vă fac laşi şi pe dumneavoastră toţi cei care ştiţi, dar nu aveţi curaj să vă asumaţi şi să spuneţi cinstit ce este aici, tot ce ascundeţi, realitatea de la Roşia Montană: poluarea şi afectarea gravă a mediului, ca urmare a exploatării de către stat”. Preşedintele are dreptate: presa ascunde realitatea pentru ca Roşia Montana Gold Corporation a cumpărat-o, en gros sau la bucata.

  În general, în privinţa Roşia Montana se tace. Să taci pare cea mai onorabilă soluţie atunci când RMGC ţi-a salvat prin publicitate ziarul sau televiziunea de la faliment şi implicit locul de muncă. Un raport al Active Watch (activewatch.ro) constată presiunea economică şi cenzura exercitate de RMGC asupra presei. Documentul vine cu exemple ca dispariţia misterioasa a unor articole sau călătorii de zeci de mii de euro plătite de RMGC unor jurnalişti în ţări îndepărtate şi pitoreşti, cu lacuri de cianuri cristaline din care poţi să şi bei.

  Întâmplător despre această realitate descoperită de preşedinte la Roşia Montana jurnaliştii au vorbit pentru că ea este convenabilă şi Gold Corporation. Şi pentru această realitate, poluarea cu ape de mină acide, este responsabil statul pe care Traian Băsescu îl conduce din 2004. Mai precis toţi miniştrii economiei şi ai mediului care, în afara unor vizite de lucru sporadice şi a unor declaraţii impacientate, nu au făcut mai nimic pentru ecologizarea perimetrului. Şi asta probabil tocmai pentru ca afacerea Gold Corporation să fie prezentată ca salvatoare pentru oameni, natură şi cultură.

  Băsescu cel din 2004 ar fi vorbit poate la Roşia Montana împotriva presiunilor economice şi cenzurii exercitate de o corporaţie asupra presei. Şi nu le-ar fi pretins, poate, jurnaliştilor să rostească un adevăr avantajos Gold Corporation care promite, generos, şi curăţarea mizeriei lăsate în urmă de stat. Ar fi susţinut libertatea presei, atâta câtă mai e, aşa cum s-a angajat înainte de preluarea primului mandat de preşedinte: “Vă garantez că îmi voi face un titlu de onoare, ca preşedinte al ţării, din a garanta şi a susţine libertatea presei”.

  Şeful statului i-a replicat unui contestatar al proiectului că el s-a testat pe sine şi că nu are niciun preţ (criticatac.ro). O bună parte din presa românească a fost testată de Gold Corporation şi are unul. Din păcate nimeni nu a numărat orele de publicitate şi kilometri de spaţiu tipografic achiţionate de compania care stă pe o mină de aur. Aşa ar fi devenit public preţul libertăţii presei în România, să ştie orice cumpărător cât să scoată din cont, la nevoie.

  Tot el deplângea cu ceva timp în urmă situaţia presei din administraţia Năstase, “timorată, supusă unor presiuni de ordin politic şi economic din partea Guvernului”. Astăzi avem aceeaşi presă timorată, supusă prin patroni unor presiuni de ordin politic şi economic din partea unor politicieni de la putere şi din opoziţie, şi a unor companii ca RMGC. Aceasta este realitatea pe care Traian Băsescu o ştie, dar nu are curajul să şi-o asume.

 14. Fragmentarium Politic September 14, 2011 at 3:47 pm #

  Ricoseul unei razgandiri

  Faptul ca intalnirea dintre Barack Obama si Traian Basescu nu a fost pe agenda niciunuia dintre cei doi presedinti, cel roman urmand a fi primit, pe timpul vizitei oficiale in SUA, doar de catre vicepresedintele american Joe Biden spune multe despre imaginea reala a lui Basescu la Washington. In mod cert, primirea lui Basescu de catre Obama nu a fost considerata oportuna si necesara. Nu stiu daca acest lucru ar fi fost sau nu o greseala de protocol, dar ca nu a fost una de programare este in afara de orice indoiala, o astfel de omisiune sau lipsa de predictibilitate fiind de neimaginat printre apostolii corectitudinii politice si planificatorii de la Casa Alba.

  Si totusi, ceva, undeva a produs un declic, din moment ce Barack Obama si-a modificat programul si l-a primit pe Traian Basescu, pret de 25 de minute, in Biroul Oval. Evenimentul a facut ca presa de dreapta din Romania sa exulte si sa exclame admirativ: Bravo, Basescu! In acelasi timp, ca reactie la neconfirmarea afirmatiei sefului PSD ca presedintele Romaniei nu va fi primit pe usa din fata a SUA ci pe cea a servitorilor, aceeasi presa a privit cu manie spre varful stangii, aruncandu-i dispretuitor: “Rusine, Ponta!”.

  Nu as vrea sa adaug nicio speculatie la cele facute pe marginea bascularii lui Obama in privinta intalnirii cu Basescu ci doar sa emit niste ipoteze, bazate pe fapte, a caror validare sau nu o vom vedea in viitor. Nu doresc sa impartasesc ideea unui Obama resentimentar, care nu ar fi uitat ca Basescu nu a raspuns cand a sunat goarna adunarii la Varsovia a liderilor central si sud-europeni, inclusiv a paratului kosovar, pentru ca politica nu se face pe sentimente, iar specificitatea intereselor se pastreaza in orice alianta democratica. Si nici pe cea a scaderii interesului american pentru zona geopolitica de apartenenta (scutul antiracheta demonstreaza contrariul).

  Premisa de la care voi pleca in cele ce voi spune este una strict electorala. Nu trebuie sa uitam ca anul viitor va fi unul al alegerilor prezidentiale pentru americani si legislative si locale pentru romani. Pentru Obama va fi esential sa castige un al doilea mandat, pentru continuarea politicilor economice si sociale (as aminti doar miza uriasa a recentului American Jobs Act), iar pentru Basescu, desi nu mai are dreptul sa candideze, va fi vitala, pentru supravietuirea sa civila, ca simplu cetatean, castigarea alegerilor de catre PDL, singura cale prin care ar evita sa plateasca supraincarcata nota de plata a abuzurilor si injustitiilor din cele doua mandate prezidentiale.

  Cum plecarea presedintelui Basescu in SUA nu avea nicio motivatie care sa reclame prezenta si implicarea primei pozitii strategice a Romaniei (dupa cum s-a vazut, semnarea acordului privind scutul antiracheta s-a facut la nivelul ministrilor de externe), cea mai plauzibila si mai rezonabila explicatie pentru fortarea acestei vizite ramane incercarea disperata de a scoate PDL-ul din groapa de potential electoral si de imagine in care presedintele jucator l-a adus.

  Ori, o asemenea prabusire in sondajele interne privind increderea in locatarul de la Cotroceni si intentiile de vot vizand PDL-ul, dar si, nu in ultimul rand, izolarea externa a regimului, in principal vest si est-europeana, nu a ramas nedetectata de seismografele politice de la Washington. Cel mai probabil, consilierii i-au argumentat lui Obama ca intalnirea cu seful unei administratii si guvernari macinate de coruptie si in cadere libera la capitolul sustinere populara nu este oportuna si necesara, deoarece, din perspectiva scrutinului prezidential american 2012, i-ar putea aduce prejudicii de imagine. Cu alte cuvinte, in acest tip de calcul electoral ar trebui cautate si originile deciziei initiale a Casei Albe de a nu aranja o intalnire intre Obama si Basescu, mass-media si electoratul americane fiind sensibile si atente la empatiile politice externe ale Administratiei.

  Ceea ce a stricat acest calcul si a determinat, in extremis, razgandirea lui Obama a fost tentativa presedintelui opozitiei social-democrate, Victor Ponta, de a folosi neintrevederea la varf romano-americana ca pe un prilej si o platforma de pe care sa-i aplice o lovitura de imagine lui Traian Basescu, prin acuzatia ca presedintele Romaniei ar accepta sa fie tratat ca un servitor de catre aliatul american. Este de prisos sa mai spunem ca prin zgandarirea unei asemenea corzi sensibile, cum este cea a mandriei nationale, Ponta ar fi punctat decisiv. Numai ca reconsiderarea deciziei presedintele american in favoarea intalnirii cu omologul roman, luata pe temeiurile unei democratii mature, de a gandi de doua ori si a taia o data, a avut efectul unui ricoseu, la podea ajungand, in cele din urma, chiar Ponta, tragandu-si in jos si partidul! Imaturitate, inabilitate sau si una si alta?!…

  Urmarea va fi ca PDL-ul se va grabi sa speculeze electoral acest “succes”, asezand alegerile comasate de anul viitor sub spiritul tutelar al sefului administratie prezidentiale, guvernului si partidului si neostenind sa-i ridice statui cu coronite de lauri in fiecare colegiu sau circumscriptie…

  • gigip1948 September 15, 2011 at 9:32 am #

   Vorbesti…discutii!Votantul roman,cel saracit si umilit de regimul mafiot BUBA(Basescu,Udrea,Boc,Anastase),nu e asa de elevat cum vreti sa credeti voi,analistii cu diploma ori fara! Pe nea Ion ,taran sarac,nevoit sa-si arunce legumele pe care le-a udat o viata(pentru ca nu i le cumpara nimeni),nu il intereseaza daca l-a primit ori nu Obama pe Intaiul Matroz(si ciripitor la secu’)al tarii.Frica dementiala care l-a cuprins pe marele carmaci si gasca lui de mafioti,ii paralizeaza! Nu pot sa mai apara in public,pentru ca sunt huiduiti cu naduf.Incearca,cu sprijinul “deontologilor lachei”(unii platiti cu bani grei din vistieria publica) dar si cei voluntari(ca tine,neplatiti,precum damele de consumatie care se vand pe nimic,de placere!) sa mai pacaleasca,din vorbe,”boborul votant” dar nu inteleg nimic,romanul care e fript odata,sufla si-n iaurt!

  • ZOE, fii barbata ! September 15, 2011 at 5:22 pm #

   @”Fragmentarium Politic”,
   Esti bolnav de scenarita , lasa-te de bancuri !

   • Fragmentarium Politic September 16, 2011 at 11:23 am #

    Salut Gigip si Zoe!
    Imi pare rau ca nu vad nicio legatura intre comentarii si analiza si ca nici nu va inteleg burzuluiala, dar in povestea asta cu licurici, servitori si usieri chiar nu este loc de niciun laudatium. Poate altadata…

  • ZOE, fii barbata ! September 15, 2011 at 9:39 am #

   De coma, merita citit !

 15. Black Rose September 15, 2011 at 8:53 am #

  Guvernul ne pregateste o lege prin care mitingurile si protestele vor fi foarte greu, daca nu chiar

  imposibil, de organizat. Pe site-ul Ministerul Administratiei si Internelor a aparut un proiect de lege

  care reglementeaza organizarea de adunari publice. Spre

  deosebire de legea care e deja in vigoare, proiectul legislativ propus de ministerul condus de Traian

  Igas introduce obligativitatea celor care vor sa faca mitinguri si proteste de a cere aprobarea

  autoritatilor. In legislatia curenta nu e asa. Astazi, daca

  vreti sa faceti un miting, trebuie doar sa anunti organizarea evenimentului si, in urma unei discutii

  cu autoritatile, sa fie stabilit efectivul de jandarmi necesar. Asadar, cei care vor sa organizeze un

  miting sau o actiune de protest trebuie sa depuna o

  cerere, la primarie, cu cel putin cinci zile lucratoare inaintea de data desfasurarii.

 16. Marcus September 15, 2011 at 10:35 am #

  Chireac Bogdan, Acest Pupinbasist “Sub Acoperire”

  Cand vad de cat parsivism imbracat in aere de obiectivitate dau dovada unii dintre pupin(…) “sub acoperire” ai chiombalaului de la Cotroceni, imi vine pur si simplu (iertata sa-mi fie expresia) sa vomit pe ei de analisti politici, chipurile independenti, in fapt niste slugoi ordinari ai uratului. Si aici fac referire la numitul Bogdan Chireac. Acest autodeclarat “Mester Stie-Tot” al politichiei internationale, acest Paganel al mediei de specialitate din Romania basista, acest santajist ordinar dovedit si cu dosarele in fiset la Cotroceni, acest imbogatit din afacerile cu Serviciile basescului, acest “sine-qua-non al tocsoaielor” politice etc. are tupeul, sub masca criticului basescului pe motiv de atentat la democratie, sa vina si sa emita niste judecati care mai de care mai probasite menite sa incube la nivel subliminal ideea invincibilitatii uratului, mai nou cu girul administratiei americane, a lui Obama personal.
  Degeaba a incercat Mircea Geoana sa-i explice cu frumosu’ ce si cum e cu implicara americana in politicul romanesc, adica ii doare exact in fund pe americani cine conduce la Bucuresti atata timp cat le merg lor treburile, el se tinea cu dintii de textul dictat de la Cotroceni cum ca Nosferatu, prin intrarea pe usa servitorilor in Biroul Oval, a obtinut de fapt un cec in alb de la americani sa faca ce vrea muschiuletu’ lui pe malurile Dambovitei, deoarece este vegheat si sustinut cu tarie de pe malurile Potomacului, inscriind astfel caricatura de intalnire Obama-Basescu in galeria capodoperelor intrevederilor la nivel inalt si facandu-se ca nu intelege ca, de fapt Obama si-a platit o datorie fata tributul de sange dat de romani ca aliati loiali in teatrele de lupta deschise si patronate de americani, plata acestei datorii constand intr-o sedinta foto care sa-i mai ofere chiombului o gura de oxigen inainte de a se scufunda din nou in butoiul de rahat in care s-a si ne-a bagat pana peste cap.
  Daca in cazul Elenei Udrea, autodeclarata enciclopedie ambulanta de politica externa, Bogdan Chireac, ii face pe fata lobby tigancii, declarandu-se un fan fara frontiere al frumusetii, dar mai ales inteligentei acestei loaze vopsite, in cazul Basescu, omul incearca sa se dea subtil, adica el pe fata este anti-basescu si astfel judecatile lui atunci cand emite la nivel subliminal sunt cu atat mai valoroase si mai credibile.
  Practic el zburda din post de televiziune in post de televiziune ubicuitatea sa in acest domeniu tinand deja de Cartea Recordurilor (la un moment dat, daca nu esti atent, ai senzatia ca omul are capacitatea de autoclonare si de a fi prezent simultan in mai multe locuri) unde, sub travestiul antibasismului, trage in schimb spuza pe turta acestuia de nu se vede om cu persoana.
  Ceeea ce este mai naspa, in toata aceasta mascarada, este faptul ca acum toti pupinbasistii si-au insusit teza cu culoarea verde aratata de semaforul Casei Albe Cotroceniului, in materie de alegeri viitoare, si-si construiesc discursurile adresate prostimii in acest registru doar, doar i-or mai fraierii o data pe manelisti.
  Cu asemenea perversi si parsivi Opozitia trebuie sa fie foarte atenta,sa tina conferinte de presa cat mai dese si sa explice romanilor, in cuvinte simple, ce si cum e cu “maimutica cu pozaru’” care mai mult de cateva poze pe care sa le distribuie prin sediile pedele pentru a mai indulci din disconfortul morcovului adanc infipt de catre USL in posterioarele mafiotilor, nu a obtinut altceva de la american, nici macar o partida de (…) la licurici, fiind scos afara cu forta de catre garzile acestuia tocmai cand se indrepta spre slitzul sau mai ceva ca Monica spre cel al lui Bill.

  • gigip1948 September 15, 2011 at 1:02 pm #

   Marcus,ai dreptate! In afara lui Bogdanel,cel care isi schimba camasile ,functie de televiziunile la care merge,dar si altii,asa zisi impartiali(Ionel Blanculescu,Parvulescu,de la Pro-democratia,Moraru,de la SAR,sunt doar niste propagandisti basisti(era sa scriu fara al doilea “s”,era mai corect,mai expresiv!).Bogadan Chiriac,cand vine la Antena,e,de ochii lumii mai critic cu matrozul dar la Realitatea ,la B1tv ,presteaza direct in basul prezidential!

   • ZOE, fii barbata ! September 15, 2011 at 5:37 pm #

    @gigip1948
    Scrie simplu pe google.ro numele acestui cameleon Bogdan Chireac
    si vei afla acolo totul despre el – trecut+prezent.

 17. Bzzz September 15, 2011 at 2:54 pm #

  10 milioane de euro pagube pentru ca o firma israeliana sa puna mina pe o cladire la un pret de nimic.

 18. Reni September 15, 2011 at 8:44 pm #

  Iata primele efecte ale targuielilor americane, tupeu maxim, articole amenintatoare in enational.ro la adresa lui Adrian Nastase , Victor Ponta si Ctin Nita…ce sigur pe el si pe “prietenii” sai este marele patriot nationale our president. Acest individ este atat de orbit de suverana “protectie” pentru el si fetele sale incat nu vede deloc, dar deloc viitorul. Parca si Noriega a fost odata un aliat si prieten

 19. Marcus September 16, 2011 at 11:47 am #

  Pupa Chiombu Imineii

  De prin SUA, dintr-o poza, cu mina de prostanac,
  Fericit nevoie mare c-a dat mana cu Barack,
  Ne zambeste Nosferatu, tartorul peste romani,
  Incantat de-asa isprava, arta in combinatiuni.

  Tenace-n a sa dorinta a facut smirna pe hol
  Pana cand Barack Obama l-a chemat in alt decor
  Unde ca sa-i multumeasca la tributul greu platit
  Printr-o poza ca de nunta pe golan l-a rasplatit.

  Tolanit intr-un fotoliu cu-ochiu drept la noi priveste
  Iar cu stangu spre Obama fericit el se chiombeste
  De-am avea sonor la poza i-am “capta” si hăhăiala
  Pe care o slobozeşte etalându-şi şmechereala.

  La ofranda grea de sange varsat de romani aiurea
  Chiombu nu vede, saracu, de copaci unde-i padurea.
  Si meschin in doleante, negandind decat la el,
  Face caz dintr-o-ntalnire aranjata-n mod misel.

  Se vinde ca prostituata pe-o friptura si un spritz
  Cand e multumit c-o poza si cu rolul de chibitz.
  Multumit e si Obama c-a gasit asa un prost
  Care si-ar vinde si mama, sa ramana el in post.

  Trist e numai boboreanu, umilit grav de chiombila,
  Care-a luat cu el, remorcă, o întreaga camarila
  Si-au purces la modul jalnic sa sarute imineii
  La stapan de Noua Poarta tolerant cu derbedeii.

 20. gigip1948 September 16, 2011 at 4:50 pm #

  @Fragmentarium politic,
  Si eu te salut! Analiza ta e corecta dar in timp de pace,nu in razboiul declansat de catre Intaiul Carmaci al tarii,contra romanilor! E atata ura in tara fata de clanul politico-mafiot basist,incat nu mai e loc de filozofie,de “analize politice”!
  Daca nici acum,dupa abuzurile comise de catre presedintele,premierul ,parlamentarii ,ministrii si primarii”jucatori”,toti portocalii(in sensul ca niciunii nu respecta Constitutia,legile ori hotararile judecatoresti) romanii nu-i vor arunca in afara parlamentului,inseamna ca suntem o tara de doi lei,ca ne meritam soarta!

  • Fragmentarium Politic September 17, 2011 at 3:16 pm #

   Multumesc, Gigip, desi as fi preferat sa spui ca e o analiza incorecta, decat ca reflectiile politice si filozofice nu si-ar mai avea locul… Si Basescu se razboieste cu analistii… Stii care este pericolul? Ca atunci cand te lupti cu un monstru sa nu devii tu insuti un monstru… Este avertismentul lui Nietzsche… Si, sub o alta forma, si al lui Adrian Nastase, atunci cand indeamna PSD-ul sa nu fie ca PDL-ul. Iti impartasesc insa revolta, dar nu si pesimismul, pentru ca socialistii germani au inceput sa se miste, cei danezi, asisderea… Iar cand se misca nordul, se cam misca toata Europa…

   • gigip1948 September 17, 2011 at 4:03 pm #

    Corect,se misca Europa,pe mana stanga,dar,dupa cum stim,ca miscarea sa produca usoare valuri pe Dambovita,trebuie rabdare si tutun! Abia peste 5-=6 ani se vor resimti aceste schimbari si la noi!

 21. iluminatu September 18, 2011 at 6:05 am #

  ® MI SE RUPE-N F16 DE JON*

  Examinând cu interes naţional poza Lui Traian Băsescu de la „Casa Văruită” din 13.IX. 2011 am recunoscut interiorul unei frizerii în care clientul „nespălat”, cu firave urme de păr, aştepta să fie luat pe la spate, în răspăr, de către un frizer (Obama) scârbit de prestaţia ce i se băgase pe gât (contra F16).

Trackbacks/Pingbacks

 1. De ce a sarit EBA ca arsa la acuzatiile de coruptie ale lui Catalin Ivan? « cristinamarcus - September 15, 2011

  […] invit sa cititi: Elena Basescu, Victor Ponta si colegii mei – Sutu, Buble, Dutuleasca, Victor si Vlad Like this:LikeBe the first to like […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: