Ma retrag din “razboiul hainelor”

17 Aug

In aceste conditii, ma retrag rapid din ”razboiul hainelor”, ca sigur castiga dna. Udrea!

71 Responses to “Ma retrag din “razboiul hainelor””

 1. Bibliotecaru August 17, 2011 at 12:27 pm #

  🙂 D.N.A. Udrea?

  Acum are şi doamna Udrea dreptate, ce tot stau ziariştii cu ochii în garderoba ei.
  Or mai fi persoane publice care poartă Dulce Cabana, Vraişte Panorama 😆 Ptiu că m-am molipsit de la amicul Bendeac.

 2. justitiaru August 17, 2011 at 2:46 pm #

  D-le Ponta
  De “hainele noi ale reginei” sa se ocupe “Cancan”,iar dv. trebuie sa va ocupati ca de misculatiile finaciare a “minsiterului dezvoltarii coruptiei si spagii electorale” sa se ocupe justitia.

  • lulu August 21, 2011 at 1:52 pm #

   corecta afirmatie. Eu am pentru d. Ponta o alta intrebare: cum v-or bate PDL-ul daca promoveaza interlopi, mafioti si oameni de nimic. Tataru care candideaza la Baia Mare a fost cercetat pentru sechestrare de persoana. In tot Maramuresul nu s-a gasit o persoana curata? Ma indoiesc amarnic. Mare pacat.

   • justitiaru August 22, 2011 at 11:10 pm #

    @lulu
    Ce “pretentii” ciudate ai si d-ta in perioada de concedii.D-l Ponta si D-l Antonescu au fost plecati in concedii binemeritate vreo luna, cand sa se mai ocupe si de flleacuri ca desemnarea unor candidati “curati” la dosar.Pentru ce au o armata de activisti ?

   • ZOE, fii barbata ! August 23, 2011 at 9:31 am #

    @lulu,

    Iar eu, am o întrebare pentru tine : cum se scrie corect ” v-or bate”, sau vor bate ?!

 3. gigip1948 August 17, 2011 at 3:08 pm #

  S-a dovedit,inca odata ,ca cel mai destept cedeaza!Bravo!

 4. Theodora August 17, 2011 at 3:18 pm #

  http://theodora0303.wordpress.com/2011/08/17/saraca-elena-udrea-ce-putine-bucurii-are/
  In loc sa luam drept model 🙂 exemplul de munca si viata, daruirea, pasiunea si abnegatia cu care mult iubita si stimata Elena Udrea a slujit si slujeste, fara preget, interesele si destinele PDL-ului si ale poporului roman noi o criticam pentru ca se imbraca de la cele mai cunoscute case de moda din lume atunci cand ne spune ca nu sunt bani de pensii si salarii.

 5. Rinocer August 17, 2011 at 4:01 pm #

  Beeeeee!!!!!

 6. Gimilica August 17, 2011 at 4:15 pm #

  Simpatica parodia, dar cam atat. Nu transmite niciun mesaj consistent sau poate nu sunt eu suficient de inteligent sa inteleg mesajul abscons. Pentru ca si eu am simtul umorului bine dezvoltat (adica sunt inteligent) am compus cu luni in urma o poveste. Voila!
  Poveste de februarie (sau Povestea porcilor)
  M-am nascut printre Carpaţi…..
  A fost odată ca niciodată, o ţară minunată cu munţi si ape repezi, cu cărbune si petrol. A fost odată….
  Aici m-am născut eu, prematur. La căpătâiul meu au fost trei ursitoare : una imi asigură protecţie, alta imagine, iar ultima bogaţie. Dintr-un tată pe picior de divorţ si o mamă minoră. Am fost ţinuta un an la incubator şi hrănită cu cornuri, lapte si apoi cu ouă. Am o familie numeroasă, cu unchi, matuşi si chiar o bunicuţă din partea mamei de care ascultă si mami si tati, nu-i iasă din cuvânt. Sunt de viţă nobilă, ma trag din baroni.
  La împlinirea vârstei de un an am scos capul în lume (oarecum timid) si mi-am facut simţită prezenţa pe scena pe care voi evolua când o să fiu mare. Era în 2007 când tata a reuşit sa divoţeze şi să spună NU în loc de DA. L-am ajutat cu toţii, şi rude, şi prieteni şi ursitoarele mele.
  Au trecut anii şi am împlinit 5 ani de viaţă. Azi m-au botezat. Mama şi bunicuţa au pus mâna de la mâna şi mi-au făcut cadou o scufiţă roşie, de la tata am primit chiloţei galbeni (3 perechi, sa am de schimb când fac caca pe mine), iar unchiul de gradul doi din partea tatei mi-a dăruit cizmuliţele fermecate de culoare albastră.
  Bunicuţa (care nu locuieşte cu noi, fiind “săracă şi cinstită”) m-a povăţuit:
  -Draga mea nepoată, acum eşti fată mare şi o să umbli singură prin pădure, să ai mare grijă că acolo locuieşte lupul cel rău şi puternic, să te fereşti de el! Spunând aceste vorbe pline de înţelepciune, bunicuţa plecă la casa din marginea pădurii să-şi odihnească oasele obosite şi să mai ticluiască ceva planuri de viitor.
  -Mami, mami, dar unchiul nostru vânătoru’ nu mă poate apăra de lupul cel rău?
  -Fata mea, unchiul tău e prea obosit să te apere de lup şi nici puşca nu-l mai ajută şi oricum e încolţit de lupii tineri şi justiţiari.
  -Şi ce o să fac, o să mă descurc singură?
  -Eşti prea mică pentru un război aşa de mare, dar nu eşti singură, suntem noi, familia ta, baronii şi ursitoarele, care ţi-au ursit să devii actriţă de telenovele pentru că nu eşti suficient de matură să joci în Actorul şi sălbaticii.
  Astea fiind zise, mi-am dat jos chiloţeii galbeni şi m-am îmbrăcat în pijamaua vărgată să dorm liniştită ştiind că ursitoarele veghează.
  -Vise plăcute! Îmi spuse cineva.
  Din fericire aceasta poveste nu poate avea un final fericit.
  Orice asemanare cu personaje de basm este pur intamplatoare.
  Concluzie:
  Politica naste monstri.
  Acum….. Scufita rosie.
  Se pregateste Alba ca zapada.

 7. ionutian August 17, 2011 at 4:36 pm #

  Vezi aici ( http://inpuiimei.a1.ro/faze-tari/Balada-Elenei-Udrea_331.html ) varianta originala a baladei Elenei Udrea!

 8. Victor August 17, 2011 at 5:53 pm #

  Nici pe mine nu ma intereseaza cum arata, imbracata sau dezbracata,nimfa de Plescoi. Piranda Nutzi,dupa ce si-a facut stagiul pe centura (politicii ) si dupa cateva vizite nocturne la palatul Cotroceni (unde cica s-a intalnit doar cu consilieri,deoarece bulibasa JON nu era acolo ),a ajuns ministresa ,calare pe orice situatie din tara (inclusiv pe cea financiara),asa ca poate face ce vrea muschiuletul ei ,fara sa dea socoteala nimanui,avand spatele (si nu numai) asigurat.
  Deci d-le Ponta,faceti-va agenda , a dvs si a PSD/USL,dupa prioritatile tarii,anuntati-o prin conferinte de presa saptamanale si nu va lasat in plasa elucubratiilor cretinilor ce ne guverneaza si a barfelor tip can-can. Daca nu adoptati ,urgent, o politica activa,coerenta si sistematica,cu actiuni proprii (USL-ului) ,specifice/ concrete si va veti antrena in prostelile si minciunile zilnice ale bulibasei JON/cretinilor portocalizati,va veti evapora/dezumfla rapid . Atentie/mare atentie la ce faceti (USL) zi de zi.Lumea pentru care reprezentati o speranta,e cu ochii pe voi. Atentie si la actiunile celorlalti,inclusiv a megaciocoiului Dan Diaconescu,dar urmariti-va in primul rand agenda proprie,pe care nu o prea vedem.

 9. gigi August 17, 2011 at 8:23 pm #

  D-le Ponta , sint bune si replicile , dar atentie ca se joaca tare si mirsav , iar pina acum mie mise pare cam moale replica -actiunile contra acestor lepre.UNPR fura prin santaj si cu bani primari si nu vad actiuni de contracarare Cred ca trebuie actiune mai ferma.

 10. Basarica August 17, 2011 at 9:02 pm #

  Nu trebuie abandonat razboiul hainelor. Trebuie doar schimbat modelul cu stelute in model cu dungi. Verticale. Alb cu negru

  • ZOE, fii barbata ! August 18, 2011 at 7:40 am #

   @Basarica,
   Corect si la obiect !

 11. ZOE, fii barbata ! August 18, 2011 at 8:17 am #

  “Razboiul hainelor”, sper sa nu tina cât Razboiul celor Doua Roze, nu de alta dar în 30 de ani ne cocârjam cu totii !
  Sper sa vina cât de curând timpul când “Diva” sa vada stele verzi . Acum a nascocit turismul la “restaurantul” unde si-a primit ceasca&consoarta binemeritatul “meniu” de plumb. Probabil ca o trage ata ! În loc sa ia aminte ce li-se întâmpla oamenilor care se joaca cu focul si uita de unde au plecat, care urgisesc poporul, îl badjocoresc si îl aduc în pragul disperarii, “Diva”, dând dovada de un cinism nemasurat, aroganta cât cuprinde dar si de multa, multa prostie, aduce în prim plan lucruri de care poporul asta vrea sa uite pentru ca e satul de câta suferinta a îndurat la timpul respectiv. Cât despre strainii pe care spera ea sa-i aduca ce sa mai vorbim, numai pot acestia de “traseul ei turistic”, vor merge putin mai la sud de “Land of choice”, în Bulgaria sau oriunde în alta parte. Prietenii
  stiu de ce !

 12. seneca August 18, 2011 at 10:12 am #

  duduie ..udrea -nutzi de la plescoi,arivista,lipsita de educatie si bun simt atat stie sa se impopotoneze cu lucuri scumpe,sfidand situatia in care se gaseste Romania,unde 70% sunt saraci si f.saraci. Unde ai mai vazut in lume ca un ministru sa=si etaleze bogatia in mod desantat..are o functie publica si ar trebui sa o respcte.
  Prin replicile ei la adresa lui Ponta (neadevarate)- caci SEFUL EI basescu A SPUS IN DIRECT LA otv CA POARTA DOAR pulovere Paul&Schark -confuzie dna……..nu este decat o mahalagioaica.

  • ZOE, fii barbata ! August 22, 2011 at 8:19 am #

   @seneca,
   Subscriu, cu toata convingerea !

 13. archer August 18, 2011 at 10:14 am #

  Victore, daca nu puneti tunurile pe astia nu o sa fie bine deloc. Iar semnalul va fi dat de alegerile din 21. Daca nu castigam va fi o preblema. Asa ca in zilele care au mai ramas mai bine trimiti artileria grea si la Neamt si la Maramu’.
  Doamne ajuta!

 14. murfy August 18, 2011 at 11:33 am #

  Am obosit deatita golanie
  Ce se revarsa peste tara
  Mai vreau parfum de poezie
  S*un cintec tandru de chitara

  Politica *i o colcacaiala
  De viermi cu miros de partid
  S*o lacomie oarba te*nfioara
  In care patimile toate te cuprind
  Voi continua ………….

 15. Marcus August 18, 2011 at 12:51 pm #

  Cine Fluiera La Urma, Fluiera Mai Bine!

  Am mai scris despre faptul ca pedelistii’, in frunte cu chiombu’, cand vor sa fluiere, fluiera indiferent de locul in care se afla si de circumstantele de la fata locului respectiv. Daca le vine sa fluiere la mort, in timpul slujbei de “vesnica Pomenire”, fluiera la mort, daca le vine sa fluiere in biserica, fluiera in biserica, daca vor sa fluiere in timpul unui concert simfonic, nimic si nimeni nu-i poate opri sa fluiere, fluiera la pensionari, la politisti, la medici, la profesori, la invalizi, la bolnavi incurabili de cancer sau diabet, bref fluiera la cine vrea muschiul lor si cand le doreste pipota. Nu conteaza ca fluiera fals, nu conteaza ca au depasit cu mult nivelul admisibil de decibeli, nu conteaza ca nu-i mai asculta nimeni, slugile basescului se tin de fluierat.
  Ce este mai grav in toata povestea este faptul ca de la atata fluierat li s-au umplut gurile cu saliva si cand fluiera spre noi, baietii reusesc sa ne scuipe si sa ne baleasca de sus si pana jos, fara putinta de igienizare rapida. In situatia aceasta, chiombu nici nu se mai deranjeaza sa fluiere, se multumeste doar sa ne scuipe din cap si pana in picioare, tinandu-ne pe post de scrumierea-scuipatoare, asta cand nu-i vine cheful sa ne transforme in latrina, doar asa, pentru variatiune.
  In ton cu fluieracii portocaliii, coana Udrea, dupa ce a fost si ea fluierata mai intai de fanii lui Bute si apoi de amant pe motiv de combinatii erotice cu consilierii personali ai uratului, s-a apucat si ea sa fluiere cum ca ar vrea un “circuit turistic rosu”, destinat invaziei de turisti chinezi, care ne-a sufocat pur si simplu tara, circuit care sa cuprinda ziduri de cazarma ciuruite de gloantele iesite din cei doi implumbuiti ceausisti, dimpreuna cu pelerinaje la casa lu’ nea Nicu’ din Scornicesti si cu halte intermediare la Universitatea Politica a PCR de la Doftana si finale la proprietatea lui din Primaverii si balconul din care, dupa ce acelasi nea Nicu ne-a mai promis una suta lei la salarii, putin mai tarziu Petre Roman si-a etalat mandrete de pulovar rosu. Nimic rau in toata aceasta idee fluierata pe la teveuri pentru a se uita efectul produs de pretul rochiei purtate de amanta prezidentiala, numai ca la cat de porniti sunt romanii impotriva portocaliilor si la cat de paradoxal de nostalgic au ajuns unii, tot mai multi la numar, sa priveasca cu regret catre timpurile apuse ale comunismului ceausist, s-ar putea ivi probleme in Paradis. Deja s-au facut auzite voci care se intreaba de ce nu se organizeaza un tur cu realizarile romanilor din timpul lui Ceausescu, comparativ cu cele din timpul lui Basescu? Aici raspunsul este simplu: deoarece in timpul lui Basescu nu s-a realizat nimicuta, nimicuta in afara de discordie, ura, invrajbire si incaierare nationala, vendette politice, saracirea la cote inadmisibile a populatiei adusa la sapa de lemn etc. Eventual ar putea fi prezentata vila lui Videanu si cele ale vamesilor comparativ cu castelele tiganesti cu turnulete si minarete. In rest, vorba unui edil constantean canci, nada, zero, zip, nimicuta, ioc etc.
  Asa ca aceasta idee “tulnicita” de d-na Udrea va avea acelasi final fericit cu al pelerinajului presupus de a se face in cadrul turismului ecumenic sau cu al termelor bucurestene.
  Problema este ca, asa dupa cum a lasat Bunul Dumnezeu, odata si odata ne-o veni si noua randul sa fluieram si sa huiduim, cam cum s-a intamplat in decembrie ’89, si atunci va fi vai si amar de mama fluiracilor si “tulnicesareselor” de acum.

 16. Sibilla August 18, 2011 at 2:09 pm #

  Cat costa hainele duduii :

  http://argeseanul.com/faza-zilei-cat-costa-hainele-doamnei-udrea.html

 17. Sibilla August 18, 2011 at 2:29 pm #

  O echipă de jurnalişti de la Antena 3, atacată de fratele secret al Elenei Udrea
  “fratele Elenei Udrea are un comportament ciudat, nu are job, e şofer al soţiei sale, Cristina Udrea. Cei doi pleacă în fiecare dimineaţă de acasă, se opresc la cabinetul de parlamentar al Elenei Udrea şi, apoi, el se întoarce acasă”
  Duţulescu a mai adăugat că fratele Elenei Udrea nu are un serviciu şi conduce o maşină destul de scumpă, a avut împreună cu soţia o firmă de comerţ pe care au desfiinţat-o în 2008, iar acum au o firmă pe numele fetelor soţiei, care a mai fost căsătorită – Oana şi Mădălina. Firma de IT are o cifră de afaceri de 6.000 de lei şi pierderi de 9.000 de lei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
  http://www.antena3.ro/romania/o-echipa-de-jurnalisti-de-la-antena-3-atacata-de-fratele-secret-al-elenei-udrea-134047.html

 18. justitiaru August 19, 2011 at 12:57 pm #

  D-le Ponta
  Aflam ca UNPR a reusit sa atraga un mare numar de primari in tabara lor.Nu stiu ce face USL in aceasta vacanta parlamentara prelungita dar nu-mi miroase a bine.Probabil ca puterea a decis promovarea UNPR pe post de “Partid Alba ca Zapada”

 19. moromete August 19, 2011 at 1:04 pm #

  Dupa cum se vede si cu ocazia alegerilor partiale din Nordul tarii
  (Maramures si Piatra Neamt ) lucrurile nu sunt atit de simple cu acest PDL
  -turbat si nesimtit care da dovada de tupeu prin mita electorala data – dincolo
  de orice lege a tarii, a bunului simt – se autodefinesc prin fapte – in acest mod – abuzeaza si incalca toate normele legale ale unei campanii decente -civilizate
  si corecte batindu-si joc de * toti si toate * in vazul tuturor romanilor.
  Ripostati dur – pe masura faptelor ilegale comise de PDL-isti – si scoatetii in afara legii – de * criminali* ce sunt – introduceti cit mai grabnic in parlament o
  lege de interzicere si asanare a oricaror fapte de mita si coruptie in timpul
  tuturor campaniilor electorale ce vor urma. Puterea actuala – nu are limite pentru
  scopul mirsav pe care si l-a propus – de influentare si intimidare a opiniei publice
  prin toate pirghiile stastului cu toate instrumentele si institutiile publice aservite

 20. moromete August 19, 2011 at 1:45 pm #

  Atentie ? – Puterea de azi ne reprima,
  Cu-atita mita – pe crucea suferintei noastre
  Toti fi-vom rastigniti – si cu onor la crima
  Vom defila spre-al sufletelor astre.

  Traiasca bine ei -pentru ei si far* de noi
  Si-au plamadit puterea pe suferinta noastra
  Dintr-un alcov de bani si de placeri
  Ne-arunca-n scirba mita stramoseasca.

  In adevarul mintii lor – n-au judecata
  Decit blestemul timpului – ca nu-i rabdam
  La vesnicia ce si*o cer ,tu oropsit de soarta
  Lovestei cu putere- sa piara la un *semn*

 21. evan August 19, 2011 at 5:43 pm #

  eu inca mai caut programul USL.

 22. Jianu August 19, 2011 at 8:42 pm #

  Nu stiu cine a spus asta, dar are destul de mult adevar. Suna cam asa : Este mai criminal sa critici Opozitia decat, sa nu critici puterea. Va limitati sa dati interviuri atunci cand cineva va abordeaza (presa sau un politician). In rest, stati pe margine. Daca ar fi fost pdl in opozitie, sunt sigur ca erau miscari de strada si proteste perpetue. S-ar fi ajuns la crize majore. Cand voi stati, primarii USL sunt racolati, va treziti in teritoriu ca nu va mai este promovata politica. Ramane si va bazati pe societatea civila (atat cat mai este), iar in campania electorala, in regula obisnuita, manipularea este in floare. S-a auzit de dosare instrumentate la adresa celor care au incalcat Legea electorala ? Am vizionat un program tv cand, un deputat oarecare facea praf un stralucit economist. Deci, politicul bate specialistii, iar aberatiile sunt posibile. Asa ajunge populatia sa aplaude pe cei care i-a adus la saracie. Cati din cei care azi plang, au votat cu cei care ne conduc ?
  Se fac investitii acolo unde nu sunt justificate(neproductive), odata realizate sunt generate noi cheltuieli pentru intretinerea acestora, iar banul public se risipeste. Pe alta parte, asumarea raspunderii de care actuala conducere, ascunde pe undeva impunerea unor idei si planuri cu bataie lunga, iar societatea inclusiv cetatenii vor fi nevoiti sa le plateasca. Rostogolirea datoriei ascunde sau prefateaza datorii care, acumulate, vor adanci criza, vor genera alte probleme de rezolvat cand, veti ajunge la putere. Cred ca, frica de toate acestea va face sa nu fiti mai hotarati. PS Cu tot umorul ce-l aveti, nu veti fi ocolit de critici, chiar de vinovatii hiperbolizate. Manipularea functioneaza… In tara asta prefacuta, Toti scriu si spun fara masura, Iar cei ce ar trebui sa-i reprezinte, Se fac-ca ar avea replica…..

 23. murfy August 19, 2011 at 10:06 pm #

  DRAGI CETATENI AI MARAMURESULUI SI AI PIETREI NEAMTULUI.
  Voi cei multi – – voi cei simpli si adevarati – voi cei oropsiti – care azi contati doar pentru scopul puterii portocalii (PDL si ai sai) de a se
  perpetua la *butoiul cu miere al bugetelor si intereselor personale
  NU VA LASATI – INSELATI pentru a cita oara ? de acesti nerusinati
  hoti si banditi de ciocoi si oligarhi portocalii (PDL-isti) .
  Luatile mita fara mila -pentru ca este facuta tot din banii vostrii
  (ai nostri -ai tuturor) si votati cu sufletul deschis USL pentru ca sa
  se schimbe in BINE soarta acestei tari furata si saracita de aceasta
  camarila PDL-ista -criminala – ca sa vi (ni) se schimbe viata in bine
  si noua saracilor (muncitorilor -taranilor, intelectualilor,-tuturor)
  PDL- este partidul bogatilor *fara capatai* – tine cu acestia pentru ca
  ei sponsorizeaza acest partid la greu – iar acestia la rindul lor
  ne fac viata acra si amara tuturor celor ce muncim ca sclavi doar
  pentru bunastarea lor. In loc sa fie impozitati gradual

 24. murfy August 19, 2011 at 10:19 pm #

  Completare la …. In loc ca acesti *vampiri* ai neamului sa fie impozitati gradual –
  au cota unica – egala cu noi prostimea cea care i-a facut fericiti sa uite si
  la criza si de noi sfidatori si nepasatori .
  PENTRU BINELE VOSTRU – VOI SARACII ROMANIEI VOTATI ACUM si
  PENTRU TOTDEAUNA – un partid social- socialist al vostru – care va apara
  interesele si anume USL -ul.
  ROMANI DESTEPTATI-VA SI LA VOT ARATATI CA SUNTETI STAPINII
  INTERESELOR VOATRE ALE CELOR MULTI – VOTATI USL . ..USL.. USL
  SPERANTA UNUI STAT SOCIAL (NU A UNUI STAT MINIM asa cum vrea
  BASESCU si camarila lui de ciocoi portocalii ). TRAIASCA ROMANIA!.

 25. murfy - .............. August 20, 2011 at 10:32 pm #

  *Frunza blonda* din “ibric ”
  Azi m-am imbracat -*regulat* cu sic
  Sa dau bine la romani
  Ca sunt zina – la nebuni.
  *Potcovesc* bugetul tarii
  Cum vrea marinarul garii -din Cotroceni
  L*ancorez la PDL .
  *Sa traim bine * – toti bre !.
  *Noi cu noi* – neam de ( ciocoi -calai)
  *Ei cu ei * – pe Panta Rhei (adica noi restul).
  *Noi* din furt inbogatiti
  *Voi* cu totii ciuruiti
  S-acum ca e mare criza
  Va dam *ratii* mita din valiza – SUNT ALEGERI LIBERE
  Si va rugam-fortam) putintel – CARACATITE-VIPERE
  Sa ne mai votati nitel.
  Vrem sa stapinim prezentul
  Uite-asa incetul cu incetul
  Sub forma de *dictatura*
  O sa va intram -si*n gura*
  Voi continua *n secret
  Vreau sa fiu si eu discret *. Marcus continua tu – te rog ?

  • ZOE, fii barbata ! August 22, 2011 at 8:33 am #

   @murfy-…….
   Felicitari !

 26. Eduardo Lucas August 21, 2011 at 12:09 am #

  LOVITURA DE STAT PERMANENTĂ

  În anul 1964, François Mitterrand, deputat de centru-stânga al Uniunii Democrate (Rassemblement démocratique) şi viitor preşedinte al republicii, publica la editura Plon un eseu de aproape 300 de pagini, intitulat – poate ca o parafrază a formulei “revoluţia permanentă”, lansată de Karl Marx şi dezvoltată de Lev Davidovici Troțki – “Lovitura de stat permanentă” (“Le Coup d’État permanent”). În această carte, autorul critica noua Constituţie a Franţei, instituită în 1958 de Charles de Gaulle, pe atunci preşedinte al consiliului de miniştri şi, din 1959, prim preşedinte al celei de-A V-a Republici, Constituţie care acorda, după părerea lui Mitterrand, o autoritate mult prea mare şefului statului, şi denunţa puterea personală exercitată de bătrânul general, abuzivă, credea el, chiar şi în contextul noilor şi generoaselor prevederi constituţionale. François Mitterrand îi reproşa lui Charles de Gaulle că şi-a trădat promisiunea din 1958, potrivit căreia, conform noii legi fundamentale a statului, preşedintele va fi un arbitru al forţelor politice; că, în calitatea lui de şef al statului, a devenit atotputernic, marginalizând parlamentul şi guvernul; că a transformat justiţia şi poliţia în instrumente personale, aservite preşedintelui republicii; că a înfiinţat instituţii juridice excepţionale, menite să-i persecute pe opozanţii regimului – înlocuirea Înaltului Tribunal Militar (Haut Tribunal militaire) cu o Curte Militară de Justiţie (Cour militaire de justice), apoi cu Curtea Siguranţei Statului (Cour de sûreté de l’État); că dispreţuieşte Consiliul Constituţional (Conseil constitutionnel), care se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, veghează la legalitatea alegerilor şi referendumurilor şi intervine în anumite circumstanţe ale vieţii publice şi parlamentare… Şi aşa mai departe. În principiu, François Mitterrand avea dreptate. Ceea ce n-a înţeles el (sau nu a vrut să înţeleagă) era că, atunci când un şef de stat este cu adevărat vizionar, dezinteresat şi competent, îşi poate permite anumite excese de putere, în interesul naţiunii. Iar Charles de Gaulle era, fără nici o îndoială, un şef de stat cu adevărat vizionar, dezinteresat şi competent: regimul său a pus capăt razboiului din Algeria, care măcina armata franceză, regimul său a redresat economia naţională şi a creat condiţii de trai mai bune pentru cetăţeni, regimul său a făcut din nou din Franţa o mare putere militară. Dar ce le este îngăduit marilor lideri, le este interzis conducătorilor de rând, iar când un şef de stat prost sau mediocru abuzează de putere şi încearcă să-şi instaureze dictatura personală, situaţia devine dezastruoasă pentru ţara sa.

  Acesta este şi cazul actualului preşedinte al României, Traian Băsescu. Ca şi despre generalul de Gaulle (ba încă şi mai cu temei, căci abuzurile sale sunt mult mai mari şi nici măcar nu are scuza viziunii şi a dezinteresului personal), se poate spune despre Băsescu, fără teama de a greşi, că, din 2004 încoace, omul dă o lovitură de stat permanentă. Şi el şi-a depăşit rolul de arbitru al jocului politic democratic, fixat de Constituţie, conducând şi acum, în văzul lumii şi fără nici o jenă, Partidul Democrat Liberal şi servindu-se de acesta ca de un instrument docil; şi el a marginalizat parlamentul şi guvernul, controlându-l pe primul prin intermediul partidului pomenit anterior şi al aliatului său politic, UDMR, şi erijându-se în şeful de facto al celui de-al doilea; şi el a transformat justiţia şi poliţia în instrumente personale, sau, oricum, a încercat, cu un oarecare succes (să ne amintim de validarea servilă, de către Curtea Constituţională, a alegerilor prezidenţiale din 6 decembrie 2009, fraudate, totuşi, în cel mai evident mod, de banda portocalie, de alegerea lui Augustin Zegrean, fost deputat PD, devenit membru al CC la propunerea lui Traian Băsescu, drept preşedinte al acestui for, de verdictul favorabil dat de această instituţie în legătură cu reducerile criminale de salarii, de validarea strigătoare la cer a Legii Pensiilor, în ciuda jafului la drumul mare practicat de Roberta Anastase, cînd fosta miss a transformat 80 de voturi în mai bine de 170, de nenumăratele arestări preventive şi nemotivate, decise de justiţie şi executate de poliţie, ale oamenilor publici şi politici antibăsişti); şi el a înfiinţat instituţii juridice excepţionale, menite să-i persecute, sub masca luptei anticorupţie, pe opozanţii regimului: în 2005, a transformat PNA-ul în DNA şi i-a acordat puteri extinse, iar în 2007, a înfiinţat ANI; şi el nesocoteşte deciziile Curţii Constituţionale, ori de câte ori nu se potrivesc cu planurile sale de acaparare a puterii…

  Dar, dincolo de toate aceste abuzuri, Băsescu s-a mai dedat la multe altele, pe care, în timiditatea pornirilor lui autoritare (şi, repetăm, cel mai adesea îndreptăţite), Charles de Gaulle n-a îndrăznit să le comită niciodată: a furat alegerile prezidenţiale din 2004 şi 2009; a încercat cu disperare, la începutul anului 2010, după doar câteva săptămâni (!) de la alegerile parlamentare, să provoace alegeri anticipate, pentru ca micul său partid mare să obţină majoritatea mandatelor din forul legislativ; a inclus presa în categoria ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale, enumerate în “Strategia naţională de apărare a ţării”, discutată în CSAT; a desfiinţat cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, pentru ca echipa sa, deja superspecializată în falsificarea votului popular, să le poată fura mai uşor; încearcă să legalizeze votul prin corespondenţă, în acelaşi scop fraudulos.

  Tot în lovitura de stat permanentă se înscriu şi obstinatele tentative băsesciene de revizuire a Constituţiei şi de regionalizare a ţării. Mulţi analişti şi ziarişti (unii chiar foarte reputaţi) n-au văzut în ele decât simple încercări de a opera cu tot dinadinsul mari schimbări, numai de dragul schimbărilor în sine, încercări destinate, chipurile, să satisfacă orgoliul şi pretenţiile de reformator ale preşedintelui, care, conştient de maniera catastrofală în care a gestionat economia, vrea să rămână în istorie măcar ca un întemeietor de instituţii. S-au bătut, astfel, câmpii copios, vorbindu-se despre “complexul lui Cuza” şi alte inepţii asemănătoare. Dar a-l bănui pe şeful statului de luciditate şi conştientizare a hecatombei economice pe care a produs-o, în condiţiile-n care el nu pierde nici o ocazie să se felicite în public pentru modul în care a administrat recesiunea şi să anunţe acelaşi trend, înseamnă să fii prea de tot naiv, iar să crezi că Traian Băsescu, animal politic de o rapacitate feroce, materialist şi pragmatic prin excelenţă, lansează tot soiul de proiecte-mamut doar din grija numelui cu care va rămâne în istorie, înseamnă să nu-l cunoşti. În realitate, este absolut evident, pentru orice individ dotat cu o inteligenţă cel puţin mediocră, că, prin revizuirea Constituţiei şi regionalizarea României, şeful statului urmăreşte un scop mult mai practic: consolidarea puterii aproape absolute pe care, puţin câte puţin, de-a lungul loviturii de stat permanente, şi-a însuşit-o abuziv. Pentru a ne convinge de aceasta, este suficient să ne uităm ce prevede proiectul băsescian de modificare a legii fundamentale a statului: transformarea parlamentului într-unul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la cel mult 300 (prin această măsură, Traian Băsescu vrea un parlament care, mult mai mic decât cel actual, poate fi mult mai uşor controlat şi supus voinţei sale); posibilitatea ca preşedintele republicii să dizolve parlamentul, dacă acesta l-a suspendat din funcţie, dar decizia nu a fost ratificată de votul popular, la referendumul ulterior (prin această măsură, Traian Băsescu, care trăieşte cu frica suspendării în sân, vrea să-i sperie pe membrii parlamentului cu riscul de a-şi pierde scaunele, în cazul în care-l debarcă, şi, astfel, să-i determine să se gândească de două ori, înainte de a repeta figura din 2007); reducerea termenului în care parlamentul poate alege un premier şi un guvern de la 60 la 40 de zile, după care, dacă n-a ales pe nimeni, poate fi dizolvat de preşedinte (prin această măsură, Traian Băsescu, care n-a uitat încăpăţânarea cu care opoziţia i l-a propus drept prim-ministru pe Klaus Johannis, la finele anului 2009, respingându-i pe toţi candidaţii săi – Lucian Croitoru, Liviu Negoiţă -, vrea să-i constrângă pe parlamentari, tot sub ameninţarea de a-i “concedia”, să învestească orice guvern dorit de el); restrângerea prerogativelor preşedintelui interimar (prin această măsură, Traian Băsescu vrea să se asigure că, dacă va fi suspendat din nou, înlocuitorul său temporar nu va putea demantela, până la posibila lui revenire la Cotroceni, aparatul de stat pe care l-a construit şi care-i conferă întreaga putere); mărirea duratei de reţinere a unei persoane arestate preventiv de la 24 la 48 de ore, “pentru eficientizarea luptei anticorupţie” (de fapt, prin această măsură, Traian Băsescu vrea să eficientizeze persecuţia şi încarcerarea abuzivă a opozanţilor regimului său)…

  În ce priveşte proiectul de regionalizare, preşedintele a urmărit, probabil, prin elaborarea şi promovarea lui, cel puţin două obiective. Mai întâi, să le dea într-un fel satisfacţie parlamentarilor maghiari, care pretind, tot mai obraznici, autonomia aşa-zisului ţinut secuiesc şi de sprijinul cărora depinde rămânerea la putere sau prăbuşirea bandei portocalii. E drept că, după ce au aflat ce prevede proiectul cu pricina, UDMR-iştii s-au pronunţat cu fermitate împotriva lui, dar este, totuşi, cât se poate de limpede că planul de împărţire a României în 8 mari regiuni, cu excepţia Harghitei şi Covasnei, care ar rămâne neatinse, sub forma în care se prezintă azi, trebuia să confere acestei regiuni un statut privilegiat, care să le dea maghiarilor o iluzie de autonomie. Că aceştia n-au înghiţit momeala şi nu s-au lăsat prostiţi, este o cu totul altă discuţie, dar e cert că Băsescu a încercat să le dea un os de ros, fiind dispus să trădeze interesul naţional şi să dea peste cap întreaga organizare administrativ – teritorială a ţării, doar pentru a-şi păstra susţinerea UDMR-ului şi a se menţine la conducere. Iar acum, după ce ungurii au refuzat această soluţie de compromis, aceste jumătăţi de măsură, şeful statului nu mai poate da înapoi, fiind nevoit să apere până la capăt şi împotriva tuturor noua sa găselniţă “reformatoare”. Cât despre cel de-al doilea obiectiv al regionalizării, el este exact cel pe care, potrivit declaraţiilor băsesciene din parlament, l-au avut comuniştii, atunci când au operat actuala împărţire pe judeţe (motiv pentru care aceasta trebuie, vezi Doamne, înlocuită cu ceva mai bun): “Împărţirea pe judeţe mici datează din 1968, dar atunci nu s-a urmarit interesul naţional. Statul de atunci voia să supravegheze orice mişcare, să controleze administraţia, să controleze oamenii”. De fapt, exact asta urmăreşte Băsescu astăzi, prin proiectul de regionalizare: 8 judeţe mari sunt mai uşor de supravegheat şi controlat decât 40 şi ceva de judeţe mici, iar alegerile locale (deja reduse la un singur tur de scrutin, printr-o altă “reformă” prezidenţială) sunt mai uşor de fraudat.

  Anul viitor, va avea loc referendumul prin care poporul se va pronunţa asupra proiectului de revizuire a Constituţiei. Aşa cum a procedat şi cu ocazia celui privitor la reducerea numărului de parlamentari, preşedintele republicii a stabilit, de o manieră care constituie şi ea unul din nenumăratele sale abuzuri, că acesta va coincide cu alegerile (de data aceasta, locale) din vara lui 2012. În felul acesta, Traian Băsescu vrea să se asigure că prezenţa votanţilor la referendum va fi suficientă pentru a-l valida, iar oamenii vor fi din nou obligaţi, dacă vor să-şi aleagă demnitarii, ca, la secţiile de votare, să bage-n urnă nu numai buletinele cu numele candidaţilor, ci şi pe cele referitoare la modificarea legii fundamentale a statului. În acel moment, dacă s-au săturat să fie călcaţi în picioare, dacă li s-a aplecat să fie batjocoriţi, minţiţi, manipulaţi, înfometaţi, spoliaţi de drepturile lor…, dacă vor să demonstreze că sunt cetăţeni responsabili, românii trebuie să aibă mare grijă cum votează. Aceeaşi grijă va trebui s-o dovedească şi la alegerile parlamentare din toamna lui 2012. Iar când Traian Băsescu va cădea – căci, mai devreme sau mai târziu, va cădea! -, justiţia va trebui să demonstreze că există şi să-şi facă datoria, inculpându-l, judecându-l şi închizându-l, pentru nenumăratele sale abuzuri, fraude, sfidări, încălcări ale Constituţiei, ilegalităţi, pe autorul loviturii de stat permanente.

  • murfy August 21, 2011 at 7:12 pm #

   Cu sinceritate . Nu stiu cine esti – ce hram porti in societate
   dar teoria pe care o dezvolti *Lovitura de stat permanenta* in
   privinta odiosului T.B. – se potriveste perfect – Prin prizma acestui
   adevar crud – toate actiunile de pina acum ale acestui *dictator inascut * conduc – converg catre – mintirea ,manipularea infometarea ,impozitarea si stapinirea acestui popor dupa bunul
   lui plac impreuna cu *boierii – dregatorii* PDL -UNPR-UDMR -PP-DD
   si alt pentru subjugarea acestuia definitiv prin teroare, teama si
   umilire. Acest corolar de idei imi erau bine cunoscut – poporul
   trebuie sa nu se mai lase calcat in picioare de ceasta clica -camarila odiasa a acestui impostor.

 27. Marcus August 21, 2011 at 2:59 pm #

  Eleno, Lumineaza-ti Fata, Ca Stim Cine Esti!

  Motto:
  Dialog Elena Udrea-Tac’su:
  “Elena Udrea: – Teteo, mi-e foame, mo!
  Tac’su: – Pai, bea apa, fa!
  Elena Udrea: -Pai, dupe ce sa beau, mo ?!
  Tac’su : -Dupe use, fa, dupe use!!!”

  Nu trebuie sa fii mare psihanalist pentru a realiza ca tot comportamentul acesta, opulent-ostentativ de ultim neam prost al Elenei Udrea la maturitate, se datoreaza unei copilarii nefericite in care, ca purdel, Elena Udrea era trimisa de parinti sa bea apa ca sa-si umple stomacul atunci cand cerea de mancare. Ajunsa, probabil ca urmare a cantitatii de rahat din scaldatoarea botezului, sa fie salvata din bratele soferilor turci de prin parcarile patriei de un bun samaritean, si aici il numesc pe Cocos, igienizata, deparazitata de latei si alte lighioane, cosmetizata pentru schimbarea look-ului de la balaoachesa din batatura tiganeasca, la blonda planturos-dolofana pe care o vedem astazi impartind ciocolata prin geamul limuzinei copiilor sinistrati si impodobita cu diplome, atestate si alte celea universitare cumparate la kilogram de miliardarul Cocos, Elena Udrea si-a gasit vocatia de politician de budoar in bratele matrozului chiomb ajuns si el printr-o farsa a destinului jucata romanilor, presedinte al acestei tari.
  Proiectata, ca urmare a calitatilor de curteazana si ibovnica de prim rang, in lumina reflectoarelor elitei scenei politice dambovitene, in pozitia de prim-ministru de facto, neoficial al guvernului Romaniei, stapana peste borcanul cu miere al ministerelor pe care le conduce si devalizeaza fara pic de rusine, borcan valorand miliarde de euroi cheltuiti pe frunze, piscine fara apa, partii fara schiori, stadioane de fotbal fara jucatori (plecati la capsuni in Spania), telegondole nefunctionale etc Elena Udrea si-a vazut brusc cosmarul copilariei inlocuit de o realitate care efectiv bate visul.
  Din aceasta pozitie cioara vopsita trage cu toate armele din dotarea arsenalului neamului prost, ajuns unde nici macar nu a visat, in saracan de popor roman, adus la sapa de lemn si fara speranta pentru viitor, umilindu-l cu fiecare aparitie publica, epatand la modul vulgar al arivistului fara cultura si cei sapte ani de acasa si, ce este mai grav, dispunand de banul public ca de propriul sau buzunar, furand fara pic de rusine sau teama de a fi trasa la raspundere si mintind in deja consacratul stil basit, de la obraz, pe varii subiecte, functie de toanele si inspiratia de moment.
  Dar orice ar face, exact ca in bancul cu femeia careia putindu-i corpul a incercat sa se spele cu esenta de brad pentru a scapa de imputiciune, efectul acestei operatiuni asupra sotului fiind ca acesta a constatat ca nevasta-sa mirosea acum ca un rahat intr-o padure de brazi, la fel si Elena Udrea nu poate sa-si ascunda orginea tiganeasca.
  De la modul in care se imbraca, scapandu-se uneori intr-o vestimentatie mai mult decat strident si multicolor peticita, amintind izbitor de tradionalele fuste si rochii tiganesti si pana la discursul politic de satra, Elena Udrea este asociata pana la identitate cu palatele rrome cu turnulete si cu numele proprietarului inscris cu litere aurite pe fundalul portocaliu al frontispiciului si cu bataile tiganesti in care pirandele isi folosesc sugarii pe post de arme de atac impotriva adversarilor. Oricata vopsea si-ar turna in cap madam Udrea, oricat de mult s-ar stradui sa-si ascunda rudele pe care fizoionomia le tradeaza de la distanta ca apartinand etniei tiganesti, mai ceva ca pe infractori figurile lombroziene, oricate accesorii de firma ar etala si oricate chaneluri si-ar turna pe ea , Elena Udrea nu poate sa faca sa dispara mirosul de satra adanc lipit de fiinta sa.
  Nu ca ar fi ceva rau in asta! Avem si noi un tigan ajuns imparat! No big deal!
  Raul consta insa in obsesia Elenei Udrea de a-si ascunde radacinile pur tiganesti si a convinge pe amarastenii lasati de ea si de amant fara izmana in fund si tacam de pui in oala de mancare ca ea de fapt este o mare doamna menita sa izbaveasca neamul romanesc de toate rele.
  Realitatea o contrazice puternic, in loc de izbavire, Elena Udrea a adus cu ea toate nenorocirile pamantului si, parandu-i-se acest lucru insuficient, mai si sfideaza si batjocoreste un popor docil si mediocru in aspiratii care se lasa calcat in picioare, fara reactie sau impotrivire de aceasta tiganca cu pretentii de mare lady.
  Daca Elena Udrea, in loc sa-si imagineze “circuite turistice rosii”, s-ar uita putin la haina de blana cu care a “prins-o ciuruirea” pe predecesoarea sa, o alta Elena, dar izbitor de asemanatoare in comportament cu ea, care atunci cand poporul murea de foame si de frig isi permitea tinute vestimentare de zeci de mii de dolari, poate ca ar incerca sa-si reprime frustrarile unei copliarii lipsite de orice bucurie sau satisfactie materiala si nu si-ar mai scoate in galantar opulenta neamului prost ajuns prin furt, frauda minciuna si inselaciune la statut de nabab.
  Insa, tot eu stau si ma intreb: noua la ce ne-ar folosi asa ceva?

 28. Ada August 21, 2011 at 5:51 pm #

  La Maramures, Tataru este pe primul loc si daca nu se fura, va castiga colegiul pentru USL. Exit poll la ora 16:30 : Tataru – 1611 voturi, Popa – 1006 voturi, Dolha – 468 voturi, NS/NR – 1204 voturi.
  La Neamt, Pinalti fura fara frica! Opt autocare transporta neobosite votantii PDL la urne. Desi oamenii spun ca au votat cu PSD, e greu de crezut ca asta va conta, cata vreme se inregistreaza fraude fara precedent!

 29. Sonia August 21, 2011 at 7:03 pm #

  Apare un nou tip de turism electoral – turismul cu gondola! “Inainte de a fi dusi la sectiile de votare, nemtenii sunt condusi sa
  viziteze municipiul Piatra Neamt, sunt plimbati cu celebra telegondola
  pedelista, si, la intoarcere, pe drumul spre cele 82 de sectii de
  votare, nemtenii sunt instruiti, probabil, ce candidat trebuie sa
  voteze.Autocarele surprinse ca efectueaza curse intre cele 19 comune
  si orasul Piatra Neamt au urmatoarele numere de inmatriculare: B 21
  DEJ, B 18 FIL, B 96 DEJ, IS 10 BUS, HR 07 SJE, HR 05 LYN, HR 07 FSH si
  HR 07 SJD. Precizam ca soferii celor opt autocare sunt cazati la Sala
  Sporturilor, din strada Stefan cel Mare, Piatra Neamt”, se spune in
  comunicatul liberalilor, citat de Mediafax.

 30. Adrian August 21, 2011 at 10:30 pm #

  Romanii nu voteaza firmele israeliene care devasteaza pentru a obtine un pret mai mic pe metru patrat.

  • ZOE, fii barbata ! August 22, 2011 at 8:38 am #

   @Adrian,
   Ai si tu “dreptate”, românii voteaza cu hotii care vând tara bucata cu bucata, care dau pe tava aurul tarii si care inrobesc populatia, nu cu “firmele israeliene ” care bla, bla, bla .
   Zât !!!

 31. Fragmentarium Politic August 22, 2011 at 9:20 am #

  Cei mai multi dintre anatomistii puterii sunt de acord ca recursul la demonizarea presei se poate numara printre ultimele linii de aparare ale regimurilor de dictatura sau, intr-o exprimare de catifea, cu democratii escamotabile. In mod surprinzator, sprijinindu-se pe un articol al lui Mircea Cartarescu din EVZ, Vladimir Tismaneanu construieste pe Contributors.ro o astfel de reduta pentru supravietuirea regimului neoliberalist al lui Traian Basescu. Folosind tonuri inchise la adresa opozitiei democratice (USL) si o suita de sofisme pentru albirea democratiei puterii de dreapta (PDL&Co), cel care-si asuma ingrata sarcina de politolog de serviciu al Cotroceniului tinteste demonizarea presei, pe care o acuza de “partinitate” si “anti-intelectualism”. Trecand peste faptul ca stfel de afirmatii hazardante se pot dovedi prejudiciante pentru prestigiul oricarui intelectual, cateva observatii clarificatoare sunt necesare pentru iesirea din malversatie sau confuzie.

  Printr-o definitie negativa, presa nu este libera si democratica daca nu este critica si nu este diversa sub aspectul ideilor social-politice. Atributele in cauza sunt cu totul fictive in situatia unei prese care ar lustrui puterea. Orice discurs contrar acestei axiome ar fi o sporovaiala cinica si fara rost. Strategia de a demoniza presa in bloc ar fi fost ultimul lucru la care m-as fi putut gandi ca ar fi posibil in democratie. Din pacate, acest lucru se pare ca este posibil, din moment ce retraim acelasi discurs demonizant, proiectat de catre comunisti, dupa 1945, asupra presei libere. Deosebirea e ca acum demonizarea nu mai vine de la stanga, ci de la dreapta, aceasta fiind transmisa de la parintii comunisti la odraslele capitaliste, precum o mostenire. Sa fie oare acest cerc vicios un blestem pentru Romania?!…

  Noua “partinitate” (V.T.) si “anti-intelectualismul” (sic!, M.C.) atribuite presei sunt niste aberatii conceptuale si niste inventii faptice. Cu siguranta, Cartarescu habar nu are de sensul peiorativ/reductionist al “intelectualismului” (altfel ar fi evitat riscul unei capcane semantice), dar nici ca respectul este o relatie sociala, in cadrul careia trebuie sa respecti pentru a fi respectat. Culmea speculatiei lui Tismaneanu este legarea asa-zisei partinitati de impotrivirea democratica la proiectele discretionare ale puterii, fals prezentate ca fiind de “renovare a spatiului public si a societatii romanesti in genere”. Ce-i drept, consimtind parca si partial la neinspiratia tezei, autorul modifica titlul, inlocuind conceptul de ”noua partinitate” cu sintagma “patologia presei“, ceea ce nu schimba insa fondul problemei. Pot fi oare asemenea proiecte opera unui singur om, fara dezbatere sociala sau fara consultarea opozitiei parlamentare, care vrea sa fericeasca poporul cu de-a sila, dar acesta este atat de “neperformant” incat nu poate pricepe?!… Oare jurnalistul “onest” este partizanul puterii, care urmeaza o “linie de presa” in stilul faimoasei linii politice bolsevice de altadata (asa cum insinueaza subtextul demonizarii) sau este cel care este “partinic” interesului social?! O, tempora, o, mores!

  Nu cunosc o alta definitie a dictaturii in afara celei din dictionar, dar daca se vrea sa fie denumite altfel pretentiile si actiunile unei suprastructuri politice supraordonate si autonomizate in raport cu baza sociala, de a impune si dicta, in pofida opozitiei parlamentare si a vointei publice ori de a pune un calus de “securitate” in gura presei, atunci ar trebui schimbat dictionarul! V-as invita sa observam impreuna ca presa nu are absolut nicio vina guvernamentala pentru starea de criza crescanda din ultimii ani, ca ea nu este decat o oglinda sociala in care orice putere ar trebui sa se priveasca (iar daca nu-i place ceea ce vede nu ar trebui sa o sparga, furioasa, precum Imparateasa cea Rea!), dar si sa fiti de acord ca, pe baza marturiilor istorice de pana acum cel putin, demonizarea nu este altceva decat o anticamera a punitivitatii. Sa ne amintim ca si dictatorul Nicolae Ceausescu si-a demonizat unul dintre opozantii celebri (Ion Iliescu) aruncand asupra acestuia aceeasi anatema de “intelectualism”. Diversitatea si contrariile sporesc importanta si acuratetea dialogului, nu il anuleaza, iar ideile care trec prin sau de purgatoriul presei sunt cu atat mai valoroase.

 32. ZOE, fii barbata ! August 22, 2011 at 10:20 am #

  @Victor Ponta,
  Nu stiu daca nu este prematur sa ne bucuram pentru succesul de la Baia Mare, desi în jurul orei 23:30 Mircea Badea a anuntat ca am câstigat alegerile acolo, dar azi am auzit ca rezultatul îl vom afla joi.
  Din pacate lupta este foarte dura si inegala, atâta timp cât ei dau mita electorala iar voi
  nu dati. Nu vezi în ce tara traim ?! Zici ca sa ne purtam cu mânusi cu acesti mizerabil si sa le dovedim ca le suntem superiori, sa nu-i spurcam cum ar merita, dar la ce bun, înteleg ei ceva din toate astea sau le pasa cumva de finetea noastra ?! Nicidecum, ei îsi vad de programul lor de distrugere a fibrei nationale, calca peste cadavre ca sa-si atinga scopul infam. Sincer îti spun ca sunt foarte îngrijorata si mi-e tare frica, daca acum unul precum Pinalti si hotul Radulescu ( care,printre multe alte hotii, vinde vin de crama fara sa dea bon fiscal – cu un tupeu jegos si nesanctionat) au pus la bataie bani grei pentru fraudarea alegerilor, gândeste-te ce vor face la anu la nivel de tara. Astia sunt în stare sa puna oamenilor pistolul la tâmpla – voteaza-ma, ca te omor ! Numai vorbim de imbecilitatea crasa a calicilor care efectiv nu stiu pe ce lume traiesc si îsi vând sufletul Satanei pentru
  un pumn de zahar. Saracia, nu este o scuza pentru prostitutie morala, sa fie clar ! Nu am nicio compasiune pentru acesti oameni care îsi calca demnitatea în picioare.
  As prefera sa spal podele, decât sa întind mâna la pomana, indiferent de unde ar veni ea!
  Ar trebui sa se termine cu ei chiar din aceasta toamna, sa nu mai asteptam alegerile de la anu care, sincer îti spun, prevad ca nu se vor termina în favoarea noastra. Vor fi multe tradari, pentru ca ne place sau nu suntem o natie neserioasa, lasa si tradatoare !
  Iar voi cei trei lideri sunteti prea delicati, prea onesti si prea încrezatori pentru a tine piept acestei monstruase coalitii. Aici este nevoie de o mâna de fier, care sa loveasca puternic pentru a sparge BUBA ! Nu trebuie sa asteptam anul care vine, trebuie sa facem ceva ACUM, altfel ne vom da din nou cu pumnii în cap, o alta perioada de timp. Ranile se vor adânci si se vor croniciza iar convalescenta va fi mult mai grea si de durata. Daca gloata aceasta de ignoranti nu gândeste / s-a schimbat sloganul “noi muncim , noi nu gândim” în “noi cersim , noi nu gândim”/ gânditi voi pentru ea si luati masuri urgente. Altfel, ne ducem de râpa !

 33. Marcus August 22, 2011 at 12:55 pm #

  @Echipa lui POnta: nu oprindu-mi mie comentariile critice la adresa USL se vor castiga alegerile ci prin lupta crancena cu acesti derbedei. In stilul asta la anu’ veti contabiiza succesuri, nu succese.
  sa fiti iubiti
  marcus

  • ZOE, fii barbata ! August 22, 2011 at 3:39 pm #

   Un titlu de cacao, pe care numai ” (I)Realitatea” putea sa-l dea.
   Nu Ponta nu ameninta, Ponta chiar îi exclude !!! Ponta nu merge cu jumatati de masura. Sa le fie rusine fripturistilor, din cauza lor lumea
   nu crede în USL !

 34. gogu liberalu August 22, 2011 at 2:38 pm #

  Mini-interviu cu Dian Popescu, presedinte PNL GORJ (ziARUL PANDURUL): Sondajele USL, bune de stârnit râsul

 35. mesaj privat August 22, 2011 at 3:26 pm #

  Dragut interviu http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.revistatango.ro%2Fdaciana_sarbu_dragostea_te_ajuta_sa_inventezi_timp_si_energie-2150.html&h=6AQDT_mVY
  Sa fiti fericit alaturi de familia dumneavoastra minunata!

 36. ZOE, fii barbata ! August 22, 2011 at 3:33 pm #

  “Traindo” sperando…
  Traiesc mereu cu sparanta ca voi USL, aveti un AS în mâneca si ca la momentul oportun
  o sa-l scoateti si cu el veti darâma “Dominoul” acestei adunaturi de derbedei fara frontiere
  de lipsa de bun simt si educatie ! Si totusi… daca nu aveti niciun atù, ce facem, asteptam
  “Marea Ieseala” în decor de la anu, “furaciunea” pe fata, asteptam sa ne scuipe în ochi ,
  sa ne calce în continuare pe grumaz, sau luam atitudine ?!
  Cum era de asteptat, au furat alegerile – sunt maestri la asta – dati cu ei de pamânt fara mila, ca altfel ne baga ei ÎN pamânt pe noi, fara nicio gluma ! Daca stam si ne miortaim ca mironositele, nu facem nimic din contra , le dam apa la moara. Hai sa-i debarcam odata si gata !!!

 37. Silviu cel necăjit August 22, 2011 at 6:00 pm #

  Luptaţi-vă pt. repetarea alegerilor, fără glumă! dovezi aveţi, sunt, spălaţi din imaginea neputinţei, fatalităţii, a alegerilor veşnic fraudate etc. Insistaţi, nu le daţi satisfacţie la JAVRE, inclusiv la cele de la televiziuni, lăudătorii care spun că n-ai ce-i face, ASTA-I ROMÂNIA! Ba nu-i asta, fir-ar a dreacu’ să fie de DEMOCRAŢIE! Hai, dacă puteţi, şi dacă acceptă instanţa, făceţi-i praf prin repetarea alegerilor, că acu’ a văzut toată lumea ce mizerabili sunt. Vă este favorabilă situaţia. Nu lăsaţi să treacă nepedepsite aceste alegeri. Este ESENŢIAL! Of, ce greu este cu partidu’ stat! Cu respect,

  • ZOE, fii barbata ! August 23, 2011 at 1:40 pm #

   @Silviu cel necajit,
   Asa este, ai perfecta dreptate ! Ma scoate din sarite lentoarea asta cu
   care se trateaza lucrurile. Parca ne-a batut Scirocco ( un vânt extrem de cald care vine din Siria) în moalele capului !
   Aseara iar a iesit sarpele la drum aruncând cu venin în USL în general si în Ponta si Antonescu, în special. Ai auzit vreo reactie din partea lor?
   Eu nu !
   O fi tacerea dinaintea furtunii, sau pur si simplu “ne-am ” topit la soare ,nu stiu ce sa mai cred ?!
   S’auzim de bine !

 38. Adrian August 22, 2011 at 10:19 pm #

  Pentru Zoe…..: De ani de zile car caramizile unei cladiri devastate de tigani in lumea lui Fasole. Devii distractiv .

  • ZOE, fii barbata ! August 23, 2011 at 8:32 am #

   @Adrian,
   Pai… înseamna ca nu te cheama Adrian ci SISIF ! Daca ai fi putin mai coerent, poate as întelege unde bati.
   Eu devin distractiva iar tu plictisitor.

 39. Zina buna August 22, 2011 at 11:23 pm #

  Meritati un amplu RECHIZITORIU pentru alegerile pierdute la PIATRA – NEAMT.
  Sunt intrigata peste masura de felul cum nemernicii de PDL-isti au actionat- si
  totodata de felul foarte ambiguu in care ia-ti contracarat. Ma voi explica
  pendelete privind lipsa de reactie cit si ambiguitatea in divulgarea secretelor pe care le fasceti necontenit in mass media.

 40. alex August 23, 2011 at 12:11 am #

  ati auzit teoria lui vadim ca pdl plateste oameni sa nu se duca la vot?

 41. Marcus August 23, 2011 at 10:16 am #

  Saraca Tara Bogata

  Saraca tara bogata, altadata colt de rai,
  Ai ajuns in clasamente pe la urma tu sa stai
  Te-au devalizat banditii de mandrete de-avutie
  Te-au lasat in pielea goala, dobandind ei bogatie.

  Ti-au luat bunuri si pamanturi, rodul parguit din pom,
  Te-au vandut cu bucatica, uneori doar pentr-un un rom,
  Nici dac-ai fi fost lasata mostenire-n testament
  In veci n-ai fi avut parte de-un atare tratament.

  Te-a incalecat chiombila strunindu-te din darlogi
  Si-ti trateaza boborenii drept natiune de milogi.
  Ai ajuns o biata gloaba din mandrete de-armasar
  Data pe daiboji la altii de o javra de samsar.

  Boboru’ iti e nevolnic, si e dus in targ de vite
  Cand cireada-i cumparata cu faina pentru pite
  De ciocoii lui chiombila care astazi jubileaza
  Si beti manga la teveuri marlania promoveaza.

  Peste ei, in tronu-i falnic, chiombu sui te carmuieste
  La cati bani din imprumuturi sa mai fure el gandeste.
  Fiindca tu, sarmana tara, altadata colt de rai,
  Astazi esti amanetata de-un golan ce se da crai.

 42. justitiaru August 23, 2011 at 2:07 pm #

  D-le Ponta
  La atacurile lui TB si la amenintarea de a incalca regulile democratice si vointa electoratului, trebuie sa raspundeti printr-un comunicat de presa USL , in comun cu d-l Antonescu si difuzat pe toate canalele media iar nu printr-o reactie telefonica nesemnificativa difuzata la Realitatea TV la o ora fara audienta

 43. popalumi August 23, 2011 at 2:35 pm #

  Deci d-le presedinte Ponta:”Cine mama dracu e Basescu asta?”

 44. Marcus August 23, 2011 at 4:22 pm #

  Saraca Tara Bogata
  updated
  Ia ultima pungă, neamule !

  PUNGILE ELECTORALE DIN NEAMŢ, CU PRODUSE (ulei, zahăr, făină)
  CANCERIGENE, CONTAMINATE ŞI EXPIRATE !

  „ Şi care e problema” a replicat Pinalti, cel care uitase că „de te bagi cu Tărâţă te mâncă porcii !”
  În această situaţie de pedeapsă divină, miile de vânduţi diavolului se vor fi „cuminţit veşnic”, nu înainte de a mărturisi sub patrafir păcatul de moarte privind vinderea neamului românesc…

  Morala:
  Toti tampitii ce-au pus botu’ la malai si la faina
  Si-au votat precum narozii luand mita de la Basina,
  Au gasit in pungi de plastic doar produse de-aruncat
  Si din vis cu trufandale s-au trezit mancand c…t.

 45. Victor August 23, 2011 at 5:39 pm #

  D-le Victor Ponta,
  Desi sunt foarte dezamagit de ultimele evenimente,revin cu o postare in care reiterez,pentru a “n”-a oara,unele lucruri,absolut necesare,pe care vad ca nu vreti/puteti sa le faceti. Alegerile din MM si NT,aparitia aseara a bulibasei JON,la TVR 1,elucubratiile basite (aberatii legice/logice ),demonstreaza ca tartorul basescu (scris cu litera mica),un nesimtit/bandit de cea mai joasa speta,e in stare de orice,iar voi USL -ul il trateaza cu respect ,in loc de dispret,va mai uitati la el ca la un presedinte,cand de fapt e un smardoi ordinar,ii mai spuneti “domnia sa”,cand nu merita decat apelative pentru banditi,etc. Pana cand,tolerati toate ilegalitatile crase,batjocura,mitomania lui ? Reactlonatii mult prea rar,izolat,cu “domnisorisme”,in fata unui barbar,care e capul tuturor rautatilor si asa va ramane. Pana cand nu va fi lichidat (politic- in primul rand),nu veti putea face nimic.Deci obiectivul principal si obligatoriu e suspendarea bulibasei JON. Restul urmeaza.Adunati permanent probe ale faradelegilor nemernicului si a slugoilor lui,depuneti plangeri peste tot,la nivel national/international,care le veti folosi la procesele,pe care obligatoriu,trebuie demarate imediat dupa venirea la putere a USL.Promiteti ferm pedepsirea nemernicilor care au talharit/batjocorit tara si poporul. Fara acest mesaj clar nu veti fi credibil. Comunicati populatiei,pe toate caile,mesaje clare ,in numele USL,mai putin interventii sporadice la televiziuni. Daca nenoricitii folosesc parul,cautati un par mai mare,adaptati-va tactica la procedeele lor, fiti perseverenti/consecventi si veti reusi,cu eforturi mari. In caz contrar,mergeti si va ocupati-va de raliuri ,etc.

 46. Fragmentarium Politic August 23, 2011 at 10:24 pm #

  Nu voi incerca sa fac o alta chirurgie postelectorala in cazul partialelor parlamentare din Neamt si Maramures, acest lucru l-a facut Adrian Nastase pe blogul sau (http://nastase.wordpress.com/2011/08/22/9-lectii-ale-unei-batalii-electorale/), cu precizia si siguranta cu care ne-a obisnuit. As dori insa sa adaug doua idei, poate mai laturalnice, poate care tin mai mult de psihologia electorala a evenimentului si a imprejurarilor, decat de fenomenul in sine, dar care nu au mai fost spuse si care ar putea intregi tabloul intelegerii rezultatului inregistrat la alegerile din Neamt.

  In opinia mea, ceea ce s-a intamplat in Neamt nu a fost un test, ci un accident electoral, care nu are si nu poate avea relevanta premonitorie pe care, propagandistic, i-o atribuie Traian Basescu, atunci cand spune ca USL este si va fi un esec electoral. Un accident este o intamplare, produsa in urma unui concurs neprevazut de imprejurari, care, probabilistic, nu permite degajarea unui sens, a unui trend, asa cum s-a grabit si Sebastian Lazaroiu sa “proiecteze”, pe baza unui fapt incidental, o probabilitate “zero” (!) ca USL sa obtina 50% in alegerile generale (in fiecare din cele doua exemple avem aceeasi propaganda amagitoare a PDL, izvorata din cosmarul pierderii inevitabile a puterii, dupa un sir lung de erori si abuzuri, care ne-au aruncat dintr-o criza in alta).

  In primul rand, ar trebui avut in vedere ca alegerile din Neamt au venit pe fondul unei tragedii, cea a disparitiei premature a regretatului Victor Surdu, deputatul PSD pentru al carui loc s-a desfasurat scrutinul in cauza. Ca si in cazul prabusirii unui pom falnic, in locul caruia nu poate creste peste noapte altul pe masura, golul lasat de deputatul PSD nu a putut fi umplut, politic si organizatoric, iar aceasta cadere de ritm s-a transmis foarte repede la nivelul psihologiei electorale.

  In al doile rand, este vorba despre un joc al esaloanelor sau, mai bine zis, de o asimetrie a acestora, in care cel din activitate este intotdeauna favorizat, comparativ cu cel din rezerva (si aici s-ar putea vorbi de o greseala tactica a PSD). Candidatul PDL a venit de pe o pozitie activa de putere, de secretar de stat in Ministerul Agriculturii, spre deosebire de cel in rezerva al USL, de “fost”, chiar daca similar, or, dupa cum se stie, “functia doboara gradul“! Pe cine sa aleaga electorii rurali, cand in fata lor vine cel care, purtand insemnele puterii agricole, le promite marea cu sarea?!… Din nou, o chestie simpla de psihologie electorala. Concluziile se impun de la sine…

 47. Sibilla August 24, 2011 at 1:21 am #

  D-le Preşedinte,
  Victor Ponta, cu riscul că vă obosesc, insist ca mulţi alţii , de bună-credinţă şi care chiar credem în USL şi-n debarcarea pedelichelelor pentru că SE POATE ! NU există să nu se poată ! Pe mine una să mă scutească anume ” pesedişti ” cu lamentările, cu bârfele, cu rezolvările informative pe la nush ce pupeze de pe la Centru ( bine că de asta au timp, pe teren şi actiuni să fie AN, Ponta, că pupezele pupăzesc, tune buba-n ea de circotecă ). Să treacă la MUNCĂ. E de muncă !

  ” … e nevoie de contact permanent cu oamenii. Cel mai bun leac pentru lehamitea şi lipsa de speranţă despre care vorbeam e o discuţie de la om la om. În măsura în care vom convinge cât mai mulţi oameni că politica nu e „acea activitate care nu te bagă în seamă şi nu ţine cont de tine”, vom câştiga. ”

  DA! Dar… asiguraţi-vă că s-a priceput de către preşedinţi, vicepreşedinţii din tot teritoriul şi că vor acţiona astfel, altfel… ei se vor limita să spuie liderilor de la Centru ” am înţeles, şefu ” şi… vor ” face ” ce vor, adică mai nimic. Şi-ar cam fi cazul să fie deja prezenţi peste tot, pe teren, între oameni. Uslaşii tineri să fie bine organizaţi şi activi, incisivi, informaţi şi pe fază în online, pe ture, evident acţiuni comune în teritoriu şi care acţiuni să nu se limiteze doar la ce ne place şi să nu ocolească sub nicio formă cartierele mărginaşe, comunităţile cu nevoi mari din urban şi rural. Oamenii sunt dornici să-şi spună păsurile şi să fie măcar ascultaţi!! Deasemeni, duduile preşe şi vice preşe să NU se mai limiteze a fi prezente şi ” active ” doar la coafor înainte de conferinţele de presă care conferinţe să fie temeinic pregătite, cum spunem, buna informare, munca în echipă, nicidecum fâlfâitul frizurii şi bătutul câmpilor şi miriştilor.
  Spun şi eu : CANDIDAŢI CREDIBILI !!! Abia apoi strâns uniţi alături de ei şi DA, câştigăm.
  Nu obosesc, repet :
  – nu există adunări ale penmticostalilor mai ales în mediul rural în curtea câte unui ” şagârt ” ( slugă ) a câte unui primar PD să se rateze ocazia de-a face propagandă, campanie electorală pentru ” duuomnu băsescu ” , ” duuomnu frunzăverde ” şi evident sunt infieraţi comuniştii de la USL. Aceşti şagârţi ai primarilor PD din rural beneficiază de diverse facilităţi ( nu-l opreşte nima-n lume la furat, transport de lemne, peste noapte se treziră cu 8-12 clase, ajutoare sociale, subvenţii, etc ) ,;
  – s-au organizat grupuri de acţiune care au ca scop racolarea primarilor USL din mediul rural iar aceste grupuri fac presiune, flutură dosare şi promisiuni de rezolvări informative sau, beneficii, dacă… noi , ar cam trebui să fim în coasta acestor grupuri, ar cam… că se pune întrebarea, unde-s ai noştrii uslaşi când primarii noştrii sunt hărţuiţi ??
  – există posturi de radio care deservesc actuala putere fără nicio jenă, la lumină şi la care deja s-au impus nişte ” reguli ”, evident pumn în gura Opoziţiei, par egzamplă expresii ca ” Pinalti ”, ” Elenele României ”, ” baronul Frunzăverde ”, sunt considerate ca fiind grave atacuri la persoană şi deci atenţionare că nu se vor mai difuza mesajele Opoziţiei pentru că s-a nervat nervos una bucată ayatollah masonsky frunzesky pe uslaşi.
  – citesc zilnic pe Agerpres, ca mic exemplu, tot soiul de comunicate de presă ale organizatiilor de femei PD, că-s în parc, că-s la azil, că-s nush unde, că-s prezente, fotografii mai apoi, pe facebook, prezentă la tv loco cu actiuni, intre copii, intre oameni, bineinteles NU că li s-ar fi trezit brusc interesul sau ca le-ar rupe ” grija ”, au primit ordin, executa. Romanasii raman cu … imaginea. Că sunt prezente reprezentantele pedelichelelor. Noi ??? In vacanta, tune mama-n ie vacanta ca nu se mai incheie de fo ceva luni bune pentru unii si unele.
  Puterea nu stă. Nemernicii au sub mânecă zi de zi alte şi alte strategii, evident care să le aducă voturi, noi… 5 lucră pentru 50 care o lălăie, şi-o lălăie, şi-o lălăie… ba mai şi joacă tontoroiul pe munca ălora de le-o fac şi pe-a celor ce… nu se iegzistă.
  E de muncă ! Multă muncă şi… nema organizare. Mobilizare, aşa… în doru lelii…
  Uffffff……
  PD are bani, mulţi. Merg pe fraudă, mită electorală, abuzuri, rezolvări informative, hărţuiri. Noi… noi le reprezentăm interesele românilor , ( c-aşa ne fălim pe undeva )… nici măcar fiind permanent printre oameni şi non-stop pe urmele pedelichelelor ??? Apucături care copie comportamentul găştii pedelichelelor ( nepotism, clientelism, rezolvări informative, etc ) sunt tolerate pe la noi…. Nu mai întreb de ce şi nici nu mai exemplific, am tot făcut asta. Spun încă o dată, însă : astfel, în acest fel vom câştiga… experienţă. 😦
  Iar eu spun clar şi răspicat că dacă şi numai dacă ne organizăm şi ne punem pe treabă cu toţii, numai atunci vom câştiga şi SE POATE !
  multumesc pentru atentie,
  Sibilla

 48. iluminatu August 24, 2011 at 11:02 am #

  ÎMBĂTAŢI-VĂ CU ROUA FLORILOR ARTIFICIALE

  Un comentator psd al rezultatelor de la Neamţ se amăgea comparând scorul, bun după el, cu cel îregistrat de Surdu, între timp sub pământul bucătăţit (aşa cum i-a plăcut lui să facă şi agricultura naţională). A se lua aminte la titlul, spre a evita repetarea comentariului şi în 2012.

 49. Taur August 27, 2011 at 12:27 pm #

  Nu sintem mimi si la pancarde nu inteleg cit a costat. Erau minore?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ponta … despre hainele lui Udrea! | Nisi's Blog - August 17, 2011

  […] Inca mai e cineva care sa nu stie despre hainele de firma a lui Udrea? Daca nu v-ati saturat de subiect vedeti mai jos o parodie interesanta facuta de Bendeac si Delia. Clipul l-am gasit bineinteles la opozitie (pe blogul-ul lui Ponta) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: