Ce-ar trebui sa discutam la Cotroceni, daca am fi sinceri

17 Jun

Putem conveni unanim ca tema regionalizarii, propusa de Basescu, este o diversiune si nu o abordare serioasa (daca era serioasa, nu se impuneau ultimatumuri, nu se purta discutia in acesti termeni). Vom merge la Cotroceni, pentru ca, desi tema e ridicata absurd, este totusi un subiect grav. Dar, acolo, ar trebui sa analizam atent ce a vrut, de fapt, Basescu sa castige din acest gest.

Pentru ca, desi, initial, actiunea PDL parea orientata impotriva actiunii USL, de contracarare a ofertei pe administratie (zona pe care PDL a iesit destul de prost – inclusiv din perspectiva reactiei interne, dar si prin comparatie cu proiectul USL), modul in care s-a reorientat ofensiva ulterior dezvaluie o tinta mult mai logica.

Este vorba de presarea UDMR cu un subiect suficient de eroziv pentru a contracara orice tentativa a UDMR de disociere de guvernul Boc – pretentia UDMR de a-si face regiune etnica (Tinutul Secuiesc). UDMR nu mai poate presa pe tema statutul minoritatilor, fara sa i se puna in brate si proiectul regiunilor.

Prin atacurile din aceste zile, prin fortarea asumarii raspunderii, PDL a fortat UDMR sa reactioneze dur (inclusiv cu sublinierea propriei variante, ceea ce este o greseala). Iar reactia dura e puternic mediatizata (fiind concentrata pe formula proprie de regionalizare, care inseamna oficializarea tinutului secuiesc).

Ce obtine Traian Basescu din asta?

Varianta 1: UDMR se vede fortata de PDL sa iasa de la guvernare pe un motiv suficient de radical pentru a nu mai putea ulterior sa colaboreze cu USL. PDL forteaza discutia despre regiuni (si angajarea raspunderii) pentru a arata ca UDMR vrea tinut secuiesc. Iar eventuala cadere a guvernului Boc s-ar face cu acest pretext, care i-ar permite lui Basescu sa atace UDMR, precum si sa atace USL daca intentioneaza sa propuna o majoritate guvernamentala alaturi de UDMR (pana la alegeri).

Varianta 2: UDMR isi scade forta de negociere din prezent, pentru ca, chiar daca ar fi vrut sa iasa de la guvernare pe alte motive, acum se vede in mare dificultate din cauza acestui subiect. Cu fiecare zi in care se diseca si mai mult variantele de regionalizare (in care se accentueaza nemultumirile, inclusiv ale presei, fata de UDMR), cu atat UDMR va avea dificultati si mai mari sa paraseasca coalitia. Daca o vor face, risca sa ramana in opozitie, fara sanse de dialog real cu USL (pentru ca, la cum arata acum lucrurile, PSD si PNL nu pot accepta o formula alaturi de un UDMR care vrea si statutul minoritatilor si tinutul secuiesc).

Varianta 3: Daca tema etnica nu se impune suficient de clar, dar UDMR ramane suficient de iritiata pentru a vota impotriva lui Boc, cu ocazia asta Basescu il alunga pe Boc de la Palatul Victoria cu mana fostilor prieteni maghiari. Si, pana la urma, si asta este o solutie, cata vreme orice alta tentativa nu i-a reusit.

Practic, in aceste situatii (si cu iesire si fara iesire a UDMR de la guvernare), Basescu castiga timp si o eventuala tema de tip “supapa de evacuare” a nemultumirilor. Nu se va discuta despre caderea lui Boc pe motiv de ineficienta, coruptie sau incapacitate de iesire din criza, ci de caderea lui Boc pe motivul ca a fost suficient de nationalist pentru a apara Romania de pretentiile absurde ale UDMR! Nu dezbatem despre tinerii carora li se amana incadrarea in sistem pentru anul viitor, despre politistii dati afara, despre pretul la gaze sau despre subventia la incalzire care va disparea.

102 Responses to “Ce-ar trebui sa discutam la Cotroceni, daca am fi sinceri”

 1. mihaic3001 June 17, 2011 at 11:46 am #

  Domnule Ponta !
  Orice discutaţi cu Băsescu la Cotroceni, după părerea mea, este egal cu 0 (zero). În afară de faptul că USL-ul poate trage nişte concluzii politice utile vizavi de starea de fapt a lui Băsescu, a actualei coaliţii de la guvernare (PDL-UDMR-UNPR), precum şi de relaţiile actuale existente între aceste formaţiuni şi preşedintele Traian Băsescu, eu zic să nu luaţi de bun nimic din ce vă spune Băsescu şi ca atare să vă vedeţi de treabă mai departe, în opinia mea obiectivele principale fiind dărâmarea acestui Guvern nenorocit şi suspendarea imediată a lui Băsescu. În plan secund, anularea tuturor aberaţiilor trecute de Băsescu prin intermediul marionetei Guvernul Boc a aberaţiilor prin Parlament,prin vot sau prin asumarea răspunderii. Sub nici o formă de guvernare, UDMR-ul nu trebuie să mai facă parte din Guvernul României, în acest sens, eu ca simplu cetăţean, dorindu-mi ca USL-ul, să poarte ceva discuţii cu PRM-ul, tocmai ptr. crearea unei majorităţi confortabile, astfel ca în viitor mandat USL-PRM, să se poată repara tot ce se mai poate din ceea ce au distrus în aceşti ani Băsescu – Udrea – Boc. Nu în ultimul rând domnule Ponta, trebuie să vă concentraţi atenţia şi spre a-i aduce în faţa justiţiei pe Băsescu, Udrea, Boc şi toată “scursura” portocalie care au lăsat acest jaf inimaginabil în urma lor.
  Şi încă ceva : dacă ăştia nu termină cu prostia aia de asumarea răspunderii pe reorganizarea teritorială, organizaţi d.le Ponta MAI REPEDE O AMPLĂ ACŢIUNE, NU DE PROTEST, CI DE A DĂRÂMA ACTUALUL GUVERN. Ce mai aşteptaţi ? Să vină mascaţii lui Băsescu să vă salte şi pe dvs. şi pe Crin Antonescu ? Şi ATENŢIE MARE DE TOT LA FRAUDELE ELECTORALE CARE LE PREGĂTESC ĂŞTIA PTR. 2012. După tot ce şi-au pregătit ăştia, în ciuda tuturor sondajelor de opinie, atenţie d.le Ponta – N-AVEM NICI O ŞANSĂ în faţa odioaselor fraude care şi le-au pregătit. Deci, actualul Guvern trebuie dat jos până-n toamnă, CEL TÂRZIU şi IMEDIAT BĂSESCU SUSPENDAT. Prea o “ardeţi” democratic şi ăştia nici nu se sinchisesc. Adoptaţi FORŢA şi sunt convins că nu ve-ţi fi singuri.

  • andrei alexandru June 17, 2011 at 1:16 pm #

   Draga domnule Ponta, In ciuda faptului ca esti intr-o permanenta admiratie fata de propria persoana, nu pot sa nu constat ca spui multe lucruri corecte si adevarate, chiar daca limbajul este pe alocuri departe de cel potrivit unui sef de partid. As vrea sa-ti atrag atentia, chiar daca ne-ai tot aratat ca nu tii seama de alte pareri, ca presedintele unui partid atit de important ca PSD si, in plus, cu pretentii de viitor premier, nu trebuie sa spuna tot ce stie, tot ce i se pare corect sau adevarat, nu trebuie sa dea drumul la orice declaratie, doar ca sa se arate. Involuntar oferi munitie adversarilor politici. Te comporti ca un elev suspectat de infantilism, care, scos la tabla, are drept unic scop sa arate cit e de barbat. Stiu ca iti esti foarte suficient, ca te plictisesc sfaturile si sugestiile venite de la cei cu mai multa experienta politica. Tu nu esti “prostanac”, dar efectele comportamentului tau asupra ta ar putea fi similare in viitor cu cele produse de “prostanac”.

   • Jr. June 17, 2011 at 5:08 pm #

    @ Andrei, e părerea ta şi eu o respect. Dar cu experienţa politică pe care o ai, cum îl sfătueşti pe Victor Ponta, să se comporte precum Emil Boc, secretos, arţăgos, arogant, totdeauna pe lângă problemă şi bate câmpii când are deslegare de la Cotroceni? Ponta e sincer şi populaţia s-a obişnuit cu stilul său direct de a pune problemele. Este cineva în ţara noastră care nu crede că “procurorul” va acţiona chiar aşa cum declară? Nu cred! Este şi motivul pentru care lui Trăian Băsescu îi tremură şi sufletul din-trânsul. O ironie plasată cum trebue, este oricând bine venită; şi din glume adversarul politic trebue pus pe gânduri. Nu uita că Ponta nu are nici 40 de ani; în calitate de prim-ministrul guvernului României are timp suficient să-i îngroape pe toţi cei care astăzi îl contestă. Aşa să ştii!

   • ZOE, fii barbata ! June 18, 2011 at 10:14 am #

    @andrei alexandru,
    Muream si asta nu auzeam, adica Ponta ar fi narcisist, ha ha ha !
    Draguta, esti prea mic pentru un razboi atât de mare !
    Pe Ponta, numai de lipsa de diplomatie nu poti sa-l acuzi.
    Si daca ar fi sa acuz pe cineva de infantilism, acela ai fi chiar tu.

  • Jr. June 17, 2011 at 4:53 pm #

   @mihaic3001,
   în sprijinul celor comentate de dvs, adaug şi eu un copy-paste:
   FRICA, care-i roade sufletul lui Trăian Băsescu, îl determină să comită tot felul de acte iresponsabile: revizuirea Constituţiei, reorganizarea teritorială a României, acum şi nu mai târziu, etc.
   TEAMA presupune ca un eveniment dureros să se petreacă undeva peste timp, pe când FRICA este cu pericolul faţă în faţă. În această postură l-a prins Adrian Nastase, i-a spus-o şi Trăian Băsescu tremură şi mai rău.
   Sper ca USL în următoarele zile să profite de desechilibrul laşului Băsescu, să-l scoată din minţi definitiv, ca să comită eroarea vieţii sale
   @Harababula, tu nu crezi? Aşteaptă şi ai să vezi!
   Cui aparţine diversiunea că Trăian Băsescu & co ar putea amâna alegerile? Opoziţia ce face? În loc să scuture sacul cu şobolani în fiecare zi, îi lasă să roadă sacul?! USL, nu se pricepe la şmecherii? Morala? Care morală? Dacă puterea se comporta ca o adunătură de draci împeliţaţi, de ce USL trebue să se comporte ca Papa de la Roma? Eu cred că sunt create toate premisele ca putere actuală să ia laba de pe creştetul României şi să se ducă unde şi-a înecat mutu iapa, cu funie şi săpun. Dacă nu, ştiu eu un loc mai bun!

  • aurel bucium June 20, 2011 at 8:15 pm #

   victoras… sincer nu prea mai cred decat in Dumnezeu…. din pacate nu pueti si nu putem face nimic oricit de mult am vrea acest lucru. priveste doar faptul ca trebuie introduse cartile de identitate cu CIP. asta nu este idea doar a lui Basescu este si ideea masonilor inclusiv a conpartidienilor nostri!!!

 2. Marcus June 17, 2011 at 12:26 pm #

  @zigzag: de ce nu mergi, ba, pe blogu lu’ plescoita cu intrebarea cu secuii, s-o intrebi pa ia ce-i face amantu’ chelios si zbanghiu, si-a luat “tainu’ ” de la Tokes si tace ca pestilentialu’-n iarba? Aud ??
  nu v-ar mai muri multi inainte de tradatori de neam si tara !

  • vasile roaita June 17, 2011 at 1:24 pm #

   Marcus, Rizea e un tembel; daca e si hot, ar trebui sa fim primii care se revolta…

   Ce, aici e concurs “cine fura mai mult”?
   Papagalu’ asta este folosit pe post de “vector de imagine” desi, pentru el, limba romana este mai grea decat carnea de porc…

   Eu nu am observat sa fi inceput o campanie de curatare a PSD…Din 2005 o astept!

   Daca se pastreaza in fruntea partidului oameni dubiosi, i se vor oferi glante marinelului in campanie…Vezi si eterna si fascinanta Andronescu; si altii…

   A propos! Dl Rizea ar putea sa vina cu un post sa ne explice “ce si cum”…

 3. justitiaru June 17, 2011 at 12:27 pm #

  Ma tem ca analiza dv .nu este corecta , ca nu intelegeti adevaratele obiective ale proiectului lui TB , ca nu intelegeti oportunitatea ivita pe neasteptate si ca atare nu stiti cum poate valrificata.
  De altfel nu este de mirare TB mai reuseste inca sa deruteze populatia cu ideile lui nastrusnice si diabolice dovada ca sondajele arata ca majoritatea cetatenilor sustin proiectul de reorganizare teritoriala si administrativa.
  Mai reflectati.

  • vasile roaita June 17, 2011 at 1:13 pm #

   E o problema de curaj si initiativa…

   Evident, trebuie si pricepere si buna intentie, si deschidere europeana…Ma abtin sa comentez, deocamdata, modul in care a reactionat opozitia si, mai ales, faptul ca s-a creat cadrul pentru diverse personaje tragice ( Vadim, Voiculescu, Pieleanu etc ) de a se baga in seama….

   • Marcu Gheorghe July 17, 2011 at 10:15 am #

    Bai guzganilor portocalii!Nu mai redati,precum papagalii basisti(Boc,Popoviciu,Visan<Canacheu-doar cu liceu,Murg,Mircea Toader,Spanu si altii,fara numar) toate declaratiile adevaratului Fernando ot Basarabi si ale "nevestei " sale"(citat din vorbele unor liceeni de la "Tudor Vladimirescu).
    Peste 90% dintre romani nu il mai vor pe matroz la carma tarii,orice aparitie a lui in public si a "nevestei "sale le provoaca scarba si dezgust!
    Semnalul cu "javra ordinara" e inceputul sfarsitului regimului BUBA(Basescu,Udrea,Boc,Anastase) si trimiterea lichelelor portocalii in afara parlamentului!
    Sa le fie tarana grea!

  • Jr. June 17, 2011 at 5:24 pm #

   @ justiţiarul,
   dacă crezi că numai analiza ta este corectă, te priveşte. Ai mai auzit tu pe cineva să susţină asemenea baliverne? Ce sondaje ai văzut tu în care majoritatea cetăţenilor susţin înfiinţarea regiunii autonome maghiare? Ce dracul, ne-am dilit de tot?

   • justitiaru June 17, 2011 at 9:59 pm #

    @JR
    Eu sper ca nu m-am dilit dar se pare ca nu esti prea in “forma” sau nu esti informat. Proiectul regionalizarii propus de TB (sustinut de populatie conform unui sondaj) nu cuprinde o regiune magiara distincta(ci dimpotriva) si de asta ungurii tuna si fulgera si ameninta sa darame guvernul Boc daca se va merge cu proiectul pana in panzele albe..

 4. vasile roaita June 17, 2011 at 1:07 pm #

  Este o problema de comunicare combinata cu retorica si…curaj; aparent, Basescu reuseste sa dea sah opozitiei, sa decredibilizeze UDMR si sa se propuna in mediatorul crizei…
  Aici ar trebui sa fiu dur, ironic, etc Ma abtin!

  Voi fi, doar, cetatean european; impartirea pe regiuni de dezvoltare trebuie sa-si propuna un singur scop; cresterea eficientei autoguvernarii…Suna nasol pentru Vadim…Cu siguranta ca ungurii s-ar multumi cu o regiune in care sa detina majoritatea in zona Harghita-Covasna; in plus, odata cu formarea unei regiuni de nord-vest, prin negociere directa intre comunitatile etnice sub patronaj guvernamental, ar putea obtine destule drepturi fara sa nelinisteasca comunitatea romaneasca…

  In 2007, Dl Iliescu spunea ca Basescu va putea fi “batut” de cineva cultivat, educat si cu deschidere nelimitata catre modernitate…Sau, oricum, ceva de acest gen…

  O pozitie corecta, in spirit european, i-ar lasa pe Basescu si Vadim sa spumege intr-o Romanie minora…

  Ei, cum sa spun; este nevoie de adevarati oameni de stat; in fond, trebuie sa ne limitam la a respecta intelegerile din 1918….

  Evident, conteaza cine va face asta ( e o problema de credibilitate ) si, mai ales cum va face asta! Cu zambetul pe buze si cu convingerea ca la binele tuturor se ajunge mai repede ptrin binele fiecaruia…Invers este mai greu!

 5. Raul Pop June 17, 2011 at 1:13 pm #

  ba pacalici mai sunteti! va joaca Basescu cum vrea el. Ce-i drept e ca Basescu e istet, mai istet decat “toti” USL. Calitate vs cantitate. Cantitatea nemanageriata intelept devine un blestem.
  In alta ordine de idei, asa manipulabili cum credeti ca suntem, majoritatea vrem regionalizarea exact in forma propusa de guvern.In legatura cu cheltuielile terminati odata; eu in regiunea vest de exemplu pot sa am si buletin de TM si de AR, nu-i niciun deranj….
  Domnule Ponta fi ombre mai istet ! vezi tu diferenta intre voi si Basescu e ca pt voi cugetarea e obositoare, pt el e un hobby si intre timp a dezvoltat un proces cognitiv mult mai larg decat voi.

  • Jr. June 17, 2011 at 5:29 pm #

   @ Raul Pop
   Deocamdată, după ce mârâi pe aici, am aflat că te cheamă POP şi mi-i deajuns. Meri în plop.

  • Marcu Gheorghe July 17, 2011 at 10:33 am #

   Ce glumet esti?Cand ai fost consultat vreodata de catre un nenea doctor psiholog?Care sunt calitatile intaiului carmaci al tarii? Cele de bataus de copii,de informator al securitatii,de hot al flotei,de imoral cu ministresele promovate pe favoruri sexuale,de grobian care ii numeste tiganci imputite ori gaozari,latrai pe ziaristi,de consumator de alcool si conducerea autoturismului?
   Ai dreptate intr-un singura directie:carmaciul a fost si este tipul escrocului,al celui care te fura pe fata la alba neagra! Este frate geaman cu Vadim,Becali,si DDD,toti trei clonele lui!
   Sper ca dupa alungarea lui,dupa fuga cu elicopterul,sa nu vina la Cotroceni,DDD,asta ar fi sfarsitul Romaniei,dupa dracu’ sa vina fratele lui!

 6. Marcus June 17, 2011 at 1:33 pm #

  @Domnule Ponta: Eu, fara gluma, l-as intreba asa “off topic” pe dumnealui, intr-o hrajoana cum ii place lui sa arunce cu pietre, ce are de gand sa faca cu apartamentul din Mihaileanu, deoarece au trecut mai bine de sase ani de cand a spus ca-l va da inpaoi sau ca va gasi o solutie “morala” si canci ! vorba unui lider PSD vestit. Si apoi as iesi si, tot intr-o harjoana, as povesti presei ce raspuns am primit. Daca in cazul flota a stabilit Morar cu expertize facute pe banii nostri ca nu au fost prejudicii, apai nu acelasi lucru se poate spune si despre casoiu respectiv. Sau as merge si mai departe si l-as intreba cum e cu vanzarile anterioare ca si acolo a promis si el si ficsa o “esplicatie” si canci. Oricum lucruri seioase nu prea vad ce-ati avea de discutat cu el, in afara de a-l intreba de ce tace ca rahatu in iarba cand ungurii striga de la Londra de se aude pana la Antena 3 ca vor Ardealul fie si cu pretul nesupunerii civice sau, si mai si, pe calea armelor?
  sa fiti iubit
  marcus

 7. nastyb0y June 17, 2011 at 2:04 pm #

  Nu mai fac analize serioase în ultimul timp, recunosc. Poate, ar trebui să folosiţi tarotul ori, de ce nu, basca ideologică…De ce nu, Victore?

  http://www.happyfish.ro/voice_cover/victoras_ponta_si_basca_ideologica

  • ZOE, fii barbata ! June 18, 2011 at 10:30 am #

   @nastyboy,
   Însfârsit, ai revenit si tu ! Te dadusem disparut , mai baiete, pe bune îti spun.
   Nu stiam pe unde umbli mai ales ca esti plecat din tarisoara, ca tot românu
   globetrotter, ha ha ha ! Ba la Bxl, ba ne salutai cu dobre utro / sau cum s-o zice corect, erai fuori paese . Sincer, ma gândeam ce mai faci.
   Ma bucur ca esti bine .
   Sa fii iubit !

   • nastyb0y June 19, 2011 at 11:06 am #

    Merci, Zoe, m-am inrosit, deja …Nu credeam sa imi poarte cineva de grija asa cum o faceti voi, prietenii mei dragi de pe blogul lui Victor. Poate doar securistii cu pete pe creierul mic, fosti activisti ai cenzurii, sa o mai faca. M-am retras, oarecum, din zona comentariilor serioase. Sa iti spun si de ce. Observ ca USL nu este adepta adtiunilor virulente, nu sesizeaza, decat la nivel de limbaj ceva mai colorat, poate, faptul ca lumea a ajuns intr-o faza de disperare crâncenă, de nu vrea să mai audă de niciun nenorocit de politician imbuibat. Extremismul verbal este, însă, la o palmă de noi. Iar Victor Ponta si Crin ce zic? Spun că in cazul in care se va ajunge la punerea in opera a amenintarilor cu noua regionalizare, va fi de rau. Atunci va iesi lumea in stradă, la îndemnul lor voalat. Ca si cum ala ar fi ultimul, dar ultimul motiv pentru care poporul asta napastuit ar trebui sa isi tipe deznadejdea in piete publice. Ca sa nu mai zic ca portocaliii se pregatesc asiduu de “organizarea” alegerilor iar noi ne plimbam sub clar de luna prin parcari obscure. Sub nasul nostru trec modificari importante la legi prin mobilizarea puterii in Comisiile Camerei Deputatilor si membrii USL se plimba agale prin Casa Poporului ori intarzie la sedintele de vot. Drept pentru care, voi lua o pauza de ras. Plec pe Coasta de Azur, Zoe fii barbata!, la sfarsitul lunii, pe urmele lui Adriean. Poti sa vii si tu. Eu sunt statuia din fata de la Negresco, poti sa ma ciupesti, daca vrei. Au revoir!

   • ZOE, fii barbata ! June 20, 2011 at 12:20 pm #

    @nastyboy,
    Ha ha ha, am vazut statui cu suflet si la Roma si prin alte parti o gramada, dar mai multe ca la noi nu sunt nicaieri ! Aia mai câstiga un ban deghizati în te miri ce personaje, în timp ce noi stam ca statuia si nu ne urnim deloc , stam si asteptam sa ne cada din cer schimbarea. Si o sa stam noi mult si bine, daca nu ne hotarâm odata sa le dam un sut în partea dorsala nemernicilor.
    Lasa, nu te amarî, tu sa fii sanatos !
    Bon voyage !

 8. Bibliotecaru June 17, 2011 at 2:31 pm #

  @ Victor Ponta

  Domnule Ponta,
  Citind cele de mai sus nu am identificat ceva… unde sunt cetăţenii, unde este interesul cetăţenilor? Eu văd acolo nişte tipuri de reacţie care să convină, sau nu, partidelor, UDMR, Preşedintelui… Cetăţenii nu mai contează chiar deloc? Legile acestea au ajuns o simplă modalitate de a juca mulţumirea sau nemulţumirea partidelor? Legile nu se fac pentru cetăţeni, se fac pentru politicieni?

 9. Marcus June 17, 2011 at 2:32 pm #

  @Vasle Roaita: Pai, eu am zis altfel? Sa se duca sa-si imparta pachetu’ cu chiombu’ (eventuual le trimit si io neste cheftele cu prastia drept printre ZA BRELE). Pe mine m-a deranjat alde zigzag pe motiv ca vrea sa inchidem ochii la nenorocitii de “prieteni ai d-lui presedinte Basescu” (citat din Tokes, adica asa-zisii secuii) si sa ne concetram pe hotia lu’ Rizea. Ori asa ceva nu se poate!
  sa fii iubit
  marcus

 10. Marcus June 17, 2011 at 2:35 pm #

  @Echipa lui Ponta: Asa, DA, felicitari, vedeti ca se poate daca vreti ? Addidas Torsion 🙂
  sa fiti iubiti
  marcus

 11. Maxim Daniela June 17, 2011 at 2:47 pm #

  Reorganizarea administrativa a tulburat apele in coalitia de la guvernare. Formula propusa de PDL nu le convine defel partenerilor de la UDMR. Maghiarii doresc sa-si vada visul cu ochii, si anume infiintarea Tinutului Secuiesc. Practic, judetele Harghita, Covasna si Mures sa faca parte dintr-o singura unitate administrativ-tertoriala. In caz ca pedelistii isi vor impune proiectul, UDMR chiar a amenintat ca va schimba structura parlamentara. Tocmai de aceea, treaba asta cu reorganizarea va fi impinsa pana la toamna si nu va fi facuta in graba asa cum isi doresc oamenii lui Boc. Desi suna destul de aiurea, in toata ecuatia asta, Bacaul se afla la mana maghiarilor. Mai avem o sansa mica sa fim capitala judetului marit. De altfel, cam intreaga Romanie sta la mana maghiarilor, a celorlalte minoritati si a traseistilor din UNPR.

 12. VladM June 17, 2011 at 3:15 pm #

  Pai daca tot este UDMR-ul in dificultate, de ce nu acuzati voi guvernul si presedintele ca face jocul politi al UDMR-ului, adica tine tara in sah cat timp negociaza ei terioriul Romaniei cu UDMR-ul, sau acordarea unor drepturi mai bune minoritatilor decat majoritatii? Acum este timpul sa atacati guvernul Boc, si sa spuneti ca nu face nimic altceva decat sa vanda Romania. Iesiti in fata si cereti socoteala Presedintelui si lui Boc de ce nu au luat o atitudine transanta fata de reprezentarea tinutului secuiesc la PE.
  Sau de ce nu i se retrage sprijinul politic lui Tokes, si retragerea cetateniei romanesti, lui si celorlalti care au semnat asa ceva.
  Si mai inventati si voi subiecte inainte de vi le sufla domnul Basescu, ca din punctul acesta de vedere este genial omul.

 13. Theodora June 17, 2011 at 3:58 pm #

  Da, tema regionalizarii este o diversiune.
  Basescu stie ca propunerea lui nu poate sa fie acceptata de UDMR dar el urmareste oricum altceva.
  Ieri Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a decis sa aprobe un amendament la Legea referendumului care prevede ca presedintele Romaniei poate fi demis DOAR cu votul a jumatate plus unul din numarul alegatorilor inscrisi pe listele electorale .. adica cu 9 milioane de voturi
  Asta in timp ce opozitia, ziarele si televiziunile discuta despre regionalizare.
  Asa procedeaza de obicei Basescu. Arunca spre dezabatere publica o tema lipsita de importanta pentru el (de obicei o aberatie) si in timp ce opozitia incearca sa explice ce dezastru ar provoca noua “reforma” propusa de “mult stimatul si iubitul conducator”, noul “geniu” caraptin isi rezolva adevarata problema.
  Parerea mea este ca ar trebui sa cereti prezenta presei pe tot parcursul discutiilor de la Cotroceni.
  Altfel televiziunile vor transmite doar discursul lui Basescu de la inceput fara discursurile lideilor opozitiei si romanii vor ramane cu impresia ca el este invingatorul.
  Daca as fi in locul dumneavoastra l-as intreba despre flota, vila din Mihaileanu si despre cum a reusit fiica cea mare sa isi cumpere apartamentul ala cat Sala Palatului

  http://haicasepoate.eu/mult-stimatul-si-iubitul-conducator-basescu-traian-nu-va-mai-fi-demis-decat-cu-9-milioane-de-voturi.html

  • Vasile Roaita June 19, 2011 at 10:50 pm #

   Presedintele este demis cu jumatate plus unu din voturile exprimate; cetateni prezenti la vot…Este hotararea CC din 2007…

   In rest, in loc sa dam cu ei de pamant, le cautam circumstante atenuante!

   Eu visez la o mare demonstratie antiguvernamentala la care sa participe 100 000 de oameni; ca in anii ’90 impotriva lui Iliescu; marile demonstratii sunt apanajul stangii; dar nu pot fi organizate de ghiftuiti… de dreapta! E mai usor decat se presupune… Oare nu se doreste!?

   Iliescu si Basescu apartin aceluiasi sistem; ideologia lor este puterea! Cei care stau la umbra lui Basescu si spun ca lupta contra lui Iliescu pentru ca este comunist, sunt la fel de rai, de prosti, de mincinosi ca cei care il privesc cu admiratie pe Iliescu si lupta, pentru binele poporului, cu mafia lui Basescu…

 14. Socrate June 17, 2011 at 4:01 pm #

  @Excelenta analiza. Reproduc mai jos postarea mea de azi de pe blogul lui AN :
  “O ipoteza interesanta. Faza 1. TB incearca sa-si securize scaunul si voturile pentru PDL, prin legea referendumului, modificarea legilor electorale ( votul prin corespondenta, vot uninominal intr-un singur tur pentru primari, etc ), la care UDMR va vota cu naivitate alaturi de PDL. Faza 2. TB stie ca este pierdut in 2012 daca cedeaza cererilor autonomo-iredentiste, si este presat de timp si de UDMR. UDMR vrea urgent statutul minoritatilor si regionalizarea in varianta UDMR. Ca atare, TB lanseaza cu buna stiinta bomba reformei administrative, care-i nemultumeste profund pe aliatii autonomo-iredentisti din UDMR. Daca UDMR iese de la guvernare, TB va poza in cel mai mare patriot si in salvatorul Romaniei, impreuna cu PDL, anticipand, pe buna dreptate, o crestere in sondaje. In caz de alegeri anticipate, la cei cca. 10% pe care-i are acum PDL-ul se aduga cresterea in sondaje pentru nationalism si patriotism exemplar si fraudele electorale minutios pregatite, ceea ce i-ar asigura lui si PDL-ului un scor bun, daca nu chiar castigarea alegerilor ( posibila mai ales daca USL face greseala mortala de a se alia cu UDMR). Cele de mai sus se aplica si la incercarea de suspendare a presedintelui, chiar daca s-ar modifica la loc legea referendumului ( aici sa nu uitam ca TB controleaza CCR ).”

 15. catala99 June 17, 2011 at 4:54 pm #

  praf in ochi … daca voi va curatati de pietrele de moara marean, dragnea, vrancea, braila, buzau ..etc stie toata lumea care anume , in contextul general de ura contra pdl castigati la pas in aliantza USL alegerile !
  fara UDMR ( prag electoral 8% si sunt terminati in mod democratic !) CORECTITUDINE, FARA FURT dupa alegeri … si imbatraniti la putere ……..

 16. justitiaru June 17, 2011 at 6:52 pm #

  D-le Ponta
  Numai nisre FRAIERI (in opinia mea) ar merge la Cotroceni sa “discute” vorbe goale cand este evident ca orice dialog constructiv real intre presedentie si opozitie este imposibil, el fiind decis sa procedeze numai conform propriilor interese. Ati fost invirttati acolo numai pt. ca presedintele vrea sa semneze V la capitolul dialogului politic. in. presa internationala,iar voi ii faceti jocul. Adevarul este ca se joaca cu opozitia precum cu niste copii de tata.

  • justitiaru June 18, 2011 at 4:13 pm #

   P.S
   De altfel este f.posibil ca “discutia” la Cotroceni pe tema anuntata sa nu mai aibe loc datorita reactiei UDMR.In acest caz va-ti facut de ras de doua ori” odata pentru ca ati raspuns prompt la ordinul” stapanirii ca niste recruti docili si a doua oara ca n-ati “citit”corect itele in politica interna romaneasca..Nu v-ati saturat sa fiti luati de fraieri ?
   Continuand in acest stil veti pierde garantat orice alegeri, chiar nefraudate.

 17. silviu din Transilvania June 17, 2011 at 9:20 pm #

  Domnule V. Ponta,

  Parerea mea este ca dati mai multa atentie diversiunilor lui Basescu si al apartnicilor lui decit merita sau trebuie !

  Ce ne spun sondajele de opinie referitoare la popularitatea sau sustinerea de care s-ar mai “bucura” Basea, Regim, Guvern, Presedentie si secta Portocalie in rindul cetatenilor Romaniei ?
  Rezultatele ne arata ca se afla cam pe la 10-15% cu f. multe indulgente si tinde sa coboare spre ceeace mai reprezinta numarul exact al Camarilei sale care isi sustine de fapt in mod complice propriile interese frauduloase si de protectie in fata Justitiei !

  Asadar daca dumneavoastra impreuna cu C.Antonescuisi cu D.Constantin si cu partidele pe care le reprezentati il veti declara in mod public pe T. Basescu Inamicul Public nr. 1 al Romaniei, persoana nongrata al clasei politice din Romania sau o persoana iresponsabila, toate aceste calificative fiind mai mult decit reale daca se analizeaza corect efectele determinate de acest personaj Malefic asupra intregii vieti sociale, politice, economice, culturale, spirituale samd din Romania, nu ati face altceva decit sa veniti in intimpinarea opiniei generale si sa confirmati intregii Natiuni Romane ca T.Basescu nu este decit un Sarlatan care scoate Tara la Mezat si o vinde la Taraba oricarui Venetic Blestemat si far’ de Dumnezeu !

  Prezenta voastra la Cotroceni va expune jocurilor murdare si scenariilor malefice in care T.Basecu are doar interesul de a va pune intr-o lumina cit mai nefavorabila in fata Opiniei Publice, intr-un joc in care singurul lui interes este de a va include in angrenajul jocului sau degradant pentru cei care accepta sa intre in cursa lui !
  Deci, parerea mea este ca ar trebui sa incepeti sa refuzati orice dialog cu aceasta persoana care incalca regulile Democratiei, incalca Legile Justitiei, incalca Constitutia, incalca Legile Lui Dumnezeu, incalca orice lege a Bunului Simt si produce atit de mult rau Interesului National si Pagube Economiei Nationale !

  Trebuie sa il atacati si condamnati permanent pentru toate actele ilegale pe care le savirseste !

  Trebuie sa aduceti la cunostinta tuturor organismelor si institutiilor Europene si Internationale ale Lumii Civilizate actele sale ilegale de uzurpare a puterii si de incalcare a Democratiei intr-un stat membru al UE !
  Glasul, Vocea voastra trebuie sa se auda peste tot acolo unde ea poate sa gaseasca un ecou favorabil, acolo unde putem gasi un sprijin care sa ne ajute sa doborim aceasta noua Dictatura a unor minti la fel sau chiar mai bolnave decit cele ale Ciumei Brune sau Rosii !
  Domnule Ponta, dreptatea este de partea USL, trebuie sa o strigati cu putere, asa veti cistiga si confirma asteptarile si increderea Cetatenilor care sint din nou manipulati si intimidati de aceasta noua Camarila impreuna cu serviciile lor caci serviciile de informatii nu mai au ca misiune protejarea Interesului National, ele au decazut de la misiunea lor nobila la aceea murdara de protectie a unei Familiii si Clanuri Mafiote !
  Trebuie sa blocati toate posibilitatile de Fraudare a Alegerilor pe care le pregateste aceasta Ciuma Portocalie care a adus Romania in pragul disparitiei !

  Frecventarea unui asemenea Personaj, chiar daca ocupa functia de Presedinte(ocupata si cistigata in mod fraudulos) ii intareste pozitia, recunoscindu-l ca pe un “mediator” apt sa serveasca Interesul National nu faceti decit sa il legitimati si ceeace este mai grav pentru voi si pentru asteptarile cetatenilor, ii deveniti complici in Circul, Politic National pe care Bulibasa il joaca in Satra de la Cotroceni si din Toata Romania !

  TREBUIE SA IMPRASTIATI CEATA CARE INCONJOARA ACEST PERSONAJ MALEFIC SI SA IL PUNETI IN ADEVARATA LUI LUMINA !
  Are atit de multe puncte vulnerabile incit este la propriu ciuruit de ele, nu-i mai dati posibilitatea sa blufeze !

  Cu stima, Silviu

 18. catala99 June 17, 2011 at 11:18 pm #

  PROPUNERE :
  Da , duceti-va la Cotroceni ! Dar …. delegatia sa fie formata din presedintii si conducerea TSD si TNL !!!

 19. Alex June 17, 2011 at 11:58 pm #

  Sper sa conteze si opiniile comentatorilor de pe blog.

  Cred ca a fost o scapare ca ati anuntat ca veti merge la consultari. Dupa parerea mea, trebuie jucat murdar, pentru ca Basescu nu stie sa reactioneze la jocuri murdare, el stie ca joaca murdar, dar se bazeaza pe corectitudinea adversarilor. Cred ca ar fi trebuit ca in ultimul moment sa fi anuntat ca veti merge la consultari. Ar fi fost o sansa ca sa-l luati un pic pe nepregatite.
  La conusultari, sustin ideea lui Marcus. Sa fiti mai ironici decat Basescu. Daca il veti prinde pe basescu fara replica, mingea consultarilor e in terenul Dvs. Sa raspundeti ironiilor lui Basescu cu alte ironii. Sa va abateti de la subiectul ironiei, in orice caz.

  Varianta 1
  Daca UDMR iese de la guvernare, o alianta cu UDMR e binevenita. Basescu va fi suspendat. Cresterea in sondaje a PDL va fi insuficienta pentru castigarea alegerilor. Iar un basescu demis nu mai are control la DNA. In plus guvernul proaspat format din care face parte USL va forta niste primari si niste parlamentari PDL sa intre la USL. Regionalizarea va fi istorie sau daca se va face, va fi dupa planul USL.

  Varianta 2
  Daca UDMR cedeaza, atunci e grava situatia pentru romani. Am mare respect fata de opozitie, dar vina este a ei, nu a PDL-ului. Somnul ratiunii naste monstri. Aveti bani sa rascumparati parlamentari si vad ca nu o faceti. Ba chiar ieri ati mai pierdut un deputat.

  Varianta 3
  E greu de crezut o astfel de varianta, dar nu e imposibila, Daca guvernul Boc pica, un alt guvern in acceasi structura (PDL, UDMR si UNPR) are avantajul ca va furniza un aer de prospetime PDL-ului si-i va oferi o crestere in sondaje. Dar, pana la alegeri, aceasta crestere se va eroda. E posibil ca in timpul noului guvern sa se redeschida discutiile pe marginea regionalizarii, fapt ce face ca varianta 3 sa devina ciclica sau poate converge la un moment dat in varianta 2.

  Eu cred ca mai exista si o varianta 4
  Basescu negociaza cu UDMR un alt numar de judete printre care si tinutul secuiesc. UDMR accepta, regionalizarea se va face dar proclamarea autonomiei nu. PDL nu pierde mult in sondaje pentru ca nu se poate face proclamarea autonomiei. La alegeri PDL are iarasi o masinarie de vot mai performanta decat opozitia si poporul roman e din nou nenorocit.

  In orice caz, nu cred ca va iesi varianta 1. Va fi vai si amar de saracii romani. Iar romanii la un moment dat s-ar putea sa penalizeze pasivitatea opozitiei. Lor le plac oamenii activi, precum basescu. Dar sper ca aceasta lectie sa fie de neuitat pentru opozitie si sa invete sa-si pastreze parlamentarii si primarii cu orice pret. Aproape ca nu exista luna in care opozitia sa nu piarda cate un parlamentar. Bani de rascumparat cu siguranta exista, pentru ca acesti bani cheltuiti vor deveni profit inzecit, tinand cont ca achizitiile publice vor exista intotdeauna.
  De asemenea, puteti sa va folositi de parghia relatiilor internationale pentru a recastiga incredere, voturi sau pentru a-l face pe basescu sa greseasca. Folositi-va de francmasonerie. Nu se stie de unde sare iepurele iar francmasoneria are o influienta teribila.

  Oricum ar fi, va urez succes si va tin pumnii iar acum la negocieri cat si pe viitor sa tineti minte ca intr-un joc murdar trebuie sa joci murdar. Dvs. sunteti precum un gentleman in vestul salbatic. Trebuie as invatati sa fiti dur si sa jucati murdar. Basescu nu stie sa reactioneze la astfel de adversari.

 20. Gigi Duru June 18, 2011 at 7:40 am #

  Ce tot mai discutam si interpretam, situatia e foarte clara, trebuie renovate puscariile si vopsite in portocaliu, eventual extinse, dar cum ei ne-au inghesuit in colturile existentei, cred ca vor fi in stare sa stea in celule cate 8-10. Lasand gluma…nu merita sa ai un dialog cu asemenea caricaturi, noi nu dorim sa ne injosim, sau sa ne ploconim, vom vota clar doar pentru USL si asteptam de la echipa lor sa puna piciorul in grumazul hotilor si tradatorilor. Vremea discutiilor a trecut!

  • Gigi Duru June 18, 2011 at 7:53 am #

   O completare: RUSINE tuturor serviciilor, armatei, politiei si a altor institutii ca au permis sa se ajunga in aceasta mizerie, RUSINE tuturor care au vazut ca tara e scoasa la mezat, au lasat hotii si tradatorii sa isi faca de cap si nu au luat atitudine, mai ales daca au avut prin pozitia ocupata posibilitatea sa traga un semnal de alarma! USL nu va avea sanse decat daca se concentreaza pe demascarea si pedepsirea ciumatilor vanzatori de neam, nu va redresa nimic pana nu va taia raul din radacini, fiindca orice hiena ranita musca si incearca sa scape prin suprimarea adversarului prin orice mijloace! Acesti nenorociti incearca sa scape si sa fuga cu banii furati sau castigati prin tradare catre plajele insorite, de unde vor rade in barba si vor bea sampanie, sarbatorind victoria impotriva romanilor, care vor musca tarana secatuita a ceea ce va mai ramane din tara asta oropsita! Asa ca nu discutati nimic cu hienele, nu va injositi, luati atitudine si aratati tradarea si furturile si noi astia multi va vom vota!

 21. iluminatu June 18, 2011 at 8:03 am #

  Motto : E vremea timpului.

  E PUR SI MUOVE
  Îmbrăcaţi în costume populare secuieşti, Nuţi (Elena din Pleşcoi) şi T (Jon* de Cotroceni) îl primesc, într-o ultimă încercare, pe Kelemen Hu(nor) pentru a conveni în privinţa Ţinutului Secuiesc şi implicit asupra implementării celor 8 regiuni, ceea ce s-a şi întâmplat, şi lăsat cu pupături în Kur(distanul) politic.
  În scop eminamente turistic s-a acceptat ca pe tot conturul ţinutului buclucaş să se planteze, din loc în loc, portretele celor doi (Nuţi şi T) în mărime naturală costumaţi ca mai sus.
  Pentru a contracara supărarea prin neânţelegere a Budapestei, SRI i-a trimis, prin canale, anagrama soluţiei pacifiste : NUŢI T = ŢINUT şi fotografiile celor doi, fiecare în costum SECUIESC…[ce-ar da ş-ar lua… din (…)].

 22. ZOE, fii barbata ! June 18, 2011 at 11:16 am #

  @Victor Ponta
  Daca Machiavelli ar mai trai, ar fi invidios pe Drakul Mioritic, iar Richelieu s-ar dovedi si el neputincios în
  urzirea unor planuri diabolice pe masura, în raport cu Drakul !
  Asa ca, oameni buni, fiti foarte atenti cum îl abordati, pentru ca Satana e perfida.
  Gânditi-va, sfatuiti-va între voi trei dar si cu capetele luminate din partidele voastre si gasiti solutia sa-l puneti la colt pa Sarsaila, ca daca nu, ne pune el cu botul pe labe pe voi si pe noi toti !
  În treacat am auzit aseara la Tv, nu retin pe ce post, nu eram prea atenta având alte treburi; cum ca USL s-a dat cu puterea. As multumi, daca cineva m-ar lamuri la ce se refereau cei de la Tv.
  Pentru ca nici în cele mai mari cosmaruri, nu as vrea sa visez o asemenea alianta !
  Ar însemna, sa-mi cada în cap , un univers întreg de speranta !
  Suntem curiosi cu totii, dar que sera, sera .
  Va urez succes, ca suntem satui de ZÄ ESEC !

 23. anamaria June 18, 2011 at 4:03 pm #

  Domnule PONTA,
  Cred cu tarie ca aceasta diversiune cu reorganizarea administrativ-teritoriala a fost creata de Basescu cu dedicatie, pentru opozitie. De ce? Pentru ca la miza care o are aceasta initiativa nu exista nici o sansa sa declinati invitatia facuta de presedinte pentru consultari pe aceasta tema, asa cum s-a intamplat anterior pe alte teme, cu alte ocazii. Sunt de acord cu opiniile conform carora este pierdere de timp, desi tema este foarte importanta, deoarece nu v-a consultat inainte de a lansa pe piata proiectul. Din aceasta intalnire s-ar putea sa pierdeti mult dpdv imagologic, dar sigur va castiga Basescu si PDL.
  Visez la momentul in care nici un partid politic din Romania nu va avea nevoie de UDMR sau alt partid etnic pentru a detine majoritatea. Nu este posibil ca de atatia ani sa nu reactionam decat anemic, sau deloc la afirmatiile liderilor maghiarilor, la manifestarile deplasate – de orice tip, la pierderile pe plan international generate de diferitele loc actiuni.
  De ce majoritatea nu poate fi alcatuita din politicieni romani, indiferent ca sunt din opozitie sau la putere, eu sunt convins ca in fiecare partid exista profesionisti, chiar si in PDL, desi antipatizez profund aceasta grupare per ansamblu.
  De ce un guvern nu poate fi constituit pe principiul profesionalismului, a aptitudinilor si pregatirii? De ce din 1990 pana in prezent toate guvernele au fost constituite pe principiul te cunosc, esti prieten, am o datorie, esti recomandat de.. etc.
  Suntem cu un picior si jumatate in groapa, romanii abia traiesc si vine iarna in cateva luni, cand va fi dezastru. Se cam spulbera si ultimele sperante ale romanilor. Chiar nu putem pleca toti din tara asta, unii din cauza varstei.

 24. Razvan June 18, 2011 at 4:58 pm #

  De multe ori am auzit treaba cu”pe basescu il va bate cineva cultivat care nu se va cobori la nivelul sau…bla,bla”.S-a cam vazut ca nu-i adevarat domnilor.I-am avut pe Geoana si Antonescu in 2009 si cu tot cu discursurile lor fara mitocanii si cu un limbaj civilizat, totusi nu au reusit sa-l bata.Dupa mine asta e calea gresita.
  Aici ii dau dreptate lui Crin Antonescu,discursul trebuie radicalizat si chiar coborat nivelul limbajului pentru a avea o sansa in 2012.Basescu se va bate ca un leu si va face campanie electorala fatisa pentru PDL,asa ca nu trebuie neglijat deloc.Coborati la nivelul de jos ca sa puteti trage Romania dupa dvs. dupa alegeri.A, si inca ceva:insistati cu legea electorala pe care am vazut ca vreti sa o modificati.Incercati sa stopati migratia politica,iar daca PDL-istii se vor opune, atunci puteti sa bateti moneda pe asta in campania electorala.Trebuie facut orice pentru a scapa de ei.Pentru ca ei oricum vor face totul pentru a ramane la putere.

 25. isabel June 18, 2011 at 5:01 pm #

  Se anunta discutii foarte interesante, in prag de vacanta. Vacanta pentru dumneavoastra, cand veti avea timp sa reflectati la nobilele idealuri. Pentru noi este cel mai greu in vacanta. Nu ne deconectam, nu avem cui cere un sfat, nu stim ce se mai intampla, ne vedem atat cat mai putem de viata noastra mizera, la fel ca in orice zi a anului, cu teama si blazarea care a inceput sa faca parte din cotidian. Nu asteptam nimic, nu speram nimic, nu simtim ca am mai avea vreo importanta. Ne-a certat puterea, fiindca mancam mai mult dect ni se cuvine. Ne-a certat opozitia, fiindca nu iesim in strada, sa urlam la ziduri, la luna, in loc sa le imputam celor din opozitie neputinta. In definitiv, opozitia a facut legile de care se cramponeaza azi. Ne-a certat presa ca nu mai poate striga singura si noi stam indolenti in casa. Chiar nu se gandeste nimeni ca am imbatranit subit si nu mai avem putere ? Avem doar brazde adanci pe frunte si tinem dintii stransi ca sa mai putem rabda. Cum poti urla cu dintii stransi ? Cum poti sa induri umilinta zilnica, altfel decat cu dintii inclestati ? Ai vrea sa nu mai fii umil, dar daca nu te supui ti-l umileste pe cel drag : mama, copil, batran…

  • Alexa June 19, 2011 at 9:57 pm #

   “Se anunta discutii foarte interesante, in prag de vacanta. Vacanta pentru dumneavoastra cand veti avea timp sa reflectati la nobilele idealuri. Pentru noi este cel mai greu in vacanta.\

   Nu ne deconectam, nu avem cui cere un sfat, nu stim ce se mai intampla, ne vedem atat cat mai putem de viata noastra mizera, la fel ca in orice zi a anului, cu teama si blazarea care a inceput sa faca parte din cotidian.”

   Doamne isabel, ca bine spui.

   Si asta.”Cum poti urla cu dintii stransi ? Cum poti sa induri umilinta zilnica, altfel decat cu dintii inclestati ?”
   Bine ca-i mai ai,dintii vorbesc.

   Stii ce zicea un cantaret gen parazitii dar din franta: cica: uita-te la dintii astora: =lovele!

   • Alexa June 19, 2011 at 10:05 pm #

    Cu ce sa se duca la dentist un amarat?

    Dar un pensionar?

    Dar un profesor/o profesoara ca sa arate bine in fata elevilor si studentilor?

    Dar un politist?

    Cristian Tudor Popescu (care mie nu-mi place ca om, dar imi place ca ziarist)zicea sa dam o lege (noi, poporul!?)
    prin care toti parlamentarii si functionarii sa fie obligati sa foloseasca servicii medicale din Romania si scoli la fel, aiurea nu cred ca se poate asta,cu scolile, dar ar fi grozav sa-i vad pe parlamentari si functionari cu dintii pusi de dentistii la care se duc si pensionarii, serviciile alea gratuite, eventual.

   • Alexa June 20, 2011 at 5:40 am #

    Draga mea

    Adica vreau sa spun: se poate mai jos de atat? da , se poate! adica sa nu poti sa induri umilinta zilnica cu dintii inclestati pt. ca nu-i mai ai!

 26. Alex June 18, 2011 at 9:48 pm #

  Serviciile de consultanta ale unor mari firme in strategie politica este o optiune. Rusia, SUA si alte tari se folosesc de astfel de oameni. Pretul e mare dar “profitul” va fi inzecit.

 27. Bebe June 18, 2011 at 9:51 pm #

  Domnule Ponta, drumul pe care duceti nu e cel castigator. Oamenii pe care va bazati nu sunt … “noi”, poate sesizati nuanţa pina nu e prea tarziu.

 28. Fault June 19, 2011 at 8:54 am #

  Din ciclul „Să ne rădem”… de beţivi.

  1. „ORAŞ PĂ MARE”
  Roberta şi Anca aflând că Jon*, ciudos pe doctorul Sorin ce a realizat grandiosul Pasaj Basarab, a promis secuilor şi românilor de pretutindeni ceva marinăresc – o raş/pă mare – s-au destăinuit Elenei din Pleşcoi, la care aceasta a replicat profesionist :
  – Şi noi ce creasta noastră o să mai facem ?

  2. MEDITAŢIE BAHICĂ
  Un beţiv care mergea voiniceşte pe capetele traverselor de cale ferată, face cunoştinţă, tangenţial, cu laterala locomotivei unui accelerat, fiind proiectat într-un lan de grâu, drept care meditează :
  – Mare agiamiu mecanicul locomotivei ! Avea liber să mă depăşească… şi pe stânga şi pe dreapta !

 29. Victor June 19, 2011 at 10:55 am #

  Domnule Ponta,
  Nu stiu daca cititi comentariile de pe blog,dar in mod sigur,nu prea tineti cont de ele,lucru ce il constat aproape tot timpul. Si acum,pe aceasta postare, comentariile serioase converg spre aceleasi idei principale. Sunt perfect de acord cu ceea ce au scris anteriorii, in special Mihaic 3001 si Silviu din Transilvania (de acolo sunt si eu). Nu ma laud ca sunt ardelean,deoarece de cand cu Bo(k)ul, pe post de prim-ministru, mai bine eram ungur?! Hotarati-va odata si nu mai faceti jocuri duble .Deoarece JON (javra ordinara nationala) este responsabil de toate relele din ROM-manelia,declarati-l inamicul nr.1 al tarii si poporului roman si luptati impotriva lui prin toate mijloacele (legale si ilegale). Asa cum bulibasa basila si cretinii portocalizati, incalca zilnic Constitutia,legile si institutiile statului,cu nesimtire totala, fara pic de jena,mintind mai usor decat respira, asa si opozitia trebuie sa raspunda cu aceleasi mijloace. Ei practica un adevarat genocid,cu urmari catastrofale pentru multe generatii,iar dvs.umblati cu democratia si diplomatia (vorbe absolut goale la noi), repetand aceeasi greseala ca Geoana in campania din 2009. Fiti sigur rezultatul va fi acelasi. Daca USL nu-si radicalizeaza total aciunile (nu vorbele) in anul 2011 si accepta doar un rol, mai mult declarativ/decorativ,nereusind rasturnarea guvernului si suspendare lui JON,in acest an , veti esua lamentabil. Pun pariu ca daca va apuca anul 2012,bulibasa basila cu clica lui de pupincuristi, prin pomeni electorale,fraude uriase ,prostirea prostilor (domenii in care sunt experti) se vor eterniza la putere si vor distruge totul. Acum (in anul 2011) sau niciodata ! In acest an,dupa cum VETI ACTIONA,veti intra in istorie cu adevarat, sau veti iesi din ea .
  MULTE “SUCCESURI”!

 30. Marcus June 19, 2011 at 12:06 pm #

  Pe-un Picior De Plai, Pe-o Gura De Rai

  In loc sa cantam corola de minuni precum un Goga
  Astazi stihuim de jale ca voda ne vrea la morga.
  Nu slavim codrul ferice, frate bun cu Eminescu,
  Ci ne este acuma teama de ce are-n cap Basescu.

  In tara pe care barzii o doineau drept colt de rai
  Visăm azi la emigrare, fiind satui de-asa un trai.
  Iar din plaiul mioritic daruit de Dumnezeu
  A ramas numai ruina, caci Base se crede Zeu.

  Numai ura, dezbinare, trai mizer fara speranta,
  Ne-a adus o guvernare ce-i condusa de o zdreanta.
  Am ajuns schelete-n viata ce traiesc din inertie
  Ca urmare-unor decizii luate de chiomb la betie.

  Desi stim ca-n fata noastra abatorul ne asteapta
  Ne purtam precum o turma ce la minte nu e coapta.
  Si chiar de avem solutii sa scapam de dictatura
  Preferam ca-n capul ţării s-avem sef o boratura.

  Sa nu dea Domnu’ insa, ca in versul lui Cosbuc,
  Noi sa ne unim in fapta sa-l dam jos pe zabauc,
  Sa uitam pentru o clipa, sa vrem sange nu pamant,
  Caci se va lasa cu jale si-n Ghencea cu-un nou mormant.

 31. justitiaru June 19, 2011 at 2:44 pm #

  Cu reforma Constitutiei si cea administrativ -teritoriala TB a luat-o in “nari” (ca sunt doua) dar nu prin meritul USL ci prin acela al CCR si al UDMR.Pentru moment s-a creat o situatie favorabila pentru opozitie dar problema este daca stiti sa valorificati avantajul tactic, Deocamdata prin acceptarea invitatiei-cacialma la Cotroceni v-ati facut de ras.In rest nu se vede si nu se aude de nici o “miscare” a opozitiei.Cel putin nu faceti gafe.

 32. Kasler Peter June 19, 2011 at 5:05 pm #

  Ar fi multe de discutat la Cotroceni de exsemplu justitia care e pe marginea prapastiei!!!Nam crezut ca la varsta de 31 de ani am sa trec prin asa ceva, nu mi se pare normal din 12 persoane citate la tribunal, trei sa fie decedati unu ditre decedati chiar talal meu oare culoarea asta portocalie sa saturat de taierile veniturilor si acuma mai nou ar judeca si mortii???

 33. ady June 19, 2011 at 10:12 pm #

  Probabil de lipsa de bun simt!

 34. Alex June 19, 2011 at 10:28 pm #

  Ultimele declaratii ale Dvs., cea cu reinfiintarea judeteleor, in cazul in care basescu le desfiinteaza si cea in care spuneti ca nu doriti un presedinte alungat cu pietre, domnule Ponta, mi se par foarte curajoase si oportune.
  Felicitari!
  Din punctul meu de vedere, cred ca ati fost indeajuns de razboinic si i-ati aratat nebunului hotararea Dvs., caracterul Dvs. de lider.

 35. ZOE, fii barbata ! June 20, 2011 at 8:41 am #

  A luat foc Toapa când a vazut ca Doctorul nu a glumit deloc si s-a tinut de cuvânt, dând în functiune pasajul Basarab si în loc sa fie ea prima care trece podul uite ca i-au luat-o altii înainte !
  Nu tu panglici, nu tu Scufite rosii, nu tu fite de fite , tocuri de 20 cm, toale de firma aruncate cu prost gust pe fizic, netinând cont de ora la care sunt purtate si nici de context, pupaturi de mâini si primari cu poza nasoalei sub perna. În schimb, un pod grandios cu care ne putem mândri si noi, ca de mult nu am mai avut un astfel de motiv. Dar oftica Toapei nu s-a limitat la a scoate ocari pe gura, în stilul binecunoscut al mahalageoaicei, ci a mai aruncat si cu “fluturasi” în populatie , în încercarea disperata de a convinge ca Oprescu nu are niciun merit în realizarea acestui obiectiv. Dovada cea mai clara ca toata aceasta camarila portocalie, ne crede tâmpiti . Pai toata lumea stie ca podul asta a fost facut de Oprescu si va ramâne pentru Posteritate ca Podul lui Oprescu !

 36. Ram0na June 20, 2011 at 8:53 am #

  Cred ca prefecturile ar trebui desfintate de la nivel judetean si infiintate prefectruiri ale celor opt regiuni de dezvoltare, care sunt deja definite de ani dezile .As locui astfel in judetul Salaj, cu capitala in Zalau, prefectura Nord-Vest cu prefect sau guverator al prefecturii la Cluj-Napoca.

 37. Marcus June 20, 2011 at 12:16 pm #

  Trage Frana De Mana, Basescule!

  Cu ceva timp in urma scriam ca imbecilul din capul statului ar fi in stare ca, pentru a-si satisface el pohtele si fanteziile bahice, sa ne tarasca fie intr-un conflict militar international, fie s-o puna macar de-un razboi civil. Ei, bine, am ajuns, in cazul chiombului, sa ma urasc atunci cand am dreptate. Tot ceea ce s-a realizat in materie de rezolvare a unor puncte de vedere diferite intre noi si ungurimea romaneasca timp de mai bine de douazeci de ani este pe cale sa se darame exact ca un castel de carti de joc datorita neghiobiei, daca nu dementei, unui singur om. Cand vezi cate tampenii la foc automat scoate chiombila, in afara de faptul ca te crucesti si-ti stuchesti in san de “duca-se pe pustii”, iti pui totusi o intrebare legitima: de ce o face? Explicatii logice ar fi doua: ori este nebun de legat, ori, in functia de sef de stat, face de fapt jocurile unei puteri oculte care doreste musai terminarea Romaniei ca natiune in aceasta parte a Europei. De fapt ar fi si a treia explicatie si anume ca este un nebun naimit de o putere straina.
  Cum altfel se poate intelege ca dupa ce a tras o sulfuroasa de a mutat din loc nasul Curtii Constitutionale cu pretentiile lui de modificare a Constitutiei, s-a apucat, la mahmurerala, sa lanseze si tema regionalizarii Romaniei, subiect care a bulversat pur si simplu societatea romaneasca prin continutul ei aberant, agitand totodata pana la amenintarea cu nesupunerea civica, urmata de o eventuala razmerita armata, maghiarimea din Romania si de pe la Londra(ca sa nu pomenesc de primarul Budapestei)
  Lasand la o parte faptul ca a incalcat din nou Constitutia prin initierea unui proiect legislativ, ne-au mai si mintit initial in cel mai ordinar mod cu putinta ca, de fapt initiativa ar apartine Guvernului, lucru demontat de pozitia UDMR-ului care a afirmat raspicat ca, in calitate de parte la guvernare, nu are nici in clin nici in maneca cu elucubratiile de sorginte bahica ale chiombului, ba mai mult se opune cu toata taria unui astfel de proiect.
  Si in tot acest talmes-balmes brownian, iscat ca urmare a aruncarii uni pietre in balta, toata lumea se agita care incotro, de nu se mai intelege om cu persoana, numai chiombila isi vede in continuare linistit de stacanele de whisky consumate in nestire, din fondul de protocol, bine ferit de ochii lumii de draperiile de la Cotroceni.
  Interesanta mi se pare si pozitia ungurimii, care ameninta in fel si chip, in loc sa faca cel mai logic si mai asteptat de aproape toata suflarea romaneasca gest si anume iesirea de la guvernare, urmata de destramarea acestui surogat de majoritate parlamentara bazata pe tradatori si neopaturici, ceea ce ar duce automat la anticipate si la curmarea acestui cosmar nenorocit in care ne tine basescu de cand si-a format guvernul proprietate personala.
  Ar fi solutia ideala numai ca, si la noi si la ei, functioneaza zicerea cu cainii care nu pleaca de langa macelarie.
  Cert este ca de data asta au tras septar, i-a facut Traienel, in stilu-i caracteristic, de nu s-au vazut, iar partea proasta este ca nici nu se intrevad semne de imbunatatire a situatiei.

  • justitiaru June 21, 2011 at 2:31 pm #

   @Marcus
   Speranta ca ungurii vor pleca de buna voie de la guvenare este pura utopie.iar zicerea cu cainii si macelaria o atesta. In opinia mea nu numai ca nu vor pleca de la macelarie dar vor obtine de la “macelarul sef” o “halca” frumoasa din Romania, daca nu o regiune autonoma maghiara intreaga atunci cel putin o jumatate (fie prin unirea judetelor Harghita si Covasna sau prin imparirea judetului Mures judetelor Harghita si Covasna). Spre deosebire de ungureni nu cred ca romanii au c…e sa ameninte cu nesupunerea civica.
   Vom trai si vom vedea.

 38. admin June 20, 2011 at 1:57 pm #

  Ce aveți cu ei? Lăsați-i să gândească în locul nostru!
  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/06/19/lasati-ma-sa-gandesc-in-locul-vostru/

 39. Jr. June 20, 2011 at 5:43 pm #

  Eşec prezidenţial.
  Săptămâna trecută presedintele Trăian Băsescu a făcut agenda guvernului,a clasei politice şi a presei, după care a plecat la Mare. Presupun că ştia dinainte că propunerea sa cu privire la modificarea Constituţiei va fi respinsă de CCR, dar a vrut să se încredinţeze dacă instituţiile statului au ales să se lepede de satana. Problema care îl doare pe Băsescu este ELECTORATUL roman. Ar face orice compromis să poată recâştiga încrederea alegătorilor. Sondajele secrete sau nu, indică părăsirea funcţiei câştigată fraudulos. Disperat, sfătuit prost, Băsescu propune tot felul de năzbâtii.
  Revizuirea Constituţiei în forma propusă de preşedinte este o jignire la adresa guvernului, parlamentului, electoratului; o bătaie de joc faţă de poporul roman. Având rol consultativ avizul CCR, judecătorii sau simţit dezlegaţi de jurământul faţă de preşedinte şi au votat 6 la 3. Întrebarea care se pune: ce atitudine ar fi manifestat judecătorii CC dacă nu exista scrisoarea deschisă trimisă curţii de către Adrian Nastase? Demonstraţia de neconstituţionalitate făcută punct cu punct de Adrian Nastase, a stârnit orgoliul profesional al judecătorilor care au votat cum am văzut.
  Împărţirea administrative-teritorială este o altă năzbâtie prezidenţială. Desbaterile televizate săptămâna trecută au concluzionat că de fapt, Băsescu a aruncat cu praf în ochi UDMR-ului care îşi dorea autonomie teritorială în secuime. Cu alte cuvinte, uite, eu sunt deacord, dar nu vea Parlamentul, nu este deacord UE, nu acceptă românii, asta e. Ce aşteaptă UDMR de nu pleacă de la guvernare? Nimeni nu ştie adevărul absolut!
  Va îndrăzni oare Băsescu să forţeze mâna guvernului pentru aşi asuma răspunderea pe două acte normative care pot influenţa decisive viaţa românilor? Vom vedea.

  • justitiaru June 21, 2011 at 2:15 pm #

   @Jr
   De indrazneala TB nu duce lipsa,.Marea Problema este daca va fi in stare sa-i duca de nas si pe unguri, caci cu toti celilalti si-a facut deja “pantofii”. Nu de mult scriam aici ca ungurii sunt candidatii urmatori sa fie luati de fraieri in plasa lui. Cu proiectul sau grandios de reforma administrativ-teritoriala a incercat sa-i lucreze pe” sest” pe toti (inckusiv pe ungureni).Acum vom vedea cine este cu adevarat destept. Eu merg pe “mana” ungurenilor si cred ca TB va fi cel care se va pleca in fata lor ,caci n-are alta solutie. Pentru a continua sa-l sustina pe TB ungurii vor primi ca plata daca nu o regiune autonoma maghiara intreaga, cel putin o jumatate de regiune. prin unirea judetelor Harghita si Covasna. .

 40. Marcus June 21, 2011 at 11:31 am #

  Capu’ Sus, Traiane!

  Dupa ce-a dat foc la tara, foarte multumit de sine,
  Chiombu a plecat la mare, unde se “simteste” bine,
  Si in vila lu’ nea Nicu, zilnic bea si chefuieste,
  Incantat de-a sa lucrare, rade de se prăpădeşte.

  Pentru mintea lui zurile, fabrica de narozii,
  Fost-a declarat in lume cel mai tare-ntre dilii.
  N-are creier nici cat fi’sa, deputata la Briusel,
  Are whisky-n cap, saracu’, bravul nostru marinel.

  De curand, dup-o betie, la unguri s-a dat cocos,
  Si-a iesit din tavaleala fara pene, ‘ntors pe dos.
  Pretenaru’ lui, maghiaru’, de-i sustine guvernarea,
  Vrea la schimb sa ia Ardealul, asta-i este abordarea.

  Cum i-a mers cu manelistii, crezu c-o scoate p-a lui,
  Doar că unguraşu-i zise sa îşi puna pofta-n cui.
  Caci de nu, el iese-n strada, cu catel si cu purcel,
  Ca sa strige-n gura mare ca s-a saturat de el.

  Si-uite asa chiombila-l nostru, erijandu-se in zmeu
  A luat-o tare la oase, chit ca el se crede zeu.
  I-au tras-o chiar unguraşii, parteneri de nefacute,
  Umilindu-l in mod public si-obligandu-l sa-i asculte.

 41. Marcus June 21, 2011 at 11:41 am #

  Vezi ilustrarea grafica aici:
  http://marcus64.wordpress.com/2011/06/21/capu-sus-traiane/
  sa fiti iubiti
  marcus

 42. Marcus June 21, 2011 at 3:11 pm #

  Felicitari pentru prestatia de la Presedintie, Domnilor Ponta si Antonescu !
  sa fiti iubiti
  marcus

 43. Silviu cel necajit June 21, 2011 at 3:18 pm #

  Ei, da! ce bine aţi fost pregătiţi… Bună înfruntare, bune propuneri şi, ce-i mai important, asta place oamenilor: hotărâţi, înfruntând pe cei ce au terorizat poporu’, bătându-l cu propriile arme: referendumu’, întoarcerea la popor etc. Plus că l-aţi făcut să recunoască ceea ce se ştie: nu dă doi bani pe deciziile CCR, Udrea este protejata, cea care te face să te ploconeşti, care decide mizeriile financiare la nivel de stat etc. Braaavoo! Ei, s-a pornit tăvălugu’. Acu’ să te ţii! Cu respect,

 44. catala99 June 21, 2011 at 3:31 pm #

  HaaaaaaaaaaaaaaaHaaaaaaaaaaaaaa ha !
  ce fata avea ! era tras la fata mititelu !
  si l-a lovit tare rau aia cu “in nici un caz cu dvs.” hahahaha !
  s-a enervat si o sa faca gesturi necugetate ! e f. bine ! il puteti prinde pe picior gresit !
  si acuuuummm in incheeeeiere , sloganul viitoarei campanii electorale :
  IESI AFARA JAVRA ORDINARA !

 45. Marcus June 21, 2011 at 3:51 pm #

  Ce-a Vrut El Si Ce I-au Raspuns Ei!

  Se pare ca toate urzelile rocambolesti cu fitil bahic din capul chiombului au ajuns sa i se intoarca precum un bumerang drept in moaca aia zbanghie. Dupa demonstratia de forta facuta de ungurime, a venit randul USL-ului, respectiv d-lor Ponta si Antonescu, sa-l cotongeasca pe teren propriu, aducandu-l in situatia de a rosti numai nerozii, in lipsa de oarece argumentatie cat de cat logica.
  Daca acum cateva zile gaseam inoportuna prezenta la Cotroceni a celor doi lideri de partide, dupa ce le-am urmarit astazi prestatia, nu numai ca m-am convins de necesitatea ei dar, sincer sa fiu, m-a uns si pe suflet modul in care cei doi l-au bagat in baiguiala si in final in hahaiala-i desantata caracteristica pe cel ce se vrea reformatorul Romaniei.
  Cat de mic este basescu am tot demonstrat cu argumente supersolide pe acest blog, asa ca nu are rost s-o mai lungesc. Cert este ca l-au facut sa danseze “dansul pinguinului” fara prea mare efort, mai ales atunci cand i-au dat cu proiectul de lege de diminuare a numarului de parlamentari in bot, sau cand idiotul habar nu avea la ce se refera legea Referendum-ului, gafand ca un repetent care si-a uitat fituicile acasa.
  Dar asta este basescu ! Ramas fara argumente a considerat chemarea la urne a cetatenilor drept o piedica in calea “modernizarii” statului roman prin aplicarea de solutii dictatoriale, dovedind prin remarca respectiva ca toata mascarada cu intoarcerea la popor practicata de el in toti acesti ani, n-a fost nimic altceva decat o petarda politicianista cu care i-a scos din minti pe manelisti mai ceva decat Guta sau Salam.
  Si pentru ca ce intelege el prin descentralizare sa fie clar ca lumina zilei, la urma a dat rau de tot cu mucii in fasole, cand sarind in apararea ibovnicei la a carei usa stau la coada caciulind intru cersetorie toti primarii din Romania, s-a dat pe el de exemplu si modul in care atunci cand era ministru ii tinea si el pe birai ore intregi la coada pentru a le da vreo aprobare. Oricum “succesurile” de pe vremea cand era el ministru pot fi numarate cu sutele de mii sub forma de gropi in asfaltul patriei, in disparitia flotei comerciale, in punerea pe butuci a CFR-ului si cel mai evident in miile de kilometri de autostrazi construite pe vremea lui. Cat despre amanta, THE ESESC-ele din ministeriatul ei se vad cu ochiul liber atunci cand privesti piscinele construite aiurea, in care se preda invatatul inotului pe uscat din lipsa de bani pentru apa. Si asta numai de incalzire, deoarece decontul banilor cheltuiti (furati) in timpul mandatului duduii se va face la anu’ (cel mai tarziu) imediat dupa consumarea alegerilor parlamentare, cand ne vom lua probabil cu mainile de cap.
  Una peste alta, FELICITARI d-lor Ponta si Antonescu pentru prestatia demna si punerea cu botu’ pe labe a lui Schelalau de Basarabi.

 46. MC June 21, 2011 at 4:25 pm #

  Dle copresedinte,la Cotroceni,alaturi de copresedintele Antonescu,ati avut o prestatie magistrala.Dupa ce v-ati curatat pantofii cu aceasta carpa imbibata de alcool numita traianica,ati facut niste pase cu mingea numita basita din bombeu in bombeu spre deliciul poporului umilit de acest imbecil presedinte.Cred ca betivanului ii va trebui o tona de whisky sa uite rusinoasa si umilitoarea infrangere.Ne-ati promis printre altele o masura de care tin si voi incerca sa va aduc aminte in permanenta dupa alungarea acestor infractori nationali:JUDECAREA lor pentru crimele contra tarii,a poporului,si subminarea economiei nationale.Sper ca promisiunea dvs.sa fie si realizata,altfel,veti avea surpriza sa va treziti cu 22 mil de romani care va contesta.Va doresc sa va ajute Dzeu sa izbanditi in Proiectul pentru Romania.

 47. Petru June 21, 2011 at 4:48 pm #

  Dl. Ponta, credeti ca Traian Basescu si Emil Boc pot fi adusi in fata justitiei pentru ce au facut pana acum Romaniei? Nu ma pricep la politica dar am impresia ca mai mult ca ei nu a furat nimeni. De aceea am sa va votez, pentru ca am incredere in Dv. ca o sa faceti ce este bine si corect. Multumesc!

 48. justitiaru June 21, 2011 at 4:59 pm #

  D-le Ponta
  Modul in care i-ati dat replica lui TB la Cotroceni a fost ferm si elocvent pentru cetateni.FElicitari

 49. justitiaru June 21, 2011 at 5:09 pm #

  D-le Ponta
  http://www.ziare.com/politica/constitutie/ambasada-sua-ingrijorata-de-decizia-ccr-privind-revizuirea-constitutiei-1102587
  Reactia ambasadorului SUA dovedeste ca opozitia neglijeaza total relatia cu factorii internationali esentiali in timp ce presedentia foloseste toate caile pentru a-si promova interesele.

 50. Bibliotecaru June 21, 2011 at 5:27 pm #

  @ Victor Ponta

  V-am urmărit în acel dialog la Cotroceni şi aş dori să vă spun că nu cred că alegerile anticipate vor rezolva ceva.

  Oricât ar fi de neplăcut domnul Boc sau domnul Băsescu, alegerile anticipate, chiar dacă poate vor provoca plecarea acestor doi domni, nu vor rezolva nimic esenţial. Nu se rezolvă nimic esenţial pentru că avem nevoie de politicieni cu o altă mentalitate, cu un alt tip de energie, mult mai echilibraţi. Astăzi o mare parte a “clasei” politice îşi exercită funcţiile în stat în interes propriu şi gregar. Cât timp acest lucru se întâmplă, nu prea contează cine este la Cotroceni sau la Guvern. Desigur, nu spun că nu contează schimbarea în sfera bunului-simţ, dar nu se schimbă nimic esenţial în viitorul nostru. Domnul Antonescu a sesizat că nivelul corupţiei este fără precedent. Acest lucru se întâmplă pentru că “mecanismele corupţiei” s-au rodat şi pentru că toţi sunt disperaţi să profite cât se poate de mult de o funcţie vremelnică pe care au pus mâna, fie direct, fie prin mituire. Dacă priviţi ştirile, veţi vedea că de două luni de zile, la fiecare două sau trei zile, sunt prinşi cărăuşi de ţigări netimbrate. Deşi ei ştiu că sunt urmăriţi (asta este evident de vreme ce sunt atât de multe arestări), nu încetează măcar pentru câteva luni, până trece valul. De ce? Pentru că mental nu mai au acea constrângere exterioară care îi face să le fie frică, să se teamă că vor fi prinşi sau, dacă vreţi, nu au de ales, nu mai pot să trăiască fără această mică afacere ce le aduce ceva pe masă (cei care fac trafic cu zeci de tiruri nu sunt prinşi niciodată). La fel se întâmplă cu toţi cei corupţi din aparatul de stat, nu se mai pot opri. Au intrat într-un mecanism din care nu mai pot să iasă la dorinţă.

  Propunerea mea pentru ieşirea din această situaţie este pregătirea unui alt tip de politicieni, “crescând” practic pe cei aflaţi în organizaţiile de tineret, marginalizarea şi eliminarea celor care îşi vad mai întâi interesul propriul şi apoi interesul civic. Mai exact…

  1. Cursuri săptămânale cu membrii de partid pentru a-i instrui cu noţiunile de bază exercitării funcţiilor pe care le au sau pe care le vor avea (de preferat “pe care le vor avea”)
  2. Susţinerea, chiar şi financiar, a celor tineri pentru a-şi completa studiile, de a face două, trei, patru facultăţi, masterate, doctorate… câte şi unde sunt necesare.
  3. Fiecare politician aflat într-o funcţie importantă a României ar trebui să formeze câţiva tineri ca stagiari pentru acel post, ţinându-i pe lângă el tot timpul, implicându-i în exercitarea funcţiei.
  4. O selecţie mult mai bună a celor acceptaţi în partid.
  5. O selecţie mult mai bună (şi deloc “de la sine înţeleasă”) a celor propuşi de partid pentru funcţiile politice respective şi pentru candidaturi.
  6. Renunţarea la coordonarea politică de la centru spunând celor aflaţi în funcţiile statului român, parlamentarilor în primul rând, dar şi consilierilor, primarilor, ş.a. ce TREBUIE să facă.
  7. Despărţirea funcţiilor interne de partid de funcţiile de dinafara partidului

  Lista ar fi ea mai lungă, dar acestea ar fi primele “imediate”.

  Domnule Ponta,
  Cam câţi dintre colegii dumneavoastră din Parlament ar putea să spună exact ce înseamnă “stat unitar”. Nu vorbesc de lucruri mai complicate, ci de ceva din primul articol constituţional… “stat unitar”. Cei mai şcoliţi vor opune statul unitar noţiunea de stat federal, dar câţi dintre ei ştiu exact ce înseamnă statul unitar? Câţi parlamentari ar putea vorbi măcar 5 minute despre statul unitar fără să spună cine ştie ce banalităţi?

  De aici încep problemele. Lipsa de competenţă este astăzi generalizată în România. Privesc cu uimire cum tot mai mulţi oameni tratează Constituţia ca pe ceva banal, de neglijat… Astăzi l-aţi văzut pe domnul Băsescu tratând decizia CCR cu un ton de parcă ar fi spus “nu înţelegeţi că trebuie?” Cum să nu renunţi la a elimina caracterul licit prezumat al averilor dacă aşa spune CCR? Este absurd… şi totuşi… Oamenii politici nu prea sunt speriaţi că nu ştiu nimic atunci când sunt puşi într-un post (vezi recentul caz al domnului Lăzăroiu care, halucinant, a spus că singura legătură cu ministerul muncii este că a fost în concediu). România nu-şi mai permite să şcolarizeze politicienii la “locul de muncă”, mai ales că tendinţa de astăzi este ca cel pus în funcţie să fie schimbat după un an sau doi, înainte de a apuca să înveţe cumsecade câte ceva din ceea ce presupune postul respectiv.

  A început să se vadă cu ochiul liber că nici unul dintre politicieni nu pare să aibă capacitatea de a guverna real. Poate că alegerile anticipate vor aduce un “ceva” mai bine în România, dar nu vor reprezenta o soluţie, binele adus nu va justifica cheltuiala. Părerea mea este că USL ar trebui să folosească anul rămas până la viitoarele alegeri parlamentare pentru a construi viitoarele cadre competente, măcar cât de cât. Dacă şi la anul vom vedea amatori printre candidaţi, apoi prin ministere, parlament, direcţii, primării, consilii… cred că putem să punem capul direct pe butuc în aşteptarea gâdelui şi asta cea mai mare parte a ţării, oricum un viitor pentru români nu se mai întrevede.

 51. justitiaru June 21, 2011 at 5:30 pm #

  P.S
  Fara sustinere si legitimitate internationala ( in special americana) USL nu va ajunge nicaieri.
  Nu ati facut se pare nimic in acest sens pentru a folosi oportunitatea administratiei democrate.Mergeti la Washington si lasati-l pe TB sa vorbeasca cu ambasadorii..

 52. Bibliotecaru June 21, 2011 at 7:03 pm #

  @ Victor Ponta

  Ce putem face ca politicienilor să li se impună respectarea Constituţiei, legilor şi principiilor de drept şi, de ce nu, principiilor moralei.

  Avem nenumărate exemple în care politicienii fraudează orice principiu. Astăzi se arată la TV cum se votează la două mâini. Chiar şi eu, prin martie, am sesizat acest lucru pe blog:
  http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/03/votul-la-doua-maini.html
  Cum poate sancţiona legea sau, dacă legea este impotentă, cum poate sancţiona cetăţeanul astfel de gesturi?

 53. Lily June 21, 2011 at 7:24 pm #

  Ce este cu atitudinea aceasta aroganta fata de presedinte , domnule Ponta? Asa se vorbeste cu seful statului?!? Nu sunteti cu nimic mai bun fata de TB chiar dc d-voastra credeti cu tarie contrariul! Disciplinati-va tonul si coborati din sferele titulesciene prin care plutiti !

  • ZOE, fii barbata ! June 23, 2011 at 8:11 am #

   @Lily,
   Li , ly sau trilili ?!
   În primul rând, daca nu ai auzit de Nicolae Titulescu, mai citeste – bineânteles daca ai trecut de stadiul de silabisire, pentru ca ti-ar lua mult timp, ca sa întelegi despre ce este vorba cu singurul neuron pe care îl ai – si ala intr-o situatie precara !
   Tin sa te anunt ca suntem în anul de gratie 2011 si nu în “epoca de aur” când libertatea opiniei era tinuta în lanturi iar limbajul de lemn, precum “seful statului”, “disciplina”(prost înteleasa), faceau casa buna cu DICTATURA.
   Mai pe scurt, scuteste-ne de bla, bla- uri si treci pe blogurile bolsevicilor moderni, unde poti sa ridici în slavi cât vrei DICTATURA, poate îti dau si tie un os de ros !
   Hai, via, via !

   • silviu din Transilvania June 24, 2011 at 10:03 pm #

    @ ZOE, fii barbata !

    In legatura cu subiectul Lily am simtit nevoia sa mai adaug ceva adecvat !

    Damezele astea vacsite Blonde din Haremul lui Base, cu pretentii de Virgine feciorelnice dar ancorate pe centura Cotroceniului, au o Hiba in fund-amentul existentei lor vocationale si anume, de cite ori vin in contact cu invataturile sau practicile Guruului Base’, au, simt o durere vinovata in sau la schele dumnealor, cauzat de preamultul stat in genunchi in fata sefului lor !

    Iou baby, iou baby, iou baby iou !

  • silviu din Transilvania June 23, 2011 at 8:54 am #

   @ Lily Marlenyoasa,

   Sa-ti iei Presedintele Impertinent, Arogant, Fatarnic, Impostor Satanist samd. din care ti-ai facut un Guru al Sectei voastre de Hoti si Tradatori de Patrie, Popor si Dumnezeu, Portocalii si sa-ti faci din el un Dop cu care sa-ti astupi toate orificiile pe unde deverseaza Prostia si Marlania din tine !

   • ZOE, fii barbata ! June 23, 2011 at 2:58 pm #

    @silviu din Transilvania,
    Subscriu si aprob “pozitiv”, ha ha ha !
    Bine i-ai zis-o !

 54. Victor June 21, 2011 at 7:55 pm #

  D-le Ponta,
  Mai multi din cei care v-au scris,printre care si eu,v-am sfatuit sa nu mergeti la Cotroceni,deoarece JON (javra ordinara nationala),cu tupeul si nesimtirea, caracteristica unor tradatori de neam si tara, o sa foloseasca aceasta ocazie,pentru a va batjocori/jigni/umili . Acest lucru a incercat si la intalnirea directa,unde recunosc ati fost cu d-l Antonescu net superiori,dar ce aud acum la transmisia de (dupa ) orele 19,m-a ingrozit. Modul in care v-a jignit/batjocorit pe dvs si d-l Antonescu si propunerile normale/logice/de bun simt, arata ca acest nemernic, nu e normal la cap,e dus cu pluta (ca vapoare nu mai avem), care ar trebui internat de urgenta la un spital de nebuni. Daca n-ati inteles nici acum ca,cu acest nebun nu mai trebuie sa aveti nici un contact,ci doar sa va razboiti pana la lichidare lui si a lichelelor care il sustin. Pe nebun il puteti rapune cu armele sale,doar ca ale dvs. trebuie sa fie mai “ascutite”. Lasati diplomatia si alte asemenea baliverne (la noi in ROM-manelia) si luptati,luptati,luptati.Cu o asemenea jigodie, nu se poate purta dialog. Nu mai fiti naivi,nu mai asteptati, timpul preseaza. Dupa cum lucreaza javra, impreuna cu cretinii portocalizati, daca ii apuca anul 2012, nu ii mai scoate nimeni de la guvernare. Anul 2011 e hotarator in acest sens,deci daca nu actionati hotarat,decis in acest an,partida dvs.cu tradatorii de neam si tara va fi pierduta.

  • silviu din Transilvania June 23, 2011 at 10:52 am #

   @ Victor,

   Corect, aceasta este Calea, si sint multi care cred in aceasta cale, mai mici sau mai mari. Unul din ei ar putea fi de exemplu si presedintele Frantei Sarkozy, care a facut deja dovada masurii cu care il apreciaza pe Basea !
   Romica si cu Parpanghel, o pagina din cele mai urite ale istoriei noastre ar trebui sa iasa cit mai repede din viata noastra si sa ia calea DNA-ului impreuna cu toata Camarila lor plus “Profesionistii” alde Blejnar, M. Opris etc care sustin si permit acestor Monstri sa pericliteze existenta Statului si Natiunii Romane !

 55. george June 21, 2011 at 10:08 pm #

  Ce-ar trebui sa discutam la Cotroceni, daca am fi sinceri
  Sa inteleg ca in general nu sunteti sincer?

 56. Sibilla June 22, 2011 at 1:25 am #

  Interpelarea nr. 3439B/21-06-2011

  Situaţia îngrijorătoare a membrilor Asociaţiilor de Crescători de animale din Caraş-Severin privaţi de unele primării de locurile destinate păşunatului.

  Un număr de 70 de localnici, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de animale din Domaşnea au blocat zilele trecute traficul pe Drumul European 70. Anterior, un număr de 100 de vaci şi câteva sute de oi au fost aduse de proprietari în faţa primăriei din Domaşnea. Exasperaţi fiindcă nu mai au unde să îşi ducă aproape 3000 de vite – vaci, cai şi oi la păscut, localnicii din Domaşnea au trecut la măsuri extreme. Crescătorii de animale îl acuză pe primarul comunei Domaşnea, Petru Lorinţ, de numeroase ilegalităţi.
  Principala problemă a oamenilor este aceea că edilul refuză să concesioneze asociaţiei 250 de hectare de pământ, loc destinat paşunatului. Consilierii locali din Domaşnea au emis o Hotărâre ( CL ) prin care terenul se concesionează doar persoanelor fizice, nu şi asociaţiilor. Acuzaţiile membrilor Asociaţiei vizează şi aspectul referitor la modul în care au fost cheltuiti milioane de lei din bani publici pe lucrări de întreţinere a păşunilor, lucrări care ar fi putut fi făcute gratuit de membrii asociaţiei, care deţin utilaje corespunzătoare, totuşi, primăria a contractat firme plătite cu sume mari din bugetul local, firme agreate de către acelaşi edil.
  De subliniat şi faptul că de ceva ani localnicii din Domaşnea şi-au tot manifestat nemulţumirile vis-a-vis de primarul Lorinţ şi consilierii PD-L, multe dintre hotărârile consilierilor fiind atacate în Contencios administrativ sau au trezit polemici, conflicte în comună.
  Oamenii spun că primarul a vândut şi concesionat aproape tot izlazul comunal unor oameni de afaceri din afara satului. Ei suspectează intenţia primarului de a desfiinţa Asociaţia Crescătorilor de Animale din Domaşnea. ,,Aceasta numără peste 160 de membri care la un loc au peste 500 de cornute şi cabaline. În această formă, membrii doresc accesarea unor fonduri europene cu care să pună la punct o afacere ce cuprinde toate fazele: de la creşterea animalelor, producţie şi până la procesarea laptelui şi comercializarea cărnii de vită” spune preşedintele Asociaţiei, Petru Izbaşa.
  Protestatarii solicită ca administraţia publică locală să nu-i discrimineze pe membri Asociaţiei şi să încheie şi cu Asociaţia Crescătorilor de Animale un contract pe o durată de cinci ani, în aceleaşi condiţii cu persoanele fizice. De asemenea, protestatarii solicită începerea acţiunii de revendicare a păşunilor alpine pe care sunt coproprietari şi care aparţin comunei Domaşnea. Acest lucru le-ar permite accesarea de fonduri de la APIA, dar se pare că tocmai acest lucru este mărul discordiei în sat. Neexistând Asociaţie, fondurile sunt ridicate de primărie şi distribuite după bunul plac al primarului.
  La presiunea contestatarilor, Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Ţunea, a decis constituirea unei Comisii de control, după multe insistenţe şi după ce membrii Asociaţiei au fost puşi pe drumuri să bată şi să se umilească la uşile autorităţilor care dacă manifestau interes s-ar fi evitat astfel de situaţii . Deşi prefectul a promis să fie prezent la întâlnirea cu protestatarii, acesta a preferat Buziaşul, locaţie unde Frunzăverde s-a întâlnit cu ceva primari PD şi oamenii au aşteptat în zadar onorarea promisiunii reprezentantului Guvernului în judeţ.
  În spatele refuzului de prelungire a contractului se ascund mari interese financiare a căror miză o reprezintă sumele care trebuie primite de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Membrii Asociaţiei doresc, firesc, un loc de păşunat. Reprezentantul Guvernului în teritoriu pare incapabil să găsească soluţii, priorităţile sale sunt de altă natură, iar oamenii au ajuns la limita răbdării. Subprefectul județului, Nicolae Merindeanu, spune că problemele din Domaşnea ” sunt încă în evaluare ”, deşi de mai multe luni oamenii sunt plimbaţi cu vorba şi puşi pe drumuri iar soluţiile şi răspunsuri limpezi lipsesc. Nimeni nu este interesat în a restabili normalitatea într-o localitate în care se trăieşte din creşterea animalelor şi agricultură.
  Zilele se curg… în folosul cui, d-le Premier ??
  Vă atrag atenţia că situaţii similare celei prezentate mai sus se petrec la nivelul judeţului Caraş-Severin , acesta nefiind un caz unic. Recent, Consiliul Local al primăriei Vermeş, majoritar PD-L a adoptat o Hotărâre a CL prin care se ia dreptul de păşunat a 100 crescători de animale, care sunt constituiţi în Asociaţie de creştere a animalelor. Şi la primăria Bozovici sunt nereguli semnalate des iar primarul Aurel Miclea se joacă de-a concesionatul. Ce să înţelegem ? Cărăşenii pun întrebări, nemulţumiţi pe bună dreptate : ” Au găsit primăriile PD-L vreo metodă de-a face rost de bani în acest fel, lovind în crescătorii de animale ? ”, ” În Caras Severin primăriile au devenit focare de coruptie si stagnare economică ? ”
  Prefectura afirmă declarativ doar cum că evaluează şi ar căuta soluţii iar timpul trece în defavoarea cărăşenilor şi repet : favorizând pe cine, d-le Premier ?
  Sunt convins că ne veţi informa cum se va soluţiona situaţia îngrijorătoare prezentată şi veţi face demersurile necesare astfel încât nemulţumirile crescătorilor de animale din judeţul Caraş-Severin să fie rezolvate.

  Data deputat PSD :

  20 iunie 2011 ION MOCIOALCĂ

  Solicit răspuns scris şi oral
  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=183&leg=2008&cam=2&pag=3&idl=1&prn=0&par=

  2.
  Nu va fi referendum în Caras-Severin
  Stiti de ce ? Curat MURDAR, d-aia !!
  S-a intamplat cum a vrut Frunzaverde
  „Aţi dat dovadă de tărie de caracter“, i-a spus Nicolae Ştefănescu ( PSD ) lui Frunzăverde.( PD )
  În Caraş-Severin, Opoziţia e pe val: îi mulţumeşte lui Frunzăverde!
  Deşi USL a ridicat problema referendumului în acele judeţe în care PNL şi PSD sunt majoritare, iată că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Caraş-Severin cu toate că, din start, se ştia că n-avea nici o şansă să treacă de votul consilierilor lui Sorin Frunzăverde. Propunerea a fost respinsă şi, cu toate acestea, unii consilieri din Opoziţie nu s-au putut abţine să nu-i mulţumească lui Frunzăverde pentru faptul că a fost singurul membru BPN al PD-L care s-a opus propunerii de reorganizare teritorial-administrativă a ţării, în forma avansată în prezent. Nicolae ŞtefănescuŞi cine o putea să o facă – de parcă Frunzăverde i-ar fi fost şef de partid şi nicidecum adversar politic – decât Nicolae Ştefănescu, liderul consilierilor judeţeni ai PSD. Ştefănescu i-a mulţumit pentru faptul că s-a zbătut şi continuă să lupte pentru o regionalizare, dar cu păstrarea judeţelor actuale. Mai mult decât atât, Ştefănescu nu a scăpat ocazia să-i mulţumească lui Frunzăverde şi pentru implicarea sa în organizarea Târgului de Fonduri Europene, desfăşurat la Răcăşdia în urmă cu zece zile. Şi, ca să se ştie cine este jupânul judeţului, liderul social-democrat a avut o remarcă demnă de a intra în istoria şedinţelor CJ, conform căreia, deşi n-a putut veni la Răcăşdia, Frunzăverde a fost prezent spiritual la acest târg!

  Cu un asemenea discurs şi o astfel te atitudine de permanentă căciulire, cu siguranţă că PD-L va câştiga lejer alegerile de anul viitor din Caraş-Severin.

  http://www.argument-cs.ro/content/%C3%AEn-cara%C5%9F-severin-opozi%C5%A3ia-e-pe-val-%C3%AEi-mul%C5%A3ume%C5%9Fte-lui-frunz%C4%83verde
  3
  O-pozitie sau Opozitie ???

 57. ZOE, fii barbata ! June 22, 2011 at 9:24 am #

  FELICITARI DRAGILOR !
  Ati fost magistrali ! L-ati lasat perplex pe pirat , toata lumea va admira si ungurii cu bun simt v-au felicitat, asta e un mare pas înainte . Chiar nu am cuvinte sa-mi exprim emotiile si satisfactia pe care le-am simtit în timp ce vorbeati. Cel mai mult îmi place ca i-ati pus cu botul pe labe pe toti cârcotasii care
  latrau ca sunteti slabi si ca n-o sa faceti nimic în fata Întunecimii Sale. Sarsaila a facut spume la gura si
  degeaba i-a venit armata de lingai sa-i pupe mâinile si sa-i linga ranile, lovitura a fost cu atât mai napraznica cu cât se astepta mai putin, sa fie înfruntat într-o asemenea maniera, la scena deschisa. Dupa acest FIASCO, se va resimti mult timp si va încerca sa se razbune pe noi toti. Ne uraste atât de mult încât cu siguranta va inventa alte nenorociri pe care sa le arunce asupra noastra. Dar într-o zi se va sparge BUBA , iar puroiul otravit se va scurge pâna la ultima picatura în canalul colector al scursurilor istoriei.
  Tot asa s-a întâmplat si cu împuscatul, pe zi ce trecea nebunia lui ajungea la cote tot mai înalte, lumea
  era disperata si traia cu senzatia ca acesta nu va cadea niciodata ci va ramâne vesnic sa asupreasca poporul la infinit. Dar, când toata lumea se astepta mai putin a venit ZIUA când poporul umilit, chinuit si înfometat i-a cerut socoteala tiranului. Degeaba a încercat el împreuna cu Eminenta sa Cenusie ( Elena/ caucioace honoris causa) sa pacaleasca lumea pentru a nu stiu câta oara, promitând ca mai da 100 de lei la salariu etc. oamenii nu s-au mai lasat înselati, iar urmarea se stie. Nici în gaura de sarpe nu s-ar mai fi putut ascunde de poporul dezlantuit, iar elicopterul cu care au fugit n-a ajuns prea departe.
  În acea zi s-a facut dreptate si nu întâmplator au fost împuscati chiar pe 25 decembrie, aici s-a vazut ca
  DUMNEZEU, nu doarme !
  Dar pentru asta, cât sânge nevinovat a curs, câti oameni au facut sacrificiul suprem, pentru ca noi sa traim acum în LIBERTATE ?! Suntem noi oare vrednici de sacrificiul eroilor nostri, ori suntem cumva niste epigoni ?!
  USL ne-a aratat ca este puternic si poate spune NU celui care se joaca cu vietile noastre, noi vom fi în stare cu totii sa punem umarul la mentinerea acestei pozitii, sau asteptam în inertia noastra,ca totul sa ne pice din Cer ?

 58. Victor June 22, 2011 at 1:32 pm #

  Pentru LIly !
  Nu-ti poti satisface placerea morbida,aceea de a da limbi lui JON (javra ordinara nationala ),in mod discret ,nu pe un blog public ? Daca esti ignoranta nu e bai ,probabil asa te-ai nascut,asemenea multor cretini,ce populeaza plaiul mioritic,dar de ce trebuie sa-ti etalezi prostia in public ? Unde ai intalnit,OFICIAL,denumirea de “SEF AL STATULUI “? Poate ca basila este sef a statului in (…), in nici un caz al statului roman. Poate doar pentru cretinii portocalizati,asa cum esti si tu .
  De “expresiile neaose” ale idolului tau JON,la adresa tuturor, ce zici ?
  P.S. Din intamplare am o catelusa numita Lily,care da dovada de mai multa inteligenta ca tine. Nu face parte din categoria javrelor/ jigodiilor ordinare. Ea e extraordinara,in raport cu voi ORDINARILIOR !

  • ZOE, fii barbata ! June 23, 2011 at 7:56 am #

   @Victor,
   FELICITARI !
   Ai perfecta dreptate, ca de fiecare data si ma bucur ca ai taxat impertinenta dublata de ignoranta a acestei individe(individ) portocalii . Nu este imposibil ca aceasta persoana sa fie chiar din arcul puturoasei puteri, nu de alta dar am convingerea ca stau zilnic cu ochii holbati pe blogul acesta si se oftica când vad câti oameni cinstiti îl apreciaza pe V Ponta. Tocmai de aceea nu trebuie sa-i lasam fara raspuns pe acesti mutanti, ci trebuie sa-i punem la punct, ori de câte ori ataca cu armele lor murdare.
   Sa fii iubit !

 59. Marcus June 22, 2011 at 4:29 pm #

  @Justitiaru”: please, ilumineste-ma, Rabi ! Cam despre ce este vorba in chestia aiasta : “Fara sustinere si legitimitate internationala ( in special americana) USL nu va ajunge nicaieri.
  Nu ati facut se pare nimic in acest sens pentru a folosi oportunitatea administratiei democrate.Mergeti la Washington si lasati-l pe TB sa vorbeasca cu ambasadorii..” ?
  Adicatelea, chiombila, in opinia dumitale, se bucura de o recunoastere internationala de-ti cade paru’ pubian cand vezi ce succesuri are uratu’ in plan mondial, daca nu chiar Universal, in timp ce amaratii astia din Opozitie, trebuie musai, pe model Israelian, sa ceara “legitimitate de la Inalta Poarta Americana”, altfel vai de mama lor !, “Legea Marzescu” ii papa si intra in ilegalitate. Daca un dobitoc de ambasador american, uita ca el are dreptul sa-si apere proprietatea provenita din vanzari de ce dracu a vandut ca sa-si faca averea respectiva cu puscociu in mana, vine si ne da noua lectii asupra dreptului la proprietate si se pronunta total neavenit pentru legea 18 in Constitutia Romaniei, asta nu inseamna ca trebuie ca Opozitia sa pupe varful imineilor lui Obama pentru a-si capata legitimitatea prin care a fost votata de un numar mai mare de romani decat actuala “majoritate parlamentara”. Eu respect poporul israelian, dar sa stea la el acasa si sa nu ne dea lectii de ploconism politic, ca nu tine, oricat de jandarmi s-ar da americanii pe acest pamant. Altfel,
  sa fii iubit
  marcus

  • justitiaru June 24, 2011 at 9:14 am #

   @Marcus
   Cred ca ai dat-o stramba rau,dar e alegerea ta. Nu prea inteleg pentru ce acest ton.ostil., Pe blog, pe strada si in societate este recomandabil sa ai o comportare civilizata daca vrei sa traiesti intr-o lume civilizata. Degeaba militezi pentru indepartarea lui “chiombila” daca badarania si lipsa de cultura a dialogului vor ramane si dupa el. Apropos, nu stiu cine esti si nu ma intereseaza, dar,eu sunt cetatean roman get-beget.Ai inteles ?.Mai reflecteaza.
   Sa fii iubit si fericit !

   • Marcus June 26, 2011 at 10:26 am #

    @Justitiaru’: daca tonul folosit a fost ceva mai dur, a fost deoarece m-am saturat ca cetatenii, oricat de romani ar fi din diaspora, sa ne dea lectii de ce si cum, mai ales dupa ce l-au votat cu doua maini, la interval de 13 secunde pe anticrist. Tot atat de satul si de atitudinea de “supt scarbosenia licuriciului” pentru a-i intra in gratii, mai ales ca tot drept o natiune “second hand” vom fi tratati de acesta. Cel putin sa ne pastram demnitatea si sa murim frumos, pe limba noastra, nu cu coloana indoita si practicand sex oral. Imi cer scuze daca am folosit un ton mai dur, dar la fel voi proceda, ori de cate ori va fi vorba despre demnitatea nationala.
    sa fii iubit
    marcus

 60. viitor emigrant June 23, 2011 at 12:04 am #

  Stimate Domn,
  cat de simplu ar fi fost sa-i spuneti presedintelui nostru pafarist, “Da domne va sustinem proiectul!”. Poate reuseati sa scoateti UDMR din parlament odata pentru totdeauna.

 61. soso June 26, 2011 at 8:52 am #

  Domnule presedinte , as dori sa va felicit pentru abordarea pe care ati avut-o in intalnirea cu presedindetele Basescu . Tonul ferm , care nu a lasat loc de compromisuri mi s-a parut foarte potrivit si adecvat mai ales ca partenerul de discutie oricum nu avea argumente de ce doreste reorganizarea , in afara de argumentul pe care il cunoaste toata tara si anume sa puna stapanire pe regiuni prin baronii din marile judete , Flutur , Anastase , Falca , etc. .
  In alta ordine de idei , va rog sa promovati in teritorii oameni tineri , pregatiti si nu tot vechile relicve ramasi inca din anul 1990 in fruntea P.S.D. . O spun , fiindca , in judetul Dambovita de unde provin , in afara de domnul senator Tutuianu Adrian ( care are o pregatire extraordinara in domeniul juridic si pe care il sustin foarte multi tineri ) nu are cine sa iasa in fata . Actualii lideri , ma refer aici la Dumitru Ion , Sanda Victor , Ana Gheorghe , subt oameni potenti , cu bani , care pot ajuta campania foarte mult , insa ar fi cazul sa faca un pas inapoi si sa se promoveze tineri pe care , sunt convins ca un om ca Tutuianu Adrian ii are in vedere si doreste sa-i promoveze .
  De aceea , sunt covins ca puteti lua decizia corecta la nivel central si sa promovati oameni care sa nu le fie rusine cu trecutul lor .

 62. Calinus June 29, 2011 at 8:07 am #

  Urat… urat.. l-ati ejaculat pe dl Vanghelie din partid :). Aveti o bila neagra (pentru intarziere)

 63. jane doe June 29, 2011 at 11:19 am #

  Domnule Ponta
  Buna ziua,
  Felicitari pentru decizia luata in privinta dlui Vanghelie. Sper sa luati si aceeasi decizie si in vederea alegerilor la locale. Nici eu, si nici multi din cei din jurul meu nu-l vor vota pe Vanghelie, dci veti pierde alegerile. GANDUL BUN SA VA CALAUZEASCA!
  Cu stima si respect!

 64. catala99 June 29, 2011 at 7:05 pm #

  stau in sectorul 5 si il votam pe marean fortat de imprejurari …. in sfarsit ne-ati eliberat de corvoada ….asteptam urmatoarele epurari … dragnea, oprisan, constantinescu ( nu si mazare , care are farmecul lui !) …..mai usor cu tata socru la TV …..e slab si depasit de vremuri ….mai bine promovati-l pe prof. Athanasiu …. merge si candidat la presedentie !

 65. Petre Aurora June 29, 2011 at 9:07 pm #

  oh… bine ,,,v-am gasit ,,ascult mereu stirile si pdl–ul se vede clar ca forteaza multe bariere si findca stiu ca nu mai revin la guvernare distrug ce ating ,,,chestia cu regionalizarea e un fel de dezbina ca sa castigi ,,,multi oameni de afaceri vor falimenta datorita usilor ce se vor inchide pentru ei si va triumfa birocratia ca o debandada voita si tolerata de regim findca in felul asta romanul e mai usor de controlat si de supus ,,multi vor fi plimbati de la ana la kayafa ,,doar de dragul regionalizarii ,,deasemenea multe proiecte politice trebuiesc rediscutate findca primarii au fiecare pretentii diferite,, deasemenea fiecare judet are potentialul sau propriu sau nu are nimic de laudat ,,,,,insfarsit chestia asta se face in timp axact ca o reforma monetara ,,adica bine calculat si fara graba ,,,,pas cu pas ,,,de fapt cine vrea acum regionalizare cand bate la use o noua criza ???hai sa fim sinceri si sa discutam intre economisti priceputi nu ,,faceti ceva numai ca sa faceti,,,,,,,,,orcum,,,daca e ,de dragul reformrlor pe genunchi,,nu va iesi nimic bun ci o ingenunchere continua a romanului si asa satul de urmarile razboiului (al doilea )si de epoca de aur a lui ceausescu ,,de ultimii 20 de ani cand nu prea s-a intamplat nimic din punct de vedere economic ,,,,,si cat credeti ca va mai fi intrweaga mamaliga romanului???????de aceia va zic in timpul unor vremuri asa aspre toate masurile restrictive trebuiesc calculate in limitele suportabilitatii populatiei nu doar aparand un numar restrans de nomenclaturisti ,,,

 66. Black Rose July 2, 2011 at 2:01 pm #

  Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Forumul Național al Ecologiștilor social-democrați că Uniunea Social-Liberală (USL) are nevoie de un partid ecologist, care să ”tragă de mânecă” reprezentanții celor două partide atunci când se pune în pericol natura.
  “Cred că este nevoie de un forum ecologist. Am spus-o, cred că este nevoie în cadrul USL de un partid ecologist, PSD este prea mare ca să fie doar ecologist, are prea mulţi primari ca să-i convingă pe toţi că mediul e mai important decât voturile, are prea multe preocupări în domeniul economic şi social ca să reuşeasă să pună mediul pe primul loc şi atunci cred că strategic este să existe o voce care de câte ori vorbim despre locuri de muncă să ne tragă de mânecă şi să ne spună: de câte ori vorbim despre exporturile României, să ne tragă de mânecă şi să ne spună «Da, dar nu exportând copaci»”, a afirmat Victor Ponta.
  În acest sens, preşedintele PSD a atras atenția asupra faptului că exploatarea cu cianuri de la Roşia Montana afectează grav natura, cricând totodată implicarea ”forței politice” în acest proiect, printr-o ” campanie cu foarte mulţi bani

 67. mihai arad July 2, 2011 at 9:47 pm #

  domnule ponta!nu sunt nici psd ist nici pnl ist sunt un om simplu!dar am o idee si va cer sprijinul!mai concret as avea nevoie de un finantator care sa ma sustina pana in momentul cand voi intra pe profit!ideea e simpla si cred de succes!as vrea sa scot pe piata o hartie igienica ieftina care sa se cheme bhes escu!!!cred ca romanii ar avea multa placere cand vor fi pe tron adica de fapt dupa ce se vor ridica de pe tron sa se stearga cu multaaaaaaaa placere cu un astfel de hartie!hartia ar avea culoarea portocalie si ar avea imprimat o bula desenata(adica imprimata bhesul )si apoi terminatia escu!!!cu respect astept raspuns si idei! semnat un roman simplu!

  • Jr. July 13, 2011 at 10:10 pm #

   Bulevardierii pedelişti circulă şi noaptea clăfăind tot felul de spurcăciuni care nu mai ajută nici măcar pdl-ul. Nu mai dau exemple că mă cenzurează stimata gazdă şi nici sfaturi pentrucă sunt subiectiv,recunosc.
   Ce pot să spun este că liderii USL sunt obligaţi să-şi cântărească foarte bine cuvintele înainte de a face declaraţii pentru că papagalii pedelişti le interpretează. Observaţia este valabilă şi pentru delegaţii USL desemnaţi să participe la desbateri în emisiuni televizate; La ordinea zilei reprezentantul PSD şi cel al PNL au avut păreri diferite despre acelaşi subiect. Atenţie mare.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Punct. ŞI… de la capăt : JOS cu javra ordinară, valea Mafiei PD ! « Sfinxul - June 22, 2011

  […] EXPLICATIA ” VOTULUI ” LUI VICTOR PONTA […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: