Azi, de la 21:45, voi fi la Realitatea TV

29 May

In seara aceasta, de la ora 21:45, voi fi, alaturi de Crin, invitatul lui Catalin Striblea intr-o editie speciala Realitatea TV, dedicata prezentarii Viziunii Economice a USL. Va astept cu sugestii si intrebari legate de solutiile noastre economice! 

179 Responses to “Azi, de la 21:45, voi fi la Realitatea TV”

 1. nelly ochenatu May 29, 2011 at 3:14 pm #

  Domnule Ponta,intrebari sunt eheeei multe multe,dar inainte de 2-3,as dori sa va recomand un interviu luat domnului Calin Georgescu la NTV(puteti accesa http://www.ntvonline.ro)si cred ca intrebarile si raspunsurie le gasiti acolo.1)ce aveti planuit in viitor pentru invatamantul romanesc,care chiar daca nu aduce bani,aduce oameni care vor produce bani?2)la capitolul sanatate care va sunt proiectele de viitor,tinand cont ca multi,foarte multi oameni sunt bolnavi,dar nu-si permit controale si analize,chiar daca sunt asigurati?3)protectia animalelor?care va fi viitorul bielelor vietuitoare fara stapan?eu am raspunsuri la aceste intrebari,luate desigur de la domnul calin georgescu:pamantul(avem cem mai productiv pamant din lume),apa,aerul si nu in ultimul rand educatia.

 2. petre costica May 29, 2011 at 3:23 pm #

  domnule ponta, va rog, daca se poate, sa-mi spuneti ce se poate face in privinta legii pentru cei care savarsesc infractiuni deosebit de grave si a doua zi vedem ca sint eliberati deoarece nu reprezinta un pericol public, cu toate ca sunt prezentate dovezi atat cu martori cat si probe video si nu patesc nimic.
  oare cand vom vedea, asemeni justitie americane, ca numai pentru faptul ca esti banuit esti arestat si esti eliberat cu arest la domiciliu pe o suma enorm de mare drep cautiune?

 3. Ciocan Mihăiţă Liviu May 29, 2011 at 3:48 pm #

  Domnule Ponta, ce şanse sunt ca într-un eventual mandat USL, Băsescu, Boc, Roberta Anastase şi în general toţi cei care au contribuit la această guvernare dezastruoasă şi la toate fărdelegile comise mai mult sau mai puţin, să fie traşi la răspundere şi aruncaţi acolo unde le este locul, adică după gratii ? Nu se poate ca după un astfel de “jaf” lăsat în urma lor, să nu răspundă nimeni !
  Ce garanţii avem că la alegerile din 2012 (şi locale şi parlamentare), nu ne trezim că păţim ca la cele prezidenţiale din 2009 ? Votează USL 80 % dintre români şi câştigă PDL-ul prin fraudele pe care văd că, nestingherit şi le pregăresc ? Delegările lui Fătuloiu, Avramescu şi “duduia aia mică” a lui Boc la Barcelona, cred că sunteţi conştient că au fost făcut cu scopul vădit de fraudarea voturilor ? Cum împiedicaţi tentativa portocalie de fraudarea alegerilor ?

  • nastyb0y May 29, 2011 at 5:13 pm #

   Chiar aşa. Mă declar de acord cu interpelarea d-lui Ciocan şi vă supun şi eu atenţiei aceleaşi probleme. Identice cu cele care mă frământă şi pe mine şi care, în plus, îmi învolburează în permanenţă apele din adâncul puţului gândirii mele asupra viitorului pe termen scurt al acestei ţări. Răspundeţi, vă rog. O dată şi încă o dată. De câte ori va fi nevoie, pentru ca poporul să vă înteleagă şi să vă aprobe.

  • Jr. June 2, 2011 at 4:39 pm #

   @ Ciocan Mihăiţă Liviu,
   D-le Ciocan îngrijorările dumneavoastră sunt şi ale mele; Ca şi noi cred milioane de cetăţeni din ţara asta; Noi putem ajuta dacă înţelegem corect mesajul USL, dacă ne implicăm să-i facem şi pe cei din jur să înţeleagă corect şi să nu pună botul la diversiunile PDL şi mai presus de toate să mergem la vot în favoarea celor în care credem. Nu e corect, nu e democratic, să-l tot împingem pe dl preşedinte Victor Ponta să ameninţe adversarul politic, să umble cu mâţa sub braţ şi s-o arate din când în când lui Băsescu- Boc şi al lor PDL. Noi în schimb, aici pe blog, pe alte forumuri, o putem face; de cele mai multe ori cu succes. Comentăm programe economice, sociale , politice, facem analize pro şi contra , ne dăm cu părerea, facem ca toţi dracii dacă e nevoie, numai să mai determinăm un nehotărât să vină la vot pentru USL. Dacă crezi că putem fi şi mai utili, provoacă-mă data viitoare şi te urmez.

 4. dan popescu May 29, 2011 at 4:09 pm #

  O sa va faca Striblea si cu Dragoteasca sau Hurezeanu, de o sa mai pierderti 5% in seara asta.
  Sa va intre bine in cap, RTV e basista, nu va duceti relaxati acolo, ca va fac de nu va vedeti.
  Sunt oameni foarte inteligenti acolo (Dragotescu, Hurezeanu, Striblea), care pentru bani fac jocul portocaliu, si o sa va pregateasca o gramada de capcane.

  • ZOE, fii barbata ! May 30, 2011 at 8:28 am #

   @dan popescu,
   De acord cu tine, pâna la punctul “inteligenta”, OBRAZNICIE
   nu înseamna inteligenta, dar nici JIGODISM nu înseamna inteligenta ! Hurezeanu este un tip instruit dar mai ales uns cu toate alifiile.
   Dragotescu si Striblea, portocalii, uneori “mascati” alte ori chiar pe fata.
   Si s-a vazut aseara câta dreptate ai avut, cu câta impertinenta s-a comportat Striblea. Bine ca ceilalti doi amintiti de tine n-au fost, altfel era si mai greu de suportat.

   • nastyb0y May 30, 2011 at 9:39 pm #

    @dan popescu
    Problema este, domnule Popescu, că multi dintre noi lătrăm pe aici fără vreun interes personal, iar caravana şatră adunătură uniune trece mai departe, ca şi cum comunitarii au dispărut din secolul trecut. Mi se pare că, de prea multe ori, nu numai că nu se ia aminte de vocea poporului comentator dezinteresat, dar parcă se face intenţionat jocul duşmanilor declarati. Ar mai lipsi, glumesc, desigur, să aflăm că aseară, Victor şi cu Crin s-au întâlnit în vreo parcare cu vreun Cocoş, vreun Adriean sau Willy, înainte de a se prezenta la emisiune. Desigur, astăzi s-a încercat dregerea busuiocului prin umflarea muşchiului triceps către boierul exploatatorul ciocoiul marmurii româneşti. Ca să vedem că aseară nu am priceput bine ce s-a întâmplat la emisiune. Mă aştept, domnule Popescu, ca până la alegerile de la anul să nu se ia nicio măsură în vederea securizării alegerilor din ţară şi diaspora, să treacă prin legislativ mici modificări pe la Constitutie, să se fixeze datele şi întrebările referendumului aşa cum vor “duşmanii” ideologici, şi altele asemenea. Parcă suntem o gaşcă de masochişti care cărăm apă cu ciurul şi ne place să ne facem rău dar să nu o facem pe răii. Asta este. Vom trăi şi veţi alege. Să sperăm, încă mai avem motive, la acel 51%. Până în dimineaţa de după scrutin. Şi, poate, atunci vom crede că am visat urât în toată această perioadă de neîncredere în toate acţiunile noastre.

 5. catalin May 29, 2011 at 5:05 pm #

  D-l Cristian Preda: “Am văzut că mai mulţi comentatori s-au grăbit să ia în serios aceste improvizaţii, deşi nicăieri nu figurează vreun calcul de cost”:)))…

  hmm, cat de “inteligent” poti sa fii sa comentezi un program politic propus de opoziţie …… cand un “alcoolic” imparte de frica bugetul de stat in funcţie de nr. de motiuni de cenzura sau cand niste “oligofreni” fak afaceri pe banii statului si dirijeaza “economia statului” in funcţie de “spaga” trimisa la partid din diverse ramuri

 6. Alexa May 29, 2011 at 6:16 pm #

  Salutare domnule Ponta!

  Iti mai citesti emailurile din cand in cand?

 7. traian patrascoiu May 29, 2011 at 6:22 pm #

  Cred ca vor incerca sa va puna la colt cei trei .Am incredere si va rog sa va amintiti ca Elan la o emisiune pe RTV a spus ca lui boc nu i ar incredinta nici un chiosc de ziare sa l gestioneze.

 8. verona suculiuc May 29, 2011 at 7:46 pm #

  D-le Ponta regret f mult faptul ca nu a-ti putut tine piept PNL ului privind cota unica . Ce cota progresiva este asta cand cei cu salarii mici nici nu mai sunt impozitate daca se scad deducerile si daca dvs credeti ca di aceasta cota progresiva adunati venituri la buget ….. Ce sa va spun doar ca m-ati dezamagit si dvs si D-l Crin ,pot trage concluzia ca sunteti toti la fel, daca nu a-ti putut aplica cota progresiva ca sa participe la criza si cei cu venituri mari , DECI aceasta criza in Romania este suportata numai de cei saraci. In tarile normale este cota progresiva pana la 40 % , Elvetia ,Marea Britanie, Franta, Germania , Itali . EU VA SPUN CA ACEST IMPOZIT VA DUCE TARA DE RAPA < ASTA O SPUNE SI SEBASTIAN VLADESCU MEREU DAR NU S_A INTELES NIMIC Imi pare rau ca ni s-au spulberat toate sperantele.

  • ZOE, fii barbata ! May 30, 2011 at 8:34 am #

   @verona su…
   Vad ca esti mare analista economica, cu gramatica stai mai prost !

  • justitiaru May 30, 2011 at 1:15 pm #

   @verona suculiuc
   Este clar ca sperantele d-tale sunt legate de ramanerea la guvernare a celor care jefuiesc acum Romania fara limita si rusine,jaf la care probabil si d-ta ai cota parte.

 9. Vasile Roaita May 29, 2011 at 8:24 pm #

  Nu cred ca echipa de la Realitatea va fi agresiva, in sensul unei tendentiozitati preconceputa…De altfel, Victor Ponta se comporta foarte bine in mediu ostil…
  In seara asta, nu va putea “beneficia” de un astfel de mediu fara o premeditare..Si nu cred ca este cazul!

  Eu as fi solicitat prezenta lui Cristian Preda…Tipul asta este inepuizabil; nesimtit ca Boc, fara sentimenta ca Basescu si cu glasul pitigaiat ca Elena Udrea…

  Cristian Preda este conditia minima pentru angajarea oricarei batalii politice.

  • ZOE, fii barbata ! May 30, 2011 at 8:39 am #

   @Vasile Roaita,
   Realitatea bate filmul ! Iata ca te-ai înselat în privinta bunei-credinte a Realitatii.
   Cât despre Cristian Preda, ai perfecta dreptate.

   • Vasile Roaita May 30, 2011 at 9:24 pm #

    M-am inselat flagrant!
    Idiotul ala a vorbit intr-una si nu a lasat pe nimeni sa vorbeasca…
    Nimeni, pe acolo, nu s-a gandit sa-i puna un calus…

    Striblea slutu si uratu’
    Striblea grosu si-artagosu’…

    Baiatul si-a facut treaba…

 10. Bibicu May 29, 2011 at 8:38 pm #

  Motto : Bate şaua să priceapă… Jon*

  BICICETA ELECTORALĂ
  Se va impune ca soluţie sigură pentru protejarea deţinătorilor (51% din populaţia cu drerpt de vot) de riscul furtului, deoarece fiind atribuită anticipat pentru 1 vot în favoarea pdl-udmr la alegerile din 2012, ca adunătură de hoţi, se va bucura de „respectul” hoţilor de biciclete (sângele apă nu se face). Bicicleta va fi vopsită în culoare portocalie, va avea axul cu pedale acţionat manual lăsând libere picioarele pentru acţiunile energice necesare depăşiri crizei (pe dreapta) iar în loc de şa va avea un penis calibrat tatuat cu zicala : „capul o face, fundul o trage”.
  Probele de anduranţă ale prototipului vor fi televizate şi făcute de pastorul reformat şi doamna ministreleasă Lenuţa, în perioada următoare.

 11. murfy May 29, 2011 at 11:31 pm #

  Tin sa va felicit pentru prestatia pe care a-ti
  avut-o impreuna la REALITATEA TV.-
  Masurile sunt plauzibile si pragmatice dar sa va
  tine-ti de ele -sa le puneti in aplicare.
  Desfintati-i pe acesti impostori si parveniti de
  PDL-isti – Uita-li-sar numele sa fie uitati pentru
  totdeauna din inima si mintea romanilor. -SUCCES !.

 12. Alexa May 29, 2011 at 11:42 pm #

  Salut din nou Ponta, am vazut emisiunea.

  Asa ca revin cu impresii.

  Mi-a placut prestatia dumitale si a domnului Crin Antonescu pana la sfarsit, desi in prima jumatate a emisiunii nu parea asa reusita.

  Dar v-ati dezghetat si vad ca ati reusit sa explicati bine cate ceva. si i-ati pus la punct pe moderator si pe jurnalistul care intervenea, lucru care mi-a placut.

  Mi-a placut mult de tot si de domnul de la Conservatori, nu stiu cum il cheama, presedintele partidului lor.

  Acum ma delectez cu spuma de capsune, asa ca sunt relaxata. Si vad doar punctele bune din emisiune.

  Bai frate, tipul ala de la conservatori e o comoara, bine ca-l aveti cu voi, mi-a placut cum a explicat de fiecare data.

 13. Alexa May 29, 2011 at 11:57 pm #

  Ca fapt divers, In timp ce explicai tu acolo, pe scaun aproape de sfarsitul emisiunii, pe ecranul de jos apareau stiri despre declaratiile Elenei Udrea din emisiunea de la Pro tv.

  citez’este exclus ca pdl sa nu faca parte din guvern dupa 2012. Am ajuns la 22-25%in sondaje, de la 15%…’

  Nu sunt sigura daca a fost emisiunea voastra, a moderatorului, a lor sau a publicului. Pana la urma am aflat despre toti si toate.

 14. cristi May 30, 2011 at 12:08 am #

  Domnule Ponta, cred că ar trebui să explicaţi mai clar cum stau lucrurile cu impozitul diferenţiat (“progresiv” ar fi fost mai clar). Sunt destui care cred că dacă au salariul brut peste 1600 nu vor câştiga nimic faţă de situaţia actuală şi că e mai bine să ai brutul la 1599 decât 1601, fiindcă se aplică aceeaşi cotă la întreaga sumă (aşa cum e absurditatea cu CAS-ul la pensii). Din documentul cu viziunea economică a USL e clar că nu e aşa dar nu vă bazaţi pe ideea că o să-l citească toţi românii iar propaganda portocalie stă degeaba!

 15. Alexa May 30, 2011 at 12:28 am #

  Ma rog,rectific, cu voia dumitale, cred ca a zis ‘este putin probabil ca pdl…’ , nu a zis sigur, nu stiu exact citez din memorie ca era pe ecranul de la tv. si eu eram atenta la ce ziceai dumneata.

  Apropo, mi-a placut tot ce-ai zis.

 16. Bibicu May 30, 2011 at 5:54 am #

  GÂNDUL ZILEI

  ® Jon* – marele inventator mioritic a reuşit să forjeze adevărul de orice speţă la temperaturi polare, de aşa manieră încât spusele sale îngheaţă apele chiar şi în matriţele supraâncălzite ale democraţiei !

 17. Idle May 30, 2011 at 9:23 am #

  Înțeleg necesitatea USL, dar programul economic propus mă cam dezamăgește.
  1. Nu înțeleg de ce nu se insistă pe eliminarea tranzacțiilor speculative, nu pe suprataxarea lor.
  2. Sectorul agricol și cel energetic sunt priorități , dar atât. Ce înțelegeți prin priorități. Să nu uităm că și educația a fost prioritate pentru actualul guvern și uite ce a ieșit.
  3. Nu este clar cum vor fi sprijiniți cei care muncesc. Cum sprijiniți industria și agricultura românească?
  4. De ce nu sprijiniți și încurajați dezvoltarea piețelor locale de alimente în detrimentul supermarketurilor?
  5. Cum veți face ca patronii să nu mai eludeze obligațiile financiare pe care le au. Aceștia, de cele mai multe ori speculează carențele din lege și nu numai că nu plătesc nimic statului (asemenea muncitorilor, care îi și țin în spate) dar mai cer bani pe TVA de la stat.
  6. Mi s-ar părea o idee strălucită ca impozitarea de 3% din cifra de afaceri să fie extinsă tuturor companiilor, nu numai IMM-urilor. Așa ar exista transparență totală și s-ar putea face estimări și previziuni mai ușor.
  7. Cred că ar fi fost o idee bună obligația plății TVA de către orice persoană, inclusiv de către cele juridice. Astfel TVA-ul ar putea fi mai mic, și ar descuraja specula. Așa am scoate de pe piață pe cei care iau dintr-un loc și vând în altul fără să facă nimic. Cu cât ajunge produsul mai repede la consumator cu atât mai bine pentru economie. Să încurajăm producția și nu comerțul și specula. (Apropo: nu întâmplător Hermes era zeul comerțului și al hoților)

  CE ZICEȚI? Pe cine sprijinim?

 18. Marian din...Berceni May 30, 2011 at 9:32 am #

  Domnule Ponta 1.000.000 de locuri de munca?!Pai si domnulPresedinte Ion Iliescu a”promis” in campania pentru al doilea mandat tot asa iar ATUNCI…inca se putea, acum ma cam indoiesc de veridicitatea promisiunii sau, daca doriti, a “ofertei” din programul USL .De unde atitea locuri de munca ?Din ce joben ?!Sau o luati si dv.stra pe urma lui Boc &comp. la care faptul ca nu mai au someri IN PLATA insaemna ca scade somajul iar contractele de munca la nivelul Asociatiilor de Propietari sunt considerate drept o mare victorie asupra muncii ” la negru” ?Singurul lucru care va deosebeste deocamdata este acele ca nu promiteti scaderea ” imediata”, ” in secunda …doi” a TVA-ului de la 24, la 19%.Prestatia de aseara in tandem cu domnul Crin Antonescu a fost ceva de exceptie.Ati dovedit ca INTRADEVAR SUNTETI O ECHIPA iar ca o concluzie : NUMAI INPREUNA PUTETI INVINGE !Pentru numele lui Dumnezeu , faceti si dumneavoastra ceva pentru tara asta, nu mai asteptati totul doar de la ” alegatori”, de la o populatie ce-i saracita , fara speranta unei vieti, macar omenesti daca nu decente, indobitocita de TV, indobitocita de lipsa de cultura, de lipsa unei informatii corecte asupra realitatii din lume.Faceti si dumneavoastra ceva pentru acest popor ce n-are alta vina decit aceea ca s-a nascut aici in Romania!

 19. Idle May 30, 2011 at 9:35 am #

  Ar mai fi multe de spus. Dar cel mai importantă întrebare rămâne.
  UNDE ESTE STÂNGA?
  Vrem o țară a celor care muncesc. Nu vrem să mai ținem în spate corporațiile străine și pe toți îmbuibații și „miliardarii” români.

  Idee pentru campanie: tipăriți fluturași cu 2 imagini. Una în care să apară vila lui Videanu (ori a altuia din PDL) cu mesajul AȘA TRĂIESC EI. Alăturat, o imagine dintr-un bloc de locuințe cu un apartament obișnuit, și cu mesajul AȘA TRĂIEȘTI TU.
  Acești fluturași i-aș arunca din elicopter în toate orașele țării.
  (Pentru campania la locale se adaptează ideea la primarii PDL. Apropo, să nu numiți candidați la primării vreun baron local că e de rău.)

  CE ZICEȚI? Câștigăm alegerile pentru români?

 20. ZOE, fii barbata ! May 30, 2011 at 9:38 am #

  PE AFARA VOPSIT GARDUL,ÎNAUNTRU LEOPARDUL
  Desi “Realitatea” este cel putin la fel de hulita ca si Antena3 de catre vremelnica stapânire si pozeaza ca ar fi împotriva puterii, jocul dublu pe care îl face ea, noi nu-l mai înghitim de mult.
  Cu mare greutate am suportat emisiunea de aseara si daca nu erau cei doi protagonisti, i-am fi “ucis” urgent cu telecomanda, pe Striblea & company.
  Stilul de a nu lasa omul sa-si duca o idee pâna la capat, nu este numai lipsa de educatie, dar în acest caz este chiar o impertinenta crasa. I-au chemat pe Ponta si pe Antonescu ca sa-si bata joc de ei.Numai ca, cei doi nu s-au lasat, desi(I)Realitatea ar fi meritat un scuipat în obraz, cei doi le-au dat o lectie de educatie si nu s-au ridicat sa plece în plina emisie, cum ar fi meritat impertinentele slugi ale puterii.
  În paralel, la Antena3 erau invitati la Gâdea în emisiune
  Constantin de la PC si Tariceanu. Atmosfera de acolo era cu totul alta, oamenii au putut sa-si spuna punctele de vedere linistiti, sa-si explice programul la care au pus umarul, fara sa fie combatuti în mod ironic de amfitrion
  ci tratati cu respectul pe care îl merita.
  Una peste alta, românii trebuie sa-nteleaga un lucru, daca vor sa scape de acesti distrugatori, la propriu si la figurat ai tarii, sa iasa cât mai multi la vot si sa voteze USL, unica alternativa reala pe care o avem !

 21. ZOE, fii barbata ! May 30, 2011 at 10:43 am #

  BOC,POC, TRECI LA LOC !
  A iesit plescoaica ieri, sa spuna ca Boc is the best.

  La Palatul Cotroceni, cânta vuvuzeua(of Plescoy)
  Cine nu zice ca ea si-a gasit beleua!

  Cica Boc ar fi the best în fruntea cirezii
  Nu conteaza ca e prost, pâna-n vârfu cozii.

  El raspunde la “aport” doar cu doua vorbe
  Yes man, altceva nu stie sa articuleze.

  Dar în fata tarii el, face pe istetul
  Si ne minte cu tupeu, Bocul natafletul!

 22. Marcus May 30, 2011 at 10:59 am #

  Pax Traiana

  Din Constanta-n Timisoara si din Giurgiu pana-n Cluj,
  Romania azi priveste la chiombu’ cum face sluj,
  La cerintele-unui popa securist si ex-spion
  Ce votat de romanime in Bruxelles e mare domn.

  Pentru-a nu sta de pomana raspopitu-n parlament
  Si-a tras o reprezentanta din unguri mai cu talent
  Care plini de aptitudnini si dotati cu voce-aleasa
  Tipa cat ii tin bojocii ca vor din Ardeal la masa,

  O felie cat s-ajunga pentru trocu’ ce-au facut
  Cand i-au dat voturi lu’ chiombu la alegeri de-a trecut
  Si cand au semnat cu dracu pactu’ pentru guvernare
  Pregatind tara intreaga pentru-o mare-nmormantare.

  La asa cerinta clara, cu subiect si predicat,
  Chiombu tace si se-ascunde ca in iarba un rahat
  Si sa-i iasa socoteala cat si planul cel misel
  Le-o da ungurilor tara ca doar nu da de la el.

 23. Siana May 30, 2011 at 11:13 am #

  Reusit tandemul PONTA – ANTONESCU care a aratat romanilor ca se poate si ALTFEL . Eu cred cu tarie ca se poate si altfel si mai cred ca ROMANII pot si trebuie sa IA ATITUDINE fata de ce ni se intampla acum .
  FELICITARI pentru prezentare domnule Ponta si inca odata felicitari pentru ca v-ati facut temele si ati rezistat tirului (destul de timid al lui Striblea si Danca ).
  VA UREZ DIN SUFLET SUCCES ……. USL trebuie sa demonstreze ca este o uniune pentru ROMANI.

 24. Black Rose May 30, 2011 at 11:45 am #

  Ministerul condus de Elena Udrea este unul dintre cele mai bogate ministere. Daca nu cel mai bogat. Banii sunt folositi teoretic pentru dezvoltarea regionala. Doar ca s-a petrecut o chestie interesanta, demna de Dosarele X. Sub guvernarea Boc, dezvoltarea nu se face nici de sus in jos, nici de jos in sus. Se face pe culori. Unde este portocaliu intens, acolo rasar banii. Daca vreo regiune are tente rosiatice sau, Doamne fereste, galbene, ca prin minune, banii nu mai rasar. Sau, daca se scapa ceva, se scapa printre degete. Asa se petrece in judetul Bacau, unde fondurile alocate prin PNDI nu au la baza decat criterii doctrinare. Spre exemplu, costul standard impus de minister pentru un kilometru de drum judetean, prin HG 363 din 14 aprilie 2010, este de 350.000 de euro, maximum, in vreme ce drumurilor comunale li se aloca 200.000 de euro. Doar ca, la Bacau, li s-a comunicat autoritatilor judetului si celor din comune ca se dau doar 225 000 pentru judetene si 125 000 pentru comunale. De ce ne trateaza Udrea si pedelistii ca pe o regiune second-hand? Simplu. Nu le place de Benea. Ca e rosu. Iar rosul dauneaza grav sanatatii pedelilor, mai putin la gentutele lui madam Udrea. Si mai exista o explicatie pe care a gasit-o presedintele CJ. “Judetului Bacau nu i s-au repartizat kilometri de drumuri, ci sume de bani. Ca sa multumeasca pe toti primarii PDL si pe traseistii care s-au dus la PDL”, a spus Benea intr-o conferinta de presa. Astfel s-a ajuns sa se dea la toti portocalii din judet bani, insa sume insuficiente pentru a se executa si niste lucrari de calitate. “Nu sunt prevazute lucrari specifice, poduri, podete, maluri, terasamente”, a mai declarat Benea. Practic, banii care s-au alocat pentru drumurile comunale ajung doar pentru o spoiala de asfalt care se va duce la prima frana mai serioasa a vreunui camion. Dar spoiala aia da bine in campania electorala.

 25. Black Rose May 30, 2011 at 11:56 am #

  Senatorul Berca scoate azi una tare de tot, după ce Benea l-a acuzat de politizare și că prețurile drumurilor sunt prea mici ca să iasă ceva bun, președintele PDL Bacău a grăit:”Nu stau eu sa-i dau acum explicatii. Astea-s problemele cand nu faci scoala atunci cand trebuie.”

 26. Alexa May 30, 2011 at 12:10 pm #

  A, si sa nu uit, domnule Ponta!

  Domnul Daniel Constantin, caruia i-am aflat numele intre timp, ieri la emisiune a dat citate din 2 economisti celebri , unul interbelic si celalalt contemporan, cand a explicat despre tva si finante.

  , iar dumneata, ce-ai zis cand erai in picioare la tabla ?: ‘Am avut o discutie lunga despre Tva cu…Mircea Badea…’! wow!paff!

  Ca cetatean de rand si consumator, iti sunt recunoscatoare ca ai discutat despre tva cu domnul Mircea Badea,domnule Ponta! Nu mai lipseau decat parazitii

  uite-i

  Noi vrem respect, respect
  Noi vrem respect, respect
  Noi vrem respect, respect
  Noi vrem respect, vrem respect

  Ne târâm pe drumuri, prin gropi ca prin nisipuri
  Ei nu simt nimic că-şi pun la căldură (…) în jeepuri
  Banii sunt scopul
  Ei vor totul cu justiţia
  Îţi fură libertatea când nu au ce să-ţi mai ia
  Mergem la muncă, plătim taxe, taxe
  Ei ne zâmbesc

  Nu vrem funcţii, nici putere
  Sistemul e defect
  Noi ducem ţara-n spate
  Vrem respect!
  Sugeţi un corn cu lapte, dacă n-aveţi dinţi
  Şi număraţi-mi ouăle, că mi-am ieşit din minţi
  Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveţi interesuri
  Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!

  Calculăm în prostia noastră că ni s-a urât cu urâtul

  Cu toate că va fi greu să nu minţi în campania electorală
  Promitem să ne vedem din 3 în 3 luni în Piaţa Universităţii
  Promit că voi face autostradă suspendată peste Bucureşti
  Promit că vom da 20.000 de euro tinerilor care se întorc acasă
  Ca să ne vadă autostrada, bineînţeles
  Totodată, am vorbit cu NASA să trimitem un pilot român în spaţiu
  Probabil un mecanic beat, de locomotivă, care mai trage pe nas
  Dacă nici el nu ne rezolvă problemele
  Promit că îmi voi da demisia în 5 minute de la votul din Parlament!

  Noi vrem respect, respect!
  Noi vrem respect, respect !
  Noi vrem respect, respect!

 27. Black Rose May 30, 2011 at 1:13 pm #

  Un sondaj realizat de Avantgarde dat publicității duminică arată că USL crește în sondaje , PDL scade, PRM accede în Parlament iar UDMR rămâne pe dinafară.Potrivit sondajului, la capitolul vot parlamentar, alianţa USL ar obţine 61 la sută din voturi, uramată de PDL cu 17 la sută, Partidul Poporului cu 8 la sută, PRM cu 5 la sută și UDMR cu 4 la sută din opţiuni.
  La un scrutin prezidenţial, Crin Antonescu se menţine în fruntea preferinţelor cu 41 la sută, urmat de Victor Ponta cu 21 la sută, Dan Diaconescu cu 13 la sută şi Corneliu Vadim Tudor cu 7 la sută.
  În ceea ce priveşte preferinţele pentru poziţia de prim-ministru, poziţiile la vârf se inversează. Pe primul loc e Victor Ponta cu 34 la sută, urmat de Crin Antonescu cu 19 la sută, Mugur Isărescu cu 15 la sută şi Dan Diaconescu cu 10 la sută.
  Sondajul, realizat în perioada 1-20 mai, are o marjă de eroare de 2 la sută şi a fost realizat prin autofinanţare pe un eşantion probabilist stratificat de 2400 de persoane, prin metoda interviurilor directe.

 28. Black Rose May 30, 2011 at 1:18 pm #

  Președintele PSD Victor Ponta a respins azi, criticile formulate de PDL la adresa programului economic al USL. El a amintit că în 2008, înainte de alegeri, democrat-liberalii 2008, promitea un salariu mediu de 900 de euro.”Există un program care spune așa: în 2012 salariul mediu va fi de 900 de euro, pensia de 350 de euro, creșterea economică în medie de 7 la sută din PIB în fiecare an. Acest program este programul PDL prezentat în septembrie 2008 când criza ardea deja în Statele Unite, este programul întocmit de Teodor Stolojan și Adriean Videanu. Evidentele erori și aberații susținute în acest program îmi permit să spun că Videanu, Stolojan și PDL nu au niciun fel de drept de a critica un program economic, motiv pentru care vom avea discuții, vom răspunde la întrebări celor care pot să pună întrebări în lumea de afaceri, din lumea științifică. Dezbaterea va fi cu socitatea românească și nu cu PDL”, a declarat Victor Ponta.

 29. Black Rose May 30, 2011 at 3:34 pm #

  Sistemul sanitar este pe chituci si Guvernul bate din cand in cand cate un cui in capacul cosciugului. In Bacau asta inseamna subfinantarea Spitalului Judetean de Urgenta, care, la banii pe care-i primeste, ar trebui sa refuze peste 1.000 de pacienti pe luna. Sa mai notam si ca proiectul de modernizare al Maternitatii este blocat pentru ca Guvernul refuza de un an sa achite partea sa de finantare – 2,5 mil. euro.

  Fata de aceasta situatie, domnul Mihaila (PDL) a tras concluzia ca de vina sunt cei care “mulg” spitalul si-si trag bani. Deci nu faptul ca Ministerul da mai putini bani decat ar trebui sau ca Guvernul nu da banii pe care s-a angajat sa-i plateasca. NU! De vina sunt niste profitori politici dar nenumiti care se infrupta din banii de la spital.

  Desigur, stim cu totii ca orice unitate bugetare se poate transforma in vaca de muls pentru cei care o conduc. Insa, in momentul in care faci acuzatii, obligatoriu trebuie sa arati si probele. Lucru care nu s-a intamplat in cazul de fata. Pentru ca Petrica Mihaila avea de recitat o poezie scrisa, probabil, de sefa de la DSP, sotia deputatului PDL Adrian Popescu.

 30. Black Rose May 30, 2011 at 3:42 pm #

  Președintele Partidului Conservator, Daniel Constantin a anunțat luni, într-o conferință de presă, că USL va depune marți, la Camera Deputaților o nouă moțiune simplă pe tema etnobotanicelor.
  “Vom depune mâine o nouă moţiune, cu un alt titlu, care sperăm că nu va mai fi respins”, a spus Daniel Constantin. El a precizat că moţiunea are rolul de a conştientiza Guvernul şi populaţia faţă de riscul pe care îl reprezintă consumul de etnobotanice, în special asupra copiilor şi, pe de altă parte, de a promova în Parlament o lege care să interzică consumul şi să pedepsească acest act.
  Daniel Constantin i-a criticat pe ministrul de Interne Traian Igaș și pe președintele Camerei Deputaților Roberta Anastase. Despre Igaș a spus “că trage de timp” în privinţa promovării unei ordonanţe de urgenţă în Guvern care să interzică consumul de etnobotanice. În ceea ce o privește pe Roberta Anastase, preşedintele PC a afirmat că “a decis aproape singură” să respingă prima versiune a moţiunii pe etnobotanice pe care a depus-o USL săptămâna trecută.
  “Doamna Roberta Anastase nu a înţeles că USL nu voia decât să tragă un semnal de alarmă în legătură cu acest fenomen, care ia amploare de la o zi la alta. Trebuia să avem în Parlament o dezbatere pe acest subiect, care să aducă la cunoştinţa primului-ministru care se pare că nu ştie că acest fenomen s-a răspândit foarte mult, din păcate, mai ales în şcolile şi liceele din România”, a mai spus Daniel Constantin.

 31. Alexa May 30, 2011 at 3:44 pm #

  Si ai mai zis ceva ieri.

  Ca nu toti suntem la fel. Ca nu toti politicienii fura si insala.
  Ca voi nu sunteti din categoria asta.

 32. Nicoleta May 30, 2011 at 4:38 pm #

  Uite Alexa,

  Aici e blogul lui Daniel Constantin. Poate migrezi si tu intr-acolo…fara sa te uiti inapoi 😉

  http://www.danielconstantin.ro

  • Alexa May 30, 2011 at 6:39 pm #

   Chestia e Nicol ca Daniel Constantin se pricepe la economie dar e o marioneta in mainile celor din partidul lui.Adica mai e un Dan pe acolo, care e originalul.

   POnta,nu e absolvent ASE,si nu ti-ar raspunde pe blog nici piscat cu ceara daca nu vrea, dar macar e un barbat de barbat. Oh yeah! Campion national de juniori la baschet, campion national in 2 ani de raliu. E si cavaler, steaua Romaniei in ordin de cavaler.

   Asa ca vezi ca prefer blogul lui Ponta.Deh, zic si eu cum zicea un mos de pe la tara pe la tv: ‘Pe Ponta, cum sa nu-l stiu, Il votez pe Ponta, ca-i baiat bun, inalt si frumos, taica.’

   Si dornic sa ajute oamenii necajiti, as adauga eu, fratele meu rosu, Ponta.

 33. Bibliotecaru May 30, 2011 at 4:54 pm #

  @ Victor Ponta
  La ora 21:45 viziunea este un fel de night vision. 😀

  Deşi aţi cam “luat faţa” (cum se spune) domnului Crin Antonescu, cred că a meritat. Aţi răspuns coerent la întrebări şi mă bucur că vor începe dezbaterile punctuale. Eu abia aştept ca înainte de alegerile parlamentare să apară ceva ce România nu a mai avut… fiecare parlamentar USL să aibă în braţe câteva zeci de iniţiative legislative pe care le va “rezolva” în cei patru ani de mandat. Numai aşa poate exista un contract între viitorul parlamentar şi cetăţean. Cetăţean votează între iniţiative legislative (aduse la forma finală) şi alesul va depune iniţiativele respective în Parlament o dată ce este ales. Este modelul promisiunii respectate.

  • Black Rose May 30, 2011 at 5:39 pm #

   @Bibliotecarul
   NICOLETA SAVIN
   REVINE ÎN PRESĂ ÎN CADRUL EvZ.

  • Bibliotecaru May 30, 2011 at 10:01 pm #

   @ Black Rose

   Mă bucură că doamna Savin revine în presă. Chiar mă întrebam de ce nu mai scrie pe blog.

   • Iceflame May 31, 2011 at 5:46 pm #

    Nicoleta Savin nu revine in presa.

    Se pare ca ea va scrie pentru Evenimentul Zilei.

    Ceea ce e cu totul altceva…

   • Bibliotecaru June 1, 2011 at 1:18 pm #

    @ Iceflame
    Ha ha ha…
    Păi ce mai este normal în România… toate sunt “cu înlocuitori”.

    Sincer, nici eu nu mă simt prea blogger… 😀 D’aia nu arunc cu piatra. 😆

   • Iceflame June 1, 2011 at 10:24 pm #

    Parerea mea este aceea ca

    Bibliotecaru este un

    “blogger intre bloggeri”.

    Cine nu este de acord,

    sa fie sanatos.

    Cat despre “a da cu piatra”

    nici eu nu am dat,

    nu este nevoie,

    EvZ o face singur…

 34. Stavaru Justinel May 30, 2011 at 6:27 pm #

  Poate ne spuneti, in cadrul Programului economic, si cum da presedintele PSD Mehedinti, ADRIAN DUICU, ziaristi afara pentru ca nu scriu de NEIMPLICAREA LUI POLITICA din Mehedinti. Suparat nevoie mare ca am scris de sansele candidatului PNL, Liviu Mazilu, Adrian Duicu a inteles sa telefoneze administratorului saptamanalului MEHEDINTEANUL si sa ceara demiterea ziaristului care a avut curajul sa nu-l bage in seama. Isprava domnului Duicu in cadrul carui Program va fi cuprinsa? Pacat de Mehedinti, domnule Ponta, se prelungeste AGONIA NICOLICEA…

 35. Stavaru Justinel May 30, 2011 at 8:06 pm #

  Nu este frumos si nici corect sa stergeti un comentariu. Ar fi bine sa va informati, totusi…

 36. Toma May 30, 2011 at 8:52 pm #

  Domnule Ponta,
  Am stat o saptamana in Spania.
  Vizibilitatea USL este extrem de modesta,
  mai exact inexistenta.
  PRO TV International are o prestatie submediocra,
  usor vulgara si departe de realitatile romanesti.
  Politic doar tatucul, bocii si acolitii…
  Pacat! Trebuie sa faceti ceva sa contracarati aceste
  mesaje. Merita asta poporul roman care are mari asteptari si sperante!
  Bafta!

 37. Vasile Roaita May 30, 2011 at 9:39 pm #

  Schimbul, amiabil, de parlamentari, continua; dupa un timp, parlamentarii puterii vor fi in opozitie iar cei ai opozitiei, la putere… Rotatie de catifea!

  Asta inseamna, evident, ca vor fi mai multi in opozitie…Si se va putea vota o motiune de cenzura sau chiar suspendarea presedintelui…

 38. libertatea May 30, 2011 at 10:47 pm #

  Alergind prin negura de vremi
  Tu popor neostoit – mare vizionar
  Ai ajuns ilustri *naintasii sa-i chemi
  Findca ce-i de azi,te*nseala la cintar

  Mai presus de cinste – si iubire
  Acesti fanfaroni – fara demnitate
  Fac istorie – de ura s*asuprire.
  -Cobai -debeniti voi sunte-ti*adevar – dreptate *.

 39. Iluminatu May 31, 2011 at 5:13 am #

  Motto : Fuse şi se duse…

  TESTAMENT
  De Tudor Arghezi (21.05.1880 – 14. 07.1967)

  Nu-ţi voi lăsa drept bunuri, după moarte,
  Decât un nume adunat pe-o carte.
  În seara răzvrătită care vine
  De la străbunii mei până la tine
  Prin râpi şi gropi adânci,
  Suite de bătrânii mei pe brânci,
  Şi care, tânăr, să le urci te-aşteaptă,
  Cartea mea-i, fiule, o treaptă.

  Aşeaz-o cu credinţă căpătâi.
  Ea e hrisovul vostru cel dintâi,
  Al robilor cu saricile, pline
  De osemintele vărsate-n mine.

  Ca să schimbăm, acum, întâia oară,
  Sapa-n condei şi brazda-n călimară,
  Bătrânii-au adunat, printre plăvani,
  Sudoarea muncii sutelor de ani.
  Din graiul lor cu-ndemnuri pentru vite
  Eu am ivit cuvinte potrivite
  Şi leagăne urmaşilor stăpâni.
  Şi, frământate mii de săptămâni,
  Le-am prefăcut în visuri şi icoane,
  Făcui din zdrenţe muguri şi coroane.
  Veninul strâns l-am preschimbat în miere,
  Lăsând întreagă dulcea lui putere.
  Am luat ocara, şi torcând uşure
  Am pus-o când să-mbie, când să-njure.
  Am luat cenuşa morţilor din vatră,
  Şi am făcut-o Dumnezeu de piatră,
  Hotar înalt, cu două lumi pe poale,
  Păzind în piscul datoriei tale.

  Durerea noastră surdă şi amară
  O grămădii pe-o singură vioară,
  Pe care ascultând-o a jucat
  Stăpânul, cu un ţap înjunghiat.
  Din mucegaiuri, bube şi noroi
  Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi.
  Biciul răbdat se-ntoarce în cuvinte
  Şi izbăveşte-ncet pedepsitor
  Odrasla vie – a crimei tuturor,
  E-ndreptăţirea ramurei obscure
  Ieşită la lumină din pădure
  Şi dând în vârf, ca un ciorchin de negi,
  Rodul durerii de vecii întregi.

  Întinsă leneşă pe canapea,
  Domniţa suferă în cartea mea.
  Slova de foc şi slova făurită
  Împărecheate-n carte se mărită,
  Ca fierul cald îmbrăţişat de cleşte.
  Robul a scris-o, Domnul o citeşte,
  Fără-a cunoaşte că-n adâncul ei
  Zace mânia bunilor mei.

 40. ZOE, fii barbata ! May 31, 2011 at 10:46 am #

  ETERNA SI FASCINANTA ROMÂNIE
  Stau si ma gândesc mereu la aceasta tara si cu cât cuget mai mult,”stiu, ca nu stiu nimic”!
  Probabil am eu gândirea prea limitata ca nu reusesc sa înteleg acest popor.Si nu vreau s-o iau de la “pasopt” si nici de la 64 -“când zicem 64 zicem plebicist”(Farfuridi)
  ci de la istoria recenta a neamului.
  Un popor care a suportat atâta amar de ani dictatura comunista si mai ales pe cea ceausista,nu a învatat nimic
  din experientele anterioare. În loc sa fim uniti pentru a taia raul de la radacina, noi suntem din ce în ce mai desbinati.Si astfel cel care a adoptat expresia “Divide et impera” si a pus-o în practica, acum culege roadele.
  Nici în al 12-lea ceas, nu vrem sa întelegem ca trebuie sa lasam deoparte orgoliile personale, arivismul (unora), dorinta de putere,care întuneca mintea si ne abate de la scopul comun acela de a scapa de o noua dictatura care ia din ce în ce mai mult contur.Ma gândesc la Ponta si la Antonescu, ei trebuie sa faca fata atât “tirurilor” venite din afara, din partea celor care nu vor cu niciun chip sa renunte la marele “ciolan” pe care au pus ghiara,
  dar si celor din interiorul partidelor lor care, numai la tara nu se gândesc!
  Însa cel mai mult ma uimeste indolenta oamenilor obisnuiti, care desi o duc din ce în ce mai greu, parca sunt sub o vraja transformati intr-o masa inerta.
  Când oare se vor trezi, când vor constientiza ca ne paste
  chiar un pericol mortal, la propriu?!
  Câte argumente mai vor, zilnic suntem anuntati ca ne va fi din ce în ce mai greu sa traim ?! Spitalele se închid,
  cele care ramân nu te mai primesc decât în conditii extreme, adica sa fii pe moarte, pâna si la reanimare nu te mai tin decât un numar limitat de zile.În afara de asta, te trateaza de cât ai platit.Ati mai auzit vreodata de asa ceva, sau exista oare în vreo tara civilizata acest “tratament” inuman ?! Ce este asta, un pogrom al oamenilor nevoiasi (sper sa nu gresesc cam 85% sunt în aceasta situatie)?!
  Iarna aceasta probabil ca ne va trezi cu adevarat, când vom vedea ca nu avem cu ce ne plati întretinerea,ratele la banci(pe care majoritatea le au),mâncarea si altele!
  Nu vreau sa dezvolt în continuare subiectul întretinere la bloc, când majoritatea se vor debransa de la caldura si ce va decurge din asta…
  Înca nu ne este de ajuns, mai vrem si altele? Vor veni, n-aveti grija, zilnic ni-se mai pregateste ceva !
  Nu de alta dar ni-se testeaza anduranta, suntem pusi sub un microscop urias si studiati precum o specie nemaiîntâlnita si chiar suntem o astfel de specie, pentru ca spuneti-mi domnilor, daca vreun alt popor ar mai suporta ceea ce ni-se face noua?!
  De aceea, când îi vad pe toti Gica/contra care fac pe marii analisti politico-economici, pe aici si pe oriunde si care se îndoiesc de justetea Programului USL, facut de oameni competenti si de specialitate, nu de TRACTOR sau DOREL, scuzati-mi exprimarea mai putin academica, îmi vine sa-i scuip în ochi!!! În loc sa multumim Cerului ca avem o alternativa serioasa la acest dezastru în care ne adâncim zilnic,cârcotim!
  Vorba lui Bendeac :” sa fiti CU MINTE, nu cuminti!

  • ZOE, fii barbata ! June 1, 2011 at 8:08 am #

   RECTIFIC, cu scuzele de rigoare si în ideea de a nu “maltrata” Limba Româna, ea fiind cea mai de pret avutie a noastra !
   Majoritatea le are
   Majoritatea se va debransa
   De asemeni exprimarea, a adopta si a pune în practica, mi-se pare usor pleonastica !

 41. Marcus May 31, 2011 at 10:51 am #

  Silvio, Ia-i Si Te Du!

  Silvio, fantele tomnatec, cu proteza si cu mesa,
  Banuit ca a dat iama in fetitele de cresa,
  A tulit-o englezeste, in vizita oficiala,
  Sa nu-l ia carabinierii, din Milano, ca din oala.

  Spre a nu da explicatii si-a avea impunitate,
  Despre fapta savarsita cand avea imunitate,
  Silvio la apel lipsit-a, pe motiv de protocol,
  Si veni in Romania estompandu-se-n decor.

  Rara avis pentru o tara transformata-n lazaret,
  De un chiomb si-o camarila motivati doar de banet,
  Silvio fu primit cu pompa si cu bratele deschise
  De-un guvern in carantina si cu usile inchise.

  Multumit de-asa primire si de trucul reusit
  Silvio lauda guvernul care, iata, in sfarsit
  Cu curaj si fara frica apela la genocid
  Ca-n solutia finala, Hitler fiind tinut de ghid.

  La asa discurs romanii, ramasi goi si-nfometati,
  Ii propun lui Berlusconi ce lauda niste ratati,
  Sa i-l dea pe Boc degeaba, fiindca lui ii pare bun
  Iar ca bonus pe chiombila, sa scape si de nebun.

  Si pentru a-l pazi d’ispita, de codana cea minora,
  I-or da-o si pe blondina, vacccinata ca-i majora.
  Blonda, chioru’ si piticu il vor multumi cu brio,
  Feiricit va fi broscaru, la guvern cu-asa un trio.

 42. ZOE, fii barbata ! May 31, 2011 at 12:04 pm #

  ÎN LIPSA DE OBAMA, E BUN SI ASTA !
  Berlusconi,hahaha ! Pâna mai ieri, stimabilul “il Cavaliere”, batea “drumul” la amicul lui Gadaffi.Cum drumurile s-au închis în acea directie din cauza de rebeliune, ce s-o fi gândit vesnicul amorez si admirator al fustelor, sa dea o fuga pâna în Românica.Aici, femei frumoase – îsi mai clateste omul ochii – mai da putin cu bla, bla-ul ca le are p-astea si ridica în slavi stapânirea, pentru marele curaj de a ne lua pâinea de la gura si uite asa scapa 2
  zile de belele, ca Milano e în fierbere de “dragul lui”!
  Numai cine nu stie prea multe despre il Cavaliere, poate ramâne perplex când îl aude pe acesta ca românii care lucreaza în Italia sunt apreciati si stimati, când nu mai devreme de acum vreo 2-3 ani, erau cea mai urâta si hulita natie, traitoare în cizma la un moment dat.
  Si chiar marele gafeur, azi laudator de români nu stia cum sa faca sa scape cizma de ei.

  • ZOE, fii barbata ! June 1, 2011 at 8:11 am #

   ERATA
   GADDAFI

 43. Marcus May 31, 2011 at 12:21 pm #

  Intalnire tri “acefala” Basescu, Boc, Berlusconi:
  Berlusconi: Si cum spuneai Emile ca ati iesit din criza?
  Boc: Pai, am taiat salariile !
  Berlusconi: Ce curaj, dom’le, ce curaj !!!
  Boc: Am impozitat si pensiile !
  Berlusconi: Ce curaj, dom’le, ce curaj !!!
  Boc: Am dat afara profesorii, doctorii, politistii !
  Berlusconi: Ce curaj, dom’le, ce curaj !!!
  Boc: Sefu’, fac pipi pe mine, permiteti sa merg la toaleta?
  Berlusconi: Ei, asta da, curaj, dom’le !!!!

 44. alex.dumitrascu May 31, 2011 at 1:50 pm #

  In ultimul timp am scris de cateva ori din greseala BAZISM in loc de nazism.
  Pana la urma nu pot sa dau vina exclusiv pe Freud.
  Un amestec a avut si ratiunea.
  Mai degraba ar trebui sa acceptam bazism in loc de basism sau pedelism din ratiuni de similitudine.
  Pana la urma suna si mai bine, mai…stiintific.

 45. Black Rose May 31, 2011 at 2:07 pm #

  Camera Deputaţilor a aprobat, azi proiectul de lege prin care primarii ar urma să fie aleşi din primul tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj. Proiectul fusese respins anterior de Senat, dar fusese adoptat luni pe articole de deputaţi.Deputaţii au adoptat, azi, cu 174 de voturi “pentru”, 110 “împotrivă” şi 3 abţineri, proiectul de lege care stipulează că primarii vor fi aleşi într-uin singur tur de scrutin. Actul normativ merge la promulgare.

 46. Black Rose May 31, 2011 at 4:40 pm #

 47. Black Rose June 1, 2011 at 8:50 am #

  decat QUEEN…pentru o dimineata frumoasa!

 48. Black Rose June 1, 2011 at 1:20 pm #

  I IUNIE- sper o zi frumoasa pentru fiecare copilas in parte! Nimic sa nu le umbreasca ziua, copilaria in general! Mda, sunt tare sensibila cand este vorba de puiuti! Asa ca prieteni dragi, voi cei care sunteti parinti, va dosresc sa aveti numai bucurii de pe urma copiilor vostri!

  • Black Rose June 1, 2011 at 3:04 pm #

   In Romania mor copii pentru ca nu au ce manca, nu se pot trata, nu ajunge salvarea la timp, consuma etnobotanice si droguri si parintii neputiciosi plang! Le doresc tuturor parintilor intelepciunea de a se implica si copiilor MULTI ANI mai buni!
   Cu mult respect pentru toti parintii copiilor din Romania si din lume.

 49. Maria June 1, 2011 at 1:34 pm #

  Domnule Ponta,
  inteleg ca doriti ca Romania sa acclereze procesul de absorbtie a fondurilor europene.Dar v-ati gandit ca cei care acceseaza aceste fonduri se lovesc de foarte multe obstacole?
  In primul rand ar trebui sa se revina la sistemul de acum cativa ani cand cei care accesau fonduri erau scutiti de la plata TVA-ului.Ganditi-va ca cei care au accesat aceste fonduri ,cand au depus documentatia ,nici prin cap nu le-a trecut ca atunci cand dosarele le vor fi aprobate TVA-ul va fi marit si ca vor fi grav afectati de criza financiara.Practic in acest moment,pe langa faptul ca “imprumutam”Statul cu contravaloarea TVA-ului ,nici nu-l putem recupera foarte repede pentru ca se plateste foarte greu.
  In al doilea rand nici nu va puteti imagina ce fel de obstacole intampinam atunci cand incercam sa luam credite bancare pentru a putea finanta proiectul.Povestea cu Fondul de Garantare suna frumos dar iti pune nervii si rabdarea la incercare.
  Asa ca daca doriti sa faceti cu adevarat ceva in acest sens ar fi bine sa stati de vorba cu cei care stiu cu adevarat cu ce probleme se confrunta.
  Poate ca subiectul va va suscita interesul si-mi veti raspunde .

 50. Marcus June 1, 2011 at 5:04 pm #

  Stenograme Hot

  Centralista:-Alo, Presedintia Romaniei?
  Chiombu: -Da, va rog!
  Centralista:-Primiti o convorbire telefonica inerurbana, cu taxa inversa de la d-l Al Capone, din Iad?
  Chiombu:- Da, pasarico, hai baga, cum s-o refuz , doar e locala, deja am reusit aceasta performanta ?!
  Centralista:- Da, ma scuzati, acum am vazut noile tarife si intr-adevar convorbirile Iad-Romania sunt considerate loco. Aveti legatura!
  Al Capone:- Ciao paesane, come stai, colega?
  Chiombu:- Sunt onorat, boss, si va rog nu imi mai spuneti colega, inca nu am ajuns la statutu’ Dvs., inca merg pe mici gainarii, ca la noi la Romanica, cu banii statului.. Dar de ce m-ati sunat?
  Al Capone:- Eh, hai lasa, nu te da modest, gainarii my ass, cine altu’ in afara de tine a ma reusit performanta sa instaureze statul mafiot la el in tara. Nici macar frateli italieni. Esti grande, man.. In plus, Traienele, stand eu aici intr-o pauza de dat in fiert la cazan si fumand un trabuc, ma gandeam si te invidiam totodata pentru norocul tau in viata.
  Chiombu:-Da’ de ce, boss ?
  Al Capone: -Pai daca traiam si eu in Romania, ma alegeau si pe mine presedinte si scapam dracului de Fisc si de alde Incoruptibii. Asa, la americani cu toata spaga pe care am dat-o si in ciuda faptului ca am ciuruit atatia, tot m-au captusit astia. Tu, zbang, nu numai ca i-ai ciuruit, le-ai pus-o si cu statu’ mafiot si te-au mai si ales o data.
  Chiombu’:- Stiu si eu ce sa zic, boss?
  Al Capone:- Pai sa nu zici nimic si sa vii cat mai repede aici si sa ne mai scutesti si pe noi de cazne.
  Chiombu:- Si cum v-as putea usura eu situatia, boss?
  Al Capone:- Simplu. Acum cateva zile am stat de vorba cu cativa din iadul politic alde Hitler, Stalin, Ceausescu si astia mi-au spus ca daca poate cineva pe lume sa le fure dracilor smoala din cazane, sau sa le taie subventiile pentru lemnele de foc si sa le opreasca astfel productia, apai numai tu esti ala. Daca o mai aduci si pe Elena sa-i convinga sa faca turism ecumenic in Romania, aia suntem. Asa ca te aasteptam cat mai curand.
  Chiombu:- Bine, boss, sa vad ce pot face, deocamdata o sa incerc sa vi-l trimit pe Boc cu cateva ordonante de urgenta sa vedem ce-o iesi.
  Al Capone:- Hai ca te las, pauza s-a terminat si trebuie sa bag capul la fund, mille baci si nu ne uita.
  Chiombu: Pai cum sa va uit, boss? Si inca ceva, cand mai ma suni, suna-ma pe direct la 666, e linie loco free, inaugurata de mine la Presedintie. Bacio la mano!

 51. Black Rose June 1, 2011 at 6:17 pm #

  Modernizarea Maternității Bacău, ca și alte investiții din Sănătate, sunt lăsate în ruină, din calcule electorale ale PDL. Maternitatea a intrat într-un program de modernizare, cu două surse de finanțare, Consiliul Județean, pe de o parte, și Ministerul Sănătății & Banca Mondială, de cealaltă.
  Fiecare dintre părți a semnat un protocol, în 2009, iar lucrările ar fi trebuit să înceapă de mult.

  De început, au început doar cele ce țin de CJ, care a alocat 3,3 milioane de euro. Ministerul Sănătății, din banii băncii Mondiale, are de cheltuit 3,1 milioane de euro, dar nici până acum nu s-a apucat de licitații. Președintele CJ, Dragoș Benea, acuză parlamentarii PDL că sunt indiferenți față de această lucrare, ba chiar ar avea interes să nu se termine înainte de alegerile din 2012.
  “Senatorul Gabriel Berca habar n-are despre ce e vorba, deși a fost informat în scris și el, și ceilallți parlamentari. E vorba despre impotență politică.”(DRAGOS BENEA)

  Benea a invitat ieri ziariștii pe șantierul Maternității și le-a arătat unul dintre efectele „impotenței” PDL. Conform proiectului, pe unele etaje lucrează deja CJ, iar altele sunt doar ruine, pentru că Guvernul nu și-a făcut încă partea de înțelegere. Pentru un efect și mai mare, pe unul dintre etajele lăsate în părăsire, s-a pus un banner cu inscripția „Ministerul Sănătății” (foto).

  Ziua de azi, pe acest subiect, a fost încheiată de femeile PSD, care au protestat la sediul PDL.

 52. Iceflame June 1, 2011 at 7:33 pm #

  Domnu’ Ponta,

  astazi, dupa mica dumneavoastra “galceava” cu Adrian Ursu

  pe antena 3, acest domn a facut o observatie foarte

  importanta pentru etapele imediat urmatoare ale bataliei

  pe voturile romanilor.

  Domnul Ursu a spus ca, dupa parerea lui, aceasta iesire

  la rampa a lui Basescu pe tema modificarii Constitutiei

  Romaniei are UN SCOP ASCUNS.

  Este vorba despre o miscare diversionist-manipulatorie

  cu doua tinte clare:

  – scoaterea din prim-planul atentiei publice a modului

  dezastruos in care PD-L guverneaza Romania, cu toate

  consecintele pe care acest lucru le implica, ultima gafa

  in acest sens fiind criteriile absolut cretine pe care

  CNAS a incercat sa le impuna la internarea bolnavilor in

  spitalele romanesti.

  – A doua parte a SCOPULUI ASCUNS urmarit de Basescu

  este aceea de a OFERI MUNITIE ELECTORALA portocaliilor

  care sunt “in corzi” in acest moment.

  Practic, nici un portocaliu notoriu nu are curajul de a

  iesi in public la ora asta fara un impresionant

  dispozitiv de securitate in “culise”.

  Va rog sa ascultati cu atentie observatiile lui Adrian

  Ursu.

  Omul asta a realizat in 5 minute o “ecografie” atat de

  limpede a demersului basescian, a spus atat de

  clar ce doreste de fapt matrozul mincinos cu

  demersul sau manipulator, ca orice alte

  comentarii pe marginea acestui subiect sunt

  inutile.

  Util ar fi insa ca USL si liderii sai sa adopte

  contramasuri imediate.

  Romanii nu trebuiesc lasati sa cada din nou in

  plasa manipularii acestor mincinosi si hoti

  ordinari.

  Va salut!

 53. IONEL June 1, 2011 at 7:56 pm #

  Cum se contracareaza modificarile aiuristice legate
  de alegeri, de Constitutie etc ?
  Simplu :
  Facand tot ce e necesar pentru a aproba LEGEA VOTULUI
  OBLIGATORIU LA VEDERE.
  Daca toti romanii vor trebui sa voteze-sub sanctiunea
  unei amenzi neneglijabile-si vor putea sa verifice in
  orice moment ce numar poarta votul lor, numarul total
  si numarul secvential de voturi al fiecarui candidat-totul fiind public, usor controlabil si la vedere-PSD
  are sanse reale, chiar fara liberali, sa castige urmatoarele alegeri.Altfel procentul votantilor va fi
  tot mai mic, la fel si pretul lor, iar in caz de…ceva
  se vor gasi oricand roberte-anastase cu deficit de vedere, de cunostinte aritmetice, deficit de atentie si cu exces de intentie sa transeze fara jena rezultatele in favoarea puterii.
  Asadar faceti ceea ce va propun alegatorii, promulgati
  VOTUL OBLIGATORIU LA VEDERE si castigati alegerile !
  Nu mai aveti timp de amanari si ezitari !
  ionionelionescu@yahoo.com

 54. Şam Săn Jur June 1, 2011 at 8:34 pm #

  Fugi cu Ursul

  Un Urs salvat, la timp, de la belire,
  Azi a răgit la Procuror, ce nesimţire !
  Pe sticlă la Antena 3, te-apucă râsul ;
  Complet fără temei, hai, plimbă Ursul.

  • ZOE, fii barbata ! June 2, 2011 at 2:41 pm #

   @Sam San Jur,
   Buna asta, mi-a placut !

   Ce ziceai, ti-a taiat-o AN ?!
   Te cred, din câte am înteles eu,
   are o “moderatoare” sau o cenzora
   care “taie si spânzura pe blogul” lui!

   Este cam asa pe acolo:
   Libertate te iubesc,
   Dar de tine ma feresc!

   Adica, ai toata “libertatea” de a nu fi liber!
   Sa fii iubit!

 55. Şam Săn Jur June 1, 2011 at 9:36 pm #

  TRAGEŢI APA

  Jon* a tuşit de zeci de ori în microfon ;
  S-a ramolit…
  O Constituţie firavă prezenta bietul bufon,
  Mimând că e răcit.

  După un ceas de lamentări, fără de rost
  Aidoma oricărui prost
  A dovedit, din plin, celor ce l-au votat,
  Că-i ultimul rahat !

  Aşa că voi cei mulţi ce robotiţi, cu “sapa”,
  Trageţi apa !

 56. libertatea June 1, 2011 at 10:01 pm #

  Cita nesimtire poate sa aiba acest T.B.daca arunca pe
  piata dupa atita timp aceiasi strategie securista
  care vizeaza chipurile modificarea*in bine ??!!!* a Constitutiei sa fie dupa chipul si asemanarea sa.
  Vrea o noua *Mare Adunare Nationala* – condusa de el
  la cheremul sau si care impreuna cu Curtea Constitutionala sa legifereze toate porcariile prin
  care poporul poate fi indobitocit.
  Este o dementie totala -ca Parlamentul sa aiba o
  singura camera . Vor fi mai putini alesi dar cine ne
  garanteaza ca vor fi si buni – la felul cum sunt
  alesi cei care lupta cu banul(puterea financiara)-
  grangurii cei fara minta si demnitate. – Revin !

 57. Şam Săn Jur June 2, 2011 at 7:14 am #

  A ŞTERS-O NĂSTASE

  „Fugi cu ursul” a fost postat şi pe blogul domnului Adrian Năstase, care după ce l-a publicat rapid, a catadicsit, după ceva ore, să-l şteargă ! De ce oare ? Asta în condiţiile în care Dan Voiculescu, tatăl proprietăresei Antenei 3, îl are publicat pe blogul său la secţiunea „ o televiziune on-line”, poz.38 din 01.06.2o11 (!?).
  Am serioase rezerve faţă de „curajul diplomatic” al AN-lui, căruia îi datorăm, sută la sută, prezenţa la cârma ţării a handicapatului TB, de care greu vom scăpa…
  Dumneavoastră cu cine ţineţi ? Cu AN-ul Ursului din „zoodiacul secuiesc” ? sau cu…

 58. ZOE, fii barbata ! June 2, 2011 at 11:06 am #

  @Victor Ponta,
  M-a îngretosat reactia virulenta a lui Adrian Ursu, referitor la interventia pe care ai avut-o în legatura cu noua aberatie a Presului fara frontiere!Mai ales ca ai fost solicitat chiar de catre ei sa faci aprecieri.
  Le cunoastem frustrarile celor doi, Oana Stancu&Adrian Ursu
  stim si motivele ejectarii lor de la Realitatea, dar asta nu înseamna ca trebuie sa le suportam fitele si grandomania pe care le afiseaza la fiecare aparitie pe sticla.
  Cât despre tupeul lui Ursu, scuza-ma, eu l-as fi pus la punct mult mai transant! De multe ori, într-o tara nauca
  precum a noastra, bunul simt, finetea, pot fi interpretate ca slabiciune.
  Te sfatuiesc, daca-mi permiti, sa fii mai caustic, mai transant, nu-i cruta pe cei care te ataca, “loveste-i direct peste bot” /metaforic vorbind !

  • Iceflame June 3, 2011 at 12:26 am #

   @ Zoe

   Fara suparare, dar mie mi s-a parut ca

   Adrian Ursu nu a facut altceva decat sa

   traseze o linie clara intre presa si politica…

   Fiecare cu treaba si competentele lui!

   Domnul Ponta imi este drag pentru

   entuziasmul sau, pentru franchetea cu

   care trateaza multe subiecte politice

   la care alti politicieni o aburesc de

   numa’numa’…

   La faza asta insa, dreptatea a fost

   de partea jurnalistului.

   Si crede-ma ca nu tin cu ursu’…

   • ZOE, fii barbata ! June 4, 2011 at 11:50 am #

    @Iceflame,
    Nu stiu daca ai prins de la început discutia.
    Ponta a fost sunat de catre antenisti ca sa-si spuna parerea si omul a spus clar ca nu este nevoie ca presa sa dea atâta importanta acestei noi diversiuni facute în stilul caracteristic al primului cârmaci al tarii si sa faca astfel jocul acestuia.
    La care Ursu a luat foc, facând spume la gura si aruncând flacari de ura din ochi! Îl uraste pe Victor de când a fot dat afara de la Realitatea. În loc sa-si îndrepte furia împotriva celor care l-au “mazilit” s-a gasit sa-l faca tap ispasitor pe acesta.
    Nu e posibil sa se traseze o linie clara între presa si politica atâta timp când ele se întrepatrund si cred ca pot sa spun chiar, ca traiesc în simbioza. Alt fel presa ar trebui sa se ocupe numai de Crudu,Blonda lui Bote, Zavoranca, Columbenii etc.Daca n-ar fi politica, atunci Antena 3 ar trebui sa traga obloanele.
    Tocmai pentru ca Victor Ponta este un om de calitate, nu merita sa fie tratat asa de catre un mercenar – pentru ca asta este Ursu ca si O.Stancu si care nu m-ar surprinde de loc, sa-i vad cum migreaza în barca puterii, mâine/poimâine. Si mai sunt si altii pe la antenisti de aceeasi calitate.Pâna una alta ei îsi iau salariile de pe urma invitatilor si cred ca acestia trebuie sa fie tratati cu mai mult respect!
    Asa ca, hai sa fugim cu “URSU” ca îi rugineste lantul!

   • ZOE, fii barbata ! June 4, 2011 at 11:52 am #

    Erata
    Altfel

 59. Marcus June 2, 2011 at 12:24 pm #

  Jos Labele de pe Constituţie! (1)

  Chiombu nostru sociopat, dup-adanca mahmureala
  A iesit din nou pe post cu o noua abureala
  Dupa cugetari profunde Legea Mama vrea sa schimbe
  Pe cativa parlamentari sa-i trimita sa se plimbe.

  Luandu-ne din nou de prosti, un popor redus la minte,
  El ne fraiereste iar si ne baga dinainte
  Un proiect ce-i mort din start fara sanse de a trece
  De un Parlament ostil ce nu vrea asa o lege.

  In ast timp, cu sleahta lui, sa profite de prostie
  Si furand angro la vot, chit ca toata lumea stie,
  Sa-si inscauneze hotii inc-odata la Putere,
  Semanand pe-acest pamant numai jale si durere

 60. Marcus June 2, 2011 at 12:39 pm #

  Jos Labele De Pe Constitutie 2 !

  Dom’le nu stiu cum o face betivanu’ si golanu’ asta, da’ mereu ii iese!
  Acuma eu stiu ca presa trebuie sa manance si ea si ca asa un proiect ca cel anuntat de chiombu’, de schimbare a Constitutiei, trebuie intors si dezbatut pe toate fetele, dar nu si balariile cotroceniste, care nu constituie altceva decat praf in ochii natangi ai privitorilor, balarii menite sa ascunda sub pres mizeria nenorocita in care ne-a bagat dementu’ in setea lui de putere absoluta, ba mai mult sa acopere zgomotul de fond generat in presa de actul de inalta tradare nationala prin care un europarlamentar ROMAN, deschide nici mai mult nici mai putin, direct in inima Europei unite, o reprezentanta politica a unei etnitati imaginare, cu scopul revansard de a rupe din trupul unui stat unitar, un teritoriu care-i apartine de drept si de fapt.
  Ei bine, in loc de a adopta o pozitie ferma si dura impotiva celor care s-au facut vinovati de aceasta, prin retragerea cetateniei romane
  “Art. 24.Cetatenia romana se poate retrage persoanei care:
  a) aflata in strainatate, savarseste fapte deosebit de grave prin care vatama interesele statului roman sau lezeaza prestigiul Romaniei”
  unor asemenea lepadaturi antiromanesti, care considera Ziua Nationala a Romaniei, drept zi de doliu national, chiombu’ se multumeste cu un comenatriu de colt de strada intre doua tate mahalagioaice si fuge ca ultimul las, punand astfel capat unui dialog cu presa dornica de altfel de luari de pozitie, nu de impresii personale de mahala.
  Ce nu inteleg eu este faptul ca, urmarind ieri reactiile presei in aceasta privinta, cu toate ca toata lumea este de acord ca aceasta noua cucubata controcenista, nu-i nimic altceva decat o alta perdea de fum, fara nicio sansa de a fi vreodata dusa la bun sfarsit in mandatul lui, toata lumea a tocat subiectul de i-au sarit fulgii, intorcandu-l cand pe fata, cand pe dos, dandu-i in acest fel chiombalului motive sa mai dea cep la o lada de Chivas si sa-si frece mainile de bucurie ca i-a mai tradus o data pe prosti.
  Inchei intrebandu-ma retoric, ce s-ar intampla daca macar presa de Opozitie la una dintre numeroasele petarde lansate de laboratorul securistic al basescului, n-ar mai pune botu’ si ar trata-o prin nebagare totala de seama ?
  Ah, si mai am o intrebare, chiar nimeni din toata pleiada de politologi, deonotlogi, “jurnalistologi” etc care au comentat in draci spusele golanului, nu a remarcat raspunsul la caterinca dat de acesta in privinta raspopitului cu grade de securist si statut de sipon, europarlamentarul ROMAN, Tokes Laszlo, initiatorul proiectului deschiderii acestei reprezentante?

 61. alex.dumitrascu June 2, 2011 at 7:57 pm #

  Asta-i o adevarata pozitie ferma de conducator, pilon de stabilitate siexemplu de prudenta si intelepciune:

  http://www.guvernarea.ro/financiar-imobiliar/forum/viewtopic.php?p=12447#12447

  In alta ordine de idei, daca tot zice ca e “pilon de stabilitate” nu credeti ca ar trebui sa-l infigem in pamant sa stea mai teapan?

 62. Sextant June 2, 2011 at 10:10 pm #

  OFERTA LUI DECEBAL

  Pe calul de lemn Băsescu-i călare,
  Convins că duce o ţară-n spinare.
  În aburi de votcă, pe culmi se visează,
  Pătruns că poneiul Emil îl dublează.

  Trist regele dac îl primi azi cu greaţă,
  La Roma, să-şi vadă urmaşul paiaţă,
  Cel cea distrus o splendidă moşie
  Spetindu-i urmaşii; de capu-i să-i fie !

  – Ia ici jungherul, şi mergi într-o budă
  De-ţi spintecă burta, cu sânge te udă,
  Că na-i să poţi a-ţi face vreo fală
  Siluind, perfid, legea fundamentală….

 63. boa June 3, 2011 at 8:50 am #

  Ce mai e nou pe la Goldan Blitz:

 64. boa June 3, 2011 at 8:52 am #

  Cadoul meu pentru cine mai poate:

 65. Marcus June 3, 2011 at 10:29 am #

  Fericiti Cei Saraci Cu Duhu’!

  Fericit e chiombu’ nostru, la viscere alinat,
  Cum ca Igas, o otreapa, din condei l-a razbunat!
  Si-a lasat oameni pe drumuri pe motivul ca strigara
  Nume ce il defineste, cel de javra ordinara.

  Fericita-i si Nutzica, caci amantul, june prim,
  Incantat de razbunare a facut un gest sublim:
  I-a mai dat sa jefuiasca inca patru ministere
  (Caci asa este Nutzica: “ochii vad, inima cere”).

  Fericit este si Igas, agramatul nepereche,
  Ce-a-nvatat limba romana din vecini, dupa ureche.
  El in schimb, pentru chiombila, este sluga ideala,
  Schimb perfect pentru Milica, dac-o da vreodata-n boala.

  Fericit e nanobocul caci de criza ne-a scapat
  Incheind mii de contracte, pus pe foc automat.
  Tot romanu’ azi munceste, ce vedem e un trucaj,
  De moguli lansat pe piata, ca la noi ar fi somaj.

  Fericit e si romanu’, mandru de asa guvern,
  Ce-a facut din Romania concurenta la infern
  Si-s condusi precum votara, presedinte fiind chiombila,
  Ce l-a detronat pe tartor, pe ilustrul sarsaila.

 66. Marcus June 3, 2011 at 7:49 pm #

  Ha, Ha, Ha ! Lazaroiu, Ministru Muncii !

  Ce-i al lui este al lui si conform zicerii populare este pus deoparte!
  Chiombu cand vrea sa-si bata joc de romani stie s-o faca tragandu-le palme cu picioru’, facandu-le nevasta fa si copiii boccii, ceva de nu se poate, multumita pentru voturile date de narozii de manelisti mioritici care l-au ajutat sa fraudeze alegerile prezidentiale din 2009. Asa le trebuie, numai ca actiunile lui jignesc si inteligenta a milioane de romani, oameni cu bun simt elementar si scaun la cap, care nu vad in asa zisele decizii politice ale chiombalului, altceva decat semne clare ale nebuniei care chinuie acest personaj sinistru.
  Numirea lui Lazaroiu, acest fost activist PCR, sociolog chipurile de profesie si persoana total neavenita in conducerea unui minister, (nu ca restul cabinetului ar fi mai de Doamne Ajuta, insa daca pana acum Udrea era motul rahatului, iata ca chiombu a avut grija sa-i dea pe cineva care s-o inlocuiasca din cand in cand pentru o pauza de cafea si un pipilica in capul nostru), darama practic orice bariera in calea nesimtirii crase patologice de care se fac vinovati acesti nenorociti in frunte cu tatucu’ lor zbanghiu.
  Singura decizie care ar putea concura cu aceasta ultima comicarie ar fi eliberarea lu’ Bercea Mondialu’ si numirea lui la Interne sau la Justitie (sau de ce nu, pe model Udrea, la amandoua ? ! ) dublata de numirea Nikitei la Ministerul Culturii si al Cultelor.
  No further comments!

  • Jr. June 7, 2011 at 3:03 pm #

   Păsări de noapte,
   Bufniţele, se caută şi se găsesc la ceas de taină după cumpăna nopţii; liniştea-I deplină, conştiinţele adormite, mediul prielnic pentru conspiraţii; Păsări de noapte, răpitoare cu ochii laser, pun la cale lovituri cauzatoare de moarte despre care au ştiinţă numai cucuvelele care le suţin; bu-hă-hă! Mimetismul a determinat pe domnii Trăian Băsescu şi Sebastian Lăzăroiu –în nopţile cu insomnii- pe baza acestui principiu natural, să pună la cale distrugerea guvernului Boc din interior; Cucuvelele însă, nu trebue să prindă de veste. Cum să facă acest lucru? Foarte simplu, strecurând în guvern pe Sebastian Lăzăroiu în funcţia de Ministrul Muncii! Care este misiunea subversivă a d-lui Lăzăroiu în guvernul Boc? Acelaşi Boc invitat de Lăzăroiu să plece din fruntea guvernului.
   Obseservaţi, vă rog, că Trăian Băsescu, nu mai este sigur pe deciziile sale: face declaraţii fără susţinere, după care revine inoportun. Propunerea Regionalizării administrative a ţării făcută cu emfază cu ceva timp în urmă, spune că nu mai este de actualitate; abordare dea dreptul infantilă! Ce cred eu despre starea psihică a preşedintelui meu, nu contează; Dar electoratul ce crede? Trăian Băsescu ne surprinde zilnic cu propuneri de reformarea Instituţiilor Statului . Cât de proşti să fie parlamentarii aleşi democratic să voteze propunerile de revizuirea Constituţiei după Băsescu?!
   PS: Nu m-aşi mira deloc să aud într-o zi că Sebastian lăzăroiu este groparul regimului Băsescu-Boc-Udrea şi al PDL! În venele lui Lăzăroiu curge sânge ereditar-muncitoresc din Comăneşti – Bacău, puternic centru muncitoresc din Moldova. Priviţi-l pe Sebastian Lăzăroiu cum arată, cum păşeşte, cum vorbeşte, ca un muncitor înţelept, dat la învăţătură altădată în alte vremuri.

   • ZOE, fii barbata ! June 10, 2011 at 12:31 pm #

    @JR
    Mie Dl. Lazaroiu îmi da senzatia ca ar stafia D-lui. Lazarescu.
    N-o fi cumva vreun Zombi ?! Brrrr…îti îngheata sângele în vene !!!

 67. Paul Enache June 3, 2011 at 10:45 pm #

  Abia astept sa vad transpusa in practica masura care ii obliga pe patroni sa angajeze tineri, ca sa primeasca lucrari publice. Asa da!

  • ZOE, fii barbata ! June 10, 2011 at 12:34 pm #

   Pai asteapta, dar ai grija sa nu te apuce pensia asteptând !
   Asa, NU !

 68. Alexa June 4, 2011 at 1:40 am #

  Mic.punc t?.ro

  Te rog sa-mi zici domnule Ponta.

  Adica sa mai cumpar ceva de pe=acolo vreodata?Io vrand sa ma dau pe curcubeul USL-ului.

 69. Sibilla June 4, 2011 at 6:07 am #

  Vă rog să-mi permiteţi să mediatizez cazul, pentru că NU e normalitate cele ce continuă să se tot petreacă pe feuda ” ayatollahului ” Frunzăverde :

  Caraş-Severino – feuda porno?!

  Liceene, trasformate în “sclave” sexuale după ce erau agăţate pe internet
  Anchetă la Direcția pentru Protecția Copilului ( D.G.A.S.P.C. Caraş-Severin )
  Din surse neofiale, se pare că, multe dintre victime provin de la casa copilului. “Așteptăm confirmarea oficială de la poliție, după care ne vom ocupa în primul rând de consilierea psihologică a minorelor. Dacă se constată că angajații de la Centrul “Speranța” au vreo vină, vom declanșa acolo o anchetă internă”, a spus Virgil Popa, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Caraș-Severin.
  Anchetă internă…. pffff… Au fost tentative de suicid acolo, au murit copii, au mai fost semnalate cazuri, au fost muşamalizate multe, că deh, Împărăţia judeţului ţine la imaginea…. Duuuoamnei Ana Vasile, restul, se rezolvă. Şi le-au tot rezolvat pitind gunoiul sub preş că d-aia pute şi vuieşte târgul ce dezastru e acolo. Cei care-şi făceau treaba au fost măturaţi din sistem rând pe rând. Pentru că nu au tăcut !
  După ce-a DECEDAT copila DEDISA, presa locală semnala demararea unor anchete : una internă, alta a organelor abilitate. A trecut timpul. S-a dat uitării. Nimeni NU a fost pedepsit, deşi un copil a murit din neglijenţa neamurilor unei şefe, mai mult, rezultatele promiselor anchete NU au fost făcute publice never.
  Se vor ocupa de consiliere psihologică… I-auzi !! ANA VASILE şi VIRGIL POPA, două personaje care NU au dat cu subsemnatul în faţa ” ayatollahului ” FRUNZĂVERDE niciodată ! Ce contează toate neregulile semnalate de-a lungul anilor , ticăloşiile, decesele, problemele grave de la ” protecţia copilului ” din Reşiţa , Caraş-Severin…
  Complexul de servicii sociale ” Speranţa ”… despre dramele din spatele zidurilor am tot scris, cine să asculte ? NIMENI ! Urechile ” ayatollahului ” Frunzăverde au fost mereu surde, doar Ana Vasile e protejata CJCS iar Ioniţă NU lasă să-i şifoneze careva imaginea ” duuuoamnei ” directoare, soţie de fost procuror prins în flagrant primind mită.
  NU se bucură NIMENI să aibă dreptate. NU în astfel de cazuri! De dorit era să fi auzit careva, să fi intervenit la timp, SĂ SE FACĂ PREVENŢIE nu să se limiteze la… consiliere psihologică DUPĂ tragedii, traume, după ce sunt folosiţi minori pentru satisfacerea plăcerilor unor dezaxaţi !
  Cine să se ocupe ? Ana Vasile şi Popa Virgil ? Aceştia sunt ocupaţi de ani de zile cu…. comisiile de disciplină, adică sancţionarea vocilor incomode, a celor ce sesizează, a celor severi şi cărora le pasă de soarta unor copile, sunt ocupaţi să coacă scenarii şi planuri ca să demonstreze că incomozii sunt nebuni, că nimic nu se întâmplă… Singura speranţă rămâne JUSTIŢIA DIVINĂ !
  Şi s-au tot întâmplat. Am ” contabilizat ” dramele de după ce-a plecat ” nebuna ” severă a cărei ” vină ” e că ÎI PASĂ şi se implica până-ntr-atât încât şi-a distrus sănătatea.
  Ani la rând am tot strigat în pustie… şi încă o fac…
  Şi-mi aduc aminte de copii decedaţi, de tentativele de sinucidere ale unor copii neglijaţi, nesupravegheaţi de cei ” prinşi ” cu alte ” priorităţi ”, de copile folosite, de obraji plânşi şi DA de severitatea mea îndelung şi de mulţi ” competenţi ” blamată, că adică de ce-mi pasă ( ?!!) şi-am plătit şi-oi mai plăti pentru că ÎMI PASĂ !! Şi-mi aduc aminte de poliţişti care şi-au făcut datoria, dar NU de ei a depins mai apoi….
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/06/04/caras-severino-feuda-porno/

  p.s. D.G.A.S.P.C.CS, ca de obicei, are totul sub control, are grijă ANA VASILE… se invocă protecţia imaginii minorelor, a insituţiei… Se fereşte de ochii presei , îşi protejează imaginea. Ce imagine…. bleah….
  Câte şi CE e ” necesar ” să se mai întâmple pentru ca această cucoană să dea socoteală pentru multele ce s-au petrecut deja ? Frunzăverde NU va răspunde ! Ştie el de ce NU…
  Şi repet, Poliţia şi-a tot făcut datoria, dar…

  • ZOE, fii barbata ! June 10, 2011 at 1:20 pm #

   @Sibilla,
   Este cutremurator ceea ce povestesti !
   Si totusi vei vedea ca mai devreme sau mai târziu, vine ziua SCADENTEI si atunci vor plati cu vârf si îndesat. Nu trebuie sa-l ignoram pe Dumnezeu în ecuatia asta !
   Atunci când se vor astepta mai putin, atunci vor da socoteala. Nu exista faradelege care sa nu fie descoperita si care sa ramâna nepedepsita.
   Ai rabdare…si vei vedea !

 70. Isabel June 4, 2011 at 7:01 am #

  Eu nu m-am suparat pe reactia lui Ursu, fiindca o consider indreptatita. Puteati raspunde cu tact si nu pus mereu pe harta. Eu m-am saturat de certuri. Vreau sa fie puse intrebari incomode si sa raspundeti calm si cu argumente. Vreau sa vi se puna mereu intrebari incomode. Unii chiar o fac, pentru ca asteapta foarte mult de la dumneavoastra, nu fiindca va dusmanesc. Raspundeti si nu-i dezamagiti. Nu vreau televiziuni ca cea nationala. Vreau sa fiti provocat si sa o luati in sens pozitiv. Nu vreau sa decida altcineva care subiect trebuie sa ma intereseze si care nu. Si eu pot judeca, la fel ca Ursu, la fel ca Ponta. Toti ne simtim ofensati, nu numai dumnevoastra vi se intampla. Fiecare avem demnitatea noastra. Si trebuie sa facem fata, altfel decat lamentandu-ne. Vreau sa contraziceti fara sa va sara tandara. Vreau ca scuzele cand gresiti sa nu fie false. Vreau sa vad ca lucrurile incep sa se aseze normal, stabil. Adica, un eveniment sa nu fie inlocuit de altul la nici doua ore. Vreau sa veniti la putere. Vreau sa veniti repede. Vreau… Inca.

 71. carmen June 4, 2011 at 7:39 am #

  Se va discuta in Parlament despre persoanele cu dizabilitati ?!Daca USL va sustine nemernica propunere legislativa n-am sa va votez asa cum intentionez.Daca nebunul de Basescu ii pune in aceeasi categorie cu toti cei care sunt sanatosi si primesc ajutoare atunci macar opozitia sa se destepte,sunt oameni loviti de soarta ,sunt oameni care nu au numai handicap fizic si dintr-un scaun mai pot face cate ceva fiindca miinile si mintea “le merge”.Sunt persoane cu dizabilitati care toata viata vor avea nevoie de ingrijiri speciale ,de un ingrijitor (de obicei ,mama) ,Constitutia Romaniei le da acest drept.Cum este ca la 26 ani sa nu poti sa scrii ,sa citesti,sa nu cunosti valoarea banilor,sa nu ai notiunea timpului,sa te joci cu jucariile ca cei la 3-4 ani, limbaj deficitar,IQ sub 40,sa-ti vezi copilul(adult fiind) ca sufera zilnic de dureri de cap ingrozitoare si tu sa nu poti decat sa-i administrezi niste calmante si sa-i faci masaje,pentru ca unele boli rare nu se pot trata nicaieri in lume ,sa-l pazesti sa nu pateasca ceva noaptea….si-ar mai fi de povestit.Dar cui,celor care traiesc cu impresia ca toti sunt paraziti?! Pentru mine ,o mare parte din clasa politica este parazita ,n-a facut nimic pentru poporul acesta si pentru tara ,decat au stors-o ca pe o lamaie.II doresc nemernicului care se “intituleaza presedinte” sa aiba parte macar de un nepot cu dizabilitati grave !

 72. ZOE, fii barbata ! June 4, 2011 at 1:24 pm #

  TINERIMEA PDL, BASTIONUL PACII E !

  Stima noastra si mândria, BUBA si cu golania
  Omul “bun” si pomul copt si poporul dobitoc !
  Toata floarea matragunii se adunà la palat,
  Ca sa spuna tinerimii “ce drum” are de urmat.

  Batând ca La Belle Epoque ritmul bine cunoscut,
  Nici nu zici ca de atunci, amar de ani au trecut.
  Parc-ar fi la UTC, când cu elan comunist
  Le vorbea din vârful limbii vreun parsiv de activist.

  Bocul le tine discursul, cel cu ursu din padure
  Iar cucoana de pe tocuri,îi învata cum sa fure.
  Zice cum ca, la alegeri tot ei vor iesi precis,
  Daca se unesc cu totii la furat, cum le-a prescris.

  Si mai zice papitoaica despre TOCURI,doar de bine
  Ca si cum tin loc de minte dar si de întelepciune.
  Yes, we can, le-a spus maestra dependenta de Vuitton
  Ca ea stie cum se face politica de “bon ton” !

  Toata aceasta adunatura de lichele patentate,
  Vorbesc tarii de “reforme” generând prosperitate!
  Dar, reforma lor înseamna ca vine Bocul cu coasa
  Dupa ce ne-a taiat leafa, poate ne mai ia si casa!

  Si…ca sa citez un clasic,”asta plebe,ast gunoi”
  “S-ajung-a fi stapâna si pe tara si pe noi!”
  Dara noi,ce asteptam sa iesim din agonie
  Si uniti sa-i obligam sa se duca pe pustie ?!

 73. Jr. June 4, 2011 at 7:44 pm #

  Măi copii, voi legaţi tinicheaua de coada pisicii şi apoi o trimiteţi să prindă vrăbii. Niciunul nu aţi observat că preşedintele Băsescu a creat front de lucru pentru presă şi bloggări, ca apoi, în linişte perfectă să bage pe sub uşă în guvern o coadă de topor numită Lăzăroiu.
  Am scris odată pe alt blog că fostul consilier prezidenţial a fost eliberat din funcţie pentru a pregăti o altă diversiune politică. Se pare că m-am înşelat; Lăzăroiu a fost lăsat liber pentru a se familiariza cu problemele grele a Ministerului Muncii, mişcare ce l-a surprins şi pe Boc. Omul care îi cerea cu puţin timp în urmă lui Boc să demisioneze din funcţie, s-a poment cu el în postul de ministrul muncii, drept subaltern. Emil Boc este conştient că peste puţin timp Lăzăroiu va fi pentru un timp prim -ministru. Mesajul este că preşedintele Băsescu ia distanţă faţă de PDL cu scopul nemărturisit încă de a trimite pe Boc cu PDL-ul lui cu tot la groapa cu mortăciuni lângă Radu Vasile-PNŢ-cd. Ăsta este chichirezul; Lăsaţi-i pe Ponta şi Antonescu în pace, că se vor descurca cu siguranţă. Am dreptate?

 74. Alexa June 4, 2011 at 9:51 pm #

  Domnule Ponta, ti-am scris pe email, de ce cred ca ai avut dreptate in conferinmta de presa de astazi.

 75. Alexa June 5, 2011 at 12:46 am #

  Ti-a placut domnule Ponta, expunerea mea de pe email cu privire la gradul de adevar al lucrurilor exprimate in conferinta de presa?

  Aud ceva la kiss fm chiar acum care se potriveste ca o manusa, stii manusa din ” with your glove” al premiatului el Poeta Cantante

  In seara asta I’m blue
  Blueminds:
  I was born in a system that doesn’t give a fuck
  About you nor me nor the life… of our kids
  Keep my press conference loaded, you never know,
  Just in case things get frig
  That’s just the way I live, yeah!
  That’s me, yeah! As is
  I was born in a system

 76. dan popescu June 5, 2011 at 5:27 pm #

  Doar ce am vazut emisiunea Strada Scoala si Spital(emisiunea lui Tatulici) cu domna Andronescu si doamna Campeanu la RTV.

  Eu tot incerc sa va atrag atentia, liderilor USL in legatura cu RTV, dar se pare ca nimeni nu ma asculta.
  RTV este basista, iar toti realizatorii de acolo nu fac altceva decat sa promoveze PDL-ul.

  Se prefac ca ataca puterea, pentru a avea rating, dar concluziile, timpul alocat sunt mereu in favoarea portocaliilor.
  Nu va mai duceti acolo nepregatiti de lupta atat cu moderatorii cat si cu PDL istii, sau doar ca sa faceti figuratie, si sa le legitimizati, propaganda.

  Puteti sa refuzati prezenta la RTV, pe acelasi motiv cu care Base, a infierat televiziunile si i-a mers, si anume ca fac jocul cuiva, si posibil sa le scada ratingul, sau daca va duceti, agresivitate maxima.

  Altfel va spun cu fiecare emisiune RTV, USL ul pierde cate putin … nu mizati pe faptul ca toti remarca jocul RTV-ului.

  Cu stima,
  Dan

 77. Fragmentarium Politic June 6, 2011 at 10:07 am #

  Contra-tema de vacanta: Constitutia prezidentiala

  Este destul de surprinzatoare iesirea intempestiva a lui Traian Basescu cu un proiect de constitutie prezidentiala. In primul rand, pentru ca nu am mai vazut un input atat de netemperat, venind dinspre Cotroceni, aplicat sistemului politic. In al doilea rand, pentru ca, venind la foarte scurt timp dupa lansarea viziunii economice a USL, se aseamana cu o nota reactiva, prin care tine sa adauge, pe ultima suta de metri, propria-i tema de vacanta. De fapt, o contra-tema.

  O asemenea rata inalta de reactivitate (1) si radicalitate (2) ma conduce la ideea ca presedintele Basescu incearca sa recastige initiativa strategica si, implicit, sa recupereze agenda publica. Si, probabil, ultimul lucru prin care ar putea-o face ar fi sa-si lipeasca, intr-un colorit de atentie, propria-i “viziune constitutionala”, pe rucsacurile de vacanta ale clasei politice.

  Nu stiu cum ar explica psihologia politica o astfel de pulsiune, mai degraba virala decat virila, dar cred ca pe presedintele-jucator chiar il doare la competitie (ca de moderatie si democratie nici nu poate fi vorba!), din moment ce a ales sa joace o asemenea carte (ultima?), care este putin probabil sa fie castigatoare, judecand dupa inconsistenta argumentelor si deranjul vizibil pe care l-a produs printre partenerii coalitiei de guvernare.

  Nu voi comenta propunerile sefului statului de revizuire a Constitutiei. Au facut-o cu competenta critica numerosi politicieni, economisti, juristi… Este limpede ca sarjele constitutionale ale Presedintelui pe la flancurile celorlalte Puteri ale statului urmaresc desfiintarea separatiei si echilibrului acestora, cat si faptul ca astfel de incursiuni in zonele fiscale si bugetare tintesc legarea economiei de pripoanele numite deficit bugetar si datorie publica (ceea ce, in treacat fie spus, ar fi la fel de absurd ca si incercarea de a-ti opri din cursa propriul bidiviu, in mijlocul galopului hergheliei globale!). Dupa cum la fel de clar este ca prin desfiintarea prezumptiei de nevinovatie se pregateste vanatoarea de vrajitoare… As observa insa doar doua aspecte, care fac trimitere la viitor si, respectiv, la trecut.

  In ultimii ani, am fost obisnuiti cu lupta acerba dintre prezidentialism si parlamentarism, care a fost o constanta a vietii politice. Printre putinele dati insa, daca nu chiar pentru prima oara de dupa alegerile din 2008, ceva nou se intampla. Jocul politic nu se mai desfasoara intre doi, ci intre trei actori. Prin modificarea unilaterala a propunerilor Guvernului de revizuire a Constitutiei si trimiterea la Consiliul Legislativ a unui proiect prezidential, Traian Basescu a trasat de fapt o noua linie de confruntare, inapoia careia se afla singur, de aceasta data. Sa fie acesta un semn de rau augur?…

  Proiectul Constitutiei prezidentiale 2011 mi-a amintit de vorbele dictatorului Ceausescu: “Am scris Constitutia cu mana mea, rand cu rand”. De curiozitate, m-am uitat la istoricul modificarilor Constitutiei din 1965, care a inlocuit-o pe cea din 1952. Ei bine, pana in 1986, deci intr-un intreval asemanator celui scurs de la Revolutie, Ceausescu a modificat Constitutia de nu mai putin zece ori: de cate doua ori in 1968 si in 1974, si cate o data in 1969, 1971, 1972, 1975, 1979 si 1986.

  Cred ca este de prisos sa mai spun ca fiecare dintre modificarile enumerate a reprezentat cate o treapta in centralizarea si consolidarea puterii dictatoriale a lui Ceausescu. Se pare ca Traian Basescu incearca sa “arda” etapele, prin extensia si profunzimea modificarilor constitutionale initiate, motiv pentru care nu cred sa mai existe vreun naiv care sa nu-si dea seama unde ne va duce Constitutia prezidentiala…

 78. Marcus June 6, 2011 at 11:12 am #

  Boagiu, La Asa Drum, Frane Va Trebuiesc !

  Daca alde chiombu’ si gasca lui de derbedei portocalii si-ar fi asumat sarcina de a distruge Romania in epoca filmului mut, perioada de execelenta pentru filmele cu prosti, despre prosti si pentru prosti, apai chiombu’ s-ar fi umplut de Oscaruri, iar holiud-ul ar fi palit pe langa “genialitatea in prostie” (sac!) a carpato-danubienilor portocalii.
  Ultima isprava a ministeresei de la caile ferate care, dorind sa-si faca reclama pe motiv de terminat de reparat, dupa 5 ani de zile, a circa una suta si ceva de kilometri de cale ferata, a purces la itinerarea cu mic cu mare a presei pe ruta Bucuresti-Sinaia pentru a consemna realizarile epocale ale epocii basite, se inscrie perfect intr-un astfel de scenariu.
  Sarea si piperul subiectului respectiv au fost date de ghinionu’ de a li se rupe caruta-n drum, taman cand ii era lumea mai draga doamnei ministerese, mai precis au facut pana de locomotiva in plina pustietate montana si noroc cu un manager de la CFR, invitat si el la sindrofie care, baiat harnic si ingenios, nu numai ca vazu care-i defectu’, dar chiar il si remedie pentru a nu o expune pe doamna minstereasa riscului atat al unei asteptari sine die pentru interventia unor echipe specializate, cat mai ales a luarii in tarboaca de catre presa. Numai ca, ghinion din nou!
  Solutia domniei sale, de defrisare a aurului verde al zonei si folosirea lui pe post de dop la sistemul de franare al locomotivei dimpreuna cu niste scoci aflat din intamplare la indemana, chiar daca ar fi putut lua premiu pentru inventivitate la salonul de la Geneva, a fost taxata de media la capitolul “asa nu!” si “hai sa ne radem de ei, ca merita!”.
  Fapt care a intristat-o enorm pe doamna ministereasa si, in loc sa taca in conformitate cu spusele dictonului cu “filozofu”, ‘mneai si-a ridicat fustele in cap, si-a pus mainile in solduri si a trecut la mustrarea mahalageasca a presei pe motiv ca a facut din evenimentul respectiv o stire. adica, al treilea ginion.
  Eu, personal, ca beneficiar in ultimii ani ai “epocii de trista amintire” al unor reparatii improvizate facute la nave, din lipsa de piese de schimb, materiale etc. momente in care mecanicii nostri, in conditii hidro-meteorologice uneori extrem e vitrege (furtuna puternica), faceau pe dracu in patru si, plini de ingeniozitate, gaseau solutii pentru a scoate nava din pericol si a o pune pe drum, nu pot sa nu remarc faptul ca in “epoca de dezastuoasa realitate basita” am ajuns sa recurgem la aceleasi metode de a face din rahat bici si culmea, sa si pocneasca.
  Adevarul este ca daca presa n-ar fi comentat evenimentul, pe modelul Agerpresului ceausist care, daca ar mai fi fiintat nici acum n-am fi aflat ca “Ole, Ole, Ceausscu nu mai e”, noi ne-am fi putut bucura de tihna si linistea oferite de taierile de salarii, impozitarile de pensii, concedieri, inchideri de scoli si de spitale etc dimpreuna cu existenta unei linii ferate sigure care sa ne poarte catre sejururile de vis oferite romanului de rand de statiunile noastre montane. Dar n-a fost sa fie, asa ca: rusinica, doamna ministereasa! La drumul pe care ati apucat-o voi, portocaliii, trasi de locomotiva basescu nici o padure intreaga nu este suficienta pentru a va repara sistemul de franare.

 79. Marcus June 6, 2011 at 5:08 pm #

  @All: pentru cei interesati sa afle cum si-a platit Lenny datoria la banca.
  Vedeti raspunsul aici:
  http://marcus64.wordpress.com/2011/06/06/erevan-news/
  sa fiti iubiti
  marcus

 80. ZOE, fii barbata ! June 7, 2011 at 9:23 am #

  “MODERNIZAREA” ROMÂNIEI,ÎNTORCÂNDU-NE LA GLAD, GELU SI MENUMORUT
  Stiind ca nu ne mai poate surprinde cu nimic, trepanatul neamului, ne urca pe toti în masina timpului si purtându-ne prin tunelul cu acelasi nume ne duce în plina Epoca Medievala a secolului VIII.Atunci începuse formarea cnezatelor si voievodatelor, mai întâi în Transilvania – Glad, Gelu si Menumorut, mai târziu si în Tara Româneasca,Moldova si Dobrogea.
  Si daca tot am ramas la nivelul de dezvoltare de atunci,traind în aceeasi tara feudala, de ce sa nu schimbam denumirea judetelor în cnezate si voievodate?!
  Ne întoarcem astfel la istoria de clasa a 4-a, când se învatä aceste lucruri si constatam ca onor conducatorii zilei au ramas si ei la nivelul intelectual al aceleasi clase.Cu mintile bolnave si creierele spalate, aplaudaci ai Ayatollahului lor,ridica orice porunca a acestuia la nivel de lege.Deci,la ce ne putem astepta din partea lor decât la faptul ca zilnic se mai inventeaza câte o enormitate menita atât sa ne distraga atentia de la necazurile cotidiene,cât si sa ne puna pe grumaz o noua povara din ce în ce mai mare?! Doar om ceda o data si îi vom lasa singuri în aceasta tara care a devenit numai a lor – sigur, în acceptiunea mintilor lor bolnave.
  Numai ca, românul e greu de stârpit domnilor potentati ai vremii si cu cât va veti stradui mai mult sa ne striviti, cu atât ne vom ridica mai puternici împotriva voastra!
  Ar trebui sa va pregatiti din timp,ELICOPTERUL !

  • ZOE, fii barbata ! June 7, 2011 at 9:28 am #

   Erata
   secolul al VIII-lea
   conduse de Glad, Gelu si Menumorut

 81. Alex June 7, 2011 at 9:34 am #

  Comentariul meu nu are legatura cu subiectul articolului dar trebuie sa va critic modul in care reactionati la jaful si la distrugerea tarii de catre o mana de derbedei care-si spun PDL. Fiti sinceri cu Dvs macar daca nu puteti fi sinceri cu oamenii fata in fata. Ati facut ceva acum pentru a preveni desfiintarea actualelor judete? Aveti de gand sa faceti ceva?Aveti idee cati bani vor da oamenii din buzunar pentru a-si schimba formele de identitate si inmatriculare? V-ati gandit cate locuri de munca vor fi desfiintate? Eu cred ca da. Va pasa de romani? Eu cred ca nu. Daca legea asta cu reorganizarea teritoriala trece in Parlament, cred ca veti demonstra definitiv ca USL nu e decat o adunatura de mamaligi, nu de barbati.

 82. Marcus June 7, 2011 at 10:51 am #

  La Ce Ne-o Folosi?

  Daca principiile de baza ale politicii interne basite constau in rasplatirea de favoruri sexuale (vezi d-na Lenny), iaca a venit timpul ca si in politica externa, bagata de chiomb in lazaret pe motiv de carantina, sa primeze aceleasi principii, iar chiombului sa i se faca o oferta pe care n-a putut s-o refuze, ba mai mult a cersit-o si anume ca “pretenu” macaronar (spun gurile rele din targ), in schimbul motivarii absentei lui de la intalnirea cu Justitia italiana, i-a aranjat chiombalului o vizita neoficiala in Marea Britanie, unde nici macar nu s-a intalnit cu omologul sau britanic, respectiv Maiestatea Sa Regina, ci cu Primul Ministru al Regatului Unit.
  Motiv de mare bucurie pentru lumea portocalie care, prin presa pupinbasista, mintea la greu onor boboru’, informandu-l ca Traienica ar fi fost invitat in vizita oficiala in capitala Regatului. Acum ca i-o fi aranjat vizita Berlusconi sau nu, are mai putina importanta, important este ca a mai iesit si el din tara, chit ca intr-o vizita neoficiala, cu alt motiv in afara de cel de a-si verifica conturile pe la bancile din Belgia si a-i mai ameti pe inca iubitorii de dos basit si sa se poate lauda in fata boborenilor cu extraordinara lui activitate in domeniul politicii externe. Pe langa aceasta sunt tare curios sa vad totusi si alte rezultate, concrete, enuntate intr-un comunicat comun, care sa justifice costurile unei asemenea calatorii, fie ea si neroficiala ca, daca iar ne multumim cu felicitari pentru modul in care chestia asta pompos intitulata, guvernul Romaniei, a aplicat ciomizarea la nivel national, apai mai bine statea dracului acasa si nu mai ardea ‘geaba gazu’ la aeroplan.
  E bine totusi ca la spartul targului ne mai viziteaza si pe noi f’o somitate vestejita, aflata in total declin al popularitatii, cu sanse reale sa paraseasca cu sutu-n fund prima scena politica a tarii lor, “somitate” care sa ne laude actele de “eroism” comise de o guvernare imbecila.
  In opinia mea, chiombila ar marca de i-ar sparge pe toti la figura, daca raspopitul de la Externe i-ar aranja sa-l aduca pe Gaddafi intr-o vizita oficiala in Romania, iar chiombu’, stiut fiind de diplomat fin, rasat si cu multa glagorie 🙂 🙂 🙂 🙂 l-ar convinge sa se impace si cu Opozitia libiana si cu statele lumii civilizate. Asta, da, lovitura de sunet si imagine! Pana atunci, insa, ne multumim sa pupam poale de hlamide broscaresti si eventual dosuri de kilturi scotiene, doar-doar ne-om mai scoate la fata si ne-om mai spala obrazu’, iar la o adica, pe model Berlusconi, de-o fi musai, i-om pupa si mana lui Gaddafi.

 83. ZOE, fii barbata ! June 7, 2011 at 11:52 am #

  CARAMELE CU PEDALE,LA REGINA N-AI CHEMARE !
  “I-ati o caramea
  Mesteca la ea
  Mesteca jumate’
  Si da-o mai departe”

  Nici cu caramea Regina nu te vrea
  Asa ca, nu sta si te oftica
  Asta-i soarta ta
  Nici în tara, nici pe-afara
  Nu faci cât o para chioara !

 84. aurel b. June 7, 2011 at 2:06 pm #

  intreb si eu retoric dealtfel,fiind convins ca voi primii injuraturi specifice,asta in loc de solutii si pareri pertinente.
  Cu ce este mai rau presedintele romaniei si premierul decat cel al greciei,irlandei,portugaliei sau altor tari ce sunt in situatie mai grea?
  Cu ce au gresit boc-basescu cand au luat hotarirea de reducere a cheltuielilor bugetare pentru a se incadra in plafonul de venituri?
  era mai bine daca se marea povara fiscala de pe umerii celor ce produc?
  ce masuri agreaza usl ul din moment ce nici imprumuturile facute de guvern nu sunt acceptate ,chiar daca acestea au avut ca scop si plata pensiilor,ajutoarelor sociale.
  Faptul ca intr o perioada de criza economica mondiala,pe fondul unei indatorari excesive a populatii si cheltuirea de catre pnl si psd a excedentului bugetar din 2008,sa reusit cel putin o stabilizare a situatiei economice,nemaivorbind de crestere,nu reprezinta meritul guvernului?
  Faptul ca nu va convine demascarea mafiei,coruptiei,nu va convine un regim auster impus in sectorul bugetar,cheltuitor de mari resurse, credeti ca va da dreptul sa ignorati vointa majoritatii exprimata prin vot?
  Eu sustin ca actuala conducere reprezinta cel mai bine interesele actuale si de viitor ale poporului si sunt reprezentantii legitimi ai acestui popor ,cel putin pana la viitoarele alegeri.
  Daca cineva considera ca ori de cate ori alterneaza la conducere cate un regim,un guvern,opozitia e indreptatita la a contesta si indeparta acea conducere,in cazul in care veti castiga va rog sa va depuneti imediat demisia deoarece duceti tara de rapa.
  De fapt eu a i cer domnului ponta (eu sunt indreptatit sa cer asta,spre deosebire de el ,eu fiind un platitor de taxe)sa a si depuna demisia din orice functie publica.

  • ZOE, fii barbata ! June 9, 2011 at 7:54 am #

   @aurel b.
   Draguta, se vede ca esti si tu vreun “disident” din Modrogan.
   Tare as vrea sa stiu câti tzechini primesti pentru prostitutie intelectuala !
   De câte ori pe saptamâna vi-se spala creierele ca sa puteti emite astfel de elucubratii, sigur, tot retoric ma întreb si eu ?!
   Îti spun asa, doar pentru tine ca “vointa majoritatii” a fost furata asa cum s-a furat tot în tara asta, dar va veni si timpul sa dati socoteala pentru tot dezastrul pe care l-ati facut si nu veti scapa nici în gaura de sarpe.
   Hai, marsh la ghena orange si la punga de aurolac sau la plicul cu etnobotanice, din care va luati zilnic portia !

   PS / Pentru “cultura” ta incerta: si Ponta e platitor de taxe .
   Asa ca, depune-ti demisia din viata !

 85. Marcus June 7, 2011 at 6:53 pm #

  Bre, Echipa Lui Ponta, mai activi ,bre, ce naiba, a plecat chiombu’ la Londra, a venit inapoi si voi tot cu comentarii de pe vremea guvernarii trecute ne tineti. Pai asa vreti sa castigati alegerile? Se plictiseste lumea si pleaca, zau ase!
  sa fiti iubiti 🙂
  marcus

 86. Alexa June 7, 2011 at 10:04 pm #

  Vad ca s-a schimbat formatul comentariilor. Dar tot prost merge pe Explorer. S-a blocat, n-am putut sa scriu nimic.
  Domnule Ponta, salutare!

  Abia astept expunerea dvs. de sambata pe tema organizarii teritoriale.

  Apropo de asta, acu cateva minute citesc un articol cu dumneata si domnul Crin si ce vad o poza intentionat cu substrat cu dvs., nu pot ca sa spun ce era, v-am trimis poza pe email.

 87. Fault June 8, 2011 at 5:06 am #

  PE SCURT
  Chemat la ordin, agentul secret JON* Băsescu însoţit de încă Maior ( !?) George s-a prezentat marţi (trei ceasuri rele) la JOHN Savers, Şeful Serviciului de Informaţii Externe din Marea Britanie, pentru o discuţie ca de la Jon* la John.
  Cu acest prilej agentul JON* Băsescu i-a raportat despre creşterea de la 27 la 35 până în 2018 a numărului de membrii ai UE, nominalizând cele 8 state : Secuiesc, şi încă 7 state cre « se (…) » ce vor rezulta din proxima regionalizare mioritică udmr-pdl…
  În legătură cu neprimirea lui JON* Băsescu de către Suverana Marii Britanii, s-a acceptat confidenţa că acesta se afla la (…) !

  Notă : JON* = Javră Ordinară Naţională

 88. Doru Bantus June 8, 2011 at 8:40 am #

  Cand v-am spus bancul cu gainile si rabinul si v-am spus ca ei exact asa vor proceda, mi-ati spus ca nu este adevarat. Din pacate, prin tot ce intreprind, demonstreaza ca ei chiar asa procedeaza.
  Acum va spun ca, daca v-ati propus sa asteptati alegerile, ne vor termina pe toti , pe rand , pana la unu. “Romania este un stat mafiot” a devenit deja, din pacate, un loc comun. Si, tot din pacate, contextul politic actual european le convine de minune. Astia se vor eterniza la conducerea Romaniei. Belarusul va fi mic copil

 89. Marcus June 8, 2011 at 9:40 am #

  Epitaful Domniei Unui Cioclu (In Imagini Cu Legenda)

  Legenda:

  Agentia Erevan News a intrat in posesia testamentului d-lui Presedinte Basescu Traian, cat si a masurilor luate de acesta pentru ca ultimele lui dorinte sa-i fie aduse la indeplinire de bravul popor roman pe care incearca, si de cele mai multe ori reuseste, sa-l bage in pamant, la propriu. Mai sus este prezentat acest plan in imagini. Semnificatia acestora este urmatoarea:
  Dupa ce distinsa d-na Udrea a testat cu succes metoda strangerii din (…) pentru a economisi bani sa-si plateasca datoria la BRD (Foto 1), mostenirea pe care d-l presedinte, din motive de depreciere a leului, a schimbat-o in moneda Botswanei si pe care o lasa prin testament poporului roman (foto 2), i-a fost data pilotului elicopterului cu care d-na Udrea pleaca in Elvetia pentru a-si depune economiile le banca, cu ordinul ca in timp ce-o ajuta pe d-na minstereasa sa urce in elicopter, sa i-o bage in pusculita expusa la vedere din cauza de curent elice elicopter, cu un adaos anatomic din partea pilotului, adaos care intamplator poarta numele monedei nationale a Boatswanei (Foto 3). Hartia de 50 de (…) este insotita si de textul testamentului in care d-l presedinte specifica modul in care vor fi impartite cele 50 de unitati ((…)) si anume, o unitate ((…)) ii va fi data poporului roman in speranta ca il va ajuta sa-si plateasca uriasele imprumuturi contractate de d-l presedinte la FMI, Banca Mondiala etc si 49 de unitati ((…)) vor fi folosite pentru ridicarea unei statui pe modelul (Foto 4) care va fi dispusa in fata Catedralei Neamului si care va purta pe placa urmatorul epitaf:
  “Cat vom fi noi Traienele, ca natiune si popor
  Nici ca vom uita de tine sau de draga-ti Nutzisor”

  A consemnat pentru Dvs.
  Vartan Varujan

  Nota autorului: pentru poz vizitati blogul autorului
  sa fiti iubiti
  marcus

 90. Alexa June 8, 2011 at 4:44 pm #

  http://www.realitatea.net/ponta-superjudetele-lui-boc-ar-costa-fiecare-roman-600-700-de-lei-pentru-schimbarea-actelor_842499.html

  Super expunere Ponta!

  Am citit pe Mediafax livetext despre Basescu
  “Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să analizeze reorganizarea administrativă a ţării prin înlocuirea celor 41 judeţe cu 8 judeţe mari sau 7 judeţe şi municipiul Bucureşti, arătând că actualul sistem, menţinut din 1968, generează ineficienţă în utilizarea banilor UE şi corupţie.”

  Stii ca m-a impresionat si am fost atrasa de partea lui pt. un moment cand am auzit ” ineficienta si coruptie” Frate, am urat atunci ca aproape m-a convins
  dar mi-am zis ca trebuie sa fie ceva in spatele acestei chestii, ceva ce le aduce lor avantaje, nu ca vor asta pt. poporul roman.

  Apoi am citit si expunerea dumitale de pe videochatul realitatea.net-apropo, FAX!NU TE-AM VAZUT ASTAZI PE REALITATEA,am ajuns in fata calculatorului dupa 15:20 si nu mai erai. M-au apucat toti nervii, Ponta!de ieri vroiam sa te vad!

  Dar sa revenim. Deci mi-au placut contra-argumentele tale, ale USl-
  1. costul pt. schimbare de acte si pasapoarte
  2. costul la administratii locale
  3. blocarea proiectelor cu UE pt. ca nu accepta schimbarea titularilor
  4. nerespectarea celor 9 etape de reforma administrativa conform procedurilor UE

  Ai zis ca sambata vorbiti despre o reforma pe 4 ani in acest sens conforma cu respectarea etapelor de reforma ale UE.

  Si ca o concluzie mi-am dat seama ca este evident ca trebuie respectate etapele, nu se poate sa vrei sa vii acum si sa ceri: gata , vreau 8 judete.
  Trebuie discutat cu oamenii, facut referendum, asa e corect.

  • Alexa June 8, 2011 at 5:50 pm #

   Chestia asta cu : “vreau 8 judete”, imi aduce aminte de ce-ai zis tu acum cateva zile si anume Revizuirea Constitutiei: Republica bananiera din anii ’60-’70.

   Suntem in UE? trebuie sa respectam cetatenii, nu unul decide, nu e monarhie absolutista. Atunci Hai sa-l chemam pe regele Mihai inapoi, ca si acela ar zice sa se faca referendum. Suntem republica democratica sau nu?

   Apropo, ca stii ca la nivel inalt se apasa pe diverse butoane, si chestia asta cu judetele e tot ca un buton, o playstation, vad, si fiecare buton electrocuteaza pe cineva, stii ca in experimentul acela cu niste oameni care au fost rugati sa apese niste butoane si electrocutau persoane de partea cealalta a geamului, din fericire aia erau actori, se prefaceau ca sunt electrocutati, dar concluzia a fost trista, faptul ca niste persoane cu autoritate, imbracati in halate albe le cereau sa faca ceva contra bunului-simt i-a determinat pe multi subiecti sa apese in continuare pe butoane desi in partea cealalta ceilalti se tavaleau pe jos de durere.

   Asa si cu autoritatea statala. Cineva se joaca la butoane precum Nicole Scherzinger din Pussycat Dolls:

   ‘I’m a sexy mama (mama)
   Who knows just how to get what I wanna (wanna)’

 91. Alexa June 8, 2011 at 5:30 pm #

  http://www.realitatea.net/ponta-ii-face-cu-ochiul-lui-cernea-as-vrea-un-partid-ecologist-in-usl_842509.html

  “Social-democratul a mărturisit că şi-ar dori ca USL să aibă şi o componentă ecologistă. “Şi de aceea mă bazez foarte mult şi îmi place foarte mult, de exemplu de Remus Cernea, de Dragoş Bucurenci, de cei care au curajul şi se bat pentru ideile lor. Şi mi-aş dori ca alături de PSD, PNL şi PC, în USL să fie şi un partid cu adevărat ecologist. Să vină ei cu ceea ce eu nu reuşesc să fac!”, a conchis Victor Ponta.”

  ” Am spus că vreau să-mi iau o maşină electrică la partid, iar răspunsul a fost că au apărut două articole în care îşi băteau joc de mine – ce idei tâmpite are Ponta! Şi am zis că tot o să insist şi tot o să-mi iau maşină electrică, chiar dacă râd ziariştii de mine. Asta e, nu e o problemă, mergem înainte. Mai ales dacă cred că am dreptate”, a povestit el, informează NewsIn.

  Ponta, eu n-am auzit pana acum ca vrei sa-ti iei masaina electrica-azi aud prima oara, deci, linisteste-te articolele alea doua nu le-a citit nimeni inseamna, ca eu citesc cam tot ce apare despre tine.

  Si daca nu ti-e cu suparare de ce numai la partid? Da acasa ce-are? Daca vrei sa fii verde fii verde pana la capat! Nu umbla cu fofarlica, la partid masinuta electrica, acasa bolid de formula 1.

 92. Alexa June 8, 2011 at 6:07 pm #

  Inca o chestie demna de atentie spusa de voi astazi.
  Ponta: Gata, nu mai aşteptăm UDMR, e clar că au decis să rămână cu PDL
  http://www.cotidianul.ro/148546-Ponta-Gata-nu-mai-asteptam-UDMR-e-clar-ca-au-decis-sa-ramana-cu-PDL

  Sincer, si eu cred ca UDMR a primit destule sanse sa treaca de partea romanilor nu sa urmeze doar interese personale.
  Si chestia cu un partid verde e buna, apreciez, ti-am dat si like pe articol.
  « “Văd că reacţionează la şantajul PDL. Eu ştiu, că sunt în Parlament. Pe mulţi dintre deputaţii UDMR îi cunosc, e dl Marton Arpad pe care îl apreciez foarte mult. Şi au votat o mulţime de aberaţii, cum a fost aceea că să schimbăm compoziţia politică pentru că trebuie să le dăm la UNPR funcţii. Şi m-am dus şi i-am întrebat. Deci văd că la şantajul altora mai cedează. Eu nu i-am şantajat niciodată şi nici nu fac politică în felul acesta”, a mai afirmat Ponta. »

 93. Alexa June 8, 2011 at 7:40 pm #

  Pe bune, abia astept sa vad un partid verde la putere, si salut initiativa ta, domnule Ponta, asa e peste tot : in povesti ( stii ca zanele traiau mai tot timpul in padure si in copaci-vezi Disney- ) dar si in Europa.

  Apropo, Roma are nu stiu cate sectoare, iar Parisul are 20 de arondismente. De ce sa aibe Bucurestiul doar 1? Adica nu vrem sa fim ca ei? Nu vrem sa fim un oras european?

  In ceea ce priveste asteptarile pe care le-am avut dupa alegeri pot sa spun:

  “Visul meu s-a stins cuminte,
  asa cum a inceput.
  Si nu stiu cu ce am gresit.
  Simt ca vorba ta ma minte. ”
  (Andra-lyrics)

  Frate, cred ca nu sunt singura persoana din Romania careia alegerile i-au inselat asteptarile. Oare de data asta va fi altfel? Oare astia nu ne mint din nou, doar ca sa ne ia votul? Sunteti voi intr-adevar altfel?

  Esti intr-adevar altfel, domnule Ponta?

  Cica azi dimineata la Cronica Carcotasilor: se nasc mai multi baieti decat fete in lume, in ultimii ani. Cauza necunoscuta, se presupune ca din cauza radiatiilor?Sa luam legatura cu un cercetator.

  La fel si cu reformele astea. Au luat legatura cu un cercetator de n-au avut treaba. Ne-au innebunit de cap din 2008 pana acum, efectiv. Tot timpul la fiecare cateva luni cate o lovitura de teatru. Oare oamenii nu s-au saturat, Dumnezeule?

  Toti traiesc mai prost acum decat acum cativa ani. Asta inseamna reforma?
  Duceti-va dracului cu reforma vostra cu tot.

  Tu M’as Promis (Lyrics)

  Tu m’a promis=nE-ati promis
  Et je t’ai cru=Si noi v-am crezut

  Tu m’as promis le soleil en hiver et un arc en ciel
  Tu m’a promis le sable doré, j’ai recue une carte postale
  Tu m’as promis le ciel et la terre et une vie d’amour
  Tu m’as promis ton cour, ton sourire, mais j’ai eu des grimaces

  Tu m’as promis=nE-ati promis
  Et je t’ai cru=Si noi v-am crezut

  Tu m’as promis le cheval ailé que j’ai jamais eu
  Tu m’as promis le fil d’Ariane, mais tu l’as coupé
  Tu m’as promis les notes de Mozart, pas de plats cassés
  Tu m’as promis d’etre ta reine, j’ai eu pour sceptre un balai

  Tu m’as promis=ne-ati promis
  Et je t’ai cru=si noi v-am crezut
  Tu est foutu= sa mai traduc?
  Tu, tu, tu, tu, tu…

 94. Silviu cel necajit June 9, 2011 at 9:29 am #

  Victor, procedaţi foarte bine cu prezentarea programelor( politic, economic, legislativ etc.), dar, foarte important, esenţial chiar, trebuie să vă ” bateţi” – cu toate armele – pt. cel electoral, mai precis: legile electorale. Aţi contraatacat extraordinar cu variantele din programul cu legile electorale şi, subliniez, aici este toată cheia. De ce? păi, chiar trebuie să reuşiţi adoptarea, cel puţin a variantei cu interzicerea ” migraţiei” politice. Bolnavu’ şi acoliţii mizează – în continuare – pe dislocarea, ruperea sau şantajarea( chiar dacă aţi obţinut 50+1% în alegeri), cu alte cuvinte, să repete mizeria traseistică a SUSŢINĂTORILOR jăvriţi pe care o resimţim, cu toţii, ca impact social-economic-financiar, la nivel individual sau de grup. Da, pe asta mizează în continuare! Din cauza aceasta jăvriţii se zbat, suspină, se tem de ” trădarea” MINORITĂŢILOR la adoptarea acestei propuneri legislative, ştiind că li se va pecetlui( pe vecie) sfârşitul, finalu’ politic. Aţi mutat dur, deştept şi cu impact electoral, chiar dacă postacii, ” SPRIJINITORII” trădători sau dedaţi la banu’ puterii, furat de la noi toţi, încearcă să vă discrediteze toate măsurile din programu’ USL general, inclusiv pe voi ca şefii acestui proiect politic. Crede-mă, în asta constă succesul sau insuccesul ALIANŢEI şi, cu siguranţă, ştiu ce vorbesc. Hai, curaj, că sunt în vrie, un pic debusolaţi, înfricoşaţi de opţiunile din sondaje, aruncând pe “piaţa” imagologică, în Parlament chiar, tot felu’ de proiecte aiuristice care nu fac decât să accentueze furia, mânia, respingerea electorală, votu’ negativ, dorinţa de schimbare cu orice preţ ş.a. Am crezut că sunteţi în impas, dar, când am văzut contraatacu’, mi-am dat seama că sunteţi pe ” val”. Chiar trebuie să fac şi-o urare, in momentu’ ăsta: DOAMNE, AJUTĂ-NE! Întreaga considerare,

 95. Silviu cel necajit June 9, 2011 at 9:56 am #

  P.S. : A, am uitat să-ţi spun: dacă se adoptă varianta interzicerii ” migraţiei” parlamentare, mai există un efect important la nivelu’ celor care vor să obţină un mandat de parlamentar: conştientizând opţiunile electorale ale cetăţenilor din fiecare colegiu electoral, scoru’ în intenţia la vot, poziţia în clasament a fiecărui partid în parte, ştiind că este interzisă prin lege ” migraţia” politică, atunci se va gândi sub sigla cărui partid va candida, şansele de reuşită şi, implicit, dorinţa actualilor parlamentari ai puterii de a mai susţine sau nu actualu’ regim politic. Da, este o măsură cu impact răvăşitor, care îi confuzază sau îi luminează pe actualii parlamentari, indiferent de sfera politică din care face parte, sau pe cei ce doresc a fi parlamentari. Succes!

 96. Marcus June 9, 2011 at 12:15 pm #

  Nu Fi Prost, Romane!

  Daca-n timpu’ lu-mpuscatu’ era coada la papica
  Si faceam cuie in casa cu gandul la caldurica,
  Sau inlocuiam ratanu’, cu tacam la racitura,
  Nu s-a luat atunci in calcul suicidul drept o cura.

  Bun crestin, romanul nostru, isi ducea crucea in pace,
  Solidar cu toti vecinii se-nchidea in carapace.
  Astazi ins-avem de toate, de la gloante trase-n cap,
  La dat foc in vazul lumii ca sa scapi de handicap.

  Dictatura fu atuncea, dictatura e si-acum,
  Doar ca azi nu stie lumea cum sa scape de nebun
  Si in loc sa iasa-n strada sa-l alunge pe dement
  Romanasu’ isi ia viata, negasind alt argument.

  Decembrie inca-i proaspat si miroase tot a sange
  Ce varsat-a tineretu’ pe tiran sa il alunge
  Dar in van e azi, se pare, sacrificiul ce-a facut
  Cand mai abitir in tara dictatura a renascut.

  Asa ca, draga romane, nu uita ca esti crestin
  Si in loc de a-ti lua viata, fugareste-l pe cretin
  Sa-si ia fufa si bazdrucii si sa plece pe pustii
  Unde-si duse mutu iapa si dracu-ntarca copii.

 97. Catana June 9, 2011 at 5:57 pm #

  Ne-am cam saturat de ineficienta opozitiei parlamentare.Dati impresia ca,sub masca de “baieti duri”atat dvs cat si Crin executati un recital dupa o partitura scrisa de basescu.Vad ca PDL si base au inceput campania electorala si ne vor cotropi din nou.Suntem o natiune ingenuncheata.Va incapatanati sa credeti ca veti invinge prin curgerea fireasca a evenimentelor dar comiteti o grava eroare de calcul politic.tineti minte:SINGURA MASURA PRIN CARE ACEASTA CIUMA PORTOCALIE AR FI FORTATA LA ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE AR FI DEMISIA IN BLOC A TUTUROR PARLAMENTARILOR CARE NU AGREEAZA ACEASTA COALITIE PATOLOGICA BASISTA.DACA PRESEDINTELE VA FI LASAT SA FACA TOT CE SI-A PROPUS VETI PIERDE,IAR POPORUL ROMAN VA FI CONDAMNAT LA UMILINTE GREU DE IMAGINAT.Daca nu intelegeti gravitatea situatiei inseamna ca totul este pierdut.Dupa ce veti pierde si noi vom fi inrobiti veti iesi din istorie pe usa din dos.Sa va dea Dumnezeu minte sa intelegeti cat rau ne paste pe toti!

 98. Catana June 9, 2011 at 6:03 pm #

  PDL si starostele lor vor sa desfiinteze actuala politie de teama ca acesti politisti suparati le vor demasca furaciuniler la alegerile viitoare.

 99. laura June 9, 2011 at 10:13 pm #

  Am o intrebare foarte simpla pentru dumneavoastra.Ce veti face cu domnul Bunea Stancu din Braila,pentru ca nu am vazut nici o reactie din partea dumneavoastra.Noi cei din Braila ne-am cam saturat de toate “afacerile” lui si de grosolaniile lui.

  • ZOE, fii barbata ! June 10, 2011 at 1:33 pm #

   @laura,
   Îti dau dreptate si aici Ponta cred ca trebuie sa intervina transant !
   Asta trebuie svârlit ca o masea stricata, banuiesc , ca sunt destui oameni care ar putea sa-i ia locul. Eu nu cred ca USL va risca sa piarda Braila din cauza acestui
   individ !

 100. Black Rose June 10, 2011 at 8:59 am #

  De ani de zile, la Ghimes, in judetul Bacau, zeci de mii de “pelerini” maghiari se aduna in duminica Rusaliilor pentru a vizita fosta granita a Imperiului Austro-Ungar. Se canta imnuri patriotice, se arboreaza drapelele Ungariei si, mai nou, ale Tinutului Secuiesc, se afiseaza revendicari, se blestema Trianonul.
  Pana acum, romanii au suportat calmi aceste lucruri. Inclusiv defilari de uniforme maghiare pe strazile Ghimesului.Anul acesta, insa, Biserica Ortodoxa a anuntat ca va organiza propria manifestatie la Ghimes, unde doreste sa sarbatoreasca “Rusaliile in munti”. Slujba va fi celebrata de insusi Ioachim Bacauanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.Se anunta o zi interesanta la Ghimes.

 101. Black Rose June 10, 2011 at 9:48 am #

  Iata cum se petrec lucrurile, de Rusalii, la Ghimes Faget. Zona garii rasuna de muzica si voie buna. Sute de ceangai, imbracati in porturi populare asteapta, cantand si dansand, sosirea trenurilor speciale care vin din Ungaria. Pelerinii maghiari, care vin la Ghimes cu trenurile “Szekely gyors” si “Csiksomlyo expressz”, sunt primiti cu caldura de ceangai. La chemarea unui instrument de suflat special maghiar, care a rasunat pe ruinele cetatii Rakoczi, s-au indreptat spre canton, pentru a vedea sosirea locomotivelor maghiare la granita de o mie de ani. Spre entuziasmul celor prezenti, locomotiva trenului “Csiksomlyo expressz”, acoperita cu imaginea baronului Szechenyi Istvan, considerat a fi cel mai mare maghiar, iar pe fundal, imaginea podului “Szechenyi Lanchid” si cea a castelul Szechenyi, inscriptionat cu Mottoul: “Merjunk nagyok lenni!” (Sa avem curajul sa fim mari!), precum si locomotiva trenului “Szekely gyors”, legendarul Nohab 017, s-au apropiat de canton fluierand. Primarul comunei, Garbea Vilmos, a multumit celor prezenti ca au venit la Ghimes Faget, asemanand ceangaii cu un brad singuratic, care se tine cu radacinile lui puternice de stanci, in timp ce varful lui atinge norii. Primarul a vorbit despre sentimentul de incurajare pe care l-au primit ceangaii prin venirea pelerinilor la Ghimes. La fostul cantonul nr. 30 al Ungariei Mari a luat cuvantul deputatul FIDESZ, Varga Istvan. “In mod cert, in afara de mine inca sunt multi maghiari care pornesc de zeci de ani din Ungaria ciuntita sa cutreiere pe rand cele mai frumoase locuri ale Transilvaniei. Se duc in Baia Mare, orasul pictorilor, in Oradea, orasul Sfantului Ladislau si al lui Ady Endre, in Brasovul lui Aprily Lajos, in Salonta Mare a lui Arany Janos, in Sibiul lui Borsos Miklos, in Fagarasul lui Apafi si Babits Mihaly, in Zalaul lui Wesselenyi, si dupa multi ani incep sa inteleaga ce cauta si ce gasesc aici. .. Strig scopul: autonomia nationala a maghiarilor, in ciuda dictaturii si a modificarii fortate a granitei, secuii si maghiarii si-au pastrat limba lui Arany Janos si deja, de 1100 de ani, pastreaza cararile Carpatilor”. Evenimentul a fost incheiat cu intonarea imnului secuiesc si intoarcerea locomotivelor ungare in gara Ghimes Faget. Circa 270 de politisti si jandarmi au asigurat ordinea pentru cei aproximativ 20.000 de pelerini. In 2010 au fost mai multi pentru ca s-a sfintit piatra de temelie a unei biserici dedicata memoriei soldatilor maghiari care au murit “la granitata”!.

 102. Black Rose June 10, 2011 at 9:55 am #

  Pentru cei care nu stiu le pot spune ca localitatea Ghimes-Faget , din judetul Bacau, este fosta localitate de frontiera austro-ungara cu Romania , pana in 1918. Este cunoscuta si ca localitatea unde se desfasoara actiunea din romanul “Padurea Spanzuratilor”, de Liviu Rebreanu, unde personajul principal, Apostol Bologa, de fapt Emil Rebreanu, fratele autorului, a fost spanzurat de unguri.

 103. Black Rose June 10, 2011 at 9:58 am #

  Ce va fi anul acesta?

 104. Marcus June 10, 2011 at 12:17 pm #

  Dati-i Translator basescului, Please!

  Agentia de presa Erevan News isi informeaza pe aceasta cale cititorii ca un fenomen extraordinar s-a petrecut in Londra, dupa consumarea vizitei presedintelui Romaniei, Basescu Traian, vizita in cadrul careia acesta a tinut un discurs in limba engleza.
  In urma acestui discurs, fantoma marelui Will, a dat buzna peste Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, si pe un ton ultimativ i-a solicitat ca, in cazul in care presedintele Romaniei va mai vizita aceasta tara, sa i se interzica oficial folosirea limbii engleze, pe motiv de macelarire pana la desfiintare a acesteia. Shakespeare a mai precizat ca, daca nu va fi scapat de Basescu, va cere sa fie exhumat iar ramasitele pamantesti sa-i fie reinhumate in Afganistan. La aceasta cerere Majestatea Sa, Regina, a replicat ca va tine cont de ea si va dispune sa nu mai fie invitat in Anglia, dar de scapat nu are cum sa-l scape de Basescu, deoarece mai sunt vreo douazeci si ceva de milioane care vor sa scape de el, dar care au ajuns la concluzia ca numai dracu ii mai poate scapa de acest personaj (conform principiului ca daca zicerea: “Domnu’ a dat, Domnu’ a luat, Fie Domnu’ Laudat !” este valabila, atunci si reciproca cu “dracu’ ni l-a dat, dracu’ sa-l ia!” ar putea functiona si ar fi foarte bine primita de toti romanii cu IQ supraunitar)

  A consemnat pentru Dvs.

  Vartan Varujan

 105. Marcus June 10, 2011 at 5:46 pm #

  Traiane, Duhul Sfant Pogoara peste Credinciosi, Nu Peste Anticristi!

  Astazi, m-am inarmat cu rabdarea necesara si am ascultat tot ce a spus chiombalau’ referitor, ca sa-l citez in limba engleza, la cel mai mare “ZA ESEC” al diplomatiei romane, aflata constitutional sub conducerea sa nemijlocita, de dupa decembrie ’89 si pana in prezent, si anume amanarea, prin vot in Consiliul Europei, a primirii tarii noastre in spatiul Schengen.
  Si am facut aceasta, nu in speranta ca la sustinerea de catre un numar relativ mare de tari europene importante, dintre care Olanda ne-a spus-o pe sleau, a faptului ca Romania nu este un stat de drept ci mai degraba un stat de drepti in fata muschilor si pohtelor unui dement pus pe distrugerea unei tari, chiombu va gasi de cuvinta sa aiba o replica “nimicitoare”, gen “nu suntem rame”, sau ca cea data reprezentatului Federatiei Ruse cu o alta ocazie memorabila, ci am facut-o in speranta ca va avea macar o data in viata barbatia sa-si asume o particica, daca nu in totalitate un esec atat de rasunator si de usturator.
  Pe dracu, ti-ai gasit de la cine sa te astepti la responsabilitate! Nu, bade roamne, basescu, popa reformatu’ si pus peste Externe, sleahta de derbedei si derbedoaice, pompos denumita Guvernul Romaniei, in frunte cu boc cel mic, fara de minte si umil cat cuprinde, nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le pute.
  Nu, nu si iar nu!
  De vina este nenorocita de Justitie Romana, care refuza cu obstinatie sa se lase calcata in picioare, in totalitate de vointa prezidentiala si care, vezi Doamne, in opinia cneazului sef ot Basarabi a napadit tarisoara cu bube dulci, fiind elementul negativ care a facut cel mai mare rau Romaniei in aceasta perioada. Adica, sanchi, nu ne-au primit in Schengen, nu pentru ca Sefu’ de la ANAF, se pare ca este nasul celei mai mari coruptii practicata la granitele tarii si care le-a transformat dintr-un sistem securizat si computerizat pe bani europeni, intr-un svaiter mioritic, edenul contrabandistilor de pretutindeni dispusi sa imparta cu vama romana uriasele sume de bani obtinute din contrabanda cvasioficializata acceptata de autoritatile romane, ci pentru ca Justitia intarzie in solutionarea unor dosare.
  Si pentru ca Justitia Romana sa nu fie singura palmuita de mana de fier a prezidelului, acesta i-a aplicat un bombeu in (…) si Senatului Romaniei, care din motive politicianiste, nu a “dotat” CSM-ul cu reprezentantii Societatii Civile ale caror CV-uri au fost aprobate de Prededintie.
  Hai, sa mori tu, Basescule, ca tu, popa reformatu’ si cu nanosluga n-ati avut nimic de-a face cu aceasta palma europeana si ca nu s-ar impune niscai demisii, daca nu a ta, deoarece tu esti pilonul sine-qua-non de stabilitate (sac!), macar una la hoha, pe la Externe, ca la guvern alt boc mai imbecil si mai servil n-ai de unde gasi?
  Traienele, nu miza pe faptu’ ca te vei eterniza in fotoliul cu spatar de imunitate pe viata de la Cotroceni,ci pleaca de la ideea ca mai devreme sau mai tarziu (daca USL va castiga alegerile, incepand cu a doua zi vei deveni rebut la cosul de gunoi al Istoriei), vei da socoteala pentru toate nenorocirile aduse acestei tari, situatie in care de la ultimul politist pana la judecatorul de la Curtea Suprema de Justitie pe care de-a lungul timpului ai reusit sa-i umilesti , te vor astepta ca pe painea calda sa dai anumite raspunsuri, indiferent de cate dosarele ti-a fabricat Gestapo-ul personal in vederea “negocierii” unei “imunitati” post-prezidentiale!
  Mi-a placut modul in care, la incheierea spiciului, ai invocat pogorarea Sfantului Duh peste noi in ziua de Rusalii, uitand ca de fapt tu esti bot in bot, zi de zi si minut de minut cu Anticristu’, motiv pentru care il invocam si noi pe acesta sa vina sa te ia, ca ne-am saturat de iadul adus de tine in tara!

 106. Black Rose June 10, 2011 at 7:25 pm #

  Visul oricărui politician mic e să se bată de la egal cu greii domeniului. Senatorul Gabriel Berca nu se abate de la regulă și are vise cu Pinalty și Flutur.
  Președintele PDL Bacău s-a dus din nou singur la o emisiune televizată, de unde a plecat cam lovit în aripă.

 107. Black Rose June 10, 2011 at 7:34 pm #

 108. Iceflame June 10, 2011 at 10:59 pm #

  Buna seara.

  Domnule Ponta, am citit in presa ceva despre un anume sef

  de CJ care isi insoara fiul si care a decis ca, un asemenea eveniment

  “epocal” este musai sa fie sarbatorit de o maniera faraonica…

  Le urez distractie placuta tuturor pesedistilor care vor

  onora evenimentul.

  Si o presa pe masura dupa aceea…

  Va salut!

  • ZOE, fii barbata ! June 13, 2011 at 10:05 am #

   @Iceflame,
   Nu te supara pe mine ! Prea judeci si tu cu mânie proletara acest eveniment.
   Fiecare parinte e fericit într-un asemenea moment si face totul sa iasa nunta
   ca în povesti. La orice nunta sunt invitati cel putin 200 de persoane, ba la tara
   vine tot satul. Deci, nu mi-se pare nimic exagerat, omul are multe cunostinte în
   pozitia în care este si e normal sa-i invite. Nu stii tu ce eforturi financiare o fi facut
   omul, poate s-a împrumutat. Si ce, daca sunt PSD-isti n-au dreptul sa mearga la o nunta? Hai, sa nu exageram !

   • Iceflame June 15, 2011 at 10:53 am #

    @ Zoe

    Nici vorba de “manie proletara”.

    Acesta este un concept nu doar depasit ci si de trista amintire.

    Ce stiu eu este faptul ca traim vremuri grele. Nu este nevoie sa exemplific,

    ajunge sa iesi un pic in strada si totul este clar, fetele oamenilor o spun.

    Pe acest fond, sa vii tu, sef de CJ, si sa incepi sa te spargi in tot felul de figuri

    si petreceri fastuoase, mi se pare nu numai de prost gust ci de-a dreptul

    sfidator.

    Eu cred ca oricine se afla astazi intr-o functie de conducere, cu atat mai mult

    cineva care face parte dintr-un partid social-democrat, trebuie sa aiba un

    comportament specific…

    Ce am facut eu cu cele cateva randuri postate mai sus pe data de 10 iunie,

    era doar o incercare de atentionare a presedintelui PSD in legatura cu

    pericolul la care s’ar fi putut expune in plan mediatic.

    Sigur ca domnia-sa a sesizat si singur aspectul si a procedat in consecinta,

    lucru pentru care il felicit.

    Atata tot.

    Salut!

   • ZOE, fii barbata ! June 16, 2011 at 8:54 am #

    @Iceflame,
    Sa stii ca ai dreptate ! Acest comportament, cred ca pot sa-i spun megaloman, produce scârba. Între timp m-am informat si am aflat ca atât tatal cât si fiul nu sunt chiar îngerasi. De aftfel am vazut comportamenul lui “ginerica”, atunci când a intervenit telefonic într-o emisiune TV si trebuie sa spun ca a fost execrabil. Îmi pare rau pentru Ponta ca este pus în situatii dificile de oamenii din partidul sau si ca trebuie sa se lupte si cu ei, ca si cum nu ar fi de ajuns ca are de înfruntat hoarda portocalie. Dar îmi place ca nu se lasa si sunt sigura ca va câstiga lupta, pentru ca merita din plin.
    Cât despre grandomanie, din pacate e un apanaj al românului, mai ales al parvenitului. Mi-e lehamite sa comentez asta.

 109. dan popescu June 11, 2011 at 7:54 am #

  Oameni buni,

  Nu va mai lasati pacaliti de Basescu si uriasul sau aparat de propaganda.
  Reorganizarea teritoriala va fi un dezastru pentru fiecare dintre noi.

  Daca cu reducerea numarului de parlamentari si o singura camera a reusit
  sa ne pacaleasca, ajutat de mass media, care nu trece zi sau saptamana in care
  sa nu ne prezinte cat cheltuie parlamentarii, cat curent folosesc, cata
  apa consuma la toaletele parlamentului.

  Asta cu reorganizarea, ne afecteaza in mod direct.

  Mergand pe ideea lui Basescu cu “redusul”, ar trebuii sa reducem totul.
  Sa facem o singura primarie mare la Bucuresti, un singur sediu de politie,
  un singur spital, o singura scoala, o singura casa de pensii … toate
  institutile care intr-un fel sau altul au menirea sa ne ajute sa fie reduse
  la una singura.

  Va dati seama cata economie s-ar face ??!!!!

  Departe de mine sa nu admit ca exista coruptie, si mai mica si mai mare in
  toate institutile, dar cu o cafea, o ciocolata, un buchet de flori, chiar si
  bani in unele cazuri cu totii reusim sa ne rezolvam problemele.

  Prin desfiintarea lor si mutarea la sute de kilometrii, ne va fi foarte greu
  daca nu imposibil sa mai rezolvam problemele de zi cu zi.
  Supraaglomerarea lor, pentru ca si acum cand deservesc cate un judet nu 6 sunt
  aglomerate si se sta la cozi.

  Eu atata va spun, pot sa va zica si Ponta si Antonescu si Voiculescu si Dan Diaconescu
  si toate televizinile sa ne arate beneficiile si cheltuielile care se salveaza,
  asta nu trebuie sa o lasam sa se intample.

  Nu mai este o treaba de politica, ca unul e pdl ist altul psd ist sau altul pnl ist.

  Trebuie sa spunem NU !!!!

  Ca sa nu mai zic ca toata himera asta este generata de dorinta lui Basescu de a
  castiga inca o data alegerile pentru el si PDL.

  Romani treiziti-va pana nu este prea tarziu !!!!!

  • ZOE, fii barbata ! June 13, 2011 at 10:12 am #

   @dan popescu,
   Ai mare dreptate si o stim cu totii. Nu cred ca exista vreun român care sa nu fi înteles aceste lucruri.
   Ca sa putem spune NU oficial, trebuie sa ni-se dea ocazia, numai ca ei nu vor
   REFERENDUM si atunci, ne ramâne alternativa de a iesi cu totii în strada.
   Eu nu vad alta iesire, cu CATIFEA în aceasta tara, nu merge !

 110. ZOE, fii barbata ! June 11, 2011 at 10:50 am #

  Dupa umila mea parere, USL va avea de pierdut capital electoral, în cazul în care îi va da apa la moara “Regelui Întunericului” ! Cred ca pariciparea la consfatuiri a USL în privinta reorganizarii teritoriale, risca sa fie interpretata drept slabiciune si cedare în fata amenintarilor ca nu vor veni la putere si vor ramâne în opozitie si dupa 2012, daca nu participa ! De asemeni a fi de acord cu aceasta enormitate emisa de un cervello mal funzionante, înseamna a pune umarul la HAOSUL care va urma. Si asta, s-ar putea sa dezamageasca profund alegatorii. Chiar nu va pasa, domnilor din USL ?!

 111. ZOE, fii barbata ! June 11, 2011 at 12:02 pm #

  @Victor Ponta,
  Bravo Victor, felicitari pentru discursul tau, te-am ascultat cu multa placere pentru ca ai vorbit din suflet cu sinceritate , simplitate si pe întelesul tuturor !
  Si mai ales ai atins toate subiectele care ne preocupa pe toti.
  Am convingerea ca uniti, îi vom putea înfrânge pe distrugatorii neamului si îi vom putea arunca la lada de gunoi a istoriei. Asteptam cu nerabdare acest moment, si speram ca “ELICOPTERUL “sa nu îi duca prea departe.
  ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

 112. justitiaru June 11, 2011 at 12:10 pm #

  D-le Ponta
  Fekicitari pentru discursul dv. de la sala palatului privind viziunea USL Discursul dv. a fost pentru prima oara (sper ca nu si ultima oara) clar ,percutant, mobilizator, coroziv la adresa actualilor guvernanti. .
  1)O mare PROBLEMA : ati monopolizat discursul politic in dauna PNL si PC.O alianta nu poate fi credibila pentru cetateni si membri aliantei daca nu este echilibrata si echitabila.
  2)Raspunsul la iniiiativele fantasmagorice ale lui TB vine ciu prea mare intarziere si cu prea multa pompa. Nu trebuie sa organizati zilnic asememena reuniuni bombastice pentru ca USL sa dea respunsuri operative la fiecare “bomba”pe care TB si ciracii sai o lanseaza pe piata
  3)Nu am auzit nimc despre schimbarea Constitutiei
  4)USL raspunde la invitatia”lui TB la “consultari”.?Eu sper ca nu..

 113. Alexa June 11, 2011 at 3:39 pm #

  Salutare Ponta!

  Am citit astazi cu mult interes stirile despre viziunea usl pt. reorganizare administrativa regionala.

  Ca un mic fapt divers, tot de interes local, vad ca vin astia de la ADP sa schimbe gardurile din fata de la toate blocurile din sectorul 6, m-am trezit astazi cu mare galagie in fata blocului si presedintele de bloc care se certa cu ei. Garduletul era verde si pus de curand de locatari. Sper ca n-o sa-l inlocuiasca cu unul portocaliu!Oricum e o cheltuiala pe care au facu-o locatarii si nu i-a consultat nimeni daca sunt de acord sa schimbe astia
  gardul.

  Oricum am coborat sa vorbesc cu seful echipei si eram pregatita sa dau telefon la politie sau 911, credeam ca vor sa taie copacii, asa de mare galagie faceau.

  Gardul vechi il iau ei, probabil ca-l vand ca fier vechi sa-si scoata banii?

 114. Alexa June 11, 2011 at 5:14 pm #

  Scuze domnule Ponta, acum am remarcat ca am zis ca dau telefon la 911, in loc de 112. Asta ar fi fost culmea sa dau telefon la 911 si sa-mi raspunda in romana si sa se ocupe de garduletii ADP. Oricum era sambata, nu mi-ar fi raspuns nici dracu’ la sediul ADP, am zis sa-i amenint cu ceva, in caz ca le venea idea sa taie vreun copac sau sa planteze altceva.Dar m-au asigurat ca doar garduletii.Si am zis bine.

  Nu stiu daca ai trecut prin sectorul 6, dar anul trecut au taiat toti trandafirii de pe peluza din mijlocul drumului si erau trandafiri cred ca vreo 10 km de trandafiri. Au pus niste braduti care s-au uscat, copacei in niste ghivece mari, care nu rezista. In unele locuri au facut cat de cat frumos. Dar in alte parti nu. Stii ce m-am ofticat pt. trandafirii aia? Infloreau pana toamna tarziu, chiar si iarna am vazut.

  Am intrebat niste persoane de pe strada, doamna ati vazut ca au taiat trandafirii? sunteti de acord?

  a dat din umeri, altii au zis ca si lor le placeau trandafdirii, da ce sa faca?

  cam asta e atitudinea generala a populatiei, ce sa facem taica? daca asa a hotarat…

  nu au curaj civic, poate astia din provincie sa aiba, vad ca se mobilizeaza mai bine

  Apropo de asta,imi dau seama ca daca se descentralizeaza puterea o sa existe tot soiul de hotarari de genul asta, si cei din teritoriu o sa decida in functie de cel care e cel mai influent ijn zona, o sa revin cu subiectul asta, daca imi permiti

  Apropo,
  Am vazut un video haios pe utube cu un pusti de gradinita, care a sunat la 911.
  -911, what’s your emergency?
  -Hello, ma puteti ajuta cu tema la matematica?
  -Tema la matematica?Care e urgenta ta, poti sa-mi spui adresa?Esti singur in casa?
  -Nu, tema la mate. Daca iau 3 pere din 5 , cate raman?
  Si l-a tinut asa pana a venit maica-sa si a invchis.

  HA! Sunt zapacita astazi, dar am o scuza ca ma sculasera aia din somn.

  Dar nu sunt destul de zapacita sa nu discut nitelus programul propus de usl, cu voia dumitale.

 115. Alexa June 11, 2011 at 7:01 pm #

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8794536-vezi-cum-arata-modelul-usl-dezvoltare-regionala-modificare-administrativa.htm

  Daca imi permiti, sa le discutam separat.

  Imi cer iertare ca articolul citat are si un video.Si daca vizionezi video, la sfarsit iti apar Vizionat recent si Urmeaza: si URmeaza un video intitulat: Victor Ponta Curva Politica Romania PSD

  Mi-a displacut titul, evident. Uite la ce se preteaza. Cred ca vor audienta, cu orice pret. E un video vechi din 2009 cu tine. Dar si asa puteau sa schimbe titlul este evident nepotrivit pt. un site de stiri.

 116. Alexa June 11, 2011 at 7:14 pm #

  Cu voia dumitale iti trimit punctele mele de vedere asupra articolului in email.

 117. Alexa June 11, 2011 at 7:42 pm #

  Dar nu pot sa ma abtin sa nu te citez cu ceva.

  “Vedeti ca putem fi de acord cu doamna Udrea”, a apreciat Ponta.

  http://www.ziare.com/victor-ponta/presedinte-psd/ponta-a-prezentat-un-document-in-care-udrea-si-igas-se-impotriveau-reorganizarii-1100543

 118. Bibliotecaru June 12, 2011 at 10:17 am #

  @ Victor Ponta

  Domnule Ponta,
  Încep să am o problemă cu adevărat importantă, terminal de importantă, dacă pot spune aşa. Am ascultat discursul domnului Antonescu despre viziunea USL asupra dezvoltării regionale în România şi… nu a spus nici măcar o propoziţie cu acest subiect. La un moment dat a lăsat impresia că va începe… dar, nu… tot despre lovirea adversarului BăsescuDL era vorba. Vă spun sincer că mi-e frică de un astfel de preşedinte al României, mi-e frică de o astfel de politică. Aş putea spune că-mi este mai frică decât îmi este frică de cea de acum, pentru că măcar pe cea de acum am ajuns să o cunosc, să mă aştept la ilogica ei desfăşurare…

  De bine, de rău, măcar domnul Băsescu reuşeşte să articuleze câteva cuvinte la subiect.
  Oricât îmi este de clar că oameni ca domnul Băsescu sau Boc nu sunt capabili să aducă o funcţionare normală a României, nu pot să am încredere în domnul Antonescu dacă singurele idei pe care domnia sa le spune, de la bun-începutul USL, se reduc “la ruperea capetelor hidrei PDL-iste”. Nu există nimeni în PNL care ar putea prelua rolul de candidat la preşedinţie înscriindu-se cu adevărat într-o speranţă pentru români? Eu unul sunt speriat că văd mii de oameni aplaudând un lider care perorează despre desfiinţarea unui adversar politic. Nu de acolo a plecat şi PDL? Deja speranţa mea că USL va aduce o normalitate în România se risipesc cu rapiditate. Văd că specialiştii USL se activează în efortul de a găsi soluţii, dar mă sperie preluarea discursului PDL-ist de lovire şi terfelire a adversarului la nivelul liderilor USL (mai puţin ale domnului Daniel Constantin, cel mereu uitat la numărătoarea partidelor din USL). Pentru Dumnezeu, am ajuns deja ca cele mai mari trei partide (PSD, PDL, PNL) să preia discursul anilor 50, 60, relativ la condamnarea burghezo-moşierimii care suge sângele poporului. Nu mi-e îndeajuns că-l aud pe “intelectualul Boc” repetând nesfârşit “Alianţa Socialistă”, trebuie să-l aud şi pe “istoricul Antonescu” spunând cu “înţeles” în începutul discursului domniei sale “dragi tovarăşi”.

  Un lucru s-a spus foarte bine la acest eveniment din Sala Palatului, poporul nu mai are timp ca politicienii să se joace cu vorbele prin evenimente. Poate că USL mai poate aştepta încă 20 de ani de politică de acum încolo, cetăţenii mor în fiecare zi din cauza jocului “de-a politica” practicat de cei care îşi şterg bocancii pe destinul României. Sunt milioane de români pentru care ziua de mâine reprezintă o provocare la moarte, la foamete, la sinucidere, la azvârlire în stradă de către nu ştiu ce autoritate. Insecuritatea aceasta s-a prelungit de prea mulţi ani şi evoluează din rău în mai rău, pentru că se încăpăţânează să nu ţină seama de indicatorii macro-economici şi statisticele recitate la TV.

  Domnule Ponta,
  Dacă doriţi să mă ajutaţi să am o mică speranţă pentru ziua de mâine, nu mai vorbiţi despre cum va pleca PDL, Băsescu, Boc… povestiţi-mi cum va veni normalitatea, cum nu vor mai fi abuzuri, cum politicienii vor renunţa la războiul politic şi la interese personale şi vor ajunge, în sfârşit după 21 de ani, cu adevărat în slujba poporului. Povestiţi-mi despre timpurile ce vor veni şi convingeţi-mă că există o şansă, chiar dacă mică, ca românii să trăiască fără grija zilei de mâine, fără grija că cineva va abuza de logică ca să mai ia încă o piele după sărac, cu pretextul că bugetul este flămând decât flămânzesc cetăţenii… Eventual povestiţi-mi cum se va ajunge la democraţie şi poporul îşi va lua cu adevărat în mâini propriul destin.

  Dacă nu, spuneţi-ne că nu se poate decât din prost în mai prost. Poate aşa facem cel mai mare miting din România şi, într-un moment de exaltare, ne sinucidem în grup astfel încât României să-i crească rapid PIB-ul pe cap de locuitor şi să rămână România numai cu cei bogaţi care-şi permit să trăiască oricum ar merge România şi orice ar face politicienii României. Dintre zecile de oameni care mi-au spus că-şi doresc moartea pentru că nu mai au nici o aşteptare de la viaţă, o parte importantă deja au murit, alţii probabil că vor muri în acest an şi nu mai au altă preocupare decât să-şi pregătească înmormântarea, cu prosoape, farfurii, leagă banii în batiste… unii îşi fac deja pomenile (un covrig, un iaurt) din timpul vieţii pentru că se gândesc că cei rămaşi oricum nu vor avea cum. Domnule Ponta, aici lângă mine este linia întâi, cea cu carne de tun, a războiul politic pe care dumneavoastră, domnul Antonescu, Băsescu, Boc şi ceilalţi îl duceţi de ani de zile, lângă mine moartea este o realitate şi nu o statistică, la fel şi mâncarea porţionată pe zile, grija pomenile de sâmbăta morţilor (pentru că fiecare are un pomelnic nesfârşit pentru care trebuie să dea măcar o felie de pâine), aici sunt bătrâni care se chinuie în fiecare zi, cu disperare, cu minţi rătăcite, strigându-şi prin casă părinţii morţi de zeci de ani… Aici durerea nu este un discurs într-o sală cu mii de aplauze. Nu irosiţi şi o brumă de speranţă pe care o aduceţi acestei părţi a României, chiar să fie ea mincinoasă şi iluzorie, doar pentru dragostea de declarare a puterii înainte de a fi obţinută.

 119. Fault June 12, 2011 at 11:04 am #

  1. ACADEMIC RĂSPUNS
  În legătură cu referendumul bucureştean propus de doamna Elena Udrea şi respins de domnul Traian Băsescu, s-a solicitat părerea competentă a Academiei, care a răspuns prompt, şi la… obiect : – Ea vrea el nu poate !

  DIPLOMATIC RĂSPUNS
  2. – Unde aţi vrea s-o pupaţi pe rromica văcsită din Pleşcoi, domnule ministru ba Conschi, l-a întrebat o reporteră, acesta dând următorul răspuns diplomatic :
  – Pe perineu ! Pricepi ? Pentru că mai jos deranjez confraţii pdl-udmr iar mai sus preşedinţia…
  – Numai de n-ar avea ruptură de perineu !

 120. Black Rose June 12, 2011 at 1:48 pm #

  Asadar, opt judete. Pentru ca n-au curaj sa incerce modificarea Cosntitutiei, vor pastra denumirea de “judet” pentru regiuni. O prostie, pentru ca nu mai exista nici o alta unitate administrativ-teritoriala mai mare de comuna.Pana atunci, sa ne gandim la costurile acestei transformari. Intai, cele birocratice. Fiecare institutie va trebui sa-si schimbe stampilele, firmele, documentele tipizate. Ganditi-va ca exista aproape 90 de primarii numai in judetul Bacau. Pe langa primarii mai sunt institutiile deconcentrate. Mai sunt scoli, gradinite, biblioteci. Si fiecare trebuie sa arunce vechea firma pe care scrie numele judetului si sa dea bani pe alta. Apoi sa-si preschimbe stampilele, tipizatele cu antet. Un deliciu pentru buget! Pe urma vin actele de identitate. O nebunie: 80 la suta din cetateni vor trebui sa-si schimbe cartile de identitate si permisele auto. Vor trebui schimbate si placutele de inmatriculare ale autoturismelor. Evident, urmeaza TOATE certificatele de inmatriculare ale masinilor. Pe langa costurile directe de mai sus, vin costurile indirecte, ale efectelor: institutiile deconcentrate nu vor mai exista decat in capitala de judet

 121. Black Rose June 12, 2011 at 1:56 pm #

 122. Sibilla June 12, 2011 at 6:10 pm #

  Sâmbătă, 11 iunie 2011

  La acest târg, organizat la nivel regional, sunt prezentate şi pot fi achiziţionate produse agroalimentare, la preţuri de producător, cât şi servicii specifice mediului rural, realizate prin proiecte finanţate cu fonduri nerambursabile acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013. Este pentru prima dată în România când un astfel de eveniment are loc într-o localitate rurală. Din luna februarie a acestui an au mai fost organizate 7 târguri de acest gen, dar numai în marile oraşe.

  Tâgul de la Răcăşdia aduce laolaltă peste 50 de beneficiari ai proiectelor finanţate prin PNDR din Regiunea de Dezvoltare 5 Vest, mai precis din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. Evenimentul permite persoanelor interesate nu doar să vadă produsele tradiţionale şi serviciile realizate, dar şi să se informeze direct cu privire la etapele care trebuie parcurse pentru accesarea fondurilor nerambursabile, atât de la instituţiile abilitate, cât şi de la cei care au beneficiat deja de aceste fonduri.

  Evenimentul a reunit directorii Oficiilor de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit din cele 4 judeţe, numeroşi primari, oameni politici, reprezentanţi ai băncilor şi ai administraţiilor judeţene. Deschiderea oficială a Târgului a fost făcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Gheorghioni, directorul general al Centrului Regional 5 Vest, Florin Nedelcu şi de gazda evenimentului, Mirco Lechici, primarul din Răcăşdia.

  Numeroşii vizitatori au potut admira utilaje agricole a căror valoare cumulată depăşeşte 6 milioane de euro. Totodată au fost expuse vaci de lapte, vaci de carne, oi de rasă, capre, gâşte şi porci. Au putut fi degustate şi cumpărate brânză, ouă, miere, cârnaţi, specialităţi de panificaţie, diferite produse abatorizate, dar şi realizate în mod tradiţional.

  În cadrul evenimentului, s-a precizat că Regiunea 45 Vest are contractate proiecte în valoare de peste 500 de milioane de euro şi ocupă locul 3 la nivel naţional. Directorul Oficiului APDRP Caraş-Severin, Nicolae Ştefănescu, s-a zbătut să aducă acest târg la Răcăşdia deoarece cărăşenii au fost deschizători de drumuri în accesarea fondurilor europene. Chiar dacă rezultatele unor astfel de proiecte europene sunt de necontestat, cei care sunt interesaţi de accesarea de fonduri au fost sfătuiţi de specialişti să nu plece la drum dacă nu au şi fonduri proprii, cel puţin 2% din valoarea proiectului. ”
  www. radioresita.ro

  Va să zică ” regionalizarea ” propăvăduită de bă-SECU e praf în ochi e sanchi schemă, e o cacealma ca să fie de folos pedelichelelor şi alcoolicului naţional, Iudele României !
  Ce drak a căutat totuşi la târg la Răcăşdia mafiotul PD de Caraş-Severino Ionesie Gheorghioni care e reclamat pe bună dreptate again la DNA şi care a pus monopol pe afacerea Buşteni, pe brânză, pe rîchie, pe tăt… Locul ăstuia e după gratii nu să se fâţâie cu-ai ” noştri ” pe la târguri că-i derector şi preşe pe cam tăt ce respiră-n Twin Peakse-ul cărăşean, omul de Curte al masonului Frunză-dudă de beat !
  http://www.argument-cs.ro/content/ionesie-ghiorghioni-vicepre%C5%9Fedintele-consiliului-jude%C5%A3ean-reclamat-din-nou-la-dna
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/04/18/gunoier-de-bunavoie-si-la-nevoie-in-caras-severino-ionesie-ghiorghioni/
  Daaaar, cităm din lighioana libidinoasă Ionesie Gheorghioni, mare baştan PD CS :
  * Şeful de gaşcă, vicepreşedinte al CJC-S, Ionesie Ghiorghioni şi-a încheiat pledoaria ca orice jmecher fraier, dar fraier, nu glumă, RECUNOSCÂND că : “Ce vreți să spun dacă așa este. Este președintele nostru nimic nu mișcă în județul ăsta fără ca el să știe” !!
  Noi, NU îl contrazicem, aia zicem şi noi, anume că NIMIC nu mişcă-n Caraş-Severino fără de ştiinţa * Ayatollahului *. Bossu-i boss, că el numeşte-n foncţii, el ordonă, el deţine controlul total şi tot el împarte * fraţilor *, inclusiv palme în desele momente când i se rădică răchia la mansardă, punct. *
  Una ca dumneamea NU ar fi admis ca baronul I Gheorghioni să-ntineze târgul, ba să mai şi defilez cu el…. halal ” imagine ” …

 123. Marcus June 12, 2011 at 9:10 pm #

  I-auzi Ce Pohteste Nasu’!

  S-a “trezit” Traian badica si-a dat buzna in guvern,
  Unde, dup-un pumn in masa, a impus un nou refren:
  Ministri si ministrese vor canta de-acum in cor
  Cum ca vor in tara noastra, Evu’ Mediu-n alt decor!

  Ingrozit ca pierde lupta in meciul de la locale,
  El vrea tara sa imparta in cnezate feudale.
  Alde Udrea si-al lu’ Flutur, urmasi de Menumorut
  Vor domni in opt judete, de la Tisa pan-la Prut.

  Frunzaverde si Sulfina, terminand cu finu’ Falca
  Toti borfasi de-ai lu’ chiombila vor primi cate o halca.
  Peste ei, in capitala, din viţa de Murfatlar,
  Nas va fi iel, Voda Chiombu, cu renume de talhar.

  Vom avea din nou provincii, ca in vremi fanariote,
  Birjarite ca la carte de Famiglii mafiote,
  Ce se vor eterne-n scaun, libere sa jefuiasca,
  Sub protectie inalta, de hlamida-mparateasca.

  Ce-au uitat insa golanii, sau nu au stiut vreodata
  Este cum fanariotii pedepseau asa o fapta:
  Gainari ca ei, prin lege, hoti de rufe de pe sfoara
  In catran si trasi in pene erau “caftaniti” prin tara.

 124. Marcus June 13, 2011 at 2:15 pm #

  Aista Nu Se Poate, basescule!

  Lasate atata vreme netaxate cum se cuvine manifestarile revizioniste unguresti, ba mai mult incurajate cu o nepasare care tradeaza fie dementa, fie tradarea de tara si neam de “prietenul secuilor, Basescu Traian”, dupa cum il alinta raspopitul securist Tokes pe presedintele Romaniei, acestea au fermentat, iar borhotul unguresc s-a revarsat tocmai pe strazile Londrei, intr-o manifestatie de cea mai pura sorginte sovinist-iredentista si revizionista, in care o slehta de derbedei maghiari au ajuns sa ne ameninte ca vor lua Ardealul cu forta armelor. Daca pana acum mai aveau cat de cat bunul simt s-o dea mai absconsa, acum baietii astia, tineri si nelinistiti, au scos dorinta lor cea mai arzatoare la vedere tocmai in capitala Regatului Unit al Marii Britanii.
  Astia n-au invatat practic nimic din istoria comuna seculara si cred ca, daca la un moment dat soarta le surade prin prezenta unei cozi de topor demente, tocmai in fruntea statului roman, isi pot permite sa ne scuipe si sa ne injure din strainatate, fara ca “mamaliga” romaneasca sa aiba vreo reactie.
  Nimic mai gresit, sogorilor, asa cum v-am mai dat peste bot de-a lungul timpului cand v-am arborat opinca olteneasca in varful Parlamentului, la Budapesta, avem pastrata pentru astfel de vremuri, in care ne amenintati cu armele si o pereche de cioareci, purtati vreme indelungata fara chiloti, cam maronii ce-i drept, cu care sa intregim, incet, incet straiul popular romanesc expus pe Parlamentul maghiar.
  Daca va mananca pielea, avem ac de cojocul vostru, oricand, oriunde si oricum.
  Ne faceti pe noi nationalisti, pentru ca va dam dreptul sa impartiti cu noi vatra NOASTRA stramoseasca, iar voi ca niste neobrazati mizerabili, dupa ce v-am primit in casa, vreti sa ne violati nevasta, ne bateti copiii si va basiti in timpul mesei de se aude tocmai la Londra!
  Ba mai mult, popa cu solda si scoala securista, mai are tupeul sa deschida si reprezentante asa-zise secuiesti, la Bruxelles, unde da interviuri in care-l pupa in dos pe “prietenul secuilor, Basescu Traian” care, saracutu’ de el, nu este lasat de marsava de Opozitie romana sa va dea Ardealul pe tava, numai pentru a-si satisface el setea de Putere.
  Sunteti in eroare mare, bibicilor, veti vedea voi Ardealul, cand s-o implini chestia aia romaneaca cu vazutul cefei, adica la Pastele lu Calu’. Pacat insa ca stricati atmosfera prin Europa cu pretentiile voastre de rahat care aduc izbitor la aspect, cu ideile care au stat la baza infaptuirii Anschluss-ului sau a ocuparii Regiunii Sudete, culminand cu Diktatul de la Viena si Ultimatumul sovietic in urma caruia ni s-a furat Basarabia. Numai ca, spre deosebire de atunci, cat o fi basescu de basesc, tradator de neam si tara, el nu poate fi decat o caricatura de Hitler, asa ca sperantele pe care si le pune raspopitul Tokes in el sunt in desert.
  La fel de grav mi se mai pare un aspect legat de nebunia basescului cu voievodizarea tarii. L-am ascultat cu multa atentie pe primarul ungur din Miercurea Ciuc care, cu subiect si predicat, se prevala de dreptul minoritatilor, dat de legislatia europeana in vigoare, de a recurge la Referendum pentru a-si manifesta nemultumirea si totodata optiunea fata de propunerea de regionalizare lansata de chiomb. In acelai timp, boc cel mic si fara minte, pe post de capel maestro al fanfarei portocalii pupinbasiste, ne anunta ca este cazul sa ne bagam mintile in cap in situatia in care am dori sa ne prevalam si noi, romanii, de acest drept al Referendumului, stipulat in legile nationale, deoarece acest drept nu reprezinta altceva decat niste “artificii” peste care guvernul poate trece fluierand atunci cand isi va asuma raspunderea in cazul rerusificarii judetelor romanesti prn transformarea lor in regiunile anilor 50.
  Pai cum vine asta, stimabililor, adica ungurii au dreptul, in tara mea, sa faca Referendum, ca asa vrea Europa, insa eu, ca roman, nu am acest drept ca asa vor chiombu si boc ?
  Ei bine, parafrazand o zicere care a facut epoca, spun si eu ca roman: “Aiasta nu se poate, basescule!”

 125. justitiaru June 13, 2011 at 2:59 pm #

  D-le Ponta
  Care este stadiul ratificarii juridice a US ? Cat se mai trage mata de coada? Justitia portocalie va face tot posibilul sa impiedice acest lucru..

 126. justitiaru June 13, 2011 at 3:01 pm #

  A USL desigur

 127. Fragmentarium Politic June 13, 2011 at 11:15 pm #

  De ce democratia europeana nu are nevoie de un “calcai al lui Ahile”

  Mark Twain spunea ca omul este precum luna, are intotdeauna o fata nevazuta, care ramane necunoscuta privitorilor. In politica globalista (si globalizanta) acest lucru este cu atat mai adevarat.

  Am terminat recent de citit memoriile lui Winston Churchill si ceea ce m-a impresionat a fost o fraza repetata a acestuia, cum ca daca va fi sa aleaga intre Mare si Europa, va alege intotdeauna Marea. Ulterior, aceasta “doctrina” personala, cu iz sentimental si consecinte geopolitice, nu avea sa mai mi se para atat de surprinzatoare, dupa ce insusi autorul acesteia isi dezleaga sarada, dezvaluind ca este doar pe jumatate englez, dupa tata, si jumatate american, dupa mama (Marea fiind asadar SUA!).

  Ca o nota subiectiva de lectura, as spune, cu admiratie, ca marele leu al politicii britanice a stiut ca nimeni altul dintre contemporanii sai, sa imbine in mod armonios sentimentele si politica (cum o faceau altadata institutiile monarhice, prin casatoriile politice!), adunand in juru-i toate rubedeniile si lasand altora sa ingurgiteze stereotipul pretinsei lor separatii, absolute si absolutizante.

  Daca la acest capitol ar fi sa vorbim despre romani, Ceausescu a fost victima propriului orgoliu si al propriei obtuzitati politice, iar Basescu i-a calcat rapid pe urme, chiar depasindu-l. Ne-am autoizolat si ne autoizolam, rupand toate firele de sustinere, care ne leaga de cei asemanatori noua, prin latinitate, francofonie, pe linia traditiilor monarhice, a credintei crestin-ortodoxe (la aceasta din urma am stat intotdeauna cu spatele si la fel o facem si in prezent!) ori a altor nenumarate legaturi istorice. Dar aceasta-i o poveste urata, careia sper ca USL ii va pune punct, fiind o alianta a inimii si ratiunii…

  Revenind, istoricii au distins amprenta churhilliana la toti succesorii fostului prim-ministru britanic, incepand cu Clement Attlee (cunoscut prin oficializarea legaturilor speciale cu marele partener maritim), pana in ziua de astazi, prin rezervele fata de adoptarea euro ori dispensele fata de neaplicarea unor prevederi ale tratatelor de integrare europeana.

  Spre deosebire de insulari, continentalii, este neonorant si neplacut pentru a le-o spune, au facut dovada unui masochism politic si a unei vulnerabilitati la manipulare de-a dreptul prostesti. Toate slabiciunile lor , care au fost copios speculate, au venit din zonele emotiilor si orgoliilor de factura egoista, calcand in picioare toate legaturile fraterne (care ar fi putut fi tot atatea sustineri) dintre membrii familiei europene.

  Poate parea paradoxal ce spun, dar primii care si-au revenit, iesind de sub vraja cuvintelor inselatoare au fost rusii. Dar cu ce cost! La fel ca al germanilor! Aceste asemanari de destine tragice sunt atat de ciudate incat multi istorici se intreaba daca nu cumva cele doua mari popoare si civilizatii au fost impinse in ruina de niste xenocratii asupra propriilor state si guverne. Ceea ce se poate spune insa cu certitudine este ca dictatura a condus, si intr-un caz si in celalat, la asemenea rezultate. Si cu aceasta, am venit pe terenul democratiei si la conexarea acesteia cu tema propusa.

  Democratia autentica inseamna ca deciziile Puterii sa nu se poata sustrage controlului social (exprimat in principal prin opinia publica, presa si, mai ales, electorat) si politic (prin Opozitie). Pentru cazurile in care acest lucru se intampla, exista un singur nume, indiferent de ambalajul politic folosit:: dictatura!

  Orice Putere este reprezentanta Natiunii, dar nu este Natiunea insasi, motiv pentru care aceasta din urma trebuie sa aibe la dispozitie instrumente constitutionale de a o revoca pe prima, in situatii de autonomizare a unor decizii care o decredibilizeaza si o delegitimeaza national.

  De ce Europa nu are nevoie de un presedinte ales la scara continentala? In primul rand, pentru ca distanta pe verticala puterii intre o asemenea pozitie supranationala si cetatean este imensa, in timp ce statele nationale devin niste simple relee sau cutii de rezonanta, democratia putand astfel deveni, vorba poetului, “o vorba de dansii inventata”. In al doilea rand, pentru ca o astfel de putere hipercentralizata aduce cu sine niste relatii de tip comanda-raport (exact ca in cazurile statelor totalitare), ceea ce ar putea deasemenea insemna, asa cum s-a vazut deja in istorie, sfarsitul democratiei. In fine, crearea unui astfel de pol de comanda la nivel continental ar deveni sinonima cu generarea unui “calcai al lui Ahile” pentru democratie, menit pentru a o infrange cu usurinta.

 128. Marcus June 14, 2011 at 12:11 pm #

  Traiane, Ia Cu Zeama De Varza Acra, Ca-Ti Trece!

  Sincer sa fiu nu stiu ce-a fost in capatana omului de Cro-Magnon, Basescu Traian, atunci cand s-a dus sa bata cu pumnul in masa la Guvern, ca vrea reorganizare teritorial-administrativa pe model sovietic si tot sincer sa fiu nici nu ma intereseaza. La elucubratiile bahice si cucubatele demento-securiste pe care le “tiribombeaza” pe piata media din Romania, in ideea de a face el agenda, acest ultim rahat cu “reforma” administrativa nu este nimic altceva decat inca o lingurita din susamintitul produs vespasianic la butoiul pe care ni-l serveste de cand a pus mana pe Putere si pana, hat, in zilele noastre. Deja mi-e si greata sa scriu pe aceasta tema si daca o fac, o fac pentru ca sunt surprins de modul pueril in care societatea romaneasca in cvasitotalitatea ei a pus din nou botu’ la basinismele cotroceniste si de “trei zile-ncoace gura nu ne mai tace” comentand aberatiile Cro-Magnon-ului.
  Argumente ar fi garla pentru a-i demonta pas cu pas imbecilitatea aruncata pe piata la ceas de dimineata guvernamentala, insa efectiv n-are rost sa fac bataturi de la tastatura la degete pentru a combate zicereile chiombalaului de pe aceasta pozitie, asa ca ma voi rezuma la ceea ce spune legea in aceasta privinta.
  Oricat de aservita, obedienta si umila este Curtea Constitutionala fata de muschii si pohtele uratului, cred totusi ca le-a mai ramas judecatorilor o farama de demnitate umana si profesionala incat sa nu lase sa treaca o eventuala asumare pe o lege care incalca, prin prevederile ei o alta lege, inca in vigoare in Romania.
  Iata ce stipuleaza Legea no.3 din 2000 privind Referendum-ul:
  (3) PROIECTELE DE LEGE SAU PROPUNERILE LEGISLATIVE PRIVIND MODIFICAREA LIMITELOR TERITORIALE ALE COMUNELOR, ORASELOR SI JUDETELOR SE INAINTEAZA PARLAMENTULUI SPRE ADOPTARE NUMAI DUPA CONSULTAREA PREALABILA A CETATENILOR DIN UNITATILE ADMINISTRATIV-TERITORIALE RESPECTIVE, PRIN REFERENDUM. IN ACEST CAZ ORGANIZAREA REFERENDUMULUI ESTE OBLIGATORIE.
  Iar la sanctiuni :
  Art. 52.
  (1) Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
  In aceasta situatie, pentru ca nazbatiile jucausului sa poata fi puse in aplicare este musai modificarea acestei legi (ceea ce chiombu’ in nebunia lui ar putea face) numai ca o asemenea interventie nefericita ar incalca legislatia europeana privitoare la minoritati in ceea ce priveste dreptul acestora la referendum in situatia in care modificarea limitelor teritoriale ale zonei in care traiesc ar duce la “diluarea” procentajului de etnicitate a zonei respective.
  Bazat pe aceste doua observatii de elementar bun simt este clar ca la mahmureala din capul chiombalaului este recomandata zeama de varza acra nicidecum reorganizarea teritorial-administrativa a tarii pe model bolsevic.
  Este clar ca lansarea acestei fumigene a avut probabil drept scop musamalizarea “ZA ESEC-ULUI” Schengen (nu s-a lasat cu nicio demisia, nici la Interne, nici la Externe, nici a bocului, ca de chiomb nici nu poate fi vorba), sau trecerea pe plan secund a dezbaterilor privind saracirea continuata in ritm agravant a populatiei acestei tari de catre un guvern imbecil in frunte cu tata la imbecili, Basescu Traian.
  Omului astuia (am folosit eufemismul “om” pentru a defini aceasta chestie), datorita precaritatii demne de Cartea Recordurilor in ceea ce priveste inzestrarea sa cu o minma cultura generala, cat si a unui ego bolnav care-l indreptateste sa se creada un nou Messia in spatiul carpato-dunarean, i-a intrat in cap ca magariile pe care le face cu ciomizarea veniturilor romanilor si lasarea lor pe drumuri pot fi considerate drept “reforme”, iar el se vede intrat in Istorie pe aceasta tema. De intrat va intra in Istorie, numai ca intr-un cos, dispus undeva inr-un colt si destinat colectarii gunoaielor.
  Sper ca Opozitia sa nu faca prostia si sa raspunda chemarii sale la ordin la Palatul Cotroceni unde sa fie umilita de acest pitecantrop care se crede Alpha si Omega la romani.

  • ZOE, fii barbata ! June 15, 2011 at 8:22 am #

   @Marcus,
   Si eu eram de aceeasi parere ca nu este cazul ca Opozitia sa raspunda la “aport”.
   În primul rând, pentru ca oricum ” ZÄ ESEC” nu va tine seama de opiniile acesteia
   si apoi pentru a nu se lasa umiliti de acest om fara scrupule.
   Acum însa, dupa ce l-am ascultat pe Antonescu, am vazut ca are dreptate sa mearga la discutii, astfel nu vor fi acuzati ca nu vor sa participe la “trebile” tarii.
   Oricum ei îsi vor sustine punctul de vedere în mod transant si te asigur ca îi vor raspunde pe masura si nu se vor lasa calcati în picioare.
   Pacat ca nu vor lasa presa la discutii în direct.

 129. ads June 17, 2011 at 11:47 am #

  Ar fi o solutie: Partium sa se numeasca Crisana, Moldova impartita in doua, Moldova Nord si Moldova Sud, Muntenia in doua, Muntenia Est si Muntenia Vest, si Transilvania impartita in doua , nu in trei, Transilvania Est cu judetele Mures, Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu, si Transilvania Vest cu judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Alba si Hunedoara.
  S-ar respecta cumva si regiunile istorice, ar trebui sa fie multmiti si maghiarii.
  Ar fi vre-o 12 regiuni.

  Ideea cu referendurile e o prostie! Vezi bine c-o sa se voteze in 41 de judete la fel. Normal ca nu. Si atunci ce facem, nu mai facem regionalizare?
  Facem circ!

 130. Cristian Berar August 31, 2012 at 3:42 pm #

  Stimate Domnule Prim Ministru, nu cred ca persoana dv. trebuieste sa isi asume toata raspunderea pentru lipsa de informare a mediilor externe deoarece persoana dv. nu are timp si nici putere sa faca fata unei astfel de munci.
  Dv. trebuieste sa dati semnul inceperii unei avalanse informative care trebuieste sa o desfasoare MAE cu tot personalul sau ( ca la afaceri nu este cazul sa ii manati ) si europarlamentarii care duc o viata fara griji, in afara de grija de a tine un spici inofensiv macar o data in mandatul ce il au, daca il tin si pe acesta, caci unui nu se ridica de pe scaun intreg mandatul.
  Cred ca euro parlamentarii PSD si PNL au cea mai mare vina doarece nu au stiut ce inseamna pregatirea unei actiuni asa de ample, nu stiu ce inseamna sa fi credibil si sa lupti pentru conducatorii tai prezentand realitatea cea adevarata.
  Prezenta ca simpla persoana nu este de ajuns, se pare ca a te face cunoscut, a fi o persoana necesara in diverse probleme, a fi solicitat de cei ce conduc in diverse actiuni si a fi invitat la diverse dezbateri ar putea sa creeze interesul pentru opinia ce este necesar sa o poti exprima si sa fi credibil, greu de contrazis. Nu cred ca orice persoana este pregatita natural sau daca este un membru de partid constient este bun pentru o astfel de munca si de aceia cred ca ar fi necesar sa dati mai multa atentie pregatirii acestor oameni care
  ar trebui sa stie ce resonsabilitati au si daca este cazul sa fie convocati pentru a li se da sarcini specifice actiunilor societatii noastre.
  Cei mai buni sunt cei mai credibili.

 131. maria September 11, 2012 at 3:00 pm #

  te-am votat… ce ai facut tu…?????razi……afara suntem vazuti niste gunoaie…..in tara Andronescu isi gaseste refularea in bacalaureat……..de ce un elev care termina un liceu de silicultura,sanitar,economic.constructiii…etc….nu are drepturi…..oare tu la1 5 ani stiai ce ai sa te faci????????..poATE in timp vrea o facultate in profil…nici Ceausescu nu a luat dreptul asta …oare ce ce facea Bases cu cu liceul de marina??????imi vine greata..nu te voi vota..imi pare rau..dar faza cu liceele ma infurie,,,,,ai profesori prosti, elevi rai,dar la o asa golanie nu ma asteptam…….eu cred ca elevii trebuie sa dea admitere in domeniu in care s-au pregatit……cel mai dobitoc ministru dupa Funeriuil; ai tu Andrionescu……nu am sa uit cum facea funingine la gura cu fac,particulare…….[piata decide de cine are nevoie…nu Androneasca……crezi ca un particular angajeaza un bou…????nu…..nici pe departe…Te anunt ca ai pierdut ff multe voturi…cu Androneasca…./…..eu am fac veche de pe vremuri..nu am nici un interes…….dar nu este corect…..Te anunt ca ai piredut pe mana lui Andreonescu……..da ai npierdut…..vin alegerile…te anunt ca le-ai pierdut..multumestre lui ANDRONESCU

 132. maria September 11, 2012 at 3:02 pm #

  NU O SA-TI CONVINA SI NICI NU MA ASTEPT SA-MI APARA COMENTARIUL…VEI CADEA CU ANDRONEASCA CU TOT

Trackbacks/Pingbacks

 1. Constituţia lui Traian pentru… Traian | Pensiuneaedenjibou's Blog - June 6, 2011

  […] “Este o diversiune a lui Traian Basescu si noi nu vrem sa discutam decat despre criza economica, sociala, sanatate, educatie, problemele zilei. Traian Basescu nu vrea nimic altceva decat sa se implice in campania de la locale si in loc ca oamenii sa-si voteze primarii sa se discute despre Basescu” – VICTOR PONTA […]

 2. Victima lui Băsescu | Pensiuneaedenjibou's Blog - June 10, 2011

  […] că, în condiţiile actuale, problema fundamentală şi pentru relansarea economică şi pentru a rezolva problemele cu care se confruntă oamenii se găseşte mai… Din păcate, guvernarea actuală şi stilul autoritar imprimat în această guvernare elimină […]

 3. Români, treziţi-vă ! Indignaţi-vă şi cereţi vătafului bă-SECU să-şi ia pirándă şi să se care pe pustii !! « Sfinxul - June 11, 2011

  […] VICTOR PONTA a mai arătat că în 2012 va avea loc trecerea de atribuţii şi de competenţe de la Guvern […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: