Astazi, de la 22:00, voi fi la Antena 3

9 Sep

In seara aceasta, de la ora 22:00, voi fi invitatul lui Victor Ciutacu in emisiunea ”Vorbe Grele”, difuzata de Antena 3. Va astept cu intrebari si sugestii!

36 Responses to “Astazi, de la 22:00, voi fi la Antena 3”

 1. 2na September 9, 2011 at 11:23 am #

  Va urez multa bafta, domnule Ponta! Am devenit, insa,foarte sceptica, din ce in ce imi lipseste acea farama de speranta ca lucrurile vor merge inspre mai bine. Intr-o tara in care se inchid spitale, in care se interzic protestele, in care se schimba directorii de scoli, doar pentru ca nu fac parte din clanul portocaliu, o tara in care dictatura e la ea acasa, cine si ce mai pot schimba? Sunt membru PSD de la infiintarea partidului, constat ca pana cand si conducerea PSD Calarasi devine portocalie. Oare se merge pe ideea “Fa-te frate cu dracul pana treci puntea?”

 2. gicasandu September 9, 2011 at 11:55 am #

  Sa-l rugati sa va lase sa vorbiti si sa nu va mai intrerupa cum are prostul obicei!;:)

 3. CALIMAN EUGEN September 9, 2011 at 12:09 pm #

  Stimate,
  d-le Victor Ponta,
  In cazul in care ve-ti agrea intilnirea la Tg. Jiu,pentru a va pune la dispozitie “programul national de reindustrializare”,ve-ti putea discuta pe larg la viitoarele emisiuni TV despre dezvoltarea economica ca modalitate pro-activa de iesire din criza.
  in caz contrar,tematica dezbatuta va ramine doar cea de “imagine”,care va fi de natura sa puna sub semnul intrebarii,cistigarea alegerilor in 2012.
  Poate ar fi bine ca la aceasta emisiune, sa lansati o ,,dezbatere politica nationala” pe tema “reindustrializarii” Romaniei !
  Aceasta initiativa benefica pentru Romania constituie si o actiune de imagine importanta pentru USL !

 4. vivi September 9, 2011 at 12:12 pm #

  nu te mai pune in gura cu ciutacu, are prostul obicei sa se auda vorbind… lasa-l sa-si faca numarul si tu incearca sa ti-l faci pe al tau

 5. Marcus September 9, 2011 at 12:13 pm #

  vezi aici de ce nu a cantat Pavel Imnul: http://marcus64.wordpress.com/2011/09/09/7554/
  sa fiti iubiti
  marcus

 6. livia September 9, 2011 at 12:22 pm #

  D-le Victor Ponta Decizia TMBva obliga in acest moment sa depuneti impotriva peocurilor care au decis trimiterea rclamatieilui Ringhinescu la tribunal,si ulterior decizia TMB-ului sa ne anuntati ca ati trimis deja la Curtea de Justitie de la Luxembourg plangerea penala impotrib=va celor vinovati din Ministerul publc,cu nume si prenume,cap de lista Kovesi,deoarece PG este complice categoric al teorismului ,criminalitatii si infractionalitatii impuse in tara de basesuc traian si complicii lui printre care iata,conform faptelor savarsite de PG in cazul incalcarii art.26 din legea 14/2003 ,este inclusa si Kovesi Codrutza Laura.

  Aceasta!!! procuroare !!!!,este de mult timp acuzta si de CEDO,deoarece CEDO da verdictul de cirme care nu s eprescriu, cirme impotriva umanitatii in dosarele revolutiei,dupa ce Kovesi a dat un NUP,mare,idiot si personal,ordinat politic de basescu traian in caeste dosare ale revolutiei.

  Iata ispravile lui Kovesi -basescu:

  STATUL CALAU – Romania condamnata de CEDO pentru crimele de la Cluj din decembrie ’89! Afara cu generalul Ion Vasilache din Parchetul General!

  http://www.luju.ro/dezvaluiri/dosarele-revolutiei/statul-calau-romania-condamnata-de-cedo-pentru-crimele-de-la-cluj-din-decembrie-89-afara-cu-generalul-ion-vasilache-din-parchetul-general

  Este ultima oara and ma mai adresez d–tra,dar inainte d e orice legaturi trecute,inclusiv de familie ,sau de partid ,gaditi-va la d-tra ,la cariera politica de care nu va veti dezice niciodata si actionati strict in litera legii, acesti ticalosi v-au deschis o cale ce va poate transforma intr-un puternic om politic.DISTRUGETII,STITI CE AVETI DE FACUT.Romanii ,chiar si cei din turma dezumanizata au nevoie de fapte,nu de vorbe goale.Voi urmari emisiunea lui Victor Ciutacu reluata.In aceasta seara plec la Bruxelles,avem de pregati materialul cu grave acuzatii aduse BNR,avem dovezi clare,BNR-isarescu si basescu au decis in 2008 genocidul a sute d e tineri ,care apoi au fost inselalti cu creditele “avantajoase”,ILEGALE,ipotecare.

 7. Alin September 9, 2011 at 12:27 pm #

  D.le Presedinte, imi prmit sa va adresez citeva intrebari:
  1. Care va fi pozitia P.S.D. si/sau a U.S.L. fata de Ministerul Public daca Procurorul General nu va intreprinde nicio actiune in urma sesizarii legate de aplicarea prevederilor Legii Partidelor, art. 24-26 in ceea ce priveste radierea PD-L din registrul Partidelor?
  2. Cum veti reactiona fata de posibilele “inregimentari” ale primarilor U.S.L. in rindurile P.D.-L sau U.N.P.R. si cum veti incerca sa impiedicati acest fenomen?
  3. Va ginditi la un proiect de Lege care sa reglementeze raspunderea civila patrimoniala a membrilor guvernului sau a parlamentarilor care au initiat, sprijinit, votat sau aplicat legi care au ingradit dreptul la un trai decent, la educatie, la munca, la sanatate la siguranta etc?
  4. Cum veti reusi sa reglementati si sa pedepsiti prin lege traseismul politic?
  5. Ce masuri veti lua sau veti propune pentru a impiedica furtul electoral si mita electorala?
  6. Ce masuri v-ati gindit sa luati, ca indiferent de modalitatea de vot, sa limitati numarul de parlamentari de profesie care isi “cumpara” locul in Parlamentul Romaniei migrind dintr-un partid in altul si dintr-un colegiu uninominal in altul, in loc sa fie alesi doar pentru activitatea depusa in slujba cetateanului?
  7. Intrucit nu prea exista institutia demisiei de onoare, va ginditi sa reglementati in vreun fel ca parlamentarii sa aiba totusi o raspundere fata de cetatenii care l-au votat si l-au propulsat in parlament ca in cazul in care nu-si respecta promisiunile facute in campania electorala si initiaza, voteaza sau sustine legi si masuri care nu sunt in interesul cetatenilor sa-si piarda calitatea de parlamentar, chiar daca acest lucru va insemna modificarea Constitutiei?
  8. Cum va ginditi sa revigorati spiritul cetatenesc si sa motivati cetatenii sa iasa la vot in numar cit mai mare pentru a putea contracara prin prezenta la vot eventuala frauda electorala?
  9. Cum va ginditi sa contracarati initiativa P.D.-L. si a Guvernului de a introduce votul prin corespondenta si daca exista colegii uninominale, cetatenii romani din strainatate cum isi vor exprima votul, vor alege un candidat care candideaza in colegiul unde respectivii isi au domiciliul stabil sau vor vota un candidat pentru Diaspora?
  10. Vi se pare normal ca cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate care au plecat din tara de foarte multi ani si revin doar pentru a-si petrece concediul, sa voteze atit la alegerile generale cit si la alegerile prezidentiale si sa hotarasca configuratia parlamentara sau presedintele?

  La unele dintre aceste intrebari am si raspunsuri, insa am sa vi le fac cunoscute in momentul in care veti dovedi interes pentru ele.

  • gigip1948 September 10, 2011 at 8:15 am #

   @Alin dar si @Victor Ponta,
   Punctul 5 are o rezolvare simpla! USL-ul sa initieze un proiect de lege(chiar cu sprijinul UDMR,care nu e interesata sa-si mituiasca electoratul propriu,motivat si educat,pe criterii nationaliste),prin care ,partidului care incalca legea electorala ,ofera mita pentru a fi votat,sa-i fie anulate TOATE VOTURILE obtinute in colegiul in care a cumparat voturile,iar in cazurile grave,multiple,voturile obtinute in localitatea respectiva ori chiar la nivel national. Voturile anulate,sa fie redistribuite proportional partidelor corecte!
   Masura sa fie luata de catre Biroul Electoral Central,care sa dispuna suspendarea partidului incorect de a participa la proximele alegeri,in cazuri grave de mita!

 8. Alin September 9, 2011 at 12:57 pm #

  D.le Calimen Eugen,
  Vedeti dvs. Romania, atit de-a lungul istoriei cit si in perioada interbelica a fost o tara eminamente agrara.
  Am inceput industrializarea fortata in perioada comunista.
  Acum din pacate, nu mai avem nicio preponderenta. Ca sa “reindustrializam” tara ar insemna sa atragem extrem de multi investitori straini, sa punem la punct infrastructura, sa acordam facilitati fiscale pe termen mediu, cel putin, etc. pentru ca nu mai avem ce sa mai “nationalizam”!
  Singura ramura unde putem pastra controlul majoritar al statului si putem dezvolta oarecum industria ar fi legata de exploatarea energetica si a resurselor naturale.
  In capitalism, statul este un foarte prost manager, dovada, toate companiile de stat care sunt falimentare si adevarate “gauri negre” economic-financiare si care sunt mentinute in stare de functionare doar pentru ca prin intermediul lor se “sifoneaza” foarte multi bani!
  Orice altceva legat de “industrializare” nu mai poate depinde de stat, pentru ca ma indoiesc ca ati vrut sa sugerati ca ar trebui sa reinfiintam o noua “epoca de aur”!

 9. Martienii September 9, 2011 at 1:15 pm #

  As vrea sa stiu care e pozitia dumneavoastra cu privire la cazinoul din Constanta.

 10. justitiaru September 9, 2011 at 3:43 pm #

  D-le Ponta
  1)Ioan Oltean : “alegerile comasate vor avea loc cu certitudine in noembrie,indiferent daca opozitia este sau nu de acord”
  2)Se pregateste un proiect de lege care practic va face imposibil orice miting de protest antiguvernamental.
  In timp ce puterea actioneaza zi de zi cu inteligenta si determinare pentru a zdrobi opozitia dv. ii faceti plangere penala lui Basescu . Pai justitia nu-i este lui aservita? Cu alte cuvinte va plangeti lui Basescu ca Basescu incalca legea. Credeti ca asta da bine la public ? Eu cred ca invers.

  • ZOE, fii barbata ! September 10, 2011 at 10:20 am #

   1 Basescu nu va fi vesnic pe post de vârf de brad !
   2 E normal ca Ponta nefiind vinovat de acuzele care s-au facut la adresa lui, sa ia atitudine.
   Asta da bine la publicul cinstit !

 11. Reni September 9, 2011 at 4:08 pm #

  Citeva consideratii :
  1.Cand Patriot Act a fost implementat a ridicat imediat probleme legate de puterea dobindita de intelligence community, in anumita masura, o ingrijorare nejustificata in tara in care oversight serviciilor este exercitat cu o putere fantastica, iara serviciile sunt mai degraba amestecate economic in specializatul complex militar.
  2. Inchipuiti-va un Patriot Act in Romania, incerc eu sa creionez :
  – ofiteri acoperiti sunt numiti la conducerea tuturor sectoarelor strategice (de regula cele mai banoase)
  – acesti ofiteri au o raspundere difuza , in fond daca economic se fac pasi gresiti, se pot intoarce la profesia lor de baza
  – loialitatea fata de cel ce are in mina ierarhiile militare este adevaratul lor tel, acolo este adevaratul lor loc de munca, pensia, beneficiile
  – nu te supui acestor forte, clar, esti un tradator de neam si tara, cu o legislatie “armonizata” poti fi usor acuzat de tradare, subminare etc
  – privat sau nu, la fel pentru toti, interpretarile “constructive” pentru nesupusi pot fi foarte usor puse in practica, in fond si firmele private sau simpli cetateni pot aduce prejudicii materiale sau morale patriei
  Daca ceva din ce rostesc aici, suna cunoscut, ciudat de familiar, atunci….avem o problema

 12. alex September 9, 2011 at 4:15 pm #

  domnule ponta fiti tare trebuie sa castigam

 13. ANONIMUS September 9, 2011 at 6:05 pm #

  Dle.Ponta daca vine vorba de tachinarea cu “maturizarea”de catre Basescu,spuneti ca decat sa deveniti:contrabandist de” buf”wiskey,blujeansi,si carpete cu “Rapirea din Serai,desfranat,piroman dovedit si betivan ,preferati sa ramaneti un tata si sot bun ,un politician onest,care nu poate fi santajat.Spuneti-le bizonilor ca spre deosebirea de Basescu care nu face alt sport decat “pilitul”si rapiditatea cu care termina un joc la orizontala,Dv-oastra ca si co- pilot dictati pilotului traseul si daca gresiti pilotul iese in peisaj.Inca odata , deosebire de Basescu care da in gropi la ori ce deschidere de gura cu toate sfaturile bune.Cu stima”A”

 14. Socrate September 9, 2011 at 6:05 pm #

  @VP * Domnule presedinte VP, cateva propuneri :
  1. Lepadarea de UDMR si declararea UDMR-ului ca responsabil, alaturi de PDL, pentru dezastrul economic actual.
  2. Solicitati lui TB sa vina in Parlament de urgenta cu un raport “ Starea Natiunii “
  3. Pozitionati-va ferm, si dv, si USL, pentru rezilierea sau anihilarea proiectului Rosia Montana ( amintiti initiativa legislativa ca toate metalele pretioase sa fie exploatate numai de companii cu capital majoritar de stat,)
  4. Pentru evitarea fraudelor electorale declarati-va ferm impotriva tuturor initiativelor portocalii sau de origine portocalie ( votul uninominal – revenirea la votul pe liste -, comasarea alegerilor, alegeri in doua tururi de scrutin, votul prin corespondenta, etc.
  5. Anuntati ca imediat dupa castigarea alegerilor de catre USL toti parlamentarii UNPR si toti primarii trecuti la UNPR, aflati cu totii sub suspiciunea ca au fost santajati, vor fi anchetati pentru stabilirea motivelor santajului si, in cazul in care obiectul santajului este de natura penala, vor fi deferiti justitiei.

 15. Jr. September 9, 2011 at 6:51 pm #

  ORGOLII REBRENDUITE
  09.O9.2011. Declaraţie şoc a primarului Ion Rotaru în presa de Neamţ:” Nu Gheorghe Ştefan m-a învins în 2004, ci Ion Munteanu şi PSD.”
  Ion Rotaru fost preşedinte PSD- Neamţ şi primar al Municipiului Piatra Neamţ, nu a făcut niciodată o astfel de declaraţie; cel puţin aşa ştiu eu.
  În campania electorală locală din 2004, eu am fost foarte activ din partea org. PSD-Piatra Neamţ.
  Pot depune mărturie că Ion Rotaru (primarul care ştie că Elena Udrea are sânge-n păsărică) are perfectă dreptate în ce spune. Campania se desfăşura într-o linişte suspect, apatică, dezinteresată, ca şi cum alegerile erau câştigate apriori de PSD.
  S-a înşelat Ion Rotaru şi superficialitatea de moment l-a costat. El nu a observant că în activul de partid sau strecurat persoane obediente lui Gheorghe Ştefan. La toate şedinţele de instruire a activului apărea o persoană pe care nu o lua nimeni în seamă şi lua loc în preajma prezidiului. Iniţial am crezut că e cineva din partea judeţului PSD. Toate iniţiativele, strategiile imediate, căile de atac, organizarea şi desfăşurarea alegerilor, nominalizările din secţiile de votare, numărarea voturilor, au fost informaţii care apăreau a doua zi pe masa de lucru a lui Pinalti. De fiecare dată venea o altă persoană; nimeni nu o împiedeca. Odată a luat loc în sala de şedinţe o persoană bine cunoscută mie dintr-o altă activitate; Când m-a văzut în sală şi-a luat geanta şi-a plecat. De ce oare? Am scris un material critic la adresa adversarilor politici; am cerut aprobare să-l public în presă; mi s-a răspuns că dau satisfacţie lui Pinalti. Poftim?
  Un vecin, consătean cu Ion Munteanu, mă ironiza de câte ori mă-ntâlnea: îmi spunea tot ce facem noi la partid ca şi cum ar fi fost în sală, apoi mă oblige să recunosc că are dreptate.
  Acum sunt în măsură să-mi explic foarte multe lucruri; Regretele sunt tardive.
  După pierderea Colegiului VI din Neamţ, conducere partidului a realizat că org. PSD-Neamţ, nu lucrează la parametrii corespunzători. Sâmbătă 10.09.2011 are loc o analiză serioasă şi probabil se vor lua nişte măsuri. Activul larg al PSD-Neamţ, nu se împacă cu marginalizarea organizaţiei judeţene. Chiar şi cei mai vechi activişti încearcă să strângă rândurile, numai Ion Munteanu, lup singuratic, circulă în paralel.
  Ion Rotaru, a simţit momentul şi doreşte să revină preşedintele PSD- Neamţ:” Asta îmi doresc să fac. Să preiau organizaţia, şi să ne apucăm de treabă. Dacă n-o preiau eu, dacă nu mă întorc eu, îi mănâncă PDL pe pâine, e stână fără stăpâni”. Ce ziceţi de această declaraţie?!

 16. Gigi Duru September 9, 2011 at 7:49 pm #

  Victoras daca te tii de promisiuni, toti vom vota cu USL-ul. Astept cu sufletul la gura sa inceapa judecarea hotilor si profitorilor. Este o vorba din batrani: sarpele trebuie calcat pe cap si strivit, fiindca se zbate si tot te musca…Este ultima data cand mai acord girul votului meu, sper sa nu fiu dezamagit.

 17. NATO OFFICER September 9, 2011 at 7:54 pm #

  Dl. Ponta, cu stima! Eu sunt militar activ si nu am voie sa fac politica, daca imi dau numele – maine voi anchetat si dat dau afara, insa tin sa va transmit ceva. Vrea sa va spun ca si noi, militarii activi, ne-am saturat, nu e in regula ce se intampla cu armata, am fost adusi in stadiul de sclavagizare. Suntem retribuiti unitar, dar noua nu ni se aplica si Codul Muncii, adica oricat lucram avem aceleasi salarii, nu suntem platiti la tarif orar si sa stiti ca chiar lucram 24 de ore din 24 si cateva luni pe an, si sambata si duminica si oricand. De ce daca suntem unitari nu suntem tratati ca ceilalti cetateni si nu ni se aplica si noua Codul Muncii si de ce mai avem in statut limitari de drepturi si libertati constitutionale – ori suntem unitari, ori nu suntem? Inteleg ca nu poate exista siguranta nationala “cu ora”, dar pentru acest fapt, ca in orice stat normal am avut compensatii printr-o lege speciala de salarizare si o lege speciala de pensionare, acum nu mai avem nimic, suntem tratati ca si cum am lucra 8 ore pe zi, insa suntem obligati sa prestam saptamani si luni pe an munca patriotica gratuita, singurii din NATO in halul acesta. Mai este o problema, s-a facut o greseala imensa cu desfiintarea legii de pensionare a militarilor si care afecteaza exact siguranta nationala, aceasta avea o logica anume: permitea intinerirea periodica a armatei, nu poti avea armata cu militari in structuri de lupta cu varste de 60 de ani, de aceea in NATO militarii sunt inlocuiti inainte sa ajunga la asemenea varste: prin desfiintarea acestei legi au fost blocate cariererele si inlocuirile in intreaga armata romana, care in curand va deveni o armata de “batrani”. Nu este o parere izolata ceea ce va spun, este situatie de nemultumire generala. Multumesc si succes!

  • gigip1948 September 10, 2011 at 8:38 am #

   Ca rezervist,confirm si sustin cele postate de catre Nato Officer! Ieri am avut adunarea generala a unei asociatii nationale a rezervistilor! Daca Basescu ori Boc ar fi participat,cred ca ar fi trait cea mai mare spaima a vietii lor! Fostii generali,ofiteri ori subofiteri,caliti in campurile de lupte ori bataliile cu infractorii,oameni cinstiti si hotarati,au condamnat vehement masurile ilegale si aberante luate de catre Basescu impotriva lor!
   Domnule Ponta,in emisiunea lui Ciutacu,preluati initiativa,conduceti dumneavoastra discutia.Cel caruia ,Basescu i-a zis tonomat in ieuro(asa pronunta el),este baiat bun dar,uneori,se vrea el decident si nu invitatul sau!
   Nu ratati momentul,asigurati-i pe cei peste 300000 de rezervisti ca le veti reda demnitatea care le-a fost incalcata in picioare,ca printre primele masuri va fi anularea legilor basiste de spoliere a celor care au jurat sa-si apere tara!
   Nu uitati sa -i asigurati pe politistii activi,cei care au avut curajul sa-i zica lui Basescu celebra si corecta apreciere”javra ordinara” si carora le-a redus salariile sub nivelul unui muncitor necalificat si i-a dat afara din sistem,ca vor fi repusi in drepturile lor legitime!
   Aveti ocazia ca,impreuna cu Crin Antonescu sa deveniti liderii morali ai Romaniei,cie care ii vor scapa pe romani de grava molima portocalie,BUBA(regimul Basescu,Udrea,Boc,Anastase)!
   PS:Ganditi-va cum ar fi reactionat Basescu,in ipoteza absurda ca PSD ori PNL ar fi comis abuzurile si furaciunile lui si ale lui Boc!

 18. justitiaru September 9, 2011 at 8:34 pm #

  D-le Ponta
  In cazul fraudarii votului la legea pensiilor dovedita 100% inregistrata fiind in direct, plangerea penala s-a incheiat cu zero (rezultat scontat dinainte), Aceste gen plangeri pentru hotie repetate adresate chiar hotilor(!!!) sunt penibile,,absurde si nu fac decat sa evidentieze inca odata faptul ca ei au “painea si cutitul”,punand opozitia intr-o postura total nefavorabila. Populatia intelege astfel cu claritate ca nu exosta for care sa ii apere de abuzuri si deci nu au incotro si trebuie sa se supuna acestei puteri abuzive.

 19. DENIZA MORAR September 9, 2011 at 10:05 pm #

  Domnule Ponta ,un singur sfat mi-as permite: fiti sincer in tot tot ceea ce spuneti si faceti si incercati sa ajungeti la inima oamenilor ,care au imperioasa nevoie de speranta .Toti ar tebui sa stim ca chiar miine daca ati veni la guvernare nu ati reusi,chiar minati de cele mai bune intentii ,sa indreptati raul facut de mafia porocalie-verde,intr-un timp scurt.Dar trebuie sa-i convingeti pe oameni de faptul ca-i intelegiti ,faceti tot posibilul pentru ei si ma presus de orice sinteti un om de cuvint .

 20. CALIMAN EUGEN September 9, 2011 at 10:06 pm #

  D-le Alin,

  1.Romania interbelica era o tara in plin proces de industrializare,intrerupt si compromis de baietii lui Stalin.Fara comunism,Romania era azi cel putin la nivelul Austriei,sub toate raporturile.
  2.Modelele de reindustrializare nu copiaza azi pe cele ale comunismului,ci pe cele ale “tigrilor asiatici”:Coreea de Sud,Malaezia,Singapore,etc. si Japonia “epocii Meiji” !
  3.Intradevar,pentru reindustrializare trebuie sa atragem investitorii,creind o competitivitate economica nationala inalta,de un indice de virf,de 1-12 ca in tarile dezvoltate,fata de cel actual negativ,de 64.
  Apoi va trebui sa restructuram tote institutiile,pentru a fi functionale si performante,sustinind dezvoltarea economica si creind un mediu economic prietenos si functional.
  Acest proces al dezvoltarii economice are nevoie de un proiect national unitar si cuprinzator,care este finalizat si operational.Din pacate,oamenii politici de virf nu sint interesati de el,esuind in masuri fiscale si financiare punctuale,fara rezultate asupra dezvoltarii.

  • Alin September 10, 2011 at 10:33 am #

   D.le Caliman,
   1. Este corect punctul dvs de vedere insa nu am spus nimic gresit, faptul ca in perioada interbelica Romania era in plin proces de industrializare nu exclude faptul ca eram o tara preponderent agrara.
   2. In tarile asiatice s-a investit masiv si datorita facilitatilor fiscale si pentru ca o lunga perioada de timp citeva tari asiatice au fost colonii britanice iar Coreea de Sud si in acest moment este sustinuta puternic economic si financiar atit de S.U.A. cit si de Japonia.
   Sa nu uitam ca Japonia dupa ce a pierdut razboiul a fost ajutata puternic de S.U.A. iar pe de alta parte acolo este vorba si de o disciplina a muncii dusa pina la extrem. Dovada realizarile fenomenale de imediat de dupa cutremur.
   3. Din nou sunt de acord cu afirmatiile dvs. insa toate aceste masuri cer timp, vointa politica si finantare puternica pentru a fi implementate.
   In actualul context politico-ecnomic, in conditiile in care suntem datori vinduti F.M.I. si Bancii Europene, in conditiile in care nu accesam mai mult de 4% din fondurile europene nerambursabile, in conditiile in care daca vrem sa ne dezvoltam trebuie sa fim si lasati sa o facem, este nevoie din nou de sacrificii si de implicarea mult mai activa a populatiei in viata politica a tarii si aici nu ma refer doar la prezenta la vot odata la 4 ani, si aceea rusinos de mica; ci la manifestari de vointa, la miscari populare care sa puna presiune pe cei care ne conduc, la o flexibilizare si a clasei politice care sa poata sa fie si trasa la raspundere de populatie si pe timpul exercitarii mandatului, nu numai o data la 4 ani!
   Si ca o completare la ultima afirmatie, ca sa implementam si sa aplicam acel proiect national unitar de industrializare trebuie ca fiscalitatea sa fie simplificata si facuta atractiva pentru investitorii straini dar in acelasi timp compensata si cu niste conditii obligatorii de a fi realizate legate de o salarizare minima, de un anumit numar minim de locuri de munca, de acordarea de facilitati si reduceri pentru produsele desfacute pe piata romaneasca etc.

 21. privighetoarea September 9, 2011 at 10:41 pm #

  Se*nalta zorile din soare
  Cu cintec de privighetoare
  Iar noi trudim pe acest meleag
  Cu datina de dor si drag

  Pe *zidul * REVOLUTIEI uitate
  Se*nalta *ciocli* de putere
  Falsa DEMOCRATIE i*un * tirg* nu o cetate
  Domnia banului si lacomia lui ne piere

  Dar cine azi tot rostu*lti guverneaza
  Un securist din *fase * te vegheza
  Si te asculta la ordin t*intra*n viata
  El are tot prin furt – tu (o ) ultima speranta….Sa scapi de el prin vot ..deci scapa

 22. CALIMAN EUGEN September 9, 2011 at 10:53 pm #

  D-le
  Alin,
  4.Romania nu poate dezvolta decit “industria prelucratoare”,fiindca industria energetica este lipsita de resurse energetice nationale care sa faca posibila productia de energie electrica. In lipsa precipitatiilor,productia de energie electrica a scazut in ultima luna si in general precipitatiile au nivel redus in Romania.
  Intretinerea si reparatiile,ori modernizarile consuma resurse financiare in domeniul energetic – dar daca nu exista resurse energetice – nu este posibila dezvoltarea domeniului,decit in domeniul eolian.
  5.Tot ceeace inseamna dezvoltare si reindustrializare depinde de stat,fiindca el detine controlul si resursele institutionale si financiare care pot asigura cresterea competitivitatii economice pentru ca Romania sa devina “Mica China” a
  Europei,pentru investitori.
  Cu ce sintem mai prosti sau incapabili ca si Coreea de Sud sau Malaezia,incit sa nu putem evalua si promova un “proiect economic de reindustrializare” deja finalizat si operational ?
  Raspunsul la intrebare nu poate fi dat de dvs.,ci numai de oamenii politici de virf,care de 20 de ani,macina inutil intre 2 si 150 de masuri economice punctuale,care nu au legatura cu dezvoltarea economkica.

  • Alin September 10, 2011 at 11:36 pm #

   D.le Caliman,
   CORECT, aveti perfecta dreptate insa cind m-am referit la industria energetica am avut in vedere si industria extractoare nu numai pe cea hidreo-energetica:). Am fi putut sa dezvoltam industria petroliera si pe cea de extractoare de gaze daca nu am fi concesionat nu numai dreptul de exploatare ci chiar resursele in sine! Intr-adevar energia eoliana ar fi o alternativa viabila dar si aceasta are la baza investitiile straine. De asemenea poate ca ar fi fost indicat sa achizitionam noi, ca si stat, tehnologia cea mai putin poluanta sau care nu se bazeaza pe cianuri daca am dori sa extragem aurul din zonele bogate in zacamint aurifer, sa avem noi atit locurile de munca cit si managementul, insa au fost alti “baieti destepti” care au incheiat contracte paguboase cu o anumita firma… nu spun care:).
   In conditiile in care resursele strategice nu prea mai sint in mina statului ele fiind deja concesionate pina la epuizare si daca printr-o minune nu descoperim alte resurse noi, este putin probabil ca statul sa relanseze un proiect de reindustrializare pentru ca asta ar insemna anularea tuturor acelor contracte de concesionare si nationalizarea tuturor resurselor naturale, lucru pe care eu cel putin nu-l mai vad ca fiind posibil:(.
   Tinind cont de toate aceste aspecte cred ca proiectul de reindustrializare nu va fi operational niciodata pentru ca nu avem resursele necesare si nimeni din U.E. nu va dori sa incercam sa ne cistigam independenta energetica si prin ea sa deschidem noi piete de productie pentru ca i-am lipsi de “talciocul” unde-si deverseaza ei toate produsele nefolositoare sau depasite tehnic ori moral si nici nu ar dori sa parasim statutul de vesnic datori, statut care le permite sa ne manipuleze si sa ne tina permanent la mina lor si sa beneficieze din plin de statutul de “stapini de sclavi”
   P.S. in actuala conjunctura vedeti statul ca fiind capabil sa controleze resursele financiare in conditiile in care ne imprumutam permanent in loc sa absorbim fonduri europene nerambursabile si vedeti Guvernul sa nu mai “sifoneze” banii in favoarea camarilei portocalii? Pentru ca resursele institutionale deja vedem in ce scop sunt folosite mai ales ca ele sunt concentrate in mina unui singur om:(
   !

 23. Elena September 9, 2011 at 11:14 pm #

  Stimate d-nule Victor Ponta va spun sincer ca va admir curajul cu care il infruntati pe presedintele Taian Basescu. Am urmarit emisiunea ,,Vorbe Grele” si nu am decat cuvinte de lauda la adresa dvs. Eu personal, cat si intreaga familie, vom vota cu USL.
  Mult succes! Inceputul imi place 🙂
  Cred ca presedintele Taian Basescu si-a gasit nasul :))))

 24. Sibilla September 10, 2011 at 2:43 am #

  Ponta: “Băsescu îi are pe toţi la mână, ori cu dosare, ori cu afaceri”
  ŞI Frunzăverde aşişderea, adaugă dumneamea !
  Deci ? Boborul e buba… ? Oaaareeee….
  Cât timp ÎNCĂ – din păcate – primează banul, impostura pe scena politichiei mioritice ŞI vocile furnicilor sunt sancţionate cu plângeri penale pe bază de copy-paste la scrierile-i de pe bloguri, forumuri… la ce naiba ne mai lamentăm …
  Aista e ” calitatea ” şi-atunci ne ” mirăm ” şi nu acceptăm evidenţa : aceea că NU vom debarca PEDELICHELELE, că NU vom reuşi să ne descotorisim de celebrul cuplu bă-SECU-fata lui tanti Petrutza, cât timp , ca par egzamplă, n-am văzut Harta Mafiilor PD completată de vreun lider al Opoziţiei şi încă sunt secretari executivi care nu se limitează la intonat ode baronilor PD, ba îi mai şi avertizează cu una, alta… cât timp nu cernem neghina.
  Unitate, unitate, dar chiar toleranţă la nesfârşit.. ? Să-nţelegem că e mai lesne să ne descotorisim de vocile incomode, critice, deşi de BUNĂ-CREDINŢĂ ?
  ŞI de-aceea e amărât bobor confuz, dezorientat, scârbit… ŞI de aceea… Pentru că vede, ştie, n-ar mai fi ştiind…
  Realitatea e sumbră…
  ” Mai rău ca acum nu a fost niciodată ”, ” nu se mai poate ”, ” ne-a ajuns cuţitul la os ”, ” Doamneee, în ghearele cui a ajuns ţărişoara ”…
  Şi-avem de înfruntat atâtea, Doamne, atâtea… CA SĂ SUPRAVIEŢUIM !
  Pedelichelele sunt nocivi, sunt B.U.B.A ! Aceste specimene n-au decât grija bunăstării lor PERSONALE, atât ! Cum zisăi, grija lor e alta şi NU are de-a face cu soarta României, cu soarta boborului.
  Avem nevoie de oameni credibili, curaţi, de a ne regăsii drumul. Acel drum pe care principiile, valorile, competenţa, să primeze!
  În opinia mea, unitatea NU presupune aşezatul la vălău cu porcii şi mă refer la acei guiţători care-şi dau mâna cu adversarii ! Cine va reuşi să reaşeze lucrurile pe făgaş de normalitate, acela va fi un lider credibil, urmat, votat, ales…
  Dar, nah, io-s neica-nimeni, ce ştiu eu. Inofensivă, la o adică, căci există metode de strivit…. furnici, dacă tot n-avem putinţa de-a ne descotorisii de panarame, n-aşe ? Sau… ?
  Ar fi regretabil ca rezultatele Alegerilor viitoare să confirme neatenţia, toleranţa la nesfârşit şi mai ales păguboasă a unor specimene prin peisaj … Şi-ar fi regretabil pentru că SE POATE ALTFEL, la naiba ! Chiar SE POATE !!
  Cheia NU constă DOAR în Unitate !! E nevoie ŞI de Forţă, Echilibru şi mai ales ÎNŢELEPCIUNE !!! Ca să putem folosi cheia pentru a deschide Uşa spre o lume mai bună, spre o Românie corectă, spre ALTCEVA, numai de întunericul propăvăduit de securistul de la Anvers şi gaşca-i din dotare SĂ NE DEPĂRTĂM.
  Ori pentru acestea, NU-s deajuns vorbele, fapte concrete SE IMPUN inclusiv în propria ogradă şi nu-i musai trâmbiţate, că dacă se vor fi simţind şi reale fiind, să-mi fie iartată nesimţirea de-a nu purta mănuşi de dantelă, io-s pălmaş… : se va întoarce poporul cu faţa la cine e-n stare S-O FACĂ şi-i va urma CU SIGURANŢĂ ! Dacă nu… vai steua noastră, PUNCT.

 25. mgabim2009 September 10, 2011 at 6:53 am #

  Am urmarit emisiunea si am apreciat pozitiv tot ce ati spus. O singura sugestie, pe linga EVZ ar trebui sa dati in judecata si ziarul Adevarul, el va “trasuit” saptamini! Cartianu se arata oripilat de cit corupt sinteti, si cit de mult ati profitat de pe urma contractelor (!?) cu Rovinari; chiar a publicat sume de bani ce le-ati incasat!
  Poate ca Romania se trezeste!

 26. fault September 10, 2011 at 7:35 am #

  1. Procurorule, ai avut o prestaţie plină de conţinut, precisă şi oportună.

  2. Motto : Fără dubiu CINEVA operează cu exactitatea neiertătoarei coincidenţe.

  UN OCHI A RÂS ALTUL A PLÂNS, ÎN SUA

  11 septembrie 1973 : asasinarea de către « democraţia consolidată SUA » a lui Salvador Allende – primul preşedinte marxist ales democratic. Aproximativ 3000 de morţi şi dispăruţi.
  11 septembrie 2001 : distrugerea prin atac terorist a Turnurilor Gemene din SUA. Aproximativ 3000 de morţi.

 27. marcus September 10, 2011 at 9:50 am #

  Felicitari pentru Plangere, Domnule Ponta. Tineti-o tot asa, nu-i dati timp sa-si bea whisky-ul linistit !
  sa fiti iubit
  marcus

 28. gogu September 10, 2011 at 10:13 am #

  buna prestatie ai avut… ei, vezi ca se poate sa te intelegi si cu ciutacu daca mai lasati amandoi din orgoliu!… e si pacat sa nu te intelegi cu cei care sunt de aceeasi parte a baricadei

 29. Martienii September 10, 2011 at 11:23 am #

  Testul la poligraf ar trebui sa fie obligatoriu pentru toti parlamentarii indiferent de gasca.

  • ZOE, fii barbata ! September 11, 2011 at 1:56 pm #

   @Martienii,
   Si examenul psihologic de la presedinte pâna la femeia de servici !
   Iar ” martienii” trimisi înapoi de unde au venit !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: