Diseara, la 20:00, sunt invitatul lui Robert Turcescu

1 Nov

In aceasta seara, de la ora 20:00, sunt invitatul lui Robert Turcescu la emisiunea 100%, difuzata de B1TV. Va astept cu sugestii si intrebari!

 

Update: Transcrierea emisiunii o gasiti AICI.

80 Responses to “Diseara, la 20:00, sunt invitatul lui Robert Turcescu”

 1. Oana Oprisor November 1, 2010 at 5:11 pm #

  Nu imi place absolut delok canalul insa o sa te urmaresc cu mare drag si interes! 🙂

 2. Idle November 1, 2010 at 5:36 pm #

  La Turcescu trebuie arătată o direcție de stânga cât mai radicală. Vă rog să părăsiți situația călduță a unui partid politic de centru-stânga și să virați spre stânga. Altfel va apărea pe scenă Partidul Comunist, ceea ce nu e rău. Pentru toți cei de stânga, o datorie de onoare: MAKE CAPITALISM HISTORY!

  • ion doe November 1, 2010 at 7:26 pm #

   dom presedinte, ori suntem de stanga ori nu mai suntem…
   javrele astea fasciste trebuie puse cu botul pe labe

  • Bibliotecaru November 2, 2010 at 8:44 am #

   @ ion doe
   🙂
   Stimate domn,
   Nu prea a ieşit “înjurătura” de la final. Poate nu ştiţi, dar fasciştii erau şi ei socialişti… chiar dacă aveau o ură pentru comunism.

   • ion doe November 2, 2010 at 11:40 am #

    Stimate preopinent, cine vrea sa taie toate ajutoarele sociale si refuza ieftinirea ALIMENTELOR DE BAZA este o javra fascista. Va atrag atentia ca va inselati cu privire la orientarea politica a Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, denumirea nu inseamna nimic. Masurile adoptate te tradeaza. Uitati-va la PDL, se cheama partid democrat, dar sunt terorizati de frica lui basescu si voteaza dupa un deget. Uitati-va la PNL, cica sunt liberali, dar fac galagie pentru pensii. Uitati-va la PSD care are destui oameni care trag spre centru (si care ar trebui epurati politic rapid).
    Cu stima,

   • Bibliotecaru November 2, 2010 at 3:59 pm #

    Eu vorbeam despre faptul că fasciştii sunt un partid socialist. În Italia fascismul a fost fondat de sindicalism şi, chiar dacă a cuprins atât puncte de vedere din tot spectrul politic, principial fascismul este un naţionalism de stânga.
    În Germania fascismul a fost şi mai evident de stânga, dat fiind că a trecut în naţional-socialism. Motivul pentru care fascismul, respectiv nazismul, a prins în Germania a fost tocmai situaţia foarte asemănătoare cu cea a României de azi, condiţii de inflaţie, şomaj, instabilitate politică. Principala promisiune a nazismul este de altfel dezvoltarea industrializării în vederea creşterii nivelului de trai pentru clasele de mijloc şi de jos printr-o producţie de bunuri de larg consum ieftine.

    Încercam deci să subliniez că fascismul este de stânga, chiar dacă unii îl numesc de extremă dreaptă sau de larg spectru politic…

    Altfel sunt absolut de acord cu domnia voastră când spuneţi că partidele din România nu au o definire doctrinară clară, şi am constatat de mult timp că doctrina este dată doar de nişte principii înşirate stângaci şi care sunt “furate” de la partidele europene similare. Mulţi membrii de partid consideră că “programul de guvernare” reprezintă doctrina partidului, de unde deduc că nici măcar nu ştiu ce este aceea o doctrină reală, nici nu mai vorbesc despre o natură filosofică a ideologiei.

   • Victor Ponta November 2, 2010 at 5:50 pm #

    Desi argumentele sunt pertinente concluzia e gresita, national-socialismul, destul de dezordonat si inconsecvent ca si personalitatea lui Hitler, a ajuns in forma sa finala la cel mai pronuntat si odios extremism de dreapta! Cea mai buna si completa lucrare pe tema asta pe care eu am citit-o este “Razboiul civil european” de Ernst Nolte! O recomand!

   • ion doe November 2, 2010 at 4:47 pm #

    Din pacate, va aflati in grava eroare din necunoastere. Doctrina national-socialista din perioada respectiva nu recunostea egalitatea oamenilor, ci suprematia unei rase, iar in interiorul acelei rase facea diferenta intre grade de puritate. Stanga intelege sa promoveze egalitatea in drepturi si sanse a tuturor oamenilor. Daca faceati asertiunile anterioare in epoca respectiva, fie la Moscova , fie la Berlin, ati fi avut “sansa” de a posta commenturi din lagar sau din Siberia.
    Cu bine,

   • ion doe November 2, 2010 at 8:00 pm #

    Comentariul meu de la 4.47 se adresa, evident, Bibliotecarului.

    Dar daca ati intervenit, profit sa va urez succes. Va tin pumnii de cate ori va vad intr-un interviu cu tonomatele de dreapta.

    Cu stima,

   • Bibliotecaru November 3, 2010 at 12:09 am #

    @ Victor Ponta

    Am să vă expun părerile mele, probabil fundamental diferite de accepţiunea generală.

    Aşa cum spuneam mai sus, anticipând, “chiar dacă unii îl numesc de extremă dreaptă sau de larg spectru politic”.

    Cât timp dreapta înseamnă stat minimal, extrema dreapta nu poate fi un sistem al statului totalitar, cu atât mai mult cu cât fascismul şi nazismul au la bază o doctrină prin care totalitarismul şi dictatură sunt oficiale. Părerea mea. Faptul că s-a împământenit ca extremismul să fie “de dreapta”, nu mă convinge să spun despre fascism că ar fi “extremă dreapta”.

    Dacă însă vorbim despre Hitler, despre eugenie, despre crime de război… nu mai vorbim nici de stânga şi nici de dreapta. Ar fi absurd să alipim stalinismul de socialism sau comunism ca să spunem că stalinismul este de stânga. La fel şi la hitlerism nu putem vorbi despre stânga şi dreapta.

    Din câte îmi aduc eu aminte, poate fac o confuzie, Ernst Nolte a plecat de la conceptul că fascismul şi comunismul sunt opuse, două extreme. Cu toate acestea, fascismul şi comunismul s-au aflat în conflict nu pentru că erau opuse, ci pentru că erau competitoare.

    Este un fenomen normal. Biserica Ortodoxă Comună nu este în cel mai mare conflict cu, ştiu şi eu, budismul care este, nu-i aşa, o religie care crede în altceva decât într-un Dumnezeu unic. Conflictul nu e nici măcar cu cultul mozaic sau islamic, dat fiind că există o diferenţă de raportare la Iisus. BOR este în conflict deschis cu Biserica Penticostală faţă de care nu există decât diferenţe doctrinare minore. De ce? Pentru că Biserica Penticostală îi “fură” credincioşii, este deci un competitor pe palierul de reprezentativitate.

    Astăzi nu se mai studiază prea mult partea filosofiei şi de aceea nu prea se mai pătrunde logica politicii.
    Vorbim acum comparativ despre trei dimensiuni, comunismul, liberalismul (într-un context al capitalismului) şi fascismul. Aceste curente au construit o aplicativitate la început de secol XX, depăşind stadiul de filosofie, dintr-un singur motiv: Industrializarea. Fără maşina cu abur nimic nu ar fi scos omenirea din feudalism.
    Industrializarea a condus la concluzia că va exista o supraproducţie pe care fiecare a tradus-o cu o anumită evoluţie socială.

    Comunismul ar fi trebuit să fie societate în care întreaga populaţie să aibă nevoile satisfăcute. Comunismul ar fi trebuit să apară în urma unei creşteri masive a producţiei, pe seama exploziei productivităţii muncii, până ce ar fi existat o producţie suficientă pentru dispariţia clasei de jos (defavorizată), a clasei de sus (favorizată) şi apoi a tuturor claselor. Rezolvând problema luptei de clasă, comunismul se dorea o “soluţie definitivă”. Această ideologie pleca deci de la ideea unei societăţi stabile care nu mai evoluează din punctul de vedere al nevoilor individuale.

    Liberalismul este contrar comunismului tocmai pentru că pleacă de la ideea că nevoile individuale nu se plafonează niciodată, adică omul are un egoism şi o avariţie care se manifestă perpetuu. Liberalismul se bazează pe faptul că fiecare va dori să aibă mai mult, va face orice să aibă mai mult şi, din această dorinţă, întreaga societatea va avea un “mai mult”.

    Fascismul plecă, culmea, de la cea mai realistă prognoză, anume ia în consideraţie egoismul şi avariţia individului, dar o plafonează, prin dictatură, şi nu o lasă să evolueze maximal, folosind industrializarea pentru un confort mediu pentru clasa de jos şi cea de mijloc. Dacă nu ar fi fost puternica dimensiune naţionalistă, care să producă războiul care deja este istorie, fascismul ar fi sfârşit în aceleaşi condiţii precum şi comunismul, într-un sistem dictatorial cât se poate de asemănător răsturnat prin revoluţie.

    Eu cred că toate sistemele sunt utopice dintr-un motiv banal. Deşi burghezia născută din apariţia maşinii a dărâmat sistemul feudal, iar sistemul feudal conţinea statul ca structură de comandă, noul stat burghez nu a modificat această realitate, doar a înlocuit nobilimea cu non-nobilime. Nu mai avem un rege care este capul statului, avem un preşedinte, nu mai avem sfatul ţării, avem parlament, nu mai avem proprietari de pământuri, avem proprietari de capital… şi aşa mai departe. Adevărata democraţie implică trecerea de la “statul lider” la “statul servitor”. Astăzi, deşi poporul este suveran, tot poporul este guvernat. În mod evident, suveranul (adică poporul) ar trebui să guverneze şi statul să execute, să pună în operă.

    Dar m-am întins prea mult şi nu cred că aici ar trebui să vorbesc despre astfel de lucruri.

   • Bibliotecaru November 3, 2010 at 12:40 am #

    @ ion doe
    Stimate domn,
    Dacă spuneţi “Stanga intelege sa promoveze egalitatea in drepturi si sanse a tuturor oamenilor.” ar trebui să deduc că Dreapta face dimpotrivă? Această egalitate are de-a face cu democraţia şi nu neapărat cu stânga sau dreapta. În momentul începutului de secol XX, stânga funcţiona ca sistem reformist (sau reformator) şi dreapta ca sistem conservator, “reacţionar”. Mai târziu s-a constituit un eşichier politic având în stânga “maximă” statul paternal şi în dreapta “maximă” statul minimal.

    Pentru a înţelege mai exact ce spun, aş vrea să urmăriţi două scurte filmuleţe.
    Mai întâi pentru a exemplifica liniar stânga/dreapta:
    youtube.com/watch?v=45apySb26AE
    şi, pentru a vedea relativitatea termenilor stânga/dreapta:
    youtube.com/watch?v=2pWjUIs09q0

    desigur cu http şi www în faţă.

    Eu încerc să ies în afara cercului. Dumneavoastră?

   • ion doe November 3, 2010 at 10:12 am #

    Bibliotecarule, inteleg ca te afli intr-o confuzie politica, pot sa accept asta, ca sunt multi ca tine, nu esti singurul, dar daca ai fi membru in organizatia mea locala, te-as da afara din PSD.

    Cu stima,

   • Bibliotecaru November 3, 2010 at 12:56 pm #

    @ ion doe

    Există o minimă problemă.
    Eu, înainte să fiu “confuzat”, aveam exact aceiaşi gândire ca dumneavoastră. În acest moment am depăşit punctul dumneavoastră de vedere şi, din punctul meu de vedere, am evoluat, m-am îmbogăţit şi cu alte puncte de vedere. Chestiunea este deci că eu am trăit, am simţit şi ştiu tot ceea ce trăiţi, simţiţi şi ştiţi dumneavoastră, în timp ce domnia voastră nu trăiţi, simţiţi şi ştiţi tot ceea ce ştiu eu. Această “confuzie” se prea poate să fie reală şi “vinovată”, dar, din punctul meu de vedere, este o experienţă în plus faţă de ce trăiţi dumneavoastră şi nu am de ce să o regret, nici un moment.

    Ceea ce mă surprinde însă pe mine este că afirmaţi că m-aţi da afară din organizaţia dumneavoastră. Abia aici răzbat lucrurile grave ale cele ce le spuneţi.

    Aici avem două probleme. În primul rând, PSD, ca ori partid democratic, are un statut care ar trebui să prevadă eliminarea unui membru în mod democratic. Nu ştiu exact ultima variantă de statut PSD, pentru că nu am apucat să-l citesc, mă aştept însă ca un şef de filială locală a PSD, conform cu statutul, SĂ NU POATĂ DA DE UNUL SINGUR pe cineva afară din partid. Eu mă aştept să fie nevoie de votul majoritar al organizaţiei de bază pentru ca cineva să poată fi dat afară, nu să spună şeful organizaţiei cine poate şi cine nu poate sta în organizaţia lui (de parcă ar fi moşia lui acolo). Ceea ce spuneţi este un reflex de structură totalitară. Democraţia într-un partid spune că organizaţia hotăraşte ceea ce va executa conducerea, şi nu invers.

    O a doua problemă, mult mai gravă decât prima… Credinţa mea relativ la filosofia politică nu ar trebui să aibă nici cea mai mică legătură cu apartenenţa la principiile şi ideologia social-democrată (pentru că aici este vorba despre PSD). Ce treabă are ce cred eu despre fascism şi filosofie cu principiile PSD? Pe ce bază aş putea să fiu dat eu afară dintr-un partid cu motivaţia pedepsirii opiniei?

    Domnule Ion Doe,
    Sper că ceea ce aţi spus domnia voastră este o vorbă aruncată în vânt şi, în realitate, nu sunteţi şeful unei organizaţii. Altfel, părerea mea, este că aveţi prea puţine cunoştinţe despre politică şi nu ar trebui să ocupaţi un asemenea post de importanţă într-un partid. Cu atât mai grav ar fi să fiţi membru PSD şi să scrieţi pe acest blog sub un pseudonim (căci bănuiesc că Ion Doe nu este numele din buletin), la oarecare adăpost de răspundere politică.

    Sfatul meu, dacă acceptaţi un sfat de la mine, este să începeţi un studiu serios al doctrinelor politice. Dacă sunteţi totuşi membru PSD, ar trebui să începeţi să studiaţi statului PSD şi Programul Politic al PSD (Sper să nu faceţi confuzia cu Programul de Guvernare, sunt două lucruri diferite. Programul Politic este cel cu care PSD s-a înscris la tribunal, conform legii partidelor politice.).

   • ion doe November 3, 2010 at 6:40 pm #

    eu as da afara un electrician care nu face diferenta intre plus si minus. poate acum intelegi si dumneata

   • Bibliotecaru November 4, 2010 at 12:45 pm #

    Da, dar asta ar însemna să ştiţi dumneavoastră, mai bine ca electricianul, ce înseamnă acel plus şi minus… Or tare mi-e teamă că nu prea ştiţi ce înseamnă curentul electric şi de ce plusul e plus şi minusul minus.

    Iertaţi-mă că vă spun, dar îmi face impresia cuiva care concediază un filosof că măsură a faptului că nu ştie exact ce este adevărul.

    Îmi aduceţi aminte de dialogul “profesorului de filosofie reeducat” Petrina cu omul din partid, din cartea lui Marin Preda, “Cel mai iubit dintre pământeni”.

    “Ei, spune-mi şi mie două idei!”
    “Ce fel de idei?”
    “Păi zici că ai predat filozofia şi n-ai uitat nimic!”
    “Da!”
    “Ei, două idei filozofice!”
    Stupefiat, nu-i răspunsei îndată. De ce tocmai două şi nu una? Şi cum să-i spun acestui demon meschin de care depindea rămînerea mea în uzină două idei filozofice?
    “Cuget, deci exist!” îi răspunsei.
    “Asta ce e?” mîrîi el distrat şi mîna cu două degete lipsa i se puse pe maşina mică de scris de alături şi execută o arie ca pe o claviatură de pian.
    “E o idee filozofică!”
    Îşi retrase mîna:
    “Şi ce înseamnă? E o idee a ta sau a altuia?”
    “Nu e a mea!”
    “A cui e?”
    “A unui mare filozof francez.”
    “Şi ce înseamnă?”
    “Că e foarte sigur că exist, din moment ce gîndesc.”
    “Şi ce mare brînză e asta?”
    “E un lucru sigur! O idee filozofică!”
    “Un lucru sigur! O idee filozofică! Aaîîîaaa! Şi dacă cineva nu gîndeşte, reluă el cu un ton alb care în mod absurd îmi impuse respect, înseamnă că nu există?”
    Rămăsei siderat şi un fulger de simpatie abjectă trecu prin maţele mele faţă de el. Avea dreptate. Adică nu dreptate, dar întrebarea lui putea fi pusă! Se putea pune! Fusese pusă! Dacă cineva nu cugetă înseamnă că nu există? Ce să-i răspund, fără să neg în acelaşi timp conceptul cartezian şi să-l fac să nu rîdă iar atît de mine cît şi de marele filozof?
    “Spune, mă Petrini, reluă el văzînd că tac, uite, maşina asta de scris, sau să zicem un cal sau un măgar: nu gîndesc, înseamnă că nu există?”
    “Nu putem să spunem că nu există, zisei, dar cel mai sigur e că exist eu, fiindcă gîndesc!”
    “Hm!” făcu, dar puterea lui speculativă se opri aici, avînd aerul că şi aşa gîndise prea mult.

   • Bibliotecaru November 4, 2010 at 12:46 pm #

    *ca măsură

 3. Theodora November 1, 2010 at 5:41 pm #

  Nu imi place nici televiziunea si nici Robert Turcescu dar o sa ma uit la emisiunea asta 🙂
  Turcescu nu este echidistant si nu am deloc incredere in el.

 4. cata November 1, 2010 at 6:13 pm #

  victor te duci acasa la BASESCU te rugam sa fi tare.

 5. Alexa November 1, 2010 at 6:24 pm #

  Gata!Am tinut post negru pana dupa apusul soarelui, dupa o traditie copta.

  Acum voi manca si eu ceva. Numai de tine depinde sa nu trebuiasca sa fac chestia asta si maine.Gandhi a tinut sase zile. Aici in Romania ca sa lamuresti lucrurile si sa ti se dea dreptate vad ca nici 70 de zile nu sunt de ajuns.

  Apropo, eu nu prind B1Tv asa ca n-o sa te pot vedea. Eu nu prind decat posturile care le pot vedea pe calculator.

  • Victor Ponta November 1, 2010 at 9:34 pm #

   Citesc toate comentariile tale chiar daca nu le inteleg pe toate! Iar Ghandi a tinut post mult mai mult decat 6 zile, o sa scriu despre asta!

  • Bibliotecaru November 2, 2010 at 8:50 am #

   Nu e foarte clar dacă vorbim despre acelaşi Gandhi. Despre Mahatma Gandhi, Mark Aldanov scria:

   ”Are 45 de kilograme, deoarece mănâncă doar lămâi şi bea lapte de capră. În plus o dată pe săptămână nu mănâncă absolut nimic, iar recent pentru a-i împăca pe induşi şi musulmani, n-a mâncat 21 de zile. Aceasta este regula lui: înaintea unor treburi serioase trebuie să tină un post serios. Cândva când a auzit despre cele 14 puncte ale preşedintelui Wilson, Mahatma i-a întrebat pe jurnaliştii americani, câte zile a ţinut post preşedintele american înaintea elaborării fiecărui punct”.

   Dacă politicienii ar trebui să ţină câte un post serios înainte de a spune “o perlă” de aserţiune publică, cred că România s-ar elibera urgent de demagogie.

 6. toader November 1, 2010 at 9:18 pm #

  buna seara,
  domnu’ ponta, replica aia cu “fmi e cu bancile fiindca e banca” ii cam prosteasca.
  nu*i bai, boc baga impozite retroactive ceea ce inseamna ca ii mult in urma dumneavoastra.
  totusi …

  • Victor Ponta November 1, 2010 at 9:32 pm #

   Suna prostesc dar nu e, functioneaza ca o banca doar ca are acorduri doar cu guverne nu cu privati! Zau ca asa e!

  • Bibliotecaru November 2, 2010 at 8:58 am #

   @ Victor Ponta

   Ar fi util ca cineva să explice foarte clar cum este “cu băncile” de tipul FMI sau Banca Naţională.

   Foarte multă lume are impresia că Banca Naţională este controlată de Guvern şi nu-şi pot imagina că ea este independentă de ceea ce spune Preşedintele şi Premierul şi Parlamentul.

   Şi mai puţină lume înţelege că FMI-ul ar trebui, în principiu, să aibă o relaţie strict cu Banca Naţională către care ar trebui să se ducă acele DST-uri. Nici măcar domnul Boc nu cred că ştie exact care este rolul FMI, pentru că altfel nu înţeleg cum de a tăbărât pe FMI să facă rost de bani pentru cheltuieli bugetare.

   Lumea ar trebui să înţeleagă că FMI-ul nu subvenţionează deficitul bugetar, ci are cu totul alt scop.

   Şi, pentru final, lumea ar trebui să înţeleagă că dobânda pe care o plăteşte Banca Naţională către FMI este suportată, în final, într-un fel sau altul, fie direct, fie din profitul BNR, tot din banii noştri, ai tuturor.

   • Victor Ponta November 2, 2010 at 9:49 am #

    F corect, cred ca ai remarcat ca incerc sa explic aceste lucruri si la tv, dar e dificil, mai ales ca realizatorii nu prea cunosc ei subiectul si il evita! Voi persevera

 7. Alexa November 1, 2010 at 9:24 pm #

  Hm!Se pare ca se poate viziona si live B1tv pe internet, dar eu nu stiam.

 8. Alexa November 1, 2010 at 9:44 pm #

  uite imi cer scuze ca ti-am trimis acea chestie fara sa te intreb in prealabil,oare tu nu poti sa faci un mic compromis si sa-mi raspunzi?suntem oameni si credeam ca o sa-ti placa, zau, altfel nu m-as fi complicat, te rog sa ma crezi

  dar acum, pt. dumnezeu, numai un cuvintel te rog mult daca ai vrea sa-mi spui si sa terminam odata cu asta si jur ca nu-ti mai trimit materiale nesolicitate,

  de ce nu poti sa spui, da, am citit-o si nu mi-a placut, e o porcarie, rau scrisa, poante slabe, exact cum nu-mi place mie, de autobaza

  si daca nu te superi o sa apelez la dreptul la protest al comentatorului de bloguri,pana nu-mi raspunzi, eu sunt in greva scrisului, adica o sa comentez despre orice altceva, numai la subiect nu, nici despre politica nici despre postarea de pe blog, si iti cer scuze deja

  si sa nu-mi zici ca tu si voi nu sunteti si voi cu protestele cand credeti ca aveti dreptate, si eu cred acuma ca am dreptate si doar astept sa vezi si tu asta

  iti multumesc ca ai avut rabdare sa citesti tot ce am comentat eu pana acum;pace, nu razboi,cum as putea sa tin un razboi al nervilor cu un maestru in asta?

  • paraipan November 2, 2010 at 3:46 pm #

   Alexa, mama, dar de ce nu publici tu balada aia aici pe blog? Sa vedem si noi pentru ce atata zarva!

   PS>Sper ca nu iti imaginezi ca victor are vreme de balade cand tara arde!

  • Morrigan November 2, 2010 at 3:49 pm #

   Chiar asa alexa! Publica domle balada aia pe blog, poate ai mai multe sanse la un raspuns!

 9. Alexa November 1, 2010 at 9:52 pm #

  nu stiu ce vrei sa spui ca nu-mi intelegi comentariile

  la nenorocita aia de fabula pe care ti-am trimis-o pe
  victorponta2.0@gmail.com, ma refer

  sa inteleg ca nu ti-a placut deloc pt. ca n-ai scris nici un cuvintel despre asta, si totusi asteptam sa -mi spui, chiar daca nu ti-a placut,sa stii ca am pus suflet sa o scriu, special pt. tine; oricum nu mai conteaza acum dar as vrea doar sa-mi zici, da domne’, nu mi-a placut

  • jerry November 2, 2010 at 3:56 pm #

   public-o aici daca e asa de interesanta!!

   • Alexa November 2, 2010 at 10:54 pm #

    Eu as publica-o dar trebuie sa se pronunte Victor, e blogul lui, el trebuie sa-si dea acordul. Plus ca are 7 pagini, e marisoara.

 10. gelu November 1, 2010 at 10:30 pm #

  Cetateni scuipati aici pe securistul bisnitar de la Anvers reciclat in gropar al tarii ca, Presedinte!!!

  In 6 ani la MT acesta a vandut 16 mineraliere pe 1 dolar bucata, a vandut mii de vagoane si locomotive diesel-electrice la fiare vechi s-a acordat contracte baietilor destepti din zona asfaltarilor. Si bineinteles s-a opus constructiei de autostrazi. Ca Primar in Capitala s-a impropietarit amanta cu parcarile Dali, a primit mita de la Luxten prin fiicele sale angajate pe mii de euro pe luna, de la Casuneanu sub forma de terenuri si mertzan, s-a impropietarit singur cu vilute din fondul statului s-a distrus efectiv parcul Bordei. Ca mare sef peste acesta tara s-a ajutat fratele in comertul ilegal cu arme, a impropietarit-o pe cea mare cu un apartament de un milion de euro de la Popoviciu, a facut-o pe cea mica europarlamentara si i-a ajutat pe marii mahari pudelei sa-si insuteasca si inmiasca averile. Si mai nou lucreaza la dezmembrarea tarii pe mina bozgorilor. Asta-i marinarica, mare producator in valuta forte pentru buzunarele lui, ale familiei lui si ale hotilor din gasca.

 11. stefan November 1, 2010 at 10:39 pm #

  Dl Ponta,
  Am incercat sa va urmaresc dar intrebarile lui turcescu despre datoriile psd si insinuarile ca dl Geoana si-a insusit banii mi-au demonstrat inca o data ‘calitatile’ de ‘jurnalist’ a dlui turcescu si confirmarea ca nu va ma modera niciodata o alta dezbatere prezidentiala. Am schimbat postul

 12. Alexa November 1, 2010 at 11:44 pm #

  Salutare!Sunt in Greva!

  Asta-i primul post de greva a comentatorului de blog.

  adica comenteaza orice, numai la subiect,nu. pana nu se primesc niste asigurari ca s-a citit fabula poznasa dar nu a fost placuta de catre beneficiarul cu dedicatie d-ul Ponta in persoana

  Eu nu le am cu raliurile, eu le am cu serialele tv. Asta-seara, In timp ce tu erai la b1tv si madame udrea era tocata marunt la realitatea, doar m-am uitat razant,
  eu am vazut Lost Girl.

  Lost Girl este un serial tv, made in Canada,un fel de fantasy-comedy-action, cu protagonista Anna Silk, o succubus fae, adica o tipa ca il putea ucide pe orice barbat cu un sarut, le extragea energia, si asa se hranea ea. Ea nu stia ca e fae, a descoperit ulterior
  cand a gasit o comunitate de fae, si unul din ei era un politist sub acoperire si o placea, ma rog, pana la urma s-au si cuplat, si sa vezi artificii cand erau impreuna, nu faceau sex ca oamenii normali, era un fel de energie albastra care le iesea din gura, ma rog, mai mult din gura lui care a ei; asta a fost in episoadele trecute, mai nou, tipa era bisexuala si ii facea curte si o doctorita blonda, a, si episodul de astazi a fost cu un paianjen rau,ca am si zis HA!uite ce coincidenta!degeaba il omora cu o sapaliga ca paianjenul isi revenea, si am zis uite, ca stii tu cine cu motiunea, degeaBA IL… ca isi revine de fiecare data;da nu-ti spun care era secretul cum l-a terminat pe paianjen pt. ca asta-i spoiler, totusi pot sa-ti zic ca totul s-a terminat cu bine.

  Si-uite asa! Data viitoare poate iti povestesc Chuck!-apropo, chuck seamana la perfectie cu Mircea Badea,un badea mai evolutat nitelus, dar eu era sa cad pe spate de ras cand l-am vazut.

 13. Alexa November 2, 2010 at 12:05 am #

  rectific: “catre”

 14. Alexa November 2, 2010 at 12:11 am #

  A! Si sa nu uit!

  Nu stiu cum de poti sa vrei sa scrii despre Gandhi,
  fratele meu rosu
  (Gandhi,care era un impaciuitor si un pacifist care dadea sfaturi la toti cei care veneau la el, chiar si la oamenii obisnuiti)
  cand tu nu ai lamurit inca umila mea situatie aici, chiar pe blogul tau. Ca te rog de 3 zile sa-mi zici macar o vorbulita, maestre!

 15. Alexa November 2, 2010 at 12:20 am #

  M-am tot intrebat toata seara, cine-i Alma, fratele meu rosu?o fi catelusa familiei? am tot cautat pe net poze cu ponta,alma, dar n-am gasit nimic

  pana intr-un final cand ce vad un articol cu daciana ponta cauta bona filipineaza

  gata frate, m-am lamurit cine-i Alma,

  bona filipineza? supertare frate!

 16. Alexa November 2, 2010 at 12:53 am #

  Fax!te rog nu publica comentariile care crezi ca ti-ar putea dauna,desi nu sunt rautacioase, dar poate sunt prea…

  i’m sorry, de fapt totul a inceput incercand sa-ti arat ca te admir si nici nu stiu cand a degenerat asa, intr-un dialog raizboinic

  cred ca oricum n-am inteles eu ca de fapt tu vrei comentarii potolite pe blog, nu intrebari sau analize ascutite

  Greva Comentatorului de Blog(-crezi ca-i o prostie?/

  daca o mica greva pe blogul tau nu te poate face sa-ti schimbi parerea despre o minuscula chestie cum crezi oare ca celorlalti le pasa de grevele si protestele voastre, vad ca adopti aceeasi pozitie intransigenta ca si ei-nu vrei sa-ti pese si de parerea mea

 17. ion doe November 2, 2010 at 7:35 am #

  am fost la mitingul din 28 oct 2010 si langa mine erau doi tigani dubiosi. din cand in cand strigau “Haideti fratilor sa intram peste ei acolo”. Toata lumea se uita suspicios la ei si la un moment dat s-au trezit singuri intr-un cerc liber de cativa metri, oamenii departandu-se de ei.
  or fi fost trimisi de pedele ? eu cred ca da

 18. Cineva din Timisoara November 2, 2010 at 8:18 am #

  V-am urmarit.Ati fost super tare,mult superior lui Turcescu.Imi place ca sunteti inteligent, pe faza, si nu v-a putut manevra cum a vrut el.Felicitari

 19. Spartacus November 2, 2010 at 8:38 am #

  Un transcript al emisiunii?:D Scuze dar chiar nu pot sa ma uit “labe1tv”…

 20. ANGELA STOICA November 2, 2010 at 9:01 am #

  Buna ziua,
  Zile de post lungi si interminabile, va urmaresc mareu la tv va admir si va respect insa noi suntem prea mult adanciti in prapastia suferintei si a neputintei sa iesim cumva la suprafata si ma gandesc cu groaza la timpul de dupa 1 ianuarie 2011 cand vor fi impozitate pensiile amaratilor de parinti ai nostri !….si mai mult decat in interviuri si apartii in mass-media faceti vorbire de doctori , invatatori, profesori , bugetari in general dar ganditiva la multimea de someri produsa de ” ordonanta pogea” care nu isi gasesc un loc de munca conform calificarii si daca oamenii astia ar fi integrati in munca ar produce venituri bugetare
  Europa a inceput sa se redreseze incet dar sunt sperante la noi nu …dece ?….dece restul europei poate iar noi nu ?…cu ce sunt aia mai destepti decat noi….si chiar am vazut la ca si Albania este in plina accensiune economica …noi dece nu putem ?….cu se sunt mai destepti albanezii decat noi ?
  Premierul spune ca nu vrem sa muncim !…..eu sunt economist si si nu imi gasesc nici un loc de munca conform pregatirii …unde sa ma duc ?….am incercat covrigar , pitar, ….dar nu m-a primit nimeni ca nu sunt calificata pentru o astfel de munca …ce sa fac ?….rusinos pentru mine sa stau in pensia parintilor …mai ales ca guvernul vrea sa-i lase fara ea !
  Plecam sa batem la portile Europei pentru o bucatica de paine !
  Muntii nostri aur poarta
  Noi cersim din poarta in poarta

  O alta zi fara speranta !

 21. ZOLTES November 2, 2010 at 9:20 am #

  Stimata doamna/domnisoara Alexa,
  Ca de obicei, primesc pe mail noutatile acestui blog. Il urmaresc cu interes, postez rar insa cu substanta imi place sa cred. Ma intereseaza mai ales parerile celorlalti participanti la comentarii. De aceea, nu pot sa nu observ, cel putin azi, multitudinea si in acelasi timp diversitatea comentariilor dumneavoastra. Multora ne place Ponta ca si politician tanar, ca si om sau familist. Insa de aici si pana a face o usoara (cred) psihoza fata de dansul, observ iarasi ca nu e lung drum pentru unii “tineri mai tineri”. Daca toti cei care citim acest blog si mai si comentam, am trimite mesaje lui Victor, cu fabule sau fara, saracul dom` presedinte n-ar mai avea timp de PSD, familie sau alte activitati prorii nevoilor domniei sale. Si am mai si astepta raspunsuri… Politichia, partidul, prieteni, copii, Daciana, drumuri dus si intors incoace si-ncolo si altele pe care le facem si noi…astea sunt cronofage. Blogul, facebook, twitter sau unde mai are omu` cont…si alea trebuiesc ingrijite si revizuite..Iara matale, vrei neaparat exclusivitate.
  Ma astept la un reply cel putin acid la acest comentariu offtopic, insa nu scriu cu rautate ci doresc sa spun ca asa cum se naste o patima, tot asa se si stinge, poate cu urmari nu tocmai placute. Din ce am citit, cred ca esti la varsta patimasa, cea mai frumoasa si mai intes traita de un om, insa atentie, care poate marca tot la fel de intens. Lasa omul sa mai si respire, nu-i lua cere spatiul si aerul, poate o mai fi si suparat…ocupat…fara nici un chef.
  Cu stima si apreciere,
  Florin

  • ZOLTES November 2, 2010 at 9:26 am #

   P.S. Vrei matale, draga Alexa, sa fii o “succubus fae” si sa lasi partidul asta fara vlaga sefului ? Eu sunt convins ca nu…:)

  • Alexa November 2, 2010 at 11:08 am #

   Citez Zoltes: “Din ce am citit, cred ca esti la varsta patimasa, cea mai frumoasa si mai intes traita de un om, insa atentie, care poate marca tot la fel de intens.”

   De ce crezi asta, stimate domn? Pt. ca ceilalti au fost coplesiti de griji si bani si au lasat capul in jos si nu mai stiu sa se bucure de viata?Ar trebui sa fiu altfel doar pt. ca scriu pe blogul cuiva important?Ati auzit de : “trateaza un om faimos ca pe un om obisnuit si pe unul obisnuit ca si cand ar fi faimos” ( Adam Lawrence)’’?

   Uite pt. linistea dumitale, sa stii ca nu sunt nici la o varsta patimasa, nici patimasa, decat in scris.

   Dar sa stii ca am vazut parlamentari seriosi, mult mai in varsta decat mine care se poarta mult mai zurliu, si asta chiar in parlament.Deci domnul Ponta e obisnuit cu de-astea, nu-ti face tu grija pt. el.

   Si bineinteles ca nu vreau sa las partidul fara vlaga sefului, cred ca de asta se ocupa unii chiar din interior, care sunt creditati mult mai bine decat mine (vezi comentariile la postarea anterioara, ca si seful PSD a intrebat ” unde concret? se tin petreceri cu dusmanii PSD-ului chiar de catre sefii de filiale din provincie”.)

  • Alexa November 2, 2010 at 2:37 pm #

   Stimate domn Zoltes sau Florin,

   Hai sa fim oameni seriosi aici! Daca mai glumesc din cand in cand asta nu inseamna nimic altceva decat o gluma.

   Daca imi permiti inca o scurta observatie. Iti multumesc pt. “aprecierile” la adresa mea. Vad ca te-ai mai luat si de alt comentator Justitiaru’ la blogul trecut.

   Interesante chestiile spuse de tine despre oamenii cu carte care au plecat din PSD,si care nu accepta zau asa ingradirea libertatii de expresie!Toata stima domnule Zoltes. te citez : ‘Unul cu carte e greu de stapanit de catre un cretin pus in functie de conducere pentru ca la randul sau sa poate fi stapanit de alt cretin si mai mare in functie…si tot asa.’

   Vreau sa-ti amintesc ca poate n-ai inteles ca eu sunt in greva comentatorului de blog, e o prostie, nu e, e treaba mea,si nu a dumitale. Libertatea asta de expresie, bat-o vina!

   Eu am si spus domnului Ponta ca voi comenta orice, numai la subiect nu,atata timp cat voi fi in greva comentatorului.

   Ieri intamplator exact asta am facut am vizionat acel serial, si sa nu crezi ca am scris intentionat despre asta, ci pur si simplu am scris primul lucru care imi trecea prin minte si asta s-a intamplat sa fie, ceva care n-avea nici o legatura cu subiectul politicii, si era exact potrivit pt. greva mea.

   Daca domnului Ponta nu-i place ce scriu eu, are dreptul si nu ma supar, i-am spus de fiecare data, are acest drept sa nu-mi publice comentariile pe blogul sau.

   Dar daca o face,atunci exista acest bun-simt sa nu incerci sa te bagi peste ce a scris altcineva,si daca o faci sa scrii cu argumente logice si la obiect, nu sa-mi spui tu mie cum ar trebui sa comentez si ce sa fac, vad ca tu stii mai bine decat mine ce ar trebui sa comentez si ce ar trebui sa-i spun domnului Ponta, nu vrei sa-i scrii tu in locul meu?

 22. gicasandu November 2, 2010 at 10:11 am #

  N-am vazut emisiunea,m-am uitat,si m-am enervat, la meciul Rapidului.:)Asta e,frate,ne-au luat un punct gorjenii,am jucat ,,nasol”noroc si cu arbitru asistent ca ne bateau!Se poate vedea undeva in reluare emisiunea,nu de alta,as vrea sa-l vad pe Turcescu evoluand la tv.mogulului bun!? Habar nu aveam ca are emisiune la b1tv.

 23. Marcus November 2, 2010 at 10:28 am #

  Simon zice…

  ..jump, la care Basescu il ia de manuta pe nanoboc si sar amandoi cat de sus vrea muschiu’ FMI-ului, dorinta exprimata prin romana de balta a lui Mr. Franks. Pe cat de dictator si de Putin in embrion se da chiombila in relatia cu propriul sau popor, pe atat de slugarnic si de pres de usa se comporta in relatia cu FMI-ul, care mai are putin si ne va dicta si ori de cate ori avem voie sa facem sex cu nevestele. Tot neam prostismul, badarania, jmecheria de mahala de Ferentari, grobianismul etc. afisate de Basescu fata de romanii pe care ii umileste si-i batjocorete zilnic se topesc brusc in fata pretentiilor celor de la Fond, omul devenind brusc carpa de sters vase, gata sa le indeplineasca orice dorinta baietilor cu lovelele, oricat de inrobitoare ar fi pentru neamul romanesc de acum si pentru mult timp in viitor.
  Daca aceasta atitudine de servilism si vasalitate totala fata de niste functionari bancari ar fi macar in folosul neamului susmentionat, parca romanasu’ ar mai inghiti-o cum ar mai inghiti-o, dar cand toata lumea vede cum banii se duc in urma Flotei comerciale romane, pe Apa Sambetei, doar pentru a satisface nesatul si neobrazarea clientelei politice portocaliii si a clanului nasit de El Lider Maximo (conform unor calcule, camarila oranj a ajuns la performanta de a fura un milion de Euro pe zi), apai atunci e caz de intors foaia si de aruncat acest balat nenorocit, altfel spus regimul basescu, cat mai curand la cosul de gunoi al Istoriei.
  L-am impuscat pe Ceausescu deoarece, tot in urma unui imprumut, ne-a bagat gerul in oase si foamea in case, dar cel putin banii imprumutati au fost astfel folositi incat sa lase mostenire ceva util societatii, pe cand in urma lui Basescu nu va ramane altceva decat praf si pulbere si o datorie imensa achitabila de copiii copiiilor nostri.
  Masurile luate de Ceausescu pentru plata imprumutului au fost de-a dreptul insuportabile pentru romani, dar s-au soldat cu plata acestuia pana la ultima centima. Masurile luate de Basescu si de guvernul de marionete stricate nanoboc nu numai ca au ucis si speranta romanilor dar l-au reinventat si pe Mos Gerila siberian, dupa ce intr-un decembrie insangerat il recuperasem pe Mos Craciun.
  Numai ca Mos Gerila vine doar pentru puleti, pentru gasca de derbedei patronata de chiomb vine cu conturi din ce in ce mai dolofane, cu noi proprietati pentru Nasu si fiica in apropiere de capitala, motiv de astfaltat drumurile comunale sa nu cumva sa aiba ceva de suferit limuzinele Famigliei.
  Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras modul in care Mr. Banks o da pe romaneste in timp ce chiombila, in engleza de bazar arabesc imbogatita cu o gramada de “furculition, maman” negociaza cu cei de la fond un probabil nou imprumut pentru anul viitor, avand in vedere ca pe cel vechi deja l-au papat bibicii.
  Asa ca, dragi romani, ceea ce ati vazut pana acum a fost nimicuta, stati alde dvs. linistiti in fata labeunu tv, si mai nou la televiziunea privat-basita TVR 1, admirandu-va isprava de a-l realege pe zeus, si daca anul asta de Sarbatori va il veti vedea pe dracu’ deghizat in Mos Gerila, anu’ ce vine il veti vedea si pe tac’su care nici macar nu se va mai sinchisi sa se deghizeze cand ne va lua.

 24. Elisabeta Marin November 2, 2010 at 10:32 am #

  Astia de la B1 nu prea prezinta incredere, asa ca, multa bafta!

 25. Spartacus November 2, 2010 at 10:34 am #

  Sunt si eu curios, cum merge treaba cu “alianta cu PNL”? Se face nu se face, se face pentru locale, pentru parlamentare, pana la alegeri in opozitie? niste clarificari ar fi binevenite ca toata lumea isi da cu parerea pe subiectul asta dar nimeninu il cunoaste exact:(

 26. Liberal de stanga November 2, 2010 at 10:55 am #

  Mi-a placut prestatia dvs. din emisiunea de la B1. Cu un Turcescu din ce in ce mai in-presh-tiat, ati transmis mesajul pe care multa lume dorea sa-l auda. Bila neagra, daca-mi permiteti preluarea motivului turcesc, este audienta scazuta a emisiunii si postului respective, faptul ca aproape nimeni (cred eu) nu a avut ocazia sa va urmareasca.

  Indicat ar fi ca si pe viitor, la Realitatea sau Antena 3, sa fiti la fel de dezghetat cand explicati principalele decizii luate de PSD.

 27. Pepelea November 2, 2010 at 10:56 am #

  ANTON PAN – 156 ANI DE…HODINĂ

  La casa-i de odihnă din Biserica Lucaci
  Unde Antonie Panteleon le doarme-n draci,
  Incognito, Băsescu Traian călare pe Micuţul,
  Preş.- trivial îi ciocăne la cruce

  În hohote de râs, strunind pe demonii ogari,
  Nu-i vine-a crede cum se-nnodară doi măgari.
  Servindu-le amabil câte un braţ, osos, de paie,
  Gândeşte Anton Pan : curând o să vă ia o gaie !

 28. exasperat November 2, 2010 at 11:13 am #

  Mai mai să nu-mi revin auzindu-l pe preşedintele nostru cum îi juca în picioare pe ăia din PD-L aseară, pe Televiziunea doamnei Culcer. Că sunt incompetenţi, că mint ca ordinarii când spun că au greşit la votul cu TVA, ei fiind de fapt iresponsabili haotici…Că el i-ar trimite şi mâine să se culce (adică să facă Opoziţie), dar, nefericită soartă, n-are, domne, cu cine să discute că i-o retează Boc de nu se vede. Abia mai târziu mi-am amintit că şeful statului nu face decât să se substituie în continuare Opoziţiei, decizie fermă luată la consultările de-acum o lună.

  Si uite cum, Victor, din toată nebunia cu cine e liderul Opoziţiei, locul începe să fie ocupat de liderul Puterii.

  Petruţ Dumitru – Dâmboviţa

  http://exasperat.wordpress.com/2010/11/02/liderul-opozitiei/

 29. Pann November 2, 2010 at 11:22 am #

  Cum se face ca nu vedeti cale de impacare cu PDL, dar lasati poarta deschisa colaborarii cu UDMR?

  N-ar trebui ca ideea nationala sa fie cea care conduce clasa politica? Uitati-va cate obtin ungurii din pozitia santajista in care se afla.

  Acelasi lucru l-ar face si in alianta cu PSD. Dati dovada de maturitate si aliati-va cu oricine mai degraba decat cu ungurii. Asta asteptam de la toti politicienii de 20 de ani…

 30. Alexa November 2, 2010 at 11:41 am #

  Sunt in continuare in Greva! Greva comentatorului de Blog.

  Nu stiu daca ai observat ca ceea ce am scris eu a primit REPLY care suna a amenintare.” insa nu scriu cu rautate ci doresc sa spun ca asa cum se naste o patima, tot asa se si stinge, poate cu urmari nu tocmai placute.” (zoltes)

  “cu urmari nu tocmai placute”-seamana foarte bine a amenintare

  Ce inseamna asta? si de unde pana unde “patima”? Eu n-am facut decat sa-ti scriu pe blog, cu patos da, dar pt. scris. Imi vine sa si plang, sa stii. Trebuia sa-mi dau seama ca blogul tau e o platforma politica, unde nu se accepta pareri contrare.

  te rog sa iei atitudine si sa spui ca nu esti de acord ca un comentator sa incerce sa intimideze si sa influenteze ceea ce comenteaza altcineva

 31. Filipa' November 2, 2010 at 11:41 am #

  Cred in ” 7 decembrie negru” si care ne va inalta prin “trecerea cu biruinta de el”…

  Mult succes!

 32. Alexa November 2, 2010 at 12:15 pm #

  Te rog,domnule Ponta, sa iei atitudine ca moderator al blogului personal.

  Daca tu mi-ai aprobat comentariile, nu inteleg cu ce drept vine un alt comentator sa ma intimideze sa incerce sa ma determine sa scriu altceva.

  Daca nu-ti plac comentariile mele, te rog sa nu le aprobi, de fiecare data ti-am spus asta. Dar in momentul in care sunt postate pe blog,as dori decenta si daca cineva are ceva de spus sa argumenteze la obiect nu sa vina cu presupuse acuze si sa dea sfaturi care nu au fost solicitate.(Cred ca asta este o magarie.)

  Domnul Zoltes nici macar nu stie despre ce este vorba decat din comentariile mele.

  Tu trebuia sa spui ceva ca autor al blogului, nu domnul Zoltes, ca nu suntem la piata.

  Nu vreau sa fac din tantar armasar cu treaba asta dar ma deranjeaza.

 33. Adriana November 2, 2010 at 1:05 pm #

  Stimate domn Presedinte,

  Familia mea are parte de doi politicieni,subsemnata proaspat membru,vesnic simpatizant,si respectiv tatal meu care e in partid inca de la inceputul,inceputurilor. In urma votului pe motiune,am inceput sa discutam bineinteles despre viitoarele alegeri si ne-am dat cu parerea amandoi. Eu mai idealista si visatoare am afirmat increzatoare ca sunt sigura de faptul ca poporul se va trezi in ultimul ceas va realiza nocivitatea care ne inconjoara si indiferent de motivele individuale vor vota stanga sa vina sa dezinfecteze tara,ca de fiecare data cand aceasta a ajuns in astfel de cazuri de impotenta financiara. Vazandu-ma probabil foarte animata de credintele mele,desi mi s-a demonstrat ca nu intotdeauna ratiunea invinge,a apelat la propriul sau trecut politic si cu exemple,mi-a pictat un tablou destul de sumbru in legatura cu oamenii onesti din politica,care incearca sa se descotoroseasca de lichele doar pe cai legale,morale,si in cele din urma sunt striviti foarte usor si inlaturati prin metode absolut imorale de acesti avortoni sociali. Cu toate astea eu cred in continuare ca nu exista nimic mai bun decat exemplul personal,si ca ,desi parcursul acestei tari pana la destinatia finala care este reforma mentalitatii poporului este lung si dureros,probabil putand fi incheiat doar de nepotii stranepotilor nostri,ar fi imperios necesar ca impreuna cu tot partidul sa dam acest exemplu.
  However,un sfat,indirect primit de la tatal meu,mai bine sa te arate cu degetul ca atunci o data ai facut ceva mai putin placut si moral pt a inlatura un rau,decat sa te arate cu degetul ca te-ai zbatut o viata intreaga incercand in zadar.
  Ideea ar fi urmatoarea,scapati de ei,indiferent cum,sunt convinsa ca aveti suficienti membri abili in contopirea unor altfel de scenarii,profitati si fructificati in detrimentul puterii calitatile “speciale” vesnic amintite ale unor colegi si transformati astfel,cel putin o data,un minus major,intr-un plus absolut necesar pe termen scurt.

  “Democratia este valoroasa cand rezista la purtat.”

  Deci inainte de toate haideti sa o imbracam.

 34. aitistul November 2, 2010 at 1:24 pm #

  Ce consens intre partide e la Geoana in pravalie! Ce naiba sa mai inteleaga oamenii simpli? http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7997019-senatorii-adoptat-pentru-2011-buget-30-mai-mare-decat-2010.htm

 35. Tudor November 2, 2010 at 2:59 pm #

  Revin si eu cu o nedumerire exprimata mai devreme. Este adevarat ce se spune aici: http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-7995426-victor-ponta-nu-voi-candida-presedintiei-orice-candidat-este-mai-bun-decat-traian-basescu.htm ?
  Cred ca este alarmant de neinspirata declaratia. Poate e de apreciat sinceritatea omului politic, dar un lider isi stimeaza, in primul rand, propriul partid. Pentru functiile importante liderul real se vede singurul indreptatit sa le obtina, in niciun caz nu-l recomanda pe liderul politic al altui partid, mai ales cel cu doctrina antagonica.
  Domnule Ponta, chiar de ce credeti ca v-a facut reclama Hotnews cu aceasta declaratie?

  • Victor Ponta November 2, 2010 at 5:53 pm #

   Pt ca Hotnews au citat in mod intentionat gresit ce am spus eu! Clasica manipulare

 36. Socrate November 2, 2010 at 3:38 pm #

  Foarte buna prestatia dvs. Felicitari, cu atata mai mult cu cat dl. Turcescu a fost mai mult un provocator-bagator de fitile decat un interlocutor. Insucces total pentru dl. Turcescu, care era mult mai negru la fata decat este de obicei.

 37. justitiaru November 2, 2010 at 3:39 pm #

  D-le Ponta
  Am vazut numai putine secvente din interviul cu Turcescu.Poate va mai fi o reluare.Din ce am vazut mi-a placut atitudina dv. deschisa(cam prea deschisa fata de ostilitatea batoasa a moderatorului).Atitudinea dv. nu a parut o replica f.adecata la tonul intepat si constipat al lui Turcescu, vadit incomodat(chiar complexat) de faptul ca trebuie sa afiseze fata de dv.o ostilitate care vine din interesul de a demonstra “stapanului” ca este un “caine credincios” disimulata.
  Nu stiu daca i-ati dat totusi cateva la “moaca” , ca lui Nasu, dar evident ca ar meritat-o cu prisosinta.Turcescu eate in opinia mea o persoana compromisa moral de sevilismul sa interesat si libidinos probasist.

 38. ardeleanu November 2, 2010 at 3:39 pm #

  VICTORE…sunt un admirator al PSD-ULUI si in special al tau….dar in ultimul timp sunt cam dezamagit de actiunile tale si a pardidului….parca nu aveti vointa si va jucati doar de dragul imaginii….te rog sa faci tot ce iti sta in putinta si sa ne scapi de HOTII ASTIA DE LA PUTERE ca nu v-a fi bine in tara asta, de sanse va ajunge la varsare de sange ca in 89,ca ne-am saturat sa o ducem din ce in ce mai rau….pentru ca unii FURA si noi platim pentru HOTIILE LOR.te rog sa-ti dai silinta ca nu degeaba ai fost ales acolo.RESPECT.

 39. VirtualKid November 2, 2010 at 4:02 pm #

  S-a umplut lumea de smecheri!
  Imi amintesc cu cata placere il ascultam pe Turcescu la radio, atunci cand facea emisiunea careia ii datoreaza ascensiunea sa fulminanta.
  Am ajuns sa ma intreb daca merita atentia mea.

 40. Domitian November 2, 2010 at 4:37 pm #

  O idee: “Good cop , Bad cop”. Sunt sigur ca nu trebuie sa va explic eu bine-cunoscuta tehnica de negociere. O tactica ce cred ca v-ar prinde bine pe dvs (Bad cop) si pe Crin A. (good cop) in negocierile cu UDMR si elementele din PDL-UDMR. In momentul de fata, sunteti fiecare intrat perfect in rol. Vorbesc serios! ; )

 41. Alexa November 2, 2010 at 6:38 pm #

  Vad ca esti adeptul : rezolvati-va singuri problemele, intre voi.

  N-ai luat atitudine ca moderator. Ma surprinzi de fiecare data. Nu stiu daca intotdeauna placut. Thanks.

 42. Alexa November 2, 2010 at 7:35 pm #

  Hopa!Citesc de vreo 20 de minute cele 16 pagini ale transcrierii emisiunii de la B1tv. La asta se adauga cele 9 pagini programul romania sociala pe care le-am citit acum 2 saptamani.

  asta face 25 pagini, cred ca poti si tu sa te uiti peste cele doar 7 pagini ale fabulei-doar sa-mi zici de ce nu ti-a placut; cand te intreaba cineva de ce nu-ti place o chestie, care e argumentul tau in acest caz? ce nu ti-a placut, per total, sau poantele cu tine?

 43. Alexa November 2, 2010 at 10:49 pm #

  Greva-subiect de greva, continuare

  Pana acum o saptamana credeam ca te-ai nascut in provincie, in Gorj, ca erai deputat de Gorj. Mare mi-a fost mirarea ca de fapt esti din batranul bucuresti.

  Tot rasfoind pe net, ca sa-ti arat ca mi-am facut temele, si sa nu ma fac de ras, desi unii rad de ce scriu eu, dar asta e altceva-ce vad?ca ai copilarit pe la gara de nord?culmea e ca si eu, sunt doar cu cativa ani mai mica ca tine, ne-om fi intersectat vreodata drumurile pe strada, cine stie?si cui ii pasa, decat poate regizorului de vieti

  Dar spre deosebire de tie, mie nimic nu prea mi-a mers asa ca undeva acolo regizorul de vieti trebuie luat la bataie sau dat in judecata, sau rugat frumos, ce bine daca am avea o pila in cer, nu-i asa?Eu mai nou ma rog la Sfantul Dimitrie, poate-poate pune o vorba buna si pt mine

  ti-am zis pe la alta postare ca am scris un roman in engleza, mi l-au furat, adica editorul american mi-a terminat contractul si a publicat romanul fara mine,

  am castigat premiul doi din sute de scenarii la un concurs de scenarii SF acum vreo 3 ani la o casa de productie din canada, mi-au dat premiul in actiuni restrictive, a venit criza in America si toate actiunile mele de vreo 10 mii dolari s-au prabusit si nu mai valoreaza decat vreo 60 dolari,nici n-are rost sa le schimb ca numai comisionul costa mai mulkt-nu-mi plange de mila, imi plang eu destul

  asa ca imi inec amarul analizandu-te pe tine, fratele meu rosu, nu te supara frate! nu sunt din presa, n-am nici un motiv ascuns, doar ca ne unea Jos Boc!

  eu de fapt te admir, altfel nu as putea sa scriu, eu nu scriu decat cand imi place persoana sau subiectul

 44. Alexa November 2, 2010 at 11:16 pm #

  Evident ca eu nu castig nimic din asta sa fie absolut clar, fabula e sub pseudonim si nici piscata cu ceara n-o sa spun ca eu am scris-o; dar doar asa, pentru amuzament, si mai ales am scris-o pt. amuzamentul lui Victor, de-asta pt. mine era important sa stiu ca i-a placut.

  Acuma cum i-o fi voia lui Victor, sunt deja 3 cereri in favoarea fabulei, vad, poate poate se aprinde.

  • Victor Ponta November 3, 2010 at 12:25 am #

   Pai de ce n-ai spus de la bun inceput ca e vorba de fabula aia, zau ca nu intelegeam la ce te referi! Da, am citit-o zilele trecute, mai pe diagonala, recunosc… Mi-a placut cel mai mult partea aceea in care Roberta Anastase zice ceva de genul: „Stai potolit sau te numar de o sa vezi triplu!” – foarte haios, dar si dureros…

 45. Alexa November 2, 2010 at 11:20 pm #

  Ups!Scuze! Am vrut sa pun comentariul cu fabula ca REPLY la niste comentarii putin mai sus, dar s-a nimerit ca l-am postat aici.

  Iertare!Nu vreau sa-ti acaparez comentariile.

 46. B.A. Răgan November 3, 2010 at 11:10 am #

  Domnule Procuror, tăiarăţi rima lui Pepelea la 10:56 am

  *O glumă a la mister Bin :
  tăiaşi mai abitir ca un rabin !!!*

 47. limbaies November 3, 2010 at 12:42 pm #

  Dle Ponta,

  Culmea este ca acest limbaies este angajat al statului roman, adica este platit si din taxele pe care dv. le platiti si ar trebui sa fie in slujba cetatenilor romani, adica si a dv.

Trackbacks/Pingbacks

 1. De ce vrea PDL sa distruga invatamantul romanesc? « Hai ca se poate! - November 1, 2010

  […] Un elev de etnie minoritară valorează cât 300 de elevi români – În conformitate cu prevederile art. 45 alin. (5) şi (6), pe raza unei localităţi ”funcţionează cel puţin o unitate şcolară cu personalitate juridică, pentru fiecare limbă maternă, indiferent de efectivul de elevi”. Acest aspect este de menţionat mai ales în condiţiile speciale din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Satu Mare, Bihor, unde, în multe dintre localităţi, cetăţenii români sunt minoritari, iar copiii lor nu vor putea avea o şcoală, în timp ce pentru elevii care învaţă în limba maternă, indiferent de efectivul de elevi, pentru fiecare limbă maternă, se va înfiinţa o şcoală cu personalitate juridică cu toată structura necesară: director, contabil etc. În timp ce pentru minorităţi, indiferent de efectivul de elevi, se fac şcoli, pentru cetăţenii români nu este posibil acest lucru, chiar dacă aceştia sunt minoritari în anumite zone. În conformitate cu art. 19 alin. (1), numărul de elevi necesari pentru înfiinţarea unei şcoli cu personalitate juridică este de 300. […]

 2. Presedintele toxic si o alta propunere de solidaritate « Hai ca se poate! - November 2, 2010

  […] sa va rog sa completati voi ce am uitat eu. ALM, Rox, Maia, Olimpiu, Corina Cretu, Alex Mazilu, Victor Ponta, Mihai Voicu,  Onu,  Consiliul National al Blogosferei, Cristian Lisandru, Bibliotecarul, Aliosa, […]

 3. Majoritatile versus interesul national « Dum spiro, spero - November 3, 2010

  […] ca si ei sunt de aceeasi parere: Corina Cretu, Alex Mazilu, Victor Ponta, Mihai Voicu,  Onu,  Consiliul National al Blogosferei, Cristian Lisandru, Bibliotecarul, Aliosa, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: