De ce am facut Uniunea Social Liberala

7 Feb

Din pacate, fiind prea prins cu textele si negocierile, m-am lasat pagubas cu blogul! Dar pentru acei cititori care inca mai au rabdarea sa-l acceseze, simt nevoia sa adaug ceva fata de tot ce am zis cu diverse ocazii si, in plus, sa fac o fapta buna – sa va dau o indicatie (pe bune) pretioasa!

Ce cred ca mai merita adaugat fata de ce s-a zis deja :

– Da, chiar vrem sa-l dam jos pe Basescu si toata gasca; din pacate, pudibonzii care ne cer sa-l ignoram si sa spunem ce o sa facem noi in viitor seamana cu situatia unuia aflat in Africa in concediu si care se trezeste fata in fata cu un crocodil, iar tu il intrebi daca la anul are deja planuri de vacanta!

– Da, suntem constienti cu totii ca trebuie sa facem si compromisuri ca sa reusim aceasta rasturnare cat mai repede! Dar nici nu mai sunt dispus sa imi ascund dispretul fata de unii oameni care s-au coborat in aceasta perioada mai jos chiar si decat nivelul si asa deplorabil cunoscut in politica romaneasca! Asa ca o sa chibzuim si o sa alegem (sper) bine intre compromisuri, dar vreau sa ramana scris aici ca simt o uriasa tristete cand ma uit la oameni pe care i-am apreciat in anumite momente! Cand il vad pe Gabi Oprea vorbind de ideologii imi vine sa rad, cand il aud pe Cristi Diaconescu imi vine sa plang, nu-mi imaginez o pedeapsa mai mare decat sa fiu in locul lor, nu vreau ca tocmai ei sa fie noua “solutie imorala”!

– Da, chiar cel mai greu si mai important a fost sa scriem cele 20 de prioritati pe care multi le-au ignorat cu desavarsire! Sunt acolo lucruri atat de importante si de delicate, atat pentru partidele noastre, cat si pentru cei doi lideri, incat protocolul politic atat de dezbatut chiar a fost foarte simplu si usor de stabilit! Si zau ca am avut mereu in minte ca ar veni ziua in care trebuie sa punem in practica ce scrie acolo, nu vrem sa ne regasim curand alaturi de Basescu si Boc pe lunga lista a sarlatanilor sau caraghiosilor!

– Da, m-am inteles exceptional cu Crin in aceste situatii foarte complicate, iar modul in care ne-am comportat cand am fost fiecare in fata celuilalt partid, cat si primele doua emisiuni comune, nu au facut decat sa cimenteze aceasta intelegere. Sigur ca amandoi avem inca in minte nenumaratele exemple romanesti de oameni care au pornit impreuna pe un drum si s-au despartit pe parcurs cu scandal si bataie, dar simt ca dorinta ca noi sa infirmam regula si sa aratam ca se poate e uriasa. Doamne Ajuta sa fie asa, vom vedea, dar pentru mine inceputul este mai mult decat incurajator.

Vorbeam de o indicatie. Accesati va rog www.ziare.com si cititi ce spun doi oameni despre USL – e vorba de Bogdan Teodorescu si Vasile Dancu – doua persoane cu convingeri si credinte fundamental diferite (ca sa nu spun opuse), care au fani si detractori la fel de inversunati, care m-au criticat si iritat de nenumarate ori, dar de a caror inteligenta si cultura nu se poate indoi niciun dusman al lor (poate doar Boc cand se credea spiritual fara sa realizeze ca era doar tragicomic).  Ei exprima in cele doua interviuri, chiar mai clar decat mine, ceea ce asteapta oamenii de la aceasta Alianta si pun niste jaloane intr-o logica si ordine la care eu nu reusisem inca sa ajung! Merita efortul si astept comentariile voastre vis-a-vis de respectivele puncte de vedere!

Daca tot intrati pe respectivul site, va sfatuiesc si sa nu dati din intamplare peste articolul Dnei. Ioana Ene (un fel de combinatie apoteotica intre Andreea Pora si Rodica Culcer – adevarate preotese ale lui Zeus Damboviteanul) in care va explica si acum ca Nicolescu de la Arges era bine-mersi, sanatos, si ca s-a operat 7 ore pe cord deschis, are 4 by-pass-uri  si e de 5 zile la terapie intensiva doar ca sa scape de sabia Dreptatii purtata cu manie de cine altul decat Daniel Morar! Ma rog, nu cititi ca va apuca si pe voi inima de nervi, sa ne bucuram cu totii ca aceste doamne il iubesc pana la moarte pe Presedintele Basescu, celebru printre altele, si pentru urarile de sanatate adresate Corinei Dragotescu!

Seara buna si astept comentariile!

Advertisements

133 Responses to “De ce am facut Uniunea Social Liberala”

 1. Rox February 7, 2011 at 12:29 am #

  Cel mai simplu raspuns ar fi ca ati facut-o pentru noi, cealalta jumatate…aia mai mare. (:

  • Victor Ponta February 7, 2011 at 11:11 am #

   Corect! Multumesc pt concizie!

   • Alexa February 7, 2011 at 12:38 pm #

    Stii ca concizia/sau durata scurta nu e motiv de lauda in anumite situatii.

    Iar titlul blogului era de ce? nu pt. cine

   • Alexa February 7, 2011 at 12:55 pm #

    Uite-aici concizie frate,

    “De ce am facut Uniunea Social Liberala”?
    Simplu. Ca sa castigati alegerile.

 2. florin dia February 7, 2011 at 12:52 am #

  Baftă!
  Mă îndoiesc că veți reuși să înlocuiți guvernul Boc, deși ar fi un lucru bun, de aceea vă urez baftă. Dacă va cădea Boc (din nou) înainte de alegeri, va fi o strategie băsesciană și va fi înlocuit tot de cine „vrea” mușchiul lui.
  Mă îndoiesc că veți obține mai multe voturi ca alianță (uniune) decât ați fi obținut separat la alegerile din 2012, dar vă urez din nou baftă!
  Iar în colegiul meu a ieșit senator Ion Toma – pe care nu l-am votat și nici n-am de gând să-l votez; nu pot să vă ajut votând demagogi (deși am cam votat ceva demagogi până acum).
  De aceea vă urez baftă!
  Încurcate sunt „soluțiile imorale”.

  • Rox February 8, 2011 at 2:09 am #

   Solutie imorala ? Mai degraba putem spune ca s-a ajuns pe o carare, ca opozitia ne face stim cu mult inainte de alegeri ceea ce trebuie sa stim. In felul asta s-a anulat posibilitatea “celorlalti” sa pescuiasca in ape tulburi. Stim cat de bine se pricep la sta si numai la asta. Rezultatul guvernarilor obtinute astfel il cunoastem cu totii. Ce mai vrem pana la urma?

 3. Ovidiu February 7, 2011 at 3:36 am #

  Fata de pertinentele analize ale d-nilor Dancu si Teodorescu vreau adaug disparitia discutiei legata de alegerea primarului intr-un singur tur. Eu o consider, vazand constituirea USL, ca o initiativa excelenta a PDL-istilot ce merita insusita … ]:-)

 4. Bibliotecaru February 7, 2011 at 4:48 am #

  @ Victor Ponta

  Cum mă regăsesc printre “pudibonzii” despre care vorbiţi la început, simt nevoia să vă explic de ce mă interesează mai puţin persoana domnului Băsescu şi persoana domnului Boc şi exercitarea puterii de către PDL (mai puţin spre deloc).

  Constituţia, în forma ei actuală, stabileşte o democraţie funcţională. Problema este că politicienii, în acest moment, nu se ghidează după Constituţie atunci când pun în mişcare societatea românească. Constituţia este, de regulă, citată controlat în sfera elaborării legii, prea puţină lume citează însă corect legea fundamentală atunci când este vorba despre executarea funcţiilor publice. Constituţia este deformată de interpretări aberante şi de o Curte Constituţională care a ajuns un organism politic. Când un turist este faţă în faţă cu un crocodil, nu este o soluţie să extermini toţi crocodilii, soluţia este să institui un sistem de protecţie pentru turist astfel încât, chiar dacă nici crocodilii şi nici turiştii nu se simt îngrădiţi, crocodilul să nu poată înfuleca niciodată turişti. De ce? Pentru că eliminând cu totul crocodilii, turiştii vor fi mai în siguranţă, fără doar şi poate, dar nici nu vor mai veni pentru că nu vor mai avea crocodili de văzut. Ortodoxismul spune că nu se doreşte moartea păcătosului, ci îndreptarea lui…

  Cu ce mă avantajează pe mine, cetăţeanul, faptul că domnul Băsescu este schimbat din funcţie cu doi sau trei ani înainte de vreme, dacă toate abuzurile pe care domnia sa le-a făcut în funcţie vor fi accesibile noului preşedinte.

  De exemplu, domnul Băsescu a introdus în înţelesul constituţional mecanismul şantajului numirii premierului. De acum încolo, în lipsa unei schimbări, orice preşedinte ar veni se va putea folosi de mecanismul puneţi premierul desemnat de mine sau vă voi “întoarce la popor” până faceţi ca mine.
  Tot domnul Băsescu a introdus un nou înţeles constituţional pentru termenul de “consultare”. Acum prin “consultare” se înţelege de fapt “na măi, să nu spuneţi că nu v-am băgat şi pe voi în seamă”. Totul a început cu consultarea partidelor politice în cazul numirii primului ministru şi s-a perpetuat peste tot. Eliminarea consultării întăreşte dictatura… până şi un copil de grădiniţă înţelege asta. Cât timp ceva nu dărâmă explicit asta, totul este deja cutumă şi întăreşte puterea preşedintelui care nu mai este obligat să ţină seama de nimeni.

  De aceea eu spun că mai important decât problemele nominale (adică legate de “cine”) sunt cele structurale (adică legate de “ce” şi “cum”). Degeaba se va renunţa la persoana actualului preşedinte dacă viitorul preşedinte va putea face exact aceleaşi abuzuri. O vorbă din bătrâni spune “Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor”. Ceea ce aştept eu de la USL este transformarea “stăpânului” de la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria şi Palatul Parlamentului în “slujitor al poporului”. România are nevoie de alţi stăpâni ca de o durere de măsea pentru a nu simţi durerea din picior. Un organism cu întindere doctrinară completă (stânga-centru-dreapta) ar trebui să genereze stabilitate, coerenţă, normalitate, concordie naţională. Dacă planul este ca să plece “escu” şi să vină “escu”, “escu” nu este de acord (ultimul “escu” sunt, cu voia voastră, eu).

  Eu cred că tocmai acum este momentul ca USL să stabilească principiile de la care politicianul nu se poate sustrage, pe care nu le poate eluda. USL ar trebui să stabilească un concept comun care nu are nevoie de compromis pentru a funcţiona, un schelet minimal pe care să poate clădi apoi prin compromis de reacţie politică.

  Frica mea este că în goana împărţirii posturilor în stat, aşa cum am mai asistat de fiecare dată când o alianţă preia un punct de putere politică, cele 20 de “priorităţi” nu vor mai fi atât de prioritare şi vor rămâne numai pe hârtie, pentru că dă bine ca suport de campanie electorală.

  Domnule Ponta,
  Au trecut deja 21 de ani de tranziţie, de reformă, de căutare a unui făgaş normal. Este vremea ca România să-şi găsească, măcar pentru un secol dacă nu pentru un mileniu, un model funcţional al normalităţii, astfel încât statul să funcţioneze cu randament maxim şi poluare minimă. Prin deschiderea sa doctrinară, USL oferă şansa, pentru prima dată după CPUN, ca României să-i fie stabilite regulile care nu vor mai fi schimbate niciodată, şi asta se poate face începând de mâine, pentru că nu necesită oameni prin palatele puterii. Acest lucru ar trebui să aibă USL drept prim obiectiv. Specialiştii doctrinari ai celor trei formaţiuni ar trebui să se închidă undeva şi să muncească un an sau doi pentru scheletul principial indestructibil al României. În momentul în care va exista o lucrare completă cu acest schelet indestructibil, cetăţenii ar trebui să aibă siguranţa că cei ce vor urma domnilor Băsescu şi Boc nu vor mai putea abuza de exerciţiul puterii prezidenţiale şi guvernamentale în interes propriu. Dacă USL se va reprezi în “a lua măsuri” de ordin executiv şi legislativ fără să stabilească mai întâi scheletul principial, nu am făcut nimic.

  Iată de ce cred că discursul “anti” este prea precipitat şi prematur. El ar trebui să se concentreze pe perioada de după realizarea acestui schelet principial.

  Părerea mea.

  • Ovidiu February 7, 2011 at 12:40 pm #

   @Biblotecaru Notiunea de Curte Constitutionala se refera de fiecare data la un organism politico-juridic (nu se poate face abstractie de componenta politica a institutiei abilitata sa efetueze controlul de constitutionalitate). Pervertirea ei este o alta problema ce se leaga de commentul tau si impreuna cu celelalte argumentari ale tale duce la discutia la care cu drag achiesez – Cum evitam functional politizarea statului sau mai bine cum sa institutionalizam un stat de drept in Romania. Evidenta primului pas in succesul unui astfel de demers o da constituirea acestei uniuni ce constientizeaza nevoia si ii este obligatorie satisfacerea ei. Sunt optimist pentru ca Victor Ponta are o calitate rar intalnita – vede necesitatea si vrea sa o satisfaca.

  • Bibliotecaru February 7, 2011 at 8:54 pm #

   @ Ovidiu

   Constituţia nu vorbeşte despre Curtea Constituţională ca despre un organism politico-juridic. Dacă ar fi aşa, nu ar exista interdicţia ca judecătorii CCR să fie membri de partid.

   Dacă citiţi TITLUL V, Curtea Constituţională, veţi observa, cu uşurinţă, că organismul Curţii Constituţionale nu are atribuţii altele decât sfera juridică.

   Mai mult, se spune foarte clar:
   ARTICOLUL 143 – Conditii pentru numire
   Judecatorii Curtii Constitutionale trebuie sa aiba pregatire juridica superioara, inalta competenta profesionala si o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior.
   ARTICOLUL 144 – Incompatibilitati
   Functia de judecator al Curtii Constitutionale este incompatibila cu oricare alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul juridic superior.
   ARTICOLUL 145 – Independenta si inamovibilitatea
   Judecatorii Curtii Constitutionale sunt independenti in exercitarea mandatului lor si inamovibili pe durata acestuia.

   dar şi…
   ARTICOLUL 40 – Dreptul de asociere
   (3) Nu pot face parte din partide politice judecatorii Curtii Constitutionale, avocatii poporului, magistratii, membrii activi ai armatei, politistii si alte categorii de functionari publici stabilite prin lege organica.

   Există deci imperativul pregătirii juridice, există şi imperativul independenţei judecătorilor. După cum observaţi, judecătorii CCR nu au interdicţie numai la a fi membru de partid, dar chiar o interdicţie extinsă la oricare altă funcţie publică sau privată afară de cea didactică (asta pentru că, teoretic, recrutarea se face printre cercetătorii de doctrină juridică). Este evident că această independenţă înseamnă că nu pot face politică.

   Motivul pentru care se spune că CCR este un organism “şi politic” este… cel al numirii lor.

   ARTICOLUL 142 – Structura
   (2) Curtea Constitutionala se compune din noua judecatori, numiti pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau innoit.
   (3) Trei judecatori sunt numiti de Camera Deputatilor, trei de Senat si trei de Presedintele Romaniei.

   Cum se interpretează că preşedintele şi cele două camere sunt instituţii politice… este normal ca “numiţii” să fie tot politici. Doar că preşedintele şi cele două camere nu sunt organisme politice.

   Ei bine, pentru preşedinte este iarăşi un imperativ din a nu face politică (art. 84, alin. 1). El nu are dreptul să exercite calitatea de membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată. Evident că un preşedinte cu un partid de suflet încalcă această prevedere constituţională “pe faţă”. El nu are voie să facă, în consecinţă, o numire politică. Dacă totuşi o face, dacă votează pe cineva care să-l slujească şi să voteze conform intereselor lui, încalcă Constituţia. De două ori, o dată pentru că are o poziţie politică, a doua oară că corupe o altă instituţie dându-i o latură politică.

   Dacă vorbim despre Camera Deputaţilor şi Senatul, evident că nu mai sunt formate din cei care au interdicţie la partid, dimpotrivă. Aici este însă altceva la mijloc. Dacă membrii parlamentului sunt oameni politici, Parlamentul în ansamblu nu este un organism politic, pentru că el este rezultantul tuturor politicilor, nu are deci o anumită politică în acţiunea sa, ci o rezultantă a acţiunilor politice a tuturor membrilor săi. Fiind vorba despre o rezultantă, adică o soluţie echilibrată care nu mai răspunde undei doctrine date, nu mai putem spune că Parlamentul acţionează ca un organism politic.

   Am să vă spun ceva care poate vă va şoca şi mai tare. Politica ar trebui să se manifeste în Campania Electorală. Politica vine de la partidele politice care se manifestă coerent doctrinar în propunerile din campania electorală. O dată ce alegerile s-au ţinut, nici un organism conglomerat de politicieni nu mai este politic, pentru că în interiorul lui acţionează o politică ponderată şi nu una mono-doctrinară. Chiar dacă este format din politicieni un organism este astfel lipsit de o politică doctrinară.
   Se aude destul de des la televizor că un lucru nu se face deşi există bani, deşi există lege, deşi există proiect… pentru că nu există voinţă politică. Dar nimeni aflat în serviciul public nu are voie să-şi manifeste propria voinţă politică, toţi trebuie să urmeze mandatul dat de cetăţean în momentul votului şi voinţa politică determinată de votul acestuia. Un politician ales care-şi schimbă politicile şi voinţa politică undeva pe la mijlocul mandatului, fraudează votul dat de cetăţean. Pentru că cetăţeanul nu-şi mai identifică propria voinţă politică în voinţa alesului.

   Haideţi să vă dau un exemplu. În cele mai recente alegeri parlamentare, partidele politice au făcut următoarele promisiuni (aberante, după părerea mea, pentru că alegerea legislativului ar trebui să se facă pe proiecte de legi şi nu pe astfel de promisiuni): două partide au promis 1000 km autostradă, un partid a promis 800 de km de autostradă. Acest lucru înseamnă că, orice s-ar întâmpla, la finele mandatului parlamentarilor ar trebui să existe cel puţin 800 km de autostradă. Dacă nu există aceşti 800 de km de autostradă, nici un partid nu ar mai trebui să fie ales, pentru că toate au înşelat cetăţenii şi nu şi-au respectat mandatul dat de cetăţeni. Vom trăi şi vom vedea dacă cei 800 de km vor fi efectuaţi.

   Revenind…
   În concluzie, eu nu văd absolut nimic în Constituţie care să spună că CCR are o cât de mică funcţie politică. CCR ar trebui să fie un grup de specialişti de înaltă clasă specializaţi în doctrină Constituţională. Din păcate, în acest moment, avem un Judecător al Curţii Constituţionale care nu a primit absolut nici un vot din partea Comisie Juridice, cea care ar fi trebuit să constate expertiza juridică a viitorului judecător şi să voteze ca atare. Faptul că însuşi preşedintele CCR a spus că vorbim despre un organism politico-juridic, denotă, cu prisosinţă, incapacitatea ca expert a acestor Judecători (sau a unei părţi din ei).

   Nu uitaţi, dacă judecătorii CCR funcţionează după o dimensiune politică, atunci întregul proces de judecată are o dimensiune politică, ceea ce înseamnă că Puterile în Stat nu sunt separate şi echilibrate.

   La întrebarea cum evitam functional politizarea statului sau mai bine cum sa institutionalizam un stat de drept in Romania, eu vă răspund destul de simplu şi nepretenţios… Respectând prevederile Constituţiei.

   PS.
   De ce sunt eu neîncrezător? Pentru că în cei 21 de ani de după revoluţie am observat că viaţa politică luptă atât de mult să-şi impună mijloacele încât nimeni nu-şi mai aminteşte de scop. În acest caz nu mai avem “scopul scuză mijloacele”, ci “vom insista să-l ajutăm chiar de-ar fi să-l omorâm”.

   • Ovidiu February 8, 2011 at 1:30 pm #

    Vorbeam de doctrina sunt absolvent de drept iar componenta politica la care m-am referit in comment, din ce imi aduc eu aminte de la cursul de constitutional de acu vreo 14 ani se refera in primul rand la numire – una exclusiv politica si la fond – controlul de constitutionalitate are prin esenta o natura politica. Avem clar in dialogul nostru o confuzie de termeni. La CC doar procedurile sunt de natura juridica, CC nu face parte din puterea judecatoreasca, transeaza clar dispute constitutionale prin natura lor politice , vazand Constitutia drept ceea ce este – o suma de principii ce reglementeaza functionarea statului (regim politic, forma de guvernamant, etc.). Termenul de politic la mine inseamna exact ce trebuie sa insemne adica stiinta si practica de guvernare a unui stat. Ca antonim la notiunea de politica in discutia noastra ne putem rezuma la termenul de politicianism si la genul asta de pervertire faceam referinta. Constitutionalitatea (controlul constitutionalitatii) in practica ultimilor ani este doar specularea pe pozitii de forta a lacunelor textului Constitutiei in scopul intereselor politicianiste si nimic altceva. sa ne fie clar: CC nu este o instanta de judecata si Constitutia Romaniei nu este lege in sensul de norma juridica pe care se poate intemeia o solutie a unei instante de judecata.

   • Bibliotecaru February 9, 2011 at 3:41 am #

    @ Ovidiu

    Dacă sunteţi absolvent de drept, atunci aveţi un avantaj faţă de mine.

    Nu cred avem diferenţe mari de vocabular, numai că probabil înţelegem diferit Constituţia. Dumneavoastră îmi repetaţi, fără să greşiţi, ceea ce au spus alţii în încercarea de a defini, doctrinar, ştiinţa juridică, pe când au vă expun propria părere, care este, întâmplător, un pic diferită pe alocuri.

    Spuneţi de exemplu că CCR nu este o instanţă de judecată, ceea ce este perfect adevărat. Dar CCR este o instanţă constituţională, adică un alt tip de instanţă, înfăptuind o justiţie constituţională.

    Spuneţi că legea constituţională “nu este lege in sensul de norma juridica pe care se poate intemeia o solutie a unei instante de judecata”, ceea ce este adevărat. Pe de altă parte legea constituţională are efect juridic asupra normelor juridice pe care se poate întemeia o soluţie a unei instanţe de judecată, în plus, există răspundere constituţională, care este o formă a răspunderii juridice (despre care nu prea se vorbeşte, din păcate, în România). Şi aici există o problemă, pentru că toată lumea înţelege foarte bine despre ce este vorba atunci când se vorbeşte despre răspundere administrativă, răspundere penală, răspundere civilă, răspundere materială, răspundere disciplinară… răspunderea constituţională este mai greu de înţeles, poate din acest motiv domnul Boc a tot sfidat Constituţia fără să apeleze la răspunderea constituţională, adică demisia sau revocarea (că tot a trecut domnia sa prin procedura unei Moţiuni de Centură reuşite, pentru prima dată în istoria României).

    Cât despre natura politică a activităţii CCR… Discuţia este mult prea largă pentru a o putea epuiza astfel. Aş vrea însă să spun că şi eu înţeleg prin politică “arta” guvernării, în nici un caz nu aş opune-o termenului de politicianism. O fi politicianismul o politicărie, dar asta nu implică inexistenţa principiilor de guvernare, ci doar eludarea lor.

    Vă mulţumesc pentru răspuns. Este reconfortant să observ că mai există oameni preocupaţi de astfel de lucruri. Cei mai mulţi nu şi-ar fi dat osteneală să-mi răspundă.

   • Ovidiu February 9, 2011 at 11:36 am #

    Ma bucur pentru aprecieri dar sunt mult mai bucuros ca ati inteles esenta. Stricto sensu CC in Romania arbitreaza intre puterea legislativa si cea executiva. Reperele esentiale sunt textul constitutional si modul de numire a judecatorilor CC. Iorgovan, din cate banuiesc, a inteles ca in statul roman va avea loc de regula o alternata la putere si de aceea s-a propus un mandat al judecatorilor CC pe un algoritm ce ar trebui sa evite concordanta in timp cu mandatul celor ce i-au numit. In fapt constatam exact aceasta suprapunere ce duce la binecunoscutele derapaje. Constatand acestea achiesez la necesitatea unei reforme constitutionale – statul roman actual nemaifiind cel din ’92 sau 00′ concomitent cu modificarea actelor normative ce reglementeaza organizarea si functionarea CC. Ca idee nu mi se pare exagerata numirea pe viata a judecatorilor CC ( ca forma de guvernamant prefer monarhia – parca aud huiduieli de pe undeva), mandatul imperativ intr-un uninominal cu un singur tur, camera superioara cu membri de drept (aici putintel exagerez, etc. Discutiile pot si trebuie continuate pentru ca respectarea prevederilor constitutionale nu ajunge in realizarea statului de drept. Constitutia insasi, revin, nu este norma juridica. Cu rare exceptii nu prevede sanctiuni prin urmare nu atrage vreo raspundere de orice natura ar fi ea ci doar ne obliga a fi responsabili si ar trebui sa oblige cele doua puteri mai sus amintite sa fie responsabile. Unica sanctiune ce o putem aplica in calitate de cetateni – proprietari ai suveranitatii nationale este votul. Intre ciclurile electorale avem la indeman doar referendumul la orice nivel si accesul la justitie. As recomanda oricui o carte a prof. Ion Deleanu “Teoria si practica regimului parlamentar burghez” care in afara de notiunea obligatorie “burghez” si la fel de obligatoriile citari ale binefacerilor ceausiste este o excelenta lucrare de drept constitutional.

   • Bibliotecaru February 9, 2011 at 6:19 pm #

    🙂
    Şi eu sunt un admirator al domnului Ion Deleanu. Această carte încă nu am găsit-o.

    Problema în România este că nu se respectă principiile care generează legea şi Constituţia. Dacă acestea ar fi respectate, dacă nu s-ar abuza, lucrurile ar funcţiona corect.

    Din păcate faptul că legea nu se respectă în litera şi spiritul ei, astfel încât principiile să fie şi ele respectate, conduce nu la aplicarea unor mecanisme care să impună respectarea principiilor, ci, aproape absurd, la o altă lege care, la rândul ei, nu va fi respectată, societatea, în consecinţă, nu va funcţiona niciodată… Istoria recentă ne arată că toate reformele în legislaţie nu conduc la rezolvarea problemelor ci doar la mutarea disfuncţionalităţii dintr-o parte în alta.

    Primul meu semn serios de întrebare a fost când doamna Elena Udrea a afirmat că nu e nici o problemă dacă nu se prezintă în faţa Comisiei pentru că nerespectarea Constituţiei nu conduce la pedepse penale.
    În acel moment am înţeles că foarte mulţi oameni nu au o relaţie cu legea aşa cum am şi o înţeleg eu, ci respectă legea în măsura în care se întrevede pericolul pedepsirii încălcării legii.

    Eu am fost învăţat să respect legea, am căpătat această mentalitate, că trebuie să respect legea şi atunci când nu e nimeni să vadă că eu respect legea sau nu o respect, face parte din natura mea. Pentru mine respectul faţă de lege se traduce în respectul meu faţă de ceilalţi cetăţeni. Încerc, cât pot de mult, să fac orice care să respecte partenerii sociali din societatea română.

    Când domnul Boc a scăzut pensiile şi salariile, mai mult decât am fost deranjat de scăderea veniturilor populaţiei, m-a deranjat faptul că un premier al României poate călca principiile de drept în picioare. Când domnul Boc a primit avizul CCR de a scădea temporar salariile, m-a durut şi mai tare, pentru că brusc încrederea mea în CCR s-a spulberat definitiv. Este un abuz vizibil pe care nimeni nu l-a sancţionat.

    Când abuzul este al unei persoane care are reacţii discreţionare, mai e cum mai e, când însă se abuzează prin lege, frustrarea este insuportabilă, pentru că se atacă chiar criteriul echităţii sociale. Un premier care abuzează poate fi arestat, poate fi cercetat pentru responsabilitate ministerială… Legea însă face daune ireversibile, pentru că implică întreg statul român care devine opresor al propriului său popor.

    Politicienii ar trebui să înţeleagă cât de măruntă este ţinta obţinerii unui post politic sau a unui beneficiu personal or de grup… comparativ cu traumele sociale pe terme lung pentru întreaga populaţie din România.

 5. marina February 7, 2011 at 5:13 am #

  D-le Ponta FELICITARI, toti trei sunteti entuziasmanti, aduceti un suflu nou, reanviati speranta poporului asta amarat,personal nu mai asteptam nimic incepusem sa-mi fac socoteli cum si unde sa plec dim tara.Va multumesc pentru pasul pe care l-ati facut,va multumesc pentru ca existati, sunt convinsa ca nu ne veti dezamagi pentru ca ar fi mult,prea mult.Votantii chiorului au gresit grav in 2009, dvs,trebuie sa reparati aceasta greseala acum, cat mai repede si cat mai bine.Ganditi-va fiecare zi in care astia mai sunt la putere inseamna o noua gaura in bugetul tarii.Trebuie sa actionati urgent si decisiv, noi cetatenii vrem ca portocalii sa fie pedepsiti pentru toate nenorocirile pe care le-au facut.Greul abia incepe, trebuie sa ajungeti sa aveti majoritate in parlament si mai trebuie sa-i tineti piept si CICLOPULUI cum bine i-a zis Mazare, care malefic cum e va va ataca fara crutare.De altfel a si inceput.VREM SA VA VEDEM ZILNIC LA TV asa cum era PDL-ul cand era in opozitie, sa-i sufocati, sa-i stresati,sa le scoateti politichia din cap.Aveti cum si aveti si cu cine.Va doresc si ne doresc SUCCES! un militar in rezerva devenit unitar civil!

 6. Gavrilescu Paul February 7, 2011 at 5:55 am #

  Nu am mai auzit nimic despre cota unica. S-a renuntat la eliminarea ei sau este numai o atitudine de moment. Aceasta a dus la criza financiara in care ne gasim ca si la explozia discrepantelor sociale. Societate este pe punctul de a se transforma intr-o societate moarta.

 7. cosmescu February 7, 2011 at 8:06 am #

  hai sa ne jucam cu un scenariu, pe care sunt convins, bag mana in foc ca basescu il va pune in aplicare, : ianuarie 2012, masina de propaganda pdl anunta ca am iesit din criza si gata, se revine la vechile salarii, chiar cresc cu 10-15 %, cresc pensiile, cresc indemnizatiile, cresc sporurile,se dau ajutoare la greu, CONSECINTA= la alegerile locale si chiar generale pdl va avea iar 30-35% deoarece militarii, pensionarii, taranii si bugetarii(care sunt in majoritate pdl)vor vota intr-o veselie pdl!
  Dupa alegeri, vine un nou val de criza si se taie iar toate cresterile, salarii,pensii, indemnizatii s.a., dar pdl a fost ales pentru 4 ani si nu mai poti sa-i faci nimic! ASTA E SCENARIUL PE CARE SE BAZEAZA PDL!ATENTIE!

  • cristofor. February 7, 2011 at 7:22 pm #

   @Cosmescu.Amice!Mie mi-se pare ca incerci sa subestimezi taranii si cam tot electoratul,eu nu cred ca mai poate cineva sa puna botul la minciunile pedlistilor,pote sa tripleze pensiile si salarile ca nu va mai vota cu ei decat cei apropiati lor ,asa ca nu cred ca acesti demagogi va mai avea succes.In alta ordine de idei:Acesti 3 muschetari C Antonescu ,V Ponta si D Constantin vor fi tripleta care va moderniza statul Roman,majoritatea covarsitoare a oamenilor au primit cu satisfactie aceasta uniune USL,le doresc succes acestor temerari si ma rog s-ai tina D-zeu sanatosi.

 8. lenn February 7, 2011 at 8:36 am #

  Bunul D-zeu sa ne deschida inimile si mintea (noua tuturor, iar voua in primul rand) astfel incat sa putem face ceva in tara asta batuta de soarta, sa nu ne mai fie rusine ca suntem romani, sa putem sa traim omeneste. Am mare incredere in tine si-n echipa pe care o ai.
  Ma bucura aceasta uniune si sper din suflet sa nu mai vad niciodata in varful piramidei oameni de atat de proasta calitate.
  DOAMNE AJUTA !

 9. Alexa February 7, 2011 at 8:38 am #

  Salutare Ponta!

  Am intrat pe articolele recomandate de tine si le-am citit dar scuza-ma eu nestiind dedesubturile de culise in mass media politica, amandoi analistii mi s-au parut ca au opinii asemanatoare si nicidecum contrare.

  Amandoi pareau favorabili USL.

  Am inteles punctele la care s-au referit amandoi. Ca nici tu nici crin nu sunteti in nordul Africii, frate si ca o sa castigati alegerile detasat.

  Am mai citit un articol tot acolo: “Un nou premier…”
  in care zicea ca USL a anuntat ca va depune o motiune de cenzura pana in iunie si ca protocolul prevede un sondaj in mai-iunie si abia dupa aia aveti voie sa desemnati premier sau presedinte.”(punctele 6.1.2 si 4.6.2 din protocolul de functionare a USL).” Si daca motiunea trece atunci ce premier veti desemna fara sondaj?

  Si autorul articolului Alexa Vulpe(nu, nici legatura cu mine!)zicea ca cel mai bine ar fi sa-l numeasca pe Iliescu premier.

  Ha!

 10. mihnea February 7, 2011 at 9:11 am #

  în discursul lui, Iliescu a numit-o “uniunea social DEMOCRATĂ”.
  fiţi sigur că multor liberali nu ne-a picat bine 🙂

 11. prinvestion February 7, 2011 at 9:19 am #

  Sustin initiativa de a-l “detrona” pe Zeus, nu numai pentru ciuntirea pensiilor militare, nu numai pentru injosirea noastra, a rezervistilor dar si pentru toate faradelegile comise si necazurile pricinuite acestui popor. Nu conteaza metoda prin care o sa o faceti, voi fi alaturi de Uniune, trup si suflet. Nu cred ca aceasta Uniune este un compromis. Sincer ! Trebuie sa-i dam jos cu orice risc ! Dumnezeu sa ne aibe in paza !

 12. Alexa February 7, 2011 at 9:25 am #

  Si mi s-a mai parut o remarca interesanta din articolul domnului Vasile Dancu:

  “Partidele functioneaza mai bine la noi prin autoritarism moderat, daca liderii sunt curati. Nici Antonescu si nici Ponta nu sunt lideri corupti care sa fie exponentii unor grupuri de interese. Acesta este marele lor avantaj, sper sa inteleaga ca aceasta forma de capital poate fi inceputul schimbarii politicii romanesti.”

  autoritarism moderat? fata de cine? fata de electorat sau fata de celelalte partide politice?

  mai dati-o dracului cu autoritarismul, ponta!

  mi-a placut ca ai promis la tv. ca daca veniti voi la putere si ai zis ca ai vorbit si cu crin desprea asta, nimeni nu trebuie sa mai apartina de vreun partid ca sa obtina vreo functie sau o licitatie sau sa fie tratat corect. Asta ar fi intr-adevar ceva bun pt. societatea romaneasca. Sa nu mai existe presiuni politice in afaceri sau administratie. Te citez ca ai zis ca astazi intr-o institutie ‘pana si femeia de servici trebuie sa fie dintr-un partid’.

  (Apropo de asta,de aceasta exprimare, exista si barbat de servici sa stii, adica ingrijitor, chiar la mine la bloc am avut unul acum cativa ani.)

  (si apropo tot de genul acesta de atentie la cuvinte-la noi nu, dar peste tot in America de exemplu in articole nu se mai zice congress-woman, se zice congress-person, ca sa nu faca discriminare, stiu e aproape absurd, mai ales cand in unele tari in E.U. au obligatia sa zica la scoala tutori in loc de parinti, ca sa nu discrimineze copiii din cupluri homosexuale;cateodata se exagereaza cu asta dar in general e o ajustare a limbajului social, si desi traim in Romania, cred ca trebuie sa te aliniezi si tu la tendinte; e greu totusi, stiu, de fapt conteaza mai mult faptele decat vorbele, unul poate sa vorbeasca frumos in public si-in spatele usilor inchise sa lovesca cu pumnii si cu picioarele, nu e cazul tau evident, tocmai de-asta spun, conteaza imaaginea dar si omul si daca e sincer in lucrurile bune pe care vrea sa le faca )

  • Vasile February 7, 2011 at 3:36 pm #

   Alexa esti chiar asa de naiv sa crezi ca tot ce spun Ponta si Antonescu ca vor face daca vor fi alesi? .Eu sunt convins ca nu.De fapt este foarte probabil ca cei doi vor veni la putere,insa cei din umbra isi vor face de cap nestingheriti.Crezi ca oameni ca Hrebenciuc si Dragnea si nu numai ei pot sa se abtina? Eu te asigur ca nu.Vom trai si vom vedea.

   • Alexa February 7, 2011 at 4:32 pm #

    Nu sunt “chiar asa de naiv”.

    Ci mi-s naiva.Si-mi place.

    Imi place blogul domnului Ponta.

   • Rox February 8, 2011 at 11:01 pm #

    Gasesc ca domnul Hrebenciuc este o persoana foarte placuta. Remarc asta ca om, ca simpla femeie daca vreti. Domhnul Dragnea imi place deasemenea. Niciunul dintre cei doi nu se pot compara cu fapturile inumane magnetizate ca o pilitura de fier in PDL. Apropos, pilitura de fier e considerata rebut de prelucrare ce merge la topitorie sau are si alte utilitati ca atare ?

   • Vasile February 10, 2011 at 3:55 pm #

    Alexo,iti doresc succes in simpatia d-tale pentru tov Ponta.Eu,nu-l simpatizez absolut de loc pentru ca este:arogant cand nu este cazul,lingusitor cand are nevoie(vezi interventia lui cand l-a rugat pe presedinte sa-l numeasca ministru de justitie,vai de capul nostru ar fi fost)etc.

 13. nastyb0y February 7, 2011 at 9:29 am #

  Ia să vedem cum contraataca si ce mai mârîie opozitia. Asadar, sa ne mai punem putin la mintea lor. Atacurile sunt penibile dar din ce in ce mai concentrate. Stelele stinse ale PDL-ului ies din haznalele existentiale in care au stat ascunsi, conform ordinelor. Ce ‘sclipesc’ ele despre USL, ce tactici abordeaza? De exemplu, spun de dimineata pana seara ca PNL-ul se va arde cu cota unica (trebuie sa transati rapid problema), ca nu s-a mai pomenit ca un partid de dreapta sa faca aliante cu comunistii (aici nu trebuie sa spuneti nimic, sunt penibili si jenanti). De asemenea, incearca diversiuni pe scara larga, atat in interior cat si in exterior. Prin Germania, au reusit sa arunce oarecari fitile cu raferire la asa zisul “trecut” infractional al d-lui Nicolescu. In interior, se incearca acreditarea ideii ca Blaga este impotriva lui Basescu si va candida , in ciuda opozitiei din interiorul partidului, la o functie de conducere. Mai lipseste doar calul alb de la usa d-lui Blaga. Si plosca cu rachiu. Pentru a da perfect la electorat. Aici, problema poate fi contracarata fff simplu. Dupa plecarea d-lui Blaga din MAI a inceput sa iasa mizeria la suprafata. Acea mizerie care nu ii mirosea deloc d-lui ministru Blaga pe vremea ministeriatului. Au aparut, pe rand, cazurile “mita lui Fatuloiu” cu legaturi imobiliare in Pitesti si de mafii locale prin Galati, permisele din Bucuresti, angajarile rapide si ilegale din fruntea structurilor MAI, vama Siret, cazul ‘Soric si interlopii’ de la Piatra Neamt, ‘nenorocitii si betivii de agenti’ si altele. In curand, sa speram ca se vor deschide si alte dosare: circuitul cerealelor in natura, pe barje, prin silozuri, pe Dunare si Marea Neagra, prin brutarii si mori, cu retur, mersul trenurilor de marfa de la rafinarii spre Petrom si viceversa, returnari consistente de TVA, activitati portuare curente constantene, fabrici de alcool si retetarul de lucru, rosii, cartofi si castraveti prin hypermarketuri, tigarete de Ucraina si Moravita, traseul etnobotanicelor si al canepii dinspre sud spre vest, si multe, multe alte ‘afaceri’ aducatoare de bani, bani multi, pentru ditamai clica din varful puterii. Se va incerca modificarea Codului Muncii, pentru linistirea sindicatelor si a maselor largi, si a Codului electoral, pentru linistirea opozitiei. Vom trai si vom vedea. Stati in stand-by si dati la picioarele tremurande , de lut, ale oranjistilor debusolati si mari constructori de gradinite, gondole, toboganuri, ulite judetene, sondaje triste pe 15 lei, reclame la frunze taiate la cainii din brandul de tara, casa cu stafii din Braila si altele asemenea! La revedere, domnule Ponta, si nu o mai jigniti pe d-na Firea. Este sensibila. Mai ales de cand. Trebuie sa o intelegem.

 14. ZOE, fii barbata ! February 7, 2011 at 9:38 am #

  Pentru ca amintesti de Oprea si Diaconescu, o mica remarca
  se pare ca ar merita fiecare.
  Oprea, in afara de faptul ca e un tip gretos,la care se pare ca nu poti ajunge nici cu scara, m-a oripilat de-a dreptul cu oda lui ridicata în cinstea…”nu spui cine,
  persoana importanta, coane Fanica”!Ïn afara de situatia hilara dar si penibila la care s-a expus,ne-a dus pe toti cu gândul la “trista amintire”.Oribil si grotesc !
  Diaconescu, mie îmi placea si îl apreciam în primul rând pentru atitudinea transanta pe care a avut-o în fata Guvernului Italian, în calitatea lui de Ministru de Externe, la vremea respectiva.Ïl iubeam pentru asta si am simtit mândria de a fi român( nu o fac în mod peiorativ,desi poate parea desueta o astfel de exprimare).Acum însa, “l-am pierdut” pe Cristi Diaconescu si nu as mai avea încredere în el.
  Cât despre cele “trei gratii” de care amintesi aici, nici în ruptul capului nu as putea digera ceva venit din partea lor ! Pai daca o vad pe Pora, pe vreun post, schimb imediat programul si tot am o noapte agitata !
  In mod pregnant îmi vine în minte imaginea ei, cum se-ndopa cu gura plina la receptia lui Baconschi,parca nu mâncase de o luna.Cât despre logoreea ei, din nou grotesc !
  Crin Antonescu, mi-a placut întotdeauna si sper sa nu gresesc, prevad ca alianta asta va da roade, dar si doresc din suflet !

  Cât despre compromisuri,de acestea nu putem scapa în viata pentru ca, în primul rând nu suntem toti la fel si ca sa putem “coabita” cu alte persoane, de multe ori trebuie sa mai dam de la noi.Chiar în viata de zi cu zi, daca nu am facem unele concesii, nu am putea realiza mare lucru.Important este, dupa umila mea parere, sa evaluam corect costurile acestor compromisuri în comparatie cu beneficiile aduse, in vederea creärii unei simbioze.
  Dumnezeu sa fie cu voi !

  • Vasile February 7, 2011 at 3:42 pm #

   Zoe,ai uitat sa specifici cat de simpatice si destepte sunt Andrea Cretulescu,Oana Stancu si cat de fermecator este Adrian Ursu.

   • ZOE, fii barbata ! February 8, 2011 at 8:29 am #

    Da, ai dreptate si astea doua vuvuzele, te baga în sperieti cu gurile lor.Ursu… d-aia n-are ursu coada, ca i-a mâncat-o el.Si mai sunt si altii prin ograda aia.
    N-avea grija ca sunt si ei aserviti – vorba lui Badea-
    dar lucreaza sub acoperire, daca ma-ntelegi !
    Toti sunt numai pe câstig, ca sa nu-si piarda locul caldut, beau si aghiasma.

 15. elenapopa February 7, 2011 at 9:41 am #

  Sper sa fie de bun augur aceasta alianta si… sa-nfaptuiasca ceva bun pentru toti romanii.Sunteti singura speranta pentru Romania.
  Mult succes si multa sanatate!!!

 16. ZOE, fii barbata ! February 7, 2011 at 9:50 am #

  @Victor Ponta,
  By the way,
  Cu ce ai gresit aseara în fata D.nei Firea, la ce se referea când te-a admonestat ?
  Am pierdut din pacate o parte de emisiune si nu cunosc
  la ce se referea atitudinea ei.
  Sincer vorbind,nu este preferata mea, asta ca sa nu spun
  ca de fapt, n-o suport si nu ma uit la emisiunile ei.

  • Vasile Roaita February 7, 2011 at 7:20 pm #

   La o amenintare nevualata la adresa primarelui de Voluntari….Ce e drept, si neeleganta! Da’, sper sa nu afle Dna Firea, nu poti fi si popo si hot!

   • ZOE, fii barbata ! February 8, 2011 at 8:20 am #

    Aha…asta era, a atacat-o pe “intangibila”!
    Am auzit ca asta e mare smecher, face si desface
    multe.Iar dumneaiei, asa o mare “vedeta”, nu suporta adevarul spus cu franchete ca de, adevarul supara.
    Când vad câte ifose face si cum se crede ea frumoasa
    si desteapta, când ea e doar blonda,nu-mi ajunge o lamâie sa-mi treaca greata !
    Multumesc, ca m-ai lamurit !

 17. Alexa February 7, 2011 at 10:16 am #

  Te citez:

  ‘- Da, suntem constienti cu totii ca trebuie sa facem si compromisuri ca sa reusim aceasta rasturnare cat mai repede! Dar nici nu mai sunt dispus sa imi ascund dispretul fata de unii oameni care s-au coborat in aceasta perioada mai jos chiar si decat nivelul si asa deplorabil cunoscut in politica romaneasca! Asa ca o sa chibzuim si o sa alegem (sper) bine intre compromisuri, dar vreau sa ramana scris aici ca simt o uriasa tristete cand ma uit la oameni pe care i-am apreciat in anumite momente!’

  ‘Cand il vad pe Gabi Oprea vorbind de ideologii imi vine sa rad, cand il aud pe Cristi Diaconescu imi vine sa plang…’

  cu ocazia asta am cautat pe net si am aflat si eu cine sunt cei oprea si cristi diaconescu, fostii tai colegi de partid

  Sa inteleg ca daca te uiti la astia doi, cu un ochi razi si cu altul plangi?

  oricum,eu sper sa zambesti din alte motive, nu te mai uita la ei, si-ai terminat

  Ce compromisuri vreti sa faceti? La ce te referi mai exact?

 18. Alexa February 7, 2011 at 10:19 am #

  Inca un citat tot din ce-ai scris mai sus:

  “- Da, chiar cel mai greu si mai important a fost sa scriem cele 20 de prioritati pe care multi le-au ignorat cu desavarsire!”

  ” Sunt acolo lucruri atat de importante si de delicate, atat pentru partidele noastre, cat si pentru cei doi lideri, incat protocolul politic atat de dezbatut chiar a fost foarte simplu si usor de stabilit!”

  “Si zau ca am avut mereu in minte ca ar veni ziua in care trebuie sa punem in practica ce scrie acolo,”

  Pai unde sunt prioritatile? Pune-le pe blog, sa le citim si noi.

 19. Marcus February 7, 2011 at 10:25 am #

  Elena Udrea, De La O Copilarie La Coada Vacii La Telegondole Nefunctionale

  Sincer sa fiu, dupa ce am vazut-o pe madam Udrea cu cata placere se dadea cu sanioara pe partiile patriei, in timp ce poporu’ crapa efectiv de foame si coroborand aceste imagini cu altele mai vechi, in care duduia ba se dadea cu bicicleta, ba cu armasaru’, ba cu teleschiu’ insotita de sobor de popi adusi pentru sfintirea partiei, ba cu telegondola, ba in barci, ba organiza concursuri cu salvamarii salivand orgasmic la imaginea umflaturilor din slipurile concurentilor etc. am ajuns s-o inteleg, sa-i dau dreptate si chiar s-o compatimesc din suflet pe aceasta parasuta prezidentiala. Sunt mai mult decat convins ca tot acest comportament este datorat frustrarilor date de o copilarie nefericita in care, in loc sa se joace ca alti copii cu papusle, trenulete, sau de-a mama si de-a tata, Lenuta era exploatata la greu la muncile care mentin pe linia de plutire o gospodarie taraneasca, fiind obligata sa se scoale cu noaptea in cap pentru a pleca cu vacile la pascut, la intoarcere fiind obligata sa raneasca in cotetul poriclor si al orataniilor sau sa care roabe cu balegar pe post de ingrasamant pentru tarlaua din fata casei.
  Este foarte normal, in aceste conditii, ca de-indata ce soarta i-a suras, dupa ce si-a lasat cizmele de cauciuc cu care ranea in poiata, la bariera Bucurestilor si dupa ce, trecand prin parcarile acestuia, a ajuns in patul lui Cocos, toapa devenita mare doamna sa faca tot posibilul pentru a recupera timpul pierdiut si a da cu tifla muritorilor de rand. Motiv pentru care, cum s-a ivit prima ocazie, l-a dat dracu’ pe Cocos, si-a pus poalele in cap in vazu’ unei natiuni intregi, fara cea mai mica rusine, a iesit la produs in alcov prezidential de lux.
  Ei bine din acel moment, cu jucariile si toate poftele asigurate de chiombila, Lenuta nu si-a mai refuzat absolut nimic, indiferent de cat de hulita ar fi atitudinea ei si cat de mult rau face boborenilor, ea este hotarata sa recupereze timpul pierdut in copilarie, razbunand astfel toate frustrarile si renuntarile traite la momentul respectiv.
  Daca la jocurile copilariei, traita la maturitate, adaugam si corul lingailor pupincuristi care au incotopenit-o in fruntea organizatiei de Bucuresti a pedeleului, cu un plus rezultat din achitarea imprumutului la BRD din banu’ contribuabilului adus la sapa de lemn, atunci putem spune ca ministereasa noastra cea nazdravana, care inaugureaza obiective cu doi inainte ca termenul de predare al lucrarii sa expire, are toate motivele sa fie fericita si lacrimile copilariei sa fie sterse de implinirile politice de la maturitate. Si daca tot veni vorba de modul in care tantela inaugureaza sali de sport , atunci cand nici macar temelia acestora nu este gata, ei bine, pana si aici, atat ei cat si chiombu tin sa-i copieze la indigo, pe mentorii lor, Nicolae si Elena Ceausescu.
  De ce spun asta?
  Deoarece, spre exemplu, cand a fost dat la apa primul mineralier de 55.ooo de tone romanesc, nava “Tomis”, pe motiv ca ceremonia de lansare si chipurile dare in exploatare a acestei nave a fost condusa de Elena Ceausescu navei, pentru a arata cat de cat a vapor, i s-a montat un cos facut din carton, intrucat originalul era inca pe plansetele proiectantilor. Respectivul cos a fost imediat dat jos, la sfarsitul spectacolului triumfalist regiizat spre placerea persoanala a altei toape care a marcat nefast destinul romanilor, Elena Ceausescu.
  Asa ca, dragi prieteni, m-am decis ca de astazi inainte sa incerc sa inteleg fanteziile ministresei adulterine si eventual s-o apar in situatia in care d’alde carcotasi nu inteleg drama acestei femei si continua sa o critice pe motiv de nefacute.

  • ZOE, fii barbata ! February 8, 2011 at 8:51 am #

   @Marcus,
   Frumos,îmi place,ai condei !

   E pacat sa te pierzi în derizoriu si sa nu pui talentul
   tau “la treaba”. Sa scrii o carte, sa scrii si poezie si
   proza pentru ca ai vocatie.
   Ïn ziua de azi, toti nulii si neavenitii scriu carti(bine, de multe ori scriu altii pentru ei) ca e o moda, le publica si fac bani.Un om talentat are mai putine sanse daca e sarac,dar sunt si sponsori care îl pot ajuta.Nu stiu, eu n-as lasa un talent sa se iroseasca!

   • Marcus February 8, 2011 at 2:19 pm #

    @Zoe fii barbata! Iti multumesc inca o data pentru cuvintele de apreciere si daca tot nu vrei sa intri la mine pe blog cu o adresa de e-mail valida iti voi spune aici despre ce este vorba. De fapt eu am “debutat” ca sa zic asa in literatura, acum vreo trei ani cu o carte “May Day Sabordarea Flotei Comerciale Romane”, carte care nu mi-a fost primita spre comercializare in librariile constantene de catre patronii lor, portocaliii la culoare, pe motiv ca faceam referiri legate de prea-iubitu’ si rolul lui in disparitia flotei. Daca te intereseaza un exemplar ma poti contacta pe blogul meu, urmand sa stabilim detaliile prin corespondenta ulterioara.
    Sa fii iubit (a)
    marcus

 20. traian patrascoiu February 7, 2011 at 10:31 am #

  Buna ziua domnule presedinte;am urmarit evolutia USL si o aprob in totalitate.De acum incolo trebuiesc miscate treburile in organizatii si armonizate pana la data alegerilor.Ce vad eu aici la Gorj, mi se pare ca se misca celebrii astia de la partidul poporului care au tot portocaliu pe sub camasa si publicul OTV ist care are, n are de mancare are abonament la digi si trimit la mesaje pe banii lor ca sa si dea cu parerea la un caz sau altul. acet electorat a votat cu noi.trebuie facut ceva.Diaconescu clameaza cu toate ocaziile impotriva puterii. O fi oare adevarat?Sunt multi si merg la vot. Mai aduc astia vreo 2 mil de afara daca nu suntem atenti si gata majoritatea.Sa nu i lasti ,daca puteti, sa modifice legea electorala asa cum vreau ei.Au luat tot ce a fost rau de la noi. Trebuie sa ne punem in slujba tarii si sa dam viitorului ADEVARATI BARBATI DE STAT. Succes

 21. Maximmouse February 7, 2011 at 11:37 am #

  Stimate Domnule Ponta,

  …UNDE putem vedea extrase din intelegerea USL? Cum este cu PARITATEA? prietenii ma intreaba , nu stiu ce sa zic de paritatea asta…

  Un mare cunoscator al sufletului omenesc,nu Raminagrobis,un prieten, ma roaga sa postez neaparat : Voiculescu continua sa fie troian….nici unul dintre moderatorii de aseara nu fac altceva decat manipulare….DE CE?…el zice, daca voiculescu nu o da afara pe firea , inseamna ca e pe mana cu basescu ca si pana acum…sa uitam ca el are contracte cu statul in valoare de 8 milioane de euro? Asta treaba am aflat-o de la postul portocaliu…ah ce buna este concurenta …pana la urma…:) 🙂

  Consideratiile politice ale moderatorilor antenei , nu ne intereseaza, dar parerile invitatilor , da…revin la o idee mai veche, de ce opozitia nu are ,inca, un post tv? in care mesajul sa fie nedistorsionat…cum zice altcineva pe alt blog, mai cheltuiti niste bani “din viitor” si faceti ceea ce trebuie, altfel , vor fi surprize…:(

 22. paoola February 7, 2011 at 11:59 am #

  la inceput am fost putin sceptica afland de alianta pdl-psd. insa, acum, imi pun toate sperantele in ea. totusi mi se pare aproape imposibil acum, eliminarea guvernului Boc. Cred ca in ziua de azi, un roman DIN romania, nu mai are incredere in nimeni. Din punctul meu de vedere, coruptia e peste tot.. e prea mare…

 23. nastyb0y February 7, 2011 at 12:21 pm #

  O problema de ordin tehnic, off-topic. Am niste reflexe ingineresti in minte, ceva de speriat…Se vorbeste despre noua recomandare UE de verificare prin sondaj a TIR-urilor in vami. Acum cativa ani, Romania a obtinut MARELE PREMIU la Salonul Mondial al Inventiilor de la Geneva, cu “Scaner pentru TIR-uri”, prototip bazat pe o conceptie inedita, de conceptie 100% romaneasca. Pentru aceasta inventie, am fost felicitati de cele mai mari organisme si institutii in domeniu din USA si UE. Desigur, noul tip de scaner nu va rezolva problema vamilor din RO. Dar nici nu am auzit ca s-ar fi ‘achiesat’ la idee. In orice caz, multe lucruri se pot rezolva sau, macar, imbunatati, in tara noastra draga, daca s-ar dori acest lucru, cu adevarat. La revedere, domnule Ponta! Apropo de Geneva. Plec in Elvetia, la sfarsitul saptamanii. As dori sa vad si telegondolele lor. Si vreun tobogan. Daca voi mai apuca, bineinteles :)Am un fix cu toboganele si telegondolele astea.

 24. bogdan nicula February 7, 2011 at 12:30 pm #

  V-as ruga sa ne spuneti si noua, valcenilor, care va fi situatia la Valcea! Avem un presedinte al CJ din partea PSD, in timp ce pentru primarie, tot PSD-ul a fost cat de cat aproape de PD-L, dar doar atunci cand s-a implicat activ presedintele CJ Valcea(in cazul Remus Grigorescu)! Nu de alta, dar o predare a conducerii CJ Valcea catre ACD, ar duce automat la pierderea unui deputat in zona de sud, in timp ce liberalii ar avea numai de castigat!

  • Victor Ponta February 7, 2011 at 5:12 pm #

   Se intampla ceva foarte simplu – conform textului protocolului cine este pe primul loc in sondaje candideaza! Si nu am niciun dubiu ca pe primul loc detasat la judet este dl. Calea! Doar ca voi pesedistii valceni sunteti cei mai panicarzi oameni si cititi prea mult toate diversiunile din presa!

   • Alexa February 7, 2011 at 5:56 pm #

    Doamne, asta chiar ca e ciudat. Parca nici n-ai scrie tu. Mie nu-mi vine sa cred ca ponta se exprima asa: “voi pesedistii valceni sunteti cei mai panicarzi oameni si cititi prea mult toate diversiunile din presa!”

    cel mult ar fi zis : “pedesistii nostri de la valcea, va panicati repede,va rugam nu mai cititi toate prostiile din presa”

    hei, ponta, ce faci, iti scrie blogu’ unul care nici nu e din psd?

    deci pana la urma tu iti scrii singur blogul sau nu?
    ca sa stiu, daca mai intru sa citesc ceva

  • ZOE, fii barbata ! February 8, 2011 at 9:06 am #

   @bogdan nicula,
   N-ai înteles ca s-a facut o alianta, pentru ce crezi ca s-a facut ? Daca cei care au facut aceasta alianta, au renuntat
   la orgolii personale pentru salvarea TARII, voi de la Vâlcea, nu puteti s-o faceti?!
   Sau voi, sunteti mai catolici decât Papa ?!

   • bogdan nicula February 8, 2011 at 6:05 pm #

    auzi maestre…cand ai cunoaste situatia de la Valcea mi-ai da dreptate… Ce rost are sa fie sacrificat un om care are 100% sanse sa castige un nou mandat la sefia judetului, ca sa dam altora posibilitatea sa beneficieze de avantaje doar ca fac parte dintr-o alianta. Sa fim seriosi!

 25. vasile February 7, 2011 at 1:04 pm #

  Nu sunt membru de partid, am 37 de ani, si am ascultat discursul dvs rostit în fata membrilor PSD si doresc sa va spun ca am fost dezamăgit sa aflu ca ve-ti lua atitudine numai pentru a apăra membrii de partid PSD împotriva abuzurilor legate de capitolul justitie.(amintiţi-vă discursul referitor la domnul Nicolescu.
  Daca aşa o să faceti ramân sceptic la entuziasmul alianţei, dar poate merită încercat, cine dintre noi, românii, poate şti?

 26. catalin February 7, 2011 at 1:44 pm #

  PSD – trebuie sa se desparta de anumite persoane din org. de conducere.
  Daca PSD doreste “schimbarea” trebuie sa schimbe “garniturile”.
  Cred ca ar fi momentul sa nu vi se mai impute greselile sau actiunile de coruptie ale vechilor leaderi ai PSD-ului.

 27. sanda February 7, 2011 at 3:01 pm #

  In aceasta postare nu vreau sa ma refer la uniunea voastra, care sper, ca de data asta, sa fie de bun augur, adica sper sa nu va vad niciodata ca va dati la ‘gioale’, cum s-a intâmplat de fiecare dată, până acum, vezi:CDR, DA, PDL+PSD, ci vreau să vă atrag, pur şi simplu, atenţia, asupra unui membru (om) din PSD. Este vorba de IULIAN IANCU, care, în acest moment, cel puţin, pare că ştie ce vorbeşte, aşa după cum l-am auzit astăzi la Antena 3, dar şi în alte dăţi,la Antena 3 sau Realitatea. După părerea mea, este cel mai calificat om, din toată scena politică, care vede exact ce se întâmplă în această ţară, şi din ce cauză se întâmplă, ştie foarte bine cum ar trebui să se întâmple, şi, nu ştiu cum să vă spun, dar până una alta, este singurul om politic. în care am încredere, că ia măsurile ce se impun, asta dacă nu-l împiedică deciziile politice (şi dacă nu-l corupe puterea).Vă rog mult, în cazul în care veţi ajunge premier, aşa după cum se fac planurile,să-l luaţi ca, consilier (principal)pe acest domn.

 28. Andreea February 7, 2011 at 4:02 pm #

  Buna ziua,

  Nu mica mi-a fost mirarea atunci cand s-a anuntat cu surle si trambite mare alianta, uniune.
  Ceva nu se lega, vorbim aici de o coalitie stanga-dreapta si binenteles de o coalitie ce pare precum cocktail-ul ulei apa … nu se amesteca.
  Recunosc ca nu i-am dat sanse.
  Bravo voua domnilor ca ati reusit!
  Daca nu acum atunci cand si daca nu voi atunci cine?!
  In sfarsit se simte suflul de schimbare in ambele partide.
  Speram totusi ca nu va ramane doar o simpla alianta. Speram sa vedem rezultate.
  Sincer vorbind acum la inceput de drum se va arunca cu mult noroi si nu numai din tabara adversa … vezi si jurnalistii “frustrati”.
  Mult noroc si verticalitate.

 29. Contele de Saint Germain February 7, 2011 at 4:05 pm #

  Furunculoza ca stil

  (Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat “Mic tratat despre vecinatate”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-mic-tratat-despre-vecinatate-920467.html)

  Jurnalistica lui Mircea Mihăieş capătă, pe zi ce trece, tot mai explicite caracteristici de furunculoză. Boală a lipsei de higienă în primul rând, înflorirea ei este favorizată şi de o predispoziţie a organismului de a secreta puroi în exces ceea ce, în cazul lui MM, s-a dovedit de mult o particularitate definitorie.

  Mereu cu mâinile nespălate, înşfacă vreun gest discutabil al opoziţiei şi şi-l implantează pe post de stafilococ. După care îşi lasă natura microbiană să lucreze. Şi astfel apare articolul său, o coptură oribilă, marca Mihăieş, în care s-a colectat tot ce are mai septic acest personaj.

  Avem exemplul editorialului de azi. Punctul de plecare este protestul PSD la arestarea preventivă a lui Nicolescu. O acţiune de stradă fără vreo violenţă fizică, cu participanţi scandând, fără a depăşi gardurile de protecţie. Şi cu declaraţii politice, incluzând ameninţări cu pedepsirea celor ce au încălcat legea. Atât!

  Cum “furunculizează” acest caz Mircea Mihăieş ? Simplu: inventând, denaturând, pompând la greu puroiul din dotare, amplificând până la paroxism de cangrenă un protest incomparabil mai puţin grav decât dezlănţuirile prezidenţiale la adresa judecătorilor, a CSM-ului, chiar a Curţii Constituţionale, atunci când deciziile acestora nu i-au convenit.

  Priviţi gradaţia dezinformării mihăieşiene:
  1) “Structurat după logică mafiotă, PSD-ul reacţionează cu ferocitate”. Vreun exemplu de ferocitate a PSD-ului? Nici vorbă ! Dacă MM s-a gândit la mineriade îi amintesc două mici detalii: pe vremea aceea nu era la putere PSD-ul ci FSN-ul, iar printre cei care au pus umărul substanţial la succesul mineriadelor a fost, alături de Iliescu, şi Ministrul Transporturilor de atunci, Traian Băsescu.
  2) “…devastarea sediilor, lapidarea, incendierea sunt metodele prin care ucenicii lui Iliescu îşi afirmă apartenenţa la idealurile pesedismului” Există măcar un singur exemplu de devastare de sedii, lapidare, incendiere imputabil “ucenicilor” lui Iliescu adică Ponta, Geoană etc? Niciunul! Doar penibile minciuni de fanatic.
  3) “Ucenicul Ponta a reuşit să combine într-o sinteză sinistră brutalitatea kaghebistă a lui Iliescu şi perversiunea născută din lăcomie a lui Năstase”. Curat delir! Ce brutalitate kaghebistă a comis Ponta, ce îmbogăţire peste noapte i-ar dovedi lăcomia? Puroi vârtos de manipulator, ce ar necesita o urgentă puncţie la nivelul centrilor discernământului.

  În final, “pour la bonne bouche”, din nou o mică lecţie de gramatică şi logică de care MM are atâta nevoie în aceste momente de surescitare.
  a) Formularea “tenorii cu căşti în ureche” ar trebui rectificată. Sau “tenorii cu cască în ureche” sau “tenorii cu căşti în urechi”. Că doar nu-şi pun două căşti in aceeaşi ureche !
  b) Formularea “Ce calcule morbide îi determină ca, indiferent de culoare politică, să prefere onoarea în locul dezonoarei şi luptei cinstite tactica pârjolirii terenului” demonstrează din plin confuzia şi dezordinea din imaginarul autorului. Desigur, ar fi vrut să spună “să prefere dezonoarea in locul onoarei” dar, ştiţi cum se întâmplă uneori: gura păcătosului adevăr grăieşte”…

  Totuşi o întrebare se impune: cum se explică faptul că nişte oameni precum Cărtărescu şi Mihăieş, cu meserii şi pretenţii de umanişti, comit atâtea greşeli gramaticale?

  Parerea mea este ca cei doi sunt mai mult neglijenţi decât agramaţi. E forma lor de a-şi dispreţui cititorii. Intrebarea mai corectă ar fi însă de ce ei nu scriu corect din reflex? Răspunsul valabil cred că se găseşte în lipsa lor de pedigriu în materie de cult pentru limba română. Probabil sunt la prima generaţie de literaţi.
  Este exact aceeaşi situatie ca în cazul celor ce trebuie să înveţe la repezeală să mănânce frumos. Memorează nişte reguli, le aplică la ocazii, uneori cu succes, dar îndată ce se regăsesc în lumea lor normală, revin la ce-au învăţat în cei şapte ani de-acasă: la mâncatul cu mâna şi la vorbitul cu gura plină.

  Alte comentarii pe blogul conteledesaintgermain.ro

 30. Contele de Saint Germain February 7, 2011 at 4:06 pm #

  Ineficienta unor clisee

  (Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea intitulat ” Castigatorul alegerilor este in scena”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-castigatorul-alegerilor-este-in-scena-920466.html)

  Când pleci de la premise false poţi ajunge, cu puţină abilitate, la orice fel de concluzii doreşti. Din păcate pentru doamna Lupea, deşi a îngroşat la greu premisele articolului de azi, concluziile sale sunt total neconvingătoare. De ce? Pentru că a exagerat, peste limita de toleranţă a înţelegerii indulgente, logica argumentativă.

  Când susţii azi, pe 7 Februarie 2011, că “programul noii alianţe a opoziţiei” se rezumă la “Jos Băsescu” îţi limitezi enorm de mult şansele de a fi convingător. O astfel de “aburire” a putut funcţiona într-o oarecare măsură înainte, când opoziţia, vorbind pe mai multe voci, risca să dea impresia de lipsă de coerenţă, putea părea a nu avea un program “post Băsescu”. Acum însă, când de două zile liderii opoziţiei nu contenesc a vorbi, cu o voce unică de data asta, clar şi la obiect, despre măsuri concrete de scoatere a ţării din criză, când oamenii, disperaţi de ce li se întâmplă, sunt mult mai atenţi la mesajul acestora, pentru că este ultimul pai de care speranţa lor se mai poate agăţa, a veni să negi evidenţa şi să schematizezi obiectivele noii opoziţii unite la doar “Jos Băsescu” este obsolut neproductiv şi decredibilizant.

  Dacă ar fi avut acea minimă abilitate de care pomeneam la inceput, doamna Lupea ar fi încercat să renunţe la clişeul pe care l-a folosit şi să comenteze, critic, unele dintre măsurile anunţate.

  Mă minunez, cu fiecare zi ce se adaugă scufundării României în cel mai negru marasm postrevoluţionar, cum de ideologii şi propagandiştii puterii nu înţeleg că ultimul an a adus o modificare esenţială în profilul românului mediu statistic, cel al cărui vot îl vânează dânşii cu predilecţie.

  Această modificare este următoarea: din cauza sărăciei, disperării, groazei de ziua de mâine, acest român mediu statistic a devenit mult mai atent şi mai sensibil la mesaje politice vizând concret viaţa lui, la promisiuni, la modul în care acestea sunt respectate sau nesocotite. În schimb a scăzut drastic disponibilitatea lui de a se lăsa manipulat de emoţii ideologice (vin fasciştii, vin comuniştii), de asmuţiri generice (mogulii răi, televiziunile reacţionare) sau de sperietori ale trecutului (mineriade, guvernarea Năstase).

  Uneori, punându-mă virtual în locul puternicilor zilei, îmi dau seama că ar avea la dispoziţie idei mult mai eficiente, strategii de comunicare mult mai penetrante şi convingătoare decât tertipurile uzate şi devenite anacronice de care nu se pot dezbăra.

  Totul, cred, se trage de la o anumită educaţie comunistoidă a capilor acestei ţări şi a personalului lor din instituţiile – instrument. Este o încremenire în tehnici securistice vechi, de învrăjbire, de dezbinare, de arătat pisica şi, la limită, de exacerbat ura şi laşitatea.

  Nu sunt deloc de acord cu concluzia de final a articolului doamnei Lupea cum că alegerile din 2012 vor fi câştigate de resentimentul unuia împotrica celuilalt. Eu cred că, dimpotrivă, exacerbarea acestui resentiment va deveni o simplă amintire în momentul in care maestrul învrăjbirii între români va fi îndepărtat de la manete.

 31. ThinkAgainRo February 7, 2011 at 4:38 pm #

  „Tunisia şi Egiptul v-au băgat frica-n oase aşa-i?” este ultimul meu articol pe care vă aştept să-l comentaţi pe http://www.thinkagain.ro !

 32. dracu February 7, 2011 at 4:47 pm #

  nu cumva ati uitat un “amanunt”?
  ca presedintele sa fie suspendat, motivul nu trebuie sa fie “asa vrea muschii lu Felix”, si nici macar “a scazut in sondaje”, ci INCALCAREA CONSTITUTIEI.

  iar din cate stiu, cel putin deocamdata, institutia menita sa decida daca Constitutia a fost sau nu incalcata de catre presedinte, nu a zis niciodata ca presedintele a incalcat Constitutia.

  acu bine, de Basescu o sa scapati mai devreme sau mai tarziu (stiu ca vreti mai devreme, ca foamea e mare), dar problema e ca deschideti cutia Pandorei, si orice presedinte, fie el PNL-ist sau PSD-ist va putea fi suspendat la fel de simplu atunci cand opozitia (sa zicem PDL), va avea chef. e suficient sa astepte ca intentia de vot sa scada sub 50%, apoi, pac cu suspendarea.

  nu vi se pare un abuz exagerat al Constitutiei?

  • ZOE, fii barbata ! February 8, 2011 at 9:26 am #

   Numai ca, opozitia PDL va fi mica, mica ,mica cam cât
   mintea de furnica !
   Iar acest minunat partid- deschid fereastra, si o-nchid
   pe tine te iubesc partid – va avea soarta trista a partidului taranesc.Cine stie, poate chiar se vor uni
   undeva, cândva !

  • cristofor. February 8, 2011 at 9:35 am #

   @Dracu.Lasa nu mai plange tu de grija vitorilor Presedinti,ca chipurile vor fi suspendati de PDL,ar trebuii sa-ti pui intrebarea ,va mai fi PDL in parlament?Eu zic ca nu,dar de acolo de la voi din cloaca aia pedelista asa se vede.

 33. MIO February 7, 2011 at 4:54 pm #

  Pt.Zoe:D-na Firea s-a pierdut cu “firea” si s-a facut de ras.
  FELICITARI d-le Ponta pentru tot ce faceti, doar ca va rog sa fiti un pic mai diplomat si sa evitati astfel de altercatii, mai ales cu ziaristii. Stiu ca aveti dreptate,stiu ca la antene sunteti intotdeauna intepat fiindca l-au dorit pe Geoana,stim mai multe… Dupa atitudinea Gabrielei ma intreb daca nu cumva prefera sa ramana cu basescu, iar in acest caz este vorba de o problema psihica a moderatorilor care se cred de neinlocuit.
  VA DORESC TOATA BAFTA DIN LUME!!!
  Cum veti convinge membrii din teritoriu? Va trebui sa gandim singuri ca aceasta Uniune este net in avantajul nostru,cel putin pe plan local,in majoritatea judetelor si nu mai vorbim de plan national…Deci noi membrii cei mai “mici” trebuie sa avem incredere in capacitatea celor care ne conduc si sa judecam singuri,doar PSD-ul ARE numai OAMENI CU CAP,IAR ACESTA ESTE PE UMERI,NU? Haideti romani sa ne trezim astazi pentru a ne fi bine maine,haideti parlamentari independenti si UDMR-isti sa va treziti si sa realizati ca alaturi de acesti incompetenti nu aveti nicio sansa in 2012.De ce sa mai lungim o boala care se poate trata in martie-aprilie 2011 si sa cheltuim o multime de milioana de euro pe “medicamente”? OPRITI GENOCIDUL ACESTUI GUVERN SI INLATURATI BOALA DIN CAPUL STATULUI.Multumesc!

  • ZOE, fii barbata ! February 8, 2011 at 9:18 am #

   @MIO,
   Da, mi-a explicat un “coleg” de blog Vasile,cum sta treaba.
   Nu e prima data când D.na Firea îsi pierde firea !
   Ea se crede o mare vedeta, frumoasa si desteapta, care a descoperit apa calda, când de fapt ea e doar blonda.
   O varianta feminina a lui Gica/contra, ea întotdeauna e contra la ceva.
   Nu stiu daca ai vazut circul cu Boureanu, eu nu-l sufar pe-asta, dar ea l-a provocat. Este foarte vocala, “vedeta”!Ïn fine, n-are rost sa e batem capul cu dumneaiei.

   • Rox February 8, 2011 at 11:21 pm #

    Se marcheaza fals pe acest subiect care dealtfel pare exploatat pentru a creea controversa. Pana la urma cei doi protagonisti s-au descurcat excelent. Nu vad cui ar folosi continuarea unei controverse deja transata intre cei doi in cel mai rezonabil mod.

 34. exasperat February 7, 2011 at 5:01 pm #

  Am fost azi acolo, am stat mult pe holuri, am vb cu mulţi primari.
  Nici nu ştiti cât e de lucru în teritoriu. Nici nu ştiti. Sau, mă rog, dacă aveti o idee, multiplicati-o de câteva ori. E foarte aiuritor în mintea multora dintre aleşii locali, în special ai PSD, ce va să fie şi cum. Sunt primari de comune alertaţi că va trebui să cedeze PNL câteva locuri de consilieri locali, că nu vor putea să se lupte cu contracandidaţii PNL pentru că “nu se cade, suntem într-o uniune…cum să dau în el”.
  Nu-mi spuneti că protocolul e limpede şi foarte explicit. Ştiu asta, l-am citit. Numai că trebuie ca liderii de la centru să profite de fiecare minut pe care-l au la dispoziţie când se exprimă, s-o facă într-atât de clar şi pe limba tuturor încât să spulbere orice confuzii. Şi dincolo de ei, liderii din teritoriu, parlamentarii, preşedinţii de filiale judeţene trebuie să meargă în fiecare comună din judeţ şi să le explice aleşilor locali că nimeni nu le impune consilieri PNL pe liste, că nimeni nu are reţineri în a se bate cu orice candidaţi, inclusiv PNL, pentru a-şi câştiga portofoliile etc etc.

  Altfel, mizând doar pe tema “am făcut alianţa asta ca să-l dăm jos pe Boc” (corectă şi ea, nu zic nu) vor fi alimentate confuziile. Inclusiv din partea PD-L.

  Petruţ Dumitru / Targoviste

 35. xyz February 7, 2011 at 5:13 pm #

  Mai sus aveti postat acelasi articol, de acelasi autor, publicat intr-o forma modificata in alt organ de presa, insotit de o fotografie ofensatoare, in care apare, asa ca o aluzie, militia lui Putin. Roman Mihaies asta este un fel de lider de opinie peste Prut, el fiind si organizatorul mitingurilor in favoarea partidelor de dreapta din actuala putere, ce s-au desfasurat imediat dupa alegeri la Chisinau. Sunt multi asemenea comentatori in Republica Moldova. Este acolo o adevarata isterie pro Basescu, ei fiind sustinuti ideologic si financiar de catre ciracii prezidentiali veniti din Romania. Si reciproca este valabila ( de exemplu Elena Udrea apare deseori, la actiunile sale, insotita de Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului ).

 36. xyz February 7, 2011 at 5:17 pm #

  Este interesant de stiut daca mircea mihaies de la Bucuresti si Roman Mihaies de la Chisinau sunt Rude.

 37. xyz February 7, 2011 at 5:33 pm #

  Pacat ca ati sters articolele aparute in RM privitoare la constituire USL. Faptul ca le-ati sters nu insemna ca ele nu exista. Din pacate si autorii acelor imunde mistificari fac la fel, adica sterg tot ce nu le convine. Eu am crezut ca sunt de buna credinta si va informez asupra unor pericole reale. Imi cer scuze daca deranjez. Promit sa nu mai postez pe acest blog.

 38. xyz February 7, 2011 at 5:40 pm #

  Cititi totusi ce scrie in acest articol. Ca el sunt din pacte cu zecile in presa numita “democratica” de la Chisinau.

  “Alianta pentru Romania si Alianta pentru Moldova nascute in acelasi laborator?
  De Roman Mihaes
  Imediat dupa alegerile din 28 noiembrie 2010, la Chisinau a sosit seful administratiei prezidentiale a Rusiei, Serghei Nariskin, care si-a propus scopul reformatarii guvernarii din RM, si crearii unei aliante de guvernare intre PD si PCRM. Conform unui comunicat , Comitetul Central al PCRM împuternicea Comitetul Executiv al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova să contunuie negocierile cu Partidul Democrat privind crearea Coaliţiei „Pentru Moldova”.
  O coincidenta, sau poate nu, este si declaratia facuta de Crin Antonescu Presedintele PNL, care dupa semnarea impreuna cu Victor Ponta a protocolului de creare a Uniunii Social-Liberale, a declarat că “alianţa încheiată astăzi este una cu România, pentru România”.
  Interesul debarcarii proamericanului Basescu, si a PDL de la guvernare este atit de mare, incit strategii aflati in spate, au unit stinga neocomunista din Romania, care inca mai este condusa de Ilici Iliescu, cu PNL, partidul istoric de dreapta, care reprezenta cindva elita europeana a tarii.
  Vedem ca in spatele incercarii crearii “Aliantei pentru Moldova”, menita sa opreasca cursul de integrare europeana a RM, dar care a esuat, si crearea Uniunii Social-Liberale “Pentru Romania” stau aceleasi forte.
  Daca in cazul RM s-a lucrat la vedere , Nariskin afisindu-se personal la Chisinau si aratind deschis favoritii, la Bucuresti se lucreaza mai discret. Astfel lupta pentru o Romanie pion si spion a Rusiei in UE si NATO, si o Moldova transnistrizata continua.
  Destinele Romaniei si a R.Moldova sunt interdependente, iar strategiile care se fac pe spatiul romanesc privesc ambele state si de aceea ele sunt tratate la pachet de catre marile puteri. Si este important ca in acest duet sa fie stabilite reguli clare de joc, sa nu fie folosite R.Moldova sau Romania una impotriva alteia, asa cum s-a mai intimplat in trecut. R.Moldova nu trebuie sa permita sa mai devina platforma de atacuri impotriva Romaniei asa cum a fost pe timpul lui Voronin, cind Chisinaul oficial era folosit drept agent antiromanesc si se organizau atacuri informationale impotriva Romaniei in care era implicat aparatul de stat si presa de stat, aduceti-va aminte cum se scriau scrisori semnate de diversi ministri din Guvern si deputati impotriva Romaniei cu plingeri aberante catre Consiliul Europei si UE.
  Dar nici politicienii de stinga din Romania nu mai trebuie sa vinda problema basarabeana si interesele romanilor basarabeni, asa cum a facuto de exemplu regimul lui Iliescu atunci cind a stopat acordarea cetateniei romane basarabenilor ca sa-i faca pe plac Rusiei.

  Din pacate neglijarea problemei basarabene si vinderea intereselor romanilor basarabeni este pretul platit de guvernarile neocomuniste din Romania pentru relatii bune cu conducerea Rusiei, de care profita citeva grupari economico-politice corupte de la Bucuresti, care fac afaceri de miliarde cu petrol si alte zacaminte care sunt livrate din Rusia.

  Exista pericolul ca cele doua state romanesti, sa devina la un moment dat doua gubernii rusesti, dar intr-o forma modernizata?

  Nota:

  1). http://www.pcrm.md/main/index_md.php?action=news&id=5880

  07.12.2010: Comunicat de presă al CC al PCRM Astăzi, 7 decembrie a avut loc cea de-a XXI Plenară a Comitetului Central al PCRM. În cadrul Plenarei a fost discutată chestiunea privind situaţia politică curentă şi posibilele măsuri de stabilizare a situaţiei social-politice din ţară. Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a ţinut un discurs în care a dat aprecieri preliminare alegerilor parlamentare.

  De asemenea, Vladimir Voronin a informat membrii Comitetului Central despre acţiunile partidului pentru începerea dialogului politic cu Partidul Democrat din Moldova, iniţiat în contextul promisiunilor electorale ale PCRM privind consolidarea societăţii pe baza valorilor statalităţii moldoveneşti, libertăţilor europene şi echităţii sociale.

  Plenara a adoptat cu vot unanim o hotărîrea conform căreia, CC al PCRM împuterniceşte Comitetul Executiv al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova să contunuie negocierile cu Partidul Democrat privind crearea Coaliţiei anticriză „Pentru Moldova” şi semnarea documentelor de coaliţie corespunzătoare, elaborate de către părţi.

  La lucrările Plenarei, pe lîngă membrii CC, au participat de asemenea, şi deputaţii viitoarei fracţiuni a PCRM din noul Parlament.

  7 decembrie 2010
  Serviciul de presă al PCRM

  2) 05 februarie, 2011, REALITATEA.NET

  PSD, PNL şi PC au semnat sâmbătă protocolul Uniunii Social-Liberale (USL), după ce delegaţiile celor trei formaţiuni politice au aprobat, prin vot, înfiinţarea USL. Protocolul este valabil până în 2020.

  Preşedinţii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au semnat sâmbătă la Parlament protocolul prin care ACD şi PSD formează Uniunea Social-Liberală.

  Anterior, Antonescu şi Daniel Constantin, ca lideri ai ACD au semnat documentul care statuează alianţa dintre ACD şi PSD.

  “Schimbarea începe acum. Sunt convins că, o dată cu constituirea acestei alianţe, schimbarea se produce. Am încredere în această alianţă”, a spus preşedintele PC, Daniel Constantin.

  Crin Antonescu, liderul PNL, a spus că alianţa încheiată astăzi este “una cu România, pentru România”: “Am înţeles cu toţii lecţiile anului 2010. Am ascultat şi am înţeles vocea celor mai mulţi dintre români. Astăzi, mai repede decât s-ar fi aşteptat oricine, ne dăm mâna cu doctrinele noastre, cu identitatea noastră, cu istoria noastră pentru prezentul şi viitorul acestei ţări“.

  Preşedintele PSD, Victor Ponta, a mulţumit, după semnarea protocolului, tuturor colegilor: “Astăzi cred că am răspuns la cele două întrebări pe care românii le puneau. Prima întrebare era ce faceţi să ne scăpaţi de Băsescu, de Boc, de Udrea şi de PDL. Răspunsul, astăzi: ne unim. A doua întrebare ce faceţi pentru noi după ce ne scăpaţi de Băsescu şi PDL. Şi cred că, de astăzi, vom începe să răspundem şi la această întrebare. Vom repara nedreptăţile, vom relansa economia, vom reda românilor speranţa, îi vom pedepsi pe cei care au încălcat legea”.

  Ce conţine protocolul USL

  USL va susţine, atât în ipoteza alegerilor prezidenţiale la termen, cât şi a celor anticipate, un singur candidat pentru funcţia de Preşedinte al României. Candidatul alianţei pentru funcţia de Preşedinte al României va fi persoana cea mai bine plasată într-un sondaj de opinie la nivel naţional, care va fi realizat în mod încrucişat de două case de sondare care îşi vor împărţi în jumătate un eşantion reprezentativ. Candidatul alianţei pentru postul de Prim Ministru este desemnat de partea care nu propune o candidatură pentru funcţia de Preşedinte al României”. De asemenea, “ponderea celor două părţi în guvern se stabileşte în mod egal între cele două părţi componente ale alianţei, fără a considera funcţia de Prim Ministru”, scrie NewsIn.

  Protocolul USL stipulează că alianţa va elabora un pact de neagresiune şi de colaborare pe plan local, în plan politic general şi în administraţia publică locală, pact care va fi aplicat obligatoriu, fără excepţie, de către toate organizaţiile locale, de sector şi ale Municipiului Bucureşti, precum şi de organizaţiile judeţene ale partidelor. “În toate consiliile judeţene şi locale, părţile vor constitui o alianţă în termen de 30 zile de la semnarea prezentului protocol”, se arată în document.

  ACD și PSD vor participa la alegerile locale cu candidaturi comune pentru funcţile de preşedinţi de consilii judeţene, primari de municipii reşedinţă de judeţ şi primar general al municipiului Bucureşti, precum şi cu liste de candidaţi comuni pentru consiliile judeţene, consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Protocolul de constituire a Uniunii Social-Liberale stabileşte în detaliu modul de desemnare a candidaţilor comuni la alegerile locale – PSD va avea 21 candidaţi la preşedinţia CJ şi 20 la funcţia de primar, PNL 20 la CJ și 20 primari – dar și detaliile privind realizarea sondajelor şi a campaniei.”

  Acest articol a fost scris pe februarie 6, 2011 la 1:45 pm şi este înscris în Uncategorized. Poti urmari orice raspuns la aceste articole prin intretinere RSS 2.0. You can leave a response, or trackback from your own site.

  • Vasile Roaita February 7, 2011 at 7:34 pm #

   Uneori, ne simtim indreptatiti sa il suplinim pe Dumnezeu; noi stim cel mai bine ce le trebuie taranilor, orasenilor, moldovenilor si delfinilor. Si, daca acestia se impotrivesc, ii vom forta sa faca cum vrem noi!

   Nu stiu ce vrei sa spui prin acest delir; priveste in jur, vezi daca romanii sau moldovenii o duc bine, daca au vreo sansa sa fie fericiti, daca pot fi, macar, linistiti sau daca isi pot permite o farama de optimism!

   Nu poti avea padure daca tai copacii!

   Lasati delirul nationalist; asta a fost, de mult, confiscat de Traian Basescu! Cu (ne)educatia lui cazona, cu o carte pe care nu o termina in doua mandate, Domnia Sa este fascistul perfect!

   Oamenii simpli au idealuri de 24 de ore; dar au in fiecare zi!

 39. Un ardelean oropsit February 7, 2011 at 7:38 pm #

  D-le Victor Ponta,
  Felicitari pentru ca,in sfarsit,a-ti pus-o (alianta) cu liberalii.Dar greul de abia acum incepe. Aceasta alianta, tebuie sa functioneze,ca un motor german,cat mai repede/decisiv si sa fie eficienta,adica sa produca EFECTE pozitive.Pana la urma din tot ceea ce facem conteaza doar efectele.Vorbe cat mai putine,fapte cat mai multe/bune.Desfiintati functia de “purtator de cuvant(vorba)”care s-a raspandit ca pecinginea(doar la vorbe goale suntem campioni mondiali!) si infiintati functia de purtator de fapte(care sa fie cat mai multe/bune).Asteptarile oamenilor, multi si necajiti, sunt multe si imediate.Intrati in lupta cu toate armele(posibile),lasati diplomatia in relatiile cu cretinii portocalii,fiti fara scrupule cu hotii,banditii,javrele de orice culoare.
  Am slabe sperante ca veti reusi,deoarece dupa “luna de mier” parca vad ca vor incepe frecusurile,certurile,neintelegerile,iar sarlatanii portocalii vor uza de orice mijloace,inclusiv cele de forta,pentru a se inradacina si mai bine la putere.Actionati pana nu e prea tarziu!Nu taraganati lucrurile,ca o sa va/ne coste mult
  Nu va faceti iluzii,ca daca veti inlatura pestii mai mici sau mai mari (inclusiv mustiucul bok)ati rezolvat ceva de esenta.Cauza tuturor relelor este bulibasa basila,asa ca pana nu decapitati javra javrelor ordinare, nu veti realiza decat spectacol de sunet si lumina.
  Felicitari pentru emisiunea de aseara de la Antena 3,tuturor celor 3 lideri si mai ales pentru dvs.Ati fost direct,scurt si la obiect,fara inflorituri(vorbe de umplutura) si cam asa trebuie sa fiti si in continuare-vorbe putine,dar pline de continut,atitudine activa/ofensiva si dati in plin in toti impostorii.Felicitari si pentru atitudinea ferma fata de asa zisa d-na Firea ,care acum si-a schimbat nu numai numele ci si caracterul,devenind o aroganta nesimtita,greu de suportat.Sper ca Gadea sa n-o mai invite la emisiune,nici pe ea nici pe Mandruta un alt ratat ce ne da lectii.
  Cu Dumnezeu inainte!Succes deplin!

 40. MIO February 7, 2011 at 8:21 pm #

  Sigur nu vom realiza nimic daca ne gandim la noi ca persoana,trebuie sa gandim cum sa scapam tara (si noi) de base si clanul lui, apoi pentru binele partidului si in cele din urma la binele nostru, altfel…lupta degeaba aceti lideri admirabili.BAFTA D-LUI PONTA,BAFTA
  D-LUI ANTONESCU, BAFTA UNIUNII!!! Romanilor le doresc, intelepciune,discernamant,lumina in suflet si in gandire.
  DOAMNE AJUTA!!!

 41. florin February 7, 2011 at 8:25 pm #

  Domnule Ponta nu ma astept sa-mi raspundeti ca si lui ROX dar fara oameni ca mine nu o sa ajungeti nicaieri vre-ti o casa cu acoperis fara fundatie viitorul o va demonstra Apropo ce a zis domnu Gadea vine unu pleaca doi va pune- ti intrebarea de ce Astept si eu ca ROX raSPUNS MAJORITATEA E PLICTISITA…. CAND FACETI UN LUCRU PE CINE INTREBATI …. LOGIC AR FI PE NOI

  • Rox February 8, 2011 at 10:41 pm #

   Care “noi” ? “Noi”, nu suntem noi ? Unde e supararea ?

 42. florin February 7, 2011 at 8:28 pm #

  UN ALT FRAIER A SCRIS……. NU VA MAI SCRIE SI NICI LA VOT NU VA VENI…. SPER SA PLEC CUM O ZIS BASE

 43. florin February 7, 2011 at 8:42 pm #

  DOMNU ARDELEAN OROPSIT…… CARE DRAC DE MOTOR ROMANU NU FACE DECAT TABLA SI AIA STRAMBA

 44. cmoro February 7, 2011 at 9:54 pm #

  Dle Victor Ponta …Privind din masa amorfa si eterogena a votantilor
  romani ..din Romania si diaspora …Pentru clarificare si lamurire a electoratului roman….pentru a contracara presa ostila acestei noi constructii politice,interpretarile tendentioase ..gen USLA (probabil Flutur isi simte “oile teroriste de pe deal” in pericol),liberalii care au alunecat spre stanga lui Iliescu ..si invers..imi permit sa va sugerez …Cand folositi sigla USL adaugati in paranteza PSD-PNL-PC
  USL sau USL (PSD-PNL-PC)
  (PSD-PNL-PC)
  Daca folositi Uniunea Social Liberala in clar atunci e OK
  Nu stiu daca sugestia mea e valabila sau viabila dar trebuie sa evitati dezorientarea votantilor romani…si sa insumati votantii PSD,PNL,PC….care nu sunt tocmai asa cum ii idealizati Dstra de la inaltimea parlamentului sau a tribunei USL…
  Poate ar trebui sa abandonati si declaratiile publice despre suspendarea imediata a lui Traian Basescu …care fac ca acest exercitiu democratic de altfel sa para prioritatea nr 1 a USL si nu imbunatatirea traiului cotidian al romanilor si revigorarea economiei romanesti ,anularea legilor emise de guvernul Boc ,care aduc atingere starii fizice,materiale si de sanatate a romanilor etc etc…chiar daca aceasta suspendare se va produce la un moment dat daca acesta va incalca grav Constitutia …Prin declaratiile repetate despre aceasta suspendare riscati sa il faceti dn nou “victima” in ochii populatiei..ceea ce nu e de dorit …O declaratie a presedintelui Basescu de genul ..vor sa ma suspende pentru a putea fura in voie ,pentru a face ce doresc in Romania ..ar roade mult dn capitalul electoral al USL (PSD-PNL-PC )…Intai trebuie sa roada adanc USL din imaginea lui Traian Basescu si din prestatia sa prezidentiala ,fara referiri la suspendare …si apoi …
  Faceti majoritatea parlamentara urgent pentru a impiedica “votul prin corespondenta” si a inlocui personalul consulatelor si ambasadelor din strainatate ..pentru a se intocmi corect listele cu votantii din diaspora si a se numara corect voturile
  Etc Etc ….

 45. heer khun February 8, 2011 at 12:08 am #

  Domnule Victor Ponta

  Eu pana nu demult aveam ceva probleme de vedere ,pentru mine rosu ,galbenul ,albastrul le diferentiam foarte ,foarte greu de portocaliului …, erau doar concentratii diferite de alb si negru .Pe mine chiar ma distra kick boxing-ul politic , vedeam lacrimile neputintei , gloria invingatorului … era frumos ! … dar de un timp sa c am scumpit ”circul” asta e nasol pentru cei pe care politiceni il numesc atat de frumos ” electorat ”si foarte foarte nasol pentru mine ca fac parte din el !( din punct de vedere economic vorbind ) … il injuram pe chior si pe iubirea lui , ii blestemam , ii acuzam pentru crima cea mai grava … ii acuzam ca mi au distrus visele … dar am gresit m am inselat !!! iar acest lucru l am vazut mai tarziu … cand am intalnit un om caruia ii pasa , apoi altul si altul … iar acestia sunt oameni politici , oameni politici din PSD … acesti oameni chiar daca realizeaza sunt inca perceputi de catre electorat precum sunt perceputi toti politiceni – variatiuni a unei pozei nereusite a lui gabriel oprea … eu am incercat sa ii apar asa cum am crezut si am putut eu de atacurile josnice a unor oameni fara caracter acestia ma catalogau drept postac PSD-ist dar nu eram in partid , a nu se interpreta ca nu am fost catalogat drept gandac pdl-ist in momentul in care aduceam vreo critica pe canalele PSD desi eram cu adeziunea depusa … m am inscris in PSD mai tarziu ca sa fiu alaturi de ei … inca nu am primit vreun accept de la partid … sun de doua ori pe saptamana … mi se spune ca voi fi anuntat … poate nu voi fi anuntat niciodata … chiar nu conteaza ,eu voi fi alaturi de oameni care dovedesc ca le pasa … oameni care mi au redat puterea de a visa la o viata demna , la o zi in care in tara mea sa pot semna cu propriul meu nume cuvintele mele … acesti oameni sunt si vor ramane alaturi de dumneavoastra iar eu si alti suntem si vom ramane alaturi de ei si de dumneavoastra !
  … nimeni nu spune ca locul doi nu e bun … atata timp cat poti visa si la locul intai … uneori distanta se poate delimita doar prin fair play … uneori poate ca nemultumirea unora trebuie sa deranjeze mai ales daca este de buna credinta …
  DUMNEZEU SA VA CALAUZEASCA DOMNULE PRESEDINTE !!!

 46. NeaKutare February 8, 2011 at 4:02 am #

  @ Cristofor
  Vorbiti de “cei trei muschetari”.Dar,dupa cum am vazut la Stirea Zilei,unul dintre “muschetari” a fost atacat de o salariata a unuia dintre partidele “muschetare”.Cam devrema a inceput haraiala,nu credeti?
  @ Marcus
  “Madam Udrea se dadea cu saniuta in timp ce poporul crapa de foame”… Si daca vreunul n-a uitat ca dl. Ponta s-a dat (inclusiv peste cap) cu…masinuta,la Cioca Boca (jud.Iasi)? Nu cred ca este bine sa legam evenimente-agrement de foame si crapat de foame.

  • ZOE, fii barbata ! February 9, 2011 at 1:07 pm #

   @Nea Kutare,
   Chiar nea cutare ! Ponta nu s-a dat ” inclusiv peste cap”
   pe banii nostri! Si nici nu face “agrement”pe aceiasi bani.
   E o diferenta de nuanta,nu?!

  • Iceflame February 9, 2011 at 7:01 pm #

   @ Nea Kutare

   Cioca-Boca…
   Pai, dupa cum suna, pare a fi mai degraba din judetul Cluj…
   Ca sa fiu mai precis; acolo unde i-a dat Boc-batranul cu oul in cap lui Boc-al-mic. Cioc-Boc…

 47. cmoro February 8, 2011 at 8:26 am #

  ROX,VICTOR PONTA….Daca ati facut uniunea “pentru cealalta jumatate” care “e mai multi ” nu e bine…sau macar nu o faceti public …
  Cand se vorbeste de Prezidentiale si Presedintele Romaniei se vorbeste de Romania cu tot romanii sai…Cand se vorbeste despre o buna si responsabila guvernare se vorbeste despre o guvernare a tuturor romanilor ..
  Dan Diaconescu …soarecele popular si politic ..A dat in putere,a dat in Iliescu PSD si in Constantinescu (probabil asociat cu PNL)…Soricelul-rating joaca la doua capete ..oricand poate veni pe post de UDMR ..langa puterea actuala sau …impreuna cu toate gospodinele si toti noctambulii ..Daca tinem cont ca are procese pe rol ,nu e greu de ghicit ce joc face …
  Nu cred ca va fi important in ecuatia alegerilor locale ..dar trebuie contracarat …Face rating destul cu bazaconiile si aiurelile pe care le debiteaza pe OTV …Ori ii e frica de dosare,ori e bolnav de Voiculita sau Bascita …si se viseaza Napoleon …ori doar face rating si bani multi….
  Nu e rau de analizat segmentul sau “popular” …

  • Rox February 8, 2011 at 10:33 pm #

   V-ati pierdut de tot simtul umorului ? Nu e bine, mai ales public… (:

 48. Andi February 8, 2011 at 11:33 am #

  Chiar daca nu ati aprobat comentariul meu, poate il transmiteti sefului dumneavoastra. I-ar face un serviciu sa ia contact cu criticile, chiar daca sunt neplacute si ar putea fi jenante. Altfel, va ucideti seful izoland-ul de realitate si facand din el un fel de PDList traitor in iluzia ca este mai bun decat este!

 49. nastyb0y February 8, 2011 at 11:50 am #

  Am avut un vis şi o presimţire. V-am tot provocat, domnule Ponta, zilele astea, la o discuţie despre ‘activitatea’ sau inactivitatea din vămi. Dumneavoastră, în schimb, văd că aveţi alte preocupări. Să o jigniţi pe doamna Firea (am glumit, desigur). La revedere, domnule Ponta! Am plecat degrabă, dar voi reveni agale. Vă voi trimite şi nişte fotografii făcute din telegondole.

 50. Adrian Razvan Birtz February 8, 2011 at 12:33 pm #

  Stimate domnule Ponta, acum ca am facut USL si expiratu’ vrea vot prin corespondenta, ar fi bine ca buletinul de vot sa vina prin posta de la ANAF la domiciliul cetateanului (platitor de taxe si impozite), astfel nu vor mai decide viitorul copiilor si nepotilor nostrii locuitorii din tara si mai ales din strainatate(neplatitori de taxe si impozite) cum vrea gloata portocalie….
  Cu stima si consideratie
  Adrian

 51. Alexa February 8, 2011 at 12:45 pm #

  Aha, abia azi am priceput ce tot ziceau ceilalti comentatori despre gabriela firea si cu tine.

  Am citit vreo 2 articole azi in presa in care ziceau ca voiculescu i-a zis Gabi fii rea cu ponta, si am citit si transcrieri de replici ce le-ati avut in emisiune.

  si aveau si o poza sugestiva cu tine si voiculescu

  m-am dus repede pe blogul lui voiculescu si acolo am vazut ca pe 4 februarie te mentioneaza in blogul lui si vorbeste frumos de tine, ceea ce inseamna ca ai facut ceva care sa-l deranjeze dupa data de 4,

  daca i-ai refuzat sa apara in fotografia aliantei e o decizie cam neliberala,pt. ca in definitiv face parte din membrii aliantei si cum tu esti un democrat,nu poti sa spui altora ce sa faca, ci doar sa ii lasi liberi

  esti un pic prea autoritar cu persoane egale in drepturi cu tine care poate vor doar binele

  asta are de-a face cu faptul ca ai scris sus ca esti invitat la realitatea ieri de la ora 20 si n-ai mai aparut?m-am tot uitat de la 20 pana pe la 23 si tu nu erai in emisiune

  • Alexa February 9, 2011 at 7:50 am #

   Doamnule Ponta, îmi cer scuze! Iertaţi-mă!

   aici chiar ca meritam si eu un raspuns,intrucat ati anuntat pe blog ca veti fi luni seara la ora 20 la realitatea si eu ca o cititoare increzatoare v-am crezut si cand colo nu v-am vazut.

   Puteti sa-mi confirmati daca ati fost sau nu la realitatea luni seara? multumesc

   • Alexa February 9, 2011 at 8:01 am #

    Scuze, ha!Ha!

    Acum mi-am dat seama ca aparea titlul de la blogul trecut, si am avut senzatia ca e parte din blogul asta.

    Ha! Scuze!

   • Victor Ponta February 9, 2011 at 10:35 pm #

    Nu Alexa, merg maine seara!

 52. Iceflame February 8, 2011 at 12:47 pm #

  @ Victor Ponta

  Domnule Ponta, aveti de gand sa comunicati cu noi,adica sa si raspundeti la intrebarile pe care vi le adresam, sau considerati ca este suficient sa postati din cand in cand cate un mesaj pe blog si gata, v-ati scos?

  Vorbiti de crocodilul aflat in fata, nu spuneti insa nimic despre tigrul care pandeste dupa copac…

  Mi se pare mie sau in aceste momente atat de grele pentru romani, in loc sa incercati sa va apropiati de oamenii simpli si de problemele lor, dumneavoastra va ocupati de impartitul ciolanului si de apararea cu prioritate a clientelei politice pesediste?

  Mi se pare mie sau exista o preocupare maxima de a nu scapa ceva necontrolat si neexploatat de imbogatitii mai vechi ai acestei tari in competitia lor cu imbogatitii mai noi?

  Mi se pare mie sau pentru asta este nevoie sa ii inlaturati neaparat de la cascaval pe portocalii?

  Mi se pare mie sau din acest motiv trebuie transformat razboiul PSD cu Basescu in razboiul romanilor cu Basescu?

  Pentru mine domnule Ponta este mai putin important daca vorbim despre Elena Udrea, Adriean Videanu, sau despre Dan Ioan Popescu ori Dinu Patriciu, persoane absolut respectabile dealtfel…

  Pentru mine este important sa vorbim despre un proiect pentru o viata mai buna a romanului de rand, pentru cei care traiesc dintr-o amarata de pesnie de 3-4-5-7 sau 10 milioane de lei vechi sau din salarii la fel…

  Dumneavoastra veniti insa in primul rand cu discursuri politicianiste si cu lozinci tipatoare sau de aparare a unor oameni de partid, mai mult sau mai putin vinovati, si abia dupa aceea daca atingeti, asa, in trecere, problemele reale ale oamenilor de rand.
  Pe langa asta, pe acest blog chiar, si-au facut aparitia tot felul de trompete care nu mai prididesc cu laudele la adresa dumneavoastra…
  Nu zic, probabil ca aveti si multe calitati, insa prea au dat-o-n ceausism unii de p’acilea…

  • Victor Ponta February 8, 2011 at 5:04 pm #

   Iceflame! Raspund cu placere la intrebarile tale, dar daca esti asa suparat pe tot ce fac este foarte greu sa o fac! Despre programul economic ai deja mai sus pe acest blog un material f clar, restul pregatim!

   • Iceflame February 11, 2011 at 3:59 pm #

    @ Victor Ponta

    Sa lasam deoparte supararea mea.

    Sa stiti ca nu e nici mai multa nici mai putina decat a altor romani care (inca) va urmaresc pe dumneavoastra politicienii.

    Sa incepem cu prima intrebare, intrebare pe care v-am adresat-o dealtfel la o postare anterioara si care suna cam asa:

    Domnule Ponta, pana una-alta, cu tot stangismul din sigla PSD, se pare ca PDL-ul v-a cam luat-o inainte in aceasta problema; http://www.ziare.com/sulfina-barbu/stiri-sulfina-barbu/sulfina-barbu-propune-ca-40-la-suta-din-candidatii-partidelor-la-alegeri-sa-fie-femei-1071130
    Ce aveti de gand sa intreprindeti pe tema asta?
    Are PSD un proiect de lege pregatit deja, are specialisti/specialiste care lucreaza la chestia asta?
    Femeile din PSD ce parere au? Aveti discutii pe aceasta tema???

    M-ar bucura un raspuns franc, avand in vedere ca ar trebui sa vina de la un politician care se recomanda ca fiind adeptul “unui alt fel de politica, al unui nou inceput”…

    Si acum, daca imi permiteti o recomandare:

    domnule Ponta, in ultimii ani, politicienii romani s-au rupt total de popor in sensul contactului direct cu acesta.
    Acest lucru trebuie neaparat schimbat daca intr-adevar va doriti puterea si pentru noi, nu numai pentru dumneavoastra si cei care deja va inconjoara…

    MAI LASATI IN PACE O VREME TELEVIZIUNILE DOMNULE PRESEDINTE SI MERGETI PRIN TARA.

    Luati contact direct cu romanii care, sa stiti ca va asteapta in orasele, satele si, de ce nu, in casele lor…

    Mergeti ACUM acolo domnule Ponta, aratati-le
    oamenilor ca sunteti aproape de ei, de nevoile lor si ca sunteti demn de increderea pe care le-o veti solicita, neindoielnic, cu ocazia alegerilor.

    Facand asta acum veti fi scutit de a va suprasolicita in campania electorala cand, oricum, atentia oamenilor va fi foarte greu de captat fiind indreptata in mult prea multe directii…

    Cineva, nu zic cine, spunea la un moment dat:

    “Mihai. El m-a ajutat enorm, am ramas pana azi foarte atasat de el si, chiar daca nu ne mai vedem prea des, o sa-i fiu toata viata recunoscator pt ce am invatat de la el”.

    Nu-i asa domnule Ponta ca atunci cand ne aflam in nevoie si vulnerabili, ajutorul cuiva devine cu mult mai pretios decat exact acelasi tip de ajutor acordat in conditii normale?

    Romanii sunt acum intr-o situatie vulnerabila si au mai mult decat oricand nevoie de politicieni adevarati, de oameni care sa fie DEDICATI LUI si mai putin sau deloc de specialisti in talk-show…

    Dumneavoastra chiar credeti ca romanii sunt morti de a va vedea la televizor seara de seara?

    Chiar credeti ca anunturile pe care le faceti pe blog “diseara la ora 21:40 voi fi la realitatea tv” ne dau pe spate si ca ne bulucim cu totii ca oile in fata ecranului?

    Pai la televizor apareti CU TOTII domnule Ponta.

    Nu credeti ca e nevoie de ceva…diferit?

    S-a creat o nisa. Aparent mica.
    In realitate exista un spatiu enorm de manevra inteligenta si absolut necesara.

    Mai mult decat atat, cineva se vede silit sa stea inchis la Cotroceni ca sa nu fie huiduit sau batut cu oua. La fel cei care il flancheaza.

    Dumneavoastra aveti ACUM o ocazie istorica.
    Nu o ratati.

    Asta a fost “mica” mea recomandare.

    Eu va salut!

 53. Alexa February 8, 2011 at 1:06 pm #

  si off-topic (poti sa nu-l aprobi ponta,form? )

  oricum, cred ca duminica a fost ceva in aer, nu stiu, o ceata care s-a lasat peste bucuresti, pt. ca
  am visat ca am intarziat la clasa si un profesor m-a lovit cu picioarele si m-a aruncat peste niste animale de la zoo si tot nu se oprea din lovituri pana cand de frica m-am trezit. Apoi din nou am visat ca m-am batut cu cineva mult mai inalt ca mine cu pumnii.

  Si am ajuns la concluzia ca din cauza ca citesc blogul tau visez prostii, ma agit, ma implic in politicianisme, gata, scrie si ceva frumos, cu iz personal, frate, cum ai scris blogul cu parisul. Da, poti, ca sa te parafrazez.

  Uite, ai ramas inca dator sa ne povestesti cum a fost in 1989 la universitate. daca ai fost un erou, de ce nu ne povestesti sa stim si noi?

  Si apropo, bravo ca ii raspunzi lui rox, ea a vorbit intotdeauna numai frumos de tine, eu te-am mai si criticat da stii cum era in shakespeare, in batranul lear, nu?s-a suparat pe cordelia ca i-a zis ca-l iubeste ca nici mai mult nici mai putin decat se cuvine.

  Lear asks her, “What can you say to draw / A more opulent than your sisters? Speak.” (1.1.84-5).
  Cordelia replies, “Nothing, my lord.” (1.1.86). She continues, “Unhappy that I am, I cannot heave / My heart into my mouth. I love your majesty / According to my bond; no more nor less.” (1.1 90-2). (wiki)

  • Rox February 8, 2011 at 11:13 pm #

   @Alexa, scuzata-mi fie intrebarea, esti femeie ? Nu intreb cu rautate, tonul e dragals dar pur si simplu nu m-am dumirit pentru ca intru destul de rar blog-uri, rar si doar pe catvea, doua, trei. In felul asta, nu sunt in clar cu toti si cu toate….Ne mai familiarizam in timp, da-mi sansa asta si daca timpul si ritmul cotidian imi va permite, o voi folosi corespunzator, cu reciprocitate si recunostinta.

   • Alexa February 9, 2011 at 11:26 am #

    Name matters not. Look at me. Judge me by my name, do you? Hmm? Hmm. And well you should not.

    For my ally is the Force (wish I Oh!), and a powerful ally it is. Life creates it, makes it grow. Its energy surrounds us and binds us. Luminous beings are we, not this crude matter.

    You must feel the Force around you; here, between you, me, the tree, the rock, everywhere, yes. Even between the land and ponta and his blog.

    Use your feelings, Obi-Wan Rox, and find if i’m woman or not you will

 54. Cordelia February 8, 2011 at 2:01 pm #

  Si vezi ca pe pagina ta de wikipedia a aparut
  o descriere a ta, ca fiind controversat, doar pe pagina din romana, pe aia din engleza nu.

  ‘Victor Ponta (n. 20 septembrie 1972 în București) este un politician român controversat”(wikipedia)

  Din cate tin eu minte, ca am mai intrat pe pagina ta de wiki, parca nu exista cuvantul controversat acum cateva luni, poate ma insel. Daca ma insel, imi cer scuze.

 55. Marcus February 8, 2011 at 2:21 pm #

  Da-te cu racheta, Nutzo!

  Dandu-se in barci cu chiombu, Leana drept si-a castigat
  Sa se dea in toate cele ce-n lume s-au inventat
  A-nceput cu bicicleta, iar apoi s-a dat cu calu’
  Cu halicopter schimbat-a cogeamite armasaru’.

  Din trasura-n saniuta sau in scaun suspendat
  Prins-a Leana noastra pohta de vehicul atarnat
  Si sarind drept in gondola, ca desant aeropurtat,
  Ea atrase toti minerii la spectacol ambulant.

  Daca facem inventarul la in ce s-a dat Lenutza
  Constatam ca lista-i lunga si incepe chiar cu putza.
  Totusi pentru-a nu crea confuzii intre obiect si biata tuta
  Ca de dracu fuge Nuti cand vede o parasuta.

  • ZOE, fii barbata ! February 9, 2011 at 9:44 am #

   @Marcus,
   Esti o mare “figura”, hahaha !

   Ïn legatura cu romanul tau, în primul rând mi-a placut titlul care m-a dus cu gândul la MayDay, MayDay,MayDay
   care este un SOS.Nu stiu daca la asta te-ai gândit, dar mi-se pare sugestiv.Daca ai avut posibilitatea sa o tiparesti
   e bine, înseamna ca poti tiparii si alte lucrari.
   Cât despre editor, nu dispera, poate într-o buna zi o vei vedea pe piata.Ïti trebuie un ajutor serios, încearca sa faci ceva, poate la Bucuresti ai avea alte sanse.
   Pâna atunci, scrie altceva eventual fara tendinte/tangente politice, totul e sa te lansezi cu ceva care sa aiba succes, sa te faci cunoscut.Gaseste o tema beletristica, ai talent si imaginatie.
   Trebuie sa fii “descoperit” de cineva din breazla,un poet,un scriitor, care sa te poata ajuta.De ce nu te-ai adresa lui Voiculescu (antene)nu ca ar fi de meserie,dar el are o fundatie care ajuta tinere talente.Ma gândesc eu la cineva dar nu stiu daca poate fi abordat.
   Sigur, mi-ar placea sa citesc cartea ta “la cald”, sa vedem cum putem face, dar trebuie sa-i pui un pret, ca sa pot accepta!
   ïti doresc o zi buna!

   • Marcus February 9, 2011 at 10:43 am #

    @Zoe fii barbata:In primul rand mi cer scuze pe aceasta cale domnului Ponta pentru faptul ca m-am folosit de blogul domniei sale pentru astfel de mesaje, iar in al doilea rand ii multumesc lui Dumnezeu deoarece chiar si in conditiile in care nu mi-a fost primita in librarii cartea a fost vanduta (inclusiv prin aceast ametoda) si sincer si fara falsa modestie nu numai ca nu am fost injurat de cumparatori, dar cartea chiar a placut. In legatura cu titlul, intr-devar May Day a inlocuit clasicul SOS ca semnal de pericol.Eu, ca formatie profesionala, sunt ofiter de marina comerciala ajuns comandant de nava asa ca subiectul cartii tine de profesiunea mea. Daca te pasioneaza povestirile marinaresti si vrei sa intelegi si de la cineva din sistem cum a fost cu megafurtul secolului (sa praduiesti o intreaga flota comerciala) aceasta carte se poate constitui intr-un inceput de explicatie. Costul ei este de 29 RON, taxele postale sunt incluse in pretul pe care il vei achita la primirea cartii. Tot ce-mi trebuie este o adresa (chiar si post restant) la care sa o expediez.
    sa fii iubit (a)
    marcus

 56. nastyb0y February 8, 2011 at 2:39 pm #

  Dar nu pot, domnule Ponta. Nu pot să plec aşa, fără să mă risc la un moment literar-artistic. Mai ales acum, când îmi vine să zbor peste vamă, chiar şi fără asigurare medicală, când am auzit că deputaţii României nu au fost de acord cu trimiterea în arest a colegului dvs., Dan Păsat. Acum, nu mai imi pasă de nimic. Pot să şi cad din telegondolă, domnule Ponta. Măcar stiu că o să cad la ei, în Elveţia. La revedere. Vă las aceste versuri drept aducere aminte:
  Noul Regulament Vamal
  —————————
  Sărac vameş din fâşie,
  De pe-ntreaga Românie:
  Să bagi şpaga în căciulă
  (Cinci mii leuşteni pe tură)
  Să vâri banii în găleată
  (De’alde sute euro odată)
  Să îi bagi la cutiuţă
  (În coteţ, la Michiduţă)
  (Ori sub patul lu’ Nea Duţă)
  Dar să stingi lumina, vere,
  CĂ EŞTI SUB SUPRAVEGHERE!!!”.
  Cică ne este şi frică să ne gândim cine este Regele în jocul de şah-nu te supăra, frate!- al vămilor. Păi, cine să fie regele?. Cred că-i ăla de lângă Regină, domnule Ponta…Mda. Adică, ce va să spună asta: Capul Bunei Speranţe? Să zicem mersi că nu am crăpat, nu? Auf Wiedersehen, domnule Ponta. Voi reveni cu impresii de sus, de pe lângă Matterhorn. Salut.

  • ZOE, fii barbata ! February 9, 2011 at 8:58 am #

   @nastyboy,
   Pleci în Elvetia…am fost acolo, e foarte frumos, asta o stie oricine macar daca a vazut în filme sau la televizor.
   Depinde însa cu ce statut pleci:daca te duci ca turist, esti bine primit, daca însa te duci sa stai mai mult, sa lucrezi eventual, sa nu crezi ca te vor primi pe un covor rosu!Elvetia este o tara dura, refractara strainilor, oamenii sunt reci si banuitori si mai ales nu vor ca strainii sa locuiasca în tara lor.Ai sa fii uimit câta birocratie este acolo, numai vorbim ca fiecare canton are alte reguli. Cinstiti, foarte corecti si mai ales precisi(asta e chiar o axioma, când spui elvetian), numai ca sunt foarte zgârciti. Sunt educati în spiritul muncii, chiar habotnici în sensul asta.Un popor aspru , ca si clima lor.Afisaza o politete rece, un zâmbet contrafacut, dar sperante sa-ti înteleaga un pâs, sa nu ai.Daca pleci sa lucrezi, încearca sa ceri mai multi bani de la început, ca sa ai de unde scadea – desi sincer îti spun, nu prea sunt sanse sa te poti tocmi.Viata este scumpa acolo, mâncarea este ceva mai ieftina,dar lucrurile sunt scumpe.Ïmbracamintea, încaltamintea, astea te usuca, numai vorbim de masini cât costa = enorm.Ïti spun toate astea ca sa fii pregatit si sa ai mai putine dezamagiri.Fii rezervat, nu face confidente si nu pune la suflet raceala lor.
   Fa-te respectat prin corectitudine, harnicie si bun simt si fii perseverent – asa sigur, vei reusi !
   DRUM BUN SI SUCCES !

   • ZOE, fii barbata ! February 9, 2011 at 9:55 am #

    @nastyboy,
    By the way,
    Daca îti plac “telegondolele”, nu rata Les Diablerets,
    este o splendoare, vârful asta.Sa vezi acolo teleferic !
    E adevarat, nu are culoarea portocalie, este galben.

 57. Silviu cel necajit February 8, 2011 at 4:45 pm #

  Victor, l-am apostrofat puţin pe Dan, că merită!( pe blogul lui) Dar, te rog, pt. binele nostru, fă ceea ce am simţit că ai făcut de la început: asumi-cu bune cu rele( moguli, baroni, orgolii la eşaloanele 2,3 la nivel naţional, pe întreaga Uniune) -, conduci, nivelezi, stopezi ieşiri de orice gen emoţional, şi nu numai, crezi şi doreşti acest proiect politic pt. noi toţi, pt. întreaga Uniune, pt. binele ţării( şi nu sunt cuvinte goale, lipsite de conţinut), îl accepţi pe Crin aşa cum este, cu firea lui, cu micile lui răbufniri de ” tătuc” al Uniunii, de Ghiduş logvace, de ” locomotivă” pt. partidul lui( şi deci nişte muşchi umflaţi, nu?!)etc. Pot să vă spun,doar, că auspiciile sunt favorabile, lumea doreşte aşa ceva, serviciile sunt în “alertă”, cred că şi la nivelul vostru, de parlamentari, unii simt ” morcovelul”, se gândesc cu atenţie, analizează, freamătă, se-nfricoşează ş.a.m.d. Da, sunt lucruri ştiute şi de voi, şi de noi. Sau cel puţin -noi, poporenii -le intuim. Vorbiţi, analizaţi, creaţi programul economic( că-i mai principal decât toate orgoliile la un loc), puneţi presiune, găsiţi soluţii procedurale, juridice, economice, de regulament etc., ca toate să decurgă favorabil, în trend(cum se spune), iar restul nu va fi decât o formalitate, o decurgere firească, o încununare victorioasă a tuturor eforturilor depuse de voi, de noi, de cei care vor schimbarea, care vor binele ţării, al românilor, al familiilor noastre, ŞI CHIAR ŞI AL MINORITĂŢILOR( chiar dacă produc momentan multă furie, dezamăgire, spirit vindicatic, şi multe altele). Ţi-am spus că veţi fi denigraţi, batjocuriţi sau luaţi în derâdere, dar nu vă lăsaţi( şi aici mă refer, mai ales, la eşaloanele 2,3 ale Uniunii)intimidaţi şi nici înşelaţi de micile cedări de formă ale” duşmanilor”. ” Citiţi” cu atenţie mişcările lor! este foarte important. Mai ales că ai devenit atent, înţelept, încrezător în forţele proprii, ale celor care contează din jurul tău şi al multor altora, în general. În final, trebuie să vă felicit, pe tine, pe voi, pe toţi, pt. curajul asumat, pt. deciziile luate( de a forma această forţă politică de opunere, de impact, de perspectivă) şi de a vă ura: mult succes şi baftă! cu stimă şi respect,

  • Rox February 8, 2011 at 10:45 pm #

   C’est Tout !

 58. ANA PSD 1992 February 8, 2011 at 7:53 pm #

  D-le Ponta doresc din inima sa nu va opreasca nimic din drumul pe care porniti.Daca totusi glasul magarului s-ar putea auzi in cer (lucru la care mai sper) ascultati atunci si un glas care vrea sa nu va uitati decat inainte,indiferent care va fi plata.Ganditi ca suntem multi cei care ne punem toata speranta in aceasta uniune,pentru ca nu se mai poate continua in acest ritm.RUGAMINTE. Grabiti-va ,altfel s-ar putea sa nu mai aveti ce pastori.Daca pana in primavara nu se va intimpla nimic va fi mult prea tarziu pentru multi dintre noi cei care mai speram intr-o minune.Minune care sa aseze pe fiecare pe locul pe care il merita cu adevarat

 59. Maximmouse February 8, 2011 at 9:51 pm #

  @dracul,

  drace, avizul CC este consultativ in cazul asta…asa ca nu te stresa…

 60. Vasile Roaita February 8, 2011 at 10:09 pm #

  “Principala vulnerabilitate a USL este Dan Voiculescu” Felicitari pentru aceasta declaratie lucida.Aceasta Uniune are niste reguli, un statut, o ierarhie; numai pentru ca are o televiziune, a lui, a familiei, a Dnei Firea, nu ii da dreptul sa compromita o intreprindere atat de serioasa…

  Este pacat ca acest domn se rasfata si da aspect de opereta unei opere atat de serioasa!

 61. Cristinel Virgilius Degeratu February 8, 2011 at 11:03 pm #

  De nevoie!
  E singura sansa de a castiga Consiliile Judetene. Daca pierd judetele, indiferent ca, prin frauda sau cumparare ar castiga primarii destule, portocalii sunt mancati. Asta e marele avantaj al USL. Chiar daca, da, sociologii au dreptate, in politica 1+1 nu fac 2, nu parlamentarele (si evident peste 50%) sunt cheia ci localele. Iar aici, la Consiliile Judetene, va castiga cine are mai mult in primul tur (in general e suficient 30-40%). Adica, nu cred ca mai e nevoie sa va spun, USL. Bafta!

 62. justitiaru February 8, 2011 at 11:55 pm #

  D-le Ponta
  Dupa euforia acordului cetateni sunt dornici sa-i sesizeze urmarile transpuse in actiuni politice concrete care sa schimbe raporturile de forte.Sper sa nu fim lasati sa asteptam prea mult. Continuarea pasivitatii si inconsistentei opozitiei din anul trecut ar fi cel mai grav lucru.

 63. Sibilla February 9, 2011 at 3:17 am #

  Errare humanum est. Perseverare diabolicum est!.. bă-SECULE! Marş, javră ordinară !
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/02/09/errare-humanum-est-perseverare-diabolicum-est-ba-secule-mars-javra-ordinara/

 64. ETC February 9, 2011 at 9:18 am #

  Solutia USL !

  De ani buni, un psihopat corupt si dovedit, face agenda zilnica a mass media, a puterii, a opozitiei, a diasporei si, in cele din urma, a tuturor romanilor.

  Scopul, unul singur. Acela de a abate atentia tuturor dela faptul ca, in mod constant, se sustrage judecatii, raspunderii penale, el insusi devenind emblematic pentru Romania corupta.

  Galagia pe care o face permanent Traian Basescu trebuie sa nu lase nimanui ragazul de a-l intreba ceva despre starea lui infractionala.

  Si, reuseste ! L-au urcat pe Basescu, simbolul coruptiei din Romania, pe soclul eroului luptei anticoruptie. Adica hotul care starpeste hotii. Spectacolul mediatic, de astazi, este terifiant.

  Cata vreme Basescu se va amesteca in guvernare, Romania va fi in faliment moral, economic, politic si social.

  Politica actuala a adus tarii grave prejudicii, nu numai de imagine, ci si economice, politice si diplomatice.

  Ca sa intelegeti Romania, romanii si romanismul aveti nevoie de natura originara si caracter.

 65. Marcus February 9, 2011 at 10:54 am #

  @Neakutare: D-l Ponta se “dadea” cu masinuta domniei sale peste cap in timp ce-si satisfacea un hobby. Udroaica se dadea cu saniuta “implementata” cu banii de la buget de catre o firma portocalie, bani proveniti din cei 25% furati din salariile bugetarilor. Asa ca du-te talica si canta pe blogul parasutei ca aici discuta oameni maturi. Bey sunteti dati dracului, nici cand va pute purceaua in cotet de moarta ce e, voi o tineti langa talanga ca-i vie si incercati sa-i dati sa maance cu forta. Na-m vazut asa ceva de cand mama m-a facut, cum ar zice romanu’ cu bun simt.
  sa fii luminat de Nutzy
  marcus

  • ZOE, fii barbata ! February 10, 2011 at 8:36 am #

   @Marcus,
   Acest Nea Kutare,cu insinuarile lui(ei)poate fi mai curând
   “Bibicu(becheru)sau chiar ” Mita Baston”, oricum “persoana importanta,nu spui cine”!
   Sau poate sa fie doar un neica nimeni care vrea sa se ” bage în seama” pe aici.
   Convingerea mea este ca acest blog- ca si altele desigur- este vizualizat si din turnul de fildes, pentru a fi contrat din când în când.

 66. Marcus February 9, 2011 at 10:55 am #

  @erata: a se citi n-am, din viteza am tastat na-m.

 67. balbeck February 9, 2011 at 11:06 am #

  Cum a putut acest om sa ajunga presedinte de doua ori?De ce au voie penalii sa candideze?

 68. Maxim Daniela February 9, 2011 at 12:20 pm #

  Camera Deputaţilor a adoptat prin acord tacit propunerea legislativa prin care se elimină obligativitatea taxei pentru serviciile televiziunii publice. Un grup de parlamentari PSD a propus acest proiect si, pentru ca timp de 45 de zile nu a fost discutat, pe 5 februarie s-a considerat adoptat.Evident, miza este mare si totul e doar un joc. Insa e suficient pentru o negociere. Fara banii din abonamente TVR ajunge la sapa de lemn si nu va mai putea plati sinecurile politice. Puterea va trebui sa cedeze intr-o alta problema pentru ca, daca e adevarat ce se spune referitor la raportul de forte din Senat, TVR o sa ramana fara bani.
  In concluzie, nu scapam de abonamentul TV

 69. Parmalat February 9, 2011 at 5:35 pm #

  “Mă lupt cu Băsescu, nu cu sluga lui”

  =))))

  Bravo Victore!!!!

 70. Alexa February 9, 2011 at 6:57 pm #

  profit de faptul ca ai deja multe comentarii si o sa treci la blog nou (si deci comentariul meu o sa ramana neobservat)ca sa-ti zic o poanta dintr-un film (destul de tampitel filmul dealtfel dar poanta asta mi-a placut)
  si mie mi se pare ca se potriveste perfect cu starea politica actuala

  (O echipa de cercetatori se confrunta cu niste anomalii temporale si cand unul din ei revine la baza dintr-o calatorie prin Jurassic descopera ca lumea de modificase si tocmai o prietena de-a lui fusese stearsa cu totul din existenta insa pana la urma descopera ca exista totusi dar avea un alt nume si un alt comportament, dintr-o tipa draguta si linistita devenise o tipa agresiva si dominanta care ii speria pe toti;si bineinteles ca lui nu-i mai place de ea)

  tipa trece pe langa el si un pusti-geniu care lucra cu ei remarca: ‘She’s hot!’ iar el zice ‘ yeah!so is a velociraptor!’

  Si cand a zis asta, puah! m-am gandit la tine, ponta, nu ma injura, nu te supara, dar efectiv m-am gandit la tine.

  ai si mutra si statura aia de razboinic si cand te uiti cateodata nu stiu cum ma sperii, ti-am mai zis odata ca te cred in stare de orice

  ma rog asta cu velociraptor poate veni si de la velocitate si ai si pasiune pt. viteza,

  yeah,ponta!you’re hot
  but so is a velociraptor

  ei, acuma injura-ma!

  (sau hai sa ne luam la bataie, ca tot a zis Rox ca nu-s femeie, deci e ok-hei, glumesc evident, te-anunt eu cand sa ne luam la bataie, deocamdata nu ca inca nu stiu sa ma bat bine)

  • Rox February 10, 2011 at 12:15 am #

   Rox nu a zis, Rox doar a intrebat nevinovat… Mercic oricum pentru clarificare. Ma duc pe gugulica sa ma dumiresc cu “Obi-Wan Rox” care deocamdata ma flateaza, pana aflu despre ce e vorba… (:

  • ZOE, fii barbata ! February 10, 2011 at 8:48 am #

   @Alexa,
   Qui s’aime se taquine !

   “Ma ia mereu peste picior
   Iar eu ma fac mereu ca ploua
   Caci mâine, stiu, plina de dor
   O sa ma ia peste-amândoua”(Dan Norea)

   Esti pe cale sa faci o pasiune?
   Hahaha!

   • Alexa February 10, 2011 at 2:38 pm #

    Passion de Christ.

    Bine-ar fi, tanti Zoe,sa-l iau pe Ponta maine peste doua picioare, in loc de unul,cum prevede expresiunea (prieteneste,bloggereste,cumva,ca cititoare de blog evident),si te vaz ca esti poetica azi,coana Zoitico.

    Si chiar si de urechi il iau,tot prieteneste, daca vad ca nu se tine cumva de ce promite.

    Da din priciuni de stat ce nu tin de noi, adicalea , de noi de-aci, nu toata lumea stie daca mai are o zi de maine.

    Si vin aici desperati sa-si spuna pasul sa vada poate-poate (le maître député),Monsieur Ponta,reuseste sa-i ajute, sa ne-ajute tara.

    Ca ne-am saturat sa vedem oameni aruncandu-se in gol in fata politicienilor ca nu mai au bani sa traiasca decent si le-au luat si indemnizatiile copiilor. CRed ca si voi v-ati saturat ca altfel nu veneati aici pe blogul lui Ponta. M-am saturat sa aud ca li se zice sa traiasca bine cu 7-8 milioane=150 euro pe luna de parca nici n-am fi in Europa si unii mai trebuie sa aiba grija si de copii din banii astia.

    Suntem totusi in Europa si avem si noi drepturi ca si ceilalti. De ce la noi nu exista nici cel mai mic interes sa faca din tara asta o tara prospera si frumoasa, pentru ca avem potential, de ce?

    Acum este si vremea noastra. Daca nu acum, atunci cand?

    Vreau si eu sa traiesc intr-o tara frumoasa si civilizata in care toate lucrurile merg bine la sistemul statal, pt. ca fiecare sa aibe o sansa si sa dea tot ce poate ca individ, in bucatica sa.

    Sper sa inteleaga si Ponta, ca daca USL castiga alegerile nu mai poate cum faceau in trecut sa dea din colt in colt si sa nu respecte promisiunile electorale cand ajung la putere pt. ca efectiv ne-am saturat de minciuna politica.

    Oare astia de la putere (oricare ar fi ei,vorbesc in general)nu se gandesc ca ei dau un exemplu?Si daca oamenii vad ca incep sa se miste lucrurile in directia cea buna, vor incepe si ei sa se dezmorteasca din apatie,sa lucreze si sa traiasca mai bine pt. ca o sa fie ajutati de legile statului.

    Dar trebuie sa inceapa de la stat impulsul binelui,si aici imi pare bine ca s-a reusit alianta PSD=partid care crede in statul social cu PNL=partid liberal,
    care crede in libertatea individului, poate o sa avem masuri de protectie sociala si stimularera micilor afaceri (pt. ca s-a facut un studiu si in Europa micile afaceri predomina)ca pe asta se bazeaza o economie echilibrata.

    Sper ca U.S.L. sa nu fie doar asa de dragul de-a castiga alegerile apoi sa se bata intre ei si sa ne dea iarasi pe noi, cetatenele si cetatenii la o parte.in loc sa se gandeasca la binele tarii mai intai.

    Daca tarii ii merge bine,frate Ponta, si voua o sa va mearga bine, si o sa castigati mai mult din a face bine tarii decat daca ati lupta doar pt. voi.

    Dar cred ca stii deja asta.Parol!

 71. ZOE, fii barbata ! February 10, 2011 at 9:06 am #

  @Marcus,
  Interesant blogul tau, mi-a placut.
  Ïmi pun însa, o întrebare îndreptatita
  cred :de ce nu apare nicaieri pe aces blog
  titlul cartii tale ? Ar fi cel ma bun prilej
  de a-ti face reclama.

  • Marcus February 10, 2011 at 12:01 pm #

   @Zoe fii barbata: ai incercat la categoria “Lectura de duminica”? Asta unu la mana, doi, astept raspuns la propunere.
   Sa fii iubit(a)
   marcus

   • ZOE, fii barbata ! February 11, 2011 at 9:00 am #

    @Marcus,
    Da, am citit chiar acum la “Lectura de duminica”.
    Sa înteleg ca sunt capitole di romanul tau?
    Oricum foarte frumos, mi-a placut.
    Si “Scrisoarea III(biletul lui Calin), e super,(spui ca nu îti apartin versurile)
    intr-adevar românul s-a nascut poet.

 72. DAN February 10, 2011 at 12:48 pm #

  Sfat cand vor fi alegerile trimiteti oameni de incredere afara ,iar in toate ambasadele si sectile de votare din afara instalati camere live pentru a impiedica noile furturi ale acestor impostori ,treceti la negocieri serioase cu parlamentari di arcul guvernamental grabitiva ca ne -au terminat nenorocitii astia stopati procesul de disponibilizari si genocidul creat prin sistemul de sanatate cereti sprijin extern faceti ceva cat mai repede DOAMNE AJUTA.

 73. ZOE, fii barbata ! February 11, 2011 at 8:20 am #

  @Alexa,
  Draguta, eu nu am facut decât sa-l citez pe Dan Norea,
  epigrama nu am scris-o eu. Daca tastezi “Qui s’aime se taquine”,vei gasi epigrama.Asa ca , “expresiunea” nu-mi apartine,am folosit-o aici deoarece observ ca îl tachinezi zilnic.Daca sunt poetica sau nu, asta ma priveste, in niciun caz nu trebuie sa-ti cer tie acordul.
  Cât despre framântarile tale,cred ca e bine sa astepti sa vezi ce va face USL si apoi sa începi sa apostrofezi.
  Daca nu iese nimic, va trebui sa tragi pe mai multi de urechi. Observ însa ca ai “aplecare”numai catre Ponta.
  Asa ca,Qui s’aime se taquine !

 74. Bogdan February 12, 2011 at 8:27 pm #

  Domnule Ponta, va urez bafta sa reusiti sa-l dati jos atat pe Basescu cat si pe Boc. Sper sa fie spre binele tuturor romanilor. Daca alianta va prelua puterea, va rog sa nu uitati sa modificati toate Legile si Ordonantele anticetatenesti, anti romanesti si anticonstitutionale pe care le-a dat actuala putere. Sper sa nu ne dezamagiti sa zicem ,,sunt tot la fel ca ceilalti si parca mai bine era cu pdl,,. In orice caz, actuala putere trebuie inlaturata neaparat, daca mai ramane inca un an ne distruge definitiv. In speranta ca o sa faceti ceea ce ati promis si ceea ce o sa mai promiteti in fata noastra va urez succes.

 75. vasile February 13, 2011 at 3:16 pm #

  nu te lasa intimidat de padurarul Flutur,o molie jegoasa,o gatat de furat padurile la chinezi iar acum o trecut la vama.

 76. olivia February 20, 2011 at 4:23 am #

  Pana acum, Alianta PSD-PC in sectiile de votare a avut un singur reprezentant. In cazul noii aliante cum va fi? Ptr ca ar fi culmea sa fie 3 candidati dar sa le apere la toti voturile un singur delegat. La locale ma refer. Dar la generale? Ptr ca oricum, chiar si ptr candidati comuni, un singur om in sectie o sa creeze nemultumire in randul organizatiilor celorlalte 2 partide. Si legat de pudibonzi, unii dintre noi vrem sa stim ce vreti sa faceti ca sa stim ce sa facem si noi, adica daca sa ne facem valiza si sa plecam de tot sau sa mai stam. Iar daca mai stam iar dvs aveti doar ganduri bune dar nu aveti planuri, s-ar putea sa ne pierdem apartamentele ptr ca nu ne mai permitem sa ne platim intretinerea. Pe unii dintre noi, destul de multi, ne afecteaza la nivel personal proastele decizii ale guvernantilor. Deci ne iertati si pe noi ca vrem sa stim daca vom supravietui in Romania.

 77. ion March 18, 2011 at 4:21 am #

  De ce ati facut USL ?
  Imi pare rau dar trebuia un alt nume
  Ati dat apa la moara PDL-istilor sa va faca
  SOCIALISTI si prostimea nu face diferenta intre SOCIALIM si SOCIAL

 78. Marin March 21, 2011 at 3:10 pm #

  Europarlamentarii straini prinsi cu ocaua mica (ocaua lui Severin) asculta de un cod al onoarei de care boul de Severin nu a auzit. Pentru un vot pentru PSD poate dle PONTA ii dai un sut in cur acestui nemernic care ne face si va face de ris la Bruxelles.Pacat ,nu ma asteptam la asa ceva de la Severin; nu ma asteptam de la Geoana, de la Diaconescu; mai aveti cozi de topor? Afara cu ele si veti avea numai de cistigat . “S a suspendat ” din functiile de partid . Alegatorii nu sint prosti dle PONTA.

 79. Mihai May 30, 2011 at 10:04 am #

  Iti spun eu prietene de ce a-ti facut aceasta uniune: pentru a prosti lumea! Ne faceti sa credem ca se schimba ceva in tara cand de fapt sunteti aceeasi …Nu s-a schimabt nimic in bine in Romania inca de la venirea comunistilor si de atunci se tot schimba din rau in mai rau. S-au inmultit doar teoriile si ateii in tara aceasta ortodoxa! S-au inmultit membrii familiei “escu” care tot conduce aceasta tara. S-au inmultit asupririle asupra ortodocsilor: vezi cipuri, homosexualitate, promovare ateism etc. Pina cand credeti ca mai suportam toate acestea???

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ii rog pe vamesii romani sa nu se mai imbogateasca din contrabanda, Basescu nu suporta concurenta « Hai ca se poate! - February 10, 2011

  […] De ce am facut Uniunea Social Liberala – Victor Ponta […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: