In seara aceasta, de la 21:00, sunt invitat la Realitatea TV

9 Nov

In aceasta seara sunt invitatul Oanei Stancu la emisiunea Ora de foc, difuzata de Realitatea TV, incepand cu ora 21:00. Astept intrebarile si sugestiile voastre!

 

Update: Transcrierea emisiunii o gasiti AICI

40 Responses to “In seara aceasta, de la 21:00, sunt invitat la Realitatea TV”

 1. Bibliotecaru November 9, 2010 at 3:48 pm #

  @ Victor Ponta
  Mai mult ca sigur că se va aduce în discuţie “conflictul” cu liderul PNL, dl. Crin Antonescu.
  Cel mai bine ar fi să vă abţineţi de la orice comentariu conflictual. Acest scandal, şi alte câteva, reprezintă o momeală adresată nervilor; cel mai bine este să o ocoliţi. Cu cât veţi fi mai calm, mai politicos, mai “cu zâmbetul pe buze”, cu atât câştigul va fi mai mare. Urmează o perioadă de anduranţă a dialogului politic. Toţi cei care anclanşează un dialog contradictoriu în momentul actual şi anul următor, va fi obosit prematur… Eschiva în scopul obosirii celui care loveşte este arma cea mai bună. Dezechilibraţi acţiunea celorlalţi care vă sunt împotrivă retrăgând PSD-ul din exprimarea contrei.

  Mi-aş dori să fie atins subiectul modificării Ordonanţei de urgenţă nr. 114/2007, privind protecţia mediului. În ultimii 20 de ani spaţiul verde a devenit beton cenuşiu. Este incredibil că anumiţi oameni vor să facă şi mai mulţi bani cu riscul de a sacrifica întreg oraşul. Eu unul nu-mi permit să mă mut din Bucureşti undeva unde copacii sunt o realitate vie şi nu simple amintiri poetice. Sunt silit să trăiesc şi să mor în Bucureşti şi deja sunt iradiat de antene GSM, gaze de eşapament, zgomot şi praf… măcar ceva spaţiu verde să mai am, cât să-mi amintesc cum era în copilăria mea.

  A doua problemă pe care mi-aş dori să o aud enunţată la TV este legată de sprijinirea micului producător agricol. Eu cred că agricultura este singurul mijloc prin care România îşi poate relansa economia. Suntem deja la finele anului 2010 şi este momentul să se facă ceva pentru relansarea anului agricol 2011. Ne-am bătut pentru domnul Dacian Cioloş şi acum nu acordăm nici cea mai mică atenţie capitolului de agricultură europeană. Politicile Agricole Comune Europene ar trebui să fie o prioritate pentru România. Ştiu că parlamentarii europeni muncesc la asta, dar este nevoie de ceva coordonare cu Ministerul Agriculturii şi Guvernul României, în general.

 2. Vlad November 9, 2010 at 3:51 pm #

  In masura in care se poate, trebuie transata problema UDMR-ului si asupra faptului ca ei au acuzat CC ca nu ar fi independenta.
  Trebuiesc fortati sa spuna care Judecator al curtii nu este independent pentru a putea fi indepartat.
  Va intreb: nu exista nicio lege care sa aiba repercursiuni asupra unora care acuza fara fundamente? sau daca este fundamentat atunci
  cel care a dictat votul partinitor ar trebui sa sufere si el
  repercursiuni.
  Ceea ce declara UDMR-ul depre curte este ca ei impreuna cu PDL ul au incercat sa corupa CC, ceea ce ar trebui aspru pedepsit.
  Si mai trebuie elucidat cum o formatiune care clar nu reprezinta interesele romaniei a ajuns in Parlament.

 3. traian patrascoiu November 9, 2010 at 4:11 pm #

  sa motivati lipsa din parlament la discursul lui iuda,si harjoneala cu liberalii.succes,va salut

 4. Spartacus November 9, 2010 at 4:13 pm #

  Oana Stancu e una din moderatoarele mele preferate…. Sunt convins ca va iesi o super emisiune.
  Bafta!

 5. Domitian November 9, 2010 at 4:37 pm #

  1) BASESCU TREBUIE SUSPENDAT, NU MAI EXISTA ALTA CALE
  2) TVR TREBUIE SANCTIONAT PENTRU JIGNIREA LUI PAUNESCU

  PS: chiar daca nu pare, cele doua sunt strans legate de un numitor comun, pe care sper ca Dvs. il stiti deja…

  • m_unique November 10, 2010 at 11:15 am #

   Si eu cred acast lucru

 6. Cata November 9, 2010 at 5:56 pm #

  Victor nu mai este mult si va veni ziua in care o sa scapam de Boc . Eu am mare incredere in tine.

 7. Cristinel Virgilius Degeratu November 9, 2010 at 6:48 pm #

  Azi ai reusit sa transmiti un mesaj politic foarte bun. Da, noi vrem, suntem pregatiti sa facem ceva, dar astia de la putere nu sunt capabili …
  Pe de alta parte, daca nu trece Legea salarizarii, chiar si bugetul, trebuie sa intelegem ca nu este un rau atat de mare pentru ca, in principiu, se merge pe bugetul anului anterior, mai mult decat atat, SUNT OBLIGATI SA REFACA SALARIILE din anul anterior, fara taierea de 25%. Pentru oameni sperietoarea nu tine, anul acesta cu buget in martie cum a fost? In plus trebuie sa se inteleaga foarte clar ca aceasta lege a lor nu e necesara, ei incearca sa legifereze scaderea de anul asta, asa cum prin legea trecuta au anulat marirea cu 50% a profesorilor. Nu sunt in stare decat de smecherii. Apoi, ce marire in anul 2011? Pai sa calculam: Cei 25% de pe 6 luni, insirati pe un an ies 12,5%. Daca maresc cu acest procent, de fapt ramane aceeasi scadere pe venit pe total an din 2010(25%/6 luni=12,5%/an) Mai mult se taie salariul al 13 care, insirat pe un an, ar fi cam 10%(alta asa zisa cale de marire). In plus, se concediaza aproape 10% din bugetari, deci alta marire teoretica. Pai daca ei reusesc sa taie atat si sa puna la loc nimic, faceti o simulare pe un venit in 2011 comparativ cu 2010 sa vedeti in ce hal o sa scada, nu sa creasca. Explicati-le, va rog, oamenilor pacaleala asta. O sa revin cu un calcul exact dupa ce te urmaresc la TV. Bafta!

 8. florin November 9, 2010 at 8:12 pm #

  Domnule Presedinte ca membru P.S.D. sunt satul de u.d.m.r chiar fara astia nu se poate guverna ei sunt tot timpul la putere mi-e scarba si nu sunt nationalist dar sa fim seriosi

 9. Silviu cel necajit November 9, 2010 at 8:18 pm #

  Victor, atenţie la Chireac: manipulează! Da, vrea să ne facem să credem că voi sunteţi de vină, că oricum sunteţi perdanţi etc. E o mare jigodie, crede-mă! O iubeşte pe fufa aia de securistă, gippsy aia de Pleşcoi, şi d’aia – împreună cu SIE-iştii: Cocoş, Vişan, Vass, Udrea, Chireac etc., adică cu ei înşişi, care acaparează puterea de ceva timp, care formează miezul de forţă, care dictează măsuri, care schilodesc poporul ăsta prin tot ceea ce fac, care i-au înfricoşat pe toţi, au numit în funcţii cheie colegi sau apropiaţi sistemului, care distrug justiţia discreţionar, după bunul plac, numesc, fac, desfac ş.a. Gata! ne-am săturat. De ei, de toţi. Începe să dea roade lupta voastră, planul vostru, poziţionarea voastră. Ei sunt speriaţi de ceea ce va să vină, de dimensiunile răului făcut prin mârşăvia lor, incompetenţa lor, complicitatea lor şi, de aceea, încearcă -în al-13-lea ceas – să dreagă busuiocul, să se credibilizeze, să-şi salveze ” prietenii” din servicii care i-au ajutat, susţinut, menţinut ş.a.m.d. Vedeţi cum acţionaţi pe mai departe, nu vă fie frică de un potenţial dezastru, clamat de ei, de cei din coaliţie în virtutea interesului naţional, fiindcă nu-i aşa nici pe departe. Ba din contra! Aveţi cu adevărat “muniţie” să-i terminaţi, să-i faceţi praf, să-i aruncaţi la coşul politic al istoriei. Totul se învârte -fiind destul de alarmaţi de dezvăluirile, învinuirile aduse lor şi instituţiilor care-i deservesc – în jurul trădării din povestea ALRO. Asta, mulată pe ultimatumul celor din UDMR, îi îngrozeşte în perspectiva viitorului -penal pt. unii sau sfărşit politic pt.alţii. Acum se cern apele, se arată muşchii, se încearcă strategii politice pt. salvarea lor, pt. ieşirea dintr-o situaţie internaţională din ce în ce mai urâtă. Fiţi tari! tu şi Crin, fiindcă veţi avea parte, voi şi partidele voastre, parlamentarii voştri, de piatra de încercare politică de moment. Cine va ştii, va avea înţelepciunea comunicării, a curajului abordării unor situaţii excepţionale, va ieşi învingător. În final, aveţi grijă la manipulatorii ăştia acoperiţi. Induc o stare de confuzie şi încearcă – ca şi până acum, cu o nesimţire teribilă, unde albul este negru şi negrul este alb – să spele cât mai multe creiere. Fii în alertă! cu respect,

 10. florin November 9, 2010 at 8:18 pm #

  tot timpul u.d.m.r negociaza .ce? ei nici nu sunt legal partid . deci aplicati legea

 11. florin November 9, 2010 at 8:25 pm #

  din punct de vedere constitutional nu pot fi infiintate partide pe criteriu etnic sunte-ti procuror ce dracu

 12. justitiaru November 9, 2010 at 8:27 pm #

  D-le Ponta
  Nu va lasati fraieriti pentru a 100 oara de tb.
  Interesul national=Guvernul Johanis.

 13. Gavrilescu Paul November 9, 2010 at 8:29 pm #

  Dle Ponta de ce se manifesta PSD ca un urs. Reactioneaza greoi la orice se intampla pe piata politica. De exemplu. PNL prin presedinte (sau al membru) dau imediat un raspuns promp la orice eveniment. Reactia PSD – von discuta in BPN si vom da un comunicat. Pana atunci, se uita de eveniment.
  In alta ordine de idei.
  PNL va ataca, personal si partidul, pe toate caile. PSD de dragul unei aliante (v-au tradat de multe ori pana acum) inghite tot, fiind de fiecare data in defensiva.
  PNL este vinovat de criza financiara interna, care se suprapune peste cea mondiala. PNL pe toate vocile striga impotriva crizei mondiale si a proastei ei gestionari. PDL le raspunde acuzandu-i de proasta gestionare din perioada guvernarii lor, dar fiind in cauza nu sunt credibili. PSD de ce nu ia pozitie si astfel ii protejeaza. Pe viitor cred ca este o atitudine gresita (in conditiile in care atacati cota unica).

  • Bibliotecaru November 9, 2010 at 9:58 pm #

   Eu cred că reacţia care nu este pripită, răspunsul în urma analizei, fiecare cuvânt cântărit pentru a nu ajunge cumva la necesitatea retractării… este calea normală a unui politician. Ţinta este ca cetăţeanul să considere ceea ce spune parlamentarul şi, mai ales, liderul de partid, drept adevăr stabil. Dacă astăzi omul politic spune că nu e nici o problemă în plata salariilor şi a doua zi ele scad cu 25%, la ce foloseşte reacţia rapidă? Capitalul cel mai de preţ al politicianului este cinstea (onestitatea) şi competenţa atunci când face o afirmaţie. Dincolo de aceste două caracteristici, politicianul se transformă într-un banal chibiţ de Cişmigiu care se pricepe şi la politică, şi la fotbal, şi la table, şi la şah, şi la timpul probabil.

 14. florin November 9, 2010 at 8:31 pm #

  ma uit pe antena 3 si inebunesc vorbeste marco de reforma ce mama dracului vrea sa invat maghiara sunt roman si osa-l injur in romaneste pana o sa mor

 15. florin November 9, 2010 at 8:36 pm #

  pe realitatea dupa raraitul asta vre-ti sa intra-ti opriti-l sa-l puneti la punct ca tare destept se da

 16. florin November 9, 2010 at 9:19 pm #

  Domnule Ponta se poate infiinta partid pe criterii etnice ?

 17. florin November 9, 2010 at 9:29 pm #

  ma uit la dvs si nu-mi vine a crede

 18. justitiaru November 9, 2010 at 9:57 pm #

  D-le Ponta
  Este absurd sa va preocupati obsesiv de problema Anastase fara sa oferiti si o alternativa politica credibila.
  Cred ca exixta o singura solutie viabila- reanimarea Proiectului Johanis.

 19. Bibliotecaru November 9, 2010 at 10:08 pm #

  @ Victor Ponta
  Eu v-am spus “cum să faceţi să-i ridicaţi din bănci”.
  Trebuie supus la vot RESPINGEREA moţiunii, astfel încât majoritatea pro a votului să însemne respingerea moţiunii. Prin acest mod simplu, PDL-ul va trebui să facă ei majoritatea.

 20. Viorica Buda November 9, 2010 at 10:45 pm #

  Felicitari ,d-le presedinte pentru felul elegant in care ati spus ca regretati exprimarea mai dura vis-a vis de Basescu. Asa trebuie d-le presedinte ,sinteti prea scolit sa coboriti la nivelul lui. Incodata felicitari pentru toata prestatia.

 21. stefan November 9, 2010 at 11:50 pm #

  Dle Ponta,
  Sper ca pregatiti candidati seriosi si competenti pt colegiile din care provin Anastase, Udrea, Berceanu, Popoviciu, Videanu, Visan,Toader,Voinescu, Boureanu, pt ca astia mai trebuie sa si raspunda pt ce se intampla si nu vreau sa ne trezim ca trebuie sa trecem prin toate procedurile sa le ridicati imunitatea…

 22. Alexa November 9, 2010 at 11:59 pm #

  Astazi n-am chef de politica. Ascult Ofra Haza cu
  Im Nin’alu, un poem al poetului din sec. al 17-lea, Rabbi Shalom Shabazi, cantat apoi si de ea si de altii.

  Im nin’alu daltei n’divim daltei marom lo nin’alu

  Even if the gates of the rich will be locked, the gates of heaven will never be locked.
  Chiar daca portile bogatilor sunt incuiate, portile cerului nu vor fi niciodata inchise.
  El Chai – The living God

  Dar eu cred ca tu esti unul din cei care deschid portile pentru cei care iti bat la usa, altfel nu ne-am fi intalnit niciodata pe acest blog.

 23. Alexa November 10, 2010 at 12:23 am #

  cantecul este old school,adica versiunea cea veche

 24. Alexa November 10, 2010 at 12:25 am #

  Shalom!

 25. Alexa November 10, 2010 at 12:50 am #

  N-am stiut pana acum ca El Chai inseamna The living God, in ebraica. Se pare ca toate, dar absolut toate limbile pamantului au ceva in comun.

  Stii ca in povestirile chinezesti cand vreun nemuritor d se intalnea cu vreun pamantean beau impreuna ceva.Un ceai deobicei.Deci ceaiul era ceva ceresc si la ei.

  Acuma, ca tot am auzit asta, de-acum incolo cu prietenii n-o sa mai zic hai sa bem un ceai, o sa zic Hai sa bem un El Chai!

 26. justitiaru November 10, 2010 at 6:51 am #

  D-le ponta
  Continuarea atacurilor reciproce intre PSD si PNL este sinucigasaDaca PSD si PNL nu vor actiona rapid si concertat pt constituirea unei noi majoritati,portocalii vor debloca punctele nevralgice din parlament prin troc si santaj.
  .

 27. gicasandu November 10, 2010 at 8:33 am #

  Am vazut emisiunea si ma bucur ca ramai pe pozitie:,,discutam cu puterea dar fara anastase presedinte al Camerei deputatilor”!Jucati tare si puneti voi conditii,mai ales acum cand ,,coalitia”atarna de-un fir de par.Iar vrajeala lui base n-o mai ,,gusta”nimeni!Nu va mai lasati pacaliti de ,,marinimia”lui base,v-ati pacalit de atatea ori,asta nu e om cu care se poate negocia,iti baga cutitu’n spate!Vad ca si liberalii se tin pe pozitii,cu toate atacurile la adresa PSD-ului(foarte bine faci ca nu-i raspunzi public lui Antonescu,pana la viitoarele alegeri opozitia trebuie sa ramana unita,altfel satisfactia puterii ar fi maxima,dar sper sa-i atragi atentia in particular ca nu face bine atacand PSD)Numai UNITI putem scapa de ,,ciuma portocalie”! Luptati in continuare impreuna si scapati-ne de acesti impostori pentru ca nu stiu daca poporul va mai rezista inca un an cu nemernicii astia,iar daca o sa ajungem sa ne facem singuri dreptate va fi vai si amar!

 28. Spartacus November 10, 2010 at 8:40 am #

  Vine si transcrierea emisiunii?:D

 29. mmm November 10, 2010 at 9:36 am #

  Dle Ponta,
  Va felicit pentru ca ati ales sa nu intrati in modulul de lupta cu antonescu.Sansa dvs si sansa noastra este sa oferiti altceva. Toata lumea va va spune de ce nu replicati de ce nu raspundeti pentru ca noi nu stim altceva decat ataca si lupta. In momentul in care dvs ati ales aceasta cale…deja e altceva. Si constient sau inconstient acest lucru se simte. Felicitari! Pentru mine e cea mai mare dovada de curaj acest noncombat! Dvs aveti siguranta propriei valori.

 30. Alexa November 10, 2010 at 9:45 am #

  Bine,stiu ca se pronunta diferit,dar totusi,ca idee, scrierea este importanta.

 31. traian patrascoiu November 10, 2010 at 10:08 am #

  domnule presedinte, daca aveti timp,cititi in gorj domino articolul lui costi cretu ;doar mastile raman nemuritoare.succes

 32. ANGELA STOICA November 10, 2010 at 10:40 am #

  Buna ziua
  D-le Ponta ori de cate ori sunteti invitat la posturi de tv va urmaresc cu multa placere si am constatat de-a lungul timpului ca dvs. sunteti un om scolit, inteligent si cu mult bun simt insa face-ti mai mult decat atat suntem la capatul puterilor, suntem cei mai saraci din europa si ne adancim din ce in ce mai mult in prapastie, nu avem locuri de munca, biruri cat mai mari pe capul nostru, parintii nostri nu au cu ce sa-si duca traiul dela o zi la alta se calca in picioare pt nenorocitele de pachete cu ajutoare si asa cum au spus si antevorbitorii mei reanimati proiectul Johanis.
  Traim ca in timpul domniilor fanariote !

  O zi buna si multa bafta !

 33. Silviu cel necajit November 10, 2010 at 12:02 pm #

  Victor, nu-i lăsaţi să schimbe configuraţia membrilor din birourile permanente, fiindcă aici este problema. Adică: aşa a rezultat din alegerile parlamentare şi, cu alte cuvinte, voi aveţi majoritate. Voi cu PNL-ul. Ei au forţat o majoritate nefirească, iar acum se cred îndreptăţiţi să facă toate mizeriile astea. Spuneţi astea mai clar oamenilor, ca să se înţeleagă, că ei sunt tari în gură şi tipă că ei au câştigat. Ba n-au câştigat nimic. PDL este un partid cu 30 şi ceva la sută, rezultat în urma alegerilor, iar voi împreună aveţi mult mai mult. Că au făcut înţelegeri nefireşti, compromisuri, şmecherii, asta nu-i problema voastră, a noastră, dar văd că ne afectează pe toţi, din păcate. Această majoritate, după cum rezultă din alegerile parlamentare, nici n-ar trebui să existe. Uite cum sunt de obraznici! Spuneţi oamenilor că aveţi majoritate în comisii, în BP, FIINDCĂ AŞA ESTE NORMAL, NU? nu-i lăsaţi să schimbe regulamentele, fiindcă atunci s-a zis cu democraţia. Ieşiţi public şi spuneţilor oamenilor, aduceţi-le aminte de rezultatul alegerilor, cine a luat mai multe voturi, dar cine are majorităţi în BP-neuri, în comisii etc. Hai, că sunt prea nesimţiţi! Nimeni nu spune că dacă nu mai au majoritate în comisii, înseamnă că nici nu trebuia să existe această majoritate, dacă nu era forţată de către Bolnavu’ . Cun îşi permit acum să plângă peste tot, să clameze că ei trebuie să conducă, să schimbe tot, să facă alte reguli în timpul jocului etc. ? Oare până unde merg? Vorbiţi pe televiziuni, ca să se înţeleagă asta, că tare sunt ticăloşi. Poate înţelege UDMR-ul că nu trebuia să se asocieze într-o aşa coaliţie, unde, acum, lucrurile s-au împotmolit, pe bună dreptate, firesc, fiindcă-i nefiresc cum a luat naştere această coaliţie. Ăsta-i mesajul. Spuneţil-le şi celor de la putere să mai lase ciocu’ mic, că sunt în ilegalitate, nereprezentativi. Of, ce mai vremuri! sper să reuşiţi, într-un final, să-i dovediţi pe ticăloşii ăştia, că nu se mai poate altfel. Cu respect,

 34. miha/ela November 12, 2010 at 11:58 am #

  Domnule Ponta, un răspus pentru domnul Hurezeanu la remarca acestuia că era nevoie de ” o opinie critică într-o mare de…. ” ar putea fi următoarea : Opiniile sunt libere, dar nu şi obligatorii ( I.L. Caragiale ).
  Este de datoria televiziunii publice să fie ecoul atâtor opinii libere câte sunt întrucât a oferi numai o opinie, indiferent felul acesteia, înseamnă a o face obligatorie.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Moratoriu asupra bătăliei politice? « Hai ca se poate! - November 9, 2010

  […] Doar Basescu Traian in mod NECONSTITUTIONAL a hotarat acest acord, NU Parlamentul si nici macar guvernul. […]

 2. DEUS EX MACHINA « Popateapa's Blog - November 10, 2010

  […] “Preşedintele ar trebui să se abţină să mai încalce Constituţia, să îşi bată joc de instituţiile fundamentale ale ţării cum este Parlamentul. Zilele trecute a spus că parlamentul este împotriva interesului naţional. Interesul naţional nu îl poate defini preşedintele. Preşedintele poate să vorbească prin prisma modului în care vede el interesul naţional, dar nu e obligatoriu ca acesta să fie interesul naţional. S-ar putea să fie interesul preşedintelui. Şi aşa cum ştim, de şase ani, este interesul lui”. Vorbe înţelepte spuse de Dl Tăriceanu! […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: