Udrea ataca furibund PDL-ul!

6 Sep

Elena Udrea a spus azi: “Romania nu trebuie sa mai fie statul pomenilor electorale, mai exact, un stat cum isi doreste USL. (…) Pentru a castiga alegerile, liderii Opozitiei prefera sa isi cumpere electoratul cu alimente si diverse cadouri, in loc sa le ofere sansa unei vieti la standarde europene. Numai prin investitii putem ajunge la prosperitate, nu oferind pachete electorale si promisiuni desarte”

Chiar atata tupeu nu imi imaginam sa existe! Ei au furat cum nu s-a furat niciodata in Romania, iar dovezile de la Neamt sunt atat de clare, incat este incredibil ca poti spune asa ceva. Mai multa demagogie decat Basescu este greu de gasit!

Stati linistiti – toti cei care au furat in acesti ani vor plati cu varf si indesat dupa alegeri. Daca nu se aplica legea acum, se va aplica dupa alegeri. De-aia le este frica de alegeri, de-aia vor sa le amane…

48 Responses to “Udrea ataca furibund PDL-ul!”

 1. Black Rose September 6, 2011 at 5:30 pm #

  http://www.psdanglia.co.uk/?p=532

  • Wader September 8, 2011 at 3:53 pm #

   ceea ce face udrea este bine stiut de mai mult timp,dar ceea ce face LIVIU NEGOITA IN SEC 3 ESTE DEZASTRU mai ales acum cand are de gand sa imprumute 60 mil euro pt a construi un bazin olim pic si o parare in fata BL 34 de pe str Campia Libertatii bani ce noi cetatenii sec3 ii vom inapoia. pe 12 sept avem proces , ne poate ajuta domnul Ponta ca pres . psd cu asistenta juridica? mai ales acum cand USL a fost inregistrat , trebuie sa fii aproape de cetateni.

   • Wader September 8, 2011 at 3:54 pm #

    [parcare]*

 2. justitiaru September 6, 2011 at 8:44 pm #

  D-le Ponta
  Nu fiti fraieri sa acceptati comasarea alegerilor .Daca prin absurd se adopta aceasta masura antidemocratica declansati actiuni de protest parlamentare energice si mergeti cu ele pana in panzele albe, nu ca in cazul fraudarii legii pensiilor.

 3. Paul Enache September 7, 2011 at 2:25 am #

  Legat de PDL, am vazut ca ieri a fost o mare dezbatere pe Facebook pornind de la ideea asta:
  http://pesurse.ro/#/2011/9/5/emil-boc-unpr-se-va-topi-n-pdl-sau-va-disprea-vezi/%23news
  Ce parere aveti?

 4. gigip1948 September 7, 2011 at 8:11 am #

  Pai de la o femeiusca,ajunsa ministru(odata peste patru ministere) vicepresedinte de partid ,dupa ce a fost sefa cancelariei prezidentiale,pe oferirea de favoruri sexuale,la ce te astepti?

 5. Mihai ANDREI September 7, 2011 at 9:04 am #

  În cărţile de specialitate, acest tip de discurs fascistoid al celor mai neruşinaţi lideri ai PD se numeşte retorica fărădelegii. Ei caută astfel să-şi justifice cele mai odioase abuzuri de putere. Istoria abundă de astfel de retorică găunoasă tip “casus belli” – Hitler, Mussolini, etc. şi, cel mai recent: justificările puerile ale administraţiei Bush pentru invadarea Irakului.
  Ca întotdeauna în viaţă, problema e de nuanţă, de dozaj. Când se ajunge la asemenea grad de samavolnicie ca la Udrea e semn rău – despotismul e aproape – oamenii nu se mai străduiesc să fie nici credibili, dar nici măcar plauzibili. Această sfidare trebuie să ne pună pe gânduri.

  • ZOE, fii barbata ! September 7, 2011 at 3:11 pm #

   @Mihai ANDREI,
   Pusi pe gânduri suntem noi de vreo sapte ani, iar în ultimii doi ani suntem pusi cu botul pe labe !
   Cred ca ar fi timpul sa iesim din inertie, direct în strada in corpore si
   hotarâti sa-i scoatem în decor !

 6. ZOE, fii barbata ! September 7, 2011 at 9:48 am #

  NON PLUS ULTRA !
  Nu va lasati înselati de aparente, e “cântecul de lebada” ca sa ma exprim delicat, în loc sa spun zvârcolirea Hydrei ! Daca nu ar simti ca le fuge pamântul de sub picioare, nu s-ar agita atât, nu ar da din toate partile corpului si mai ales din gura pe la toate posturile TV care îi slugaresc.
  Despre toate “maretele realizari” ale acestei Hydre, stie toata suflarea României de la un capat la altul. Nu are rost sa însiram aici pomelnicul de “eshece”, ca de “succesuri” nu poate fi vorba; dar nici toate pomenile electorale venite pe banda rulanta de la ei.
  Cu tot tupeul lor exacerbat, cu toata încrâncenarea cu care trag de putere, cu toate invectivele pe care le arunca Opozitiei, caderea lor a intrat în linie dreapta.
  Lada de gunoi a istoriei îi asteapta cu capacul deschis. Vine cât de curând ziua încheierii conturilor si a platii, pentru dezastrul produs tarii si populatiei ei !

  • Mihai ANDREI September 7, 2011 at 10:05 pm #

   se zice NEC PLUS ULTRA

   • ZOE, fii barbata ! September 8, 2011 at 12:20 pm #

    @Mihai Andrei,
    Ai tu idee destre ce e vorba, dar formula initiala este NE(NON)PLUS ULTRA , mai studiaza !

 7. Marcus September 7, 2011 at 10:06 am #

  La Multi Ani Cu Lumanari Fara Numar, Emile!

  De ziua ta, Emile, din suflet iti doresc
  Din prastie chiftele, costum marinaresc
  Cu dungi pe verticala si numarul pe piept
  Caci tu, umila sluga, cu noi te-ai dat destept.

  S-ai prici comun cu chiombu, cu tine ca fetita,
  Iar noaptea la culcare vioi sa-i dai gurita.
  Sa va-mpartiti pachetul primit la vorbitor
  Sa v-amintiti tot raul facut la ast popor.

  Plimbarea sa iti fie cu lanturi la picior
  Prin curtea inchisorii in cerc, ca-n rotisor,
  L-apel sa stai cuminte in arsita sau zloata
  Sa iti aduci aminte cum ne tratai de gloata.

  Iar de vei fi vreodata lasat sa pleci acasa,
  Sa nu ai bani de paine, sau ce sa pui pe masa,
  In buzunar taifunu’ sa-ti bata de sa rupa
  Iar clopotul din turla sa-ti fie tras in dunga.

  • ZOE, fii barbata ! September 7, 2011 at 3:02 pm #

   @Marcus,
   Super… esti de groaza, hahaha !

 8. Florin Muresan September 7, 2011 at 1:56 pm #

  Pentru asta va respect si voi merge cu d-voastra pana la capat…domnule Victor Ponta…pentru ca ideile pe care le expuneti in mod constant despre cum trebuie facuta politica astazi in Romania coincid cu viziunea mea !

 9. D Cornel September 7, 2011 at 3:42 pm #

  Se spune ca, “adevarul umbla cu capul spart”. Dar, pentru adevar merita sa lupti. Ti-ai asumat o demnitate, ai o responsabilitate.A cam disparul sloganul sanatos (spun eu) ca, demnitarul este in slujba cetateanului, in slujba societatii.
  Societatea este formata din oameni, cetateni cu activitati si traiul lor. Deci, prioritar este latura sociala si cea economica. Acum, la nivelul societatii trebuie sa fie unele persoane care sa gestioneze problemele tuturor cetatenilor. Asa ajungem la demnitati si demnitari care sa dirijeze in ceeea ce denumim….COMUNITATEA. Politicul, pentru ca despre acesta este vorba, in loc sa gestioneze problemele societatii, s-a erijat in CLASA CONDUCATOARE. Potrivit Constitutiei citez… “Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii.” Iata cum acesta devine nereprezentativ atunci cand, jocurile politice denatureaza votul cetatenilor. Apoi, democratia are 3(trei) puteri separate, iar separatia este denaturata pentru ca, ministri (puterea executiva) pot sa fie si parlamentari(puterea legislativa), pot sa fie si judecatori/magistrati (puterea judecatoreasca), pot sa fie si afaceristi si ce vor muschii lor. Uite asa, in loc ca societatea sa existe si sa evolueze conform vointei democratice, politicul s-a erijat in Sef si unic diriguitor al societatii. Cum sa mearga societatea daca, am pus carul inaintea boilor (fara aluzie, asa este proverbul)? Teorii precum ca poporul este asa si asa, ca partidele sunt frumoase si altele urate….nu tine. Statul asistential si poporul puturos nici asta nu tine. Conditiile SOCIO-ECONOMICE sunt cele care asigura evolutia si civilizatia, iar POLITICUL trebuie sa fie in slujba primelor doua laturi. Cine a fost mai intai, oul sau gaina? Ei, cum este comunitatea umana? Ordinea ar fi: SOCIETATEA (cetatenii), apoi ECONOMICUL (subzistenta, sanatatea, ocupatii, pregatire etc) si in fine, POLITICA.. Acesta ar fi ordinea fireasca, corecta, de bunsimt. In acest moment avem altceva. Iata ordinea este: POLITICA, ECONOMIA si pe ultimul loc….CETATENII. Sunt asigurate evolutia si progresul? Intrebare. Va renunta clasa politica la rolul ei conducator pentru a-si lua rolul ei firesc, in slujba cetateanului in special si al societatii in general? Ma indoiesc. PS1. Am mai trait intr-o societate in care, partidul era…in toate si in tot. Iata, pentru ca politicul este mai important, ca sa nu se interpreteze, schimbam chiar si…Imnul National. PS2. Intrebare la radio Erevan. Este normal ca Puterea sa critice Opozitia? Raspuns. Da, este normal din moment ce, Opozitia nu lauda Puterea.

 10. Jr. September 7, 2011 at 4:30 pm #

  Da! Acum m-am dumirit. Trăian Băsescu e bolnav grav. Boala lui -cum spunea Stelian Tănase- este foarte gravă, contagioasă şi se ia de la bărbat la femeie prin contact. Acum nu mai sunt deacord cu Vadim Tudor: că avem nevoie de puşcării, ci mai degrabă de un sanatoriu de nebuni (balamuc) I-a priviţi cum se leagă lucrurile:
  Intr-o emisiune tv dl Stelian Tănase –invitat- a afirmat că ştie din surse sigure că preşedintele Trăian Băsescu ar fi bolnav şi nimeni nu se grăbeşte să ne spună cât e de grav. Dacă a jucat rolul hârtiei de turnesol, nu ştiu, dar se vede clar că se stăpâneşte cu greu să nu zâmbească. Reacţia Administraţiei Prezidenţiale a fost cea aşteptată: Purtătorul de cuvânt dl Turcan, a căzut în capcană şi s-a lansat într-o cascadă de justificări ce se anulau reciproc, precum că preşedintele e tare ca piatra, iute ca oţelul, ruginit ca fierul şi alte asigurări venite de la vraci şi ghicitoare. S-a amuzat asistenţa, a zâmbit OPOZIŢIA şi s-a distrat copios toată populaţia României care a urmărit emisiunea.
  M-am întrebat de ce atâta zel în a dovedi că Stelian Tănase minte, cât timp şi copiii ştiu că preşedintele Băsescu e un suferind.
  În primul şi în primul rând îl doare în cot de soarta cetăţeanului roman oriunde s-ar afla el; Nu insist.
  Se pare că a pierdut potenţa de manipulare a electoratului, partidelor, Parlamentului şi chiar PDL;
  N-are ochi să vadă OPOZIŢIA şi în special pe Victor Ponta şi Crin Antonescu; Boală curată!
  Din motive lesne de înţeles se enervează repede şi-i afectează judecata;
  Când judecata îi joacă feste spune enormităţi ca cea de la Roşia Montana: “BNR a vândut 103 tone de aur pentru ca guvernul să plătească salarii şi pensii”. Asta nu e o boală incurabilă?
  Un eventual raport pe sănătatea preşedintelui ar lămuri toate bănuelile, dar cum nu se obişnueşte aşa ceva, lumea e liberă să creadă ce vrea şi să se exprime în consecinţă.
  Intervenţia purtătorului de cuvânt al preşedinţiei şi lipsa raportului pe sănătate a d-lui Băsescu, confirmă bănuiala că preşedintele este grav bolnav. Adăugaţi declaraţia preşedintelui în care ne spune: “ La terminarea mandatului de preşedinte mă retrag din politică şi nu accept altă funcţie mai mică după ce am deţinut două mandate pe cea de preşedinte a României.” Ce ziceţi?!

  • Marcus September 7, 2011 at 5:16 pm #

   @Jr. e bolnav, dar nu de bolile cu care ne imbarliga Stelian, ci baiatu’ are greutati mari cu devla. Cu alte cuvinte este nebun de legat. In ceea ce priveste celelate eventuale boli nu-i nici mai sanatos, dar nici mai bolnav decat un alcoolic din boscheti de aceeasi varsta cu el, cu mentiunea ca boschetaru’ mai poate si raci, mai ales ca acum vine vremea rece si boschetii intra in hibernare. Vad ca inca nu v-ati lecuit de cucubatele basescului si ale securistilor cu scenarii pe picior de holiud.
   sa fii iubit
   marcus

  • speranta September 7, 2011 at 9:42 pm #

   Mi s-a facut lehamite de-atita politica -isterica -nebuna – dementa a
   lui T.B. si camarila sa PDL-ista -UNPR-ista -UDMR-ista.

 11. xyz September 7, 2011 at 6:24 pm #

  De ce s-a sinucis tanarul basarabean de la Timisoara? Pentru ca a picat a doua bacalaureatul. De ce a picat a doua oara bacalaureatul? Pentru actualul ministru al invatamantultului din Romania, o loaza complet amorala si un slugoi fara scupule, a ridicat, in mod deliberat, nepermis de mult, nivelul de complexitate al probelor de la bacalaureat. De ce a ridicat deliberat nivelul probelor de la bacalaureat? Pentru ca asa i-a cerut Basescu. De ce asa i-a cerut Basescu? Pai tocmai a precizat astazi ministrasul cu “pixelul albastru”: Pentru a avea motiv de a da afara din invatamant profesorii care au avut elevi care nu au absolvit Bacalaureatul, adica 46% din personalul didactic. Orele ramase descoperite vor fi predate de ceilalti profesori, ca ore suplimentare, in regim de plata cu ora, adica de trei ori mai putin decat prevede actuala lege a salarizarii personalului didactic. Dintr-o trasatura de condei, cheltuielile cu salariile vor fi reduse la mai putin de jumatate. Asta in conditiile in care 20% din scolile din Romania, unele reparate cu bani grei de la Uniunea European, au fost deja inchise. Bietul copil basarabean de la Timisoara nu este decat o “victima colaterala” a razboiului presedintelui Basescu cu propriul sau popor.
  Vreti sa stiti care a fost urmarea acestui gest criminal al actualei guvernari? La 1 septembrie s-au prezentat la post, la scoala, cu 46% mai putini profesori. Numai ca cei 46% care nu au mai revenit la cursuri, gasindu-si o alta ocupatie, nu sunt cei pe care spera Basescu sa-i dea afara ci exact crema scolii romanesti, profesori de elita, care, scarbiti de umilirea profesiei de dascal la catedra, au ales sa faca orice altceva numai sa nu aiba legatura cu statul. Se cheama ca omul cu “pixelul albastru”, printr-un gest iresponsabil a facut praf invatamantul din Romania, care functiona ireprosabil inca de pe vremea aromanului Spiru Haret, sistem pe care, in Romania, nici comunismul nu reusise sa-l distruga. Aceasta este adevarata cauza a sinuciderii de la Timisoara.

  • ZOE, fii barbata ! September 11, 2011 at 10:16 am #

   Mult adevar în ceea ce spui ! Cât timp o sa mai reziste tara asta durerii pricinuite de acesti mizerabili ?!

 12. Sibilla September 7, 2011 at 6:34 pm #

  FARISEUL TOKES, recidivează !!! A câta oară, Doamneeee….

  Tokes Laszlo face presiuni pentru recunoaşterea Kosovo de către România

  Cu gândul la ” Ţinutul Secuiesc ” NICIDECUM ÎNTÂMPLĂTOR !!!!

  Că nu e cităv acest VIERME, aşa zis pastor, ştim, dar de ce încă nu e la ospiciu, cu asta NU mă împac !!
  Dar poziţia oficială a pedelichelelor – ca reacţie la zicerile NEMERNICULUI Tokes, care este ??? PD tace mâlc ” strategic ” sau… ??? Ne explică trompeta Cotroceniului, ” săracul ” Lăzăroiu care-i treaba, că el bag seama în calitate de ministru al muncii se pricepe la orice….. Ce mai caută nebunul de fariseu Tokes în PE ???

  ARDEALUL NU E AL UNGARIEI IAR KOSOVO E INIMA SERBIEI, PUNCT. LOCUL LUI TOKES E LA OSPICIU NU IN PE !!!! Este INCALIFICABIL, EXTREM DE PERICULOS CEEA CE FACE ACEST FARISEU ŞI NIMENI NU REALIZEAZĂ CĂ NU E DE GLUMĂ, CĂ TOATE MANFESTĂRILE, IEŞIRILE, DECLARAŢIILE PUBLICE ALE ACESTUI TICĂLOS NE POT COSTA SCUMP….
  FELICITĂRI, RADU TUDOR !!

  Să auzim poziţia USL !!! ACUM !
  Să auzim poziţia, reacţia europarlamentarilor noştri !!

 13. justitiaru September 7, 2011 at 7:46 pm #

  D-le Ponta
  Nu incercati sa rastalmaciti declaratiile D-nei Udrea, ea acuza fara perdea USL de mita electorala si ca va vinde viitorul tarii pentru a accede la putere(adica exact de politica actualei guvernari !).Acest tupeism extrem i-a dus la putere si pe el marseaza pana in “panzele albe”. Cu alte cuvinte ea va sfideaza avand credinta nestramutata ca acesta este strategia castigatoare de a infrange moralul adversarilor politici.Cu alte cuvinte ea spune :”Uite ca Imi bat joc de voi, ei si ce ce o sa-mi faceti?”
  De fapt nimic nou sub soare ;aceasta este o constanta a strategiei mediatice pediste, de a acuza opozitia si guvernarea Tariceanu de toate esecurile de care guvernarea actuala este responsabila integral. Ei folosesc aceasta startegie pentru ca “tine” la fraieri.iar opozitia de fiecare data a inghitit in tacere “galustile” preparate in bucataria mediatica de BasescuBocUdrea &Co

 14. Dan September 7, 2011 at 9:43 pm #

  Si-au pus oamenii lor peste tot in inspectorate scolare , prefecturi , politie , directori de scoala , ba si pe popii din biserici i-au cumparat cu miliarde grele sa-i vesteasca ! Vai celui ce are alte pareri decat seful pdl-ist ! Sper ca intr-o zi acestia sa plece si nu sa se converteasca in mari USL-isti ! NU FACETI O LEGE A MIGRATORILOR DE LA UN PARTID LA ALTUL ? Acesti oameni ai lor majoritatea stau in vile grele , conduc masini de peste 20 mii euro si ii cam doare in cot de criza si alte povesti ! De ce nu le vedem la Tv si in mass media averile acestor pdlaci cica cinstiti ?

 15. Black Rose September 8, 2011 at 7:46 am #

  Buna dimineața!Sărbătoarea de azi sa va aducă bucurii.Celor cu numele Maria sau Marin,le doresc La multi ani si sa petreacă alături de cei dragi.

 16. ZOE, fii barbata ! September 8, 2011 at 9:33 am #

  DANDANAUA CU IMNUL…STEAGUL SI GAZONUL
  E o facatura, nu se apuca Marcel Pavel sa schimbe versurile de capul lui ! Întâi a spus ca a convenit cu cei de la FRF, apoi a luat totul asupra lui. Oricum amenda n-o plateste din buzunarul lui, s-au oferit altii printre care si Becali sa i-o plateasca. În obedienta lor -devenita sport national la noi si nu de acum – cine stie ce capete patrate s-au gândit sa-l scuteasca pe “Leul” devalorizat si jerpelit de o huiduiala în plus, care s-ar fi raspândit în eter din 50.000 de piepturi, la auzirea numelui sau ( macar ca versurile se refera la cu totul alta persoana). Dar cum la noi toti sunt specialisti în orice si în nimic, s-au aruncat care mai de care sa-si dea cu presupusul despre “cestiune”, de la primele ore ale diminetii de ieri si pâna în miezul noptii, facându-ne capul calendar. Printre cei care faceau vocalize pe aceeasi tema, am auzit pe unul care a spus ca Ponta e de vina pentru schimbarea versurilor, hahaha ! Îmi trece prin minte o expresie vulgara legata de prefectura dar nu pot s-o enunt aici.
  Interesant e unde dai si unde crapa, ei au vrut ( mai mult ca sigur) sa menajeze timpanul Ayatollahului – de altfel a fost sfatuit sa nu faca de data asta baie de multime, ca s-a cam “schimbat timpul” si s-au “racit” apele – când colo a iesit alta dandana si sigur cine poate fi vinovat decât acarul Paun, indiferent care ar fi ala !
  O alta gafa pe care au facut-o, a fost cu rezevarea fotoliului pentru madame Vuitton, în loc sa scrie corect numele “vedetei” au scris Domnul E Gabirela U. Gurile rele au comentat ca nu s-a gresit prea mult, pentru ca persoana chiar aratä a domn, hahaha !
  Oamenii nu au fost lasati sa intre cu steaguri din cauza betzisoarelor care le sustin – de obiecte contondente, coane Fanica ! Au gasit în schimb, steaguri pe fiecare scaun, un lucru bun. Dupa terminarea meciului, steagurile au fost aruncate la gunoi, frumos, sau ce ?! Pai daca am fi fost în America, ce credeti ca s-ar fi întâmplat cu ala care ar fi aruncat steagul tarii la gunoi ?! Dar ce noi suntem în America ? Noi suntem aici în Romanelika de la cotul Dunarii unde tot ce este rau, e posibil !
  Gazonul… iarba verde de acasa ne-a umplut “laude” din partea strainatatii, care si asa statea cu ochii pe noi, ca sa critice orice misca : râul, ramul !
  De data asta Oprescu a gresit “operatia” si îmi pare tare rau ca astfel le-a dat satisfactie dusmanilor si apa la moara la cârcotit ! Daca stia ca Oprisanii au mai facut de cacao o data tara cu gazonul lor, nu trebuia sa-i accepte. Sa speram ca se tine de cuvânt si nu le mai da banii – dar un avans , tot le-o fi dat .
  Uite ca le da lectii ” Razboinicu Luminii” si le aduce gazon ca lumea, si îl cred ca “nebun”, “nebun” dar face treaba, bravo lui !

 17. Black Rose September 8, 2011 at 10:27 am #

  • ZOE, fii barbata ! September 8, 2011 at 12:24 pm #

   @Black Rose,
   FELICITARI !

 18. Marcus September 8, 2011 at 11:22 am #

  Ghicitoare- In Viitor De La Doi La Sapte Ani !

  Ia sa-mi spuneti voi copii,
  A cui minte-i pe pustii,
  Si ales ca sef de stat
  Ne umplut-a de rahat?

  Element ajutator:
  Are-amanta-n dormitor
  O piranda planturoasa
  Ce se vrea imparateasa.

  Daca inca n-ati ghicit
  Sa va mai ajut un pic.
  Si-a pus sluga prim ministru
  Un pitic prost si sinistru

  Ce din vorba lui nu iese
  Si sta drepti atunci cand bese.
  Ghicitoarea de-ti ghici
  Sapte ani voi veti primi.

  • ZOE, fii barbata ! September 8, 2011 at 12:23 pm #

   @Marcus,
   Esti un izvor nesecat de inspiratie, bvavos !

 19. ZOE, fii barbata ! September 8, 2011 at 1:38 pm #

  @Victor Ponta,
  Auzi Victor, zice ca pedelacheii au pus un banner – probabil electoral – în Pipera .
  Intereseaza-te si daca e asa, pune-i la punct !

 20. Florea Dumitrescu September 8, 2011 at 3:18 pm #

  O NOUĂ LOVITURĂ MORTALĂ
  DATĂ OAMENILOR DE
  MILIONARII BĂSESCU ŞI ISĂRESCU

  I. MĂRIREA DEMENŢIALĂ A PREŢURILOR LA CĂLDURĂ.
  În plină criză economică, cumplită şi devastatoare, milioanele de pensionari şi salariaţi primesc o nouă lovitură de moarte – prin majorarea nebunească a preţurilor şi tarifelor la căldura furnizată pentru locuinţele cetăţenilor care trăiesc din muncă. Aşa ceva nu s-a întâmplat în nicio ţară din Uniunea Europeană.
  Această crimă economică împotriva vieţii oamenilor a fost pusă la cale de milionarii Băsescu şi Isărescu, cu sprijinul „falsei expertize” a lui Jeffrey Franks (pe care în curând îl vom reclama doamnei Cristine Lagarde, pentru politicile greşite impuse României).
  În postură de „mari economişti” – au prevăzut tăierea subvenţiilor la căldură, fără nicio justificare şi total inoportun în criză; în felul acesta, în plină criză cumplită ei pun în primejdie viaţa oamenilor din România, le-o scurtează, iar pe unii îi trimit mai grabnic la moarte, în special pe pensionarii cu rezistenţă naturală mai redusă. Prin frig. Au copiat experienţa dictaturii precedente.
  Dictatura Băsescu – nesancţionată la timp de electorat – îşi face de cap. Zilnic, din judeţele ţării, primim veşti despre creşteri nebuneşti la tarifele pe gicacolerie – de câteva ori – în mod diferenţiat.
  La Bucureşti, primarul Sorin Oprescu a vorbit public de o dublare a tarifelor.
  O situaţie total insuportabilă.

  II. AL DOILEA ACORD CU FMI A ADUS ACEASTĂ NENOROCIRE
  În Studiul nostru publicat la data de 30 mai 2011 am atras atenţia că în Acordul cu FMI (prost întocmit şi prost negociat de milionarii Băsescu şi Isărescu) s-a prevăzut creşterea nebunească a preţurilor la căldură , desigur într-o formă deghizată.
  În mod sfidător şi mincinos, această majorare nebunească de preţ în Acordul FMI este prezentată ca o „îmbunătăţire” pentru a veni în ajutorul persoanelor vulnerabile.
  În discursurile mizerabile şi iresponsabile ale milionarului Isărescu se tratează despre „stabilitatea preţurilor” şi despre „dezinflaţie”, fără să se abordeze în mod adecvat aceste preţuri ucigătoare pentru căldură, care afectează vieţile milioanelor de oameni care trăiesc din muncă şi cărora li se reduce substanţial puterea de cumpărare şi-i condamnă la o viaţă de mizerie.

  III. VINOVAŢII DE ACEASTĂ CRIMĂ
  Aici se înscrie, alături de alte guvernări post-decembriste, regimul dictatorial Băsescu, care în 7 ani de guvernare, de jefuire a banilor publici de la buget – nu a făcut nimic pentru „modernizarea” centralelor termice din toată ţara, pentru reducerea şi eliminarea subvenţiilor.
  La Bucureşti, capitala ţării, pe listă – înaintea lui Sorin Oprescu (de 3 ani), îi găsim pe guralivii iresponsabili Băsescu şi Videanu, care au guvernat aici 8 ani şi nu au făcut nimic pentru îndreptarea situaţiei.
  Acestea sunt lucruri esenţiale pe care trebuie să le dezbatem public, pentru sancţionarea severă a celor vinovaţi, cât mai repede posibil.

  IV. POPULISMUL DEZGUSTĂTOR AL LUI BĂSESCU ŞI BOC
  CARE ŢIPĂ ÎMPOTRIVA ALTORA
  În loc să lase mecanismul subvenţiilor, care este mai simplu şi direct, mai clar, politicienii iresponsabili Băsescu şi Boc introduc sistemul „ajutoarelor pentru căldură”, pe criterii total inacceptabile şi incorecte, un sistem complicat şi înjust, pentru a forma o nouă grupare clientelară, la cheremul guvernanţilor centrali şi locali. Acest „sistem”, trebuie respins integral. O nouă înşelare politică.
  Acest „sistem” lasă fără acoperire milioane de oameni care se zbat în criză, de pe o zi pe alta. Batjocorirea vieţii oamenilor de către jefuitorii de bani publici, de către milionarii guvernanţi, trebuie să înceteze.

  V. SOLUŢIA RAŢIONALĂ
  Asigurarea subvenţiilor pentru căldură reprezintă o prioritate absolută în aceşti ani de criză cumplită. Guvernul trebuie să taie alte cheltuieli inutile şi neraţionale din bugetul de stat de circa 40 de miliarde de euro şi să aloce fondurile necesare pentru subvenţiile de căldură, în toate judeţele ţării.
  Totodată, guvernul – în loc să risipească banii publici pe investiţii neproductive, pe telegondole tip „Udrea” şi alte jafuri în favoarea clientelei politice – să treacă la alocarea de fonduri pentru modernizarea centralelor termice din toată ţara.
  Consiliile locale trebuie să trateze la fel această prioritate absolută şi să taie alte cheltuieli din bugetul local pentru acoperirea integrală a subvenţiilor pentru căldură.
  Este timpul ca guvernului şi consiliilor locale să le pese de viaţa oamenilor.

  VI. „ŢEPELE” DIN PIAŢA VICTORIEI
  Sistemul de „ţepe” în Piaţa Victoriei, imaginat de domnul Băsescu pentru alţii – îl evocăm noi, cei din societatea civilă, pentru domnia sa şi toţi susţinătorii regimului dictatorial, care încalcă violent Constituţia şi legile ţării şi care trebuie să dea seamă în faţa poporului profund nemulţumit, mâniat şi revoltat.
  Jefuitorii de bani publici şi prăduitorii de avuţie naţională din sistemul guvernării, milionarii şi miliardarii, acţionează nepedepsiţi în acest regim dictatorial pe scară largă, întrucât instituţiile de stat sunt paralizate şi subordonate regimului dictatorial.
  Paharul se umple. Şi îi reamintim milionarului Băsescu că – în aceste zile – suntem contemporanii unor răsturnări violente de dictaturi. Să privim cu teamă la „cuşca de fier” în care poporul egiptean îl judecă pe dictatorul Mubarak. Să se ia aminte. Va veni ceasul trezirii şi deşteptării foarte curând şi „ţepele” din Piaţa Victoriei vor ieşi din sfera virtuală şi vor deveni realitate, prin forţa legilor.
  Nemulţumirea populară este generală. Ca în 1989.

  8 septembrie 2011

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

  • privighetoarea September 8, 2011 at 11:37 pm #

   Glasul tarii se aude tot mai des
   Ca un plinset de durere istovit
   De la munte pin” la mare am cules
   Doinele de jale- cu parfum imbatrinit
   Unde esti tu tinerete si speranta
   Ti-au legat ciocoii viata-n datorii
   La mezat te-au scos -de te poti te*nalta
   Sa-i stirpimi pe hoti – La lupta copii
   S*alungam PUTEREA ce-a inrobitoare.
   Ca un uragan – poporul ne mina
   Inspre libertate – pasare din zare
   Cintul tau -TREZIRE tot mai multi aduna .

 21. Haralamb Zinca September 8, 2011 at 7:14 pm #

  Ar trebui sa plateasca dupa alegeri cel putin ptr.favorizarea infractorilor si cei care ii protejeaza PICCJ,DNA,DIICOT,SRI,DGIPI…..si care au devenit departamente ale PD L si varful de lance al politiei politice si al abuzurilor comandate de grupuri de influenta portocalii.

 22. Reni September 9, 2011 at 12:38 am #

  Citeva consideratii :
  1.Cand Patriot Act a fost implementat a ridicat imediat probleme legate de puterea dobindita de intelligence community, in anumita masura, o ingrijorare nejustificata in tara in care oversight serviciilor este exercitat cu o putere fantastica, iara serviciile sunt mai degraba amestecate economic in specializatul complex militar.
  2. Inchipuiti-va un Patriot Act in Romania, incerc eu sa creionez :
  – ofiteri acoperiti sunt numiti la conducerea tuturor sectoarelor strategice (de regula cele mai banoase)
  – acesti ofiteri au o raspundere difuza , in fond daca economic se fac pasi gresiti, se pot intoarce la profesia lor de baza
  – loialitatea fata de cel ce are in mina ierarhiile militare este adevaratul lor tel, acolo este adevaratul lor loc de munca, pensia, beneficiile
  – nu te supui acestor forte, clar, esti un tradator de neam si tara, cu o legislatie “armonizata” poti fi usor acuzat de tradare, subminare etc
  – privat sau nu, la fel pentru toti, interpretarile “constructive” pentru nesupusi pot fi foarte usor puse in practica, in fond si firmele private sau simpli cetateni pot aduce prejudicii materiale sau morale patriei
  Daca ceva din ce rostesc aici, suna cunoscut, ciudat de familiar, atunci….avem o problema

 23. cristisor September 9, 2011 at 10:32 am #

  Buna ziua
  Sunt un roman care traieste departe de tara, m-am deplasat ultima oara 300 Km cu masina ca sa votez PSD-ul , am o mare intrebare pentru dumneavoastra domnule Ponta, stiti eu am votat pentru reducerea numarului de parlamentari la 300 si pentru Parlament Unicameral, din ce am vazut noi romanii am votat in proportie covarsitoare pentru acest lucru asa ca va intreb domnule , ce aveti de gand sa faceti pentru ca noi romanii sa avem ce ne-am dorit prin votul exprimat? Mai bine spus cand veti vota in Parlament pentru adoptarea masurilor de la referendum. Toate cele bune si succes in continuare …dar nu ne uitati …cu Referendumul …

  • cristian nemteanu September 12, 2011 at 7:29 am #

   draga cristisor boo boo,
   nu traiesti departe de tara,faci politica in tara si cred ca ai si functie.ca politician de anvergura trebuia sa stii ca unicameralul nu este o varianta buna pentru electoratul normal.
   unicameralul este o varianta optima pentru cativa oameni ai puterii

 24. Timotei Dinica September 10, 2011 at 2:27 am #

  Foarte bine, sa plateasca pentru ce au facut.
  Ca sa stim si mai bine ce si cat au furat, postati si dovezile pe care le aveti, ca sa-i infundam rau de tot.

  • ZOE, fii barbata ! September 11, 2011 at 10:11 am #

   Uita-te în jurul tau si ai sa vezi dovezile, le ai chiar sub nasul tau portocaliu. Dar probabil vi – se pare ca ceea ce furati, vi-se cuvine !

   • Timotei Dinica September 11, 2011 at 2:27 pm #

    E evident ca atat poti, din pacate. Am cerut dovezi clare, care ii pot incrimina, exact asa cum D-l Ponta cere dovezi scrise, clare atuncai cand este acuzat de ceva. Vorbe sunt multe si diverse.
    E aceeasi metoda aplicata de D-l Ponta, daca te deranjeaza, trateaza problema cu dansul. Toate cele bune.

   • ZOE, fii barbata ! September 12, 2011 at 8:44 am #

    @Timotei Dinica,
    Multumesc pentru aprecieri ! Se pare ca nici tu nu poti mai mult.
    Dovezi clare pentru ce ? Nu este destul de clar tot ce se întâmpla ?
    Fii mai explicit, ca sa înteleaga si cei care nu se ridica la nivelul tau de” inteligenta” !

 25. abbilbal September 10, 2011 at 10:46 am #

  Bună ziua domnule Ponta. Dar dacă prin matrapazlâcuri doar de ei ştiute nu cedează puterea?

  • ZOE, fii barbata ! September 11, 2011 at 10:21 am #

   Noi trebuie sa le-o luam cu orice pret, altfel ne vor termina ei pe noi, încet si sigur !

 26. Lucian Pricop September 10, 2011 at 1:24 pm #

  Stimate Domnule Presedinte NE-IMATUR
  Urmaresc ca orice roman sinteza zilei la politica (nu e vorba de Antena 3, desi ma uit si la ei) si in ultima perioada de cand s-a declansat ofensiva personala antiponta a presedintelui tarii, remarc eticheta cu care va catalogheaza – imaturitatea. Desigur ca orice om serios isi da seama ca e o tactica de defaimare, dar din pacate experienta ultimilor ani ne-a aratat ca oamenii seriosi sunt din ce in ce mai putini, iar grosul alegatorilor e alcatuit din asa zisa …multime. Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar cred ca aceasta multime diforma, ar putea sa fie impresionata si manipulata de asemena slogan – Ponta e imatur, imaturitatea lui Ponta etc, repetata obsesiv, cu glas grav si ochii incrucisati de seriozitate, de cel caruia ii este sigur frica de Ponta,….si credeti-ma nu e bine. Este o jignire. Nu e bine sa nu gasiti si dvs, un calificativ pe masura. Si sa o repetati de fiecare data cand ii pronuntati numele. Pentru ca masa diforma de alegatori sa auda mereu si mereu si mereu acel apelativ. Ceva care chiar sa-l caracterizeze pe dl presedinte. Puneti-i pe cei care se ocupa de imaginea Dvs, sa se gandeasca, repede pana nu e prea tarziu.

  • ZOE, fii barbata ! September 11, 2011 at 10:06 am #

   Nu ti-se pare ca DRACUL pe pamânt ar fi cel mai adecvat apelativ ?!

 27. cristian nemteanu September 12, 2011 at 7:05 am #

  actiunea stafului elenei udrea este spectaculoasa deoarece se incearca delimitarea fata de partid si de presedinte.deja udrea a intrat in competitia electorala si are un scor de 20-22%

Trackbacks/Pingbacks

 1. Victor Ponta, despre Basescu: Campion national la demagogie! | bucatar monden - September 6, 2011

  […] de la Neamt sunt atat de clare, incat este incre­di­bil ca poti spune asa ceva”, scrie Vic­tor Ponta pe blo­gul […]

 2. Zbătându-se între coşmaruri şi realităţi : România! « Sfinxul - September 9, 2011

  […] ” Stati linistiti – toti cei care au furat in acesti ani vor plati cu varf si indesat dupa alege… […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: